Faret vild i varmen? Din guide til den rigtige varmeløsning

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Faret vild i varmen? Din guide til den rigtige varmeløsning"

Transkript

1 Faret vild i varmen? Din guide til den rigtige varmeløsning

2 2 Indhold Side 04 Oliefyr Reducér dit olieforbrug og udnyt energien optimalt. Side 11 Jordvarmepumpe Med en jordvarmeløsning kan du halvere din varmeregning med op til 50 %. Side 05 Oliebrænder Få en ny oliebrænder, og spar prisen på næste serviceeftersyn. Side 13 Luft-til-vand varmepumpe Bruger du mindre end 3000 liter olie om året, skal du vælge luft-til-vand. Side 05 Side 07 Side 09 Olietank Dækker din olietanksforsikring stadig? Naturgasfyr Det miljøvenlige alternativ til olie og el. Varmepumper Kom godt i gang med varmepumper fra OK. Side 14 Side 16 OK Energilån Med et OK Energilån har du mulighed for at få finansieret din nye varmeløsning. Sammenligningstabel Få overblik over OK s opvarmningsmuligheder og se, hvad du kan spare. Hvis brochuren ikke besvarer alle dine spørgsmål, er du velkommen til at ringe på Du kan også kigge forbi hvis du vil vide mere om varmepumper hvis du vil vide mere om oliefyr, naturgasfyr og træpillefyr hvis du vil vide mere om solceller.

3 3 Få rabat på din nye varmeløsning Du får energisparefradrag, når du skifter til en ny og energibesparende løsning fra OK. Læs mere om energisparefradrag på Jord, luft, træ, olie, sol...? Ærlig talt. Varme er sikkert ikke det, du bekymrer dig mest om, og slet ikke det, du gider bruge mest tid på. Ikke desto mindre er varme en forudsætning for, at du har det rart og godt i dit hjem. Står du over for at skulle udskifte din nuværende varmeløsning, kan der være store fordele ved at undersøge de forskellige opvarmningsmuligheder nærmere. Der findes et utal af opvarmningsmuligheder på markedet, og OK tilbyder dem alle: Jordvarme, luft-til-vand varmepumpe, oliefyr, naturgasfyr og træpillefyr. Denne brochure kan hjælpe dig med at få et godt overblik. Betragt den som et opslagsværk. Du kan blive klogere på de opvarmningsmuligheder, vi tilbyder og hurtigt pejle dig ind på hvilken type, der passer bedst til dit hjem. I sammenligningstabellen på side 16 kan du se, hvor meget du kan spare på dine varmeudgifter afhængig af, hvilken form for varmekilde du skifter fra og til. Selvom du ikke står over for at skulle vælge lige nu, er det en god idé at gemme brochuren. Så kan du altid finde den frem, når behovet opstår. Og bare rolig: Vi klarer alt det praktiske og er med dig gennem hele processen. Vores tekniske konsulenter kan rådgive dig om alt inden for opvarmning. Vores serviceteknikere installerer, monterer og garanterer, at din varmeinstallation kører optimalt. Vi handler kun med godkendte, autoriserede leverandører. Vi har udelukkende kvalitetsprodukter. Vi tilbyder ærlig finansiering ikke kviklån eller smartlån men finansiering, der matcher bankernes. Vi har altid konkurrencedygtige priser. Vi tilbyder at stå for det årlige serviceeftersyn på din varmeinstallation. Vi har ikke én yndlingsprodukttype Hos OK har vi ingen skjult dagsorden, og vi foretrækker ikke én teknologi over en anden. Vi tilbyder derimod en bred vifte af varmeløsninger og tager altid udgangspunkt i dit hjem og dine behov. Uanset hvad du vælger, er vi med dig, fra du har sagt ja, til din nye løsning opvarmer dit hus.

