Evalueringsrapport Folkemødet 2011

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Evalueringsrapport Folkemødet 2011"

Transkript

1 September 2011 srapport Folkemødet 2011 Folkemødet 2011 kort: Ca besøgende fordelt på 4 dage. 256 registrerede arrangementer fra 72 arrangører 235 registrerede pressefolk fra mere end 70 forskellige medier.

2 Side 2 E v a l u e r i n g s r a p p o r t F o l k e m ø d e t Kort om Folkemødet 2011 Rammer og koncept Folkemødet 2011 er Danmarks politik-festival og en nyskabelse i det danske demokrati. Det første Folkemøde blev afholdt onsdag den 15. juni lørdag den 18. juni Allinge på Nordbornholm dannede rammen om Folkemødet, der var centreret om partiledertalerne fra Danchells talerstol. Resten af byen husede seminarer og debatter. Bornholms Regionskommune (BRK) var vært med borgmester Winni Grosbøll i spidsen. Inden- og Sundhedsminister Bertel Haarder stod fadder til projektets lancering med inspiration fra Almedalsugen på Gotland. Statsminister Lars Løkke Rasmussen Alle partier i Folketinget deltog sammen med politikere fra Europakommissionen, Regioner og Kommuner. Også mange politikere fra Sverige deltog. Herudover sikrede en stor del af Danmarks større organisationer at der også var seminarer og debatmøder, hvor viden og meninger blev udvekslet. Pressen var også rigt repræsenteret og sikrede god synlighed for deltagerne og arrangementerne samt grundig dokumentation. Folkemødet er Danmarks nationale festival for Politik. Afholdt for første gang i 2011 med ca besøgende. Mål Resultat Opfyldt Deltagelse af alle folketingets partiledere Alle partiledere deltog Deltagelse af interesseorganisationer, virksomheder m.fl. 72 organisationer mv. deltog Mindst 30 arrangementer udover partilederes taler 256 arrangementer i alt Deltagelse medier Mindst deltagere 235 journalister m.fl. fra mere end 70 forskellige medier Politiet skønnede at der var ca deltagere fordelt på de fire Omtale i nationale medier under og efter Folkemødet Interesse for et Folkemøde i 2012 Mange hundrede omtaler i artikler, samt tv- og radioudsendelser. Opbakning fra partierne og mange organisationer til 2012 Det anbefales at der igen i 2012 afholdes et Folkemøde

3 Side 3 Navnet Folkemødet Folkemødets navn blev fastlagt efter en bornholmsk navnekonkurrence blandt erhvervsfremmeaktører. Navnet er valgt, da det symboliserer folkets deltagelse i demokratiet og politikernes møde med folket hvad enten folket deltager personligt eller via de mange organisationer der repræsenterer folkets forskellige interessegrupper. Folkemødet er udsprunget af den svenske Almedalsveckan hvor politikere, organisationer og vidensinstitutioner har sat hinanden i stævne med stor mediebevågenhed i mere end 40 år startende med Olof Palme. Dog er det først blevet det nationale samlingspunkt som det er nu, i løbet af de seneste 10 år. På Almedalensveckan er folket ikke den primære målgruppe, og folket udgør ikke en stor procentdel af tilhørerne. En politiker som tilhører; Kristian Thulesen Dahl overværer seminar Mange evalueringskommentarer har peget på at Folkemødet burde omdøbes for at være mere præcis ift. indholdet. Argumentet er at målgruppen primært bør være politikerne, organisationsrepræsentanter samt journalister. Altså en slags fagfestival. Forslagene har været Allingeugen, Bornholmerdagene og lignende. Omvendt påpeger mange, at folkets lette adgang til beslutningstagere er en af styrkerne med Folkemødet og at det altid tager tid at vænne folk til et nyt koncept. Diskussionen om navnet bør kobles til beslutning om hvem der er de primære målgrupper og hvilke dage i ugen samt hvilke tidspunkter på dagene Folkemødet afvikles. Navnet Folkemødet fastholdes men tilføjes Danmarks politik-festival på Bornholm som undertitel, som benyttet tidligere Beslutningen om navn kobles til beslutningen om tidspunktet for Folkemødets afvikling. Der arbejdes på at sikre større deltagelse af folkelige foreninger, jf. side 9.

4 Side 4 E v a l u e r i n g s r a p p o r t F o l k e m ø d e t Tidspunkt - hvilke dage og hvilke tider på dagene? Folkemødet åbnede onsdag den 15. juni 2011 kl. 12 med åbningstaler fra Danchells talerstol og blev afsluttet lørdag den 18. juni kl. 13 med et afslutningsarrangement. Partilederne holdt tale kl , og med statsministerens tale onsdag kl som den første. Derefter fulgte taler onsdag kl , torsdag og fredag kl , og og lørdag kl For at sikre fokus på Folkemødets politiske taler var der lukket for øvrige program-arrangementer i timen omkring hver tale. Under drøftelserne blev det fra flere sider bl.a. foreslået at Folkemødet så frem det gentages på lidt længere sigt bliver placeret lidt senere i juni (gerne torsdag/fredag til søndag), så bl.a. de studerende får bedre mulighed for at deltage. Bertel Haarder efter evalueringsmøde med partierne - i brev til Winni Grosbøll, juli Der var altså ikke andre programpunkter i kalenderen kl , og Der var programpunkter i kalenderen fra onsdag kl , torsdag og fredag kl og lørdag kl Hvilke dage mener I Folkemødet skal placeres? Mandag 5,5% Tirsdag 9,1% Onsdag 25,5 % Torsdag 76,4% Fredag 94,5% Lørdag 87,3% Søndag 56,4% Kilde: Survey blandt 58 arrangører I evalueringen har mange foreslået og ønsket at Folkemødet rykkes hen mod weekenden, for at kunne gøre det lettere og mere attraktiv for folket/almindelige mennesker samt studerende at deltage. Folkemødet afholdes onsdag aften til søndag i uge 24. Dvs juni Borgmesteren åbner Folkemødet onsdag kl og afslutter det søndag kl. 13. Partierne har ønsket at der ikke afholdes en tale kl.18.15, da disse havde færre tilskuere end andre måske pga. spisetid. Tilsvarende er det blevet foreslået at programpunkterne først starter kl. 12. Folketingets partier får hver råderet over 1 time på talerstolen. Partiledertalerne placeres onsdag kl. 20 og torsdag og fredag kl. 16 og 20, lørdag kl. 12, 16 og 20 samt søndag kl. 12 forudsat at der er ni partier i Folketinget. Statsministeren holder første tale og oppositionslederen den sidste. Der er fortsat ingen andre arrangementer mens der er partiledertale. Der laves ingen begrænsninger mht. valg af starttidspunkt for arrangementer.

5 Side 5 E v a l u e r i n g s r a p p o r t F o l k e m ø d e t Talerstol og festivalområde Talerstolen og festivalområde: Folkemødet blev afholdt i Allinge med hovedscenen placeret i Danchells Anlæg og teltboder placeret omkring cirkuspladsen og Nordlandshallen. Talerstolen/hovedscenen var forbeholdt Folketingets partier, der hver havde 3 timers råderet til tale eller musik. Partiet Fokus valgte ikke at deltage. Derudover talte Bornholms borgmester, Bertel Haarder, KLs og Danske Regioners formænd og der blev afholdt et afslutningsarrangement under ledelse af Anders Lund Madsen arrangeret af BRK. Professionelle firmaer leverede lyd Panoramabillede af tilhørerskare til hovedscenen. TV2 stod for lyset. BRK havde værtsfunktion og gav pedelhjælp her og i cirkusteltet. Mødefaciliteter: Herudover blev ca. 15 mødefaciliteter rundt om i Allinge benyttet. Dette var typisk restauranter eller telte. Organisationer var selv ansvarlige for deres mødefacilitet. De fleste mødefaciliteter blev administreret af Team Bornholm. Fra sydligste mødested til det nordligste var der ca. 1,2 km. Billede af Danchells talerstol Talerstolen: Nogle partier foreslår, at andre også bør kunne benytte talerstolen/hovedscenen og skabe liv deromkring. Partierne vil gerne have kortere tid på scenen. Festivalområde: Allinges borgere og erhverv har været begejstrede for at huse Folkemødet og er indstillede på at flere områder benyttes. Der er en udfordring med trafikken. Der har været mange ønsker om at festivalområdet og talerstolen komprimeres samt rykker ned mod byen, så det er lettere at nå at deltage Det foreslås at talerstolen rykkes til Cirkuspladsen, af hensyn til gode faciliteter omkring samt god plads til publikum. Danchells anlæg bruges i stedet til fx teltlejr for en ungdoms-camp. Partiernes tid på talerstolen indsnævres og det overvejes om talerstolen bør tilbydes andre til fælles musikalsk underholdning om aftenen. Eller til et speakers corner. Organisations og virksomheders telte rykkes ned ved havnen, hvor der også placeres mødetelt. Cirkusteltet kan placeres på Allinge Røgeris parkeringsplads. På Cirkuspladsen kan medier, partier, mad og non-profit få plads. Flere mødefaciliteter og stadig koordinering (dog i udbud). Markedsfinansieret. i flere arrangementer. Forslag til ny placering af talerstol med festivalområde i nærheden: Cirkuspladsen, Allinge Røgeri, Havnen, Kirkepladsen samt en fastholdelse af Danchells anlæg. Kommentarerne peger ikke i en entydig retning.

