Velkomst coachingmodul

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Velkomst coachingmodul"

Transkript

1 Velkomst coachingmodul En bølgeeffekt er sat i gang Jeg er meget glad for, at du har besluttet dig for at skabe noget nyt for dig selv og alle dem, du kommer til at have indflydelse på i dit personlige og professionelle liv. Hvad end det er din familie, dine venner, din sundhed, din personlige udvikling, dit arbejdsliv, din økonomiske frihed, dine egne kunder, klienter eller kursister, så vil den 1-årige Mindfulness Master Coach uddannelse sætte en bølgeeffekt i gang. Effekten af dit arbejde med dig selv og andre vil brede sig meget længere, end du måske kan forestille dig. Døre vil åbne sig, ting vil falde på plads, og du vil måske ligefrem tage flere kvantespring i din udvikling.

2 Alle mennesker har en selvfortælling Alle har en selvfortælling om livet. Vores selvfortællinger kan være positive, eller de kan være begrænsende for os selv. En selvfortælling er det, du siger til dig selv om dine muligheder, dig selv, livet og andre mennesker. Men før du er helt fri af de begrænsende dele af din historie, så er du 100% velkommen netop, som du er. Ja, faktisk er det en forudsætning for at gå ind i personlig udvikling, at du har lov at have det med i bagagen, som du har. Du skal vide, at ingen selvfortællinger er frie af udfordringer. Og jeg er overbevist om, at din historie både rummer mange sejre og måske også en del kampe. Er tiden inde til positiv forandring? Måske har du en følelse af, at tiden er inde til forandring? Sådan er det, når vi tager en sådan beslutning, som du nu har truffet ved at tilmelde dig uddannelsen. Så ja, tiden ER inde. Både til at skabe det nye i dit personlige og professionelle liv og til at slippe unødvendige selvbegrænsninger, der tidligere har holdt dig tilbage fra det, der giver dig glæde, frihed og trivsel på alle niveauer. På Mindfulness Master Coach uddannelsen får du et væld af værktøjer og konkrete øvelser, der hjælper dig med at slippe de tanker og emotioner, som du ikke længere ønsker skal styre dit liv, Og jeg glæder mig til at coache, undervise og træne dig. Tænk at skulle dele denne rejse med dig!

3 Det, du overvinder og opnår, får ikke bare betydning for din egen glæde, men også for min, og for de andre på holdet. Plus for dine nære og de mennesker, du skal arbejde med. For at processen bliver optimal, så læs og udfyld dette forberedelses- og velkomstmodul. Modulet indeholder både orientering om uddannelsen og coaching-spørgsmål, der forbereder dig. Forberedelsen før uddannelsen går helt i gang Når vi mennesker beslutter os for at tage en uddannelse, glemmer vi ofte at tage os tid til den rolige forberedelse og skabe det overblik, vi har brug for. Mange har et travlt liv og oplever, at bægeret allerede er fyldt. Hvis du oplever, at bægeret er fyldt, så er løsningen naturligvis ikke at fylde mere på, så det flyder over. Det er meget smartere at tømme bægeret for det, som ikke behøver at fylde op mere. For at du får succes med at blive certificeret på uddannelsen, vil jeg netop hjælpe dig til at bane vejen, så du ikke spilder din dyrebare energi på unødvendig overload. Succes med en uddannelse involverer ofte mængder af information, at tage nye skridt, at implementere nye systemer, møde nye mennesker og gøre nye ting. Og det er præcis, hvad der vil ske under uddannelsen til Mindfulness Master Coach. En vigtig grund til, at kursister og studerende ikke gennemfører deres studier, er at de bliver overvældede af præstationer, stress, stramme tidsplaner, frygt for ikke at bestå og for at fejle. Og tro det eller lad være: frygt for succes.

4 Hvis din hjerne kunne finde på at tænke frygtsomme tanker om, hvordan du klarer det, så er det netop nu, at du kan træne dig op til at mestre den slags tanker. For det handler ikke om at stresse, men om at forberede dig før, vi starter og at tage ét skridt af gangen under hele uddannelsen. Vær altid fokuseret på at gøre den ene ting, som du arbejder med i nuet. Det er umuligt at være stresset, når du er tilstede i nuet. Men har du til gengæld lagt mærke til, at når du skal have noget nyt ind i dit liv, kan det virke stressende? Og det er den tilstand, jeg ønsker at hjælpe dig med at minimere, så du finder en god balance. Det er dog naturligt med udviklingsturbulens. Fortolk det ikke som negativ stress! Hvordan forbereder du dig til uddannelsen, så du får maks ud af den? Jeg inviterer dig til både mentalt, personligt, følelsesmæssigt, relationelt, åndeligt og praktisk at få skabt tid og plads til dig selv og uddannelsen. Ja, det er også en invitation til at nyde din 1-årige Mindfulness Master Coach uddannelse. Fra øjeblik til øjeblik. At glæde dig over hvert skridt, du tager. Også allerede her i forberedelsen. Bagefter eller et skridt foran? På hele rejsen sammen, vil vi arbejde med at styrke dig inde fra og ud. Personligt og professionelt.

5 Det betyder, at vi fokuserer på handling, læring og på alle de lækre værktøjer og nye viden, som du kommer til at gøre en forskel med. OG vi fokuserer på at rydde ud i eller slippe det, der ikke virker for dig. Du bestemmer selv farten, hvor meget du vil have ud af forløbet, og hvad du vil lægge frem til udvikling. Det du åbner, spørger til, deler, skriver i modulerne, er bevidst om, kaster lys på, går frem med, VIL udvikle dig. For at jeg kan tage mig ekstra godt af hver eneste person på uddannelsen, og hjælpe den enkelte til at nå sine mål og drømme, vil jeg invitere dig til at gå dybt ind i forberedelsen og orienteringsfasen og fylde alt ud i velkomstmodulet, du har foran dig her. Giv dig tid til at reflektere og svare. Ikke skynde dig, men fordybe dig. Det er ikke en lektie, som skal overstås. Du vil senere modtage info om, hvordan du indleverer dine moduler (inkl. nærværende modul). Giv dig selv plads til personlig udvikling og til at binde løse ender sammen, afrunde gamle ting, der forstyrrer, så du bliver klar til at modtage ny viden, træning og information, når Modul 1 starter. Jeg møder så mange mennesker, der føler sig bagud i deres liv. De oplever også, at de ikke har tid nok, penge nok, plads nok, selvværd nok, ro nok, anerkendelse nok, kærlighed nok Det, vi arbejder med her på uddannelsen er at komme ud af den begrænsende selvfortælling om ikke at være god nok og altid være fortravlet. Og i stedet føle dig et skridt foran. At få et kærligt, afslappende og realistisk forhold til tid. ademy@ginadevee.com

6 Når du udfylder alle spørgsmål og skemaer her i velkomstcoaching og orienteringsmodulet, så kan jeg forsikre dig, at du vil få mere og mere energi. Fordi vi normalt ikke bruger så meget tid på de processer, der hedder at rydde ud og afslutte ting, der hænger, så har vi et enormt energispild. Nu har du en endnu større mulighed for bevidst at bruge både hjerne og hjerte til at skabe den virkelighed, du ønsker. At give sig lov til at nyde det De stressramte klienter, der kommer til mit 1:1 mindfulnesscoaching forløb, har ofte en overbevisning om, at der ikke er tid til at nyde nuet. Og at de heller ikke må. At det at investere i sig selv og bruge tid på sin egen glæde, fornøjelse, kreativitet, mål, eventyr og egenomsorg skal komme til allersidst. Risikoen er, at det udskydes til allersidst på aftenen eller måske til allersidst i livet. Når livet er gået! Hvis du har det sådan, at du næsten ikke giver dig selv lov til at nyde, så begynd at give dig selv tilladelse nu. Det er et kardinalpunkt at nyde nuet og skabe plads til sig selv. Også når du skal hjælpe andre mennesker, som enten har stress, er i krise eller føler sig overvældet af arbejdsbyrder og problemer. Hvad enten det er professionelle eller personlige udfordringer, vi kan hjælpe andre med at løse, så skal vi huske, at andre spejler sig i os, hvilket har den effekt, at det du giver dig selv lov til her i livet, vil smitte positivt af på andre. Sådan at de også går den vej, der føles rigtig for dem. Det er ikke viden og information, der vil gøre den største forskel for dine egne klienter og kunder, men den måde, du lever, det du ved. Det er den måde, du omsætter din viden og værktøjer, der virker.

