Dette notat har til formål at indhente erfaringer fra andre større byer, der har udarbejdet en by-app.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Dette notat har til formål at indhente erfaringer fra andre større byer, der har udarbejdet en by-app."

Transkript

1 Notat Forvaltning: Erhverv og udvikling og Kommunikation Dato: J.nr.: 10. marts 2014 Br.nr.: Udfærdiget af: Dennis Jensen / Karen Balling Vedrørende: Indhentning af erfaringher til Randers app Notatet sendes/sendt til: HN samt medlemmer af Erhvervs- og Landdistriktsudvalget Dette notat har til formål at indhente erfaringer fra andre større byer, der har udarbejdet en by-app. Opsamling på møder i Herning & Skive, samt svar fra Vejen Dette dokument er en sammenfatning af de to referater og svar fra Vejen, samt forslag til, hvordan nogle af problemstillingerne kan løses. Møderne i Herning og Skive gav et indblik i, hvad der er vigtigt at tage højde for i udviklingen af en applikation til en by. Desuden har Vejen Kommune svaret på spørgsmål vedrørende deres App. Byerne havde forskellig tilgang til deres Applikation. I Skive henvendte man sig til både turister og lokale borgere. Hvorimod Herning kun havde fokus på de lokale borgere, det samme gør sig gældende for Vejen. Det er vigtigt fra starten at have en veldefineret målgruppe. Hvis en kommende applikation skal henvende sig til turister, er det vigtigt at man laver offline funktionalitet, samt sprogvalgsfunktion for udenlandske turister. Det gør det nemmere, at målrette indholdet på applikationen. Modtageren skal være i centrum ved valg af indhold, så det er brugerens behov og ikke applikationsudbyderens behov, der er fokus på. Applikationen skal være overskuelig og nem at anvende. Det kan f.eks. være en god idé at tage udgangspunkt i mobiltelefonens muligheder for at vise, hvor du er, med hensyn til indholdsfunktioner. Desuden skal det undersøges om andre applikationer allerede opfylder den ønskede funktion. Hvad applikation helt konkret skal indeholde kan f.eks. løses ved at udvikle et Sitemap. På møderne blev det drøfte, hvordan indholdet blev opdateret. I Herning har man valgt ikke at lægge det ud til annoncøren, da man ikke mener de ville anvende det kontinuer-

2 - 2 - ligt. I Skive ser de det som en klar fordel at lægge det ud til annoncøren. I vejen får annoncørerne et login, så de selv kan lægge sine tilbud ind. Løsning ville være at gøre det simpelt og enkelt for annoncøren at opdatere indhold. Man bør overveje, hvad der har størst værdi; forkert information mod hvor ofte en annoncør skal opdatere sit indhold. Ved en topstyret applikation, skal man som udbyder forberede sig på at anvende mange ressourcer til at oprette data i applikationen. Kommunikationsvejen skal være tydelig. I en kommende applikation bør det overvejes, hvilke eksterne partnere, der skal levere indhold til en applikation. Det er vigtigt, at man selekterer i den data man kan få leveret, for at tilpasse den til målgruppen for applikationen. Man bør derfor fra start få defineret sin målgruppe, dette vil evt. kunne gøres ved at definere en række personas. I Herning har man valgt at benytte sig af en række funktioner, som fx Antal ledige P- plader, hvor informationen leveres af eksterne samarbejdsparter. Også i udviklingsarbejdet af nye funktioner vil eksterne samarbejdsparter blive brugt til levering af data. Man bør derfor i analysefasen brainstorme på funktioner og undersøge om data til funktionerne kan leveres af eksterne partnere. Disse funktioner og hvad der leveres af eksterne partnere vil ligeledes kunne fremgå af et sitemap. Herefter kan evt. kommende samarbejdspartnere kontaktes for et samarbejde. I analysefasen er det vigtigt at forberede sig på fremtidige opdateringer til nye devices (Iphone, Android). Det fælles for de tre byers markedsføring er, at de er holdt på et minimum. Herning har alene promoveret den via facebook. Skive har annonceret i lokalpressen, nyhedsbreve og en flyer, og Vejen har lavet flyers, foldere med en konkurrence om en Ipad og pressemeddelelser.

3 - 3 - BILAG Referat af tur til Skive - mandag den Snak med butik Søgaards Vinhus De udtalte, at de i dag benyttede sig meget af messer, de anvendte også trykte medier. Hvis de skulle være en del af en App, så ville de gerne have en mulighed for selv at redigere i deres annoncer. De kunne også være en fordel for dem, hvis de kunne lave tilbud som de kunne pushe ud til brugerne. De ville gerne kunne måle, hvad de fik ud af deres annonce. En konverteringsrate ville være behjælpelig. De benytter sig i dag meget af netværk og sponsorater. Når der var events i butikken, var det en lang proces, at få det oprettet for at få det med i lokalavisen. Der blev efterspurgt en mere automatiseret løsning. Snak med butik, Tusindfryd. Tøj og lædervarer, specialbutik. De brugte ikke særlig mange penge på markedsføring, det de primært anvendte var Facebook. (Miito) Var tidligere benyttet, det var dog ikke en succes, da der var for mange regler. De ville fx have 30% i kommission. Hvis indehaveren af butikken, skulle anvende en ny markedsføringsplatform, så kunne de forholde sig til, at betale et engangsbeløb, og at der ikke var en masse regler. Personerne der stod i butikken, var ikke specielt IT kyndige. Snak Jens Enevold (Direktør Skive-egnens Erhvervs- & Turistcenter - SET) kl Jens nævnte, at de måske nok var for tidligt ude med deres Applikation. De havde dog lært af dette, hvilket betød, at skulle de lave en ny i dag, ville der være en lang række af ting, de ville ændre. Bl.a. hvor vigtigt det ville være at have Offline funktionalitet, i sær i et område hvor 3G dækningen ikke er den bedste, og i højere grad fremtidssikre i forhold til udvikling. Han talte også meget om, hvor meget af indholdet der var relevant, fx at bedemænd nok var et segment, der ikke burde repræsenteres i en applikation. På nuværende tidspunkt stod de overfor valgte om de skulle nedlægge applikationen og finde en anden digital løsning, eller om de skulle lave en helt ny. Han nævnte, at hvis der skal udtænkes en ny applikation, bør der udtænkes en ny forretningsmodel og et godt råd til kommunen var at finde en producent af app en, der forstod og formåede at støtte op om forretningsmodellen. En ny app skal i højere grad møntes på turisme. (VisitDanmark påtænker at lave en app, så muligheden for at lade en Visit-app stå for turismedelen foreligger også.) Det blev nævnt at ideen med at ligge administrationen ud til virksomhederne, ville være en fordel i forhold til at indhold ville være opdateret. SET var meget presset på ressourcerne, der blev brugt rigtig mange ressourcer på selve opgaven. Det handlende for ham om, at minimerer den centrale administration. I den nuværende applikation var der et samarbejde med Kultunaut, som leverede indhold omkring arrangementer, det var det eneste data, der blev leveret af en ekstern partner. Skive Mobil blev markedsført i lokal-dagspressen, lokale ugeaviser, nyhedsbreve og flyers. I alt blev der brugt kr. på markedsføring.

