3. I skriver: Indsamling af data skal som udgangspunkt være digital og foregå på alle statslige og statsanerkendte museer..

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "3. I skriver: Indsamling af data skal som udgangspunkt være digital og foregå på alle statslige og statsanerkendte museer.."

Transkript

1 Spørgsmål vedr. udbud 1. Der er 105 statsanerkendte og statslige museer på listen. Er det udelukkende disse museer, der skal afrapporteres på, dvs. 105 afdelingsrapporter? 2a. Enkelte af museerne har flere underafdelinger skal det eksplicit fremgå af rapportering og databehandling, hvilken underafdeling, der er tale om?, jf. spm 1 b. Og skal disse afrapporteres individuelt og have individuelt tilpassede skemaer? 3. I skriver: Indsamling af data skal som udgangspunkt være digital og foregå på alle statslige og statsanerkendte museer.. a. Har alle udstillingssteder adgang til internettet og råder de over devices, der gør det muligt at undersøgelsen udføres udelukkende online? det er derfor, der står som udgangspunkt. b. Hvis dette ikke er tilfældet, vil museerne så blive fritaget fra undersøgelsen? - det er obligatorisk for de statsanerkendte museer at deltage. c. Hvis der opstår uforudsete komplikationer eller udfordringer forbundet med museernes egnethed til digital dataindsamling, dækker Kulturstyrelsen så evt. ekstraomkostninger (Her tænkes konkret på f.eks. tryk og opsætning af papir skema og scanning heraf)

2 , men i udgangspunktet skal det være digitalt. 4. I kravsspecifikationen står: Leverandøren skal levere en beskrivelse af, hvordan prognoserene for antal indsamlede og besvarede skemaer sikres, når undersøgelsen er igangsat f.eks. i form af automatiserede rykkerbreve, opkald mv. til museerne.. a. Hvor ofte forventes det, at der skal rykkes på museerne, og har I et estimat over tidsforbruget ifht. opkald til museer (på baggrund af tidligere periode)? Skal afklares endeligt i processen som udgangspunkt rykkes 1 x i kvartalet af leverandøren Tidsforbrug fra SLKS side ift. opkald til museer mht. rykkere: Ca. 10 timer i kvartalet i gennemsnit b. Hvordan forholder vi os, hvis museerne ikke responderer, til trods for gentagne rykkerprocedurer? Slots- og Kulturstyrelsen kontakter de museer, der ikke har svaret på baggrund af 3 rykkere. 5. I kravsspecifikationen står: Leverandøren skal levere spørgeskemaer på relevante sprog, herunder som minimum dansk, engelsk og tysk. Oversættelse skal varetages af professionelle, og Slots- og Kulturstyrelsen skal godkende de oversatte skemaer. Spørgeskemaerne skal følge Slots- og Kulturstyrelsens til enhver tid gældende designmanualer. Disse leveres af Slots- og Kulturstyrelsen. a. Ved et digitalt set-up, skal den digitale version da også følge designskabelonen? retningslinjer fås i SLKS b. Hvis der ændres i spørgeskemaer i løbet af kontaktperioden, skal tilbudsgiver så også betale for oversættelse af ændringer?, kun hvis det skyldes deciderede fejl i de leverede skemaer fra leverandøren 6. Kulturstyrelsen ønsker at der evt. foretages Pilottest, som blandt andet afviger i Geografi. a. Er der udelukkende tale om test af skema eller gælder det også metodikken?

3 Begge dele b. Udvælger Kulturstyrelsen de pågældende museer og etablerer kontakten, eller varetages dette af leverandøren? Det sker i samarbejde mellem SLKS og leverandøren c. Hvordan forventes den geografiske spredning? Afklares endeligt sammen med SLKS men som udgangspunkt 1-2 museer på hhv. Sjælland, Fyn og i Jylland d. Kræver Pilottest, at leverandør skal rejse ud på de pågældende institutioner? Sandsynligvis e. Deadline for afrapportering på pilot-test er 15. november. Introduktionsmateriale og andet skal godkendes senest 1. november. Denne dato bliver vel justeret, hvis pilottesten giver anledning til justeringer af materiale? f. Skal dette materiale følge Slots- og Kulturstyrelsens vejledning, som kræver at det opsættes af en grafiker? Slots- og Kulturstyrelsen har en række retningslinjer for styrelsens design til tryk og web, som skal følges. Kontakt Thomas Rahbek i Slots- og Kulturstyrelsen for vejledninger, , trk@slks.dk Der kræves ikke opsætning af en grafiker.

4 g. Skal rapporten tælle som en levering og følge forskrifterne for rapportering, som det fremgår af kravsbeskrivelsen? 7a. I skriver, at der skal afholdes Introduktionsmøder er disse at sidestille med workshops, eller er de ud over? Vi skriver, Leverandøren skal i samarbejde med Slots- og Kulturstyrelsen sikre sig, at der skabes en fælles forståelse og vision for brugerundersøgelsen på museerne, herunder hvordan brugerundersøgelsen kan bruges som et strategisk værktøj for det enkelte museum. Det kan f.eks. ske på introduktionsmøder og ved udarbejdelse af materiale. Det er således op til leverandøren at komme med forslag til, hvordan introduktionen bedst kan ske. b. Hvor mange møder forventes uden for Region Hovedstaden? Hvis der vælges at blive holdt møder, så forestiller vi os 2 uden for Region Hovedstaden c.og vil der være omkostninger for leverandøren i forbindelse med transport? Til introduktionsmøder betaler SLKS for leverandørens deltagelse 8. I skriver Support skal foregå inden for almindelig kontortid (mandag - fredag kl. 9-16), men kan også indeholde support lokalt på museet. Leverandørens udgifter til support i hele projektperioden skal ind-regnes i leverancens samlede pris, og den skal være gratis for museerne. a. Med support lokalt på museet, forventes det da, at leverandøren skal tage rundt til op til 105 museer fordelt i landet, for at yde personlig support? Det kan forventes, at der skal være nogle besøg, men ikke til alle museer

5 b. Består support udelukkende i metodisk support? eller skal der også ydes teknisk support lokalt? Det består af metodisk support, der inkluderer support ift. adgang til link mv. 9. I skriver Leverandøren drøfter eventuelle ændringsforslag til procedurerne med Slots- og Kulturstyrelsen, hvorefter leverandøren og Slots- og Kulturstyrelsen i fællesskab træffer beslutning om, hvorvidt procedurerne skal justeres. Denne proces skal ske på de aftalte opfølgningsmøder mellem Slots- og Kulturstyrelsen og leverandøren a. Omfatter ændringsforslag også ændringer af skemaet, eller vil dette være uændret i hele perioden? Forventes uændret i hele perioden b. Og ved evt. ændringer afholder Kulturstyrelsen så de ekstra omkostninger, der er forbundet med de ændringer, der er vedtaget af Kulturstyrelsen? 10. I skriver Museerne skal kunne tilgå egne data på en platform, der er let forståelig og tilgængelig for museerne. Platformen skal kunne give mulighed for at krydse museets data. a. Hvad skal der være mulighed for at krydse data på? Der skal være mulighed for at krydse data på spørgsmålene b. Er det korrekt forstået, at denne digitale platform skal dække 105 afdelinger og ikke de enkelte udstillingssteder/ underafdelinger? som udgangspunkt c. Er det korrekt, at der kun skal leveres data/rapporter én gang årligt og udelukkende via en digital platform?

