Dels har lokale virksomheder ikke altid den ekspertise, som er nødvendig, for at udarbejde kvalificerede tilbud på komplicerede

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Dels har lokale virksomheder ikke altid den ekspertise, som er nødvendig, for at udarbejde kvalificerede tilbud på komplicerede"

Transkript

1 Formanden mener... Bør Hjørring Kommune handle lokalt og derved styrke kommunens eget erhvervsliv? Spørgsmålet er blevet aktuelt igen igen i forbindelse med, at kommunens sundheds-, ældre og handicapudvalg har besluttet at forlænge indkøbsaftalen om metadon med apotekeren i Dronninglund, som har haft leverancen siden 2011, da han var apoteker i Vrå. Det er faldet Hjørrings to apotekere for brystet. De synes, at de i hvert fald burde have haft muligheden for at byde ind på opgaven. Det samme synes Vibeke Haaning (V), der er medlem af SÆH-udvalget. Men det var hun ene om i udvalget. I Erhverv Hjørring bakker vi naturligvis op om Vibeke Haanings holdning. Vores egen kommune bør bruge vores egne penge lokalt når de lokale virksomheder vel at mærke er konkurrencedygtige på pris og kvalitet. I det aktuelle tilfælde er der tale om en leverance, som klart ligger i det felt, det kan tilbydes lokalt. I andre tilfælde kan billedet være mere broget. Dels har lokale virksomheder ikke altid den ekspertise, som er nødvendig, for at udarbejde kvalificerede tilbud på komplicerede udbud. Her er det virksomhedernes eget ansvar at bruge tilgængelige kurser til at opnå de krævede kompetencer. Dels kan udbuddene have et omfang, som lokale virksomheder simpelthen ikke kan løfte. Her bør kommunen i videst muligt omfang bryde store rammeudbud ned i mindre fagentrepriser, som gør det lettere for lokale virksomheder at byde ind. Henrik Willadsen, advokat formand, Erhverv Hjørring. Redaktion: Claus Dindler. Telefon / Mail: cd@hjec.dk 1.

2 Hjørring giver stadig råd om ejerskifte Nationalt projekt slut, men Hjørring ErhvervsCenter holder fokus på virksomhedsoverdragelse Projektet Ejerskifte Danmark har siden januar 2013 tilbudt gratis og neutral rådgivning til virksomhedsejere omkring ejerskifte. I Hjørring Kommune har Hjørring ErhvervsCenter stået for dette tilbud for projektet. Projektet er nu stoppet på landsplan. Men i Hjørring kommune fortsætter tilbuddet uændret i Hjørring ErhvervsCenters regi. Både Hjørring Kommune og Hjørring ErhvervsCenter finder ejerskifte-vejledningen vigtig for den fortsatte erhvervsudvikling og for de involverede personer. Indsatsen er prioriteret og indarbejdet som en del af den erhvervsservice, som erhvervscentret varetager for Hjørring Kommune, siger direktør Bo Geertsen. Et godt planlagt og udført ejerskifte i en virksomhed er vigtigt. Det bevarer virksomheden og den know-how, som er oparbejdet i den. Det kan tilføre virksomheden ny viden, energi og vækst, og det kan være en lettere vej for en iværksætter til at komme i gang, uddyber Bo Geertsen. Det er erhvervskonsulent Jens Holms- Erhvervskonsulent Jens Holmsberg, Hjørring ErhvervsCenter berg, der har stået for ejerskifte Danmark-projektet i Hjørring. Og det bliver også ham, der nu viderefører ejerskiftevejledningen i Hjørring ErhvervsCenters regi. Jens Holmsberg er tilknyttet Hjørring ErhvervsCenter på deltid og varetager opgaven hver tirsdag. Det bliver med anvendelse af de gode værktøjer, der blev udviklet til projektet, siger Jens Holmsberg, idet et bærende element i rådgivningen er den spørgeramme, som er udviklet i forbindelse med projektet. Ved hjælp af denne sikrer vi, at virksomhedsejeren får taget stilling til alle de spørgsmål, som er relevante inden et eventuelt salg af virksomheden. Vejledningen om ejerskifte er 100 pct. neutral og fortrolig. Og den er gratis. Virksomhedsejeren kan trygt henvende sig til Hjørring ErhvervsCenter og stole på, at tanker om salg, overdragelse, fusion osv. ikke bliver kendt ude i byen. Erhvervscentrets ejerskifte-vejledning slutter, når vi har hjulpet virksomheden med at få gang i processen omkring ejerskifte, og der eventuelt er tilknyttet private rådgivere til at køre processen videre. I visse tilfælde kan vi også bistå med at knytte indledende kontakt til eventuel mulig køber af virksomheden, hvis vi kan se oplagte køber-emner i vores netværk, eller hvis vi f.eks. har en iværksætter, der gerne vil overtage en eksisterende virksomhed slutter Bo Geertsen. 2.

3 invitation INFORMATIONSMØDE for rådgivere Onsdag den 10. september kl Amtmandstoften 1 i Hjørring Igen i år inviterer vi på et par hyggelige og informative timer for rådgivere. I år afholdes mødet i vores nye domicil Amtmandstoften 1, så har du ikke al lerede set huset, er der også mulighed for en lille rundvisning. TILMELDING: Senest 9. september her: hjec.dk Vi giver information og status på nogle af de spændende re gionale og nationale vækstprogrammer, samt på Hjørring ErhvervsCenters indeværende opgaver og nye tiltag. Kom også og hør om de nye iværksættertilbud - Garagen og Hjørring Nu s nye iværksættermiljø på P. Nørkjærs Plads. I år vil du møde vækstkonsulent Lasse Ellebæk Thomsen fra Væksthus Nordjylland, Per Degn Jensen fra EUC Nord samt Hjørring ErhvervsCenters medarbejdere. Håber vi ses! Amtmandstoften Hjørring Tlf mail@hjec.dk 3.

4 Gourmet-kok med fokus på forretning For Kristian Rise er virksomheds-udvikling både nødvendigt og spændende Bryghuset Vendia er kendt langt ud over Hjørrings grænser. Anmeldelse efter anmeldelse har drysset stjerner ud over Kristian Rises gourmet-køkken. Så stor har begejstringen været, at det efter Kristian Rises opfattelse er tæt på at være et problem. For mig har det siden starten i 2007 været et overordnet mål at gøre Bryghuset Vendia til en forretning, der henvender sig til et bredt publikum. Derfor er det ikke gavnligt, hvis offentligheden får den opfattelse, at vi kun serverer dyre menuer i gourmet-klassen, forklarer Kristian Rise. Samtidig fremhæver han dog betydningen af gourmet-køkkenet for hele forretningen. Det er her, vi udvikler det nye og spændende i den ypperste kvalitet. Og den kvalitet skal slå igennem i alt, hvad vi laver. Kristian Rise er foruden at være gourmetkok også administrerende direktør for en virksomhed, der efterhånden tæller omkring 50 medarbejdere. Det seneste regnskabsår udviste et overskud på 1.4 mio. kr., og dermed en forrentning af egenkapitalen med 11 pct. Det er det hidtil bedste regnskab, siden en bred kreds af hjørringensere stiftede virksomheden i Det var ikke nogen nem start. Efter et Kristian Riise - kok og virksomhedsleder halvt år satte finanskrisen ind, og folk begyndte at holde på pengene, fortæller Kristian Rise. Men på den anden side tvang det os til at være kreative og udvikle forretningen. Og det er vi fortsat med. For Kristian Rise er det lige så interessant at drive virksomhed som at arbejde i køkkenet. Det er måske banalt at sige det. Men også i vores branche er stilstand vejen til undergang. Vi skal se mulighederne i markedet og konstant udvikle nye koncepter på baggrund af nøje kalkuleret risiko. Den nyeste og meget synlige udvikling er åbningen af Bistro V, som er placeret et helt andet sted i byen end Bryghuset. I bistroen henvender vi os til et andet publikum og tilbyder en mere afslappet atmosfære. Blandt Bryghuset Vendias øvrige tilbud er mad-ud-af-huset spændende fra få kuverter til et privat selskab til totalløsninger med mad, drikke og servering til mange hundrede personer, take-away menuer, catering til virksomheds-kantiner. I restauranten spænder tilbuddene bredt fra tavle-retter til under 100 kr. til gourmet-menuer til 1500 kr. eller mere. Blandt de mere specielle tilbud fra Bryghuset er kokkeskolen, hvor en gruppe personer typisk ansatte i en virksomhed med assistance fra husets kokke tilbereder en menu, som de så selv nyder bagefter. En spændende og lærerig oplevelser for deltagerne, mener Kristian Rise. Kommer der nye koncepter fra Bryghuset Vendia? Det gør der helt sikkert. Men det er for tidligt at røbe, hvad det bliver, siger Kristian Rise. 4.

