Personaer - forstå din målgruppe

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Personaer - forstå din målgruppe"

Transkript

1 Personaer - forstå din målgruppe

2

3 Indholdsfortegnelse Personaer - forstå din målgruppe s. 1 Foodies (Tyskland) s. 3 Foodies (Norge) s. 5 De selvbevidste (Tyskland) s. 7 De selvbevidste (Norge) s. 9 Surfere (Tyskland) s. 11 Surfere (Holland) s. 13 Familier på eventyr (Norge) s. 15 Familier på eventyr (Holland) s. 17 De grå bybestigere (Norge) s. 19 De uldne sweatre (Tyskland) s. 23 De uldne sweatre (Holland) s. 25 Det gode liv (Tyskland) s. 27 Det gode liv (Norge) s. 29 Campisterne (Tyskland) s. 31 Guldhornene (Tyskland) s. 33 Guldhornene (Holland) s. 35 Hyggerne (Tyskland) s. 37 Lystfiskerne (Tyskland) s. 39 Scrabblefamilien (Tyskland) s. 41 De grå bybestigere (Holland) s. 21

4

5 Om hæftet Midtjysk Turisme har udviklet 20 personaer ud fra en række målgruppebeskrivelser som du finder på Disse målgruppebeskrivelser beskriver særligt interessante målgrupper for det midtjyske turismeerhverv på det tyske, norske og hollandske marked. Personaerne er konstrueret ud fra en før - under - efter -tilgang og kan således give inspiration til kommunikation med gæsterne før de ankommer, når de er her, og efter de er rejst tilbage. Copyright 2014 af Midtjysk Turisme Trykt i Danmark Første print 2014 Midtjysk Turisme Vejlsøvej Silkeborg

6 1 Personaer - forstå din målgruppe Hvad er en persona? En persona er et redskab, du kan bruge til bedre at forstå dine gæster. Det er en fiktiv profil, som repræsenterer en specifik målgruppe ift. krav, behov, motivationer og handlinger i forbindelse med ferien. En målgruppebeskrivelse giver overordnede fakta om gæsterne, mens en persona tilføjer et ekstra lag af detaljer med udgangspunkt i en fiktiv personbeskrivelse. Det kan være lettere at forholde sig til eksempelvis Jürgen på 57 år fra Bremen end generelle statistikker om tyske lystfiskere. Personaer: Fiktive personer der er repræsentative for din målgruppe Målgruppebeskrivelser: Fakta om dine gæster Hvad kan jeg bruge personaer til? Jo mere du arbejder med målgrupper, desto større chance er der for, at de aktiviteter du bruger tid og kræfter på, er relevante for gæsterne. Personaer bruges til at skabe mulige scenarier med, således du finder ud af, hvordan du bedst muligt agerer eller kommunikerer med gæsterne i forskellige situationer. Eksempelvis kan personaer bruges, når du formulerer tekster til hjemmesiden, beslutter hvilke online platforme der skal kommunikeres på eller i udviklingen af et nyt produkt eller en ny service. Hvordan laver jeg mine egne personaer? 1. Før du kan udarbejde personaer, er det vigtigt at indsamle viden om dine målgrupper. Dette kan gøres gennem interviews med personer i målgruppen, observationer af personerne, statistikker m.m. Hvis du har en målgruppeanalyse eller -beskrivelse, er det godt at tage udgangspunkt i den. Få evt. inspiration fra Midtjysk Turismes målgruppebeskrivelser på 2. Dernæst finder du mønstrene og fællestrækkene, så du kan gruppere den indsamlede viden i forskellige målgrupper. 3. Brug også informationer og citater fra de personer, der repræsenterer målgruppen bedst, eller udarbejd fiktive informationer og citater, så det passer til fællestrækkene. 4. Det er vigtigt løbende at opdatere personaerne, eftersom målgrupperne som regel forandrer sig over tid.

7 2 Brug personaer til at tænke over: Hvor kommunikationen skal foregå. Er det mest hensigtsmæssigt at bruge Facebook eller et trykt medie til at kommunikere med netop denne persona? Hvordan kommunikationen skal fremlægges. Hvordan taler jeg med denne persona - enkle og korte sætninger eller sætninger med flere informationer? Hvornår kommunikation skal finde sted. Er der tidspunkter på dagen, måneden, året, hvor det er nemmest at få budskabet igennem til denne målgruppe? Informationer i personaer: Hvem er de? Navn, alder, køn, arbejds- og familieforhold. Hvordan agerer de? Handlinger og tanker før, under og efter ferien Hvordan kommunikerer de? Brug af digitale redskaber - fx hvor er de på nettet, og hvilke sociale platforme befinder de sig på? Hvordan ser de ud? Billeder af personer, ting, aktiviteter og omgivelser man forbinder med disse personaer. I det følgende præsenteres de 20 personaer, som du kan bruge som inspiration til kommunikationen med dine gæster.

8 3 Foodies Malena (62), Emma (61), Edith (59) Maden smager ganske enkelt meget bedre, når den bliver tilberedt og nydt det sted, hvor råvarerne er gravet op af jorden, plukket fra træerne eller fanget i vandet Drømmer om at have tid til fordybelse og komme hjem fra ferien fyldt med nye ideer til den daglige madlavning. De tre veninder har kendt hinanden i snart 15 år gennem deres job som lærere på det samme gymnasium syd for Hamborg. Hver påske bliver mændene overladt til sig selv, mens de tre veninder tager på den årlige inspirationsrejse. Særligt Ediths hverdag er præget af, at hun går meget op i helse og naturprodukter, og denne livsstil tager hun også med sig på ferier. Veninderne er alle madinteresserede og sætter særligt stor pris på det samvær og den hygge, mad i de rette omgivelser kan skabe.

9 4 Foodies Før ferien: Fælles online og offline planlægning Edith er transportansvarlig, og hun finkæmmer diverse søgemaskiner for billige flybilletter. Miljøet bliver også tilgodeset, så hvis de vurderer, at det er mindre forurenende at tage bilen, gør de det. Malena har helt styr på TripAdvisor og bookingportaler som Hotels.com, så hun sørger for at finde et hotel eller et bed & breakfast til en rimelig pris i forhold til kvaliteten. Indholdet på rejsen er en længerevarende proces, som løbende bliver diskuteret både i lærerværelset og over en flaske rødvin i weekenden. Også internettet er i denne proces en inspirationskilde, og de tre veninder har efterhånden fået øjnene op for, at mange bloggere deler den samme interesse for økologisk og bæredygtig mad. Under ferien: Planlægning og spontanitet Planlagte besøg hos restauranter, gårdbutikker og landmænd, som har en særlig historie at fortælle om de præsenterede lokale råvarer, gør et stort indtryk på de tre veninder. Også foredrag med kendte kokke eller madlavningskurser er altid højt på ønskelisten. Får de i løbet af ferien skaffet et par nye opskrifter til samlingen derhjemme, har det været hele turen værd. Alt skal ikke være planlagt på forhånd. Generelt fungerer EU s grønne økologimærke som kompasnål, når de er på fremmed grund, men alle tre er meget udadvendte, og de holder sig ikke tilbage med at spørge lokale om anbefalinger. Derfor er det også overflødig for dem, at bruge de medbragte smartphones som andet end et kamera. Efter ferien: Langsom bearbejdning Ferieoplevelsen bliver flittigt delt i de tre hjem og på lærerværelset, hvor interesserede får rig mulighed for at se de digitale billeder fra turen. Malena har opdaget et par madblogs, og hun har efter de seneste to rejser udvekslet opskrifter og billeder på disse. Vigtige ting i kufferten 1. Plante- og svampehåndbog man ved aldrig, hvad man møder på gåturen 2. Notesbog til at nedfælde lokale opskrifter Det er en udfordring, hvis det under ferien ikke er muligt at finde nærmere information om de lokale madoplevelser på tysk eller engelsk. Typiske spørgsmål Kan det lade sig gøre at dyrke denne grøntsag i et drivhus? Hvor får I jeres kød fra? Må vi få opskriften på denne kage?

10 5 Foodies Magnus (55), Sarah (52) Det er en fantastisk følelse, når vi gennem lang tid har opbygget forventninger til en bestemt smagsoplevelse, og den i sidste ende mere end indfrier disse Magnus og hans kone Sarah jagter smagsoplevelser året rundt, men 14 dage af sommerferien i juli måned er altid afsat til en særlig rejse. Parret arbejder som advokat og klinikassistent og bor i en lejlighed i Oslo. Efter deres tre børn er flyttet hjemmefra, er det omgivelserne, maden og hinanden, som får den fulde opmærksomhed på ferien. Drømmer om at blive overrasket af nye smagsindtryk på ferien, som efterfølgende kan genskabes for vennerne hjemme i Oslo.

