Personaer - forstå din målgruppe

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Personaer - forstå din målgruppe"

Transkript

1 Personaer - forstå din målgruppe

2

3 Indholdsfortegnelse Personaer - forstå din målgruppe s. 1 Foodies (Tyskland) s. 3 Foodies (Norge) s. 5 De selvbevidste (Tyskland) s. 7 De selvbevidste (Norge) s. 9 Surfere (Tyskland) s. 11 Surfere (Holland) s. 13 Familier på eventyr (Norge) s. 15 Familier på eventyr (Holland) s. 17 De grå bybestigere (Norge) s. 19 De uldne sweatre (Tyskland) s. 23 De uldne sweatre (Holland) s. 25 Det gode liv (Tyskland) s. 27 Det gode liv (Norge) s. 29 Campisterne (Tyskland) s. 31 Guldhornene (Tyskland) s. 33 Guldhornene (Holland) s. 35 Hyggerne (Tyskland) s. 37 Lystfiskerne (Tyskland) s. 39 Scrabblefamilien (Tyskland) s. 41 De grå bybestigere (Holland) s. 21

4

5 Om hæftet Midtjysk Turisme har udviklet 20 personaer ud fra en række målgruppebeskrivelser som du finder på Disse målgruppebeskrivelser beskriver særligt interessante målgrupper for det midtjyske turismeerhverv på det tyske, norske og hollandske marked. Personaerne er konstrueret ud fra en før - under - efter -tilgang og kan således give inspiration til kommunikation med gæsterne før de ankommer, når de er her, og efter de er rejst tilbage. Copyright 2014 af Midtjysk Turisme Trykt i Danmark Første print 2014 Midtjysk Turisme Vejlsøvej Silkeborg

6 1 Personaer - forstå din målgruppe Hvad er en persona? En persona er et redskab, du kan bruge til bedre at forstå dine gæster. Det er en fiktiv profil, som repræsenterer en specifik målgruppe ift. krav, behov, motivationer og handlinger i forbindelse med ferien. En målgruppebeskrivelse giver overordnede fakta om gæsterne, mens en persona tilføjer et ekstra lag af detaljer med udgangspunkt i en fiktiv personbeskrivelse. Det kan være lettere at forholde sig til eksempelvis Jürgen på 57 år fra Bremen end generelle statistikker om tyske lystfiskere. Personaer: Fiktive personer der er repræsentative for din målgruppe Målgruppebeskrivelser: Fakta om dine gæster Hvad kan jeg bruge personaer til? Jo mere du arbejder med målgrupper, desto større chance er der for, at de aktiviteter du bruger tid og kræfter på, er relevante for gæsterne. Personaer bruges til at skabe mulige scenarier med, således du finder ud af, hvordan du bedst muligt agerer eller kommunikerer med gæsterne i forskellige situationer. Eksempelvis kan personaer bruges, når du formulerer tekster til hjemmesiden, beslutter hvilke online platforme der skal kommunikeres på eller i udviklingen af et nyt produkt eller en ny service. Hvordan laver jeg mine egne personaer? 1. Før du kan udarbejde personaer, er det vigtigt at indsamle viden om dine målgrupper. Dette kan gøres gennem interviews med personer i målgruppen, observationer af personerne, statistikker m.m. Hvis du har en målgruppeanalyse eller -beskrivelse, er det godt at tage udgangspunkt i den. Få evt. inspiration fra Midtjysk Turismes målgruppebeskrivelser på 2. Dernæst finder du mønstrene og fællestrækkene, så du kan gruppere den indsamlede viden i forskellige målgrupper. 3. Brug også informationer og citater fra de personer, der repræsenterer målgruppen bedst, eller udarbejd fiktive informationer og citater, så det passer til fællestrækkene. 4. Det er vigtigt løbende at opdatere personaerne, eftersom målgrupperne som regel forandrer sig over tid.

7 2 Brug personaer til at tænke over: Hvor kommunikationen skal foregå. Er det mest hensigtsmæssigt at bruge Facebook eller et trykt medie til at kommunikere med netop denne persona? Hvordan kommunikationen skal fremlægges. Hvordan taler jeg med denne persona - enkle og korte sætninger eller sætninger med flere informationer? Hvornår kommunikation skal finde sted. Er der tidspunkter på dagen, måneden, året, hvor det er nemmest at få budskabet igennem til denne målgruppe? Informationer i personaer: Hvem er de? Navn, alder, køn, arbejds- og familieforhold. Hvordan agerer de? Handlinger og tanker før, under og efter ferien Hvordan kommunikerer de? Brug af digitale redskaber - fx hvor er de på nettet, og hvilke sociale platforme befinder de sig på? Hvordan ser de ud? Billeder af personer, ting, aktiviteter og omgivelser man forbinder med disse personaer. I det følgende præsenteres de 20 personaer, som du kan bruge som inspiration til kommunikationen med dine gæster.

8 3 Foodies Malena (62), Emma (61), Edith (59) Maden smager ganske enkelt meget bedre, når den bliver tilberedt og nydt det sted, hvor råvarerne er gravet op af jorden, plukket fra træerne eller fanget i vandet Drømmer om at have tid til fordybelse og komme hjem fra ferien fyldt med nye ideer til den daglige madlavning. De tre veninder har kendt hinanden i snart 15 år gennem deres job som lærere på det samme gymnasium syd for Hamborg. Hver påske bliver mændene overladt til sig selv, mens de tre veninder tager på den årlige inspirationsrejse. Særligt Ediths hverdag er præget af, at hun går meget op i helse og naturprodukter, og denne livsstil tager hun også med sig på ferier. Veninderne er alle madinteresserede og sætter særligt stor pris på det samvær og den hygge, mad i de rette omgivelser kan skabe.

9 4 Foodies Før ferien: Fælles online og offline planlægning Edith er transportansvarlig, og hun finkæmmer diverse søgemaskiner for billige flybilletter. Miljøet bliver også tilgodeset, så hvis de vurderer, at det er mindre forurenende at tage bilen, gør de det. Malena har helt styr på TripAdvisor og bookingportaler som Hotels.com, så hun sørger for at finde et hotel eller et bed & breakfast til en rimelig pris i forhold til kvaliteten. Indholdet på rejsen er en længerevarende proces, som løbende bliver diskuteret både i lærerværelset og over en flaske rødvin i weekenden. Også internettet er i denne proces en inspirationskilde, og de tre veninder har efterhånden fået øjnene op for, at mange bloggere deler den samme interesse for økologisk og bæredygtig mad. Under ferien: Planlægning og spontanitet Planlagte besøg hos restauranter, gårdbutikker og landmænd, som har en særlig historie at fortælle om de præsenterede lokale råvarer, gør et stort indtryk på de tre veninder. Også foredrag med kendte kokke eller madlavningskurser er altid højt på ønskelisten. Får de i løbet af ferien skaffet et par nye opskrifter til samlingen derhjemme, har det været hele turen værd. Alt skal ikke være planlagt på forhånd. Generelt fungerer EU s grønne økologimærke som kompasnål, når de er på fremmed grund, men alle tre er meget udadvendte, og de holder sig ikke tilbage med at spørge lokale om anbefalinger. Derfor er det også overflødig for dem, at bruge de medbragte smartphones som andet end et kamera. Efter ferien: Langsom bearbejdning Ferieoplevelsen bliver flittigt delt i de tre hjem og på lærerværelset, hvor interesserede får rig mulighed for at se de digitale billeder fra turen. Malena har opdaget et par madblogs, og hun har efter de seneste to rejser udvekslet opskrifter og billeder på disse. Vigtige ting i kufferten 1. Plante- og svampehåndbog man ved aldrig, hvad man møder på gåturen 2. Notesbog til at nedfælde lokale opskrifter Det er en udfordring, hvis det under ferien ikke er muligt at finde nærmere information om de lokale madoplevelser på tysk eller engelsk. Typiske spørgsmål Kan det lade sig gøre at dyrke denne grøntsag i et drivhus? Hvor får I jeres kød fra? Må vi få opskriften på denne kage?

10 5 Foodies Magnus (55), Sarah (52) Det er en fantastisk følelse, når vi gennem lang tid har opbygget forventninger til en bestemt smagsoplevelse, og den i sidste ende mere end indfrier disse Magnus og hans kone Sarah jagter smagsoplevelser året rundt, men 14 dage af sommerferien i juli måned er altid afsat til en særlig rejse. Parret arbejder som advokat og klinikassistent og bor i en lejlighed i Oslo. Efter deres tre børn er flyttet hjemmefra, er det omgivelserne, maden og hinanden, som får den fulde opmærksomhed på ferien. Drømmer om at blive overrasket af nye smagsindtryk på ferien, som efterfølgende kan genskabes for vennerne hjemme i Oslo.

