Lejrskole med højt til loftet

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Lejrskole med højt til loftet"

Transkript

1 2011 Lejrskole med højt til loftet Rå natur... Strand, skov, klithede, søer og masser af historie. Her er masser af oplevelser og plads til både samvær, afslapning og fagligt indhold. På Vigsø Feriecenter får du udsigt så langt øjet rækker, og kan høre naturen kalde. Udover den pragtfulde natur er også Hanstholm Havn og fiskeindustrien eller Museumscenter Hanstholm med udstillinger fra 2. verdenskrig en udflugt værd. Skal vandhundene luftes kan det ske på betrykkende måde i vores badeland, her er spa, sauna og ikke mindst stor vandrutsjebane.

2 Kære klasse Som gæst på Vigsø Feriecenter er det gratis at benytte boldbaner, forhindringsbane, mange af de indendørs aktiviteter herunder badelandet som i samlet flok frit kan benyttes efter kl Denne folder hjælper jer med at få overblik og finde inspiration til planlægningen af jeres ophold i Thy. Vi har gode erfaringer og mange ideer, som vi med stor glæde stiller til rådighed for Jer. Ønsker I et uforpligtende tilbud, ideer eller hjælp med planlægningen, er I ligeledes velkomne til at kontakte naturevents.dk eller grejbanken direkte Med venlig hilsen Vigsø Feriecenter Aktivitetstaske Under jeres ophold her på centeret er det muligt at låne en aktivitetstaske indeholdende følgende: Fodbold Volleyball Basketball Sæt spillekort Aktivitetstasken skal bestilles i forvejen, udleveres fra receptionen og er gratis.

3 INFO OM CENTRET: Centret blev opført i perioden på skrænten mod havet, det der i dag er kendt som A-byen. I blev der bygget yderligere 25 huse, det vi i dag kalder B-byen. Senest i 1988 blev der bygget 62 huse og centerbygning med, hvad der dengang var Nordeuropas største badeland. Således fremstår feriecentret i dag med i alt 174 huse samt et feriehotel beliggende midt i Vigsø By. Hotellet var indtil 1991 et privatdrevet pensionat. Fra starten blev centrets restaurant forpagtet væk, men vi valgte at trække den ind i eget regi i januar 2002 for at skabe en større samhørighed med den øvrige center-drift. Restauranten er igen fra 1. april 2011 forpagtet ud. I alt dækker Vigsø Feriecenter 146 tdr. land og kan rumme mere end gæster. Det store bassin i badelandet rummer ikke mindre end l. vand og center-bygningen er på m2. Store dele af den natur, der omkranser centret er såkaldte 3 områder hvs. at de er delvist fredede og netop naturen har gennem årene spillet en stor rolle. Adskillige film er indspillet i Vigsø mest kendt er nok Olsen Banden i Jylland samt Babettes Gæstebud. På Krægpøtvej kan I se en stråtækt gård denne var rammen om Babettes barndomshjem i filmen. Oprindeligt var Vigsø en livlig handelsby med skudehandel mellem Norge og Danmark. Historierne fortæller at man brugte Vigsø for at undgå tolderne i Thisted og smuglergodset blev så opmagasineret i Dige s Pakhus det vi i dag kender som Laden ved Feriehotellet. En anden historie fortæller at i helt gamle dage gik havet helt ind til midten af Vigsø ved hotellet. Stranden i Vigsø er dækket af mange sten, disse skylles ind med tidevandet og stammer hovedsageligt fra Norge og Island. I det hele taget er Vigsø, i høj grad, et resultat af havets og vindens arbejde. I 1974 fandt man to bronze skulpturer (akvamaniller), der var resterne af et år gammelt skib, der forliste. Disse står i dag på Nationalmuseet. Vigsø Kirke, i Romansk stil, er opført af lokale byggematerialer, fundet på stranden, omkring år 1200.

