Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download ""

Transkript

1 BILAG 1

2

3

4

5

6 FORKLÆDE TIL PUNKT 3 CBIT INTERNT NOTAT Drøftelse af kriterier for indkøb af it udstyr på instituttet Efter indhentning af it ønsker fra studieledere og forskningsgruppeledere over de sidste 14 dage, tegner der sig følgende prioriteringsområder og følgende eksisterende og mulige kriterier: It arbejdsredskaber til alle medarbejdere Eksisterende kriterier Retningslinjer for IT udstyr til medarbejdere på CBIT af 9/ Undervisning/ Udstyr til undervisningslokaler og laboratorier Forslag til kriterier Vurdering ud fra: antal studerende planlagt samarbejde med andre fag om brug af udstyr allerede foretagne investeringer på fagets område Høring af sagkyndig VIP fra institutrådet/udpeget af institutrådet, som har blik for hele CBITs samlede it behov til undervisning Forskning Eksisterende kriterier CBITs institutpulje og VIP annuum 2014 Forslag til kriterier Høring af sagkyndig VIP fra institutrådet/udpeget af institutrådet, som har blik for hele CBITs samlede it behov til forskning Når de endelige kriterier er fastlagt, skal der aftales konkret, hvordan samarbejdet mellem institutledelsen, CBIT service og institutrådets udpegede skal foregå. Bo Gad Køhlert ( )

7 BILAG 2 CBIT INTERNT NOTAT EMNE: Retningslinjer for IT-udstyr til medarbejdere på CBIT DATO: REF.: Peter Nyvang/Kirsten Høffding (hoffding@ruc.dk) Udgangspunktet er, at medarbejderne skal have det udstyr, de skal bruge til forskning, undervisning og administration. Samtidig er vi underlagt nogle indkøbsaftaler og andre regler, som vi skal overholde. Datamaskiner: Som fastansat medarbejder med en ansættelse på mere end 18 timer pr. uge får man tildelt en datamaskine ved ansættelse. Man kan vælge imellem følgende: Lenovo lille bærbar pt. 12 Lenovo stor bærbar pt. 15 Fujitsu Esprimo P900 stationær med 22 skærm Mac book pro lille bærbar pt 13 Mac book pro stor bærbar pt 15 Mac stationær Imac med 21 skærm Der udleveres kun en maskine pr. medarbejdet. Det betyder, at hvis du vælger en bærbar model for at kunne transportere den rundt, så kan du ikke også få en stationær maskine til dit kontor. Hvis du er ph.d.- studerende og vælger en bærbar, skal den finansieres af dit annuum. Alle medarbejdere kan indkøbe udstyr for projektmidler, det blander vi os ikke i (ud over, at det altid skal hjemkøbes gennem CBIT-service). Alt hardware og software på CBIT SKAL indkøbes gennem CBIT-service. Begrundelsen herfor er bl.a., at vi skal overholde vores statslige indkøbsaftaler, at vi har mulighed for at indhente store rabatter ved samlet køb og at vi ved, at vi får det rette udstyr til de rette maskiner. Maskiner, der ikke er indkøbt af CBIT-service, er ikke omfattet af instituttets service. Det betyder, at vi ikke kan påtage os at reparere dem, installere software eller andet på disse maskiner. Udstyret udskiftes hver 3-5. år (bærbare hyppigere end stationære) og medarbejderen har ifølge RUCs regler desværre ikke mulighed for at købe det gamle udstyr. Det er CBIT-service, der afgør, hvornår udstyret kan udskiftes. Alt udstyr tilhører instituttet, hvilket betyder, at ved ansættelsens ophør skal alt udstyr afleveres (også det, der er købt for annuum og projektmidler). Dette må vi fastholde, da rigsrevisionen løbende tjekker, om udstyret er afleveret. Evt. printerpatroner dækkes ikke af CBIT. Private bærbare/pc kan købes med rabatter. Se mere på:

8 BILAG 2 CBIT INTERNT NOTAT Mobiltelefoner/mobilt bredbånd: Medarbejdere, som har en ledelsesfunktion på CBIT, kan få udleveret en mobiltelefon eller få en mobil bredbåndsforbindelse. Det drejer sig om forskningsledere for satsningsområderne, studieledere, uddannelsesledere, ph.d.-skoleleder samt FUP-ledere. TAP-personalet kan få en mobil efter godkendelse af sekretariatslederen. Der er forskellige modeller, man kan vælge imellem. Der henvises til: Mobiltelefoner/mobilt bredbånd, der er finansierede af projektbevillinger, skal ligeledes indkøbes gennem RUC, da abonnementet ellers ikke kan dækkes af bevillingen. For yderligere information om mobiltelefoni, se: På samme måde som med datamaskiner, så er mobiltelefoner RUCs ejendom, hvorfor de skal tilbageleveres ved stillingsophør, projektophør eller lign. Internetopkobling: Medarbejdere, som har en ledelsesfunktion på CBIT, kan få en internetopkobling. Det drejer sig om forskningsledere for satsningsområderne, studieledere, uddannelsesledere, ph.d.-skoleleder samt FUPledere. TAP-personalet kan få en internetopkobling efter godkendelse af sekretariatslederen. Internetopkoblinger, der er finansierede af projektbevillinger, skal ligeledes indkøbes gennem RUC, da abonnementet ellers ikke kan dækkes af bevillingen. Ved projektophør skal internetforbindelsen opsiges. Bemærk venligst, at SKI-aftalen foreskriver, at det er TDC, der står for oprettelse af internetforbindelsen. Det betyder, at hvis du i forvejen har TV/telefoni via en eksisterende internetforbindelse, så kan det ofte ikke økonomisk betale sig for dig at få en arbejdsgiverbetalt opkobling. Kontakt Mads Sinkjær ( ) for yderligere information. Software: Den bærebare/stationære maskine, du får stillet til rådighed, er pre-installeret med følgende software: Internet Explorer/Safari, samt den nyeste Office-pakke samt/eller LibreOffice (tidligere Open Office). Ud over dette ligger Cbit-service inde med en række licenser til andre programmer (Acrobat Reader, DreamWeaver, PhotoShop, Illustrator, InDesign, After effects, Audition, Director, Premiere Pro, Flash, Movie Maker, WinZIP, Encore, Media Encoder, Vlc), som man kan få installeret, hvis det er nødvendigt for undervisning/forskning. Har man behov for andre programmer end ovenstående i relation til forskning/undervisning, skal man henvende sig til CBIT-service. Der kan være situationer, der kræver godkendelse af forskningsgruppelederen/studielederen, hvilket CBIT-service sørger for. CBIT-service kan vejlede i, om der findes billigere tilsvarende software på markedet. Alt software SKAL hjemkøbes gennem CBIT-service.

