Lagunen, Hals Strand Camping. Lokalplan og Redegørelse for bæredygtighed

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Lagunen, Hals Strand Camping. Lokalplan 9-6-103 og Redegørelse for bæredygtighed"

Transkript

1 Punkt 11. Lagunen, Hals Strand Camping. Lokalplan og Redegørelse for bæredygtighed (2. forelæggelse) Teknik- og Miljøudvalget indstiller, at byrådet godkender ovennævnte planer endeligt. Kirsten Algren kan ikke godkende ny lokalplan, før ulovlighederne vedr. beplantningsbælter, hegning, sti fra Lagunen til vandet som vest-øst gående, der er til gavn for beboerne og de bagvedliggende sommerhuse samt turisterne er bragt i orden i forhold til lokalplan Udvalget i øvrigt kan ikke anerkende, at der foregår ulovligheder. Ændringer i planen / planerne I forhold til det godkendte forslag (juni 2013), er der kun foretaget redaktionelle justeringer. Øvrige ændringer Lokalplanens Bilag 3 udlejningstilladelse nuværende status, er opdateret i forhold til den nyeste udlejningstilladelse til campingpladsen. Bilag 3 er et øjebliksbillede, der kan ændre sig over tid, hvis der søges om en ny udlejningstilladelse. Forudsætningen for at udstede en udlejningstilladelse er, at den er i overensstemmelse med den gældende lokalplan. Der har i forlængelse af lokalplanens offentlige høring været en dialog mellem Campingrådet, campingpladsen og kommunen omkring diverse forhold om beplantning, hegn, oprydning, stiforbindelse og en revideret udlejningstilladelse. Det har resulteret i, at der er ændret på nogle af de forhold, der har været kritikpunkter gennem lang tid, og som også er med i nogle af indsigelserne. Magistraten anbefaler indstillingen. Sagsbeskrivelse 1. forelæggelse Byrådets møde den 24. juni 2013 (punkt 3). Forslagene har været offentliggjort i perioden fra den 3. juli til den 11. september Formål Lokalplanen er udarbejdet med det formål at sikre et entydigt plangrundlag og administrationspraksis for Lagunen, Hals Strand Camping. Området har tidligere været omfattet af to lokalplaner fra henholdsvis 1982 og 2000, som indeholdt forskellig administrationspraksis for forskellige dele af

2 campingpladsen, hvilket har været vanskeligt at administrere. Dette er bl.a. kommet til udtryk gennem en række vanskelige sager og en problematisk kommunikation i den forbindelse. Med en entydig lokalplan som grundlag er både campingpladsen og de omkringboende sikret et entydigt grundlag for den fremtidige udvikling af lokalplanens område. Lokalplanen giver ikke mulighed for nye større byggerier og aktiviteter, der ikke kunne opføres med de hidtidige lokalplaner. Campingpladsen kommer således ikke til at råde over et større fysisk areal end tidligere, ligesom pladsen heller ikke udvides i forhold til antallet af campingenheder. Fokus har været at definere anvendelsesmulighederne for de enkelte delområder af campingpladsen samt campingpladsens afgrænsning mod de omkringliggende arealer, da det er her risikoen for såvel visuelle som støjmæssige gener er størst. Endvidere sikrer lokalplanen, at der er sammenhæng mellem lokalplanens bestemmelser og de vilkår, der er fastsat i henholdsvis campingpladsens udlejningstilladelse og campingreglementet. MV Miljøvurdering af planer og programmer Kommunen har ikke modtaget bemærkninger til sin afgørelse om, at der ikke gennemføres en miljøvurdering. Aalborg Kommunes Bæredygtighedsstrategi og Klimastrategi Lokalplanen er vurderet i forhold til de mål, der er opstillet i Aalborg Kommunes Bæredygtighedsstrategi og Klimastrategi. Følgende mål understøttes af lokalplanen: Regnvand håndteres lokalt Der er minimal befæstelse Der er mulighed for solceller og solfanger Biodiversiteten fastholdes eller øges Der er ikke mulighed for byggeri under kote 2,5. Kommuneplanen Lokalplanen er i overensstemmelse med kommuneplanens bestemmelser for området. Lokalplan 7.05 og 7.23 Området er omfattet af lokalplan 7.05 og Disse planer angiver forskelligt administrationsgrundlag for campingpladsens areal. Lokalplan 7.05 ophæves i sin helhed og lokalplan 7.23 ophæves delvist og erstattes således af lokalplan Økonomi Gennemførelsen af lokalplanen skønnes ikke at medføre direkte udgifter for kommunen. Indsigelser, bemærkninger og øvrige ændringer Der er modtaget følgende henvendelser:

3 1. Hals Strand Camping, Lagunen 8, 9370 Hals 2. Hals Strand Camping, Lagunen 8, 9370 Hals 3. Hals Strand Camping, Lagunen 8, 9370 Hals 4. Grundejerforeningen Lyngø, Peter J. Petersen, Plateauet 86, 9000 Aalborg 5. Kirsten Lind og Peter Broberg Andersen, Lindeparken 58, 9370 Hals 6. Torndal Lodsejerforening, Bente Søvind Walsted 7. Kurt Poulsen, Hedelunden 21, 9370 Hals (med underskrift fra 10 naboer/borgere) 8. Forsyningsvirksomhederne, Stigsborg Brygge 5, 9400 Nørresundby 9. Margit og John Andersen, Toftemarksvej 2, 9230 Svenstrup J 10. Hals Strand Camping, Lagunen 8, 9370 Hals. Henvendelserne er behandlet i rækkefølge nedenfor. 1. Indsigelse fra Hals Strand Camping vedrørende beplantning i område E. Stiller spørgsmålstegn ved formålet om beplantning i område E op til naboen mod vest. Der er allerede krav om 3 meter beplantningsbælte ved afgrænsningen af område C1. Alternativt kan der stilles krav om 5 meter her i stedet for de 3 meter, og så ingen beplantningsbælte mod naboen. Begge beplantningsbælter fastholdes i planen. Det generelle princip i planen er 5 meter beplantningsbælte de steder, hvor der er sommerhuse og helårsbeboelse 3 meter øvrige steder. De 5 meter fastholdes således på den strækning, hvor parkeringsarealet grænser op til matrikel 38ek. De 3 meter fastholdes i afgrænsningen mellem delområde C1 og E, da der skal være et grønt bælte til de arealer, hvor der er mulighed for campingformål campering/hytter. 2. Indsigelse fra Hals Strand Camping vedrørende hegn mod naboer i område B1 Da område B1 ikke er til campering, foreslås hegnet mod naboerne nedtaget straks. Beplantningen i 5 meters bredde kan ikke etableres, da reception og lagerbygning står ca. 3,5 meter fra skel. Nedtagning af hegnet har været et ønske/krav fra naboerne. Svar: Taget til efterretning. Lokalplanen stiller ikke krav om, at der skal etableres hegn det er blot en mulighed. Kravet om beplantningsbælte fastholdes, da det vil være gældende fremadrettet ved nybyggeri eller ændret anvendelse af arealet. Den lovligt eksisterende bebyggelse kan fortsætte som hidtil. 3. Indsigelse fra Hals Strand Camping vedrørende mulighed for udstykning af en del af campingpladsen til sommerhusgrunde. Campingpladsen har i de sidste 8 år og selv i år med en god sommer 150 pladser, som ikke er belagt. Der søges derfor om at ca. 80 pladser, som ligger mod Torndalstrand, kan udstykkes til ca.

4 10 sommerhusgrunde. Infrastrukturen med veje, vand, el, beplantning og kloak er allerede i orden. En udstykning vil betyde et mindre antal pladser til vintercampering, men der vil stadig kunne gives tilladelse til 185 pladser, hvilket er lidt mindre end det nuværende behov. Salget af sommerhusgrunde kan bruges til at realisere lokalplanens muligheder, så der kan tiltrækkes flere turister. Campingrådet er orienteret og har ingen indvendinger i forhold til en udstykning. Lokalplanen fastholder i lighed med de to tidligere lokalplaner områdets anvendelse til campingformål. Et af formålene med lokalplanen har været at sikre, at området blev fastholdt til campingformål med tilhørende aktiviteter. Det har således ikke været et tema, at minimere campingpladsens areal. Ønsket om at udstykke et areal til sommerhusgrunde vil derfor ikke blive taget op i forbindelse med denne lokalplan. Campingpladsen er beliggende i kommuneplanens rammeområde 9.6.7So11. Området er udlagt til sommerhusområde, ligesom det tilstødende område mod syd Torndalstrand er udlagt til sommerhusområde. I forhold til anvendelse vil det således ikke være fremmed for området, at der blev udstykket yderligere 10 sommerhusgrunde. Men det vil kræve en selvstændig sagsbehandling, at få afgjort hvorvidt det er muligt at udstykke nye sommerhusgrunde i området. Her vil det skulle belyses, om det i forhold til lovgivningen er muligt at udstykke sommerhusgrunde, ligesom et evt. projekt vil kræve udarbejdelse af en lokalplan for projektet. 4a. Indsigelse fra Grundejerforeningen Lyngø vedrørende manglende forståelse for behovet for en ny lokalplan. Kan som udgangspunkt ikke acceptere den nye lokalplan. Er ikke begejstrede for gang på gang at skulle forholde sig til afvigelser eller dispensationer fra de gældende lokalplaner 7.05 og 7.23 med udgangspunkt i campingpladsens mange ønsker. Skal nu forholde sig til en ny lokalplan, der giver mulighed for kraftige udvidelser af campingområdet. Svar: Taget til efterretning. I forhold til dispensationsansøgninger er det standard, at der afholdes nabohøring for at sikre naboernes interesser og høre deres holdning til det konkrete ønske. Formålet med lokalplanen er at sikre et entydigt og opdateret plangrundlag, så det i den fremtidige administration af planen kan undgås at komme ud i de mange dispensationsansøgninger og dermed nabohøringer. Lokalplanen giver ikke mulighed for at inddrage yderligere arealer i forhold til de gamle lokalplaner. Det samlede antal campingenheder fastholdes til 450, mens der kan være op til 60 hytter og udlejningsvogne. Andelen af hytter og udlejningsvogne er fastsat jf. bestemmelserne i campingreglementet. 4b. Indsigelse fra Grundejerforeningen Lyngø vedrørende hegning.

5 Området er allerede til plastret med stålhegn. Opsætning af yderligere hegn vil ændre områdets karakter fra et alment tilgængeligt fritidsområde til et område med øget erhvervspræg, med en meget dominerende campingplads. Der kommer nu et massivt lukket område. Det anføres, at lovligt etablerede anlæg kan bibeholdes efter vedtagelse af den nye lokalplan. Der bør naturligvis kun etableres levende hegn. En lokalplan fastsætter rammerne for de fremadrettede muligheder, men medfører ikke handlepligt. Lovligt etablerede anlæg kan således bibeholdes selv om der vedtages en ny lokalplan. Det gælder f.eks. de eksisterende hytter, selv om der fremadrettet ikke kan etableres nye hytter i det område. Lokalplanen fastsætter i 7.1 at hegn skal være levende hegn. Det levende hegn kan suppleres med et trådhegn på indvendig side eller midt i det levende hegn. På sigt skulle det gerne medvirke til at skabe en grønnere og mere naturlig overgang mellem campingpladsen og omgivelserne, så der opnås en sammenhængende grøn struktur i området. I forhold til driften af en campingplads stiller Campingrådet krav vedrørende indhegning og adgangsforholdene til pladsen. Der er således flere hensyn at tage, hvilket har resulteret i kravet om levende hegn med mulighed for supplerende trådhegn. Men da lokalplanen fastsætter det fremadrettede administrationsgrundlag, vil de eksisterende lovligt etablerede hegn kunne bibeholdes indtil der f.eks. sker en ændret anvendelse af et delområde. 4c. Indsigelse fra Grundejerforeningen Lyngø vedrørende udvidelse af areal og antal hytter. Er betænkelige ved at den kraftige udvidelse af hytter og arealer til feriegæster vil øge de støjgener der er i dag især på lørdage i juni, juli og august, hvor der opleves kraftig underholdning på pladsen. Svar: Taget til efterretning. Lokalplanen giver ikke mulighed for at inddrage yderligere arealer til campingformål i forhold til de gamle lokalplaner. Der må således fortsat være maksimalt 450 campingenheder på pladsen. Lokalplanen definerer anvendelsesmulighederne i de forskellige delområder, og forsøger at samle aktivitetsområdet centralt på pladsen længst væk fra sommerhuse og beboelser. Men som en del af et turistområde (turistknudepunkt i kommuneplanen) med camping, restaurant, købmand, sommerhusudlejning, fiskesø mv. vil der være stor aktivitet og dermed også en del støj i området særligt i højsæsonen. I forhold til antallet af hytter giver lokalplanen mulighed for maksimalt 60 hytter og udlejningsvogne. I campingreglementet er det fastsat, at maksimalt 15 % af enhederne anvendes til hytter og udlejningsvogne, hvilket kommunen holder sig indenfor. 4d. Indsigelse fra Grundejerforeningen Lyngø vedrørende stier.

