Udlændingelovsændringer 1983-medio 2006

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Udlændingelovsændringer 1983-medio 2006"

Transkript

1 Lov nr. 226 af 8. jul Tilgrundliggende lov Lov nr. 232 af 6. jun Ministeren får adgang til at meddele asyl i særlige tilfælde til personer der har fået afslag. Udvidelse af antallet af medlemmer i Flygtningenævnet. Ændring af behandlingen i Flygtningenævnet af åbenbart grundløse klager. Lov nr. 574 af 19. dec Åbenbart grundløs-proceduren indføres med inddragelse af Dansk Flygtningehjælp. Udvidet mulighed for behandling af sager i 3-personers nævn i Flygtningenævnet (ÅG-sager, statusændringssager og rejsedokument sager.) Udvidet mulighed for skriftlig behandling i Flygtningenævnet.

2 Lov nr. 686 af 17. okt Præcisering af første asyllands-reglen. Ny mulighed for at afvise en asylansøger på grænsen, hvis udlændingen ikke har fornødent pas eller visum. ( 48 stk. 2). Refoulements-forbudet udvides til også at omfatte de facto-flygtninge. Økonomiske sanktioner overfor visse transportører. Mulighed for frihedsberøvelse af asylansøgere, som besværliggør driften af et indkvarteringssted. Udlændingestyrelsens underholdsforpligtelse lovfæstes. Lov nr. 387 af 6. jun Ratifikationen af Dublin-konventionen. Nu hjemmel til overførsel, tilbageførsel og tilbagetagelse af asylansøgere. Lov nr. 482 af 24. jun Krav om, at begge ægtefæller skal være fyldt 18 år for at opnå ægtefællesammenføring.

3 Fortsat... (Lov nr. 482 af 24. jun. 1992) Krav om lovligt ophold i Danmark i mere end 5 år som betingelse for ægtefællesammenføring. Begrænsning i adgangen til familiesammenføring med forældre, når der er andre børn i hjemlandet. Obligatorisk krav om godtgørelse af forsørgelsesevnen ved herboende indvandreres familiesammenføring med forældre. Ændring af tidsmæssige betingelser for bortfald og inddragelse af opholdstilladelse (fra 2 til 3 år). Effektivisering af ambassadesager. Adgang til frihedsberøvelse af asylansøgere der udebliver fra afhøringer. Præcisering af regler vedr. fingeraftryk og personfotografi. Krav om at udlændingemyndighederne ved afslag, inddragelse og bortfald skal tage stilling til spørgsmålet om udsendelse.

4 Lov nr. 462 af 30. jun Indførelse af hjemmel for landets kommuner til efter aftale med Udlændingestyrelsen at etablere og drive indkvarteringssteder. Lov nr. 464 af 30. jun En tidsmæssig begrænset ret til at fortryde repatriering fastsættes. Lov nr. 421 af 1. jun Ligestilling af ugifte samlevende i forhold til ægtefæller mht. forsørgelseskrav. Adgangen til at klager til Folketingets Ombudsmand, samt ansøgninger om genoptagelse tillægges opsættende virkning begrænses. Præcisering af betingelserne for isolering eller undergivelse af brev- og besøgskontrol af frihedsberøvede udlændinge. Indførelse af automatisk påklage til Flygtningenævnet, samt ændring af sammensætningen af samme, således at klagesager nu normalt behandles af...

5 Fortsat... (Lov nr. 421 af 1. jun. 1994)...3 personers nævn og kun i principielle sager af 7 personers nævn. Lov nr. 33 af 18. jan Ansøgning om humanitær opholdstilladelse kan kun indgives af personer, der opholder sig i Danmark. Præcisering af mulighed for frihedsberøvelse af udlændinge, der skal udsendes. Forhøjelse af strafferammen for menneskesmugling (fra 1½ til 2 år). Lov nr. 34 af 18. jan Adgang til i visse tilfælde at meddele midlertidig opholdstilladelse til personer fra det tidligere Jugoslavien. Lov nr. 382 af 14. jun Adgang til at inddrage opholdstilladelse indenfor de første 3 år når grundlaget herfor er ophørt. Adgang til optagelse, registrering og udveksling af fingeraftryk af...

6 Fortsat... (Lov nr. 382 af 14. jun. 1995)...asylansøgere reguleres. Adgang til at afvise bevismateriale i Flygtningenævnet som kunne være fremlagt forud for Udlændingestyrelsens afgørelse. Indførelse af 5 personers nævn i alle sager i Flygtningenævnet. Afhøring af asylansøgere overføres fra Politiet til Udlændingestyrelsen. Adgang til at frihedsberøve asylansøgere der forventes behandlet i ÅG-proceduren. Lov nr. 290 af 24. apr Adgang til undervisning og aktivering af asylansøgere. Udvidelse af adgangen til i visse tilfælde at meddele midlertidig opholdstilladelse til personer fra det tidligere Jugoslavien. Lov nr. 380 af 22. maj Adgang til, at der ved inddragelsen af en opholdstilladelse på baggrund af ægteskab/samliv, fordi samliv er...

7 Fortsat... (Lov nr. 380 af 22. maj. 1996)...ophørt, skal tages hensyn til om ophøret skyldes, at den pågældende har været udsat for fysiske overgreb m.m. Lov nr. 381 af 22. maj Adgang til tvangsmæssigt at fremstille personer der nægter at samarbejde om deres udsendelse for hjemlandets repræsentation med henblik på fremskaffelsen af rejsedokumenter. Lov nr. 473 af 12. jun Folketingets Ombudsmands virksomhed omfatter ikke længere Flygtningenævnet (ændrer ikke ved Ombudsmandens adgang til at tage sager op af egen drift). Lov nr af 11. dec Lettere adgang for at udvise udlændinge, der har begået narkotikakriminalitet.

8 Lov nr. 407 af 10. jun Adgang til at pålægge motivationsfremmende foranstaltninger over for udlændinge der ikke medvirker til deres sags oplysning eller udsendelse (madpakkeordning og meldepligt). Adgang til at pålægge foranstaltninger over for personer der medvirker til, at en udlænding uretmæssigt opnår opholdstilladelse. Udvidet adgang til at optage, registrere og udveksle fingeraftryk og personfotografi af asylansøgere eller personer der må antages at ville søge om asyl. Adgang til at sammenholde fingeraftryksregistre over asylansøgere med kriminalregistrets fingeraftryk. Præcisering af adgangen til at foretage dna-analyser i familiesammenføringssager. Lov nr. 410 af 10. jun Schengenkonventionen inkorporeres.

9 Lov nr. 473 af 1. jul Ophævelse af forsørgelseskravet i forbindelse med familiesammenføring med ægtefælle eller børn til herboende danske/nordiske statsborgere samt anerkendte flygtninge. Indvandrere skal have haft tidsubegrænset opholdstilladelse i mindst 3 år for at kunne blive familiesammenført med en ægtefælle (hvor kravet før var lovlig bopæl i landet i mere end 5 år). Ophævelse af indvandreres ret til familiesammenføring med forældre over 60 år. Det fastslås at arrangerede ægteskaber og pro forma ægteskaber ikke er lovligt grundlag for familiesammenføring. Krav om vedvarende forsørgelse indføres. Tidsubegrænset opholdstilladelse betinges af, at ansøgeren (1) har deltaget i introduktionsprogram, (2) ikke har begået kriminalitet af en vis grovhed og (3) ikke har forfalden gæld til det... Finder det betænkeligt, at man agter at hindre asylansøgeres adgang til at gifte sig og betragter det som værende på kant med Danmarks internationale forpligtelser. Finder det af humanitære grunde bekymrende, at tidsperioden på at blive familiesammenført med ægtefælle ændres, da dette vil kunne betyde en længere ventetid. Som minimum burde der indføres en klar undtagelsesbestemmelse der kan dispensere i særlige tilfælde. Mener at der kan være tungtvejende humanitære grunde til at meddele opholdstilladelse til forældre til herboende udlændinge, uanset forældrenes alder. Mener at det i forbindelse med pro forma ægteskaber er vigtigt at begrænse misbrug af udlændingeloven, men at der allerede efter nugældende lovgivning er muligt at hindre et sådan misbrug og at et yderligere indgreb i folks adgang til...

10 Fortsat... (Lov nr. 473 af 1. jul. 1998)...offentlige på over kr ,-. Skærpede betingelser for opnåelse af opholdstilladelse på grund af udsendelseshindringer (umulighed for udsendelse skal nu være 18 mdr. mod tidligere 3 mdr.). Begrænsning i adgangen til at indgive ansøgning om familiesammenføring og opnå opholdstilladelse efter indrejse. Skærpelse i de motivationsfremmende foranstaltninger. Præcisering af de facto-begrebet. Skærpelse af reglerne om udvisning ved dom, herunder udvidelse af de typer af kriminalitet hvor dette kan ske. Udvidelse af gruppen af udlændinge der ikke modtager arbejdstilladelse. Strafferammen for menneskesmugling forhøjes (fra 2 til 4 år)....at indgå ægteskab er unødvendig og i visse tilfælde vil kunne være i strid med internationale konventioner. Påpeger at kravet om ingen forfalden gæld på over kr ,- vil kunne kollidere med Danmarks internationale forpligtelser i det omfang den medfører adskillelse af ægtefæller over en længere periode. Mener at begrænsningen i adgangen til at indgive ansøgning om familiesammenføring m.v. er formalistisk og et unødigt indgreb i folks ret til familielivet efter internationale konventioner. Gør opmærksom på at motivationsfremmende foranstaltninger er ganske omfattende indgreb og at man ved beslutningen om hvorvidt sådanne skridt skal iværksættes bør være særlig opmærksom på de humanitære hensyn. NB: 1.jul.1998 (lov nr.474) Integrationsloven vedtages. Lov nr af 23. dec Konsekvensændring som følge af ændring af lov om aktiv socialpolitik.