9 BILAG 2 CBIT INTERNT NOTAT CBIT-service vurderer løbende udskiftningsfrekvensen på software. Microsoft Office licensen giver mulighed for, at man som medarbejder kan få Office-pakken installeret på sin private pc. Man er velkommen til at lave en aftale med CBIT-service og tage sin maskine med på RUC. Så installerer CBIT-service Office-pakken. Dette indebærer, at man skal slette sit programmel, hvis man ophører sit ansættelsesforhold. En anden mulighed er, at den enkelte medarbejder kan købe en personlig Microsoft Office licens for ca. kr. 400, hvorved man kommer til at eje sin licens, også efter evt. ophør af ansættelsen. Se mere på: Særligt udstyr Der kan være særlige forhold, der gør sig gældende for nogle VIP og nogle fag, og der kan være behov for særligt udstyr. Det kan f.eks. være kameraer, ekstra maskiner og lign. Her gælder samme retningslinjer som for andre programmer (se ovenfor). CBIT-service råder over nogle bærbare, som kan lånes, hvis der er behov for dette. Henvend jer venligst til CBIT-service, som kan hjælpe. Beskatning af bærbare datamaskiner, bredbånd og mobiltelefoner Reglerne for multimediebeskatningen er blevet ændret pr. 1. januar 2012 i forbindelse med finanslovsforliget. Konkret betyder det følgende: Der betales ikke længere multimedieskat, hvis en medarbejder tager arbejdsgiverens/ virksomhedens datamaskine med hjem. Den gerne må anvendes privat, så længe den også anvendes arbejdsmæssigt. En arbejdsgiverbetalt bredbåndsforbindelse vil heller ikke blive beskattet, dersom RUC's medarbejdere derhjemmefra har adgang til de samme funktioner og dokumenter, som er tilgængelige på arbejdspladsen. Medarbejdere, der får stillet en mobiltelefon til rådighed, fordi den er nødvendig for arbejdets udførelse, bliver ikke beskattet. I tilfælde af at medarbejderne har brug for at tage mobiltelefonen med hjem, er det et krav for at undgå beskatning, at medarbejderne underskriver en tro-og-love erklæring om, at mobiltelefonen udelukkende anvendes arbejdsmæssigt. Det er ligeledes et krav at arbejdsgiveren fører kontrol hermed. Dog er det ifølge de nye regler tilladt at foretage enkeltstående private opkald mv. i tilknytning til arbejdet, uden det udløser beskatning. Hvis arbejdsgiveren stiller en mobiltelefon til rådighed for en medarbejder, der også må anvendes privat, udløses beskatning af værdien af fri telefon. Beskatningen er på kr., og omfatter telefonen, abonnementsudgifter, samtaletakst og abonnementets øvrige telefon-serviceydelser. Der er etableret en rabatordning for ægtefæller, der begge har fri telefon. Rabatten er på 25 % pr. ægtefælle. Yderligere information kan indtil videre downloades via følgende link:

10 BILAG 3 Fra: inst-ledere-request@sympa.ruc.dk [mailto:inst-ledere-request@sympa.ruc.dk] På vegne af Inger Rossing Jensen Sendt: 27. marts :51 Til: 'institutledere@ruc.dk' Cc: studieledere@ruc.dk; Sekretariatsledere RUC (sekretariatsledere@ruc.dk) Emne: Ny studienævnsstruktur Kære institutledere Cc: studieledere, sekretariatsledere Opfølgning på bestyrelsens beslutning om ny studienævnsstruktur for kandidatuddannelserne Bestyrelsen godkendte på sit møde den 26. februar 2014 rektoratets indstilling om ny studienævnsstruktur for kandidatuddannelserne med henblik på sikring af kvaliteten i kandidatuddannelserne. Den nye studienævnsstruktur indebærer nedsættelse af et mindre antal studienævn end det nuværende antal fagstudienævn. Det er op til institutterne at træffe beslutning om, hvorvidt de vil nedsætte fagudvalg/faggrupper, dog er det forudsat, at institutterne selv skal afholde omkostningerne hertil inden for den nuværende økonomiske ramme. For god ordens skyld skal det præciseres, at fagudvalgene/faggrupperne ikke har nogen beslutningskompetence, og at de alene er rådgivende for kandidatstudienævnene. Det blev på mødet besluttet at overlade den endelige udformning af studienævnsstrukturen, herunder navngivningen af studienævnene til rektoratet, på grundlag af indstilling fra institutterne. Prorektor betonede i sin sagsfremstilling, at antallet af studienævn, som fremgik af et procesdokument i form af en illustration dateret den , kunne ændre sig, idet enkelte institutter havde ønsket færre studienævn, end rektoratet og dele af AR fandt hensigtsmæssig, og at de især de studerende havde indstillet, at der højst skulle være tre fag i et studienævn. De studerendes repræsentanter i bestyrelsen gav ligeledes udtryk for et ønske om at begrænse antallet af fag i et studienævn. Bestyrelsen gav udtryk for, at studienævnene skal have en sammenhængende faglig profil, og at de skal navngives på en måde, der skal være kommunikerbar, og som skal medvirke til at tydeliggøre RUC s uddannelser og styrkepositioner. Det blev på mødet besluttet, at den nye studienævnsstruktur for kandidatuddannelserne skal evalueres efter to år. I anledning af bestyrelsens beslutning anmodes institutlederne om at fremsende en indstilling om den kommende studienævnsstruktur på deres respektive institut. Det skal fremgå, hvilke fag/uddannelser de enkelte studienævn skal være ansvarlige for, og der skal fremsættes forslag til en navngivning der signalerer fagområdet forståeligt, uden forkortelser. Endelig anmodes institutterne om at oplyse, om de ønsker at etablere fagudvalg/faggrupper, og i givet fald det ønskede antal, deres sammensætning, og om de skal sammensættes på baggrund af et valg. Til brug for arbejdet er der vedlagt det seneste boblediagram af den Indstillingerne skal være UI (Inger Rossing Jensen) i hænde senest tirsdag, den 15. april 2014, hvorefter rektoratet på grundlag af indstillingerne vil komme med en endelig udmelding om den nye struktur. Herefter vil der blive nedsat interimkandidatstudienævn. Venlig hilsen For Hanne Leth Andersen prorektor Inger Rossing Jensen

11 Studienævn for HUM TEK BACH Studienævn for HUM BACH Studienævn for NAT BACH Studienævn for SAM BACH CBIT CUID NSM ISG ENSPAC PAES Erhvervsøkonomi (Virksomhedsledelse, Virksomhedsstudier) Dansk, Engelsk, (Tysk), Filosofi, (STS), Kultur og sprogmødestudier, Historie Matema k, Fysik, Kemi, Biologi, Medicinalbiologi, Molekylærbiologi Interna onale udviklingsstudier, Interna onale studier (bachelor), Global Studies Miljøstudier (Miljøbiologi, Env.Risk, Tek Sam) Psykologi, Pædagogik og Uddannelsesstudier Kommunikation, Journalistik, Performancedesign, Datalogi/ Informatik Forvaltning, Socialvidenskab, (EUstudies), IPAP, Poli k og administra on Geografi, Plan By & Proces, Spa al Designs and Society Social Entrepreneurship and Management, (Sociale Interven onsstudier) Arbejdslivsstudier Sundhedsfremme og sundhedsstrategier UDKAST studienævnsstruktur KHT

