Filmplakatens anatomi En guide til elementerne og en måde at komme igang

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Filmplakatens anatomi En guide til elementerne og en måde at komme igang"

Transkript

1 Filmplakatens anatomi En guide til elementerne og en måde at komme igang

2 Hvorfor er plakaten vigtig? En forlængelse af filmens univers Man kan være fristet til ikke at bruge så meget krudt på plakaten, fordi det jo er det mindst vigtige. Er det ikke federe at bruge så meget energi på at filmen bliver god som mulig, og så gemme plakaten til aller-aller-sidst? Den kan vi da hurtigt flikke sammen eller hvad? Ikke helt. Plakaten er en vigtig forlængelse af filmens univers og fungerer, oveni at være en reklame for filmen, som et værktøj til at sætte publikums forventninger. Med andre ord: Hvad er det for en film, jeg skal ind og se? Folk bliver meget let forvirrede, hvis ikke filmen matcher overens med den måde, den bliver markedsført på, og reaktionen kan være vrede og skuffelse. Se f.eks. disse tænkte eksempler. Mange af jer har sikkert set disse film. Ville I have set disse film, hvis I blot havde set disse plakater og intet andet? Synes I at de kommunikerer filmenes stemning og tema ret godt?

3 Hvorfor er plakaten vigtig? Et eksempel på, når det går galt En kvinde i USA sagsøgte biografer i Michigan, fordi hun følte sig vildledt af markedsføringen til filmen Drive af den danske instruktør Nicolas Winding-Refn. Hun troede, at hun skulle ind og se en actionfyldt The Fast and the Furious -agtig film. Der blev lavet mange forskellige plakater til filmen (og dette er ikke engang dem alle sammen). Hvilken en af disse tror I at hun havde set?

4 Hvad er plakatens sprog?... og nogle gode tommelfingerregler Generelt har I med plakaten tre værktøjer til at formidle filmens historie og sælge den rigtigt: 1. Fotoet, motiv, beskæring og farvelægning 2. Titlen, og den måde, den er skrevet på font, farve etc. 3. Tagline Nogle gode tommelfingerregler er: Hav en idé klar, før I går i gang. Kig i manuskriptet og find nogle nøglescener i filmen. Hvordan kan disse omsættes til stillbilleder? Skitsér i blyant inden I sætter jer ved computeren. Fotoet kan bære meget, hvis det er godt. Gå op i fotografiet og lad være med at tro, at man kan rette alt i Photohop. Hav en stillfotograf med på shoot så ofte som muligt og især, når I optager nøglescenerne i filmen. Pas på ikke at overkomplicere tingene. Keep it simple! Det duer ikke med en indviklet idé som kræver timer og atter timer at stykke sammen i Photoshop. I er sandsynligvis heller ikke eksperter i programmet, så hold jer til det enkle. De bedste plakater er ofte også dem, som har en enkel idé og som kan udføres let. Når basics er på plads, kan I pudse plakaten af og gøre den lækker bagefter. Jo mere tid, I har til det, desto bedre bliver resultatet også. Det er tilladt at lade sig inspirere! Nogle gange er det nemmere at udtrykke filmens genre og stil ved at læne sig op af etablerede klichéer. Og når først man er klar over, hvilket sprog konkurrenterne har, kan man måske tillade sig at begynde at lege med det. Men husk, at originialitet ikke nødvendigvis er en kvalitet, hvis det betyder at publikum bliver usikre på, hvordan plakaten skal tolkes. Hav flere øjne på, men ikke for mange. Det er altid godt at spørge andre i teamet til råds, men husk, at den der har ansvaret for plakaten også bør tage nogle beslutninger selv. Hvis I bliver for mange kokke om plakaten, kan det resultere i at også gode idéer bliver dømt ude. Kør flertals-demokrati fremfor konsensu-demokrati, hvor alle skal være enige.

5 Beskæring Fokusér på det vigtige Billedet fortæller historien, men afhængig af hvordan det er beskåret, fortæller det også andre historier. Skær ned, skær ind og fokusér på det, der fortæller filmens historie bedst! Eksemplerne på denne side er ganske vist ikke filmplakater, men demonsterer, hvordan man kan fortælle forskellige historier med beskæring og mani pulere med folks opfattelse af virkeligheden. Åbn dit billede, marker alt (cmd-a i Photoshop), skift til plakat-skabelonen og paste billedet ind (cmd-v). Nu skulle du gerne have dit billede som et separat lag. Dette lag kan du nu manipulere større eller mindre for at ændre beskæringen. Tryk cmd-t og træk i billedets hjørner for at ændre størrelsen. Husk at holde shift-tasten nede, såbilledet bliver strukket/klemt lige meget på begge ledder.

6 Komposition Plakatens visuelle balance og ro For at opnå balance og ro i plakaten, er det vigtigt, at I tænker over kompositionen. Ovenfor ses en række grundkompositioner. Split, det gyldne snit, V, A, søjler diagonaler, figurativ formkomposition, krydset, cirklen og rækker. Der er mange flere. Find ud af hvilken opsætning, der klæder jeres foto bedst og eventuelt understøtter historien. Se næste side for en række eksempler på disse kompositioner i brug. Lav evt. små skitser med blyant i frimærkestørrelse for at finde ud af hvilken grundkomposition, der kunne klæde jeres foto, og så I ved, hvor I vil hen med plakaten.

7 Komposition Eksempler på grundkompositioner i brug Hvad fortæller kompositionen om filmen? Hvordan understøtter det plakatens kommunikation?

8 Farver Slå filmens grundtone an Farverne betyder meget for en plakat, og derer nogle genreklichéer, man kan benytte sig af. Det er dog ikke altid, de benyttes, men her er nogle klassiske eksempler. Thriller: Afdæmpede, kolde farver. Blå toner, tæt på monokrom (dvs. næsten kun én farve i plakaten udover sort og hvid Komedie: Lyst og luftigt. Barbiedukke -hudfarver. Stærke farver i overskriften. Action: Mørke, stærke farver. Ildspektret rød, orange, gul bruges meget Socialrealistisk drama: Realistiske, afdæmpede farver meget 1:1 med virkeligheden. Indie: Stærke, tegneserieagtigefarver. Baggrunden ofte holdt i én tone. Science fiction: Mørke, stærke farver, ofte kolde og unaturlige toner. Glow in the dark -effekter. Brug værktøjerne i Photoshop til at justere på farverne i fotoet. Især: Image > Adjustments > Color Balance Image > Adjustments > Photo filter Image > Adjustments > Vibrance Opret eventuelt Adjustment layers ovenpå jeres billedlag, så I altid kan fortryde og/eller omjustere farver osv. Layer > New Adjustment Layer > (vælg herefter typen af justeringslag, I ønsker)

9 Skrifttyper Vælg den rigtige type til filmens titel og genre Det er vigtigt, at I tænker over, hvilken skrifttype, I bruger til filmens titel og i forhold til hvilken genre, filmen er. Tænk på titlen og den måde, den er skrevet på som en slags logo for filmen. På næste side ses en række eksempler på forskellige genrers kliché-skrifttyper. Billedet herunder viser hvor meget variation i skrifttyperne, der kan være inden for samme genre ja, endda, indenfor samme serie af film. Tip til steder at finde skrifttyper: På Mac dobbeltklikker du blot på skrifttypen for at installere den. Så åbnes et lille vindue med et preview af skriften. Tryk på knappen Installer skrift. Nogle skrifter ligger i zipfiler, når du har downloadet dem og skal pakkes ud først. Husk at overveje læseligheden nøje! Det nytter ikke noget med den vildeste spacy skrift til jeres science-fiction projekt, hvis ikke man kan læse, hvad der står.