11 6 Foodies Før ferien: Inspiration fra venner og virtuelle bekendtskaber Når dagens sidste stævning er sendt afsted, fortsætter Magnus dag ofte på golfbanen med et par gode venner. Foruden golf er de nyeste madprogrammer altid blandt samtaleemnerne. Om aftenen fortsætter dyrkelsen af madinteressen under afslappede forhold i køkkenet, og hvis tiden er til det, ser Sarah og Magnus enten et af de seriøse udenlandske programmer om den nyeste kogekunst eller en dokumentarfilm på Netflix. Planlægningen af den næste ferie er hele tiden i gang. Meget afhænger nemlig af, hvornår Magnus gør en opdagelse, som er værd at rejse efter. Ofte kommer den fra vennerne på golfbanen, men de mange madblogs og fora, han følger tæt på sin tablet, er også store inspirationskilder. Når han finder et interessant ferieemne, lokaliserer han hurtigt en udbyder online, som leverer en samlet rejsepakke i høj kvalitet inklusiv den pågældende madoplevelse. Under ferien: Lokale inspirationskilder Gennem pakkerejsen er flere oplevelser med maden i centrum planlagt på forhånd, men en del af ferieoplevelsen er også at gå på opdagelse og lade sig rådgive af de lokale. Det er ofte sådan, at ægteparret finder frem til de mest mindeværdige gastronomiske oplevelser. Kvaliteten og serviceniveauet på det lille hotel eller bed & breakfast, som parret overnatter på, er altid udstyret med Wi-Fi, så Magnus hurtigt kan finde praktiske oplysninger som kort over området og restauranternes åbningstider. Da formålet med ferien også er at få en pause fra en hektisk hverdag, bliver den medbragte tablet dog kun brugt til det allermest nødvendige. Efter ferien: Tid til fortællinger Et særligt køkkenredskab, en dyr flaske vin el. lign. fra ferien får altid en plads i køkkenet derhjemme, der fungerer som trofærum. På den måde husker de alle deres tidligere ferier, og Magnus har altid en historie at fortælle om hver enkelt souvenir til interesserede venner og familie. Da trofærummet skal være så alsidigt som muligt, rejser parret aldrig til den samme destination to gange. Vigtige ting i kufferten 1. Tablet til den sidste planlægning undervejs på ferien 2. Spejlreflekskameraet, der sikrer, at vennerne bliver imponeret over ferien 3. Pænt tøj til finere restauranter Det er en udfordring, hvis lokalbefolkningen er afvisende. Den gode oplevelse er afhængig af, at nogen vil tage sig tid til at fortælle om områdets særlige oplevelser. Typiske spørgsmål Hvad er din egen favoritrestaurant i området? Er der nogle særlige madarrangementer i denne uge? Er der noget, vi bør se eller smage, som andre turister ikke kender til?

12 7 De selvbevidste Wolfgang (40), Susanne (40) Thomas (15), Lea (13) Det er dejligt at høre, når børnene ivrigt fortæller deres venner om, hvad de har oplevet og lært på ferien Wolfgang og Susanne rejser sammen med deres to børn Lea og Thomas et par gange om året - og altid i sommerferien. På det tidspunkt holder størstedelen af de faste kunder i parrets antikvariat i Kiel også ferie. De er ret kritiske i forhold til at finde den rigtige rejse med de mest interessante oplevelser, så rejseforberedelserne tager lidt tid - men det er ofte tiden værd. Drømmer om at børnene kommer hjem fra ferien og er lige så opslugt af mødet med den nye kultur, som Wolfgang og Susanne altid selv er.

13 8 De selvbevidste Før ferien: Historien kalder De fleste ferier begynder i antikvariatet. Her diskuterer parret både litteratur, kultur og rejser med ligesindede, hvilket ofte giver ideer til nye rejsemål. Wolfgang fortsætter planlægningen om aftenen ved computeren, hvor rejseblogs og udbydere af temarejser bliver brugt som inspirationskilder til at finde kulturelle ferieoplevelser. Susanne går meget op i at finde et overnatningssted, hvor der ikke er noget at udsætte på kvaliteten, hvad enten det drejer sig om et feriehus, hotel eller bed & breakfast. Frister flere forskellige tilbud, vælger hun altid stedet med den særlige historie. Hun foretager den endelige booking online, hvor hun også sikrer adgang til de aktiviteter, familien i fællesskab har udpeget som must see. Under ferien: Kultur og teater Der er altid plads til impulsive indslag på ferien, men familien har hjemmefra aftalt, hvad der som minimum skal opleves. Det giver en mere afslappet stemning under ferien, og børnene er forberedte på indholdet. Susanne og børnene er vilde med teater, så hvis det kan lade sig gøre, ser de mindst én forestilling i løbet af ferien. Wolfgang er madansvarlig og har hjemmefra udpeget restauranter med en særlig historie eller karakteristiske omgivelser ved hjælp af TripAdvisor og anbefalinger fra venner, så familien undgår turistfælder. Børnene er også gode til at researche på deres smartphones og byde ind med forslag undervejs på ferien. Efter ferien: Offline og online minder Familien samler på oplevelser, så Susanne sørger i samarbejde med Lea for altid at opdatere den store rejsebog, der indeholder billeder fra samtlige ferier, familien har været på. Thomas og Lea er også gode til at dele udvalgte billeder med Facebook-vennerne. Wolfgang sætter selv stor pris på TripAdvisor, og han er efterhånden blevet god til også at dele sine egne erfaringer efter hjemkomsten. Det er dog stadig vennerne og kunderne i butikken, som han bruger mest energi på at fortælle om feriens små detaljer. Vigtige ting i kufferten 1. Bærbar computer til at undersøge destinationens muligheder om aftenen 2. Rejsebøger og fiktionsbøger 3. Børnenes smartphones Det er en udfordring, hvis medarbejdere på museer og andre attraktioner har manglende viden om de præsenterede emner, så de ikke kan svare på uddybende spørgsmål. Typiske spørgsmål Hvad er historien bag denne udstilling? Er der nogen kulturelle begivenheder rettet mod teenagere?

14 9 De selvbevidste Kari (33), Bjørn (32) Vi vil gerne komme hjem fra ferien lidt klogere, end vi var, da vi tog hjemmefra Kari og Bjørn bor til leje i Oslo centrum, hvor de arbejder som henholdsvis ingeniør og arkitekt. De har ingen børn, og de rejser derfor uden for højsæsonen 3-4 gange om året. Geografisk har alt fra Asien til Skandinavien interesse, så længe destinationen giver mulighed for kulturel fordybelse. Drømmer om at opdage sjældne kulturelle skatte, der giver ferien et overraskelsesmoment, og som kan imponere vennerne derhjemme.

15 10 De selvbevidste Før ferien: Indlogering hos de lokale Rejsehjemmesider og blogs er udgangspunktet for ferieplanlægningen, hvor overskrifter som Overset storby og Oplev det rigtige Sydeuropa straks vækker interessen. Kari og Bjørn bevæger sig hurtigt over på destinationer og kulturelle attraktioners egne hjemmesider for selv at finde yderligere information. Herefter bliver flybilletterne let fundet med en sammenligning af forskellige søgemaskiners resultater. Tidligere har centralt placerede hoteller med lokalt særpræg været parrets foretrukne overnatningsvalg, men på de seneste to rejser har Airbnb vist sig som en stor succes. De oplever, at indkvarteringen hos lokale giver en bedre totaloplevelse, hvor de virkelig får den lokale kultur ind under huden. Under ferien: Følgere er med på ferien Kulturelle tilbud i alle afskygninger er altid omdrejningspunktet. På forhånd researchede oplevelser suppleres med lange gåture, hvor parret på egen hånd går på opdagelse i ukendt terræn. Sikkert er det, at Karis Instagram-følgere kan følge med i parrets ferie, så snart hun er i nærheden af gratis WiFi og har mulighed for at dele de nyeste billeder. Maden er også en vigtig del af ferien, og her har Bjørn ved hjælp af TripAdvisor oparbejdet en liste fyldt med potentielle spisesteder. Lokale retter i højeste kvalitet dækker bedst over de restauranter, som parret besøger. De søger gerne spisesteder med en særlig historie eller tilknyttet oplevelse - fx et økologisk landbrug med tilknyttet café. Efter ferien: Tid til refleksion Venner med samme rejseinteresse får i tiden efter alle detaljer fra ferien. Kari lægger desuden de sidste billeder på Instagram, mens Bjørn fokuserer på at anmelde de bedste og værste oplevelser på TripAdvisor. Han overvejer at starte sin egen rejseblog, men har endnu ikke taget springet. Ligesom ferien skal bloggen nemlig være velovervejet og af højeste kvalitet. Vigtige ting i kufferten 1. Smartphones 2. Parlør, så der kan kommunikeres med de lokale Det er en udfordring, hvis serviceniveauet på ferien ikke lever op til forventningerne. Utilfredsheden kommer til udtryk både på stedet og online. Typiske spørgsmål Sælger I bøger, der kan give yderligere baggrundsviden om udstillingen? Hvordan får vi adgang til jeres gratis Wi-Fi? Hvor spiser de lokale aftensmad?

16 11 Surfere Familien Bühlmann Thomas (42), Klaudia (41) Kirstin (12), Berger (10) Forholdene var helt perfekte til windsurfing både til børn og voksne Familien Bühlmann bor nord for Hannover, hvor Thomas arbejder som tømrer og Klaudia som sekretær. Både forældrene og de to børn kan godt lide at være aktive, når de er på ferie. For nogle år siden prøvede de at windsurfe, og de blev alle ret glade for vandsporten. Drømmer om perfekte vejrforhold til windsurfing og familiehygge. Derfor har de bestemt, at årets feriedestination, skal være et sted, hvor hele familien har mulighed for at windsurfe. Det må også gerne være et sted, hvor det er hyggeligt at opholde sig, og hvor der er andre aktiviteter. Thomas og Klaudia investerede sidste år i deres egne boards, så det skal være muligt at komme til destinationen med bil. Dog skal der ikke være for langt at køre ungerne kan hurtigt blive utålmodige på bagsædet.