7 Næsten enhver person kan læse en bog og gå på nettet og få al den viden, han har brug for. Men den person, der omsætter sin egen personlige udvikling, erfaring, viden og læring, til at løse virkelige problemer ude i praksis, vil kunne leve af det økonomisk. Det er blandt andet også mit fokus at hjælpe dig med det! Perfektionisme, vanetænkning og overspringshandlinger Det er vigtigt for mig, at du ved, du er velkommen, som du er. At jeg og mit team, er her for dig hele vejen. Det er ligefrem nødvendigt, at du ved, at du ikke kan gøre det forkert. Der er heller ingen burde på uddannelsen. Vi mennesker kan befinde os i gammel vanetænkning, som kan gå hen og blive til overspringshandlinger, så vi ikke opnår, det vi ønsker. Det fantastiske er, at når du bringer din egen selvbegrænsende vane frem i en session med andre eller på webinaret eller spørger andre, om de kender det, og om de kan foreslå en måde at håndtere det på, så kan de gamle vaner ikke styre dig på samme måde mere! Hvorfor det virker sådan, vil du lære meget mere om i mindfulness coachingen på uddannelsen. Under hele uddannelsen vil du få vejledning i, hvordan du kan implementere den viden og de værktøjer, du får, i dit eget liv. Og i dit professionelle virke. Den bedste eller rigtige måde at implementere på er kun den måde, der virker bedst for dig. Det kan være en udfordring. Vi er

8 vant til, at der findes èt rigtigt svar, og at vi skal finde det rigtige svar for at bestå. Og det er lige her, du kan give slip på perfektionisme, overanalysering og tidskrævende hovedbrud om, hvorvidt det, du skriver i modulerne er rigtigt svaret. Hver gang du møder den stemme, så vid, at det er en fælde. Du bliver 10 gange dygtigere (og hurtigere) af at svare det, der er sandt for dig og det, du reflekterer over. Ja, så længe du reflekterer, lytter, læser, træner, besvarer, skaber og deltager, kan du kun gå fremad. Du bliver nemlig ikke stillet spørgsmål, som har til hensigt at kontrollere din viden og læring som sådan. Du bliver stillet spørgsmål, som har til hensigt at konsolidere, det du læser, erfarer og lærer, så du kan integrere det og blive selvtillidsfuld. Naturligvis så du kan bruge det hele i praksis som Mindfulness Master Coach. Styr din tid Det, at mestre din tid effektivt, er en af de vigtigste faktorer for, at du føler dig med hele vejen på uddannelsen. Hvis noget skrider undervejs, lige meget hvad det er, så kan du altid: Spørge andre i vores private Facebookgruppe, hvad de gør Tage emnet op i den træning, du skal lave med dine medkursister Vælge at tage emnet op som et spørgsmål på webinar Skrive det ned i dine moduler, som et punkt, du særligt arbejder med, når du bliver stillet coaching spørgsmålene Vælge at komme i den varme stol på selve live modulerne Vælge at arbejde med det allerede nu her i forberedelsesfasen

9 Læse bøger om det specifikke emne du har brug for at lære mere om (Søg det du har brug for også uden for Mindfulness Master Coach uddannelsens pensum). Google og finde gratis webinarer, hvor du kan lære, det du har brug for at lære mere om (Søg det du har brug for også uden for Mindfulness Master Coach uddannelsens pensum). Lige meget hvor gode vi er til at styre vores tid, kan det være, der alligevel er områder, der trænger til at blive strammet op. Det handler om i god tid at få overblik over, hvornår du i hverdagen vil vælge at fylde de skriftlige moduler ud, hvornår du kan træne med dine medkursister, implementere din egen mindfulnesstræning, læse nyt stof, og hvornår du i det hele taget putter det i kalenderen uge for uge. Så et af de vigtige elementer, vi kigger på her i orienteringen, er, som du kan se: Hvad er dit nuværende forhold til tid?. Er du konstant i en følelse af, at der ikke er tid nok? Skynder du dig hele tiden? Synes du, at du ofte kommer for sent til arrangementer og aftaler eller er så meget i sidste øjeblik, at du kommer til at stresse dig selv? Er det blevet en vane, at du stresser dig selv med lige at ville nå en eller to ekstra ting på to do listen før et møde eller en aftale? Eller lader du dig let distrahere, så det, du har sat dig for en dag, ikke bliver gjort? Prøv her i forberedelsen at være mindful opmærksom på, hvordan du bruger din tid. Hvordan du tænker og taler om det, du skal lave.

10 Taler du for eksempel om at være overvældet, stresset, kørt over, blæst, træt, bagud? Vi kommer nemlig til at skabe mere af det, vi ikke kan lide, når vi tænker og taler om det på vedligeholdende måder. Begynd i stedet at se efter muligheder og at overveje, hvordan du frigør tid og plads til Mindfulness Master Coach uddannelsen. Lav en god plan, hvor du kan sætte 10 timer af om ugen. I nogle uger kan det være lidt mindre og i andre uger kan det være lidt mere. Kommuniker din plan med de vigtige personer, du har i dit liv. Så I samarbejder. Bed også om support og opbakning til din proces. Mindfulness i kalenderen Der var engang, jeg var hunderæd for, at kalenderen ville gøre mig ufri. Men jeg ved nu, at kalenderen beskytter min tid og mine mål. Og jeg har faktisk meget større frihed, når jeg ved, at der er styr på de handlinger, jeg skal foretage mig, og når jeg ved, hvornår jeg har fri. Mindfulness-øvelser virker endnu dybere, når vi helt reelt ikke behøver tænke over, om der er styr på det ene eller det andet, fordi vi allerede har sørget for at skrive det ned. Jeg bruger også kalenderen til at sikre mig rigeligt med fritid. Så de værdier jeg har i livet bliver udlevet. Jeg ønsker også for dig, at du følger dine egne værdier, møder dine egne behov, og skaber den hverdag og det arbejdsliv, du ønsker at skabe. Nogle mennesker har et urealistisk forhold til tid. De laver to do lister, der er umulige at indfri og ender med at dømme sig selv eller at blive stressede og overvældede, fordi de ikke fik det hele gjort.

11 Det er den sikre vej til at underminere sin succes, glæde og trivsel. Den bedste måde at mestre din tid på er at bruge et kalendersystem. Lige meget hvilket, bare det er et, du kan lide. For eksempel, hvis vi ikke putter vores mindfulness-træning ind i kalenderen, når vi er helt nye i det, vil vi have en tendens til ikke at få det gjort. Også selvom vi ellers er gode til at styre vores tid på jobbet, går ledige eller er sygemeldte og derfor ikke arbejder. Det samme vil ske med modulerne på uddannelsen, hvis ikke du sørger for at reservere tid i kalenderen, så forsvinder tiden lige så hurtigt væk, som et vådt stykke sæbe smutter ud af hånden. At mestre din tid, giver dig større kontrol og frihed. Det er både essentielt, hvis du vil have succes i et job eller som selvstændig, men også i din hverdag som mor, far eller kæreste. Når jeg møder en, der synes, at kalenderen virker begrænsende på dem og hellere vil være fri, så kan det være på grund af netop en modstand på at bruge kalender. Det sker sommetider for kreative, sensitive og visionære mennesker eller mennesker, der i en periode har trukket stikket. Pludseligt er tidsstyring blevet en forbandelse. Men et liv med mange bolde i luften er ikke muligt, hvis hjernen selv skal huske alt. Så en kalender er en beskyttelse af den værdi i vores liv, der hedder tid. Når vi optræner mindfulness-tilstanden, så tager to do listen mindre tid at nå igennem, og handlinger sker i større flow.

12 Positive holdninger, support på uddannelsen og adfærd i facebookgruppen Jeg vil gerne gå foran med, at vi anerkender os selv og hinanden for den udvikling, vi gennemgår og de store og små successer, vi oplever. Hele vejen. Og at vi gør, hvad vi kan for at overvinde den helt normale menneskelige trang til at sige negative ting om os selv og andre. Tag kontakt til dine medkursister på Facebook, præsenter dig på siden. Del relevante spændende artikler, erfaringer, viden, videoer, bogtitler, oplevelser om at udfylde dit modul, jobs, links, gratis, webinarer, spørgsmål til de andre, og andet du fornemmer vil være inspirerende, støttende og udviklende. Få eventuelt også overblik over dine andre sociale medier og platforme, sådan at du ved, hvornår du vil bruge tid på dem og hvordan. På Facebooksiden er det meget vigtigt, at vi ikke er kritiske og sender negative bemærkninger ud om noget som helst. Og det siger jeg ikke fordi, at jeg er sådan en, der kun vil have med det positive at gøre i livet. Jeg siger det fordi, der på Facebook og andre sociale medier, (ja også sms) er en alt for stor risiko for, at det spreder sig og påvirker alle modtagere på ødelæggende måder. Også selvom det ikke er intentionen fra afsenderen. Så negativitet er ikke forbudt, det er bare ikke på væggen i Facebook forum, vi deler det. For at skabe en høj grad af tillid og tryghed på holdet er fortrolighed afgørende. På de fleste lignende uddannelser er der en implicit fortrolighed, og det er naturligt for de fleste.

13 Men fordi jeg har fået spørgsmålet fra en deltager på et infomøde, fandt jeg frem til, at det er godt at give udtryk for, at de private oplysninger, vi deler på holdet, forbliver indenfor vores gruppe. Med mindre man selv har givet udtryk for at noget må deles med andre, så er det fortroligt. Facebooksiden er heller ikke til spørgsmål om tekniske udfordringer eller manglende links og mail. Det sender i bare en mail om til sekretær Sonna på sonna.zarifi@mindfulsolutions.dk eller til webmaster og teknisk supporter Poul på poul.theodorsen@mindfulsolutions.dk Vær synlig og aktiv i diskussioner, delinger og spørgsmål på Facebooksiden nogle gange om ugen. Selvfølgelig lige når det passer dig. Ikke for at stresse op, men for at være en aktiv del af gruppen. Der sker meget mere, når vi rent faktisk forbinder os med hinanden. Det siger jeg også, selvom selv jeg er tidligere introvert. Du behøver ikke at føle Facebook som et sted, du skal stresse og følge med i alle detaljer. Du tager tråden op, der hvor du nu er på det tidspunkt, du har valgt at komme ind. Deadlines og krav til indlevering af moduler Indsend hvert modul til tiden. Selvfølgelig gerne for tidligt. Du har den fulde opbakning, hvis du bliver syg, eller der sker større uventede livsbegivenheder. I de tilfælde, så kontakt os på kontakt@mindfulsolutions.dk, og vi laver en aftale, der passer til dig. Kun hvis du kontakter os, kan vi hjælpe, planlægge og være et skridt foran med at hjælpe dig til at gennemføre og komme forbi den udfordring, du evt. oplever. Det er kun et problem, hvis der vanemæssigt afleveres for sent. Feedback mentorerne kan pludseligt sidde med 2, 4 eller 7 moduler pr. person, der hober sig op. Hver mentor har måske 10 forskellige personer, de giver feedback.

