Børne- og Kulturudvalget

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Børne- og Kulturudvalget"

Transkript

1 Børne- og Kulturudvalget Torsdag den kl i mødelokale 1 Medlemmer: Kai Nielsen (V) Finn Nicolaisen (V) Anne Marie Lyduch (V) Brian Hemmingsen (A) Jakob Thune (A)

2 Side 115 Indholdsfortegnelse Punkt Tekst Side K1. Børne- og Kulturudvalgets møder 116 K2. Børne- og Kulturudvalget - huskeliste 117 K3. Meddelelser fra formanden 118 K4. Meddelelser fra forvaltningen 119 K5. Børne- og Kulturudvalget, kursustilbud 120 K6. Hundigeområdet - tema 121 K7. Den vidtgående specialundervisning 122 K8. Budget 2002 ændrede aktiviteter på daginstitutionsområdet 123 K9. Tidspunkt for overflytning af børn fra børnehave til SFO 125 K10. Nedsættelse af rådgivende udvalg 128 K11. Idrætsfritidsklubben i tilknytning til Greve Idræts Center, regnskab for 5. april december K12. Ændring af Folkeoplysningsloven - 5%-puljen 131 K13. Greve Borgerhus, regnskab K14. Tune Borgerhus, regnskab K15. Karlslunde-Huset, regnskab K16. Eventuelt 140

3 Side 116 Dagsorden der er offentlig tilgængelig K1. Børne- og Kulturudvalgets møder J.nr. 50-5, KL A14 Bemærkninger til referat fra sidste møde den 7. maj Beslutning: Skoleforliget besparelser 2002 (K14): Brian Hemmingsen og Jakob Thune afventede stillingtagen, idet forhandlingerne stadig foregik.

4 Side 117 K2. Børne- og Kulturudvalget - huskeliste J.nr. 50-5, KL A14 Huskeliste over sager, der er udsat fra tidligere møder samt sager, Børne- og Kulturudvalget ønsker behandlet. Bilag: Huskelisten. Beslutning: Ingen bemærkninger. Sager, som Børne- og Kulturudvalget ønsker behandlet: K2/ Tema om borgerhusene sættes på dagsordenen til efteråret.

5 Side 118 K3. Meddelelser fra formanden

6 Side 119 K4. Meddelelser fra forvaltningen J.nr. 50-5, KL00.01 A14 Kirkemosegård - udbygning K12/ Orientering om at der er truffet formandsbeslutning om at godkende bedømmelsesrapportens Team 3, LB Pavilloner, til at forestå udbygningen af Kirkemosegård. Et enigt byggeudvalg har indstillet valg af dette projekt, der samtidig var det billigste. Idrætsfritidsklub i tilknytning til Greve Idræts Center Orientering om at der er truffet formandsbeslutning om ændret normering for Idrætsfritidsklubben. Da Idrætsfritidsklubben blev oprettet pr. 1. august 2001 blev den normeret til 60 børn i alderen 6-9 år og 30 børn i alderen år. Tilskud til drift af Idrætsfritidsklubben udbetales i henhold til den faktiske aldersfordeling i klubben. Det var herefter meningen, at der skulle indskrives 15 børn fra hver aldersgruppe. Dette blev desværre ikke virkeligheden, idet der ikke var det forudsatte antal børn fra børnehaveklasser som ønskede at komme i Idrætsfritidsklubben. Dette har betydet, at der pr. 1. april var indskrevet 54 børn i alderen 6-9 år og 36 børn i alderen år. På baggrund heraf har forvaltningen, for at kunne bibeholde Idrætsfritidsklubbens økonomiske grundlag, aftalt med Idrætsfritidsklubbens leder og bestyrelse, at normeringen fremover beregnes i enheder således, at ét barn i alderen 6-9 år tæller 2 enheder og ét barn i alderen år tæller 1 enhed. Normeringen i enheder er herefter 150. Det betyder, at der kan indskrives nye medlemmer i Idrætsfritidsklubben i takt med, at børnene fylder 10 år. Dog er det aftalt, at der i indskrivningen skal forsøges indskrevet børn således, at der fortsat stiles imod, at fordelingen på aldersgrupperne er 60/30 ( ) og at der maksimalt indskrives 150 børn i alt.

7 Side 120 K5. Børne- og Kulturudvalget, kursustilbud J.nr A14 KL indbyder til Bibliotekskonference: Biblioteket - mulighedernes land, den 4. og 5. september 2002 i Herning Kongrescenter. Konferencen starter med velkomst den 4. kl og afsluttes med frokost den 5. kl Tilmeldingsfristen er mandag den 8. juli, men deltagerne optages i den rækkefølge, tilmeldingerne modtages. Bilag: Konferencemappe inkl. program og tilmeldingsblanket (kun til udvalgets medlemmer). Børne- og Kulturforvaltningens indstilling: Udvalget bedes tage stilling til deltagelse. De udvalgsmedlemmer, der ønsker at deltage, bedes medbringe udfyldt tilmeldingsblanket til mødet. Beslutning: Udvalgsformanden deltager.

