I Thorøs muld En krimi i fire dele med udspring i Thorø Huse Af Kenneth Lund 3. Del - Indhentet af fortiden

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "I Thorøs muld En krimi i fire dele med udspring i Thorø Huse Af Kenneth Lund 3. Del - Indhentet af fortiden"

Transkript

1 I Thorøs muld En krimi i fire dele med udspring i Thorø Huse Af Kenneth Lund 3. Del - Indhentet af fortiden

2 2 Resume Anders er journalist for Thorøhuses lokalavis og arbejder på en artikel om mordet på Frank Thomsen. Byens gamle fisker Ingolf, som fandt liget, opfordrer Anders til at give afdødes familie fred, men Anders vil ikke give slip på historien. Ingolf fortæller Anders om Franks opvækst i Thorøhuse, om Franks nyligt afdøde mor Anne, som for mange år siden indledte en affære til pengespekulanten Claus Flyng fra Thorø, og om hans far Ole, som fik nys om affæren og senere overfaldt Flyng, hvilket endte fatalt for Ole. Ingolf fortæller, at han hjalp Flyng med at fjerne Oles lig og med at sænke én af Oles kuttere i Lillebælt. Oles forsvinden blev efterforsket, men henlagt som en ulykke. Liget af Frank er medtaget af uger i det salte vand, men en pung med Franks papirer findes på liget og Tina Thomsen (Franks kone) bekræfter afdødes identitet. Storm og Erik er politiets efterforskere på sagen. Tina har afsendt en pakke med oplysninger til Anders og hun forhøres af Storm og Erik på Politigården i København. Storm må presse hende for at få brugbare oplysninger. Tina går til sidst med til at udlevere et brev, som Frank efterlod hende. Inden Storm og Erik kører med Tina til Annes lejlighed efter brevet, låner Tina Eriks telefon. Efter Storm og Erik har forladt forhørslokalet, ringer Tina til sin nabo. Næste del i krimien kan læses sammen med næste udgave af Thorø Huse Posten. Denne del er også at finde på Thorø Huses hjemmeside

3 3 Tina peger ud af forruden fra bagsædet af Forden. Annes lejlighed ligger dernede til venstre, så du skal rundt om karréen. Hun guider Erik igennem Københavns ensrettede gader, mens Storm ser tankefuldt ud på de grå facader passere forbi Tina har sendt pakken til Anders og undladt at give sine oplysninger til politiet, men hvorfor? Loyalitet overfor Frank? Hun må have en aktiv rolle i Franks endeligt, det er Storm overbevist om. En ting står klart for ham. Frank ville ikke fælde Flyng juridisk. Frank tog til Thorø for at slå Flyng ihjel, intet mindre. Storm begynder at se en rød tråd tilbage til den nat for længe siden, hvor han selv lå blødende på Flyngs gulv. Men hvorfor endte Frank på retsmedicinerens kolde bord, i stedet for Flyng? Så er vi her, siger Tina og tager i bildøren. Jeg henter brevet med det samme. Storm kigger ud på en graffitiovermalet facade og rynker på næsen. Erik vender sig fra førersædet mod Tina. Er det i orden, hvis vi går med op? Tina går i stå, halvt ude af bilen. Hun ser kortvarigt op langs bygningens vinduer. Kom Erik. Storm stiger ud og modtager et hårdt blik fra Tina, inden hun smækker bildøren. Trappens vinyl er slidt og opgangen lugter af en blanding af stærk karry og våde sokker. Storm rynker igen næsen og følger Tina til tredje sal. Hun låser døren op og de træder ind i lejlighedens smalle gang. Stedet dufter rent og Storm tør igen trække vejret gennem næsen. Han kigger ind i stuen. Der flyder med tøj, gamle møbler, stablede bøger og flyttekasser. Jeg finder brevet til jer. Tina forsvinder gennem døren forenden af gangen. Storm går efter hende. Hvor fandt Frank beviserne mod Flyng?

4 4 Det ved jeg ikke, svarer hun, idet Storm træder ind i det lille kontor, fyldt med mapper og papirer på alle hylder. En gammel computer på skrivebordet, ser ud til at drukne i mere papir. Tina står bøjet over bordet, i færd med at lede igennem én af bunkerne og fisker til sidst en kuvert ud af den. Hun rækker konvolutten til Storm, men slipper den ikke, da han tager imod den. Få fat på det svin! Storm fastholder hendes blik og trækker konvolutten fra hende. Han vender sig og går tilbage til Erik i entréen. Tina følger efter. Med en kirurgsøn som Frank, forventede jeg ikke at se hans mor bo i sådan et hummer. Storm putter brevet i jakkens inderlomme. Tina trækker på skuldrene. Det var Annes eget valg. Hun nægtede kategorisk at flytte fra lejligheden. Økonomisk hjælp ville hun heller ikke have. Tina ryster på hovedet. Stædig som bare Hun hæver øjenbrynene. Så jeg ved, hvor Frank har det fra, hvisker hun. Storm nikker eftertænksomt. Så Frank havde dette brev og pakken til Anders liggende her i lejligheden? fortsætter Storm. Tina ser på ham. Tja, ifølge postmærkaten sendte han pakken fra Vesterbros postkontor, inden han rejste. Storm rynker panden. Tidslinjen passer. Frank sender pakken og rejser. To dage senere dukker den op hos Tina på Østerbro. Frank har ikke har ytret sig ret meget om Flyng og sin fortid derhjemme. Kan dette da være stedet, hvor hans plan blev til? Storm klør sig bag øret og skæver til Erik, som ser på sit ur. Kom Storm, lad os komme af sted. Vi har travlt. Øjeblik. Storm møver sig forbi Tina og går tilbage til kontoret. Var det her Annes pc? Storm skæver ud i gangen og Tina nikker.

5 5 Vi bliver nødt til at beslaglægge den. Hva? Tina ser forbløffet på Storm. Frank skrev brevet til dig her og han nævnte, at han havde beviser mod Flyng. Jeg tror svarende ligger i denne maskine. Hjælp mig lige, Erik. Øh, ja, Erik kanter sig forbi Tina. Hvad helvede bilder du dig ind? råber hun. Tag dig af det her, Erik. Storm peger på udstyret og træder ud i gangen. Han stiller sig så tæt på Tina, at han kan lugte hendes kaffeånde. Nu passer du på hvad du siger. Du har tilbageholdt oplysninger for os. Dine små poder skal ikke lide for det, vel? Tina træder tilbage og støder ryggen mod væggen. Hun ryster svagt på hovedet. Så længe vi er enige. Storm vender sig og giver Erik tegn til at følge ham. Vi finder selv ud. Hvis du kommer i tanke om noget, så ring endelig til os. Erik ser undskyldende på Tina, som med knyttede næver, følger hans kluntede gang med elektronikken. Storm åbner døren for ham og giver Tina et sidste blik, inden han lukker efter sig. Hvis hun går videre med det her, så står vi til øretæver! grynter Erik på vej ned af trappen. Det gør hun ikke. Hun ved hvad der er på spil. Storm hiver gadedøren op, og bliver øjeblikkeligt blændet af en skarp blitz. Er Tina Thomsen under mistanke? Storm og Erik maser sig ud blandt skaren af journalister og kameraer. Hvilke spor har I, der kan Tror I, Tina Thomsen har Ingen kommentarer! brøler Storm. En mikrofon kommer så tæt på Storms ansigt, at han kan tage en bid af vindhætten.

6 6 Storm slår til journalistens mikrofon, så den slynges til jorden. Spørgsmålene flyver igennem luften, mens Storm, i faste skridt, får gennet Erik frem til bilen. Han åbner bagdøren og Erik dumper computeren på bagsædet, mens Storm løber omkring bilen. Han flår sidedøren op og vender kort blikket mod vinduerne på tredje sal. Tina står der og kigger ned på begivenhederne. Smiler hun og giver ham fingeren? Han kan ikke sige det med sikkerhed. Han smækker døren efter sig. Der var fluerne og vi er lorten! vrænger han, mens bilen omringes af journalister og kameraer. Erik fingerer febrilsk med nøglerne og starter motoren. De må have set os ankomme! De er nok nærmere blevet ringet op Få os væk herfra. brøler Storm. Jeg prøver! Jamrer Erik og triller langsomt fra kantstenen, med hele overkroppen oppe i forruden. For helvede Erik, Kør! Vi skal ikke køre nogens fødder over, vel! Erik styrer bilen fri af journalister og træder hårdt på speederen. Storm trykkes tilbage i sædet og kort efter svinger Erik bilen ud af gaden. Storm ser på Erik. Giv mig din telefon! Hvorfor? Giv mig den! Erik rækker ind i sin jakke og fisker telefonen frem. Storm river den ud af hans hænder og trykker sig straks vej igennem menuerne, til han finder opkaldsoversigten. Hvad leder du efter? Storm stirrer fikseret på skærmen. Jeg vil se, hvem Tina ringede til, da hun lånte din telefon på politigården. Erik ryster på hovedet. Det er ligegyldigt, hvor hun ringede hen. Storm ser op. Hvad mener du?

7 7 Hvor lang tid havde hun til at ringe til nogen, fem minutter? Det var ikke kun et enkelt dagblad, der var mødt op. Der var flere, inklusiv tv stationerne. Hun kan ikke have ringet til dem alle sammen. Storm stirrer blindt på telefonen. Det havde hun heller ikke brug for Erik nikker. Du har ret. Hun kunne blot bede naboen gøre det for hende og give hende adressen hvor de skulle møde op. Alene hendes navn i forbindelse med os, ville få dem op af stolene. Fandens! Storm rækker Erik telefonen. Det er hvad der kommer ud af at være flink, grynter han. Erik krydser Sjællandsbroen og svinger ud på motorvejen. Tag hellere et kig på brevet, inden du får et mavesår over det her. Storm nikker og hiver surt konvolutten op af jakkelommen. * Dagens lys forsvinder i horisonten, mens Sjællands marker farer forbi udenfor. Storm tænder lyset i kabinen og skruer ned for politiradioens meldinger. Han skimmer nedover brevets linjer og vender sig mod Erik. Flyng og Ole var på kollisionskurs. Anne og Flyng havde et kært øje til hinanden, som udmundede i en affære. Da Ole fandt ud af det, raserede han Flyngs hus, for derefter at tage på havet i båden Ingrid. Han blev aldrig set igen Storm læner sig tilbage i sædet og rører ubevidst arret på sin kind. Og Frank skriver her: Dybvandsdykkere fandt båden på firs meter vand i Lillebælt, men Oles lig blev aldrig fundet. Både Ingolf Henriksen og Claus Flyng var afvisende, når snakken faldt på Ole og hans forsvinden.

