Madagaskar 20/11 til 6/ En rundtur til de bedste fuglelokaliteter Arrangeret af Birding Africa

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Madagaskar 20/11 til 6/12 2010 En rundtur til de bedste fuglelokaliteter Arrangeret af Birding Africa"

Transkript

1 Madagaskar 20/11 til 6/ En rundtur til de bedste fuglelokaliteter Arrangeret af Birding Africa Denne rapport skal ses som en appetitvækker til en Madagaskar tur. Vi var på en færdigpakket tur fra Birding Africa, dygtig leddet af Deirdre og Callan. Med på turen var også nogle gode fotografer, og en stor tak skal lyde til Nick Cobb, Judy og John Geeson og til Deirdre og Callan for lån af billeder. Madagaskar er en vigtig destination for dem, som vil lære om alverdens fugleliv. Men har man besøgt landet en gang er det ligesom også tilstrækkeligt. Dertil er der alt for lidt natur. Langt det meste af den oprindelig skov er fældet/brændt af, og bakkerne henligger nu øde med spredte indførte eukalyptustræer, mens dalene er intensivt opdyrket med rismarker. Der er dog nogle spændende nationalparker med en hel speciel flora og fauna. Og på grund af denne kaldes Madagaskar også for det 8. kontinent. Dyrelivet består mest af lemurer, en slags halvaber, af hvilke der findes mange arter. Det er sjove og underholdende dyr, og man finder dem nemt i nationalparkerne.

2 En anden gruppe er kamæleoner, hvor Madagaskar har over ½ delen af verdens arter. De fleste af øens ynglefugle er endemiske. Det vil sige, at de ikke findes andre steder på jorden. Heriblandt findes der 5 fugle familier: Mesiter, Gøge-ellekrager, Jord-ellekrager, Asiter og Vangaer, som kun findes på Madagaskar. Mange af arterne er dog fåtallige og truet af udryddelse, således er den samlede bestand af Madagaskar Havørn på 240 individer, og for en hel del arters vedkomne er der under 5000 tilbage. 2 arter er udryddet inden for de sidste 30 år, og med et stærkt stigende befolkningstal (halvdelen af befolkningen er under 15 år) vil presset på naturen vokse yderligere. Der er ustabile politiske tilstande i landet, der havde således været et kupforsøg 2 dage før vi ankom. Under det sidste kup for et par år siden blev store mængder ædeltræ fældet også i nationalparkerne og udskibet til Kina. Det var vistnok franske forretningsfolk, der stod bag og billiget af de herskende generaler på øen. Nationalparkerne er heller ikke for godt beskyttet. Kvæg bliver sendt ind og græsser, og dele af skoven bliver afbrændt og opdyrket et par år. Noget, der kan være med til at redde naturen, er øko-turisme, som giver en indtægt i lokalområdet til hoteller, guider m.v. Desværre har de ustabile politiske tilstande betydet, at antallet af turister er faldet med 90 %. Ofte var vi de eneste gæster på de forskellige hoteller vi gæstede. Sprog: Det daglige er malagasy, men mange kan også fransk, og nogle få lidt engelsk. Trafik: Hovedvejene er pænt asfalteret, om end lidt smalle og snoede, og man kan med lidt held godt holde en gennemsnitsfart på 40 km/t. Trafikken består mest af overfyldte minibusser, oksekærer og i byerne rickshaws. Biveje er nærmest ikke farbare. Således tog det 1½ time at køre de 22 km. fra Tulear til Ifaty.

3 Indenrigsfly er glimrende. Air Madagascar er et udmærket selskab. Bemærk dog at flyene ofte afgår før planlagt. Det er svært på grund af logistikken og sproget, at organiserer en tur hjemmefra, så vi havde valgt en færdigpakket 16 dages fugletur organiseret af Birding Africa, der er et sydafrikansk baseret selskab. Se Vi var 11 deltagere: 3 fra Australien, 6 fra England og os 2 fra Danmark. Turen blev ledet af Callan Cohan fra Syd Afrika. Han er dygtig topprofessionel biolog og fugleguide. Han kendte alle fuglestemmer og havde lydoptagelser med på sin i-pod, så også skulkerne kunne spilles frem. Og han gjorde et stort arbejde for at vi alle skulle få set så mange af de endemiske fuglearter som muligt. Den anden leder var hans kæreste Deirdre Vrancken fra Belgien. Hun er specialist i lemurer og udviser en stor entusiasme/glæde når disse sjove dyr viser sig. Turen var rigtig godt organiseret. Der var ingen spildtid, men det var et hårdt program. Nogle dage op kl og fra kl til kl uafbrudt intensivt fuglekigning i tæt skov. Andre hele dage gik med buskørsel. Lokaliteter: Det sydvestlige hjørne er det tørreste på Madagaskar. Ved Ifaty er der bevaret noget af den oprindelig Spiny Forrest. Den helt surrealistiske skov bag ved fiskerlandsbyen Ifaty huser også nogle Madagaskars mærkeligste fugle.

4 Spiny forrest ved Ifaty Running Coua Sikkelbilled Vanga foto Lilly Et par andre områder i det sydvestlige hjørne af øen blev også besøgt.

5 Ca. 20 km. øst for Tulear ligger et tørt, stenet og buskbevokset plateau ved navn La Table, Her sås Verreaux`s Coua og Red-shouldered Vanga. På et græsningsareal syd for byen fik vi efter nogen venten Madagascar Sandgrouse. Meget spændende var det også at besøge den lille ø Nosy Ve. Selv om øen ikke ligger så langt fra land, krævede det en længere bådtur på to en halv time hver vej. Det var en stor oplevelse at se de graciøse tropikfugle, og på en nærliggende sandrevle rastede en hel del terner sammen med en flok krabbeædere. Zombitse Forrest 135 km nordøst for Tulear i et ellers afsvedet landskab har en enkelt dejlig skov fået lov til at stå. Det er en relativ tør skov med en del løvfældende træer. Den er omkring 20 km. lang men kun 1 til 2 km. bred. Skoven huser en del spændende fugle, og en enkelt, Appert`s Greenbul, har sin verdensudbreddelse i denne ene skov. Der er ingen overnatningsmuligheder i nærheden, så efter 4 timer kørte vi videre mod: Isalo Flotte bjerge, luxsus indkvartering. En kort aftentur blev afbrudt af et heftigt uvejr. Næste morgen strålede solen, og vi gik en tur i området for at finde madagascar partridge, Efter nogen søgen lykkedes det også. Herefter kørte vi videre over højsletten mod Ranomafana, som vi nåede først på aftenen. Undervejs fik vi dog set den sjældne Reunion Harrier. Ranomafana Så var vi kommet over på østsiden af øen og her var det en tæt grøn regnskov, der bredte sig op ad bjergsiderne. 2½ dags intensivt birding fra kl til kl. 19. Personale fra lodgen bragte frokosten ud til os i skoven, så vi ikke spildte tid med det. Det blev til mange spændende fugle, om end de var svære at få at se i den tætte skov. Men ved hjælp af i-pod lykkedes det for alle, at få set selv så vanskelige arter som f.eks. Mad. Flufftail, Brown Mesite, Rufous-headed Ground-Roller og Brown Emutail. Parti fra Ranomafana

6 Antsirabe Undervejs til næste lokalitet havde vi en overnatning på et gammelt stort hotel i byen Antsirabe. Lokaliteten skal nævnes, idet både en elenorafalk og en sodfalk holdt til i hotelhaven. Andasibe-Mantadia På grund af beliggenheden (kun 3 4 timers kørsel fra hovedstaden) og det, at den huser den berømte store abe indri, er det den mest berømte nationalpark på øen. Ved landsbyen Périnet er der en hel del overnatningsmuligheder. Vi brugte en hel dag i Mantadia delen og fik efter en del besvær set de sidste 2 Ground- Rollers: Scaly og Short-legged. En halv dag blev brugt i den mere turistet del Andasibe. Betsiboka Delta Vi landende i Mahajanga, og derfra var der arrangeret en halvdagstur med en osende motorbåd ud i det store delta. Da vi havde set Bernier s Teal og Madagascar Sacred Ibis vendte vi om. Ankarafantasika National Park (som den skarpsindige læser sikkert har bemærket, er bogstavet a flittigt brugt i de lokale stednavne). Parken ligger i den nordvestlige del af landet og en flyvetur derud var nødvendig. Det er et flot sted. Lejren ligger lige ud til søen og her var for en gangs skyld mange fugle, idet her var en stor hejrekoloni med især kohejre og tophejre samt sort ibis. Et par af den sjældne Madagaskar Havørn holdt også til her. I den forholdsvis tørre skov fandt vi flere endemiske fugle bl.a. White-breasted Mesite og Schlegel s Asity. Der er et fint stisystem i skoven, hytterne er fine, men maden er ikke noget at skrive hjem om. Parti fra Ankarafantasika hejrekoloni i sivene i forgrunden

7 Artsliste Navne, der er anvendt, stammer fra Ian Sinclair og Olivier Langrand: Birds of the Indian Ocean Islands. Ved fugle, som også er set i Danmark er tilføjet det danske navn. Listen omfatter de 176 arter som Lilly og jeg så på turen. Madagascar Little Grebe endemisk - par med 3 unger Mantadia og 2 Lac dámboromalandy. Bestanden anslået til Red-tailed Tropicbird ca. 30 fugle på Nosy Ve. Red-tailed Tropicbird (foto John Geeson) Madagascar Squacco Heron fåtallig ynglefugl på Madagascar og Aldebra, nogle trækker til Østafrika 1 set mellem Tuliara og Ifaty, 3 Ankarafantasika. Madagascar Squacco Heron (foto Lilly) Humblot s Heron (foto J Geeson) Common Squacco Heron Tophejre ca. 120 set Ankarafantasika.

