Personaer - forstå din målgruppe

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Personaer - forstå din målgruppe"

Transkript

1 Personaer - forstå din målgruppe

2

3 Indholdsfortegnelse Personaer - forstå din målgruppe s. 1 Foodies (Tyskland) s. 3 Foodies (Norge) s. 5 De selvbevidste (Tyskland) s. 7 De selvbevidste (Norge) s. 9 Surfere (Tyskland) s. 11 Surfere (Holland) s. 13 Familier på eventyr (Norge) s. 15 Familier på eventyr (Holland) s. 17 De grå bybestigere (Norge) s. 19 De uldne sweatre (Tyskland) s. 23 De uldne sweatre (Holland) s. 25 Det gode liv (Tyskland) s. 27 Det gode liv (Norge) s. 29 Campisterne (Tyskland) s. 31 Guldhornene (Tyskland) s. 33 Guldhornene (Holland) s. 35 Hyggerne (Tyskland) s. 37 Lystfiskerne (Tyskland) s. 39 Scrabblefamilien (Tyskland) s. 41 De grå bybestigere (Holland) s. 21

4

5 Om hæftet Midtjysk Turisme har udviklet 20 personaer ud fra en række målgruppebeskrivelser som du finder på Disse målgruppebeskrivelser beskriver særligt interessante målgrupper for det midtjyske turismeerhverv på det tyske, norske og hollandske marked. Personaerne er konstrueret ud fra en før - under - efter -tilgang og kan således give inspiration til kommunikation med gæsterne før de ankommer, når de er her, og efter de er rejst tilbage. Copyright 2014 af Midtjysk Turisme Trykt i Danmark Første print 2014 Midtjysk Turisme Vejlsøvej Silkeborg

6 1 Personaer - forstå din målgruppe Hvad er en persona? En persona er et redskab, du kan bruge til bedre at forstå dine gæster. Det er en fiktiv profil, som repræsenterer en specifik målgruppe ift. krav, behov, motivationer og handlinger i forbindelse med ferien. En målgruppebeskrivelse giver overordnede fakta om gæsterne, mens en persona tilføjer et ekstra lag af detaljer med udgangspunkt i en fiktiv personbeskrivelse. Det kan være lettere at forholde sig til eksempelvis Jürgen på 57 år fra Bremen end generelle statistikker om tyske lystfiskere. Personaer: Fiktive personer der er repræsentative for din målgruppe Målgruppebeskrivelser: Fakta om dine gæster Hvad kan jeg bruge personaer til? Jo mere du arbejder med målgrupper, desto større chance er der for, at de aktiviteter du bruger tid og kræfter på, er relevante for gæsterne. Personaer bruges til at skabe mulige scenarier med, således du finder ud af, hvordan du bedst muligt agerer eller kommunikerer med gæsterne i forskellige situationer. Eksempelvis kan personaer bruges, når du formulerer tekster til hjemmesiden, beslutter hvilke online platforme der skal kommunikeres på eller i udviklingen af et nyt produkt eller en ny service. Hvordan laver jeg mine egne personaer? 1. Før du kan udarbejde personaer, er det vigtigt at indsamle viden om dine målgrupper. Dette kan gøres gennem interviews med personer i målgruppen, observationer af personerne, statistikker m.m. Hvis du har en målgruppeanalyse eller -beskrivelse, er det godt at tage udgangspunkt i den. Få evt. inspiration fra Midtjysk Turismes målgruppebeskrivelser på 2. Dernæst finder du mønstrene og fællestrækkene, så du kan gruppere den indsamlede viden i forskellige målgrupper. 3. Brug også informationer og citater fra de personer, der repræsenterer målgruppen bedst, eller udarbejd fiktive informationer og citater, så det passer til fællestrækkene. 4. Det er vigtigt løbende at opdatere personaerne, eftersom målgrupperne som regel forandrer sig over tid.

7 2 Brug personaer til at tænke over: Hvor kommunikationen skal foregå. Er det mest hensigtsmæssigt at bruge Facebook eller et trykt medie til at kommunikere med netop denne persona? Hvordan kommunikationen skal fremlægges. Hvordan taler jeg med denne persona - enkle og korte sætninger eller sætninger med flere informationer? Hvornår kommunikation skal finde sted. Er der tidspunkter på dagen, måneden, året, hvor det er nemmest at få budskabet igennem til denne målgruppe? Informationer i personaer: Hvem er de? Navn, alder, køn, arbejds- og familieforhold. Hvordan agerer de? Handlinger og tanker før, under og efter ferien Hvordan kommunikerer de? Brug af digitale redskaber - fx hvor er de på nettet, og hvilke sociale platforme befinder de sig på? Hvordan ser de ud? Billeder af personer, ting, aktiviteter og omgivelser man forbinder med disse personaer. I det følgende præsenteres de 20 personaer, som du kan bruge som inspiration til kommunikationen med dine gæster.

8 3 Foodies Malena (62), Emma (61), Edith (59) Maden smager ganske enkelt meget bedre, når den bliver tilberedt og nydt det sted, hvor råvarerne er gravet op af jorden, plukket fra træerne eller fanget i vandet Drømmer om at have tid til fordybelse og komme hjem fra ferien fyldt med nye ideer til den daglige madlavning. De tre veninder har kendt hinanden i snart 15 år gennem deres job som lærere på det samme gymnasium syd for Hamborg. Hver påske bliver mændene overladt til sig selv, mens de tre veninder tager på den årlige inspirationsrejse. Særligt Ediths hverdag er præget af, at hun går meget op i helse og naturprodukter, og denne livsstil tager hun også med sig på ferier. Veninderne er alle madinteresserede og sætter særligt stor pris på det samvær og den hygge, mad i de rette omgivelser kan skabe.