6 Side 6 E v a l u e r i n g s r a p p o r t F o l k e m ø d e t Mødefaciliteter I byen: Ca. 15 mødefaciliteter rundt om i Allinge blev benyttet til arrangementer. Dette var typisk restauranter eller telte. Organisationer var selv ansvarlige for deres mødefacilitet. De fleste mødefaciliteter blev administreret af Team Bornholm andre havde organisationerne selv kontaktet. Fra sydligste mødested til det nordligste var der ca. 1,2 km. Danchells debattelt: BRK var facilitator på Danchells debattelt, der var lejet af Cirkus Stjeneskud og placeret lige nord for tankstationen. BRK sikrede tidligt indhold i dette ved tæt dialog med centrale aktører, der betalte leje for deres deltagelse. Arrangementerne tjente som eksempler for andre aktører. BRK leverede lyd i samarbejde med professionelt lydfirma. BRK sørgede for lys og BRK opsatte scene. Foto: Seminar i Danchells debattelt I byen: Deltagerne er generelt tilfredse med mødelokaliteterne, dog med forslag til forbedringer. Der skal laves bedre aftaler om evt. anden anvendelse af restauranter mens der afholdes møder. Danchells debattelt: Der var overordnet stor tilfredshed fra værterne og lejerne i teltet, dog med ønsker om praktiske forbedringer. Andre har tilkendegivet at de også ønsker eget stort telt. Kort over Folkemødets mødelokaliteter Der skal laves bedre aftaler om evt. anden anvendelse af restauranter mens der afholdes møder. Debatteltet skal opjusteres på lyd og lys, scenen kan rykkes lidt for at sikre bedre tilskueradgang og bedre udluftning. Ved tv-optagelser bør der være drejebog for arrangementet. Der kan laves større plads foran teltet. Der bør være tæpper, og let adgang til mødeforplejning. Det bør overvejes at lade en ekstern operatør stå for koordinering af debatteltet.

7 Side 7 Servicefaciliteter Trafik: Der var oprettet parkeringspladser nord og syd for byen, indsat lufthavnsbus og gratis shuttlebus mellem parkeringspladserne og ned i byen i samarbejde med BAT. Havnegade var lukket for biler efter kl. 12. der var parkeringsforbud på Nørregade og en del af Strandvejen. Affald: BOFA havde opstillet affaldscontainere på festivalpladsen og ved talerstolen. Derudover kørte der mandskab rundt og holdt området rent. El: Østkraft og Knudsker El leverede el i Danchells Anlæg og på Cirkuspladsen. Der blev opstillet en transformerstation. IT: Der var trådløst netværk på cirkuspladsen og i Danchells Anlæg. Partierne havde netadgang til deres telte. Handikapforhold: Der var toiletter, p-pladser og reserveret plads ved scenen til handikappede. Det lykkedes ikke at få teleslynge til at fungere. Forplejning: På Cirkuspladsen var der opstillet et madtelt. Her leverede tre bornholmske restauratører forplejning og repræsentanter for Regional Madkultur og Gourmet Bornholm udstillede. Toiletter: Der var opstillet to toiletvogne med hver 10 toiletter ved Danchells Anlæg og Nordlandshallen. Sikkerhed: Tæt tidligt samarbejde med Beredskabsstaben. Trafik: Der var for mange parkeringspladser for langt væk. Bussernes ruter fungerede fint men de larmede. Der er ikke enighed om lukning af Havnegade. Parkeringsforbuddet fungerede godt. Der manglede cykler til udlån. Affald: Meget ros til flot renhold. Behov for afklaring om finansiering. El: God el-forsyning. Dog behov for tidligere el-bestillinger. IT: God dækning og stor tilfredshed hos fx pressen. Handikapforhold: Der var ikke gode nok lydforhold. Forplejning: Maden var dyr og ensformig og teltet for afsondret. Godt bornholmsk udstillingsvindue. Toiletter: Der var nok toiletter. Sikkerhed: Alt forløb godt. Folkemødet var en rigtig god og vellykket oplevelse skommentar fra KL Flere parkeringspladser nede i byen. Optimering af busser. Flere cykler. Samme høje standard for renhold. Tidligere planlægning af el og it-arbejdet. Evt. højere brugerbetaling eller sponsorat. Bedre handikapforhold Større variation i pris og udbud af mad. Stadig fremvisning af bornholmsk kvalitet. Bedre placering af madtelte.

8 Side 8 Program på www, programavis Alle officielle programpunkter på Folkemødet fremgik af det elektroniske program på Folkemødet.dk. Indtastede programpunkter pr. 31. maj var desuden udgivet i en programavis. De partier, organisationer m.m. der var arrangører af møder var selv ansvarlige for indtastningen af deres arrangementer. Folkemøde -sekretariatet godkendte hvert programpunkt ift. principper, der sikrede at det politiske indhold var i fokus. Principperne var at arrangementer skulle være: åbne for alle og gratis, af samfundsrelevans, samt afholdes inden for en radius af 1 km fra Allinge Havn. Billede fra programmet på Folkemødet.dk Derudover måtte overskriften ikke lokke med navne eller gratis mad. Programavisen blev udarbejdet i tæt samarbejde med Kommunen. Udover kort omtale af alle programpunkter pr 31. maj indeholdt avisen også artikler og reklamer. Den blev udgivet 7. juni i eksemplarer og herefter distribueret på Bornholm og uddelt under Folkemødet. Det blev lavet en App, der skulle rumme programpunkterne til brug på Smartphones. Programmet på folkemødet.dk har primært fået positive kommentarer i evalueringen ift. brugervenlighed. Modsat har mange evalueringskommentarer påpeget, at pro- gramavisen manglede samme brugervenlighed og overskuelighed samt kritik af, at der var mere avis end program over den. Der var desuden mangler i distributionen på Bornholm. Endvidere er der fremkommet ønsker om oversigtskort med programmet både i lommeformat og opslået på tavler. App en virkede ikke efter hensigten. Netversionen af programmet bør løbende optimeres. Det bør sikres at den udgivne programavis er mere brugervenlig således at programmet fylder mere i avisen, at det både kan læses detaljeret opdelt pr dag og at det evt. er tematiseret på emne eller andet. Det bør endvidere trykkes i en version der er let at tage i lommen. Private aktører tilbydes adgang til datamateriale fra BRK mhp. udvikling af en APP. Antal af programpunkter skal estimeres tidligere for bedre at kunne disponere resten af avisen. Forsiden af programavisen,. Den var på 36 sider og udkom 7. juni 2011.

9 Side 9 E v a l u e r i n g s r a p p o r t F o l k e m ø d e t Organisationer og besøgende gæster Der var i alt 72 forskellige arrangører fra primært Danmark men også Sverige. Arrangørerne talte interesseorganisationer, erhvervsorganisationer, de politiske partier fra Folketinget m.fl. Enkelte af de store interesseorganisationer og mange af de humanitære organisationer meldte afbud i foråret 2011 direkte til borgmesteren pga. mgl. ressourcer i år. Der var ca besøgende fordelt på de fire dage; 2000 onsdag, 3000 torsdag, 3500 fredag, 1500 lørdag. De besøgende kom fra Danmark og Sverige primært. Organisationerne har i evalueringen oplyst at deres udnytte af Folkemødet primært var profilering af deres organisation, netværk samt mødet med vælgere, interessenter eller kunder. Cirka halvdelen af de besøgende deltog på vegne af deres arbejde den anden halvdel var private gæster. Der deltog ca. en håndfuld virksomheder. Kilde: Survey blandt 58 arrangører 75% af adspurgte organisationer svarer at de er meget tilfredse eller tilfredse med deltagerantallet til deres debat-arrangement Kilde: Survey blandt 58 arrangører I den offentlige evaluering har der været fokus på, om Folkemødet var for elitært og for lidt for folket. De folkelige og humanitære organisationer var ikke særligt rigt repræsenteret. Der er forslag i survey om at de pengestærke organisationer ikke skal dominere for meget. Der var fra starten sat et mål om de 10 største interesseorganisationer og fem store danske virksomheder skulle deltage som arrangører. Med 72 arrangører blev dette til fulde opfyldt. Besøgstallet var sat til og endte på også langt over succeskriteriet. Selvom der var plads i byen til mange flere mennesker er 3/4 af organisationerne tilfredse med deltagerantallet til deres arrangementer. Der bør tages direkte kontakt med større organisationer, der ikke deltog i 2011 mhp. rådgivning ift. deltagelse i For at fremme folkeligheden og give de ressourceknappe organisationer gode muligheder for deltagelse og synlighed kan der reserveres centrale arealer til dem. For at udnytte muligheden for at styrke nordisk samarbejde kan der laves øget markedsføring i Norden.

