Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet"

Transkript

1 Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 13:55 Mødested: Byrådssalen, Hirtshals Fraværende: Morten A. Petersen, Ole Ørnbøl og Henning Sigsgaard Følgende sager behandles: Pkt. Tekst Side 1 Orientering om jordforurenings- og råstofområdet 2 2 Projektforslag om ny multiovn på Hjørring Varmeforsyning, Mandøvej, 4 Hjørring 3 Anmeldelse af påtænkt aktivitet i Natura 2000-område "Tislum 7 Møllebæk", Hammerholtvej Vandværksvej 29, Hjørring. Principiel forespørgsel om etablering af 14 erhverv med udvalgsvarebutik. 5 Orienteringspunkter

2 Side A Orientering om jordforurenings- og råstofområdet Resumé Administrationen vil orientere om kommunens opgaver inden for jordforurening og råstoffer. Teknik- og Miljøudvalget skal tage stilling til, om man vil tage orienteringen til efterretning. Sagsfremstilling Inden for jordforureningsområdet løses følgende opgaver: Myndighedsbehandling af jordforureningssager. Ansøgning om ændret arealanvendelse på kortlagt grund. Ansøgning om deponering af forurenet jord. Områdeklassificering. Administration af olietankområdet. Inden for råstofområdet løses følgende opgaver: Godkendelse af råstofindvinding. Tilsyn med råstofgravning. På udvalgsmødet vil opgaverne blive gennemgået. Lovgrundlag Jordforureningsloven. Bekendtgørelse om flytning af forurenet jord. Bekendtgørelse om indretning, etablering og drift af olietanke m.m. Råstofloven. Økonomi Ingen bemærkninger.

3 Side 3. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Ingen bemærkninger. Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Ingen bemærkninger. Bilag Ingen. Direktøren for Teknik- & Miljøområdet indstiller, at orienteringen tages til efterretning. Beslutning Punktet blev udsat. Morten A. Petersen, Ole Ørnbøl og Henning Sigsgaard deltog ikke i mødet.

4 Side P Projektforslag om ny multiovn på Hjørring Varmeforsyning, Mandøvej, Hjørring Resumé Hjørring Varmeforsyning har fremsendt projektforslag om en ny multiovn som erstatning for to ældre pillefyrede kedler, som tages ud af drift. Teknik- og Miljøudvalget skal tage stilling til, om projektforslaget kan godkendes i henhold til Varmeforsyningsloven. Sagsfremstilling Hjørring Varmeforsyning har planer om at tage to ældre pillefyrede kedler ud af drift og erstatte dem med en ny multiovn. Multiovnen forventes fyret med træflis eller andre biobrændsler. Der er tale om en mindre udvidelse fra en effekt på 24 MW på de 2 ældre kedler til en effekt på 25 MW på den nye multiovn. Varmeforsyningsloven definerer nogle forhold, som Kommunalbestyrelsen skal forholde sig til ved behandling af et indsendt varmeprojekt. Det er forhold som: Samfundsøkonomien i projekterne. Formindske energiforsyningens afhængighed af fossile brændsler. Fremme samproduktionen af varme og elektricitet. Projektforslaget viser både en god selskabsøkonomi og en god samfundsøkonomi i det planlagte projekt, primært fordi træflis er et billigere brændsel end træpiller. Det forventes, at der kan spares ca. 10 mio. kr. årligt. Det ansøgte projekt giver ingen ændringer i afhængigheden af fossile brændsler, idet der er tale om erstatning af et eksisterende pillefyret anlæg med en biomassebaseret multiovn. Det ansøgte projekt indeholder ikke nogen samproduktion af varme og elektricitet. Hjørring Varmeforsyning har redegjort for, at det samfundsøkonomisk er dyrere at samproducere el og varme.

5 Projektforslaget har været i høring hos energiaktørene i kommunen, og HMN naturgas (Hovedstaden/MidtNord Naturgasselskab) har som den eneste svaret, at de ingen bemærkninger har til projektet. Hjørring Kommune Side 5. Administrationens bemærkninger Projektet skal ses i sammenhæng med Affaldsselskabet Vendsyssel Vests planer om en ny og større ovn. Det vurderes dog ikke at have nogen nævneværdig indflydelse på disse planer, idet der ikke sker ændringer i varmeproduktionskapaciteten. Lovgrundlag Varmeforsyningsloven Nr. 382 af Bekendtgørelse om godkendelse af projekter for kollektive varmeforsyningsanlæg Nr af Økonomi Ingen bemærkninger. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Ingen bemærkninger. Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser I Hjørring Kommunes strategi for klima og bæredygtighed står, at Hjørring Kommune vil arbejde for, at CO2-emissionen ved produktion af energi reduceres så meget som muligt. Idet både de eksisterende pillekedler og den nye multiovn er biomassefyret, og dermed fyrer med CO2-neutrale brændsler, er der ikke direkte nogen CO2-besparelse ved projektet. Dog forventes at den nye ovn har en højere virkningsgrad, hvorved spildvarmen vil blive reduceret.

6 Bilag 1. Projektforslag, dateret maj Høringssvar fra HMN Naturgas, dateret 16. juni Notat om kraft/varme, dateret 1. august Hjørring Kommune Side 6. Direktøren for Teknik- & Miljøområdet indstiller, at projektforslaget godkendes. Beslutning Teknik- og Miljøudvalget godkendte indstillingen. Det forudsættes, at de 2 gamle kedler tages ud af driften. Morten A. Petersen, Ole Ørnbøl og Henning Sigsgaard deltog ikke i mødet.

7 Side P Anmeldelse af påtænkt aktivitet i Natura 2000-område "Tislum Møllebæk", Hammerholtvej 100 Resumé Lodsejeren Hammerholtvej 100 har anmeldt en påtænkt opdyrkning af vedvarende græsarealer i Natura 2000-området Tislum Møllebæk. Administrationen vurderer, at den anmeldte aktivitet ikke kan udelukkes at forringe naturtyperne på udpegningsgrundlaget for området. Udvalget skal derfor træffe afgørelse om, hvilke foranstaltninger der skal iværksættes for at undgå forringelser. Sagsfremstilling "GENOPTAGET SAG" Hjørring Kommune har modtaget anmeldelse om påtænkt opdyrkning af vedvarende græsarealer indenfor Natura 2000-området "Tislum Møllebæk". Området er en kuperet ådal syd for Hørmested. Området indeholder nogle af kommunens fineste overdrev. Her finder man bl.a. et af de sidste voksesteder for den internationalt truede orkidé Hvid Sækspore. Danmark er forpligtet overfor EU gennem Habitatdirektivet til at sikre, at de naturtyper og levesteder for arter, som danner udpegningsgrundlaget for Natura 2000-området ikke forringes. Lodsejere i Natura 2000-områder skal derfor anmelde påtænkte ændrede aktiviteter i henhold til Naturbeskyttelsesloven, så kommunen kan vurdere om aktiviteten forringer naturtyper i området. Lodsejeren, Hammerholtvej 100 anmeldte 16. september 2009 påtænkte ændringer i aktiviteter i Natura 2000-området "Tislum Møllebæk". Der blev søgt om lov til genopdyrkning af vedvarende græsarealer, hvor arealerne skulle pløjes op og isås korn i september 2009 efter udløbet af en MVJ-aftale(miljøvenlig jordbrugsforanstaltning). Arealerne har ikke været omlagt eller gødet gennem en længere årrække. Det drejer sig om i alt 2,40 ha. Konsekvensvurdering Administrationen kan ikke med sikkerhed påvise, at den anmeldte aktivitet ikke vil forringe områderne der indeholder habitatnaturtyper.

8 Administrationens konsekvensvurdering understøttes på alle punkter af Forslaget til Natura 2000-plan udgivet af Miljøministeriet og udarbejdet af Miljøcenter Aalborg. Hjørring Kommune Side 8. Det vurderes, at den ændrede drift af arealet vil kunne give en øget næringsstofbelastning af naturtypen surt overdrev som ligger op til de anmeldte arealer. Dette kan forringe og i sidste ende ødelægge denne naturtype, idet den laveste tålegrænse allerede er overskredet. Tilførsel af næringsstoffer vurderes som den største trussel for naturtyperne i området ifølge Forslaget til Natura 2000-plan for Tislum Møllebæk En anden negativ effekt af den påtænkte opdyrkning af de anmeldte arealer er, at det kan få konsekvenser for arealer der er på vej til at udvikle sig til habitatnaturtypen surt overdrev, således at den udvikling ikke vil finde sted. Arealer der ellers på sigt vil være med til at sikre sammenhæng mellem de sure overdrev i området. I dag ligger de kortlagte arealer af habitatnaturtypen sure overdrev som små fragmenterede arealer. Fragmenteringen er også nævnt som en trussel i Forslaget til Natura 2000-plan for Tislum Møllebæk På små isolerede naturarealer er der en større risiko for at sjældne plantearter forsvinder og det vil forringe mulighederne for at opnå gunstig bevaringsstatus for naturtypen surt overdrev. For at efterleve habitatdirektivet vil det som følge af konsekvensvurderingen være nødvendigt at stille krav i form af et påbud efter Naturbeskyttelsesloven om, at arealerne fortsat ikke må opdyrkes, gødes eller sprøjtes og at driften med høslet eller afgræsning bør fortsætte. Afgørelsen der træffes nu gælder indtil 1 år efter at de endelige Natura 2000 planer foreligger, formodentlig ultimo 2011 eller primo Derefter skal afgørelsen tages op igen og vurderes i forhold til målsætningerne i Natura 2000 planen. Med mindre de endelige Natura 2000 planer adskiller sig fra Forslaget til Natura 2000 planer, vil den endelige afgørelse følge den midlertidige. Der har været en generel orientering om problemstillingen på Teknik- og Miljøudvalget 10. maj Pkt. 6: "Orientering om erstatninger i Natura områder". [Tilføjet 21. september 2010 Hjørring Kommune gav afslag på opdyrkning 2. august Afgørelsen med afslag samt erstatningens størrelse kan påklages til Naturklagenævnet.

