Aasum Sogneblad. Nr Marts, april og maj årgang

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Aasum Sogneblad. Nr. 35 2010 Marts, april og maj 2010 9. årgang"

Transkript

1 Aasum Sogneblad Nr Marts, april og maj årgang

2 Indhold i dette nummer: Fra kirken Side 3 Aasum Forsamlingshus Side 16 Aktivitetskalender Side 18 Aasum Sogns beboerforening Side 22 Majfest Side 24 Kreativt værksted for børn Side 25 Lokalhistorisk arkiv Side 26 Mit Aasum - Bogprojekt Side 28 Interview Side 30 Aasum idrætsforening Side 34 Adresseliste Side 35 Bylaug Side 36 Bladet udgives af: Aasum Sogns Menighedsråd, Aasum Sogns Beboerforening, Aasum Bylaug og Aasum Idrætsforening. Redaktionsudvalget: Hjalmar Reitz, Fichustræde 2, tlf (ansvarshavende) Sinnet Bunde, Væverstræde 3, tlf Per Lind-Thomsen, Walthervænget 6, tlf Redaktionens adresse: Sognebladet@aasumsogn.dk Annoncer: Alex Hold, Åsum Bygade 4, tlf Poul Poulsen, Gartnervænget 17, tlf Deadline for næste nummer, der udkommer til juni 2010, er d. 14 april Indlæg optages i bladet i det omfang, der er plads (udskydes evt. til næste nummer). Stof, der bringes i bladet, er ikke nødvendigvis udtryk for redaktionens meninger eller holdninger. Forsidebillede: Degneenkesædets østgavl.

3 Præsten har ordet FROMHED ELLER HANDLING Til daglig læser jeg to aviser nogle gange tre. En af disse aviser skiller sig ud og er af et mere religiøst og kirkeligt tilsnit end de andre, som går mere i bredden. Den første avis fortæller om folk, der tager på pilgrimsvandring, deltager i retræter eller meditation. Den vægter en debat om religion og teologi og anmelder helst bøger og teaterstykker, som handler om den slags ting. De andre aviser beskriver tilværelsen rundt omkring os mere alment med vægt på dagligliv, økonomi, kultur og politik. Jeg tror, at Jesus ville have foretrukket de sidste. For han var en handlingens mand, der ikke brugte megen tid på religion og ydre fromhed, men altid fremhævede de folk, der gjorde noget. Tænk på lignelserne. For eksempel om den barmhjertige samaritan, vingårdsejeren, og faderen i den fortabte søn. I Johannes Evangeliets kapitel 4 er der et sted, hvor Jesus står og diskuterer religion med en kvinde ved brønden uden for en by i landet Samaria. I Samaria var der førhen i historien fem stammer, og de havde hver deres guddom, og det tolker Jesus, som at kvinden har haft fem mænd. Men det er fortid. Nu har de fået en fælles religion med kun én gud, som de tilbeder på deres eget bjerg, mens jøderne tilbeder deres gud i Jerusalem. Og hvad er mon det rigtige? Men så skærer Jesus igennem hele diskussionen om, hvor det rigtige sted er at tilbede Gud og siger: Der kommer en time, ja, den er nu, da de sande tilbedere skal tilbede faderen i ånd og i sandhed.

4 Og hvad er det så at tilbede? Ja, hvis vi tillader os at lægge afstand til alle de traditionelle fromhedsytringer som pilgrimsvandring, retræte, meditation, andagter og salmesang, så tror jeg, at den bedste fortolkning af at tilbede er at tjene. Og hvordan tjener vi bedst Gud i vore dage. Det gør vi ved handling og aktivitet. Siden jordskælvet på Haiti har man arbejdet på højtryk i den kristne del af verden med at sende hjælp til de jordskælvsramte. Tusinder af mennesker knokler løs med at læsse forsyninger, såsom mad og medicin og andre fornødenheder på store transportfly, som skal bringe det derned også her fra Danmark. Allerede inden der var gået et døgn, kørte der lastbiler med nødhjælp fra et lager i København til Billund, hvor et stort fly fra British Airways ventede på at flyve til Haiti. Og alle de andre lande, som vi deler tro og livsholdning med, satte ind med massiv hjælp. Og det gør vi, fordi vi er kristne. Vi tror på Gud som en ubegribelig enhed og et fællesskab på tværs af alle ting. Og denne Gud vil vi gerne tilbede, det betyder tjene i ånd og i sandhed. Trods det kan vi på ingen måde arve fortidens tro på, at guds vilje sker på jorden, og man derfor ydmygt skulle bøje sig. De troede, at det var Gud, som sendte stormvejret, at det var Gud som sendte naturkatastroferne, oversvømmelserne, tornadoer, orkaner og jordskælv. Sådan tror vi ikke mere. Vi ved, at vi er i naturens vold på godt og ondt. Men vi ved også, at vi kan gøre noget ved det. Vi kan hjælpe ofrene. Vi kan sende mad og vand og tæpper. Vi kan sende hold af sundhedspersonale, vi kan gøre meget. Og vi kan hjælpe dem til at bygge huse, der er mere modstandsdygtige, vi kan lave en varslingstjeneste, så folk kan nå at blive advaret, før det bryder løs. Aktivitet og handling, det er det modsatte af bøn og meditation. Gad vide, hvad Vorherre foretrækker. Nils Holger Ellekilde Sognepræst.

5 Mini-konfirmander i kirken. Torsdag d. 11. februar kl. 14 begynder et nyt hold minikonfirmander. De holder til i konfirmandstuen ved Seden Kirke og vil mødes 10 torsdage i løbet af det tidlige forår for at se nærmere på kirken og kristendommen gennem kreativitet, sang, leg, fortælling og meget mere. Traditionen tro håber vi, at mini-konfirmanderne vil medvirke med sangindslag til en gudstjeneste i løbet af foråret. Vi glæder os meget til at byde nogle nye nysgerrige børn velkommen i deres kirke. Hanne Lind-Thomsen & Maria-Louize Helbo Døbte 22. november 2009 Theis Thyregod Christensen, Vinkelvej november 2009 Gustav Emil Hess Heede, Bjerggårdsløkken januar 2010 Katja Andrea Hansen, Hvenekildeløkken 30 B 17. januar 2010 Bertil Clausen, Pilegården januar 2010 Frederik Lykke Kornelius, Købkesvej 56 Døde, begravede, bisatte. Siden sidst 19. november 2009 Rita Nielsen, Fridasholmvej 10

6 Nyt fra Menighedsrådet Det Herrens år 2009 af Alex Hold Som bekendt valgte tre hårdtarbejdende medlemmer Lene Bjørn, Inger og Hjalmar Reitz at forlade vores menighedsråd. På trods af, at arbejdsbyrden ikke er blevet mindre, skulle det samlede antal af medlemmer reduceres fra 6 til 5. Så der skulle kun vælges 2 nye, heldigvis fik vi to kompetente erstatninger: Harald Jensen, med utallige år på bagen som skoleleder og derfor erfaren med løsning af store som små opgaver; at Harald samtidig sagde ja til det tidskrævende job som kirkeværge, er vi taknemmelig for. Susanne Weesch, med en uddannelse som bygningsingeniør og med mange års erfaring som ledende sagsbehandler i Midtfyns Kommune, var hun som kaldet til opgaven, med alle de gamle bygninger vi har i pastoratet. Desværre fik vi ikke lov til at have Susanne så længe. Hendes tidskrævende job og de mange timer, vi må bruge på menighedsrådsarbejdet, var mere end hun kunne overskue. Så vi blev enige om at indkalde førstesuppleant Harry Christiansen og lade Susanne udtræde. Men Susanne er ikke glemt kun gemt; den dag kommer, hvor også hun slipper sit greb på arbejdsmarkedet, til den tid må vi være klar ved havelågen! Harry Christiansen er måske nok ny i Aasum sammenhæng, men gammel i gårde, når det drejer sig om kirkeligt arbejde. Harry har mange års erfaring i menighedsrådsarbejde inden han flyttede til sognet, og kan derfor indgå i mange sammenhæng. Heldigvis har han takket ja til kirkegårdsudvalget, med Harrys forstuddannelse og mange års erfaring med skovbrug må vi mene, vores gamle syge træer er i gode hænder. Det nye menighedsråd var fuld at optimisme og klar til at tage vores tørn med sognets kirkelige arbejde. Vi havde store forventninger til at bruge vores kræfter med nye spændende tiltag, hvor vi ville forsøge at lade os inspirere af den spirende interesse vi fornemmer kirken har i tiden!

7 Hurtigt blev vi overhalet af virkelighedens praktiske arbejde. Den store renovering, som var påbegyndt i Degneenkesædet ny øst gavl køkken bad, trak ud. Da vi omsider mente, vi havde styr på det, blev der meldt om løsgående rotter i Rytterskolens køkken. Helt nyt kloaksystem blev etableret, køkkengulvet blev brækket op og der blev støbt klinker, rotterne kapitulerede, og efter sigende har de forladt sognet. Vi var naturligvis klar over at kirkegården kræver nogle resurser, den store forandring med digitalisering af gravene skal gøres færdig. Den pålagte forandring af hele kirkegården, så den kommer til at opfylder betingelserne for en arbejdsvenlig kirkegård, skal sættes i system. Alle gangvejene skal over sigt ændres, så de opfylder kravene med plads til arbejdsredskaber/maskiner. Et sådan projekt kræver en langtidsplan, der nok går år frem. En sådan planlægning kræver mange og lange overvejelser ikke mindst i Aasum, hvor vi har haft tradition for en meget lempelig og fleksibel holdning til nogle af gravenes udløbsdato. Alt dette har vi orienteret om her i bladet og direkte til de involverede; dette gælder også problemerne med de gamle træer på kirkegården, som lige nu er i fokus. Udover vores normale aktiviteter som bl.a. tirsdagscaféer, sogneaftener, mini-konfirmander blev et stort lyspunkt i 2009 Sommerens store malekonkurrence, hvor gode kræfter som Ina Lykke Schmidt, Thomas J.R. Marthinsen, Grethe Husted og Arne Petersen gav en uvurderlig håndsrækning. Det var en positiv ople-

