Find værdierne og prioriteringer i dit liv

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Find værdierne og prioriteringer i dit liv"

Transkript

1 værdierne og prioriteringer familie karriere oplevelser tryghed frihed nærvær venskaber kærlighed fritid balance - og skab det liv du drømmer om Værktøjet er udarbejdet af Institut for krisehåndtering

2 Værdiafklaringsproces Går du rundt med tanker som: Hvem er jeg? Hvilken fritidsaktivitet vil jeg gerne have? Er jeg i det rigtige parforhold? Skal jeg skifte job? Hvordan skal jeg prioritere min tid? Hvad er det jeg gerne vil med livet? Har jeg nogle mål? Hvorfor er jeg ked af det indeni? Eller fortæller du ofte dig selv, at: Du ikke er god nok. Andre er meget bedre til alt end du er. Du ikke når dine mål. Alle andre har mere styr på livet end dig Du ikke ved, hvad du virkelig brænder for. Du ikke er sådan rigtig glad. Det er svært at finde ud af livet. Det er umuligt at finde ind til dig og dine vigtigste værdier I livet. Har du brug for at blive bedre til, at: Prioritere din tid Sige fra Tage beslutninger Mærke glæden ved livet Identificere dig selv Leve det liv du drømmer om. For at blive bedre til ovenstående, er det vigtigt, at du kender dine værdier de grundlæggende ting, som gør dig glad og som er med til, at du får det indhold, som du drømmer om. En værdi kan eksempelvis være kærlighed, god økonomi, oplevelser, karriere, tryghed, familie, fritid, eller noget helt andet. Vi har alle forskellige værdier i livet. For nogle er kernefamilie, tryghed og de faste rammer de største værdier. For andre er oplevelser, sex, nærhed og kærlighed de vigtigste værdier, og for andre igen prioriteres karrieren højere end familielivet. Hvilke værdier er vigtigst? Hvilke værdier vil du gerne have, men kan undvære? Hvilke værdier vil du ikke have?

3 Det er nemt at lade dagligdagens mange gøremål overtage styringen, men jo bedre du er til at prioritere tiden til det du har mest brug for at have til det, der er vigtigst for dig, for at du mærker glæden. Ikke mindst giver det dig overskud og energi at mærke, at du har styringen med dit eget liv. Intet kommer af sig selv og du har ikke mere tid til de ting, der gør dig glad, end den tid du tager dig! Vi bruger ofte udtryk som eksempelvis: Min partner hjælper aldrig til, tager ikke ansvar, gider ikke tale med mig osv. Mine veninder tager aldrig initiativ. Min familie kunne gøre være lidt mere opmærksomme. Mine kollega tager aldrig ansvar for ekstraarbejde. Det er nemt at se andres fejl og mangler, men hvornår har du sidst fortalt om dine forventninger, eller dine behov, til dine omgivelser. Hvornår har du eksempelvis sidst fortalt din partner at du har brug for hjælp, mere sex, mere kommunikation, eller at du har lyst til at rejse. Hvis det er meget længe siden, så kan det være fordi, du har svært ved at udtrykke dine egne behov, ikke kun overfor dine omgivelser, men også overfor dig selv. Det kan være svært. Men du lærer noget om dig selv der gør, at du kan være en bedre partner. En I en værdiafklaringsproces får du sat fokus på dit liv. Du får vished om hvilke værdier der er vigtige for dig, og hvorfor. Med denne vished bliver det nemmere for dig, at danne de rammer der skal til, for at få opfyldt dine værdier. Går du rundt med en gnavende utilfredshed, en frustration over dit liv, ved du ikke rigtig hvem du er, og hvad du vil med livet, så vil en værdiafklaringsproces være en øjenåbner for dig. Det bliver nemmere for dig, at navigere rundt i hverdagen. Nemmere at tage beslutninger om hvad der er rigtigt eller forkert for dig i givne situationer. Du får fokus på, om de værdier der er vigtige for dig, allerede er i dag, i tilstrækkelig grad, eller om noget skal justeres og have mere opmærksomhed. Når du laver opgaven bliver du ledt gennem værdiafklaringsprocessen fra start til slut. Du får fundet dine værdier, prioriteret dem op mod hinanden, og sidst men ikke mindst får du sat nye mål for, hvordan du fremover prioriterer værdierne og lever det liv du har det godt med.

4 Egne værdier: Du skal nu finde dine egne vigtigste værdier nedenfor, det kan eksempelvis være værdier som kærlighed, karriere, ekstrem sport og sundhed. Du bør have så få værdier som muligt, for at gøre det overskueligt og nemt at arbejde med, vælg maksimalt 8. Er det svært at finde dine værdier så kan du med fordel tage en post-it blok og på hver side skrive et ord, eller en ting som betyder meget for dig. Sæt hver eneste stykke papir op på en væg eller læg dem foran dig på et bord. Måske kan du finde 50 eller 100 ord, som betyder noget for dig. Eksempler på ord: Kærlighed, kommunikation, mad, oplevelser, løb, motion, frisk luft, børn, familie, venner, gå-ture, samvær, a-menneske, naturen, rejser, litteratur, mode, motorløb, madlavning, tryghed, spændende arbejdsopgaver, friluftsliv, camping, uddannelse, karriere, forælder, åbenhed, ærlig. Kig på alle ordene og begynd at samle dem i klumper, som de naturligt hænger sammen. Kig på ordene i lang tid måske over flere dage og slut med at finde en overskrift der kendetegner hver bunke ord. På den måde har du fundet dine vigtigste værdier. Værdier:

5 Hvor stor en betydning har de valgte værdier for dig: Hver valgt værdi skal vurderes på en skala fra 1 10, hvor 10 er maksimalt. Brug tid på at veje hver værdi op mod hinanden. Eksempelvis har du valgt kærligheden som vigtigste værdi. Men er du villig til at sætte alle andre værdier til side for at få kærligheden til at lykkedes. Vil du eksempelvis neddrosle karriere ambitionerne. Eller tilsidesætte venindeaftener for at få kærligheden til at lykkedes, hvis kærligheden kræver fokus. Hvis ikke, er der så nogle af de andre værdier du har valgt, som er vigtigere end kærligheden, eller er de måske lige vigtige. Tænk hver eneste værdi rigtig godt igennem. Fremhæv nogle konkrete situationer. Tænk på konkrete personer, opgaver, følelser m.v. som du kan sætte i forbindelse med værdien du arbejder med. Du kan med fordel lave en liste med ord og navne der falder dig ind for hver værdi. Vær helt ærlig overfor dig i processen. Det er vigtigt at du hele tiden tænker over dine værdier i forhold til det liv du gerne vil have og ikke lader eventuelle udfordringer i din nuværende situation overskygge dine tanker. Har du eventuelt ikke det job du trives med, så kommer det i tankerne nemt til at være det vigtigste i verden, at finde et andet job, men grundlæggende er jobbet måske ikke det vigtigste for dig, og derfor er det vigtigt, at du kigger grundlæggende på dit liv som helhed. Her kan du se et eksempel på hvordan et skema er blevet udfyldt. Point Værdier Familie Karriere Kærlighed Oplevelser Sundhed og velvære Økonomi Frihed Venner

6 Sæt dine værdier ind i nedenstående skema og vurder dem ud fra ovenstående retningslinier (sæt kryds i hvert felt, indtil du har nået det antal point du vurderer din værdi til): Er det svært så stil hele tiden dig selv spørgsmålet: Hvis jeg skal vælge mellem eksempelvis værdi 1 og 2, er jeg så i værste fald villig til at ofre værdi 2 for værdi 1. Hvis ja, har du valgt den rigtige prioritering. Hvis nej, skal de eventuelt byttes om. Arbejd dig ned gennem listen, så du til sidst har din endelige prioritering. Point Værdier Du har nu sat fokus på dine vigtigste værdier og samtidig vurderet hvor stor en betydning hver enkelt værdi har.

