Rejse i Tyrkiet. Fotografier af Finn Larsen

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Rejse i Tyrkiet. Fotografier af Finn Larsen"

Transkript

1 PROGRAM EFTERÅR 2014

2 SÆRUDSTILLING Rejse i Tyrkiet Fotografier af Finn Larsen Med Rejse i Tyrkiet. Fotografier af Finn Larsen viser Davids Samling for første gang kunstfotografi fra vores samtid. Særudstillingen består af et nøje afstemt udvalg af billeder fra Tyrkiet, taget af den danske fotograf Finn Larsen, som mellem 1983 og 2013 har rejst i landet. Med en høj grad af empati og et sikkert blik for motivet formår Finn Larsen på sin helt egen måde og med sit eget karakteristiske billedsprog at nuancere den traditionelle opfattelse af Tyrkiet, dets befolkning og dets kulturelle træk. Set med hans øjne er Tyrkiet andet og mere end byerne og strandene ved Middelhavets kyst.

3 SÆRUDSTILLING Udstillingen er bygget op over en række transportbilleder taget undervejs, på vejene, på Finn Larsens mange rejser i Tyrkiet. Omkring disse fotografier er placeret større og mindre grupper af billeder, der alle viser forskellige og overraskende og måske ukendte sider af den tyrkiske kultur. Det kan være en række tomme boliger i en øde provins, koncentrerede dag- og natstudier af kalkede huse i en landsby, en serie klassiske landskabsfotografier med høje pinjer og grønt løv, forskellige parkområder i en storby, hurtige registreringer af frokosten, som den indtages på et tæppe på en mark i det fri eller snapshots fra et bryllup en glædelig begivenhed for hele familien og vennerne. Særudstillingen vises fra 12. september 2014 til 1. marts 2015 og suppleres med et foredrag med Finn Larsen i Davids Bazar onsdag den 5. november se programmet de følgende sider.

4 DAVIDS BAZAR VELKOMMEN til efterårets sæson i Davids Bazar Davids Bazar byder på live arrangementer, som debatterer aktuelle temaer, belyser samlingerne fra nye vinkler, formidler førende forskning og fortæller eviggyldige historier. Der er noget for alle; for romantikeren og den eventyrlystne og den, som bare vil vide mere. Vi indleder sæsonen med en aften om den arabiske revolte mod osmannerne i tråd med årets Golden Days Festivals tema om den første verdenskrig. Så følger den arabiske verdens tabte kulturskatte, et nyt blik på guldalderens landskab, arabiske ideologier de sidste 100 år samt kineserier og kinahandlen i det 18. århundrede. Fra maleren Melchior Lorcks billeder af tyrkerne i det 16. århundrede er der et stort, men relevant spring til nutidens fotografier af tyrkerne et foredrag om de værker, der vises i efterårets særudstilling Rejse i Tyrkiet. Fotografier af Finn Larsen. Sæsonen afsluttes festligt med en meget nutidig musikaften med en rapper, en gårdsanger og en historiefortæller i én person med rødder i Danmark og Egypten. Selvom musikken først og fremmest appellerer til et yngre publikum, håber vi, at alle vil føle sig velkomne unge som ældre.