8 Side 121 K6. Hundigeområdet - tema J.nr P05 Sagstype: Udvikling I den nye budgetprocedure for budgetlægningen indgår, at hvert fagudvalg skal arbejde med et valgt tema. På byrådsmødet den 30. april 2002 vedtog Byrådet at udpege følgende tema til behandling i Børne- og Kulturudvalget: Problematikken i Hundige-området, herunder fritid, aktiviteter, foreninger. Igangsættelse af en analyse for afklaring. Til at udarbejde analysen har Børne- og Kulturforvaltningen nedsat en arbejdsgruppe. Arbejdsgruppen har udarbejdet notat med problemstillinger i Hundigeområdet. Arbejdsgruppen er indbudt til mødet kl for at fremlægge og uddybe notatet. Bilag: Børne- og Kulturforvaltningens notat af 23. maj Børne- og Kulturforvaltningens indstilling: På baggrund af notatet angiver Børne- og Kulturudvalget områder af særlig interesse for den videre analyse, herunder konkretisering af formål og mål. Beslutning: Hundigeskolen som overbygningsskole (7-9 klasse) for Hundigeområdet Kompetencecenter for specialundervisning på en af skolerne i Hundigeområdet Forum til koordination f.eks. idrætsforeninger, klubber, sprogskole, ungdomsskole, skoler mv. Kommissorium udarbejdes til udvalgets møde den 6. august 2002.

9 Side 122 K7. Den vidtgående specialundervisning J.nr G01 PPR chef Knud Hald orienterer nærmere om: den individuelt tildelte specialundervisning ( 20 stk. 1 og 20 stk. 2) status på samarbejdet med amtet og visitationerne til den vidtgående specialundervisning ( 20 stk. 2). Børne- og Kulturforvaltningens indstilling: Orienteringen tages til efterretning. Beslutning: Indstilling tiltrådt.

10 Side 123 K8. Budget 2002 ændrede aktiviteter på daginstitutionsområdet J.nr S02 K7/ , K10/ Sagstype: Udvikling Børne- og Kulturudvalget besluttede på sit møde den 10. april 2002, at forvaltningen skulle gennemgå og prioritere samtlige 158 ansøgninger, der var indkommet til de afsatte puljer: Budget: Ansøgninger: 1. Indkøb og udskiftning af arbejdsredskaber i dagplejen Central vedligeholdelse i daginstitutioner Forbedret kommunikation mellem forældre og institution Bestyrelsesprojekter til det gode børneliv Støjbekæmpelse til integrerede institutioner og børnehaver Naturlegepladspulje Hjemmesider/internet Forvaltningen har nu gennemgået ansøgningerne ud fra følgende overordnede forudsætninger: at det ikke må være rettet mod almindelig drift, at der skal være fokus på udviklings- og forandringsprojekter, gerne som pilotprojekter, der kan indhente ny viden og erfaring som er generaliserbar. Ansøgningerne til de enkelte puljer er derefter sammenholdt med følgende forudsætning i forhold til den enkelte puljeoverskrift. Indkøb og udskiftning af arbejdsredskaber i dagplejen: at arbejdsredskaberne er med til at sikre arbejdsstillinger og arbejdsvilkår, således at nedslidning og sygefravær mindskes. Central vedligeholdelse af daginstitutioner: udskiftning/vedligeholdelse af nedslidte områder (indvendig) Forbedret kommunikation mellem forældre og institution: at forbedre kvaliteten i dialogen mellem forældre og personale med fokus på udvikling af kompetencer og viden i personalegruppen i forhold til forældrenes intentioner, vilkår og reaktioner. Bestyrelsesprojekter til det gode børneliv: kvalitative forandringer og tiltag i børnenes hverdagsliv med afsæt i børnenes perspektiv. Støjbekæmpelse i integrerede institutioner og børnehaver: nye tiltag hvor der indhentes viden og erfaring omkring støj og indeklima.

11 Side 124 Naturlegeplads: at skabe inspirerende naturlegepladser som både tilgodeser børnenes behov, og som fremstår æstetisk. Internet: at samtlige daginstitutioner får mulighed for at blive opkoblet på Daginstitutionsafdelingens internetportal. For alle ansøgninger, bortset fra puljen til hjemmesider/internet, er der udarbejdet et oversigtsskema. Siderne fremsendes som bilag. Endvidere er der udarbejdet en samlet oversigt over de ansøgninger, som forvaltningen indstiller til at blive bevilget. Af oversigten fremgår det, at forvaltningen har prioriteret ansøgninger (bortset fra hjemmesider/internet) for i alt kr. i forhold til budgettet på kr kr. (afsat på budgettet) foreslås anvendt til kurser i oprettelse af egne hjemmesider via Daginstitutionsafdelingens internetportal. Bilag: Oversigtsskema over forslag til uddeling af puljemidler. Samlet oversigt over de ansøgninger, som forvaltningen indstiller til at blive bevilget. Børne- og Kulturforvaltningens indstilling: Forvaltningens indstillinger til anvendelse af alle 7 puljers midler godkendes af Børne- og Kulturudvalget, og de enkelte daginstitutioners bestyrelser orienteres om beslutningerne. Beslutning: Indstilling tiltrådt jf. bemærkningerne på bilag.