9 Side 9. Afgørelsen blev påklaget af lodsejer 30. august På grund af et par forståelsesmæssige fejl i afgørelsen trak Hjørring Kommune afgørelsen tilbage og fremsendte ny afgørelse med afslag 2. september Ny klagefrist udløber 30. september Administrationen forventer, at der vil indkomme ny klage i sagen. Lodsejer mener, at der vil ske en værdiforringelse af jorden, ved at den ikke må opdyrkes. Lodsejer mener, at det vil betyde, at jorden herefter vil blive beskyttet græsmark. Det er administrationen ikke enig i. Administrationen mener ikke, at der vil ske en værdiforringelse af jorden. Markerne har i dag ligget i vedvarende græs siden efteråret 2004, og markerne skal med det afslag på opdyrkning, der er givet, forsat ligge i vedvarende græs. I dag er der ingen tegn på, at arealerne er ved at vokse ind i beskyttelsen efter Naturbeskyttelsesloven, og det vil heller ikke ske i løbet af de næste 3 år] [Tilføjet 15. juni 2011 Natur- og Miljøklagenævnet har 4. maj 2011 truffet afgørelse i klagesagen. Afgørelsen er den ene ud af de to første afgørelser, som Natur- og Miljøklagenævnet har truffet på området. Den anden sag, hvori der er truffet afgørelse, er i Brønderslev Kommune. De to afgørelser er helt på linje og kommer til at danne grundlag for de næste afgørelser af denne type sager. Natur- og Miljøklagenævnet stadfæster Hjørring Kommunes afgørelse om et midlertidigt forbud mod opdyrkning. Klagenævnet stadfæster ligeledes, at der kun skal udbetales en midlertidig erstatning i henhold til denne afgørelse. Klagenævnet har ændret kommunens afgørelse om erstatningens størrelse og måden at udregne den midlertidige erstatning på. Klagenævnet har opjusteret beløbet for erstatningen. Natur- og Miljøklagenævnet har fastsat erstatningen, som det driftstab lodsejer har haft ved ikke at kunne dyrke arealerne. Driftstabet kan variere fra år til år og fastsættes derfor løbende. Ifølge klagenævnets afgørelse er lodsejer berettiget til erstatning fra det tidspunkt, hvor kommunen traf afgørelse om at ville iværksætte en konsekvensvurdering. I dette tilfælde vil det sige fra 9. oktober 2009.

10 Hvis et eventuelt støttebeløb fra enkeltbetalingsordningen bortfalder som følge af kommunens afgørelse, anses det også som driftstab og skal ligeledes erstattes. Et eventuelt tilskud fra støtteordningen "Pleje af græs og naturarealer" skal derimod modregnes i erstatningsbeløbet. Klagenævnets afgørelse må således generelt forventes at betyde, at kommunen skal udbetale det fulde erstatningsbeløb, selvom lodsejer ville have haft mulighed for at søge tilskud fra støtteordningen, som kommunen så kunne fratrække erstatningen. Hjørring Kommune Side 10. Den midlertidige erstatning skal udbetales i 3-4 år, indtil sagen genoptages efter Natura 2000-planens vedtagelse. Hvis kommunen på dette tidspunkt ikke kan indgå en frivillig aftale med lodsejer, skal der udbetales en endelig erstatning i form af et større engangsbeløb jf. erstatningsbeløb i fredningssager.] Lovgrundlag Lov om Naturbeskyttelse kap. 2 a: Internationale naturbeskyttelsesområder 19 b, 19 f, 19 g og 19 h. Lov om Naturbeskyttelse kap. 6: Fredning 39, 43, 44, 45, 47 og 49./a> Økonomi Ifølge Lov om naturbeskyttelse ydes der af Byrådet erstatning for det tab, som en afgørelse påfører en ejer, bruger eller indehaver af andre rettigheder over ejendommen. Erstatningen beregnes ligesom fredningssager, som det tab der følger af myndighedens afgørelse. Kommunens afgørelse er midlertidig, og gælder højst indtil et år efter Natura 2000-planens vedtagelse, det vil sige primo Ved indgåelse af Natura 2000-planen skal sagen, og dermed erstatningsspørgsmålet genbehandles, og der skal betales en endelig erstatning, med mindre der indgås en aftale med lodsejeren om driften af arealerne. Både den midlertidige og endelige erstatning fastlægges sammen med lodsejer. Hvis der er uenighed afgøres erstatningens størrelse af Taksationskommissionen. Der kan efter ansøgning ydes tilskud til erstatningen fra staten. Hjørring Kommune har ansøgt, men har fået at vide, at der ikke er afsat midler i 2010.

11 Administrationen har beregnet, at den midlertidige erstatning til lodsejer vil være på i alt kr. svarende til mistet indtægt i forpagtningsafgift i 3 år fratrukket enkeltbetaling på kr. pr. ha pr. år. (3 år er perioden fra anmeldelsen indgik til kommunen og til et år efter planernes vedtagelse primo 2012). Lodsejer har ikke mulighed for at bortforpagte arealerne grundet påbuddet om den bestemte drift, der ikke tillader opdyrkning, gødskning eller sprøjtning. Hjørring Kommune Side 11. Lodsejer har efter endt MVJ-aftale ikke ansøgt om nye tilskudsmuligheder under Landdistriktsprogrammet. Lodsejer kunne have forsat den hidtidige drift og søgt om tilskud til pleje af græs og naturarealer under landdistriktsprogrammet og fået mellem kr. pr. ha pr. år. Lodsejer har mulighed for at søge om kr. pr. ha i tilskud til pleje af græs og naturarealer igen fra september Hvis lodsejer kan dokumentere, at indtjeningen ved at bortforpagte arealerne eller selv dyrke arealerne, er større, og han derved får et større tab, vil erstatningen også blive højere. [Tilføjet 15. juni 2011 Natur- og Miljøklagenævnet fastsætter erstatningen for høståret 2010 til kr. pr. ha. Beløbet svarer til dækningsbidraget for vinterhvede 2009/2010. I alt kr. i 2009/2010 for 2,4 ha. Erstatningen for høståret 2011 forventes at kunne opgøres i efteråret Lodsejer har ikke grundet kommunens afgørelse mistet støttebeløbet fra enkeltbetalingen. Lodsejer har for driftsåret 2009/10 ikke søgt tilskud fra støtteordningen "Pleje af græs og naturarealer". Natur- og Miljøklagenævnet har således fastsat et højere erstatningsniveau end det Hjørring Kommune havde lagt op til. Hjørring Kommunes vurdering på i alt kr. for 3 år er med klagenævnets afgørelse forhøjet til kr. for det første år. Finansieringen af erstatninger i forbindelse med Natura 2000 sager er søgt indarbejdet i forslag til budget 2012 og frem som et udvidelsesforslag]

12 Side 12. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Ingen bemærkninger. Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Afgørelsen om et påbud har positive miljømæssige konsekvenser for Natura 2000-området "Tislum Møllebæk". Et manglende påbud vil have negative miljømæssige konsekvenser for området. Bilag 1. Kortbilag. [Tilføjet d. 15. juni Natur- og Miljøklagenævnets afgørelse af 4. maj 2011] Direktøren for Teknik- & Miljøområdet indstiller, at udvalget træffer afgørelse om påbud om, at arealet ikke må opdyrkes, og [Tilføjet d. 21. september 2010 at udvalget træffer afgørelse om at følge niveauet for den midlertidige erstatningsstørrelse som besluttet 14. juni 2010] [Tilføjet d. 15. juni 2011 at udvalget tager Natur- og Miljøklagenævnets afgørelse til efterretning.] Historik Teknik- og Miljøudvalget, 14. juni 2010: Teknik- og Miljøudvalget godkendte indstillingen.

13 Teknik- og Miljøudvalget, 11. oktober 2010: Sagen er indbragt for Naturklagenævnet. Sagen afventer afgørelse herfra. Jørgen Bing deltog ikke i mødet. Hjørring Kommune Side 13. Beslutning Teknik- og Miljøudvalget godkendte indstillingen. Morten A. Petersen, Ole Ørnbøl og Henning Sigsgaard deltog ikke i mødet.