5 DAVIDS BAZAR JØRGEN BÆK SIMONSEN Foredrag den 10. september 2014 kl Jørgen Bæk Simonsen er professor på Institut for Tværkulturelle og Regionale Studier, Københavns Universitet. Lawrence of Arabia og den arabiske revolte under første verdenskrig Osmannerne trådte i 1914 ind i første verdenskrig på tysk side, og den osmanniske sultan lod udsende en jihad-erklæring, der opfordrede alle muslimer til at støtte sig i krigen mod England og Frankrig. Efter forhandlinger indgik England et samarbejde med en af sultanens modstandere fra Hijaz, Hussain ibn Ali, der i sommeren 1915 satte den arabiske revolte i gang. HANNA ZIADEH Foredrag den 24. september 2014 kl Den arabiske verden og de forsvundne kulturskatte Foredraget drejer sig om det enorme kulturtab, som en del arabiske lande, som Syrien, Egypten, Libyen og Yemen har oplevet i form af ødelæggelse og plyndring af uerstattelig kulturarv - af både arabiske kulturværker og menneskelig kulturarv. Hanna Ziadeh har været alle disse steder og har set, hvor lidt opmærksomhed beskyttelsen af den kulturbærende arv gives fra myndighederne og fra befolkningen. Spørgsmålet er: hvad siger det om den arabiske kultur nu? Hanna Ziadeh er forfatter og menneskerettighedsaktivist tilknyttet Institut for Menneskerettigheder. Han er ph.d. i Iraks historie ved RUC. JOACHIM ADRIAN Foredrag den 1. oktober 2014 kl Foto: Rune Pedersen Joachim Adrian er uddannet fotograf og fotojournalist og kåret som årets pressefotograf Kan man fotografere et guldaldermaleri en tilfældig eftermiddag i vor tid? Fotograf Joachim Adrian har gjort forsøget og er rejst gennem landet i nogle store danske landskabsmaleres fodspor. I jagten på en genskabelse og en genberuselse af de oprindelige værker, og samtidig også i et forsøg på at indfange stemningen på ny. Et møde mellem fortid og nutid. Mellem maleri og fotografi. Hvordan det gik, viser han i dette foredrag.

6 DAVIDS BAZAR OLE WØHLERS OLSEN Foredrag den 22. oktober 2014 kl Ideologier i den arabiske verden - fra Hejaz til Tahrir Square og borgerkrigen i Syrien Hvilke politiske, religiøse og semi-religiøse ideologier har præget den arabiske verden i de sidste 100 år? Fra Hashemitternes nationalisme via Hassan Al-Bannas Muslimske Broderskab, Nassers panarabisme, Boumediennes semi-kommunisme, Qaddafi s Jamahariya, kongedømmernes og emiraternes oplyste enevælde til Internet-ungdommens revolutionære krav under det arabiske forår, samt særligt fokus på den igangværende borgerkrig i Syrien med Assad-regimets Baathideologi overfor de mange rivaliserende oprørsgruppers indbyrdes divergerende ideologiske bagage. Ole Wøhlers Olsen har i 1970 erne og 80 erne været udstationeret i Marokko, Algeriet, Angola og Philippinerne. Han var ambassadør i Saudi Arabien, Yemen og Oman , Chile og Peru , Syrien, Libanon og Jordan , guvernør i Sydirak 2003, og ambassadør i Algeriet, Tunesien, Libyen og Mauretanien Foto: Jens Nørgaard Larsen, Scanpix. JOAN HORNBY Foredrag den 29. oktober 2014 kl Joan Hornby er seniorforsker og mangeårig museumsinspektør på Nationalmuseet med ansvar for de østasiatiske samlinger. Kineserier Mødet mellem Kina og Europa Der fortælles om 1700-tallets kinahandel og vises eksempler på datidens Kina-inspirerede interiører, arkitektur og indbo. Med den direkte handel på Kina kom europæernes efterligninger af de kinesiske kunstformer - de såkaldte kineserier - på mode i Europa og nåede et højdepunkt i rokokoen i 1700-tallet. Afslutningsvis omtales den europæiske mode i Kina, der i nogen grad vandt indpas ved kejserhoffet. Billetprisen er kr. 50. Billetter købes i museets butik, eller via på Billetlugen.dk

