Fejl og mangler i års- og delårsrapporter kan i yderste konsekvens medføre både straf- og erstatningsansvar for ledelsen i virksomheden.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Fejl og mangler i års- og delårsrapporter kan i yderste konsekvens medføre både straf- og erstatningsansvar for ledelsen i virksomheden."

Transkript

1 6. februar 2008 /jcn Sag Kontrollen med de børsnoterede virksomheders regnskaber Erhvervs- og Selskabsstyrelsen udfører som sekretariat for Fondsrådet kontrollen med års- og delårsrapporter fra de børsnoterede virksomheder omfattet af årsregnskabsloven 1. ERHVERVS- OG SELSKABSSTYRELSEN Kampmannsgade København V Vi har i 2007 konstateret forskellige forhold, som vi ønsker at gøre opmærksom på, således at vi herigennem kan medvirke til at forebygge fejl og mangler. Formålet med kontrollen er at sikre, at virksomhederne overholder reglerne i IFRS og årsregnskabsloven og, at relevante beslutningstagere herigennem får adgang til regnskabsrapporter mv. med høj informationsværdi. Fejl og mangler kan være til stor skade for regnskabsbrugerne, som f.eks. kan risikere at træffe forkerte investeringsbeslutninger. Tlf Fax CVR-nr eogs@eogs.dk ØKONOMI- OG ERHVERVSMINISTERIET VSMINISTERIET Fejl og mangler i års- og delårsrapporter kan i yderste konsekvens medføre både straf- og erstatningsansvar for ledelsen i virksomheden. Vi har i det forløbne år haft 3 sager, hvor virksomhederne har rettet henvendelse til Fondsrådet om konkrete problemstillinger, før der blev udarbejdet regnskab. Vi vil for 2008 opfordre flere virksomheder til at indgå i denne type dialog, så vi sammen kan gøre en indsats for yderligere at forbedre kvaliteten af regnskaberne. Nedenfor følger en gennemgang af de forhold vi - enten gennem regnskabskontrollen eller på andre måder - er blevet opmærksomme på i Oplysninger om ledelsesaflønning og aktiebaseret aflønning Økonomi- og Erhvervsministeriet offentliggjorde i juni 2007 en kortlægning af den aktuelle brug af aktiebaserede incitamentsordninger i børsnoterede selskaber. 1 Der er her tale om de virksomheder, som ikke er omfattet af den finansielle lovgivning. For de finansielle virksomheder udføres kontrollen af Finanstilsynet.

2 2/13 Kortlægningen blev gennemført på baggrund af en større debat i 2006 om, hvorvidt aktiebaserede incitamentsordninger er en hensigtsmæssig aflønningsform, særligt i relation til medlemmer af virksomheders bestyrelse og direktion, samt om der er tilstrækkelig åbenhed og gennemsigtighed for aktionærer og øvrige investorer i forbindelse med virksomhedernes brug heraf. Rapporten kan findes på følgende link: For at få et overblik over den aktuelle anvendelse af aktiebaseret incitamentsaflønning i danske børsnoterede virksomheder anmodede Økonomi- og Erhvervsministeriet professor Ken L. Bechmann (CBS) om at udarbejde en analyse af udviklingen frem til og med I denne forbindelse blev der tillige set på kvaliteten af den information, som de børsnoterede virksomheder afgiver vedrørende anvendelse af aktiebaseret incitamentsaflønning. Det blev konstateret, at kvaliteten af virksomhedernes information har været stigende over årene. Dog blev det samtidig konstateret, at en række virksomheder i 2006 stadig ikke leverede hele den krævede information. Flere af de virksomheder, der ikke leverede denne information, er dog virksomheder, som lige er blevet børsnoterede. IFRS indeholder en række yderligere informationskrav udover, hvad der er krævet for, at værdien af incitamentsordningerne kan måles. Det fremgår af Ken L. Bechmanns analyse, at i 2005 leverede 62 pct. af virksomhederne information helt i overensstemmelse med det overordnede krav om, at en rimelig præcis værdi af ordningerne skal kunne opgøres, mens 52 pct. kan siges at overholde de skrappere krav i IFRS 2. Der er en stigende anvendelse af aktiebaseret aflønning som optionsordninger. Det afføder et behov for et generelt løft i kvaliteten af oplysningerne om disse muligheder i regnskaberne. Erhvervs- og Selskabsstyrelsen forventer derfor i 2008 at komme med konkret vejledning om den regnskabsmæssige behandling af aktieoptioner m.v. Denne vejledning vil især kunne anvendes af virksomheder, som lige er blevet børsnoterede. Erhvervs- og Selskabsstyrelsen vil i 2008 være særligt opmærksom på, om der i årsrapporterne er givet de krævede oplysninger om aktiebaseret aflønning, jf. årsregnskabslovens 98b, IAS 24 og IFRS 2. Udeladelse af disse oplysninger vil efter omstændighederne kunne udløse nødvendige reaktioner så som krav om umiddelbar offentliggørelse af de manglende oplysninger.

3 3/13 Oplysninger om vederlag til ledelsen, herunder incitamentsaflønning, har stor interesse hos regnskabsbrugerne. Dette gælder uanset, at beløbene ikke er væsentlige set i forhold til resultatopgørelsens poster eller f.eks. egenkapitalen. Interessen omfatter ikke kun den omkostning, virksomheden er påført, men også en vurdering af hvilke incitamenter ledelsen måtte have til at handle på forskellige måder. Disse oplysninger om vederlag til ledelsen har derfor stor betydning for beslutningstagerne. Manglende revision af visse oplysninger i årsrapporten I henhold til 135 i årsregnskabsloven, skal årsrapporten revideres af en eller flere revisorer. Det er således hele årsrapporten, som skal revideres. Det er konstateret, at der i enkelte årsrapporter indgår oplysninger, som ikke er reviderede. Det fremgår typisk af en fodnote eller en overskrift, at oplysningerne er ureviderede. Revisor har derimod ikke taget forbehold i påtegningen for den manglende revision. Det er vores opfattelse, at hele årsrapporten 2 skal være revideret, for at årsregnskabslovens krav er opfyldt. Hvis dele af årsrapporten ikke kan revideres, skal revisor tage forbehold herfor i sin påtegning. Revisionspligten omfatter derfor altid proforma-tal 3 og alle andre oplysninger, som indgår i ledelsesberetningen. Hvis virksomheden ønsker at give yderligere oplysninger i selve regnskabet, f.eks. regnskabstallene omregnet til en fremmed valuta, er denne omregning naturligvis også omfattet af revisionspligten. Opmærksomheden skal dog i den forbindelse henledes på det udkast til forslag til ændring af årsregnskabsloven, der blev sendt i høring den 19. december 2007, jf. nedenfor. I høringsudkastet foreslås det således blandt andet at ophæve revisionspligten af ledelsesberetningen. Hvis lovforslaget vedtages i sin nuværende udformning vil en del af denne problemstilling ikke længere være aktuel. Dokumentation for skøn og vurderinger Indregning og måling i regnskabet bygger i vidt omfang på ledelsens skøn og forventninger til fremtiden. Det er naturligvis ledelsen, der 2 Dette indbefatter naturligvis ikke de supplerende beretninger, som er undtaget fra revisionspligten, jf. 135, stk Med proforma-tal menes f.eks. tal vedrørende en anden periode end regnskabets officielle periode. Dette forekommer blandt andet ved ændring af regnskabsperioder, hvor virksomheden i ledelsesberetningen tillige ønsker at oplyse om udviklingen i hele 12 måneders perioder.

4 4/13 kender virksomheden bedst, og ledelsen der har den fornødne viden om det marked, virksomheden opererer på. Erhvervs- og Selskabsstyrelsen eller Fondsrådet har i sagens natur ikke den samme viden om den enkelte virksomhed og kan derfor ikke som led i regnskabskontrollen foretage de samme skøn. Vi kan dog påse, at ledelsen kan dokumentere grundlaget for de udøvede skøn. Dette er allerede gjort i en række sager. Hovedreglen er heldigvis, at virksomhederne kan dokumentere grundlaget for deres skøn. Erhvervsog Selskabsstyrelsen har som sekretariat for Fondsrådet i en række sager anmodet virksomheder om at dokumentere skøn f.eks. i forhold til skatteaktiver. Modtager vi behørig dokumentation, lukkes sagen på dette grundlag. I visse tilfælde er det dog konstateret, at dokumentationen er mangelfuld. Manglende dokumentation kan medføre, at aktiver ikke kan indregnes eller skal nedskrives. Det er derfor vigtigt, at virksomhedsledelserne sikrer, at den fornødne dokumentation for det regnskabsmæssige foretagne skøn udarbejdes samtidig med skønnet foretages, idet et regnskabsmæssigt skøn ikke kan foretages på grundlag af efterrationaliseringer. Endvidere gives der i forbindelse med regnskabskontrolsager en meget kort frist til at indsende dokumentation til os. Baggrunden er her netop, at vi forudsætter, at dokumentationen allerede foreligger i forbindelse med regnskabsudarbejdelsen. Vi antager således som udgangspunkt, at der ikke skal udarbejdes særlig dokumentation i forbindelse med kontrollen. Konsistens i udmeldinger i forhold til skøn I forbindelse med regnskabskontrollen af de børsnoterede virksomheder forsøger vi at få et nærmere kendskab til de virksomheder, vi kontrollerer. Dette betyder, at vi ikke alene læser deres regnskaber, men også fondsbørsmeddelelser, oplysninger på virksomhedens hjemmeside, avisartikler om virksomheden m.v. Denne information giver os et samlet billede af virksomheden, som vi anvender, når vi skal vurdere risikoen for fejl i virksomhedens regnskaber. Som nævnt ovenfor, har ledelsens skøn og forudsætninger en væsentlig betydning for et regnskabs udvisende. Vi har i en konkret sag i 2007 desværre kunnet konstatere, at en virksomhed har udmeldt forskellige forudsætninger for det samme aktiv. Den konkrete sag omhandlede klassificering af grunde hos en virksomhed, som både drev developervirksomhed og investering i ejendomme. Virksomheden havde købt nogle grunde, hvor der skulle opføres boli-

