Hvidbog. Borgermøde om byrumsprogram Nakskov. Nakskov Teatersal d. 10. juni 2014

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Hvidbog. Borgermøde om byrumsprogram Nakskov. Nakskov Teatersal d. 10. juni 2014"

Transkript

1 Hvidbog Borgermøde om byrumsprogram Nakskov Nakskov Teatersal d. 10. juni 2014

2 Borgermøde om byrumsprogram Nakskov Lolland Kommune inviterede d. 10. juni alle kommunens borgere til åbent borgermøde omkring spørgsmålet om, hvordan vi sammen kan styrke Nakskov som hverdagsby, besøgsby og samlingssted. Det spørgsmål har de to lokale arkitektfirmaer ETN Arkitekter og Philip Rasmussen Arkitekter allerede givet et bud på og de bud fik de knap 100 fremmødte borgere præsenteret efter velkomst og et kort oplæg af udvalgsformand Henrik Høegh. I forlængelse af præsentationerne drøftede borgerne livligt spørgsmålet med hinanden og de fremmødte arkitekter og politikere - henover kort, plancher og kaffe rundt omkring i teatersalens foyer. Der var lagt op til en fri snak og kommentering på netop det, som optager den enkelte borger i forhold til byens udvikling. Udvalgsformanden sendte blot borgerne på arbejde i foyeren med en opfordring til at overveje spørgsmål som Hvad tænker I om arkitekternes indsatsområder og nedslag ud fra jeres viden om og brug af Nakskov? Løser indsatsområder og nedslag nogle af Nakskovs udfordringer, som I oplever dem? Er der potentialer, som I oplever i Nakskov, som ikke er nævnt i oplæggene? I foyeren fandtes der i øvrigt en række inspirationsspørgsmål med det formål at hjælpe borgerne på vej med at tænke by og byerfaringer. Der var lejlighed til både at kommentere direkte på arkitekternes forslag og til at formidle egne synspunkter i forhold til Nakskov udfordringer og potentialer i en tid, hvor der ikke er råd til det hele. Denne hvidbog er en afrapportering af de fremmødtes kommentarer, som de blev skrevet og drøftet på mødet. Der hvor det har været muligt er kommentarerne tematiseret i forhold til inspirationsspørgsmålene.

3 Præsentation af data fra borgermødet Hvor ligger byens mest uudnyttede potentialer // stedbundne potentialer Siloerne i rundkørslen ved Fakta bør udsmykkes af lokale kunstnere Køb Shell og riv den ned, den er til salg Turismepotentiale. Kommerciel udnyttelse af andres lyst til at rejse og opleve Jeg så gerne man fokuserede kraftigt på integration af borgerne i bykernen i form af pladser/aktiviteter og miljøer der tiltrækker og italesætter Nakskovs forskellige borgeres behov for at mødes ude af ghettoerne og danne grundlag for ligeværdige møder mellem unge, ældre og på tværs af kulturer. Kedelig gågade se fx Horsens m. kunst og fx små hoppepuder Renover Vejlegade inkl. nedrivning Genåbning af pool ved Hestehovedet Omvendte busture: i stedet for Nakskov-København lav København-Nakskov, med et tag din cykel med i bussen initiativ Lav en lokal hall of fame med: H. N. Andersen, Jørgen Skafte Rasmussen, Gustav Weid, August Enna etc. Lav en specialudstilling i 2016 om Jørgen Skafte Rasmussen. Audi fabrikkerne vil givet vis gerne medvirke. Der findes en J.S.R Fond i Frankfurt. Et gangrør fra Campus til Banen Tolboden som kulturhus med film, koncerter, udstillinger, events Den gl. skibsværft administrationsbygning, som bed and breakfast, til cykelfolket ruten går lige forbi og en havnebåd kunne krydse havnen. Stræderne er hængslet til byens centrum, alle de små huse kunne bruges til byferie formål. Middelaldervandring for turister og krydstogtsturister Jeg ønsker fokus på: bymuseum, markedsdage, havnerundfart til Enehøje/Hestehovedet, restaurations og cafemiljø. Open bio/drive in Hvor er Svinglen henne i planerne?` Hele området ved Banen skal renoveres! Promover de små museer fx den Gl. Smedje, Trykkerierne, Søfarts- og Brandmuseet. Tunnel ved Bleget renoveres straks Blegen renoveres hurtigt Omdanne Møllecentret til bynært miljø for borgerne med koncerter etc. Socialt fokus Først og fremmest skal befolkningen i Nakskov føle sig hjemme, så de kan anbefale andre at flytte til området Nakskov kan ikke stå alene. Hele Lolland Falster skal trække på samme hammel (som den fynske trafik mafia ) Lolland bør støtte kraftigt op omkring egnens fyrtårne som pt. er: Dameliga håndbold i Nykøbing Falster Håndbold og toproerne i Maribo.

4 Hvordan kan byrumselementer eller aktiviteter få dig til at opholde dig længere i byens rum? Hvordan kan man styrke by- og handelslivet i Nakskov? Hvilke typer butikker savner du i bybilledet? Friluftskoncerter. Et kulturhus med bl.a. biograf og koncertsal Koncerthus med plads til mennesker Cafeliv efter almindelig arbejdstid og en god restaurant i centrum Flere boder på Torvet. Men hvordan? Styrk informationen, jeg tror ikke at borgerne ved, hvordan man får en bod på Torvet. Styrkelse af by- og handelsliv. Det sker ved nytænkning og innovativ tankegang Handelslivet kan styrkes med genopdagelse af Torvedage. Primært med egnens råvarer. Det skaber liv også i gågaden. Torvet kunne afspærres for biltrafik hver lørdag i 2-3timer med mulighed for udskænkning og underholdning, et godt samlingssted for byen (a la Nykøbing Falster) Torvet til præsentation og salg af fødevarer (økologiske) fx Knuthenlund, Fejø Frugter, Dalbakkegård, Frederiksdal Vine etc. Torv toilet renoveres, lav et grønt område ved torvet og overdæk gågaden. Udendørsscener ved campus Torv: ingen trafik og vareindlevering via bum Et madsted med økologiske lollandske råvarer Jeg ville helt naturligt bruge mere tid i bykernen, hvis der var sjove pladser og aktiviteter, som mig og mine børn kunne opholde os på/i By og handelslivet kunne styrkes ved at lave læ for vind og regn for alle butikker (hele byen som et indkøbscenter ) Torvehaller med salg af lokale fødevarer, frugtvins destillerier, folkekøkken fx placering ved Torvet Gl. Jyske Bank Vandmiljø i de små stræder ned til havnen, som rindende vand i gaderne mellem havn og torvet Hvad med markedsplads i Dronningens Pakhus. Fiskerne lægger til ved havnen, en direkte relation til torvehandel Nakskov med tre ord (1)Pt. er Nakskov i sin fremtoning død og uinspirerende, (2) men Nakskov har et særligt sammenhold mellem sine borgere (3) og i Nakskov forgår mange fine Kulturting, som dog meget gerne udvides og styrkes Kære Nakskov, I har en fantastisk arkitekturarv både bolig og industrimæssigt. Her er et stort potentiale for at promovere den gl. fiskerby med den moderne industriby. Jeg tror at fremtidens udvikling bør ligge i tillæg til vandet. I den forbindelse en mulighed for en spændende dynamik på tværs af havnen af byliv (restaurant, Fiske/madmarked, blomster) og industriel produktion. Nakskov en stor kritik ligger jeg til byens logistik af tung trafik! Hvorfor er Havnegade en hovedåre? Findes der andre mulige åre? Så denne gade kunne blive en stor integreret del af en ny udvikling. Videre, Nakskov!! Du må passe på Pakhuset. De gamle bindingsværkshuse langs havnen er flotte!