7 DAVIDS BAZAR FINN LARSEN Foredrag den 5. november 2014 kl Finn Larsen er billedkunstner og uddannet fotograf. Rejse i Tyrkiet. Fotografier af Finn Larsen Det startede med en snak på et værtshus i Randers i 1983, som resulterede i en invitation til at følge med nogle tyrkiske indvandrere på besøg i Tyrkiet i sommerferien. Det blev, uforudset, starten på et 30-årigt nært bekendtskab med Tyrkiet - Finn Larsen har besøgt landet hvert femte år siden. Følg med på en rejse med fotografiet som indgang, Tyrkiet som ramme og samspillet mellem kultur og natur som det centrale. MIKAEL BØGH RASMUSSEN Foredrag den 12. november 2014 kl Melchior Lorck. Syn og sagn en renæssancedanskers billeder af tyrkerne Melchior Lorck (1526/27- efter 1583) skabte en af de vigtigste billedlige kilder til Det osmanniske Rige i dets storhedstid i tallet. Lorck var fra medlem af den kejserlige ambassade i byen og samlede sig et billedforråd, der skulle beskæftige ham resten af livet. Foredraget følger Lorck på rejsen og undersøger, hvordan han brugte sit eksotiske repertoire efter hjemkomsten. Mikael Bøgh Rasmussen er ph.d. i kunsthistorie fra Københavns Universitet og er medforfatter til den store 5-binds monografi om Melchior Lorck. Foto: Rasmus Boserup ZAKI YOUSSEF Musikaften den 26. november 2014 kl Zaki Youssef er skuespiller, musiker, komponist og dramatiker - han vandt i 2011 årets Reumert Talentpris. Musikaften med Zaki gårdsanger og historiefortæller En gårdsanger med fødderne dybt plantet i den Københavnske muld. Organisk håndspillet musik, som vor mor lavede den. Akustisk hippie hop og gøgler soul fra et fritgående menneske. sådan beskriver Zaki Youssef kendt som Zaki sig selv og sin musik. Zaki udfører, med egne ord, alt forefaldende kunstnerisk arbejde. I aften bliver han akkompagneret af musikere og sin guitar og synger og fortæller om de sange, han har skrevet, og hvad der ligger bag.

8 GRATIS OMVISNINGER Omvisninger i samlingerne I Davids Samling tilbydes gratis omvisninger fra 30. august til 23. november hver lørdag og søndag kl og og hver onsdag kl Omvisningerne fokuserer på særlige temaer og afholdes af kyndige omvisere. Billetter kan ikke reserveres, men udleveres gratis på dagen i museumsbutikken. Højst 15 gæster per omvisning. Læs mere på Lørdag og søndag Begge dage kl og Islamisk kunst fra Iran 30. august Sandra P. Melson Rokoko, rocailler og raffinementer kunst i det 18. århundrede 31. august Mette Bruun Porcelæn og keramik på tværs af samlingerne 6. september Vibeke K. Hansen Dansk samtidskunst i tiden før, under og efter første verdenskrig 7. september Anette Lindbøg Karlsen Kunst fra krudtimperierne - safavider, osmanner og stormoguler 13. september Mariette Tiedemann Dansk samtidskunst i tiden før, under og efter første verdenskrig 14. september Sonja Hougaard Den arabiske skrift 20. september Nicolas Schønberg Davids Samling - et overflødighedshorn 21. september Mette Møller Jørgensen Islamisk kunst - mødet med andre kulturer 27. september Julie Frederiksen

9 GRATIS OMVISNINGER Guld, ædelsten og andre kostbarheder i den islamiske samling 28. september Sannie Joy Johansen Sultan, Shah og Stormogul - fyrsten i islamisk kunst 4. oktober Julie Frederiksen Koranen og dens genspejling i islamisk kunst 5. oktober Johan Herrmann Rump Islams kunst et univers uden grænser 11. oktober Kirstine Reffstrup C. L. David og Kronprinsessegade 30 historie og kunst 12. oktober Vibeke K. Hansen Kærlighedshistorier i den europæiske og islamiske kunst 18. oktober Helene Lykke Evers Miniaturemalerierne og den verden, de skildrer 19. oktober Nicolas Schønberg Hvad er islamisk kunst? 25. oktober Sandra P. Melson Kaffe, te og chokolade på Struensees tid 26. oktober Anette Lindbøg Karlsen Dansk malerkunst fra Juel til Willumsen 1. november Mette Møller Jørgensen Kalligrafi: æstetik og funktion 2. november Sammy Gizani Fra ornamenternes rige kalligrafi, geometri og arabesker 8. november Sannie Joy Johansen Dansk porcelæn - en kongelig affære 9. november Helene Lykke Evers Kvinder i kunsten - fra øst til vest 15. november Mariette Tiedemann Introduktion til religionen islam via den islamiske kunst 16. november Johan Herrmann Rump Guld, ædelsten og andre kostbarheder i den islamiske samling 22. november Berit Kirketerp C. L. David og Kronprinsessegade 30 historie og kunst 23. november Sonja Hougaard

