v/hans Henrik Bruhn, Teknologisk Institut Operatøropgave: Måling af foreløbig effekt for deltagere i projekt Innovation i Øjenhøjde.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "v/hans Henrik Bruhn, Teknologisk Institut Operatøropgave: Måling af foreløbig effekt for deltagere i projekt Innovation i Øjenhøjde."

Transkript

1 VIFU Videncenter for fødevareudvikling Att.: Gunhild Brynning Nupark Holstebro Konsulentopgave Århus, 10. januar Effektmåling i projekt Innovation i øjenhøjde v/hans Henrik Bruhn, Operatøropgave: Måling af foreløbig effekt for deltagere i projekt Innovation i Øjenhøjde. 1. Formål: At undersøge den foreløbige nytteværdi og effekt af virksomhedernes deltagelse i Innovation i Øjenhøjde. Herunder at gennemføre en kvantitativ måling af deltagertilfredshed og deltagernes umiddelbare vurdering af den nytteværdi de har haft af deltagelse i projektet, vækstgruppeforløbet samt brugen af rådgivning. En egentlig vurdering af virksomhedernes udbytte i form af konkrete effekter målt i kroner og øre skønnes ikke at kunne gennemføres meningsfyldt efter så relativt kort tid. Efter aftale mellem VIFU og gennemføres en sådan opfølgende effektmåling derfor i 2. halvdel af Fremgangsmåde ved gennemførelse af spørgeundersøgelse: Undersøgelsens målgruppe udgøres af de deltagende virksomheder i projekt Innovation i Øjenhøjde. Denne gruppe omfatter 19 virksomheder hvoraf én har deltaget i to vækstgrupper, men dog kun har skullet besvare spørgeskema for deltagelse i det primære vækstgruppeforløb. 2.1: Udfærdigelse af spørgeramme for 1. effektmåling Spørgerammen og de anvendte spørgeskemaer er udarbejdet af og benyttet i undersøgelsen. De udfyldte spørgeskemaer fremgår af filen Effektmåling Innovation i Øjenhøjde. Denne fil er vedhæftet. 2.2: Gennemførelse af 1. effektmåling Denne 1. effektmåling er gennemført via kvantitativ dataindsamling. Spørgeskemaerne er fremsendt elektronisk til samtlige deltagere med en frist på tre uger til at besvare spørgeskemaet. Herefter er besvarelserne opsamlet og de manglende respondenter er rykket telefonisk. Efter yderligere to uger er de resterende skemaer fremsendt i print, så de kan udfyldes manuelt og tilbagesendes i frankeret kuvert. De resterende respondenter er kontaktet af professionelle interviewere fra Teknologisk Institut, for at få de sidste besvarelser gennemført telefonisk. Respondenterne fordeler sig efter følgende gruppering:

2 16 virksomheder har responderet og udfyldt spørgeskemaerne fyldestgørende, dog er et skema ikke nået frem endnu inden sidste deadline. 2 virksomheder har ikke ønsket at deltage i undersøgelsen. 1 virksomhed er kommet ind i projektet på så sent et tidspunkt, så de mente ikke at have tilstrækkelig grundlag for at evaluere det samlede forløb. Besvarelsesprocenten for effektmålingen ligger således på ca. 80 %. 2 Resultatet af effektmåling i projekt Innovation i Øjenhøjde fremgår af den vedhæftede fil Effektmåling Innovation i Øjenhøjde. De indsamlede data er sammenfattet og kommenteret i den efterfølgende tekst. Effektmålingen omfatter tre evalueringsfaser: - første fase: introduktion af projektet og dets muligheder samt identificering af indsatsområder for virksomhederne. - anden fase: drejer sig om aktiviteterne og forløbet i vækstgrupperne - fase 3: i denne fase skal deltagerne gerne opnå øget indtjening som følge af deltagelse i projektet. Projektet er dog stadig så ungt, at denne effekt ikke kan forventes at have slået igennem endnu. Derfor måles tillige forventningerne til øget indtjening. 3. Indsamling af data: De indsamlede data er gengivet grafisk som følger: Fase 1: Figur 1-6 Fase 2: Figur 7-15 Fase 3: Figur Desuden omfatter effektmålingen figurerne som gengiver resultaterne fra de enkelte vækstgrupper. Disse er dog ikke egnet til analytisk bearbejdning, da de gengiver data fra vækstgrupperne med få deltagere i de enkelte vækstgrupper. På dette grundlag behandles og kommenteres i det følgende alene det samlede resultat fra projektets tre faser grafisk gengivet i figur Resultat af effektmåling vedr. fase 1 (figur 1-6). Nedenstående er gengivet de spørgsmål deltagerne er blevet stillet i forbindelse med evaluering af fase 1 samt en sammenfatning af deres besvarelser: Konsulenten var i stand til at se muligheder og problemstillinger, vi ikke selv kunne identificere Dette udsagn erklærede 80 % af respondenterne sig enige i. Formålet med Innovation i Øjenhøjde var tydeligt fra starten Dette udsagn erklærede 73 % af respondenterne sig enige i. De resterende 27% forholdt sig neutrale til dette udsagn. Kontakten til konsulenten gav inspiration til at komme i gang med udvikling af virksomheden Dette udsagn erklærede 67 % sig enige i, medens 13 % forholdt sig neutrale. Konsulenten gav os gode redskaber til at udnytte vækstgruppen Dette udsagn erklærede 66 % sig enige i, medens 27 % forholdt sig neutrale til dette udsagn.

3 Virksomheden havde ikke igangsat innovationsforløbet, hvis ikke vi havde deltaget i projektet Heri erklærede 46 % af deltagerne sig enige, medens 20 % forholdt sig neutrale. Spørgsmålet er noget mere kompleks at forholde sig til, men overordnet set indikerer svarene at omkring halvdelen af respondenterne tillægger projektet en væsentlig betydning i forhold til at de har fået igangsat konkrete innovationsaktiviteter Resultat af effektmåling vedr. fase 2 (figur 7-15). Nedenstående er gengivet de spørgsmål deltagerne er blevet stillet i forbindelse med evaluering af fase 2 samt en sammenfatning af deres besvarelser: Vækstgruppen er et godt forum til at generere idéer Dette udsagn erklærede 93 % af respondenterne sig enige i. Vækstgruppen har givet inspiration til udviklingsprojekter Dette udsagn erklærede 77 % af respondenterne sig enige i. Der er kommet brugbar viden ud af deltagelse i vækstgruppen Dette udsagn erklærede 67 % sig enige i, medens 13 % forholdt sig neutrale. Deltagelse i vækstgruppen inspirerede til udvikling af forretningen Dette udsagn erklærede 60 % sig enige i, medens 33 % forholdt sig neutrale til dette udsagn. De andre virksomheder i vækstgruppen matchede vores behov godt Heri erklærede 60 % af deltagerne sig enige, medens 34 % ikke var enige. Denne forskel afspejler en konkret problemstilling i forhold til at tilpasse deltagernes forventninger og matche dem indbyrdes trods deres store forskellighed. I matchmaking tages hensyn til virksomhedernes innovationspotentiale og hvorvidt de vil kunne samarbejde med andre virksomheder om fælles emner og udfordringer. Her bliver virksomhedernes åbenhed mod omgivelserne og tillid til de andre virksomheder og projektlederne udfordret. Nøglen til succes er at kunne facilitere en proces der er med til at nedbryde barriererne. Der er stort potentiale for videre samarbejde med de andre virksomheder i vækstgruppen Dette erklærede 47 % sig enige i, medens 20 % forholdt sig neutralt til dette udsagn. Under vækstgruppeforløbet indledte ca. halvdelen af virksomhederne et samarbejde med hinanden, medens en fjerdedel selv afstod fra at indgå i samarbejdsrelationer. På baggrund af vækstgruppen har virksomheden igangsat udviklingsprojekter Heri erklærer 40 % sig enige, medens 33 % forholder sig neutrale. Det er i sagens natur et ret kort tidsforløb at tilkendegive et sådant udbytte over. Dette er et af de vigtige opfølgningspunkter for en videreførelse af projektets aktiviteter. Der gennemføres en konkret måling af dette forhold i 2. halvår af Vi har igangsat aktiviteter i samarbejde med andre virksomheder i vækstgruppen Dette udsagn erklærede 33 % sig enige i medens 20 % forholdt sig neutralt.

