Men i betjeningen af turisterne på Ærø har vi stadig den gode gamle service med tre turistkontorer og en venlig og professionel service.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Men i betjeningen af turisterne på Ærø har vi stadig den gode gamle service med tre turistkontorer og en venlig og professionel service."

Transkript

1 Beretning til generalforsamlingen 2015 Carl Jørgen Heide 2014 har igen været et travlt og succesfyldt år for Ærø Turist- og Erhvervsforening. Og samtidig er der i 2014 sket en nyskabelse i forhold til Ærø Kommune med hvem vi har indgået en omfattende og detaljeret resultatkontrakt, der dels beskriver de overordnede rammer for samarbejdet, dels går helt ned på detaljeniveau for de enkelte områder og aktiviteter. Resultatkontrakten og evalueringen af resultatkontrakten har vi ikke printet ud, men den kan fås ved henvendelse til vores kontor ligesom den fremgår af dagsordenen for kommunens ETHU, da den netop har været til politisk behandling der. Denne beretning vil give et summarisk overblik over nogle highlights indenfor turisme, erhverv, bosætning og fundraising samt det lidt mere løse som f.eks. lobbyisme. Turisme Markedsføringen af Ærø er næsten gået helt viralt. Vi er blandt de førende i Danmark i brugen af de sociale medier som Facebook og Instagram. Det er ikke blot noget vi selv tror og siger. Der bliver bekræftet fra noget så fornemt som Visit Denmark, der gang på gang anvender materiale fra Ærø til deres hjemmeside. Men i betjeningen af turisterne på Ærø har vi stadig den gode gamle service med tre turistkontorer og en venlig og professionel service. I 2014 har vi personligt betjent omkring 7000 gæster på de tre kontorer vi har i Ærøskøbing, Marstal og Søby. Jeg vil gerne her benytte lejligheden til at takke personalet på biblioteket i Marstal og Brian og Eigil fra Søby Havn for en enestående service i forhold til øens gæster. Vi har blandt gæsterne på kontorerne foretaget en tilfredshedsundersøgelse sommeren 2014 og den afslører blandt andet, at 80 % af gæsterne er mellem 40 og 70 år. Knap 60 % havde besøgt Ærø tidligere 40 % var blevet inspireret til besøget på nettet 97 % var enten tilfredse eller meget tilfredse med servicen på øens turistkontorer 94 % var enten tilfredse eller meget tilfredse med servicen i øens forretninger, restauranter og overnatningssteder Og meget vigtigt: 98 % ønskede at besøge Ærø igen 60 % af de besøgende bruger mere end 400 kroner om dagen, 25 % bruger mere end 600 kroner om dagen Ærøportalen er vigtig i markedsføringen af Ærø. Her har været knap besøgende i Vi har også i 2014 haft vores strategi rettet mod medierne. Og det giver bonus. Vi har fået mindst 40 artikler enten i trykte medier eller på digitale platforme. I alt 35 journalister fra Danmark, Rusland, Norge, Kina, Tyskland, USA og Italien har besøgt Ærø i 2014.

2 De digitale platforme for en større og større betydning. Blot nogle få eksempler hvor vi har haft artikler præsenteret: Yahoo.com / Travel 3,9 millioner besøgende per måned Foodrepublic.com 2,8 millioner besøgende om måneden De digitale medier har stor indflydelse og påvirkningskraft. Vi havde besøg af en blogger, Nana, der postede et billede fra Ærøskøbing på sin blog syntes godt om dette billede. Altså 1815 påvirkninger for næsten ingen penge. Teksten under billedet lød: We are spending the next couple of days on the small and very charming Danish island Ærø. I am already in love Mediebevågenheden kan også opgøres i cool cash, altså den markedsføringsmæssige værdi opgjort i annoncekroner. Her blot et par eksempler: En artikel i det tyske tidsskrift Yacht, værdi kroner En artikel på yahoo.com/travel, værdi Vi har på vores kontor et meget professionelt team indenfor turisme; Ane Katrine og Bjørg. Medier og VisitDenmark ved, at de altid vil blive modtaget vel. Vi har en enorm styrke med egen fotograf, vist det eneste turistkontor i Danmark. Tak til både Ane Katrine og Bjørg for deres dedikerede arbejde, deres kvalitet, deres produktivitet og deres gode relationer internt og eksternt. Jeg vil også gerne her benytte lejligheden til at slå et slag for vores presseservice, hvorfra vi kan sende pressemeddelelser ud over det ganske land til 1600 medier om vi vil. I 2014 sendte vi 11 landsdækkende pressemeddelelser ud på vegne af os selv eller andre (regentbesøg, tuk-tuk træf, klimakommune, bogudgivelser) PR er ud i verden, men også lidt mere lokalt og dog alligevel globalt. I forbindelse med besøget af MARSTAL MÆRSK sponserede vores forening en gave til skibet, en række storfotos af Marstal Havn til ophængning ombord. En anden påvirkningskanal er vore nyhedsbreve. Nej, jeg taler ikke om det ugentlige brev, der jo både er skidt og kanel. Jeg taler om det rigtige nyhedsbrev, der kommer fra vores kontor en gang om måneden. Vi begyndte året med 346 modtagere og sluttede med 690 modtagere. Hvis vi fortsætter med samme stigning i modtagere vil vi i 2020 have modtagere. Det er vores ambition, hverken mere eller mindre. Vores fokus på de digitale medier betyder ikke, at vi fuldstændig har glemt de traditionelle virkemidler, selv om vi fornemmer, at de får mindre og mindre betydning. Vi har også annonceret og vi har deltaget i feriemessen i Herning, vi har uddelt guider i Flensborg og på forskellige fødevaremesser udenøs.

3 Men vi ved, at fremtiden vil være den digitale påvirkning, både fordi vi rammer mange flere, rammer mere målrettet og til en langt mindre pris per påvirkning end gennem de traditionelle kanaler. Medlemmers forretningsmæssige trivsel er os meget på sinde. Derfor har vi afholdt 4 møder for disse i løbet af året ligesom vi støttede op om vore medlemmer med en annoncekampagne om åbne spisesteder. Vi har desuden etableret et turismenetværk på Facebook med mere end 100 deltagere. Her kan turismevirksomheder netværke og udveksle interne informationer. Vi har også besøgt og sparret med en række turismevirksomheder hen over året, 10 i alt. Det er en mulighed for alle, der ønsker et åbent og professionelt syn på deres virksomhed set udefra. Skærmene på færgerne har vi overtaget her fra 1. januar, nu er der foreløbig film på igen og der kommer meget mere hen over året, når de tekniske udfordringer bliver løst. Ærø Booking er en selvstændig del af Ærøportalen ApS. Her har vi haft et samarbejde, der betyder at vi i stort omfang har brugt denne kanal til at sælge f.eks. billetter og ture. Har vores arbejde så givet nogle resultater? Ja, hvordan skal vi måle det? Rent faktuelt har vi haft 5 % flere overnattende gæster på Ærø i 2014 end året før. De officielle tal er godt og vel overnatninger, men her er overnatninger i feriehuse og B&B ikke medregnet. Vores egne interne beregninger siger at overnatningerne på Ærø nok nærmere er om året. Hvad har det så kostet alt det vi har gjort indenfor turisme? Omkring 1½ million kroner der indeholder markedsføring, lønninger, administration og lokaler. Set i lyset af kontoret produktivitet og resultater vil jeg ikke tøve et øjeblik med at sige, at øen har fået valuta for hver en krone. Erhverv Formålet med erhvervsfremmeindsatsen på Ærø er at skabe optimale betingelser for øens erhvervsliv og dermed medvirke til en positiv udvikling i beskæftigelsen og befolkningstallet på øen. Jeg siger med det samme, at vores indsats ikke har levet op til vore egne forventninger. Det skyldes i høj grad de ressourcer vi har til rådighed. Vi har i 2014 anvendt uforholdsmæssigt mange timer, mere end 400, på et Interregprojekt, hvor Ærø var leadpartner. Det har taget tid fra vores erhvervsarbejde. Vi har i 2014 konkret kun været på besøg på 9 virksomheder for at sparre og rådgive. Det er alt for lidt. Vores ambition er at gøre dette meget bedre i Derfor har vi startet en intensiv besøgsrunde i 2015, der allerede har vist meget positive resultater var også året, hvor Fremtidsfabrikkens iværksætteruddannelse sluttede. Her har 45 personer fra Ærø deltaget, det absolut højeste fra nogen kommune set i forhold til indbyggertal.

