menuen kan sende s ud til forbrugerne både til alle eller til nogle efter bestemte udvælgelseskriterier.

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Email menuen 15.1. Email kan sende e-mails ud til forbrugerne både til alle eller til nogle efter bestemte udvælgelseskriterier."

Transkript

1 menuen kan sende s ud til forbrugerne både til alle eller til nogle efter bestemte udvælgelseskriterier. kan sende ud med forskellige skrifttyper, fed, underlineret, kursiv, skriftstørrelser, vedhæftet billeder, hyperlinks mv. For at anvende skal det være installeret i Rambøll FAS samt der skal angives et brugernavn og adgangskode under Filer Opsætning Indstillinger i fanebladet administration.

2 menuen 15.2 Ligeledes er det en god ide, at angive en forsynings under fanebladet administration, således der i nogle tilfælde kan sendes en test for at se den sendte før den sendes ud til forbrugerne.

3 menuen Oversigt over udsendelser Generelt Oversigt over udsendelser giver en oversigt for hver udsendelse Forbrugere hvor er modtaget Forbrugere hvor status endnu ikke er tilgængelig Forbrugere hvor er blevet afvist Forbrugere uden Procedure Vælg Oversigt over udsendelser, der fremkommer følgende skærmbillede

4 menuen 15.4 I venstre side af skærmbilledet vises en oversigt over de udsendelser der er foretaget.

5 menuen 15.5 Ved klik på f.eks. AfsenderID 5 med logID 192 vises nedenstående skærmbillede Skærmbilledet er opdelt i følgende bokse Oplysninger om afsendelse Knapper til Find adresse i oversigt og Find forbrugernummer Forbrugere hvor er modtaget Forbrugere hvor status endnu ikke er tilgængelig Forbrugere hvor er blevet afvist Forbrugere uden

6 menuen 15.6 Oplysninger om afsendelse: Der er nogle generelle facts som er Afsendernavn på Forsyning Emne type f.eks. Brev Antal uden Antal med Tidspunkt for udsendelse (Start og slut) mv. Knappen Opdater status kan anvendes, hvis der står s under Forbrugere hvor status endnu ikke er tilgængelig. Bemærk. For nogle s kan der godt gå lang tid. Knapper til Find adresse i oversigt og Find forbrugernummer: Knappen Find adresse i oversigt Indtast og vælg OK. Herved bliver den relevante forbruger markeret med blåt.

7 menuen 15.7 Knappen Find forbrugernummer Indtast forbrugernummer og vælg OK. Herved bliver den relevante forbruger markeret med blåt. Forbrugere hvor er modtaget: Der er mulighed for at vælge et brev og herefter vælge Udskriv til modtagne modtager. Bruges ikke så tit. Forbrugere hvor status endnu ikke er tilgængelig:

8 menuen 15.8 Forbrugere hvor er blevet afvist: Der er mulighed for at sætte kryds i Fjern ugyldig fra forbruger ved udskrift. Der kan vælges et brev til udskrift og herefter vælge knappen Udskriv til afviste modtagere. Forbrugere uden Der kan vælges hvilket brev, som skal udskrives til de forbrugere, som ikke har en e- mail.

9 menuen Opret aflæsningskort som Generelt Opret aflæsningskort som kan sende aflæsningskort som til alle de forbrugere, som har en . Det er en forudsætning, at der er beregnet aflæsningskort først. Procedure Vælg Udvælg forbrugere til afsendelse, der fremkommer følgende skærmbillede

10 menuen I rammen Aflæsningskode kan der vælges Med kun forbrugere med sidste aflæsning skønnet, som giver mening at bruge, hvis man skal sende med aflæsningskort igen til forbrugere, som endnu ikke har aflæst deres vandmåler. Hvis det er første gang, der skal sendes i sæsonen vil alle jo have aflæsningskoden Skønnet, og derfor igen forskel i funktion om der er sat hak i dette felt eller ikke. I rammen Udvælgelseskriterier kan der vælges mellem følgende Felt Forklaring Der kan vælges mellem Alle zoner i Zone 1 eller en bestemt Zone 1 Der kan vælges mellem Alle zoner i Zone 2 eller en bestemt Zone 2 Der kan vælges mellem Alle opkrævningsgrupper eller en bestemt opkrævningsgruppe Der kan vælges mellem Alle Anvendelsesgrupper eller en bestemt Anvendelsesgruppe Der kan vælges mellem Alle installationsdatoer eller målere installeret før en bestemt dato Der kan vælges mellem Alle Rutenumre eller et bestemt rutenummer. For de fleste vandværkers vedkommende vil det være flueben/hak i alle Udvælgelseskriterier, da det typisk gælder for alle målere. I forbindelse med overgang til radiomålere kan der ved udsendelse af aflæsningskort/ være forbrugere, som har fået installeret radiomåler, som ikke skal have nogen aflæsningskort/ , som derfor f.eks. ligger i en bestemt zone. Vælg knappen for at fortsætte

11 menuen Fanebladet Modtagere er delt op i Forbrugere med -adresser Forbrugere uden -adresser Adressekriterie

12 menuen Og kan beskrives som følgende Skærmbillede Forklaring Til Forbrugere med adresser vises de forbrugere, som har en adresse med kolonnerne Forbrugernummer Målernummer Navn Adresse Til Forbrugere uden adresser vises de forbrugere, som ikke har nogen -adresse med kolonnerne Forbrugernummer Målernummer Navn Adresse Til Adressekriterie kan der vælges hvilken type adresse med , som der skal sendes til. Der kan vælges mellem Aflæsningskort adresse sender til de som har valgt ud fra Adresse på aflæsningskort i Stamdata2 under Forbrugere. Opkrævnings adresse sender til de, som har på administrator, hvis administrator er udfyldt og der er en e- mail på administrator ellers på forbrugeradresse, hvis der er en på forbruger-adresse og administrator ikke er udfyldt.

13 menuen Forbruger adresse sender til de, som har en på forbrugeradresse. Administrator adresse sender til de, som har en på administrator-adresse Ejer adresse sender til de, som har en på Ejeradresse. Når der er taget stilling til Adressekriterie kan fanebladet Opret og afsend vælges, og der fremkommer følgende skærmbillede Ovenstående skærmbillede er delt op i nogle bokse Afsender Emne Fritekst til aflæsningskort Indhold

14 menuen Boksene gennemgåes i det følgende Afsender: Afsender er navn på den forsyning, som afsender s. Emne: Her kan angives det, der skal stå som Emne i den fremsendte . Der kunne også stå Vandby Vandværk Aflæsningskort Fritekst til aflæsningskort: Her kan angives en medfølgende tekst til den der bliver fremsendt til forbrugeren. Et eksempel på dette er Klik på ovenstående link og indtast din aflæsning. Er der foretaget målerskift, indberet målernummer fra denne mail, men aflæsning fra ny måler. Hvis du konstaterer fejl eller uregelmæssigheder ved din måler, beder vi dig venligst kontakte os på Er dit forbrug usædvanligt højt, kan det tyde på et ledningsbrud i huset, en utæt vandhane eller et toilet, der løber. Tjek om vandmåleren bevæger sig, når der ikke bliver brugt vand i huset. Et normalt vandforbrug i Danmark ligger på ca. 40 m3 pr. person i husholdningen. Såfremt aflæsningen ikke er os i hænde senest den 10. januar 2016, pålægges din næste opkrævning et gebyr jævnfør det gældende takstblad, som ses på Vandby Vandværk ønsker en glædelig jul og et godt nytår.

15 menuen Indhold: Som det ses, så er teksten foruddefineret af Rambøll. Når ovenstående er tilrettet kan der vælges mellem Send mails Opret mails uden afsendelse Ved Send mails vil aflæsningskortene blive sendt afsted på mails med det samme. Klik på Send mails. Vælg Ja Yes for at sende aflæsningskort på .

16 menuen Vælg Ja Yes for at bekræfte afsendelse af aflæsningskort på .

17 menuen Vælg knappen OK.

18 menuen Ved Opret mails uden afsendelse vil aflæsningskortene blive oprettet til senere afsendelse. Vælg Ja Yes Vælg Ja Yes

19 menuen Vælg OK Vælg Oversigt over udsendelser

20 menuen Når den rigtige leverance er valgt, så kan knappen Afsend leverance vælges, så aflæsningskortene kan sendes. Vælg knappen OK for at sende s nu.

21 menuen Her kan det ses, at aflæsningskortene er blevet sendt.

22 menuen Opret aflæsningskort som Enkelt forbruger Generelt Opret aflæsningskort som Enkelt forbruger kan sende aflæsningskort til en enkelt forbruger, som har en oprettet i Rambøll FAS. Det er en forudsætning, at der er beregnet aflæsningskort først. Procedure Vælg Udvælg forbrugere til afsendelse Vælg en forbruger.