6 Omlægning af den offentlige sti medfører yderligere indhegning. Det nuværende stiforløb har en stigende anvendelse efter den tidligere optimale vejadgang til stranden via Koralvej er afspærret med hegn. Svar: Taget til efterretning. Den omlagte stiforbindelse mellem Lagunen og fællesarealet matr. 38f fastlægges i lokalplanen. Positivt at en sammenhængende stiforbindelse har en stigende anvendelse. I forhold til hegning se besvarelsen på 4b. 4e. Indsigelse fra Grundejerforeningen Lyngø vedrørende parkering. Omlægning af den gennemgående sti og den ønskede yderligere indhegning giver grundlag for bekymring om de fremtidige parkeringsforhold. Især i forbindelse med kræmmermarked om lørdagen. Kan konstatere at alle parkeringspladser incl. området der ønskes indhegnet og incl. den kommunale parkering vest for Strandvejen ikke har den nødvendige kapacitet. Der parkeres i stor udstrækning op langs Hedelunden til gene for sommerhusejerne, og de der skal passere. Det bemærkes, at den af grundejerforeningen etablerede p-zone ikke respekteres. I forhold til parkering er kravet, at der indenfor lokalplanområdet skal sikres det nødvendige antal parkeringspladser til campingpladsens gæster. Dette krav går på det daglige behov, som ikke er ret stort, da de fleste gæster parkerer i forbindelse med campingenhederne. Spidsbelastningerne er i forbindelse med de arrangementer, der afholdes i området ved Lagunen. Der skal søges om tilladelse til arrangementerne, hvor det ud fra det ansøgte vurderes og fastsættes, hvor der skal være parkering og hvor der f.eks. kan opstilles stande til kræmmermarked. Det er en konkret vurdering ved den enkelte ansøgning. Hvis der bliver mindre areal til rådighed til parkering, vil det indgå i vurderingen og have indflydelse på en eventuel tilladelse. Kommunens vejmyndighed og politiet har tidligere været inde og vurdere parkeringen og den trafikale situation i området i forbindelse med disse arrangementer. På den baggrund vil der blive skiltet i forhold til parkering på Strandvejen i sommersæsonen. Endvidere er det vurderet, at indretningen af den offentlige parkeringsplads på Strandvejen er i orden. Vejene i sommerhusområderne er typisk private fællesveje. Problemer i forhold til parkering her og overtrædelse af eventuelle p-zoner vil være en sag for politiet. 5a. Indsigelse fra Kirsten Lind vedrørende supplerende tekst om helårsbeboelse. Lokalplanens formål er blandt andet at fastsætte krav til områdets afgrænsning til omgivelserne, hvilket i flere år netop har været omdrejningspunktet for uoverensstemmelser mellem campingejerne og de omkringboende. Derfor ønskes følgende ændringer (i punkt 5a-5d). Side 5, 4. afsnit linje 7 ønskes tilføjet og to helårsbeboelse mod vest.

7 Side 6, 2. afsnit linje 7 ønskes tilføjet og helårsbeboelserne. Svar: Imødekommet. Begge ønsker er tilføjet i lokalplanen. 5b. Indsigelse fra Kirsten Lind vedrørende detailhandel Side 8 vedr. detailhandel. Mener punktet kan udelades eller omskrives, da der så vidt indsigerne er orienteret findes en tinglyst klausul om at der ikke må etableres købmand, slagter, bager o.lign. Den foreslåede tekst vil let kunne skabe forvirring og fremtidige problemer. Dette gælder også side 13, 3.3, hvor der står der kun må være butik i form af kiosk eller lignende. Der er en tinglyst deklaration fra 1974 som blandt andet omfatter matr. 38b og 38d, som er en del af campingpladsen. I deklarationen står at der ingensinde må opføres købmandsforretning, bagerforretning, slagterforretning eller andre forretninger som i væsentlig grad konkurrerer med den på parcel 38c påtænkt opført virksomhed. Denne virksomhed er den eksisterende købmand i området. Den butik der var åbnet mulighed for i lokalplanen var, som det også fremgik af bestemmelse 3.3, en kiosk eller lignende. Formålet med bestemmelsen har ikke været at skabe konkurrence til den eksisterende købmand. Formålet har været fremadrettet at sikre muligheden, hvis der på sigt skulle være behov for en kiosk eller lignende i området ved Lagunen. Det at muligheden for en kiosk eller lignende er med i lokalplanen ændrer ikke på, at den tinglyste deklaration fortsat er gældende. Så den skal ejerne af de omfattede matrikler fortsat overholde. Endelig kan det nævnes, at der i den tidligere lokalplan 7.23 var mulighed for en lang række anvendelser blandt andet købmand og småbutikker mv.. Denne lokalplan fra 2000 omfattede blandt andet matriklerne 38d og 9an, som begge er omfattet af den nævnte deklaration. Her var det samme situation, der gjorde sig gældende. 5c. Indsigelse fra Kirsten Lind vedrørende beplantningsbælter. Finder det uacceptabelt at man nu undlader at kræve beplantningsbæltet langs den nordvestlige afgrænsning af campingpladsen fastholdt. Det er en af de afgrænsninger, der har været årsag til så mange uoverensstemmelser. Kort efter at de nuværende ejere havde overtaget campingpladsen, valgte de at fælde det eksisterende beplantningsbælte og i stedet opsætte et højt ståltrådshegn. Et hegn som visuelt er generende for mange omkringboende og turister i området. Et problem vi og andre gentagne gange har forelagt kommunen. Tilsyneladende opgiver kommunen nu helt at kræve beplantningsbælte som i de tidligere lokalplaner. Vi ønsker at kravet om beplantningsbælte fastholdes.

8 Baggrunden for ikke at kræve beplantningsbælte i den nordvestlige afgrænsning er, at det pågældende areal er en del af det aktivitetsområde der er dels på campingpladsen med minigolf mv. og dels i området omkring fiskesøen. Området ses som et sammenhængende aktivitetsområde, der skal medvirke til at understøtte hele Lagune-områdets udpegning som turismeknudepunkt. Der er ikke mulighed for at anvende arealet (D1 og D2) til campering, hvorfor det ikke umiddelbart vurderes nødvendigt at stille krav om beplantningsbælte/indhegning. Efter kommunens vurdering er det eksisterende hegn opført lovligt efter bestemmelserne i lokalplan 7.05, hvor der ikke er fastsat noget om, at der ikke må etableres hegn (modsat lokalplan 7.23). Derfor kan hegnet blive stående. Ud over det nordvestlige hjørne er der stillet krav om beplantningsbælter i lokalplanen. Princippet er at der ved skel til sommerhuse og helårsbeboelser er krav om 5 meter beplantningsbælte mens det ved øvrige skel skal have en bredde på 3 meter. Disse arealer kan ikke anvendes til andet end beplantningsbælte. 5d. Indsigelse fra Kirsten Lind vedrørende anvendelse i område D2. Lokalplanen beskriver anvendelsesmuligheder for område D2. Området har i mange år været anvendt som losseplads for campingpladsen, hvilket vi finder helt uacceptabelt og ønsker stoppet snarest muligt. Naboer, turister og alle som færdes i området kan ikke være påtvunget denne udsigt. Har dog oplevet man er begyndt at rydde op og påkøre jord på området, så muligvis vil det betyde en anden og bedre udnyttelse af arealet. Svar: Taget til efterretning. Arealet har været anvendt til oplag af diverse materialer. Det er vanskeligt for kommunen at gøre noget ved, med mindre der miljø- eller sikkerhedsmæssigt er problemer, hvilket ikke har været tilfældet. På baggrund af dialog med ejeren og Campingrådet er der nu ryddet op på arealet. 6a. Indsigelse fra Torndal Lodsejerforening vedrørende stiforbindelse fra Torndalstrand til Lagunen. Vedr. sti fra Torndalstrand til Lagunen: Betingelserne for at ny bebyggelse må tages i brug er, at hele stien skal være anlagt i 3 meters bredde også på Torndalstrandsiden, hvor den kun er anlagt i ca. 2 meters bredde. Det er campingpladsens ejere, som skal anlægge stien som erstatning for den gamle sti. Dette ifølge aftale mellem Aalborg Kommune, Torndal Lodsejerforening og campingpladsens ejere i Det er i lokalplanen ikke præciseret, at de til enhver tid værende ejere af campingpladsen skal vedligeholde stien på campingpladsens område samt at stien ikke må blokeres af biler, markedsboder mv. og at der skal være fri passage på stien.

9 Ifølge tegning gøres der indsigelse mod, at stien flyttes fra nuværende placering på C1 til E. Jf. aftale i 2008 har campingpladsens ejere etableret nuværende sti, og den placering forventes fastholdt. Det bør ikke være til diskussion. Såfremt der gives tilladelse til opsætning af hegn omkring F, D1, E og C1 skal der isættes låger, som giver fri passage fra Torndalstrand til Lagunen. Det er tidligere fra Plan & Byg oplyst, at der ved ny lokalplan vil blive tinglyst og gennem enten tinglysning eller lokalplan, vil blive præciseret at al vedligeholdelse af sti sker af de til enhver tid værende ejere af campingpladsen. Svar: Delvis imødekommet. Den pågældende sti er omfattet af lokalplanens bestemmelse 8.2, ligesom forløbet af stien er vist på lokalplanens bilag 2. Der stilles krav om, at stien skal have forbindelse til/sammenhæng med stien på fællesarealet umiddelbart syd for lokalplanområdet. Når stien på den måde er fastlagt i lokalplanen, skal den henligge som sti med fri passage også når der er kræmmermarked mv. Stien skal således være offentlig tilgængelig, så man frit kan passere på den. I en lokalplan er der ikke mulighed for at fastsætte bestemmelser omkring den efterfølgende drift og vedligeholdelse af stien, ligesom man med en lokalplan ikke kan pålægge en grundejer at etablere en sti udenfor lokalplanens område. Disse ting bør være fastsat i den aftale der er lavet mellem de implicerede parter tilbage i Alternativt kan det tinglyses gennem en deklaration. Det primære formål med stien er, at der sikres en nord-syd gående stiforbindelse mellem Torndalstrand og Lagunen til glæde for alle beboere og brugere i området. Tanken er at stien kommer til at gå langs afgrænsningen mellem området til hytter/campering (C1) og parkeringsarealet (E). For at opfylde campingrådets krav til drift af en campingplads i forhold til indhegning og adgangsforhold til pladsen, kan den offentlige sti ikke forløbe igennem det areal, der er udlagt til hytter/campering. Der er ikke noget til hinder for at den lovligt etablerede sti med sin nuværende beliggenhed kan bibeholdes. Men uanset om det er denne beliggenhed eller den der er skitseret i lokalplanen, er det en forudsætning, at stien har forbindelse til/sammenhæng med stien på fællesarealet mod syd. 6b. Indsigelse fra Torndal Lodsejerforening vedrørende beplantning og hegning Nuværende lokalplan vedr. opsætning af hegn/beplantning efterleves ikke. Trådhegnet er placeret i skel og ikke som beskrevet i lokalplanen, hvor trådhegn må placeres gemt i beplantningsbælte. I 2008 besigtigede Aalborg Kommune hegnet, og kunne konstatere, at hegnets opsættelse ikke opfylder lokalplanen. Der har siden været gentagne indsigelser mod placeringen af trådhegnet uden campingpladsens ejere har efterlevet lokalplanen. Forventer at Aalborg Kommune sørger for, at campingpladsens ejere efterlever lokalplanen og dermed overholder reglerne for placering af hegn og beplantningsbæltets bredde.