10 GRATIS OMVISNINGER Onsdag kl Islamisk kunst - på besøg i Aladdins hule 3. september Anette Lindbøg Karlsen Lysets æstetik - fra Eckersberg til Hammershøi 10. september Kirstine Reffstrup Dansk samtidskunst i tiden før, under og efter første verdenskrig 17. september Anette Lindbøg Karlsen Arven efter Djengis Khan: mongolerne og deres efterkommere 24. september Mette Bruun Kalligrafi: æstetik og funktion 1. oktober Sammy Gizani 8.oktober Kvinder i kunsten - fra øst til vest Mariette Tiedemann 15. oktober Sammy Gizani Sufisme: kærligheden er vejen til Gud 22.oktober Davids Samling - en introduktion Anette Lindbøg Karlsen Den islamiske have 29. oktober Julie Frederiksen Kunstneren og mennesket Vilhelm Hammershøi 5. november Anette Lindbøg Karlsen Muslimske helte og store slag 12. november Sandra P. Melson Kineserier - Europa og Det Fjerne Østen i det 18. århundrede 19. november Mette Bruun

11 KULTURNATTEN Kulturnat og eksotisk stemning i Davids Samling på museet og i gården På Kulturnatten fredag den 10. oktober holder museet åbent fra med koncerter og tesalon i gården. Og så kan man opleve museet og se samlingerne hele aftenen. Kom til koncert med Bilal Irshed, Rasmus Møldrup og Yohan Ramon kl. 19, 20, 21 og 22 Davids Samling byder endnu engang velkommen til Bilal Irshed Trio med 4 koncerter på Kulturnatten. Bilal Irshed er en palæstinensisk komponist og oud-virtuos, der er anerkendt som en af de fornemste fortolkere af klassisk, traditionel mellemøstlig musik. Foruden Bilal, består trioen af den danske bassist, Rasmus Møldrup, og den cubanske perkussionist, Yohan Ramon. Musikken spænder over en bred palet fra moderne original-kompositioner til ny-arrangementer af traditionel mellemøstlig musik: En harmoni og fusion af oud ens varme, meditative klang og rytmerne fra cubansk perkussion blandet med en nordisk jazz-feeling. Marok kansk tesalon The á la Menthe ved Zia Mouna åbent fra kl. 18 til midnat The á la Menthe indtager hele aftenen beduinteltet i gården med salg af lækre marokkanske småretter, samosaer, søde sager og mellemøstlige delikatesser. Dertil kan nydes den berømte myntete, baseret på friske mynteblade. Foto: Robert Hvid