23 menuen Det ses af ovenstående, at forbrugeren har en . Beskrivelse af felterne kan ses i ovenstående afsnit 15.2 Opret aflæsningskort som e- mail Vælg faneblad Opret og afsend

24 menuen Beskrivelse af felterne og knapperne er de samme som i ovenstående afsnit 15.2 Opret aflæsningskort som Se derfor i ovenstående afsnit 15.2 Opret aflæsningskort som .

25 menuen Udvælg forbrugere til afsendelse Generelt Udvælg forbruger til afsendelse kan sende en til alle eller dele af forbrugerene efter nogle udvælgelseskriterier. -en kan sættes op med mange forskellige skrifttyper, størrelse, fed, kursiv, underlinering, medtage brev, medtage billedfiler og meget mere, som vil blive vist i det følgende. Procedure Vælg Udvælg forbrugere til afsendelse

26 menuen Der skal først tages stilling til om det skal være alle eller enkelte

27 menuen opkrævningstyper PBS eller Giro(Opgørelser) zone 1 zone 2 opkrævningsgrupper anvendelsesgrupper målerpartier Det kan kombineres på alle måder. Herudover skal det tages stilling til om feltet Medtag fraflyttere skal anvendes.

28 menuen F.eks. vælges følgende kombination Opkrævningsgruppen Helaarlig Herefter vælges knappen for at gå videre til selve -en.

29 menuen Fanebladet Modtagere er delt op i Forbrugere med -adresser Forbrugere uden -adresser Adressekriterie

30 menuen Og kan beskrives som følgende Skærmbillede Forklaring Til Forbrugere med adresser vises de forbrugere, som har en adresse med kolonnerne Forbrugernummer Målernummer Navn Adresse Til Forbrugere uden adresser vises de forbrugere, som ikke har nogen -adresse med kolonnerne Forbrugernummer Målernummer Navn Adresse Til Adressekriterie kan der vælges hvilken type adresse med , som der skal sendes til. Der kan vælges mellem Aflæsningskort adresse sender til de som har valgt ud fra Adresse på aflæsningskort i Stamdata2 under Forbrugere. Opkrævnings adresse sender til de, som har på administrator, hvis administrator er udfyldt og der er en e- mail på administrator ellers på forbrugeradresse, hvis der er en på forbruger-adresse og administrator ikke er udfyldt.

31 menuen Forbruger adresse sender til de, som har en på forbrugeradresse. Administrator adresse sender til de, som har en på administrator-adresse Ejer adresse sender til de, som har en på Ejeradresse. Når der er taget stilling til Adressekriterie kan fanebladet Opret og afsend vælges, og der fremkommer følgende skærmbillede Ovenstående skærmbillede er delt op i nogle bokse Afsender Emne Indhold (Indeholder ikoner til at formatere skriften samt nogle flettekoder)

32 menuen Generelle vedhæftede filer f.eks. PDF-filer, Excel-filer, Word-filer mv. Individuel vedhæftet fil Boksene gennemgås i det følgende: Der kan angives en anden Afsender. Men typisk er det forsyningens navn, som står her. Emne kan f.eks. være Indkaldelse til generalforsamling, Varsling af vandet er afbrudt næste onsdag fra kl pga. renoveringsarbejde, eller andet. Her angives selve indholdet i -en. Der er forskellige ikoner/felter til at formatere skriften, så som skrifttype, størrelse på skrift, Fed(Bold), Kursiv(Italic), Underlinering, farve på skrift mv. Faktisk som en lille tekstbehandling. Herudover er der også mulighed for at angive følgende flettekoder, som hentes direkte fra databasen for den enkelte forbruger. ForbrugerNummer = Forbrugernummer Forb.Navn = Forbrugernavn Forb.Adresse1 = Forbrugeradresse1 Forb.Adresse2 = Forbrugeradresse2 Forb.Posnr + bynavn = Postnummer + bynavn på forbruger Opkr.Navn = Opkrævningsnavn

33 menuen Opkr.Adresse1 = Opkrævningsadresse1 Opkr.Adresse2 = Opkrævningsadresse2 Opkr.Postnr + bynavn = Postnummer + bynavn på opkrævningsadresse Her kan vælges at tilføje en fil, hvor der kan vælges mellem PDF Filer(*.pdf) Word Filer(*.doc,*.docx) Excel Filer(*.xls,*.xlsx) Tekst Filer(*.txt,*.csv) Billed Filer(*.bmp,*.png,*.jpg,*.gif) Alle filer(*.*) Der kan vælges at medtage et standardbrev Brev 1 til Brev 10 eller hvad de nu er omdøbt til. Der kan vælges mellem Send mails Opret mails uden afsendelse Afsend test til forsynings Send mails: Send mails sender mailen ud til alle de forbrugere, som har en Opret mails uden afsendelse: Der bliver oprettet en mail til alle de forbrugere, som har en , som kan sendes senere.

34 menuen Afsend test til forsynings Der bliver sendt en til forsynings en, så man kan se hvordan mailen ser ud før den vælges at blive sendt ud til forbrugerne. Eksempel på opstilling af en Der kan i første omgang vælges at sende en test til forsynings ved at vælge knappen Afsend til forsynings .

35 menuen Vælg OK for at lukke skærmbillede med Test mail afsendt.

36 menuen Den fremsendte testmail ser således ud, som tager udgangspunkt i den første forbruger med . Der kan herefter vælges at sende mailen med det samme ved at vælge knappen Send mails.

37 menuen I dette eksempel vælges der at anvende knappen Opret mails uden afsendelse, fordi det ønskes at sende mailen senere. Vælg knappen Ja(Yes), der fremkommer følgende skærmbillede (næste side)

38 menuen Vælg Ja(Yes) og der fremkommer følgende skærmbillede

39 menuen Vælg OK For at sende disse s anvendes følgende arbejdsgang Vælg Oversigt over udsendelser

40 menuen Når den relevante forsendelse er valgt ude til venstre, så kan knappen Afsend leverance vælges.

41 menuen Vælg OK for at sende de ikke afsendte mails. For løbende at blive opdateret med forsendelsen, så kan knappen Opdater status anvendes indtil alt er opdateret, dvs. når kassen med overskriften Forbrugere hvor status endnu ikke er tilgængelig er blank.

42 menuen Eksempel på status efter udsendelse af s:

43 menuen Udvælg adresser til afsendelse Generelt Udvælg adresser til afsendelse udvælger adresserne efter vejnavne, alle- ligeeller ulige husnumre samt interval på husnumre alle lige eller ulige. Procedure Vælg Udvælg adresser til afsendelse Klik først på den relevante vej, f.eks. Birkelunddalen

44 menuen Her kan tages stilling til Markeringer på alle husnumre på vejen, hvor der vælges Alle numre. I dette tilfælde er det ikke nødvendigt med yderligere opdeling efter Markeringer på udvalgte husnumre på vejen.

45 menuen Vælg knappen for at flytte de markerede forbrugere over til højre

46 menuen Vælg den næste vej, som der også ønskes sendt s ud til samt Alle numre i Markeringer på alle husnumre på vejen.

47 menuen Vælg knappen for at flytte de markerede forbrugere over til højre

48 menuen Og sådan kan det gøres for flere af adresserne. Ved valg knappen OK fremkommer næste skærmbillede

49 menuen Fanebladet Modtagere er delt op i Forbrugere med -adresser Forbrugere uden -adresser Adressekriterie Og kan beskrives som følgende Skærmbillede Forklaring Til Forbrugere med adresser vises de forbrugere, som har en adresse med kolonnerne Forbrugernummer Målernummer Navn Adresse Til Forbrugere uden adresser vises de forbrugere, som ikke har nogen -adresse med kolonnerne Forbrugernummer Målernummer Navn Adresse Til Adressekriterie kan der vælges hvilken type adresse med , som der skal sendes til. Der kan vælges mellem Aflæsningskort adresse sender til de som har valgt ud fra Adresse på aflæsningskort i Stamdata2 under Forbrugere. Opkrævnings adresse sender til de, som har på administrator, hvis administrator er udfyldt og der er en e- mail på administrator ellers på

50 menuen forbrugeradresse, hvis der er en på forbruger-adresse og administrator ikke er udfyldt. Forbruger adresse sender til de, som har en på forbrugeradresse. Administrator adresse sender til de, som har en på administrator-adresse Ejer adresse sender til de, som har en på Ejeradresse. Når der er taget stilling til Adressekriterie kan fanebladet Opret og afsend vælges, og der fremkommer følgende skærmbillede Vælg faneblad Opret og afsend

