Faret vild i varmen? Din guide til den rigtige varmeløsning

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Faret vild i varmen? Din guide til den rigtige varmeløsning"

Transkript

1 Faret vild i varmen? Din guide til den rigtige varmeløsning

2 2 Indhold Side 04 Oliefyr Reducér dit olieforbrug og udnyt energien optimalt. Side 11 Jordvarmepumpe Med en jordvarmeløsning kan du halvere din varmeregning med op til 50 %. Side 05 Oliebrænder Få en ny oliebrænder, og spar prisen på næste serviceeftersyn. Side 13 Luft-til-vand varmepumpe Bruger du mindre end 3000 liter olie om året, skal du vælge luft-til-vand. Side 05 Side 07 Side 09 Olietank Dækker din olietanksforsikring stadig? Naturgasfyr Det miljøvenlige alternativ til olie og el. Varmepumper Kom godt i gang med varmepumper fra OK. Side 14 Side 16 OK Energilån Med et OK Energilån har du mulighed for at få finansieret din nye varmeløsning. Sammenligningstabel Få overblik over OK s opvarmningsmuligheder og se, hvad du kan spare. Hvis brochuren ikke besvarer alle dine spørgsmål, er du velkommen til at ringe på Du kan også kigge forbi hvis du vil vide mere om varmepumper hvis du vil vide mere om oliefyr, naturgasfyr og træpillefyr hvis du vil vide mere om solceller.

3 3 Få rabat på din nye varmeløsning Du får energisparefradrag, når du skifter til en ny og energibesparende løsning fra OK. Læs mere om energisparefradrag på Jord, luft, træ, olie, sol...? Ærlig talt. Varme er sikkert ikke det, du bekymrer dig mest om, og slet ikke det, du gider bruge mest tid på. Ikke desto mindre er varme en forudsætning for, at du har det rart og godt i dit hjem. Står du over for at skulle udskifte din nuværende varmeløsning, kan der være store fordele ved at undersøge de forskellige opvarmningsmuligheder nærmere. Der findes et utal af opvarmningsmuligheder på markedet, og OK tilbyder dem alle: Jordvarme, luft-til-vand varmepumpe, oliefyr, naturgasfyr og træpillefyr. Denne brochure kan hjælpe dig med at få et godt overblik. Betragt den som et opslagsværk. Du kan blive klogere på de opvarmningsmuligheder, vi tilbyder og hurtigt pejle dig ind på hvilken type, der passer bedst til dit hjem. I sammenligningstabellen på side 16 kan du se, hvor meget du kan spare på dine varmeudgifter afhængig af, hvilken form for varmekilde du skifter fra og til. Selvom du ikke står over for at skulle vælge lige nu, er det en god idé at gemme brochuren. Så kan du altid finde den frem, når behovet opstår. Og bare rolig: Vi klarer alt det praktiske og er med dig gennem hele processen. Vores tekniske konsulenter kan rådgive dig om alt inden for opvarmning. Vores serviceteknikere installerer, monterer og garanterer, at din varmeinstallation kører optimalt. Vi handler kun med godkendte, autoriserede leverandører. Vi har udelukkende kvalitetsprodukter. Vi tilbyder ærlig finansiering ikke kviklån eller smartlån men finansiering, der matcher bankernes. Vi har altid konkurrencedygtige priser. Vi tilbyder at stå for det årlige serviceeftersyn på din varmeinstallation. Vi har ikke én yndlingsprodukttype Hos OK har vi ingen skjult dagsorden, og vi foretrækker ikke én teknologi over en anden. Vi tilbyder derimod en bred vifte af varmeløsninger og tager altid udgangspunkt i dit hjem og dine behov. Uanset hvad du vælger, er vi med dig, fra du har sagt ja, til din nye løsning opvarmer dit hus.

4 4 Oliefyr Til dig, der foretrækker at fyre med olie og har et ældre radiatorsystem og dermed brug for ekstra høje temperaturer Flere og flere vælger at udskifte det gamle oliefyr med en ny og mere energivenlig løsning, som fx en varmepumpe. Men oliefyret er stadig en løsning, som mange foretrækker, og stadig en af de eneste varmekilder, der kan klare de helt høje temperaturer, som ældre huse og radiatorsystemer kræver. Er dit oliefyr ved at være udslidt, er der gode penge at spare, hvis du udskifter den gamle model med en ny, kondenserende A-mærket model. Du skal vælge oliefyr, hvis: du generelt foretrækker at fyre med olie du ønsker en fornuftig økonomisk løsning, men ikke ønsker at investere i en varmepumpe du har brug for meget høje fremløbstemperaturer pga. et ældre radiatorsystem. For lige at få begreberne helt på plads, så består et oliefyr af en oliebrænder og en oliekedel. Begge dele skal fungere optimalt, ellers får du ikke nok ud af forbrændingen, og det har stor betydning for din varmeøkonomi. Med en ny og energieffektiv kedel sikrer du dig mod nedbrud og økonomiske overraskelser. Du reducerer desuden dit forbrug af fyringsolie og CO 2 -udslip og sparer adskillige kroner på varmeregningen. En familie på 4 med et olieforbrug på ca liter olie pr. år kan reducere brugen af olie med ca. 750 liter og spare ca kr.* om året. Du kan læse om serviceaftaler, priser og hvad du gør, hvis fyret svigter på Et A-mærket oliefyr fra OK er med til at reducere dit olieforbrug og CO 2 udslip med til at sikre dig mod nedbrud og økonomiske overraskelser med til, at dit oliefyr udnytter energien optimalt med til, at du sparer penge på din varmeregning hurtigt at installere tager ca. 1-2 dage. * Forudsætning: Oliepris: 11,5 kr. pr. liter, el-pris: 2 kr./kwh, gaspris: 9 kr./m3 Vi har A-mærkede oliekedler i flere forskellige størrelser og alle med høj effekt (18-24 kw). De fås med integreret varmtvandsbeholder i et klassisk og enkelt design. Den viste model måler H 500 x B 600 x D 775 cm.

5 5 Er din gamle brænder ved at brænde ud? Bestil et serviceabonnement på Hvis din oliebrænder er slidt og trænger til at blive udskiftet, opdager du det sjældent selv. Det gør til gengæld din OK-servicemontør i forbindelse med det årlige serviceeftersyn. Vælger du at få en ny oliebrænder i stedet for at få udført eftersyn på den gamle oliebrænder, sparer du faktisk det, det normalt koster at få udført et serviceeftersyn. En ny og moderne oliebrænder fra OK er både mere økonomisk, miljøvenlig og driftssikker og er med til at reducere dit årlige olieforbrug. Du skal vælge ny brænder: hvis din gamle brænder er udslidt du sparer prisen på næste serviceeftersyn, hvis du i stedet udskifter din oliebrænder med en ny oliebrænder fra OK hvis du ønsker at reducere dit årlige olieforbrug hvis du ønsker en mere miljøvenlig forbrænding. Det er tanken, der tæller En olietank holder ikke evigt. Det er derfor vigtigt, at du kender alderen på din olietank. Er den for gammel, er den nemlig ikke længere dækket af forsikringen. Det kan få konsekvenser for dig, hvis din tank pludselig lækker, og din grund bliver forurenet og skal renses. Generelt gælder det, at nedgravede olietanke af stål skal udskiftes senest, når de er 40 år, og overjordiske olietanke når de er 30 år. Hvis du ikke kan dokumentere alderen på din olietank med fx en tankattest, er den ulovlig. Er du i tvivl om alderen på din olietank, skal du kontakte din kommune og høre nærmere. Få en ny og moderne ståltank fra OK Med en ny og moderne ståltank fra OK er din olie godt beskyttet i mange år. Vi tilbyder en totalløsning, hvor vi bortskaffer den gamle olietank og opstiller en ny olietank. Vores tanke fås i flere størrelser fra 1200 liter til 1800 liter og til både udendørs og indendørs brug. Vi kommer gerne ud til dig til en snak om dine behov, tankstørrelse og evt. finansiering med OK Energilån. Vidste du, at når du køber fyringsolie hos OK, er du automatisk dækket af vores olietanksforsikring gennem Topdanmark.