9 4 Foodies Før ferien: Fælles online og offline planlægning Edith er transportansvarlig, og hun finkæmmer diverse søgemaskiner for billige flybilletter. Miljøet bliver også tilgodeset, så hvis de vurderer, at det er mindre forurenende at tage bilen, gør de det. Malena har helt styr på TripAdvisor og bookingportaler som Hotels.com, så hun sørger for at finde et hotel eller et bed & breakfast til en rimelig pris i forhold til kvaliteten. Indholdet på rejsen er en længerevarende proces, som løbende bliver diskuteret både i lærerværelset og over en flaske rødvin i weekenden. Også internettet er i denne proces en inspirationskilde, og de tre veninder har efterhånden fået øjnene op for, at mange bloggere deler den samme interesse for økologisk og bæredygtig mad. Under ferien: Planlægning og spontanitet Planlagte besøg hos restauranter, gårdbutikker og landmænd, som har en særlig historie at fortælle om de præsenterede lokale råvarer, gør et stort indtryk på de tre veninder. Også foredrag med kendte kokke eller madlavningskurser er altid højt på ønskelisten. Får de i løbet af ferien skaffet et par nye opskrifter til samlingen derhjemme, har det været hele turen værd. Alt skal ikke være planlagt på forhånd. Generelt fungerer EU s grønne økologimærke som kompasnål, når de er på fremmed grund, men alle tre er meget udadvendte, og de holder sig ikke tilbage med at spørge lokale om anbefalinger. Derfor er det også overflødig for dem, at bruge de medbragte smartphones som andet end et kamera. Efter ferien: Langsom bearbejdning Ferieoplevelsen bliver flittigt delt i de tre hjem og på lærerværelset, hvor interesserede får rig mulighed for at se de digitale billeder fra turen. Malena har opdaget et par madblogs, og hun har efter de seneste to rejser udvekslet opskrifter og billeder på disse. Vigtige ting i kufferten 1. Plante- og svampehåndbog man ved aldrig, hvad man møder på gåturen 2. Notesbog til at nedfælde lokale opskrifter Det er en udfordring, hvis det under ferien ikke er muligt at finde nærmere information om de lokale madoplevelser på tysk eller engelsk. Typiske spørgsmål Kan det lade sig gøre at dyrke denne grøntsag i et drivhus? Hvor får I jeres kød fra? Må vi få opskriften på denne kage?

10 5 Foodies Magnus (55), Sarah (52) Det er en fantastisk følelse, når vi gennem lang tid har opbygget forventninger til en bestemt smagsoplevelse, og den i sidste ende mere end indfrier disse Magnus og hans kone Sarah jagter smagsoplevelser året rundt, men 14 dage af sommerferien i juli måned er altid afsat til en særlig rejse. Parret arbejder som advokat og klinikassistent og bor i en lejlighed i Oslo. Efter deres tre børn er flyttet hjemmefra, er det omgivelserne, maden og hinanden, som får den fulde opmærksomhed på ferien. Drømmer om at blive overrasket af nye smagsindtryk på ferien, som efterfølgende kan genskabes for vennerne hjemme i Oslo.

11 6 Foodies Før ferien: Inspiration fra venner og virtuelle bekendtskaber Når dagens sidste stævning er sendt afsted, fortsætter Magnus dag ofte på golfbanen med et par gode venner. Foruden golf er de nyeste madprogrammer altid blandt samtaleemnerne. Om aftenen fortsætter dyrkelsen af madinteressen under afslappede forhold i køkkenet, og hvis tiden er til det, ser Sarah og Magnus enten et af de seriøse udenlandske programmer om den nyeste kogekunst eller en dokumentarfilm på Netflix. Planlægningen af den næste ferie er hele tiden i gang. Meget afhænger nemlig af, hvornår Magnus gør en opdagelse, som er værd at rejse efter. Ofte kommer den fra vennerne på golfbanen, men de mange madblogs og fora, han følger tæt på sin tablet, er også store inspirationskilder. Når han finder et interessant ferieemne, lokaliserer han hurtigt en udbyder online, som leverer en samlet rejsepakke i høj kvalitet inklusiv den pågældende madoplevelse. Under ferien: Lokale inspirationskilder Gennem pakkerejsen er flere oplevelser med maden i centrum planlagt på forhånd, men en del af ferieoplevelsen er også at gå på opdagelse og lade sig rådgive af de lokale. Det er ofte sådan, at ægteparret finder frem til de mest mindeværdige gastronomiske oplevelser. Kvaliteten og serviceniveauet på det lille hotel eller bed & breakfast, som parret overnatter på, er altid udstyret med Wi-Fi, så Magnus hurtigt kan finde praktiske oplysninger som kort over området og restauranternes åbningstider. Da formålet med ferien også er at få en pause fra en hektisk hverdag, bliver den medbragte tablet dog kun brugt til det allermest nødvendige. Efter ferien: Tid til fortællinger Et særligt køkkenredskab, en dyr flaske vin el. lign. fra ferien får altid en plads i køkkenet derhjemme, der fungerer som trofærum. På den måde husker de alle deres tidligere ferier, og Magnus har altid en historie at fortælle om hver enkelt souvenir til interesserede venner og familie. Da trofærummet skal være så alsidigt som muligt, rejser parret aldrig til den samme destination to gange. Vigtige ting i kufferten 1. Tablet til den sidste planlægning undervejs på ferien 2. Spejlreflekskameraet, der sikrer, at vennerne bliver imponeret over ferien 3. Pænt tøj til finere restauranter Det er en udfordring, hvis lokalbefolkningen er afvisende. Den gode oplevelse er afhængig af, at nogen vil tage sig tid til at fortælle om områdets særlige oplevelser. Typiske spørgsmål Hvad er din egen favoritrestaurant i området? Er der nogle særlige madarrangementer i denne uge? Er der noget, vi bør se eller smage, som andre turister ikke kender til?

