starter med at være boldbesiddende. flere bolde. Variation Deltagere 8-16 spillere.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "starter med at være boldbesiddende. flere bolde. Variation Deltagere 8-16 spillere."

Transkript

1 Nr.9835 Alder: 6-12 år - Tid: 5 min. Nr.9834 Alder: 6-14 år - Tid: 10 min. Peters hjul 2 Vedkommende spiller den videre til en ny og så videre, indtil bolden ender hos den der Handlespil i gang ved at en spiller fra den ene hold spiller sin holdkammerat inde på banen, og samtidig startede. Nu skal spilleren huske hvem de fik angiver hvilken farve mål der skal scores i. den fra, og hvem de spillede til, således at de Spilleren skal nu score i et af de to mål, som er klar til at modtage bolden, og spille den har den aktuelle farve. Modstanderen skal videre når det er deres tur. Træneren kan erobre bolde, og score i et af de andre mål. efterfølgende sende 2 eller flere bolde af sted. Når der er scoret kommer et nyt par på banen. Når øvelsen fungerer sikkert, sættes en ny Efter at alle - på det ene hold - har været bold ind med en ny rækkefølge. De to boldbesiddende skiftes, så det andet hold rækkefølger kører samtidigt, og gerne med starter med at være boldbesiddende. flere bolde. Deltagere 8-16 spillere. Forskellige afleveringsformer. Deltagere To grupper med 2 til 5 spillere. Der kan være mål i 4 farver. Målfarven kan vises med kegle i stedet for at udtales. Spillerne placerer sig i en cirkel. En spiller bolden til en anden i cirklen. At spillerne udvikler deres kognitive kompetencer/spilintelligens. Spillerne deles i to hold. Hvert hold har en spiller på banen ad gangen. Spillet sættes At arbejde med spillernes spilintelligens. Læringsmål: Læringsmål: At spillerne bliver gode til at opfatte, At spillenre øves i at blive gode til at skifte beslutte og handle. fokus, og bevare koncentrationen. Succes Succes Tegn på succes: Når spillerne øger tempoet i øvelsen, og Når spillerne er målrettede, og kan ændre kan holde fokus på to rækkefølger. taktik. Materiale Materiale 6 fodbolde. 4 fodbolde, kegler i 4 farver, veste. God plads. Uafgrænset bane med 4 keglemål - parvis i samme farve.

2 Nr.9837 Alder: 6-12 år - Tid: 5 min. Nr.9836 Alder: 6-12 år - Tid: 5 min. Snydeløb angribende hold løber ned mod modstanderen. Han kan score ved at løbe igennem et af de to mål. Den forsvarende spiller skal fange angriberen inden han når igennem målet for at forhindre scoring. Derefter to nye. Efter at alle har været angriber to gange byttes der roller. Efterfølgende laves øvelsen med bold. Lad spillerne eksperimentere med løsninger, og hjælp dem med at sætte ord på hvordan man får succes i denne leg. Plæneklipper med og uden bold Spillerne befinder sig på en linje. Når træneren løfter højre hånd, løber spillerne fremad, når træneren sænker højre hånd løber, spillerne baglæns. Når træneren peger mod spillernes venstre side løber spillerne til venstre, og når træneren peger til spillernes højre side løber spillerne til højre. Træneren kan også benævne retningerne med og I anden del af øvelsen peger træneren med venstre hånd og bevægelserne skal laves modsat af dem der vises med højre hånd. De Deltagere 6-16 spillere. Spillerne deles i 2 hold. Et der angriber og et der forsvarer. En spiller fra det Målene kan placeres forskelligt, eller der kan laves flere mål. At spillerne arbejder med spilintelligens. Deltagere 8-20 spillere. enkelte bevægelser kan også dirigeres ved farverne blå, gul, rød og grøn. Start med det simple, og gør øvelsen sværere. Spillerne skal hele tiden udfordres, så de ikke kan automatisere bevægelserne. Læringsmål: At spillerne bliver bedre til at træffe beslutninger og handle. Øvelserne kan laves med fodbold. Frit areal. Succes Når spillerne kan træffe beslutninger i høj fart. At spillerne får udviklet deres handlekompetencer/spilintelligens. Læringsmål: At spillernes trænes i at opfatte, tage Materiale Fodbolde til halvdelen, og 6 kegler til stilling og handle. markering af mål og startpunkter. Succes Når spillerne er koncentrerede og handler Område med 2 parallelle mål, og to rigtigt. Man må gerne grine af sig selv. startpunkter. Materiale Ingen/en fodbold pr. spiller - og evt. farvekort/kegler.

3 Nr.9840 Alder: 6-12 år - Tid: 8 min. Nr.9838 Alder: 8-10 år - Tid: 8 min. Kom først i mål eller hjem Deltagere 8-16 spillere. Kan sættes begrænsninger for antallet af tilladte vendinger, hvis duellen tager for lang tid. Tømmerflåden skal forestille sig, at vi er på en tømmerflåde og træeren vejer det samme som alle spillerne. Som træneren bevæger sig rundt på banen er spillernes opgave at skabe ligevægt på tømmerflåden, så ingen ryger i vanden. 2 spillere står placeret på hver sin side af en keglelinje, hvor den ene spiller har en bold. Spilleren med bolden starter spillet med et træk og dribler op mod midterlinjen med den anden spiller på den anden side af keglelinjen uden bold. Spilleren på bolden har nu to muligheder for at vinde: 1. Spilleren kan enten drible hele vejen op i den anden ende før spilleren uden bold. 2. Foretage en vending og drible tilbage til start inden spilleren uden bold. At udvikle spillernes driblefærdigheder. Læringsmål: Målet er at kunne benytte finte og hurtighed til at sætte modspilleren af. Succes Når spillerne med finter og temposkift kan komme væk fra modspilleren. Materiale 3 kegler og 1 fodbold pr. par. Deltagere 8-16 spillere. Spillerne befinder sig på ene halvdel af banen, træneren på den anden. Spillerne Spillerne kan have bolden i hænderne eller ved fødderne. En eller flere spillere kan erstatte trænerens rolle. At udfordre spillernes koordineringsevne i fælleskabet. Læringsmål: Målet er, at spillerne er i stand til at opfatte, koordinere og bevæge sig i forhold til både nye retninger og sine medspillere. Med og En keglelinje på 15 meter med tydelig uden bold. markeret midterlinje. Succes Når spillerne lever sig ind i legen, og via kommunikation får alle med rundt på tømmerflåden. Materiale 8 kegler og 1 fodbold pr. spiller. Afgrænset område med tydelig midterlinje.