6 6

7 7 Naturgasfyr Til dig, der bor i et naturgasområde eller blot foretrækker at opvarme med naturgas Du kan få naturgas, hvis du bor i et område, hvor der i forvejen er naturgas. Er der forsyningspligt i din kommune, så har du faktisk slet ikke noget valg! Forsyningspligt eller ej, så er naturgas den mest miljøvenlige opvarmningsform sammenlignet med andre fossile brændstoffer. Det er dermed en særdeles god løsning, hvis du fx skifter fra oliefyr eller elvarme. Faktisk kan du spare helt op til 50 % på din varmeregning, hvis du skifter fra el, og % hvis du skifter fra olie. Udover at du sparer på dine varmeudgifter, så vil et skifte til naturgas samtidig sænke husstandens udslip af CO 2 med op til 67 %. Det er vigtigt, at dit naturgasfyr kører ordentligt. Ellers udnytter det ikke forbrændingen optimalt, og det kan i sidste ende ses på varmeregningen. Du skal vælge naturgas, hvis du bor i et område, hvor der er forsyningspligt du ønsker et økonomisk alternativ til oliefyr og elvarme, som reducerer dine varmeudgifter du ønsker en mere miljøvenlig opvarmningsform sammenlignet med olie og el. Et naturgasfyr fra OK er energieffektivt udnytter energien optimalt i høj kvalitet og yderst driftsikker selvkørende og kræver ikke din opmærksomhed hurtigt at installere ca. 1-2 dage med mulighed for 5 års garanti. Læs mere om naturgasfyr på Vores naturgaskedler er AAA-mærkede med integreret varmtvandsbeholder. De regulerer deres effekt efter behov fra fx 3,2-14 kw. Den viste model måler H 800 x B 440 x D 355 og har en nyttevirkning på 109 %.

8 8

9 9 Varmepumper Solceller fra OK Læs mere på ok.dk/solceller Godt for pengepungen. Godt for miljøet. En varmepumpe er et miljøvenligt og billigt alternativ til traditionelle varmeløsninger, som fx oliefyr eller opvarmning med el. Typisk kan du skære 50 % af dit årlige varmeforbrug og reducere dit CO 2 -udslip betydeligt, hvis du skifter fra f.eks. olie eller el. En varmepumpe fungerer populært sagt som et omvendt køleskab. En el-drevet kompressor omdanner den naturlige varme i jorden eller luften til varme, du kan bruge i dit hjem. Du betaler altså kun for strøm til kompressoren, og da den er særdeles energieffektiv, vil du opleve, at varmeudgifterne bliver mindre. Nogle varmepumper er 100 % løsninger, der både opvarmer dit hus og brugsvand og dermed dækker hele dit behov for opvarmning. Andre kan kun opvarme huset og fungerer dermed bedst som supplement til en anden opvarmningskilde. Et trygt valg Når du køber en varmepumpe fra OK, hjælper vi dig naturligvis med at vælge den løsning, der passer bedst til dit behov og giver dig den størst mulige besparelse på din varmeregning. Vi samarbejder med markedets mest anerkendte producenter, der alle har mange års erfaring med at udvikle varmepumper til det kolde nordiske klima. En investering med afkast Du synes måske, at det er en økonomisk stor mundfuld at skulle installere en varmepumpe. Men det, du sparer i varme, er ofte så meget, at investeringen hurtigt har tjent sig selv ind igen. Desuden kan vi tilbyde en finansieringsløsning, der fuldt ud matcher bankens. På den måde bliver investeringen mere spiselig og beslutningen lidt lettere at træffe. På de følgende sider kan du læse mere om vores forskellige varmepumper og se hvilken type, der passer bedst til dig. På kan du læse meget mere og se de forskellige modeller. Solceller fra OK Du kan spare mange penge på din el-regning, hvis du kombinerer din varmepumpe med et solcelleanlæg. Book et møde med en af vores tekniske konsulenter på

10

11 11 Jordvarmepumpe Til dig med en stor grund og et stort varmeforbrug Det er blevet særdeles attraktivt at skifte fra oliefyr til varmepumpe både jordvarmepumpe og luft-til-vand varmepumpe. Elvarmeafgiften er i 2014 blevet nedsat med 51 øre pr. kwh over 4000 kwh, og det betyder, at der er mere at spare på varmeregningen end nogensinde før. Skifter du fx dit gamle oliefyr, naturgasfyr eller el-radiator ud med en jordvarmepumpe, vil du kunne spare omkring kr. i løbet af varmepumpens levetid, som typisk er år. Årligt betyder det, at du kan skære mindst 50 % af din varmeregning. Jordvarme stiller dog krav til størrelsen på din grund. For at kunne installere et jordvarmeanlæg skal der være plads til at grave de mange meter jordslanger ned. Det er med til at gøre processen mere omkostningsfuld end f.eks. processen, når man installerer en luft-til-vand varmepumpe. Til gengæld er jordvarme mindre temperaturuafhængig end andre varmepumper og den mest stabile løsning på markedet. Og så slipper du i øvrigt for synlige installationer uden for dit hus. Elafgiften er blevet nedsat med ca. 51 øre pr. kwh. Det betyder, at du får endnu flere fordele ved at skifte fra oliefyr til en jordvarmepumpe. Du skal vælge jordvarme, hvis... du har et friareal på minimum 400 m2 og gerne større du har et forbrug på over 3000 liter olie eller 2800 m3 naturgas om året du ikke ønsker synlige moduler ved dit hus eller din grund du ønsker en fuldautomatisk og lydsvag løsning du ønsker en miljøvenlig opvarmningsform du vil udnytte energisparefradraget (op til kr.) En jordvarmepumpe fra OK er energibesparende og med stor ydeevne den mest energieffektive varmepumpe i vinterhalvåret en fremtidssikret løsning med en levetid på helt op til 20 år tjent ind i løbet af 8-10 år i sparet varme mulighed for fuld finansiering, hvis du ønsker det installeret i løbet af 3-7 dage. Selve processen med at få tilladelse fra kommunen kan tage 1-3 måneder. Det er derfor en god ide at starte processen op i god tid inden vinter selvkørende og kræver ikke din opmærksomhed 5 års garanti - uden selvrisiko ved benyttelse af årligt serviceabonnement på Energistyrelsens varmepumpeliste og dermed godkendt til energisparedrag. Læs mere om jordvarme på ok.dk/varmepumper Vores jordvarmeanlæg har høj effekt og en COP fra 2,8-4,0 afhængig af model. Alle modeller har informativt display, der viser relevante data, så du nemt kan følge med. Indendørsmodulet måler H 1800 x B 600 x D 620 cm.

12 12

13 13 Luft-til-vand varmepumpe Til dig med et mindre friareal, som ønsker en økonomisk fornuftig varmeløsning En luft-til-vand varmepumpe er en 100 % løsning til opvarmning af både hus og brugsvand. Hvis din primære varmekilde i dag er olie, el eller gas, og du skifter til en luft-til-vand varmepumpe, kan du reducere dine varmeomkostninger med op til 50 %. Besparelsen svinger lidt afhængig af din nuværende opvarmningsform. Luft-til-vand varmepumpen er måske ikke så kendt som jordvarmepumpen. Til gengæld er det den mest optimale varmeløsning til de husstande, der bruger mindre end 3000 liter olie eller 2800 m3 naturgas om året. Og det gør langt de fleste. Desuden stiller den ikke krav til størrelsen på din grund, og du slipper for opgravning af din have. Elafgiften er blevet nedsat med ca. 51 øre pr. kwh. Det betyder, at du får endnu flere fordele ved at skifte fra oliefyr til en lufttil-vand varmepumpe. Læs mere om luft-til-vand på ok.dk/varmepumper Du skal vælge luft-til-vand varmepumpe, hvis... dit friareal er mindre end 400 m 2, og du derfor ikke har mulighed for jordvarme dit forbrug er mindre end 3000 liter olie eller 2800 m 3 naturgas om året du ikke ønsker at få din have gravet op du ønsker en vedligeholdelsesfri løsning du ønsker en miljøvenlig opvarmningsform du vil udnytte energisparefradraget (op til kr.) En luft-til-vand varmepumpe fra OK er energibesparende, ekstremt effektiv og sparer dig for mange tusinde kroner om året selvkørende, kræver ikke din opmærksomhed en fremtidssikret løsning med en levetid på helt op til 20 år tjent ind i løbet af 8-10 år i sparet varme mulighed for fuld finansiering, hvis du ønsker det passer rigtig godt til det danske klima hurtig at installere ca. 1-2 dage 5 års garanti uden selvrisiko ved benyttelse af årligt serviceabonnement på Energistyrelsens varmepumpeliste og dermed godkendt til energisparedrag. Luft-til-vand anlæg fra OK er konstrueret specielt til nordiske forhold. De har en COP op til 3,5 og er særdeles lydsvage. Indendørsmodulet måler H 1900 x B 600 x D 620 cm. Udendørsmodulet som ses her måler H 1050 x B 1200 x D 520 cm.