4 Regler for lejrskoler i badelandet 2011 På alle hverdage kan lejerskoler benytte badelandet fra kl Der skal være en lærer tilstede når eleverne bader. Meld i receptionen når I skal bade, og bademesteren vil lukke Jer ind samlet. Sikkerhed: Benyt de aflåselige skabe til tøj/sko samt andre værdigenstande. Skabene låses med 5 krone indkast som fås retur, når skabene låses op. Lad være med at løbe i badelandet, da fliserne kan være glatte. Rutschebanens lysregulering skal overholdes. Der må kun køre 1 person ad gangen i rutsjebanen. Udspring fra bassinkanten er kun tilladt ved det dybe bassin. Hygiejne: Ingen brug af fodtøj i omklædningsrum og badeland. Adgang til badeland, først efter grundig afvaskning og omklædning til badetøj. Lærer der ikke skal bade, men kun er med for opsyn, skal benytte de blå overtræks sko til deres fodtøj, for at komme ind i badelandet. Mad og drikkevarer må ikke medbringes i badelandet, men gerne i Grottens område. Skulle der være spørgsmål er I altid velkomne til at rette henvendelse til bademesteren. Bademesterens vagt tlf. Lokal nr. 630.

5 Arbejdende værksteder Bolsjekogning: Vi koger bolsjemassen. (163 grader) I tilsætter selv smags og farvestoffer efter opskriften, og til slut klippes bolsjerne i facon. Pris pr. portion kr (150gr.) Min. deltagelse 15 pers. Ravslibning: Efter et kursus kan I selv slibe og designe de flotteste ravsmykker. Hvis I ikke selv har funder rav på stranden, kan det købes i Værkstedet. Pris for kursus pr. person kr. 30,- Pris pr. gram rav kr. 8.Montering til smykke fra kr. 15.Stenslibning: Medbring egne sten fra stranden. (str. Ca. 2-3 cm i diameter). Der gives instruktion i brug af maskinerne samt hvilke sten, der er egnede til slibning. Pris for kursus pr. person kr Montering til smykke fra kr. 15.T-shirt maling. Er du kreativ, tegner du selv dit motiv, ellers kan du bruge et af vores mange sjove motiver. Motiverne stryges over på T-shirten og farvelægges med stoffarve. Når farven er tør, fikseres denne med en gang strygning. Pris pr. T-shirt inkl. farve kr. 45.-/ 55.Keramik maling: På de flotte keramik krukker - krus sparegrise træ æsker eller sværd m.m. dekoreres efter egen fantasi og farvevalg. Pris fra kr til 85.Dragebygning: Dragerne bygges i kraftigt plastik i skrappe farver. Vi afprøver selvfølgelig dragerne - der gives flyvegaranti på vores dragemodeller. Pris pr. drage kr. 60.Der skal aftales tid hvis de arbejdende værksteder skal benyttes.

6 Team Aktiviteter for lejrskoler Skal eleverne udfordres på sammenhold, samarbejde og kommunikation eller bare have det sjovt sammen har vi følgende specialtilbud. Udendørs arrangement.. for lejrskoler med 1 instruktør, varighed 2-2½ time. Her kan I sammensætte det arrangement der passer til jeres klasse. Der opdeles i hold, alt efter antal, der kæmper mod hinanden på posterne. Der kan vælges 4 af nedenstående aktiviteter: Bueskydning (Er der en Robin Hood eller Legolas gemt i dig?) Forhindringsbane (Kan holdet have en krukke vand med rundt?) Den blinde 4 kant (kan holdet løse opgaven med bind for øjnene?) Broen over floden (byg en bro over vand og kravl over) Luftgevær skydning (her skydes på skiver eller dåser) Pælekast (hvor mange meter kan du kaste pælen) Klatretårnet (Der klatres på tid, og point for hver gennemført deltager) Pris for arrangement inkl. 1 instruktør Max 30 personer. kr Morgenarrangement i Badeland.. for lejrskoler med 1 instruktør, varighed ca. 1½ time. Der opdeles på 2 hold, som herpå kæmper mod hinanden i følgende discipliner: 1. Rutsjebaneræs 2. undervandsslalom (husk dykkerbriller) 3. Padle Surf 5. Vandbasket Pris for arrangement inkl. 1 instruktør Max 30 personer. kr Motocross Her kan vi få adrenalinen til at pumpe hos alle fra år. Her køres på 4 hjulede ATV er på ccm Arrangementerne skal forudbestilles på centret min. 14 dage før ankomst

