Evalueringsrapport Folkemødet 2011

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Evalueringsrapport Folkemødet 2011"

Transkript

1 September 2011 srapport Folkemødet 2011 Folkemødet 2011 kort: Ca besøgende fordelt på 4 dage. 256 registrerede arrangementer fra 72 arrangører 235 registrerede pressefolk fra mere end 70 forskellige medier.

2 Side 2 E v a l u e r i n g s r a p p o r t F o l k e m ø d e t Kort om Folkemødet 2011 Rammer og koncept Folkemødet 2011 er Danmarks politik-festival og en nyskabelse i det danske demokrati. Det første Folkemøde blev afholdt onsdag den 15. juni lørdag den 18. juni Allinge på Nordbornholm dannede rammen om Folkemødet, der var centreret om partiledertalerne fra Danchells talerstol. Resten af byen husede seminarer og debatter. Bornholms Regionskommune (BRK) var vært med borgmester Winni Grosbøll i spidsen. Inden- og Sundhedsminister Bertel Haarder stod fadder til projektets lancering med inspiration fra Almedalsugen på Gotland. Statsminister Lars Løkke Rasmussen Alle partier i Folketinget deltog sammen med politikere fra Europakommissionen, Regioner og Kommuner. Også mange politikere fra Sverige deltog. Herudover sikrede en stor del af Danmarks større organisationer at der også var seminarer og debatmøder, hvor viden og meninger blev udvekslet. Pressen var også rigt repræsenteret og sikrede god synlighed for deltagerne og arrangementerne samt grundig dokumentation. Folkemødet er Danmarks nationale festival for Politik. Afholdt for første gang i 2011 med ca besøgende. Mål Resultat Opfyldt Deltagelse af alle folketingets partiledere Alle partiledere deltog Deltagelse af interesseorganisationer, virksomheder m.fl. 72 organisationer mv. deltog Mindst 30 arrangementer udover partilederes taler 256 arrangementer i alt Deltagelse medier Mindst deltagere 235 journalister m.fl. fra mere end 70 forskellige medier Politiet skønnede at der var ca deltagere fordelt på de fire Omtale i nationale medier under og efter Folkemødet Interesse for et Folkemøde i 2012 Mange hundrede omtaler i artikler, samt tv- og radioudsendelser. Opbakning fra partierne og mange organisationer til 2012 Det anbefales at der igen i 2012 afholdes et Folkemøde

3 Side 3 Navnet Folkemødet Folkemødets navn blev fastlagt efter en bornholmsk navnekonkurrence blandt erhvervsfremmeaktører. Navnet er valgt, da det symboliserer folkets deltagelse i demokratiet og politikernes møde med folket hvad enten folket deltager personligt eller via de mange organisationer der repræsenterer folkets forskellige interessegrupper. Folkemødet er udsprunget af den svenske Almedalsveckan hvor politikere, organisationer og vidensinstitutioner har sat hinanden i stævne med stor mediebevågenhed i mere end 40 år startende med Olof Palme. Dog er det først blevet det nationale samlingspunkt som det er nu, i løbet af de seneste 10 år. På Almedalensveckan er folket ikke den primære målgruppe, og folket udgør ikke en stor procentdel af tilhørerne. En politiker som tilhører; Kristian Thulesen Dahl overværer seminar Mange evalueringskommentarer har peget på at Folkemødet burde omdøbes for at være mere præcis ift. indholdet. Argumentet er at målgruppen primært bør være politikerne, organisationsrepræsentanter samt journalister. Altså en slags fagfestival. Forslagene har været Allingeugen, Bornholmerdagene og lignende. Omvendt påpeger mange, at folkets lette adgang til beslutningstagere er en af styrkerne med Folkemødet og at det altid tager tid at vænne folk til et nyt koncept. Diskussionen om navnet bør kobles til beslutning om hvem der er de primære målgrupper og hvilke dage i ugen samt hvilke tidspunkter på dagene Folkemødet afvikles. Navnet Folkemødet fastholdes men tilføjes Danmarks politik-festival på Bornholm som undertitel, som benyttet tidligere Beslutningen om navn kobles til beslutningen om tidspunktet for Folkemødets afvikling. Der arbejdes på at sikre større deltagelse af folkelige foreninger, jf. side 9.

4 Side 4 E v a l u e r i n g s r a p p o r t F o l k e m ø d e t Tidspunkt - hvilke dage og hvilke tider på dagene? Folkemødet åbnede onsdag den 15. juni 2011 kl. 12 med åbningstaler fra Danchells talerstol og blev afsluttet lørdag den 18. juni kl. 13 med et afslutningsarrangement. Partilederne holdt tale kl , og med statsministerens tale onsdag kl som den første. Derefter fulgte taler onsdag kl , torsdag og fredag kl , og og lørdag kl For at sikre fokus på Folkemødets politiske taler var der lukket for øvrige program-arrangementer i timen omkring hver tale. Under drøftelserne blev det fra flere sider bl.a. foreslået at Folkemødet så frem det gentages på lidt længere sigt bliver placeret lidt senere i juni (gerne torsdag/fredag til søndag), så bl.a. de studerende får bedre mulighed for at deltage. Bertel Haarder efter evalueringsmøde med partierne - i brev til Winni Grosbøll, juli Der var altså ikke andre programpunkter i kalenderen kl , og Der var programpunkter i kalenderen fra onsdag kl , torsdag og fredag kl og lørdag kl Hvilke dage mener I Folkemødet skal placeres? Mandag 5,5% Tirsdag 9,1% Onsdag 25,5 % Torsdag 76,4% Fredag 94,5% Lørdag 87,3% Søndag 56,4% Kilde: Survey blandt 58 arrangører I evalueringen har mange foreslået og ønsket at Folkemødet rykkes hen mod weekenden, for at kunne gøre det lettere og mere attraktiv for folket/almindelige mennesker samt studerende at deltage. Folkemødet afholdes onsdag aften til søndag i uge 24. Dvs juni Borgmesteren åbner Folkemødet onsdag kl og afslutter det søndag kl. 13. Partierne har ønsket at der ikke afholdes en tale kl.18.15, da disse havde færre tilskuere end andre måske pga. spisetid. Tilsvarende er det blevet foreslået at programpunkterne først starter kl. 12. Folketingets partier får hver råderet over 1 time på talerstolen. Partiledertalerne placeres onsdag kl. 20 og torsdag og fredag kl. 16 og 20, lørdag kl. 12, 16 og 20 samt søndag kl. 12 forudsat at der er ni partier i Folketinget. Statsministeren holder første tale og oppositionslederen den sidste. Der er fortsat ingen andre arrangementer mens der er partiledertale. Der laves ingen begrænsninger mht. valg af starttidspunkt for arrangementer.

5 Side 5 E v a l u e r i n g s r a p p o r t F o l k e m ø d e t Talerstol og festivalområde Talerstolen og festivalområde: Folkemødet blev afholdt i Allinge med hovedscenen placeret i Danchells Anlæg og teltboder placeret omkring cirkuspladsen og Nordlandshallen. Talerstolen/hovedscenen var forbeholdt Folketingets partier, der hver havde 3 timers råderet til tale eller musik. Partiet Fokus valgte ikke at deltage. Derudover talte Bornholms borgmester, Bertel Haarder, KLs og Danske Regioners formænd og der blev afholdt et afslutningsarrangement under ledelse af Anders Lund Madsen arrangeret af BRK. Professionelle firmaer leverede lyd Panoramabillede af tilhørerskare til hovedscenen. TV2 stod for lyset. BRK havde værtsfunktion og gav pedelhjælp her og i cirkusteltet. Mødefaciliteter: Herudover blev ca. 15 mødefaciliteter rundt om i Allinge benyttet. Dette var typisk restauranter eller telte. Organisationer var selv ansvarlige for deres mødefacilitet. De fleste mødefaciliteter blev administreret af Team Bornholm. Fra sydligste mødested til det nordligste var der ca. 1,2 km. Billede af Danchells talerstol Talerstolen: Nogle partier foreslår, at andre også bør kunne benytte talerstolen/hovedscenen og skabe liv deromkring. Partierne vil gerne have kortere tid på scenen. Festivalområde: Allinges borgere og erhverv har været begejstrede for at huse Folkemødet og er indstillede på at flere områder benyttes. Der er en udfordring med trafikken. Der har været mange ønsker om at festivalområdet og talerstolen komprimeres samt rykker ned mod byen, så det er lettere at nå at deltage Det foreslås at talerstolen rykkes til Cirkuspladsen, af hensyn til gode faciliteter omkring samt god plads til publikum. Danchells anlæg bruges i stedet til fx teltlejr for en ungdoms-camp. Partiernes tid på talerstolen indsnævres og det overvejes om talerstolen bør tilbydes andre til fælles musikalsk underholdning om aftenen. Eller til et speakers corner. Organisations og virksomheders telte rykkes ned ved havnen, hvor der også placeres mødetelt. Cirkusteltet kan placeres på Allinge Røgeris parkeringsplads. På Cirkuspladsen kan medier, partier, mad og non-profit få plads. Flere mødefaciliteter og stadig koordinering (dog i udbud). Markedsfinansieret. i flere arrangementer. Forslag til ny placering af talerstol med festivalområde i nærheden: Cirkuspladsen, Allinge Røgeri, Havnen, Kirkepladsen samt en fastholdelse af Danchells anlæg. Kommentarerne peger ikke i en entydig retning.