4 4 Oliefyr Til dig, der foretrækker at fyre med olie og har et ældre radiatorsystem og dermed brug for ekstra høje temperaturer Flere og flere vælger at udskifte det gamle oliefyr med en ny og mere energivenlig løsning, som fx en varmepumpe. Men oliefyret er stadig en løsning, som mange foretrækker, og stadig en af de eneste varmekilder, der kan klare de helt høje temperaturer, som ældre huse og radiatorsystemer kræver. Er dit oliefyr ved at være udslidt, er der gode penge at spare, hvis du udskifter den gamle model med en ny, kondenserende A-mærket model. Du skal vælge oliefyr, hvis: du generelt foretrækker at fyre med olie du ønsker en fornuftig økonomisk løsning, men ikke ønsker at investere i en varmepumpe du har brug for meget høje fremløbstemperaturer pga. et ældre radiatorsystem. For lige at få begreberne helt på plads, så består et oliefyr af en oliebrænder og en oliekedel. Begge dele skal fungere optimalt, ellers får du ikke nok ud af forbrændingen, og det har stor betydning for din varmeøkonomi. Med en ny og energieffektiv kedel sikrer du dig mod nedbrud og økonomiske overraskelser. Du reducerer desuden dit forbrug af fyringsolie og CO 2 -udslip og sparer adskillige kroner på varmeregningen. En familie på 4 med et olieforbrug på ca liter olie pr. år kan reducere brugen af olie med ca. 750 liter og spare ca kr.* om året. Du kan læse om serviceaftaler, priser og hvad du gør, hvis fyret svigter på Et A-mærket oliefyr fra OK er med til at reducere dit olieforbrug og CO 2 udslip med til at sikre dig mod nedbrud og økonomiske overraskelser med til, at dit oliefyr udnytter energien optimalt med til, at du sparer penge på din varmeregning hurtigt at installere tager ca. 1-2 dage. * Forudsætning: Oliepris: 11,5 kr. pr. liter, el-pris: 2 kr./kwh, gaspris: 9 kr./m3 Vi har A-mærkede oliekedler i flere forskellige størrelser og alle med høj effekt (18-24 kw). De fås med integreret varmtvandsbeholder i et klassisk og enkelt design. Den viste model måler H 500 x B 600 x D 775 cm.

5 5 Er din gamle brænder ved at brænde ud? Bestil et serviceabonnement på Hvis din oliebrænder er slidt og trænger til at blive udskiftet, opdager du det sjældent selv. Det gør til gengæld din OK-servicemontør i forbindelse med det årlige serviceeftersyn. Vælger du at få en ny oliebrænder i stedet for at få udført eftersyn på den gamle oliebrænder, sparer du faktisk det, det normalt koster at få udført et serviceeftersyn. En ny og moderne oliebrænder fra OK er både mere økonomisk, miljøvenlig og driftssikker og er med til at reducere dit årlige olieforbrug. Du skal vælge ny brænder: hvis din gamle brænder er udslidt du sparer prisen på næste serviceeftersyn, hvis du i stedet udskifter din oliebrænder med en ny oliebrænder fra OK hvis du ønsker at reducere dit årlige olieforbrug hvis du ønsker en mere miljøvenlig forbrænding. Det er tanken, der tæller En olietank holder ikke evigt. Det er derfor vigtigt, at du kender alderen på din olietank. Er den for gammel, er den nemlig ikke længere dækket af forsikringen. Det kan få konsekvenser for dig, hvis din tank pludselig lækker, og din grund bliver forurenet og skal renses. Generelt gælder det, at nedgravede olietanke af stål skal udskiftes senest, når de er 40 år, og overjordiske olietanke når de er 30 år. Hvis du ikke kan dokumentere alderen på din olietank med fx en tankattest, er den ulovlig. Er du i tvivl om alderen på din olietank, skal du kontakte din kommune og høre nærmere. Få en ny og moderne ståltank fra OK Med en ny og moderne ståltank fra OK er din olie godt beskyttet i mange år. Vi tilbyder en totalløsning, hvor vi bortskaffer den gamle olietank og opstiller en ny olietank. Vores tanke fås i flere størrelser fra 1200 liter til 1800 liter og til både udendørs og indendørs brug. Vi kommer gerne ud til dig til en snak om dine behov, tankstørrelse og evt. finansiering med OK Energilån. Vidste du, at når du køber fyringsolie hos OK, er du automatisk dækket af vores olietanksforsikring gennem Topdanmark.

6 6

7 7 Naturgasfyr Til dig, der bor i et naturgasområde eller blot foretrækker at opvarme med naturgas Du kan få naturgas, hvis du bor i et område, hvor der i forvejen er naturgas. Er der forsyningspligt i din kommune, så har du faktisk slet ikke noget valg! Forsyningspligt eller ej, så er naturgas den mest miljøvenlige opvarmningsform sammenlignet med andre fossile brændstoffer. Det er dermed en særdeles god løsning, hvis du fx skifter fra oliefyr eller elvarme. Faktisk kan du spare helt op til 50 % på din varmeregning, hvis du skifter fra el, og % hvis du skifter fra olie. Udover at du sparer på dine varmeudgifter, så vil et skifte til naturgas samtidig sænke husstandens udslip af CO 2 med op til 67 %. Det er vigtigt, at dit naturgasfyr kører ordentligt. Ellers udnytter det ikke forbrændingen optimalt, og det kan i sidste ende ses på varmeregningen. Du skal vælge naturgas, hvis du bor i et område, hvor der er forsyningspligt du ønsker et økonomisk alternativ til oliefyr og elvarme, som reducerer dine varmeudgifter du ønsker en mere miljøvenlig opvarmningsform sammenlignet med olie og el. Et naturgasfyr fra OK er energieffektivt udnytter energien optimalt i høj kvalitet og yderst driftsikker selvkørende og kræver ikke din opmærksomhed hurtigt at installere ca. 1-2 dage med mulighed for 5 års garanti. Læs mere om naturgasfyr på Vores naturgaskedler er AAA-mærkede med integreret varmtvandsbeholder. De regulerer deres effekt efter behov fra fx 3,2-14 kw. Den viste model måler H 800 x B 440 x D 355 og har en nyttevirkning på 109 %.