5 Grundlæggende lederuddannelse God ledelse er vigtig for både dig og din virksomhed, og den grundlæggende lederuddannelse giver dig et godt udgangspunkt for at udøve god ledelse ved at give dig en solid værktøjskasse, som du kan anvende i din daglige ledelse. Denne uddannelse er målrettet dig, som ikke har en lang teoretisk baggrund, eller som lige er blevet leder. Vitus-program for eksportører Eksportrådet starter et nyt VITUS-hold til oktober. Søgningen og screeningen af relevante kandidater(virksomheder) med et internationalt vækstpotentiale er allerede i fuld gang. Der søges relevante emner blandt nordjyske virksomheder, således at også Nordjylland får en vis andel af de kommende eksportsuccesser. Erfaringerne med VITUS er særdeles gode, og man har således kunne præsentere flere gode virksomhedscases med voksende ordrebøger samt flere lokale arbejdspladser. Overordnede krav til virksomhederne er som følger: ansatte Under DKK 150 mio. i årlig omsætning I besiddelse af en vis eksporterfaring allerede Det er målet, at alle relevante/interesserede virksomheder er screenet inden den 16. september, Der er ansøgningsdeadline 1. oktober Interesserede virksomheder kan kontakte Hjørring ErhvervsCenter. Økonomi for ledere Denne uddannelse introducerer de væsentligste økonomiske begreber på et grundlæggende niveau. Du lærer ikke at bogføre, men at forstå og anvende økonomi som ledelsesværktøj i det daglige arbejde med budgetter, økonomiske kalkulationer osv. Uddannelsen omfatter 10 lektioner med start 1. september IT-løsninger til fødevare-erhverv Nordjysk FødevareErhverv står bag konferencen IT muligheder i fødevareindustrien den 10. september på NOVI i Aalborg. Når virksomhedens IT system ikke længere er tidssvarende er der mange overvejelser, der skal foretages. Få svar, inspiration og ny viden til at træffe det bedst mulige valg til din virksomhed. Bliv leverandør til kommunerne Aalborg kommune inviterer i samarbejde med Væksthus Nordjylland til workshoppen Sådan bliver du leverandør til kommunerne. Pladserne til workshoppen besættes efter først til mølleprincippet. Den primære målgruppe for arrangementet er grønne og socialøkonomiske iværksættere, men alle der har interesse er dog velkomne. Uddannelse for LEAN-ledere Arbejder du med LEAN eller LEAN-projekter, så er denne uddannelse for dig. Du skal ikke være LEAN ekspert for at deltage, men have lyst til at arbejde med gennemførsel af LEAN-projekter. Uddannelsen henvender sig både til ansatte i service-, produktions- og offentlige virksomheder. 5.

6 Kinesisk delegation på besøg på EUC Nord. Mødets lokale deltagere er fra venstre Henrik Willadsen, Erhverv Hjørring, Richard Fynbo, DI Vendsyssel, A. Neil Jacobsen, EUC Nord, og Bo Geertsen, Hjørring ErhvervsCenter Øget internationalt samarbejde på vej Delegation fra Qinhuangdao i Kina har været på besøg i Hjørring Et øget samarbejde mellem erhvervsliv og undervisningsinstitutioner i Hjørring og Qinhuangdao i Kina er på vej. Det var emnet for et internationalt møde i sidste uge på EUC Nord i Hjørring, hvori deltog formanden for Erhverv Hjørring, direktøren for Hjørring ErhvervsCenter, formanden for DI Vendsyssel samt kinesiske gæster fra Qinhuangdao, president Zhou Yin Fu, E&A College, professor og direktør for international samarbejde Dongfang Yang, Hebei University of Science and Technology, samt lektor Wang Wei. EUC Nord har samarbejdet med E&A College i fire år og har netop også indgået en samarbejdsaftale med hele Hebei University, som E&A College er en del af. Begge er beliggende i byen Qinhuangdao, som er en mindre by med 3 mio. indbyggere 300 km nordøst for Beijing. Universitetet ser muligheder for større samarbejde med EUC Nord og eventuelt også med erhvervslivet i Hjørring kommune. Byen Qinhuangdao har en stor havn og maritim industri, er turistmål og har en del anden industri udover, at området er kendt for landbrug, fiskeri og fødevarer. Drøftelserne endte med at identificere de tre vigtigste områder for samarbejdsmuligheder: energi og miljø, fødevaresektoren og uddannelse. Universitetet vil nu kontakte bystyret og erhvervslivet i Qinhuangdao med henblik på at finde interesserede samarbejdspartnere. 6.

7 Aktuelle projekt-tilbud til virksomheder med ambitioner om vækst og udvikling SMV er har mulighed for kompetence-udvikling og eksport-sparring i efteråret De EU-støttede programmer Yderlig Vækst og Global, der tilbydes små og mellemstore virksomheder via Hjørring ErhvervsCenter og Væksthus Nordjylland, synger på sidste vers. Men i slutspurten i efteråret er der stadig mulighed for, at virksomheder med ambitioner om vækst og udvikling kan søge om og få godkendt relevante projekter. Det drejer sig primært om Global-projekter under overskrifterne Individuel kompetenceudvikling. Formålet med programmerne er at skabe udvikling og vækst hos de deltagende virksomheder. Forløbene skal være med til at realisere virksomhedens vækstpotentiale i almindelighed og globaliseringspotentialet i særdeleshed. Virksomheder, der deltager i individuelle kompetenceudviklingsforløb, kan få refunderet udgifter til konsulentbistand op til kr. Virksomhederne finansierer selv med deltagergebyr på 50 % af det samlede beløb samt medfinansiering i form af timer. Interesserede virksomheder kan få yderligere information hos erhvervskonsu- Erhvervskonsulent Henrik Dam, Hjørring ErhvervsCenter lent Henrik Dam, Hjørring ErhvervsCenter, samt på Væksthus Nordjyllands hjemmeside her. Et aktuelt tilbud i efteråret er desuden Eksportsparring, der henvender sig til små og mellemstore virksomheder i Nordjylland, der står på tærsklen til internationalisering. Programmet består af to dele. I den første del modtager virksomheden sparring i Væksthus Nordjylland med en erfaren internationaliseringskonsulent. Fokus er på interne og eksterne forhold i virksomheden. Målet er at skabe de bedste forudsætninger for succes i udlandet. Første del munder ud i en eksportplan for virksomheden. Anden del kan foregå i dialog med en eksportrådgiver på en ambassade/generalkonsulat på det påtænkte marked. Her er der mulighed for at få 5 timers gratis individuel markedsrådgivning. Eksportsparring er udviklet specifikt med henblik på virksomheder, der ikke tidligere har beskæftiget sig med eksport. Programmet henvender sig til virksomheder med under 100 ansatte og en årlig omsætning på under 150 mio. kr. Forløbet er gratis. Virksomheder med eksport-ambitioner kan anbefales at deltage i GoGlobal - konferencen den 4. september i Aalborg Kongres- og KulturCenter. Program og tilmelding her. 7.

