Referat fra møde i Udvalget for Job & Arbejdsmarked mandag den 01. februar Mødet startede kl. 16:30 i Mødelokale 1, Hvalsø

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat fra møde i Udvalget for Job & Arbejdsmarked mandag den 01. februar 2010. Mødet startede kl. 16:30 i Mødelokale 1, Hvalsø"

Transkript

1 Referat fra møde i mandag den 01. februar 2010 Mødet startede kl. 16:30 i Mødelokale 1, Hvalsø

2 Indholdsfortegnelse 1. JA - Godkendelse af dagsorden JA - Tema: Beskæftigelsesplan 2010 og Udvalgets opgaver i forbindelse med Beskæftigelsesplan JA - Ændring af fællesskabsoverenskomst for Ungdommens Uddannelsesvejledning - Roskilde SSÆ - Redegørelse til Det Regionale Udviklingsråd for JA - Opfølgning på temarevision vedrørende kommunernes administration af sygedagpengeområdet JA - Månedsrapport Job og Arbejdsmarked december

3 Side 3 1. JA - Godkendelse af dagsorden Sagsnr.: 09/25686 Resumé: Sagsfremstilling: Udtalelser: Administrationens vurdering: Økonomi og finansiering: Beslutningskompetence: Indstilling: Beslutning den Godkendt.

4 Side 4 2. JA - Tema: Beskæftigelsesplan 2010 og Udvalgets opgaver i forbindelse med Beskæftigelsesplan 2011 Sagsnr.: 10/1381 Resumé: præsenteres for Beskæftigelsesplan 2010, som danner grundlag for Jobcenter Lejres indsats i Endvidere introduceres Udvalget for processen og opgaverne i forbindelse med udarbejdelse af Beskæftigelsesplan Der henvises til medsendte bilag. Bilaget "Årshjul" er udleveret i forbindelse med introduktion. Sagsfremstilling: Kommunalbestyrelsen i Lejre Kommune godkendte Beskæftigelsesplan 2010 på sit møde den 8. oktober Beskæftigelsesplan 2010 lægger rammerne for Jobcenter Lejres indsats i 2010, blandt andet ved hjælp af en række mål og resultatkrav som Jobcentret skal forfølge i I Beskæftigelsesplan 2010 er følgende 11 mål opstillet: Jobcentret skal sikre, at antallet af ledige med mere end tre måneders sammenhængende ledighed begrænses mest muligt. Jobcentret skal sikre, at antallet af sygedagpengeforløb på over 26 uger bliver nedbragt i forhold til året før. Jobcentret skal sikre, at antallet af unge kontanthjælps-, startshjælps-, introduktionsydelses- og dagpengemodtagere under 30 år begrænses mest muligt. Aktiveringsgraden for de svagere grupper på arbejdsmarkedet skal øges. Antallet af helårspersoner, der modtager ledighedsydelse skal nedbringes. Beskæftigelsesfrekvensen for ikke-vestlige nydanskere skal øges. Deltage i Uddannelses-/Jobmesser. Øge antallet af voksenlærlingeforløb for ledige Antallet af jobrotationsordninger skal øges. Opfylde rettidighedskravene. Henvise 200 dagpengeforsikrede ledige til anden aktør. Administrationen vil på udvalgsmødet gennemgå udfordringer og mål i Beskæftigelsesplan Jævnfør Lov om ansvaret for- og styringen af den aktive beskæftigelsesindsats, skal Det lokale Beskæftigelsesråd senest den 1. juli 2010 have forelagt Beskæftigelsesplan 2011 for Jobcenter Lejre til høring. Jævnfør 23 i denne lov skal de ansvarlige for beskæftigelsesindsatsen i jobcentret udarbejde en plan for det kommende års beskæftigelsesindsats. Planen skal omhandle den samlede indsats i Jobcenter Lejre i Det lokale Beskæftigelsesråd inddrages i forbindelse med udarbejdelse af Beskæftigelsesplanen. Beskæftigelsesplanen skal med rådets bemærkninger samt Beskæftigelsesregionens bemærkninger indgå i Kommunalbestyrelsens budgetarbejde for beskæftigelsesindsatsen i det kommende år. Udarbejdelse af Beskæftigelsesplan 2011 følger en nøje central fastlagt procesplan, og vil derfor især af andet kvartal 2010 komme til at præge udvalgets møder. Administrationen vil på udvalgsmødet gennemgå årshjul for proces for Beskæftigelsesplan Udtalelser:

5 Side 5 Administrationens vurdering: Ingen. Økonomi og finansiering: Ingen. Beslutningskompetence:. Indstilling: Direktionen indstiller, 1. at introduktion til udvalgets fagområder godkendes. Bilag: Beskæftigelsesplan endeligt udkast Beslutning den Indstillingen tiltrådt.

6 Side 6 3. JA - Ændring af fællesskabsoverenskomst for Ungdommens Uddannelsesvejledning - Roskilde Sagsnr.: 10/987 Resumé: Bestyrelsen for Ungdommens Uddannelsesvejledning Roskilde (UU-Roskilde) har den 23. november 2009 godkendt forslag til ændring i Fællesskabsoverenskomsten for UU- Roskilde, således at der fremover kun udpeges et medlem af kommunalbestyrelsen til bestyrelsen i stedet for som hidtil to. Ændringen kræver politisk godkendelse i Lejre Kommune. Sagsfremstilling: Ungdommens Uddannelsesvejledning Roskilde (UU-Roskilde) er et tværkommunalt samarbejde mellem Roskilde og Lejre kommuner, der hviler på en Fællesskabsoverenskomst. Der henvises til medsendte bilag. UU-Roskilde har ca. 25 ansatte, hovedparten er uddannelsesvejledere, der varetager vejledningen i folkeskolen og for unge mellem år, der ikke har en ungdomsuddannelse. Der henvises til medsendte organisationsdiagram. UU-Roskilde løser vejledningsopgaven på grundlag af Lov om vejledning om uddannelse og erhverv af 1. juli 2009 med tilhørende bekendtgørelse. Det økonomiske grundlag for driften af UU-Roskilde er de to kommuners bidrag, der hvert år fastsættes i de to kommuners budget på baggrund af budgetforslag fra UU s bestyrelse. Bestyrelsen for UU-Roskilde består af politisk valgte repræsentanter - for tiden to - fra hver af de to kommuner samt repræsentanter for UU s interessenter. Derudover deltager en medarbejder fra administrationen i hver af de to kommuner samt UU-lederen uden stemmeret. Fra Lejre Kommune er der i forbindelse med konstitueringen efter kommunalvalget i november 2009 foretaget udpegning af to kommunalbestyrelsesmedlemmer til UU s bestyrelse: Connie B. Jensen (A) Thomas Stokholm (V) Fra Roskilde Kommune er der stillet forslag til UU s bestyrelse om ændring i 1 i Fællesskabsoverenskomsten, således at der kun udpeges et medlem fra hver af de to kommunalbestyrelser. UU s bestyrelse har på sit møde den 23. november 2009 godkendt forslaget, der efterfølgende også kræver politisk godkendelse i Lejre Kommune for at kunne træde i kraft. Roskilde Kommune oplyser, at forslaget er begrundet i et ønske om at minimere arbejdsbyrden for kommunalbestyrelsesmedlemmer. Udtalelser: Administrationens vurdering: Økonomi og finansiering: Ændringsforslaget har ingen afledte økonomisk virkninger. Beslutningskompetence: Kommunalbestyrelsen.

7 Side 7 Indstilling: Direktionen indstiller, 1. at forslag til ændring af Fællesskabsoverenskomst for UU-Roskilde godkendes. 2. at der, såfremt ændringen godkendes, udpeges et medlem af kommunalbestyrelsen til UU s bestyrelse. Bilag: Forslag til ændring af Fællesskabsoverenskomst for UU-Roskilde af 5. januar 2010 Organisationsplan UU-Roskilde Beslutning den Indstillingens pkt. 1 anbefales ikke. Udvalget anbefaler, at det fastholdes med 2 medlemmer.