10 Skrifttyper Eksempler på genre-troper Du har sikkert set de nedenstående skrifttyper i forbindelse med film i den nævnte genre! Trajan Bank Gothic Futura Extra Bold Futura Light Blaze Dymaxion Big Caslon Akzidenz Bold Condensed Italic Bomb Mave rick Signpainter Bodoni/ Didot Hadley DIN Schablonierschrift

11 Skrifttyper Credits Credits er ofte sat med høje, smalle bogstaver i bunden af plakaten. Hvorfor? I gamle dage fik skuespillere og andre medvirkende skrevet ind i kontrakten, at deres navn skulle stå med en vis størrelse på plakaten. Hvordan løser man det, uden at hele plakaten bliver dækket af tekst? Man gør skriften smallere! Problem solved. Siden er det blevet lidt af en trope eller kliché, at sådan ser credit-tekst ud. I kan også finde på jeres egen måde at skrive credits på, men det er nemmere at få en filmplakat til at ligne en filmplakat med disse skrifter. Her på siden er der fem eksempler på skrifter, man kan bruge til det. Tips: Husk at variere skriftstørrelse eller -tykkelse mellem navne og titler. Overvej om skuespillerne skal stå for sig eller sammen med alle de andre. Tænk på, at skriften også skal være læselig. Print evt. plakaten i sort/hvid, men i 1:1 størrelse, så I bedre kan vurdere det. Brug Photoshops genvejstaster til at justere luften mellem bogstaver og linjer. Hvis noget begynder at flimre for øjnene og bliver svært at læse, kan det være et tegn på, at der er for lidt luft. Genvejstasten er alt-piletast op/ned for linjeafstand og alt-piletast højre/venstre for bogstavmellemrum. SF Movie Poster Condensed Bee Two Franklin Triple Condensed PUDAESTEST, VOLOREM RE SIT INT LAUT QUIAEST OPTATQUAM, SINITAM EIUR? ET QUE NOBITI OMMOLUPTUR, VELESTIUM QUAE OCCUS DIT ADIPSAM, TEM SEQUO TE ESSUNDANDIT QUAM EOS QUO TEMPERIBUSANDI ATEM EXPLABO. CABORIAM CONSEQUODI BLA CONEMPORIBUS DENIHILLAB IUM ANISSIMA QUI DERIS ADISQUI DIPICIIS IUM QUODIGN IMETUM EA NULLA NE IUM EAQUI UTE NUSAM QUI AS UT LIGNISQUAM, ET VENDIORE CONSEQUE QUO EA DOLU PUDAESTEST, VOLOREM RE SIT INT LAUT QUIAEST OPTATQUAM, SINITAM EIUR? ET QUE NOBITI OMMOLUPTUR, VELESTIUM QUAE OCCUS DIT ADIPSAM, TEM SEQUO TE ESSUNDANDIT QUAM EOS QUO TEMPERIBUSANDI ATEM EXPLABO. CABORIAM CONSE- QUODI BLA CONEMPORIBUS DENIHILLAB IUM ANISSIMA QUI DERIS ADISQUI DIPICIIS IUM QUODIGN IMETUM EA NULLA NE IUM EAQUI UTE NUSAM QUI AS UT LIGNISQUAM, ET VENDIORE CONSEQUE QUO EA DOLU PUDAESTEST, VOLOREM RE SIT INT LAUT QUIAEST OPTATQUAM, SINI- TAM EIUR? ET QUE NOBITI OMMOLUPTUR, VELESTIUM QUAE OCCUS DIT ADIPSAM, TEM SEQUO TE ESSUNDANDIT QUAM EOS QUO TEMPERIBU- SANDI ATEM EXPLABO. CABORIAM CONSEQUODI BLA CONEMPORIBUS DENIHILLAB IUM ANISSIMA QUI DERIS ADISQUI DIPICIIS IUM QUODIGN IMETUM EA NULLA NE IUM EAQUI UTE NUSAM QUI AS UT LIGNISQUAM, Univers 39 Thin Ultra Condesed PUDAESTEST, VOLOREM RE SIT INT LAUT QUIAEST OPTATQUAM, SINITAM EIUR? ET QUE NOBITI OMMOLUPTUR, VELESTIUM QUAE OCCUS DIT ADIPSAM, TEM SEQUO TE ESSUNDANDIT QUAM EOS QUO TEMPERIBUSANDI ATEM EXPLABO. CABORIAM CONSEQUODI BLA CONEMPORIBUS DENIHILLAB IUM ANISSIMA QUI DERIS ADISQUI DIPICIIS IUM QUODIGN IMETUM EA NULLA NE IUM EAQUI UTE NUSAM QUI AS UT LIGNISQUAM, ET VENDIORE CONSEQUE Triple Condensed Roman P U D A E S T E S T, V O L O R E M R E S I T I N T L A U T Q U I A E S T O P TAT Q U A M, S I N I TA M E I U R? E T Q U E N O B I T I O M M O L U P T U R, V E L E S T I U M Q U A E O C C U S D I T A D I P S A M, T E M S E Q U O T E E S S U N D A N D I T Q U A M E O S Q U O T E M P E R I B U S A N D I AT E M E X P L A B O. C A B O R I A M C O N S E Q U O D I B L A C O N E M P O R I B U S D E N I H I L L A B I U M A N I S S I M A Q U I D E R I S A D I S Q U I D I P I C I I S I U M QUODIGN IMETUM EA NULLA NE IUM EAQUI UTE NUSAM QUI