11 6 Foodies Før ferien: Inspiration fra venner og virtuelle bekendtskaber Når dagens sidste stævning er sendt afsted, fortsætter Magnus dag ofte på golfbanen med et par gode venner. Foruden golf er de nyeste madprogrammer altid blandt samtaleemnerne. Om aftenen fortsætter dyrkelsen af madinteressen under afslappede forhold i køkkenet, og hvis tiden er til det, ser Sarah og Magnus enten et af de seriøse udenlandske programmer om den nyeste kogekunst eller en dokumentarfilm på Netflix. Planlægningen af den næste ferie er hele tiden i gang. Meget afhænger nemlig af, hvornår Magnus gør en opdagelse, som er værd at rejse efter. Ofte kommer den fra vennerne på golfbanen, men de mange madblogs og fora, han følger tæt på sin tablet, er også store inspirationskilder. Når han finder et interessant ferieemne, lokaliserer han hurtigt en udbyder online, som leverer en samlet rejsepakke i høj kvalitet inklusiv den pågældende madoplevelse. Under ferien: Lokale inspirationskilder Gennem pakkerejsen er flere oplevelser med maden i centrum planlagt på forhånd, men en del af ferieoplevelsen er også at gå på opdagelse og lade sig rådgive af de lokale. Det er ofte sådan, at ægteparret finder frem til de mest mindeværdige gastronomiske oplevelser. Kvaliteten og serviceniveauet på det lille hotel eller bed & breakfast, som parret overnatter på, er altid udstyret med Wi-Fi, så Magnus hurtigt kan finde praktiske oplysninger som kort over området og restauranternes åbningstider. Da formålet med ferien også er at få en pause fra en hektisk hverdag, bliver den medbragte tablet dog kun brugt til det allermest nødvendige. Efter ferien: Tid til fortællinger Et særligt køkkenredskab, en dyr flaske vin el. lign. fra ferien får altid en plads i køkkenet derhjemme, der fungerer som trofærum. På den måde husker de alle deres tidligere ferier, og Magnus har altid en historie at fortælle om hver enkelt souvenir til interesserede venner og familie. Da trofærummet skal være så alsidigt som muligt, rejser parret aldrig til den samme destination to gange. Vigtige ting i kufferten 1. Tablet til den sidste planlægning undervejs på ferien 2. Spejlreflekskameraet, der sikrer, at vennerne bliver imponeret over ferien 3. Pænt tøj til finere restauranter Det er en udfordring, hvis lokalbefolkningen er afvisende. Den gode oplevelse er afhængig af, at nogen vil tage sig tid til at fortælle om områdets særlige oplevelser. Typiske spørgsmål Hvad er din egen favoritrestaurant i området? Er der nogle særlige madarrangementer i denne uge? Er der noget, vi bør se eller smage, som andre turister ikke kender til?

12 7 De selvbevidste Wolfgang (40), Susanne (40) Thomas (15), Lea (13) Det er dejligt at høre, når børnene ivrigt fortæller deres venner om, hvad de har oplevet og lært på ferien Wolfgang og Susanne rejser sammen med deres to børn Lea og Thomas et par gange om året - og altid i sommerferien. På det tidspunkt holder størstedelen af de faste kunder i parrets antikvariat i Kiel også ferie. De er ret kritiske i forhold til at finde den rigtige rejse med de mest interessante oplevelser, så rejseforberedelserne tager lidt tid - men det er ofte tiden værd. Drømmer om at børnene kommer hjem fra ferien og er lige så opslugt af mødet med den nye kultur, som Wolfgang og Susanne altid selv er.

13 8 De selvbevidste Før ferien: Historien kalder De fleste ferier begynder i antikvariatet. Her diskuterer parret både litteratur, kultur og rejser med ligesindede, hvilket ofte giver ideer til nye rejsemål. Wolfgang fortsætter planlægningen om aftenen ved computeren, hvor rejseblogs og udbydere af temarejser bliver brugt som inspirationskilder til at finde kulturelle ferieoplevelser. Susanne går meget op i at finde et overnatningssted, hvor der ikke er noget at udsætte på kvaliteten, hvad enten det drejer sig om et feriehus, hotel eller bed & breakfast. Frister flere forskellige tilbud, vælger hun altid stedet med den særlige historie. Hun foretager den endelige booking online, hvor hun også sikrer adgang til de aktiviteter, familien i fællesskab har udpeget som must see. Under ferien: Kultur og teater Der er altid plads til impulsive indslag på ferien, men familien har hjemmefra aftalt, hvad der som minimum skal opleves. Det giver en mere afslappet stemning under ferien, og børnene er forberedte på indholdet. Susanne og børnene er vilde med teater, så hvis det kan lade sig gøre, ser de mindst én forestilling i løbet af ferien. Wolfgang er madansvarlig og har hjemmefra udpeget restauranter med en særlig historie eller karakteristiske omgivelser ved hjælp af TripAdvisor og anbefalinger fra venner, så familien undgår turistfælder. Børnene er også gode til at researche på deres smartphones og byde ind med forslag undervejs på ferien. Efter ferien: Offline og online minder Familien samler på oplevelser, så Susanne sørger i samarbejde med Lea for altid at opdatere den store rejsebog, der indeholder billeder fra samtlige ferier, familien har været på. Thomas og Lea er også gode til at dele udvalgte billeder med Facebook-vennerne. Wolfgang sætter selv stor pris på TripAdvisor, og han er efterhånden blevet god til også at dele sine egne erfaringer efter hjemkomsten. Det er dog stadig vennerne og kunderne i butikken, som han bruger mest energi på at fortælle om feriens små detaljer. Vigtige ting i kufferten 1. Bærbar computer til at undersøge destinationens muligheder om aftenen 2. Rejsebøger og fiktionsbøger 3. Børnenes smartphones Det er en udfordring, hvis medarbejdere på museer og andre attraktioner har manglende viden om de præsenterede emner, så de ikke kan svare på uddybende spørgsmål. Typiske spørgsmål Hvad er historien bag denne udstilling? Er der nogen kulturelle begivenheder rettet mod teenagere?

14 9 De selvbevidste Kari (33), Bjørn (32) Vi vil gerne komme hjem fra ferien lidt klogere, end vi var, da vi tog hjemmefra Kari og Bjørn bor til leje i Oslo centrum, hvor de arbejder som henholdsvis ingeniør og arkitekt. De har ingen børn, og de rejser derfor uden for højsæsonen 3-4 gange om året. Geografisk har alt fra Asien til Skandinavien interesse, så længe destinationen giver mulighed for kulturel fordybelse. Drømmer om at opdage sjældne kulturelle skatte, der giver ferien et overraskelsesmoment, og som kan imponere vennerne derhjemme.

15 10 De selvbevidste Før ferien: Indlogering hos de lokale Rejsehjemmesider og blogs er udgangspunktet for ferieplanlægningen, hvor overskrifter som Overset storby og Oplev det rigtige Sydeuropa straks vækker interessen. Kari og Bjørn bevæger sig hurtigt over på destinationer og kulturelle attraktioners egne hjemmesider for selv at finde yderligere information. Herefter bliver flybilletterne let fundet med en sammenligning af forskellige søgemaskiners resultater. Tidligere har centralt placerede hoteller med lokalt særpræg været parrets foretrukne overnatningsvalg, men på de seneste to rejser har Airbnb vist sig som en stor succes. De oplever, at indkvarteringen hos lokale giver en bedre totaloplevelse, hvor de virkelig får den lokale kultur ind under huden. Under ferien: Følgere er med på ferien Kulturelle tilbud i alle afskygninger er altid omdrejningspunktet. På forhånd researchede oplevelser suppleres med lange gåture, hvor parret på egen hånd går på opdagelse i ukendt terræn. Sikkert er det, at Karis Instagram-følgere kan følge med i parrets ferie, så snart hun er i nærheden af gratis WiFi og har mulighed for at dele de nyeste billeder. Maden er også en vigtig del af ferien, og her har Bjørn ved hjælp af TripAdvisor oparbejdet en liste fyldt med potentielle spisesteder. Lokale retter i højeste kvalitet dækker bedst over de restauranter, som parret besøger. De søger gerne spisesteder med en særlig historie eller tilknyttet oplevelse - fx et økologisk landbrug med tilknyttet café. Efter ferien: Tid til refleksion Venner med samme rejseinteresse får i tiden efter alle detaljer fra ferien. Kari lægger desuden de sidste billeder på Instagram, mens Bjørn fokuserer på at anmelde de bedste og værste oplevelser på TripAdvisor. Han overvejer at starte sin egen rejseblog, men har endnu ikke taget springet. Ligesom ferien skal bloggen nemlig være velovervejet og af højeste kvalitet. Vigtige ting i kufferten 1. Smartphones 2. Parlør, så der kan kommunikeres med de lokale Det er en udfordring, hvis serviceniveauet på ferien ikke lever op til forventningerne. Utilfredsheden kommer til udtryk både på stedet og online. Typiske spørgsmål Sælger I bøger, der kan give yderligere baggrundsviden om udstillingen? Hvordan får vi adgang til jeres gratis Wi-Fi? Hvor spiser de lokale aftensmad?

16 11 Surfere Familien Bühlmann Thomas (42), Klaudia (41) Kirstin (12), Berger (10) Forholdene var helt perfekte til windsurfing både til børn og voksne Familien Bühlmann bor nord for Hannover, hvor Thomas arbejder som tømrer og Klaudia som sekretær. Både forældrene og de to børn kan godt lide at være aktive, når de er på ferie. For nogle år siden prøvede de at windsurfe, og de blev alle ret glade for vandsporten. Drømmer om perfekte vejrforhold til windsurfing og familiehygge. Derfor har de bestemt, at årets feriedestination, skal være et sted, hvor hele familien har mulighed for at windsurfe. Det må også gerne være et sted, hvor det er hyggeligt at opholde sig, og hvor der er andre aktiviteter. Thomas og Klaudia investerede sidste år i deres egne boards, så det skal være muligt at komme til destinationen med bil. Dog skal der ikke være for langt at køre ungerne kan hurtigt blive utålmodige på bagsædet.