6 , en gang årligt, men ikke udelukkende via en digital platform. Der skal leveres en rapport med årets hovedresultater til det enkelte museum. 11a. Når data er leveret til Kulturstyrelsen i forbindelse med den årlige rapportering, vil Kulturstyrelsen forestå alle henvendelser vedr. adgang til data samt evt. databearbejdning heraf? b. Eller forventes leverandøren også at skulle stå til rådighed for analyser og databehandling undervejs i perioden? 12. Afrapportering til museerne. I skriver: Leverandøren formidler undersøgelsens resultat for det enkelte museum i en samlet, kvalitetssikret, korrekturlæst og færdigredigeret rapport i en tilgængelig og pædagogisk tilrettelagt form. Rapporten skal gøres tilgængelig for det enkelte museum i elektronisk form i Word, som PDF eller PowerPoint. Slots- og Kulturstyrelsen forbeholder sig retten til at redigere i rapporterne.. a. Skal disse, ca. 105 lokal-rapporter være individuelt kommenterede og korrekturlæst, samt opsat grafisk (af en grafiker)? De skal være Individuelt kommenteret og korrekturlæst, men ikke opsat af en grafiker b. Dvs. skal der afsættes timer at skrive individuelle konklusioner i prosa samt individuel gennemlæsning/korrektur af alle rapporter, som skal have unikke og relevante nedbrud og kryds? Der skal afsættes timer til individuel konklusion ift. museernes individuelle spørgsmål c. Eller ville det være tilstrækkeligt at de 105 museer modtager en pædagogisk grafisk fremstilling af resultaterne efter en ensartet skabelon f.eks. i powerpoint?

7 Rapporten kan laves i powerpoint, der kan justeres ift. de individuelle spørgsmål d. Eller vil det være tilstrækkeligt at de 105 museer modtager et link til en portal, hvor de på en let og pædagogisk måde skal kan udarbejde de nødvendige kryds og analyser? e. I fald de enkelte 105 museer skal have en individuel kommenteret rapport (prosa), forventes der så en individuel dialog med hvert enkelt museum om, hvordan formuleringerne i rapporterne er? 13. I skriver Slots- og Kulturstyrelsen forbeholder sig retten til at redigere i rapporterne. a. Vil evt. redigering foregå uden at leverandør godkender? Leverandør vil blive gjort opmærksom på evt. ændringer b. Og afholder Slots- og Kulturstyrelsen omkostninger forbundet med redigering (korrektur, opsætning osv.)? afklares i processen c. Forventes det at tilbudsgiver afholder udgifter til grafiker, eller vil det være godt nok, hvis tilbudsgivers almindelige personale blot tilstræber at ramme designskabelonen? Det er fint hvis tilbudsgiver bruger designskabelonen d. Er det tilbudsgivers ansvar at formulere relevante konklusioner i rapporten eller vil Slots- og Kulturstyrelsen komme med krav om ændrede formuleringer mv. i materialet?

8 Se svar på 13 a 14a. Kan I uddybe, hvad I mener med skævhed blandt respondenter? At det beskrives, hvis der er bias, der gør sig gældende ift. besvarelserne. b. Når I skriver lokalt, er det så helt ned på museumsniveau I ønsker analysen, men ikke på enheder indenfor de forskellige museer? På museumsniveau c.hvad er den forventede længde af den samlede rapport/analyse? e. Årligt? Det er op til leverandøren det er ikke længden men indholdet, der er det vigtigste f. For hele perioden? Det er op til leverandøren det er ikke længden men indholdet, der er det vigtigste 15a. De seminarer/workshops, der skal afholdes hvordan vil de fordele sig geografisk? Bliver afklaret med SLKS i processen formodentlig et i København og et i Jylland eller på Fyn Står Kulturstyrelsen for leje af lokaler, forplejning, indkaldelse osv.?

9 16a. Når leverandøren leverer et datasæt forestår Kulturstyrelsen al korrespondance og videre databehandling af datasættet, således at leverandør kun foretager en databehandling og dataanalyse i forbindelse med den årlige afrapportering? b. Eller må der forventes flere leveringer? c. F.eks. i 2013 udgav Kulturstyrelsen en bog hvor resultaterne af brugerundersøgelsen indgik er det korrekt forstået, at det fremadrettet vil være leverandøren, der har ansvaret for at levere en årsrapport der indholdsmæssigt og grafisk lever op til denne standard? b. Eller vil leverandøren alene skulle levere et datatræk til Kulturstyrelsen? 17. I skriver: Et udkast til tids-, og aktivitetsplan med milepæle skal udarbejdes indenfor rammerne af det afgivne tilbud. I tids- og aktivitetsplanen skal leverandøren tilgodese tilpasning og udvikling af undersøgelseskonceptet inden for den 3-årige periode, således at erhvervede erfaringer indarbejdes i det videre forløb.. a. Er dette med henblik på ændringer efter denne periode, eller vil der komme justeringer/ændringer undervejs? Der kan forekomme ændringer undervejs b. Hvis der kommer justeringer undervejs, vil Kulturstyrelsen så dække de ekstraomkostninger der er ifht. scripting, overættelse og korrekturlæsning.?

10 ikke som udgangspunkt 18. I skriver Leverandøren skal stå til rådighed for den nødvendige orientering af Slots- og Kulturstyrelsen om opgavens tilrettelæggelse, forløb og delresultater.. Ifht. afrapportering og databehandling. a. Forventer Kulturstyrelsen da løbende databearbejdning? omfang afklares i processen Optioner 19. Leverandøren skal som option udvikle en model for, hvordan museer én gang i løbet aftaleperioden kan få integreret stedspecifikke spørgsmål udover de allerede definerede spørgsmål, der skal indgå i undersøgelsen. Dette indebærer, at der kan indgå op til 5 spørgsmål, som museerne selv er med til at definere. a. Der kan forekomme op til 105 versioner af det endelige skema (oversat til de relevante sprog), som opsættes i Slots- og Kulturstyrelsens design. Det er kun de museer angivet på listen, og ikke underafdelinger, der kan bidrage med spørgsmål? b. Skal disse spørgsmål kunne komme på et hvilket som helst tidspunkt? c. Skal disse integreres i afrapportering? dvs. i de 105 individuelle rapporter?

11 d. Skal data herfra indgå samlet i datalevering til Kulturstyrelsen, hvilket giver op til 525 ekstra variable? e. Og skal disse også indgå i den samlede analyse? f. Skal data afleveres på forskellige tidpunkter, eller vil disse følge den årlige databehandling? Sandsynligvis 1x årligt, afklares endeligt i processen g. Hvem forestår evt. oversættelse til sprog på de individuelle spørgsmål? Leverandøren SLKS godkender h. Er det Slots- og Kulturstyrelsen der håndterer dialogen med museer om individuelle spørgsmål, eller er det leverandøren, der skal håndtere dette? Det vil foregå i et samarbejde i. Må der indføres egenbetaling for museerne i forbindelse med udviklingen af denne option?

12 20. Leverandøren skal som option udvikle et undersøgelsesdesign til at identificere ikke-brugere af museer. Undersøgelsen skal spille sammen med brugerundersøgelsen. Undersøgelsen af ikke-brugerne skal kunne gennemføres 1-3 gange i løbet af projektperioden. Det er op til leverandøren at forholde sig til frekvens, uddelingsmetode m.v. i forhold til ikkebrugerundersøgelsen. a. Hvordan definerer I en ikke-bruger? Som udgangspunkt, én der ikke kommer på museerne b. Hvordan forestiller Kulturstyrelsen sig at denne skal afrapporteres? Som en rapport jf. beskrivelse af rapport eller regulær data? Som rapport c. Skal den være på museumsniveau? ikke nødvendigvis d. Hvor omfattende (hvor mange spørgsmål) vil den være? Det afklares i samarbejde mellem leverandør og SLKS e. Kan den evt. gennemføres kvalitativt? eventuelt, men kvantitativt foretrækkes 21.Hvor mange henvendelser havde leverandøren i sidste periode fra museerne (hhv. telefonisk og på mail) i relation til den løbende support? I 2016 har leverandøren modtaget ca. 850 mails vedr. brugerundersøgelsen (fra museer og/eller interessenter) i Udover håndteringen af disse mails bruges der i snit 1 time om dagen på support (telefon-og opfølgning).