14 Det vil i det tilfælde blive umuligt at give dig den feedback på dine moduler, du selv ønsker, og som er kravet for at opnå certificering. Alle moduler, også nærværende modul, fyldes ud direkte i felterne i PDF`en på computeren. Hvis du oplever, det er belastende at sidde ved computeren, så kan du selvfølgelig printe dem ud og svare i hånden. Og bagefter føre det ind og sende digitalt. Eller sende det pr. post til Liselotte Ellegård, MindfulSolutions, Gartnerivej 1A, 8220 Brabrand. Det er ikke en anbefaling, men en mulighed. Alle digitale sendinger sker via Dropbox, hvilket i mindste udgave er gratis. Og hvis du løbende tømmer din Dropbox bliver det ved at være gratis. Har du brug for hjælp til at finde ud af Dropbox, så send en mail til sonna.zarifi@mindfulsolutions.dk Deadline for indlevering af velkomst modulet er, når du er færdig, og inden du starter på uddannelsen. Du vil løbende modtage info undervejs i uddannelsen i Mindfulness Master Coach Blackboard (MMCB), hvortil du får et brugernavn og adgangskode. I MMCB kan du måned efter måned hente moduler, info om live retreat, info om webinar og meget andet. Det, du ikke ser svar på i dette modul, kommer til dig i MMCB. Du vil modtage en mail, når vi lægger nyt ud. For eksempel når næste modul er klar til, at du kan hente det og udfylde det. Eller når der en praktisk besked af enhver slags.

15 Mine egne indre beslutninger, da jeg startede min mindfulness-træning og tog min coaching uddannelse: Jeg får mindfulness integreret i min egen hverdag Jeg tager ansvar for at få maks ud af programmet Jeg gør mig tilgængelig for at give og modtage coaching på holdet og i de teams, jeg er i Jeg implementerer den træning, jeg får på uddannelsen Jeg holder mig ude af stress og overvældelse, og hvis det opstår, så gør jeg det, der skal til for at få ro og overblik igen Jeg arbejder med mine udfordringer Jeg bidrager til de andre på Facebook, og når vi er sammen Jeg vælger at komme til webinarerne, så jeg kan stille spørgsmål, blive vejledt og trænet Jeg giver tid og plads til egenomsorg i min hverdag Jeg nøjes ikke med at ønske noget i mit liv, jeg skaber det og handler på det Jeg nyder livet lidt mere dag for dag, uge for uge, måned for måned

16 Lad processen begynde Husk: De spørgsmål, der nu kommer, er en invitation til at skabe mere glæde, frihed og plads i dit liv samt at fjerne energidrænende ting. Modulet er ikke lavet for, at du skal blive overvældet. De kategorier og spørgsmål du får er ikke alle lige relevante for dig. Men vær omhyggelig med at reflektere over hvert punkt, så du er sikker på, om det er eller ikke er et relevant spørgsmål. Skriv også i de tilhørende bokse, hvorfor noget ikke er relevant i de tilfælde, hvor du oplever, at spørgsmålet ikke er til dig. Hvert spørgsmål har betydning for din personlige udvikling og for det, der skal implementeres på uddannelsen. Hvis der er et spørgsmål, du slet ikke forstår betydningen af eller ved, hvad jeg mener med, så er du velkommen til at spørge, hvordan de andre i gruppe forstår det. Tag kontakt i Facebookgruppen. Hvis det er umuligt at finde mening i det, så skriv på væggen i vores Facebook forum og tag mit navn, så svarer jeg. På den måde får flest mulige gavn af svarene. Din dedikation til at udfylde og handle på hele dette orienteringsog forberedelsesmodul vil tjene dig, for du vil snart se frugterne af det arbejde, du gør. Du vil opdage, hvordan positive skift begynder at ske: Lige pludselig kan der for eksempel ske det, at du endelig finder svaret eller afklaringen på det, du længe har tumlet med, eller du får en klient, eller du får ny energi, nye ideer, en ny jobmulighed, der passer dig bedre, mere tid, en gave, nye kontakter, eller du møder kærligheden igen, finder større glæde, sundhed, eller penge kommer uventet til dig. Hvad som helst kan falde på plads eller

17 dukke op, når vi GIVER plads og gør os klar til at MODTAGE det nye. Tillad dine drømme at blive til virkelighed. På næste side finder du spørgsmål og bokse til at udfylde svar i direkte

18 Hvorfor vil du være Mindfulness Master Coach? Hvad er alle de grunde, du kan komme i tanke om, der gør, at du har tilmeldt dig uddannelsen? Hvad i Mindfulness Master Coach uddannelsens indhold, som du har hørt om indtil nu, tænder dig mest og hvorfor?

19 Hvad er dine specifikke mål med uddannelsen og dig selv? Hvad specifikt vil du gerne have opnået af færdigheder, når du er færdig med uddannelsen?

20 Hvor dedikeret og besluttet er du på at nå de mål, du har beskrevet? Hvad er dine største glæder i forhold til, at du har tilmeldt dig?

21 Hvad er din største bekymring eller frygt i forhold til at gennemføre uddannelsen? Hvis du ønsker at bruge det, du lærer på uddannelsen i det job, du har lige nu, hvordan vil du så bruge det? Hvilke udfordringer, problemer og dilemmaer, ønsker du at være med til at løse på din arbejdsplads?

22 Hvis du ønsker at bruge det, du lærer på uddannelsen som freelance eller selvstændig, hvilke et problemområde søger du så at bidrage til løsninger i? Familie og netværk Beskriv dit forhold til din mor. Nævn nogle vigtige ting, du har lært som er gode for dig. Nævn også nogle af de ting, du har lært af din mor, som du ønsker skal forandre sig. Det kan være inden for arbejdsliv og alle mulige andre områder.

23 Beskriv dit forhold til din far. Nævn nogle vigtige ting, du har lært som er gode for dig. Nævn også nogle af de ting, du har lært af din far, som du ønsker skal forandre sig. Det kan være inden for arbejdsliv og alle mulige andre områder. Beskriv dit forhold til dine søskende en for en: Både de ting du har lært som er gode, og de ting, du ønsker skal forandre sig.

24 Hvis du er enebarn, så beskriv nogle af dine tanker, følelser og oplevelser, du har ved at have været enebarn. Både de ting du oplever som gode, og de ting, du ønsker skal forandre sig. Beskriv din oprindelige families tanker, holdninger og vaner omkring arbejdsliv (der hvor du er opvokset). Hvad for vaner havde dine forældre om det at arbejde? Hvad sagde de, og hvad var mere usagt, som stadig har indflydelse på dit arbejdsliv? Godt som skidt:

25 Hvad er det gode i dit forhold til din partner, og hvilke områder ønsker du skal udvikle sig? Hvad ved dit forhold til dine børn er du glad for, og hvilke områder ønsker du skal udvikle sig?

26 Hvordan er dit netværk? Oplever du, at du får den støtte, du har brug for? Hvem har du særlig glæde ved at være sammen med, som giver dig energi? Er der nogen, hvor du lader dig dræne for energi? Dit arbejdsliv Lønmodtager eller selvstændig Hvad er dit nuværende arbejde eller din nuværende virksomhed? Hvis ikke du har arbejde, hvad er så dit fag, og hvad har du tidligere lavet, som du ser som relevant i dit liv nu?

27 Hvor længe har du været i din nuværende beskæftigelse/været ledig/selvstændig/eller været i dit seneste job? Hvordan har du det med dit nuværende arbejdsliv/arbejdslivssituation? Hvad enten du er ledig eller har et job, så skriv om hvordan du trives i det, og hvad du tænker og føler om det.

28 Hvad har du af kompetencer og erfaring, der gør, at du kan hjælpe mennesker med et personligt, professionelt, sundhedsmæssigt eller anden type problem? Hvad tænder dig allermest at lave, så du ikke er i tvivl om, at det er det, du brænder for? Bare skriv løs. Hold ikke noget som helst tilbage af alt det, du brænder for at lave. Også selvom du tænker, tingene ikke passer sammen i èt job. Eller tænker, at det bliver du stresset af at lave, eller det kan du ikke tjene penge på.

29 Hvad er din begrænsende selvfortælling om arbejdsliv? Dvs. hvad siger du til dig selv om dine muligheder for at lave det, du elsker, hvor mange timer om ugen, du skal arbejde, om det skal være hårdt, eller om det må være let og sjovt, meningsfuldt, godt lønnet osv. Vær opmærksom på, at spørgsmålet går på, hvad du fortæller dig selv om muligheder, ikke hvad du drømmer om. Hvis du kunne forandre 3 ting i dit arbejdsliv eller i din arbejdslivssituation, hvad vil det så være?

30 Hvis du har virksomhed eller laver freelance-arbejde, hvor længe har du haft din virksomhed/været freelancer, og hvad er status på det? Hvad er din vision med din virksomhed?

31 Hvis du skulle starte med at have kunder under uddannelsen i din egen virksomhed eller som freelance selvstændig, hvad drømmer du så om at lave? Hvad er de 5-10 bedste ting ved at forestille dig selv som selvstændig eller ved allerede at være det?

32 Ønsker du at udvikle kurser, holde foredrag, lave teamudvikling, 1:1 sessioner, retreats, online kurser, rejser eller noget andet?: Beskriv: Og hvad oplever du er dine styrker og svagheder i forhold til at være selvstændig?

33 Hvor god er du til at være organiseret i dit arbejdsliv? Beskriv et særligt glædeligt eksempel på, hvor du har hjulpet et menneske videre med et problem: Hvad var vedkommendes problem, hvad gjorde du for at hjælpe? Hvad var i det hele taget din følelse ved at have hjulpet?

34 De mennesker, du kan lide at hjælpe eller allerede har hjulpet, hvad er det for problemer, smerter eller udfordringer, de har? Husk, det behøver ikke kun at være mennesker, du hjælper professionelt. Det kan være nogen, du hjælper bare fordi, du kender dem. Fordi du naturligt er god til at lytte eller støtte andre. Så skriv de problemer op, du har følt størst glæde ved at hjælpe andre videre med, lige meget hvem. Nævn mindst 5 eksempler: Dit online liv Hvordan har du det med at bruge sociale medier som facebook, linkedin etc?