17 12 Surfere Før ferien: Hvor kan vi windsurfe og holde ferie? Familien begynder at lede efter windsurfing-muligheder i nabolandene ca. et halvt år før, de vil rejse, da de allerede her har planlagt hvilke uger, de skal holde ferie. Efter en googlesøgning finder Thomas ud af, at der ved Ringkøbing Fjord er gode muligheder for at windsurfe, og her er det samtidig sikkert for børn at windsurfe. Thomas, som selv har en blog, hvor han skriver om forskellige ting i sit liv, finder billeder og blogindlæg fra andre familier. Både nybegyndere og øvede, som har besøgt Ringkøbing Fjord, roser surfstederne og de andre aktiviteter i området. Han beder Klaudia om at finde et dejligt sommerhus med udsigt over fjorden, og hun booker det online. De noterer også nogle informationer ned, bl.a. navnet på en windsurfingskole, som det er relevant for børnene at komme på. Når tiden nærmer sig ferien, pakker familien bilen, indstiller GPS en og så er det af sted mod nord. Under ferien: Ikke kun surfing Hver morgen over morgenmaden tjekker familien vejrudsigten på ipad en og planlægger dagen. De surfer ikke hver dag, men nyder også at bruge tid i og omkring sommerhuset. Familien besøger bl.a. et vikingemuseum og tager på skovtur. De bruger meget tid i surfcentret, hvor de får gode råd og vejledning, bruger bad og omklædningsrum og møder andre surffamilier. I de tilknyttede butikker køber de også både udstyr og souvenirs med hjem. Familien er ikke meget online under ferien, men Klaudia lægger indimellem et par billeder af ferien på det tyske sociale medie Verkenntwen. Efter ferien: Oplevelsen fortsætter derhjemme Når Thomas kommer hjem fra ferien, opdaterer han sin blog med billeder, videoer og beskrivelser fra ferien. Han deler meget gerne ud af sine surf og oplevelseserfaringer fra Danmark med venner og bekendte både online og offline. Børnene kunne slet ikke få nok af alle vand og legeaktiviteterne, så det er formentlig ikke sidste gang, Familien Bühlmann holder ferie ved den danske vestkyst. Vigtige ting i kufferten 1. Våddragt, badetøj og surfudstyr til hele familien 2. Smartphone 3. Spejlreflekskamera Det er en udfordring, hvis der ikke er mulighed for, at hele familien kan surfe. Typiske spørgsmål Hvad er historien bag denne udstilling? Er der nogen kulturelle begivenheder rettet mod teenagere?

18 13 Surfere Asmus (41), Sebastiaan (43) En hel uge på vandet er det ultimative frirum Asmus og Sebastiaan arbejder som henholdsvis gymnasielærer og IT-udvikler i den nordlige del af Holland. De har været gode venner lige siden, de for syv år siden lærte hinanden at kende gennem deres fælles interesse for windsurfing. De har i noget tid talt om, at tage nogle fridage, hvor de kan dedikerer sig til deres hobby, og nu skal det være. De rejser alene af sted i en uge, hvorefter deres ægtefæller slutter sig til dem i den sidste weekend. Rejsen går til Danmark både fordi, det er lettilgængeligt, men også på grund af udbuddet af surfdestinationer i særklasse. Drømmer om stærk vind under hele ferien.

19 14 Surfere Før ferien: Venner på bølgelængde Ferien går til Hvide Sande. Det har de besluttet efter at have læst utallige anbefalinger på Magicseaweed og andre blogsider. Vesterhavets bølger og vindsikkerheden i området skulle være helt unik, så mændene glæder sig. Desuden bliver det kølige nord heller ikke for varmt til, at de kan dyrke deres interesse så meget som muligt. Det er vigtigt, at der er god mulighed for afslapning, når de har været aktive hele dagen. Derfor er gode senge og hyggelige omgivelser et must. De booker et sommerhus et par måneder i forvejen og kører i Asmus bil derop. Under ferien: Hellere surfe på vandet end på nettet Når de ankommer, handler de hurtigt ind, så køleskabet er fyldt op med mad og drikke, og så er det ellers bare afsted ud i bølgerne. I løbet af ugen bruger de hyppigt deres smartphones til at tjekke vejrudsigten, ligesom de sørger for at holde daglig kontakt med deres familier. De møder nogle tyske surfere, som de både spiser ude med et par aftener og deler surfhistorier med. I kabelparken udfordrer de desuden hinanden i at stå på vandski, og taberen Sebatiaan, der fik den korteste tid stående på vandet, må betale for de andres øl én af aftenerne. Efter ferien: Del og diskutér Både Asmus og Sebastiaan er aktive på diverse surffora, og så snart de kommer hjem deler de straks deres erfaringer med vejrforhold, bølger og aktiviteter i området. Asmus lægger også de mange flotte billeder fra turen på Facebook. Vigtige ting i kufferten 1. Våddragt, badetøj og surfudstyr til hele familien 2. Smartphone 3. Spejlreflekskamera Det er en udfordring, hvis surf-faciliteterne ikke lever op til det forventede Typiske spørgsmål Kan vi leje rigbokse til opbevaring af vores udstyr? Hvor er de bedste steder at surfe? Hvor kan vi få en lokal, kold øl efter en dag fyldt med aktiviteter? I weekenden kommer ægtefællerne, og surfaktiviteterne bliver sat på standby. De to par udforsker i stedet områdets charmerende natur til fods, tager på cykeltur og spiser på lækre lokale fiskerestauranter. I surfcentrene finder de et par butikker, der sælger surfudstyr. Der bliver derfor indlagt pauser til udstyrsshopping, og både Asmus og Sebastiaan bliver fristet til at bruge lidt flere penge på udstyr end planlagt.

20 15 Familier på eventyr Familien Sivertsen Roald (42), Vivi (39), Anna (10), Magnus (7) Vi kan godt lide Danmark som ferieland, fordi det er udlandet uden at være helt fremmed for børnene Roald er konsulent i Norges største konsulenthus og arbejder sjældent mindre end 50 timer om ugen. Vivi er selvstændig og driver en online børnetøjsbutik. Begge forældre synes, det er svært at få karriere og familieliv til at gå op og vil gerne være mere sammen hele familien. Derfor bliver samvær og aktiviteter, som alle gider, prioriteret højt, når de er på ferie. Drømmer om en ferie fyldt med oplevelser, de kan dele sammen som familie.

21 16 Familier på eventyr Før ferien: Større børn betyder andre oplevelser Familien Sivertsen planlægger hvert år ferien i god tid, og børnene er i høj grad med i planlægningen. Vivi booker online overnatningerne i et feriecenter, hvor der er rig mulighed for både afslapning, strandture og fælles aktiviteter. De planlægger en attraktion uden for feriecentret hver anden dag i de 10 dage, de skal af sted. Roald minder om, at børnene ikke gider at køre i bil mere end en time, så attraktionerne og feriecentret skal ligge i fornuftig afstand fra hinanden. Familien var også i Danmark sidste sommer, hvor de besøgte Vestkysten, som de havde fået anbefalet af nogle venner. I år vil de prøve Djursland, da børnene efterhånden er så store, at de sætter pris på nye input. Under ferien: Ferietid er lig med familietid Feriecentret er rigt på aktiviteter, og familien spilder ikke tiden. Nogle af dagene kører de også ud til attraktioner uden for feriecentrets område. Sønnen Magnus havde bl.a. et ønske om at komme i en forlystelsespark, som han havde hørt om fra en kammerat i skolen, så der bruger de en hel dag. Om aftenen spiller de spil og går aftenture. Familien bruger ikke internettet ret meget på rejsen, men har fundet bunkevis af materiale hjemmefra. Børnene har især moret sig med at se videoklip fra de forskellige attraktioner, og oplevelserne lever fuldstændigt op til forventningerne. Efter ferien: Når børnene er tilfredse, er mor og far tilfredse Når de kommer hjem, fortæller de deres nærmeste venner om turen. De har været særligt glade for, at de har fået noget for pengene, og at feriestedet var bekvemmeligt og fyldt med aktiviteter for børnene. Vivi bruger aktivt Facebook i forbindelse med sin forretning, men det kniber med at få tid til den personlige profil. Hun får dog lagt et par feriebilleder på Facebook, som børnene har hjulpet med at udvælge. Børnene har udelukkende positive ting at sige om ferien, hvilket var forældrenes vigtigste succeskriterium - så alt i alt en vellykket ferie for familien Sivertsen, som vender tilbage til den travle hverdag. Vigtige ting i kufferten 1. Underholdning til børnene 2. Kamera til at forevige turen 3. ipads med oplysninger om de planlagte aktiviteter og til at underholde børnene. Det er en udfordring, hvis børnene keder sig. Typiske spørgsmål Hvad kan vi lave af aktiviteter, hvis det regner? Hvor er der en god familierestaurant?

22 17 Familier på eventyr Familien van den Heuvel Dirk (41), Lorijn (35), Alexander (7), Lena (7) Børnene taler stadig om deres sjove ferie i Danmark, så vi har lovet dem, at vi på et tidspunkt nok skal komme tilbage Familien van den Heuvel bor i en lejlighed i den hollandske by Assen. Dirk er elektriker, og Lorijn arbejder som grafiker. Sammen har de tvillingerne Alexander og Lena, som lige er startet i skole. De seneste par år har familien holdt deres ferier i Holland, men i år vil de prøve kør-selv-ferie til udlandet. Drømmer om en ferie, hvor børnene hygger sig.