6 Side 6 E v a l u e r i n g s r a p p o r t F o l k e m ø d e t Mødefaciliteter I byen: Ca. 15 mødefaciliteter rundt om i Allinge blev benyttet til arrangementer. Dette var typisk restauranter eller telte. Organisationer var selv ansvarlige for deres mødefacilitet. De fleste mødefaciliteter blev administreret af Team Bornholm andre havde organisationerne selv kontaktet. Fra sydligste mødested til det nordligste var der ca. 1,2 km. Danchells debattelt: BRK var facilitator på Danchells debattelt, der var lejet af Cirkus Stjeneskud og placeret lige nord for tankstationen. BRK sikrede tidligt indhold i dette ved tæt dialog med centrale aktører, der betalte leje for deres deltagelse. Arrangementerne tjente som eksempler for andre aktører. BRK leverede lyd i samarbejde med professionelt lydfirma. BRK sørgede for lys og BRK opsatte scene. Foto: Seminar i Danchells debattelt I byen: Deltagerne er generelt tilfredse med mødelokaliteterne, dog med forslag til forbedringer. Der skal laves bedre aftaler om evt. anden anvendelse af restauranter mens der afholdes møder. Danchells debattelt: Der var overordnet stor tilfredshed fra værterne og lejerne i teltet, dog med ønsker om praktiske forbedringer. Andre har tilkendegivet at de også ønsker eget stort telt. Kort over Folkemødets mødelokaliteter Der skal laves bedre aftaler om evt. anden anvendelse af restauranter mens der afholdes møder. Debatteltet skal opjusteres på lyd og lys, scenen kan rykkes lidt for at sikre bedre tilskueradgang og bedre udluftning. Ved tv-optagelser bør der være drejebog for arrangementet. Der kan laves større plads foran teltet. Der bør være tæpper, og let adgang til mødeforplejning. Det bør overvejes at lade en ekstern operatør stå for koordinering af debatteltet.

7 Side 7 Servicefaciliteter Trafik: Der var oprettet parkeringspladser nord og syd for byen, indsat lufthavnsbus og gratis shuttlebus mellem parkeringspladserne og ned i byen i samarbejde med BAT. Havnegade var lukket for biler efter kl. 12. der var parkeringsforbud på Nørregade og en del af Strandvejen. Affald: BOFA havde opstillet affaldscontainere på festivalpladsen og ved talerstolen. Derudover kørte der mandskab rundt og holdt området rent. El: Østkraft og Knudsker El leverede el i Danchells Anlæg og på Cirkuspladsen. Der blev opstillet en transformerstation. IT: Der var trådløst netværk på cirkuspladsen og i Danchells Anlæg. Partierne havde netadgang til deres telte. Handikapforhold: Der var toiletter, p-pladser og reserveret plads ved scenen til handikappede. Det lykkedes ikke at få teleslynge til at fungere. Forplejning: På Cirkuspladsen var der opstillet et madtelt. Her leverede tre bornholmske restauratører forplejning og repræsentanter for Regional Madkultur og Gourmet Bornholm udstillede. Toiletter: Der var opstillet to toiletvogne med hver 10 toiletter ved Danchells Anlæg og Nordlandshallen. Sikkerhed: Tæt tidligt samarbejde med Beredskabsstaben. Trafik: Der var for mange parkeringspladser for langt væk. Bussernes ruter fungerede fint men de larmede. Der er ikke enighed om lukning af Havnegade. Parkeringsforbuddet fungerede godt. Der manglede cykler til udlån. Affald: Meget ros til flot renhold. Behov for afklaring om finansiering. El: God el-forsyning. Dog behov for tidligere el-bestillinger. IT: God dækning og stor tilfredshed hos fx pressen. Handikapforhold: Der var ikke gode nok lydforhold. Forplejning: Maden var dyr og ensformig og teltet for afsondret. Godt bornholmsk udstillingsvindue. Toiletter: Der var nok toiletter. Sikkerhed: Alt forløb godt. Folkemødet var en rigtig god og vellykket oplevelse skommentar fra KL Flere parkeringspladser nede i byen. Optimering af busser. Flere cykler. Samme høje standard for renhold. Tidligere planlægning af el og it-arbejdet. Evt. højere brugerbetaling eller sponsorat. Bedre handikapforhold Større variation i pris og udbud af mad. Stadig fremvisning af bornholmsk kvalitet. Bedre placering af madtelte.

8 Side 8 Program på www, programavis Alle officielle programpunkter på Folkemødet fremgik af det elektroniske program på Folkemødet.dk. Indtastede programpunkter pr. 31. maj var desuden udgivet i en programavis. De partier, organisationer m.m. der var arrangører af møder var selv ansvarlige for indtastningen af deres arrangementer. Folkemøde -sekretariatet godkendte hvert programpunkt ift. principper, der sikrede at det politiske indhold var i fokus. Principperne var at arrangementer skulle være: åbne for alle og gratis, af samfundsrelevans, samt afholdes inden for en radius af 1 km fra Allinge Havn. Billede fra programmet på Folkemødet.dk Derudover måtte overskriften ikke lokke med navne eller gratis mad. Programavisen blev udarbejdet i tæt samarbejde med Kommunen. Udover kort omtale af alle programpunkter pr 31. maj indeholdt avisen også artikler og reklamer. Den blev udgivet 7. juni i eksemplarer og herefter distribueret på Bornholm og uddelt under Folkemødet. Det blev lavet en App, der skulle rumme programpunkterne til brug på Smartphones. Programmet på folkemødet.dk har primært fået positive kommentarer i evalueringen ift. brugervenlighed. Modsat har mange evalueringskommentarer påpeget, at pro- gramavisen manglede samme brugervenlighed og overskuelighed samt kritik af, at der var mere avis end program over den. Der var desuden mangler i distributionen på Bornholm. Endvidere er der fremkommet ønsker om oversigtskort med programmet både i lommeformat og opslået på tavler. App en virkede ikke efter hensigten. Netversionen af programmet bør løbende optimeres. Det bør sikres at den udgivne programavis er mere brugervenlig således at programmet fylder mere i avisen, at det både kan læses detaljeret opdelt pr dag og at det evt. er tematiseret på emne eller andet. Det bør endvidere trykkes i en version der er let at tage i lommen. Private aktører tilbydes adgang til datamateriale fra BRK mhp. udvikling af en APP. Antal af programpunkter skal estimeres tidligere for bedre at kunne disponere resten af avisen. Forsiden af programavisen,. Den var på 36 sider og udkom 7. juni 2011.

9 Side 9 E v a l u e r i n g s r a p p o r t F o l k e m ø d e t Organisationer og besøgende gæster Der var i alt 72 forskellige arrangører fra primært Danmark men også Sverige. Arrangørerne talte interesseorganisationer, erhvervsorganisationer, de politiske partier fra Folketinget m.fl. Enkelte af de store interesseorganisationer og mange af de humanitære organisationer meldte afbud i foråret 2011 direkte til borgmesteren pga. mgl. ressourcer i år. Der var ca besøgende fordelt på de fire dage; 2000 onsdag, 3000 torsdag, 3500 fredag, 1500 lørdag. De besøgende kom fra Danmark og Sverige primært. Organisationerne har i evalueringen oplyst at deres udnytte af Folkemødet primært var profilering af deres organisation, netværk samt mødet med vælgere, interessenter eller kunder. Cirka halvdelen af de besøgende deltog på vegne af deres arbejde den anden halvdel var private gæster. Der deltog ca. en håndfuld virksomheder. Kilde: Survey blandt 58 arrangører 75% af adspurgte organisationer svarer at de er meget tilfredse eller tilfredse med deltagerantallet til deres debat-arrangement Kilde: Survey blandt 58 arrangører I den offentlige evaluering har der været fokus på, om Folkemødet var for elitært og for lidt for folket. De folkelige og humanitære organisationer var ikke særligt rigt repræsenteret. Der er forslag i survey om at de pengestærke organisationer ikke skal dominere for meget. Der var fra starten sat et mål om de 10 største interesseorganisationer og fem store danske virksomheder skulle deltage som arrangører. Med 72 arrangører blev dette til fulde opfyldt. Besøgstallet var sat til og endte på også langt over succeskriteriet. Selvom der var plads i byen til mange flere mennesker er 3/4 af organisationerne tilfredse med deltagerantallet til deres arrangementer. Der bør tages direkte kontakt med større organisationer, der ikke deltog i 2011 mhp. rådgivning ift. deltagelse i For at fremme folkeligheden og give de ressourceknappe organisationer gode muligheder for deltagelse og synlighed kan der reserveres centrale arealer til dem. For at udnytte muligheden for at styrke nordisk samarbejde kan der laves øget markedsføring i Norden.

10 Side 10 Fagligt indhold Folkemødets program bestod ud over partiledertalerne også af debatmøder, seminarer m.m. som de deltagende organisationer selv havde det fulde ansvar for. I alt var der 256 programpunkter. Der var ikke valgt noget overordnet tema for Folkemødet. Se i listen yderst på siden hvilke emner de tilmeldte arrangementer i programmet fordelte sig Nogle har efterlyst mere modighed fra partilederne ift. at deres tale på Folkemødet er mere uformel end normalt og at partierne leverer flere nye politiske udmeldinger. Tilsvarende at andre deltagere også lancerer nyheder eller nye tiltag. inden for samt hvor mange arrangementer, der var inden for hvert emne. De fem emner med flest arrangementer var Andet, Demokrati, Klima/miljø, Børn/ unge og vækst. For at komme i programmet skulle alle arrangementer være gratis og åbne for alle. Arrangementerne varede typisk max. 1½ time og indeholdt udveksling af viden og holdninger. Der var også arrangementer henvendt direkte til børn. Alle arrangører skal opfordres til at se Folkemødet som en platform med god mediedækning, som de kan udnytte til at lancere nyheder; nye politiske mål, nye tiltag, nye produkter, ny viden m.m. Der kan være yderligere dialog med de politiske partier ift. at udvikle og koordinere deres indhold. Der bør forsøges at lave en fysisk fordeling af telte ift. opdeling i fx klima/miljø og EU. Der bør stadig være aktiviteter rettet mod alle målgrupper dvs. både de fagligt interesserede, det brede publikum og børnene. Der bør være flere kulturelle indslag. de arrangementer, jeg deltog i, var helt perfekte. Det trak netop de interesserede eksperter og politikere, vi havde brug for til en kvalificeret debat. Kommentar fra evaluerings-survey Der har været efterlyst flere kulturarrangementer, flere værdidebatter, flere lanceringer af ny forskningsbaseret viden samt flere børneaktiviteter. Der er ønsker om at teltenes indhold er mindre dyrskue-agtigt. Nogle har efterlyst fælles temaer på hovedarrangementer. Andet 54 beskæftigelse/arbejdsmarked 15 byggeri 1 Børn/unge 26 Demokrati 42 Digitalisering 2 Energi 12 Erhvervsliv 19 EU 12 Forskning 3 Infrastruktur 2 Integration/mangfoldighed 1 Internationale spørgsmål 12 Klima/miljø 30 Kultur 8 Ligestilling 3 Mad 6 Medier/journalistik 5 Menneskerettigheder 2 Offentlig forvaltning 1 Omsorg og sygepleje 7 Regionale Spørgsmål 7 Retsvæsen/kriminalitet 1 Sikkerhed/militær 3 Sociale forhold 3 Sundhed/helse 9 Transport 7 Turisme 10 Uddannelse 10 Vækst 25 Ældre 1 Økonomi 17 Tematisering af Folkemødets arrangementer