14 Side P Vandværksvej 29, Hjørring. Principiel forespørgsel om etablering af erhverv med udvalgsvarebutik Resumé Ejer af "Brasholt jagt og fiskeri" ønsker at flytte virksomheden fra Fuglsigvej 50 til Vandværksvej 29 i Hjørring. Ejendommen er i kommuneplanen udlagt til erhvervsformål uden mulighed for etablering af butik. Teknik- og Miljøudvalget skal tage stilling til fravigelse fra kommuneplanen. Sagsfremstilling Ejer af "Brasholt jagt og fiskeri" ønsker at flytte virksomheden fra Fuglsigvej 50 til Vandværksvej 29 i Hjørring. Flytning sker med henblik på fortsat udvikling bl.a. øget satsning på internet-butik og engrossalg til andre specialbutikker, foreninger o. lign. og sekundært på forbedring af de nuværende trange butiksforhold, bl.a. så varer, der i dag ikke er plads til at udstille, kan udstilles. Den nuværende virksomhed består udover udvalgsvarebutikken af værkstedsfunktioner for reparation og tilretning af skydevåben, underjordisk 50 m skydebane til indskydning af våben samt et sikringsrum til opbevaring af våben, ammunition, krudt o. lign. Ansøger vurderer, at ved etablering på Vandværksvej 29 vil ca. halvdelen af bygningen blive anvendt til udvalgsvarebutik incl. tilhørende varelager og den resterende del til værksted, sikringsrum, lager med henblik på engrossalg af hele paller med lerduer, personalefaciliteter og kontor. Ansøger understreger, at det er en forudsætning for flytningen, at der er mulighed for etablering af en underjordisk skydebane på min. 50 m, da denne funktion er vital for virksomheden. Ejendommen og området Vandværksvej 29 ligger på hjørnet af Vandværksvej og Johs. E. Rasmussensvej. Ejendommen har et bygningsareal på m² og har siden sommeren 2008 været anvendt til engrossalg af motorcykeludstyr. Frem til sommeren 2008 har ejendommen været anvendt af Dagrofa med engrossalg af bl.a. dagligvarer.

15 Der er i den nordlige ende af Johs. E. Rasmussensvej etableret flere erhverv med butik - en campingvognsforhandler, Dagrofa og DLG (salg til private af bl.a. dyreartikler, dyrefoder og træpiller). Langs Vandværksvej er ligeledes etableret flere erhverv med butik, bl.a. salg af malerartikler, havemaskiner og galleri. Hjørring Kommune Side 15. Ansøger har hos kommunen reserveret mulighed for at købe ubebygget nabogrund med henblik på etablering af underjordisk skydebane. Planforhold Ejendommen ligger i kommuneplanens rammeområde "Erhvervsområde ved bl.a. A.F. Heidemanns Vej", hvor anvendelsen fastlægges til erhvervsformål med lettere industri- og værkstedsvirksomhed, mindre lagervirksomhed, håndværkervirksomheder, offentlige formål. Der kan i tilknytning til fremstillingsvirksomhed ske salg af egne varer. Ejendommen er beliggende udenfor de områder, der i kommuneplanen er udlagt til detailhandelsbutik. Ejendommen er omfattet af lokalplan nr "Område til erhvervsformål ved Johs. E. Rasmussensvej", hvor anvendelsen for det aktuelle delområde fastlægges til erhvervsområde til lettere industri- og værkstedsvirksomhed, udstilling samt lagervirksomhed. Detailhandel fra området med dagligvarer må ikke finde sted. Naboejendommene langs Vandværksvej er omfattet af anden lokalplan med samme anvendelse, dog med mulighed for at der kan etableres butik, som skønnes naturligt at høre til i området. Administrationens vurderinger Ansøger har forespurgt til mulighed for flytning af erhvervet til andre lokaler, og flere muligheder har været vurderet og drøftet. Jf. Planloven skal en udvalgsvarebutik placeres i bymidterne samt i bydels- og lokalcentre. Det er administrationens vurdering, at det ikke er muligt at placere den aktuelle virksomhed i Østergade og Strømgade på grund af de særlige forhold med værksted og skydebane. En placering i tilknytning til Bispetorv har været undersøgt og overvejet, men var ikke mulig af flere årsager. En placering i et af bydels- og lokalcentrene er ligeledes mulig, men på grund af virksomhedens særlige krav vanskelig at realisere.

16 Administrationen har drøftet placering af butikker med særlige ønsker med Naturstyrelsen og Miljøcenter Århus, f.eks. "adventure-butik" med mulighed for at kunden kan prøve en kajak i et vandhul eller en skovcykel på en bane eller butik med værkstedsfunktion eller andre særlige krav og ønsker. Svaret fra begge er, at Planloven fastlægger kommunernes muligheder for placering af nye butikker, og at der p.t. ikke er overvejelser om at ændre disse regler med henblik på disse specielle erhverv/butikker. Hjørring Kommune Side 16. Jf. Naturstyrelsens vejledning om detailhandelsplanlægning sidestilles engrosbutik med almindelig butik, hvis salg til private har et mere end ubetydelig karakter. Således er det statens udgangspunkt at engros-butikker som f.eks. Metro, Dagrofa og LIC er almindelige butikker, da kundekredsen er så bred, at det reelt er muligt for alle at handle i disse. Jf. Planlovens 12 skal kommunalbestyrelsen virke for kommuneplanens gennemførelse, herunder f.eks. nedlægge forbud mod etablering jf. 14. I den konkrete sag er det administrationens vurdering, at etablering af denne virksomhed med udvalgsvarebutik uden for de i kommuneplanen fastlagte områder til detailhandel ikke tilsidesætter kommuneplanens realisering og ikke vil danne præcedens, da der er tale om en virksomhed med helt særlige krav og ønsker. Det er vurderingen i forhold til lokalplanen for området, at der med de erhverv med butiksfunktioner, der i dag er etableret langs Johs. E. Rasmussensvej er givet tilladelser eller accepteret ændret erhvervsprofil, der danner præcedens for andre erhverv, der ønsker at etablere lignende butik. Samtidig er der i den konkrete sag tale om en virksomhed med særlige krav og ønsker, som det ikke er muligt umiddelbart at opfylde i de områder, der er udlagt til etablering af udvalgsvarebutikker. Endvidere har der på ejendommen frem til sommeren 2008 været drevet en butik, og jf. Planloven fastsættes en 3-års frist for ophør af lovligt eksisterende forhold (kontinuitetsbrud). Den aktuelle ansøgning forelå inden udløbet af denne 3-års periode, og der er derfor tale om fortsættelse af tidligere eksisterende forhold. På denne baggrund er det administrationens indstilling, at der meddeles principiel tilladelse til etablering af erhverv med butik som ansøgt under forudsætning af:

17 Side 17. at drift af butik sker som del af et samlet erhverv med værkstedsfunktioner for reparation og tilretning af våben, underjordisk 50 m skydebane samt sikringsrum til opbevaring af våben o. lign., og at butik og varelager tilknyttet butikken kan etableres med et areal svarende til max. halvdelen af den nuværende bygnings areal (dvs. butik incl. varelager på max. 607 m²). Det er formålet med forudsætningerne at sikre, at det samlede erhverv ikke over tid ændres, så det udelukkende udgør en udvalgsvarebutik. Lovgrundlag Planlovens 12 vedr. kommuneplanens gennemførelse samt 14 vedr. forbud mod retlig eller faktisk etablering af forhold, som kan forhindres ved en lokalplan. Økonomi Ingen bemærkninger. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Ingen bemærkninger. Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Ingen bemærkninger. Bilag Ingen. Direktøren for Teknik- & Miljøområdet indstiller, at etablering af erhverv med udvalgsvarebutik i ejendommen Vandværksvej 29, Hjørring ikke hindres via et 14-forbud. Beslutning Teknik- og Miljøudvalget godkendte indstillingen. Morten A. Petersen, Ole Ørnbøl og Henning Sigsgaard deltog ikke i mødet.

18 Side A Orienteringspunkter 2011 Orientering fra formanden Henvendelse vedrørende Nejstbrinken - Orientering til udvalget på næste møde i Teknik- og Miljøudvalget. Orientering fra medlemmerne Per Harfeld Om Svanelundsbakken, Hjørring. Orientering fra Teknik- & Miljøområdet Sagslister er rundsendt. Orientering om ansøgninger om tæt-lav byggeri i Sindal og Lønstrup. Direktøren for Teknik- & Miljøområdet indstiller, at udvalget tager orienteringen til efterretning. Beslutning Teknik- og Miljøudvalget godkendte indstillingen. Morten A. Petersen, Ole Ørnbøl og Henning Sigsgaard deltog ikke i mødet.

19 Side 19. Underskrifter Børge Bech Michael Karlborg Per Harfeld Henning Sigsgaard Ole Ørnbøl Jørgen Bing Morten A. Petersen

Referat åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Referat åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Referat åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:00 Mødet afsluttet: kl. 16:01 Mødested: Codanhus, mødelokale 3. sal

Læs mere

Forslag til ophævelse af lokalplan S14 for forsøgsdambrug ved Enstedværket

Forslag til ophævelse af lokalplan S14 for forsøgsdambrug ved Enstedværket Teknik og Miljø Plan Dato: 04-10-2012 Sagsnr.: 12/43177 Dokumentnr.: 5 Sagsbehandler: Kim Lyster Hansen Forslag til ophævelse af lokalplan S14 for forsøgsdambrug ved Enstedværket Indledning På anmodning

Læs mere

Notat vedrørende projektforslag til fjernvarmeforsyning af Haastrup

Notat vedrørende projektforslag til fjernvarmeforsyning af Haastrup Notat vedrørende projektforslag til fjernvarmeforsyning af Haastrup Baggrund Projektets baggrund er et lokalt ønske i Haastrup om at etablere en miljøvenlig og CO2-neutral varmeforsyning i Haastrup. Projektet

Læs mere

Åben dagsorden. Hjørring Byråd 2014-2017 Borgmesterkontoret

Åben dagsorden. Hjørring Byråd 2014-2017 Borgmesterkontoret Åben dagsorden Hjørring Byråd 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 18:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Hjørring Rådhus, Springvandspladsen 5 Fraværende: Bemærkninger Følgende

Læs mere

Natrurbeskyttelse.dk s høringssvar til udkast til Vejledning til Pleje af græs- og naturarealer 2016.