12 Tagline Udtryk filmens pointe i få ord Hvordan skriver man en god tagline? Tænk på taglinen som sloganet for filmen, hvor man koger plottet eller pointen ned til et spørgsmål eller et motto. Det er tilladt at læne sig op af ordsprog mv., men tænk på at de også gerne skal kunne oversættes til engelsk på et tidspunkt. Her er nogle tip: Prøv at fange det centrale i filmen. Du behøver ikke summere det hele op. Skær ned! Taglinen kan fint være en replik en one-liner, som en af skuespillerne fyrer af. Taglinen må gerne være sjov eller finurlig, selvom filmen er alvorlig. Prøv den af. F.eks. ved at fyre 10 taglines af en dag. Næste gang I mødes, så hør folk om, hvilke taglines de kunne huske. De, der er nemmest at huske, er ofte også de gode. Pas på at taglinen ikke bliver for indlysende. Clash of the Titans tagline var f.eks. Titans will clash! hvilket jo ligesom allerede er med i titlen... Pas også på at taglinen ikke bliver generisk, dvs. hvis den kan klaskes på alle mulige andre film. Testen med at se, hvilke taglines, man kan huske er god til at afsløre disse. Til højre er nogle af de bedste taglines nogensinde ifølge Taglineguru.com. Hent inspiration her: 1. In space no one can hear you scream. Alien (1979) 2. Houston, we have a problem. Apollo 13 (1995) 3. They re back. Poltergeist II (1986) 4. We are not alone. Nærkontakt af tredje grad (1977) 5. Just when you thought it was safe to go back in the water. Dødens gab 2 (1978) 6. Who ya gonna call? Ghostbusters (1984) 7. A long time ago in a galaxy far, far away Star Wars (1977) 8. Be afraid.be very afraid. The Fly (1986) 9. The list is life. Schindler s List (1993) 10. Earth. It was fun while it lasted. Armageddon (1998)

INDHOLDS- FORTEGNELSE

INDHOLDS- FORTEGNELSE DESIGN- MANUAL INDHOLDS- FORTEGNELSE DESIGNMANUAL Tanker bag designet... 4 Logo... 5 APP logo... 6 Logovarianter... 7 Typografi... 8 Farvepalette... 12 DESIGNPROCESS Brainstorm... 13 Moodboard... 17 Værdigrid...

Læs mere

Design Generelt. Udformningen. Inden man fremstiller et design skal man finde ud af 4 ting: Målgruppen.

Design Generelt. Udformningen. Inden man fremstiller et design skal man finde ud af 4 ting: Målgruppen. Design Generelt Inden man fremstiller et design skal man finde ud af 4 ting: Målgruppen. Med dette forstås hvem den skal hende vende sig til. Er det 15 årige, unge, teenagere, gamle, pensionister, osv.

Læs mere

VELKOMMEN TIL PHOTO STORY FOR WINDOWS

VELKOMMEN TIL PHOTO STORY FOR WINDOWS VELKOMMEN TIL PHOTO STORY FOR WINDOWS Jens Honoré 2005 Photo Story er et program, du kan bruge til at lave en billedfortælling med. Du kan: Indsætte billeder Ændre billedernes farver Tilføje effekter til

Læs mere

fotografisk kommunikation

fotografisk kommunikation XDANMARKS MEDIE- OG JOURNALISTHØJSKOLE CAMPUS KØBENHAVN Forprøve 2016 fotografisk kommunikation 1/2 Professionsbacheloruddannelsen i Visuel Kommunikation Studieretning: Fotografisk Kommunikation Del 1:

Læs mere

Pinnacle Studio Titler

Pinnacle Studio Titler Pinnacle Studio Titler En enkel titel Du kan starte med at oprette en titel, så skal du blot klikke på "T"-ikonet i venstre side af medie vinduet og dine indsatte medieklip vil blive erstattet af et udvalg

Læs mere

DESIGNMANUAL Roskilde Dyrskue - 2016

DESIGNMANUAL Roskilde Dyrskue - 2016 mødested for land & by DESIGNMANUAL Roskilde Dyrskue - 2016 Vores designmanual indeholder regler og retningslinjer samt skal bruges til inspiration i arbejdet med vores visuelle kommunikation. Grunden

Læs mere

Intern designguide N E E D L E B O Y. Den røde tråd

Intern designguide N E E D L E B O Y. Den røde tråd Intern designguide N E E D L E B O Y Den røde tråd Den røde tråd Den interne designguide Denne designguide er kommet til under Problemformulering: hvordan skaber man opmærksomhed for filmen Needle Boy?

Læs mere

Grafisk Design. Komunikation/it. Lavet af Thomas Daugaard. Klasse 1.4, HTX, Roskilde. Side 1

Grafisk Design. Komunikation/it. Lavet af Thomas Daugaard. Klasse 1.4, HTX, Roskilde. Side 1 Grafisk Design Komunikation/it Lavet af Thomas Daugaard Klasse 1.4, HTX, Roskilde Side 1 I denne opgave vil jeg gøre rede for den fremgangsmåde jeg har brugt til, at udvikle et grafisk produkt i forhold

Læs mere

Gør dine slides så enkle som muligt. Brug billeder frem for tekst og bullets. Fokuser på et tema pr. slide og suppler dette tema med et billede.

Gør dine slides så enkle som muligt. Brug billeder frem for tekst og bullets. Fokuser på et tema pr. slide og suppler dette tema med et billede. Med afsæt i din passion og dit mål formulerer du tre nøglebudskaber. Skriv de tre budskaber ned, som er lette at huske, og som er essensen af det, du gerne vil formidle til de involverede. Du må maks.

Læs mere

Kom/IT rapport Grafisk design Anders H og Mikael

Kom/IT rapport Grafisk design Anders H og Mikael Kom/IT rapport Grafisk design Anders H og Mikael Denne rapport i grafisk design, vil tage udgangspunkt i den PowerPoint præsentation vi lavede i forbindelse med en opgave i samfundsfag. Rapporten er inddelt

Læs mere

Lektion 1 - Beskæring til given størrelse

Lektion 1 - Beskæring til given størrelse Lektion 1 - Da det ikke altid er muligt at beskære et billede fuldstændigt i optagelsen (bl.a. på grund af billedchippens proportioner) er der næsten altid behov for yderligere beskæring på computeren.

Læs mere

Sådan laver du en film (VIDEO)

Sådan laver du en film (VIDEO) QUICK GUIDE Sådan laver du en film (VIDEO) En trinvis guide til nogle af de værktøjer, der er nødvendige for at lave en digital fortælling 1. Sådan skaber du en digital fortælling For at skabe en digital

Læs mere

Vejledning til Photofiltre nr. 118 Side 1

Vejledning til Photofiltre nr. 118 Side 1 Side 1 I stedet for blot at sende en mail med kun hvid baggrund, kan man pynte mail'en lidt op - f.eks. ved at indsætte en personlig billedcollage med tekst i toppen af mail'en inden man begynder at skrive.

Læs mere

Energizere bruges til at: Ryste folk sammen Få os til at grine Hæve energiniveauet Skærpe koncentrationen Få dialogen sat i gang

Energizere bruges til at: Ryste folk sammen Få os til at grine Hæve energiniveauet Skærpe koncentrationen Få dialogen sat i gang FORSKELLIGE ENERGIZERS ENERGIZER Energizere er korte lege eller øvelser, som tager mellem to og ti minutter. De fungerer som små pauser i undervisningen, hvor både hjernen og kroppen aktiveres. Selv om

Læs mere

Bilag 6: Transskribering af interview med deltager nr. 1

Bilag 6: Transskribering af interview med deltager nr. 1 Bilag 6: Transskribering af interview med deltager nr. 1 Indledning INT: Okay, det er denne her brochure, det handler om. D: Mmm. INT: Og hvad tror du, den handler om? D: Den her brochure? Den handler

Læs mere

Forfatter: Sanne Nørgaard Larsen Cand.mag. i retorik, grafiker og kommunikationskonsulent hos Rambøll By og Trafik

Forfatter: Sanne Nørgaard Larsen Cand.mag. i retorik, grafiker og kommunikationskonsulent hos Rambøll By og Trafik En god visuel fremstilling kan skabe overblik, vise sammenhænge og levere blikfang. Men hvordan gør man? Den praktiske side giver råd til at få din visuelle kommunikation til at hænge sammen. Bibliografisk

Læs mere

Manual til overføring af fotografier fra kamera til harddisk.