5 og bare fordi at Pakhuset er et at landets ældste bygninger, behøver det ikke at ligne det. Få den tunge trafik ud!!! og smukkeser dine ankomst åre!!! Kære Nakskov, du er smuk, men din selvtillid er ringe. Mvh. En udrejst ungdom Hvordan kan havnens rekreative potentiale udvikles? // Hvordan kan byens indre fjord aktiveres og gøres til et større aktiv for byen? Væksthuset i Tilegade (hvor der sælges lokalevarer flyttes ned ved havnen) Vi skal bruge vandet i Indrefjorden, havnen og fjorden bedre ift. turister og borgere fx vandaktiviteter, kanoer etc. Udbygge vandarealet til fx Halsted/Avnede, samt cykelstier og shelters i dette område På havnen bør Mørtelværket have en anden placering, og helst længere ude, det vil give et smukkere bybillede ved bybroen Cafeborde og udskænkning langs hele havnefronten a la Skagen Burde forskønnes: Havnefrontens modsatte side, Indrefjord og butikker til Havnen Inderfjorden skal tilbage til 50 ernes tid med et rigt fugleliv en oase Det er en god ide at arbejde med Indrefjorden, som ikke bliver brugt fx et smukt område. Vi har også Svingelen. Der bliver gjort for lidt for at markedsføre stedet. Skabe et livligt havnemiljø med cafe og ishus, røgeri og fisk, kano-/kajak-/cykelstation, mulighed for salg fra skibe/husbåde etc. Mørtelværket har byens bedste placering, kunne der ikke tilbydes en ny placering og i stedet lave et sejlermiljø, cafe og boligmiljø. Indrefjord som et aktivt område med udendørsfitnessbane, kano og kajak, shelters, bål og grill pladser etc. Udvikling af en spændende dynamik mellem rekreativ havnefront og industrihavn Flyt Mørtelværk til Lossepladsen og skab i stedet bynær park og sejladsturisme i Inderhavnen Saner Vejlegade og kombiner boligrenovering i Vejlegade med nedrivning af almennyttigt utidssvarende byggeri. Respons på arkitektforslagene Parkeringslommer Jeg holder meget af ETN Arkitekternes forslag omkring at lave byens døde parkeringslommer til positive samlingspladser. Med mit kendskab til byens unge borgere, ved jeg det vil give positive samlingspunkter der også æstetisk vil give turister noget at foretage sig og samles om! Madpakkeområder: at der ved parkeringspladserne/lommerne skabes madpakkeområder borde- og bænkesæt, hvor man kan spise den mad, som man har købt i byen. Et sted hvor familer kan aftale at samles. Evt. med plads til mindre scener, hvor lokale musikere/spillemænd kan stille sig og spille. Et sted hvor man kan få en rolig plet (Christina, knophest@hotmail.com ) Indfaldsvejene

6 Informationstavler ved indfaldsvejene om kulturelle tilbud Planteblomsterløg ved i rabatten ved indfaldsvejene til Nakskov fx som i Nykøbing. Det kunne også gøres ud til Hestehoved. Byens indfaldsveje er triste med undtagelse af Rødbyvej Roetrafik panik Jeg oplever byens indfaldsveje som generelt triste og anonyme. Slet ikke inviterende. Jeg mener at begge arkitekt forslag betoner vigtigheden af dette. Indfaldsvejene bør beplantes med vejtræer prioriter: Tårsvej, Rødbyvej og Maribovej. Øvrige veje som beplantes: Christiandalsvej, Strandpromenaden, Brüchervej, Havnegade Rødbyvej efter nedrivningen af skolen skal blive en flot indfaldsveje til Nakskov Når nu boligerne på Maribovej får facademaling, forventer man at Maribovej bliver renoveret Elektroniske infotavler ved indfaldsveje + indreby + generel forskønnelse og signalere at vi elsker at får gæster Øvrige kommentarer Jeg finder ETN Arkitekternes forslag meget er til de borgere, som er her i dag. Ikke at forstå at det historiske grundlag ikke er vigtigt. Det er det, men tiltrækning af unge borgere, og dem som vi gerne vil fastholde kræver moderne æstetisk udvikling, der er tillokkende og åbner nye anvendelsesmuligheder op. Jeg så gerne at man styrkede integrationen af borgere i de boligsociale områder (Nørrevænget/Birkevænget) med kunstneriske udsmykninger på rejse ind mod bykernen. Altså udsmykning/skulpturgrupper/vægmaleri af beboere og professionelle kunstnere i samarbejde, samt ved nedslagspunkter parker/pladser. Denne mulighed ser jeg særdeles fint kunne integreres i ETN Arkitekternes forslag Fjord Campus, en super ide fra ETN. Tænk også i lejrskole God ide med at udnytte Nakskovs Eiffeltårn Generelle kommentarer Der bør etableres diskussionsgrupper, der i mindre fora kan diskutere problemerne og komme med forslag Hvor skal der bygges nyt plejecenter? Skiltning: På skilte der viser parkering, skal der ligeledes angives afstanden til bymidten

Hvidbog. Borgermøde om byrumsprogram Maribo. Maribohallerne d. 11. juni 2014

Hvidbog. Borgermøde om byrumsprogram Maribo. Maribohallerne d. 11. juni 2014 Hvidbog Borgermøde om byrumsprogram Maribo Maribohallerne d. 11. juni 2014 Borgermøde om byrumsprogram Maribo Lolland Kommune inviterede d. 11. juni alle kommunens borgere til åbent borgermøde omkring

Læs mere

Turismestrategi 2013-2017

Turismestrategi 2013-2017 Turismestrategi 2013-2017 1 Indhold Forord... 4 Vision... 5 Strategi... 6 Fokus Stærke værdikæder... 7 Fokus Nem tilgængelighed... 8 Fokus Smart markedsføring... 9 2 Vision: Køge vil overraske dig Strategi:

Læs mere

Byrumsstrategi og Byrumsplan for Odense bymidte

Byrumsstrategi og Byrumsplan for Odense bymidte Byrumsstrategi og Byrumsplan for Odense bymidte Baggrund for Byrumsplanen Kvarterplan by havn Vision Odense: at lege er at leve Trafik- og Mobilitetsplan Bylivsundersøgelse 2008 Baggrund for Byrumsplanen

Læs mere

Nicholas: Jeg bor på Ørholmgade, lige herovre ved siden af parken. I nummer fire.