8 Little Bittern Dværghejre 2 set mellem Tuliara og Ifaty. Black-crowned Night Heron Nathejre 10 Antananarivo Bot. Garden, 1 mellem Tuliara og Ifaty. Green-backed (Striated) Heron fåtallig. Great White Egret Sølvhejre fåtallig. Cattle Egret Kohejre ynglekoloni i Ankarafantasika med par, enkelte set på busturen. Black Egret enkelte Antananarivo, 13 Ankarafantasika. Dimorphic Egret race af Silkehejre, almindelig. Purple Heron Purpurhejre 10 Ankarafantasika Grey Heron Fiskehejre 2 Tuliara-Ifaty og 2 Betsiboka Delta. Humblot s Heron endemisk 3 mellem Tuliara og Ifaty og 1 Ankarafantasika. Hamerkop i alt 4 set på rismarker. Madagascar Crested Ibis - endemisk - 2 set Ankarafantasika. Madagascar Sacred Ibis af nogle regnet for selvstændig art. Kun 1 set Betsiboka Delta. Bestanden anslået til knap 3000, hvilket nok er højt sat. Glossy Ibis Sort Ibis ca. 300 set Ankarafantasika. Greater Flamingo Flamingo flok på 13 set nord for Tuliara. Bernier s Teal endemisk 4 set Betsiboka Delta. Bestanden anslået til ca fugle truet. Red-billed Teal 110 set Isalo. Meller s Duck endemisk 1 set Ranomafana og 2 set Mantadia. Bestanden er fugle truet. White-faced Duck 22 Isalo, op til 68 Ankarafantasika.

9 Comb Duck 1 Ankarafantasika Madagascar Fish Eagle endemisk. Et par set Ankarafantasika. En af verdens sjældneste fugle, Bird Life siger, at der er 99 par. Madagascar Harrier Hawk endemisk i alt 6 set på forskellige lokaliteter. Madagascar Buzzard endemisk i alt 19 set. Reunion Harrier findes på Madagascar, Réunion og Comorene, bestanden på Madagascar er muligvis en selvstændig art. Den er stærkt truet og Bird Life anslår, at der findes fugle i alt på Mad. Vi så en (efter en del søgen) på højsletten øst for Isalo. Réunion Harrier (Foto Callan Cohan) Black Kite Sort Glente den almindeligste rovfugl uden dog at være talrig. Henst s Goshawk endemisk 1 set Ankarafantasika. Bestanden anslået til fugle. Madagascar Sparrowhawk endemisk. 1 set Ranomafana. Frances s Sparrowhawk endemisk til Madagascar og Comorene. 4 set Ranomafana, 1 Mantadia og 1 Ankarafantasika. Eleonora s Falcon Eleonorafalk 1 set nær Ambositra og 1 i hotelhaven i Antsirabe. Sooty Falcon 1 i Antananarivo Airport (den første fugl vi så på Madagascar) og 1 i hotelhaven i Antsirabe.

10 Sooty Falcon og Eleonora s Falcon hotelhaven i Antsirabe (Foto Callan Cohan) Madagascar Kestrel endemisk til Madagascar og Aldabra. Ret almindelig, i alt 27 noteret. Banded Kestrel endemisk. 1 par set flot ved Ifaty. Banded Kestrel foto Lilly

11 Peregrine Falcon Vandrefalk 1 nær Antsirabe og en Ankarafantasika. Madagascar Partridge endemisk 4 set ved Isalo og 1 ved Andasibe. Helmeted Guineafowl Perlehøne indført art. 4 set Isalo Madagascar Buttonquail endemisk. 2 set Ifaty White-breasted Mesite endemisk. 4 set Ankarafantasika. Bestanden anslået til 8000 fugle. Brown Mesite endemisk. 2 set fint i Ranomafana. Bestanden anslået til mellem 2500 og fugle. Subdesert Mesite endemisk. 1 set Ifaty. Subdessert Mesite (foto Nick Cobb) Madagascar Flufftail endemisk. 1 set fint i Ranomafana. Madagascar Wood-rail endemisk. 1 set Ranomafana. Madagascar Rail endemisk. 1 set Mantadia. White-throated Rail endemisk. 1 set Tulear-Ifaty Common Moorhen Grønbenet Rørhøne 1 set Lac d Amboromalandy

12 Allen s Gallinule 10 set Ankarafantasika Madagascar Jacana endemisk 3 set Ankarafantasika. Den er sort på halsen og hvid i nakken, på dens afrikanske fætter er det lige omvendt. Det er mærkeligt hvordan udviklingen er gået. Crab Plover 33 set på revle ved Nosy Ve. Black-winged Stilt Stylteløber 6+3 set Tuliara-Ifaty. Madagascar Pratincole 1 Ranomafana og 2 + unge på klippe i flod mellem Antananarivo og Andasibe. Yngler kun på Madagaskar, men overvintre i Østafrika. Common Ringed Plover Stor Præstekrave 2 Tuliara-Ifaty og 3 Betsiboka Delta. Madagascar Plover endemisk 4 set nær Ifaty. Bestanden anslået til ca fugle. Kittlitz s Plover 4 Tuliara-Ifaty, 3 på sandhønselokaliteten syd for Tuliara og 3 Ankarafantasika. White-fronted Plover 2 Tuliara-Ifaty og 3 Nosy Ve. Greater Sandplover Ørkenpræstekrave 2 Tuliara-Ifaty og 6 Betsiboka Delta. Lesser Sandplover Mongolsk Præstekrave 1 Betsiboka Delta. Tree-banded Plover 2 Tuliara-Ifaty og 1 Ankarafantasika. Grey Plover Strandhjejle 4 Tuliara-Ifaty, 3 Ifaty, 1 Nosy Ve. Whimbrel Lille Regnspove 6 Tuliara-Ifaty, 6 Ifaty og 60 Betsiboka Delta. Madagascar Snipe endemisk. 1 set i rismark ved Ranomafana. Common Greenshank Hvidklire 10 Tuliara-Ifaty og 4 Ifaty Terek Sandpiper Terekklire 3 Tuliara-Ifaty og 10 Betsiboka Delta. Ruddy Turnstone Stenvender 3 Tuliara-Ifaty og 17 Nosy Ve Sanderling Sandløber 3 Tuliara-Ifaty og 3 Nosy Ve

13 Curlew Sandpiper Krumnæbbet Ryle 10 Tuliara-Ifaty og 15 Betsiboka Delta. Caspian Tern Rovterne 1 Nosy Ve Lesser Crested Tern 450 Nosy Ve Greater Crested Tern or Swift Tern 4 Nosy Ve. Common Tern Fjordterne 2 Nosy Ve Roseate Tern Rosenterne 4 Nosy Ve. Saunders Tern 10 Betsiboka Delta Madagascar Sandgrouse endemisk 12 set syd for Tuliara. Madagascar Turtle-Dove endemisk 17 noteret Ifaty, 1 Andasibe og 13 Ankarafantasika. Namaqua Dove almindelig i den tørre vestlige del af øen. Madagascar Green-Pigeon endemisk 5 syd for Tuliara og 11 Ankarafantasika. Madagascar Blue Pigeon endemisk 16 i Andasibe/Mantadia nat. Park. Grey-headed Lovebird endemisk 20 Ifaty, 2 Zombitse og 16 Ankarafantasika. Greater Vasa Parrot endemisk 4 Ifaty og 4 Ranomafana Lesser Vasa Parrot endemisk 3 Ifaty, 3 Zombitse, 1 Ranomafana, 5 Mantadia og 7 Ankarafantasika. En del flere af disse larmende kragelignede gøjsere af sandsynligvis begge arter forblev ubestemt. Madagascar Lesser Cuckoo 2 Ifaty, 2 Andasibe og 1 Ankarafantasika. Yngler kun på Madagaskar, men overvinter i Østafrika. Giant Coua endemisk 1 Zombitse Coquerel s Coua endemisk 3 Zombitse og 1 Ankarafantasika.