12 7 De selvbevidste Wolfgang (40), Susanne (40) Thomas (15), Lea (13) Det er dejligt at høre, når børnene ivrigt fortæller deres venner om, hvad de har oplevet og lært på ferien Wolfgang og Susanne rejser sammen med deres to børn Lea og Thomas et par gange om året - og altid i sommerferien. På det tidspunkt holder størstedelen af de faste kunder i parrets antikvariat i Kiel også ferie. De er ret kritiske i forhold til at finde den rigtige rejse med de mest interessante oplevelser, så rejseforberedelserne tager lidt tid - men det er ofte tiden værd. Drømmer om at børnene kommer hjem fra ferien og er lige så opslugt af mødet med den nye kultur, som Wolfgang og Susanne altid selv er.

13 8 De selvbevidste Før ferien: Historien kalder De fleste ferier begynder i antikvariatet. Her diskuterer parret både litteratur, kultur og rejser med ligesindede, hvilket ofte giver ideer til nye rejsemål. Wolfgang fortsætter planlægningen om aftenen ved computeren, hvor rejseblogs og udbydere af temarejser bliver brugt som inspirationskilder til at finde kulturelle ferieoplevelser. Susanne går meget op i at finde et overnatningssted, hvor der ikke er noget at udsætte på kvaliteten, hvad enten det drejer sig om et feriehus, hotel eller bed & breakfast. Frister flere forskellige tilbud, vælger hun altid stedet med den særlige historie. Hun foretager den endelige booking online, hvor hun også sikrer adgang til de aktiviteter, familien i fællesskab har udpeget som must see. Under ferien: Kultur og teater Der er altid plads til impulsive indslag på ferien, men familien har hjemmefra aftalt, hvad der som minimum skal opleves. Det giver en mere afslappet stemning under ferien, og børnene er forberedte på indholdet. Susanne og børnene er vilde med teater, så hvis det kan lade sig gøre, ser de mindst én forestilling i løbet af ferien. Wolfgang er madansvarlig og har hjemmefra udpeget restauranter med en særlig historie eller karakteristiske omgivelser ved hjælp af TripAdvisor og anbefalinger fra venner, så familien undgår turistfælder. Børnene er også gode til at researche på deres smartphones og byde ind med forslag undervejs på ferien. Efter ferien: Offline og online minder Familien samler på oplevelser, så Susanne sørger i samarbejde med Lea for altid at opdatere den store rejsebog, der indeholder billeder fra samtlige ferier, familien har været på. Thomas og Lea er også gode til at dele udvalgte billeder med Facebook-vennerne. Wolfgang sætter selv stor pris på TripAdvisor, og han er efterhånden blevet god til også at dele sine egne erfaringer efter hjemkomsten. Det er dog stadig vennerne og kunderne i butikken, som han bruger mest energi på at fortælle om feriens små detaljer. Vigtige ting i kufferten 1. Bærbar computer til at undersøge destinationens muligheder om aftenen 2. Rejsebøger og fiktionsbøger 3. Børnenes smartphones Det er en udfordring, hvis medarbejdere på museer og andre attraktioner har manglende viden om de præsenterede emner, så de ikke kan svare på uddybende spørgsmål. Typiske spørgsmål Hvad er historien bag denne udstilling? Er der nogen kulturelle begivenheder rettet mod teenagere?

14 9 De selvbevidste Kari (33), Bjørn (32) Vi vil gerne komme hjem fra ferien lidt klogere, end vi var, da vi tog hjemmefra Kari og Bjørn bor til leje i Oslo centrum, hvor de arbejder som henholdsvis ingeniør og arkitekt. De har ingen børn, og de rejser derfor uden for højsæsonen 3-4 gange om året. Geografisk har alt fra Asien til Skandinavien interesse, så længe destinationen giver mulighed for kulturel fordybelse. Drømmer om at opdage sjældne kulturelle skatte, der giver ferien et overraskelsesmoment, og som kan imponere vennerne derhjemme.

15 10 De selvbevidste Før ferien: Indlogering hos de lokale Rejsehjemmesider og blogs er udgangspunktet for ferieplanlægningen, hvor overskrifter som Overset storby og Oplev det rigtige Sydeuropa straks vækker interessen. Kari og Bjørn bevæger sig hurtigt over på destinationer og kulturelle attraktioners egne hjemmesider for selv at finde yderligere information. Herefter bliver flybilletterne let fundet med en sammenligning af forskellige søgemaskiners resultater. Tidligere har centralt placerede hoteller med lokalt særpræg været parrets foretrukne overnatningsvalg, men på de seneste to rejser har Airbnb vist sig som en stor succes. De oplever, at indkvarteringen hos lokale giver en bedre totaloplevelse, hvor de virkelig får den lokale kultur ind under huden. Under ferien: Følgere er med på ferien Kulturelle tilbud i alle afskygninger er altid omdrejningspunktet. På forhånd researchede oplevelser suppleres med lange gåture, hvor parret på egen hånd går på opdagelse i ukendt terræn. Sikkert er det, at Karis Instagram-følgere kan følge med i parrets ferie, så snart hun er i nærheden af gratis WiFi og har mulighed for at dele de nyeste billeder. Maden er også en vigtig del af ferien, og her har Bjørn ved hjælp af TripAdvisor oparbejdet en liste fyldt med potentielle spisesteder. Lokale retter i højeste kvalitet dækker bedst over de restauranter, som parret besøger. De søger gerne spisesteder med en særlig historie eller tilknyttet oplevelse - fx et økologisk landbrug med tilknyttet café. Efter ferien: Tid til refleksion Venner med samme rejseinteresse får i tiden efter alle detaljer fra ferien. Kari lægger desuden de sidste billeder på Instagram, mens Bjørn fokuserer på at anmelde de bedste og værste oplevelser på TripAdvisor. Han overvejer at starte sin egen rejseblog, men har endnu ikke taget springet. Ligesom ferien skal bloggen nemlig være velovervejet og af højeste kvalitet. Vigtige ting i kufferten 1. Smartphones 2. Parlør, så der kan kommunikeres med de lokale Det er en udfordring, hvis serviceniveauet på ferien ikke lever op til forventningerne. Utilfredsheden kommer til udtryk både på stedet og online. Typiske spørgsmål Sælger I bøger, der kan give yderligere baggrundsviden om udstillingen? Hvordan får vi adgang til jeres gratis Wi-Fi? Hvor spiser de lokale aftensmad?