4 Dette udsagn kan sammenholdes med ovenstående tilkendegivelse vedrørende potentialet i vækstgruppen og om igangsætning af udviklingsaktiviteter i virksomhederne. Heraf kan udledes, at af de 40 % af deltagerne, som har igangsat udviklingsaktiviteter, har hovedparten (80 %) udført dette udviklingsarbejde i samarbejde med andre virksomheder fra vækstgruppen. 6. Resultat af effektmåling vedr. fase 3 (figur 16-25). Nedenstående er gengivet de spørgsmål deltagerne er blevet stillet i forbindelse med evaluering af fase 3 samt en sammenfatning af deres besvarelser: 4 Deltagelse i projektet har ført til inspiration til udvikling Dette udsagn erklærede 87 % af respondenterne sig enige i. Vi forventer at igangsætte konkrete aktiviteter på baggrund af forløbet Dette udsagn erklærede 74 % af respondenterne sig enige i. I fremtiden vil vi have større fokus på muligheder for innovation Dette udsagn erklærede 73 % sig enige i, medens 13 % forholdt sig neutrale. Vi har opnået større brugbar viden igennem forløbet Dette udsagn erklærede 67 % sig enige i, medens 27 % forholdt sig neutrale til dette udsagn. Vi er blevet bedre til at finde den viden vi har brug fort Heri erklærede 60 % af deltagerne sig enige, medens 27 % forholdt sig neutrale. De redskaber vi har fået, vil gøre os bedre til at føre idéer ud i livet Dette erklærede 60 % sig enige i, medens 20 % forholdt sig neutralt til dette udsagn. Det er vores forventning at forløbet vil føre til øget indtjening Heri erklærer 60 % sig enige, medens 20 % forholder sig neutrale. Dette indikerer dog at den overvejende del af deltagerne føler at deres deltagelse i projektet har ført til, at de er bedre rustet til at skabe øget konkurrence for deres virksomhed med udgangspunkt i de erfaringer de har fået gennem projektet og vækstgruppeforløbet. Forløbet har allerede ført til øget indtjening Dette udsagn erklærede 14 % sig enige i medens 20 % forholdt sig neutralt. Det er i sagens natur et meget kort tidsforløb til at kunne realisere en økonomisk gevinst af projektet. At nogle af virksomhederne allerede efter få måneder kan mærke en øget økonomisk gevinst som følge af deres deltagelse i projektet lover godt for det videre forløb i virksomhederne. Dette er selvsagt et af de vigtige opfølgningspunkter, og der gennemføres en konkret måling af dette forhold i 2. halvår af Kommentarer og konklusion: Af de indsamlede data fremgår det umiddelbart at den overvejende effekt af deltagelse i projekt Innovation i Øjenhøjde primært er centeret omkring nedenstående forhold.

5 Forventningsafstemning Deltagerne i projektet udgøres langt overvejende af SMV fødevarevirksomheder, som i sagens natur repræsentere et virksomhedssegment, der ofte er begrænset af ressourcer og utilstrækkelig innovationskapacitet. Derfor foreligger der også en potentiel risiko for at vi kan sætte overlæggeren for højt eller handle lidt for ambitiøst på deltagernes vegne. Overordnet set fremgår det af resultaterne at det er lykkedes at afdække muligheder og potentiale i virksomhederne på tilfredsstillende vis og samtidig beskrive formålet med projektet for deltagerne. Desuden tilkendegiver langt hovedparten af deltagerne, at de gennem projektet har fået inspiration og brugbar viden samt værktøjer til at igangsætte innovation i deres virksomhed. Således har Innovation i Øjenhøjde for hovedparten af deltagerne været en solid videnplatform og et startskud til arbejdet med innovation. 5 Matchmaking og samarbejde mellem virksomhederne Ved sammensætning af deltagerne i de forskellige vækstgrupper er løbende arbejdet med at matche virksomhederne og deres ønsker/behov op mod hinanden. Dette sker under behørig hensyntagen til deltagernes overordnede interesser og gruppering i vækstgrupperne efter deres ønsker. Stort set alle deltagerne (93 %) betegner vækstgrupperne som et godt forum til at generere brugbare idéer og få værdifuld viden. Således har erfaringsudveksling i vækstgrupperne fungeret meget tilfredsstillende. Potentialet for samarbejde i vækstgrupperne er tillige forløst overvejende positivt. Det viser sig at en tredjedel af deltagerne, trods stor forskellighed, har etableret indbyrdes samarbejder og derigennem opnået i fællesskab at arbejde videre med innovationsaktiviteter og forretningsudvikling. Kompetenceudvikling i virksomhederne Primært er kompetenceudvikling sket gennem - opbygning af brugbar viden og redskaber til at gennemføre innovation - medvirken til at opbygge samarbejdsplatform med andre virksomheder - rådgivning fra GTS-nettet og private rådgivere Kontakten og samarbejdet med GTS-nettet og private rådgivere har tilført ekstern viden og kompetencer, der har underbygget virksomhedernes kompetenceudvikling i forløbet. Således har projektet bl.a. ført til at to af deltagerne for tiden udfærdiger ansøgninger om videnkupon til FI. Forretningsudvikling Langt den overvejende del af deltagerne har fået inspiration til og har igangsat innovationsaktiviteter, som forventes at føre til udvikling af deres forretning. Heraf har 2-3 virksomheder allerede realiseret en øget indtjening som udbytte af projektet. Gennem projektet har hovedparten af deltagerne fået øget fokus på innovation og skabt større klarhed om deres egne kompetencer og muligheder for forretningsudvikling. 8. Afrapportering Den skriftlige fremstilling af undersøgelsens resultater er sammenfattet i nærværende rapport + vedlagte bilag: Baseline for virksomhedsdeltagere i Innovation i øjenhøjde.

6 Bilag: Baseline for virksomhedsdeltagere i Innovation i Øjenhøjde Baggrund: Som del af screeningsprocessen for de deltagende virksomheder gennemførtes også en baseline undersøgelse, for at få indtryk af deltagernes innovationsstadie og potentiale samt forretnings- og konkurrencemæssige udgangspunkt ved indtrædelse i projekt Innovation i øjenhøjde. Denne baseline udgør således et øjebliksbillede af de deltagende virksomheder på det tidspunkt hvor de er indtrådt i projektet. Deltagernes udbytte ved deltagelse i projektet, som måles i denne 1. effektmåling, skal således holdes op mod denne baseline. 6 Baseline for deltagerne i Innovation i Øjenhøjde Overordnet set indeholder gruppen af deltagende virksomheder en række mindre virksomheder med relativt få ansatte. Disse repræsenteres overvejende af producenter. Kendetegnende for disse virksomheder er at: - de er præget af ressourceknaphed få ansatte tidsmæssigt ophængte - bruger meget tid på at opdatere sig omkring myndighedskrav mærkning etc. - præget af finanskrisen og har behov for øget cashflow og omsætning - de savner ofte et strategisk sigte for deres virksomhed - deres samarbejdsrelationer er ofte begrænset til nærmeste leverandør og kunder - de er primært aktive på det lokale eller nære marked - de er begrænset vidensøgende har svær tilgang til ny viden Udover de ovenfor beskrevne mindre virksomheder rummer deltagergruppen også et antal mellemstore virksomheder som har eller prøver at skabe grobund for landsdækkende og eksportbaseret afsætning. Denne gruppe virksomheder er kendetegnet ved: - at have bedre strategisk afklaring og indsigt - at have en mere landsdækkende afsætning - adgang til enkelte eksportmarkeder - bedre organisering omkring salgs- og udviklingsaktiviteter Under screeningsprocessen blev også screenet fire virksomheder, som efter nogen overvejelse besluttede sig for ikke at indtræde i projektet. Disse virksomheder kunne formentlig have fået udbytte af at gennemføre projektet, men afstod fra dette af forskellige årsager. De typiske grunde var: - manglende tid og ressourcer - tvivl om hvilke gevinster man kunne opnå i projektet - manglende tro på at kunne få gavn af et tværgående samarbejde med andre virksomheder og rådgivning i projektet - større tiltro til at kunne løse egne problemer selv For disse virksomheder er det nok for tidligt at bedømme om deltagelse i projektet ville kunne have forbedret deres udviklings- og forretningsmæssige situation.