7 Får du opfyldt dine værdier i det liv du lever i dag? Du har valgt kærlighed som værdi nr. 1 og givet den 9 point. Hvis du skulle give værdien point ud fra hvor tilfreds du er med den mængde af værdien du har i dag, ville du måske kun give den 5 eller 6. Point Værdi Vigtigheden for mig Hvordan har jeg det i dag Kærlighed 9 5 Familie 9 8 Sæt dine pointtal fra siden før ind i kolonnen Vigtigheden for mig og udfyld derefter, hvordan og hvor meget du har af værdien i det liv du lever i dag. Point Værdi Vigtigheden for mig Hvordan har jeg det i dag Hvilke tanker og følelser får du, når du udfylder ovenstående skema. Skriv alle de tanker og følelser du får i forbindelse med at du lavede alle ovenstående opgave. Jeg bliver ked af det fordi jeg bliver mindet om at jeg arbejder alt for meget og fravælger noget af det der betyder meget for mig. Og jeg får det fysisk dårligt når jeg tænker på hvor meget jeg er gået glip af.

8 Værdier du vil fokusere på fremover Nogle værdier får du ikke indfriet som du gerne vil, med det liv du lever i dag. Du har altså givet dem en lavere karakter i ovenstående skema, end den karakter du gerne vil have værdien. Det er urealistisk at arbejde med mere end maksimalt to værdier på en gang. I denne opgave skal du prioritere dine værdier i den rækkefølge du ønsker at arbejde med værdier, vel vidende at nr. 3 til 5 skal afvente at du har arbejdet med de første. Dette for at få en afklaring om, i hvilken rækkefølge du ønsker at sætte fokus på værdierne. Du vil senere i processen arbejde specifikt med de to værdier, du har valgt som nr. 1 og 2 i denne opgave. 1. _ 2. _ 3. _ 4. _ 5. _ Hvorfor vælger du denne prioritering: Fordi jeg er blevet opmærksom på at jeg har prioriteret min tid helt forkert i forhold til det der betyder noget for mig. Fordi det økonomisk er en mulighed at prioritere oplevelser højest lige nu. Fordi det er vigtigt for mig at redde mit ægteskab og derfor prioriterer det højere end noget andet.

9 Hvad vil det give dig at prioritere anderledes fremover? Jeg vil få mere overskud til mine børn. Jeg vil være en glad og engageret partner. Jeg vil få økonomisk uafhængighed. Du skal nu arbejde videre med de værdier du har prioriteret på 1. og 2. pladsen. Værdi 1: Hvorfor ønsker du at ændre på værdien: Fordi jeg bruger alt for meget tid på min karriere som det er i dag. Fordi jeg har nedprioriteret min familie og min partner i lang tid. Fordi jeg har brug for tryghed og faste rammer.

10 Hvad opnår du ved at ændre på værdien: Jeg får glæden ind i mit liv. Jeg får skabt en tryg familie. Jeg opnår tilfredshed med mig selv, fordi jeg gør det der betyder noget for mig. Hvordan vil du arbejde med at få værdien mere ind : Jeg vil lave en handlingsplan på min værdi fordi det giver mig et overblik. Jeg vil fortælle min partner hvad jeg syntes vi mangler i vores ægteskab. Jeg vil prioritere min partner 2 gange om ugen. Jeg vil motionere 3 gange ugentligt. Jeg vil fortælle min partner og mine omgivelser at jeg vil skilles.

11 Handlingsplan: Det er vigtigt at lave en tidsplan for, hvornår du vil arbejde med de ting, der skal til for at opnå dit mål om, at skabe mere af værdien. Når du laver tidsplanen skal du være realistisk det vigtigste er at du når dit mål, ikke nødvendigvis om det er på et bestemt tidspunkt. Når tidsplanen er realistisk, har du ikke nogen undskyldning for ikke at nå i mål og du vil have det godt undervejs. Dato / tid Tekst Hvem kan støtte dig i at opnå dit mål: Det kan være en god ide at involvere nogle i dit mål. Jeg skal have fat i uddannelsesvejlederen på skolen. Jeg vil orientere min gode veninde Jette Jensen fordi jeg har brug for en til at støtte mig. Løbeklubben.

12 Hvem skal informeres om at du har dit mål: I nogle tilfælde vil det være nødvendigt og gavnligt at informere nogle om at du har sat dig et mål, eksempelvis: Min partner fordi det involverer ham / hende. Mine forældre fordi de har krav på at vide at jeg ønsker ændring i mit liv. Min arbejdsgiver fordi jeg har brug for fleksibilitet. Dit mål er nu konkretiseret, realistisk, motiverende og tidsbestemt. Nu handler det om at følge din tidsplan og arbejde konkret med de ting der skal til for at du bliver gladere og mere tilfreds i forhold til den valgte værdi.

13 Nu skal du i gang med at arbejde med værdi nr. 2. Værdi 2: Hvorfor ønsker du at ændre på værdien: Fordi jeg bruger alt for meget tid på min karriere som det er i dag. Fordi jeg har nedprioriteret min familie og min partner i lang tid. Fordi jeg har brug for tryghed og faste rammer. Hvad opnår du ved at ændre på værdien: Jeg får glæden ind i mit liv. Jeg får skabt en tryg familie. Jeg opnår tilfredshed med mig selv, fordi jeg gør det der betyder noget for mig.

14 Hvordan vil du arbejde med at får værdien mere ind : Jeg vil lave en handlingsplan på min værdi fordi det giver mig et overblik. Jeg vil fortælle min partner hvad jeg syntes vi mangler i vores ægteskab. Jeg vil prioritere min partner 2 gange om ugen. Jeg vil motionere 3 gange ugentligt. Jeg vil fortælle min partner og mine omgivelser at jeg vil skilles.

