Rejse i Tyrkiet. Fotografier af Finn Larsen

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Rejse i Tyrkiet. Fotografier af Finn Larsen"

Transkript

1 PROGRAM EFTERÅR 2014

2 SÆRUDSTILLING Rejse i Tyrkiet Fotografier af Finn Larsen Med Rejse i Tyrkiet. Fotografier af Finn Larsen viser Davids Samling for første gang kunstfotografi fra vores samtid. Særudstillingen består af et nøje afstemt udvalg af billeder fra Tyrkiet, taget af den danske fotograf Finn Larsen, som mellem 1983 og 2013 har rejst i landet. Med en høj grad af empati og et sikkert blik for motivet formår Finn Larsen på sin helt egen måde og med sit eget karakteristiske billedsprog at nuancere den traditionelle opfattelse af Tyrkiet, dets befolkning og dets kulturelle træk. Set med hans øjne er Tyrkiet andet og mere end byerne og strandene ved Middelhavets kyst.

3 SÆRUDSTILLING Udstillingen er bygget op over en række transportbilleder taget undervejs, på vejene, på Finn Larsens mange rejser i Tyrkiet. Omkring disse fotografier er placeret større og mindre grupper af billeder, der alle viser forskellige og overraskende og måske ukendte sider af den tyrkiske kultur. Det kan være en række tomme boliger i en øde provins, koncentrerede dag- og natstudier af kalkede huse i en landsby, en serie klassiske landskabsfotografier med høje pinjer og grønt løv, forskellige parkområder i en storby, hurtige registreringer af frokosten, som den indtages på et tæppe på en mark i det fri eller snapshots fra et bryllup en glædelig begivenhed for hele familien og vennerne. Særudstillingen vises fra 12. september 2014 til 1. marts 2015 og suppleres med et foredrag med Finn Larsen i Davids Bazar onsdag den 5. november se programmet de følgende sider.

4 DAVIDS BAZAR VELKOMMEN til efterårets sæson i Davids Bazar Davids Bazar byder på live arrangementer, som debatterer aktuelle temaer, belyser samlingerne fra nye vinkler, formidler førende forskning og fortæller eviggyldige historier. Der er noget for alle; for romantikeren og den eventyrlystne og den, som bare vil vide mere. Vi indleder sæsonen med en aften om den arabiske revolte mod osmannerne i tråd med årets Golden Days Festivals tema om den første verdenskrig. Så følger den arabiske verdens tabte kulturskatte, et nyt blik på guldalderens landskab, arabiske ideologier de sidste 100 år samt kineserier og kinahandlen i det 18. århundrede. Fra maleren Melchior Lorcks billeder af tyrkerne i det 16. århundrede er der et stort, men relevant spring til nutidens fotografier af tyrkerne et foredrag om de værker, der vises i efterårets særudstilling Rejse i Tyrkiet. Fotografier af Finn Larsen. Sæsonen afsluttes festligt med en meget nutidig musikaften med en rapper, en gårdsanger og en historiefortæller i én person med rødder i Danmark og Egypten. Selvom musikken først og fremmest appellerer til et yngre publikum, håber vi, at alle vil føle sig velkomne unge som ældre.

5 DAVIDS BAZAR JØRGEN BÆK SIMONSEN Foredrag den 10. september 2014 kl Jørgen Bæk Simonsen er professor på Institut for Tværkulturelle og Regionale Studier, Københavns Universitet. Lawrence of Arabia og den arabiske revolte under første verdenskrig Osmannerne trådte i 1914 ind i første verdenskrig på tysk side, og den osmanniske sultan lod udsende en jihad-erklæring, der opfordrede alle muslimer til at støtte sig i krigen mod England og Frankrig. Efter forhandlinger indgik England et samarbejde med en af sultanens modstandere fra Hijaz, Hussain ibn Ali, der i sommeren 1915 satte den arabiske revolte i gang. HANNA ZIADEH Foredrag den 24. september 2014 kl Den arabiske verden og de forsvundne kulturskatte Foredraget drejer sig om det enorme kulturtab, som en del arabiske lande, som Syrien, Egypten, Libyen og Yemen har oplevet i form af ødelæggelse og plyndring af uerstattelig kulturarv - af både arabiske kulturværker og menneskelig kulturarv. Hanna Ziadeh har været alle disse steder og har set, hvor lidt opmærksomhed beskyttelsen af den kulturbærende arv gives fra myndighederne og fra befolkningen. Spørgsmålet er: hvad siger det om den arabiske kultur nu? Hanna Ziadeh er forfatter og menneskerettighedsaktivist tilknyttet Institut for Menneskerettigheder. Han er ph.d. i Iraks historie ved RUC. JOACHIM ADRIAN Foredrag den 1. oktober 2014 kl Foto: Rune Pedersen Joachim Adrian er uddannet fotograf og fotojournalist og kåret som årets pressefotograf Kan man fotografere et guldaldermaleri en tilfældig eftermiddag i vor tid? Fotograf Joachim Adrian har gjort forsøget og er rejst gennem landet i nogle store danske landskabsmaleres fodspor. I jagten på en genskabelse og en genberuselse af de oprindelige værker, og samtidig også i et forsøg på at indfange stemningen på ny. Et møde mellem fortid og nutid. Mellem maleri og fotografi. Hvordan det gik, viser han i dette foredrag.

6 DAVIDS BAZAR OLE WØHLERS OLSEN Foredrag den 22. oktober 2014 kl Ideologier i den arabiske verden - fra Hejaz til Tahrir Square og borgerkrigen i Syrien Hvilke politiske, religiøse og semi-religiøse ideologier har præget den arabiske verden i de sidste 100 år? Fra Hashemitternes nationalisme via Hassan Al-Bannas Muslimske Broderskab, Nassers panarabisme, Boumediennes semi-kommunisme, Qaddafi s Jamahariya, kongedømmernes og emiraternes oplyste enevælde til Internet-ungdommens revolutionære krav under det arabiske forår, samt særligt fokus på den igangværende borgerkrig i Syrien med Assad-regimets Baathideologi overfor de mange rivaliserende oprørsgruppers indbyrdes divergerende ideologiske bagage. Ole Wøhlers Olsen har i 1970 erne og 80 erne været udstationeret i Marokko, Algeriet, Angola og Philippinerne. Han var ambassadør i Saudi Arabien, Yemen og Oman , Chile og Peru , Syrien, Libanon og Jordan , guvernør i Sydirak 2003, og ambassadør i Algeriet, Tunesien, Libyen og Mauretanien Foto: Jens Nørgaard Larsen, Scanpix. JOAN HORNBY Foredrag den 29. oktober 2014 kl Joan Hornby er seniorforsker og mangeårig museumsinspektør på Nationalmuseet med ansvar for de østasiatiske samlinger. Kineserier Mødet mellem Kina og Europa Der fortælles om 1700-tallets kinahandel og vises eksempler på datidens Kina-inspirerede interiører, arkitektur og indbo. Med den direkte handel på Kina kom europæernes efterligninger af de kinesiske kunstformer - de såkaldte kineserier - på mode i Europa og nåede et højdepunkt i rokokoen i 1700-tallet. Afslutningsvis omtales den europæiske mode i Kina, der i nogen grad vandt indpas ved kejserhoffet. Billetprisen er kr. 50. Billetter købes i museets butik, eller via på Billetlugen.dk