12 EFTERÅRSFERIEN FOR BØRN Arrangementer på museet og i beduinteltet I uge 42 holder vi efterårsferie for børn fra 6 til 14 år og for deres voksne. Omvisninger for børn - på museet Der er gratis omvisninger for børn 6 dage i efterårsferien. Man kan se sjove billeder rundt om i museet; eller se billeder af dyr, som vi kender dem, og af fantasidyr, som vi kalder fabelvæsner, og høre historier om drager, helte og skønne prinsesser. Lørdag 11. oktober kl Sjove billeder rundt om i museet Søndag 12. oktober kl Et kik på dyrebilleder i Davids Samling Tirsdag 14. oktober kl Er drager gode eller onde og andre historier Onsdag 15. oktober kl Glitrende skatte fra fjerne lande Torsdag 16. oktober kl Tapre helte og skønne prinsesser Fredag 17. oktober kl Fabelvæsner i islamisk kunst Omvisningerne er gratis. Højst 15 personer per omvisning. Kombinér omvisningerne med et arrangement for børn i beduinteltet. Drop-in værksted eller historiefortælling i teltet Vi har bedt kunstner og underviser Cecilia Westerberg om at lede kunstværkstedet, hvor man kan tegne og farvelægge den islamiske kunsts mange smukke former og mønstre. Og så kommer skuespiller og historiefortæller Ellen Dahl Bang og læser højt fra en børneudgave af 1001 nat. Lørdag 11. oktober kl Åbent Børneværksted v/ Cecilia Westerberg Søndag 12. oktober kl Åbent Børneværksted v/cecilia Westerberg Tirsdag 14. oktober kl Historiefortælling v/ellen Dahl Bang Onsdag 15. oktober kl Åbent Børneværksted v/cecilia Westerberg Torsdag 16. oktober kl Historiefortælling v/ Ellen Dahl Bang Fredag 17. oktober kl Åbent Børneværksted v/cecilia Westerberg Arrangementerne er gratis og foregår i år i beduinteltet i gården. Der kan ikke reserveres billetter.

13 INFORMATION INFORMATION Davids Samling Kronprinsessegade København K Telefon Åbningstider Tirsdag til søndag kl Onsdag kl Mandag lukket Lukket den 23., 24., 25. og 31. december Entré Der er gratis adgang til museet. Adgangsforhold Davids Samling har til huse i en fredet bygning med mange trapper og er desværre ikke egnet for gangbesværede. Det er ikke muligt at tage kørestol eller rollator med i samlingerne. Garderobe På grund af samlingernes mange sarte og fritstående genstande beder vi vore gæster om at anbringe større tasker i garderoben, hvor der er adgang til aflåselige skabe mod et depositum på 10 kr. Fotografering Det er tilladt at fotografere i samlingerne, dog uden blitz. Butik Museets butik sælger bøger, tidsskrifter og et stort udvalg af plakater og postkort. Dertil sælges billetter til arrangementer i Davids Bazar. Butikken har samme åbningstider som museet. Nyhedsbrev Læs nyt om museet i Davids Samlings nyhedsbrev. Tilmelding foretages i museumsbutikken eller på Forside: N.A. Abildgaard, Bosporus, detalje, ca Frontispice: Finn Larsen, uden titel, 2013; fra kunstprojektet Zaman Ve Yer Bagside: P.C. Skovgaard, Nordskoven ved Jægerspris, detalje, Grafisk design:

14 OMVISNINGER EFTERÅR 2014 Kronprinsessegade København K Telefon

Aktiv Nyt. Kom og vær med... Program for seniorer i Århus. benyt de gode tilbud. Århus Pensionistsamråd Klostergadecentret Klostergade 37

Aktiv Nyt. Kom og vær med... Program for seniorer i Århus. benyt de gode tilbud. Århus Pensionistsamråd Klostergadecentret Klostergade 37 Aktiv Nyt Århus Pensionistsamråd Klostergadecentret Klostergade 37 Program for seniorer i Århus Kom og vær med... benyt de gode tilbud 2. halvår 2007 35. årgang Leder Nye tider nye skikke Som det ældste

Læs mere

Når Koranen bliver levende

Når Koranen bliver levende Når Koranen bliver levende Indhold Introduktion / Til lærerne 3 Når Koranen bliver levende 4 Mål for pensum 4 Introduktion / Til eleverne 5 Koranen, sunna og hadith 6 Iman, ibadat og muamalat 6 Religionen