8 Til orientering for Erhverv Hjørrings medlemmer bringes her en orientering om foreningens bestyrelsesmøde den 19. august Til stede var Henrik Willadsen, Peter Hvilshøj, Jens Rønholt, Jørgen Østergaard, Kaj Bundgaard, A. Neil Jacobsen, Mogens Bjerre og Karl Henrik Laursen. Desuden deltog erhvervsdirektør Bo Geertsen. Medlemmer Medlemstallet er 347 betalende og 79 iværksættermedlemmer. Det er fortsat målet at nå 400 betalende medlemmer inden årets udgang. Følgende tiltag støtter hvervningen tiltag: 6 nyhedsbreve i den nye udgave udsendt til både Erhvervsnytmodtagere og EH medlemmer - Bliv medlem - rubrik i hvert nyhedsbrev. Nyt EH/HJEC årsmagasin udsendt i uge 18. Kraftig markering af at medlemskab også hænger sammen med erhvervsservice. Forventning til, at vejen til flere medlemmer går bedst via nye tilbud. Snarlig start af Creabiz netværk samt håndværker tilbud. Overvejelser omkring Powered By Executive-partner klub. Flere tiltag i efteråret overvejes Medlemshvervekampagne under forberedelse og afvikling ultimo august Medlemsaktiviteter Siden sidst: Fyraftensmøde: Sociale Medier Virksomhedsbesøg hos Glaseksperten IV-klubben har afholdt 5 møder i foråret Kommende: 2 fyraftens/morgenmøder i efteråret Virksomhedsbesøg Color Line torsdag d. 23. oktober kl fredagsinspirationsmøder i samarbejde med EUC Nord IV-klubben afholder 5 arrangementer i efteråret Creabiz netværket afholder 2 arrangementer i efteråret Håndværkertilbuddet indeholder 2 arrangementer i efteråret CreaBiz netværk Ud af de 22 virksomheder, som har deltaget i evaluering af Creabiz projektet, har 13 svaret, at de er interesseret i det nye netværkstilbud. 6 har svaret måske, og 3 har svaret nej. Første netværksmøde forventes at blive afholdt i september. Dialog med 3 af deltagerne, som gerne vil være med i planlægningsgruppen. Når tilbuddet er mere specifikt defineret, påbegyndes markedsføring også overfor øvrige kreative virksomheder. Tilbud til håndværkere Der forhandles med EUC Nord om et nyt EH-tilbud til håndværkere. BIG 7 Der føres samtaler med Hjørrings største virksomheder om, hvordan Hjørring Kommune og Erhverv Hjørring kan bidrage til at skabe de bedst mulige vilkår for fremstillingsvirksomheder. Studietur Det blev besluttet, at planen om en studietur til udlandet i efteråret stilles i bero. Gode grunde til at blive medlem af Erhverv Hjørring En bred palette af medlems-aktiviteter med fagligt indhold og muligheder for networking Varetagelse af medlemmernes erhvervspolitiske interesser lokalt, regionalt og nationalt Tilbud om udvidet udviklings- og vækst-orienteret erhvervsservice Mere info her 8.

9 MORGENMØDE MED ERHVERVET 5. september 2014 kl på Hjørring Rådhus, kantinen 1. sal, Springvandspladsen 5A, 9800 Hjørring PROGRAM 07:30 Kaffe 07:45 Velkomst v/borgmester Arne Boelt 07:50 Fremtidige erhvervsmuligheder og udviklingen i Hjørring Kommune v/borgmester Arne Boelt 08:10 HJØRRING ON THE MOV(i)E 08:15 Garagen, Hjørring Erhvervscenters nye Iværksættermiljø v/direktør Bo Geertsen, Hjørring Erhvervscenter 08:25 Unge og uddannelse v/formand Børne, skole og uddannelsesudvalget Daniel Rugholm og direktør Neil Jacobsen, EUC Nord 08:45 Kort afslutning v/borgmester Arne Boelt 08:50 Tilmelding: Af hensyn til forplejningen vil vi gerne vide, om du kommer. Du kan tilmelde dig hos Tina Vendelbo Petersen på tlf eller på mail: tina.vendelbo.petersen@hjoerring.dk 9.

Møde i Teknologisk Instituts HACCP-erfagruppe for fiskebranchen. torsdag den 5. december 2013 kl. 9.30- ca. 15.00

Møde i Teknologisk Instituts HACCP-erfagruppe for fiskebranchen. torsdag den 5. december 2013 kl. 9.30- ca. 15.00 Møde i Teknologisk Instituts HACCP-erfagruppe for fiskebranchen torsdag den 5. december 2013 kl. 9.30- ca. 15.00 Indlæg v. Hans Henrik Bruhn, Nordjysk FødevareErhverv Projekt Fødevareindsatsen - et unikt

Læs mere

Væksthus Nordjylland v/ John Windbirk

Væksthus Nordjylland v/ John Windbirk Væksthus Nordjylland v/ John Windbirk Væksthusene i Danmark - Fakta I alt 5 Væksthuse i Danmark ét i hver region. Væksthus Nordjylland Væksthus Midtjylland Væksthus Syddanmark Væksthus Sjælland Væksthus

Læs mere

KLAR TIL EKSPORT 30. APRIL 2014

KLAR TIL EKSPORT 30. APRIL 2014 KLAR TIL EKSPORT 30. APRIL 2014 PROGRAM Frau Karin Tischer Hvad må vi bruge ressourcer/midler til o o o Afholdelse af temadage og informationsmøder Kortlægge aktuelle behov og muligheder samt udarbejdelse

Læs mere

Væksthus Syddanmark Ydelser Vækstkortlægning. Dansk eksport. Udenrigsministeriet/Eksportrådet Eksportassistance i markedet Global public Affairs (GPA)

Væksthus Syddanmark Ydelser Vækstkortlægning. Dansk eksport. Udenrigsministeriet/Eksportrådet Eksportassistance i markedet Global public Affairs (GPA) Vækst- og eksportambitioner i Agenda Væksthus Syddanmark Ydelser Vækstkortlægning Dansk eksport Eksportparathed og forberedelse Udenrigsministeriet/Eksportrådet Eksportassistance i markedet Global public

Læs mere

FRA KONCEPT TIL SALG I DANSK DETAIL HANDEL. 9. april 2014

FRA KONCEPT TIL SALG I DANSK DETAIL HANDEL. 9. april 2014 FRA KONCEPT TIL SALG I DANSK DETAIL HANDEL 9. april 2014 PROGRAM Udvikling i arbejdspladser og produktivitet i Region Nordjylland Formål med Nordjysk FødevareErhverv Formål Skabe grundlag for større sammenhængskraft

Læs mere

BEDRE Business. for dig og din virksomhed

BEDRE Business. for dig og din virksomhed BEDRE Business for dig og din virksomhed Vidste du? at der er ca. 10.000 virksomheder i Aalborg Kommune. at der hvert år etableres ca. 1.000 nye virksomheder. at BusinessAalborg rådgiver ca. 800 iværksættere

Læs mere

Det var Folkeskolereformen i Hjørring, der var emne for mødet i sidste uge.

Det var Folkeskolereformen i Hjørring, der var emne for mødet i sidste uge. Indhold: (Klik på teksten og gå direkte til artiklen). Argument for bosætning: Husene er billige i Hjørring side 2 Stor interesse for Norge side 4 Orientering fra bestyrelsesmøde side 5 Hirtshals-projekt

Læs mere

GLOBAL GLOBALISERINGSPROGRAMMET I NORDJYLLAND. NOVI, Aalborg

GLOBAL GLOBALISERINGSPROGRAMMET I NORDJYLLAND. NOVI, Aalborg GLOBAL GLOBALISERINGSPROGRAMMET I NORDJYLLAND NOVI, Aalborg Fakta om Globaliseringsprogrammet Programperiode: 3 år (2011 2013) Programkonsortiet består af følgende parter: Aalborg Universitet NordDanmarks

Læs mere

Netværk for Bæredygtig Erhvervsudvikling Norddanmark. Generalforsamling 2018

Netværk for Bæredygtig Erhvervsudvikling Norddanmark. Generalforsamling 2018 Netværk for Bæredygtig Erhvervsudvikling Norddanmark Generalforsamling 2018 VELKOMMEN 2018 Program for dagen. 16.30 Velkomst 16.40 Bæredygtighed i AKKC ved direktør Nicolaj Holm 17.00 Gæstetaler: Mogens

Læs mere

Erhvervsservice & erhvervsfremme

Erhvervsservice & erhvervsfremme Dette notat er en afrapportering af Business Faxes erhvervsservice- og erhvervsfremmeaktiviteter i perioden 01.01.14-30.06.14. Business Faxe udbyder basale erhvervsserviceydelser til iværksættere og virksomheder