4 Vi har i samarbejde med Jobinvest i Esbjerg gennemfør et kursus i salg og markedsføring over 6 dage med 20 deltagere. Siden KUC blev nedlagt har der ikke været noget formelt samarbejde om efteruddannelse på Ærø, men vi har dog været mellemmænd mellem to kursus for godschauffører og et kursus i fødevarehygiejne. Ifølge vores resultatkontrakt skulle vi holde 3 møder for erhvervslivet. Vi har holdt 6 møder, blandt andet et møde med Carina Christensen fra Erhvervscenter Vejen og et møde med DI. Der er ikke udsendt målrettede nyhedsbreve til øens virksomheder, men vi har fokuseret på nyhedsbreve til foreningens medlemmer, hvoraf vi har udsendt 10. Til erhvervslivet har vi løbende informeret gennem ugebrevet, der modtages af mere end Her er en række emner blevet omtalt løbende, f.eks. om tilbud fra Væksthus Syddanmark. Væksthus Syddanmark vil jeg godt give et ekstra ord med på vejen. Det er en gratis service for vækstvirksomheder. De tilbyder en hel pakke af løsninger, der udover konkret vejledning også kan omfatte økonomisk støtte til f.eks. kompetenceudvikling af et firmas medarbejdere. Væksthus Syddanmark har været i kontakt med en række virksomheder i 2014 og fortsætter denne service. I morgen er de f. eks. på øen igen og skal besøge 3 af øens virksomheder med ambition om vækst. Som et lille erhvervskontor uden ansatte og uden specielle kompetencer er vi rigtig glade for at kunne trække på VHS. Det er en service jeg gerne opfordrer til at flere virksomheder tager imod. Hvad koster så øens erhvervsservice? Omkring ½ million inklusive lønninger, møder, annoncer, administration og husleje. Bosætning Formålet med bosætningsindsatsen på Ærø er at tiltrække nye indbyggere til øen gennem aktiv markedsføring af øens muligheder og aktivt integrere nye borgere på øen og dermed stabilisere øens befolkningstal. Interessen er stor, men tilflytning hæmmes af mangel på job. Mange er tiltrukket af det gode liv øen er eksponent for, men de behøver naturligvis et forsørgelsesgrundlag for at flytte hertil. Derfor har vi fra 2014 også kastet vore øjne på aktive seniorer. Det lancerede vi højt og tydeligt med det resultat at rigtig mange kommuner så lyset og nu også fokuserer på denne målgruppe. Hvorfor nu det? Jo aktive seniorer bringer meget godt med sig, både aktiviteter og gode penge. Derfor taler vi på Ærø heller ikke om en ældrebyrde, men om en ældrestyrke. For 2013 havde vi et fald i tilflytningen til Ærø på 32, altså 32 flere flyttede fra Ærø end til Ærø. For 2014 er tallene

5 Befolkningens udvikling efter tid, nytilgang/bestand og område Bornholm Ærø Samsø Læsø 2014 Tilflyttede Fraflyttede Nettotilflyttede Indvandrede Udvandrede Nettoindvandrede Vi er naturligvis ikke tilfredse med denne udvikling og har derfor intensiveret vores markedsføring af Ærø som et godt sted at bo. Vi har netop lanceret en brochure rettet mod seniorer. Vi har den med her i aften. Og så har vi indgået et samarbejde med folkene bag oprør fra udkanten. De kommer i forsamlinger over hele Danmark, vil tale pænt om Ærø, vil uddele vores brochurer, og vil i artikler skrive pænt om øen. Til gengæld støtter vi dem med nogle beskedne midler. En helt igennem win-win situation. Men måske tendensen er ved at vende. For de to første måneder af 2015 er der flyttet 11 flere til Ærø end der er flyttet fra Ærø. Vi vejrer morgenluft og krydser fingre for effekten af vores kampagne. Bosætningskonsulenten havde i 2014 kontakt med 90 emner, altså enten familier eller enlige, der overvejede at flytte til Ærø. 19 af disse er efterfølgende flyttet hertil. En succesrate på mere end 20 % er vel ikke så ringe? Bosætningskonsulenten og Bosætningshuset er et stærkt symbol på, at Ærø ønsker tilflyttere. Der er nu en venteliste indtil 2017på at komme ind i Bosætningshuset. Rent faktuelt betyder huset ikke meget, der kan jo kun bo en familie ad gangen, men som markedsføringsredskab er det stærkt. Vi kunne ønske os et par huse mere. Jeg vil gerne også sige tak til Jytte for hendes konstante entutiasme med at skaffe bosætning til Ærø. Jytte har også været den drivende kraft bag Ærødagen, der i 2014 i Søby samlede mere end 1000 mennesker, der kunne besøge 75 unikke stande og boder. I år er Ærødagen i Marstal, forberedelserne er begyndt. Vi venter igen at få en rekord i både antal deltagere og stande. Men vejret spiller her en stor rolle. Hvad koster så bosætningsindsatsen? Ja i 2014 knap en ½ million inklusive lønninger, markedsføring, administration og lokaler. I 2015 har vi fået mere til opgaven. Derfor har vi fået råd til den nye brochure rettet mod seniorer. Fundraising Formålet med fundraising indsatsen på Ærø er at medvirke til at finde finansiering til projekter til gavn for Ærø Kommune, øens foreninger og øens virksomheder og dermed bidrage til en positiv udvikling i levevilkår og beskæftigelse på Ærø. Fundraising er en voksende prioritering for alle foreninger og kommuner i Danmark, men er også en rigtig svær opgave. Aktuelt får på landsplan 9 ud af 10 ansøgere afslag.