Digitalisering & E-handel 14. juni 2004

Digitalisering & E-handel 14. juni 2004 SIDE 1/8 Digitalisering & E-handel 14. juni 2004 Formålet med ovennævnte seminar var at sikre de nordjyske SMVers bevågenhed i forhold til udviklingen af digitalisering og e-handel indenfor markederne

Læs mere

FRA KONCEPT TIL SALG I DANSK DETAIL HANDEL. 9. april 2014

FRA KONCEPT TIL SALG I DANSK DETAIL HANDEL. 9. april 2014 FRA KONCEPT TIL SALG I DANSK DETAIL HANDEL 9. april 2014 PROGRAM Udvikling i arbejdspladser og produktivitet i Region Nordjylland Formål med Nordjysk FødevareErhverv Formål Skabe grundlag for større sammenhængskraft

Læs mere

Møde i Teknologisk Instituts HACCP-erfagruppe for fiskebranchen. torsdag den 5. december 2013 kl. 9.30- ca. 15.00

Møde i Teknologisk Instituts HACCP-erfagruppe for fiskebranchen. torsdag den 5. december 2013 kl. 9.30- ca. 15.00 Møde i Teknologisk Instituts HACCP-erfagruppe for fiskebranchen torsdag den 5. december 2013 kl. 9.30- ca. 15.00 Indlæg v. Hans Henrik Bruhn, Nordjysk FødevareErhverv Projekt Fødevareindsatsen - et unikt

Læs mere

Udviklingsforløb for fremstillingsvirksomheder i Holstebro Kommune

Udviklingsforløb for fremstillingsvirksomheder i Holstebro Kommune Udviklingsforløb for fremstillingsvirksomheder i Holstebro Kommune Baggrund På baggrund af møde fremsendes oplæg til forløb, der styrker udviklingen af og væksten i udvalgte fremstillingsvirksomheder i

Læs mere

Konjunkturanalyse. Middelfart Erhvervscenter

Konjunkturanalyse. Middelfart Erhvervscenter Konjunkturanalyse Middelfart Erhvervscenter Marts 2012 Generelt om analysen Fakta om konjunkturanalysen Gennemført i perioden: 28.02 09.03.2012 Målgruppe: 290 virksomheder i Middelfart Kommune Antal besvarelser:

Læs mere

Gladsaxe Kommune. Telefonundersøgelse foretaget 26. oktober 5. november respondenter

Gladsaxe Kommune. Telefonundersøgelse foretaget 26. oktober 5. november respondenter Miljøsamarbejdet Telefonundersøgelse foretaget 26. oktober 5. november 2009 33 respondenter Om undersøgelsen Undersøgelsen blev gennemført planmæssigt og fuldt tilfredsstillende i perioden 26. oktober

Læs mere

Konjunkturanalyse. Holbæk Erhvervsforum

Konjunkturanalyse. Holbæk Erhvervsforum Konjunkturanalyse Holbæk Erhvervsforum maj 2012 Generelt om analysen Fakta om konjunkturanalysen Gennemført i perioden: 26.04 10.05.2012 Målgruppe: 750 virksomheder i Holbæk Kommune Antal besvarelser:

Læs mere

AFRAPPORTERING AF FASE 3 og 4, PROJEKT FLEKSIBELT ELFORBRUG

AFRAPPORTERING AF FASE 3 og 4, PROJEKT FLEKSIBELT ELFORBRUG AFRAPPORTERING AF FASE 3 og 4, PROJEKT FLEKSIBELT ELFORBRUG Januar 2011 Anders Mønsted, Teknologisk Institut Projektet er støttet af Energi & Klima Center for Køle- og Varmepumpeteknik Indholdsfortegnelse

Læs mere

KLAR TIL EKSPORT 30. APRIL 2014

KLAR TIL EKSPORT 30. APRIL 2014 KLAR TIL EKSPORT 30. APRIL 2014 PROGRAM Frau Karin Tischer Hvad må vi bruge ressourcer/midler til o o o Afholdelse af temadage og informationsmøder Kortlægge aktuelle behov og muligheder samt udarbejdelse

Læs mere

Randers Erhvervs- & Udviklingsråd. Tilfredshedsundersøgelse

Randers Erhvervs- & Udviklingsråd. Tilfredshedsundersøgelse Randers Erhvervs- & Udviklingsråd Tilfredshedsundersøgelse Februar 2010 Generelt om undersøgelsen Fakta om tilfredshedsundersøgelsen Gennemført i perioden: 1.- 9. februar 2010 Målgruppe: Virksomheder i

Læs mere

HVAD ER GOD ERHVERVS- OG INNOVATIONSFREMME I ET VIRKSOMHEDSPERSPEKTIV?

HVAD ER GOD ERHVERVS- OG INNOVATIONSFREMME I ET VIRKSOMHEDSPERSPEKTIV? HVAD ER GOD ERHVERVS- OG INNOVATIONSFREMME I ET VIRKSOMHEDSPERSPEKTIV? Toprække De senere år har budt på en række evalueringer af centrale virkemidler på erhvervs- og innovationsfremmeområdet. Evalueringerne

Læs mere

SKAB VÆKST OG EKSPORTPARATHED VED BRUG AF STANDARDER. 23. april 2014

SKAB VÆKST OG EKSPORTPARATHED VED BRUG AF STANDARDER. 23. april 2014 SKAB VÆKST OG EKSPORTPARATHED VED BRUG AF STANDARDER 23. april 2014 PROGRAM Hvad må vi bruge ressourcer/midler til o o o Afholdelse af temadage og informationsmøder Kortlægge aktuelle behov og muligheder

Læs mere

INTRODUKTION TIL INNOVATIONSRADAR.DK

INTRODUKTION TIL INNOVATIONSRADAR.DK INTRODUKTION TIL INNOVATIONSRADAR.DK Mie Wittenburg, Smith Innovation Målgrupper HVORFOR INNOVATIONSRADAR.DK? Et Realdania initiativ sat i verden for at øge byggeriets andel af offentlige og private fondsmidler.

Læs mere

Vejledning til ansøgning i Videncenter for. Velfærdsledelse. 1. Titel. 2. Ansøgt beløb. 3. Hovedansøger 17/03/11. Videncenter for.