10 Side 10 Fagligt indhold Folkemødets program bestod ud over partiledertalerne også af debatmøder, seminarer m.m. som de deltagende organisationer selv havde det fulde ansvar for. I alt var der 256 programpunkter. Der var ikke valgt noget overordnet tema for Folkemødet. Se i listen yderst på siden hvilke emner de tilmeldte arrangementer i programmet fordelte sig Nogle har efterlyst mere modighed fra partilederne ift. at deres tale på Folkemødet er mere uformel end normalt og at partierne leverer flere nye politiske udmeldinger. Tilsvarende at andre deltagere også lancerer nyheder eller nye tiltag. inden for samt hvor mange arrangementer, der var inden for hvert emne. De fem emner med flest arrangementer var Andet, Demokrati, Klima/miljø, Børn/ unge og vækst. For at komme i programmet skulle alle arrangementer være gratis og åbne for alle. Arrangementerne varede typisk max. 1½ time og indeholdt udveksling af viden og holdninger. Der var også arrangementer henvendt direkte til børn. Alle arrangører skal opfordres til at se Folkemødet som en platform med god mediedækning, som de kan udnytte til at lancere nyheder; nye politiske mål, nye tiltag, nye produkter, ny viden m.m. Der kan være yderligere dialog med de politiske partier ift. at udvikle og koordinere deres indhold. Der bør forsøges at lave en fysisk fordeling af telte ift. opdeling i fx klima/miljø og EU. Der bør stadig være aktiviteter rettet mod alle målgrupper dvs. både de fagligt interesserede, det brede publikum og børnene. Der bør være flere kulturelle indslag. de arrangementer, jeg deltog i, var helt perfekte. Det trak netop de interesserede eksperter og politikere, vi havde brug for til en kvalificeret debat. Kommentar fra evaluerings-survey Der har været efterlyst flere kulturarrangementer, flere værdidebatter, flere lanceringer af ny forskningsbaseret viden samt flere børneaktiviteter. Der er ønsker om at teltenes indhold er mindre dyrskue-agtigt. Nogle har efterlyst fælles temaer på hovedarrangementer. Andet 54 beskæftigelse/arbejdsmarked 15 byggeri 1 Børn/unge 26 Demokrati 42 Digitalisering 2 Energi 12 Erhvervsliv 19 EU 12 Forskning 3 Infrastruktur 2 Integration/mangfoldighed 1 Internationale spørgsmål 12 Klima/miljø 30 Kultur 8 Ligestilling 3 Mad 6 Medier/journalistik 5 Menneskerettigheder 2 Offentlig forvaltning 1 Omsorg og sygepleje 7 Regionale Spørgsmål 7 Retsvæsen/kriminalitet 1 Sikkerhed/militær 3 Sociale forhold 3 Sundhed/helse 9 Transport 7 Turisme 10 Uddannelse 10 Vækst 25 Ældre 1 Økonomi 17 Tematisering af Folkemødets arrangementer

11 Side 11 Markedsføring Markedsføring: Folkemødet havde ikke afsat mange midler til markedsføring. Det foregik primært via hjemmeside, foldere, afholdelse af info-møder, nyhedsbreve, facebook og direkte kontakt til relevante organisationer. Publikumsrettet markedsføring før Folkemødet gik via deltagende organisationer samt direkte til bornholmsk publikum. Foto af TV-avisen live på Allinge Havn onsdag den 15. juni Pressedækning: Der blev sendt pressemeddelelser ud til lokale og nationale medier og taget kontakt med enkelte medier ift. at sikre omtale. Synlighed i Allinge: For at sikre god synlighed af Folkemødet i byen og god billedbaggrund var der opstillet bannerflag med folkemødelogo. Tilsvarende også med andre effekter med logo. Der lå avisholdere med programaviser ca. fem forskellige steder i Allinge og der var opsat et info-telt i Danchells anlæg/cirkuspladsen. Markedsføring: Det høje antal deltagende organisationer viser at information om deltagelse på Folkemødet nåede frem til disse arrangører. Der har dog været et mediefokus på manglende invitationer til befolkningen op til Folkemødet hvilket også efterspørges i mange evalueringskommentarer. Kritik af folkemødet.dk Pressedækning: Der var fyldig lokal dækning før Folkemødet og lidt national omtale. Under Folkemødet var der dog også fyldig national dækning fx live tv-avis. Synlighed i Allinge: Folkemødets logo var synligt i gadebilledet, på talerstolen og i debatteltet. Der manglede skiltning til mødesteder. Der manglede oversigtskort. Der var indkøbt for mange t-shirts. Anbefaling Direkte markedsføring til udvalgte organisationer ift. at bidrage med indhold samt til andre organisationer ift. at formidle til potentielle publikumsgrupper. Mere levende hjemmeside med tydelige løbende nyheder og nyhedsbreve. Øget Facebook brug hele året. Øget synlighed på Færgen etc. Anvendelse af film-klip fra Folkemødet. Udsendelse af flere pressemeddelelser og konkrete historier. Øget kontakt direkte med medierne. Fortsat synlige logoer i gadebilledet, på talerstol og i de telte BRK evt. er ansvarlige for. Bedre skiltning rundt i byen til mødesteder. Flere tavler med oversigtskort og dagsprogram sat op. Intet merchandise til salg. Folkemødet benyttede også Facebook i markedsføringen

12 Side 12 E v a l u e r i n g s r a p p o r t F o l k e m ø d e t Pressedeltagelse - hvem og hvor mange fra pressen? Hvordan fungerede pressecenter? Pressedeltagelse: Der var 235 akkrediterede pressefolk fra mere end 70 forskellige medier. Akkrediteringen foregik via folkemødet.dk og sikrede adgang til pressecenteret. De fik udleveret pressekort. Pressen opsøgte selv arrangementer og dækkede herfra. Enten via direkte beretninger eller ved efterfølgende artikler. Der var også levende redaktioner på Food & Culture, live DR-produktioner samt live TV2 Bornholm og News produktioner Jeg oplevede forholdene som arbejdende journalist særligt pressecenter og praktisk hjælp som særdeles velfungerende. Det var en fornøjelse.. Nu ser jeg frem til næste år. Citat fra Jens Ringberg, DR i Pressecentret: Var placeret i Kongeskærsskolens pavillon ud mod kysten. Pressecentret tilbød kontorfaciliteter og loungemiljø. BRK leverede kaffe, the, lokal øl, vand og lokalt sponsorslik. Åbningstiden var kl. onsdag-fredag 9-21 og lørdag Den arbejdende presse Pressedeltagelse: Der var stor tilfredshed fra arrangørerne med den gode mediedækning. Der var pressefolk, der ikke afhentede deres pressekort. Pressecentret: Blev benyttet af ca. 40 pressefolk. Der var stor ros til faciliteterne. Der var lidt støjgener fra børnene i skolen og pressecentret begrænsede også børnene i deres færden. BRK bemandede sekretariatet ift. registrering og servicering af pressefolk. BRKs IT afd. udlånte it-udstyr. Mest pres på faciliteterne sidst på dagen. Lav akkreditering igen. Mere synlige pressekort. Afklar DR og TV2s behov. Flyt pressecentret til mere central placering, fx til Hallens cafeteria, hvor også Folkemødets sekretariat holder til. Fasthold øvrige faciliteter, registrering og servicering.

13 Side 13 E v a l u e r i n g s r a p p o r t F o l k e m ø d e t Branding af Bornholm/spin off for Bornholm Flere tilskudsgivere samt Bornholms Regionskommune har lagt vægt på de potentielle økonomiske fordele af værtsskabet for Bornholm samt promovering af Bright Green Island. Det er endnu for tidligt at opgøre effekten i tal, men her er samlet nogle vurderinger fra centrale aktører: " vi har i stort set alle landets medier, aviser, radio og TV, fået en så flot og massiv eksponering af Bornholm, at vi end ikke kan gøre markedsføringsværdien op i kroner og ører. Marketingschef Paw Brylet hos Destination Bornholm. Jeg har en klar fornemmelse af, at vi har fået direkte indflydelse på Teaterlovsrevisionen, efter vores debat på Folkemødet om decentral kulturpolitik. Jens Boutrup, teaterchef Rønne Theater samt Næstformand i foreningen for små-teatre. I juni 2011 er både antal overnatninger for forretning grupper og individuelt gået op en klar effekt af Folkemødet. Lene Grønning, Erhvervsambassadør. Vi har fået flere beretninger om besøgende fra Folkemødet, der allerede i løbet af sommeren vendte tilbage for at få flere oplevelser på øen. projektleder Louise Groth- Michelsen, Folkemødets sekretariat. Graf fra Conventionbureau om øget antal besøgende Mål Resultat Opfyldt Branding af Bornholm via øget omtale i nationale medier Positiv vurdering fra Destination Bornholm Politiske effekter afledt af Folkemødet Positive lobby-eksempler fra bl. a. Rønne Theater samt fra Bornholms Regionskommune. Øget salg på øen via indtægter fra Folkemødets gæster Eksempelvis har flere butikker og restauranter i Allinge oplevet en forøget omsætning - nogle op til 400%. Spin-off for Bornholms turismebranche efterfølgende Flere gen-besøg allerede hen over sommeren. Opgørelse over antal hotelovernatninger på Bornholm. Det ses af juni 2011 topper. Kilde: BCB ud fra tal fra Danmarks Statistik. Promovering af Bright Green Island Promovering af øens virksomheder Beskrivelse i programaavis, udstilling på cirkuspladsen, udlevering af materiale til journalisterne samt VIP-gæsters mulighed for at afprøve elbiler. Flere virksomheder fik besøg af politikere fra Folketinget og deltog i nationale debatter. Spin-off for Bornholms erhvervsturismebranche Afholdelse af interne parti og organisationsmøder før og efter Folkemødet Anbefaling Øget fokus på politisk og økonomisk udbytte for bornholmske foreninger og virksomheder.