Natrurbeskyttelse.dk s høringssvar til udkast til Vejledning til Pleje af græs- og naturarealer 2016. Til NaturErhvervstyrelsen Fremsendt pr. email til: landbrug@naturerhverv.dk, 14. december 2015 Natrurbeskyttelse.dk s høringssvar til udkast til Vejledning til Pleje af græs- og naturarealer 2016. Med

Læs mere

Udbudsvilkår Areal v/sulsted Landevej/Sulsted Kirkevej, Hostrup

Udbudsvilkår Areal v/sulsted Landevej/Sulsted Kirkevej, Hostrup #BREVFLET# Click here to enter text. Dokument: Neutral titel Aalborg Kommune, Juridisk Afdeling, BLF Stigsborg Brygge 5, 9400 Nørresundby. 12-08-2015 Udbudsvilkår Areal v/sulsted Landevej/Sulsted Kirkevej,

Læs mere

LANDZONETILLADELSE - HUSSTANDSVINDMØLLE

LANDZONETILLADELSE - HUSSTANDSVINDMØLLE Urhøj Smedje ApS Krogvejen 40 4281 Gørlev Att: Heidi Daggaard Johansen Sendt til: heidi@urhoj.dk 3. JULI 2013 LANDZONETILLADELSE - HUSSTANDSVINDMØLLE Matr. Nr. 42m, Grænge By, Toreby, Majbøllevej 166,

Læs mere

AFGØRELSE i sag om Lemvig Kommunes dispensation til oprensning 3-vandløbet Grønsmølle Bæk

AFGØRELSE i sag om Lemvig Kommunes dispensation til oprensning 3-vandløbet Grønsmølle Bæk Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 9. september 2013 J.nr.: NMK-510-00210 Ref.: JCH AFGØRELSE i sag om Lemvig Kommunes dispensation til oprensning 3-vandløbet

Læs mere

Bekendtgørelse om jordressourcens anvendelse til dyrkning og natur

Bekendtgørelse om jordressourcens anvendelse til dyrkning og natur BEK nr 637 af 10/06/2010 (Gældende) Udskriftsdato: 1. juli 2016 Ministerium: Fødevareministeriet Journalnummer: Fødevaremin., Plantedirektoratet, j. nr. 09-0115-000006 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

2013 9 Elbæk, område til rekreativt formål og kolonihaver

2013 9 Elbæk, område til rekreativt formål og kolonihaver 2013 9 Elbæk, område til rekreativt formål og kolonihaver Status Kladde Kommuneplan id 1486324 Tillæg nummer 2013 9 Plannavn Gælder for hele kommunen? Formål Elbæk, område til rekreativt formål og kolonihaver

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 7 til Kommuneplan Sindal 2004 Møbelhus i Hørmested

Kommuneplantillæg nr. 7 til Kommuneplan Sindal 2004 Møbelhus i Hørmested Kommuneplantillæg nr. 7 til Kommuneplan Sindal 2004 Møbelhus i Hørmested HJØRRING KOMMUNE Teknik- & Miljøområdet Kommuneplantillæg nr. 7 til Kommuneplan Sindal 2004 er udarbejdet som forslag i henhold

Læs mere

Landzonetilladelse Planloven

Landzonetilladelse Planloven Peter Mogens Hansen Birkekrogen 5 4000 Roskilde Lejre Kommune Center for Byg & Miljø Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø Tlf. 46 46 46 46 www.lejre.dk Sagsbehandler: Lærke Lundsten Tlf. direkte: E-mail: llun@lejre.dk

Læs mere

Projektgodkendelse til Fjernvarme Fyn A/S

Projektgodkendelse til Fjernvarme Fyn A/S Projektgodkendelse til Fjernvarme Fyn A/S Varmegenvinding på Dalum Kraftvarme 3/7 2014 1/25 1. STAMOPLYSNINGER... 3 2. LÆSEVEJLEDNING... 4 Anvendt lovgivning... 4 Godkendelsens forhold til anden lovgivning...

Læs mere

Projektet ønskes gennemført på ejendommene Ljørringvej 63, Foldagervej 11 og Vestermosevej 23, 7400 Herning.

Projektet ønskes gennemført på ejendommene Ljørringvej 63, Foldagervej 11 og Vestermosevej 23, 7400 Herning. TEKNIK OG MILJØ Natur og Grønne områder Enghavevej 10 7400 Herning Tlf.: 9628 2828 Lokal 9628 8159 ngosbl@herning.dk www.herning.dk Sagsnummer.: 06.02.10-P19-1-05 Tilladelse til vandløbsrestaurering, Udlægning

Læs mere

Projektgodkendelse til Fjernvarme Fyn A/S

Projektgodkendelse til Fjernvarme Fyn A/S Projektgodkendelse til Fjernvarme Fyn A/S Renovering af fjernvarmenettet år 2015 9. marts 2015 1/11 Indholdsfortegnelse 1. STAMOPLYSNINGER... 3 2. LÆSEVEJLEDNING... 4 Anvendt lovgivning... 4 Godkendelsens

Læs mere

Der er nærmere redegjort for de vurderinger, der ligger til grund for afgørelsen i det vedlagte notat.

Der er nærmere redegjort for de vurderinger, der ligger til grund for afgørelsen i det vedlagte notat. Esbjerg Kommune Frodesgade 30 6700 Esbjerg Torvegade 74. 6700 Esbjerg Dato 15. september 2015 Sags id 2015-18696 Sagsbehandler René Nygaard Antvorskov Telefon direkte 76 16 13 71 E-mail rna@esbjergkommune.dk

Læs mere

Dispensation efter naturbeskyttelsesloven til at anlægge flisebelagt hundetræningsbane på overdrev

Dispensation efter naturbeskyttelsesloven til at anlægge flisebelagt hundetræningsbane på overdrev DcH Vojens civile Hundeføreforening V/ Frede Pedersen fp1499@bbsyd.dk Dato: 30-6-2014 Sagsident: 14/6189 Sagsbehandler: Søren Karmark Obel Haderslev Kommune Teknik og Miljø Natur og Landbrug Simmerstedvej

Læs mere

Danmark er et dejligt land. en radikal naturpolitik

Danmark er et dejligt land. en radikal naturpolitik Danmark er et dejligt land en radikal naturpolitik 2 Det Radikale Venstre, august 2004 Danmark er et dejligt land. Danmarks natur skal bevares og forbedres. Tilbagegangen i den biologiske mangfoldighed

Læs mere

Afgørelse Landzonetilladelse

Afgørelse Landzonetilladelse Haderslev Golfklub v. Lars Seide Olesen Viggo Carstenssensvej 7 6100 Haderslev 19. maj 2014 Sagsident: 14/15349 Sagsbehandler: Keld Roed Haderslev Kommune Plan og Byg Simmerstedvej 1A 1.sal 6100 Haderslev

Læs mere

AFGØRELSE i sag om Viborg Kommunes påbud om lovliggørelse af anvendelse af lejemål på ejendommen, beliggende Ærøvej 21 B

AFGØRELSE i sag om Viborg Kommunes påbud om lovliggørelse af anvendelse af lejemål på ejendommen, beliggende Ærøvej 21 B Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 17. december 2013 J.nr.: NMK-33-01384 Ref.: ARS-NMKN AFGØRELSE i sag om Viborg Kommunes påbud om lovliggørelse af anvendelse

Læs mere

Tilladelsen bortfalder, hvis den ikke er udnyttet inden 3 år efter, at den er meddelt jf. Naturbeskyttelseslovens 66, stk. 2.

Tilladelsen bortfalder, hvis den ikke er udnyttet inden 3 år efter, at den er meddelt jf. Naturbeskyttelseslovens 66, stk. 2. Naturstyrelsen Vestjylland Gammel Landevej 35 7620 Lemvig Att. Hans Henning Riber email: vjy@nst.dk Det åbne land J.nr. NST-4122-661-00028 Ref: mhe Den 8. juli 2014 Dispensation til udstykning inden for

Læs mere

Kommunen giver dig landzonetilladelse til opstilling af hønsehuse, kyllingehuse og telte

Kommunen giver dig landzonetilladelse til opstilling af hønsehuse, kyllingehuse og telte Johanne Baden Schimming Lejrevej 52 A 4320 Lejre Lejre Kommune Center for Byg & Miljø Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø Tlf. 46 46 46 46 www.lejre.dk Sagsbehandler: Chila Yunai Tlf. direkte: 4646 4939 E-mail:

Læs mere

Notat vedrørende indsigelser - til forslag til lokalplan 18-001, Sommerhusområde, Rødhus Klit

Notat vedrørende indsigelser - til forslag til lokalplan 18-001, Sommerhusområde, Rødhus Klit 27-08-2014 Malene Stentoft Sørensen Direkte: 7257 7365 Mail: mss@jammerbugt.dk Sagsnr.: 01.02.05-G00-2-13 Notat vedrørende indsigelser - til forslag til lokalplan 18-001, Sommerhusområde, Rødhus Klit Forslag

Læs mere

Landzonetilladelse Planloven

Landzonetilladelse Planloven Monika Jolanta Mørris Maurin Thomas Mørris Maurin Ejbyvej 48 4070 Kirke-Hyllinge Lejre Kommune Center for Byg & Miljø Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø Tlf. 46 46 46 46 www.lejre.dk Sagsbehandler: Gry Mylov

Læs mere

Afgørelse i sagen om opførelse af et nyt sommerhus på et hedeareal, Varde Kommune.

