En projektopgave i visuel identitet og kommunikation. om det fiktive rejsebureau. ream. udarbejdet af. Dimitrios Schneeberg Mastrovasilis

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "En projektopgave i visuel identitet og kommunikation. om det fiktive rejsebureau. ream. udarbejdet af. Dimitrios Schneeberg Mastrovasilis"

Transkript

1 En projektopgave i visuel identitet og kommunikation om det fiktive rejsebureau ream ours udarbejdet af Dimitrios Schneeberg Mastrovasilis Troels Ottesen Michael Dalgaard Stefan Skjerning Erhvervsakademiet København Nord, Multimediedesigner, tr08mul01

2 Indholdsfortegnelse Side 2 Indledning Problemformulering Tidsplan / WBS Kommunikationsmodel Kommunikationsplan Afsender Produkt Budskab Modtager, segmentering og målgruppe moodboard Medier Præsentation og begrundelse for visuel identitet Afsenders image moodboard Farvevalg og -beskrivelse Logo logoets versioner og udvikling Implementeringer Hjemmeside Banner Flyreklamer Billboards og andre reklamer Artikel Procesevaluering og opfølgning på læringsmål Side 3 Side 4 Side 5 Side 6 Side 7 Side 7 Side 7 Side 7 Side 7-8 Side 8 Side 9 Side 10 Side 10 Side 10 Side 11 Side 12 Side 13 Side 14 Side 14 Side 15 Side 16 Side 17 Side 18 Side 19

3 Indledning Side 3 I dette projekt er vores formål at skabe en visuel identitet for det fiktive rejseselskab Dreamtours. Der er mange ting at tage hensyn til, når sådan et projekt laves. Vi skal finde ud af, hvem vores målgruppe er, og hvordan vi kommunikerer med dem på den bedste måde. Målgruppens identitet er utrolig vigtig. Er man ikke bevidst om sin målgruppe, kommer man hurtig til at kommunikere med dem på en forkert måde, eller i værste fald får de slet ikke fat i vores budskab. Vi skal få vækket målgruppens opmærksomhed igennem forskellige medier de rigtige steder på bedst mulig måde. Det er vigtigt at få en kommunikationsplan op og stå tidligt, da den giver et godt overblik over processen, og hvad vores opgave skal indeholde. Rapporten giver et indblik i vores ide til et visuelt design for Dreamtours, samt hvilken målgruppe vi sigter efter, og måden vi gør det på.

4 Problemformulering Side 4 Hvordan kan vi skabe en visuel identitet for vores rejsebureau, Dreamtours, der henvender sig til vores målgruppe (rige med trang til luksuriøse og tilrettelagte rejser)? Hvordan viser og begrunder vi vores valg af den visuelle identiet? Kan vi få skabt den ønskede visuelle identitet gennem arbejde med logo, fly-reklamer, bannere, billboards og artikler? Hvordan finder vi frem til vores målgruppe? Hvordan rammer vi de værdier, der gør sig gældende for målgruppen? Hvordan kan vi lave en segmenteringsudvælgelse? Hvordan kan vi vise de værdier, Dreamtours står for, med øje for at kvalitetsrejser arrangeres efter individuelt behov? Hvordan laver vi en struktur i vores opgave, så den bliver overskuelig og let at forstå? Kan vi gennem kommunikationsmodellen og kommunikationsplanen vise, hvem der er vores målgruppe, og hvordan vi har tænkt os at sælge vores produkt. På hvilk en måde er vores budskab vigtigt i forhold til målgruppen? Hvordan udarbejder vi en procesevaluering, der indeholder de læringsmål, vi under projektet har udarbejdet? Hvordan får vi synliggjort opdelingen af vores projekt, og hvordan får vi skabt en passende tidsramme for de tilhørende projektdele?

5 Tidsplan / WBS Side 5 Vi har udarbejdet en tidsplan med modellen WBS, Work Breakdown Structure, for at illustrere, hvordan en opgave som denne designopave planlægges rent tidsmæssigt. Tiden, vi har til rådighed, har vi delt ud på diverse opgaver, vi i dette projekt har skulle producere - alt fra de mest simple undersøgelser til vigtige afgørelser. De forskellige underdelinger har fået en tidsangivelse, efter hvor lang tid vi har vurderet, at den pågældende del ville kræve af tid.

6 Kommunikationsmodel Side 6 Implicit afsender Designerne bag Dreamtours, der gennem den ekspressive udstråling når ud til målgruppen. Produkt En æstetisk funktion bliver udtrykt gennem et overbevisende og troværdigt design, der forfører modtageren. Implicit modtager Rejselystne med penge på lommen, der sætter pris på luksus og tilrettelagte rejser. Primær aldersgruppe: Medie Sammenhæng i Dreamtours brug af medier og deres design. Udvalgte medier: webside- og banner, fly-reklamer, billboards og artikler. Implicit afsender I arbejdet med Dreamtours afsender og den visuelle identiet er det den implicitte frem for den faktiske afsender, der skal sættes fokus på. Det, vi med designet ønsker at opnå, er, at vi når ud til vores målgruppe gennem et eksklusivt og tiltalende design, der appellerer til følelserne. Vi udtrykker luksuriøsitet og kvalitet i de tiltænkte billeder, reklamer, logo, tekst m.v. Dreamtours skal derfor gerne udstråle en troværdighed omkring vores mål om at arrangere skræddersyede kvalitetsrejser gennem professionelt arbejde. Produkt Dreamtours ønsker at fange modtageren gennem et produkt, der gennem den æstetiske funktion skaber en lyst i modtageren til at udforske mulighederne i Dreamtours rejsebureau. Produktet bygger på overbevisning, forførelse og troværdighed. Implicit modtager Den implicitte modtager er dem, der indgår i Dreamtours målgruppe og derfor bliver tiltrukket af vores tilbud om at kunne opleve luksuriøse og tilrettelagte rejser, hvis man har (nok) penge på lommen. Dreamtours primære målgruppe er derfor karriere-mennesker i alderen 40-55, der vil prøve noget helt andet end hverdagens stress. Medie For at nå ud til den rigtige modtager - Dreamtours målgruppe - skal vi have vores produkt vist i de rigtige medie-sammenhænge. Da vi vurderer, at en stor del af vores målgruppe bruger Internettet meget, læser en del i aviser, tit kører i bil og kan lide at rejse, reklamamerer vi mest i de mediesammenhænge. Funktionen i mediebruget er at virke overbevisende og seriøse qua et sammenhængende design.

7 Kommunikationsplan Side 7 Med kommunikationsplanen sikrer vi, at vi opnår det, vi har tænkt os med kommunikationsmodellen. Hvem er afsender? Den egentlige afsender i dette projekt er Dreamtours rejseselskab. Dertil er der de implicitte afsendere som i fællesskab med Dreamtours har skabt en visuel identitet. Implicit afsender: Designere og andre, der er med til at udtrykke Dreamtours identitet. Hvad er produktet? Produktet er kernen i Dreamtours mål om at virke overbevisende for modtageren. Her spiller det æstetiske en hovedrolle, da modtageren oplever produktet ud fra det visuelle perspektiv. I overvejelserne af produktudviklingen og -fremstillingen er det vigtigt at have fokus på, hvad der er mest fokus på, og hvordan produktet vil blive modtaget af modtageren. Hvad er budskabet? Det budskab vi ønsker at sende er, at Dreamtours sætter fokus på luksus, kvalitetsrejser og selvfølgelig kundernes specifikke ønsker. De billeder, vi har valgt, skal give kunderne en følelse af harmoni, luksus og kvalitet. De billeder (reklamer), vi laver, skal vække rejselysten hos kunderne og give dem ideer til deres egne drømmerejser, om det så måtte være dykning i Australien eller skitur i Canada. Hvem er modtageren og målgruppen? Dreamtours modtager er dem, der i en eller anden sammenhæng oplever Dreamtours produkter. Dreamtours målgruppe er derimod den gruppe mennesker, vi retter vores produkter mod. Formålet med at danne en visuel identiet er netop at nå ud til vores målgruppe. For at finde vores målgruppe har vi benyttet brainstorm-metoden. Vi har bestemt vores målgruppe til at være rejselystne, som har mulighed for at bruge mange penge på sig selv, da vi tror, at det er her, der er flest faste kunder at hente. Den primære målgruppe vil være i alderen år, da mange af dem har afbetalt hus eller bil, har fået mulighed for at erhverve sig et indbringende arbejde eller måske har fået bedre råd, efter deres børn er flyttet hjemmefra. Et typisk eksempel for målgruppen er, at de kunne være bosat i Nordsjælland (whiskybæltet). Eksempler på kommuner kunne være Hørsholm, Gentofte, Birkerød osv. Selvfølgelig er det ikke kun denne aldersgruppe, der har mange penge mellem hænderne, så vores sekundære målgruppe bliver de yngre generationer, der har råd til den slags rejser. Segmentering En segmentering af vores målgruppe har bragt os frem til, at vores primære målgruppe ligger indenfor det blå segment.