4 - 4 - I 2012 er der 8000 der har haft Skive Mobil åbnet og i 2013 ind til nu ca I alt er der brugt kr. på App og driftsomkostningerne ligger på ca kr. Referat af møde i Herning den Møde med Per Hansen, Herning City-forening kl ca Applikationen startede i nov. 2012, og blev udelukkende promoveret igennem facebook. De fik i løbet af 10 dage 1600 downloads. Efter 10 dage blev der lukket ned for promovering, da de var bange for at produktet ikke var godt nok til den store succes og derfor ville skuffe. Produktet er vigtigere end en tidsplan. Til markedsføring af selve applikationen er der blevet brugt ca kr. udelukkende på promovering via Facebook. (Deres Facebook er meget udbredt/anvendt opslag om arrangementer mv. bliver set af pr. uge.) Erfaringerne med denne applikation var på forhånd, at det var vigtigt med en topstyring. - Topstyret Nice to have, der gør en forskel. Det var Per Hansens holdning, at hvis man inddrager annoncører til at skulle opdatere indhold, ville der gå ca. 14 dage, så blev indholdet ikke længere opdateret. Per Hansen har det overordnede ansvar for app en og han vil have svært ved at stå på mål, hvis app en er bundstyret, fx med hensyn til annoncering. App en er lagt eksternt ud til Cominator.(Bl.a. Viborg Handel og City Kolding har samme system. Horsens og Silkeborg overvejer at bruge det.) Applikationen bør kun indeholde det som man finder relevant for sin målgruppe. Det blev nævnt at man fra start gør det helt klar, hvem brugere er. Det var det som skulle skabe fundamentet for indholdet. Målgruppen er byens borgere, der bruger byens kommercielle tilbyd og begivenheder fx Open by Night indenfor shopping, kultur, spillesteder, større sportsarrangementer mv. Derfor er app en kun på dansk. Den stramme styring mener Per Hansen er en af årsagerne til, at der ikke er blevet begået så mange fejl i Herning som andre steder, hvor man har udviklet apps. Dataindsamlingen har været den tungeste del af arbejdet. I starten var der meget manuelt indtastning. Alle indtastninger foregår et sted hos Per Hansen. Det er tidskrævende og et af hans krav fra producenten har været at det skal være simpelt. Opdateringer på app-delen tager ca. 5-8 dage for at slå igennem. Det er vigtigt, at man gør sig nogle overvejelser om hvilke informationer der skal leveres af eksterne partner. F.eks. kan Kultunaut levere meget indhold som ikke nødvendigvis vil give mening for brugerne. I Herning har man undladt og bruge Kultunaut, man har valgt at gå ud og lave aftaler med de samarbejdspartnere man ønsker at præsentere på siden. Disse partnere levere RSS feeds. App en linker meget til hjemmesider, så responsiv webløsninger er vigtige fra disse sider for mobil/smartphone tilgang. Vigtigt at være opdateret på nødvendige ændringer i forhold til nye opdateringer til fx Iphone.

5 - 5 - Der er i Herning indgået et samarbejde med Strøm Hansen, der har leveret de elektroniske p-tavler, om at levere feedet, der fortæller, hvor mange p-pladser der er ledige. Svært at få data ejet af kommunen udleveret. Der er på nuværende tidspunkt tænkt på at implementere en funktion, hvor man kunne bestille en taxa til sin position. Der bliver også arbejdet på en funktion, der skal vise, hvor lang tid der er til at næste bus eller tog ankommer. Dette ville man løse ved hjælp af en chip på busser fra Midttrafik og Arriva tog. Man arbejder også på en funktion, hvor det bliver muligt for brugerne, at forudbestille og købe via sin mobil telefon. (Zefeed levere denne løsning) Fx kan man ved en fodboldkamp bestille fadøl fra sin mobil telefon, så går man op og viser den ved skranken, og få udleveret det bestilte. (Muligvis lanceret til EM i håndbold i Boxen til januar) På app ens forside er der en rullemenu. Den er der mange der ikke opdager, så der vil blive sat pile på for at gøre opmærksom på at der er flere menupunkter. I øjeblikket er der ikke mulighed for selektering af shopping muligheder. Det vil også blive indført på et tidspunkt. Findes på Herning Citys hjemmeside med ca. 15 valgmuligheder, men det skal koges ned til max 8 for at fungere på en app. De rullende nyheder på forsiden er for at give noget liv, i stil med dem, der kører på Tv2news. Nyhederne kommer fra aoh.dk. det er ikke muligt at klikke ind på dem, for Per Hansen er bange for at brugerne så forlader app en og det er ikke meningen. Butikkerne anvender i dag cityforeningens avis Shopping i Herning City til annoncering. Den udkommer hver mdr. Ud over dette, bliver der udgivet et annoncefinansieret magasin 4 gange årligt ved navnet Zoom. Per Hansen mener ikke, de vil få så mange annonceringer ind på App en, netop fordi de trykte annonceaviser er så udbredte og brugt.

6 - 6 - Spørgeguide vedr. app : Grundlaget for at få en app (mission/vision) Hvilket indhold lagde i vægt på - Kommercielle eller ikke kommercielle? Primære fokus målgruppe: primær, sekundær? Åbent spg. hvad er erfaringen? Hvad skulle den kunne vigtige funktioner need to have/nice to have? Hvad er succes-oplevelserne? Hvad vil I fx lave om i dag? Har i kravspecifikationer beskrivelse af app en? Inddragelse af erhvervslivet/interessenter i udviklingsarbejdet? Hvordan har butikkerne(samarbejdsparter) taget i mod app en feed back? Hvor mange har hentet app en og hvor meget bruges den? Budget for vedligehold af app, hvem står for det? Ressourcer i app vedligehold i dag administration/hvem har adgang? Markedsføring, hvordan, kr. fortsat markedsføring? Reklamer tilbudsfunktion? Nyheder? Brug af kort valg? Fx på gaden: Butikkerne - hvad vil de have med hvis de skulle bestemme indhold hvad er relevant for dem hvad er værdi for dem Betaler de noget for at være med / er de villige til at betale for det, ud fra deres ønsker, brug i deres markedsføring fx ved reklamer/tilbud Foretrukne medie i deres markedsføring

En praktisk håndbog om tips til anvendelsen af. som effektivt redskab

En praktisk håndbog om tips til anvendelsen af. som effektivt redskab En praktisk håndbog om tips til anvendelsen af som effektivt redskab SOCIALE MEDIER 2015 3.300.000 DANSKE BRUGERE PÅ FACEBOOK - svarende til 68% af den danske befolkning i aldersgruppen 13 år eller ældre.