11 Lov nr. 140 af 17. mar Ensretning af betingelserne for registrering, sletning og videregivelse af personfotografi, således at de nu er i overensstemmelse med reglerne for fingeraftryk. Finder det bekymrende at der ikke i lovteksten fremgår en begrænsning af til hvilke myndigheder og lande oplysningerne kan videregives til. NB: 28.apr.1999 (lov nr.251) Kosovonødloven vedtages. Lov nr. 424 af 31. maj Krav om bolig af rimelig størrelse ved familiesammenføring. Tilknytningskravet indføres, således at familiesammenføring med herboende personer der ikke har dansk indfødsret som udgangspunkt kun kan ske hvis ægtefællernes/samlevernes samlede tilknytning til Danmark mindst svarer til den samlede tilknytning til et andet land. Retskravet på ægtefællesammenføring for personer under 25 år ophæves og der indføres i stedet en mulighed for ægtefællesammenføring for personer mellem 18-25, såfremt ægteskabet/samlivet utvivlsomt må anses for at være indgået efter den herboendes eget ønske. Finder at der ikke er proportionalitet mellem boligkravet og det forhold at de pågældendes tilknytning tilsiger ophold i Danmark. Kravet synes at være på kant med internationale forpligtelser. Sætter spørgsmålstegn ved om ægtefællers tilknytning til et givent land er målbart og efterlyser i bestemmelsen en beskrivelse af de kriterier der skal lægges vægt på. Mener at praktiske boligforhold ikke bør reguleres i udlændingeloven. Finder det uheldigt at man i forbindelse med familiesammenføring indfører særlige alderskrav som afviger fra den almindelige danske myndighedsalder. Henviser til at det allerede efter nugældende regler er muligt at hindre ulovlig tvang.

12 Lov nr. 425 af 31. maj Fordobling af strafferammen for ulovlig beskæftigelse af udlændinge (fra 6 mdr. til 1 år). Præcisering af Udlændingestyrelsen og Politiets underholdsforpligtelse. Tager afstand fra arbejdsgivere der ønsker at udnytte personer ved ulovlig beskæftigelse. Lov nr. 427 af 31. maj Kosovonødloven ophæves og der åbnes mulighed for at meddele opholdstilladelse til udlændinge fra Kosovoprovinsen. Det bifaldes at Kosovo-nødloven ophæves idet man dermed opnår mere ensartede vilkår for alle asylansøgere og flygtninge i Danmark. Lov nr. 458 af 7. jun Udvidet adgang til at frihedsberøve asylansøgere der er administrativt udvist eller lægger væsentlige hindringer i vejen for sagens oplysning. Udvidelse af det strafbare område for asylansøgeres voldelige eller truende adfærd på asylcentre. Udvidelse af adgangen til at foretage administrativ udvisning. Mulighed for Flygtningenævnets formand for prioritering af asylsager som ønskes hastebehandlet. Bifalder en øget indsats for at hindre asylansøgeres kriminalitet. Henleder opmærksomheden på at frihedsberøvelse altid som udgangspunkt først bør iværksættes såfremt andre og mindre indgribende foranstaltninger ikke findes tilstrækkelige. Understreger at man bør være opmærksom på de særligt sårbare grupper, da frihedsberøvelse af disse vil have alvorlige sociale og menneskelige konsekvenser for vedkommende selv samt familien.

13 Lov nr. 134 af 20. mar Lov nr. 362 af 6. jun Gennemførsel af forordning nr. 1091/2001/EF af 28. maj 2001 om fri bevægelighed for indehavere af visum til længerevarende ophold. Gennemførsel af direktiv 2001/40/EF af 28. maj 2001 om gensidig anerkendelse af afgørelser om udsendelse af tredjelandsstatsborgere. Præcisering af forbudet mod refoulement, med henblik på at sikre at Danmark i forbindelse med meddelelse om udelukkelse fra opholdstilladelse, samt udsendelse af terrorister, ikke overtræder internationale forpligtelser. Det sikres at der sker løbende opfølgning på udsendelse af udlændinge som udelukkes fra opholdstilladelse, men som ikke kan hjemsendes på grund af risiko for forfølgelse i hjemlandet. Adgang for Politiet til at pålægge afviste asylansøgere meldepligt. Understreger at det afgørende er, at personer der står foran en udsendelse har haft en retfærdig prøvelse af hvorvidt udsendelsen medfører forfølgelse eller lign. i landet hvortil personen udsendes. Opmærksomheden rettes mod det faktum at der kan være forskellig praksis i forskellige lande, hvilket kan medføre en forskelsbehandling. Udtrykkes bekymring for den mulige indskrænkning af forsamlings- og ytringsfriheden som kan blive en følge af loven, samt den udelukkelse fra bevisog proceduregarantier gennem domstolsprøvelse som ændringerne nu giver mulighed for at afskære udlændinge fra. Finder at meldepligten som udgangspunkt kan forsvares, men at meldepligten i visse sager hvor en person befinder sig i et opholdsretligt vakuum alene synes at antage en chikanøs karakter.

14 Fortsat... (Lov nr. 362 af 6. jun. 2002) Lov nr. 365 af 6. jun Mulighed for at frihedsberøve udlændinge der ikke efterkommer meldepligten, såfremt det er nødvendigt for at afgøre om udsendelse nu kan ske. Udvidet mulighed for at anvende og sammenholde fingeraftryk optaget i forbindelse med straffesager, internationale efterlysninger og asyl- og udlændingesager. Ønske om øget indberetning af uønskede udlændinge til Schengeninformationssystemet (SIS). Øget udveksling af oplysninger mellem udlændingemyndighederne, efterretningstjenesterne og anklagemyndigheden. Præcisering og udvidelse af udlændingelovens udvisnings- og afvisningsbestemmelser. Lettere adgang til opholdstilladelse af beskæftigelsesmæssige grunde. Retskravet på familiesammenføring... Udtrykker en grundlæggende bekymring for at Flygtningenævnets uafhængighed udhules idet der nu åbnes adgang for at Indenrigsministeren, på baggrund af en indstilling fra Justitsministeriet, kan binde en afgørelse i Flygtningenævnet. Dette vil have en uønsket effekt på den retssikkerhed som en udlænding har i form af at få en selvstændig prøvelse i 2. instans. Bifalder adgangen til at asylansøgere med et konkret arbejdstilbud indenfor visse genrer får mulighed for at erhverve en særlig opholdstilladelse.

15 Fortsat... (Lov nr. 365 af 6. jun. 2002)...afskaffes. Afskaffelse af adgangen til familiesammenføring for årige, til fordel for et krav om at vedkommende skal være over 24 år. Præcisering af reglen om at der ikke kan gives tilladelse til familiesammenføring hvis det anses for tvivlsomt om ægteskabet er indgået efter begge parters ønske. Ændring af tilknytningskravet ved familiesammenføring således at den samlede tilknytning til Danmark nu skal være større end til et andet land. Kravet om selvforsørgelse udvides således at det nu gælder for alle udlændinge. Ophævelse af adgangen til familiesammenføring med forældre over 60 år. Den tidsmæssige betingelse for at blive meddelt opholdstilladelse ændres fra 3 til 7 år. Udvidet adgang til inddragelse af... Mener ikke at alderskravet på 24 år ved familiesammenføring er rette måde at nedbringe antallet af tvangsægteskaber, men at dette i stedet bør gøres gennem rådgivning og støtte til involverede. Derudover er det uhensigtsmæssigt at aldersgrænsen i udlændingeloven er forskellig fra den alm. myndighedsalder. Udtrykker bekymring over ændringen af den tidsmæssige betingelse for opholdstilladelse fra 3 til 7 år, idet det kan føre til at familiesammenføring i visse tilfælde må vente i op til 10 år. Derudover henledes opmærksomheden på at, at flygtninges tilknytning til Danmark kan blive så nær at humanitære hensyn gør at opholdet bør gøres permanent. Vigtigheden af et veludviklet repatrieringsprojekt understreges. Anfører at der er tungtvejende humanitære grunde til at tillade familiesammenføring med forældre i alle aldre for alle udlændingegrupper.

16 Fortsat... (Lov nr. 365 af 6. jun. 2002)...opholdstilladelser. Udlændinge der har begået alvorlig kriminalitet udelukkes fra at få tidsubegrænset opholdstilladelse. Udlændinge der har begået ikke alvorlig kriminalitet skal først meddeles tidsubegrænset opholdstilladelse efter en nærmere fastsat karensperiode. Meddelelse om tidsubegrænset opholdstilladelse betinges af at udlændingen ikke har forfalden gæld til det offentlige. Afskaffelse af begrebet de factoflygtninge. Stramning af første asyllandsreglen. Afskaffelse af muligheden for at søge asyl via danske repræsentanter i udlandet. Afvisning af asylansøgere til sikre tredjelande. Øget mulighed for videregivelse af information mellem kommunalbestyrelserne og udlændingemyndighederne. Udtrykker generel bekymring for at visse grupper vil blive 'glemt' i forbindelse med afskaffelsen af de facto-begrebet. Opfordrer til at man ved ændringen af 1.asyllandsreglen sikrer at udlændinge som videresendes ikke ender i et ifølge Danmark ikke-sikkert land. Samtidig opfordres man til at sikre at videresendte udlændinge rent faktisk bliver modtaget og at de får realitetsbehandlet deres asylsag.