Vejledning til ansøgning i Videncenter for. Velfærdsledelse. 1. Titel. 2. Ansøgt beløb. 3. Hovedansøger 17/03/11. Videncenter for. Vejledning til ansøgning i Videncenter for Velfærdsledelse Dette er en vejledning til udfyldelse af ansøgningsskemaet. For yderligere information henvises til www.velfaerdsledelse.dk. Mulige ansøgere opfordres

Læs mere

Oplevelsesbaseret innovation

Oplevelsesbaseret innovation Oplevelsesbaseret innovation I n s p i r a t i o n s & U d v i k l i n g s f o r l ø b Velkommen til vækstgruppeforløbet vækst via oplevelser oplevelser som fremtidens konkurrenceparameter i fødevarebranchen

Læs mere

Dialog på arbejdspladserne

Dialog på arbejdspladserne August 2010 Dialog på arbejdspladserne Resume De tillidsvalgte har en klar berettigelse i virksomhederne og på arbejdsmarkedet. Opbakningen til systemet med tillidsvalgte på virksomhederne kommer fra både

Læs mere

Ledelsesevaluering. Formål med afsæt i ledelsespolitik og ledelsesværdier. Inspiration til forberedelse og gennemførelse

Ledelsesevaluering. Formål med afsæt i ledelsespolitik og ledelsesværdier. Inspiration til forberedelse og gennemførelse Ledelsesevaluering Inspiration til forberedelse og gennemførelse At gennemføre en ledelsesevaluering kræver grundig forberedelse for at give et godt resultat. Her finder I inspiration og gode råd til at

Læs mere

Opfølgning 1. september 2010 Resultatkontrakt

Opfølgning 1. september 2010 Resultatkontrakt Opfølgning 1. september 2010 Resultatkontrakt Vedrørende EnergiTEKmidt 1. december 2008 31. december 2010 Journalnummer: 1-30-76-5-09 Kontraktens parter Region: Region Midtjylland(RM) Regional Udvikling

Læs mere

EVALUERING AF TREDJE RUNDE AF MANGFOLDIG- HEDSPROGRAMMET HOVEDKONKLUSIONER

EVALUERING AF TREDJE RUNDE AF MANGFOLDIG- HEDSPROGRAMMET HOVEDKONKLUSIONER Til Integrationsministeriet Dokumenttype Hovedkonklusioner Evaluering af tredje runde af Mangfoldighedsprogrammet (2009) Dato Marts, 2011 EVALUERING AF TREDJE RUNDE AF MANGFOLDIG- HEDSPROGRAMMET HOVEDKONKLUSIONER

Læs mere

Dansk Design Center. Telefonundersøgelse 300 virksomheder foretaget 5. til 14. januar Projektkonsulenter: Asger H. Nielsen Oliver Brydensholt

Dansk Design Center. Telefonundersøgelse 300 virksomheder foretaget 5. til 14. januar Projektkonsulenter: Asger H. Nielsen Oliver Brydensholt Dansk Design Center Telefonundersøgelse 300 virksomheder foretaget 5. til 14. januar 2016 Projektkonsulenter: Asger H. Nielsen Oliver Brydensholt 1 1. Baggrund Om undersøgelsen 2 Om undersøgelsen Undersøgelsens

Læs mere

Del viden og få mere innovation

Del viden og få mere innovation DI s Innovationskonference 2009 - Ny styrke til vækst DI s Innovationsundersøgelse 2009 Del viden og få mere innovation DI, Produktivitet November 2009 1 DI s innovationsundersøgelse 2009 Undersøgelsen

Læs mere

Skoleevaluering af 20 skoler

Skoleevaluering af 20 skoler Skoleevaluering af 20 skoler Epinion A/S 30. oktober 2006 Indholdsfortegnelse 1 Indledning og metode...3 1.1 Formål med skoleevalueringen...3 1.2 Metoden...3 1.3 Svarprocent...4 1.4 Opbygning...4 2 Sammenfatning...5

Læs mere

Konjunkturanalyse. Holbæk Regionens Erhvervsråd

Konjunkturanalyse. Holbæk Regionens Erhvervsråd Konjunkturanalyse Holbæk Regionens Erhvervsråd November 2010 Generelt om undersøgelsen Fakta om konjunkturanalysen Gennemført i perioden: 4. november 16. november 2010 Målgruppe: 744 Virksomheder i Holbæk

Læs mere

Netværksinitiativet Midtjysk Klyngeprogram. Informationsmøde om netværksmæglerfunktionen

Netværksinitiativet Midtjysk Klyngeprogram. Informationsmøde om netværksmæglerfunktionen Netværksinitiativet Midtjysk Klyngeprogram Informationsmøde om netværksmæglerfunktionen Program Velkomst v. direktør Erik Krarup, Væksthus Midtjylland Baggrund og rationale i Netværksinitiativet Midtjysk

Læs mere

evaluering af 16 åben skole-piloter

evaluering af 16 åben skole-piloter evaluering 16 åben skole-piloter April 2015 indhold Resumé og evalueringens vigtigste konklusioner... 3 Om evalueringen... 4 Forløbene har indfriet forventningerne skolerne er mest tilfredse... 4 Foreningerne

Læs mere

Det Lokale Beskæftigelsesråd, Middelfart Middelfart Kommune Østergade 9-11 5500 Middelfart Att.: Udviklingskonsulent Kia McDermott

Det Lokale Beskæftigelsesråd, Middelfart Middelfart Kommune Østergade 9-11 5500 Middelfart Att.: Udviklingskonsulent Kia McDermott Det Lokale Beskæftigelsesråd, Middelfart Middelfart Kommune Østergade 9-11 5500 Middelfart Att.: Udviklingskonsulent Kia McDermott Middelfart d. 23.01.2012 Vedr. Ansøgning til Det Lokale Beskæftigelsesråd

Læs mere

Survey: Regler for børnetøj og produkter til børn med tekstil

Survey: Regler for børnetøj og produkter til børn med tekstil 04.06.14 Afrapportering Side 1 af 6 Survey: Regler for børnetøj og produkter til børn med tekstil 1. Formål Formålet med nulpunktsmålingen er at afdække vidensniveauet og informationsbehovet om reglerne

Læs mere

Evaluering af sammenlægning af Børne- og Familiecenter og Unge- og Familiecenter

Evaluering af sammenlægning af Børne- og Familiecenter og Unge- og Familiecenter Social og Sundhed Sagsnr. 205111 Brevid. 1417478 Evaluering af sammenlægning af Børne- og Familiecenter og Unge- og Familiecenter 27. marts 2012 Baggrund Byrådet besluttede den 30. marts 2011 at samle

Læs mere

Resultatet af undersøgelse af status på implementering af ISO27001-principper i staten

Resultatet af undersøgelse af status på implementering af ISO27001-principper i staten Resultatet af undersøgelse af status på implementering af ISO27001-principper i staten 2017 INDHOLD RESULTAT AF MÅLING AF IMPLEMENTERINGSGRADEN AF ISO27001-PRINCIPPER INDLEDNING HOVEDKONKLUSION METODE

Læs mere

EFFEKTEN AF INNOVATIONSRADAR.DK

EFFEKTEN AF INNOVATIONSRADAR.DK EFFEKTEN AF UNDERSØGELSE AF BYGGERIETS FORUDSÆTNINGER OG ERFARINGER MED DEN DANSKE FUNDINGVERDEN HAR YDET RÅDGIVNING TIL MERE END 150 VIRKSOMHEDER OG UDVIKLINGSPROJEKTER I DET BYGGEDE MILJØ 1/8 EFFEKTEN

Læs mere

Århus Kommune. Undersøgelse på tilsynsområdet. Telefonundersøgelse foretaget november respondenter

Århus Kommune. Undersøgelse på tilsynsområdet. Telefonundersøgelse foretaget november respondenter Århus Kommune Undersøgelse på tilsynsområdet Telefonundersøgelse foretaget 1.-7. november 2010 54 respondenter Om undersøgelsen Undersøgelsen blev gennemført planmæssigt og fuldt tilfredsstillende i perioden