15 Handlingsplan: Det er vigtigt at lave en tidsplan for, hvornår du vil arbejde med de ting, der skal til for at opnå dit mål om, at skabe mere af værdien. Når du laver tidsplanen skal du være realistisk det vigtigste er at du når dit mål, ikke nødvendigvis om det er på et bestemt tidspunkt. Når tidsplanen er realistisk, har du ikke nogen undskyldning for ikke at nå i mål og du vil have det godt undervejs. Dato / tid Tekst Hvem kan støtte dig i at opnå dit mål: Det kan være en god ide at involvere nogle i dit mål. Jeg skal have fat i uddannelsesvejlederen på skolen. Jeg vil orientere min gode veninde Jette Jensen fordi jeg har brug for en til at støtte mig. Løbeklubben. _

16 Hvem skal informeres om at du har dit mål: I nogle tilfælde vil det være nødvendigt og gavnligt at informere nogle om at du har sat dig et mål, eksempelvis: Min partner fordi det involverer ham / hende. Mine forældre fordi de har krav på at vide at jeg ønsker ændring i mit liv. Min arbejdsgiver fordi jeg har brug for fleksibilitet. Du har nu gennemgået en værdiafklaringsproces og er blevet bevidst om, hvad du har som dit liv ser ud i dag. Bevidst om hvordan du ønsker at dit liv skal forme sig fremover. Bevar fokus på dine værdier og brug dem når du navigerer rundt i dagligdagen. Har det været meget svært, og sidder du ikke tilbage med følelsen af, at du har et klart overblik over, hvad det er for et liv du gerne vil leve, hvad der er vigtigt for dig, og hvordan du derfor skal prioritere fremadrettet, så anbefales det, at du går tilbage til opgaven, hvor du skal finde dine egne værdier. Start forfra med at skrive små post-it med ord, der kendetegner dig og det liv du gerne vil leve. Brug endnu mere tid på det, end du gjorde det første gang. Gennemgå opgaverne stille og roligt, og brug lang tid på at tænke over hvert spørgsmål. Jo mere grundig du er, jo bedre et resultat får du. Det er din bevidsthed og din fokusering på indholdet, der skal være med til at du bevarer motivationen og lysten til at gøre en forskel hver eneste dag. For at bevare fokus på dine værdier, bør du sætte et tidspunkt af i din kalender om to-tre måneder for der, at gennemgå din besvarelse igen. Måske vil du se at noget allerede har ændret sig positivt på så relativ kort tid, og måske er der noget der skal justeres lidt. Sæt også et tidspunkt af i din kalender, et halvt år ude i fremtiden. Vurder igen din besvarelse på den måde bevarer du fokus og får ændret på din adfærd, vanemønster m.v. så det tilpasser sig dine vigtigste værdier i livet.

17 Når du føler at de to vigtigste værdier har ændret sig som du havde behov for, så kan du tage fat i de andre værdier, som kunne trænge til fokus. Din prioritering og dine værdier kan naturligvis godt ændre sig i løbet af livet, så processen kan med fordel laves en gang årligt. Har du fået lyst til at arbejde mere dybdegående med dine værdier, kan du gøre det i samarbejde med en professionel coach. Se mere på parforholdsraad.dk eller på mettehaulund.com. Mette Haulund har udviklet dette værdiafklaringsværktøj og har gennem hjulpet mange mennesker med at finde ind til deres vigtigste værdier, bevare bevidstheden omkring dem og dermed sikre en forskel i hverdagen.

Parforhold anno 2010. Undersøgelse udarbejdet af Institut for Krisehåndtering. Institut for Krisehåndtering november 2010 Side 1 af 13

Parforhold anno 2010. Undersøgelse udarbejdet af Institut for Krisehåndtering. Institut for Krisehåndtering november 2010 Side 1 af 13 Parforhold anno 2010 Undersøgelse udarbejdet af Institut for Krisehåndtering Side 1 af 13 Indholdsfortegnelse: Forord:... 3 Formål med undersøgelsen:... 3 Analysens fakta:... 3 Hvor meget tid bruger par

Læs mere

guide ellers går dit parforhold i stykker Få fingrene ud af navlen sider Oktober 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.

guide ellers går dit parforhold i stykker Få fingrene ud af navlen sider Oktober 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b. Foto: Iris guide Oktober 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus 16 sider Få fingrene ud af navlen ellers går dit parforhold i stykker Red dit parforhold INDHOLD I DETTE HÆFTE: Når egoismen sniger

Læs mere

Guide. skilsmisse. Plej parforholdet på ferien. og undgå. sider. Sådan bygger I parforholdet op igen

Guide. skilsmisse. Plej parforholdet på ferien. og undgå. sider. Sådan bygger I parforholdet op igen Sådan bygger I parforholdet op igen Foto: Scanpix/Iris Guide Juni 2014 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus Plej parforholdet på ferien 12 sider og undgå skilsmisse Plej parforholdet på ferien

Læs mere

Afholdelse af statusmøder

Afholdelse af statusmøder Afholdelse af statusmøder dialog samhørighed forventningsafstemning kommunikation fælles mål forståelse evaluering samarbejde - skab sammenhold og undgå konflikter Værktøjet er udarbejdet af Institut for

Læs mere

PRIORITERINGS SPILLET

PRIORITERINGS SPILLET PRIORITERINGS SPILLET Prioriteringsspillet er en overskuelig og afslappende måde at sætte gang i diskussionerne om, hvad der betyder noget for jer som par og forældre. Formålet er, at I finder ud af, hvad

Læs mere

Guide: Undgå ensomhed i dit parforhold

Guide: Undgå ensomhed i dit parforhold Guide: Undgå ensomhed i dit parforhold Selvom du lever i et fast forhold kan ensomhed være en fast del af dit liv. I denne guide får du redskaber til at ændre ensomhed til samhørighed og få et bedre forhold

Læs mere

Højsæson for skilsmisser sådan kommer du bedst gennem en skilsmisse

Højsæson for skilsmisser sådan kommer du bedst gennem en skilsmisse Højsæson for skilsmisser sådan kommer du bedst gennem en skilsmisse Vanen tro er der igen i år et boom af skilsmisser efter julen. Skilsmisseraad.dk oplever ifølge skilsmissecoach og stifter Mette Haulund

Læs mere

PRIORITERINGS SPILLET

PRIORITERINGS SPILLET PRIORITERINGS SPILLET Dette sæt indeholder: 3 identiske sæt prioriteringskort Lidt sticky tack Instruktionen, du sidder med i hånden. Prioriteringsspillet er en overskuelig og afslappende måde at sætte

Læs mere

Stresshåndteringsværktøjer fokus på psyken

Stresshåndteringsværktøjer fokus på psyken Stresshåndteringsværktøjer fokus på psyken Krop og psyke hænger sammen, så du kan ikke lære at leve uden stress uden at fokusere og ændre på både det fysiske og psykiske element. I dette afsnit sætter

Læs mere

UngeSamtalen Udarbejdet af UngeBasen Randers Kommune 2014

UngeSamtalen Udarbejdet af UngeBasen Randers Kommune 2014 1 Kontaktpersonens navn: Den unges navn: Dato: 2 Boligforhold Profil 1: Jeg er meget tilfreds med at bo på Rismøllegården og har det godt med de andre beboere og personalet. Profil 2: Jeg er hovedsagligt

Læs mere

Guide. - Sådan kommer du videre efter en skilsmisse. sider HØJSÆSON FOR SKILSMISSER. Oktober 2014 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.