ADGANGSKRAV for Informatik og Kommunikation

ADGANGSKRAV for Informatik og Kommunikation ADGANGSKRAV for Informatik og Kommunikation CAND.SCIENT. Gældende pr. 1. september 2019 ROSKILDE UNIVERSITET 1 1. Adgangskravav 1.1 Retskrav Har du gennemført en Humanistisk-teknologisk eller Naturvidenskabelig

Læs mere

Adgangskrav for kandidatuddannelsen i Social Entrepreneurship and Management

Adgangskrav for kandidatuddannelsen i Social Entrepreneurship and Management Adgangskrav for kandidatuddannelsen i Social Entrepreneurship and Management 1.1 Adgangsgivende bacheloruddannelser fra RUC Direkte adgangsgivende for Spor 1: SEM-Ø: Humanistiske Bacheloruddannelser Arbejdslivsstudier

Læs mere

Direktionen BESLUTNINGSREFERAT

Direktionen BESLUTNINGSREFERAT Direktionen BESLUTNINGSREFERAT Sted: Mødelokale 250, rådhuset Dato: Onsdag den 18. marts 2015 Start kl.: 9:00 Slut kl.: 13:00 Medlemmer: Kommunaldirektør Jesper Kaas Schmidt (formand) Velfærdsdirektør

Læs mere

Adgangskrav til kandidatuddannelsen i Teknologisk-samfundsvidenskabelig planlægning

Adgangskrav til kandidatuddannelsen i Teknologisk-samfundsvidenskabelig planlægning Adgangskrav til kandidatuddannelsen i Teknologisk-samfundsvidenskabelig planlægning 1.1 Retskrav Har du gennemført en Humanistisk-teknologisk, Naturvidenskabelig eller Samfundsvidenskabelig bacheloruddannelse

Læs mere

SKAT: Spørgsmål/svar - Nye regler for beskatning af fri telefon, computer og internetadgang (borger)

SKAT: Spørgsmål/svar - Nye regler for beskatning af fri telefon, computer og internetadgang (borger) Multimediebeskatningen afskaffes fra og med 2012. I stedet indføres nye regler for beskatning af fri telefon, computer og internetadgang. Det betyder, at du ikke længere skal betale skat af en computer,

Læs mere

Installér din Officepakke 2013

Installér din Officepakke 2013 Vær opmærksom på der godt kan forekomme andre billeder end dem som er illustreret. Dette er grundet ændringer fra microsoft. Blandt andet bliver SkyDrive ændret til OneDrive. Er du i tvivl om noget kan

Læs mere

ADGANGSKRAV for Psykologi og Arbejdslivsstudier

ADGANGSKRAV for Psykologi og Arbejdslivsstudier ADGANGSKRAV for og Arbejdslivsstudier CAND.MAG. ROSKILDE UNIVERSITET 1 1. Adgangskrav 1.1 Retskrav Har du gennemført en Humanistisk bacheloruddannelse på RUC i og Arbejdslivsstudier, har du retskrav på

Læs mere

ADGANGSKRAV for Kommunikation og Performance Design

ADGANGSKRAV for Kommunikation og Performance Design ADGANGSKRAV for Kommunikation og Performance Design CAND.COMM. Gældende pr. 1. september 2019 ROSKILDE UNIVERSITET 1 1. Adgangskravav 1.1 Retskrav Har du gennemført en Humanistisk bacheloruddannelse på

Læs mere

Adgangskrav for kandidatuddannelsen i Spatial Designs and Society

Adgangskrav for kandidatuddannelsen i Spatial Designs and Society Adgangskrav for kandidatuddannelsen i Spatial Designs and Society 1. Adgangsgivende bacheloruddannelser fra RUC Humanistiske bacheloruddannelser Performance Design og Dansk Performance Design og Historie

Læs mere

ADGANGSKRAV for Sundhedsfremme & Sundhedsstrategier og Psykologi

ADGANGSKRAV for Sundhedsfremme & Sundhedsstrategier og Psykologi ADGANGSKRAV for Sundhedsfremme & Sundhedsstrategier og Psykologi CAND.SAN. ROSKILDE UNIVERSITET 1 1. Adgangskrav 1.1 Retskrav Har du gennemført en Humanistisk, Humanistisk-teknologisk, Naturvidenskabelig

Læs mere

ADGANGSKRAV for Filosofi & Videnskabsteori og Psykologi

ADGANGSKRAV for Filosofi & Videnskabsteori og Psykologi ADGANGSKRAV for Filosofi & Videnskabsteori og Psykologi CAND.MAG. ROSKILDE UNIVERSITET 1 1. Adgangskrav 1.1 Retskrav Har du gennemført en Humanistisk bacheloruddannelse på RUC i Filosofi & Videnskabsteori

Læs mere

ROSKILDE UNIVERSITET Ph.d.-administration og Forskningsservice

ROSKILDE UNIVERSITET Ph.d.-administration og Forskningsservice ROSKILDE UNIVERSITET Ph.d.-administration og Forskningsservice GHD, 28/01/2013 Diskussionsoplæg til Akademisk Råd samt underudvalgene ØU og FOU RUCs eksterne indtægter hvordan kan vi gøre det bedre? 1.

Læs mere

ADGANGSKRAV for Globale studier og Kommunikation

ADGANGSKRAV for Globale studier og Kommunikation ADGANGSKRAV for Globale studier og Kommunikation CAND.SOC. ROSKILDE UNIVERSITET 1 1. Adgangskrav 1.1 Retskrav Har du gennemført en Samfundsvidenskabelig bacheloruddannelse på RUC i Globale studier og Kommunikation

Læs mere

ADGANGSKRAV for Internationale udviklingsstudier og Virksomhedsstudier

ADGANGSKRAV for Internationale udviklingsstudier og Virksomhedsstudier ADGANGSKRAV for Internationale udviklingsstudier og Virksomhedsstudier ROSKILDE UNIVERSITET 1 1. Adgangskrav 1.1 Retskrav Har du gennemført en Samfundsvidenskabelig bacheloruddannelse på RUC i Internationale

Læs mere

Indstilling. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Århus Byråd via Magistraten Borgmestere. Den 26. oktober 2009. Århus Kommune

Indstilling. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Århus Byråd via Magistraten Borgmestere. Den 26. oktober 2009. Århus Kommune Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Borgmestere Den 26. oktober 2009 1. Resume Århus Kommune har en vision om at være en moderne, attraktiv og effektiv arbejdsplads. IT- og telefoniløsninger til

Læs mere

ADGANGSKRAV for Politik og administration og Historie

ADGANGSKRAV for Politik og administration og Historie ADGANGSKRAV for Politik og administration og Historie CAND.SOC. ROSKILDE UNIVERSITET 1 1. Adgangskrav 1.1 Retskrav Har du gennemført en Samfundsvidenskabelig bacheloruddannelse på RUC i Politik og administration