4 Nr.9843 Alder: 8-10 år - Tid: 10 min. Nr.9842 Alder: 6-12 år - Tid: 8 min. Find det positive som foretages af modstanderholdet. Der afholdes timeouts, hvor holdene kan give Vendespil boldbesiddende hold. Holdene skal forsøge at holde bolden i egne rækker og vende bolden hinanden positive tilbagemeldinger både fra den ene ende til den anden. Træneren individuelle og holdmæssige færdigheder og sørger for løbende udskiftning af aktioner. bandespillerne. Sørg for at spillerne er klar over, hvad opgaven går ud på. Sørg for at Et oplagt fokus er, at arbejde med de rigtige tilbagemeldinger virkelig er positive og ikke løb for at være boldbesiddende. Når forklædte kritikpunkter. bandespiller er på bolden er det vigtigt med løb i hjørnet, der giver plads til at vende spillet centralt i banen. Træneren kan dog også Der kan udover de positive elementer også lægge fokus på at flytte bolden i nye område Deltagere Ca. 12 spillere. gives feedforward på, hvad spillerne og holdet eventuelt kan forbedre. Deltagere Op til 16 spillere på to hold. eller holdenes presspil. Der spilles 5 mod 5 med to målmænd. Spillerne skal fokusere på positive ting, At udvikle personlig og social kompetence. At spillerne lærer at give hinanden positiv Spillerne deles i to hold. I hver ende er der en bandespiller, som er med det Bandespilleren kan skiftes flydende i spillet. Bandespilleren tager bolden med ind i banen, og spilleren som afleverede til banden feedback og oplever at andre lægger mærke til, hvad de er gode til. Læringsmål: At spillerne bliver accepteret, og får en positiv selvoplevelse/opfattelse. At Afgrænset bane med to mål. overtager bandepladsen. At udvikle spillernes evne til at være spilstyrende. Aflang bane med "grøft" til bandespiller. spillerne kommunikere positive tilbagemeldinger til hinanden. Læringsmål: Målet er, at spillerne tænker, handler og kommunikere - så det giver holdet de Succes bedste spilmuligheder. Tegn på succes: At spillerne anerkender hinanden. Spørg den spiller der modtager positiv feedback, hvordan det føles? Succes Høj intensitet, samt om spillerne er i stand til at omsætte trænerens fokus i øvelsen. Materiale Kegler, fodbolde og veste. Materiale 6 kegler og 1 fodbold.

5 Nr.9848 Alder: 8-10 år - Tid: 5 min. Nr.9845 Alder: år - Tid: 15 min. Nærværskamp af fødderne. Man må skubbe på hænderne eller flytte hænderne så modstanderen mister Intervalspil Holdene spiller ca. 5 minutter, derefter skiftes et hold ud, uden at der er pause i balancen. spillet.tidsintervallerne skifter således, at Sørg for at spillerne ikke læner sig op af spillerne hele tiden skal være parate og hinanden men kun skubber på hænderne. koncentrerede. Spillerne arbejder med at tage Man kan lave konkurrence på holdet, således stilling til om de skal angribe eller forsvare i at vinder møder vinder og taber møder taber. skiftene. Giv spillerne på holdet mulighed for at reflektere over hvordan de løser situationerne Tillad at skubbe på skulderen eller gribe og spørg dem i pauserne om deres bedste Deltagere modstandernes hånd og trække. løsninger. 2 spillere sammen, gerne flere grupper. De 2 af spillerne står overfor hinanden med ca. ½ meters mellemrum. Opgaven går ud på at bringe modstanderen ud af balance og få vedkommende til at flytte en At udvikle kropslig kompetence. Læringsmål: At spillerne udvikler motoriske færdigheder, herunder grundbalance og styrke. At spillerne Deltagere Tre hold med 3-6 spillere på hvert hold. De to af holdene spiller mod hinanden, mens det tredje hold venter udenfor. Der kan spilles med 4 hold, der så skifter 2 og 2. At udvikle idrætslig, kropslig og social får et indblik i at det gælder om at være kompetence. veste. klar. Læringsmål: Succes At spillerne morer sig og får trænet deres grundbalance. At spillerne får en oplevelse af, at lære af den foregående kamp. At spillerne konkurrerer. Spillerne der er ude har mulighed for kropslig imitation af de spillende holdkammerater. At spillerne kommunikerer og samarbejder. Succes Bane med et mål i hver ende. Materiale Tegn på succes: Ingen. At de spillende spillere har et højt aktivitetsniveau, og at de observerende Frit areal. spillere øver sig i, at lære gennem kropslig imitation. Det er et plus, hvis spillerne kan sætte egne ord på de lærte færdigheder. Materiale 4 kegler, 2 mål og 4 fodbolde, samt 3 sæt

6 Nr Alder: 6-14 år - Tid: 10 min. Nr Alder: 6-14 år - Tid: 10 min. Husmandsfinten Cruyff vendingen

7 Nr Alder: 6-14 år - Tid: 10 min. Nr Alder: 6-14 år - Tid: 10 min. Laudrup finten Kropsfinten

8 Nr Alder: 6-14 år - Tid: 10 min. Nr Alder: 6-14 år - Tid: 10 min. Ronaldinho finten Skudfinten

9 Nr Nr Alder: 6-14 år - Tid: 10 min. Hurtige beslutninger Øvelser fra Sierra Leone - Kvalitet i afleveringerne - God kommunikation - Omstillingsspil - Defensiv organisation - Komme hurtigt fra opbygningsspil til angrebsspil - Spil spillet med ulige antal spillere på holdene Spillerne uden for cirklen spiller en - Spil med/uden målmand i målet - Spil med to bolde almindelig kamp med en kampbold. Hvis spilleren i midten vil træde ind i spillet, så skal han aflevere bolden til en medspiller, som tager bolden med ind i midtercirklen. Lav en bane fra felt til felt og del spillerne op i to hold med lige mange på hvert f.eks. 5 mod 5 eller mere. En spiller fra hvert hold placeres i midtercirklen med en bold hver.

10 Nr Nr Overtalsomstillinger der er blevet scoret bliver de fuldtallige og skal angribe det andet holds mål, og to spillere fra Driblingsudfordringsspil snart angrebet er afsluttet (mål, afslutning forbi mål, tackling, der er gået for lang tid) så løber det andet hold sætter sig ned. en ny spiller fra det forsvarende hold på banen, og de er nu i en 2 mod 1 situation og skal score på den tidligere angribers mål. Den - Hurtige og rigtige beslutninger ved tidligere omstillingerne angriber er nu forsvarsspiller. Når de to har - Træffe hurtig beslutning om hvem der skal afsluttet (mål, afslutning forbi mål, tackling, der sætte sig ned på det forsvarende hold er gået for lang tid) så løber en ny spiller fra - Bevægelse på banen, når man er i det forsvarende hold på banen. Der spilles to henholdsvis overtal og undertal mod to. Osv. indtil den sidste spiller på - Spilforståelse sidelinjen har været i spil. Så kan man starte - Præcision i afleveringerne forfra igen.- Holdet der angriber spiller med to mand i overtal. To af de forsvarende spillere sætter sig ned, og er dermed ude af spillet. Holdet bestemmer selv hvilke to. Så snart det forsvarende hold erobrer bolden eller - Flere eller færre spillere sætter sig ned, når der skal forsvares - Spil med to bolde Øvelsen sættes i gang af den ene målmand, som kaster/sparker bolden til en af modstandernes spillere. Han kontrollerer og kommer i en 1 mod 1 duel med en af modstandernes spillere. Så - Første berøring/nedtagning (boldkontrol) - Omstillinger - Løb med bolden - Spil med max to eller tre berøringer - Kreativitet i angrebsspillet målmand. Udespillerne starter alle på - Alle på holdet skal have rørt bolden før - Hurtige afleveringer frem i banen sidelinjen. der kan scores mål. - Hurtigt spil til afslutning Spillet afvikles på en bane med fire mål f.eks. en halv 11-mands bane. Del spillerne op så de er lige mange på hvert hold f.eks.6 mod 6. - Position- og overtalsspil - Det hold der forsvarer skal have en bold i spil i hænderne (hvis de har bolden i hænderne må de ikke tackle) - Målmanden sparker høje bolde, som skal tages ned inden spillet sættes i gang. - Sæt tid på hvor længe man må være om en afslutningssekvens - f.eks. højest 7 sekunder. Spil på en bane med to mål og én