8 Side 8 4. SSÆ - Redegørelse til Det Regionale Udviklingsråd for 2009 Sagsnr.: 10/1299 Resumé: Sagen omhandler Lejre Kommunes årlige redegørelse til Det Regionale Udviklingsråd i Region Sjælland vedrørende tilbud til børn og unge, tilbud til voksne samt specialundervisning. Kommunens redegørelse skal være indsendt til udviklingsrådet inden den 1. marts Sagsfremstilling: Som et led i kommunalreformen blev der i hver region oprettet et udviklingsråd, som skal følge og drøfte udviklingen på det sociale område og specialundervisningsområdet. Rådene er oprettet for perioden fra den 1. januar 2007 til udgangen af Det Regionale Udviklingsråd i Region Sjælland skal bl.a. med baggrund i kommunernes og Regionens årlige redegørelser til udviklingsrådet om udviklingen på det sociale område og specialundervisningsområdet udarbejde en redegørelse til Undervisningsministeriet og Indenrigs- og Socialministeriet inden 1. maj De fem regionale redegørelser vil blive sammenskrevet til én landsdækkende redegørelse, som vil blive forelagt Folketinget. Redegørelsen skal bidrage til Folketingets drøftelse af udviklingen samt evt. give inspiration til nye lovforslag. Kommunen skal inden 1. marts 2010 indsende sin redegørelse vedrørende udviklingen i 2008 til udviklingsrådet, jf. 188 i Lov nr. 573 af 24. juni 2005 om Social Service. Redegørelsen skal offentliggøres på kommunens hjemmeside. Statsforvaltningerne er sekretariat for udviklingsrådene og har på tværs af de fem statsforvaltninger udarbejdet fælles webbaserede spørgeskemaer til kommunernes og regionernes redegørelser til udviklingsrådene. Spørgeskemaerne er med få ændringer opbygget og formuleret på samme måde som sidste år. Formålet med de fælles spørgeskemaer er primært at sikre, at det bliver muligt at sammenligne redegørelserne såvel inden for regionerne som på landsplan. Dette er en forudsætning for, at udviklingsrådene kan leve op til kravene om ensartethed i de redegørelser, som rådene skal udarbejde til ministerierne, jf. Bekendtgørelse nr. 162 af 10. marts 2006 om udviklingsråd som led i kommunalreformen. Kommunens og Regionens forpligtelse til at afgive redegørelse til udviklingsrådet opfyldes ved indberetning i de af sekretariaterne udarbejdede spørgeskemaer. Vejledning nr. 106 af 12. december 2006 om udviklingsråd som led i kommunalreformen indeholder en grundig beskrivelse af de forhold, som kommunerne og Regionen skal lægge til grund for udarbejdelse af redegørelsen. Spørgeskemaerne for kommunernes redegørelse indeholder tre særskilte spørgeskemaer fordelt på områderne: Tilbud til børn og unge Tilbud til voksne Specialundervisning. Spørgsmålene i skemaerne afspejler de områder, der i løbet af 2008 har været debatteret i de fem udviklingsråd, ligesom der indgår en række mere generelle

9 Side 9 spørgsmål med mulighed for at beskrive udviklingsområderne, politikker og tendenser mv. For så vidt angår generelle og brede spørgsmål er det op til kommunerne at vurdere, hvilke svar der vil være relevante at fremhæve. Der er mulighed for at redegøre mere frit i forhold til udviklingen på det sociale område og specialundervisningsområdet, herunder beskrive eventuelle strukturafledte konsekvenser. Særlige temaer Indenrigs- og Socialministeriet samt Undervisningsministeriet har udpeget særlige temaer, der skal indgå i redegørelsen. På det sociale område er udpeget specialrådgivning - specialiseret rådgivning til borgere med særlige behov. På specialundervisningsområdet er afspecialisering eller fastholdelse og udvikling af specialviden og kompetencer udpeget som særligt tema. Herudover har Det Regionale Udviklingsråd i Region Sjælland besluttet at lade kommunernes og regionsrådets tilsyn med botilbud indgå i redegørelsen som et særligt tema. De særlige temaer behandles sidst i de tre spørgeskemaer. Besvarelserne af spørgeskemaerne er vedlagt som bilag. Udtalelser: Senest samtidig med, at kommunerne sender redegørelsen til udviklingsrådet, skal den sendes i høring hos Handicapråd og brugerorganisationer. Høringssvar skal ikke indarbejdes i kommunens redegørelser. Kommunerne sender høringssvar til udviklingsrådet med eventuelle bemærkninger. Lejre Kommune sender redegørelsen til høring i Ældrerådet, Handicaprådet og DH-Lejre (Danske Handicaporganisationers Lejreafdeling). Administrationens vurdering: På børne- og ungeområdet ligner den generelle udvikling den i 2008, og der er overordnet samme praksis som sidste år. Der er dog sket en stigning i forebyggende foranstaltninger for udsatte børn og unge jf. SEL 52, stk. 3 nr. 5 (aflastningsordning). Vedrørende anbringelsesområdet udtrykkes behov for særligt fokus på unge misbrugere samt unge med alvorlige opmærksomheds- eller udviklingsforstyrrelser. På specialundervisningsområdet beskrives en uændret efterspørgsel efter lands- og landdelsdækkende tilbud i forhold til tidligere år. Vedrørende den vidtgående specialundervisning bemærkes en ændring af visitationen, således at der fokuseres på en højere grad af enkeltintegration i nærmiljøet. Vedrørende ungdomsuddannelse for unge med særlige behov beskriver redegørelsen, at der i 2009 er nedsat et visitationsudvalg på tværs af Jobcenter, Social Drift & Behandling, og Børn og Ungdom, der vurderer alle indstillinger fra Ungdommens Uddannelsesvejledning og træffer en beslutning ud fra en helhedsvurdering. På voksenområdet er der overordnet en uændret praksis på området. Der beskrives en stigende efterspørgsel efter pladser på midlertidige botilbud for voksne på baggrund af flere unge med forskellige komplekse problemstillinger. Kommunens brug af længerevarende botilbud er uændret. Der beskrives en stigning i efterspørgslen på socialpædagogisk støtte, behandlingstilbud og misbrugsområdet, navnlig på baggund af unge med mange forskelligartede problemer. I forbindelse med socialpædagogisk støtte samt behandlingstilbud fremhæves et særligt behov for at have fokus på borgere med ADHD og dobbeltdiagnoser.

10 Side 10 Vedrørende hjælpemiddelområdet beskrives en stigning i antallet af ansøgninger, idet borgerne samt plejen er blevet mere opmærksomme på, hvilke produkter der er på markedet. Vedrørende særligt tema omhandlende specialrådgivningstilbud beskrives blandt andet, at Lejre Kommune har indgået samarbejdsaftale med specialrådgivningstilbud i Holbæk, Center for specialrådgivning i Roskilde og Center for døve og blinde. Kommunen har ingen bemærkninger til særligt tema omhandlende afspecialisering eller fastholdelse og udvikling af specialviden og kompetencer. Vedrørende særligt tema udmeldt af Det Regionale Udviklingsråd omhandlende tilsyn med botilbud er det blandt andet beskrevet, at Lejre Kommune gennemfører to årlige tilsyn på børne- og ungeområdet - et anmeldt og et uanmeldt - samt at der på voksenområdet gennemføres et anmeldt tilsyn årligt og at der gennemføres uanmeldte tilsyn efter behov. Økonomi og finansiering: Ingen bemærkninger. Beslutningskompetence: Kommunalbestyrelsen Indstilling: Direktionen indstiller: 1. At redegørelsen godkendes. Bilag: Indenrigs- og socialminsterens og undervisningsministerens særlige temaer for 2009 Redegørelse vedr. specialundervisningsområdet Redegørelse vedr. voksenområdet Redegørelse vedr. børn- og ungeområdet Beslutning den Indstillingen anbefales. Beslutning Udvalget for Social, Sundhed & Ældre den Indstillingen anbefales.