51 menuen Ovenstående skærmbillede er delt op i nogle bokse Afsender Emne Indhold (Indeholder ikoner til at formatere skriften samt nogle flettekoder) Generelle vedhæftede filer f.eks. PDF-filer, Excel-filer, Word-filer mv. Individuel vedhæftet fil

52 menuen Boksene gennemgås i det følgende: Der kan angives en anden Afsender. Men typisk er det forsyningens navn, som står her. Emne kan f.eks. Indkaldelse til generalforsamling, Varsling af vandet er afbrudt næste onsdag fra kl pga. renoveringsarbejde, eller andet. Her angives selve indholdet i -en. Der er forskellige ikoner/felter til at formatere skriften, så som skrifttype, størrelse på skrift, Fed(Bold), Kursiv(Italic), Underlinering, farve på skrift mv. Faktisk som en lille tekstbehandling. Herudover er der også mulighed for at angive følgende flettekoder, som hentes direkte fra databasen for den enkelte forbruger. = Forbrugernummer = Forbrugernavn = Forbrugeradresse1 = Forbrugeradresse2 = Forbrugerpostnummer = Opkrævningsnavn = Opkrævningsadresse1 = Opkrævningsadresse2 = Opkrævningspostnummer

53 menuen Her kan vælges at tilføje en fil, hvor der kan vælges mellem PDF Filer(*.pdf) Word Filer(*.doc,*.docx) Excel Filer(*.xls,*.xlsx) Tekst Filer(*.txt,*.csv) Billed Filer(*.bmp,*.png,*.jpg,*.gif) Alle filer(*.*) Der kan vælges at medtage et standardbrev Brev 1 til Brev 10 eller hvad de nu er omdøbt til. Der kan vælges mellem Send mails Opret mails uden afsendelse Afsend test til forsynings Send mails: Send mails sender mailen ud til alle de forbrugere, som har en Opret mails uden afsendelse: Der bliver oprettet en mail til alle de forbrugere, som har en , som kan sendes senere.

54 menuen Afsend test til forsynings Der bliver sendt en til forsynings en, så man kan se hvordan mailen ser ud før den vælges at blive sendt ud til forbrugerne. Eksempel på opstilling af en Der kan i første omgang vælges at sende en test til forsynings ved at vælge knappen Afsend til forsynings .

55 menuen Vælg OK for at lukke skærmbillede med Test mail afsendt.

56 menuen Den fremsendte testmail ser således ud, som tager udgangspunkt i den første forbruger med . Der kan herefter vælges at sende mailen med det samme ved at vælge knappen Send mails.

57 menuen I dette eksempel vælges der at anvende knappen Opret mails uden afsendelse, fordi det ønskes at sende mailen senere. Vælg knappen Ja(Yes), der fremkommer følgende skærmbillede (næste side)

58 menuen Vælg Ja(Yes) og der fremkommer følgende skærmbillede

59 menuen Vælg OK For at sende disse s anvendes følgende arbejdsgang Vælg Oversigt over udsendelser

60 menuen Når den relevante forsendelse er valgt ude til venstre, så kan knappen Afsend leverance vælges.

61 menuen Vælg OK for at sende de ikke afsendte mails. For løbende at blive opdateret med forsendelsen, så kan knappen Opdater status anvendes indtil alt er opdateret, dvs. når kassen med overskriften Forbrugere hvor status endnu ikke er tilgængelig er blank.

62 menuen Eksempel på status efter udsendelse af s:

63 menuen Søg forbrugere til afsendelse Generelt Søg forbrugere til afsendelse er til at søge et antal forbrugere til at sende s til. Procedure Vælg Søg forbrugere til afsendelse Vælg Søg forbruger

64 menuen Angiv forbruger og tryk Enter eller klik evt. nede på en forbruger, som står forneden i listen. Der returneres tilbage til foregående skærmbillede

65 menuen Klik igen på Søg forbruger for at tilføje flere forbrugere indtil der er valgt alle de forbrugere, som skal med. Når de relevante forbrugere er valgt, så kan knappen vælges. Der fremkommer følgende skærmbillede

66 menuen Vælg faneblad Opret og afsend

67 menuen Ovenstående skærmbillede er delt op i nogle bokse Afsender Emne Indhold (Indeholder ikoner til at formatere skriften samt nogle flettekoder) Generelle vedhæftede filer f.eks. PDF-filer, Excel-filer, Word-filer mv. Individuel vedhæftet fil

68 menuen Boksene gennemgås i det følgende: Der kan angives en anden Afsender. Men typisk er det forsyningens navn, som står her. Emne kan f.eks. Indkaldelse til generalforsamling, Varsling af vandet er afbrudt næste onsdag fra kl pga. renoveringsarbejde, eller andet. Her angives selve indholdet i -en. Der er forskellige ikoner/felter til at formatere skriften, så som skrifttype, størrelse på skrift, Fed(Bold), Kursiv(Italic), Underlinering, farve på skrift mv. Faktisk som en lille tekstbehandling. Herudover er der også mulighed for at angive følgende flettekoder, som hentes direkte fra databasen for den enkelte forbruger. = Forbrugernummer = Forbrugernavn = Forbrugeradresse1 = Forbrugeradresse2 = Forbrugerpostnummer = Opkrævningsnavn = Opkrævningsadresse1 = Opkrævningsadresse2 = Opkrævningspostnummer

69 menuen Her kan vælges at tilføje en fil, hvor der kan vælges mellem PDF Filer(*.pdf) Word Filer(*.doc,*.docx) Excel Filer(*.xls,*.xlsx) Tekst Filer(*.txt,*.csv) Billed Filer(*.bmp,*.png,*.jpg,*.gif) Alle filer(*.*) Der kan vælges at medtage et standardbrev Brev 1 til Brev 10 eller hvad de nu er omdøbt til. Der kan vælges mellem Send mails Opret mails uden afsendelse Afsend test til forsynings Send mails: Send mails sender mailen ud til alle de forbrugere, som har en Opret mails uden afsendelse: Der bliver oprettet en mail til alle de forbrugere, som har en , som kan sendes senere.

70 menuen Afsend test til forsynings Der bliver sendt en til forsynings en, så man kan se hvordan mailen ser ud før den vælges at blive sendt ud til forbrugerne. Eksempel på opstilling af en Der kan i første omgang vælges at sende en test til forsynings ved at vælge knappen Afsend til forsynings .

71 menuen Vælg OK for at lukke skærmbillede med Test mail afsendt.

72 menuen Den fremsendte testmail ser således ud, som tager udgangspunkt i den første forbruger med . Der kan herefter vælges at sende mailen med det samme ved at vælge knappen Send mails.

73 menuen I dette eksempel vælges der at anvende knappen Opret mails uden afsendelse, fordi det ønskes at sende mailen senere. Vælg knappen Ja(Yes), der fremkommer følgende skærmbillede (næste side)

74 menuen Vælg Ja(Yes) og der fremkommer følgende skærmbillede

75 menuen Vælg OK For at sende disse s anvendes følgende arbejdsgang Vælg Oversigt over udsendelser

76 menuen Når den relevante forsendelse er valgt ude til venstre, så kan knappen Afsend leverance vælges.

77 menuen Vælg OK for at sende de ikke afsendte mails. For løbende at blive opdateret med forsendelsen, så kan knappen Opdater status anvendes indtil alt er opdateret, dvs. når kassen med overskriften Forbrugere hvor status endnu ikke er tilgængelig er blank.

78 menuen Eksempel på status efter udsendelse af s:

79 menuen Til- / Afmeldinger fra hjemmeside Generelt Med kan der også hentes oplysninger om forbrugere, som har tilmeldt deres e- mail på vandværkets hjemmeside fra Rambøll. Vælg Selvbetjening Til-/Afmeld

80 menuen Vælg Angiv forbrugernummer/målernummer Vælg Send

81 menuen Når abonnementet er blevet bekræftet i den fremsendte , så kan der anvendes følgende arbejdsgang for at hente de bekræftede s ned i Rambøll FAS. Procedure Vælg Til-/Afmeldinger fra hjemmeside

82 menuen Her er der mulighed for at vælge Tilmeld , til de forbrugere, hvor Forbrugernr i FAS findes. Åben forbrugere åbner forbrugerbilledet, hvis der er forbrugere, som skal kigges igennem.

83 menuen Der hvor Forbrugernr i FAS ikke findes i FAS kan der vælges Ignorer. Der kan angives et andet datointerval at vise for, og evt. også Vis allerede behandlede tilmeldinger. Knappen Opdater vælges for at disse træder i kraft.

84 menuen Vælg Afslut for at afslutte skærmbillede.