11 Side 11 Markedsføring Markedsføring: Folkemødet havde ikke afsat mange midler til markedsføring. Det foregik primært via hjemmeside, foldere, afholdelse af info-møder, nyhedsbreve, facebook og direkte kontakt til relevante organisationer. Publikumsrettet markedsføring før Folkemødet gik via deltagende organisationer samt direkte til bornholmsk publikum. Foto af TV-avisen live på Allinge Havn onsdag den 15. juni Pressedækning: Der blev sendt pressemeddelelser ud til lokale og nationale medier og taget kontakt med enkelte medier ift. at sikre omtale. Synlighed i Allinge: For at sikre god synlighed af Folkemødet i byen og god billedbaggrund var der opstillet bannerflag med folkemødelogo. Tilsvarende også med andre effekter med logo. Der lå avisholdere med programaviser ca. fem forskellige steder i Allinge og der var opsat et info-telt i Danchells anlæg/cirkuspladsen. Markedsføring: Det høje antal deltagende organisationer viser at information om deltagelse på Folkemødet nåede frem til disse arrangører. Der har dog været et mediefokus på manglende invitationer til befolkningen op til Folkemødet hvilket også efterspørges i mange evalueringskommentarer. Kritik af folkemødet.dk Pressedækning: Der var fyldig lokal dækning før Folkemødet og lidt national omtale. Under Folkemødet var der dog også fyldig national dækning fx live tv-avis. Synlighed i Allinge: Folkemødets logo var synligt i gadebilledet, på talerstolen og i debatteltet. Der manglede skiltning til mødesteder. Der manglede oversigtskort. Der var indkøbt for mange t-shirts. Anbefaling Direkte markedsføring til udvalgte organisationer ift. at bidrage med indhold samt til andre organisationer ift. at formidle til potentielle publikumsgrupper. Mere levende hjemmeside med tydelige løbende nyheder og nyhedsbreve. Øget Facebook brug hele året. Øget synlighed på Færgen etc. Anvendelse af film-klip fra Folkemødet. Udsendelse af flere pressemeddelelser og konkrete historier. Øget kontakt direkte med medierne. Fortsat synlige logoer i gadebilledet, på talerstol og i de telte BRK evt. er ansvarlige for. Bedre skiltning rundt i byen til mødesteder. Flere tavler med oversigtskort og dagsprogram sat op. Intet merchandise til salg. Folkemødet benyttede også Facebook i markedsføringen

12 Side 12 E v a l u e r i n g s r a p p o r t F o l k e m ø d e t Pressedeltagelse - hvem og hvor mange fra pressen? Hvordan fungerede pressecenter? Pressedeltagelse: Der var 235 akkrediterede pressefolk fra mere end 70 forskellige medier. Akkrediteringen foregik via folkemødet.dk og sikrede adgang til pressecenteret. De fik udleveret pressekort. Pressen opsøgte selv arrangementer og dækkede herfra. Enten via direkte beretninger eller ved efterfølgende artikler. Der var også levende redaktioner på Food & Culture, live DR-produktioner samt live TV2 Bornholm og News produktioner Jeg oplevede forholdene som arbejdende journalist særligt pressecenter og praktisk hjælp som særdeles velfungerende. Det var en fornøjelse.. Nu ser jeg frem til næste år. Citat fra Jens Ringberg, DR i Pressecentret: Var placeret i Kongeskærsskolens pavillon ud mod kysten. Pressecentret tilbød kontorfaciliteter og loungemiljø. BRK leverede kaffe, the, lokal øl, vand og lokalt sponsorslik. Åbningstiden var kl. onsdag-fredag 9-21 og lørdag Den arbejdende presse Pressedeltagelse: Der var stor tilfredshed fra arrangørerne med den gode mediedækning. Der var pressefolk, der ikke afhentede deres pressekort. Pressecentret: Blev benyttet af ca. 40 pressefolk. Der var stor ros til faciliteterne. Der var lidt støjgener fra børnene i skolen og pressecentret begrænsede også børnene i deres færden. BRK bemandede sekretariatet ift. registrering og servicering af pressefolk. BRKs IT afd. udlånte it-udstyr. Mest pres på faciliteterne sidst på dagen. Lav akkreditering igen. Mere synlige pressekort. Afklar DR og TV2s behov. Flyt pressecentret til mere central placering, fx til Hallens cafeteria, hvor også Folkemødets sekretariat holder til. Fasthold øvrige faciliteter, registrering og servicering.

13 Side 13 E v a l u e r i n g s r a p p o r t F o l k e m ø d e t Branding af Bornholm/spin off for Bornholm Flere tilskudsgivere samt Bornholms Regionskommune har lagt vægt på de potentielle økonomiske fordele af værtsskabet for Bornholm samt promovering af Bright Green Island. Det er endnu for tidligt at opgøre effekten i tal, men her er samlet nogle vurderinger fra centrale aktører: " vi har i stort set alle landets medier, aviser, radio og TV, fået en så flot og massiv eksponering af Bornholm, at vi end ikke kan gøre markedsføringsværdien op i kroner og ører. Marketingschef Paw Brylet hos Destination Bornholm. Jeg har en klar fornemmelse af, at vi har fået direkte indflydelse på Teaterlovsrevisionen, efter vores debat på Folkemødet om decentral kulturpolitik. Jens Boutrup, teaterchef Rønne Theater samt Næstformand i foreningen for små-teatre. I juni 2011 er både antal overnatninger for forretning grupper og individuelt gået op en klar effekt af Folkemødet. Lene Grønning, Erhvervsambassadør. Vi har fået flere beretninger om besøgende fra Folkemødet, der allerede i løbet af sommeren vendte tilbage for at få flere oplevelser på øen. projektleder Louise Groth- Michelsen, Folkemødets sekretariat. Graf fra Conventionbureau om øget antal besøgende Mål Resultat Opfyldt Branding af Bornholm via øget omtale i nationale medier Positiv vurdering fra Destination Bornholm Politiske effekter afledt af Folkemødet Positive lobby-eksempler fra bl. a. Rønne Theater samt fra Bornholms Regionskommune. Øget salg på øen via indtægter fra Folkemødets gæster Eksempelvis har flere butikker og restauranter i Allinge oplevet en forøget omsætning - nogle op til 400%. Spin-off for Bornholms turismebranche efterfølgende Flere gen-besøg allerede hen over sommeren. Opgørelse over antal hotelovernatninger på Bornholm. Det ses af juni 2011 topper. Kilde: BCB ud fra tal fra Danmarks Statistik. Promovering af Bright Green Island Promovering af øens virksomheder Beskrivelse i programaavis, udstilling på cirkuspladsen, udlevering af materiale til journalisterne samt VIP-gæsters mulighed for at afprøve elbiler. Flere virksomheder fik besøg af politikere fra Folketinget og deltog i nationale debatter. Spin-off for Bornholms erhvervsturismebranche Afholdelse af interne parti og organisationsmøder før og efter Folkemødet Anbefaling Øget fokus på politisk og økonomisk udbytte for bornholmske foreninger og virksomheder.

14 Side 14 Folkemødets ressourcer Budgetpost, d.kr. Budget Regnskab pr aug Personale, folkemødesekretariatet* Eksterne konsulenter Rejser og møder PR og information Sekretariatsdrift Opsætning af scene, klargøring af plads og anlæg mv Underholdning Revision og perspektivering I alt * Personaleudgifterne omfatter projektleder, pressemedarbejder, assistent, regnskabsmedarbejder og tre medarbejdere frikøbt på timebasis. Finansiering, d.kr. Bidrag Indenrigs- og Sundhedsmin, Landdistriktspuljen Bornholms Vækstforum, regionale udvikl.midler LAG-Bornholm (EU s Landdistriktsfond) BRK puljen af kommunale erhvervsfremmemidler Sparekassen Bornholms Fond Bornholms Brand Dansk Industri Danske Regioner LO Danmark Öresundskomiteen I alt Økonomi: Ovenfor er regnskabet for Folkemødet 2011 pr Der forventes ikke flere større udgifter. Det endelige regnskab hermed viser et merforbrug på kr.. En del af disse udgifter går til materiel der kan bruges igen til kommende folkemøder. Eksempelvis til it-netværk, strømforsyning, markedsføringsmateriale mm. Hertil kommer så udgifter til teknisk drift samt til ekstra bemanding under selve Folkemødet. Disse udgifter er afholdt indenfor de respektive BRK virksomheders og eksterne partneres ordinære driftsbudgetter (fx BAT, BOFA og Østkraft). Merforbruget skyldes især ikkebudgetterede udgifter til klargøring af plads og anlæg, herunder IT netværk. Udgifterne har været afgørende for folkemødets afvikling. Det kan endvidere forklares af den fem gange større tilslutning end oprindeligt forventet. Ansøgninger bør fremover tage udgangspunkt i mindst to-årige projektperioder. Flere sponsorer og fonde bør ansøges, således at budgetrammen udvides til at medtage alle BRK s udgifter til klargøring og gennemførelse af Folkemødet, herunder en øget sekretariatsbetjening. Flere opgaver søges udlagt til og finansieret af eksterne samarbejdspartnere, samt af frivillige. Debat i Klostergårdens have

