Bent Jessen Hjerting strandvej 38 n 6710 Esbjerg V Mobiltlf betojessen@gmail.com

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Bent Jessen Hjerting strandvej 38 n 6710 Esbjerg V Mobiltlf. 20264580 Email: betojessen@gmail.com"

Transkript

1 OU234 Hjerting strandvej 38 n 6710 Esbjerg V Byggeri Teknik og Miljø Torvegade Esbjerg Esbjerg, den 10. marts 2014 Sags id. 12/ Stormgade 69, 6700 Esbjerg. Hermed vores bemærkninger til det nu færdige byggeri Stormgade 69 (ikke projekt) Bebyggelsensprocenten er stærkt overskredet idet kommuneplanen kun tillader en bebyggelsesprocent på 100. Bebyggelsesprocenten i det færdige byggeri udgør 194. dog hvis man overfører 57m2 grund fra Frodesgade 119 er bebyggelsesprocenten 174. Ved at Esbjerg kommune tillader en så kæmpestor overskridelse af bebyggelsesprocenten, giver det store problemer ved at der så lige pludselig bliver samlet så mange personer på så lille et sted. Det bevirker jo også, at det lovbefalede friareal ikke en gang opfylder det halve af lovkravet. Ved overførsel af 57m2 grund fra Frodesgade 119 til Stormgade 69 bliver grundarealet i Frodesgade 119 så småt, at bebyggelsesprocenten også her overskrider kommuneplanens fastsatte maximun på 100. Vi kan ikke forstå, at Esbjerg kommune giver tilladelse til overførsel af grundareal fra Frodesgade 119 til Stormgade 69, så grunden Frodesgade 119 dermed heller ikke kan opfylde kommuneplanen. Indbliksgener: Fra altangangene Stormgade 69 er der direkte indkig til både altanerne på 1. sal og stueetagen og hele haven i vores ejendom Stormgade 71. Det drejer sig ikke kun om få personer, som kan overvåge altanerne og haven i vores ejendom, men derimod ca. 30 personer, hvilket medfører utroligt store gener for beboerne i vores ejendom, samtidig med, at det giver en stor værdiforringelse i brugen af vores ejendom og det gør det meget svært at udleje lejlighederne. Det drejer sig ikke kun om indblik i et vist omfang. Vores ejendom kan totalt overvåges ved, at beboerne i Stormgade 69 kan stå og kigge direkte ned på beboerne i vores ejendom. Esbjerg kommune skal være klar over, at hele vores ejendom, p.g.a. højden af altangangene, kan overvåges. Det kan vi ikke acceptere og bestemt ikke affinde os med og mener slet ikke, at det bare er noget, vi skal tåle.

2 OU234 Hjerting Strandvej 38 n 6710 Esbjerg V Ved, at Esbjerg kommune har givet tilladelse til det ulovlig boligbyggeri, har kommunen i den grad værdiforringet vores ejendom, idet den ikke kan bruges som før, hvor der var totalt ugenerte altaner og ingen skygge fra naboen. Lysforhold: Elevatortårnet, som er placeret kun ca. 4. meter fra skel skygger for sol og lys i en stor del af haven og på altanerne i vores ejendom. Det medfører store gener i forhold til sol- og lys forhold. Ved, at Esbjerg kommune tillader det høje elevatortårn placeret kun 4 meter fra skel, har man frataget beboerne i Stormgade 71, muligheden for at få sol og lys på altanerne og i en stor del af haven. Dette medfører store gener for beboerne og stor værdiforringelse af vores ejendom. Opholdsarealer: Ejendommen Stormgade 69 er omfattet af kommuneplanen i rammeområde , som siger, at friarealerne skal udgøre mindst 25% af det samlede grundareal. Friarealet Stormgade 69 udgør knap 10%, hvilket ikke er stort nok i forhold til gældende kommuneplan. Altangange, elevatortåm, indkørsel og parkeringspladser må ikke medregnes til friareal. Ved at Esbjerg kommune har givet tilladelse til at etablere 20 værelser og 4 lejligheder på så lille en grund, har kommunen slet ikke fulgt loven og retningslinier for friarealer. Der er ikke engang etableret halvdelen af friarealet, som kommuneplanen siger. Kommunen har heller ikke stillet krav om, at der skal være en støjmur, selvom man giver tilladelse til at samle så mange personer, på et alt for lille areal. Derfor kræver vi som minimum og som et krav i byggetilladelsen, at den høje støjmur, som var der før og hvor der ikke var alle de gener og som bygherren uden videre har fjernet, bliver genetableret. Parkeringsforhold: Der etableres kun fire parkeringspladser, hvilket er for få i forhold til, at der er opført tyve ungdomsboliger og fire almindelige lejligheder. Man må anse det for sandynligt, at beboerne i de fire almindelige lejligheder samt en del af beboerne i ungdomsbolighedeme samt de to lejligheder i Frodesgade 119 har bil og derfor er der for få parkeringspladser i gården. Der er slet ingen parkeringsareal til motorcykler eller knallerter i gården. Der er ikke mulighed for parkering efter gældende regler, som Esbjerg kommune fuldstændigt har tilsidesat.

3 :41 OU234 Hjerting strandvej 38 n 6710 Esbjerg V Ansøgning om byggetilladelse: Bygherren har ikke udfyldt ansøgning om byggetilladelse korrekt, men det har Esbjerg Kommune negligeret. Selvom Ulrik Revsbech i dag har meddelt os, at bygherren ligeså godt kunne have ansøgt på bagsiden af et stykke madpapir, må man vel gå ud fra, at når nu bygherren alligevel vælger at indsende et normalt ansøgningsskema, at det så skal være udfyldt korrekt. Under planforhold har bygherrren sat kryds ved, at byggeriet er i overensstemmelse med kommuneplanen. Dette er ikke rigtigt. Under vejforhold, har bygherrren sat kryds ved "nej" i spørgsmålet om byggearbejdet kræver ny overkørsel eller ændret benyttelse af eksisterende overkørsel. Dette er heller ikke korrekt, idet der er lavet en ny overkørsel og denne overkørsel skal bruges af beboerne i både Frodesgade 119 og Stormgade 69. Beboerne i Frodesgade 119 havde tidligere ind-og udkørsel til Frodesgade. Denne udkørsel er blevet sløjfet og brugt til byggeriet. Bygherren har heller ikke indsendt en begrundet ansøgning om dispensationer fra kommuneplanen, som byggeriet er i konflikt med. Bygherren har uden at spørge os eller give besked egenhændig jernet en høj dobbeltmuret støjmur og har istedet for etableret et raftehegn på 1,7 m i mellem ejendommene. Efter at der er opsat et raftehegn kan man nu stå og kigge direkte ind i vores have. Endvidere er et raftehegn ikke tæt og det bevirker, at os fra biler, knallerter og motorcykler kan blæse ind i vores have, hvor lejernes børn leger. Esbjerg kommune har ikke forlangt, at der i forbindelse med byggeriet blev etableret en støjmur igen. Det er fuldstædigt uacceptabelt. Vores baghave bliver belastet af støj fra mindst 30 personer og biler, motorcykler og knallerter. Der har ikke tidligere været kørende trafik langs skellet til vores have. Nu er der omkring 30 personer, som skal færdes langs skellet samtidig med, at der også er kørende trafik fra beboerne i Frodesgade 119, som tidligere havde udkørsel til Frodesgade. Vi havde længe før raftehegnet blev sat op, givet bygherren besked om, at det kunne vi ikke acceptere, men ved, at Esbjerg kommune ikke stiller krav om støjmur i byggetilladelsen, kan bygherren jo gøre, som det passer ham. Bygherren har ikke indsendt en begrundet ansøgning om dispensation til byggeriet, som han skal i henhold til vejledningen til ansøgning om byggetilladelse. Ved at Esbjerg kommune ikke har fulgt reglerne for at lave en helhedsvurdering, har man i den grad ødelagt mulighederne for vores udlejning. Det som før var ugenert er nu totah overvåget af rigtig mange mennesker, nok mellem Vores lejere har før kunnet sidde ugenert og nyde solen på altanen og i haven. Det har kommunen nu også frataget vores lejere ved, at kommunen ikke har fulgt reglerne for helhedsvurderingen. Kommunen har bl.a. givet tilladelse fil opførelse af et højt elevatortåm så tæt ved skel, at det giver skygge på vores altaner og en del af haven.