10 Svar: Taget til efterretning. I den gamle lokalplan 7.05 er det fastsat at der skal udlægges areal til et afskærmende beplantningsbælte i en bredde af mindst 5 meter. Men lokalplanen fastsætter ingen bestemmelser om, at der ikke må etableres hegn. I den gamle lokalplan 7.23 er det fastsat at hegn alene må opføres som levende hegn. Men lokalplanen fastsætter ingen bestemmelser om, at der skal etableres beplantningsbælte (bredde). Den nye lokalplan kombinerer dette, og fastsætter i 7.1 at hegn skal være levende hegn. Det levende hegn kan suppleres med et trådhegn på indvendig side eller midt i det levende hegn. En lokalplan fastsætter rammerne for de fremadrettede muligheder, men medfører ikke handlepligt. Lovligt etablerede anlæg kan således bibeholdes selv om der vedtages en ny lokalplan. Efter kommunens vurdering er de eksisterende hegn opført lovligt efter bestemmelserne i lokalplan 7.05, hvor der ikke er fastsat noget om, at der ikke må etableres hegn (modsat lokalplan 7.23). Disse hegn kan således bibeholdes indtil der f.eks. sker en ændret anvendelse af et delområde. Så vil den nye lokalplans bestemmelser og krav slå igennem. 6c. Indsigelse fra Torndal Lodsejerforening vedrørende parkeringspladser. Der indgives indsigelse over at parkeringspladserne med den nye lokalplan bliver reduceret kraftigt ved ibrugtagelse af C1 som byggefelt. Så vil der kun være mulighed for parkering på arealet E. I dag bliver C1 brugt som absolut nødvendig parkering på markedsdage. Trods det har både Torndalvej og Torndalstrand store problemer med massivt ulovligt parkerede biler, hvilket gør adgangsvejene næsten blokeret for f.eks. brandbiler og akutbiler, hvilket kan medføre at beboerne er ilde stedt. Vedtages lokalplanen med parkering på kun arealet E samt den lille offentlige parkeringsplads mod vest, vil det blive totalt uoverskueligt. Der har været en længerevarende dialog med Park & Vej og Politi. De har forståelse for problematikken, men har ikke medvirket til en løsning. De har blot henvist til, at det er campingpladsens ansvar, at der er tilstrækkelig med parkeringspladser til rådighed og disse er styret med parkeringsvagter. Har forholdt campingpladsens ejere dette, men de har ikke ønsket at løse problemerne. Se besvarelse på indsigelse 4e. 6d. Indsigelse fra Torndal Lodsejerforening vedrørende mulighed for opførelse af butikslokale Der henvises til eksisterende købmandsbutik og det er uforståeligt, at der kan gives tilladelse til endnu en butik, da lokalplanen netop synliggør, at der ikke må opføres butik på Campingpladsens matrikel. Der er ikke plads til to butikker og nuværende købmand har eksisteret siden Godkendelse til opførelse af butikker på campingpladsens matrikel vil gøre, at enten denne eller allere-

11 de eksisterende købmand lukker og efterlader tomt lokale, hvilket ikke er gunstigt for gæsterne i området at se på. Der henvises til Deklaration af 20. december 1974, hvor der for blandt andet campingpladsens matrikel står, at der ingensinde må opføres købmandsforretning, bagerforretning, slagterforretning eller andre forretninger, som i væsentlig grad konkurrerer med... Se besvarelse på indsigelse 5b For de efterfølgende punkter 7a til 7e anbefales det at læse indsigelsen i sin helhed, da den nogle steder redegør så detaljeret, at det ikke har været muligt at gengive i opsummeret form i indstillingen. 7a. Indsigelse fra Kurt Poulsen vedrørende overholdelse af de to gældende lokalplaner for campingpladsen 7.05 og Har ikke ønsket den nye lokalplan for området, men tværtimod ønsket at kommunen sørgede for, at de gældende lokalplaner 7.05 og 7.23 blev overholdt. Henstiller derfor til politikkerne, at de sørger for, at de to gældende planer overholdes før en ny fremadrettet lokalplan kan vedtages. Har løbende siden juni 2006 gjort indsigelse til Hals Kommune og senere Aalborg Kommune, uden at det har givet noget positivt resultat for beboere-sommerhusejere-turister. Kommunen skal som tilsynsmyndighed påse, at bestemmelserne i en lokalplan overholdes, og foranledige at et ulovligt forhold lovliggøres, medmindre forholdet har underordnet betydning. Naturklagenævnet har gentagne gange truffet afgørelse i sagerne, som Aalborg Kommune har siddet overhørigt. Kommunens politikere og embedsmænd har ikke dispenseret, men siddet klagerne overhørigt, hvilket ikke er tilfredsstillende. I de efterfølgende punker 7b-7d er påpeget forhold i de gældende lokalplaner der skal overholdes, da forholdene er gældende og ikke fremadrettet. Endvidere ønskes de påtalte ting også at være gældende fremadrettet i den nye lokalplan. Svar: Taget til efterretning. Teknik- og Miljøudvalget har ønsket at udarbejde en lokalplan med det formål, at sikre et entydigt plangrundlag og administrationsgrundlag til erstatning for de to tidligere lokalplaner, der på nogle punkter havde forskelligartet administrationsgrundlag, hvilket var problematisk. 7b. Indsigelse fra Kurt Poulsen vedrørende sti/vej i lokalplan Aftalt mellem campingejere, sommerhusejerne, grundejerforeningen og erhverv i området at den 5 meter brede vej/sti på østsiden af 38D skulle flyttes til vestsiden som udlagt sti i 5 meters bredde belagt med grus i 3 meters bredde fra Torndal Lodsejerforenings fællesareal over 38D og sluttes

12 direkte på vejen Lagunen og tinglyses som sti ved siden af den private fællesvej. Stien skulle vedligeholdes af campingejerne. Denne aftale er ikke overholdt. Svar: Taget til efterretning. Den pågældende sti er omfattet af lokalplanens bestemmelse 8.2, ligesom forløbet af stien er vist på lokalplanens bilag 2. Der stilles krav om, at stien skal have forbindelse til/sammenhæng med stien på fællesarealet umiddelbart syd for lokalplanområdet. I en lokalplan er der ikke mulighed for at fastsætte bestemmelser omkring den efterfølgende drift og vedligeholdelse af stien, ligesom man med en lokalplan ikke kan pålægge en grundejer at etablere en sti udenfor lokalplanens område. Disse ting bør være fastsat i den aftale der er lavet mellem de implicerede parter tilbage i Alternativt kan det tinglyses gennem en deklaration. 7c. Indsigelse fra Kurt Poulsen vedrørende hegning og beplantningsbælte i lokalplan Grundejerforeningen Lyngø ønskede det nye 2 meter høje industrihegn skjult bag et 5 meter bredt beplantningsbælte i henhold til lokalplanens 8.1. I december 2008 blev kommunen opmærksom på, at opsætning af hegn i beplantningsbæltet var i strid med lokalplanen, og at bibeholdelse forudsatte dispensation. Naturklagenævnet har været inde i sagen ad flere omgange, og har hjemvist sagen til fornyet behandling i kommunen. Kommunen har fortsat ikke behandlet sagen, og hegnet står fortsat langs Koralvej, men ikke bag et 5 meter bredt beplantningsbælte som det skal. Det er ikke tilfredsstillende og kan ikke accepteres. I indsigelsen er der en nærmere gennemgang af de steder, hvor de nuværende ejere har opført hegn, som ikke står bag 5 meter beplantningsbælte, som det skal i henhold til lokalplanen. Mener at alle nye hegn opsat af nuværende ejere skal flyttes bag et 5 meter bredt beplantningsbælte. Der hvor der mangler 5 meter bredt beplantningsbælte ved gamle hegn skal beplantningsbæltet etableres igen. Når det gamle hegn skal fornys, skal det flyttes bag beplantningsbæltet. Gør opmærksom på, at de nuværende ejere også har fældet i beplantningsbælterne, men at den tidligere ejer genplantede, men campisterne rev nåletræerne op. Med beliggenheden i kystnærhedszonen op til Natura 2000 område bør campingvogne være skjult bag et 5 meter beplantningsbælte med nåletræer også ned langs vejene til stranden som tidligere. Se svar på indsigelse 5c og 6b. 7d. Indsigelse fra Kurt Poulsen vedrørende formål i lokalplan 7.05 udlæg af stier Indledningsvis en gennemgang af planlovens 19 og Naturklagenævnets afgørelse i sag om påbud om etablering af stiforbindelse gennem Lagunen Camping.

13 Det ønskes, at Aalborg Kommune eksproprierer til stiforbindelse over campingpladsen. Dels med henvisning til naturklagenævnets afgørelse i sagen, og dels med henvisning til Grundejerforeningen Lyngø s advokats kontakt til jurist i Teknisk Forvaltning Berg og rådmand Mariann Nørgaard, der meddelte, at kommunen for nuværende ikke havde afsat penge i budgettet til ekspropriation. Det ønskes, at den øst-vest gående sti skal gå lige ud fra vejen Lagunen direkte ned til vandet, hvor hegnet flyttes 5 meter ind på selve campingpladsen, så stien fortsætter på campingpladsens areal, indtil stien når Koralvej. At tidligere Hals Kommune begik fejl i lokalplan 7.05 vedr. stierne ikke blev tinglyst, ændrer ikke ved at Aalborg Kommune nu skal rette op på disse fejl, nøjagtigt som Aalborg Kommune kræver, at borgerne gør, når de begår fejl. Tilbage står kun at Aalborg Kommune eksproprierer, så der bliver en offentlig sti til vandet. Så er der en gennemgang af ejerforholdene af campingpladsen mellem 1982 og 1990, som en dokumentation for at handlepligten trådte i kraft vedr. det 5 meter brede beplantningsbælte i lokalplan 7.05 allerede inden Læses i sin fulde længde i selve indsigelsen. Mener at almenvellet kræver ekspropriation via Grundejerforeningen Lyngø samt beboerne og turisterne i området. Er ikke enige i forvaltningens tolkning, da både Naturklagenævnet, Lyngøens advokat, rådmand Mariann Nørgaard sammen med tidligere jurist Berg mener, at det er muligt at ekspropriere. Vi mener det er Teknik- og Miljøudvalget, der skal træffe beslutning om ekspropriation, da det må være op til udvalget at tolke, om almenvellet kræver det. Naturklagenævnet (NKN) har ad flere omgange været inde i sagen vedr. stiforbindelsen over campingpladsen. I den seneste afgørelse står der blandt andet; NKN var under den tidligere genoptagelsessag bekendt med, at stierne på campingpladsen har været benyttet af offentligheden i en årrække, i det den tidligere ejer var indforstået hermed. Dette forhold kan imidlertid ikke føre til, at der efter planloven er etableret eller anlagt en offentlig sti over den private ejendom, og nævnet vurderede derfor, at det må fastholdes, at kommunen ikke har hjemmel i planloven til at påbyde ejeren af campingpladsen at etablere en offentlig sti på ejendommen eller tåle, at offentligheden fortsat kan passere henover ejendommen. Hvis kommunen ønsker en offentlig sti realiseret, må den indgå aftale herom med ejeren eller alternativt gå frem efter reglerne om ekspropriation. Forvaltningen har med udgangspunkt i grundlovens regler omkring ejendomsretten og nødvendighedskravet for ekspropriation vurderet, at der ikke er grundlag for at ekspropriere til den pågældende stiforbindelse. Baggrunden for denne vurdering er, at der både på nord- og sydsiden af campingpladsen er adgang til stranden af de eksisterende veje i sommerhusområdet. I forhold til diskussionen om handlepligt i er det generelt sådan, at en lokalplan er fremadrettet og ikke i sig selv medfører handlepligt. Lovligt etablerede forhold kan således fortsætte uændret indtil der f.eks. ændres anvendelse og de nye krav kan håndhæves. Det kan være eksisterende bygninger, som ikke kan etableres i forhold til en ny lokalplan eller det kan være arealer som anvendes til campering, som i en ny lokalplan reserveres til beplantningsbælter.