Guide. - Sådan kommer du videre efter en skilsmisse. sider HØJSÆSON FOR SKILSMISSER. Oktober 2014 - Se flere guider på bt.dk/plus og b. Foto: Scanpix/Iris Guide Oktober 2014 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus 18 sider HØJSÆSON FOR SKILSMISSER - Sådan kommer du videre efter en skilsmisse HØJSÆSON FOR SKILSMISSER INDHOLD: Når skilsmissen

Læs mere

Guide. Sådan håndterer du parforholdets faresignaler. De 10 største faresignaler i dit parforhold Sådan gør du noget ved det

Guide. Sådan håndterer du parforholdets faresignaler. De 10 største faresignaler i dit parforhold Sådan gør du noget ved det Foto: Iris Guide September 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus Sådan håndterer du parforholdets faresignaler De 10 største faresignaler i dit parforhold Sådan gør du noget ved det Faresignaler

Læs mere

Sådan bevarer du kraften i dit parforhold

Sådan bevarer du kraften i dit parforhold Sådan bevarer du kraften i dit parforhold Hvad enten du er eller har været i parforhold i kortere eller længere tid, kan du her søge gode råd om, hvordan du får et bedre eller bevarer dit parforhold. Vores

Læs mere

Personlig udvikling: Er du Offer Olga eller Proaktive Pia?

Personlig udvikling: Er du Offer Olga eller Proaktive Pia? Personlig udvikling: Er du Offer Olga eller Proaktive Pia? Tror du som de fleste andre, at det vil kræve 'helt vildt meget' at få mere overskud i dit liv? Det er ikke tilfældet, det er faktisk enkelt.

Læs mere

Coach dig selv til topresultater

Coach dig selv til topresultater Trin 3 Coach dig selv til topresultater Hvilken dag vælger du? Ville det ikke være skønt hvis du hver morgen sprang ud af sengen og tænkte: Yes, i dag bliver den fedeste dag. Nu sidder du måske og tænker,

Læs mere

Selvhjælp: Skal din sommerferie ende med skilsmisse?

Selvhjælp: Skal din sommerferie ende med skilsmisse? Selvhjælp: Skal din sommerferie ende med skilsmisse? Er du i tvivl om, hvorvidt du og din partner kan blive sammen? Har sommerferien skadet mere end den har gavnet? Her er en række råd til at få styr på

Læs mere

Fokus på velvære og værdi samt håndteringen af hverdagen. Redskab til skabelse af struktur og velvære i hverdagen

Fokus på velvære og værdi samt håndteringen af hverdagen. Redskab til skabelse af struktur og velvære i hverdagen Redskab til skabelse af struktur og velvære i hverdagen Jeg har på baggrund af flere opfordringer valgt at lave denne lidt mere hands on udgave af de redskaber jeg har brugt til at skabe struktur og velvære

Læs mere

ugepraksis et billede på dit liv

ugepraksis et billede på dit liv Daisy Løvendahl Personlig rådgiver ugepraksis et billede på dit liv www.daisylovendahl.dk #1. En guide til refleksion og handling Om ugepraksissen Denne ugepraksis er resultatet af megen refleksion og

Læs mere

Vær ærlig overfor dig selv nu. Det her er din chance for at ændre livets tilstand.

Vær ærlig overfor dig selv nu. Det her er din chance for at ændre livets tilstand. Livshjulet? Livshjulet er et stykke selvudviklingsværktøj som har eksisteret i mange, mange år. Livshjulet er et meget simpelt stykke værktøj, som kan give dig en god ide om, hvordan dit liv fungerer lige

Læs mere

ULTIMATIV VÆRDIFACILITERING

ULTIMATIV VÆRDIFACILITERING ULTIMATIV VÆRDIFACILITERING DIN MANUAL TIL ET BEDRE LIV MED MERE TILFREDSHED, ENERGI & GLÆDE Værdier Et af vores motivationsfiltre Hvad er værdier? Værdier er en del af vores filter i Sindet og vil være

Læs mere

Kapitel 1 EN ÆGTE BESLUTNING

Kapitel 1 EN ÆGTE BESLUTNING Kapitel 1 EN ÆGTE BESLUTNING 11 Hvis du oplever, at du ikke er motiveret til at løse en opgave, du står overfor, så er det sikkert fordi du ikke har truffet en ægte beslutning. Hvad kendetegner en ægte

Læs mere

ARTIKEL. Ti Gode Råd til Forældreskabet efter Skilsmissen Af Psykoterapeut Christina Copty

ARTIKEL. Ti Gode Råd til Forældreskabet efter Skilsmissen Af Psykoterapeut Christina Copty ARTIKEL Ti Gode Råd til Forældreskabet efter Skilsmissen Af Psykoterapeut Christina Copty Christina Copty Terapi mail@christinacopty.dk telefon 31662993 N ogle mennesker fordømmer ægtepar, der vælger skilsmisse,

Læs mere

Transskription af interview Jette

Transskription af interview Jette 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 Transskription af interview Jette I= interviewer I2= anden interviewer P= pædagog Jette I: Vi vil egentlig gerne starte

Læs mere

Indhold. 10 Indledning 12 Indholdet i bogen kort fortalt. 50 Balancen i forskellige perioder af vores

Indhold. 10 Indledning 12 Indholdet i bogen kort fortalt. 50 Balancen i forskellige perioder af vores Indhold 10 Indledning 12 Indholdet i bogen kort fortalt 14 Balance balancegang 15 Din balance 19 Den gode balance i par -og familielivet 20 Der er forskellige slags stress i vores liv 21 Nogle af par-

Læs mere

Selvevaluering 2009 10

Selvevaluering 2009 10 Selvevaluering 2009 10 Selvevalueringen er foretaget i 2 klasser i foråret 2010. Lever skolen generelt op til værdigrundlaget? I høj grad 52.6% I nogen grad 47.4% I ringe grad 0% Bliver du under dit ophold

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Lisbeth Fruensgaard. Det er nu. eller aldrig! Få mere tid og overskud til familien. Arbejdsbog. Gyldendal

Lisbeth Fruensgaard. Det er nu. eller aldrig! Få mere tid og overskud til familien. Arbejdsbog. Gyldendal Lisbeth Fruensgaard Det er nu eller aldrig Få mere tid og overskud til familien Arbejdsbog Gyldendal Del I Vend tiden på hovedet "#$%&'($)*+,-"#$%#&%'(%#))#&%*)+&,-.%/0%1#&#%$,+%2-%23#&45(+%$,)%6*1,),#'%

Læs mere

sammenbragte Guide Sådan får du den familie til at fungere sider Sådan kommunikerer i bedst med hinanden Gode råd og øvelser til jer som familie

sammenbragte Guide Sådan får du den familie til at fungere sider Sådan kommunikerer i bedst med hinanden Gode råd og øvelser til jer som familie 22Foto: Scanpix sider Guide Marts 2014 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus Sådan får du den sammenbragte familie til at fungere Sådan kommunikerer i bedst med hinanden Gode råd og øvelser til

Læs mere

Guide. den dårlige. kommunikation. Sådan vender du. i dit parforhold. sider. Derfor forsvinder kommunikationen Løsninger: Sådan kommunikerer I bedre

Guide. den dårlige. kommunikation. Sådan vender du. i dit parforhold. sider. Derfor forsvinder kommunikationen Løsninger: Sådan kommunikerer I bedre Foto: Iris Guide Februar 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus Sådan vender du den dårlige 12 kommunikation sider i dit parforhold Derfor forsvinder kommunikationen Løsninger: Sådan kommunikerer