7 DAVIDS BAZAR FINN LARSEN Foredrag den 5. november 2014 kl Finn Larsen er billedkunstner og uddannet fotograf. Rejse i Tyrkiet. Fotografier af Finn Larsen Det startede med en snak på et værtshus i Randers i 1983, som resulterede i en invitation til at følge med nogle tyrkiske indvandrere på besøg i Tyrkiet i sommerferien. Det blev, uforudset, starten på et 30-årigt nært bekendtskab med Tyrkiet - Finn Larsen har besøgt landet hvert femte år siden. Følg med på en rejse med fotografiet som indgang, Tyrkiet som ramme og samspillet mellem kultur og natur som det centrale. MIKAEL BØGH RASMUSSEN Foredrag den 12. november 2014 kl Melchior Lorck. Syn og sagn en renæssancedanskers billeder af tyrkerne Melchior Lorck (1526/27- efter 1583) skabte en af de vigtigste billedlige kilder til Det osmanniske Rige i dets storhedstid i tallet. Lorck var fra medlem af den kejserlige ambassade i byen og samlede sig et billedforråd, der skulle beskæftige ham resten af livet. Foredraget følger Lorck på rejsen og undersøger, hvordan han brugte sit eksotiske repertoire efter hjemkomsten. Mikael Bøgh Rasmussen er ph.d. i kunsthistorie fra Københavns Universitet og er medforfatter til den store 5-binds monografi om Melchior Lorck. Foto: Rasmus Boserup ZAKI YOUSSEF Musikaften den 26. november 2014 kl Zaki Youssef er skuespiller, musiker, komponist og dramatiker - han vandt i 2011 årets Reumert Talentpris. Musikaften med Zaki gårdsanger og historiefortæller En gårdsanger med fødderne dybt plantet i den Københavnske muld. Organisk håndspillet musik, som vor mor lavede den. Akustisk hippie hop og gøgler soul fra et fritgående menneske. sådan beskriver Zaki Youssef kendt som Zaki sig selv og sin musik. Zaki udfører, med egne ord, alt forefaldende kunstnerisk arbejde. I aften bliver han akkompagneret af musikere og sin guitar og synger og fortæller om de sange, han har skrevet, og hvad der ligger bag.

8 GRATIS OMVISNINGER Omvisninger i samlingerne I Davids Samling tilbydes gratis omvisninger fra 30. august til 23. november hver lørdag og søndag kl og og hver onsdag kl Omvisningerne fokuserer på særlige temaer og afholdes af kyndige omvisere. Billetter kan ikke reserveres, men udleveres gratis på dagen i museumsbutikken. Højst 15 gæster per omvisning. Læs mere på Lørdag og søndag Begge dage kl og Islamisk kunst fra Iran 30. august Sandra P. Melson Rokoko, rocailler og raffinementer kunst i det 18. århundrede 31. august Mette Bruun Porcelæn og keramik på tværs af samlingerne 6. september Vibeke K. Hansen Dansk samtidskunst i tiden før, under og efter første verdenskrig 7. september Anette Lindbøg Karlsen Kunst fra krudtimperierne - safavider, osmanner og stormoguler 13. september Mariette Tiedemann Dansk samtidskunst i tiden før, under og efter første verdenskrig 14. september Sonja Hougaard Den arabiske skrift 20. september Nicolas Schønberg Davids Samling - et overflødighedshorn 21. september Mette Møller Jørgensen Islamisk kunst - mødet med andre kulturer 27. september Julie Frederiksen

9 GRATIS OMVISNINGER Guld, ædelsten og andre kostbarheder i den islamiske samling 28. september Sannie Joy Johansen Sultan, Shah og Stormogul - fyrsten i islamisk kunst 4. oktober Julie Frederiksen Koranen og dens genspejling i islamisk kunst 5. oktober Johan Herrmann Rump Islams kunst et univers uden grænser 11. oktober Kirstine Reffstrup C. L. David og Kronprinsessegade 30 historie og kunst 12. oktober Vibeke K. Hansen Kærlighedshistorier i den europæiske og islamiske kunst 18. oktober Helene Lykke Evers Miniaturemalerierne og den verden, de skildrer 19. oktober Nicolas Schønberg Hvad er islamisk kunst? 25. oktober Sandra P. Melson Kaffe, te og chokolade på Struensees tid 26. oktober Anette Lindbøg Karlsen Dansk malerkunst fra Juel til Willumsen 1. november Mette Møller Jørgensen Kalligrafi: æstetik og funktion 2. november Sammy Gizani Fra ornamenternes rige kalligrafi, geometri og arabesker 8. november Sannie Joy Johansen Dansk porcelæn - en kongelig affære 9. november Helene Lykke Evers Kvinder i kunsten - fra øst til vest 15. november Mariette Tiedemann Introduktion til religionen islam via den islamiske kunst 16. november Johan Herrmann Rump Guld, ædelsten og andre kostbarheder i den islamiske samling 22. november Berit Kirketerp C. L. David og Kronprinsessegade 30 historie og kunst 23. november Sonja Hougaard

10 GRATIS OMVISNINGER Onsdag kl Islamisk kunst - på besøg i Aladdins hule 3. september Anette Lindbøg Karlsen Lysets æstetik - fra Eckersberg til Hammershøi 10. september Kirstine Reffstrup Dansk samtidskunst i tiden før, under og efter første verdenskrig 17. september Anette Lindbøg Karlsen Arven efter Djengis Khan: mongolerne og deres efterkommere 24. september Mette Bruun Kalligrafi: æstetik og funktion 1. oktober Sammy Gizani 8.oktober Kvinder i kunsten - fra øst til vest Mariette Tiedemann 15. oktober Sammy Gizani Sufisme: kærligheden er vejen til Gud 22.oktober Davids Samling - en introduktion Anette Lindbøg Karlsen Den islamiske have 29. oktober Julie Frederiksen Kunstneren og mennesket Vilhelm Hammershøi 5. november Anette Lindbøg Karlsen Muslimske helte og store slag 12. november Sandra P. Melson Kineserier - Europa og Det Fjerne Østen i det 18. århundrede 19. november Mette Bruun

11 KULTURNATTEN Kulturnat og eksotisk stemning i Davids Samling på museet og i gården På Kulturnatten fredag den 10. oktober holder museet åbent fra med koncerter og tesalon i gården. Og så kan man opleve museet og se samlingerne hele aftenen. Kom til koncert med Bilal Irshed, Rasmus Møldrup og Yohan Ramon kl. 19, 20, 21 og 22 Davids Samling byder endnu engang velkommen til Bilal Irshed Trio med 4 koncerter på Kulturnatten. Bilal Irshed er en palæstinensisk komponist og oud-virtuos, der er anerkendt som en af de fornemste fortolkere af klassisk, traditionel mellemøstlig musik. Foruden Bilal, består trioen af den danske bassist, Rasmus Møldrup, og den cubanske perkussionist, Yohan Ramon. Musikken spænder over en bred palet fra moderne original-kompositioner til ny-arrangementer af traditionel mellemøstlig musik: En harmoni og fusion af oud ens varme, meditative klang og rytmerne fra cubansk perkussion blandet med en nordisk jazz-feeling. Marok kansk tesalon The á la Menthe ved Zia Mouna åbent fra kl. 18 til midnat The á la Menthe indtager hele aftenen beduinteltet i gården med salg af lækre marokkanske småretter, samosaer, søde sager og mellemøstlige delikatesser. Dertil kan nydes den berømte myntete, baseret på friske mynteblade. Foto: Robert Hvid

12 EFTERÅRSFERIEN FOR BØRN Arrangementer på museet og i beduinteltet I uge 42 holder vi efterårsferie for børn fra 6 til 14 år og for deres voksne. Omvisninger for børn - på museet Der er gratis omvisninger for børn 6 dage i efterårsferien. Man kan se sjove billeder rundt om i museet; eller se billeder af dyr, som vi kender dem, og af fantasidyr, som vi kalder fabelvæsner, og høre historier om drager, helte og skønne prinsesser. Lørdag 11. oktober kl Sjove billeder rundt om i museet Søndag 12. oktober kl Et kik på dyrebilleder i Davids Samling Tirsdag 14. oktober kl Er drager gode eller onde og andre historier Onsdag 15. oktober kl Glitrende skatte fra fjerne lande Torsdag 16. oktober kl Tapre helte og skønne prinsesser Fredag 17. oktober kl Fabelvæsner i islamisk kunst Omvisningerne er gratis. Højst 15 personer per omvisning. Kombinér omvisningerne med et arrangement for børn i beduinteltet. Drop-in værksted eller historiefortælling i teltet Vi har bedt kunstner og underviser Cecilia Westerberg om at lede kunstværkstedet, hvor man kan tegne og farvelægge den islamiske kunsts mange smukke former og mønstre. Og så kommer skuespiller og historiefortæller Ellen Dahl Bang og læser højt fra en børneudgave af 1001 nat. Lørdag 11. oktober kl Åbent Børneværksted v/ Cecilia Westerberg Søndag 12. oktober kl Åbent Børneværksted v/cecilia Westerberg Tirsdag 14. oktober kl Historiefortælling v/ellen Dahl Bang Onsdag 15. oktober kl Åbent Børneværksted v/cecilia Westerberg Torsdag 16. oktober kl Historiefortælling v/ Ellen Dahl Bang Fredag 17. oktober kl Åbent Børneværksted v/cecilia Westerberg Arrangementerne er gratis og foregår i år i beduinteltet i gården. Der kan ikke reserveres billetter.