Nicholas: Jeg bor på Ørholmgade, lige herovre ved siden af parken. I nummer fire. Samtalevandring d. 2. maj 2012. Nicholas, 25. Biologistuderende. Bor på Ørholmgade. Interviewer: Nå, og det var Nicholas, du hedder? Nicholas: Ja, korrekt. Interviewer: Og hvor gammel er du? Nicholas:

Læs mere

Tale af overborgmester Ritt Bjerregaard. Anledning: Workshop om byliv og social mangfoldighed i Nordhavn

Tale af overborgmester Ritt Bjerregaard. Anledning: Workshop om byliv og social mangfoldighed i Nordhavn Tale af overborgmester Ritt Bjerregaard Anledning: Workshop om byliv og social mangfoldighed i Nordhavn Hovedbudskab Byliv, social mangfoldighed og social bæredygtighed handler ikke kun om det, der foregår

Læs mere

Notat om den videre proces efter afholdelse af tre Bilfri Dage i København i 2005 den 09. november 2005

Notat om den videre proces efter afholdelse af tre Bilfri Dage i København i 2005 den 09. november 2005 bilag 7 Notat om den videre proces efter afholdelse af tre Bilfri Dage i København i 2005 den 09. november 2005 I forbindelse med planlægningen af de Bilfri Dage i 2005 har der været nedsat en arbejdsgruppe

Læs mere

BYRUMSPROGRAM FOR NAKSKOV. Udarbejdet af Udvikling og Erhverv marts 2015

BYRUMSPROGRAM FOR NAKSKOV. Udarbejdet af Udvikling og Erhverv marts 2015 BYRUMSPROGRAM FOR NAKSKOV Udarbejdet af Udvikling og Erhverv marts 2015 1 FORORD Nakskovs traditionelle byrolle er udfordret. Det gælder mange danske provinsbyer, der mister funktioner til internethandel,

Læs mere

Blomstrende landsby, Bøjden gruppen

Blomstrende landsby, Bøjden gruppen Blomstrende landsby, Bøjden gruppen Rapport/konklusion fra gruppemøder, sommeren 2012. Førstehåndsindtryk Fra Siversbjerg : Flot udsigt! En fin og fartdæmpende chikane af den lange, lige, landevej. Derefter

Læs mere

Tak fordi du vil hjælpe os med at få hele Danmark til at fortælle historier.

Tak fordi du vil hjælpe os med at få hele Danmark til at fortælle historier. Hej Vores Historier-ambassadør Tak fordi du vil hjælpe os med at få hele Danmark til at fortælle historier. Her er inspiration til hvad du skal huske før en Vores Historier fortælleraften, en køreplan

Læs mere

For et rødere Nørrebro. kbh.enhedslisten.dk

For et rødere Nørrebro. kbh.enhedslisten.dk For et rødere Nørrebro kbh.enhedslisten.dk Enhedslisten Nørrebro kæmper for din bydel Kommunalvalget er vigtigt! København er historisk en rød by, med tradition for at gennemføre politiske tiltag, der

Læs mere

Vækstudvalget møde den 2. maj 2016

Vækstudvalget møde den 2. maj 2016 Vækstudvalget møde den 2. maj 2016 Billede med vejen der hen.. Byforum er et operativt forum, som skal medvirke til at skabe en levende, attraktiv, sammenhængende og unik bymidte i Holbæk med et højt aktivitetsniveau

Læs mere

VISIONER FOR HOLBÆK HAVNEFRONT

VISIONER FOR HOLBÆK HAVNEFRONT - Havneomdannelser gennem de sidste 15 år - De gode eksempler - Hvad skaber den gode havn? Visionsskitser og anbefalinger Holbæk DEN GODE HAVN Havneomdannelser gennem de sidste 15 år De gode eksempler

Læs mere

DE RØDE LØBERE. Vordingborgs bymidte er afgørende for din, min og vores fremtid. Vil du med på den røde løber og gøre en forskel for vores by?

DE RØDE LØBERE. Vordingborgs bymidte er afgørende for din, min og vores fremtid. Vil du med på den røde løber og gøre en forskel for vores by? DE RØDE LØBERE Vordingborgs bymidte er afgørende for din, min og vores fremtid. Vil du med på den røde løber og gøre en forskel for vores by? VINDERBYEN VORDINGBORG Vordingborg er nu en vinderby. Sådan

Læs mere

Vedersø bymidte. Fremtidens landsby VEDERSØ

Vedersø bymidte. Fremtidens landsby VEDERSØ VEDERSØ Midt i den fantastiske natur ligger Vedersø med den typiske vestjyske købmandsgård og det nu nedlagte Vedersø mejeri placeret vis a vis centralt i byen. Mejeriet er restaurere Vedersø er i dag

Læs mere

Borgermøde 6.juni 2017

Borgermøde 6.juni 2017 Borgermøde 6.juni 2017 Program 6.juni kl. 19-21 19.00 - Velkommen - ved rådmand Hans Henrik Henriksen 19.10 - Afsløring af vinder Instachallenge - ved Hans Henrik Henriksen 19.15 - Oplæg fra Midtbyens

Læs mere

BORGERNES VISION FOR FREMTIDENS HAVN I KERTEMINDE

BORGERNES VISION FOR FREMTIDENS HAVN I KERTEMINDE BORGERNES VISION FOR FREMTIDENS HAVN I KERTEMINDE Indhold Forord Processen - Borgernes VISION Havnens udvikling Borgernes vision for havneområdet Borgernes VISION 3 4 7 9 Konceptuel plan for Kerteminde

Læs mere

OMRÅDEFORNYELSE SKÆRBÆK

OMRÅDEFORNYELSE SKÆRBÆK OMRÅDEFORNYELSE SKÆRBÆK porten til Rømø 08-10-2014 www.toender.dk 1 Aftenens forløb VELKOMMEN til alle v/ Tønder Kommune Trafikplan 2014 v/ Fagchef Lars-Erik Skydsbjerg Forslag til PROGRAM v/ Christel

Læs mere

Nørresundby Grundejerforening Generalforsamling den 21. april 2016

Nørresundby Grundejerforening Generalforsamling den 21. april 2016 Nørresundby Grundejerforening Generalforsamling den 21. april 2016 Formandsberetning I år vil jeg starte med lidt om hvad vi har foretaget os siden sidste års generalforsamling. Bestyrelsen konstituerede

Læs mere

HVALSØ BYTORV 26.10.2012. Mangor & Nagel

HVALSØ BYTORV 26.10.2012. Mangor & Nagel HVALSØ BYTORV 26.10.2012 Mangor & Nagel A R K I T E K T F I R M A Baggrund - intentioner Handelslivet i Hvalsø er i dag begrænset til tre dagligvareforretninger samt få butikker langs hovedgaden. Dette

Læs mere

Filnavn: Plan-4-juni.pdf Side 1 af 20. Holbæk Havn. Visionsplan

Filnavn: Plan-4-juni.pdf Side 1 af 20. Holbæk Havn. Visionsplan Filnavn: Plan-4-juni.pdf Side 1 af 20 Holbæk Havn Visionsplan Kontaktgruppen for havnens beboere Visioner, idéer og forslag. Juni 2013 Filnavn: Plan-4-juni.pdf Side 2 af 20 Krags Brygge bør føres igennem.