Læs mere

Direktørens beretning 2015

Direktørens beretning 2015 Traditionelt set, så bruges en beretning oftest til at kigge tilbage på det forgangne år, og fremhæve de resultater der er opnået, men som formanden nævnte i sin beretning, så har udviklingen af en ny

Læs mere

VÆKSTHUS SYDDANMARK. Gør udfordringer til muligheder. Peter Rosendahl

VÆKSTHUS SYDDANMARK. Gør udfordringer til muligheder. Peter Rosendahl VÆKSTHUS SYDDANMARK Gør udfordringer til muligheder Peter Rosendahl OPGAVE OG MÅLGRUPPE Målgruppen er virksomheder med høje vækstambitioner 20% Mindst 5 ansatte og ambition 20% årlig vækst 3 år i træk

Læs mere

Journalnummer Kontor 65.J.2 KUR 14. marts Retningslinjer for Eksportsparring

Journalnummer Kontor 65.J.2 KUR 14. marts Retningslinjer for Eksportsparring Asiatisk Plads 2 1448 København K Telefon +45 33 92 05 00 Telefax +45 33 92 05 33 eksportraadet@um.dk eksportraadet.um.dk Journalnummer Kontor 65.J.2 KUR 14. marts 2017 Retningslinjer for Eksportsparring

Læs mere

www.virksommekvinder.dk 2014 1

www.virksommekvinder.dk 2014 1 www.virksommekvinder.dk 2014 1 De 4 Hv-ord: 1.Hvem er VIRKSOMME kvinder? 2.Hvad gør VIRKSOMME kvinder? 3.Hvor findes VIRKSOMME kvinder? 4.Hvordan opnår Vk resultater? www.virksommekvinder.dk 2014 2 Hvem

Læs mere

NBE Generalforsamling b) Valg af bestyrelsesmedlemmer Den nuværende bestyrelse

NBE Generalforsamling b) Valg af bestyrelsesmedlemmer Den nuværende bestyrelse b) Valg af bestyrelsesmedlemmer Den nuværende bestyrelse Private: Direktør Jørgen Rasmussen (Vrå Dampvaskeri A/S), Produktionschef Carsten Lanzky Jensen (Krone Vinduer A/S) Virksomhedsejer Jens Højer (Højer

Læs mere

TID TIL VÆksT. Danmark investerer i virksomheder med vækstambitioner.

TID TIL VÆksT. Danmark investerer i virksomheder med vækstambitioner. 12 Danmark investerer i virksomheder med vækstambitioner. Væksthus Syddanmark er etableret for at styrke syddanske virksomheders mulighed for at udfolde deres fulde potentiale. I Væksthus Syddanmark får

Læs mere

Sammen om det gode erhvervsliv

Sammen om det gode erhvervsliv Helsingør Kommune vil gerne tale med dig om din virksomhed Sammen om det gode erhvervsliv Vi vil sikre gode vilkår for erhvervslivet En central del af vores vision er, at erhvervslivet har gode vilkår

Læs mere

FÅ ADGANG TIL DEN Bedste ekspertise. lån en leder

FÅ ADGANG TIL DEN Bedste ekspertise. lån en leder FÅ ADGANG TIL DEN Bedste ekspertise lån en leder styrk Væksten I DIN VIRKSOMHED Lån en Leder er et attraktivt tilbud til små og mellemstore virksomheder i Region Syddanmark. I en periode kan din virksomhed

Læs mere

BILAG 2: LEVERANCEBESKRIVELSE I FASE 1, 2, 3 OG 4

BILAG 2: LEVERANCEBESKRIVELSE I FASE 1, 2, 3 OG 4 BILAG 2: LEVERANCEBESKRIVELSE I FASE 1, 2, 3 OG 4 JANUAR 2017 1. ORGANISERING AF PROJEKTET Projektet etableres med tre grupper: Arbejdsgruppen har til formål at følge pilotprojektet og levere input til

Læs mere

Formandens beretning. Generalforsamling den 30/4 2016

Formandens beretning. Generalforsamling den 30/4 2016 Generalforsamling den 30/4 2016 Erhvervsorganisationen Ejerledernes formål: Større synlighed og forståelse for medlemmer og virksomheder Pleje medlemmers image Udbrede kendskab til og forståelse for medlemmers

Læs mere

bliver forsøgskanin på området.

bliver forsøgskanin på området. NYHEDSBREV NR. 20, 5. NOVEMBER 2012 Indhold: (Klik på teksten og gå direkte til artiklen). Spændende kig bag Nordsøens kulisser side 2 Uge 46: Iværksætterpris og fremtidens vindere side 3 Gymnasiet vil

Læs mere

Handlingsplan Rebild Kommunes Erhvervs- og turismepolitik

Handlingsplan Rebild Kommunes Erhvervs- og turismepolitik Handlingsplan 2014 Rebild Kommunes Erhvervs- og turismepolitik Udgangspunkt for handlingsplanen Rebild Kommunes Byråd har i 2012 vedtaget Erhvervs- og turismepolitikken, der udstikker de overordnede rammer

Læs mere

Eksportrådet & Væksthus Nordjylland. Eksport til Norden og Baltikum Tirsdag d. 3. sept. 2013 Hotel Vilsund Strand

Eksportrådet & Væksthus Nordjylland. Eksport til Norden og Baltikum Tirsdag d. 3. sept. 2013 Hotel Vilsund Strand Eksportrådet & Væksthus Nordjylland Eksport til Norden og Baltikum Tirsdag d. 3. sept. 2013 Hotel Vilsund Strand Hvem er jeg? Navn: Alder: Privat: Lars Juhl Hansen 44 år Far til 2 børn på 13 hhv. 17 år

Læs mere

Netværk for Bæredygtig Erhvervsudvikling Norddanmark. Generalforsamling 2019

Netværk for Bæredygtig Erhvervsudvikling Norddanmark. Generalforsamling 2019 Netværk for Bæredygtig Erhvervsudvikling Norddanmark Generalforsamling 2019 VELKOMMEN 2019 Program for dagen. 16.30 Velkomst 16.40 Oplæg ved Krone Vinduer 16.55 Cirkulær økonomi i Plastic Change v/henrik

Læs mere

Eksportsparring indeholder to elementer: 1) Forløb hos Væksthusene på timer 2) Forløb hos Eksportrådet på 10 timer hver på to markeder.

Eksportsparring indeholder to elementer: 1) Forløb hos Væksthusene på timer 2) Forløb hos Eksportrådet på 10 timer hver på to markeder. Asiatisk Plads 2 1448 København K Telefon +45 33 92 05 00 Telefax +45 33 92 05 33 eksportraadet@um.dk eksportraadet.um.dk Sagsnummer Kontor 2017-20605 Kunderelationer og eksportfremme 1. juni 2017 Retningslinjer

Læs mere

CODE OF DEN GODE VEJLEDNING CONDUCT

CODE OF DEN GODE VEJLEDNING CONDUCT CODE OF DEN GODE VEJLEDNING CONDUCT INTRODUKTION Visionen bag Væksthusene er, at Danmark i 2020 skal være blandt de lande, der har flest nye vækstvirksomheder. Væksthusene har således en klar mission om

Læs mere

Partnerskabsaftale mellem Viborg Kommune og VIBORGegnens Erhvervsråd

Partnerskabsaftale mellem Viborg Kommune og VIBORGegnens Erhvervsråd Partnerskabsaftale mellem Viborg Kommune og VIBORGegnens Erhvervsråd Målepunkter: Opfølgning på den lokale erhvervsfremmeindsats for perioden juni - november 2012 1. Udvikling i antal iværksættere i Viborg

Læs mere

Tyskland nøglen til eksportsucces

Tyskland nøglen til eksportsucces Tyskland nøglen til eksportsucces Deltagelse fra 2195 kr. Husk 5. marts 2015 Lær vejen ind på det tyske marked af virksomheder, der allerede er der. Bliv inspireret af de kreative, og bliv klogere på de

Læs mere

IVÆRKSÆTTER GÅR DU MED EN IVÆRKSÆTTER I MAVEN?