Læs mere

Bedre Balance testen:

Bedre Balance testen: Bedre Balance testen: Sæt kryds på skalaen, hvor du umiddelbart tænker at det hører hjemme. prøv ikke at tænke så meget over hvad der står bare vælg det, der falder dig ind. Intet er rigtigt eller forkert

Læs mere

status Lever du livet eller lever livet dig?

status Lever du livet eller lever livet dig? Daisy Løvendahl Personlig rådgiver status Lever du livet eller lever livet dig? www.daisylovendahl.dk Vælg til og fra #1. tid til at tjekke ind Fælles for de mennesker, jeg arbejder med, er, at det, de

Læs mere

Min intention med denne ebog er, at vise dig hvordan du

Min intention med denne ebog er, at vise dig hvordan du Min intention med denne ebog er, at vise dig hvordan du får en bedre, mere støttende relation til dig selv. Faktisk vil jeg vise dig hvordan du bliver venner med dig selv, og især med den indre kritiske

Læs mere

GØR DET, DER ER VIGTIGT

GØR DET, DER ER VIGTIGT HELLE GØR DET, DER ER VIGTIGT Forestil dig, at du har et indre kompas. Et kompas, der aldrig tager fejl, som kender kursen og ved, i hvilken retning du skal. Sådan forestiller jeg mig værdier. Når vi har

Læs mere

Guider til afholdelse af senkarrieresamtaler. Karrieresamtaleguide til ledere og chef

Guider til afholdelse af senkarrieresamtaler. Karrieresamtaleguide til ledere og chef Guider til afholdelse af senkarrieresamtaler Karrieresamtaleguide til ledere og chef En samtaleguide, som I kan bruge, når I skal navigere igennem karrieresamtalen med den erfarne leder senkarrieresamtalen.

Læs mere

Guide: Utroskab - sådan kommer du videre

Guide: Utroskab - sådan kommer du videre Guide: Utroskab - sådan kommer du videre Ingen af os har lyst til, at vores partner er os utro. Det får os til at føle os fravalgt, nedprioriteret og svigtet og gør rigtig ondt. Alligevel er utroskab udbredt

Læs mere

Spilleregler: Find vej til bedre trivsel. Introduktion til redskabet:

Spilleregler: Find vej til bedre trivsel. Introduktion til redskabet: Introduktion til redskabet: er et redskab til at undersøge trivslen i en virksomhed. Det kan bruges i mindre virksomheder med under 20 ansatte og man behøver ikke hjælp udefra. Det kræver dog, en mødeleder

Læs mere

Guide. Red parforholdet inden jul. sider. Sådan bygger I parforholdet op igen. November 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.

Guide. Red parforholdet inden jul. sider. Sådan bygger I parforholdet op igen. November 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b. Foto: Scanpix Guide November 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus 18 sider Red parforholdet inden jul Sådan bygger I parforholdet op igen Sådan redder I parforholdet INDHOLD I DETTE HÆFTE:

Læs mere

6 grunde til at du skal tænke på dig selv

6 grunde til at du skal tænke på dig selv 6 grunde til at du skal tænke på dig selv Grund nr. 1 Ellers risikerer du at blive fysisk syg, få stress, blive udbrændt, deprimeret, komme til at lide af søvnløshed og miste sociale relationer Undersøgelser

Læs mere

KICKSTART DIT ÅR TAG DE RIGTIGE BESLUTNINGER FOR DIT ÅR

KICKSTART DIT ÅR TAG DE RIGTIGE BESLUTNINGER FOR DIT ÅR KICKSTART DIT ÅR TAG DE RIGTIGE BESLUTNINGER FOR DIT ÅR Kickstart dit år - øvelsen hjælper dig til at fokusere på de gode og succesfulde oplevelser, og mål som du har indfriet, og som du kan bygge videre

Læs mere

HVAD & HVOR HOLDER DU DIG TILBAGE?

HVAD & HVOR HOLDER DU DIG TILBAGE? HVAD & HVOR HOLDER DU DIG TILBAGE? En øvelse i at blive bevidst omkring de områder af dit liv hvor du holder dig selv tilbage Basisbehov Jeg udsætter ofte at spise selvom jeg er sulten eller skipper/glemmer

Læs mere

Marte Meo metoden anvendt i en pårørendegruppe til demente.

Marte Meo metoden anvendt i en pårørendegruppe til demente. Marte Meo metoden anvendt i en pårørendegruppe til demente. På et møde for pårørende blev der stillet følgende spørgsmål: Når vi besøger vores nære på plejehjemmet, er det for at glæde dem og se hvordan

Læs mere

360 PERSONLIG LEDELSE

360 PERSONLIG LEDELSE 360 PERSONLIG LEDELSE NYT OG ANDERLEDES 360 UDVIKLINGSKONCEPT TIL PERSONLIG LEDELSE: IMKB GØR DIG STÆRKERE I BÅDE KROP OG SIND Som det første 360 personlige udviklingskoncept herhjemme kombinerer IMKB

Læs mere

Syv veje til kærligheden

Syv veje til kærligheden Syv veje til kærligheden Pouline Middleton 1. udgave, 1. oplag 2014 Fiction Works Aps Omslagsfoto: Fotograf Steen Larsen ISBN 9788799662999 Alle rettigheder forbeholdes. Enhver form for kommerciel gengivelse

Læs mere

10 tegn på at dit selvværd trænger til et boost

10 tegn på at dit selvværd trænger til et boost 10 tegn på at dit selvværd trænger til et boost # 1: Hvis andre giver dig kritik, bliver du virkelig ked af det, og tænker at du ikke kan finde ud af noget som helst! # 2: Hvis du er i et parforhold, er

Læs mere

Arbejdsark Unge & ADHD

Arbejdsark Unge & ADHD 1 Vibeke Zoffmann 25-09-2014 Arbejdsark Unge & ADHD 1 Arbejdspapirer, der er udfyldt og drøftet 2 Vibeke Zoffmann 25-09-2014 1. Samarbejdsaftale marker 1a. Invitation til samarbejde 1b. Forløbspapir Problemlister

Læs mere

Elevvurdering af undervisningsmiljøet på Gøglerproduktionsskolen efterår 2008

Elevvurdering af undervisningsmiljøet på Gøglerproduktionsskolen efterår 2008 Elevvurdering af undervisningsmiljøet på Gøglerproduktionsskolen efterår 2008 Linje: Alle 7 Sådan udfylder du skemaet: Spørgeskemaet handler om det psykiske, fysiske og æstetiske undervisningsmiljø på

Læs mere

Psykisk arbejdsmiljø

Psykisk arbejdsmiljø Psykisk arbejdsmiljø TEMAER i psykisk arbejdsmiljø Arbejdstilrettelæggelse Arbejdets indhold Kvalifikationer Selvstyring og medindflydelse Kollegiale relationer Ledelsesrelationer De seks guldkorn Indflydelse

Læs mere

Refleksionsark til hjertesund levevis

Refleksionsark til hjertesund levevis Refleksionsark til hjertesund levevis Arbejdsark, der er udfyldt og drøftet 1. Samarbejdsaftale marker 1a. Invitation til samarbejde 1b. Forløbsark Problemlister Problemer, der arbejdes med nu Afslutningsaftale