14 14 Få et OK Energilån til din nye varmeinstallation En olietank, varmepumpe eller et nyt oliefyr kan være en dyr fornøjelse. Men med et OK Energilån kan du låne op til kr. og fordele dine udgifter over 10 år. For at hjælpe dig med at finansiere dine energiforbedringer, har vi lavet OK Energilån der kort og godt betyder, at du kan låne op til kr. til at udskifte eller reparere din nuværende energiløsning og afdrage dit lån over 12 til 120 måneder. Du behøver altså ikke betale hele regningen på én gang, og det, du sparer på varmeregningen med en ny og energieffektiv varmeinstallation, betaler typisk størstedelen af dine afdrag. Vores finansiering er ærlig og redelig. Der er ikke tale om hverken kviklån, smartlån eller andre fikse lån med skyhøje renter. Du får derimod en rente, der matcher bankernes. Kort og godt om OK Energilån: lån op til kr. og fordel udgifterne over 120 måneder få godkendt dit lån fra dag til dag indfri dit lån til enhver tid uden meromkostninger få finansiering til både energiløsning og reparationer du skal ikke lægge lån om eller have friværdi i din bolig ingen krav om udbetaling eller sikkerhedsstillelse. Læs mere om OK Energilån og se låneeksempler på ok.dk/varmepumper

15 15

16 16 Sammenligningstabel I modellen nedenfor får du et godt overblik over de forskellige opvarmningsmuligheder. Vi har taget udgangspunkt i, at du skifter fra et ældre oliefyr (med en nyttevirkning på ca. 80 %) og i dag har et forbrug på ca liter olie. Det svarer til det gennemsnitlige forbrug for en almindelig dansk familie med oliefyr. I modellen kan du fx se, hvor meget du kan spare på dine varmeudgifter, når du skifter til et nyt, moderne A-mærket oliefyr eller en af de andre varmekilder. Lyd Luft/vand Ca db (udendørs) Jordvarme Ca. 43 db (indendørs) Egnet til COP (ny varmekilde) m 2 (helårshus + sommerhus) 2, m 2 (primært helårshuse) 3,1 Årlig varmeøkonomi Ca kr. Ca kr. Installationspris kr kr. Tilbagebetaling* Ca. 7-9 år Ca. 7-9 år Myndighedstilladelse Ingen Kommunal tilladelse Montagetid 1-2 dage 3-7 dage Fordele Ulemper Yderst besparende Passer godt til dansk klima Ingen myndighedstilladelse Billigere investering end jordvarme og hurtig installation. Mindre lydniveau fra udemodul Knap så effektiv i vintermåneder som jordvarme. Bedst ved forbrug over liter Mest effektiv varmepumpe i vinterhalvåret Ingen synlig udendørs installation og heller ingen støj. Myndighedstilladelse Større grave- og installationsarbejde. Forudsætning: * simpel tilbagebetalingstid Oliepris: 11,5 kr. pr. liter El-pris: 1,83 kr./kwh, inkl. el-afgiftsreduktion på ca. 51 øre pr. kwh. Gaspris: 9 kr./m 3

17 17 Beregningsgrundlag for tabellen: Udgangspunktet er et oliefyr, og at huset i forvejen har radiator- og/eller gulvvarmesystem. Ud fra et gennemsnitligt forbrug på kwh, svarende til ca liter olie med kedelvirkningsgrad på 80 % på ældre oliekedel svarende til ca kr./årligt. Du kan få energisparefradrag på alle installationer fra OK Læs mere på ok.dk/varmepumper eller ring til os på Oliefyr Naturgasfyr Elvarme Ca db (indendørs+skorsten) ca db (kedel + aftræk) Ingen m 2 (alle hustyper, pånær helt nye) 0, m 2 (alle hustyper m. adgang til gas) 0, m 2 (mest hensigtsmæssig i sommerhuse) 1 Ca kr. Ca kr. Ca kr kr. Ca. 4-7 år kr. Ca. 5-8 år kr. ( kr. til radiatorer) Ingen Ingen Ingen 1-2 dage 1-2 dage 2-4 dage A-mærket oliefyr, effektivitet på over 94 % Virker på alle varmesystemer, også højtemperatursanlæg. A-mærket gasfyr, effektivitet på over 99 % og høj forsyningssikkerhed Virker på alle varmesystemer, også højtemperatursanlæg. Billig installation og ingen vedligeholdelse Stor forsyningssikkerhed Pladsbesparende ifht. fyrrum og intet lydniveau. Indendørs lydniveau på fyr+skorsten Fossil brændsel ifht. CO 2 udledning. Indendørs lydnivau på fyr+skorsten Betaling til stikledning. Meget dyr opvarmningsform Helt nyt varmeanlæg, hvis ny varmekilde ønskes.

18 18

19 19 Husk Vi udfører service på alle varmeinstallationer. Jord, luft, træ, olie, sol...? Uanset hvad du vælger, så er vi med dig hele vejen Du er ved at være ved vejs ende med brochuren, og vi håber, du har fået bedre overblik og er blevet mere afklaret omkring, hvilken opvarmningsform, der passer til dig. Vi vil gerne hjælpe dig videre herfra, så du får præcis den varmeinstallation, der passer til dit hus og dine behov. Og som giver dig den største besparelse på din varmeregning. Vi er med, så længe det passer dig Uanset om du vælger jord, luft, træ, olie eller sol, så er vi med dig gennem hele processen fra du henvender dig første gang, til din nye varmeinstallation er færdiginstalleret, justeret og i gang. Vi er også med dig bagefter, når der skal foretages serviceeftersyn og selvfølgelig, hvis du har spørgsmål eller brug for et godt råd. I forbindelse med installation af større varmekilder som fx jordvarme har du én og samme energikonsulent gennem hele processen. Vi tager os af alt det praktiske Vi tager naturligvis ansvar for hele opgaven. Det betyder, at vi tager os af alt det praktiske, så du ikke behøver at bekymre dig om noget. Vi indhenter tilladelser og kommunikerer med kommunen, når det er nødvendigt. Vi koordinerer mellem håndværkere og sørger for at sætte fx vvs- og el-arbejdet i gang. Vi har valgt de bedste leverandører Vi har brugt lang tid på at finde de helt rigtige leverandører af vores opvarmningsprodukter. Vi stiller høje krav, når det gælder leveringssikkerhed, kvalitet, drift, ydeevne, garanti for reservedele og mange andre ting, der er medvirkende til, at du får den bedste varmeløsning, og vi får tilfredse kunder. Du er altid velkommen På er butikken altid åben. Her kan du læse meget mere om alle de forskellige opvarmningsformer, vi tilbyder. Du kan se produkter og produktdetaljer, læse om serviceaftaler, finansieringsmuligheder og meget mere. Du er naturligvis også altid velkommen til at ringe til os på uanset, hvad du har på hjerte. Du kan også kigge forbi Hvis brochuren ikke besvarer alle dine spørgsmål, er du velkommen til at ringe på hvis du vil vide mere om varmepumper hvis du vil vide mere om oliefyr, naturgasfyr, træpillefyr og oliefyrsservice hvis du vil vide mere om solceller.

20 53016 Adresse OK Åhave Parkvej Viby J. Kontakt Energiteknisk afdeling Kl på telefon: OK hovedkontor Døgnet rundt på telefon www-adresser

EKSPERTER I VARMT VAND. Økonomisk varmepumpe. - Hold varmen hele året rundt!