Manual til overføring af fotografier fra kamera til harddisk. Manual til overføring af fotografier fra kamera til harddisk. Det første man skal gøre sig klart er, hvor man som udgangspunkt vil lægge sine fotografier. Især når man er mange, der bruger den samme computer,

Læs mere

Dokumentation. Grafisk Design

Dokumentation. Grafisk Design Dokumentation Dokumentation OPGAVEN: Denne opgave er lavet for en ny opstartet cafe og restaurant i Vordingborg, de skulle derfor bruge et logo som det første og derefter en hel design linje. Deres ide

Læs mere

PANSER & BRANDBILSMUSEET DESIGNMANUAL

PANSER & BRANDBILSMUSEET DESIGNMANUAL PANSER & BRANDBILSMUSEET DESIGNMANUAL INDHOLDSFORTEGNELSE INTRODUKTION 4 TONE OF VOICE 5 LOGO 6 RESPEKTAFSTAND I LOGO 7 PLACERING AF LOGO 8 FARVER 9 FARVE PÅ LOGO 10 PRIMÆR FONT OVERSKRIFT 11 PRIMÆR FONT

Læs mere

Tag bedre billeder af dine. med disse 3 super nemme tricks

Tag bedre billeder af dine. med disse 3 super nemme tricks Tag bedre billeder af dine børn med disse 3 super nemme tricks Kender du det? Mini er simpelthen så charmerende at du slet ikke kan modstå at prøve at fange øjeblikket? Men når du ser billedet tænker du

Læs mere

Vejledning i opbygning af Tillidszonen

Vejledning i opbygning af Tillidszonen Vejledning i opbygning af Tillidszonen Vejledning til FOAs lokale afdelinger i opbygningen af deres del af Tillidszonen FOA Fag og Arbejde Januar 2006 1 Indholdsfortegnelse Forbunds- og afdelingsdel...3

Læs mere

Faglig læsning i 6. klasse: At læse og forstå fagtekster

Faglig læsning i 6. klasse: At læse og forstå fagtekster Faglig læsning i 6. klasse: At læse og forstå fagtekster Det er tirsdag sidst i november. Klokken er 10.45. Klassen skal have dansk. Klasselokalet er småt, og de 21 elever sidder tæt. Denne dag er én elev

Læs mere

Vejledning til Photofiltre nr. 117 Side 1

Vejledning til Photofiltre nr. 117 Side 1 Side 1 I denne vejledning skal vi bruge 7 billeder som skal sættes ned i størrelse. Bagefter sættes de sammen 3 i den ene rækker og 4 i den anden. Til sidst sættes de 2 rækker sammen så det er som en collage.

Læs mere

Sådan laver du en billed-lyd fortælling med Soundslides Plus / Ole Rode Jensen, oktober 2011

Sådan laver du en billed-lyd fortælling med Soundslides Plus / Ole Rode Jensen, oktober 2011 Sådan laver du en billed-lyd fortælling med Soundslides Plus / Ole Rode Jensen, oktober 2011 1 Soundslides samler billeder og lyd - ikke andet Soundslides er IKKE billedredigering og IKKE lydredigering,

Læs mere

TIPS TIL SAMARBEJDET OM SAMTALEGUIDEN

TIPS TIL SAMARBEJDET OM SAMTALEGUIDEN Samtaleguiden 36 Samtaleguiden er lavet primært til unge, der ryger hash. Som vejleder, mentor m.fl. kan du bruge Samtaleguiden som et fælles udgangspunkt i samtalen med den unge. Du kan dog også blot

Læs mere

KOM GODT FRA START MED DIN HJEMMESIDE

KOM GODT FRA START MED DIN HJEMMESIDE KOM GODT FRA START MED DIN HJEMMESIDE Følg denne guide inden du kontakter din webdesigner Hvad kan du gøre for at få den hjemmeside, du drømmer om? At få designet eller selv designe en hjemmeside er en

Læs mere

TYPOGRAFI & OMBRYDNING

TYPOGRAFI & OMBRYDNING TYPOGRAFI & OMBRYDNING BOX OFFICE E-MAGASIN Magasin Design http://issuu.com/mads-pj/docs/e-magazine DOKUMENTATION OPGAVE Opgaven jeg stillede mig selv, var at designe et e-magasin omkring Box Office resultater.

Læs mere

Med Jesus i båden -3

Med Jesus i båden -3 Med Jesus i båden -3 Jesus udfordrer Mål: Forklar børnene, at Jesus udfordrer dem, der vil leve med ham, så de kan lære at stole på ham. På denne måde kan Jesus gøre det umulige igennem os. Tekst: Matt.

Læs mere

KOM/IT DESIGN MANUAL AF SAF

KOM/IT DESIGN MANUAL AF SAF 10/28/2015 KOM/IT DESIGN MANUAL AF SAF Af Nichlas, Lizette, Jake og jonas indholdsfortegnelse Inledning.... 3 Problemformulering.... 3 Om SAF.... 3 Brainstorming for SAF... 4 Valg af idé.... 4 Færdige

Læs mere

GALLERIET Mikro Værkstedet A/S

GALLERIET Mikro Værkstedet A/S Brugervejledning GALLERIET Mikro Værkstedet A/S INDHOLDSFORTEGNELSE 1. SØG I GALLERIET. s. 2 1.1 Fritekstsøgning... s. 3 Bladre. s. 4 Gode råd til fritekstsøgning.... s. 4 Avanceret søgning.. s. 4 Søgning

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Style Match (overfør stil/type), ny funktion i PE9 45

Indholdsfortegnelse. Style Match (overfør stil/type), ny funktion i PE9 45 1 Indholdsfortegnelse Køb videobøger på Forlaget Globe 5 Køb videobøger via www.videobog.dk 6 Introduktion... 7 De forskellige dele af PE9 i tre E-bøger 7 Organizer og QuickFix (E-bog 1) 7 Standard-editoren

Læs mere

Jeg siger det der står på næste side. (Sideskift er angivet ved større linjeafstand og opgaveskift er angivet ved at de første ord er understreget)

Jeg siger det der står på næste side. (Sideskift er angivet ved større linjeafstand og opgaveskift er angivet ved at de første ord er understreget) Kære underviser Når børnene har gået i skole i mellem en og to uger, laver jeg denne test, for at se hvor gode hvert barn er er til at omsætte det de får at vide til en tegning. Den er inspireret af den