Læs mere

Guider til afholdelse af senkarrieresamtaler. Refleksionsguide til ledere

Guider til afholdelse af senkarrieresamtaler. Refleksionsguide til ledere Guider til afholdelse af senkarrieresamtaler Refleksionsguide til ledere En refleksionsguide, som du kan bruge til at reflektere over, hvordan du ønsker at din karriere skal udvikle sig. 2 Refleksionsguide

Læs mere

Rød skrift er besvarelser fra Systofte Blå skrift er besvarelser fra Lågerup. Spørgeskema. Crossklubmiljø

Rød skrift er besvarelser fra Systofte Blå skrift er besvarelser fra Lågerup. Spørgeskema. Crossklubmiljø Rød skrift er besvarelser fra Systofte Blå skrift er besvarelser fra Lågerup Spørgeskema Crossklubmiljø Før du går i gang med at udfylde skemaet, skal du læse følgende igennem: Tag dig tid til at læse

Læs mere

MTU 2011 Medarbejdertilfredshedsundersøgelse

MTU 2011 Medarbejdertilfredshedsundersøgelse MTU 211 Medarbejdertilfredshedsundersøgelse APV - Arbejdspladsvurdering (Tillæg til MTU rapporten) Svarprocent: 89% ( besvarelser ud af 81 mulige) APV Indhold Indhold Introduktion til undersøgelsen Introduktion

Læs mere

Spørgeskema Undervisningsmiljø 4. 9. klasse

Spørgeskema Undervisningsmiljø 4. 9. klasse Spørgeskema Undervisningsmiljø 4. 9. klasse 25. august 2005 Før du går i gang med at udfylde skemaet, skal du læse følgende igennem: Tag dig tid til at læse både spørgsmål og svarmuligheder godt igennem.

Læs mere

Har du en strategi for dit liv?

Har du en strategi for dit liv? Har du en strategi for dit liv? Det vigtigste i livet For nogle år siden arbejdede jeg med en topleder, der på det tidspunkt var tæt på de 60 år. Lars havde haft succes. Han havde skabt vækst i den virksomhed,

Læs mere

1. Samarbejdsaftale Markér. 2. Dit liv lige nu Markér. 3. Imellem ideal og virkelighed Markér

1. Samarbejdsaftale Markér. 2. Dit liv lige nu Markér. 3. Imellem ideal og virkelighed Markér 1a. Forløbspapir Arbejdspapirer, der er udfyldt (sæt /) og drøftet (sæt\) 1. Samarbejdsaftale Markér 1a. Invitation til samarbejde 1b. Aftaleark Problemlister Problemer, der arbejdes med nu Afslutningsaftale

Læs mere

8 trin til passioneret ledelse Af Pia Torreck, UPTION

8 trin til passioneret ledelse Af Pia Torreck, UPTION 8 trin til passioneret ledelse Af Pia Torreck, UPTION Hvem kender du, der passioneret? Hvad inspireres du til, når du tænker på dem? Hvor vigtigt vil det være for dig, at få adgang til din egen passion?

Læs mere

Projekt: Mænd med ADHD

Projekt: Mænd med ADHD Projekt: Mænd med ADHD Handicapidrættens Videnscenter www.handivid.dk Inge Sørensen Anne-Merete Kissow Projektets idé At udvikle et kursusforløb, hvor voksne mænd med ADHD (30+ år) får mulighed for at

Læs mere

Skabelon til MUS i Dansk Røde Kors asylafdeling

Skabelon til MUS i Dansk Røde Kors asylafdeling MUS Skabelon til MUS i Dansk Røde Kors asylafdeling Det daglige arbejde Siden sidst I skal sammen skabe et fælles billede af medarbejderens arbejdsindsats og opgaveløsning i det forgangne år. Hvordan oplever

Læs mere

Skema: Follow-up Version: 1.0.1 Ansvarlig læge: Kaare Meier, AUH

Skema: Follow-up Version: 1.0.1 Ansvarlig læge: Kaare Meier, AUH Label Dato Kære patient Du er blevet behandlet med rygmarvsstimulation (SCS) eller perifer nervestimulation (PNS) for dine smerter. Som led i opfølgningen på behandlingen har vi brug for nogle oplysninger

Læs mere

Refleksionskema Den dybere mening

Refleksionskema Den dybere mening Refleksionskema Den dybere mening - den forskel du vil være, i verden Der ligger en dybere uselvisk mening bag beslutninger og valg vi træffer, som alle er dybt manifesteret i den måde vi ser verden på,

Læs mere

Det er en evig proces

Det er en evig proces Det er en evig proces 8 at skabe sine mål! Otte skridt i skabelsen af dine mål 1. SKAB KLARHED... 3 1A - Hvad har du elsket i 2012?... 3 1B - Hvad har du udrettet i 2012?... 4 1C - Hvad ønsker du at gentage

Læs mere

Guide: Få en god jul i skilsmissefamilien

Guide: Få en god jul i skilsmissefamilien Guide: Få en god jul i skilsmissefamilien Sådan får du som skilsmisseramt den bedste jul med eller uden dine børn. Denne guide er lavet i samarbejde med www.skilsmisseraad.dk Danmarks største online samling

Læs mere

Skab et arbejdsmiljø, der emmer af begejstring og proaktivitet. Ledelse anno 2009 Fysioterapeuternes Fagfestival 09

Skab et arbejdsmiljø, der emmer af begejstring og proaktivitet. Ledelse anno 2009 Fysioterapeuternes Fagfestival 09 Skab et arbejdsmiljø, der emmer af begejstring og proaktivitet Ledelse anno 2009 Fysioterapeuternes Fagfestival 09 Du får følgende med hjem værktøj til at tage temperaturen på dine medarbejdere og dig

Læs mere

børn og skilsmisse Sådan kommer du godt videre som ny familie, når beslutningen er taget.

børn og skilsmisse Sådan kommer du godt videre som ny familie, når beslutningen er taget. Inkl. skilsmisseguide med 22 gode råd Gratis e-bog om børn og skilsmisse Sådan kommer du godt videre som ny familie, når beslutningen er taget. Udgivet af Institut for Krisehåndtering i samarbejde med

Læs mere

Den Motiverende Samtale og børn

Den Motiverende Samtale og børn Den Motiverende Samtale og børn At arbejde med Den Motiverende Samtale og Stages of Change modellen med børn Af Gregers Rosdahl Implement Consulting Group Maj 2010 Om arbejdet med Den Motiverende Samtale

Læs mere

Kontakt og relation til de unge sejlere - hvorfor og hvordan

Kontakt og relation til de unge sejlere - hvorfor og hvordan Kontakt og relation til de unge sejlere - hvorfor og hvordan Oplæg af: Jan Christiansen Særlig inspiration fra: Ilene Eriksen og sejlerdanmark Vi vil gerne give dig formål, lyst og redskaber til snakken

Læs mere

APV 2011 Arbejdspladsvurdering

APV 2011 Arbejdspladsvurdering APV 211 Arbejdspladsvurdering (Tillæg til rapporten for MTU 211) Svarprocent: 72% (52 besvarelser ud af 72 mulige) APV Indhold Indhold Introduktion til undersøgelsen Introduktion til arbejdspladsvurdering

