Statsminister Helle Thorning-Schmidts tale ved Folkemødet 13. juni (Det talte ord gælder)

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Statsminister Helle Thorning-Schmidts tale ved Folkemødet 13. juni 2014. (Det talte ord gælder)"

Transkript

1 Statsminister Helle Thorning-Schmidts tale ved Folkemødet 13. juni 2014 (Det talte ord gælder) Kære alle. Folkemødet er en succes. Og det viser, at bag al snakken om spin, politiske intriger og magtkampe er der et stort engagement i Danmark. Hvordan holder vi sammen på fællesskabet? Hvordan fastholder vi i en tid med store forandringer vores solidariske velfærdssamfund? De spørgsmål optager os alle. Og med rette. Krisen var hård ved Danmark. Vi mistede langt over private arbejdspladser. Der var ikke styr på vores fælles husholdningskasse. Danmark blev sat under skærpet økonomisk opsyn af EU. Det var situationen i 2011, da vi fik et nyt flertal. Og derfor gik regeringen i gang med et langt sejt træk. Med rekordhøje offentlige investeringer. Med budgetlov. Skattereform. Og Vækstplan DK. Nu begynder resultaterne at vise sig. VK-regeringen fik Danmark ind i den økonomiske henstilling. Den socialdemokratisk ledede regering har fået os ud. Før valget var budgetter noget man talte om. Nu er det noget vi overholder. Da Lars Løkke Rasmussen var statsminister steg arbejdsløsheden. Nu falder den. Ledigheden er i dag den laveste i 4 år. Det seneste år er flere mennesker kommet i arbejde.

2 Eksporten stiger. Boligmarkedet har det bedre. Danmark er tilbage på sporet. Og vi har gjort det på vores måde. Alle skal med. Men hvad betyder det egentligt? Hvilke værdier ligger til grund for den kurs vi har sat? Det er gode spørgsmål, som jeg gerne besvarer. Som statsminister bliver man jo spurgt om mangt og meget. Jeg er eksempelvis blevet spurgt om, hvad man kan få for kroner. Og det er ikke så lidt, skal jeg hilse og sige. Hvad er så den røde tråd? Det er ligetil. Flere job og bedre velfærd. Vi har gennemført en kontanthjælpsreform, så mennesker under 30 år der kan, enten kommer i uddannelse eller i nyttejob. Vi gør op med den meningsløse aktivering. Vi har fremlagt en ny vækstpakke med næsten 90 konkrete forslag. Danmark har nu en regering, som kæmper aktivt mod social dumping. Senest har vi indgået en aftale, der sikrer ID-kort for alle, der arbejder på en byggeplads. Og i sidste uge hjalp vi til, da Danish Crown og slagteriarbejderne fandt en løsning, som sikrer svineslagteriet her på øen. Det er godt for Bornholm. Det er godt for Danmark. Det var ikke let for hverken lønmodtagere eller arbejdsgiver. Men det siger noget om, hvad vi kan, når vi står sammen. Så kan vi finde løsninger. Og det er også derfor, vores velfærd er vigtig for os Socialdemokrater.

3 Velfærdssamfundet er baseret på en grundlæggende solidaritet. Mellem unge og gamle. Mellem raske og syge. Mellem land og by. Mellem dem som er i arbejde, og dem som ikke er. Mellem rige og knap så rige. Solidariteten er rodfæstet over generationer. Den sidder dybt i os danskere. Derfor skal vi passe på vores velfærd. Og det har regeringen gjort. Rundt om i Europa har krisen betydet, at maskerne i de sociale sikkerhedsnet er blevet større. I Danmark har vi valgt en anden vej. Vi har afskaffet fattigdomsydelserne. Børn skal ikke vokse op i fattigdom. I dag er antallet af familier, der bliver sat på gaden, fordi de ikke kan betale deres husleje, faldet. Vi har for første gang i Danmark en officiel fattigdomsgrænse. Vi har som noget helt nyt sociale 2020-mål. De skal sikre narkomaner et mere værdigt liv, færre hjemløse og færre kriminelle unge. Ingen skal glemmes i samfundets blinde vinkler. Vi giver en skattelettelse til enlige forsørgere i arbejde. Vi giver en økonomisk håndsrækning til de fattigste pensionister. Og i år har vi sikret, at der er en milliard kroner ekstra til de mest udsatte af vores ældre. Vel og mærke samtidigt med at vi har fået styr på dansk økonomi. Når dét med kroner og øre er så vigtigt, så er det ikke for at imponere en lille kreds af dygtige økonomer.