12 Side 125 K9. Tidspunkt for overflytning af børn fra børnehave til SFO J. nr P05 K2/ Sagstype: Tilpasning På Børne- og Kulturudvalgets møde den 7. maj 2002 blev det besluttet, at der ønskedes en sag omkring overflytningstidspunktet - 1. maj eller 1. august - imellem børnehave og SFO på udvalgets dagsorden. Indtil 1990, hvor der blev etableret SFO, skete overflytningen mellem institutionstyperne løbende over året i takt med børnenes alder. Børnene skulle være fyldt 10 år for at komme i fritidsklub, og de kunne blive i de daværende fritidshjem til de fyldte 14 år. Der var ikke pladsgaranti, og børnene blev i børnehaverne langt efter start i børnehaveklasse. Da SFO erne blev indført, blev det samtidig vedtaget, at børn blev flyttet fra børnehave til SFO i august, når de startede i børnehaveklasse, og fra SFO til klub i august det år, de startede i 4. klasse. Der indførtes samtidig pladsgaranti både i SFO og klub. Som en konsekvens heraf måtte hele dagpasningsområdet tilpasses således, at alle institutionstyper inkl. dagplejen afgav og modtog det nye hold børn i august. Da børnetallet for 0-3 årige samtidig steg, forøgedes ventelisterne til vuggestue og dagpleje. Der var ikke kapacitet til, at daginstitutioner og dagpleje kunne modtage nye børn i løbet af året, og dermed var der ophobninger af 3 årige i vuggestuer og dagpleje, fordi børnehaverne havde leveret børnehaveklassebørn videre til SFO. I 1997 blev det besluttet at ændre overflytningstidspunktet fra august til maj. (I praksis 2. maj, 16. maj og 1. juni). Det havde den engangseffekt, at der blev ryddet op i ventelisten 3 måneder tidligere dette år, med en forventning om, at den igangværende og planlagte udbygning af daginstitutionskapaciteten efterfølgende kunne afhjælpe ventelisten de kommende år. Da denne ordning blev indført, var der stor modstand fra både SFO er og klubber, idet man fandt, at børnene var for unge til skiftet. Klubberne havde endvidere den bekymring, at de ville miste de nye medlemmer i forbindelse med sommerferien. Daginstitutionerne var positivt indstillet, da man herfra så en fordel i at modtage nye børn inden sommerferien således, at børn og forældre kunne nå at lære institutionen at kende inden personalets og børnenes sommerferie. Lokaleforholdene på skolerne var stadig i 1997 så rummelige, at der var plads til at de kommende børnehaveklassebørn kunne rummes i formiddagstimerne, uden gene for undervisningen. SFO erne havde i stort omfang egne lokaler, som kun i begrænset omfang også blev brugt til undervisning.

13 Side 126 I de 4 år der er gået, er der imidlertid sket en holdningsændring, sådan at alle institutionstyper er blevet glade for, at overflytningen finder sted før sommerferien. Børnene når at falde til inden egen sommerferie og inden personalet holder ferie. Ved det nye skoleårs start har specielt de kommende børnehaveklassebørn allerede fået en fortrolighed med skolen/sfo en, sådan at starten på børnehaveklassen ikke kompliceres af, at børnene samtidig skifter institution. I 1999 og 2000 tilspidsedes lokalesituationen på skolerne sådan, at nogle skoler har måttet etablere lokalefællesskab mellem SFO og indskoling i fuldt omfang, og ikke kun f.eks. mellem børnehaveklasse og SFO. Det har betydet, at de pågældende skoler/sfo er ikke længere kan modtage de kommende børnehaveklassebørn før sommerferien, og overflytningerne i hele systemet i disse distrikter blev rykket. I 2002 sker overflytning imellem børnehave og SFO således; 1. maj, 16. maj og 1. juni Hundigeskolen Hedelyskolen Mosedeskolen Kastanjen (Karlslunde skole) Lundegårdskolen Tune Skole 1. august - Lokalefællesskab Gersagerskolen Krogårdskolen Tjørnelyskolen Damagerskolen Holmeagerskolen Strandskolen For daginstitutioner og dagpleje betyder det, at der indmeldes nye børn i et forløb fra maj til august. Som udgangspunkt er overflytning i maj at foretrække, da det giver børn, forældre og personale mulighed for at blive kendt med hinanden inden ferien. Modsat vil det, i takt med indførelse af vippenormering i daginstitutionerne være en fordel at overflytningerne sker pr. 1. august i stedet for 1. maj da det vil betyde, at tidspunktet hvor institutionerne vipper op i antal indskrevne børn vil blive maj juli og ikke som ved overflytning pr. 1. maj februar maj. Hvis der generelt foretages overflytning af børn imellem børnehave og SFO pr. 1. maj vil det være nødvendigt at etablere lokaler, eventuelt eksternt, i forbindelse med de SFO er som har lokalefællesskab imellem skole og SFO.