13 Men der er selvfølgelig store udsving fordelt over en sæson.

Bilagsoversigt Formål og målsætninger Opsummering af leverancer Projektets aktiviteter (delleverancer)...

Bilagsoversigt Formål og målsætninger Opsummering af leverancer Projektets aktiviteter (delleverancer)... Kravspecifikation Bilagsoversigt... 1 1 Formål og målsætninger... 2 2 Opsummering af leverancer... 3 3 Projektets aktiviteter (delleverancer)... 4 4 Projektledelse, planlægning og organisation... 10 Bilagsoversigt

Læs mere

Vejledning til udfyldelse. af den digitale version af den nationale brugerundersøgelse. Vejledning til udfyldelse TNS

Vejledning til udfyldelse. af den digitale version af den nationale brugerundersøgelse. Vejledning til udfyldelse TNS af den digitale version af den nationale brugerundersøgelse. Digital indsamling hvorfor det? Fordelene ved at digitalisere er, at undersøgelsen bliver mere dynamisk og I, udstillingsstederne, får bedre

Læs mere

Information om elevtrivselsmålingen 2011

Information om elevtrivselsmålingen 2011 Information om elevtrivselsmålingen 2011 Århus, den 19. august 2011 Til ansvarlige for elevtrivselsmålingen. I dette notat finder du alle praktiske informationer i forhold til at gennemføre elevtrivselsmålingen

Læs mere

Kulturstyrelsen udbyder således en samlet opgave vedrørende Kompetenceudvikling læringsforløb og aktiviteter:

Kulturstyrelsen udbyder således en samlet opgave vedrørende Kompetenceudvikling læringsforløb og aktiviteter: 10. februar 2015 Bilag 2: Opgavebeskrivelse 2.1 Opgavens baggrund og formål Kulturministeriet lancerede den 20. maj 2014 en strategi for børn og unges møder med kunst og kultur. Der er tre enkeltstrategier,

Læs mere

- Panelundersøgelse, Folkeskolen, september 2014

- Panelundersøgelse, Folkeskolen, september 2014 Svar på spørgsmål om understøttende undervisning og bevægelse, der indgik i Scharling-undersøgelse i Folkeskolens lærerpanel september 2014 Spm. 1: Har du fået mere bevægelse ind i din undervisning i fagene,

Læs mere

Børn og Unge, Aarhus Kommune

Børn og Unge, Aarhus Kommune Børn og Unge, Aarhus Kommune UDBUDSBETINGELSER Udbud af kontrakt om Hovedrapport og prioriteringskort i trivselsundersøgelse i Børn og Unge 2015 1 Indhold INDHOLD... 2 1. INDLEDNING... 3 2. ORDREGIVER...

Læs mere

Digital Kommuneplan. Kravsspecifikation gennem brugerinvolvering

Digital Kommuneplan. Kravsspecifikation gennem brugerinvolvering Digital Kommuneplan Kravsspecifikation gennem brugerinvolvering Indhold Introduktion Afklaring af behov: Hvad skal digitale kommuneplaner kunne? Udarbejdelse og test af løsning: Hvordan skal digitale kommuneplaner

Læs mere

De nationale test - status for udviklingen og forslag til plan for ibrugtagning af testene

De nationale test - status for udviklingen og forslag til plan for ibrugtagning af testene Styrelsen for Evaluering og Kvalitetsudvikling af Grundskolen Snaregade 10A 1205 København K. Tlf. 3392 6200 Fax 3392 6182 E-mail skolestyrelsen@skolestyrelsen.dk De nationale test - status for udviklingen

Læs mere

Nordbyskolens evalueringsplan

Nordbyskolens evalueringsplan Nordbyskolens evalueringsplan Evalueringsform Beskrivelse Ansvarlig Hvornår Årsplaner Årsplanen tager udgangspunkt i fagenes fælles mål Lærere (http://ffm.emu.dk/) En årsplan er et planlægningsredskab

Læs mere

1. Om synopsis. Koncept bogens bærende ide. Målgruppe og anvendelse

1. Om synopsis. Koncept bogens bærende ide. Målgruppe og anvendelse Om denne folder Denne folder er henvendt til dig, der skal tilrettelægge og redigere en antologi til udgivelse hos Samfundslitteratur. Den skal ses som supplement til folderen Forfatter hos Samfundslitteratur,

Læs mere

BILAG 1 TIDS- OG AKTIVITETSPLAN

BILAG 1 TIDS- OG AKTIVITETSPLAN BIAG 1 TIDS- OG AKTIVITETSPAN INDHODSFORTEGNESE 1. Hovedtidsplan... 5 1.1 Ændring af tidsplanen... 6 2. Underbilag 1.a Milepæle for levering af licenser og evt. hardware... 6 3. Underbilag 1.b Detailplan

Læs mere

At lave dit eget spørgeskema

At lave dit eget spørgeskema At lave dit eget spørgeskema 1 Lectio... 2 2. Spørgeskemaer i Google Docs... 2 3. Anvendelighed af din undersøgelse - målbare variable... 4 Repræsentativitet... 4 Fejlkilder: Målefejl - Systematiske fejl-

Læs mere

Samråd i Folketingets Kulturudvalg, spørgsmål U om fordeling af kulturbevillinger mellem hovedstad og provins.

Samråd i Folketingets Kulturudvalg, spørgsmål U om fordeling af kulturbevillinger mellem hovedstad og provins. Kulturudvalget 2014-15 KUU Alm.del Bilag 162 Offentligt FULD TALE Arrangement: Åbent eller lukket: Samråd i Folketingets Kulturudvalg, spørgsmål U om fordeling af kulturbevillinger mellem hovedstad og

Læs mere

Digitalisering af arkiv, spørgsmål - svar

Digitalisering af arkiv, spørgsmål - svar Digitalisering af arkiv, spørgsmål - svar ID Spørgsmål, Leverandør Svar, Københavns Brandvæsen 1 Vil besvarelsen ske løbende? Vi stiller dette spørgsmål, fordi vi ofte har oplevet, at en besvarelse ofte

Læs mere

Kursistmanual til Større skriftlig opgave. 2 Hf, 2015-2016

Kursistmanual til Større skriftlig opgave. 2 Hf, 2015-2016 Kursistmanual til Større skriftlig opgave 2 Hf, 2015-2016 Indholdsfortegnelse: I. Generelt om opgaven og forløbet s. 3 II. Hf-bekendtgørelsens bilag 4 - Større skriftlig opgave, juni 2010 s. 7 III. Generelt

Læs mere

Fra skoleåret 2016/17 indføres en praktisk-mundtlig fælles prøve i fysik/kemi, biologi og geografi.