16 11 Surfere Familien Bühlmann Thomas (42), Klaudia (41) Kirstin (12), Berger (10) Forholdene var helt perfekte til windsurfing både til børn og voksne Familien Bühlmann bor nord for Hannover, hvor Thomas arbejder som tømrer og Klaudia som sekretær. Både forældrene og de to børn kan godt lide at være aktive, når de er på ferie. For nogle år siden prøvede de at windsurfe, og de blev alle ret glade for vandsporten. Drømmer om perfekte vejrforhold til windsurfing og familiehygge. Derfor har de bestemt, at årets feriedestination, skal være et sted, hvor hele familien har mulighed for at windsurfe. Det må også gerne være et sted, hvor det er hyggeligt at opholde sig, og hvor der er andre aktiviteter. Thomas og Klaudia investerede sidste år i deres egne boards, så det skal være muligt at komme til destinationen med bil. Dog skal der ikke være for langt at køre ungerne kan hurtigt blive utålmodige på bagsædet.

17 12 Surfere Før ferien: Hvor kan vi windsurfe og holde ferie? Familien begynder at lede efter windsurfing-muligheder i nabolandene ca. et halvt år før, de vil rejse, da de allerede her har planlagt hvilke uger, de skal holde ferie. Efter en googlesøgning finder Thomas ud af, at der ved Ringkøbing Fjord er gode muligheder for at windsurfe, og her er det samtidig sikkert for børn at windsurfe. Thomas, som selv har en blog, hvor han skriver om forskellige ting i sit liv, finder billeder og blogindlæg fra andre familier. Både nybegyndere og øvede, som har besøgt Ringkøbing Fjord, roser surfstederne og de andre aktiviteter i området. Han beder Klaudia om at finde et dejligt sommerhus med udsigt over fjorden, og hun booker det online. De noterer også nogle informationer ned, bl.a. navnet på en windsurfingskole, som det er relevant for børnene at komme på. Når tiden nærmer sig ferien, pakker familien bilen, indstiller GPS en og så er det af sted mod nord. Under ferien: Ikke kun surfing Hver morgen over morgenmaden tjekker familien vejrudsigten på ipad en og planlægger dagen. De surfer ikke hver dag, men nyder også at bruge tid i og omkring sommerhuset. Familien besøger bl.a. et vikingemuseum og tager på skovtur. De bruger meget tid i surfcentret, hvor de får gode råd og vejledning, bruger bad og omklædningsrum og møder andre surffamilier. I de tilknyttede butikker køber de også både udstyr og souvenirs med hjem. Familien er ikke meget online under ferien, men Klaudia lægger indimellem et par billeder af ferien på det tyske sociale medie Verkenntwen. Efter ferien: Oplevelsen fortsætter derhjemme Når Thomas kommer hjem fra ferien, opdaterer han sin blog med billeder, videoer og beskrivelser fra ferien. Han deler meget gerne ud af sine surf og oplevelseserfaringer fra Danmark med venner og bekendte både online og offline. Børnene kunne slet ikke få nok af alle vand og legeaktiviteterne, så det er formentlig ikke sidste gang, Familien Bühlmann holder ferie ved den danske vestkyst. Vigtige ting i kufferten 1. Våddragt, badetøj og surfudstyr til hele familien 2. Smartphone 3. Spejlreflekskamera Det er en udfordring, hvis der ikke er mulighed for, at hele familien kan surfe. Typiske spørgsmål Hvad er historien bag denne udstilling? Er der nogen kulturelle begivenheder rettet mod teenagere?

18 13 Surfere Asmus (41), Sebastiaan (43) En hel uge på vandet er det ultimative frirum Asmus og Sebastiaan arbejder som henholdsvis gymnasielærer og IT-udvikler i den nordlige del af Holland. De har været gode venner lige siden, de for syv år siden lærte hinanden at kende gennem deres fælles interesse for windsurfing. De har i noget tid talt om, at tage nogle fridage, hvor de kan dedikerer sig til deres hobby, og nu skal det være. De rejser alene af sted i en uge, hvorefter deres ægtefæller slutter sig til dem i den sidste weekend. Rejsen går til Danmark både fordi, det er lettilgængeligt, men også på grund af udbuddet af surfdestinationer i særklasse. Drømmer om stærk vind under hele ferien.

19 14 Surfere Før ferien: Venner på bølgelængde Ferien går til Hvide Sande. Det har de besluttet efter at have læst utallige anbefalinger på Magicseaweed og andre blogsider. Vesterhavets bølger og vindsikkerheden i området skulle være helt unik, så mændene glæder sig. Desuden bliver det kølige nord heller ikke for varmt til, at de kan dyrke deres interesse så meget som muligt. Det er vigtigt, at der er god mulighed for afslapning, når de har været aktive hele dagen. Derfor er gode senge og hyggelige omgivelser et must. De booker et sommerhus et par måneder i forvejen og kører i Asmus bil derop. Under ferien: Hellere surfe på vandet end på nettet Når de ankommer, handler de hurtigt ind, så køleskabet er fyldt op med mad og drikke, og så er det ellers bare afsted ud i bølgerne. I løbet af ugen bruger de hyppigt deres smartphones til at tjekke vejrudsigten, ligesom de sørger for at holde daglig kontakt med deres familier. De møder nogle tyske surfere, som de både spiser ude med et par aftener og deler surfhistorier med. I kabelparken udfordrer de desuden hinanden i at stå på vandski, og taberen Sebatiaan, der fik den korteste tid stående på vandet, må betale for de andres øl én af aftenerne. Efter ferien: Del og diskutér Både Asmus og Sebastiaan er aktive på diverse surffora, og så snart de kommer hjem deler de straks deres erfaringer med vejrforhold, bølger og aktiviteter i området. Asmus lægger også de mange flotte billeder fra turen på Facebook. Vigtige ting i kufferten 1. Våddragt, badetøj og surfudstyr til hele familien 2. Smartphone 3. Spejlreflekskamera Det er en udfordring, hvis surf-faciliteterne ikke lever op til det forventede Typiske spørgsmål Kan vi leje rigbokse til opbevaring af vores udstyr? Hvor er de bedste steder at surfe? Hvor kan vi få en lokal, kold øl efter en dag fyldt med aktiviteter? I weekenden kommer ægtefællerne, og surfaktiviteterne bliver sat på standby. De to par udforsker i stedet områdets charmerende natur til fods, tager på cykeltur og spiser på lækre lokale fiskerestauranter. I surfcentrene finder de et par butikker, der sælger surfudstyr. Der bliver derfor indlagt pauser til udstyrsshopping, og både Asmus og Sebastiaan bliver fristet til at bruge lidt flere penge på udstyr end planlagt.