Læs mere

kvanti øgelse tativ REGIONALE FØDEVAREVIRKSOMHEDER? KVANTITATIV UNDERSØGELSE AARHUS UNIVERSITET Vi investerer i din fremtid

kvanti øgelse tativ REGIONALE FØDEVAREVIRKSOMHEDER? KVANTITATIV UNDERSØGELSE AARHUS UNIVERSITET Vi investerer i din fremtid AFSNITSNAVN HVORFOR VOKSER SMÅ OG MELLEMSTORE 1 unders kvanti øgelse tativ au AARHUS UNIVERSITET HVORFOR VOKSER SMÅ OG MELLEMSTORE KVANTITATIV UNDERSØGELSE Af Lars Esbjerg, Helle Alsted Søndergaard og

Læs mere

DI s innovationsundersøgelse 2011 Stilstand er tilbagegang

DI s innovationsundersøgelse 2011 Stilstand er tilbagegang DI s innovationsundersøgelse 211 Stilstand er tilbagegang DI, Innovation November 211 1 DI s innovationsundersøgelse 211 Undersøgelsen bygger på fire temaer, og viser dele af virksomhedernes arbejde med

Læs mere

EFFEKTERNE AF KLYNGER OG NETVÆRKS PERFORMANCE

EFFEKTERNE AF KLYNGER OG NETVÆRKS PERFORMANCE EFFEKTERNE AF KLYNGER OG NETVÆRKS PERFORMANCE Toprække I Danmark er der ca. 45 større klyngeinitiativer, hvoraf 22 er nationale innovationsnetværk. Men hvad er effekten af danske klynger? Hvad får virksomheder

Læs mere

Notat vedrørende erfaringer med den eksperimenterende metode blandt deltagere i Uddannelseslaboratoriets uddannelseseksperimenter

Notat vedrørende erfaringer med den eksperimenterende metode blandt deltagere i Uddannelseslaboratoriets uddannelseseksperimenter Notat vedrørende erfaringer med den eksperimenterende metode blandt deltagere i Uddannelseslaboratoriets uddannelseseksperimenter Udarbejdet af Merete Hende og Mette Foss Andersen, 2014 1 Formål Dette

Læs mere

MIDTVEJSEVALUERING AF VIRKSOMHEDER I TEKNOLOGISK UDVIKLING

MIDTVEJSEVALUERING AF VIRKSOMHEDER I TEKNOLOGISK UDVIKLING MIDTVEJSEVALUERING AF VIRKSOMHEDER I TEKNOLOGISK UDVIKLING VÆKSTHUS NORDJYLLAND RAPPORT INDHOLD Baggrund og formål Datagrundlag og metode Virksomhedernes tilfredshed Ansøgningsprocessen Resultater og effekter

Læs mere

POTENTIALE. Realisér jeres. Tina Skov Andersen Administrerende direktør FLK Cabin A/S

POTENTIALE. Realisér jeres. Tina Skov Andersen Administrerende direktør FLK Cabin A/S Tid til INNOVATION Innovationsagenterne identificerede en række indsatsområder, og vi fandt hurtigt det fokus- område, der havde det største potentiale. De satte os i kontakt med en ekspert, der havde

Læs mere

Brugerundersøgelse Typegodkendelse af køretøjer

Brugerundersøgelse Typegodkendelse af køretøjer Brugerundersøgelse 2008 Typegodkendelse af køretøjer December 2008 2 Indholdsfortegnelse: 1. Sammenfatning og anbefalinger...3 2. Baggrund...4 3. Metode...4 3.1. Undersøgelsens målgruppe...4 3.2. Undersøgelsens

Læs mere

FUTURE FOOD INNOVATION

FUTURE FOOD INNOVATION SPETEMBER 2016 REGION MIDTJYLLAND FUTURE FOOD INNOVATION TILLÆG TIL SLUTEVALUERING ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk SEPTEMBER 2016

Læs mere

Kort om effekter af. vækstforum investeringer

Kort om effekter af. vækstforum investeringer Kort om effekter af vækstforum investeringer 2011-2015 11 22 Den regionale vækstindsats leverer resultater Regionerne investerer i vækst og arbejdspladser i hele Danmark. Det giver positive resultater.

Læs mere

Holstebro Goes Global. Effektmåling og evaluering af vækstinitiativ

Holstebro Goes Global. Effektmåling og evaluering af vækstinitiativ Holstebro Goes Global Effektmåling og evaluering af vækstinitiativ Ole Bisleth Oktober 2014 Indhold 1 Indledning... 3 1.1 Opgavens indhold og fremgangsmåde... 3 1.1.1 Evaluering og effektmåling af eksportfremstød

Læs mere

Opfølgning. Resultatkontrakt. Vedrørende EnergiTEKmidt. 1. december december 2010 Journalnummer: Kontraktens parter.

Opfølgning. Resultatkontrakt. Vedrørende EnergiTEKmidt. 1. december december 2010 Journalnummer: Kontraktens parter. Opfølgning Resultatkontrakt Vedrørende EnergiTEKmidt 1. december 2008 31. december 2010 Journalnummer: 1-30-76-5-09 Kontraktens parter Region: Region Midtjylland(RM) Regional Udvikling Skottenborg 26 8800

Læs mere

Tilfredshedsanalyse over 2012

Tilfredshedsanalyse over 2012 Tilfredshedsanalyse over 2012 Executive summary VEU-center Østjyllands tilfredshedsanalyse blandt virksomheder med uddannelsesløsninger i proces indeholder 17 spørgsmål. 214 virksomheder er blevet kontaktet

Læs mere

Brugertilfredshedsundersøgelse Ledighedsydelse

Brugertilfredshedsundersøgelse Ledighedsydelse DECEMBER 2011 Brugertilfredshedsundersøgelse Ledighedsydelse Svendborg Brugertilfredshedsundersøgelse 2 Brugerundersøgelse Denne rapport indeholder resultatet af den brugerundersøgelse blandt Jobcenter

Læs mere

Der ligger store muligheder i innovation og digitalisering

Der ligger store muligheder i innovation og digitalisering Hanne Merete Lassen, chefkonsulent, haml@di.dk, 3377 3868 Mille Munksgaard, konsulent, mimu@di.dk, 3377 4631 NOVEMBER 2018 Der ligger store muligheder i innovation og digitalisering Virksomhederne arbejder

Læs mere

Udvikling og erhvervsfremme for SMV er

Udvikling og erhvervsfremme for SMV er Juli 2018 Udvikling og erhvervsfremme for SMV er Denne analyse er del af SMVdanmarks konjunkturundersøgelse foretaget i perioden 15. februar til 1. marts 2018 og besvaret af 774 virksomheder. Størstedelen

Læs mere

Bilag. Region Midtjylland. Indstilling fra Vækstforum om bevilling til Iværksætterprogram for vækstiværksættere

Bilag. Region Midtjylland. Indstilling fra Vækstforum om bevilling til Iværksætterprogram for vækstiværksættere Region Midtjylland Indstilling fra Vækstforum om bevilling til Iværksætterprogram for vækstiværksættere Bilag til Regionsrådets møde den 12. december 2007 Punkt nr. 31 Vækstforum for Region Midtjylland

Læs mere

Den grafiske branche. hvor bevæger branchen sig hen, og er de grafiske virksomheder rustet til fremtiden? Rapport og resultater

Den grafiske branche. hvor bevæger branchen sig hen, og er de grafiske virksomheder rustet til fremtiden? Rapport og resultater Den grafiske branche hvor bevæger branchen sig hen, og er de grafiske virksomheder rustet til fremtiden? Rapport og resultater Marts 2014 Indhold Undersøgelsens hovedkonklusioner... 3 Baggrund... 3 Undersøgelsen...