8 velse at se den sprudlende fantasi, der blev vist med de mange billeder, det bekræfter det store kunstneriske talent, der er til stede i vores sogn. Noget menighedsrådet er meget opmærksom på og vil forsøge at fastholde. Vi ser derfor med forventning frem til det næste kreative projekt, Aasum Bogen, se side 28. Som det måske ikke er forbigået den opmærksomme, valgte fire medlemmer fra Seden Menighedsråd, med begrundelsen manglende tillid at nedlægge deres mandat, konsekvensen var, at de øvrige medlemmer af rådet også valgte at gå. Det har naturligvis skabt en del turbulens i vores fælles pastorat, at vores storebror stod uden menighedsråd. Heldigvis hører det til sjældenhederne, at et helt menighedsråd vælger sådan at springe fra borde. Set i mit perspektiv var det en yderst uheldig handling, som på ingen måde har fremmet det kirkelige omdømme. Selvfølgelig opstår der uoverensstemmelser i et samarbejde mellem mange forskellige mennesker. Men få måneder før havde de, som manglede tillid i samarbejdet, haft mulighed for ved menighedsrådsvalget at rejse deres kritik. Mig bekendt har en sådan diskussion ikke fundet sted, så at lade sig opstille med bevidstheden om at tilliden og dermed et konstruktivt samarbejdet ikke var til stede, er efter min mening en nedbrydende handling for sognet. Aasum Menighedsråd har under hele konflikten valgt ikke at deltage offentligt i diskussionen. Når 2009 gennemgås, må denne usædvanlige handling naturligvis nævnes. Heldigvis fik aktionen en lykkelig udgang. Seden Sogn har fået valgt et slagkraftigt og kompetent menighedsråd, som vi ønsker velkommen, og glæder os meget til at samarbejde med. Meget tyder på, at samarbejde på tværs af sognene i fremtiden bliver mere nødvendigt end nogen sinde. Der er med start her i det nye år indgået overenskomst mellem Kirkeministeriet/Stiftet og vores personale. En overenskomst som pålægger menighedsrådene ekstra arbejdsbyrder. Ud over de gamle arbejdsgiverforpligtigelser skal vi nu i gang med komplicerede vagt- rådigheds- og ferieplaner.

9 Et tiltag vi naturligvis gerne under vores dygtige personale; men hvor bliver det besværligt og tidskrævende. Vores gamle ønske om en central provstistyring af vores personale må da snart være trængt igennem de ministerielle tykke mure. Det er i en sådan stund rart at henfalde til vores præsters vise ord: I nødens stund må vi aldrig miste håbet, der findes altid en vej til lyset Godt Nytår Menighedsrådet Alex Hold Formand

10 Gudstjenester i Seden og Aasum Marts Seden Aasum Søndag den 7. kl kl s.i fasten NHE NHE Søndag den 14. kl kl Midfaste NHE NHE Kor og kirkekaffe Søndag den 21. kl kl Mariæ bebudelsesdag MLH MLH Onsdag den 24.. Kl Fyraftensguds MLH Søndag den 28. Kirkebil kl Palmesøndag til Aasum Fælles koncert MLH April Torsdag den 1. Kirkebil kl Skærtorsdag til Aasum MLH Fredag den 2. kl kirkebil Langfredag MLH til Seden Søndag den 4. kl kl Påskedag NHE NHE Mandag den 5. kl Kirkebil 2. Påskedag NHE til Seden Søndag den 11. Kirkebil kl s.e.påske til Aasum MLH Kirkebil bestilles fredag inden kl.12 tlf.:

11 Gudstjenester i Seden og Aasum Seden Aasum Søndag den 18. kl kl s.e.påske NHE NHE Kor og kirkekaffe Søndag den 25. kl kl s.e.påske MLH MLH Fredag 30. Ingen kl Bededag konfirmation NHE Maj Søndag den 2. kl Ingen 4.s.e. påske Konfirmation NHE Søndag 9. kl Ingen 5.s.e.påske Konfirmation MLH Torsdag den 13. kl kl Kr. himmelfartsdag MLH MLH Søndag den 16 kl kl s.e påske MLH MLH kirkekaffe Søndag den 23. kl kl Pinsedag NHE NHE NHE Nils Holger Ellekilde MLH Maria-Louize Helbo

12 Maj Seden Aasum Mandag den 24. kl Kirkebil til 2. pinsedag NHE Seden Søndag den 30. kl kl Trinitatis MLH MLH Juni Gudstjenester i Seden og Aasum Søndag den 6. kl kl. 9,00 1.s.e.trin NHE NHE Arrangementer i Seden Sogneaften tirsdag d. 13. april kl i konfirmandstuen Masser af fællessang og musikalske indslag. Organist Hans Brehm, kirkesanger Niels Kryger og Sognepræst Maria-Louize Helbo leverer sang og musik og inviterer til fællessang. Et lille traktement. Sogneaften tirsdag d. 11. maj kl i konfirmandstuen Lillys Danmarkshistorie, en sprudlende familiekrønike fortalt af Pia Fris Laneth. En vidtspændende krønike fra 1930 ernes indremissionske hedesogn med lange roemarker til velfærdsdanmarks køkkenmaskiner og charterrejser; masser af stolt kvindelig livskraft i kamp om kjolernes længde, lønnens størrelse, prævention. Også mænd er velkomne til at høre om dansk kvindeliv. Et lille traktement.

13 Torsdag d. 18. marts kl Nina Collatz Christensen Odense Zoos zoolog Sogneaftener i Rytterskolen Om sin deltagelse på Galathea3 s togt fra New Zeeland via Antarktis til Chile. Hør om rejsen og se de flotte billeder fra turen, som bød på fem forskellige pingvinarter, masser af gletsjere, bjerge, søsyge og hvaler. Tirsdag d. 20. april kl Erica Herløv Hansen Håndlæsning - blindtegning Hvad er håndlæsning, og hvad kan man bruge det til? Kom og få en spændende aften, hvor alle får mulighed for at kigge lidt på sine egne hænder, få lidt at vide om linierne i hænderne og få at vide, hvad de betyder. Der er også nogle, der kan komme til at lave en blindtegning på en medbragt tavle, og så vil jeg fortælle, hvad jeg kan se og fortælle om personen udfra tegningen. Kom og få en både sjov og spændende aften. at lære sig selv bedre at kende

14 Tirsdag d. 2. marts kl Tirsdagscaféer Vilhelm Nilsson, Marslev. En børnehjemsunge fra Rågelund. En skildring af et liv som anbragt indenfor Dansk Børneforsorg. Gennem mange år af sin barndom og ungdom med de 11 år på Rågelund oplevede Vilhelm en barsk ofte nedværdigende tid med spor langt videre frem i livet. Skærtorsdag d. 1. april umiddelbart efter gudstjenesten er der som tidligere fællesspisning i Rytterskolen. Man medbringer selv mad, varmt eller koldt, og kan inden gudstjenesten sætte det på det fælles bord i Rytterskolen. Medbring også selv drikkevarer En hyggelig tradition som vi gerne deler med flere fra sognet. Tirsdag d. 4. maj kl Udflugt til Holckenhavn Slot. Afgang med bus fra Rytterskolen kl Der bliver rundvisning på Holckenhavn Slot, hvor vi får set kirken, men også kommer længere ind på slottet end hidtil. På dette et af Danmarks bedst bevarede renæssanceslotte møder vi et væld af kulturhistoriske værdier samt hører om de prominente personer, der har boet der i tidens løb. Derefter er der eftermiddagskaffe. Pris 100 kr. Tilmelding senest tirsdag d. 27. april til Hanne Lind-Thomsen tlf.:

15 Forårskoncert Aasum Kirke Fælles koncert for Seden og Aasum Kirker Palmesøndag den 28. marts kl Medvirkende ODENSE BLÆSERNE Odense Blæserne (et af Danmarks bedste brassbands) spiller et alsidigt påskeprogram med solister fra orkestrets egne rækker. Her kan man høre både ny og gammel musik i den smukt pyntede kirke Alle er meget velkomne til en musikalsk oplevelse i Aasum Kirke palmesøndag.

16 Dagsorden: Den selvejende Institution AASUM FORSAMLINGSHUS G E N E R A L F O R S A M L I N G Onsdag den 24. marts 2010 kl Havnens Gourmet, Ryttervejen 19, 5240 Odense NØ 1) Valg af dirigent 2) Beslutning om fordeling af det overskydende provenu efter opløsning af Den selvejende Institution Aasum Forsamlingshus. 3) Eventuelt. Bestyrelsens forslag til fordeling af provenuet kan rekvireres på mail hos undertegnede på kb@dvokater.dk Advokatkontoret oplyser: Per Demant Likvidator Provenu efter opløsning af Aasum Forsamlingshus skal være til støtte af alment veldædigt formål i Aasum gamle kirkesogn. Bestyrelsens forslag til anvendelsen er: 64% til Aasum Beboerforening (som tilskud til arrangementer som fastelavn, petanqueturnering, markedsdage, Skt. Hans og arrangementer rettede mod børn og unge 18% til Aasum Idrætsforening (som tilskud til et sommerarrangement som tidligere, udstyr som kridtmaskine, rækværk, borde og bænke samt legeredskaber) 18% til Aasum Bylaug til anvendelse efter laugsmødets bestemmelse.

17 Tlf ÅSUM BYGADE ODENSE NØ TLE FAX Ryttervejen Odense NØ Tlf.: Fax.: Tlf Mobil MURERMESTER Hardy Clausen Eftf. ApS Engtoften Agedrup Tlf LUNDEN 10 AASUM 5320 AGEDRUP Tlf Fax

18 Aktivitetskalender for Aasum Sogn Marts tirsdag Tirsdagscafe, Vilhelm Nilsson torsdag Lokalhistorisk arkiv åbent søndag Gudstjeneste NHE søndag 9.30 Gudstjeneste NHE onsdag Generalforsamling, beboerforeningen torsdag Sogneaften, Nina Collatz Christensen søndag Gudstjeneste MLH onsdag Fyraftensgudstjeneste MLH Generalforsamling, Aasum Forsamlingshus opløsning søndag Fælleskoncert MLH mandag Generalforsamling, idrætsforeningen April torsdag Gudstjeneste MLH Fællesspisning i Rytterskolen fredag Kirkebil til Seden MLH søndag Gudstjeneste NHE mandag Kirkebil til Seden NHE torsdag Lokalhistorisk arkiv åbent søndag Gudstjeneste MLH Kreativt værksted for børn

19 Aktivitetskalender for Aasum Sogn April torsdag Aasum-Bogprojekt, orientering søndag 9.30 Gudstjeneste NHE Skraldindsamling tirsdag Sogenaften, Erica Herløv Hansen søndag Gudstjeneste MLH fredag Konfirmation NHE Maj tirsdag Udflugt til Holckenhavn torsdag Lokalhistorisk arkiv åbent lørdag Majfeste, Beboerforeningen torsdag Gudstjeneste MLH søndag 9.00 Gudstjeneste MLH søndag Gudstjeneste NHE mandag Kirkebil til Seden NHE søndag Gudstjeneste MLH Juni torsdag Lokalhistorisk arkiv åbent søndag 9.00 Gudstjeneste NHE Udflugt med arkivet Alle arrangementer er omtalt andetsteds i bladet Ta ud og hæng op Idrætsforeningens aktiviteter er nævnt side 34