85 menuen Valider adresser Generelt Valider adresser kontrollerer om der er angivet s, som man direkte kan se, der er fejl. F.eks. vil og automatisk gå på fejl. Procedure Vælg Valider adresser Alle forbrugere bliver automatisk valideret og der fremkommer automatisk resultat i ovenstående skærmbillede. Knapperne Åben forbrugere, Opdater og Afslut kan anvendes på følgende måde for at rette fejlene.

86 menuen Forbruger vælges

87 menuen Vælg Ret og fjern punktum i så det bliver Vælg OK for at gemme

88 menuen Vælg Afslut Vælg Opdater for se om alle fejl nu er rettet.

89 menuen Nu er alle fejl rettet. Vælg Afslut for at afslutte skærmbilledet.

90 menuen 15.90

Email menuen 15.1. Email kan sende e-mails ud til forbrugerne både til alle eller til nogle efter bestemte udvælgelseskriterier.

Email menuen 15.1. Email kan sende e-mails ud til forbrugerne både til alle eller til nogle efter bestemte udvælgelseskriterier. Email menuen 15.1 15. EMAIL Email kan sende e-mails ud til forbrugerne både til alle eller til nogle efter bestemte udvælgelseskriterier. Email kan sende ud med forskellige skrifttyper, fed, underlineret,

Læs mere

menuen kan sende s ud til forbrugerne både til alle eller til nogle efter bestemte udvælgelseskriterier.

menuen kan sende  s ud til forbrugerne både til alle eller til nogle efter bestemte udvælgelseskriterier. Email menuen 15.1 15. EMAIL Email kan sende e-mails ud til forbrugerne både til alle eller til nogle efter bestemte udvælgelseskriterier. Email kan sende ud med forskellige skrifttyper, fed, underlineret,

Læs mere

SMS menuen 10.1. Generelt Rambøll SMS eller Beredskabsalarm er et modul som er udviklet til at sende SMS beskeder til forbrugeren via Blue Idea.

SMS menuen 10.1. Generelt Rambøll SMS eller Beredskabsalarm er et modul som er udviklet til at sende SMS beskeder til forbrugeren via Blue Idea. SMS menuen 10.1 10. SMS MENUEN Generelt Rambøll SMS eller Beredskabsalarm er et modul som er udviklet til at sende SMS beskeder til forbrugeren via Blue Idea. Systemet er enkelt at benytte. Rambøll FAS

Læs mere

SMS menuen 10.1. Generelt Rambøll SMS eller Beredskabsalarm er et modul som er udviklet til at sende SMS beskeder til forbrugeren via Blue Idea.

SMS menuen 10.1. Generelt Rambøll SMS eller Beredskabsalarm er et modul som er udviklet til at sende SMS beskeder til forbrugeren via Blue Idea. SMS menuen 10.1 10. SMS MENUEN Generelt Rambøll SMS eller Beredskabsalarm er et modul som er udviklet til at sende SMS beskeder til forbrugeren via Blue Idea. Systemet er enkelt at benytte. Rambøll FAS

Læs mere

SMS menuen SMS- henvendelse kan være en fordel ved f.eks. flg. Aktiviteter:

SMS menuen SMS- henvendelse kan være en fordel ved f.eks. flg. Aktiviteter: SMS menuen 10.1 10. SMS MENUEN Generelt Rambøll SMS eller Beredskabsalarm er et modul som er udviklet til at sende SMS beskeder til forbrugeren via Blue Idea. Systemet er enkelt at benytte. Rambøll FAS

Læs mere

DataFraGraf menuen 17.1

DataFraGraf menuen 17.1 DataFraGraf menuen 17.1 17. DATA FRA GRAF Forord Data fra Graf modtager adresser fra Graf til viderebehandling i FAS, hvor der for disse adresser i FAS kan Sendes SMS Sendes e-mail Udskrives breve Flyttes

Læs mere

Nyhedsmodul brugermanual

Nyhedsmodul brugermanual Nyhedsmodul brugermanual version 6 Indholdsfortegnelse 1. Kategorier... 02 1.1. Hvordan opretter jeg en kategori?... 02 1.2. Hvordan viser jeg en nyhedskategori på websitet?... 02 2. Oprettelse/redigering

Læs mere

SMK menuen 8.1 8. SMK STATISTISK MÅLERKONTROL

SMK menuen 8.1 8. SMK STATISTISK MÅLERKONTROL SMK menuen 8.1 8. SMK STATISTISK MÅLERKONTROL Rambøll SMK administrerer kravene til kontrol af vandmålere i drift. Fra d. 1. februar år 2000 skal vandværkets forbrugsmålere inddeles i partier med ensartede

Læs mere

Målere menuen 7.1 7. MÅLERE MENUEN. 7.1 Beregn aflæsninger

Målere menuen 7.1 7. MÅLERE MENUEN. 7.1 Beregn aflæsninger Målere menuen 7.1 7. MÅLERE MENUEN Generelt I denne menu fortages alle de funktioner, som i løbet af året er nødvendige vedr. måleren. Dvs. målerudskiftninger, fremskrivning af målere, udskrivning af aflæsningskort,

Læs mere

Målere menuen 7.1 7. MÅLERE MENUEN. 7.1 Beregn aflæsninger

Målere menuen 7.1 7. MÅLERE MENUEN. 7.1 Beregn aflæsninger Målere menuen 7.1 7. MÅLERE MENUEN Generelt I denne menu fortages alle de funktioner, som i løbet af året er nødvendige vedr. måleren. Dvs. målerudskiftninger, fremskrivning af målere, udskrivning af aflæsningskort,

Læs mere

Opkrævninger - menuen 3.1

Opkrævninger - menuen 3.1 Opkrævninger - menuen 3.1 3. OPKRÆVNINGER MENUEN Generelt Det er meget vigtigt, hvad enten der vælges den ene eller den anden opkrævningstype, at der forinden tages en sikkerhedskopi, idet de beregninger,

Læs mere

PBS menuen 5.1. Når du anvender et PBS-modul, må der max være 14 cifre i forbrugernummeret.

PBS menuen 5.1. Når du anvender et PBS-modul, må der max være 14 cifre i forbrugernummeret. PBS menuen 5.1 5. PBS-MENUEN Generelt Et PBS-modul er ensbetydende med besparelser, både omkostnings- og administrationsmæssigt, idet en stor del af det arbejde, som er forbundet med opkrævninger, overtages

Læs mere

Vejledning til. DUI-LEG og VIRKEs

Vejledning til. DUI-LEG og VIRKEs Vejledning til DUI-LEG og VIRKEs Medlemssystem version 1.0 Opdateret 1. november 2009 Indholdsfortegnelse Sådan får du en kode til systemet...3 Sådan logger du ind på systemet...3 Forsiden og ændring af

Læs mere

Guide til Web-direct. Indholdsfortegnelse

Guide til Web-direct. Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse 1. Sådan åbner du WEB-direct...2 2. Firmaopslag...3 3. Markedsudvalg...4 4. Udskrift af liste...14 5. Eksport af data...15 6. Fletning i Word...18 7. Brevfletning til ansøgninger...27

Læs mere

GENERELT PATIENTADMINISTRATION

GENERELT PATIENTADMINISTRATION 1.1 Log på - log af 1.2 Vælg Afdeling 1.3 Søgemuligheder 2.1 Patient administration GENERELT PATIENTADMINISTRATION PERSONALEADMINISTRATION 3.1 Opret nyt personalemedlem 3.2 Redigere personaleoplysninger

Læs mere

WebGT 3.0 - Graveansøgning. Brugervejledning. 25. september 2012. Udgave 1.0

WebGT 3.0 - Graveansøgning. Brugervejledning. 25. september 2012. Udgave 1.0 WebGT 3.0 - Graveansøgning Brugervejledning 25. september 2012 Udgave 1.0 Indholdsfortegnelse 1 INDLEDNING... 3 1.1 OPRETTELSE SOM BRUGER... 3 1.2 NOTIFICERINGSMAILS... 4 2 OPBYGNING OG SAGSGANG... 5 2.1

Læs mere

SÅDAN KOMMER DU GODT I GANG MED UDDANNELSESBOGEN.DK

SÅDAN KOMMER DU GODT I GANG MED UDDANNELSESBOGEN.DK SÅDAN KOMMER DU GODT I GANG MED UDDANNELSESBOGEN.DK Hvis du læser dette, så er det fordi du har besluttet dig for at få et bedre overblik over hvad din uddannelse indeholder af faglig kompetencer og dermed