Læs mere

Bilag 6: Transskription af interview med Laura

Bilag 6: Transskription af interview med Laura Bilag 6: Transskription af interview med Laura Interviewet indledes med, at der oplyses om, hvad projektet handler om i grove træk, anonymitet, at Laura til enhver tid kan sige, hvis der er spørgsmål,

Læs mere

Konklusioner på borgerpanelundersøgelse om forholdene i Indre By

Konklusioner på borgerpanelundersøgelse om forholdene i Indre By Borgerpanelundersøgelse Forholdene i Indre By Gennemført 24-27. februar 2017 Konklusioner på borgerpanelundersøgelse om forholdene i Indre By Sammenfatning: Indre By som helhed Prioriteringer med hensyn

Læs mere

krav og ønsker til salg af kommunal ejendom ved Møllebakken i Helsinge

krav og ønsker til salg af kommunal ejendom ved Møllebakken i Helsinge krav og ønsker til salg af kommunal ejendom ved Møllebakken i Helsinge Butikker på Vestergade mod gadekæret. Gaden udgør den nordlige grænse af projektområdet. Materialet er bygget op i to dele: 1 Helsinge

Læs mere

Referat Efter velkomsten begyndte cafedebatten, som hurtigt kom i gang efterfølgende er der under hvert cafebord opsamlet fokuspunkter, mange

Referat Efter velkomsten begyndte cafedebatten, som hurtigt kom i gang efterfølgende er der under hvert cafebord opsamlet fokuspunkter, mange Referat fra tema2 Byudvikling og Bosætning Pilegårdsskolen, Langeskov 14.05 2007 Program 19.00 Musik og velkomst ved udvalgsformanden 19.15 Niras informerer om cafebordsmetode 19.20 Hanne fortæller om

Læs mere

Uddrag af kommuneplan 2009-2020. Genereret på www.silkeborgkommune.dk

Uddrag af kommuneplan 2009-2020. Genereret på www.silkeborgkommune.dk Uddrag af kommuneplan 2009-2020 Genereret på www.silkeborgkommune.dk Byfortætning og byomdannelse Mål Silkeborg Kommune vil: Skabe mulighed for yderligere byggeri i bymidten gennem fortætning og byomdannelse.

Læs mere

1.OM AT TAGE STILLING

1.OM AT TAGE STILLING 1.OM AT TAGE STILLING Læringsmål Beskrivelse Underviseren introducerer klassen til arbejdsformen. Underviseren gør eleverne opmærksom på; Det handler om at tage stilling Der ikke er noget korrekt svar

Læs mere

Mine penge. Hvad bestemmer jeg? Og hvordan kan jeg få hjælp? TIL PERSONER MED NEDSAT FUNKTIONSEVNE

Mine penge. Hvad bestemmer jeg? Og hvordan kan jeg få hjælp? TIL PERSONER MED NEDSAT FUNKTIONSEVNE Mine penge Hvad bestemmer jeg? Og hvordan kan jeg få hjælp? TIL PERSONER MED NEDSAT FUNKTIONSEVNE Publikationen er udgivet af Socialstyrelsen Edisonsvej 18, 1. 5000 Odense C Tlf: 72 42 37 00 E-mail: info@socialstyrelsen.dk

Læs mere

BØLGEBRYDEREN. 25. årgang Medlemsblad for Sørup Havns Bådelav 4/2014. Læs inde i bladet:

BØLGEBRYDEREN. 25. årgang Medlemsblad for Sørup Havns Bådelav 4/2014. Læs inde i bladet: BØLGEBRYDEREN 25. årgang Medlemsblad for Sørup Havns Bådelav 4/2014 Læs inde i bladet: INVITATION TIL JULEBANKO FLERE FESTLIGHEDER AFHOLDT SEJLSÆSON AFSLUTTET 1 SØRUP HAVNS BÅDELAV Lindevej 2 3480 Fredensborg

Læs mere

Formandsberetning Aalborg IMU 12/2 2009

Formandsberetning Aalborg IMU 12/2 2009 Formandsberetning Aalborg IMU 12/2 2009 Året har budt på en del ændringer i IMU og mange store oplevelser sammen med jer. Vi har haft en masse sociale arrangementer, vi har arrangeret koncert med The Dawn,

Læs mere

Kjellerup Skole Min mening om undervisningsmiljø og trivsel på skolen. Resultat. Spørgeskemaundersøgelse

Kjellerup Skole Min mening om undervisningsmiljø og trivsel på skolen. Resultat. Spørgeskemaundersøgelse Min mening om undervisningsmiljø og trivsel på skolen Resultat Spørgeskemaundersøgelse -Min mening om undervisningsmiljø og trivsel på skolen -en undersøgelse blandt elever på. 1.-10. klassetrin 1 Min

Læs mere

Idekatalog Masterplan for Sæby

Idekatalog Masterplan for Sæby IDEKATALOG MASTERPLAN FOR SÆBY Idekatalog Masterplan for Sæby Idekatalog fra Sæby Havns Beboerforening for området Sæby Havn, Strandgade, Klostergyden, Den gamle fabriksgrund, Nordstranden og Søndre strand

Læs mere

Kommissorium for Gl. Havn

Kommissorium for Gl. Havn Trafik- og Vejafdelingen Middelfart Kommune Østergade 21 5580 Nørre Aaby www.middelfart.dk Dato: 12. maj 2010 Sagsnr.: 201001613-15 Kommissorium for Gl. Havn Indledning I forbindelse med budgetforhandlinger

Læs mere

Din Gode Ide - Borger

Din Gode Ide - Borger Din Gode Ide - Borger Ansigtsløft til Frederiksberg Allé 11.02.15: Kommunen skulle arbejde for at integrere den "glemte del" af Frederiksberg Allé, der går fra Sankt Thomas Plads ned til Vesterbrogade

Læs mere

Tårs. Publiceret af Cathrine Borg 06 januar 2016 klokken 14:01 Powered by Enalyzer

Tårs. Publiceret af Cathrine Borg 06 januar 2016 klokken 14:01 Powered by Enalyzer Tårs Publiceret af Cathrine Borg 06 januar 2016 klokken 14:01 Powered by Enalyzer Skriv en overskrift til indledningen Skriv en indledning Tårs Publiceret af Cathrine Borg 06 januar 2016 klokken 14:01