4 OU234 Hjerting Strandvej 38 n 6710 Esbjerg V Vi går ud fra, at Esbjerg kommune, når man endnu engang foretager en helhedsvurdering, sørger for at ændre de utilfredsstillende indsigts- og lysforhold ved vores ejendom, samt sørger for at friarealer og parkeringsforhold og adgangs- og tilkørselsforhold, overholder gældende kommuneplan, således det ikke bliver en gentagelse af den ulovlige helhedsvurdering fra tidligere. Ved at kommunen ikke har fulgt de gældende regler, har man ødelagt vores muligheder for en ordentlig udlejning og i den grad værdiforringet vores ejendom. Det har altid været attraktivt for vores udlejning, at der har været en ugenert have og det er ødelagt efter Esbjerg kommunes tilladelse til det store bygggeri. Værdien af vores ejedom er nu blevet meget stærkt forringet. Bygherren forsøgte at købe vores ejendom så det store byggeri kunne overholde loven, men vi tror ikke han havde midlerne til det. Vi kan eventuelt foreslå, at Esbjerg kommune køber vores ejendom, så man kan råde båd på den ulovlige byggetilladelse. venlig hilsen

5 Revsbech Ulrik. ULR Fra: Kasper Vemmelund Sendt: 10. marts :36 Til: Esbjerg Kommune - Plan Emne: Partshøring Stormgade 69 Hej Vedrørende partshøring om byggeriet Stormgade 69. Vi er beboer på Frodesgade 119,1sal. Lejligheden er købt i 2010 og tinglysningen fra 2007 har derfor dannet grundlaget for vurdering af gårdhave samt byggeri på grunden Stormgade 69. Ved købet er derfor vedlagt brev fra Teknik&Miljø, Ulrik Revsbech, der d. 18 Oktober 2007 har givet tilladelse til et byggeri med erhverv i bunden og lejligheder i de to øverste etager. En bebyggelses procent på 129 og derudover erklæret at bebyggelsesprocenten for etageejendomme er 150 procent. Derudover er der skitser af hvordan byggeriet bliver udført. Ifølge tegninger på byggeriet Stormgade 69, er bebyggelsesprocenten 217 procent, det vil sige både større end det angivet i tilladelsen samt væsentlig større end det tilladt for etagebyggeri. Derudover er der opført et stort trappetårn med elevator i et område der ikke er tegnet på den oprindelige tilladelse. Området det er opført i, skulle have indgået som en del af fællesarealet, som nu er væsentligt reduceret. På grund af størrelsen samt højden af denne, er der stort set ikke plads i gården til at komme rundt med biler, samt der aldrig er sollys i gården. Den meget trange plads i gården, samt forsøget på at skabe P-pladser, har medført at hvis der holder biler på de to p-pladser ind mod Frodesgade 119, er det ikke muligt at komme ud imellem disse - Her bør der i henhold til krav om fælles adgangsveje være mindst 1,3meter. En helt ulogisk vej kunne være tiltænkt hen igennem Stormgade 69 område under altaner, men dette område er opgivet til at være 129cm bred, og derfor under kravet for adgangsveje. Derudover er der på denne "rute" en vindues skakt til kælderen, hvilket gør at denne heller ikke kan anses som værende niveaufri. Den nederste etage er udført som 4 lejligheder i stedet for "mindre erhverv" som specificeret i tilladelsen. Derudover bliver stue og 1.sal brugt til udlejning som studieværelser, disse kan derfor sidestilles med et kollegie, hvilket der intet steder står angivet. Dette medfører at der i de 8 lejligheder bor op mod 20 studerende i stuen og 1.sal, dertil kommer lejerne på 2.sal.. Dette giver en masse trafik i gården, samt store plads problemer i den forvejen meget lille gård pga. byggeprocenten og trappetårnet og dertil cykler til alle lejere. Derudover er der generne fra så mange studerende. Mvh. Kasper Vemmelund & Rikke Jørgensen Frodesgade 119, Esbjerg 1

6 Revsbech Ulrik. ULR Fra: Allan Schmidt Sendt: 11. marts :52 Til: Esbjerg Kommune - Plan Cc: Rikke Søndergaard Madsen Emne: Partshøring om Stormgade 69 - Fra Frodesgade 119, stuen. Hej Vedrørende partshøring om byggeriet Stormgade 69. Vi er ejere af og beboer i Frodesgade 119, stuen. Vi mener at bebyggelsen på Stormgade 69 overtræder både generelle regler og særlige vilkår for denne grund og at dette ville have været opdaget før byggeriet hvis kommunen havde foretaget korrekt partshøring. I vedlagte skrivelse fra Landinspektørerne Syd, samt svar fra Esbjerg kommune sendt via bygherren på Stormgade 69's advokat opstilles der nogle kritterier for areal overførsel fra Frodesgade 119 til Stormgade 69 for at byggeriet har været muligt: 1) Bebyggelsen på Stormgade 69 opføres i samme højde som bygningen på Frodesgade 119. Dette er ikke tilfældet, da bygningen på Stormgade 69 er synligt højere. 2) Det fremgår at man vil bygge 2½ - 3 etager med 3 boligenheder i hver. Dette er ikke overholdt da man har bygget 4 boligenher i hver etage, hvilket giver en overskridelse på 33%. 3) Areal overførslen er på 57 m2. Da ejerne af Stormgade 69 mener de har eksklusiv over 4 af parkeringspladserne giver det et samlet arealoverførsel på mindst 66 m2. 4) Der vil blive etableret 1 parkeringsplads per boligenhed. Der er opført 6 hvoraf 2 tilhører frodesgade 119, derved er der 4 parkeringspladser til 12 boligenheder. 5) Der skal være adgangsforhold til Frodesgade 119 via Stormgade 69. For indkørsel/parkering er dette overholdt. Men der er ikke sikret nogen adgangsforhold til hoveddør på Frodesgade 119. Sådan en adgang skal selvfølgelig også give mulighed for at lave handicap venlige forhold for frodesgade 119's beboere, hvilket kræver niveau fri gang areal på mindst 1,3m i bredden. Dette er ikke opfyldt. Disse kritterier har været afgørende for salgsprisen af Frodesgade 119, stuen til undertegnede fra J & J Ejendomsselskab som også har forestået den bebyggelse der overtræder disse vilkår. Altså har de samme personer solgt ejendommen ud fra et set vilkår og siden forringet dem. Af generelle regler mener vi bl.a. at byggeriet overskrider følgende: 1) Bygningsreglement for erhvervs- og etagebyggeri afsnit 2.3 stk. 2 som siger at "Ved fastlæggelse af afstande efter stk. 1 skal det i øvrigt sikres at vinduer, altaner og lignende, der vender mod naboskel, ikke giver væsentlige indbliksgener." Dette er ikke overholdt da der er oprettet udendørs adgangsaltaner i både 1. sal og 2. sals højde med frit udsyn til hele Frodesgade 119's gårdareal. 2) Ifølge bygninsreglement 10 skal kommunen sikre at der er fornuftig indretning af ubebyggede arealer som sikrer fornuftige opholds og parkeringsarealer. 1