20 Støt vores annoncører De støtter dig OKSEKØD SÆLGES Oksekød i halve eller kvarte dyr, slagtet og udskåret efter eget ønske Nærmere oplysninger Tlf Hanne & Viggo Føns

21 Tlf Privat Fax EL-FIRMAET KAY CHRISTENSEN v/ Preben V. Christensen Alt indenfor: VAND VARME SANITET Virksomheds/Flytning V/ Peter Henriksen Windelsvej Odense C

22 Generalforsamling Onsdag d. 17. marts 2010 kl i Idrætsforeningens klubhus. Dagsorden ifg. vedtægterne: 1) Valg af dirigent. 2) Bestyrelsens beretning aflægges. 3) Revideret regnskab for 2009 fremlægges til godkendelse herunder Sognebladet og Lokalhistorisk Arkiv. 4) Fastsættelse af kontingent. 5) Indkomne forslag. Forslag fra medlemmer og bestyrelse, der ønskes behandlet på generalforsamlingen (GF), skal være formanden i hænde senest 8 dage før GF. 6) Valg til bestyrelsen: 2 bestyrelsesmedlemmer, 2 suppleanter, 2 revisorer og 2 revisorsuppleanter 7) Eventuelt. MØD OP og deltag i debatten om beboerforeningens arbejde til gavn for et stadigt aktivt og godt sogn at bo i. Efter generalforsamlingen serveres et mindre traktement. M.V.H. Bestyrelsen

23 NYT FRA TRAFIKUDVALGET. v/ Poul Poulsen Nedlæggelse af rute 885. Vi har erfaret at FYNBUS planlægger at nedlægge rute 885. Vi har selvfølgelig protesteret og henviser til, at ruten er livsnerven for Aasum og Rågelund. Da bybussen 11/12 blev nedlagt, fik vi at vide, at rute 885 kunne benyttes i stedet for. Hvis man ønsker at kommentere det for FYNBUS, kan det ske på eller portal@fynbus.dk. Poul Poulsen, Aasum Sogns Beboerforening; Trafikudvalget. Skralddag 18. april. Vi mødes ved Rytterskolen kl Affaldet sorteres i 2 forskellige typer: - metal, øl/sodavandsdåser tælles (ca.) - øvrigt. Større genstande afhentes. Indsamlingen slutter senest kl , og der serveres kaffe, øl og vand. Telefon kan benyttes under indsamlingen God fornøjelse

24 FORÅRSARRANGEMENT MAJFEST 8. maj 2010 kl Bækskov AASUM SOM I GAMLE DAGE I samarbejde med DUA - Odense (Galleri Bækskov Væverstræde 5) vil beboerforeningen starte en ny tradition. Vi vil gerne lave et arrangement på tværs af generationer (børn/unge/gamle) Vi forestiller os, at der i løbet af dagen skal være forskellige aktiviteter: IDEER: FOLKEDANS HISTORIEFORTÆLING MALKNING AF KO FÅREKLIPNING GAMLE LEGE HESTEVOGN PILEFLET LAVE BÅL MAJSTANG OG ANDET For at få de mange forskellige aktiviteter til at blive til noget, har vi brug for din/jeres hjælp. Hvis du har et eller andet, du kan bidrage med, er du/i velkomme til at kontakte os senest mandag d Dorte Jeppesen info@healing-helse.dk Bente B. Knudsen bentebknudsen@gmail.com Venlig hilsen Aasum Sogns Beboerforening DUA Galleri Bækskov Væverstræde 5. Læs det endelig program på hjemmesiden:

25 Kreativt værksted for børn Nu sker der noget for børnene i Åsum! Galleri Bækskov opstarter kreativt værksted for børn 6-12 år. Hver onsdag kl i perioden 14. april til 16. juni er der mulighed for at mødes med andre børn på Bækskov i Aasum og være kreative og hygge sig. Vi laver malerier, collager, skulpturer og tager fotografier. Og alt efter vejr og humør kan vi også gå udenfor og lave kunst i naturen og på gaden land art og street art. Vi kan lave vores egen scrapbook/kunstbog med idéer fra vores familie, hobby eller by. Der vil være masser af forskellige idéer til, hvordan børnene kan bruge deres kreative evner. Materialer vil blive stillet til rådighed. Og det er HELT GRATIS. Intro og tilmelding: søndag d. 11 april kl Vil vil gerne høre både børn og forældres ønsker, så mød op d. 11 april, hvor vi serverer kaffe, kage og sodavand og præsenterer vores idéer. Mange kreative hilsner Galleri Bækskov, Væverstræde 5 i Aasum. Læs mere om DUA på

26 Lokalhistorisk Arkiv Aasum Sogns Lokalhistoriske Arkiv Hvad er et lokalarkiv? Hvad rummer et lokalarkiv, og hvad kan man finde der? Lokalarkiverne varetager bevaringen af en del af den lokale kulturarv sammen med andre kulturinstitutioner. Det lokalhistoriske arkiv er en del af lokalsamfundets fælles hukommelse - et sted, hvor vi som borgere kan søge viden om vores lokale kulturhistorie. Omdrejningspunktet for arkivernes virke er et lokalområdes skriftlige historiske materiale til forskel fra eksempelvis museerne, der først og fremmest indsamler genstande. På denne måde er lokalarkiverne med til at udføre et stort folkeoplysende arbejde for alle, der er interesseret i deres lokalområde. Lokalarkivernes samlinger er til rådighed for alle. Der er offentlig adgang for alle, og det er gratis at bruge arkivet. På lokalarkivet kan du blandt andet finde: Aviser og avisudklip Protokoller fra forretninger, håndværkere og virksomheder Materiale fra foreningslivet Dokumenter som skøder og aftægtskontrakter Breve, skudsmålsbøger og erindringer Gamle og nye fotografier fra by og land, af personer og begivenheder, fra håndværk og handel, fra gårde og godser m.m. Film og lydbøger

27 Lokalarkiverne har tre hovedformål: Indsamling Bevaring Formidling For at det indsamlede materiale kan være til rådighed for vore efterkommere, er det vigtigt, at det opbevares på forsvarlig måde, det kan arkiverne sikre. Om Aasum Sogns Lokalhistoriske Arkiv Arkivet holder til på førstesalen i Rytterskolen, Ryttervejen 2, Aasum, 5240 Odense NØ Arkivet har åbent den første torsdag i hver måned fra kl eller efter aftale. Arkivet har nu fået indkøbt udstyr, så man kan vise DVD film optaget i og omkring Aasum af Hans Poulsen, Seden. Der er film om: Fire generationer spiler ud i Aasum Kirke den 26. april 2009 Mindelunden i Seden 1995 Interview med Knud Aage Larsen Fra Dalholm Udflugten gennem Ræveskoven til Lundsgaard 2008 Udflugten Rågelund Rundt 2009 Arkivleder: Hanne Trydeman, Skovmålevej 26, 5320 Agedrup. Tlf På arkivernes dag, søndag den 6. juni arrangerer Aasum Sogns Lokalhistoriske Arkiv en udflugt, rundt i Gartnervænget Øst. Reserver allerede dagen nu. Mere om udflugten i næste nummer af Aasum Sogneblad, der udkommer omkring 1. juni 2010.

28

29

30 Kunstner og underviser i kreative fag, Grethe Husted (61), maler for at blive et helt menneske. Kreativ kraft Portræt af en aasumbeboer, Grethe Husted Tekst og foto: Ina Lykke Schmidt Smid alle dine hæmninger og bare spring ud i det og vær glad. Bare gå i gang, og det gør ikke noget, at det er grimt, for det grimme har også en plads. Sådan lyder Grethe Husteds råd til folk, der overvejer at kaste sig ud i det kreative. Og lad være at stille krav til dig selv om, at det skal være pænt, for det perfekte er kedeligt. Kunst skal være noget, der kommer indefra dig selv, og når det inde i dig selv kommer ud, så mærker du en helt anden følelse af lethed. Det skal aldrig være en kamp at male. Det skal være en glæde og en leg. Hvis det driller dig, så smid det væk, mal det over. Et godt billede er et billede, hvor man fornemmer, at processen og ikke målet har fået lov at styre. Vi sidder i stuen i Grethe og hendes mand Bents nedlagte landbrugsejendom på Væverstræde 5. Rundt omkring på væggene hænger Grethes farvestrålende malerier. Jeg arbejder spontant og intuitivt. Det er sådan, at lige pludselig, der må jeg bare male. Det er altid så planlagt, at motivet, det ved jeg, hvad skal være. Men hvordan det skal se ud, og hvad farve det skal være, det kommer hen ad vejen. Det er også derfor, at jeg er blevet meget bevidst om, hvad der er mine farver: Jeg stiller farverne op, og når jeg så går i gang, så slår jeg den intellektuelle halvdel fra og går hen og tager en farve, og det er altid den røde. Hvor får du din inspiration fra? Alle steder. Jeg kan ligeså godt få den i en osteforretning, som ude

31 i en skov, eller på en rejse til Filippinerne. Når jeg er ude at rejse, så laver jeg skitser, så har jeg altid en scrapbog med, det er faktisk mit kæreste eje. Så arbejder jeg ud fra den, når jeg kommer hjem. Hvad betyder det for dig at være kreativ? Det gør, at jeg bliver et helt menneske. Hvis ikke jeg får malet, så føler jeg, at der er noget, som hober sig op inde i mig, så jeg bliver frustreret. Jeg vil ikke kalde det terapi, for det foregår på sådan et ubevidst plan, men det gør mig glad at bruge nogle dejlige farver. Grethes yndlingsmotiv er høns. Både i huset og i den tilstødende længe, hvor hun har sit værksted og sine undervisningslokaler, støder man på et utal af malerier med høns i alle mulige farver og faconer. I haven, der minder om en lille eventyrpark med forskellige små stier, der snor sig ind og ud mellem legehuset til børnebørnene, en totempæl, et urtebed, finder man også en hønsegård med nogle store flotte høns, der spankulerer omkring. Jeg fandt min gamle poesibog, fra jeg var barn, og dér var der nogen, der havde spurgt mig, hvad der var min hobby, og så stod der: at tegne. Og jeg har altid haft med mig, at motivet skulle være høns. Vi havde høns, da jeg var barn, og vi har høns i dag. I de perioder, hvor vi ikke har høns, der føler jeg mig sådan helt forladt. Hvad kan du godt lide ved høns? Den der hyggelige snak vi kan få med dem, og at jeg kan få dem til at blive trygge. Når jeg går ude i haven, vil de gå efter mig hele tiden, og jeg kan snakke med dem, og det er mig, der bestemmer, hvad vi skal snakke om, men de svarer mig. Og så det, at vi kan få