8 8

9 9 Varmepumper Solceller fra OK Læs mere på ok.dk/solceller Godt for pengepungen. Godt for miljøet. En varmepumpe er et miljøvenligt og billigt alternativ til traditionelle varmeløsninger, som fx oliefyr eller opvarmning med el. Typisk kan du skære 50 % af dit årlige varmeforbrug og reducere dit CO 2 -udslip betydeligt, hvis du skifter fra f.eks. olie eller el. En varmepumpe fungerer populært sagt som et omvendt køleskab. En el-drevet kompressor omdanner den naturlige varme i jorden eller luften til varme, du kan bruge i dit hjem. Du betaler altså kun for strøm til kompressoren, og da den er særdeles energieffektiv, vil du opleve, at varmeudgifterne bliver mindre. Nogle varmepumper er 100 % løsninger, der både opvarmer dit hus og brugsvand og dermed dækker hele dit behov for opvarmning. Andre kan kun opvarme huset og fungerer dermed bedst som supplement til en anden opvarmningskilde. Et trygt valg Når du køber en varmepumpe fra OK, hjælper vi dig naturligvis med at vælge den løsning, der passer bedst til dit behov og giver dig den størst mulige besparelse på din varmeregning. Vi samarbejder med markedets mest anerkendte producenter, der alle har mange års erfaring med at udvikle varmepumper til det kolde nordiske klima. En investering med afkast Du synes måske, at det er en økonomisk stor mundfuld at skulle installere en varmepumpe. Men det, du sparer i varme, er ofte så meget, at investeringen hurtigt har tjent sig selv ind igen. Desuden kan vi tilbyde en finansieringsløsning, der fuldt ud matcher bankens. På den måde bliver investeringen mere spiselig og beslutningen lidt lettere at træffe. På de følgende sider kan du læse mere om vores forskellige varmepumper og se hvilken type, der passer bedst til dig. På kan du læse meget mere og se de forskellige modeller. Solceller fra OK Du kan spare mange penge på din el-regning, hvis du kombinerer din varmepumpe med et solcelleanlæg. Book et møde med en af vores tekniske konsulenter på

10

11 11 Jordvarmepumpe Til dig med en stor grund og et stort varmeforbrug Det er blevet særdeles attraktivt at skifte fra oliefyr til varmepumpe både jordvarmepumpe og luft-til-vand varmepumpe. Elvarmeafgiften er i 2014 blevet nedsat med 51 øre pr. kwh over 4000 kwh, og det betyder, at der er mere at spare på varmeregningen end nogensinde før. Skifter du fx dit gamle oliefyr, naturgasfyr eller el-radiator ud med en jordvarmepumpe, vil du kunne spare omkring kr. i løbet af varmepumpens levetid, som typisk er år. Årligt betyder det, at du kan skære mindst 50 % af din varmeregning. Jordvarme stiller dog krav til størrelsen på din grund. For at kunne installere et jordvarmeanlæg skal der være plads til at grave de mange meter jordslanger ned. Det er med til at gøre processen mere omkostningsfuld end f.eks. processen, når man installerer en luft-til-vand varmepumpe. Til gengæld er jordvarme mindre temperaturuafhængig end andre varmepumper og den mest stabile løsning på markedet. Og så slipper du i øvrigt for synlige installationer uden for dit hus. Elafgiften er blevet nedsat med ca. 51 øre pr. kwh. Det betyder, at du får endnu flere fordele ved at skifte fra oliefyr til en jordvarmepumpe. Du skal vælge jordvarme, hvis... du har et friareal på minimum 400 m2 og gerne større du har et forbrug på over 3000 liter olie eller 2800 m3 naturgas om året du ikke ønsker synlige moduler ved dit hus eller din grund du ønsker en fuldautomatisk og lydsvag løsning du ønsker en miljøvenlig opvarmningsform du vil udnytte energisparefradraget (op til kr.) En jordvarmepumpe fra OK er energibesparende og med stor ydeevne den mest energieffektive varmepumpe i vinterhalvåret en fremtidssikret løsning med en levetid på helt op til 20 år tjent ind i løbet af 8-10 år i sparet varme mulighed for fuld finansiering, hvis du ønsker det installeret i løbet af 3-7 dage. Selve processen med at få tilladelse fra kommunen kan tage 1-3 måneder. Det er derfor en god ide at starte processen op i god tid inden vinter selvkørende og kræver ikke din opmærksomhed 5 års garanti - uden selvrisiko ved benyttelse af årligt serviceabonnement på Energistyrelsens varmepumpeliste og dermed godkendt til energisparedrag. Læs mere om jordvarme på ok.dk/varmepumper Vores jordvarmeanlæg har høj effekt og en COP fra 2,8-4,0 afhængig af model. Alle modeller har informativt display, der viser relevante data, så du nemt kan følge med. Indendørsmodulet måler H 1800 x B 600 x D 620 cm.