Læs mere

Det sker i Skagen/Aalbæk - april 2015

Det sker i Skagen/Aalbæk - april 2015 Onsdag d. 1. april Det sker i Skagen/Aalbæk - april 2015 Kl. 13.00-13.30: Månedens historie på Kystmuseet Skagen. Den tilsandede Kirke/Sct. Laurentii kirke - Den 5. juni 1795 var det slut; den store og

Læs mere

DET ROMANTISKE LANDSKAB SOM GULDALDERENS MALERE, DIGTERE OG MUSIKERE SÅ DET

DET ROMANTISKE LANDSKAB SOM GULDALDERENS MALERE, DIGTERE OG MUSIKERE SÅ DET DET ROMANTISKE LANDSKAB SOM GULDALDERENS MALERE, DIGTERE OG MUSIKERE SÅ DET P.C. SKOVGAARD, Udsigt over havet fra Møens Klint, 1850 Skovgaard museet - Undervisning 1 DET ROMANTISKE LANDSKAB SOM GULDALDERENS

Læs mere

Det Sker SYDVESTJYSKE MUSEER. Det antikvariske Selskab i Ribe Esbjerg og Omegns Museumsforening

Det Sker SYDVESTJYSKE MUSEER. Det antikvariske Selskab i Ribe Esbjerg og Omegns Museumsforening Det Sker SYDVESTJYSKE MUSEER NR. 1 2015 Det antikvariske Selskab i Ribe Esbjerg og Omegns Museumsforening Indhold 3 Forord: Kultur og Kulturforum 4 Udstillinger og aktiviteter 8 Foredrag fra Historisk

Læs mere

Mødre Døtre. kvinder i to kulturer. Vær aktiv Brug de mange muligheder! Døtre i dialog Det var ligesom at have to job. Det er vigtigt at tale sammen

Mødre Døtre. kvinder i to kulturer. Vær aktiv Brug de mange muligheder! Døtre i dialog Det var ligesom at have to job. Det er vigtigt at tale sammen & kvinder i to kulturer Mødre Døtre Vær aktiv Brug de mange muligheder! Døtre i dialog Det var ligesom at have to job Rollemodel på fuldtid Det er vigtigt at tale sammen Vejen til viden Biblioteket blev

Læs mere

SOGNEBLADET. Nr. 2 2015 LUNDTOFTE KIRKE GEELS KIRKESAL

SOGNEBLADET. Nr. 2 2015 LUNDTOFTE KIRKE GEELS KIRKESAL SOGNEBLADET Nr. 2 2015 LUNDTOFTE KIRKE GEELS KIRKESAL L E D E R Nyt fra Redaktionsudvalget FORSIDEN: Malerierne er lavet af Mette Enevolds konfirmander Af REDAKTIONSUDVALGET I denne udgave af sognebladet

Læs mere

De, der drog ud AVALANNERIT. - om grønlandske studerende i Danmark

De, der drog ud AVALANNERIT. - om grønlandske studerende i Danmark De, der drog ud AVALANNERIT - om grønlandske studerende i Danmark Jeg trives, hvor jeg bor, men jeg savner mit hjem i det kolde nord (frit efter Natasja) De, der drog ud - AVALANNERIT 1. udgave, 2. oplag,

Læs mere

Glædelig jul og godt nytår! Tema: Hvad går pengene til. Ludvig og dollarsene side 5. Blandt grønlænderne på Vesterbro side 10

Glædelig jul og godt nytår! Tema: Hvad går pengene til. Ludvig og dollarsene side 5. Blandt grønlænderne på Vesterbro side 10 Nyheder fra Kofoeds Skole December 2006 nr. 4 Glædelig jul og godt nytår! Tema: Hvad går pengene til Ludvig og dollarsene side 5 Blandt grønlænderne på Vesterbro side 10 Ud i hjørnerne LEDER Dette nummer

Læs mere

AT SKABE ET BEDRE LIV

AT SKABE ET BEDRE LIV AT SKABE ET BEDRE LIV - fortællinger fra Korskærparken www.korskaerparken.dk Denne bog er lavet i samarbejde mellem beboere i Korskærparken og Fredericia Kommune. TAK til Niels Dahl for den store hjælp

Læs mere

De danske provinsbyer har fået nye smukke byrum - men er de dynamiske nok?