11 Nr Nr Driblingsspil 1 forsvarsspil for ham uden bold. Så snart den forsvarende spiller får bolden eller der bliver Afslutningsøvelse spiller 2 mod 2 og kan score på begge mål. Spillerne er nødt til at samarbejde og tage scoret, så bliver forsvarsspilleren angriber og hurtige beslutninger både dem der når vice versa. bolden først og skal afslutte, og det hold der skal forsvare/forsøge at erobre. Når angrebet er afsluttet, så går spillerne - Boldkontrol tilbage i den kø de stod ved og de næste par - Teknik (finter og driblinger) sendes ud i duel. - Overblik - Speed og acceleration både med og uden bold - Driblinger og finter - Kreativitet - Boldkontrol Hver spiller på det ene hold finder en makker på det andet hold. De starter bag hver deres mållinje, hvor bolden er hos den ene. Det gælder nu om at lave 1 mod 1 angreb for ham der har bolden, og 1 mod - Hurtige beslutninger - 1 mod 1 defensivt arbejde (kropsstilling, vente på udfald, etc.) - Skift parrene, så spillerne får forskellige Hvert hold deles op i to grupper, som placeres på hver sin side af fodboldbanen. På signal fra træneren løber de to holds spillere ind for at tage bolden i midten. De - Hurtige og rigtige beslutninger (skal man skyde eller drible eller aflevere bolden) - Afslutninger med høj puls og under pres - Kreative offensive løsninger - Defensivt arbejde modstandere - Sæt målmænd i målene - Spil uden målmænd så afslutnings - I stedet for 1 mod 1 så spil 2 mod 2 moment har mindre fokus - Spil med to bolde - Spil 1 mod 1, 3 mod 3, 4 mod 4, 5 mod 5, Spil på en bane med to mål, og hvor 6 mod 6 etc. spillerne er delt op i to hold på f.eks. 5 mod 5 eller mere. En høj intens træningsøvelse hvor du deler deltagerne op i to lige store grupper på et passende areal med to mål med målmænd, og en masse bolde ved hvert mål.

12 Nr Nr Spil med få berøringer bolden, og så spurte til en ny position 3. Den næste (nr. 3) spiller har kun én Tre bolds kamp - Kvalitet i afleveringerne berøring på bolden - Kommunikation - Hurtige og gode beslutninger Derefter starter sekvensen forfra igen. - Besiddelsesspil Spillerne skal forsøge at få flow i deres boldkontrol ved at spille efter denne fastlagte sekvens. - Spil med fire eller flere bolde - Gør banen større eller mindre - Spil med få berøringer, som f.eks. højest 2 - Kvalitet i afleveringerne eller 3 berøringer - Kommunikation Hvert hold har en bold og skal spille efter følgende regler: 1. Den første spiller (nr. 1) skal spille med to berøringer - Bevægelse uden bold - Opmærksomhed omkring den næste sekvens (forudseenhed) - Boldkontrol - Overblik Spil med 3 bolde ad gangen. Stop spillet efter f.eks. 1 eller 2 minutter. Det hold der har flest bolde vinder 1 point. Spil op til f.eks. 5 point. Del spillerne op i to lige store hold på en passende fodboldbane (f.eks. 8 mod 8 på en 20 x 40 m bane) uden mål. 2. Den næste (nr. 2) spiller skal stoppe - Holdene skal bevæge sig fra den ene side af banen til den anden side af banen. Det hold der først kommer korrekt over vinder. Laver man fejl i en sekvens skal man begynde forfra. - Lad holdene spille en almindelig kamp mod hinanden med mål og målmænd, hvor de skal spille efter ovenstående regler. Del holdene op i to lige store hold f.eks. 5 mod 5, 6 mod 6, 7 mod 7, 8 mod 8.

13 Nr Nr Boldbehandling Efter signal laves en finte og der skiftes retning. En bold i hånden spillet aflevering før han har kastet bolden videre til en medspiller. Øvelsen fremprovokerer Ved signal laver spillerne tricks med bolden dermed både kommunikationen på holdet, på græsset eller i luften. samt at spillerne (særligt ham med bolden i hånden) skal tage nogle hurtige og rigtige beslutninger. Kvalitet i boldkontrollen. Balance, koordination ved bevægelserne med bolden. - Kommunikation Fantasi og udstråling/attitude og glæde ved - Præcise afleveringer bolden, når der laves tricks. - Læse spillet Opmærksomhed på rum (spillerens split - Tage hurtige og korrekte beslutninger vision ). - Kreative løsninger Efter signal fra træneren laver spillerne forskellige øvelser/bevægelser med bolden under kontrol eksempelvis: Berøringer med alle dele af både venstre og højre fod. Spillerne kan arbejde i par med en bold hver. Der spilles med en bold, som i en almindelig kamp. På hvert hold er der desuden en spiller, der har en bold i hånden. Han må godt løbe med i spillet, men må ikke tackle eller modtage en - Spillerne må højest bruge 2 eller 3 berøringer - Lad flere spillere holde en bold. Træningen starter med at alle spillerne har Del holdene op i to lige store hold (kan en bold hver på et areal svarende til ca. en være alt fra 3 mod 3 til 11 mod 11). Der halv 7-mands bane. spilles kamp med mål og målmænd på en Trænerne opfordrer spillerne til at bruge passende størrelse bane. begge fødder til at drible rundt.

14 Nr Nr Boldkontrol, koordination, balance og pasninger Spiller B løber i en bue rundt om spiller C, og tager imod en aflevering til skiftevis højre og venstre ben fra spiller A. Boldkontrol i luften Efter at have kontrolleret bolden i luften dribler spiller to bolden med fuld kontrol rundt om spiller ét og tilbage til sin egen startposition, så hurtigt som muligt. Herefter kaster han en bold til spiller ét osv. Yderside afleveringer, højre/venstre. Volley med indersiden, højre venstre. Volley med vristen, højre/venstre. Hvordan positioneres kroppen? Lårtæmning og -aflevering, højre/venstre. Kropssprog, knæenes bøjning kig på Låraflevering. bolden. Brysttæmning og -aflevering, højre/venstre. Hvordan dribles der? Hold bolden tæt til Brystaflevering. fødderne. Spiller A og B laver pasninger, mens spiller C arbejder solo i midten med boldkontrol. Instruktionsmomenter: Hovedaflevering. Hovedtæmning og -aflevering, højre/venstre. Hælaflevering (op over hovedet på en selv). Tre spillere med to bolde. Spiller ét kaster bolden i græsset, så den hopper til spiller to (i forskellige højder), således at spiller to skal kontrollere bolden med forskellige dele af kroppen (f.eks. knæ, inderside af foden, bryst m.v.). 1. berøringen er meget vigtig! Få spilleren til at lave en finte inden der dribles rundt om den anden spiller. Drible uden om spilleren ved at spille bolden på den ene side, og selv løbe på den anden side. Samme som ovenstående, men nu med en finte først. Boldkontrol, balance, koordination og fart. Spillerne arbejder i par med én bold. Fordel alle spillere ud over banens areal.

15 Nr Nr Hurtige fødder højre. Og så med venstre. Skift retning, når træneren fløjter. Cirkel pasninger en stor cirkel rundt om de tre grupper. Spillerne i de små grupper skal lade en Lav husmandsfinten med to buer. Skift aflevering gå fire gange rundt imellem dem, retning, når træneren fløjter. hvorefter den skal spilles ud til en Træk bolden baglæns med sålen og skub holdkammerat udenfor i den store cirkel. den bagefter forlæns med sålen. Skift retning, Han/hun kontrollerer bolden og spiller den når træneren fløjter. tilbage til en medspiller i den lille gruppe. Træk bolden bagud med sålen rundt om En angriber udfordrer to-tre forsvarsspillere og støttefoden, byt fod og skub bolden med sålen afslutter derefter. fremad mod det andet ben. Der spilles med tre bolde en i hver gruppe. Find selv andre øvelser. Spillerne tager tre skridt tilbage og tre skridt frem igen - små hurtige skridt med bolden på fødderne. Lav husmandsfinte med en bue med Klap, når træneren fløjter. Alle skal klappe samtidigt. Koordination, balance, smidighed og hurtige Spillerne deles op i tre hold (husk at give dem tre forskellig farvet veste på, ellers kan det virke meget forvirrende). Dan tre mindre grupper med to spillere fra hvert hold i. Resten af spillerne fordeles i Spillerne må kun bruge højre ben: Inderside, yderside og vrist. Spillerne må kun bruge venstre ben: Inderside, yderside og vrist. Skift mellem spillerne i gruppen og i den store cirkel. fødder. Pasningen ud af og ind i gruppen skal ligge i luften (halvt liggende eller lob). Klap, når træneren fløjter. Spillerne står i en cirkel med hver sin bold og plads mellem hinanden. Plads: En halv 7-mands bane. Pasninger, boldkontrol og orientering spillere opdelt i tre grupper med én bold i hver gruppe. Plads: En halv 7-mands bane.