20 15 Familier på eventyr Familien Sivertsen Roald (42), Vivi (39), Anna (10), Magnus (7) Vi kan godt lide Danmark som ferieland, fordi det er udlandet uden at være helt fremmed for børnene Roald er konsulent i Norges største konsulenthus og arbejder sjældent mindre end 50 timer om ugen. Vivi er selvstændig og driver en online børnetøjsbutik. Begge forældre synes, det er svært at få karriere og familieliv til at gå op og vil gerne være mere sammen hele familien. Derfor bliver samvær og aktiviteter, som alle gider, prioriteret højt, når de er på ferie. Drømmer om en ferie fyldt med oplevelser, de kan dele sammen som familie.

21 16 Familier på eventyr Før ferien: Større børn betyder andre oplevelser Familien Sivertsen planlægger hvert år ferien i god tid, og børnene er i høj grad med i planlægningen. Vivi booker online overnatningerne i et feriecenter, hvor der er rig mulighed for både afslapning, strandture og fælles aktiviteter. De planlægger en attraktion uden for feriecentret hver anden dag i de 10 dage, de skal af sted. Roald minder om, at børnene ikke gider at køre i bil mere end en time, så attraktionerne og feriecentret skal ligge i fornuftig afstand fra hinanden. Familien var også i Danmark sidste sommer, hvor de besøgte Vestkysten, som de havde fået anbefalet af nogle venner. I år vil de prøve Djursland, da børnene efterhånden er så store, at de sætter pris på nye input. Under ferien: Ferietid er lig med familietid Feriecentret er rigt på aktiviteter, og familien spilder ikke tiden. Nogle af dagene kører de også ud til attraktioner uden for feriecentrets område. Sønnen Magnus havde bl.a. et ønske om at komme i en forlystelsespark, som han havde hørt om fra en kammerat i skolen, så der bruger de en hel dag. Om aftenen spiller de spil og går aftenture. Familien bruger ikke internettet ret meget på rejsen, men har fundet bunkevis af materiale hjemmefra. Børnene har især moret sig med at se videoklip fra de forskellige attraktioner, og oplevelserne lever fuldstændigt op til forventningerne. Efter ferien: Når børnene er tilfredse, er mor og far tilfredse Når de kommer hjem, fortæller de deres nærmeste venner om turen. De har været særligt glade for, at de har fået noget for pengene, og at feriestedet var bekvemmeligt og fyldt med aktiviteter for børnene. Vivi bruger aktivt Facebook i forbindelse med sin forretning, men det kniber med at få tid til den personlige profil. Hun får dog lagt et par feriebilleder på Facebook, som børnene har hjulpet med at udvælge. Børnene har udelukkende positive ting at sige om ferien, hvilket var forældrenes vigtigste succeskriterium - så alt i alt en vellykket ferie for familien Sivertsen, som vender tilbage til den travle hverdag. Vigtige ting i kufferten 1. Underholdning til børnene 2. Kamera til at forevige turen 3. ipads med oplysninger om de planlagte aktiviteter og til at underholde børnene. Det er en udfordring, hvis børnene keder sig. Typiske spørgsmål Hvad kan vi lave af aktiviteter, hvis det regner? Hvor er der en god familierestaurant?

22 17 Familier på eventyr Familien van den Heuvel Dirk (41), Lorijn (35), Alexander (7), Lena (7) Børnene taler stadig om deres sjove ferie i Danmark, så vi har lovet dem, at vi på et tidspunkt nok skal komme tilbage Familien van den Heuvel bor i en lejlighed i den hollandske by Assen. Dirk er elektriker, og Lorijn arbejder som grafiker. Sammen har de tvillingerne Alexander og Lena, som lige er startet i skole. De seneste par år har familien holdt deres ferier i Holland, men i år vil de prøve kør-selv-ferie til udlandet. Drømmer om en ferie, hvor børnene hygger sig.

23 18 Familier på eventyr Før ferien: Videoer skaber begejstring Sidste år var Dirks bror og hans familie i et feriecenter i Danmark anbefalede varmt et feriecenter i Midtjylland, så der har familien Heuvel valgt at tage hen. Lorijn booker både overnatninger og nogle aktiviteter online, så der ikke skal planlægges for meget, når de kommer dertil. De viser børnene videoklip af attraktionerne og stedet, så de glæder sig ekstra meget til at komme på ferie i Danmark. De kører selv derop i en bil pakket med både mad og masser af legetøj til børnene. Under ferien: Familien i fokus De på forhånd planlagte aktiviteter suppleres med utallige ture i vandlandet og hyggeaftener, hvor familien for alvor kan nyde hinandens selskab. Og så er hele familien blevet afhængige af den danske softice, så de aflægger ofte den lokale kiosk et besøg. Både Dirk og Lorijn bruger internettet meget i deres hverdag og ser det som et praktisk redskab, der primært bruges til informationssøgning. Lorijn bruger aktivt Facebook både personligt og i forbindelse med arbejde. Familien er sjældent online på selve rejsen, men det meste er også planlagt hjemmefra. Efter ferien: Gerne tilbage igen Når de kommer hjem, fortæller de deres nærmeste venner om turen og viser dem den YouTube-video, Lorijn har lavet af videoklip fra turen. De var glade for, at de fik fuld valuta for pengene, og at feriestedet var bekvemmeligt og fyldt med aktiviteter for børnene. Det er ikke sidste gang, de holder ferie i Danmark. Vigtige ting i kufferten 1. Underholdning til børnene 2. Kamera til at forevige turen 3. ipad med spil og med oplysninger om de planlagte aktiviteter Det er en udfordring, hvis aktiviteterne på ferien ikke falder i god jord hos børnene. Typiske spørgsmål Hvad kan vi lave af aktiviteter, hvis det regner? Hvor er der en god familierestaurant?

