Namibia Med afstikker til Botswana Oktober 2009 Lilly Sørensen (foto) og Niels Bomholt (tekst)

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Namibia Med afstikker til Botswana 3-18. Oktober 2009 Lilly Sørensen (foto) og Niels Bomholt (tekst)"

Transkript

1 Namibia Med afstikker til Botswana Oktober 2009 Lilly Sørensen (foto) og Niels Bomholt (tekst) Parti fra Namib-Naukluft Nationalpark Er man ude efter et ret nemt afrikansk land at rejse rundt i, vil vi hermed gerne foreslå Namibia. Det er nemt at komme derned, der går direkte fly fra Frankfurt og London, Der er fine veje, næsten ingen trafik, nemt at leje bil. Gode hoteller/lodges. Mange fugle og ikke mindst dyr. Men det er ikke helt billigt. Namibia har et areal på km2 eller 19 gange Danmarks areal. Men der bor kun 2 mill. indbyggere i landet.

2 Kort over Namibia med rute indtegnet Dagsplan: 2/10 Afrejse fra Kastrup kl. 17 med SAS til Frankfurt. Afgang Frankfurt med Air Namibia 3/10 Ankomst planmæssigt kl til Windhoek Namibia. Lufthavnen ligger i et øde område ca. 40 km øst for byen. Da vi steg ud af flyet kunne vi se et par strudse nær landingsbanen. Da vi havde fået ordnet de forskellige formaliteter og udleveret den hjemmefra reserverede bil, gik det mod Windhoek Country Club Hotel. Et alt for stort og fint hotel, men af hensyn til rejsegarantien var det bestilt sammen med flybilletten hjemmefra. Hen på eftermiddagen var vi så klar til at ta ud og se på lidt fugle. 20 km. vest for byen ligger det lille reservat Daan Viljoen Game Park. Og efter nogen besvær fandt vi frem til det. Her fik vi set de første endemiske fugle som Monteiro s Hornbill og Short-toed Rock Thrush. 4/10 Det var så dagen, hvor vi skulle køre fra hovedstaden gennem Namib-Naukloft nationalparken til Walvis Bay. Det er 340 km. på god grusvej. Det startede med buskbevokset landskab. Ved et næsten helt udtørret flodleje gjorde vi holdt. Her var Namaqua Sandgrouse og ret overraskende Rüpells Parrot. Det var en flot tur og jo længere vestpå vi kom, jo mere tørt blev det. Nær kysten blev det til gold ørken. Nær grænsen til parken sås 4 Rüppels Korhann. Der var også mange lærker.

3 Rede af Sociable Weaver Rüppells Korhaan Strudse 5/10 Walvis Bay er et af Afrikas vigtigste Ramsar områder og der er således optalt flamingoer sortterne og krumnæbbede ryler. Det første vi gjorde var dog at køre ind til Roibank, som ligger i ørkenen 24 km. sydvest for Walvis. Her støder et udtørret flodleje op til de enorme sandklitter og der fandt vi efter nogen søgen den sjældne og endemiske dune lark. Herefter var det tid for vadefugle og terner i bugten og saltpanderne. Der var masser af terner og ret hurtigt fandt vi den lille damara tern, som har en samlet verdensbestand på kun fugle. 98 % af dem yngler langs Namibias kyster. Vi kørte langs bugten og gennem saltpanderne og ud til kysten. Desværre er store dele af området afspærret, men vi fik da et godt indtryk af den fuglerigdom, som findes her.

4 Sjakal Rovterner Vi boede på Free Air Guest House B&B med udsigt over bugten. 6/10 var det tid for sejltur ud i bugten. Vi tog med en større katamaran på en godt 3 timers tur, se: Det blev en udmærket og meget afslappende sejltur. Der var masser af sæler og delfiner. Og da vi kom ud for pynten så vi både nogle jackass penguin, whitechinned petrel og sooty shearwater (sodfarvet skråpe), masser af terner og på sandstanden mellem sælerne gik en sort strandskade. Om eftermiddagen kørte vi til Swakupmund (en by opført i tysk byggestil) og nord herfor var der også nogle saltpander med mange vandfugle. Her så vi lille flamingo og chestnutbanded plover. I Svakupmund skulle vi også købe en tilladelse til at køre ind i Namib-Naukloft nationalparken. Whitechinned petrel Chestnutbanded plover 7/10 Ud for kysten mellem Walvis Bay og Swakupmund er der opstillet en større platform beregnet som yngleplads for skarver og pelikaner. Når så sæsonen er overstået skraber man guanoen sammen og bruger som gødning smart.

5 Platform med ynglende alm. pelikan og cape comorant - den sorte bræmme, der anes er skarver Herefter gik det ind i den golde ørken igen til et område, der ledte tanken hen på et landskab fra månen. Vi fandt ret hurtigt 2 grey s lark. Det var også det eneste liv, der var at se i miles omkreds. Videre gik det ind i landet mod Spitzkoppe.

6 Spitzkoppe Her var der til gengæld masser af fugle, men i middagsheden næsten ulideligt varmt. Vi fik dog set spændende fugle som whitetailed shrike, bokmakierie og agur buzzard mens vi missede herero chat, som skal ses her. Lige før aften nåede vi frem til Erongo Wildlife Lodge, som ligger smukt og afsides gemt mellem klipper. Se: Det var måske en anelse for fornemt efter vores smag, men flot var det, og rigtig godt for de endemiske fuglearter. 8/10 Før morgenmaden skulle vi ud på en 3 timers gåtur i det flotte klippeterræn, og allerede lige uden for døren løb en flok af den sjældne hartlaub s frankolin forbi. Turen gav flere spændende fugle som rockrunner, carp s og ashy tit og mange rosyfaced lovebird. Rockrunner der af nogle regnes som en sanger, andre regner den som babbler, nogle placerer den i en gruppe for sig selv. Endemisk for Namibia Klippespringer, Erongo mountains Om eftermiddagen kørte vi så nordpå mod Etosha nationalparken. Termometeret i bilen viste 41 grader udenfor, så klimaanlægget kom på hårdt arbejde. Overnatningen skete uden for parken i Namatubes Lodge. 9/10 Kl. 9 ankom vi til Etosha nationalpark. Parken har et areal på km2. Heraf dækker den store salt slette Etosha Pan ca. 25 %. Parken er først og fremmest et godt sted at se på dyr. Der findes 114 dyrearter og 340 fuglearter.

7 Northern black korhaan hun Vi havde hjemmefra booket 3 overnatninger på de 3 forskellige camps inde i parken hos Namibia Wildlife Resorts. Men da vi kom frem til det første sted, Okaukuejo, var vores hytte blevet solgt til anden side. De havde ganske vist vores reservation og vores kreditkort oplysninger, men de havde ikke hævet pengene og havde derfor slettet reservationen!! Sjovt nok havde de lige en enkelt mega de luxe hytte tilbage, som de tilbød os for 2800 kr. for en overnatning dog inkl. 2 måltider. Vi kunne så vælge at køre ud ad parken igen, eller håbe på at Fionia Bank ville se velvilligt på et lille overtræk. Moralen er: brug ikke det statslige Namibia Wildlife Resorts, men i stedet f.eks. Cardboard Travel Men det blev en stor oplevelse, hytten var placeret med fornem udsigt til et vandhul, som var oplyst om natten. Vi kunne så ligge i sengen og se på, at de forskellige dyr i løbet af natten kom for at drikke. Der var elefanter, næsehorn med unge, flere løver og af fugle godt 400 doublebanded sandgrouse, flere rufouscheeked nightjar en marsh owl m.m. 10/ /10 Begge dage blev brugt til at køre ad de udmærkede grusveje i parken. Karakter fugle for parken er de mange trapper, vi optalte 46 kori bustard, 14 northern black korhaan og 2 Redcrested korhaan på de to en halv dage i parken.

8 Kori trappe Doublebanded courser Ved næste camp, Halili, viste en af vagtmændene os en rede med et par unger af whitefaced owl samt en rastende african scops owl. Ved den første lejr havde vi foruden marsh owl også slørugle, og i den sidste lejr fandt vi den lille pearlspotted owl, så i alt 5 uglearter i Etosha. Men der var masser af andre fugle i parken. Nævnes skal ørkenløberene burchell s og doublebanded, sandhønsene namaqua, doublebanded og burchell s (det er noget forvirrende med de navne!). Af rovfugle sås bl.a secretarybird, bateleur, lanner falcon, rednecked falcon og pygmy falcon. Etosha

9 12/10 Et sidste kig ved vandhullet ved Namutoni rest camp gav en fin dværgrørvagtel samt 250 hvidskægget terner, som pludselig dalede ned fra himlen og fyldte det lille vandhul op. Herefter ud ad parken og hurtig kørsel gennem et ensformigt landskab ca. 650 km til Shamvura Camp ved Kavango river. Det er et noget specielt sted. Det er et ældre ægtepar, der har campen. De har en stor gedebuk som kæledyr, og det var et overraskende syn, at se den ligge i en lænestol og se fjernsyn. Det var i øvrigt det eneste sted vi mødte andre fuglefolk, idet en sydafrikansk gruppe camperede her. Manden er en dygtig ornitolog, men han havde desværre ikke tid til at guide os, mens vi var der. Men vi fandt da selv nogle gode spændende ting som african barred owl, lesser- og slenderbilled honeyguide. Det var gennemgående en hel anden fuglefauna her, end hvad vi hidtil havde set i Namibia, så mange nye arter blev tilføjet turlisten. Se i øvrigt: Shamvura, udsigt over Kavango river og Angola. - Popa falls 13/10 Ret kort køretur til Popa Falls. Her løber Kavango/Okavango River ud over nogle store sten og bliver herefter til Okavango Deltaet inde i Botswana. Det er her man skal se den fåtallige rock partincola, en braksvale, som kun holder til på sten i vandfald. Selv om det er lidt vanskeligt at finde, skal man køre ned på østsiden af faldet for at få det bedste overblik. Vi så da også braksvalerne fint her. Videre gik det til Manhangu Safari Lodge. Det var et af de bedste steder på turen. Det er tyskejet og alles funktioniert. Se: Efter indlogeringen kørte vi en tur ud i den nærliggende Mahango National park. Der er to veje ind i parken, den ene kan kun køres med 4-hjuls træk, mens den anden langs floden med nogen forsigtighed og besvær er til at kører igennem med en alm. lidt højbenet personvogn. Det er en ret lille park, men med stor frodighed, og vi så her wattled crane 2 par med unge, en del hejre og storke, martial eagle og longtoed plover.