De danske provinsbyer har fået nye smukke byrum - men er de dynamiske nok? De danske provinsbyer har fået nye smukke byrum - men er de dynamiske nok? Af Gitte Marling og Helle Juul Bymidterne har fået et løft over det ganske land. Bilerne er blevet fortrængt til fordel for ikke

Læs mere

Tid tillid skal til. 10 år med en boligsocial indsats i Tingbjerg

Tid tillid skal til. 10 år med en boligsocial indsats i Tingbjerg Tid tillid skal til 10 år med en boligsocial indsats i Tingbjerg Indhold Sådan gør vi i Tingbjerg INTRODUKTION Livet leves i Tingbjerg 4 Parallelt med at vi den 1. juli 2012 påbegyndte den tredje periode

Læs mere

KULTURMØDEFILM GLOBALT UDSYN OPLÆG OG DIALOG KREATIVE WORKSHOPS

KULTURMØDEFILM GLOBALT UDSYN OPLÆG OG DIALOG KREATIVE WORKSHOPS KULTURMØDEFILM GLOBALT UDSYN INTERKULTUREL KOMPETENCE OPLÆG OG DIALOG KREATIVE WORKSHOPS Tom Greenwood INDEKS Tema 1: Mellem to kulturer: Venskab og kærlighed på tværs af kulturel og religiøs baggrund

Læs mere

Sundhedsfremme for udsatte borgere med anden etnisk baggrund end dansk

Sundhedsfremme for udsatte borgere med anden etnisk baggrund end dansk CENTER FOR SUND ALDRING Sundhedsfremme for udsatte borgere med anden etnisk baggrund end dansk Erfaringer fra ti gode virkerum for sundhed i København Signe Gronwald Petersen, Maria Benavente Rasmussen

Læs mere

Kampen om Byggeren på Nørrebro 1980

Kampen om Byggeren på Nørrebro 1980 Kampen om Byggeren på Nørrebro 1980 1 Tekst og fotos: Søren Dyck-Madsen Denne bog er skrevet i 1980 - i månederne efter kampen om Byggeren. Den er imidlertid først udgivet elektronisk nu den 17. august

Læs mere

Brug hinanden 11 historier om frivillighed

Brug hinanden 11 historier om frivillighed Brug hinanden 11 historier om frivillighed Redaktion: Frivilligafdelingen Tekst: Gitte Roe Eriksen Foto: Stefan Kai Nielsen, EKKO Pressefoto Grafisk design: Lotte Rask Tryk: KLS Grafisk Hus A/S Oplag:

Læs mere

INVASION! + VI SOM ER 100

INVASION! + VI SOM ER 100 INVASION! + VI SOM ER 00 side Nu-og-her-teater uden regler Hvis teater skal friskt og sjovt og overraskende, må det hele tiden forny sig og bryde sine gamle relger. Det gælder også på Aalborg Teater, hvor

Læs mere

LANDSSTÆVNE 2015 LYSET HAR SÅ MANGE FARVER FOLDER ER MED I BLADET LIGE TIL AT TAGE UD!