Fra skoleåret 2016/17 indføres en praktisk-mundtlig fælles prøve i fysik/kemi, biologi og geografi. Indhold Vejledning til den fælles prøve i fysik/kemi, biologi og geografi Guide til hvordan Alineas fællesfaglige forløb forbereder dine elever til prøven Gode dokumenter til brug før og under prøven Vejledning

Læs mere

Opgavebeskrivelse. Professionalisering af flextrafikken

Opgavebeskrivelse. Professionalisering af flextrafikken Opgavebeskrivelse Professionalisering af flextrafikken En gap-analyse af flextrafik-branchen i Nordjylland Udarbejdelse af strategiske handlingsplaner til fremtidige indsatser Opgavebeskrivelsen omfatter:

Læs mere

Samlet Funktion Køn Anciennitet Alder

Samlet Funktion Køn Anciennitet Alder Samlet Funktion Køn Anciennitet Alder Løn - hvor enig er du i følgende synspunkter: Lokalt aftalte løntillæg skal udgøre en større del af den samlede løn? ikke- TR % over Antal 44 TR 5 K 14 U 10 ÅR 16

Læs mere

Manualen beskriver brugen af SecureAware version 4.8.0 og senere versioner Dokument opdateret: June 2015

Manualen beskriver brugen af SecureAware version 4.8.0 og senere versioner Dokument opdateret: June 2015 SecureAware Quiz Manualen beskriver brugen af SecureAware version 4.8.0 og senere versioner Dokument opdateret: June 2015 Om dette dokument Dette dokument beskriver brugen af quizmodulet i SecureAware.

Læs mere

I henhold til den overordnede projektstyring, hvilke forventninger har I til antallet af styregruppemøder og milepæle i løbet af projektet?

I henhold til den overordnede projektstyring, hvilke forventninger har I til antallet af styregruppemøder og milepæle i løbet af projektet? Dato: 27. januar 2014 Sag: OK-13/13976 Sagsbehandler: /SBN/ALE Spørgsmål til udbudsmateriale om konsulentbistand til Rådet for Offentlig-Privat Samarbejdes analyse af annullerede udbud og analyse af kontrolbud

Læs mere

RAPPORT. Dimittendundersøgelse Pædagogisk Assistentuddannelse UCC [UDGAVE NOVEMBER 2015]

RAPPORT. Dimittendundersøgelse Pædagogisk Assistentuddannelse UCC [UDGAVE NOVEMBER 2015] RAPPORT Dimittendundersøgelse Pædagogisk Assistentuddannelse UCC 2015 [UDGAVE NOVEMBER 2015] Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 3 1.1 Formål og fokus... 3 1.2 Design og indhold... 3 1.3 Distribution af

Læs mere

Evaluering af studievejledningen 2011 TRIN FOR TRIN

Evaluering af studievejledningen 2011 TRIN FOR TRIN Evaluering af studievejledningen 2011 TRIN FOR TRIN Denne trin-for-trin-guide er tænkt som en hjælp til medarbejderne i University College Lillebælts studievejledninger til at komme i gang med at evaluere

Læs mere

Samarbejdsaftale om analysearbejde mellem Region Midtjylland og Beskæftigelsesregion Midtjylland

Samarbejdsaftale om analysearbejde mellem Region Midtjylland og Beskæftigelsesregion Midtjylland Samarbejdsaftale om analysearbejde mellem Region Midtjylland og Beskæftigelsesregion Midtjylland Indhold 1. Baggrund...1 2. Formål...1 3. Overvågningsopgaven...2 3.1 Overvågningsopgave for Region Midtjylland...2

Læs mere

ATP s digitaliseringsstrategi 2014-2018

ATP s digitaliseringsstrategi 2014-2018 ATP s digitaliseringsstrategi 2014-2018 ATP s digitaliseringsstrategi samler hele ATP Koncernen om en række initiativer og pejlemærker for digitalisering i ATP. Den støtter op om ATP Koncernens målsætning

Læs mere

Resultatkontrakt 2006

Resultatkontrakt 2006 Resultatkontrakt 2006 1. Indledning...3 2. Formål, opgaver, mission og værdier...3 3. Vision...4 4. Strategi og resultatkrav/indsatsområder...7 4.1 Resultatkrav vedr. forankring og formidling af viden:...8

Læs mere

Spørgsmål og svar 1 d. 16. oktober 2012 på udbud på levering af brændstof og fyringsolie

Spørgsmål og svar 1 d. 16. oktober 2012 på udbud på levering af brændstof og fyringsolie Spørgsmål og svar 1 d. 16. oktober 2012 på udbud på levering af brændstof og fyringsolie Spørgsmål: Spørgsmål 1: Delaftale 1: - Er det korrekt forstået, at der på denne delaftale vil blive valgt 5 leverandører

Læs mere

UDBUDSBREV - KRAVDATABASE

UDBUDSBREV - KRAVDATABASE Nyt Hospital Hvidovre Hvidovre Hospital Kettegård Allé 30 2650 Hvidovre UDBUDSBREV - KRAVDATABASE Opgang 1 Afsnit 139 Til: Interesserede tilbudsgivere Dato: 4. december 2013 Udbud af kravdatabase mv.:

Læs mere

UDBUD AF DANSKUDDANNELSE TIL VOKSNE UDLÆNDINGE

UDBUD AF DANSKUDDANNELSE TIL VOKSNE UDLÆNDINGE UDBUD AF DANSKUDDANNELSE TIL VOKSNE UDLÆNDINGE Spørgsmål og svar til udbudsmaterialet Haslev den 26. april 2016 Faxe Kommune har modtaget spørgsmål til udbudsmaterialet. Alle spørgsmål er anonymiseret

Læs mere

Dette er en introduktion til dimittendundersøgelser i UCC samt en analyse af dimittendundersøgelsen på Tegnsprogstolkeuddannelsen.

Dette er en introduktion til dimittendundersøgelser i UCC samt en analyse af dimittendundersøgelsen på Tegnsprogstolkeuddannelsen. Dimittendundersøgelse på Tegnsprogstolkeuddannelsen UCC 2013 Enheden for kvalitetsudvikling 20. juni 2012 Dimittendundersøgelse på Tegnsprogstolkeuddannelsen UCC Forår 2013 (2) Introduktion Dette er en

Læs mere

RETNINGSLINJER OM PRAKTISKE OG PROCEDUREMÆSSIGE FORHOLD VEDRØRENDE PRØVEAFHOLDELSEN

RETNINGSLINJER OM PRAKTISKE OG PROCEDUREMÆSSIGE FORHOLD VEDRØRENDE PRØVEAFHOLDELSEN RETNINGSLINJER OM PRAKTISKE OG PROCEDUREMÆSSIGE FORHOLD VEDRØRENDE PRØVEAFHOLDELSEN I medfør af 3 i prøvebekendtgørelsen fastsættes nedenstående retningslinjer: Skolestyrelsen har modtaget en del henvendelser

Læs mere

Spørgsmål og svar til annoncering af Danskundervisning af udlændinge

Spørgsmål og svar til annoncering af Danskundervisning af udlændinge Spørgsmål og svar til annoncering af Danskundervisning af udlændinge Skemaet indeholder alle, til dato, offentliggjort spørgsmål og svar. Alle spørgsmål og svar offentliggøres på www.fredericia.dk For

Læs mere

Bibliotekets årsregnskab indsendes til Kulturstyrelsen efter revision og godkendelse i kommunen og med en kopi af revisionsprotokollatet.

Bibliotekets årsregnskab indsendes til Kulturstyrelsen efter revision og godkendelse i kommunen og med en kopi af revisionsprotokollatet. Vejledning til årsregnskab og resultatrapport 2014 1. Grundlag Kulturstyrelsen har med hjemmel i bibliotekslovens 11 indgået en rammeaftale for centralbiblioteksvirksomhed med seks centralbibliotekskommuner

Læs mere

Brugerundersøgelse af biblioteket

Brugerundersøgelse af biblioteket Brugerundersøgelse af biblioteket Baggrund Om undersøgelsen I kontorkontrakten for 006 er Informationsservice ansvarlig for, at der gennemføres en undersøgelse af brugernes tilfredshed med biblioteket.