13 INFORMATION INFORMATION Davids Samling Kronprinsessegade København K Telefon Åbningstider Tirsdag til søndag kl Onsdag kl Mandag lukket Lukket den 23., 24., 25. og 31. december Entré Der er gratis adgang til museet. Adgangsforhold Davids Samling har til huse i en fredet bygning med mange trapper og er desværre ikke egnet for gangbesværede. Det er ikke muligt at tage kørestol eller rollator med i samlingerne. Garderobe På grund af samlingernes mange sarte og fritstående genstande beder vi vore gæster om at anbringe større tasker i garderoben, hvor der er adgang til aflåselige skabe mod et depositum på 10 kr. Fotografering Det er tilladt at fotografere i samlingerne, dog uden blitz. Butik Museets butik sælger bøger, tidsskrifter og et stort udvalg af plakater og postkort. Dertil sælges billetter til arrangementer i Davids Bazar. Butikken har samme åbningstider som museet. Nyhedsbrev Læs nyt om museet i Davids Samlings nyhedsbrev. Tilmelding foretages i museumsbutikken eller på Forside: N.A. Abildgaard, Bosporus, detalje, ca Frontispice: Finn Larsen, uden titel, 2013; fra kunstprojektet Zaman Ve Yer Bagside: P.C. Skovgaard, Nordskoven ved Jægerspris, detalje, Grafisk design:

14 OMVISNINGER EFTERÅR 2014 Kronprinsessegade København K Telefon

Rejse i Tyrkiet. Uddrag af tekst i særudstillingen, Finn Larsen

Rejse i Tyrkiet. Uddrag af tekst i særudstillingen, Finn Larsen program forår 2015 SÆRUDSTILLING INDTIL 1. MARTS 2015 Rejse i Tyrkiet Mere og mere landskab. Mine steder og ud ad bilens vinduer. Mødte dem jeg kender i HIMIROGLU. Jeg tog, og de fik, fotografier. Jeg

Læs mere

p r O g r a m e F t e r å r 2013

p r O g r a m e F t e r å r 2013 Program efterår 2013 Særudstilling Særudstilling 22.03.13-27.10.13 Træer, planter og blomster er blandt de allermest anvendte motiver i den kunst, der skabtes i den islamiske verden igennem mere end tusinde

Læs mere

S æ r u d s t i l l i n g

S æ r u d s t i l l i n g p R O G R A M E F T E R Å R 2 0 1 1 S æ r u d s t i l l i n g S æ r u d s t i l l i n g Sufisme islams mystiske vej Særudstilling fra 2. september 2011 til 8. april 2012 Miniaturemaleri, magiske amuletter

Læs mere

Se de smukke sort-hvide fotografier, der skildrer indiske landsbyer, deres beboere og den omgivende natur.

Se de smukke sort-hvide fotografier, der skildrer indiske landsbyer, deres beboere og den omgivende natur. program forår 2016 til og med 21. februar 2016 LANDSBYERNES INDIEN fotografier af gianni berengo gardin Se de smukke sort-hvide fotografier, der skildrer indiske landsbyer, deres beboere og den omgivende

Læs mere

P R O G R A M F O R Å R

P R O G R A M F O R Å R PROGRAM FORÅR 2014 SÆROPHÆNGNING SÆROPHÆNGNING En farvestrålende særophængning af bloktrykte tekstiler fra Indus-dalen kan opleves på museet. Davids Samling har erhvervet tekstilerne fra maleren, tekstilkunstneren

Læs mere

P R O G R A M F O R Å R

P R O G R A M F O R Å R PROGRAM FORÅR 2013 S Æ R U D ST I L L I N G SÆRUDSTILLING 22.03.13-27.10.13 Planter i form af ranker, blade, blomster, frugter og træer, både genkendelige, men også stiliserede eller denaturaliserede,

Læs mere

til 16. april 2017 Fotografier af Peter Bonnén

til 16. april 2017 Fotografier af Peter Bonnén program forår 2017 særudstilling til 16. april 2017 Djiboutis Farver Fotografier af Peter Bonnén På den aktuelle særudstilling ses Peter Bonnéns store farvefotografier, taget på en rejse til det lille,

Læs mere

KIMING I N G E L I S E W E S T M A N GRATIS BUSTUR TIL

KIMING I N G E L I S E W E S T M A N GRATIS BUSTUR TIL MEDLEMSBLADET KIMING I N G E L I S E W E S T M A N GRATIS BUSTUR TIL MUSEUMSBERG FLENSBURG Kunstmuseet i Tønders særudstilling, Kiming, med værker af Inge Lise Westmann fortsætter til Museumsberg i Flensburg.

Læs mere

PROGRAM FORÅR _ds foraar 2018_.indd 1 29/11/17 10:24

PROGRAM FORÅR _ds foraar 2018_.indd 1 29/11/17 10:24 PROGRAM FORÅR 2018 SÆRUDSTILLING Særudstillingen sætter fokus på gengivelsen af mennesker i islamisk kunst. Mange tror, at menneskefigurer ikke optræder i klassisk islamisk kunst. Et faktum er det, ikke

Læs mere

Mellemøsten før 1400. Persere, arabere og tyrkere. Perserriget. Romerriget. Vidste du, at.. De arabiske storriger. Arabisk kultur og sprog.

Mellemøsten før 1400. Persere, arabere og tyrkere. Perserriget. Romerriget. Vidste du, at.. De arabiske storriger. Arabisk kultur og sprog. Historiefaget.dk: Mellemøsten før 1400 Mellemøsten før 1400 Mellemøstens historie før 1400 var præget af en række store rigers påvirkning. Perserriget, Romerriget, de arabiske storriger og det tyrkiske

Læs mere

program EFTERår 2017

program EFTERår 2017 program EFTERår 2017 særudstilling Fotografier af Krass Clement til 22. oktober 2017 At rejse til et nyt sted, et på alle måder ukendt sted, er som en genfødsel. Lidt angstfuldt presses jeg frem mod lyset.

Læs mere

EFTERÅR 2010 HISTORIENS HUS ARKIV OG BIBLIOTEK KLOSTERBAKKEN 2

EFTERÅR 2010 HISTORIENS HUS ARKIV OG BIBLIOTEK KLOSTERBAKKEN 2 EFTERÅR 2010 HISTORIENS HUS ARKIV OG BIBLIOTEK KLOSTERBAKKEN 2 Historiens Hus står bag en række arrangementer i efteråret 2010. Nærmere oplysninger om de enkelte arrangementer vil løbende blive vist på

Læs mere

HUSK 13. NOVEMBER 2013 FOREDRAG OM MALEREN OLUF HØST MUSEUMSDIREKTØR JENS ERIK SANDBERG

HUSK 13. NOVEMBER 2013 FOREDRAG OM MALEREN OLUF HØST MUSEUMSDIREKTØR JENS ERIK SANDBERG MEDLEMSBLADET 24. SEPTEMBER 2013 HUSK UDEN FOR MYLDRETID MØD KUNSTNERNE BAG UDSTILLINGEN HUSK 6. OKTOBER 2013 EKSKURSION TIL KUNSTHALLE I HAMBURG DANSK KUNST FRA ECKERSBERG TIL HAMMERSHØI 2. NOVEMBER 2013

Læs mere

Korstogene. Opfordring fra paven. Jerusalem erobres. Vidste du, at.. Mellemøsten samles. Tempelherrerne. Handel. Korstog til andre lande.

Korstogene. Opfordring fra paven. Jerusalem erobres. Vidste du, at.. Mellemøsten samles. Tempelherrerne. Handel. Korstog til andre lande. Historiefaget.dk: Korstogene Korstogene I 1099 erobrede kristne korsfarere Jerusalem fra muslimerne. De skabte et kongedømme, som varede i hele 200 år. Af Kurt Villads Jensen Opdateret 11. december 2013

Læs mere

Entré: Gratis - billetter fås fra d. 10. august.