Læs mere

Konsulent virksomheden Personalesundhed Indehaver Pia Løbner Jeppesen Behandling skal tage udgangspunkt i det hele menneske

Konsulent virksomheden Personalesundhed Indehaver Pia Løbner Jeppesen Behandling skal tage udgangspunkt i det hele menneske M a g a s i n e t f o r M e d a r b e j d e r n e s T r i v s e l, S u n d h e d o g V e l v æ r e ISSN: 1604-2875 Nr. 3 Marts 2007 Konsulent virksomheden Create You Indehavere Mika Heilmann og Charlotte

Læs mere

MTU 2013 Medarbejdertilfredshedsundersøgelse

MTU 2013 Medarbejdertilfredshedsundersøgelse MTU 13 Medarbejdertilfredshedsundersøgelse APV - Arbejdspladsvurdering (Tillæg til MTU rapporten) Svarprocent: 87% (222 besvarelser ud af 256 mulige) APV Indhold Indhold Introduktion til undersøgelsen

Læs mere

Tryg base- scoringskort for ledere

Tryg base- scoringskort for ledere INSTITUTIONENS NAVN OG ADRESSE: INSTITUTIONENS LEDER: INSTRUKTØRENS NAVN: STARTDATO Tryg base- scoringskort for ledere Et værktøj til at evaluere din organisation før og efter jeres udviklingsarbejde med

Læs mere

Form din karriere. Projektleder Pia Ravn Dyhr

Form din karriere. Projektleder Pia Ravn Dyhr Form din karriere Projektleder Pia Ravn Dyhr Dagens program Velkomst & runde med præsentation af jer: Hvem er du? Karriereforståelser Hvem er du? Hvad kan du? Hvad vil du? Dine grundlæggende værdier øvelse:

Læs mere

Interviewguide lærere med erfaring

Interviewguide lærere med erfaring Interviewguide lærere med erfaring Indledningsvist til interviewer Først og fremmest vi vil gerne sige dig stor tak for din deltagelse, som vi sætter stor pris på. Inden vi går i gang med det egentlige

Læs mere

Forældreundersøgelse. Om dig. Netværk 2014:204,205, 206,207; 1.1 Er du? a. Gift eller bor sammen med en partner b. Enlig c. Ønsker ikke at oplyse

Forældreundersøgelse. Om dig. Netværk 2014:204,205, 206,207; 1.1 Er du? a. Gift eller bor sammen med en partner b. Enlig c. Ønsker ikke at oplyse Om dig 1.1 Er du? a. Gift eller bor sammen med en partner b. Enlig c. Ønsker ikke at oplyse 1.2 Hvad er din alder? 1.3 Hvad er din højeste fuldførte uddannelse? a. Folkeskole 9. eller 10. klasse b. EFG/HG/Teknisk

Læs mere

SPØRGESKEMA. til dig der har deltaget i. Følgende institutioner har ansvaret for undersøgelsen: Folkesundhed København og Syddansk Universitet

SPØRGESKEMA. til dig der har deltaget i. Følgende institutioner har ansvaret for undersøgelsen: Folkesundhed København og Syddansk Universitet SPØRGESKEMA til dig der har deltaget i Følgende institutioner har ansvaret for undersøgelsen: Folkesundhed København og Syddansk Universitet Hvordan besvares spørgeskemaet? Inden du besvarer et spørgsmål,

Læs mere

Find 38 indsatsområder

Find 38 indsatsområder Mini-ebogen: Find 38 indsatsområder Personlig udvikling Arbejde & uddannelse Forhold til andre Bolig & miljø Sundhed & velvære Fritid & hobbyer Kærlighed & sex Penge & økonomi Side 1/5 Hvorfor ønsker folk

Læs mere

recepten på motivation

recepten på motivation BS& recepten på motivation Alle - også BS - har kun fået én krop udleveret til hele livet, og den skal der passes på. Det gøres bedst ved bl.a. at lade motivationen drive én. BS Christiansen giver sin

Læs mere

GUIDE. til ugens vigtigste møde. Mødet med dig selv som eneste deltager. www.birgittefeldborg.dk

GUIDE. til ugens vigtigste møde. Mødet med dig selv som eneste deltager. www.birgittefeldborg.dk GUIDE til ugens vigtigste møde Mødet med dig selv som eneste deltager www.birgittefeldborg.dk TA K F O R DI DU HAR VALGT AT DOWNLOADE GUIDEN TIL UGENS VIGTIGSTE MØDE MØDET MED DIG SELV SOM ENESTE DELTAGER.

Læs mere

MTU 2015 Medarbejdertilfredshedsundersøgelse

MTU 2015 Medarbejdertilfredshedsundersøgelse MTU 15 Medarbejdertilfredshedsundersøgelse APV - Arbejdspladsvurdering (Tillæg til MTU rapporten) Svarprocent: 94% (11 besvarelser ud af 117 mulige) APV Indhold Indhold Introduktion til undersøgelsen Introduktion

Læs mere

Gratis e pixibog. Få mere glæde og. 5 steps til et positivt. Programmér din hjerne til at fokusere på det. coaching.dk

Gratis e pixibog. Få mere glæde og. 5 steps til et positivt. Programmér din hjerne til at fokusere på det.  coaching.dk Gratis e pixibog Få mere glæde og overskud i hverdagen 5 steps til et positivt mindset Programmér din hjerne til at fokusere på det positive Find glæden i hverdagen Hvad er det første, du tænker, når du

Læs mere

Guide: Sådan lytter du med hjertet

Guide: Sådan lytter du med hjertet Guide: Sådan lytter du med hjertet Når du i dine kærlighedsrelationer er I stand til at lytte med dit hjerte, opnår du som oftest at kunne bevare det intense og mest dyrebare i et forhold. Når du lytter

Læs mere

Hvis din hest er død - så stå af

Hvis din hest er død - så stå af Roller Individuel øvelse 1. Hvilke roller har du på arbejdet? Jeg er den: 2. Hvilken rolle er du mest træt af, og hvorfor? 3. Er der roller, du føler, du er blevet påduttet af andre? 4. Hvilke roller sætter

Læs mere

Nyt land i sigte vær åben for nye muligheder (kapitel 8)

Nyt land i sigte vær åben for nye muligheder (kapitel 8) Nyt land i sigte vær åben for nye muligheder (kapitel 8) Og nu står vi her på trappen på det øverste trin Nyorienteringsfasen, måske med den ene fod på trinnet lige under, nemlig i Bearbejdningsfasen.

Læs mere

Fra en børnesagkyndigs perspektiv Hvordan sikre at børns verden hænger sammen, når de voksne skal deles om den? v. Ingrid Bové Jakobsen, Psykolog.