35 Hvor meget tid bruger du på de sociale medier, og kunne du forestille dig at bruge dem professionelt, hvis ikke du allerede gør? Forestil dig en person, der har fundet dig på Facebook eller Linkedin spørger dig, om du kan hjælpe hende. Hvad for et problem eller hvilke en udfordring, skulle hun have for, at du VED, du kunne rådgive eller hjælpe hende med at løse det? Fordi du allerede har hjulpet en med lignende problematik.

36 Hvad skulle du have betalt for den opgave, hvis det tager 4 timer at hjælpe hende? Hvad tænker og føler du ved spørgsmålet, du lige har svaret på ovenfor?

37 Forestil dig en person spurgte dig, om du vil vejlede, coache eller rådgive hende i lige nøjagtig det problem, du ved, du kan hjælpe med at løse. Hun beder om, at det skal foregå over Skype eller Facetime, fordi hun bor et stykke væk fra dig, hvad vil du så svare og føle ved det? Din økonomi Hvad er dit mål for indkomst pr. måned?

38 Hvorfor valgte du det mål? Tjek efter, hvad det er der gør, det lige er det tal. Hvordan vil den indkomst forandre dit liv?

39 Hvem vil også blive forandret, hvis du opnår den indtjening? Og hvordan? Hvad er din økonomiske holdning lige nu; er du villig til at investere i en hjemmeside for eksempel? Eller i en Facebook-annonce, der kan gøre din ydelse synlig? Hvad tænker du i det hele taget om det at investere i dig selv og det arbejdsliv, du ønsker at skabe?

40 Din sundhed Hvordan er din sundhedsmæssige tilstand. På hvilke områder har du det godt, og på hvilke områder har du brug for at blive sundere? Hvordan føler du dit energiniveau er?

41 Hvad har du opdaget, du får det rigtig godt af at spise og drikke? Hvilke former for motion eller bevægelse elsker du? Og gør du det i det omfang, du føler glæde og tilfredshed ved?

42 Dine mål set i lyset af din personlige udvikling Husk på de mål, du beskrev i forhold til Mindfulness Master Coach uddannelsen. Hvad er du åben, klar og villig til at forandre ved dig selv for at opnå dine mål? Vær helt specifik: I hvilken grad er du parat til gå frem i stedet for at holde dig tilbage, når du øjner en mulighed for at få en-til-en session på holdet?

43 Hvor beslutsom og indstillet føler du dig i forhold til forandring af de områder, du har beskrevet? Hvilke kurser, seminarer, bøger, uddannelser, coaches, terapeuter, lærere, har gjort en forskel for dig. Skriv 3-5 eksempler eller mere:

44 Hvad tror du bliver den største udfordring for, at du kan nå dine mål under uddannelsen? Hvad kan du gøre for at overvinde dine største udfordringer? Vær specifik:

45 Hvad er dine personlige styrker og svagheder i forhold til at gå ind i personlig udvikling? Vær specifik: Skriv 5-10 ting ned fra dit liv, du kan huske, som du har turdet at gøre, selvom du var bange eller fornuften sagde, du skulle lade være. Altså hvor du fulgte dit hjerte, din intuition, din mavefornemmelse, eller hvad du kalder det.

46 Hvor god er du til at sige ja og nej? Hvad har du brug for at forandre på det område?: Hvor godt styrer du din tid? Hvad har du brug for at forandre?

47 Hvad kan stresse dig? Og hvad ønsker du at forandre i forhold til det? Har du nogensinde været nede med stress eller i det hele taget været så stresset, at du måtte stoppe op? Hvad var de erkendelser og indsigter, du fik ud af det? Altså hvilke nye ting er du begyndt at gøre eller tænke på grund af det? Hvis ikke du har været nede med stress, så skriv alligevel, hvad du tænker om stress, og hvad du gør for at undgå det i dit liv:

48 Har du nogensinde været i terapi, coachingforløb eller meditationskursus? Hvilke redskaber fik du som gjorde en forskel? (Læg mærke til at lige her er det redskaberne, der er fokus på): Hvis du får behov for 1:1 terapi, er du så villig til at investere i dig selv og få det på plads, du har brug for?

49 Hvordan er din egen omsorg? Hvad gør du for at være god ved dig selv? Hvad har du brug for at gøre mere af? Hvilke positive vaner har du, som indirekte giver dig egenomsorg, og som du kunne anbefale til andre? Det kan være alt inden for motion, mad, tænkning, sovevaner, drikkevarer, kosttilskud, nye ideer.

50 Hvis ikke du har nogen positive vaner, der giver egenomsorg, så tjek efter hvornår, du godt kunne bruge egenomsorg. Altså i hvilke situationer har du brug for at være god ved dig selv og hvordan? Hvad elsker du ved at være sammen med andre? Hvad er udfordringer? Er du f.eks. mere udadvendt end indadvendt eller omvendt? Fortæl lidt om det:

51 Har du sensitive træk, som gør dig særligt følsom over for dele af uddannelsen, og som gør dig urolig for, hvordan det skal gå? Beskriv: Prøv at forestille dig de almindelige uger i dit liv. Hvor vil du frigive tid til dig selv, så du løbende kan udfylde dine moduler og aflevere hver 4. uge?

52 Hvis du har børn, hvordan vil du planlægge nærvær med børnene og tid for dig selv til dit hjemmearbejde under uddannelsen? Hvis du har en kæreste eller mand/kone, hvordan vil du planlægge nærvær med ham/hende og tid for dig selv til dit hjemmearbejde under uddannelsen?

53 Hvordan har du det med at bede om eller investere i: Rengøringshjælp, børnepasning, hjælp til madlavning, vasketøj, hundeluftning, køre ting på lossepladsen, ordne haven etc. Hvordan vil du planlægge din egen personlige træning i mindfulness? For eksempel hvornår på dagen vil du have en pause for dig selv?

54 Har du sygdomme, som vi bør vide noget om? Tager du medicin, hvis ja, hvordan trives du med det? Evt. bivirkninger?

55 Hvad er dine største ønsker og mest positive forventninger til den 1- årige uddannelse?

56 Aftaler med dig selv I det næste har du muligheden for at lave aftaler med dig selv. Aftaler der giver mening for dig. Alle kategorier og spørgsmål er lavet ud fra, hvad mennesker har at forholde sig til i livet. Der er rigtig mange ting som ikke er med. Du har nederst i hver tabel mulighed for at skrive dine egne kategorier. Følelsesmæssigt velvære Opgave Breve/mail du vil skrive og sende Prioritet 1 (mest vigtigt) 5 (mindst vigtigt) Start dato Slut dato Breve/mail du vil skrive og ikke sende Afklarende samtaler du behøver at have Terapeutisk behandling/healing Række ud til mennesker du ikke har talt med i lang tid Tid til mindfulness-meditation Skrive dagbog Læse

57 Krop og velvære Opgave Massage Prioritet 1 (mest vigtigt) 5 (mindst vigtigt) Start dato Slut dato Planlæg yoga/fysisk træning Afskaf gammelt træningstøj Få nyt træningstøj Lav well being aftaler med en anden Tandlæge Øjne Kiropraktor Healing Terapi Bestil vitaminer Drik mere vand

58 Personlig assistance og optimering Opgave Rengøringshjælp Prioritet 1 (mest vigtigt) 5 (mindst vigtigt) Start dato Slut dato En der går med hunden En der laver mad engang imellem Babysitter En der ordner bilen En der ordner rent vasketøj

59 Tryghed og sikkerhed Opgave Tandlægeforsikring Prioritet 1 (mest vigtigt) 5 (mindst vigtigt) Start dato Slut dato Livsforsikring Personligt testamente Indboforsikring Andre forsikringer

60 Din bolig, din have, din bil Opgave Hæng billeder op, som bare har stået og ventet Afskaf ting du ikke bryder dig om Prioritet 1 (mest vigtigt) 5 (mindst vigtigt) Start dato Slut dato Gør alle rum en tand dejligere Skab en særlig plads til dig og dit personlige arbejde Tøm skabet for tøj, du ikke bruger mere Afskaf medicin du ikke bruger mere Få ryddet op og gjort rent i bilen og udenpå Få ordnet hængepartier i bilen Gør det ved haven du længe har tænkt på Lav et session-rum til klienter

61 Computeren Opgave Ryd op i din inboks Prioritet 1 (mest vigtigt) 5 (mindst vigtigt) Start dato Slut dato Slet alt, du ikke behøver mere Lyt til audioer, du har købt eller har planer om at lytte til Gennemgå online kurser, du har købt som venter på, at du lytter til det Gør den bog, hjemmeside eller andet, du har arbejdet på, færdig

62 Ferie, gæster og fester Opgave Skab overblik over hvornår du holder ferie Hvornår du har fritid Prioritet 1 (mest vigtigt) 5 (mindst vigtigt) Start dato Slut dato Hvornår du vil invitere gæster hjem og hvornår du ikke vil Du er igennem! Godt gået!

HVAD & HVOR HOLDER DU DIG TILBAGE?

HVAD & HVOR HOLDER DU DIG TILBAGE? HVAD & HVOR HOLDER DU DIG TILBAGE? En øvelse i at blive bevidst omkring de områder af dit liv hvor du holder dig selv tilbage Basisbehov Jeg udsætter ofte at spise selvom jeg er sulten eller skipper/glemmer

Læs mere

Mindfulness betyder: fuld opmærksomhed bevidst nærvær

Mindfulness betyder: fuld opmærksomhed bevidst nærvær Slide 1 Slide 2 Mindfulness betyder: fuld opmærksomhed bevidst nærvær Slide 3 Mindfulness er en tilstand Slide 4 Mental træning meditation Østen og vesten Slide 5 Mindfulness` 3 niveauer: 1 Fjerne eller

Læs mere

Særligt sensitive mennesker besidder en veludviklet evne til at reflektere og tage ved lære af fortiden.