16 Nr Nr Pasning og kontrol Spillerne udfører øvelsen i par. Den ene kaster bolden, mens den anden afleverer med Håndbold - fodbold spil Når de spiller fodbold, er det almindelige regler når de spiller håndbold må de kun foden på samme tid. tage tre skridt med bolden i hånden, hvorefter de skal kaste til en holdkammerat. I håndboldspillet scores der med hovedstød Modtag med forskellige kropsdele. eller kast, hvis spillerne ikke er trygge ved Aflever med inderside, yderside, vrist, lob, hovedstød. højre/venstre, kast og nik, kast og brug bryst eller lår. Kvalitet i afleveringerne. Opvarmning, teknik, koordination og boldkontrol. Hurtige beslutninger når spiltypen skifter, bevægelse før modtagelse af bolden. Kommunikation, koncentration. Spillerne server, kontrollerer, afleverer og modtager bolden med begge ben på én gang. Instruktionsmomenter: To spillere om en bold. I løbet af spillet fløjter træneren, hvilket betyder at spillerne skal skifte til håndbold (derefter fodbold) osv. Spillerne skal være klar til at skifte spil, når træneren fløjter. Spil på forskellige banestørrelser. Ved håndbold - hold bolden i max. 4 sekunder. Spil med og uden målmand. Ved fodbold - max. 3 berøringer inden pasning. Ved håndbold aflevering med hhv. hovedstød, inderside, knæ osv. For at træne koordination. Start træningen med to hold 5 mod 5 eller evt. 6 mod 6, 7 mod 7, 8 mod 8. Spil på ca. 20 x 40 m. Spil med to mål i hver ende af banen.

17 Nr Nr Boldbesiddelse - beslutningstagning forsvarende hold vinder bolden flytter de til den anden side af banen og spiller så 6 angribere mod 4 forsvarer fra det andet hold. De spiller så indtil træneren har afgjort at der enten er scoret nok point (afleveringer) eller de har holdt bolden i lang nok tid. Pasning - teknik Gør afstanden mellem de to spillere større. Lav første gangs afleveringer. Lav pasninger med yderside, vrist, lår, bryst og, hoved. Efter aflevering snurrer man 180 grader rundt og gør det samme med venstre fod. Kvalitet i afleveringerne. Kommunikation. Kap, når træneren fløjter. Alle skal klappe samtidigt. To hold, 6 mod 6, spiller boldbesiddelse i en firkant på ca. 20 x 20 m. Del firkanten op i to sider. På den ene side af firkanten spilles der kun 6 mod 4. Når det Bevægelse uden bold. Boldkontrol. Overblik. Beslutningstagning. Max. én eller to berøringer. Spil 6 mod 5 eller på mindre bane. Spiller A afleverer med indersiden til spiller B. Han stopper den med det ene ben og afleverer tilbage med det andet ben. Teknik, aflevering, bold modtagelse, førstegangs aflevering. Stil en masse porte (to toppe med en meters afstand) op over alt på banen. To spillere stiller sig på hver sin side af porten med en bold. Del holdene op i to lige store hold f.eks. 5 Spillerne udfører det, træneren beder dem mod 5, 6 mod 6, 7 mod 7, 8 mod 8. om.

18 Nr Nr Drible og afslutte skal forsøge at drible sig uden om dem, og derefter lave en kvalificeret afslutning. Afslutning - indlæg efter afleveringen løber spilleren mod forreste stolpe (eller i feltet). Spilleren fra gruppe 3 Angriberen skal variere sine driblinger, tage modtager bolden og dribler mod baglinjen for den med rundt med den rigtige fod samt at at slå et indlæg mod feltet, hvor de to andre have overblik og coolness til at lave en spillere er klar til afslutning. kvalificeret afslutning (placere bolden frem for bare at hugge til den). Efter afslutningen stiller angriberen sig ind bag Kvalitet i afleveringerne. bagerste forsvarsspiller, han rykker en række Kommunikation. frem, og en forreste forsvarsspiller rykker om Bevægelse uden bold. bag i angrebskøen. Boldkontrol, 1. berøring. Forsvarsspillerne må ikke bevæge sig uden Overblik. En angriber udfordrer to-tre forsvarsspillere og afslutter derefter. Instruktionsmoment: Angriberen udfordrer forsvarsspillerne og for deres felt. Forsvarsspillerne må presse mere eller mindre. Den bagerste forsvarsspiller må godt forfølge Den første spiller i midten starter øvelsen med et skud på mål, og løber til den bagerste stolpe. Lige efter skuddet afleverer den første spiller fra gruppe 2 til den første spiller i gruppe 3 i højre side, og Beslutningstagning. Timing i løbene. Spil med max. én eller to berøringer. angriberen ud af sit felt. Den forsvarsspiller, som får bolden, bytter med den angriber, han piller bolden fra. Del spillerne i tre grupper. Gruppe 1 i midten, gruppe 2 i venstre side og gruppe 3 til højre. Driblinger, én-mod-én og afslutninger. Række med angribere, to eller tre forsvarer i hver sit kvadratiske felt, målmand. Plads: 10 x 10 meter.

19 Nr Nr Koncentrationsspil 4, nr. 4 må kun spille nr. 5, nr. 5 må kun spille nr. 6 og nr. 6 må kun spille nr. 1. Dribleøvelse når de passerer hinanden. Spillerne finter forbi hinanden med forskellige Byt rundt i nummer rækkefølgen. finter og driblinger. Pasningsspil kun med inderside, yderside, Spillerne bytter bold, når de passerer højre/venstre og, vrist. hinanden. Der klappes, når træneren fløjter. Spillerne skal klappe, når træneren fløjter. Pasningsspil, fodbold intelligens og Balance, koordination og boldkontrol. bevægelse. To hold af spillere myldrer mellem hinanden. Spillerne på hvert hold har numre fra f.eks. 1-6 (hvis der er 12 spillere) og nr. 1 må kun spille nr. 2, nr spillere fordelt på to hold, der hver har en bold. Plads: 10 x 10 meter. Spillerne skal løbe med bolden på foden mod hinanden på forskellige måder. Efter nogen tid skal spillerne variere forskellige koordinations momenter med Én mod én med hver sin bold og med en afstand på 3 meter mellem hinanden. må kun spille nr. 3, nr. 3 må kun spille nr. bolden. F.eks. at give hinanden high-five,