14 Det er kommunens vurdering, at et ejerskifte ikke i sig selv vil udløse handlepligten i forhold til lokalplanen. Den faktiske anvendelse af et område er ikke afhængig af hvordan ejerforholdene er. Det kan diskuteres hvornår handlepligten er trådt i kraft. Men fakta er, at hvis der gennem en længere årrække ikke er fulgt op på et stillet krav, vil myndigheden på et tidspunkt fortabe retten til at håndhæve det. 7e. Indsigelse fra Kurt Poulsen vedrørende hegning/beplantningsbælte, stier, detailhandel, anvendelse, hegn og parkering i den nye lokalplan Eksisterende lovligt etablerede hegn kan bibeholdes, indtil der ændres anvendelse for den del af området. Det burde også fremgå, at eksisterende ulovlige opsatte hegn udenfor beplantningsbælterne, beliggende på lokalplan 7.05 skal lovliggøres, så de opfylder de stillede krav. Ønsker fortsat et 5 meter bredt beplantningsbælte i skel, bestående af nåletræer, rundt om hele campingpladsen. Fremover kan hegning være tilladt, men først når det 5 meter brede beplantningsbælte i skel kan skjule hegnet. En undtagelse er langs Koralvej fra Lagunevejen til Fiskesøen, hvor beplantningsbæltet kan have en bredde på 3 meter. Ønsker at bevare stierne i området som beskrevet i indsigelsen under lokalplanerne 7.05 og Aalborg Kommune skal ekspropriere stien fra vejen Lagunen direkte til vandet (beskrevet side 3 i indsigelsen). Aalborg Kommune skal sikre, at stien på 38d flyttes til vestsiden af matriklen. Det er væsentligt for købmand, restauranter, fiskesøen at beboerne i sommerhusene på Torndal og Torndrup strand kan anvende stierne uden at skulle ud på Strandvejen. Lokalplanen giver mulighed for at etablere en butik på 250 m2. Henviser til de mange tinglyste deklarationer i området, som embedsmændene åbenbart ikke er bekendt med. Campingpladsen må f.eks. kun sælge slik og is. Ønsker at bevare de nuværende erhvervsdrivende i området - restauranter, udskænkningssteder, nuværende købmand. Det bør fremgå, som under servitutter, at der gælder det samme for tinglyste deklarationer. Ønsker at de alt for mange anvendelsesmuligheder i delområde B begrænses. Mener der afsættes for få parkeringspladser i område E og D. I D området kan og ikke skal man afsætte parkeringspladser. Mener at politiet bør se på parkeringsbehovet sammen med Trafik & Veje, da det er hver lørdag, der holdes kræmmermarked, hvilket også er samme dag, sommerhusene skifter lejere. Svar: Delvis imødekommet. I forhold til hegning/beplantningsbælte se svar på indsigelse 5c og 6b. I forhold til stier se svar på indsigelse 6a og 7d

15 I forhold til detailhandel se svar på indsigelse 5b. Under afsnittet Servitutter i lokalplanens redegørelse er det tilføjet, at ejere og bygherrer skal være opmærksomme på de tinglyste deklarationer i området. I forhold til anvendelse i område B. Anvendelsesmulighederne i område B fastholdes. Det ønskes at sikre de fremtidige anvendelsesmuligheder i området ved Lagunen, for at understøtte områdets udpegning i kommuneplanen som knudepunkt for turisme. I forhold til parkering se svar på indsigelse 4e 8. Bemærkning fra Forsyningsvirksomhederne om at de ikke har bemærkninger til det fremsendte lokalplanforslag. Svar: Taget til efterretning. 9a. Indsigelse fra Margit Andersen vedrørende overholdelse af lokalplan om beplantningsbælte og hegning. Forslag til lokalplan ses som fremadrettet, hvilket ikke kan accepteres, inden lokalplan 7.05 først må være overholdt. Det ca. 2 meter høje industrihegn opført af de nuværende ejere af campingpladsen, opsat efter lokalplan 7.05 trådte i kraft, står ikke bag et 5 meter bredt beplantningsbælte i henhold til den lokalplan. Det drejer sig blandt andet om hegn mod matriklerne 15æ, 15p og 38n i det sydvestlige hjørne af pladsen. Der er givet flere påbud og dato om fjernelse af hegn og påbud om genplantning af det 5 meter brede beplantningsbælte. Men Aalborg Kommune har forholdt sig meget passive med hensyn til at effektuere loven, med påbud om lukning af campingplads og anmeldelse til politiet. Det sidste har vi så selv set os nødsaget til på grund af kommunens nøl. Kan på ingen måde acceptere, at der står hegn i beplantningsbælte, da det er hegnet der danner skel. Hegnet bruges til at tørre vasketøj, hundetøjring og tissemur for voksne mænd, hvilket bevirker at ingen gæster med børn kan/vil bo i vores hus mere. Der er indsendt utallige klager gennem de sidste 6 år. Vedlagt er nyt foto, hvor det tydeligt fremgår, at det er hegnet, der bestemmer hvor tæt campisterne ligger på skel. Hvis der, som loven beskriver, blev beplantet mindst et 5 meter bælte af nåletræer, ville det tage synet og de meget generende lyde fra campingvogne om aftenen og natten. Se svar på indsigelse 5c og 6b. I den nye lokalplan er det præcist fastsat, at beplantningsbæltet kun må anvendes til beplantningsbælte og ikke andet.

16 9b. Indsigelse fra Margit Andersen vedrørende overholdelse af lokalplan om orden og udseende af ubebyggede arealer. I 8.2 står at ubebyggede arealer ved beplantning, befæstelse eller lignende skal gives et ordentligt udseende. Henviser til det ordentlige udseende, som ikke er opfyldt hverken ved grunden Torndalstrand 45 eller ned langs vejen Torndalstrand, hvor det ca. 2 meter høje industrihegn med lejr inde bag, visuelt forringer værdien af sommerhusene væsentligt. Mener ikke at Aalborg Kommune kan tilgodese campingejerne så meget, at det er blevet på bekostning af de mange omkringboende. I ældre lokalplaner er det en ofte benyttet formulering at skrive som man gjorde i 8.2 i lokalplan Men i praksis er det en bestemmelse, der er meget svær at håndhæve. For hvordan definerer man ordentligt udseende, og hvem skal bestemme, hvad det er? Det er ikke entydigt. Derfor er bestemmelsen heller ikke med i den nye lokalplan, der i stedet fokuserer på præcist at fastsætte hvilke anvendelser kan ske i de enkelte områder. Gennem præcise bestemmelser skulle det gerne være nemmere at forstå og nemmere at administrere. 10. Indsigelse fra Hals Strand Camping vedrørende bestemmelsen om, at hytter hovedsageligt skal udføres i træ. Der er sket en udvikling på de danske campingpladser i form af mobile hytter, som er lavet af andet end træ. Pladserne har mistet mange udenlandske gæster, og det er derfor afgørende, at der findes nye måder at tiltrække nye gæster. Flere og flere kommuner tillader disse mobile hytter, og derfor er det en hindring for campingpladsen, hvis de hytter, som skal opstilles, hovedsageligt skal være af træ. Hytterne er af god kvalitet og i et økonomisk også betydeligt billigere end hytter af træ. Det ønskes at sikre, at hytterne på campingpladsen fremstår som bygninger. Endvidere vil hytter af træ medvirke til at skabe en vis sammenhæng og ensartethed i forhold til de omkringliggende sommerhusområder. Derfor fastholdes kravet om at hytter hovedsageligt skal udføres i træ. LP indsigelser samlet i pdf til politisk behandling LP , Lagunen Hals, redegørelse for bæredygtighed - pdf til politisk behandling Ny lokalplan , Lagunen, Hals, pdf til politisk behandling Beslutning:. For indstillingen stemte 29 Imod 1 (Kirsten Algren)

17 Indstillinger var herefter godkendt. Kirsten Algren, Dansk Folkeparti bemærkede, at hun ikke kan godkende ny lokalplan, før ulovlighederne vedr. beplantningsbælter, hegning, sti fra Lagunen til vandet som vest-øst gående, der er til gavn for beboerne og de bagvedliggende sommerhuse samt turisterne er bragt i orden i forhold til lokalplan 7.05.

18

Ørhage. Lokalplan 2.17 Klitmøller/ Nordsø Camping HANSTHOLM KOMMUNE, BÅDSGÅRDSVEJ 2, 7730 HANSTHOLM

Ørhage. Lokalplan 2.17 Klitmøller/ Nordsø Camping HANSTHOLM KOMMUNE, BÅDSGÅRDSVEJ 2, 7730 HANSTHOLM Ørhage Lokalplan 2.17 Klitmøller/ Nordsø Camping HANSTHOLM KOMMUNE, BÅDSGÅRDSVEJ 2, 7730 HANSTHOLM Indhold Redegørelse for lokalplanen Baggrund for lokalplanen Lx)kalplanområdet Lokalplanens indhold Lokalplanens

Læs mere

LOKALPLAN 285 ALLERØD KOMMUNE BOLIGER VEST FOR TUNET OG HAVEBOVEJ. Indeholder forslag til tillæg til kommuneplanen

LOKALPLAN 285 ALLERØD KOMMUNE BOLIGER VEST FOR TUNET OG HAVEBOVEJ. Indeholder forslag til tillæg til kommuneplanen LOKALPLAN 285 BOLIGER VEST FOR TUNET OG HAVEBOVEJ Indeholder forslag til tillæg til kommuneplanen ALLERØD KOMMUNE FORVALTNINGEN 2004 INDHOLDSFORTEGNELSE FORORD...2 Hvad er en lokalplan?...2 Hvorfor udarbejdes

Læs mere

LOKALPLAN 47 FOR EJENDOMMEN STRANDGÅRDEN, MATR. 9 HR, GLOSLUNDE BY, GLOSLUNDE I HUMMINGEN

LOKALPLAN 47 FOR EJENDOMMEN STRANDGÅRDEN, MATR. 9 HR, GLOSLUNDE BY, GLOSLUNDE I HUMMINGEN RUDBJERG KOMMUNE LOKALPLAN 47 FOR EJENDOMMEN STRANDGÅRDEN, MATR. 9 HR, GLOSLUNDE BY, GLOSLUNDE I HUMMINGEN Februar 2006 RUDBJERG KOMMUNE Dok 703752 Sag 703735 LOKALPLAN NR. 47 For ejendommen Strandgården,

Læs mere

Lokalplan 1.58. Butiksområde ved Industridalen. Kommuneplantillæg nr. 19

Lokalplan 1.58. Butiksområde ved Industridalen. Kommuneplantillæg nr. 19 Lokalplan 1.58 Butiksområde ved Industridalen Kommuneplantillæg nr. 19 Ishøj Kommune 2009 Indholdsfortegnelse: Redegørelse... 3 Baggrund for lokalplan nr. 1.58... 3 Lokalplanområdet... 4 Terrænforhold,

Læs mere

Lokalplan 2.29 Klitmøller

Lokalplan 2.29 Klitmøller Lokalplan 2.29 Klitmøller Område ved Ajs Mølls Vej Lokalplan godkendt d. 6. juli 2000 Indhold: Redegørelse Baggrund for udarbejdelse af lokalplanen Lokalplanens formål Lokalplanområdet Lokalplanens forhold

Læs mere

DEKLARATION PARTIEL BYPLANVEDTÆGT NR 17 GRUNDEJERFORENINGEN ØSTERBY 8310 TRANBJERG J

DEKLARATION PARTIEL BYPLANVEDTÆGT NR 17 GRUNDEJERFORENINGEN ØSTERBY 8310 TRANBJERG J DEKLARATION OG PARTIEL BYPLANVEDTÆGT NR 17 for GRUNDEJERFORENINGEN ØSTERBY 8310 TRANBJERG J Hjemmeside: www.grf- Adresse: Horsevænget 97 oesterby.dk 8310 Tranbjerg J Deklaration Undertegnede, Århus kommune,