7 Bunker museum Tag ind og se Nordeuropas største befæstningsanlæg fra 2. Verdenskrig. Det var en del af Hitlers "Atlantvold" som dækkede et areal på 9 kvadrat kilometer og var bemandet af over 3000 soldater Her gives et indblik i hvordan hverdagen var for soldaterne under krigen og det gamle ammunitions tog tager passagerer med rundt i en stor del af batteriområdet. Priser: Folkeskoleklasse pr. elev kr. Togkørsel voksne kr. Togkørsel børn u 14 år kr. Rundvisning pr. guide pr. time kr. Særåbning pr. time Åbningstider 2011: Hver dag: 1. februar - maj kl Juni - august kl September - 4. november kl december kl ,20,10,450,300,-

8 Naturreservatet Vejlerne: Vejlerne er Nordeuropas største fuglereservat. Reservatet Vejlerne omfatter det inddæmmede område, som oprindelig lå under havets overflade. Reservatet er ca. 60 km2 stort og er Naturreservat, EU-fuglebeskyttelsesområde og Ramsar-område. Der er adgang forbudt hele året, men der er rig mulighed for at opleve de sjældne fuglearter fra de offentlige veje og udsigtspunkterne. Vejlerne er et af de vigtigste fugleområder i Nordeuropa, med et fugleliv der ikke overgås i Danmark. Strandengene, rørsumpene og lavvandede søer rummer nogle af de mest markante fugle og dyr i Danmark, Grågås, Trane, Rørdrum og Odder. Alene Grågåsen skønnes at yngle med over 1400 par. Udover ynglefuglene, er området en magnet for trækfugle, med mange sjældne gæster. Hele området kan dårligt dækkes på én dag og flere dage er at foretrække. En forårsmorgen genlyder Bygholm Engen af et vidi-u, vidi-u, vidi-u: Store kobbersnepper udfører luftakrobatik under deres sangflugt, brushaner spiller på dansepladserne på Bygholm Engen, viben boltrer sig i luften, mens gåsefamilierne fordeler sig over hele engen. Det er forår når det er bedst, fyldt med liv og travlhed. For ynglefuglene handler det for om at sikre næste generation, mens trækgæsterne fylder depoterne op inden de trækker til yngleområderne nordpå. Eksempelvis raster Kortnæbbet gås i Vejlerne frem til slutningen af maj, inden de trækker nordpå til ynglepladserne på Svalbard. Overalt i Vejlerne er det muligt at nyde fuglene fra fugleskjul og veje. Fugle er sjældent bange for biler, de fungerer faktisk som mobile fugleskjul. Enkelte af skjulene er dog ikke handicapegnede. Samtidigt har Åge V. Jensens fonde opsat pt. 9 fugleskjul i området, smukt beskrevet i to foldere. De kan frit afhentes i fugleskjulene. Områdets historie: Et fejlslagent forsøg på at inddæmme to lavvandede arme af Limfjorden sidst i 1800tallet, for at skaffe nyt landbrugsland, har resulterede i en mosaik af forskellige biotoper. Afvandingen blev endeligt opgivet af ejerne af Vejlerne i I 1934 beskrev den danske ornitolog og naturfotograf, Arthur Christiansen, et fantastisk fugleliv i Vejlerne. Faktisk var larmen i sommermånederne så øredøvende, at han ikke kunne finde nattero hele foråret. Åge V. Jensens fonde har siden 1993 drevet reservatet.

9 Danmarks første Nationalpark: Syd for Hanstholm ligger Danmarks første Nationalpark. Et vidtstrakt Klithedelandskab med søer, hedemoser og kær dækker i alt et område på hektar. Her findes fugle, som ikke yngler andre steder i Danmark. Reservatet er i 2008 blevet indviet som Danmarks første Nationalpark Bulbjerg: Bulbjerg er en 47 meter høj limstensklint og Danmarks eneste fuglefjeld. Her yngler Riden, en oceanfugl fra Nordatlanten og Mallemukker. Fra toppen er der en fantastisk udsigt. En besøgende i området bør også unde baglandet opmærksomhed: Den store Vester-Thorup klitplantage med bl.a. Natravne og Lille Korsnæb. Natravnen

