Madagaskar 20/11 til 6/ En rundtur til de bedste fuglelokaliteter Arrangeret af Birding Africa

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Madagaskar 20/11 til 6/12 2010 En rundtur til de bedste fuglelokaliteter Arrangeret af Birding Africa"

Transkript

1 Madagaskar 20/11 til 6/ En rundtur til de bedste fuglelokaliteter Arrangeret af Birding Africa Denne rapport skal ses som en appetitvækker til en Madagaskar tur. Vi var på en færdigpakket tur fra Birding Africa, dygtig leddet af Deirdre og Callan. Med på turen var også nogle gode fotografer, og en stor tak skal lyde til Nick Cobb, Judy og John Geeson og til Deirdre og Callan for lån af billeder. Madagaskar er en vigtig destination for dem, som vil lære om alverdens fugleliv. Men har man besøgt landet en gang er det ligesom også tilstrækkeligt. Dertil er der alt for lidt natur. Langt det meste af den oprindelig skov er fældet/brændt af, og bakkerne henligger nu øde med spredte indførte eukalyptustræer, mens dalene er intensivt opdyrket med rismarker. Der er dog nogle spændende nationalparker med en hel speciel flora og fauna. Og på grund af denne kaldes Madagaskar også for det 8. kontinent. Dyrelivet består mest af lemurer, en slags halvaber, af hvilke der findes mange arter. Det er sjove og underholdende dyr, og man finder dem nemt i nationalparkerne.

2 En anden gruppe er kamæleoner, hvor Madagaskar har over ½ delen af verdens arter. De fleste af øens ynglefugle er endemiske. Det vil sige, at de ikke findes andre steder på jorden. Heriblandt findes der 5 fugle familier: Mesiter, Gøge-ellekrager, Jord-ellekrager, Asiter og Vangaer, som kun findes på Madagaskar. Mange af arterne er dog fåtallige og truet af udryddelse, således er den samlede bestand af Madagaskar Havørn på 240 individer, og for en hel del arters vedkomne er der under 5000 tilbage. 2 arter er udryddet inden for de sidste 30 år, og med et stærkt stigende befolkningstal (halvdelen af befolkningen er under 15 år) vil presset på naturen vokse yderligere. Der er ustabile politiske tilstande i landet, der havde således været et kupforsøg 2 dage før vi ankom. Under det sidste kup for et par år siden blev store mængder ædeltræ fældet også i nationalparkerne og udskibet til Kina. Det var vistnok franske forretningsfolk, der stod bag og billiget af de herskende generaler på øen. Nationalparkerne er heller ikke for godt beskyttet. Kvæg bliver sendt ind og græsser, og dele af skoven bliver afbrændt og opdyrket et par år. Noget, der kan være med til at redde naturen, er øko-turisme, som giver en indtægt i lokalområdet til hoteller, guider m.v. Desværre har de ustabile politiske tilstande betydet, at antallet af turister er faldet med 90 %. Ofte var vi de eneste gæster på de forskellige hoteller vi gæstede. Sprog: Det daglige er malagasy, men mange kan også fransk, og nogle få lidt engelsk. Trafik: Hovedvejene er pænt asfalteret, om end lidt smalle og snoede, og man kan med lidt held godt holde en gennemsnitsfart på 40 km/t. Trafikken består mest af overfyldte minibusser, oksekærer og i byerne rickshaws. Biveje er nærmest ikke farbare. Således tog det 1½ time at køre de 22 km. fra Tulear til Ifaty.

3 Indenrigsfly er glimrende. Air Madagascar er et udmærket selskab. Bemærk dog at flyene ofte afgår før planlagt. Det er svært på grund af logistikken og sproget, at organiserer en tur hjemmefra, så vi havde valgt en færdigpakket 16 dages fugletur organiseret af Birding Africa, der er et sydafrikansk baseret selskab. Se Vi var 11 deltagere: 3 fra Australien, 6 fra England og os 2 fra Danmark. Turen blev ledet af Callan Cohan fra Syd Afrika. Han er dygtig topprofessionel biolog og fugleguide. Han kendte alle fuglestemmer og havde lydoptagelser med på sin i-pod, så også skulkerne kunne spilles frem. Og han gjorde et stort arbejde for at vi alle skulle få set så mange af de endemiske fuglearter som muligt. Den anden leder var hans kæreste Deirdre Vrancken fra Belgien. Hun er specialist i lemurer og udviser en stor entusiasme/glæde når disse sjove dyr viser sig. Turen var rigtig godt organiseret. Der var ingen spildtid, men det var et hårdt program. Nogle dage op kl og fra kl til kl uafbrudt intensivt fuglekigning i tæt skov. Andre hele dage gik med buskørsel. Lokaliteter: Det sydvestlige hjørne er det tørreste på Madagaskar. Ved Ifaty er der bevaret noget af den oprindelig Spiny Forrest. Den helt surrealistiske skov bag ved fiskerlandsbyen Ifaty huser også nogle Madagaskars mærkeligste fugle.

4 Spiny forrest ved Ifaty Running Coua Sikkelbilled Vanga foto Lilly Et par andre områder i det sydvestlige hjørne af øen blev også besøgt.

5 Ca. 20 km. øst for Tulear ligger et tørt, stenet og buskbevokset plateau ved navn La Table, Her sås Verreaux`s Coua og Red-shouldered Vanga. På et græsningsareal syd for byen fik vi efter nogen venten Madagascar Sandgrouse. Meget spændende var det også at besøge den lille ø Nosy Ve. Selv om øen ikke ligger så langt fra land, krævede det en længere bådtur på to en halv time hver vej. Det var en stor oplevelse at se de graciøse tropikfugle, og på en nærliggende sandrevle rastede en hel del terner sammen med en flok krabbeædere. Zombitse Forrest 135 km nordøst for Tulear i et ellers afsvedet landskab har en enkelt dejlig skov fået lov til at stå. Det er en relativ tør skov med en del løvfældende træer. Den er omkring 20 km. lang men kun 1 til 2 km. bred. Skoven huser en del spændende fugle, og en enkelt, Appert`s Greenbul, har sin verdensudbreddelse i denne ene skov. Der er ingen overnatningsmuligheder i nærheden, så efter 4 timer kørte vi videre mod: Isalo Flotte bjerge, luxsus indkvartering. En kort aftentur blev afbrudt af et heftigt uvejr. Næste morgen strålede solen, og vi gik en tur i området for at finde madagascar partridge, Efter nogen søgen lykkedes det også. Herefter kørte vi videre over højsletten mod Ranomafana, som vi nåede først på aftenen. Undervejs fik vi dog set den sjældne Reunion Harrier. Ranomafana Så var vi kommet over på østsiden af øen og her var det en tæt grøn regnskov, der bredte sig op ad bjergsiderne. 2½ dags intensivt birding fra kl til kl. 19. Personale fra lodgen bragte frokosten ud til os i skoven, så vi ikke spildte tid med det. Det blev til mange spændende fugle, om end de var svære at få at se i den tætte skov. Men ved hjælp af i-pod lykkedes det for alle, at få set selv så vanskelige arter som f.eks. Mad. Flufftail, Brown Mesite, Rufous-headed Ground-Roller og Brown Emutail. Parti fra Ranomafana

6 Antsirabe Undervejs til næste lokalitet havde vi en overnatning på et gammelt stort hotel i byen Antsirabe. Lokaliteten skal nævnes, idet både en elenorafalk og en sodfalk holdt til i hotelhaven. Andasibe-Mantadia På grund af beliggenheden (kun 3 4 timers kørsel fra hovedstaden) og det, at den huser den berømte store abe indri, er det den mest berømte nationalpark på øen. Ved landsbyen Périnet er der en hel del overnatningsmuligheder. Vi brugte en hel dag i Mantadia delen og fik efter en del besvær set de sidste 2 Ground- Rollers: Scaly og Short-legged. En halv dag blev brugt i den mere turistet del Andasibe. Betsiboka Delta Vi landende i Mahajanga, og derfra var der arrangeret en halvdagstur med en osende motorbåd ud i det store delta. Da vi havde set Bernier s Teal og Madagascar Sacred Ibis vendte vi om. Ankarafantasika National Park (som den skarpsindige læser sikkert har bemærket, er bogstavet a flittigt brugt i de lokale stednavne). Parken ligger i den nordvestlige del af landet og en flyvetur derud var nødvendig. Det er et flot sted. Lejren ligger lige ud til søen og her var for en gangs skyld mange fugle, idet her var en stor hejrekoloni med især kohejre og tophejre samt sort ibis. Et par af den sjældne Madagaskar Havørn holdt også til her. I den forholdsvis tørre skov fandt vi flere endemiske fugle bl.a. White-breasted Mesite og Schlegel s Asity. Der er et fint stisystem i skoven, hytterne er fine, men maden er ikke noget at skrive hjem om. Parti fra Ankarafantasika hejrekoloni i sivene i forgrunden

7 Artsliste Navne, der er anvendt, stammer fra Ian Sinclair og Olivier Langrand: Birds of the Indian Ocean Islands. Ved fugle, som også er set i Danmark er tilføjet det danske navn. Listen omfatter de 176 arter som Lilly og jeg så på turen. Madagascar Little Grebe endemisk - par med 3 unger Mantadia og 2 Lac dámboromalandy. Bestanden anslået til Red-tailed Tropicbird ca. 30 fugle på Nosy Ve. Red-tailed Tropicbird (foto John Geeson) Madagascar Squacco Heron fåtallig ynglefugl på Madagascar og Aldebra, nogle trækker til Østafrika 1 set mellem Tuliara og Ifaty, 3 Ankarafantasika. Madagascar Squacco Heron (foto Lilly) Humblot s Heron (foto J Geeson) Common Squacco Heron Tophejre ca. 120 set Ankarafantasika.