Særligt sensitive mennesker besidder en veludviklet evne til at reflektere og tage ved lære af fortiden. Særligt sensitive mennesker besidder en veludviklet evne til at reflektere og tage ved lære af fortiden. Derfor rummer du som særligt sensitiv et meget stort potentiale for at udvikle dig. Men potentialet

Læs mere

Min intention med denne ebog er, at vise dig hvordan du

Min intention med denne ebog er, at vise dig hvordan du Min intention med denne ebog er, at vise dig hvordan du får en bedre, mere støttende relation til dig selv. Faktisk vil jeg vise dig hvordan du bliver venner med dig selv, og især med den indre kritiske

Læs mere

Almine Nikontovic, AIN VISION, coaching og stressforebyggelse - www.idlifecoachnord.dk

Almine Nikontovic, AIN VISION, coaching og stressforebyggelse - www.idlifecoachnord.dk Udtalelser om HjertetsVej I virkeligheden er der kun en måde at beskrive HjertetsVej på - PRØV DET, det er alle pengene værd! Det, du investerer i Sina, vil komme igen på så mange planer som: mentalt,

Læs mere

9 tips til din intuition Den ved præcis, hvor du skal hen for at blive glad

9 tips til din intuition Den ved præcis, hvor du skal hen for at blive glad 9 tips til din intuition Den ved præcis, hvor du skal hen for at blive glad Tak, fordi du giver dig tid til at læse de 9 bedste tips til at bruge din intuition. Det er måske den mest berigende investering

Læs mere

Energizere bruges til at: Ryste folk sammen Få os til at grine Hæve energiniveauet Skærpe koncentrationen Få dialogen sat i gang

Energizere bruges til at: Ryste folk sammen Få os til at grine Hæve energiniveauet Skærpe koncentrationen Få dialogen sat i gang FORSKELLIGE ENERGIZERS ENERGIZER Energizere er korte lege eller øvelser, som tager mellem to og ti minutter. De fungerer som små pauser i undervisningen, hvor både hjernen og kroppen aktiveres. Selv om

Læs mere

Interview med drengene

Interview med drengene Interview med drengene Interviewer: Julie = J og Michelle = M. Interviewpersoner: Christian = C og Lasse = L. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 J: Hvad er det I

Læs mere

Velkommen til forvandl dit liv til et festfyrværkeri s workshop

Velkommen til forvandl dit liv til et festfyrværkeri s workshop Velkommen til forvandl dit liv til et festfyrværkeri s workshop Kære skønne kvinde. Tillykke med du har valgt at investere tid i dig selv. For at du får mest mulig ud af materialet. Anbefaler jeg at du

Læs mere

TIPS TIL SAMARBEJDET OM SAMTALEGUIDEN

TIPS TIL SAMARBEJDET OM SAMTALEGUIDEN Samtaleguiden 36 Samtaleguiden er lavet primært til unge, der ryger hash. Som vejleder, mentor m.fl. kan du bruge Samtaleguiden som et fælles udgangspunkt i samtalen med den unge. Du kan dog også blot

Læs mere

Udsætter du dig for udsættelse?

Udsætter du dig for udsættelse? Udsætter du dig for udsættelse? STUDENTERRÅDGIVNINGEN Udsætter du dig for udsættelse? Fakta om udsættelse Op til 90% af studerende, undervisere og forskere ved videregående uddannelser er plagede af en

Læs mere

2016 Sebastian Trabjerg Tenniskonsulenten.dk. All rights reserved. Denne E- bog må kun benyttes til personligt brug.

2016 Sebastian Trabjerg Tenniskonsulenten.dk. All rights reserved. Denne E- bog må kun benyttes til personligt brug. 1 Introduktion Du har garanteret hørt denne sætning før Din serv skal være et våben og en fordel for dig Men er den nu også det? Eller er det mere et redskab som du bruger til at sætte bolden i gang med?

Læs mere

Og vi skal tale om det på en måde, som du måske ikke har tænkt over det før.

Og vi skal tale om det på en måde, som du måske ikke har tænkt over det før. Kald 3 - The Power of why. I dag skal vi tale om HVORFOR du ønsker det, du ønsker. Og vi skal tale om det på en måde, som du måske ikke har tænkt over det før. Derfor er det super vigtigt, at du har god

Læs mere

Guide. Kom op på. sider trænings -hesten igen. Marts 2014 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus. Ud af comfortzonen med Krisztina Maria

Guide. Kom op på. sider trænings -hesten igen. Marts 2014 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus. Ud af comfortzonen med Krisztina Maria Foto: Scanpix Guide Marts 2014 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus Kom op på 12 sider trænings -hesten igen Ud af comfortzonen med Krisztina Maria Få motivationen tilbage INDHOLD: Derfor er det

Læs mere

Selvskadende unge er styret af negative tanker

Selvskadende unge er styret af negative tanker Selvskadende unge er styret af negative tanker Jeg har kontakt med en meget dygtig pige, der synger i kor. Under en prøve sagde et af de andre kormedlemmer til hende: Du synger forkert. Det mente hun ikke,

Læs mere

Børnehave i Changzhou, Kina

Børnehave i Changzhou, Kina Nicolai Hjortnæs Madsen PS11315 Nicolaimadsen88@live.dk 3. Praktik 1. September 2014 23. Januar 2015 Institutionens navn: Soong Ching Ling International Kindergarten. Det er en børnehave med aldersgruppen

Læs mere

Man skal have mod til at være sig selv! Interview med Rasmus Møller. Forældre med handicap i DHF

Man skal have mod til at være sig selv! Interview med Rasmus Møller. Forældre med handicap i DHF Forældre med handicap i DHF Man skal have mod til at være sig selv! Interview med Rasmus Møller Rasmus Møller er lærerstuderende, benamputeret og far til August på 3 år. Og Rasmus og hans kone venter en

Læs mere

Forældre Loungen Maj 2015

Forældre Loungen Maj 2015 Forældre Loungen Maj 2015 FRA FORLØBET SÅDAN HOLDER DU OP MED AT SKÆLDE UD Dag 1 handler om Hvorfor skæld ud er ødelæggende for vores børn Vores børn hører ikke altid de ord, vi siger, de hører budskaberne

Læs mere

EN E-BOG FRA MIG TIL DIG

EN E-BOG FRA MIG TIL DIG EN E-BOG FRA MIG TIL DIG 8 GYLDNE GENVEJE TIL MERE ALENETID UDEN DÅRLIG SAMVITTIGHED. Apropos børn, så har vi sammen smukke Aia på 6 år, charmerende Villads på 3 år og bedårende Vega på 1 år. 3 verdensstjerner

Læs mere

Balance i hverdagen. Af: Annette Aggerbeck, journalist

Balance i hverdagen. Af: Annette Aggerbeck, journalist Denne artikel er fremstillet for Sygeforsikringen Danmark. Den indgår i det andet nummer af deres elektroniske nyhedsbrev Nyt & Sundt, som er produceret i samarbejde med Netdoktor. Balance i hverdagen

Læs mere

10 enkle trin til en personlig jobsøgningsstrategi

10 enkle trin til en personlig jobsøgningsstrategi 10 enkle trin til en personlig jobsøgningsstrategi -følg guiden trin for trin og kom i mål 1. Find ud af, hvor du befinder dig At kende sit udgangspunkt er en vigtig forudsætning for at igangsætte en succesfuld

Læs mere

Vil du gennem 10 uger have redskaberne til at slippe kur, kilo og kamp? Og samtidig opnå et naturligt vægttab?

Vil du gennem 10 uger have redskaberne til at slippe kur, kilo og kamp? Og samtidig opnå et naturligt vægttab? Vil du gennem 10 uger have redskaberne til at slippe kur, kilo og kamp? Og samtidig opnå et naturligt vægttab? Kursets fokus er ikke tab 10 kg på 10 uger, men at slutte fred med kroppen og maden. Derigennem

Læs mere

liv&sjæl SARA-MARIE TEMA Styrk dit åndedræt Lær at elske dig selv fantastisk familieliv lev grønt Bliv vægtvogter med hang til grøn mad

liv&sjæl SARA-MARIE TEMA Styrk dit åndedræt Lær at elske dig selv fantastisk familieliv lev grønt Bliv vægtvogter med hang til grøn mad liv&sjæl Magasinet for bevidst livskvalitet Nr. 5 - oktober/november 2013 Kr. 48,00 TEMA Styrk dit åndedræt Coach dig selv til et fantastisk familieliv Derfor bør du give dig selv alenetid Lev let lev

Læs mere

Kan vi fortælle andre om kernen og masken?

Kan vi fortælle andre om kernen og masken? Kan vi fortælle andre om kernen og masken? Det kan vi sagtens. Mange mennesker kan umiddelbart bruge den skelnen og den klarhed, der ligger i Specular-metoden og i Speculars begreber, lyder erfaringen

Læs mere

RARRT De 5 vigtigste trin til at gøre dit barn robust

RARRT De 5 vigtigste trin til at gøre dit barn robust AT De 5 vigtigste trin til at gøre dit barn robust Når det handler om at lykkes i livet, peger mange undersøgelser i samme retning: obuste børn, der har selvkontrol, er vedholdende og fokuserede, klarer

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Prøve i Dansk 1 November-december 2015 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Løbetræning for begyndere 1

Løbetræning for begyndere 1 Løbetræning for begyndere 1 Lige nu sidder du med en PDF-fil der forhåbentlig vil gavne dig og din løbetræning. Du sidder nemlig med en guide til løbetræning for begyndere. Introduktion Denne PDF-fil vil

Læs mere

Guide. Foto: Scanpix. Oktober 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus. Når sundhed. styrker. dit liv. Ud af comfortzonen med Krisztina Maria

Guide. Foto: Scanpix. Oktober 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus. Når sundhed. styrker. dit liv. Ud af comfortzonen med Krisztina Maria Foto: Scanpix Guide Oktober 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus Når sundhed styrker dit liv Ud af comfortzonen med Krisztina Maria Ud af comfortzonen med Krisztina Maria INDHOLD I DETTE HÆFTE:

Læs mere

Tarotkortenes bud på stjernerne juli 2014.