14 Side 14 Folkemødets ressourcer Budgetpost, d.kr. Budget Regnskab pr aug Personale, folkemødesekretariatet* Eksterne konsulenter Rejser og møder PR og information Sekretariatsdrift Opsætning af scene, klargøring af plads og anlæg mv Underholdning Revision og perspektivering I alt * Personaleudgifterne omfatter projektleder, pressemedarbejder, assistent, regnskabsmedarbejder og tre medarbejdere frikøbt på timebasis. Finansiering, d.kr. Bidrag Indenrigs- og Sundhedsmin, Landdistriktspuljen Bornholms Vækstforum, regionale udvikl.midler LAG-Bornholm (EU s Landdistriktsfond) BRK puljen af kommunale erhvervsfremmemidler Sparekassen Bornholms Fond Bornholms Brand Dansk Industri Danske Regioner LO Danmark Öresundskomiteen I alt Økonomi: Ovenfor er regnskabet for Folkemødet 2011 pr Der forventes ikke flere større udgifter. Det endelige regnskab hermed viser et merforbrug på kr.. En del af disse udgifter går til materiel der kan bruges igen til kommende folkemøder. Eksempelvis til it-netværk, strømforsyning, markedsføringsmateriale mm. Hertil kommer så udgifter til teknisk drift samt til ekstra bemanding under selve Folkemødet. Disse udgifter er afholdt indenfor de respektive BRK virksomheders og eksterne partneres ordinære driftsbudgetter (fx BAT, BOFA og Østkraft). Merforbruget skyldes især ikkebudgetterede udgifter til klargøring af plads og anlæg, herunder IT netværk. Udgifterne har været afgørende for folkemødets afvikling. Det kan endvidere forklares af den fem gange større tilslutning end oprindeligt forventet. Ansøgninger bør fremover tage udgangspunkt i mindst to-årige projektperioder. Flere sponsorer og fonde bør ansøges, således at budgetrammen udvides til at medtage alle BRK s udgifter til klargøring og gennemførelse af Folkemødet, herunder en øget sekretariatsbetjening. Flere opgaver søges udlagt til og finansieret af eksterne samarbejdspartnere, samt af frivillige. Debat i Klostergårdens have

15 Side 15 sproces for Folkemødet 2011 Efter afviklingen af Folkemødet har der været afholdt talrige evalueringsmøder med interne og eksterne aktører. Team EU og Udland under RU, hvor Folkemødet er forankret internt i Folkemøde-sekretariatet internt med BRK-personale i BRKs chefgruppe Med bornhomske partirepræsentanter og enkelte deltagere fra hovedorganisationerne Med partnere Med ASTE Med politi, brand og redning Med logistik (strøm, it, BOFA, Bat) Med borgere i Allinge. Telefonisk evaluering fra Politiken, modtaget fra DR. Der er blevet udsendt Surveys til arrangører og deltagere Udsendt til arrangører. 58 besvarelser Udfyldt af besøgende under Folkemødet og på Folkemødet.dk. I alt ca. 200 besvarelser. Kø til KLs demokrati-stafetkaffebod foran Danchells Debattelt

16 Folkene bag Folkemødet 2011 Sekretariatets medarbejdere: Teamleder Niels Chresten Andersen Projektleder Louise Groth- Michelsen Pressemedarbejder Michael Lambæk Nielsen Konsulent Kristian Pihl Konsulent Lena Schenk Overassistent Lisbeth Seremet Kofoed Økonomimedarbejder Kirstine Friis Nielsen (barsel) Økonomimedarbejder Benny Pihl Larsen Projektmedarbejder David Hunt Folkemødets formandskab: Borgmester Winni Grosbøll Formand for Bornholms Vækstforum Lars Nørby Johansen Projektejer: Kommunaldirektør Kenth Halfdan Ferning En stor tak til alle der har hjulpet Folkemødet 2011 på vej! Økonomiske Bidragsydere: Bornholms Brand Bornholms Vækstforum Danske Regioner DI LAG Bornholm/EU og ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri LO Sparekassen Bornholms Fond Öresundskomiteen Mediepartnere: Politiken Altinget.dk Kommunen/dknyt.dk Lokale partnere: ASTE Bright Conventions Bornholm Destination Bornholm Færgen Hammershus Fairtrade Team Bornholm Den Europæiske landbrugsfond for udvikling af landdistrikterne:

Evalueringsrapport Folkemødet 2013

Evalueringsrapport Folkemødet 2013 Folkemødet 2013 kort: Ca. 60.000 besøgende fordelt på 4 dage, med gennemsnitlig 15.000 personer pr. dag. 1324 registrerede arrangementer fra 472 arrangører/medarrangører 645 registrerede pressefolk fra

Læs mere

Evalueringsrapport Folkemødet 2012

Evalueringsrapport Folkemødet 2012 FOLKEMØDET 14. 17. JUNI 2012 Evalueringsrapport Folkemødet 2012 Folkemødet 2012 kort: Ca. 32.000 besøgende fordelt på 4 dage. 748 registrerede arrangementer fra 297 arrangører 400 registrerede pressefolk

Læs mere

Evalueringsrapport Folkemødet 2014

Evalueringsrapport Folkemødet 2014 Evalueringsrapport Folkemødet 2014 Folkemødet 2014 kort: Ca. 90.000 besøgende fordelt på 4 dage, med gennemsnitlig 22.300 personer pr. dag. 2141 registrerede arrangementer fra 665 arrangører/medarrangører

Læs mere

Hvis du allerede har en konto fra sidste år, kan du genbruge dit brugernavn og password.

Hvis du allerede har en konto fra sidste år, kan du genbruge dit brugernavn og password. EVENTVEJLEDNING FOLKEMØDET 2015 EVENTVEJLEDNING OPDATERET 30.04.15 TILMELDING AF EVENTS TIL FOLKEMØDET 2015 Alle events skal overholde Folkemødets principper og skal derfor godkendes af Folkemødets sekretariat,

Læs mere

TILMELDING AF EVENTS TIL FOLKEMØDET 2014

TILMELDING AF EVENTS TIL FOLKEMØDET 2014 Vejledning TILMELDING AF EVENTS TIL FOLKEMØDET 2014 Alle organisationer, partier, virksomheder og private, der ønsker at optræde som officielle arrangører på Folkemødet 2014, skal have deres event optaget

Læs mere

VEJLEDNING TIL LEJE AF

VEJLEDNING TIL LEJE AF nsøgningen om leje af arealer i llinge skal udfyldes og indsendes via vores system på www.folkemødet.dk. Gå ind under Deltag som arrangører og klik på linket Lej en stadeplads VEJLEDNING TIL LEJE F STDEPLDS

Læs mere

Observatørrapport. Løbsnavn: Storegaard Biler. Tøseløbet. Dato: 5/9 2014 DAF-observatør: Sonni Thelmark

Observatørrapport. Løbsnavn: Storegaard Biler. Tøseløbet. Dato: 5/9 2014 DAF-observatør: Sonni Thelmark Observatørrapport Løbsnavn: Storegaard Biler. Tøseløbet. Dato: 5/9 2014 DAF-observatør: Sonni Thelmark 1 Indledning I dag står foreninger bag de fleste motionsløb i Danmark, og sådan skal det selvfølgelig

Læs mere

DAASDC CONVENTION HVIDBOG

DAASDC CONVENTION HVIDBOG DAASDC CONVENTION HVIDBOG Forord Hvilke overvejelser skal der til før en klub ansøger om et Convention? Har I klubbens opbakning? Medlemmerne skal også synes, at det er en god idé. Men har I deres opbakning,

Læs mere

Lokaludvalgenes puljer

Lokaludvalgenes puljer Lokaludvalgenes puljer At arbejde med evalueringen På de næste sider skal du evaluere det projekt, som du har fået støtte til. Du vil blive bedt om at vurdere og beskrive, hvordan projektet efter din opfattelse

Læs mere

Pressemøde 21. maj 2015

Pressemøde 21. maj 2015 Pressemøde 21. maj 2015 Velkommen v. Winni Grosbøll, Borgmester for Bornholms Regionskommune Program 1. Velkomst v. Winni Grosbøll, Borgmester for Bornholms Regionskommune 2. Ny viden om Folkemødet v.

Læs mere

CSR Speed Dating. Partnerskaber mellem foreninger og virksomheder. Opskrift for CSR-Partnerskaber Speed Dating

CSR Speed Dating. Partnerskaber mellem foreninger og virksomheder. Opskrift for CSR-Partnerskaber Speed Dating CSR Speed Dating Partnerskaber mellem foreninger og virksomheder Opskrift for CSR-Partnerskaber Speed Dating Hvem er målgruppen? Hvad går metoden ud på? Hvilke forudsætninger beror metoden på? Trin 1 Trin

Læs mere

Velkommen til fyraftensmøde: Naturens Dag 2013

Velkommen til fyraftensmøde: Naturens Dag 2013 Velkommen til fyraftensmøde: Naturens Dag 2013 Baggrund Formål Få børn og andre ud i naturen, Børn er i dag halvt så meget i naturen som deres bedste forældre var, da de var børn (Gallup-undersøgelse 09)

Læs mere

Folkemødeanalysen 2014 Oplæg v. Anders Dybdal på gå-hjem-møde i DKF

Folkemødeanalysen 2014 Oplæg v. Anders Dybdal på gå-hjem-møde i DKF Folkemødeanalysen 2014 Oplæg v. Anders Dybdal på gå-hjem-møde i DKF OPERATE A/S JESPER BROCHMANDS GADE 10 2200 KØBENHAVN N TLF +45 38 16 80 90 WWW.OPERATE.DK Anders Dybdal Chefrådgiver, Operate A/S Arbejder

Læs mere

FrivilligBørs Ikast Brande Evalueringsrapport. Juli 2013 Center for frivilligt socialt arbejde

FrivilligBørs Ikast Brande Evalueringsrapport. Juli 2013 Center for frivilligt socialt arbejde FrivilligBørs Ikast Brande Evalueringsrapport Juli 2013 Center for frivilligt socialt arbejde FrivilligBørs Ikast-Brande Evalueringsrapport Juli 2013 Udarbejdet af Center for frivilligt socialt arbejde

Læs mere

Bestyrelsesmøde 2-2014

Bestyrelsesmøde 2-2014 Bestyrelsesmøde 2-2014 REFERAT 25-03-2014 KL 18.35 22.45 IDRÆTTENS HUS, BRØNDBY MØDE INDKALDT AF MØDETYPE ARRANGØR REFERENT TIDTAGER DELTAGERE AFBUD Bestyrelsesmøde Peter Friis, Marc Nyeland, Jens Lind,

Læs mere

Astrid Krog Alberte Klessner Martin Hansen Grenaa Gymnasium Folkemødet 2014 28-06-14

Astrid Krog Alberte Klessner Martin Hansen Grenaa Gymnasium Folkemødet 2014 28-06-14 Folkemødet 2014 Folkemødet er en årlig politik festival, som finder sted på solrige Bornholm. Folkemødet er fyldt med spændende, indholdsrige debatter og events. Ved Folkemødet 2014 var vi 5 elever så

Læs mere

Til Økonomi- og erhvervsudvalget Lemvig kommune Rådhusgade 2 7620 Lemvig Lemvig, 15. april 2014

Til Økonomi- og erhvervsudvalget Lemvig kommune Rådhusgade 2 7620 Lemvig Lemvig, 15. april 2014 Til Økonomi- og erhvervsudvalget Lemvig kommune Rådhusgade 2 7620 Lemvig Lemvig, 15. april 2014 Vedr. tilskud bevilget til Friluftsfestivalen Basecamp West 2013 samt ansøgning om nyt tilskud i 2014 Hermed

Læs mere

Et typisk konferenceforløb...