Læs mere

AFGØRELSE i sag om tilladelse til erhverv og parkering på Kulsviervej i Rudersdal Kommune

AFGØRELSE i sag om tilladelse til erhverv og parkering på Kulsviervej i Rudersdal Kommune Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 5. december 2011 J.nr.: NMK-31-00444 Ref.: MARMA AFGØRELSE i sag om tilladelse til erhverv og parkering på Kulsviervej i

Læs mere

LOKALPLAN NR. 20.20.04. Område til offentlige formål Stationspladsen i Kongerslev

LOKALPLAN NR. 20.20.04. Område til offentlige formål Stationspladsen i Kongerslev T Anmelder: Sejlflod Kommune, Stationsvej 5, 9280 Storvorde tlf.: 96 77 99 00 ORIGINAL 22542? 03 OUU0.0070 LOKALPLAN NR. 20.20.04 ORIGINAL 225390 03 0000.0070.04.20015 TÅ 400r00 K Område til offentlige

Læs mere

Lokalplan 230- Forslag

Lokalplan 230- Forslag Lokalplan 230- Forslag Boliger ved Søbjergvej Haraldsted Sø oktober 2009 Hvad er en lokalplan? En lokalplan er en plan, hvori Byrådet kan fastsætte bindende bestemmelser for et område, f.eks. om - anvendelse,

Læs mere

Afgørelse i sagen om lokalplan for et nyt sommerhusområde ved Nørre Kettingskov i Sønderborg Kommune

Afgørelse i sagen om lokalplan for et nyt sommerhusområde ved Nørre Kettingskov i Sønderborg Kommune NATURKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 E-mail: nkn@nkn.dk Web: www.nkn.dk CVR: 18210932 17. september 2008 NKN-33-01466 sni Afgørelse i sagen om lokalplan

Læs mere

LOKALPLAN NR. 356 KOMMUNE HOLSTEBRO. for et boligområde Uffesvej 3-15

LOKALPLAN NR. 356 KOMMUNE HOLSTEBRO. for et boligområde Uffesvej 3-15 LOKALPLAN NR. 356 for et boligområde Uffesvej 3-15 HOLSTEBRO KOMMUNE HOLSTEBRO KOMMUNE LOKALPLAN NR. 356 FOR ET BOLIGOMRÅDE UFFESVEJ 3-15 INDHOLDSFORTEGNELSE side Beskrivelse af hæftets indhold Hvad er

Læs mere

LOKALPLAN 10-004 BRANDSTATION AALBORG KOMMUNE MAGISTRATENS 2. AFDELING SEP 1978

LOKALPLAN 10-004 BRANDSTATION AALBORG KOMMUNE MAGISTRATENS 2. AFDELING SEP 1978 I LOKALPLAN 10-004 BRANDSTATION M.V. AALBORG KOMMUNE MAGISTRATENS 2. AFDELING SEP 1978 I N D H O L D S F O R T E G N E L S E REDEGØRELSE Side Lokalplanens baggrund og område Lokalplanens forhold til øvrig

Læs mere

Tillæg 1 til lokalplan nr. 96. for SØNDERSØ KOMMUNE. område B.2.9, B.2.10 og C.2.1. Boligområde ved Frugthaven i Morud

Tillæg 1 til lokalplan nr. 96. for SØNDERSØ KOMMUNE. område B.2.9, B.2.10 og C.2.1. Boligområde ved Frugthaven i Morud SØNDERSØ KOMMUNE for SØNDERSØ KOMMUNE område B.2.9, B.2.10 og C.2.1 Boligområde ved Frugthaven i Morud Januar 2004 Side 1 af 14 Side 1 af 14 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse Redegørelse for lokalplanforslaget

Læs mere

Notat. Rettelsesblad til Lokalplan 4.1-2 for et område til campingformål på Helnæs

Notat. Rettelsesblad til Lokalplan 4.1-2 for et område til campingformål på Helnæs Notat Rettelsesblad til Lokalplan 4.1-2 for et område til campingformål på Helnæs Der anbefales nedenstående rettelser af lokalplanens bestemmelser. Lokalplanens redegørelsesdel vil gennemgå en konsekvenstilretning

Læs mere

LOKALPLAN 77. For Lyngby Hovedgade 59 og 61, Lyngby bymidte. Lyngby-Taarbæk Kommune

LOKALPLAN 77. For Lyngby Hovedgade 59 og 61, Lyngby bymidte. Lyngby-Taarbæk Kommune LOKALPLAN 77 For Lyngby Hovedgade 59 og 61, Lyngby bymidte Lyngby-Taarbæk Kommune INDHOLDSFORTEGNELSE Indledning 1 Baggrunden for lokalplanen 2 Lokalplanens indhold Bebyggelsesforslag Lokalplanens forhold

Læs mere

TILLÆG NR. l TIL LOKALPLAN 5.8 NØRKLIT-KÆRET Udvidelse af Campingpladsen

TILLÆG NR. l TIL LOKALPLAN 5.8 NØRKLIT-KÆRET Udvidelse af Campingpladsen TILLÆG NR. l TIL LOKALPLAN 5.8 NØRKLIT-KÆRET Udvidelse af Campingpladsen Hanstholm kommune, Bådsgårdsvej 2, 7730 Hanstholm TIf.: 97961600, Fax: 97961432 Lokalplan 5.8 Nørldit-Kæret blev godkendt af Hanstholm

Læs mere

LOKALPLAN NR. 1.1.23 STENLØSE FOR OMRÅDE VED H.P. HANSENSVEJ TIL FORENINGS- OG BOLIGFORMÅL

LOKALPLAN NR. 1.1.23 STENLØSE FOR OMRÅDE VED H.P. HANSENSVEJ TIL FORENINGS- OG BOLIGFORMÅL STENLØSE KOMMUNE LOKALPLAN NR. 1.1.23 STENLØSE FOR OMRÅDE VED H.P. HANSENSVEJ TIL FORENINGS- OG BOLIGFORMÅL KOMMUNEPLANTILLÆG NR 5 TIL KOMMUNEPLAN 2002-2012 Vedtaget endeligt af Byrådet den 25. august

Læs mere

Lokalplan nr. 69.T23.1

Lokalplan nr. 69.T23.1 Lokalplan nr. 69.T23.1 Solcelleanlæg vest for Kollund Byvej 85, Kollund Forslag Fremlægges fra den xx. måned 20xx til den xx. måned 20xx. (begge dage incl.) Hvad er en lokalplan? Planloven indeholder bestemmelse

Læs mere

HOLSTEBRO KOMMUNE. Lokalplan nr. 374. Lokalplan for et område ved Vesterbrogade i Holstebro. (Etageboliger mellem Helgolandsgade og jernbanen)

HOLSTEBRO KOMMUNE. Lokalplan nr. 374. Lokalplan for et område ved Vesterbrogade i Holstebro. (Etageboliger mellem Helgolandsgade og jernbanen) HOLSTEBRO KOMMUNE Lokalplan nr. 374 Lokalplan for et område ved Vesterbrogade i Holstebro (Etageboliger mellem Helgolandsgade og jernbanen) Offentligt bekendtgjort den 29. januar 2003 Indholdsfortegnelse

Læs mere

TREHØJE KOMMUNE LOKALPLAN NR. 151 Boligområde ved Kærvænget i Vildbjerg

TREHØJE KOMMUNE LOKALPLAN NR. 151 Boligområde ved Kærvænget i Vildbjerg TREHØJE KOMMUNE LOKALPLAN NR. 151 Boligområde ved Kærvænget i Vildbjerg INDHOLDSFORTEGNELSE side Lokalplanen... 2 Afgrænsning... 3 Zonestatus... 3 Formål... 3 BESTEMMELSER 1 Anvendelse... 5 2 Afgrænsning

Læs mere

AFGØRELSE i sag om Horsens Kommunes afslag på lovliggørende dispensation til at drive Bed & Breakfast på ejendommen Charlotteparken 34

AFGØRELSE i sag om Horsens Kommunes afslag på lovliggørende dispensation til at drive Bed & Breakfast på ejendommen Charlotteparken 34 Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 26. januar 2016 J.nr.: NMK-33-02877 KlageID: 62959 Ref.: HO-NMKN AFGØRELSE i sag om Horsens Kommunes afslag på lovliggørende

Læs mere

L OKALPLAN ET BOLIG -, CENTER - OG VÆRKSTEDSOMRADE. for VED NYRAD BYCENTER. (Lokalplan nr. B-102.2 i Vordingborg kommune) VORDINGBORG 1984

L OKALPLAN ET BOLIG -, CENTER - OG VÆRKSTEDSOMRADE. for VED NYRAD BYCENTER. (Lokalplan nr. B-102.2 i Vordingborg kommune) VORDINGBORG 1984 L OKALPLAN for ET BOLIG -, CENTER - OG VÆRKSTEDSOMRADE VED NYRAD BYCENTER (Lokalplan nr. B-102.2 i Vordingborg kommune) VORDINGBORG 1984 DELVIST AFLYST Pris 20.00 kr. AFLYSNING Lokalplan nr. B - 102.2,

Læs mere

Lokalplan 1.15. Et boligområde på Højvangen. Bjergsted Kommune. Offentlig bekendtgørelse: 13.09.2001 3011501L11500

Lokalplan 1.15. Et boligområde på Højvangen. Bjergsted Kommune. Offentlig bekendtgørelse: 13.09.2001 3011501L11500 Lokalplan 1.15 Et boligområde på Højvangen Bjergsted Kommune Offentlig bekendtgørelse: 13.09.2001 3011501L11500 LOKALPLAN 1.15 - ET BOLIGOMRÅDE PÅ HØJVANGEN HAVEFACADE INDGANGSFACADE BJERGSTED KOMMUNE

Læs mere

Supplement til Lokalplan nr. 233 - forslag

Supplement til Lokalplan nr. 233 - forslag Supplement til Lokalplan nr. 233 - forslag Skovparken Harevænget 2-6 Lokalplanens redegørelse Om lokalplaner En lokalplan fastlægger, hvordan udviklingen skal være i et bestemt område. Lokalplanen kan

Læs mere

Julianelund Grundejerforening - Lovliggørelse

Julianelund Grundejerforening - Lovliggørelse 1 Nr. : Julianelund Grundejerforening - Lovliggørelse Åben sag Sagsnr.: Sagen afgøres i: Bilag: 08/2808 Ejendoms- og Miljøudvalget Julianelund Grundejerforening Notat Julianelund Grundejerforening - Kommentarer

Læs mere

for området mellem Sydvestvej, Engtoftevej og Sondre Ringvej

for området mellem Sydvestvej, Engtoftevej og Sondre Ringvej Lokalplan GL 35.2 for området mellem Sydvestvej, Engtoftevej og Sondre Ringvej Indholdsfortegnelse: PLANREDEGØRELSE Lokalplanområdets beliggenhed side 3 Eksisterende forhold side 3 Lokalplanens baggrund

Læs mere

LOKALPLAN 12-014 KOLONIHAVER OG NR. UTTRUP FÆLLESKIRKEGÅRD AALBORG KOMMUNE MAGISTRATENS 2. AFDELING

LOKALPLAN 12-014 KOLONIHAVER OG NR. UTTRUP FÆLLESKIRKEGÅRD AALBORG KOMMUNE MAGISTRATENS 2. AFDELING LOKALPLAN 12-014 KOLONIHAVER OG NR. UTTRUP FÆLLESKIRKEGÅRD AALBORG KOMMUNE MAGISTRATENS 2. AFDELING MAJ 1982 INDHOLDSFORTEGNELSE REDEGØRELSE Lokalplanens baggrund og område Lokalplanens indhold Lokalplanens

Læs mere

LOKALPLAN NR. 075 Tillæg 015 til kommuneplan 2009

LOKALPLAN NR. 075 Tillæg 015 til kommuneplan 2009 LOKALPLAN NR. 075 Tillæg 015 til kommuneplan 2009 Indsigelsesfrist xx. xxxxxx 200x For et område ved Rønne Stadion Nord December 2013 Indsigelser og ændringsforslag Lokalplanforslaget blev vedtaget af

Læs mere

LOKALPLAN NR. 288 HERMANN STILLINGSVEJ

LOKALPLAN NR. 288 HERMANN STILLINGSVEJ 1 LOKALPLAN NR. 288 HERMANN STILLINGSVEJ EN KORTFATTET BESKRIVELSE Beliggenhed Tidligere Klædefabrik Lokalplanområdet omfatter ejendommen Hermann Stillingsvej 1, der har tilhørt Forsvarets Bygningstjeneste.