10 Rebslagervej 8 * 7730 Hanstholm Tlf/phone Fax Denmark Forslag til udflugter fra Forslag til udflugter fra Vigsø Vigsø Bugt Feriecenter Feriecenter Priser pr Tur 1 Vildtreservatet Vorupør Klitmøller TurUdflugter 2 Hjardemål Bulbjerg VejlerneVarighed Varighed 0-19 per s pers Ca. 3,5 t 1.800,- 2000,- 3,5 t 1800,- 2000,- 6t 2750,- 3000,- Ca. 6 t 2750,- 3000,- 7,5 t 3500,- 3800,- 6t 2750,- 3000,- 400,- 400, pers Ca. pers Ca. 3,5 t 1.800,- 2000,- Ca. 3,5 t 1800,- Ca. 2000,- Ca. 6 t 2650,- 2900,- TurTur44 Bulbjerg Bulbjerg Slettestrand Fosdalen Slettestrand Fosdalen Ca. 6 t 2650,- 2900,- 3300,- 3600,Ca. 2650,- 2900,- 400,- Ca. 400,- Tur 1 Vildtreservatet Vorupør Klitmøller TurTur32 Hjardemål Bulbjerg Mors Vorupør Bulbjerg Vejlerne + færgebilletter Tur 3 Bulbjerg Mors Vorupør ca. 300,+ færgebilletter ca. 300,- Mors Mors Vestervig Vorupør Ca. 7,5 t TurTur55 Bulbjerg Bulbjerg Vestervig Vorupør + færgebilletter ca. 300,+ færgebilletter ca. 300,Tur 6 Vorupør Vestervig Thisted Ca. 6 t TurTur67 Auktionstur Vorupørtil Vestervig Thisted Hanstholm afgang kl. Vigsø Hanstholm TurTur78 Auktionstur til Hanstholm afgangca.kl Skagen 9,5 t 4250,Vigsø Hanstholm Tur 9 Fårup Sommerland (kørsel tur / retur) 3.800,Tur 10 Jesperhus Blomsterpark (kørsel tur / retur) 4750,4.000, , ,- 4500,- 5000, , ,- 4000,- 4400,- 2650,- 2900,- 2800,- 3000,- 3900,- 4200,- 2800,- 3100,- Ca. 0,5 t 700,- 700,- Transport Thisted Klitmøller Ca. 0,5 t 600,- 600,- Transport Klitmøller Hanstholm/Vigsø Ca. 0,5 t 600,- 600,- Transport Struer Vigsø Ca. 1 t 1800,- 2000,- Tur 8 Skagen Vi har også billetterne. (kørsel tur / retur) TurTur911 Ålborg Fårup Sommerland (kørsel tur / retur) Tur 12 Røges Jagtfarm. Oplev kronvildt, dåvildt, sikavildt Ca. 6 t Tur 10 mv. Jesperhus Blomsterpark tur / retur) i indhegnede naturområder. For mere (kørsel info se Vi har også billetterne. Ca. 9,5 t Transport Thisted Vigsø Ca. 0,5 t 600,- 600,- Transport Thisted Klitmøller Ca. 0,5 t 500,- 500,- Tur 11 Ålborg (kørsel tur / retur) Tur 12 Røges Jagtfarm. Oplev kronvildt, dåvildt, sikavildt mv. i indhegnede naturområder. For mere info se Transport Thisted Vigsø Ca. 6 t Alle priser er incl. moms. Priser pr Vi giver gerne en uddybning af udflugterne. Endvidere giver vi gerne tilbud på andre udflugter ligesom vi gerne kommer med alternative forslag.