17 Fortsat... (Lov nr. 365 af 6. jun. 2002) Lov nr. 367 af 6. jun Lov nr af 17. dec Flygtningenævnets sammensætning ændres. Det understreges at åbenbare troværdighedssager skal behandles i ÅG-proceduren. Behandling af sager i Flygtningenævnet, afgjort efter ÅG-proceduren, behandles som udgangspunkt alene af formanden. Udrejsefristen ved afslag ændres fra 15 dage til 'straks'. Ophævelse af 10 dages fristen for opsættende virkning ved ansøgning af humanitær opholdstilladelse. Præcisering af forbudet mod at hjælpe en udlænding med ulovlig indrejse. Ophævelse af adgangen til opsættende virkning ved klager over administrativ udvisning af EU/EØS borgere. Den retlige særstilling for personer fra Bosnien-Hercegovina ophæves for så vidt angår adgangen til beskyttelse. Vigtigheden af en høj faglig ekspertise i Flygtningenævnet understreges. Opmærksomheden henledes på, at det ofte er ansøgers troværdighed som er af afgørende betydning i ÅG-sager, hvorfor personlig fremmøde i Flygtningenævnet må være at foretrække. Opfordrer til en bevarelse af 15 dages fristen ved udrejse efter afslag, da dette medvirker til en mere værdig udrejse. Anbefaler at 10 dages frisen for ansøgning om humanitær opholdstilladelse bevares da dette giver den nødvendige tid til at modtage vejledning. Understreger at udnyttelse af flygtninges sårbare situation er helt uacceptabelt. Det påpeges dog at strengere straffe sammenholdt med en mere effektiv grænsekontrol indirekte kan medføre hårdere vilkår for de flygtende. Vigtigt ikke, på trods af ophævelsen, at glemme denne gruppes særlige behov for humanitær opholdstilladelse.

18 Lov nr. 60 af 29. jan Kodificering af praksis for behandlingen af sager vedrørende uledsagede mindreårige asylansøgere, herunder udpegning af repræsentant for den pågældende, samt eftersøgning af forældre. Anbefaler at de personer der udpeges som repræsentanter bliver særligt børnesagkyndige personer med tilstrækkelig erfaring og uddannelse. Lov nr. 291 af 30. apr Skærpelse af udsendelsesforanstaltninger over for afviste asylansøgere. Familier med børn ned til 7 år kan sættes på madkasseordning. Effektivisering af sager vedrørende humanitær opholdstilladelse. Bifalder en højere grad af rådgivning overfor de afviste asylansøgere. Anmoder om forståelse for at asylansøgeres subjektive frygt for tilbagevenden, på trods af at denne frygt ikke er objektivt begrundet. Anbefaler at den hidtidige administrative praksis fortsætter uændret således at familier med børn som er under 18 år ikke sættes på madkasseordningen, da indgrebet synes at være uproportionalt i forhold til det der ønskes opnået. Udtrykker bekymring for flytning til Center Sandholm som led i myndighedernes udsendelsesforanstaltninger idet et sådan opbrud har stor betydning for...

19 Fortsat... (Lov nr. 291 af 30. apr. 2003) Lov nr. 292 af 30. apr Reform af aktiverings- og undervisningsindsatsen over for voksne asylansøgere. Reform vedrørende udbetalingen af kontante ydelser til asylansøgere....de berørte personer, ikke mindst børnene. Derudover udtrykkes der bekymring for den ny sammensætning af beboere som denne ny praksis vil medføre. I forbindelse med adgangen til at frihedsberøve asylansøgere der ikke medvirker til udrejse mindes der om, at et frihedsberøvelse er en ganske indgribende foranstaltning, som kun bør iværksættes hvis et mindre indgreb ikke er tilstrækkeligt. Vedrørende ændringen af proceduren for ansøgning om humanitær opholdstilladelse bifaldes det, at der nu skaber mulighed for en hurtigere sagsbehandling. Det bifaldes at der skabes bedre mulighed for en aktiv præasylfase, samt åbnes mulighed for særligt undervisningstilbud til de 17-21årige. Det beklages at undervisningstilbudet ikke omfatter de som har modtaget afslag på asyl.

20 Lov nr. 386 af 28. maj Lov nr. 387 af 28. maj Konsekvensændring som følge af ændring af straffeloven (kriminalisering af kvindelig omskæring). Præcisere Ministerens mulighed for at fastsætte nærmere regler om udstedelse af særlig rejselegitimation for udlændinge. Udtrykker støtte til forslaget, men henleder også opmærksomheden på vigtigheden af tilstrækkelig oplysning og rådgivning. Lov nr. 425 af 10. jun Øget mulighed for at velintegrerede udlændinge som har en tilknytning til arbejdsmarkedet, kan meddeles tidsubegrænset opholdstilladelse. Lov nr af 27. dec års reglen indføres, således at opholdstilladelse i forbindelse med familiesammenføring med herboende person under 28 år, kun kan gives til den ikke-herboende såfremt ægtefællernes/ samlevernes samlede tilknytning til Danmark er større end tilknytningen til et andet land. Der indføres en formodningsregel... Mener at regler vedrørende et ægteskabs gyldighed bør findes i ægteskabsloven og ikke i udlændingeloven. Dette er vigtigt for at sikre en ligebehandling af alle landets borgere at der sker en ens behandling for samme myndighed. Mener at indsatsen mod tvangsægteskaber bør ske via rådgivning.

21 Fortsat: (Lov nr af 27. dec. 2003) Lov nr. 283 af 26. apr imod at ægteskab mellem beslægtede er indgået frivilligt. Ændring af reglerne for opholdstilladelse på grundlag af beskæftigelse som følge af EUudvidelsen. Efterlyser en oversigt over hvilke materielle der stilles til den herboende i forbindelse med familiesammenføring. Mener at formodningsreglen må følges af en konsekvensændring i ægteskabsloven. Lov nr. 427 af 9. jun Begrænsning i adgangen til familiesammenføring for ægtefæller til personer som er dømt for vold eller lign. imod samlever eller barn. Begrænsning i reglerne for familiesammenføring med børn. i Danmark. Bifalder den øgede indsats for at beskytte særligt sårbare kvinder og børn. I forbindelse med begrænsningen i adgangen til familiesammenføring med børn, henledes opmærksomheden på Danmarks forpligtelser i henhold til Børnekonventionen samt den Europæiske Menneskerettighedskonvention.

22 Skærpelse af betingelserne for opholdstilladelse for religiøse forkyndere. Skærpelse af straffen for at bistå en udlænding til at opholde sig ulovligt i Danmark. Forståelse for ønsket om en stramning ved bistand til ulovligt ophold, hvis bistanden gives for vindings skyld. Lov nr. 428 af 9. jun Skærpelse af straffen for ulovlig beskæftigelse af udlændinge. Lov nr. 283 af 26. apr Ændring af visumbetingelser. Mulighed for udvisning ved dom af udlændinge der har begået ulovlig tvang i forbindelse med indgåelse af ægteskab eller har gjort sig skyldig i børnebortførelse eller menneskehandel. Udlændinge i ÅG-hasteprocedure fratages kontante enkeltydelser. Enig i at visumreglerne ikke skal udnyttes, men henleder opmærksomheden på vanskelighederne i adgangen til at søge asyl i Europa. Der opfordres til at indføre en dispensationsregel således at kravet om sikkerhedsstillelse i visse tilfælde kan fraviges. Udtaler at der ikke bør ske forskelsbehandling af asylansøgere som endnu ikke har fået deres sag afgjort uanset hvilken procedure de henføres under.

23 Lov nr. 323 af 18. maj 2005 Tilknytning til Eurodac-forordningen og Dublinforordningen på mellemstatsligt grundlag m.v. Bifalder en højere grad af rådgivning overfor de afviste asylansøgere. Anmoder om forståelse for at asylansøgeres subjektive frygt for tilbagevenden, på trods af at denne frygt ikke er objektivt begrundet. Anbefaler at den hidtidige administrative praksis fortsætter uændret således at familier med børn som er under 18 år ikke sættes på madkasseordningen, da indgrebet synes at være uproportionalt i forhold til det der ønskes opnået. Udtrykker bekymring for flytning til Center Sandholm som led i myndighedernes udsendelsesforanstaltninger idet et sådan opbrud har stor betydning fordi berørte personer, ikke mindst børnene. Derudover udtrykkes der bekymring for den ny sammensætning af beboere som denne ny praksis vil medføre.

24 Fortsat Lov nr. 323 af 18. maj 2005 I forbindelse med adgangen til at frihedsberøve asylansøgere der ikke medvirker til udrejse mindes der om, at et frihedsberøvelse er en ganske indgribende foranstaltning, som kun bør iværksættes hvis et mindre indgreb ikke er tilstrækkeligt. Vedrørende ændringen af proceduren for ansøgning om humanitær opholdstilladelse bifaldes det, at der nu skaber mulighed for en hurtigere sagsbehandling. Lov nr. 324 af 18. maj 2005 Skærpet straf for ulovlig beskæftigelse, afskaffelse af madkasseordningen, styrkelse af oplysningsgrundlaget i sager om helbredsbetinget humanitær opholdstilladelse, præcisering af Flygtningenævnets uafhængighed, fremhævelse af hensynet til familiens enhed, udvidelse af personkredsen, der kan modtage hjælp efter repatrieringsloven, m.v.