32 dem til at komme, når vi kalder på dem. Der er mange, der siger, at høns er dumme, men det er de ikke. Når jeg er stresset, sidder jeg og kigger på de høns, og så kan jeg slappe fuldstændigt af. Oprindeligt var Grethe beskæftigelsesvejleder. Så blev hun uddannet formningslærer på Odense Lærerseminarium og fik en diplomuddannelse i specialpædagogik. Siden har hun taget en masse forskellige kunstkurser, startet en aftenskole for handicappede, Den Uafhængige Aftenskole, og undervist i alt fra stoftryk og akvareller til billedkunst med acrylmaling, kollager og keramik. Næste gang går turen til et kursus, hvor hun skal lære at lave skulpturer i et nyt materiale. Og så har hun netop åbnet sit eget galleri, Galleri Bækskov. Hvad skal det være for et sted? Jeg vil gerne have, at det skal blive sådan et lille, hyggeligt galleri som lokale, og så mange forskellige som muligt, vil komme og bruge. Det er ikke sådan noget celebert noget, som det er inde i byen. Jeg har bare en drøm om, at alle de, der har lyst til at bruge det, kan bruge det, uanset hvor de står henne på trappestien. Det kunne være dejligt, hvis nogen ville komme og holde en udstilling, hvor jeg ikke behøvede andet end at lægge galleri til. Hvad skal det koste at udstille hos dig? Det skal være på kammeratlig basis. Det er ikke noget, vi skal tjene penge på, vi skal have nogle gode oplevelser. Grethe beder mig huske at skrive, at det kun er om sommeren, man kan bruge galleriet. Der er nemlig ikke varme på, på førstesalen over værkstedet, hvor galleriet befinder sig. Anderledes forholder det sig med stueetagen. Og det er heldigt, for allerede i april opstarter Grethe et kreativt værksted for børn. Det skal være et sted, hvor børn i Åsum kan samles og være sammen om oplevelsen af at være kreativ. Jeg føler, det er så værdifuldt at være kreativ, og jeg vil gerne have, at det skal have en plads i deres liv. Alle børn er kreative, og jeg glæder mig til, at de får lov til bare at give den gas.

33 Jeg vil gerne have, at de skal male udenfor, se naturen, opleve hvor fantastisk flot, et sted kan være i farverne. Når man sidder og tegner et motiv, kan man meget bedre se alle detaljerne. Jeg havde på et af mine kurser en dame, som havde været her mange, mange gange. Pludselig kom hun og sagde: jeg har aldrig set, at der er sten i jeres lade, hvor er det dog flot. Jeg synes også, det er væsentlig, at børnene i Åsum får noget sammen, fordi de går i forskellige skoler. Men det er primært det med, at jeg meget gerne vil have dem til at forstå at den kreativitet, som de nu er i besiddelse af, er så betydningsfuld. Hvad er en god underviser i kreative fag? Det er én, der tør sige sin mening. Og tør hjælpe og ikke bare siger: hvad synes du selv? Og gerne provokerer lidt, men det er mere, når det gælder voksne. Hvad så, når det gælder børn? Opmuntre. Og rose. Og hvis vi kan se, de er gået i stå, så vise dem en teknik, så de kan komme videre. Har du nogen idéer til nogle fremtidige kreative projekter i Åsum? Masser, de ligger derinde. Men jeg vil gerne have denne her ført igennem først. Jeg vil gerne lige stikke en finger i jorden og se, om der overhovedet er nogen, der synes det er sjovt, hvor mange der melder sig, om der er interesse for det. Men at gøre dette til et sted, hvor folk ved, de kan komme og se kunst, opleve kunst og lave kunst, det er min drøm.

34 Aasum Idrætsforening Generalforsamling Aasum Idrætsforening afholder generalforsamling ifølge lovene mandag d. 29. marts kl i klubhuset Vel mødt Bestyrelsen Fodbold. Senior Fodboldsæsonen udendørs er ikke kommet i gang endnu på grund af vinteren, men der spilles indendørs fodbold søndag aften i Humlehavens sportshal fra kl Henvendelse angående træningen indendørs samt udendørs til Preben Schack Vi har et godt Super Veteran Hold. Kunne I tænke jer at starte et Old Boys hold for de yngre årgange så kontakt Preben. Vedrørende drengeholdet årgang 12 år så forsøger vi at få et 7 mandshold op at stå; så se at få fat i nogle drenge. Tidspunktet for starten kommer senere. Følgende hold til den nye sæson: Senior Hold 1 spiller i Serie 3 Hold 2 spiller i Serie 4 Et Super Veteran Hold og så ønsker vi et Old Boys hold, yngre årgange fra 30 år og opefter, et Drengehold - 7 mands, årgang 12 år. Program til den nye sæson kommer senere. Gymnastikholdet for motionsdamer har stor succes med 30 damer, et stor skulderklap til lederen, Jytte Storm, for den store tilslutning til holdet. Det er godt for foreningen, at vi er kommet tilbage til Havnens Gourmet. Preben Schack

35 Adresseliste for Aasum Sogn Kirkekontoret Sognepræst, kirkebogsfører, Ellen Rasmussen vielses- og begravelsesmyndighed Mindelundsvej 110, 5240 Od. NØ N. H. Ellekilde Tlf Mindelundsvej 45, 5240 Od. NØ Tlf tirsdag, onsdag, torsdag og fredag kl tirs., ons., fre. kl , tors Graver Sognepræst Bente Knudsen Maria-Louize Helbo Mobil træffes efter aftale (ikke mandag) i sognegården i Seden aausumgraveren@mail.dk Tlf Menighedsrådet Organist Formand Hans Brehm Alex Hold Egholmen 7, 5240 Od. NØ Åsum Bygade 4, 5240 Od. NØ Tlf AH@aasumsogn.dk Tlf Aasum Sogns hjemmeside Idrætsforeningen Formand Preben Schack Ryttervejen 14, 5240 Od. NØ Tlf Klubhuset tlf Beboerforeningen Formand Helle Troelsen Ryttervejen 7, 5240 Od. NØ htro@odense.dk Tlf Aasum Sogns Lokalhistoriske Arkiv Bylauget Arkivleder Oldermand Hanne Trydeman Mogens Burmølle Skovmålevej 26 Staupudevej 10, 5320 Agedrup 5240 Od. NØ Tlf Tlf

36 Kroglund Ved bylaugsmødet nyvalgtes Glen Nielsen, Rågelund, efter Erik Jensens udtræden. Oldermanden Mogens Burmølle genvalgets. Der er et udførligt referat på hjemmesiden Aasumby.dk og udskydes her på grund af pladsmangel til næste nummer af Sognebladet.

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab 1 Bliv frivillig Kulturelle oplevelser Hvis du går og tror, at kirkens arbejde kun består i det, som præster, ansatte

Læs mere

Asserballe sogns kirkeblad

Asserballe sogns kirkeblad Asserballe sogns kirkeblad JUNI JULI AUGUST 2013 Indhold i Kirkeblad Billeder af Konfirmander Konfirmand indskrivning Altergang uden gluten Æblefest Gudstjenester i Asserballe og Ketting Nyt fra Kirkegården

Læs mere

Fastelavn på Kulturcenter Værestedet. SØNDAG D. 7. Februar mellem kl. 10.00 og 12.00.

Fastelavn på Kulturcenter Værestedet. SØNDAG D. 7. Februar mellem kl. 10.00 og 12.00. Fastelavn på Kulturcenter Værestedet SØNDAG D. 7. Februar mellem kl. 10.00 og 12.00. Fastelavnsudvalget tager imod børn og voksne til et brag af en fastelavnsfest. Vi vil synge gode og velkendte fastelavnssange,

Læs mere

Prædiken til 4. Søndag efter påske konfirmation

Prædiken til 4. Søndag efter påske konfirmation Prædiken til 4. Søndag efter påske konfirmation Salmer: Indgangssalme: DDS 749: I østen stiger solen op Salme før prædikenen: DDS 70: Du kom til vor runde jord Salme efter prædikenen: DDS 478: Vi kommer

Læs mere

Interview med drengene

Interview med drengene Interview med drengene Interviewer: Julie = J og Michelle = M. Interviewpersoner: Christian = C og Lasse = L. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 J: Hvad er det I

Læs mere

OPSLAGSTAVLEN. Hver mandag og onsdag kl. 17 30 er der løbetræning fra Marienlyst-centret, hvor der også er mulighed for omklædning og bad.

OPSLAGSTAVLEN. Hver mandag og onsdag kl. 17 30 er der løbetræning fra Marienlyst-centret, hvor der også er mulighed for omklædning og bad. December 2001 2 OPSLAGSTAVLEN Hver mandag og onsdag kl. 17 30 er der løbetræning fra Marienlyst-centret, hvor der også er mulighed for omklædning og bad. Den 25. November kl. 10.00 DGI Løb/Marienlyst Skoven

Læs mere

Vise-Vers-Nyt. Afs.: VV-Roskilde, Stenlandsvej 16, 4000 Roskilde

Vise-Vers-Nyt. Afs.: VV-Roskilde, Stenlandsvej 16, 4000 Roskilde Medl.nr. IDNr / Par Nr «Navn» «Kontat» «Gade og nr#» «Postnr#» «BY» Afs.: VV-Roskilde, Stenlandsvej 16, 4000 Roskilde Til kalenderen: 07.02.16 kl. 14-16:30 Besøg af Visens Venner i Køge i bibliotekssalen

Læs mere

for Lyne Sogn Januar 2015 Indhold:

for Lyne Sogn Januar 2015 Indhold: Til: Samtlige husstande kontorer butikker AKTIVITETSKALENDER for Lyne Sogn Januar 2015 Indhold: Lyne Kirke/Vennekredsen: Per Nielsen Lyne Kirke: Nytårsgudstjeneste, Menighedsmøde Sdr. Bork Kirke: Sangaften

Læs mere

Lis holder ferie i følgende perioder i juni og juli: Ferie i uge 27 og 28 Lis er på stævne i uge 29

Lis holder ferie i følgende perioder i juni og juli: Ferie i uge 27 og 28 Lis er på stævne i uge 29 Alle 4 søndage i juli måned, holder vi gudstjeneste samme med Roskide Baptistkirke i lighed med de foregående år. Roskilde Baptistkirke er beliggende på Vindingevej 32, 4000 Roskilde. Mandag den 3. juni

Læs mere

3. marts 2016. Cafeén er egnet for personer med handicap og har handicap-toilet. Tilmelding er ikke nødvendig. Du kommer bare, hvis du har lyst.