LANDSSTÆVNE 2015 LYSET HAR SÅ MANGE FARVER FOLDER ER MED I BLADET LIGE TIL AT TAGE UD! NR 2 2014 MEDLEMSBLAD KOR NYT LANDSSTÆVNE 2015 LYSET HAR SÅ MANGE FARVER FOLDER ER MED I BLADET LIGE TIL AT TAGE UD! Kære alle i Folkekirkens Ungdomskor! Velkommen til KorNyt! Denne gang udkommer vores

Læs mere

VESTBYAVISEN. Vestergade renoveres - 1. etape er i gang. Vestergadekvarteret - Horsens MARTS 2003

VESTBYAVISEN. Vestergade renoveres - 1. etape er i gang. Vestergadekvarteret - Horsens MARTS 2003 VESTBYAVISEN Vestergadekvarteret - Horsens MARTS 2003 Vestergade renoveres - 1. etape er i gang KVARTERLØFT 2001-2007 Bliv gaderepræsentant Hvis I vil gøre noget for jeres kvarter, så bliv gaderepræsentant

Læs mere

0. - 5. KLASSE. - indskolingsafdelinger RØD/GUL. www.kochs.dk. - vi vil være verdens bedste skole - for børn

0. - 5. KLASSE. - indskolingsafdelinger RØD/GUL. www.kochs.dk. - vi vil være verdens bedste skole - for børn 0. - 5. KLASSE - indskolingsafdelinger RØD/GUL www.kochs.dk - vi vil være verdens bedste skole - for børn Hvad indeholder pjecen? I denne pjece kan du læse om N. Kochs Skoles indskolingsafdelinger. I skolens

Læs mere

Billede af en mand, som sidder på hug foran et fodboldmål med en bold foran sig.

Billede af en mand, som sidder på hug foran et fodboldmål med en bold foran sig. Dit Blad nr. 2 2015 Aalborg Kommune Tema: Foreningsliv Læs også: Information fra kommunen Ny have lokker demente udenfor Billede af en mand, som sidder på hug foran et fodboldmål med en bold foran sig.

Læs mere

Brug for alle Undervisningsmateriale for folkeskoler og ungdomsuddannelser til brug ved rollemodelbesøg

Brug for alle Undervisningsmateriale for folkeskoler og ungdomsuddannelser til brug ved rollemodelbesøg Brug for alle Undervisningsmateriale for folkeskoler og ungdomsuddannelser til brug ved rollemodelbesøg Indledning Hvert menneske har en historie, der er værd at høre. Dette undervisningsmateriale Brug

Læs mere

At give er en gave i sig selv

At give er en gave i sig selv nr. 7 MARTS - MAJ 2012 bellahoj Bronshoj Utterslev At give er en gave i sig selv Fastetid og sogneindsamling står for døren, og vi kan alle give noget tid, penge eller nærvær. Mød Anette Schiødt Thorsen

Læs mere

Egå Kirkeblad. August - September - Oktober Nr. 53-2014. Sogneaften om Egå Kirkes altertavle. Kærlige Kommune om prof kærlighed!

Egå Kirkeblad. August - September - Oktober Nr. 53-2014. Sogneaften om Egå Kirkes altertavle. Kærlige Kommune om prof kærlighed! August - September - Oktober Nr. 53-2014 Egå Kirkeblad Kærlige Kommune om prof kærlighed! Sogneaften om Egå Kirkes altertavle Bliv minikonfirmand i Egå Kirke Egå Kirkeblad Kirkekontoret Egå Mosevej 7,

Læs mere

center for bolig og velfærd Bolig og velfærd 27 forskningsprojekter om danskerne og deres boliger realdania forskning

center for bolig og velfærd Bolig og velfærd 27 forskningsprojekter om danskerne og deres boliger realdania forskning 2010 center for bolig og velfærd Bolig og velfærd 27 forskningsprojekter om danskerne og deres boliger realdania forskning 2010 Helene Ordrup sociolog Hans Kristensen sociolog Hedvig Vestergaard økonom

Læs mere

Født på ny. naglerne i kroppen på korset. Vi vil vide, hvad vi har at regne med.

Født på ny. naglerne i kroppen på korset. Vi vil vide, hvad vi har at regne med. HØJDEVANGSKIRKEN, IRLANDSVEJ 45 maj-september 2015 Født på ny Hvordan kan et menneske fødes, når det er gammelt? Det kan da ikke for anden gang komme ind i sin mors liv og fødes? Spørgsmålet stilles i

Læs mere