EKSPERTER I VARMT VAND. Økonomisk varmepumpe. - Hold varmen hele året rundt! EKSPERTER I VARMT VAND Økonomisk varmepumpe Økonomisk Hold varmen varmepumpe hele året rundt! - Hold varmen hele året rundt! Varmepumper fra METRO THERM en sikker gevinst for din pengepung og miljøet Varmepumper

Læs mere

Spar mange penge på din varmeregning med en LUFT-TIL-VAND VARMEPUMPE EN KOMPLET VARMELØSNING

Spar mange penge på din varmeregning med en LUFT-TIL-VAND VARMEPUMPE EN KOMPLET VARMELØSNING Spar mange penge på din varmeregning med en -TIL-VAND VARMEPUMPE EN KOMPLET VARMELØSNING SPAR PÅ VARMEUDGIFTERNE Med en luft-til-vand varmepumpe fra Nordisk Energirenovering har du mulighed for at reducere

Læs mere

Program for ny varmekilde

Program for ny varmekilde Program for ny varmekilde Hvilke muligheder er der for at udskifte olie- og naturgasfyr Hvordan er processen i udskiftningen af varmeanlæg Tilskudsmuligheder Hvor finder jeg hjælp i processen Uvildigt

Læs mere

Muligheder i et nyt varmeanlæg

Muligheder i et nyt varmeanlæg Program Hvilke muligheder er der for et nyt varmeanlæg? Hvordan er processen i udskiftningen af varmeanlæg? Tilskudsmuligheder Hvor finder jeg hjælp i processen? Muligheder i et nyt varmeanlæg Fjernvarme

Læs mere

Idékatalog for vedvarende energi

Idékatalog for vedvarende energi Idékatalog for vedvarende energi Et samlet overblik Vi skal alle sammen være med til at opnå regeringens mål om at al rumopvarmning skal være fossilfri i 2035. For større etageboligområder findes der

Læs mere

Halver din varmeregning Skift oliefyret ud med en varmepumpe! Energi Fyn hjælper dig på vej

Halver din varmeregning Skift oliefyret ud med en varmepumpe! Energi Fyn hjælper dig på vej Bliv uafhængig af stigende oliepriser og gør samtidig noget godt for miljøet. Energi Fyn hjælper dig på vej Halver din varmeregning Skift oliefyret ud med en varmepumpe! 1 Energi Fyn har varmepumpeeksperter

Læs mere

Kom godt i gang med solceller fra OK

Kom godt i gang med solceller fra OK 1 Kom godt i gang med solceller fra OK Brug strømmen, når solen skinner få gode tips til hvordan! Grøn energi er fremtiden Hvad kan du spare med solceller? Time for time afregning det betyder det for dig.

Læs mere

Indsæt intro-billede

Indsæt intro-billede Indsæt intro-billede Muligheder for udskiftning af olieog naturgasfyr Energistyrelsens uvildige rådgivning om udskiftning af olie- og naturgasfyr udføres af Energitjenesten i samarbejde med, Bolius og

Læs mere

VØLUND JORDVARME BÆREDYGTIG VARME TIL DET NORDISKE KLIMA

VØLUND JORDVARME BÆREDYGTIG VARME TIL DET NORDISKE KLIMA VØLUND JORDVARME BÆREDYGTIG VARME TIL DET NORDISKE KLIMA DEN BEDSTE LØSNING LIGGER LIGE UDEN FOR DØREN 3 4 Vølund Varmeteknik EN VARMELØSNING MED JORDENS RESSOURCER Jordvarme er en af de varmeløsninger,

Læs mere

LAVE VARMEUDGIFTER MED BEHOVSSTYREDE JORD VARMEPUMPER

LAVE VARMEUDGIFTER MED BEHOVSSTYREDE JORD VARMEPUMPER LAVE VARMEUDGIFTER MED BEHOVSSTYREDE JORD VARMEPUMPER JORDEN GEMMER SOLENS VARME OG VARMEN UDNYTTES MED JORDVARME Når solen skinner om sommeren optages der varme i jorden. Jorden optager ca. halvdelen

Læs mere

Indsæt intro-billede

Indsæt intro-billede Indsæt intro-billede Muligheder for udskiftning af olieog naturgasfyr Energistyrelsens uvildige rådgivning om udskiftning af olie- og naturgasfyr udføres af Energitjenesten i samarbejde med, Bolius og

Læs mere

LAVE VARMEUDGIFTER MED BEHOVSSTYREDE LUFT/VAND VARMEPUMPER

LAVE VARMEUDGIFTER MED BEHOVSSTYREDE LUFT/VAND VARMEPUMPER LAVE VARMEUDGIFTER MED BEHOVSSTYREDE LUFT/VAND VARMEPUMPER UDE LUFTEN INDE- HOLDER ALTID VARME OG VARMEN KAN UDNYTTES MED VARMEPUMPE Luften omkring os indeholder energi fra solen dette er også tilfældet

Læs mere

ER DET TID TIL AT SKIFTE OLIEFYRET? - Vi hjælper dig med en billigere varmeregning

ER DET TID TIL AT SKIFTE OLIEFYRET? - Vi hjælper dig med en billigere varmeregning ER DET TID TIL AT SKIFTE OLIEFYRET? - Vi hjælper dig med en billigere varmeregning F2120 Luft/vand varmepumpe Stor effektivitet selv ved lave udetemperaturer En luft/vand varmepumpe er både et billigt

Læs mere

Bliv CO 2 -venlig og spar op til 18 kroner om dagen

Bliv CO 2 -venlig og spar op til 18 kroner om dagen 12. august 2009 Bliv CO 2 -venlig og spar op til 18 kroner om dagen Den gennemsnitlige husstand i Danmark bruger omkring 26.000 kroner om året på energi. Alene opvarmning af hjemmet koster i omegnen af

Læs mere

LAVE VARMEUDGIFTER MED WELLMORE LUFT/VAND VARMEPUMPER

LAVE VARMEUDGIFTER MED WELLMORE LUFT/VAND VARMEPUMPER LAVE VARMEUDGIFTER MED WELLMORE LUFT/VAND VARMEPUMPER UDE LUFTEN INDE- HOLDER ALTID VARME OG VARMEN KAN UDNYTTES MED VARMEPUMPE Luften omkring os indeholder energi fra solen dette er også tilfældet selv

Læs mere

KØB AF VARMEPUMPE Luft/luftvarmepumpe

KØB AF VARMEPUMPE Luft/luftvarmepumpe EN GUIDE TIL KØB AF VARMEPUMPE Luft/luftvarmepumpe Varmudgifter er kedelige, men nødvendige i et land som Danmark. For at reducere dem, kræves den rette opvarmning som fungerer præcis til dit hjem. En

Læs mere

Installationer - besparelsesmuligheder

Installationer - besparelsesmuligheder Installationer - besparelsesmuligheder Nuværende energiløsninger Udskiftning af oliekedel Udskiftning af gaskedel Konvertering til fjernvarme Konvertering til jordvarmeanlæg Konvertering til luft-vandvarmepumpe

Læs mere

God Energirådgivning Modul M5 : Varmepumper

God Energirådgivning Modul M5 : Varmepumper God Energirådgivning Modul M5 : Varmepumper Svend Pedersen Center for Køle- og Varmepumpeteknik God energirådgivning - Varmepumper 1 Indhold Hvilke typer varmepumper findes der I hvilke situationer er

Læs mere

Markedsfør dig med Danfoss

Markedsfør dig med Danfoss Markedsfør dig med Danfoss Her finder du forskelligt markedsføringsmateriale om Danfoss varmepumper (generelt). Sådan gør du! Send filen til din avis eller reklamebureau Angiv hvilken annonce eller hand-out

Læs mere

Kom godt i gang med solceller fra OK

Kom godt i gang med solceller fra OK 1 Kom godt i gang med solceller fra OK Brug strømmen, når solen skinner få gode tips til hvordan! Hvad kan du spare med solceller? Time for time afregning hvad betyder det for dig? www.ok.dk 2 3 Solceller

Læs mere

Varmepumpe. Hvad skal jeg vide, før jeg køber?

Varmepumpe. Hvad skal jeg vide, før jeg køber? Varmepumpe Hvad skal jeg vide, før jeg køber? Hvornår bør du overveje en varmepumpe? En varmepumpe er typisk en god forretning, hvis du i dag opvarmer med olie eller el og bor i et område uden fjernvarme.