17 12 Surfere Før ferien: Hvor kan vi windsurfe og holde ferie? Familien begynder at lede efter windsurfing-muligheder i nabolandene ca. et halvt år før, de vil rejse, da de allerede her har planlagt hvilke uger, de skal holde ferie. Efter en googlesøgning finder Thomas ud af, at der ved Ringkøbing Fjord er gode muligheder for at windsurfe, og her er det samtidig sikkert for børn at windsurfe. Thomas, som selv har en blog, hvor han skriver om forskellige ting i sit liv, finder billeder og blogindlæg fra andre familier. Både nybegyndere og øvede, som har besøgt Ringkøbing Fjord, roser surfstederne og de andre aktiviteter i området. Han beder Klaudia om at finde et dejligt sommerhus med udsigt over fjorden, og hun booker det online. De noterer også nogle informationer ned, bl.a. navnet på en windsurfingskole, som det er relevant for børnene at komme på. Når tiden nærmer sig ferien, pakker familien bilen, indstiller GPS en og så er det af sted mod nord. Under ferien: Ikke kun surfing Hver morgen over morgenmaden tjekker familien vejrudsigten på ipad en og planlægger dagen. De surfer ikke hver dag, men nyder også at bruge tid i og omkring sommerhuset. Familien besøger bl.a. et vikingemuseum og tager på skovtur. De bruger meget tid i surfcentret, hvor de får gode råd og vejledning, bruger bad og omklædningsrum og møder andre surffamilier. I de tilknyttede butikker køber de også både udstyr og souvenirs med hjem. Familien er ikke meget online under ferien, men Klaudia lægger indimellem et par billeder af ferien på det tyske sociale medie Verkenntwen. Efter ferien: Oplevelsen fortsætter derhjemme Når Thomas kommer hjem fra ferien, opdaterer han sin blog med billeder, videoer og beskrivelser fra ferien. Han deler meget gerne ud af sine surf og oplevelseserfaringer fra Danmark med venner og bekendte både online og offline. Børnene kunne slet ikke få nok af alle vand og legeaktiviteterne, så det er formentlig ikke sidste gang, Familien Bühlmann holder ferie ved den danske vestkyst. Vigtige ting i kufferten 1. Våddragt, badetøj og surfudstyr til hele familien 2. Smartphone 3. Spejlreflekskamera Det er en udfordring, hvis der ikke er mulighed for, at hele familien kan surfe. Typiske spørgsmål Hvad er historien bag denne udstilling? Er der nogen kulturelle begivenheder rettet mod teenagere?

18 13 Surfere Asmus (41), Sebastiaan (43) En hel uge på vandet er det ultimative frirum Asmus og Sebastiaan arbejder som henholdsvis gymnasielærer og IT-udvikler i den nordlige del af Holland. De har været gode venner lige siden, de for syv år siden lærte hinanden at kende gennem deres fælles interesse for windsurfing. De har i noget tid talt om, at tage nogle fridage, hvor de kan dedikerer sig til deres hobby, og nu skal det være. De rejser alene af sted i en uge, hvorefter deres ægtefæller slutter sig til dem i den sidste weekend. Rejsen går til Danmark både fordi, det er lettilgængeligt, men også på grund af udbuddet af surfdestinationer i særklasse. Drømmer om stærk vind under hele ferien.

19 14 Surfere Før ferien: Venner på bølgelængde Ferien går til Hvide Sande. Det har de besluttet efter at have læst utallige anbefalinger på Magicseaweed og andre blogsider. Vesterhavets bølger og vindsikkerheden i området skulle være helt unik, så mændene glæder sig. Desuden bliver det kølige nord heller ikke for varmt til, at de kan dyrke deres interesse så meget som muligt. Det er vigtigt, at der er god mulighed for afslapning, når de har været aktive hele dagen. Derfor er gode senge og hyggelige omgivelser et must. De booker et sommerhus et par måneder i forvejen og kører i Asmus bil derop. Under ferien: Hellere surfe på vandet end på nettet Når de ankommer, handler de hurtigt ind, så køleskabet er fyldt op med mad og drikke, og så er det ellers bare afsted ud i bølgerne. I løbet af ugen bruger de hyppigt deres smartphones til at tjekke vejrudsigten, ligesom de sørger for at holde daglig kontakt med deres familier. De møder nogle tyske surfere, som de både spiser ude med et par aftener og deler surfhistorier med. I kabelparken udfordrer de desuden hinanden i at stå på vandski, og taberen Sebatiaan, der fik den korteste tid stående på vandet, må betale for de andres øl én af aftenerne. Efter ferien: Del og diskutér Både Asmus og Sebastiaan er aktive på diverse surffora, og så snart de kommer hjem deler de straks deres erfaringer med vejrforhold, bølger og aktiviteter i området. Asmus lægger også de mange flotte billeder fra turen på Facebook. Vigtige ting i kufferten 1. Våddragt, badetøj og surfudstyr til hele familien 2. Smartphone 3. Spejlreflekskamera Det er en udfordring, hvis surf-faciliteterne ikke lever op til det forventede Typiske spørgsmål Kan vi leje rigbokse til opbevaring af vores udstyr? Hvor er de bedste steder at surfe? Hvor kan vi få en lokal, kold øl efter en dag fyldt med aktiviteter? I weekenden kommer ægtefællerne, og surfaktiviteterne bliver sat på standby. De to par udforsker i stedet områdets charmerende natur til fods, tager på cykeltur og spiser på lækre lokale fiskerestauranter. I surfcentrene finder de et par butikker, der sælger surfudstyr. Der bliver derfor indlagt pauser til udstyrsshopping, og både Asmus og Sebastiaan bliver fristet til at bruge lidt flere penge på udstyr end planlagt.

20 15 Familier på eventyr Familien Sivertsen Roald (42), Vivi (39), Anna (10), Magnus (7) Vi kan godt lide Danmark som ferieland, fordi det er udlandet uden at være helt fremmed for børnene Roald er konsulent i Norges største konsulenthus og arbejder sjældent mindre end 50 timer om ugen. Vivi er selvstændig og driver en online børnetøjsbutik. Begge forældre synes, det er svært at få karriere og familieliv til at gå op og vil gerne være mere sammen hele familien. Derfor bliver samvær og aktiviteter, som alle gider, prioriteret højt, når de er på ferie. Drømmer om en ferie fyldt med oplevelser, de kan dele sammen som familie.

21 16 Familier på eventyr Før ferien: Større børn betyder andre oplevelser Familien Sivertsen planlægger hvert år ferien i god tid, og børnene er i høj grad med i planlægningen. Vivi booker online overnatningerne i et feriecenter, hvor der er rig mulighed for både afslapning, strandture og fælles aktiviteter. De planlægger en attraktion uden for feriecentret hver anden dag i de 10 dage, de skal af sted. Roald minder om, at børnene ikke gider at køre i bil mere end en time, så attraktionerne og feriecentret skal ligge i fornuftig afstand fra hinanden. Familien var også i Danmark sidste sommer, hvor de besøgte Vestkysten, som de havde fået anbefalet af nogle venner. I år vil de prøve Djursland, da børnene efterhånden er så store, at de sætter pris på nye input. Under ferien: Ferietid er lig med familietid Feriecentret er rigt på aktiviteter, og familien spilder ikke tiden. Nogle af dagene kører de også ud til attraktioner uden for feriecentrets område. Sønnen Magnus havde bl.a. et ønske om at komme i en forlystelsespark, som han havde hørt om fra en kammerat i skolen, så der bruger de en hel dag. Om aftenen spiller de spil og går aftenture. Familien bruger ikke internettet ret meget på rejsen, men har fundet bunkevis af materiale hjemmefra. Børnene har især moret sig med at se videoklip fra de forskellige attraktioner, og oplevelserne lever fuldstændigt op til forventningerne. Efter ferien: Når børnene er tilfredse, er mor og far tilfredse Når de kommer hjem, fortæller de deres nærmeste venner om turen. De har været særligt glade for, at de har fået noget for pengene, og at feriestedet var bekvemmeligt og fyldt med aktiviteter for børnene. Vivi bruger aktivt Facebook i forbindelse med sin forretning, men det kniber med at få tid til den personlige profil. Hun får dog lagt et par feriebilleder på Facebook, som børnene har hjulpet med at udvælge. Børnene har udelukkende positive ting at sige om ferien, hvilket var forældrenes vigtigste succeskriterium - så alt i alt en vellykket ferie for familien Sivertsen, som vender tilbage til den travle hverdag. Vigtige ting i kufferten 1. Underholdning til børnene 2. Kamera til at forevige turen 3. ipads med oplysninger om de planlagte aktiviteter og til at underholde børnene. Det er en udfordring, hvis børnene keder sig. Typiske spørgsmål Hvad kan vi lave af aktiviteter, hvis det regner? Hvor er der en god familierestaurant?

22 17 Familier på eventyr Familien van den Heuvel Dirk (41), Lorijn (35), Alexander (7), Lena (7) Børnene taler stadig om deres sjove ferie i Danmark, så vi har lovet dem, at vi på et tidspunkt nok skal komme tilbage Familien van den Heuvel bor i en lejlighed i den hollandske by Assen. Dirk er elektriker, og Lorijn arbejder som grafiker. Sammen har de tvillingerne Alexander og Lena, som lige er startet i skole. De seneste par år har familien holdt deres ferier i Holland, men i år vil de prøve kør-selv-ferie til udlandet. Drømmer om en ferie, hvor børnene hygger sig.