14 Redbreasted Coua endemisk 1 hørt Andasibe, på trods af den gik langsomt forbi os i m. afstand ivrigt kaldende, var kun 1 ud af 14 personer i stand til at få øje på den i skovbunden. Red-fronted Coua endemisk 1 set Ranomafana Red-capped Coua - endemisk 10 set Ankarafantasika Green-capped Coua endemisk af nogle regnet som race af Red-capped Coua. 2 set Ifaty. Running Coua endemisk 1 set Ifaty White-browed Owl Crested Coua (foto Nick Cobb) Crested Coua endemisk 6 set Ifaty og 4 Ankarafantasika. Verreaux s Coua endemisk 1 set La Table ved Tuliara. Blue Coua endemisk 5 set Ranomafana og 1 Mantadia. Madagascar Coucal endemisk til Madagaskar og Aldabra. I alt 18 fugle noteret. Madagascar Long-eared Owl endemisk 1 hørtandasibe White-browed Owl endemisk et par set flot på dagsrasteplads i Zombitse Forrest. Rainforrest Scops Owl endemisk. Hørt Andasibe Torotoroka Scops Owl Endemisk. Par set meget tæt på, da de kom ud i skumringen fra rast og gjorde sig klar til jagt.

15 Collared Nightjar Endemisk. 1+unge set i Mantadia Nat. Park. Madagascar Nightjar Endemisk. 2-3 Ifaty og 2 Andasibe ved Lodgen. Mad. Nightjar (foto J. Geeson) Madagascar Black Swift Endemisk til Madagaskar og Comorene. Ret fåtallig 21 noteret. Madagascar Spine-tailed Swift Endemisk 4 set over Zombitse African Palm Swift 52 noteret. Madagascar Kingfisher Endemisk for Madagaskar og Comorene. I alt 11 set. Madagascar pygmy-kingfisher Endemisk. 1 set Mantadia og 1 Ankarafantasika. Madagascar Bee-eater Ret almindelig, i alt 46 noteret.

16 Madagascar Bee-eater Long-tailed Ground-Roller (foto J.Geeson) Madagascar Hoopoe Endemisk I alt 19 set, alle på den vestlige del af øen. Den ligner vores hærfugl, men har en noget anderledes stemme. Broad-billed Roller 5 Zombitse, 2 Isalo, 3 Ranomafana, 1 Mantadia og 10 Ankarafantasika. Short-legged Ground-Roller Endemisk. 2 set Mantadia. Scaly Ground-Roller Endemisk. 1+stor unge set Mantadia. Pita-like Ground-Roller Endemisk. 5 set Ranomafana og 2 Mantadia Rufous-headed Ground-Roller Endemisk. 1 set Ranomafana Long-tailed Ground-Roller Endemisk. 3 set Ifaty Madagascar Cuckoo Roller Endemisk. 4 Zombitse, 2 Isalo, 2 Ranomafana, 4 Andasibe og 4 Ankarafantasika.

17 Velvet Asityf foto Nick Cobb Velvet Asity Endemisk. 5 Ranomafana. Schlegel s Asity Endemisk. 2 Ankarafantasika. Common Sunbird-Asity Endemisk. 1 Ranomafana. Short-legged Ground-Roller foto Nick Cobb Yellow-bellied Sunbird-Asity Endemisk. 2 Ranomafana. Madagascar Lark Endemisk. Set på den sydlige del og på højsletten. Brown-throated Martin 1 enkelt eller 2 set Ranomafana Mascarene Martin 20 Ranomafana og 4 Ankarafantasika. Barn Swallow Landsvale 4 Tuliara Ifaty Madagascar Wagtail Endemisk almindelig i Ranomafana og Andasibe. Madagascar Cuckoo Shrike Endemisk. 2 Ranomafana, 1 Mantadia, 3 Ankarafantasika. Common Tetraka ell. Long-billed Greenbul Endemisk. 1 Zombitse, 5 Ranomafana, 3 Andasibe og 7 Ankarafantasika. Short-billed Tetraka ell. Spectacled Greenbul Endemisk. 1 på rede Ranomafana.

18 Appert s Greenbul foto Nick Cobb Long-billed Greenbul foto Nick Cobb Appert s Tetraka ell. Appert s Greenbul Endemisk. 1 par set fint i Zombitse Forrest. Arten findes kun i 2 mindre skove på det sydlige Madagascar, og bestanden er anslået til fugle. Grey-crowned Tetraka ell. Grey-crowned Greenbul Endemisk. 4 set Ranomafana. Madagascar Bulbul Endemisk for Madagaskar og Comorene. En af de mest almindelige fugle på øen. Forrest Rock-Thrush Endemisk. 3 Ranomafana. Benson s Rock-Thrush Endemisk, sandsynligvis en race af Forrest Rock-Thrush. 5 set Isalo. Littoral Rock-Thrush Endemisk. 2 set Anakao. Madagascar Magpie-Robin Endemisk. Set på alle lokaliteter, ialt er 39 fugle noteret.

19 Madagascar Magpie-Robin (foto Lilly) African Stonechat 2 nær Isalo, 9 Ranomafana og 5 Mantadia. Madagascar Cisticola Endemisk til Madagaskar og Seychellerne. Talrig i den sydlige del af øen. Brown Emutail Endemisk. 1 set Ranomafana. Løber som en mus på jorden under tæt vegetation. Grey Emutail Endemisk. 3 set i en højtliggende mose ved Ranomafana. Madagascar Brush Warbler Endemisk. 5 set og mange hørt Ranomafana og Andasibe. Subdessert Brush Warbler Endemisk, måske en race af Mad. Brush Warbler. 3 set ved Ifaty. Thamnornis Warbler Endemisk. 1 set Ifaty.

20 Madagascar Swamp Warbler Endemisk. 10 set ved sump mellem Tuliara og Ifaty og 3 ved Andasibe. Rand s Warbler Endemisk. 1 set Ranomafana. Cryptic Warbler Endemisk. 1 Ranomafana og 1 Mantadia. Arten blev først opdaget i Dark Newtonia Endemisk. 1 Ranomafana og 1 Mantadia. Common Newtonia Endemisk. Set fåtalligt på alle lokaliteterne. Archbold s Newtonia Endemisk. 2 set ved Ifaty. Ward s Flycatcher Endemisk. Kun en enkelt set Mantadia. Madagascar Paradise Flycatcher Endemisk for Madagaskar og Comorene. 1 Ifaty, 3 Ranomafana, 2 Mantadia og 16 Ankarafantasika. Vel nok den flotteste fugl på øen. Madagascar Paradise-Flycatcher Wedge-tailed Jery Endemisk. 2 Ranimafana. White-throated Oxylabes Endemisk. 3 set Ranomafana. Madagascar White-eye (foto Calan Cohan)

21 Yellow-browed Oxylabes Endemisk. Lilly så, som den eneste i gruppen, 1 i Ranomafana. Crossley s Babbler Endemisk. 3 set Ranomafana. Common Jery Endemisk. Som navnet antyder ret almindelig, flest set ved Ifaty. Green Jery Endemisk. 2 set Ranomafana og 1 Mantadia. Stripe-throated Jery Endemisk. 13 noteret Ifaty, 1 Ranomafana og 3 Mantadia. Souimanga Sunbird Endemisk til Madagaskar og Aldabra. En af de almindeligste fugle på øen. 65 fugle noteret. Madagascar Green Sunbird Endemisk til Madagaskar og Mohéli. Ret fåtallig i alt 8 fugle set. Madagascar White-eye ret almindelig, 18 fugle set spredt Red-tailed Vanga Endemisk. 2 set Zombitse. Red-shouldered Vanga Endemisk. 2 set La Table v. Tuliara. Den blev først opdaget i Den findes på et buskbevokset plateau, og den samlede bestand anslået til fugle. Red-shouldered Vanga Van Dam s Vanga (foto Calan Cohan) Roufous Vanga Endemisk. 2 Ranomafana og 3 Ankarafantasika.