10 Mahango national park Lilacbreasted roller 14/10 Morgenobs ved floden var en betagende oplevelse. Mens solen stod op fløj flokke af whitefronted bee-eater ud fra deres soveplads i lodgen og et par tusinde spurwinged goose og knobbilled duck trak op langs floden akkompagneret af flodhestenes grynten. Så var det tid for en sejltur på floden. Flere nye arter kom på bogen som f.eks. goliath heron, whitebacked night heron og afrikansk saksnæb. Morgenstemning Mahangu Afrikansk saksnæb Derefter var det tid at køre til Botswana. Jeg havde hørt rygter om at pel s fishing owl var set her, og da den tidligere havde drillet os en del, stod den højt på ønskelisten. Vi skulle dog først igennem den søvnige grænsekontrolpost. Det tog ca. 1 time selv om vi var de eneste, som krydsede grænsen i den periode. Man skal huske at have tilladelse fra biludlejningsfirmaet med. Avis tog den nette sum af 800 kr. for at udstyrer os med sådan et papir. Desuden skal betales et mindre gebyr ved grænsen. Vi skulle kun køre ca. 20 km. til Shakawe Lodge. Men på grund af ringe skiltning tog det os nogen tid at finde stedet. Lodgen lå flot ud til Okavango floden, men den havde kendt bedre dage. Det var som om der ikke var vedligeholdt de sidste 15 år. Til gengæld var det så et forholdsvis dyrt sted. Maden var dog fin. Fugle var der også en del af. Foran hytterne havde både giant og malachite kingfisher rede. En del silkehejre og tophejre fløj forbi overvåget af et par flodørne. Vi spurgte naturligvis straks til

11 fiskeuglen, men den var ikke set for nylig, fik vi at vide. Det lod vi os dog ikke slå ud af, så vi listede os om bag hytterne til nogle store træer, og her fløj en stor lysebrun fugl ud fra og satte sig frit fremme højt oppe i et stort træ Pel s Fishing Owl var hjemme og sikke en krabat - 65 cm. høj og noget uformelig sad den der og skulede ned på os. 15/10 Formmiddagen gik med en sejltur på Okawango floden. Det var værtinden på stedet, som sejlede, og hun var faktisk god til fuglene. Vi kom forbi en brink, hvor carmine bee-eater ynglede, og de er jo virkelige flotte. Endvidere sås masser af hejre. En sejltur på en flod er jo altid spændende. Southern carmine bee-eater flodørn, silkehejre og hammerfugl 16/10 Dagen blev anvendt til en længere køretur tilbage til det centrale Namibia. Der blev dog lige tid til at sige farvel til fiskeuglen, inden det gik mod grænsen. Der blev holdt en kort frokostpause 20 km. syd for Rundu ved en radiomast. Det var en overskyet dag, så der var mere gang i fuglene, og ret hurtigt fandt vi et par rufousbellid tit. Stedet er noget nær det eneste sted i det sydlige Afrika, man kan se den art, så det var meget godt. Ankom til Waterberg rest camp lige før det blev mørkt. 17/10 Waterberg er det stort plateau, der hæver sig et par hundrede meter over en ellers flad busksavanne. Området er udlagt til vildtreservat, og man har så genudsat dyr, som tidligere har været naturlige her. Der var udmærkede stier ved campen og mange småfugle og oven over kredsede Verreaux og african hawk eagle på jagt efter de mange klippegrævlinger, som holdt til her. 18/10 En sidste morgentravetur langs klipperne, og derefter kørsel til Windhoek. Vi gjorde holdt ved en søet opdæmmet vandreservoir ved Okahandja. Der skulle betales entre, men det var mere et rekreations område til lystfiskere og vandsport, men det lykkedes dog at få set turens sidste nye fugl her burntnecked eremomela. Hen på eftermiddagen ankom vi til lufthavnen. Der skal beregnes god tid her, da alt ikke foregår effektivt. Slut på en god ferie.

12 Waterberg Artsliste Navne der er anvendt stammer fra Ian Sinclair m.fl. Birds of southern Africa. Ved fugle som også er set i Danmark er tilføjet det danske navn. Listen omfatter 311 arter. Ostrich set i småflokke i Namib-Naukloft og Etosha nat. park Jackass Penguin 5 set på sejltur ud for Walvis Bay Dabchick Lille lappedykker set i vandhullerne i Etosha Blacknecked grebe Sorthalset lappedykker ca. 40 set i Walvis Bay Whitechinned petrel 6 set på sejltur ud for Walvis Bay Sooty shearwater Sodfarvet skråpe 5 set på sejltur ud for Walvis Bay Cape gannet ca. 10 set ved Walvis Bay Whitebreasted cormorant Skarv en set på Guano platformen Walvis Bay Cape cormorant meget talrig Walvis Bay Crowned cormorant en set på Guano platformen Walvis Bay Reed cormorant African darter White pelican godt 50 set på guanoplatformen I Walvis Bay Goliath heron 3 Mahango Purple heron Purpurhejre ca. 30 set Okavango Botswana Grey heron Fiskehejre Blackheaded heron Great white egret Sølvhejre Little egret Silkehejre Cattle egret Kohejre Squacco heron Tophejre Black egret 2 Mahango og 8 Okavango Botswana Slaty egret 1 set Mahango Rufousbellied heron Whitebacked night heron 2 Mahango og 2 Okavango Botswana Blackcrowned night heron Nathejre Greenbacked Heron

13 Little bittern Dværghejre Yellowbilled stork 2 Mahango Saddelbilled stork 1 Mahango African openbilled stork flokke trak langs med floden ved Shamvura Marabou stork 1 Etosha Hamerkop Sacred ibis African spoonbill Greater flamingo talrig Walvis Bay og Swakupmund Lesser flamingo 30 set ved Swakupmund Spurwinged goose Egyptian goose Nilgås Knobbiled duck Whitefaced duck Cape teal Redbilled teal meget stor og tæt flok på ca stod ved et vandhul ved Etosha Pan Hottentot teal Blackshouldered kite Blå glente Black Kite Sort glente Lappetfaced vulture Whitebacked vulture African fish eagle Bateleur 2 Etosha, 2 Mahango og 2 nord for Windhoek Brown snake eagle 1 set syd for Etosha Tawny eagle Martial eagle 1 Mahango Verreaux s eagle 1 Waterberg African hawk eagle 1 Erongo og 4 set under kørsel samt 2 Waterberg Martrial eagle ung kampørn Mahango nat. park Agur buzzard en ved Spitzkoppe Steppe buzzard Musvåge en enkelt set nær Windhoek

14 African marsh harrier 2 Okavango Botswana Pale chanting goshawk en del set på telefonpæle langs vejene, også alm. i Etosha Pale chanting goshawk Gabar goshawk 3 Etosha Little banded goshawk (shikra) Secretarybird 4 Etosha Lanner falcon Lannerfalk Rednecked falcon 3 Etosha Pygmy falcon 2 Etosha Common kestrel Tårnfalk Greater kestrel Redbilled francolin almindelig Redbilled francolin bestiger elefantlort