25 Lov nr. 301 af 19. april 2006 Fremrykket ansøgningstidspunkt i sager om humanitær opholds-tilladelse, indberetningspligt ved mistanke om genopdragelsesrejser, begrænsning af adgangen til familiesammenføring for personer, der er dømt for børnebortførelse, ændrede regler om undervisning og aktivering af voksne asylansøgere m.v. Dansk Røde Kors bifalder muligheden for at søge humanitær opholdstilladelse på tidspunktet for registrering som asylansøger, idet det giver mulighed for parallel sagsbehandling og dermed forkorte sagsbehandlingstiden. Dog findes det ikke rimeligt at fristen for ansøgning med opsættende virkning efter 15 dage efter registrering, idet en asylansøger på dette tidlige tidspunkt næppe har overblik over sin situation, lovgrundlaget for behandling af opholdstilladelse i Danmark samt mulighed for og udgifter ved at benytte advokat. Dansk Røde Kors foreslog, at fristen for ansøgning med opsættende virkning tidligst ligger 3 mdr. efter indrejse i Danmark. Dansk Røde Kors bifalder afviste asylansøgeres adgang til undervisning og aktivering, idet et aktivt liv styrker muligheden for at handle og tage ansvar for eget liv samt for selvforsørgelse i fremtiden, hvor denne end måtte findes. Dansk Røde Kors havde længe opfordret til denne ændring, og Rambøll

26 Lov nr. 301 af 19. april 2006 Fremrykket ansøgningstidspunkt i sager om humanitær opholds-tilladelse, indberetningspligt ved mistanke om genopdragelsesrejser, begrænsning af adgangen til familiesammenføring for personer, der er dømt for børnebortførelse, ændrede regler om undervisning og aktivering af voksne asylansøgere m.v. Dansk Røde Kors bifalder muligheden for at søge humanitær opholdstilladelse på tidspunktet for registrering som asylansøger, idet det giver mulighed for parallel sagsbehandling og dermed forkorte sagsbehandlingstiden. Dog findes det ikke rimeligt at fristen for ansøgning med opsættende virkning efter 15 dage efter registrering, idet en asylansøger på dette tidlige tidspunkt næppe har overblik over sin situation, lovgrundlaget for behandling af opholdstilladelse i Danmark samt mulighed for og udgifter ved at benytte advokat. Dansk Røde Kors foreslog, at fristen for ansøgning med opsættende virkning tidligst ligger 3 mdr. efter indrejse i Danmark. Dansk Røde Kors bifalder afviste asylansøgeres adgang til undervisning og aktivering, idet et aktivt liv styrker muligheden for at handle og tage ansvar for eget liv samt for selvforsørgelse i fremtiden

27 Fortsat Lov nr. 301 af 19. april 2006 Lov nr. 429 af 10. maj 2006 Betinget udvisning, skærpelse af udvisningsreglerne og reglerne om indrejseforbud m.v...hvor denne end måtte findes. Dansk Røde Kors havde længe opfordret til denne ændring, og Rambøll Management anbefalede det i sin evaluering af voksenundervisnings- og aktiveringsordningen. Dansk Røde Kors så dog gerne at denne adgang bliver uafhængig af medvirken til frivillig udrejse, idet ikke mindst personer, der ikke kan se en fremtid i deres hjemland for sig, har brug for kompetenceafklaring og inspiration samt jobtræning. Finder det betænkeligt, at man agter at hindre asylansøgeres adgang til at gifte sig og betragter det som værende på kant med Danmarks internationale forpligtelser.

28 Fortsat Lov nr. 429 af 10. maj 2006 Finder det af humanitære grunde bekymrende, at tidsperioden på at blive familiesammenført med ægtefælle ændres, da dette vil kunne betyde en længere ventetid. Som minimum burde der indføres en klar undtagelsesbestemmelse der kan dispensere i særlige tilfælde. Mener at der kan være tungtvejende humanitære grunde til at meddele opholdstilladelse til forældre til herboende udlændinge, uanset forældrenes alder. Mener at det i forbindelse med pro forma ægteskaber er vigtigt at begrænse misbrug af udlændingeloven, men at der allerede efter nugældende lovgivning er muligt at hindre et sådan misbrug og at et yderligere indgreb i folks adgang til

29 Fortsat Lov nr. 429 af 10. maj at indgå ægteskab er unødvendig og i visse tilfælde vil kunne være i strid med internationale konventioner. Påpeger at kravet om ingen forfalden gæld på over kr ,- vil kunne kollidere med Danmarks internationale forpligtelser i det omfang den medfører adskillelse af ægtefæller over en længere periode. Mener at begrænsningen i adgangen til at indgive ansøgning om familiesammenføring m.v. er formalistisk og et unødigt indgreb i folks ret til familielivet efter internationale konventioner. Gør opmærksom på at motivationsfremmende foranstaltninger er ganske omfattende indgreb og at man ved beslutningen om hvorvidt sådanne skridt skal iværksættes bør være særlig opmærksom på de humanitære hensyn. Desuden henvises til bemærkninger til udvisningsudvalgets betænkning nr. 1326

30 Fortsat Lov nr. 429 af 10. maj 2006 Desuden henvises til bemærkninger til udvisningsudvalgets betænkning nr. 1326, hvor Dansk Røde Kors komplimenterer udvalget for den gennemarbejdede betænkning, og i væsentligt omfang tilslutter sig udvalgets bemærkninger om behov for forenkling og præcisering, bibeholdelse af hidtidige beskyttelse mod udvisninger herunder særligt for flygtninge. Dansk Røde Kors pegede også på det hensigtsmæssige, i at udviste personer, der er udsendelseshindrede ikke bør forblive i et opholdsretligt vakuum, idet det kan medføre alvorlige psykiske følger. Desuden henstiller Dansk Røde Kors til at de humanitære hensyn, der skal vægtes efter 26 i afgørelsen af, om en udvisning skal gennemføres, alle er vigtige og skal tillægges vægt efter en konkret og individuel vurdering.

Lov om ændring af udlændingeloven og ægteskabsloven med flere love

Lov om ændring af udlændingeloven og ægteskabsloven med flere love Lov om ændring af udlændingeloven og ægteskabsloven med flere love (Afskaffelse af de facto-flygtningebegrebet, effektivisering af asylsagsbehandlingen, skærpede betingelser for meddelelse af tidsubegrænset

Læs mere

Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik UUI alm. del - Bilag 41 Offentligt

Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik UUI alm. del - Bilag 41 Offentligt Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik UUI alm. del - Bilag 41 Offentligt Spalte- og sidehenvisninger til Folketingstidende vedrørende behandlingen i Folketinget af den oprindelige udlændingelov

Læs mere

Lov om ændring af udlændingeloven og integrationsloven

Lov om ændring af udlændingeloven og integrationsloven Lov om ændring af udlændingeloven og integrationsloven (Ændring af reglerne om familiesammenføring med børn, herunder begrænsning af adgangen til familiesammenføring med børn for personer, der er dømt

Læs mere

Aftale om en strengere kontrol over for udlændinge på tålt ophold og kriminelle udviste Nyt kapitel

Aftale om en strengere kontrol over for udlændinge på tålt ophold og kriminelle udviste Nyt kapitel Aftale om en strengere kontrol over for udlændinge på tålt ophold og kriminelle udviste Nyt kapitel Der skal være strengere kontrol med udlændinge på tålt ophold og kriminelle udviste, og det skal have

Læs mere

NOTAT. vedrørende udkast til anordning om ikrafttræden for Færøerne af udlændingeloven

NOTAT. vedrørende udkast til anordning om ikrafttræden for Færøerne af udlændingeloven INDENRIGSMINISTERIET Dato: Kontor: 2. udlændingekontor J. nr.: 1999/7310-38 NOTAT vedrørende udkast til anordning om ikrafttræden for Færøerne af udlændingeloven Indledning I medfør af 66 i den danske

Læs mere

REDEGØRELSE om anvendelsen af udlændingelovens bestemmelser om udvisning ved dom eller administrativ beslutning for perioden 1. januar 2014 til 31.

REDEGØRELSE om anvendelsen af udlændingelovens bestemmelser om udvisning ved dom eller administrativ beslutning for perioden 1. januar 2014 til 31. REDEGØRELSE om anvendelsen af udlændingelovens bestemmelser om udvisning ved dom eller administrativ beslutning for perioden 1. januar 2014 til 31. december 2014. Maj 2015 Side 2 af 53 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af udlændingeloven, kildeskatteloven og integrationsloven. Til lovforslag nr. L 130 Folketinget 2012-13

Forslag. Lov om ændring af udlændingeloven, kildeskatteloven og integrationsloven. Til lovforslag nr. L 130 Folketinget 2012-13 Til lovforslag nr. L 130 Folketinget 2012-13 Vedtaget af Folketinget ved 3. behandling den 25. april 2013 Forslag til Lov om ændring af udlændingeloven, kildeskatteloven og integrationsloven (Adgang for

Læs mere

1. Ændring af reglerne om tidsubegrænset opholdstilladelse konkret om selvforsøgrelseskravet

1. Ændring af reglerne om tidsubegrænset opholdstilladelse konkret om selvforsøgrelseskravet STRANDGADE 56 Justitsministeriet jm@jm.dk mum@jm.dk DK-1401 KØBENHAVN K TEL. +45 32 69 88 88 FAX +45 32 69 88 00 CENTER@HUMANRIGHTS.DK WWW.MENNESKERET.DK WWW.HUMANRIGHTS.DK DATO 23. april 2012 J.NR. 540.10/26980/

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af udlændingeloven og ægteskabsloven

Forslag. Lov om ændring af udlændingeloven og ægteskabsloven Dato: 11. november 2005 Kontor: Udlændingelovskontoret J.nr.: 2005/4000-69 Sagsbeh.: MMI Udkast til Forslag til Lov om ændring af udlændingeloven og ægteskabsloven (Fremrykket ansøgningstidspunkt i sager

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af udlændingeloven, kildeskatteloven og integrationsloven. Fremsat den 30. januar 2013 af justitsministeren (Morten Bødskov)

Forslag. Lov om ændring af udlændingeloven, kildeskatteloven og integrationsloven. Fremsat den 30. januar 2013 af justitsministeren (Morten Bødskov) 2012/1 LSF 130 (Gældende) Udskriftsdato: 22. juni 2016 Ministerium: Justitsministeriet Journalnummer: Justitsmin., j.nr. 2012-941-0004 Fremsat den 30. januar 2013 af justitsministeren (Morten Bødskov)

Læs mere

Bekendtgørelse om forretningsorden for Flygtningenævnet

Bekendtgørelse om forretningsorden for Flygtningenævnet Bekendtgørelse nr. 192 af 15. marts 2006 Bekendtgørelse om forretningsorden for Flygtningenævnet I medfør af 56, stk. 9, i udlændingeloven, jf. lovbekendtgørelse nr. 826 af 24. august 2005, og efter drøftelse

Læs mere

I udlændingeloven, jf. lovbekendtgørelse nr. 1021 af 19. september 2014, foretages følgende ændringer:

I udlændingeloven, jf. lovbekendtgørelse nr. 1021 af 19. september 2014, foretages følgende ændringer: Udlændingeafdelingen Kontor: Udlændingekontoret Sagsnr.: 2014-960-0025 Dok.: 1290206 U D K A S T Forslag til Lov om ændring af udlændingeloven (Statsforvaltningens underretning af kommunerne ved udstedelse

Læs mere

KIM U. KJJER. Flygtning i Danmark. En kommenteret Introduktion til det danske asylsystem A AKADEMISK FORLAG

KIM U. KJJER. Flygtning i Danmark. En kommenteret Introduktion til det danske asylsystem A AKADEMISK FORLAG KIM U. KJJER Flygtning i Danmark En kommenteret Introduktion til det danske asylsystem A AKADEMISK FORLAG Indholdsfortegnelse FORORD 11 KAPITEL 1. INDLEDNING 13 1. Hvorfor en bog om dansk asylret? 13 2.