22 Hook-billed Vanga Endemisk. 3 Ranomafana og 3 Ankarafantasika. Lafrenaye s Vanga Endemisk. 1 set Ifaty Van Dam s Vanga Endemisk. 4 set Ankarafantasika. Findes kun 2 mindre områder på NW Madagaskar. Pollen s Vanga Endemisk. 1 set Ranomafana. Sickle-billed Vanga Endemisk. 6 Ifaty og 5 Ankarafantasika. White-headed Vanga Endemisk. 3 Ifaty, 1 Ranomafana og 3 Ankarafantasika. Chabert s Vanga Endemisk. 5 Ifaty, 2 Ranomafana, 3 Andasibe, 3 Ankarafantasika. Madagascar Blue Vanga Endemisk. Lidt skuffende blev kun 1 set. Tylas Vanga Endemisk. 2 Ranomafana. Crested Drongo Endemisk for Madagaskar og Anjouan. Almindelig. Pied Crow almindelig især i højlandet. Madagascar Starling Endemisk. 2 set Mantadia. Common Myna Indført art. Talrig. Madagascar Red Fody Endemisk. Almindelig ved Ifaty og Ranomafana. Forrest Fody Endemisk. 2 set Mantadia. Nelicourvi Weaver Endemisk. 5 Ranomafana og 5 Mantadia. Sakalava Weaver Endemisk. Talrig ved Ifaty. 6 set Ankarafantasika. Madagascar Mannikin Endemisk. 15 Ranomafana og 12 Mantadia.

23 Foto Nick Cobb

24

Fugle i det nordlige Tanzania, januar 2012

Fugle i det nordlige Tanzania, januar 2012 Fugle i det nordlige Tanzania, januar 2012 Fotos fra Andersenfamiliens safari Esben Sloth Andersen (esa@business.aau.dk) 3 dage 2 dage 1 dag 4 dage 1 dag 1 dag Safari i Tanzania fra 12. til 23. Januar

Læs mere

Indledning Side 4-5. Oplevelser på lokaliteten Side 8 39. Artsliste Side 40-42. Park Fees var en større post på vores budget

Indledning Side 4-5. Oplevelser på lokaliteten Side 8 39. Artsliste Side 40-42. Park Fees var en større post på vores budget 2 Indholdsfortegnelse Indledning Side 4-5 Oversigt turprogram Side 6 Ruteoversigt Side 7 Oplevelser på lokaliteten Side 8 39 Artsliste Side 40-42 Park Fees var en større post på vores budget Selvom det

Læs mere

Thailand. Januar Februar 2012. DOF Travel Dansk Ornitologisk Forening. White-bellied Sea-eagle. Phi Phi Island. Foto: Jakob Hermann

Thailand. Januar Februar 2012. DOF Travel Dansk Ornitologisk Forening. White-bellied Sea-eagle. Phi Phi Island. Foto: Jakob Hermann Thailand Januar Februar 2012 White-bellied Sea-eagle. Phi Phi Island. Foto: Jakob Hermann DOF Travel Dansk Ornitologisk Forening 1 Forord: Efter 5 års fravær besøger DOF Travel igen Thailand, og det var

Læs mere

Tanzania. 21/10 til 3/11 2012 Ruaha, Udzungwa, Mikumi, East Usambara, Pagani og Sadani national parker. Deltagere:

Tanzania. 21/10 til 3/11 2012 Ruaha, Udzungwa, Mikumi, East Usambara, Pagani og Sadani national parker. Deltagere: Tanzania 21/10 til 3/11 2012 Ruaha, Udzungwa, Mikumi, East Usambara, Pagani og Sadani national parker. Deltagere: Annemarie K. Hansen, Bodil Rytter, Else Klint, Erik Danielsen, Hans Rytter, Kurt Hansen,

Læs mere

Nigel Archer Safaris. Kenya

Nigel Archer Safaris. Kenya Side 1 af 6 Nigel Archer Safaris Kenya Nigel Archer har igennem mange år været kendt som en yderst erfaren professionell jæger på såvel storvildt, plains game og fuglejagt. Hans baggrund som både akademisk

Læs mere

Fuglene i Tarup/Davinde grusgrave 2013

Fuglene i Tarup/Davinde grusgrave 2013 Fuglene i Tarup/Davinde grusgrave 2013 Fuglene er optalt ved en lang række besøg igennem ynglesæsonen. Der er fokuseret på de arealer der ejes af Tarup/Davinde I/S, men der er også foretaget optællinger

Læs mere

DOF Traveltur til Polen 21. til 28. maj 2016 Dagsprogram

DOF Traveltur til Polen 21. til 28. maj 2016 Dagsprogram DOF Traveltur til Polen 21. til 28. maj 2016 Dagsprogram Lørdag den 21. maj Afrejse om formiddagen fra Københavns Lufthavn, Kastrup til Warszawa. I lejede minibusser kører vi de 3 timer til Biebrza sumpene

Læs mere

Februar 2011. Nicaragua. Costa Rica

Februar 2011. Nicaragua. Costa Rica Februar 2011 Nicaragua Costa Rica 1 Deltagere 2 Vagn Freundlich Niels Fabæk Chris Chamberlain Verner F Larsen Hans Christophersen Søren Kristoffersen Ole Frederiksen Anton Thøger Larsen Claus Rømer Kenneth

Læs mere

Dagbog Tanzania 2009 Middagspausen Mikumi Nationalpark den 18-sep-2009.

Dagbog Tanzania 2009 Middagspausen Mikumi Nationalpark den 18-sep-2009. Dagbog Tanzania 2009 Middagspausen Mikumi Nationalpark den 18-sep-2009. Så sidder vi igen i Afrika og skriver dagbog, denne gang sidder vi på terrassen foran vores telt på Vuma Hill Tented Camp i Mikumi

Læs mere

Thailand. November-december 2007. DOF Travel Dansk Ornitologisk Forening. Green-tailed sunbird malet af Kamol Komolphalin

Thailand. November-december 2007. DOF Travel Dansk Ornitologisk Forening. Green-tailed sunbird malet af Kamol Komolphalin Thailand November-december 2007 Green-tailed sunbird malet af Kamol Komolphalin DOF Travel Dansk Ornitologisk Forening 1 Forord: Efter 16 års fravær besøger DOF Travel igen Thailand, og det var 14 deltagere

Læs mere

Program for DOF Travel rejse til FLORIDA 9-24. april 2014. Limpkin / Riksetrane

Program for DOF Travel rejse til FLORIDA 9-24. april 2014. Limpkin / Riksetrane Program for DOF Travel rejse til FLORIDA 9-24. april 2014 Limpkin / Riksetrane Kære turinteresseret! DOF-Travel har nu fornøjelsen af at tilbyde en tur til Florida med de legendariske Everglades sumpe

Læs mere

Turrapport GAMBIA RUNDT 23.november til 6.december 2007

Turrapport GAMBIA RUNDT 23.november til 6.december 2007 Turrapport GAMBIA RUNDT 23.november til 6.december 2007 INET-Version Af Benth Micho Møller, Klirer-holdet Turens pris: 13.000 inkl. Fly Kastrup-Banjul (via Tenerife) retur, overnatning Paradise Inn Lodge,

Læs mere

Den ultimative safarirejse til det uberørte Afrika! Tanzania Pemba Island

Den ultimative safarirejse til det uberørte Afrika! Tanzania Pemba Island Side 1 af 9 Den ultimative safarirejse til det uberørte Afrika! Tanzania Pemba Island Med baggrund i vore egne rejseerfaringer og oplevelser i Afrika, samt vort veludbyggede kontaktnet på det afrikanske

Læs mere

T H A I L A N D JANUAR 2007 Fugleiagttagelser af Birthe Rasmussen og Erik Vikkelsø Rasmussen

T H A I L A N D JANUAR 2007 Fugleiagttagelser af Birthe Rasmussen og Erik Vikkelsø Rasmussen T H A I L A N D JANUAR 2007 Fugleiagttagelser af Birthe Rasmussen og Erik Vikkelsø Rasmussen Indledning I januar 2007 besøgte vi atter Thailand. Denne gang den sydlige del af landet omkring Krabi og de

Læs mere

Karen Blixen kalder Afrejse: 6. april 2014 10 dage med dansktalende ekspertrejseleder

Karen Blixen kalder Afrejse: 6. april 2014 10 dage med dansktalende ekspertrejseleder Karen Blixen kalder Afrejse: 6. april 2014 10 dage med dansktalende ekspertrejseleder Herning Folkeblad, Midtjyllands Avis, Klub Folkebladet og Africa Tours byder velkommen til en skøn og oplevelsesrig

Læs mere

Den Europæiske Landbrugsfond for Udvikling af Landdistrikterne: Danmark og Europa investerer i landdistrikterne.