Et typisk konferenceforløb... 1/2-1 ÅR FØR DER BYDES BYDE PÅ ARRANGEMENT 2-6 ÅR FØR NÅR AALBORG ER VALGT SOM VÆRTSBY 1 1/2 ÅR FØR KONFERENCEN 1 ÅR FØR KONFERENCEN 1/2 ÅR FØR KONFERENCEN UGERNE OP TIL KONFERENCEN SELVE KONFERENCEN EFTER

Læs mere

Årsberetning og regnskab 2007

Årsberetning og regnskab 2007 Årsberetning og regnskab 2007 Foreningen afløste den 1. januar 2007 Kultursamarbejdet i Ringkøbing Amt og har fungeret i 1 år. 1 Kultursamarbejdets vision er at synliggøre Midt- og Vestjylland og dets

Læs mere

EVALUERINGSRAPPORT MIDEM 2011 INDHOLDSFORTEGNELSE 1) INDLEDNING OG BAGGRUND 2) FAKTA OM PROJEKTET

EVALUERINGSRAPPORT MIDEM 2011 INDHOLDSFORTEGNELSE 1) INDLEDNING OG BAGGRUND 2) FAKTA OM PROJEKTET 2. marts 2011 EVALUERINGSRAPPORT MIDEM 2011 INDHOLDSFORTEGNELSE 1) Indledning og baggrund 2) Fakta om projektet 3) Evalueringens metode 4) Projektets mål 5) Resultat og analyse 1) INDLEDNING OG BAGGRUND

Læs mere

Splash-kampagnen, 2014

Splash-kampagnen, 2014 Splash-kampagnen, 2014 Resultater: I 2014 planlægger vi indtil videre at deltage i Messecenter Herning, som nu er blevet Skandinaviens største feriemesse med mere end 63.000 besøgende i 2013. Den bornholmske

Læs mere

Eventvurdering af World Cup Copenhagen 2017-2019 World Cup Dressur og Ridebanespringning i Royal Arena 13-04-2015. Sagsnr.

Eventvurdering af World Cup Copenhagen 2017-2019 World Cup Dressur og Ridebanespringning i Royal Arena 13-04-2015. Sagsnr. KØBENHAVNS KOMMUNE NOTAT Eventvurdering af World Cup Copenhagen 2017-2019 World Cup Dressur og Ridebanespringning i Royal Arena Med World Cup Copenhagen ønsker ansøger at afvikle et World Cup kvalifikationsstævne

Læs mere

Vejledning for arrangører af UDENDØRS ARRANGEMENTER og MUSIKTELTE

Vejledning for arrangører af UDENDØRS ARRANGEMENTER og MUSIKTELTE 2015 Vejledning for arrangører af UDENDØRS ARRANGEMENTER og MUSIKTELTE Tjekliste: 1. Ansøg ved Randers Eventsekretariat om brug af plads og evt. økonomisk støtte. Tidsfrist: senest 6. april 2015 2. Ansøg

Læs mere

De samfundsøkonomiske konsekvenser af Folkemødet på Bornholm - 2015

De samfundsøkonomiske konsekvenser af Folkemødet på Bornholm - 2015 De samfundsøkonomiske konsekvenser af Folkemødet på Bornholm - 2015 Jie Zhang og Lene Feldthus Andersen Center for Regional- og Turismeforskning Titel: De samfundsøkonomiske konsekvenser af Folkemødet

Læs mere

E u r o p e a n B e e r F e s t i v a l

E u r o p e a n B e e r F e s t i v a l Adgang for personale / Udstillerarmbånd For at sikre jeres standpersonale fri og uhindret adgang til festivalen skal de ved ankomsten til festivalen udstyres med det officielle festivalarmbånd. Når I ankommer

Læs mere

Hvor stor en procentdel af projektets samlede budget udgør ovenstående beløb? 70 %

Hvor stor en procentdel af projektets samlede budget udgør ovenstående beløb? 70 % Journalnummer (udfyldes af Vordingborg Kommune) 1. Projektets titel Erhvervsmesse 2015 i Køng-Lundby 2. Beløb der søges finansieret af LUP-puljen Hvilket beløb søges fra LUP-puljen: ca. 32.000 kr. Hvor

Læs mere

erhvervsilkeborg - Opfølgning på samarbejdsaftale 2011 pr. 15. november 2011

erhvervsilkeborg - Opfølgning på samarbejdsaftale 2011 pr. 15. november 2011 erhvervsilkeborg - Opfølgning på samarbejdsaftale 2011 pr. 15. november 2011 TV/PF 15.11. 2011 Silkeborg Welcome UDDANNELSE & KOMPETENCE At lette virksomhedernes modtagelse og integration af udenlandsk

Læs mere

Kortlægning af PS-mediers brug af internettet som platform for publikation af nyheder

Kortlægning af PS-mediers brug af internettet som platform for publikation af nyheder Kortlægning af PS-mediers brug af internettet som platform for publikation af nyheder Af journalistisk lektor Filip Wallberg Center for Journalistik, Syddansk Universitet Odense, marts 213 1 af 5 Forord

Læs mere

Kultursamarbejdet har fået 2 nye medlemmer i 2012: Orkester Midtvest og Struer Musikskole.

Kultursamarbejdet har fået 2 nye medlemmer i 2012: Orkester Midtvest og Struer Musikskole. Årsberetning 2012 Årsberetning for 2012 1 Kultursamarbejdets medlemmer er pt. Lemvig Kommune, Struer Kommune, Holstebro Kommune, Herning Kommune, Ikast-Brande Kommune, Ringkøbing-Skjern Kommune og 59 kulturinstitutioner,

Læs mere

Observatørrapport. Løbsnavn: Nordkystløbet. Dato: 22. juni 2014 DAF-observatør: Torben Bille

Observatørrapport. Løbsnavn: Nordkystløbet. Dato: 22. juni 2014 DAF-observatør: Torben Bille Observatørrapport Løbsnavn: Nordkystløbet Dato: 22. juni 2014 DAF-observatør: Torben Bille 1 Indledning I dag står foreninger bag de fleste motionsløb i Danmark, og sådan skal det selvfølgelig blive ved

Læs mere

Få værdi ud af Folkemødet 2015 gennem den rigtige debat med de afgørende stakeholdere.

Få værdi ud af Folkemødet 2015 gennem den rigtige debat med de afgørende stakeholdere. Få værdi ud af Folkemødet 2015 gennem den rigtige debat med de afgørende stakeholdere. ALLINGE OPEN 2 3 ALLINGE OPEN DEN VÆRDISKABENDE DEBAT MED ET KVALIFICERET SET-UP I RYGGEN HÆVER VI BARREN FOR DET

Læs mere

Årsberetning for Samværs- og Aktivitetsstedet Hjorten 2014 2015

Årsberetning for Samværs- og Aktivitetsstedet Hjorten 2014 2015 Årsberetning for Samværs- og Aktivitetsstedet Hjorten 2014 2015 Mål for 2014 Evaluering af mål A: Arbejde med den narrative metode og brugen af FIT Da erfaringerne fra 2013 med den narrative metode og

Læs mere

ANSØGNING OM TILSKUD TIL UDVIKLINGSPROJEKTER INDEN FOR REGIONAL UDVIKLING OG VÆKSTFORUM

ANSØGNING OM TILSKUD TIL UDVIKLINGSPROJEKTER INDEN FOR REGIONAL UDVIKLING OG VÆKSTFORUM ANSØGNING OM TILSKUD TIL UDVIKLINGSPROJEKTER INDEN FOR REGIONAL UDVIKLING OG VÆKSTFORUM Skemaet udfyldes elektronisk og indsendes på mail:tilskud@regionsjaelland.dk Det er vigtigt, at alle felter er besvaret

Læs mere

STADEHOLDER PÅ FOLKEMØDET 2014 VILKÅR OG BETINGELSER

STADEHOLDER PÅ FOLKEMØDET 2014 VILKÅR OG BETINGELSER STADEHOLDER PÅ FOLKEMØDET 2014 VILKÅR OG BETINGELSER Denne vejledning henvender sig til arrangører, der lejer et kommunalt ejet event-areal (omtalt som stadeholdere) i Allinge under Folkemødet 2014. Som

Læs mere

Københavns Kommune Kultur- og Fritidsforvaltningen Rådhuset, Rådhuspladsen 1 1550 København V. København, 9. april 2015

Københavns Kommune Kultur- og Fritidsforvaltningen Rådhuset, Rådhuspladsen 1 1550 København V. København, 9. april 2015 Københavns Kommune Kultur- og Fritidsforvaltningen Rådhuset, Rådhuspladsen 1 1550 København V København, 9. april 2015 Ansøgning om underskudsdækning vedrørende Historiske Dage 2015 Den Selvejende Institution

Læs mere

Årsberetning og Regnskab 2010

Årsberetning og Regnskab 2010 Årsberetning og Regnskab 2010 1 Det er Kultursamarbejdets vision, at synliggøre Midt- og Vestjylland og dets kulturliv. Det er Kultursamarbejdets overordnede formål at bidrage til områdets strategiske

Læs mere

COMPUTERSHARE E-SURVEY. Generalforsamling: hvad er præcedens?