8 Kommunikationsplan Side 8 Som det fremgår af skemaet til højre, er denne gruppe materialistisk og modstander af kontrol. Dette har vi i høj grad lagt vægt på via vores udbud af luksuriøse og individuelle rejsemål. Vi har brugt symboler og farver, hvis formål er at tiltrække opmærksomhed hos denne gruppe mennesker. Vi henvender os til dem igennem de medier, vi opfatter som de mest sete/relevante for denne gruppe mennesker. DET BLÅ SEGMENT Moderne Pragmatisk Materialistisk Liberalistisk Modstand af kontrol Teknologi-positiv Har selvtillid Søger udfordringer Moodboard I bestemmelsen af målgruppen har vi skabt et moodboard, der i sit visuelle udtryk illustrerer stemningen tilknyttet målgruppen. Moodboardet skulle derfor gerne rumme det, vores målgruppe står for og vil i forskellige sammenhænge kunne hives frem og bruges som inspiration til produktioner i de sammenhænge, der tilknyttes Dreamtours målgruppe. Ved brug af et moodboard sikrer vi os, at vi i alle produktioner holder os til samme tema og skaber et visuelt udtryk, der har rod i de samme værdier. Hvordan trænger vi igennem? Vi kan for alvor trænge igennem til vores målgruppe ved at være anderledes bl.a. gennem det visuelle. Herved henvender vi os til en specifik målgruppe. De reklamer, vi laver, skal få de eventuelle kunder lyst til at rejse. De skal få en fornemmelse af, at det er luksus og kvalitet, der er fokus på. Det skal ske gennem det visuelle, de skal se billederne og drømme sig lyst til at rejse.

9 Kommunikationsplan Side 9 Hvilke medier skal bruges? Vi har valgt at bruge følgende medier. Hjemmeside De fleste forretninger i dag gør brug af hjemmesider, og rejseindustrien er bestemt ikke en undtagelse. En hjemmeside ville være med til at vække rejselysten i kunderne, give dem ideer til rejsemål, og endeligt ville det også kunne virke som forretning for dem, der vil købe deres rejser online. På sådan en hjemmeside kunne man evt. lave et værktøj, så kunderne selv kan sammensætte deres rejser på Nettet, bestemme de forskellige rejsemål og oplevelser de vil have. Det skal selvfølgelig også være muligt at komme i kontakt med Dreamtours via , så rejsearrangøren kan komme med forslag og ideer til kundens ønsker, så de på den måde sammen kan komme frem til et endeligt produkt, som kunden er tilfreds med. Banner En stor del af vores målgruppe tilhører den del af befolkningen, der benytter Internettet rimelig tit, hvad enten det er på arbejdet eller derhjemme. Derfor er Internettet et godt sted at reklamere for Dreamtours. Det gøres gennem bannerreklamer, der sættes ind på udvalgte hjemmesider - med tilladelse fra de pågældende hjemmesiders bagmænd - i en passende størrelse. Fly-reklamer En reklame på et fly virker som en naturlig ting, da det er rejser vi har med at gøre. Da vi henvender os til rejselystne mennesker, ville det nok ikke være helt forkert at antage at de rejser mere end den gennemsnitlige dansker og derfor bruger en del af deres tid i lufthavne rundt omkring. Billboards Billboardreklamen kan nå ud til et stort publikum da de er placeret på steder hvor mange mennesker kommer og går. Billboardreklamen skal vise et generelt billede af en drømmerejse, og selvfølgelig logo og navn. Logoet (navnet) på firmaet skal brænde sig fast på folks nethinder så de ikke glemmer det senere. Et slogan eller noget tekst ville være en naturlig del af sådan et medie, i nogle tilfælde ville det sikkert også hjælpe beskueren til at få fat i hvad det er han/hun ser. Artikler i aviser Vi tror at mange i vores primære målgruppe er veluddannet og derfor er der sikkert også en stor del af dem der læser avis. Ikke ensbetydende med at vores reklamer skal trykkes i samtlige aviser, her skal der igen ses på hvilke aviser den primære målgruppe læser. Det samme gør sig gældende for magasinerne. De skal virke som en appetitvækker så målgruppen opsøger Dreamtours, enten på nettet eller i en af forretningerne

10 Præsentation og begrundelse for visuel identitet Side 10 Afsenders image Dreamtours er et rejseselskab, der tilbyder luksusrejser til dem, der kan betale. Der er tale om et selskab, der ligger i den dyre ende af prisskalaen. Deres forretningside går ud på at sammensætte drømmerejser, præcis som deres kunder vil have det. De står til rådighed for deres kunder næsten døgnet rundt, da det forventes af deres kunder. Et rejseselskab som Dreamtours bliver nødt til at holde fast på de kunder, bl.a. fordi kunderne har penge nok til at gå et andet sted hen med deres ønsker. Vi taler altså om et selskab, som må skabe en form for troværdighed hos deres kunder. Det bliver gjort igennem vores medier og de billeder, vi har valgt. Det kan til tider være svært at lægge sig langt væk fra de almindelige rejseselskaber så som Spies, Tjæreborg osv., da de også gerne vil vække følelsen af luksus hos kunderne. Her er det vigtigt, at vi med omhu vælger, hvor vores medier skal placeres. Herunder ses et moodboard, som vi har lavet i forbindelse med afsenders image.

11 Præsentation og begrundelse for visuel identitet Side 11 Farvevalg og -beskrivelse Denne udvalgte farvekode (rgb 183,172,81) er en gylden farve som skal symboliserer luksus. Vi har valgt farven for at illustrere og understrege vores budskab om kvalitet og eksklusivitet. Vi vil gerne tiltrække kunder med penge på lommen samt dem, der gerne vil spendere lidt ekstra for at få en luksuriøs rejse. Guld sættes også i forbindelse med solen og er et symbol på overjordisk storhed, men også på pral. Derudover symboliserer guld fuldkommenhed, erkendelse og (evig) troskab. Med disse udtryk signalerer Dreamtours netop de eksklusive værdier, vi ønsker at fremhæve. Den blå farve er den farve, som bringer seriøsitet og ro ind i Dreamtours udtryk. Samtidig symboliserer det også himmelen og havet, som netop hos et rejsebureau er essentielt at fremhæve. Dermed skaber den blå farve en lyst i modtageren til at rejse og føler sig sikker på, at der bliver taget sig godt af dem. Det er netop nogle af de værdier, Dreamtours ønsker at udstråle. Dreamtours er for dem, der har mod på livet og søger nye udfordringer. Dette symboliserer den orange farve. Den er energifyldt og spontan ligesom en stor del af Dreamtours målgruppe. Da orange også er en dominerende farve, lægges der ekstra mærke til det i de sammenhænge, farven indgår. Symboler og streger Skrift Grafiske elementer Logo Hjemmeside Bannere Billboards Fly-reklamer

12 Logo Side 12 ream ours Udviklingen i designprocessen af Dreamtours logo I vores valg af logo har vi været igennem en længere udvælgelses- og designmæssig proces. Vi har hele tiden haft for øje at skabe et logo, der skulle udstråle luksus og kvalitet. I starten lå vores fokus på at tilføje et element af frihed og rejselyst i form af en vinge eller fugl. I arbejdet med vingen blev udtrykket i kombinationen med den blå farve og en 5-takket stjerne for amerikansk - selv med andre vinge-former. Stjernens form og placering samt funktionen i de forskellige anvendelser blev efterfølgende taget op til overvejelse. Ved brug af den 6-takkede stjerne kunne vi ikke bruge symbolikken ved den stjernekvalitets-effekt, der ligger indprentet i den 5-takkede, men til gengæld blev det amerikanske udtryk delvist elimineret. Tilbage var der nemlig stadig de striber i teksten, vi havde eksperimenteret med. Vi har gerne villet vise lidt fart i logoet for at illustrere noget fremadrettet og smart. I stedet for flere striber i teksten valgte vi at gøre enkelte dele af teksten mere fartpræget. Den blå farve skulle være rimelig dominerende, men ikke i form af en baggrund. Med en blå skriftfarve kunne guldfarven indgå i stjernen og dermed give symbolikken i stjernen ekstra troværdighed. For at skabe en ekstra dynamik i logoet prøvede vi med god succes at lægge en bølget guldstreg under teksten. Efter endnu en grundig overvejelse vurderede vi, at der var for meget Spies over bølgen. Den orange farve kom helt naturligt ind i billedet sammen med ideen om at lave stregen om til en form, der også går igen i skriften. På den måde giver det et bedre helhedindtryk. I logoets samlede form udstråles både fart, seriøsitet, kvalitet og luksus. På næste side kan de forskellige versioner af Dreamtours logo ses. De ældste er nederst.