Læs mere

VELKOMMEN TIL VISITSONDERJYLLAND.DK

VELKOMMEN TIL VISITSONDERJYLLAND.DK VELKOMMEN TIL VISITSONDERJYLLAND.DK INTRODUKTION Den 01.07.2014 gik visitsonderjylland.dk i luften Portalen indeholder bookbare produkter fra hele Sønderjylland: Oplevelser: 35 Overnatning: Mere end 700

Læs mere

Apotekets app Medicinhusker. Guide - version 2

Apotekets app Medicinhusker. Guide - version 2 Apotekets app Medicinhusker Guide - version 2 1 Om Medicinhusker App en kan hentes gratis til iphone og ipad i App Store og til Android smartphones i Google Play Butik. Det kræver ikke internetforbindelse

Læs mere

Byrådsmedlem Lars Søgaard har ved mail af 26. august 2014 ønsket følgende spørgsmål besvaret:

Byrådsmedlem Lars Søgaard har ved mail af 26. august 2014 ønsket følgende spørgsmål besvaret: Vedrørende: Muligheder for øget grundsag - svar på spørgsmål fra Lars Søgaard Sagsnavn: Muligheder for øget boliggrundsalg - forespørgsel fra Lars Søgaard Sagsnummer: 13.06.02-A26-1-14 Skrevet af: Søren

Læs mere

Bilag 6.1 SYDDANSK UNIVERSITET / ONLINE STRATEGI. Vision: Scenarier

Bilag 6.1 SYDDANSK UNIVERSITET / ONLINE STRATEGI. Vision: Scenarier Bilag 6.1 SYDDANSK UNIVERSITET / ONLINE STRATEGI Vision: Scenarier Et internationalt universitet med fokus på de studerende Vejviseren til dit rette valg Destination for læring & oplysning Livet & menneskene

Læs mere

24-03-2014. Til direktionen KFF. Sagsnr. 2014-0059806. Kommissorium for Borgerkontakt og Digital Innovation. Dokumentnr.

24-03-2014. Til direktionen KFF. Sagsnr. 2014-0059806. Kommissorium for Borgerkontakt og Digital Innovation. Dokumentnr. KØBENHAVNS KOMMUNE Københavns Borgerservice Frontoffice NOTAT Til direktionen KFF Kommissorium for Borgerkontakt og Digital Innovation Borgerne, brugerne, tilflytterne og turisterne Hver dag har vores

Læs mere

Bilag 11 - Transskribering, Kvinde 28 år RESPONDENTEN OM DE SOCIALE MEDIER

Bilag 11 - Transskribering, Kvinde 28 år RESPONDENTEN OM DE SOCIALE MEDIER Bilag 11 - Transskribering, Kvinde 28 år RESPONDENTEN OM DE SOCIALE MEDIER 1. Hvilke sociale medier har du anvendt den seneste måneds tid? Facebook Instagram Snapchat Bruger en lille smule YouTube, hvis

Læs mere

E-zine Online magazine

E-zine Online magazine E-zine Online magazine Anders Cramer Nielsen - http://www.anderscramernielsen.dk Bjarke Handsdal - http://handsdalize.com Casper Ragn - http://www.portfolio.casperragn.com Niels Otto - http://ottouch.com

Læs mere

3. September 2016 EKSKLUSIVT MEDSPONSORAT

3. September 2016 EKSKLUSIVT MEDSPONSORAT 3. September 2016 EKSKLUSIVT MEDSPONSORAT Run to the beat powered by Bang & Olufsen Run to the beat tilbyder jeres virksomhed en mulighed for at linke til Danmarks eneste motionsløb med musikken som omdrejningspunkt.

Læs mere

Bilag 5: Meningskondensering af transskribering af interview med Jonas, 15 år

Bilag 5: Meningskondensering af transskribering af interview med Jonas, 15 år Bilag 5: Meningskondensering af transskribering af interview med Jonas, 15 år Naturlig enhed Vi hører altid radio og så tjekker jeg også min mobil, men vi ses ikke tv om morgenen. Men så sidder jeg også

Læs mere

Sådan bruger du Spor. Schultz

Sådan bruger du Spor. Schultz Sådan bruger du Spor Schultz Hvad kan jeg bruge Spor til? Spor hjælper dig, når du skal vælge uddannelse og job. Først skal du svare på, hvad du vil, og hvad du kan. Resultatet er en liste med job, der

Læs mere

OneEyeAlien Kampagne

OneEyeAlien Kampagne OneEyeAlien Kampagne Vi har valgt at gå i dybden med tøjprodukter. Situationsanalyse - Problemer med produktionen. Det kræver en del arbejde at få vare bestilt fra Kina. Man skal have nogle gode kontakter

Læs mere

Kasper: Jeg hedder Kasper Thomsen, og jeg er 25 år gammel, og jeg læser HD 1. del på 4. semester

Kasper: Jeg hedder Kasper Thomsen, og jeg er 25 år gammel, og jeg læser HD 1. del på 4. semester 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 Transskribering af interview, Kasper BM: okay, jeg skal først lige bede om dit navn, og din alder, og hvad du læser?

Læs mere

BROCHURE 2016. CykelSportMessen. Cykler - Udstyr - Rejser - Træning. ØST - 12.-13. november Roskilde Kongrescenter. www.cykelsportmessen.

BROCHURE 2016. CykelSportMessen. Cykler - Udstyr - Rejser - Træning. ØST - 12.-13. november Roskilde Kongrescenter. www.cykelsportmessen. Cykler - Udstyr - Rejser - Træning BROCHURE 2016 www.cykelsportmessen.dk BLIV UDSTILLER PÅ SKANDINAVIENS STØRSTE CYKEL- OG TRIATLONMESSE ØST - 12.-13. november Roskilde Kongrescenter 26.-27. november -

Læs mere

HÅNDBOLD REGION ØST Vejledning i tilmelding af HRØ stævner

HÅNDBOLD REGION ØST Vejledning i tilmelding af HRØ stævner HÅNDBOLD REGION ØST Vejledning i tilmelding af HRØ stævner Vejledning i tilmelding til breddestævner via HåndOffice. Tilmelding via HåndOffice sker via http://haandoffice.dhf.dk/login.aspx. Koden til login

Læs mere

TENNISSPORTENS DAG ARRANGØRMANUAL Denne korte manual giver et overblik over, hvad I som klub kan gøre for at optimere jeres Tennissportens

TENNISSPORTENS DAG ARRANGØRMANUAL Denne korte manual giver et overblik over, hvad I som klub kan gøre for at optimere jeres Tennissportens TENNISSPORTENS DAG ARRANGØRMANUAL Denne korte manual giver et overblik over, hvad I som klub kan gøre for at optimere jeres Tennissportens Dag-arrangement. Manualen er delt op tre i afsnit om henholdsvis

Læs mere

FanøKalender.dk. Fanoekalender.dk BAGGRUND OG GENNEMFØRELSE

FanøKalender.dk. Fanoekalender.dk BAGGRUND OG GENNEMFØRELSE FanøKalender.dk Fanoekalender.dk BAGGRUND OG GENNEMFØRELSE To forskelligere måder den ene er mere online end den anden Fanoekalender.dk Det er et problem, at Fanø ikke har en fælles kalender, der anvendes

Læs mere

Powered by Bang & Olufsen 10 KM & HALVMARATHON I STRUER LYDENS BY

Powered by Bang & Olufsen 10 KM & HALVMARATHON I STRUER LYDENS BY Powered by Bang & Olufsen 10 KM & HALVMARATHON I STRUER LYDENS BY Om arrangøren f.reklame: Sport, marketing og events f.reklame A/S er en virksomhed med en bred kontaktflade. Vi har i mere end 40 år beskæftiget

Læs mere

Notat. Assens Kommune på Facebook

Notat. Assens Kommune på Facebook Notat Assens Kommune på Facebook Facebook sigter i langt højere grad end traditionelle hjemmesider på at skabe personlig dialog og netværk og er derfor en velegnet platform for digital dialog mellem borgere

Læs mere

FORENINGSGUIDE. Bydelsmødrenes Landsorganisation. Juli 2012

FORENINGSGUIDE. Bydelsmødrenes Landsorganisation. Juli 2012 EESTYRELSESARB FORENINGSGUIDE Bydelsmødrenes Landsorganisation B FUNDRAISING JDE ØKONOMI Juli 0 INDHOLD Introduktion til Foreningsguiden Hvad er? 6 Læg en -plan 7 Hvem skal kende Bydelsmødrene? 8 Deltag

Læs mere

Noterne er primært et supplement til oplægsholdernes præsentation samt uddrag af efterfølgende diskussion!