Læs mere

MindLab. Institution MindLab. Forfattere Christian Bason, innovationschef Niels Hansen, projektleder. Opgavetypen der eksemplificeres Vidensproduktion

MindLab. Institution MindLab. Forfattere Christian Bason, innovationschef Niels Hansen, projektleder. Opgavetypen der eksemplificeres Vidensproduktion MindLab Institution MindLab Forfattere Christian Bason, innovationschef Niels Hansen, projektleder Opgavetypen der eksemplificeres Vidensproduktion Kort om MindLab MindLab er en udviklingsenhed, der har

Læs mere

Hvornår fungerer den kollektive vejledning bedst?

Hvornår fungerer den kollektive vejledning bedst? www.eva.dk Hvornår fungerer den kollektive vejledning bedst? Foreløbige evalueringsresultater Dagsorden Om evalueringen Hvornår fungerer den kollektive vejledning godt? Vejlederrollen: Fra underviser til

Læs mere

Projektet Fleksibel Medarbejderudvikling - Ledelses- og medarbejderholdninger

Projektet Fleksibel Medarbejderudvikling - Ledelses- og medarbejderholdninger Projektet Fleksibel Medarbejderudvikling - Ledelses- og medarbejderholdninger Olga W. Lemoine og Björn Jensen Institut for Transportstudier, Lyren 1, DK-6330 Padborg, Tlf. 7467 5252, Fax 7344 2220 E-Mail:

Læs mere

Konjunkturanalyse. Holbæk Regionens Erhvervsråd. April 2011

Konjunkturanalyse. Holbæk Regionens Erhvervsråd. April 2011 Konjunkturanalyse Holbæk Regionens Erhvervsråd April 2011 Generelt om analysen Fakta om konjunkturanalysen Gennemført i perioden: 27.4 6.5 2011 Målgruppe: 735 virksomheder i Holbæk Kommune Antal besvarelser:

Læs mere

Musik, mobning, inklusion, komposition og sang

Musik, mobning, inklusion, komposition og sang Musik, mobning, inklusion, komposition og sang Undersøgelsen er lavet af MusikrGodt v/ Peter Lærke-Engelschmidt, Konsulent, Cand.merc.(jur.) Phd. Ingelise Hallengren, forfatter, anmelder og lærer Manuela

Læs mere

Outercore IVS: Omstilling til cirkulær økonomi giver inspiration til ny forretningsmodel

Outercore IVS: Omstilling til cirkulær økonomi giver inspiration til ny forretningsmodel Outercore IVS: Omstilling til cirkulær økonomi giver inspiration til ny forretningsmodel For Outercore gjorde samarbejdet med Rethink Business, at man gik målrettet efter at omstille til cirkulær økonomi.

Læs mere

EFFEKTMÅLING DREJEBOG FOR KVANTITATIVE MÅLEPUNKTER PLAN FOR KVALITATIVE MÅLEPUNKTER. Bilag 7 Punkt 13

EFFEKTMÅLING DREJEBOG FOR KVANTITATIVE MÅLEPUNKTER PLAN FOR KVALITATIVE MÅLEPUNKTER. Bilag 7 Punkt 13 Bilag 7 Punkt 13 DREJEBOG FOR KVANTITATIVE MÅLEPUNKTER EFFEKTMÅLING DREJEBOG FOR KVANTITATIVE MÅLEPUNKTER PLAN FOR KVALITATIVE MÅLEPUNKTER Den samlede målemetode Kvalitative Kvantitative Udarbejdelsen

Læs mere

E-mailens emnefelt: Hvordan udvikler I jeres arbejdsplads?

E-mailens emnefelt: Hvordan udvikler I jeres arbejdsplads? E-mailens emnefelt: Hvordan udvikler I jeres arbejdsplads? Kære «attnavn» Center for Offentlig Innovation er ved at udvikle verdens første statistik om offentlig innovation sammen med Danmarks Statistik

Læs mere

Konjunkturanalyse. Randers Erhvervs- & Udviklingsråd

Konjunkturanalyse. Randers Erhvervs- & Udviklingsråd Konjunkturanalyse Randers Erhvervs- & Udviklingsråd Februar 2011 Generelt om undersøgelsen Fakta om konjunkturanalysen Gennemført i perioden: 9. 24. februar 2011 Målgruppe: 761 virksomheder i Randers kommune

Læs mere

Vækst og Forretningsudvikling

Vækst og Forretningsudvikling Vækst og Forretningsudvikling Uddrag af artikel trykt i Vækst og Forretningsudvikling. Gengivelse af denne artikel eller dele heraf er ikke tilladt ifølge dansk lov om ophavsret. Børsen Ledelseshåndbøger

Læs mere

Introduktion Fokusområde: Kendskab Fokusområde: Kompetencer Fokusområde: Succes sammen Fokusområde: Politisk dagsorden...

Introduktion Fokusområde: Kendskab Fokusområde: Kompetencer Fokusområde: Succes sammen Fokusområde: Politisk dagsorden... N OT AT Kriterier for evaluering af indsatserne i Kommunernes It-Arkitekturråd det første år Introduktion... 2 Kendskab... 2 Kompetencer... 4 Succes sammen... 5 Politisk dagsorden... 7 Dagsorden i medierne...

Læs mere

Evaluering af bogen Snak om angst og depression med børn og voksne i alle aldre.

Evaluering af bogen Snak om angst og depression med børn og voksne i alle aldre. Evaluering af bogen Snak om angst og depression med børn og voksne i alle aldre. Indledning Denne evaluering giver viden om anvendeligheden og relevansen af bogen 'Snak om angst og depression... med børn

Læs mere

Effektmålinger giver ofte misvisende resultater

Effektmålinger giver ofte misvisende resultater Effektmålinger giver ofte misvisende resultater - Om selektionsbias i effektmåling inden for erhvervs- og innovations-politikken Af Jens Nyholm og Jens Bjerg, partnere IRIS Group Der er i de senere år

Læs mere

Kendskabsmåling af Væksthusene

Kendskabsmåling af Væksthusene Kendskabsmåling af Væksthusene Epinion for Erhvervsstyrelsen Runde 9, juni 2011 Juni 2012 Hovedkonklusioner & Anbefalinger Kendskab og brug 3 6 Brugeroplevelsen 9 Ikke-brugernes opfattelse 17 Væksthusets

Læs mere

Syddansk Fødevareklynge Spirende Fødevareoplevelser

Syddansk Fødevareklynge Spirende Fødevareoplevelser Syddansk Fødevareklynge Spirende Fødevareoplevelser Andreas Cæsar Møller Jensen, Projektleder Kasper Aagaard, Programchef Syddansk Fødevareklynge - formål Formålet med Syddansk Fødevareklynge er, at arbejde

Læs mere

Projektbeskrivelse. 3.4 Bedre brug af åbne data. 1. Baggrund og formål

Projektbeskrivelse. 3.4 Bedre brug af åbne data. 1. Baggrund og formål Projektbeskrivelse 3.4 Bedre brug af åbne data 1. Baggrund og formål 1.1 Baggrund Den offentlige sektor skaber hver dag store mængder af data om fx trafik, parkering, forurening, kultur og demografi. Der

Læs mere

10 Undersøgelsesdesign

10 Undersøgelsesdesign 10 Undersøgelsesdesign I dette kapitel præsenteres undersøgelsens design og metodiske tilgang i mere uddybet form. Undersøgelsen er designet og gennemført i fire faser, vist i figuren nedenfor: Indholdet

Læs mere

ERFARINGER MED FACILITERING. Rikke Wetterstrøm

ERFARINGER MED FACILITERING. Rikke Wetterstrøm ERFARINGER MED FACILITERING Rikke Wetterstrøm INDHOLD Evalueringen af VidenfacilitatorMidt Evalueringens formål, indhold og udbytte Læringscases Evaluering før og under et vidensamarbejde Genvej til Ny

Læs mere

KVALITETSSYSTEM INSTITUTIONSNIVEAU KLASSENIVEAU ELEVNIVEAU. Opfølgningsplan. Selvevaluering. Evalueringer og dataindsamling.