Tarotkortenes bud på stjernerne juli 2014. Tarotkortenes bud på stjernerne juli 2014. Vædderen: På hovedet. På hovedet. På hovedet. Ærkeenglen Jeremiel er englen der hjælper dig med at evaluere dit liv, brug ham. Du skal tillade dig selv at sprede

Læs mere

Du er klog som en bog, Sofie!

Du er klog som en bog, Sofie! Du er klog som en bog, Sofie! Denne bog handler om, hvordan det er at have problemer med opmærksomhed og med at koncentrere sig. Man kan godt have problemer med begge dele, men på forskellig måde. Bogen

Læs mere

Mini guides til eksamen

Mini guides til eksamen Mini guides til eksamen Indhold PRÆSENTATIONSTEKNIK FORBEREDELSE NERVØSITET KONCENTRATION MINDSET KOMMUNIKATION 5 6 Præsentationsteknik Husk følgende 7 gode råd om Præsentationsteknik under eksamen: Fødder:

Læs mere

Bilag 6: Transskription af interview med Laura

Bilag 6: Transskription af interview med Laura Bilag 6: Transskription af interview med Laura Interviewet indledes med, at der oplyses om, hvad projektet handler om i grove træk, anonymitet, at Laura til enhver tid kan sige, hvis der er spørgsmål,

Læs mere

JEG HAR LÆRT AT SE MIT LIV I FARVER

JEG HAR LÆRT AT SE MIT LIV I FARVER JEG HAR LÆRT AT SE MIT LIV I FARVER Anne Rosenvold er uddannet Cand. Scient. Soc. fra RUC. Hun er uddannet coach, har boet nogle år i Australien, arbejdet med ind- og udstationerede familier, hun er foredragsholder,

Læs mere

Afsluttende spørgeskema

Afsluttende spørgeskema BRU-2 Afsluttende spørgeskema for undersøgelsen Livskvalitet og Brystkræft Arbejdsmedicinsk Klinik Regionshospitalet Herning Gl. Landevej 61 7400 Herning BR-Slut GENERELT HELBRED OG VELBEFINDENDE SIDE

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Prøve i Dansk 1 November-december 2014 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Erfaringer fra en gruppe børn med skilte forældre Vinteren 2008-09

Erfaringer fra en gruppe børn med skilte forældre Vinteren 2008-09 Erfaringer fra en gruppe børn med skilte forældre Vinteren 2008-09 Af cand pæd psych Lisbeth Lenchler-Hübertz og familierådgiver Lene Bagger Vi har gennem mange års arbejde mødt rigtig mange skilsmissebørn,

Læs mere

BLIV VEN MED DIG SELV

BLIV VEN MED DIG SELV Marianne Bunch BLIV VEN MED DIG SELV - en vej ud af stress, depression og angst HISTORIA Bliv ven med dig selv - en vej ud af stress, depression og angst Bliv ven med dig selv Copyright Marianne Bunch

Læs mere

- Om at tale sig til rette

- Om at tale sig til rette - Om at tale sig til rette Af psykologerne Thomas Van Geuken & Farzin Farahmand - Psycces Tre ord, der sammen synes at udgøre en smuk harmoni: Medarbejder, Udvikling og Samtale. Det burde da ikke kunne

Læs mere

Gør din tid som seniormedarbejder i ældreplejen i Faxe Kommune til en god tid

Gør din tid som seniormedarbejder i ældreplejen i Faxe Kommune til en god tid Baggrund for og beskrivelse af projektet har en hel del medarbejdere, der allerede er fyldt 50 år. Vi har haft dette projekt i ældreplejen, da vi har et ønske om at blive en attraktiv arbejdsplads, også

Læs mere

DREJEBOG VEJEN TIL DIT NYE JOB

DREJEBOG VEJEN TIL DIT NYE JOB DREJEBOG VEJEN TIL DIT NYE JOB INDHOLD Start din jobsøgning med at klarlæg dit/dine jobmål 3 Læg en plan 3 Her gik det særligt godt 3 Kom godt i gang med din ansøgning og CV 4 Dine faglige kompetencer

Læs mere

Coach dig selv til topresultater

Coach dig selv til topresultater Trin 3 Coach dig selv til topresultater Hvilken dag vælger du? Ville det ikke være skønt hvis du hver morgen sprang ud af sengen og tænkte: Yes, i dag bliver den fedeste dag. Nu sidder du måske og tænker,

Læs mere

Spørgeskema til dig, som vil tabe dig

Spørgeskema til dig, som vil tabe dig Spørgeskema til dig, som vil tabe dig Opstart: Del 1 Sundhedsstyrelsen Og NIRAS Konsulenterne 2 Spørgeskema til dig, som vil tabe dig Når du skal i gang med at tabe dig, er der mange ting, du skal tænke

Læs mere

15. søndag efter trinitatis 13. september 2015

15. søndag efter trinitatis 13. september 2015 Kl. 9.00 Kl. 14.00 Burkal Kirke Tinglev Kirke Tema: Ubekymrethed Salmer: 750, 42; 41, 31 15, 369; 41, 31 Evangelium: Matt. 6,24-34 "End ikke Salomo i al sin pragt var klædt som en af dem" Der var engang

Læs mere

INTRODUKTION TIL LØSNINGSFOKUSERET SAMTALE

INTRODUKTION TIL LØSNINGSFOKUSERET SAMTALE INTRODUKTION TIL LØSNINGSFOKUSERET SAMTALE 1. INGREDIENSERNE I ET VELLYKKET SAMARBEJDE - virksomme faktorer i behandlingen 2. PARTNERSKAB MED KLIENTEN - løsningsfokuserede samtaleprincipper 3. KONTRAKTEN

Læs mere

Lisegården. En lise for sjælen Trivsel for dig og dine omgivelser. Efter din første behandling på Lisegården

Lisegården. En lise for sjælen Trivsel for dig og dine omgivelser. Efter din første behandling på Lisegården Lisegården En lise for sjælen Trivsel for dig og dine omgivelser Efter din første behandling på Lisegården Efter din første behandling på Lisegården Har du fået: Samtaleterapi. Øvelser og metoder, som

Læs mere

Sådan giver vi vejledning i verdensklasse Ca. 2 timer

Sådan giver vi vejledning i verdensklasse Ca. 2 timer Vejledning i verdensklasse Sådan giver vi vejledning i verdensklasse Ca. timer Det skal vi tale om i dag Vi skal tale om, hvordan vi bliver endnu bedre til at vejlede. Undervejs kommer der øvelser og eksempler

Læs mere

Københavns åbne Gymnasium Elevudsagn fra spørgeskemaundersøgelsen i 2q

Københavns åbne Gymnasium Elevudsagn fra spørgeskemaundersøgelsen i 2q Københavns åbne Gymnasium Elevudsagn fra spørgeskemaundersøgelsen i 2q 1.7 Overraskelser ved gymnasiet eller hf! Er der noget ved gymnasiet eller hf som undrer dig eller har undret dig? 20 Det har overrasket

Læs mere

Højsæson for skilsmisser sådan kommer du bedst gennem en skilsmisse

Højsæson for skilsmisser sådan kommer du bedst gennem en skilsmisse Højsæson for skilsmisser sådan kommer du bedst gennem en skilsmisse Vanen tro er der igen i år et boom af skilsmisser efter julen. Skilsmisseraad.dk oplever ifølge skilsmissecoach og stifter Mette Haulund

Læs mere

Beboerportræt: "Når jeg skriver, er det som terapi for mig. Så kommer mine tanker ud gennem fingrene"

Beboerportræt: Når jeg skriver, er det som terapi for mig. Så kommer mine tanker ud gennem fingrene Beboerportræt: "Når jeg skriver, er det som terapi for mig. Så kommer mine tanker ud gennem fingrene" Af Sarah Z. Ehrenreich, Greve Nord Projektet Når Fatma skriver, lever hun sig ind i en helt anden verden.

Læs mere

Som en start på vores dialog, ønsker jeg at give dig mine tre bedste kulturledelses redskaber. Jeg bruger også mange andre forskellige redskaber i

Som en start på vores dialog, ønsker jeg at give dig mine tre bedste kulturledelses redskaber. Jeg bruger også mange andre forskellige redskaber i 1 Som en start på vores dialog, ønsker jeg at give dig mine tre bedste kulturledelses redskaber. Jeg bruger også mange andre forskellige redskaber i mit daglige arbejde, men de tre som jeg har valgt at

Læs mere

DISCIPLIN I SKOLEN. Af Agnete Hansen, skoleelev

DISCIPLIN I SKOLEN. Af Agnete Hansen, skoleelev DISCIPLIN I SKOLEN Af Agnete Hansen, skoleelev Jeg har aldrig brudt mig om ordet disciplin. Det første jeg tænker, når det ord bliver sagt, er den skole jeg forestiller mig mine bedsteforældre gik i, eller

Læs mere

Positiv Ridning Systemet Negativ eller positiv? Af Henrik Johansen

Positiv Ridning Systemet Negativ eller positiv? Af Henrik Johansen Positiv Ridning Systemet Negativ eller positiv? Af Henrik Johansen Man skal være positiv for at skabe noget godt. Vi ryttere er meget følsomme med hensyn til resultater. Går det ikke godt med ridningen,

Læs mere

Bilag 3: Elevinterview 2 Informant: Elev 2 (E2) Interviewer: Louise (LO) Interviewer 2: Line (LI) Tid: 10:45