13 Logoets versioner og udvikling Side 13 ream ream ream urs ours ours ream urs ream urs Dream tours ream urs DreamT urs REAM URS REAM TOUR DREAMTOURS DREAM TOUR DREAMT URS DREAM TOUR reamtours reamtours D R E A M T-O-U-R-S DreamT urs We costemize your wishes Dream tours DREAM T URS Dreamtours DREAM T URS

14 Implementeringer Side 14 Hjemmeside Herunder ses vores udvalg af implementeringer, som i arbejdet med vores målgruppe er relevant i forhold til at vise vores visuelle identiet. ream ours Spring ud i det Hjem Om Dreamtours Kontakt os Site Travel tool Sammensæt din rejse præcis som du ønsker Søg Sted Oplevelser nøgleord Gode råd om rejser Chat med en af vores konsulenter Ibh er senis nulla acincidui tat Iventum nora et? P. Movivagiliae co macesi tum tuam actatistena ompritre medertistim rei silici tiquit, estis vidium nonsum loctarem ma, nononsu inatabem, quam noviterbi contemodius, us in vir ia? Nihil vatuspicae auctum es aderteb aturo, que dit veris, C. Nam vivisse ntemus cont. Er avenena Satisuam nonteba tilicie ntesse averemus aus o cast numur pecerei prius, Cupplic iaeque te aci pulvivil untilis visqua quaster. Pakkeløsninger Wellnes pakke Canada offski

15 Implementeringer Side 15 Banner

16 Implementeringer Side 16 Fly-reklame

17 Implementeringer Side 18 Artikel Drømmerejser på dine betingelser Lorper in velessi exeros nulla facilit vulputetum aut Ea facidui tat esse modio dolorpero dolor ing et in eugait wis et amet landit do ese magnisi tatin velissim et praessi tet ad dolore do commodo loreros ad tionsed diam do etue vero dolum eumsan hent augait volorem dipit nit exerostrud tem zzriusc incipsu scidunt ut aut lamcons equisi er se min ut vel essim irilit nulputat wismod ea con ut at, volorem zzril utatet, conumsandrem do od dolore exeratie min henim in veniam dolorpero eugiam venisl eu feugiat iustis nos et praese vercipit at amet, conum volor ipisim ipit wisl ea faciduisit pratet wissed min utpat, quisi. An vel eratis elis ad te esto odio conullam, sed ream Nulla consendre diamet aliquisi. Os nim nim dunt vel el ip et ad Exer sequissit nullandiat, vel ulla adio et iure magnisl dolorer sim del eum dunt ad ea aut num adio exeros exercing ecte tisi et, quamcommodio con henim veliquatin ecte feuguer sum dignissequat am in henisim inim vendipit ut ad do exerostie modoluptat ours Eros ex estrud dolore min volor sumsandit ullandreetum dit augue ming eummy nulla facil duisi. Mod modio od dunt delit, quat in volobore minis et veliquate volobor amcoreet lorperc incipismodit utpat aliquat. Xer se min henit praesse d Mandag d Ex eriurem irit wis nullutat. Oreet velenim et praesto con volent acipit at nismod euis nit at nos dipsusci esequat adipit lutpat ipis ex euip ea feugue doluptat. Ectem inim velendre dio odo conum quat ero odolummod modolore doluptat nonsequ ismodolorper aliquiscil el utpat ilisi tat erosto odit alit ulluptatie dolorperosto dolum ing eliscidunt iureriu scipit lummodo luptat wisim iure cons do ex eu feuis eugait veliquisit, conullam, sit ent do eniscinim dolor aliquis nulluptat. Re elisis er in etumsan utpat vulla corpercing endrera estrud magna alis nos alis et at luptat vel elent atue tat. Ustrud et wis duisit do odipisit dignis nosto etueraesenit at loboreet, consequis eu feumsandit eugue dipissit alit luptat, quat. Duis exer sequisim doloboreet augiat er si tincidunt do cons

18 Procesevaluering og opfølgning på læringsmål Side 19 Procesevaluering Vi kan generelt sige som gruppe, at vi har lært en masse om hvordan man strukturerer en opgave, i dette tilfælde at skabe en visuel identitet for et rejseselskab, Dreamtours. Projektet har været delt i to dele, da vi har arbejdet med en analysedel og et produkt. Det har været anderledes end det, vi har været vant til at arbejde med. Det var dog interessant og lærerigt, fordi produktet blev analyseret, dokumentet og velovervejet grundigt i stort set alt, hvad vi foretog os. At følge projektet både på det produktmæssige plan og sideløbende på rapport-/analyse-siden har været nyt og lærerigt for os alle. Denne måde at arbejde på er noget, vi godt kunne forestille os at arbejde mere med. Vi synes faktisk, at det kunne have været interessant at få afklaret udvalgte repræsentanter indenfor vores målgruppe - gennem spørgeskemaer, nærmere analyse af modtager mv. - og på denne måde få et mere realistisk billede af målgruppens meninger, ønsker osv. Det er vores vurdering, at det kan være svært at afgrænse en bestemt målgruppe og samtidig holde deres interesse, hvis man ikke hele tiden vurderer sit produkt i henhold til modtageren. Dette kunne være interessant at arbejde videre med senere hen. Vi erfarede også hurtigt, at det var vigtigt for os som gruppe at gøre den faktiske afsender til en slags kunde for os samt at sætte en fast ramme op for denne. Det gjorde arbejdet væsentlig mere konkret ved at få sat billede på det fiktive rejseselskab, Dreamtours. Det har været vores mål at holde vores budskab klart, så det afspejler sig i vores målgruppe og ikke bliver et spejlbillede af os selv. Vi har dog ikke fået mulighed for at teste produkterne på nogen indenfor denne målgruppe, men via en klar segmentering og analyse af målgruppen regner vi med at ramme de værdier gældende for målgruppen. Pathos har været et vigtig element at tiltrække vores målgruppe med. Det er gjort igennem vores stilrene design, billed- og farvevalg osv. Vi har også vægtet ethos højt, så vi virker troværdige og interessante for vores målgruppe. Mht. arbejdet med programmerne Illustrator, Photoshop og Indesign har vi hist og her tillært os nogle erfaringer. Specielt i Indesign har vi med tilfredshed formået at udnytte mange af de funktioner, der kendetegner programmet.

En projektopgave i visuel identitet og kommunikation. om det fiktive rejsebureau. ream. udarbejdet af. Dimitrios Schneeberg Mastrovasilis

En projektopgave i visuel identitet og kommunikation. om det fiktive rejsebureau. ream. udarbejdet af. Dimitrios Schneeberg Mastrovasilis En projektopgave i visuel identitet og kommunikation om det fiktive rejsebureau ream ours udarbejdet af Dimitrios Schneeberg Mastrovasilis Troels Ottesen Michael Dalgaard Stefan Skjerning Erhvervsakademiet

Læs mere

Drømme er individuelle. Natascha Fuchs MUL-08. Pia Svensson. Jeffrey Lai. Stefan B. Eilers. Visuel ID. og kommunikation

Drømme er individuelle. Natascha Fuchs MUL-08. Pia Svensson. Jeffrey Lai. Stefan B. Eilers. Visuel ID. og kommunikation Natascha Fuchs MUL-08 Pia Svensson Jeffrey Lai Stefan B. Eilers Visuel ID og kommunikation KNORD - Multimediedesigner 1. sem, nov 2008 Indholdsfortegnelse Kapitel 1.0 Indledning 1.1 Læringsmål 1.2 Problemformulering

Læs mere

www.fbias.dk Kærvej 1 DK 8990 Fårup. Tlf. 86 45 20 88. Fax 86 45 20 04. www.fbias.dk

www.fbias.dk Kærvej 1 DK 8990 Fårup. Tlf. 86 45 20 88. Fax 86 45 20 04. www.fbias.dk www.fbias.dk Kærvej 1 DK 8990 Fårup. Tlf. 86 45 20 88. Fax 86 45 20 04. www.fbias.dk 02 fårup betonindustri Velkomsttekst Utat dolore ectem dit num do odolore esequamet, quisi eugue tet, consequis ent

Læs mere

Fagdata vindue for Jord

Fagdata vindue for Jord Fagdata vindue for Jord Jordstykke Kortlægningsstatus Lokalit et numm er. Område klassificering Nuance ring Link til attest Bolig erklæring Jordstykke xx V1 Xx Analysefrit område (kategori 2) Jordstykke

Læs mere

Designguide. Designmanual for Tradium

Designguide. Designmanual for Tradium Designguide 1 Indhold Logo og navn............................... 3 Logo..................................... 4 Navn.... 5 Logo og navn, farvevarianter.................... 6 Logo og navn, farvevarianter,

Læs mere

Visuel ID. 2. projekt 2. sem. marts 2011. og kommunikation. Multimediedesigner

Visuel ID. 2. projekt 2. sem. marts 2011. og kommunikation. Multimediedesigner Multimediedesigner Visuel ID og kommunikation Fly away Fly away I wish that I could fly Into the sky So very high I'd fly above the trees Over the seas in all degrees To anywhere I please Let's fade into

Læs mere

En virksomheds image er et produkt i sig selv. Derfor er det vigtigt, at vi altid er opmærksomme på det udtryk, vi sender vores kunder.