Den Europæiske Landbrugsfond for Udvikling af Landdistrikterne: Danmark og Europa investerer i landdistrikterne. Den Europæiske Landbrugsfond for Udvikling af Landdistrikterne: Danmark og Europa investerer i landdistrikterne. Denne folder indeholder fem forslag til vandreture på Venø, hvoraf den ene også kan gennemføres

Læs mere

Uganda november 2015 Grundtur på 2 uger samt 1 ekstrauge

Uganda november 2015 Grundtur på 2 uger samt 1 ekstrauge Uganda november 2015 Grundtur på 2 uger samt 1 ekstrauge Turledere: Peter Lafrenz og lokalguide Alfred Twinomujuni Få en ekstraordinær og intens oplevelse sammen med bjerggorilaer og træskonæb Vi genturen

Læs mere

Som backpacker i Australien

Som backpacker i Australien Som backpacker i Backpackere har som regel mere end fire uger til rådighed, når skal opleves. Til gengæld gælder det om at få pengene til at strække så langt som muligt, samtidig med at alle højdepunkterne

Læs mere

Inspiration Rejsemål: Mauritius

Inspiration Rejsemål: Mauritius Inspiration Rejsemål: Mauritius Mauritius er en østat, der ligger i den vestlige del af det Indiske Ocean ca. 900 km øst for Madagaskar. Øen har et areal på ca. 1900 km². Store dele af øen er dækket af

Læs mere

Fugleferie på Mallorca

Fugleferie på Mallorca Fugleferie på Mallorca 23.-30. april 2005 Deltagere: Simon Berg Pedersen, Bo Berg og Kim Berg Fotograf: Simon Berg Pedersen Indledning ved Bo Berg Da jeg har været på Mallorca på kombineret fugle-/familieferie

Læs mere

Helgoland i den Tyske Bugt

Helgoland i den Tyske Bugt Helgoland i den Tyske Bugt Tekst og fotos af Dieter Maaszen Helgoland med Lange Anne yderst mod vest Besøg øen om foråret - ved påsketiden - herefter er der frit slag for fuglefolk og fotografer og andet

Læs mere

K E N D E L S E. i sag nr. 210/04. afsagt den ******************************

K E N D E L S E. i sag nr. 210/04. afsagt den ****************************** 1 REJSE-ANKENÆVNET K E N D E L S E i sag nr. 210/04 afsagt den ****************************** REJSEMÅL: Berlin, 21.5. 23.5.2004 PRIS: KLAGEN ANGÅR: I alt kr. 2.374,- inkl. internetrabat Utilfredsstillende

Læs mere

Portugal. Scanbird ApS www.scanbird.com. 23. - 30. april Fugle - Orkidéer - Natur - Kultur. med Stig Jensen

Portugal. Scanbird ApS www.scanbird.com. 23. - 30. april Fugle - Orkidéer - Natur - Kultur. med Stig Jensen Portugal 23. - 30. april Fugle - Orkidéer - Natur - Kultur med Stig Jensen Scanbird ApS www.scanbird.com Portugal bliver af mange glemt som iberisk rejsemål grundet storebror Spaniens størrelse og mange

Læs mere

Sommerferie 2007. Sarau

Sommerferie 2007. Sarau Sommerferie 2007 22.7.2007 kørte vi fra Harlev i regnvejr, ned over Rødby med færgen til Puttgarten, for senere at ende i Østrig som var vores mål. Vores første overnatning var Naturcampingplatz Sarau

Læs mere

2 uger med hiking på is og kajak i Sydgrønland

2 uger med hiking på is og kajak i Sydgrønland 2 uger med hiking på is og kajak i Sydgrønland Indhold i Sydgrønland... 3 Turens højdepunkter:... 3 Sværhedsgrad... 3 Rejsedatoer og priser... 4 Rejseplan... 5 Dag 1. Narsarsuaq og byen Narsaq... 5 Dag

Læs mere

T H A I L A N D. Februar marts 2005. Fugleiagttagelser af. Birthe og Erik Vikkelsø Rasmussen

T H A I L A N D. Februar marts 2005. Fugleiagttagelser af. Birthe og Erik Vikkelsø Rasmussen T H A I L A N D Februar marts 2005 Fugleiagttagelser af Birthe og Erik Vikkelsø Rasmussen 1 Indledning I februar og marts 2005 besøgte Birthe og jeg Thailand. Oprindeligt var det meningen, at vi skulle

Læs mere

Polen rundt med Grænseegnens Touring Club. 14 24. juni 2014

Polen rundt med Grænseegnens Touring Club. 14 24. juni 2014 Polen rundt med Grænseegnens Touring Club 14 24. juni 2014 1 Referat fra turen til Polen i tidsrummet 14. til 24. juni, 2014 Jeg har brugt lidt tid på at finde en form for hvordan jeg kan beskrive den

Læs mere

AaCRM på hjul af Contador & Co.

AaCRM på hjul af Contador & Co. AaCRM på hjul af Contador & Co. Figur 1 AaCRM foran hotellet er klar til første tur Costa Blanca, Alicante og den spanske østkyst det må være grisefester, betonhoteller og badedyr! Sådan var min klare

Læs mere

Thailand & Laos Program 2015. Thailand & Laos 2015

Thailand & Laos Program 2015. Thailand & Laos 2015 Thailand & Laos 2015 Fra Bogense til Thailand og videre til Laos er en rejse på 24.000 km. Laos er det eneste land i Sydøstasien omgivet af lande til alle sider og et af de sidste kommunistiske lande tilbage.

Læs mere

SPECIALREJSER. Det danske landbrugs Rejsebureau. Rejsebrev juni 2009 Rejser for folk med rødder i den danske muld!

SPECIALREJSER. Det danske landbrugs Rejsebureau. Rejsebrev juni 2009 Rejser for folk med rødder i den danske muld! SPECIALREJSER Det danske landbrugs Rejsebureau Rejsebrev juni 2009 Rejser for folk med rødder i den danske muld! Mange og usædvanlige rejser! 2009-2010 Solen skinner nattergalen er kommet til Djursland,

Læs mere

Tyske løg, Schweizer ost og Franske nyheder.

Tyske løg, Schweizer ost og Franske nyheder. Tyske løg, Schweizer ost og Franske nyheder. Vi er lige ankommet til camping William i byen Markelfingen helt nede i bunden af Tyskland, vi kigger lige over på Schweiz på den anden side af søen som campingpladsen

Læs mere

Traneturen 5. 7. april (3 dage)

Traneturen 5. 7. april (3 dage) Traneturen 5. 7. april (3 dage) Turleder: John Speich Det er med stor glæde, at Politiken Plus og Scanbird igen i år kan tilbyde en tur til Tranedansen ved Hornborgasjön ved Falköping, hvor op til 15.000

Læs mere

Sydlige Marokko 5. til 12.april 2001.

Sydlige Marokko 5. til 12.april 2001. WWW.KLIRER-HOLDET.NET TURRAPPORTER - 011 Sydlige Marokko 5. til 12.april 2001. Netversion. Samlet rapport kan bestilles på valmose@vip.cybercity.dk for 50.00 kr Sydlige Marokko 5. til 12.april 2001. Af

Læs mere

Beijing, den transsibiriske jernbane og rideekspedition i det østlige Mongoliet

Beijing, den transsibiriske jernbane og rideekspedition i det østlige Mongoliet Beijing, den transsibiriske jernbane og rideekspedition i det østlige Mongoliet 14 dages kontrast- og actionfyldt program 14 28. Juni 2009 Følg med på en unik og meget varieret rejse, der byder på forskelligartede

Læs mere

TAG MED SENIORKLUBBEN TDC OG BRAVO TOURS TIL

TAG MED SENIORKLUBBEN TDC OG BRAVO TOURS TIL TAG MED SENIORKLUBBEN TDC OG BRAVO TOURS TIL THAILAND Eventyrlig og fabelagtig rundrejse i 12 dage inklusiv tre dages afslapning på bountyøen Koh Chang. Et overflødighedshorn af oplevelser i Bangkok, Chiang

Læs mere

Extremadura 8 dage 28. april 5. maj Fugle, Kultur og Natur

Extremadura 8 dage 28. april 5. maj Fugle, Kultur og Natur Extremadura 8 dage 28. april 5. maj Fugle, Kultur og Natur Guide: Det er med stor glæde, at Scanbird igen i 2016 kan tilbyde en rejse til Spaniens baghave Extremadura, et område som naturelskere i årevis

Læs mere

Redaktørens klumme Min rejse til Costa Rica.