Entré: Gratis - billetter fås fra d. 10. august. KULTURNAT - dans mellem reolerne Fredag d. 6. august kl. 20-22 Igen i år er der spændende dansemusik på Kulturnatten denne gang med det fantastiske dansk-cubanske salsaorkester Cocoson - så vel mødt i

Læs mere

Historisk Samfund for Sydøstjylland Nyhedsbrev oktober 2009 Reception for årbog 2009

Historisk Samfund for Sydøstjylland Nyhedsbrev oktober 2009 Reception for årbog 2009 Historisk Samfund for Sydøstjylland Nyhedsbrev oktober 2009 Reception for årbog 2009 Onsdag den 28.oktober kl. 16 er der reception og pressemøde på Vejle Kunstmuseum, Flegborg 18, 7100 Vejle, for vores

Læs mere

FORÅRSPROGRAM. Seniorklubben

FORÅRSPROGRAM. Seniorklubben FORÅRSPROGRAM Seniorklubben Kære medlemmer Så er vi i gang med foråret, og der er mange dage, som vi skal udnytte. Det er nemlig tid til at modtage programmet for det første halve år af 2015. Vi håber

Læs mere

Arrangementer og åbningstider i perioden 12. 28. februar

Arrangementer og åbningstider i perioden 12. 28. februar Arrangementer og åbningstider i perioden 12. 28. februar Alle dage fra den 8. til og med den 23. februar For store som små bliv kunstner for en dag, og mal dit eget billede hos billedkunstner Margit Rasmussen,

Læs mere

EFTERÅR 2013 HISTORIENS HUS ARKIV OG BIBLIOTEK KLOSTERBAKKEN 2

EFTERÅR 2013 HISTORIENS HUS ARKIV OG BIBLIOTEK KLOSTERBAKKEN 2 EFTERÅR 2013 HISTORIENS HUS ARKIV OG BIBLIOTEK KLOSTERBAKKEN 2 24.9. Dronning Dagmar v/ lektor, dr.phil. Kurt Villads Jensen, SDU Dronning Dagmar er en af de kendteste skikkelser fra den danske middelalder.

Læs mere

Sommeren 2011. Musikarrangement med spisning kl. 18.00 Tilmelding: 75 41 18 06 eller info@dengamleavlsgaard.dk. Husk tilmelding

Sommeren 2011. Musikarrangement med spisning kl. 18.00 Tilmelding: 75 41 18 06 eller info@dengamleavlsgaard.dk. Husk tilmelding Se dette nyhedsbrev i en browser Sommeren 2011 Tirsdag 07. juni Musikarrangement med spisning kl. 18.00 Tilmelding: 75 41 18 06 Lørdag - Søndag 18.-19. juni Meditaionsweekend v/karen Lund Andersen Husk

Læs mere

MEDLEMSBLADET ORANGE VIOLET RØD GRØN BLÅ GUL

MEDLEMSBLADET ORANGE VIOLET RØD GRØN BLÅ GUL MEDLEMSBLADET ORANGE VIOLET GRØN RØD BLÅ GUL ORANGE JULEGAVE-IDÉ Vi har den helt rigtige julegave til den, der har alting, - nemlig et medlemskab af vor venneforening. Gaven omfatter: 1 Medlemskab af foreningen

Læs mere

MEDLEMSBLADET DISFONFINS.DK

MEDLEMSBLADET DISFONFINS.DK MEDLEMSBLADET DISFONFINS.DK to Efter en velbesøgt generalforsamling føler jeg bestyrelsen har fået fuldmagt til at fortsætte i det spor vi gennem tid har fulgt: At formidle kunst og nedbryde afstanden

Læs mere

PLANLÆG DIT BESØG PLANLÆG DIT BESØG. ENTRÉ Se

PLANLÆG DIT BESØG PLANLÆG DIT BESØG. ENTRÉ Se PROGRAM 2015 INDHOLD 2 INDHOLD PLANLÆG DIT BESØG...4 DE NYE UDSTILLINGER...6 FÆNGSELSMUSEET ONLINE...8 RUNDVISNINGER OG FOREDRAG FOR GRUPPER...10 FERIE I FÆNGSELSMUSEET...12 ÅRHUNDREDETS FESTIVAL...14

Læs mere

På rejse med musikken

På rejse med musikken Eksotiske fugle På besøg hos DR SymfoniOrkestret s. 2 På rejse med musikken Du skal snart på besøg hos DR SymfoniOrkestret. Her skal du høre symfoniorkestret spille flere forskellige musikværker. Men vi

Læs mere

SMÅNYT. Kalenderen. 36. ÅRGANG NR. 3 Oktober 2014. Registrering I anden halvdel af 2014 mødes vi følgende aftener kl.19.

SMÅNYT. Kalenderen. 36. ÅRGANG NR. 3 Oktober 2014. Registrering I anden halvdel af 2014 mødes vi følgende aftener kl.19. Adresselabels 12 Kalenderen ISSN 1602 9577 1 Den 26. oktober kl. 13.30 Tur til Københavns Rådhus Sted: Foran Københavns Rådhus (Rådhuspladsen) Den 13. november kl. 19.30 Foredrag om Rakkerne Ved Mette

Læs mere

FOLKE- UNIVERSITETET I NYSTED

FOLKE- UNIVERSITETET I NYSTED FOLKE- UNIVERSITETET I NYSTED PROGRAM SÆSON 2014/2015 Velkommen til endnu en sæson i Nysted Folkeuniversitet. Folkeuniversitet, et sammensat ord, som så fint beskriver sit formål: at bringe folk og universitet

Læs mere

STAY. Horsens Kunstmuseum. DISPLAY rykker samtidskunsten ind på FÆNGSLET LØRDAG DEN 15. AUGUST - SØNDAG DEN 20. SEPTEMBER

STAY. Horsens Kunstmuseum. DISPLAY rykker samtidskunsten ind på FÆNGSLET LØRDAG DEN 15. AUGUST - SØNDAG DEN 20. SEPTEMBER STAY LØRDAG DEN 15. AUGUST - SØNDAG DEN 20. SEPTEMBER DISPLAY rykker samtidskunsten ind på FÆNGSLET DISPLAY Festivalen den 15. august markerede startskuddet på en unik udstilling lavet af 11 unge studerende

Læs mere

EFTERÅR LOKALHISTORISKE BALLE FUNDER KRAGELUND LEMMING SEJLING SEJS-SVEJBÆK SERUP SILKEBORG SINDING

EFTERÅR LOKALHISTORISKE BALLE FUNDER KRAGELUND LEMMING SEJLING SEJS-SVEJBÆK SERUP SILKEBORG SINDING EFTERÅR 2015 LOKALHISTORISKE BALLE FUNDER KRAGELUND LEMMING SEJLING SEJS-SVEJBÆK SERUP SILKEBORG SINDING ...FØLG OS PÅ FACEBOOK Slægtsforskercafé Udflugt til Viborg Museum Vi tager på udflugt til Viborg

Læs mere

Johannes larsen museet

Johannes larsen museet Johannes larsen museet om glæden ved kunst og natur Tilbud til skoler Johannes Larsen museet Johannes Larsen Museet er dels et kunstnerhjem, dels et kunstmuseum med egen kunstsamling og skiftende udstillinger.

Læs mere

BØRNEKULTUR NYT juni 2013

BØRNEKULTUR NYT juni 2013 BØRNEKULTUR NYT juni 2013 UNGE BØRN FAMILIER Kultur- og Fritidsafdelingen Levende Ungekultur - Levende Byrum Silkeborg Street Festival Lørdag den 24. august bliver en dag fyldt med overraskelser og anderledes

Læs mere

eksklusivt for Museumsklubbe IDEAL. Ein Gesp Fyns kunstmuseum Kærligheden mellem Carl og Anne Marie Carl nielsen Museet

eksklusivt for Museumsklubbe IDEAL. Ein Gesp Fyns kunstmuseum Kærligheden mellem Carl og Anne Marie Carl nielsen Museet 201a2m Progr eksklusivt for Museumsklubbe ns medlemmer 26.1. h räch Gespräc IDEAL. Ein Gesp Fyns kunstmuseum 8.5. Døden i Landsbyen den Fynske landsby 28.2. Kærligheden mellem Carl og Anne Marie Carl nielsen

Læs mere

FAVRSKOV MUSIKSKOLE. Julemåneden er i gang og der er meget at glæde sig til - også i musikskolen.