8 8 Flyng opkøbte min fars sidste to skibe for at hjælpe min mor med kapital, men nægtede at sætte sit navn på husets skøde. Jeg har senere fundet ud af, at Ingolf Henriksen overtog de to både. Hvordan det hænger sammen, ved jeg ikke, men det lugter fælt. Min fars død kan ikke have været et uheld. Han var en erfaren fisker og den dag han forsvandt, var der ingen vejrfænomener, der kunne forårsage et forlis. Jeg har for enhver pris tænkt mig at få Flyngs tilståelse Erik ryster på hovedet. Jeg kan ikke se Flyng som morder. Storm slår til papiret. Men det er, hvad der står Han trækker vejret dybt. Sandsynligheden for at holde fortiden skjult, bliver mindre. Storm kigger på Erik. Virker det ikke besynderligt, at Frank findes død efter at have krævet Flyngs tilståelse? Erik ryster på hovedet. Flyng er en ældre herre. Ville han kunne overmande Frank og kvæle ham? Han ser i sidespejlet og skifter bane. Jeg tvivler på, at Frank overhovedet er kommet forbi Flyngs sikkerhedsapparat. Det er som om, der mangler noget. Okay, siger Storm. Vi må se det i et nyt lys. Hvad har vi set de seneste dage? Erik ser lige frem. Hm, en børnefamilie med en bladsmører der øjner byens største historie i lange tider. Ingolf, som fandt liget. Jeg har ikke selv mødt ham, men du sagde, han var fattet i situationen. Det samme var Tina. Måske ikke lige så fattet og ganske forståeligt. Erik skær en grimasse. Hun er ubehagelig i sin væremåde, og det er ikke kun hendes sprog jeg taler om Jeg tror aldrig, jeg har hørt en tandlæge snakke sådan før. Heller ikke jeg, men hun er fra stenbroen. grynter Storm. Er det sådan de snakker der? Det er som at være i et andet land. Storm smiler skævt. Kunne ikke have sagt det bedre selv.

9 Stenbro eller ej, så følte jeg mig utilpas i hendes nærhed. Erik rynker brynene. Jeg kan ikke lide det. Hun virker hævngerrig til fingerspidserne. Jeg håber for vores skyld, at pc en har de oplysninger, vi mangler. Han svinger med tommelfingeren mod computeren på bagsædet. Hvis vi ikke finder noget i den, har Tina en god sag mod os. Hun bliver ikke et problem. Erik skæver mod brevet. Flyng er en del af Thorøhuse. Et samfund hvor alle kender hinanden. Jeg tror, brevets indhold er grunden til, at Frank ønskede den lokale presse på sagen. Du ved, som sikkerhed for at historien kom frem, hvis der skete ham noget. Frank sendte pakken til sin egen lejlighed, ikke til Anders. siger Storm. Ja, og hvis hans plan var lykkedes og Flyng var død, ville han være hjemme til selv at modtage den. Sådan gik det ikke, så Tina udførte hans instrukser, som den loyale hustru hun er. Storm retter sig i sædet. Hvorfor sende pakken til Anders? Anders er den lokale journalist. Han har fingeren på pulsen i det samfund. Han kender dem alle sammen. For helvede, de drikker sikkert kaffe sammen hver søndag i forsamlingshuset. Min pointe er, at Frank har satset ud fra sin viden om den indspiste beboerskare. Kun Anders kan grave sådanne gamle sager frem, for de lokale stoler på hans venskab og diskretion. Storm bider kæben sammen og peger på Erik med brevet i hånden. Hvis indholdet her tilnærmelsesvis er sandt, må Ingolf kende til det. Alligevel har han intet fortalt. Han vidste jo ikke, det var Frank den morgen ved Hagehusene, forsvarer Erik. Nej, men jeg har ikke hørt telefonen ringe, siden det blev offentliggjort. 9

10 10 Storm ser vredt på vejens hvide striber, der suser forbi. Jeg mener, Thorøhuse er nærmest bygget, omkring den gamle mand. Thorøhuse er noget ældre, Storm Forstå mig ret Erik. Han kan ikke have levet hele sit liv i det smørhul uden at kende til det her. Så snart det stod klart, at Frank Thomsen var indblandet, burde Ingolf reagere. Storm lader træt hovedet falde tilbage mod nakkestøtten. Han retter sig op med et sæt, og ser på Erik. Medmindre han selv er så indsyltet i det, at han ikke ønsker, det kommer frem. * Erik drejer ind på parkeringspladsen bag Odense Politigård og parkerer bag en dybblå Opel. Det ser ud til, at Arne ikke har forladt gården endnu. Erik ser på sit ur. Den er over halv ti. Storm grynter og stiger ud af bilen. Det kan kun betyde problemer. De er knapt gået igennem døren til afdelingen, før Arne med stram mine, træder ud fra sit kontor. Hvad har I to foretaget jer? Vi er ved at opklare et mord. Storm fortsætter forbi ham, mod sit kontor. Arne viger, da Erik kommer slæbende med pc en. Storm lægger sin hat på bordet og sætter sig tilbagelænet i kontorstolen. Hvad vil du? Storm ser træt på Arne, som er fulgt med ind på kontoret. Har I hørt nyheder til aften? Arne går frem mod Storms skrivebord. Nej. Storm møder Eriks blik og ser tilbage på Arne.

11 11 Tina anklager dig for politivold. Arne peger på Pc en, som Erik har stillet på gulvet. Og ulovlig beslaglæggelse af den der. Vi har ikke Arne afbryder Erik med en finger i vejret. Storm? Fortæl mig, at der er en fornuftig forklaring på det her. Storm banker næven i bordet. Vi har ikke rørt kvinden! De forbandede betjente, der hentede hende i morges, strammede håndjernene så meget, at hun skal bruge det næste hul i sin urrem. Jeg så selv mærkerne. Jeg bedte udtrykkeligt om en diskret afhentning, ikke en arrestation i håndjern! Og sæbeøjet hun stillede op med på tv hertil aften? Arne læner sig bestemt indover bordet. Storm ryster uforstående på hovedet. Hun havde ikke noget sæbeøje, da vi forlod hende. Hun anklager dig for trusler og for at have smækket hende én. Du ved hvad det betyder! Storms ryger op af stolen. Jeg har fandme ikke rørt hende! Det kan Erik bevidne. Og hvad med den beslaglagte pc? afbryder Arne. Og overfaldet på en journalists udstyr, foran rullende kameraer? Jeg mistede mit temperament Storm stopper midt i sætningen og ser med rynket pande på Arne. Så ryster han på hovedet. Mine svar har du ingen interesse i. Beslutningen er allerede taget, ikke? Arne er for første gang stille, mens Storm stirrer ham i øjnene. Det er sådan det er Forbandede røvhul siger han sagte. Arne ser stift på ham. Hvad? Du hørte mig, snerrer Storm. Tina har blandet statsadvokaten ind i sagen. En undersøgelse af dine metoder vil blive iværksat Arne gnider træt sine øjne. Jeg finder noget skrivebordsarbejde til dig, mens undersøgelsen står på.

12 12 Glem det, Arne! Jeg skal ikke sidde her og kigge på dit grimme ansigt, mens jeg støver til i papirer! Erik slår opgivende ud med armene. For helvede, Arne! Chefen peger på ham. Du skal bare være glad for, du ikke også ryger med i det her. Jeg kan holde dig ude af det, fordi Tina Thomsens angreb udelukkende er vendt mod Storm og hans metoder. Jamen, hvorfor forsvarer du ham ikke? udbryder Erik. Arne kigger blot på ham, men siger ikke noget. Storm tager sammenbidt sin hat. Hvis I to vil have mig undskyldt. Han fisker Tinas brev frem og rækker det til Erik. Fortsæt vores arbejde. Vi har endelig fat i noget. Få sendt computeren til teknisk afdeling. Glem det Storm! Arne peger vredt på ham. Vi har ingen ret til at kigge i den computer, før en dommerkendelse er på plads. Indtil vi har den, er der ingen, der rører pc en! Storm griber sit skilt og knalder det arrigt ned i bordet. Pistolen lægger han mere behersket. Når det her er overstået siger han vredt, er jeg sikker på du har en vældig god undskyldning klar. Han går forbi chefen, og smækker døren bag sig. Storm træder ud på gaden under en stjerneklar himmel. Han trækker vejret tungt i den kølige luft og tæller til ti. Langsomt letter vredens tåge og giver hans tanker plads. Hvad får Tina til at anklage ham for vold? Storm ser træt ned af den tomme gade. Fodgængerovergangens blinkende lygter giver ham ingen svar på spørgsmålet. Storm hører motorlyd og den sorte Ford dukker frem omkring hjørnet. Den stopper foran ham og Erik stikker hovedet ud af vinduet. Hop ind. Jeg kører dig hjem. Storm puster i sine kolde hænder. Glem det. Hvis du vil gøre mig en tjeneste, så smider du mig af i Thorøhuse.

13 13 Er du rigtig klog? Erik kigger nervøst på ham. Med medierne, anklagerne og statsadvokaten? Storm læner sin underarm på bilens tag. Arne har blokeret urimelige anklager før, men denne gang gør han det ikke. Kan du forklare mig hvorfor? Fordi du går til angreb på journalister for åben skærm? Erik smiler forsigtigt. Hm ja, det kan være en af grundene, men det er ikke min pointe. Jeg tror ikke, det her er Arnes beslutning. Jeg tror han har fået en ordre. Han er ikke blevet bedt om sin mening. Hvad får dig til at tro det? Storm retter sig op. Det er det, jeg gerne vil vide. Flyng er hertil aften blevet en aktiv del af motivet, og pludselig hænger der suspensioner i luften, er det et sammenfald? Hvor skulle Flyng vide det fra? Han har vel også et fjernsyn. Mit gæt er, at Flyng har set os to på tv og at han kender Annes adresse ganske godt. Mon ikke det har sat tankerne i gang hos ham? Erik gnider sin næse. Jeg ved, Flyng har politiske kontakter, men ville han gå så langt, som til at blande sig i politiets interne foretagender? Det er det, jeg har i sinde at finde ud af, Erik. Så er jeg ikke sikker på, jeg bør køre dig til Thorøhuse. Og hvorfor ikke? Erik sukker. Vi har kendt hinanden længe Storm. Og tanken om, at du vil være alene med Flyng ude på Thorø, oveni det du har rodet dig ud i, i dag Jeg tænker ikke på Flyng, afbryder Storm. Vores beviser mod ham er for løse. Ham kan vi ikke presse. Men vi kan sætte tommelskruerne på Ingolf. Erik ser undersøgende op på Storm. Tag med, Erik. Så kan du stoppe mig, før jeg gør noget dumt. Det er jo det jeg forsøger nu, Storm!