4 Nej, det handler om, at vi igen får friheden til at gøre en forskel for de mennesker, som har brug for fællesskabet. Det er i virkeligheden meget konkret. Nu kan vi eksempelvis begynde at rette op på efterslæbet i psykiatrien. At blive ramt af en sygdom i sind og sjæl er ligeså hårdt, som at blive ramt på krop og legeme. Når depression rammer, og man tvivler på, om solen vil skinne igen. Når sindet bliver spaltet. Og når man ikke længere ved, hvem man er. Så har man brug for hjælp. At se én af sine nærmeste kæmpe med en psykisk sygdom, tester kærlighedens grænser. Familier slides op i forsøget på at hjælpe og forstå. Men I er ikke alene. Vi har et fælles ansvar for hinanden. Og nu får psykiatriske patienter de samme rettigheder som somatisk syge. Fra september vil der være en udrednings- og behandlingsret. Og vi har netop foreslået at bruge 1,6 milliarder kroner på et målrettet løft af psykiatrien. Alle skal med! Jeg vil et Danmark, hvor fællesskabet er så stærkt, at det ikke slår revner, fordi vi glemmer dem, der ikke råber højest i den politiske kamp. Jeg vil et Danmark, hvor der er plads til alle.

5 Og det får vi kun, hvis vi gør en fælles indsats. Det gælder på arbejdspladserne. I vores lokalmiljø. Og ja, også i vores måske stærkeste fællesskab: folkeskolen. Vores børn har krav på en god og tryg skoledag. Med leg og venner. Men også hvor de får færdigheder til at klare sig senere i livet. Dansk. Matematik. Engelsk. Historie. Og alle de andre fag som forvandler vores små nysgerrige børn til unge fuld af viden og gå-på-mod. Derfor vil der altid være en stor interesse for folkeskolen. Den er vores alle sammen. Den er vigtig. I disse dage er der en meget ophidset debat ikke om folkeskolereformen, den har vi også men om det, der hedder inklusion. Eller sagt mere mundret: rummelighed. Når man lytter til debatten, skulle man tro, at folkeskolen er ved at brække over. Fakta er følgende: Der er mere end en halv million børn i folkeskolen. Over de næste år skal vi finde plads til børn med særlige behov, som i dag er i specielle tilbud. I gennemsnit betyder det, at der vil komme 7-8 elever på hver folkeskole, som ellers skulle gå på en specialskole. Ikke i hver klasse. Men på hver skole. Jeg har i næsten ti år fulgt min egen datters liv i en helt almindelig dansk folkeskole. Hun er nu på vej i niende klasse, og hvor har det været nogle dejlige år. Og ja, der er problemer med larm og uro i folkeskolen. Det tror jeg mange forældre vil skrive under på.