Læs mere

Anamorphic Widescreen

Anamorphic Widescreen Anamorphic Widescreen Fuldskærm og widescreen For at kunne forklare hvad anamorphic widescreen egentlig er, vælger jeg at starte helt fra begyndelsen af filmhistorien. Som alle nok ved så er billedformatet

Læs mere

Soundslides workshop

Soundslides workshop Soundslides workshop Soundslides Workshop Sådan fortæller du din historie i Soundslides Sådan virker programmet Øvelse Dag 2: 9.00 10.00: Opsamling på øvelse 10.15-11.00: Underviser viser en egenproduktion

Læs mere

Opsætning af eksponater - En markedsundersøgelse på Nordia 2002 Af: Lars Engelbrecht

Opsætning af eksponater - En markedsundersøgelse på Nordia 2002 Af: Lars Engelbrecht Opsætning af eksponater - En markedsundersøgelse på Nordia 2002 Af: Lars Engelbrecht Når jeg besøger en frimærkeudstilling, kan jeg ikke lade være med at blive imponeret over de tusinder af timer, der

Læs mere

Dokumentation. Grafik & Billedbehandling

Dokumentation. Grafik & Billedbehandling Grafik & Billedbehandling Dokumentation Dokumentation OPGAVEN: Jeg har valgt at lave en fiktiv opgave for Dansk Folkehjælp, hvor jeg vil sætte fokus på de hjemløse i den kolde tid, formålet er at indsamle

Læs mere

OPGAVEN PROGRAMVALG. Jeg har brugt Illustrator til at lave logo og ikoner.

OPGAVEN PROGRAMVALG. Jeg har brugt Illustrator til at lave logo og ikoner. GRAFISK DESIGN OPGAVEN Min kæreste er medstifter af en vinloge. Medlemmerne af logen kunne godt tænke sig et sted, hvor de bl.a. kunne få et overblik over, hvilke vine de har bedømt og hvornår næste loge

Læs mere

GRAFIK & BILLEDER. Marc Jacobs Daisy parfume annonce

GRAFIK & BILLEDER. Marc Jacobs Daisy parfume annonce GRAFIK & BILLEDER Marc Jacobs Daisy parfume annonce PROCESSBESKRIVELSE Beskrivelse af fremgangsmåde for Marc Jacobs Daisy Dream annonce. Opstart 01. Brainstorm. 02. Research, filsøgning, idégenerering

Læs mere

BILLEDANALYSE FAKTA Kunstneren Billedet FORM 1. Billedbeskrivelse Hvilken slags billede er det. Figurativt/Abstrakt Hvad er der på billedet.

BILLEDANALYSE FAKTA Kunstneren Billedet FORM 1. Billedbeskrivelse Hvilken slags billede er det. Figurativt/Abstrakt Hvad er der på billedet. BILLEDANALYSE FAKTA Det allerførste du skal gøre, er finde ud af fakta om billedet. Kunstneren - Hvad hedder kunstneren? - Hvornår levede hun? - Fra hvilket land stammer hun? Billedet - Hvad er billedets

Læs mere

Google Chrome side 1 af13

Google Chrome side 1 af13 Google Chrome side 1 af13 Indholdsfortegnelse: Download Google Chrome... Side 2 Overblik... Side 3 Angiv startside... Side 7 Søg direkte i adresselinjen... Side 8 Bogmærker sider... Side 8 Bogmærkeadministratoren...

Læs mere

Computerens anatomi. Flashklip for børn

Computerens anatomi. Flashklip for børn Computerens anatomi Flashklip for børn Rapport der beskriver vores arbejde med at fremstille produkter, der kan formidle information om computerens opbygning til børn. Anders og Asger 11-05-2011 Indhold

Læs mere

1.OM AT TAGE STILLING

1.OM AT TAGE STILLING 1.OM AT TAGE STILLING Læringsmål Beskrivelse Underviseren introducerer klassen til arbejdsformen. Underviseren gør eleverne opmærksom på; Det handler om at tage stilling Der ikke er noget korrekt svar

Læs mere

Mørkeræd. Introduktion til undervisningsmaterialet. Mørkeræd

Mørkeræd. Introduktion til undervisningsmaterialet. Mørkeræd Introduktion til undervisningsmaterialet Mørkeræd 1 Introduktion til undervisningsmaterialet Kære underviser Dette undervisningsmateriale er tiltænkt til brug i danskundervisningen på mellemtrinnet. Alle

Læs mere

GRAFIK OG BILLEDREDIGERING

GRAFIK OG BILLEDREDIGERING GRAFIK OG BILLEDREDIGERING 2 VEKTOR TEGNINGER I ILLUSTRATOR OM TEGNINGERNE Jeg har lavet en serie af små mænd, som jeg derefter har fået printet på tykt papir og lamineret, og bruger som bogmærke. SYMETRI

Læs mere

GRAFIK BILLED- BEHANDLING &2. HOVEDFORLØB

GRAFIK BILLED- BEHANDLING &2. HOVEDFORLØB GRAFIK BILLED- BEHANDLING &2. HOVEDFORLØB Opgaven I Grafik & Billedbehandling har jeg valgt at vise, hvordan jeg arbejder med forskellige værktøjer i forbindelse med grafik i Illustrator og billedbehandling

Læs mere

TYPOGRAFI OG OMBRYDNING. skud på stammen 2014

TYPOGRAFI OG OMBRYDNING. skud på stammen 2014 skud på stammen 2014 Skud på stammen 2014 Opgavebeskrivelse Skud på Stammen handler om dansk og nordisk møbeldesign. Det er et 4 ugers forløb hvor de bedste designere, får deres værker fremstillet af elever

Læs mere

Du skal skrive en fortælling med titlen:

Du skal skrive en fortælling med titlen: Du skal skrive en fortælling med titlen: 1 DRENGEN, DER IKKE KUNNE FINDE HJEM Du må selv finde på handlingen i fortællingen, men der er nogle elementer du SKAL forholde dig til. 1) Drengen har et mål nemlig

Læs mere

Mini-guide til Den Gode Fortælling

Mini-guide til Den Gode Fortælling Mini-guide til Den Gode Fortælling version 1.0 maj 2012 Storytelling er et power- redskab, hvad enten du vil nå ud til nye donorer, styrke relationen til loyale støtter, rekruttere frivillige eller simpelthen

Læs mere

Hvordan laver jeg en poster/plakat og handout

Hvordan laver jeg en poster/plakat og handout Hvordan laver jeg en poster/plakat og handout Poster Indhold Keep it simple! Undlad hellere noget forklarende tekst eller nogle resultater idet en overfyldt poster let bliver kedelig og triviel at kigge

Læs mere

Designmanual. Version 1. 02-06/2013

Designmanual. Version 1. 02-06/2013 Designmanual Version 1. 02-06/2013 s designmanual indhold Indhold 2 Introduktion... 3 Kommunikationsunivers... 4 Konceptbeskrivelse...5 HVAD...5 HVEM...5 HVORDAN...5 HVOR...5 HVORNÅR...5 Konceptskitse...6

Læs mere

MILJØMENTOR LAV DIN EGEN FILM M AR IAGERFJORD KO M M U N E

MILJØMENTOR LAV DIN EGEN FILM M AR IAGERFJORD KO M M U N E MILJØMENTOR LAV DIN EGEN FILM MILJØMENTOR HVAD ER EN MILJØMENTOR? En mentor er en erfaren person, som gennem rådgivning, sparring, vejledning, coaching og feedback deler ud af sin erfaring og sine kompetencer

Læs mere

TIL GENNEMSYN. Indhold

TIL GENNEMSYN. Indhold Denne side må ikke kopieres Glæde & Børn v/louise Tidmand Side 3 Indhold Velkommen til Min Styrkebog... s. 4 Øvelse 1-6: De 24 styrker... s. 6 Øvelse 1: De Blå Styrker... s. 6 Øvelse 2: De Grønne Styrker...s.