24 19 De grå bybestigere Petra (55), Kirsten (55) Vi har spist fantastisk. Der findes virkelig mange små, interessante cafeer og restauranter Petra og Kirsten er tætte veninder fra Oslo og har kendt hinanden siden gymnasietiden. De er begge gift. Petra arbejder som stewardesse ved et stort flyselskab, og Kirsten er privatpraktiserende psykolog. De to veninder rejser ofte sammen, og dét at rejse, er en stor del af deres identitet. De har tidligere besøgt byer som Berlin, Barcelona og Paris. Denne gang har de dog lyst til lidt mere fred og ro og har derfor valgt at holde en forlænge weekend i Jylland. Drømmer om at opleve så meget som muligt.

25 20 De grå bybestigere Før ferien: Tilbage til Danmark De har hver især været i Danmark før med deres ægtefæller og ser det som en nem men spændende weekend, at tage flyet fra Oslo til Danmark. De har forberedt sig godt inden rejsen og har hygget sig med at lægge en plan for, hvilke attraktioner der skal besøges. Både Petra og Kirsten er vant til at bruge online kommunikationsformer gennem deres jobs, men de interesserer sig ikke for at lære nye medier at kende. Dog har Kirsten oprettet en profil på Facebook, hvor hun indimellem holder sig opdateret på sine veninder og families liv. De er vant til at bruge internettet til informationssøgning, og både flyrejsen og overnatningen er bestilt hjemmefra. Under ferien: Shopping og sultne mave Begge kvinder tjener godt, og en stor del af turen går derfor også med at shoppe og lede efter de gode restauranter på ferien vil de vil gerne betale lidt ekstra for en kvalitetsoplevelse. Kirsten køber altid delikatesser med hjem fra sine rejser, som hun kan servere for vennerne derhjemme. Petra og Kirsten elsker at falde i snak med nye mennesker, både lokalbefolkningen og andre turister, så når de har tid i det tætpakkede program, stopper de gerne op og får en sludder. Ingen af dem har smartphones, og under rejsen koncentrerer de sig kun om at nyde turen uden teknologiske forstyrrelser. Efter ferien: Feriefortælling Når Petra kommer hjem, fortæller hun detaljeret familie og venner om turen, og Kirsten inviterer sine venner på middag, hvor hun viser billeder, serverer danske delikatesser og fortæller om sin spændende rejse. De evaluerer gerne på deres oplevelser under ferien, så længe aktørerne selv henvender med overskuelige spørgeskemaer. Vigtige ting i kufferten 1. Gode bøger og dameblade 2. Kamera 3. Mappe med guides og attraktioner Det er en udfordring, hvis de ikke kan opleve de ting, de har planlagt på forhånd. Typiske spørgsmål Hvor er de bedste spisesteder? Hvor er de gode butikker?

Læs mere på www.midtjyskturisme.com

Læs mere på www.midtjyskturisme.com CONTENT MARKETING Udgivet af: Midtjysk Turisme Midtjysk Turisme er det regionale turismeudviklingsselskab i Region Midtjylland. Vores overordnede idé og målsætning er væsentligst at stimulere turisterhvervets

Læs mere

FERIE I KYSTDANMARK - VARFÖR INTE?

FERIE I KYSTDANMARK - VARFÖR INTE? FERIE I KYSTDANMARK - VARFÖR INTE? Præsentation af kvalitativ analyse Region Syddanmark VisitDenmark Videncenter for Kystturisme November 2014 HVAD ER BAGGRUNDEN FOR OG FORMÅLET MED ANALYSEN? Denne rapport

Læs mere

Analyse af turismen på Nordfyn

Analyse af turismen på Nordfyn Analyse af turismen på Nordfyn Denne analyse er udarbejdet for Nordfyns Kommune som en del af K-ANT -projektet. December 2013 Analyse af turismen på Nordfyn Udarbejdet af Seismonaut side 2 Turisme i skuldersæsonen

Læs mere

Gammel Strandvej 1 9000 Aalborg Med støtte fra Tlf.: 22 46 08 85 / 61 14 13 23

Gammel Strandvej 1 9000 Aalborg Med støtte fra Tlf.: 22 46 08 85 / 61 14 13 23 Rapporten er udarbejdet af Udarbejdet for Gammel Strandvej 1 9000 Aalborg Med støtte fra Tlf.: 22 46 08 85 / 61 14 13 23 Indholdsfortegnelse 1. Baggrund... 1 2. Fremgangsmåde... 1 3. Målgruppe... 3 3.1.