15 Side 15 sproces for Folkemødet 2011 Efter afviklingen af Folkemødet har der været afholdt talrige evalueringsmøder med interne og eksterne aktører. Team EU og Udland under RU, hvor Folkemødet er forankret internt i Folkemøde-sekretariatet internt med BRK-personale i BRKs chefgruppe Med bornhomske partirepræsentanter og enkelte deltagere fra hovedorganisationerne Med partnere Med ASTE Med politi, brand og redning Med logistik (strøm, it, BOFA, Bat) Med borgere i Allinge. Telefonisk evaluering fra Politiken, modtaget fra DR. Der er blevet udsendt Surveys til arrangører og deltagere Udsendt til arrangører. 58 besvarelser Udfyldt af besøgende under Folkemødet og på Folkemødet.dk. I alt ca. 200 besvarelser. Kø til KLs demokrati-stafetkaffebod foran Danchells Debattelt

16 Folkene bag Folkemødet 2011 Sekretariatets medarbejdere: Teamleder Niels Chresten Andersen Projektleder Louise Groth- Michelsen Pressemedarbejder Michael Lambæk Nielsen Konsulent Kristian Pihl Konsulent Lena Schenk Overassistent Lisbeth Seremet Kofoed Økonomimedarbejder Kirstine Friis Nielsen (barsel) Økonomimedarbejder Benny Pihl Larsen Projektmedarbejder David Hunt Folkemødets formandskab: Borgmester Winni Grosbøll Formand for Bornholms Vækstforum Lars Nørby Johansen Projektejer: Kommunaldirektør Kenth Halfdan Ferning En stor tak til alle der har hjulpet Folkemødet 2011 på vej! Økonomiske Bidragsydere: Bornholms Brand Bornholms Vækstforum Danske Regioner DI LAG Bornholm/EU og ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri LO Sparekassen Bornholms Fond Öresundskomiteen Mediepartnere: Politiken Altinget.dk Kommunen/dknyt.dk Lokale partnere: ASTE Bright Conventions Bornholm Destination Bornholm Færgen Hammershus Fairtrade Team Bornholm Den Europæiske landbrugsfond for udvikling af landdistrikterne:

Evalueringsrapport Folkemødet 2013

Evalueringsrapport Folkemødet 2013 Folkemødet 2013 kort: Ca. 60.000 besøgende fordelt på 4 dage, med gennemsnitlig 15.000 personer pr. dag. 1324 registrerede arrangementer fra 472 arrangører/medarrangører 645 registrerede pressefolk fra

Læs mere

Evalueringsrapport Folkemødet 2014

Evalueringsrapport Folkemødet 2014 Evalueringsrapport Folkemødet 2014 Folkemødet 2014 kort: Ca. 90.000 besøgende fordelt på 4 dage, med gennemsnitlig 22.300 personer pr. dag. 2141 registrerede arrangementer fra 665 arrangører/medarrangører

Læs mere

Evalueringsrapport Folkemødet 2012

Evalueringsrapport Folkemødet 2012 FOLKEMØDET 14. 17. JUNI 2012 Evalueringsrapport Folkemødet 2012 Folkemødet 2012 kort: Ca. 32.000 besøgende fordelt på 4 dage. 748 registrerede arrangementer fra 297 arrangører 400 registrerede pressefolk

Læs mere

FOLKEMØDEARRANGØR SÅDAN

FOLKEMØDEARRANGØR SÅDAN OPDATERET 09.12.14 FOLKEMØDEARRANGØR SÅDAN Bornholms Regionskommune står for Folkemødets praktiske rammer. Men det politiske indhold selve festivalens substans bliver leveret af partier, organisationer,

Læs mere

Vejledning. Leje af kommunale arealer - Folkemødet 2014

Vejledning. Leje af kommunale arealer - Folkemødet 2014 Ullasvej 23 3700 Rønne Tlf.: 56 92 13 08 Fax: 56 92 00 01 Vejledning E-mail: folkemoedet@brk.dk CVR: 26-69-63-48 Leje af kommunale arealer - Folkemødet 2014 www.folkemoedet.dk Til Folkemødet 2014 udlejer

Læs mere

Hvis du allerede har en konto fra sidste år, kan du genbruge dit brugernavn og password.

Hvis du allerede har en konto fra sidste år, kan du genbruge dit brugernavn og password. EVENTVEJLEDNING FOLKEMØDET 2015 EVENTVEJLEDNING OPDATERET 30.04.15 TILMELDING AF EVENTS TIL FOLKEMØDET 2015 Alle events skal overholde Folkemødets principper og skal derfor godkendes af Folkemødets sekretariat,

Læs mere

TILMELDING AF EVENTS TIL FOLKEMØDET 2014

TILMELDING AF EVENTS TIL FOLKEMØDET 2014 Vejledning TILMELDING AF EVENTS TIL FOLKEMØDET 2014 Alle organisationer, partier, virksomheder og private, der ønsker at optræde som officielle arrangører på Folkemødet 2014, skal have deres event optaget

Læs mere

Hvad er Hals Erhvervsforening. Hvorfor Tall ships race. Plan indtil nu. Leverandører. Hovedsponsorer. Sponsor eksponering. Økonomi.

Hvad er Hals Erhvervsforening. Hvorfor Tall ships race. Plan indtil nu. Leverandører. Hovedsponsorer. Sponsor eksponering. Økonomi. Hvad er Hals Erhvervsforening. Hvorfor Tall ships race. Organisation. Plan indtil nu. Leverandører. Kort over havn og p-områder. Hovedsponsorer. Sponsor eksponering. Markedsføring. Økonomi. Hvad er Hals

Læs mere

MAGIEN KOMMER, NÅR VI MIXER FOLKEMØDEANALYSEN 2017 GENNEMFØRT AF OPERATE I SAMARBEJDE MED FORENINGEN FOLKEMØDET, 10. OKTOBER 2017

MAGIEN KOMMER, NÅR VI MIXER FOLKEMØDEANALYSEN 2017 GENNEMFØRT AF OPERATE I SAMARBEJDE MED FORENINGEN FOLKEMØDET, 10. OKTOBER 2017 MAGIEN KOMMER, NÅR VI MIXER Derfor kombinerer altid faglig indsigt i kundernes verden med skarpe kommunikationskompetencer. Det kalder vi dobbeltkompetencer. FOLKEMØDEANALYSEN 2017 GENNEMFØRT AF OPERATE

Læs mere

VEJLEDNING TIL LEJE AF

VEJLEDNING TIL LEJE AF nsøgningen om leje af arealer i llinge skal udfyldes og indsendes via vores system på www.folkemødet.dk. Gå ind under Deltag som arrangører og klik på linket Lej en stadeplads VEJLEDNING TIL LEJE F STDEPLDS

Læs mere

Juni 2013. Folkemøde på Bornholm

Juni 2013. Folkemøde på Bornholm Juni 2013 Folkemøde på Bornholm Arne Kjærsgaard MultiCenter Syd Juni 2013 Folkemøde på Bornholm Med deltagelse af renoveringsværkstederne Folkemødet på Bornholm er Danmarks politiske festival, som finder

Læs mere

Folkemødeanalysen 2014 Oplæg v. Anders Dybdal på gå-hjem-møde i DKF

Folkemødeanalysen 2014 Oplæg v. Anders Dybdal på gå-hjem-møde i DKF Folkemødeanalysen 2014 Oplæg v. Anders Dybdal på gå-hjem-møde i DKF OPERATE A/S JESPER BROCHMANDS GADE 10 2200 KØBENHAVN N TLF +45 38 16 80 90 WWW.OPERATE.DK Anders Dybdal Chefrådgiver, Operate A/S Arbejder

Læs mere

Referat. Musikrådet. Den 20. marts 2013, kl. 16:00 holdt Musikrådet ordinært møde i mødelokale G, Ullasvej 23, Rønne.

Referat. Musikrådet. Den 20. marts 2013, kl. 16:00 holdt Musikrådet ordinært møde i mødelokale G, Ullasvej 23, Rønne. Referat Den 20. marts 2013, kl. 16:00 holdt ordinært møde i mødelokale G, Ullasvej 23, Rønne. Mødet slut kl. 17.30 Medlemmer: Daniel Mühlendorph Jensen Erik Lund Hansen Frank K. Theilgaard-Mortensen Hattie

Læs mere

Lokaludvalgenes puljer

Lokaludvalgenes puljer Lokaludvalgenes puljer At arbejde med evalueringen På de næste sider skal du evaluere det projekt, som du har fået støtte til. Du vil blive bedt om at vurdere og beskrive, hvordan projektet efter din opfattelse

Læs mere

Fakta om Spejdernes Lejr 2012

Fakta om Spejdernes Lejr 2012 Fakta om Spejdernes Lejr 2012 Fakta om Spejdernes Lejr 2012 Vidste du at: Lejrens afvikling blev en stor succes målt på samtlige parametre. 7.300 spejdere deltog på Spejdernes Lejr, hvor af de 26.400 spejdere

Læs mere

Folkemødet på Bornholm 2011

Folkemødet på Bornholm 2011 Folkemødet på Bornholm 2011 Landdistrikternes Fællesråd har deltaget i den politiske Ø lejr på Bornholm, som Folkemødet blev benævnt af flere, bl.a. borgmester Winni Grosbøll, som sammen med Bertel Haarder

Læs mere

Projektskema Lokaludvalgets egne projekter

Projektskema Lokaludvalgets egne projekter Projektskema Lokaludvalgets egne projekter FØR PROJEKTET STARTES: Titel: Dato: Sted: Ansvarspersoner i lokaludvalget: 2700Kulturdag 2018 Lørdag den 9. juni 2018 kl. 11-18 Brønshøj Torv Kulturudvalget.