Læs mere

grafisk design Professionsbacheloruddannelsen i Visuel Kommunikation Studieretning: Grafisk Design

grafisk design Professionsbacheloruddannelsen i Visuel Kommunikation Studieretning: Grafisk Design XDANMARKS MEDIE- OG JOURNALISTHØJSKOLE CAMPUS KØBENHAVN Forprøve grafisk design Professionsbacheloruddannelsen i Visuel Kommunikation Studieretning: Grafisk Design Del 1: Plakatserie Til efteråret afholder

Læs mere

Grafik & Billedbehandling

Grafik & Billedbehandling Grafik & Billedbehandling OPGAVEBESKRIVELSE: 1. Jeg har redigeret følgende billeder i Photoshop, og lavet en 3D plakat i Illustrator. 2. MATERIALE: 1. billede: Maldiverne 2. billede: Sort/hvid 3. billede:

Læs mere

Vi skal lave en sparegris, men inden vi går i gang, skal vi lige snakke om et par billeder

Vi skal lave en sparegris, men inden vi går i gang, skal vi lige snakke om et par billeder Vi skal lave en sparegris, men inden vi går i gang, skal vi lige snakke om et par billeder 2 3 1. Hvad kommer du til at tænke på, når du ser bygningerne? 2. Er det bygninger, som du har lyst til at komme

Læs mere

Grafisk design. Kommunikation/it Roskilde Tekniske Gymnasium 12/12-08. Klasse 1.2 Tamana og Sesilje

Grafisk design. Kommunikation/it Roskilde Tekniske Gymnasium 12/12-08. Klasse 1.2 Tamana og Sesilje Grafisk design Kommunikation/it Roskilde Tekniske Gymnasium 12/12-08 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Farver... 4 Kompositioner... 7 Typografi... 8 Praktisk arbejde... 10 Vores rapport opbygning...

Læs mere

Gode råd til flot og miljøvenlig tekst og grafik.

Gode råd til flot og miljøvenlig tekst og grafik. VIEWNET PYLONER OG SKÆRME Gode råd til flot og miljøvenlig tekst og grafik. ARKITEKTONISKE INFORMATIONS-, MEDIE- & WAYFINDINGSYSTEMER - WWW.VIEWNET.DK - ALL RIGHTS RESERVED Velkommen til en ny og spændende

Læs mere

Senior Sundhed. Webdesign project / Mul A, 1. sem. / 10.- 28. november 2014

Senior Sundhed. Webdesign project / Mul A, 1. sem. / 10.- 28. november 2014 Senior Sundhed Webdesign project / Mul A, 1. sem. / 10.- 28. november 2014 Frida Madsen Christian Knudsen Jonatan Nielsen Line La Fontaine Louise Bonke Projektet Der er til vores webbureau udviklet: Et

Læs mere

Design manual for. Lavet af Gruppe 3: Daniel Gade. Maj-britt Gierahn. Pia Skriver. Vejleder i projektet Space Networking anno 2013 er:

Design manual for. Lavet af Gruppe 3: Daniel Gade. Maj-britt Gierahn. Pia Skriver. Vejleder i projektet Space Networking anno 2013 er: Design manual for Lavet af Gruppe 3: Daniel Gade. Maj-britt Gierahn. Pia Skriver. Vejleder i projektet Space Networking anno 2013 er: Erhverv: Kirsten Kasch Kommunikation: Karen Malene Andreasen og Jens

Læs mere

Hjælp til jobsøgningen

Hjælp til jobsøgningen Hjælp til jobsøgningen FOA Århus Jobmatch Hjælp til jobsøgningen I denne folder finder du inspiration til jobsøgning. Da det kan være længe siden, du sidst har lavet enten ansøgning, CV eller andet relateret

Læs mere

NAVN PÅ KAPITEL IDENTITET RAW 2015

NAVN PÅ KAPITEL IDENTITET RAW 2015 NAVN PÅ KAPITEL IDENTITET RAW 2015 Indholdsfortegnelse 1. Designkoncept 2. Logotype 3. Typografi 4. Det femte element 5. Farveskala 6. Fotostil 7. Eksempler på anvendelse 8. ipad magasin Side x Side x

Læs mere

Illustrator Undervisning

Illustrator Undervisning Indhold Illustrator: Pixels kontra Vektor.............. 2 Pathværktøj...................... 3 Værktøjer........................ 4 Nyt dokument..................... 5 Intro til værktøjer....................

Læs mere

Undervisningsmateriale - Rapport

Undervisningsmateriale - Rapport Kom/IT Undervisningsmateriale - Rapport Klasse 1.7 Mathias Saxe H. Jensen 10-05-2011 Side 1 af 10 Indhold Forside... 1 Indledning... 3 Problemstilling... 3 Målgruppe... 3 Problemformulering... 4 Kommunikationsplan...

Læs mere

Wipigo Galleri. Brugsforvirring. Venstre side af startbillede efter der er logget ind (Højre side viser det/de gallerier der er oprettet).

Wipigo Galleri. Brugsforvirring. Venstre side af startbillede efter der er logget ind (Højre side viser det/de gallerier der er oprettet). Wipigo Galleri. Brugsforvirring Venstre side af startbillede efter der er logget ind (Højre side viser det/de gallerier der er oprettet). Kategorier/Gallerier/Albums, flere benævnelser for den samme ting.