Læs mere

Tillykke med din nye ipad. Denne guide er til dig, der har et Apple-ID i forvejen

Tillykke med din nye ipad. Denne guide er til dig, der har et Apple-ID i forvejen Tillykke med din nye ipad Denne guide er til dig, der har et Apple-ID i forvejen Indhold Regler for brug af ipad... 3 Skærm lås... 3 Brug af Citrix... 3 Mail og kalender... 3 Dropboks... 3 Skype... 3 Generelt

Læs mere

Videregående Uddannelsesinstitutioner i Region Sjælland. Oversigt

Videregående Uddannelsesinstitutioner i Region Sjælland. Oversigt Videregående Uddannelsesinstitutioner i Region Sjælland Oversigt University College Sjælland, UCSJ UCSJ Administration Slagelsevej 7 4180 Sorø Tlf: +45 7248 1000 www.ucsj.dk UCSJ Roskilde Trekroner Forskerpark

Læs mere

ADGANGSKRAV for Forvaltning

ADGANGSKRAV for Forvaltning ADGANGSKRAV for Forvaltning CAND.SCIENT.ADM. ROSKILDE UNIVERSITET 1 1. Adgangskrav 1.1 Retskrav Har du gennemført en Samfundsvidenskabelig bacheloruddannelse på RUC i Politik og administration (et-faglig)

Læs mere

Kombi-kandidatuddannelser

Kombi-kandidatuddannelser Februar 2015 Oversigt over kandidatkombinationsuddannelser på RUC Denne oversigt viser alle de kombinationskandidatuddannelser, du kan læse på RUC. Fag 1 er dit primære fag, og du kan kombinere med alle

Læs mere

ADGANGSKRAV for Kommunikation

ADGANGSKRAV for Kommunikation ADGANGSKRAV for Kommunikation CAND.COMM. ROSKILDE UNIVERSITET 1 1. Adgangskrav 1.1 Retskrav Der er ingen bacheloruddannelser, der giver retskrav til 1-fags kandidatuddannelsen i Kommunikation (cand.comm.

Læs mere

Ikke krav om dansk A ved engelsksprogede uddannelser. Uddannelsesspecifikke adgangskrav. fag/tilvalg/kombinationsfag, kræves: Engelsk A

Ikke krav om dansk A ved engelsksprogede uddannelser. Uddannelsesspecifikke adgangskrav. fag/tilvalg/kombinationsfag, kræves: Engelsk A BILAG 1 Specifikke adgangskrav ved de enkelte bacheloruddannelser fra 2011: Uddannelserne er placeret inden for et af områderne: humaniora, teologi, samfundsvidenskab, naturvidenskab, sundhedsvidenskab

Læs mere

Det får I ud af at samle it og telefoni i én komplet løsning. TDC Erhverv One

Det får I ud af at samle it og telefoni i én komplet løsning. TDC Erhverv One Det får I ud af at samle it og telefoni i én komplet løsning Omstilling Kontakt os på 80 80 24 00 Services Internet : Én samlet løsning med alt det, I har brug for Med får I internet, omstilling, ip- og

Læs mere

Ph.d. håndbog. Ph.d. Programmet Uddannelse, Læring og Filosofi v/institut for Læring og Filosofi

Ph.d. håndbog. Ph.d. Programmet Uddannelse, Læring og Filosofi v/institut for Læring og Filosofi Ph.d. håndbog Ph.d. Programmet Uddannelse, Læring og Filosofi v/institut for Læring og Filosofi Indholdsfortegnelse Velkommen... 4 1. Programmet... 4 1.1. Ph.d. programleder... 4 1.2. Sekretær... 4 1.3.

Læs mere

Har du set underviserens video om RNA oprensning inden du gik i laboratoriet?

Har du set underviserens video om RNA oprensning inden du gik i laboratoriet? FØR Har du set underviserens video om RNA oprensning inden du gik i laboratoriet? Hvis nej - hvorfor ikke Jeg følte mig godt forberedt efter gennemgangen. Jeg kan ikke huske det, men jeg fandt først videoerne

Læs mere

2 BACHELORUDDANNELSER OG 5 KANDIDATUDDANNELSER INDEN FOR HUMANISTISK INFORMATIK

2 BACHELORUDDANNELSER OG 5 KANDIDATUDDANNELSER INDEN FOR HUMANISTISK INFORMATIK Akkrediteringsrapport 2014 TURNUSAKKREDITERING 2013-2 2 BACHELORUDDANNELSER OG 5 KANDIDATUDDANNELSER INDEN FOR HUMANISTISK INFORMATIK AALBORG UNIVERSITET Turnusakkreditering, 2013-2 Publikationen er udgivet

Læs mere

Udkast til afslag på godkendelse

Udkast til afslag på godkendelse Aarhus Universitet au@au.dk Udkast til afslag på godkendelse Uddannelses- og forskningsministeren har på baggrund af gennemført prækvalifikation af Aarhus Universitets ansøgning om godkendelse af ny uddannelse,

Læs mere

EKSAMENSREGLER OG GODE RÅD

EKSAMENSREGLER OG GODE RÅD EKSAMENSREGLER OG GODE RÅD 2016 HOLD DIG ORIENTERET Når hele eksamensplanen den 20. maj er offentliggjort, kan du se din personlige prøvekalender i Lectioskemaet (fag, dato, tidspunkt, lokale etc.) Du

Læs mere

Skatteministeriet har 20. marts 2009 fremsendt ovennævnte forslag med anmodning om bemærkninger.

Skatteministeriet har 20. marts 2009 fremsendt ovennævnte forslag med anmodning om bemærkninger. Skatteministeriet Nicolai Eigtveds Gade 28 1402 København K E-mail: pskper@skm.dk Foreningen af Statsautoriserede Revisorer Kronprinsessegade 8, 1306 København K. Telefon 33 93 91 91 Telefax nr. 33 11

Læs mere

multimedier beskatning og kontrol

multimedier beskatning og kontrol multimedier beskatning og kontrol Multimediebeskatningen trådte i kraft den 1. januar 2010. Det er indskærpet, at arbejdsgiverne skal sikre, at den indeholdte A-skat og AM-bidrag og de indberettede oplysninger

Læs mere

ADGANGSKRAV for Kommunikation og Psykologi

ADGANGSKRAV for Kommunikation og Psykologi ADGANGSKRAV for Kommunikation og Psykologi CAND.COMM. ROSKILDE UNIVERSITET 1 1. Adgangskrav 1.1 Retskrav Har du gennemført en Humanistisk bacheloruddannelse på RUC i Kommunikation og Psykologi, har du

Læs mere

Den Naturvidenskabelige Bacheloruddannelse på RUC

Den Naturvidenskabelige Bacheloruddannelse på RUC Den Naturvidenskabelige Bacheloruddannelse på RUC 1 Den Naturvidenskabelige Bacheloru Vil du bygge bro mellem to naturvidenskabelige fag? Eller har du lyst til at kombinere med et fag uden for naturvidenskab?