Redaktørens klumme Min rejse til Costa Rica. Redaktørens klumme Jeg er på mine lidt ældre dage blevet hjemmemenneske. Det forhindre mig ikke i at drømme. Den drøm, jeg her beskriver er en tur til Costa Rica. Selv om det er en drøm / et håb, så er

Læs mere

Safari & storbyeventyr i Sydafrika

Safari & storbyeventyr i Sydafrika Safari & storbyeventyr i Sydafrika 12 dage På denne rundrejse får du det bedste af to verdener - på den afrikanske savanne og i storbyen Cape Town. Safarioplevelserne får du i den berømte Kruger National

Læs mere

UdflugteriCape Town Side 1 af 4 Nyhedsbrev Kontakt Om Albatros SØG tlf. +45 36 98 98 98 Rejs med hjerte, hjerne & holdning Forside Rejser Destinationer Rejsetyper Gå på opdagelse Praktisk information Etik

Læs mere

Wonca Africa Regional Conference ACCRA / 6.-9.maj 2015

Wonca Africa Regional Conference ACCRA / 6.-9.maj 2015 Wonca Africa Regional Conference ACCRA / 6.-9.maj 2015 - med The Scandinavian Delegation of Family Physicians Teknisk arrangør: Rejsebureauet Jesper Hannibal ApS * Fredensgade 36B * 8000 Åarhus C Kontakt:

Læs mere

Ynglefugle på Hirsholmene i 2008

Ynglefugle på Hirsholmene i 2008 Ynglefugle på Hirsholmene i 2008 Skov- og Naturstyrelsen, Vendsyssel Juni 2009 Af Bjarke Huus Jensen 1, Jens Gregersen 2, Kjeld Tommy Pedersen 3 & Thomas Bregnballe 4 1 Skov- og Naturstyrelsen, Vendsyssel,

Læs mere

Om kunstmagasinetjanus Kunstmagasinet udkommer 4 gange årligt, marts, juni, september og december. Det er et tidsskrift for billedkunst,

Om kunstmagasinetjanus Kunstmagasinet udkommer 4 gange årligt, marts, juni, september og december. Det er et tidsskrift for billedkunst, Om kunstmagasinetjanus Kunstmagasinet udkommer 4 gange årligt, marts, juni, september og december. Det er et tidsskrift for billedkunst, kunsthåndværk, arkitektur, design, debat, kunstlitteratur, kunstformidling,

Læs mere

E G Y P T E N 2010 & 2012

E G Y P T E N 2010 & 2012 E G Y P T E N 2010 & 2012 Page 1 Fugleiagttagelser af: Birthe Rasmussen & Erik Vikkelsø Rasmussen (tekst) og Lis Kastrup & Svend Pettersson (fotos) 1 Indledning Pyramiderne, Kongernes dal, Nilen, Det Egyptiske

Læs mere

Mountain biking, hiking og kajak i den vilde natur

Mountain biking, hiking og kajak i den vilde natur Mountain biking, hiking og kajak i den vilde natur Indhold i den vilde natur... 3 Turens højdepunkter... 3 Sværhedsgrad... 3 Rejsedatoer og priser... 4 Rejseplan... 5 Dag 1. Med fly til Narsarsuaq og bådtransfer

Læs mere

Bjørnesafari. Finland

Bjørnesafari. Finland Bjørnesafari til Finland Juni 2008 med Politikken Plus Indledning I perioden 13. 17. juni 2008 var jeg så heldig at få lov at lede en naturrejse til Finland for Politiken Plus, arrangementsafdeling i et

Læs mere

Rasmus dagbog om Sydafrika fra d. 4/4-19/4 2009

Rasmus dagbog om Sydafrika fra d. 4/4-19/4 2009 Rasmus dagbog om Sydafrika fra d. 4/4-19/4 2009 Min tur til Sydafrika startede allerede fredag d. 3/4. Jeg holdt fri fra skole fredag for at køre til København. Der boede vi på Hotel Admiral til lørdag.

Læs mere

Hej alle sammen. Her tager søløverne lige en slapper på klipperne

Hej alle sammen. Her tager søløverne lige en slapper på klipperne Hej alle sammen Min rejsekammerat og jeg ankom til Perus hovedstad, Lima, den 18. oktober klokken meget sent om aftenen. Planen var, at vi bare skulle have vires bagage, finde vores taxachauffør og så

Læs mere

Steensgaard rundt. Alle skal have det godt her både dyrene, menneskene og naturen.

Steensgaard rundt. Alle skal have det godt her både dyrene, menneskene og naturen. Steensgaard rundt Mød vores lokale guide Regnormen Steno der har boet på Steensgaard hele sit liv, og som vil tage dig og dine voksne med på en spændende rejse fra hans jord til vores bord. Derfor er hele

Læs mere

TILBUD FOR TO UGER I CAPE TOWN

TILBUD FOR TO UGER I CAPE TOWN TILBUD FOR TO UGER I CAPE TOWN Dato: august 2015 Det samlede tilbud bliver på i alt godt 13.000 DKK for to personer for 13 dage. 12 overnatninger med morgenmad og med fem arrangerede ture. Tilbuddet er

Læs mere

Vores vinterferie februar 2011. Vi havde planlagt at vi ville på vinter ferie i år og ned og stå på ski.

Vores vinterferie februar 2011. Vi havde planlagt at vi ville på vinter ferie i år og ned og stå på ski. Vores vinterferie februar 2011 Vi havde planlagt at vi ville på vinter ferie i år og ned og stå på ski. Vi snakkede lidt om at tage personbilen og booke os ind på et hotel. Denne ide blev hurtig skrottet.

Læs mere

Vi er på en oplevelsesferie i Asien alene og uden guide.

Vi er på en oplevelsesferie i Asien alene og uden guide. Personlig profil Michael Vi er på en oplevelsesferie i Asien alene og uden guide. Vi kører i en lejet bil. Det er en gammel Landrover, som kun kører 8 km. Per liter ved en gennemsnitsfart på 80 km/t. Man

Læs mere

Trinidad og Tobago Marts 2010

Trinidad og Tobago Marts 2010 Trinidad og Tobago Marts 2010 Fotograferne havde gode betingelser på T&T turen. Palm Tanager i skudlinjen. Foto: Carl-Erik Mabeck DOF Travel Dansk Ornitologisk Forening 1 Forord: Det var første gang at

Læs mere

Beijing, den transsibiriske jernbane og rundtur i Mongoliet

Beijing, den transsibiriske jernbane og rundtur i Mongoliet Beijing, den transsibiriske jernbane og rundtur i Mongoliet 14 dage med et fantastisk varieret og kontrastfyldt program, med afrejse 20. juni og hjemkomst 4. juli. Rejsen er unik da den vil byde på meget

Læs mere

Sjælsro. Den 29/8-5/9 2015. Den 29. August 5. September

Sjælsro. Den 29/8-5/9 2015. Den 29. August 5. September Sjælsro på Samos Den 29/8-5/9 2015 Den 29. August 5. September Oplev 8 dage Med Sjælsro til Samos med direkte fly til det dejlige familiedrevne Anema Hotel I Karlowasi. September en den perfekte måned

Læs mere

Bangkok Koh Samui Explorer

Bangkok Koh Samui Explorer Bangkok Koh Samui Explorer Rejsen i hovedpunkter Længde: 14 dage / 13 nætter (Maj Oktober 2009) Højdepunkter: Længde: 14 dage / 13 nætter Start: Bangkok Slut: Bangkok Højdepunkter: Bangkok, Dinner Cruise,

Læs mere

INDHOLD. It is all about..