11 Side JA - Opfølgning på temarevision vedrørende kommunernes administration af sygedagpengeområdet Sagsnr.: 10/1895 Resumé: I forbindelse med den årlige revisionsberetning for år 2007 har Beskæftigelsesministeriet stillet krav om, at kommunernes revisorer skal foretage en særlig omfattende gennemgang af sygedagpengeområdet. Baggrunden for revisionen er skærpede krav til rettidig opfølgning af de syge samt sagsbehandlingsformen. Konsekvenserne ved manglende overholdelse af de lovfastsatte krav medfører, at kommunerne mister statsrefusionen. 70 kommuner har ikke overholdt kravene, hvorfor ministeriet opfordrer kommunerne i en skrivelse til Kommunalbestyrelsen i december 2009, at lovgivningen overholdes. Herunder med særligt fokus på rettidig opfølgning på lovbestemte datoer. Revisionen har revideret sygedagpengesagsbehandlingen senest i år 2007 og Lejre Kommunes administration fik stor ros til sagsbehandlingen. Der blev fundet en fejl i 2008, hvor en sygemeldt først kom til opfølgningssamtale otte dage efter den lovfastsatte dato. Statsrefusion er tilbagebetalt for disse otte dage. Lejre kommune er således ikke en af de kommuner, som ministeriets skrivelse er møntet på. Sagsfremstilling: I december 2009 modtog kommunen en skriftlig anmodning fra Arbejdsmarkedsstyrelsen med henstilling om, at kommunerne reducerer antallet af fejl og mangler inden for administation af sygedagpengesagsbehandling, således at kvaliteten forbedres. Der er foretaget temarevision i år 2007 indenfor området som viser, at der er konstateret fejl og mangler i forbindelse med rettidig opfølgning af sygedagpengesager samt formen på opfølgningen. I den forbindelse er 70 kommuner blevet bedt om at returnere statsrefusion, og ca. 25 % af kommunerne er blevet anmodet om at ændre forretningsgange med henblik på at rette op på fejlniveauet. Ministeriet opfordrer kommunerne til at konsolidere sagsgange og procedurer for dermed at sikre rettidigheden i sygedagpengeopfølgningen i jobcentrene og den fornødne dokumentation på sagerne. Med trepartsaftalen vedrørende nedbringelse af sygefraværet, og de seneste ændringer af sygedagpengeloven i juli 2009, er det blevet yderligere indskærpet hvor vigtigt der er, at kommunerne udøver en aktiv indsats for at hjælpe sygemeldte borgere tilbage i job. Dette blandt andet ved at aktivere den syges restarbejdsevne. Kommunernes administration af sygedagpengeområdet har store konsekvenser både overfor den enkelte borger og for samfundet. Jobcenter Lejre har igennem alle årene efter sammenlægningen haft stor fokus på korrekt administration af sygedagpengeområdet med særlig opmærksomhed på krav til rettidighed og dokumentation. Der er også foretaget revision af sygedagpengeområdet i år 2007 og 2008, hvor Jobcenter Lejre har fået ros for administrationen. Lejre er ikke en af de kommuner, som er blandt kommunerne med stor fejlprocent, og har derfor heller ikke fået store regninger fra staten med tilbagebetaling af statsrefusion.

12 Side 12 I år 2007 skrev revisionen følgende notat vedrørende sygedagpengeområdet: "Det er vores opfattelse, at sagerne generelt indeholder veldokumenterede skøn, opfølgningssamtaler er grundige, veldokumenterede og afholdes i overensstemmelse med den foretagne visitation". I år 2008 fik Jobcentret samme ros. Der blev fundet én fejl, hvor en sygemeldt først kom til opfølgningssamtale otte dage efter den lovpligtige dato. I den forbindelse er otte dages statsrefusion returneret til staten. Indførelse af IT-jobcenterløsningen Workbase i maj 2008 sikrer korrekte forretningsgange - både i Jobcentret og i forhold til parallelindsatsen i Social Drift. Systemet sikrer stor opmærksomhed på forfaldsdatoer, og derved rettidig kontaktsamtaler og aktivering. Endvidere sikrer systemet rette arbejdsgange. Revisionen giver systemet stor ros. Det kan således konstateres, at administrationen i Jobcenter Lejre har haft stor opmærksomhed på at opfylde lovens krav, hvorfor ministeriets opfordring til at konsolidere sagsgange og procedurer ikke er møntet på Lejre kommune. Udtalelser: Administrationens vurdering: Administrationen vurderer, at det er muligt fortsat at overholde lovgivningen, hvis ledelsesfokus og medarbejderfokus bevares. Endvidere at personaleressourcer matcher sagsbehandlingsopgaverne - både antalsmæssigt og kompetencemæssigt. Højt sygefravær blandt personalet og høj personaleomsætning samt uuddannet personale er faktorer, der vil medføre manglende overholdelse af deadlines samt korrekt beskæftigelsesfaglig sagsbehandling. Økonomi og finansiering: Sagen medfører ingen økonomiske konsekvenser. Beslutningskompetence:. Indstilling: Direktionen indstiller, 1. at der tages stilling til, hvorvidt der skal fremsendes svarbrev til Arbejdsmarkedsstyrelsen. Bilag: Brev fra Arbejdsmarkedsstyrelsen af 22. december 2009 Beslutning den Udvalget besluttede at sende svarbrev til Arbejdsmarkedsstyrelsen.

13 Side JA - Månedsrapport Job og Arbejdsmarked december 2010 Sagsnr.: 10/1632 Resumé: Hovedområderne indenfor forsørgerydelserne kontanthjælp, sygedagpenge, førtidspension samt ledighedsydelse udviser ved udgangen af december måned 2009 et netto merforbrug på tilsammen kr. Der henvises til medsendte bilag i form af Månedsrapport og Grafer for december Sagsfremstilling: Status på hovedområderne indenfor forsørgerydelserne: Kontanthjælp: Ved udgangen af december måned 2009 udviser kontanthjælpsområdet et netto merforbrug på kr. Ved budgetomplacering i forbindelse med regnskab 3 er der på kontanthjælpsområdet foretaget en reducering i forhold til budget 2009 på netto kr. Personer på kontanthjælp i Lejre Kommune har siden sommer 2009 været stigende dog med et lille fald i december måned. Antallet af fuldtidspersoner ligger for 2009 på omkring 222 fuldtidspersoner pr. måned. Jobcentrets har fortsat fokus på en aktiv indsats overfor målgruppen, hvilket har bevirket at merforbruget ikke er større. Kommunen får 30% mere i statsrefusion, når en borger aktiveres. Sygedagpenge: Sygedagpengeområdet udviser ved udgangen af december måned 2009 et netto mindreforbrugpå kr. Ved budgetomplacering i forbindelse med regnskab 3 er der på sygedagpenge-området foretaget en forøgelse i forhold til budget 2009 på netto kr. Antallet af fuldtidspersoner på sygedagpenge er fortsat stigende mens de langvarige sygedagpengesager er faldende, grundet en fortsat massiv tidlig indsats. Kommunen mister den fulde statsrefusion efter 52 uger, hvorfor et fald i de langvarige sygedagpengesager medfører en kommunal besparelse og overskud i budgettet. Ledighedsydelse: Ledighedsydelsesområdet har ved udgangen af december 2009 et netto mindreforbrug på kr. Antallet af ledighedsydelsesmodtagere har været faldende siden september 2009 med en stigning i december måned. Grundet situationen på bl.a. det private arbejdsmarked er det blevet sværere at skaffe fleksjob, hvorfor der skal en større indsats til for, at den enkelte ledighedsydelsesmodtager opnår ansættelse i fleksjob. Førtidspension: Netto merforbruget på førtidspensionsområdet er steget siden august 2009 fra netto kr til netto kr for december måned A-kasse dagpenge: Bruttoudgifterne til dagpengeforsikrede er steget fra september 2009 til november Denne udvikling skyldes en stigning i antallet af bruttoledige fuldtidspersoner fra 334 i september 2009 til 353 bruttoledige fuldtidspersoner i november Samlet er bruttoudgifterne til dagpengeforsikrede i november 2009 på kr. Udtalelser:

14 Side 14 Administrationens vurdering: Administrationen vurderer, at budgettet vil kunne holdes indenfor Job & Arbejdsmarkeds-udvalgets ramme. Det skal bemærkes, at i forbindelse med forventet regnskab 3 blev der ansøgt om en tillægsbevilling på kr kr indenfor området førtidspensioner. Økonomi og finansiering: Ingen Beslutningskompetence:. Indstilling: Direktionen indstiller, 1. at, Udvalget for Job & Arbedsmarked godkender orientering om december 2009 afrapportering vedrørende den økonomiske status. Bilag: JA - Månedsrapport Job og Arbejdsmarked december 2009 JA - Grafer Månesrapport Job og Arbejdsmarked december 2009 Beslutning den Indstillingen tiltrådt.