7 Dette mener vi ikke er overholdt da man har indrettet 6 parkeringspladser hvoraf 2 til Frodesgade 119, og 2 er reserveret til en lejer på 2. sal. Derved er der 2 parkeringspladser til de ca. 20 mennesker der bor i stuen og 1. sal. Disse pladser er ikke engang nok til at rumme alle de cyckler der heller ikke er lavet plads til. Samtidigt er det i et område hvor der er parkering forbudt i de 2 nærmest gader: Stormgade og Frodesgade. Indretningen har også gjort parkeringspladserne svært tilgængelige. 3) Ifølge kommuneplan delområde må der ikke bygges erhverv med klasse over 2 ifølge håndbog om miljø og planlægning Da der på øverste etage er drevet hotellignende drift vil det minimum være klasse 3 ifølge håndbogen. 4) Ifølge kommuneplan delområde må der maksimalt bebygges med 200%. Ifølge tegning fremsendt af den opførte bygning er bebyggelsen på 148 m2 kælder, 306 m2 stueplan, 306 m2 1. sal og 294 m2 2. sal. på en grund på 497 m2 hvilket giver en bebyggelsesprocent på 219%, og dette er uden at medregne tårnet med elevator og trappe som ifølge Bygningsreglement for erhvervs- og etagebyggeri afsnit 3.3 stk. 2 skal regnes med endda for hver etage. Derved vil det totale areal blive mindst 1120 m2 som giver en bebyggelsesprocent på 225,4% og altså langt over de tilladte 200%. 5) Ifølge kommuneplan skal opholdsområde for bygninger med over 10 boliger en størrelse der tillader paralle aktiviteter såsom boldspil, legeplads, solbadning, grill m.m. uden, at det er til gene for de omkringliggende boliger eller aktiviteterne indbyrdes. Dette er helt sikkert ikke tilfældet da opholdsområde er meget lille og enhver aktivitet derved er til gene for beboerne i Frodesgade ) Ifølge kommuneplan skal en større del af opholdsområdet være solbeskinnet. Dette er ikke tilfælde pga. bygningshøjden og fordi der er tilføjet et højt elevator/trappetårn i opholdsområdet. 7) En parkeringsplads skal følge normen være 2,5 x 5 meter samt have et friarea til indstigning som kan være gangareal eller lettere traffikeret køreareal. Desuden bør der være 7 meter areal til manøvre bag pladsen. Dette lever parkeringspladserne ikke op til da 3 af dem er 2,5 m x 4,2 m med 6,8 m manøvre område. 2 pladser er 2,3 m x 4,7 m med 7,3 m manøvreområde og den sidste er 1,8 m x 4,7 m med 7,3 m manøvreområde. 2 af pladserne er direkte op ad rækværk eller bygning hvilket ikke giver mulighed for udstigning. Derfor lever gården heller ikke op til af sikre ejerne af Frodesgade parkeringspladser. Da man har lavet 2 etager med kollegie og 1 med hotellignende drift samt 33% ekstra boligenheder afviger dette meget fra den principielle godkendelse der danner basis for overførsel af areal fra matrikel 1aat til 1ke. Denne løsning giver selvfølgelig mange flere mennesker på området og derved større pres på gårdforhold, støj, henkastet affald osv. Bekræft venligst modtagelse af denne mail ASAP. Med venlig hilsen Allan Schmidt & Rikke S. Madsen Frodesgade 119, stuen. DK-6700 Esbjerg 2

Partshøring. «Navn» «Modtageradresse» «Postnr» «Bynavn»

Partshøring. «Navn» «Modtageradresse» «Postnr» «Bynavn» 1 - Partshøring #2 TEKNIK OG MILJØ «Navn» «Modtageradresse» «Postnr» «Bynavn» Byggeri, Jord og Grundvand Rådhuset, Torvet 7400 Herning www.herning.dk Ved henvendelse: bjgsj@herning.dk Tlf. 9628 8034 Sagsbehandler:

Læs mere

Partshøring og naboorientering

Partshøring og naboorientering 1 - Partshøring og naboorientering TEKNIK OG MILJØ «Navn» «Modtageradresse» «Postnr» «Bynavn» Byggeri, Jord og Grundvand Rådhuset, Torvet 7400 Herning www.herning.dk Ved henvendelse: bjgsj@herning.dk Tlf.

Læs mere

Indstilling. Kirkegårdsvej 2-6. Århus C opførelse af 4-etages boligbebyggelse. Til Århus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Den 7.

Indstilling. Kirkegårdsvej 2-6. Århus C opførelse af 4-etages boligbebyggelse. Til Århus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Den 7. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 7. maj 2007 Århus Kommune Planlægning og Byggeri Teknik og Miljø Kirkegårdsvej 2-6. Århus C opførelse af 4-etages boligbebyggelse med parkeringskælder

Læs mere

P-norm Jammerbugt Kommune April 2007 Godkendt af Teknik- og Miljøudvalget d. 3. august 2007 Udgave nr. 1

P-norm Jammerbugt Kommune April 2007 Godkendt af Teknik- og Miljøudvalget d. 3. august 2007 Udgave nr. 1 P-norm Jammerbugt Kommune April 2007 Godkendt af Teknik- og Miljøudvalget d. 3. august 2007 Udgave nr. 1 Forord P-normen indeholder retningslinier for administration af bestemmelserne vedrørende parkeringsarealer.

Læs mere

Byggesag: Opførelse af 26 boliger på hjørnet af Kastruplundgade og Ved Stationen I Kastrup Bygherre: Oxdal Metro A/S, Nørregade 3, 6600 Vejen.

Byggesag: Opførelse af 26 boliger på hjørnet af Kastruplundgade og Ved Stationen I Kastrup Bygherre: Oxdal Metro A/S, Nørregade 3, 6600 Vejen. Vejen den 10-05-2012 Byggesag: Opførelse af 26 boliger på hjørnet af Kastruplundgade og Ved Stationen I Kastrup Bygherre: Oxdal Metro A/S, Nørregade 3, 6600 Vejen. Ansøgning om dispensation iht. Lokalplan

Læs mere

Indstilling. Nyt byhus i 2 etager i Ole Rømers Gade 50, Aarhus C. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Aarhus Byråd via Magistraten.

Indstilling. Nyt byhus i 2 etager i Ole Rømers Gade 50, Aarhus C. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 12. oktober 2012 Aarhus Kommune Planlægning og Byggeri Teknik og Miljø Kalkværksvej 10 8100 Aarhus C 1. Resume Der er søgt om tilladelse

Læs mere

Notat - Vurdering af indsigelser

Notat - Vurdering af indsigelser Notat - Vurdering af indsigelser Laulundgade 3, 7400 - Opførelse af etageboliger Adresse: Laulundgade 3, 7400 Herning Dato: 16-05-2018 Sagsnr: 02.34.02-P19-107-18 Sagsbehandler: Sussi Munch Jensen Projektet

Læs mere

HUSORDEN VIBO AFDELING 105 HAVEKILDEGÅRD

HUSORDEN VIBO AFDELING 105 HAVEKILDEGÅRD BOLIGFORENINGEN VIBO HUSORDEN VIBO AFDELING 105 HAVEKILDEGÅRD VEDTAGET PÅ DET ORDINÆRE AFDELINGSMØDE JUNI 1997 REV. FEBRUAR 2014 Et godt klima er meget værd! Med disse sider vil vi gerne orientere nuværende

Læs mere

Helhedsvurdering pga. mere end et enfamiliehus på en parcel, jf. deklaration af , samt mere end 12 m udhusbebyggelse ved skel

Helhedsvurdering pga. mere end et enfamiliehus på en parcel, jf. deklaration af , samt mere end 12 m udhusbebyggelse ved skel TR Boligbyg ApS Rådyrvej 49 8722 Hedensted Tjørnevej 6 7171 Uldum T: 79755000 Kirsten Olsen Dir: +4579755685 Mob: e-mail: Kirsten.Olsen @Hedensted.dk Sagsnr. 02.34.00-P19-3-18 23.8.2018 Helhedsvurdering

Læs mere

Notatet indeholder et resumé af de bemærkninger der er indkommet i naboorienteringen i forbindelse med ansøgning om dispensation fra lokalplan 32.

Notatet indeholder et resumé af de bemærkninger der er indkommet i naboorienteringen i forbindelse med ansøgning om dispensation fra lokalplan 32. NOTAT - Indkomne bemærkninger til ansøgning om dispensation til opførelse af bolig, dalgade 34 Teknik & Miljø 9. januar 2019 Sags-ID: 18/6147 Sagsbehandler: Helle Aarre Notatet indeholder et resumé af

Læs mere

Indstilling. Udvidelse af Hotel Oasia, Kriegersvej 27. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Den 18. marts 2013 Aarhus Kommune

Indstilling. Udvidelse af Hotel Oasia, Kriegersvej 27. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Den 18. marts 2013 Aarhus Kommune Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 18. marts 2013 Aarhus Kommune Planlægning og Byggeri Teknik og Miljø 1. Resume Der er ansøgt om tilladelse til ombygning og udvidelse af

Læs mere

Foreløbig helhedsvurdering

Foreløbig helhedsvurdering 1 - Foreløbig Helhedsvurdering TEKNIK OG MILJØ Foreløbig helhedsvurdering Vedr.: Ejendommen Østre Kirkevej 25A, 7400 Herning. Matrikel nr.: 547H, Herning Bygrunde Sagsnr.: 02.34.02-P19-583-16 Byggeri,

Læs mere

Tilladelse til at opføre etagebyggeri i 4 og 5 etager plus tagterrasse på ejendommen Valdemarsgade 11, 8000 Aarhus C.

Tilladelse til at opføre etagebyggeri i 4 og 5 etager plus tagterrasse på ejendommen Valdemarsgade 11, 8000 Aarhus C. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 29. april 2015 Etagebyggeri i Tilladelse til at opføre etagebyggeri i 4 og 5 etager plus tagterrasse på ejendommen, 8000 Aarhus C.