Læs mere

Begrænset udbud med prækvalifikation: Udbud af analyse om unge uden job og uddannelse.

Begrænset udbud med prækvalifikation: Udbud af analyse om unge uden job og uddannelse. Til: Til potentielle ansøgere Koncern Økonomi Indkøb Opgang Blok C Afsnit 1.sal Kongens Vænge 2 3400 Hillerød Telefon +45 48 20 50 00 Direkte +45 48205592 Fax +45 48 20 55 98 Mail indkoeb@regionh.dk Web

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde torsdag d. 8. marts 2012

Referat af bestyrelsesmøde torsdag d. 8. marts 2012 af bestyrelsesmøde torsdag d. 8. marts 2012 Deltager fra bestyrelsen: Formand Anja Valhøj (ANV), Næstformand Shaddie Mackeprang (SM), Kasserer Andreas Boye (AB), Best.medlem Sussi S. Hansen (SSH), Best.medlem

Læs mere

Elbiler i håndværksvirksomheder

Elbiler i håndværksvirksomheder Kvartalsrapport Denne skabelon skal anvendes ved den kvartalsvise rapportering og statusrapportering af projekter om energieffektive transportløsninger. Kvartalsrapporten skal være en kortfattet statusopgørelse

Læs mere

Uddannelsesplan EUD-IT

Uddannelsesplan EUD-IT Uddannelsesplan EUD-IT Navn: Keld Lund Andersen Adresse: Hjortshøjparken 82 By: Hjortshøj Tlf.: 86 22 22 75 E-mail: kla@ats.dk Ansættelsesskole: Aarhus tekniske Skole Undervisningsområde: Mediegrafisk

Læs mere

Vejledning til centralbibliotekernes årsregnskab og resultatrapport 2015

Vejledning til centralbibliotekernes årsregnskab og resultatrapport 2015 Vejledning til centralbibliotekernes årsregnskab og resultatrapport 2015 1. Grundlag Slots- og Kulturstyrelsen har med hjemmel i bibliotekslovens 11 indgået en rammeaftale for centralbiblioteksvirksomhed

Læs mere

Side 1 af 10. Prøveperiode og prøvetidspunkter. kl. 9.00-10.00 FP9 Dansk, retskrivning (pilotforløb digital samt papir)1

Side 1 af 10. Prøveperiode og prøvetidspunkter. kl. 9.00-10.00 FP9 Dansk, retskrivning (pilotforløb digital samt papir)1 Orientering om folkeskolens prøver pa Midtskolen Denne orientering giver dig vigtig information om prøverne og viden om de regler der knytter sig til prøverne samt konsekvenser af eventuelle overskridelser

Læs mere

Praktikhåndbog 2.års praktik Pædagoguddannelsen Slagelse UCSJ

Praktikhåndbog 2.års praktik Pædagoguddannelsen Slagelse UCSJ Indhold Praktikdokument 2. års praktik... 2 Praktikdokumentet er opbygget på følgende måde:... 3 Praktikopgaver:... 3 Studiedage:... 4 Læringsmål ( 15 i uddannelsesbkg.nr 220 af 13/03/2007 )... 5 Foreløbige

Læs mere

VEJLEDNING - sådan bruger du Filmværkstedet

VEJLEDNING - sådan bruger du Filmværkstedet VEJLEDNING - sådan bruger du Filmværkstedet Kontakt: Udstyr og support: gear@filmworkshop.dk / 7199 3372 / Steffen Møgelmose Teknisk leder: Anders Bonde / 7199 3373 / anders@filmworkshop.dk Booking og

Læs mere

Test- og prøvesystemet De nationale test Brugervejledning for skoler. Brugervejledning Indledning Testafvikling

Test- og prøvesystemet De nationale test Brugervejledning for skoler. Brugervejledning Indledning Testafvikling Test- og prøvesystemet De nationale test Brugervejledning for skoler Brugervejledning Indledning Testafvikling Test- og prøvesystemet De nationale test Brugervejledning for skoler Styrelsen for It og Læring

Læs mere

Region Hovedstadens Psykiatri Kristineberg 3 2100 København Ø 07-03-2013. Sag 200717966 inspektion af Skovvænget den 18.

Region Hovedstadens Psykiatri Kristineberg 3 2100 København Ø 07-03-2013. Sag 200717966 inspektion af Skovvænget den 18. Region Hovedstadens Psykiatri Kristineberg 3 2100 København Ø Gammeltorv 22 DK-1457 København K Tlf. +45 33 13 25 12 Fax +45 33 13 07 17 www.ombudsmanden.dk post@ombudsmanden.dk Personlig henvendelse:

Læs mere

KANAL- OG SERVICESTRATEGI 2011-2015 KANAL- OG SERVICESTRATEGI KANAL- OG SERVICESTRATEGI 2011-2015 KANAL- OG

KANAL- OG SERVICESTRATEGI 2011-2015 KANAL- OG SERVICESTRATEGI KANAL- OG SERVICESTRATEGI 2011-2015 KANAL- OG 2011-2015 KANAL- OG SERVICESTRATEGI KANAL- OG SERVICESTRATEGI 2011-2015 KANAL- OG KANAL- OG SERVICESTRATEGI 2011-2015 KANAL- OG SERVICESTRATEGI KANAL- OG SERVICESTRATEGI 2011-2015 KANAL- OG KANAL- OG SERVICESTRATEGI

Læs mere

Undervisning og AV Synlighed og Information

Undervisning og AV Synlighed og Information Undervisning og AV Synlighed og Information AKTIV LÆRING Når læring, bevægelse og tekno Aktiv Læring er EXAKTs online portal, som forener leg, læring og bevægelse. Tag børnene med på en stafet efter eget

Læs mere

L Æ R I N G S H I S T O R I E

L Æ R I N G S H I S T O R I E LÆRINGS HISTORIE LÆRINGS HISTORIE Kom godt i gang Før I går i gang med at arbejde med dokumentationsmetoderne, er det vigtigt, at I læser folderen Kom godt i gang med værktøjskassen. I folderen gives en

Læs mere

Årsrapportskabelonen følger samme struktur som ifm. udarbejdelse af sidste års årsrapport.

Årsrapportskabelonen følger samme struktur som ifm. udarbejdelse af sidste års årsrapport. NOTAT Til Kulturministeriets statsinstitutioner med rammeaftale 19. januar 2016 Moderniseringsstyrelsens vejledning om årsrapporten 2015 Dette notat indeholder departementets kommentarer og råd om, hvordan

Læs mere

AFDÆKNING AF TURISTERNES BEVÆGELSESMØNSTRE I DANMARK

AFDÆKNING AF TURISTERNES BEVÆGELSESMØNSTRE I DANMARK L O N E A L L E T O R P C A L L A R D, H E A D O F R E S E A R C H, W O N D E R F U L C O P E N H A G E N AFDÆKNING AF TURISTERNES BEVÆGELSESMØNSTRE I DANMARK Analyse under Culture Plus af turisternes

Læs mere

Udkast til referat af møde fagligt Udvalg for Hospitalsteknisk Assistentuddannelse, den 18. september 2006, kl. 10 12, EPOS

Udkast til referat af møde fagligt Udvalg for Hospitalsteknisk Assistentuddannelse, den 18. september 2006, kl. 10 12, EPOS Udkast til referat af møde fagligt Udvalg for Hospitalsteknisk Assistentuddannelse, den 18. september 2006, kl. 10 12, EPOS Til stede: Peder Ring, Danske Regioner Per Hvenegaard, TL Birgit Andersen, H:S