Referat fra møde i Udvalget for Job & Arbejdsmarked mandag den 01. februar 2010. Mødet startede kl. 16:30 i Mødelokale 1, Hvalsø

Referat fra møde i Udvalget for Job & Arbejdsmarked mandag den 01. februar 2010. Mødet startede kl. 16:30 i Mødelokale 1, Hvalsø Referat fra møde i Udvalget for Job & Arbejdsmarked mandag den 01. februar 2010 Mødet startede kl. 16:30 i Mødelokale 1, Hvalsø Indholdsfortegnelse 1. JA - Godkendelse af dagsorden...3 2. JA - Tema: Beskæftigelsesplan

Læs mere

Nye ministermål for beskæftigelsesindsatsen på Jobindsats.dk

Nye ministermål for beskæftigelsesindsatsen på Jobindsats.dk Arbejdsmarkedsstyrelsens nyhedsbrev om Jobindsats.dk Nr. 11, 16. maj 2011 Nye ministermål for beskæftigelsesindsatsen på Jobindsats.dk, side 1 Ny måling af rettidighed for samtaler med sygedagpengemodtagere,

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget

Arbejdsmarkedsudvalget Referat Dato: Torsdag den 09. juni 2011 Mødetidspunkt: 18:00 Møde afsluttet: 21:01 Mødelokale: Medlemmer: Fravær med afbud: Poppelgården Kenneth F. Christensen, Carsten Jelund, Katrine Høybye Frederiksen,

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget

Arbejdsmarkedsudvalget Referat Dato: Torsdag den 02. december 2010 Mødetidspunkt: 18:00 Mødelokale: Medlemmer: Kystagerparken, Multihuset Kenneth F. Christensen, Carsten Jelund, Katrine Høybye Frederiksen, Susanne Brixum, Annette

Læs mere

Referat Udvalget for Børn & Ungdom onsdag den 17. februar 2010

Referat Udvalget for Børn & Ungdom onsdag den 17. februar 2010 Referat onsdag den 17. februar 2010 Kl. 17:00 i Mødelokale 2, Lejre Afbud: Laila Torp Madsen (V) Indholdsfortegnelse 1. BU - Godkendelse af dagsorden...1 2. BU - Orientering...2 3. BU - Tilsyn med undervisningen

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget

Arbejdsmarkedsudvalget Referat Dato: Torsdag den 08. september 2011 Mødetidspunkt: 18:00 Møde afsluttet: 18:36 Mødelokale: Medlemmer: Det røde mødelokale Carsten Jelund, Annette Møller Sjøbeck, Niels Ulsing Fravær med afbud:

Læs mere

Halsnæs Kommune Beskæftigelsesplanen for 2013, 2. udkast

Halsnæs Kommune Beskæftigelsesplanen for 2013, 2. udkast Halsnæs Kommune Beskæftigelsesplanen for 2013, 2. udkast 1 1. Indledning om beskæftigelsesplanen for 2013 Halsnæs Kommunen skal i 2012 udarbejde en beskæftigelsesplan for 2013. Beskæftigelsesplanen er

Læs mere

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked mandag den 5. november 2012

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked mandag den 5. november 2012 Referat mandag den 5. november 2012 Kl. 16:00 i Mødelokale 1, Hvalsø Afbud: Christian Plank (F) Thomas Stokholm (V) Indholdsfortegnelse 1. JA - Godkendelse af dagsorden...1 2. JA - Orienteringssager -

Læs mere

Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget

Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Referat fra ordinært møde 23-04-2013 Tirsdag 23.04.2013 kl. 7:30 Mødelokale D1 Følgende sager behandles på mødet Side Meddelelser 2 Nyttejob 3 Seniorjob i Hørsholm Kommune

Læs mere

Det Lokale Beskæftigelsesråd. Beslutningsprotokol

Det Lokale Beskæftigelsesråd. Beslutningsprotokol Det Lokale Beskæftigelsesråd Beslutningsprotokol Dato: 27. august 2009 Lokale: 220, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:30-18:00 Jytte Thisted, Formand Carsten Jespersgaard Jørgen Kruse Jensen Hanne Christensen

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget

Arbejdsmarkedsudvalget REFERAT Arbejdsmarkedsudvalget Mødedato: Mandag den 21-09-2009 Mødested: Mødelokale 3-Æ-14, Østergade 48 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:00 Afbud: Helge Gellert Fraværende: Allan Emiliussen

Læs mere

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked mandag den 7. november 2011

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked mandag den 7. november 2011 Referat mandag den 7. november 2011 Kl. 16:30 i Mødelokale 1, Hvalsø Jens K. Jensen (V) Indholdsfortegnelse 1. JA - Godkendelse af dagsorden...1 2. JA - Orienteringssager...2 3. JA - Tema, Beskæftigelsesindsatser

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Referat. til Arbejdsmarkeds- og Beskæftigelsesudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Referat. til Arbejdsmarkeds- og Beskæftigelsesudvalget TÅRNBY KOMMUNE Referat til Arbejdsmarkeds- og Beskæftigelsesudvalget Mødedato: Tirsdag den 28. maj 2013 Mødetidspunkt: 9:00 Mødelokale: Medlemmer: 213, Mødelokale Brian Franklin, Allan Andersen, Arne Hansen,

Læs mere

Møde mandag den 18. maj 2009 kl. 13:00 i Jobcentret

Møde mandag den 18. maj 2009 kl. 13:00 i Jobcentret Beskæftigelsesudvalg Referat Møde mandag den 18. maj 2009 kl. 13:00 i Jobcentret Afbud: Jesper Nielsen. Karin Schøn. Indkaldt: Irene Kristensen kl. 13.00 Pkt. Tekst Side 19 Orientering 22 20 Meddelelser

Læs mere

Skabelonen for udarbejdelsen af beskæftigelsesplanen for 2012 er stort set uændret, men forenklet på enkelte punkter.

Skabelonen for udarbejdelsen af beskæftigelsesplanen for 2012 er stort set uændret, men forenklet på enkelte punkter. > sfø : sst Samtlige kommuner Samtlige jobcentre Beskæftigelsesregionerne Skabelonen for udarbejdelse af beskæftigelsesplanen for 2012 Arbejdsmarkedsstyrelsen har i lighed med tidligere år udarbejdet en

Læs mere

Udvalget for Arbejdsmarkedet

Udvalget for Arbejdsmarkedet Udvalget for Arbejdsmarkedet Økonomi- og Aktivitetsopfølgning November Holbæk Kommune I denne sidste budgetopfølgning for kan vi se, at de ting vi har sat i gang for at sikre at driftsudgifterne ikke bliver

Læs mere

REFERAT ARBEJDSMARKEDSUDVALGET

REFERAT ARBEJDSMARKEDSUDVALGET REFERAT ARBEJDSMARKEDSUDVALGET den 04.12.2012 i Alkoholbehandlingen Skolebakken 137, Esbjerg SAGSOVERSIGT 1 Godkendelse af dagsorden... 3 2 Opfølgning på Jobcentrets indsats. Beskæftigelsesregionens opfølgningsrapport

Læs mere

Decisionsskrivelse vedrørende beretning om revision af de sociale regnskaber for 2010 på områder med statsrefusion for Københavns Kommune

Decisionsskrivelse vedrørende beretning om revision af de sociale regnskaber for 2010 på områder med statsrefusion for Københavns Kommune Københavns Kommune Borgerrepræsentationen Rådhuset 1599 København V Holmens Kanal 20 Postboks 2150 1016 København K Tlf. 35 28 81 00 E-mail ams@ams.dk www.ams.dk CVR 55568510 EAN 5798000392014 Decisionsskrivelse

Læs mere

THYHOLM KOMMUNE. Kultur- og Socialudvalg, tirsdag den 7. juni 2005 kl. 13:00. Referat for

THYHOLM KOMMUNE. Kultur- og Socialudvalg, tirsdag den 7. juni 2005 kl. 13:00. Referat for Side 1 af 10 THYHOLM KOMMUNE Referat for Mødested: mødelokalet 1.sal Kultur- og Socialudvalg Mødetidspunkt: 7. juni 2005, kl. 13:00 Åben sag: 426. Efterretning Åben sag: 427. Arbejdstilsyn på ældrecentrene

Læs mere

- heraf modpost på andre udvalg 0 0 Udvalget ekskl. modposter 0 0

- heraf modpost på andre udvalg 0 0 Udvalget ekskl. modposter 0 0 skema 1. Forventet regnskab - serviceudgifter Udvalg / Aktivitet Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget (inkl. modpost andre udvalg) R 13 i 14- Opr. Budget TB Budget Korr. Forbrug Afvigelse TB 1. FR priser

Læs mere

Kvartalsrapport 4. KVARTAL 2011

Kvartalsrapport 4. KVARTAL 2011 Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Kvartalsrapport RESULTATER AF BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I ØSTDANMARK 4. KVARTAL 2011 Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Marts 2012 Beskæftigelsesregion

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I AABENRAA KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I AABENRAA KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I AABENRAA KOMMUNE Til Arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING. kvt. Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Kommune I denne rapport sættes der hvert kvartal fokus

Læs mere

Nøgletalsrapport for

Nøgletalsrapport for UDKAST Beskæftigelsesregion Hovedstaden og Sjælland Nøgletalsrapport for gruppe 4 Frederiksværk-Hundested Oktober 2007 Side 1 af 28 Indhold Forord 4 Målinger vedrørende ministerens fokusområder Mål 1A

Læs mere

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked mandag den 7. marts 2011

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked mandag den 7. marts 2011 Referat mandag den 7. marts 2011 Kl. 16:30 i Mødelokale 1, Hvalsø Connie B. Jensen (A) Thomas Stokholm (V) Indholdsfortegnelse 1. JA - Godkendelse af dagsorden...1 2. JA - Orienteringssager...2 3. JA -