15 Swainsons francolin kun set i Mahango Crested francolin 1 ved Shamvura Hartlaub s francolin 7 Erongo. Nær endemisk for Namibia Helmeted guineafowl perlehøne Common Moorhen Grønbenet Rørhøne Redknobbed coot Black crake Baillon s crake Dværgrørvagtel 1 set ved vandhullet ved Namutoni, Etosha Wattled crane 2 par set I Mahango nat.park. Det ene par havde en stor unge. Kori bustard 46 set Etosha og 1 Waterberg Rüppel s korhaan 4 set Namib-Naukloft nat. park Redcrested korhaan 2 set Etosha Northern black korhann 14 set Etosha og 3 Waterberg African jacana African black oystercatcher en enkelt set blandt sæler ved Pelican Point Walvis Bay Blackwinged stilt Stylteløber Pied avocet Klyde 40 ved Walvis Bay og 40 ved Swakupmund Common ringed plover Stor præstekrave 10 Walvis Bay Treebanded plover Kittlitz s plover Chestnutbanded plover 12 set ved saltpanderne nord for Swakopmund. Der var små unger iblandt. Whitefronted plover alm. ved Walvis Bay, godt 100 noteret. Racen her er væsentlig mere buff på brystet end vist i fuglebogen. Crowned plover Wattled plover Longtoed plover 3 Mahango og 1 Okavango, Botswana Blacksmith plover Grey plover Strandhjejle set fåtalligt Walvis Bay Curlew sandpiper Krumnæbbet ryle talrig ved Walvis Bay, godt 3000 noteret. Sanderling Sandløber alm. Walvis Bay Little stint Dværgryle alm. ved Walvis Bay Ruff Brushane 6 Walvis Bay Ruddy turnstone Stenvender alm. Walvis Bay Common sandpiper Mudderklire Wood sandpiper Tinksmed Common greenshank Hvidklire Whimbrel Lille regnspove set fåtalligt Walvis Bay Rednecked phalarope Odinshane 23 i flok ved Walvis Bay Redwinged pratincole Braksvale 4 Mahango Rock pratincole 4 Popa Falls Spotted Dikkop 4 Etosha Water Dikkop 4 Mahango Burchell s Courser 5 Etosha nordvest for Okaukuejo Doublebanded Courser ca. 10 set Etosha Kjove sp. 1 alm. eller mellem mørk fase set på sejlturen Kelp Gull almindelig ved Walvis Bay Hartlaub s Gull talrig ved Walvis Bay Greyheaded Gull 2 Walvis Bay, flere Etosha

16 African skimmer 1 Shamvura, 3 Mahango og 2 Okavango Botswana Caspian tern Rovterne 9 ved Walvis Bay Greater crested tern almindelig ved Walvis Bay og Swakupmund Sandwich tern Splitterne fåtallig ved Walvis Bay, ca. 100 Svakupmund Common tern Fjordterne talrig ved Walvis Bay, over 1000 set på sejlturen Artic tern Havterne 2 set rastende ved Walvis Bay mellem fjordterner Damara tern 7 set ved Walvis Bay, 2 ved Guano-platformen lidt nord for byen og 2 Swakupmund Black tern Sortterne ca. 50 set på sejlturen Whitewinged tern Hvidvinget terne 40 I vandhul ved Etosha Pan Whiskered tern Hvidskægget terne 250 ved vandhul Namutoni Lodge, Etosha Doublebanded sandgrouse 400 ved vandhullet Okaukuejo, Etosha Namaqua sandgrouse 20 ved flodleje vest for Windhoek, talrig i Etosha Burchell s sandgrouse 1 set ved vandhul nord for Namutoni i Etosha Rock pigeon African mourning dove Cape turtle dove Laughing dove African green pigeon Greenspotted dove Namaqua dove Meyer s parrot Namaqua sandhøns Etosha Rüppel s parrot 3 ved flodleje vest for Windhoek. 2 Waterberg Rosyfaced lovebird set ved Spitzkoppe, Waterberg og talrigt i Erongo. Nær endemisk for Namibia Grey lourie African cuckoo 1 Etosha, Halili camp Jacobin cuckoo 1 Etosha, Halili camp Copperytailed coucal Senegal coucal Pel s fishing owl 1 Shakawe Botswana

17 Barn owl Slørugle 1 Etosha Marsh owl 1 Etosha Whitefaced owl par med 2 unger Etosha African barred owl 1 Shamvura Pearlspotted owl 1 Etosha og 1 Waterberg African scops owl 1 Etosha African scops owl, Halili camp Etosha Freckled nightjar 2 Erongo Rufouscheeked nightjar Etosha Alpine swift Alpesejler Spitzkoppe og Waterberg Bradfield s swift talrig ved Waterberg Little swift Whiterumped swift African palm swift Redfaced mousebird Whitebacked moosebird Giant kingfisher 1 Mahango og 2 Okavango Botswana Pied kingfisher alm. i Okavango Malachite kingfisher Mange i Okavango Greyhooded kingfisher 1 Okavango Botswana Striped kingfisher 2 i skov syd for Rundu Eropean bee-eater Biæder Whitefronted bee-eater Southern carmine bee-eater

18 Southern carmine bee-eater, Okavango floden Swallowtailed bee-eater Little bee-eater Lilacbreasted roller Purple roller Broadbilled roller Monteiro s hornbill 2 Dan Viljoen game park, 1 på vej til Walvis, 1 Spitzkoppe og 4 Erongo. Grey hornbill Southern yellowbilled hornbill Southern yellowbilled hornbill

19 Redbilled hornbill (damara hornbill) Redbilled woodhoopoe en flok ved Waterberg blev først bestemt som violet woodhopoo, men da en af fuglene vendte hovedet på en bestemt made lyste det grønligt og så skulle det være redbilled. Greater scimitarbill African hoopoe Lesser honeyguide 1 Shamvura og 1 Shakawe Botswana Slenderbilled honeyguide 1 set Shamvura Blackcollard barbet Crested barbet 2 Shakawe Lodge Botswana Crested barbet, Shakawe lodge Botswana Acacia pied barbet Goldentailed woodpecker 1 Shakawe og et par Waterberg Bennett s woodpecker 1 Shakawe Bearded woodpecker 1 Mahango og 1 grænsepost Botswana Karoo longbilled lark flere set på strækningen Windhoek-Walvis Dune lark 2 Roibank endemisk meget begrænset udbredelse i Namibs sandørken Sabota lark Rufousnaped lark Redcapped lark Pinkbilled lark 6 set Etosha nord for Okaukuejo Greybacked finchlark Grey s lark et par set i Namib-Naukloft nat. park Spikeheeled lark Redbreasted swallow Greater striped swallow et par havde rede i lufthavnen Lesser striped swallow kun set ved Waterberg Barn swallow Landsvale Wiretailed swallow Banded martin Rock martin Forktailed drongo

20 Black cuckooshrike 2 Shakawe Lodge Botswana Pied crow Black crow Ashy tit 2 Erongo og 3 Waterberg Rufousbellied tit 2 I skov 20 km. syd for Rundu Southern black tit 1 Shamvura Carp s tit 1 Erongo, 2 Etosha og 1 Waterberg. Nær endemisk for Namibia Arrowmarked babbler Hartlaub s babbler Southern pied babbler flok set ved Namatubes Lodge syd for Etosha African redeyed bulbul Blackeyed bulbul Terrestrial bulbul African yellowbellied bulbul Kurrichane thrush Groundscraper thrush Short-toed rock thrush 1 Daan Viljoen game park Familiar chat Tractrac chat 1 set i Namib ørkenen Mountain chat 1 Daan Viljoen game park, sort form, anderledes end vist i bogen, 3 Namib-Naukloft Capped wheatear African stonechat Southern anteating chat Heuglin s robin Whitebrowed robin 5 Erongo. Ifølge udbredelseskort skulle den ikke findes her. Kalahari robin 2 Etosha Burntnecked eremomela 4 set ved Okahandja blev sidste nye fugl på turen. Yellowbellied eremomela African sedge warbler set ved Shamvura Greater swamp warbler set og hørt ved Shakawe Lodge Botswana Rockrunner 4 Erongo og 3 Waterberg. Endemisk for Namibia Greybacked camaroptera (greenbacked bleating warbler) talrig Chestnutvented titbabbler Longbilled crombec Dessert cisticola Greybacked cisticola 1 Daan Viljoen game park Tinkling cisticola Rattling cisticola Blackbacked cisticola Chirping cisticola Rufouseared warbler 3 Etosha (sydøst for Okaukuejo) Tawnyflanked prinia Blackchested prinia Chat flycatcher Marico flycatcher almindelig African paradise flycatcher Pirit batis Yellow whiteeye

21 Cape wagtail Pied wagtail Grassveld pipit Plainbacked pipit Crimsonbreasted shrike Crimsonbreasted shrike, Etosha Longtailed shrike Lesser grey shrike Rosenbrystet tornskade 1 set på sejlturen ved Mahangu. Den var ny for guiden. Common fiscal shrike Swamp boubou set Shamvura og Shakawe Botswana Treestreaked tchagra Bokmakierie 2 ved Spitzkoppe Orangebreasted bush shrike 1 Shamvura White helmetshrike et par småflokke set i Etosha Whitetailed shrike 2 Spitzkoppe og 2 Erongo. Nær-endemisk for Namibia. Af nogle regent for en tornskade, af andre for en batis (fluesnapper) Southern whitecrowned shrike Brubru 1 i skov 20 km. syd for Rundu Greater blue-eared starling Glossy starling Plumcoloured starling Burchell s starling Mevis longtailed starling set ved Popa Falls og Mahangu

22 Mevis longtailed starling ved Popa Falls Palewinged starling Talrig Spitzkoppe, Erongo og Waterberg Yellowbilled oxpecker Redbilled oxpecker Scarletchested sunbird Collared sunbird White bellied sunbird Dusky sunbird 8 set i acacia træer i et pas vest for Windhoek Marico sunbird Great sparrow House sparrow Gråspurv Cape sparrow Sourthern greyheaded sparrow Redbilled buffalo weaver Whitebrowed sparrow-weaver talrig Thickbilled weaver Sociable weaver alm. vest for Windhoek og i Etosha Southern masked weaver Spectacled weaver Redheaded weaver et par byggede rede foran vores telt i Shamvura Golden weaver Redbilled quelea Redshouldered widow Pintailed whydah Jameson s firefinch Brown firefinch 2 Mahangu Lodge og 2 Shakawe Lodge Redheaded finch Scalyfeathered finch Violeteared waxbill Blackcheeked waxbill Common waxbill Blue waxbill

23 Melba finch Yellow canary Blackthroated canary Cinnamonbrasted rock bunting Goldenbreasted bunting Larklike bunting Cape bunting Etosha

Fugle i det nordlige Tanzania, januar 2012

Fugle i det nordlige Tanzania, januar 2012 Fugle i det nordlige Tanzania, januar 2012 Fotos fra Andersenfamiliens safari Esben Sloth Andersen (esa@business.aau.dk) 3 dage 2 dage 1 dag 4 dage 1 dag 1 dag Safari i Tanzania fra 12. til 23. Januar

Læs mere

1. dag Afrejse fra København til Burkina Faso, hvor vi ankommer til hovedstaden Quagadougou om aftenen.