6 Hvordan arbejder vi med fundraising? Vi overvåger udbud af midler både fra private fonde og fra ministerielle midler. Vi gør relevante aktører på øen opmærksom på disse midler, både foreninger, private firmaer og kommunale afdelinger. Og så hjælper vi med ansøgninger, ja skriver faktisk i nogle tilfælde ansøgningerne. Vi har således blandt andet skaffet 1,4 millioner til busdrift på Ærø. Vi kunne godt ønske os at anvende mere tid på fundraising, men antallet af timer til vores daglige rådighed sætter en naturlig begrænsning. Fundraising koster årligt godt og vel om året, der dækker lønninger, projektomkostninger, databaser, administration og lokaleomkostninger. Generelle ikke områdebestemte aktiviteter Aktiviteterne indenfor det vi kalder ikke områdebestemte aktiviteter har meget at gøre med lobbyisme, altså kontakter med enkeltpersoner eller organisationer, der kan være med til at gøre noget godt for Ærø eller påvirke beslutninger i den rigtige retning for øen. Det gælder når vi aktivt deltager som forening i Folkemødet på Bornholm, det gælder når f.eks. 20 medlemmer af Folketinget modtager det ugentlige nyhedsbrev, det gælder når vi inviteret centrale beslutningstagere til øen, f.eks. til vores nytårskur. Men aktiviteterne dækker også vores deltagelse i f.eks. styregruppen for Søby Havns udvidelse, for projektet Den digitale ø, eller projektet yderområder på forkant. De ikke områdebestemte aktiviteter koster omkring kroner om året medregnet lønninger, møder, administration og lokaler Afslutningsvis vil jeg takke bestyrelsen for en god sparring året igennem, jeg vil takke mine kolleger på kontoret for et forbilledligt arbejde og samarbejde men først og fremmest vil jeg takke foreningens mange medlemmer for både kontingent og gode ideer. Jeg er stolt af at være chef for en forening, der i den grad er med til at forandre, udvikle og understøtte Ærø. Det er uden beskedenhed jeg siger: Ærø var ikke den samme ø uden den aktive turist- og erhvervsforening. Vi er stolte over vore resultater. Det skjuler vi ikke. Det fortæller vi gerne selv. Uden falsk beskedenhed. Tak for ordet Carl

2015 har igen været et travlt og succesfyldt år for Ærø Turist- og Erhvervsforening.

2015 har igen været et travlt og succesfyldt år for Ærø Turist- og Erhvervsforening. 1 Beretning til generalforsamlingen 2016 Carl Jørgen Heide 2015 har igen været et travlt og succesfyldt år for Ærø Turist- og Erhvervsforening. Vi har indgået en resultatkontrakt med Ærø Kommune, i princippet

Læs mere

Medlemsfordele L A N G E L A N D K O M O G V Æ R T I L

Medlemsfordele L A N G E L A N D K O M O G V Æ R T I L Medlemsfordele L A N G E L A N D K O M O G V Æ R T I L Hvem er vi Turist- og Erhvervsforeningen Langeland herefter kaldet TEL er en dynamisk og velfungerende organisation under daglig ledelse af direktør

Læs mere

AKTIV AKTØR VisitHolstebro. Sammen udvikler vi turismen!

AKTIV AKTØR VisitHolstebro. Sammen udvikler vi turismen! AKTIV AKTØR 2018 Bliv Aktiv Aktør og indgå i et samarbejde, hvor vi i fællesskab markedsfører Holstebro og omegn. Sammen udvikler vi turismen! VisitHolstebro AKTIV AKTØR 2018 Enheden for Erhverv og Turisme

Læs mere

Turismestrategi frem mod 2021

Turismestrategi frem mod 2021 Turismestrategi frem mod 2021 Indholdsfortegnelse Forord... 3 1. Overordnet om turistpolitiske overvejelser... 4 1.1 Regionale samarbejder... 5 1.1.1. Destination Fyn... 5 1.1.2 Naturturisme I/S... 6 2.

Læs mere

Aktuel udvikling i dansk turisme 2014 foreløbig opgørelse. VisitDenmark, 2015 Viden & Analyse

Aktuel udvikling i dansk turisme 2014 foreløbig opgørelse. VisitDenmark, 2015 Viden & Analyse Aktuel udvikling i dansk turisme 2014 foreløbig opgørelse VisitDenmark, 2015 Viden & Analyse Udgivet af: VisitDenmark Sidst opdateret: februar 2015 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik dækker

Læs mere

Destination Bornholm. Fra empiri til flere overnatninger

Destination Bornholm. Fra empiri til flere overnatninger Destination Bornholm Fra empiri til flere overnatninger Indhold Destination Bornholm Turismens betydning for øen Hvad er fundamentet for vores markedsføring? Omsætning af empiri til kampagnerkommunikation

Læs mere

Hvem er vi Hvad er foreningens formål Hvordan finansieres Turist- og Erhvervsforeningen

Hvem er vi Hvad er foreningens formål Hvordan finansieres Turist- og Erhvervsforeningen Medlemsfordele Hvem er vi Turist- og Erhvervsforeningen Langeland herefter kaldet TEL er en dynamisk og velfungerende organisation under daglig ledelse af direktør Anne Mette Wandsøe, der sammen med 2-3

Læs mere

Kommunikationsstrategi for Bornholms Vækstforum

Kommunikationsstrategi for Bornholms Vækstforum BORNHOLMS VÆKSTFORUM Landemærket 26 3700 Rønne Tlf.: 5692 0000 Fax: 5692 0001 E-mail: vaekstforum@brk.dk Kommunikationsstrategi for Bornholms Vækstforum Erhvervslivets vilje og evne til vækst er en grundforudsætning

Læs mere

Digital Score. - få temperaturen på din virksomheds digitale tilstedeværelse. - Sammen kan vi det hele!

Digital Score. - få temperaturen på din virksomheds digitale tilstedeværelse. - Sammen kan vi det hele! Digital Score - få temperaturen på din virksomheds digitale tilstedeværelse - Sammen kan vi det hele! Er din virksomhed online? Vil du gerne have en vurdering af, hvor godt din digitale markedsføring fungerer?

Læs mere

Aktuel udvikling i dansk turisme

Aktuel udvikling i dansk turisme Aktuel udvikling i dansk turisme Januar-december 2016 VisitDenmark, 2017 Viden & Analyse Udgivet af VisitDenmark Opdateret: februar 2017 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik dækker t.o.m.: december

Læs mere

Aktuel udvikling i dansk turisme Januar oktober 2014. VisitDenmark, 2014 Viden & Analyse

Aktuel udvikling i dansk turisme Januar oktober 2014. VisitDenmark, 2014 Viden & Analyse Aktuel udvikling i dansk turisme Januar oktober 2014 VisitDenmark, 2014 Viden & Analyse Udgivet af: VisitDenmark Sidst opdateret: december 2014 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik dækker t.o.m.

Læs mere

Strategi for sociale medier Assens Kommune

Strategi for sociale medier Assens Kommune Strategi for sociale medier Assens Kommune Indledning Assens Kommunes Vision 2018 Vilje til Vækst, skal sikre en positiv vækst gennem tre udvalgte indsatsområder; flere vil bo her, vækst og udvikling og

Læs mere

Hvad er LinkedIn? Vil du møde nye kunder og kandidater til jobs? - Sammen kan vi det hele!