Læs mere

Referat Udvalget for Social, Sundhed & Ældre mandag den 16. januar 2012. Kl. 18:30 i Mødelokale 1, Hvalsø

Referat Udvalget for Social, Sundhed & Ældre mandag den 16. januar 2012. Kl. 18:30 i Mødelokale 1, Hvalsø Referat mandag den 16. januar 2012 Kl. 18:30 i Mødelokale 1, Hvalsø Indholdsfortegnelse 1. SSÆ - Godkendelse af dagsorden...1 2. SSÆ - Orienteringssager...2 3. SSÆ - Kvalitetsstandard for pejling og GPS

Læs mere

Det Lokale Beskæftigelsesråd. Dagsorden

Det Lokale Beskæftigelsesråd. Dagsorden Det Lokale Beskæftigelsesråd Dagsorden Dato: 17. december 2009 Lokale: Restaurant Hedelund i Brønderslev Tidspunkt: Kl. 15:30 Jytte Thisted, Formand Carsten Jespersgaard Jørgen Kruse Jensen Hanne Christensen

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åben dagsorden. til Arbejdsmarkeds- og Beskæftigelsesudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åben dagsorden. til Arbejdsmarkeds- og Beskæftigelsesudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åben dagsorden til Arbejdsmarkeds- og Beskæftigelsesudvalget Mødedato: Tirsdag den 17. juni 2014 Mødetidspunkt: 14:30 Mødelokale: Medlemmer: 215, Mødelokale Bjarne Thyregod, Anders Krantz,

Læs mere

DET LOKALE BESKÆFTIGELSESRÅD ÅBEN DAGSORDEN. Økonomisk status for LBR s bevilling til særlige initiativer (bilag vedlægges)

DET LOKALE BESKÆFTIGELSESRÅD ÅBEN DAGSORDEN. Økonomisk status for LBR s bevilling til særlige initiativer (bilag vedlægges) DET LOKALE afholder møde torsdag den kl. 14.00 i Jobcenter Vejens mødelokale Rådhuspassagen 8, 2. sal i Vejen Fraværende med anmeldt forfald: Marianne Pedersen Henry Johannsen deltog som suppleant Hans

Læs mere

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked mandag den 8. august 2011

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked mandag den 8. august 2011 Referat mandag den 8. august 2011 Kl. 16:30 i Mødelokale 1, Hvalsø Jens K. Jensen (V) Indholdsfortegnelse 1. JA - Godkendelse af dagsorden...1 2. JA - Orienteringssager...2 3. JA - Indstilling af nyt medlem

Læs mere

Nye initiativer vedr. sygefravær på baggrund af trepartsforhandlinger samt administrative forretningsgange vedr. opfølgning i sygedagpengesager

Nye initiativer vedr. sygefravær på baggrund af trepartsforhandlinger samt administrative forretningsgange vedr. opfølgning i sygedagpengesager Pkt.nr. 3 Nye initiativer vedr. sygefravær på baggrund af trepartsforhandlinger samt administrative forretningsgange vedr. opfølgning i sygedagpengesager 651636 Indstilling: Arbejdsmarkedsforvaltningen

Læs mere

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked mandag den 31. maj 2010

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked mandag den 31. maj 2010 Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked mandag den 31. maj 2010 Kl. 16:30 i Mødelokale 1, Hvalsø Afbud: Thomas Stokholm (V) Indholdsfortegnelse 1. JA - Godkendelse af dagsorden...1 2. JA - Orienteringssager...2

Læs mere

Resultatrevision 2011. Ishøj Kommune

Resultatrevision 2011. Ishøj Kommune Resultatrevision 2011 Ishøj Kommune April 2012 Resultatrevision for Jobcenter Vallensbæk Ishøj kommune 2011 Indholdsfortegnelse 1. Opsummering om resultatrevision 2011... 3 2. Scorecard - ministermål...

Læs mere

Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland. Nøgletal om resultater i 2. kvartal 2007 for Jobcentergruppe 6

Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland. Nøgletal om resultater i 2. kvartal 2007 for Jobcentergruppe 6 Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Nøgletal om resultater i 2. kvartal 2007 for gruppe 6 Bornholm Guldborgsund Kalundborg Lolland Odsherred Slagelse Østdanmark Vordingborg Vordingborg Østdanmark

Læs mere

SEL 41 og 42 Merudgifter til børn og tabt arbejdsfortjeneste Det specialiserede børn- og ungeområde

SEL 41 og 42 Merudgifter til børn og tabt arbejdsfortjeneste Det specialiserede børn- og ungeområde Langeland Kommune Fredensvej 1 Rådhuset 5900 Rudkøbing Ankestyrelsens decisionsskrivelse vedrørende Langeland Kommunes revisionsberetning for regnskabsåret 2013 Ankestyrelsen modtog ved e-mail af 16. september

Læs mere

Uddannelses- og Arbejdsmarkedsudvalget

Uddannelses- og Arbejdsmarkedsudvalget Uddannelses- og Arbejdsmarkedsudvalget Tillægsreferat Dato 02. december 2015 Mødetidspun kt Sted Medlemmer Fraværende 16:00 Sluttidspunkt 18:15 Mødelokale 2, Vordingborg Rådhus John Pawlik, Kurt Johansen,

Læs mere

Årsregnskab 2013. Samlet oversigt for Uddannelses- og Arbejdsmarkedsudvalget, driftregnskab 2013

Årsregnskab 2013. Samlet oversigt for Uddannelses- og Arbejdsmarkedsudvalget, driftregnskab 2013 Årsregnskab Resultat på drift Årsregnskab Samlet oversigt for et, driftregnskab Oprindeligt Budget Korrigeret Budget Regnskab Afvigelse i.f.t korr. Budgetramme 1 Center for beskæftig. rettet indsats sek.

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget

Beskæftigelsesudvalget Budgetforslag 2016 Beskæftigelsesudvalget Beskæftigelsesudvalget 2016 p/l 1000. kr Regnskab 2014 Budget 2015 Budgetforslag 2016 Forsørgelse: Budgetgaranti ikke rammebelagt: Kontanthjælp til udlændinge

Læs mere

Kvartalsafrapportering på beskæftigelsesområdet Faxe Kommune - 4. kvartal 2011

Kvartalsafrapportering på beskæftigelsesområdet Faxe Kommune - 4. kvartal 2011 Kvartalsafrapportering på beskæftigelsesområdet Faxe Kommune - 4. kvartal 2011 2.februar 2012 Kvartalsafrapportering 4. kvartal 2011 2 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 1.1 Opsummering af nøgletal

Læs mere

Beskæftigelsesudvalg

Beskæftigelsesudvalg REFERAT Beskæftigelsesudvalg Møde nr.: 7 Mødedato: 14. august 2012 Fraværende: Mødetid: 16.30 Ingerlise Thaysen (Afbud) Mødested: Mødelokale 3 Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 BE Pædagogisk assistent

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I ASSENS KOMMUNE Til job- og arbejdsmarkedsudvalg og LBR BESKÆFTIGELSESREGION SYDDANMARK

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I ASSENS KOMMUNE Til job- og arbejdsmarkedsudvalg og LBR BESKÆFTIGELSESREGION SYDDANMARK OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I ASSENS KOMMUNE Til job- og arbejdsmarkedsudvalg og LBR BESKÆFTIGELSESREGION SYDDANMARK Opfølgning Marts 11 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Kommune Denne

Læs mere

Dagsorden Udvalget for Job & Arbejdsmarked mandag den 20. januar 2014. Kl. 16:30 i Mødelokale 1, Hvalsø

Dagsorden Udvalget for Job & Arbejdsmarked mandag den 20. januar 2014. Kl. 16:30 i Mødelokale 1, Hvalsø Dagsorden mandag den 20. januar 2014 Kl. 16:30 i Mødelokale 1, Hvalsø Indholdsfortegnelse 1. JA - Godkendelse af dagsorden...1 2. JA - Valg af formand...2 3. JA - valg af næstformand...3 4. JA - Orientering

Læs mere

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked mandag den 9. januar 2012

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked mandag den 9. januar 2012 Referat mandag den 9. januar 2012 Kl. 16:30 i Mødelokale 1, Hvalsø Gitte Geertsen (F) Indholdsfortegnelse 1. JA - Godkendelse af dagsorden...1 2. JA - Orienteringssager...2 3. JA - Dialogtema "Ungeindsatsen"...3