23 18 Familier på eventyr Før ferien: Videoer skaber begejstring Sidste år var Dirks bror og hans familie i et feriecenter i Danmark anbefalede varmt et feriecenter i Midtjylland, så der har familien Heuvel valgt at tage hen. Lorijn booker både overnatninger og nogle aktiviteter online, så der ikke skal planlægges for meget, når de kommer dertil. De viser børnene videoklip af attraktionerne og stedet, så de glæder sig ekstra meget til at komme på ferie i Danmark. De kører selv derop i en bil pakket med både mad og masser af legetøj til børnene. Under ferien: Familien i fokus De på forhånd planlagte aktiviteter suppleres med utallige ture i vandlandet og hyggeaftener, hvor familien for alvor kan nyde hinandens selskab. Og så er hele familien blevet afhængige af den danske softice, så de aflægger ofte den lokale kiosk et besøg. Både Dirk og Lorijn bruger internettet meget i deres hverdag og ser det som et praktisk redskab, der primært bruges til informationssøgning. Lorijn bruger aktivt Facebook både personligt og i forbindelse med arbejde. Familien er sjældent online på selve rejsen, men det meste er også planlagt hjemmefra. Efter ferien: Gerne tilbage igen Når de kommer hjem, fortæller de deres nærmeste venner om turen og viser dem den YouTube-video, Lorijn har lavet af videoklip fra turen. De var glade for, at de fik fuld valuta for pengene, og at feriestedet var bekvemmeligt og fyldt med aktiviteter for børnene. Det er ikke sidste gang, de holder ferie i Danmark. Vigtige ting i kufferten 1. Underholdning til børnene 2. Kamera til at forevige turen 3. ipad med spil og med oplysninger om de planlagte aktiviteter Det er en udfordring, hvis aktiviteterne på ferien ikke falder i god jord hos børnene. Typiske spørgsmål Hvad kan vi lave af aktiviteter, hvis det regner? Hvor er der en god familierestaurant?

24 19 De grå bybestigere Petra (55), Kirsten (55) Vi har spist fantastisk. Der findes virkelig mange små, interessante cafeer og restauranter Petra og Kirsten er tætte veninder fra Oslo og har kendt hinanden siden gymnasietiden. De er begge gift. Petra arbejder som stewardesse ved et stort flyselskab, og Kirsten er privatpraktiserende psykolog. De to veninder rejser ofte sammen, og dét at rejse, er en stor del af deres identitet. De har tidligere besøgt byer som Berlin, Barcelona og Paris. Denne gang har de dog lyst til lidt mere fred og ro og har derfor valgt at holde en forlænge weekend i Jylland. Drømmer om at opleve så meget som muligt.

25 20 De grå bybestigere Før ferien: Tilbage til Danmark De har hver især været i Danmark før med deres ægtefæller og ser det som en nem men spændende weekend, at tage flyet fra Oslo til Danmark. De har forberedt sig godt inden rejsen og har hygget sig med at lægge en plan for, hvilke attraktioner der skal besøges. Både Petra og Kirsten er vant til at bruge online kommunikationsformer gennem deres jobs, men de interesserer sig ikke for at lære nye medier at kende. Dog har Kirsten oprettet en profil på Facebook, hvor hun indimellem holder sig opdateret på sine veninder og families liv. De er vant til at bruge internettet til informationssøgning, og både flyrejsen og overnatningen er bestilt hjemmefra. Under ferien: Shopping og sultne mave Begge kvinder tjener godt, og en stor del af turen går derfor også med at shoppe og lede efter de gode restauranter på ferien vil de vil gerne betale lidt ekstra for en kvalitetsoplevelse. Kirsten køber altid delikatesser med hjem fra sine rejser, som hun kan servere for vennerne derhjemme. Petra og Kirsten elsker at falde i snak med nye mennesker, både lokalbefolkningen og andre turister, så når de har tid i det tætpakkede program, stopper de gerne op og får en sludder. Ingen af dem har smartphones, og under rejsen koncentrerer de sig kun om at nyde turen uden teknologiske forstyrrelser. Efter ferien: Feriefortælling Når Petra kommer hjem, fortæller hun detaljeret familie og venner om turen, og Kirsten inviterer sine venner på middag, hvor hun viser billeder, serverer danske delikatesser og fortæller om sin spændende rejse. De evaluerer gerne på deres oplevelser under ferien, så længe aktørerne selv henvender med overskuelige spørgeskemaer. Vigtige ting i kufferten 1. Gode bøger og dameblade 2. Kamera 3. Mappe med guides og attraktioner Det er en udfordring, hvis de ikke kan opleve de ting, de har planlagt på forhånd. Typiske spørgsmål Hvor er de bedste spisesteder? Hvor er de gode butikker?

Det De Gode God Liv - Målgruppeprofil 2012

Det De Gode God Liv - Målgruppeprofil 2012 Det Gode Liv - Målgruppeprofil 2012 Indhold Baggrund Kort fortalt Side 2 Loyalitet Side 6 Rejsebeslutningen Side 9 Rundrejse Side 11 Døgnforbrug Side 13 Overnatninger Side 3-5 Motivation Side 7-8 Planlægning

Læs mere

- I og udenfor højsæsonen. Analysemøde 7. april 2008

- I og udenfor højsæsonen. Analysemøde 7. april 2008 Danskeres ferie- Titelog fritidsrejser - I og udenfor højsæsonen Analysemøde 7. april 2008 1. Er rejser i lavsæsonen noget særligt? 2. Kan vi tjene penge på privatbesøg? 3. Har destinationerne en unik

Læs mere

Hvordan du bruger medier: Bibliotekets hjemmeside bliver brugt af og til, nettet bruges til kortere info, tv, mobil, sms tjenester

Hvordan du bruger medier: Bibliotekets hjemmeside bliver brugt af og til, nettet bruges til kortere info, tv, mobil, sms tjenester A Du bruger biblioteket en del, både i forbindelse med dit arbejde, men også sammen med dine børn. Du synes, det er en fantastisk mulighed for at introducere børnene til leg og læring og samtidig bruge

Læs mere

Storbyoplevelser. - Målgruppeprofil 2012

Storbyoplevelser. - Målgruppeprofil 2012 Moderne Storbyoplevelser - Målgruppeprofil 2012 Indhold Baggrund Kort fortalt Side 2 Motivation Side 4-5 Planlægning af ferien Side 7 Ferieaktiviteter Side 9 Døgnforbrug og rejsegruppe Side 11 Overnatninger

Læs mere

NORGE: DE GRÅ BYBESTIGERE

NORGE: DE GRÅ BYBESTIGERE NORGE: DE GRÅ BYBESTIGERE De grå bybestigere Alder: 55+ år Typisk gruppestørrelse: 1-2 Volumen: 1.300.000 Hjemland: Norge Motiver Baggrund for ferie: Sol og strand Kultur Besøge familie og venner Ferietype:

Læs mere

SPØRGESKEMA 2015 - UDKAST. Spørgeskema for face to face interview. Interviewer: Notér destination, notér sprog for interview.

SPØRGESKEMA 2015 - UDKAST. Spørgeskema for face to face interview. Interviewer: Notér destination, notér sprog for interview. SPØRGESKEMA 2015 - UDKAST Spørgeskema for face to face interview Interviewer: Notér destination, notér sprog for interview. 1. Hvad er formålet med dit ophold [på/i destination]? Er du på 1. Ferie Besøg

Læs mere

Turistundersøgelsen 2011

Turistundersøgelsen 2011 Turistundersøgelsen 2011 Indhold Baggrund og metode Profil på turisterne På besøg i København 5 6 11 Mobilapplikationen, sociale medier og video Benchmark med udvalgte europæiske byer 21 26 Turistinformationen

Læs mere

Opsamling på Toppen af Danmarks jule- og nytårsundersøgelse 2010

Opsamling på Toppen af Danmarks jule- og nytårsundersøgelse 2010 Opsamling på Toppen af Danmarks jule- og nytårsundersøgelse 2010 Undersøgelsen er en del af helårsturismeprojektet Naturen+ indsatsområdet Profilering af årstider Udviklet med støtte af Hjørring, Frederikshavn

Læs mere

SURFERE OG BOARDSPORTSUDØVERE/TYSKLAND

SURFERE OG BOARDSPORTSUDØVERE/TYSKLAND SURFERE OG BOARDSPORTSUDØVERE/TYSKLAND SURFERE OG BOARDSPORTSUDØVERE Tyskland Surfere og boardsportsudøvere Alder: 35+ år Husstandsstørrelse: 2-4 Ferietype: Ferie med fokus på surfing Planlægning Volumen:

Læs mere

Kulturgæst segment: DE SELVBEVIDSTE/NORGE

Kulturgæst segment: DE SELVBEVIDSTE/NORGE Kulturgæst segment: DE SELVBEVIDSTE/NORGE 1b. DE SELVBEVIDSTE Norge De selvbevidste Voksne med og uden børn (Par, børnefamilie, vennegrupper) Alder: 30 65 år Husstandsstr. 2-4 Volumen: 610.000 Hjemland:

Læs mere

HOTEL FIRESTJERNET FORKÆLELSE SERVICE I TOPKLASSE. citat TripAdvisor

HOTEL FIRESTJERNET FORKÆLELSE SERVICE I TOPKLASSE. citat TripAdvisor SERVICE I TOPKLASSE citat TripAdvisor HOTEL FIRESTJERNET FORKÆLELSE Lige der, hvor den gamle Lillebæltsbro rammer Jylland. Lige der, hvor Lillebælt smyger sig gennem noget af det smukkeste natur i Danmark.