Læs mere

Markedsfør dig med Danfoss

Markedsfør dig med Danfoss Markedsfør dig med Danfoss Her finder du forskelligt markedsføringsmateriale om Danfoss jordvarmepumper. Sådan gør du! Send filen til din avis eller reklamebureau Angiv hvilken annonce eller hand-out eller

Læs mere

LAVE VARMEUDGIFTER MED WELLMORE JORD VARMEPUMPER

LAVE VARMEUDGIFTER MED WELLMORE JORD VARMEPUMPER LAVE VARMEUDGIFTER MED WELLMORE JORD VARMEPUMPER JORDEN GEMMER SOLENS VARME OG VARMEN UDNYTTES MED JORDVARME Når solen skinner om sommeren optages der varme i jorden. Jorden optager ca. halvdelen af den

Læs mere

Varmepumpe - med tilskud

Varmepumpe - med tilskud Varmepumpe - med tilskud Foto: Istock-Photo For rigtig mange boligejere kan det godt betale sig at skifte opvarmningsform. Med en varmepumpe kan du barbare op mod 20.000 kr. af din varmeregning om året.

Læs mere

Varmepumper. Frigør Danmark fra fossile brændsler. Dansk Energi februar 2011

Varmepumper. Frigør Danmark fra fossile brændsler. Dansk Energi februar 2011 Varmepumper Frigør Danmark fra fossile brændsler Dansk Energi februar 2011 Danmark har brug for varmepumper Varmepumper hjælper til at frigøre Danmark fra fossile brændsler og sænke udslippet af CO2. Varmepumpen

Læs mere

Ta hånd om varmeforbruget - spar 55%

Ta hånd om varmeforbruget - spar 55% MAKING MODERN LIVING POSSIBLE Ta hånd om varmeforbruget - spar 55% Investeringen i en Danfoss varmepumpe er typisk tilbagebetalt på kun 4-8 år Fordele ved at købe en jordvarmepumpe: Dækker dit totale varmebehov

Læs mere

Praktiske udfordringer ved fremme af hybridløsninger

Praktiske udfordringer ved fremme af hybridløsninger 12. maj 2015 - Gastekniske Dage 2015 Praktiske udfordringer ved fremme af hybridløsninger Set fra produktleverandøren Vaillant A/S, Anders Zeeberg Hybrid - hvad er det? Hybrid stammer oprindeligt fra latin

Læs mere

EnergiGuiden Sådan vælger du ny varmeløsning

EnergiGuiden Sådan vælger du ny varmeløsning EnergiGuiden Sådan vælger du ny varmeløsning Forord Guiden er udviklet af Bosch Termoteknik for at hjælpe husejere til at tage de første skridt mod udskiftning af den nuværende varmeløsning med henblik

Læs mere

Energy Services. Grøn varme til fast pris

Energy Services. Grøn varme til fast pris Energy Services Grøn varme til fast pris Indhold Indhold 2 Introduktion 3 Energy Services 4 Varmepumpens teknologi 8 Kunde hos Energy Services 10 Økonomi 12 Klargøring til installation 14 Bliv kunde 16

Læs mere

Velkommen til informationsmøde om udskiftning af olie- og gasfyr

Velkommen til informationsmøde om udskiftning af olie- og gasfyr Velkommen til informationsmøde om udskiftning af olie- og gasfyr Energistyrelsens uvildige rådgivning om udskiftning af olie- og naturgasfyr udføres af Energitjenesten i samarbejde med Bolius og Teknologisk

Læs mere

Selvom Danmark ligger nordligt, har vi på et år lige så meget solskin som i eksempelvis Paris. Der er af samme grund rigeligt med sol i Danmark til

Selvom Danmark ligger nordligt, har vi på et år lige så meget solskin som i eksempelvis Paris. Der er af samme grund rigeligt med sol i Danmark til solcelleguiden Selvom Danmark ligger nordligt, har vi på et år lige så meget solskin som i eksempelvis Paris. Der er af samme grund rigeligt med sol i Danmark til produktion af el med solceller. Solceller

Læs mere

Sammenligningstabeller for besparelser med varmepumper

Sammenligningstabeller for besparelser med varmepumper Sammenligningstabeller for besparelser med varmepumper Heat Save ApS. Damsholtevej 17. 2970 Hørsholm. Denmark Telefon: +45 44 220 340. kontakt@heatsavenordic.com. heatsavenordic.com EL Sammenligning af

Læs mere

DEN ENKLE VEJ TIL LAVE ENERGI- OMKOSTNINGER 10 GODE RÅD TIL AT FINDE DEN BEDSTE ENERGILØSNING

DEN ENKLE VEJ TIL LAVE ENERGI- OMKOSTNINGER 10 GODE RÅD TIL AT FINDE DEN BEDSTE ENERGILØSNING DEN ENKLE VEJ TIL LAVE ENERGI- OMKOSTNINGER 10 GODE RÅD TIL AT FINDE DEN BEDSTE ENERGILØSNING www.sonnenkraft.dk 1 DE 10 TRIN TIL ET LAVT ENERGIFORBRUG FOKUSER PÅ DE STØRSTE ENERGIUDGIFTER Jo større energiudgifter

Læs mere

God Energirådgivning Modul M5 : Varmepumper

God Energirådgivning Modul M5 : Varmepumper God Energirådgivning Modul M5 : Varmepumper Svend Pedersen Center for Køle- og Varmepumpeteknik God energirådgivning - Varmepumper 1 Splitunits udedel Installation af udedel Står den rigtigt Er der god

Læs mere

50% DHP-AQ luft/vand varmepumpen Besparelser, der er værd at fejre. varme.danfoss.dk. besparelse på varmeregningen MAKING MODERN LIVING POSSIBLE

50% DHP-AQ luft/vand varmepumpen Besparelser, der er værd at fejre. varme.danfoss.dk. besparelse på varmeregningen MAKING MODERN LIVING POSSIBLE MAKING MODERN LIVING POSSIBLE DHP-AQ luft/vand varmepumpen Besparelser, der er værd at fejre 50% besparelse på varmeregningen Spar op til 50% på varmeregningen ved at udskifte dit gamle gas- eller oliefyr

Læs mere

AQUAREA LUFT/VAND-VARMEPUMPE EFFEKTIV OPVARMNING AF DIT HJEM

AQUAREA LUFT/VAND-VARMEPUMPE EFFEKTIV OPVARMNING AF DIT HJEM NYHED AQUAREA LUFT/VAND-VARMEPUMPE EFFEKTIV OPVARMNING AF DIT HJEM Panasonic s nye AQUAREA luft/vand-system er omkostningseffektivt og miljøvenligt og giver altid maksimal effektivitet selv ved lave temperaturer.

Læs mere

Vølund Varmeteknik. Spar penge og CO 2. - se hvordan... Energitilskud CO2-besparelse Lavere elvarmeafgift Håndværkerfradrag. Member of the NIBE Group

Vølund Varmeteknik. Spar penge og CO 2. - se hvordan... Energitilskud CO2-besparelse Lavere elvarmeafgift Håndværkerfradrag. Member of the NIBE Group Vølund Varmeteknik Spar penge og CO 2 - se hvordan... Energitilskud CO2-besparelse Lavere elvarmeafgift Håndværkerfradrag Member of the NIBE Group Tilskud til energiforbedringer Der kan være mange penge

Læs mere

Evaluering af varmepumper

Evaluering af varmepumper Her er et samlet dokument for alle cases. De kommer ikke i nogen specifik rækkefølge, men med kommandoen ctrl+f kan man finde den case man ønsker. Held og lykke :) Evaluering af varmepumper Hej mit navn

Læs mere

Spar på energien med den intelligente hybrid jord- eller luft/vand-varmepumpe

Spar på energien med den intelligente hybrid jord- eller luft/vand-varmepumpe Væghængt hybrid varmepumpe Spar på energien med den intelligente hybrid jord- eller luft/vand-varmepumpe geotherm Hybrid varmepumpesystem - den effektive partner til din Vaillant gaskedel Energibesparende

Læs mere

Effektive oliekedler til dit hjem

Effektive oliekedler til dit hjem OLIE Effektive oliekedler til dit hjem www.hstarm.dk Effektive og støjsvage oliekedler i stilrent design VARMEKILDER MED GOD ØKONOMI Med udviklingen af kondenserende oliekedler er fyringsøkonomien væsentlig

Læs mere

Danfoss A/S Salg Danmark, Jegstrupvej 3, 8361 Hasselager Tel.: +45 8948 9108 Fax: +45 8948 9307 www.varme.danfoss.dk E-mail: varmepumper@danfoss.