En virksomheds image er et produkt i sig selv. Derfor er det vigtigt, at vi altid er opmærksomme på det udtryk, vi sender vores kunder. Designmanual Degsignmanual / TÅRNBYFORSYNING / maj 2010 side 2 Forord En virksomheds image er et produkt i sig selv. Derfor er det vigtigt, at vi altid er opmærksomme på det udtryk, vi sender vores kunder.

Læs mere

Laugesens Have Designguide

Laugesens Have Designguide Kontakt I Kong Gulerod I Michael Ruby I Agerbækvej 9 I 7500 Holstebro T +45 4118 0688 I michael@konggulerod.dk I www.konggulerod.dk FORORD Denne designguide er netop det, ordet siger - en guide til at

Læs mere

Sikkerhed frem for alt.

Sikkerhed frem for alt. ODOROX oxygen tilsat sporstof Sikkerhed frem for alt. Du kan ikke se lækagen, du kan ikke høre lækagen, men du kan lugte den med ODOROX oxygen tilsat sporstof. 02 ODOROX oxygen tilsat sporstof Du skal

Læs mere

D E S I G N : M A R G I N A L B Ü R O A / S

D E S I G N : M A R G I N A L B Ü R O A / S D E S I G N : M A R G I N A L B Ü R O A / S S K A N D E R B O R G K O M M U N E 2 0 0 7 DESIGNGUIDE Skanderborgs kommunevåben er redesignet af Marginal büro a/s, som også har designet og tilrettelagt denne

Læs mere

Indhold. Logo...4. Grafiske elementer...5. Farver...6. Typografi...7. Billeder...8

Indhold. Logo...4. Grafiske elementer...5. Farver...6. Typografi...7. Billeder...8 DESIGNMANUAL 2 Indhold Logo...4 Grafiske elementer...5 Farver...6 Typografi...7 Billeder...8 Tryksager A4...9 21x21 cm brochure... 10 10x10 cm brochure... 11 Plakater... 12 Brevpapir... 13 Visitkort...

Læs mere

Dreamtours. Projekt 3 Visuel identitet og kommuikation

Dreamtours. Projekt 3 Visuel identitet og kommuikation Projekt 3 Visuel identitet og kommuikation Dreamtours En visuel identitet skabt af Anders Hanberg, Camilla Sabatinski, Mathis Gallego- Pedersen og Peter Schindler. Den danske multimediedesignklasse - 1.semester

Læs mere

Udlejning/ Uthyrning. HAJO TOOL Professionelt specielværktøj. Sortiment 2011. Vejledende priser er ekskl. moms, forsikring og fragt.

Udlejning/ Uthyrning. HAJO TOOL Professionelt specielværktøj. Sortiment 2011. Vejledende priser er ekskl. moms, forsikring og fragt. Professionelt specialværk Udlejning/ Uthyrning HAJO TOOL Professionelt specielværktøj Sortiment 2011 1 Register Affaser NITTO affaser MB-03... 04 NITTO affaser HB 15... 04 TRUMPF affaser TKA500... 04 Rørsave/-skære

Læs mere

Designguide. Brug piletasterne eller page up/page down til at bladre i designguiden.

Designguide. Brug piletasterne eller page up/page down til at bladre i designguiden. Designguide Brug piletasterne eller page up/page down til at bladre i designguiden. September 2009 Vilje, vækst og velfærd Viborgs nye identitet er skabt ud fra et ønske om at synliggøre Viborg Kommune

Læs mere

Ringsted Kommune Visuel identitet

Ringsted Kommune Visuel identitet Ringsted Visuel identitet DESIGN 2013 BLASONERING REGISTRERET VÅBEN Ved våbenets registrering i kommunevåbenregistret den 15. marts 1938 blev Ringsted s våben beskrevet på følgende måde: Et Guldskjold

Læs mere

TYPOGRAFI. Håndbog. Hovedrubrik. Hasse Sørensen. Under- eller subrubrik. (Paginering) 24. Manchet betyder den indledende tekst forud for brødteksten

TYPOGRAFI. Håndbog. Hovedrubrik. Hasse Sørensen. Under- eller subrubrik. (Paginering) 24. Manchet betyder den indledende tekst forud for brødteksten Hasse Sørensen TYPOGRAFI Håndbog Forrider; bruges i magasiner Hovedrubrik Under- eller subrubrik Løbende sidehoved Manchet betyder den indledende tekst forud for brødteksten Brødteksten er selve hovedteksten;

Læs mere

MINUAL Center for Regional- og Turismeforskning

MINUAL Center for Regional- og Turismeforskning MINUAL Center for Regional- og Turismeforskning FARVER tryk: Pantone: 542 C Cmyk: 51, 2, 11, 0 web/skærm: Grafik: RGB: 114, 148, 178 Tekst: RGB: 71, 105, 14 tryk: Pantone: 152 C Cmyk: 0, 51, 100, 0 web/skærm:

Læs mere

Randers / Byvåben. fæstning eller Randers Slot med voldgrav - og endelig som bymuren med bagvedliggende kirketårne.

Randers / Byvåben. fæstning eller Randers Slot med voldgrav - og endelig som bymuren med bagvedliggende kirketårne. Designmanual Randers / Byvåben Byvåbnet er en ny fortolkning af Randers` gamle byvåben. Det tidligst kendte aftryk af Randers` gamle byvåben er fra 1524. Det viser en mur med et porttårn med faldgitter,

Læs mere

Forord. Indhold. Kontakt vedr. Denne designmanual har til formål at sikre en ensartethed og kvalitet i anvendelsen af IBA s logo-/identitetsmateriale.

Forord. Indhold. Kontakt vedr. Denne designmanual har til formål at sikre en ensartethed og kvalitet i anvendelsen af IBA s logo-/identitetsmateriale. Designmanual_2009 Forord Denne designmanual har til formål at sikre en ensartethed og kvalitet i anvendelsen af IBA s logo-/identitetsmateriale. Indhold Manualen indeholder grafiske retningslinier for

Læs mere

Designmanual. VHF - Vanløse Handels & Erhvervsforening

Designmanual. VHF - Vanløse Handels & Erhvervsforening Designmanual VHF - Vanløse Handels & Erhvervsforening INDLEDNING vanloese apotek Side 1 af 3 Udgangspunktet for VHF Vanløse Handels og Erhvervsforenings nye logo, startede i det små ved at jeg undersøgte

Læs mere

Designguide. Brug piletasterne eller page up/page down til at bladre i designguiden.

Designguide. Brug piletasterne eller page up/page down til at bladre i designguiden. Designguide Brug piletasterne eller page up/page down til at bladre i designguiden. Marts 2014 Vilje, vækst og velfærd Viborgs nye identitet er skabt ud fra et ønske om at synliggøre Viborg Kommune som

Læs mere

publikationer Forsideprincipper På denne og næste side kan du se reglerne og eksempler for hvordan forsider skal se ud, fx på en folder.

publikationer Forsideprincipper På denne og næste side kan du se reglerne og eksempler for hvordan forsider skal se ud, fx på en folder. Logo placeres i nederste eller øverste højre hjørne Forsideprincipper Respektafstand omkring logoet På denne og næste side kan du se reglerne og eksempler for hvordan forsider skal se ud, fx på en folder.