12 12

13 13 Luft-til-vand varmepumpe Til dig med et mindre friareal, som ønsker en økonomisk fornuftig varmeløsning En luft-til-vand varmepumpe er en 100 % løsning til opvarmning af både hus og brugsvand. Hvis din primære varmekilde i dag er olie, el eller gas, og du skifter til en luft-til-vand varmepumpe, kan du reducere dine varmeomkostninger med op til 50 %. Besparelsen svinger lidt afhængig af din nuværende opvarmningsform. Luft-til-vand varmepumpen er måske ikke så kendt som jordvarmepumpen. Til gengæld er det den mest optimale varmeløsning til de husstande, der bruger mindre end 3000 liter olie eller 2800 m3 naturgas om året. Og det gør langt de fleste. Desuden stiller den ikke krav til størrelsen på din grund, og du slipper for opgravning af din have. Elafgiften er blevet nedsat med ca. 51 øre pr. kwh. Det betyder, at du får endnu flere fordele ved at skifte fra oliefyr til en lufttil-vand varmepumpe. Læs mere om luft-til-vand på ok.dk/varmepumper Du skal vælge luft-til-vand varmepumpe, hvis... dit friareal er mindre end 400 m 2, og du derfor ikke har mulighed for jordvarme dit forbrug er mindre end 3000 liter olie eller 2800 m 3 naturgas om året du ikke ønsker at få din have gravet op du ønsker en vedligeholdelsesfri løsning du ønsker en miljøvenlig opvarmningsform du vil udnytte energisparefradraget (op til kr.) En luft-til-vand varmepumpe fra OK er energibesparende, ekstremt effektiv og sparer dig for mange tusinde kroner om året selvkørende, kræver ikke din opmærksomhed en fremtidssikret løsning med en levetid på helt op til 20 år tjent ind i løbet af 8-10 år i sparet varme mulighed for fuld finansiering, hvis du ønsker det passer rigtig godt til det danske klima hurtig at installere ca. 1-2 dage 5 års garanti uden selvrisiko ved benyttelse af årligt serviceabonnement på Energistyrelsens varmepumpeliste og dermed godkendt til energisparedrag. Luft-til-vand anlæg fra OK er konstrueret specielt til nordiske forhold. De har en COP op til 3,5 og er særdeles lydsvage. Indendørsmodulet måler H 1900 x B 600 x D 620 cm. Udendørsmodulet som ses her måler H 1050 x B 1200 x D 520 cm.

14 14 Få et OK Energilån til din nye varmeinstallation En olietank, varmepumpe eller et nyt oliefyr kan være en dyr fornøjelse. Men med et OK Energilån kan du låne op til kr. og fordele dine udgifter over 10 år. For at hjælpe dig med at finansiere dine energiforbedringer, har vi lavet OK Energilån der kort og godt betyder, at du kan låne op til kr. til at udskifte eller reparere din nuværende energiløsning og afdrage dit lån over 12 til 120 måneder. Du behøver altså ikke betale hele regningen på én gang, og det, du sparer på varmeregningen med en ny og energieffektiv varmeinstallation, betaler typisk størstedelen af dine afdrag. Vores finansiering er ærlig og redelig. Der er ikke tale om hverken kviklån, smartlån eller andre fikse lån med skyhøje renter. Du får derimod en rente, der matcher bankernes. Kort og godt om OK Energilån: lån op til kr. og fordel udgifterne over 120 måneder få godkendt dit lån fra dag til dag indfri dit lån til enhver tid uden meromkostninger få finansiering til både energiløsning og reparationer du skal ikke lægge lån om eller have friværdi i din bolig ingen krav om udbetaling eller sikkerhedsstillelse. Læs mere om OK Energilån og se låneeksempler på ok.dk/varmepumper