1. dag Afrejse fra København til Burkina Faso, hvor vi ankommer til hovedstaden Quagadougou om aftenen. DAGS PROGRAM 1. dag Afrejse fra København til Burkina Faso, hvor vi ankommer til hovedstaden Quagadougou om aftenen.. 2. dag Tidligst næste morgen kører vi langsom sydpå gennem tør savanne med mange stop

Læs mere

Uganda. 9. til 23. februar 2014

Uganda. 9. til 23. februar 2014 Uganda 9. til 23. februar 2014 Deltagere: Annemarie Kaack, Bodil Rytter, Lilly Sørensen, Hans Rytter, Kurt Kaack Hansen og Niels Bomholt, alle fra Fyn. Fotos: Lilly Sørensen, tekst: Niels Bomholt Vi havde

Læs mere

Madagaskar 20/11 til 6/12 2010 En rundtur til de bedste fuglelokaliteter Arrangeret af Birding Africa

Madagaskar 20/11 til 6/12 2010 En rundtur til de bedste fuglelokaliteter Arrangeret af Birding Africa Madagaskar 20/11 til 6/12 2010 En rundtur til de bedste fuglelokaliteter Arrangeret af Birding Africa Denne rapport skal ses som en appetitvækker til en Madagaskar tur. Vi var på en færdigpakket tur fra

Læs mere

Indledning Side 4-5. Oplevelser på lokaliteten Side 8 39. Artsliste Side 40-42. Park Fees var en større post på vores budget

Indledning Side 4-5. Oplevelser på lokaliteten Side 8 39. Artsliste Side 40-42. Park Fees var en større post på vores budget 2 Indholdsfortegnelse Indledning Side 4-5 Oversigt turprogram Side 6 Ruteoversigt Side 7 Oplevelser på lokaliteten Side 8 39 Artsliste Side 40-42 Park Fees var en større post på vores budget Selvom det

Læs mere

Goa Indien 25/2 10/3 2005

Goa Indien 25/2 10/3 2005 Goa Indien 25/2 10/3 2005 Af Niels Bomholt Charterbranchen har opdaget Goa og det samme har fuglefolket. Og det forstår man efter at have været der. Det er nemt at komme dertil, og det er nemt at få arrangeret

Læs mere

Nord-Kina. Manchuriet, Happy Island og NØ-Tibet 03.05 27.05 2009. DOF-Travel. Dansk Ornitologisk Forening Birdlife Denmark

Nord-Kina. Manchuriet, Happy Island og NØ-Tibet 03.05 27.05 2009. DOF-Travel. Dansk Ornitologisk Forening Birdlife Denmark Nord-Kina Manchuriet, Happy Island og NØ-Tibet 03.05 27.05 2009 Dansk Ornitologisk Forening Birdlife Denmark og Jesper Hornskov 1 Forord Under min forrige tur til Kina, hvor jeg bl.a. besøgte Manchuriet

Læs mere

Tanzania. 21/10 til 3/11 2012 Ruaha, Udzungwa, Mikumi, East Usambara, Pagani og Sadani national parker. Deltagere:

Tanzania. 21/10 til 3/11 2012 Ruaha, Udzungwa, Mikumi, East Usambara, Pagani og Sadani national parker. Deltagere: Tanzania 21/10 til 3/11 2012 Ruaha, Udzungwa, Mikumi, East Usambara, Pagani og Sadani national parker. Deltagere: Annemarie K. Hansen, Bodil Rytter, Else Klint, Erik Danielsen, Hans Rytter, Kurt Hansen,

Læs mere

Goa - India. 5.-20. december 2006 John Speich & Thomas W. Johansen. DOF TRAVEL Dansk Ornitologisk Forening BirdLife Denmark BRAHMINY KITE, ADULT

Goa - India. 5.-20. december 2006 John Speich & Thomas W. Johansen. DOF TRAVEL Dansk Ornitologisk Forening BirdLife Denmark BRAHMINY KITE, ADULT Goa - India 5.-20. december 2006 John Speich & Thomas W. Johansen BRAHMINY KITE, ADULT DOF TRAVEL Dansk Ornitologisk Forening BirdLife Denmark Forord: Fra den 4. 19. december 2006 afholdt DOF-Travel sin

Læs mere

TANZANIA. juni - juli 2003

TANZANIA. juni - juli 2003 TANZANIA juni - juli 2003 Serengeti N.P. - Ngorongoro C. A. - Tarangire N.P. - Lake Manyara N.P. - Arusha N.P. - Mkomazi N.P. - West and East Usambaras - Pangani River - Pugu Hills af Ole Zoltan Göller

Læs mere

Goa - India. 2-16. January 2007 Thomas W. Johansen Ebbe A. Hansen. DOF TRAVEL Dansk Ornitologisk Forening BirdLife Denmark

Goa - India. 2-16. January 2007 Thomas W. Johansen Ebbe A. Hansen. DOF TRAVEL Dansk Ornitologisk Forening BirdLife Denmark Goa - India 2-16. January 2007 Thomas W. Johansen Ebbe A. Hansen COMMON KINGFISHER, PHOTO: THOMAS W. JOHANSEN DOF TRAVEL Dansk Ornitologisk Forening BirdLife Denmark ITINERARY Tirsdag 2/1 Afrejse fra Kastrup

Læs mere

Checkliste Tyrkiet. Scanbird ApS. Dato: september Dag 1. Afrejse - Toygar - Sejltur Darica - Yalova - Bursa

Checkliste Tyrkiet. Scanbird ApS. Dato: september Dag 1. Afrejse - Toygar - Sejltur Darica - Yalova - Bursa Checkliste Tyrkiet Dato: 16.-23. september 2014 Dag 1. Afrejse - Toygar - Sejltur Darica - Yalova - Bursa Dag 2. Bursa - Manyas NP. - Mudania - Bursa Dag 3. Bursa - Uludag - Bursa Dag 4. Bursa - Sejltur

Læs mere

KENYA. November 2013. En DOF Travel tur med Stig Jensen som turleder

KENYA. November 2013. En DOF Travel tur med Stig Jensen som turleder KENYA November 2013 En DOF Travel tur med Stig Jensen som turleder Foreløbigt program 16 november 2013: Afgang København 17 november 2013: Nairobi Mt. Kenya Efter morgenmad kører vi nordpå mod Castle Forest

Læs mere

Taiwan. 12. til 26. november 2014. Lilly Sørensen (foto) og Niels Bomholt (tekst)

Taiwan. 12. til 26. november 2014. Lilly Sørensen (foto) og Niels Bomholt (tekst) Taiwan 12. til 26. ember 2014 Lilly Sørensen (foto) og Niels Bomholt (tekst) Swinhoe s Pheasant Taiwan er ikke så kendt som rejsemål blandt danske fuglefolk, men det lidt synd, for landet har en del at

Læs mere

På denne vidunderlige safari til det klassiske ørkenprægede Namibia vil I opleve, hvorfor landet har ry for at...

På denne vidunderlige safari til det klassiske ørkenprægede Namibia vil I opleve, hvorfor landet har ry for at... Dato: 28. 06 2016 NAMIBIA LODGE SAFARI På denne vidunderlige safari til det klassiske ørkenprægede Namibia vil I opleve, hvorfor landet har ry for at... Tlf.: (+45) 56 36 25 45 info@safarieksperten.dk

Læs mere

Gambia og Senegal 6. - 20. december 2007

Gambia og Senegal 6. - 20. december 2007 Gambia og Senegal 6. - 20. december 2007 Red-Throated Bee-eater/Foto: Michael P. Petersen. DOF Travel Birdlife Denmark Dansk Ornitologisk Forening John Speich Forord Fra den 6. - 20. december 2007 afholdt

Læs mere

Nambia, Botswana og Zambia 2006

Nambia, Botswana og Zambia 2006 Nambia, Botswana og Zambia 2006 en stortur med DOF Travel Af Søren Skov FORORD: Det blev en sand eventyrrejse, da DOF-København i dagene 31. oktober 19. november 2006 besøgte Namibia, Botswana og Zambia

Læs mere

Fugleliste Extremadura Spanien

Fugleliste Extremadura Spanien Fugleliste Extremadura Spanien Dato: 21.-28. april 2014 Dag 1. Madrid Arrocampo Torresjon El Rubio Dag 2. Arrocampo og orkidé-området. Dag 3. Monfragüe nationalpark Dag 4. Steppen ved Santa Marta de Magasca

Læs mere

Rapport fra turen til Volgadeltaet og De Kalmukkiske Stepper 11.-22. maj 2005 (Tur 1)