Læs mere

LOKALPLAN 77. For Lyngby Hovedgade 59 og 61, Lyngby bymidte. Lyngby-Taarbæk Kommune

LOKALPLAN 77. For Lyngby Hovedgade 59 og 61, Lyngby bymidte. Lyngby-Taarbæk Kommune LOKALPLAN 77 For Lyngby Hovedgade 59 og 61, Lyngby bymidte Lyngby-Taarbæk Kommune INDHOLDSFORTEGNELSE Indledning 1 Baggrunden for lokalplanen 2 Lokalplanens indhold Bebyggelsesforslag Lokalplanens forhold

Læs mere

Byggeriets art og omfang Indretning af 6 lejligheder 2 på hver af de 3 etager i hovedbygningen til Slettenhus.

Byggeriets art og omfang Indretning af 6 lejligheder 2 på hver af de 3 etager i hovedbygningen til Slettenhus. Byg og Ejendom Peer Aagaard Slettenhus Gl. Strandvej 163 3050 Humlebæk Egevangen 3B 2980 Kokkedal Tlf 7256 5000 byggesager@fredensborg.dk www.fredensborg.dk Sagsnr. 2013-398 Den 15. november 2013 BYGGETILLADELSE

Læs mere

Bygningen henføres til anvendelseskategori 4, jf. BR10, kap. 5.1.1. (sammenbyggede enfamiliehuse)

Bygningen henføres til anvendelseskategori 4, jf. BR10, kap. 5.1.1. (sammenbyggede enfamiliehuse) Byg og Ejendom Peer Aagaard Slettenhus Gl. Strandvej 163 3050 Humlebæk Egevangen 3B 2980 Kokkedal Tlf 7256 5000 byggesager@fredensborg.dk www.fredensborg.dk Sagsnr. 2013-453 Den 15. november 2013 BYGGETILLADELSE

Læs mere

Roskilde, den 20. september 2015. Hermed skriver jeg vores høringssvar, hvori læsningen desværre vil bære præg af stor utilfredshed.

Roskilde, den 20. september 2015. Hermed skriver jeg vores høringssvar, hvori læsningen desværre vil bære præg af stor utilfredshed. Roskilde Kommune Miljø og Byggesag, Byggesag Rådhusbuen 1 4000 Roskilde Roskilde, den 20. september 2015 Til Roskilde kommune. Hermed skriver jeg vores høringssvar, hvori læsningen desværre vil bære præg

Læs mere

Center for Bygninger har modtaget en ansøgning om tilladelse til at opføre en ny beboelsesbygning på adressen Rådmandsgade 32.

Center for Bygninger har modtaget en ansøgning om tilladelse til at opføre en ny beboelsesbygning på adressen Rådmandsgade 32. Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse 29. oktober 2015 edoc: 2015-0086554 Høring i henhold til forvaltningsloven Center for Bygninger har modtaget en ansøgning om tilladelse til at opføre en ny

Læs mere

Indsigelser og bemærkninger til forhøring af Ny bebyggelse på Kongevejen 205-209

Indsigelser og bemærkninger til forhøring af Ny bebyggelse på Kongevejen 205-209 Indsigelser og bemærkninger til forhøring af Ny bebyggelse på Kongevejen 205-209 Henvendelse fra: Nr. Resumé: Teknisk Forvaltnings kommentarer: Teknisk Forvaltnings forslag: 1. Grundejerforeningen Skovledet,

Læs mere

AFSENDER SAMMENFATTET INDHOLD I HØRINGSSVAR ADMINISTRATIONENS BEMÆRKNINGER

AFSENDER SAMMENFATTET INDHOLD I HØRINGSSVAR ADMINISTRATIONENS BEMÆRKNINGER Oversigt: Høringssvar modtaget i perioden fra 04.02.09 til 01.04.09 Forslag til lokalplan 127, Boligområde ved Ørbæksvej og Tillæg 10 til Helhedsplan 2005-2016 Antal høringssvar i alt: (6). Heraf (2) underskriftindsamlinger.

Læs mere

Lokalplan 271 - Boliger ved Baungårdsvej

Lokalplan 271 - Boliger ved Baungårdsvej Lokalplan 271 - Boliger ved Baungårdsvej Forslaget til Lokalplan 271 for et boligområde ved Baungårdsvej har været i offentlig høring i perioden 24. marts 2015-19. maj 2015. I perioden er der indkommet

Læs mere

FORELØBIG HELHEDSVURDERING

FORELØBIG HELHEDSVURDERING FORELØBIG HELHEDSVURDERING Sagsnummer: 02.34.02-P19-60-19 Ejendommen: Adresse Matrikel nr.: Ejendomsnr.: Sorøvej 23A, 7400 Herning 1ARL, Herningsholm, Herning Jorder 282313 TEKNIK OG MILJØ Byggeri og Ejendomsdata

Læs mere

Partshøring. «Navn» «Modtageradresse» «Postnr» «Bynavn» Ejendommen Bredgade 35, 7400 Herning.

Partshøring. «Navn» «Modtageradresse» «Postnr» «Bynavn» Ejendommen Bredgade 35, 7400 Herning. 1 - Partshøring TEKNIK OG MILJØ «Navn» «Modtageradresse» «Postnr» «Bynavn» Byggeri, Jord og Grundvand Rådhuset, Torvet 7400 Herning www.herning.dk Vedr.: Matrikel nr.: Sagsnr.: Partshøring Ejendommen Bredgade

Læs mere

Ombygning fra erhverv til boliger, Ny Munkegade 74

Ombygning fra erhverv til boliger, Ny Munkegade 74 Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 6. juni 2014 Ny Munkegade 74 Tilladelse til at indrette 10 boliger i eksisterende erhvervsbygninger i baggården på ejendommen 1. Resume

Læs mere

Bemærkninger vedr. Opførelse af nyt byggeri i Brammersgade 41.

Bemærkninger vedr. Opførelse af nyt byggeri i Brammersgade 41. Bemærkninger vedr. Opførelse af nyt byggeri i Brammersgade 41. Vi vil gerne påpege en række faktuelle fejl i de oplysninger der ligger grund for indstillingen til byrådet. Derudover er vi særdeles bekymrede

Læs mere

Ribe Bykerne, Rådhuskarréerne med Kannikegården

Ribe Bykerne, Rådhuskarréerne med Kannikegården Forslag til ændring 2013.58 Ribe Bykerne, Rådhuskarréerne med Kannikegården Marts 2014 Forslag til Ændring 2013.58 side 2 Kommuneplan 2014-2026 Forslag til Ændring 2013.58 Baggrund Esbjerg Byråd vedtog

Læs mere

HUSORDEN PILEPARKEN 2

HUSORDEN PILEPARKEN 2 HUSORDEN PILEPARKEN 2 Ifølge Lov om leje af almene boliger påhviler det boligselskabet efter bedste evne at sørge for, at der i det hele hersker god orden i ejendommen. Beboeren er pligtig at efterkomme

Læs mere

Husorden for T13 - Silergården

Husorden for T13 - Silergården Formålet med denne husorden er at sikre, at alle lejere kender de regler, der er vedtaget på beboermødet, så alle ved, hvordan man tager hensyn til de omkringboende, og hvordan de skal tage hensyn til

Læs mere

Oversigt over indsigere Offentlig høring LP 986

Oversigt over indsigere Offentlig høring LP 986 Oversigt over indsigere Offentlig høring LP 986 Bilag 3 - Kim Pedersen, advokat, på vegne af: Anna Marie Mikkelsen, Norsmindevej 201, 8340 Malling Entreprenørfirmaet Ole Mikkelsen A/S, Tofteledet 16, 8330

Læs mere

Retningslinjer. Elevatormanual. Etablering af elevator i eksisterende etageejendomme

Retningslinjer. Elevatormanual. Etablering af elevator i eksisterende etageejendomme Retningslinjer Elevatormanual Etablering af elevator i eksisterende etageejendomme 1 Frederiksberg Kommune By- og Miljøområdet Bygge-, Plan- og Miljøafdelingen Rådhuset 2000 Frederiksberg Tlf. 3821 4120

Læs mere

Ansøgning om dispensation fra deklarationsbestemmelse ved parcelhusudbygning.