Læs mere

Skatterådets afgørelser (ca. 50 i alt) vedrørende multimedieskatten

Skatterådets afgørelser (ca. 50 i alt) vedrørende multimedieskatten Skatterådets afgørelser (ca. 50 i alt) vedrørende multimedieskatten I skemaform gennemgås de seneste afgørelser fra Skatterådet vedrørende multimedieskatten. Hovedkonklusioner For at undgå skat af mobiltelefon,

Læs mere

Multimediebeskatning hvad skal en advokatvirksomhed være opmærksom på?

Multimediebeskatning hvad skal en advokatvirksomhed være opmærksom på? Multimediebeskatning hvad skal en advokatvirksomhed være opmærksom på? Folketinget vedtog den 28. maj 2009 lovforslag nr. L 199 Forslag til lov om ændring af ligningsloven og forskellige andre love (beskatning

Læs mere

ADGANGSKRAV for Datalogi og Kommunikation

ADGANGSKRAV for Datalogi og Kommunikation ADGANGSKRAV for og Kommunikation CAND.SCIENT. ROSKILDE UNIVERSITET 1 1. Adgangskrav 1.1 Retskrav Har du gennemført en Humanistisk-teknologisk eller Naturvidenskabelig bacheloruddannelse på RUC i og Kommunikation,

Læs mere

Åbent Hus 2013. Teknisk-, Natur- og Sundhedsvidenskabelige uddannelser side 2-4 Samfundsvidenskabelige og humanistiske uddannelser side 5-7

Åbent Hus 2013. Teknisk-, Natur- og Sundhedsvidenskabelige uddannelser side 2-4 Samfundsvidenskabelige og humanistiske uddannelser side 5-7 FÅ INSPIRATION TIL DIT STUDIEVALG Åbent Hus 2013 PROGRAM og oversigtskort Teknisk-, Natur- og Sundhedsvidenskabelige uddannelser side 2-4 Samfundsvidenskabelige og humanistiske uddannelser side 5-7 AALBORG

Læs mere

Direktionssekretariatet. Notat Multimediebeskatning

Direktionssekretariatet. Notat Multimediebeskatning Direktionssekretariatet Notat Multimediebeskatning Indholdsfortegnelse. 1. Indledning.... 1 2. De hidtidige regler... 1 2.1. Fri telefon (ligningslovens 16, stk. 3, nr. 3)... 1 2.2. Datakommunikation m.v.

Læs mere

Undersøgelse om distancearbejde, april 2011

Undersøgelse om distancearbejde, april 2011 Undersøgelse om distancearbejde, april 2011 Hovedresultater: Mere end to ud af fem danskere benytter distancearbejde i deres nuværende job Blandt danskere der distancearbejder gælder det, at næsten hver

Læs mere

Ny aftale om anvendelse af PDA!

Ny aftale om anvendelse af PDA! Opslag 24 18. December 2009, Side 1 Ny aftale om anvendelse af PDA! Aftalen sikrer en ny fritvalgsmodel for lokomotivpersonalet: Aftalen erstatter den eksisterende aftale fra 2007 og er indgået fordi regeringen

Læs mere

Studieretningsdag eng mat psyk - samf

Studieretningsdag eng mat psyk - samf Studieretningsdag eng mat psyk - samf Studievalgsvejleder Claus Lei Hansen Studieretning R Engelsk A og B På rigtig mange studier kommer man til at læse en del på engelsk. Så mange studier har Engelsk

Læs mere

14. august 2007 EM 2007/37. Kapitel 1 Almindelige bestemmelser

14. august 2007 EM 2007/37. Kapitel 1 Almindelige bestemmelser 14. august 2007 EM 2007/37 Forslag til: Landstingslov nr. xx af xx.x om Ilisimatusarfik Kapitel 1 Almindelige bestemmelser 1. Ilisimatusarfik har til opgave at drive forskning og give forskningsbaseret

Læs mere

Studiestartundersøgelsen 2014 Sammenfatningsrapport

Studiestartundersøgelsen 2014 Sammenfatningsrapport Studiestartundersøgelsen 2014 Sammenfatningsrapport Monday, August 25, 2014 Hvilket universitet studerer du ved? Svarprocent: 10 (N=506)Spørgsmålstype: Vælg en Københavns Universitet 192 38% Roskilde Universitet

Læs mere

Vejledning til brug af IT for nye Studerende/ Elever og Kursister.

Vejledning til brug af IT for nye Studerende/ Elever og Kursister. Vejledning til brug af IT for nye Studerende/ Elever og Kursister. 9 Udgave: Nov.2014 IT Center Syd byder dig velkommen til EUC Syd. Denne vejledning er lavet for at gøre det nemmere for dig som Studerende/Elev/kursist,

Læs mere

Casebaseret eksamen Informationsteknologi Niveau E

Casebaseret eksamen Informationsteknologi Niveau E Casebaseret eksamen Informationsteknologi Niveau E www.tdc.dk Indhold: Opgave 1: Kommunikation Side 2 Opgave 2: Word Side 2 Opgave 3: Excel Side 3 Opgave 4: PowerPoint Side 3 Opgave 5: Anskaffelse af IT-udstyr

Læs mere

Hvis du har brug for en plejebolig

Hvis du har brug for en plejebolig VI HJÆLPER DIG MED AT HJÆLPE DIG SELV DU BRUGER DINE RESSOURCER AKTIVT Hvis du har brug for en plejebolig Kvalitetsstandard for plejeboliger 2010/2011 Jeg er glad for at kunne præsentere kommunens kvalitetsstandarder

Læs mere

Dagsorden for institutrådsmøde den 13. februar 2014

Dagsorden for institutrådsmøde den 13. februar 2014 ROSKILDE UNIVERSITET Institut for Kommunikation, Virksomhed og Informationsteknologier Dagsorden for institutrådsmøde den 13. februar 2014 Tid og sted: Torsdag den 13. februar kl. 14-16 i lokale 42-3.11

Læs mere

Faglig rammebeskrivelse for kandidatuddannelsen i biologi

Faglig rammebeskrivelse for kandidatuddannelsen i biologi Faglig rammebeskrivelse for kandidatuddannelsen i biologi Nærværende rammebeskrivelse er et fagbilag, knyttet til Studieordning for kandidatuddannelsen i biologi. Denne kan ses på Det Naturvidenskabelige

Læs mere

Referat af åbne punkter

Referat af åbne punkter 3. august 2015 Referat af åbne punkter BESTYRELSESPROTOKOL FOR: Mødegruppe: Bestyrelsesmøde for Danmarks Medie- og Journalisthøjskole Mødetid: 23. juni 2015 Mødested: Berlingske Media, Pilestræde 34, Købehavn

Læs mere

Folketinget - Skatteudvalget

Folketinget - Skatteudvalget Skatteudvalget 2011-12 L 31 Bilag 21 Offentligt J.nr. 2011-311-0075 Dato: 12. december 2011 Til Folketinget - Skatteudvalget L 31 - Forslag til lov om ændring af ligningsloven og forskellige andre love