3. marts 2016. Cafeén er egnet for personer med handicap og har handicap-toilet. Tilmelding er ikke nødvendig. Du kommer bare, hvis du har lyst. E-mail nyhedsbrev nr. 56 Cafe aften på Café Tower, kl. 18.00-20.00 Stürups Plads 1, dør 230 i Helsingør 3. marts 2016 Hver d. første torsdag i en måned er vi velkomne på restauranten til en cafeáften,

Læs mere

KIRKEBLAD Enderslev-Vråby-Himlingøje

KIRKEBLAD Enderslev-Vråby-Himlingøje KIRKEBLAD Enderslev-Vråby-Himlingøje September - November 2013 LÆS BOGEN! Bjarne Reuter har skrevet en bog, han kalder for BOGEN. Det er en genfortælling af Biblen, sådan som han forstår den. Han har selv

Læs mere

Kirkeblad. Kirkelig vejviser. for Hjerm Sogn

Kirkeblad. Kirkelig vejviser. for Hjerm Sogn Kirkelig vejviser Sognepræst: Jonas Serner-Pedersen Kirkevej 9, 7560 Hjerm tlf. 97 46 41 14 mail: jjs@km.dk Menighedsrådsformand: Robert Stoltenberg Højgårdsparken 90, 7560 Hjerm tlf. 97 46 50 52 mail:

Læs mere

for Lyne Sogn Juni/Juli 2015 Konfirmander i Lyne Kirke Den 10 Maj 2015

for Lyne Sogn Juni/Juli 2015 Konfirmander i Lyne Kirke Den 10 Maj 2015 Til: Samtlige husstande kontorer butikker AKTIVITETSKALENDER for Lyne Sogn Juni/Juli 2015 Konfirmander i Lyne Kirke Den 10 Maj 2015 Indhold: * Forsamlingshuset: Ekstraordinær generalforsamling * LYNE krocket

Læs mere

Vi havde også en dejlig arbejdsdag i lørdag og rigtigt mange arbejdsopgaver blev løst. Der er igen arbejdsdag på lørdag i næste uge.

Vi havde også en dejlig arbejdsdag i lørdag og rigtigt mange arbejdsopgaver blev løst. Der er igen arbejdsdag på lørdag i næste uge. Uge 38 Gjerrild-Bønnerup Friskole, Knud Albæks Vej 4, Gjerrild, 8500 Grenå Tlf.8638-4422, E-post: kontoret@gbfriskole.dk Hjemmeside: www.gbfriskole.dk SFO. 8638-4460 Aktuelt Endnu en uge er gået og det

Læs mere

OZ6HR nyt, Januar 2016. Nr. 1, Januar 2016 Medlemsblad for OZ6HR - EDR Horsens Afdeling

OZ6HR nyt, Januar 2016. Nr. 1, Januar 2016 Medlemsblad for OZ6HR - EDR Horsens Afdeling OZ6HR nyt, Januar 2016 1 Nr. 1, Januar 2016 Medlemsblad for OZ6HR - EDR Horsens Afdeling 2 OZ6HR nyt, Januar 2016 OZ6HR nyt Nr. 1, Januar 2016 Medlemsblad for OZ6HR - EDR Horsens Afdeling Parallelvej 6A

Læs mere

Skriftlig beretning til årsmøde i DGI Sønderjylland 2016!

Skriftlig beretning til årsmøde i DGI Sønderjylland 2016! Skriftlig beretning til årsmøde i DGI Sønderjylland 2016! Solen skinner udenfor lige nu, og der er så småt begyndt at komme knopper på træer og buske og forårsblomsterne begynder at stå i fuldt flor. Jeg

Læs mere

Generalforsamling i Odense Brass Band mandag den 14. marts 2016 kl. 20. Øvelokalet i Kristuskirken.

Generalforsamling i Odense Brass Band mandag den 14. marts 2016 kl. 20. Øvelokalet i Kristuskirken. Dagsorden/referat: 1. Valg af dirigent og referent Erik Würtz Knudsen blev valgt til dirigent. Han konstaterede at GF er lovligt indvarslet og dermed beslutningsdygtig. Mogens Andersen blev valgt til referent.

Læs mere

Det er svært at nå halvvejs rundt om et springvand på de 10 sek. selvudløseren har

Det er svært at nå halvvejs rundt om et springvand på de 10 sek. selvudløseren har Efter en meget spændende og programfyldt uge i sidste uge, har vi fået skruet tempoet lidt ned denne her uge. Vi havde set så meget frem til den berømte sommerlejr, at det blev helt tomt bagefter. Der

Læs mere

PARKINSON EXPRESSEN PARKINSONFORENINGEN BORNHOLM Januar kvartal 2013

PARKINSON EXPRESSEN PARKINSONFORENINGEN BORNHOLM Januar kvartal 2013 PARKINSON EXPRESSEN PARKINSONFORENINGEN BORNHOLM Januar kvartal 2013 PARKINSON-EXPRESSEN Januarr kvartal 2013 Oplag: 165 REDAKTION: Bent Folkmann Fabrksvej 4 3700 Rønne 56 97 44 79 jbfolkmann@mail.dk Husk

Læs mere

Henrik. September 2008 Side 3

Henrik. September 2008 Side 3 Der er mennesker, der har brug for dig - og måske har du brug for dem! Flere i vores fællesskab oplever at timerne bliver lange, når den ene dag efter den anden går uden at tale med nogen. For dem er det

Læs mere

Nyhedsbrev. - Os, med god tid i hverdagen. April 2016

Nyhedsbrev. - Os, med god tid i hverdagen. April 2016 Nyhedsbrev 3 April 2016 Foråret er på vej, og Os, med god tid i hverdagen er i fuld gang. Vi har afholdt 2 temaeftermiddage, hvor det sidste var om regler indenfor frivillighed, kurser og uddannelse. Der

Læs mere

Generalforsamling i VBK

Generalforsamling i VBK Generalforsamling i VBK Referat af ordinær generalforsamling d. 24.11.2015 1. Valg af dirigent samt referent og 2 stemmetællere. 2. Bestyrelsens beretning formand Per Nørgaard Klaus Rasmussen blev valgt

Læs mere

Jesus, tager Peter, Jakob og Johannes med op på et højt bjerg.

Jesus, tager Peter, Jakob og Johannes med op på et højt bjerg. Prædiken til sidste s. e. Hellig3konger 2011 Ved kyndelmisse som vi fejrede den 2. februar var vi halvvejs gennem vinteren. Og jeg tror, at længslen efter lys og forår gælder de fleste af os. Og netop

Læs mere

KIRKENYT PADESØ SOGN. Påske i Padesø Kirke. 16. årgang Foråret 2014 Nr. 2

KIRKENYT PADESØ SOGN. Påske i Padesø Kirke. 16. årgang Foråret 2014 Nr. 2 KIRKENYT PADESØ SOGN 16. årgang Foråret 2014 Nr. 2 Påske i Padesø Kirke Kirkegang i Padesø Kirkerne er tomme, der kommer ingen. Det er en udtalelse, man ofte hører i medierne, men det er jo i langt de

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Prøve i Dansk 1 November-december 2015 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Carl Nielsen - 1865-1931

Carl Nielsen - 1865-1931 Kirkens aktiviteter af Torben Møllenbach Teatertur Teaterturen sidste år var en fantastisk tur ud i det moderne teater med fantastisk flot skuespil i to små stykker af Samuel Beckett. I skrivende stund

Læs mere

HyllingeBy.dk. Lokalblad for Hyllinge og omegn, udgivet af Beboerforeningen i Hyllinge. Beboerforeningen holder ordinær generalforsamling

HyllingeBy.dk. Lokalblad for Hyllinge og omegn, udgivet af Beboerforeningen i Hyllinge. Beboerforeningen holder ordinær generalforsamling HyllingeBy.dk Lokalblad for Hyllinge og omegn, udgivet af Beboerforeningen i Hyllinge Kom til fællesspisning i Centergården Onsdag den 18. feb. kl. 18.00 Spisning er først til mølle Vi er glade for succesen

Læs mere

Nyhedsbrev April. Sjov og fart. Dus Mellervang. Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk - 1 -

Nyhedsbrev April. Sjov og fart. Dus Mellervang. Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk - 1 - Sjov og fart Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev April BEMÆRK DUS-avisen kan også ses på Mellervangskolens hjemmeside under DUS, hvor alle månedens billeder

Læs mere

Arrangementer og åbningstider i perioden 12. 28. februar

Arrangementer og åbningstider i perioden 12. 28. februar Arrangementer og åbningstider i perioden 12. 28. februar Alle dage fra den 8. til og med den 23. februar For store som små bliv kunstner for en dag, og mal dit eget billede hos billedkunstner Margit Rasmussen,

Læs mere

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 5+6 2013

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 5+6 2013 Fælles info Indsamling. I aften kulminerer de mange indsamlingsaktiviteter når DR åbner op for tvshowet den store Danmarksindsamling. Et af de fremstød vi lavede var salg af brød & kaffe i vores morgenåbning.

Læs mere

Dover Sogn TILBAGEBLIK TIL TIDEN OMKRING BESÆTTELSEN OG BEFRIELSEN DEN 5. MAJ 1945

Dover Sogn TILBAGEBLIK TIL TIDEN OMKRING BESÆTTELSEN OG BEFRIELSEN DEN 5. MAJ 1945 Til samtlige husstande i Dover sogn Dover Sogn 17. årgang nr. 2 Marts 2015 Tekst: Britta Andersen, Hinnerup. TILBAGEBLIK TIL TIDEN OMKRING BESÆTTELSEN OG BEFRIELSEN DEN 5. MAJ 1945 I min barndom var Pastor

Læs mere

Referat af Hellested Borgerforenings generalforsamling den 18.1.2016

Referat af Hellested Borgerforenings generalforsamling den 18.1.2016 Referat af Hellested Borgerforenings generalforsamling den 18.1.2016 1. Valg af dirigent: Niels Juul Jensen 2. Valg af stemmetællere: Ib Berthelin og Lars Asserhøj 3. Formandens beretning Anne-Grethe Mathisen

Læs mere

ÅREBLADET. Læs inde i bladet... Formandens hjørne Julemaddag Rospinning Gåtur og Gløgg Aktivitetskalender

ÅREBLADET. Læs inde i bladet... Formandens hjørne Julemaddag Rospinning Gåtur og Gløgg Aktivitetskalender ÅREBLADET Medlemsblad for Faaborg Roklub Nr. 11 Nov. 2015 34. årgang Læs inde i bladet... Formandens hjørne Julemaddag Rospinning Gåtur og Gløgg Aktivitetskalender Faaborg Roklub, tlf. 62 61 07 71, www.faaborg-roklub.dk

Læs mere

Skærtorsdag 24.marts 2016. Hinge kirke kl.9.00 (nadver). Vinderslev kirke kl.10.30

Skærtorsdag 24.marts 2016. Hinge kirke kl.9.00 (nadver). Vinderslev kirke kl.10.30 Skærtorsdag 24.marts 2016. Hinge kirke kl.9.00 (nadver). Vinderslev kirke kl.10.30 Salmer: Hinge kl.9: 458-462/ 467-37,v.5-671 Vinderslev kl.10.30: 458-462- 178/ 467-37,v.5-671 Dette hellige evangelium

Læs mere

Husavis Hvalsø Ældrecenter Maj 2013

Husavis Hvalsø Ældrecenter Maj 2013 Medlemmer af Bruger og Pårørenderådet Beboer: Emmy Hansen, Blomsterhaven 5. Marie-Louise Poulsen, Bøgely 22. Elin Jensen, Bøgely 14. Pårørende: Hother Husted, formand. Inge Lise Pedersen, næstformand.