Noterne er primært et supplement til oplægsholdernes præsentation samt uddrag af efterfølgende diskussion! Noterne er primært et supplement til oplægsholdernes præsentation samt uddrag af efterfølgende diskussion! Karl Sperling - Aalborg Universitet Velkomst og kort introduktion til PRINCIP-projektet. Se flere

Læs mere

Alle vil have apps. En løsning til alle

Alle vil have apps. En løsning til alle Alle vil have apps Der er flere mobiltelefoner end indbyggere i Danmark 86 % af alle nye telefoner er en smartphone 20 % af alle søgninger på nettet er via mobiltelefon Over 80 % af alle køb indledes på

Læs mere

Ansøgningsskema til CISUs Oplysningspulje

Ansøgningsskema til CISUs Oplysningspulje J.nr. (udfyldes af CISU) Ansøgningsskema til CISUs Oplysningspulje A. Basale informationer om ansøger og aktivitet Navn på den ansøgende organisation Adresse Foreningen Retro Knabrostræde 26, 1210 København

Læs mere

Udbud.dk Brugervejledning til leverandører

Udbud.dk Brugervejledning til leverandører Udbud.dk Brugervejledning til leverandører Vejledning til at anvende Udbud.dk Januar 2014 Indholdsfortegnelse 1. INDLEDNING... 3 2. OVERORDNET OPBYGNING AF UDBUD.DK... 4 2.1 FORSIDE OG NAVIGATION... 4

Læs mere

Velkommen som DIS-Danmark medlem

Velkommen som DIS-Danmark medlem Velkommen som DIS-Danmark medlem 3. udgave april 2013 DIS-Danmark Indholdsfortegnelse Velkommen som medlem i DIS-Danmark... 4 Hvad er DIS-Danmark?... 4 Generelt... 4 Lokalforeningerne... 4 Medlemsbladet

Læs mere

Dialogmøde/Ryttermøde Egum Rideklub. Onsdag den 18. maj 2016

Dialogmøde/Ryttermøde Egum Rideklub. Onsdag den 18. maj 2016 Dialogmøde/Ryttermøde Egum Rideklub. Onsdag den 18. maj 2016 Ca. 40 medlemmer havde valgt at støtte op om dialogmødet. Velkomst ved formanden Anne Larsen. Indlæg ved Jaques: Jaques kunne fortælle at det

Læs mere

Referat af Vallensbæk Rulleskøjteklub bestyrelsesmøde 24/06.2008

Referat af Vallensbæk Rulleskøjteklub bestyrelsesmøde 24/06.2008 Referat af Vallensbæk Rulleskøjteklub bestyrelsesmøde 24/06.2008 Til stede: Henrik, Jesper, Pia, Leni,, Tina og Karin Vært: Leni og Børge Referent: Karin Emne Dialog Beslutning Ansvar Deadline Referat

Læs mere

Tabulex Daginstitution Børn

Tabulex Daginstitution Børn Tabulex Daginstitution Børn Vejledning til medarbejdere 4. september 2015 Side 1 af 23 Indhold Indledning... 3 Hvad er Tabulex Børn?... 3 Hvordan logger man på?... 3 1. Check-in... 4 2. Her og nu... 5

Læs mere

Studiestartsapp og medievaner på Science

Studiestartsapp og medievaner på Science Studiestartsapp og medievaner på Science Marts 2014 Ane Sloth Nørgaard Baggrund I foråret og sommeren 2013 fik Vejledning og studieinformation (VEST) udviklet en studiestarts app til de nye studerende.

Læs mere

IKT og Telekommunikation. digitale muligheder for dig med nedsat syn og hørelse

IKT og Telekommunikation. digitale muligheder for dig med nedsat syn og hørelse IKT og Telekommunikation digitale muligheder for dig med nedsat syn og hørelse Når man har nedsat syn og hørelse, kan det at kommunikere med omgivelserne give store udfordringer. Der findes i dag mange

Læs mere

Annette Vilhelmsen (SF) og Henrik Klitvad (DTF) til FTU Event i Rosengårdcentret. Spil med Play & Stay-bolde i Vedbæk Tennisklub

Annette Vilhelmsen (SF) og Henrik Klitvad (DTF) til FTU Event i Rosengårdcentret. Spil med Play & Stay-bolde i Vedbæk Tennisklub T ennissportens Dag er Dansk Tennis Forbunds årlige landsdækkende event, der har til formål at gøre danskerne opmærksomme på tennissporten og skaffe nye medlemmer til de danske tennisklubber. Konceptet

Læs mere

Instagrammanual til frivillige i Mødrehjælpen

Instagrammanual til frivillige i Mødrehjælpen 15. marts 2016 Instagrammanual til frivillige i Mødrehjælpen Indhold 1. Hvad kan man anvende Instagram til?... 2 2. Sådan oprettes en profil på Instagram... 2 3. Valg af brugernavn... 2 4. Valg af profilnavn...

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden Godkendt! HBE - Opdatering af strategi katalog tages under evt. 2. Godkendelse af referat fra sidst Godkendt!

1. Godkendelse af dagsorden Godkendt! HBE - Opdatering af strategi katalog tages under evt. 2. Godkendelse af referat fra sidst Godkendt! Mødedato: 12. maj 2015 kl. 8:00 9:30 Deltagere: Max Andersen (TGES), Ralf Petersen (MES), Agnete Madsen (KES), Flemming Kaas (TUES), Bo Zierau (TRES), Anders Jacobsen (Fm. EU) og Henrik Bertelsen (Elitechef).

Læs mere

På de følgende sider kan du læse om nogle af de overvejelser du bør gøre dig, hvis du påtænker at skifte din bolig ud.