5 5/13 ger. Sagen drejede sig om, hvorvidt grundene var varelager eller investeringsejendomme. Ved klassifikationen af ejendommene var det essentielt, hvorvidt virksomhedens ledelse på erhvervelsestidspunktet eller senere havde truffet beslutning om, at de boliger, der skulle opføres, skulle sælges eller beholdes som investeringsejendomme. I den konkrete sag blev grundene klassificeret som investeringsejendomme. Udmeldinger i pressen og andre steder indikerede dog, at boligerne skulle sælges efter opførelsen, dvs. at der var tale om varebeholdninger. Virksomhedens klassifikation blev taget til efterretning, da virksomhedens ledelse redegjorde for, at de ikke havde truffet beslutning om, at ejendommene skulle sælges. Forløbet i sagen understregede, hvor vigtigt det er, at en virksomhed er klar og konsistent i sine udmeldinger. Uklare udmeldinger og manglende konsistens i udmeldingerne er med til at forvirre regnskabsbrugerne. Uklare udmeldinger og manglende konsistens må betragtes som indikatorer på, at der er forhøjet risiko for fejl og mangler i regnskaberne, hvorfor sådanne forhold tillige vil øge risikoen for, at der rejses en regnskabskontrolsag. Anvendelse af produktionsmetoden på byggerier m.v. Fondsrådet har i nogle sager vurderet, hvorvidt konkrete ejendomsprojekter kan og skal indregnes efter IAS 11, Entreprisekontrakter, i ejendomsdeveloperes regnskab. For at IAS 11 kan anvendes, skal en række betingelser være opfyldt. Der har særligt været fokus på kravet om, at byggeriet skal være individuelt forhandlet med kunden. Med individuelt forhandlet forstås helt overordnet, at byggeriet skal være individualiseret og dermed tilpasset kundens konkrete behov. Kunden skal således have mulighed for at påvirke byggeriets strukturelle elementer. IAS 11 finder derimod ikke anvendelse på byggeri, som er udviklet af developeren selv, og hvor kunden har haft ingen eller begrænset indflydelse på byggeriets udformning. Det er tale om en meget kompleks problemstilling. Der henvises derfor til Fondsrådets hjemmeside, hvor resuméer af de konkrete afgørelser kan findes.

6 6/13 I forbindelse med Fondsrådets afgørelser har det været diskuteret, hvorvidt anvendelse af produktionsmetoden 4 efter årsregnskabslovens bestemmelser er begrænset til de tilfælde, hvor metoden skal anvendes efter IFRS. Erhvervs- og Selskabsstyrelsen er den 1. februar 2008 kommet med en vejledende udtalelse. Det er herefter vores opfattelse, at kravene for at anvende produktionsmetoden under årsregnskabsloven og efter IFRS er de samme. Hvis produktionsmetoden ikke kan anvendes efter IFRS, kan den derfor heller ikke anvendes efter årsregnskabsloven. Udtalelsen kan findes på vores hjemmeside. Virksomheder som børsnoteres Der er de senere år kommet flere danske virksomheder, som lader sine aktier m.v. notere på en fondsbørs eller et andet reguleret marked. Herunder er der kommet en række nye, mindre børsnoterede virksomheder. Kravene til de børsnoterede virksomheder er steget væsentligt over de seneste år. Ikke mindst regnskabskravene er blevet langt mere detaljerede og komplekse. Udarbejdelse af regnskaber efter IFRS fordrer ofte en meget stor regnskabsmæssig kompetence. Vi har desværre kunnet konstatere flere væsentlige fejl i regnskaberne for de virksomheder, som direkte eller indirekte er blevet børsnoterede indenfor de senere år. Der er ikke tale om bestemte typer fejl som ofte går igen. Fejlene omfatter blandt andet: Manglende udarbejdelse af koncernregnskab Forkert vurdering af hvilken virksomhed, som er den overtagende i forbindelse med en virksomhedsovertagelse Indregning af aktiver som ikke opfyldte betingelserne herfor Det er meget vigtigt, at nye virksomheder er opmærksomme på de krav, der er til regnskaberne fra de børsnoterede virksomheder, og derfor i god tid inden en børsnotering får tilknyttet den fornødne regnskabsmæssige ekspertise. Væsentlige fejl kan ikke blot skade virksomhedens troværdighed, men kan i yderste konsekvens medføre både straf- og erstatningsansvar. Det er derfor vigtigt, at kvaliteten i regnskaberne fra de virksomheder, som bliver noteret på et reguleret marked, er i orden allerede første gang, de aflægger et regnskab. 4 Ved produktionsmetoden anses indtægten for indtjent, mens varen produceres. Her indregnes indtægten løbende, i takt med at produktionen sker. Det generelt mest anvendte indtægtskriterium er den metode, som omtales som salgsmetoden. Ved salgsmetoden indregnes indtægten ved et salg på leveringstidspunktet, dvs. når kunden har accepteret varen, og risikoen for varen er overgået til kunden.

7 7/13 Manglende ledelsespåtegning i delårsrapporter Det fremgår af 10 i delårsrapportbekendtgørelsen 56, at en delårsrapport skal indeholde en ledelsespåtegning. Vi har desværre konstateret, at flere virksomheder ikke har medtaget en ledelsespåtegning i deres delårsrapporter. Manglende indsendelse af delårsrapporter I henhold til 10 i indsendelsesbekendtgørelsen 7, skal delårsrapporter indsendes til Erhvervs- og Selskabsstyrelsen med henblik på offentliggørelse i styrelsen. Indsendelsesfristen er 2 måneder efter balancedagen. Dette gælder både de obligatoriske halvårsrapporter og de frivillige kvartalsrapporter. Vi har desværre konstateret, at enkelte virksomheder ikke indsender deres delårsrapporter rettidigt til styrelsen. Aktuelle forhold Vi har noteret os, at der i pressen har været en række artikler om den økonomiske indvirkning i Europa, herunder i Danmark, af de problemer, der er konstateret på det amerikanske lånemarked. Omtalen omfatter i første omgang de finansielle virksomheder, men kan også få afsmittende effekt på ikke-finansielle virksomheder. Dette kan ske ved, at ikke-finansielle virksomheder har investeret i obligationer m.v., hvor der kan konstateres et økonomisk tab eller har forretningsmæssige eller økonomiske forbindelser med virksomheder, som er ramt af krisen. Det kan også ske ved, at det bliver sværere at optage nye lån eller refinansiere gamle lån, ligesom prisen på kapital kan stige. Ved udarbejdelse af regnskaber bør virksomhederne derfor være meget opmærksomme på, om de bliver påvirket af den såkaldte kreditkrisen. Hvis virksomheden enten allerede er påvirket, eller der er risiko herfor, skal dette naturligvis beskrives i regnskabet efter reglerne herom i IFRS og årsregnskabsloven. 5 Bekendtgørelse nr. 475 af 30. maj 2007 om udarbejdelse af delårsrapporter for børsnoterede virksomheder omfattet af årsregnskabsloven. 6 Bestemmelsen findes i 8 i den tidligere delårsrapportbekendtgørelse, bekendtgørelse nr af 14. december Bekendtgørelse nr af 14. december 2004 om indsendelse og offentliggørelse af årsrapporter m.v. i Erhvervs- og Selskabsstyrelsen

8 8/13 Nye regler for opkrævning af gebyr fra de børsnoterede virksomheder I henhold til 156, stk. 3, i årsregnskabsloven, skal børsnoterede virksomheder betale et årligt gebyr til Erhvervs- og Selskabsstyrelsen. Gebyret skal dække de omkostninger, som er forbundet med at kontrollere virksomhedernes regnskaber. Afgiften er indtil videre blevet opkrævet i november måned hos de virksomheder, som var børsnoterede pr. 1. januar. På grund af af- og nynoteringer har det vist sig uhensigtsmæssigt med så lang en periode mellem afgiftsberegningen og selve opkrævningen. Erhvervs- og Selskabsstyrelsen påtænker derfor at ændre bekendtgørelsen om opkrævning af afgiften. Afgiften forventes således fremover opkrævet i foråret. Denne ændring forventes at træde i kraft i foråret Ny lovgivning i 2007 I 2007 var der kun begrænsede ændringer af årsregnskabsloven. De ændringer, der var, omfatter alene de børsnoterede virksomheder. Ændringerne blev gennemført ved lov nr. 108 af 7. februar Denne ændringslov var blandt andet en implementering af MiFIDdirektivet og gennemsigtighedsdirektivet. Gennemsigtighedsdirektivet stiller nogle krav til regnskaberne fra de børsnoterede virksomheder. De nye krav til årsrapporter er meget sparsomme. Derimod er kravene til delårsrapporter for første gang reguleret af direktiverne, hvilket naturligvis får stor betydning for de danske børsnoterede virksomheder. Nedenfor beskrives ændringerne af årsregnskabsloven og delårsrapportbekendtgørelsen. Beskrivelsen omfatter kun de væsentligste forhold og er således ikke udtømmende. Ændringer til årsregnskabsloven Ledelsespåtegning Siden 2001 har det i henhold til 9, stk. 1, i årsregnskabsloven været et krav, at medlemmerne af de ansvarlige ledelsesorganer (typisk direktion og bestyrelse) i forbindelse med aflæggelse af årsrapporten skal underskrive en ledelsespåtegning. I ledelsespåtegningen skal de erklære, hvorvidt årsrapporten er aflagt i overensstemmelse med lovgivningen, hvorvidt årsrapporten giver et retvisende billede af virksomhedens og, hvis der er udarbejdet koncernregnskab, koncernens aktiver og passiver, finansielle stilling samt resultatet. Dette krav er nu udvidet for de børsnoterede virksomheder. I henhold til den nye bestemmelse i 102, stk. 3, skal medlemmerne af de ansvarlige ledelsesorganer således erklære, hvorvidt ledelsesberetningen