23 18 Familier på eventyr Før ferien: Videoer skaber begejstring Sidste år var Dirks bror og hans familie i et feriecenter i Danmark anbefalede varmt et feriecenter i Midtjylland, så der har familien Heuvel valgt at tage hen. Lorijn booker både overnatninger og nogle aktiviteter online, så der ikke skal planlægges for meget, når de kommer dertil. De viser børnene videoklip af attraktionerne og stedet, så de glæder sig ekstra meget til at komme på ferie i Danmark. De kører selv derop i en bil pakket med både mad og masser af legetøj til børnene. Under ferien: Familien i fokus De på forhånd planlagte aktiviteter suppleres med utallige ture i vandlandet og hyggeaftener, hvor familien for alvor kan nyde hinandens selskab. Og så er hele familien blevet afhængige af den danske softice, så de aflægger ofte den lokale kiosk et besøg. Både Dirk og Lorijn bruger internettet meget i deres hverdag og ser det som et praktisk redskab, der primært bruges til informationssøgning. Lorijn bruger aktivt Facebook både personligt og i forbindelse med arbejde. Familien er sjældent online på selve rejsen, men det meste er også planlagt hjemmefra. Efter ferien: Gerne tilbage igen Når de kommer hjem, fortæller de deres nærmeste venner om turen og viser dem den YouTube-video, Lorijn har lavet af videoklip fra turen. De var glade for, at de fik fuld valuta for pengene, og at feriestedet var bekvemmeligt og fyldt med aktiviteter for børnene. Det er ikke sidste gang, de holder ferie i Danmark. Vigtige ting i kufferten 1. Underholdning til børnene 2. Kamera til at forevige turen 3. ipad med spil og med oplysninger om de planlagte aktiviteter Det er en udfordring, hvis aktiviteterne på ferien ikke falder i god jord hos børnene. Typiske spørgsmål Hvad kan vi lave af aktiviteter, hvis det regner? Hvor er der en god familierestaurant?

24 19 De grå bybestigere Petra (55), Kirsten (55) Vi har spist fantastisk. Der findes virkelig mange små, interessante cafeer og restauranter Petra og Kirsten er tætte veninder fra Oslo og har kendt hinanden siden gymnasietiden. De er begge gift. Petra arbejder som stewardesse ved et stort flyselskab, og Kirsten er privatpraktiserende psykolog. De to veninder rejser ofte sammen, og dét at rejse, er en stor del af deres identitet. De har tidligere besøgt byer som Berlin, Barcelona og Paris. Denne gang har de dog lyst til lidt mere fred og ro og har derfor valgt at holde en forlænge weekend i Jylland. Drømmer om at opleve så meget som muligt.

25 20 De grå bybestigere Før ferien: Tilbage til Danmark De har hver især været i Danmark før med deres ægtefæller og ser det som en nem men spændende weekend, at tage flyet fra Oslo til Danmark. De har forberedt sig godt inden rejsen og har hygget sig med at lægge en plan for, hvilke attraktioner der skal besøges. Både Petra og Kirsten er vant til at bruge online kommunikationsformer gennem deres jobs, men de interesserer sig ikke for at lære nye medier at kende. Dog har Kirsten oprettet en profil på Facebook, hvor hun indimellem holder sig opdateret på sine veninder og families liv. De er vant til at bruge internettet til informationssøgning, og både flyrejsen og overnatningen er bestilt hjemmefra. Under ferien: Shopping og sultne mave Begge kvinder tjener godt, og en stor del af turen går derfor også med at shoppe og lede efter de gode restauranter på ferien vil de vil gerne betale lidt ekstra for en kvalitetsoplevelse. Kirsten køber altid delikatesser med hjem fra sine rejser, som hun kan servere for vennerne derhjemme. Petra og Kirsten elsker at falde i snak med nye mennesker, både lokalbefolkningen og andre turister, så når de har tid i det tætpakkede program, stopper de gerne op og får en sludder. Ingen af dem har smartphones, og under rejsen koncentrerer de sig kun om at nyde turen uden teknologiske forstyrrelser. Efter ferien: Feriefortælling Når Petra kommer hjem, fortæller hun detaljeret familie og venner om turen, og Kirsten inviterer sine venner på middag, hvor hun viser billeder, serverer danske delikatesser og fortæller om sin spændende rejse. De evaluerer gerne på deres oplevelser under ferien, så længe aktørerne selv henvender med overskuelige spørgeskemaer. Vigtige ting i kufferten 1. Gode bøger og dameblade 2. Kamera 3. Mappe med guides og attraktioner Det er en udfordring, hvis de ikke kan opleve de ting, de har planlagt på forhånd. Typiske spørgsmål Hvor er de bedste spisesteder? Hvor er de gode butikker?

Julia (44) Familiemoren. Hvis mine børn får nogle gode oplevelser med hjem, så undværer jeg gerne spa og anden luksus. Den omsorgsfulde familiemor

Julia (44) Familiemoren. Hvis mine børn får nogle gode oplevelser med hjem, så undværer jeg gerne spa og anden luksus. Den omsorgsfulde familiemor Familiemoren Julia (44) Hvis mine børn får nogle gode oplevelser med hjem, så undværer jeg gerne spa og anden luksus Den omsorgsfulde familiemor Rejser i højsæsonen med sin mand, Jürgen, og de to børn,

Læs mere

DE ULDNE SWEATRE/HOLLAND

DE ULDNE SWEATRE/HOLLAND DE ULDNE SWEATRE/HOLLAND DE ULDNE SWEATRE Holland De uldne sweatre Alder: 35 65 år Typisk gruppestørrelse: 2 Volumen: 2.300.000 Hjemland: Holland Motiver Baggrund for ferie: Natur Sol og strand Kultur

Læs mere

TYSKLAND: DE ULDNE SWEATRE

TYSKLAND: DE ULDNE SWEATRE TYSKLAND: DE ULDNE SWEATRE De uldne sweatre Alder: 35 65 år Typisk gruppestørrelse: 2 Volumen: 4.300.000 Hjemland: Tyskland Motiver Baggrund for ferie: Sol og strand Natur Besøge familie og venner Hvad

Læs mere

Læring. - Målgruppeprofil 2012

Læring. - Målgruppeprofil 2012 Sjov, Leg og Læring - Målgruppeprofil 2012 Indhold Baggrund Kort fortalt Side 2 Loyalitet Side 6 Rejsebeslutningen Side 9 Rundrejse Side 11 Døgnforbrug Side 13 Børnene i familien Side 15 Overnatninger

Læs mere

TYSKLAND: GULDHORNENE

TYSKLAND: GULDHORNENE TYSKLAND: GULDHORNENE Guldhornene Alder: 45 70 år Typisk gruppestørrelse: 2 Volumen: 10.400.000 Hjemland: Tyskland Ferietype: Tyskland generelt Højsæson: Opholdslængde: Samlet forbrug: Døgnforbrug: Aktiv

Læs mere

Det De Gode God Liv - Målgruppeprofil 2012

Det De Gode God Liv - Målgruppeprofil 2012 Det Gode Liv - Målgruppeprofil 2012 Indhold Baggrund Kort fortalt Side 2 Loyalitet Side 6 Rejsebeslutningen Side 9 Rundrejse Side 11 Døgnforbrug Side 13 Overnatninger Side 3-5 Motivation Side 7-8 Planlægning

Læs mere

TYSKLAND:CAMPISTERNE

TYSKLAND:CAMPISTERNE TYSKLAND:CAMPISTERNE Campisterne Alder: 35 65 år Typisk gruppestørrelse: 2 el. 4 Volumen: 3.800.000 Hjemland: Tyskland Ferietype: Højsæson(generelt): Tyskland camping Opholdslængde: Samlet forbrug: Døgnforbrug:

Læs mere

På cykel i Danmark. Ved konsulent Helle Damkjær, VisitDenmark

På cykel i Danmark. Ved konsulent Helle Damkjær, VisitDenmark På cykel i Danmark Ved konsulent Helle Damkjær, VisitDenmark Definition af cykelturisten Hvad er definitionen på en international cykelturist i Danmark? Er det den tyske familiefar, der har cyklen bag

Læs mere

HOLLAND:DE ULDNE SWEATRE

HOLLAND:DE ULDNE SWEATRE HOLLAND:DE ULDNE SWEATRE De uldne sweatre Alder: 35 65 år Typisk gruppestørrelse: 2 Volumen: 2.300.000 Hjemland: Holland Motiver Baggrund for ferie: Natur Sol og strand Kultur Ferietype: Naturferie med

Læs mere

Aktiv ferie med fokus på kulturelle oplevelser Holland generelt

Aktiv ferie med fokus på kulturelle oplevelser Holland generelt GULDHORNENE/HOLLAND GULDHORNENE Holland Guldhornene Alder: 45+ år Typisk gruppestørrelse: 2 Volumen: 1.800.000 Hjemland: Holland Motiver Baggrund for ferie: Natur Sol og strand Kultur Hvad får målgruppen

Læs mere

Opsamling på Toppen af Danmarks jule- og nytårsundersøgelse 2010

Opsamling på Toppen af Danmarks jule- og nytårsundersøgelse 2010 Opsamling på Toppen af Danmarks jule- og nytårsundersøgelse 2010 Undersøgelsen er en del af helårsturismeprojektet Naturen+ indsatsområdet Profilering af årstider Udviklet med støtte af Hjørring, Frederikshavn

Læs mere

- I og udenfor højsæsonen. Analysemøde 7. april 2008

- I og udenfor højsæsonen. Analysemøde 7. april 2008 Danskeres ferie- Titelog fritidsrejser - I og udenfor højsæsonen Analysemøde 7. april 2008 1. Er rejser i lavsæsonen noget særligt? 2. Kan vi tjene penge på privatbesøg? 3. Har destinationerne en unik

Læs mere

Storbyoplevelser. - Målgruppeprofil 2012

Storbyoplevelser. - Målgruppeprofil 2012 Moderne Storbyoplevelser - Målgruppeprofil 2012 Indhold Baggrund Kort fortalt Side 2 Motivation Side 4-5 Planlægning af ferien Side 7 Ferieaktiviteter Side 9 Døgnforbrug og rejsegruppe Side 11 Overnatninger