På de følgende sider kan du læse om nogle af de overvejelser du bør gøre dig, hvis du påtænker at skifte din bolig ud. Wennemoes Bolig På de følgende sider kan du læse om nogle af de overvejelser du bør gøre dig, hvis du påtænker at skifte din bolig ud. Ingen bolig passer til vores liv, hele livet. Vi bor alene, vi flytter

Læs mere

Vækst på top og bund

Vækst på top og bund Vækst på top og bund Vi er E-handelsbureauet Wølund & Wraae Etableret i 2006 Full-service e-handelsbureau, der løser opgaver for kunder i hele Norden 12 e-handelseksperter placeret i 2 afdelinger i København

Læs mere

Sydfalster Turist- & Erhvervsforening. Salgsmateriale til sæson 2013

Sydfalster Turist- & Erhvervsforening. Salgsmateriale til sæson 2013 Sydfalster Turist- & Erhvervsforening Salgsmateriale til sæson 2013 Hvert år besøger rigtigt mange turister Marielyst på ferie, vennebesøg eller konference. Din virksomhed har mulighed for at komme i kontakt

Læs mere

Brandingproces kombineret med Vision 2021:

Brandingproces kombineret med Vision 2021: Vedrørende: branding proces version 3 Sagsnavn: Branding.Randers.2014 Sagsnummer: 00.13.02-G01-3-14 Skrevet af: Karen Balling Radmer E-mail: karen.balling.radmer@randers.dk Forvaltning: Kommunikation Dato:

Læs mere

Grafisk Design. rafisk Design

Grafisk Design. rafisk Design rafisk Design Svendeprøve 2016 Opgaven I forbindelse med at ReklameTryk ville lancere en webshop skulle vores hjemmeside opdateres. Den skulle fremstå enkelt, lys og nem at navigere rundt på og samtidig

Læs mere

Notat til Horsens Kommune ang. støttet flextur frem for teletaxakørsel

Notat til Horsens Kommune ang. støttet flextur frem for teletaxakørsel Ole Helboe, Horsens Kommune Dato Journalnr Sagsbehandler e-mail Telefon 3. november 2014 1-30-75-1-201-3-12 Rikke Rasmussen rr@midttrafik.dk 8740 8248 Notat til Horsens Kommune ang. støttet flextur frem

Læs mere

Forretningsorden for HIK81. Senest opdateret : 01.01.2014

Forretningsorden for HIK81. Senest opdateret : 01.01.2014 Forretningsorden for HIK81 Senest opdateret : 01.01.2014 1 Indholdsfortegnelse Om Hik81... 3 Vision... 3 Værdier... 3 Målsætninger... 4 Generalforsamlingen... 4 Bestyrelsen... 4 Kompetencegrupper i bestyrelsen...

Læs mere

Hvordan understøtter Rejseplanen den samlede mobilitet? v. Jens Willars, den 17. november 2015 TØF medlemsmøde

Hvordan understøtter Rejseplanen den samlede mobilitet? v. Jens Willars, den 17. november 2015 TØF medlemsmøde Hvordan understøtter Rejseplanen den samlede mobilitet? v. Jens Willars, den 17. november 2015 TØF medlemsmøde Agenda Rejseplanens opbygning, mission og vision Sammenhængen i data? Hvad bringer fremtiden?

Læs mere

Turisme i Business Region Aarhus + Gæsteservice i Aarhus. Skanderborg 13. april 2016

Turisme i Business Region Aarhus + Gæsteservice i Aarhus. Skanderborg 13. april 2016 Turisme i Business Region Aarhus + Gæsteservice i Aarhus Skanderborg 13. april 2016 Agenda Baggrund Status Gæsteservice i Aarhus Baggrund Kommunerne iværksatte i 2014 en proces i regi af Business Region

Læs mere

MILJØMENTOR LAV DIN EGEN FILM M AR IAGERFJORD KO M M U N E

MILJØMENTOR LAV DIN EGEN FILM M AR IAGERFJORD KO M M U N E MILJØMENTOR LAV DIN EGEN FILM MILJØMENTOR HVAD ER EN MILJØMENTOR? En mentor er en erfaren person, som gennem rådgivning, sparring, vejledning, coaching og feedback deler ud af sin erfaring og sine kompetencer

Læs mere

Øget fokus fra måned til måned. Kommunikationsabonnement

Øget fokus fra måned til måned. Kommunikationsabonnement Øget fokus fra måned til måned Kommunikationsabonnement Sikker fokus større gennemslagskraft Hos Mediegruppen tror vi på, at din kommunikation og markedsføring kan blive stærkere og mere effektiv i et

Læs mere

Vores fundament. Miljø og Teknik. Randers Kommune

Vores fundament. Miljø og Teknik. Randers Kommune Vores fundament Miljø og Teknik Randers Kommune I efteråret 2009 har vi arbejdet med at skabe et nyt fælles fundament for Miljø og Teknik. Ambitionen har været at skabe en klar retning for vores fremtidige

Læs mere

Notat. De 8 trin ifm. deltagelse i kampagnen 06.06.05 CLO

Notat. De 8 trin ifm. deltagelse i kampagnen 06.06.05 CLO Notat 06.06.05 CLO De 8 trin ifm. deltagelse i kampagnen Den fællesoffentlige bestyrelse for digital forvaltning har taget initiativ til en fælles markedsføringskampagne for digitale offentlige selvbetjeningsløsninger.

Læs mere

UNIK BRANDING & EKSPONERING I SÆRKLASSE BLIV SPONSOR FOR COPENHAGEN TV FESTIVAL 2014

UNIK BRANDING & EKSPONERING I SÆRKLASSE BLIV SPONSOR FOR COPENHAGEN TV FESTIVAL 2014 UNIK BRANDING & EKSPONERING I SÆRKLASSE BLIV SPONSOR FOR COPENHAGEN TV FESTIVAL 2014 NIKOLAJ KOPPEL Kanalredaktør & vært, DR Der er festivaler, og så er der TV Festival. En begivenhed, der står meget højt

Læs mere

Se små to minutters video om redigering af Flipboard magasiner på https://youtu.be/knlltjilgvs

Se små to minutters video om redigering af Flipboard magasiner på https://youtu.be/knlltjilgvs Notat SEGES P/S Koncern Digital Udnyttelse af nye publiceringsformer og samskabelse Ansvarlig JPH Projekt: 7464, Digitale relationer og datadreven informationsformidling Oprettet 01-2016 Side 1 af 14 Udnyttelse

Læs mere

Bestyrelsesadgang (Min Side)

Bestyrelsesadgang (Min Side) Bestyrelsesadgang (Min Side) Login på Min side på www.randersbolig.dk med dine brugeroplysninger som står i mail/brev. Du er nu logget ind på Min Side, og kan nu klikke på menupunkterne vedr. bestyrelsen

Læs mere

BørneHuset Troldehøj Forældrefolderen

BørneHuset Troldehøj Forældrefolderen BørneHuset Troldehøj Forældrefolderen 2 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 Velkommen i Troldehøj... 4 Hverdagen i Troldehøj... 5 Kort om Troldehøj... 6 Åbningstid... 7 Indkøring af nye børn...

Læs mere

Nyhedsbrev, september 2015 DET SKER NU!

Nyhedsbrev, september 2015 DET SKER NU! Nyhedsbrev, september 2015 DET SKER NU! Vi har atter lånt Danske Bank bygningen, for endnu engang at illustrere hvad bygningen kan bruges til. Denne gang er det en kombination af Åbent Hus, høstmarked

Læs mere

BILAG 5: Skema over erfaringer med information til brugere og borgere i Teknik- og Miljøforvaltningens enheder. Hvad er formålet?