9 9/13 giver et retvisende billede af udviklingen i virksomhedens og, hvis der er udarbejdet koncernregnskab, koncernens aktiviteter og økonomiske forhold, årets resultat samt den finansielle stilling. Desuden skal det erklæres, at ledelsesberetningen indeholder en beskrivelse af de væsentligste risici og usikkerhedsfaktorer, virksomheden står overfor. Navn og funktion (titel) for de enkelte medlemmer af de ansvarlige ledelsesorganer skal også fremgå af ledelsespåtegningen. Visse virksomheder, som alene udsteder gældsbeviser (typisk obligationer), er undtaget fra de nye krav til ledelsespåtegningen, jf. 102, stk. 4. De nye krav til ledelsespåtegningen ændrer ikke på selve kravene til årsrapporten. Det er alene kravene til, hvad ledelsen specifikt skal erklære sig om, der er ændret. Sprog I henhold til årsregnskabslovens 138, stk. 4, skal årsrapporter m.v., som indsendes til Erhvervs- og Selskabsstyrelsen, være affattet på dansk. Erhvervs- og Selskabsstyrelsen kan dog i visse tilfælde undtage fra dette krav, jf. årsregnskabslovens 157 og 6 i indsendelsesbekendtgørelsen. Undtagelsen omfatter alene visse årsrapporter m.v. fra udenlandske virksomheder, som skal indsendes til styrelsen. Der er således ikke åbnet op for, at danske virksomheder kan aflægge årsrapport alene på engelsk. Det er dog altid muligt at præsentere en årsrapport på dansk og et andet sprog, f.eks. engelsk. Ved tvivlstilfælde vil det altid være den danske version, som er den gældende. Implementeringen af gennemsigtighedsdirektivet medfører også nye muligheder og pligter for de børsnoterede virksomheder i forhold til det anvendte sprog. Virksomheder, der har værdipapirer optaget til notering eller handel på en fondsbørs eller en autoriseret markedsplads her i landet, skal fortsat aflægge årsrapporter m.v. på dansk. Har virksomheden både sine værdipapirer optaget til notering eller handel på et reguleret marked her i landet og i et andet EU/EØS-land, skal årsrapporten m.v. aflægges både på dansk og 1. på et sprog, der accepteres af den kompetente myndighed i det pågældende land eller 2. engelsk.

10 10/13 Hvis virksomheden ikke har sine værdipapirer optaget til notering eller handel på en fondsbørs eller en autoriseret markedsplads her i landet, men derimod på et reguleret marked i mindst ét andet EU/EØS-land, skal årsrapporten m.v. aflægges på: 1. dansk og et sprog, der anerkendes af den kompetente myndighed i det land, hvor værdipapirerne er optaget til handel, eller 2. på engelsk. Den altovervejende hovedregel vil således fortsat være, at de børsnoterede virksomheder skal aflægge årsrapport på dansk. Kun når virksomheden ikke er noteret i Danmark, men alene i et andet EU/EØS-land, kan virksomheden nøjes med at aflægge årsrapport m.v. på engelsk. Uanset om en dansk virksomhed alene er børsnoteret i f.eks. Portugal, vil den ikke kunne nøjes med en årsrapport på portugisisk. Visse virksomheder, som alene udsteder gældsbeviser (typisk obligationer), er undtaget fra de nye sprogkrav, jf. årsregnskabslovens 157, stk. 4. For disse virksomheder gælder årsregnskabslovens almindelige krav om, at årsrapporten skal aflægges på dansk. Ikrafttræden Ændringerne til årsregnskabsloven trådte i kraft for regnskabsår, der begyndte den 1. juni 2007 eller senere. Loven indeholder ikke nogen hjemmel til at anvende de nye bestemmelser tidligere. Ny delårsrapportbekendtgørelse Hvem omfattes af kravene? Ændringerne i delårsrapportbekendtgørelsen medfører for det første, at alle børsnoterede virksomheder har pligt til at udarbejde en halvårsrapport efter bekendtgørelsens krav. Tidligere var det alene børsnoterede virksomheder, der havde aktier optaget til notering eller handel på en dansk fondsbørs, der havde pligt til at udarbejde halvårsrapport. Kravene omfatter således nu tillige f.eks.: Virksomheder hvis kapitalandele handles på Dansk Autoriseret Markedsplads. Virksomheder som alene har obligationer optaget til handel på en børs. Virksomheder som har kapitalandele eller gældsbeviser optaget alene til handel på et reguleret marked i et andet EU/EØS-land. Børsnoterede virksomheder i regnskabsklasse A (omfatter primært interessentskaber, hvor stat og/eller kommuner deltager som interessenter).

11 11/13 Nye krav til indholdet Der er også nye krav til indholdet i delårsrapporter. Den væsentligste ændring er, at den internationale regnskabsstandard for delårsregnskaber (IAS 34) skal anvendes for alle halvårskoncernregnskaber. Ved udarbejdelsen af halvårsregnskaber kan virksomhederne derimod vælge mellem: 1. IAS 34, eller 2. at udarbejde en balance og resultatopgørelse i sammendrag, samt forklarende noter. Virksomheder, som udarbejder halvårskoncernregnskab, kan undlade at udarbejde halvårsregnskab. Dette svarer til den hidtidige regulering. Hvis virksomheden vælger at udarbejde en balance og resultatopgørelse i sammendrag, skal den anvendte regnskabspraksis svare til den, som er valgt ved udarbejdelsen af årsrapporten. Øvrige bestemmelser Kvartalsrapporter skal som hidtil udarbejdes efter de samme regler, som gælder for halvårsrapporter. Det er værd at bemærke, at der fortsat ikke er krav om udarbejdelse af kvartalsrapporter. Det er således frivilligt, om virksomheden vil udarbejde en kvartalsrapport. Der er som hidtil ikke krav om revision eller review af delårsrapporter. Det skal dog tydeligt fremgå af delårsrapporten, om den er revideret eller gennemgået (reviewet) af virksomhedens revisor. Hvis revisor har afgivet en erklæring på delårsrapporten, skal denne indgå i rapporten. Delårsrapportbekendtgørelsen indeholder også nye krav til oplysninger i delårsrapporterne samt nye krav til ledelsespåtegningen. Der henvises til bekendtgørelsen for de mere detaljerede krav. Erhvervs- og Selskabsstyrelsen vil i samarbejde med Regnskabsrådet 8 vurdere, hvorvidt der er behov for udarbejdelse af en vejledning til bekendtgørelsen. 8 Regnskabsrådet er Erhvervs- og Selskabsstyrelsens rådgivende organ i regnskabsmæssige spørgsmål. Regnskabsrådet består af repræsentanter for en bred kreds af interessenter på regnskabsområdet dvs. Foreningen af Statsautoriserede Revisorer, Foreningen Registrerede Revisorer FRR, Advokatrådet, Copenhagen Business School, Finansrådet, Realkreditrådet, Forsikring & Pension, Dansk Industri, Dansk Arbejdsgiverforening, Dansk Erhverv, Danmarks Rederiforening, Håndværksrådet, HTS Handel, Transport og Service, Arbejderbevægelsens Erhvervsråd, Landsorganisationen i Danmark, Den Danske Finansanalytikerforening og Landbrugsrådet.

12 12/13 Ikrafttræden og overgangsregler Bekendtgørelsen trådte i kraft 1. juni 2007 for regnskabsår, som startede denne dato eller senere. Der er mulighed for at anvende bekendtgørelsens bestemmelser tidligere. Børsnoterede virksomheder, som ikke er forpligtet til at udarbejde koncernregnskab, kan dog udarbejde halvårsrapporten efter de hidtidige regler indtil regnskabsår, der starter 1. april 2008 eller senere. Forventet ny lovgivning i 2008 Forslag til ændring af årsregnskabsloven Erhvervs- og Selskabsstyrelsen har den 19. december 2007 sendt udkast til Forslag til ændring af årsregnskabsloven i høring. Det samlede udkast kan ses på høringsportalen på borger.dk samt på Erhvervsog Selskabsstyrelsens hjemmeside. Lovforslaget har til formål at reducere de administrative byrder for virksomhederne samt at gennemføre ændringer som følge af ændringer i 4. og 7. selskabsdirektiv om henholdsvis års- og koncernregnskaber. Forslagets bestemmelser om lempelser indeholder blandt andet: Forhøjelse af størrelsesgrænser (ej relevant for børsnoterede virksomheder). Bortfald af revisionspligten af ledelsesberetningen revisor skal alene afgive en udtalelse om sammenhængen over til årsog koncernregnskabet. Ophævelse af pligten til at anvende IFRS i årsregnskabet for børsnoterede modervirksomheder som aflægger koncernregnskab. Ophævelse af bindingskravet for investeringsaktiver, der reguleres til dagsværdi. Forslagets bestemmelser om gennemførelse af ændringerne til 4. og 7. selskabsdirektiv indeholder følgende forslag: Krav om redegørelse for virksomhedsledelse. Oplysningskrav om arrangementer, som ikke er indregnet i balancen. Ændrede krav til oplysninger om transaktioner med nærtstående parter. Forslaget indeholder desuden en række mindre ændringer. Høringsfristen var den 16. januar Tilpasning af årsregnskabsloven til IFRS Årsregnskabsloven var i 2001 kun på meget få områder ikke i overensstemmelse med IFRS. De steder, hvor loven ikke var i overensstemmelse med IFRS, skyldtes dette primært, at direktiverne var i strid med