Danfoss A/S Salg Danmark, Jegstrupvej 3, 8361 Hasselager Tel.: +45 8948 9108 Fax: +45 8948 9307 www.varme.danfoss.dk E-mail: varmepumper@danfoss. Danfoss A/S Salg Danmark, Jegstrupvej 3, 8361 Hasselager Tel.: +45 8948 9108 Fax: +45 8948 9307 www.varme.danfoss.dk E-mail: varmepumper@danfoss.dk Danfoss påtager sig intet ansvar for mulige fejl i kataloger,

Læs mere

Velkommen til informationsmøde om udskiftning af olie- og gasfyr

Velkommen til informationsmøde om udskiftning af olie- og gasfyr Velkommen til informationsmøde om udskiftning af olie- og gasfyr Energistyrelsens uvildige rådgivning om udskiftning af olie- og naturgasfyr udføres af Energitjenesten i samarbejde med Bolius og Teknologisk

Læs mere

HYBRID OPVARMNINGS SYSTEM

HYBRID OPVARMNINGS SYSTEM HYBRID OPVARMNINGS SYSTEM Hybrid opvarmningssystem Princip opbygning Kombination af eksisterende eller ny varmekedel og en el varmepumpe Hybrid teknologi opvarmning Traditionel kedel Varmepumpe Hybrid

Læs mere

Varmepumper. Varmepumper. fremtidens miljøvenlige varmekilde

Varmepumper. Varmepumper. fremtidens miljøvenlige varmekilde Varmepumper Varmepumper fremtidens miljøvenlige varmekilde 2 Udnyt den gratis energi i naturen Moderne, højeffektive varmepumper er fremtidens miljøvenlige varmekilde i boligen. Med et minimalt forbrug

Læs mere

Gasdrevne varmepumper og split anlæg (hybrid) Samspil mellem fossil og alternativ energi. af Brian Nielsen Robert Bosch A/S

Gasdrevne varmepumper og split anlæg (hybrid) Samspil mellem fossil og alternativ energi. af Brian Nielsen Robert Bosch A/S DGF Gastekniske Dage 2011 Gasdrevne varmepumper og split anlæg (hybrid) Samspil mellem fossil og alternativ energi af Brian Nielsen Robert Bosch A/S 1 DGF Gastekniske Dage 2011 Markedet ønsker grønne og

Læs mere

Solvarme. Solvarme. Miljøvenlig, vedvarende energi til din bolig

Solvarme. Solvarme. Miljøvenlig, vedvarende energi til din bolig Solvarme Solvarme Miljøvenlig, vedvarende energi til din bolig 2 Solvarme Naturens egen varmekilde Et godt supplement til en bæredygtig energiløsning Hvis ikke der skal ske uoprettelige skader på verdens

Læs mere

DGF Gastekniske Dage 2014 Præsentation af Hybrid teknologi til små og store anlæg

DGF Gastekniske Dage 2014 Præsentation af Hybrid teknologi til små og store anlæg DGF Gastekniske Dage 2014 Præsentation af Hybrid teknologi til små og store anlæg Af: Brian Nielsen PRM Robert Bosch A/S 1 Hybridteknologi HYBRID betyder sammensmeltning af 2 eller flere teknologier Mest

Læs mere

Fordele. Varme frem Olietank Varme retur. Koldt vand

Fordele. Varme frem Olietank Varme retur. Koldt vand Energiløsning UDGIVET JULI 2009 - REVIDERET DECEMBER 2014 Udskiftning af oliekedel I et hus med en ældre oliekedel bør det først undersøges, om det er muligt at skifte til varmepumpe, gasfyr eller fjernvarme.

Læs mere

Rådgivning om energibesparelser hos Restaurant Kronborg

Rådgivning om energibesparelser hos Restaurant Kronborg By- og Landskabsforvaltningen Att: Anders Toft Hovgaard Stigsborg Brygge 5 9400 Nørresundby Dato: 18.06.2014 Sagsnr.: DSM-1155 Dok. nr.: Direkte telefon: 9931 4654 Initialer: CT Mandag-onsdag 9-15 Torsdag

Læs mere

Udnyt solens naturlige varme. Det er sund fornuft!

Udnyt solens naturlige varme. Det er sund fornuft! Udnyt solens naturlige varme. Det er sund fornuft! www.sonnenkraft.dk Derfor er solvarme genialt forever clever Der er masser af god energi i solen Solenergi og energireserver sat i forhold til jordens

Læs mere

Energy Services. Demonstrationsprojekt: VE-baseret varme i en hel by

Energy Services. Demonstrationsprojekt: VE-baseret varme i en hel by Energy Services Demonstrationsprojekt: VE-baseret varme i en hel by Et samarbejde mellem Insero Energy, Brædstrup Fjernvarme, Exergi Partners, Energy Services og Niras, med støtte fra Energistyrelsen.

Læs mere

FREMTIDENS OPVARMNING. Kort og godt om varmepumper og miljøvenlig aircondition

FREMTIDENS OPVARMNING. Kort og godt om varmepumper og miljøvenlig aircondition FREMTIDENS OPVARMNING Kort og godt om varmepumper og miljøvenlig aircondition SYV MINUTTER, DER KAN FORANDRE DIT SYN PÅ OPVARMNING Vi indrømmer det lige med det samme: Der er ikke ret mange danskere,

Læs mere

Modul 5: Varmepumper

Modul 5: Varmepumper Modul 5: Hvilke typer varmepumper findes der, hvornår er de oplagte og samspil med andre energikilder...2 Samspil med varmefordelingsanlæg...5 Samspil med det omgivende energisystem...6 Hvad kræver varmepumpen

Læs mere

Konvertering til biobrændsel. Anbefaling. Varmtvandsbeholder. Føderør fra silo. Brændekedel. Cirkulationspumpe Forsilo til piller.

Konvertering til biobrændsel. Anbefaling. Varmtvandsbeholder. Føderør fra silo. Brændekedel. Cirkulationspumpe Forsilo til piller. Energiløsning UDGIVET JUNI 2012 - REVIDERET DECEMBER 2015 Konvertering til biobrændsel Oliekedler og elradiatorer kan med fordel udskiftes til en automatisk pillefyret kedel eller en manuelt brændefyret

Læs mere

Hybrid varmepumpesystem. Hvorfor Vaillant? For at spare på energien med den intelligente hybrid varmepumpe. geotherm VWL 35/4 S geotherm VWS 36/4

Hybrid varmepumpesystem. Hvorfor Vaillant? For at spare på energien med den intelligente hybrid varmepumpe. geotherm VWL 35/4 S geotherm VWS 36/4 Hybrid varmepumpesystem Hvorfor Vaillant? For at spare på energien med den intelligente hybrid varmepumpe geotherm VWL 35/4 S geotherm VWS 36/4 Hybrid varmepumpesystem - den til din Vaillant gaskedel Bevidsthed

Læs mere

Hvad kan du gøre for at nedbringe dit energiforbrug? <navn>, <dato>, <sted>

Hvad kan du gøre for at nedbringe dit energiforbrug? <navn>, <dato>, <sted> Hvad kan du gøre for at nedbringe dit energiforbrug? , , De 3 trin til en lavere varmeregning, når man kender sit forbrug 1. Se på boligen 1. Se på boligen Er din varmeregning høj? Har

Læs mere

Varmepumpe og solceller

Varmepumpe og solceller Varmepumpe og solceller En ven af familien Vanner på 5 fra Østerholm havde i starten af 2012 fået solceller. Familien kunne med det samme se den gode fidus i denne idé. Der gik derfor ikke længe før familien

Læs mere

Ørslev Terslev fjernvarme

Ørslev Terslev fjernvarme Ørslev Terslev fjernvarme 16. februar 2012 Notat vedr.: Individuelle anlæg og tilskudsmuligheder I forbindelse med undersøgelse af muligheder for at løse den problemstilling, der er opstået som følge af

Læs mere

Opvarmning med naturlig varme

Opvarmning med naturlig varme VARMEPUMPER Opvarmning med naturlig varme www.hstarm.dk Kom i kredsløb med jorden Jorden omkring din bolig gemmer på masser af energi. Faktisk skal du ikke længere end 1 til 1,5 meter ned under overfladen

Læs mere

Gulv: ca. 50 mm Hulmur: ca. 75 mm Loft:ca. 100 mm. Termoruder 26.700 24.300 32.700 27.600 38.700 32.200 20.100 17.700 25.900 20.900 31.700 25.