Læs mere

Lov nr. 226 af 8. juni 1983 (udlændingeloven) (Lovforslag nr. L 105 af 20. januar 1983)

Lov nr. 226 af 8. juni 1983 (udlændingeloven) (Lovforslag nr. L 105 af 20. januar 1983) Spalte- og sidehenvisninger til Folketingstidende vedrørende behandlingen i Folketinget af den oprindelige udlændingelov og senere relevante ændringslove Lov nr. 226 af 8. juni 1983 (udlændingeloven) (Lovforslag

Læs mere

2011/1 LSF 104 (Gældende) Udskriftsdato: 29. maj 2016. Fremsat den 2. marts 2012 af justitsministeren (Morten Bødskov) Forslag.

2011/1 LSF 104 (Gældende) Udskriftsdato: 29. maj 2016. Fremsat den 2. marts 2012 af justitsministeren (Morten Bødskov) Forslag. 2011/1 LSF 104 (Gældende) Udskriftsdato: 29. maj 2016 Ministerium: Justitsministeriet Journalnummer: Justitsmin., j.nr. 2012-960-0002 Fremsat den 2. marts 2012 af justitsministeren (Morten Bødskov) Forslag

Læs mere

Lovforslaget sammenholdt med gældende lov. Stk I 2 a indsættes som stk. 4-9:

Lovforslaget sammenholdt med gældende lov. Stk I 2 a indsættes som stk. 4-9: Lovforslaget sammenholdt med gældende lov Gældende formulering Lovforslaget 3 I det følgende gengives de relevante dele af de relevante gældende bestemmelser i udlændingeloven, jf. lovbekendtgørelse nr.

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af udlændingeloven

Forslag. Lov om ændring af udlændingeloven Lovforslag nr. L 87 Folketinget 2015-16 Fremsat den 10. december 2015 af udlændinge-, integrations- og boligministeren (Inger Støjberg) Forslag til Lov om ændring af udlændingeloven (Udskydelse af retten

Læs mere

Høringssvar vedrørende lovforslag L87 om ændring af udlændingeloven

Høringssvar vedrørende lovforslag L87 om ændring af udlændingeloven Røde Kors Blegdamsvej 27 2100 København Ø Tlf. 3525 9200 info@rodekors.dk CVR-nr.: 20 70 02 11 Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet Familiesammenføring Slotsholmsgade 10 1216 København K. Høringssvaret

Læs mere

dhfdfhghgfhhhh UDLÆNDINGEAFDELINGEN Status på arbejdet med udsendelse af afviste asylansøgere

dhfdfhghgfhhhh UDLÆNDINGEAFDELINGEN Status på arbejdet med udsendelse af afviste asylansøgere dhfdfhghgfhhhh UDLÆNDINGEAFDELINGEN Status på arbejdet med udsendelse af afviste asylansøgere April 2008 UDLÆNDINGEAFDELINGEN Den 11. april 2008 J. nr.: 2007-5141-27 + bilag Redegørelse for status på arbejdet

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af udlændingeloven

Forslag. Lov om ændring af udlændingeloven Til lovforslag nr. L 87 Folketinget 2015-16 Vedtaget af Folketinget ved 3. behandling den 26. januar 2016 Forslag til Lov om ændring af udlændingeloven (Udskydelse af retten til familiesammenføring for

Læs mere

Europaudvalget 2008 KOM (2008) 0820 Bilag 2 Offentligt

Europaudvalget 2008 KOM (2008) 0820 Bilag 2 Offentligt Europaudvalget 2008 KOM (2008) 0820 Bilag 2 Offentligt Dato: 16. november 2012 Kontor: Kontoret for Internationalt Udlændingesamarbejde Sagsbeh: Lisbeth Sandbjerg Hansen Dok: 608892 6046182012-3080-0006

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 31. marts 2011

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 31. marts 2011 HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 31. marts 2011 Sag 143/2009 A og B (advokat Michael Steffensen, beskikket) mod Rigspolitichefen (kammeradvokat K. Hagel-Sørensen) I tidligere instanser er afsagt

Læs mere

Forslag til folketingsbeslutning om permanent opholdstilladelse som betingelse for familiesammenføring til flygtninge

Forslag til folketingsbeslutning om permanent opholdstilladelse som betingelse for familiesammenføring til flygtninge 2014/1 BSF 154 (Gældende) Udskriftsdato: 4. juli 2016 Ministerium: Folketinget Journalnummer: Fremsat den 7. april 2015 af Martin Henriksen (DF), Kristian Thulesen Dahl (DF), Søren Espersen (DF), Marie

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af integrationsloven og forskellige andre love

Forslag. Lov om ændring af integrationsloven og forskellige andre love Til lovforslag nr. L 189 Folketinget 2009-10 Efter afstemningen i Folketinget ved 2. behandling den 20. maj 2010 Forslag til Lov om ændring af integrationsloven og forskellige andre love (Forenkling af

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 10. maj 2016

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 10. maj 2016 HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 10. maj 2016 Sag 259/2015 (2. afdeling) Anklagemyndigheden mod T2 (advokat Martin Cumberland, beskikket) I tidligere instanser er afsagt dom af Retten i Roskilde den

Læs mere

Spørgsmål om Dublin/Eurodac

Spørgsmål om Dublin/Eurodac Spørgsmål om Dublin/Eurodac Udlændinge-, Integrations- og Boligudvalget 2014-15 (2. samling) UUI Alm.del endeligt svar på spørgsmål 62 Offentligt Ministeren Udlændinge-, Integrations- og Boligudvalget

Læs mere

5. 29, stk. 1, affattes således:

5. 29, stk. 1, affattes således: Lov om ændring af udlændingeloven og lov om midlertidig opholdstilladelse til visse personer fra det tidligere Jugoslavien m.v. LOV nr 140 af 17/03/1999 (Gældende) LBK Nr. 73 af 02/02/1999 LBK Nr. 539

Læs mere

N o t a t. Flygtninges vej fra grænsen til et job i Danmark

N o t a t. Flygtninges vej fra grænsen til et job i Danmark N o t a t Arbejdsmarkedskontor Øst 18. februar 2016 Flygtninges vej fra grænsen til et job i Danmark Dette notat giver et overblik over de mange forskellige instanser og indsatser, den enkelte flygtning

Læs mere

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 35 29 10 93 * ean@erst.dk www.erhvervsankenaevnet.

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 35 29 10 93 * ean@erst.dk www.erhvervsankenaevnet. ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 35 29 10 93 * ean@erst.dk www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 22. april 2015 (2014-0037087). Ansøgning om optagelse i

Læs mere

Forslag til folketingsbeslutning om en konsekvent linje over for asylansøgere, der begår kriminalitet i Danmark

Forslag til folketingsbeslutning om en konsekvent linje over for asylansøgere, der begår kriminalitet i Danmark Beslutningsforslag nr. B 97 Folketinget 2012-13 Fremsat den 3. april 2013 af Martin Henriksen (DF), Kristian Thulesen Dahl (DF), Søren Espersen (DF), Marie Krarup (DF), Christian Langballe (DF) og Peter

Læs mere

GE1_da_010714 Ansøgning om genoptagelse af visse sager om familiesammenføring med børn

GE1_da_010714 Ansøgning om genoptagelse af visse sager om familiesammenføring med børn Ansøgningsskema GE1_da_010714 Ansøgning om genoptagelse af visse sager om familiesammenføring med børn Hvad kan dette skema bruges til? Du kan bruge dette skema til at anmode om genoptagelse af en sag

Læs mere

Lovforslag som fremsat

Lovforslag som fremsat 1997/2 LSF 59 Offentliggørelsesdato: 03-07-1998 Folketinget Fylgiskjal nr 16 Sagsforløb 1997/2 LF 59 Lovforslag som fremsat Oversigt (indholdsfortegnelse) Nr LSF 59 Forslag til Lov om ændring af udlændingeloven

Læs mere

GL/FA6. Forbeholdt myndighederne Modtaget dato Modtaget af (navn) Myndighed (stempel) Ansøgers udl.nr. (udlændingenummer) Udl.nr.