Afgørelse i sagen om opførelse af et nyt sommerhus på et hedeareal, Varde Kommune. NATURKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 X.400: S=nkn; P=sdn; A=dk400; C=dk E-mail: nkn@nkn.dk 16. april 2007 J.nr.: NKN-131-00055 mgi Afgørelse i sagen om

Læs mere

Tillæg nr. 14 til Kommuneplan 2013-2025 for Viborg Kommune

Tillæg nr. 14 til Kommuneplan 2013-2025 for Viborg Kommune Tillæg nr. 14 til Kommuneplan 2013-2025 for Viborg Kommune Rammebestemmelser for rammeområde VIBSV.B1.04_T14 og VIBSV. C1.02_T14. Tillæggets område 2 Tillæg nr. 14 Tillæg nr. 14 REDEGØRELSE Formål Formålet

Læs mere

NATURKLAGENÆVNET FORMANDEN

NATURKLAGENÆVNET FORMANDEN NATURKLAGENÆVNET FORMANDEN Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 E-mail: nkn@nkn.dk 17. juni 2008 J.nr.: NKN-261-00093 ssc Afgørelse i sagen om miljøvurdering af Københavns

Læs mere

Projektgodkendelse til Fjernvarme Fyn A/S

Projektgodkendelse til Fjernvarme Fyn A/S Projektgodkendelse til Fjernvarme Fyn A/S Etablering af fjernvarmeforsyning i lokalplanområde 4-703 Forsker- og Videnpark 30. marts 2011 1/38 1 Indhold Afsnit 2: Stamoplysninger s. 3 Afsnit 3: Læsevejledning

Læs mere

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 12:00 Mødet afsluttet: kl. 18:00 Mødested: Byrådssalen, Hirtshals Fraværende: Henning Sigsgaard

Læs mere

Projektgodkendelse til Fjernvarme Fyn A/S

Projektgodkendelse til Fjernvarme Fyn A/S Projektgodkendelse til Fjernvarme Fyn A/S Etablering af transmissionsledning Volderslev 9. januar 2014 1/15 Indholdsfortegnelse 1. STAMOPLYSNINGER... 3 2. LÆSEVEJLEDNING... 4 Anvendt lovgivning... 4 Godkendelsens

Læs mere

Godkendelse: Etablering af solvarmeanlæg, Kongerslev Fjernvarme A.m.b.a.

Godkendelse: Etablering af solvarmeanlæg, Kongerslev Fjernvarme A.m.b.a. Punkt 11. Godkendelse: Etablering af solvarmeanlæg, Kongerslev Fjernvarme A.m.b.a. 2015-060394 Miljø- og Energiforvaltningen indstiller, at Miljø- og Energiudvalget godkender projekt for etablering af

Læs mere

2. Bredderne skal anlægges så flade som muligt, med en hældning, der ikke overstiger 1:5, og dybden på vandhullet må ikke være mere end 1,5 meter.

2. Bredderne skal anlægges så flade som muligt, med en hældning, der ikke overstiger 1:5, og dybden på vandhullet må ikke være mere end 1,5 meter. Rasmus Madsen Kongsted Engvej 4 7000 Fredericia 01-06-2015 Sags id.: 15/3826 Sagsbehandler: Dorthe Brix Folsted Aaboer Tilladelse til etablering af vandhul Fredericia Kommune giver hermed tilladelse efter

Læs mere

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 16.30 Mødested: Byrådssalen, Hirtshals Fraværende:

Læs mere

Stevns Klint - forslag om fredning - Lukket

Stevns Klint - forslag om fredning - Lukket 1 - Dagsordenspunkt fra møde den 14-01-2015 i Kommunal Stevns Klint - forslag om fredning - Lukket Acadresag 15/46 - loneniel Resumé Kommunalbestyrelsen skal beslutte om Stevns Kommune skal rejse fredningssag

Læs mere

Du har fået landzonetilladelse til at etablere 3 legeområder på matr. nr. 1F Harridslev By, Harridslev beliggende Skolevænget 1A, 8930 Randers NØ.

Du har fået landzonetilladelse til at etablere 3 legeområder på matr. nr. 1F Harridslev By, Harridslev beliggende Skolevænget 1A, 8930 Randers NØ. KOMPAN DANMARK A/S C.F. Tietgens Boulevard 32 C 5220 Odense SØ Miljø og Teknik Plan Laksetorvet 8900 Randers C Telefon +45 8915 1515 plan@randers.dk www.randers.dk 03-05-2016 / 01.03.03-P16-72-16 Landzonetilladelse

Læs mere

Tilskudsordning til private natur- og friluftsprojekter. - ansøgningsfrist den 25. april 2014

Tilskudsordning til private natur- og friluftsprojekter. - ansøgningsfrist den 25. april 2014 Tilskudsordning til private natur- og friluftsprojekter - ansøgningsfrist den 25. april 2014 Vejledning til ansøgning om tilskud til private naturprojekter i Middelfart Kommune 2014 Søg tilskud til et

Læs mere

Dispensation fra 3 i Naturbeskyttelsesloven og tilladelse efter 35 i Planloven til anlæggelse af to fugleøer i Harboøre Fjord.

Dispensation fra 3 i Naturbeskyttelsesloven og tilladelse efter 35 i Planloven til anlæggelse af to fugleøer i Harboøre Fjord. Uffe Strandby Naturstyrelsen Vestjylland Forstfuldmægtig Gl. Landevej 35 7620 Lemvig 15. marts 2016 Dispensation fra 3 i Naturbeskyttelsesloven og tilladelse efter 35 i Planloven til anlæggelse af to fugleøer

Læs mere

Naturbeskyttelseslovens 7 forskellige ordninger for biotopbeskyttelse med forskellige retsvirkninger virkning for ejeren:

Naturbeskyttelseslovens 7 forskellige ordninger for biotopbeskyttelse med forskellige retsvirkninger virkning for ejeren: Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri, Udvalget for Landdistrikter og Øer, Miljøudvalget 2014-15 FLF Alm.del Bilag 227, ULØ Alm.del Bilag 144, MIU Alm.del Bilag 283 Offentligt Naturbeskyttelseslovens

Læs mere

Åbent referat Ekstraordinært møde Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent referat Ekstraordinært møde Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åbent referat Ekstraordinært møde Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 17:30 Mødet afsluttet: kl. 18:00 Mødested: Hjørring

Læs mere

Naturgas Midt-Nord, Viborg Energistyrelsen af 7. juni 2002 Dispensation til etablering af biobrændselanlæg

Naturgas Midt-Nord, Viborg Energistyrelsen af 7. juni 2002 Dispensation til etablering af biobrændselanlæg (Varmeforsyning) Naturgas Midt-Nord, Viborg Energistyrelsen af 7. juni 2002 Dispensation til etablering af biobrændselanlæg Nævnsformand, cand.jur. Jørgen Nørgaard Professor, dr.jur. Jens Fejø Direktør,

Læs mere

Afgørelse om at etablering af rundkørsel ved Hessellundvej sydvest for Karup i Viborg Kommune er ikke VVM-pligtig

Afgørelse om at etablering af rundkørsel ved Hessellundvej sydvest for Karup i Viborg Kommune er ikke VVM-pligtig Vejdirektoratet Niels Juels Gade 13 Postboks 9018 1022 København K. vd@vd.dk Tværgående planlægning J.nr. NST-130-00281 Ref. fleka Den 18. marts 2014 Afgørelse om at etablering af rundkørsel ved Hessellundvej

Læs mere

Dispensation efter naturbeskyttelsesloven til fem små huse på hedeareal

Dispensation efter naturbeskyttelsesloven til fem små huse på hedeareal Dispensation efter naturbeskyttelsesloven til fem små huse på hedeareal XXX har søgt om tilladelse til at opsætte 5 huse á 2,5m x 2,5m på matr. nr. 3fs, Sønderby By, Grindsted. Husene skal bruges til maskiner

Læs mere

Ejendomsmæssig forundersøgelse i forbindelse med hydrologiprojekt på Aarø

Ejendomsmæssig forundersøgelse i forbindelse med hydrologiprojekt på Aarø Ejendomsmæssig forundersøgelse i forbindelse med hydrologiprojekt på Aarø Denne forundersøgelse er gennemført med tilskud fra EU og Fødevareministeriets Landdistriktsprogram. Rekvirent Projektnavn Projektleder

Læs mere

Ribe Bykerne, Rådhuskarréerne med Kannikegården

Ribe Bykerne, Rådhuskarréerne med Kannikegården Forslag til ændring 2013.58 Ribe Bykerne, Rådhuskarréerne med Kannikegården Marts 2014 Forslag til Ændring 2013.58 side 2 Kommuneplan 2014-2026 Forslag til Ændring 2013.58 Baggrund Esbjerg Byråd vedtog