Gulv: ca. 50 mm Hulmur: ca. 75 mm Loft:ca. 100 mm. Termoruder 26.700 24.300 32.700 27.600 38.700 32.200 20.100 17.700 25.900 20.900 31.700 25. Energiløsning UDGIVET JULI 2009 - REVIDERET OKTOBER 2010 Konvertering til jordvarme I et hus med en ældre oliekedel eller lignende beliggende i et område uden tilslutningspligt til fjernvarme eller naturgas

Læs mere

Informationsmøde om skrotning af oliefyr Helsingør 9/

Informationsmøde om skrotning af oliefyr Helsingør 9/ Informationsmøde om skrotning af oliefyr Helsingør 9/11-2016 1. Hvad er reglerne? 2. Energirenovering hører med i skrotningen 3. Muligheder for skift af varmeanlæg Alternativer til olie- og gasfyr 1. Der

Læs mere

El-drevne varmepumper, Muligheder og begrænsninger

El-drevne varmepumper, Muligheder og begrænsninger El-drevne varmepumper, Muligheder og begrænsninger IDA Energi, Århus d. 26/2-2014 Bjarke Paaske Center for køle- og varmepumpeteknik Mekaniske varmepumper (el) Politiske mål Danmark og udfasning af oliefyr,

Læs mere

BRANCHEMØDER AUGUST Markedsføring af serviceeftersyn

BRANCHEMØDER AUGUST Markedsføring af serviceeftersyn Markedsføring af serviceeftersyn Hvordan ser du på fremtiden? Eller ser du nye muligheder i morgendagen? Udsendte Pressemeddelelser: Skift din gamle oliekedel nu hvis du stadig vil fyre med olie Pr.

Læs mere

Electrolux Varmepumper 2012/2013

Electrolux Varmepumper 2012/2013 Electrolux Varmepumper 2012/2013 investering electrolux varmepumper 3 En god investering En Electrolux varmepumpe er først og fremmest en god økonomisk investering. Den pålidelige luft-til-luft varmepumpe

Læs mere

Notat. Klima-, Energi- og Bygningsudvalget 2011-12 KEB alm. del Bilag 76 Offentligt GRØN OLIEFYRING. 17. november 2011

Notat. Klima-, Energi- og Bygningsudvalget 2011-12 KEB alm. del Bilag 76 Offentligt GRØN OLIEFYRING. 17. november 2011 Klima-, Energi- og Bygningsudvalget 2011-12 KEB alm. del Bilag 76 Offentligt Notat 17. november 2011 GRØN OLIEFYRING Forbud mod oliefyring vil forhindre grøn oliefyring Regeringen har foreslået, at oliefyr

Læs mere

Solvarmeanlæg til store bygninger

Solvarmeanlæg til store bygninger Energiløsning UDGIVET april 2011 - REVIDERET JULI 2013 Solvarmeanlæg til store bygninger Videncenter for energibesparelser i bygninger anbefaler at etablere solvarmeanlæg i store bygninger. Det er især

Læs mere

Solvarmeanlæg til store bygninger

Solvarmeanlæg til store bygninger Energiløsning store bygninger UDGIVET APRIL 2011 - REVIDERET DECEMBER 2015 Solvarmeanlæg til store bygninger Videncenter for energibesparelser i bygninger anbefaler at etablere solvarmeanlæg i store bygninger.

Læs mere

BR15 høringsudkast. Tekniske installationer. Niels Hørby, EnergiTjenesten

BR15 høringsudkast. Tekniske installationer. Niels Hørby, EnergiTjenesten BR15 høringsudkast Tekniske installationer Niels Hørby, EnergiTjenesten Komponentkrav Kapitel 8 Ventilationsanlæg Olie-, gas- og biobrændselskedler Varmepumper (luft-luft varmepumper, luft-vand varmepumper

Læs mere

Energiløsning. Konvertering til luft-vandvarmepumpe. Anbefaling

Energiløsning. Konvertering til luft-vandvarmepumpe. Anbefaling Energiløsning UDGIVET JUNI 2010 - REVIDERET DECEMBER 2015 Konvertering til luft-vandvarmepumpe I et hus med en ældre olie- eller gaskedel beliggende i et område uden tilslutningspligt til fjernvarme eller

Læs mere

Videncenter for energibesparelser i Bygninger er sparringspartneren for håndværkeren, rådgiveren, brugere og bygningsejere

Videncenter for energibesparelser i Bygninger er sparringspartneren for håndværkeren, rådgiveren, brugere og bygningsejere Videncenter for energibesparelser i Bygninger er sparringspartneren for håndværkeren, rådgiveren, brugere og bygningsejere Gratis og uvildig telefontjeneste, der kan svare dig på alt om energibesparelser

Læs mere

Grøn energi i hjemmet

Grøn energi i hjemmet Grøn energi i hjemmet Om denne pjece. Miljøministeriet har i samarbejde med Peter Bang Research A/S udarbejdet pjecen Grøn energi i hjemmet som e-magasin. Vi er gået sammen for at informere danske husejere

Læs mere

Luft/vand varmepumpe Compress 6000 AW Få mere energi til dit hjem

Luft/vand varmepumpe Compress 6000 AW Få mere energi til dit hjem Luft/vand varmepumpe Compress 6000 AW Få mere energi til dit hjem 2 Luft/vand varmepumpe Compress 6000 AW Nedsæt din varmeregning og nyd godt af naturens gratis energi Compress 6000 AW er en luft/vand

Læs mere

Hybrid opvarmning. Hybrid opvarmning. Den superøkonomiske løsning

Hybrid opvarmning. Hybrid opvarmning. Den superøkonomiske løsning Hybrid opvarmning Den superøkonomiske løsning Hvad er hybrid opvarmning? Hybrid opvarmning er en kombination af et naturgasfyr og en luft-til-vand varmepumpe. Her anvender man kun naturgasfyret som suppleringsvarme

Læs mere

Energiløsning. Konvertering til gas. Anbefaling til gaskedel. Varmtvandsbeholder. Balanceret aftræk. Varmt brugsvand.

Energiløsning. Konvertering til gas. Anbefaling til gaskedel. Varmtvandsbeholder. Balanceret aftræk. Varmt brugsvand. Energiløsning UDGIVET NOVEMBER 2010 - REVIDERET DECEMBER 2014 Konvertering til gas Oliekedler og elradiatorer kan med fordel udskiftes til en kondenserende gaskedel. Det gælder i områder, hvor der er naturgas,

Læs mere

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug SIDE 1 AF 7 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Kirkevænget 3 Postnr./by: 4000 Roskilde BBR-nr.: 265-195055 Programversion: EK-Pro, Be06 version 4 Energimærkning oplyser om bygningens energiforbrug

Læs mere

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug SIDE 1 AF 7 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Ørsted Bygade 13 Postnr./by: 4622 Havdrup BBR-nr.: 265-198235 Energikonsulent: Per Johansen Programversion: EK-Pro, Be06 version 4 Firma: PJ Arkitekt

Læs mere

Energiløsning. Konvertering til luft-vandvarmepumpe. Anbefaling til luft-vandvarmepumpe. Fordele

Energiløsning. Konvertering til luft-vandvarmepumpe. Anbefaling til luft-vandvarmepumpe. Fordele Energiløsning UDGIVET juni 2010 - REVIDERET OKTOBER 2010 Konvertering til luft-vandvarmepumpe I et hus med en ældre olie- eller gaskedel beliggende i et område uden tilslutningspligt til fjernvarme eller

Læs mere

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug SIDE 1 AF 6 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Blankegaardsvej 1 Postnr./by: 5466 Asperup BBR-nr.: 410-014922 Energikonsulent: Jørn Olsen Programversion: EK-Pro, Be06 version 4 Firma: OT consult

Læs mere

Solcelleranlæg. Solcelleanlæg

Solcelleranlæg. Solcelleanlæg Solcelleanlæg Sænk din elregning og dit CO 2 -udslip markant Solens daglige indstråling på jorden er ca. 6.000 gange så høj, som den samlede energi vi dagligt forbruger på kloden. Ved at udnytte solens

Læs mere

Opvarmning med naturlig varme

Opvarmning med naturlig varme varmepumper Opvarmning med naturlig varme www.hstarm.dk Kom i kredsløb med jorden Jorden omkring din bolig gemmer på masser af energi. Faktisk skal du ikke længere end 1 til 1,5 meter ned under overfladen

Læs mere

VEDVARENDE VARMEFORSYNING - UAFHÆNGIG - UDEN MILJØBELASTNING. ...høj ydelse til den private bolig. Nilan JVP Jordvarme.