FAVRSKOV MUSIKSKOLE. Julemåneden er i gang og der er meget at glæde sig til - også i musikskolen. Sæson 2014/15 Volume 2 Nyhedsbrev FAVRSKOV MUSIKSKOLE Indhold Julehilsen...1 Kirkekoncert i Røgen...2 Julegalop og Lucia...2 Bazartilbud...3 Fotos fra Bazaren...3 Nye rytmikhold...4 Kommende arrangementer...4

Læs mere

Efterår 2014. Lad os mødes... Tilbud til mennesker med hukommelsesproblemer, deres familie og venner. DemensNetværk Rudersdal og Rudersdal Kommune

Efterår 2014. Lad os mødes... Tilbud til mennesker med hukommelsesproblemer, deres familie og venner. DemensNetværk Rudersdal og Rudersdal Kommune Efterår 2014 Lad os mødes... Tilbud til mennesker med hukommelsesproblemer, deres familie og venner DemensNetværk Rudersdal og Rudersdal Kommune Lad os mødes I denne folder kan du læse om aktiviteter og

Læs mere

KULTURKALENDER DEcEmbER 2014 søndag DEN 7. DEcEmbER KL. 13.30-17.00

KULTURKALENDER DEcEmbER 2014 søndag DEN 7. DEcEmbER KL. 13.30-17.00 KULTURKALENDER DECEMBER 2014 Det sker i Brøndby søndag den 7. december kl. 13.30-17.00 Stor Julematiné i Kilden Kulturkalender DECEMBER 2014 Det sker i Brøndby KULTURKALENDER DECEMBER 2014 Udstillinger:

Læs mere

Nyhedsbrev for Historisk Samfund for Sydøstjylland Præsentation af årets årbog

Nyhedsbrev for Historisk Samfund for Sydøstjylland Præsentation af årets årbog Nyhedsbrev for Historisk Samfund for Sydøstjylland Præsentation af årets årbog Reception for årbog 2017 Det er med stor glæde, at vi igen kan invitere vores medlemmer til reception torsdag d. 5. oktober

Læs mere

Tema: Kulturmøde halvmånen og korset

Tema: Kulturmøde halvmånen og korset Historie i Grundforløb 2004/05 1/6 Tema: Kulturmøde korset og halvmånen Tema: Kulturmøde halvmånen og korset Indholdsfortegnelse s. 2: Didaktiske overvejelser mål og begrundelse s 3: Vinkler, problematiseringer

Læs mere

Osmannerriget. Begyndelsen. Storhedstiden. Vidste du, at.. Nederlag og tilbagegang. Fakta. Forsøg på modernisering. Opløsning.

Osmannerriget. Begyndelsen. Storhedstiden. Vidste du, at.. Nederlag og tilbagegang. Fakta. Forsøg på modernisering. Opløsning. Historiefaget.dk: Osmannerriget Osmannerriget Det Osmanniske Rige eksisterede i over 600 år. Det var engang frygtet i Europa, men fra 1600-tallet gik det tilbage. Efter 1. verdenskrig opstod republikken

Læs mere

Program 2009-2010 MUSEUMS- OG KUNSTFORENINGEN FOR VEJEN OG OMEGN

Program 2009-2010 MUSEUMS- OG KUNSTFORENINGEN FOR VEJEN OG OMEGN Program 2009-2010 MUSEUMS- OG KUNSTFORENINGEN FOR VEJEN OG OMEGN MUSEUMS- OG KUNSTFORENINGEN FOR VEJEN OG OMEGN PROGRAM FOR SÆSONEN 2009-2010 OKTOBER 2009 13., 14. og 15., tirsdag-torsdag kl. 11-15 Mosaikværksted

Læs mere

Rådhusdage på Gentofte Rådhus. et gratis tilbud til borgere over 65 år i Gentofte Kommune

Rådhusdage på Gentofte Rådhus. et gratis tilbud til borgere over 65 år i Gentofte Kommune Rådhusdage 2017 på Gentofte Rådhus Tirsdag d. 10/10 Onsdag d. 11/10 Torsdag d. 12/10 Fredag d. 13/10 et gratis tilbud til borgere over 65 år i Gentofte Kommune Invitation Gentofte Kommune inviterer til

Læs mere

Illustreret program Dansk besøg i Marokko, april 2014

Illustreret program Dansk besøg i Marokko, april 2014 Illustreret program Dansk besøg i Marokko, 16.-23. april 2014 1 Onsdag den 16. april 2014 Rejsen til Marokko er denne gang noget anderledes. Emelie og Denni har været i Marokko som UngLeder i godt tre

Læs mere

Inden udstillingen slutter den 4. november 2014 får du her et godt tilbud og mulighed for endnu en gang at se udstillingen:

Inden udstillingen slutter den 4. november 2014 får du her et godt tilbud og mulighed for endnu en gang at se udstillingen: MEDLEMSBLADET BYD VEN/-INDE/GÆST Der er ved begyndelsen af september måned mere end 20.000 mennesker, der fra nær og fjern har taget turen til Tønder for at se Kunstmuseets særudstilling om møbelarkitekten

Læs mere

Hovedgaden 15 - Vejrumbro - 8830 Tjele - Tlf. 8665 4455 - E: Info@VVfriskole.dk - I: www.vvfri.dk. Side 5-6

Hovedgaden 15 - Vejrumbro - 8830 Tjele - Tlf. 8665 4455 - E: Info@VVfriskole.dk - I: www.vvfri.dk. Side 5-6 Hovedgaden 15 - Vejrumbro - 8830 Tjele - Tlf. 8665 4455 - E: Info@VVfriskole.dk - I: www.vvfri.dk Nyhedsbrev uge 44-2013 Side 1 Side 2 Musik for 4.-5. kl. om Carl Nielsen Invitation til bedsteforældredag

Læs mere

Velkommen. til Kolding Kommune. Til dig der for nylig er flyttet til kommunen. LOGO1UN_Stor_POSrød

Velkommen. til Kolding Kommune. Til dig der for nylig er flyttet til kommunen. LOGO1UN_Stor_POSrød Velkommen LOGO1UN_Stor_POSrød til Kolding Kommune Til dig der for nylig er flyttet til kommunen Jørn Pedersen Borgmester Kære nye borger Velkommen til Kolding Kommune. Kolding er et godt sted at bo. Et

Læs mere

200 skuespillere og statister genopfører

200 skuespillere og statister genopfører Sønderborg Centrum Kl. 14.00-18.00 Optakt til 1864 Markedsdage De 20 markedstelte opstilles og åbner på Rådhustorvet, Rønhaveplads og Apotekerhaven. Skuespillere og statister deltager først fra lørdag.

Læs mere

Skåne. - og de dansk/svenske relationer i fortid og nutid. Danske Senior Agronomer

Skåne. - og de dansk/svenske relationer i fortid og nutid. Danske Senior Agronomer Skåne - og de dansk/svenske relationer i fortid og nutid Danske Senior Agronomer Kursus på Den Internationale Højskole 4. august - 10. august 2013 Kære Danske Senior Agronomer Det er en stor glæde at byde

Læs mere

Fredagsbrev!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Århus$Friskole$fredag$d.26/9$$2014$$$$$$$$!