COMPUTERSHARE E-SURVEY. Generalforsamling: hvad er præcedens? COMPUTERSHARE E-SURVEY Generalforsamling: hvad er præcedens? - idéer til at øge generalforsamlingsafkastet i 2012 Indhold Forord 02 Hvem deltager i planlægningen? 03 Tidspunkt for generalforsamlingen 04

Læs mere

Indhold. Evalueringsrapport. Dansk deltagelse på Classical:NEXT 21. 23. maj 2015. Sammenfatning

Indhold. Evalueringsrapport. Dansk deltagelse på Classical:NEXT 21. 23. maj 2015. Sammenfatning 17. juni 2015 Evalueringsrapport Dansk deltagelse på Classical:NEXT 21. 23. maj 2015 Indhold Sammenfatning 1. Indledning og baggrund 1.1 Om dansk deltagelse på Classical:NEXT 1.2 Organisering af den danske

Læs mere

BIT-House. Et kulturelt og erhvervsfagligt IT-tiltag i Ballerup

BIT-House. Et kulturelt og erhvervsfagligt IT-tiltag i Ballerup BIT-House Et kulturelt og erhvervsfagligt IT-tiltag i Ballerup Morten Bøgebjerg motb@r-m.com Disposition 1 2 3 4 5 Konceptet for Datamuseet & BIT-House Ballerup nu og i fremtiden En del af kommunens planer

Læs mere

International Inner Wheel Convention

International Inner Wheel Convention Invitation til SPONSORERING & UDSTILLING International Inner Wheel Convention 7-9 maj 2015 København, Danmark Velkommen til København! Invitation 16. International Inner Wheel Convention i København 2015

Læs mere

PARALLELOPDRAG HELHEDSPLAN FOLKEMØDET & ALLINGE FOR PROCES- OG PROJEKTBESKRIVELSE 19. JANUAR 2015 BLUE BAKERY ARKITEKTKONKURRENCERDK CO-CREATIVE

PARALLELOPDRAG HELHEDSPLAN FOLKEMØDET & ALLINGE FOR PROCES- OG PROJEKTBESKRIVELSE 19. JANUAR 2015 BLUE BAKERY ARKITEKTKONKURRENCERDK CO-CREATIVE PARALLELOPDRAG HELHEDSPLAN FOR FOLKEMØDET & ALLINGE PROCES OG PROJEKTBESKRIVELSE 19. JANUAR 2015 BLUE BAKERY ARKITEKTKONKURRENCERDK COCREATIVE HELHEDSPLAN FOR FOLKEMØDET & ALLINGE Proces og projektbeskrivelse

Læs mere

Skabelon til projektbeskrivelse

Skabelon til projektbeskrivelse Skabelon til projektbeskrivelse 1. Projektets titel: Livsstilsintervention med Løsninger for Livet 2. Baggrund: Beskriv baggrunden for at der er taget initiativ til projektet, samt hvilken viden projektet

Læs mere

Formidlingsstrategi, version 1

Formidlingsstrategi, version 1 Nordplus Adult development project, August 2009 June 2011 NOVA Nordic Tools for Learning Validation HJV / 04.03.2011 Formidlingsstrategi, version 1 I. Overblik formidlingsstrategi 1. Mål at gøre opmærksom

Læs mere

Sponsorater og branding

Sponsorater og branding Branding og Sponsorater Vi tilbyder mange muligheder for branding og sponsorater, så kontakt os gerne så sætter vi den helt rigtige pakke sammen til jer således I sikrer jer en perfekt profilering både

Læs mere

Drømmen Made in Denmark

Drømmen Made in Denmark Drømmen Made in Denmark En drøm eller en mulighed? Jeg mener det er en drøm af en mulighed Citat, Lars Larsen. Informationsmøde d. 27. november 2012. Visionen præsenteres for lokale, regionale og nationale

Læs mere

Indsendelse #2444 Roskilde Kommune

Indsendelse #2444 Roskilde Kommune Indsendelse #2444 Roskilde Kommune http://roskilde.dk/node/80978/submission/2444 Side 1 af 4 Information om indsendelse Formular: Ansøgning til Start- og Udviklingspuljen Indsendt af Anonym (ikke bekræftet)

Læs mere

Sekretariatsledelsen. Tirsdag 10. februar 2015. Morsø Kommune Holgersgade 2 7900 Nykøbing Mors

Sekretariatsledelsen. Tirsdag 10. februar 2015. Morsø Kommune Holgersgade 2 7900 Nykøbing Mors Sekretariatsledelsen Tirsdag 10. februar 2015 Morsø Kommune Holgersgade 2 7900 Nykøbing Mors 1 Dagsorden 1. Godkendelse af dagsordenen 2. Opsamling fra seneste møder: bestyrelsen og erhvervsforum 23.1

Læs mere

Årsberetning og regnskab 2009

Årsberetning og regnskab 2009 Årsberetning og regnskab 2009 Kultursamarbejdet festivalåret 2009. 1 Kultursamarbejdets vision er at synliggøre Midt- og Vestjylland og dets kulturliv. Det er Kultursamarbejdets overordnede formål at bidrage

Læs mere

I den kommende sæson spiller Michael Maze og Finn Tugwell i den danske elitedivision, og der kommer meget mere TV dækning.

I den kommende sæson spiller Michael Maze og Finn Tugwell i den danske elitedivision, og der kommer meget mere TV dækning. Bliv en del af succesen Støt Hillerød G.I. Bordtennis koncept www.hgibordtennis.dk Velkommen til Hillerød G.I. Bordtennis I den kommende sæson spiller Michael Maze og Finn Tugwell i den danske elitedivision,

Læs mere

Intern kommunikation i Faxe Kommune - et oplæg til dialog Indhold: Kommunikation & Kvalitet, august 2009

Intern kommunikation i Faxe Kommune - et oplæg til dialog Indhold: Kommunikation & Kvalitet, august 2009 Intern kommunikation i Faxe Kommune - et oplæg til dialog Indhold: Udgangspunkt og definition Status og udfordringer Løsning og fremtid Åbne spørgsmål Kommunikation & Kvalitet, august 2009 Del 1: Udgangspunkt

Læs mere

ROYAL GOLF ERHVERV Informationsfolder

ROYAL GOLF ERHVERV Informationsfolder ROYAL GOLF ERHVERV Informationsfolder Formål Med et godt drive kommer resultaterne Golfbanen udmærker sig som et sted, hvor relationer skabes, og der kan opbygges netværk og laves forretninger. Mange erhvervsledere

Læs mere

Skanderborg Vandski Klub Arrangementer & Sponsorater

Skanderborg Vandski Klub Arrangementer & Sponsorater Skanderborg Vandski Klub Arrangementer & Sponsorater Skanderborg Vandski Klub Alpinavej 13 Stilling - 8660 Skanderborg Tlf. 86 57 17 95 Email: ski@vandski-skvk.dk Hjemmeside: www.skvk.dk Indhold Skanderborg

Læs mere

VERDENS BEDSTE NYHEDER

VERDENS BEDSTE NYHEDER Idekatalog for VERDENS BEDSTE NYHEDER Hjælp os med at give Verdens Bedste Nyheder til danskerne! Verdens Bedste Nyheders formål er at fortælle om de fremskridt, der sker hver dag i udviklingslandene. Derfor

Læs mere

ÅRHUS KOMMUNE - Borgmesterens Afdeling Den Økonomiske Forvaltning - Rådhuset - 8100 Århus C

ÅRHUS KOMMUNE - Borgmesterens Afdeling Den Økonomiske Forvaltning - Rådhuset - 8100 Århus C ÅRHUS KOMMUNE - Borgmesterens Afdeling Den Økonomiske Forvaltning - Rådhuset - 8100 Århus C Til Århus Byråd Den 10. juni 2004 via Magistraten Tlf. nr.: 89 40 22 05 Jour. nr.: M0/2004/01784 Ref.: ac/- Fastlæggelse

Læs mere

Hvad mener du om din nye smartphone? - resultater fra spørgeskemaundersøgelse 1

Hvad mener du om din nye smartphone? - resultater fra spørgeskemaundersøgelse 1 Hvad mener du om din nye smartphone? - resultater fra spørgeskemaundersøgelse 1 To til fire uger efter at deltagende landmænd havde fået udleveret en smartphone 15 fik en android og 5 en Windows mobil

Læs mere

Møde i Aalborg HK s bestyrelse tirsdag d. 16. august 2011 kl. 19.00 i Idrætshallens cafeteria

Møde i Aalborg HK s bestyrelse tirsdag d. 16. august 2011 kl. 19.00 i Idrætshallens cafeteria Møde i Aalborg HK s bestyrelse tirsdag d. 16. august 2011 kl. 19.00 i Idrætshallens cafeteria Dagsorden: 1) Godkendelse af referat 1.1 Er godkendt og lagt på nettet 2) Indlæg fra bestyrelsesmedlemmerne

Læs mere

Kommunikationsplanen er opdelt i forhold til de kanaler, som nyheder, status og andre informationer spredes på.