8 Little Bittern Dværghejre 2 set mellem Tuliara og Ifaty. Black-crowned Night Heron Nathejre 10 Antananarivo Bot. Garden, 1 mellem Tuliara og Ifaty. Green-backed (Striated) Heron fåtallig. Great White Egret Sølvhejre fåtallig. Cattle Egret Kohejre ynglekoloni i Ankarafantasika med par, enkelte set på busturen. Black Egret enkelte Antananarivo, 13 Ankarafantasika. Dimorphic Egret race af Silkehejre, almindelig. Purple Heron Purpurhejre 10 Ankarafantasika Grey Heron Fiskehejre 2 Tuliara-Ifaty og 2 Betsiboka Delta. Humblot s Heron endemisk 3 mellem Tuliara og Ifaty og 1 Ankarafantasika. Hamerkop i alt 4 set på rismarker. Madagascar Crested Ibis - endemisk - 2 set Ankarafantasika. Madagascar Sacred Ibis af nogle regnet for selvstændig art. Kun 1 set Betsiboka Delta. Bestanden anslået til knap 3000, hvilket nok er højt sat. Glossy Ibis Sort Ibis ca. 300 set Ankarafantasika. Greater Flamingo Flamingo flok på 13 set nord for Tuliara. Bernier s Teal endemisk 4 set Betsiboka Delta. Bestanden anslået til ca fugle truet. Red-billed Teal 110 set Isalo. Meller s Duck endemisk 1 set Ranomafana og 2 set Mantadia. Bestanden er fugle truet. White-faced Duck 22 Isalo, op til 68 Ankarafantasika.

9 Comb Duck 1 Ankarafantasika Madagascar Fish Eagle endemisk. Et par set Ankarafantasika. En af verdens sjældneste fugle, Bird Life siger, at der er 99 par. Madagascar Harrier Hawk endemisk i alt 6 set på forskellige lokaliteter. Madagascar Buzzard endemisk i alt 19 set. Reunion Harrier findes på Madagascar, Réunion og Comorene, bestanden på Madagascar er muligvis en selvstændig art. Den er stærkt truet og Bird Life anslår, at der findes fugle i alt på Mad. Vi så en (efter en del søgen) på højsletten øst for Isalo. Réunion Harrier (Foto Callan Cohan) Black Kite Sort Glente den almindeligste rovfugl uden dog at være talrig. Henst s Goshawk endemisk 1 set Ankarafantasika. Bestanden anslået til fugle. Madagascar Sparrowhawk endemisk. 1 set Ranomafana. Frances s Sparrowhawk endemisk til Madagascar og Comorene. 4 set Ranomafana, 1 Mantadia og 1 Ankarafantasika. Eleonora s Falcon Eleonorafalk 1 set nær Ambositra og 1 i hotelhaven i Antsirabe. Sooty Falcon 1 i Antananarivo Airport (den første fugl vi så på Madagascar) og 1 i hotelhaven i Antsirabe.

10 Sooty Falcon og Eleonora s Falcon hotelhaven i Antsirabe (Foto Callan Cohan) Madagascar Kestrel endemisk til Madagascar og Aldabra. Ret almindelig, i alt 27 noteret. Banded Kestrel endemisk. 1 par set flot ved Ifaty. Banded Kestrel foto Lilly

11 Peregrine Falcon Vandrefalk 1 nær Antsirabe og en Ankarafantasika. Madagascar Partridge endemisk 4 set ved Isalo og 1 ved Andasibe. Helmeted Guineafowl Perlehøne indført art. 4 set Isalo Madagascar Buttonquail endemisk. 2 set Ifaty White-breasted Mesite endemisk. 4 set Ankarafantasika. Bestanden anslået til 8000 fugle. Brown Mesite endemisk. 2 set fint i Ranomafana. Bestanden anslået til mellem 2500 og fugle. Subdesert Mesite endemisk. 1 set Ifaty. Subdessert Mesite (foto Nick Cobb) Madagascar Flufftail endemisk. 1 set fint i Ranomafana. Madagascar Wood-rail endemisk. 1 set Ranomafana. Madagascar Rail endemisk. 1 set Mantadia. White-throated Rail endemisk. 1 set Tulear-Ifaty Common Moorhen Grønbenet Rørhøne 1 set Lac d Amboromalandy

12 Allen s Gallinule 10 set Ankarafantasika Madagascar Jacana endemisk 3 set Ankarafantasika. Den er sort på halsen og hvid i nakken, på dens afrikanske fætter er det lige omvendt. Det er mærkeligt hvordan udviklingen er gået. Crab Plover 33 set på revle ved Nosy Ve. Black-winged Stilt Stylteløber 6+3 set Tuliara-Ifaty. Madagascar Pratincole 1 Ranomafana og 2 + unge på klippe i flod mellem Antananarivo og Andasibe. Yngler kun på Madagaskar, men overvintre i Østafrika. Common Ringed Plover Stor Præstekrave 2 Tuliara-Ifaty og 3 Betsiboka Delta. Madagascar Plover endemisk 4 set nær Ifaty. Bestanden anslået til ca fugle. Kittlitz s Plover 4 Tuliara-Ifaty, 3 på sandhønselokaliteten syd for Tuliara og 3 Ankarafantasika. White-fronted Plover 2 Tuliara-Ifaty og 3 Nosy Ve. Greater Sandplover Ørkenpræstekrave 2 Tuliara-Ifaty og 6 Betsiboka Delta. Lesser Sandplover Mongolsk Præstekrave 1 Betsiboka Delta. Tree-banded Plover 2 Tuliara-Ifaty og 1 Ankarafantasika. Grey Plover Strandhjejle 4 Tuliara-Ifaty, 3 Ifaty, 1 Nosy Ve. Whimbrel Lille Regnspove 6 Tuliara-Ifaty, 6 Ifaty og 60 Betsiboka Delta. Madagascar Snipe endemisk. 1 set i rismark ved Ranomafana. Common Greenshank Hvidklire 10 Tuliara-Ifaty og 4 Ifaty Terek Sandpiper Terekklire 3 Tuliara-Ifaty og 10 Betsiboka Delta. Ruddy Turnstone Stenvender 3 Tuliara-Ifaty og 17 Nosy Ve Sanderling Sandløber 3 Tuliara-Ifaty og 3 Nosy Ve

13 Curlew Sandpiper Krumnæbbet Ryle 10 Tuliara-Ifaty og 15 Betsiboka Delta. Caspian Tern Rovterne 1 Nosy Ve Lesser Crested Tern 450 Nosy Ve Greater Crested Tern or Swift Tern 4 Nosy Ve. Common Tern Fjordterne 2 Nosy Ve Roseate Tern Rosenterne 4 Nosy Ve. Saunders Tern 10 Betsiboka Delta Madagascar Sandgrouse endemisk 12 set syd for Tuliara. Madagascar Turtle-Dove endemisk 17 noteret Ifaty, 1 Andasibe og 13 Ankarafantasika. Namaqua Dove almindelig i den tørre vestlige del af øen. Madagascar Green-Pigeon endemisk 5 syd for Tuliara og 11 Ankarafantasika. Madagascar Blue Pigeon endemisk 16 i Andasibe/Mantadia nat. Park. Grey-headed Lovebird endemisk 20 Ifaty, 2 Zombitse og 16 Ankarafantasika. Greater Vasa Parrot endemisk 4 Ifaty og 4 Ranomafana Lesser Vasa Parrot endemisk 3 Ifaty, 3 Zombitse, 1 Ranomafana, 5 Mantadia og 7 Ankarafantasika. En del flere af disse larmende kragelignede gøjsere af sandsynligvis begge arter forblev ubestemt. Madagascar Lesser Cuckoo 2 Ifaty, 2 Andasibe og 1 Ankarafantasika. Yngler kun på Madagaskar, men overvinter i Østafrika. Giant Coua endemisk 1 Zombitse Coquerel s Coua endemisk 3 Zombitse og 1 Ankarafantasika.