Læs mere

Møde 19. marts 2013 kl. 17:00 i Byrådssalen

Møde 19. marts 2013 kl. 17:00 i Byrådssalen Struer Byråd Referat Møde 19. marts 2013 kl. 17:00 i Byrådssalen Afbud fra/fraværende: Alle mødt. Mødet hævet kl.: 17.13 Pkt. Tekst Side 21 Udvælgelse af projekter til anvendelse af midler i Grøn Ordning

Læs mere

Landzonetilladelse. Slagelse HundeCenter Slagelse Landevej 116 4241 Vemmelev

Landzonetilladelse. Slagelse HundeCenter Slagelse Landevej 116 4241 Vemmelev Slagelse HundeCenter Slagelse Landevej 116 4241 Vemmelev Teknik og Miljø Byggeri Dahlsvej 3 4220 Korsør Tlf.: 58 57 36 00 teknik@slagelse.dk www.slagelse.dk Landzonetilladelse CVR nr.: 29 18 85 05 Slagelse

Læs mere

Dato: 1. september 2014. Dispensation efter naturbeskyttelsesloven til at fortsætte opdyrkning af tidligere moseareal

Dato: 1. september 2014. Dispensation efter naturbeskyttelsesloven til at fortsætte opdyrkning af tidligere moseareal Dispensation efter naturbeskyttelsesloven til at fortsætte opdyrkning af tidligere moseareal Du har søgt om dispensation til at fortsætte opdyrkning af tidligere moseareal på din ejendom matr. nr. 1 t,

Læs mere

Tilladelse til byggeri på Sandmosevej 486

Tilladelse til byggeri på Sandmosevej 486 AMU Nordjylland Sofievej 61 9000 Ålborg Plan Lundbakvej 5, Pandrup Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Lise Overby Nørgård Direkte 7257 7367 lio@jammerbugt.dk 09-07-2010

Læs mere

Hvidbog. Behandling af indsigelser, bemærkninger og kommentarer der er indkommet i høringsfasen vedrørende

Hvidbog. Behandling af indsigelser, bemærkninger og kommentarer der er indkommet i høringsfasen vedrørende Hvidbog Behandling af indsigelser, bemærkninger og kommentarer der er indkommet i høringsfasen vedrørende Forslag til Natura 2000 handleplan 2016-2021 Dråby Vig Natura 2000 område nr. 29 Habitatområde

Læs mere

Landzonetilladelse og dispensation fra skovbyggelinje

Landzonetilladelse og dispensation fra skovbyggelinje Peter Bachmann Tøndervej 43 Vedsted 6500 Vojens Mail: pb@spartelpeder.dk 1. oktober 2013 Sagsident: 13/28205 Sagsbehandler: Søren-Peter Andersen Haderslev Kommune Erhverv og borgerservice Teknik og Miljø

Læs mere

Lokalplanen er blevet til på anmodning fra den private ejer, der ønsker at opføre en boligbebyggelse på grunden.

Lokalplanen er blevet til på anmodning fra den private ejer, der ønsker at opføre en boligbebyggelse på grunden. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 24. marts 2015 Lokalplan 981, Etageboliger ved Thorvaldsensgade - Endelig Endelig vedtagelse af forslag til Lokalplan nr. 981, Etageboligbebyggelse

Læs mere

Opførelse af garage og værksted/kontor samlet areal 245 m²

Opførelse af garage og værksted/kontor samlet areal 245 m² SCANTIX CONSTRUCTION ApS Vester Lindetvej 15 6510 Gram Haderslev Kommune Teknik og Miljø Plan og Byg Simmerstedvej 1A, 1. sal, 6100 Haderslev Tlf. 74 34 34 34 plan@haderslev.dk www.haderslev.dk 10. juni

Læs mere

at stuehuset og udhuset opføres i overensstemmelse med situationsplan og facadetegninger dateret den 6. november 2015

at stuehuset og udhuset opføres i overensstemmelse med situationsplan og facadetegninger dateret den 6. november 2015 JUUL EJENDOMME ÅRHUS ApS v/ Michael Juul (mail: michael@juulejendomme.dk) Adelgade 87 8660 Skanderborg Tilladelse efter planlovens 35 til opførelse af nyt stuehus og udhus Der meddeles hermed tilladelse

Læs mere

Tim Johnny Hansen Parkgade 10 6400 Sønderborg

Tim Johnny Hansen Parkgade 10 6400 Sønderborg Tim Johnny Hansen Parkgade 10 6400 Sønderborg Landzonetilladelse til at etablere et nyt stuehus, samt lade på ejendommen matr.nr. 94 Gråsten Gods, Gråsten-Adsbøl, der ligger på Fiskbækvej 14, 6300 Gråsten

Læs mere

Vedr. selskabets klage over Løgstør Kommunes afgørelse af 17. juni 2002 med godkendelse til Salling Plast A/S til etablering af flisfyret varmeværk

Vedr. selskabets klage over Løgstør Kommunes afgørelse af 17. juni 2002 med godkendelse til Salling Plast A/S til etablering af flisfyret varmeværk Naturgas Midt-Nord I/S Vognmagervej 14 8800 Viborg Vedr. selskabets klage over Løgstør Kommunes afgørelse af 17. juni 2002 med godkendelse til Salling Plast A/S til etablering af flisfyret varmeværk Sagen

Læs mere

Dispensation efter naturbeskyttelsesloven til afgræsning af sammenhængende eng og mose

Dispensation efter naturbeskyttelsesloven til afgræsning af sammenhængende eng og mose Reinar Sandager Pedersen Egebjerg Landevej 25 7200 Grindsted Dispensation efter naturbeskyttelsesloven til afgræsning af sammenhængende eng og mose Du har søgt om tilladelse til, at afgræsse et naturareal

Læs mere

Forslag til forskrift vedrørende varelevering til detailhandel i Hvidovre Kommune 410103

Forslag til forskrift vedrørende varelevering til detailhandel i Hvidovre Kommune 410103 Pkt.nr. 5 Forslag til forskrift vedrørende varelevering til detailhandel i Hvidovre Kommune 410103 Indstilling: Teknisk Forvaltning indstiller til Teknik og Miljøudvalget 1. at de ændringer til forskriftens

Læs mere

www.ikast-brande.dk IKAST-BRANDE SPILDEVAND A/S Att.: Lone Thestrup Europavej 2 7430 Ikast 4. april 2016

www.ikast-brande.dk IKAST-BRANDE SPILDEVAND A/S Att.: Lone Thestrup Europavej 2 7430 Ikast 4. april 2016 IKAST-BRANDE SPILDEVAND A/S Att.: Lone Thestrup Europavej 2 7430 Ikast 4. april 2016 Landzonetilladelse til etablering af et skur på matr. nr. 2l, Stensbjerg, Ikast, beliggende ved Hagelskærvej 42B, 7430

Læs mere

Tilskudsordning til private natur- og friluftsprojekter. Ansøgningsfrist den 22. april 2016

Tilskudsordning til private natur- og friluftsprojekter. Ansøgningsfrist den 22. april 2016 Tilskudsordning til private natur- og friluftsprojekter Ansøgningsfrist den 22. april 2016 Vejledning til ansøgning om tilskud til private natur og friluftsprojekter i Middelfart Kommune 2016 Søg tilskud

Læs mere

www.ikast-brande.dk Anders Skræddergaard Møller og Malene Møller Skræddergaard Skovbrynet 86 7330 Brande 20. april 2016

www.ikast-brande.dk Anders Skræddergaard Møller og Malene Møller Skræddergaard Skovbrynet 86 7330 Brande 20. april 2016 Anders Skræddergaard Møller og Malene Møller Skræddergaard Skovbrynet 86 7330 Brande 20. april 2016 Landzonetilladelse til etablering af et nyt enfamiliehus og garage med redskabsrum på matr. nr. 6s, Brandlund

Læs mere

Udviklings- og Planlægningsudvalget. Beslutningsprotokol

Udviklings- og Planlægningsudvalget. Beslutningsprotokol Udviklings- og Planlægningsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 14. april 2009 Lokale: 1, Dronninglund Rådhus Tidspunkt: Kl. 14:30-16:00 Bendt Danielsen, Formand (J) Johannes Trudslev Pedersen (A) Runa Christensen

Læs mere

Miljøcenter Århus. Afsluttende kortlægning Brædstrup og Våbensholm. Kortlægning af arealanvendelse og forureningskilder

Miljøcenter Århus. Afsluttende kortlægning Brædstrup og Våbensholm. Kortlægning af arealanvendelse og forureningskilder Miljøcenter Århus Afsluttende kortlægning Brædstrup og Våbensholm Projektnr.: 30.6514.03 August / 2008 Miljøcenter Århus Afsluttende kortlægning Brædstrup og Våbensholm Kortlægning af arealanvendelse og

Læs mere

Dispensation efter naturbeskyttelsesloven til delvis oprensning af sø

Dispensation efter naturbeskyttelsesloven til delvis oprensning af sø Jan Løhndorf Haderslevvej 80 6760 Ribe Torvegade 74, 6700 Esbjerg Dato 08-02-2016 Sagsbehandler Mette Sejerup Rasmussen Telefon direkte 76 16 51 25 E-mail mesej@esbjergkommune.dk Sagsid 16/264 Dispensation

Læs mere

Naturgasledning mellem Ørum og Bjerringbro

Naturgasledning mellem Ørum og Bjerringbro Tillæg nr. 79 til Regionplan 2000-2012 Naturgasledning mellem Ørum og Bjerringbro Viborg Amtsråd Januar 2005 VIBORG AMT - Miljø & Teknik J.nr. 8-52-6-2-10-03 Tillæg nr.79 til Regionplan 2000-2012 er udarbejdet

Læs mere

www.ikast-brande.dk HESTLUND EFTERSKOLE Skyggevej 21 7441 Bording 12. marts 2014

www.ikast-brande.dk HESTLUND EFTERSKOLE Skyggevej 21 7441 Bording 12. marts 2014 Ikast-Brande Kommune, Centerparken 1, 7330 Brande HESTLUND EFTERSKOLE Skyggevej 21 7441 Bording 12. marts 2014 Landzonetilladelse til lovliggørelse af skur - Skyggevej 21 A, 7441 Bording Ikast-Brande Kommune

Læs mere

Tilladelse til anlæggelse af vandhul i beskyttet eng - Blæsbjergvej 12.