Ansøgning om dispensation fra deklarationsbestemmelse ved parcelhusudbygning. Frederikssund den 7. okt. 2009. Frederikssund Kommune Natur, Teknik og Miljø Byggesektionen Ansøgning om dispensation fra deklarationsbestemmelse ved parcelhusudbygning. Deres sagsnr. 013883 2009. Vi har

Læs mere

BILAG 2 BYP 10. august 2015. Orienteringsmøde vedrørende lokalplanforslag 11.C25.2 for centerområde på hjørnet af Haakonsgade

BILAG 2 BYP 10. august 2015. Orienteringsmøde vedrørende lokalplanforslag 11.C25.2 for centerområde på hjørnet af Haakonsgade INDHOLD Invitation til orienteringsmøde Referat fra orienteringsmøde Kommuneplanramme 11.C25 Udsnit fra Herning Kommuneatlas (side 10, 17 og 34) BILAG 2 BYP 10. august 2015 Orienteringsmøde vedrørende

Læs mere

Tillæg nr. 12. Kommuneplan 2009. Centerområder omkring Rådhuset i Holstebro 01.C.22 og 01.C.23 01.C.23 01.C.22. Bisgårdgade HOLSTEBRO KOMMUNE

Tillæg nr. 12. Kommuneplan 2009. Centerområder omkring Rådhuset i Holstebro 01.C.22 og 01.C.23 01.C.23 01.C.22. Bisgårdgade HOLSTEBRO KOMMUNE Tillæg nr. 12 Kommuneplan 2009 01.C.23 Bisgårdgade 01.C.22 Centerområder omkring Rådhuset i Holstebro 01.C.22 og 01.C.23 HOLSTEBRO KOMMUNE Redegørelse Forord til kommuneplantillægget Kommuneplantillægget

Læs mere

fsb bellahøj husorden for bellahøj

fsb bellahøj husorden for bellahøj fsb bellahøj husorden for bellahøj Rådhuspladsen 59 1550 København V tel 3313 2144 fax 3314 1260 www.fsb.dk februar 2014 HUSORDEN FOR BELLAHØJ Afdelingsbestyrelsen og ejendomskontoret byder dig velkommen

Læs mere

LIDL, MUNKETORVET Matrikel 22P VANGEDE 20110405

LIDL, MUNKETORVET Matrikel 22P VANGEDE 20110405 Jimmies kiosk Grillbar Vangede Slagteren Munkekonditoriet LIDL, MUNKETORVET Matrikel 22P VANGEDE 20110405 2 BESKRIVELSE Det samlede bygningskompleks går over to etager plus etager. Mod vest fremstår bygningen

Læs mere

LOKALPLAN NR. 356 KOMMUNE HOLSTEBRO. for et boligområde Uffesvej 3-15

LOKALPLAN NR. 356 KOMMUNE HOLSTEBRO. for et boligområde Uffesvej 3-15 LOKALPLAN NR. 356 for et boligområde Uffesvej 3-15 HOLSTEBRO KOMMUNE HOLSTEBRO KOMMUNE LOKALPLAN NR. 356 FOR ET BOLIGOMRÅDE UFFESVEJ 3-15 INDHOLDSFORTEGNELSE side Beskrivelse af hæftets indhold Hvad er

Læs mere

Keld Larsen. Parcelvej 27. 7000 Fredericia. Leif Thomassen Parcelvej 17 7000 Fredericia. Søren Peder Sørensen Parcelvej 21 7000 Fredericia

Keld Larsen. Parcelvej 27. 7000 Fredericia. Leif Thomassen Parcelvej 17 7000 Fredericia. Søren Peder Sørensen Parcelvej 21 7000 Fredericia Plan & Byg INDSIGELSESNOTAT og INDSIGELSER Kommuneplantillæg nr. 22 og Lokalplan nr. 324, Aktivitetshus, Sønderparken. 30.05.2013 Sags-ID:12/10606 Sagsbehandler: Gitte Frank Andresen Nr. Navn Adresse E-mail

Læs mere

LOKALPLAN 11.33 for 10 nye rækkehuse ved Porsvej

LOKALPLAN 11.33 for 10 nye rækkehuse ved Porsvej LOKALPLAN 11.33 for 10 nye rækkehuse ved Porsvej Dokumentet har gennemgået en bearbejdning, for at komme på anvendelig digital form. Derfor kan afvigelser fra den tinglyste plan ikke udelukkes. GREVE KOMMUNE

Læs mere

Godkendelse af Dispensation fra bebyggelsesprocenten på etagehusbebyggelsen på Tinbergens Alle

Godkendelse af Dispensation fra bebyggelsesprocenten på etagehusbebyggelsen på Tinbergens Alle Punkt 16. Godkendelse af Dispensation fra bebyggelsesprocenten på etagehusbebyggelsen på Tinbergens Alle 2015-040715 By- og Landskabsforvaltningen indstiller, at godkender, at der meddeles dispensation

Læs mere

Ryslinge Kommune Lokalplanforslag nr. 1.31

Ryslinge Kommune Lokalplanforslag nr. 1.31 Ryslinge Kommune Lokalplanforslag nr. 1.31 For et center- og boligområde beliggende ved Ryslinge gl. kro på Rødamsvej i Ryslinge Teknisk afdeling Maj 2004 Side 1 Indholdsfortegnelse Side: Hvornår skal

Læs mere

SKRÅFOTO / LUFTFOTO LODFOTO / 3D

SKRÅFOTO / LUFTFOTO LODFOTO / 3D Sluseholmen karré O Dispensation fra tillæg 3 til lokalplan nr. 310 i forbindelse med nybyggeri på Sluseholmen. Marts 2014 sluseholmen sluseanlæg SKRÅFOTO / LUFTFOTO LODFOTO / 3D Motocrossbane Københavns

Læs mere

AFGØRELSE i sag om tilladelse til erhverv og parkering på Kulsviervej i Rudersdal Kommune

AFGØRELSE i sag om tilladelse til erhverv og parkering på Kulsviervej i Rudersdal Kommune Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 5. december 2011 J.nr.: NMK-31-00444 Ref.: MARMA AFGØRELSE i sag om tilladelse til erhverv og parkering på Kulsviervej i

Læs mere

Boligselskabet NordBo Stormgade og Nyhavnsgade Ansøgning om støtte til opførelse af 31 almene familieboliger og 100 almene ungdomsboliger (skema A).

Boligselskabet NordBo Stormgade og Nyhavnsgade Ansøgning om støtte til opførelse af 31 almene familieboliger og 100 almene ungdomsboliger (skema A). Punkt 21. Boligselskabet NordBo Stormgade og Nyhavnsgade Ansøgning om støtte til opførelse af 31 almene familieboliger og 100 almene ungdomsboliger (skema A). 2012-43871. By- og Landskabsudvalget indstiller,

Læs mere

21-04-2015. Bilag 3. Sagsnr. 2015-0090662. Dokumentnr. 2015-0090662-2. Notat om henvendelser modtaget i høringsperioden

21-04-2015. Bilag 3. Sagsnr. 2015-0090662. Dokumentnr. 2015-0090662-2. Notat om henvendelser modtaget i høringsperioden KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Bydesign NOTAT Bilag 3 Notat om henvendelser modtaget i høringsperioden Der er modtaget 19 henvendelser, jf. bilag 2 Henvendelser modtaget i

Læs mere

Ejerforeningen 904 a Aalborg Bygrunde (Nørregade 32 / Løkkegade 16 A og B) Aalborg den 17. september 2007 Aalborg Kommune Teknik- og Miljøforvaltningen Plan Byg Stigsborg Brygge 5 Postboks 219 9400 Nørresundby

Læs mere

Registrering af tilgængelighed til offentligt tilgængelige kommunale ejendomme

Registrering af tilgængelighed til offentligt tilgængelige kommunale ejendomme Registrering af tilgængelighed til offentligt tilgængelige kommunale ejendomme Rudersdal Kommune 2014 Registrant Anders Klarskov/Torben Wilhelmsen Navn Anders Klarskov/Torben Wilhelmsen E-mail Registrering

Læs mere

BILAG 1: FASTE BATTERI

BILAG 1: FASTE BATTERI BILAG 1: FASTE BATTERI ALMENE UNDGDOMSBOLIGER I EN BLANDET BEBYGGELSE INDHOLD: PLACERING I BYEN OG BAGGRUND S. 2-3 PROJEKTBESKRIVELSE BYGGEFELT J S. 4-5 ALMENE UNGDOMSBOLIGER ØKONOMI S. 6 1 PLACERING I

Læs mere

Helhedsvurdering, jf. BR10 kap. 2.3

Helhedsvurdering, jf. BR10 kap. 2.3 Byggesagsnr.: 20154860 Helhedsvurdering, jf. BR10 kap. 2.3 Adresse: Bebyggelsens art og omfang: Tilbygning til etageboligbebyggelse Første ansøgning: 15-10-2015 Fyldestgørende ansøgning: 02-09-2015 Partshøring:

Læs mere

Notat om henvendelser modtaget i forbindelse med den supplerende høring af skyggediagrammer til tillæg nr. 1 til lokalplan nr.

