Boligkontoret Århus Afd. 36. Hallssti BEBOERINFORMATION. Udskiftning af brugsvandsrør

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Boligkontoret Århus Afd. 36. Hallssti 19-21 BEBOERINFORMATION. Udskiftning af brugsvandsrør"

Transkript

1 Boligkontoret Århus Afd. 36. Hallssti BEBOERINFORMATION Udskiftning af brugsvandsrør Juni 2015

2 INDHOLDSFORTEGNELSE Generel information... 3 Hvad skal der laves, når arbejdet går i gang? Hvornår begynder renoveringen?.. 3 Hvordan kommer håndværkerne ind?... 3 Hvad skal der foregå i lejligheden?... 4 Hvor lang tid varer arbejdet i min lejlighed?... 4 Hvad skal du gøre?... 5 Forsikringer. 5 Hvad gør jeg, når badeværelset ikke kan bruges.. 6 Afbrydelse af vandet under renoveringen.. 6 Hvor kan du henvende dig.. 6

3 Generel information: I april måned fik du en information om, at de eksisterende brugsvandsrør skal udskiftes til nye brugsvandsrør med opstart den 10. august Brugsvandsrørene, som er af kobber, skal udskiftes til rustfrie stålrør, fordi de bliver utætte og kan forårsager bekostelige vandskader i boligerne. Der har været afholdt licitation på udskiftning af brugsvandsrørene. Det blev VVS firmaet P. Hermansen Århus, der blev billigst og som skal udføre arbejdet i hovedentreprise. Hvad skal der laves, når arbejdet går i gang? I korte træk vil der foretages følgende: Gulvet i entreen dækkes af. Vægfliserne og gulvfliser fjernes. Toilet og sanitetsgenstande i badeværelse demonteres. Håndvaskeskab og spejl fjernes og væggen foran rørene fjernes. De nye brugsvandsrør opsættes. Der opsættes nye vægfliser og gulvfliser. Der opsættes et nyt håndvaskeskab og spejlskab. Der monteres nye vandhaner i køkken og bad inklusiv et nyt brusearmatur. Eksisterende toilet genopsættes. Dog ikke hvor lejer har valgt et nyt mod betaling. Der foretages nødvendige malerreparationer i badeværelset. Der foretages en håndværkerrengøring. Aflevering Udskiftning af varmt brugsvandsanlæg i kælderen. Hvornår begynder renoveringen? P. Hermansen starter med at etablere byggeplads mandag den 10. August. Den 17. august begynder håndværkerne i opg. 21 højre side og afslutter i opgang 19 tv. fredag den 30. oktober Du vil ca. 2-3 uger før opstart i din bolig modtage en varsling, som fortæller hvornår du ikke kan bruge dit badeværelse. Denne varsling ligger sandsynligvis i den periode, hvor du er på ferie. Hvis du ikke tømmer din postkasse i den periode, kan du få varslingen sendt derhen, hvor du er. Ønsker du det, skal du blot meddele Boligkontoret Århus Teknisk afdeling, hvortil varslingen skal sendes. Hvordan kommer håndværkerne ind? Når der skal arbejdes i badeværelset, er det meget vigtigt, at håndværkerne kan komme ind i alle lejlighederne, som er varslet. Ellers kan arbejdet ikke udføres.