Læs mere

Fleksibilitet uden kompleksitet Designprogram for FTF

Fleksibilitet uden kompleksitet Designprogram for FTF Fleksibilitet uden kompleksitet Designprogram for FTF 01 juni 2007 framework identity rillerkommunikation Tak for indbydelsen! I udviklingen af FTF s visuelle identitet har vi især lagt vægt på at opfylde

Læs mere

Stålmagasinet. Unik brug af stål til attraktivt domicil byggeri side 6. Solidt anlæg til Zoologisk Haves kæmper side 8. Fabrikken i Thisted side 9

Stålmagasinet. Unik brug af stål til attraktivt domicil byggeri side 6. Solidt anlæg til Zoologisk Haves kæmper side 8. Fabrikken i Thisted side 9 Unik brug af stål til attraktivt domicil byggeri side 6 Solidt anlæg til Zoologisk Haves kæmper side 8 Fabrikken i Thisted side 9 Trappetårne fuldender drømmeboliger side 11 Nyt kollegium båret af stål

Læs mere

03 Papirlinie Brevpapir side 1 og 2 Følgeskrivelser Konvolutter / C5, M65 og C4 m/rude Visitkort Faktura

03 Papirlinie Brevpapir side 1 og 2 Følgeskrivelser Konvolutter / C5, M65 og C4 m/rude Visitkort Faktura 61 Designmanual Designmanual > Indholdsfortegnelse 01 Introduktion Identitet og baggrund 02 Grundelementer Bomærke Navnetræk Logo Typografi Identitetselement Farver Billedstil 03 Papirlinie Brevpapir side

Læs mere

Designguide. Vi skal genkendes af vores brugere. maj 2014

Designguide. Vi skal genkendes af vores brugere. maj 2014 Designguide Vi skal genkendes af vores brugere Indhold Se symboloversigt under 1.2 Sådan kommer du i gang 1.0 Om denne Designguide 1.1 Introduktion 1.2 Sådan kommer du i gang 1.3 oversigt 2.0 Logo 2.1

Læs mere

Designguide. Vi skal genkendes af vores brugere. v.2.sep.2012

Designguide. Vi skal genkendes af vores brugere. v.2.sep.2012 Designguide Vi skal genkendes af vores brugere Indhold Se symboloversigt under 1.2 Sådan kommer du i gang 1.0 Om denne Designguide 1.1 Introduktion 1.2 Sådan kommer du i gang 1.3 Koncernoversigt 2.0 Logo

Læs mere

Visuel ID. 2. projekt 2. sem. marts 2012. og kommunikation. Multimediedesigner

Visuel ID. 2. projekt 2. sem. marts 2012. og kommunikation. Multimediedesigner Multimediedesigner Visuel ID og kommunikation 2. projekt 2. sem marts 2012 www.knord.dk Trongårdsvej 44 DK 2800 Kgs. Lyngby > Så tager vi cyklerne frem.. Kampagne for mere cyklisme 1. Indledning I bliver

Læs mere

The bryllupsavis. Vilde Polter-Aber. Onsequipit adio estrud ea facipsum volobor ipis nim nulla feuismolesed dolut luptat. Ut aute eu feu.

The bryllupsavis. Vilde Polter-Aber. Onsequipit adio estrud ea facipsum volobor ipis nim nulla feuismolesed dolut luptat. Ut aute eu feu. Bryllupsavis Betina og Bjarnes bryllup 06.06.2009 BB News The bryllupsavis Alt om ringene Sådan mødtes de Vilde Polter-Aber Svigermors drøm i opfyldelse lum augait aliquat dolor sequiss. Alt det ingen

Læs mere

Esrum Sø Sport og Fritid

Esrum Sø Sport og Fritid Esrum Sø Sport og Fritid 4. Projekt - Website Projekt. Multimediedesign, 1. Semester November/December 2008. www.highlighter.dk/essf Et Website udviklet af: Ahmad Hahmoud Camilla M. Sabatinski Josephine

Læs mere

Lorem ipsum Lorem ipsum Overskrift til denne folder Lorem ipsum Lorem ipsum abcdefghijklmnopqrstuvwxzzæøå ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXZÆØÅ abcdefghijklmnopqrstuvwxzzæøå ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXZÆØÅ Kontakt:

Læs mere

Rough - visuel idéudvikling

Rough - visuel idéudvikling 1 Roskilde Universitetscenter, Institut for Kommunikation, journalistik og datalogi, PO.Box 260. 4000 Roskilde. (2002) Bruno Ingemann in Tekster skal ses! Nøgleord: Rough, udkast, struktur, billedbrug

Læs mere

Banedanmarks logo. Minimumstørrelse. Symbolets størrelse og proportioner må ikke ændres. Symbolet har en fast placering under navnetrækket.

Banedanmarks logo. Minimumstørrelse. Symbolets størrelse og proportioner må ikke ændres. Symbolet har en fast placering under navnetrækket. Banedanmarks logo Navnetræk Symbol Minimumstørrelse Bredde: 4,5 mm Designprogrammets bærende element er logoet. Logoet består af navnetrækket Banedanmark og af et symbol. Den grafiske opdeling i navnetrækket

Læs mere

TOTALKREDIT GAV ÅRSOPGØRELSEN NY VÆRDI FRA TØR OG KEDELIG PLIGTSKRIVELSE TIL VIGTIGT KONTAKTPUNKT

TOTALKREDIT GAV ÅRSOPGØRELSEN NY VÆRDI FRA TØR OG KEDELIG PLIGTSKRIVELSE TIL VIGTIGT KONTAKTPUNKT TOTALKREDIT GAV ÅRSOPGØRELSEN NY VÆRDI FRA TØR OG KEDELIG PLIGTSKRIVELSE TIL VIGTIGT KONTAKTPUNKT» Vores tests viser, at nogle kunder ønsker fysiske breve, og andre foretrækker elektronisk kommunikation.

Læs mere

GRAFISK DESIGN CAMILLA VINTER

GRAFISK DESIGN CAMILLA VINTER GRAFISK DESIGN CAMILLA VINTER OPGAVEBESKRIVELSE (Fiktiv) Jeg har valgt at lave en ny visuel identitet for Tv-programmet KURS MOD FJERNE KYSTER. I programmet følger du Mikkel Beha s og resten hans familie,

Læs mere

Jobcenter Skive designmanual

Jobcenter Skive designmanual Jobcenter Skive designmanual 2012 Indhold side Forord 3 Logo - varianter og farver 4 Det femte element - jobcenterbomærket 9 Baggrundsfarver 10 Typografi 11 Brevpapir 12 Kuverter 14 Visitkort 16 Publikationer

Læs mere

TIB. Side 9 eren historien man ikke gabte af tips. Region Sjælland Marts 2007 Nr. 2 2. årgang

TIB. Side 9 eren historien man ikke gabte af tips. Region Sjælland Marts 2007 Nr. 2 2. årgang TIB &Danmarks Bedste Fagforening 3 7 10 12 LokalNyt Side 9 eren historien man ikke gabte af tips Region Sjælland Marts 2007 Nr. 2 2. årgang TIB &Danmarks Bedste Fagforening Udgiver af TIB & tips Lan eugiamc

Læs mere

KONCEPT & GRAFIK // www.muuni.dk DESIGNGUIDE FRIE

KONCEPT & GRAFIK // www.muuni.dk DESIGNGUIDE FRIE DESIGNGUIDE FRIE skolers ledere de tre grundværdier Logoet for Frie Skolers Ledere signalerer: Frihed Sikkerhed Personlighed Frihed er det fundament, som alle frie skoler bygger på. Frihed til at have

Læs mere

PROJEKT 3, 1. SEM WEBSITE FROM CLIENT BRIEF

PROJEKT 3, 1. SEM WEBSITE FROM CLIENT BRIEF PROJEKT 3, 1. SEM WEBSITE FROM CLIENT BRIEF Links til portfolio Anna Emely Jensen Oliver Alexander Vedel Trojahn Maja Scheel Kvint Cecilie Sørensen http://www.annaemely.wordpress.com https://www.olivervedel.wordpress.com

Læs mere

Designmanual. Professionshøjskolen University College Nordjylland

Designmanual. Professionshøjskolen University College Nordjylland Designmanual Professionshøjskolen Indhold grundelementer 3 10 16 eksamensbevis 17 18 20 Formål Denne designmanual for Professionshøjskolen University College er udviklet for at sikre en stringent og konsekvent

Læs mere

Er mindre bedre? Se eksempler på opgaver, vi har løst, på de følgende sider.