6 Men skal vi ikke lade være med at vælte ansvaret over på børn med særlige behov. Jeg er overbevist om, at det er voldsomt for et barn at blive sat ud på et sidespor. Jeg er bekymret for, at de børn, som er en smule skæve og anderledes alene får en diagnose og en henvisning ud af det almindelige fællesskab. Naturligvis er der børn, der vitterligt har helt særlige behov, som folkeskolen ikke kan eller skal indfri. Men er der virkeligt næsten tre gange flere i Danmark end hos nogle af vores nærmeste naboer? Det tvivler jeg på. Og derfor er det vigtigt, at folkeskolen bliver mere rummelig. Det må kunne lade sig gøre. Alle børn skal have en chance. Kære venner. Der er sket meget i Danmark de seneste par år. For mange har det har været nogle barske år. Men tilliden til fremtiden er vendt tilbage. Vi er tilbage på sporet. Og her skal vi blive. Vi skal have flere i arbejde. Og fordi den økonomiske kurs er rigtig, kan vi investere lidt mere i vores fælles velfærd. I grove tal 3 milliarder kroner om året. Eller 22 milliarder kroner ekstra om året, når vi når frem til Det lyder måske af meget. Men det er det ikke. Det er ikke guld og grønne skove. Det er ikke silkelagner og gyldne vandhaner.

7 Men det er nok til, at vi kan udvikle vores fælles velfærd. Det er nok til, at vi kan gøre en ekstra indsats for de mennesker, som har særligt brug for fællesskabet. Venstre er imod. De går ind for nulvækst. Og det er jo helt fair. Men derfor er det også underligt, at de ikke vil sige, hvad nulvækst er. Faktisk har de brugt mere tid på at kalde nulvækst for udgifststop end på at uddybe, hvad det betyder. Det er jo meget fiffigt alt sammen. Det kan skyldes, at Venstre ikke kender den rette sammenhæng. Og efter afslutningsdebatten i Folketinget kan man godt få det indtryk. For når man hører på, hvordan Venstre omgås tal og fakta, skal man være glad for at i virkelighedens verden altid giver 4. Det ene øjeblik siger de gode Venstre-folk, at kommunerne har færre penge til service næste år. Og det selvom sandheden er, at kommunerne har 300 millioner kroner ekstra til sundhed og folkeskolen. Det næste øjeblik siger Venstre så, at kommunerne sidste år manglede 20 milliarder kroner. Immervæk et beløb af en hvis størrelse. Tjah. Mon ikke finansministeren var blevet jaget op af sengen midt om natten af nogle KL-folk, hvis det var tilfældet. Dét var det ikke. Nationaløkonomi er ikke en eksakt videnskab. Men alligevel. Det er noget af et fejlskud fra folk, der vil overtage ansvaret for dansk økonomi. Lad mig slå fast det kan jo være, at der står en venstremand på pladsen: Det offentlige forbrug er vokset med 0,4 procent i 2012 og 0,8 procent i Væksten er planlagt til 1,2 procent i år og 0,6 procent om året frem mod 2020.

8 Men lur mig. Det er ikke manglende evner, der holder Venstre tilbage. Nej, det er lysten, som mangler. Venstre har ikke modet til at sige til danskerne: Nulvækst betyder, at vi hvert år skal starte året med at finde nye 3 milliarder kroner at spare på velfærden. Det ene år skærer vi i beskæftigelsessystemet, og vi skærer dybt, hvis vi skal finde 3 milliarder kroner. Det næste år sænker vi støtten til verdens fattigste lande og genindfører fattigdomsydelserne. Så har vi skåret 6 milliarder kroner. Det tredje år viser det sig, at det ikke er tilfældigt, at Venstre går ind for brugerbetaling på sundhed. Så kom vi op på 9 milliarder kroner. Det fjerde år kan det være, at vi bliver nødt til at presse kommunerne på omsorgen for de ældre. Det femte år kan det være uddannelserne, som skal gennem nedskæringsmaskinen... Og det sjette er det kun fantasien, som sætter grænserne, når man skal finde besparelser for 22 milliarder kroner. For det er jo sådan nulvækst fungerer. År for år bliver velfærden udhulet. Jeg forstår faktisk godt, at Venstre altid mumler, når de taler om nulvækst. Sandheden er, at Venstre fører tys-tys politik. Og det er vel også derfor, at Lars Løkke Rasmussen er i gang med ét af sine illusionsnumre. Ifølge Lars Løkke Rasmussen er forskellen på regeringen og Venstre, at vi vil bruge 60 øre mere på velfærd for hver hundrede kroner end han vil. Der er da vist ingen andre i dansk politik, der uden at blinke reducerer 3 milliarder kroner ekstra hvert år til 60 øre! Houdini har ikke levet forgæves. Så kender vi ham igen.