Læs mere

9 tips til din intuition Den ved præcis, hvor du skal hen for at blive glad

9 tips til din intuition Den ved præcis, hvor du skal hen for at blive glad 9 tips til din intuition Den ved præcis, hvor du skal hen for at blive glad Tak, fordi du giver dig tid til at læse de 9 bedste tips til at bruge din intuition. Det er måske den mest berigende investering

Læs mere

Birgitte Bremholm Persson MG21 svendeprøve 2015 MEDIEGRAFIKERSVENDEPRØVE

Birgitte Bremholm Persson MG21 svendeprøve 2015 MEDIEGRAFIKERSVENDEPRØVE Birgitte Bremholm Persson MG21 svendeprøve 2015 MEDIEGRAFIKERSVENDEPRØVE Grafisk design Grafisk design l 3 Grafisk design l 4 Identitet til ny tøjbutik i form at logo, visitkort, paper bags, stickersmærker,

Læs mere

Det sprogpædagogiske kørekort 2012/2013. Modul 6: Video for viderekomne

Det sprogpædagogiske kørekort 2012/2013. Modul 6: Video for viderekomne Det sprogpædagogiske kørekort 2012/2013 Modul 6: Video for viderekomne Om at oprette et projekt Når man arbejder med videoprojekter, er det en god ide at få en god struktur og organisering på de filer,

Læs mere

============================================================================

============================================================================ Idéer til hjemmesiden? Skrevet af Coromilla - 2011/02/21 12:01 Hej medlemmer. Jeg har påtaget mig den opgave at lave ny hjemmeside til Moparklubben. Det er jo ment som et samlingspunkt for alle vores medlemmer,

Læs mere

Grafisk Design. Mediegrafiker - Svendeprøve. Mediegrafikeruddannelsen 2012-2016 - af Ramin Azizi

Grafisk Design. Mediegrafiker - Svendeprøve. Mediegrafikeruddannelsen 2012-2016 - af Ramin Azizi Grafisk Design Mediegrafiker - Svendeprøve Mediegrafikeruddannelsen 2012-2016 - af Ramin Azizi www.azizidesign.dk Dokumentation Opgavebeskrivelse: Opgaven gik ud på at jeg skulle designe et logo, som skulle

Læs mere

Med Jesus i båden -2

Med Jesus i båden -2 Med Jesus i båden -2 Jesus redder Mål: At opmuntre børnene. Vi fortæller dem, at Jesus kender den situation, de befinder sig i. Vi fortæller dem, at Jesus hører dem og hjælper dem, når de kalder på ham.

Læs mere

Be funky med billeder E-læringsmodul billedkunst IT-færdighedsniveau: 1 2 3 4 5 Af Simon Rune Jørgensen

Be funky med billeder E-læringsmodul billedkunst IT-færdighedsniveau: 1 2 3 4 5 Af Simon Rune Jørgensen Be funky med billeder E-læringsmodul billedkunst IT-færdighedsniveau: 1 2 3 4 5 Af Simon Rune Jørgensen Overblik I dette modul lærer du at anvende det online-baserede billedredigeringsprogram Befunky i

Læs mere

Den nysgerrige. Hikegik - Niveau 1 - Trin for trin. Hikegik Niveau 1

Den nysgerrige. Hikegik - Niveau 1 - Trin for trin. Hikegik Niveau 1 Årstid: Årstid: Hele året Lokation: Forløbets varighed: Forløbets varighed: 2 trin + en formiddag eller eftermiddag - - Trin for trin Spejdere går. Sådan har det altid været. Og det er stadig sjovt! Snør

Læs mere

Vejledning til Photofiltre nr. 119 Side 1

Vejledning til Photofiltre nr. 119 Side 1 Side 1 Hvis man kan li' at sidde og sammensætte grafik kan man bl. Lave sit eget lille logo med eget foto og tekst. Det kan bruges på f.eks. brevpapir når man skriver i Word. Find billedet frem du vil

Læs mere

Vejledning til arbejde bogen Monster.

Vejledning til arbejde bogen Monster. Vejledning til arbejde bogen Monster. Monster, Patrick Ness, Gyldendal, 2015 Dansk 7. 10. klasse Kompetence og læringsmål Der arbejdes med Kompetenceområdet Fortolkning og derunder færdigheds- og vidensmålene

Læs mere

GRAFIK OG BILLEDBEHANDLING

GRAFIK OG BILLEDBEHANDLING GRAFIK OG BILLEDBEHANDLING OCEAN WILD LIFE PLAKAT MARÍ DYRMOSE OPGAVEN Ideen til hele opgaven startede efter, jeg havde set filmen "Ponyo on the cliff by the sea". Jeg var inspireret af scenen, hvor Ponyo

Læs mere

Billedbehandling med GIMP

Billedbehandling med GIMP Den sidste ting der er plads til her er: Skaler. For at få de 2 lag til at passe sammen er det nødvendigt at skalere dem. Vælg enten billede->skaler billede eller lag->skaler lag. Og indstil antallet af

Læs mere

Husk til Camilla: at spørge Louise fra disko:wax om vi kan få Kesi til at booste for 500 kr næste gang han deler på Facebook

Husk til Camilla: at spørge Louise fra disko:wax om vi kan få Kesi til at booste for 500 kr næste gang han deler på Facebook Social Medie Drift Titel Status på projektet Social Medie Drift Husk til Camilla: at spørge Louise fra disko:wax om vi kan få Kesi til at booste for 500 kr næste gang han deler på Facebook Status Drift

Læs mere

Vigtige funktioner i Word 2003

Vigtige funktioner i Word 2003 Vigtige funktioner i Word 2003 Indhold Husk... 2 Skrifttype... 2 Skriftstørrelse... 3 Overskrifter... 4 Andre vigtige funktioner... 5 Margen... 6 Linjeafstand... 7 Ordoptælling... 8 Sidetal... 10 Sidehoved

Læs mere

GRAFISK DESIGN. Hjemmeside

GRAFISK DESIGN. Hjemmeside GRAFISK DESIGN Hjemmeside AFSENDER Dansk design ANSVAR FOR OPGAVELØSNING Jeg har haft ansvaret for at opgaven er blevet løst, og at den har overholdt de krav som jeg selv har stillet til den skal opfylde,

Læs mere

Den lille Dramaskoles inspirationsmateriale

Den lille Dramaskoles inspirationsmateriale Hvorfor drama i undervisningen? Drama som metode er relevant for fagpersoner, der ønsker at arbejde med differentierede læringsmiljøer, trivsel og inklusion. Det unikke ved drama er elevernes mulighed

Læs mere

Intendantur Del 3 Guide til webapplikation til bestilling af mad

Intendantur Del 3 Guide til webapplikation til bestilling af mad Intendantur Del 3 Guide til webapplikation til bestilling af mad I det følgende vil vi gennemgå de forskellige funktioner, i web applikationen som skal anvendes til bestilling af mad. Trin for trin kan

Læs mere

Det hele ligger i billedet

Det hele ligger i billedet Denne artikel er hentet her: http://zoom.comon.dk/index.php/news/show/id=643?utm_source=zoom_newsletter&utm_medium= newsletters Det hele ligger i billedet I første del kiggede vi på regulære salgsannoncer.

Læs mere

Tredje kapitel i serien om, hvad man kan få ud af sin håndflash, hvis bare man bruger fantasien

Tredje kapitel i serien om, hvad man kan få ud af sin håndflash, hvis bare man bruger fantasien Tredje kapitel i serien om, hvad man kan få ud af sin håndflash, hvis bare man bruger fantasien For nogen tid siden efterlyste jeg i et forum et nyt ord for håndflash, da det nok ikke er det mest logiske

Læs mere

Typografi & Ombrydning

Typografi & Ombrydning Typografi & Ombrydning OPGAVEN Opgaven gik ud på at fremstille en årsrapport til CfDP, som er et magasin til samarbejdspartnere, mulige kunder og andre med interesse for virksomhedens beskæftigelser gennem

Læs mere

OBS: Denne annonce er kun et lille eksempel - Denne annonce er kun et lille eksempel

OBS: Denne annonce er kun et lille eksempel - Denne annonce er kun et lille eksempel Læs annoncer Kærester - Venner - Sex - og meget mere... Mærke 00 Den optimistiske fyr OBS: Denne annonce er kun et lille eksempel - Denne annonce er kun et lille eksempel Jeg er en optimistisk hiv-smittet

Læs mere

Sort Hvid Spilpersoner. - Det er så disse spilpersoner, spillerne skal have efter 1. akt... når de har taget dråberne.