Hvad er LinkedIn? Vil du møde nye kunder og kandidater til jobs? - Sammen kan vi det hele! Hvad er LinkedIn? Vil du møde nye kunder og kandidater til jobs? - Sammen kan vi det hele! LinkedIn Har du overvejet at udvide dit netværk med rekruttering til jobs, finde nye kunder og finde sparring

Læs mere

Kommunikationsstrategi

Kommunikationsstrategi NETOP netværk for oplysning Kommunikationsstrategi for lokalforeninger - 2011 Martin T. Hansen 1 Intro NETOPs medlemsforeninger er meget forskellige og har meget forskellige måder at kommunikere på. Som

Læs mere

Ny organisering af turismearbejdet på Fanø

Ny organisering af turismearbejdet på Fanø Ny organisering af turismearbejdet på Fanø Resume: Formålet med forslaget er at styrke erhvervs- og turismeudviklingen Fanø Kommune overtager ansvaret for drift af Turistbureau Fanø Kommune overtager arbejdet

Læs mere

Jeg vil derfor også sige mange tak for opbakningen til denne konference med temaet Visioner for vandkanten.

Jeg vil derfor også sige mange tak for opbakningen til denne konference med temaet Visioner for vandkanten. Det talte ord gælder [Åbningstale: Visioner for vandkanten] Først og fremmest vil jeg gerne sige tak til KU og VisitDenmark for, at vi i samarbejde har fået stablet denne konference på benene. Det er en

Læs mere

Turismen i Region Syddanmark

Turismen i Region Syddanmark Turismen i Region Syddanmark Turismen i Danmark 2 Status 2013: De første syv måneder i plus + 1,9 pct. + 1,2 pct. Danske overnatninger 2012 2013 Udenlandske overnatninger 2012 2013 6.000.000 5.000.000

Læs mere

Aktuel udvikling i dansk turisme

Aktuel udvikling i dansk turisme Aktuel udvikling i dansk turisme Januar - maj 2017 VisitDenmark, 2017 Viden & Analyse Udgivet af VisitDenmark Opdateret: juli 2017 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik dækker t.o.m.: maj 2017

Læs mere

BEDRE Overblik. Temperaturmåling på:

BEDRE Overblik. Temperaturmåling på: BEDRE Overblik Temperaturmåling på: Iværksætteri og nye virksomheder Beskæftigelse Ledighed Aktivitet i Aalborg Havn Passagertal i Aalborg Lufthavn Erhvervsturisme Befolkning I det det følgende ser vi

Læs mere

Havnen som arbejdsplads

Havnen som arbejdsplads Havnen som arbejdsplads Danske Havnes kampagne Havnen forretning, liv og bæredygtighed Ajs Dam Firstline Communication A/S Firstline Communication A/S Udfordring Vi vil gerne have Vækst og udvikling

Læs mere

Kend din kunde Succesrig markedsføring i Tyskland

Kend din kunde Succesrig markedsføring i Tyskland Kend din kunde Succesrig markedsføring i Tyskland Marketing & Social Media - bliv du s med naboen Aalborg, Væksthus Nordjylland, 15.01.2015 Indhold Interkulturelt Erhvervs- og virksomhedskultur Sprog Markedsføring

Læs mere

2.020 nye virksomheder i 2017

2.020 nye virksomheder i 2017 2.020 nye virksomheder i 2017 Der blev registreret 496 nye CVR-numre i Aalborg i løbet af 4. kvartal 2017. Sammenlignet med 4. kvartal 2016, hvor der blev registreret 475 nye CVR numre, er det en fremgang

Læs mere

Danmark i de internationale medier. VisitDenmark 2017

Danmark i de internationale medier. VisitDenmark 2017 Danmark i de internationale medier VisitDenmark 2017 Internationale omtaler øger rejselysten til Danmark International PR- og pressebearbejdning medvirker til at øge kendskabet og rejselysten til Danmark

Læs mere

Bosætning som nøgle til ny erhvervsudvikling i udkantsområder

Bosætning som nøgle til ny erhvervsudvikling i udkantsområder Bosætning som nøgle til ny erhvervsudvikling i udkantsområder Indlæg på Åben Land konferencen 2010 Ved Anne Mette Wandsøe Turist og erhvervsdirektør samt LAG koordinator for LAG Langeland Baggrund Tilflytter

Læs mere

Sådan får virksomheder succes med LinkedIn

Sådan får virksomheder succes med LinkedIn Sådan får virksomheder succes med LinkedIn Ny bog fyldt med præcise vejledninger giver tip til, hvordan virksomheder kan få noget kommercielt ud af LinkedIn. Af Ulla Bechsgaard, Ledersucces.dk Arbejd professionelt

Læs mere

BEDRE Overblik. Temperaturmåling på:

BEDRE Overblik. Temperaturmåling på: BEDRE Overblik Temperaturmåling på: Iværksætteri og nye virksomheder Fuldtidsbeskæftigede Ledighed Aktivitet i Aalborg Havn Passagertal i Aalborg Lufthavn Erhvervsturisme Befolkning nr. 2 2015 Nye virksomheder

Læs mere

BEDRE Overblik. Temperaturmåling på erhvervsudviklingen i Aalborg

BEDRE Overblik. Temperaturmåling på erhvervsudviklingen i Aalborg BEDRE Overblik Temperaturmåling på erhvervsudviklingen i Aalborg nr. 3 2014 Temperaturen på Aalborg Temperaturmåling Hvordan står det til i Aalborg? Beskæftigelse 1,7% færre fuldtidsbeskæftigede lønmodtagere

Læs mere

Aktuel udvikling i dansk turisme

Aktuel udvikling i dansk turisme Aktuel udvikling i dansk turisme 2015 foreløbig status VisitDenmark, 2015 Viden & Analyse Udgivet af VisitDenmark Sidst opdateret: februar 2016 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik dækker t.o.m.:

Læs mere

Årsberetning og regnskab 2008

Årsberetning og regnskab 2008 Årsberetning og regnskab 2008 Kultursamarbejdet år 2 1 Kultursamarbejdets vision er at synliggøre Midt- og Vestjylland og dets kulturliv. Det er Kultursamarbejdets overordnede formål at bidrage til områdets

Læs mere

Spørgsmål og svar til det nationale oplevelsesbookingsystem

Spørgsmål og svar til det nationale oplevelsesbookingsystem Spørgsmål og svar til det nationale oplevelsesbookingsystem VISITDENMARK OG DET NATIONALE OPLEVELSESBOOKINGSYSTEM Den grundlæggende idé i det nationale oplevelsesbookingsystem er at samle alle lokale bookbare

Læs mere

Business Djurslands 2020 plan.