4 Den første dag sætter vi en nøgleboks op på din dør. I denne nøgleboks vil din nøgle ligge under hele udskiftningen Boksen er forsynet med en kode, som kun de enkelte håndværkere kender. Da det er din nøgle, som skal lægges i nøgleboksen, skal du være opmærksom på, om du har en ekstra nøgle, som vi kan låne og lægge i nøgleboksen, i de ca. 4 uger arbejdet udføres i din lejlighed. Har du ikke en ekstra nøgle, du kan undvære, skal du i god tid inden arbejdet påbegyndes kontakte varmemesteren, så der kan findes en løsning. Vi gør det på denne måde for, at entreprenøren ikke skal rende rundt med din private nøgle. Det volder altid besvær at holde styr på alle de forskellige nøgler, når der er flere håndværkere indblandet. Det vil vi gerne undgå. Når arbejdet er færdigt, afleverer vi din nøgle tilbage og alt er ved det gamle. Husk! At du skal være hjemme til den varslede tid eller have afleveret en nøgle til varmemesteren. Hvis håndværkerne ikke kan komme ind den første dag, så bliver vi nødt til at gøre brug af en låsesmed, ellers går arbejdet i stå og kommer til at koste afdelingen unødige penge. Hvad skal der foregå i lejligheden? Håndværkerne starter med at afdække gulvet i entreen, hvor der bliver arbejdstrafik. Da brugsvandsrørene til køkkenvasken også bliver skiftet, vil der kortvarig være behov for, at håndværkerne skal ind i køkkenet. Når gulvet i entreen er afdækket bliver toilet og vandhaner fjernet. Det vil sige, at du ikke har vand i lejligheden. For at mildne genen ved det, opsættes der en koldtvandshane på hver etage i trappeopgangen, hvor du kan hente vand. Dernæst bliver vægfliser og gulvfliser fjernet og og rørskakten (væggen) bag håndvaskeskabet bliver lukket op. De eksisterende brugsvandsrør, som står i rørskakten bag håndvasken, fjernes og der opsættes nye rustfrie brugsvandsrør. Rørskakten lukkes igen. Herefter går mureren i gang med at sætte fliser op og lægge gulvfliser. Når flisearbejdet er færdigt, monteres håndvaskeskabet, spejlskabet, toilet monteres og nye vandhaner monteres. Samtidig med at foranstående foregår, laver elektrikeren ny installation til lyset over håndvasken. Elektrikeren vil også forsøge at etablere et almindeligt eludtag. Om det lykkes afhænger af husinstallationen. Herefter er det malerens tur til at reparere de skader, som er opstået under renoveringen. Til slut foretages mangelgennemgang og aflevering. Hvor lang tid varer arbejdet i min lejlighed? Arbejdet i lejligheden tager ca. 4 uger inkl. aflevering og udbedring af fejl og mangler.

5 Forklaringen på at der går ca.4 uger er, at der skal laves mange forskellige arbejder og at der for nogle af arbejderne er en tørretid, som skal overholdes. Du skal være opmærksom på, at der ikke arbejdes hele tiden i lejligheden. Grunden til det er, at der arbejdes i flere lejligheder på samme tid. Det er fordi brugsvandsrørerne går fra kælder til kvist og der startes flere lejligheder af gangen. Derfor kan der gå 1-2 dage hvor, hvor der stort set ikke er en håndværker inde i din lejlighed. Du skal forvente, at håndværkerne kommer og går. Det vil de gøre mellem kl og Håndværkerne er instrueret i at de skal banke på inden de låser døren op og går ind i lejligheden. I den største del af de 4 uger renoveringen foregår, kan badeværelset ikke bruges. Det vil sige at du skal benytte en toilet og brusevogn som opstilles i gården. Toilettet i Fælleshuset kan også benyttes i dagtimerne. I hele den periode hvor badeværelset ikke kan benyttes, bliver der stillet et tørkloset i lejligheden, som du kan benyttes. Hvad skal du gøre. Du skal fjerne alle værdifulde genstande fra de områder hvor der skal arbejdes. Således at håndværkerne ikke kan beskadiger dine ting. Det gælder i badeværelset og entre. Badeværelset skal tømmes helt for dine ejendele. Det gælder også hylder og skabe, som du selv har monteret. I entreen bedes du fjerne de ting som kan tage skade af håndværkertrafik. Er uheldet ude og håndværkeren skrammer et lille skab eller lignende kan du ikke forvente at få erstatning. Så flyt sårbare ting væk fra entreen. Der vil også støve en hel del i entreen, når nedbrydning af fliser foregår. Vær også opmærksom på, at de ting, du har hængende på de to vægge ud mod badeværelse kan risikere at falde ned af væggen når fliserne tages ned. Har du uerstattelig glas i køkkenskabene bedes du tage dem ud når fliserne tages ned. Køkkenvasken og skabet under vasken skal være tømt når vandhanen monteres. Herom får du besked af håndværkeren. Vaskemaskine i badeværelset skal du selv fjerne inden opstarten i din lejlighed. Når der arbejdes i badeværelset, kan det ikke undgås, at det vil støje og støve. Især når fliserne tages ned. For at minimere støvgenerne hænger håndværkerne i entreen en støvafskærmning i form af plastfolie eller lignende op foran døren ind til stuen og værelse. Husk at holde døre lukkede. Har du musikinstrumenter, fjernsyn, PC eller lignende elektronik, vil det være en god ide at beskytte disse ting med et stykke plastfolie, når der arbejdes i boligen. Plastfolie til afdækning kan fås ved varmemesteren. Af hensyn til uforudsete hændelser, så som vandskade eller skade på indbo, er det vigtigt, vi kan komme i kontakt med dig, hvis du er bortrejst under renoveringen. Er du det, så opgiv venligst dit telefonnummer.