Sort Hvid Spilpersoner. - Det er så disse spilpersoner, spillerne skal have efter 1. akt... når de har taget dråberne. Sort Hvid Spilpersoner - Det er så disse spilpersoner, spillerne skal have efter 1. akt... når de har taget dråberne. Jheck' Han går sammen med Nathanael ud af kirken. De går og snakker. Imens han rammes

Læs mere

Du har arbejdet for dine penge. Nu skal de arbejde for dig. - Drop opsparingen og investér i stedet pengene.

Du har arbejdet for dine penge. Nu skal de arbejde for dig. - Drop opsparingen og investér i stedet pengene. Du har arbejdet for dine penge. Nu skal de arbejde for dig. - Drop opsparingen og investér i stedet pengene. Side 2 Indhold Side 3...Drop opsparingen og investér i stedet pengene Side 4...Hyppigst stillede

Læs mere

TOVHOLDER GUIDE BEDRE TIL ORD, TAL OG IT

TOVHOLDER GUIDE BEDRE TIL ORD, TAL OG IT TOVHOLDER GUIDE BEDRE TIL ORD, TAL OG IT INTRODUKTION TIL GUIDEN Din kommune er blevet udvalgt til at være med i projektet Bedre til ord, tal og IT. Du får denne guide, fordi du har en bærende rolle i

Læs mere

FILM NOIR - HITCHCOCK PLAKAT

FILM NOIR - HITCHCOCK PLAKAT 1 1. Opret et nyt dokument i A4 -str. (210 x 297mm + 150dpi) i Photoshop BIRGITTE BAY OVERGAARD // KEA // 2013 2 3 2. Åbn dine originalplakater, som du skal inspireres af. 3. Lav et sort kvadrat som passer

Læs mere

ANIMATIONSFILM LEG MED I BØRNEHAVEN VEJLEDNING TIL PÆDAGOGER I FILM-X ANIMATION APP

ANIMATIONSFILM LEG MED I BØRNEHAVEN VEJLEDNING TIL PÆDAGOGER I FILM-X ANIMATION APP LEG MED ANIMATIONSFILM I BØRNEHAVEN VEJLEDNING TIL PÆDAGOGER I FILM-X ANIMATION APP De fleste børn synes det er sjovt og fascinerende at lave animationsfilm! Og så kan de snildt indgå i alle temaer i de

Læs mere

Kampagne Kommunikation/it Eksamens opgave. 30-04-2010 Roskilde Tekniske Gymnasium Mette Møller Jensen

Kampagne Kommunikation/it Eksamens opgave. 30-04-2010 Roskilde Tekniske Gymnasium Mette Møller Jensen Kampagne Kommunikation/it Eksamens opgave 30-04-2010 Roskilde Tekniske Gymnasium Mette Møller Jensen Indhold Indledning... 3 Budskab... 3 Målgruppe... 4 Medie... 4 Kommunikationsmodel... 5 Produkt... 6

Læs mere

HJÆLP TIL FILM-X ANIMATIONSVÆRKTØJ

HJÆLP TIL FILM-X ANIMATIONSVÆRKTØJ HJÆLP TIL FILM-X ANIMATIONSVÆRKTØJ Når du bruger FILM-X animationsværktøjet har du hele tiden adgang til at få hjælp. Hjælpeboksen ligger i højre side af skærmen og den kan ses her nedenfor. Hjælpen er

Læs mere

Insekter og planter Elev ark - Opgaver

Insekter og planter Elev ark - Opgaver INSEKTER Insekter og lugte Nu skal I tage det rødvin, som jeres lærer har taget med. I skal bruge 1 deciliter rødvin og 1 deciliter sukker. I blander det indtil alt sukkeret er opløst i rødvinen I skal

Læs mere

Installation af ETF s cloudløsning for Privatpraktiserende ergoterapeuter

Installation af ETF s cloudløsning for Privatpraktiserende ergoterapeuter Installation af ETF s cloudløsning for Privatpraktiserende ergoterapeuter For at starte opsætningen af produktet, downloades programmet ved at gå til nedstående link, og vælge under Privat praktiserende

Læs mere

1-1 Usability evaluering af den simple udgave

1-1 Usability evaluering af den simple udgave BILAG 1 s. 2 af 19 Bilag 1 1-1 Usability evaluering af den simple udgave...5 1-2 Heuristisk inspektion af den simple udgave...6 1-3 Usability evaluering af den avancerede udgave...8 1-4 Heuristisk inspektion

Læs mere

Indhold side Præsentation af smag 3 Hvad kan spises? 4 Smag med næsen 6 Smag med smagsløgene 8 Smag med tungen 10 Snyd dine sanser + Afrunding 12

Indhold side Præsentation af smag 3 Hvad kan spises? 4 Smag med næsen 6 Smag med smagsløgene 8 Smag med tungen 10 Snyd dine sanser + Afrunding 12 smag 1 smag Indhold side introduktion Denne vejledning omhandler smag og er målrettet 7. klassetrin. Vejledningen viser, at smag er mange forskellige ting. Der smages ikke kun med munden men bruges flere

Læs mere

04 Grafik & Billedbehandling

04 Grafik & Billedbehandling Portfolio Mediegrafiker 1. hovedforløb 2015 Claus K. Hertz www.ckh.dk claus.hertz@gmail.com 04 Grafik & Billedbehandling Grafik & Billedbehandling Sol, forår og røde faner Opgaven At tegne og optrykke

Læs mere

TDC HomeBox til dig med fastnet og bredbånd. Installationsvejledning

TDC HomeBox til dig med fastnet og bredbånd. Installationsvejledning TDC HomeBox til dig med fastnet og bredbånd Installationsvejledning Velkommen til en verden af muligheder Du har bestilt et nyt produkt hos TDC. I den forbindelse har du fået tilsendt en TDC HomeBox. TDC

Læs mere

Jobcenter designmanual Version 02.00 09.10.2006. Arbejdsmarkedsstyrelsen 2006

Jobcenter designmanual Version 02.00 09.10.2006. Arbejdsmarkedsstyrelsen 2006 Jobcenter designmanual Version 02.00 09.10.2006 Arbejdsmarkedsstyrelsen 2006 Indhold: Forord 03 Logo 04 Logo med kommunenavn 05 Logovariationer 06 Logofarver 07 Baggrundsfarver 09 Typografi 10 Brevpapir

Læs mere