Læs mere

TYSKLAND: SCRABBLEFAMILIER

TYSKLAND: SCRABBLEFAMILIER TYSKLAND: SCRABBLEFAMILIER Scrabblefamilier Alder: 25 45 år Typisk gruppestørrelse: 3+ Volumen: 4.300.000 Hjemland: Tyskland Ferietype: Sommerhus med mange muligheder for børn i køreafstand Tyskland generelt

Læs mere

Powered by Cycling: Panorama. Kvantitativ undersøgelse af cykelister på ferie 2013. Powered by Cycling: Panorama TNS

Powered by Cycling: Panorama. Kvantitativ undersøgelse af cykelister på ferie 2013. Powered by Cycling: Panorama TNS Kvantitativ undersøgelse af cykelister på ferie 2013 Indhold 1 Formål og metode 3 2 Sammenfatning 6 3 Segmenter 10 4 Nationalrute 1 og 9 13 5 Grafik fremstilling af alle spørgsmålene 16 2 1 Formål og metode

Læs mere

High-End Pakketering af Special Interest Tourism - Destination Ringkøbing Fjord

High-End Pakketering af Special Interest Tourism - Destination Ringkøbing Fjord High-End Pakketering af Special Interest Tourism - Destination Ringkøbing Fjord Maj 2015 1 Indhold Indledning 3 Lakseturisme 4 Food & Drinkturisme 6 Naturturisme 8 Boardsportturisme 11 Personas og Pakkeprodukter

Læs mere

KØBENAVN 25. april 2 maj BILLUND 25. april 2 maj

KØBENAVN 25. april 2 maj BILLUND 25. april 2 maj KØBENAVN 25. april Afrejse fra Københavnden 25 april kl. 06:30 ankomst til Palma kl. 09:25 DK 431 afrejse fra Palma den 02 maj kl. 10:45 ankomst til København kl. 13:45 DK 432 2 maj Afrejse fra København

Læs mere

Kystturisterne i Danmark

Kystturisterne i Danmark Kystturisterne i Danmark En ABC med regionalt fokus VisitDenmark, 2012 Viden & Analyse Forord Med en samlet omsætning på 34 mia. kr. og 68.500 direkte og afledte job i Danmark er kystturismen et betydningsfuldt

Læs mere

Få styr på målgrupper

Få styr på målgrupper Få styr på målgrupper Sådan markedsfører du via social medier i 2013 Daniel Ord Rasmussen Twitter: @danielord Forstå brugerne - og skab deltagelse på sociale medier Daniel Ord Rasmussen Seismonaut @danielord

Læs mere

FAMILIER PÅ EVENTYR/NORGE

FAMILIER PÅ EVENTYR/NORGE FAMILIER PÅ EVENTYR/NORGE FAMILIER PÅ EVENTYR Norge Familier på eventyr Alder: 25 44 år (med børn) Typisk gruppestørrelse: 4 Volumen: 190.000 Hjemland: Norge Motiver Baggrund for ferie: Sol og strand Besøge

Læs mere

TURISMEN I DANMARK. - skaber vækst og arbejdspladser i hele Danmark

TURISMEN I DANMARK. - skaber vækst og arbejdspladser i hele Danmark TURISMEN I DANMARK - skaber vækst og arbejdspladser i hele Danmark Det er ikke kun os danskere, der er glade for at holde ferie herhjemme. Danmark er det mest populære rejsemål i Norden blandt udenlandske

Læs mere

fakta om dansk kystturisme Dansk kystturisme og dens betydning for dansk økonomi, vækst og beskæftigelse

fakta om dansk kystturisme Dansk kystturisme og dens betydning for dansk økonomi, vækst og beskæftigelse fakta om dansk kystturisme Dansk kystturisme og dens betydning for dansk økonomi, vækst og beskæftigelse 2 2 Kystturisme findes i hele Danmark Forord 3 Kære Læser De fleste danskere har holdt ferie ved

Læs mere

Hvordan bliver sundere mad en del af min hverdag? Hvad er sund mad? Status på mine madvaner

Hvordan bliver sundere mad en del af min hverdag? Hvad er sund mad? Status på mine madvaner 4. MØDEGANG Mad Introduktion Hvordan bliver sundere mad en del af min hverdag? Hvad er sund mad? Status på mine madvaner At diskutere hvad det betyder at spise sundt At kende og forstå Fødevarestyrelsens

Læs mere

Kystturisme. Hvilken værdi har smukke kyster for turismeerhvervet i Danmark? v/ Bruno Bedholm, VisitDenmark. Brød 1 Brød 2

Kystturisme. Hvilken værdi har smukke kyster for turismeerhvervet i Danmark? v/ Bruno Bedholm, VisitDenmark. Brød 1 Brød 2 Kystturisme Hvilken værdi har smukke kyster for turismeerhvervet i Danmark? v/ Bruno Bedholm, VisitDenmark Indhold: 1. Hvad betyder Turismeerhvervet for Danmark 2. Hvem er vores gæster 3. Motiver for ferien

Læs mere

KULTURSTYRELSEN PRÆSENTATION AF SEGMENTERINGSSTUDIE CARATDEEPBLUE FEBRUAR 2014

KULTURSTYRELSEN PRÆSENTATION AF SEGMENTERINGSSTUDIE CARATDEEPBLUE FEBRUAR 2014 KULTURSTYRELSEN PRÆSENTATION AF SEGMENTERINGSSTUDIE CARATDEEPBLUE FEBRUAR 2014 AGENDA 1. Baggrund og formål 2. Metode 3. Resultater 4. Strategiske anbefalinger for segmenter BAGGRUND OG FORMÅL Undersøgelser

Læs mere

VisitDenmark 2011 Gengivelse af rapporten eller dele heraf tilladt med kildeangivelse.

VisitDenmark 2011 Gengivelse af rapporten eller dele heraf tilladt med kildeangivelse. Turisternes tilfredshed med det danske turistprodukt har vi en udfordring? Udgivet af: VisitDenmark August 2011 ISBN: 978-87-87393-81-2 Adresse: Islands Brygge 43, 3. 2300 København S Tlf. +45 3288 9900

Læs mere

FREMTIDENS BYGDETURISME I SKANDINAVIEN PRÆSENTATION AF UDVALGTE RESULTATER VARBERG, 9. MAJ 2012

FREMTIDENS BYGDETURISME I SKANDINAVIEN PRÆSENTATION AF UDVALGTE RESULTATER VARBERG, 9. MAJ 2012 FREMTIDENS BYGDETURISME I SKANDINAVIEN PRÆSENTATION AF UDVALGTE RESULTATER VARBERG, 9. MAJ 2012 AGENDA 1 2 BAGGRUND OG FORMÅL HVEM ER FREMTIDENS BYGDETURISTER? 3 HVAD ØNSKER FREMTIDENS BYGDETURISTER? 4

Læs mere

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Prøve i Dansk 2 November-december 2014 Skriftlig del Læseforståelse 2 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Hjælpemidler: ingen Tid: 65 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Scor i Sommerferien EnRigtigMand.dk. Alle rettigheder forbeholdes

Scor i Sommerferien EnRigtigMand.dk. Alle rettigheder forbeholdes 1 Scor i Sommerferien Score i sommerferien hvorfor? Hvorfor har jeg valgt at skrive en e-bog om at score i sommerferien? Fordi jeg igen og igen hører fra fyre at de tager til Lloret de Mar, Bulgarien,

Læs mere

Retreat for kvinder på Bjørnø

Retreat for kvinder på Bjørnø Retreat for kvinder på Bjørnø Drømmer du om: o at gøre noget godt for dig selv i en weekend o at se på dit liv med nye øjne o at komme lidt hjemmefra for at komme friskere hjem o at være på en bilfri,

Læs mere

MARKED DANMARK. Baggrund for Danmarkskampagne 2016

MARKED DANMARK. Baggrund for Danmarkskampagne 2016 MARKED DANMARK Baggrund for Danmarkskampagne 2016 Vores tilgang til marked Danmark er trindelt 1. TRIN Samle bagrund, analyser og viden for at forstå turisten og markedet FORENKLING FOKUS Markedet, målgrupper,

Læs mere

Online tilstedeværelse

Online tilstedeværelse Online tilstedeværelse Modul 1: Online tilstedeværelse -Hvordan bygger jeg en hjemmeside og hvad skal den gøre for mig? Modul 2: Få flere kunder -Hvordan får jeg mine besøgende konverteret til nye kunder

Læs mere

OPLEVELSER I UNIKKE OMGIVELSER FIRMAEVENTS EGESKOV DET LEVENDE SLOT PÅ FYN

OPLEVELSER I UNIKKE OMGIVELSER FIRMAEVENTS EGESKOV DET LEVENDE SLOT PÅ FYN OPLEVELSER I UNIKKE OMGIVELSER FIRMAEVENTS EGESKOV DET LEVENDE SLOT PÅ FYN DET PERFEKTE STED AT MØDES Unikke omgivelser til dit arrangement Egeskov er den perfekte ramme om Jeres næste arrangement. Med

Læs mere

Før jeg valgte at gå på efterskole havde jeg tænkt, at det bare ville være spild af tid for mig

Før jeg valgte at gå på efterskole havde jeg tænkt, at det bare ville være spild af tid for mig Gode råd & observationer fra nuværende grønlandske efterskoleelever til kommende grønlandske elever Tanker før afgang: Før jeg valgte at gå på efterskole havde jeg tænkt, at det bare ville være spild af

Læs mere

Turismen i Region Syddanmark

Turismen i Region Syddanmark Turismen i Region Syddanmark Turismen i Danmark 2 Status 2013: De første syv måneder i plus + 1,9 pct. + 1,2 pct. Danske overnatninger 2012 2013 Udenlandske overnatninger 2012 2013 6.000.000 5.000.000

Læs mere

AaCRM på hjul af Contador & Co.