Læs mere

UDVIK- LINGS- PLAN. Lydum 2020

UDVIK- LINGS- PLAN. Lydum 2020 UDVIK- LINGS- PLAN Lydum 2020 Naturen er vores styrke og kilde til store oplevelser. Gå selv på opdagelse i naturen, pas på den og del den med andre. Sammen fortæller vi verden om vores natur - #viinaturen

Læs mere

Brugerbladet. Atkærcenteret. OKTOBER NOVEMBER 2015 3 årgang nr. 4. Brugerbladet. Sommer og vinter vi mødes på

Brugerbladet. Atkærcenteret. OKTOBER NOVEMBER 2015 3 årgang nr. 4. Brugerbladet. Sommer og vinter vi mødes på Brugerbladet Udgives af Brugerrådet Atkærcenteret. Februar, April, Juni, August, Oktober, December Har du noget, du gerne vil have, bladet skal skrive om, så kontakt: Poul på tlf. 20973080 Brugerbladet

Læs mere

Drømmen om et kulturhus på landet

Drømmen om et kulturhus på landet Huset på Næsset Drømmen om et kulturhus på landet I Udby fik lokale ildsjæle idéen om at lave et gammelt elværk om til kulturhus og med et stort og langvarigt engagement er drømmen nu gjort til virkelighed.

Læs mere

Vandhunde og vinterbadere i tidligere industrihavn

Vandhunde og vinterbadere i tidligere industrihavn 6 Vandhunde og vinterbadere i tidligere industrihavn Vandkultur I Landets første helårshavnebad er lagt til kaj i Aalborg Havn. Som et af de sidste elementer i byens enorme forvandling af den tidligere

Læs mere

Jeg glæder mig til at høre fra jer og håber på fortsat support fra Københavns Kommune.

Jeg glæder mig til at høre fra jer og håber på fortsat support fra Københavns Kommune. København 14.december 2015 Kære Københavns Kommune/Kultur- og Fritidsforvaltningen Jeg fremsender hermed budget samt ansøgning for BørnefestiBAL i Østre Anlæg d. 14. maj 2016. Specielt vil jeg fremhæve

Læs mere

INPUT TIL VISIONSPLAN FOR MARIBO

INPUT TIL VISIONSPLAN FOR MARIBO INPUT TIL VISIONSPLAN FOR MARIBO SAMMENFATNING PRÆSENTERET FOR BYRÅDET 27. MARTS 2014 OPLÆG TIL BORGERMØDE I MARIBOHALLERNE I MARIBO 11. JUNI 2014 BY OG LANDSKAB 1 ByogLandskab CVR 2918 5662 Axeltorv 3

Læs mere

Opsamling på midlertidigt byrum på Axeltorv sept. 2015

Opsamling på midlertidigt byrum på Axeltorv sept. 2015 Midlertidigt byrum Axeltorv September 2015 Opsamling på midlertidigt byrum på Axeltorv sept. 2015 Indledning I forbindelse med Lolland Kommunes byrumsprogram for Nakskov blev der i september 2015 indrettet

Læs mere

Det Gode Liv. Grøn og Mad

Det Gode Liv. Grøn og Mad Det Gode Liv Grøn og Mad Hvordan går(d) det? I flere af gårdene er der rigtig gode og varme sammenhold. Der afholdes jævnligt fællesarrangementer og fester. I andre gårde er fællesskabet endnu ikke blevet

Læs mere

Et styks påkrævet rejsebrev.

Et styks påkrævet rejsebrev. Et styks påkrævet rejsebrev. Beordret fra Andreas, Buster og Jørgen. Det er ikke med min gode vilje at jeg skriver dette rejsebrev, men alle i der hjemme skal have lov til at læse, hvad jeg render og laver

Læs mere

Diktat 1 Lørdag morgen

Diktat 1 Lørdag morgen Diktat 1 Lørdag morgen Det begyndte som en helt n l e. Til morgenmad fik vi o u med k f. Og som altid drak vi u. T e var at vi skulle se en film måske den der handler om en k r e. Eller også en s. Men

Læs mere

Friluftsliv i sø-landskabet. Resultater fra spørgeskemaundersøgelse i forbindelse med debatarrangement d. 19. januar, Ringsted kommune

Friluftsliv i sø-landskabet. Resultater fra spørgeskemaundersøgelse i forbindelse med debatarrangement d. 19. januar, Ringsted kommune Friluftsliv i sø-landskabet Resultater fra spørgeskemaundersøgelse i forbindelse med debatarrangement d. 19. januar, Ringsted kommune 1 Antal Spørgeskema om friluftsliv Respondenter 43 personer, 29 mænd,

Læs mere

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab 1 Bliv frivillig Kulturelle oplevelser Hvis du går og tror, at kirkens arbejde kun består i det, som præster, ansatte

Læs mere

BESTYRELSENS BERETNING HØJER LOKALRÅD

BESTYRELSENS BERETNING HØJER LOKALRÅD BESTYRELSENS BERETNING HØJER LOKALRÅD den 05. november 2014. Endnu et år er gået og som jeg indledte beretningen med sidste år, så er Højer Lokalråd efterhånden blevet en helt naturlig ting, hvor det kan

Læs mere

Mejeriet et stykke med grønt!

Mejeriet et stykke med grønt! Mejeriet et stykke med grønt! Mejeriet - et stykke med grønt Et multifunktions område, et stykke af en sløjfe, en sti, en skolehave, et vindue for lokale producenter, en åbning mod landet, men også en

Læs mere

Sindal. Publiceret af Cathrine Borg 06 januar 2016 klokken 14:01 Powered by Enalyzer

Sindal. Publiceret af Cathrine Borg 06 januar 2016 klokken 14:01 Powered by Enalyzer Sindal Publiceret af Cathrine Borg 06 januar 2016 klokken 14:01 Powered by Enalyzer Side 1 Sindal Publiceret af Cathrine Borg 06 januar 2016 klokken 14:01 Powered by Enalyzer Svar status Ikke svaret Afvist

Læs mere

Mallorca/Cala Bona: Fly detaljer:

Mallorca/Cala Bona: Fly detaljer: Vi har nu fornøjelsen at fremsende tilbud, på Mallorca. Er der nogle spørgsmål eller noget I er i tvivl om er I selvfølgelig meget velkomne til at kontakte mig på mit direkte tlf nr: 33488479 Mallorca/Cala

Læs mere

U-days - kampagneplakater

U-days - kampagneplakater U-days - kampagneplakater Den 1., 2. og 3. marts 2012 blev der afholdt u-days, som er et åbent hus-arrangement, der samler alle videregående uddannelser i Aarhus. I den forbindelse kørte u-days blandt

Læs mere

VISION FOR BYMIDTEN I STOHOLM

VISION FOR BYMIDTEN I STOHOLM VISION FOR BYMIDTEN I STOHOLM - PÅ BAGGRUND AF BORGERMØDE D. 18 FEBRUAR BYFORNYELSESUDVALGET - STOHOLM HANDELSSTANDSFORENINGEN FEBRUAR 2013 INDHOLDSFORTEGNELSE TEMAOMRÅDER TIL IDÉVÆRKSTED & BORGERMØDE