20 Nr Nr Pasninger - hurtige beslutninger fra den spiller, han har front imod. Spilleren i midten kontrollerer bolden og spiller så til én af de andre tre spillere i diamanten, og derefter Pasningsspil A afleverer bolden til B og følger efter. B tager imod afleveringen og afleverer til C og gør det samme som A og så videre. Sidste mand, bytter han plads med den spiller, som bolden som får bolden, slår en lang afleveringer over kom fra. til A og sprinter efter den til A-positionen. Spilleren i midten kan IKKE aflevere tilbage til den spiller han fik bolden af. Der vil således altid være tre spilmuligheder for spillerne i midten. Spil med to berøringer (dvs. modtagelse/retningsbestemt førsteberøring og aflevering). Del spillerne ind i grupper af fem. Fire spillere ved hver af de yderste kegler i en diamant, og én spiller i midten. Spilleren i midten kalder på bolden, og får en pasning Hurtige beslutninger med bolden. God boldkontrol med forskellige dele af fødderne. Kvalitet i pasningerne. Kropsholdning ved modtagelse og aflevering af bolden. Kommunikation. Spillerne skal lave pasninger og boldmodtagelser med både højre og venstre ben. Instruktionsmomenter: Spil med første gangs afleveringer. Varierer afstanden mellem keglerne. Aflever med højre/venstre, yderside, inderside, vrist, halvt liggende vrist. Fordrer pasningsspil (aflevering og modtagelse). Sæt en forsvarsspiller i midten (så spilleren skal rykke sig fri for at få afleveringen). Max. én berøring. 14 spillere, syv toppe, som er stillet op som tre trekanter ved siden af hinanden. To spillere står ved hver top. Der skal være 7-10 meter mellem hver top. Én bold.

21 Nr Nr Afslutninger og får så en aflevering og afslutter på mål. 5 mod 5 spil i grøften situationer og mange sideskift. Bolden må være på hele banen, men ingen af spillerne må opholde sig i den afmærkede firkant i Kvalitet i afleveringerne, præcis og timet. midten. Gode løb for at komme til afslutning i feltet. God sparketeknik og placering af bolden i målet. Kvalitet i afleveringerne, spilopfattelse. Hurtige beslutninger om sideskift. Opmærksomhed på (frie) rum. Max. én eller to berøringer. Sæt en forsvarsspiller på. Max. 2 berøringer. Del spillerne i to grupper. Brug et areal svarende til ca. en halv syv-mands bane. Øvelsen starter med to hold ca. 5 mod 5 på ca. en halv syv-mands bane. Spillerne Sæt flere spillere på banen 6 mod 6 eller 7 mod 7. Spil med flere bolde. Spilleren fra den ene side afleverer til må kun bevæge sig i grøfterne i siden af spilleren i den anden side og løber rundt banen og foran målene for at skabe om keglen i midten for at lave et overlap, mange 1 mod 1 situationer, 2 mod 1

22 Nr Nr Angrebskombination og to spillere kun i angrebszonen, således at der spilles 3 mod 2 i det to zoner. Man spiller så tre i forsvarszonen, som skal Afslutningsspil med præcision Spillerne skal prøve at placere deres afslutninger i det rum, som er mellem 7- og 11-mands målet. forsøge at bringe bolden op i angrebszonen Spillerne skal opfordres til at score så tidligt i her kan spilleren i "grøften" bruges som spillet, som muligt. et med øvelsen er spilstation. så mange præcisionsafslutninger som muligt. Kvalitet i afleveringerne. Kvalitet i afslutningen, præcision og timing. Spilforståelse, løb uden bold i angrebszonen. Gode løb for at komme fri til afslutning. Kommunikation og god placeringsevne. God sparketeknik, for at placerer bolden mellem de to mål. Øvelsen starter med to hold 6 mod 6, 7 mod 7 eller 8 mod 8. Der spilles på ca. en halv 7-mands bane. På illustrationen spilles der 6 mod 6. Tre spillere spiller kun i forsvarszonen, en spiller kun i "grøften" Spil på forskellige størrelser bane. Spil med og uden målmand. Spilleren, som afleverer til angrebszonen, går med i angrebet, så der spilles 3 mod 3. Del gruppen i to hold 5 mod 5 eller 6 mod 6. Spil på ca. en halv 7-mands bane. Der skal bruges et 11-mands mål med et 7- mands mål indeni. Max. én eller to berøringer. Spil med flere spillere på banen 6 mod 6, 7 mod 7. Sæt en målmand i det lille mål og tillad også scoring i det lille mål.

23 Nr Samarbejde og kommunikation Instruktionsmomenter: Spil med et stort mål og to små (animerer til langskud). Husk at variere mellem kort spil og lange sideskift. Vigtigt med kommunikation, orientering og bevægelse hos spilleren med bold og i særdeleshed medspillerne, så de skaber afleveringsmuligheder. Spil med tre mål i hver ende, der indbyder til positionsspil og 1 mod 1 udfordringer. Højt tempo. Bevægelse hos boldholder og dem uden bold, samt masser at kreativitet. "Tvungen to berøringer" (spillerne skal røre den to gange). Hverken færre gange eller flere gange). Nummerspil: Nr. et må kun spille nr. to, og nr. tre må kun spille nr. fire og vice versa. Pasningerne: Brug kun inderside, yderside, højre og, venstre. Brug fantasien, forbedre pasningsspillet, finde på afslutningsmuligheder. 6 mod 6 eller 8 mod 8, seks keglepar (tre keglepar i hver ende). Plads: En halv 7-mandsbane.

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved at

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved at

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved at

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved at

Læs mere

IF Lyseng Børnetræning. Øvelseskatalog til børnetræning

IF Lyseng Børnetræning. Øvelseskatalog til børnetræning Øvelseskatalog til børnetræning Indholdsfortegnelse Forord... 3 Opvarmning... 5 Finter, vendinger og teknik... 10 Tæmninger og 1. berøring... 16 1v1... 19 2v2... 24 3v0, 3v2 & 3v3... 25 Overtal og undertal...

Læs mere

Opvarmning B/C (20 min)

Opvarmning B/C (20 min) opvarmning Opvarmning B/C (20 min) Der laves 4-5 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 4-5 min Bane 1 Kanal træning - berøring 2 + aflevering Bevægelighedstræning

Læs mere

Teknisk træning. inspiration til træningsøvelser i din fodboldklub

Teknisk træning. inspiration til træningsøvelser i din fodboldklub Teknisk træning inspiration til træningsøvelser i din fodboldklub Boldmestring Europa udvikler færre fodboldtalenter end fx Sydamerika. Efter flere eksperters mening skyldes det blandt andet, at træningen

Læs mere

Opvarmning B/C (20 min)

Opvarmning B/C (20 min) Miljø B/C opvarmning Opvarmning B/C (20 min) Der laves 4-5 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 4-5 min Bane 1 Kanal træning - berøring 2 + aflevering Bevægelighedstræning

Læs mere

Opvarmning B/C (20 min)

Opvarmning B/C (20 min) opvarmning Opvarmning B/C (20 min) Der laves 4-5 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 4-5 min Bane 1 Kanal træning - berøring 2 + aflevering Bevægelighedstræning

Læs mere

Opvarmning B/C (20 min)

Opvarmning B/C (20 min) opvarmning Opvarmning B/C (20 min) Der laves 4-5 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 4-5 min Bane 1 Kanal træning - berøring 2 + aflevering Bane 2 Flow træning Bane

Læs mere

Opvarmning A (15 min)

Opvarmning A (15 min) Miljø B/C opvarmning Opvarmning A (15 min) Der laves 3 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 3-4 min Bane 1 Kanal træning - berøring 2 + aflevering Bevægelighedstræning

Læs mere

DGI TRÆNERGUIDEN BALANCE & MOTORIK DGI TRÆNERGUIDEN BALANCE & MOTORIK

DGI TRÆNERGUIDEN BALANCE & MOTORIK DGI TRÆNERGUIDEN BALANCE & MOTORIK Nr.1605 Alder: 10-12 år - Tid: 6 min. Nr.1603 Flamingoen spiller kaster bolden til makkerens hoved. Spilleren, som står på et ben, header tilbage. Drillepinden med en bold mellem knæene. Den anden spiller