Læs mere

Velkommen til fyraftensmøde: Naturens Dag 2013

Velkommen til fyraftensmøde: Naturens Dag 2013 Velkommen til fyraftensmøde: Naturens Dag 2013 Baggrund Formål Få børn og andre ud i naturen, Børn er i dag halvt så meget i naturen som deres bedste forældre var, da de var børn (Gallup-undersøgelse 09)

Læs mere

Årsberetning og regnskab 2007

Årsberetning og regnskab 2007 Årsberetning og regnskab 2007 Foreningen afløste den 1. januar 2007 Kultursamarbejdet i Ringkøbing Amt og har fungeret i 1 år. 1 Kultursamarbejdets vision er at synliggøre Midt- og Vestjylland og dets

Læs mere

Optimer værdien af Folkemødet gennem den rigtige debat i de rigtige rammer og med de rigtige stakeholdere. Folkemødet 2016.

Optimer værdien af Folkemødet gennem den rigtige debat i de rigtige rammer og med de rigtige stakeholdere. Folkemødet 2016. / Optimer værdien af Folkemødet gennem den rigtige debat i de rigtige rammer og med de rigtige stakeholdere Folkemødet 2016 allinge 1 Den værdiskabende debat Det var en fantastisk oplevelse at deltage

Læs mere

ANSØGNING OM TILSKUD TIL AFVIKLING AF UCI WORLD CYCLING TOUR COPENHAGEN GRAN FONDO 2015

ANSØGNING OM TILSKUD TIL AFVIKLING AF UCI WORLD CYCLING TOUR COPENHAGEN GRAN FONDO 2015 ANSØGNING OM TILSKUD TIL AFVIKLING AF UCI WORLD CYCLING TOUR COPENHAGEN GRAN FONDO 2015 Ansøgningsbeløb: 500.000 DKR Danmarks Cykle Union Side 1 af 6 UCI World Cycling Tour Copenhagen Gran Fondo 2015 Copenhagen

Læs mere

STADEPLADS 2016 VEJLEDNING TIL LEJE AF. Ansøgningen om leje af arealer i Allinge skal udfyldes og indsendes via vores system på www.folkemødet.dk.

STADEPLADS 2016 VEJLEDNING TIL LEJE AF. Ansøgningen om leje af arealer i Allinge skal udfyldes og indsendes via vores system på www.folkemødet.dk. nsøgningen om leje af arealer i llinge skal udfyldes og indsendes via vores system på www.folkemødet.dk. Gå ind under Deltag som arrangører, Lej en stadeplads og klik på linket Lej en stadeplads VEJLEDNING

Læs mere

Pressemøde 21. maj 2015

Pressemøde 21. maj 2015 Pressemøde 21. maj 2015 Velkommen v. Winni Grosbøll, Borgmester for Bornholms Regionskommune Program 1. Velkomst v. Winni Grosbøll, Borgmester for Bornholms Regionskommune 2. Ny viden om Folkemødet v.

Læs mere

aug/2017 wonderfestiwall

aug/2017 wonderfestiwall INFORMATION OG VILKÅR FOR MADBODER PÅ WONDERFESTIWALL 2017 17. 20. aug/2017 wonderfestiwall Ansøgning Ansøgningsfrist for madboder er 1. april 2017 (jo tidligere, jo bedre). Ansøgningerne behandles og

Læs mere

Indhold. Evalueringsrapport. Dansk deltagelse på Classical:NEXT 14. 17. maj 2014. Sammenfatning

Indhold. Evalueringsrapport. Dansk deltagelse på Classical:NEXT 14. 17. maj 2014. Sammenfatning 28. maj 2014 Evalueringsrapport Dansk deltagelse på Classical:NEXT 14. 17. maj 2014 Indhold Sammenfatning 1. Indledning 1.1 Om dansk deltagelse på Classical:NEXT 1.2 Organisering af den danske deltagelse

Læs mere

Få værdi ud af Folkemødet 2015 gennem den rigtige debat med de afgørende stakeholdere.

Få værdi ud af Folkemødet 2015 gennem den rigtige debat med de afgørende stakeholdere. Få værdi ud af Folkemødet 2015 gennem den rigtige debat med de afgørende stakeholdere. ALLINGE OPEN 2 3 ALLINGE OPEN DEN VÆRDISKABENDE DEBAT MED ET KVALIFICERET SET-UP I RYGGEN HÆVER VI BARREN FOR DET

Læs mere

Få optimal værdi ud af Folkemødet med de rigtige events, de rigtige deltagere og den bedste placering. Folkemødet allinge

Få optimal værdi ud af Folkemødet med de rigtige events, de rigtige deltagere og den bedste placering. Folkemødet allinge Få optimal værdi ud af Folkemødet med de rigtige events, de rigtige deltagere og den bedste placering. Folkemødet 2018 allinge Vi har gennem de sidste tre år brugt Advice som sparringspartner ift indhold

Læs mere

Observatørrapport. Løbsnavn: Storegaard Biler. Tøseløbet. Dato: 5/9 2014 DAF-observatør: Sonni Thelmark

Observatørrapport. Løbsnavn: Storegaard Biler. Tøseløbet. Dato: 5/9 2014 DAF-observatør: Sonni Thelmark Observatørrapport Løbsnavn: Storegaard Biler. Tøseløbet. Dato: 5/9 2014 DAF-observatør: Sonni Thelmark 1 Indledning I dag står foreninger bag de fleste motionsløb i Danmark, og sådan skal det selvfølgelig

Læs mere

Alle der ønsker at deltage på den censurerede del af festivalen, både ind- og udenlandske kunstnere, skal:

Alle der ønsker at deltage på den censurerede del af festivalen, både ind- og udenlandske kunstnere, skal: Vil du være en del af International Art Festival 2013? Send ind til censurering nu. Vores mål er at arrangerer en årligt tilbagevendende kunstfestival med internationalt tilsnit. I 2011 gennemførte vi

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden Side 2. 2. Godkendelse af referat fra sidste møde (bilag 1)..Side 2. 3. Lotteriweekenden...Side 2

1. Godkendelse af dagsorden Side 2. 2. Godkendelse af referat fra sidste møde (bilag 1)..Side 2. 3. Lotteriweekenden...Side 2 Dagsorden til Kampagneudvalget Tid og sted: 4. februar på sekretariatet i Vanløse Til stede: Bent, Justin, Malene, Marie og Troels (ref.) Afbud: Niels Punkter på dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden Side

Læs mere

GUIDE. Sådan holder I en Frivilligbørs

GUIDE. Sådan holder I en Frivilligbørs GUIDE Sådan holder I en Frivilligbørs Udskrevet: 2016 Indhold Sådan holder I en Frivilligbørs...................................................... 3 2 Guide Sådan holder I en Frivilligbørs Denne guide

Læs mere

Vejledning vedr. ansøgning om vareleverance til Allinge By og Folkemødet i forbindelse med Folkemødet 2017

Vejledning vedr. ansøgning om vareleverance til Allinge By og Folkemødet i forbindelse med Folkemødet 2017 Vejledning vedr. ansøgning om vareleverance til Allinge By og Folkemødet i forbindelse med Folkemødet 2017 Festivalområdet er lukket for trafik i perioden torsdag kl. 08.00 til søndag kl. 17.00. Varer,

Læs mere

CSR Speed Dating. Partnerskaber mellem foreninger og virksomheder. Opskrift for CSR-Partnerskaber Speed Dating

CSR Speed Dating. Partnerskaber mellem foreninger og virksomheder. Opskrift for CSR-Partnerskaber Speed Dating CSR Speed Dating Partnerskaber mellem foreninger og virksomheder Opskrift for CSR-Partnerskaber Speed Dating Hvem er målgruppen? Hvad går metoden ud på? Hvilke forudsætninger beror metoden på? Trin 1 Trin

Læs mere

Hvad er deadline for ansøgning om akkreditering? Seneste frist for at søge medieakkreditering til Roskilde Festival 2017 er d. 15. maj.