AaCRM på hjul af Contador & Co. AaCRM på hjul af Contador & Co. Figur 1 AaCRM foran hotellet er klar til første tur Costa Blanca, Alicante og den spanske østkyst det må være grisefester, betonhoteller og badedyr! Sådan var min klare

Læs mere

Forskelle og fællesnævnere mellem lokale og na5onale besøgende

Forskelle og fællesnævnere mellem lokale og na5onale besøgende Kvalita5v brugerundersøgelse Den Gamle By December 2012 Forskelle og fællesnævnere mellem lokale og na5onale besøgende Personaer, udviklet idm. Brugerundersøgelse. Januar 2013 analyse > proces > udvikling

Læs mere

TAGLINE CREATIVE BRIEF. -Music that doesn t fit in a box. Situation. Challenge Target Audience Goal. Effect. Media

TAGLINE CREATIVE BRIEF. -Music that doesn t fit in a box. Situation. Challenge Target Audience Goal. Effect. Media TAGLINE -Music that doesn t fit in a box CREATIVE BRIEF Situation Tinderbox Entertainment vil i 2015 skabe en ny musikfestival. Festivallen skal foregå i Tusindårsskoven i Odense fra d. 26. 28. Juni. Festivallen

Læs mere

Aktiv Familie Ferie - Uge 31, 2012

Aktiv Familie Ferie - Uge 31, 2012 Aktiv Familie Ferie - Uge 31, 2012 Tlf.: 7649 6000 Tlf.: 7586 5533 Aktiv Familie Ferie... med sjove udfordringer & skønne natur- og friluftsoplevelser Drømmer I om at slippe hverdagens daglige gøremål,

Læs mere

dig&mig feriefornøjelser for

dig&mig feriefornøjelser for dig&mig feriefornøjelser for Lyst til femstjernet campingferie med udsigt til havet og fynsk idyl ad libitum? Så kom og nyd livet på Camp Hverringe. Her er hygge, fantastisk natur og andre voksne, der

Læs mere

Sommerferie 2007. Sarau

Sommerferie 2007. Sarau Sommerferie 2007 22.7.2007 kørte vi fra Harlev i regnvejr, ned over Rødby med færgen til Puttgarten, for senere at ende i Østrig som var vores mål. Vores første overnatning var Naturcampingplatz Sarau

Læs mere

Digitalisering af turismeerhvervet - udfordringer og potentialer

Digitalisering af turismeerhvervet - udfordringer og potentialer Digitalisering af turismeerhvervet - udfordringer og potentialer Agenda Hvordan møder vi turisten i en digital verden FØR, UNDER og EFTER? Hvad er vores udgangspunkt og hvad ved vi om brugeren i dag? Hvad

Læs mere

Fuglefløjt og vindens susen i bøgetræerne er det eneste, der larmer her.

Fuglefløjt og vindens susen i bøgetræerne er det eneste, der larmer her. Mød os Fuglefløjt og vindens susen i bøgetræerne er det eneste, der larmer her. Vi har bøgeskoven og den nye Naturparken Hindsgavl Dyrehave som nærmeste naboer. Omgivelser der giver indtryk, og som er

Læs mere

Ophold. - Kanotur - Velvære - Shopping. Weekend - Museumsbesøg - Van dretur - Gudenåen Himmelbjer get Ferie - Kanotur - Velvære

Ophold. - Kanotur - Velvære - Shopping. Weekend - Museumsbesøg - Van dretur - Gudenåen Himmelbjer get Ferie - Kanotur - Velvære get Cykelture - Ferie - Kanotur Kanotur - Velvære - Shopping - Weekend - Museumsbesøg Vandretur - Gudenåen Himmelbjerget Cykelture - Ferie - Weekend - Museumsbesøg Vandretur - Gudenåen Himmelbjerget Ferie

Læs mere

TURISME I REGION MIDTJYLLAND - UDDRAG FRA ANALYSEGRUNDLAGET FOR DEN REGIONALE UDVIKLINGSPLAN

TURISME I REGION MIDTJYLLAND - UDDRAG FRA ANALYSEGRUNDLAGET FOR DEN REGIONALE UDVIKLINGSPLAN TURISME I REGION MIDTJYLLAND - UDDRAG FRA ANALYSEGRUNDLAGET FOR DEN REGIONALE UDVIKLINGSPLAN Analysegrundlaget er udarbejdet af Region Midtjylland April 2007 Turisme i Region Midtjylland I Region Midtjylland

Læs mere

CWT MEETINGS & EVENTS

CWT MEETINGS & EVENTS CWT Meetings & Events har fundet to perfekte steder at afholde møder og konferencer i den smukke franske natur 34 35 Af Sidse Rolskov Events med fransk elegance Noblesse oblige adel forpligter. Nogle gange

Læs mere

International markedsanalyse. Scenarier. Udvikling af lejemål. Hedens Colosseum

International markedsanalyse. Scenarier. Udvikling af lejemål. Hedens Colosseum International markedsanalyse Scenarier Udvikling af lejemål Hedens Colosseum Udgangspunkt i forretningsmuligheder identificeret under analysen af fremtidens forbrugerbehov Fremtidige forbrugerbehov Grupperinger

Læs mere

VADEHAVSCENTRET ERHVERVSTURE

VADEHAVSCENTRET ERHVERVSTURE VADEHAVSCENTRET ERHVERVSTURE Vi tilbyder store naturoplevelser. Besøg Nationalpark Vadehavet og kom hjem med oplevelser i verdensklasse. Det lyder utroligt, men Vadehavet rummer en grad af liv, der ikke

Læs mere

Brugergenereret indhold at navigere succesfuldt i brugernes landskab

Brugergenereret indhold at navigere succesfuldt i brugernes landskab Brugergenereret indhold at navigere succesfuldt i brugernes landskab Hvis man i år 2010 ikke forholder sig til sin tilstedeværelse på sociale medier, er man dårligt nok på internettet! Det er den virkelighed

Læs mere

Vin, mad og velvære 9 dage blandt vinmarker i Piemonte

Vin, mad og velvære 9 dage blandt vinmarker i Piemonte Vin, mad og velvære 9 dage blandt vinmarker i Piemonte Forkæl dig selv med udsøgte vine, gastronomiske oplevelser og besøg hos små vingårde i Barolo, Babaresco og Roeros bølgende bakker - En sansemæssig

Læs mere

mc camping - fritid på hjul Tema om Gratis magasin med alt indenfor camping

mc camping - fritid på hjul Tema om Gratis magasin med alt indenfor camping campisten MARTS 2009 Nr. 0209 gratis magasin Gratis magasin med alt indenfor camping - fritid på hjul Tema om mc camping Fly, Ferrarier og flotte haver. Vi har besøgt Egeskov Slot Guidebog til gode oplevelser

Læs mere

MØDE KONFERENCE KURSUS

MØDE KONFERENCE KURSUS MØDE KONFERENCE KURSUS HOLD VIRKSOMHEDENS ARRANGEMENT PÅ KULTURCAFé LUDVIG I SORØ Hold dit møde din konference eller dit kursus på Kulturcafé Ludvig i Sorø Kulturcafé Ludvig kan tilbyde skræddersyede arrangementer

Læs mere

DANMARK LÆSER SEGMENTERINGSSTUDIE

DANMARK LÆSER SEGMENTERINGSSTUDIE DANMARK LÆSER SEGMENTERINGSSTUDIE INDHOLD METODE TRE IKKE-LÆSER -SEGMENTER SEGMENTERNE PROFIL LÆSEADFÆRD BESLUTNINGSPROCES DRIVERS OG BARRIERER SEGMENTERNE FORDELT PÅ REGIONER METODE 1 Fokusgruppe 2 Segmenteringsstudie

Læs mere

Det Fælles Bedste. Sådan holder du din egen samtalemiddag

Det Fælles Bedste. Sådan holder du din egen samtalemiddag Det Fælles Bedste Sådan holder du din egen samtalemiddag Kære vært, tak fordi du vil tage del i Det Fælles Bedste ved at være vært for en samtalemiddag om et af de emner, der ligger dig på sinde. En samtalemiddag

Læs mere

www.visitdenmark.com De sociale medier og rejser

www.visitdenmark.com De sociale medier og rejser www.visitdenmark.com De sociale medier og rejser De sociale medier og rejser ISBN: 87-87393-48-4 VisitDenmark Turismefaglig Viden Januar 2009 VisitDenmark Islands Brygge 43, 3 2300 København S Tlf. +45

Læs mere

Lær IT på biblioteket

Lær IT på biblioteket Lær IT på biblioteket Program for forår 2014 Kik ind i bibliotekets IT-værksted på eller på. Her kan du få hjælp til at komme videre. Og du kan møde andre begyndere. Filmstriben- hvad er det? Hvordan bruger

Læs mere

Mest storbyferie for pengene

Mest storbyferie for pengene Mest storbyferie for pengene Se hvor dine lommepenge rækker til flest middage, øl og museumsbesøg. Af Trine Steengaard, 24. september 2012 03 Guide: Mest storbyferie for pengene 04 Spar på ferien 07 Rejseredaktørens

Læs mere

Perspektiver for campismen i Danmark og naturistcampingpladsernes placering heri

Perspektiver for campismen i Danmark og naturistcampingpladsernes placering heri Perspektiver for campismen i Danmark og naturistcampingpladsernes placering heri Danske Naturisters Naturistkonference den 27. oktober 2012 Hotel Nyborg Strand Perspektiver for campismen i Danmark nej

Læs mere

Introduktion. Resultaterne af undersøgelsen er her fremlagt som powerpoint-rapport, og er udarbejdet af VisitDenmark, april 2006.