IVÆRKSÆTTER GÅR DU MED EN IVÆRKSÆTTER I MAVEN? IVÆRKSÆTTER GÅR DU MED EN IVÆRKSÆTTER I MAVEN? GÅR DU MED EN IVÆRKSÆTTER I MAVEN? Har du en god idé? Og har du lyst til at tage springet og starte selvstændig virksomhed? Eller er du allerede i gang og

Læs mere

SKAB VÆKST OG EKSPORTPARATHED VED BRUG AF STANDARDER. 23. april 2014

SKAB VÆKST OG EKSPORTPARATHED VED BRUG AF STANDARDER. 23. april 2014 SKAB VÆKST OG EKSPORTPARATHED VED BRUG AF STANDARDER 23. april 2014 PROGRAM Hvad må vi bruge ressourcer/midler til o o o Afholdelse af temadage og informationsmøder Kortlægge aktuelle behov og muligheder

Læs mere

SMV erne og Kina. Eksportrådet, kontorchef Susanne Hyldelund

SMV erne og Kina. Eksportrådet, kontorchef Susanne Hyldelund SMV erne og Kina Eksportrådet, kontorchef Susanne Hyldelund Temaer Hvorfor har regeringens en strategi for Kina? Konsekvenser for SMV ere Hvordan kommer man videre? Real 2005 US$ Verdens 10 største økonomier

Læs mere

Opgaver og mål for Business Center Bornholm, 2015

Opgaver og mål for Business Center Bornholm, 2015 Opgaver og mål for Business Center Bornholm, 2015 Med Vækstforums erhvervsudviklingsstrategi 2015-2020 Vilje til vækst er erhvervslivet sat i centrum for indsatsen. For at tydeliggøre, at det ikke blot

Læs mere

Aftale mellem KL og Erhvervs- og Vækstministeriet om Væksthusene i 2015

Aftale mellem KL og Erhvervs- og Vækstministeriet om Væksthusene i 2015 6. juni 2014 Aftale mellem KL og Erhvervs- og Vækstministeriet om Væksthusene i 2015 Baggrund/Indledning Indsatsen i Væksthusene giver et positivt samfundsøkonomisk afkast, viser en ekstern evaluering

Læs mere

Midtjysk Eksport og Internationaliseringsprogram

Midtjysk Eksport og Internationaliseringsprogram Midtjysk og Internationaliseringsprogram Mission: Moskva, juni 2013 Claus Mortensen Projektleder Agro Park/GLOBALmidt Agro Park, 14 marts 2013 INTERNATIONALISERING AF DIN VIRKSOMHED - At give mulighed

Læs mere

Havnen som arbejdsplads

Havnen som arbejdsplads Havnen som arbejdsplads Danske Havnes kampagne Havnen forretning, liv og bæredygtighed Ajs Dam Firstline Communication A/S Firstline Communication A/S Udfordring Vi vil gerne have Vækst og udvikling

Læs mere

Den Nye Generation Ejerledere

Den Nye Generation Ejerledere Dato 28.03.2014 og 07.04.2014 kl. 08:30 til 11:00 og 11.04.2014 kl. 08:30 til 13:00 Sted Forskerparken 10, 5230 Odense M Pris Kr. 1.650,00 inkl. moms Baggrund og formål Fra det fynske erhvervsliv er der

Læs mere

Agenda. 9:00-9:10 Velkomst og introduktion Lars Hajslund, VisitHerning

Agenda. 9:00-9:10 Velkomst og introduktion Lars Hajslund, VisitHerning Agenda Program Facilitator 9:00-9:10 Velkomst og introduktion Lars Hajslund, VisitHerning 9:10-9:30 Introduktion til projektet og de overordnede mål herunder: Vækstpotentiale i erhvervet Specielle forhold

Læs mere

Typiske udfordringer, når mindre virksomheder skal i gang med at eksportere

Typiske udfordringer, når mindre virksomheder skal i gang med at eksportere Typiske udfordringer, når mindre virksomheder skal i gang med at eksportere Henriette Kahré Freris Væksthus Hovedstadsregionen Vækstmøde den 16. september 2013 Danmark s udfordring Pct 16 14 12 10 8 6

Læs mere

GO EUROPE! VI GI R DIG EN HÅND NÅR DU SØGER PENGE TIL DIN UDVIKLING. Vi letter ansøgningen

GO EUROPE! VI GI R DIG EN HÅND NÅR DU SØGER PENGE TIL DIN UDVIKLING. Vi letter ansøgningen GO EUROPE! VI GI R DIG EN HÅND NÅR DU SØGER PENGE TIL DIN UDVIKLING Vi letter ansøgningen GO EUROPE! EN HÅND VI GI R DIG TIL DIN FORSKNING & UDVIKLING Vi letter ansøgningen Nordjyske virksomheder skal

Læs mere

Internationalisering og eksport

Internationalisering og eksport Internationalisering og eksport v/steen Nymann Ad Andersen og Troels ljkb Jakobsen Steen Nymann Andersen Internationaliseringsrådgiver - Eksportrådet og Væksthus Syddanmark 2 Internationalisering og eksport

Læs mere

NETVÆRK FOR BÆREDYGTIG ERHVERVSUDVIKLING NORDDANMARK

NETVÆRK FOR BÆREDYGTIG ERHVERVSUDVIKLING NORDDANMARK a. Valg af dirigent b. Valg af bestyrelsesmedlemmer og godkendelse af vedtægterne c. Optagelse af nye partnere d. Beretning om Netværk for Bæredygtig Erhvervsudvikling Norddanmarks virksomhed i det forløbne

Læs mere

og nødvendigt, at de aktuelle problemer ikke forhindrer visionær tænkning.

og nødvendigt, at de aktuelle problemer ikke forhindrer visionær tænkning. nyhedsbrev nr. 16 8. september 2014 Formanden mener... Faktum: Hjørring er Vendsyssels uddannelsesby nr. 1. og nødvendigt, at de aktuelle problemer ikke forhindrer visionær tænkning. Faktum: Hjørring er

Læs mere

360º TALENTUDVIKLING MOD, VILJESTYRKE OG AMBITIONER. BLIV TRAINEE I BDO OG FÅ UDVIKLET DIT TALENT 360

360º TALENTUDVIKLING MOD, VILJESTYRKE OG AMBITIONER. BLIV TRAINEE I BDO OG FÅ UDVIKLET DIT TALENT 360 360º TALENTUDVIKLING MOD, VILJESTYRKE OG AMBITIONER. BLIV TRAINEE I BDO OG FÅ UDVIKLET DIT TALENT 360 SOM TRAINEE HOS BDO BLIVER DU EN DEL AF ET STÆRKT NETVÆRK - LOKALT OG INTERNATIONALT. DU VIL KONSTANT

Læs mere

Samarbejdsaftale 2017 mellem Gribskov Kommune og Gribskov Erhvervscenter A/S

Samarbejdsaftale 2017 mellem Gribskov Kommune og Gribskov Erhvervscenter A/S Samarbejdsaftale 2017 mellem Gribskov Kommune og Gribskov Erhvervscenter A/S Formål Formålet med denne samarbejdsaftale er, at klarlægge hvilke opgaver Gribskov Erhvervscenter A/S udfører for Gribskov

Læs mere

Internationalisering i SMV ere Hvordan kan Væksthuset bistå

Internationalisering i SMV ere Hvordan kan Væksthuset bistå Internationalisering i SMV ere Hvordan kan Væksthuset bistå Regeringens strategi Virksomheder V V Æ V Æ K V Æ K S V Æ K S T 2015 Virksomhedernes udfordringer Fald i Industrieksporten på +16% fra jan 2008

Læs mere

Kommunen vil fortsat vælge det økonomisk mest fordelagtige tilbud, men bedømt ud fra 3 kriterier:

Kommunen vil fortsat vælge det økonomisk mest fordelagtige tilbud, men bedømt ud fra 3 kriterier: nyhedsbrev nr. 6 23. marts 2015 Formanden mener... På Erhverv Hjørrings generalforsamling i sidste uge kunne jeg i min beretning fastslå, at det konjunkturerne taget i betragtning - går godt med erhvervslivet