Er mindre bedre? Se eksempler på opgaver, vi har løst, på de følgende sider. Er mindre bedre? martinsonnedesign er en mindre grafisk virksomhed med et bredt netværk af samarbejdspartnere fra fotografer til trykkerier. Vi løser stort set alle grafiske opgaver fra idé til færdigt

Læs mere

Borgerservice søger medarbejdere. Vil du arbejde med byens trafi k? Bilag 2. Lorem ipsum dolor sit amet delissed ex erit

Borgerservice søger medarbejdere. Vil du arbejde med byens trafi k? Bilag 2. Lorem ipsum dolor sit amet delissed ex erit Bilag 2 Vil du passe på KØBENHAVN? Vil du hjælpe KØBENHAVNERNE? Vil du arbejde med byens trafi k? Borgerservice søger medarbejdere TEKNIK- OG MILJØFORVALTNINGEN ØKONOMIFORVALTNINGEN Lorem ipsum dolor sit

Læs mere

Kommunikation og Samfund

Kommunikation og Samfund rt Kommunikation og Samfund KOM/IT Jannik Nordahl-Pedersen HTX - Roskilde Klasse 3.5 28-02- 2 0 1 2 1 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 Indledning... 3 Problemformulering... 3 Valg af løsning...

Læs mere

INDHOLD. Visuel identitet. Logo. Logoplacering. Typografi. Papirlinje. Brevpapir og visitkort. Konvolutter. Stillingsannoncer.

INDHOLD. Visuel identitet. Logo. Logoplacering. Typografi. Papirlinje. Brevpapir og visitkort. Konvolutter. Stillingsannoncer. DESIGN- MANUAL INDHOLD 03 04 05 06 07 07 08 09 10 10 11 12 13 14 15 16 17 18 Visuel identitet Logo Logoplacering Typografi Papirlinje Brevpapir og visitkort Konvolutter Stillingsannoncer Publikationer

Læs mere

Økologisk spiseklub for hele familien

Økologisk spiseklub for hele familien Oplæg til koncept Jeg har leget lidt med at føre ideen om en økologisk spiseklub i Odder en del videre. Jeg tror, der i tiden er et godt potentiale til at bygge noget mere op omkring økologisk sund mad,

Læs mere

Designguide. Version 1.0-2008-03-12

Designguide. Version 1.0-2008-03-12 Designguide Version 1.0-2008-03-12 Introduktion FTF s designguide har til formål at sikre, at vi altid er kreative inden for de samme rammer og fremstår som en professionel og sammenhængende organisation.

Læs mere

GUIDE TIL REGERINGENS PUBLIKATIONER

GUIDE TIL REGERINGENS PUBLIKATIONER NOVEMBER 2015 GUIDE TIL REGERINGENS PUBLIKATIONER VEJLEDNING TIL MINISTERIERNE OM BRUG AF REGERINGENS PUBLIKATIONSDESIGN REGERINGENS UDVIKLINGSPOLITISKE PRIORITETER 1 Publikationsguide Formålet med denne

Læs mere

Designmanual. Økonomi- og Erhvervsministeriet. 3. udgave

Designmanual. Økonomi- og Erhvervsministeriet. 3. udgave Designmanual Økonomi- og Erhvervsministeriet 3. udgave August 2005 INDHOLDSFORTEGNELSE Logo... 3 Danske... 4 Engelske... 5 Buen... 6 Typografi... 7 Skabeloner... 8 Brevpapir... 8 Visitkort... 10 Kuverter...

Læs mere

maj 2007 Designmanual for Gribskov Kommune

maj 2007 Designmanual for Gribskov Kommune maj 2007 Designmanual for Gribskov Kommune Ny identitet i Gribskov Kommune Gribskov Kommunes design skal sikre, at kommunen fremstår med et ensartet udtryk af høj kvalitet. Det skal understøtte kommunikationen

Læs mere

tilnærmelse mod kommunens overordnede layout på publikationer.

tilnærmelse mod kommunens overordnede layout på publikationer. Publikationer Jobcentrets publikationer bygger videre på farverne fra Jobcentrets logo og de generelle principper, som er benyttet i Jobcentrets visuelle udtryk. Samtidig er der lavet en tilnærmelse mod

Læs mere

Visuel ID. 3. projekt 1. sem. okt. - nov. 2009. og kommunikation. Multimediedesigner

Visuel ID. 3. projekt 1. sem. okt. - nov. 2009. og kommunikation. Multimediedesigner Multimediedesigner Visuel ID og kommunikation 3. projekt 1. sem okt. - nov. 2009 www.knord.dk Trongårdsvej 44 DK 2800 Kgs. Lyngby En sund sjæl i et sundt legeme Informationskampagne til unge 1. Indledning

Læs mere

09.10.2008 / Grand Park Flextrafik og interessenthåndtering i Movia

09.10.2008 / Grand Park Flextrafik og interessenthåndtering i Movia 09.10.2008 / Grand Park Flextrafik og interessenthåndtering i Movia Jens Peter Langberg og Claus Hermansen jpl@movia.dk og che@movia.dk Flextrafik til alle, i 2010 Har vi målet i sigte? Hvad er Målet Alle

Læs mere

grundelementer Logo December 2006

grundelementer Logo December 2006 grundelementer Logo December 2006 Haderslev Kommunes logo er sammensat af kommunevåbnet og navnetrækket. Kommunevåbnet er redesignet i et nutidigt formsprog efter det historiske motiv i Haderslevs kommunevåben.

Læs mere

Sund Sport. Visuel identitet & kommunikation. - Tr09mul02-1. semester - Maria Ekelund, Thomas Riis, Stephanie Rosborg, Rasmus Seye

Sund Sport. Visuel identitet & kommunikation. - Tr09mul02-1. semester - Maria Ekelund, Thomas Riis, Stephanie Rosborg, Rasmus Seye Sund Sport Visuel identitet & kommunikation - Tr09mul02-1. semester - Maria Ekelund, Thomas Riis, Stephanie Rosborg, Rasmus Seye Indholdsfortegnelse 1.0 Problemformulering 1.1 Afgrænsning 1.2 Læringsmål

Læs mere

G R A F I S K D E S I G N L O G O

G R A F I S K D E S I G N L O G O GRAFISK DESIGN LOGO Andreas Ernst Tørnqvist / Grafisk Design Opgavebeskrivelse Jeg fik stillet opgaven at designe en iden ti tet til min vens nye It-support firma. Opgaven var fri, der var ingen krav,

Læs mere

29. april 2009 Kollektiv Trafik Forum Direkte busser på Sjælland og øerne

29. april 2009 Kollektiv Trafik Forum Direkte busser på Sjælland og øerne 29. april 2009 Kollektiv Trafik Forum Direkte busser på Sjælland og øerne Claus Lund Andersen cla@moviatrafik.dk Trængslen mod København er stigende Vækst i biltrafikken frem mod 2030 To scenarier 270

Læs mere

Århus_Designguide_24s. 20/01/06 18:09 Side 1 S M I L E T S M A N U A L

Århus_Designguide_24s. 20/01/06 18:09 Side 1 S M I L E T S M A N U A L Århus_Designguide_24s. 20/01/06 18:09 Side 1 SMILETS MANUAL Århus_Designguide_24s. 20/01/06 18:09 Side 2 Århus_Designguide_24s. 20/01/06 18:09 Side 3 SMILETS MANUAL 01 FORORD SMILET ERET LOGO,DERERBLEVET

Læs mere

Version 2 Juni 2010. design guide. Friluftsrådets designguide 1

Version 2 Juni 2010. design guide. Friluftsrådets designguide 1 Version 2 Juni 2010 design guide Friluftsrådets designguide 1 Indhold Grundelementer Logo...4 Logo farver og anvendelse...5 Logo størrelser (A4 og A5)...6 Respektafstande (luft omkring logo)...7 Farver

Læs mere

Design. manual. 4September 2014

Design. manual. 4September 2014 Design manual 4September 2014 2 Fredensborg Kommune Designmanual 4 September 2014 Fredensborg Kommune Designmanual 4 September 2014 3 Indhold 3 Forord 5 Logo 6 Logo, varianter 7 Frikommune-logo 8 Farver,

Læs mere

CHAMP. Emballage lavet til det fiktive undertøjsfirma Inderst Inde. Maria Jacobsen, 12gf32med8b, Aarhus TECH

CHAMP. Emballage lavet til det fiktive undertøjsfirma Inderst Inde. Maria Jacobsen, 12gf32med8b, Aarhus TECH CHAMP Emballage lavet til det fiktive undertøjsfirma Inderst Inde. Grafisk design Opgaven Opgaven lød på at designe undertøjsemballage til det fiktive undertøjsfirma Inderst Inde. På æsken skulle der være

Læs mere

AF PETER SCHLÜTER. Workflow

AF PETER SCHLÜTER. Workflow AF PETER SCHLÜTER Workflow Projektløser: Projektvært: Opgave: Peter Schlüter Sømandskirken NY Logo, Kirkeblad & Designmanual Programmer: Photoshop Illustrator Indesign Sømandskirken i New York har udskrevet

Læs mere

Designguide. Brug piletasterne eller page op/page down til at bladre i designguiden.