Læs mere

Uddannelsesprojekt: Transmission af livekoncerter

Uddannelsesprojekt: Transmission af livekoncerter Roskilde Weekendradio Uddannelsesprojekt: Transmission af livekoncerter Målet med projektet har været at give musikudøvere mulighed for at få indblik i og viden om, hvordan radiomediet kan transmitterer

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om forvaltning af kulturarven. Oktober 2014

Notat til Statsrevisorerne om beretning om forvaltning af kulturarven. Oktober 2014 Notat til Statsrevisorerne om beretning om forvaltning af kulturarven Oktober 2014 FORTSAT NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om forvaltning af kulturarven (beretning nr. 13/06) 24. september

Læs mere

Faggruppens evalueringsrapport (udarbejdet på faggruppens evalueringsmøde)

Faggruppens evalueringsrapport (udarbejdet på faggruppens evalueringsmøde) 1 UCL, Læreruddannelsen. Evaluering af undervisning. Skabelon til faggruppens evalueringsrapport. Oktober 2012 Faggruppens evalueringsrapport (udarbejdet på faggruppens evalueringsmøde) Faggruppe: Psykologi

Læs mere

Bilag 1 - Projektbeskrivelse

Bilag 1 - Projektbeskrivelse Bilag 1 - Projektbeskrivelse Undervisningsevaluering og virkningsevaluering af MED-grunduddannelsen Parternes Uddannelsesfællesskab (PUF), som består af KL, Danske Regioner og Forhandlingsfællesskabet,

Læs mere

Udbudsbetingelser vedrørende Slots- og Kulturstyrelsens. på de statslige og statsanerkendte museer i Danmark

Udbudsbetingelser vedrørende Slots- og Kulturstyrelsens. på de statslige og statsanerkendte museer i Danmark vedrørende Slots- og Kulturstyrelsens udbud af national brugerundersøgelse på de statslige og statsanerkendte museer i Danmark (Begrænset udbud) 1 Den ordregivende myndighed... 2 2 Beskrivelse af tjenesteydelsen...

Læs mere

det offentlige Hilsner fra sådan vil danskerne tiltales BJERG KOMMUNIKATION FLÆSKETORVET 68, 1 1711 KØBENHAVN V T: +45 33 25 33 27 KONTAKT@BJERGK.

det offentlige Hilsner fra sådan vil danskerne tiltales BJERG KOMMUNIKATION FLÆSKETORVET 68, 1 1711 KØBENHAVN V T: +45 33 25 33 27 KONTAKT@BJERGK. Hilsner fra det offentlige sådan vil danskerne tiltales BJERG KOMMUNIKATION FLÆSKETORVET 68, 1 1711 KØBENHAVN V T: +45 33 25 33 27 KONTAKT@BJERGK.DK INDHOLD RESULTATERNE KORT...3 Hvordan skal et digitalt

Læs mere

22. april 2015 Rasmus Fuglsang Jensen rfj@vd.dk 1.00

22. april 2015 Rasmus Fuglsang Jensen rfj@vd.dk 1.00 DATO KONTAKTPERSON MAIL VERSION 22. april 2015 Rasmus Fuglsang Jensen rfj@vd.dk 1.00 DET DIGITALE ANLÆG SAMARBEJDE I ANLÆGSBRANCHEN STYRINGSDOKUMENT INDLEDNING Styringsdokumentet er et supplement til handlingsplanen

Læs mere

Studieretningsprojekt 3.g, Ordrup Gymnasium.

Studieretningsprojekt 3.g, Ordrup Gymnasium. Studieretningsprojekt 3.g, Ordrup Gymnasium. I 3.g skal du udarbejde et studieretningsprojekt. I samråd med en faglærer vælges en faglig problemstilling inden for et selvvalgt område, der knytter sig til

Læs mere

Hjælpemidler/ Forbrugsgoder

Hjælpemidler/ Forbrugsgoder Hjælpemidler/ Forbrugsgoder Kvalitetsstandard 2016 Hvad er hjælpemidler/ Hjælpemidler/forbrugsgoder er redskaber, der kan hjælpe dig, hvis du har en nedsat funktionsevne. Hjælpemidler kan for eksempel

Læs mere

UDBUD FORUNDERSØGELSE AF RUTE 15 LØGTEN-ÅRHUS LUFTHAVN PROJEKTERING

UDBUD FORUNDERSØGELSE AF RUTE 15 LØGTEN-ÅRHUS LUFTHAVN PROJEKTERING DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON Oktober 2011 11/16307 Hans-Carl Nielsen hcn@vd.dk 7244 3652 UDBUD FORUNDERSØGELSE AF RUTE 15 LØGTEN-ÅRHUS LUFTHAVN PROJEKTERING OPGAVEBESKRIVELSE OKTOBER 2011 Niels

Læs mere

Møde 29. januar 2013 kl. 17:00 i Byrådssalen

Møde 29. januar 2013 kl. 17:00 i Byrådssalen Struer Byråd Referat Møde 29. januar 2013 kl. 17:00 i Byrådssalen Afbud fra/fraværende: Bende Okkerstrøm Mødet hævet kl.: 17.45 Pkt. Tekst Side 1 Kvartalsoversigt vedr. det specialiserede socialområde

Læs mere

1. Formidlingspuljerne Puljerne er en del af Kulturministeriets plan til at styrke museernes formidling. Bevillingen har eksisteret fra 2007.

1. Formidlingspuljerne Puljerne er en del af Kulturministeriets plan til at styrke museernes formidling. Bevillingen har eksisteret fra 2007. VEJLEDNING KU LTU RSTYRELSEN Vejledning om ansøgninger til formidlingspuljerne under Kulturministeriets formidlingsplan. H.C. ANDERSENS BOULEVARD 2 1553 KØBENHAVN V TELEFON 33 74 51 00 post@kulturstyrelsen.dk

Læs mere

PROTOKOL. fra bestyrelsesmøde i KARA/NOVEREN. mandag d. 17. januar 2011 kl. 9.30. Administrationsbygningen, Håndværkervej 70, 4000 Roskilde

PROTOKOL. fra bestyrelsesmøde i KARA/NOVEREN. mandag d. 17. januar 2011 kl. 9.30. Administrationsbygningen, Håndværkervej 70, 4000 Roskilde PROTOKOL fra bestyrelsesmøde i KARA/NOVEREN mandag d. 17. januar 2011 kl. 9.30 Administrationsbygningen, Håndværkervej 70, 4000 Roskilde 1. Formanden orienterer 2. Byggeudvalget orienterer 3. Administrationen

Læs mere

Lemvig kristne Friskole Skoleåret 2012-2013

Lemvig kristne Friskole Skoleåret 2012-2013 Evaluering af skolens samlede undervisning Følgende er Lemvig kristne Friskoles (LKF) evaluering af dennes samlede undervisning, sådan som det foreskrives i henhold til friskolelovens 1.b og 1.c. Evalueringen

Læs mere

Studieretningsprojektet. * Rammer og procedurer * Lærernes hæfte * Skoleåret 2012-2013

Studieretningsprojektet. * Rammer og procedurer * Lærernes hæfte * Skoleåret 2012-2013 Studieretningsprojektet 3g * Rammer og procedurer * Lærernes hæfte * Skoleåret 2012-2013 For yderligere information kan du aktivere denne QR med din smartphone eller ipad.: 2 3 Administration og logistik