11 Nedenstående er vejledende kørselsrute for udflugterne. Tur 1 Vildtreservatet Vorupør Klitmøller Nors Sø Sjørring Volde Hundborg, dele af midtthy med søer og Klitplantager Vorupør, hvor der stadig fiske fra stranden tilbage ad kystvejen gennem den vestlige del af Hanstholm Vildtreservat. Tur 2 Hjardemål Bulbjerg Vejlerne Hjardemål med Klitvejen til Bulbjerg Frøstrup, vikingegravpladsen Øsløs, gravhøjene, Johan Skjoldborgs barndomshjem, - Vejlerne, fuglereservatet Østerild. Tur 3 Hjardemål Mors Vorupør Turen er en forlængelse af tur 2. Fra Vejlerne Feggesund, færge til Mors Hanklit Vildsund Vorupør, hvor der stadig fiske fra stranden tilbage ad kystvejen til Vigsø. Turen giver et godt indtryk af den forskellig artede nordvestjyske natur. Tur 4 Bulbjerg Slettestrand Fosdalen En tur nord på i et storslået natur område, hvor man får indblik i den vilde natur ved Vesterhavet, men også oplever hvor smuk og blid naturen kan være blot få meter fra Havet. Tur 5 Bulbjerg Mors Vestervig Vorupør Turen er en forlængelse af tur 3. Fra Vildsund Lundehøj, Jettestuen Vestervig, landets største landsby kirke Agger, kystsikring, Lodbjerg, landets mindste landsby kirke Svankjær Vorupør kystenvejen til Vigsø. En tur hvor man får det hele med. Tur 6 Vorupør Vestervig Thisted Klitmøller Vorupør Lodbjerg Agger Vestervig Thisted. En tur langs Vesterhavet. Vi gør stop undervejs til at se nærmere på mange at de ting vi passere. Turen kan evt afsluttes med et ophold i Thisted. Tur 7 Fiskeauktion. Afgang fra Vigsø kl Kørsel til Hanstholm Havn. Tur 8 Skagenstur Til Fjerritslev ad den gamle landevej Slettestrand Åbybro Skagen Grenen Råbjerg Mile Vildmosen Vejlerne tilbage til Vigsø. I Skagen vil der være mulighed for at se de ting som netop I ønsker. Tur 9 Fårup Sommerland Direkte kørsel til Fårup Sommerland. Afhentning efter aftale. Tur 10 Jesperhus Blomsterpark Direkte kørsel til Jesperhus. Afhentning efter aftale. Tur 11 Ålborg Direkte kørsel til Ålborg. Afhentning efter aftale. Der kan naturligvis laves aftale om at bussen kan benyttes i Ålborg, så man har mulighed for at bevæge sit rundt i byen til de forskellige attraktioner.

12 Links Turist info Kommunen Turistbureauet Vejlerne Thy statsskov distrikt Info om Thy Vorupør Museumscentret Havnen Auktionen Thy Lokalegnens Faglitteratur Den gamle herregaard, en bog om 1700-tals matadorer i Thy (Hanne Mathiesen) Hanstholm Fæstningen, Nordeuropas største fæstningsanlæg fra 2 verdenskrig (Bendt Bågøe Anthoniesen) Vandringer i Thy, traveture med kulturhistoriske perspektiver (Richard Andersen) Viljen til Hanstholm, en beretning om en egns historie, en havnebys skabelse og om vilkårene for menneskelig planlægning Hanstholm Havn, en skildring af havnens historie igennem 1000 år (Florian Martensen Larsen) Bulbjergbogen, oplysninger til dem der besøger det naturskønne Han Herred (Jens Rolighed) Jyllands vestkyst (Ib Paulsen/Wermundt Bendtsen)

Senest, i 1988, blev der bygget 62 huse og centerbygning med, hvad der dengang var Nordeuropas største badeland.

Senest, i 1988, blev der bygget 62 huse og centerbygning med, hvad der dengang var Nordeuropas største badeland. Vigsø Feriecenter Centret blev opført i perioden 1967-1970 på skrænten mod havet, det der i dag er kendt som A - byen. I 1972-1973 blev der bygget yderligere 25 huse, det vi i dag kalder B - byen. Senest,

Læs mere

E-mail: info@ferieborg.dk Web: www.ferieborg.dk

E-mail: info@ferieborg.dk Web: www.ferieborg.dk Vejbeskrivelse: Man kører fra Kolding mod Vejle på motorvejen E45. I Vejle (fra syd) drejer man fra med A13 i retning af Viborg. Ved Thorning kører man til venstre med 186 gennem byerne Frederiks, Grønhøj

Læs mere

PÅ SPORET AF NATIONALPARK THY

PÅ SPORET AF NATIONALPARK THY PÅ SPORET AF NATIONALPARK THY EN CYKEL- OG VANDREGUIDE NATIONALPARKTHY.DK VELKOMMEN TIL NATIONALPARK THY GUIDENS INDHOLD Velkommen til Nationalpark Thy... 5 Sådan bruger du guiden... 7 KOLOFON Udgiverne