Læs mere

Foodies. Karakteristik. Beskrivelse. Rejseadfærd og motiver

Foodies. Karakteristik. Beskrivelse. Rejseadfærd og motiver NORGE: FOODIES Foodies Alder: 45+ år Husstandsstørrelse: 1-2 Volumen: 530.000 Hjemland: Norge Motiver Baggrund for ferie: Kultur Natur Sol og strand Ferietype: Sæson: Ferie med fokus på madoplevelser Juli

Læs mere

Ferie med fokus på madoplevelser. Juli (Generelt for nordmænd som rejser til Danmark)

Ferie med fokus på madoplevelser. Juli (Generelt for nordmænd som rejser til Danmark) FOODIES/NORGE FOODIES Norge Foodies Alder: 45+ år Husstandsstørrelse: 1-2 Volumen: 530.000 Hjemland: Norge Motiver Baggrund for ferie: Kultur Natur Sol og strand Hvad får målgruppen til at komme tilbage

Læs mere

TYSKLAND: SURFERE OG BOARDSPORTSUDØVERE

TYSKLAND: SURFERE OG BOARDSPORTSUDØVERE TYSKLAND: SURFERE OG BOARDSPORTSUDØVERE Surfere og boardsportsudøvere Alder: 35+ år Husstandsstørrelse: 2-4 Volumen: 400.000 Hjemland: Tyskland Motiver Baggrund for ferie: Sol og strand Natur Sportsrelaterede

Læs mere

SURFERE OG BOARDSPORTSUDØVERE/TYSKLAND

SURFERE OG BOARDSPORTSUDØVERE/TYSKLAND SURFERE OG BOARDSPORTSUDØVERE/TYSKLAND SURFERE OG BOARDSPORTSUDØVERE Tyskland Surfere og boardsportsudøvere Alder: 35+ år Husstandsstørrelse: 2-4 Ferietype: Ferie med fokus på surfing Planlægning Volumen:

Læs mere

Hvordan du bruger medier: Bibliotekets hjemmeside bliver brugt af og til, nettet bruges til kortere info, tv, mobil, sms tjenester

Hvordan du bruger medier: Bibliotekets hjemmeside bliver brugt af og til, nettet bruges til kortere info, tv, mobil, sms tjenester A Du bruger biblioteket en del, både i forbindelse med dit arbejde, men også sammen med dine børn. Du synes, det er en fantastisk mulighed for at introducere børnene til leg og læring og samtidig bruge

Læs mere

NORGE: DE GRÅ BYBESTIGERE

NORGE: DE GRÅ BYBESTIGERE NORGE: DE GRÅ BYBESTIGERE De grå bybestigere Alder: 55+ år Typisk gruppestørrelse: 1-2 Volumen: 1.300.000 Hjemland: Norge Motiver Baggrund for ferie: Sol og strand Kultur Besøge familie og venner Ferietype:

Læs mere

HOTEL FIRESTJERNET FORKÆLELSE SERVICE I TOPKLASSE. citat TripAdvisor

HOTEL FIRESTJERNET FORKÆLELSE SERVICE I TOPKLASSE. citat TripAdvisor SERVICE I TOPKLASSE citat TripAdvisor HOTEL FIRESTJERNET FORKÆLELSE Lige der, hvor den gamle Lillebæltsbro rammer Jylland. Lige der, hvor Lillebælt smyger sig gennem noget af det smukkeste natur i Danmark.

Læs mere

CAMPISTERNE/TYSKLAND

CAMPISTERNE/TYSKLAND CAMPISTERNE/TYSKLAND CAMPISTERNE Tyskland Campisterne Alder: 35 65 år Typisk gruppestørrelse: 2 el. 4 Ferietype: Campingferie i nærheden af vandet med sport og aktiviteter Planlægning Volumen: 3.800.000

Læs mere

Hvorfor ga r de ikke pa museum i deres ferie? Museet for Varde by og Ringkøbing-Skjern Museum Brugerundersøgelse 2013 Bork Vikingehavn

Hvorfor ga r de ikke pa museum i deres ferie? Museet for Varde by og Ringkøbing-Skjern Museum Brugerundersøgelse 2013 Bork Vikingehavn Brugerundersøgelse november 2013 Hvorfor ga r de ikke pa museum i deres ferie? Museet for Varde by og Ringkøbing-Skjern Museum Brugerundersøgelse 2013 Bork Vikingehavn 1 Brugerundersøgelse november 2013

Læs mere

DE GRÅ BYBESTIGERE/HOLLAND

DE GRÅ BYBESTIGERE/HOLLAND DE GRÅ BYBESTIGERE/HOLLAND DE GRÅ BYBESTIGERE Holland De grå bybestigere Alder: 55+ år Typisk gruppestørrelse: 2 Volumen: 4.300.000 Hjemland: Holland Motiver Baggrund for ferie: Natur kultur Besøge familie

Læs mere

TYSKLAND: DET GODE LIV

TYSKLAND: DET GODE LIV TYSKLAND: DET GODE LIV Det gode liv Alder: 45+ år Typisk gruppestørrelse: 2 Volumen: 23.900.000 Hjemland: Tyskland Ferietype: Tyskland generelt Højsæson: Opholdslængde: Samlet forbrug: Døgnforbrug: Strandhoteller

Læs mere

SPØRGESKEMA 2015 - UDKAST. Spørgeskema for face to face interview. Interviewer: Notér destination, notér sprog for interview.

SPØRGESKEMA 2015 - UDKAST. Spørgeskema for face to face interview. Interviewer: Notér destination, notér sprog for interview. SPØRGESKEMA 2015 - UDKAST Spørgeskema for face to face interview Interviewer: Notér destination, notér sprog for interview. 1. Hvad er formålet med dit ophold [på/i destination]? Er du på 1. Ferie Besøg

Læs mere

Det gode liv. Karakteristik. Beskrivelse* Rejseadfærd* og motiver

Det gode liv. Karakteristik. Beskrivelse* Rejseadfærd* og motiver NORGE:DET GODE LIV Det gode liv Alder: 45+ år Typisk gruppestørrelse: 2 Volumen: 240.000 Hjemland: Norge Ferietype: Sæson: Norge generelt Opholdslængde: Samlet forbrug: Døgnforbrug: Strandhoteller og feriecentre

Læs mere

Strandhoteller og feriecentre med wellness

Strandhoteller og feriecentre med wellness DET GODE LIV/NORGE DET GODE LIV Norge Det gode liv Alder: 45+ år Typisk gruppestørrelse: 2 Volumen: 240.000 Hjemland: Norge Motiver Baggrund for ferie: Sol og strand Besøge familie og venner Kultur Hvad

Læs mere

SURFERE OG BOARDSPORTSUDØVERE/HOLLAND

SURFERE OG BOARDSPORTSUDØVERE/HOLLAND SURFERE OG BOARDSPORTSUDØVERE/HOLLAND Surfere og boardsportsudøvere Alder: 35+ år Husstandsstørrelse: 2-4 Volumen: 65.000 Hjemland: Holland Motiver Baggrund for ferie: Sol og strand Natur Sportsrelaterede

Læs mere

LYSTFISKERNE/TYSKLAND

LYSTFISKERNE/TYSKLAND LYSTFISKERNE/TYSKLAND LYSTFISKERNE Tyskland Lystfiskerne Alder: 30 59 år Typisk gruppestørrelse: 2 Volumen: 6.000.000 Hjemland: Tyskland Motiver Baggrund for ferie: Natur Kultur Sol og strand Hvad får

Læs mere

Kulturgæst segment: DE SELVBEVIDSTE/NORGE

Kulturgæst segment: DE SELVBEVIDSTE/NORGE Kulturgæst segment: DE SELVBEVIDSTE/NORGE 1b. DE SELVBEVIDSTE Norge De selvbevidste Voksne med og uden børn (Par, børnefamilie, vennegrupper) Alder: 30 65 år Husstandsstr. 2-4 Volumen: 610.000 Hjemland:

Læs mere

Opgave 1. Modul 3 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvad koster kjolen? 399 kr. 299 kr. 199 kr. 1. Hvad er telefonnummeret til låseservice om aftenen?

Opgave 1. Modul 3 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvad koster kjolen? 399 kr. 299 kr. 199 kr. 1. Hvad er telefonnummeret til låseservice om aftenen? Modul 3 Lytte, Opgave 1 Opgave 1 Eksempel: Hvad koster kjolen? 399 kr. 299 kr. 199 kr. X 1. Hvad er telefonnummeret til låseservice om aftenen? 23459764 23458764 23459723 2. Hvornår rejser Susanne og Peter

Læs mere

TYSKLAND: SCRABBLEFAMILIER

TYSKLAND: SCRABBLEFAMILIER TYSKLAND: SCRABBLEFAMILIER Scrabblefamilier Alder: 25 45 år Typisk gruppestørrelse: 3+ Volumen: 4.300.000 Hjemland: Tyskland Ferietype: Sommerhus med mange muligheder for børn i køreafstand Tyskland generelt

Læs mere

Hvordan undersøger man sine kunder og måler sæsonforskelle på destinationsniveau? - Eksempler og anbefalinger

Hvordan undersøger man sine kunder og måler sæsonforskelle på destinationsniveau? - Eksempler og anbefalinger Hvordan undersøger man sine kunder og måler sæsonforskelle på destinationsniveau? - Eksempler og anbefalinger Seminar for helårsdestinationer 28. august 2007 Claudia R. Andersen og Jacob S. Mikkelsen,

Læs mere

Turistundersøgelsen 2011

Turistundersøgelsen 2011 Turistundersøgelsen 2011 Indhold Baggrund og metode Profil på turisterne På besøg i København 5 6 11 Mobilapplikationen, sociale medier og video Benchmark med udvalgte europæiske byer 21 26 Turistinformationen

Læs mere

Kulturgæst segment: HYGGERNE/TYSKLAND

Kulturgæst segment: HYGGERNE/TYSKLAND Kulturgæst segment: HYGGERNE/TYSKLAND 2. HYGGERNE Tyskland Hyggerne Voksne par med og uden børn Alder: 40 65 år Husstandsstr. 2-4 Volumen: 15.400.000 Hjemland: Motiver Baggrund for ferie: Sol og strand

Læs mere

DET GODE LIV/TYSKLAND

DET GODE LIV/TYSKLAND DET GODE LIV/TYSKLAND DET GODE LIV Tyskland Det gode liv Alder: 45+ år Typisk gruppestørrelse: 2 Volumen: 23.900.000 Hjemland: Tyskland Motiver Baggrund for ferie: Sol og strand Natur Besøge familie og

Læs mere

Kyst- og naturturister i Danmark. VisitDenmark, 2016 Viden & Analyse

Kyst- og naturturister i Danmark. VisitDenmark, 2016 Viden & Analyse Kyst- og naturturister i Danmark VisitDenmark, 2016 Viden & Analyse o o o o o o o o Samlet Danmark Udland Holland Norge Sverige Tyskland Antal ankomster (1.000) I alt

Læs mere

Ring og book tid eller gå ind på vores on-line booking www.bosch-hjoerring. dk og bestem selv hvornår din bil skal til service.