Læs mere

RUTruteplanlægningsvejledning. Folkekirkens Nødhjælp Sogneindsamling 2015

RUTruteplanlægningsvejledning. Folkekirkens Nødhjælp Sogneindsamling 2015 RUTruteplanlægningsvejledning Folkekirkens Nødhjælp Sogneindsamling 2015 Indhold 1. Introduktion til RUT... 2 1.1 Om vejledningen... 2 2. Log på RUT... 4 3. Sådan planlægger du ruter... 6 4. Sådan finder

Læs mere

FSFI s guide til DFR s elektronisk bevissystem

FSFI s guide til DFR s elektronisk bevissystem FSFI s guide til DFR s elektronisk bevissystem Dette er en kort guide i anvendelsen af Dansk Førstehjælpsråd elektroniske bevissystem. Guiden viser og forklarer, hvordan du som instruktør og medlem af

Læs mere

BRUGERMANUAL. Ruteplanlægning i RUT. Røde Korsindsamlingen 8. MARTS 2012. RødeKors.dk

BRUGERMANUAL. Ruteplanlægning i RUT. Røde Korsindsamlingen 8. MARTS 2012. RødeKors.dk BRUGERMANUAL 8. MARTS 2012 Ruteplanlægning i RUT Røde Korsindsamlingen RødeKors.dk INDHOLD 1 Introduktion til RUT... 3 2 Sådan finder du og logger på RUT... 4 3 Et par tips... 4 4 Planlægning af ruter...

Læs mere

Brugervejledning til DHF's onlinesystem

Brugervejledning til DHF's onlinesystem Brugervejledning til DHF's onlinesystem Indholdsfortegnelse Oprette ny bruger 2 Login 4 Oprettelse af arrangement 5 Rettelse af arrangementsdata 7 Tilmelding på lukket liste 8 Deltagerliste 13 Ændre deltagerdata

Læs mere

Installation af ETF s cloudløsning for Privatpraktiserende ergoterapeuter

Installation af ETF s cloudløsning for Privatpraktiserende ergoterapeuter Installation af ETF s cloudløsning for Privatpraktiserende ergoterapeuter For at starte opsætningen af produktet, downloades programmet ved at gå til nedstående link, og vælge under Privat praktiserende

Læs mere

Opgavestyring Workflow:

Opgavestyring Workflow: Opgavestyring Workflow: 1 2 Indholdsfortegnelse Opgavestyring... 1 Opret opgave... 3 1. Via skema... 3 2. Via kuffert... 3 3. Via menuen... 4 4. Via Find udbudte aktiviteter via udbudte undervisningsforløb...

Læs mere

Vejledning. TEA Grønland. Prøveafvikling Trin for trin. skoleåret 2013/14

Vejledning. TEA Grønland. Prøveafvikling Trin for trin. skoleåret 2013/14 Vejledning TEA Grønland Prøveafvikling Trin for trin skoleåret 2013/14 1 Indhold Opret prøverne... 3 Afstemning af tilmeldinger til prøver... 3 Indberet detaljer på prøverne... 3 Indberetning af tekstopgivelser...

Læs mere

WORKCYCLUS. Handlingsplan. Vers 4.0. Juni 2013. Workcompany A/S. Amagertorvet 33, 4.sal. DK-1160 København K. www.workcompany.dk

WORKCYCLUS. Handlingsplan. Vers 4.0. Juni 2013. Workcompany A/S. Amagertorvet 33, 4.sal. DK-1160 København K. www.workcompany.dk WORKCYCLUS Handlingsplan Vers 4.0 Juni 2013 Workcompany A/S Amagertorvet 33, 4.sal DK-1160 København K www.workcompany.dk 1. Indholdsfortegnelse Handlingsplan... 3 Overblik på indsatsområder på handlingsplan...

Læs mere

Vejledning i brug af Foreningsportalen

Vejledning i brug af Foreningsportalen Vejledning i brug af Foreningsportalen ved ansøgning om deltagertilskud 2009 rettelser i oplysninger ved ansøgning om andre tilskud Denne vejledning viser, hvordan foreninger kan søge deltagertilskud digitalt.

Læs mere

Opret og godkend betalinger i mapper

Opret og godkend betalinger i mapper Kort beskrivelse Opret betaling i mappe Formålet med dette dokument er at beskrive, hvordan du opretter og godkender betalinger i mapper - inklusive: Opret mappe Gem én eller flere betalinger i mapper

Læs mere

Guide til. e-bevillingssystemet. www.onemed.dk

Guide til. e-bevillingssystemet. www.onemed.dk Guide til e-bevillingssystemet 2 Indholdsfortegnelse Side 2-3 Log ind Side 8-9 Find en eksisterende bevilling Side 3 Brugere, roller og arbejdsområder Side 9-11 Ret borgerens bevilling Side 3-4 Opret en

Læs mere

Vigtige funktioner i Word 2003

Vigtige funktioner i Word 2003 Vigtige funktioner i Word 2003 Indhold Husk... 2 Skrifttype... 2 Skriftstørrelse... 3 Overskrifter... 4 Andre vigtige funktioner... 5 Margen... 6 Linjeafstand... 7 Ordoptælling... 8 Sidetal... 10 Sidehoved

Læs mere

ViKoSys. Virksomheds Kontakt System

ViKoSys. Virksomheds Kontakt System ViKoSys Virksomheds Kontakt System 1 Hvad er det? Virksomheds Kontakt System er udviklet som et hjælpeværkstøj til iværksættere og andre virksomheder som gerne vil have et værktøj hvor de kan finde og

Læs mere

Vejledning i opbygning af Tillidszonen

Vejledning i opbygning af Tillidszonen Vejledning i opbygning af Tillidszonen Vejledning til FOAs lokale afdelinger i opbygningen af deres del af Tillidszonen FOA Fag og Arbejde Januar 2006 1 Indholdsfortegnelse Forbunds- og afdelingsdel...3

Læs mere

For plottet skal der også vælges en skabelon, i skabelonen er angivet en række grundindstillinger så som log, standardtekster og felter.

For plottet skal der også vælges en skabelon, i skabelonen er angivet en række grundindstillinger så som log, standardtekster og felter. AGS/Plot ARTOGIS AGS/Plot giver mulighed for at generere plot/print fra en web-applikation i høj eller lav kvalitet på baggrund af et område eller en rute der markeres i kortet. De genererede plots bliver

Læs mere

I denne manual kan du finde en hurtig introduktion til hvordan du:

I denne manual kan du finde en hurtig introduktion til hvordan du: VORES NORDSJÆLLAND HURTIGT I GANG MANUAL 01: Bruger HVAD INDEHOLDER DENNE MANUAL? I denne manual kan du finde en hurtig introduktion til hvordan du: 1. Finder Vores Nordsjælland hjemmesiden 2. Opretter

Læs mere

4.2 Sådan kopierer du på Aalborg Bibliotekerne... 11. 4.1 Identificer dig på kopimaskinen... 11

4.2 Sådan kopierer du på Aalborg Bibliotekerne... 11. 4.1 Identificer dig på kopimaskinen... 11 Indholdsfortegnelse 1. Sådan opretter du en konto i s kopi-/printsystem... 2 1.1 Opret kopi-/printkonto hjemmefra... 2 1.2 Aktivering af din kopi-/printkonto... 3 2. Sådan indbetaler du penge på din kopi-/printkonto...

Læs mere

Brugervejledning til hurtig start af EasyBusiness Online Indholdsfortegnelse:

Brugervejledning til hurtig start af EasyBusiness Online Indholdsfortegnelse: Brugervejledning til hurtig start af EasyBusiness Online Indholdsfortegnelse: 1. Hvordan du bliver tilsluttet EasyBusiness...2 2. Hvordan du foretager en søgning...2 3. Hvordan du gemmer og åbner en søgning...4

Læs mere

Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering Brugervejledning SharePoint abonnementer. Version: 1.3 Seneste opdatering: 9.

Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering Brugervejledning SharePoint abonnementer. Version: 1.3 Seneste opdatering: 9. Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering Brugervejledning SharePoint abonnementer Version: 1.3 Seneste opdatering: 9. oktober 2014 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 OM BRUGERVEJLEDNINGEN 3 2 AUTORISATION 4 3 ADGANG

Læs mere

WordPress manual..hjerteforeningen.dk/wp-admin. Brugernavn: Password:

WordPress manual..hjerteforeningen.dk/wp-admin. Brugernavn: Password: WordPress manual.hjerteforeningen.dk/wp-admin Brugernavn: Password: April, 2015 Generelt Du kan benytte WordPress fra alle platforme. Det vil sige, du kan redigere jeres hjemmeside fra din computer, din

Læs mere

Brugervejledning til udfyldelse og udstedelse af Europass Mobilitetsbevis i Europass Mobilitetsdatabasen

Brugervejledning til udfyldelse og udstedelse af Europass Mobilitetsbevis i Europass Mobilitetsdatabasen Brugervejledning til udfyldelse og udstedelse af Europass Mobilitetsbevis i Europass Mobilitetsdatabasen Europass Mobilitetsbevis skal udfyldes og udstedes i mobilitetsdatabasen: http://mobilitet.europass.dk/.