Rapport fra turen til Volgadeltaet og De Kalmukkiske Stepper 11.-22. maj 2005 (Tur 1) Rapport fra turen til Volgadeltaet og De Kalmukkiske Stepper 11.-22. maj 2005 (Tur 1) af Hans Meltofte DOF Travel Dansk Ornitologisk Forening Deltagere på DOF Travel-turen til Volgadeltaet og De Kalmukkiske

Læs mere

Seychellerne. 2/10 til 14/10, Lilly Sørensen (foto) og Niels Bomholt (tekst)

Seychellerne. 2/10 til 14/10, Lilly Sørensen (foto) og Niels Bomholt (tekst) Seychellerne 2/10 til 14/10, 2016 Lilly Sørensen (foto) og Niels Bomholt (tekst) Turen var godt tilrettelagt af Jesper Hannibal Rejser i samarbejde med det lokale selskab Mason Travel. Vi fløj med Air

Læs mere

Rumænien. Scanbird ApS www.scanbird.com. Donau-deltaet med fugle & natur 25. maj - 1. juni. Politiken Plus rejse. med John Frikke

Rumænien. Scanbird ApS www.scanbird.com. Donau-deltaet med fugle & natur 25. maj - 1. juni. Politiken Plus rejse. med John Frikke Rumænien Donau-deltaet med fugle & natur 25. maj - 1. juni Politiken Plus rejse med John Frikke Scanbird ApS www.scanbird.com Donau ja bare ordet leder straks tanker hen mod Johan Strauss vidunderlige

Læs mere

Kina. 4. 26. Maj 2007

Kina. 4. 26. Maj 2007 Kina 4. 26. Maj 2007 Deltagere: Alex Bühring (dagsnoter + morfar + morgenmand) Alex Sand Frich (fotos + fugleliste + falkeøje) Peter Lafrenz (teknisk arrangør + dagbog + rapport) Speciel guest-star: Jesper

Læs mere

Tjekliste Bulgarien. Scanbird ApS. Dato: maj 2015 Guide Stig Jensen. Dag 1. København til Burgas og videre til hotellet i Sarafovo

Tjekliste Bulgarien. Scanbird ApS. Dato: maj 2015 Guide Stig Jensen. Dag 1. København til Burgas og videre til hotellet i Sarafovo Tjekliste Bulgarien Dato: 23. 30. maj 2015 Guide Stig Jensen Dag 1. København til Burgas og videre til hotellet i Sarafovo Dag 2. Sarafovo, Antanasovsko søen, Pomorie Dag 3. Sarafovo, Burgas søen, Poda,

Læs mere

Dagbog Tanzania 2009 2.del

Dagbog Tanzania 2009 2.del Dagbog Tanzania 2009 2.del Aften Ruaha National Park den 21-sep- 2009. Transport dag - i dag har vi kørt turen fra Mikumi som vi forlod kl. 8 15 og til Ruaha NP. hvortil vi ankom kl. 15 00. En stille og

Læs mere

GOA Indien Den december 2001.

GOA Indien Den december 2001. GOA Indien Den 6. 20. december 2001. NETVERSION Dansk Ornitologisk Forening Birdlife Denmark Københavnsafdelingen Leon Berthou og John Speich Indholdsfortegnelse INDHOLDSFORTEGNELSE... 2 FORORD... 2 TURPROGRAM...

Læs mere

NAIROBI - ABERDARE - SAMBURU - LAKE NAKURU - LAKE NAIVASHA - MASAI MARA. 10 dages privat safari med engelsktalende rejseleder. Afrejse hver dag året

NAIROBI - ABERDARE - SAMBURU - LAKE NAKURU - LAKE NAIVASHA - MASAI MARA. 10 dages privat safari med engelsktalende rejseleder. Afrejse hver dag året Blixens Kenya Safari 2016 NAIROBI - ABERDARE - SAMBURU - LAKE NAKURU - LAKE NAIVASHA - MASAI MARA. 10 dages privat safari med engelsktalende rejseleder. Afrejse hver dag året rundt. Pris per person fra

Læs mere

Gambia. DOF Travel. 8. - 22. januar 2014. Birdlife Denmark John Speich. Green Turaco: Karen/Flemming

Gambia. DOF Travel. 8. - 22. januar 2014. Birdlife Denmark John Speich. Green Turaco: Karen/Flemming Gambia 8. - 22. januar 2014 Green Turaco: Karen/Flemming DOF Travel Birdlife Denmark John Speich Forord. Fra onsdag den 8. - onsdag den 22. januar 2014 afholdt DOF Travel sin tredie Gambia-tur, dog uden

Læs mere

Uganda november 2015 Grundtur på 2 uger samt 1 ekstrauge

Uganda november 2015 Grundtur på 2 uger samt 1 ekstrauge Uganda november 2015 Grundtur på 2 uger samt 1 ekstrauge Turledere: Peter Lafrenz og lokalguide Alfred Twinomujuni Få en ekstraordinær og intens oplevelse sammen med bjerggorilaer og træskonæb Vi genturen

Læs mere

BENNS Lægårdvej 86 7500 Holstebro Danmark Tlf. +45 65 65 65 65

BENNS Lægårdvej 86 7500 Holstebro Danmark Tlf. +45 65 65 65 65 Kiboko Botswana Adventure 17 dage Kontakt os for pris Kalahari - Okavango - Moremi - Victoria Falls - Chobe - Limpopo Herlig camping safari til hjertet af de bedste områder i vildtrige Botswana, hvor klassiske

Læs mere

Goa Indien 4. 17. december 2014

Goa Indien 4. 17. december 2014 Goa Indien 4. 17. december 2014 Yellow-browed Bulbul. Foto: Carl DOF Travel Dansk Ornitologisk Forening Birdlife Denmark 1 Forord DOFtravel-udvalget besluttede på et sent tidspunkt, at der også skulle

Læs mere

Artsliste Catalonien. Scanbird ApS. Dato: 30. maj 5. juni Guide: Erik Mølgaard. Dag 1. Morgenfly aflyst og vi kom først afsted 20.

Artsliste Catalonien. Scanbird ApS. Dato: 30. maj 5. juni Guide: Erik Mølgaard. Dag 1. Morgenfly aflyst og vi kom først afsted 20. Artsliste Catalonien Dato: 30. maj 5. juni 2015 Guide: Erik Mølgaard Dag 1. Morgenfly aflyst og vi kom først afsted 20.30 Dag 2. Ankomst til Ebro delta 02.30. Ebro deltaet 10.00-18.00 Dag 3. Els Port 09.00-15.00,

Læs mere

Costa Rica 4/11 til 22/11 2005

Costa Rica 4/11 til 22/11 2005 Costa Rica 4/11 til 22/11 2005 Resplendent Quetzal- San Gerado Vally- 5/11 2005 Indledning: Costa Rica i november er både en god og en dårlig ide. Det er en fin ide fordi der ikke er ret mange turister

Læs mere

Thailand. Januar Februar 2012. DOF Travel Dansk Ornitologisk Forening. White-bellied Sea-eagle. Phi Phi Island. Foto: Jakob Hermann

Thailand. Januar Februar 2012. DOF Travel Dansk Ornitologisk Forening. White-bellied Sea-eagle. Phi Phi Island. Foto: Jakob Hermann Thailand Januar Februar 2012 White-bellied Sea-eagle. Phi Phi Island. Foto: Jakob Hermann DOF Travel Dansk Ornitologisk Forening 1 Forord: Efter 5 års fravær besøger DOF Travel igen Thailand, og det var

Læs mere

Fugleliste Georgien. Scanbird ApS. Dato: 30. april 8. maj Guide John Frikke. Dag 1. _Tbilisi Kazbegi + Kazbegi-området

Fugleliste Georgien. Scanbird ApS. Dato: 30. april 8. maj Guide John Frikke. Dag 1. _Tbilisi Kazbegi + Kazbegi-området Dato: 30. april 8. maj 2016 Guide John Frikke Dag 1. _Tbilisi Kazbegi + Kazbegi-området Dag 2. _Kazbegi + Kazbegi Gudauri-passet og retur Dag 3. _Kazbegi + Snodalen + Gveleti-slugten Dag 4. _Kazbegi Tbilisi

Læs mere

Årets første Gråkragetur gik til området omkring Randers Fjord og dens udmunding i Kattegat.