Læs mere

Nyhedsbrev Uge 6 2015

Nyhedsbrev Uge 6 2015 Nyhedsbrev Uge 6 2015 Et helt nyt år er godt i gang, og vi glæder os til at udfylde det med mange aktiviteter, oplevelser og stjernestunder for beboerne på Meta. Vi har nu lavet nyhedsbrev i et år, og

Læs mere

SFO Bladet. SFO Buddinge ~ Oktober 2012 ~ side 1

SFO Bladet. SFO Buddinge ~ Oktober 2012 ~ side 1 SFO Bladet SFO Buddinge ~ Oktober 2012 ~ side 1 Kære børn og forældre i SFO Buddinge Rigtig glædelig efterår det er nu, man skal gennemgå børnenes garderober, og sikre sig, at regntøjet og gummistøvlerne

Læs mere

Prædiken til 2. påskedag 2016 i Jægersborg Kirke. Salmer: 236 305 224 // 241 227 235. Maria Magdalene ved graven

Prædiken til 2. påskedag 2016 i Jægersborg Kirke. Salmer: 236 305 224 // 241 227 235. Maria Magdalene ved graven Prædiken til 2. påskedag 2016 i Jægersborg Kirke Salmer: 236 305 224 // 241 227 235 Maria Magdalene ved graven 1. Jeg har igennem årene mødt mange enker og enkemænd, men nok mest enker, som har fortalt

Læs mere

Joh. 20,1-18; Sl. 16,5-11; 1 Kor. 15,12-20 Salmer: 227; 218; 236--233; 241 (alterg.); 447; 123 v7; 240

Joh. 20,1-18; Sl. 16,5-11; 1 Kor. 15,12-20 Salmer: 227; 218; 236--233; 241 (alterg.); 447; 123 v7; 240 Prædiken til 2.påskedag Joh. 20,1-18; Sl. 16,5-11; 1 Kor. 15,12-20 Salmer: 227; 218; 236--233; 241 (alterg.); 447; 123 v7; 240 Lad os bede! Herre, kald os ud af det mørke, som vi fanges i. Og kald os ind

Læs mere

3. søndag efter trin. Luk 15,1-10. Der mangler en

3. søndag efter trin. Luk 15,1-10. Der mangler en 3. søndag efter trin. Luk 15,1-10. Der mangler en Egentlig et fint og smukt lille puslespil. Ikke sandt. Der er bare det ved det, at der mangler en brik. Sådan som vores tema lyder i dag: der mangler en.

Læs mere

I Guds hånd -3. Fællessamling Dagens højdepunkt målrettet undervisning. 15-20 minutter

I Guds hånd -3. Fællessamling Dagens højdepunkt målrettet undervisning. 15-20 minutter I Guds hånd -3 I Guds hånd kan jeg sejre Mål: At lære børnene, at de kan sejre, når de holder sig tæt til Gud. Selvom de føler, de oplever nederlag, vil de stadig få sejr til sidst. For Gud er med dem.

Læs mere

Menighedens julefest finder i år sted søndag den 12. december kl. 10:30 (normal gudstjenestetid).

Menighedens julefest finder i år sted søndag den 12. december kl. 10:30 (normal gudstjenestetid). Menighedens julefest finder i år sted søndag den 12. december kl. 10:30 (normal gudstjenestetid). Festen slutter med, at vi spiser sammen. Alle bedes bidrage med en lille ret til den fælles buffet. Hanne

Læs mere

KIRKEBLADET ØSTER VELLING - HELSTRUP - GRENSTEN SOGNE

KIRKEBLADET ØSTER VELLING - HELSTRUP - GRENSTEN SOGNE KIRKEBLADET ØSTER VELLING - HELSTRUP - GRENSTEN SOGNE Nr. 2 51. årg. 2014 Når Pinsesolen danser! Præst og præstevikar Pinse Ferietid og gudstjenster Midsommersang Friluftsgudstjeneste Juni Juli August

Læs mere

KIRKEBLAD SOGNETUR TIL CHRISTIANIA OG CHRISTIANS KIRKEN TORSDAG D. 4 JUNI VOR FRUE & VINDINGE SOGNES PRIS: KR. 175.-

KIRKEBLAD SOGNETUR TIL CHRISTIANIA OG CHRISTIANS KIRKEN TORSDAG D. 4 JUNI VOR FRUE & VINDINGE SOGNES PRIS: KR. 175.- VOR FRUE & VINDINGE SOGNES KIRKEBLAD MARTS - AUGUST 2015 / 39. ÅRGANG NR. 2 SOGNETUR TIL CHRISTIANIA OG CHRISTIANS KIRKEN TORSDAG D. 4 JUNI Sogneturen er i år en tur til København, hvor vi om formid dagen

Læs mere

KIRKENYT PADESØ KIRKEDISTRIKT. Padesø Kirke. 11. årgang Sommeren 2009 Nr. 3

KIRKENYT PADESØ KIRKEDISTRIKT. Padesø Kirke. 11. årgang Sommeren 2009 Nr. 3 KIRKENYT PADESØ KIRKEDISTRIKT 11. årgang Sommeren 2009 Nr. 3 Padesø Kirke PRÆSTEN Sommerens gudstjenester Som det fremgår af gudstjenestelisten, så er der gudstjeneste hver søndag i sommermånederne, og

Læs mere

Se årets konfirmander Skal kirken ledes af glade amatører? 2011 i tal og tegninger Pinse i det grønne Hotdogs i lange baner

Se årets konfirmander Skal kirken ledes af glade amatører? 2011 i tal og tegninger Pinse i det grønne Hotdogs i lange baner Maj 2012 Kirkeblad for Nr. Herlev Kirke og sogn Se årets konfirmander Skal kirken ledes af glade amatører? 2011 i tal og tegninger Pinse i det grønne Hotdogs i lange baner Årets konfirmander fra Nr. Herlev

Læs mere

Bilag 7: Evalueringsspørgsmål og besvarelser

Bilag 7: Evalueringsspørgsmål og besvarelser Bilag 7: Evalueringsspørgsmål og besvarelser Hvem er du? Køn, alder, beskæftigelse: 1. kvinde, 63, sekretariatschef udsatte børn og unge 2. mand, 55, præst/revisor 3. pige, 20, sabbath år, arbejde 4. mand,

Læs mere

Ryde-Handbjerg. Ja, vi skriver kun den 5. maj i dag, 70 året for Danmarks befrielse, men vi har allerede nået to store fester i sognene.

Ryde-Handbjerg. Ja, vi skriver kun den 5. maj i dag, 70 året for Danmarks befrielse, men vi har allerede nået to store fester i sognene. RIV UD OG GEM KIRKESTOFFET Ryde-Handbjerg Festlige maj... Ja, vi skriver kun den 5. maj i dag, 70 året for Danmarks befrielse, men vi har allerede nået to store fester i sognene. Søndag den 3. maj fejrede

Læs mere

for Lyne Sogn November 2015

for Lyne Sogn November 2015 Til: Samtlige husstande kontorer butikker AKTIVITETSKALENDER for Lyne Sogn November 2015 Indhold: * Lyne Kirke: diverse, Arrangémenter * Lyne Friskole: Åben hus * Vennekredsen: Bankospil * Skulptur: *

Læs mere

Januar 2012 3. årg. Nr. 1 P-POSTEN

Januar 2012 3. årg. Nr. 1 P-POSTEN Januar 2012 3. årg. Nr. 1 P-POSTEN ØSTSALLING PENSIONISTFORENING NYHEDSAVIS PENSIONISTFORENINGENS NYHEDSAVIS JANUAR 2012 3. ÅRGANG NR. 1 Formanden skriver: Ventetiden Den 1. december var vi til adventsfest

Læs mere

Kære forældre og elever

Kære forældre og elever Kære forældre og elever Jeg sidder her en torsdag aften og skal skrive mit indlæg til månedsnyt hvad skal jeg skrive??? De forskelige teams har skrevet om februar måneds begivenheder, jeg har fyldt huller

Læs mere

December Januar Februar 2010-2011 Nr. 4 23. årgang Langenæs Kirke & Sogn

December Januar Februar 2010-2011 Nr. 4 23. årgang Langenæs Kirke & Sogn December Januar Februar 2010-2011 Nr. 4 23. årgang Langenæs Kirke & Sogn Til samtlige husstande Vi beklager, at denne udgave af Langenæs Kirke & Sogn kommer i en væsentlig mindre udgave end normalt. På

Læs mere

I Guds hånd -1. Fællessamling Dagens højdepunkt målrettet undervisning. 15-20 minutter

I Guds hånd -1. Fællessamling Dagens højdepunkt målrettet undervisning. 15-20 minutter I Guds hånd -1 I Guds hånd vokser jeg Mål: At give børn en forståelse for, at det er Gud, der lader os vokse. Når vi lægger vores liv i Guds hånd, kan han forme os helt efter sin plan, så vi kan blive

Læs mere

Kære forældre. Med venlig hilsen. Lisbet Huusom

Kære forældre. Med venlig hilsen. Lisbet Huusom Kære forældre Efterårsferien står for døren og børnene har fri fra undervisningen i uge 42. Traditionen tro, arbejder vi sammen med Højboskolen om at holde åbent i ferierne. I efterårsferie, juleferie

Læs mere

teentro Oversigt over temaer 1. Lær hinanden at kende 2. En Gud derude 3. Gud hernede 4. Hvorfor kom Jesus? frikirkelig konfirmation

teentro Oversigt over temaer 1. Lær hinanden at kende 2. En Gud derude 3. Gud hernede 4. Hvorfor kom Jesus? frikirkelig konfirmation teentro frikirkelig konfirmation Oversigt over temaer 1. Lær hinanden at kende Målet med denne samling er at have det sjovt og lære hinanden at kende. For at både du og teenagerne skal få mest muligt ud

Læs mere

November 2010 22. ÅRGANG

November 2010 22. ÅRGANG November 2010 22. ÅRGANG Kredsleder Søren W. Nielsen...26 83 50 01 Formand Jørgen Bæk...75 82 48 65 Puslinge Tove Pedersen...75 82 59 13 Tumlinge Jesper Pedersen...61 39 88 69 Betina Harpsøe Andersen...28

Læs mere

15 s e Trin. 28.sept.2014. Hinge Kirke kl.9.00. Vinderslev kirke kl.10.30 Høstgudstjeneste.