Læs mere

Det Lokale Beskæftigelsesråd, Middelfart Middelfart Kommune Østergade 9-11 5500 Middelfart Att.: Udviklingskonsulent Kia McDermott

Det Lokale Beskæftigelsesråd, Middelfart Middelfart Kommune Østergade 9-11 5500 Middelfart Att.: Udviklingskonsulent Kia McDermott Det Lokale Beskæftigelsesråd, Middelfart Middelfart Kommune Østergade 9-11 5500 Middelfart Att.: Udviklingskonsulent Kia McDermott Middelfart d. 23.01.2012 Vedr. Ansøgning til Det Lokale Beskæftigelsesråd

Læs mere

Et stort flertal på over 60 pct. siger, at kommunalvalget og borgmesterens partifarve er uden betydning. Det udlægges af ASE således:

Et stort flertal på over 60 pct. siger, at kommunalvalget og borgmesterens partifarve er uden betydning. Det udlægges af ASE således: Indhold: (Klik på teksten og gå direkte til artiklen) Flere unge i Hjørring på offentlig forsørgelse side 2 Virksomhedsudvikling via AAU-samarbejde side 4 Stor interesse for inspirationsmøder side 5 Formanden

Læs mere

Lønsomhed og forretningsudvikling gennem ABC-analyser

Lønsomhed og forretningsudvikling gennem ABC-analyser Lønsomhed og forretningsudvikling gennem ABC-analyser Skab større lønsomhed på den korte bane og solidt grundlag for udvikling af forretningen A B C Intensivt netværksbaseret udviklingsprogram mellem Plastindustrien

Læs mere

Bestyrelsespartnerskabet

Bestyrelsespartnerskabet Bestyrelsespartnerskabet Med Bestyrelsespartnerskabet vil Erhvervs- og Byggestyrelsen kvalificere og udvikle bestyrelserne i nye og mindre danske virksomheder. De mest kompetente og relevante bestyrelsesmedlemmer

Læs mere

Som ambitiøs iværksætter får du et år gratis i DI

Som ambitiøs iværksætter får du et år gratis i DI Som ambitiøs iværksætter får du et år gratis i DI Hvad kan DI give dig? Som iværksætter kan du få et år gratis i DI. Vi vil gerne give dig en mulighed for at lære os at kende og opleve, hvad DI som erhvervs-

Læs mere

UDSTILLERINVITATION KØBENHAVN TERMINALERNE 29/9 2015. FYR OP UNDER DIN FORRETNING - og udvid dit netværk!

UDSTILLERINVITATION KØBENHAVN TERMINALERNE 29/9 2015. FYR OP UNDER DIN FORRETNING - og udvid dit netværk! UDSTILLERINVITATION KØBENHAVN TERMINALERNE 29/9 2015 FYR OP UNDER DIN FORRETNING - og udvid dit netværk! 1 Hvem kommer på værk&vækst? Vær med til at styrke og inspirere fremtidens Vækst Danmark og skab

Læs mere

Kapital møder Vækst. d. 16. november Væksthus Sjælland 1

Kapital møder Vækst. d. 16. november Væksthus Sjælland 1 Kapital møder Vækst d. 16. november 2011 Væksthus Sjælland 1 Dagens program 12.00 ANKOMST OG REGISTRERING 12.45 VELKOMST OG INTRODUKTION v. Kim Linnemann, Væksthus Sjælland 13.00 SÅDAN FINDES EKSTERN EGENKAPITAL

Læs mere

Maritime Forretningsmuligheder AKKC Torsdag d

Maritime Forretningsmuligheder AKKC Torsdag d Maritime Forretningsmuligheder AKKC Torsdag d. 28-04-2016 Offentlige tilbud til iværksættere i Danmark (med fokus på Nordjylland) NewBizz 16-18 Vækst 2015 Next Step (Fødevarer) Opmærksom på Primære erhverv

Læs mere

NBE 2020 Strategi: Bæredygtig erhvervsudvikling, der fremmer cirkulær økonomi.

NBE 2020 Strategi: Bæredygtig erhvervsudvikling, der fremmer cirkulær økonomi. NBE 2020 Strategi: Bæredygtig erhvervsudvikling, der fremmer cirkulær økonomi. 1. UDVIDELSE Udvidelsen af netværket til at omfatte engagerede nordjyske virksomheder og samtlige nordjyske kommuner. En gradvis

Læs mere

STYRK DIT SALG AF ØKOLOGISKE FØDEVARER

STYRK DIT SALG AF ØKOLOGISKE FØDEVARER ØKOLOGISK LANDSFORENING INVITERER TIL INSPIRATIONS- OG UDDANNELSESDAGE STYRK DIT SALG AF ØKOLOGISKE FØDEVARER Afsætningen af økologiske fødevarer er fortsat i vækst og efterspørgslen stigende, men det

Læs mere

Retail in china. 1. - 6. september 2013

Retail in china. 1. - 6. september 2013 Retail in china 1. - 6. september 2013 Få indblik i den kinesisk detailhandel, og mød nogle af de største kinesiske og danske spillere på markedet. Dansk Erhverv inviterer danske detailhandelsvirksomheder

Læs mere

Det kan være meget op ad bakke at få noget ændret. Mod inkompetente mellemledere kæmper selv AMR forgæves.

Det kan være meget op ad bakke at få noget ændret. Mod inkompetente mellemledere kæmper selv AMR forgæves. HH, 15. maj 2013 1582 arbejdsmiljørepræsentanter om hvervet som 3F AMR Hvordan er det at være arbejdsmiljørepræsentant på de mange forskellige virksomheder, hvad har AMR erne brug for og hvordan ser de

Læs mere

Indhold: Spar Nord glæder sig for fjerde gang til The Tall Ships Races i Aalborg. Oktober 2014. Nyhedsbrev nr. 1

Indhold: Spar Nord glæder sig for fjerde gang til The Tall Ships Races i Aalborg. Oktober 2014. Nyhedsbrev nr. 1 The tall ships races 2015 Aalborg Nyhedsbrev nr. 1 Oktober 2014 Velkommen til det første nyhedsbrev for The Tall Ships Races 2015 Aalborg. Frem til begivenheden afholdes fra den 1. til den 4. august 2015,

Læs mere

BEDRE Overblik. Tema: Grøn vækst og grønne jobs i Nordjylland

BEDRE Overblik. Tema: Grøn vækst og grønne jobs i Nordjylland BEDRE Overblik Tema: Grøn vækst og grønne jobs i Nordjylland 2017 Vi sætter denne gang fokus på grøn vækst og grønne job I Aalborg Kommunes Erhvervsplan for 2015-2018 (Aalborg Den Globale Videns og Industriby)

Læs mere

Vokser dit salg, som du ønsker? TofKo Business Development A/S Afsætnings- og Virksomhedskonsulenter. Ikke kun løsninger - men resultater!

Vokser dit salg, som du ønsker? TofKo Business Development A/S Afsætnings- og Virksomhedskonsulenter. Ikke kun løsninger - men resultater! Vokser dit salg, som du ønsker? TofKo Business Development A/S Afsætnings- og Virksomhedskonsulenter Ikke kun løsninger - men resultater! Hvem er vi? Mission Vi vil medvirke til vækst - nationalt og internationalt

Læs mere

Lokal erhvervsservice Gratis hjælp til iværksættere og virksomheder til at realisere vækstpotentialet hver kommune sin model

Lokal erhvervsservice Gratis hjælp til iværksættere og virksomheder til at realisere vækstpotentialet hver kommune sin model Lokal erhvervsservice Gratis hjælp til iværksættere og virksomheder til at realisere vækstpotentialet hver kommune sin model Favrskov Kommune er kåret som Østjyllands bedste erhvervskommune i 2010, 2011,

Læs mere

FOTOGLIMT FRA DAGEN EXPORTDIALOG DANSK-TYSK EKSPORTKONFERENCE MANDAG DEN 30. MAJ 2016 DEUTSCH-DÄNISCHE EXPORTKONFERENZ MONTAG, 30.