15 15

16 16 Sammenligningstabel I modellen nedenfor får du et godt overblik over de forskellige opvarmningsmuligheder. Vi har taget udgangspunkt i, at du skifter fra et ældre oliefyr (med en nyttevirkning på ca. 80 %) og i dag har et forbrug på ca liter olie. Det svarer til det gennemsnitlige forbrug for en almindelig dansk familie med oliefyr. I modellen kan du fx se, hvor meget du kan spare på dine varmeudgifter, når du skifter til et nyt, moderne A-mærket oliefyr eller en af de andre varmekilder. Lyd Luft/vand Ca db (udendørs) Jordvarme Ca. 43 db (indendørs) Egnet til COP (ny varmekilde) m 2 (helårshus + sommerhus) 2, m 2 (primært helårshuse) 3,1 Årlig varmeøkonomi Ca kr. Ca kr. Installationspris kr kr. Tilbagebetaling* Ca. 7-9 år Ca. 7-9 år Myndighedstilladelse Ingen Kommunal tilladelse Montagetid 1-2 dage 3-7 dage Fordele Ulemper Yderst besparende Passer godt til dansk klima Ingen myndighedstilladelse Billigere investering end jordvarme og hurtig installation. Mindre lydniveau fra udemodul Knap så effektiv i vintermåneder som jordvarme. Bedst ved forbrug over liter Mest effektiv varmepumpe i vinterhalvåret Ingen synlig udendørs installation og heller ingen støj. Myndighedstilladelse Større grave- og installationsarbejde. Forudsætning: * simpel tilbagebetalingstid Oliepris: 11,5 kr. pr. liter El-pris: 1,83 kr./kwh, inkl. el-afgiftsreduktion på ca. 51 øre pr. kwh. Gaspris: 9 kr./m 3

17 17 Beregningsgrundlag for tabellen: Udgangspunktet er et oliefyr, og at huset i forvejen har radiator- og/eller gulvvarmesystem. Ud fra et gennemsnitligt forbrug på kwh, svarende til ca liter olie med kedelvirkningsgrad på 80 % på ældre oliekedel svarende til ca kr./årligt. Du kan få energisparefradrag på alle installationer fra OK Læs mere på ok.dk/varmepumper eller ring til os på Oliefyr Naturgasfyr Elvarme Ca db (indendørs+skorsten) ca db (kedel + aftræk) Ingen m 2 (alle hustyper, pånær helt nye) 0, m 2 (alle hustyper m. adgang til gas) 0, m 2 (mest hensigtsmæssig i sommerhuse) 1 Ca kr. Ca kr. Ca kr kr. Ca. 4-7 år kr. Ca. 5-8 år kr. ( kr. til radiatorer) Ingen Ingen Ingen 1-2 dage 1-2 dage 2-4 dage A-mærket oliefyr, effektivitet på over 94 % Virker på alle varmesystemer, også højtemperatursanlæg. A-mærket gasfyr, effektivitet på over 99 % og høj forsyningssikkerhed Virker på alle varmesystemer, også højtemperatursanlæg. Billig installation og ingen vedligeholdelse Stor forsyningssikkerhed Pladsbesparende ifht. fyrrum og intet lydniveau. Indendørs lydniveau på fyr+skorsten Fossil brændsel ifht. CO 2 udledning. Indendørs lydnivau på fyr+skorsten Betaling til stikledning. Meget dyr opvarmningsform Helt nyt varmeanlæg, hvis ny varmekilde ønskes.

18 18

19 19 Husk Vi udfører service på alle varmeinstallationer. Jord, luft, træ, olie, sol...? Uanset hvad du vælger, så er vi med dig hele vejen Du er ved at være ved vejs ende med brochuren, og vi håber, du har fået bedre overblik og er blevet mere afklaret omkring, hvilken opvarmningsform, der passer til dig. Vi vil gerne hjælpe dig videre herfra, så du får præcis den varmeinstallation, der passer til dit hus og dine behov. Og som giver dig den største besparelse på din varmeregning. Vi er med, så længe det passer dig Uanset om du vælger jord, luft, træ, olie eller sol, så er vi med dig gennem hele processen fra du henvender dig første gang, til din nye varmeinstallation er færdiginstalleret, justeret og i gang. Vi er også med dig bagefter, når der skal foretages serviceeftersyn og selvfølgelig, hvis du har spørgsmål eller brug for et godt råd. I forbindelse med installation af større varmekilder som fx jordvarme har du én og samme energikonsulent gennem hele processen. Vi tager os af alt det praktiske Vi tager naturligvis ansvar for hele opgaven. Det betyder, at vi tager os af alt det praktiske, så du ikke behøver at bekymre dig om noget. Vi indhenter tilladelser og kommunikerer med kommunen, når det er nødvendigt. Vi koordinerer mellem håndværkere og sørger for at sætte fx vvs- og el-arbejdet i gang. Vi har valgt de bedste leverandører Vi har brugt lang tid på at finde de helt rigtige leverandører af vores opvarmningsprodukter. Vi stiller høje krav, når det gælder leveringssikkerhed, kvalitet, drift, ydeevne, garanti for reservedele og mange andre ting, der er medvirkende til, at du får den bedste varmeløsning, og vi får tilfredse kunder. Du er altid velkommen På er butikken altid åben. Her kan du læse meget mere om alle de forskellige opvarmningsformer, vi tilbyder. Du kan se produkter og produktdetaljer, læse om serviceaftaler, finansieringsmuligheder og meget mere. Du er naturligvis også altid velkommen til at ringe til os på uanset, hvad du har på hjerte. Du kan også kigge forbi Hvis brochuren ikke besvarer alle dine spørgsmål, er du velkommen til at ringe på hvis du vil vide mere om varmepumper hvis du vil vide mere om oliefyr, naturgasfyr, træpillefyr og oliefyrsservice hvis du vil vide mere om solceller.