Business Djurslands 2020 plan. Business Djurslands 2020 plan. Skabe et stærkt Djursland der står sammen om udfordringer. Være en stærk forening der samler alt erhvervsaktivitet på Djursland. Være kommunernes foretrukne samarbejdspartner

Læs mere

Handlingsplan Rebild Kommunes Erhvervs- og turismepolitik

Handlingsplan Rebild Kommunes Erhvervs- og turismepolitik Handlingsplan 2014 Rebild Kommunes Erhvervs- og turismepolitik Udgangspunkt for handlingsplanen Rebild Kommunes Byråd har i 2012 vedtaget Erhvervs- og turismepolitikken, der udstikker de overordnede rammer

Læs mere

Aktuel udvikling i dansk turisme

Aktuel udvikling i dansk turisme Aktuel udvikling i dansk turisme Januar - juli 2017 VisitDenmark, 2017 Viden & Analyse Udgivet af VisitDenmark Opdateret: september 2017 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik dækker t.o.m.: juli

Læs mere

Har du hørt om TripAdvisor?

Har du hørt om TripAdvisor? - Sammen kan vi det hele! Har du hørt om TripAdvisor? Verdens største rejsesite og et socialt medie. En digital platform, hvor der søges pålidelig information af rejsende til rejsende. 455 mio. unikke

Læs mere

BEDRE Overblik. Temperaturmåling på: Iværksætteri og nye virksomheder Beskæftigelse Ledighed Passagertal i Aalborg Lufthavn Erhvervsturisme Befolkning

BEDRE Overblik. Temperaturmåling på: Iværksætteri og nye virksomheder Beskæftigelse Ledighed Passagertal i Aalborg Lufthavn Erhvervsturisme Befolkning BEDRE Overblik Temperaturmåling på: Iværksætteri og nye virksomheder Beskæftigelse Ledighed Passagertal i Aalborg Lufthavn Erhvervsturisme Befolkning 544 nye virksomheder Nye CVR-numre i Aalborg Der blev

Læs mere

Aktuel udvikling i dansk turisme

Aktuel udvikling i dansk turisme Aktuel udvikling i dansk turisme Januar - juni 2017 VisitDenmark, 2017 Viden & Analyse Udgivet af VisitDenmark Opdateret: september 2017 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik dækker t.o.m.: juni

Læs mere

Rammeaftale for Turist- og Erhvervsforeningen Langeland og Langeland Kommune vedrørende udførelsen af lokal erhvervsservice og turismeservice i 2013.

Rammeaftale for Turist- og Erhvervsforeningen Langeland og Langeland Kommune vedrørende udførelsen af lokal erhvervsservice og turismeservice i 2013. U D K A S T December 2012 Rammeaftale for Turist- og Erhvervsforeningen Langeland og Langeland Kommune vedrørende udførelsen af lokal erhvervsservice og turismeservice i 2013. Bestiller-Udfører-Model.

Læs mere

Årsberetning og regnskab 2007

Årsberetning og regnskab 2007 Årsberetning og regnskab 2007 Foreningen afløste den 1. januar 2007 Kultursamarbejdet i Ringkøbing Amt og har fungeret i 1 år. 1 Kultursamarbejdets vision er at synliggøre Midt- og Vestjylland og dets

Læs mere

Aktuel udvikling i dansk turisme

Aktuel udvikling i dansk turisme Aktuel udvikling i dansk turisme Januar - august 2017 VisitDenmark, 2017 Viden & Analyse Udgivet af VisitDenmark Opdateret: oktober 2017 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik dækker t.o.m.: august

Læs mere

UDSTILLERINVITATION KØBENHAVN TERMINALERNE 29/9 2015. FYR OP UNDER DIN FORRETNING - og udvid dit netværk!

UDSTILLERINVITATION KØBENHAVN TERMINALERNE 29/9 2015. FYR OP UNDER DIN FORRETNING - og udvid dit netværk! UDSTILLERINVITATION KØBENHAVN TERMINALERNE 29/9 2015 FYR OP UNDER DIN FORRETNING - og udvid dit netværk! 1 Hvem kommer på værk&vækst? Vær med til at styrke og inspirere fremtidens Vækst Danmark og skab

Læs mere

IKAST-BRANDE TURISTFORENING

IKAST-BRANDE TURISTFORENING IKAST-BRANDE TURISTFORENING BESTYRELSENS BERETNING FOR 2016: Ifølge vores vedtægter er det helt naturligt foreningens opgave at fremme og støtte turismen i vores område, til gavn for såvel aktører som

Læs mere

Løsningsforslag Der blev arbejdet med løsningsforslag ud fra 4 overskrifter, der blev udvalgt i fællesskab: Holde fast i Frivillighuset.

Løsningsforslag Der blev arbejdet med løsningsforslag ud fra 4 overskrifter, der blev udvalgt i fællesskab: Holde fast i Frivillighuset. Notat Opsamling fra workshop med frivilligområdet 5. marts 2019 Social- og Sundhedsudvalget afsatte på udvalgsmødet den 4. december 2018 150.000 kr. til styrkelse og synliggørelse af den frivillige indsats

Læs mere

Aktuel udvikling i dansk turisme

Aktuel udvikling i dansk turisme Aktuel udvikling i dansk turisme Januar - september 2017 VisitDenmark, 2017 Viden & Analyse Udgivet af VisitDenmark Opdateret: november 2017 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik dækker t.o.m.:

Læs mere

Den syddanske turisme i tal. Turismens betydning for Syddanmark

Den syddanske turisme i tal. Turismens betydning for Syddanmark Den syddanske turisme i tal Turismens betydning for Syddanmark FORORD Globalt vil turismen skabe 65 mio. nye arbejdspladser over de næste 10 år og omsætningen vil andrage 9.200 mia. dollars i 2021. Lige

Læs mere

Aktuel udvikling i dansk turisme

Aktuel udvikling i dansk turisme Aktuel udvikling i dansk turisme Januar november 2015 VisitDenmark, 2015 Viden & Analyse Udgivet af VisitDenmark Sidst opdateret: januar 2016 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik dækker t.o.m.:

Læs mere

Bliv PARTNER hos Visit Ikast-Brande

Bliv PARTNER hos Visit Ikast-Brande Bliv PARTNER hos Visit Ikast-Brande Lad os sammen skabe vækst! I Visit Ikast-Brande arbejder vi målrettet med udvikling af turismen både lokalt i Ikast-Brande området og bredt i den midtjyske region. Som

Læs mere

Redegørelse for Juelsminde Turistforenings turismeindsats i Hedensted Kommune 2013

Redegørelse for Juelsminde Turistforenings turismeindsats i Hedensted Kommune 2013 Redegørelse for Juelsminde Turistforenings turismeindsats i Hedensted Kommune 2013 Sæsonen 2013 fik en hård start med snevejr og kulde, som ikke indbød feriegæsterne til at komme til Hedensted Kommune.