13 13/13 IFRS eller i det mindste så var den gældende fortolkning, at direktiverne var i strid med IFRS. Direktiverne er ændret siden, således at de ikke længere begrænser brugen af IFRS. På samme tid er der sket en betydelig udvikling i IFRS. Der er komme langt mere regulering til, samtidig med at gamle bestemmelser er blevet ændret. Dette betyder, at der er blevet betydeligt større forskel på årsregnskabslovens bestemmelser og IFRS. Regnskabsrådet har derfor påbegyndt et arbejde med at identificere forskellene mellem årsregnskabsloven og IFRS. Når forskellene er identificeret, vil det blive vurderet, på hvilke områder årsregnskabsloven skal ændres med henblik på tilpasning til IFRS. Hensigten er, at årsregnskabsloven i størst mulig udstrækning skal gøre det muligt for virksomhederne at benytte de metoder, der er tilladt efter IFRS. Tilpasningen af årsregnskabsloven til IFRS vil dog ikke medføre, at alle de detaljerede krav fra IFRS også kommer ind i årsregnskabsloven. Årsregnskabsloven kan derimod tillade flere og lempeligere løsninger end IFRS. Målsætningen er således, at de administrative byrder for virksomhederne ikke må forøges ved en tilpasning til IFRS. I praksis vil loven næppe kunne tilpasses fuldt ud til IFRS. En fuld tilpasning ville kræve, at loven enten blev meget byrdefuld for virksomhederne, eller at loven ville blive fyldt med valgmuligheder til skade for regnskabsbrugerne. IASB har i 2007 haft et udkast til standard for små og mellemstore virksomheder i høring. Dette udkast er på næsten alle områder i overensstemmelse med IFRS for indregning og måling, men indeholder også simplere løsninger og betydeligt færre oplysningskrav end IFRS. Regnskabsrådet vil vurdere, hvorvidt den endelige standard bør være en del af dansk regnskabsregulering. Det mest sandsynlige er, at standarden bliver et frivilligt alternativ til årsregnskabslovens bestemmelser. Herved kan de virksomheder, som vil aflægge regnskaber efter internationalt anerkendte regler uden at bruge fuld IFRS gøre dette, samtidig med, at årsregnskabsloven ikke vil komme til at indeholde regler, som er unødigt byrdefulde for alle de virksomheder, som ikke har nytte af at følge nogle internationale regler.

Bekendtgørelse om finansielle rapporter for forvaltere af alternative investeringsfonde

Bekendtgørelse om finansielle rapporter for forvaltere af alternative investeringsfonde Bekendtgørelse om finansielle rapporter for forvaltere af alternative investeringsfonde I medfør af 131, stk. 6, 132, stk. 1, og 190, stk. 4, i lov nr. 598 af 12. juni 2013 om forvaltere af alternative

Læs mere

Finansudvalget, Europaudvalget 2005 FIU Alm.del Bilag 41, 2698 - Økofin Bilag 5 Offentligt

Finansudvalget, Europaudvalget 2005 FIU Alm.del Bilag 41, 2698 - Økofin Bilag 5 Offentligt Finansudvalget, Europaudvalget 2005 FIU Alm.del Bilag 41, 2698 - Økofin Bilag 5 Offentligt 30. november 2005 Supplerende samlenotat vedr. ECOFIN den 6. december 2005 Dagsordenspunkt 8: 4. og 7. selskabsdirektiv

Læs mere

Bekendtgørelse om indsendelse til og offentliggørelse af årsrapporter m.v. i Erhvervsstyrelsen samt kommunikation i forbindelse hermed

Bekendtgørelse om indsendelse til og offentliggørelse af årsrapporter m.v. i Erhvervsstyrelsen samt kommunikation i forbindelse hermed BEK nr 837 af 14/08/2012 (Historisk) Udskriftsdato: 1. juli 2016 Ministerium: Erhvervs- og Vækstministeriet Journalnummer: Erhvervs- og Vækstmin., Erhvervsstyrelsen, j.nr. 2012-0032241 Senere ændringer

Læs mere

Bekendtgørelse om udarbejdelse af delårsrapporter for børsnoterede virksomheder omfattet af årsregnskabsloven 1. (Delårsrapportbekendtgørelsen)

Bekendtgørelse om udarbejdelse af delårsrapporter for børsnoterede virksomheder omfattet af årsregnskabsloven 1. (Delårsrapportbekendtgørelsen) Bekendtgørelse om udarbejdelse af delårsrapporter for børsnoterede virksomheder omfattet af årsregnskabsloven 1 (Delårsrapportbekendtgørelsen) I medfør af 134 a og 164, stk. 4 og 5, i årsregnskabsloven,

Læs mere

Kapitel 1 Pligt til at udarbejde halvårsrapport. gældsinstrumenter, der er optaget til handel i Grønland eller på et reguleret marked i et EU/EØS

Kapitel 1 Pligt til at udarbejde halvårsrapport. gældsinstrumenter, der er optaget til handel i Grønland eller på et reguleret marked i et EU/EØS UDKAST Bekendtgørelse for Grønland om udarbejdelse af delårsrapporter for virksomheder, der har værdipapirer optaget til handel på et reguleret marked, og hvor virksomheden er omfattet af årsregnskabsloven

Læs mere

Deloittes kommentarer til halvårsrapporten for 2015 for pengeinstitutter

Deloittes kommentarer til halvårsrapporten for 2015 for pengeinstitutter Deloittes pengeinstitutgruppe Deloittes kommentarer til halvårsrapporten for 2015 for pengeinstitutter 1. januar 30. juni 2015 Revision. Skat. Consulting. Corporate Finance Deloittes kommentarer til halvårsrapport

Læs mere

BEK nr 559 af 01/06/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 28. september (Delårsrapportbekendtgørelsen)

BEK nr 559 af 01/06/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 28. september (Delårsrapportbekendtgørelsen) BEK nr 559 af 01/06/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 28. september 2017 Ministerium: Erhvervs- og Vækstministeriet Journalnummer: Erhvervs- og Vækstmin., Erhvervsstyrelsen, j.nr. 2016-1425 Senere ændringer

Læs mere

Tilskud fra moder- til dattervirksomhed Tilskud fra datter- til modervirksomhed Tilskud fra én dattervirksomhed til en anden dattervirksomhed

Tilskud fra moder- til dattervirksomhed Tilskud fra datter- til modervirksomhed Tilskud fra én dattervirksomhed til en anden dattervirksomhed 28. april 2009 /jcn Sag 2008-16.095 Notat om selskabsretlig og regnskabsretlig regulering af tilskud indenfor en koncern Det er gennem de senere år blevet mere aktuelt at yde tilskud mellem virksomheder

Læs mere

Europa Kommissionens høring om anvendelse af SME-standarden i EU

Europa Kommissionens høring om anvendelse af SME-standarden i EU Europaudvalget 2009-10 EUU alm. del Bilag 283 Offentligt 3. marts 2010 /lje,jcn Sag Europa Kommissionens høring om anvendelse af SME-standarden i EU Indledning Europa Kommissionen har i november 2009 udsendt

Læs mere

Vejsmose Holding ApS CVR-nr. 31 36 64 88

Vejsmose Holding ApS CVR-nr. 31 36 64 88 CVR-nr. 31 36 64 88 Årsrapport for 2014 Årsrapporten er godkendt på den ordinære generalforsamling, d. 23.07.15 Ricki Vejsmose Dirigent STATSAUTORISERET REVISIONSPARTNERSELSKAB BEIERHOLM medlem af HLB

Læs mere

Kapitel 9: Grænseoverskridende udbud og optagelse til notering eller handel

Kapitel 9: Grænseoverskridende udbud og optagelse til notering eller handel Vejledning til bekendtgørelse nr. 306 af 28. april 2005 om prospekter for værdipapirer, der optages til notering eller handel på et reguleret marked, og ved første offentlige udbud af værdipapirer over

Læs mere

April 2015. IAS 34 Tjekliste til delårsrapport 2015

April 2015. IAS 34 Tjekliste til delårsrapport 2015 April 2015 IAS 34 Tjekliste til delårsrapport 2015 2 Tjekliste til delårsrapporter IAS 34, Præsentation af delårsregnskaber, angiver minimumskravene til indholdet af et delårsregnskab og principperne for

Læs mere

FONDSRÅDET. Bestyrelsen for RIAS A/S Industrivej Roskilde

FONDSRÅDET. Bestyrelsen for RIAS A/S Industrivej Roskilde FONDSRÅDET Bestyrelsen for RIAS A/S Industrivej 9-17 4000 Roskilde 11. januar 2011 Ref. KHA J.nr. 2010-0022533 Afgørelse vedrørende delårsrapporten for 1. halvår af regnskabsåret 2009/10 for RIAS A/S,

Læs mere

VI MARGRETHE DEN ANDEN, af Guds Nåde Danmarks Dronning, gør vitterligt: Folketinget har vedtaget og Vi ved Vort samtykke stadfæstet følgende lov:

VI MARGRETHE DEN ANDEN, af Guds Nåde Danmarks Dronning, gør vitterligt: Folketinget har vedtaget og Vi ved Vort samtykke stadfæstet følgende lov: LOV nr 516 af 17/06/2008 Lov om ændring af årsregnskabsloven 1) (Forhøjelse af beløbsgrænser for regnskabsklasser og ændring af revisors pligter i forbindelse med ledelsesberetningen m.v.) VI MARGRETHE

Læs mere

Praktisk information hvis du overvejer et offentligt udbud af værdipapirer mellem 1.000.000 euro og 5.000.000 euro.