Læs mere

Betjeningsvejledning. for. UniRace

Betjeningsvejledning. for. UniRace Betjeningsvejledning for UniRace 2007 Et konkurrence indtastningsprogram. Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 Figur fortegnelse... 3 Indledning... 4 Race info... 4 Indtastning af deltagere...

Læs mere

Huskeliste Telefon/Internetaflæsning

Huskeliste Telefon/Internetaflæsning Da aflæsning af vandmåleren med Telefon/Internet normalt kun foretages en gang om året, kan det være svært at huske alle detaljer i arbejdsgangen med systemet. Med tiden er Rambøll FAS og Telefon/Internet

Læs mere

Mybring instruktion Indhold

Mybring instruktion Indhold Mybring instruktion Indhold Hvad er Mybring?... 2 Funktioner i Mybring... 2 Registrer dig på Mybring... 3 Opret og udskriv fragtetiketter... 4 Book afhentning... 9 Se din ordrehistorik... 10 Oprette BulkSplit-dokument...

Læs mere

Moltrup-sogn.dk - Vejledning i redigering af undersider, og oprettelse af nye sider.

Moltrup-sogn.dk - Vejledning i redigering af undersider, og oprettelse af nye sider. Indholdsfortegnelse Moltrup-sogn.dk - Vejledning i redigering af undersider, og oprettelse af nye sider.... 2 Brugernavn og kodeord.... 2 Selve tekstbehandleren... 3 Indsættelse af billeder... 4 Metadata...

Læs mere

Kom i gang med dynamictemplate fra Microsoft Office

Kom i gang med dynamictemplate fra Microsoft Office Kom i gang med dynamictemplate fra Microsoft Office Dynamictemplate er navnet på Guldborgsund Kommunes nye skabelonsystem. Dynamictemplate er en ny måde at arbejde med skabeloner og standardtekst på. Din

Læs mere

Opstartsvejledning til ipad. Tinderhøj Skole

Opstartsvejledning til ipad. Tinderhøj Skole Opstartsvejledning til ipad Tinderhøj Skole Den første skærm når du starter din ipad Sæt fingeren på pilen og træk den til højre. Vælg sprog En ipad kommer med mulighed for at vælge mange forskellige sprog.

Læs mere

Vejledning til brug af Foreningsportalen

Vejledning til brug af Foreningsportalen Vejledning til brug af Foreningsportalen Ansøgning om - og opgørelser af tilskud Som en godkendt forening efter Folkeoplysningsloven i Svendborg Kommune skal du via Foreningsportalen ansøge om medlems-

Læs mere

Elevplansværktøjet Guide til Elevplansværktøjet Version 3 - oktober 2009

Elevplansværktøjet Guide til Elevplansværktøjet Version 3 - oktober 2009 Elevplansværktøjet Guide til Elevplansværktøjet Version 3 - oktober 2009 Forord Denne guide hjælper dig til at komme hurtigt i gang med at bruge Elevplansværktøjet. Elevplansværktøjet er et webbaseret

Læs mere

_2_mulighederAfgive vælgererklæring eller tilbagetrække støtte?

_2_mulighederAfgive vælgererklæring eller tilbagetrække støtte? Support Hvis du ikke kan finde svar på dine spørgsmål længere nede på siden, kan du kontakte partiet. Du kan stille spørgsmål til processen, eller til brugen af systemet ved at kontakte det parti du vil

Læs mere

Guide. Administration af FDF.dk/Nyborg. 1. Udgave 2008. Ide og layout Christoffer S. Rasmussen

Guide. Administration af FDF.dk/Nyborg. 1. Udgave 2008. Ide og layout Christoffer S. Rasmussen Guide Administration af FDF.dk/Nyborg 1. Udgave 2008 Ide og layout Christoffer S. Rasmussen FDF.Dk/NyboRG Den nye hjemmeside for FDF Nyborg er baseret på et bloksystem. Det vil sige at det er super nemt

Læs mere

Medusa apparaturportal

Medusa apparaturportal Medusa apparaturportal Brugermanual Dette er en vejledning til den medicotekniske apparaturportal. Via portalen kan du bestille service på medicoteknisk apparatur og få et komplet overblik over afdelingens

Læs mere

Manual og Hjælp Skoletasken 2

Manual og Hjælp Skoletasken 2 Manual og Hjælp Skoletasken 2 I Skoletasken 2 - Hjælp Indhold I Introduktion 1 Velkomst 2... 2 2 Systemkrav... 2 3 Installation... 3 4 Skoletasken... 8 II Opsætning 10 1 Systemopsætning... 10 2 Bogopsætning...

Læs mere

Hvis udskrifter ser ud som vist her skal du klikke på + ud for Faste udskrifter for at de forskellige udskrifter bliver vist.

Hvis udskrifter ser ud som vist her skal du klikke på + ud for Faste udskrifter for at de forskellige udskrifter bliver vist. 6.2 Udskrifter Ved alle søgefunktioner er der mulighed for at udskrive indholdet i gridden ved en standardudskrift. Der findes dog også en række mere specielle faste udskrifter, der kan udskrives fra de

Læs mere

Brugervejledning til EasyBusiness Indholdsfortegnelse:

Brugervejledning til EasyBusiness Indholdsfortegnelse: Brugervejledning til EasyBusiness Indholdsfortegnelse: 1. Sådan logger man på EasyBusiness...2 2. Sådan foretager man en søgning...3 3. Hvordan gemmes og åbnes en søgning?...4 a. Gem en søgning...4 b.

Læs mere

JOBLOG. Sådan bruger du din joblog

JOBLOG. Sådan bruger du din joblog JOBLOG Sådan bruger du din joblog INDHOLD 4 BRUG DIN JOBLOG AKTIVT 5 FÅ OVERBLIK OVER DINE JOBANSØGNINGER 6 STATUS PÅ JOBANSØGNING 7 OPRET NY JOBSØGNING 9 ANSØGNINGSMETODE 10 ANSØGNINGSDATO 12-13 DEN ENKELTE

Læs mere

Generelt Trade Finance indstillinger Menuvalg Garantier og Trade Finance Opret ny. Opret garanti Opret garanti

Generelt Trade Finance indstillinger Menuvalg Garantier og Trade Finance Opret ny. Opret garanti Opret garanti Generelt Denne beskrivelse viser dig, hvordan du kan oprette en garantianmodning i modulet Garantier og Trade Finance. Beskrivelsen gennemgår i hovedtræk de indtastninger en bruger typisk foretage under

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Indholdsfortegnelse.. side 2. Adgang til webgraf 3. Opslag adresse... 4. Styring af layout.. 5. Zoom funktioner..

Indholdsfortegnelse. Indholdsfortegnelse.. side 2. Adgang til webgraf 3. Opslag adresse... 4. Styring af layout.. 5. Zoom funktioner.. Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse.. side 2 Adgang til webgraf 3 Opslag adresse... 4 Styring af layout.. 5 Zoom funktioner.. 6 Panorere på skærmen. 7 Information om grafikken.... 8-10 Print et udsnit.....

Læs mere

Kort til Husdyrgodkendelse / Excel data og Næsgaard Markkort

Kort til Husdyrgodkendelse / Excel data og Næsgaard Markkort Kort til og Næsgaard Markkort Kun i ADVICER Dette afsnit er kun relevant hvis du arbejder med AD- VICER udgaven af Næsgaard Markkort (rådgiverudgaven). Funktionen findes IKKE i PLUS og OPTI udgaven af

Læs mere

Indholdsfortegnelse resultat- & kritikprogrammet.

Indholdsfortegnelse resultat- & kritikprogrammet. Indholdsfortegnelse resultat- & kritikprogrammet. Ringsekretærers indtastning af resultater og kritikker... 2 Kom i gang Opstart af programmet... 2 En anden bruger er i gang med ringen... 3 Dommer ændringer

Læs mere

GUIDE TIL OPRETTELSE AF GRUPPEPROFIL - På kant med Kierkegaard.

GUIDE TIL OPRETTELSE AF GRUPPEPROFIL - På kant med Kierkegaard. Der oprettes én profil pr. gruppe. Altså hvis du er i gruppe med f.eks. tre andre fra din klasse, skal I oprette én fælles brugerprofil. Når I har oprettet jeres profil, kan I uploade billeder, dele videoer

Læs mere

Vejledning til Photofiltre nr. 117 Side 1

Vejledning til Photofiltre nr. 117 Side 1 Side 1 I denne vejledning skal vi bruge 7 billeder som skal sættes ned i størrelse. Bagefter sættes de sammen 3 i den ene rækker og 4 i den anden. Til sidst sættes de 2 rækker sammen så det er som en collage.