Læs mere

Studerendes video- optagelser til prøver

Studerendes video- optagelser til prøver Studerendes video- optagelser til prøver Resume Video til brug ved prøver kan optages i flere forskellige formater og lagres på forskellige medier. Hvis video optages på dvd (f.eks. 80 mm skive, der sættes

Læs mere

Eksamen forår og sommer 2015

Eksamen forår og sommer 2015 Eksamen forår og sommer 2015 Prøvestart og varighed En prøve er begyndt, når uddelingen af opgaverne er begyndt, eller når eksaminanden er blevet gjort bekendt forberedelsesmaterialet eller lignende. Særlige

Læs mere

Udbud af diplomuddannelse til naturfagsvejleder ved University College Lillebælt

Udbud af diplomuddannelse til naturfagsvejleder ved University College Lillebælt Udbud af diplomuddannelse til naturfagsvejleder ved University College Lillebælt Akkreditering af nyt udbud af eksisterende uddannelse Journalnummer: 2008-508/MA DANMARKS EVALUERINGSINSTITUT Udbud af diplomuddannelse

Læs mere

HR-Centret 07-10-2015

HR-Centret 07-10-2015 NOTAT HR-Centret 07-10-2015 Lønstrategi pr. 03-11-2015 (vedtaget revision) Indledning Løn, der fastsættes centralt, er løsrevet fra de opgaver, mål og politikker, som fastsættes lokalt. Centralt fastsatte

Læs mere

Gratis Office 365 til ansatte og studerende

Gratis Office 365 til ansatte og studerende Gratis Office 365 til ansatte og studerende Ansatte og studerende kan downloade og installere Office 365 på deres private pc (= Office 2013) og/eller Mac (= Office 2016). Office 365 må installeres på 5

Læs mere

Basislønnen justeres med værdien af de til- og fravalgte goder, hvilket frembringer den skattepligtige lønindkomst.

Basislønnen justeres med værdien af de til- og fravalgte goder, hvilket frembringer den skattepligtige lønindkomst. Valgfri goder Som medarbejder på individuel kontrakt kan du til- og fravælge prissatte goder beskrevet i dette bilag, afhængig af hvad der passer ind i din individuelle situation. Ved valg af et gode fratrækkes

Læs mere

Vejledning til. SkanRead Mobile. Mikro Værkstedet

Vejledning til. SkanRead Mobile. Mikro Værkstedet Vejledning til SkanRead Mobile Mikro Værkstedet Indhold 1. Generelt om SkanRead Mobile...2 1.1. Få din mobil til at læse et billede...2 1.2. Hvem kan bruge SkanRead Mobile?...3 1.3. Hardware og software...3

Læs mere

Kandidatuddannelsen i Socialt Arbejde

Kandidatuddannelsen i Socialt Arbejde Kandidatuddannelsen i Socialt Arbejde Referat studienævnsmøde Torsdag, den 3. april 2014 kl. 13.00 15.00 (Videokonference) Sted: Aalborg: Kroghstræde 7, lokale 72 København: A. C. Meyers Vænge 15, lokale

Læs mere

Kvik guide AMC Klient Symbian

Kvik guide AMC Klient Symbian 1 Kvik guide AMC Klient Symbian Indhold Installation af Klient software Side 2 Tips for Nokia telefoner Side 3 Installation af ny konfiguration/funktioner/lcr filer Side 4-5 Beskrivelse af faste funktioner

Læs mere

EUX-eksamensreglement for Den Jydske Haandværkerskole

EUX-eksamensreglement for Den Jydske Haandværkerskole EUX-eksamensreglement for Den Jydske Haandværkerskole Skriftlige prøver Generelt 1. Det er aldrig lovligt at kommunikere med andre end eksamensvagterne under en skriftlig prøve. Og denne kommunikation

Læs mere

Eksamens- og prøvereglement 2016 Viborg Handelsgymnasium S E N E S T R E V I D E R E T 3. M A J 2 0 1 6

Eksamens- og prøvereglement 2016 Viborg Handelsgymnasium S E N E S T R E V I D E R E T 3. M A J 2 0 1 6 Eksamens- og prøvereglement 2016 Viborg Handelsgymnasium E L E V I N F O R M AT I O N S E N E S T R E V I D E R E T 3. M A J 2 0 1 6 Indholdsfortegnelse Indhold 1. Eksamens og prøvereglement 2016... 3

Læs mere

TDC HomeBox VDSL. Installationsvejled ning til dig med telefoni og bredbånd

TDC HomeBox VDSL. Installationsvejled ning til dig med telefoni og bredbånd TDC HomeBox VDSL Installationsvejled ning til dig med telefoni og bredbånd 2 Udstyr fra TDC Følgende skal være i kassen, du har modtaget fra TDC: TDC HomeBox VDSL Installations vejled ning til dig med

Læs mere

Værd at vide om eksamen

Værd at vide om eksamen Værd at vide om eksamen 2015 Høng Gymnasium og HF Hvor finder jeg information om de enkelte fag? Det er god ide at vide besked om prøveformer og bedømmelseskriterier i de fag, man skal til eksamen i. Derfor

Læs mere

Netværkslicens, Læs mig

Netværkslicens, Læs mig Netværkslicens, Læs mig Corporate Office Trimble Navigation Limited Engineering and Construction Division 5475 Kellenburger Road Dayton, Ohio 45424-1099 USA Tlf.: +1-937-233-8921 Gratis opkald (i USA):

Læs mere

Faglig rammebeskrivelse for kandidatuddannelsen i datalogi

Faglig rammebeskrivelse for kandidatuddannelsen i datalogi Faglig rammebeskrivelse for kandidatuddannelsen i datalogi Nærværende rammebeskrivelse er et fagbilag, knyttet til Studieordning for kandidatuddannelsen i datalogi. Denne kan ses på Det Naturvidenskabelige

Læs mere

It redegørelse foråret 2014

It redegørelse foråret 2014 #BREVFLET# Click here to enter text. It redegørelse foråret 2014 Til Indtast til Kopi til Indtast Kopi til Fra Erik Balk Mouritsen Sagsnr./Dok.nr. 2014-16002/2014-113514 IT-afsnittet SK Skoleforvaltningen

Læs mere

Samlet for alle udvalg -8.457-9.903-9.903-9.903

Samlet for alle udvalg -8.457-9.903-9.903-9.903 Tekst der beskriver forslaget Pol/ Adm 2014 2015 2016 2017 Økonomi- og Planudvalget 101.03.01.14 Fundraising A -600-600 -600-600 101.03.02.14 Ny Office pakke A -1.452-1.452-1.452-1.452 Samlet for ØPU -2.052-2.052-2.052-2.052

Læs mere

KOMPETENCEUDVIKLING.DK

KOMPETENCEUDVIKLING.DK KOMPETENCEUDVIKLING.DK KOMPETENCEFONDEN OK13 (2013-2015) EN MULIGHED FOR STØTTE TIL INDIVIDUEL KOMPETENCEUDVIKLING www.kompetencefonden.dk Hvad er Kompetencefonden? Kort om Kompetencefonden Kompetencefonden