Fredagsbrev!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Århus$Friskole$fredag$d.26/9$$2014$$$$$$$$! FredagsbrevÅrhus$Friskole$fredag$d.26/9$$2014$$$$$$$$ Farlige(riddere(og(smækre(ungmøer Vi har haft en forrygende uge med vores tema: Middelalder/Rollespil. Bålhytten er omdannet til KRO med forskellige

Læs mere

FORÅR 2015 HISTORIENS HUS ARKIV OG BIBLIOTEK KLOSTERBAKKEN 2

FORÅR 2015 HISTORIENS HUS ARKIV OG BIBLIOTEK KLOSTERBAKKEN 2 FORÅR 2015 HISTORIENS HUS ARKIV OG BIBLIOTEK KLOSTERBAKKEN 2 29.1. Torsdagsmik Formiddagsforedrag med kaffe og rundstykker. Emnet for foredraget vil blive bragt i vores nyhedsbrev og på www.historienshus.dk

Læs mere

KUNST OG KULTUROPLEVELSER PÅ VESTFYN

KUNST OG KULTUROPLEVELSER PÅ VESTFYN KUNST OG KULTUROPLEVELSER PÅ VESTFYN 12.-14. AUGUST & 19.-21. AUGUST 2016 Kunst og kulturoplevelser på Vestfyn Vi byder velkommen til en kør-selv weekend på det smukke Vestfyn. Den røde tråd er dansk kulturarv,

Læs mere

Skovgaard Museet. Formidling 2013/2014

Skovgaard Museet. Formidling 2013/2014 Skovgaard Museet Formidling 2013/2014 Kalender 2013/2014 SÆRUdstillinger 30. maj - 1. september 2013 De ved, hvad de gør! Jørgen Haugen Sørensen Bidske hunde, ansigtsgrimasser og en grædende gris. Oplev

Læs mere

Ældredage 2013. på Gentofte Rådhus. et gratis tilbud til ældre over 65 år i Gentofte Kommune. 8. oktober. Torsdag Fredag Mandag Tirsdag

Ældredage 2013. på Gentofte Rådhus. et gratis tilbud til ældre over 65 år i Gentofte Kommune. 8. oktober. Torsdag Fredag Mandag Tirsdag Ældredage 2013 på Gentofte Rådhus Torsdag Fredag Mandag Tirsdag 3. oktober 4. oktober 7. oktober 8. oktober et gratis tilbud til ældre over 65 år i Gentofte Kommune Invitation Gentofte Kommune inviterer

Læs mere

Harzen med kosteskaft og munkekutte 10. juni - 17. juni. Programmet er tilrettelagt, så også hørehæmmede kan deltage. Løgumkloster Refugium

Harzen med kosteskaft og munkekutte 10. juni - 17. juni. Programmet er tilrettelagt, så også hørehæmmede kan deltage. Løgumkloster Refugium Harzen med kosteskaft og munkekutte 10. juni - 17. juni Programmet er tilrettelagt, så også hørehæmmede kan deltage Løgumkloster Refugium Busrejse til Harzen 10. 17. juni 2011 med forberedende dage på

Læs mere

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN.DK Dag Dato Aktivitet Personale Tir 5. Maj Loppemarked sælg selv

Læs mere

din kreative fremtid starter her SKO LEN TILMELDING NU TILMELDING NU Sommerhold og CAMP Læs om Horsens Kunstmuseum

din kreative fremtid starter her SKO LEN TILMELDING NU TILMELDING NU Sommerhold og CAMP Læs om Horsens Kunstmuseum BILLED fremtid starter her SKO LEN Læs om Sommerhold og CAMP TILMELDING NU din kreative Horsens Kunstmuseum Sommer og efterår 2014 TILMELDING NU BILLED SKOLEN Sommer og efterår 2014 Billedskolens fritidsundervisning

Læs mere

EFTERÅR 2011 HISTORIENS HUS ARKIV OG BIBLIOTEK KLOSTERBAKKEN 2

EFTERÅR 2011 HISTORIENS HUS ARKIV OG BIBLIOTEK KLOSTERBAKKEN 2 EFTERÅR 2011 HISTORIENS HUS ARKIV OG BIBLIOTEK KLOSTERBAKKEN 2 Historiens Hus præsenterer her vores hidtil største program. Nærmere oplysninger om de enkelte arrangementer vil løbende blive vist på hjemmesiden

Læs mere

Aktivitetskalender for 2016. For pensionister i Vends Herreds Lærerkreds. Julefrokost 2015. for pensionerede lærere

Aktivitetskalender for 2016. For pensionister i Vends Herreds Lærerkreds. Julefrokost 2015. for pensionerede lærere Julefrokost 2015 for pensionerede lærere Mandag d. 7.dec. kl. 12.00 på Hotel Park Prisen er 150 kr. for medlemmer og ikke medlemsberettigede ledsagere. Andre deltagere 300 kr. Der er tilmelding efter først

Læs mere

B I R G I T T E T H O R L A C I U S 21.09.13-18.10.13. GalleriWeber

B I R G I T T E T H O R L A C I U S 21.09.13-18.10.13. GalleriWeber B I R G I T T E T H O R L A C I U S F R E D E I N G E T R O E L S E N L I N D H O L M 21.09.13-18.10.13 GalleriWeber Bagergade 39 5700 Svendborg Tlf.: 6110 5159 www.galleriweber.nu smedjen@post.tele.dk

Læs mere

EMSBALDETMEDLEMSBLADETMEDLEMSBLADETM

EMSBALDETMEDLEMSBLADETMEDLEMSBLADETM MEDLEMSBLAD ETMEDLEMSBLA DETMEDLEMSBLA BLADETMEDLEMS EMSBALDETM EDLEMSBLSDETMEDLEMSBLADE ETMEDLEMSB LADETMEDLEM SBLADETMEDL EMSBLADETMEDLE HOURS OF DARKNESS AND HOURS OF LIGHT Lørdag den 24. januar 2015

Læs mere

NYHEDSBREV TIL FORÆLDRE APRIL 2016

NYHEDSBREV TIL FORÆLDRE APRIL 2016 NYHEDSBREV TIL FORÆLDRE APRIL 2016 MusikTeaterProduktion Om et øjeblik åbner teater og musikeleverne døren for dette års store forestilling: Insektliv I år samarbejder teater- og musiklinjen på Brøruphus

Læs mere

FESTUGEN PÅ KVINDEMUSEET

FESTUGEN PÅ KVINDEMUSEET Pressemeddelelse FESTUGEN PÅ KVINDEMUSEET DINNER PARTY YOGA KONCERT ØVRIGE AKTIVITETER I festugen er der også fest på Kvindemuseet. På de følgende tre sider findes information om alle arrangementerne.

Læs mere

Arrangementer og åbningstider i perioden 19. februar 1. marts

Arrangementer og åbningstider i perioden 19. februar 1. marts Arrangementer og åbningstider i perioden 19. februar 1. marts Alle dage til og med den 23. februar For store som små bliv kunstner for en dag, og mal dit eget billede hos billedkunstner Margit Rasmussen,

Læs mere

Hold%Øje%uge%35.% Jubilæum% %30%år % Det%skal%fejres!%%?%fredag%d.%6/9%kl.%14?16.30!% Kære!alle.!

Hold%Øje%uge%35.% Jubilæum% %30%år % Det%skal%fejres!%%?%fredag%d.%6/9%kl.%14?16.30!% Kære!alle.! Jubilæum% %30%år % Sæt % Det%skal%fejres%%?%fredag%d.%6/9%kl.%14?16.30% Viharplanlagt,atvibruge2dagetiljubilæumsGforberedelser.Alle klasserneforbereder2boder.derbliverbådeaktivitetsgog madboder,derkommerunderholdning,ogsåerderbestiltgodtvejr

Læs mere

Alt det praktiske Mandag den 23. juni fredag den 27. juni Mandag-torsdag kl. 9-14.45, fredag 9-14 Hvor meget? Pris kr. 900,-

Alt det praktiske Mandag den 23. juni fredag den 27. juni Mandag-torsdag kl. 9-14.45, fredag 9-14 Hvor meget? Pris kr. 900,- Sommer Kurser 2014 SOMMERH Puls 14 Er du til sjov og latter, fordybelse og refleksion, god mad og godt selskab, så er det her du skal være. Kom og vær med til en højskoleuge i nysgerrighedens og oplevelsens

Læs mere

Vordingborg Kommune Aktivitets & udviklingspulje

Vordingborg Kommune Aktivitets & udviklingspulje Vordingborg Kommune Aktivitets & udviklingspulje August Hage Oremandsgaard Allé 2 4720 Præstø Tlf. 22878487 Hage@oremandsgaard.dk CVR: 182033 Bruger-ID:35711 26. januar 2014, Præstø Hermed tillader jeg

Læs mere

golddigger Fire hovedværker

golddigger Fire hovedværker Fire hovedværker GOLDdigger tager afsæt i fire af P.C. Skovgaards landskabsmalerier. Disse hovedværker er udgangspunkt for udforskning af tre perspektiver på Skovgaards identitet som menneske: Hans personlige,