14 14 Hvis du ikke kører mig derud så finder jeg sgu en taxa! Storm flår sin telefon ud af lommen. Du giver mig ikke noget valg, hva? Erik ryster på hovedet. Jeg er på røven ligegyldigt hvad. Hop ind. Storm griner smørret og løber omkring bilen. En ting mere, siger Erik, mens Storm sætter sig ind. Ja? Vi stopper på vejen, jeg er hundesulten. Storm nikker. Så længe det er et sted med kaffe. * Anders sidder på tredje time over tastaturet. Han trykker print, læner sig tilbage og strækker sig. Uret på væggen viser lidt over ti. Færdig, to timer før deadline. Han sukker tilfreds og lægger mærke til husets rungende stilhed. Han kigger rundt i den tomme stue. De nedrullede persienner får ham til at føle sig indelukket og ensom. Han rejser sig og lister op af trappen til første sal. Han stopper på sidste trin. Line sover fuldt påklædt med de to unger i sengen. Det er længe siden han har puttet de små og han ønsker at lægge sig op til dem alle tre og mærke deres varme. Han smiler vemodigt. Der er én sidste ting han skal, inden han kan kravle op i sengen til dem. Ingolf bør læse artiklen, inden han sender den i trykken. På en gul lap skriver han er tilbage om en halv time og lægger den på spisebordet. Han tager den udprintede kopi af artiklen og griber sit overtøj i entréen. Anders træder ud på Jacob Gades Vej og den kolde vind får ham til at lyne jakken. Månen står klart på himlen og vejen ligger i kold stilhed foran ham. Han trækker huen godt nedover ørerne, mens ånden står tykt fra hans mund under gadens belysning. Anders skutter sig, mens han går ned af gaden. Lys skinner igennem husenes blændede ruder.

15 15 De mennesker Anders kender så godt, er krøbet i skjul, hus efter hus. Byens idyl er begravet i frygt for fortidens synder. Den eneste lyd er hans skridt over den ru asfalt. Lyden minder ham om, hvor alene og skrøbelig han er herude. Da han nærmer sig Ingolfs hus, bemærker han, at der ikke er trukket for. Der er heller ikke noget lys i vinduerne. En isning kryber over hans rygstykker. Anders banker på. Stilhed. Ingen hjemme? Umuligt. Ingolf tager traditionen tro på havet hver morgen før fanden får sko på, men Yrsa er altid hjemme og i gang med gryderne, selv sent om aftenen. Kan der være sket noget? Anders ryster en ny kuldegysning af sig. Han lægger afskærmende hånden mod ruden og kigger ind i mørket. Omridset af Yrsas køkken er alt, hvad han kan se. Anders ser mod den månebelyste have og ud på vejen, inden han forsigtigt presser dørens håndtag ned. Døren går op. Anders træder modvilligt et skridt tilbage. Alt føles forkert her, men hvis Ingolf eller Yrsa er kommet til skade En halv time mumler Anders. Han folder beslutsomt artiklen sammen og gemmer den i jakkelommen. Anders træder indenfor og hårene rejser sig på hans arme. Stille lukker han døren efter sig. Palen falder tilbage i låsen med et højt klik og Anders skærer en anstrengt grimasse. Han kigger ud i køkkenet og videre ind i stuen. Han er alene. Han ønsker at kalde på Ingolf og Yrsa, men stemningen i huset stopper ham. Den fred, han følte her til morgen, er pist væk. Stedet virker koldt og truende. Anders træder ind i stuen. Væggenes mange billeder reflekterer månens lys igennem ruderne. Det ene vindue er på klem og gardinerne blafrer let i den kolde vind. Nakkehårene rejser sig på ham. Til højre fører en smal gang videre. Han ser betænksomt ned af den. Blegt lys flyder igennem to åbne døre. Det uldne gulvtæppe i gangen dæmper lyden af hans trin. Han kigger forsigtigt ind i hvert rum.

16 16 Han kan mærke adrenalinen sende rystelser igennem sig og trækker vejret tungt i forsøg på at få kroppen til at falde til ro. Forenden af korridoren er den sidste dør lukket. Anders tager stille i håndtaget og med sammenbidte tænder skubber han døren op. Gardinerne i rummet flagrer mod ham og Anders træder forskrækket tilbage. Trækvinden skubber til døren og han sætter hurtigt sin fod i klemme. Forsigtigt åbner han døren igen og ser ind. Yrsa ligger ovenpå sengetæppet. Påklædt og helt stille. Anders gisper og skynder sig over til hende. Døren bag ham smækker i og Anders ser sig bange over skulderen. Vinden igen. Han puster nervøst ud og ser tilbage på Yrsas blege ansigt. Hun ser fredfyldt ud. Nye rystelser farer igennem ham, mens han lægger sin pegefinger på hendes hals. Han lukker øjnene og bukker hovedet. Ingen puls.et klik lyder fra entréen og det giver et sæt i Anders. Er nogen netop trådt ind i huset? Hans blik flytter sig fra den lukkede dør mod sengen og videre til det åbne vindue. Anders mærker sit hjerte hamre hårdt i hans bryst, mens han får kantet sig omkring sengen. Han kravler forsigtigt op i vindueskarmen og ud af det åbne vindue. Jakkens lynlås hvæser mod sålbænken, da han svinger sig ud og lander med et bump i Yrsas bed. Han står helt stille et øjeblik, men hører kun vinden. Anders lukker vinduet til og lister langs muren hen til gavlen. Han skæver omkring hjørnet. Norsvejen er mindre end ti meter fra ham. Gadebelysningen forvandler hæk og sti til mørke skygger. En person træder ud af hoveddøren. Anders holder bange vejret, og stirrer intenst, men skyggerne stjæler personens ansigtstræk. Den lange frakke blafrer let, da personen vender sig og Anders trækker hovedet til sig. Kort efter hører han skridt forsvinde ned af havegangen. Stilhed. Med sammenknebne øjne og knyttede næver, bliver Anders stående på rystende ben. Han føler sig svimmel.

17 17 Line! Han spærrer øjnene op. Han har ikke låst døren. Anders ser frem fra sit skjul. Ikke en sjæl og kun stilhed. Gadens skyggefulde kroge fylder ham med tvivl, men han må tage chancen. Line og børnene kan være i fare. Han løber fra Ingolfs hus og alt hvad han kan ned af Norsvejen. Kun sine skridt mod asfalten og sit eget tunge åndedræt hører han. Anders stopper foran sin hoveddør og prustende bukker han forover, mens han støtter hænderne mod sine lår. Det går ikke at brase ind, hvis personen er til stede. Anders åbner forsigtigt døren, mens han forsøger at styre lungernes krav om mere ilt. Stille lukker han døren bag sig og drejer nøglen i låsen. Han kigger ind i stuen og ser at den gule lap er væk. Han slipper døren og skynder sig op af trapperne. Line! febrilsk løber han frem og flår dynerne til side. Ingen. Shh. Anders vender rundt og Line står på trappen. Ungerne sover Anders løber frem og omfavner hende. Jeg har rodet mig ud i noget, Line. Jeg kan ikke Rolig skat. Helt rolig. Du bliver nødt til at hjælpe mig. Jeg Slap nu af, Anders. Line vrider sig fri af hans greb og trækker ham hen til sengen. Sæt dig ned og fortæl mig hvad der foregår. Anders bliver stående og hun tvinger ham ned at sidde. Træk vejret og fortæl. Han tager et par dybe indåndinger. Jeg har fundet Yrsa død og Ingolf er forsvundet. Line knæler foran ham og ser roligt ind hans øjne. Han bukker hovedet. Jeg ved ikke, hvad jeg skal stille op Kom her skat Line rækker frem og trækker ham ind til sig. Hun lægger armene om ham og stryger ham blidt over panden. Vi ringer til politiet, så kan de tage sig af det.

18 18 Anders øjne bliver store. Nej! Jeg ved ikke, hvem manden i frakken er og og jeg var i huset og mine fingeraftryk er i huset Line tager hårdt fat i ham. Det rabler for dig! Træk vejret og tag det roligt! I det samme lyder et vræl nedenunder. Line ser mod trappen. Nu har du vækket ungerne! Hun rejser sig, men Anders griber hendes arm. Du må ikke gå. Hvad er der med dig! Det er ham, manden i frakken. Jeg går derned. Der må ikke ske dig noget. Anders rejser sig og Line skubber ham tilbage på sengen. Manden i frakken? Hun ryster på hovedet. Hvem? Jeg ved ikke Du skal ikke ned til børnene i den tilstand. Du gør dem bare bange. Nu bliver du siddende her og får pulsen ned. Så får jeg styr på børnene. Line vender sig og skynder sig ned af trappen, mens Anders ængsteligt strækker sin hørelse efter hende. En mumlen efterfulgt af latter slipper igennem til hans tågede tanker. Han tager endnu en dyb vejrtrækning og lader sig falde tilbage på ryggen med blikket stirrende op på loftets knaster. Uskyldige mennesker bliver ikke fængslet, hvis du blot fortæller sandheden... Det var Ingolfs ord til Flyng den nat Ole døde. Flyng tryglede om hjælp til at slette sporene og Ingolf hjalp ham til sidst. Vennetjeneste, eller frygt for politiets indblanding? Storms gennemborende blik dukker op for Anders indre øje. Han føler sig pludselig kold og skutter sig i sin jakke. Han kniber øjnene sammen. Storm ville elske at få skovlen under dig, hvisker han til sig selv. Han er politimand, skat. Anders spærrer øjnene op. Line? Han vender ansigtet. Jeg hørte dig slet ikke.