Designguide. Brug piletasterne eller page op/page down til at bladre i designguiden. Designguide Brug piletasterne eller page op/page down til at bladre i designguiden. Designguide Faaborg-Midtfyn Kommune En kommunes visuelle identitet er en central del af kommunikationen med borgere og

Læs mere

Jobcenter Skive designmanual

Jobcenter Skive designmanual Jobcenter Skive designmanual 2012 Indhold side Forord 3 Logo - varianter og farver 4 Det femte element - jobcenterbomærket 9 Baggrundsfarver 10 Typografi [2] 11 Brevpapir 12 Kuverter 14 Visitkort 16 Publikationer

Læs mere

DET NYE LOGO INDHOLD. Corporate logo 3. Respektafstand 4. Farvekoder 5. Visitkort 7. Brevpapir 8

DET NYE LOGO INDHOLD. Corporate logo 3. Respektafstand 4. Farvekoder 5. Visitkort 7. Brevpapir 8 DESINUIDE 215 DET NE LOO INDHOLD orporate logo 3 espektafstand 4 Farvekoder 5 Typografi 6 Visitkort 7 revpapir 8 uverter 9 illeder stil og tone 12 illeder i brug 13 Powerpoint 14 ontakt 15 DANS SUNDHEDSSIINs

Læs mere

DET DANSKE SPEJDERKORPS DESIGNGUIDE

DET DANSKE SPEJDERKORPS DESIGNGUIDE DET DANSKE SPEJDERKORPS DESIGNGUIDE Side 2 / Det danske spejderkorps / INDTRODUKTION Visuel identitet til DET DANSKE SPEJDERKORPS Det Danske Spejderkorps visuelle identitet udtrykker kammeratskab, ansvar,

Læs mere

Beskrivelse af proces fra bruger

Beskrivelse af proces fra bruger Indhold Beskrivelse af proces fra bruger... 2 Beskrivelse af proces - fra koden... 6 0) Initialisering af proces... 7 1) Ansøgning oprettet (noteticket)... 8 2) Godkend nyt medlem (taskticket)... 9 3)

Læs mere

Her kan du læ s e o m br u g a f log o, skrifter, farver og designe. lem e n t er o g d o w nlo a d e fil er fr a lin ks.

Her kan du læ s e o m br u g a f log o, skrifter, farver og designe. lem e n t er o g d o w nlo a d e fil er fr a lin ks. Her kan du læ s e o m br u g a f log o, skrifter, farver og designe lem e n t er o g d o w nlo a d e fil er fr a lin ks. Designmanual 2011 Klima-, Energi- og Bygningsministeriet > Designmanual > Forord

Læs mere

GRAFISK DESIGN LOOKBOOK TIL KLITMØLLER COLLECTIVE

GRAFISK DESIGN LOOKBOOK TIL KLITMØLLER COLLECTIVE GRAFISK DESIGN LOOKBOOK TIL KLITMØLLER COLLECTIVE LOOKBOOK TIL KLITMØLLER COLLECTIVE AFSENDER Klitmøller Collective er et nyt lifestyle brand, som udspringer fra fiskerlejet Klitmøller i det nordvestlige

Læs mere

En museumsudstilling kræver mange overvejelser

En museumsudstilling kræver mange overvejelser En museumsudstilling kræver mange overvejelser Forfatter: Michaell Møller, Cand. mag. Int. i Virksomhedskommunikation med specialisering i Dansk Indledning Når danskerne i dag går på museum skal det være

Læs mere

Om at designe bøger. Forfatterforlaget Attikas generalforsamling 22. april 2006. af Irene Schwarz Poulsen

Om at designe bøger. Forfatterforlaget Attikas generalforsamling 22. april 2006. af Irene Schwarz Poulsen Om at designe bøger Forfatterforlaget Attikas generalforsamling 22. april 2006 af Irene Schwarz Poulsen # /17 Om mig Født 1980 Begyndte at lave grafisk design i 2001 Debut som bog-designer i 2003 Uddannelse:

Læs mere

Dreamtours. Travel Tailor. Projekt 2. Forfattere: Bjørn Schaadt Christian Haslund Mads Mørk Rasmus Bergholt

Dreamtours. Travel Tailor. Projekt 2. Forfattere: Bjørn Schaadt Christian Haslund Mads Mørk Rasmus Bergholt 18. marts 2011 Semester 2. Dreamtours Travel Tailor Forfattere: Bjørn Schaadt Christian Haslund Mads Mørk Rasmus Bergholt Projekt 2 Vejledere: Ditlev Skanderby Merete Lindemann Morten Rold Visuel identitet

Læs mere

Grafisk Design. Dansk Center For Organdonation

Grafisk Design. Dansk Center For Organdonation Grafisk Design Dansk Center For Redegørelsen Hvad går opgaven ud på? Denne opgave går ud på at få lavet et redesign af det logo, Dansk Center For fik fremstillet i 2008, af vores kommunikations afdeling.

Læs mere

Denne designmanual indeholder de grafiske værktøjer og retningslinier for profileringen af SuperBest som Hele Danmarks fødevaremarked.

Denne designmanual indeholder de grafiske værktøjer og retningslinier for profileringen af SuperBest som Hele Danmarks fødevaremarked. Indhold Forord Scandinavian DesignLab... 2 SuperBest's nye logo... 3 Primært logo... 4 Primært logo Varianter og Sekundært logo... 5 Farvepalet... 6 Typografi... 7 Primært logo Skiltning... 8 Sekundært

Læs mere

Afgangseksamen den 03.06.2010, Designskolen Kolding. Afgangsprojekt 2010 Signe Bruun Grafisk Design Institut for kommunikationsdesign 01

Afgangseksamen den 03.06.2010, Designskolen Kolding. Afgangsprojekt 2010 Signe Bruun Grafisk Design Institut for kommunikationsdesign 01 Afgangseksamen den 03.06.2010, Designskolen Kolding Afgangsprojekt 2010 Signe Bruun Grafisk Design Institut for kommunikationsdesign 01 Dato 03.06.10 Juni 2010 indhold 03 Introduktion til projektet 08

Læs mere

primær er informativ og dermed appellerende til fornuften og rationaliteten.

primær er informativ og dermed appellerende til fornuften og rationaliteten. Opgaven Opgaven lød på at fremstille et nyt design til en hjemmeside for udlejning af lokaler, som Mil-tek tidligere har haft online, men som pt er lukket ned. Kunde og ansvar Kunden har været Mil-tek

Læs mere

Introduktion til designet for 100året

Introduktion til designet for 100året Introduktion til designet for 100året Version 1.0 Januar 2015 Side 1 Logoelementer + Logoet består af to elementer: Den runde roset og det store navnetræk "100året" i to linjer. Side 2 Primær logo til

Læs mere

Grafisk Design. Torben Illum

Grafisk Design. Torben Illum Grafisk Design orben Illum Om opgaven ampagnebeskrivelse Økonomiudvalget har besluttet at iværksætte en undersøgelse af mobildækningen i Favrskov ommune. En del af undersøgelsen omfatter en kampagne, som

Læs mere

FAKTION: REKLAMEANALYSE

FAKTION: REKLAMEANALYSE FAKTION: REKLAMEANALYSE OVERBLIK OVER TEKSTEN PRÆSENTATION Dette er en analyse af en reklame for produktet Naturcreme, der er en rynkecreme. Se reklamen ovenfor. Reklamen er fra maj 2011. GENRE 1 Denne

Læs mere

Multimediedesigner. Identitet. Adventuresport

Multimediedesigner. Identitet. Adventuresport Multimediedesigner Identitet Adventuresport I bliver bedt om at designe forslag til en prototype til et selvstændigt website og den tilhørende visuelle identitet. Sitet skal informere om en adventure sport

Læs mere

GRAFISK WORKFLOW HOVEDFORLØB 2 AARHUS TECH 2014

GRAFISK WORKFLOW HOVEDFORLØB 2 AARHUS TECH 2014 GRAFISK WORKFLOW HOVEDFORLØB 2 AARHUS TECH 2014 G H1 H3 REDESIGN AF WEBSITE - FRU MØLLERS MØLLERI Processen 1. skal have optimeret deres website med en som får den position, som den skal have, hvis netaktiviteterne

Læs mere

Ring ved sygdom og skade

Ring ved sygdom og skade Infoannoncer Regionsrådsmøde Regionsrådet holder møde onsdag den 27. februar kl. 14 i Regionshuset Viborg, Skottenborg 26, Viborg. Dagsorden til mødet kan findes på www.rm.dk under fanen politik. Du kan

Læs mere

Aalborg Havn - Feeder Route

Aalborg Havn - Feeder Route Langerak 19 P.. Box 8530 12.036 - CA/mart 2012 ide 1 af 7 Aalborg Havn - Feeder oute pgaven: Direct mail kampagne - worldwide container netværk. Virkomhed Att: Navn Navnen Gadenavn 00 Pot nr - by Ny feeder

Læs mere

Æsken skal primært være i let pap.