Læs mere

MEDLEMSBLADET MEDLEMSBLADET MEDLEMSBLADET

MEDLEMSBLADET MEDLEMSBLADET MEDLEMSBLADET Rigtig godt nytår til alle vore medlemmer. Vi bliver stadig flere. Vi har nu registreret 989 medlemmer, og bestyrelsen håber, at vi når 1000 inden generalforsamlingen onsdag den 21. marts 2012 (se nærmere

Læs mere

Vestens unuancerede billede af islam

Vestens unuancerede billede af islam Interview Maj 2009 Vestens unuancerede billede af islam Interview med Dietrich Jung af Lars Ole Knippel Den nyudnævnte professor ved Center for Mellemøststudier, Dietrich Jung, siger, at mange glemmer,

Læs mere

Arkitektur & Kunst. Ringstedgade 10 4700 Næstved www.gro-maa.dk tlf. 40 61 77 49 h@gro-maa.dk. Åbent: Mandag + Tirsdag kl. 12-17

Arkitektur & Kunst. Ringstedgade 10 4700 Næstved www.gro-maa.dk tlf. 40 61 77 49 h@gro-maa.dk. Åbent: Mandag + Tirsdag kl. 12-17 Ringstedgade 10 4700 Næstved www.gro-maa.dk tlf. 40 61 77 49 h@gro-maa.dk Arkitektur & Åbent: Mandag + Tirsdag kl. 12-17 Torsdag + Fredag kl. 16-20 Lørdag kl. 12-17 Gro Jeg er arkitekt og kunstner, uddannet

Læs mere

"Nye" gryder og bageforme til sandkassen eftersøges - så vil vi kassere noget af det gamle grej.

Nye gryder og bageforme til sandkassen eftersøges - så vil vi kassere noget af det gamle grej. [deadline mandag kl. 8.30] Vi mangler stof! Da 1. klasse som sædvanlig skal spille det store teaterstykke til sommer, skal vi i den forbindelse lave lidt kostumer. Ligger I derfor ind med stof, stof rester,

Læs mere

din kreative fremtid starter her SKO LEN TILMELDING NU Visuelt Gymnasium Læs om nyt Horsens Kunstmuseum

din kreative fremtid starter her SKO LEN TILMELDING NU Visuelt Gymnasium Læs om nyt Horsens Kunstmuseum Læs om nyt BILLED fremtid starter her SKO LEN Visuelt Gymnasium din kreative Horsens Kunstmuseum Forår 2013 TILMELDING NU BILLED SKOLEN Forår 2013 Det er her en kreativ fritid og fremtid starter. Her kommer

Læs mere

Forestillinger 2004 - Værk i kontekst

Forestillinger 2004 - Værk i kontekst INSPIRATIONSMATERIALE Forestillinger 2004 - Værk i kontekst Esbjerg Kunstmuseum 07.05.-15.08.2004 INTRODUKTION TIL UNDERVISEREN: Forestil dig Asger Jorns Lykkens have (1947) indgå i hele fem forskellige

Læs mere

Fredericia Museums Venners Program 2014-2015

Fredericia Museums Venners Program 2014-2015 Fredericia Museums Venners Program 2014-2015 Dronningensgade set mod nord fra ca. Jyllandsgade. Foto Hugo Matthiessen 1914 VELKOMMEN TIL SÆSON 2014-2015 Vi håber, at rigtig mange vil deltage i vore arrangementer.

Læs mere

EFTERÅR 2014 HISTORIENS HUS ARKIV OG BIBLIOTEK KLOSTERBAKKEN 2

EFTERÅR 2014 HISTORIENS HUS ARKIV OG BIBLIOTEK KLOSTERBAKKEN 2 EFTERÅR 2014 HISTORIENS HUS ARKIV OG BIBLIOTEK KLOSTERBAKKEN 2 9.9. Kend din by! Byvandring v/arkivarer fra Historiens Hus Byvandringen vil foregå i Odenses bymidte og vil have fokus på både kendte og

Læs mere

Ugekalender for Jammerbugten

Ugekalender for Jammerbugten Ugekalender for Jammerbugten Fra fredag den 10. juli - søndag den 19. juli udgives hver uge af Jammerbugt Turistbureau Redaktør: Anitta Olesen. Mail: aol@jammerbugt.dk Dato/tid Fredag den 10. juli - søndag

Læs mere

Arrangementer Vinteren

Arrangementer Vinteren Arrangementer Vinteren 2016-2017 Allerslev og Jungshoved kirker Op mod jul I skrivende stund først i november - er juleforberedelserne rundt omkring så småt ved at komme i gang. Særlig butikkerne er hurtigt

Læs mere

TAGENSBO KIRKES NYHEDSBREV

TAGENSBO KIRKES NYHEDSBREV TAGENSBO KIRKES NYHEDSBREV Tagensbo kirke Landsdommervej 35 2400 NV telefon 3581 1977 mail: kest@km.dk Tak for det gamle år - vi glæder os til 2015 sammen med jer! Læs længere nede om årets første brunchandagt,

Læs mere

Som noget nyt tilbyder Trapholt arkitekturworkshop for 1. -10. klasse.

Som noget nyt tilbyder Trapholt arkitekturworkshop for 1. -10. klasse. AKTIVITETER 2015 Trapholt ligger Æblehaven 23 og nås med bus nr. 4 mod Strandhuse/Nr. Bjert fra Kolding Rutebilstation. Husk at det er gratis at låne vores madpakkehus Trappergården - reservering anbefales.

Læs mere

Se dette nyhedsbrev i en browser. Efteråret 2011. Onsdag 17. august Opstart af Zumba-hold på Den Gamle Avlsgård

Se dette nyhedsbrev i en browser. Efteråret 2011. Onsdag 17. august Opstart af Zumba-hold på Den Gamle Avlsgård 1 af 6 13-09-2011 10:33 Se dette nyhedsbrev i en browser Efteråret 2011 Onsdag 17. august Opstart af Zumba-hold på Den Gamle Avlsgård Søndag 21. august Søndags ROOTS-Rock med Guy Forsyth Mandag - Fredag

Læs mere

TIL FRIVILLIGE PÅ HOSPICE SJÆLLAND NYHEDSBREV MAJ 2015

TIL FRIVILLIGE PÅ HOSPICE SJÆLLAND NYHEDSBREV MAJ 2015 TIL FRIVILLIGE PÅ HOSPICE SJÆLLAND NYHEDSBREV MAJ 2015 Kære alle, Med disse smukke blomstrende grene plukket af Lena Løbner - vil jeg ønske jer en god maj måned. Så kan jeg fortælle jer, at jeg er blevet

Læs mere

Otte hit i efteråret FOLKEKIRKEN I GLADSAXE

Otte hit i efteråret FOLKEKIRKEN I GLADSAXE Otte hit i efteråret FOLKEKIRKEN I GLADSAXE Folkekirken i Gladsaxe kom indenfor! Spaghetti-gudstjeneste Søborgmagle Kirke... 1 Første gang: onsdag den 27. august kl. 17.30 Kirkerne i Gladsaxe kommune prøver

Læs mere

Skumringstimen, 9. november kl

Skumringstimen, 9. november kl Ringe 2. november 2015 Kære NORDENmedlemmer og andre interesserede! Hermed lidt nyt fra Foreningen NORDEN, Midtfyn! Skumringstimen, 9. november kl. 19.00 et samarbejde mellem Foreningen NORDEN, Midtfyn

Læs mere

Billedet fortæller historier

Billedet fortæller historier Billedet fortæller historier 1. - 5. klassetrin. Billedkunst, dansk og historie H.A. Brendekilde (1857-1942): Udslidt, 1889 Olie på lærred, 207 x 270 cm FOR MEGET LÆNGE siden snart 125 år - malede en ung

Læs mere

NYHEDSBREV. Det er et temmelig langt Nyhedsbrev denne gang. Der er meget, som skal læses igennem.