GL/FA6. Forbeholdt myndighederne Modtaget dato Modtaget af (navn) Myndighed (stempel) Ansøgers udl.nr. (udlændingenummer) Udl.nr. Forbeholdt myndighederne Modtaget dato Modtaget af (navn) Myndighed (stempel) Ansøgers udl.nr. (udlændingenummer) Udl.nr./Person ID HUSK OGSÅ AT UDFYLDE DEN SIDSTE SIDE I DETTE SKEMA GL/FA6_da_150814 Ansøgning

Læs mere

Bekendtgørelse af forældreansvarsloven

Bekendtgørelse af forældreansvarsloven LBK nr 1820 af 23/12/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 29. maj 2016 Ministerium: Social- og Indenrigsministeriet Journalnummer: Social- og Indenrigsmin., j.nr. 2015-8224 Senere ændringer til forskriften LOV

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 8. juni 2016

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 8. juni 2016 HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 8. juni 2016 Sag 211/2015 (1. afdeling) Anklagemyndigheden mod T (advokat Michael Juul Eriksen, beskikket) I tidligere instanser er afsagt dom af Retten på Frederiksberg

Læs mere

Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik (2. samling) UUI alm. del - Bilag 55 Offentligt

Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik (2. samling) UUI alm. del - Bilag 55 Offentligt Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik (2. samling) UUI alm. del - Bilag 55 Offentligt Spalte- og sidehenvisninger til Folketingstidende vedrørende behandlingen i Folketinget af den oprindelige

Læs mere

Indhold. 1. Indledning

Indhold. 1. Indledning Tillæg til redegørelsen for praksis for meddelelse af humanitær opholdstilladelse af 24. marts 2015 justering af praksis på baggrund af Paposhvili-dommen Indhold 1. Indledning... 1 2. Den konkrete sag,

Læs mere

Elektronisk fodlænke

Elektronisk fodlænke Elektronisk fodlænke Afsoning på bopælen med elektronisk fodlænke Justitsministeriet, Direktoratet for Kriminalforsorgen, september 2013 Hvad er elektronisk fodlænke? I 2005 blev der indført en ny afsoningsform

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af retsplejeloven og forskellige andre love

Forslag. Lov om ændring af retsplejeloven og forskellige andre love Til lovforslag nr. L 88 Folketinget 2009-10 Efter afstemningen i Folketinget ved 2. behandling den 16. marts 2010 Forslag til Lov om ændring af retsplejeloven og forskellige andre love (Ny politiklageordning

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af udlændingeloven

Forslag. Lov om ændring af udlændingeloven 2014/1 LSF 87 (Gældende) Udskriftsdato: 30. juni 2016 Ministerium: Justitsministeriet Journalnummer: 2014-960-0025 Fremsat den 3. december 2014 af justitsministeren (Mette Frederiksen) Forslag til Lov

Læs mere

Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik L 72 endeligt svar på spørgsmål 160 Offentligt

Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik L 72 endeligt svar på spørgsmål 160 Offentligt Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik 2014-15 L 72 endeligt svar på spørgsmål 160 Offentligt Folketinget Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik Christiansborg 1240 København K Udlændingeafdelingen

Læs mere

Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om undervisning og aktivering m.v. af asylansøgere m.fl.

Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om undervisning og aktivering m.v. af asylansøgere m.fl. BEK nr 438 af 01/05/2013 (Gældende) Udskriftsdato: 2. juli 2016 Ministerium: Justitsministeriet Journalnummer: Justitsmin., j.nr. 2013-961-0017 Senere ændringer til forskriften Ingen Bekendtgørelse om

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af udlændingeloven

Forslag. Lov om ændring af udlændingeloven Til lovforslag nr. L 188 Folketinget 2009-10 Vedtaget af Folketinget ved 3. behandling den 25. maj 2010 Forslag til Lov om ændring af udlændingeloven (Skærpede udvisningsregler, samkøring af registre med

Læs mere

OVERVEJER DU AT SENDE DIT BARN TIL UDLANDET? Har du tænkt over hvilke fordele og ulemper, der kan være for dit barn ved sådan en rejse?

OVERVEJER DU AT SENDE DIT BARN TIL UDLANDET? Har du tænkt over hvilke fordele og ulemper, der kan være for dit barn ved sådan en rejse? OVERVEJER DU AT SENDE DIT BARN TIL UDLANDET? Har du tænkt over hvilke fordele og ulemper, der kan være for dit barn ved sådan en rejse? 3 01 OVERVEJER DU AT SENDE DIT BARN TIL UDLANDET? Her kan du læse

Læs mere

Ansøgning om forlængelse af opholdstilladelse til familiesammenførte børn, som nu er over 18 år

Ansøgning om forlængelse af opholdstilladelse til familiesammenførte børn, som nu er over 18 år Ansøgningsskema Ansøgning om forlængelse af opholdstilladelse til familiesammenførte børn, som nu er over 18 år Obligatorisk digital selvbetjening En ansøgning om forlængelse af opholdstilladelse til familiesammenførte

Læs mere

Lov om ændring af integrationsloven og udlændingeloven

Lov om ændring af integrationsloven og udlændingeloven Udkast af 19. oktober 2005 Fremsat den {FREMSAT} af integrationsministeren (Rikke Hvilshøj) Forslag til Lov om ændring af integrationsloven og udlændingeloven (Integrationskontrakter, erklæring om integration

Læs mere

Udlændinge-, Integrations- og Boligudvalget UUI Alm.del endeligt svar på spørgsmål 319 Offentligt

Udlændinge-, Integrations- og Boligudvalget UUI Alm.del endeligt svar på spørgsmål 319 Offentligt Udlændinge-, Integrations- og Boligudvalget 2015-16 UUI Alm.del endeligt svar på spørgsmål 319 Offentligt Ministeren Udlændinge-, Integrations- og Boligudvalget Folketinget Christiansborg 1240 København

Læs mere

Opholdstilladelse som familiesammenført

Opholdstilladelse som familiesammenført Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik 2008-09 UUI alm. del Svar på Spørgsmål 57 Offentligt Pas- og Forlængelseskontoret Center for Asyl og Familiesammenføring Dato: 20. januar 2009 Sagsbehandler:

Læs mere

2013-18. 15. november 2013. Udlændinge 13.1 13.9

2013-18. 15. november 2013. Udlændinge 13.1 13.9 2013-18 Justitsministeriet gengav visumafslag forkert, så et barn fik visumkarens i 5 år på grund af moderens overskridelse af et tidligere visums gyldighedsperiode 15. november 2013 Udlændingeservice

Læs mere

UDVISNING. En betænkning afgivet af Udvisningsudvalget, et ekspertudvalg nedsat af indenrigsministeren den 18. august 1995 BIND 1

UDVISNING. En betænkning afgivet af Udvisningsudvalget, et ekspertudvalg nedsat af indenrigsministeren den 18. august 1995 BIND 1 UDVISNING En betænkning afgivet af Udvisningsudvalget, et ekspertudvalg nedsat af indenrigsministeren den 18. august 1995 BIND 1 Betænkning nr. 1326 København 1997 Købes hos boghandler eller hos Statens

Læs mere

Europaudvalget 2005 KOM (2005) 0391 Bilag 1 Offentligt

Europaudvalget 2005 KOM (2005) 0391 Bilag 1 Offentligt Europaudvalget 2005 KOM (2005) 0391 Bilag 1 Offentligt NOTAT Dato: 21. marts 2006 Kontor: Internationalt kontor J.nr.: 2004/4050-607 INM 229 Grundnotat vedrørende Kommissionens forslag til Europa-Parlamentets

Læs mere

Erklæring om erhvervelse af dansk indfødsret

Erklæring om erhvervelse af dansk indfødsret Erklæring om erhvervelse af dansk indfødsret for nordiske statsborgere i henhold til 3, stk. 3, i lov om dansk indfødsret, jf. bekendtgørelse nr. 422 af 7. juni 2004 af lov om dansk indfødsret Erklæringen

Læs mere

Ansøgning om familiesammenføring med øvrige familiemedlemmer. Udlændingestyrelsen Ryesgade 53 2100 København Ø Tlf.: 35 36 66 00 nyidanmark.

Ansøgning om familiesammenføring med øvrige familiemedlemmer. Udlændingestyrelsen Ryesgade 53 2100 København Ø Tlf.: 35 36 66 00 nyidanmark. Ansøgningspakke GL/SG1_da_150814 Ansøgning om familiesammenføring med øvrige familiemedlemmer Du kan bruge dette ansøgningsskema, hvis: du er forælder over 60 år til et barn med dansk indfødsret eller

Læs mere

BØRNERÅDETS SYN PÅ LOVFORSLAGET OM

BØRNERÅDETS SYN PÅ LOVFORSLAGET OM Indenrigs- og Socialministeriet Departementet Holmens Kanal 22 1060 København K 22. januar 2010 Vedrørende j.nr. 2009-7683 BØRNERÅDETS SYN PÅ LOVFORSLAGET OM UNGDOMSKRIMINALITET Høringssvar til forslag

Læs mere

U D K A S T. VI MARGRETHE DEN ANDEN, af Guds Nåde Danmarks Dronning, gør vitterligt:

U D K A S T. VI MARGRETHE DEN ANDEN, af Guds Nåde Danmarks Dronning, gør vitterligt: Social-, Børne- og Integrationsministeriet Familieret 2012-5209 / lth 15. november 2013 U D K A S T Anordning om ikrafttræden for Grønland af lov om international fuldbyrdelse af forældremyndighedsafgørelser

Læs mere

Europaudvalget 2010 COD (2010) 0802 Bilag 1 Offentligt

Europaudvalget 2010 COD (2010) 0802 Bilag 1 Offentligt Europaudvalget 2010 COD (2010) 0802 Bilag 1 Offentligt Civil- og Politiafdelingen Dato: 19. februar 2010 Kontor: Det Internationale Kontor Dok.: HLL40258 G R U N D N O T A T vedrørende forslag til Europa-Parlamentets

Læs mere

2012/1 LSF 143 (Gældende) Udskriftsdato: 3. juli 2016. Fremsat den 6. februar 2013 af justitsministeren (Morten Bødskov) Forslag.

2012/1 LSF 143 (Gældende) Udskriftsdato: 3. juli 2016. Fremsat den 6. februar 2013 af justitsministeren (Morten Bødskov) Forslag. 2012/1 LSF 143 (Gældende) Udskriftsdato: 3. juli 2016 Ministerium: Justitsministeriet Journalnummer: Justitsmin., j.nr. 2012-731-0022 Fremsat den 6. februar 2013 af justitsministeren (Morten Bødskov) Forslag

Læs mere

Udlændinge- og Integrationsudvalget UUI Alm.del Bilag 157 Offentligt

Udlændinge- og Integrationsudvalget UUI Alm.del Bilag 157 Offentligt Udlændinge- og Integrionsudvalget 2016-17 UUI Alm.del Bilag 157 Offentligt Not Not om konsekvenser af Højesterets dom af 17. januar 2017 vedr. opholds- og meldepligt 1. Indledning Udlændinge på tålt ophold

Læs mere

Opdatering på lovgivning om udlændinge, børneydelser, refusion samt forsørgelse og beskæftigelse m.v.