15 s e Trin. 28.sept.2014. Hinge Kirke kl.9.00. Vinderslev kirke kl.10.30 Høstgudstjeneste. 15 s e Trin. 28.sept.2014. Hinge Kirke kl.9.00. Vinderslev kirke kl.10.30 Høstgudstjeneste. Salmer: Hinge kl.9: 736-48/ 165-52 Vinderslev kl.10.30: 729-51- 450/ 165-477- 730 Dette hellige evangelium skriver

Læs mere

Ugebrev 34 Indskolingen 2014

Ugebrev 34 Indskolingen 2014 Ugebrev 34 Indskolingen 2014 Fælles info: Kære indskolingsforældre. Allerførst velkommen tilbage til jer alle efter en dejlig varm og solrig sommerferie, det er tydeligt, at børnene har nydt det, men alle

Læs mere

Nyhedsbrev uge 35 2015

Nyhedsbrev uge 35 2015 Nyhedsbrev uge 35 2015 Side 1 God weekend Side 7 Filuren Side 2-3 Nyt fra Allan Side 8-9 Chromebooks Side 4 Høstfest Side 10 N/T med 4-5 klasse Side 5 Indvielse af vuggestuen Side 11-13 Børnehaven Side

Læs mere

Pinsetræf 2012. Så ventede vi alle spændt - som vi plejer - på vejrudsigten til Pinse-Najad-stævnet.

Pinsetræf 2012. Så ventede vi alle spændt - som vi plejer - på vejrudsigten til Pinse-Najad-stævnet. Pinsetræf 2012 Så ventede vi alle spændt - som vi plejer - på vejrudsigten til Pinse-Najad-stævnet. 31 både var tilmeldt + 5 både fra Göteborg s Najad klub. Og sandelig om ikke vejrudsigten var så god

Læs mere

LEKTIE. Det store, store træ. Parat til at undervise. Guds kærlighed hjælper os med at komme til at ligne Jesus mere, når vi vokser i ham.

LEKTIE. Det store, store træ. Parat til at undervise. Guds kærlighed hjælper os med at komme til at ligne Jesus mere, når vi vokser i ham. LEKTIE År B 2. kvartal Lektie 9 Det store, store træ Ugens tekst og referencer: Matt 13,31-32. Christ s Object Lessons, side 76-79. Huskevers: Voks i Jesu nåde (2 Pet 3,18) Hovedformålet er, at børnene

Læs mere

Dette hellige evangelium skriver evangelisten. Menighedssvar

Dette hellige evangelium skriver evangelisten. Menighedssvar Forklaringsgudstjeneste for konfirmander Søndag den 27. oktober i Skibet kirke Prædiken Dette hellige evangelium skriver evangelisten Matthæus: Menighedssvar Da kom Peter til Jesus og spurgte:»herre, hvor

Læs mere

Prædiken til skærtorsdag 17. april kl. 17.00 i Engesvang

Prædiken til skærtorsdag 17. april kl. 17.00 i Engesvang Prædiken til skærtorsdag 17. april kl. 17.00 i Engesvang 178 Han står på randen af sin grav 448 Fyldt af glæde 457 Du som gik foran os 470 Lad os bryde brødet sammen ved hans bord 473 Dit minde skal 366

Læs mere

Kirkebladet MINIKONFIRMANDER I VEJBY KONFIRMANDHUS

Kirkebladet MINIKONFIRMANDER I VEJBY KONFIRMANDHUS Kirkebladet Tibirke Sogn November - December 2015 MEDITATIONS- OG MUSIK- GUDSTJENESTE TORSDAG D. 19. NOVEMBER KL. 20.00 TIBIRKE KIRKE Der vil være tid til stilhed og refleksion. Enkle meditative tekster

Læs mere

Kirkebladet. Hér finder du os. Lundforlund Gerlev Slots Bjergby Sludstrup Pastorat. Juni - August 2014

Kirkebladet. Hér finder du os. Lundforlund Gerlev Slots Bjergby Sludstrup Pastorat. Juni - August 2014 Hér finder du os Organist ved alle pastoratets kirker: Mai Larsen, 28 11 92 09 Kirkesanger ved Lundforlund og Sludstrup kirker: Carsten Jørgensen, 58 54 54 00 / 23 74 61 54 Kirkesanger ved Gerlev og Slots

Læs mere

Evangeliet er læst fra kortrappen: Luk 10,23-37

Evangeliet er læst fra kortrappen: Luk 10,23-37 1 13. søndag efter trinitatis I. Sct. Pauls kirke 30. august 2015 kl. 10.00. Salmer: 298/434/208/164//365/439/192/613 Åbningshilsen Den sidste søndag i august, sensommerens næstsidste dag, første søndag

Læs mere

Interview med K, medhjælper i Hotel Sidesporets restaurantkøkken

Interview med K, medhjælper i Hotel Sidesporets restaurantkøkken BILAG H Interview med K, medhjælper i Hotel Sidesporets restaurantkøkken Informanten var udvalgt af Sidesporets leder. Interviewet blev afholdt af afhandlingens forfattere. Interview gennemført d. 24.09.2015

Læs mere

Kirkeblad. Øsby og Aarø Kirker. Maj til september 2013. Inde i bladet: Se sommerens program for børn og voksne

Kirkeblad. Øsby og Aarø Kirker. Maj til september 2013. Inde i bladet: Se sommerens program for børn og voksne Kirkeblad Øsby og Aarø Kirker Maj til september 2013 Inde i bladet: Se sommerens program for børn og voksne Så nåede vi Maj En fantastisk dejlig måned ja måske årets skønneste! 12 maj indsættes den nye

Læs mere

Et godt valg -4. Daniel vælger at søge Gud

Et godt valg -4. Daniel vælger at søge Gud Et godt valg -4 Daniel vælger at søge Gud Mål: Børnene opmuntres til at søge Gud. Når vi søger ham, vil Gud vise sige for os, og vi vil få lov til at kende ham. Når vi kender ham, vil vi også stå fast

Læs mere

Indsamlerevaluering 2012

Indsamlerevaluering 2012 Indsamlerevaluering 2012 Generelt matcher svarene fra 2012 svarene i både 2010 og 2011. Hvis man skal fremhæve noget er det at: - 52 % vælger at gå sammen med en anden på ruten. - Folk er glade for at

Læs mere

Vi er en familie -1. Bed Jesus om at hjælpe din familie.

Vi er en familie -1. Bed Jesus om at hjælpe din familie. Vi er en familie -1 Bed Jesus om at hjælpe din familie. Mål: Børn lærer om familiens værdi. De lærer, at familiemedlemmer står sammen, er der for hinanden, elsker hinanden og hjælper hinanden. Børn opmuntres

Læs mere

Søndag d.24.jan.2016. Septuagesima. Hinge kirke kl.9. Vinderslev kirke kl.10.30 (skr.10.15).

Søndag d.24.jan.2016. Septuagesima. Hinge kirke kl.9. Vinderslev kirke kl.10.30 (skr.10.15). Søndag d.24.jan.2016. Septuagesima. Hinge kirke kl.9. Vinderslev kirke kl.10.30 (skr.10.15). Salmer: Hinge kl.9: 422-7/ 728-373 Vinderslev kl.10.30: 422-7- 397/ 728-510,v.5-6- 373 Dette hellige evangelium

Læs mere

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 8+9 2013

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 8+9 2013 Fælles info Fastelavn. Vi holdt fastelavn mandag efter vinterferien. Vi flyttede det hertil fordi vi havde Danmarks Indsamling i uge 6, men til næste år flytter vi det tilbage, så det ligger tættere på

Læs mere

Prædiken til 16. søndag efter trinitatis 2014. Tekst. Johs. 11,19-45.

Prædiken til 16. søndag efter trinitatis 2014. Tekst. Johs. 11,19-45. Lindvig Osmundsen Bruger Side 1 05-10-2014 Prædiken til 16. søndag efter trinitatis 2014. Tekst. Johs. 11,19-45. Der er en vej som vi alle går alene. Teksterne vi har fået til 16. søndag efter trinitatis

Læs mere

Prædiken, d. 12/4-2015 i Hinge Kirke kl. 9.00 og Vinderslev Kirke kl. 10.30. Dette hellige evangelium skriver evangelisten Johannes:

Prædiken, d. 12/4-2015 i Hinge Kirke kl. 9.00 og Vinderslev Kirke kl. 10.30. Dette hellige evangelium skriver evangelisten Johannes: Prædiken, d. 12/4-2015 i Hinge Kirke kl. 9.00 og Vinderslev Kirke kl. 10.30. Salmer; 403, 221, 218/ 248, 234, 634 Dette hellige evangelium skriver evangelisten Johannes: Korsvar Om aftenen den samme dag,

Læs mere

Kirkenyt for Tingsted kirke december 2015 samt januar og februar 2016. Og lyset skinner i mørket, og mørket fik ikke bugt med det. (Joh.