19 19 Hun smiler bekymret. Storm er ikke ude på at få skovlen under nogen. Han gør blot sit arbejde. Anders sætter sig op i et ryk. Vær ikke for sikker på det. Line ryster på hovedet. Du er umulig. Jeg burde smide dig i seng sammen med ungerne. Nu ringer jeg til politiet og så Anders lægger to fingre på hendes læber. Shh Der er ting du ikke ved. Hør først på mig, og sig så, hvad du tænker, når du kender historien. * Fra passagersædet skærer Storm en grimasse over sin købte papkaffe. Er din hotdog god? Mm, fin tygger Erik. Storm grynter. Kaffe? Det er en kriminel handling at kalde det her for kaffe. Vand med en fis i, det er, hvad det er. Erik smiler. Måske skulle du prøve sådan én her i stedet? Han stiller bakken med pomfritter op i forruden. Hm, det kan vel dårligt være værre. Storm sætter afmålt tænderne i én. Har du overvejet, hvordan du vil fortsætte sagen? Erik synker og ser ud af forruden. Næ. Jeg går ud fra, at jeg i morgen møder op til en ny overivrig assistent, som jeg så skal trækkes rundt med. Ja, det kunne ligne dem. Storm tager en slurk af papkrusets indhold og skærer en ny grimasse. Og dig? Erik ser med løftet øjenbryn på ham. Jeg har tænkt mig at fortsætte på sagen. Den er vigtigere end alle korpsets bureaukrater og deres meninger tilsammen. Storm peger på Eriks mundvig. Du har ketchup der. Erik tager en serviet og tørrer den røde klat væk. Hvorfor er denne sag så vigtig for dig?

20 20 Storm kigger ned i koppens grumsede vand. Hvad mener du? Det er mere end en almindelig sag for dig. Du læner dig ikke tilbage, selvom Arne suspenderer dig. Du var til stede, da Ingolf lagde til ved Hagehusene med sin uheldige fangst. På det tidspunkt var der endnu ikke fastslået en kriminel handling, men du var der. Hvorfor? Storm stiller kaffen fra sig og gnider sine hænder. Der er ikke noget der undslipper din opmærksomhed, er der? Det sidste af hotdoggen forsvinder i Eriks mund. Det er mit job, ved du nok. Storm nikker og sænker blikket mod sine hænder. Han kan mærke de ryster. Kan du holde på en hemmelighed? Erik folder hotdogbakken sammen. Fra dig? Naturligvis. Storm peger på sin arrede kind. Det her fik jeg i Flyngs hus for 25 år siden. Jeg var grøn. Våd bag ørerne, kald det hvad du vil. Arbejdede du på sagen om Oles forlis? Storm ryster på hovedet. Jeg var lokalbetjent i Assens dengang, så det var ikke min sag, men jeg kendte til den og kendte til fejl i efterforskningen, som jeg anså for helt åbenlyse. Såsom? For eksempel, hvordan en erfaren fisker som Ole, kunne forsvinde i Lillebælt i godt søvejr. Storm ryster på hovedet. Da jeg nævnte det for afdelingschefen, blev jeg afvist, med begrundelser som at jeg var overambitiøs og for grøn i faget til at kunne udtale mig om procedurerne. Så jeg valgte at blande mig, i lokalbefolkningens interesse. Lokalbefolkningens interesse? Erik smiler. Det var nok nærmere dit egos interesse, tror du ikke? Måske. I al fald tog jeg ud til Thorø samme aften. Flyng var ikke hjemme, hvilket passede mig fint. Jeg havde ikke brug for hans forklaringer. Jeg havde brug for at se mig omkring i hans stuer.

ARBEJDSTITEL: BARNEPIGE. 7. udkast. BIRGER (50) sidder i sofaen med benene oppe på sofabordet. Han ser fodbold.

ARBEJDSTITEL: BARNEPIGE. 7. udkast. BIRGER (50) sidder i sofaen med benene oppe på sofabordet. Han ser fodbold. ARBEJDSTITEL: BARNEPIGE 7. udkast 1. INT. STUE. DAG BIRGER (50) sidder i sofaen med benene oppe på sofabordet. Han ser fodbold. Han åbner en øl. Kapslen smider han i en skål, der tilsyneladende bliver

Læs mere

MORDET. EMIL (22) Hva gutter, skal vi ikke lige snuppe en øl oppe hos mig? Asger kigger grinende på Emil og svarer ham med et blink i øjet.

MORDET. EMIL (22) Hva gutter, skal vi ikke lige snuppe en øl oppe hos mig? Asger kigger grinende på Emil og svarer ham med et blink i øjet. EXT. VED DØR PÅ GADE. NAT MORDET Tre unge mænd ude foran en trappeopgang til en lejlighed i et mørkt København efter en bytur. Berusede folk og andre skøre skæbner råber og griner på gaden. Den ene af

Læs mere

Kasse Brand (arbejdstitel) Amalie M. Skovengaard & Julie Mørch Honoré D. 14/04/2010. 9. Gennemskrivning

Kasse Brand (arbejdstitel) Amalie M. Skovengaard & Julie Mørch Honoré D. 14/04/2010. 9. Gennemskrivning Kasse Brand (arbejdstitel) Af Amalie M. Skovengaard & Julie Mørch Honoré D. 14/04/2010 9. Gennemskrivning 1 EXT. HAVEN/HULLET. DAG 1 August 8 år står nede i et dybt hul og graver. Han gider tydeligvis

Læs mere

NUMMER 111. Et manuskript af. 8.c, Maribo Borgerskole

NUMMER 111. Et manuskript af. 8.c, Maribo Borgerskole NUMMER 111 Et manuskript af 8.c, Maribo Borgerskole 5. Gennemskrivning maj 2009 1 SC 1. EXT. VED HUS OG PARKERINGSPLADS (BOLGIBLOK OG P-PLADS) SOMMER DAG Man ser Victor (SUNE) sidde og sove op af en stor,

Læs mere

Klovnen. Manuskript af 8.b, Lille Næstved skole

Klovnen. Manuskript af 8.b, Lille Næstved skole Klovnen Manuskript af 8.b, Lille Næstved skole 8. gennemskrivning, 20. september 2010 SC 1. INT. S VÆRELSE DAG (17) ligger på sin seng på ryggen og kigger op i loftet. Det banker på døren, men døren er

Læs mere

Tyven. Annika Ta dig nu sammen, vi har jo snart fri. Bo kigger på armen for at se hvad klokken er, han glemmer igen at han ikke har noget ur.

Tyven. Annika Ta dig nu sammen, vi har jo snart fri. Bo kigger på armen for at se hvad klokken er, han glemmer igen at han ikke har noget ur. Tyven SC 1. INT. KLASSEN VINTER MORGEN. Klassen sidder og laver gruppearbejde i klasseværelset. De har religion. sidder og arbejder sammen med. De sidder og arbejder med lignelsen om det mistede får. Man

Læs mere

Det er ikke rigtigt!? himler han, da jeg fortæller om mors ørering. Og kort efter er vi på vej ud i mørket. Med lyden af fed trompetfanfare bag os.

Det er ikke rigtigt!? himler han, da jeg fortæller om mors ørering. Og kort efter er vi på vej ud i mørket. Med lyden af fed trompetfanfare bag os. Gyldendal For pokker da Mor fnyser, så der kommer ild ud af hendes næsebor. Har du set den anden? Hun rækker guldøreringen med den funklende brillant op mod mig. Jeg ryster hovedet og rynker næse. Den

Læs mere

Min Fars Elsker. [2. draft]

Min Fars Elsker. [2. draft] 1. SCENE INT.-MORGEN-KØKKEN Min Fars Elsker [2. draft] (15) går rundt i køkkenet, og stiller morgenmad på køkkenbordet. Hun har lavet kaffe. (45) træder ind i køkkenet, fuldt påklædt i jakkesæt og med

Læs mere

"AFSKED" CLARA KOKSEBY

AFSKED CLARA KOKSEBY "AFSKED" Af CLARA KOKSEBY AFSKED (TIDL. ENGLEFJER) RODEN 1, STATION NEXT Endelige manuskript 1. EXT. KIRKEGÅRD - FORMIDDAG (6) og hendes far (34) står sammen med ca. 7-10 mennesker klædt i sort rundt om

Læs mere

BESAT. ANNA Skal vi lave noget i weekenden? Se film? Vi kan gøre det hos mig, mine forældre er ikke hjemme. MIKKEL Det kunne være fedt

BESAT. ANNA Skal vi lave noget i weekenden? Se film? Vi kan gøre det hos mig, mine forældre er ikke hjemme. MIKKEL Det kunne være fedt BESAT Scene 1 INT. Skolegang. Dag. (15), (15), (15) og (15), kommer ud i skolegården efter time. De står med front mod hinanden og taler Skal vi lave noget i weekenden? Se film? Vi kan gøre det hos mig,

Læs mere

Vi ser en masse billeder med familien og Plet, i rammer på væggen. Evt. ned af en trappe.

Vi ser en masse billeder med familien og Plet, i rammer på væggen. Evt. ned af en trappe. 1. 1. INT. TRAPPE/SPISESTUE Vi ser en masse billeder med familien og Plet, i rammer på væggen. Evt. ned af en trappe. (Kamera i bevægelse)vi følger disse billeder på væggen og ender i spisestuen og ser

Læs mere

Lykkekagen. By Station Next Roden. Author: Rikke Jessen Gammelgaard

Lykkekagen. By Station Next Roden. Author: Rikke Jessen Gammelgaard Lykkekagen By Station Next Roden Author: Rikke Jessen Gammelgaard 1) EXT. - INT. VILLA - TIDLIG AFTEN En kasse med chinabokse kommer kørende hen ad en gade, på ladet af en knallert, og holder ud foran

Læs mere

I det samme løfter en pige hovedet og stirrer vildt ud i luften. Døren åbens og Julie går ind, døren lukker efter hende. JULIE

I det samme løfter en pige hovedet og stirrer vildt ud i luften. Døren åbens og Julie går ind, døren lukker efter hende. JULIE Ida og Anna 1 1 SCENE 1,1 - GÅRDEN Julie banker på døren. 2 SCENE 2 KLASSELOKALE I det samme løfter en pige hovedet og stirrer vildt ud i luften. 3 SCENE 3 - HALL Døren åbens og Julie går ind, døren lukker

Læs mere

Odontofobi. En kortfilm af Robin Holtz og Adrian Ejsing. 7 minutter. 28. Oktober 2014