Praktisk information hvis du overvejer et offentligt udbud af værdipapirer mellem 1.000.000 euro og 5.000.000 euro. 15. juli 2015 Praktisk information hvis du overvejer et offentligt udbud af værdipapirer mellem 1.000.000 euro og 5.000.000 euro. I det følgende bliver der givet gode råd og vejledning til den praktiske

Læs mere

K e n d e l s e: Den 13. september 2011 blev der i sag nr. 68/2010. Erhvervs- og Selskabsstyrelsen. mod. registreret revisor A.

K e n d e l s e: Den 13. september 2011 blev der i sag nr. 68/2010. Erhvervs- og Selskabsstyrelsen. mod. registreret revisor A. Den 13. september 2011 blev der i sag nr. 68/2010 Erhvervs- og Selskabsstyrelsen mod registreret revisor A afsagt sålydende K e n d e l s e: Ved skrivelse af 20. oktober 2010 har Erhvervs- og Selskabsstyrelsen

Læs mere

Bekendtgørelse om prospekter ved offentlige udbud mellem 1.000.000 euro og 5.000.000 euro af visse værdipapirer

Bekendtgørelse om prospekter ved offentlige udbud mellem 1.000.000 euro og 5.000.000 euro af visse værdipapirer BEK nr 811 af 01/07/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 21. juni 2016 Ministerium: Erhvervs- og Vækstministeriet Journalnummer: Erhvervs- og Vækstmin., Finanstilsynet, j.nr. 132-0033 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

Udvalgte revisionsmæssige forhold, som revisor skal overveje i lyset af de ændrede markedsforhold 1. Indledning 2. Going concern

Udvalgte revisionsmæssige forhold, som revisor skal overveje i lyset af de ændrede markedsforhold 1. Indledning 2. Going concern 6. marts 2009 /pkj Udvalgte revisionsmæssige forhold, som revisor skal overveje i lyset af de ændrede markedsforhold 1. Indledning Den nuværende finansielle krise påvirker det danske og internationale

Læs mere

k e n d e l s e: Ved brev af 29. april 2013 har Revisortilsynet klaget over statsautoriseret revisor Claus Witt, jf. revisorlovens 43, stk. 3.

k e n d e l s e: Ved brev af 29. april 2013 har Revisortilsynet klaget over statsautoriseret revisor Claus Witt, jf. revisorlovens 43, stk. 3. Den 19. februar 2014 blev i sag 72/2013 Revisortilsynet mod Statsautoriseret revisor Claus Witt afsagt sålydende k e n d e l s e: Ved brev af 29. april 2013 har Revisortilsynet klaget over statsautoriseret

Læs mere

Regnskabskontrol af Danske Bank A/S årsrapport

Regnskabskontrol af Danske Bank A/S årsrapport Bestyrelsen og direktionen for Danske Bank A/S 19. januar 2015 Regnskabskontrol af Danske Bank A/S årsrapport for 2013 Finanstilsynet har foretaget en delvis 1 regnskabskontrol af Danske Bank A/S (Danske

Læs mere

Erhvervs- og Selskabsstyrelsen har det seneste år haft fokus på den regnskabsmæssige behandling af investeringsejendomme både erhvervsejendomme

Erhvervs- og Selskabsstyrelsen har det seneste år haft fokus på den regnskabsmæssige behandling af investeringsejendomme både erhvervsejendomme 3. april 2009 /jcn og lfo Sag Notat om måling (værdiansættelse) af ejendomme Erhvervs- og Selskabsstyrelsen har det seneste år haft fokus på den regnskabsmæssige behandling af investeringsejendomme både

Læs mere

Selskabsmeddelelse nr. 3 2015. København, den 23. april 2015 DELÅRSRAPPORT FOR 1. KVARTAL 2015

Selskabsmeddelelse nr. 3 2015. København, den 23. april 2015 DELÅRSRAPPORT FOR 1. KVARTAL 2015 Selskabsmeddelelse nr. 3 2015 NTR Holding A/S Sankt Annæ Plads 13, 3. 1250 København K Tel: +45 70 25 10 56 Fax: +45 70 25 10 75 E-mail: ntr@ntr.dk www.ntr.dk København, den 23. april 2015 DELÅRSRAPPORT

Læs mere

KUWAIT PETROLEUM AVIATION (DANMARK) A/S

KUWAIT PETROLEUM AVIATION (DANMARK) A/S KUWAIT PETROLEUM AVIATION (DANMARK) A/S Årsrapport 9. december 2011-31. marts 2013 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 06/08/2013 Bent Kristiansen Dirigent

Læs mere

Ejendomsselskabet Nordtyskland II A/S. Årsrapport for 2015

Ejendomsselskabet Nordtyskland II A/S. Årsrapport for 2015 Ejendomsselskabet Nordtyskland II A/S Skoubogade 1, 2., 1158 København K Årsrapport for 2015 CVR-nr. 29 78 40 51 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den / 2016

Læs mere

AUBO KØKKEN OG BAD LØGSTØR P/S CVR-nr. 34085145. Årsrapport 2014

AUBO KØKKEN OG BAD LØGSTØR P/S CVR-nr. 34085145. Årsrapport 2014 Deloitte Statsautoriseret Revisionspartnerselskab CVR nr. 33963556 Løgstørvej 14 Postboks 46 9600 Aars Telefon 96 98 23 00 Telefax 96 98 23 23 www.deloitte.dk AUBO KØKKEN OG BAD LØGSTØR P/S CVR-nr. 34085145

Læs mere

Lovtidende A 2008 Udgivet den 27. juni 2008

Lovtidende A 2008 Udgivet den 27. juni 2008 Lovtidende A 2008 Udgivet den 27. juni 2008 23. juni 2008. Nr. 625. Anordning om ikrafttræden for Grønland af årsregnskabsloven VI MARGRETHE DEN ANDEN, af Guds Nåde Danmarks Dronning, gør vitterligt: I

Læs mere

HOVED- OG NØGLETAL FOR KONCERNEN

HOVED- OG NØGLETAL FOR KONCERNEN HOVED- OG NØGLETAL FOR KONCERNEN 1. halvår 1. halvår 2013/2014 2012/2013 2012/13 2011/12 2010/2011 Hovedtal (t.dkk) Nettoomsætning 16.633 13.055 29.039 17.212 13.448 Bruttoresultat 8.710 9.404 16.454 14.740

Læs mere

Årsrapport for 2012 41. regnskabsår

Årsrapport for 2012 41. regnskabsår Årsrapport for 2012 41. regnskabsår Elektro-Motor, Elektromekanisk Etablissement ApS Skælskørvej 88 4250 Fuglebjerg CVR-nr. 40 68 39 17 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling

Læs mere

København, september 2015. Notat: Selskaber med begrænset hæftelse. Notatet indeholder blandt andet følgende konklusioner:

København, september 2015. Notat: Selskaber med begrænset hæftelse. Notatet indeholder blandt andet følgende konklusioner: København, september 2015 Notat: Selskaber med begrænset hæftelse Notatet indeholder blandt andet følgende konklusioner: Antallet af anpartsselskaber er steget fra ca. 77.700 selskaber i 2001 til ca. 199.500

Læs mere

Bekendtgørelse for Grønland om indsendelse og offentliggørelse af årsrapporter m.v. i Erhvervs- og Selskabsstyrelsen (Indsendelsesbekendtgørelsen)

Bekendtgørelse for Grønland om indsendelse og offentliggørelse af årsrapporter m.v. i Erhvervs- og Selskabsstyrelsen (Indsendelsesbekendtgørelsen) BEK nr 778 af 10/07/2008 (Gældende) Udskriftsdato: 22. juni 2016 Ministerium: Erhvervs- og Vækstministeriet Journalnummer: Økonomi- og Erhvervsmin., Erhvervs- og Selskabsstyrelsen, j.nr. 2008-0016599 Senere

Læs mere

MIP Holding Esbjerg ApS

MIP Holding Esbjerg ApS MIP Holding Esbjerg ApS CVR-nr. 31 88 70 97 Årsrapport for 2014 Godkendt på selskabets ordinære generalforsamling, den 29. maj 2015 Som dirigent:... Michael Laugesen Petersen Indholdsfortegnelse Ledelsesberetning

Læs mere

Frederiksberg Dyreklinik og Spa ApS CVR-nr. 33167652. Årsrapport 2012/13. Dirigent. Godkendt på selskabets generalforsamling den 16.12.