Læs mere

Plantning af ny hæk, nye grunde på Faldet

Plantning af ny hæk, nye grunde på Faldet Plantning af ny hæk, nye grunde på Faldet Som lovet, vil jeg hermed komme med forslag og anbefalinger, som forhåbentlig vil gøre det lidt nemmere, når vi skal vælge hvilken hæk der skal plantes omkring

Læs mere

Frekvens / % Kvinde 13 93% Mand 1 7% Frekvens / % Jeg er en af de bedste 3 23% Der er nogle få, der er bedre end mig 9 69%

Frekvens / % Kvinde 13 93% Mand 1 7% Frekvens / % Jeg er en af de bedste 3 23% Der er nogle få, der er bedre end mig 9 69% ETU EUD Hovedforløb / Hold: Uge / Antal besvarelser: Gennemført:.... / Udskrivningsdato:... Er du kvinde eller mand? Kvinde % Mand Hvordan klarer du dig fagligt i klassen? Jeg er en af de bedste % Der

Læs mere

Hvor gammel er du? Hvad er dit køn? Jeg har været elev på Musik- og billedskolen i... Jeg går til: 24% 0-5 år 37% 6-10 år. 11-15 år 23% 16-20 år

Hvor gammel er du? Hvad er dit køn? Jeg har været elev på Musik- og billedskolen i... Jeg går til: 24% 0-5 år 37% 6-10 år. 11-15 år 23% 16-20 år Hvor gammel er du? 0-5 år 24% 59 6-10 år 37% 91 11-15 år 23% 57 16-20 år 9% 23 21-25 år 2% 6 Voksenelev 4% 11 Hvad er dit køn? Dreng 35% 86 Pige 65% 158 Jeg har været elev på Musik- og billedskolen i...

Læs mere

Selvevaluering - Hjemly Idrætsefterskole 2012-13

Selvevaluering - Hjemly Idrætsefterskole 2012-13 Selvevaluering - Hjemly Idrætsefterskole 12-13 Selvevalueringen tager sit udgangspunkt i skolens værdigrundlag. Hovedsigtet i dette skoleårs evalueringsrunde har sit fokusfelt omkring: at undersøge de

Læs mere

Sommer tur til Budapest 09.07. - 20.07. 2016

Sommer tur til Budapest 09.07. - 20.07. 2016 Sommer tur til Budapest 09.07. - 20.07. 2016 Sommer turen går til Budapest i Ungarn, nærmer i Szentendre hvor vi skal bo på campingpladsen Pap-Sziget. Den ligger på en lille ø i Donau floden. Informationer

Læs mere

MILLIONER TIL NAKSKOV

MILLIONER TIL NAKSKOV Nakskovs Bychef har rejst MILLIONER TIL NAKSKOV Vi vil forbedre livskvaliteten i Nakskov og omegn NTKH inviterede Folketingets Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalg på besøg: Niels Halm, Morten Bødskov, Kaare

Læs mere

BILAG TIL VISION FOR BYMIDTEN I STOHOLM

BILAG TIL VISION FOR BYMIDTEN I STOHOLM BILAG TIL VISION FOR BYMIDTEN I STOHOLM - BORGERNES PRIORITERING PÅ BORGERMØDET D. 18 FEBRUAR 2013 BYFORNYELSESGRUPPEN - STOHOLM HANDELSSTANDSFORENINGEN MARTS 2013 IDÉVÆRKSTED & BORGERMØDE: STATIONSOMRÅDET

Læs mere

Opsamling fra informationsmøde afholdt d. 21. januar 2015

Opsamling fra informationsmøde afholdt d. 21. januar 2015 Til Informationsmøde om Kvæsthusprojektet og Sankt Annæ Projektet 29. januar 2015 Fra Kvæsthusselskabet og Sankt Annæ Selskabet ddd Opsamling fra informationsmøde afholdt d. 21. januar 2015 Kvæsthusselskabet

Læs mere

En god udfordring arranger et træf i Morgan klub regi.

En god udfordring arranger et træf i Morgan klub regi. En god udfordring arranger et træf i Morgan klub regi. Det er ikke så svært, og slet ikke hvis man bruger nedenstående hints og gode råd. Det er vigtigt at læse dokumentet som inspiration, for derefter

Læs mere

Jeg tror, at efter- og videreuddannelse kommer til at spille en central rolle i moderne fagforeninger i de kommende år.

Jeg tror, at efter- og videreuddannelse kommer til at spille en central rolle i moderne fagforeninger i de kommende år. Jeg tror, at efter- og videreuddannelse kommer til at spille en central rolle i moderne fagforeninger i de kommende år. Jeg tør påstå, at medlemmernes udvikling i endnu højere grad end nu vil være omdrejningspunkt

Læs mere

Høsttale på Høstmarkedet 2014

Høsttale på Høstmarkedet 2014 Høsttale på Høstmarkedet 2014 Lige så længe vi mennesker har eksisteret har vi holdt markeder. I stenalderen, i vikingetiden, i middelalderen. Markedet var livsnerven, hjerteslaget. Og det uanset om man

Læs mere

Beretning generalforsamlingen 2013

Beretning generalforsamlingen 2013 Beretning generalforsamlingen 2013 Kære medlemmer - så er det tiden den årlige generalforsamling i Shopping Svendborg. Siden sidste generalforsamling er der kommet ny formand til, idet jeg har overtaget

Læs mere

VIDENSHUS. Sønderborg Havn

VIDENSHUS. Sønderborg Havn VIDENSHUS Sønderborg Havn En masterplan af den verdenskendte arkitekt Frank Gehry Introduktion: Sønderborg Havneselskab og Rambøll er gået sammen om at udvikle et projekt for et Videnshus på Sønderborg

Læs mere

Velkommen til jer, trofaste venner af Tordenskiold til generalforsamlingen 2015

Velkommen til jer, trofaste venner af Tordenskiold til generalforsamlingen 2015 Årsberetning 2015 Velkommen til jer, trofaste venner af Tordenskiold til generalforsamlingen 2015 ( Vi har dog flere venner end jer der sidder i lokalet i aften. :-) Jeg vil begynde med at fortælle historien

Læs mere

Samarbejdsaftale. for perioden 2015-2017 mellem Svendborg Kommune og Borgerforeningen Kulturhus Svendborg

Samarbejdsaftale. for perioden 2015-2017 mellem Svendborg Kommune og Borgerforeningen Kulturhus Svendborg Samarbejdsaftale for perioden 2015-2017 mellem Svendborg Kommune og Borgerforeningen Kulturhus Svendborg Indholdsfortegnelse 1. Formål 2. Aftalens parter 3. Kontaktdata 4. Vedtægter 5. Ledelse og organisation