Odontofobi. En kortfilm af Robin Holtz og Adrian Ejsing. 7 minutter. 28. Oktober 2014 Odontofobi. En kortfilm af Robin Holtz og Adrian Ejsing 7 minutter 28. Oktober 2014 Idé: (C) 2014 Robin Holtz Robin Holtz robin@copenhagenpro.com 40 50 12 99 1 INT. - TANDLÆGEKLINIK, VENTEVÆRELSE - DAG

Læs mere

Blå pudder. Et manuskript af. 8.A, Lundebjergskolen

Blå pudder. Et manuskript af. 8.A, Lundebjergskolen Blå pudder Et manuskript af 8.A, Lundebjergskolen Endelig gennemskrivning, 16. Sept. 2010 SC 1. INT. I KØKKENET HOS DAG (14) sidder på en stol ved et to mands bord i køkkenet. Hun tager langsomt skeen

Læs mere

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne. Rosen Lilly ved ikke hvor hun er. Hun har lukkede øjne det er helt mørkt. Hun kan dufte noget, noget sødt hvad er det tænker hun. Hun åbner sine øjne hun er helt ude af den. Det er roser det var hendes

Læs mere

En maskeret løgn (5. udkast) Veronika, Cecilie, Emma & Niels

En maskeret løgn (5. udkast) Veronika, Cecilie, Emma & Niels En maskeret løgn (5. udkast) af Veronika, Cecilie, Emma & Niels SCENE 1: INT. I KLASSEVÆRELSET Asger og Olivia sidder ved bord sammen i timen, læren (ELISA) skriver på tavlen. Olivia læner sig over til

Læs mere

Wallflower. By station next. manus kortfilm. Vigga Nymann 2015

Wallflower. By station next. manus kortfilm. Vigga Nymann 2015 Wallflower 1. By station next. manus kortfilm Vigga Nymann 2015 SCENE 1.INT. PÅ S VÆRELSE. DAG. 2. Freja (16) sidder med sin mobil, og er inde på en fyr ved navn Mads (17) Facebook-profil. Freja sidder

Læs mere

CUT. Julie Jegstrup & Tobias Dahl Nielsen

CUT. Julie Jegstrup & Tobias Dahl Nielsen CUT Af Julie Jegstrup & Tobias Dahl Nielsen INT. DAG, LOCATION: MØRK LAGERHAL Ind ad en dør kommer en spinkel kvinde løbende. Det er tydeligt at se at hun har det elendigt. Hendes øjne flakker og hun har

Læs mere

MANUSKRIPT ANNA. Hvad er det du laver, Simon? (forvirret) SIMON. øøh..

MANUSKRIPT ANNA. Hvad er det du laver, Simon? (forvirret) SIMON. øøh.. MANUSKRIPT Scene 1: Gang + farens soveværelse om aftenen. Anna står i Hallen og tørrer hår foran spejlet. Hun opdager en flimren ved døren til farens soveværelse og går hen og ser ind. Hun får øje på sin

Læs mere

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men Kapitel 1 Min mor bor ikke hos min far. Julie tænkte det, allerede før hun slog øjnene op. Det var det første, hun huskede, det første hun kom i tanker om. Alt andet hang sammen med dette ene hendes mor

Læs mere

Hør mig! Et manus af. 8.a, Henriette Hørlücks Skole. (7. Udkast)

Hør mig! Et manus af. 8.a, Henriette Hørlücks Skole. (7. Udkast) Hør mig! Et manus af 8.a, Henriette Hørlücks Skole (7. Udkast) SCENE 1. INT. I KØKKENET HOS DAG/MORGEN Louise (14) kommer svedende ind i køkkenet, tørrer sig om munden som om hun har kastet op. Hun sætter

Læs mere

Fyringsscene. Sceneøvelse 2015. af Martin Strange-Hansen

Fyringsscene. Sceneøvelse 2015. af Martin Strange-Hansen Fyringsscene Sceneøvelse 2015 af Martin Strange-Hansen Martin Strange-Hansen mobil: 26832666 e-mail: martin.strange@me.com INT. BEBOERFORENINGENS FÆLLESRUM - AFTEN Fællesrummet. Japansk træ på væggene.

Læs mere

I SOMMERHUS Final draft

I SOMMERHUS Final draft I SOMMERHUS Final draft SCENE 1 - SKOLE (DAG, EXT.) står og læner sig op ad en bil foran en skole. Han har en smøg i den ene hånd og en iphone i den anden. Han er kunstertype, har pjusket hår og slidte

Læs mere

The Killing (FINAL) Nordre Skole 9C

The Killing (FINAL) Nordre Skole 9C The Killing (FINAL) Af Nordre Skole 9C SCENE 1: SKABET FRITZ sidder i skabet og ryster. Han kan høre fodtrin lige udenfor. FLASHBACK! (fodtrin og et lysglimt) SCENE 2: STUE Stuen er helt tom og mørk, det

Læs mere

Nanna og hendes mor er lige kommet hjem. Nannas mor lægger sin jakke og nøgler på bordet. Nanna stirre lidt ned i gulvet.

Nanna og hendes mor er lige kommet hjem. Nannas mor lægger sin jakke og nøgler på bordet. Nanna stirre lidt ned i gulvet. Screenplay SC. 1. INT. KØKKEN. DAG Nanna og hendes mor er lige kommet hjem. Nannas mor lægger sin jakke og nøgler på bordet. Nanna stirre lidt ned i gulvet. jeg kan bare ikke gå igennem det igen. Nannas

Læs mere

Eva Egeskjold Kongens løgne

Eva Egeskjold Kongens løgne Eva Egeskjold Kongens løgne Illustreret af Iona Brinch Andersen & Vig Brødre af Blodet 4 Kongens løgne Eva Egeskjold og Forlaget Andersen & Vig 1. udgave, 1. oplag 2016 Brødre af Blodet 4 Illustration

Læs mere

ELLIOT. Et manuskript af. 8.B, Henriette Hørlücks skole

ELLIOT. Et manuskript af. 8.B, Henriette Hørlücks skole ELLIOT Et manuskript af 8.B, Henriette Hørlücks skole 5. Gennemskrivning, april 2008 1 SC 1. EXT. SKOLEGÅRDEN DAG LEA(15) har kun sort tøj på, og mørk make-up. Hun sidder alene i skolegården og kigger

Læs mere

Mathias sætter sig på bænken ved siden af Jonas. MATHIAS: Årh, der kommer Taber-Pernille. Hun er så fucking klam.

Mathias sætter sig på bænken ved siden af Jonas. MATHIAS: Årh, der kommer Taber-Pernille. Hun er så fucking klam. SCENE 1 - I SKOLEGANGEN - DAG Jonas sidder på en bænk på gangen foran klasselokalet og kigger forelsket på Marie, som står lidt derfra i samtale med Clara. Pigerne kigger skjult hen på ham. Det er frikvarter

Læs mere

Milton drømmer. Han ved, at han drømmer. Det er det værste, han ved. For det er, som om han aldrig kan slippe ud af drømmen. Han drømmer, at han står

Milton drømmer. Han ved, at han drømmer. Det er det værste, han ved. For det er, som om han aldrig kan slippe ud af drømmen. Han drømmer, at han står 1 Milton drømmer. Han ved, at han drømmer. Det er det værste, han ved. For det er, som om han aldrig kan slippe ud af drømmen. Han drømmer, at han står på en gade midt i bilosen. Han er meget lille slet

Læs mere

THE MAKEOVER 10.F, Engstrandskolen 3. gennemskrivning, november 2009

THE MAKEOVER 10.F, Engstrandskolen 3. gennemskrivning, november 2009 10.F, Engstrandskolen 3. gennemskrivning, november 2009 1. INT. KLASSEVÆRELSE. DAG Kameraet kører rundt i klassen. Ved vinduet sidder et par piger og hvisker. Længere inde i klassen sidder et par af de

Læs mere

METAN. an original screenplay by. Nanna Westh

METAN. an original screenplay by. Nanna Westh METAN an original screenplay by Nanna Westh Nanna Westh Søren Norbys Allé 2A, 1.tv 2300 Kbh S +45 31364959 nannawesth@live.dk INT. KØKKEN-ALRUM - AFTEN Et kålhovedstort æble midt på et festdækket spisebord.

Læs mere

2. Det første anfald. 34274_kom_stærk_ud_af_din_angst.indd 25 30-05-2012 16:18:45

2. Det første anfald. 34274_kom_stærk_ud_af_din_angst.indd 25 30-05-2012 16:18:45 2. Det første anfald»hvor er det ubehageligt at føle, at jeg har en gift indeni. Pludselig begynder min krop at sitre, jeg bliver bange, og tankerne kværner og kører derudad. Pludselig kan jeg ikke kontrollere

Læs mere

Manus navn... Et manuskript af. 8CDE Antvorskov Skole

Manus navn... Et manuskript af. 8CDE Antvorskov Skole Manus navn... Et manuskript af 8CDE Antvorskov Skole 3. Gennemskrivning, marts 2016 SCENE 1 INT DAG KLASSELOKALE: Klassen er i gang med gruppearbejde. De sidder spredt og man kan høre en summen af småsnak.

Læs mere

For hendes fødder. af Emma Elisabeth Nielsen

For hendes fødder. af Emma Elisabeth Nielsen For hendes fødder af Emma Elisabeth Nielsen Hun hedder Mia. Hun smækker med døren. Det er, som om verden er sky. Sådan er det altid. Det er, som om græsset bøjer sig for hende, når hun tramper gennem haven

Læs mere

1. AKT. Prolog. ISMENE - Hver eneste nat i tusind år har jeg haft den

1. AKT. Prolog. ISMENE - Hver eneste nat i tusind år har jeg haft den 1. AKT Prolog ISMENE - Hver eneste nat i tusind år har jeg haft den samme drøm. En drøm om en mand med gule krøller, stjerner i øjnene og en blå kappe. Han kommer gående over en grøn eng. Det vil sige,

Læs mere

JONAS (10) sidder ved sit skrivebord og tegner monstre og uhyrer. Regitze (16) kommer ind på værelset og river tegningen væk.