14 Redbreasted Coua endemisk 1 hørt Andasibe, på trods af den gik langsomt forbi os i m. afstand ivrigt kaldende, var kun 1 ud af 14 personer i stand til at få øje på den i skovbunden. Red-fronted Coua endemisk 1 set Ranomafana Red-capped Coua - endemisk 10 set Ankarafantasika Green-capped Coua endemisk af nogle regnet som race af Red-capped Coua. 2 set Ifaty. Running Coua endemisk 1 set Ifaty White-browed Owl Crested Coua (foto Nick Cobb) Crested Coua endemisk 6 set Ifaty og 4 Ankarafantasika. Verreaux s Coua endemisk 1 set La Table ved Tuliara. Blue Coua endemisk 5 set Ranomafana og 1 Mantadia. Madagascar Coucal endemisk til Madagaskar og Aldabra. I alt 18 fugle noteret. Madagascar Long-eared Owl endemisk 1 hørtandasibe White-browed Owl endemisk et par set flot på dagsrasteplads i Zombitse Forrest. Rainforrest Scops Owl endemisk. Hørt Andasibe Torotoroka Scops Owl Endemisk. Par set meget tæt på, da de kom ud i skumringen fra rast og gjorde sig klar til jagt.

15 Collared Nightjar Endemisk. 1+unge set i Mantadia Nat. Park. Madagascar Nightjar Endemisk. 2-3 Ifaty og 2 Andasibe ved Lodgen. Mad. Nightjar (foto J. Geeson) Madagascar Black Swift Endemisk til Madagaskar og Comorene. Ret fåtallig 21 noteret. Madagascar Spine-tailed Swift Endemisk 4 set over Zombitse African Palm Swift 52 noteret. Madagascar Kingfisher Endemisk for Madagaskar og Comorene. I alt 11 set. Madagascar pygmy-kingfisher Endemisk. 1 set Mantadia og 1 Ankarafantasika. Madagascar Bee-eater Ret almindelig, i alt 46 noteret.

16 Madagascar Bee-eater Long-tailed Ground-Roller (foto J.Geeson) Madagascar Hoopoe Endemisk I alt 19 set, alle på den vestlige del af øen. Den ligner vores hærfugl, men har en noget anderledes stemme. Broad-billed Roller 5 Zombitse, 2 Isalo, 3 Ranomafana, 1 Mantadia og 10 Ankarafantasika. Short-legged Ground-Roller Endemisk. 2 set Mantadia. Scaly Ground-Roller Endemisk. 1+stor unge set Mantadia. Pita-like Ground-Roller Endemisk. 5 set Ranomafana og 2 Mantadia Rufous-headed Ground-Roller Endemisk. 1 set Ranomafana Long-tailed Ground-Roller Endemisk. 3 set Ifaty Madagascar Cuckoo Roller Endemisk. 4 Zombitse, 2 Isalo, 2 Ranomafana, 4 Andasibe og 4 Ankarafantasika.

17 Velvet Asityf foto Nick Cobb Velvet Asity Endemisk. 5 Ranomafana. Schlegel s Asity Endemisk. 2 Ankarafantasika. Common Sunbird-Asity Endemisk. 1 Ranomafana. Short-legged Ground-Roller foto Nick Cobb Yellow-bellied Sunbird-Asity Endemisk. 2 Ranomafana. Madagascar Lark Endemisk. Set på den sydlige del og på højsletten. Brown-throated Martin 1 enkelt eller 2 set Ranomafana Mascarene Martin 20 Ranomafana og 4 Ankarafantasika. Barn Swallow Landsvale 4 Tuliara Ifaty Madagascar Wagtail Endemisk almindelig i Ranomafana og Andasibe. Madagascar Cuckoo Shrike Endemisk. 2 Ranomafana, 1 Mantadia, 3 Ankarafantasika. Common Tetraka ell. Long-billed Greenbul Endemisk. 1 Zombitse, 5 Ranomafana, 3 Andasibe og 7 Ankarafantasika. Short-billed Tetraka ell. Spectacled Greenbul Endemisk. 1 på rede Ranomafana.

18 Appert s Greenbul foto Nick Cobb Long-billed Greenbul foto Nick Cobb Appert s Tetraka ell. Appert s Greenbul Endemisk. 1 par set fint i Zombitse Forrest. Arten findes kun i 2 mindre skove på det sydlige Madagascar, og bestanden er anslået til fugle. Grey-crowned Tetraka ell. Grey-crowned Greenbul Endemisk. 4 set Ranomafana. Madagascar Bulbul Endemisk for Madagaskar og Comorene. En af de mest almindelige fugle på øen. Forrest Rock-Thrush Endemisk. 3 Ranomafana. Benson s Rock-Thrush Endemisk, sandsynligvis en race af Forrest Rock-Thrush. 5 set Isalo. Littoral Rock-Thrush Endemisk. 2 set Anakao. Madagascar Magpie-Robin Endemisk. Set på alle lokaliteter, ialt er 39 fugle noteret.

19 Madagascar Magpie-Robin (foto Lilly) African Stonechat 2 nær Isalo, 9 Ranomafana og 5 Mantadia. Madagascar Cisticola Endemisk til Madagaskar og Seychellerne. Talrig i den sydlige del af øen. Brown Emutail Endemisk. 1 set Ranomafana. Løber som en mus på jorden under tæt vegetation. Grey Emutail Endemisk. 3 set i en højtliggende mose ved Ranomafana. Madagascar Brush Warbler Endemisk. 5 set og mange hørt Ranomafana og Andasibe. Subdessert Brush Warbler Endemisk, måske en race af Mad. Brush Warbler. 3 set ved Ifaty. Thamnornis Warbler Endemisk. 1 set Ifaty.

20 Madagascar Swamp Warbler Endemisk. 10 set ved sump mellem Tuliara og Ifaty og 3 ved Andasibe. Rand s Warbler Endemisk. 1 set Ranomafana. Cryptic Warbler Endemisk. 1 Ranomafana og 1 Mantadia. Arten blev først opdaget i Dark Newtonia Endemisk. 1 Ranomafana og 1 Mantadia. Common Newtonia Endemisk. Set fåtalligt på alle lokaliteterne. Archbold s Newtonia Endemisk. 2 set ved Ifaty. Ward s Flycatcher Endemisk. Kun en enkelt set Mantadia. Madagascar Paradise Flycatcher Endemisk for Madagaskar og Comorene. 1 Ifaty, 3 Ranomafana, 2 Mantadia og 16 Ankarafantasika. Vel nok den flotteste fugl på øen. Madagascar Paradise-Flycatcher Wedge-tailed Jery Endemisk. 2 Ranimafana. White-throated Oxylabes Endemisk. 3 set Ranomafana. Madagascar White-eye (foto Calan Cohan)

21 Yellow-browed Oxylabes Endemisk. Lilly så, som den eneste i gruppen, 1 i Ranomafana. Crossley s Babbler Endemisk. 3 set Ranomafana. Common Jery Endemisk. Som navnet antyder ret almindelig, flest set ved Ifaty. Green Jery Endemisk. 2 set Ranomafana og 1 Mantadia. Stripe-throated Jery Endemisk. 13 noteret Ifaty, 1 Ranomafana og 3 Mantadia. Souimanga Sunbird Endemisk til Madagaskar og Aldabra. En af de almindeligste fugle på øen. 65 fugle noteret. Madagascar Green Sunbird Endemisk til Madagaskar og Mohéli. Ret fåtallig i alt 8 fugle set. Madagascar White-eye ret almindelig, 18 fugle set spredt Red-tailed Vanga Endemisk. 2 set Zombitse. Red-shouldered Vanga Endemisk. 2 set La Table v. Tuliara. Den blev først opdaget i Den findes på et buskbevokset plateau, og den samlede bestand anslået til fugle. Red-shouldered Vanga Van Dam s Vanga (foto Calan Cohan) Roufous Vanga Endemisk. 2 Ranomafana og 3 Ankarafantasika.

22 Hook-billed Vanga Endemisk. 3 Ranomafana og 3 Ankarafantasika. Lafrenaye s Vanga Endemisk. 1 set Ifaty Van Dam s Vanga Endemisk. 4 set Ankarafantasika. Findes kun 2 mindre områder på NW Madagaskar. Pollen s Vanga Endemisk. 1 set Ranomafana. Sickle-billed Vanga Endemisk. 6 Ifaty og 5 Ankarafantasika. White-headed Vanga Endemisk. 3 Ifaty, 1 Ranomafana og 3 Ankarafantasika. Chabert s Vanga Endemisk. 5 Ifaty, 2 Ranomafana, 3 Andasibe, 3 Ankarafantasika. Madagascar Blue Vanga Endemisk. Lidt skuffende blev kun 1 set. Tylas Vanga Endemisk. 2 Ranomafana. Crested Drongo Endemisk for Madagaskar og Anjouan. Almindelig. Pied Crow almindelig især i højlandet. Madagascar Starling Endemisk. 2 set Mantadia. Common Myna Indført art. Talrig. Madagascar Red Fody Endemisk. Almindelig ved Ifaty og Ranomafana. Forrest Fody Endemisk. 2 set Mantadia. Nelicourvi Weaver Endemisk. 5 Ranomafana og 5 Mantadia. Sakalava Weaver Endemisk. Talrig ved Ifaty. 6 set Ankarafantasika. Madagascar Mannikin Endemisk. 15 Ranomafana og 12 Mantadia.