Ring og book tid eller gå ind på vores on-line booking www.bosch-hjoerring. dk og bestem selv hvornår din bil skal til service. Lundgaard Autoteknik Lundgaard Autoteknik er et topmoderne værksted med fokus på servicering, optimering, specialopgaver og komplekse reparationer. Vi er specialværkstedet, hvor selv de vanskeligste problemer

Læs mere

TAGLINE CREATIVE BRIEF. -Music that doesn t fit in a box. Situation. Challenge Target Audience Goal. Effect. Media

TAGLINE CREATIVE BRIEF. -Music that doesn t fit in a box. Situation. Challenge Target Audience Goal. Effect. Media TAGLINE -Music that doesn t fit in a box CREATIVE BRIEF Situation Tinderbox Entertainment vil i 2015 skabe en ny musikfestival. Festivallen skal foregå i Tusindårsskoven i Odense fra d. 26. 28. Juni. Festivallen

Læs mere

KØBENAVN 25. april 2 maj BILLUND 25. april 2 maj

KØBENAVN 25. april 2 maj BILLUND 25. april 2 maj KØBENAVN 25. april Afrejse fra Københavnden 25 april kl. 06:30 ankomst til Palma kl. 09:25 DK 431 afrejse fra Palma den 02 maj kl. 10:45 ankomst til København kl. 13:45 DK 432 2 maj Afrejse fra København

Læs mere

Indhentning af tilbud Der ønskes tilbud på to særskilte opgaver med separate leveringsdatoer og udformning:

Indhentning af tilbud Der ønskes tilbud på to særskilte opgaver med separate leveringsdatoer og udformning: Indhentning af tilbud Der ønskes tilbud på to særskilte opgaver med separate leveringsdatoer og udformning: En revidering af målgruppebeskrivelse på basis af eksisterende materiale (del 1) En definition

Læs mere

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Prøve i Dansk 2 November-december 2014 Skriftlig del Læseforståelse 2 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Hjælpemidler: ingen Tid: 65 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

DANSK CYKELTURISME & HORESTA/ NATURLIGT SAMSPIL

DANSK CYKELTURISME & HORESTA/ NATURLIGT SAMSPIL DANSK CYKELTURISME & HORESTA/ NATURLIGT SAMSPIL Giv turisten let adgang til oplevelser i naturen Guide til pakketering - Tjen penge på naturen Naturligt Samspil drives af HORESTA med støtte fra Naturstyrelsen

Læs mere

Det er mig, Anna! Indhold. 1. Facebook... side En ny ven... side En lille hilsen... side På Skype... side En god idé...

Det er mig, Anna! Indhold. 1. Facebook... side En ny ven... side En lille hilsen... side På Skype... side En god idé... Det er mig, Anna! Polfoto Maskot Indhold 1. Facebook....................... side 2 2. En ny ven....................... side 2 3. En lille hilsen................... side 2 4. På Skype.......................

Læs mere

Danskernes sommerferie 2003 - planlægning og præferencer. Maj 2003

Danskernes sommerferie 2003 - planlægning og præferencer. Maj 2003 Danskernes sommerferie 2003 - planlægning og præferencer Maj 2003 Indhold Side 1. Indledning og sammenfatning af analyseresultater... 1 2. Ferievalget at blive i Danmark eller rejse ud... 4 3. Ferieplanlægning

Læs mere

Forskelle og fællesnævnere mellem lokale og na5onale besøgende

Forskelle og fællesnævnere mellem lokale og na5onale besøgende Kvalita5v brugerundersøgelse Den Gamle By December 2012 Forskelle og fællesnævnere mellem lokale og na5onale besøgende Personaer, udviklet idm. Brugerundersøgelse. Januar 2013 analyse > proces > udvikling

Læs mere

Powered by Cycling: Panorama. Kvantitativ undersøgelse af cykelister på ferie 2013. Powered by Cycling: Panorama TNS

Powered by Cycling: Panorama. Kvantitativ undersøgelse af cykelister på ferie 2013. Powered by Cycling: Panorama TNS Kvantitativ undersøgelse af cykelister på ferie 2013 Indhold 1 Formål og metode 3 2 Sammenfatning 6 3 Segmenter 10 4 Nationalrute 1 og 9 13 5 Grafik fremstilling af alle spørgsmålene 16 2 1 Formål og metode

Læs mere

PINSETRÆF PÅ HULLEHAVN CAMPING (5806), SVANEKE

PINSETRÆF PÅ HULLEHAVN CAMPING (5806), SVANEKE PINSETRÆF PÅ HULLEHAVN CAMPING (5806), SVANEKE Fra 2. 5. juni 2017 afholdes der Autocamper træf på Bornholm Så grib chancen for at tilbringe en pinse i dejligt selskab og skøn natur med udsigt til vandet.

Læs mere

Kystturisme. Hvilken værdi har smukke kyster for turismeerhvervet i Danmark? v/ Bruno Bedholm, VisitDenmark. Brød 1 Brød 2

Kystturisme. Hvilken værdi har smukke kyster for turismeerhvervet i Danmark? v/ Bruno Bedholm, VisitDenmark. Brød 1 Brød 2 Kystturisme Hvilken værdi har smukke kyster for turismeerhvervet i Danmark? v/ Bruno Bedholm, VisitDenmark Indhold: 1. Hvad betyder Turismeerhvervet for Danmark 2. Hvem er vores gæster 3. Motiver for ferien

Læs mere

Urbanister. Ledervejledning

Urbanister. Ledervejledning Årstid: Hele året Forløbets varighed: 4 trin + en overnatning Ledervejledning Formålet med dette mærke er, at pigerne lærer om og forstår begrebet urbanisering. Danmark, det danske samfund og pigernes

Læs mere

LYSTFISKERNE/TYSKLAND

LYSTFISKERNE/TYSKLAND LYSTFISKERNE/TYSKLAND Lystfiskerne Alder: 30 59 år Typisk gruppestørrelse: 2 Volumen: 6.000.000 Hjemland: Tyskland Motiver Baggrund for ferie: Natur Kultur Sol og strand Hvad får målgruppen til at komme

Læs mere

Digital synlighed for turismeaktører i Holstebro Kommune

Digital synlighed for turismeaktører i Holstebro Kommune Digital synlighed for turismeaktører i Holstebro Kommune Indledning Indholdsfortegnelse Det er vigtigt at kommunikere med turisterne online. Google og sociale medier er en del af turisternes hverdag. De

Læs mere

Foodies. Karakteristik. Beskrivelse. Rejseadfærd og motiver

Foodies. Karakteristik. Beskrivelse. Rejseadfærd og motiver TYSKLAND: FOODIES Foodies Alder: 45+ år Husstandsstørrelse: 2 Volumen: 5.000.000 Hjemland: Tyskland Ferietype: Ferier med fokus på madoplevelser Tyskland generelt Tyskland hotel Højsæson: Juli, august,

Læs mere

NORGE:FAMILIER PÅ EVENTYR

NORGE:FAMILIER PÅ EVENTYR NORGE:FAMILIER PÅ EVENTYR Familier på eventyr Alder: 25 44 år (med børn) Typisk gruppestørrelse: 4 Volumen: 190.000 Hjemland: Norge Motiver Baggrund for ferie: Sol og strand Besøge familie og venner Byrejser

Læs mere

FAMILIER PÅ EVENTYR/NORGE

FAMILIER PÅ EVENTYR/NORGE FAMILIER PÅ EVENTYR/NORGE FAMILIER PÅ EVENTYR Norge Familier på eventyr Alder: 25 44 år (med børn) Typisk gruppestørrelse: 4 Volumen: 190.000 Hjemland: Norge Motiver Baggrund for ferie: Sol og strand Besøge

Læs mere

MARKED DANMARK. Baggrund for Danmarkskampagne 2016

MARKED DANMARK. Baggrund for Danmarkskampagne 2016 MARKED DANMARK Baggrund for Danmarkskampagne 2016 Vores tilgang til marked Danmark er trindelt 1. TRIN Samle bagrund, analyser og viden for at forstå turisten og markedet FORENKLING FOKUS Markedet, målgrupper,

Læs mere

Vänersborg og omegn har oplevelser for hele familien og for enhver smag. Hotel Hehrne Kök & Konferens. Hotellet tilbyder

Vänersborg og omegn har oplevelser for hele familien og for enhver smag. Hotel Hehrne Kök & Konferens. Hotellet tilbyder Hotel Hehrne Kök & Konferens Dette hyggelige hotel ligger i fantastiske naturomgivelser, bare 5 minutter fra Vänersborgs centrum. Vänersborg og omegn har masser at byde på for enhver smag og alle aldre.