20 53016 Adresse OK Åhave Parkvej Viby J. Kontakt Energiteknisk afdeling Kl på telefon: OK hovedkontor Døgnet rundt på telefon www-adresser

sigt Jesper Asholt I år gav vi bare 558 kr. om måneden i el og varme Jeg gør klar til solceller og jordvarme så hurtigt som muligt Jordvarme erstatter

sigt Jesper Asholt I år gav vi bare 558 kr. om måneden i el og varme Jeg gør klar til solceller og jordvarme så hurtigt som muligt Jordvarme erstatter ENERGIINDSIGT FEBRUAR/MARTS 2012 IND ENERGIINDSIGT sigt EnergiMagasinet med TEMA OM VARMEPUMPER Jesper Asholt Jeg gør klar til solceller og jordvarme så hurtigt som muligt Jordvarme erstatter Pensionsklart

Læs mere

UDSKIFTNING AF OLIE- ELLER NATURGASFYR SÅDAN KOMMER DU I GANG

UDSKIFTNING AF OLIE- ELLER NATURGASFYR SÅDAN KOMMER DU I GANG UDSKIFTNING AF OLIE- ELLER NATURGASFYR SÅDAN KOMMER DU I GANG FORORD Energisystemet i Danmark skal omstilles, så det i stigende grad bliver baseret på vedvarende energi, og det er regeringens målsætning,

Læs mere

Varmepumper. Varmepumper. fremtidens miljøvenlige varmekilde

Varmepumper. Varmepumper. fremtidens miljøvenlige varmekilde Varmepumper Varmepumper fremtidens miljøvenlige varmekilde 2 Udnyt den gratis energi i naturen Moderne, højeffektive varmepumper er fremtidens miljøvenlige varmekilde i boligen. Med et minimalt forbrug

Læs mere

ENERGIEN ER JERES OK - meget mere end et lille olieselskab med billige benzinpriser.

ENERGIEN ER JERES OK - meget mere end et lille olieselskab med billige benzinpriser. ENERGIEN ER JERES OK - meget mere end et lille olieselskab med billige benzinpriser. Energien er jeres Vi har udviklet os gennem de sidste 100 år fra at være et kulselskab, til et benzin- og olieselskab

Læs mere

Analyse udarbejdet for Energistyrelsen af Publikum Kommunikation og invirke

Analyse udarbejdet for Energistyrelsen af Publikum Kommunikation og invirke Varmepumperihel årshuse Bar r i er eroger f ar i ngerbl andtdanskehusej er e Jul i2010 Analyse udarbejdet for Energistyrelsen af Publikum Kommunikation og invirke ISBN www: 978-87-7844-866-8 Indhold 1

Læs mere

Får du varme nok for dine penge?

Får du varme nok for dine penge? FIF MARKETING FI11/13 - returtemperatu Får du varme nok for dine penge? Du kan gøre meget for at holde på varmen. Det kommer samtidig både din økonomi og miljøet til gode. I Danmark udleder vi i gennemsnit

Læs mere

Energy Services. Grøn varme til fast pris

Energy Services. Grøn varme til fast pris Energy Services Grøn varme til fast pris Indhold Indhold 2 Introduktion 3 Energy Services 4 Varmepumpens teknologi 8 Kunde hos Energy Services 10 Økonomi 12 Klargøring til installation 14 Bliv kunde 16

Læs mere

BRÆNDEOVNE, VARME ANLÆG OG FYRING

BRÆNDEOVNE, VARME ANLÆG OG FYRING BRÆNDEOVNE, VARME ANLÆG OG FYRING Indhold 03 lovpligtige og frivillige eftersyn af olie- og gasfyr 05 Risiko for kulilteudslip 08 Tjek dit fjernvarmeanlæg 10 Hvordan fungerer fjernvarme? 13 Tjek dit oliefyr

Læs mere

Får du varme nok for dine penge?