Læs mere

AFGØRELSE i sag om lovliggørelse af fast hegn på en ejendom på Nordre Strandvej, Ålsgårde, i Helsingør

AFGØRELSE i sag om lovliggørelse af fast hegn på en ejendom på Nordre Strandvej, Ålsgårde, i Helsingør Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 27. januar 2015 J.nr.: NMK-33-02454 Ref.: macos AFGØRELSE i sag om lovliggørelse af fast hegn på en ejendom på Nordre Strandvej,

Læs mere

Lokalplan nr. 048 og Kommuneplantillæg 010 for 10 ferielejligheder Kulhusgården.

Lokalplan nr. 048 og Kommuneplantillæg 010 for 10 ferielejligheder Kulhusgården. Lokalplan nr. 048 og Kommuneplantillæg 010 for 10 ferielejligheder Kulhusgården. Hvidbog - behandling af høringssvar Afsender Resumé af høringssvar Kommentarer Forslag til beslutning 1. Danmarks Naturfredningsforening.

Læs mere

DRAGØR KOMMUNE LOKALPLAN 51. for et område ved Wiedergarden.

DRAGØR KOMMUNE LOKALPLAN 51. for et område ved Wiedergarden. DRAGØR KOMMUNE LOKALPLAN 51 for et område ved Wiedergarden. INDHOLDSFORTEGNELSE Indledning side 3 Lokalplanens redegørelse side 4 Lokalplanområdet Lokalplanens indhold Forholdet til anden planlægning Lokalplanens

Læs mere

Tillæg nr. 21 til Kommuneplan 1993-2004

Tillæg nr. 21 til Kommuneplan 1993-2004 Indhold Lokalplan nr. 1. 4-3 for et boligområde ved Bredekildevej Indledning Lokalplanens forhold til anden planlægning Lokalplanens retsvirkninger Lokalplanens bestemmelser 1 Lokalplanens formål 2 Lokalplanens

Læs mere

OTTERUP KOMMUNE LOKALPLAN O-B2/03. Boligejendom Stadionvej 27

OTTERUP KOMMUNE LOKALPLAN O-B2/03. Boligejendom Stadionvej 27 OTTERUP KOMMUNE LOKALPLAN O-B2/03 Boligejendom Stadionvej 27 LOKALPLAN O-B2/03 Boligejendom Stadionvej 27 i OTTERUP BY PRIS 50 KR. INDHOLDSFORTEGNELSE BILAG TIL LOKALPLAN SIDE 2 BILAG A Kort beskrivelse

Læs mere

Lokalplan 271 - Boliger ved Baungårdsvej

Lokalplan 271 - Boliger ved Baungårdsvej Lokalplan 271 - Boliger ved Baungårdsvej Forslaget til Lokalplan 271 for et boligområde ved Baungårdsvej har været i offentlig høring i perioden 24. marts 2015-19. maj 2015. I perioden er der indkommet

Læs mere

Nebsmøllevej 65. Redegørelse. Forhold og aktiviteter

Nebsmøllevej 65. Redegørelse. Forhold og aktiviteter Nebsmøllevej 65 Redegørelse I forbindelse med standsning af ødelæggelse af det gamle jernbanetracé, den 10. januar 2011, efter anmeldelse af en nabo, blev forpagterne/ejerne kontaktet. De fik at vide at

Læs mere

Lokalplan nr. 3.25. for Sydkystems Sportscenter, Espergærde INDHOLDSFORTEGNELSE

Lokalplan nr. 3.25. for Sydkystems Sportscenter, Espergærde INDHOLDSFORTEGNELSE Lokalplan nr. 3.25 for Sydkystems Sportscenter, Espergærde INDHOLDSFORTEGNELSE Redegørelse...3 Baggrund for lokalplanen....3 Lokalplanens formål....5 Lokalplanens indhold...5 Lokalplanens forhold til anden

Læs mere

Keld Larsen. Parcelvej 27. 7000 Fredericia. Leif Thomassen Parcelvej 17 7000 Fredericia. Søren Peder Sørensen Parcelvej 21 7000 Fredericia

Keld Larsen. Parcelvej 27. 7000 Fredericia. Leif Thomassen Parcelvej 17 7000 Fredericia. Søren Peder Sørensen Parcelvej 21 7000 Fredericia Plan & Byg INDSIGELSESNOTAT og INDSIGELSER Kommuneplantillæg nr. 22 og Lokalplan nr. 324, Aktivitetshus, Sønderparken. 30.05.2013 Sags-ID:12/10606 Sagsbehandler: Gitte Frank Andresen Nr. Navn Adresse E-mail

Læs mere

LOKALPLAN NR. 069. for den eksisterende sommerhusbebyggelse ved Mossø - Mossøbrå

LOKALPLAN NR. 069. for den eksisterende sommerhusbebyggelse ved Mossø - Mossøbrå LOKALPLAN NR. 069 for den eksisterende sommerhusbebyggelse ved Mossø - Mossøbrå Skanderborg Kommune 2000 INDHOLDSFORTEGNELSE LOKALPLAN NR. 069 REDEGØRELSE Lokalplanområdet... l Lokalplanens baggrund og

Læs mere

Forslag til Lokalplan nr. 73.1. Udstykning af Bygaden 37 i Landsbyen

Forslag til Lokalplan nr. 73.1. Udstykning af Bygaden 37 i Landsbyen Forslag til Lokalplan nr. 73.1 Udstykning af Bygaden 37 i Landsbyen August 2014 Indhold Hvad er en lokalplan? Fremlæggelsesperiode... 3 Lokalplanforslagets midlertidige retsvirkninger... 3 Klagevejledning...

Læs mere

Forslag til Tillæg nr. 8 til Kalundborg Kommuneplan 2009-2021

Forslag til Tillæg nr. 8 til Kalundborg Kommuneplan 2009-2021 PLAN, BYG OG MILJØ Forslag til Tillæg nr. 8 til Kalundborg Kommuneplan 2009-2021 For Reersø Camping Forslaget er fremlagt fra den 2. februar 2011 til den 30. marts 2011 KALUNDBORG KOMMUNE Plan, Byg &

Læs mere

LOKALPLAN 07-013 AALBORG KOMMUNE MAGISTRATENS 2. AFDELING

LOKALPLAN 07-013 AALBORG KOMMUNE MAGISTRATENS 2. AFDELING LOKALPLAN 07-013 BOLIGOMRÅDE, KRONOSVEJ AALBORG KOMMUNE MAGISTRATENS 2. AFDELING SEP 1987 INDHOLDSFORTEGNELSE ----- -------------------------- - REDEGØRELSE Side Lokalplanens Lokalplanens område og baggrund

Læs mere

M a r i a g e r K o m m u n e M.1.55. Mariager Camping

M a r i a g e r K o m m u n e M.1.55. Mariager Camping M a r i a g e r K o m m u n e M.1.55. Mariager Camping INDHOLDSFORTEGNELSE REDEGØRELSE... 5 Indledning... 7 1. Lokalplanens område... 7 2. Lokalplanens formål... 8 3. Lokalplanens indhold... 8 4. Lokalplanens

Læs mere

Notat vedrørende indsigelser - til forslag til lokalplan 18-001, Sommerhusområde, Rødhus Klit

Notat vedrørende indsigelser - til forslag til lokalplan 18-001, Sommerhusområde, Rødhus Klit 27-08-2014 Malene Stentoft Sørensen Direkte: 7257 7365 Mail: mss@jammerbugt.dk Sagsnr.: 01.02.05-G00-2-13 Notat vedrørende indsigelser - til forslag til lokalplan 18-001, Sommerhusområde, Rødhus Klit Forslag

Læs mere

LOKAL PLAN 12-033 OKTOBER 1990 NØRRESUNDBY OMRÅDET HVORUP BANE M. M. VED HVORUPVEJ MAGISTRATENS 2. AFD. AALBORG KOMMUNE

LOKAL PLAN 12-033 OKTOBER 1990 NØRRESUNDBY OMRÅDET HVORUP BANE M. M. VED HVORUPVEJ MAGISTRATENS 2. AFD. AALBORG KOMMUNE LOKAL PLAN 12-033 OKTOBER 1990 NØRRESUNDBY OMRÅDET HVORUP GO-CART BANE M. M. VED HVORUPVEJ MAGISTRATENS 2. AFD. AALBORG KOMMUNE En lokalplan fastlægger, hvordan nye bygninger, grønne arealer, stier, veje

Læs mere

LOKALPLAN NR. 225. For et område ved Rylevænget i Alsønderup. Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning

LOKALPLAN NR. 225. For et område ved Rylevænget i Alsønderup. Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning LOKALPLAN NR. 225 For et område ved Rylevænget i Alsønderup Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning Grundlaget for lokalplanen Indledning Hillerød Byråd har i henhold til planlægningslovens bestemmelser

Læs mere

INDLEDNING Lokalplanen omfatter et blandet landbrugs- og boligområde i kommunens sydøstlige del, beliggende umiddelbart op til Sønderskov.

INDLEDNING Lokalplanen omfatter et blandet landbrugs- og boligområde i kommunens sydøstlige del, beliggende umiddelbart op til Sønderskov. INDLEDNING Lokalplanen omfatter et blandet landbrugs- og boligområde i kommunens sydøstlige del, beliggende umiddelbart op til Sønderskov. Det naturskønne område som bl. a. indeholder flere mindre søer,

Læs mere

Natur- og Miljøklagenævnet har truffet afgørelse efter naturbeskyttelseslovens 23 (offentlighedens adgang i skove).

Natur- og Miljøklagenævnet har truffet afgørelse efter naturbeskyttelseslovens 23 (offentlighedens adgang i skove). Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 16. december 2014 J.nr.: NMK-512-00091 Ref.: LTP-NMKN AFGØRELSE i sag om offentlighedens adgang i Silkeborg Kommune Natur-

Læs mere

Natur- og Miljøklagenævnet har truffet afgørelse efter 58, stk. 1, nr. 1, jf. 35, stk. 1, i lov om planlægning 1.

Natur- og Miljøklagenævnet har truffet afgørelse efter 58, stk. 1, nr. 1, jf. 35, stk. 1, i lov om planlægning 1. Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 1. juni 2012 J.nr.: NMK-31-00609 Ref.: Jan Vater, JAV-NMKN AFGØRELSE i sag om opstilling af antennemast ved Rø i Bornholms

Læs mere

LOKALPLAN 11.33 for 10 nye rækkehuse ved Porsvej

LOKALPLAN 11.33 for 10 nye rækkehuse ved Porsvej LOKALPLAN 11.33 for 10 nye rækkehuse ved Porsvej Dokumentet har gennemgået en bearbejdning, for at komme på anvendelig digital form. Derfor kan afvigelser fra den tinglyste plan ikke udelukkes. GREVE KOMMUNE

Læs mere

KOMMUNE LØKKEN -VRA LOKALPLAN NR. 4.8.3.1. FQR ET OMRÅDE 1 FURREBY TIL CAM- PINGPLADS OG OFFENTLIGT FQRIMÅL.