9 I Venstre er man overbevist om, at det bedste forsvar er et angreb. Og jo tydeligere det står for befolkningen, hvad nulvækst handler om, jo hårdere vil man gå efter os Socialdemokrater. Skræmmekampagner. Fordrejede fakta. Beskyldninger i øst og vest. Det tager vi med. Men ved I hvad: Jeg er stolt af vores beslutninger. Jeg er stolt af vores resultater. Venstre vil komme med bål og brand. De vil komme med millioner og atter millioner bag sig. Og meget af støtten vil ovenikøbet fremgå af partiregnskabet. Før eller siden. Men sådan er det. Og sådan har det altid været. De vil bruge deres penge til at komme med dobbelt kraft. Ja faktisk, er de pludselig blevet så bekymrede for, at de ikke vinder næste valg, at de også har besluttet sig til at have to formænd. Næstformanden har fået et sæt nøgler til Venstres formandskab. Måske han en dag også får nøglerne til klædeskabet. Det må Venstre selv afgøre. For uanset hvor mange penge Venstre kommer med. Og uanset hvad de skræmmer med, så vil jeg sige til Venstre: Tiden er ikke inde til et nyt VKO-eksperiment. Vi har begge hænder på rettet. Danmark er på vej ud af krisen. Vi vil have alle med. Og det er kun en socialdemokratisk ledet regering, der kan løfte den opgave. Ja, vi er bagud på point. Men når selv Kristian Jensen siger, at han kan slå Lars Løkke Rasmussen, så er jeg overbevist om, at vi også kan. Kan I have et fortsat godt folkemøde.

En klar økonomisk plan. Investeringer i fremtiden og fællesskabet. Vilje til ansvar. Styrke til samarbejde. Hele Danmark skal med.

En klar økonomisk plan. Investeringer i fremtiden og fællesskabet. Vilje til ansvar. Styrke til samarbejde. Hele Danmark skal med. En klar økonomisk plan. Investeringer i fremtiden og fællesskabet. Vilje til ansvar. Styrke til samarbejde. Hele Danmark skal med. Arbejdet skal gøres færdigt. DET DANMARK DU KENDER Socialdemokraterne

Læs mere

En klar økonomisk plan. Investeringer i fremtiden og fællesskabet. Vilje til ansvar. Styrke til samarbejde. Hele Danmark skal med.

En klar økonomisk plan. Investeringer i fremtiden og fællesskabet. Vilje til ansvar. Styrke til samarbejde. Hele Danmark skal med. En klar økonomisk plan. Investeringer i fremtiden og fællesskabet. Vilje til ansvar. Styrke til samarbejde. Hele Danmark skal med. Arbejdet skal gøres færdigt. Niels Hougaard, Polfoto 2 DET DANMARK DU

Læs mere

Statsminister Helle Thorning-Schmidts tale ved Folketingets åbning den 7. oktober 2014

Statsminister Helle Thorning-Schmidts tale ved Folketingets åbning den 7. oktober 2014 1 Statsminister Helle Thorning-Schmidts tale ved Folketingets åbning den 7. oktober 2014 Det talte ord gælder talen er klausuleret til kl. 12.05. Danske kampfly er landet i Kuwait. De skal deltage i den

Læs mere

Men hvad er det, der får os til at fare ud af fjerene, før solen står op? Hvad har I gang i, og så endda på en søndag vil nogen spørge?