Læs mere

NemHandel menuen 14.1

NemHandel menuen 14.1 NemHandel menuen 14.1 14. NEMHANDEL Nemhandel er standard for fakturering af elektroniske fakturaer til EAN-kunder. Nemhandel er obligatorisk til offentlige kunder. Med Rambøll Nemhandel kan du foretage

Læs mere

Opgradering til version 4 af Netaflæsningsmodulet

Opgradering til version 4 af Netaflæsningsmodulet Opgradering til version 4 af Netaflæsningsmodulet Den nye version af netaflæsningsmodulet adskiller sig væsentligt fra den gamle version, ved at forbrugeren slår direkte op i værkets data, i stedet for

Læs mere

Kort introduktion til e-boks

Kort introduktion til e-boks Kort introduktion til e-boks Fra november 2005 vil alle statsansatte modtage deres lønseddel i e-boks. Alle danskere kan gratis anvende e-boks. Vi anbefaler, at du benytter en digital signatur til at logge

Læs mere

MultiPlan Selvbetjening. Spærreplan

MultiPlan Selvbetjening. Spærreplan MultiPlan Selvbetjening Spærreplan spærreplan - søgning For at benytte SpærrePlan skal virksomheden oprette et eller flere profilnavne. Et profilnavn kan defineres som f.eks. Indkøb, Salg eller Produktion.

Læs mere

Bestyrelsesadgang (Min Side)

Bestyrelsesadgang (Min Side) Bestyrelsesadgang (Min Side) Login på Min side på www.randersbolig.dk med dine brugeroplysninger som står i mail/brev. Du er nu logget ind på Min Side, og kan nu klikke på menupunkterne vedr. bestyrelsen

Læs mere

09/03 2009 Version 1.4 Side 1 af 37

09/03 2009 Version 1.4 Side 1 af 37 Login til DJAS Gå ind på adressen http://www.djas.dk I feltet Brugernavn skrives den e-mail adresse som brugeren er registeret med i systemet. I feltet Password skrives brugerens adgangskode. Ved at sætte

Læs mere

Redaktørvejledning for www.bredstrup-pjedsted.dk Skriv en artikel

Redaktørvejledning for www.bredstrup-pjedsted.dk Skriv en artikel Arbejdsgang - Skriv artiklens tekst - Gør billeder klar - Log-in på hjemmesiden - Opret ny artikel - Vælg kategori - Skriv overskrift - Indsæt tekst - Tilføj billeder - Gennemgå artiklens indstillinger

Læs mere

Udskrifter. - en vejledning i udskrifter og printerindstillinger

Udskrifter. - en vejledning i udskrifter og printerindstillinger Udskrifter - en vejledning i udskrifter og printerindstillinger 2 Indhold Indledning... 4 Generelt... 4 Vælg Udskriftstype... 6 Normalskema... 6 Oversigtsskema... 7 Dagsbaseret... 9 Ressourceindstillinger...

Læs mere

Excel-4: Diagrammer og udskrift

Excel-4: Diagrammer og udskrift Excel-4: Diagrammer og udskrift Udfra indtastede tal og formler kan Excel oprette forskellige typer meget flotte diagrammer: grafer, kurver, søjler og cirkeldiagrammer. OPGAVE: Men der skal være nogle

Læs mere

Vejledning til registreringsnet - hvedegalmyg 2010

Vejledning til registreringsnet - hvedegalmyg 2010 Vejledning til registreringsnet - hvedegalmyg 2010 Du finder siderne til registreringsnettet på LandbrugsInfo Planteavl Planteværn Varsling/registreringsnet eller www.landbrugsinfo.dk/regnet Vælg Indberetning.

Læs mere

Vejledning til udskrivning af etiketter/labels og konvolutter i Blåt Medlem

Vejledning til udskrivning af etiketter/labels og konvolutter i Blåt Medlem Vejledning til udskrivning af etiketter/labels og konvolutter i Blåt Medlem Blåt Medlem giver mulighed for at udskrive etiketter/labels og kuverter til medlemmerne af den enhed man er medlemsansvarlig

Læs mere

[jobsøgende] sådan gør du... [opret dit CV & jobønsker]

[jobsøgende] sådan gør du... [opret dit CV & jobønsker] [jobsøgende] sådan gør du... [opret dit CV & jobønsker] Opret CV og Jobønsker på jobnet På Jobnets forside Jobnet.dk kan du oprette et CV. Det kan du gøre ved at oprette dig som bruger via linket Mit CV

Læs mere

Side 234 af 282. Sti: Økonomistyring\Finans\Periodiske aktiviteter\afstemning\ Eksporter til rapportering

Side 234 af 282. Sti: Økonomistyring\Finans\Periodiske aktiviteter\afstemning\ Eksporter til rapportering Side 233 af 282 Knappen Linje; 1. Dimensioner; Her ser du finanspostens dimensioner. 2. Udlignede poster; Her ser du de poster, der er udlignede med finansposten. Side 234 af 282 Eksport af data til rapportering

Læs mere

Digitale uddannelsesaftaler. Vejledning til virksomhed

Digitale uddannelsesaftaler. Vejledning til virksomhed Digitale uddannelsesaftaler Vejledning til virksomhed Side 1 af 10 Indholdsfortegnelse Indledning kort om digitale uddannelsesaftaler... 3 Hvordan logger jeg på?... 5 Hvordan fremsøges eksisterende aftaler?...

Læs mere

Opgavestyring i Elevplan Vejledning. Pædagogisk IT kørekort Mentorforløb

Opgavestyring i Elevplan Vejledning. Pædagogisk IT kørekort Mentorforløb Opgavestyring i Elevplan Vejledning Pædagogisk IT kørekort Mentorforløb 1 Flow Pædagogisk IT kørekort Mentorforløb 2 Opgaver oprettes på et læringselement, eller et udbudt læringselement Opgaver oprettes

Læs mere

Nyhedsbreve - brugerdokumentation

Nyhedsbreve - brugerdokumentation Nyhedsbreve - brugerdokumentation Indholdsfortegnelse Nyhedsbreve på SSI.dk... 2 Nyhedsbrevssamling (kun dansk)... 2 Nyhedsbrev... 2 Nyhedsbrevsartikelmappe... 2 Nyhedsbrevsartikel... 2 HTML-baseret mailindhold

Læs mere

Oktober Dokumentpakker

Oktober Dokumentpakker Oktober 2017 Dokumentpakker Dokumentpakkerne er et værktøj til at udskrive dynamiske breve, som har en standardtekst i brevet, og hvor der automatisk sættes blandt andet patientens navn, adresse og aftaletid

Læs mere

TrivselAPV 2013 Teknisk guide til arbejdsmiljøgrupperne

TrivselAPV 2013 Teknisk guide til arbejdsmiljøgrupperne TrivselAPV 2013 Teknisk guide til arbejdsmiljøgrupperne DEL 3: Udarbejdelse af handleplan Når I har drøftet resultatet i hele personalegruppen og er blevet enige om, hvilke punkter, der skal indføjes i

Læs mere

Indledning... 2 Forsiden... 2 Dine genveje... 3 Skoleoplysninger... 3 Service Log... 3 Nyheder... 4 AD overblik... 4 Administration...

Indledning... 2 Forsiden... 2 Dine genveje... 3 Skoleoplysninger... 3 Service Log... 3 Nyheder... 4 AD overblik... 4 Administration... Indholdsfortegnelse Indhold Indledning... 2 Forsiden... 2 Dine genveje... 3 Skoleoplysninger... 3 Service Log... 3 Nyheder... 4 AD overblik... 4 Administration... 4 Nyheder... 4 Vedligeholdelse... 6 Ret

Læs mere

[jobsøgende] sådan gør du... [søg job via jobnet.dk]

[jobsøgende] sådan gør du... [søg job via jobnet.dk] [jobsøgende] sådan gør du... [søg job via jobnet.dk] Søg jobbet via Jobnet Du kan se ledige job på Jobnet.dk, og når du har fundet en stilling, kan du søge den. Er der i søgeresultatlisten ved annoncens

Læs mere

SDBF QUICKGUIDE SKOLERNES DIGITALE BLANKET FLOW - BRUGER-GUIDE -

SDBF QUICKGUIDE SKOLERNES DIGITALE BLANKET FLOW - BRUGER-GUIDE - SDBF QUICKGUIDE SKOLERNES DIGITALE BLANKET FLOW - BRUGER-GUIDE - INTRODUKTION TIL SKOLERNES DIGITALE BLANKET FLOW Vi er glade for at kunne byde velkommen til opdateret udgave af KEAs nye, automatiske blanket-system.