Læs mere

GØR NOGET VED DIT LIV

GØR NOGET VED DIT LIV OG MORSØ EFTERÅR 2013 GØR NOGET VED DIT LIV GUIDEDE UDFLUGTER Indhold Velkommen IT / Debatskabende foredrag Motion og bevægelse...8-9 Kreativ fritid... 10-11 Musik og sang... 12-13 IT...3 Sprog... 16 Mennesker

Læs mere

Årgang 31 Nr. 3. December 2013

Årgang 31 Nr. 3. December 2013 Årgang 31 Nr. 3 December 2013 Dansk Ornitologisk Forening Nordvestjylland HJEJLEN Hjejlen årgang 31 nr.3 december 2013 MEDLEMSBLAD FOR DANSK ORNITOLOGISK FORENING, NORDVESTJYLLAND Ansvarshavende redaktør:

Læs mere

NEXT STOP BEIJING GØR STUDIEREJSEN EN KLASSE BEDRE 102 GRADER HØJDEN, MEN VINKLERNE SKAL ALTID VÆRE DE SAMME 5 GRADER BOXEN KAN ÆNDRES I

NEXT STOP BEIJING GØR STUDIEREJSEN EN KLASSE BEDRE 102 GRADER HØJDEN, MEN VINKLERNE SKAL ALTID VÆRE DE SAMME 5 GRADER BOXEN KAN ÆNDRES I BOXEN KAN ÆNDRES I NEXT STOP BEIJING 102 GRADER HØJDEN, MEN VINKLERNE SKAL ALTID VÆRE DE SAMME 5 GRADER GØR STUDIEREJSEN EN KLASSE BEDRE Om dit rejsebureau og dette hæfte Formålet med dette hæfte er at

Læs mere

Information til lejrskoler

Information til lejrskoler Information til lejrskoler 2013 Indholdsfortegnelse Forord............................................ 3 Gudhjem by & omegn................................. 4 Dagligdagen på vandrerhjemmet.........................

Læs mere

UD PÅ TUR. i 6 kommuner

UD PÅ TUR. i 6 kommuner UD PÅ TUR i 6 kommuner Ringkøbing-Skjern, Herning, Holstebro, Ikast-Brande, Struer, Lemvig Kommuner 1. halvdel 2010 januar juni VELKOMMEN JULI I denne kalender kan I finde forslag til ture med vejleder.

Læs mere

TURINSPIRATION 2011 VI ÅBNER DØRENE TIL NYE REJSEOPLEVELSER

TURINSPIRATION 2011 VI ÅBNER DØRENE TIL NYE REJSEOPLEVELSER TURINSPIRATION 2011 VI ÅBNER DØRENE TIL NYE REJSEOPLEVELSER Spanien: Nu også grupperejser med fly - se side 29-31 - en verden af muligheder GRUPPEREJSER Anne Andersen aa@egons.dk Salg af flyrejser i hele

Læs mere

Vestfjordene en særlig smuk del af Island

Vestfjordene en særlig smuk del af Island Vestfjordene en særlig smuk del af Island En grundig og attraktiv tur med mange traveture 12. juli 22. juli 2013 Rejse nr. A-9 En tur til Vestfjordene? Mange har gennem årene spurgt, om vi ikke snart igen

Læs mere

SKAGEN. Lejrskolemanual for Skagen området 2013. www.skagen-tourist.dk

SKAGEN. Lejrskolemanual for Skagen området 2013. www.skagen-tourist.dk SKAGEN Lejrskolemanual for Skagen området 2013 www.skagen-tourist.dk Indholdsfortegnelse FORORD Velkommen til Skagen-Området... 1 SKAGEN Skagen i tal... 2 ADRESSER Skagen Turistforenings adresser og åbningstider...

Læs mere

NORGE TÆT PÅ STORE OPLEVELSER DETTE ER EN ANNONCE FRA INNOVASJON NORGE

NORGE TÆT PÅ STORE OPLEVELSER DETTE ER EN ANNONCE FRA INNOVASJON NORGE NORGE TÆT PÅ STORE OPLEVELSER DETTE ER EN ANNONCE FRA INNOVASJON NORGE 2 www.visitnorway.dk TÆT PÅ STORE OPLEVELSER Danskerne kender Norge som det fantastiske land at tage på skiferie i. Det ligger tæt

Læs mere

Historiske lege 1920erne-30erne

Historiske lege 1920erne-30erne Historiske lege 1920erne-30erne Introduktion Der har ikke altid været meget plads eller tid til at lege. Men børn har dog alligevel altid fundet ud af, hvordan de kunne lege inden for de rammer der var.