Men hvad er det, der får os til at fare ud af fjerene, før solen står op? Hvad har I gang i, og så endda på en søndag vil nogen spørge? Elektronisk reprint fra www.socialdemokratiet.dk Socialdemokratiet formand Helle Thorning-Schmidts 1. maj-tale 2005 Medmenneskelighed og solidaritet er drivkraften og den røde tråd i Socialdemokraternes

Læs mere

Tale til folkemødet i Allinge, juni 2014 Johanne Schmidt-Nielsen

Tale til folkemødet i Allinge, juni 2014 Johanne Schmidt-Nielsen 1 Tale til folkemødet i Allinge, juni 2014 Johanne Schmidt-Nielsen En af de danskere, der voksede op her på Bornholm, er arbejderforfatteren Martin Andersen Nexø. Og øen danner også rammen om første del

Læs mere

105. møde. Tirsdag den 9. september 2014 (D) 1

105. møde. Tirsdag den 9. september 2014 (D) 1 Tirsdag den 9. september 2014 (D) 1 105. møde Tirsdag den 9. september 2014 kl. 9.20 Dagsorden 1) Eventuelt: 3. behandling af lovforslag nr. L 200: Forslag til lov om ændring af virksomhedsskatteloven.

Læs mere

Bilag 4 Transskription af interview med Anna

Bilag 4 Transskription af interview med Anna Bilag 4 Transskription af interview med Anna M: Først og fremmest kunne vi godt tænke os at få styr på nogle faktuelle ting såsom din alder bl.a.? A: Jamen, jeg er 25. M: Og din kæreste, hvor gammel er

Læs mere

Statsminister Lars Løkke Rasmussens nytårstale den 1. januar 2011

Statsminister Lars Løkke Rasmussens nytårstale den 1. januar 2011 Statsminister Lars Løkke Rasmussens nytårstale den 1. januar 2011 Det talte ord gælder Godaften. Jeg tror, at mange har det ligesom jeg: Nytåret er den tid på året, hvor vi gør status. Hvor vi tænker over

Læs mere

Redegørelse nr. R 1 (4/10 2011) Folketinget 2011-12

Redegørelse nr. R 1 (4/10 2011) Folketinget 2011-12 Redegørelse nr. R 1 (4/10 2011) Folketinget 2011-12 Redegørelse af statsministeren i henhold til grundlovens 38 (mundtlig del). (Redegørelse nr. R 1). Kl. 12:05 Statsministeren (Helle Thorning-Schmidt):

Læs mere

Lars Løkke Rasmussen, Landsmødetale 4. oktober 2014 **** DET TALTE ORD GÆLDER **** I dag er det præcis 1.115 dage siden, der sidst var folketingsvalg.

Lars Løkke Rasmussen, Landsmødetale 4. oktober 2014 **** DET TALTE ORD GÆLDER **** I dag er det præcis 1.115 dage siden, der sidst var folketingsvalg. Lars Løkke Rasmussen, Landsmødetale 4. oktober 2014 DET TALTE ORD GÆLDER I dag er det præcis 1.115 dage siden, der sidst var folketingsvalg. Venstre gik frem for første gang i 10 år men danskerne valgte

Læs mere

33. møde. Onsdag den 16. december 2009 (D) 1

33. møde. Onsdag den 16. december 2009 (D) 1 Onsdag den 16. december 2009 (D) 1 33. møde Onsdag den 16. december 2009 kl. 9.00 Dagsorden 1) 1. del af 3. behandling af lovforslag nr. L 1: Forslag til finanslov for finansåret 2010. Af finansministeren

Læs mere

Pressemøde dagen før Folketingsvalg 17. juni 2015. (Det talte ord gælder)

Pressemøde dagen før Folketingsvalg 17. juni 2015. (Det talte ord gælder) Pressemøde dagen før Folketingsvalg 17. juni 2015 (Det talte ord gælder) Valgkampen er nu inde i den absolut sidste fase. Om godt 20 timer går danskerne til stemmeurnerne. Det er nu, der skal tages stilling.

Læs mere

NYTÅRSSKRIFT 2013: HVORDAN VINDER VI VALGET?