Læs mere

VELKOMMEN Inspirations- og netværksaften på Orø

VELKOMMEN Inspirations- og netværksaften på Orø VELKOMMEN Inspirations- og netværksaften på Orø Torsdag den 29. september Sune Abelgren Nielsen og Britta Leth Hvordan kommer man i gang? Hvad virker? Samarbejde er afgørende? Hvordan tiltrækkes turister

Læs mere

Hvem er Aspekta? Michael Trinskjær er bestyrelsesmedlem i brancheforeningen. + 25 sogne, stifter og provstier. Januar 2015

Hvem er Aspekta? Michael Trinskjær er bestyrelsesmedlem i brancheforeningen. + 25 sogne, stifter og provstier. Januar 2015 Den kommunikerende NGO 2014 Hvem er Aspekta? PR- og kommunikationsbureau siden 2004 Hovedkontor i Malmø, kontor i København og Stockholm Kåret til Sveriges bedste PR-bureau i 2011 og 2012 Medlem af Public

Læs mere

Bosætning - Handleplan

Bosætning - Handleplan Bosætning - Handleplan Arbejdsopgaverne er opdelt i flg. grupper: Økonomi er opdelt i flg.: Status er opdelt i flg.: 0. arbejdsopgaver på bosætningsområdet 1. Indsatsområder på tværs af målgrupperne 2.

Læs mere

Destination Fyn Overnatningstal 2014. Kilde: Danmarks Statistik og VisitDenmark

Destination Fyn Overnatningstal 2014. Kilde: Danmarks Statistik og VisitDenmark Destination Fyn Overnatningstal 214 Kilde: Danmarks Statistik og VisitDenmark 214 - rekordår for dansk turisme 214 blev et rekord år for dansk turisme. De 23,2 mio. udenlandske overnatninger i Danmark

Læs mere

Afrapportering til Vækstforum, november 2011.

Afrapportering til Vækstforum, november 2011. Afrapportering til Vækstforum, november 2011. Sekretariatet har nu været i drift siden medio maj 2010. Ved afrapporteringen til Vækstforum 2010 blev de mange opstarts og indsatsområder gennemgået. Således

Læs mere

Aktuel udvikling i dansk turisme Januar april VisitDenmark, 2015 Viden & Analyse

Aktuel udvikling i dansk turisme Januar april VisitDenmark, 2015 Viden & Analyse Aktuel udvikling i dansk turisme Januar april 2015 VisitDenmark, 2015 Viden & Analyse Udgivet af: VisitDenmark Sidst opdateret: juni 2015 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik dækker t.o.m. :

Læs mere

BEDRE Overblik. Temperaturmåling på:

BEDRE Overblik. Temperaturmåling på: BEDRE Overblik Temperaturmåling på: Iværksætteri og nye virksomheder Fuldtidsbeskæftigede Ledighed Aktivitet i Aalborg Havn Passagertal i Aalborg Lufthavn Erhvervsturisme Befolkning Nye virksomheder og

Læs mere

Velkommen til den årlige generalforsamling i Jegum Ferieland og tak til alle jer som er mødt frem i dag.

Velkommen til den årlige generalforsamling i Jegum Ferieland og tak til alle jer som er mødt frem i dag. Grundejerforeningen JEGUM FERIELAND V/ Formand Carsten Christensen Birkealle 7, 6710 Esbjerg V. Grundejerforeningen Jegum Ferieland. Bestyrelsens beretning 2015 Velkommen til den årlige generalforsamling

Læs mere

Tale Generalforsamling i Business Region MidtVest Formandens beretning 2017 v. H.C. Østerby

Tale Generalforsamling i Business Region MidtVest Formandens beretning 2017 v. H.C. Østerby BUSINESS REGION MIDTVEST GENERALFORSAMLINGEN Tale Generalforsamling i Business Region MidtVest Formandens beretning 2017 v. H.C. Østerby Dato: 12-03-2018 Kære alle sammen. Rigtig hjertelig velkommen og

Læs mere

Aktuel udvikling i dansk turisme

Aktuel udvikling i dansk turisme Aktuel udvikling i dansk turisme Januar - oktober 2017 VisitDenmark, 2017 Viden & Analyse Udgivet af VisitDenmark Opdateret: december 2017 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik dækker t.o.m.:

Læs mere

Tak for invitationen til at komme her i udvalget i dag.

Tak for invitationen til at komme her i udvalget i dag. Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2015-16 ERU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 41 Offentligt INSPIRATIONSPUNKTER 14. december 2015 [Kun det talte ord gælder] Talepapir ERU alm. del samrådsspørgsmål

Læs mere

Aktuel udvikling i dansk turisme

Aktuel udvikling i dansk turisme Aktuel udvikling i dansk turisme Januar-marts 2017 VisitDenmark, 2017 Viden & Analyse 2 Udgivet af VisitDenmark Opdateret: maj 2017 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik dækker t.o.m.: marts

Læs mere

Indhold. Grundfortællingen 3. Bornholm nærhed i centrum 4. Målgrupper 6. Budskaber 8

Indhold. Grundfortællingen 3. Bornholm nærhed i centrum 4. Målgrupper 6. Budskaber 8 1 2 Indhold Grundfortællingen 3 Bornholm nærhed i centrum 4 Målgrupper 6 Budskaber 8 3 Grundfortællingen Hvad er en grundfortælling? Grundfortællingen er det koncentrerede produkt af hovedbudskaberne om

Læs mere

Aktuel udvikling i dansk turisme Januar - maj 2018

Aktuel udvikling i dansk turisme Januar - maj 2018 Aktuel udvikling i dansk turisme Januar - maj 2018 VisitDenmark, 2018 Viden & Analyse Udgivet af VisitDenmark Sidst opdateret: Juli 2018 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik dækker t.o.m.: Maj

Læs mere

Markedsføring og e-handel

Markedsføring og e-handel Eniro Danmark A/S Markedsføring og e-handel Lederanalyse blandt små og mellemstore private virksomheder Figurrapport, landsdele 14.11.2014 Indhold Om analysen... 3 Resultater... 4 Spørgsmål 1 - Hvor stor

Læs mere

Aktuel udvikling i dansk turisme Januar 2018

Aktuel udvikling i dansk turisme Januar 2018 Aktuel udvikling i dansk turisme Januar 2018 VisitDenmark, 2018 Viden & Analyse Udgivet af VisitDenmark Sidst opdateret: Marts 2018 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik dækker t.o.m.: Januar

Læs mere

Din genvej til Danmarks mest populære bloggere. Mediekit 2015

Din genvej til Danmarks mest populære bloggere. Mediekit 2015 Din genvej til Danmarks mest populære bloggere Mediekit 2015 25% af den danske befolkning læser ugentlig blogs. Det er en stigning på 80% over de seneste 5 år Kilde: Carat CCS Survey 2015 Kort fortalt

Læs mere

September 2014 VIL DU VIDE MERE OM TEAM ODSHERRED? VisitOdsherred, Holtets Plads 1, 4500 Nykøbing Sj., tlf. 59 91 08 88

September 2014 VIL DU VIDE MERE OM TEAM ODSHERRED? VisitOdsherred, Holtets Plads 1, 4500 Nykøbing Sj., tlf. 59 91 08 88 Hermed har vi fornøjelsen at præsentere vores markedsføringsplan for 2015 Vi håber, du finder netop de tilbud, som passer din virksomhed. September 2014 HVAD ER TEAM ODSHERRED? Vi møder tit spørgsmålet:

Læs mere

Aktuel udvikling i dansk turisme

Aktuel udvikling i dansk turisme Aktuel udvikling i dansk turisme Januar -december 2018 VisitDenmark, 2019 Viden & Analyse Udgivet af VisitDenmark Sidst opdateret: februar 2019 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik dækker t.o.m.:

Læs mere

Aktuel udvikling i dansk turisme

Aktuel udvikling i dansk turisme Aktuel udvikling i dansk turisme Januar 2019 VisitDenmark, 2019 Viden & Analyse Udgivet af VisitDenmark Sidst opdateret: Marts 2019 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik dækker t.o.m.: Januar

Læs mere

Turismepuljen. Bevilling. 1. Ansøger. 2. Kontaktperson. 3. Projektinfo. 4. Ansøgningsformular. Afgørelse Afslag Tilsagn

Turismepuljen. Bevilling. 1. Ansøger. 2. Kontaktperson. 3. Projektinfo. 4. Ansøgningsformular. Afgørelse Afslag Tilsagn Turismepuljen Ansøgninger til Turismepuljen bliver vurderet og prioriteret ud fra gældende puljekriterier og Kultur, Turisme & Bosætningsudvalgets prioriteringsværktøj. Der opfordres derfor til, at du

Læs mere

Aktuel udvikling i dansk turisme Januar -november VisitDenmark, 2019 Viden & Analyse

Aktuel udvikling i dansk turisme Januar -november VisitDenmark, 2019 Viden & Analyse Aktuel udvikling i dansk turisme Januar -november 2018 VisitDenmark, 2019 Viden & Analyse Udgivet af VisitDenmark Sidst opdateret: januar 2019 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik dækker t.o.m.:

Læs mere

Kulturgæst segment: ERHVERV/DANMARK

Kulturgæst segment: ERHVERV/DANMARK Kulturgæst segment: ERHVERV/DANMARK 3. VIRKSOMHEDER / ERHVERV Danmark Virksomheder/Erhverv Typer af virksomheder: Typisk deltagerantal: 25-55. Alle danske virksomheder. Volumen: 3. virksomheder. Hjemland:

Læs mere

UDKAST. Bosætningsstrategi Ikast-Brande Kommune

UDKAST. Bosætningsstrategi Ikast-Brande Kommune UDKAST Bosætningsstrategi Ikast-Brande Kommune 2019-2022 Indhold Forord... 5 Ikast-Brande Kommune har en god beliggenhed. 7 Indbyggertallet vokser... 8 Vision... 9 2022-mål... 10 Målgrupper... 12 Indsatsområder...

Læs mere

Handlingsplan Bestyrelsen

Handlingsplan Bestyrelsen Handlingsplan 2019 07-12-2018 Bestyrelsen Interessevaretagelse Interessevaretagelse over for beslutningstagere (især politikere og embedsmænd), lokalt, landsplan og internationalt Netværk og samarbejde

Læs mere

Sønderjylland værd at erobre

Sønderjylland værd at erobre Sønderjylland værd at erobre DMO-dannelse Før destinationsdannelsen I 2012 havde vi i Sønderjylland, 4 kommuner med hver sin turismeorganisering, hver sin strategi og begrænsede midler til at udføre den.

Læs mere

BEDRE Overblik. Temperaturmåling på:

BEDRE Overblik. Temperaturmåling på: BEDRE Overblik Temperaturmåling på: Befolkning Iværksætteri og nye virksomheder Fuldtidsbeskæftigede Ledighed Aktivitet i Aalborg Havn Passagertal i Aalborg Lufthavn nr. 2 2016 Flere nye virksomheder Nye

Læs mere

Aktuel udvikling i dansk turisme Januar -september VisitDenmark, 2018 Viden & Analyse

Aktuel udvikling i dansk turisme Januar -september VisitDenmark, 2018 Viden & Analyse Aktuel udvikling i dansk turisme Januar -september 2018 VisitDenmark, 2018 Viden & Analyse Udgivet af VisitDenmark Sidst opdateret: november 2018 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik dækker

Læs mere

Aktuel udvikling i dansk turisme Januar - august 2018

Aktuel udvikling i dansk turisme Januar - august 2018 Aktuel udvikling i dansk turisme Januar - august 2018 VisitDenmark, 2018 Viden & Analyse Udgivet af VisitDenmark Sidst opdateret: Oktober 2018 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik dækker t.o.m.:

Læs mere

Sociale Medier eguide. Hvem rammer vi bedst hvor? Hvordan er medierne forskellige? Hvad skal vi producere af indhold? og med hvilket formål?

Sociale Medier eguide. Hvem rammer vi bedst hvor? Hvordan er medierne forskellige? Hvad skal vi producere af indhold? og med hvilket formål? Sociale Medier eguide Hvem rammer vi bedst hvor? Hvordan er medierne forskellige? Hvad skal vi producere af indhold? og med hvilket formål? Kort om guiden Denne guide er lavet til dig, der synes, at det

Læs mere

Befolkning 2015 i Nyborg Kommune

Befolkning 2015 i Nyborg Kommune Befolkning 2015 i Nyborg Kommune Økonomiafdelingen, 19. februar 2016 INDHOLD 1. Befolkningen i de fynske kommuner... 3 2. Befolkningen i Nyborg Kommune... 4 3. Årsagen til stigningen i Nyborg Kommune...

Læs mere

4% flere nye CVR-numre i 3. kvartal 2014 sammenlignet med samme kvartal året før

4% flere nye CVR-numre i 3. kvartal 2014 sammenlignet med samme kvartal året før Temperaturen på Aalborg Nye virksomheder 4% flere nye CVR-numre i 3. kvartal 2014 sammenlignet med samme kvartal året før Iværksættere i rådgivning 80% flere iværksættere i rådgivning i 3. kvartal 2014

Læs mere

Kommunikationspolitik Hillerød Kommune

Kommunikationspolitik Hillerød Kommune Hillerød Kommune Kommunikationspolitik 2017 2020 Hillerød Kommune Kommunikationspolitikken stiller skarpt på de forskellige områder af Hillerød Kommunes kommunikation, og hvordan vi kan optimere kommunikation

Læs mere

Oplæg til strategi for erhvervsudvikling

Oplæg til strategi for erhvervsudvikling Oplæg til strategi for erhvervsudvikling Minimumsmål: Jobskabelse (antal arbejdstimer) Produktivitetsudvikling (værdiskabelse pr. arbejdstime) Skal også bidrage til EU 2020 mål: Intelligent, bæredygtig

Læs mere

Aktuel udvikling i dansk turisme

Aktuel udvikling i dansk turisme Aktuel udvikling i dansk turisme Januar-november 2016 VisitDenmark, 2017 Viden & Analyse Udgivet af VisitDenmark Opdateret: januar 2017 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik dækker t.o.m.: november

Læs mere

Aktuel udvikling i dansk turisme

Aktuel udvikling i dansk turisme Aktuel udvikling i dansk turisme Januar-august 2016 VisitDenmark, 2016 Viden & Analyse Udgivet af VisitDenmark Opdateret: oktober 2016 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik dækker t.o.m.: august

Læs mere

Aktuel udvikling i dansk turisme Januar -oktober VisitDenmark, 2018 Viden & Analyse