Frederiksberg Dyreklinik og Spa ApS CVR-nr. 33167652. Årsrapport 2012/13. Dirigent. Godkendt på selskabets generalforsamling den 16.12. Deloitte Statsautoriseret Revisionspartnerselskab CVR nr. 33963556 Weidekampsgade 6 Postboks 1600 0900 København C Telefon 36 10 20 30 Telefax 36 10 20 40 www.deloitte.dk Frederiksberg Dyreklinik og Spa

Læs mere

Vejledning om virkningen af Fondsrådets afgørelser om ændring af regnskabsinformation i års- og delårsrapporter

Vejledning om virkningen af Fondsrådets afgørelser om ændring af regnskabsinformation i års- og delårsrapporter Vejledning om virkningen af Fondsrådets afgørelser om ændring af regnskabsinformation i års- og delårsrapporter Version 1.0 23. august 2006 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Regelgrundlag... 5

Læs mere

Baggrundsnotat: Finansiel Stabilitets overtagelse af Gudme Raaschou Bank

Baggrundsnotat: Finansiel Stabilitets overtagelse af Gudme Raaschou Bank Baggrundsnotat: Finansiel Stabilitets overtagelse af Gudme Raaschou Bank Den 29. april 2009 meddelte Finansiel Stabilitet A/S (i det følgende Finansiel Stabilitet), at selskabet den 16. april 2009 havde

Læs mere

NÆSBYLUND HOLDING ApS

NÆSBYLUND HOLDING ApS NÆSBYLUND HOLDING ApS Årsrapport for 1. januar - 31. december 2014 (14. regnskabsår) Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 27/3 2015 Ruth Hessel Madsen dirigent

Læs mere

FSR danske revisorer takker for muligheden for at fremsende bemærkninger til udkastet til ændring af indsendelsesbekendtgørelsen.

FSR danske revisorer takker for muligheden for at fremsende bemærkninger til udkastet til ændring af indsendelsesbekendtgørelsen. Erhvervsstyrelsen Langelinie Allé 17 2100 København Ø Att.: Specialkonsulent Lise Fode 30. januar 2015 Pr. e-mail: lisfod@erst.dk Høring over udkast til ændring af bekendtgørelse om indsendelse til og

Læs mere

Offentliggørelse af redegørelse for virksomhedsledelse og redegørelse for samfundsansvar på virksomhedens hjemmeside mv.

Offentliggørelse af redegørelse for virksomhedsledelse og redegørelse for samfundsansvar på virksomhedens hjemmeside mv. I det følgende gengives med tilladelse fra Revision & Regnskabsvæsen indholdet af en artikel, som er offentliggjort i Revision & Regnskabsvæsen nr. 9, 2009, s. 31 ff. Af chefkonsulent Grethe Krogh Jensen,

Læs mere

Kontroller af forretningsregler ved indsendelse af digitale årsrapporter

Kontroller af forretningsregler ved indsendelse af digitale årsrapporter Oversigt over: Kontroller af forretningsregler ved indsendelse af digitale årsrapporter Erhvervsstyrelsen, september 201 Version 1.2 Erhvervsstyrelsen, september 201, Version 1.2 Side 1 Forord Dette dokument

Læs mere

Europaudvalget 2012-13 EUU Alm.del EU Note 19 Offentligt

Europaudvalget 2012-13 EUU Alm.del EU Note 19 Offentligt Europaudvalget 2012-13 EUU Alm.del EU Note 19 Offentligt Europaudvalget Den økonomiske konsulent EU-note Til: Dato: Udvalgets medlemmer og stedfortrædere 8. februar 2015 Note om forstærket samarbejde vedrørende

Læs mere

Core Bolig III Investoraktieselskab II. Årsrapport for 2015

Core Bolig III Investoraktieselskab II. Årsrapport for 2015 Core Bolig III Investoraktieselskab II Skoubogade 1, 2., 1158 København K Årsrapport for 2015 CVR-nr. 35 20 64 77 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den / 2016

Læs mere

JOSA Invest ApS Årsrapport for 2014

JOSA Invest ApS Årsrapport for 2014 JOSA Invest ApS Årsrapport for 2014 CVR-nr. 27 46 43 78 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 24/3 2015 John Hald Dirigent Indholdsfortegnelse Side Påtegninger

Læs mere

IFRS-STANDARDER OG FORTOLKNINGSBIDRAG (GODKENDT AF EU) Siden udsendelsen af IFRS-NYT 2010-02 har EU godkendt følgende ændringer til IFRS:

IFRS-STANDARDER OG FORTOLKNINGSBIDRAG (GODKENDT AF EU) Siden udsendelsen af IFRS-NYT 2010-02 har EU godkendt følgende ændringer til IFRS: IFRS-nyt 2010-03 Faglig udviklingsafdeling IFRS-NYT 2010-03 Indhold: Ny IFRS: IFRS-standarder og fortolkningsbidrag (godkendt af EU) Kommende ændringer af IFRS-standarder. Temaer: Tema I: Fokusområder

Læs mere

Egerland Holding ApS CVR-nr. 30572637. Årsrapport 2014

Egerland Holding ApS CVR-nr. 30572637. Årsrapport 2014 Deloitte Statsautoriseret Revisionspartnerselskab CVR nr. 33963556 Gøteborgvej 18 Postboks 7012 9200 Aalborg SV Telefon 98 79 60 00 Telefax 98 79 60 01 www.deloitte.dk Egerland Holding ApS CVR-nr. 30572637

Læs mere

VIBORG CYKELSPECIALIST ApS

VIBORG CYKELSPECIALIST ApS VIBORG CYKELSPECIALIST ApS Årsrapport 1. oktober 2013-30. september 2014 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 08/04/2015 Ib Rohde Dirigent Side 2 af 14 Indhold

Læs mere

Delårsrapport for perioden 1. januar 30. juni 2009

Delårsrapport for perioden 1. januar 30. juni 2009 SELSKABSMEDDELELSE Meddelelse nr. 6/2009 Fjerritslev, 25. august 2009 Bestyrelsen har i dag godkendt koncernens delårsrapport for perioden 1. januar - 30. juni 2009. Resumé for 1. halvår af 2009: Koncernomsætning

Læs mere

JOB INWEST VIKAR ApS. Årsrapport 1. januar 2014-31. december 2014. Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den

JOB INWEST VIKAR ApS. Årsrapport 1. januar 2014-31. december 2014. Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den JOB INWEST VIKAR ApS Årsrapport 1. januar 2014-31. december 2014 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 01/04/2015 Johnny West Hansen Dirigent Side 2 af 15 Indhold

Læs mere

LED LIGHT DISTRIBUTION ApS

LED LIGHT DISTRIBUTION ApS LED LIGHT DISTRIBUTION ApS Årsrapport 1. januar 2013-31. december 2013 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 26/06/2014 Thomas Juul Jørgensen Dirigent Side 2

Læs mere

Ny revisorlov Hvad betyder det for revisionsudvalg?

Ny revisorlov Hvad betyder det for revisionsudvalg? Ny revisorlov Hvad betyder det for revisionsudvalg? Kontakt Lars Engelund T: 3954 9264 M: 2141 6064 E: len@pwc.dk 10. juni 2016 Revisorloven, der blev vedtaget 19. maj 2016 og som træder i kraft 17. juni

Læs mere

Årsregnskabsloven og andelsboligforeninger

Årsregnskabsloven og andelsboligforeninger 3. september 2009 /jcn Sag 2009-20.142 Årsregnskabsloven og andelsboligforeninger Beskrivelse af den generelle problemstilling Erhvervs- og Selskabsstyrelsen har modtaget spørgsmål vedrørende andelsboligforeningers

Læs mere

NÆSBYLUND HOLDING ApS

NÆSBYLUND HOLDING ApS NÆSBYLUND HOLDING ApS Årsrapport for 1. januar - 31. december 2013 (13. regnskabsår) Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 24/4 2014 Ruth Hessel Madsen dirigent

Læs mere

Høeghsmindevej 43 2820 Gentofte CVR nr. 34228612 Årsrapport for 2013/2014 (Opstillet uden revision eller review) 2. regnskabsår Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling

Læs mere

Vi har tre hovedbudskaber med i dag, og de er, at:

Vi har tre hovedbudskaber med i dag, og de er, at: Erhvervsudvalget 2009-10 L 190 Bilag 4 Offentligt 1. Indledning Goddag og tak for invitationen. Mit navn er Preben Rasmussen Høj, og jeg er administrerende direktør i Foreningen Registrerede Revisorer

Læs mere

Regnskabsvejledning for klasse B- og C-virksomheder

Regnskabsvejledning for klasse B- og C-virksomheder Regnskabsvejledning for klasse B- og C-virksomheder Regnskabsvejledning for klasse B- og C- virksomheder Regnskabsvejledning for virksomheder omfattet af regnskabsklasse B og C jf. årsregnskabsloven Vejledning

Læs mere

Europaudvalget Økofin Bilag 2 Offentligt

Europaudvalget Økofin Bilag 2 Offentligt Europaudvalget 2009 2948 - Økofin Bilag 2 Offentligt 26. maj 2009 Supplement til samlenotat vedr. ECOFIN den 9. juni 2009 Dagsordenspunkt1b: Internationale regnskabsstandarder Resumé På ECOFIN den 9. juni

Læs mere

BILHUSET LIND APS INDUSTRIPARKEN 8, 7400 HERNING

BILHUSET LIND APS INDUSTRIPARKEN 8, 7400 HERNING Tlf.: 96 26 38 00 BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab herning@bdo.dk Birk Centerpark 30 www.bdo.dk DK-7400 Herning CVR-nr. 20 22 26 7020222670 BILHUSET LIND APS INDUSTRIPARKEN 8, 7400 HERNING ÅRSRAPPORT

Læs mere

Kjaerulff.TV ApS Årsrapport for 2014

Kjaerulff.TV ApS Årsrapport for 2014 Kjaerulff.TV ApS Årsrapport for 2014 CVR-nr. 34 71 52 03 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 22/6 2015 Karsten Kjærulff Dirigent Indholdsfortegnelse Side Påtegninger

Læs mere

GF Pharma Valdemarshaab 1, 1. sal, 4600 Køge CVR-nr. 32 21 32 86

GF Pharma Valdemarshaab 1, 1. sal, 4600 Køge CVR-nr. 32 21 32 86 Valdemarshaab 1, 1. sal, 4600 Køge CVR-nr. 32 21 32 86 Årsrapport for 2015 Årsrapporten er godkendt på den ordinære generalforsamling, d. Dirigent STATSAUTORISERET REVISIONSPARTNERSELSKAB BEIERHOLM medlem

Læs mere

GAUGUIN TRADING ApS. Årsrapport 1. januar 2013-31. december 2013. Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den

GAUGUIN TRADING ApS. Årsrapport 1. januar 2013-31. december 2013. Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den GAUGUIN TRADING ApS Årsrapport 1. januar 2013-31. december 2013 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 26/02/2014 Troels Olivero Dirigent Side 2 af 10 Indhold

Læs mere

Aros Bolig Aps Terp Skovvej 111, 8270 Højbjerg Aps reg. Nr. 253 865. CVR nr. 21 57 67 00. Årsrapport for 2007 1.1.2007-31.12.2007. (9.