Læs mere

Opvarmning (15 min) Teknisk træning med fokus på berøringer Boldkoordination Opvarmning + 2 handlinger min

Opvarmning (15 min) Teknisk træning med fokus på berøringer Boldkoordination Opvarmning + 2 handlinger min Opvarmning (15 min) Bane 1 Flow / kommunikation træning Bane 2 Stige Hurtige fødder Bane 3 Afslutning Drible gennem banen og Efterfølgende foretages en acceleration gennem en af portene. Spillerne dribler

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved at

Læs mere

Træningspas 6 - Vristspark/Koordination/Driblinger/Spil

Træningspas 6 - Vristspark/Koordination/Driblinger/Spil Træningspas 6 - Vristspark/Koordination/riblinger/Spil REL: 5-mands bane SPILLERE: 8-24 MTERILER: Én bold pr. spiller ca. 24 kegler 6 toppe 6 stænger/hjørneflag 1 stk. 3, 5 el. 7-mands mål Fløjte OPVRMNING

Læs mere

Mandag- C-miljøet. 1 teknisk, 1 taktisk, 1 teknisk og 1 Spil

Mandag- C-miljøet. 1 teknisk, 1 taktisk, 1 teknisk og 1 Spil De overordnede temaer for efteråret for BAS er: - Touch, - Præcise afleveringer. - Vendinger - 1v2 defensivt - Possession. - 2 Handlinger - Fysisk ABC 1 teknisk, 1 taktisk, 1 teknisk og 1 Spil Mandag-

Læs mere

KOORDINATION / HURTIGE FØDDER

KOORDINATION / HURTIGE FØDDER Koordination: kaosøvelse med servere KOORDINATION / HURTIGE FØDDER Der løbes fra midterkegle (startkegle) til server i rundkreds, hvor der udføres teknisk øvelse. Derefter løbes retur til midterkegle og

Læs mere

Opvarmning (Motorisk/teknisk) (5-6 min på hver øvelse) Teknisk træning

Opvarmning (Motorisk/teknisk) (5-6 min på hver øvelse) Teknisk træning Opvarmning (Motorisk/teknisk) (5-6 min på hver øvelse) Teknisk træning Bane 1 Flow / kommunikation træning Bane 2 Stige Hurtige fødder Bane 3 Bevægelighedstræning Bane 4 Touch Tid Anbefales til: Teknisk

Læs mere

Silkeborg IF spillestil (7-mands)

Silkeborg IF spillestil (7-mands) Silkeborg IF spillestil (7-mands) Udarbejdet af Jacob Tind T + -træner Silkeborg IF Med det formål, at synliggøre vores spillestil og inspirere klubtrænerne i og omkring Silkeborg Seneste revidering: 12.

Læs mere

Børnefodbold U10.2 OB Træningspas Mandage (4) Tema: Afleveringer / sparketeknik

Børnefodbold U10.2 OB Træningspas Mandage (4) Tema: Afleveringer / sparketeknik 1700 1715 Indmøde og kamp 1715 1740 Station 1 Afleveringer Der opstilles en startkegle og 5 kegler på række, med ca. 5-7 meters imellem. Der stilles nu en spiller ved hver kegle. Første spiller, spiller

Læs mere

Træningsøvelser Hammel GF Mindre øvede spillere fra U10 Senior.

Træningsøvelser Hammel GF Mindre øvede spillere fra U10 Senior. Hammel d. 18. februar 2012 Træningsøvelser Hammel GF Mindre øvede spillere fra U10 Senior. Her er forslag til et træningsprogram for de mindre øvede spillere fra 10 års alderen og op i senior rækkerne.

Læs mere

ØLSTYKKE FODBOLD CLUB AF

ØLSTYKKE FODBOLD CLUB AF Den Gule Linie Målet og Vejen Tekniktræning og talentudvikling i ØFC ØLSTYKKE FODBOLD CLUB AF 1918 Egedal Teknikmærke Egedal Teknikmærke er et begyndermærke, der i sin grundstruktur svarer til DBU s Bronzemærke,

Læs mere

Opvarmning (Motorisk/teknisk) (5-6 min på hver øvelse) Teknisk træning

Opvarmning (Motorisk/teknisk) (5-6 min på hver øvelse) Teknisk træning Opvarmning (Motorisk/teknisk) (5-6 min på hver øvelse) Teknisk træning Bane 1 Flow / kommunikation træning Bane 2 Stige Hurtige fødder Bane 3 Bevægelighedstræning Bane 4 Touch Tid Anbefales til: Teknisk

Læs mere

2) I træningen af finteteknikken sættes der fokus på at angrebsspilleren:

2) I træningen af finteteknikken sættes der fokus på at angrebsspilleren: 4.2. Finter Ideen med fintespillet er, at angrebsspilleren kan finte sig på kant af sin direkte forsvarsspiller ved anvendelse af mindst mulig plads og dermed få skabt en overtalssituation. Angrebsspillet

Læs mere

Silkeborg IF spillestil (5-mands)

Silkeborg IF spillestil (5-mands) Silkeborg IF spillestil (5-mands) Udarbejdet af Jacob Tind T + -træner Silkeborg IF Med det formål, at synliggøre vores spillestil og inspirere klubtrænerne i og omkring Silkeborg Seneste revidering: 21.

Læs mere

Individuelle kompetencer med bold (læringsmål)

Individuelle kompetencer med bold (læringsmål) Individuelle kompetencer med bold (læringsmål) 1. Løbe med bold (drible) 2. Retningsskift med bold 3. Rulle med bolden under fodsålen. 4. Korte rytmer med bold 5. Trække bold baglæns med fodsål 6. Sparke

Læs mere

Forsvarstræning med 5 stationer

Forsvarstræning med 5 stationer Forsvarstræning med 5 stationer Intervaltræning arbejde 30 sek / hvile 30 sek. Sammen 2 og 2. God i forbindelse med opvarmning. Ved alle øvelser arbejdes der med mindst én fod i gulvet ( slæbende ), lidt

Læs mere

for kvinder Øvelseskort med 12 ugers fodboldtræning

for kvinder Øvelseskort med 12 ugers fodboldtræning Øvelseskort med 12 ugers fodboldtræning MINDRE BANER OG ALTID MED BOLD SPIL NÅR DU HAR TID OG LYST SUNDT, SJOVT OG SOCIALT ØVELSESKORT MED FODBOLDTRÆNING Med disse kort i hånden står du med fodbolddelen

Læs mere

Indhold. Kære træner. 7 anbefalinger til øvelserne s. 3 Introøvelser s. 4 Samarbejdsøvelser s. 12

Indhold. Kære træner. 7 anbefalinger til øvelserne s. 3 Introøvelser s. 4 Samarbejdsøvelser s. 12 ØVELSER Indhold 7 anbefalinger til øvelserne s. 3 Introøvelser s. 4 Samarbejdsøvelser s. 12 Kære træner Her får du 30 øvelser, som træner trivslen. Øvelserne er udarbejdet til børn på 6-12 år og er inddelt

Læs mere

Opvarmning A (15 min)

Opvarmning A (15 min) Opvarmning A (15 min) Der laves 3 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 3-4 min Bane 1 Kanal træning - berøring 2 + aflevering Aflevering Bane 2 De første 10 aflevering

Læs mere

Forslag til træningsøvelser for U7 U8

Forslag til træningsøvelser for U7 U8 Forslag til træningsøvelser for U7 U8 Driblinger Alle 1 bold pr. spiller Der laves en firkant hvor hver spiller har en bold, træneren tager også en bold så spiller kan se hvad der skal laves. Man starter