Bilag 3: Elevinterview 2 Informant: Elev 2 (E2) Interviewer: Louise (LO) Interviewer 2: Line (LI) Tid: 10:45 Bilag 3: Elevinterview 2 Informant: Elev 2 (E2) Interviewer: Louise (LO) Interviewer 2: Line (LI) Tid: 10:45 LO: Det er egentlig bare en udbygning af de spørgsmål, der var på spørgeskemaet. Det er bare

Læs mere

BØRN OG UNGES TRIVSEL

BØRN OG UNGES TRIVSEL Årsmøde i Skolesundhed.dk 07 03 2016 BØRN OG UNGES TRIVSEL EN UDFORDRING FOR BØRN, UNGE OG VOKSNE DPU, AARHUS BØRN OG UNGE OM STORE UDFORDRINGER I DERES LIV At nå alt det jeg gerne vil i min fritid! Ida

Læs mere

8 Vi skal tale med børnene

8 Vi skal tale med børnene 8 Vi skal tale med børnene Af Karen Glistrup, socialrådgiver og familie- og psykoterapeut MPF Børn kan klare svære belastninger Vi bliver ramt, når et familiemedlem tæt på os bliver ramt. På hver vores

Læs mere

Asger kan høre Fars travle skridt i lejligheden, imens han spiller sit yndlingsspil på computeren. I spillet skal Asger styre en dreng, der skal nå

Asger kan høre Fars travle skridt i lejligheden, imens han spiller sit yndlingsspil på computeren. I spillet skal Asger styre en dreng, der skal nå »Kom nu, Asger! Det går ikke, at jeg kommer for sent på arbejde igen.«far er stresset og styrter rundt i hele lejligheden efter et eller andet meget vigtigt, som han sikkert ikke engang selv ved, hvad

Læs mere

Studieteknik og hurtiglæsning, Det Grønlandske Hus. v. Thomas Phillipsen Konsulent (cand.psych.) Perspektivgruppen

Studieteknik og hurtiglæsning, Det Grønlandske Hus. v. Thomas Phillipsen Konsulent (cand.psych.) Perspektivgruppen Studieteknik og hurtiglæsning, Det Grønlandske Hus v. Thomas Phillipsen Konsulent (cand.psych.) Perspektivgruppen RAMMESÆTNING Thomas Phillipsen Erhvervspsykolog (cand.psych.) Tidligere sergent i Militærpolitiet

Læs mere

Bedre Balance testen:

Bedre Balance testen: Bedre Balance testen: Sæt kryds på skalaen, hvor du umiddelbart tænker at det hører hjemme. prøv ikke at tænke så meget over hvad der står bare vælg det, der falder dig ind. Intet er rigtigt eller forkert

Læs mere

Tag livet til dig fra hi til energi Netværksforløb for kvinder.

Tag livet til dig fra hi til energi Netværksforløb for kvinder. Tag livet til dig fra hi til energi Netværksforløb for kvinder. Et feminint forvandlingsrum med genveje til mere nydelse, flere handlemuligheder og bedre balance i dit liv! Forestil dig at Du er fuld af

Læs mere

GUIDE. til ugens vigtigste møde. Mødet med dig selv som eneste deltager. www.birgittefeldborg.dk

GUIDE. til ugens vigtigste møde. Mødet med dig selv som eneste deltager. www.birgittefeldborg.dk GUIDE til ugens vigtigste møde Mødet med dig selv som eneste deltager www.birgittefeldborg.dk TA K F O R DI DU HAR VALGT AT DOWNLOADE GUIDEN TIL UGENS VIGTIGSTE MØDE MØDET MED DIG SELV SOM ENESTE DELTAGER.

Læs mere

Bilag 11 - Transskribering, Kvinde 28 år RESPONDENTEN OM DE SOCIALE MEDIER

Bilag 11 - Transskribering, Kvinde 28 år RESPONDENTEN OM DE SOCIALE MEDIER Bilag 11 - Transskribering, Kvinde 28 år RESPONDENTEN OM DE SOCIALE MEDIER 1. Hvilke sociale medier har du anvendt den seneste måneds tid? Facebook Instagram Snapchat Bruger en lille smule YouTube, hvis

Læs mere

Sådan lever du et ægte spirituelt liv i en travl hverdag.

Sådan lever du et ægte spirituelt liv i en travl hverdag. Sådan lever du et ægte spirituelt liv i en travl hverdag. Mini ebog af Lina Starcke Larsen Copyright 2015 Kære Læser, Jeg ønsker dig god fornøjelse med læsningen af min mini e-bog. Juni 2015 Med venlig

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

AFTENSKOLERNES ROLLE FOR PSYKISK SÅRBARE BORGERE

AFTENSKOLERNES ROLLE FOR PSYKISK SÅRBARE BORGERE Folkeoplysning i forandring II 23.-24. maj 2016 Chefanalytiker Henriette Bjerrum Foto: Dorte Vester, Dalgas Skolen AFTENSKOLERNES ROLLE FOR PSYKISK SÅRBARE BORGERE Baggrunden for fokus på mental sundhed

Læs mere

Kjellerup Skole Min mening om undervisningsmiljø og trivsel på skolen. Resultat. Spørgeskemaundersøgelse

Kjellerup Skole Min mening om undervisningsmiljø og trivsel på skolen. Resultat. Spørgeskemaundersøgelse Min mening om undervisningsmiljø og trivsel på skolen Resultat Spørgeskemaundersøgelse -Min mening om undervisningsmiljø og trivsel på skolen -en undersøgelse blandt elever på. 1.-10. klassetrin 1 Min

Læs mere

ER DU OGSÅ SÆRLIGT SENSITIV?

ER DU OGSÅ SÆRLIGT SENSITIV? ER DU OGSÅ SÆRLIGT SENSITIV? Særligt sensitive mennesker Man er mere modtagelige over for indtryk, fordi nervesystemet er mere fintfølende. Indtryk bearbejdes mere detaljeret og nuanceret og opleves derfor

Læs mere

WORKSHOP. 5 TING du ikke vidste (men gerne vil vide) OM PILATES 1/6 BENTE TROMBORG

WORKSHOP. 5 TING du ikke vidste (men gerne vil vide) OM PILATES 1/6 BENTE TROMBORG WORKSHOP 5 TING du ikke vidste (men gerne vil vide) OM PILATES BENTE TROMBORG 1/6 MERE ENERGI, RO OG FOKUS Det er mandag aften, klokken er 19.05, og jeg sidder på mit træningsunderlag i det lokale fitnesscenter.

Læs mere

Vi vil gerne takke dig for, at du deltager i denne undersøgelse. Den gennemføres af Center for Klinisk Hverdagspsykologi, ved Aalborg Universitet.

Vi vil gerne takke dig for, at du deltager i denne undersøgelse. Den gennemføres af Center for Klinisk Hverdagspsykologi, ved Aalborg Universitet. Vi vil gerne takke dig for, at du deltager i denne undersøgelse. Den gennemføres af Center for Klinisk Hverdagspsykologi, ved Aalborg Universitet. Undersøgelsen fokuserer på spørgsmål, der vedrører, hvad

Læs mere

En sund og aktiv hverdag

En sund og aktiv hverdag Der er noget, du skal vide om En sund og aktiv hverdag Vejledning i hvordan man som pårørende til en person med demens kan støtte Produceret af: Køge Kommunes Demensteam juni 2014 Layout og opsætning:

Læs mere

Evaluering af aktiviteter i Helsingør Ferieby 2013. v/ Sara Lea Rosenmeier, Rådgivende Sociologer ApS

Evaluering af aktiviteter i Helsingør Ferieby 2013. v/ Sara Lea Rosenmeier, Rådgivende Sociologer ApS Evaluering af aktiviteter i Helsingør Ferieby 2013 v/ Sara Lea Rosenmeier, Rådgivende Sociologer ApS Formål og opdrag Evalueringen gennemført for FolkeFerieFonden Arbejdsmarkedets Feriefond støtter FolkeFerieFondens

Læs mere

500.000 kr. = prisen for en fejlansættelse*

500.000 kr. = prisen for en fejlansættelse* *Kilde: Randstad/Funktionærniveau 500.000 kr. = prisen for en fejlansættelse* Øg chancen for at nye talenter bliver i virksomheden i mere end 3 år med 58 %. + Få 4 tips fra de bedste onboarding forløb.

Læs mere

MasterCoach uddannelsen Modulopbygning

MasterCoach uddannelsen Modulopbygning MasterCoach uddannelsen Modulopbygning Modul 1: Livsformål og Enneagrammet På MasterCoach uddannelsens første modul bliver du introduceret til F.R.E.D. dit første skridt på din MasterCoach-rejse. F.R.E.D.