Læs mere

Manual til markedsføring af mobile løsninger

Manual til markedsføring af mobile løsninger Manual til markedsføring af mobile løsninger Indholdsfortegnelse 1. Indledning 1.1. Introduktion til markedsføring 1.2. Opgaver og begreber Før markedsføringen I forbindelse med markedsføringen 1.3. Hvordan

Læs mere

FERIEOPLEVELSER I DANSK KYSTTURISME KVALITATIV AFRAPPORTERING FRA 10 FOKUSGRUPPER

FERIEOPLEVELSER I DANSK KYSTTURISME KVALITATIV AFRAPPORTERING FRA 10 FOKUSGRUPPER FERIEOPLEVELSER I DANSK KYSTTURISME KVALITATIV AFRAPPORTERING FRA 10 FOKUSGRUPPER FERIEOPLEVELSER I DANSK KYSTTURISME KVALITATIV AFRAPPORTERING FRA 10 FOKUSGRUPPER Rapporten er del af projekt Oplevelsesbaseret

Læs mere

SÅDAN FINDER DU BILLIGERE REJSER

SÅDAN FINDER DU BILLIGERE REJSER SÅDAN FINDER DU BILLIGERE REJSER UDGIVET FOR AF REJSESØGEMASKINEN INDHOLD Side 4 Flybilletter 1. Bestil i god tid 2. Rejs udenfor højsæsonen her er det billigst 3. Rejs billigt på bestemte tidspunkter

Læs mere

SÅDAN FÅR DU BILLIGERE REJSER AF OLE STOUBY UDGIVET AF REJSESØGEMASKINEN

SÅDAN FÅR DU BILLIGERE REJSER AF OLE STOUBY UDGIVET AF REJSESØGEMASKINEN SÅDAN FÅR DU BILLIGERE REJSER AF OLE STOUBY UDGIVET AF REJSESØGEMASKINEN INDHOLD Side 4 FLYBILLETTER 1. Bestil i god tid Side 10 Side 2. Rejs udenfor højsæsonen her er det billigst 3. Rejs billigt på bestemte

Læs mere

benelux, polen, tjekkiet og england

benelux, polen, tjekkiet og england benelux, polen, tjekkiet og england Ferieboliger, Hoteller & Luksuscamping 10 Velkommen...til et på mange måder historisk 2010! DANSK FRI FERIE A/S har i år eksisteret i 20 år, og vi kan kun tilslutte

Læs mere

Sæt ord på din rejse gode råd om formidling, der virker

Sæt ord på din rejse gode råd om formidling, der virker Sæt ord på din rejse gode råd om formidling, der virker DANSK UNGDOMS FÆLLESRÅD Om forfatterne Lisbeth Pilegaard (f. 1968) er sektionsleder i international afdeling på norsk Flyktninghjelps hovedkontor

Læs mere

Markedsføring til børn og børnefamilier

Markedsføring til børn og børnefamilier Markedsføring til børn og børnefamilier Strategiske anbefalinger Udarbejdet af Kidvertising Agency 2011 Materialet er udarbejdet med støtte fra: DEN EUROPÆISKE UNION Den Europæiske Fond for Regionaludvikling

Læs mere

MAGASIN. Nyder livet som sommerhusejer. Giv dit sommerhus personlighed EJER. Peter Gade: Erik Peitersen: Renovering gav flere lejere

MAGASIN. Nyder livet som sommerhusejer. Giv dit sommerhus personlighed EJER. Peter Gade: Erik Peitersen: Renovering gav flere lejere EJER MAGASIN MAGASINET FOR SOMMERHUSEJERE Nr. 2 2008 Peter Gade: Nyder livet som sommerhusejer Foto: www.petergade.net Erik Peitersen: Giv dit sommerhus personlighed Bente og Egon: Renovering gav flere

Læs mere

Hasmark Strand Camping

Hasmark Strand Camping Hasmark Strand Camping Indledning... 4 Problemformulering og afgrænsning... 4 Metode... Idé og overordnet koncept... 5 5 Markedsanalyse Historien bag Hasmark strand Camping... De 7 p er... Positioneringskort...

Læs mere

Porten til Nissum Fjord Havet bag havet - en ny verden af mindfullness

Porten til Nissum Fjord Havet bag havet - en ny verden af mindfullness Re Rethink Kulturturisme Porten til Nissum Fjord Havet bag havet - en ny verden af mindfullness Slutrapport Re September 2014 Rethink Kulturturisme Indhold 1. Indledning... 3 2. Segmentanalyse... 5 De

Læs mere

guide Se flere guider på bt.dk/plus sider Netdating - kærlighed ved første klik

guide Se flere guider på bt.dk/plus sider Netdating - kærlighed ved første klik 34 sider guide Se flere guider på bt.dk/plus Netdating - kærlighed ved første klik Find en kæreste på nettet skriv en profil, der fænger Netdating kærlighed ved første klik 1. udgave, 1. oplag 2004 Copyright

Læs mere

BLIV PROFESSIONEL PÅ TRIPADVISOR. Værktøjer og inspiration til restauranter, attraktioner og overnatningssteder

BLIV PROFESSIONEL PÅ TRIPADVISOR. Værktøjer og inspiration til restauranter, attraktioner og overnatningssteder BLIV PROFESSIONEL PÅ TRIPADVISOR Værktøjer og inspiration til restauranter, attraktioner og overnatningssteder 2 3 Indholdsfortegnelse KAPITEL 1 Få styr på TripAdvisor 11 KAPITEL 2 Lær at håndtere anmeldelser

Læs mere

Lektier Leg Læring. Lektiecaféer i mange miljøer

Lektier Leg Læring. Lektiecaféer i mange miljøer Lektier Leg Læring Lektiecaféer i mange miljøer 2 3 Lektier Leg Læring Lektiecaféer i mange miljøer, 2011 Udgivet af Kommunernes Skolebiblioteksforening for Brug for alle unge, Ministeriet for Flygtninge,

Læs mere

Udlejnings magasinet. Sund ferie cykelruter, vandreture, cykeludlejning m.m. Danland Bogense. Teknologiske muligheder i sommerhuset. #3.