Læs mere

Bilag til budgetopfølgningen pr. januar 2013 for arbejdsmarkedsudvalget

Bilag til budgetopfølgningen pr. januar 2013 for arbejdsmarkedsudvalget Bilag til budgetopfølgningen pr. januar for arbejdsmarkedsudvalget Samlet oversigt (1.000) kr. Opr. budget Overført fra tidl. år Tillægsbevillinger Korr. Budget Afvigelse* Forventet regnskab Drift 514.052

Læs mere

2. Krav til indholdet i beskæftigelsesplan 2015. 2.1. Beskæftigelsesministerens mål for 2015

2. Krav til indholdet i beskæftigelsesplan 2015. 2.1. Beskæftigelsesministerens mål for 2015 Skabelon for udarbejdelse af beskæftigelsesplanen for 2015 1. Indledning om beskæftigelsesplanen for 2015 Kommunen skal i 2014 udarbejde en beskæftigelsesplan for 2015 1. Beskæftigelsesplanen er kommunens

Læs mere

Økonomi og Administration Sagsbehandler: Lone Bjørn Madsen Sagsnr. 15.00.00-G01-8-14 Dato:8.5.2014. Orientering om jobparate ledige over 30 år

Økonomi og Administration Sagsbehandler: Lone Bjørn Madsen Sagsnr. 15.00.00-G01-8-14 Dato:8.5.2014. Orientering om jobparate ledige over 30 år Økonomi og Administration Sagsbehandler: Lone Bjørn Madsen Sagsnr. 15.00.00-G01-8-14 Dato:8.5.2014 Orientering om jobparate ledige over 30 år Med henblik på at give Beskæftigelsesudvalget en overordnet

Læs mere

Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget

Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Torsdag den 06.04.06 kl. 17:00 i KompetenceKompagniet, Håndværkerbyen 60 Side 1 Indholdsfortegnelse Punkt Tekst Side E1. Aftale med Sprogcenter...2 E2. Budgetopfølgning

Læs mere

Samlet for alle udvalg -5.473-5.133-5.133-5.133

Samlet for alle udvalg -5.473-5.133-5.133-5.133 Forslagsnr. Tekst der beskriver forslaget 2011 2012 2013 2014 Økonomi- og Planudvalget 1.01 Administration 101.03.01.11 Driften af bilflåden -325-325 -325-325 Samlet for ØPU -325-325 -325-325 Børne- og

Læs mere

Tlf: 46 37 30 33 CVR-nr. 29 79 40 30 roskilde@bdo.dk www.bdo.dk

Tlf: 46 37 30 33 CVR-nr. 29 79 40 30 roskilde@bdo.dk www.bdo.dk Tlf: 46 37 30 33 roskilde@bdo.dk Ringstedvej 18, st. th. DK-4000 Roskilde HVIDOVRE KOMMUNE Beretning nr. 4 (side 65-77) Delberetning vedrørende regnskabsår 2011,, en danskejet revisions- og rådgivningsvirksomhed,

Læs mere

Halvårsregnskab 2014 for arbejdsmarkedsudvalget

Halvårsregnskab 2014 for arbejdsmarkedsudvalget Halvårsregnskab 2014 for arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsudvalget samlet oversigt Korrigeret budget Forventet regnskab Afvigelse* (Mio. kr.) Drift ekskl. overførte midler 523,3 496,8-26,5 Overførte

Læs mere

TALEPAPIR DET TALTE ORD GÆLDER

TALEPAPIR DET TALTE ORD GÆLDER TALEPAPIR DET TALTE ORD GÆLDER 1. Indledning Jeg er af kommunaludvalget blevet bedt om at svare på tre spørgsmål: Spørgsmål W om, hvorvidt der set i lyset af oplysninger fra EVA s seneste rapport om kommunernes

Læs mere

Brønderslev Kommune. Socialudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Socialudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Socialudvalget Beslutningsprotokol Dato: 23. april 2008 Lokale: Mødelokale 120, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: 8.30-13.00 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/166 Orientering

Læs mere

ARBEJDSMARKEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ARBEJDSMARKEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ARBEJDSMARKEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 25 ONSDAG DEN 12. AUGUST 2009, KL. 16.00 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Arbejdsmarkedsudvalget 12. august 2009 Side: 2 Fraværende: Jørgen

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget 2014

Arbejdsmarkedsudvalget 2014 Referat Dato: Tirsdag den 04. februar 2014 Mødetidspunkt: 17:15 Møde afsluttet: 19:03 Mødelokale: Medlemmer: Ny Kaffestue Ivan Fogtmann, Benthe Viola Holm, Ømer Kuscu, Mikail Erman, Mogens Leo Hansen Bemærkninger:

Læs mere

UU-Center Sydfyn Ramsherred 5 5700 Svendborg

UU-Center Sydfyn Ramsherred 5 5700 Svendborg UU-Center Sydfyn Ramsherred 5 5700 Svendborg Tlf. 6223 4675 Fax. uucentersydfyn@svendborg.dk www.uu-centersydfyn.dk Samarbejdsaftale mellem Langeland, Ærø, Faaborg-Midtfyn og Svendborg kommuner om Ungdommens

Læs mere

Orientering - Praksis i forbindelse med visitation til jobafklaringsforløb

Orientering - Praksis i forbindelse med visitation til jobafklaringsforløb Punkt 9. Orientering - Praksis i forbindelse med visitation til jobafklaringsforløb 2014-8194 Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen fremsender til Beskæftigelsesudvalgets orientering om Aalborg Kommunes

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget Beslutningsprotokol

Arbejdsmarkedsudvalget Beslutningsprotokol Arbejdsmarkedsudvalget sprotokol 01-09-2014 13:00 Ungeguiden - Kejlstrupvej 85 Afbud fra: Silkeborg Kommune Søvej 1 8600 Silkeborg Tif: 8970 1000 wwwsilkeborgkommunedk Indholdsfortegnelse 1 [Offentlig]

Læs mere

Bilag dagsordenspunkt 2. Økonomisk og aktivitetsmæssig status over LBR-projekter ultimo november 2013

Bilag dagsordenspunkt 2. Økonomisk og aktivitetsmæssig status over LBR-projekter ultimo november 2013 Bilag dagsordenspunkt 2. Økonomisk og aktivitetsmæssig status over LBR-projekter ultimo november 2013 Status ultimo november 2013 over LBR-projekter (Bevilling 2013: 367.887 kr. + overført fra 2012: 81.125

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget arbejdsplan for 2011/2012

Arbejdsmarkedsudvalget arbejdsplan for 2011/2012 Norddjurs Kommune Den 8. december 2011 KS Arbejdsmarkedsudvalget arbejdsplan for 2011/2012 Onsdag den 26. januar, kl. 14.00-15.30 Mødet afholdes i mødelokale 3 på rådhuset i Orientering af indholdet i

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Arbejdsmarkeds- og Beskæftigelsesudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Arbejdsmarkeds- og Beskæftigelsesudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Arbejdsmarkeds- og Beskæftigelsesudvalget Mødedato: Tirsdag den 19. maj 2015 Mødetidspunkt: 9:00 Mødelokale: Medlemmer: 215, Mødelokale Bjarne Thyregod, Anders Krantz,

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Arbejdsmarkeds- og Beskæftigelsesudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Arbejdsmarkeds- og Beskæftigelsesudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Arbejdsmarkeds- og Beskæftigelsesudvalget Mødedato: Tirsdag den 25. august 2015 Mødetidspunkt: 15:30 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: 211, Mødelokale Bjarne Thyregod, Anders

Læs mere

Økonomi og Administration Sagsbehandler: Lone Bjørn Madsen Sagsnr. 15.00.00-G01-2-14 Dato:10.3.2014. Notat om indsatsen for aktivitetsparate

Økonomi og Administration Sagsbehandler: Lone Bjørn Madsen Sagsnr. 15.00.00-G01-2-14 Dato:10.3.2014. Notat om indsatsen for aktivitetsparate Økonomi og Administration Sagsbehandler: Lone Bjørn Madsen Sagsnr. 15.00.00-G01-2-14 Dato:10.3.2014 Notat om indsatsen for aktivitetsparate Udfordring Det er et mål for beskæftigelsesområdet at hjælpe

Læs mere

Økonomiudvalget. Resume og høringssvar

Økonomiudvalget. Resume og høringssvar Økonomiudvalget Resume og høringssvar Budget 2014-2017 Resume: Fra ledelsesområdet Visitation Handicap og psykiatri og Ydelsen, kontanthjælp, MED udvalget på sygedagpenge/fleksjob området og centerstaben

Læs mere

Nøgletalsrapport for

Nøgletalsrapport for 1. UDKAST Beskæftigelsesregion Hovedstaden og Sjælland Nøgletalsrapport for gruppe 4 2. kvartal 2008 Side 1 af 40 Indhold Forord 4 Målinger vedrørende ministerens fokusområder Mål 1A* Arbejdskraftreserven:

Læs mere

I det følgende bliver målene samt resultaterne fra Jobcenter Hvidovres Beskæftigelsesplan 2007 gennemgået.