NYTÅRSSKRIFT 2013: HVORDAN VINDER VI VALGET? NYTÅRSSKRIFT 2013: HVORDAN VINDER VI VALGET? 1 Indhold Nanna Westerby (Cevea) Hvordan vinder vi valget? 3 Jesper Petersen (Socialdemokraterne: Sammenhold, snusfornuft og socialdemokratiske værdier 4 Peter

Læs mere

af mange sygdomme er blevet bedre, men også dyrere. Den udvikling ser ud til at fortsætte frem mod 2032.

af mange sygdomme er blevet bedre, men også dyrere. Den udvikling ser ud til at fortsætte frem mod 2032. Prioriteringer på velfærdsområdet Danmark herfra til år 2032 Socialdemokraterne er efter 10 år kommet i regering. Vores ministre er sammen med Folketingets nye flertal i fuld gang med at håndtere de mange

Læs mere

Kristuskransen forklaring på perlerne

Kristuskransen forklaring på perlerne Kristuskransen forklaring på perlerne Gudsperlen Guds perlen, er Kristuskransens start. Guds perlen er den store guldfarvede perle. Guds perlen er Kristuskransens start og slutning. Du har måske allerede

Læs mere

VI HAR BRAGT DANMARK TILBAGE PÅ SPORET

VI HAR BRAGT DANMARK TILBAGE PÅ SPORET 1 MAJ 2015 10 ÅR 10 ÅR MED THORNING-SCHMIDT VI HAR BRAGT DANMARK TILBAGE PÅ SPORET TAK FOR KAFFE OPVARMNING TIL VALG MED PEPTALK, KAFFE OG GADEKAMPAGNE LIGESTILLING STORT TEMA OM 100-ÅRET FOR KVINDERNES

Læs mere

Det er min første kongres som formand for HK. Så det er med stor glæde, jeg står her i dag.

Det er min første kongres som formand for HK. Så det er med stor glæde, jeg står her i dag. Kære kongres! Kære gæster! Kære medlemmer! Det er min første kongres som formand for HK. Så det er med stor glæde, jeg står her i dag. Jeg står her også med stor respekt og en stor ydmyghed over for ansvaret

Læs mere

BILAG 1 - DOKUMENTSTUDIER

BILAG 1 - DOKUMENTSTUDIER BILAG 1 - DOKUMENTSTUDIER Oversigt over de dokumenter som er anvendt i specialets empiriske del Dokumentstudier. Dokumenterne findes også i litteraturlisten. Monumenter: Frederiksen, Mette og Bjarne Corydon

Læs mere

Kristian Jensens tale. v. Venstres Landsmøde 2012 i Herning *** Det talte ord gælder ***

Kristian Jensens tale. v. Venstres Landsmøde 2012 i Herning *** Det talte ord gælder *** Kristian Jensens tale v. Venstres Landsmøde 2012 i Herning Det talte ord gælder 367 dage. 3 timer. 32 minutter. Det er lige nøjagtig så lang tid, vi har. Så lukker valglokalerne til kommunal- og regionsvalget

Læs mere

Vi vælger fællesskabet

Vi vælger fællesskabet Folketingsvalg 2015: Vi vælger fællesskabet I Enhedslisten går vi til valg for at trække Danmark i en solidarisk og grøn retning. I dette valgnummer kan du læse om vores mærkesager, kandidater og alle

Læs mere

9-Lad os tale om penge.

9-Lad os tale om penge. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 9-Lad os tale om penge. Kvinder og mænd har bekymret sig om penge

Læs mere

Mennesker på kontanthjælp bliver hængt ud, som om de var roden til alt ondt.

Mennesker på kontanthjælp bliver hængt ud, som om de var roden til alt ondt. 1 Folkemødetale 2015 Johanne Schmidt Nielsen Det talte ord gælder. Jeg vil gerne starte med at sige, at den her valgkamp efterhånden har udviklet sig til sådan en konkurrence om, hvem der kan banke hårdest

Læs mere

og for at have den menneskelige relation i mit arbejde

og for at have den menneskelige relation i mit arbejde Hvorfor ville I gerne være lærer? Det startede med min egen, da jeg ville være lærer. Jeg kom nok fra en familie der ikke var så struktureret, så havde jeg en lærer, som var meget god til at holde den

Læs mere

Studentertale 2014. Det er sjældent at man ser en dansker med en kniv i den ene hånd uden at der er en gaffel i den anden.