Opdatering på lovgivning om udlændinge, børneydelser, refusion samt forsørgelse og beskæftigelse m.v. Opdatering på lovgivning om udlændinge, børneydelser, refusion samt forsørgelse og beskæftigelse m.v. Jannie Dyring Mobil: 23 42 82 49 E-mail: jd@i-ku.dk Program Ændringer på udlændingeområdet Integrationsydelse,

Læs mere

RIGSADVOKATEN Meddelelse nr. 12/1998 Den 4. november 1998 J.nr. G 2199

RIGSADVOKATEN Meddelelse nr. 12/1998 Den 4. november 1998 J.nr. G 2199 RM 12/1998: Indberetningsordning vedrørende afgørelser om Den Europæiske Menneskerettighedskonvention samt domme med vurdering af sagsbehandlingstiden. 1. Indledning Ved lov nr. 285 af 29. April 1992 blev

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 30. juni 2015

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 30. juni 2015 HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 30. juni 2015 Sag 85/2015 (2. afdeling) Anklagemyndigheden mod T (advokat Peter Hjørne, beskikket) I tidligere instanser er afsagt dom af Retten i Helsingør den 23. juni

Læs mere

Lov om ændring af udlændingeloven og retsafgiftsloven

Lov om ændring af udlændingeloven og retsafgiftsloven LOV nr 487 af 12/06/2009 (Historisk) Udskriftsdato: 25. januar 2017 Ministerium: Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet Journalnummer: Ministeriet for Flygtninge, Indvandrere og Integration, j.nr.

Læs mere

Lov om ændring af udlændingeloven og straffeloven (Tidsubegrænset opholdstilladelse, asyl, familiesammenføring og udvisning m.v.)

Lov om ændring af udlændingeloven og straffeloven (Tidsubegrænset opholdstilladelse, asyl, familiesammenføring og udvisning m.v.) Lov om ændring af udlændingeloven og straffeloven (Tidsubegrænset opholdstilladelse, asyl, familiesammenføring og udvisning m.v.) LOV nr 473 af 01/07/1998 (Historisk) LBK Nr. 557 af 30/07/1998 LBK Nr.

Læs mere

ADVOKATFIRMAET Hviid & Frederiksen. Vedr. Klage over afslag på familiesammenføring - Nisanur og Ibrahim Akkayab

ADVOKATFIRMAET Hviid & Frederiksen. Vedr. Klage over afslag på familiesammenføring - Nisanur og Ibrahim Akkayab ADVOKATFIRMAET Hviid & Frederiksen Søndergade 26 7830 Vinderup Telefon 97 44 14 44 Telefax 97 44 33 44 CVR -nr. 12752644 Peter Hviid advokat, møderet for Højesteret E-mail: ph@hviid-frederiksen.dk Ministeriet

Læs mere

Europaudvalget 2015-16 L 29 Bilag 15 Offentligt

Europaudvalget 2015-16 L 29 Bilag 15 Offentligt Europaudvalget 2015-16 L 29 Bilag 15 Offentligt Bilag 6 Oversigt over Schengen-relaterede retsakter Retsakt Kategori Hjemmel Forordninger 1. (EF) nr. 1988/2006 af 21. december 2006 om ændring af forordning

Læs mere

Ansøgning om familiesammenføring for et barn, hvor den herboende forælder har asyl (søger ikke samtidig med forælder)

Ansøgning om familiesammenføring for et barn, hvor den herboende forælder har asyl (søger ikke samtidig med forælder) Ansøgningspakke Ansøgning om familiesammenføring for et barn, hvor den herboende forælder har asyl (søger ikke samtidig med forælder) Hvad bruges denne ansøgningspakke til? Denne ansøgningspakke bruges

Læs mere

Lovbekendtgørelse 2012-11-12 nr. 1052 om ægteskabs indgåelse og opløsning, som ændret ved lov nr. 622 af 2013-06-12 og lov nr.

Lovbekendtgørelse 2012-11-12 nr. 1052 om ægteskabs indgåelse og opløsning, som ændret ved lov nr. 622 af 2013-06-12 og lov nr. Ægteskabsloven Lovbekendtgørelse 2012-11-12 nr. 1052 om ægteskabs indgåelse og opløsning, som ændret ved lov nr. 622 af 2013-06-12 og lov nr. 647 af 2013-06-12 Kap. 1. Lovens anvendelsesområde samt ægteskabsbetingelser

Læs mere

Ordforklaring. Haderslev Stifts Migrantsamarbejde

Ordforklaring. Haderslev Stifts Migrantsamarbejde Ordforklaring Haderslev Stifts Migrantsamarbejde Asyl: Beskyttelse som en stat kan give en person der er udsat for fare eller forfølgelse i sit hjemland typisk begrundet i racemæssigt, religiøst eller

Læs mere

Høring over forslag til lov om ændring af udlændingeloven (Familiesammenføring med børn), Justitsministeriets sagsnr.

Høring over forslag til lov om ændring af udlændingeloven (Familiesammenføring med børn), Justitsministeriets sagsnr. Justitsministeriet Udlændingekontoret Slotsholmsgade 10 1216 København K STRANDGADE 56 DK-1401 KØBENHAVN K TEL. +45 32 69 88 88 FAX +45 32 69 88 00 CENTER@HUMANRIGHTS.DK WWW.MENNESKERET.DK WWW.HUMANRIGHTS.DK

Læs mere

Økonomi og Administration Sagsbehandler: Lars Tiede Barsballe Sagsnr.: 15.00.00-P-11-9-14 Dato 22.10.2014

Økonomi og Administration Sagsbehandler: Lars Tiede Barsballe Sagsnr.: 15.00.00-P-11-9-14 Dato 22.10.2014 Økonomi og Administration Sagsbehandler: Lars Tiede Barsballe Sagsnr.: 15.00.00-P-11-9-14 Dato 22.10.2014 Gennemgang af flygtninge og integrationsområdet Baggrund Med udgangspunkt i et ønske fra et medlem

Læs mere

Oversigtsnotat om Dublin-forordningen

Oversigtsnotat om Dublin-forordningen Oversigtsnotat om Dublin-forordningen Udarbejdet af Dorte Smed, Asyl og Repatriering, november 2007 Baggrund Dublin-forordningen trådte i kraft i Danmark den 1. april 2006 som afløser for Dublin-konventionen.

Læs mere

Bekendtgørelse om undervisning og aktivering m.v. af asylansøgere m.fl.

Bekendtgørelse om undervisning og aktivering m.v. af asylansøgere m.fl. BEK nr 497 af 03/05/2010 (Gældende) Udskriftsdato: 2. juli 2016 Ministerium: Justitsministeriet Journalnummer: Ministeriet for Flygtninge, Indvandrere og Integration, j.nr. 10/03736 Senere ændringer til

Læs mere

Udlændingestyrelsen har besluttet at give dig opholdstilladelse efter udlændingelovens 7, stk. 2 (beskyttelsesstatus).

Udlændingestyrelsen har besluttet at give dig opholdstilladelse efter udlændingelovens 7, stk. 2 (beskyttelsesstatus). Udlændinge- og Integrationsudvalget 2017-18 UUI Alm.del endeligt svar på spørgsmål 365 Offentligt [Ansøgers navn og adresse] Opholdstilladelse Udlændingestyrelsen har besluttet at give dig opholdstilladelse

Læs mere

Juridisk vurderingsnotat om Metock-dommen. EF-domstolen afsagde den 25. juli 2008 dom i Metock m.fl. (sag C127/08).

Juridisk vurderingsnotat om Metock-dommen. EF-domstolen afsagde den 25. juli 2008 dom i Metock m.fl. (sag C127/08). NOTAT K-UDVALG Dato: 19. august 2008 Integrationsministeriet Udenrigsministeriet Justitsministeriet Økonomi- og Erhvervsministeriet Bilag 1 og tilknyttet bilag A Juridisk vurderingsnotat om Metock-dommen

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 4. september 2013

HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 4. september 2013 HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 4. september 2013 Sag 105/2013 Anklagemyndigheden mod T (advokat Bjørn Elmquist, beskikket) T har indbragt Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitets

Læs mere

Orientering til de regionale netværk

Orientering til de regionale netværk 16. maj 2012 Orientering til de regionale netværk Nye regler for ægtefællesammenføring fra den 15. maj 2012 Folketinget har den 8. maj 2012 vedtaget nye regler for ægtefællesammenføring. Reglerne vil gælde

Læs mere

Ansøgning om forlængelse af tidsbegrænset opholdstilladelse til personer, som har opholdstilladelse i Danmark på andet

Ansøgning om forlængelse af tidsbegrænset opholdstilladelse til personer, som har opholdstilladelse i Danmark på andet Ansøgningsskema SG4_da_141014 Ansøgning om forlængelse af tidsbegrænset opholdstilladelse til personer, som har opholdstilladelse i Danmark på andet grundlag end familiesammenføring, studie, erhverv eller

Læs mere

EUROPA-PARLAMENTET. Udvalget om Beskæftigelse og Sociale Anliggender. Forslag til direktiv (KOM(2001) 386 C5-0447/2001 2001/0154(CNS))

EUROPA-PARLAMENTET. Udvalget om Beskæftigelse og Sociale Anliggender. Forslag til direktiv (KOM(2001) 386 C5-0447/2001 2001/0154(CNS)) EUROPA-PARLAMENTET 1999 2004 Udvalget om Beskæftigelse og Sociale Anliggender 26. april 2002 PE 316.324/17-40 ÆNDRINGSFORSLAG 17-40 Udkast til udtalelse (PE 316.324) Jean Lambert Betingelserne for tredjelandsstatsborgeres

Læs mere

Lovforslaget sammenholdt med gældende lov. 1. I 10, stk. 3, 1. pkt., ændres til: eller 25.

Lovforslaget sammenholdt med gældende lov. 1. I 10, stk. 3, 1. pkt., ændres til: eller 25. Lovforslaget sammenholdt med gældende lov Gældende formulering Lovforslaget 1 I det følgende gengives de relevante dele af de relevante gældende bestemmelser i udlændingeloven, jf. lovbekendtgørelse nr.