FOTOGLIMT FRA DAGEN EXPORTDIALOG DANSK-TYSK EKSPORTKONFERENCE MANDAG DEN 30. MAJ 2016 DEUTSCH-DÄNISCHE EXPORTKONFERENZ MONTAG, 30. FOTOGLIMT FRA DAGEN EXPORTDIALOG DANSK-TYSK EKSPORTKONFERENCE MANDAG DEN 30. MAJ 2016 DEUTSCH-DÄNISCHE EXPORTKONFERENZ MONTAG, 30. MAI 2016 EXPORTDIALOG UDENRIGSMINISTERIET Eksportrådet er den

Læs mere

Teknik & Miljø 2017 Viborg Kommunes internationale arbejde

Teknik & Miljø 2017 Viborg Kommunes internationale arbejde Teknik & Miljø 2017 Viborg Kommunes internationale arbejde v/international Projektleder, Henrik Holmskov, Viborg Kommune Baggrund: Viborg en aktiv international kommune siden 1990 erne Væsentligste elementer:

Læs mere

Hvor stor en procentdel af projektets samlede budget udgør ovenstående beløb? 70 %

Hvor stor en procentdel af projektets samlede budget udgør ovenstående beløb? 70 % Journalnummer (udfyldes af Vordingborg Kommune) 1. Projektets titel Erhvervsmesse 2015 i Køng-Lundby 2. Beløb der søges finansieret af LUP-puljen Hvilket beløb søges fra LUP-puljen: ca. 32.000 kr. Hvor

Læs mere

Iværksætteri i praksis

Iværksætteri i praksis Iværksætteri i praksis Drømmer du om at blive iværksætter? Har du for nylig vovet springet? Eller er du allerede godt igang, men savner inspiration og værktøjer? Erhvervsforum Roskilde og Lejre Kommune

Læs mere

Du gør en stor og flot indsats for at tilfredsstille

Du gør en stor og flot indsats for at tilfredsstille Formanden mener... Onsdag i sidste uge havde vi fornøjelsen af at fejre direktør Bo Geertsens 60 års fødselsdag med en reception på Amtmandstoften i Hjørring. Som formand for Hjørring ErhvervsCenters bestyrelse

Læs mere

Væksthus Hovedstadsregionens rolle

Væksthus Hovedstadsregionens rolle Bornholm Væksthus Hovedstadsregionens rolle Væksthuset er sat i verden for at hjælpe dig til at skabe kontrolleret vækst i din virksomhed Du står i spidsen for en vækstorienteret virksomhed, I har brug

Læs mere

Informationsmøde for rådgivere

Informationsmøde for rådgivere Velkommen til Informationsmøde for rådgivere 30. august 2016 Bryghuset Vendia Dagsorden Velkomst Hjørring ErhvervsCenter 2016 Virksomhedernes udviklingsforventninger Rundt om Hjørring ErhvervsCenter s

Læs mere

Dette er en oversigt over nogle af de services du kan trække på i Silkeborg Kommune, så det bliver nemmere for dig at udvikle din virksomhed.

Dette er en oversigt over nogle af de services du kan trække på i Silkeborg Kommune, så det bliver nemmere for dig at udvikle din virksomhed. Oversigt over Silkeborg Kommunes erhvervsservice 2014 2018 Silkeborg Kommune skaber rammer, der giver din virksomhed plads og mulighed for at vokse og udvikle sig. Det betyder, at vi ser muligheder og

Læs mere

Briefing VækstHimmerland

Briefing VækstHimmerland Briefing VækstHimmerland Den 1. marts 2017 Netværk for Bæredygtig Erhvervsudvikling Norddanmark - grøn omstilling som en nordjysk vækstmotor Netværk for Bæredygtig Erhvervsudvikling NordDanmark NBE s FORMÅL

Læs mere

Indhold: (Klik på teksten og gå direkte til artiklen). Initiativpris 2014 til Hirtshals Transport Center side 2

Indhold: (Klik på teksten og gå direkte til artiklen). Initiativpris 2014 til Hirtshals Transport Center side 2 Indhold: (Klik på teksten og gå direkte til artiklen). Initiativpris 2014 til Hirtshals Transport Center side 2 Erhverv Hjørring i ny og fremtrædende rolle side 4 Krone Vinduer kåret som Tag Fat-finalist

Læs mere

Hjørring ErhvervsCenter Kontorbeskrivelse

Hjørring ErhvervsCenter Kontorbeskrivelse Udkast 02.05.19 Baggrund I maj 2018 aftalte regeringen og dansk Folkeparti at gennemføre en grundlæggende forenkling af erhvervsfremmesystemet. En aftale der blev effektueret via en ny udgave af lov om

Læs mere

Netværk for Bæredygtig Erhvervsudvikling NordDanmark

Netværk for Bæredygtig Erhvervsudvikling NordDanmark Kampagne for Metalvirksomheder 22. Maj 2014 Offentlige private samarbejder: Drivkraften til fremtidens grønne vækst? www.nben.dk Netværk for Bæredygtig Erhvervsudvikling NordDanmark (NBEN) NBE er et offentligt

Læs mere

erhvervsilkeborg - Opfølgning på samarbejdsaftale 2011 pr. 1. maj 2011

erhvervsilkeborg - Opfølgning på samarbejdsaftale 2011 pr. 1. maj 2011 erhvervsilkeborg - Opfølgning på samarbejdsaftale 2011 pr. 1. maj 2011 Silkeborg Welcome UDDANNELSE & KOMPETENCE At lette nes modtagelse og integration af udenlandsk arbejdskraft samt at understøtte og

Læs mere

BilagKB_141216_pkt.19.01 ERHVERVSPOLITIK 2015-2018

BilagKB_141216_pkt.19.01 ERHVERVSPOLITIK 2015-2018 ERHVERVSPOLITIK 2015-2018 ERHVERVSKOMMUNEN HVIDOVRE I Hvidovre har vi mange virksomheder og arbejdspladser, både private og offentlige. Vi har et af Nordeuropas største erhvervsområder, Avedøre Holme,

Læs mere

>>>> >> OPBYG OG STYRK DIN EKSPORT TIL TYSKLAND. www.dk-export.dk/eksportakademiet EFTERÅR 2014. Lav din egen Eksportplan for det tyske marked

>>>> >> OPBYG OG STYRK DIN EKSPORT TIL TYSKLAND. www.dk-export.dk/eksportakademiet EFTERÅR 2014. Lav din egen Eksportplan for det tyske marked EFTERÅR 2014 >>> >> > Eksportforeningens EKSPORT AKADEMI udbyder nu en attraktiv efteruddannelse til danske eksportvirksomheder som har det tyske marked i fokus. OPBYG OG STYRK DIN EKSPORT TIL TYSKLAND

Læs mere

Oplæg 3 fyrtårne i erhvervshandlingsplanen for 2016-17

Oplæg 3 fyrtårne i erhvervshandlingsplanen for 2016-17 Oplæg 3 fyrtårne i erhvervshandlingsplanen for 2016-17 Erhvervsudviklingschef, Jette Rau www.ballerup.dk 3 nye fyrtårne 1. Klyngesamarbejde 2. Investeringsstrategi 3. Vækstiværksættere Målgruppen er i

Læs mere

Vækstfabrikkerne. Projektets baggrund, indhold og status

Vækstfabrikkerne. Projektets baggrund, indhold og status Vækstfabrikkerne Projektets baggrund, indhold og status Agenda 1 Formål og baggrund Målsætninger, erhvervspolitisk rationale og finansiering Værdiskabelse for iværksættere og andre aktører Indhold Faglige

Læs mere

International strategi for Hotel- og Restaurantskolen

International strategi for Hotel- og Restaurantskolen International strategi for Hotel- og Restaurantskolen November 2017 Hvorfor internationalisering på Hotel- og Restaurantskolen? Hotel- og Restaurantskolen skal være en erhvervsskole med et internationalt

Læs mere

OFFSHORE HVORDAN? Konference for små- og mellemstore virksomheder, der vil fokusere på offshore branchen. Velkommen

OFFSHORE HVORDAN? Konference for små- og mellemstore virksomheder, der vil fokusere på offshore branchen. Velkommen , Velkommen Dagsorden 1. Velkomst og præsentation. Offshore Center Danmark ved Allan Christensen 2. Historik og nøgletal. Fiskeri- og Søfartsmuseet ved Morten Hahn-Petersen 3. SMV og offshore. Syddansk