Studentertale 2014. Det er sjældent at man ser en dansker med en kniv i den ene hånd uden at der er en gaffel i den anden. Studentertale 2014. Kære studenter Vores tidligere statsminister Poul Nyrup har engang sagt at Det er sjældent at man ser en dansker med en kniv i den ene hånd uden at der er en gaffel i den anden. Det

Læs mere

84. møde. Tirsdag den 6. maj 2014 (D) 1. Af Martin Henriksen (DF) m.fl. (Fremsættelse 14.01.2014. 1. behandling 14.03.2014. Betænkning 10.04.2014).

84. møde. Tirsdag den 6. maj 2014 (D) 1. Af Martin Henriksen (DF) m.fl. (Fremsættelse 14.01.2014. 1. behandling 14.03.2014. Betænkning 10.04.2014). Tirsdag den 6. maj 2014 (D) 1 84. møde Tirsdag den 6. maj 2014 kl. 13.00 Dagsorden 1) Spørgetime med statsministeren. 2) Spørgsmål om fremme af forespørgsel nr. F 35: Forespørgsel til statsministeren om

Læs mere

Nyhedsbrev nr. 19 Juni/Juli 2015

Nyhedsbrev nr. 19 Juni/Juli 2015 Nyhedsbrev nr. 19 Juni/Juli 2015 Nyt fra Den Konservative Vælgerforening i Egedal Valgudtalelse Valget er udskrevet det er nu det gælder! I den kommende tid skal vi gøre det helt klart for alle danske

Læs mere

15. møde. Torsdag den 7. november 2013 (D) 1. Miljøministeren (Ida Auken):

15. møde. Torsdag den 7. november 2013 (D) 1. Miljøministeren (Ida Auken): Torsdag den 7. november 2013 (D) 1 Miljøministeren (Ida Auken): 15. møde Torsdag den 7. november 2013 kl. 10.00 Dagsorden 1) Spørgsmål om fremme af forespørgsel nr. F 8: Forespørgsel til statsministeren,

Læs mere

DebatMagasin. Sundhedsvæsenet. værdier og udfordringer. om det danske sundhedsvæsen

DebatMagasin. Sundhedsvæsenet. værdier og udfordringer. om det danske sundhedsvæsen DebatMagasin om det danske sundhedsvæsen Sundhedsvæsenet værdier og udfordringer Regionernes borgertopmøder Forår 2011 Indhold Tema 000 Op op og atter op 5 Tema 001 Hvad skal sundhedsvæsenet tilbyde? 9

Læs mere

Solen går op, solen går ned, og jeg venter bare. Livet på hjemløseboformer

Solen går op, solen går ned, og jeg venter bare. Livet på hjemløseboformer Solen går op, solen går ned, og jeg venter bare Livet på hjemløseboformer Udvalgte resultater fra brugerundersøgelse af SFI 15 Kolofon Februar 15 Oplag: 1.5 Fotograf: Peter Elmholt (elmholt.dk) Grafisk

Læs mere

3. møde. Torsdag den 7. oktober 2010 (D) 1. Forespørgsel nr. F 1 (Om ældres betaling for ydelser på plejehjem).

3. møde. Torsdag den 7. oktober 2010 (D) 1. Forespørgsel nr. F 1 (Om ældres betaling for ydelser på plejehjem). Torsdag den 7. oktober 2010 (D) 1 Forespørgsel nr. F 1 (Om ældres betaling for ydelser på plejehjem). 3. møde Torsdag den 7. oktober 2010 kl. 10.00 Dagsorden 1) Indstilling fra Udvalget til Valgs Prøvelse:

Læs mere