Tilladelse til anlæggelse af vandhul i beskyttet eng - Blæsbjergvej 12. Carsten Dahl Godballe Blæsbjergvej 12 Bøvling 7650 Bøvlingbjerg 7. november 2014 Tilladelse til anlæggelse af vandhul i beskyttet eng - Blæsbjergvej 12. Med ansøgning af den 10. oktober 2014, har du ansøgt

Læs mere

Tillæg nr. 41 til Kommuneplan 2013-2025 Ringkøbing- Skjern Kommune

Tillæg nr. 41 til Kommuneplan 2013-2025 Ringkøbing- Skjern Kommune Tillæg nr. 41 Til Kommuneplan 2013-2025 Ringkøbing-Skjern Kommune, område til teknisk formål (tankanlæg) ved Vardevej, Tarm Ortofoto Ringkøbing- eller Kort- & Matrikelstyrelsen og Ringkøbing- Ringkøbing-

Læs mere

Egon Dele Kornbæk 7 Fynshav 6440 Augustenborg

Egon Dele Kornbæk 7 Fynshav 6440 Augustenborg Egon Dele Kornbæk 7 Fynshav 6440 Augustenborg Landzonetilladelse til at opføre en sidebygning til eksisterende maskinhus på ejendommen matr.nr. 22 Notmarkskov, Notmark, der ligger på Kornbæk 7, 6440 Augustenborg

Læs mere

Tillæg nr. 7. Til Kommuneplan 2013-2025 Ringkøbing-Skjern Kommune, område til rekreative formål ved Holmsland Klitvej, Ringkøbing-Skjern Kommune

Tillæg nr. 7. Til Kommuneplan 2013-2025 Ringkøbing-Skjern Kommune, område til rekreative formål ved Holmsland Klitvej, Ringkøbing-Skjern Kommune Tillæg nr. 7 Til Kommuneplan 2013-2025 Ringkøbing-, område til rekreative formål ved Holmsland Klitvej, Søndervig Ortofoto Ringkøbing- Ringkøbing- 1. april 2014 1 FORORD TIL KOMMUNEPLANTILLÆGGET Kommuneplantillægget

Læs mere

Kulhuse Strandjagtforening v/ Formand John Hansen Gerlev Strandvej 3 3630 Jægerspris

Kulhuse Strandjagtforening v/ Formand John Hansen Gerlev Strandvej 3 3630 Jægerspris Kulhuse Strandjagtforening v/ Formand John Hansen Gerlev Strandvej 3 3630 Jægerspris Dato Sagsbehandler J.nr. Tkoee 002037-2013 Dispensation fra Naturbeskyttelseslovens 3 til etablering af 6 støjskærme

Læs mere

1. Det forudsættes, at det ansøgte udføres som beskrevet i ansøgningsmaterialet.

1. Det forudsættes, at det ansøgte udføres som beskrevet i ansøgningsmaterialet. Steffen Schmidt Hammelev Bygade 89 6500 Vojens Haderslev Kommune Teknik og Miljø Natur og Landbrug Simmerstedvej 1A, 1. sal 6100 Haderslev Tlf. 74 34 34 34 naturogvand@haderslev.dk www.haderslev.dk Dato:

Læs mere

AFGØRELSE i sag om opstilling af husstandsvindmølle på Ringvej 46 i Lemvig Kommune

AFGØRELSE i sag om opstilling af husstandsvindmølle på Ringvej 46 i Lemvig Kommune Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 25. september 2014 J.nr.: NMK-31-01285 Ref.: BIBIS-NMKN AFGØRELSE i sag om opstilling af husstandsvindmølle på Ringvej 46

Læs mere

Projektgodkendelse til Fjernvarme Fyn A/S

Projektgodkendelse til Fjernvarme Fyn A/S Projektgodkendelse til Fjernvarme Fyn A/S Etablering af forbindelsesledning til Vissenbjerg 16. juni 2015 1/12 Indholdsfortegnelse 1. STAMOPLYSNINGER... 3 2. LÆSEVEJLEDNING... 4 Anvendt lovgivning... 4

Læs mere

Debatoplæg. Vindmøller ved Tollestrup. Forudgående offentlighed xx. xx til xx. xx 2015. Hjørring Kommune Teknik- & Miljøområdet

Debatoplæg. Vindmøller ved Tollestrup. Forudgående offentlighed xx. xx til xx. xx 2015. Hjørring Kommune Teknik- & Miljøområdet Forudgående offentlighed xx. xx til xx. xx 2015 Debatoplæg Vindmøller ved Tollestrup Hjørring Kommune Teknik- & Miljøområdet Visualisering nr. 1. Projektets to 140 meter høje vindmøller set fra motorvejsbro

Læs mere

NOTAT. Sagsbeh.: AJ Sagsnr.: 12/634

NOTAT. Sagsbeh.: AJ Sagsnr.: 12/634 SOLRØD KOMMUNE ØKONOMIAFDELINGEN NOTAT Emne: Til: Regler for garantiprovision for kommunale garantistillelser Økonomiudvalget/Byrådet Dato: 28. november 2012 Sagsbeh.: AJ Sagsnr.: 12/634 Økonomiafdelingen

Læs mere

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet.

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet. A/S Storbælt Kystdirektoratet J.nr. 16/01668-15 Ref. Anni Lassen 07-06-2016 Tilladelse til bypass efter KYBL ved Spodsbjerg Færgehavn Kystdirektoratet giver hermed en 2-årige tilladelse til at foretage

Læs mere

2013 27 Boliger, Bjerrevej 139, Horsens Boliger, Bjerrevej 139, Horsens

2013 27 Boliger, Bjerrevej 139, Horsens Boliger, Bjerrevej 139, Horsens 2013 27 Boliger, Bjerrevej 139, Horsens Boliger, Bjerrevej 139, Horsens Kladde Kommuneplan id 1486324 Tillæg nummer 2015 27 Plannavn Gælder for hele kommunen? Formål Boliger, Bjerrevej 139, Horsens Nej

Læs mere

Landzonetilladelse Planloven

Landzonetilladelse Planloven Vibeke Aarup Kristensen Martin Schou Lindenborgvej 118 4000 Roskilde Sendt til martinschou@dadlnet.dk Job nr. 24573851 Job nr. 24574083 Job nr. 24574257 Lejre Kommune Center for Byg & Miljø Møllebjergvej

Læs mere

Vedr. Vurdering af klage over screeningsafgørelse efter miljøvurderingsloven

Vedr. Vurdering af klage over screeningsafgørelse efter miljøvurderingsloven Notat Jens Flensborg Advokat Åboulevarden 49, 4. sal DK-8000 Aarhus C Telefon:+45 86 18 00 60 Telefax:+45 88 32 63 26 J.nr. 07-11601 - 5 jfl@energiogmiljo.dk www.energiogmiljo.dk CVR: 31 13 54 27 24. september

Læs mere

FORPAGTNINGSKONTRAKT Certificeret økologi AGERJORD

FORPAGTNINGSKONTRAKT Certificeret økologi AGERJORD FORPAGTNINGSKONTRAKT Certificeret økologi AGERJORD Ejeren, Kolding Kommune, Nytorv 11, 6000 Kolding tlf.nr. 79 79 79 79, (herefter kaldet bortforpagter) bortforpagter til XXX Navn, adresse, kontakt (herefter

Læs mere

Den 7. december 2014 traf Fredningsnævnet for Nordsjælland afgørelse i sagen:

Den 7. december 2014 traf Fredningsnævnet for Nordsjælland afgørelse i sagen: Fredningsnævnet for Nordsjælland Sdr. Jernbanevej 18B 3400 Hillerød Tlf. 47 33 87 32 E-mail: nordsjaelland@fredningsnaevn.dk Den 7. december 2014 traf Fredningsnævnet for Nordsjælland afgørelse i sagen:

Læs mere

Tilladelse til etablering af ny put and take sø - Sandbækvej 9, Nees.