Hvad er deadline for ansøgning om akkreditering? Seneste frist for at søge medieakkreditering til Roskilde Festival 2017 er d. 15. maj. Q&A om medieakkreditering Her har vi samlet svar på en række praktiske spørgsmål for at gøre det nemmere for dig at komme ubesværet gennem Check-in og finde dig til rette på Roskilde Festival 2017. AKKREDITERING

Læs mere

Referat Udvalget for Erhverv & Turisme mandag den 11. januar 2016. Kl. 16:30 i Mødelokale 2, Allerslev

Referat Udvalget for Erhverv & Turisme mandag den 11. januar 2016. Kl. 16:30 i Mødelokale 2, Allerslev Referat mandag den 11. januar 2016 Kl. 16:30 i Mødelokale 2, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. ET - Godkendelse af dagsorden...1 2. ET - Orienteringssager Januar...2 3. ET - Drøftelse vedr. Turistinformation

Læs mere

Hvem besøger udstillingen Have & Landskab er stedet, hvor man mødes for at få information, inspiration og mulighed for at sammenligne maskiner, ud-

Hvem besøger udstillingen Have & Landskab er stedet, hvor man mødes for at få information, inspiration og mulighed for at sammenligne maskiner, ud- Velkommen til Hav Branchens egen udstilling Den grønne fagudstilling Have & Landskab '09 holdes næste gang 26. - 28. august 2009. Det foregår ligesom i 2007 på fagskolen Selandia-CEU i. Besøgende 10.000

Læs mere

EVALUERINGSRAPPORT MIDEM 2011 INDHOLDSFORTEGNELSE 1) INDLEDNING OG BAGGRUND 2) FAKTA OM PROJEKTET

EVALUERINGSRAPPORT MIDEM 2011 INDHOLDSFORTEGNELSE 1) INDLEDNING OG BAGGRUND 2) FAKTA OM PROJEKTET 2. marts 2011 EVALUERINGSRAPPORT MIDEM 2011 INDHOLDSFORTEGNELSE 1) Indledning og baggrund 2) Fakta om projektet 3) Evalueringens metode 4) Projektets mål 5) Resultat og analyse 1) INDLEDNING OG BAGGRUND

Læs mere

Høring over udkast til Retningslinjer for anvendelse af kommunale arealer til udendørs arrangementer i Århus Kommune

Høring over udkast til Retningslinjer for anvendelse af kommunale arealer til udendørs arrangementer i Århus Kommune Høring over udkast til Retningslinjer for anvendelse af kommunale arealer til udendørs arrangementer i Århus Kommune Arrangørgruppen Aarhus er et nystartet interessenetværk, der arbejder proaktivt for

Læs mere

Åbent Referat. til. Udvalget for Økonomi og Erhverv

Åbent Referat. til. Udvalget for Økonomi og Erhverv Åbent Referat til Udvalget for Økonomi og Erhverv Mødedato: Onsdag den 11. november 2015 Mødetidspunkt: 17:00-17:30 Mødested: Deltagere: Fraværende: Referent: Hotel Arnbjerg, Varde. Erik Buhl Nielsen,

Læs mere

Billedskolen Horsens Kunstmuseum

Billedskolen Horsens Kunstmuseum BILLEDSKOLEN Horsens Kunstmuseum Carolinelundsvej 2 8700 Horsens Telefon:76 29 23 70 Telefon i undervisningstiden: 76 29 23 80 Telefax: 75 61 32 42 kunstmuseum@horsens.dk www.billedskolenhorsens.dk Dato:

Læs mere

Indstilling. Indstilling om at gøre Sculpture by the Sea til en tilbagevendende begivenhed i Århus. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter

Indstilling. Indstilling om at gøre Sculpture by the Sea til en tilbagevendende begivenhed i Århus. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Borgmesterens Afdeling Den 8. februar 2010 Indstilling om at gøre Sculpture by the Sea til en tilbagevendende begivenhed i Århus 1. Resume Århus lagde i 2009

Læs mere

Opgaver og mål for Business Center Bornholm, 2015

Opgaver og mål for Business Center Bornholm, 2015 Opgaver og mål for Business Center Bornholm, 2015 Med Vækstforums erhvervsudviklingsstrategi 2015-2020 Vilje til vækst er erhvervslivet sat i centrum for indsatsen. For at tydeliggøre, at det ikke blot

Læs mere

Lokaludvalgenes puljer

Lokaludvalgenes puljer Lokaludvalgenes puljer At arbejde med evalueringen På de næste sider skal du evaluere det projekt, som du har fået støtte til. Du vil blive bedt om at vurdere og beskrive, hvordan projektet efter din opfattelse

Læs mere

UNIK BRANDING & EKSPONERING I SÆRKLASSE BLIV SPONSOR FOR COPENHAGEN TV FESTIVAL 2014

UNIK BRANDING & EKSPONERING I SÆRKLASSE BLIV SPONSOR FOR COPENHAGEN TV FESTIVAL 2014 UNIK BRANDING & EKSPONERING I SÆRKLASSE BLIV SPONSOR FOR COPENHAGEN TV FESTIVAL 2014 NIKOLAJ KOPPEL Kanalredaktør & vært, DR Der er festivaler, og så er der TV Festival. En begivenhed, der står meget højt

Læs mere

Hvor stor en procentdel af projektets samlede budget udgør ovenstående beløb? 70 %

Hvor stor en procentdel af projektets samlede budget udgør ovenstående beløb? 70 % Journalnummer (udfyldes af Vordingborg Kommune) 1. Projektets titel Erhvervsmesse 2015 i Køng-Lundby 2. Beløb der søges finansieret af LUP-puljen Hvilket beløb søges fra LUP-puljen: ca. 32.000 kr. Hvor

Læs mere

Denne evaluering tager ikke stilling til i hvilken udstrækning de enkelte aftaler, som blev indgået på FrivilligBørsen, er blevet til noget.

Denne evaluering tager ikke stilling til i hvilken udstrækning de enkelte aftaler, som blev indgået på FrivilligBørsen, er blevet til noget. Formål med evaluering Evalueringens formål er at formidle hovedresultaterne af arrangementet. Derudover bliver erfaringerne fra frivilligteamet også inddraget. Evalueringen sker på baggrund af udsendt

Læs mere

POLITISK LEDERSKAB OG BORGERDIALOG

POLITISK LEDERSKAB OG BORGERDIALOG POLITISK LEDERSKAB OG BORGERDIALOG Holbæk Kommune har en klar ambition om at styrke dialogen om den politiske retning og inddrage borgere, brugere og virksomheder i udviklingen af politikker og løsninger.

Læs mere

FrivilligBørs Ikast Brande Evalueringsrapport. Juli 2013 Center for frivilligt socialt arbejde

FrivilligBørs Ikast Brande Evalueringsrapport. Juli 2013 Center for frivilligt socialt arbejde FrivilligBørs Ikast Brande Evalueringsrapport Juli 2013 Center for frivilligt socialt arbejde FrivilligBørs Ikast-Brande Evalueringsrapport Juli 2013 Udarbejdet af Center for frivilligt socialt arbejde

Læs mere

Et typisk konferenceforløb...

Et typisk konferenceforløb... 1/2-1 ÅR FØR DER BYDES BYDE PÅ ARRANGEMENT 2-6 ÅR FØR NÅR AALBORG ER VALGT SOM VÆRTSBY 1 1/2 ÅR FØR KONFERENCEN 1 ÅR FØR KONFERENCEN 1/2 ÅR FØR KONFERENCEN UGERNE OP TIL KONFERENCEN SELVE KONFERENCEN EFTER

Læs mere

skandinaviens største cykel- og triatlonmesse

skandinaviens største cykel- og triatlonmesse 2017 Bliv udstiller på skandinaviens største cykel- og triatlonmesse ØST 11.-12. november Roskilde Kongrescenter 25.-26. november MESSE C, Fredericia VEST Velkommen til CykelSportMessen - Skandinaviens

Læs mere

Projektskema egne projekter

Projektskema egne projekter Projektskema egne projekter Titel BRANDING AF LOKALUDVALGET OP TIL OPSTILLINGSMØDE 2014 Kort beskrivelse af Efter afholdelsen af kommunalvalget den 19. november 2013, skal der etableres nye lokaludvalg

Læs mere

Lokaludvalgenes puljer

Lokaludvalgenes puljer Lokaludvalgenes puljer At arbejde med evalueringen På de næste sider skal du evaluere det projekt, som du har fået støtte til. Du vil blive bedt om at vurdere og beskrive, hvordan projektet efter din opfattelse

Læs mere

Bestyrelsesmøde 2-2014

Bestyrelsesmøde 2-2014 Bestyrelsesmøde 2-2014 REFERAT 25-03-2014 KL 18.35 22.45 IDRÆTTENS HUS, BRØNDBY MØDE INDKALDT AF MØDETYPE ARRANGØR REFERENT TIDTAGER DELTAGERE AFBUD Bestyrelsesmøde Peter Friis, Marc Nyeland, Jens Lind,

Læs mere

Denne evaluering forholder sig til Erhvervs- og turismestrategien, som er gældende fra

Denne evaluering forholder sig til Erhvervs- og turismestrategien, som er gældende fra Evaluering erhverv og turisme Dragør Kommune 2017 Denne evaluering forholder sig til Erhvervs- og turismestrategien, som er gældende fra 2016-2020. Overskrifterne i evalueringen følger de overskrifter,

Læs mere

Afrapportering til Vækstforum, november 2011.

Afrapportering til Vækstforum, november 2011. Afrapportering til Vækstforum, november 2011. Sekretariatet har nu været i drift siden medio maj 2010. Ved afrapporteringen til Vækstforum 2010 blev de mange opstarts og indsatsområder gennemgået. Således

Læs mere

ANSØGNING TIL. Ansøgning om støtte til kystby-projekt. ANSØGNINGSSKEMA TIL STEDET TÆLLER Side 1/8

ANSØGNING TIL. Ansøgning om støtte til kystby-projekt. ANSØGNINGSSKEMA TIL STEDET TÆLLER Side 1/8 TIL STEDET TÆLLER Side 1/8 ANSØGNING TIL Ansøgning om støtte til kystby-projekt Dette skema baserer sig på Realdanias Håndbog i projektudvikling. Vi anbefaler, at I orienterer jer i håndbogen undervejs,

Læs mere

Vejledning for arrangører af UDENDØRS ARRANGEMENTER og MUSIKTELTE 2017

Vejledning for arrangører af UDENDØRS ARRANGEMENTER og MUSIKTELTE 2017 Tjekliste: Vejledning for arrangører af UDENDØRS ARRANGEMENTER og MUSIKTELTE 2017 1. Ansøg ved Randers Eventsekretariat om brug af plads og evt. økonomisk støtte. Tidsfrist: senest 3. april 2017 2. Ansøg

Læs mere

Økologiske informationsprojekter

Økologiske informationsprojekter Innovationsloven Økologiske informationsprojekter Direktoratet for FødevareErhverv Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Idégrundlag Har I et ønske om at medvirke til at udbrede kendskabet til