BILAG 5: Skema over erfaringer med information til brugere og borgere i Teknik- og Miljøforvaltningens enheder. Hvad er formålet? BILAG 5: Skema over erfaringer med information til brugere borgere i Teknik- Miljøforvaltningens enheder Enhed Er de evalueret? Miljøkontrollen Agenda 21 centre Hvilke koncepter findes der? 5 Agenda 21

Læs mere

Endomondo - Vejledning - IOS Kalundborg - Guldborgsund Bibliotekerne

Endomondo - Vejledning - IOS Kalundborg - Guldborgsund Bibliotekerne Forklaring Endomondo - Vejledning - IOS Kalundborg - Guldborgsund Bibliotekerne Navigation/tast Hent app'en: Gå i App Store og skriv "Endomondo" og tryk på søg. Find ikonet og tryk på "hent" Tryk på "installer"

Læs mere

Destination Bornholm Event tracking Folkemødet Juni 2013. Slide 1

Destination Bornholm Event tracking Folkemødet Juni 2013. Slide 1 Destination Bornholm Event tracking Folkemødet Juni 2013 Slide 1 Indhold 1 Introduktion Baggrund Metode 2 Sammenfatning 3 Evaluering af Folkemødet i Allinge 4 Profil af rejsende til Bornholm Slide 2 Introduktion

Læs mere

Beretning generalforsamlingen 2013

Beretning generalforsamlingen 2013 Beretning generalforsamlingen 2013 Kære medlemmer - så er det tiden den årlige generalforsamling i Shopping Svendborg. Siden sidste generalforsamling er der kommet ny formand til, idet jeg har overtaget

Læs mere

Deltagere: Eskil Borup, Allan Christensen, Dennis Duelund, Robert Iversen, Lis Freisner, Vibeke Hagstrøm, Helle Dyrting, Ingrid Just, Jakob Snedled

Deltagere: Eskil Borup, Allan Christensen, Dennis Duelund, Robert Iversen, Lis Freisner, Vibeke Hagstrøm, Helle Dyrting, Ingrid Just, Jakob Snedled Dagsorden / Referat ordinært møde Tisvilde Lokalråd. D. 6. oktober 2015 kl 19 hos Lis Tibirkevej 15. Deltagere: Eskil Borup, Allan Christensen, Dennis Duelund, Robert Iversen, Lis Freisner, Vibeke Hagstrøm,

Læs mere

Inden længe udsendes medarbejderlister så de kan opdateres hurtigst muligt med årets medarbejdere.

Inden længe udsendes medarbejderlister så de kan opdateres hurtigst muligt med årets medarbejdere. Formandsmøde i Tunø Festival Tid: Lørdag den 27. feb. 2016 kl 12:00 Sted: På Folkestedet, Carl Blochs Gade 28, 8000 Århus C lokale 0.5 Velkomst Formanden byder velkommen og giver en status på festivalen.

Læs mere

Junior Cup 1 - Ljubljane, Slovenien - 2013. Rejsebrev 1

Junior Cup 1 - Ljubljane, Slovenien - 2013. Rejsebrev 1 Junior Cup 1 - Ljubljane, Slovenien - 2013 Rejsebrev 1 Søndag var der afrejse til Junior Cup 1, som i år bliver afholdt i Ljubljana, Slovenien. Dagen startede kl. 6 i Kastrup hvor Stephan Hansen og Kasper

Læs mere

Mødereferat af Generalforsamling i Kvistgård-Nyrup Borgerforening Mandag den 23. november 2015 kl. 19.30

Mødereferat af Generalforsamling i Kvistgård-Nyrup Borgerforening Mandag den 23. november 2015 kl. 19.30 Tilstede: 11 borgere ud over en del af bestyrelsen Dagsorden 1. Valg af dirigent. 2. Valg af referent 3. Beretning. 4. Regnskab forelægges til godkendelse. 5. Valg i henhold til lovene ( 7) 6. Indkomne

Læs mere

Vejledning til efterskole.dk. Nye muligheder på efterskolernes hjemmeside

Vejledning til efterskole.dk. Nye muligheder på efterskolernes hjemmeside Vejledning til efterskole.dk Nye muligheder på efterskolernes hjemmeside Indhold KOM GODT I GANG... 5 PRIS... 6 LEDIGE PLADSER... 7 UNDERVISNINGSTILBUD TIL SØGNING... 8 UNDERVISNINGSTILBUD TIL PRÆSENTATION...

Læs mere

Vejledning i brug af Golfbox

Vejledning i brug af Golfbox Vejledning i brug af Golfbox Golfens administrationssystem hedder Golfbox. Med dette system kan du reservere tider, se en oversigt over dine reservationer, tilmelde dig turneringer, se klubbens kalender

Læs mere

AKTIV AKTØR VisitHolstebro. Sammen udvikler vi turismen!

AKTIV AKTØR VisitHolstebro. Sammen udvikler vi turismen! AKTIV AKTØR 2018 Bliv Aktiv Aktør og indgå i et samarbejde, hvor vi i fællesskab markedsfører Holstebro og omegn. Sammen udvikler vi turismen! VisitHolstebro AKTIV AKTØR 2018 Enheden for Erhverv og Turisme

Læs mere

Vejledning til brug af Skolens IT For nye medarbejdere

Vejledning til brug af Skolens IT For nye medarbejdere Vejledning til brug af Skolens IT For nye medarbejdere 5.Udgave Okt 2014 IT-Center Syd byder dig velkommen til EUC Syd. Denne vejledning er lavet for at gøre det nemmere for dig som medarbejder, at benytte

Læs mere

Kommunikation/IT Røg kampagne

Kommunikation/IT Røg kampagne Kommunikation/IT Røg kampagne I røg og damp: Indledning: Kong Christian stod ved højen mast i røg og damp men det var også inden rygeloven trådte i kraft. I dag er der stramme regler for hvor tobaksrygning

Læs mere

Møn aktivitetsplan vurdering og anbefaling

Møn aktivitetsplan vurdering og anbefaling Møn aktivitetsplan vurdering og anbefaling Juni 2014 Sammenfatning af og vurdering af de genererede aktiviteter Oversigt vurderinger af ideer Effekt point fra 1 til 5-5 er størst effekt Implementering

Læs mere

SAMS Aarhus Bestyrelsesmøde D. 29.08.2013

SAMS Aarhus Bestyrelsesmøde D. 29.08.2013 SAMS Aarhus Bestyrelsesmøde D. 29.08.2013 Leder af mødet: Cathrine Nørgaard. Deltagere: Cathrine Nørgaard, Pernille Libach Hansen, Pernille Nikolajsen, Tessa Dahl-Jensen og Helene Hørløck. 1. Underskrift

Læs mere

DANISH ENTREPRENEURSHIP AWARD

DANISH ENTREPRENEURSHIP AWARD DANISH ENTREPRENEURSHIP AWARD 2014 SÅDAN DELTAGER DU I IDÉKONKURRENCEN KORTE OG MELLEMLANGE UDDANNELSER SAMT KUNSTNERISKE DANISH ENTREPRENEURSHIP AWARD Regler for deltagelse Alle elever og studerende,

Læs mere

Det sammenhængende børne- og ungeliv

Det sammenhængende børne- og ungeliv Det sammenhængende børne- og ungeliv - vejen til ny velfærd for børn, unge og deres familier i Odense 14. februar 2013 Vores udfordring Vi har en dobbelt udfordring i Odense: Vi har høje ambitioner for

Læs mere

JOIN BADMINTON DANMARK

JOIN BADMINTON DANMARK JOIN BADMINTON DANMARK MEDIEINFORMATION ANNONCERING ONLINE På badminton.dk og på den engelske side badmintondenmark.com bestræber vi os på at holde læseren opdateret med de seneste nyheder fra badmintonverdenen.