Læs mere

Politik for anvendelse af telefoni, mail og kalender ved University College Nordjylland

Politik for anvendelse af telefoni, mail og kalender ved University College Nordjylland Politik for anvendelse af telefoni, mail og kalender ved University College Nordjylland Dokumentdato: 25.09.2008 Dokumentansvarlig: MIC 1 Baggrund University College Nordjylland (UCN) har etableret en

Læs mere

IT-VEJLEDNING TIL MAC

IT-VEJLEDNING TIL MAC IT-VEJLEDNING TIL MAC IT-vejledninger Indhold Din konto Trådløst internet Mail Videresend din mail Fronter Print / kopi Skema Dit brugernavn og adgangskode Sådan logger du på det trådløse netværk Sådan

Læs mere

Udvikling Fyn Virksomhedsservice Mentorordning

Udvikling Fyn Virksomhedsservice Mentorordning nå næste NIVEAU Udvikling Fyn Virksomhedsservice Mentorordning - introduktion og inspiration til Mentee Side 1 Indholdsfortegnelse: 1. Introduktion til og formål med mentorordningen 2. Gode råd og vejledning

Læs mere

It-beskatning. Skat 2015

It-beskatning. Skat 2015 It-beskatning Skat 2015 1. Generelt 1.1 Lønomlægning 1.2 Hvem er omfattet 2. Fri telefon 2.1 Telefoni 2.2 Mobiltelefoni uden beskatning 2.3 Datakommunikation uden beskatning 3. Computere m.m. 3.1 Arbejdscomputere

Læs mere

DET FARMACEUTISKE FAKULTET J.nr.: 04-004-3. Ph.d.-studienævnet holdt møde mandag den 17. september 2007.

DET FARMACEUTISKE FAKULTET J.nr.: 04-004-3. Ph.d.-studienævnet holdt møde mandag den 17. september 2007. DET FARMACEUTISKE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET DET FARMACEUTISKE FAKULTET J.nr.: 04-004-3 PH.D.-STUDIENÆVNET Referent: MWJ Endeligt referat Ph.d.-studienævnet holdt møde mandag den 17. september 2007.

Læs mere

Nyhedsbrev. Skatter og afgifter

Nyhedsbrev. Skatter og afgifter Nyhedsbrev Skatter og afgifter 29.01.2014 SKAT GODKENDER DANSK-TYSK INVESTERINGSSTRUKTUR I et nyligt bindende svar, har Skatterådet bekræftet, at et dansk selskab i en tysk investeringsstruktur var skattemæssigt

Læs mere

Referat. Mødeforum MED-Hovedudvalget Ekstraordinært møde. Sagsnr. 2009-8637. Dokumentnr. 2009-421278. Mødedato 19. november 2009

Referat. Mødeforum MED-Hovedudvalget Ekstraordinært møde. Sagsnr. 2009-8637. Dokumentnr. 2009-421278. Mødedato 19. november 2009 Referat Mødeforum MED-Hovedudvalget Ekstraordinært møde Sagsnr. 2009-8637 Dokumentnr. 2009-421278 Mødedato 19. november 2009 Til formøde for medarbejderrepræsentanterne var mødelokale 7 (Teatergade 8,

Læs mere

fotografisk kommunikation

fotografisk kommunikation XDANMARKS MEDIE- OG JOURNALISTHØJSKOLE CAMPUS KØBENHAVN Forprøve 2016 fotografisk kommunikation 1/2 Professionsbacheloruddannelsen i Visuel Kommunikation Studieretning: Fotografisk Kommunikation Del 1:

Læs mere

Hjælpemidler/ Forbrugsgoder

Hjælpemidler/ Forbrugsgoder Hjælpemidler/ Forbrugsgoder Kvalitetsstandard 2015 Hvad er hjælpemidler/ Hjælpemidler/forbrugsgoder er redskaber, der kan hjælpe dig, hvis du har en nedsat funktionsevne. Hjælpemidler kan for eksempel

Læs mere

Optagelse i MA som nyuddannet

Optagelse i MA som nyuddannet Optagelse i MA som nyuddannet A-kassen for højtuddannede 2008/09 Magistrenes Arbejdsløshedskasse Optagelse i MA Magistrenes Arbejdsløshedskasse (MA) er a-kassen for dig, der er uddannet inden for det humanistiske,

Læs mere

Eksamen og årsprøver i gymnasiet Til 1g Herlev Gymnasium og HF 2014

Eksamen og årsprøver i gymnasiet Til 1g Herlev Gymnasium og HF 2014 OM EKSAMENSUDTRÆK for STX-elever Både skriftlige og mundtlige prøver er med i udtrækket. Reglerne om prøver i løbet af de 3 år er 1) der aflægges altid prøve i 3g i AT (mundtlig prøve) 2) der aflægges

Læs mere

Sådan laver du en film (VIDEO)

Sådan laver du en film (VIDEO) QUICK GUIDE Sådan laver du en film (VIDEO) En trinvis guide til nogle af de værktøjer, der er nødvendige for at lave en digital fortælling 1. Sådan skaber du en digital fortælling For at skabe en digital

Læs mere

Karakterstatistik for December 2013

Karakterstatistik for December 2013 nasievej 10 December 2013 Udskrevet klokken 10:22:36 Side 1/7 nasievej 10 Januar 2014 Arabisk, niveau A - Mundtlig Arabisk, niveau A - Skriftlig Arabisk, niveau B - Mundtlig Biologi, niveau C - Mundtlig

Læs mere

Meritlæreruddannelsen

Meritlæreruddannelsen Meritlæreruddannelsen Læreruddannelsen i Skive 2010 Meritlæreruddannelsen Læreruddannelsen i Skive udbyder meritlæreruddannelsen med start i august 2010. Uddannelsen udbydes under Lov om Åben Uddannelse

Læs mere

18-09-2014. UDKAST Socialforvaltningens supplerende retningslinjer til Københavns Kommunes retningslinjer for samarbejde med frivillige

18-09-2014. UDKAST Socialforvaltningens supplerende retningslinjer til Københavns Kommunes retningslinjer for samarbejde med frivillige KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Mål- og Rammekontoret for Børn og Familier NOTAT UDKAST Socialforvaltningens supplerende retningslinjer til Københavns Kommunes retningslinjer for samarbejde med

Læs mere

Vejledning til PURE for redaktører på IHK. Peter Hald 5.11.2010

Vejledning til PURE for redaktører på IHK. Peter Hald 5.11.2010 Vejledning til PURE for redaktører på IHK Peter Hald 5.11.2010 Dette er en tilrettet udgave af Vejledning til PURE for publikationsredaktører i VIA, af Charlotte Greve 02.02.2010 1 Vejledning for godkendelsesprocedure,

Læs mere

Nedenfor kan du se det anbefalede studieforløb på din specifikke kombination. Det fag 1 er kendetegnet ved at stå først i overskriften.