Introduktion. Resultaterne af undersøgelsen er her fremlagt som powerpoint-rapport, og er udarbejdet af VisitDenmark, april 2006. 1 Introduktion Nærværende rapport opdeler ferieturisterne i Danmark i syv grupper med udgangspunkt i de grunde, de har haft for at holde ferie i Danmark. Resultatet er et forslag til supplerende segmentering

Læs mere

Forbrug af oplevelser nu og i fremtiden

Forbrug af oplevelser nu og i fremtiden Forbrug af oplevelser nu og i fremtiden Forbrug og forbrugere De unge, deres liv og forbrug Befolkning, familie, livsfaser Tid, turisme og merværdi i turismen Forskningschef Marianne Levinsen Fremforsk

Læs mere

Turistundersøgelse 2011. Mariagerfjord Kommune

Turistundersøgelse 2011. Mariagerfjord Kommune Turistundersøgelse 2011 Mariagerfjord Kommune Kilde Consult side 2/16 - din kilde til viden Indholdsfortegnelse Indledning... 4 Rapport... 5 Hvilket land kommer turisterne fra... 5 Overnatninger... 6 Hvor

Læs mere

ErhvervsKvindeNyt Herning December 2012

ErhvervsKvindeNyt Herning December 2012 ErhvervsKvindeNyt Herning December 2012 Sne, sjap, kulde og bilen vil ikke starte. eller sne, smukke landskaber, hygge indendøre, glögg. Begge dele er jo vinter, men mediernes fokus og måske vores eget?

Læs mere

Å STRAND SOMMERHØJSKOLE 2013 OPLEVELSER SAMVÆR KREATIVITET HUMOR FÆLLESSKAB NORDFYNS HØJSKOLE

Å STRAND SOMMERHØJSKOLE 2013 OPLEVELSER SAMVÆR KREATIVITET HUMOR FÆLLESSKAB NORDFYNS HØJSKOLE Å STRAND SOMMERHØJSKOLE 2013 OPLEVELSER SAMVÆR KREATIVITET HUMOR FÆLLESSKAB NORDFYNS HØJSKOLE Nordfyns Højskole Fælledvej 11 5400 Bogense Telefon 648 132 80 KONTOR@NFHS.DK INDHOLDSFORTEGNELSE SOMMERHØJSKOLE

Læs mere

Udbud Online tilstedeværelse stærke feriesteder i Region Midtjylland.

Udbud Online tilstedeværelse stærke feriesteder i Region Midtjylland. Udbud Online tilstedeværelse stærke feriesteder i Region Midtjylland. Udbyder Opgaven bliver udbudt af projektet: Stærke turismekompetencer - Kvalitetsløft gennem online tilstedeværelse. Dette projekt

Læs mere

Evaluering af Geopark Konferencen d.3. marts 2014

Evaluering af Geopark Konferencen d.3. marts 2014 Evaluering af Geopark Konferencen d.3. marts 2014 Udarbejdet af Signe Sejbjerg Jensen, Lemvig Kommune. Evalueringsskemaerne blev udleveret i forbindelse med velkomstmaterialet på Geopark konferencen d.3.

Læs mere

5.-9. AUGUST 2015 JERES FESTIVAL!

5.-9. AUGUST 2015 JERES FESTIVAL! 5.-9. AUGUST 2015 JERES FESTIVAL! VÆR MED! COPENHAGEN FASHION festival ER LIGE RUNDT OM HJØRNET OG VI inviterer JER TIL AT DELTAGE I festlighederne. KØBENHAVN ER ÉN AF DE eneste BYER I VERDEN, SOM PARALLELT

Læs mere

hvorfor ikke få alle dine behov dækket ét sted? Powernet one-stop-shop

hvorfor ikke få alle dine behov dækket ét sted? Powernet one-stop-shop hvorfor ikke få alle dine behov dækket ét sted? Powernet one-stop-shop velkommen Når du folder brochuren ud, åbner du samtidig op for en hel ny verden af muligheder for kommunikation med dine gæster. Ved

Læs mere

Bilag 6: Fokusgruppeinterview om Primark

Bilag 6: Fokusgruppeinterview om Primark Bilag 6: Fokusgruppeinterview om Primark Introduktion: Hej og velkommen til mit fokusgruppeinterview. Fokusgruppeinterviewet handler om, hvilket kendskab respondenterne, altså jer har til tøjkæden Primark.

Læs mere

BEDRE Overblik. Turisme. BEDREOverblik retter denne gang spotlyset mod turisme i Aalborg. Se hovedpointerne her, og læs hele analysen fra næste side

BEDRE Overblik. Turisme. BEDREOverblik retter denne gang spotlyset mod turisme i Aalborg. Se hovedpointerne her, og læs hele analysen fra næste side BEDRE Overblik Turisme BEDREOverblik retter denne gang spotlyset mod turisme i Aalborg. Se hovedpointerne her, og læs hele analysen fra næste side Aalborg har det 3. største turismeforbrug Turismen har

Læs mere

møder og konferencer. spa, wellness, restaurant og fest

møder og konferencer. spa, wellness, restaurant og fest Slottet i skoven møder og konferencer. spa, wellness, restaurant og fest Sanatorievej 26 DK-7140 Stouby Tel. +45 7682 3380 receptionen@vejlefjord.dk www.hotelvejlefjord.dk De gode drømme starter her! HOTEL-

Læs mere

K E N D E L S E. i sag nr. 136/04. afsagt den ******************************

K E N D E L S E. i sag nr. 136/04. afsagt den ****************************** 1 REJSE-ANKENÆVNET K E N D E L S E i sag nr. 136/04 afsagt den ****************************** REJSEMÅL: Pattaya, Thailand, 20.1. 2.2.2004 PRIS: I alt kr. 12.798,- KLAGEN ANGÅR: KRAV: Utilfredsstillende

Læs mere

HVAD ER AKTIV FAMILIEFERIE (AFF) & HOLTUM REJSER (HR)

HVAD ER AKTIV FAMILIEFERIE (AFF) & HOLTUM REJSER (HR) HVAD ER AKTIV FAMILIEFERIE (AFF) & HOLTUM REJSER (HR) Turoperatør der udbyder aktive ferier som pakkerejser til familier & grupper Adventure Race (Udfordring i naturen på cykel, til fods mv.) Adventure

Læs mere

Dit næste valg Færøerne

Dit næste valg Færøerne m ø d e r f i r m a r e j s e r k o n f e r e n c e r o p l e v e l s e r Dit næste valg Færøerne ISLAND Tórshavn FÆRØERNE SHETLAND NORGE SKOTLAND ENGLAND DANMARK w w w. g r e e n g at e. f o 2 3 Færøerne

Læs mere

Hotel Valentin Star på Menorca. af Perhaps. 26. september 2014

Hotel Valentin Star på Menorca. af Perhaps. 26. september 2014 Hotel Valentin Star på Menorca af Perhaps 26. september 2014 Fra den 25. maj 2014 til den 8. juni 2014 gæstede vi Hotel Valentin Star i Cala n Bosch på Menorca. Hotellet har fire stjerner, og er et voksenhotel.

Læs mere

10 tegn på at dit selvværd trænger til et boost

10 tegn på at dit selvværd trænger til et boost 10 tegn på at dit selvværd trænger til et boost # 1: Hvis andre giver dig kritik, bliver du virkelig ked af det, og tænker at du ikke kan finde ud af noget som helst! # 2: Hvis du er i et parforhold, er

Læs mere

Opgave 1. Modul 3 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvilken barnevogn vælger Karen? 4999 kr. 3995 kr. 2999 kr. 1. Hvornår kan Søren blive klippet?

Opgave 1. Modul 3 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvilken barnevogn vælger Karen? 4999 kr. 3995 kr. 2999 kr. 1. Hvornår kan Søren blive klippet? Modul 3 Lytte, Opgave 1 Opgave 1 Eksempel: Hvilken barnevogn vælger Karen? 4999 kr. 3995 kr. 2999 kr. X 1. Hvornår kan Søren blive klippet? 18.00 17.00 17.30 2. Hvilken farve er flottest? hvid rød grøn

Læs mere

Gode ideer til oplæsning. Ishøj Kommune 1

Gode ideer til oplæsning. Ishøj Kommune 1 Gode ideer til oplæsning Ishøj Kommune 1 Gode ideer til oplæsning: 0-3 årige Gør det kort Helt små børn kan kun koncentrere sig i kort tid. Når dit barn ikke gider mere, så stop. 5 minutter er lang tid

Læs mere

Vælg en digital billedramme med hjertet!