Kommunikationsplanen er opdelt i forhold til de kanaler, som nyheder, status og andre informationer spredes på. Kommunikationsplan for projekt Viden og Innovation i SMV ere via Studerende (VIIS) vers. 2 (jan. 2013) Introduktion Kommunikationsplanen er opdelt i forhold til de kanaler, som nyheder, status og andre

Læs mere

Bevilling til Internet Week Denmark 2015, 2016 og 2017

Bevilling til Internet Week Denmark 2015, 2016 og 2017 Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling Dato 6. august 2014 2015, 2016 og 2017 1. Resume Internet Week Denmark er en festival for hele Danmark med centrum i Aarhus og den

Læs mere

Crossmedia Øvelse 4 d. 11/2 2013

Crossmedia Øvelse 4 d. 11/2 2013 Crossmedia Øvelse 4 d. 11/2 2013 Gruppe 7: Melissa, Line, Terese, Anita og (Sofie). Spørgsmål ud fra teksterne af Jenkins, Mossberg og Fuchs: Danmarksindsamlingen (Byg videre på jeres tidligere observationer

Læs mere

KLIKOVANDs kommunikationsstrategi. forberedt på skybrud

KLIKOVANDs kommunikationsstrategi. forberedt på skybrud s kommunikationsstrategi forberedt på skybrud Januar2014 Indhold Hvad går KLIKOVAND ud på?... 3 Målsætninger for kommunikationen... 3 Hvad vil vi sige?... 4 Hvem vil vi sige det til? (Målgrupperne)...

Læs mere

Frivilligt, socialt arbejde - i arbejdstiden!

Frivilligt, socialt arbejde - i arbejdstiden! idéer for livet Frivilligt, socialt arbejde - i arbejdstiden! 38 Idéer for livet Ambassadører ved IFL jubilæumsarrangement i sept. 2008. Evaluering af Skandia Idéer for livet Ambassadører 2008 Denne rapport

Læs mere

Guide -Skab synlighed om jeres arrangement FØR ARRANGEMENTET

Guide -Skab synlighed om jeres arrangement FØR ARRANGEMENTET Guide -Skab synlighed om jeres arrangement Skal I have stablet et arrangement på benene og vil I gerne have nogle tips til, hvordan I kan nå ud til andre end jeres eksisterende medlemmer? Så tjek nedenstående

Læs mere

Øresundsfestival 2014

Øresundsfestival 2014 Øresundsfestival 2014 Øresundsfestival er blevet en succespå bare to år. I 2013 spillede 65 artister på 7 scener i løbet af to dage. Vi har skabt et netværk som allerede består af 10 spillesteder og 4

Læs mere

Årsberetning og regnskab 2008

Årsberetning og regnskab 2008 Årsberetning og regnskab 2008 Kultursamarbejdet år 2 1 Kultursamarbejdets vision er at synliggøre Midt- og Vestjylland og dets kulturliv. Det er Kultursamarbejdets overordnede formål at bidrage til områdets

Læs mere

Koncept for decentral formidlingsstruktur i Nationalpark Skjern Å. Oktober 2010

Koncept for decentral formidlingsstruktur i Nationalpark Skjern Å. Oktober 2010 Koncept for decentral formidlingsstruktur i Nationalpark Skjern Å Oktober 2010 Kort om konceptet Borgerinddragelse og lokal forankring har været centrale elementer i det hidtidige arbejde med Nationalpark

Læs mere

Sail Training International Tall Ships Race 2007. STI Tall Ships Race 2007 i Århus. Budget: Udgifter STI

Sail Training International Tall Ships Race 2007. STI Tall Ships Race 2007 i Århus. Budget: Udgifter STI Sail Training International Tall Ships Race 2007. STI Tall Ships Race 2007 i Århus. Budget: Udgifter STI 1.november 2003: 25.000,- euro Restbeløb betales efterfølgende med sidste rate 1.februar 2007: 75.000,-

Læs mere

Destination Bornholm Event tracking Bornholms Kulturuge September 2014. Slide 1

Destination Bornholm Event tracking Bornholms Kulturuge September 2014. Slide 1 Destination Bornholm Event tracking Bornholms Kulturuge September 2014 Slide 1 Indhold 1 Introduktion Baggrund Metode 2 Sammenfatning 3 Evaluering af Kulturugen 4 Profil af rejsende til Bornholm Slide

Læs mere

TRAFIKHJULET TEST DIN VIDEN OG VIND!

TRAFIKHJULET TEST DIN VIDEN OG VIND! Placering af telt: Kæmpestranden mellem J14 Alle arrangementer er åbne og kræver ikke tilmelding Torsdag 11.juni 15.00-16.00 TRAFIKHJULET TEST DIN VIDEN OG VIND! Hvor meget ved danskerne egentlig om trafiksikkerhed?

Læs mere

BYRÅDSSEKRETARIAT OG UDVIKLING

BYRÅDSSEKRETARIAT OG UDVIKLING BYRÅDSSEKRETARIAT OG UDVIKLING Helhedsorienteret erhvervsservice 1 Indhold Kære virksomhed 3 De fem servicemål: 1. Udvidet åbningstid og svar inden for 24 timer 4 2. Tovholder inden for fem hverdage 5

Læs mere

Gode råd, når der skal ansøges om økonomisk støtte fra kommuner og fonde

Gode råd, når der skal ansøges om økonomisk støtte fra kommuner og fonde Gode råd, når der skal ansøges om økonomisk støtte fra kommuner og fonde Denne vejledning er udarbejdet på baggrund af de erfaringer, der blev gjort i forbindelse med hjemsøgning af midler til nyt klubhus

Læs mere

Referat fra møde i Grønt Dialogforum 060910, Landemærket, Rønne.

Referat fra møde i Grønt Dialogforum 060910, Landemærket, Rønne. TEKNIK & MILJØ Skovløkken 4 Tejn 3770 Allinge Tlf.: 56 92 00 00 Fax: 56 92 58 16 Grønt Dialogforums medlemmer E-mail: TeknikogMiljoe@brk.dk CVR: 26-69-63-48 www.brk.dk 17. september 2010 Referat fra møde

Læs mere

Nyhedsbrev Oktober 2014

Nyhedsbrev Oktober 2014 Nyhedsbrev Oktober 2014 Kære medlemmer og læsere af Landsforeningens nyhedsbrev Dette er vores tredje nyhedsbrev i år. Siden sidst har der været sommerferie, og i dette kvartal har satspuljeprojektet haft

Læs mere

Kommunikationshandlingsplan for Plan og Koncept Analysefasen maj-august 2010

Kommunikationshandlingsplan for Plan og Koncept Analysefasen maj-august 2010 Cykelpendlerruter i hovedstadsområdet Kommunikationshandlingsplan for Plan og Koncept Analysefasen maj-august 2010 10-06-2010/NIHE Oversigt Medio juni Åbning af hjemmesiden med fokus på Albertslundruten

Læs mere

KOMMUNIKATIONSSTRATEGI FOR KRONBORG KNIGHTS

KOMMUNIKATIONSSTRATEGI FOR KRONBORG KNIGHTS 1. Erfaringer Hvad har klubben gjort indenfor kommunikation? Hvad har erfaringerne været? List i punktform. Nyhedsbrev Hjemmeside Facebook Helsingør Dagblad Twitter liveopdatering fra kampe ligger på hjemmesiden

Læs mere

Idéoplæg Vækstprojekt Marin naturpark Lillebælt

Idéoplæg Vækstprojekt Marin naturpark Lillebælt Natur- og Miljøafdelingen Middelfart Kommune Østergade 21 5580 Nørre Aaby www.middelfart.dk Telefon +45 8888 5500 Direkte +45 8888 4923 Fax +45 8888 5501 Dato: 30. marts 2011 Sagsnr.: 201003505-4 Anni.Berndsen@middelfart.dk

Læs mere

CykelSportMessen. Brochure 2015. Cykler - Udstyr - Rejser - Træning. Bliv udstiller på Skandinaviens største cykel- og triatlonmesse

CykelSportMessen. Brochure 2015. Cykler - Udstyr - Rejser - Træning. Bliv udstiller på Skandinaviens største cykel- og triatlonmesse Cykler - Udstyr - Rejser - Træning Brochure 2015 Bliv udstiller på Skandinaviens største cykel- og triatlonmesse Vest: 24. og 25. oktober Arena Midt Kjellerup Øst: 7. og 8. november Roskilde Kongrescenter

Læs mere

1. Hvad skal Naturvejlederforeningen kommunikere? (hvilke budskaber) 25. marts 2014

1. Hvad skal Naturvejlederforeningen kommunikere? (hvilke budskaber) 25. marts 2014 25. marts 2014 Kommunikationsplan for Naturvejlederforeningen - udkast Forslag til konkrete tiltag, der kan sættes i værk for at føre kommunikationsstrategien ud i livet. Nedenstående tiltag skal løbende

Læs mere

ANSØGNING OM TILSKUD TIL UDVIKLINGSPROJEKTER INDEN FOR REGIONAL UDVIKLING OG VÆKSTFORUM

ANSØGNING OM TILSKUD TIL UDVIKLINGSPROJEKTER INDEN FOR REGIONAL UDVIKLING OG VÆKSTFORUM ANSØGNING OM TILSKUD TIL UDVIKLINGSPROJEKTER INDEN FOR REGIONAL UDVIKLING OG VÆKSTFORUM Skemaet udfyldes elektronisk og indsendes på mail:tilskud@regionsjaelland.dk Det er vigtigt, at alle felter er besvaret

Læs mere

Ørestadens arkitektur

Ørestadens arkitektur Ørestadens arkitektur Oplev den nye bydel Kom og oplev den nye Ørestad med masser af sport- og fritidsoplevelser 1 mnb tryksag.indd 1 28-11-2011 15:32:19 om Ørestad blev fremlagt. Det var fra starten tanken,

Læs mere

Ansøgningsskema Kultur- og Fritidsudvalget

Ansøgningsskema Kultur- og Fritidsudvalget Frederikshavn Kommune Center for Kultur- og Fritid Rådhus Allé 100 9900 Frederikshavn evao@frederikshavn.dk Ansøger: SF FILMPRODUCTION, Halfdansgade 10, 2300 København S. Kontaktperson: Mie Andreasen CVR-nr.