Aktuel udvikling i dansk turisme Januar -oktober VisitDenmark, 2018 Viden & Analyse Aktuel udvikling i dansk turisme Januar -oktober 2018 VisitDenmark, 2018 Viden & Analyse Udgivet af VisitDenmark Sidst opdateret: december 2018 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik dækker t.o.m.:

Læs mere

Gode råd til samarbejdet med ambassadører

Gode råd til samarbejdet med ambassadører Gode råd til samarbejdet med ambassadører Guide til landsdelskonsulenter Marts 2016 Denne guides indhold Formål Din opgave som landsdelskonsulent Ambassadøren Ambassadøren Ambassadørens opgave Tre eksempler

Læs mere

DanBolig Horsens. K i r k e g a a r d s E j e n d o m s k o n t o r Vi sætter pris på nye som gamle værdier

DanBolig Horsens. K i r k e g a a r d s E j e n d o m s k o n t o r Vi sætter pris på nye som gamle værdier K i r k e g a a r d s E j e n d o m s k o n t o r Vi sætter pris på nye som gamle værdier DanBolig Horsens v/statsaut. ejendomsmægler Lisbeth Kirkegaard Horsens Tørring JUELSMINDE ring: 7562 8899 HORSENS@DanBolig.dk

Læs mere

Under sidste års valgkamp var der stor interesse for udviklingen i Fanø s turisme.

Under sidste års valgkamp var der stor interesse for udviklingen i Fanø s turisme. 1 Nytårskur FET 2014 den 22. januar kl. 17-19.00 Kære Alle. Velkommen til nytårskuren, velkommen til et nyt år. På øen kan vi ligeledes byde velkommen til et nyt byråd. Nye udvalgsformænd og ikke mindst

Læs mere

KORTLÆGNING AF VIRKSOMHEDERS VÆKSTSTRATEGI OG UDDANNELSESNIVEAU INDEN FOR TURISMEBRANCHEN

KORTLÆGNING AF VIRKSOMHEDERS VÆKSTSTRATEGI OG UDDANNELSESNIVEAU INDEN FOR TURISMEBRANCHEN KORTLÆGNING AF VIRKSOMHEDERS VÆKSTSTRATEGI OG UDDANNELSESNIVEAU INDEN FOR TURISMEBRANCHEN December 2015 Kompetencer I hvilken grad har virksomheden inden for det sidste år oplevet problemer med at skaffe

Læs mere

Markedsføringsplan for 2011 Viborg Turistbureau

Markedsføringsplan for 2011 Viborg Turistbureau Markedsføringsplan for 2011 Feriemagasinet Visit Viborg 2012: Der skal til 2012 videreudvikles et nyt feriemagasin med ny opbygning og nyt layout, herunder opsætning af annoncer for turistvirksomhederne.

Læs mere

Aktuel udvikling i dansk turisme Januar - juni 2018

Aktuel udvikling i dansk turisme Januar - juni 2018 Aktuel udvikling i dansk turisme Januar - juni 2018 VisitDenmark, 2018 Viden & Analyse Udgivet af VisitDenmark Sidst opdateret: August 2018 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik dækker t.o.m.:

Læs mere

BEDRE Overblik. Temperaturmåling på:

BEDRE Overblik. Temperaturmåling på: BEDRE Overblik Temperaturmåling på: Iværksætteri og nye virksomheder Fuldtidsbeskæftigede Ledighed Aktivitet i Aalborg Havn Passagertal i Aalborg Lufthavn Befolkning nr. 1 2016 Nye CVR-numre i Aalborg

Læs mere

Social-, Børne- og Integrationsministeriet. Kommunikationsstrategi

Social-, Børne- og Integrationsministeriet. Kommunikationsstrategi Social-, Børne- og Integrationsministeriet Kommunikationsstrategi 2 KOMMUNIKATIONSSTRATEGI Social-, Børne- og Integrationsministeriet arbejder for at skabe reelle fremskridt for den enkelte borger. Det

Læs mere

Google My Business. har du hørt om produktet? - Sammen kan vi det hele!

Google My Business. har du hørt om produktet? - Sammen kan vi det hele! Google My Business har du hørt om produktet? - Sammen kan vi det hele! Google My Business Hvis det endnu ikke gået op for dig, hvad Google gør for mindre lokale virksomheder, så følg med her, for det er

Læs mere

Har du lagt alle dine events på kultunaut.dk? Og oprettet en Facebook begivenhed?

Har du lagt alle dine events på kultunaut.dk? Og oprettet en Facebook begivenhed? Har du lagt alle dine events på kultunaut.dk? Og oprettet en Facebook begivenhed? Vidste du, at du kan få dine events på vores eventkalender på visitnordfyn.dk og på de digitale skærme på vores turistkontorer

Læs mere

Mikkel Thrane Kommunikations- og Pressechef, VisitDenmark

Mikkel Thrane Kommunikations- og Pressechef, VisitDenmark Mikkel Thrane Kommunikations- og Pressechef, VisitDenmark VisitVestsjælland Turismekonference 25. september, 2014 Reersø Kro Kommunikationschef Mikkel Thrane VisitDenmark 2 Agenda National Geographic Traveller

Læs mere

ARRANGØRGUIDE. Denne korte manual giver et overblik over, hvad I som klub kan gøre for at optimere jeres arrangement på Motionsfodboldens Dag.

ARRANGØRGUIDE. Denne korte manual giver et overblik over, hvad I som klub kan gøre for at optimere jeres arrangement på Motionsfodboldens Dag. D O F S N O I T O M 2018 DAG guide r ø g n Arra S N E D L O B ARRANGØRGUIDE Denne korte manual giver et overblik over, hvad I som klub kan gøre for at optimere jeres arrangement på Motionsfodboldens Dag.

Læs mere

Aktuel udvikling i dansk turisme

Aktuel udvikling i dansk turisme Aktuel udvikling i dansk turisme Januar-september 2016 VisitDenmark, 2016 Viden & Analyse Udgivet af VisitDenmark Opdateret: november 2016 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik dækker t.o.m.:

Læs mere

BLACK FRIDAY Årets største handelsdag

BLACK FRIDAY Årets største handelsdag BLACK FRIDAY Årets største handelsdag 1 Indholdsfortegnelse 1. Målsætning og strategi 4 2. Budget 6 3. Dagens vigtigste timer 7-8 4. Enheder 9 5. Betalingsmetoder 10 Indledning Sidste år shoppede danskerne

Læs mere

BLACK FRIDAY Årets største handelsdag

BLACK FRIDAY Årets største handelsdag BLACK FRIDAY Årets største handelsdag 1 Indholdsfortegnelse 1. Målsætning og strategi 4 2. Budget 6 3. Dagens vigtigste timer 7-8 4. Enheder 9 5. Betalingsmetoder 10 6. Søgemaskineoptimering 12 7. Google

Læs mere

Aalborg Kyst i vækst

Aalborg Kyst i vækst Aalborg Kyst Partner 2013 Aalborg Kyst i vækst Tænk sig lige, hvis en plus en kunne blive til elleve... InfoCenter Hals Torvet 7 9370 Hals tel. 9931 7530 hals@visitaalborg.com visitaalborg.com Aalborg

Læs mere