Tilladelse til etablering af ny put and take sø - Sandbækvej 9, Nees. Tonny Brian Christensen Sandbækvej 9 Nees 7570 Vemb 2. oktober 2015 Tilladelse til etablering af ny put and take sø - Sandbækvej 9, Nees. Lemvig Kommune har den 21. august 2015 modtaget en ansøgning om

Læs mere

Dispensation fra Lokalplan 19-001, Delområde C2 på ejendommen matr.nr. 66m og 67lu Hune By, Hune, beliggende Aalborgvej 7, 9492 Blokhus

Dispensation fra Lokalplan 19-001, Delområde C2 på ejendommen matr.nr. 66m og 67lu Hune By, Hune, beliggende Aalborgvej 7, 9492 Blokhus B10 INVEST A/S Jyllandsgade 20 9000 Aalborg Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Kathrine Brix Mørk Direkte 7257 7644 ktm@jammerbugt.dk

Læs mere

Tillæg nr. 53 til Herning Kommuneplan 2013-2024

Tillæg nr. 53 til Herning Kommuneplan 2013-2024 Forslag Tillæg nr. 53 til Rammeområde 41.BL1 Blandet bolig- og erhvervsområde ved Tjørring Hovedgadez, Herning Fremlægges fra 2. december 2015 til 27. januar 2016 (begge dage incl.) Om kommuneplantillægget

Læs mere

Forslag til Kommuneplantillæg nr. 03-231 til Tønder Kommuneplan 2009-2021

Forslag til Kommuneplantillæg nr. 03-231 til Tønder Kommuneplan 2009-2021 Forslag til Kommuneplantillæg nr. 03-231 til Tønder Kommuneplan 2009-2021 Område til blandet bolig og erhverv Daler 231.21.1 TØNDER KOMMUNE Teknisk Forvaltning November 2011 Kommuneplantillæg nr. 03-231

Læs mere

www.ikast-brande.dk Birgit Dupont - Thorlundvej 30, 7361 Ejstrupholm 29. september 2014

www.ikast-brande.dk Birgit Dupont - Thorlundvej 30, 7361 Ejstrupholm 29. september 2014 Ikast-Brande Kommune, Centerparken 1, 7330 Brande Birgit Dupont Thorlundvej 30A 7361 Ejstrupholm 29. september 2014 Landzonetilladelse til etablering af Bed & Breakfast og lokaleudlejning - Thorlundvej

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET Formular II - side 1. Omprøve E 2014

AARHUS UNIVERSITET Formular II - side 1. Omprøve E 2014 AARHUS UNIVERSITET Formular II - side 1 Det Samfundsvidenskabelige Fakultet Juridisk kandidateksamen Del/delprøve/fase: 2. år af bacheloruddannelsen Fag: Forvaltningsret Opgavetype: AO Antal sider i opgavesættet

Læs mere

Tilladelse efter planlovens 35 til opførelse af tilbygning til eksisterende spejderhus (overdækning samt redskabsrum)

Tilladelse efter planlovens 35 til opførelse af tilbygning til eksisterende spejderhus (overdækning samt redskabsrum) Jacob Mai Lemming Vestre Skolevej 19 8464 Galten Mail: lemming.j@gmail.com Dato: 8. oktober 2015 Sagsnr.: 15/48834 Tilladelse efter planlovens 35 til opførelse af tilbygning til eksisterende spejderhus

Læs mere

Salg af parcelhusgrunde Hanebjælken, Vestbjerg Sagsnr. 2014-17841

Salg af parcelhusgrunde Hanebjælken, Vestbjerg Sagsnr. 2014-17841 Sagsnr.: 2014-17841 KJK/tho Beskrivelse Hanebjælken ligger centralt i Vestbjerg i et område med et veludbygget stisystem. Der er sikker vej til børneinstitution, skole og idrætshal. Der er sælges i alt

Læs mere

Med henvisning til 21 i bekendtgørelse nr. 581 af 22. juni 2000 (tilslutningsbekendtgørelsen)

Med henvisning til 21 i bekendtgørelse nr. 581 af 22. juni 2000 (tilslutningsbekendtgørelsen) AdvokatHuset Att. Erik Turley Slotsgade 48 3400 Hillerød Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Klage over Helsinge Kommunes afgørelse af 19. august 2004 vedrørende afslag på ansøgning om fritagelse

Læs mere

Forslag til Lokalplan nr. 73.1. Udstykning af Bygaden 37 i Landsbyen

Forslag til Lokalplan nr. 73.1. Udstykning af Bygaden 37 i Landsbyen Forslag til Lokalplan nr. 73.1 Udstykning af Bygaden 37 i Landsbyen August 2014 Indhold Hvad er en lokalplan? Fremlæggelsesperiode... 3 Lokalplanforslagets midlertidige retsvirkninger... 3 Klagevejledning...

Læs mere

Anmeldelse af udvidelse af stalde pga. dyrevelfærd. CVR.nr.: 19852709

Anmeldelse af udvidelse af stalde pga. dyrevelfærd. CVR.nr.: 19852709 Anmeldelse af udvidelse af stalde pga. dyrevelfærd CVR.nr.: 19852709 Januar 2013 Indholdsfortegnelse ANMELDELSE AF UDVIDELSE AF STALDE PGA. DYREVELFÆRD... 4 BAGGRUND... 4 AFGØRELSE... 4 ØVRIGE BESTEMMELSER...

Læs mere

DONG Distribution A/S over Sønderborg Kommune af 11. december 2003 godkendelse af projekt for fjernvarme forsyning af ejendommen

DONG Distribution A/S over Sønderborg Kommune af 11. december 2003 godkendelse af projekt for fjernvarme forsyning af ejendommen (Varmeforsyning) DONG Distribution A/S over Sønderborg Kommune af 11. december 2003 godkendelse af projekt for fjernvarme forsyning af ejendommen Solvang 18 Nævnsformand, professor, cand. jur. Christen

Læs mere

Dansk Ornitologisk Forening Lokalafdeling Nordjylland

Dansk Ornitologisk Forening Lokalafdeling Nordjylland Ploven fjerner 3 beskyttet natur Naturbeskyttelsesloven fra 1992 indeholder bestemmelser om beskyttelse af bestemte naturtyper. Disse bestemmelser er beskrevet i lovens 3. Mange naturområder er forsvundet

Læs mere

Landzonetilladelse og dispensation fra åbeskyttelseslinje til at udvide toiletbygning ved Højer Bådklubs klubhus, Havnevej 8A, Højer

Landzonetilladelse og dispensation fra åbeskyttelseslinje til at udvide toiletbygning ved Højer Bådklubs klubhus, Havnevej 8A, Højer Nationalpark Vadehavet Havnebyvej 30 6792 Rømø Team Plan, Byg og Trafik Direkte tlf.: +4574929243 Mail: pnh@toender.dk Sags id.: 01.03.03-P19-4-15 25. februar 2015 Landzonetilladelse og dispensation fra

Læs mere

www.ikast-brande.dk Kennet Funder Bak Floritsvej 4 Florits 8765 Klovborg 4. marts 2015

www.ikast-brande.dk Kennet Funder Bak Floritsvej 4 Florits 8765 Klovborg 4. marts 2015 Kennet Funder Bak Floritsvej 4 Florits 8765 Klovborg 4. marts 2015 Landzonetilladelse til udvidelse af en maskinhal og lovliggørelse af et brændeskur, Floritsvej 4, 8765 Klovborg Ikast-Brande Kommune har

Læs mere

Landzonetilladelse til anvendelse af to byninger på Bigården til helholdsvis bolig og garage/udhus, Stavnsholt Gydevej 70, 3460 Birkerød

Landzonetilladelse til anvendelse af to byninger på Bigården til helholdsvis bolig og garage/udhus, Stavnsholt Gydevej 70, 3460 Birkerød Landzonetilladelse Landzonetilladelse til anvendelse af to byninger på Bigården til helholdsvis bolig og garage/udhus, Stavnsholt Gydevej 70, 3460 Birkerød AH Holding af 15. maj 2002 Aps. har den 25. marts

Læs mere

1 Skovrejsningsområde Ønsket: Uønsket: x Neutral: 6 Beskyttede naturtyper, jf. NBL 3 Ja: Nej: x. 9 Internationalt naturbeskyttelsesområde Ja: Nej: x

1 Skovrejsningsområde Ønsket: Uønsket: x Neutral: 6 Beskyttede naturtyper, jf. NBL 3 Ja: Nej: x. 9 Internationalt naturbeskyttelsesområde Ja: Nej: x Anders Obel Haxholmvej 80 8870 Langå Vurdering af skovrejsningsområder - Haxholmvej 80, 8870 Langå Projektet godkendes som ansøgt. Bemærk nedenstående detailbemærkninger. Distriktets journalnr. Ejeroplysninger

Læs mere

Velbeliggende byggegrund på 37.577 m 2 centralt i Taastrup. m/mulighed for at bygge optil 15.000 m 2 til erhvervsformål Helgeshøj Allé, 2630 Taastrup

Velbeliggende byggegrund på 37.577 m 2 centralt i Taastrup. m/mulighed for at bygge optil 15.000 m 2 til erhvervsformål Helgeshøj Allé, 2630 Taastrup Velbeliggende byggegrund på 37.577 m 2 centralt i Taastrup m/mulighed for at bygge optil 15.000 m 2 til erhvervsformål Helgeshøj Allé, 2630 Taastrup FAKTA: Matr.nr.: 9d, Høje Taastrup By, Høje Taastrup

Læs mere

Bilag 4. Miljørapport for Natura 2000-planen Miljørapport for Natura 2000-planen for område nr. N7, Rubjerg Knude og Lønstrup Klit.

Bilag 4. Miljørapport for Natura 2000-planen Miljørapport for Natura 2000-planen for område nr. N7, Rubjerg Knude og Lønstrup Klit. Bilag 4. Miljørapport for Natura 2000-planen Miljørapport for Natura 2000-planen for område nr. N7, Rubjerg Knude og Lønstrup Klit. Den enkelte naturplan skal ifølge lov nr. 1398 af 22. oktober 2007 om

Læs mere