Læs mere

2014-15. Informations- og telefonbog for Ulfborg-Vemb og omegn. www.brocon.dk E-mail: post@brocon.dk. Tlf. 20 41 48 95

2014-15. Informations- og telefonbog for Ulfborg-Vemb og omegn. www.brocon.dk E-mail: post@brocon.dk. Tlf. 20 41 48 95 2014-15 Holstebrovej MØBLER - TÆPPER - GARDINER - MALING Tlf. 97 49 19 75 www.veigaard.dk 70 20 19 97 Tlf. 20 41 48 95 www.brocon.dk E-mail: post@brocon.dk Anlægsgartner Holm www.agholm.dk Informations-

Læs mere

Handicaptilgængeligt fugletårn i Ribe. Foto: Gudrun Rishede. Fugletårnet, Ribe Østerå: Handicapvenligt fugletårn. Parkering for enden af Bøge Allé.

Handicaptilgængeligt fugletårn i Ribe. Foto: Gudrun Rishede. Fugletårnet, Ribe Østerå: Handicapvenligt fugletårn. Parkering for enden af Bøge Allé. Ribe & Mandø Vadehavet og marsken Overnatningsmuligheder Restaurant Backhaus Grydergade 6760 Ribe Tlf. 7 0 Restaurant og hotel i Ribes centrum. Møde- og selskabslokaler forefindes. Ribe Byferie Damvej

Læs mere

Sommerferieaktiviteter 2010

Sommerferieaktiviteter 2010 Sommerferieaktiviteter 2010 Kære Forældre og børn Silkeborg Kommune tilbyder igen i år en række spændende aktiviteter til alle kommunens børn - og unge i sommerferien. Arrangørerne af disse tilbud er foreninger,

Læs mere

Om dit rejsebureau og dette hæfte

Om dit rejsebureau og dette hæfte Om dit rejsebureau og dette hæfte Formålet med dette hæfte er at give jer informationer om studierelevante og faglige besøg, seværdigheder af forskellig karakter, herunder kulturelle seværdigheder, samt

Læs mere

Velkommen til vores lærende ø

Velkommen til vores lærende ø Lejrskole på Bornholm Velkommen til vores lærende ø lejrskole.bornholm.info Fortid og nutid. Perspektiv, dybde og bredde. En unik natur. En voldsom og synlig fortid med en imponerende fortællekraft. En

Læs mere

Pris pr. person: kr. 90,- Busleje for 10-20 personer: kr. 1.450,- Busleje for 21-30 personer: kr. 2.190,- Busleje for 31-45 personer: kr. 2.

Pris pr. person: kr. 90,- Busleje for 10-20 personer: kr. 1.450,- Busleje for 21-30 personer: kr. 2.190,- Busleje for 31-45 personer: kr. 2. INDLEDNING KILROY s Oplevelsespakker er hjælp til jer for at få det optimale ud af jeres oplevelser på stedet. På en lang række destinationer har vi samlet forslag til jer om, hvad I kan opleve på destinationen

Læs mere

Sommerferieaktiviteter 2012

Sommerferieaktiviteter 2012 THISTED KOMMUNE Sommerferieaktiviteter 2012 lkje 0 1 Praktiske oplysninger: Du kan deltage i aktiviteter i hele kommunen. Du skal selv sørge for transport. Første dag i sommerferien er lørdag den 30. juni

Læs mere

Nr. 3 september 2008 36. årg.

Nr. 3 september 2008 36. årg. Nr. 3 september 2008 36. årg. Søravnen DANSK ORNITOLOGISK FORENING LOKALAFDELINGEN I ØSTJYLLAND Søravnen er dit lokalblad - få det gratis tilsendt 1 Dansk Ornitologisk Forening Fuglenes Hus Vesterbrogade

Læs mere

Alsmøde side 3. Familien Schmidt i Kærneland side 12. Nummer 4 - december 2011-88. årgang - Udgivet af Danske Mejeristers Fagforening