Udlejnings magasinet. Sund ferie cykelruter, vandreture, cykeludlejning m.m. Danland Bogense. Teknologiske muligheder i sommerhuset. #3. Udlejnings magasinet Nyt om udlejning af ferieboliger for DanCenter og Danlands boligejere #3. Oktober 2008 Danland Bogense Teknologiske muligheder i sommerhuset Sund ferie cykelruter, vandreture, cykeludlejning

Læs mere

kend krops- politik din Red. Morten A. Skydsgaard & Line Stald STENO MUSEET

kend krops- politik din Red. Morten A. Skydsgaard & Line Stald STENO MUSEET kend din krops- politik Red. Morten A. Skydsgaard & Line Stald STENO MUSEET kend din kropspolitik Forfatterne & Steno Museet 2011 Omslag og tilrettelægning Ulla Korgaard, Designeriet Tegninger Kamilla

Læs mere

FORUNDERSØGELSE TIL UDVIKLING AF EN MARKEDSFØRINGS- STRATEGI OG -PLAN

FORUNDERSØGELSE TIL UDVIKLING AF EN MARKEDSFØRINGS- STRATEGI OG -PLAN SEPTEMBER 2013 TØNDER KOMMUNE FORUNDERSØGELSE TIL UDVIKLING AF EN MARKEDSFØRINGS- STRATEGI OG -PLAN RAPPORT ADRESSE COWI A/S Jens Chr. Skous Vej 9 8000 Aarhus C Danmark TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56

Læs mere

Tag dig nu sammen, skat

Tag dig nu sammen, skat Lisbeth Fruensgaard Tag dig nu sammen, skat bevar glæden og overskuddet, når din partner rammes af stress eller angst Go Bog Tag dig nu sammen, skat bevar glæden og overskuddet, når din partner rammes

Læs mere

Resultat og retning 2013-2014

Resultat og retning 2013-2014 Resultat og retning 2013-2014 #tivoli #odense #aarhus #sharingcph #skagen #legoland #bornholm #visitdenmark Indhold Resultater 3 Formandens beretning 4 Turismen er vigtig for Danmark 6 Kort om VisitDenmark

Læs mere

Med InterStudies får du både valgfrihed og optimale vilkår! High School 2016/17. InterStudies Workshop var en super god camp, Tine, USA

Med InterStudies får du både valgfrihed og optimale vilkår! High School 2016/17. InterStudies Workshop var en super god camp, Tine, USA Med InterStudies får du både valgfrihed og optimale vilkår! High School Valgfrihed! Kun hos InterStudies: vælg mellem 3 programtyper Plusprogram Giver dig en blød landing på Orientation Camp i London eller

Læs mere

SØNDERJYLLAND ONLINE TURISTAKTØRENS GUIDE TIL DIGITAL SUCCES / 1 SØNDERJYLLAND ONLINE

SØNDERJYLLAND ONLINE TURISTAKTØRENS GUIDE TIL DIGITAL SUCCES / 1 SØNDERJYLLAND ONLINE SØNDERJYLLAND ONLINE TURISTAKTØRENS GUIDE TIL DIGITAL SUCCES / 1 SØNDERJYLLAND ONLINE SØNDERJYLLAND ONLINE TURISTAKTØRENS GUIDE TIL DIGITAL SUCCES 61 KAPITEL 2 Facebook KAPITEL 3 TripAdvisor / 3 37 Din

Læs mere

De, der drog ud AVALANNERIT. - om grønlandske studerende i Danmark

De, der drog ud AVALANNERIT. - om grønlandske studerende i Danmark De, der drog ud AVALANNERIT - om grønlandske studerende i Danmark Jeg trives, hvor jeg bor, men jeg savner mit hjem i det kolde nord (frit efter Natasja) De, der drog ud - AVALANNERIT 1. udgave, 2. oplag,

Læs mere

Med InterStudies får du både valgfrihed og optimale vilkår! High School 2015/16. InterStudies Workshop var en super god camp, Tine, USA

Med InterStudies får du både valgfrihed og optimale vilkår! High School 2015/16. InterStudies Workshop var en super god camp, Tine, USA Med InterStudies får du både valgfrihed og optimale vilkår! High School Valgfrihed! Kun hos InterStudies: vælg mellem 3 programtyper Plusprogram Giver dig en blød landing på Orientation Camp i London eller

Læs mere

NYHEDSBLADET for Stærmosegården. Årgang 4. Nr. 1. Januar 2015.

NYHEDSBLADET for Stærmosegården. Årgang 4. Nr. 1. Januar 2015. NYHEDSBLADET - for Stærmosegården Årgang 4. Nr. 1. Januar 2015. 1 Hvorfor dette blad? Vi har lavet denne særudgave af nyhedsbladet for at give jer et indblik i, hvordan trivslen er i jeres boligområde

Læs mere

Fyn gennem kinesiske briller

Fyn gennem kinesiske briller Værtskab på kinesisk 2.0: Fyn gennem kinesiske briller --smilende og nærværende personale, gratis wifi, gode fotospots, kvalitetssouvenirs, value for money, story telling i kinesisk kontekst, shopping

Læs mere

dybe vand Melbourne bevægelse firma til 7 mia. Karriere og krudtugle Vores mand i jobansøgning En karriere i permanent Den perfekte

dybe vand Melbourne bevægelse firma til 7 mia. Karriere og krudtugle Vores mand i jobansøgning En karriere i permanent Den perfekte career En karriere i permanent bevægelse Louise på 20 sprang ud på det dybe vand Den perfekte jobansøgning Jens, 28: Jeg værdiansatte et firma til 7 mia. Karriere og krudtugle Udstationeret i Australien

Læs mere

Boost. undervisningen med turismefaglig viden. Hvidbog til undervisere inden for turisme og oplevelsesøkonomi. Vi investerer i din fremtid

Boost. undervisningen med turismefaglig viden. Hvidbog til undervisere inden for turisme og oplevelsesøkonomi. Vi investerer i din fremtid 1 Hvidbog til undervisere inden for turisme og oplevelsesøkonomi Boost undervisningen med turismefaglig viden DEN EUROPÆISKE UNION Den Europæiske Socialfond Vi investerer i din fremtid 2 Boost undervisningen

Læs mere