KOMMUNE LØKKEN -VRA LOKALPLAN NR. 4.8.3.1. FQR ET OMRÅDE 1 FURREBY TIL CAM- PINGPLADS OG OFFENTLIGT FQRIMÅL. LØKKEN -VRA KOMMUNE LOKALPLAN NR. 4.8.3.1. FQR ET OMRÅDE 1 FURREBY TIL CAM- PINGPLADS OG OFFENTLIGT FQRIMÅL. LØKKEN-VRÅ KOMMUNE LOKALPLAN NR. 4.8.3.1 Lokalplan for et omrade nord for Løkken til campingplads

Læs mere

Lokalplan nr. 1013. Ferielejligheder Ved Rønbjerg Feriecenter

Lokalplan nr. 1013. Ferielejligheder Ved Rønbjerg Feriecenter Lokalplan nr. 1013 Ferielejligheder Ved Rønbjerg Feriecenter August 2010 Indholdsfortegnelse Redegørelse... 2 Vejledning...2 Offentlig høring...2 Klageadgang...2 Lokalplanområdets beliggenhed og afgrænsning...3

Læs mere

Afgørelse i sagen om nedlæggelse af en markvej i Varde Kommune

Afgørelse i sagen om nedlæggelse af en markvej i Varde Kommune NATURKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 E-mail: nkn@nkn.dk Web: www.nkn.dk CVR: 18210932 16. december 2009 NKN-133-00096 RTS Afgørelse i sagen om nedlæggelse

Læs mere

Fra: Steen Sandgaard Til: kommunen Emne: Høringssvar vedrørende lokalplan 329 Dato: 7. november 2014 13:40:20 Vedhæftede filer: 1044_001.pdf Som administrator skal vi herved på vegne af Kirk & Thorsen

Læs mere

Lokalplan 11.41. Udvidelse af Hundige Lilleskole GREVE KOMMUNE RÅDHUSHOLMEN 10 2670 GREVE TLF 43 97 97 97

Lokalplan 11.41. Udvidelse af Hundige Lilleskole GREVE KOMMUNE RÅDHUSHOLMEN 10 2670 GREVE TLF 43 97 97 97 Lokalplan 11.41 Udvidelse af Hundige Lilleskole GREVE KOMMUNE RÅDHUSHOLMEN 10 2670 GREVE TLF 43 97 97 97 Lokalplanen er udarbejdet af Teknisk Forvaltning i Greve Kommune. Offentlig fremlæggelse Lokalplanen

Læs mere

Grundejerforeningen Hårbølle Strand

Grundejerforeningen Hårbølle Strand Grundejerforeningen Hårbølle Strand www.grfhs.dk e-mail: grfhs.post@gmail.com Mødereferat Den 09/02-2013 Emne: Besigtigelse af hegn på Baldersvej Tid: Onsdag den 24/10-2010 kl. 14.00. Sted: Baldersvej

Læs mere

SAMMENFATNING OG BEHANDLING AF HØRINGSSVAR

SAMMENFATNING OG BEHANDLING AF HØRINGSSVAR BEFÆSTIGELSE OG AFLEDNING AF REGNVAND DOK. NR. : 29153-11 AF 16. FEBRUAR 2011 SAGS NR.: 11/5483 SAMMENFATNING OG BEHANDLING AF HØRINGSSVAR til Lokalplan 3.1-4 og Kommuneplantillæg nr. 3 Møllebakken, Tommerup

Læs mere

Lokalplan nr. 147. Nyborg Kommune Teknisk Afdeling, marts 2007. Dagligvarebutik ved Frisengårdsvej

Lokalplan nr. 147. Nyborg Kommune Teknisk Afdeling, marts 2007. Dagligvarebutik ved Frisengårdsvej Lokalplan nr. 147 Nyborg Kommune Teknisk Afdeling, marts 2007 Dagligvarebutik ved Frisengårdsvej Indholdsfortegnelse Lokalplanens redegørelse Lokalplanens baggrund...4 Lokalplanens indhold...4 Forhold

Læs mere

LOKALPLAN NR. 082. For et område ved Snogebæk Havn

LOKALPLAN NR. 082. For et område ved Snogebæk Havn LOKALPLAN NR. 082 For et område ved Snogebæk Havn Februar 2016 Indsigelser og ændringsforslag Lokalplanforslaget blev vedtaget af kommunalbestyrelsen den 28. januar 2015 og sendes i offentlig høring i

Læs mere

VORDINGBORG KOMMUNE. Plejecenter Solvang, Ore LOKALPLAN NR. B - 15.2. Pris kr. 20,-

VORDINGBORG KOMMUNE. Plejecenter Solvang, Ore LOKALPLAN NR. B - 15.2. Pris kr. 20,- VORDINGBORG KOMMUNE BOR N CHS VEJ E T OLE G O N R Æ E V V E S U N D V E J N Y V E J T JØ R N E J LOKALPLAN NR. B - 15.2 Plejecenter Solvang, Ore Vordingborg april 2002 Pris kr. 20,- Om kommune- og lokalplaner

Læs mere

Lokalplan nr. B 05.08.01 Børneinstitution i Neder Vindinge, Kastrup

Lokalplan nr. B 05.08.01 Børneinstitution i Neder Vindinge, Kastrup Lokalplan nr. B 05.08.01 Børneinstitution i Neder Vindinge, Kastrup Januar 2013 1 Om kommune- og lokalplaner Kommuneplanen er den overordnede plan, som indeholder overordnede målsætninger for kommunens

Læs mere

Lokalplan 004 Muleby. ii.

Lokalplan 004 Muleby. ii. Lokalplan 004 Muleby ii. Plan & Byg 2006 INDHOLDFORTEGNELSE 1 Om lokalplanen... Forhold til anden planlægning... Tilladelser fra andre myndigheder... Lokalplanens retsvirkninger... BESTEMMELSER 1. Formål...

Læs mere

L o k a l p l a n. For et område til klubhus og andre faciliteter i Bjerringbro Idrætspark

L o k a l p l a n. For et område til klubhus og andre faciliteter i Bjerringbro Idrætspark L o k a l p l a n F.035-2 For et område til klubhus og andre faciliteter i Bjerringbro Idrætspark Bjerringbro Kommune Oktober 2005 I henhold til lov om planlægning Lokalplan F.035-2 For et område til klubhus

Læs mere

FAABORG KOMMUNE Lokalpian 3.86

FAABORG KOMMUNE Lokalpian 3.86 FAABORG KOMMUNE Lokalpian 3.86 Boligområde ved Rugagerparken Januar 2001 Lokaiplan nr. 3.86 Indhoidsfortegnelse: Redet~orelse side Lokalpianens baggrund og formål 3 Beskrivelse af lokalpianområdet 3 Lokalpianens

Læs mere

Indsigelsesskema lokalplan 20xx-x Navn

Indsigelsesskema lokalplan 20xx-x Navn Indsigelsesskema lokalplan 20xx-x Navn Indsigelser til forslag til lokalplan nr. 2011-3 Erhvervsområde ved Vestergade i Ringe Sag nr.01.02.05-p16-7-11 Høringsperiode: 7. marts 2012 8. maj 2012 Dato 9.

Læs mere

Frederiksværk Kommune. Lokalplan 05.5. for Nyttehaver ved Maglehøj. Juli 1984. Frederiksværk Kommune

Frederiksværk Kommune. Lokalplan 05.5. for Nyttehaver ved Maglehøj. Juli 1984. Frederiksværk Kommune Frederiksværk Kommune Lokalplan 05.5 for Nyttehaver ved Maglehøj Juli 1984 Frederiksværk Kommune LOKALPLAN 05.5 FOR NYTTEHAVER VED MAGLEHØJ INDHOLDSFORTEGNELSE Lokalplanens formål og indhold... l Lokalplanens

Læs mere

NOTAT. Høringsnotat om Lokalplan 323.5, Erhverv, sports- og kulturfaciliteter på Lerbækvej med Tillæg nr. 4 til Kommuneplan 2013-2025

NOTAT. Høringsnotat om Lokalplan 323.5, Erhverv, sports- og kulturfaciliteter på Lerbækvej med Tillæg nr. 4 til Kommuneplan 2013-2025 SOLRØD KOMMUNE TEKNIK OG MILJØ NOTAT Emne: Til: Høringsnotat om Lokalplan 323.5, Erhverv, sports- og kulturfaciliteter på Lerbækvej med Tillæg nr. 4 til Kommuneplan 2013-2025 Økonomi-, teknik- og miljøudvalget

Læs mere

Lokalplan 272 - OMRÅDE TIL BOLIGFORMÅL Sølykke, St. Andst Behandling af høringssvar

Lokalplan 272 - OMRÅDE TIL BOLIGFORMÅL Sølykke, St. Andst Behandling af høringssvar Lokalplan 272 - OMRÅDE TIL BOLIGFORMÅL Sølykke, St. Andst Behandling af høringssvar Informationer Bemærkninger angående Afdelingens bemærkninger Afdelingens forslag til ændringer i plan. HØRINGSSVAR 1

Læs mere

Lokalplan nr.12.43 Blåbærhaven i Greve Strandby

Lokalplan nr.12.43 Blåbærhaven i Greve Strandby Greve Kommune Lokalplan nr.12.43 Blåbærhaven i Greve Strandby Lokalplan nr. 12.43 er vedtaget af Teknik- og Miljøudvalget den 5. januar 2015. Indholdsfortegnelse Redegørelse Side 1 Forhold til anden planlægning

Læs mere

LOKALPLAN 13.20 Bofællesskab og institution for autister

LOKALPLAN 13.20 Bofællesskab og institution for autister LOKALPLAN 13.20 Bofællesskab og institution for autister Dokumentet har gennemgået en bearbejdning, for at komme på anvendelig digital form. Derfor kan afvigelser fra den tinglyste plan ikke udelukkes.

Læs mere

UDBUD AF 17 GRUNDE FREJASVEJ - SJØRRING

UDBUD AF 17 GRUNDE FREJASVEJ - SJØRRING THISTED KOMMUNE UDBUD AF 17 GRUNDE FREJASVEJ - SJØRRING Thisted kommune Sekretariatet, Kirkevej 9, tlf.nr. 99 17 17 17 www.thisted.dk Indholdsfortegnelse Sjørring by...3 Området ved Frejasvej...3 Udstykningen

Læs mere

Bilag 3 - Ændringer i det reviderede lokalplanforslag.

Bilag 3 - Ændringer i det reviderede lokalplanforslag. Bilag 3 - Ændringer i det reviderede lokalplanforslag. Redegørelse, Bebyggelse, side 12: Af forslaget fremgår det at: Størrelsen på de arealer, som kan bebygges og bebyggelsernes omfang, er fastlagt for

Læs mere

Lokalplan nr. 5.28 Område til boligformål, Hals HALS

Lokalplan nr. 5.28 Område til boligformål, Hals HALS Lokalplan nr. 5.28 Område til boligformål, Hals HALS Lokalplanområdets beliggenhed i Hals HALS KOMMUNE JUNI 2000 INDHOLD HVAD ER EN LOKALPLAN?...II LÆSEVEJLEDNING...II REDEGØRELSE... 3 LOKALPLANENS BAGGRUND...

Læs mere

LOKALPLAN NR. 91. For Dådyrvej nr. 12-70 SKIBBY KOMMUNE

LOKALPLAN NR. 91. For Dådyrvej nr. 12-70 SKIBBY KOMMUNE LOKALPLAN NR. 91 For Dådyrvej nr. 12-70 SKIBBY KOMMUNE Indholdsfortegnelse Redegørelse Lokalplanens indhold... 3 Lokalplanens forhold til den øvrige planlægning for området... 5 Bestemmelser 1 Lokalplanens

Læs mere

Vedr. afholdelse af UngPar-bibelcamping og Seniorbibelcamping i sommeren 2004

Vedr. afholdelse af UngPar-bibelcamping og Seniorbibelcamping i sommeren 2004 Rougsø Kommune Teknik- og Miljøafdelingen Kirkestien 1 8961 Allingåbro att: Kirsten Bjerg Nielsen Vedr. afholdelse af UngPar-bibelcamping og Seniorbibelcamping i sommeren 2004 Tak for de tilsendte materialer

Læs mere

NOTAT. Allerød Kommune. Indsigelser/bemærkninger til lokalplanforslag nr. 1-107B Boligområde vest for Kongevejen i Blovstrød

NOTAT. Allerød Kommune. Indsigelser/bemærkninger til lokalplanforslag nr. 1-107B Boligområde vest for Kongevejen i Blovstrød NOTAT Allerød Kommune Forvaltningen Plan og Byg Bjarkesvej 2 3450 Allerød Tlf: 48 100 100 kommunen@alleroed.dk www.alleroed.dk Indsigelser/bemærkninger til lokalplanforslag nr. 1-107B Boligområde vest

Læs mere

LOKALPLAN NR. B 51.30.01

LOKALPLAN NR. B 51.30.01 LOKALPLAN NR. B 51.30.01 FOR DØGNINSTITUTION PÅ FRØRUPVEJ 34A ØRBÆK KOMMUNE TEKNISK FORVALTNING 2002 2 Indholdsfortegnelse Lokalplan nr. B 51.30.01 Lokalplanens redegørelse. Side Lokalplanens baggrund

Læs mere

Indholdsfortegnelse. planen med eventuelle ændringer. Ved større ændringer skal planforslaget ud i offentlig høring

Indholdsfortegnelse. planen med eventuelle ændringer. Ved større ændringer skal planforslaget ud i offentlig høring [Skriv tekst] Indholdsfortegnelse Hvad er en lokalplan? En lokalplan er et juridisk bindende dokument, der regulerer den fremtidige anvendelse og udformning af det område planen omfatter. Ifølge Planloven

Læs mere

DEKLARATION. a) De til enhver tid værende ejere af arealer inden for deklarationsområdet skal være medlemmer af Grundejerforeningen Fyrrelunden.