Notat om henvendelser modtaget i forbindelse med den supplerende høring af skyggediagrammer til tillæg nr. 1 til lokalplan nr. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling BILAG 8 Notat om henvendelser modtaget i forbindelse med den supplerende høring af skyggediagrammer til tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 425

Læs mere

Esbjerg Kommune plan@esbjergkommune.dk. Esbjerg d. 11. november 2015

Esbjerg Kommune plan@esbjergkommune.dk. Esbjerg d. 11. november 2015 1 Esbjerg Kommune plan@esbjergkommune.dk Esbjerg d. 11. november 2015 Indsigelse i forbindelse med ansøgning om dispensationer fra lokalplan 165 for H. C. Ørstedsgade, Torvegade og Nørregade. Påtænkt byggeri

Læs mere

Lokalplan 969, Boligområde Dollerupvej Endelig

Lokalplan 969, Boligområde Dollerupvej Endelig Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 5. maj 2014 Lokalplan 969, Boligområde Dollerupvej Endelig Endelig vedtagelse af lokalplan 969, Boligområde ved Dollerupvej, Aarhus

Læs mere

Att.: Michael Fjord Esbjerg den 27. april 2015

Att.: Michael Fjord Esbjerg den 27. april 2015 Esbjerg Kommune Torvegade 74 6700 Esbjerg Att.: Michael Fjord Esbjerg den 27. april 2015 Partshøring Sags id 14/23 678 Vedr. inddragelse af eksisterende baggårdsbygning til beboelse på matr. Nr. 765, Esbjerg

Læs mere

for området mellem Sydvestvej, Engtoftevej og Sondre Ringvej

for området mellem Sydvestvej, Engtoftevej og Sondre Ringvej Lokalplan GL 35.2 for området mellem Sydvestvej, Engtoftevej og Sondre Ringvej Indholdsfortegnelse: PLANREDEGØRELSE Lokalplanområdets beliggenhed side 3 Eksisterende forhold side 3 Lokalplanens baggrund

Læs mere

LOKALPLAN 112. For Jægersborgvej 11-15 i Lyngby bydel (tidligere Lungehospital) Lyngby-Taarbæk Kommune

LOKALPLAN 112. For Jægersborgvej 11-15 i Lyngby bydel (tidligere Lungehospital) Lyngby-Taarbæk Kommune LOKALPLAN 112 For Jægersborgvej 11-15 i Lyngby bydel (tidligere Lungehospital) Lyngby-Taarbæk Kommune Indholdsfortegnelse Baggrunden for lokalplanen................... 1 Lokalplanens indhold.......................

Læs mere

Husordensreglement. Indledning

Husordensreglement. Indledning Husordensreglement Indledning En boligafdeling med mange beboere er et miniaturesamfund. Man bliver mere eller mindre afhængig af hinanden - man bliver fælles om mange ting - og derfor er det naturligt

Læs mere

Kloakfornyelse m.v. på Tietgensgade & Trøstrupsgade m.fl. i Herning.

Kloakfornyelse m.v. på Tietgensgade & Trøstrupsgade m.fl. i Herning. Til Beboerne på Tietgensgade m.fl. Herning Vand A/S Ålykkevej 5 7400 Herning Tlf.: 9999 2299 CVR 2581 0619 EAN 5 790001 899202 Den 11. marts 2013 Kloakfornyelse m.v. på Tietgensgade & Trøstrupsgade m.fl.

Læs mere

Romalt har 3 hjertestartere

Romalt har 3 hjertestartere GRUNDEJERFORENINGEN ROMALT Romalt har 3 hjertestartere Se kortet på bagsiden Informations folder efteråret 2015 Nyt fra Grundejerforeningen Kære Grundejere I Grundejerforeningen Romalt Velkommen til den

Læs mere

ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Juridisk-Teknisk Kontor. Rådhuset Århus C

ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Juridisk-Teknisk Kontor. Rådhuset Århus C ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Juridisk-Teknisk Kontor. Rådhuset. 8100 Århus C INDSTILLING Til Århus Byråd 4. april 2005 via Magistraten J.nr. JTK/04/00762 Den Ref.: Tlf.nr. hj/ar 8940 2519

Læs mere

Hvilke regler gælder for byggeri? Hvad siger tinglysningen og lokalplanerne? Kan jeg få dispensation?

Hvilke regler gælder for byggeri? Hvad siger tinglysningen og lokalplanerne? Kan jeg få dispensation? Hvilke regler gælder for byggeri? Hvad siger tinglysningen og lokalplanerne? Kan jeg få dispensation? Den enkelte grundejer har som udgangspunkt en byggeret, hvis byggeriets omfang antager 'normale' dimensioner.

Læs mere

03-03-2015. KAB Vester Voldgade 17 1552 København V. Sagsnr. 2015-0044911. Dokumentnr. 2015-0044911-7. Naboorientering vedrørende Islands Brygge 38

03-03-2015. KAB Vester Voldgade 17 1552 København V. Sagsnr. 2015-0044911. Dokumentnr. 2015-0044911-7. Naboorientering vedrørende Islands Brygge 38 KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling KAB Vester Voldgade 17 1552 København V 03-03-2015 Sagsnr. 2015-0044911 Dokumentnr. 2015-0044911-7 22496298 Naboorientering vedrørende Islands

Læs mere

LOKALPLAN NR. 1.1.23 STENLØSE FOR OMRÅDE VED H.P. HANSENSVEJ TIL FORENINGS- OG BOLIGFORMÅL

LOKALPLAN NR. 1.1.23 STENLØSE FOR OMRÅDE VED H.P. HANSENSVEJ TIL FORENINGS- OG BOLIGFORMÅL STENLØSE KOMMUNE LOKALPLAN NR. 1.1.23 STENLØSE FOR OMRÅDE VED H.P. HANSENSVEJ TIL FORENINGS- OG BOLIGFORMÅL KOMMUNEPLANTILLÆG NR 5 TIL KOMMUNEPLAN 2002-2012 Vedtaget endeligt af Byrådet den 25. august

Læs mere

P-Hus og byggerummelighed bagergade / Skolegade Svendborg Bymidte

P-Hus og byggerummelighed bagergade / Skolegade Svendborg Bymidte P-Hus og byggerummelighed bagergade / Skolegade Svendborg Bymidte VOLUMENSTUDIE SCENARIUM 1 - Matr. 98 Det store terrænspring udnyttes, så P-huset ligger i kælder mod Bagergade, men hæver sig op til 4

Læs mere

Vestbyen, Poul Paghs Gade/Valdemarsgade, boliger m.m. Kommuneplantillæg 1.026 og lokalplan 1-3-110 (2. forelæggelse)

Vestbyen, Poul Paghs Gade/Valdemarsgade, boliger m.m. Kommuneplantillæg 1.026 og lokalplan 1-3-110 (2. forelæggelse) Punkt 5. Vestbyen, Poul Paghs Gade/Valdemarsgade, boliger m.m. Kommuneplantillæg 1.026 og lokalplan 1-3-110 (2. forelæggelse) 2014-6829 By- og Landskabsudvalget indstiller, at byrådet godkender ovennævnte

Læs mere

Ændringer i forhold til udbud som skal implementeres i købsaftalen.