6 Forsikringer. Sørg for at have en indboforsikring (basisforsikring). Hvor utroligt det lyder, er det denne forsikring, som dækker, hvis der sker skade på dit indbo. Hvis de nye vandrør ved en fejl springer og der kommer en vandskade på dit indbo, er det din forsikring der dækker indboet. Hvis håndværkerne ved et uheld ødelægger nogle af dine sager, er det håndværkerens forsikring, som dækker. Boligkontoret Århus`s forsikring dækker skader på huset. Du skal være opmærkseom på, at hvis guld, sølv, smykker eller lignende ikke er placeret i et aflåst rum, så er der ingen forsikring, der dækker evt. tyveri. Når håndværkerne er i lejligheden, betragtes boligen forsikringsmæssigt som ikke aflåst. Derfor skal du ikke lade værdigenstande ligge synligt under renoveringen. Er du i tvivl om det forsikringsmæssige, så kontakt dit forsikringsselskab. Hvad gør jeg når badeværelset ikke kan bruges? Så længe der arbejdes i badeværelset, kan det ikke bruges. Til erstatning for badeværelset opstilles der toilet- og brusevogn i gården. Her kan du benytte toilettet og tage brusebad. I dagtimerne vil der også være mulighed for at benytte toilettet i fælleshuset. Toilet- og brusevogn og toilettet i fælleshuset bliver rengjort efter behov. Det skal ikke forstås sådan, at der kommer rengøring hver gang toilet og bruser har været brugt, så efterlad det i en for den næste acceptabel stand. I hele den periode hvor badeværelset ikke kan benyttes, bliver der også stillet et tørkloset i lejligheden, som du kan benyttes. Tørklosettet tømmes hver mandag, onsdag og fredag af en underentreprenør. Af hensyn til hygiejnen vil du have det samme toilet i hele perioden. Koldt vand kan tappes fra en vandhane uden for entredøren i trappeopgangen. Afbrydelse af vandet under renoveringen. Selv når håndværkerne er færdig med at arbejde i din bolig, må der forventes kortvarige afbrydelser af vandet, når der laves omkoblinger andre steder i huset. Derfor bør man planlægge brusebade til efter normal arbejdstid. Hvor kan du henvende dig? Har du spørgsmål vedrørende arbejdet med indbygning af vandrør, kan du henvende dig til: Boligkontoret Århus Inspektør Aksel Jensen

7 Tlf.: eller eller Hvis der opstår problemer under renoveringen, kan entrepriseleder fra VVS firmaet P Hermansen kontaktes.

Nørrebrogade. Nørrebrogade. Det skal du vide om Renovering og genhusning

Nørrebrogade. Nørrebrogade. Det skal du vide om Renovering og genhusning Nørrebrogade Nørrebrogade Det skal du vide om Renovering og genhusning Revideret januar 2014 1 Indhold Indhold... 2 Kære beboere... 3 Byggepladskontor og byggeledelse... 4 Arbejdstid... 4 Byggesagens omfang...