JONAS (10) sidder ved sit skrivebord og tegner monstre og uhyrer. Regitze (16) kommer ind på værelset og river tegningen væk. 1. INT. VÆRELSE. DAG. (10) sidder ved sit skrivebord og tegner monstre og uhyrer. Regitze (16) kommer ind på værelset og river tegningen væk. Hey! Regitze kigger afventende på ham med korslagte arme. (Vred)

Læs mere

Final. Nat med kniv? Manuskript. [1]--- [2]--- [3]--- [4]--- [5]--- [6]--- [Zero]--- [1i]--- [2i]--- [3i]--- [4i]--- [5i]

Final. Nat med kniv? Manuskript. [1]--- [2]--- [3]--- [4]--- [5]--- [6]--- [Zero]--- [1i]--- [2i]--- [3i]--- [4i]--- [5i] Final Nat med kniv? Manuskript [1]--- [2]--- [3]--- [4]--- [5]--- [6]--- [Zero]--- [1i]--- [2i]--- [3i]--- [4i]--- [5i] Dette er en tidslinje over filmen. Gennem manuskriptet vil vi sige, hvor vi er. Filmen

Læs mere

Peter får hjælp til at styre sin ADHD

Peter får hjælp til at styre sin ADHD Peter får hjælp til at styre sin ADHD Skrevet og tegnet af: Jan og Rikke Have Odgaard Rikke og Jan Have Odgaard, har konsulentfirmaet JHO Consult De arbejder som konsulenter på hele det specalpædagogiske

Læs mere

Manuskript Den Første Kærlighed 7. marts 2008. Filmmanuskript. Tegn. af Hannibal V. Glaser. s. 1

Manuskript Den Første Kærlighed 7. marts 2008. Filmmanuskript. Tegn. af Hannibal V. Glaser. s. 1 Filmmanuskript Tegn af Hannibal V. Glaser s. 1 Manuskript 1. Skolegård SEN MORGEN Det er frikvarter. William(15) sidder på en udendørs trappe og tegner. Han ser op en gang i mellem, på Marie. Hun griner

Læs mere

1 EXT. - LEJLIGHED TAG - DAG 1. Albert (11) leger på taget med sin ven Theodor (11) ALBERT

1 EXT. - LEJLIGHED TAG - DAG 1. Albert (11) leger på taget med sin ven Theodor (11) ALBERT 1 EXT. - LEJLIGHED TAG - DAG 1 Albert (11) leger på taget med sin ven Theodor (11) De laver fakler og leger at de er i krig. BOOM POW! Albert kaster sig ned til jorden og tager en dyb indånding. Han tager

Læs mere

HERNINGSHOLMSKOLEN. Prale-Patrick. Gennemskrivning 9. Mette Møller Grout & Jon Nørgaard Poulsen 03-06-2009. Til Station-Next, Nisse. Manuskript.

HERNINGSHOLMSKOLEN. Prale-Patrick. Gennemskrivning 9. Mette Møller Grout & Jon Nørgaard Poulsen 03-06-2009. Til Station-Next, Nisse. Manuskript. HERNINGSHOLMSKOLEN Prale-Patrick Gennemskrivning 9 Mette Møller Grout & Jon Nørgaard Poulsen 03-06-2009 Til Station-Next, Nisse. Manuskript. 1. Ext. Bænk i skolegården. Dag. PATRICK og JOSEFINE sidder

Læs mere

natur / teknik sjove forsøg med kroppen

natur / teknik sjove forsøg med kroppen Folde hånd og fod Papir, blyant og saks Prøv at folde hånd og fod Tag sko og strømper af Hold om fodsålen (undersiden af foden) og stik forsigtigt fingerspidserne ind mellem tæerne Prøv at slappe af i

Læs mere

2. INT KONTOR DAG Josefine kommer ind på kontoret, stopper op ved et bord og skal til at lægge biografbilletterne.

2. INT KONTOR DAG Josefine kommer ind på kontoret, stopper op ved et bord og skal til at lægge biografbilletterne. ET STED IMELLEM MANUS UDKAST 5 1. INT GANG DAG JOSEFINE (19) går usikkert ned gennem gangen med to biografbilletter i hånden. Hun retter akavet på sin kjole og kæmper for at holde balancen på sine høje

Læs mere

Lille frøken himmelblå. 3. GENNEMSKRIVNING FREDENSBORG SKOLE.

Lille frøken himmelblå. 3. GENNEMSKRIVNING FREDENSBORG SKOLE. Lille frøken himmelblå. 3. GENNEMSKRIVNING FREDENSBORG SKOLE. SCENE 1. EXT. NATUR. SOLNEDGANG. Naturbilleder med uhyggelig musik/lyd. SC. 2. EXT. GÅRDRUM. SOMMER. SOLNEDGANG. De tre piger (16), ANJA (16)

Læs mere

MORTEN BRASK EN PIGE OG EN DRENG

MORTEN BRASK EN PIGE OG EN DRENG MORTEN BRASK EN PIGE OG EN DRENG ØEN 2 E N AF DE FØRSTE DAGE SER jeg hende med en nøgen dreng i hotelhavens indgang. De går gennem skyggen fra de høje daddelpalmer og standser nogle meter fra trappen til

Læs mere

Om mol 15. udkast. Ida Åkerstrøm Knudsen

Om mol 15. udkast. Ida Åkerstrøm Knudsen Om mol 15. udkast Af Ida Åkerstrøm Knudsen 2013 1. EXT. UDENFOR S HUS - DAG Mathias (19) går ned af en vej med rækkehuse. Han tager et brev op af lommen ser på adressen. Så stopper han ved huset med det

Læs mere

2. scene. og jeg kommer tilbage. Dig og mig. Et nyt fantastisk rige. Jeg lover det. ORESTES - Hvor fanden er de henne?! ELEKTRA - Hvad?

2. scene. og jeg kommer tilbage. Dig og mig. Et nyt fantastisk rige. Jeg lover det. ORESTES - Hvor fanden er de henne?! ELEKTRA - Hvad? 2. scene Elektra og Orestes. Orestes pakker, leder efter noget. Rasende. Elektra stirrer på ham, mens han brøler og smider med tingene. Hun er fjern i blikket, ryster. ORESTES - Hvor fanden er de henne?!

Læs mere

Nicole Boyle Rødtnes. Illustreret af Bodil Bang Heinemeier

Nicole Boyle Rødtnes. Illustreret af Bodil Bang Heinemeier Nicole Boyle Rødtnes Illustreret af Bodil Bang Heinemeier Vi var ti år, da zombie-virussen brød ud. Det hele startede, da et krydstogtskib sank. Flere hundrede druknede. Alle troede, det var et uheld.

Læs mere

Nick, Ninja og Mongoaberne!

Nick, Ninja og Mongoaberne! Nick, Ninja og Mongoaberne! KAP. 1 Opgaven! Nu er de i Mombasa i Kenya. de skal på en skatte jagt, efter den elgamle skat fra de gamle mongoaber, det er mere end 3000 år siden de boede på Kenya. Men Nick

Læs mere

YASMIN Jeg har noget jeg er nødt til at sige til dig. YASMIN Mine forældre har bestemt, at jeg skal giftes med min fætter.

YASMIN Jeg har noget jeg er nødt til at sige til dig. YASMIN Mine forældre har bestemt, at jeg skal giftes med min fætter. Forbudt kærlighed Manuskript 2. gennemskrivning 1 EXT - BÆNKEN. Yasmin og Oliver griner og er lykkelige Forårsaften Kl. 17:49, i en park med buske og træer i baggrunden Yasmin og Oliver sidder og holder

Læs mere

Lars: Hva så Bøsseboy drømmer du om nogen søde mænd? Nikolai: Fuck nu af Lars. Lars: Er det det du gerne vil ha? Hva Nikolai?

Lars: Hva så Bøsseboy drømmer du om nogen søde mænd? Nikolai: Fuck nu af Lars. Lars: Er det det du gerne vil ha? Hva Nikolai? Nikolai 8. klasse, Byens Skole 9. Gennemskrivning, marts 2009 Scene 1: (Vi befinder os i Nikolais klasseværelse. Vi ser Nikolai sidder og falder i staver. Man hører klokken ringer til frikvarter, og de

Læs mere

Sebastian og Skytsånden

Sebastian og Skytsånden 1 Sebastian og Skytsånden af Jan Erhardt Jensen Sebastian lå i sin seng - for han var ikke rask og havde slet ikke lyst til at lege. Mor var blevet hjemme fra arbejde, og hun havde siddet længe hos ham,

Læs mere

hun sidder der og hører på sine forældre tale sammen, bliver hun søvnig igen. Og hun tænker: Det har været en dejlig dag! Af Johanne Burgwald

hun sidder der og hører på sine forældre tale sammen, bliver hun søvnig igen. Og hun tænker: Det har været en dejlig dag! Af Johanne Burgwald En dag med Skraldine Skraldine vågner og gaber. Hun rækker armene i vejret og strækker sig. Nu starter en ny dag. Men Skraldine er ikke særlig glad i dag. Hendes mor er på kursus med arbejdet, og det betyder,

Læs mere

PROLOG. Gare Saint-Charles, Marseilles hovedbanegård: Toget kører ikke længere

PROLOG. Gare Saint-Charles, Marseilles hovedbanegård: Toget kører ikke længere PROLOG Gare Saint-Charles, Marseilles hovedbanegård: Toget kører ikke længere Øverst på Saint-Charles-banegårdens høje trappe stod Guitou, som hans mor stadig kaldte ham, og kiggede ud over Marseille.»Storbyen«,

Læs mere

Papirsklip. Written By. Malthe Elgaard

Papirsklip. Written By. Malthe Elgaard Papirsklip Written By Malthe Elgaard 1 START OF ACT #1 INT. SCENE 1 VENTEVÆRELSE - DAY En lille dreng (Kasper) sidder ved et bord på et venteværelse og klipper forskellige former ud i farvet karton. Hans

Læs mere

Marmelademaden. Jonas B. P. Præstegaard. (3. Udkast) Med minimal kinematografiske notater.

Marmelademaden. Jonas B. P. Præstegaard. (3. Udkast) Med minimal kinematografiske notater. Marmelademaden Af Jonas B. P. Præstegaard (3. Udkast) Med minimal kinematografiske notater. Station-Next Aarhus Toppen 2016 MANDEN: Manden er ca. 32 år gammel. Han er ambitiøs, og kan godt lide tingene

Læs mere

Nøgen. og på dybt vand

Nøgen. og på dybt vand Nøgen og på dybt vand Hver søndag aften tropper en flok nordjyder op i Sofiendal Svømmehal i Aalborg. De samles for at svømme og svede i saunaen. Og så er de nøgne. Tekst og foto af Michala Rosendahl For

Læs mere

Thomas POV: En bil kommer med voldsom fart imod ham.