14 Side 127 Hvis der generelt foretages overflytning af børn imellem børnehave og SFO pr. 1. august vil der det første år opstå venteliste specielt for de mindste børn, idet børnehaveklassebørnenes forbliven i børnehaverne hen over sommeren vil betyde, at de børn som successivt fylder tre år hen over sommeren ikke kan overføres til børnehave. Ventelistens størrelse vil være afhængig af i hvilken udstrækning forældrene benytter sig af, at der er pladsgaranti i kommunens SFO er hvilket indebærer, at barnet kan udmeldes fra børnehave 1. juli og indmeldes i SFO 1. august. Herved har forældrene sparet en måneds børnepasning, og der vil kunne indskrives et barn fra dagpleje/vuggestue allerede 1. juli. Hvis der fortsat foretages overflytning af børn såvel 1. maj som 1. august afhængigt af lokaleforholdene på de enkelte skoler vil det betyde, at borgerne vil kunne opleve en forskelligartet service i forhold til det tilbud, deres barn modtager afhængigt af, hvor de geografisk er bosat i. Til imødegåelse af venteliste skal der fortsat være fokus på den faktiske indskrivning af børn i kommunens integrerede institutioner. Herudover kan etablering af sæsonpladser i børnehaverne afhjælpe problemet. Man kunne f.eks. tænke sig, at der for de børn, som skal i SFO, bliver etableret særlige aktiviteter som primært foregår uden for institutionen. Børne- og Kulturforvaltningens indstilling: Der tages endelig stilling til overflytningstidspunkt i forbindelse med Børne- og Kulturudvalgets behandling af Dynasoft prognosen pr. 1. august 2002 på møde den 3. september Beslutning: Der overflyttes fremover 1. maj og 1. august, hvor det er muligt.

15 Side 128 K10. Nedsættelse af rådgivende udvalg J.nr , KL A15 Sagstype: Udvikling Ved det konstituerende møde den (By66) besluttede Byrådet, at der i foråret 2002 skulle nedsættes et nyt udvalg i forbindelse med Vision 2007 til erstatning for Skole- og Erhvervsudvalget. Byrådet vedtog, at kommissoriet for det nye udvalg skulle udarbejdes i samarbejde med erhvervslivet, samt at V og F hver skulle tildeles en plads i det nye udvalg. Børne- og Kulturforvaltningen har udarbejdet 2 forslag til kommissorier for udvalget, der vedlægges. Bilag: Forslag til kommissorium for Udvalget for Børn, Unge og Samfund (A) Forslag til kommissorium for Udvalget for Samfund og Skole (B). Børne- og Kulturforvaltningens indstilling: Det anbefales: 1. at Udvalget tager stilling til nedsættelse af udvalg A eller udvalg B 2. at udvalget nedsættes senest den 1. september at udvalgets medlemmer gøres diætberettiget i henhold til gældende regler 4. at kommissorierne sendes til Erhvervsrådene i Greve til udtalelse og derefter til endelig godkendelse i Børne- og Kulturudvalget.

16 Side 129 Beslutning: 1. Udvalg B anbefales nedsat - Udvalget for Samfund og Skole. Udvalget sammensættes således: 2 medlemmer fra Byrådet fra partierne F og V (udpeges af Byrådet) 2 medlemmer fra Børne- og Kulturudvalget (udpeges af Børne- og Kulturudvalget) 2 medlemmer fra erhvervslivet i (udpeges af erhvervsrådene i Greve) 1 medlem fra LO (udpeges af LO) 3 medlemmer: rektor fra Greve Gymnasium, leder af Social- og Sundhedsuddannelserne, direktør for Køge Handelsskole 1 forældrevalgt medlem fra skolebestyrelserne (udpeges af skolebestyrelsernes formandsgruppe) 1 lærerrepræsentant (udpeges af Greve Lærerforening) Skolekonsulenten for Uddannelses-, Erhvervs- og Arbejdsmarkedsorientering. 2. Indstilling tiltrådt 3. Indstilling tiltrådt 4. Indstilling tiltrådt samt til udtalelse i LO.

17 Side 130 K11. Idrætsfritidsklubben i tilknytning til Greve Idræts Center, regnskab for 5. april december 2001 J. nr S55 Sagstype: Drift Idrætsfritidsklubben i tilknytning til Greve Idræts Center sender revideret regnskab for perioden 5. april december Regnskabet viser: Indtægter Udgifter Overskud Egenkapital primo Egenkapital ultimo ,84 kr ,18 kr ,18 kr. 0 kr ,18 kr. Den udførte revision har ikke givet anledning til forbehold. Regnskabet ligger i sagen. FOU8/ Folkeoplysningsudvalgets indstilling: Regnskabet tages til efterretning. Beslutning: Indstilling tiltrådt.

18 Side 131 K12. Ændring af Folkeoplysningsloven - 5%-puljen J.nr. 50-1, KL G01 FOU9 + FOU16/ Sagstype: Tilpasning Folketinget har den , i forbindelse med finansloven, vedtaget ændringer af Folkeoplysningsloven der medfører, at 5%-puljen blev afskaffet pr Endvidere nedsættes tilskud til aftenskoleundervisning pr , således at kommunernes andel af aftenskolernes lønudgifter fremover højst må udgøre 1/3 mod tidligere 2/3 for almindelige aftenskolehold. Som en konsekvens af denne lov, nedsættes kommunernes bloktilskud i 2002 med 23 mio. kr., der svarer til ca. 9/12 af det årlige bloktilskud i forhold til 5%-puljen. 5%-puljen er således principielt bortfaldet pr , og Folkeoplysningsudvalget kan ikke efter denne dato bevilge tilskud fra 5%-puljen, med mindre Byrådet vedtager fortsat at afsætte et beløb på budgettet til dette formål. Folkeoplysningsudvalget har nedsat en arbejdsgruppe, der senere vil femkomme med forslag til ændrede retningslinier for tilskud til aftenskoleområdet (som først træder i kraft den ). Folkeoplysningsudvalget har i møde den vedtaget at opfordre Byrådet til at afsætte midler til en Start- og udviklingspulje, svarende til det beløb der hidtil har været afsat til 5%-puljen. Budgettet for 5%-puljen i 2001 var på kr., og Folkeoplysningsudvalget bevilgede tilskud til 29 foreninger og enkeltpersoner på i alt kr. Budgettet for 5%-puljen i 2002 er på kr., (heri er tillagt ca kr. som følge af etablering af Idrætsfritidsklubben på GIC), og Folkeoplysningsudvalget har inden den bevilget ca kr. til 4 projekter. Der resterer således ca kr. på 5%-pulje budgettet. Hvis s andel af bloktilskuddet på landsplan sættes til 1%, vil kommunens bloktilskud blive reduceret med kr. i 2002, og der resterer således ( kr kr.) = kr. på 5%-puljen, hvis Byrådet vælger at reducere puljen med det samme beløb, som bloktilskuddet reduceres med. Så vidt Børne- og Kulturforvaltningen er orienteret, vil bloktilskuddet i 2003 blive reduceret med kr., i forhold til 5%-puljen, således at der ud fra ovennævnte forudsætning, resterer ca kr. i 2003 (2002-priser). Byrådet kan dog vælge helt at lade 5%-puljen bortfalde. Folkeoplysningsudvalget har behov for snarest muligt at få afklaret, om Byrådet ønsker en Start- og udviklingspulje bibeholdt under Folkeoplysningsudvalget, og i givet fald med hvilket budget.

19 Side 132 Efter Folkeoplysningsudvalgets møde den har Børne- og Kulturforvaltningen peget på følgende modeller for en Start- og udviklingspulje: 1. Start- og udviklingspuljen fortsætter som hidtil i 2002 og fremefter, og der reduceres ikke med noget beløb som følge af reduktionen i bloktilskuddet (Folkeoplysningsudvalgets ønske). 2. Start- og udviklingspuljen fortsætter i 2002 og fremefter, reduceret med bloktilskudsreduceringen. 3. Start- og udviklingspuljen fortsætter i 2002 og fremefter, med et af Byrådet fastsat beløb. 4. Start- og udviklingspuljen fortsætter i 2002 og fremefter, såfremt Folkeoplysningsudvalget selv finansierer tilskuddet, inden for udvalgets samlede tilskudsramme. 5. Start- og udviklingspuljen afskaffes fra På Folkeoplysningsudvalgets møde den blev udvalget orienteret om, at sagen forelægges Børne- og Kulturudvalget den med de foreslåede modeller. Folkeoplysningsudvalget vedtog her at fastholde sin indstilling fra mødet den , dog afventer Anne Marie Lyduch stillingtagen. FOU16/ Folkeoplysningsudvalgets indstilling: Folkeoplysningsudvalget indstiller overfor Byrådet, at der afsættes midler til en start- og udviklingspulje svarende til det beløb, der hidtil har været afsat til 5%- puljen. FOU3/ Folkeoplysningsudvalgets indstilling: Folkeoplysningsudvalget fastholder sin tidligere indstilling, dog afventer Anne Marie Lyduch stillingtagen. Beslutning: Model 2 (Start- og udviklingspuljen fortsætter i 2002 og fremefter, reduceret med bloktilskudsreduceringen) anbefales over for Byrådet.

20 Side 133 K13. Greve Borgerhus, regnskab 2001 J.nr , KL S55 K14/ Sagstype: Drift Greve Borgerhus sender revideret regnskab for Regnskabet viser inkl. moms: Indtægter kr kr kr kr. Udgifter kr kr kr kr. Resultat +/- over./underskud kr kr kr kr. Egenkapital primo kr kr kr kr. Egenkapital ultimo kr kr kr kr. Kulturelle arrangementer Udgifter 0 kr kr kr kr. Indtægter 0 kr kr kr kr. Underskud 0 kr kr kr kr. Tilskud kommunen inkl. lokaleleje til opl.forbund kr kr kr kr. For femte år i træk kan der konstateres et underskud på Greve Borgerhus driftsresultat. (1997: kr.) Egenkapitalen er reduceret fra et plus på kr. i 1997 til et minus på kr. i Underskuddet er dog bragt væsentligt ned fra kr. i 2000 til kr. i Løn- og ejendomsudgifterne udgør hovedparten af husets drift: Løn kr kr kr kr kr. Ejendom kr kr kr kr kr. I alt kr kr kr kr kr. Opstillingen viser, at løn- og ejendomsudgifterne i perioden steg med kr. på trods af en væsentlig reduktion af ejendomsudgifterne i 2000 på kr. Reduktionen kan primært henføres til, at der i 2000 var sat stop for anskaffelser. Dette skal holdes op imod, at kommunens tilskud i samme periode faldt med kr. (Tilskud 1997: kr.). Kommunens tilskud blev i budget 2000 reduceret med 10%, hvilket betød et nedslag i beløbet på i alt kr. fra 1999 inkl. kommunens vederlag for benyttelse af borgerhusets lokaler (oplysningsforbundene).

21 Side 134 I budget 2001 blev der bevilget en pulje til borgerhusenes indvendige vedligeholdelse på kr. Greve Borgerhus fik tildelt kr. af puljen til reetablering af gulve. Afvigelsen i løn- og ejendomsudgifterne fra 2001 skyldes, at de samlede udgifter herunder løn til rengøring er opført under ejendom (Lokaleomkostninger, jfr. regnskab) i stedet for under løn (Personaleudgifter, jfr. regnskab). Lønudgifterne fik et løft fra på knapt kr. Stigningen i 2000 skyldes hovedsageligt kompensation for lønefterslæb til de to ansatte i borgerhuset. Kompetencen til forhandling af løn ligger hos borgerhusets bestyrelse. Kommunens tilskud (inkl. moms): Driftstilskud: kr kr kr kr. Vederlag, benyttelse af lokaler kr kr kr kr. I alt kr kr kr kr. Forvaltningen har ikke øvrige bemærkninger til regnskabet. Regnskabet ligger i sagen. Den udførte revision har ikke givet anledning til bemærkninger. Borgerhusene i kommunen tages op som tema på et møde i Børne- og Kulturudvalget i efteråret Børne- og Kulturforvaltningens indstilling: Greve Borgerhus regnskab for 2001 anbefales godkendt af Børne- og Kulturudvalgtet. Beslutning: Indstilling tiltrådt.

22 Side 135 K14. Tune Borgerhus, regnskab 2001 J.nr , KL S55 K13/ Sagstype: Drift Tune Borgerhus sender revideret regnskab for Regnskabet viser inkl. moms: Indtægter kr kr kr kr. Udgifter kr kr kr kr. Overført fra hensættelseskto. 0 kr. 0 kr. 0 kr. 0 kr. Resultat +/- over./underskud kr kr kr kr. Egenkapital primo kr kr kr kr. Egenkapital ultimo kr kr kr kr. Hensættelseskto. primo kr kr kr kr. Hensættelseskto. ultimo kr kr kr kr. Kulturelle arrangementer Udgifter kr kr kr kr. Indtægter kr kr kr kr. Underskud kr kr kr kr. Tilskud kommunen inkl. lokaleleje til opl.forbund kr kr kr kr. Et overskud på kr. i 1999 blev vendt til et underskud på kr. i 2000, og egenkapitalen blev negativ med et resultat på minus kr. Underskuddet skyldtes et fald i indtægter fra lokaleudlejning til private fester på kr. og reduktion af kommunens tilskud på kr. Samtidig havde Tune Borgerhus øgede udgifter til følgende: Løn kr kr. Indv. vedligehold kr kr. Varme kr kr. I alt kr kr. Børne- og Kulturudvalget bemærkede ved behandlingen af regnskabet for 2000 den , at udvalget så med bekymring på den negative egenkapital. Udgifterne er i 2001 nedbragt med kr., hvilket betyder, at underskuddet er blevet vendt til et overskud på kr., og at egenkapitalen igen er blevet positiv med et plus på kr. Reduktionen af udgifterne er primært foretaget på følgende poster:

23 Side Løn kr kr. Varekøb kr kr. Indv. vedligehold kr kr. Kult. arr kr kr. I alt kr kr. I budget 2001 blev der bevilget en pulje til borgerhusenes indvendige vedligeholdelse på kr. Tune Borgerhus fik tildelt kr. af puljen til udskiftning af linoleum i køkken. Kommunens tilskud i 2002 er (inkl. moms): Driftstilskud: kr. Vederlag, benyttelse af lokaler kr. Forvaltningen har ikke øvrige bemærkninger til regnskabet. Regnskabet ligger i sagen. Den udførte revision har ikke givet anledning til bemærkninger. Borgerhusene i kommunen tages op som tema på et møde i Børne- og Kulturudvalget i efteråret Børne- og Kulturforvaltningens indstilling: Tune Borgerhus regnskab for 2001 anbefales godkendt af Børne- og Kulturudvalget. Beslutning: Indstilling tiltrådt.

24 Side 137 K15. Karlslunde-Huset, regnskab 2001 J.nr , KL S55 K20/ Sagstype: Drift Karlslunde-Huset sender revideret regnskab for Regnskabet viser inkl. moms: Indtægter kr kr kr kr. Udgifter kr kr kr kr. Resultat +/- over/underskud kr kr kr kr. Egenkapital primo kr kr kr kr. Egenkapital ultimo kr kr kr kr. Kulturelle arrangementer Udgifter kr kr kr kr. Indtægter kr kr kr kr. Underskud kr kr kr kr. Tilskud kommunen inkl. lokaleleje til opl.forbund kr kr kr kr. Ved en sammenligning med og 1999 regnskabet, som her er taget med, blev husets udgifter reduceret med kr., med den konsekvens, at et underskud i 1998 på kr. blev vendt til et overskud på kr. i Egenkapitalen steg til kr. Årsagen til nedgangen i udgifterne til driften skyldtes primært en væsentlig reduktion af ejendomsudgifterne fra kr. i 1998 til kr. i I 1998 blev Bettys Hus istandsat, og der blev installeret ventilationsanlæg både i Karlslunde-Huset og i Bettys Hus. I relation til regnsskabsresultatet for 1999 skal det bemærkes, at reduktionen af kommunens tilskud i budget 2000 på 10%, betød et nedslag i tilskuddet på i alt kr. inkl. kommunens vederlag for benyttelse af borgerhusets lokaler (oplysningsforbundene). Stigningen i udgifterne fra skyldtes primært stigning i ejendomsudgifterne på i alt kr. Vedligeholdelse bar med en forøgelse fra kr. til kr. en stor del af ansvaret for resultatet.

25 Side 138 Igen i 2001 er der en stigning i udgifterne, som primært kan henføres til: Ejendom kr kr. Inventar kr kr. I alt kr kr. I budget 2001 blev der bevilget en pulje til borgerhusenes indvendige vedligeholdelse på kr. Karlslunde-Huset har ikke ansøgt om at få del i midlerne i Husets indtægtsside er relativ stabil. En stigning i indtægterne fra leje af lokaler til private fester o.l. har delvist kompenseret for reduktionen af kommunens tilskud. Lokaleleje ekskl. vederlag fra kommunen (1000 kr.): I formandens beretning til generalforsamlingen den fremgik det, at udlejningen er oppe på 90 %, og at det næppe er muligt at komme højere. Lokalelejen udgjorde i % af husets samlede indtægter. Kommunens tilskud i 2002 er (inkl. moms): Driftstilskud: Vederlag, benyttelse af lokaler kr kr. Forvaltningen har ikke øvrige bemærkninger til regnskabet. Regnskabet ligger i sagen. Den udførte revision har ikke givet anledning til bemærkninger. Borgerhusene i kommunen tages op som tema på et møde i Børne- og Kulturudvalget i efteråret 2002.

26 Side 139 Børne- og Kulturforvaltningens indstilling: Karlslunde-Husets regnskab for 2001 anbefales godkendt af Børne- og Kulturudvalget. Beslutning: Indstilling tiltrådt.

27 Side 140 K16. Eventuelt Intet.

Referat Folkeoplysningsudvalg's møde Torsdag den 20-08-2015 Kl. 17:07 Udvalgsværelse 5, Ramsherred 12, 3.sal, Indgang G

Referat Folkeoplysningsudvalg's møde Torsdag den 20-08-2015 Kl. 17:07 Udvalgsværelse 5, Ramsherred 12, 3.sal, Indgang G Referat Folkeoplysningsudvalg's møde Torsdag den 20-08-2015 Kl. 17:07 Udvalgsværelse 5, Ramsherred 12, 3.sal, Indgang G Deltagere: Jan Find Petersen, Preben Juhl Rasmussen, Birgit Sørensen, Herdis Linde

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Referat. til Børne- og Skoleudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Referat. til Børne- og Skoleudvalget TÅRNBY KOMMUNE Referat til Børne- og Skoleudvalget Mødedato: Torsdag den 2. maj 2013 Mødetidspunkt: 14:00 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: 215, Mødelokale Elise Andersen, Allan S. Andersen, Camilla Schwalbe,

Læs mere

Dagsorden til møde i Kultur- og fritidsudvalget

Dagsorden til møde i Kultur- og fritidsudvalget Gentofte Kommune Dagsorden til møde i Kultur- og fritidsudvalget Dagsorden åben Mødedato 10. september 2014 Mødetidspunkt 17.00 Mødelokale Skriftlig votering Side 1 af 8 Indholdsfortegnelse Kultur- og

Læs mere

Børne- og Kulturudvalget

Børne- og Kulturudvalget Børne- og Kulturudvalget Referat Dato: Starttidspunkt for møde: Kl. 14.30 Sluttidspunkt for møde: Kl. 19.00 Tirsdag den 22-oktober-2002 Mødested: Udvalgsværelse 2 Udsendelsesdato: Afbud fra: Fraværende:

Læs mere

Idéoplæg (må fylde max 1 side udfyld så meget du kan) Forslagsnummer. Udvalg Overskrift Beskrivelse - Beskriv idéen, så andre kan forstå den

Idéoplæg (må fylde max 1 side udfyld så meget du kan) Forslagsnummer. Udvalg Overskrift Beskrivelse - Beskriv idéen, så andre kan forstå den Idéoplæg (må fylde max 1 side udfyld så meget du kan) Mere effektiv ferieplanlægning dagtilbud Forældre varsler ikke altid daginstitutioner om ferie, hvilket resulterer i overbemanding. Hvis alle forældre

Læs mere

Børneunderudvalg 4. oktober 2006, Kl. 17.30 Møde nr. 10 Mødelokale 1, Rådhuset, Farum Kommune

Børneunderudvalg 4. oktober 2006, Kl. 17.30 Møde nr. 10 Mødelokale 1, Rådhuset, Farum Kommune FURESØ KOMMUNE Børneunderudvalg 4. oktober 2006, Kl. 17.30 Møde nr. 10 Mødelokale 1, Rådhuset, Farum Kommune Medlemmerne mødte med undtagelse af Lisbeth Harsvik (A), som havde meldt afbud. Berit Torm (V)