I det følgende bliver målene samt resultaterne fra Jobcenter Hvidovres Beskæftigelsesplan 2007 gennemgået. Pkt.nr. 6 Afrapportering Beskæftigelsesplan 2007 613756 Indstilling: Arbejdsmarkedsforvaltningen indstiller til Arbejdsmarkedsudvalget 1. at afrapporteringen tages til efterretning Politisk beslutning:

Læs mere

Faxe Kommune 2015. Ledelsesnotat for Jobcenteret og Ydelsescenteret

Faxe Kommune 2015. Ledelsesnotat for Jobcenteret og Ydelsescenteret Faxe Kommune 2015 Ledelsesnotat for Jobcenteret og Ydelsescenteret PricewaterhouseCoopers Statsautoriseret Revisionspartnerselskab, CVR-nr. 33 77 12 31 Revision af områder med refusion eller tilskud fra

Læs mere

REFERAT ARBEJDSMARKEDSUDVALGET

REFERAT ARBEJDSMARKEDSUDVALGET REFERAT ARBEJDSMARKEDSUDVALGET den 21.08.2012 i Beskæftigelsen, Smedevej 23, Esbjerg SAGSOVERSIGT 1 Godkendelse af dagsorden... 3 2 Budgetrevision pr. 30. juni 2012 for Arbejdsmarkedsområdet... 4 3 Løbende

Læs mere

Hedensted Kommune. Udvalget for Læring. Referat. Mødelokale 3 Hedensted Rådhus

Hedensted Kommune. Udvalget for Læring. Referat. Mødelokale 3 Hedensted Rådhus Referat Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Mødested: Mødelokale 3 Hedensted Rådhus Deltagere:, Lars Poulsen, Kasper Glyngø, Jesper T. Lund, Peter Sebastian Petersen Fraværende: Bemærkninger: Kl. 11.00-12.45: Dialogmøde

Læs mere

Beskæftigelsesplan 2015

Beskæftigelsesplan 2015 Beskæftigelsesplan 2015 Indledning Beskæftigelsesplanens opbygning Kapitel 1 opstiller målsætningerne for beskæftigelsesindsatsen i 2015. Mål 1 4 er beskæftigelsesministerens udmeldte mål, som er obligatoriske

Læs mere

DAGSORDEN ARBEJDSMARKEDSUDVALGET

DAGSORDEN ARBEJDSMARKEDSUDVALGET DAGSORDEN ARBEJDSMARKEDSUDVALGET den 17.12.2013 kl. 08:00 Hjerting Badehotel Strandpromenaden 1 6710 Esbjerg V SAGSOVERSIGT 1 Godkendelse af dagsorden... 3 2 Revision af resultatmål i Beskæftigelsesplan

Læs mere

Beskæftigelsesplan 2016

Beskæftigelsesplan 2016 Beskæftigelsesplan 2016 Indholdsfortegnelse 1 Indledning..... 3 2 Beskæftigelsesministerens indsatsområder i 2016... 4 3 Beskæftigelsesplanens opbygning... 4 4 Resultater de seneste år... 5 4.1 Udviklingen

Læs mere

UDKAST. Forslag. til. Lov om ændring af lov om sygedagpenge. (Ændring af beskæftigelseskravet, ophør af ret til sygedagpenge på søgnehelligdage m.v.

UDKAST. Forslag. til. Lov om ændring af lov om sygedagpenge. (Ændring af beskæftigelseskravet, ophør af ret til sygedagpenge på søgnehelligdage m.v. Fremsat den af beskæftigelsesministeren (Inger Støjberg) UDKAST Forslag til Lov om ændring af lov om sygedagpenge 17. august 2010 (Ændring af beskæftigelseskravet, ophør af ret til sygedagpenge på søgnehelligdage

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget arbejdsplan for 2011/2012

Arbejdsmarkedsudvalget arbejdsplan for 2011/2012 Norddjurs Kommune 20.1. 2011 KS Arbejdsmarkedsudvalget arbejdsplan for 2011/2012 Onsdag den 26. januar, kl. 14.00-15.30 Mødet afholdes i mødelokale 3 på rådhuset i Orientering af indholdet i en samlet

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om sygedagpenge

Forslag. Lov om ændring af lov om sygedagpenge Lovforslag nr. L 8 Folketinget 2010-11 Fremsat den 6. oktober 2010 af beskæftigelsesministeren (Inger Støjberg) Forslag til Lov om ændring af lov om sygedagpenge (Ændring af beskæftigelseskravet, afskaffelse

Læs mere

Resultatrevision 2012 for Guldborgsund Kommune

Resultatrevision 2012 for Guldborgsund Kommune Unge under 30 år Dec 2011 1.327 2 0-12 1 Guldborgsund Resultatrevision 2012 for Guldborgsund Kommune Ifølge Lov om ansvaret for og styringen af den aktive beskæftigelsesindsats skal de ansvarlige for beskæftigelsesindsatsen

Læs mere

Referat. til Arbejdsmarkeds- og Beskæftigelsesudvalget

Referat. til Arbejdsmarkeds- og Beskæftigelsesudvalget Referat til Arbejdsmarkeds- og Beskæftigelsesudvalget Mødedato: Tirsdag den 12. marts 2013 Mødetidspunkt: 15:00 Mødelokale: 214, Mødelokale Medlemmer: Brian Franklin, Allan Andersen, Arne Hansen, Carsten

Læs mere

Referat. 102. Godkendelse af dagsorden. Indholdsfortegnelse:

Referat. 102. Godkendelse af dagsorden. Indholdsfortegnelse: Referat LBR - Det Lokale Beskæftigelsesråd Tid mandag den 21. marts 2011 kl. 8:00 Sted Jobcentret - Mødelokalet bag kantinen Afbud Pia Tørving, Karsten Edal Indholdsfortegnelse: 102. Godkendelse af dagsorden

Læs mere

Budget 2015 Budgetbemærkninger Syddjurs Kommune

Budget 2015 Budgetbemærkninger Syddjurs Kommune 1 of 8 Indholdsfortegnelse Arbejdsmarkedsudvalget...2 16.546 Tilbud til udlændinge...2 16.557 Kontante ydelser...2 16.558 Revalidering...5 16.568 Arbejdsmarkedsforanstaltninger...7 1 2 of 8 Arbejdsmarkedsudvalget

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget

Arbejdsmarkedsudvalget Referat Dato: Torsdag den 28. august 2014 Mødetidspunkt: 18:00 Møde afsluttet: 21:07 Mødelokale: Medlemmer: Ny Kaffestue Ivan Fogtmann, Benthe Viola Holm, Ømer Kuscu, Mikail Erman, Mogens Leo Hansen Bemærkninger:

Læs mere

Vækstudvalget/Serviceudgifter -1.330 Egentlige tillægsbevillinger -1.330. Vækstudvalget/Overførselsudgifter -1.809 Egentlige tillægsbevillinger -1.

Vækstudvalget/Serviceudgifter -1.330 Egentlige tillægsbevillinger -1.330. Vækstudvalget/Overførselsudgifter -1.809 Egentlige tillægsbevillinger -1. Budgetopfølgning pr. 30. september 2014 Udvalg: Vækstudvalget Generelt: Forbrugsprocenten er på 73%, lidt mindre end forventet på 75% Note Område Beløb i 1.000 kr. Vækstudvalget -3.139 Egentlige tillægsbevillinger

Læs mere

Referatet er godkendt i Haderslev d. 2006. skolens daglige leder

Referatet er godkendt i Haderslev d. 2006. skolens daglige leder Referat af møde i Haderslev Katedralskoles midlertidige bestyrelse mandag d.30.10.2006 kl.19.30. Til stede Fra bestyrelsen: Søren Vang Rasmussen, Ella Skjellerup, Per A. Laursen, Georg Lauridsen, Anne

Læs mere

Møde nr.: 8 Mødedato: 04. juni 2013 Mødetid: 14.00 Mødested: Mødelokale 1

Møde nr.: 8 Mødedato: 04. juni 2013 Mødetid: 14.00 Mødested: Mødelokale 1 Dagsorden Økonomiudvalg Møde nr.: 8 Mødedato: 04. juni 2013 Mødetid: 14.00 Mødested: Mødelokale 1 Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 ØK Erhvervshavn Horsens Havn 2 ØK Trivselsmåling i Horsens Kommune