Læs mere

Ekstraordinær generalforsamling 25. april 2012 i Ved Classens Have

Ekstraordinær generalforsamling 25. april 2012 i Ved Classens Have Side 1 af 8 Ekstraordinær generalforsamling 25. april 2012 i Ved Classens Have A. Valg af dirigent. Formanden, Marie-Louise Kauman (MLK), bød velkommen, og gik til dagsordenens første punkt, og foreslog

Læs mere

ORIENTERINGSMØDE SKOLEPARKEN

ORIENTERINGSMØDE SKOLEPARKEN VELKOMMEN TIL ORIENTERINGSMØDE SKOLEPARKEN HILLERØD Bakkegade 25 Postbox 113 3400 Hillerød SKOLEPARKEN Hillerødholmsalle 17-137 3400 Hillerød 1 SIDEN SIDST Erfaringer fra prøveopgang 125 Skema B er indsendt

Læs mere

Informationsmødet. afholdt. Mandag den 5. maj 2014 kl. 19.00. selskabslokalerne

Informationsmødet. afholdt. Mandag den 5. maj 2014 kl. 19.00. selskabslokalerne Lyngby almennyttige Boligselskab SORGENFRIVANG II Kære beboere Hermed fremsendes referat fra: Informationsmødet afholdt Mandag den 5. maj 2014 kl. 19.00 i selskabslokalerne Mødet handlede om helhedsplanen/renoveringsprojektet,

Læs mere

Klimaskærmen: Udvendige bygningsdele: I lejligheden: Øvrige tiltag i boligen

Klimaskærmen: Udvendige bygningsdele: I lejligheden: Øvrige tiltag i boligen REFERAT Projekt Boligkontoret Fredericia, Hasselhøj, afdeling 311 Emne Orienterende beboermøde, afdeling 311 Dato 2014-02-27 Sted Fredericia Idrætscenter, Fredericia Referent Jenni Herløv Deltagere fra:

Læs mere

Du Kan - Du Må. Køge Boligselskab

Du Kan - Du Må. Køge Boligselskab Du Kan - Du Må Vejledning til råderet i Køge Boligselskab Du Kan Du Må Om mulighederne til at forny og forandre Dette hæfte er en vejledning til hvordan du kan udføre forbedringer, fornyelser og forandringer

Læs mere

Lyngby almennyttige Boligselskab SORGENFRIVANG II

Lyngby almennyttige Boligselskab SORGENFRIVANG II Lyngby almennyttige Boligselskab SORGENFRIVANG II DAB mrk. PRJ-2011-00058/tka Direkte tlf. 45872760 Dato 29. december 2014 Hermed fremsendes referat fra: Orienteringsmøde for beboerne i opgang 261 og 259

Læs mere

Beboerhåndbog Ejerforeningen Jagtparken Ordrup Jagtvej 123 179 2920 Charlottenlund

Beboerhåndbog Ejerforeningen Jagtparken Ordrup Jagtvej 123 179 2920 Charlottenlund Beboerhåndbog Ejerforeningen Jagtparken Ordrup Jagtvej 123 179 2920 Charlottenlund Velkommen i Jagtparken. Jagtparken byder blandt andet på En forening med styr på økonomien. Solrige græsarealer. En dejlig

Læs mere

Opdateret beboerorientering om renoveringsarbejderne

Opdateret beboerorientering om renoveringsarbejderne Til beboerne i ejendommen A/B Studsgaarden 20. maj 2014 Opdateret beboerorientering om renoveringsarbejderne Kære beboer Det er blevet tid til at gennemføre de renoveringer, der blev besluttet på generalforsamlingen

Læs mere

2. varsling Renoveringsarbejder i afd. 24, Søndervangen Opgang 61-66

2. varsling Renoveringsarbejder i afd. 24, Søndervangen Opgang 61-66 Til beboerne opgang 61, 64, 65 og 66 Afd. 24, Søndervangen 8260 Viby Omdelt 18. juli 2014 2. varsling Renoveringsarbejder i afd. 24, Søndervangen Opgang 61-66 Kort om status Dette er 2. varsling der indeholder

Læs mere

HUSORDEN ELLEKONEBAKKEN.

HUSORDEN ELLEKONEBAKKEN. HUSORDEN ELLEKONEBAKKEN. Indholdsfortegnelse over emner. A... Affald, Altaner, Antenner B... Bad og toilet, Barnevogne, Beplantning, Boldspil, Boremaskiner C... Campingvogne, Containere store, Cykler D...