KVALITETSSYSTEM INSTITUTIONSNIVEAU KLASSENIVEAU ELEVNIVEAU. Opfølgningsplan. Selvevaluering. Evalueringer og dataindsamling. KVALITETSSYSTEM INSTITUTIONSNIVEAU Selvevaluering Opfølgningsplan KLASSENIVEAU Evaluering Opfølgning i klasseteams Evalueringer og dataindsamling Implementering ELEVNIVEAU Feedback Undervisning Evalueringssamtaler

Læs mere

Effektvurdering af MIA og minimaks

Effektvurdering af MIA og minimaks Effektvurdering af MIA og minimaks KORT & MATRIKELSTYRELSEN DECEMBER 2011 KORT & MATRIKELSTYRELSEN INTRODUKTION Rambøll har på vegne af Kort & Matrikelstyrelsen (KMS) i løbet af oktober-november 2011 gennemført

Læs mere

Tilfredshedsundersøgelse over 2013

Tilfredshedsundersøgelse over 2013 Tilfredshedsundersøgelse over 2013 Spørgeskema VEU-center Østjyllands tilfredshedsanalyse har til formål at afdække tilfredsheden med kvaliteten af konsulenternes rådgivning og vejledning. 104 virksomheder

Læs mere

Erhvervslivet imod tvungen adskillelse af revision og rådgivning

Erhvervslivet imod tvungen adskillelse af revision og rådgivning Erhvervslivet imod tvungen adskillelse af revision og rådgivning Det diskuteres i øjeblikket at ændre reglerne for revisorer for at skabe en større adskillelse imellem revisor og kunder. Et forslag er

Læs mere

FLERE VIRKSOMHEDER I VÆKST

FLERE VIRKSOMHEDER I VÆKST FLERE VIRKSOMHEDER I VÆKST RAPPORT SLUTEVALUERING AUGUST 2011 INDHOLD 1 2 Executive summary Side 3 Programmets overordnede økonomiske effekter Side 6 3 Virksomhedernes tilfredshed Side 18 4 De fire indsatsområder

Læs mere

af integrationsrådenes høringsret og økonomiske midler

af integrationsrådenes høringsret og økonomiske midler UNDERSØGELSE af integrationsrådenes høringsret og økonomiske midler Rådet for Etniske Minoriteter Marts 2004 BAGGRUND FOR UNDERSØGELSEN Rådet for Etniske Minoriteter afholdt den 3. maj 2003 en konference

Læs mere

1. Formål. 2. Metode. Survey: Legetøjsregler

1. Formål. 2. Metode. Survey: Legetøjsregler 04.06.14 Afrapportering Side 1 af 6 Survey: Legetøjsregler 1. Formål Formålet med nulpunktsmålingen er at afdække vidensniveauet og informationsbehovet om reglerne for legetøj hos fabrikanter, importører,

Læs mere

Borgertilfredshedsundersøgelse Virksomheden. 3. kvartal 2013

Borgertilfredshedsundersøgelse Virksomheden. 3. kvartal 2013 Borgertilfredshedsundersøgelse Virksomheden 3. kvartal 2013 Magnus B. Ditlev Direkte tlf.: 20 14 30 97 MagnusBrabrand.Ditlev@silkeborg.dk Staben Job- og Borgerserviceafdelingen Søvej 1, 8600 Silkeborg

Læs mere

Analyse af tildelte klippekort i 2014

Analyse af tildelte klippekort i 2014 Analyse af tildelte klippekort i 2014 Greenland Business A/S har i 2014 tildelt klippekort til 60 iværksættere. Det samlede forbrug var på knap 466.000 kr. ud af et budget på 800.000 kr. Af de 60 tildelinger

Læs mere

Borgerevaluering af Akuttilbuddet

Borgerevaluering af Akuttilbuddet Lyngby d. 24. april 2012 Borgerevaluering af Akuttilbuddet Akuttilbuddet i Lyngby-Taarbæk Kommune har været åbent for borgere siden den 8. november 2010. I perioden fra åbningsdagen og frem til februar

Læs mere

Evaluering af Videncenter for energibesparelser i bygninger - resultat af spørgeskemaundersøgelse

Evaluering af Videncenter for energibesparelser i bygninger - resultat af spørgeskemaundersøgelse Notat Kontor/afdeling SEG Dato 3. juli 2018 Evaluering af Videncenter for energibesparelser i bygninger - resultat af spørgeskemaundersøgelse J nr. 2018-14137 /mra, hlm Resumé Videncenter for energibesparelser

Læs mere

Cand.it ledelse, semester- og uddannelsesevaluering, forår 2017

Cand.it ledelse, semester- og uddannelsesevaluering, forår 2017 Cand.it ledelse, semester- og uddannelsesevaluering, forår 2017 Indhold Indhold... 1 Indledning... 3 Forretningsvalgsmøder... 3 Semester- og Uddannelsesevaluering... 3 Samlet status... 3 Hvem er din specialevejleder?...

Læs mere

SLUTEVALUERING AF VIRKSOMHEDER I TEKNOLOGISK UDVIKLING

SLUTEVALUERING AF VIRKSOMHEDER I TEKNOLOGISK UDVIKLING SLUTEVALUERING AF VIRKSOMHEDER I TEKNOLOGISK UDVIKLING VÆKSTHUS NORDJYLLAND NOVEMBER 2012 INDHOLDSFORTEGNELSE Baggrund og formål Datagrundlag og metode Virksomhedernes tilfredshed Ansøgningsprocessen Resultater

Læs mere

Lær jeres kunder - bedre - at kende

Lær jeres kunder - bedre - at kende Tryksag 541-643 Læs standarden for kundetilfredshedsundersøgelse: DS/ISO 10004:2012, Kvalitetsledelse Kundetilfredshed Overvågning og måling Vejledning I kan købe standarden her: webshop.ds.dk Hvis I vil

Læs mere

Konjunkturanalyse. Erhvervsrådet Herning & Ikast-Brande

Konjunkturanalyse. Erhvervsrådet Herning & Ikast-Brande Konjunkturanalyse Erhvervsrådet Herning & Ikast-Brande Marts 2010 Generelt om undersøgelsen Fakta om konjunkturanalysen Gennemført i perioden: 17. 26. marts 2010 Målgruppe: Virksomheder i Herning & Ikast-Brande

Læs mere

UNDERSØGELSE OM CIRKULÆR ØKONOMI

UNDERSØGELSE OM CIRKULÆR ØKONOMI UNDERSØGELSE OM CIRKULÆR ØKONOMI Hill & Knowlton for Ekokem Rapport August 2016 SUMMARY Lavt kendskab, men stor interesse Det uhjulpede kendskab det vil sige andelen der kender til cirkulær økonomi uden

Læs mere

Trivselsundersøgelse Virksomhedsrapport

Trivselsundersøgelse Virksomhedsrapport Trivselsundersøgelse Virksomhedsrapport Rengøring April 2008 Udarbejdet af: Personaleservice Økonomi og Analyse Indledning. Baggrund og formål Byrådet besluttede i 2007 at sætte forstærket fokus på trivslen

Læs mere

Pårørendeundersøgelse Familieplejen 2012

Pårørendeundersøgelse Familieplejen 2012 Pårørendeundersøgelse Familieplejen 2012 Aarhus Kommune CFK Folkesundhed og Kvalitetsudvikling www.cfk.rm.dk Indholdsfortegnelse 1. Indledning 2. Sammenfatning 3. Spørgeskemaet 4. Overordnede resultater

Læs mere

INDSAMLINGSORGANISATIONERNES EGENFINANSIERING

INDSAMLINGSORGANISATIONERNES EGENFINANSIERING INDSAMLINGSORGANISATIONERNES EGENFINANSIERING - En analyse af væksten af indtægtsstrømme fra 2011 versus 2012 Indholdsfortegnelse Indhold: 1. Baggrunden for analysen.... 4 2. Hovedkonklusionerne fra analysen...