Årets første Gråkragetur gik til området omkring Randers Fjord og dens udmunding i Kattegat. 19. januar 2016 - Gråkragetur til Hollandsbjerg Holme, Voer og Udbyhøj Syd. Årets første Gråkragetur gik til området omkring Randers Fjord og dens udmunding i Kattegat. Vi samledes ved Aldi i Allingåbro

Læs mere

C U B A 2011 5. februar til 20. februar 2011. DOF Travel. Lokalafdeling for København Birdlife Denmark Dansk Ornitologisk Forening

C U B A 2011 5. februar til 20. februar 2011. DOF Travel. Lokalafdeling for København Birdlife Denmark Dansk Ornitologisk Forening C U B A 2011 5. februar til 20. februar 2011 DOF Travel Lokalafdeling for København Birdlife Denmark Dansk Ornitologisk Forening Indledning DOF Travel afholdt i perioden 05. 20. februar 2011 en tur til

Læs mere

Namibia rundt med Victoria Falls

Namibia rundt med Victoria Falls Namibia rundt med Victoria Falls Med alt fra saltørkener, fantastiske kyststrækninger, store nationalparker og frodige deltaer i Caprivi har Namibia virkelig mange oplevelser at byde på. Vi skal se solen

Læs mere

Uganda Perler På Stribe

Uganda Perler På Stribe PRIVAT SAFARI MED ENGELSK- TALENDE REJSELEDER INKL. CHIMPANSE OG GORILLA PERMIT VÆRDI KR. 5.000 Uganda Perler På Stribe 9 DAGE MED AFREJSE HVER DAG, ÅRET RUNDT. Entebbe Kibale Queen Elizabeth N.P Bwindi

Læs mere

Nigel Archer Safaris. Kenya

Nigel Archer Safaris. Kenya Side 1 af 6 Nigel Archer Safaris Kenya Nigel Archer har igennem mange år været kendt som en yderst erfaren professionell jæger på såvel storvildt, plains game og fuglejagt. Hans baggrund som både akademisk

Læs mere

Peru Sydlige del 22/10 til 11/11 2008

Peru Sydlige del 22/10 til 11/11 2008 Peru Sydlige del 22/10 til 11/11 2008 Deltagere: Bodil Rytter, Hans Rytter, Erik Danielsen, Lilly Sørensen og Niels Bomholt. Foto: Lilly Sørensen og Hans Rytter. Tekst: Niels Bomholt. Peru er sammen med

Læs mere

Ghana november 2015 Lilly Sørensen og Niels Bomholt

Ghana november 2015 Lilly Sørensen og Niels Bomholt Ghana 13.-25. november 2015 Lilly Sørensen og Niels Bomholt Woodland Kingfisher Dansk Ornitologisk Forening har i en del år haft et trækfugle program i Ghana, som vi efterhånden har hørt en del om. Derfor

Læs mere

Turrapport GAMBIA RUNDT 23.november til 6.december 2007

Turrapport GAMBIA RUNDT 23.november til 6.december 2007 Turrapport GAMBIA RUNDT 23.november til 6.december 2007 INET-Version Af Benth Micho Møller, Klirer-holdet Turens pris: 13.000 inkl. Fly Kastrup-Banjul (via Tenerife) retur, overnatning Paradise Inn Lodge,

Læs mere

Burkina Faso and Ghana II

Burkina Faso and Ghana II Burkina Faso and Ghana II 16th February to 1st March 2013 DOF Travel By: Niels Riis Introduction Since 2008 the Danish Ornithological Society, DOF/BirdLife Denmark has carried a migratory birds programme

Læs mere

Transkalahari 2016. skønne LODGES OG HOTELLER. på hele rejsen

Transkalahari 2016. skønne LODGES OG HOTELLER. på hele rejsen skønne LODGES OG HOTELLER på hele rejsen Transkalahari 2016 RUNDREJSE I SYDAFRIKA, NAMIBIA OG BOTSWANA 24 dage med engelsktalende ekspertrejseleder fra kr. 33.995,Sydafrika, Namibia og Botswana alle fantastiske

Læs mere

Deltagerere: Lisbeth Møllerhøj, Erling Allerup, Arne Petersen, Karin Nielsen og Bent Blomquist.

Deltagerere: Lisbeth Møllerhøj, Erling Allerup, Arne Petersen, Karin Nielsen og Bent Blomquist. Falster Rundt 4. 6. juli 2014 Deltagerere: Lisbeth Møllerhøj, Erling Allerup, Arne Petersen, Karin Nielsen og Bent Blomquist. Efter halvandet års tilløb lykkedes det endelig at få arrangeret en 3-dages

Læs mere

Esrum og det mystiske Møn 3.oktober 2014, 1.udgivelse ved gruppe 2 og 3

Esrum og det mystiske Møn 3.oktober 2014, 1.udgivelse ved gruppe 2 og 3 .oktober 2014, 1.udgivelse ved gruppe 2 og Elever indtager vandrehjem og oplever Danmarks fødsel på Møns Klint Rejsen til Møn Lavet af: Nambahlou D.1/10.2014 Det var en lang rejse. Vi skulle både tage

Læs mere

På VINGERNE OVER NAMIBIA

På VINGERNE OVER NAMIBIA Dato:. 26 På VINGERNE OVER NAMIBIA Kvalitetssafari af højeste karat, hvor der flyves I egne små privatfly mellem Namibias tre mest ikoniske... Tlf.: (+45) 56 36 45 Safari Eksperten info@safarieksperten.dk

Læs mere

Kenya Migration Safari 2016

Kenya Migration Safari 2016 Geoffrey er DANSKTALENDE REJSELEDER 28. r e b m e t sep Kenya Migration Safari 2016 OPLEV DEN STORE GNU- OG ZEBRAVANDRING MED AFRICA TOURS DESTINATIONSCHEF, GEOFFREY SENDEU, PÅ EN 9 DAGES PRAGFULD KENYASAFARI.

Læs mere

BENNS Lægårdvej 86 7500 Holstebro Danmark Tlf. +45 65 65 65 65

BENNS Lægårdvej 86 7500 Holstebro Danmark Tlf. +45 65 65 65 65 Jambo Serena Safari 8 dage fra kr. 18.098,- pr. person Inkl. fly, ind kvartering, guid e mm. Tag med på en fantastisk safarirejse i Tanzania og besøg nogle af de aller bedste safariområder I fantastiske

Læs mere

Sverige - Vandring ad Kungsleden

Sverige - Vandring ad Kungsleden Sverige - Vandring ad Kungsleden Den nordlige del af Kungsleden er nok den mest berømte del af Kongestien, som den hedder på dansk. Landskabet skifter konstant efterhånden som I bevæger jer igennem dalen

Læs mere

Goa Indien december 2011

Goa Indien december 2011 Goa Indien 7. 21. december 2011 Lotens Sunbird. Foto: Ebbe. DOF Travel Dansk Ornitologisk Forening Birdlife Denmark John Speich Forord: Fra den 7. 21. december 2011 afholdt DOF Travel sin sjette stortur

Læs mere

Tag med til toppen af Mount Meru med dansktalende rejseleder. Dette smukke bjerg byder på en udfordrende og naturrig oplevelse.

Tag med til toppen af Mount Meru med dansktalende rejseleder. Dette smukke bjerg byder på en udfordrende og naturrig oplevelse. Dato: 06. 07 2016 BESTIGNING AF MOUNT MERU Tag med til toppen af Mount Meru med dansktalende rejseleder. Dette smukke bjerg byder på en udfordrende og naturrig oplevelse. Tlf.: (+45) 56 36 25 45 info@safarieksperten.dk

Læs mere

KENYAS NæSEHORN OG ROVDYR

KENYAS NæSEHORN OG ROVDYR Dato: 17. 06 2016 KENYAS NæSEHORN OG ROVDYR med dansktalende rejseleder Safari Eksperten byder dig velkommen til en fremragende safari, med danske... Tlf.: (+45) 56 36 25 45 info@safarieksperten.dk Safari

Læs mere

Goa Indien. 04. januar 18. januar 2012. Braminglenter og Silkehejre. Foto: Leon Berthou. DOF Travel. Dansk Ornitologisk Forening Birdlife Denmark

Goa Indien. 04. januar 18. januar 2012. Braminglenter og Silkehejre. Foto: Leon Berthou. DOF Travel. Dansk Ornitologisk Forening Birdlife Denmark Goa Indien 04. januar 18. januar 2012 Braminglenter og Silkehejre. Foto: Leon Berthou DOF Travel Dansk Ornitologisk Forening Birdlife Denmark Leon Berthou 1 Forord: Fra den 4.januar til den 18.januar 2012

Læs mere

Thailand. November-december 2007. DOF Travel Dansk Ornitologisk Forening. Green-tailed sunbird malet af Kamol Komolphalin

Thailand. November-december 2007. DOF Travel Dansk Ornitologisk Forening. Green-tailed sunbird malet af Kamol Komolphalin Thailand November-december 2007 Green-tailed sunbird malet af Kamol Komolphalin DOF Travel Dansk Ornitologisk Forening 1 Forord: Efter 16 års fravær besøger DOF Travel igen Thailand, og det var 14 deltagere

Læs mere

Goa Indien 26. november 10. december 2010

Goa Indien 26. november 10. december 2010 Goa Indien 26. november 10. december 2010 Sri Lanka Frogmouth Foto: Allan DOF Travel Dansk Ornitologisk Forening Birdlife Denmark John Speich Forord: Fra den 26. november 10. december 2010 afholdt DOF

Læs mere

VELKOMMEN TIL. Danmarks Jægerforbund, Hadsund

VELKOMMEN TIL. Danmarks Jægerforbund, Hadsund VELKOMMEN TIL Jagttegn 2011 Danmarks Jægerforbund, Hadsund Øvrige fugle 1. Lommer 2. Lappedykkere 3. Årefodede 4. Storkefugle 5. Mågefugle 6. Terner 7. Alkefugle 8. Vandhøns 9. Vadefugle 10. Hønsefugle

Læs mere

SPAR 25% på opholdet, hvis du rejser i 2017 og senest en måned efter bestilling. Kenya bag facaden

SPAR 25% på opholdet, hvis du rejser i 2017 og senest en måned efter bestilling. Kenya bag facaden SPAR 25% på opholdet, hvis du rejser i 2017 og senest en måned efter bestilling. Kenya bag facaden - unik safari i Kenya Nairobi Amboseli Lake Naivasha Lake Elementaita Lake Nakuru Masai Mara På denne