Læs mere

Uge Dag Dato Materialer Tema Opvarmning Træner Station 1 Træner Station 2 Træner Station 3 Træner

Uge Dag Dato Materialer Tema Opvarmning Træner Station 1 Træner Station 2 Træner Station 3 Træner Træningsplan Trænere Ung trænere Forældre hjælp Efterår 2015 (10 uger) Smedsgaard Rasmus Levin Pedersen Jørgen Hansen Borbjergaard U9 Drenge - Mejrup GU Sørensen Mathias Høy Troelsen Claus Gedved Flemming

Læs mere

Opvarmning B/C (15 min)

Opvarmning B/C (15 min) Opvarmning B/C (15 min) Der laves 4 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 3-4 min Bane 1 Kanal træning - berøring 2 + aflevering Aflevering Bane 2 De første 10 aflevering

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved at

Læs mere

Der laves 4 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 3-4 min. Bane 2 Vending - retvendt

Der laves 4 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 3-4 min. Bane 2 Vending - retvendt Opvarmning (15 min) Der laves 4 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 3-4 min Bane 1 Touch Bane 2 Vending - retvendt Spiller A Bane 3 Spiller C Spiller A Spiller B

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen MSC Level 3 Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved at

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen MSC Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved

Læs mere

Træningsmanual. Pasningsøvelser: Kim-A pasningsøvelse. Øvelsebeskrivelse:

Træningsmanual. Pasningsøvelser: Kim-A pasningsøvelse. Øvelsebeskrivelse: Træningsmanual Pasningsøvelser: Kim-A pasningsøvelse Se billedet Nr. 2 sætter i gang, spiller nr. 3 på fjerneste fod, som vender og spiller op på nr. 4 der lægger den af, imens kommer nr. 5 ned i banen

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen MSC Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved

Læs mere

Opvarmning (Motorisk/teknisk) (5-6 min på hver øvelse) Teknisk træning

Opvarmning (Motorisk/teknisk) (5-6 min på hver øvelse) Teknisk træning Opvarmning (Motorisk/teknisk) (5-6 min på hver øvelse) Teknisk træning Bane 1 Kanal træning Spiller 1 (køen) Bane 2 Flow / kommunikation træning Bane 3 Stige Hurtige fødder Bane 4 Bevægelighedstræning

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved at

Læs mere

Forslag til færdighedstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til færdighedstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Forslag til færdighedstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved at

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved at

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen MSC Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved

Læs mere

flyt fødderne og løb let!

flyt fødderne og løb let! Dansk Håndbold Forbund s Håndboldskoler for børn og unge 2002 flyt fødderne og løb let! - koordinations- og bevægelsestræning - DET TEKNISKE SATSNINGSOMRÅDE 2002: Koordinations- og bevægelsestræning Som

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved at

Læs mere

Spillere U15 - U17 år

Spillere U15 - U17 år TRÆNINGSMANUAL Spillere U15 - U17 år Årsplan Speed 1 Årsplan Årsplan 15-17 år 1 år = 42 uger 1 uge = 3 tekniske sessioner 1 session = 2 timer Kamp = 1 pr. uge Fokus Færdigheder gennem konkurrence Mål Bedre

Læs mere

Fjordager IF Fodbold TalentHolmFonden Tekniktræning. Teknik mærker U10-U12. De 10 øvelser til opnåelse af teknikmærke (Bronze, Sølv og Guld)

Fjordager IF Fodbold TalentHolmFonden Tekniktræning. Teknik mærker U10-U12. De 10 øvelser til opnåelse af teknikmærke (Bronze, Sølv og Guld) Fjordager IF Fodbold TalentHolmFonden Tekniktræning Teknik mærker U10-U12 De 10 øvelser til opnåelse af teknikmærke (Bronze, Sølv og Guld) FIF 29-03-2015 Indhold Første berøring langs jorden... 2 Agility

Læs mere

Forslag til færdighedstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til færdighedstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Forslag til færdighedstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved

Læs mere

Hørning IF FODBOLD Den røde tråd

Hørning IF FODBOLD Den røde tråd Hørning IF FODBOLD Den røde tråd Træning øvelser 1 Opvarmningsøvelser. 1. Pasningsøvelser 2. 3. 4. 5. 6. 2 Opvarmningsøvelser. Pasningsøvelse Øvelsen kan bruges i forbindelse med opvarmningen. Spillerne

Læs mere

Opvarmning (Motorisk/teknisk) (5-6 min på hver øvelse) Teknisk træning

Opvarmning (Motorisk/teknisk) (5-6 min på hver øvelse) Teknisk træning Opvarmning (Motorisk/teknisk) (5-6 min på hver øvelse) Teknisk træning Bane 1 Kanal træning Spiller 1 (køen) Bane 2 Flow / kommunikation træning Bane 3 Stige Hurtige fødder Bane 4 Bevægelighedstræning

Læs mere

Forslag til træningsøvelser for U13 14

Forslag til træningsøvelser for U13 14 Forslag til træningsøvelser for U13 14 Inderside. Spillerantal: Alle 2 bolde pr. 3 spiller Banestørrelse: 20 x 20 meter Scoring: Ingen Rød spiller skal stoppe bolden med fodsålen inden den spilles tilbage

Læs mere

MSC Level 3. Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

MSC Level 3. Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen MSC Level 3 Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen

Læs mere

F(ælles)-camps Manual

F(ælles)-camps Manual F(ælles)-camps Manual Forberedelse til stationstræning: (stationskoordinatoren tager stilling til) Stationsindhold (hvilke tema vil vi træne efter på den enkelte station). Gruppekonstituering: antal spillere

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen MSC Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved

Læs mere

SPILLESTIL I NÆSBY BOLDKLUB

SPILLESTIL I NÆSBY BOLDKLUB SPILLESTIL I NÆSBY BOLDKLUB SPILLESYSTEM: Der er frit valg i forhold til spillesystem, men der skal spilles med en bagkæde, som ligger på linje og som dækker zone. Bagkæden kan være med 3 eller 4 spillere.

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen MSC Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved

Læs mere

Dansk Håndbold Forbunds Håndboldskoler for børn og unge 2006. Forsvarstræning. Offensivt forsvars - øvelser for børn og unge

Dansk Håndbold Forbunds Håndboldskoler for børn og unge 2006. Forsvarstræning. Offensivt forsvars - øvelser for børn og unge Dansk Håndbold Forbunds Håndboldskoler for børn og unge 2006 Forsvarstræning Offensivt forsvars - øvelser for børn og unge Bliv inspireret af Mik Hagenbo! 2006 Teori vedr. offensivt orienteret forsvarsspil

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved at

Læs mere

Michael Rundager VSB ungdomstræner kursus. 2017

Michael Rundager VSB ungdomstræner kursus. 2017 Årgang 2013-2010 (U5-U8) + Årgang 2009-2005 (U9-U13) Det gode miljø: Det skal være fedt at gå til fodbold - Anerkendende (kommunikation i øjenhøjde) - Engageret (kropssprog & fremtoning) - Forstående (lyttende

Læs mere

Team Hørning Den røde tråd

Team Hørning Den røde tråd Team Hørning Den røde tråd Hørning IF Træning øvelser 1 Opvarmningsøvelser. 1. Pasningsøvelser 2. 3. 4. 5. 6. 2 Opvarmningsøvelser. Pasningsøvelse Øvelsen kan bruges i forbindelse med opvarmningen. Spillerne

Læs mere

Opvarmning (15 min) Der laves 4 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 3-4 min. Bue

Opvarmning (15 min) Der laves 4 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 3-4 min. Bue Opvarmning (15 min) Der laves 4 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 3-4 min Bane 1 Kanal træning - berøring 2 + aflevering Aflevering Bue De første 10 aflevering