Læs mere

Bilag 13: Transskribering af interview med Jonas. Interview foretaget d. 16. marts 2014.

Bilag 13: Transskribering af interview med Jonas. Interview foretaget d. 16. marts 2014. Bilag 13: Transskribering af interview med Jonas. Interview foretaget d. 16. marts 2014. Jonas er 15 år, går på Hårup Skole, og bor uden for byen Todbjerg. Intervieweren i dette interview er angivet med

Læs mere

Turismekonference 23. November Gæstetilfredshedsanalyse 2016 Blokhus / Slettestrand-Svinkløv

Turismekonference 23. November Gæstetilfredshedsanalyse 2016 Blokhus / Slettestrand-Svinkløv Turismekonference 23. November 2016 Gæstetilfredshedsanalyse 2016 Blokhus / Slettestrand-Svinkløv BAGGRUND: Hver Dataindsamlingen Respondenterne destinationer har indsamlet 300 besvarelser pr. feriested,

Læs mere

Skræddersyet rejseprogram - Tanzania

Skræddersyet rejseprogram - Tanzania Program til: Destination: Tanzania Varighed: 20 dage Program start: Sommer, 2016 * Program slut: Sommer, 2016 * * Datoerne er ikke fastlaget, dette er blot et eksempel, så derfor kan tidspunkterne for

Læs mere

SAMMEN OM DIGITAL DANNELSE DILEMMA- OG DIALOGKORT OM DIGITAL DANNELSE AF 0-6-ÅRIGE BØRN OG VOKSNE

SAMMEN OM DIGITAL DANNELSE DILEMMA- OG DIALOGKORT OM DIGITAL DANNELSE AF 0-6-ÅRIGE BØRN OG VOKSNE SAMMEN OM DIGITAL DANNELSE - OG DIALOGKORT OM DIGITAL DANNELSE AF 0-6-ÅRIGE BØRN OG VOKSNE Materialet er udarbejdet af Danmarks Evalueringsinstitut (EVA) for: SAMMEN OM DIGITAL DANNELSE - OG DIALOGKORT

Læs mere

Retreat for kvinder på Bjørnø

Retreat for kvinder på Bjørnø Retreat for kvinder på Bjørnø Drømmer du om: o at gøre noget godt for dig selv i en weekend o at se på dit liv med nye øjne o at komme lidt hjemmefra for at komme friskere hjem o at være på en bilfri,

Læs mere

De Bonte Wever Assen.

De Bonte Wever Assen. De Bonte Wever Assen De Bonte Wever Assen. Introduktion På De Bonte Wever Assen kan I nyde godt af hotellets indendørs- og udendørs pool, spa, bowlingbane og legerum. I kan også bestille tid til en afslappende

Læs mere

JOE & THE JUICE Kommunikationsstrategi 2013-2015

JOE & THE JUICE Kommunikationsstrategi 2013-2015 JOE & THE JUICE Kommunikationsstrategi 2013-2015 Indhold We our costumers... 3 Ingredients of Joe & the Juice... 4 Aim of the game... 5 The spirit of Joe & the Juice... 6 Joe & the Juice meets the world...

Læs mere

12-i-1 GAVE 700 KR 1

12-i-1 GAVE 700 KR 1 12-i-1 GAVE 700 KR 1 REJSE & OPHOLD KRO- OG HOTELOPHOLD FOR 2 NU KAN DU OG DIN LEDSAGER TAGE PÅ ET HYGGELIGT OPHOLD I DANMARK. I KAN F.EKS. BO PÅ EN ÆGTE LANDEVEJSKRO GRUNDLAGT I 1700-TALLET, PÅ ET MODERNE,

Læs mere

Gode ideer til oplæsning. Ishøj Kommune 1

Gode ideer til oplæsning. Ishøj Kommune 1 Gode ideer til oplæsning Ishøj Kommune 1 Gode ideer til oplæsning: 0-3 årige Gør det kort Helt små børn kan kun koncentrere sig i kort tid. Når dit barn ikke gider mere, så stop. 5 minutter er lang tid

Læs mere

Velkommen. Charlotte Frandsen og Morten Birkerod

Velkommen. Charlotte Frandsen og Morten Birkerod Velkommen Der kan være mange gode grunde til, at du besøger Tornøes Hotel og dejlige Kerteminde. Du kan være på udkig efter oplevelser. Være deltager i et interessant møde med kolleger eller kunder. Være

Læs mere

OPLEVELSER I UNIKKE OMGIVELSER FIRMAEVENTS EGESKOV DET LEVENDE SLOT PÅ FYN

OPLEVELSER I UNIKKE OMGIVELSER FIRMAEVENTS EGESKOV DET LEVENDE SLOT PÅ FYN OPLEVELSER I UNIKKE OMGIVELSER FIRMAEVENTS EGESKOV DET LEVENDE SLOT PÅ FYN DET PERFEKTE STED AT MØDES Unikke omgivelser til dit arrangement Egeskov er den perfekte ramme om Jeres næste arrangement. Med

Læs mere

Personas. Horsens på forkant med sundhed

Personas. Horsens på forkant med sundhed Personas Horsens på forkant med sundhed Materiale og metode Baggrundsmateriale Interviews af borgere Feltstudier på hospital og i hjemmeplejen Egne erfaringer (tidligere ansættelser i hjemmeplejen og på

Læs mere

Emne: De gode gamle dage

Emne: De gode gamle dage Afsnit 1 Et uægte barn Emne: De gode gamle dage Folk siger tit, at alt var bedre i gamle dage. Men det kan jo ikke passe. Selvfølgelig er der nogen ting, der er bedre i dag. Men verden er ikke den samme

Læs mere

udlejning på Gjelleroddes bedste vilkår

udlejning på Gjelleroddes bedste vilkår e Sommerhusudlejning! Odden Sommerhusudlejning Gjelleroddevej 73, Gjellerodde 7620 Lemvig Føl dig hjemme i ferien Tlf. +45 3013 5734 Ferien er vigtig, den skal skille sig ud fra hverdagen og være en periode,

Læs mere

Oplev universitetsbyen Lund og dens spændende historie. Good Morning Hotel Lund. Hotellet tilbyder

Oplev universitetsbyen Lund og dens spændende historie. Good Morning Hotel Lund. Hotellet tilbyder Good Morning Hotel Lund Good Morning Lund ligger kun 2,5 kilometer fra Lund centrum - en by med 1000 år gamle aner. Der er mange seværdigheder, restauranter og muligheder for shopping. Med tog tager det

Læs mere

Digitalisering af turismeerhvervet - udfordringer og potentialer

Digitalisering af turismeerhvervet - udfordringer og potentialer Digitalisering af turismeerhvervet - udfordringer og potentialer Agenda Hvordan møder vi turisten i en digital verden FØR, UNDER og EFTER? Hvad er vores udgangspunkt og hvad ved vi om brugeren i dag? Hvad

Læs mere

Spørgsmål. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved det rigtige spørgsmål. www.5emner.dk 1. familie. Eks. Hvad laver hun? Hvad hun laver?

Spørgsmål. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved det rigtige spørgsmål. www.5emner.dk 1. familie. Eks. Hvad laver hun? Hvad hun laver? Spørgsmål familie www.5emner.dk Sæt kryds Sæt kryds ved det rigtige spørgsmål. 7 Hvad laver hun Hvad hun laver Hvor John kommer fra Hvor kommer John fra Er hun færdig med gymnasiet Hun er færdig med gymnasiet

Læs mere

Før jeg valgte at gå på efterskole havde jeg tænkt, at det bare ville være spild af tid for mig

Før jeg valgte at gå på efterskole havde jeg tænkt, at det bare ville være spild af tid for mig Gode råd & observationer fra nuværende grønlandske efterskoleelever til kommende grønlandske elever Tanker før afgang: Før jeg valgte at gå på efterskole havde jeg tænkt, at det bare ville være spild af

Læs mere

HOLLAND: FAMILIER PÅ EVENTYR

HOLLAND: FAMILIER PÅ EVENTYR HOLLAND: FAMILIER PÅ EVENTYR Familier på eventyr Alder: 25 44 år Typisk gruppestørrelse: 4 Volumen: 1.800.000 Hjemland: Holland Motiver Baggrund for ferie: Sol og strand Natur Kultur Hvad får målgruppen

Læs mere

Smagsoplevelser - hvad vil de tyske turister have?

Smagsoplevelser - hvad vil de tyske turister have? Smagsoplevelser - hvad vil de tyske turister have? Kort om projekt Smagsoplevelser Oplevelsesbaseret Kystturisme, CKT Formål: At gøre smagsoplevelser til turismeprodukter Værdikæder for fødevarer og turisme

Læs mere

VisitDenmark 2011 Gengivelse af rapporten eller dele heraf tilladt med kildeangivelse.