Læs mere

Mål og vægt. Artsnavn (dansk) Han Hun (cm) (cm)

Mål og vægt. Artsnavn (dansk) Han Hun (cm) (cm) Mål og vægt Vægt g (angivet hvis kg) Længde Vingefang Fuglehåndbogen på Nettet (BBJ) Knopsvane 8,5-15 kg 6,5-12 kg 125-160 210-240 Sangsvane 7,2-15,5 kg 5,6-13 kg 140-165 205-235 Pibesvane 4,2-8,5 kg 4,1-8,3

Læs mere

Surinam februar Lilly Sørensen (foto) og Niels Bomholt (tekst)

Surinam februar Lilly Sørensen (foto) og Niels Bomholt (tekst) Surinam 2.-16. februar 2017 Lilly Sørensen (foto) og Niels Bomholt (tekst) Når vi fortæller, at vi har været i Surinam, ser folk ret spørgende ud. Så vi iler med et kort, der viser beliggenheden. Som det

Læs mere

Grisejagt i Sverige. 19. 22. september 2012. Onsdag den 19. september

Grisejagt i Sverige. 19. 22. september 2012. Onsdag den 19. september Grisejagt i Sverige 19. 22. september 2012 Onsdag den 19. september For cirka en måned siden blev jeg af et par gode jagtkammerater, Anette og Kim, spurgt om jeg ville med dem til Sverige på jagt. Det

Læs mere

Deltagere Karin og Aage K. Mikkelsen.

Deltagere Karin og Aage K. Mikkelsen. Vietnam 14/1 10/2-06. Nam Bai Cat Tien Nationalpark, Da Lat Ta Nung Valley Lang Bian, Tam Dao National Park, Cat Ba Island og Cuc Phoung National Park. Deltagere Karin og Aage K. Mikkelsen. Et skilt med

Læs mere

BENNS Lægårdvej Holstebro Danmark Tlf

BENNS Lægårdvej Holstebro Danmark Tlf Tanzanias hemmeligheder 13 dage Kontakt os for pris De Sydlige Parker Selous, Ruaha & Mikumi Mange har det fejlagtige indtryk, at man kun i lande som Botswana og Zambia kan finde områder, der kun i meget

Læs mere

Program for DOF Travel rejse til FLORIDA 9-24. april 2014. Limpkin / Riksetrane

Program for DOF Travel rejse til FLORIDA 9-24. april 2014. Limpkin / Riksetrane Program for DOF Travel rejse til FLORIDA 9-24. april 2014 Limpkin / Riksetrane Kære turinteresseret! DOF-Travel har nu fornøjelsen af at tilbyde en tur til Florida med de legendariske Everglades sumpe

Læs mere

Goa Indien 28. november 13. december 2013

Goa Indien 28. november 13. december 2013 Goa Indien 28. november 13. december 2013 Intermediate Egret, Whistling Ducks og Purple Swamphen ved Carambolin Lake. Foto: Brian DOF Travel Dansk Ornitologisk Forening Birdlife Denmark 1 Forord Dette

Læs mere

Skræddersyet rejseprogram Ecuador & Galapagos øerne

Skræddersyet rejseprogram Ecuador & Galapagos øerne Program til: Destination: Ecuador & Galapagos Varighed: 25 dage Program start: Den. 5. marts, 2016 Program slut: Den. 29. marts, 2016 Dag 1 (5. marts) Afgang fra DK og ankomst til Guayaquil, Ecuador. I

Læs mere

Californien September 2011

Californien September 2011 Californien 4.-20. September 2011 Jan Hjort Christensen Page 1 Indledning En DOF-Tur til Californien har i gennem en del år spøgt i mit hoved, allerede fra første gang jeg besøgte staten i år 2000. Muligheden

Læs mere

KROATIEN 21.april til 28.april 2017

KROATIEN 21.april til 28.april 2017 KROATIEN 21.april til 28.april 2017 Fotos: Leon Berthou DOF Travel Dansk Ornitologisk Forening Birdlife Denmark Leon Berthou 1 Forord Fra den 21.april til den 28.april 2017 afholdt DOFTravel den anden

Læs mere

Tembo Special Fotosafari Kenya

Tembo Special Fotosafari Kenya Tembo Special Fotosafari Kenya Samburu-Shaba /Lake Bogoria / Masai Mara. Afrejse 27. september 2012. Med Sanne og Hans fra Tembo Safari som safari-guider. Kun 4 personer i hver 4x4 safari bil. Dag 1. Natfly

Læs mere

Appendix 2: Fuglelokaliteterne i Århus Amt, DOF 1998. Rønde Kommune

Appendix 2: Fuglelokaliteterne i Århus Amt, DOF 1998. Rønde Kommune Appendix 2: Fuglelokaliteterne i Århus Amt, DOF 1998. Rønde Kommune Rønde Kommune 739040... Troldkær vest for Stubbe Sø 739050... Langsø i Skramsø Plantage 739060, 737065... Øjesø og Lillesø i Skramsø

Læs mere

(vs.1.2:12.05.2015) Mål og vægt Fuglehåndbogen på Nettet (BBJ)

(vs.1.2:12.05.2015) Mål og vægt Fuglehåndbogen på Nettet (BBJ) (vs.1.2:12.05.2015) Mål og vægt Fuglehåndbogen på Nettet (BBJ) Vægt g (angivet hvis kg) Længde Vingefang Knopsvane 8,5-15 kg 6,5-12 kg 125-160 210-240 Sangsvane 7,2-15,5 kg 5,6-13 kg 140-165 205-235 Pibesvane

Læs mere

Botswana Adventure 2016

Botswana Adventure 2016 Fuldt serviceret CAMPING SAFARI Hjælpere er med på hele rejsen rundt Botswana Adventure 2016 RUNDREJSE I BOTSWANA 16 dage med engelsktalende rejseleder fra kr. 20.495,- 2.10. med dansktalende ekspertrejseleder

Læs mere

Porsgaard. Nyhedsbrev

Porsgaard. Nyhedsbrev Porsgaard Nyhedsbrev Forår 2013 Dato Punkter af særlig interesse: Julehygge Juleafslutning Hygge 80ér fest Skiferie Skoletur Hvad sker i den nærmeste fremtid Julehygge Vi har lavet konfekt på Porsgaard

Læs mere

Dagbog Tanzania 2009 Middagspausen Mikumi Nationalpark den 18-sep-2009.

Dagbog Tanzania 2009 Middagspausen Mikumi Nationalpark den 18-sep-2009. Dagbog Tanzania 2009 Middagspausen Mikumi Nationalpark den 18-sep-2009. Så sidder vi igen i Afrika og skriver dagbog, denne gang sidder vi på terrassen foran vores telt på Vuma Hill Tented Camp i Mikumi

Læs mere

SOLFORMØRKELSEREJSE TIL MADAGASKAR 26. august til 4. september 2016 (10 dage)

SOLFORMØRKELSEREJSE TIL MADAGASKAR 26. august til 4. september 2016 (10 dage) SOLFORMØRKELSEREJSE TIL MADAGASKAR 26. august til 4. september 2016 (10 dage) Kære solformørkelsesvenner! Den 1. september i år kan du opleve en ringformet solformørkelse på Madagaskar og Corona Adventure

Læs mere

Jagt / Sigthseeing Limpopo Provins

Jagt / Sigthseeing Limpopo Provins Jagt / Sigthseeing Limpopo Provins Går man med planer om at gæste Sydafrika og kombinere jagt og sigthseeing er dette stedet. Lodgen er dansk ejet af Per Grunnet og hans kone som købte stedet for nu flere

Læs mere

Afgang fra København hver fredag og søndag. BENNS Lægårdvej 86 7500 Holstebro Danmark Tlf. +45 65 65 65 65

Afgang fra København hver fredag og søndag. BENNS Lægårdvej 86 7500 Holstebro Danmark Tlf. +45 65 65 65 65 Kenya masai safari 10 dage Kontakt os for pris Samburu - Mt. Kenya - Lake Nakuru - Masai Mara To nærmest identiske rundrejser, der bringer én til de bedst kendte steder i safariens moderland, Kenya. Vi

Læs mere

Goa Indien januar 2017

Goa Indien januar 2017 Goa Indien 5. 18. januar 2017 Spotted Owlet (Hans Peter) DOF Travel Dansk Ornitologisk Forening Birdlife Denmark John Speich Forord: Fra den 5. 18. januar 2017 afholdt DOF Travel atter stortur til den

Læs mere

Februar 2011. Nicaragua. Costa Rica

Februar 2011. Nicaragua. Costa Rica Februar 2011 Nicaragua Costa Rica 1 Deltagere 2 Vagn Freundlich Niels Fabæk Chris Chamberlain Verner F Larsen Hans Christophersen Søren Kristoffersen Ole Frederiksen Anton Thøger Larsen Claus Rømer Kenneth

Læs mere

Rasmus dagbog om Sydafrika fra d. 4/4-19/4 2009

Rasmus dagbog om Sydafrika fra d. 4/4-19/4 2009 Rasmus dagbog om Sydafrika fra d. 4/4-19/4 2009 Min tur til Sydafrika startede allerede fredag d. 3/4. Jeg holdt fri fra skole fredag for at køre til København. Der boede vi på Hotel Admiral til lørdag.