Thomas POV: En bil kommer med voldsom fart imod ham. Manus: Anne-Marie Olesen Thinghuus Scener fra en episode af Vintervagten. EXT. SOMMERHUSOMRÅDE - DAG Thomas kommer kørende på sin scooter. Der er helt dødt og intet unormalt at rapportere. Han drejer ned

Læs mere

Kapitel 1-3. Instruktion: Skriv ja ved det, der er rigtigt - og nej ved det, der er forkert. Der skal være fire ja og fire nej.

Kapitel 1-3. Instruktion: Skriv ja ved det, der er rigtigt - og nej ved det, der er forkert. Der skal være fire ja og fire nej. Opgaver til En drøm om mord af Jens-Ole Hare. Opgaverne kan løses, når de angivne kapitler er læst, eller når hele bogen er læst. Opgaverne kan hentes på www.vingholm.dk. Kapitel 1-3 Opgave 1 Instruktion:

Læs mere

DUEL Final Draft. Af Saida Edberg Loveless. Baseret på idé af toppen. 5. Oktober 2007

DUEL Final Draft. Af Saida Edberg Loveless. Baseret på idé af toppen. 5. Oktober 2007 1 DUEL Final Draft Af Saida Edberg Loveless Baseret på idé af toppen 5. Oktober 2007 2 1. INT. STUE - NIGHT En hånd kommer frem bag fra en sofa med en legetøjspistol. Der lyder et SKUD, da fingeren trækker

Læs mere

Om aftenen den samme dag, den første dag i ugen, mens disciplene holdt sig inde bag lukkede døre af frygt for jøderne, kom Jesus og stod midt iblandt

Om aftenen den samme dag, den første dag i ugen, mens disciplene holdt sig inde bag lukkede døre af frygt for jøderne, kom Jesus og stod midt iblandt Om aftenen den samme dag, den første dag i ugen, mens disciplene holdt sig inde bag lukkede døre af frygt for jøderne, kom Jesus og stod midt iblandt dem og sagde til dem:»fred være med jer!«da han havde

Læs mere

LAURA Laura Dahl. Behandlingsinstitution for psykisk ustabile unge. Hun sætter sig op i sengen og kigger rundt.

LAURA Laura Dahl. Behandlingsinstitution for psykisk ustabile unge. Hun sætter sig op i sengen og kigger rundt. 1. Int. Kælder/drengeværelse. Morgen Laura vågner langsomt op på institutionen. Hun sætter sig langs sengekanten, og begynder at kigge rundt i lokalet. Hun opdager et hvidt armbånd som sidder rundt om

Læs mere

Et løfte (10 - udkast) Simon Valentin. Simon valentin5@gmail.com 26249212

Et løfte (10 - udkast) Simon Valentin. Simon valentin5@gmail.com 26249212 Et løfte (10 - udkast) Af Simon Valentin Simon valentin5@gmail.com 26249212 SCENE 1 Int. Hospitalsstue. Dag. Det er sort et stykke tid. Derefter kommer et billede af en vase, med blomster i, kort til syne.

Læs mere

Solen skinner på det store flotte slot. Vinden blæser i bladende.

Solen skinner på det store flotte slot. Vinden blæser i bladende. INTRO.EXT. SLOTTET UDEFRA. Solen skinner på det store flotte slot. Vinden blæser i bladende. SCENE 1. INT. SLOTSGANG - EFTERMIDDAG En guide fortæller i en gang med mange billeder. En gruppe følger efter

Læs mere

Substantiver. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved den rigtige sætning. Han har købt en ny bil. Han har købt en ny biler.

Substantiver. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved den rigtige sætning. Han har købt en ny bil. Han har købt en ny biler. Substantiver arbejde www.5emner.dk 01 Sæt kryds Sæt kryds ved den rigtige sætning. Eks. 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 7 Han har købt en ny bil. Han har købt en ny biler. Du skal købe to kilo kartoffel

Læs mere

Silas 14. udkast. Astrid Hedvig Hoder Jonathan Gelvan Christine Linnea Andersen. Idé af Astrid Hedvig Hoder

Silas 14. udkast. Astrid Hedvig Hoder Jonathan Gelvan Christine Linnea Andersen. Idé af Astrid Hedvig Hoder Silas 14. udkast af Astrid Hedvig Hoder Jonathan Gelvan Christine Linnea Andersen Idé af Astrid Hedvig Hoder Copyright: Station Next Fægtesalsvej 7, Hvidovre 3677 4940 INTROSEKVENS Silas (11) dækker bord.

Læs mere

Kakerlakker om efteråret

Kakerlakker om efteråret lydia davis Kakerlakker om efteråret oversat af karen margrethe adserballe forlaget vandkunsten FVA_Davis_Sats_(06)_09.indd 2-3 18/05/10 12.50 indhold Fortælling 7 Fru Orlandos bekymringer 12 Liminal:

Læs mere

KATRINES DAGE EN HISTORIE OM ET BOSTED KAPITEL 1 & 2

KATRINES DAGE EN HISTORIE OM ET BOSTED KAPITEL 1 & 2 KATRINES DAGE EN HISTORIE OM ET BOSTED KAPITEL 1 & 2 KAPITEL 1 Næste gang skal alt det hvide lugte af den her Grøn Æblehave, synes du ikke Katrine? Camillas øjne lyser af begejstring, mens hun holder den

Læs mere

Nøgen. og på dybt vand

Nøgen. og på dybt vand Nøgen og på dybt vand Hver søndag aften tropper en flok nordjyder op i Sofiendal Svømmehal i Aalborg. De samles for at svømme, svede i saunaen og sludre over kaffen. Og så er de nøgne. Tekst og foto af

Læs mere

ROBERT Må Sally godt lege? MOREN Ikke lige nu Robert. Gå ud og leg med dine venner. Moren kigger på Sally, som smiler til hende og sukker.

ROBERT Må Sally godt lege? MOREN Ikke lige nu Robert. Gå ud og leg med dine venner. Moren kigger på Sally, som smiler til hende og sukker. 1 SC. 1. EXT. KALKBRUDDET - FORÅR - DAG står ved kalkbruddet og flyver med sin drage. Dragen flager i vinden. I baggrunden spiller tre DRENGE på Roberts alder fodbold og råber til hinanden. Roberts drage

Læs mere

TRISTAN Okay. Så sagde vi, at du mødte min mand. RUNE Hvor er jeg?

TRISTAN Okay. Så sagde vi, at du mødte min mand. RUNE Hvor er jeg? Gamemaster Manuskript 1. INT. Stue Aften To drenge (13) og (13) sidder i en stue i et parcelhuskvarter. Stuen er dunkel, og er indrettet i halvfjerdserstil. Der er et spisebord med stole til, et skrivebord

Læs mere

LÆRER (35) PATRICIA: Oh my god! Tascha, du bliver nødt til at se det her. TASCHA: Fuck den so! som om hun kan få en som Mads.

LÆRER (35) PATRICIA: Oh my god! Tascha, du bliver nødt til at se det her. TASCHA: Fuck den so! som om hun kan få en som Mads. Manuskript Engstrandskolen 10.com 3.gennemskrivning mobbet i døden SCENE 1. KLASSEVÆRELSE. DAG ELISA (16) sidder i et klasselokale og tegner hjerter rundt om mads navn. Elisa kigger op og får øjenkontakt

Læs mere

1 INT. INDLEDNING LÆGEKONTOR DAG OLIVER(30) sidder ved et bord. Overfor sidder LÆGE 1 (40) i en stol, mens LÆGE 2 (40) står ved siden af.

1 INT. INDLEDNING LÆGEKONTOR DAG OLIVER(30) sidder ved et bord. Overfor sidder LÆGE 1 (40) i en stol, mens LÆGE 2 (40) står ved siden af. 1 1 INT. INDLEDNING LÆGEKONTOR DAG (30) sidder ved et bord. Overfor sidder LÆGE 1 (40) i en stol, mens LÆGE 2 (40) står ved siden af. LÆGE 1 Ja, Oliver, vi kan forstå, at du er ved at gå tilbage til dine

Læs mere

Oversvømmet Femte udkast. Benjamin Dahlerup ONLINE KOPI FRA BENJAMINDAHLERUP.COM. Baseret på informationer om vandskræk af Pia Brunner

Oversvømmet Femte udkast. Benjamin Dahlerup ONLINE KOPI FRA BENJAMINDAHLERUP.COM. Baseret på informationer om vandskræk af Pia Brunner Oversvømmet Femte udkast Af Benjamin Dahlerup ONLINE KOPI FRA BENJAMINDAHLERUP.COM Baseret på informationer om vandskræk af Pia Brunner Benjamin Dahlerup (C) 2014 Dette manuskript må ikke produceres uden

Læs mere

er kom en tid, hvor Regitse ikke kunne lade være med at græde. Pludselig en dag sad hun i skolen og dryppede tårer ud over sit kladdehæfte.

er kom en tid, hvor Regitse ikke kunne lade være med at græde. Pludselig en dag sad hun i skolen og dryppede tårer ud over sit kladdehæfte. Hos regnormene er kom en tid, hvor Regitse ikke kunne lade være med at græde. Pludselig en dag sad hun i skolen og dryppede tårer ud over sit kladdehæfte. Hun gik i første klasse, og selv om hun allerede

Læs mere

fører mig ud af sygehuset. De smider mig ind i bilen, og vi kører mod anstalten.

fører mig ud af sygehuset. De smider mig ind i bilen, og vi kører mod anstalten. Zombie I byen kunne man efterfølgende se Louisa gå tur med sin mor. Som et såret dyr, der fulgte efter sin ejer, altid med nakken bøjet, altid føjelig. Hun gik med små, trippende skridt, skiftede mellem

Læs mere

Steen Dorumlu Christensen. Noget i Klemme. Børnekrimi

Steen Dorumlu Christensen. Noget i Klemme. Børnekrimi Steen Dorumlu Christensen Noget i Klemme Børnekrimi Kapitel 1 onsdag aften BUMP! Klemme er alene hjemme. Med husets egne lyde og sms erne fra mor. Hej Klemme-mus. Mødet er snart slut. Jeg skriver når vi

Læs mere

Rikke kommer ned af gangen. Rikke hører musik.

Rikke kommer ned af gangen. Rikke hører musik. MANUS - FINAL 1. A SCENE INT. TOM GANG DAG Rikke kommer ned af gangen. Rikke hører musik. 1. B SCENE INT. KLASSEVÆRELSE DAG. Rikke kommer forvirret ind i klasselokalet. Alle sidder sammen i grupper. Rikke

Læs mere

Christian slår på glasset og rejser sig. Gæsterne kigger forventningsfuldt på ham. Lars og stuepigerne stiller sig artigt på række og lytter.