Læs mere

Resultatkontrakt. Opfølgning pr. 1. marts 2014. Projekt CenSec Innovationsnetværk (en forlængelse af Projekt CenSec - Klyngeudvikling)

Resultatkontrakt. Opfølgning pr. 1. marts 2014. Projekt CenSec Innovationsnetværk (en forlængelse af Projekt CenSec - Klyngeudvikling) Resultatkontrakt Opfølgning pr. 1. marts 2014 Projekt CenSec Innovationsnetværk (en forlængelse af Projekt CenSec - Klyngeudvikling) 10. juli 2012-31. august 2014 Journalnummer: 1-33-76-21-2-13 Kontraktens

Læs mere

Devoteam Consulting. Spørgeskemaundersøgelse i forbindelse med undersøgelsen af problemer med flertydige vejnavne LEDELSESRESUME

Devoteam Consulting. Spørgeskemaundersøgelse i forbindelse med undersøgelsen af problemer med flertydige vejnavne LEDELSESRESUME Devoteam Consulting Spørgeskemaundersøgelse i forbindelse med undersøgelsen af problemer med flertydige vejnavne LEDELSESRESUME Maj 26 Ledelsesresume Side 1 Maj 26 1. INDLEDNING Devoteam bistår Erhvervs-

Læs mere

Aarhus Kommune. Samlet rapport vedrørende sagsbehandling og kontakt i Aarhus Kommune i perioden 2010-2012

Aarhus Kommune. Samlet rapport vedrørende sagsbehandling og kontakt i Aarhus Kommune i perioden 2010-2012 Aarhus Kommune Samlet rapport vedrørende sagsbehandling og kontakt i Aarhus Kommune i perioden 2010-2012 Denne rapport er en opsamlende, konkluderende sammenfatning baseret på fem undersøgelser gennemført

Læs mere

Forsknings- og udviklingsprojektet Styrket fokus på børns læring. Informationsmateriale om projektet

Forsknings- og udviklingsprojektet Styrket fokus på børns læring. Informationsmateriale om projektet Forsknings- og udviklingsprojektet Styrket fokus på børns læring Informationsmateriale om projektet 1 Et styrket fokus på børns læring gennem trygge og stimulerende læringsmiljøer I dette informationsbrev

Læs mere

Analyse af tilbudslovens. annonceringspligt resumé

Analyse af tilbudslovens. annonceringspligt resumé Analyse af tilbudslovens regler om annonceringspligt resumé 24. september 2009 UDBUDSRÅDET Resumé, konklusioner og anbefalinger Udbudsrådet traf på sit 1. møde den 28. januar 2009 beslutning om at iværksætte

Læs mere

Fremtidens UDFORDRINGER

Fremtidens UDFORDRINGER HUB NORTH - 2ND ANNOUNCEMENT Fremtidens UDFORDRINGER skal loses nu! Hub North inviterer til målrettet forretningsudvikling under ledelse af specialiserede konsulenter. Du kan sikre dig en plads ved at

Læs mere

Løbende evaluering i kommuner

Løbende evaluering i kommuner Angående Resultater af en spørgeskemaundersøgelse EVA har gennemført en spørgeskemaundersøgelse om løbende evaluering i større danske kommuner. Dette notat præsenterer hovedresultaterne af undersøgelsen.

Læs mere

TILFREDSHEDSMÅLING PÅ SØHUSPARKEN. Notat til: Syddjurs Kommune

TILFREDSHEDSMÅLING PÅ SØHUSPARKEN. Notat til: Syddjurs Kommune TILFREDSHEDSMÅLING PÅ SØHUSPARKEN Notat til: Syddjurs Kommune Marts 2017 INDHOLD 1. Indledning 2 2. Metode og aktiviteter 3 2.1 Dataindsamling 3 2.2 Konstruktion af spørgeskema og interviewguide 3 3. Resultater

Læs mere

Open Call. Sprint:Digital søger designpartnere til at facilitere designsprints. digitale løsninger

Open Call. Sprint:Digital søger designpartnere til at facilitere designsprints. digitale løsninger Open Call søger designpartnere til at facilitere designsprints med fokus på digitale løsninger Open call Vil I hjælpe med at ruste danske virksomheder til en digital fremtid? Og har I erfaring med at facilitere

Læs mere

Akkreditering af nye uddannelser og udbud 2008. Eksperternes vurdering. Eksperternes vurdering af akkrediteringsprocessen og samarbejdet

Akkreditering af nye uddannelser og udbud 2008. Eksperternes vurdering. Eksperternes vurdering af akkrediteringsprocessen og samarbejdet Akkreditering af nye uddannelser og udbud 2008. Eksperternes vurdering Eksperternes vurdering af akkrediteringsprocessen og samarbejdet med EVA Akkreditering af nye uddannelser og udbud 2008. Eksperternes

Læs mere

Resultatkontrakt. Opfølgning pr. 1. september KLYNGEmidt Livsstil klyngeinitiativ ved Udviklingscenter for Møbler og Træ

Resultatkontrakt. Opfølgning pr. 1. september KLYNGEmidt Livsstil klyngeinitiativ ved Udviklingscenter for Møbler og Træ Resultatkontrakt Opfølgning pr. 1. september 2010 KLYNGEmidt Livsstil klyngeinitiativ ved Udviklingscenter for Møbler og Træ 4. januar 2010 31. december 2012 Journalnummer: 1-33-76-21-2-10 Kontraktens

Læs mere

Velfærds Partnerskab folder_oplæg_4sidet.indd 1 02/03/

Velfærds Partnerskab folder_oplæg_4sidet.indd 1 02/03/ VelfærdsPartnerskab Nye løsninger på velfærdsområdet Fremtidens udfordring Samfundet står over for en global udfordring. Den demografiske udvikling betyder, at der er færre hænder til at løse stadig flere

Læs mere

DI s innovationsundersøgelse 2012 Innovation skal ledes

DI s innovationsundersøgelse 2012 Innovation skal ledes DI s innovationsundersøgelse 12 Innovation skal ledes DI, Ledelsesudvikling og Produktivitet April 13 1 Fakta om undersøgelsen Deltagerne har svaret på et spørgeskema, der blev udsendt elektronisk og besvaret

Læs mere

Erfagruppe 2.0 - Matchen Oktober 2013 oktober 2014

Erfagruppe 2.0 - Matchen Oktober 2013 oktober 2014 Erfagruppe 2.0 - Matchen Oktober 2013 oktober 2014 Formål: Projektet Videnformidling og Dialog via nye kanaler Vi&Di, vil via konkurrencen Erfagruppe 2.0 Matchen skabe opmærksomhed på, at sociale medier

Læs mere

Salg og prissætning Vækstgruppe

Salg og prissætning Vækstgruppe Få viden og værktøjer til strategisk salg og prissætning, der kan øge omsætningen og indtjeningen i din virksomhed Få individuel rådgivning og sparring til udarbejdelse af en salgsplan for din virksomhed

Læs mere