Læs mere

Håndbogen erstatter ikke de originale skrivelser, du har modtaget, og som fortsat bliver udleveret, men er et supplement til dem.

Håndbogen erstatter ikke de originale skrivelser, du har modtaget, og som fortsat bliver udleveret, men er et supplement til dem. Håndbogen afsnit 1 / side 1 Tranevængets beboerhåndbog Denne håndbog er udarbejdet af afdelingsbestyrelsen i Tranevænget. Den er ment som en introduktion til nyindflyttere, men kan også bruges som opslagsbog

Læs mere

Velkommen på Herlev Kollegiet

Velkommen på Herlev Kollegiet Velkommen på Herlev Kollegiet Som nyindflytter har du garanteret en masse spørgsmål. Denne folder kan måske klare nogle af dem, men hvis der er spørgsmål ud over dette er du mere end velkommen til at spørge

Læs mere

A/B Tjørnens. Infoguide. Gem den - den er god at have. Andelsboligforeningen Tjørnen anno 2001 Tjørnerækken 2-8 og Poppelrækken 1-7, 2300 København S.

A/B Tjørnens. Infoguide. Gem den - den er god at have. Andelsboligforeningen Tjørnen anno 2001 Tjørnerækken 2-8 og Poppelrækken 1-7, 2300 København S. A/B Tjørnens Infoguide 2013 Gem den - den er god at have Side 1 af 12 Indholdsfortegnelse Velkommen til A/B Tjørnen! s. 3 Hvor kan jeg henvende mig med spørgsmål? s. 3 Bestyrelsen s. 3 Vaskeri s. 4 Tørrerum

Læs mere

Beboermøde i AB Amagerbro Tirsdag den 20. maj 2014, kl. 19.00.

Beboermøde i AB Amagerbro Tirsdag den 20. maj 2014, kl. 19.00. Beboermøde i AB Amagerbro Tirsdag den 20. maj 2014, kl. 19.00. Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Formanden byder velkommen 3. Gennemgang af tilstandsrapport/vedligeholdelsesplan v/ firmaet A4 4. Økonomi

Læs mere

Husorden for Ejerforeningen Snorreshus

Husorden for Ejerforeningen Snorreshus Husorden for Ejerforeningen Snorreshus København, april 2006 Indholdsfortegnelse: Side Administrator 2 Barnevogne; se Kælderfaciliteter Bestyrelsen 2 Bryggenet TV, telefoni, internet 4 Cykel- og knallertparkering

Læs mere

Råderet DIN BOLIG DIT VALG

Råderet DIN BOLIG DIT VALG Råderet DIN BOLIG DIT VALG Hvad er råderet? Råderet handler i bund og grund om, hvordan du som lejer kan ændre på din bolig, så den passer netop til dig og dine behov. At du som lejer har ret til at forbedre

Læs mere

A/B Hedebygade 16-18 December 2009

A/B Hedebygade 16-18 December 2009 A/B Hedebygade 16-18 December 2009 1 Indhold Om AB... 4 Ansvarlighed... 4 ADSL... 4 Altan... 4 Altan beklædning... 5 Arbejdsdage... 5 Bagtrappe... 5 Det er et gammelt hus... 5 Ekstern venteliste... 5 Farvekoder...

Læs mere

Husorden. For. Saxobo. Samvirkende Boligselskaber. Samvirkende Boligselskaber Saxobo, 3046-0 Godkendt på afdelingsmødet den 30.