Læs mere

Referat. LBR - Det Lokale Beskæftigelsesråd

Referat. LBR - Det Lokale Beskæftigelsesråd Referat LBR - Det Lokale Beskæftigelsesråd Tid mandag den 20. august 2012 kl. 8:30 Sted Jobcentret - Mødelokalet bag kantinen Afbud Niels Erik Olsen, Karsten Edal, Bjarne Dideriksen, Lars Elfvengren Indholdsfortegnelse:

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I ASSENS KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I ASSENS KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I ASSENS KOMMUNE Til Job- og arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 2. kvt. 212 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Kommune I denne rapport sættes der hvert

Læs mere

Måned statistik til Job og Arbejdsmarkedsudvalget

Måned statistik til Job og Arbejdsmarkedsudvalget Måned statistik til Job og Arbejdsmarkedsudvalget for oktober måned 2012 Der er i oktober sket en stigning i antallet af borgere i Assens kommune der modtager midlertidig offentlig forsørgelse. Dette gælder

Læs mere

Implementeringsplan for initiativerne i Ungepakken

Implementeringsplan for initiativerne i Ungepakken Roskilde Kommune November 2010 Implementeringsplan for initiativerne i Ungepakken Regeringen, Dansk Folkeparti, Socialdemokraterne og Radikale Venstre indgik den 5. nov. 2009 en aftale om "Flere unge i

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FAABORG-MIDTFYN KOMMUNE Til beskæftigelses- og arbejdsmarkedsudvalg og LBR BESKÆFTIGELSESREGION SYDDANMARK

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FAABORG-MIDTFYN KOMMUNE Til beskæftigelses- og arbejdsmarkedsudvalg og LBR BESKÆFTIGELSESREGION SYDDANMARK OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FAABORG-MIDTFYN KOMMUNE Til beskæftigelses- og arbejdsmarkedsudvalg og LBR BESKÆFTIGELSESREGION SYDDANMARK Opfølgning august 11 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen

Læs mere

ALLERØD KOMMUNE. Møde nr. 7. Beskæftigelses- og Erhvervsudvalget holdt møde torsdag den 24. august 2006.

ALLERØD KOMMUNE. Møde nr. 7. Beskæftigelses- og Erhvervsudvalget holdt møde torsdag den 24. august 2006. ALLERØD KOMMUNE Møde nr. 7 Beskæftigelses- og Erhvervsudvalget holdt møde torsdag den 24. august 2006. Mødet begyndte kl. 7.30 og sluttede kl. 10.20. 1. Bemærkninger til dagsordenen...2 2. Meddelelser...2

Læs mere

Resultatrevision 2012. Ishøj Kommune

Resultatrevision 2012. Ishøj Kommune Resultatrevision 2012 Ishøj Kommune April 2013 Resultatrevision for Jobcenter Vallensbæk Ishøj Kommune 2012 Indholdsfortegnelse 1. Opsummering om resultatrevision 2012... 3 2. Scorecard - ministermål...

Læs mere

TØNDER KOMMUNE Kongevej 57 6270 Tønder Tlf.74 92 92 92 Mail: toender@toender.dk www.toender.dk Åbningstider: Mandag-tirsdag kl. 10-15 Torsdag kl.

TØNDER KOMMUNE Kongevej 57 6270 Tønder Tlf.74 92 92 92 Mail: toender@toender.dk www.toender.dk Åbningstider: Mandag-tirsdag kl. 10-15 Torsdag kl. Arbejdsmarkedsudvalget Kvartalsregnskab - pr. 31. marts 2014 TØNDER KOMMUNE Kongevej 57 6270 Tønder Tlf.74 92 92 92 Mail: toender@toender.dk www.toender.dk Åbningstider: Mandag-tirsdag kl. 10-15 Torsdag

Læs mere

Lokalt Beskæftigelses Råd

Lokalt Beskæftigelses Råd Lokalt Beskæftigelses Råd Referat fra møde Tirsdag den 26. august 2014 kl. 16.00 i F 7, Frederikssund Mødet slut kl. 17.50 MØDEDELTAGERE Ole Søbæk (C) Annette Kobberup Stougaard Erik Jørgensen Jan Olsen

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget. Budgettets hovedposter (netto-tal, 2014-priser, 1.000 kr.): Driftsbemærkninger: Generelle bemærkninger

Beskæftigelsesudvalget. Budgettets hovedposter (netto-tal, 2014-priser, 1.000 kr.): Driftsbemærkninger: Generelle bemærkninger Budgettets hovedposter (netto-tal, 2014-priser, 1.000 kr.): Serviceområde 17 - Forsørgelse og beskæftigelse Regnskab 2013 Budget 2014 Budget 2015 00.25.11 Beboelse 81 66 66 03.22.14 Ungdommens Uddannelsesvejledning

Læs mere

Resultatrevision 2011. Beskæftigelsesindsatsen. Herning Kommune

Resultatrevision 2011. Beskæftigelsesindsatsen. Herning Kommune Resultatrevision 2011 Beskæftigelsesindsatsen i Herning Kommune - 1 - Om resultatrevisionen Alle kommuner skal hvert år udarbejde en resultatrevision i forhold til beskæftigelsesindsatsen. Opgaven er lovfæstet,

Læs mere

REBILD KOMMUNE. REFERAT Sundhedsudvalget. Mødedato: Tirsdag den 22-09-2009. Mødetidspunkt: 15:00. Sted:

REBILD KOMMUNE. REFERAT Sundhedsudvalget. Mødedato: Tirsdag den 22-09-2009. Mødetidspunkt: 15:00. Sted: REFERAT Mødedato:. Mødetidspunkt: 15:00. Sted: Mødelokale 1, Administrationsbygningen i Nørager. Møde slut: 17:30. Fraværende: Børge Olsen. Indholdsfortegnelse Side 1. Temamøde - Socialområdet 199 2. Opfølgning

Læs mere

Kvartalsafrapportering på beskæftigelsesområdet Faxe Kommune - 3. kvartal 2013

Kvartalsafrapportering på beskæftigelsesområdet Faxe Kommune - 3. kvartal 2013 Kvartalsafrapportering på beskæftigelsesområdet Faxe Kommune - 3. kvartal 2013 Opdateret d. 8. november 2013 Kvartalsafrapportering 3. kvartal 2013 2 Opsummering af Jobcenter Faxes samlede mål og resultatkrav

Læs mere

Åben. ERHVERVS-, VÆKST- OG BESKÆFTIGELSESUDVALGET Dagsorden med vedtagelser. Mødested Administrationscentret Mødelokale 2

Åben. ERHVERVS-, VÆKST- OG BESKÆFTIGELSESUDVALGET Dagsorden med vedtagelser. Mødested Administrationscentret Mødelokale 2 Dagsorden med vedtagelser Åben Mødested Administrationscentret Mødelokale 2 Mødedato Onsdag den 5. februar 2014 Mødetidspunkt Kl. 13.00 Medlemmer Fra forvaltningen Jens Bruhn (A), Kenneth Birkholm (C),

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I ASSENS KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I ASSENS KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I ASSENS KOMMUNE Til Job- og arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 4. kvt. 212 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Kommune I denne rapport sættes der hvert

Læs mere

Center for ophold, botilbud, familiepleje

Center for ophold, botilbud, familiepleje Center for ophold, botilbud, familiepleje Formålet med Faaborg-Midtfyn Kommunes aftalestyring er, at Kommunalbestyrelsen og de enkelte fagudvalg udstikker og godkender centrale mål for drift og udvikling

Læs mere

8. Arbejdsmarkedsudvalget

8. Arbejdsmarkedsudvalget 8. Arbejdsmarkedsudvalget 1.000 kr. 2016 p/l niveau Regnskab 2014 2015 2016 overslag 2017 2018 2019 Arbejdsmarkedsudvalget 441.300 466.333 526.610 539.614 550.571 550.165 Forsørgelsesydelser 313.317 319.494

Læs mere

Administrationsgrundlag for sygedagpengeområdet

Administrationsgrundlag for sygedagpengeområdet 9. maj 2012 Administrationsgrundlag for sygedagpengeområdet Dette notat indeholder grundlaget for Silkeborg Kommunes administration af sygedagpengeområdet. Notatet beskriver de centrale retningslinjer

Læs mere

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked mandag den 9. maj 2011

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked mandag den 9. maj 2011 Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked mandag den 9. maj 2011 Kl. 16:30 i Mødelokale 1, Hvalsø Afbud: Jens K. Jensen (V) Indholdsfortegnelse 1. JA - Godkendelse af dagsorden...1 2. JA - 1. udkast Beskæftigelsesplan

Læs mere