23 Foto Nick Cobb

24

Fugle i det nordlige Tanzania, januar 2012

Fugle i det nordlige Tanzania, januar 2012 Fugle i det nordlige Tanzania, januar 2012 Fotos fra Andersenfamiliens safari Esben Sloth Andersen (esa@business.aau.dk) 3 dage 2 dage 1 dag 4 dage 1 dag 1 dag Safari i Tanzania fra 12. til 23. Januar

Læs mere

Seychellerne. 2/10 til 14/10, Lilly Sørensen (foto) og Niels Bomholt (tekst)

Seychellerne. 2/10 til 14/10, Lilly Sørensen (foto) og Niels Bomholt (tekst) Seychellerne 2/10 til 14/10, 2016 Lilly Sørensen (foto) og Niels Bomholt (tekst) Turen var godt tilrettelagt af Jesper Hannibal Rejser i samarbejde med det lokale selskab Mason Travel. Vi fløj med Air

Læs mere

1. dag Afrejse fra København til Burkina Faso, hvor vi ankommer til hovedstaden Quagadougou om aftenen.

1. dag Afrejse fra København til Burkina Faso, hvor vi ankommer til hovedstaden Quagadougou om aftenen. DAGS PROGRAM 1. dag Afrejse fra København til Burkina Faso, hvor vi ankommer til hovedstaden Quagadougou om aftenen.. 2. dag Tidligst næste morgen kører vi langsom sydpå gennem tør savanne med mange stop

Læs mere

Goa Indien 25/2 10/3 2005

Goa Indien 25/2 10/3 2005 Goa Indien 25/2 10/3 2005 Af Niels Bomholt Charterbranchen har opdaget Goa og det samme har fuglefolket. Og det forstår man efter at have været der. Det er nemt at komme dertil, og det er nemt at få arrangeret

Læs mere

Namibia Med afstikker til Botswana 3-18. Oktober 2009 Lilly Sørensen (foto) og Niels Bomholt (tekst)

Namibia Med afstikker til Botswana 3-18. Oktober 2009 Lilly Sørensen (foto) og Niels Bomholt (tekst) Namibia Med afstikker til Botswana 3-18. Oktober 2009 Lilly Sørensen (foto) og Niels Bomholt (tekst) Parti fra Namib-Naukluft Nationalpark Er man ude efter et ret nemt afrikansk land at rejse rundt i,

Læs mere

Goa - India. 5.-20. december 2006 John Speich & Thomas W. Johansen. DOF TRAVEL Dansk Ornitologisk Forening BirdLife Denmark BRAHMINY KITE, ADULT

Goa - India. 5.-20. december 2006 John Speich & Thomas W. Johansen. DOF TRAVEL Dansk Ornitologisk Forening BirdLife Denmark BRAHMINY KITE, ADULT Goa - India 5.-20. december 2006 John Speich & Thomas W. Johansen BRAHMINY KITE, ADULT DOF TRAVEL Dansk Ornitologisk Forening BirdLife Denmark Forord: Fra den 4. 19. december 2006 afholdt DOF-Travel sin

Læs mere

Nord-Kina. Manchuriet, Happy Island og NØ-Tibet 03.05 27.05 2009. DOF-Travel. Dansk Ornitologisk Forening Birdlife Denmark

Nord-Kina. Manchuriet, Happy Island og NØ-Tibet 03.05 27.05 2009. DOF-Travel. Dansk Ornitologisk Forening Birdlife Denmark Nord-Kina Manchuriet, Happy Island og NØ-Tibet 03.05 27.05 2009 Dansk Ornitologisk Forening Birdlife Denmark og Jesper Hornskov 1 Forord Under min forrige tur til Kina, hvor jeg bl.a. besøgte Manchuriet

Læs mere

Goa - India. 2-16. January 2007 Thomas W. Johansen Ebbe A. Hansen. DOF TRAVEL Dansk Ornitologisk Forening BirdLife Denmark

Goa - India. 2-16. January 2007 Thomas W. Johansen Ebbe A. Hansen. DOF TRAVEL Dansk Ornitologisk Forening BirdLife Denmark Goa - India 2-16. January 2007 Thomas W. Johansen Ebbe A. Hansen COMMON KINGFISHER, PHOTO: THOMAS W. JOHANSEN DOF TRAVEL Dansk Ornitologisk Forening BirdLife Denmark ITINERARY Tirsdag 2/1 Afrejse fra Kastrup

Læs mere

Kap Verde Øerne. 14/11 20/ Lilly Sørensen (foto) og Niels Bomholt (tekst)

Kap Verde Øerne. 14/11 20/ Lilly Sørensen (foto) og Niels Bomholt (tekst) Kap Verde Øerne 14/11 20/11 2016 Lilly Sørensen (foto) og Niels Bomholt (tekst) Rejsen var en chartertur købt gennem Star Tur, der undervejs blev omdøbt til Tui. I rejsen til ca. 6.500 kr. var inkluderet

Læs mere

Taiwan. 12. til 26. november 2014. Lilly Sørensen (foto) og Niels Bomholt (tekst)

Taiwan. 12. til 26. november 2014. Lilly Sørensen (foto) og Niels Bomholt (tekst) Taiwan 12. til 26. ember 2014 Lilly Sørensen (foto) og Niels Bomholt (tekst) Swinhoe s Pheasant Taiwan er ikke så kendt som rejsemål blandt danske fuglefolk, men det lidt synd, for landet har en del at

Læs mere

Vestlige Kreta 2.juli - 16.juli 2005

Vestlige Kreta 2.juli - 16.juli 2005 Vestlige Kreta 2.juli - 16.juli 2005 Af Per Rasmussen Turen til Kreta var ikke mit første besøg på øen, og som tidligere besøg var dette også lagt an på familieferie. Men som fuglekikker vil man jo gerne

Læs mere

Indledning Side 4-5. Oplevelser på lokaliteten Side 8 39. Artsliste Side 40-42. Park Fees var en større post på vores budget

Indledning Side 4-5. Oplevelser på lokaliteten Side 8 39. Artsliste Side 40-42. Park Fees var en større post på vores budget 2 Indholdsfortegnelse Indledning Side 4-5 Oversigt turprogram Side 6 Ruteoversigt Side 7 Oplevelser på lokaliteten Side 8 39 Artsliste Side 40-42 Park Fees var en større post på vores budget Selvom det

Læs mere

Madagaskar venter bare på at blive udforsket! Oplev det bedste af Madagaskar på denne fascinerende og...

Madagaskar venter bare på at blive udforsket! Oplev det bedste af Madagaskar på denne fascinerende og... Dato: 24. 06 2016 KLASSISK MADAGASKAR STORSAFARI Madagaskar venter bare på at blive udforsket! Oplev det bedste af Madagaskar på denne fascinerende og... Tlf.: (+45) 56 36 25 45 info@safarieksperten.dk

Læs mere

SOLFORMØRKELSEREJSE TIL MADAGASKAR 26. august til 4. september 2016 (10 dage)

SOLFORMØRKELSEREJSE TIL MADAGASKAR 26. august til 4. september 2016 (10 dage) SOLFORMØRKELSEREJSE TIL MADAGASKAR 26. august til 4. september 2016 (10 dage) Kære solformørkelsesvenner! Den 1. september i år kan du opleve en ringformet solformørkelse på Madagaskar og Corona Adventure

Læs mere

Madagaskars Klassiske Højdepunkter

Madagaskars Klassiske Højdepunkter Madagaskars Klassiske Højdepunkter En rejse udover det sædvanlige! Der er ingen tvivl om at en rejse til Madagaskar, vil være en rejse udover det sædvanlige. På denne rundrejse kommer I til nogle af Madagaskars

Læs mere

Uganda. 9. til 23. februar 2014

Uganda. 9. til 23. februar 2014 Uganda 9. til 23. februar 2014 Deltagere: Annemarie Kaack, Bodil Rytter, Lilly Sørensen, Hans Rytter, Kurt Kaack Hansen og Niels Bomholt, alle fra Fyn. Fotos: Lilly Sørensen, tekst: Niels Bomholt Vi havde

Læs mere

Annoncering af udlandsekskursion for medlemmer af Dansk Dendrologisk Forening og Föreningen för Dendrologi och Parkvård

Annoncering af udlandsekskursion for medlemmer af Dansk Dendrologisk Forening og Föreningen för Dendrologi och Parkvård Madagaskar juli 2009 Annoncering af udlandsekskursion for medlemmer af Dansk Dendrologisk Forening og Föreningen för Dendrologi och Parkvård Periode 1 (cirka): 28. juni til 12. juli 2009 Periode 2 (cirka):

Læs mere

Oplev Madagaskars varierede og helt specielle natur og dyreliv på denne vidunderlige tur til øens frodige nordlige...