Fra en børnesagkyndigs perspektiv Hvordan sikre at børns verden hænger sammen, når de voksne skal deles om den? v. Ingrid Bové Jakobsen, Psykolog. Fra en børnesagkyndigs perspektiv Hvordan sikre at børns verden hænger sammen, når de voksne skal deles om den? v. Ingrid Bové Jakobsen, Psykolog. Kære statsforvaltning/ kære morogfarskalskilles.dk Jeg

Læs mere

MTU 2013 Medarbejdertilfredshedsundersøgelse

MTU 2013 Medarbejdertilfredshedsundersøgelse MTU 213 Medarbejdertilfredshedsundersøgelse APV - Arbejdspladsvurdering (Tillæg til MTU rapporten) Svarprocent: 78% (273 besvarelser ud af 35 mulige) APV Indhold Indhold Introduktion til undersøgelsen

Læs mere

MTU 2013 Medarbejdertilfredshedsundersøgelse

MTU 2013 Medarbejdertilfredshedsundersøgelse MTU 13 Medarbejdertilfredshedsundersøgelse APV - Arbejdspladsvurdering (Tillæg til MTU rapporten) Odense Søndersø Svarprocent: % (237 besvarelser ud af 296 mulige) APV Indhold Indhold Introduktion til

Læs mere

Medarbejdertilfredshedsundersøgelse 2015 Skolerapport 100 besvarelser ud af 125 = 80%

Medarbejdertilfredshedsundersøgelse 2015 Skolerapport 100 besvarelser ud af 125 = 80% Medarbejdertilfredshedsundersøgelse 215 Skolerapport besvarelser ud af 125 = % 1 Tolkning af resultatet 6 1 1 Kilde: Ennova MTU 211 præsentation 2 Arbejdsglæde - tilfredshed og motivation 213 215 74 82

Læs mere

Mindfulness kursus en mere mindful hverdag. - Erfaringer med 3 dag og 1 døgninstitution i Gentofte kommune. 100 ansatte og 80 børn har deltaget.

Mindfulness kursus en mere mindful hverdag. - Erfaringer med 3 dag og 1 døgninstitution i Gentofte kommune. 100 ansatte og 80 børn har deltaget. Mindfulness kursus en mere mindful hverdag - Erfaringer med 3 dag og 1 døgninstitution i Gentofte kommune. 100 ansatte og 80 børn har deltaget. Kære læser I materialet kan du læse om kurset i Gentofte

Læs mere

Hvs I kan læe dnne sæntig uedn prbelemr, så er I måke sponane hmenetuikre

Hvs I kan læe dnne sæntig uedn prbelemr, så er I måke sponane hmenetuikre Spontane hermeneutikere Hvs I kan læe dnne sæntig uedn prbelemr, så er I måke sponane hmenetuikre Eksempler på spørgsmålstyper - 1 - Åbne lukkede spørgsmål Åbne spørgsmål bringer personen på banen, giver

Læs mere

Guide. Sådan får du et godt liv efter. sider. Maj 2014 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus. Foto: Scanpix

Guide. Sådan får du et godt liv efter. sider. Maj 2014 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus. Foto: Scanpix Foto: Scanpix Guide Maj 2014 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus 19 sider Sådan får du et godt liv efter skilsmissen Sådan får du et godt liv efter skilsmissen INDHOLD: 60 procent får det bedre

Læs mere

Fagkongres for ledende sygeplejersker Torsdag den 19. april 2012. Copyright Tina Hein

Fagkongres for ledende sygeplejersker Torsdag den 19. april 2012. Copyright Tina Hein Fagkongres for ledende sygeplejersker Torsdag den 19. april 2012 Copyright Tina Hein Velkommen til Leder med hjerne og hjerte en workshop om personligt lederskab og energiforvaltning Præsentation at workshop

Læs mere

Jeanette Ringkøbing Rothenborg

Jeanette Ringkøbing Rothenborg INTRODUKTION Jeanette Ringkøbing Rothenborg cand.merc.int. (interkulturel kommunikation, strategi & ledelse, CBS/WSU) Journalist og ICC-certificeret coach Kommunikationschef Center for Familieudvikling,

Læs mere

Den vanskelige samtale

Den vanskelige samtale Den vanskelige samtale Et arbejdsmateriale til den vanskelige samtale 1 Hvorfor er samtalen vanskelig? Din selvtillid Metoden Din fantasi Manglende tro på, at tingene bliver ændret Ingen klare mål for,

Læs mere

PATIENTOPLEVET KVALITET 2013

PATIENTOPLEVET KVALITET 2013 Patientoplevet kvalitet Antal besvarelser: 65 Svarprocent: 50% PATIENTOPLEVET KVALITET 2013 TIDSBESTILLING OG KONTAKT MED 01 13. Har du kommentarer til tidsbestilling og kontakt med klinikken? Altid god

Læs mere

Pilates B Nyhedsbrev Juni 2014

Pilates B Nyhedsbrev Juni 2014 Pilates B Nyhedsbrev Juni 2014 Sommertræning SOMMER! Længe ventet for de fleste den er her nu! Så nyd det hver dag og vær god ved dig selv og din krop. Hvis du skal nyde den skønne danske sommer hjemme

Læs mere

De bedste dage i mit liv var da mine to

De bedste dage i mit liv var da mine to De bedste dage i mit liv var da mine to sønner blev født. Sådan tror jeg også, at mange andre forældre har haft det. Man står ved begyndelsen af noget nyt og ufattelig spændende. Intet er givet. Alt er

Læs mere

MTU 2011 Medarbejdertilfredshedsundersøgelse

MTU 2011 Medarbejdertilfredshedsundersøgelse MTU 211 Medarbejdertilfredshedsundersøgelse APV - Arbejdspladsvurdering (Tillæg til MTU rapporten) Svarprocent: 96% (66 besvarelser ud af mulige) APV Indhold Indhold Introduktion til undersøgelsen Introduktion

Læs mere

Vores værdier er skabt af medarbejderne. Frøs for dig

Vores værdier er skabt af medarbejderne. Frøs for dig Vores værdier er skabt af medarbejderne. Værdisangen er blevet til på et seminar den 15. januar 2005, hvor alle medarbejdere var med til at udarbejde Frøs Værdier. Denne folder er bl.a. udarbejdet på grundlag

Læs mere

Særligt sensitive mennesker besidder en veludviklet evne til at reflektere og tage ved lære af fortiden.

Særligt sensitive mennesker besidder en veludviklet evne til at reflektere og tage ved lære af fortiden. Særligt sensitive mennesker besidder en veludviklet evne til at reflektere og tage ved lære af fortiden. Derfor rummer du som særligt sensitiv et meget stort potentiale for at udvikle dig. Men potentialet

Læs mere

Livsdesign. workbook. Navn:

Livsdesign. workbook. Navn: Livsdesign workbook Navn: Alfa-kvinder Status på livskvalitet Hvor tilfreds er du med din livskvalitet på disse 10 livsområder? Hvor tilfreds ønsker du at blive? Hvordan prioriterer du indsatsen? Opgave

Læs mere

Det hele Det prioriterede Overblik Vælge til / Vælge fra. Ny energi Læsegruppe Nå ting Tilgængelighed Retning

Det hele Det prioriterede Overblik Vælge til / Vælge fra. Ny energi Læsegruppe Nå ting Tilgængelighed Retning Tids- og projekt styring er mere end planlægning af din tid Det hele Det prioriterede Overblik Vælge til / Vælge fra Ny energi Læsegruppe Nå ting Tilgængelighed Retning Skabe overblik Have lyst (U)realistisk

Læs mere