Æsken skal primært være i let pap. GRAFISK DESIGN REDEGØRELSE OPGAVEN Vi fik til opgave at designe emballage til internet undertøjsbutikken Inderst Inde. Vi fik udleveret et logo som vi skulle bruge, men måtte selv bestemme hvilket undertøjsprodukt

Læs mere

Journalistikkens syv faser

Journalistikkens syv faser Journalistikkens syv faser Journalistikkens syv faser er et forholdsvist nyt kapitel, der skal hjælpe dig med at få overblikket over, hvilken forberedelse og hvilke arbejdsopgaver, der kan ligge forude

Læs mere

PRIMÆRE LOGOTYPE SEKUNDÆRE LOGOTYPE

PRIMÆRE LOGOTYPE SEKUNDÆRE LOGOTYPE GRAFISK DESIGN OPGAVEN Jeg har valgt at designe et grafisk element til mit digitale produkt. Jeg var heldig at få til opgave af Colornails, at designe Deres hjemmeside til dem. Colornails er et nyt og

Læs mere

GRAFISK DESIGN. Proces. Ideudvikling. »Jeg er blevet bedt om at udvikle nogle ideer til at udvikle John Frandsens nuværende annoncesider«

GRAFISK DESIGN. Proces. Ideudvikling. »Jeg er blevet bedt om at udvikle nogle ideer til at udvikle John Frandsens nuværende annoncesider« P f t r o o i l o 1 H GRAFISK DESIGN»Jeg er blevet bedt om at udvikle nogle ideer til at udvikle John Frandsens nuværende annoncesider«proces For at udvikle annoncen måtte jeg først klarlægge, hvad der

Læs mere

Grafisk design 5 STK. ØL / DRINKS / VAND. Opgaven. Farver. Målgruppe. Logo. Stil og stemning Familie, hygge og samvær.

Grafisk design 5 STK. ØL / DRINKS / VAND. Opgaven. Farver. Målgruppe. Logo. Stil og stemning Familie, hygge og samvær. 1 DRINK GRAFISK DESIGN 5 STK. ØL / DRINKS / VAND GRAFISK DESIGN Grafisk design 3 DRINK 2 DRINK 5 DRINK 4 DRINK Opgaven bestod i at udvikle et nyt design til Galten byfest, som bliver holdt en gang årligt.

Læs mere

Vejen til effektiv tilbudsteknik

Vejen til effektiv tilbudsteknik Vejen til effektiv tilbudsteknik Opgaven( ( indhold Priser & Tidslinjen( Formål Beskriv kort, hvad tilbuddets formål er, og hvad kunden får ud af det, du tilbyder. Baggrund Det er sandsynligt, at andre

Læs mere

Gi et øre! Læs mere på ungpaalinie.dk

Gi et øre! Læs mere på ungpaalinie.dk Del ud af dig selv Gi et øre! ung På Linie & ungonline Giv et lyttende øre på telefonlinjen Ung På Linie eller chatten UngOnLine. Begge tilbyder anonyme og ufor pligtende samtaler til unge, der har brug

Læs mere

It-sikkerhed Kommunikation&IT

It-sikkerhed Kommunikation&IT It-sikkerhed Kommunikation&IT Dette projekt handler om IT-sikkerhed. Gruppen har derfor valgt at have om Facebook, hvor vi vil hjælpe folk med at færdes rigtigt på nettet. Dette vil gøre ved hjælp af at

Læs mere

IT og kommunika,on. Lek,on 2 Gistrup Skole Forår 2015. Søren Eskildsen www.game2grow.dk

IT og kommunika,on. Lek,on 2 Gistrup Skole Forår 2015. Søren Eskildsen www.game2grow.dk IT og kommunika,on Lek,on 2 Gistrup Skole Forår 2015 Søren Eskildsen www.game2grow.dk Dagens agenda 1. Typografi og layout 2. 10 gode råd 3. Opgave Søren Eskildsen www.game2grow.dk Typografi Typografi

Læs mere

srum Fritidsaktiviteter 04-12-2008: 1. Semester. Multimediedesigner Projektstart: 17/11-2008 Aflevering: 4/12-2008

srum Fritidsaktiviteter 04-12-2008: 1. Semester. Multimediedesigner Projektstart: 17/11-2008 Aflevering: 4/12-2008 Gruppe 9: Besir Redzepi, Jacob Pedersen, Garwun Jeffrey Lai og Sean Rørgren srum Fritidsaktiviteter 04-12-2008: 1. Semester. Multimediedesigner Projektstart: 17/11-2008 Aflevering: 4/12-2008 Indholdsfortegenelse

Læs mere

GRAFISK DESIGN - MAGASIN FORSIDE

GRAFISK DESIGN - MAGASIN FORSIDE GRAFISK DESIGN - MAGASIN FORSIDE REDEGØRELSE Opgavebeskrivelse Fiktiv opgave: Design en forside til Skanderborg Kommunes Bibliotekers kvartalsblad Det sker. Afsender Afsenderen er en kommunal instans,

Læs mere

November 2008. Retningslinjer for anvendelse af AJKS logo Logoet er tegnet af Designlab A/S. Det er beskyttet af lov om ophavsret.

November 2008. Retningslinjer for anvendelse af AJKS logo Logoet er tegnet af Designlab A/S. Det er beskyttet af lov om ophavsret. November 2008 Retningslinjer for anvendelse af AJKS logo Logoet er tegnet af Designlab A/S. Det er beskyttet af lov om ophavsret. AJKS logo skal altid gengives efter digital original. Varianter Logoet

Læs mere

Designmanual 1.0 Lej1bil.dk

Designmanual 1.0 Lej1bil.dk Designmanual 1.0 Lej1bil.dk 01 Intro 02 Logo Farvekoder Grafisk grundelement 04 Beklædning 05 Typografi 06 Brevlinje 10 Tryksager 11 Webdesign På de følgende sider findes en intro til Lej1bil.dks visuelle

Læs mere

Designmanual. Børnelandet. Børnelandet. Vi vokser sammen. Sofie Bissenbacker. side. 1

Designmanual. Børnelandet. Børnelandet. Vi vokser sammen. Sofie Bissenbacker. side. 1 Designmanual Sofie Bissenbacker side. 1 Inholdsfortegnelse Indtroduktion...s.3 Logo...s.4 Logo og proportioner...s. 5 Farve og farvesymbolik...s.6 Typografi...s.7 Billedestil...s. 8 Grafiske elementer...s.9

Læs mere

Tema 1. Gruppe 6 Mads Balslev & Kristian Gasberg. Vejledere Yngve Brækka Stensaker & Kristoffer Wendelboe

Tema 1. Gruppe 6 Mads Balslev & Kristian Gasberg. Vejledere Yngve Brækka Stensaker & Kristoffer Wendelboe Tema 1 Gruppe 6 Mads Balslev & Kristian Gasberg Vejledere Yngve Brækka Stensaker & Kristoffer Wendelboe Link http://des-iis.ucn.dk/mmda0914/1034387/ Database Mmda0914/1034387 Indledning Til dette projekt

Læs mere

SBN. SBN er en ny moderne nyheds Avis

SBN. SBN er en ny moderne nyheds Avis SBN SØNDAG, JANUAR 31, 15 ÅR 20015 Nummer 1 FLYGTNINGE EDITION Pris: 5 KR Nils erik utaler - Vi er utrolig glade for hjælpen fra det færøske landsstyre. Det viser stort udsyn, at det færøske folk tager

Læs mere

Delaflevering: Webdesign og webkommunikation. Organisation: Københavns Erhvervsakademi. Af Silke Brewster Rosendahl (hold 1) og Marie Anne Svendsen

Delaflevering: Webdesign og webkommunikation. Organisation: Københavns Erhvervsakademi. Af Silke Brewster Rosendahl (hold 1) og Marie Anne Svendsen Delaflevering: Webdesign og webkommunikation Af Silke Brewster Rosendahl (hold 1) og Marie Anne Svendsen Vi har valgt at lave et redesign af KEA s online videnscenter/bibliotek. Organisation: Københavns

Læs mere

MINICARDS GRAFISK DESIGN DOKUMENTATION

MINICARDS GRAFISK DESIGN DOKUMENTATION MINICARDS DOKUMENTATION OPGAVEN I samarbede med en grafisk designer, ar eg for Netstof.dk været med til at formidle otte budskaber på små minicards, som er alv størrelse af et visitkort. Arbedet bestod

Læs mere