Oplev Madagaskars varierede og helt specielle natur og dyreliv på denne vidunderlige tur til øens frodige nordlige... Dato:. MADAGASKARS NORDLIGE HøJDEPUNKTER Oplev Madagaskars varierede og helt specielle natur og dyreliv på denne vidunderlige tur til øens frodige nordlige... Tlf.: (+45) 56 36 45 info@safarieksperten.dk

Læs mere

Checkliste Tyrkiet. Scanbird ApS. Dato: september Dag 1. Afrejse - Toygar - Sejltur Darica - Yalova - Bursa

Checkliste Tyrkiet. Scanbird ApS. Dato: september Dag 1. Afrejse - Toygar - Sejltur Darica - Yalova - Bursa Checkliste Tyrkiet Dato: 16.-23. september 2014 Dag 1. Afrejse - Toygar - Sejltur Darica - Yalova - Bursa Dag 2. Bursa - Manyas NP. - Mudania - Bursa Dag 3. Bursa - Uludag - Bursa Dag 4. Bursa - Sejltur

Læs mere

Tanzania. 21/10 til 3/11 2012 Ruaha, Udzungwa, Mikumi, East Usambara, Pagani og Sadani national parker. Deltagere:

Tanzania. 21/10 til 3/11 2012 Ruaha, Udzungwa, Mikumi, East Usambara, Pagani og Sadani national parker. Deltagere: Tanzania 21/10 til 3/11 2012 Ruaha, Udzungwa, Mikumi, East Usambara, Pagani og Sadani national parker. Deltagere: Annemarie K. Hansen, Bodil Rytter, Else Klint, Erik Danielsen, Hans Rytter, Kurt Hansen,

Læs mere

C U B A 2011 5. februar til 20. februar 2011. DOF Travel. Lokalafdeling for København Birdlife Denmark Dansk Ornitologisk Forening

C U B A 2011 5. februar til 20. februar 2011. DOF Travel. Lokalafdeling for København Birdlife Denmark Dansk Ornitologisk Forening C U B A 2011 5. februar til 20. februar 2011 DOF Travel Lokalafdeling for København Birdlife Denmark Dansk Ornitologisk Forening Indledning DOF Travel afholdt i perioden 05. 20. februar 2011 en tur til

Læs mere

Fugleliste Extremadura Spanien

Fugleliste Extremadura Spanien Fugleliste Extremadura Spanien Dato: 21.-28. april 2014 Dag 1. Madrid Arrocampo Torresjon El Rubio Dag 2. Arrocampo og orkidé-området. Dag 3. Monfragüe nationalpark Dag 4. Steppen ved Santa Marta de Magasca

Læs mere

Kina. 4. 26. Maj 2007

Kina. 4. 26. Maj 2007 Kina 4. 26. Maj 2007 Deltagere: Alex Bühring (dagsnoter + morfar + morgenmand) Alex Sand Frich (fotos + fugleliste + falkeøje) Peter Lafrenz (teknisk arrangør + dagbog + rapport) Speciel guest-star: Jesper

Læs mere

Thailand. Januar Februar 2012. DOF Travel Dansk Ornitologisk Forening. White-bellied Sea-eagle. Phi Phi Island. Foto: Jakob Hermann

Thailand. Januar Februar 2012. DOF Travel Dansk Ornitologisk Forening. White-bellied Sea-eagle. Phi Phi Island. Foto: Jakob Hermann Thailand Januar Februar 2012 White-bellied Sea-eagle. Phi Phi Island. Foto: Jakob Hermann DOF Travel Dansk Ornitologisk Forening 1 Forord: Efter 5 års fravær besøger DOF Travel igen Thailand, og det var

Læs mere

Fuglene i Tarup/Davinde grusgrave 2013

Fuglene i Tarup/Davinde grusgrave 2013 Fuglene i Tarup/Davinde grusgrave 2013 Fuglene er optalt ved en lang række besøg igennem ynglesæsonen. Der er fokuseret på de arealer der ejes af Tarup/Davinde I/S, men der er også foretaget optællinger

Læs mere

Rød Glente på Fyn 2015 Af Per Rasmussen

Rød Glente på Fyn 2015 Af Per Rasmussen Rød Glente på Fyn 2015 Af Per Rasmussen Rød Glente er nok den flotteste rovfugl i den danske fauna, og tilmed en art i fremgang. Arten findes kun i Europa, og vi har derfor en ekstra forpligtigelse til

Læs mere

GOA Indien Den december 2001.

GOA Indien Den december 2001. GOA Indien Den 6. 20. december 2001. NETVERSION Dansk Ornitologisk Forening Birdlife Denmark Københavnsafdelingen Leon Berthou og John Speich Indholdsfortegnelse INDHOLDSFORTEGNELSE... 2 FORORD... 2 TURPROGRAM...

Læs mere

TANZANIA. juni - juli 2003

TANZANIA. juni - juli 2003 TANZANIA juni - juli 2003 Serengeti N.P. - Ngorongoro C. A. - Tarangire N.P. - Lake Manyara N.P. - Arusha N.P. - Mkomazi N.P. - West and East Usambaras - Pangani River - Pugu Hills af Ole Zoltan Göller

Læs mere

Goa Indien 4. 17. december 2014

Goa Indien 4. 17. december 2014 Goa Indien 4. 17. december 2014 Yellow-browed Bulbul. Foto: Carl DOF Travel Dansk Ornitologisk Forening Birdlife Denmark 1 Forord DOFtravel-udvalget besluttede på et sent tidspunkt, at der også skulle

Læs mere

3-9. Udsigt fra pladsen

3-9. Udsigt fra pladsen 3-9 Dagen i dag er en transport dag hvor vi bare skal til næste Campingplads så der sker ikke noget under turen. Da vi ankommer til Camping Covelo bliver vi noget overrasket da vi henvendte os til damen

Læs mere

De 5 GTC er på togt i Norge.

De 5 GTC er på togt i Norge. De 5 GTC er på togt i Norge. Sidste år var vi på tur i Sverige/ Norge, og her blev jeg bedt om og køre den samme tur i år, bare modsat vej rundt. Det var jeg med på, men havde et par ændringer. Vi skulle

Læs mere

DOF Traveltur til Polen 21. til 28. maj 2016 Dagsprogram

DOF Traveltur til Polen 21. til 28. maj 2016 Dagsprogram DOF Traveltur til Polen 21. til 28. maj 2016 Dagsprogram Lørdag den 21. maj Afrejse om formiddagen fra Københavns Lufthavn, Kastrup til Warszawa. I lejede minibusser kører vi de 3 timer til Biebrza sumpene

Læs mere

Rapport fra turen til Volgadeltaet og De Kalmukkiske Stepper 11.-22. maj 2005 (Tur 1)

Rapport fra turen til Volgadeltaet og De Kalmukkiske Stepper 11.-22. maj 2005 (Tur 1) Rapport fra turen til Volgadeltaet og De Kalmukkiske Stepper 11.-22. maj 2005 (Tur 1) af Hans Meltofte DOF Travel Dansk Ornitologisk Forening Deltagere på DOF Travel-turen til Volgadeltaet og De Kalmukkiske

Læs mere

Rumænien. Scanbird ApS www.scanbird.com. Donau-deltaet med fugle & natur 25. maj - 1. juni. Politiken Plus rejse. med John Frikke

Rumænien. Scanbird ApS www.scanbird.com. Donau-deltaet med fugle & natur 25. maj - 1. juni. Politiken Plus rejse. med John Frikke Rumænien Donau-deltaet med fugle & natur 25. maj - 1. juni Politiken Plus rejse med John Frikke Scanbird ApS www.scanbird.com Donau ja bare ordet leder straks tanker hen mod Johan Strauss vidunderlige

Læs mere

Tag med til toppen af Mount Meru med dansktalende rejseleder. Dette smukke bjerg byder på en udfordrende og naturrig oplevelse.

Tag med til toppen af Mount Meru med dansktalende rejseleder. Dette smukke bjerg byder på en udfordrende og naturrig oplevelse. Dato: 06. 07 2016 BESTIGNING AF MOUNT MERU Tag med til toppen af Mount Meru med dansktalende rejseleder. Dette smukke bjerg byder på en udfordrende og naturrig oplevelse. Tlf.: (+45) 56 36 25 45 info@safarieksperten.dk

Læs mere

Artsliste Catalonien. Scanbird ApS. Dato: 30. maj 5. juni Guide: Erik Mølgaard. Dag 1. Morgenfly aflyst og vi kom først afsted 20.