Læs mere

Vores sidste rejse startede den 8. sept. Vi havde trukket det så længe vi kunne, da vi ikke gerne ikke ville komme i den værste regntid.

Vores sidste rejse startede den 8. sept. Vi havde trukket det så længe vi kunne, da vi ikke gerne ikke ville komme i den værste regntid. Vores sidste rejse startede den 8. sept. Vi havde trukket det så længe vi kunne, da vi ikke gerne ikke ville komme i den værste regntid. Månederne juli/aug er der, hvor det regner allermest og selv om

Læs mere

Eventyret om det skæve slot

Eventyret om det skæve slot 24 Eventyret om det skæve slot Tema I Børnekulturhus Ama r er et eventyr om, hvordan det lykkedes at bygge landets første børnekulturhus opført fra grunden på baggrund af hårdt arbejde fra en ildsjæl og

Læs mere

Karen Blixen kalder Afrejse: 6. april 2014 10 dage med dansktalende ekspertrejseleder

Karen Blixen kalder Afrejse: 6. april 2014 10 dage med dansktalende ekspertrejseleder Karen Blixen kalder Afrejse: 6. april 2014 10 dage med dansktalende ekspertrejseleder Herning Folkeblad, Midtjyllands Avis, Klub Folkebladet og Africa Tours byder velkommen til en skøn og oplevelsesrig

Læs mere

Kenya. 12. november - 7. december 2010. Af Søren Skov

Kenya. 12. november - 7. december 2010. Af Søren Skov Kenya 12. november - 7. december 2010 Af Søren Skov 1 Forord: Det blev et sandt afrikansk eventyr, da DOF Travel i dagene 12. november - 7. december 2010 besøgte Kenya i Østafrika. Vi fik set nogle af

Læs mere

På turene havde alle et sæt tørt cykeltøj med og ét fælles ekstra dæk (hvem tror i, der kørte rundt med det ekstra dæk hele ugen?)

På turene havde alle et sæt tørt cykeltøj med og ét fælles ekstra dæk (hvem tror i, der kørte rundt med det ekstra dæk hele ugen?) Hej GCK Det hele startede i maj måned, hvor en kollega kom og spurgte, om jeg ville med en tur til Italien for at køre MTB - det tilbud kunne jeg ikke sige nej til. Vi skulle bo i byen Bormio, der ligger

Læs mere

Vi er i en skov. Her bor mange dyr. Og her bor Trampe Trold. 14. Hver dag går Trampe Trold en tur. Han går gennem skoven. 25

Vi er i en skov. Her bor mange dyr. Og her bor Trampe Trold. 14. Hver dag går Trampe Trold en tur. Han går gennem skoven. 25 7 Vi er i en skov Her bor mange dyr Og her bor Trampe Trold 14 Hver dag går Trampe Trold en tur Han går gennem skoven 25 Jorden ryster, når han går Så bliver dyrene bange Musen løber ned 37 i sit hul Ræven

Læs mere

Det er altid spændende om ens bagage er kommet med fra Paris. Vores var der heldigvis, alle 4 og nu kunne vi så bevæge os hen til tolden.

Det er altid spændende om ens bagage er kommet med fra Paris. Vores var der heldigvis, alle 4 og nu kunne vi så bevæge os hen til tolden. Vores sidste rejse startede den 8. sept. 2016. Vi havde trukket det så længe vi kunne, da vi gerne ville undgå komme i den værste regntid. Månederne juli/aug er der, hvor det regner allermest og selv om

Læs mere

Friendship Exchange mellem Kissimme Bay Rotary Klub, distrikt 6980, Florida og Horsens Vestre Rotary Klub, distrikt 1450

Friendship Exchange mellem Kissimme Bay Rotary Klub, distrikt 6980, Florida og Horsens Vestre Rotary Klub, distrikt 1450 Friendship Exchange Friendship Exchange mellem Kissimme Bay Rotary Klub, distrikt 6980, Florida og Horsens Vestre Rotary Klub, distrikt 1450 Søndag Søndag den 10. februar ved middagstid begyndte vores

Læs mere

Jeg synes, at eftermiddagen går langsomt. Jeg er så spændt på at det bliver aften og vi skal i biografen. Jeg går op på mit værelse og prøver, om jeg

Jeg synes, at eftermiddagen går langsomt. Jeg er så spændt på at det bliver aften og vi skal i biografen. Jeg går op på mit værelse og prøver, om jeg Jeg synes, at eftermiddagen går langsomt. Jeg er så spændt på at det bliver aften og vi skal i biografen. Jeg går op på mit værelse og prøver, om jeg kan finde Robin Hood-bladet. Mor siger, at jeg roder,

Læs mere

BENNS Lægårdvej 86 7500 Holstebro Danmark Tlf. +45 65 65 65 65

BENNS Lægårdvej 86 7500 Holstebro Danmark Tlf. +45 65 65 65 65 Californien rundt 10 dage - fra 9.998,- pr. person Afrejse fra 1. april 2015 San Francisco er byen de fleste efterlader deres hjerte i. Det er byen man bare må tilbage til. De stejle gader med sporvogne,

Læs mere

BENNS Lægårdvej Holstebro Danmark Tlf

BENNS Lægårdvej Holstebro Danmark Tlf Kili safari 8 dage Kontakt os for pris Amboseli - Lake Naivasha - Masai Mara I Masaiernes Kenya kunne man fristes til at sige om denne safari. Fra udsigten til Kilimanjaro via Rift Valley søen Naivasha

Læs mere

Ulvshale - Nyord - Naturstyrelsen

Ulvshale - Nyord - Naturstyrelsen Page 1 of 5 Ulvshale - Nyord Landskabet På det nordvestlige Møn ligger halvøen Ulvshale, og i forlængelse heraf øen Nyord. Landskabet er karakteristisk ved strandenge og rørsumpe, som danner overgang til

Læs mere

8 DAGE MED AFREJSE PÅ ALLE TIRSDAGE I HELE 2016, SOM EN DEL AF EN GRUPPE Arusha - Ngorongoro - Serengeti - Lake Manyara

8 DAGE MED AFREJSE PÅ ALLE TIRSDAGE I HELE 2016, SOM EN DEL AF EN GRUPPE Arusha - Ngorongoro - Serengeti - Lake Manyara Tanzania Safari 8 DAGE MED AFREJSE PÅ ALLE TIRSDAGE I HELE 2016, SOM EN DEL AF EN GRUPPE Arusha - Ngorongoro - Serengeti - Lake Manyara Pris pr. person i april/maj fra kr. 18.300,Pris pr. person fra maj-okt.

Læs mere

Tyrkiet. Scanbird ApS www.scanbird.com. Kultur & Fugle Istanbul & Bursa. med Politiken Plus. 15.-22. september 2015

Tyrkiet. Scanbird ApS www.scanbird.com. Kultur & Fugle Istanbul & Bursa. med Politiken Plus. 15.-22. september 2015 Tyrkiet Kultur & Fugle Istanbul & Bursa 15.-22. september 2015 med Politiken Plus Scanbird ApS www.scanbird.com På grænsen mellem Europa og Asien ligger Istanbul, der før 1931 hed Konstantinopel, hovedstad

Læs mere

Skræddersyet rejseprogram - Tanzania

Skræddersyet rejseprogram - Tanzania Program til: Destination: Tanzania Varighed: 20 dage Program start: Sommer, 2016 * Program slut: Sommer, 2016 * * Datoerne er ikke fastlaget, dette er blot et eksempel, så derfor kan tidspunkterne for

Læs mere

DOF Travel Dansk Ornitologisk Forening Uganda November 2015 En nysgerrig Waterbuck kommer for tæt på Shoobill. Foto: Erik Heberg

DOF Travel Dansk Ornitologisk Forening Uganda November 2015 En nysgerrig Waterbuck kommer for tæt på Shoobill. Foto: Erik Heberg DOF Travel Dansk Ornitologisk Forening Uganda November 2015 En nysgerrig Waterbuck kommer for tæt på Shoobill. Foto: Erik Heberg Leopard, Queen Elisabeth NP. Foto: Jan Enoksen 1 Forord: DOF Travels 3.

Læs mere

Safari, strand og afrikansk kultur en oplevelse for både singler og par. Afrejse 28. marts 2010

Safari, strand og afrikansk kultur en oplevelse for både singler og par. Afrejse 28. marts 2010 Safari, strand og afrikansk kultur en oplevelse for både singler og par Afrejse 28. marts 2010 Singleture.dk har i samarbejde med Bravo Safari sammensat en fantastisk rejse, der kombinerer safari i verdensklasse

Læs mere

Vejen til Noah og overdragelsen af ham!

Vejen til Noah og overdragelsen af ham! Charlotte S. Sistrup, eneadoptant og mor til Noah Truong fra Vietnam fortæller sin historie Vejen til Noah og overdragelsen af ham! Den 29. august 2004 sendte jeg ansøgningspapirerne af sted til adoptionsafsnittet,

Læs mere

En tur til det græske øhav.

En tur til det græske øhav. Maj 2015 En tur til det græske øhav. Mange har sikkert prøvet at gå på en havnekaj sydpå, og set ind i den ene lækre båd efter den anden og tænkt, det må være dejligt at sidde i sådan en båd og sejle rundt

Læs mere