Læs mere

Installationsmanual Komplet Alarm

Installationsmanual Komplet Alarm Installationsmanual Komplet Alarm ID er for trådløse sensorer: Fjernbetjening: Bevægelsessensor: Vandsensor Landstrømsensor: Dørsensor: Temperatursensor: Side 1 af 5 Indholdsfortegnelse KOM GODT I GANG...

Læs mere

Velkommen til Cykelbazar.dk

Velkommen til Cykelbazar.dk 16/17 Velkommen til Cykelbazar.dk Danmarks største handelsportal for cykler Cykelbazar er stedet hvor du køber og sælger nye og brugte cykler på Danmarks første dedikerede cykelbazar. Køb, sælg eller søg

Læs mere

Byggeriets Arbejdsmiljøbus Projektbeskrivelse 2012-2014

Byggeriets Arbejdsmiljøbus Projektbeskrivelse 2012-2014 27. september 2011 Byggeriets Arbejdsmiljøbus Projektbeskrivelse 2012-2014 Byggeriets Arbejdsmiljøbus er en mobil konsulenttjeneste, som har til formål at formidle god arbejdsmiljøpraksis og viden om udvikling

Læs mere

CONTENT MARKETING. video facebook sociale medier artikler linkedin mål pinterest animation content strategi instagram hjemmeside WEMAKEGRAPHICS

CONTENT MARKETING. video facebook sociale medier artikler linkedin mål pinterest animation content strategi instagram hjemmeside WEMAKEGRAPHICS 7VIGTIGE TRICKS TIL DIN CONTENT MARKETING video facebook sociale medier artikler linkedin mål pinterest animation content strategi instagram hjemmeside HVAD ER CONTENT MARKETING Content Marketing er markedsføring,

Læs mere

Møde i temagruppen Mad og måltider D. 19. november 2015 i Vejle.

Møde i temagruppen Mad og måltider D. 19. november 2015 i Vejle. Emne Referat Beslutninger og ansvar Præsentationsrunde Nyt siden sidst Formand: Winnie Holm Lorenzen, Haderslev Kommune Fødevarestyrelsen Sara Månsson Center for forebyggelse i praksis Karen Eriksen Kræftens

Læs mere

Deltagere: Sally, Lorens, Ole, Elsa og Mette (referent). Ina deltog i punkt 1-4. Afbud: Jeanette (barsel) og Charlotte.

Deltagere: Sally, Lorens, Ole, Elsa og Mette (referent). Ina deltog i punkt 1-4. Afbud: Jeanette (barsel) og Charlotte. Ferie-arbejdsgruppe møde den 24. maj 2012 på Sekretariatet REFERAT Godkendt Deltagere: Sally, Lorens, Ole, Elsa og Mette (referent). Ina deltog i punkt 1-4. Afbud: Jeanette (barsel) og Charlotte. 1. Budget

Læs mere

REFERAT. RSD møde (20/11, 2015) (UCN., Aalborg) (9:30 15:00)

REFERAT. RSD møde (20/11, 2015) (UCN., Aalborg) (9:30 15:00) REFERAT RSD møde (20/11, 2015) (UCN., Aalborg) (9:30 15:00) 1. Tilstedeværende Mia, Charlotte, Katrine, Stina, Jimi, Jørgen 2. Valg af referent Jørgen 3. Godkendelse af dagsorden Godkendt 4. Godkendelse

Læs mere

Har du lagt alle dine events på kultunaut.dk? Og oprettet en Facebook begivenhed?

Har du lagt alle dine events på kultunaut.dk? Og oprettet en Facebook begivenhed? Har du lagt alle dine events på kultunaut.dk? Og oprettet en Facebook begivenhed? Vidste du, at du kan få dine events på vores eventkalender på visitnordfyn.dk og på de digitale skærme på vores turistkontorer

Læs mere

Til stede: Karen, Andreas, Louise, Karina, Dorthe, Christina, Søren, Vibeke, Marie Ikke til stede: Daniel, Marie, Anna

Til stede: Karen, Andreas, Louise, Karina, Dorthe, Christina, Søren, Vibeke, Marie Ikke til stede: Daniel, Marie, Anna Odense Lokalgruppe Referat af grupperådsmøde den 21. september 2005 Til stede: Karen, Andreas, Louise, Karina, Dorthe, Christina, Søren, Vibeke, Marie Ikke til stede: Daniel, Marie, Anna Referent: Karina

Læs mere

ARCHIMEDES projektet

ARCHIMEDES projektet ARCHIMEDES projektet ARCHIMEDES projektet Aalborg er kendt som en af foregangsbyerne i Europa inden for miljø- og energirigtige løsninger på transportområdet. Med ARCHIMEDES projektet bliver denne placering

Læs mere

TUSIND TAK, fordi du hjælper med husstandsindsamlingen

TUSIND TAK, fordi du hjælper med husstandsindsamlingen TUSIND TAK, fordi du hjælper med husstandsindsamlingen Kære indsamlingskoordinator Tusind tak, fordi du vil være en del af Gigtforeningen og Scleroseforeningens husstandsindsamling i Region Midtjylland

Læs mere

Information om kurset gives gennem jordemoder, praktiserende læger, dagspressen og opslag i f.eks forretninger.

Information om kurset gives gennem jordemoder, praktiserende læger, dagspressen og opslag i f.eks forretninger. Oplysninger om eksemplet Kommune/organisation: Nordfyns Kommune Afdeling: Børn og Unge forvaltningen Hvad er praksis primært til gavn for: Andet: Forberede forældrene til forældrerollen. Hvordan gavner

Læs mere

Sådan navigerer du rundt i App en

Sådan navigerer du rundt i App en AAK LIS Tværgående ledelsesinformation til Byrådet Sådan navigerer du rundt i App en Undervisningsmateriale: Sådan installerer du App en Sådan navigerer du rundt i App en Sådan er en rapport opbygget i

Læs mere

Småøernes Aktionsgruppe

Småøernes Aktionsgruppe Vejledning om støtte via Småøernes Aktionsgruppe Vi støtter projekter, som viser nye veje og skaber fremskridt på de 27 småøer synliggør muligheder og kvaliteter på småøerne styrker samarbejde og fællesskab

Læs mere

Referat fra Fælles Foreningsmøde d. 13/4 2010 i Fjelstervang Landsbycenter

Referat fra Fælles Foreningsmøde d. 13/4 2010 i Fjelstervang Landsbycenter Referat fra Fælles Foreningsmøde d. 13/4 2010 i Fjelstervang Landsbycenter Velkomst ved Jette Nyt fra de forskellige foreninger: Borgerforening ved Anna og Birthe: Har det sidste år arrangeret Fælles foredrag,

Læs mere

Indhold. Annonceringsoversigt. Facebook. Presse. Online trafik. Effekter af markedsføring. Kendskab til julekalenderen

Indhold. Annonceringsoversigt. Facebook. Presse. Online trafik. Effekter af markedsføring. Kendskab til julekalenderen Evaluering 2011 Indhold Annonceringsoversigt Facebook Presse Online trafik Effekter af markedsføring Kendskab til julekalenderen Annonceringsoversigt Trykt annoncering Jyllandsposten julemagasin (3. december)

Læs mere

Brugerguide til Wuxus - For dig som er Chauffør.