INDHOLD. It is all about.. 1 INDHOLD Indledning side 1 Deltagere side 2 Tekst og Fotos side 2 Litteratur m.v. side 2 Dag for dag side 2 Artsgennemgang side 19 It is all about.. A group of primært nordjyske ornitologer, der drog

Læs mere

Fredag tog begge. afsted kl. 9.30 fra hotellet. hold 1 til Eiffeltårnet. meste af vejen og

Fredag tog begge. afsted kl. 9.30 fra hotellet. hold 1 til Eiffeltårnet. meste af vejen og Kære forældre Tirsdag morgen kl. 8.15 tog vi afsted mod Paris og i første omgang Maastricht. Vi gjorde nogle ophold undervejs og nåede frem kl. 20 til vores vandrehjem. Vi fik lidt at spise og gik meget

Læs mere

Brasilien og Argentina 31/10 14/11 2007

Brasilien og Argentina 31/10 14/11 2007 Brasilien og Argentina 31/10 14/11 2007 Plovercrest Stephanoxis laladi Lilly Sørensen (foto) og Niels Bomholt (tekst) Indledning: Er man ude på at afholde en nem og enkel ferie, hvor man samtidig ser en

Læs mere

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere )

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere ) Vi havde lejet et sommerhus på Gammelby Møllevej 57, men vi skulle først hente nøglerne i en Dagli' Brugsen i Børkop. Det kunne vi desværre først gøre fra kl.16.00. Herefter kunne vi endelig sætte GPSen

Læs mere

Stairways in New York. Mål: 100x100 Acryl på lærred. Solgt

Stairways in New York. Mål: 100x100 Acryl på lærred. Solgt Stairways in New York Mål: 100x100 Shy lady 2 Mål: 50 x 70 En stille søndag 3 Mål: 60x80 Livet er i farver 24 Mål: 80x80 Flyvende Mål: 80x80 Venter på bussen Mål: 60x80 16 sindsstemninger Mål: 80x80 Op

Læs mere

Ballerup Cykelmotion havde et stærkt hold på Korsika i uge 25 2015

Ballerup Cykelmotion havde et stærkt hold på Korsika i uge 25 2015 Ballerup Cykelmotion havde et stærkt hold på Korsika i uge 25 2015 Inspireret af Tour de France s start på Korsika i 2012 havde 6 ryttere fra Ballerup Cykelmotion tilmeldt sig Dan Frost cykelrejers tur

Læs mere

GALAPAGOS & ECUADOR Februar 2013

GALAPAGOS & ECUADOR Februar 2013 GALAPAGOS & ECUADOR Februar 2013 1 INDLEDNING Dette er rapporten over dagene og fuglene på en imponerende rejse til Galapagos og dele af Ecuador foretaget af en gruppe på 12 jyder, der efterhånden har

Læs mere

www.fijirejser.dk 86 20 45 20 Eksotiske tilbud Specialister i Stillehavsøerne

www.fijirejser.dk 86 20 45 20 Eksotiske tilbud Specialister i Stillehavsøerne Specialister i Stillehavsøerne Hos Fijirejser er vi specialister i at skræddersy rejser til Stillehavsøerne. Vi har rejst i landene og sidder klar til at hjælpe med at skræddersy din drømmerejse til paradisøerne

Læs mere

Specialrejse med fagbladet Folkeskolen FRIVILLIGT ARBEJDE I NATURSKØNNE MOZAMBIQUE, EFTERÅRSFERIEN 2014

Specialrejse med fagbladet Folkeskolen FRIVILLIGT ARBEJDE I NATURSKØNNE MOZAMBIQUE, EFTERÅRSFERIEN 2014 Specialrejse med fagbladet Folkeskolen FRIVILLIGT ARBEJDE I NATURSKØNNE MOZAMBIQUE, EFTERÅRSFERIEN 2014 Afrejse: 9. - 21. oktober 2014-13 dage Specialrejse med fagbladet Folkeskolen FRIVILLIGT ARBEJDE

Læs mere

For alle pensionister efterlønnere - nationaliteter

For alle pensionister efterlønnere - nationaliteter RadiseNyt September - Oktober 2015 For alle pensionister efterlønnere - nationaliteter Jesperhus Blomsterpark Radisevej 2, st. th, 2300 København S tlf. 32 58 90 14 www.amagerseniorklub.dk amagerseniorklub@hotmail.com

Læs mere

Rügen med Arkona, Stubbenkammer, Stralsund

Rügen med Arkona, Stubbenkammer, Stralsund Rügen med Arkona, Stubbenkammer, Stralsund Lørdag den 11. til tirsdag den 14. oktober 2014 Rejseledere: Søren Sørensen og Chr. Ebbe Mortensen Farverige efterårsdage ved Nordtysklands Østersøkyst Traner

Læs mere

Denne bekræftelse er gældende til: Ole Jørgensen x 4 pax. Kilimanjaro - Whiskey ruten & Safari. 1. rate. Praktiske informationer

Denne bekræftelse er gældende til: Ole Jørgensen x 4 pax. Kilimanjaro - Whiskey ruten & Safari. 1. rate. Praktiske informationer Denne bekræftelse er gældende til: Ole Jørgensen x 4 pax. Kilimanjaro - Whiskey ruten & Safari Dette dokument er bekræftelse af Jeres rejse til Tanzania som indkludere flg.: Fly fra Hamburg til Kilimanjaro

Læs mere

Island i efterårsfarver - læserrejse med Ældre Sagen

Island i efterårsfarver - læserrejse med Ældre Sagen Island i efterårsfarver - læserrejse med Ældre Sagen 5 skønne dage med Den Blå Lagune, spruttende gejsere, svulmende vandfald, hvalsafari og islandske vikinger Naturen i Island er storslået. Øen strækker

Læs mere

Finlands vildmark 5 dage 2016

Finlands vildmark 5 dage 2016 Scanbird 2016 Side 1 Finlands vildmark 5 dage 2016 Det er med stor fornøjelse, at Scanbird kan tilbyde denne spændende tur til de nordiske rovdyr. Turen går dybt ind i de finske skove tæt ved den russiske

Læs mere

Rejse til det vilde natur i det østligste Rusland Kamchatka, Sakhalin og Kurilerne 23 dage

Rejse til det vilde natur i det østligste Rusland Kamchatka, Sakhalin og Kurilerne 23 dage Rejse til det vilde natur i det østligste Rusland Kamchatka, Sakhalin og Kurilerne 23 dage 1 dag. Afrejse Kastrup onsdag den 8. juli kl. 0.40. Alle tider er lokale tider. Tidsforskel +9 timer. 2 dag torsdag

Læs mere

KENYA MT. KENYA, SAMBURU, LAKE NAIVASHA, MASAI MARA KLASSISK KENYA-SAFARI

KENYA MT. KENYA, SAMBURU, LAKE NAIVASHA, MASAI MARA KLASSISK KENYA-SAFARI SAFARI 2013 KENYA MT. KENYA, SAMBURU, LAKE NAIVASHA, MASAI MARA KLASSISK KENYA-SAFARI Rejsebeskrivelse TRUCK MINIBUS TRUCK LOKAL MINIBUS FLY 4X4 LOKAL JEEPFLY SAFARI 4X4 BUS LODGE JEEP TELT SAFARI LODGE

Læs mere

Skarver. Lars Seidelin, biolog Fjord&Bælt og Naturama

Skarver. Lars Seidelin, biolog Fjord&Bælt og Naturama Lars Seidelin, biolog Fjord&Bælt og Naturama Skarver Langt de fleste mennesker betragter sandsynligvis skarven som en fugl, der bør udryddes. Og da skarverne historisk set har været i konflikt med fiskerne,

Læs mere

Forårsferie på Mallorca fra den 22. april til 29. april 2010

Forårsferie på Mallorca fra den 22. april til 29. april 2010 Forårsferie på Mallorca fra den 22. april til 29. april 2010 I egen bil fra Engvej 2 til Hamburg lufthavn. Herefter med Air Berlin til Palma de Mallorca. Til slut i lejet bil fra lufthavnen til Club Martha

Læs mere

Faaborg - tættere på hav og natur

Faaborg - tættere på hav og natur Faaborg - tættere på hav og natur Faaborg Faaborg er omgivet af større naturområder og sammen med byens kystnære beliggenhed giver det et særdeles godt udgangspunkt for mange rekreative aktiviteter. Faaborgs

Læs mere

KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 7 TIL FAXE KOMMUNEPLAN 2009. Baggrund. Retningslinje. Ramme

KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 7 TIL FAXE KOMMUNEPLAN 2009. Baggrund. Retningslinje. Ramme KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 7 TIL FAXE KOMMUNEPLAN 2009 Baggrund Kommuneplantillægget er udarbejdet på baggrund af en konkret ansøgning om opstilling af vindmøller øst for Turebylille. Rammeområdet ligger umiddelbart

Læs mere

Broderloge nr. 90 Morten Børup

Broderloge nr. 90 Morten Børup Broderloge nr. 90 Morten Børup Venskabsbesøg i Skanderborg fra broderloge nr. 75 Veritas, Fagernes i Norge i dagene d. 14. 15. og 16. september 2012 Programmet for besøget: Fredag: 1. Brødre og ledsagere

Læs mere

Vinter på HUNDESTED HAVN

Vinter på HUNDESTED HAVN Vinter på HUNDESTED HAVN En billedkunstners dagbog Fredag d. 26. november 2010 kl. 13.25 Vinter Vinteren er kommet tidligt og uden varsel midt i november. Det er minusgrader og Hundested Havn har