Får du varme nok for dine penge? SB0210 Får du varme nok for dine penge? Du kan gøre meget for at holde på varmen. Det kommer samtidig både din økonomi og miljøet til gode. H o l d p å v a r m e n - o g p å p e n g e n e Størstedelen

Læs mere

Får du varme nok for dine penge?

Får du varme nok for dine penge? SB0508 Får du varme nok for dine penge? Du kan gøre meget for at holde på varmen. Det kommer samtidig både din økonomi og miljøet til gode. - når god energi er inde i varmen I Danmark udleder vi 10 ton

Læs mere

Solvarme er grøn økonomi

Solvarme er grøn økonomi Forbrugermagasin 2012 - solvarme TEKST: Trine Møller Pedersen / FOTO: COLOURBOX X X Solvarme er grøn økonomi INDHOLD Kom godt i gang med energirenovering side 3 Få gode råd til at tage de første skridt,

Læs mere

Energy Services. Demonstrationsprojekt: VE-baseret varme i en hel by

Energy Services. Demonstrationsprojekt: VE-baseret varme i en hel by Energy Services Demonstrationsprojekt: VE-baseret varme i en hel by Et samarbejde mellem Insero Energy, Brædstrup Fjernvarme, Exergi Partners, Energy Services og Niras, med støtte fra Energistyrelsen.

Læs mere

Varmen på rette sted. sådan gør du din varmeregning mindre

Varmen på rette sted. sådan gør du din varmeregning mindre Varmen på rette sted sådan gør du din varmeregning mindre Udgivet af SEAS-NVE Strømmen Hovedgaden 36 4520 Svinninge tlf. 70 29 29 29 www.seas-nve.dk Faktuelle oplysninger og inspiration til Varmen på rette

Læs mere

MØD VORES MANGE EKSPERTER

MØD VORES MANGE EKSPERTER ÅBENT HUS lørdag den 15. oktober kl. 10.00-14.00 2. udgave okt-nov 2011 MØD VORES MANGE EKSPERTER Da varmeregningen blev halveret s. 8 Landets største solcelleanlæg s. 22 Gratis inspirationsmøder s. 28

Læs mere

Kom godt i gang med solceller fra OK

Kom godt i gang med solceller fra OK 1 Kom godt i gang med solceller fra OK Brug strømmen, når solen skinner få gode tips til hvordan! Grøn energi er fremtiden Hvad kan du spare med solceller? Time for time afregning det betyder det for dig.

Læs mere

Varmeinstallationspakke

Varmeinstallationspakke Varmeinstallationspakke Pakkeløsning for energirigtig modernisering af varmeanlæg Videncenter for energibesparelser i bygninger udgivet juni 2011 Varmeinstallationspakke INDHOLD BESKRIVELSE AF PAKKELØSNING...

Læs mere

Energibranchen.dk. Bjarne Petersen 12 Specialisten rykker ud. Kedelanlæg 15

Energibranchen.dk. Bjarne Petersen 12 Specialisten rykker ud. Kedelanlæg 15 Energibranchen.dk Fagbladet for servicebranchen for olie, gas og biobrændsel Nr. 1 Marts 2011 Bjarne Petersen 12 Specialisten rykker ud Kedelanlæg 15 Ny eftersynsordning er klar DEBRA, Dansk Energi Brancheforening

Læs mere

ENERGIGUIDEN. Bæredygtig energi er til fælles fordel. Ny cirkulationspumpe sparer strøm. Sænk energiforbruget med isolering. Tænd op i din brændeovn

ENERGIGUIDEN. Bæredygtig energi er til fælles fordel. Ny cirkulationspumpe sparer strøm. Sænk energiforbruget med isolering. Tænd op i din brændeovn ANNONCE HELE DENNE TEMAAVIS ER EN ANNONCE FRA MEDIAPLANET ANNONCE Maj 2008 ENERGIGUIDEN Tænd op i din brændeovn Ny cirkulationspumpe sparer strøm Sænk energiforbruget med isolering Bæredygtig energi er

Læs mere

ENERGITRÆF `15 Roskilde Januar 2015. Energitjenestens oplæg

ENERGITRÆF `15 Roskilde Januar 2015. Energitjenestens oplæg ENERGITRÆF `15 Roskilde Januar 2015 Energitjenestens oplæg 1 Skift af olie- og naturgasfyr hvornår skal der skiftes Energitjenesten Kirsten Sander, arkitekt maa energi- og klimarådgiver 2 www. Energitjenesten.dk

Læs mere

Naturgas. Naturlig varme. Naturgasfyr til ethvert behov

Naturgas. Naturlig varme. Naturgasfyr til ethvert behov Naturgas Naturlig varme Naturgasfyr til ethvert behov Naturgas En effektiv og miljøvenlig varmekilde Naturgas er en effektiv og meget miljøvenlig varmekilde. Men det er ikke ligegyldigt, hvordan naturgasfyret

Læs mere

Alternativer til oliefyr

Alternativer til oliefyr 05-03-2012 jh, jw, akw Alternativer til oliefyr Baggrund Sammenfatning og konklusion Regeringen fremlagde i november 2011 oplægget Vores Energi som udspil til de energipolitiske forhandlinger med de øvrige

Læs mere

Din nabo tjener penge - hvad med dig?