Alsmøde side 3. Familien Schmidt i Kærneland side 12. Nummer 4 - december 2011-88. årgang - Udgivet af Danske Mejeristers Fagforening Alsmøde side 3 Familien Schmidt i Kærneland side 12 Nummer 4 - december 2011-88. årgang - Udgivet af Danske Mejeristers Fagforening MEJERISTEN Medlemsblad for Danske Mejeristers Fagforening Tilsluttet

Læs mere

Rundrejse med Bus & Fly

Rundrejse med Bus & Fly REJSEBESKRIVELSE - DAG FOR DAG 2013 Nordkap light Rundrejse med Bus & Fly 8 dage Film om årstiderne på Nordkap og midnatssol. Scan med din smartphone hér! KUN 2 afgange - Udrejse med bus og hjemrejse med

Læs mere

APRIL-JUNI 2013. Arrangementer i NATIONALPARK THY DANMARKS STØRSTE VILDMARK

APRIL-JUNI 2013. Arrangementer i NATIONALPARK THY DANMARKS STØRSTE VILDMARK APRIL-JUNI 2013 Arrangementer i NATIONALPARK THY DANMARKS STØRSTE VILDMARK ARRANGEMENTS Se flere aktiviteter på: www.thy360.dk MARTS 30. marts kl 14.00-15.00 1 KUNSTNERE I NATIONALPARK THY FORTÆLLING OG

Læs mere

Lillebælt. Inspiration til oplevelser. Hvalsafari Mountainbike Coffee break (male workshop) visit-middelfart.com Tel.

Lillebælt. Inspiration til oplevelser. Hvalsafari Mountainbike Coffee break (male workshop) visit-middelfart.com Tel. Lillebælt Inspiration til oplevelser visit-middelfart.com Tel. +45 8832 5959 Hvalsafari Mountainbike Coffee break (male workshop) Velkommen til et hav af oplevelser ved Lillebælt Med Middelfart & Fredericia

Læs mere

Månedsskrift for Fontænehuset Frederikshavn

Månedsskrift for Fontænehuset Frederikshavn Nr. 2, oktober 2011 Årgang 1 Månedsskrift for Fontænehuset Frederikshavn 1 INDHOLDSFORTEGNELSE Leder S. 3 Fonden og repræsentantskabet S. 4 Frokost og informationsmøder S. 5 Indsamling for red barnet S.

Læs mere

Sommerskole 2009. Mandag d. 29/6 - fredag d. 3/7. En rigtig go start på sommerferien, i Vesthimmerlands Kommune... www.ungivhk.dk

Sommerskole 2009. Mandag d. 29/6 - fredag d. 3/7. En rigtig go start på sommerferien, i Vesthimmerlands Kommune... www.ungivhk.dk Sommerskole 2009 Mandag d. 29/6 - fredag d. 3/7 En rigtig go start på sommerferien, i Vesthimmerlands Kommune... www.ungivhk.dk Sommerskole prog 09.indd 1 07/05/09 11:10:45 Sommerskolen 2009 Sommerskolen

Læs mere

Aktiv Familie Ferie - Uge 31, 2012

Aktiv Familie Ferie - Uge 31, 2012 Aktiv Familie Ferie - Uge 31, 2012 Tlf.: 7649 6000 Tlf.: 7586 5533 Aktiv Familie Ferie... med sjove udfordringer & skønne natur- og friluftsoplevelser Drømmer I om at slippe hverdagens daglige gøremål,

Læs mere

Vi deler vores viden, og vi deler vores oplevelser

Vi deler vores viden, og vi deler vores oplevelser Bjørnens Sportsfiskerforening er en meget aktiv lystfiskerforening med mange fisketure, og samtidig har vi et meget aktivt foreningsliv med to klubaftener hver uge, idet vi mødes hver mandag og torsdag

Læs mere

Udlejnings magasinet. Sådan gør du sommerhusgrunden mere attraktiv. Fornyelse og forbedringer i Fåborg. Sommerhusudlejning og fremtiden. #2.

Udlejnings magasinet. Sådan gør du sommerhusgrunden mere attraktiv. Fornyelse og forbedringer i Fåborg. Sommerhusudlejning og fremtiden. #2. Udlejnings magasinet #2. Juni 2008 Fornyelse og forbedringer i Fåborg Sommerhusudlejning og fremtiden Sådan gør du sommerhusgrunden mere attraktiv Leder af Kim Holmsted, Produktdirektør og Hans Jørgen

Læs mere