Artsliste Catalonien. Scanbird ApS. Dato: 30. maj 5. juni Guide: Erik Mølgaard. Dag 1. Morgenfly aflyst og vi kom først afsted 20. Artsliste Catalonien Dato: 30. maj 5. juni 2015 Guide: Erik Mølgaard Dag 1. Morgenfly aflyst og vi kom først afsted 20.30 Dag 2. Ankomst til Ebro delta 02.30. Ebro deltaet 10.00-18.00 Dag 3. Els Port 09.00-15.00,

Læs mere

Nigel Archer Safaris. Kenya

Nigel Archer Safaris. Kenya Side 1 af 6 Nigel Archer Safaris Kenya Nigel Archer har igennem mange år været kendt som en yderst erfaren professionell jæger på såvel storvildt, plains game og fuglejagt. Hans baggrund som både akademisk

Læs mere

KENYA. November 2013. En DOF Travel tur med Stig Jensen som turleder

KENYA. November 2013. En DOF Travel tur med Stig Jensen som turleder KENYA November 2013 En DOF Travel tur med Stig Jensen som turleder Foreløbigt program 16 november 2013: Afgang København 17 november 2013: Nairobi Mt. Kenya Efter morgenmad kører vi nordpå mod Castle Forest

Læs mere

Dovrefjell og Snøhetta i Norge 1999

Dovrefjell og Snøhetta i Norge 1999 Dovrefjell og Snøhetta i Norge 1999 Hovedmålet med vores tur i Dovrefjell var at komme op på toppen af Snøhetta. Snøhetta er et af Norges højeste bjerge 2286 m.o.h. kun ca. 200 meter lavere end det højeste

Læs mere

Gambia og Senegal 6. - 20. december 2007

Gambia og Senegal 6. - 20. december 2007 Gambia og Senegal 6. - 20. december 2007 Red-Throated Bee-eater/Foto: Michael P. Petersen. DOF Travel Birdlife Denmark Dansk Ornitologisk Forening John Speich Forord Fra den 6. - 20. december 2007 afholdt

Læs mere

Dagbog Tanzania 2009 Middagspausen Mikumi Nationalpark den 18-sep-2009.

Dagbog Tanzania 2009 Middagspausen Mikumi Nationalpark den 18-sep-2009. Dagbog Tanzania 2009 Middagspausen Mikumi Nationalpark den 18-sep-2009. Så sidder vi igen i Afrika og skriver dagbog, denne gang sidder vi på terrassen foran vores telt på Vuma Hill Tented Camp i Mikumi

Læs mere

PROGRAM. Om huset, vi skal bo i. Impressionismen. Forplejning. Vandring. 1. dag

PROGRAM. Om huset, vi skal bo i. Impressionismen. Forplejning. Vandring. 1. dag PROGRAM Om huset, vi skal bo i Under hele vandreferien bor vi i et stort, smukt hus fra det 17. og 18. århundrede. Huset ligger i Roquevaire, en gammel landsby, som ligger halvvejs mellem Aix en Provence

Læs mere

Klubnyt efterår 2014.

Klubnyt efterår 2014. Sommeren er forsvundet og vi er godt i gang med den sidste del af året, vi er sidst i oktober og der er kun 2 måneder til jul, så er vi igen på vej til sommer og nyt campingsæson. Det har været en forrygende

Læs mere

Fuglene i Tarup/Davinde grusgrave 2015

Fuglene i Tarup/Davinde grusgrave 2015 Fuglene i Tarup/Davinde grusgrave 2015 Ynglesæsonen 2015 var præget af ret usædvanlig vejr, med kulde og megen regn i juni og juli. Hvilken påvirkning det har haft for ynglefuglene er ikke direkte blevet

Læs mere

Julen Skiferier. Skiferie i Val d Isère med Hareskov skiklub. Vi var på en fantastisk skiferie, med super vejr og sne, som I kan se på billede.

Julen Skiferier. Skiferie i Val d Isère med Hareskov skiklub. Vi var på en fantastisk skiferie, med super vejr og sne, som I kan se på billede. Skiferie i Val d Isère med Hareskov skiklub Julen 2009 Skiferier Vi var på en fantastisk skiferie, med super vejr og sne, som I kan se på billede. Når man er med skiklubben går man blot uden for hotellet

Læs mere

Vadehavet 9. maj 2010 med foreksursion d. 4. maj 2010

Vadehavet 9. maj 2010 med foreksursion d. 4. maj 2010 Vadehavet 9. maj 2010 med foreksursion d. 4. maj 2010 Tekst og foto: Per G. Henriksen Her et referat fra en noget usædvanlig ØBF-tur. Jørgen Mørup Jørgensen havde nemlig været så venlig, at tilbyde ØBF-medlemmer

Læs mere

Goa Indien januar 2017

Goa Indien januar 2017 Goa Indien 5. 18. januar 2017 Spotted Owlet (Hans Peter) DOF Travel Dansk Ornitologisk Forening Birdlife Denmark John Speich Forord: Fra den 5. 18. januar 2017 afholdt DOF Travel atter stortur til den

Læs mere

til Dalen hvor vi lige skulle forbi det berømte meget gamle (1894) historiske hotel midt i byen, hvor der står en del gamle biler og blive flittig

til Dalen hvor vi lige skulle forbi det berømte meget gamle (1894) historiske hotel midt i byen, hvor der står en del gamle biler og blive flittig Norge juni 2017 Så er vores tur til Norge klaret, og hvad der så ud til og skulle blive lidt af en våd omgang holdt næsten ikke stik, kun om natten var der meget hul igennem skyerne og der blev vasket

Læs mere

SPAR 25% på opholdet, hvis du rejser i 2017 og senest en måned efter bestilling. Kenya bag facaden

SPAR 25% på opholdet, hvis du rejser i 2017 og senest en måned efter bestilling. Kenya bag facaden SPAR 25% på opholdet, hvis du rejser i 2017 og senest en måned efter bestilling. Kenya bag facaden - unik safari i Kenya Nairobi Amboseli Lake Naivasha Lake Elementaita Lake Nakuru Masai Mara På denne

Læs mere

Den Europæiske Landbrugsfond for Udvikling af Landdistrikterne: Danmark og Europa investerer i landdistrikterne.

Den Europæiske Landbrugsfond for Udvikling af Landdistrikterne: Danmark og Europa investerer i landdistrikterne. Den Europæiske Landbrugsfond for Udvikling af Landdistrikterne: Danmark og Europa investerer i landdistrikterne. Denne folder indeholder fem forslag til vandreture på Venø, hvoraf den ene også kan gennemføres

Læs mere

BENNS Lægårdvej Holstebro Danmark Tlf

BENNS Lægårdvej Holstebro Danmark Tlf Kili safari 8 dage Kontakt os for pris Amboseli - Lake Naivasha - Masai Mara I Masaiernes Kenya kunne man fristes til at sige om denne safari. Fra udsigten til Kilimanjaro via Rift Valley søen Naivasha

Læs mere

NYHEDSBREV FRA BLÅVAND FUGLESTATION No. 3

NYHEDSBREV FRA BLÅVAND FUGLESTATION No. 3 Blåvand Fuglestation Dansk Ornitologisk Forening Fyrvej 81 6857 Blåvand Den 20. september 2015 NYHEDSBREV FRA BLÅVAND FUGLESTATION No. 3 JULI - AUGUST 2015 Tekst og foto: Henrik Knudsen Så er det atter

Læs mere

Februar 2011. Nicaragua. Costa Rica

Februar 2011. Nicaragua. Costa Rica Februar 2011 Nicaragua Costa Rica 1 Deltagere 2 Vagn Freundlich Niels Fabæk Chris Chamberlain Verner F Larsen Hans Christophersen Søren Kristoffersen Ole Frederiksen Anton Thøger Larsen Claus Rømer Kenneth

Læs mere

Goa Indien 26. november 10. december 2010

Goa Indien 26. november 10. december 2010 Goa Indien 26. november 10. december 2010 Sri Lanka Frogmouth Foto: Allan DOF Travel Dansk Ornitologisk Forening Birdlife Denmark John Speich Forord: Fra den 26. november 10. december 2010 afholdt DOF

Læs mere

Denne tur starter og slutter i Brisbane, og du kommer til at opleve noget af det bedste, som det sydlige Queensland har at tilbyde.

Denne tur starter og slutter i Brisbane, og du kommer til at opleve noget af det bedste, som det sydlige Queensland har at tilbyde. Solskin, badestrande og regnskov 15 dage fra kr. 22.598,- p.p. når to rejser sammen En rundrejse i bil i det sydlige Queensland med nationalpark, 4WD safari på verdens største sand, smukke sandstrande,

Læs mere

"Draget" - en smal sandtange ud til de sidste-4-5 km af Knudshoved Odde.