Læs mere

MARIAGERFJORD KOMMUNE UDLÆNDINGELOVEN. B: Beslutningskompetence. Godkendt: Fagenhed: Arbejdsmarked Emne: Detailkompetenceplan

MARIAGERFJORD KOMMUNE UDLÆNDINGELOVEN. B: Beslutningskompetence. Godkendt: Fagenhed: Arbejdsmarked Emne: Detailkompetenceplan 14. november 2012/ ssekretariatet Kapitel 1 Udlændinges indrejse og ophold 9, stk. 22. Er en opholdstilladelse betinget af, at den herboende person (garanten) har påtaget sig at forsørge ansøgeren, og

Læs mere

FORETRÆDE FOR UUI VEDR. L 87 DEN 13. JANUAR 2016

FORETRÆDE FOR UUI VEDR. L 87 DEN 13. JANUAR 2016 TALEPAPIR 13. J A N U A R 2 0 1 6 FORETRÆDE FOR UUI VEDR. L 87 DEN 13. JANUAR 2016 DOK. NR. 15/00408-7 REF. 1 FAMILIESAMMENFØRING Vi vurderer, at der et meget sikkert grundlag i Den Europæiske Menneskerettighedsdomstols

Læs mere

N O T A T. Europaudvalget 2008 KOM (2008) 0637 Bilag 1 Offentligt

N O T A T. Europaudvalget 2008 KOM (2008) 0637 Bilag 1 Offentligt Europaudvalget 2008 KOM (2008) 0637 Bilag 1 Offentligt N O T A T Grundnotat vedrørende Forslag til Europa- Parlamentets og Rådets direktiv om ændring af Rådets direktiv 92/85/EØF om iværksættelse af foranstaltninger

Læs mere

Retsudvalget REU Alm.del Bilag 307 Offentligt

Retsudvalget REU Alm.del Bilag 307 Offentligt Retsudvalget 2013-14 REU Alm.del Bilag 307 Offentligt REDEGØRELSE om anvendelsen af udlændingelovens bestemmelser om udvisning ved dom eller administrativ beslutning for perioden 1. januar 2013 til 31.

Læs mere

Forslag. til. 1 I udlændingeloven, jf. lovbekendtgørelse nr. 863 af 25. juni 2013, som senest ændret ved [ ], foretages følgende ændringer:

Forslag. til. 1 I udlændingeloven, jf. lovbekendtgørelse nr. 863 af 25. juni 2013, som senest ændret ved [ ], foretages følgende ændringer: Udlændingeafdelingen Dato: 11. december 2013 Kontor: Kontoret for Humanitært ophold og udsendelser Sagsbeh: Uffe Kritte Nielsen Sagsnr.: 2013-949-0252 Dok.: 1002184 Forslag til Lov om ændring af udlændingeloven

Læs mere

Ministeren. Retsudvalget Folketinget Christiansborg 1240 København K

Ministeren. Retsudvalget Folketinget Christiansborg 1240 København K Retsudvalget 2018-19 REU Alm.del - endeligt svar på spørgsmål 299 Offentligt Ministeren Retsudvalget Folketinget Christiansborg 1240 København K Retsudvalget har den 11. januar 2019 stillet følgende spørgsmål

Læs mere

Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik 2013-14 UUI Alm.del endeligt svar på spørgsmål 371 Offentligt

Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik 2013-14 UUI Alm.del endeligt svar på spørgsmål 371 Offentligt Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik 2013-14 UUI Alm.del endeligt svar på spørgsmål 371 Offentligt Folketinget Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik Christiansborg 1240 København K

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om sommerhuse og campering m.v.

Bekendtgørelse af lov om sommerhuse og campering m.v. LBK nr 949 af 03/07/2013 (Gældende) Udskriftsdato: 18. juni 2016 Ministerium: Miljøministeriet Journalnummer: Miljømin., Naturstyrelsen, j.nr. 029-00113 Senere ændringer til forskriften LOV nr 86 af 28/01/2014

Læs mere

Europaudvalget 2011 KOM (2011) 0735 Bilag 1 Offentligt

Europaudvalget 2011 KOM (2011) 0735 Bilag 1 Offentligt Europaudvalget 2011 KOM (2011) 0735 Bilag 1 Offentligt Udlændingeafdelingen Dato: 22. december 2011 Kontor: Udl.afd., Int. Ktr. Dok.: 11/106479 G R U N D O G N Æ R H E D S N O T A T vedrørende Kommissionens

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af udlændingeloven

Forslag. Lov om ændring af udlændingeloven 2008/1 LSF 10 (Gældende) Udskriftsdato: 19. juni 2016 Ministerium: Ministeriet for Flygtninge, Indvandrere og Integration Journalnummer: Ministeriet for Flygtninge, Indvandrere og Integration, j.nr. 2008/4009-83

Læs mere

Dansk Røde Kors. Vedr.: Indenrigsministeriets udkast til kongelig anmodning om ikraftsættelse af udlændingeloven for Færørerne.

Dansk Røde Kors. Vedr.: Indenrigsministeriets udkast til kongelig anmodning om ikraftsættelse af udlændingeloven for Færørerne. Skjal 4, undirskjal b Indenrigsministeriet Christiansborg Slotsplads 1 1218 København K Dansk Røde Kors København, d. 30. september 1999 Asyl/JØC/KBH/31-5/0517 Vedr.: Indenrigsministeriets udkast til kongelig

Læs mere

Ansøgningsskema FO/FA8_da_161015 Ansøgning om opholdstilladelse til familiemedlemmer til udlænding, som skal arbejde på Færøerne

Ansøgningsskema FO/FA8_da_161015 Ansøgning om opholdstilladelse til familiemedlemmer til udlænding, som skal arbejde på Færøerne Ansøgningsskema FO/FA8_da_161015 Ansøgning om opholdstilladelse til familiemedlemmer til udlænding, som skal arbejde på Færøerne Hvad kan dette skema bruges til? Du kan bruge dette skema til at ansøge

Læs mere

Rigsadvokaten Informerer Nr. 1/2009

Rigsadvokaten Informerer Nr. 1/2009 Til samtlige statsadvokater, samtlige politidirektører, Politimesteren i Grønland og Politimesteren på Færøerne DATO 08.01.2009 JOURNAL NR. RA-2009-131-0002 BEDES ANFØRT VED SVARSKRIVELSER FREDERIKSHOLMS

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt torsdag den 7. april 2011

HØJESTERETS DOM afsagt torsdag den 7. april 2011 HØJESTERETS DOM afsagt torsdag den 7. april 2011 Sag 364/2010 (2. afdeling) Rigsadvokaten mod T (advokat Jacob Kiil, beskikket) I tidligere instanser er afsagt dom af Retten i Århus, 4. afdeling, den 13.

Læs mere

Kapitel 2 Opfyldelse af boligkravet

Kapitel 2 Opfyldelse af boligkravet Bekendtgørelse om opfyldelse af boligkravet i familiesammenføringssager og om kommunalbestyrelsens udtalelse om referencens boligforhold BEK nr 814 af 20/07/2004 (Gældende) LBK Nr. 945 af 01/09/2006 Kapitel

Læs mere

Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik L 72 endeligt svar på spørgsmål 159 Offentligt

Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik L 72 endeligt svar på spørgsmål 159 Offentligt Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik 2014-15 L 72 endeligt svar på spørgsmål 159 Offentligt Folketinget Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik Christiansborg 1240 København K Udlændingeafdelingen

Læs mere

Udlændingestyrelsen inddrager din opholdstilladelse

Udlændingestyrelsen inddrager din opholdstilladelse Udlændinge- og Integrationsudvalget 2016-17 UUI Alm.del endeligt svar på spørgsmål 436 Offentligt Udlændingestyrelsen inddrager din opholdstilladelse Udlændingestyrelsen inddrager din tidsbegrænsede opholdstilladelse,

Læs mere

Åbent brev Onsdag, 25. december 2013 11:15 - Åbent brev. til regeringen, Folketingets partier og medierne. fra 1 / 10

Åbent brev Onsdag, 25. december 2013 11:15 - Åbent brev. til regeringen, Folketingets partier og medierne. fra 1 / 10 Åbent brev til regeringen, Folketingets partier og medierne fra 1 / 10 SOS mod Racisme, Bedsteforældre for Asyl og Et anstændigt Danmark vedr. den danske asyl- og udlændingepolitik. Ovenstående 3 foreninger

Læs mere

Opholdspligt i Center Sandholm for udlænding på tålt ophold. 18. april 2016

Opholdspligt i Center Sandholm for udlænding på tålt ophold. 18. april 2016 2016-27 Opholdspligt i Center Sandholm for udlænding på tålt ophold En advokat klagede over, at hans klient, der havde været på tålt ophold i Danmark siden 2007, fortsat var pålagt at bo i Center Sandholm.

Læs mere

REDEGØRELSE om anvendelsen af udlændingelovens bestemmelser om udvisning ved dom eller administrativ beslutning for perioden fra den 1.

REDEGØRELSE om anvendelsen af udlændingelovens bestemmelser om udvisning ved dom eller administrativ beslutning for perioden fra den 1. REDEGØRELSE om anvendelsen af udlændingelovens bestemmelser om udvisning ved dom eller administrativ beslutning for perioden fra den 1. januar 2009 til den 31. december 2012 Juni 2013 Side 2 af 91 Indholdsfortegnelse

Læs mere

2. MENNESKERETTEN Forslaget rejser spørgsmål i forhold til menneskeretten på flere områder:

2. MENNESKERETTEN Forslaget rejser spørgsmål i forhold til menneskeretten på flere områder: Justitsministeriet Slotsholmsgade 10 1216 København K Danmark W I L D E R S P L A D S 8 K 1 4 0 3 K Ø BENHAVN K T E L E F O N 3 2 6 9 8 8 8 8 D I R E K T E 3 2 6 9 8 8 6 9 HSC@ H U M A N R I G H T S. D

Læs mere