Læs mere

Udbudsbetingelser for indkøb af halm til

Udbudsbetingelser for indkøb af halm til Udbudsbetingelser for indkøb af halm til Masnedøværket Ringsted Halmvarmeværk Slagelse Kraftvarmeværk 3. maj 2012 SK Forsyning A/S Udbudsbetingelser for indkøb af halm Indledning I løbet af 2011 og foråret

Læs mere

Workshop. Udarbejdelse af GIS-strategi. til. Albertslund Kommune. Emnet er GIS-strategi i Albertslund Kommune, dvs. 3 begreber

Workshop. Udarbejdelse af GIS-strategi. til. Albertslund Kommune. Emnet er GIS-strategi i Albertslund Kommune, dvs. 3 begreber Workshop Udarbejdelse af GIS-strategi til Albertslund Kommune Udvalgte slides fra 11. januar 2007 Introduktion til dagen Emnet er GIS-strategi i Albertslund Kommune, dvs. 3 begreber GIS Strategi Albertslund

Læs mere

Busselskabet Aarhus Sporveje

Busselskabet Aarhus Sporveje Jegstrupvej 5 DK-8361 Hasselager Tlf.: 72409900 Fac: 72409901 www.busselskabet.dk Busselskabet Aarhus Sporveje Udbudsmateriale til bekendtgørelsen Bybusindkøb Udbud efter forhandling med forudgående offentliggørelse

Læs mere

Spørgsmål & Svar. Udbud af Klinisk ernæring til sygehusene i Region Syddanmark 10/14041

Spørgsmål & Svar. Udbud af Klinisk ernæring til sygehusene i Region Syddanmark 10/14041 & Svar 1 & Svar Udbud af Klinisk ernæring til sygehusene i 10/14041 Udbyder har modtaget nedenstående spørgsmål vedr. udbudsmaterialet. ene, der er anonymiseret, samt de tilhørende svar, er anført nedenfor.

Læs mere

Vejledning til ansøgning om støtte i forbindelse med partnerskabspuljer til el og gas til transport

Vejledning til ansøgning om støtte i forbindelse med partnerskabspuljer til el og gas til transport Vejledning til ansøgning om støtte i forbindelse med partnerskabspuljer til el og gas til transport September 2015 Indhold 1 Vejledningens formål... 3 1.1 Hvilke projekter kan der gives støtte til?...

Læs mere

Tilsynsnotat Rudme Friskoles børnehave

Tilsynsnotat Rudme Friskoles børnehave Tilsynsnotat Rudme Friskoles børnehave Faaborg-Midtfyn Kommune skal ifølge lovgivningen føre tilsyn i kommunens dagtilbud og dagpleje. Tilsynsforpligtelsen retter sig både mod det indholdsmæssige i tilbuddene

Læs mere

Sygeplejersker og stikskader

Sygeplejersker og stikskader Louise Kryspin Sørensen Oktober 2012 Sygeplejersker og stikskader - Hver tyvende sygeplejerske stikker sig årligt på en forurenet kanyle. Det estimeres, at 2.900 sygeplejersker årligt pådrager sig stikskader

Læs mere

Slutrapport for aktiviteter og resultater fra projekter i satspuljen Ung og sund

Slutrapport for aktiviteter og resultater fra projekter i satspuljen Ung og sund Slutrapport for aktiviteter og resultater fra projekter i satspuljen Ung og sund Sundhedsfremme for unge uden for eller på vej ud af uddannelse 2007-2011. Projekttitel: Du bestemmer du handler nye veje

Læs mere

At arbejde strategisk med skolens ressourcer. Ledelse & Organisation/KLEO

At arbejde strategisk med skolens ressourcer. Ledelse & Organisation/KLEO At arbejde strategisk med skolens ressourcer Ledelsesdimensioner WHAT Brug af viden i praksis Ledelseskapaciteter HOW Kompleks problemløsning At sætte mål og forventninger Strategisk ressourcebrug X 0,31

Læs mere

Projekt om Københavns Musikteater

Projekt om Københavns Musikteater Projekt om Københavns Musikteater Spørgsmål og områder til første vejledning Vi har tænkt os at lave et redesign af Københavns Musikteaters hjemmeside med følgende undersider: o Forside o Forestillinger

Læs mere

Notat. Pasløsning i Borgerportalen

Notat. Pasløsning i Borgerportalen Allerød Kommune Notat Pasløsning i Borgerportalen Borgerportalen har i oktober 2011 fået stillet en pasmaskine til rådighed af virksomheden Scan-Tech og tilbyder nu digitale pasfotos. Flemming Villadsen

Læs mere

a. Skatteministeriet anmoder hermed om Finansudvalgets tilslutning til at afholde merudgifter i forhold til det fortrolige

a. Skatteministeriet anmoder hermed om Finansudvalgets tilslutning til at afholde merudgifter i forhold til det fortrolige Aktstykke nr. 64 Folketinget 2010-11 Bilag Afgjort den 9. december 2010 Skatteministeriet. København, den 30. november 2010. 64 a. Skatteministeriet anmoder hermed om Finansudvalgets tilslutning til at

Læs mere

Information til skriftlige censorer i engelsk stx/hf

Information til skriftlige censorer i engelsk stx/hf Information til skriftlige censorer i engelsk stx/hf Hanne Kær Pedersen, fagkonsulent, stx/hf Maj i ... 1 Praktiske informationer om at være skriftlig censor... 1 I censureringsperioden... 1 Håndtering

Læs mere

Rådgivning af bygningsejere om PCB 2014-2015

Rådgivning af bygningsejere om PCB 2014-2015 OPGAVEBESKRIVELSE Byggeri og energieffektivitet Rådgivning af bygningsejere om PCB 2014-2015 1. Indledning Energistyrelsen varetager i dag en PCB-rådgivningsenhed samt www.pcb-guiden.dk. Energistyrelsen

Læs mere

1.2. Hvad indeholder styringskonceptet for Assens Kommune?

1.2. Hvad indeholder styringskonceptet for Assens Kommune? Økonomi Et styringskoncept for Assens Kommune Indholdsfortegnelse INDHOLDSFORTEGNELSE...2 1. Styringskoncept i Assens Kommune...3 1.1. Baggrund...3 1.2. Hvad indeholder styringskonceptet for Assens Kommune?...3

Læs mere

Brugertilfredshedshed i hjemmeplejen 2015. Analyse, HR og Udvikling

Brugertilfredshedshed i hjemmeplejen 2015. Analyse, HR og Udvikling Brugertilfredshedshed i hjemmeplejen 2015 Analyse, HR og Udvikling Baggrund og metode...2 Svarprocent...2 Hvem har svaret?...2 Personlig hjælp...3 Praktisk hjælp...3 Madservice...4 Praktiske forhold omkring

Læs mere

Nyt om IT fra STAR. - til jobcenterchefer

Nyt om IT fra STAR. - til jobcenterchefer Nyt om IT fra STAR - til jobcenterchefer Med dette nyhedsbrev håber vi, at kunne give jer et godt overblik over, hvilke digitale ændringer, der indgår i den kommende release, som finder sted d. 11. januar

Læs mere

Belæring vedr. studieretningsprojektet i 3.g (SRP)

Belæring vedr. studieretningsprojektet i 3.g (SRP) Belæring vedr. studieretningsprojektet i 3.g (SRP) Forberedelsesfasen Husk de gode råd: - Hvad kan du gøre i forberedelsesfasen? - Hvilke krav stilles til besvarelsen? - Hvordan tilrettelægger du udarbejdelsen?