Vælg en digital billedramme med hjertet! Guide fra FOTOHOUSE Vælg en digital billedramme med hjertet! Indhold: - Omkring digitale billedrammer Side 2 - Digitalbilledrammen til hjemmet Side 3 - Design eksempler Side 5 - Design eksempler og eksempel

Læs mere

Familieferie med hygge, aktiviteter og oplevelser

Familieferie med hygge, aktiviteter og oplevelser Familieferie med hygge, aktiviteter og oplevelser Velkommen til en verden af oplevelser Feriehus inkl. fri entré til tropisk badeland, gratis børneunderholdning og slutrengøring Garanti for hyggelige feriedage

Læs mere

$%&'$"(#)%'*%+,%!"+"$,# -./)01#' !" #

$%&'$(#)%'*%+,%!+$,# -./)01#' ! # $%&'$"(#)%'*%+,%!"+"$,# -./)01#'!" # 2,'3.4$%+'/#'&,.'"&'#%'5%+',' *."3%+61#%(7'!8'#&+"($%(7,'-1&,))%+(%'%..%+999!"#$%&$'()*$*+'$,-$#+.*+.$%,/'+.$0,#+,$1$"'%#+.$.',22,#3$45$672$*+'$8'769&)$7.$-(%$,-$"0$

Læs mere

Adjektiver. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved den rigtige sætning. John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus.

Adjektiver. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved den rigtige sætning. John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus. Adjektiver bolig www.5emner.dk 01 Sæt kryds Sæt kryds ved den rigtige sætning. Eks. 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 7 John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus. Freja har lige

Læs mere

Kan du huske at have set denne reklamefilm?

Kan du huske at have set denne reklamefilm? Kan du huske at have set denne reklamefilm? Ja 99% 86 Nej 1% 1 Hvem reklameres der for? (hvis du ikke ved det, udfyldes boksen med "ved ikke") startour Spies Star Tour Noget rejsehalløj Star tour Startour

Læs mere

Vi udlejer. dit sommerhus. 10 gode grunde. til at udleje gennem DanCenter. Ring, skriv eller kig forbi

Vi udlejer. dit sommerhus. 10 gode grunde. til at udleje gennem DanCenter. Ring, skriv eller kig forbi Udlejning med udbytte Markedsføring på rette tid og sted Et trygt samarbejde med DanCenter DanCenter Sønderborg Dybøl Banke 10A 6400 Sønderborg til at udleje gennem DanCenter Danmarks ældste og mest erfarne

Læs mere

Oceaner af klasse og stil

Oceaner af klasse og stil Oceaner af klasse og stil 80 cm MOVE Kom godt igang Når du får lyst til at udsmykke dit hjem med et dekorativt akvarium, bør du starte med at vælge den bedst egnede plads. Placeringen skal være der, hvor

Læs mere

Sådan kommer du igennem din blogs 5 stadier i opstartsfase

Sådan kommer du igennem din blogs 5 stadier i opstartsfase Sådan kommer du igennem din blogs 5 stadier i opstartsfase Nogle af de absolut skarpeste bloggere tjener over 100.000 i måneden, men det er typisk på den internationale scene, men her i Danmark har vi

Læs mere

Wellness Walks i Schweiz

Wellness Walks i Schweiz Wellness Walks i Schweiz Wellness Walks er den rene naturoplevelse højt oppe i den klare luft i de Schweiziske alper. Det er vandreture kombineret med et luksus Spa- & Wellnessophold i et af Europas smukkeste

Læs mere

PRIORITERINGS SPILLET

PRIORITERINGS SPILLET PRIORITERINGS SPILLET Dette sæt indeholder: 3 identiske sæt prioriteringskort Lidt sticky tack Instruktionen, du sidder med i hånden. Prioriteringsspillet er en overskuelig og afslappende måde at sætte

Læs mere

MIDDELFART Oddevejen 8 5500 Middelfart Tlf. +45 63 40 19 06 Fax +45 64 41 32 15. ODENSE middelfart@kursuscentre.dk www.ferieresort.dk CVR: 34 73 93 66

MIDDELFART Oddevejen 8 5500 Middelfart Tlf. +45 63 40 19 06 Fax +45 64 41 32 15. ODENSE middelfart@kursuscentre.dk www.ferieresort.dk CVR: 34 73 93 66 MIDDELFART RESORT ÅRHUS Perlen ved Fænø Sund MIDDELFART Oddevejen 8 5500 Middelfart Tlf. +45 63 40 19 06 Fax +45 64 41 32 15 ODENSE middelfart@kursuscentre.dk www.ferieresort.dk CVR: 34 73 93 66 KØBENHAVN

Læs mere

Danhostel Århus. I forbindelse med besøget i Den Gamle By kommer eleverne omkring samfundsfag, geografi, historie- og danskfaget.

Danhostel Århus. I forbindelse med besøget i Den Gamle By kommer eleverne omkring samfundsfag, geografi, historie- og danskfaget. Den Gamle By AROS Domkirken Danhostel Århus 1. Status Fra bestyrelsens side er det vedtaget, at storeklasse (6-9. årgang), hvert andet år tager på en lejrtur af ca. en uges varighed. Den 7. til den 10.

Læs mere

UDSKOLINGEN / FAMILIEALBUM

UDSKOLINGEN / FAMILIEALBUM EFTERBILLEDER UNDERVISNINGSPORTAL FOR FOTOGRAFI I FOLKESKOLEN UDSKOLINGEN / FAMILIEALBUM Lærervejledning Familiealbum. Indhold og formål: Familiealbum behandler spændingsfeltet mellem fotografiet i det

Læs mere

Opgave 1. Modul 2 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvilken parkering er billigst? Standard Budget Direct. 1. Hvor mange penge har Simon med?

Opgave 1. Modul 2 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvilken parkering er billigst? Standard Budget Direct. 1. Hvor mange penge har Simon med? Modul 2 Lytte, Opgave 1 Opgave 1 Eksempel: Hvilken parkering er billigst? Standard Budget Direct X 1. Hvor mange penge har Simon med? 387 kr. 300 kr. 298 kr. 2. Hvor meget vandt Fredericia? 31-26 29-28

Læs mere

Evaluering af SSP dagen elev 1

Evaluering af SSP dagen elev 1 Evaluering af SSP dagen elev 1 1. Hvorfor hedder SSP dagen Det er sejt at sige nej Det gør det fordi at det er godt at sige nej til noget dumt fx: at ryge, at stjæle og andre dumme ting. 2. Hvad lærte

Læs mere

2014 Bedste år i dansk turisme siden 2003 23,4 mio. udenlandske overnatninger. Det højeste siden 2003 Samlede antal overnatninger = 47 mio.

2014 Bedste år i dansk turisme siden 2003 23,4 mio. udenlandske overnatninger. Det højeste siden 2003 Samlede antal overnatninger = 47 mio. MULIGHEDER 2014 Bedste år i dansk turisme siden 2003 23,4 mio. udenlandske overnatninger. Det højeste siden 2003 Samlede antal overnatninger = 47 mio. Det er 5,5% højere end i 2013, og det højeste nogensinde

Læs mere

JOE & THE JUICE Kommunikationsstrategi 2013-2015

JOE & THE JUICE Kommunikationsstrategi 2013-2015 JOE & THE JUICE Kommunikationsstrategi 2013-2015 Indhold We our costumers... 3 Ingredients of Joe & the Juice... 4 Aim of the game... 5 The spirit of Joe & the Juice... 6 Joe & the Juice meets the world...

Læs mere

"Mød dig selv"-metoden

Mød dig selv-metoden "Mød dig selv"-metoden af Bjarne W. Andresen En lille plante løfter en tung sten for at kunne udfolde sig til sit fulde potentiale. Egå Engsø forår 2014. Bjarne W. Andresen 1. udgave. Aarhus, april 2015

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

På ferie i Danmark. Turistundersøgelsen 2008. Udgivet af: VisitDenmark September 2010 ISBN: 87-87393-67-0

På ferie i Danmark. Turistundersøgelsen 2008. Udgivet af: VisitDenmark September 2010 ISBN: 87-87393-67-0 På ferie i Danmark Turistundersøgelsen 008 Udgivet af: VisitDenmark September 010 ISBN: 87-87393-7-0 Adresse: Analyse- og videnformidling Islands Brygge 43, 3. 300 København S Tlf. +4 388 9900 www.visitdenmark.com

Læs mere

Erasmus-rapport om udlandsophold Forår12

Erasmus-rapport om udlandsophold Forår12 Erasmus-rapport om udlandsophold Forår12 Titelblad Navn Mark Friis (10512) Email mark-f.r.i.i.s@hotmail.com Semester Forår 2012 Dagens dato 13 August 2012 Spørgsmål: Hvilke faktorer motiverede dig til

Læs mere

Wellness. på Hotel New Skanpol. Afslapning, forkælelse, nydelse PRAKTISKE OPLYSNINGER

Wellness. på Hotel New Skanpol. Afslapning, forkælelse, nydelse PRAKTISKE OPLYSNINGER Wellness Hotel New Skanpol Afslapning, forkælelse, nydelse Wellness i klassisk kurby. Kolobrzeg har vundet anerkendelse som en af de bedste og største kurbyer. Om aftenen og mellem behandlingerne har du

Læs mere

Teambuilding Møder Events. KonferenceR

Teambuilding Møder Events. KonferenceR Teambuilding Møder Events KonferenceR MARCUSSENS & ARENA ASSENS LAD MARCUSSENS HOTEL & ARENA ASSENS DANNE RAMMEN OM DIN NÆSTE KONFERENCE Konference, events og teambuilding Individuel sparring, rådgivning

Læs mere

Destination Bornholm Event tracking Bornholms Kulturuge September 2014. Slide 1

Destination Bornholm Event tracking Bornholms Kulturuge September 2014. Slide 1 Destination Bornholm Event tracking Bornholms Kulturuge September 2014 Slide 1 Indhold 1 Introduktion Baggrund Metode 2 Sammenfatning 3 Evaluering af Kulturugen 4 Profil af rejsende til Bornholm Slide

Læs mere