Draget - en smal sandtange ud til de sidste-4-5 km af Knudshoved Odde. Naturgenopretning på Knudshoved Odde. Tekst og fotos: Jens Dithmarsen. Knudshoved Odde er et unikt naturområde i Sydsjælland, et overdrevslandskab med mange små bakker adskilt af flade arealer, hvor man

Læs mere

Dag 65 Motorhome d. 5/ , Tofino

Dag 65 Motorhome d. 5/ , Tofino Dag 65 Motorhome d. 5/10-2016, Tofino Stillehavskysten.. Da huset var pakket sammen, gik vi en tur til stranden, som lå nedenfor campingpladsen. Side 1 Naturens sjove og flotte kunstværker! Side 2 Side

Læs mere

Rejs med hjerte, hjerne & holdning. Albatros' Madagaskar. Dato Varighed 13 dage Pris , Afrejse København Rejseleder Dansk

Rejs med hjerte, hjerne & holdning. Albatros' Madagaskar. Dato Varighed 13 dage Pris , Afrejse København Rejseleder Dansk Rejs med hjerte, hjerne & holdning Albatros' Madagaskar Dato 12-03-2017 Varighed 13 dage Pris 25.998, Afrejse København Rejseleder Dansk Den hyggelige fiskerlandsby Ifaty Albatros' Madagaskar Hvide sandstrande,

Læs mere

Uganda Perler På Stribe

Uganda Perler På Stribe PRIVAT SAFARI MED ENGELSK- TALENDE REJSELEDER INKL. CHIMPANSE OG GORILLA PERMIT VÆRDI KR. 5.000 Uganda Perler På Stribe 9 DAGE MED AFREJSE HVER DAG, ÅRET RUNDT. Entebbe Kibale Queen Elizabeth N.P Bwindi

Læs mere

Helgoland i den Tyske Bugt

Helgoland i den Tyske Bugt Helgoland i den Tyske Bugt Tekst og fotos af Dieter Maaszen Helgoland med Lange Anne yderst mod vest Besøg øen om foråret - ved påsketiden - herefter er der frit slag for fuglefolk og fotografer og andet

Læs mere

KROATIEN 21.april til 28.april 2017

KROATIEN 21.april til 28.april 2017 KROATIEN 21.april til 28.april 2017 Fotos: Leon Berthou DOF Travel Dansk Ornitologisk Forening Birdlife Denmark Leon Berthou 1 Forord Fra den 21.april til den 28.april 2017 afholdt DOFTravel den anden

Læs mere

Inspiration Rejsemål: Mauritius

Inspiration Rejsemål: Mauritius Inspiration Rejsemål: Mauritius Mauritius er en østat, der ligger i den vestlige del af det Indiske Ocean ca. 900 km øst for Madagaskar. Øen har et areal på ca. 1900 km². Store dele af øen er dækket af

Læs mere

Tur til Mecklenburg-Vorpommern Lørdag den 23.5 2015

Tur til Mecklenburg-Vorpommern Lørdag den 23.5 2015 Tur til Mecklenburg-Vorpommern Lørdag den 23.5 2015 Turdeltagere: Flemming Olsen, Gunnar Boelsmand Pedersen. Rene Christensen. Turbeskrivelse: Hovedformålet med turen var, at besøge nogle af de lokaliteter

Læs mere

Tjekliste Bulgarien. Scanbird ApS. Dato: maj 2015 Guide Stig Jensen. Dag 1. København til Burgas og videre til hotellet i Sarafovo

Tjekliste Bulgarien. Scanbird ApS. Dato: maj 2015 Guide Stig Jensen. Dag 1. København til Burgas og videre til hotellet i Sarafovo Tjekliste Bulgarien Dato: 23. 30. maj 2015 Guide Stig Jensen Dag 1. København til Burgas og videre til hotellet i Sarafovo Dag 2. Sarafovo, Antanasovsko søen, Pomorie Dag 3. Sarafovo, Burgas søen, Poda,

Læs mere

På denne vidunderlige safari til det klassiske ørkenprægede Namibia vil I opleve, hvorfor landet har ry for at...

På denne vidunderlige safari til det klassiske ørkenprægede Namibia vil I opleve, hvorfor landet har ry for at... Dato: 28. 06 2016 NAMIBIA LODGE SAFARI På denne vidunderlige safari til det klassiske ørkenprægede Namibia vil I opleve, hvorfor landet har ry for at... Tlf.: (+45) 56 36 25 45 info@safarieksperten.dk

Læs mere

Rumænien. Scanbird ApS Donau-deltaet med fugle & natur juni. med Mads Bunch

Rumænien. Scanbird ApS  Donau-deltaet med fugle & natur juni. med Mads Bunch Rumænien Donau-deltaet med fugle & natur 5.-12. juni med Mads Bunch Scanbird ApS www.scanbird.com Donau ja bare ordet leder straks tanker hen mod Johan Strauss vidunderlige og berømte An der schönen blauen

Læs mere

Nick, Ninja og Mongoaberne!

Nick, Ninja og Mongoaberne! Nick, Ninja og Mongoaberne! KAP. 1 Opgaven! Nu er de i Mombasa i Kenya. de skal på en skatte jagt, efter den elgamle skat fra de gamle mongoaber, det er mere end 3000 år siden de boede på Kenya. Men Nick

Læs mere

Kemer, Tyrkiet 7-14 maj 2005

Kemer, Tyrkiet 7-14 maj 2005 Kemer, Tyrkiet 7-14 maj 2005 Af Lisbeth og Jens Dithmarsen Denne lille rapport gennemgår kort de ca. 65 fuglearter, som vi observerede på en kombineret afslapnings- og fugletur til turistbyen Kemer, der

Læs mere

Thailand. November-december 2007. DOF Travel Dansk Ornitologisk Forening. Green-tailed sunbird malet af Kamol Komolphalin

Thailand. November-december 2007. DOF Travel Dansk Ornitologisk Forening. Green-tailed sunbird malet af Kamol Komolphalin Thailand November-december 2007 Green-tailed sunbird malet af Kamol Komolphalin DOF Travel Dansk Ornitologisk Forening 1 Forord: Efter 16 års fravær besøger DOF Travel igen Thailand, og det var 14 deltagere

Læs mere

Goa Indien. 04. januar 18. januar 2012. Braminglenter og Silkehejre. Foto: Leon Berthou. DOF Travel. Dansk Ornitologisk Forening Birdlife Denmark

Goa Indien. 04. januar 18. januar 2012. Braminglenter og Silkehejre. Foto: Leon Berthou. DOF Travel. Dansk Ornitologisk Forening Birdlife Denmark Goa Indien 04. januar 18. januar 2012 Braminglenter og Silkehejre. Foto: Leon Berthou DOF Travel Dansk Ornitologisk Forening Birdlife Denmark Leon Berthou 1 Forord: Fra den 4.januar til den 18.januar 2012

Læs mere

Ghana november 2015 Lilly Sørensen og Niels Bomholt

Ghana november 2015 Lilly Sørensen og Niels Bomholt Ghana 13.-25. november 2015 Lilly Sørensen og Niels Bomholt Woodland Kingfisher Dansk Ornitologisk Forening har i en del år haft et trækfugle program i Ghana, som vi efterhånden har hørt en del om. Derfor

Læs mere

Program for DOF Travel rejse til FLORIDA 9-24. april 2014. Limpkin / Riksetrane

Program for DOF Travel rejse til FLORIDA 9-24. april 2014. Limpkin / Riksetrane Program for DOF Travel rejse til FLORIDA 9-24. april 2014 Limpkin / Riksetrane Kære turinteresseret! DOF-Travel har nu fornøjelsen af at tilbyde en tur til Florida med de legendariske Everglades sumpe

Læs mere

Sverige - Vandring ad Kungsleden

Sverige - Vandring ad Kungsleden Sverige - Vandring ad Kungsleden Den nordlige del af Kungsleden er nok den mest berømte del af Kongestien, som den hedder på dansk. Landskabet skifter konstant efterhånden som I bevæger jer igennem dalen

Læs mere

Turrapport GAMBIA RUNDT 23.november til 6.december 2007

Turrapport GAMBIA RUNDT 23.november til 6.december 2007 Turrapport GAMBIA RUNDT 23.november til 6.december 2007 INET-Version Af Benth Micho Møller, Klirer-holdet Turens pris: 13.000 inkl. Fly Kastrup-Banjul (via Tenerife) retur, overnatning Paradise Inn Lodge,

Læs mere

Burkina Faso and Ghana II

Burkina Faso and Ghana II Burkina Faso and Ghana II 16th February to 1st March 2013 DOF Travel By: Niels Riis Introduction Since 2008 the Danish Ornithological Society, DOF/BirdLife Denmark has carried a migratory birds programme

Læs mere

Sønderjylland April 2010

Sønderjylland April 2010 Sønderjylland April 2010 Bramgæs ved Saltvandssøen (foto: Frank Desting) Deltagere: Leif Frederiksen (LFR), Frank Desting (FDE). Turrapport fra en Sønderjyllandstur fra fredag den 16/4 til søndag den 18/4

Læs mere

Goa Indien december 2011

Goa Indien december 2011 Goa Indien 7. 21. december 2011 Lotens Sunbird. Foto: Ebbe. DOF Travel Dansk Ornitologisk Forening Birdlife Denmark John Speich Forord: Fra den 7. 21. december 2011 afholdt DOF Travel sin sjette stortur

Læs mere

Når I skal vurdere hvilke ture I skal vælge, så tænk over at lejren ligger i 1200 meter over havet.