Aros Bolig Aps Terp Skovvej 111, 8270 Højbjerg Aps reg. Nr. 253 865. CVR nr. 21 57 67 00. Årsrapport for 2007 1.1.2007-31.12.2007. (9. Aros Bolig Aps Terp Skovvej 111, 8270 Højbjerg Aps reg. Nr. 253 865 CVR nr. 21 57 67 00 Årsrapport for 2007 1.1.2007-31.12.2007 (9. regnskabsår) www.arosbolig.dk Aros regnskab 2007 Side 1 Årsberetning

Læs mere

Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2014-15 L 117 endeligt svar på spørgsmål 34 Offentligt

Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2014-15 L 117 endeligt svar på spørgsmål 34 Offentligt Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2014-15 L 117 endeligt svar på spørgsmål 34 Offentligt Bilag ERHVERVS- OG VÆKSTMINISTEREN Udkast til et eventuelt ændringsforslag om opdeling af lovforslaget: Æ n d

Læs mere

Harmonie Huse ApS Gærdet 9 6715 Esbjerg N. CVR-nummer: 30 70 29 72. ÅRSRAPPORT 1. januar 2012 til 31. december 2012

Harmonie Huse ApS Gærdet 9 6715 Esbjerg N. CVR-nummer: 30 70 29 72. ÅRSRAPPORT 1. januar 2012 til 31. december 2012 Harmonie Huse ApS Gærdet 9 6715 Esbjerg N CVR-nummer: 30 70 29 72 ÅRSRAPPORT 1. januar 2012 til 31. december 2012 (5. regnskabsår) Godkendt på selskabets generalforsamling, den 8/6 2013 Brian Madsen Indholdsfortegnelse

Læs mere

Invest Brazil A/S CVR-nr. 30901479. Årsrapport 2012

Invest Brazil A/S CVR-nr. 30901479. Årsrapport 2012 Deloitte Statsautoriseret Revisionspartnerselskab CVR nr. 33963556 Papirfabrikken 26 8600 Silkeborg Telefon 89207000 Telefax 89207005 www.deloitte.dk Invest Brazil A/S CVR-nr. 30901479 Årsrapport 2012

Læs mere

Aalborg Trading ApS Vester Hedensvej 31, 9362 Gandrup CVR-nr. 32 08 17 03

Aalborg Trading ApS Vester Hedensvej 31, 9362 Gandrup CVR-nr. 32 08 17 03 Vester Hedensvej 31, 9362 Gandrup CVR-nr. 32 08 17 03 Årsrapport for regnskabsåret 01.09.14-31.08.15 Årsrapporten er godkendt på den ordinære generalforsamling, d. 20.01.16 Thomas Olesen Dirigent Indholdsfortegnelse

Læs mere

AABYBRO GULD & SØLV A/S

AABYBRO GULD & SØLV A/S AABYBRO GULD & SØLV A/S Østergade 7 9440 Aabybro Årsrapport 1. juli 2014-30. juni 2015 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 04/11/2015 An Phuoc Tram Dirigent

Læs mere

47 Hensatte forpligtelser Ændringslovens 8,

47 Hensatte forpligtelser Ændringslovens 8, 18. oktober 2016 Sag 2016-3181 Vejledning om overgangsbestemmelser ved anvendelse af visse bestemmelser i årsregnskabsloven Indledning Erhvervsstyrelsen har udstedt en bekendtgørelse 1, der skal gøre det

Læs mere

Boghandler Henning Clausens Fond. Årsrapport 2013

Boghandler Henning Clausens Fond. Årsrapport 2013 Boghandler Henning Clausens Fond CVR-nr. 35 40 50 62 Årsrapport 2013 (1. regnskabsår) Årsrapporten er godkendt på fondens årsmøde den 8/5 2014 Knud Ove Christensen Dirigent Jens Baggesens Vej 90N, 8200

Læs mere

Vejledning til bekendtgørelse nr af 15. december 2015 om overgangsbestemmelser ved anvendelse af visse bestemmelser i årsregnskabsloven

Vejledning til bekendtgørelse nr af 15. december 2015 om overgangsbestemmelser ved anvendelse af visse bestemmelser i årsregnskabsloven 30. maj 2016 Sag 2016-3181 Vejledning til bekendtgørelse nr. 1849 af 15. december 2015 om overgangsbestemmelser ved anvendelse af visse bestemmelser i årsregnskabsloven Indledning Erhvervsstyrelsen har

Læs mere

Krogh Ejendomme ApS CVR-nr. 28 12 84 52

Krogh Ejendomme ApS CVR-nr. 28 12 84 52 Krogh Ejendomme ApS CVR-nr. 28 12 84 52 Årsrapport 2012 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 22. maj 2013. Jan Krogh Dirigent Indholdsfortegnelse Side Påtegninger

Læs mere

Erhvervsstyrelsen Langelinie Allé København Ø Att.: Carina Gaarde Sørensen. Pr maj 2016

Erhvervsstyrelsen Langelinie Allé København Ø Att.: Carina Gaarde Sørensen. Pr maj 2016 Erhvervsstyrelsen Langelinie Allé 17 2100 København Ø Att.: Carina Gaarde Sørensen Pr. e-mail: carsor@erst.dk 10. maj 2016 Udkast til tre bekendtgørelser udstedt i medfør af årsregnskabsloven Tak for muligheden

Læs mere

VEJLEDNING OM. selskaber med begrænset ansvar der skal registreres i henhold til lov om visse erhvervsdrivende virksomheder UDGIVET AF

VEJLEDNING OM. selskaber med begrænset ansvar der skal registreres i henhold til lov om visse erhvervsdrivende virksomheder UDGIVET AF VEJLEDNING OM selskaber med begrænset ansvar der skal registreres i henhold til lov om visse erhvervsdrivende virksomheder UDGIVET AF Erhvervs- og Selskabsstyrelsen Oktober 2010 Indholdsfortegnelse 1.

Læs mere

INVESTERINGSFORENINGEN ALFRED BERG INVEST

INVESTERINGSFORENINGEN ALFRED BERG INVEST INVESTERINGSFORENINGEN ALFRED BERG INVEST Afdeling Otium+ under afvikling Afviklingsregnskab 3. november 2010 INVESTERINGSFORENINGEN ALFRED BERG INVEST AMALIEGADE 3 1256 KØBENHAVN K TELEFON 3396 1000 FAX

Læs mere

MOOS+LOOFT APS. Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling, den 1. april 2014. Kirsten Østergaard

MOOS+LOOFT APS. Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling, den 1. april 2014. Kirsten Østergaard Tlf: 96 26 38 00 BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab herning@bdo.dk Birk Centerpark 30 www.bdo.dk DK-7400 Herning CVR-nr. 20 22 26 7020222670 MOOS+LOOFT APS ÅRSRAPPORT Årsrapport 2013 Årsrapporten

Læs mere

K 711 ApS. Årsrapport 1. juli 2012-30. juni 2013. Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 10/09/2013

K 711 ApS. Årsrapport 1. juli 2012-30. juni 2013. Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 10/09/2013 K 711 ApS Årsrapport 1. juli 2012-30. juni 2013 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 10/09/2013 Olaf Hedegaard Dirigent Side 2 af 13 Indhold Virksomhedsoplysninger

Læs mere

Skovslund Holding ApS

Skovslund Holding ApS Skovslund Holding ApS CVR: 27928102 2014 01.01.2014 31.12.2014 en er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den: 1. juni 2015 Jacob Lykke Eriksen side 2 Indhold Påtegninger 3 Ledelsespåtegning

Læs mere

Sydvest Kloakservice ApS

Sydvest Kloakservice ApS Gasse Høje 25, Ullerup 6780 Skærbæk CVR-nr. 33262175 Årsrapport for 2014 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 29. maj 2015 Jørn Hansen Dirigent Indholdsfortegnelse

Læs mere

Ejendomsselskabet Østerport 2, Rudkøbing ApS Å R S R A P P O R T

Ejendomsselskabet Østerport 2, Rudkøbing ApS Å R S R A P P O R T Ejendomsselskabet Østerport 2, Rudkøbing ApS CVR 29 69 00 22 Å R S R A P P O R T 2 0 1 2 6. regnskabsår Godkendt på generalforsamling, afholdt den 12. februar 2013. Dirigent: S. E. Kracht c/o Svendborg

Læs mere

fonde. Denne undersøgelse er nu blevet opdateret på grundlag af de seneste årsregnskaber for at vise udviklingen i bestyrelseshonorarerne i fondene.

fonde. Denne undersøgelse er nu blevet opdateret på grundlag af de seneste årsregnskaber for at vise udviklingen i bestyrelseshonorarerne i fondene. 29. december 2003 Bestyrelseshonorar i erhvervsdrivende fonde i 2003 Indledning I det seneste stykke tid har medierne fokuseret meget på erhvervsdrivende fonde i Danmark. Spørgsmålet har blandt andet været,

Læs mere

GIKI HOLDING ApS. Amaliegade København K. Årsrapport 1. januar december 2017

GIKI HOLDING ApS. Amaliegade København K. Årsrapport 1. januar december 2017 GIKI HOLDING ApS Amaliegade 33 1256 København K Årsrapport 1. januar 2017-31. december 2017 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 28/05/2018 Peter Lambert Dirigent

Læs mere

Ændring i regnskabspraksis og regnskabsmæssige skøn

Ændring i regnskabspraksis og regnskabsmæssige skøn Ændring i regnskabspraksis og regnskabsmæssige skøn Ændringer kan opdeles i områderne ændring i regnskabspraksis og ændring af regnskabsmæssige skøn. Herudover kan der være ændringer som følge af fejl.