Læs mere

ACCELERATIONSFORLØB FOR IVÆRKSÆTTERE PÅ ERHVERVSUDDANNELSERNE I ROSKILDE. - Projektforslag til regional udviklingspulje

ACCELERATIONSFORLØB FOR IVÆRKSÆTTERE PÅ ERHVERVSUDDANNELSERNE I ROSKILDE. - Projektforslag til regional udviklingspulje ACCELERATIONSFORLØB FOR IVÆRKSÆTTERE PÅ ERHVERVSUDDANNELSERNE I ROSKILDE - Projektforslag til regional udviklingspulje INDHOLD BAGGRUND... 2 FORMÅL... 2 PLATFORM... 2 INDHOLD... 4 TIDSPLAN... 5 BUDGET

Læs mere

Referat fra generalforsamling i Frederikssund Landsbyråd mandag den 27.10.2014 i Skuldelev Hallen

Referat fra generalforsamling i Frederikssund Landsbyråd mandag den 27.10.2014 i Skuldelev Hallen Referat fra generalforsamling i Frederikssund Landsbyråd mandag den 27.10.2014 i Skuldelev Hallen 31.10.14 Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Formandens beretning 3. Forelæggelse af revideret regnskab 4.

Læs mere

Evaluering af One Stop Erhvervsservice

Evaluering af One Stop Erhvervsservice Bilag 1 Evaluering af One Stop Erhvervsservice Indholdsfortegnelse 1 Etablering af én indgang for virksomheder virksomhedsservice 1 Tilfredshedsmålinger 2 On-line-målinger 3 Skrivekursus 3 Professional

Læs mere

Lokalafdeling Skive Viborg & Omegn. Ansøgning

Lokalafdeling Skive Viborg & Omegn. Ansøgning Ansøgning Industriens uddannelser Fremtidens uddannelser Ansøgning på vegne af DS Håndværk og Industri Skive-Viborg & Omegn: Kasserer Jørgen Jacobsen, Vestermarken 25, Vester Jølby, 7950 Erslev. Tlf: 2363

Læs mere

- 3 JUNI 2015. Ansøgning om støtte til kulturelle formål og fra Lokalpuljen. www.dansk-svenskfond.dk

- 3 JUNI 2015. Ansøgning om støtte til kulturelle formål og fra Lokalpuljen. www.dansk-svenskfond.dk Bornholms Regionskommune Ullasvej 17, 2. sal 3700 Rønne skf@brk.dk Sendes til kommunen Skole, Kultur og Fritid Ullasvej 17, 2. sal 3700 Rønne Forbeholdt kommunen Modtaget dato Bornholm* Regionskommune

Læs mere

Ansøgt beløb: 100.000 dkk, som skal anvendes i perioden 1. januar 2015 31. juli 2016.

Ansøgt beløb: 100.000 dkk, som skal anvendes i perioden 1. januar 2015 31. juli 2016. 28. august 2014 Til Kultur og fritidsudvalget i Københavns kommune Emne: Ansøgning om medfinansiering til Øresundsregionalt projekt - KULTURPAS ØRESUND - om publikumsudvikling under EU støtteprogrammet

Læs mere

Drejebog til efterskoler der Cykler mod Sult

Drejebog til efterskoler der Cykler mod Sult Drejebog til efterskoler der Cykler mod Sult Vi er glade for, at I har valgt at deltage i cykelsponsorløbet Vi Cykler mod Sult. I denne drejebog finder I idéer til, hvordan I forbereder, arrangerer og

Læs mere

Referat af Regionsbestyrelsesmøde 23. marts 2015 kl. 13.00-17.30 i lokale 3 på Holmbladsgade 70, 2300 København S

Referat af Regionsbestyrelsesmøde 23. marts 2015 kl. 13.00-17.30 i lokale 3 på Holmbladsgade 70, 2300 København S Referat af Regionsbestyrelsesmøde 23. marts 2015 kl. 13.00-17.30 i lokale 3 på Holmbladsgade 70, 2300 København S Indhold Referat af Regionsbestyrelsesmøde... 1 1. Velkommen v. Tine Nielsen (5 min)...

Læs mere

Case: Messearrangør Sund Livstil

Case: Messearrangør Sund Livstil Case: Messearrangør Sund Livstil Opsummering Livstils messen er en årlig event. Arrangøren har altid udført markedsføring gennem print og TV, samt mail, men målgruppen fanges ikke længere gennem traditionelle

Læs mere

Inspirationsaften 2013 Erhverv og vækst i Lejre Kommune. Onsdag den 2. oktober 2013

Inspirationsaften 2013 Erhverv og vækst i Lejre Kommune. Onsdag den 2. oktober 2013 Inspirationsaften 2013 Erhverv og vækst i Lejre Kommune Onsdag den 2. oktober 2013 Program 17.00-17.15 Vision for vækst og erhverv i Lejre her er strategien hvor skal vi hen v. borgmester Mette Touborg

Læs mere

ErhvervsKvindeNyt Herning Januar 2013

ErhvervsKvindeNyt Herning Januar 2013 ErhvervsKvindeNyt Herning Januar 2013 ErhvervsKvinder Herning er kommet godt fra start i dette nye år. Hvad kan lokke friske og aktive kvinder ud i sne, frost, kulde og... fra en håndboldkamp? - Det kunne

Læs mere

Team Odsherred og VisitOdsherred.dk præsenterer her markedsføringsplan for sæson 2016

Team Odsherred og VisitOdsherred.dk præsenterer her markedsføringsplan for sæson 2016 Team Odsherred og VisitOdsherred.dk præsenterer her markedsføringsplan for sæson 2016 Vi i Team Odsherred arbejder med markedsføringsprojekter, med fokus på hele Odsherred. Hvilke projekter, der sættes

Læs mere

Vi valgte at have overskriften Frivillige gør en forskel for dagen.

Vi valgte at have overskriften Frivillige gør en forskel for dagen. Formandsberetning til generalforsamlingen i Frivilligcenter & Selvhjælp den 18. marts 2014. Det har været et rigtigt spændende år i Frivilligcenter & Selvhjælp, som jeg kan aflægge beretning for. Jeg vil

Læs mere

Nyrernes Dag inspirationskatalog. Indhold

Nyrernes Dag inspirationskatalog. Indhold Nyrernes Dag inspirationskatalog Nyrernes Dag er en fast tradition i Nyreforeningen. Siden starten i 2006 har dagen udviklet sig og markeres i dag på forskellig vis rundt om i landet. Dette katalog er

Læs mere

Kommunikationsstrategi for INTERSKOLEN

Kommunikationsstrategi for INTERSKOLEN Kommunikationsstrategi for Kommunikationsstrategien beskriver, hvordan vi kommunikerer ud fra hvilke principper og med hvilke mål. Kommunikationsstrategien er et redskab, der skal medvirke til at udvikle

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde den 26. oktober 2012

Referat fra bestyrelsesmøde den 26. oktober 2012 Referat fra bestyrelsesmøde den 26. oktober 2012 Deltagere: Fraværende med afbud: Jeppe Kofod Lars Goldschmidt Kirsa Ahlebæk Henrik Pedersen Nils Pedersen Michael Dam Steen Colberg Jensen Christian Jeppesen

Læs mere

FAKTA OM MØDEMARKEDET I DANMARK. Mødemarkedets betydning for dansk økonomi, viden, vækst og beskæftigelse

FAKTA OM MØDEMARKEDET I DANMARK. Mødemarkedets betydning for dansk økonomi, viden, vækst og beskæftigelse FAKTA OM MØDEMARKEDET I DANMARK Mødemarkedets betydning for dansk økonomi, viden, vækst og beskæftigelse FORORD Møder er noget vi alle går til. På vores arbejdsplads, i den lokale idrætsforening og på

Læs mere

Jeg vil derfor også sige mange tak for opbakningen til denne konference med temaet Visioner for vandkanten.

Jeg vil derfor også sige mange tak for opbakningen til denne konference med temaet Visioner for vandkanten. Det talte ord gælder [Åbningstale: Visioner for vandkanten] Først og fremmest vil jeg gerne sige tak til KU og VisitDenmark for, at vi i samarbejde har fået stablet denne konference på benene. Det er en

Læs mere

Ældre Sagens Formandsundersøgelse 2011. Sammenfattende præsentation af resultater fra spørgeskemaundersøgelse og fokusgruppeinterview

Ældre Sagens Formandsundersøgelse 2011. Sammenfattende præsentation af resultater fra spørgeskemaundersøgelse og fokusgruppeinterview Ældre Sagens Formandsundersøgelse 2011 Sammenfattende præsentation af resultater fra spørgeskemaundersøgelse og fokusgruppeinterview Formål og metode Formål: At undersøge tilfredsheden med samarbejdet

Læs mere

Kommunikationsplan for Kreativ-Metapol.

Kommunikationsplan for Kreativ-Metapol. Kommunikationsplan for Kreativ-Metapol. Udgangspunkt/baggrund Det overordnede mål med Kreativ Metapol er, at styrke og videreudvikle visionen om Øresundsregionen som et kreativt vækstcenter for et bredt

Læs mere