Husorden. For. Saxobo. Samvirkende Boligselskaber. Samvirkende Boligselskaber Saxobo, 3046-0 Godkendt på afdelingsmødet den 30. For Saxobo Samvirkende Boligselskaber Side 1 af6 GENERELT En boligafdeling med mange beboere kan sammenlignes med et miniaturesamfund. I bliver mere eller mindre afhængige at hinanden og I er fælles om

Læs mere

TÅSTRUPGÅRD HUSORDEN

TÅSTRUPGÅRD HUSORDEN TÅSTRUPGÅRD HUSORDEN Forord til husorden 3 Affald 4 Altaner 5 Antenner & paraboler 6 Bad & toilet 6 Barnevogne 6 Bilvask 6 Branddøre 7 Cykling og cykler på stier 7 Døre 7 Dørskilte 7 Forsikring 7 Elevatorer

Læs mere

Ejerforeningen Fjordstokkene

Ejerforeningen Fjordstokkene Ejerforeningen Fjordstokkene Beboerhåndbog og husorden Indholdsfortegnelse Indledning... side 3 Bestyrelse... side 3 Fjordstokkene... side 3 Fjordstokkenes vicevært... side 3 Husorden... side 3 Ansvar...

Læs mere

GENHUSNING RÆKKEHUSENE ALBERTSLUND SYD. Indhold GENHUSNINGSFOLDER

GENHUSNING RÆKKEHUSENE ALBERTSLUND SYD. Indhold GENHUSNINGSFOLDER GENHUSNINGSFOLDER December 2011 5. udgave, august 2013 GENHUSNING RÆKKEHUSENE ALBERTSLUND SYD Genhusning Beboerne i afdelingerne VA 4 Række og AB Syd Gård- og Række huse har på et beboermøde besluttet,

Læs mere

VEJLEDNING TIL STANDARDAFTALEN AB-FORBRUGER

VEJLEDNING TIL STANDARDAFTALEN AB-FORBRUGER VEJLEDNING TIL STANDARDAFTALEN AB-FORBRUGER Denne vejledning er en hjælp til forbrugere og entreprenører, der benytter AB-Forbruger til et byggearbejde, f.eks. en tilbygning eller renovering af et badeværelse.

Læs mere

Indhold. ANDELSBOLIGFORENINGEN DUEVEJ 84-106 2000 FREDERIKSBERG. Velkommen til:

Indhold. ANDELSBOLIGFORENINGEN DUEVEJ 84-106 2000 FREDERIKSBERG. Velkommen til: Velkommen til: ANDELSBOLIGFORENINGEN DUEVEJ 84-106 2000 FREDERIKSBERG Indhold. Lidt om ejendommen Hvem sidder i bestyrelsen Viceværten Ejendomsadministrationen Andelsboligforeningen Kabel - tv Fjernvarmeanlæg

Læs mere

Almene boliger for alle - DANSK - side 1

Almene boliger for alle - DANSK - side 1 Almene boliger for alle - DANSK - side 1 Forord De følgende oplysninger er generelle og vejledende. De gælder i de fleste boligorganisationer, men nogle boligorganisationer kan have andre regler end de

Læs mere

BEBOERINFO - GENHUSNING

BEBOERINFO - GENHUSNING BEBOERINFO - GENHUSNING Genhusningsfolder Visualisering fra vinderforslaget. BEBOER INFO 17. MARTS 2015 Hvad skal der ske? HUSK informationsmøde 23. marts 2015 kl. 19-21.30 Radisson, Scandinavien Center

Læs mere

Håndbog for beboere i kollegiet

Håndbog for beboere i kollegiet Håndbog for beboere i kollegiet Det Grønlandske Hus i Aarhus Dalgas Avenue 52 8000 Aarhus C Tlf: 86 11 02 88, fax: 86 14 69 77 E-mail: aarhus@glhus.dk www.groenlandskehus.dk Lidt om kollegiets formål og

Læs mere

Folder med spørgsmål og svar

Folder med spørgsmål og svar Folder med spørgsmål og svar 29. MAJ 2015 Du må altid stille spørgsmål Hvad skal der ske? Hvordan, hvorfor, hvem, hvad, hvor, hvornår? Kære beboer i Ryhaven Til oktober begynder renoveringen af Ryhaven.

Læs mere

Håndbog for beboere i kollegiet

Håndbog for beboere i kollegiet Håndbog for beboere i kollegiet Det Grønlandske Hus i Aarhus Dalgas Avenue 52 8000 Aarhus C Tlf: 86 11 02 88 E-mail: aarhus@glhus.dk www.groenlandskehus.dk Lidt om kollegiets formål og historie Med denne

Læs mere