Ændringer i forhold til udbud som skal implementeres i købsaftalen. Ændringer i forhold til udbud som skal implementeres i købsaftalen. Generelt: Til punkt 1. Ejendommen: Til punkt 2. Forsyning: Kan vi overtage navnet Krøyers Plads således bebyggelsen får dette navn. Det

Læs mere

Indstilling. Thunøgade 14, Aarhus C - opførelse af boligbyggeri. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. 3. Baggrund. 4. Relationer til mål

Indstilling. Thunøgade 14, Aarhus C - opførelse af boligbyggeri. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. 3. Baggrund. 4. Relationer til mål Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 23. november 2011 Aarhus Kommune Planlægning og Byggeri Teknik og Miljø 1. Resume Der er søgt om tilladelse til at opføre en fritliggende

Læs mere

Ombygning af Kongens Ege. Gammel Hadsundvej 2. Randers C

Ombygning af Kongens Ege. Gammel Hadsundvej 2. Randers C Ombygning af Kongens Ege. Gammel Hadsundvej 2. Randers C Ombygningen af Kongens Ege til ejerlejligheder og hotel med restaurant og 40 værelser Eksisterende bygning Beskrivelse Kongens Ege og omgivelserne:

Læs mere

HUSORDEN SAMT HUSDYRREGLEMENT VIBO AFDELING 127 RUNDDELEN I + II

HUSORDEN SAMT HUSDYRREGLEMENT VIBO AFDELING 127 RUNDDELEN I + II BOLIGFORENINGEN VIBO HUSORDEN SAMT HUSDYRREGLEMENT VIBO AFDELING 127 RUNDDELEN I + II REV. PÅ AFDELINGSMØDE DEN 18. JUNI 2014 INDLEDNING Der findes en lang rækker regler, med baggrund i forskellige love

Læs mere

VELKOMMEN TIL ORIENTERINGSMØDE FOR BLOK B5. SKOLEPARKEN Hillerødholmsalle 17-137 3400 Hillerød. Bakkegade 25 Postbox 113 3400 Hillerød

VELKOMMEN TIL ORIENTERINGSMØDE FOR BLOK B5. SKOLEPARKEN Hillerødholmsalle 17-137 3400 Hillerød. Bakkegade 25 Postbox 113 3400 Hillerød VELKOMMEN TIL ORIENTERINGSMØDE FOR BLOK B5 Bakkegade 25 Postbox 113 3400 Hillerød SKOLEPARKEN Hillerødholmsalle 17-137 3400 Hillerød DEN 2. DECEMBER 2015 1 DAGSORDEN 1. Tidsplan for nr. 131 og 137 2. Tidsplan

Læs mere

Tillæg nr. 21 til Kommuneplan 1993-2004

Tillæg nr. 21 til Kommuneplan 1993-2004 Indhold Lokalplan nr. 1. 4-3 for et boligområde ved Bredekildevej Indledning Lokalplanens forhold til anden planlægning Lokalplanens retsvirkninger Lokalplanens bestemmelser 1 Lokalplanens formål 2 Lokalplanens

Læs mere

Kommunikation mellem Byggeri, Teknik og miljø og borger. Angående dispensationer til lokalplan 367. Ansøgt af Gudenåvænget 7a

Kommunikation mellem Byggeri, Teknik og miljø og borger. Angående dispensationer til lokalplan 367. Ansøgt af Gudenåvænget 7a Kommunikation mellem Byggeri, Teknik og miljø og borger Angående dispensationer til lokalplan 367 Ansøgt af Gudenåvænget 7a Brev fra nabohøring til dispensation 1: Bilag 1 med tilbygning over byggelinje:

Læs mere

VEDTÆGTER FOR P-FOND BYUDVIKLINGSOMRÅDET VED EGEDAL STATION. Horten Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf +45 3334 4000 Fax +45 3334 4001

VEDTÆGTER FOR P-FOND BYUDVIKLINGSOMRÅDET VED EGEDAL STATION. Horten Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf +45 3334 4000 Fax +45 3334 4001 Horten Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf +45 3334 4000 Fax +45 3334 4001 J.nr. 160750 VEDTÆGTER FOR P-FOND BYUDVIKLINGSOMRÅDET VED EGEDAL STATION o:\_egedal by\infrastruktur parkering og veje\parkeringsfond

Læs mere

Henvendelse fra Metroselskabet Metroselskabet har ingen bemærkninger til det fremsendte materiale.

Henvendelse fra Metroselskabet Metroselskabet har ingen bemærkninger til det fremsendte materiale. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse NOTAT 3. maj 2019 Bilag 5 til høringssvar I forbindelse med byggeansøgning om indretning af i alt 32 ungdomsboliger og etablering tagterrasse

Læs mere

Kommuneplantillæg 11/2009 for Taarbæk

Kommuneplantillæg 11/2009 for Taarbæk Kommuneplantillæg 11/2009 for Taarbæk Status Plannavn Område bydel Dato for forslagets vedtagelse i kommunalbestyrelsen Forslag Kommuneplantillæg 11/2009 for Taarbæk Taarbæk Taarbæk bydel 6. september

Læs mere

ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Juridisk-Teknisk Kontor. Rådhuset. 8100 Århus C

ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Juridisk-Teknisk Kontor. Rådhuset. 8100 Århus C ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Juridisk-Teknisk Kontor. Rådhuset. 8100 Århus C Side 1 INDSTILLING Til Århus Byråd Den J.nr. Ref.: Tlf.nr. 9. august 2005 JTK/04/01651/00.01.51.A21/6-89 ar 8940

Læs mere

LOKALPLAN NR. 225. For et område ved Rylevænget i Alsønderup. Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning

LOKALPLAN NR. 225. For et område ved Rylevænget i Alsønderup. Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning LOKALPLAN NR. 225 For et område ved Rylevænget i Alsønderup Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning Grundlaget for lokalplanen Indledning Hillerød Byråd har i henhold til planlægningslovens bestemmelser

Læs mere

Hvordan kan det være at der er lavet specielle regler for disse matrikler, når alle andre skal overholde den normale byggestandard i området?

Hvordan kan det være at der er lavet specielle regler for disse matrikler, når alle andre skal overholde den normale byggestandard i området? Kommuneplan/Rammebestemmelser undtagelse: Det kan simpelthen ikke passe at man i et område som ellers kun er parcelhuse, tillader 4 etagers byggerier på 2-3 matrikler. Det er en åbenlys forskelsbehandling

Læs mere

Ansøgningen er behandlet i henhold til bestemmelserne i Bygningsreglement 2010 (BR10) og deklaration, lyst den 14. februar 1930.

Ansøgningen er behandlet i henhold til bestemmelserne i Bygningsreglement 2010 (BR10) og deklaration, lyst den 14. februar 1930. Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse Til ejendommens ejer c/o Altan.dk att.: Gunnar Holse Næstvedvej 60 4180 Sorø 30. oktober 2014 edoc: 2014-0036013 BYGGETILLADELSE Vi har modtaget jeres brev

Læs mere

1. HUSORDEN. 2. Generelt

1. HUSORDEN. 2. Generelt Husorden afd. 15 1. HUSORDEN Store Tingbakke, Vodskov 2. Generelt Denne husorden skal ses i sammenhæng med nødvendigheden af at opretholde faste regelsæt i en fælles bebyggelse som Store Tingbakke, hvor

Læs mere

HELLERUPVEJ 49. Due diligence 4. maj 2015

HELLERUPVEJ 49. Due diligence 4. maj 2015 HELLERUPVEJ 49 Indhold Placering/kontekst 3 Området 4 Indkig til nabogrunde 5 Arealopgørelse iht. lokalplankrav 6 Arealopgørelse lejligheder 7 Situationsplan 8 Stueplan 9 1. - 3. sal 10 Kælder 11 Visualisering

Læs mere

Indstilling. Etageboliger og butik i Jægergårdsgade/Montanagade. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. 3. Baggrund. 4.

Indstilling. Etageboliger og butik i Jægergårdsgade/Montanagade. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. 3. Baggrund. 4. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 21. februar 2013 Aarhus Kommune Planlægning og Byggeri Teknik og Miljø 1. Resume Der er søgt om tilladelse til at nedrive eksisterende bygninger

Læs mere

levereglerne i og omkring din bolig Hvor meget må du støje? Må du have husdyr? Hvordan bruger du fællesarealer? og meget mere

levereglerne i og omkring din bolig Hvor meget må du støje? Må du have husdyr? Hvordan bruger du fællesarealer? og meget mere Afsnit 7 - Ordensreglement Om levereglerne i og omkring din bolig Hvor meget må du støje? Må du have husdyr? Hvordan bruger du fællesarealer? og meget mere Vedtaget på Beboermøde den 17-11-2015 Fælles

Læs mere

ODENSE KOMMUNES BORGERPANEL

ODENSE KOMMUNES BORGERPANEL ODENSE KOMMUNES BORGERPANEL Borgerpanelet i Odense Kommune "Vores Odense" giver alle borgere, som er fyldt 18 år og bor i Odense Kommune, en mulighed for at komme med deres input til kommunens arbejde.