Læs mere

Baggrundsnotat: Initiativer om vækst gennem innovation og fornyelse

Baggrundsnotat: Initiativer om vækst gennem innovation og fornyelse snotat: Initiativer om vækst gennem innovation og fornyelse Initiativerne er opdelt i fire fokusområder: Innovationsordningerne skal være nemt tilgængelige og effektive Innovationspakke Indsatsen skal

Læs mere

Executive management-uddannelse i forretningsudvikling og innovation - Vil du være med? Et samarbejde mellem Dansk Mode & Textil og Strategy Lab

Executive management-uddannelse i forretningsudvikling og innovation - Vil du være med? Et samarbejde mellem Dansk Mode & Textil og Strategy Lab Executive management-uddannelse i forretningsudvikling og innovation - Vil du være med? Et samarbejde mellem Dansk Mode & Textil og Strategy Lab Dansk Mode & Textil og Strategy Lab præsenterer en skræddersyet

Læs mere

SAMARBEJDSAFTALE MELLEM VORDINGBORG KOMMUNE OG VORDINGBORG ERHVERV A/S 2016-2018

SAMARBEJDSAFTALE MELLEM VORDINGBORG KOMMUNE OG VORDINGBORG ERHVERV A/S 2016-2018 SAMARBEJDSAFTALE MELLEM VORDINGBORG KOMMUNE OG VORDINGBORG ERHVERV A/S 2016-2018 Aftalens parter Vordingborg Kommune Vordingborg Erhverv A/S Valdemarsgade 43 Marienbergvej 132, st. 4760 Vordingborg 4760

Læs mere

Væksthus Nordjylland. Væksthus Nordjylland Tlf. 70 21 08 08 www.vhnordjylland.dk

Væksthus Nordjylland. Væksthus Nordjylland Tlf. 70 21 08 08 www.vhnordjylland.dk Væksthus Nordjylland Business Region North Denmark Regionalt Vækstforum Væksthus Nordjylland EU-kontor Kommunal erhvervsservice Væksthus Nordjylland Væksthus Nordjylland holder til i NOVI Science Park,

Læs mere

Forslag til målgrupper og ydelser for fremtidens erhvervsservice på Bornholm

Forslag til målgrupper og ydelser for fremtidens erhvervsservice på Bornholm 19. maj 2014 Forslag til målgrupper og ydelser for fremtidens erhvervsservice på Bornholm Baggrund I kommissoriet for arbejdsgruppen om Fremtidens erhvervsservice på Bornholm, står der overordnet som formål

Læs mere

MMV dag - Workshop - ledelse og strategi skaber vækst

MMV dag - Workshop - ledelse og strategi skaber vækst De mindre og mellemstore virksomheder udgør vækstlaget i dansk erhvervsliv. Det er udfordrende at stå i spidsen som ejerleder eller ansat direktør. De fleste direktører i m Vagn Riis MMV dag 19. jan. 11

Læs mere

Politik for frivilligt socialt arbejde. Sammen om det frivillige sociale arbejde i Solrød Kommune

Politik for frivilligt socialt arbejde. Sammen om det frivillige sociale arbejde i Solrød Kommune Politik for frivilligt socialt arbejde Sammen om det frivillige sociale arbejde i Solrød Kommune Forord I Solrød Kommune er vi privilegerede. Vi har et alsidigt og stærkt frivilligt socialt engagement.

Læs mere

VÆKSTmidt. Et program for virksomheder, der kan og vil vokse

VÆKSTmidt. Et program for virksomheder, der kan og vil vokse VÆKSTmidt Et program for virksomheder, der kan og vil vokse Erhvervsudviklingsstrategien og virksomhedsudvikling Erhvervsudviklingsstrategi Bl.a. delmål om: Iværksætterpotentiale i eksisterende virksomheder

Læs mere

Lokalafdeling Skive Viborg & Omegn. Ansøgning

Lokalafdeling Skive Viborg & Omegn. Ansøgning Ansøgning Industriens uddannelser Fremtidens uddannelser Ansøgning på vegne af DS Håndværk og Industri Skive-Viborg & Omegn: Kasserer Jørgen Jacobsen, Vestermarken 25, Vester Jølby, 7950 Erslev. Tlf: 2363

Læs mere

INFRASTUKTUR. Big Data Konference

INFRASTUKTUR. Big Data Konference INFRASTUKTUR Big Data Konference Formål Formålet med konferencen er at føre deltagerne up to date på den nyeste udvikling på området Big Data og give inspiration til hvor virksomheder og det offentlige

Læs mere

Referat Bestyrelsesmøde Væksthus Hovedstadsregionen

Referat Bestyrelsesmøde Væksthus Hovedstadsregionen Referat Bestyrelsesmøde Væksthus Hovedstadsregionen 4. juli 2014 Bestyrelsesmøde 2-2014 Væksthus Hovedstadsregionen Dato: Torsdag den 26. juni Tidspunkt: Kl. 10.00 12.00 Sted: Væksthus Hovedstadsregionen,

Læs mere

ERHVERVSPOLITIKS RAMME

ERHVERVSPOLITIKS RAMME ERHVERVSPOLITIKS RAMME Oplæg til erhvervspolitik for Inden finanskrisen oplevede erhvervslivet i en positiv udvikling med vækst, stigende produktivitet og meget lav ledighed. Det er et godt udgangspunkt

Læs mere

Strategi og handlingsplan

Strategi og handlingsplan Strategi og handlingsplan Business Region North Denmark - fælles om vækst og udvikling 2015-2016 Hvad er Business Region? Fælles om vækst og udvikling Lokale og regionale aktører har en stadig mere markant

Læs mere

Erhvervsliv i Rudersdal Kommune. Kommunikationsstrategi August 2018

Erhvervsliv i Rudersdal Kommune. Kommunikationsstrategi August 2018 Erhvervsliv i Rudersdal Kommune Kommunikationsstrategi August 2018 Afsæt Formålet er at sikre, at alle kommunikationsaktiviteter er målrettede og medvirker til at tydeliggøre den vision og de værdier kommunen

Læs mere

er ikke for folk, der foretrækker klart sprog og enkle formuleringer.

er ikke for folk, der foretrækker klart sprog og enkle formuleringer. Formanden mener Henrik Willadsen, advokat, formand for Erhverv Hjørring Visioner og mål for folkeskolen efter folkeskolereformen. Det er overskriften på et oplæg, som Børneog undervisningsudvalget i Hjørring

Læs mere

RESULTATKONTRAKT OM ERHVERVSSERVICE I FAVRSKOV KOMMUNE 2015

RESULTATKONTRAKT OM ERHVERVSSERVICE I FAVRSKOV KOMMUNE 2015 RESULTATKONTRAKT OM ERHVERVSSERVICE I FAVRSKOV KOMMUNE 2015 mellem Favrskov Kommune Skovvej 20 8382 Hinnerup og Favrskov Erhvervsråd Bogøvej 15 8382 Hinnerup 1 Indledning Det samlede erhvervsservicetilbud

Læs mere

i Hjørring Kommune er blevet spurgt, og cirka 50 har svaret. Og der er altså adskillige tusinde virksomheder i Hjørring Kommune.

i Hjørring Kommune er blevet spurgt, og cirka 50 har svaret. Og der er altså adskillige tusinde virksomheder i Hjørring Kommune. NYHEDSBREV NR. 15, 12. SEPTEMBER 2011 Indhold: (Klik på teksten og gå direkte til artiklen). Erhvervsklima i Hjørring dumpet side 2 Dårlig affalds-service side 4 Gymnasie-tilbud til virksomheder side 5

Læs mere

Notat om MEA Midtjysk ErhvervsudviklingsAkademi

Notat om MEA Midtjysk ErhvervsudviklingsAkademi Notat om MEA Midtjysk ErhvervsudviklingsAkademi 22.9.215 Baggrund Iværksætter- og vækstpolitikken står i disse år over for en række store, spændende udfordringer. I Danmark starter hvert år mellem 17.

Læs mere