Læs mere

Hvad vil vi med provinsbyerne? COWI 6. marts 2012

Hvad vil vi med provinsbyerne? COWI 6. marts 2012 Hvad vil vi med provinsbyerne? COWI 6. marts 2012 Befolkningsudviklingens geografi under finanskrisen Befolkningsudvikling pr. år 2008 til 2012 Kilde: Danmarks Statistik De unges flyttemønster under finanskrisen

Læs mere

FALKEPOSTEN. December

FALKEPOSTEN. December FALKEPOSTEN December 2015 HJÆLP OS MED AT BEVARE BUSSEN Med bussen kører vi turer ud i det blå, til havet, skoven, byen og Tivoli. En tur med bussen fremkalder glæde, følelse af frihed og vi får en fornemmelse

Læs mere

Nu bliver det lettere at prøve sine maritime drømme af i praksis

Nu bliver det lettere at prøve sine maritime drømme af i praksis Nu bliver det lettere at prøve sine maritime drømme af i praksis For Frederiksværk Lystbådehavn og havnens klubber er gået med i et nyt, ambitiøst Vild med Vand - projekt. Baggrunden for projekt Vild med

Læs mere

Udkast til Strategi for Ribe - Version 1.0: Ikke flere ændringer

Udkast til Strategi for Ribe - Version 1.0: Ikke flere ændringer Udkast til Strategi for Ribe - Version 1.0: Ikke flere ændringer 1. Indledning En rapport fra Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter slog i 2015 fast, at en af årsagerne til Ribes succes er, at nogle

Læs mere

Idekatalog for investorer, samarbejdspartnere og iværksættere. Børn & unge:

Idekatalog for investorer, samarbejdspartnere og iværksættere. Børn & unge: Idekatalog for investorer, samarbejdspartnere og iværksættere Børn & unge: Ældre: - Legepladser: Etablering af nye og bedre legepladser (Kontaktperson Christina Skov, 27 12 09 89, knophest@hotmail.com)

Læs mere

Tag på markeder med PØ

Tag på markeder med PØ Tag på markeder med PØ Markedstid er festtid! Lokale høst-, og havemarkeder, grønne-, mad-, og demokratifestivaler byder op til samtale, smagsoplevelser og inspiration. Det er der, hvor have- og økologifolket

Læs mere

REFERAT AF BORGERMØDE om Lokalplan 92 samt forslag til tillæg nr. 4 til Kommuneplan 2013-2025 Vallensbæk Rådhus den 14. april 2016 kl. 17.

REFERAT AF BORGERMØDE om Lokalplan 92 samt forslag til tillæg nr. 4 til Kommuneplan 2013-2025 Vallensbæk Rådhus den 14. april 2016 kl. 17. REFERAT AF BORGERMØDE om Lokalplan 92 samt forslag til tillæg nr. 4 til Kommuneplan 2013-2025 Vallensbæk Rådhus den 14. april 2016 kl. 17.30 Til stede Borgere: 76 Politikere: 11 Administration: 14 PROGRAM

Læs mere

Bilag 6. Transskription af interview med Emil

Bilag 6. Transskription af interview med Emil Bilag 6 Transskription af interview med Emil Alder? 18 år gammel Hvilket klassetrin? Jeg går i 2.g Dig med tre ord? Engageret målrettet, det ved jeg ikke hvad det tredje skulle være. Pligtopfyldende? Hvad

Læs mere

Landsstyreformandens nytårstale 1. januar 2001

Landsstyreformandens nytårstale 1. januar 2001 Landsstyreformandens nytårstale 1. januar 2001 Kære landsmænd. Allerførst vil jeg gerne ønske jer alle et hjerteligt og velsignet godt nytår. Sidste år på denne tid sagde vi farvel til det gamle årtusinde

Læs mere

Street Art som eventyr Kan kun opleves i Rødovre

Street Art som eventyr Kan kun opleves i Rødovre Street Art som eventyr Kan kun opleves i Rødovre I samarbejde med Steen Koerner Studio & Tasso Hvis du ønsker intelligente børn læs eventyr for dem Hvis du ønsker mere intelligente børn læs flere eventyr

Læs mere

Dobbelt DKK rally konkurrence. 15. februar 2014. Sponsorer ved konkurrencen. hos Nr. Broby Agility Forening. www.husse.dk. www.minddog.

Dobbelt DKK rally konkurrence. 15. februar 2014. Sponsorer ved konkurrencen. hos Nr. Broby Agility Forening. www.husse.dk. www.minddog. Sponsorer ved konkurrencen www.husse.dk Dobbelt DKK rally konkurrence hos Nr. Broby Agility Forening www.minddog.dk www.dalumdyrehandel.dk www.mindandcoach.com www.heden-fyn.dk 15. februar 2014 Nr. Broby

Læs mere

I: Man er altså mere bevist om, hvor spillet vil have én hen og de mål der er i spillet?

I: Man er altså mere bevist om, hvor spillet vil have én hen og de mål der er i spillet? Spilundersøgelse 1.2: Interview med Brian og Liv efter spiltest d.13/4-2010 B: Der var det du snakkede om med byrummet. Det er en ny måde at prøve at bruge byrummet på, men man er ikke så opmærksom på,

Læs mere

Velkommen til. Avedøre Holme

Velkommen til. Avedøre Holme Velkommen til Avedøre Holme 1 Avedøre Holme 2650 Hvidovre Kommune byder dig velkommen som medarbejder i en virksomhed på Avedøre Holme. Vi byder også velkommen til en aktiv kommune med et rigt kultur-

Læs mere

Formandens beretning 2014

Formandens beretning 2014 Formandens beretning 2014 Kære allesammen velkommen til denne ordinære generalforsamling anno 2014 og dette er anden gang jeg beretter til generalforsamlingen. Det betyder også at min formandsperiode udløber

Læs mere

Lektion 02 - Mig og mine vaner DIALOGKORT. Hvor synes du, at grænsen går for, hvornår en vane er sund eller usund?

Lektion 02 - Mig og mine vaner DIALOGKORT. Hvor synes du, at grænsen går for, hvornår en vane er sund eller usund? Lektion 02 - Mig og mine vaner DIALOGKORT 01 Hvor synes du, at grænsen går for, hvornår en vane er sund eller usund? Lektion 02 Mig og mine vaner fakta Sund kost er vigtig for vores velbefindende og generelle

Læs mere

Hvor ofte går du på McDonald's? Oplever du, at McDonald's kommunikerer om ansvarlighed?

Hvor ofte går du på McDonald's? Oplever du, at McDonald's kommunikerer om ansvarlighed? Hvor ofte går du på McDonald's? Oplever du, at McDonald's kommunikerer om ansvarlighed? Hvor vil du foretrække at høre om McDonald's ansvarlighed?vælg gerne flere steder Hvor vil du foretrække at høre

Læs mere

Dig og din familie. Skoleår 2011/2012 - Sct Hans Skole, Odense C. Side 1 af 37

Dig og din familie. Skoleår 2011/2012 - Sct Hans Skole, Odense C. Side 1 af 37 Dig og din familie Side 1 af 37 Side 2 af 37 Trivsel og sundhed Side 3 af 37 Side 4 af 37 Sundhed i dagligdagen Side 5 af 37 Din fritid Side 6 af 37 Side 7 af 37 Side 8 af 37 Mad og drikke Side 9 af 37

Læs mere

Fat cykelstyret. Panorama projektets spørgeundersøgelse blandt 400 turister på cykel, juli 2013

Fat cykelstyret. Panorama projektets spørgeundersøgelse blandt 400 turister på cykel, juli 2013 Fat cykelstyret Panorama projektets spørgeundersøgelse blandt 400 turister på cykel, juli 2013 Indledning Denne præsentation er en grafisk fremstilling af de regionale data fra Panorama projektets spørgeundersøgelse.