Læs mere

Lovforslag til ændring af årsregnskabsloven 2015

Lovforslag til ændring af årsregnskabsloven 2015 Lovforslag til ændring af årsregnskabsloven 2015 Den 28. januar 2015 blev der stillet lovforslag til ændring af årsregnskabsloven. Ændringerne skyldes primært, at Danmark skal implementere det EU-regnskabsdirektiv,

Læs mere

Green Cotton A/S Årsrapport for 2014/15

Green Cotton A/S Årsrapport for 2014/15 Green Cotton A/S Årsrapport for 2014/15 (regnskabsår 1/5-30/4) CVR-nr. 15 69 45 72 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 7 /9 2015 John Hansen Dirigent Indholdsfortegnelse

Læs mere

BET ApS CVR-nr. 30 83 12 92

BET ApS CVR-nr. 30 83 12 92 CVR-nr. 30 83 12 92 Årsrapport for 2013 Årsrapporten er godkendt på den ordinære generalforsamling, d. Dirigent Indholdsfortegnelse Selskabsoplysninger m.v. 3 Ledelsespåtegning 4 Den uafhængige revisors

Læs mere

ABCD. Revisionsprotokollat af 30. marts 2010. til årsregnskabet for 2009. Århus Havn. 10-p003 JNy SPN RSP LBA 976822 09001.docx

ABCD. Revisionsprotokollat af 30. marts 2010. til årsregnskabet for 2009. Århus Havn. 10-p003 JNy SPN RSP LBA 976822 09001.docx KPMG Statsautoriseret Revisionspartnerselskab AUDIT Bruun's Galleri Værkmestergade 25 Postboks 330 8100 Århus C Telefon 86 76 46 00 Telefax 72 29 30 30 www.kpmg.dk Revisionsprotokollat af 30. marts 2010

Læs mere

Cobra Computer Technology A/S Årsrapport for 2014

Cobra Computer Technology A/S Årsrapport for 2014 Cobra Computer Technology A/S Årsrapport for 2014 CVR-nr. 20 09 08 39 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 31/5 2015 Leif Nielsen Dirigent Indholdsfortegnelse

Læs mere

Delårsrapport for perioden 1. januar til 30. september 2010

Delårsrapport for perioden 1. januar til 30. september 2010 København, den 26. november 2010 Meddelelse nr. 14/2010 Danionics A/S Dr. Tværgade 9, 1. DK 1302 København K, Danmark Telefon: +45 70 23 81 30 Telefax: +45 70 30 05 56 E-mail: investor@danionics.dk Website:

Læs mere

K 711 ApS. Årsrapport 1. juli 2011-30. juni 2012. Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 14/09/2012

K 711 ApS. Årsrapport 1. juli 2011-30. juni 2012. Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 14/09/2012 K 711 ApS Årsrapport 1. juli 2011-30. juni 2012 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 14/09/2012 Olaf Hedegaard Dirigent Side 2 af 14 Indhold Virksomhedsoplysninger

Læs mere

CODA BYG & VVS & ALT TIL BAD ApS

CODA BYG & VVS & ALT TIL BAD ApS CODA BYG & VVS & ALT TIL BAD ApS Årsrapport 26. oktober 2011-31. december 2012 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 20/05/2013 Tino Segebrecht Dirigent (Urevideret)

Læs mere

I anledning af klagen har Erhvervs- og Selskabsstyrelsen i en redegørelse af 30. maj 2011 om sagens faktiske omstændigheder udtalt:

I anledning af klagen har Erhvervs- og Selskabsstyrelsen i en redegørelse af 30. maj 2011 om sagens faktiske omstændigheder udtalt: ERHVERVSANKENÆVNET Kampmannsgade 1 * Postboks 2000 * 1780 København V * Tlf. 33 30 76 22 * Fax 33 30 76 00 Ekspeditionstid 9-16 * www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 13. februar 2012 (J.nr. 2011-0024477).

Læs mere

Super Dæk Service - Holstebro ApS

Super Dæk Service - Holstebro ApS Super Dæk Service - Holstebro ApS Årsrapport for 2011/12 CVR-nr. 65 98 53 14 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordina^gén^alforsamling den/ Indholdsfortegnelse Påtegninger Ledelsespåtegning

Læs mere

Delårsrapport for Dantax A/S for perioden 1. juli 2008-31. marts 2009

Delårsrapport for Dantax A/S for perioden 1. juli 2008-31. marts 2009 Dantax A/S Bransagervej 15 DK-9490 Pandrup Tlf. (+45) 98 24 76 77 Fax (+45) 98 20 40 15 e-mail:ps@dantax-radio.dk CVR. nr. 36 59 15 28 NASDAQ OMX Copenhagen A/S Pandrup, den 12. maj 2009 Delårsrapport

Læs mere

Rønne Vand A/S. CVR nr. 32 94 33 57. Årsrapport 2011-12. 3. regnskabsår

Rønne Vand A/S. CVR nr. 32 94 33 57. Årsrapport 2011-12. 3. regnskabsår Rønne Vand A/S Sandemandsvej 1A 3700 Rønne Tlf: 5691 0404 E-mail: rvv@rvv.dk www: www.rvv.dk CVR: 32 94 33 57 Danske Bank: 4720-4720 052 520 Rønne Vand A/S CVR nr. 32 94 33 57 Årsrapport 2011-12 3. regnskabsår

Læs mere

Kurssikringsinstrumenter i årsrapporten

Kurssikringsinstrumenter i årsrapporten Kurssikringsinstrumenter i årsrapporten Med en voksende globalisering og større samhandel med udenlandske kunder har mange virksomheder behov for og ønske om at sikre virksomheden mod fremtidige udsving

Læs mere

Engrosbiler Jens Munk ApS

Engrosbiler Jens Munk ApS Engrosbiler Jens Munk ApS CVR-nr. 26 22 92 00 Årsrapport for 2013/14 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 05/12 2014 Jens Munk Dirigent Indholdsfortegnelse

Læs mere

Ny SMV-standard Udvidet gennemgang

Ny SMV-standard Udvidet gennemgang Ny SMV-standard Udvidet gennemgang ÅRL 135, stk. 1 En virksomhed, der er omfattet af regnskabsklasse B, kan vælge at lade revisionen efter 1. pkt. udføre efter Erhvervsstyrelsens erklæringsstandard for

Læs mere

"Skejnæs" Peder Nielsen ApS CVR-nr. 31 17 91 49

Skejnæs Peder Nielsen ApS CVR-nr. 31 17 91 49 "Skejnæs" Peder Nielsen ApS CVR-nr. 31 17 91 49 Årsrapport 1. januar - 31. december 2014 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 3. juni 2015. Jens Peter Nielsen

Læs mere

Kaffe og Kage ApS Årsrapport for 2013

Kaffe og Kage ApS Årsrapport for 2013 Kaffe og Kage ApS Årsrapport for 2013 CVR-nr. 25 91 26 91 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 23/6 2014 Mikael Lunøe Dirigent Indholdsfortegnelse Side Påtegninger

Læs mere

KET Ejendomme ApS CVR-nr. 28 86 80 57

KET Ejendomme ApS CVR-nr. 28 86 80 57 CVR-nr. 28 86 80 57 Årsrapport for 2014 Årsrapporten er godkendt på den ordinære generalforsamling, d. 29.05.15 Torben Høholt Dirigent STATSAUTORISERET REVISIONSPARTNERSELSKAB BEIERHOLM medlem af HLB International

Læs mere

RIGSREVISIONEN København, den 25. november 2005 RN D101/05

RIGSREVISIONEN København, den 25. november 2005 RN D101/05 RIGSREVISIONEN København, den 25. november 2005 RN D101/05 Udvidet notat til statsrevisorerne om årsrapporterne for Industrialiseringsfonden for Udviklingslandene (IFU) I. Indledning 1. Statsrevisorerne

Læs mere

Vedtægter for Generationsskifte & Vækst A/S cvr-nr. 20813938

Vedtægter for Generationsskifte & Vækst A/S cvr-nr. 20813938 J.nr. 2634 Vedtægter for Generationsskifte & Vækst A/S cvr-nr. 20813938 1. 1.0 Navn 1.1. Selskabets navn er Generationsskifte & Vækst A/S. 2.0. Formål 2. 2.1. Selskabets formål er at drive investerings-,

Læs mere

Solid dansk vækst med robust revision. Revisordøgnet*2011 27.-28. oktober 2011 - Hotel Nyborg Strand Side 1

Solid dansk vækst med robust revision. Revisordøgnet*2011 27.-28. oktober 2011 - Hotel Nyborg Strand Side 1 Solid dansk vækst med robust revision Revisordøgnet*2011 27.-28. oktober 2011 - Hotel Nyborg Strand Side 1 God selskabsledelse, bestyrelsesarbejde og revisors rolle Birgit Aagaard-Svendsen, Formand for

Læs mere