Læs mere

Intensivt Mindfulness Kursus

Intensivt Mindfulness Kursus Intensivt Mindfulness Kursus Redskaber og viden til en hverdag i balance Powerful Mind & Mindsatwork 1 Velkommen 2 Agenda de 4 trin Trin 1: At komme til stede Viden og forskning Mindfulness forståelse

Læs mere

ugepraksis et billede på dit liv

ugepraksis et billede på dit liv Daisy Løvendahl Personlig rådgiver ugepraksis et billede på dit liv www.daisylovendahl.dk #1. En guide til refleksion og handling Om ugepraksissen Denne ugepraksis er resultatet af megen refleksion og

Læs mere

E-bog - Bedre indre balance

E-bog - Bedre indre balance 1 E-bog - Bedre indre balance 3 af mine bedste råd til at opnå bedre indre balance De ting jeg i min personlige udvikling har lært, for at komme i bedre indre balance og fastholde mig i min personlige

Læs mere

Skema: Præ Version: 1.0.1 Ansvarlig læge: Kaare Meier, AUH

Skema: Præ Version: 1.0.1 Ansvarlig læge: Kaare Meier, AUH Label Dato Kære patient Du er blevet henvist til vurdering for behandling med rygmarvsstimulation (SCS) eller perifer nervestimulation (PNS) for dine smerter. Som led i undersøgelsen og den senere opfølgning

Læs mere

Model for arbejdet mod en sundhedsfremmende arbejdsplads

Model for arbejdet mod en sundhedsfremmende arbejdsplads Model for arbejdet mod en sundhedsfremmende arbejdsplads FOA Fag Og Arbejde Projektansvarlig politiker: Gina Liisborg køkken & rengøringssektoren Projektleder: Lea Groth-Andersen November 2005 1 2 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Mindful Self-Compassion

Mindful Self-Compassion Mindful Self-Compassion Trænes over 8 uger eller 5 intense dage Give yourself the attention you need, so you don t need so much attention - Chris Germer MINDFUL SELF-COMPASSION Det originale Mindful Self-Compassion

Læs mere

BLIV EKSPERT I DIN TEMPERAMENTSBOMBE

BLIV EKSPERT I DIN TEMPERAMENTSBOMBE GRY BASTIANSEN BLIV EKSPERT I DIN TEMPERAMENTSBOMBE ARBEJDSBOG FOR UNGE BLIV EKSPERT I DIN TEMPERAMENTSBOMBE Akademisk Forlag og Gry Bastiansen 1 INDHOLD VELKOMMEN TIL KURSET, DER GØR DIG TIL EKSPERT PÅ

Læs mere

Gør dine slides så enkle som muligt. Brug billeder frem for tekst og bullets. Fokuser på et tema pr. slide og suppler dette tema med et billede.

Gør dine slides så enkle som muligt. Brug billeder frem for tekst og bullets. Fokuser på et tema pr. slide og suppler dette tema med et billede. Med afsæt i din passion og dit mål formulerer du tre nøglebudskaber. Skriv de tre budskaber ned, som er lette at huske, og som er essensen af det, du gerne vil formidle til de involverede. Du må maks.

Læs mere

LEKTIE. Det store, store træ. Parat til at undervise. Guds kærlighed hjælper os med at komme til at ligne Jesus mere, når vi vokser i ham.

LEKTIE. Det store, store træ. Parat til at undervise. Guds kærlighed hjælper os med at komme til at ligne Jesus mere, når vi vokser i ham. LEKTIE År B 2. kvartal Lektie 9 Det store, store træ Ugens tekst og referencer: Matt 13,31-32. Christ s Object Lessons, side 76-79. Huskevers: Voks i Jesu nåde (2 Pet 3,18) Hovedformålet er, at børnene

Læs mere

Det gjorde Charlotte Bircow for at bekæmpe kræften Spis sundt Kosten er super vigtig, mens man er i kemobehandling. Immunforsvaret skal op igen, maven skal fungere, og man skal samle energi. Jeg spiste

Læs mere

5 råd til at forebygge stress, skabe hverdagsglæde. og overskud

5 råd til at forebygge stress, skabe hverdagsglæde. og overskud 5 råd til at forebygge stress, skabe hverdagsglæde og overskud Kirsten-K, Lykkesholmvej 8, 8570 Trustrup mail: kontakt@kirsten-k.dk tlf 23697260 Side 1 Velkommen til og rigtig god fornøjelse Tusind tak

Læs mere

Danskerne tager arbejdet med på ferie resultat af undersøgelse

Danskerne tager arbejdet med på ferie resultat af undersøgelse Danskerne tager arbejdet med på ferie resultat af undersøgelse Af: Susanne Teglkamp, Direktør i Teglkamp & Co. Teglkamp & Co. har gennemført en internetbaseret undersøgelse af, hvorvidt vi holder ferie

Læs mere

SÅDAN NÅR DU DINE MÅL

SÅDAN NÅR DU DINE MÅL Hvad drømmer du om? Hvad vil du gerne opnå? DIT MÅL Hvor vil du placere dit mål på en skala fra 1-10? SKALA SKALA FORSKEL FORSKEL Hvorfor er du ikke allerede i mål? HVORFOR Skal dine overbevisninger ændres?

Læs mere

Tænk hvis jeg havde FRIHEDEN TIL AT SMUTTE FORBI

Tænk hvis jeg havde FRIHEDEN TIL AT SMUTTE FORBI Tænk hvis jeg havde FRIHEDEN TIL AT SMUTTE FORBI Det er ikke legende let Jeg kan godt mærke, at det sidder i mig endnu. Chokket altså. Fra de gange jeg er faldet ned på togskinnerne. Det kommer jeg mig

Læs mere

Gode råd om at drikke lidt mindre

Gode råd om at drikke lidt mindre 4525/Gode råd om at drikke 21/08/02 13:16 Side 1 (1,1) Yderligere hjælp I nogle tilfælde er det ikke nok at arbejde med problemet selv. Der er så mulighed for at henvende dig et sted, hvor man har professionel

Læs mere

Erhvervsmentorordningen ved Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet

Erhvervsmentorordningen ved Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet AARHUS UNIVERSITET INGENIØRHØJSKOLEN Erhvervsmentorordningen ved Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet Håndbog for mentorer og mentees Mentorskabet er en gensidigt inspirerende relation, hvor mentor oftest

Læs mere

REFERAT AF KURSUSDAG DEN 27/9 2008

REFERAT AF KURSUSDAG DEN 27/9 2008 REFERAT AF KURSUSDAG DEN 27/9 2008 Kursus om: Professionelt forældresamarbejde med underviser Kurt Rasmussen Den 27. september 2008 på Vandrehjemmet i Slagelse fra kl. 8:30-16:00 Referat af dagen: Dette

Læs mere

TOVHOLDER GUIDE BEDRE TIL ORD, TAL OG IT

TOVHOLDER GUIDE BEDRE TIL ORD, TAL OG IT TOVHOLDER GUIDE BEDRE TIL ORD, TAL OG IT INTRODUKTION TIL GUIDEN Din kommune er blevet udvalgt til at være med i projektet Bedre til ord, tal og IT. Du får denne guide, fordi du har en bærende rolle i

Læs mere

ØVELSESINSTRUKTION - LÆRER. Øvelsesinstruktion - lærer TEMA: #PRIVATLIV TEMA: #PRIVATLIV

ØVELSESINSTRUKTION - LÆRER. Øvelsesinstruktion - lærer TEMA: #PRIVATLIV TEMA: #PRIVATLIV Øvelsesinstruktion - lærer ØVELSESINSTRUKTION - LÆRER TEMA: #PRIVATLIV TEMA: #PRIVATLIV Speed date Øvelsens formål: At eleverne får sat egne tanker i spil, som relaterer sig til temaet #privatliv. At eleverne

Læs mere

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Prøve i Dansk 2 November-december 2015 Skriftlig del Læseforståelse 2 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Hjælpemidler: ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Bilag 7: Evalueringsspørgsmål og besvarelser

Bilag 7: Evalueringsspørgsmål og besvarelser Bilag 7: Evalueringsspørgsmål og besvarelser Hvem er du? Køn, alder, beskæftigelse: 1. kvinde, 63, sekretariatschef udsatte børn og unge 2. mand, 55, præst/revisor 3. pige, 20, sabbath år, arbejde 4. mand,

Læs mere

Livsstilshold (vægttab) Individuel coaching. Kostvejledning

Livsstilshold (vægttab) Individuel coaching. Kostvejledning Livsstilshold (vægttab) Individuel coaching Livsstilshold på arbejdspladsen Kostvejledning Som coach vil jeg hjælpe dig til at optimere dit liv ved at få dig til at tage det fulde ansvar og indse, hvad

Læs mere

Alle de væsener. De der med 2 ben traskede rundt på jorden. Det var Jordtraskerne, det hed de, fordi de traskede på jorden.

Alle de væsener. De der med 2 ben traskede rundt på jorden. Det var Jordtraskerne, det hed de, fordi de traskede på jorden. 1 Sådan går der mange mange år. 1 Alle de væsener En gang for mange mange år siden blev skabt et væsen uden ben. Den måtte være i vandet, ellers kunne den ikke komme rundt. Så blev skabt en med 2 ben,

Læs mere

teknikker til mødeformen

teknikker til mødeformen teknikker til mødeformen input får først værdi når det sættes ift. dit eget univers Learning Lab Denmarks forskning i mere lærende møder har vist at når man giver deltagerne mulighed for at fordøje oplæg,

Læs mere

Evangeliet er læst fra kortrappen: Luk 10,23-37

Evangeliet er læst fra kortrappen: Luk 10,23-37 1 13. søndag efter trinitatis I. Sct. Pauls kirke 30. august 2015 kl. 10.00. Salmer: 298/434/208/164//365/439/192/613 Åbningshilsen Den sidste søndag i august, sensommerens næstsidste dag, første søndag

Læs mere

Bryd vanen, bøj fisken og gør en skelsættende forskel!

Bryd vanen, bøj fisken og gør en skelsættende forskel! Bryd vanen, bøj fisken og gør en skelsættende forskel! Workout den 22. Oktober 2015 Det er ikke den stærkeste eller mest intelligente der overlever, men den der er mest forandringsvillig Charles Darwin

Læs mere

Med Jesus i båden -2

Med Jesus i båden -2 Med Jesus i båden -2 Jesus redder Mål: At opmuntre børnene. Vi fortæller dem, at Jesus kender den situation, de befinder sig i. Vi fortæller dem, at Jesus hører dem og hjælper dem, når de kalder på ham.

Læs mere

1. Hvad er LyLe? LyLe fordi vi har brug for hinanden! Du er ikke alene Kend din sygdom

1. Hvad er LyLe? LyLe fordi vi har brug for hinanden! Du er ikke alene Kend din sygdom 1. Hvad er LyLe? LyLe fordi vi har brug for hinanden! Hvert år får ca. 2.500 danskere enten lymfekræft, leukæmi, MDS eller andre blodkræftsygdomme, og godt 20.000 lever i dag med en af disse sygdomme.

Læs mere