Læs mere

Afgørelsen er truffet af formanden Anita Rønne og statsautoriseret ejendomsmægler

Afgørelsen er truffet af formanden Anita Rønne og statsautoriseret ejendomsmægler Taksationsmyndighedens afgørelse om værditab vedrørende ejendommen Gerringvej 10, 4970 Rødby, som følge af opstilling af vindmøller ved Rødby Fjord i henhold til lokalplan nr. 360-53 for Lolland Kommune

Læs mere

KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling Sagsnr.: Dato: 27. Nov 2016

KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling Sagsnr.: Dato: 27. Nov 2016 KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling Sagsnr.: 2016-0326608 Dato: 27. Nov 2016 Høringssvar til forslag til lokalplan Kristineberg II I forbindelse med udsendelse af brev af 28.09.2016

Læs mere

VORES BY CARLSBERGBYGGERIET

VORES BY CARLSBERGBYGGERIET CARLSBERGBYGGERIET VORES BY Sammendrag af planer for området med kommentarer Udarbejdet af ABKBs bestyrelse (v/casper Petersen og Birgitte T. Henriksen, juli 2008) 15-07-2008/1-10 Indhold 1. Lokalplansområde...

Læs mere

SAMMENFATNING OG BEHANDLING AF HØRINGSSVAR

SAMMENFATNING OG BEHANDLING AF HØRINGSSVAR BEFÆSTIGELSE OG AFLEDNING AF REGNVAND DOK. NR. : 29153-11 AF 16. FEBRUAR 2011 SAGS NR.: 11/5483 SAMMENFATNING OG BEHANDLING AF HØRINGSSVAR til Lokalplan 3.1-4 og Kommuneplantillæg nr. 3 Møllebakken, Tommerup

Læs mere

Att: Helle Aare / Pernille Øster Fredericia, d Sag: Dalegade Fredericia

Att: Helle Aare / Pernille Øster Fredericia, d Sag: Dalegade Fredericia Fredericia kommune Gothersgade 7000 Fredericia Att: Helle Aare / Pernille Øster Fredericia, d. 03.12.18 Sag: Dalegade 34 7000 Fredericia Generelt til indsigelserne: Min eneste interesse er at skabe et

Læs mere

FREDERIKSBORG ALMENE BOLIGFORENING

FREDERIKSBORG ALMENE BOLIGFORENING FREDERIKSBORG ALMENE BOLIGFORENING HUSORDEN AFDELING 401 PETERSBORGVÆNGET BØR OPBEVARES SAMMEN MED LEJEKONTRAKT REV. 30. AUGUST 2012 Enhver beboer anmodes om at iagttage god skik og orden i ejendommen

Læs mere

Jeg modtog med brev af 6. april 2006 kommunens udtalelse.

Jeg modtog med brev af 6. april 2006 kommunens udtalelse. FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 21. november 2005 afgav jeg endelig rapport om min inspektion den 15. september 2005 af handicaptilgængeligheden på Fiskeri- og Søfartsmuseet i Esbjerg. I rapporten bad jeg

Læs mere

Bilag 16: Forslag til besvarelse af indsigelser og bemærkninger, lp 990. TEKNIK OG MILJØ Center for Byudvikling og Mobilitet Aarhus Kommune

Bilag 16: Forslag til besvarelse af indsigelser og bemærkninger, lp 990. TEKNIK OG MILJØ Center for Byudvikling og Mobilitet Aarhus Kommune Bilag 16: Forslag til besvarelse af indsigelser og bemærkninger, lp 990 Side 1 af 8 Forslag til lokalplan, forslag til kommuneplantillæg, forslag til udbygningsaf- tale og forslag til miljørapport har

Læs mere

Grundejerforeningen Korsørvej har tidligere ytret ønske om at etablere Korsørvej som en lukket vej, for at sikre en bedre skolevej.

Grundejerforeningen Korsørvej har tidligere ytret ønske om at etablere Korsørvej som en lukket vej, for at sikre en bedre skolevej. Indsigelser fra berørte parter Vedr. byggesag 02.34.02-P19-527-18 Vi henvender os til jer i forbindelse med byggesag på matrikel 4AI, Korsørvej 29A. Grundejerforeningen Korsørvej har erfaret at der skal

Læs mere

I:\tf\Informatik\Jette\pdf-filer\net-1-9802.doc

I:\tf\Informatik\Jette\pdf-filer\net-1-9802.doc SØNDERBORG KOMMUNE Forslag til LOKALPLAN NR. 1-9802 for Brogade, Store Rådhusgade og et område ved Bjerggade. BESKRIVELSE AF FORSLAGET Sønderborg Byråd har besluttet, at der udarbejdes et forslag til lokalplan

Læs mere

Boligområde ved Tarp Byvej 81

Boligområde ved Tarp Byvej 81 Ændring 2005.34 i Kommuneplan 2006-2018 Boligområde ved Tarp Byvej 81 Marts 2008 Esbjerg Kommune Ændring 2005.34 Baggrund Esbjerg Byråd offentliggjorde den 31-10-2007 Forslag til Ændring 2005.34 i Kommuneplan

Læs mere

Endelig vedtagelse af lokalplan 323 Boliger på Stadiongrunden og Tillæg 12 til Kommuneplan 2013 2025 for Fredericia Kommune

Endelig vedtagelse af lokalplan 323 Boliger på Stadiongrunden og Tillæg 12 til Kommuneplan 2013 2025 for Fredericia Kommune 8. februar 2016 Sags id.: 15/5503 Endelig vedtagelse af lokalplan 323 Boliger på Stadiongrunden og Tillæg 12 til Kommuneplan 2013 2025 for Fredericia Kommune Fredericia Byråd har på mødet den 1. februar

Læs mere

ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Juridisk-Teknisk Kontor. Rådhuset. 8100 Århus C

ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Juridisk-Teknisk Kontor. Rådhuset. 8100 Århus C ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Juridisk-Teknisk Kontor. Rådhuset. 8100 Århus C Side 1 INDSTILLING Til Århus Byråd Den 19. marts 2004 J.nr. Ref.: Tlf.nr. 00.01.51.A21/6-89 ar 8940 2514 Orientering

Læs mere

Lokalplan 1.01. Køge Bugt Uddannelsescenter

Lokalplan 1.01. Køge Bugt Uddannelsescenter Lokalplan 1.01 Køge Bugt Uddannelsescenter Ishøj Kommune ISHØJ KOMMUNE LOKALPLAN l.01 Lokalplanens' indhold, Lokalplanen, der omfatter arealet "begrænset af Tranegildestien, Vejlebrovej, Gildbrovej og

Læs mere

D E K L A R A T I O N.

D E K L A R A T I O N. D E K L A R A T I O N. Undertegnede Birkerød Kommunalbestyrelse, der er ejer af ejendommen matr.nr. 5 b og 16 n Kajerød by, Birkerød sogn, og 113 a Birkerød by, Birkerød sogn, pålægger herved med virkning

Læs mere

Notat. Bemærkninger til foroffentlighed - Cimbriagrunden. Kommuneplantillæg

Notat. Bemærkninger til foroffentlighed - Cimbriagrunden. Kommuneplantillæg Plan og Gis Dato: 23-05-2014 Sagsnr.: 12/35955 Dok.løbenr.: 144338/14 Sagsbehandler: Kim Lyster Hansen Direkte tlf.: 73767277 E-mail: klh@aabenraa.dk Notat. Bemærkninger til foroffentlighed - Cimbriagrunden.

Læs mere

Lokalplan 1011, Boliger ved Peter Sabroes Gade - Forslag

Lokalplan 1011, Boliger ved Peter Sabroes Gade - Forslag Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 26. november 2015 Lokalplan 1011, Boliger ved Peter Sabroes Gade - Forslag g Omsorg Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan

Læs mere

Ny Boligbebyggelses, etageejendom i 4 plan, beliggende på Kocksvej 28, matrikel nr.7di, Frederikssund markjorder, 3600 Frederikssund.

Ny Boligbebyggelses, etageejendom i 4 plan, beliggende på Kocksvej 28, matrikel nr.7di, Frederikssund markjorder, 3600 Frederikssund. 2 - Indsendelse: 1, Kocksvej 28 Principiel forespørgse Natur, Teknik og Miljø Byggesagssektionen Kongensgade 18 3550 Slangerup Frederikssund d.30.01.2017 Planmæssig forespørgsel. Hermed anmodes om principiel

Læs mere