Læs mere

Vedrørende: Sagsnavn: Sagsnummer: Skrevet af: E-mail: Forvaltning: Dato: Sendes til: Erhvervsudvalget

Vedrørende: Sagsnavn: Sagsnummer: Skrevet af: E-mail: Forvaltning: Dato: Sendes til: Erhvervsudvalget Vedrørende: Erfaringsopsamling på erhvervspolitikken og bosætningspolitikken Sagsnavn: Erfaringsopsamling på erhvervspolitikken Sagsnummer: 24.10.00-A00-5-13 Skrevet af: Hanne Lykke Thonsgaard E-mail:

Læs mere

https://www.survey-xact.dk/servlet/com.pls.morpheus.web.pages.corerespondentpri...

https://www.survey-xact.dk/servlet/com.pls.morpheus.web.pages.corerespondentpri... Side 1 af 6 45QR-9PZR-6SM1 KOMMUNERNES INDBERETNING AF LIGESTILLINGSREDEGØRELSER 2015 Indberetning af ligestillingsredegørelse 2015 Alle kommuner skal efter ligestillingslovens 5a indberette ligestillingsredegørelse

Læs mere

Eksamen og årsprøver i gymnasiet Til 2g

Eksamen og årsprøver i gymnasiet Til 2g OM EKSAMENSUDTRÆK for STX-elever Både skriftlige og mundtlige prøver er med i udtrækket. Reglerne om prøver i løbet af de 3 år er 1) der aflægges altid prøve i 3g i AT (mundtlig prøve) 2) der aflægges

Læs mere

Bilag 1: Projektbeskrivelse

Bilag 1: Projektbeskrivelse Bilag 1: Projektbeskrivelse Dette notat beskriver de aktiviteter, der gennemføres i forbindelse med samarbejdsaftalen mellem ChoosEV og DTU Transport. Baggrund Brugerne af den tidligere generation af elbiler

Læs mere

Linket viser jer frem til billedet nedenfor, her skal du blot skrive jeres brugernavn og adgangskode. Indtast din adgangskode her:

Linket viser jer frem til billedet nedenfor, her skal du blot skrive jeres brugernavn og adgangskode. Indtast din adgangskode her: Brugervejledning til håndtering af respondenter til MUS i SurveyXact Indledning Denne manual beskriver, hvordan SurveyXact kan anvendes til forberedelse af MUS. Der tages udgangspunkt i handlinger, den

Læs mere

Kursus-arbejdsgruppe møde den 8. september 2011 på sekretariatet.

Kursus-arbejdsgruppe møde den 8. september 2011 på sekretariatet. Kursus-arbejdsgruppe møde den 8. september 2011 på sekretariatet. REFERAT Godkendt Deltagere: Inge, Jens, John, Dorthe, Lone og Mette (referent) Indledning Ina deltog i dette ene punkt med det budskab,

Læs mere

Baggrundsnotat vedr. entreprenøraftaler mellem de fynske kommuner

Baggrundsnotat vedr. entreprenøraftaler mellem de fynske kommuner Baggrundsnotat vedr. entreprenøraftaler mellem de fynske kommuner Dette notat indeholder en kortfattet redegørelse af den generelle opbygning af aftaleskabelon, som de vedlagte udkast til entreprenøraftaler

Læs mere

Spørgsmål/svar svar ift. tilbud på leverance af beskæftigelsesfremmende tilbud for ledige og sygemeldte borgere

Spørgsmål/svar svar ift. tilbud på leverance af beskæftigelsesfremmende tilbud for ledige og sygemeldte borgere Spørgsmål/svar svar ift. tilbud på leverance af beskæftigelsesfremmende tilbud for ledige og sygemeldte borgere Nummer Spørgsmål Svar 1 Jeg har et par spørgsmål til udbudsmaterialet omkring vejlednings-

Læs mere

Teksten i denne instruktion er ikke en del af Kontrakten og vil blive fjernet ved kontraktindgåelse.

Teksten i denne instruktion er ikke en del af Kontrakten og vil blive fjernet ved kontraktindgåelse. BILAG 10 PRØVER Indholdsfortegnelse 1. Prøver... 4 2. Fælles regler for afprøvning... 4 2.1 Afklaringsproces og udarbejdelse af test cases... 4 2.2 Beskrivelse af afklaringsproces og udarbejdelse af test

Læs mere

Navn Skole By. Når datofristen er passeret, får læreren besked om, hvilke hold, der kan komme med til Flensborg.

Navn Skole By. Når datofristen er passeret, får læreren besked om, hvilke hold, der kan komme med til Flensborg. Side 1 af 8 Navn Skole By 55. matematik-olympiade skoleåret 2015/16 Første runde 4. klasse Mest for læreren og evt. forældrene Organisering første runde på skolerne, i klassen Hver skole eller lærer organiserer

Læs mere

Virk. Nye samarbejdsvilkår vedr. Virk

Virk. Nye samarbejdsvilkår vedr. Virk Virk Nye samarbejdsvilkår vedr. Virk Styrket samarbejde Nye samarbejdsvilkår for Virk Virk ønsker at styrke samarbejdet med myndighederne. Frem til nu har samarbejdet været forankret i en SLA og i integrationsaftaler

Læs mere

Formativt evalueringsskema

Formativt evalueringsskema Formativt evalueringsskema I skemaet nedenfor markerer du i forbindelse med hver samtale de faglige mål, som du mener at have styr på. Inden evalueringssamtalen med din lærer, vil han/hun tilsvarende sætte

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Service- og kanalstrategi for Brøndby Kommune

Indholdsfortegnelse. Service- og kanalstrategi for Brøndby Kommune Indholdsfortegnelse 1. Indledning 2 2. Definition og afgrænsning 3 3. Borgere og virksomheders brug af kommunikationskanaler 4 4. Hvad er strategien, og hvad betyder det for borgere og virksomheder? 5

Læs mere

Titel felt skal udfyldes både på dansk og engelsk -mangler dette skal du kontakte producenten

Titel felt skal udfyldes både på dansk og engelsk -mangler dette skal du kontakte producenten For at oprette et arrangement i Tereba til CPH STAGE, skal du først kontakte Knirke, Tereba, på info@tereba.dk eller på tlf. 35 24 01 00 for at få knyttet din Tereba-profil til CPH STAGE og CPH STAGEbilletsalgsordningen,

Læs mere

Referat af møde i Handicaprådet for Solrød Kommune Mandag d. 8. september 2014 kl. 16-19 i lokale 1B. Åben dagsorden

Referat af møde i Handicaprådet for Solrød Kommune Mandag d. 8. september 2014 kl. 16-19 i lokale 1B. Åben dagsorden SOLRØD KOMMUNE Job- og SocialCenteret MØDEINDKALDELSE Emne: Dagsorden for møde i Handicaprådet Mødedato: 8.september 2014 Kl.: 16-19 Sted: Lokale 1B Til: Arne Pedersen, Jane Noer, Mette Cadovious, Brian

Læs mere

System introduktion, e-learningskurser og kursus i sårkompetence

System introduktion, e-learningskurser og kursus i sårkompetence Beskrivelse af kurser indenfor både system introduktion, e-learningskurser og regionale kurser, samt allokering af midler i national implementering af telemedicinsk sårvurdering. System introduktion, e-learningskurser

Læs mere

Vejledning til ansøgning om udviklingsstøtte til projekter målrettet socialt udsatte grupper og fremme af integration 15.75.75.13.

Vejledning til ansøgning om udviklingsstøtte til projekter målrettet socialt udsatte grupper og fremme af integration 15.75.75.13. Socialstyrelsen Vejledning til ansøgning om udviklingsstøtte til projekter målrettet socialt udsatte grupper og fremme af integration 15.75.75.13. Ansøgningsfrist d. 9. maj 2016 kl. 12.00 INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere