Ude- og indefra. en udstilling med. Pernille With Madsen, Jesper Rasmussen, Camilla Rasborg og Sandra Vaka Olsen

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Ude- og indefra. en udstilling med. Pernille With Madsen, Jesper Rasmussen, Camilla Rasborg og Sandra Vaka Olsen"

Transkript

1 Udeog indefra

2

3 Ude- og indefra en udstilling med Pernille With Madsen, Jesper Rasmussen, Camilla Rasborg og Sandra Vaka Olsen

4 Noget flimrer, noget er slettet, noget er poetisk og noget er synlige spor af ængstelighed

5 På udstillingen Ude- og indefra har jeg valgt at berøre emnet overflade på forskellig vis. Overflade ser jeg som en flertydig størrelse og den kan være i fysisk og mental forstand. Det kan være en overflade hvor tyngdekraften sejrer, en overflade hvor verden ses igennem på sikker afstand og en overflade der lukker det ukendte ude. Pernille, Jesper, Camilla og Sandra benytter sig af genkendeligheder fra virkeligheden i deres værker og bevæger sig på forskellig vis, ud i poetiske og konkrete abstraktioner af verdenen set udefra og indefra. En af de ting de fire værker har til fælles er glasfladen som enten er konkret tilstede eller bevidst fraværende. God fornøjelse! Udstillingen er kurateret af Sonja lillebæk Christensen, VK Samtidskunst Platform og støttet af STATENS KUNSTFOND

6 Linje 250S - Le Corbusier* misser med øjnene, 2012 Still fra dobbelt videoprojektion 6:30 min. Loop* Af Pernille With Madsen *Le Corbusier, født 1887 i Frankrig, var blandt andet arkitekt og pioner indenfor teoretiske studier af moderne design og dedikerede sin karriere til at skabe bedre levevilkår for indbyggere i tæt befolkede områder. Når jeg står overfor Pernilles videoværk ser jeg en dobbelt videoprojektion som består at to projektorer der sender et stort levende billede op i et hjørne af rummet, som deler billedet i to. Der er ingen lyd til de levende billeder. I videoen befinder kameraet, som bliver til mit blik, sig inde i et køretøj, der er i bevægelse. Via titlen har jeg fået at vide at det er i bussen, Linje 250S, jeg befinder mig i. Der bliver filmet ud af sideruden mens bussen kører og bumler af sted uden at stoppe som busser normalt

7 gør. Jeg kan kun se ud af ruden igennem nogle små prikker, det skyldes at ruden på ydersiden er beklædt med en reklame, klæbet op som folie. Da busser oftest i større byer bliver brugt som kørende reklamesøjler udenpå, går jeg ud fra at det er en bybus, kameraet og jeg befinder mig i. Mit blik passerer boligblokke og andre etagebygninger som tyder på det er en forstad til en større by. Til tider opstår der flimmer og støj for mine øjne, når jeg forsøger at kigge igennem prikkerne. Og de lidt søsyge bump fra bussen og gentagelserne af arkitektur som forsvinder uendeligt ud af øjenkrogen gør mig også lettere rundtosset. Kameraføringen giver en stemning af at være en persons, måske Pernilles, udsyn og blik på, hvordan hun opfatter virkeligheden. Der er tale om et let sløret drømmeagtig blik, måske et mareridt, som viser en verden som passerer forbi på afstand bag busruden i uendeligt loop*, og hvor håbet og troen på et bedre sted er endt som støj for øjnene og i hovedet. *loop: når noget gentager sig og ikke har en start og slut.

8 Pernille i gang med at sætte kulisse op, til videooptagelser af et videoværk, i Det danske institut i Rom.

9 Pernille er født i 1972 i Fraugde, en forstad til Odense. Hun startede med at læse arkæologi på Moesgaard Museum på Aarhus Universitet, men efter et par år skiftede hun universitetet ud med en kunstforskole i Aarhus og tog afgang fra Det Jyske Kunstakademi i 2003 (samme år, som jeg selv.) I dag samarbejder Pernille med Galleri Susanne Ottesen i København og er aktiv udstiller på kunstinstitutioner i Danmark og i udlandet. Pernille bor i Vanløse og arbejder i København.

10

11 Heimlich (Hemmeligt), 2007 Udsnit af fotoserie, indrammet lambdaprint (Badeværelse, Dagligstue, Badehotel, Værelse, Kommode, Køkken, Loft, Stue) 8 x 62 x 85 cm Af Jesper Rasmussen Når jeg står overfor Jespers fotoserie Heimlich ser jeg otte billeder som hænger på en række. I fotografierne ser jeg noget som umiddelbart ser genkendeligt ud. I alle otte fotos er jeg indenfor i rum som kunne være fra et hjem eller i hvert fald fra noget som ser mere eller mindre hjemligt ud. Men der er ikke tale om hjemlig hygge i nogle af rummene. De er mennesketomme men har samtidig konkrete spor af at være menneskeskabte. Når jeg ser nærmere på hvert enkelt foto opdager jeg lyskilder fra dagslys, solen, fra et vindue. Men der er ikke nogle vinduer i nogle af rummene, og dette er med til at skabe den lettere foruroligende og hemmelighedsfulde stemning, der eksisterer i hvert enkelt billede. Øjnenes åndehuller ; vinduerne, er simpelhen blevet slettet. Jeg vil kalde billederne for iscenesatte*. Det vil sige af Jesper har planlagt, hvordan fotografierne skulle tages. F.eks. er de nok taget på stativ måske med en lyssætning som skal se naturlig ud. Tit i det iscenesatte foto er der i sig selv en stemning af bevist afstand og måske fremmedhed over for det valgte emne. Og den virkning og stemning har Jesper benyttet sig af i sit valg og fravalg af motiv i billederne, så rummene står tibage som lettere klaustrofobiske. Samtidig med at fotografierne er iscenesatte er de også efterbehandlet digitalt i et billedredigerings program hvor Jesper har retoucheret i billederne. Dette er ikke virkelighed men et bud på at billedgøre en tilstand som jeg godt kender til. *Modsat det iscenesatte foto findes snapshots fotoet, der er det tilfældige, hurtige og ikke gennemtænkte fotografi, som mere bliver brugt til at beskrive noget ude fra virkeligheden.

12 Jesper på vej ud (eller ind) af Det Jyske Kunstakademis port i Mejlgade, Aarhus.

13 Jesper er født i 1959 i Tullebølle på Langeland, en landsby 7 km fra Rudkøbing og 30 km fra Svendborg. Ved siden af at være udøvende kunstner er Jesper også rektor på Det Jyske Kunstakademi i Aarhus. (Han startede et par år efter jeg tog afgang på samme akademiet.) Jesper er nærmest autodidakt, hvis man ser bort fra et kortvarigt studieforløb på Kunstakademiet i København i Han samarbejder med Galleri MøllerWitt i Aarhus og Galleri Susanne Ottesen i København. Og han har igennem ca. 30 år været med til at udgive kunsttidsskriftet Pist Protta. Han bor og arbejder i Viby ved Aarhus.

14

15 Mørklægningsgardin #1, #2 og #3, 2013 Udsnit af bomuldstekstil bleget af sol, indrammet 3 x 114 x 165 cm Af Camilla Rasborg Når jeg står overfor Camillas værkserie Mørklægningsgardin ser jeg først og fremmest tre store mørke glasindramninger, på række, hver med et mørkt og hvidlig stykke stof i, sat op på en blød sort bagplade. Når jeg kommer tættere på kan jeg se at det lodrette hvidlige i de tre mørke stykker stof er afblegninger. Jeg får også af vide i materialebeskrivelsen i titlen, at de afblegede stykker stof har haft en funktion engang før de er endt bag glas og ramme. De har været mørklægningsgardiner et sted. Måske hjemme hos Camilla selv? Men det får vi ikke direkte af vide. Funktionen med gardinerne må vi formode har været at mørklægge et sted, et rum, måske et værelse. Gentagelsen med de tre glasindramninger og de lidt forskellige måder solen har afbleget gardinerne på, tyder måske på at det er fra et rum med vinduer som får solen fra forskellige retninger. Måske øst, vest og syd vendte? Altså et helt mørklagt rum. Det jeg samtidig kommer til at tænke på er mørklægningsgardiner fra f.eks. 2. verdenskrig, hvor funktionen med mørklægning var at skjule og beskytte befolkningen mod luftangreb om natten. At skjule sin eksistens mod omverden mod fjenden. Hvad grund har denne person, som måske er Camilla, til at ville mørklægge? Det er ikke imod en verdenskrig, da vi kan se at gardinerne er fra 2013, men en anden konflikt som måske mere tyder på en tilstand som foregår inde i hovedet på et menneske? Jeg forstiller mig en person som skærmer sig imod den virkelighed som foregår lige på den anden side af vinduesglasset.

16 Camilla i gang med at installer sit værk på Udstillingsstedet Sydhavn Station, Kbh.

17 Camilla er født i 1974 og vokset op i Malling, syd for Aarhus. Hun har altid vidst, at hun ville være billedkunstner og blev som 28 år færdiguddannet på Det Jyske Kunstakademi i Aarhus i (Et år før jeg selv tog afgang.) Udover at være medstifter af det kunstnerdrevet udstillingssted: Udstillingsstedet Sydhavn Station i København SV er hun aktiv udstiller på gallerier og udstillingssteder i Danmark og i udlandet. Lige nu er hun ved at færdiggøre en stor udsmykning af Aalborg Universitet i Esbjerg som skal stå færdig slut Camilla bor på Frederiksberg og arbejder i København SV.

18

19 Moving Blue Sky (Blå himmel i bevægelse) 2013 Udsnit af c-print (foto) monteret på 2 mm aluminium x 122,4 cm, 2. 90x122,7cm, 3. 90x133cm, 4. 90x120,5cm, 5. 90x122cm Af Sandra Vaka Olsen Når jeg står overfor Sandras værkserie Moving Blue Skye ser jeg fem næsten lige store blå billeder med næsten samme motiv, dog med små forskydninger. Billederne er hængt noget lavere end man normalt ville hænge et billede op på en væg. Det kræver at jeg bukker mig, sætter mig på hug eller på bænken for at se nærmere på billederne. Det gør mig opmærksom på tyngdekraften også i min egen krop. Når jeg ser nærmere på billederne ser jeg flere nuancer af blå i pixels*. Den blå farve og titlen fortæller at jeg ser på en himmel. Men pixelene og farven leder mig mere i en retning af den karakteristiske farve en skærm får når computeren starter op eller på pc ens klassiske skrivebordsfarve. Jeg får at vide i værkbeskrivelsen at det er foto jeg ser på. Det må være et analog fotokamera* som Sandra har benyttet til at affotografere computerskærmen, da selve fotoet ikke har spor af pixels. For at se det kræver det at jeg går helt tæt på og ser rigtig godt efter. Det er ikke kun en afbildning af en skærm jeg ser på fotografierne. Der foregår også en handling i hvert billede. En dråbeformet klar væske, vand måske, løber fysisk ned ad den affotograferede skærm. De steder, hvor væsken løber og sætter spor sker der en forvrængning og forstørrelse af computerskærmens overflade. Det giver den ellers noget hårde computerskærms overflade en blødhed som jeg normalt ikke forbinder med en skærm. Jeg bliver lettere rundtosset af billedernes opbygning med de forskellige lag og formelle* metoder Sandra har benyttet sig af. Men jeg kan godt lide, når min hjerne slår knuder, som jeg måske, måske ikke, får løst. *Pixels: er en af de mange punkter/firkanter som f.eks. en digital skærm er bygget op af og et foto taget med et digitalt kamera. *analog fotokamera: er med fotorulle som derefter bliver fremkaldt i mørkekammer. *formelle: når det er matrialet i sig selv som er i fokus i kunstværket. Værket er udlån af Nordic Contemporary, Art Collection NoCo, Sverige.

20 Sandra får sig en snak med sine ferniserings gæster på udstillingsstedet FAUNA på Nørrebro, Kbh.

21 Sandra er født i 1980 i Stavanger i Norge. Hun startede sin kunstneriske karriere på Kunstskolen i Rogaland. Derefter på Kunsthøgskolen i Oslo, hvor hun tog en BA og fortsatte på Æstetiske studier på Universitet i Oslo. Siden afsluttede hun sin MFA på Kunstakademiet i København i Det var på akademiet, hvor jeg var inde som ekstern lærer til en gennemgang af de studerendes værker, jeg mødte Sandra og hendes værker første gang. Jeg startede med at kalde Sandras introduktion i kunstverden for en kunstnerisk karriere. Det var for at beskrive hendes kunstneriske virke og arbejde som har været eftertragtet tidligt, også internationalt. For mange kunstnere tager det gerne nogle år efter de har taget afgang fra et kunstakademi før der kommer gang i deres kunstneriske karrieren. Sandra er med i det kunstnerdrevne udstillingssted TOVE som ligger på Amager i København. Hun har desuden opholdt sig, arbejdet og boet i udlandet, sidst i New York. Lige nu bor og arbejder hun i København.

22 Forside: Udsnit fra fotoserien Moving Blue Sky (Blå himmel i bevægelse) 2013 af Sandra Vaka Olsen Korrektur Aase Løvbjerg Stor tak til: Westergaards Hotel Karen Mette Fog Pedersen Aase Løvbjerg og alle de frivillige på VK.

23

24 Samtidskunst Platform Vestjyllands VK Kunstpavillon

Virkeligheden (indeni)

Virkeligheden (indeni) Virkeligheden (indeni) Virkeligheden (indeni) en udstilling med Christian Finne, Anne Skole Overgaard, Bodil Nielsen, Søren Martinsen og Elsebeth Norrie En psykedelisk oplevelse uden at være påvirket!

Læs mere

Tredje kapitel i serien om, hvad man kan få ud af sin håndflash, hvis bare man bruger fantasien

Tredje kapitel i serien om, hvad man kan få ud af sin håndflash, hvis bare man bruger fantasien Tredje kapitel i serien om, hvad man kan få ud af sin håndflash, hvis bare man bruger fantasien For nogen tid siden efterlyste jeg i et forum et nyt ord for håndflash, da det nok ikke er det mest logiske

Læs mere

www.pernillewithmadsen.dk

www.pernillewithmadsen.dk CV Pernille With Madsen f.1972 www.pernillewithmadsen.dk Uddannet fra Det Jyske Kunstkakademi, 1998 2003 Medlem af UKK Unge kunstnere og kunstformidlere Medlem af Kunstner Samfundet Bor og arbejder i København

Læs mere

Forårsudstillingen 6/4-1 2/5 201 3

Forårsudstillingen 6/4-1 2/5 201 3 NÆSTVED KUNSTFORENING Sct. Peders Kirkeplads 1 4, Næstved Blad nr. 3/201 3 Forårsudstillingen 6/4-1 2/5 201 3 Næstved Kunstforening inviterer til fernisering af Forårsudstillingen lørdag den 6. april fra

Læs mere

VEJEN BLIVER TIL MENS DU GÅR

VEJEN BLIVER TIL MENS DU GÅR VEJEN BLIVER TIL MENS DU GÅR GRETHE MARIANN MAURSETH Billedkunstner Medlem af Billedkunstnernes Forbund PROFIL UDDANNELSE 2003-2006 Aarhus Kunstakademi, Fagskolen for maleri v/jon Gislason, Max Parylewicz,

Læs mere

Nicholas: Jeg bor på Ørholmgade, lige herovre ved siden af parken. I nummer fire.

Nicholas: Jeg bor på Ørholmgade, lige herovre ved siden af parken. I nummer fire. Samtalevandring d. 2. maj 2012. Nicholas, 25. Biologistuderende. Bor på Ørholmgade. Interviewer: Nå, og det var Nicholas, du hedder? Nicholas: Ja, korrekt. Interviewer: Og hvor gammel er du? Nicholas:

Læs mere

Annes Atelier. Medlemmerne i panelet i. www.annes-atelier.dk. Tom Jørgensen Kunstanmelder, forfatter, redaktør af Kunstavisen mm.

Annes Atelier. Medlemmerne i panelet i. www.annes-atelier.dk. Tom Jørgensen Kunstanmelder, forfatter, redaktør af Kunstavisen mm. Medlemmerne i panelet i Annes Atelier www.annes-atelier.dk Peter Rasmus Lind Gallerist Gitte Albertsen Revisor Jesper Christophersen Medievejleder/kunstskribent mm. Tom Jørgensen Kunstanmelder, forfatter,

Læs mere

Indstillinger til Billedkunstråd Syddjurs Kommune

Indstillinger til Billedkunstråd Syddjurs Kommune 1 of 5 Indstillinger til Billedkunstråd Syddjurs Kommune Bilag til møde i udvalget for Plan, udvikling og kultur den xx 2016. Kandidater/område Kort begrundelse/uddrag Indstiller(e) Udøvende kunstnere

Læs mere

KOM I GANG MED AT MALE

KOM I GANG MED AT MALE KOM I GANG MED AT MALE Maleguide af Emelia Regitse Edelsøe Ind hol d Introduktion til maleri Forord...4-5 Sådan kommer du i gang Trin 1: Procesbog...6-7 Trin 2: Hvilke materialer kan jeg bruge?... 8-9

Læs mere

Et indblik i kunstverdenens undergrund

Et indblik i kunstverdenens undergrund Et indblik i kunstverdenens undergrund Udstillinger Kunstnernes Efterårsudstilling på Den Frie fra d. 4. oktober 9. november 2014. ET INDBLIK I KUNSTVERDENENS UNDERGRUND 9. oktober 2014 af Mia Granhøj

Læs mere

Tolv timer - Lysets foranderlighed

Tolv timer - Lysets foranderlighed Tolv timer - Lysets foranderlighed BA, Unit C 2/3 Arkitektskolen i Aarhus Semesteropgave fase 2 Tema I denne fase af semesteropgaven er det centrale lysets flygtighed lysets foranderlighed. Temaet udfoldes

Læs mere

UDE OG HJEMME. Hallofoten. St. Torv. 9500 Hobro

UDE OG HJEMME. Hallofoten. St. Torv. 9500 Hobro UDE OG HJEMME Hallofoten St. Torv. 9500 Hobro 13. februar - 26. marts 2016 Anne Østergaard: Krage, 2015, akvarel, 50 x 70 cm Hardy Brix: Arktisk Landskab 5, 2009, olie, 115 x 115 cm Annette Fausø: Udsigt

Læs mere

Portræt af to anerkendte danske glaspustere Der er en lille gruppe af meget talentfulde glaspustere i Danmark, der har potentiale til at udfordrer

Portræt af to anerkendte danske glaspustere Der er en lille gruppe af meget talentfulde glaspustere i Danmark, der har potentiale til at udfordrer Portræt af to anerkendte danske glaspustere Der er en lille gruppe af meget talentfulde glaspustere i Danmark, der har potentiale til at udfordrer markedet for internationalt glaskunst. På de næste sider

Læs mere

Opsætning af eksponater - En markedsundersøgelse på Nordia 2002 Af: Lars Engelbrecht

Opsætning af eksponater - En markedsundersøgelse på Nordia 2002 Af: Lars Engelbrecht Opsætning af eksponater - En markedsundersøgelse på Nordia 2002 Af: Lars Engelbrecht Når jeg besøger en frimærkeudstilling, kan jeg ikke lade være med at blive imponeret over de tusinder af timer, der

Læs mere

Forestillinger 2004 - Værk i kontekst

Forestillinger 2004 - Værk i kontekst INSPIRATIONSMATERIALE Forestillinger 2004 - Værk i kontekst Esbjerg Kunstmuseum 07.05.-15.08.2004 INTRODUKTION TIL UNDERVISEREN: Forestil dig Asger Jorns Lykkens have (1947) indgå i hele fem forskellige

Læs mere

Mit Danmark. Agnethe Maagaard. Mine rødder. Min inspiration. Min amerikanske drøm...

Mit Danmark. Agnethe Maagaard. Mine rødder. Min inspiration. Min amerikanske drøm... A g n e t h e M a a g a a r d g l a s v æ r k Mit Danmark Mine rødder Jeg er født, opvokset og bor midt i den storslåede vestjyske natur tæt ved havet. Min inspiration Naturen, havet og de åbne vidder

Læs mere

Portfolio. Tlf. 29 24 46 59 E-mail anneranegaard@gmail.com

Portfolio. Tlf. 29 24 46 59 E-mail anneranegaard@gmail.com Portfolio Anne Ranegaard Clausen Tlf. 29 24 46 59 E-mail anneranegaard@gmail.com Samson Fotograf Om Samson Samson er et mediemagasin, som bliver drevet af studerende på medie-, kommunikations- og journalistuddannelser

Læs mere

Nicole Boyle Rødtnes. Illustreret af Bodil Bang Heinemeier

Nicole Boyle Rødtnes. Illustreret af Bodil Bang Heinemeier Nicole Boyle Rødtnes Illustreret af Bodil Bang Heinemeier Vi var ti år, da zombie-virussen brød ud. Det hele startede, da et krydstogtskib sank. Flere hundrede druknede. Alle troede, det var et uheld.

Læs mere

Dyrestudier Billedhuggeren Anne Marie Carl-Nielsen

Dyrestudier Billedhuggeren Anne Marie Carl-Nielsen Dyrestudier Billedhuggeren Anne Marie Carl-Nielsen Introduktion Billedhuggeren Anne Marie Carl-Nielsen (1863-1945) var en af de mest banebrydende kvindelige billedhuggere i Danmark. Den Hirschsprungske

Læs mere

Skagenrosen. Tæt ved havet groede en lille plante. En blomst

Skagenrosen. Tæt ved havet groede en lille plante. En blomst Skagenrosen Tæt ved havet groede en lille plante. En blomst kunne man ikke kalde den, for den havde ingen krone kun en stilk med nogle grønne blade. Hver dag kiggede den ud over det åbne hav, og når det

Læs mere

6. - 10. klasse. Opgaveark ...

6. - 10. klasse. Opgaveark ... Interiør, ung kvinde set fra ryggen, 1904. Randers Kunstmuseum 6. - 10. klasse Kunst kan udtrykke forskellige følelser og sætte følelser i gang hos beskueren. Det kan ske gennem komposition, figurers kropssprog,

Læs mere

Dyrestudier Billedhuggeren Anne Marie Carl-Nielsen

Dyrestudier Billedhuggeren Anne Marie Carl-Nielsen Dyrestudier Billedhuggeren Anne Marie Carl-Nielsen Introduktion Billedhuggeren Anne Marie Carl-Nielsen (1863-1945) var en af de mest banebrydende kvindelige billedhuggere i Danmark. Den Hirschsprungske

Læs mere

Spørgeskema vedrørende nye designforslag til Boligportal.dk

Spørgeskema vedrørende nye designforslag til Boligportal.dk Spørgeskema vedrørende nye designforslag til Boligportal.dk Tak fordi du vil deltage i vores undersøgelse. Vi er fire studerende fra Aarhus Universitet, der i øjeblikket gennemfører en undersøgelse om

Læs mere

RADIOTEATERET. Vi sender: KOBLENZ en digtsamling af Pia Juul. Tiderne_Radioteateret.indd 1 16/03/10 14.01

RADIOTEATERET. Vi sender: KOBLENZ en digtsamling af Pia Juul. Tiderne_Radioteateret.indd 1 16/03/10 14.01 RADIOTEATERET Vi sender: KOBLENZ en digtsamling af Pia Juul Tiderne_Radioteateret.indd 1 16/03/10 14.01 Min farmor har et plastictørklæde med bindebånd. Det kan godt bruges i radioteateret, det er gennemsigtigt,

Læs mere

Beboerportræt: "Når jeg skriver, er det som terapi for mig. Så kommer mine tanker ud gennem fingrene"

Beboerportræt: Når jeg skriver, er det som terapi for mig. Så kommer mine tanker ud gennem fingrene Beboerportræt: "Når jeg skriver, er det som terapi for mig. Så kommer mine tanker ud gennem fingrene" Af Sarah Z. Ehrenreich, Greve Nord Projektet Når Fatma skriver, lever hun sig ind i en helt anden verden.

Læs mere

JEG HAR LÆRT AT SE MIT LIV I FARVER

JEG HAR LÆRT AT SE MIT LIV I FARVER JEG HAR LÆRT AT SE MIT LIV I FARVER Anne Rosenvold er uddannet Cand. Scient. Soc. fra RUC. Hun er uddannet coach, har boet nogle år i Australien, arbejdet med ind- og udstationerede familier, hun er foredragsholder,

Læs mere

Valdemar Foersom Hegndal og Lars Hegndal på Hirtshals Fyrs efterårsudstilling

Valdemar Foersom Hegndal og Lars Hegndal på Hirtshals Fyrs efterårsudstilling Valdemar Foersom Hegndal og Lars Hegndal på Hirtshals Fyrs efterårsudstilling Omkring 150 gæster indfandt sig til fernisering og åbningsarrangement på Efterårsudstillingen på Hirtshals Fyr. Kunstudvalget

Læs mere

Bilag 6. Transskription af interview med Emil

Bilag 6. Transskription af interview med Emil Bilag 6 Transskription af interview med Emil Alder? 18 år gammel Hvilket klassetrin? Jeg går i 2.g Dig med tre ord? Engageret målrettet, det ved jeg ikke hvad det tredje skulle være. Pligtopfyldende? Hvad

Læs mere

Agnethe Maagaard. Mine rødder. Min inspiration. Min amerikanske drøm...

Agnethe Maagaard. Mine rødder. Min inspiration. Min amerikanske drøm... A g n e t h e M a a g a a r d g l a s v æ r k Mit Danmark Mine rødder Jeg er født, opvokset og bor midt i den storslåede vestjyske natur tæt ved havet. Min inspiration Naturen, havet og de åbne vidder

Læs mere

HOLBERGKVARTERET. oldfuxvej 6 PARCELHUS. bygget 1939

HOLBERGKVARTERET. oldfuxvej 6 PARCELHUS. bygget 1939 HOLBERGKVARTERET oldfuxvej 6 PARCELHUS bygget 1939 1 Jeg vil forskønne, forbedre og bevare... Jeg har netop renoveret dette smukke parcelhus fra 1939 samt anlagt haven. Godt hjulpet af svigerfar og Google

Læs mere

Tom Kristensen Fribytterdrømme

Tom Kristensen Fribytterdrømme Tom Kristensen Fribytterdrømme I Tom Kristensens digtsamling har vi valgt Min pibe og Parken. Her har vi også valgt et maleri af Ernst Ludwig Kirchner, som hedder Erich Heckel and Otto Mueller playing

Læs mere

København, 11. august 2014. Til Kultur- og Fritidsudvalget i Københavns Kommune,

København, 11. august 2014. Til Kultur- og Fritidsudvalget i Københavns Kommune, København, 11. august 2014 Til Kultur- og Fritidsudvalget i Københavns Kommune, CHART ART FAIR er en unik kulturbegivenhed, der præsenterer samtidskunst af højeste kvalitet og i international særklasse

Læs mere

Københavns åbne Gymnasium Elevudsagn fra spørgeskemaundersøgelsen i 2q

Københavns åbne Gymnasium Elevudsagn fra spørgeskemaundersøgelsen i 2q Københavns åbne Gymnasium Elevudsagn fra spørgeskemaundersøgelsen i 2q 1.7 Overraskelser ved gymnasiet eller hf! Er der noget ved gymnasiet eller hf som undrer dig eller har undret dig? 20 Det har overrasket

Læs mere

Notat vedr. kunstnere indstillinger til indkøb af kunst 2015

Notat vedr. kunstnere indstillinger til indkøb af kunst 2015 Sagsnr. 20.04.03-G01-2-15 Dato 27-5-2015 Sagsbehandler Malene Bram Curth Notat vedr. kunstnere indstillinger til indkøb af kunst 2015 Den kunstfaglige gruppe består af følgende medlemmer: Udstillingsleder

Læs mere

SCENE 6 ET STED I ARNES INDRE (Tre kinesere står med lænker om fødderne i en mine og graver. To flodheste holde vagt.)

SCENE 6 ET STED I ARNES INDRE (Tre kinesere står med lænker om fødderne i en mine og graver. To flodheste holde vagt.) SCENE 6 ET STED I S INDRE (Tre kinesere står med lænker om fødderne i en mine og graver. To flodheste holde vagt.) FLODHEST 1 Jeg keder mig FLODHEST 2 Det er snart overstået. Han gør det i nat. FLODHEST

Læs mere

SE MIG! Tag med på rejse i kunstens univers

SE MIG! Tag med på rejse i kunstens univers 26. september 2011 Vi ser på kunst på ARoS Besøg på ARoS I dag skal du en tur på ARoS. Her vil du møde børn fra andre institutioner. Her er to portrætter, du kan se på ARoS. Portrætterne er lavet af maleren

Læs mere

Skulpturi. En lærerguide til samtidsskulpturen

Skulpturi. En lærerguide til samtidsskulpturen Skulpturi RUndtenom En lærerguide til samtidsskulpturen INTRODUKTION TIL LÆREGUIDEN I perioden d. 21. april 3. juni kan du og dine elever opleve udstillingen Rundtenom, der viser eksempler på, skulpturens

Læs mere

VÆRD AT VIDE FORBYGGENDE SELVMONITORERING

VÆRD AT VIDE FORBYGGENDE SELVMONITORERING VÆRD AT VIDE FORBYGGENDE SELVMONITORERING Faglige input produceret af og for partnerne i Lev Vel, delprojekt Forebyggende Ældre, sundhed og Forfatter: Af Julie Bønnelycke, videnskabelig assistent, Center

Læs mere

WINDOW FOR DIALOGUE فرصة للحوار Udviklet af Nik Tao

WINDOW FOR DIALOGUE فرصة للحوار Udviklet af Nik Tao WINDOW FOR DIALOGUE فرصة للحوار Udviklet af Nik Tao Kort om projektet: Kabul i København og København i Kabul I et udstillings vindue i København projekteres IP live stream optagelser fra et udstillings

Læs mere

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Prøve i Dansk 2 November-december 2015 Skriftlig del Læseforståelse 2 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Hjælpemidler: ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Referat af generalforsamling i kunstforeningen Skråningen mandag den 5. oktober 2015

Referat af generalforsamling i kunstforeningen Skråningen mandag den 5. oktober 2015 SKRÅNINGEN Referat af generalforsamling i kunstforeningen Skråningen mandag den 5. oktober 2015 Der deltog 72 medlemmer i generalforsamlingen og 67 i spisningen. Inden generalforsamlingen fortalte Berit

Læs mere

Præsentation af 3 kunstnere til udsmykningsopgave for sygehusene i Aabenraa

Præsentation af 3 kunstnere til udsmykningsopgave for sygehusene i Aabenraa Præsentation af 3 kunstnere til udsmykningsopgave for sygehusene i Aabenraa Anbefales af Statens Kunstfond ved Udvalget for Kunst i det Offentlige Rum Generelt: De tre kunstnere udvalget har valgt at pege

Læs mere

Og sådan blev det. Hver gang jeg gik i stå, hviskede Bamse en ny historie i øret på mig. Nu skal du få den første historie.

Og sådan blev det. Hver gang jeg gik i stå, hviskede Bamse en ny historie i øret på mig. Nu skal du få den første historie. Bamse hjælper Nogle gange, når jeg sidder ved mit skrivebord og kigger på gamle billeder, dukker der en masse historier frem. Historier fra dengang jeg var en lille dreng og boede på et mejeri sammen med

Læs mere

Aage, Ejner og Elna. Søren Ryge Petersen og Marlene S. Antonius

Aage, Ejner og Elna. Søren Ryge Petersen og Marlene S. Antonius Aage, Ejner og Elna Søren Ryge Petersen og Marlene S. Antonius 2 3 11 Billederne Aage kan godt huske, da Marlene kom og spurgte, om hun måtte fotografere dem til sit projekt. Sådan noget pjat ville jeg

Læs mere

Kapitel 1. Noget om årets gang

Kapitel 1. Noget om årets gang Kapitel 1 Noget om årets gang 1 4. Mennesker og måneder VOXPOP Er der en måned, du særlig godt kan lide, eller er der en, du ikke bryder dig om? Nina Ja... Jeg kan rigtig godt lide september. Efterårsmånederne

Læs mere

2013 ÅRETS KUNSTVÆRK AF LENE PURKÆR

2013 ÅRETS KUNSTVÆRK AF LENE PURKÆR Katalog 2013 ÅRETS KUNSTVÆRK AF LENE PURKÆR ØMME KÆRTEGN H = 18 cm Januar Lene Purkær Fabriksparken 9 9230 Svenstrup J Tel: 9831 8081 www.lenepurkaer.dk Skulpturer, der afspejler en kærlighed til livet.

Læs mere

Ud med Valde. Bølle-Bob er på vej hen til Valde Underbid. Han går gennem byen ned mod losse-pladsen. Her bor Valde i sin gamle vogn.

Ud med Valde. Bølle-Bob er på vej hen til Valde Underbid. Han går gennem byen ned mod losse-pladsen. Her bor Valde i sin gamle vogn. 1. Ud med Valde Bølle-Bob er på vej hen til Valde Underbid. Han går gennem byen ned mod losse-pladsen. Her bor Valde i sin gamle vogn. Så møder han Sara.»Har du hørt det?«siger hun. 5 »Hørt hvad?de har

Læs mere

14 Hvor skal vi hen? LØSNINGER & UDSKRIFTER. 2 Sæt tryk og streg de bogstaver ud, du ikke kan høre. Julia: Har du været i Skagen?

14 Hvor skal vi hen? LØSNINGER & UDSKRIFTER. 2 Sæt tryk og streg de bogstaver ud, du ikke kan høre. Julia: Har du været i Skagen? 14 Hvor skal vi hen? 2 Sæt tryk og streg de bogstaver ud, du ikke kan høre Julia: Har du været i Skagen? Luis: Hvor ligger det henne? Julia: Oppe i Nordjylland. Luis: Har du været der? Julia: Næ, men jeg

Læs mere

For det første skal man bruge udstyr. Tripod + kamera + fjernudløser, monteret med velcro på stativben

For det første skal man bruge udstyr. Tripod + kamera + fjernudløser, monteret med velcro på stativben Langtidseksponering Rasve 25. juli 2015 På det seneste har jeg fundet langtidseksponering ret interessant. Præcis hvad det er, er jeg ikke helt klar over. En del af det er nok, at jeg tvinger mig til at

Læs mere

workflow af Katrine Hast

workflow af Katrine Hast af Katrine Hast Opgavebeskrivelse Min kunde Rene Karlson, har et firma, hvor han lejer forskellige transportmidler ud, samt selv kører rundt. Han havde købt sig en køletrailer, som han gerne ville have

Læs mere

Kirsten Rotbøll Lassen www.kirstenrlassen.dk Det Danske institut i Athen Oktober 2011. Udenfor hjem

Kirsten Rotbøll Lassen www.kirstenrlassen.dk Det Danske institut i Athen Oktober 2011. Udenfor hjem Kirsten Rotbøll Lassen www.kirstenrlassen.dk Det Danske institut i Athen Oktober 2011 Udenfor hjem Jeg boede på det danske institut i en måned. Det har været et meget spændende og udbytterigt ophold for

Læs mere

nu er kriser nok ikke noget man behøver at anstrenge sig for at opsøge, skabe eller ligefrem opfinde sådan i det daglige

nu er kriser nok ikke noget man behøver at anstrenge sig for at opsøge, skabe eller ligefrem opfinde sådan i det daglige 1 Til sidst viste Jesus sig for de elleve selv, mens de sad til bords, og han bebrejdede dem deres vantro og hårdhjertethed, fordi de ikke havde troet dem, der havde set ham efter hans opstandelse. Så

Læs mere

EN LÆRERGUIDE Den Frie Udstilling

EN LÆRERGUIDE Den Frie Udstilling EN LÆRERGUIDE Den Frie Udstilling 30. november 2013-5. januar 2014 Introduktion Kære underviser Dette undervisningsmateriale er specifikt udviklet til at aktivere elevernes kritiske sans og sanseapparat

Læs mere

Resultater i antal og procent

Resultater i antal og procent Undersøgelse: Undersøgelse af undervisningsmiljø FLE 08/09 Hold: 8. kl, 9.a, 9.b, 10.a, 10.b Køn: M, K Resultater i antal og procent Rammer 2 Synes du, at følgende forhold i klassen er i orden eller ikke

Læs mere

Computerens anatomi. Flashklip for børn

Computerens anatomi. Flashklip for børn Computerens anatomi Flashklip for børn Rapport der beskriver vores arbejde med at fremstille produkter, der kan formidle information om computerens opbygning til børn. Anders og Asger 11-05-2011 Indhold

Læs mere

Læringsmål. Forarbejdet

Læringsmål. Forarbejdet 4.- 6. årgang 6-8 lektioner Læringsmål Maleri og collage: Eleven kan fremstille billeder i flere lag og har viden om lagdelt billedopbygning. Eleven kan fremstille en collage med en rumlig dimension og

Læs mere

Men det er da et nydeligt objektiv, ik?

Men det er da et nydeligt objektiv, ik? Generelt indtryk Macro Takumar 50mm f/4 blev produceret fra 1964, og blev i 1966 afløst af en redesignet udgave. Afløseren (Super Macro Takumar 50mm f/4) blev i 1971 jo afløst af Super-Multi-Coated Macro

Læs mere

Børnehave i Changzhou, Kina

Børnehave i Changzhou, Kina Nicolai Hjortnæs Madsen PS11315 Nicolaimadsen88@live.dk 3. Praktik 1. September 2014 23. Januar 2015 Institutionens navn: Soong Ching Ling International Kindergarten. Det er en børnehave med aldersgruppen

Læs mere

METTE WINCKELMANN. We Have A Body EN UDSTILLING OM KROP OG IDENTITET

METTE WINCKELMANN. We Have A Body EN UDSTILLING OM KROP OG IDENTITET METTE WINCKELMANN We Have A Body EN UDSTILLING OM KROP OG IDENTITET INTRODUKTION TIL LÆRERGUIDEN I perioden 3. december 2011 29. januar 2012 kan du og din klasse opleve We Have A Body en soloudstilling

Læs mere

Dansk ishockey savner klarhed ved hjernerystelser

Dansk ishockey savner klarhed ved hjernerystelser Dansk ishockey savner klarhed ved hjernerystelser Metal Ligaen rammes hver sæson af en række hjernerystelser, som har alvorlige konsekvenser for spillerne, det går ud over. Danmarks Ishockey Union arbejder

Læs mere

U-days - kampagneplakater

U-days - kampagneplakater U-days - kampagneplakater Den 1., 2. og 3. marts 2012 blev der afholdt u-days, som er et åbent hus-arrangement, der samler alle videregående uddannelser i Aarhus. I den forbindelse kørte u-days blandt

Læs mere

Side 1. Ulvens børn. historien om romulus og remus.

Side 1. Ulvens børn. historien om romulus og remus. Side 1 Ulvens børn historien om romulus og remus Side 2 Personer: Numitor Amulius Rea Romulus Remus Side 3 Ulvens børn historien om romulus og remus 1 Tronen 4 2 Guden Mars 6 3 To sønner 8 4 Romulus og

Læs mere

Arkitektur. Af Henning Due, journalist Foto af Ty Stange

Arkitektur. Af Henning Due, journalist Foto af Ty Stange Af Henning Due, journalist Foto af Ty Stange Såkaldt helende arkitektur spiller en central rolle i byggeriet af det første nyopførte psykiatrisygehus i Danmark i 100 år. På psykiatrisygehus Slagelse er

Læs mere

Kære lærere. Rigtig go arbejdslyst!

Kære lærere. Rigtig go arbejdslyst! Kære lærere Vi glæder os til at spille koncerten Carls legende liv for jer i uge 17. Over hele landet i 2015 er Carl Nielsen 150 årsdag blevet fejret på alle mulige måder. Nu er det blevet så blevet tid

Læs mere

Månen Der er fuldmåne den 15.02.14. Der er nymåne den 30. januar, og et par dage senere kan man iagttage en tiltagende Måne om aftenen

Månen Der er fuldmåne den 15.02.14. Der er nymåne den 30. januar, og et par dage senere kan man iagttage en tiltagende Måne om aftenen Hvad kan man se netop nu i Galileoscopet i februar 2014? Månen Der er fuldmåne den 15.02.14. Der er nymåne den 30. januar, og et par dage senere kan man iagttage en tiltagende Måne om aftenen På Månens

Læs mere

Præsentation af kandidater til Schweiss- og Sporudvalget Dennis Carlsen

Præsentation af kandidater til Schweiss- og Sporudvalget Dennis Carlsen Præsentation af kandidater til Schweiss- og Sporudvalget Dennis Carlsen Hej. Mit navn er Dennis, jeg er 27 år, arbejder som kok og jeg bor i lønstrup med min kæreste. Vi har 3 beagler; Johnson, Smiley

Læs mere

Esrum og det mystiske Møn 3.oktober 2014, 1.udgivelse ved gruppe 2 og 3

Esrum og det mystiske Møn 3.oktober 2014, 1.udgivelse ved gruppe 2 og 3 .oktober 2014, 1.udgivelse ved gruppe 2 og Elever indtager vandrehjem og oplever Danmarks fødsel på Møns Klint Rejsen til Møn Lavet af: Nambahlou D.1/10.2014 Det var en lang rejse. Vi skulle både tage

Læs mere

Eventyret om det skæve slot

Eventyret om det skæve slot 24 Eventyret om det skæve slot Tema I Børnekulturhus Ama r er et eventyr om, hvordan det lykkedes at bygge landets første børnekulturhus opført fra grunden på baggrund af hårdt arbejde fra en ildsjæl og

Læs mere

Bilag 11 - Transskribering, Kvinde 28 år RESPONDENTEN OM DE SOCIALE MEDIER

Bilag 11 - Transskribering, Kvinde 28 år RESPONDENTEN OM DE SOCIALE MEDIER Bilag 11 - Transskribering, Kvinde 28 år RESPONDENTEN OM DE SOCIALE MEDIER 1. Hvilke sociale medier har du anvendt den seneste måneds tid? Facebook Instagram Snapchat Bruger en lille smule YouTube, hvis

Læs mere

Galten kirke. Nyrenoveret og med ny kirkekunst

Galten kirke. Nyrenoveret og med ny kirkekunst Galten kirke Nyrenoveret og med ny kirkekunst Kunstner: Peter Brandes Peter Brandes har lavet altertavlen, altertæppet og de 10 glasmalerier i vinduerne. Arkitekt: Jane Havshøj Jane Havshøj har designet

Læs mere

Ulrik Hoff. Bente Hammershøy. Kunstnerens drømme, tolkninger og fantasier i den østjyske natur. Tekster af

Ulrik Hoff. Bente Hammershøy. Kunstnerens drømme, tolkninger og fantasier i den østjyske natur. Tekster af Ulrik Hoff Kunstnerens drømme, tolkninger og fantasier i den østjyske natur Tekster af Bente Hammershøy Bente Hammershøy Kunstnerens drømme, tolkninger og fantasier i den østjyske natur Udstillingens

Læs mere

Birgitte Bremholm Persson MG21 svendeprøve 2015 MEDIEGRAFIKERSVENDEPRØVE

Birgitte Bremholm Persson MG21 svendeprøve 2015 MEDIEGRAFIKERSVENDEPRØVE Birgitte Bremholm Persson MG21 svendeprøve 2015 MEDIEGRAFIKERSVENDEPRØVE Grafisk design Grafisk design l 3 Grafisk design l 4 Identitet til ny tøjbutik i form at logo, visitkort, paper bags, stickersmærker,

Læs mere

Vi skal lave en sparegris, men inden vi går i gang, skal vi lige snakke om et par billeder

Vi skal lave en sparegris, men inden vi går i gang, skal vi lige snakke om et par billeder Vi skal lave en sparegris, men inden vi går i gang, skal vi lige snakke om et par billeder 2 3 1. Hvad kommer du til at tænke på, når du ser bygningerne? 2. Er det bygninger, som du har lyst til at komme

Læs mere

Kan det betale sig? Hvad får vi ud af det? Giver det overskud? Hvad koster det?

Kan det betale sig? Hvad får vi ud af det? Giver det overskud? Hvad koster det? 1 28. dec. kl. 16.30 Julesøndag 118 Julen har englelyd 123 Her kommer Jesus dine små 117 En rose så jeg skyde 125 - Mit hjerte altid vanker 111 - Hør hvor englesangen toner Der er en ting, jeg mangler

Læs mere

HVORDAN VÆLGER UNGE UDDANNELSE?

HVORDAN VÆLGER UNGE UDDANNELSE? HVORDAN VÆLGER UNGE UDDANNELSE? - FORÅR 2016 STUDIEVALG 2016 Hvad afgør dit studievalg? Det spurgte vi brugerne på Studentum i Danmark, Sverige, Norge og Finland om i vinteren 2016. 6.568 brugere deltog

Læs mere

EN LÆRERGUIDE TIL EKSPERIMENT OG FÆLLESSKAB

EN LÆRERGUIDE TIL EKSPERIMENT OG FÆLLESSKAB EN LÆRERGUIDE TIL EKSPERIMENT OG FÆLLESSKAB INTRODUKTION TIL LÆRERGUIDEN I perioden 3. marts 8. april 2012 kan du og din klasse opleve sammenslutningen Den Frie Udstillings Forårsudstilling 2012, der viser

Læs mere

Elevhåndbog lyrik 7. - 10. klasse

Elevhåndbog lyrik 7. - 10. klasse Elevhåndbog lyrik 7. - 10. klasse Side 1 af 13 Genren Genren er lyrik. Alle tekster tilhører en genre. Tekster med strofer, vers og rim er lyrik. Arten Arten er et digt Et digt kan være Salmer Folkeviser

Læs mere

Den grønne have. Wivi Leth, 1998 (4,8 ns)

Den grønne have. Wivi Leth, 1998 (4,8 ns) Den grønne have Wivi Leth, 1998 (4,8 ns) Dette skete for ikke så lang tid siden, i landet med det rødhvide flag. Det var efterår, og tre børn havde vovet sig 5 ind i den have, hvor der engang havde været

Læs mere

AARHUS B I LLED- OG MED I ESKOLE

AARHUS B I LLED- OG MED I ESKOLE AARHUS B I LLED- OG MED I ESKOLE 1 Talentudviklingsholdet i AARHUS BILLED- OG MEDIESKOLE er for unge fra 15-19 år. Holdet er et 2-årigt forløb med undervisning 1 gang om ugen. Vi samarbejder med ARoS,

Læs mere

Tænk hvis jeg havde FRIHEDEN TIL AT SMUTTE FORBI

Tænk hvis jeg havde FRIHEDEN TIL AT SMUTTE FORBI Tænk hvis jeg havde FRIHEDEN TIL AT SMUTTE FORBI Det er ikke legende let Jeg kan godt mærke, at det sidder i mig endnu. Chokket altså. Fra de gange jeg er faldet ned på togskinnerne. Det kommer jeg mig

Læs mere

NÆSTVED KUNSTFORENING Sct. Peders Kirkeplads 1 4 C, Næstved Blad nr. 7/201 5

NÆSTVED KUNSTFORENING Sct. Peders Kirkeplads 1 4 C, Næstved Blad nr. 7/201 5 NÆSTVED KUNSTFORENING Sct. Peders Kirkeplads 1 4 C, Næstved Blad nr. 7/201 5 Per Henriksen og Birgitte Tvermoes Jensen 1 9. september - 1 8. oktober 201 5 Næstved Kunstforening inviterer til fernisering

Læs mere

Modtog du vejledning fra Internationalt Center? Ikke rigtig der var kun lige et generelt orienteringsmøde om Erasmusophold.

Modtog du vejledning fra Internationalt Center? Ikke rigtig der var kun lige et generelt orienteringsmøde om Erasmusophold. US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Italiensk sprog, litteratur og kultur (2010-2013) Navn på universitet i udlandet: Università degli Studi di Siena Land: Italien Periode: Fra:

Læs mere

Kampagne rettet mod forældre. Powerpoint

Kampagne rettet mod forældre. Powerpoint Kampagne rettet mod forældre. Powerpoint Udfordringen: Vores udfordring gik ud på at vi skulle lave en kampagne, der var rettet mod forældrene på Vinding Skole, som skulle gøre 15-årige til mere sikre

Læs mere

Gemt barn. Tekst fra filmen: Flugten til Sverige #5 Tove Udsholt

Gemt barn. Tekst fra filmen: Flugten til Sverige #5 Tove Udsholt Følgende er en transskription af filmen,, som er produceret af DIIS, 2013. I filmen fortæller Tove Udsholt om sine oplevelser som gemt barn under Besættelsen. Flugten til Sverige #5 Tove Udsholt Mit navn

Læs mere

Kia Christensen Mercy in Action, 2. Rejsebrev

Kia Christensen Mercy in Action, 2. Rejsebrev Kia Christensen Mercy in Action, 2. Rejsebrev Generelle informationer om praktikstedet kan findes i mit 1. rejsebrev. Den pædagogiske opgave Min opgave i praktikken består som regel af at lave aktiviteter

Læs mere

Pas cu pas,- et skridt ad gangen.