Læs mere

Manual til overføring af fotografier fra kamera til harddisk.

Manual til overføring af fotografier fra kamera til harddisk. Manual til overføring af fotografier fra kamera til harddisk. Det første man skal gøre sig klart er, hvor man som udgangspunkt vil lægge sine fotografier. Især når man er mange, der bruger den samme computer,

Læs mere

RKI modul til Advo+ Brugervejledning til Indberetning Søgning Data & kreditvagt

RKI modul til Advo+ Brugervejledning til Indberetning Søgning Data & kreditvagt RKI modul til Advo+ Brugervejledning til Indberetning Søgning Data & kreditvagt AdvoForum A/S RKI indberetning...3 Indledning...3 Opsætning...3 Aktiviteter...6 Part kort...6 Klient kort...7 Sagskort...8

Læs mere

Diagrammer visualiser dine tal

Diagrammer visualiser dine tal Diagrammer visualiser dine tal Indledning På de efterfølgende sider vil du blive præsenteret for effektive måder til at indtaste data på i Excel. Vejledningen herunder er vist i Excel 2007 versionen, og

Læs mere

APB VEJLEDNING DIT ARBEJDSMILJØ - VORES LØSNING

APB VEJLEDNING DIT ARBEJDSMILJØ - VORES LØSNING APB VEJLEDNING DIT ARBEJDSMILJØ - VORES LØSNING APB vejledning Savner du et system, der kan gøre håndteringen af dine dokumenter lettere og mere overskuelig? Berners APB-system er et enestående værktøj,

Læs mere

Brug Photo Story 3 en let introduktion

Brug Photo Story 3 en let introduktion Brug Photo Story 3 en let introduktion Denne vejledning forudsætter at programmet Photo Story 3 er installeret på din computer. Se andetsteds for vejledning i at installere programmet, der kan findes gratis

Læs mere

vejman.dk Systemadministrator dokumentation 24. marts 2015 Udgave 1.44

vejman.dk Systemadministrator dokumentation 24. marts 2015 Udgave 1.44 vejman.dk Systemadministrator dokumentation 24. marts 2015 Udgave 1.44 Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 3 2 Systemadministration... 3 2.1 Opret en ny bruger... 4 2.1.1 Trin 1: Brugeroplysninger... 5

Læs mere

JAR Øvelse nr. 2. JAR-Manual, Version 1.0. Avanceret søgning. Regionsvejledning

JAR Øvelse nr. 2. JAR-Manual, Version 1.0. Avanceret søgning. Regionsvejledning JAR Øvelse nr. 2 Avanceret søgning Regionsvejledning JAR-Manual, Version 1.0 Øvelse ID: 2 Øvelsesemne: Avanceret søgning Øvelsesbeskrivelse: Gør dig i stand til at bygge avancerede søgninger op. Formål:

Læs mere

Hvordan logger jeg på 1. gang Gå ind på skolens hjemmeside på adressen: www.stenpriv.dk. Klik på Forældreintra i menuen til venstre

Hvordan logger jeg på 1. gang Gå ind på skolens hjemmeside på adressen: www.stenpriv.dk. Klik på Forældreintra i menuen til venstre ForældreIntra er en udvidelse af hjemmesiden. I modsætning til de øvrige dele af hjemmesiden, som er åbne for alle internetbrugere, så er ForældreIntra et beskyttet område, hvor kun forældre til elever

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING MAGENTO RETURVARER BRUGERVEJLEDNING RETURVARER MODUL VERSION 1.0.2. Version 2015.09.16

BRUGERVEJLEDNING MAGENTO RETURVARER BRUGERVEJLEDNING RETURVARER MODUL VERSION 1.0.2. Version 2015.09.16 MAGENTO RETURVARER BRUGERVEJLEDNING RETURVARER MODUL VERSION 1.0.2 Version 2015.09.16 KOM GODT I GANG Vi vil her guide dig gennem opsætningen af TRIC Solutions Magentomodul Returvarer. Hvis du ikke allerede

Læs mere

Ansøgningsportalen. Loginvejledning, tips og hjælp

Ansøgningsportalen. Loginvejledning, tips og hjælp Ansøgningsportalen. Loginvejledning, tips og hjælp Denne vejledning er en hjælp til dig, der skal søge ind på IT-Universitetets kandidatuddannelser. Ansøgning om optagelse foregår digitalt via Ansøgningsportalen.

Læs mere

ENK Manual for Entreprenør

ENK Manual for Entreprenør 1. Hvad er ENK 2. Hvordan logger man på 3. Hvordan bestiller man en sporspærring. 4. Kvittering for modtagelse af bestilling 5. Modtagelse af sporspærringscirkulære 6. Afvisning af bestilling ENK er en

Læs mere

Tema MitHelbred på din ipad

Tema MitHelbred på din ipad Tema MitHelbred på din ipad Sofus 18. oktober 2015 Side 1 Vejledning til Besøglægen.dk e-portal Første besøg Første gang du besøger e-portalen, skal du oprettes som bruger. Brugeroprettelsen sker ved at

Læs mere

Quickguide til www.erhvervskvinder.dk

Quickguide til www.erhvervskvinder.dk Quickguide til www.erhvervskvinder.dk ErhvervsKvinders hjemmeside er opdelt i en del, som er åben for alle og en del, der er forbeholdt medlemmerne. Viden om ErhvervsKvinder: Vil du vide noget om ErhvervsKvinder?

Læs mere

3456.78 123456 MANUAL TIL. Vvskatalogets alogets administrationssystem

3456.78 123456 MANUAL TIL. Vvskatalogets alogets administrationssystem 3456.78 123456 MANUAL TIL Vvskatalogets alogets administrationssystem 30. juli 2015 Indhold Indledning Side 3 Sådan kommer du nemt i gang Side 5 Find frem til en vare Hierarkisøgning Side 6 Avanceret søgning

Læs mere

1 Start installation. 2 Vælg Kør. Installation af Næsgaard Mark.NET og konvertering af data

1 Start installation. 2 Vælg Kør. Installation af Næsgaard Mark.NET og konvertering af data Installation af Næsgaard Mark.NET og konvertering af data Generelt Opdatér det gamle program til version 13.0 Tøm PocketMark Kode Denne vejledning beskriver, hvordan du installerer det nye Næsgaard Mark.NET

Læs mere

Anklagemyndighedens Vidensbase

Anklagemyndighedens Vidensbase Anklagemyndighedens Vidensbase Indhold 1 OM DENNE VEJLEDNING... 2 2 LOGIN... 3 3 SØGNINGER... 4 3.1 SØG EFTER DOKUMENTER... 4 3.2 NAVIGÉR DIG FREM... 5 3.3 KOMBINÉR SØGNING OG NAVIGATION... 6 3.4 VISNING

Læs mere

Corporate Netbank Administration Brugervejledning - Oprettelse af brugere og bestilling af Nordea eid

Corporate Netbank Administration Brugervejledning - Oprettelse af brugere og bestilling af Nordea eid Corporate Netbank Administration Brugervejledning - Oprettelse af brugere og bestilling af Nordea eid Indhold Log på Corporate Netbank... 3 Opret bruger... 4 Bestil Nordea eid... 5 Godkend oprettelse af

Læs mere

Hvis du ikke kan huske adgangskoden, har andre problemer med at logge på eller ikke er oprettet, skal du kontakte:

Hvis du ikke kan huske adgangskoden, har andre problemer med at logge på eller ikke er oprettet, skal du kontakte: Mini-guide til Retox Databasen er tilgængelig fra www.retox.dk, klik på linket Som udgangspunkt er der se-adgang til arbejdspladsbrugsanvisningerne. Hvis der skal tilføjes eller fjernes produkter, og hvis

Læs mere

Conventus Instruktør brugervejledning

Conventus Instruktør brugervejledning Conventus Instruktør brugervejledning Du får nu mulighed for at benytte nogle af de faciliteter, som er tilgængelige i Conventus. F.eks. vil det være muligt for dig at følge med i, hvem der er tilmeldt

Læs mere

Vejledning i indberetning til registreringsnettet i korn 2010

Vejledning i indberetning til registreringsnettet i korn 2010 Vejledning i indberetning til registreringsnettet i korn 2010 Du finder siderne til registreringsnettet på LandbrugsInfo Planteavl Planteværn Varsling/registreringsnet eller www.landbrugsinfo.dk/regnet

Læs mere