Læs mere

ENHEDSLISTEN I REGION HOVEDSTADEN

ENHEDSLISTEN I REGION HOVEDSTADEN 1 ENHEDSLISTEN I REGION HOVEDSTADEN Ledelsesmøde torsdag d. 15 marts 2012, kl. 16.15 Hos EL FRB: Hostrupsvej 8, kld, 1950 Frederiksberg Referat afbud: Gry og Jeanne Dagsorden: 1. Nyt fra Regionen 2. Lovforslag

Læs mere

Evaluering af Iværksætterhuset - UDKAST

Evaluering af Iværksætterhuset - UDKAST Evaluering af Iværksætterhuset - UDKAST Succeskriterier for Iværksætterhuset Iværksætterhuset skal: 1) sikre et enstrenget og ensartet erhvervsfremmetilbud for kommunernes iværksættere og nystartede virksomheder

Læs mere

SVEND13. Danmarks Film- og kulturdage

SVEND13. Danmarks Film- og kulturdage SVEND13 Danmarks Film- og kulturdage SVEND13 Danmarks Film- og kulturdage SVEND13 - Danmark s Kultur- & Filmdage er en ny begivenhed, der finder sted i Svendborg i uge 35, 2013. Foreningen bag SVEND13

Læs mere

REFERAT KONTAKTRÅDET FOR TRAFIKBETJENINGEN AF BORNHOLM

REFERAT KONTAKTRÅDET FOR TRAFIKBETJENINGEN AF BORNHOLM REFERAT KONTAKTRÅDET FOR TRAFIKBETJENINGEN AF BORNHOLM Mandag den 17. december 2012 kl. 17.00 på Radisson Blu Fredensborg Hotel, Strandvejen 116, Rønne -1- Kontaktrådets medlemmer Bornholms Regionskommune:

Læs mere

EVENTS, DER ER VÆRD AT REJSE EFTER

EVENTS, DER ER VÆRD AT REJSE EFTER EVENTS, DER ER VÆRD AT REJSE EFTER EVENT BORNHOLM F.M.B.A STRATEGI 2012-2015 UDARBEJDET I SAMARBEJDE MED VIBE - VIDENCENTER FOR BEGIVENHEDER & PANKOKE CONSULT DEN EURO PÆISKE UNION Den Europæiske Fond

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde i Bornholms Idrætsråd Mandag den 17. september 2012 kl. 16:30 19:00 på Helsevej

Referat fra bestyrelsesmøde i Bornholms Idrætsråd Mandag den 17. september 2012 kl. 16:30 19:00 på Helsevej Referat fra bestyrelsesmøde i Bornholms Idrætsråd Mandag den 17. september 2012 kl. 16:30 19:00 på Helsevej Helsevej 4, 3700 Rønne Deltagere Carsten Hæstrup, Bjarne Kruse, Bjarne Westerdahl, Kai Dahl Andersen,

Læs mere

DAASDC CONVENTION HVIDBOG

DAASDC CONVENTION HVIDBOG DAASDC CONVENTION HVIDBOG Forord Hvilke overvejelser skal der til før en klub ansøger om et Convention? Har I klubbens opbakning? Medlemmerne skal også synes, at det er en god idé. Men har I deres opbakning,

Læs mere

Indstilling. Orientering om Aarhus Kommunes aktiviteter på Folkemødet. Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling Dato 13.

Indstilling. Orientering om Aarhus Kommunes aktiviteter på Folkemødet. Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling Dato 13. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling Dato 13. maj 2015 Orientering om Aarhus Kommunes aktiviteter på Folkemødet 1. Resume Magistraten besluttede den 5. januar 2015, at

Læs mere

Lokaludvalgenes puljer

Lokaludvalgenes puljer Lokaludvalgenes puljer At arbejde med evalueringen På de næste sider skal du evaluere det projekt, som du har fået støtte til. Du vil blive bedt om at vurdere og beskrive, hvordan projektet efter din opfattelse

Læs mere

Vejledning til FORENINGEN: Kommunikation om Rigtige Mænd

Vejledning til FORENINGEN: Kommunikation om Rigtige Mænd Vejledning til FORENINGEN: Kommunikation om Rigtige Mænd Tak, fordi I vil være en del af Rigtige Mænd-projektet og fordi I vil være med til at arrangere Rigtige Mænd Løbet, som er det første mandeløb,

Læs mere

CSR Speed Dating. Partnerskaber mellem foreninger og virksomheder. Opskrift for CSR-Partnerskaber Speed Dating

CSR Speed Dating. Partnerskaber mellem foreninger og virksomheder. Opskrift for CSR-Partnerskaber Speed Dating CSR Speed Dating Partnerskaber mellem foreninger og virksomheder Opskrift for CSR-Partnerskaber Speed Dating Hvem er målgruppen? Hvad går metoden ud på? Hvilke forudsætninger beror metoden på? Trin 1 Trin

Læs mere

Opsamling og evaluering

Opsamling og evaluering Opsamling og evaluering af 1 Indledning Den 8. februar 2016 blev der for første gang nogen sinde afviklet en frivilligbørs i Esbjerg Kommune. En frivilligbørs er en åben markedsplads hvor interesserede

Læs mere

Den foreløbige rute starter og slutter på Islands Brygge.

Den foreløbige rute starter og slutter på Islands Brygge. KØBENHAVNS KOMMUNE Kultur- og Fritidsforvaltningen Fritid KBH NOTAT Eventvurdering Powerman Copenhagen 2016 Link til ansøgning I maj 2015 afholdt Powerman Denmark arrangementet Run I Bike I Run. Med afsæt

Læs mere

De samfundsøkonomiske konsekvenser af Folkemødet på Bornholm - 2015

De samfundsøkonomiske konsekvenser af Folkemødet på Bornholm - 2015 De samfundsøkonomiske konsekvenser af Folkemødet på Bornholm - 2015 Jie Zhang og Lene Feldthus Andersen Center for Regional- og Turismeforskning Titel: De samfundsøkonomiske konsekvenser af Folkemødet

Læs mere

ÅRHUS KOMMUNE - Borgmesterens Afdeling Den Økonomiske Forvaltning - Rådhuset - 8100 Århus C

ÅRHUS KOMMUNE - Borgmesterens Afdeling Den Økonomiske Forvaltning - Rådhuset - 8100 Århus C ÅRHUS KOMMUNE - Borgmesterens Afdeling Den Økonomiske Forvaltning - Rådhuset - 8100 Århus C INDSTILLING Til Århus Byråd Den 29. april 2004 via Magistraten Tlf. nr.: 8940 2130 Jour. nr.: 00.01A01 Ref.:

Læs mere

Kortlægning af PS-mediers brug af internettet som platform for publikation af nyheder

Kortlægning af PS-mediers brug af internettet som platform for publikation af nyheder Kortlægning af PS-mediers brug af internettet som platform for publikation af nyheder Af journalistisk lektor Filip Wallberg Center for Journalistik, Syddansk Universitet Odense, marts 213 1 af 5 Forord

Læs mere

Referat af Regionsbestyrelsesmøde 23. marts 2015 kl. 13.00-17.30 i lokale 3 på Holmbladsgade 70, 2300 København S

Referat af Regionsbestyrelsesmøde 23. marts 2015 kl. 13.00-17.30 i lokale 3 på Holmbladsgade 70, 2300 København S Referat af Regionsbestyrelsesmøde 23. marts 2015 kl. 13.00-17.30 i lokale 3 på Holmbladsgade 70, 2300 København S Indhold Referat af Regionsbestyrelsesmøde... 1 1. Velkommen v. Tine Nielsen (5 min)...

Læs mere

PRÆKVALIFIKATION HELHEDSPLAN FOR FOLKEMØDET & ALLINGE & ALLINGE FOLKEMØDET TIL PARALLELOPDRAG BESKRIVELSE AF PROJEKTET UDSKRIVER

PRÆKVALIFIKATION HELHEDSPLAN FOR FOLKEMØDET & ALLINGE & ALLINGE FOLKEMØDET TIL PARALLELOPDRAG BESKRIVELSE AF PROJEKTET UDSKRIVER PRÆKVALIFIKATION TIL PARALLELOPDRAG FOLKEMØDET HELHEDSPLAN FOR FOLKEMØDET BESKRIVELSE AF PROJEKTET UDSKRIVER Bornholm har med lanceringen af Folkemødet demonstreret, hvordan det er muligt at få succes

Læs mere

Ø-posten, december 2014

Ø-posten, december 2014 Indholdsfortegnelse: Om Ø-posten 1 Træffetid og telefontid 1 VAR DET NOGET FOR DIG? (Førtidspensionistnetværk) 2 Tur går til Christiansborg 2 Sidste Torsdagscafe inden jul 2 Det er sket: - Medlesmøde om

Læs mere

T:\Winword\910 Tønder Handelsstandsforening\Arbejdsmateriale 2013-14\Memoer\Memo - initiativ bycenterchef.docx

T:\Winword\910 Tønder Handelsstandsforening\Arbejdsmateriale 2013-14\Memoer\Memo - initiativ bycenterchef.docx Memo stillingen som Event- og Marketingkoordinator Baggrund Tønder Erhvervsråd og Tønder Handelsstandsforening har indgået en aftale om tilpasning af den eksisterende bycenterchefstilling til de behov

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde i Bornholms Idrætsråd Mandag den 24. oktober 2012 kl. 16:00 18:00 på Helsevej

Referat fra bestyrelsesmøde i Bornholms Idrætsråd Mandag den 24. oktober 2012 kl. 16:00 18:00 på Helsevej Referat fra bestyrelsesmøde i Bornholms Idrætsråd Mandag den 24. oktober 2012 kl. 16:00 18:00 på Helsevej Deltagere Bjarne Kruse, Bjarne Westerdahl, Cæsar Funch Jensen, Kai Dahl Andersen, Marian Lundh,

Læs mere

VÆRD AT VIDE - om musik i lejet 2017

VÆRD AT VIDE - om musik i lejet 2017 VÆRD AT VIDE - om musik i lejet 2017 INDHOLD VELKOMMEN TIL MUSIK I LEJET 2017 VIGTIGE DATOER TRAFIK I LEJET BILFRI HOVEDGADE PARKERING OFFENTLIG TRANSPORT CYKELVENLIG FESTIVAL RENHOLD AF TISVILDE CAMPING

Læs mere

Vejledning til ansøgning i Videncenter for. Velfærdsledelse. 1. Titel. 2. Ansøgt beløb. 3. Hovedansøger 17/03/11. Videncenter for.