NYHEDSBREV. Det er et temmelig langt Nyhedsbrev denne gang. Der er meget, som skal læses igennem. NR. 3, 2016 NYHEDSBREV Nr. 1, 222014- Det er et temmelig langt Nyhedsbrev denne gang. Der er meget, som skal læses igennem. Vores udstilling er lige om hjørnet, så det er nu, vi skal se at blive færdige

Læs mere

September Oktober 2017

September Oktober 2017 Hovergården September Oktober 2017 Børnegården Hover Fredag den 15. september og torsdag den 5. oktober kl. 10.30 Cafe`Oasen, får vi besøg af sangglade børn fra Børnegården Hover. Du er velkommen til at

Læs mere

Krigerne kommer. Moesgaard Museums store, internationale særudstilling i 2016 Krigerne kommer åbner St. Bededag 22. april.

Krigerne kommer. Moesgaard Museums store, internationale særudstilling i 2016 Krigerne kommer åbner St. Bededag 22. april. Side 1 Krigerne kommer Moesgaard Museums store, internationale særudstilling i 2016 Krigerne kommer åbner St. Bededag 22. april. Verdens premiere Udstillingen er er en rejse igennem tiderne, med udstillinger

Læs mere

Nyhedsbrev. Michael Skolen. Advent. Fire lys i dag er tændt, et bud er os fra himlen sendt. I nord og syd og øst og vest, vi samles nu til julefest.

Nyhedsbrev. Michael Skolen. Advent. Fire lys i dag er tændt, et bud er os fra himlen sendt. I nord og syd og øst og vest, vi samles nu til julefest. Nyhedsbrev Michael Skolen Advent Fire lys i dag er tændt, et bud er os fra himlen sendt. I nord og syd og øst og vest, vi samles nu til julefest. Glædelig Jul og Godt Nytår Uge 50 2016 www.michaelskolen.dk/nyhedsbreve/nyhedsbreve/

Læs mere

H VA D E R D E T FO R EU E N S T Ø R R E L S E?

H VA D E R D E T FO R EU E N S T Ø R R E L S E? 2 0 1 5 H VA D E R D E T FO R EU E N S T Ø R R E L S E? U g e 1 9 J y l l i n g e P r æ s t e g å r d L a d e n T i l m e l d i n g o g p r a k t i s k e i n f o r m a t i o n e r p å b a g s i d e n.

Læs mere

H VA D E R D E T FO R EU E N S T Ø R R E L S E?

H VA D E R D E T FO R EU E N S T Ø R R E L S E? 2 0 1 5 H VA D E R D E T FO R EU E N S T Ø R R E L S E? U g e 1 9 J y l l i n g e P r æ s t e g å r d L a d e n T i l m e l d i n g o g p r a k t i s k e i n f o r m a t i o n e r p å b a g s i d e n.

Læs mere

Formandens sidste beretning

Formandens sidste beretning LEDER Da kunstmuseet i Tønder for ca. 8 år siden fik stiftet sin venneforening fik den betegnelsen Sønderjyllands Kunstmuseums Venner. Senere måtte foreningen, som følge af den store museumsfusion Museum

Læs mere

Aktiviteter i Kulturhuset Indre By i 2014 indtil i dag.

Aktiviteter i Kulturhuset Indre By i 2014 indtil i dag. Aktiviteter i Kulturhuset Indre By i 2014 indtil i dag. Egenproduktion Samarbejde Tovholder Kunstudstillinger 11 I dine drømme 1 Proces festival 1 Børneteater 6 Proces festival 1 I dine juledrømme 1 Undervisning

Læs mere

AKTIVITETER 2014/15 TIDSPUNKTER FOR OMVISNINGER I KUNST OG DESIGN: KL. 9:15 ELLER 10:45 ELLER 12:15 ELLER 13:45.

AKTIVITETER 2014/15 TIDSPUNKTER FOR OMVISNINGER I KUNST OG DESIGN: KL. 9:15 ELLER 10:45 ELLER 12:15 ELLER 13:45. AKTIVITETER 2014/15 Trapholt ligger Æblehaven 23 og nås med bus nr. 4 mod Strandhuse/Nr. Bjert fra Kolding Rutebilstation. Husk at det er gratis at låne vores madpakkehus Trappergården - reservering anbefales.

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin December 2017 Institution HF og VUC Fredericia Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Hfe - Netundervisning

Læs mere

FORÅR 2014 HISTORIENS HUS ARKIV OG BIBLIOTEK KLOSTERBAKKEN 2

FORÅR 2014 HISTORIENS HUS ARKIV OG BIBLIOTEK KLOSTERBAKKEN 2 FORÅR 2014 HISTORIENS HUS ARKIV OG BIBLIOTEK KLOSTERBAKKEN 2 7.1. Dengang Fyn kom på skærmen -en fortælling om TV2/Fyns første år v/ Ebbe Larsen, TV2/Fyns første direktør. I januar 1989 begyndte TV2/Fyn

Læs mere

Kulturhuset Brønden. 20. august 17. september. Det sker i Brøndby MEET TODAY S GLOBAL ART...

Kulturhuset Brønden. 20. august 17. september. Det sker i Brøndby MEET TODAY S GLOBAL ART... KULTURKALENDER AUGUST 2016 Det sker i Brøndby MEET TODAY S GLOBAL ART... 2016... en international udstilling, hvor kunstnere mødes med publikum gennem nutidig global kunst. Kulturhuset Brønden 20. august

Læs mere

Studieturen til Istanbul d. 22.-27. marts 2015

Studieturen til Istanbul d. 22.-27. marts 2015 Studieturen til Istanbul d. 22.-27. marts 2015 Kære 2.v, Hermed følger relevante informationer til jer og jeres forældre omkring studieturen. Temaet for studieturen er øst og vest, og de deltagende fag

Læs mere

Sydfyns Single- og Venskabsklub. Januar 2014

Sydfyns Single- og Venskabsklub. Januar 2014 Januar 2014 Mandag den 6. januar kl. 19 - Besøg hos Hanne Design på Gestelev Gamle Mejeri. Hanne laver bl.a. smukke smykker og tasker i gummi, som vi får lejlighed til at se på. Hun lukker snart sin butik

Læs mere

Det Sker - Aktiviteter for børn og voksne. Sæby Januar 2016

Det Sker - Aktiviteter for børn og voksne. Sæby Januar 2016 Det Sker - Aktiviteter for børn og voksne Sæby Januar 2016 Fredag 1. januar kl. 13.30: Hvert år mødes familie og venner til den traditionelle Hjertemarch på Hjertestien. Turen er enten ca. 3 km eller ca.

Læs mere

BILLEDSKOLEN HORSENS FORÅR 2017

BILLEDSKOLEN HORSENS FORÅR 2017 BILLEDSKOLEN HORSENS FORÅR 2017 BILLED SKOLEN Velkommen! Her i folderen kan du læse holdbeskrivelser, finde ud af hvilke hold du vil gå på og tilmelde dig. Billedskolen er for dig, der brænder for at arbejde

Læs mere

Koncertprogram. Efterår 2015 og forår 2016. Fløng Kirke

Koncertprogram. Efterår 2015 og forår 2016. Fløng Kirke Koncertprogram 1 Efterår 2015 og forår 2016 Fløng Kirke 2 Friluftskoncert Søndag den 30. august 2014 kl. 13.00 CARION Dóra Seres, fløjte Egils Upatnieks, obo Egīls Šēfers, klarinet David M.A.P. Palmquist,

Læs mere

NÆSTVED KUNSTFORENING Sct. Peders Kirkeplads 14 C, Næstved

NÆSTVED KUNSTFORENING Sct. Peders Kirkeplads 14 C, Næstved NÆSTVED KUNSTFORENING Sct. Peders Kirkeplads 14 C, Næstved Blad 7/2016 Pontus Kjerrman Tine Hecht-Pedersen 24. september - 30. oktober 2016 Næstved Kunstforening inviterer til fernisering af Pontus Kjerrman

Læs mere

VHMKalender2011. januar. januar februar marts april. Lørdagsåbent på Historisk Arkiv Lørdag den 8. januar

VHMKalender2011. januar. januar februar marts april. Lørdagsåbent på Historisk Arkiv Lørdag den 8. januar januar Lørdagsåbent på Historisk Arkiv Lørdag den 8. januar Her vil være rig mulighed for at hente hjælp til slægtsforskning hos medlemmer af Slægtshistorisk Forening. Ud over generel hjælp og vejledning

Læs mere