Nedenfor kan du se det anbefalede studieforløb på din specifikke kombination. Det fag 1 er kendetegnet ved at stå først i overskriften. Anbefalet studieforløb Om kurset Uddannelse Anbefalet studieforløb Nedenfor kan du se det anbefalede studieforløb på din specifikke kombination. Det fag 1 er kendetegnet ved at stå først i overskriften.

Læs mere

VEJLEDNING ITS365. Gratis tilbud til alle kursister på Randers HF & VUC

VEJLEDNING ITS365. Gratis tilbud til alle kursister på Randers HF & VUC VEJLEDNING ITS365 Gratis tilbud til alle kursister på Randers HF & VUC Randers HF & VUC 2014 INDLEDNING Randers HF & VUC tilbyder alle kursister tilknyttet skolen en Office 365 løsning kaldet ITS365. Her

Læs mere

EKSAMENSGUIDE for Højere Handelseksamen på Grenaa Handelsskole H2. år

EKSAMENSGUIDE for Højere Handelseksamen på Grenaa Handelsskole H2. år EKSAMENSGUIDE for Højere Handelseksamen på Grenaa Handelsskole H2. år 2010 Indholdsfortegnelse: Forord Diverse praktiske oplysninger Eksamensreglement Øvrige regler ved mundtlig eksamen Vilkår for anvendelse

Læs mere

Som selvstuderende på VUC Aarhus skal du være opmærksom på følgende:

Som selvstuderende på VUC Aarhus skal du være opmærksom på følgende: SELVSTUDIUM HF Som selvstuderende på VUC Aarhus skal du være opmærksom på følgende: Skolen tilbyder selvstudium i alle fag og niveauer, der udbydes på hold Eksamen afholdes en gang om året i maj/juni.

Læs mere

Hjælpemidler/ Forbrugsgoder

Hjælpemidler/ Forbrugsgoder Hjælpemidler/ Forbrugsgoder Kvalitetsstandard 2016 Hvad er hjælpemidler/ Hjælpemidler/forbrugsgoder er redskaber, der kan hjælpe dig, hvis du har en nedsat funktionsevne. Hjælpemidler kan for eksempel

Læs mere

Udvalget for Videnskab og Teknologi UVT alm. del - Bilag 52 Offentlig

Udvalget for Videnskab og Teknologi UVT alm. del - Bilag 52 Offentlig Udvalget for Videnskab og Teknologi UVT alm. del - Bilag 52 Offentlig Ministeren for videnskab, teknologi og udvikling Udvalget for Videnskab, Folketinget Christiansborg 1218 København K Orientering om

Læs mere

Eksamen forår og sommer 2014

Eksamen forår og sommer 2014 Eksamen forår og sommer 2014 Prøvestart og varighed En prøve er begyndt, når uddelingen af opgaverne er begyndt, eller når eksaminanden er blevet gjort bekendt forberedelsesmaterialet eller lignende. Særlige

Læs mere

Håndbog for SSA-elever ansat ved Region Syddanmark

Håndbog for SSA-elever ansat ved Region Syddanmark Håndbog for SSA-elever ansat ved Region Syddanmark Vælg billede Vælg farve HR-afdelingen, Lønfunktionen & Uddannelse og Kompetenceudvikling Indholdsfortegnelse Velkommen til Region Syddanmark Dine arbejdsvilkår...

Læs mere

HJÆLPEMIDLER TIL UDLÅN

HJÆLPEMIDLER TIL UDLÅN HJÆLPEMIDLER TIL UDLÅN SERVICEDEKLARATION SERVICEINFORMATIONER FOR HJÆLPEMIDLER TIL UDLÅN EFTER SERVICELOVENS 112. SERVICEINFORMATIONER FOR FORBRUGSGODER EFTER SERVICELOVENS 113. 1 HJÆLPEMIDLER TIL UDLÅN

Læs mere

Intro til Client Management

Intro til Client Management Intro til Client Management Den digitale arbejdsplads Neisa Denmark A/S info@neisa.dk Baldersbuen 40 2640 Hedehusene www.neisa.dk Tlf.: +45 4657 0333 CVR nr.: 78731311 1 Digitalisering og Disruption...

Læs mere

1b. Mat A, Kemi A, Fys B

1b. Mat A, Kemi A, Fys B Studieretningsbeskrivelse for 1b. Mat A, Kemi A, Fys B I studieretningerne sætter de tre fag præg på undervisningen i klassens øvrige fag. Det sker gennem et samarbejde mellem to eller flere fag om et

Læs mere

Mads Lemvigh Fog, Læssøesgades Skole. Tema 3: Skolens kultur og organisationsudvikling

Mads Lemvigh Fog, Læssøesgades Skole. Tema 3: Skolens kultur og organisationsudvikling Tema3 Skolenskulturog organisationsudvikling 1 Indholdfortegnelse Statusbeskrivelseafskolensudstyrssituation..s.3 Statuspåskolensit handleplan. s.3 Målmedit kulturundersøgelsen..s.4 Resultaterogkonklusionerfraundersøgelsen

Læs mere

faglig INfORmATION 2011/2012 bacheloruddannelsen I biologi science.au.dk

faglig INfORmATION 2011/2012 bacheloruddannelsen I biologi science.au.dk faglig INfORmATION 2011/2012 bacheloruddannelsen I biologi science.au.dk 2 BACHELORUDDANNELSEN I BIOLOGI biologi I denne folder kan du læse mere om bacheloruddannelsen i biologi. Her er en beskrivelse

Læs mere

Basislønnen justeres med værdien af de til- og fravalgte goder, hvilket frembringer den skattepligtige lønindkomst.

Basislønnen justeres med værdien af de til- og fravalgte goder, hvilket frembringer den skattepligtige lønindkomst. Valgfri goder Som ansat i ATP kan du til- og fravælge prissatte goder beskrevet i dette bilag, afhængig af hvad der passer ind i din individuelle situation. Ved valg af et gode fratrækkes værdien af godet

Læs mere

Beskatning af fri telefon den systemmæssige understøttelse

Beskatning af fri telefon den systemmæssige understøttelse Beskatning af fri telefon den systemmæssige understøttelse Version 1.1 1. Beskatning af fri telefon Med virkning fra 1. januar 2012 er beskatning af arbejdsgiverbetalt telefon, computer m.v. blevet ændret.

Læs mere

Alt hvad der er værd at vide om UCS10!

Alt hvad der er værd at vide om UCS10! Alt hvad der er værd at vide om UCS10! Brobygning Den obligatoriske brobygning i uge 48 retter sig mod to forskellige ungdomsuddannelser, hvoraf den ene skal være en erhvervsuddannelse herunder HTX og

Læs mere

Bilag 4: Spørgeskema til målgruppen. Hejsa tidligere VUT-II elev

Bilag 4: Spørgeskema til målgruppen. Hejsa tidligere VUT-II elev Hejsa tidligere VUT-II elev Endnu engang tak for, at du vil medvirke i min undersøgelse i forbindelse med mit masterspeciale. Som lovet vil dit svar blive anonymiseret i opgaven. Selve spørgeskemaet består

Læs mere