Kirkenyt for Tingsted kirke december 2015 samt januar og februar 2016. Og lyset skinner i mørket, og mørket fik ikke bugt med det. (Joh. Kirkenyt for Tingsted kirke december 2015 samt januar og februar 2016 Og lyset skinner i mørket, og mørket fik ikke bugt med det. (Joh.1,5) I verden omkring os, og jævnligt også i vore egne hjerter, synes

Læs mere

KIRKENYT PADESØ KIRKEDISTRIKT. Jul i Padesø Kirke. 11. årgang Vinteren 2008/2009 Nr. 1

KIRKENYT PADESØ KIRKEDISTRIKT. Jul i Padesø Kirke. 11. årgang Vinteren 2008/2009 Nr. 1 KIRKENYT PADESØ KIRKEDISTRIKT 11. årgang Vinteren 2008/2009 Nr. 1 Jul i Padesø Kirke PRÆSTEN MENIGHEDSRÅDET ADVENT NYT FRA MENIGHEDSRÅDET Advent og jul i Padesø Kirke Også i år indleder vi adventstiden

Læs mere

TIL FRIVILLIGE PÅ HOSPICE SJÆLLAND NYHEDSBREV FEBRUAR 2016. Kære alle,

TIL FRIVILLIGE PÅ HOSPICE SJÆLLAND NYHEDSBREV FEBRUAR 2016. Kære alle, TIL FRIVILLIGE PÅ HOSPICE SJÆLLAND NYHEDSBREV FEBRUAR 2016 Kære alle, Så er det februar måned, og det er allerede blevet lysere til omkring kl. 17.00, helt vidunderligt, når man skal nå hjem og gå med

Læs mere

BØLGEBRYDEREN. 27. årgang Medlemsblad for Sørup Havns Bådelav 1/2016. Læs inde i bladet:

BØLGEBRYDEREN. 27. årgang Medlemsblad for Sørup Havns Bådelav 1/2016. Læs inde i bladet: BØLGEBRYDEREN 27. årgang Medlemsblad for Sørup Havns Bådelav 1/2016 Læs inde i bladet: INVITATION TIL GENERALFORSAMLING SØREDNING I SVERIGE OG DANMARK ÅRETS ARRANGEMENTER 1 SØRUP HAVNS BÅDELAV Lindevej

Læs mere

Rettelse: Det er feb. + marts børnene der skal på fælles fødselsdagstur d. 22. marts og IKKE Jan. + feb. børn som vi har skrevet i februar avisen.

Rettelse: Det er feb. + marts børnene der skal på fælles fødselsdagstur d. 22. marts og IKKE Jan. + feb. børn som vi har skrevet i februar avisen. Rettelse: Det er feb. + marts børnene der skal på fælles fødselsdagstur d. 22. marts og IKKE Jan. + feb. børn som vi har skrevet i februar avisen. Månedens udfordring: Torsdag den 29. marts vil vi for

Læs mere

Bestyrelse: Kontaktpersoner i klubbens udvalg:

Bestyrelse: Kontaktpersoner i klubbens udvalg: Bestyrelse:... 1 Kontaktpersoner i klubbens udvalg:... 1 Kære Dykkere... 2 Generalforsamling 2013 Horsens Dykkerklub... 2 Nytårskur (Seniorer)... 3 Intern flaskeeftersyn år 2013... 3 Trykprøvning af flasker...

Læs mere

Prædiken til konfirmandernes gudstjeneste 24. januar 2016

Prædiken til konfirmandernes gudstjeneste 24. januar 2016 Prædiken til konfirmandernes gudstjeneste 24. januar 2016 (Skrevet af Daniel, Mikkel M, Mette G, Mette M, Mathias F, Tobias, Kathrine, Freja, Mads VP, Johanne, Bianca og Anne) Kære Maja Du er lige begyndt.

Læs mere

Prædiken-refleksion til langfredag, Københavns Domkirke, 2014.

Prædiken-refleksion til langfredag, Københavns Domkirke, 2014. Prædiken-refleksion til langfredag, Københavns Domkirke, 2014. Stine Munch Korsfæstelsen er så svær... Det var Guds mening, og alligevel menneskets utilstrækkelighed og dårskab der er skyld i det.. Som

Læs mere

Kirkeblad for Hjerm Sogn

Kirkeblad for Hjerm Sogn Kirkelig vejviser Sognepræst: Jonas Serner-Pedersen Kirkevej 9, 7560 Hjerm tlf. 97 46 41 14 mail: jjs@km.dk Menighedsrådsformand: Robert Stoltenberg Højgårdsparken 90, 7560 Hjerm tlf. 97 46 50 52 mail:

Læs mere

JEG HAR LÆRT AT SE MIT LIV I FARVER

JEG HAR LÆRT AT SE MIT LIV I FARVER JEG HAR LÆRT AT SE MIT LIV I FARVER Anne Rosenvold er uddannet Cand. Scient. Soc. fra RUC. Hun er uddannet coach, har boet nogle år i Australien, arbejdet med ind- og udstationerede familier, hun er foredragsholder,

Læs mere

Keld har ordet.. Så nærmer turen til Idre Fjäll sig med hastige skridt. Skole/hjemsamtaler

Keld har ordet.. Så nærmer turen til Idre Fjäll sig med hastige skridt. Skole/hjemsamtaler Indholdsfortegnelse side 2: Skolelederen har ordet side 3: En hilsen fra Miljøministeriet side 5-6: Fastelavnsbilleder side 7: Turen går til Idre Fjäll side 8: Kalenderen side 9: Indkaldelse til Forældrekredsmøde

Læs mere

Sdr. Vium Nyt. Nr. 286 Sdr. Vium Sogneforeningen februar 2016

Sdr. Vium Nyt. Nr. 286 Sdr. Vium Sogneforeningen februar 2016 Sdr. Vium Nyt Nr. 286 Sdr. Vium Sogneforeningen februar 2016 Landsby pedeller Jeg har længe gået med den tanke, at når Lyne med succes kan etabler by pedeller og det går rigtig godt, så kan vi også i Sdr.

Læs mere

Det sker i vinter. på Jungshoved

Det sker i vinter. på Jungshoved Det sker i vinter på Jungshoved STYREGRUPPEN FOR JUNGSHOVED SKOLE byder alle velkommen til en ny vintersæson 2011-2012 på Jungshoved. Igen i år udkommer folderen som en del af bladet Jungshoved. Se også

Læs mere

Plejecenter Violskræntens Aktivitetstilbud. For beboere, efterlønsmodtagere & pensionister i Norddjurs kommune

Plejecenter Violskræntens Aktivitetstilbud. For beboere, efterlønsmodtagere & pensionister i Norddjurs kommune Plejecenter Violskræntens Aktivitetstilbud For beboere, efterlønsmodtagere & pensionister i Norddjurs kommune Udgivet: 17-03-2016 Aktivitetsteam Vores opgave er at skabe et levende og aktivt miljø på Plejecenter

Læs mere

September, oktober & november 2011 23. ÅRGANG

September, oktober & november 2011 23. ÅRGANG September, oktober & november 2011 23. ÅRGANG Kredsleder Søren W. Nielsen...26 83 50 01 Formand Jørgen Bæk...75 82 48 65 Puslinge Tove Pedersen...75 82 59 13 Tumlinge Ann R. Nielsen...40 54 05 61 Pilte

Læs mere

Velkommen til. Sct. Michaels Børnehave

Velkommen til. Sct. Michaels Børnehave Velkommen til Sct. Michaels Børnehave Sct. Michaels Børnehave Sct. Michaels Gade 10 6000 Kolding Tlf. 75529438 email: post@sct-michaels-bornehave.dk Hvem er vi Sct. Michaels Børnehave er en privat daginstitution,

Læs mere

MIN. kristendom fra top til tå MARIA BAASTRUP JØRGENSEN ILLUSTRATOR KAMILLA WICHMAnN MINI KATEKISMUS

MIN. kristendom fra top til tå MARIA BAASTRUP JØRGENSEN ILLUSTRATOR KAMILLA WICHMAnN MINI KATEKISMUS MIN MINI KATEKISMUS kristendom fra top til tå MARIA BAASTRUP JØRGENSEN ILLUSTRATOR KAMILLA WICHMAnN 1 2 Den bog, du sidder med nu, er en katekismus. Det betyder, at det er en bog, der helt enkelt fortæller

Læs mere

HER. Katalog om livet i gårdmiljøer i Fuglekvarteret BOR VI

HER. Katalog om livet i gårdmiljøer i Fuglekvarteret BOR VI HER Katalog om livet i gårdmiljøer i Fuglekvarteret BOR VI Af: Tine Sønderby Praxis21 November 2013 Om kataloget Katalogets indhold Dette er et katalog om livet i gårdmiljøer i Fuglekvarteret. Det er tænkt

Læs mere

UGEBREV nr. 31 uge 15

UGEBREV nr. 31 uge 15 UGEBREV nr. 31 uge 15 Mange tak På vegne af bestyrelse, personale og børn vil jeg gerne sige mage tak til alle de fremmødte til vores arbejdslørdag i lørdags. Det var en hyggelig dag, hvor vi fik lavet

Læs mere

Aalborg Kommunale Kunstforening. Referat af ordinær generalforsamling. Tirsdag d. 17. april 2012 kl. 19:30

Aalborg Kommunale Kunstforening. Referat af ordinær generalforsamling. Tirsdag d. 17. april 2012 kl. 19:30 Aalborg Kommunale Kunstforening Referat af ordinær generalforsamling Tirsdag d. 17. april 2012 kl. 19:30 I Teknik- & Miljøforvaltningens & Forsyningsvirksomhedernes kantine på Stigsborg Brygge 5, Nørresundby

Læs mere

Oktober 2013 INDHOLD I DETTE NUMMER

Oktober 2013 INDHOLD I DETTE NUMMER Oktober 2013 INDHOLD I DETTE NUMMER Vellykket loppemarked i Lyset SOS børnebyerne fik overskuddet... Glimt fra sommerfest og loppemarked Renovering af hovedtrappe Valby Kino Indkaldelse til generalforsamling

Læs mere

Kan det betale sig? Hvad får vi ud af det? Giver det overskud? Hvad koster det?

Kan det betale sig? Hvad får vi ud af det? Giver det overskud? Hvad koster det? 1 28. dec. kl. 16.30 Julesøndag 118 Julen har englelyd 123 Her kommer Jesus dine små 117 En rose så jeg skyde 125 - Mit hjerte altid vanker 111 - Hør hvor englesangen toner Der er en ting, jeg mangler

Læs mere

Referat af ordinær generalforsamling i CMO

Referat af ordinær generalforsamling i CMO Referat af ordinær generalforsamling i CMO Afholdt lørdag den 1. februar i selskabslokalerne hos Alfred og Camilla på Rugårdsvej På grund af stor tilslutning til generalforsamlingen, 50 tilmeldte ud af

Læs mere

VELKOMMEN TIL BØRNEHUSET KILDEBÆKKEN.

VELKOMMEN TIL BØRNEHUSET KILDEBÆKKEN. VELKOMMEN TIL BØRNEHUSET KILDEBÆKKEN. Vi vil gerne byde dig og din familie velkommen til Kildebækkens Børnehave. Børnehaven er opdelt i 2 stuer, som hedder henholdsvis, Skovhulen og Havhulen. Børnehaven

Læs mere

Julemandens arv. Kapitel 23. Efter et kort øjeblik blev døren åbnet, og Frederikke Severinsen stod foran dem.

Julemandens arv. Kapitel 23. Efter et kort øjeblik blev døren åbnet, og Frederikke Severinsen stod foran dem. Kapitel 23 Efter et kort øjeblik blev døren åbnet, og Frederikke Severinsen stod foran dem. Goddag og velkommen Hr. Branzoo sagde hun henvendt til Johnny. Hun vendte sig om mod Jenny med et spørgende blik.

Læs mere