Vejledning til ansøgning i Videncenter for. Velfærdsledelse. 1. Titel. 2. Ansøgt beløb. 3. Hovedansøger 17/03/11. Videncenter for. Vejledning til ansøgning i Videncenter for Velfærdsledelse Dette er en vejledning til udfyldelse af ansøgningsskemaet. For yderligere information henvises til www.velfaerdsledelse.dk. Mulige ansøgere opfordres

Læs mere

Evaluering - kommuner

Evaluering - kommuner Baggrund I forbindelse med afslutning af Spar 20% projektet har Energi tjenesten sendt et link til en elektronisk spørgeskemaundersøgelse til alle de deltagende kommuner, som hermed fik mulighed for at

Læs mere

Præsentationsrunde. Hvem? Hvorfra? Overvejelser i forhold til Vild med Vand? Forventninger?

Præsentationsrunde. Hvem? Hvorfra? Overvejelser i forhold til Vild med Vand? Forventninger? Præsentationsrunde Hvem? Hvorfra? Overvejelser i forhold til Vild med Vand? Forventninger? Hvorfor projekt Vild med Vand? Dansk Sejlunion Færre og ældre medlemmer Foreningen af Lystbådehavne i Danmark

Læs mere

Ansøgning om puljemidler

Ansøgning om puljemidler Ansøgning om puljemidler TJEKLISTE Udfyldt budgetskema i den skabelon som er til slut i dette dokument. Vedlagt kopi af ansøgning om støtte fra anden side, samt evt. svar. GENERELLE OPLYSNINGER Projektets

Læs mere

FerieFritid, Leisure. Formål. VisitAarhus skal bidrage til tilstrømningen af feriegæster til Aarhus

FerieFritid, Leisure. Formål. VisitAarhus skal bidrage til tilstrømningen af feriegæster til Aarhus FerieFritid, Leisure Formål VisitAarhus skal bidrage til tilstrømningen af feriegæster til Aarhus Vi skal skabe rammerne og en samlet platform, således at samarbejdspartnere kan udvikle deres forretning

Læs mere

FORENINGSGUIDE. Bydelsmødrenes Landsorganisation. Juli 2012

FORENINGSGUIDE. Bydelsmødrenes Landsorganisation. Juli 2012 EESTYRELSESARB FORENINGSGUIDE Bydelsmødrenes Landsorganisation B FUNDRAISING JDE ØKONOMI Juli 0 INDHOLD Introduktion til Foreningsguiden Hvad er? 6 Læg en -plan 7 Hvem skal kende Bydelsmødrene? 8 Deltag

Læs mere

Bevilling til Internet Week Denmark 2015, 2016 og 2017

Bevilling til Internet Week Denmark 2015, 2016 og 2017 Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling Dato 6. august 2014 2015, 2016 og 2017 1. Resume Internet Week Denmark er en festival for hele Danmark med centrum i Aarhus og den

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde i Børnenes Univers Grindsted Vest Den 19. januar 2016 kl. 18.00 20.30 på Trehøjevej 70.

Referat fra bestyrelsesmøde i Børnenes Univers Grindsted Vest Den 19. januar 2016 kl. 18.00 20.30 på Trehøjevej 70. Referat fra bestyrelsesmøde i Børnenes Univers Grindsted Vest Den 19. januar 2016 kl. 18.00 20.30 på Trehøjevej 70. Deltagere: Ann Pedersen, Ole Rimmer Donslund, Michael Vinding Clausen, Ole Rahbek Pedersen,

Læs mere

erhvervsilkeborg - Opfølgning på samarbejdsaftale 2011 pr. 15. november 2011

erhvervsilkeborg - Opfølgning på samarbejdsaftale 2011 pr. 15. november 2011 erhvervsilkeborg - Opfølgning på samarbejdsaftale 2011 pr. 15. november 2011 TV/PF 15.11. 2011 Silkeborg Welcome UDDANNELSE & KOMPETENCE At lette virksomhedernes modtagelse og integration af udenlandsk

Læs mere

Referat møde i gruppen om Dokumentation og forskning, DSPR, Torsdag d. 27/8 kl. 10-15 Sukkertoppen, Vejle. Deltagere: Lea, Mette, Ruth, Lisbeth, Knud

Referat møde i gruppen om Dokumentation og forskning, DSPR, Torsdag d. 27/8 kl. 10-15 Sukkertoppen, Vejle. Deltagere: Lea, Mette, Ruth, Lisbeth, Knud Referat møde i gruppen om Dokumentation og forskning, DSPR, Torsdag d. 27/8 kl. 10-15 Sukkertoppen, Vejle Deltagere: Lea, Mette, Ruth, Lisbeth, Knud Dagsorden: Emne Indhold OBS = at der skal handles af

Læs mere

Skoler, Lejre, Træf & Camps Drejebog

Skoler, Lejre, Træf & Camps Drejebog Skoler, Lejre, Træf & Camps Drejebog -------------------------------------------------- Inspiration til planlægning af gymnastikskoler & -lejre i DGI Vestjylland Leg Sjov Aktivitet Udfordringer - Venskab

Læs mere

Referat af møde i Kampagneudvalget

Referat af møde i Kampagneudvalget Referat af møde i Kampagneudvalget Dato: 1. december 2014 Tid: Kl. 17.00 Sted: Sekretariatet i Vanløse Til stede: Bent Nielsen, Malene Madsen, Justin Corfitzen, Maria Helene Olesen og Karina Ertmann Krammer

Læs mere

Nyhedsbrev Oktober 2013. Til Kalenderen ;-) Offentligt foredrag og debatmøde om voksenmobning Arrangeret af Landsforeningen Voksenmobning Nej Tak!

Nyhedsbrev Oktober 2013. Til Kalenderen ;-) Offentligt foredrag og debatmøde om voksenmobning Arrangeret af Landsforeningen Voksenmobning Nej Tak! Nyhedsbrev Oktober 2013 Kære medlemmer og læsere af Landsforeningens nyhedsbrev Heri kan du læse seneste nyt fra satspuljeprojektet, og hvad der ellers rører sig. Til Kalenderen ;-) Offentligt foredrag

Læs mere

Referat for bestyrelsesmøde i Bornholms Idrætsråd

Referat for bestyrelsesmøde i Bornholms Idrætsråd Referat for bestyrelsesmøde i Bornholms Idrætsråd Onsdag den 5. december 2012 kl. 16:00 18:00 Deltagere Bjarne Kruse, Cæsar Funch Jensen, Bjarne Westerdahl, Erik Eriksen, Marian Lundh, Gitte Goldschmidt

Læs mere

Evaluering af aftenarrangementet

Evaluering af aftenarrangementet Evaluering af aftenarrangementet Dette er en evaluering af aftenarrangementet til Frivillig Fredag 2013, arrangeret af Roskilde Kommune i samarbejde med Roskilde Festival. 221 deltagere har svaret på evalueringsskemaet

Læs mere

Ansøgning til Københavns kommunes kultur- og fritidsforvaltning om økonomisk tilskud til Karneval i København 2014.

Ansøgning til Københavns kommunes kultur- og fritidsforvaltning om økonomisk tilskud til Karneval i København 2014. Til Københavns kommune Kultur- og fritidsforvaltningen Planlægning & tilskud Nyropsgade 1, 3. sal 1602 København V Att. Julie Birkvig København d. 20. oktober 2013 Ansøgning til Københavns kommunes kultur-

Læs mere

JOIN THE TEAM TEAM ROTARY FAVRSKOV Stærk lokal eksponering, sundhed og støtte til gode lokale, nationale og internationale formål.

JOIN THE TEAM TEAM ROTARY FAVRSKOV Stærk lokal eksponering, sundhed og støtte til gode lokale, nationale og internationale formål. TEAM ROTARY FAVRSKOV 2018 JOIN THE TEAM Stærk lokal eksponering, sundhed og støtte til gode lokale, nationale og internationale formål. Rotary klubberne i Favrskov Kommune er i 2018 for ottende år i træk

Læs mere

Til Økonomi- og erhvervsudvalget Lemvig kommune Rådhusgade 2 7620 Lemvig Lemvig, 15. april 2014

Til Økonomi- og erhvervsudvalget Lemvig kommune Rådhusgade 2 7620 Lemvig Lemvig, 15. april 2014 Til Økonomi- og erhvervsudvalget Lemvig kommune Rådhusgade 2 7620 Lemvig Lemvig, 15. april 2014 Vedr. tilskud bevilget til Friluftsfestivalen Basecamp West 2013 samt ansøgning om nyt tilskud i 2014 Hermed

Læs mere

Vi støtter dit projekt - Vejledning

Vi støtter dit projekt - Vejledning Vi støtter dit projekt - Vejledning 1. Råd om ansøgning Hjælp til ansøgning For at Det lokale beskæftigelsesråd kan udvælge de bedste projekter er det vigtigt, at projektansøgningerne er så præcise og

Læs mere

Frivilligt, socialt arbejde - i arbejdstiden!

Frivilligt, socialt arbejde - i arbejdstiden! idéer for livet Frivilligt, socialt arbejde - i arbejdstiden! 38 Idéer for livet Ambassadører ved IFL jubilæumsarrangement i sept. 2008. Evaluering af Skandia Idéer for livet Ambassadører 2008 Denne rapport

Læs mere