Læs mere

Kunst med melklister

Kunst med melklister Kunst med melklister Hvornår: Torsdag d. 6. og 13. juni 2013 Deltagere: Alle dagplejere og børn i gr.l Hvorfor: Vi har alle erfaret at de fleste børn er vilde med at røre ved noget der er klisteret og

Læs mere

F A K T A O D E N S E M U S I K - O G T E A T E R H U S

F A K T A O D E N S E M U S I K - O G T E A T E R H U S F A K T A O D E N S E M U S I K - O G T E A T E R H U S Odense Musik- og Teaterhus bliver et levende hus med fremragende scene- og konferencefaciliteter, Syddansk Musikkonservatorium og Skuespillerskole,

Læs mere

Debat- og informationsmøde om Vester Voldgade-kvarteret. - Opsummering -

Debat- og informationsmøde om Vester Voldgade-kvarteret. - Opsummering - Debat- og informationsmøde om Vester Voldgade-kvarteret - Opsummering - Om mødet Mødet blev afholdt tirsdag d. 15. september kl. 16.30-18.30 på Borups Højskole, Frederiksholms Kanal. Indre By Lokaludvalg

Læs mere

Oversigt over indsigere Offentlig høring LP 986

Oversigt over indsigere Offentlig høring LP 986 Oversigt over indsigere Offentlig høring LP 986 Bilag 3 - Kim Pedersen, advokat, på vegne af: Anna Marie Mikkelsen, Norsmindevej 201, 8340 Malling Entreprenørfirmaet Ole Mikkelsen A/S, Tofteledet 16, 8330

Læs mere

NÆSTVED STIRÅD 1. NOVEMBER 2009

NÆSTVED STIRÅD 1. NOVEMBER 2009 Velkommen til strækningen Næstved til Harrested Å NÆSTVED STIRÅD 1. NOVEMBER 2009 1 Indledning Utallige forslag undervejs - har forsøgt at samle så mange som muligt af dem. Formålet med Fodsporet er Motion

Læs mere

Årsberetning for 2014 inkl. planerne for 2015 samt Planer vedrørende fremtidige indkvarteringsmuligheder

Årsberetning for 2014 inkl. planerne for 2015 samt Planer vedrørende fremtidige indkvarteringsmuligheder Årsberetning for 2014 inkl. planerne for 2015 samt Indhold: 2014: - Besøg fra Ely i dagene 13.-16. juni - Besøg i Ratzeburg, i dagene 15.-17. august - Besøg fra Krems og Ratzeburg, i dagene 4./5.-7. september

Læs mere

Öresundskomiteens kulturundersøgelse 2013

Öresundskomiteens kulturundersøgelse 2013 Öresundskomiteens kulturundersøgelse 2013 Öresundskomiteens kulturundersøgelse 2013 Undersøgelsen er gennemført af YouGov i perioden 26. marts 8. april 2013 blandt et repræsentativt udsnit af befolkningen.

Læs mere

Kia Christensen Mercy in Action, 2. Rejsebrev

Kia Christensen Mercy in Action, 2. Rejsebrev Kia Christensen Mercy in Action, 2. Rejsebrev Generelle informationer om praktikstedet kan findes i mit 1. rejsebrev. Den pædagogiske opgave Min opgave i praktikken består som regel af at lave aktiviteter

Læs mere

Borgermøde Høje-Taastrup Kommune 7. april 2008

Borgermøde Høje-Taastrup Kommune 7. april 2008 Borgermøde Høje-Taastrup Kommune 7. april 2008 Borgermødet på Hedehusene Fritidscenter begyndte kl. 19.30, omkring 130 deltagerne havde fundet deres pladser, da Borgmester Michael Ziegler og Viceborgmester

Læs mere

Ankomst - Flyvestation Værløse. 52 nyopførte rækkehuse i Østre Kvarter på Laanshøj

Ankomst - Flyvestation Værløse. 52 nyopførte rækkehuse i Østre Kvarter på Laanshøj Ankomst - Flyvestation Værløse 52 nyopførte rækkehuse i Østre Kvarter på Laanshøj Ankomst - 1 9 1 0 På den gamle Flyvestation Værløse opføres 52 eksklusive 1-plans rækkehuse i det nye, attraktive boligområde

Læs mere

Cykeltrafik i forbindelse med ny bro over havnen

Cykeltrafik i forbindelse med ny bro over havnen Cykeltrafik i forbindelse med ny bro over havnen Program kl. 19.00 Velkommen v/ Bent Lohmann, formand for Indre By Lokaludvalg kl. 19.05 til 19.35 Oplæg fra Realdania og Teknik- og Miljøforvaltningen kl.

Læs mere

RUNDT HAVNEN I SKÆLSKØR

RUNDT HAVNEN I SKÆLSKØR RUNDT HAVNEN I SKÆLSKØR Skælskør Havn ejes af Slagelse kommune. Havnen består af tre bassiner: (A) Inderhavnen, som er 3,8 m dyb, (B) Yderhavnen 4,6 m og (C) Fiskerihavnen på 2,5 m. Skibe op til 60 meters

Læs mere

Illustration: C.F. Møller BYENS NYE HUS TIL MUSIK, TEATER OG KONFERENCER

Illustration: C.F. Møller BYENS NYE HUS TIL MUSIK, TEATER OG KONFERENCER Illustration: C.F. Møller BYENS NYE HUS TIL MUSIK, TEATER OG KONFERENCER 1 BUTIK Der bliver en butik i stueetagen på ca. 700 m 2. UDDANNELSE Syddansk Musikkonservatorium & Skuespillerskole får ca. 6200

Læs mere

Hvorfor har du valgt at læse en periode i udlandet? For at styrke mit akademiske engelsk og for at opleve en anden studiekultur.

Hvorfor har du valgt at læse en periode i udlandet? For at styrke mit akademiske engelsk og for at opleve en anden studiekultur. US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Informationsvidenskab Navn på universitet i udlandet: University of Victoria Land: Canada Periode: Fra: 1.9.2010 Til: 31.12.2010 Udvekslingsprogram:

Læs mere

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Civilingeniør

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Civilingeniør US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Civilingeniør Navn på universitet i udlandet: Universitat Politécnica de Catalunya, Barcelona Land: Spanien Periode: Fra: 17/09/13 Til: 27/01/14

Læs mere