Brugerguide til Wuxus - For dig som er Chauffør. Brugerguide til Wuxus - For dig som er Chauffør. Log ind Trin 1 - Log ind Trin 2 - Start dagen Opgaver Accepter / Afvis opgave Scanner Lasteoversigt Slut dag Denne guide hjælper dig i gang med grundlæggende

Læs mere

Vigtige oplysninger til brugerne fra deres antenneforening

Vigtige oplysninger til brugerne fra deres antenneforening Vigtige oplysninger til brugerne fra deres antenneforening Ny app fra FDA gør det nemmere for lokale medlemmer at være forbruger Kris Vetter Redaktør Foto/illustrationer: Easynet Kort og godt skal man

Læs mere

SPONSOR. Sponsorproduktet. Planlægning af salget

SPONSOR. Sponsorproduktet. Planlægning af salget SPONSOR Hvem har de kommercielle rettigheder til eventen? Er der nogen form for branche- eller produktsuverænitet i forhold til det internationale forbund og/eller specialforbundets daglige sponsorer?

Læs mere

værdier Nomecos Respekt Værdiskabelse Troværdighed Entusiasme Teamwork

værdier Nomecos Respekt Værdiskabelse Troværdighed Entusiasme Teamwork værdier Nomecos Respekt Værdiskabelse Troværdighed Entusiasme Teamwork Respekt Værdiskabelse Troværdighed Entusiasme Teamwork værdier Nomecos Værdierne i Nomeco udtrykker vores holdninger og adfærd, og

Læs mere

Resultatkontrakt. Vedrørende. Fastholdelse af udenlandske studerende. JOBmidt. [1. maj 2009 31. december 2011] Journalnummer: 1-33-76-22-20-08

Resultatkontrakt. Vedrørende. Fastholdelse af udenlandske studerende. JOBmidt. [1. maj 2009 31. december 2011] Journalnummer: 1-33-76-22-20-08 Resultatkontrakt Vedrørende Fastholdelse af udenlandske studerende JOBmidt [1. maj 2009 31. december 2011] Journalnummer: 1-33-76-22-20-08 Kontraktens parter Region: Region Midtjylland(RM) Regional Udvikling

Læs mere

Vejledning i opbygning af Tillidszonen

Vejledning i opbygning af Tillidszonen Vejledning i opbygning af Tillidszonen Vejledning til FOAs lokale afdelinger i opbygningen af deres del af Tillidszonen FOA Fag og Arbejde Januar 2006 1 Indholdsfortegnelse Forbunds- og afdelingsdel...3

Læs mere

VEJLEDNING TIL DIGITALSERVICEBOG. Tryk på link for at se mere. Hurtigt i gang (trin for trin) Log ind. Notifikationer. Bruger

VEJLEDNING TIL DIGITALSERVICEBOG. Tryk på link for at se mere. Hurtigt i gang (trin for trin) Log ind. Notifikationer. Bruger VEJLEDNING TIL DIGITALSERVICEBOG Tryk på link for at se mere Hurtigt i gang (trin for trin) Log ind Notifikationer Bruger Biler verificer bil/servicebog Servicebog (udført service mm) Smøreseddel (indkaldelse)

Læs mere

Årlig statusrapport. Denne skabelon skal anvendes ved den årlige afrapportering af længerevarende projekter i januar måned.

Årlig statusrapport. Denne skabelon skal anvendes ved den årlige afrapportering af længerevarende projekter i januar måned. Årlig statusrapport Denne skabelon skal anvendes ved den årlige afrapportering af længerevarende projekter i januar måned. Oplysninger og dokumentation som afgives nedenfor under pkt. 2. vil blive offentliggjort

Læs mere

I det kommende afsnit vil vi løbende komme ind på de enkelte resultater og samtidig komme med bud på, hvordan disse kunne løses i fremtiden.

I det kommende afsnit vil vi løbende komme ind på de enkelte resultater og samtidig komme med bud på, hvordan disse kunne løses i fremtiden. Opsummeret Feedback Introduktion I dette dokument vil vi opsummere de mest relevante resultater, der kom fra begge de afholdte workshops. De mest relevante resultater var dem, der igennem begge workshops

Læs mere

INFO TIL NYE KURSISTER.» Kom godt i gang med dit studium

INFO TIL NYE KURSISTER.» Kom godt i gang med dit studium INFO TIL NYE KURSISTER» Kom godt i gang med dit studium VUC INTRA 1 Her får du en lille guide med 7 vigtige ting, du skal vide, så du kan komme bedst muligt i gang med dit uddannelsesforløb på VUC Aarhus.

Læs mere

Nyhedsbrev. - Os, med god tid i hverdagen. April 2016

Nyhedsbrev. - Os, med god tid i hverdagen. April 2016 Nyhedsbrev 3 April 2016 Foråret er på vej, og Os, med god tid i hverdagen er i fuld gang. Vi har afholdt 2 temaeftermiddage, hvor det sidste var om regler indenfor frivillighed, kurser og uddannelse. Der

Læs mere

FORENINGSGUIDEN Center for Socialt Ansvar

FORENINGSGUIDEN Center for Socialt Ansvar EESTYRELSESARB FORENINGSGUIDEN Center for Socialt Ansvar B1 FUNDRAISING JDE ØKONOMI EESTYRELSESARB EESTYRELSESARB EESTYRELSESARB EESTYRELSESARB EESTYRELSESARB INTRODUKTION til Foreningsguiden Denne guide

Læs mere

Referat fra møde i Turistforum, torsdag den 17 marts 2011 på Tranum Strand, Tranum

Referat fra møde i Turistforum, torsdag den 17 marts 2011 på Tranum Strand, Tranum Referat fra møde i Turistforum, torsdag den 17 marts 2011 på Tranum Strand, Tranum Deltagere: Henning Mysager, Bratskov Turist- og Kulturforening - Ole Stavad, Kommunalbestyrelsesmedlem Helle Bak Andreasen,

Læs mere

I medfør af lov om indhentning af tilbud på visse offentlige og offentligt støttede kontrakter (tilbudsloven) 15a 15d annonceres følgende:

I medfør af lov om indhentning af tilbud på visse offentlige og offentligt støttede kontrakter (tilbudsloven) 15a 15d annonceres følgende: A N N ONCE IT-løsning til digital mødeforberedelse til KL I medfør af lov om indhentning af tilbud på visse offentlige og offentligt støttede kontrakter (tilbudsloven) 15a 15d annonceres følgende: KL ønsker

Læs mere

Ansøgning om Sponsorat

Ansøgning om Sponsorat Ansøgning om Sponsorat Footbag En livsbekræftende livsstil. En new-school nyhed der blander delikat dans med action attitude og svedig stil. En lækker luksus leg som skaber funky fællesskaber og ny nydelse.

Læs mere