Pas cu pas,- et skridt ad gangen. Pas cu pas,- et skridt ad gangen. Udlandspraktik er en fantastisk måde at opleve et andet land. Man møder landets kultur, normer og historie på en helt anden måde, og man oplever det hele på tæt hold Derudover

Læs mere

Rapport vedr. uanmeldt tilsyn 2013

Rapport vedr. uanmeldt tilsyn 2013 CAFA Hovedvejen 3 4000 Roskilde Telefon 46 37 32 32 Web cafa.dk 13. maj 2013 Rapport vedr. uanmeldt tilsyn 2013 Institution/opholdssted Behandlingshjemmet Solbjerg Sdr. Fasanvej 16 2000 Frederiksberg Uanmeldt

Læs mere

Kunst & historier: Hvem er manden? Hvad laver manden? Hvem kender manden? Tak til manden!

Kunst & historier: Hvem er manden? Hvad laver manden? Hvem kender manden? Tak til manden! nr.11 november 1996 4 Kunst & historier: Hvem er manden? Hvad laver manden? Hvem kender manden? Tak til manden! kunst & historier Portæt af kunstner Kjeld Jensen tegnet af Mette Falk Jeg spørger til Kjelds

Læs mere

Pilgrimsvandring (inspireret af En vandring om liv og død fra CON DIOS 92 Praktiske øvelser)

Pilgrimsvandring (inspireret af En vandring om liv og død fra CON DIOS 92 Praktiske øvelser) Pilgrimsvandring (inspireret af En vandring om liv og død fra CON DIOS 92 Praktiske øvelser) Start: Vi synger: Må din vej gå dig i møde Historien om tvillingerne: Der var en gang to tvillinger. De lå i

Læs mere

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Pædagogisk Sociologi

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Pædagogisk Sociologi US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Pædagogisk Sociologi Navn på universitet i udlandet: University of London, Instutite of Education Land: England Periode: Fra:1. oktober Til:

Læs mere

Mennesker på flugt. Ask Holmsgaard, Mennesker på flugt, 2002. Ask Holmsgaard og Clio Online.

Mennesker på flugt. Ask Holmsgaard, Mennesker på flugt, 2002. Ask Holmsgaard og Clio Online. Mennesker på flugt Skrevet af Ask Holmsgaard Så er vi fremme. Det er en iskold fredag efterårsaften. Vi stiger ud på den lille station og går ned på pladsen, hvor vi skal mødes. Det er ikke helt mørkt.

Læs mere

1. Hvad er LyLe? LyLe fordi vi har brug for hinanden! Du er ikke alene Kend din sygdom

1. Hvad er LyLe? LyLe fordi vi har brug for hinanden! Du er ikke alene Kend din sygdom 1. Hvad er LyLe? LyLe fordi vi har brug for hinanden! Hvert år får ca. 2.500 danskere enten lymfekræft, leukæmi, MDS eller andre blodkræftsygdomme, og godt 20.000 lever i dag med en af disse sygdomme.

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Ud i naturen hvorfor? Det myldrer med liv i vandhullet. Hvor finder du dyrene? Hvordan får dyrene fat i deres føde?

Indholdsfortegnelse. Ud i naturen hvorfor? Det myldrer med liv i vandhullet. Hvor finder du dyrene? Hvordan får dyrene fat i deres føde? Indholdsfortegnelse Besøg et vandhul om foråret Finn Therkildsen TURBINE 2009 Illustrationer: Peter D. Terkildsen Layout: Pedersen & Pedersen Redaktion: Jesper Tolstrup Sådan læser du bogen Undervejs i

Læs mere

Bilag 6: Transskription af interview med Laura

Bilag 6: Transskription af interview med Laura Bilag 6: Transskription af interview med Laura Interviewet indledes med, at der oplyses om, hvad projektet handler om i grove træk, anonymitet, at Laura til enhver tid kan sige, hvis der er spørgsmål,

Læs mere

SØFRYD inviterer børnekulturkonsulenten

SØFRYD inviterer børnekulturkonsulenten SØFRYD inviterer børnekulturkonsulenten Solen skinner denne 4. juni, hvor jeg besøger Søfryd og allerede ved indgangen får en lille snak med to piger. De skal i skole efter sommerferien fortæller de. Den

Læs mere

Ingerlise Vikne. In a Desert of Joy

Ingerlise Vikne. In a Desert of Joy Ingerlise Vikne In a Desert of Joy #2, Character with a Blue Dot, 85 x 85 cm Bente Hammershøy In a Desert of Joy Det velkendte er ikke at foragte: Den norsk danske maler Ingerlise Vikne er a er uds llingsparat

Læs mere

Indsæt som minimum her et foto fra din daglig og gerne flere undervejs i teksten.

Indsæt som minimum her et foto fra din daglig og gerne flere undervejs i teksten. 1. Rejsebrev krav og indhold Indsæt som minimum her et foto fra din daglig og gerne flere undervejs i teksten. Studerendes navn: Studienummer: E-mail.: Praktikperiode: 2. el. 3. Praktik fra til: dd.mm.år:

Læs mere

Modul 3 Læsning, Opgave 1

Modul 3 Læsning, Opgave 1 Modul 3 Læsning, Opgave 1 Instruktion: Tid: Læs spørgsmålet. Find svaret i teksten. Skriv et kort svar. 5 minutter. 1. Hvad tid lukker museet i januar? 2. Hvad koster entreen for børn? 3. Hvor længe varer

Læs mere

Vi havde også en dejlig arbejdsdag i lørdag og rigtigt mange arbejdsopgaver blev løst. Der er igen arbejdsdag på lørdag i næste uge.

Vi havde også en dejlig arbejdsdag i lørdag og rigtigt mange arbejdsopgaver blev løst. Der er igen arbejdsdag på lørdag i næste uge. Uge 38 Gjerrild-Bønnerup Friskole, Knud Albæks Vej 4, Gjerrild, 8500 Grenå Tlf.8638-4422, E-post: kontoret@gbfriskole.dk Hjemmeside: www.gbfriskole.dk SFO. 8638-4460 Aktuelt Endnu en uge er gået og det

Læs mere

Diktat 1 En musikoplevelse

Diktat 1 En musikoplevelse Diktat 1 En musikoplevelse Jeg var på besøg hos min t r. Han er ø h n, og han går altid i w y s. Han spurgte om jeg ville med til en o c r. Hans far spiller nemlig i et f i r k e. Jeg hører ikke l n musik

Læs mere