VisitDenmark 2011 Gengivelse af rapporten eller dele heraf tilladt med kildeangivelse. Turisternes tilfredshed med det danske turistprodukt har vi en udfordring? Udgivet af: VisitDenmark August 2011 ISBN: 978-87-87393-81-2 Adresse: Islands Brygge 43, 3. 2300 København S Tlf. +45 3288 9900

Læs mere

SAMMEN OM DIGITAL DANNELSE DILEMMA- OG DIALOGKORT OM DIGITAL DANNELSE AF 0-6-ÅRIGE BØRN OG VOKSNE

SAMMEN OM DIGITAL DANNELSE DILEMMA- OG DIALOGKORT OM DIGITAL DANNELSE AF 0-6-ÅRIGE BØRN OG VOKSNE SAMMEN OM DIGITAL DANNELSE DILEMMA- OG DIALOGKORT OM DIGITAL DANNELSE AF 0-6-ÅRIGE BØRN OG VOKSNE Materialet er udarbejdet af Danmarks Evalueringsinstitut (EVA) for: SAMMEN OM DIGITAL DANNELSE DILEMMA-

Læs mere

TURISMEN I DANMARK. - skaber vækst og arbejdspladser i hele Danmark

TURISMEN I DANMARK. - skaber vækst og arbejdspladser i hele Danmark TURISMEN I DANMARK - skaber vækst og arbejdspladser i hele Danmark Det er ikke kun os danskere, der er glade for at holde ferie herhjemme. Danmark er det mest populære rejsemål i Norden blandt udenlandske

Læs mere

Det Fælles Bedste. Sådan holder du din egen samtalemiddag

Det Fælles Bedste. Sådan holder du din egen samtalemiddag Det Fælles Bedste Sådan holder du din egen samtalemiddag Kære vært, tak fordi du vil tage del i Det Fælles Bedste ved at være vært for en samtalemiddag om et af de emner, der ligger dig på sinde. En samtalemiddag

Læs mere

inspirationsmøde, fordi vi meget gerne vil inddrage jer og jeres ideer i udviklingen af konceptet!

inspirationsmøde, fordi vi meget gerne vil inddrage jer og jeres ideer i udviklingen af konceptet! Dette scenarie har meget meget lidt at gøre med vores vision for vandog wellnessprojektet. Men denne visionære mand fra en helt anden tidsalder er alligevel et godt udgangspunkt for at belyse nutidens

Læs mere

Kulturgæst segment: SPECIAL INTEREST/NORGE

Kulturgæst segment: SPECIAL INTEREST/NORGE Kulturgæst segment: SPECIAL INTEREST/NORGE 4b. SPECIAL INTEREST TURISTER Norge Case eksempel: Mennesker med interesse for events, sport og kultur Special interest turister Eksempel: Mennesker med interesse

Læs mere

Spis en god middag i hotellets smukke restaurant. Der serveres både lokale og internationale retter.

Spis en god middag i hotellets smukke restaurant. Der serveres både lokale og internationale retter. Sand Hotel Spis en god middag i hotellets smukke restaurant. Der serveres både lokale og internationale retter. Det moderne Sand Hotel ligger tæt på stranden i Kolobrzeg og ikke langt fra byens centrum.

Læs mere

Produktsøgning. Eniro Krak. Tabelrapport. Oktober 2014

Produktsøgning. Eniro Krak. Tabelrapport. Oktober 2014 Eniro Krak Produktsøgning Tabelrapport Oktober 2014 Materialet er fortroligt og må ikke anvendes uden for klientens organisation uden forudgående skriftligt samtykke fra Radius Kommunikation A/S Indhold

Læs mere

Kort sagt: succes med netdating.

Kort sagt: succes med netdating. Indledning I denne e- bog får du en guide til, hvordan du knækker netdating koden! Du finder alt hvad du skal bruge, for at komme igang med at møde søde piger på nettet. Få f.eks. besvaret følgende spørgsmål:

Læs mere

Postillion Hotel Dordrecht

Postillion Hotel Dordrecht Postillion Hotel Dordrecht Postillion Hotel Dordrecht har en rolig beliggenhed i udkanten af den hyggelige kanalby Dordrecht. Introduktion I mellem Rotterdam og Breda i den smukke og historiske by Dordrecht,

Læs mere

Interview med Tove Nielsen - Årgang 2008 økonoma på Storedam. Hvorfor har du valgt at blive økonoma på Storedam? Jeg har egentligt ikke selv valgt at

Interview med Tove Nielsen - Årgang 2008 økonoma på Storedam. Hvorfor har du valgt at blive økonoma på Storedam? Jeg har egentligt ikke selv valgt at Ekstranummer Oktober 2017 Ved I, hvor dejligt det er at være økonoma på Storedam?... Og ved I, at vi har brug for flere økonomaer? Som alle ved, så skal vi på kursus for at blive stordammer. Når det slutter,

Læs mere

5.-9. AUGUST 2015 JERES FESTIVAL!

5.-9. AUGUST 2015 JERES FESTIVAL! 5.-9. AUGUST 2015 JERES FESTIVAL! VÆR MED! COPENHAGEN FASHION festival ER LIGE RUNDT OM HJØRNET OG VI inviterer JER TIL AT DELTAGE I festlighederne. KØBENHAVN ER ÉN AF DE eneste BYER I VERDEN, SOM PARALLELT

Læs mere

KYSTFERIE I DANMARK WARUM NICHT? Kolding 3. december 2014

KYSTFERIE I DANMARK WARUM NICHT? Kolding 3. december 2014 KYSTFERIE I DANMARK WARUM NICHT? Kolding 3. december 2014 Rejsebehov hos loyale, tidligere og nye turister Fokus pårejsebehov og oplevelsesønsker hos tyske turister både blandt de som kommer til Danmark,

Læs mere

High-End Pakketering af Special Interest Tourism - Destination Ringkøbing Fjord

High-End Pakketering af Special Interest Tourism - Destination Ringkøbing Fjord High-End Pakketering af Special Interest Tourism - Destination Ringkøbing Fjord Maj 2015 1 Indhold Indledning 3 Lakseturisme 4 Food & Drinkturisme 6 Naturturisme 8 Boardsportturisme 11 Personas og Pakkeprodukter

Læs mere

BØF FOR 2 NYD EN DEJLIG AFTEN I HINANDENS SELSKAB MED EN GOD, SAFTIG BØF FOR TO. MAD & GASTRONOMI

BØF FOR 2 NYD EN DEJLIG AFTEN I HINANDENS SELSKAB MED EN GOD, SAFTIG BØF FOR TO. MAD & GASTRONOMI 6-i-1 GAVE 500 KR 1 MAD & GASTRONOMI BØF FOR 2 NYD EN DEJLIG AFTEN I HINANDENS SELSKAB MED EN GOD, SAFTIG BØF FOR TO. Storbyens caféer og restauranter er fulde af atmosfære, som egner sig fantastisk godt

Læs mere

Deltag. Mød generationen der nyder livet og har mulighederne... Messen for det købestærke publikum 3. 5. oktober 2014

Deltag. Mød generationen der nyder livet og har mulighederne... Messen for det købestærke publikum 3. 5. oktober 2014 Messen for det købestærke publikum 3. 5. oktober 2014 Mød generationen der nyder livet og har mulighederne... Deltag på messen for Danmarks mest købestærke publikum Seniorerne vil leve livet - hele livet

Læs mere

Granbohus, Birkerød Anmeldt tilsyn/brugerundersøgelse

Granbohus, Birkerød Anmeldt tilsyn/brugerundersøgelse Granbohus, Birkerød Anmeldt tilsyn/brugerundersøgelse CareGroup 07-11-2010 2 1. Indledning... 3 1.1 Læsevejledning... 3 2. Indhold og metoder... 3 3. Samlet vurdering og anbefaling... 3 3.1. vurdering...

Læs mere

LEKTIONSPLAN DIG OG DIN MOBIL 2. klasse

LEKTIONSPLAN DIG OG DIN MOBIL 2. klasse LEKTIONSPLAN DIG OG DIN MOBIL 2. klasse Formål: Formålet med forløbet for 2. klasse er at give eleverne en guide til, hvad der er god etik omkring brugen af spil som apps og mobilen/tablet som både kommunikationsform,

Læs mere

18. Effektiv Medlemskommunikation

18. Effektiv Medlemskommunikation 18. Effektiv Medlemskommunikation Det ser let ud, når det virker kommunikationen. Men når det ikke gør, kan det være svært at spotte, hvor det går galt. Men forskellen på, om man når og engagerer målgruppen,

Læs mere

Vin, mad og velvære 9 dage blandt vinmarker i Piemonte

Vin, mad og velvære 9 dage blandt vinmarker i Piemonte Vin, mad og velvære 9 dage blandt vinmarker i Piemonte Forkæl dig selv med udsøgte vine, gastronomiske oplevelser og besøg hos små vingårde i Barolo, Babaresco og Roeros bølgende bakker - En sansemæssig

Læs mere

Postillion Hotel Amersfoort Veluwemeer

Postillion Hotel Amersfoort Veluwemeer Postillion Hotel Amersfoort Veluwemeer I smukke omgivelser ligger det 4-stjernede hotel Postillion Hotel Amersfoort Veluwemeer. Hotellet er ideelt til miniferier og weekendophold i Holland. Det moderne

Læs mere

DANMARK LÆSER SEGMENTERINGSSTUDIE

DANMARK LÆSER SEGMENTERINGSSTUDIE DANMARK LÆSER SEGMENTERINGSSTUDIE INDHOLD METODE TRE IKKE-LÆSER -SEGMENTER SEGMENTERNE PROFIL LÆSEADFÆRD BESLUTNINGSPROCES DRIVERS OG BARRIERER SEGMENTERNE FORDELT PÅ REGIONER METODE 1 Fokusgruppe 2 Segmenteringsstudie

Læs mere

ErhvervsKvindeNyt Herning December 2012

ErhvervsKvindeNyt Herning December 2012 ErhvervsKvindeNyt Herning December 2012 Sne, sjap, kulde og bilen vil ikke starte. eller sne, smukke landskaber, hygge indendøre, glögg. Begge dele er jo vinter, men mediernes fokus og måske vores eget?

Læs mere