Når I skal vurdere hvilke ture I skal vælge, så tænk over at lejren ligger i 1200 meter over havet. Hermed har I turkataloget. Når I skal vurdere hvilke ture I skal vælge, så tænk over at lejren ligger i 1200 meter over havet. Den enkelte kreds kan opdele sig i flere turhold - blot at der er en ansvarlig

Læs mere

Hornbill Festival/Nagaland og Arunachal Pradesh

Hornbill Festival/Nagaland og Arunachal Pradesh Hornbill Festival/Nagaland og Arunachal Pradesh Denne rejse bringer os til to uberørte og sjældent besøgte delstater i den nordøstlige del af Indien, grænsende op til Tibet og Burma. Det er et af de sidste

Læs mere

Costa Rica 4/11 til 22/11 2005

Costa Rica 4/11 til 22/11 2005 Costa Rica 4/11 til 22/11 2005 Resplendent Quetzal- San Gerado Vally- 5/11 2005 Indledning: Costa Rica i november er både en god og en dårlig ide. Det er en fin ide fordi der ikke er ret mange turister

Læs mere

K E N D E L S E. i sag nr. 210/04. afsagt den ******************************

K E N D E L S E. i sag nr. 210/04. afsagt den ****************************** 1 REJSE-ANKENÆVNET K E N D E L S E i sag nr. 210/04 afsagt den ****************************** REJSEMÅL: Berlin, 21.5. 23.5.2004 PRIS: KLAGEN ANGÅR: I alt kr. 2.374,- inkl. internetrabat Utilfredsstillende

Læs mere

Som backpacker i Australien

Som backpacker i Australien Som backpacker i Backpackere har som regel mere end fire uger til rådighed, når skal opleves. Til gengæld gælder det om at få pengene til at strække så langt som muligt, samtidig med at alle højdepunkterne

Læs mere

Karen Blixen kalder Afrejse: 6. april 2014 10 dage med dansktalende ekspertrejseleder

Karen Blixen kalder Afrejse: 6. april 2014 10 dage med dansktalende ekspertrejseleder Karen Blixen kalder Afrejse: 6. april 2014 10 dage med dansktalende ekspertrejseleder Herning Folkeblad, Midtjyllands Avis, Klub Folkebladet og Africa Tours byder velkommen til en skøn og oplevelsesrig

Læs mere

Den ultimative safarirejse til det uberørte Afrika! Tanzania Pemba Island

Den ultimative safarirejse til det uberørte Afrika! Tanzania Pemba Island Side 1 af 9 Den ultimative safarirejse til det uberørte Afrika! Tanzania Pemba Island Med baggrund i vore egne rejseerfaringer og oplevelser i Afrika, samt vort veludbyggede kontaktnet på det afrikanske

Læs mere

Vejene har flyttet sig med tiden Tekst og foto: Svend Kramp

Vejene har flyttet sig med tiden Tekst og foto: Svend Kramp Vejene har flyttet sig med tiden Tekst og foto: Svend Kramp Det er altid godt at blive klogere, at lære og opleve noget nyt. Det skete for mig, da jeg havde skrevet den første artikel om de gamle hulveje

Læs mere

Surinam februar Lilly Sørensen (foto) og Niels Bomholt (tekst)

Surinam februar Lilly Sørensen (foto) og Niels Bomholt (tekst) Surinam 2.-16. februar 2017 Lilly Sørensen (foto) og Niels Bomholt (tekst) Når vi fortæller, at vi har været i Surinam, ser folk ret spørgende ud. Så vi iler med et kort, der viser beliggenheden. Som det

Læs mere

Sommerferie 2007. Sarau

Sommerferie 2007. Sarau Sommerferie 2007 22.7.2007 kørte vi fra Harlev i regnvejr, ned over Rødby med færgen til Puttgarten, for senere at ende i Østrig som var vores mål. Vores første overnatning var Naturcampingplatz Sarau

Læs mere

Fredag tog begge. afsted kl. 9.30 fra hotellet. hold 1 til Eiffeltårnet. meste af vejen og

Fredag tog begge. afsted kl. 9.30 fra hotellet. hold 1 til Eiffeltårnet. meste af vejen og Kære forældre Tirsdag morgen kl. 8.15 tog vi afsted mod Paris og i første omgang Maastricht. Vi gjorde nogle ophold undervejs og nåede frem kl. 20 til vores vandrehjem. Vi fik lidt at spise og gik meget

Læs mere

Portugal. Scanbird ApS www.scanbird.com. 23. - 30. april Fugle - Orkidéer - Natur - Kultur. med Stig Jensen

Portugal. Scanbird ApS www.scanbird.com. 23. - 30. april Fugle - Orkidéer - Natur - Kultur. med Stig Jensen Portugal 23. - 30. april Fugle - Orkidéer - Natur - Kultur med Stig Jensen Scanbird ApS www.scanbird.com Portugal bliver af mange glemt som iberisk rejsemål grundet storebror Spaniens størrelse og mange

Læs mere

2 uger med hiking på is og kajak i Sydgrønland

2 uger med hiking på is og kajak i Sydgrønland 2 uger med hiking på is og kajak i Sydgrønland Indhold i Sydgrønland... 3 Turens højdepunkter:... 3 Sværhedsgrad... 3 Rejsedatoer og priser... 4 Rejseplan... 5 Dag 1. Narsarsuaq og byen Narsaq... 5 Dag

Læs mere

Goa Indien 28. november 13. december 2013

Goa Indien 28. november 13. december 2013 Goa Indien 28. november 13. december 2013 Intermediate Egret, Whistling Ducks og Purple Swamphen ved Carambolin Lake. Foto: Brian DOF Travel Dansk Ornitologisk Forening Birdlife Denmark 1 Forord Dette

Læs mere

Hej alle sammen. Her tager søløverne lige en slapper på klipperne

Hej alle sammen. Her tager søløverne lige en slapper på klipperne Hej alle sammen Min rejsekammerat og jeg ankom til Perus hovedstad, Lima, den 18. oktober klokken meget sent om aftenen. Planen var, at vi bare skulle have vires bagage, finde vores taxachauffør og så

Læs mere

BENNS Lægårdvej Holstebro Danmark Tlf

BENNS Lægårdvej Holstebro Danmark Tlf Tanzanias nordlige højdepunkter 11 dage Kontakt os for pris T arangire - Lake Manyara - Ngorongoro - Serengeti BENNS Safari byder velkommen til en forrygende safari til et af verdens absolut førende safarilande,

Læs mere

Senior + til Immeln den 3. 5. august 2009-08-06

Senior + til Immeln den 3. 5. august 2009-08-06 Senior + til Immeln den 3. 5. august 2009-08-06 Søen Immeln ligger ca. 20 km nordøst for Kristianstad. Oversigtskort over søen til slut. 2009-08-03, mandag. Der kommer en byge, medens vi læsser kajakkerne

Læs mere

Årets første Gråkragetur gik til området omkring Randers Fjord og dens udmunding i Kattegat.

Årets første Gråkragetur gik til området omkring Randers Fjord og dens udmunding i Kattegat. 19. januar 2016 - Gråkragetur til Hollandsbjerg Holme, Voer og Udbyhøj Syd. Årets første Gråkragetur gik til området omkring Randers Fjord og dens udmunding i Kattegat. Vi samledes ved Aldi i Allingåbro

Læs mere

Flotte fynske bronzemedaljer ved HoldDM.

Flotte fynske bronzemedaljer ved HoldDM. Flotte fynske bronzemedaljer ved HoldDM. Lørdag den 1. juni blev Retriever Klubbens DM for hold afholdt af Region Østjylland på Fussingø, ved Randers. Det fynske hold bestod i år af: Anette Hussmann med

Læs mere

Fugleliste Georgien. Scanbird ApS. Dato: 30. april 8. maj Guide John Frikke. Dag 1. _Tbilisi Kazbegi + Kazbegi-området

Fugleliste Georgien. Scanbird ApS. Dato: 30. april 8. maj Guide John Frikke. Dag 1. _Tbilisi Kazbegi + Kazbegi-området Dato: 30. april 8. maj 2016 Guide John Frikke Dag 1. _Tbilisi Kazbegi + Kazbegi-området Dag 2. _Kazbegi + Kazbegi Gudauri-passet og retur Dag 3. _Kazbegi + Snodalen + Gveleti-slugten Dag 4. _Kazbegi Tbilisi

Læs mere