Læs mere

Sommerens tur til Finland

Sommerens tur til Finland Sommerens tur til Finland Det blev ikke nogen tur sydpå denne sommer. Til gengæld blev det en tur nordpå til Jakobstad, Finland og tilbage igen. I alt blev det lidt mere en 3000 km. Planen var at min bror

Læs mere

Moskva - Sergejev Posad - Ekaterinburg - Irkutsk - Listvijanka - Bajkalsøen -Ulan Bator Beijing

Moskva - Sergejev Posad - Ekaterinburg - Irkutsk - Listvijanka - Bajkalsøen -Ulan Bator Beijing Trans Mongolske Rute 2010 Moskva - Sergejev Posad - Ekaterinburg - Irkutsk - Listvijanka - Bajkalsøen -Ulan Bator Beijing 18 dage / 17 nætter Gruppe tur/ min 10 personer Denne rute er en anden type transsibiriske

Læs mere

FIRMAREJSER I SPANIEN. arcelona. citytours

FIRMAREJSER I SPANIEN. arcelona. citytours FIRMAREJSER I SPANIEN citytours arcelona Introduktion Spanien er et oplagt valg til firmarejsen! City Tours Barcelona har base i Barcelona - en destination der har et bredt udvalg af tilbud og giver mulighed

Læs mere

Sneppejagt i Irland. Scotsport +45 7587 2344 info@scotsport.dk www.scotsport.dk

Sneppejagt i Irland. Scotsport +45 7587 2344 info@scotsport.dk www.scotsport.dk Sneppejagt i Irland Scotsport +45 7587 2344 info@scotsport.dk www.scotsport.dk Sneppejagt 2-8 jægere fra slutningen af November til 1 Februar Co. Kerry Sydvest Irland Irland har altid været kendt for den

Læs mere

virkelig et godt sted for motorcykelinteresserede, og vi tog en masse flotte billeder.

virkelig et godt sted for motorcykelinteresserede, og vi tog en masse flotte billeder. 10 dage på motorcykel i Sydengland i tørvejr! Vores tur startede torsdag den. 30. august fra Esbjerg med færgen til Harwich og vores mål var at køre fra vest mod øst så langt som muligt, nemlig til Lands

Læs mere

Fototur til Budapest 2012 før Påske

Fototur til Budapest 2012 før Påske Taastrup, den 11. april 2012 Fototur til Budapest 2012 før Påske I 1956 rykkede de russiske tropper ind i Budapest. Lige siden har jeg haft ønsket om at se Budapest. Min kone Bente havde samme ønske og

Læs mere

Rejsenotater fra PROVENCE - 1995. Af Jens Rostgaard Gjerløv.

Rejsenotater fra PROVENCE - 1995. Af Jens Rostgaard Gjerløv. Rejsenotater fra PROVENCE - 1995. Af Jens Rostgaard Gjerløv. Rejsenotaterne er - i modsætning til rejsebrevene - skrevet i mere eller mindre "telegramstil" og skal kun læses og opfattes som notater. De

Læs mere

Oktober 2009. Cape May

Oktober 2009. Cape May Oktober 2009 New York New Jersey Cape May 1 Indhold Indledning m.v. side 2 Dag for dag side Artsgennemgang side Skema over rovfugletræk side Kort side Notater fra de enkelte dage side Tekst: Anders og

Læs mere

Tanzania Wildlife Company Tanzania

Tanzania Wildlife Company Tanzania Side 1 af 11 Tanzania Wildlife Company Tanzania Det er vanskeligt at tale om Tanzania uden at genkalde sig entusiasmen, der bar tidligere tiders klassiske ekspeditioner på storvildtjagt. Tanzania er landet

Læs mere

Hotel Valentin Star på Menorca. af Perhaps. 26. september 2014

Hotel Valentin Star på Menorca. af Perhaps. 26. september 2014 Hotel Valentin Star på Menorca af Perhaps 26. september 2014 Fra den 25. maj 2014 til den 8. juni 2014 gæstede vi Hotel Valentin Star i Cala n Bosch på Menorca. Hotellet har fire stjerner, og er et voksenhotel.

Læs mere

Nyhedsbrev SUPERDIVE. Årgang 3 Udgave 4

Nyhedsbrev SUPERDIVE. Årgang 3 Udgave 4 Nyhedsbrev Årgang 3 Udgave 4 SUPERDIVE Hermed har SuperDive Aps. fornøjelsen af, at udgive sit syvende nyhedsbrev. Siden vi startede i april 2000 har SuperDive været gennem en løbende udvikling mod målet

Læs mere

Fugle i det vestlige Uganda 9. 24. februar 2014. Rapport om 11 jyders Ugandatur

Fugle i det vestlige Uganda 9. 24. februar 2014. Rapport om 11 jyders Ugandatur Fugle i det vestlige Uganda 9. 24. februar 2014 Rapport om 11 jyders Ugandatur 2 Indledning Litteratur Dette er en rapport over endnu en af denne gruppes herlige ture rundt i (fugle)verdenen. Denne gang

Læs mere

MYANMAR 2011 1. Del 1

MYANMAR 2011 1. Del 1 MYANMAR 2011 1. Del 1 ILLUSTRERET REJSEDAGBOG MYANMAR 1.MAR Bangkok Yangon (1000 km) Med 28-dags turistvisum til Myanmar, søgt i Bangkok, landede Joann og jeg i Yangon, blot en times flyvetur fra Bangkok.

Læs mere

28/08-06/09-2013 Ophold i et lille lokalsamfund i højlandet. Vandreture, besøg og kontakt til lokale. mandag den 1. april 13

28/08-06/09-2013 Ophold i et lille lokalsamfund i højlandet. Vandreture, besøg og kontakt til lokale. mandag den 1. april 13 Temarejse 28/08-06/09-2013 Ophold i et lille lokalsamfund i højlandet. Vandreture, besøg og kontakt til lokale. Natur & kultur Oplev et lille samfund i det skotske højland tæt på stor natur. Fly til Edinburgh,

Læs mere

Bilag 1: Præsentation af de måger, som du oftest vil støde på i byen. Sølvmåge

Bilag 1: Præsentation af de måger, som du oftest vil støde på i byen. Sølvmåge Bilag 1: Præsentation af de måger, som du oftest vil støde på i byen. Sølvmåge Med et vingefang på næsten halvanden meter er sølvmågen en af vores største måger. Den voksne sølvmåge er nem at kende med

Læs mere

Club 25 på vulkaner. Kenny pitcher terner

Club 25 på vulkaner. Kenny pitcher terner Club 25 på vulkaner Golf på Island? Ikke alle ved at der er mange golfbaner på sagaøen. 9 herrer fra Club 25 tog chancen fra mandag til fredag i første uge af juli. Arni mødte os i Keflavik og vi entrede

Læs mere

Næste dag fortsatte vi mod nord til Fairbanks, hvorfra vi først på aftenen fløj til Barrow.

Næste dag fortsatte vi mod nord til Fairbanks, hvorfra vi først på aftenen fløj til Barrow. Alaska 2012 Alaska har jeg i mange år gerne villet besøge. I marts bestemte jeg for at tage med AviFauna (Svensk Ornitologisk Forening) på en tur over næsten fire uger med afrejse mandag den 11. juni.

Læs mere

Coca, 2. August 2005. Señor Calapucha, Leonardo.

Coca, 2. August 2005. Señor Calapucha, Leonardo. Coca, 2. August 2005 Señor Calapucha, Leonardo. Señor, Det er med stor beklagelse at vi må meddele at den planlagte tur for Coca Rainforest Tourist rejsebureau fra mandag d. 10. fredag d. 15. august er

Læs mere

TRIN 1 Farvelæg et dyr På Randers Regnskovs hjemmeside findes der sjove tegninger af regnskovens dyr klar til farvelægning.

TRIN 1 Farvelæg et dyr På Randers Regnskovs hjemmeside findes der sjove tegninger af regnskovens dyr klar til farvelægning. Dyreliv TRIN 1 Farvelæg et dyr På Randers Regnskovs hjemmeside findes der sjove tegninger af regnskovens dyr klar til farvelægning. Truede dyr Tal med eleverne om truede dyr. I kan eksempelvis tale om:

Læs mere

Således havde jeg et kursus i transportplanlægning, hvor fokus var på at

Således havde jeg et kursus i transportplanlægning, hvor fokus var på at UDVEKSLING TIL AUSTRALIEN EN REJSERAPPORT Denne rejserapport er udarbejdet i forbindelse med mit udvekslingsophold til Monash University, Melbourne i perioden februar-august 2014. Udvekslingsopholdet er

Læs mere