Christian slår på glasset og rejser sig. Gæsterne kigger forventningsfuldt på ham. Lars og stuepigerne stiller sig artigt på række og lytter. ONKEL LEIF - Det er en dejlig hummersuppe. POUL (faderens logebror) - Det er en laksesuppe. ONKEL LEIF - Er det en laksesuppe? Jeg synes, den smager hen efter hummer. PREBEN (faderens logebror) - (høfligt

Læs mere

Tusnelda. Marie Kongsted Møller. christian@vonbaden.dk jonasandreas@gmail.com

Tusnelda. Marie Kongsted Møller. christian@vonbaden.dk jonasandreas@gmail.com Tusnelda Af Marie Kongsted Møller Station Next Roden 2010 marie_moeller@hotmail.com christian@vonbaden.dk jonasandreas@gmail.com INT. - S ATELIER - DAG //Dag 1// Tusnelda maler på sit kunstværk, og hendes

Læs mere

Flygtningen (Final draft) 8.B - Henriette Hørlück Skole

Flygtningen (Final draft) 8.B - Henriette Hørlück Skole Flygtningen (Final draft) af 8.B - Henriette Hørlück Skole SC 1- GANGEN (DAG 1) Burhan går ned ad gangen mod klasseværelset. Han hører musik på sin mobil. Folk stopper deres snak. Elev 1 (Karls ven) ser

Læs mere

Eva Egeskjold Iliana og Belin

Eva Egeskjold Iliana og Belin Eva Egeskjold Iliana og Belin Illustreret af Iona Brinch Andersen & Vig Brødre af Blodet 5 Iliana og Belin Eva Egeskjold og Forlaget Andersen & Vig 1. udgave, 1. oplag 2016 Brødre af Blodet 5 Illustration

Læs mere

KIRSTEN WANDAHL KIRSTEN WANDAHL

KIRSTEN WANDAHL KIRSTEN WANDAHL KIRSTEN WANDAHL KIRSTEN WANDAHL Kirsten Wandahl BLÅ ØJNE LÆSEPRØVE Forlaget Lixi Bestil trykt bog eller ebog på på www.lixi.dk 1. Kapitel TO BLÅ ØJNE Din mobil ringer. Anna hørte Felicias stemme. Den kom

Læs mere

gen i radioen til middag. De lover mere frost og sne de næste par dage, så jeg tror, vi skal hente det store juletræ i dag. Det store juletræ er det

gen i radioen til middag. De lover mere frost og sne de næste par dage, så jeg tror, vi skal hente det store juletræ i dag. Det store juletræ er det Det store juletræ Det er begyndt at blive koldt for fingrene, og selv om vi trækker huen godt ned om ørerne, er de godt røde. Vi beslutter os for at gå hjem til Per, han mener også, at det er ved at være

Læs mere

MIE. MIE bor hos en plejefamilie, fordi hendes mor. drikker. Mie har aldrig kendt sin far, men drømmer

MIE. MIE bor hos en plejefamilie, fordi hendes mor. drikker. Mie har aldrig kendt sin far, men drømmer MIE MIE bor hos en plejefamilie, fordi hendes mor drikker. Mie har aldrig kendt sin far, men drømmer om at møde ham en dag. Mie er 8lippet, har blåt hår og bruger mere mascara end de 8leste. Hun elsker

Læs mere

Beskeden. Et manuskript af. 10.y & x. Fredericia Realskole. 6. Gennemskrivning, oktober Side 1 af 14

Beskeden. Et manuskript af. 10.y & x. Fredericia Realskole. 6. Gennemskrivning, oktober Side 1 af 14 Beskeden Et manuskript af 10.y & x Fredericia Realskole 6. Gennemskrivning, oktober 2010 Side1af14 SC 1. EXT. PÅ VEJ TIL SKOLE DECEMBER DAG Maria (16)kommer cyklende på vej til skole. Hun ser Bolette ind

Læs mere

Mørket og de mange lys

Mørket og de mange lys Mørket og de mange lys (Foto: Eva Lange Jørgensen) For knap to måneder siden boede den irakiske forfatter og journalist Suhael Sami Nader i København som fribyforfatter. Her følte han sig for tryg for

Læs mere

13 min 10 minutters Øvelse i at sidde på stolen og koncentrere sig (med fokus på åndedræt).

13 min 10 minutters Øvelse i at sidde på stolen og koncentrere sig (med fokus på åndedræt). Lektion 5: Om Koncentration 10 min Tanker om tanker, ro og koncentration Eleverne deles i 3 grupper, hvor der sidder en Skulk/lærer med i hver gruppe. Læreren har evalueringsspørgsmål og skal få bragt

Læs mere

Trine Bjerre & Kirsten Ruth. Oskar i Legeland. Forlaget Den lille Delfin

Trine Bjerre & Kirsten Ruth. Oskar i Legeland. Forlaget Den lille Delfin Trine Bjerre & Kirsten Ruth Oskar i Legeland Forlaget Den lille Delfin Oskar i Legeland af Trine Bjerre & Kirsten Ruth 2014 1. udgave, 1. oplag isbn-13: 978-87-996221-3-9 Tekst & Lay-out: Trine Bjerre

Læs mere

Tricket 8X Christianshavns Døttreskole 4. Gennemskrivning

Tricket 8X Christianshavns Døttreskole 4. Gennemskrivning Tricket 8X Christianshavns Døttreskole 4. Gennemskrivning 1. Int. Jakobs værelse. Dag. Jakob (14 år, kedeligt tøj: matte farver, gør ikke noget ud af sit hår) sidder ved sit skrivebord. Der ligger en stak

Læs mere

working title "SARA" 5. udkast station next, toppen, basis 23/11/10

working title SARA 5. udkast station next, toppen, basis 23/11/10 working title "" 5. udkast station next, toppen, basis 23/11/10 SCENE 1. INT. S VÆRELSE. DAG Credits kører på siderne af s(11) tegnebog imens hun bladrer i den og ender på en side der er overmalet med

Læs mere

"KØD" 4. Draft. Niels H. F. Jensby. Station Next Toppen. niels@falk.dk 27 64 46 43

KØD 4. Draft. Niels H. F. Jensby. Station Next Toppen. niels@falk.dk 27 64 46 43 "KØD" 4. Draft af Niels H. F. Jensby Station Next Toppen niels@falk.dk 27 64 46 43 2. EXT. S HUS - AFTEN En 70 er forstadsvilla. Gående ned af indkørselen kommer (30). Han er klædt i et par jeans og en

Læs mere

BLØDE CHIPS AF FREJA R. MADSEN

BLØDE CHIPS AF FREJA R. MADSEN BLØDE CHIPS AF FREJA R. MADSEN 1 10 1. INT. S VÆRELSE. AFTEN. Vi er på et drengeværelse, der er fyldt med plakater, tegneserier og LEGO. (16 år) er ved at gøre sig klar til fest. Bertil skifter t-shirt

Læs mere

Kill Your Darling. Manuskript af Michael Valentin og Lin Alluna. Gennemskrivning: 7. Dato: 31/3-2008

Kill Your Darling. Manuskript af Michael Valentin og Lin Alluna. Gennemskrivning: 7. Dato: 31/3-2008 Kill Your Darling Manuskript af Michael Valentin og Lin Alluna Gennemskrivning: 7. Dato: 31/3-2008 1 Scene 1 INT. FORHAL På SGI (STATENS GENINSTITUT) - DAY Lægen (30) går gennem forhallen og hilser på

Læs mere

PROSAISK FORLØSNING. WILLIAM og SOFIA følges i gangen. De stopper lige. CASPER (DRILLENDE) Hva så der har vi mongol familien

PROSAISK FORLØSNING. WILLIAM og SOFIA følges i gangen. De stopper lige. CASPER (DRILLENDE) Hva så der har vi mongol familien Screenplay PROSAISK FORLØSNING INTRO SCENE - VEJ - SKUMRING WILLIAM(16) løber. Meget hurtigt. Man kan høre hans puls og vejrtrækning. William kigger sig bag skulderen, og nogle råber hans navn efter ham.

Læs mere

Min far omfavner mig. Vi klarede den, Bobby, vi klarede den. Jeg vrister mig fri af hans tag, og vi bevæger os langsomt ind mod den amerikanske bred.

Min far omfavner mig. Vi klarede den, Bobby, vi klarede den. Jeg vrister mig fri af hans tag, og vi bevæger os langsomt ind mod den amerikanske bred. Rio Grande Jeg sidder ved siden af min far. Vi har kørt på ladet af en lastbil hele dagen, og der stinker af sved, bræk og pis under den tykke presenning. Jeg stikker forsigtigt min hånd ud mellem ladet

Læs mere

En stol for lidt (FINAL DRAFT) Klostermarkskolen 8L

En stol for lidt (FINAL DRAFT) Klostermarkskolen 8L En stol for lidt (FINAL DRAFT) af Klostermarkskolen 8L SCENE 1 HOS AFTEN Maja og Matthias står inde på Majas værelse. De er ved at sige farvel. Det har været rigtig hyggeligt idag. Ja, det har det vel..

Læs mere

- Jo tak, siger hun, stadig uden at se på ham. Han fører hende ind i køkkenet, hvor moderen siger hej, hun har stået ude i gangen og lyttet.

- Jo tak, siger hun, stadig uden at se på ham. Han fører hende ind i køkkenet, hvor moderen siger hej, hun har stået ude i gangen og lyttet. Spritbilist Det er mørkt udenfor, oktobervinden rusker i ruderne, af og til kører en bil forbi ude på landevejen. Klokken er ti om aftnen, og uden for huset hæver de sorte træstammer sig mod stjernehimlen.

Læs mere

Nu er det blevet eftermiddag. Solen er ved at gemme sig. Fra vinduerne skinner der gult lys. Snart er det aften.

Nu er det blevet eftermiddag. Solen er ved at gemme sig. Fra vinduerne skinner der gult lys. Snart er det aften. Vilja, mor og morfar bor på en gård, der ligger øverst oppe på en bakke. Herfra løber Vilja ned ad stien, når hun skal i skole. Når skolen er slut, maser hun igen op ad bakken, træt og sulten. Om vinteren

Læs mere