VEDVARENDE VARMEFORSYNING - UAFHÆNGIG - UDEN MILJØBELASTNING. ...høj ydelse til den private bolig. Nilan JVP Jordvarme. VEDVARENDE VARMEFORSYNING - UAFHÆNGIG - UDEN MILJØBELASTNING...høj ydelse til den private bolig Nilan JVP Jordvarme (jord/vand) Nilan JVP Jordvarme Skru op for jordvarmen og ned for varmeregningen (jordvarme)

Læs mere

Tilbud. Vare Antal Enhedspris Beløb Moms Beløb i alt

Tilbud. Vare Antal Enhedspris Beløb Moms Beløb i alt Ebeltoft Fjernvarmeværk a.m.b.a. Hans Winthers Vej 9 8400 Ebeltoft CVR 22 70 37 14 Carl Th. Dreyers Vej 0 8400 Ebeltoft Ebeltoft, 09-06-2017 Tilbud Forbrugernr.: 82083 Vedr. ejendommen: Carl Th. Dreyers

Læs mere

Effektive oliekedler til dit hjem

Effektive oliekedler til dit hjem olie Varme hjertet i dit hjem Siden tidernes morgen har vi søgt sammen om det knitrende bål og nydt varmen, samværet og fællesskabet. Den følelse har vi taget med indenfor, hvor vi naturligt har samlet

Læs mere

Det kan forekomme at et forslag sparer penge, men ikke energi fx hvis dyr el erstattes med billigere fjernvarme.

Det kan forekomme at et forslag sparer penge, men ikke energi fx hvis dyr el erstattes med billigere fjernvarme. SIDE 1 AF 7 Adresse: Kløverprisvej 87 Postnr./by: 2650 Hvidovre BBR-nr.: 167-043631-001 Energikonsulent: Tom Kjørnæs Energimærkning oplyser om ejendommens energiforbrug og om muligheder for at reducere

Læs mere

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug SIDE 1 AF 6 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Højvangen 2A Postnr./by: 8700 Horsens BBR-nr.: 615-057045 Energimærkning oplyser om ejendommens energiforbrug og om muligheder for at reducere

Læs mere

Hybridvarmepumper Gastekniske dage 2017

Hybridvarmepumper Gastekniske dage 2017 Hybridvarmepumper Gastekniske dage 2017 v/vagn Holk Lauridsen Videncenter for Energibesparelser i bygninger Emner de næste 30 minutter.. Kort om VEB.. Baggrunden og formål med udvikling af hybridvarmepumper

Læs mere

Solvarme. Solvarme. Miljøvenlig, vedvarende energi til din bolig

Solvarme. Solvarme. Miljøvenlig, vedvarende energi til din bolig Solvarme Solvarme Miljøvenlig, vedvarende energi til din bolig 2 Solvarme Naturens egen varmekilde Et godt supplement til en bæredygtig energiløsning Hvis ikke der skal ske uoprettelige skader på verdens

Læs mere

Temadag om Varmepumper Vejen Kommunes Kursuscenter Præsentation Den 5. april 2016

Temadag om Varmepumper Vejen Kommunes Kursuscenter Præsentation Den 5. april 2016 Temadag om Varmepumper Vejen Kommunes Kursuscenter Præsentation Den 5. april 2016 Erfaringer med varmepumper I Vejen Kommunes egne bygninger og projekter INGENIØR NE har været en del af. Oplægsholdere

Læs mere

Effektive oliekedler til dit hjem

Effektive oliekedler til dit hjem OLIE Effektive oliekedler til dit hjem www.hstarm.dk Effektive og støjsvage oliekedler i stilrent design VARMEKILDER MED GOD ØKONOMI Med udviklingen af kondenserende oliekedler er fyringsøkonomien væsentlig

Læs mere

Anvend solens energi til varmt vand og opvarmning

Anvend solens energi til varmt vand og opvarmning solvarme Anvend solens energi til varmt vand og opvarmning www.baxi.dk Tag hul på en solskinshistorie Solvarme er en indlysende god idé. Solen giver os gratis og vedvarende energi. Faktisk skinner solen

Læs mere

Valg af varmekilde i en- og tofamiliehuse med oliefyr GUIDE

Valg af varmekilde i en- og tofamiliehuse med oliefyr GUIDE GUIDE Valg af varmekilde i en- og tofamiliehuse med oliefyr 1 INDHOLD BAGGRUND FOR DENNE GUIDE... 3 OVERVEJELSER VED VALG AF VARMEKILDE... 4 TRIN 1: TJEK STATUS FOR KOLLEKTIV FORSYNING... 5 KOLLEKTIV VARMEFORSYNING

Læs mere

Varmeinstallationspakke

Varmeinstallationspakke Varmeinstallationspakke Pakkeløsning for energirigtig modernisering af varmeanlæg Videncenter for energibesparelser i bygninger udgivet juni 2011 Varmeinstallationspakke INDHOLD BESKRIVELSE AF PAKKELØSNING...

Læs mere

Få mere overskud i din varmeøkonomi

Få mere overskud i din varmeøkonomi Få mere overskud i din varmeøkonomi Nu kommer fjernvarmen til Bondemosen og området ved Solholm Kom til info-møde i Ullerslev Kulturog Idrætscenter den 30. januar! Fjernvarmen er overskudsvarme - også

Læs mere

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug SIDE 1 AF 6 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Tunderup Strandvej 14 Postnr./by: 4800 Nykøbing F BBR-nr.: 376-024367 Energikonsulent: Preben Funch Hallberg Programversion: EK-Pro, Be06 version

Læs mere

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug SIDE 1 AF 6 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Solbakken 6 Postnr./by: 3600 Frederikssund BBR-nr.: 250-003077 Energikonsulent: Per Johansen Programversion: EK-Pro, Be06 version 4 Firma: PJ Arkitekt-

Læs mere

Nu bliver varmen dyrere

Nu bliver varmen dyrere Nu bliver varmen dyrere Det er i denne tid, at det for alvor begynder at blive koldt. Men det kan blive en dyr fornøjelse for de danske husstande at holde varmen. Energipriserne går hele tiden opad. Af

Læs mere

Fremtidens opvarmning er baseret på sol og el!

Fremtidens opvarmning er baseret på sol og el! Fremtidens opvarmning er baseret på sol og el! Et energineutralt hus med solenergi og elvarme er en totalløsning for fremtiden bygget med innovative kvalitetskomponenter og den rette viden Intelligent

Læs mere

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug SIDE 1 AF 6 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Skovgyden 2 Postnr./by: 5642 Millinge BBR-nr.: 430-008056 Energikonsulent: Frede Nørrelund Programversion: EK-Pro, Be06 version 4 Firma: Botjek

Læs mere

Varmepumper tendenser og udvikling. Svend V. Pedersen, Energi sektionen for køle og varmepumpeteknik

Varmepumper tendenser og udvikling. Svend V. Pedersen, Energi sektionen for køle og varmepumpeteknik Varmepumper tendenser og udvikling Svend V. Pedersen, Energi sektionen for køle og varmepumpeteknik Indhold Situation i EU og Danmark, politiske mål. Politiske mål EU Politiske mål Danmark og udfasning

Læs mere