Læs mere

Der laves 4 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 3-4 min. Kanal træning - berøring 2 + aflevering Aflevering

Der laves 4 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 3-4 min. Kanal træning - berøring 2 + aflevering Aflevering Opvarmning (15 min) Der laves 4 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 3-4 min Bane 1 Kanal træning - berøring 2 + aflevering Aflevering De første 10 aflevering skal

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen MSC Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved

Læs mere

Teknisk træning. Inspiration til træningsøvelser i din fodboldklub

Teknisk træning. Inspiration til træningsøvelser i din fodboldklub Teknisk træning Inspiration til træningsøvelser i din fodboldklub Boldmestring Europa udvikler færre fodboldtalenter end fx Sydamerika. Efter flere eksperters mening skyldes det blandt andet, at træningen

Læs mere

Forslag til færdighedstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til færdighedstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Forslag til færdighedstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved

Læs mere

Individuelle kompetencer med bold (læringsmål)

Individuelle kompetencer med bold (læringsmål) Individuelle kompetencer med bold (læringsmål) 1. Løbe med bold (drible) 2. Retningsskift med bold 3. Rulle med bolden under fodsålen 4. Korte rytmer med bold 5. Trække bold baglæns med fodsål 6. Husmands-rytme/Husmands-finte

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen MSC Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved

Læs mere

SOFT-RUGBY er en tilpasset form for rugby, som kan spilles og nydes af alle. I dette hæfte vil vi gennemgå reglerne for spillet, samt komme med

SOFT-RUGBY er en tilpasset form for rugby, som kan spilles og nydes af alle. I dette hæfte vil vi gennemgå reglerne for spillet, samt komme med 1 2 SOFT-RUGBY er en tilpasset form for rugby, som kan spilles og nydes af alle. I dette hæfte vil vi gennemgå reglerne for spillet, samt komme med forslag til træningsøvelser og planlægning af lektioner

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen MSC Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved

Læs mere

F(ælles)-camps Manual

F(ælles)-camps Manual F(ælles)-camps Manual Forberedelse til stationstræning: (stationskoordinatoren tager stilling til) Stationsindhold (hvilke tema vil vi træne efter på den enkelte station). Gruppekonstituering: antal spillere

Læs mere

Placering for en målmand: Ny og uerfaren.

Placering for en målmand: Ny og uerfaren. MÅLMANDS ØVELSER Placering for en målmand: Ny og uerfaren. Stå i udgangsstilling med arme oppe hele tiden mens modstander kører bolden rundt. Arme skal falde naturligt med ned med spændte håndled (når

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved at

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen MSC Level 3 Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen

Læs mere

Talentfulde fodboldpiger

Talentfulde fodboldpiger Talentfulde fodboldpiger Årgang 2001 >>Sin egen bedste stjernespiller

Læs mere

Opvarmning B/C (15 min)

Opvarmning B/C (15 min) Opvarmning B/C (15 min) Der laves 4 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 3-4 min Bane 1 Kanal træning - berøring 2 + aflevering Aflevering Bane 2 De første 10 aflevering

Læs mere

Bredde/dybtespil. Formål: At træne breddespil i angrebsspillet, men også at man kan vælge at spille dybt inden bredde Materialer: 2 mål, 6-8 bolde.

Bredde/dybtespil. Formål: At træne breddespil i angrebsspillet, men også at man kan vælge at spille dybt inden bredde Materialer: 2 mål, 6-8 bolde. Bredde/dybtespil Banen: Halvbane Her trænes angrebsspil, der spille 5 V 5, 6 V 6, og hvert hold skal forsvare 5 kegler i hver siden. Spillerne tvinges nu til at spille med bredde og sideskift. Formål:

Læs mere

5. Håndbold kan sagtens spilles i skolen

5. Håndbold kan sagtens spilles i skolen 5. Håndbold kan sagtens spilles i skolen Katrine Thoe Nielsen Breddekonsulent i DHF Søren Simonsen Udviklingschef i DHF Rigtig mange børn og voksne kender til håndbold. Vi ser det i fjernsynet og rigtig

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen MSC Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved at

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen MSC Level 3 Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen

Læs mere

Opvarmning B/C (30 min)

Opvarmning B/C (30 min) Miljø B/C Opvarmning B/C (30 min) Der laves 5 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 5-6 min Bane 1 Kanal træning - berøring 2 + aflevering Aflevering Bane 2 De første

Læs mere

Opvarmning B/C (15 min)

Opvarmning B/C (15 min) Opvarmning B/C (15 min) Der laves 4 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 3-4 min Bane 1 Kanal træning - berøring 2 + aflevering Aflevering Bane 2 De første 10 aflevering

Læs mere

Forslag til færdighedstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til færdighedstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Forslag til færdighedstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen MSC Level 3 Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen

Læs mere

Forslag til færdighedstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til færdighedstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Forslag til færdighedstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved

Læs mere

Angrebsspil og contra U-12

Angrebsspil og contra U-12 Angrebsspil og contra 11 DHF s budskaber om børnetræning Børns motoriske og fysiske udvikling skal stimuleres gennem alsidig træning og leg - undgå for tidlig specialisering. Børn er forskellige, men alle

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen MSC Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved

Læs mere

SPILØVELSER FOR MÆND MOTIONSFODBOLD FOR MÆND KOM I FORM MED FODBOLD FITNESS

SPILØVELSER FOR MÆND MOTIONSFODBOLD FOR MÆND KOM I FORM MED FODBOLD FITNESS SPILØVELSER FOR MÆND MOTIONSFODBOLD FOR MÆND KOM I FORM MED FODBOLD FITNESS FORORD TIL SPILØVELSER KÆRE FODBOLDSPILLER Fodbolddelen består af 12 øvelseskort med en øvelse på forsiden og et spil på bagsiden.

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved at

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen MSC Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved

Læs mere

Der laves 4 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 3-4 min. Bane 2 Vending - retvendt

Der laves 4 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 3-4 min. Bane 2 Vending - retvendt Opvarmning (15 min) Der laves 4 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 3-4 min Bane 1 Touch Bane 2 Vending - retvendt Bane 3 Spiller A Spiller C Spiller A Spiller B

Læs mere

Dansk Håndbold Forbund Talenttræning Herrer sommerlejr 2007. Dokumentation

Dansk Håndbold Forbund Talenttræning Herrer sommerlejr 2007. Dokumentation Dansk Håndbold Forbund Talenttræning Herrer sommerlejr 2007 Dokumentation Indhold Hold Bolderobring Hold Defensivt Forsvar Hold Finte mand-mand Hold Krydsspil Hold Krydsspil 2 Hold Mand-mand Hold Offensivt

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen MSC Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved

Læs mere

Der laves 4 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 3-4 min. Kanal træning - berøring 2 + aflevering Aflevering

Der laves 4 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 3-4 min. Kanal træning - berøring 2 + aflevering Aflevering Opvarmning (15 min) Der laves 4 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 3-4 min Bane 1 Kanal træning - berøring 2 + aflevering Aflevering De første 10 aflevering skal

Læs mere

Forslag til færdighedstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til færdighedstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Forslag til færdighedstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen MSC Level 3 Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen

Læs mere

Spil. Lege spil. Store: Fodtennis Her spiller vi fodtennis over et net. Eller i kan spille over et håndboldmål.

Spil. Lege spil. Store: Fodtennis Her spiller vi fodtennis over et net. Eller i kan spille over et håndboldmål. Lege spil Store: Fodtennis Her spiller vi fodtennis over et net. Eller i kan spille over et håndboldmål. Spil Futsal De forskellige grupper skal spille Futsal kampe mod hinanden. Såfremt grupperne er store

Læs mere