DEKLARATION. a) De til enhver tid værende ejere af arealer inden for deklarationsområdet skal være medlemmer af Grundejerforeningen Fyrrelunden. (Forslag til generalforsamlingen den 28. maj 2006) DEKLARATION Undertegnede Grundejerforeningen Fyrrelunden,som repræsentant for ejerne af grunde udstykket fra matr. nr. 1cp og 1cq Tollerup by, Melby sogn,

Læs mere

AFGØRELSE i sag om Helsingør Kommunes afgørelse om opsætning af hegn på ejendommen Grønnegangen 42, 3070 Snekkersten

AFGØRELSE i sag om Helsingør Kommunes afgørelse om opsætning af hegn på ejendommen Grønnegangen 42, 3070 Snekkersten Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 2. august 2013 J.nr.: NMK-33-01800 Ref.: HO AFGØRELSE i sag om Helsingør Kommunes afgørelse om opsætning af hegn på ejendommen

Læs mere

KOMMUNE ODDER LOKALPLAN NR. 1067 FOR ET OMRADE TIL BOLIGBEBYGGELSE VED VENNELUNDSVEJ I DEN VESTLIGE DEL AF ODDER BY.

KOMMUNE ODDER LOKALPLAN NR. 1067 FOR ET OMRADE TIL BOLIGBEBYGGELSE VED VENNELUNDSVEJ I DEN VESTLIGE DEL AF ODDER BY. ODDER LOKALPLAN KOMMUNE NR. 1067 FOR ET OMRADE TIL BOLIGBEBYGGELSE VED VENNELUNDSVEJ I DEN VESTLIGE DEL AF ODDER BY. Odder Kommune Lokalplan nr. 1067 Lokalplan for et område til boligbebyggelse ved Vennelundsvej

Læs mere

Lokalplan nr. 3.20 Område til offentlige formål v. Bredgade, Gandrup; beskyttede boliger og institution

Lokalplan nr. 3.20 Område til offentlige formål v. Bredgade, Gandrup; beskyttede boliger og institution Lokalplan nr. 3.20 Område til offentlige formål v. Bredgade, Gandrup; beskyttede boliger og institution Fremlagt fra den 02.01.2003 til den 27.02.2003. Endelig godkendt den 26.03.2003 HVAD ER EN LOKALPLAN?

Læs mere

LOKALPLAN NR. 229. For en daginstitution ved Ålholmparken. Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning

LOKALPLAN NR. 229. For en daginstitution ved Ålholmparken. Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning LOKALPLAN NR. 229 For en daginstitution ved Ålholmparken Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning Grundlaget for lokalplanen Indledning Hillerød Byråd har i henhold til planlægningslovens bestemmelser udarbejdet

Læs mere

P-norm Jammerbugt Kommune April 2007 Godkendt af Teknik- og Miljøudvalget d. 3. august 2007 Udgave nr. 1

P-norm Jammerbugt Kommune April 2007 Godkendt af Teknik- og Miljøudvalget d. 3. august 2007 Udgave nr. 1 P-norm Jammerbugt Kommune April 2007 Godkendt af Teknik- og Miljøudvalget d. 3. august 2007 Udgave nr. 1 Forord P-normen indeholder retningslinier for administration af bestemmelserne vedrørende parkeringsarealer.

Læs mere

Ryslinge Kommune Lokalplanforslag nr. 1.31

Ryslinge Kommune Lokalplanforslag nr. 1.31 Ryslinge Kommune Lokalplanforslag nr. 1.31 For et center- og boligområde beliggende ved Ryslinge gl. kro på Rødamsvej i Ryslinge Teknisk afdeling Maj 2004 Side 1 Indholdsfortegnelse Side: Hvornår skal

Læs mere

Lokalplan for et område til boligformål og vandrerhjem i Ræhr. Lokalplan nr. 270 B/F-01 April 2008

Lokalplan for et område til boligformål og vandrerhjem i Ræhr. Lokalplan nr. 270 B/F-01 April 2008 Lokalplan for et område til boligformål og vandrerhjem i Ræhr April 2008 Retningslinier for lokalplanen Lokalplanen er den detaljerede plan, der fastlægger, hvordan et område skal benyttes. Lokalplaner

Læs mere

Tillæg 1 til lokalplan nr. F31

Tillæg 1 til lokalplan nr. F31 Tillæg 1 til lokalplan nr. F31 for boligområdet syd for Lillevangsvej i Fredensborg MILJØ & TEKNIK Indholdsfortegnelse Generel orientering... 3 Indholdsoversigt... 5 Lokalplantillæggets formål og indhold...

Læs mere

RINGKØBING KOMMUNE LOKALPLAN NR. 03.008

RINGKØBING KOMMUNE LOKALPLAN NR. 03.008 RINGKØBING KOMMUNE LOKALPLAN NR. 03.008 STEMPELMÆRKE KUN GYLDIGT MED AFSTEMPUNG AF DOMMERKONTORETS KASSEKONTROLAPPARAT C 836870 Anmelder: Advokatfirmaet Dalgaard- Knudsen & Jepsen, v/hogens Jepsen, Ringkøbing

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Beskrivelse af lokalplanområdet

Indholdsfortegnelse. Beskrivelse af lokalplanområdet Indholdsfortegnelse INDLEDNING Offentlig fremlæggelse og vedtagelse REDEGØRELSE Beskrivelse af lokalplanområdet HIDTIDIG PLANLÆGNING Regionplanlægningen Kommuneplanlægningen Byplanvedtægter og lokalplaner

Læs mere

LOKALPLAN NR. 256 A FOR ET BOLIGOM- RÅDE VED GL. AMTSVEJ. INDLEDNING

LOKALPLAN NR. 256 A FOR ET BOLIGOM- RÅDE VED GL. AMTSVEJ. INDLEDNING INDLEDNING Gl. Amtsvej er et ældre, blandet område, som med sine mange forskelligartede huse, fremstår som en karakterfyldt villavej. Indenfor området ligger to ubebyggede grunde, matr. nre. 1 dg og 1dh,

Læs mere

LOKALPLAN 94. Stenhuggergrunden Gladsaxe kvarter

LOKALPLAN 94. Stenhuggergrunden Gladsaxe kvarter LOKALPLAN 94 Stenhuggergrunden Gladsaxe kvarter GLADSAXE KOMMUNE 1995 HVORFOR LOKALPLAN? I Gladsaxe Kommune skal der normalt laves en lokalplan når dele af kommuneplanen skal realiseres, når der gennemføres

Læs mere

Anmelder: Mtr. nr. 54 c. 54 d. Hals Kommune Borgergade 39 9362 Gandrup. Hou by, Hals. Tlf. 99.549999. HALS KOMMUNE d- LOKALPLAN NR. 6.13.

Anmelder: Mtr. nr. 54 c. 54 d. Hals Kommune Borgergade 39 9362 Gandrup. Hou by, Hals. Tlf. 99.549999. HALS KOMMUNE d- LOKALPLAN NR. 6.13. Mtr. nr. 54 c Hou by, Hals 54 d Anmelder: Hals Kommune Borgergade 39 9362 Gandrup Tlf. 99.549999 HALS KOMMUNE d- LOKALPLAN NR. 6.13 r-- rn JANUAR 1994 INDHOLDSFORTEGNELSE LOKALPLAN NR. 6.13 1. 2. 3. 4.

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om sommerhuse og campering m.v.

Bekendtgørelse af lov om sommerhuse og campering m.v. LBK nr 949 af 03/07/2013 (Gældende) Udskriftsdato: 18. juni 2016 Ministerium: Miljøministeriet Journalnummer: Miljømin., Naturstyrelsen, j.nr. 029-00113 Senere ændringer til forskriften LOV nr 86 af 28/01/2014

Læs mere

Solvarmeanlæg ved Annesmindevej

Solvarmeanlæg ved Annesmindevej Lokalplan nr. 23-010-0002. Gørding By Solvarmeanlæg ved Annesmindevej December 2011 Byrådet udarbejder lokalplan for at fastlægge bestemmelser om den enkelte ejendoms anvendelse og bebyggelse med henblik

Læs mere

Campingtilladelse Bildsø Camping

Campingtilladelse Bildsø Camping Bildsø Camping v/ Dorthe Kristensen 4200 Slagelse Sendt som digitalt post Plan og Byg Dahlsvej 3 4220 Korsør Tlf.: 58 57 36 00 teknik@slagelse.dk www.slagelse.dk Campingtilladelse Bildsø Camping Slagelse

Læs mere

LOKALPLAN 2D2-2 NUUP KOMMUNEA SVØMMEHAL NUUSSUAQ FORVALTNINGEN FOR TEKNIK OG MILJØ

LOKALPLAN 2D2-2 NUUP KOMMUNEA SVØMMEHAL NUUSSUAQ FORVALTNINGEN FOR TEKNIK OG MILJØ LOKALPLAN 2D2-2 SVØMMEHAL NUUSSUAQ NUUP KOMMUNEA FORVALTNINGEN FOR TEKNIK OG MILJØ APRIL 2000 VEJLEDNING En lokalplan fastlægger bestemmelser for, hvordan arealer, nye bygninger, stier, veje o.s.v. skal

Læs mere

AFGØRELSE i sag om Ringsted Kommunes afslag på udstykning af 4 parceller fra ejendom i Ringsted Kommune

AFGØRELSE i sag om Ringsted Kommunes afslag på udstykning af 4 parceller fra ejendom i Ringsted Kommune Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk 24. marts 2014 J.nr.: NMK-31-00874 Ref.: Bibis AFGØRELSE i sag om Ringsted Kommunes afslag på udstykning af 4 parceller fra ejendom

Læs mere

THYHOLM KOMMUNE. Lokalplan 1.22 For institution på Sønderlandsgade

THYHOLM KOMMUNE. Lokalplan 1.22 For institution på Sønderlandsgade THYHOLM KOMMUNE Lokalplan 1.22 For institution på Sønderlandsgade FREMLAGT FRA DEN 25. SEPTEMBER TIL DEN 20. NOVEMBER 2002. OFFENTLIGT BEKENDTGJORT DEN 8. JANUAR 2003. LOKALPLAN NR. 1.22 Forord til lokalplanforslaget

Læs mere

Indsigelser og bemærkninger

Indsigelser og bemærkninger 1 Birte Schultz- Lorentzen, Hegnsvej 185, 2850 Nærum. Birte Schultz-Lorentzen fremfører, at det er upraktisk og forældet at foreskrive i 7.3, at der skal anvendes trækarme og rammer, ligesom den oprindelige

Læs mere

LOKALPLAN NR. 004.237

LOKALPLAN NR. 004.237 LOKALPLAN NR. 004.237 For et område ved Fruerstuevej SVENDBORG KOMMUNE Teknisk forvaltning plan- og udviklingsafdelingen september 1991 Hvad er en lokalpian En lokalpian er en plan, hvori byrådet kan fastsætte

Læs mere