Din nabo tjener penge - hvad med dig? 10 cases om energirenovering i Morsø Kommune: Din nabo tjener penge - hvad med dig? MORSØ KOMMUNE Se hvordan din nabo har fået bedre økonomi I denne folder finder du 10 cases om energirenovering af boliger.

Læs mere

I en almindelig husholdning går 17 % af elforbruget til tøjvask, og du kan også her spare penge ved at få gode vaner og vaske med omtanke.

I en almindelig husholdning går 17 % af elforbruget til tøjvask, og du kan også her spare penge ved at få gode vaner og vaske med omtanke. 12 Spar strøm ved tøjvask og i badeværelset spar på strømmen råd 12 I en almindelig husholdning går 17 % af elforbruget til tøjvask, og du kan også her spare penge ved at få gode vaner og vaske med omtanke.

Læs mere

gladsaxe.dk Energirenovering i Gladsaxe Kommune

gladsaxe.dk Energirenovering i Gladsaxe Kommune gladsaxe.dk Energirenovering i Gladsaxe Kommune 1 Indhold Udgiver: Gladsaxe Kommune August 2012 Oplag: 2.500 Tekst: Anne Neergaard Knudsen Layout: Birgitte Elise Ravn Foto: Rudy Hemmingsen Tryk: PE Offset

Læs mere

B.DK/PLUS. Spar på energien i hjemmet. Her får du masser af gode råd til at spare på energien næsten alle steder i hjemmet.

B.DK/PLUS. Spar på energien i hjemmet. Her får du masser af gode råd til at spare på energien næsten alle steder i hjemmet. Spar på energien i hjemmet Her får du masser af gode råd til at spare på energien næsten alle steder i hjemmet. 1 03 Spar penge på din elregning - skift elselskab 04 Her er, hvad du betaler for på din

Læs mere

Carsten Ravn, Mawuli Kokou, Niklas Balle & woon Safi 3.x HTX Sønderborg 24-09-2010 DANMARK SER GRØNT. Bygge & Energi Projekt 2010

Carsten Ravn, Mawuli Kokou, Niklas Balle & woon Safi 3.x HTX Sønderborg 24-09-2010 DANMARK SER GRØNT. Bygge & Energi Projekt 2010 2010 Carsten Ravn, Mawuli Kokou, Niklas Balle & woon Safi 3.x HTX Sønderborg 24-09-2010 DANMARK SER GRØNT Bygge & Energi Projekt 2010 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 Indledning... 3 Teori...

Læs mere

20 gode råd der sparer vand og varme

20 gode råd der sparer vand og varme 20 gode råd der sparer vand og varme Få besøg af din VVS Mester og tjen penge 4 ud af 5 bruger for mange penge på opvarmning. Med et gratis Mestertjek får du overblik over, hvor der er penge at spare.

Læs mere

Guide til grøn energi i boligen og feriehuset. emnetekst skrives her

Guide til grøn energi i boligen og feriehuset. emnetekst skrives her Guide til grøn energi i boligen og feriehuset emnetekst skrives her indhold: Side 04 Det gør vi i kommunen TEMA: ENERGIOPTIMERING Side 06 Hvorfor energioptimere? Side 07 Op på energimærkerne Side 08 Find

Læs mere

Solvarme. Solvarme. Miljøvenlig, vedvarende energi til din bolig

Solvarme. Solvarme. Miljøvenlig, vedvarende energi til din bolig Solvarme Solvarme Miljøvenlig, vedvarende energi til din bolig 2 Solvarme Naturens egen varmekilde Et godt supplement til en bæredygtig energiløsning Hvis ikke der skal ske uoprettelige skader på verdens

Læs mere

Den fremtidssikrede investering, der betaler sig hver eneste dag. 20+ år med. energibesparelser

Den fremtidssikrede investering, der betaler sig hver eneste dag. 20+ år med. energibesparelser Danfoss varmepumper Den fremtidssikrede investering, der betaler sig hver eneste dag 20+ år med energibesparelser Med en forventet levetid på mere end 20 år sikrer en investering i en Danfoss varmepumpe

Læs mere