Læs mere

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 25 TORSDAG DEN 27. NOVEMBER 2008, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Erhvervs- og Fritidsudvalget 27. november 2008 Side: 2

Læs mere

Børneudvalget. Næstved Kommunes årsberetning 2013 40 af 80

Børneudvalget. Næstved Kommunes årsberetning 2013 40 af 80 Børneudvalget Børneudvalget varetager forvaltningen af kommunens undervisningsmæssige, pædagogiske, sociale og sundhedsmæssige opgaver for børn og unge, herunder dagpleje, vuggestuer, børnehaver, daginstitutioner,

Læs mere

REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET

REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET den 08.02.2011 på Ribe Kunstmuseum SAGSOVERSIGT 1 Godkendelse af dagsorden... 3 2 Ribe Kunstmuseum - orientering og rundvisning... 4 3 Forslag til anvendelse af bygningen

Læs mere

1. Meddelelse: Evt. gennemgang af tidligere udsendte mail-orienteringer *

1. Meddelelse: Evt. gennemgang af tidligere udsendte mail-orienteringer * Møde i Social- og Sundhedsudvalget tirsdag den 3. juni 2003, Kl. 13.00 i udv.vær. 1 REFERAT INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Meddelelse: Evt. gennemgang af tidligere udsendte mail-orienteringer * 2. Meddelelse:

Læs mere

I Haderslev Idrætsråd er vi meget glade for at samarbejdet med NORDEA, som gør det muligt at prisen også får et økonomisk indhold.

I Haderslev Idrætsråd er vi meget glade for at samarbejdet med NORDEA, som gør det muligt at prisen også får et økonomisk indhold. Haderslev Idrætsråd Nyhedsbrev september 2012 Årets bredde-idrætsforening Bestyrelsen i HIR har fundet årets bredde idrætsforening. Der var indkommet 13 meget fornemme og velbegrundede indstillinger til

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Børne- og Skoleudvalget Mødedato: Torsdag den 11. september 2014 Mødetidspunkt: 14:00 Mødelokale: 215 Medlemmer: Allan S. Andersen, Bjarne Thyregod, Camilla Schwalbe, Jan

Læs mere

Egebjerg Kommune. Børne- og kulturudvalget 2004. Referat

Egebjerg Kommune. Børne- og kulturudvalget 2004. Referat Egebjerg Kommune Børne- og kulturudvalget 2004 Referat Dato: Den 27-april-2004 Starttidspunkt for møde: Kl. 16.00 Sluttidspunkt for møde: Kl. 19.00 Mødested: Mødelokale 2 Udsendelsesdato: Afbud fra: Fraværende:

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 10. april 2013 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 14:00-17:40 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen (F) Karsten

Læs mere

Aftalen indeholder også et afsnit om indsatsområder for 2015 og 2016. Her er der aftalt:

Aftalen indeholder også et afsnit om indsatsområder for 2015 og 2016. Her er der aftalt: Haderslev Idrætsråd Nyhedsbrev juni 2015 Vi har indgået en samarbejdsaftale med Haderslev Kommune Det er nu et par måneder siden vi sidst har givet lyd fra os men det betyder bestemt ikke at vi har ligget

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalg's møde Torsdag den 27-03-2014 Kl. 17:00 Udvalgsværelse 5, Ramsherred 12, 3.sal, Indgang G

Referat Folkeoplysningsudvalg's møde Torsdag den 27-03-2014 Kl. 17:00 Udvalgsværelse 5, Ramsherred 12, 3.sal, Indgang G Referat Folkeoplysningsudvalg's møde Torsdag den 27-03-2014 Kl. 17:00 Udvalgsværelse 5, Ramsherred 12, 3.sal, Indgang G Deltagere: Jan Find Petersen, Preben Juhl Rasmussen, Birgit Sørensen, Frank Müller-Bøgh,

Læs mere

Prioritet Ark Omr. Nr Projektnavn

Prioritet Ark Omr. Nr Projektnavn Oversigt over udvidelsesforslag 28. juli 2015 Udvalg: Kultur- og Fritidsudvalget Budget 2016 Pol. Basis Prioritet Ark Omr. Nr Projektnavn 2016 2016 2017 2018 2019 1 51 Kultur 1 Biografen 1 & 2,Tønder-øget

Læs mere

REFERAT. Statens Kunstfonds Bestyrelse Møde nr. 10 Mødedato: 2. december 2015 Tidspunkt: Kl. 10.00 16.00 Sted: Lokale 8

REFERAT. Statens Kunstfonds Bestyrelse Møde nr. 10 Mødedato: 2. december 2015 Tidspunkt: Kl. 10.00 16.00 Sted: Lokale 8 7. december 2015 Statens Kunstfonds Bestyrelse Møde nr. 10 Mødedato: 2. december 2015 Tidspunkt: Kl. 10.00 16.00 Sted: Lokale 8 REFERAT Til stede fra bestyrelsen: Gitte Ørskou (fmd.), Anne Lise Marstrand-Jørgensen

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Børne- og Skoleudvalget Mødedato: Torsdag den 19. november 2015 Mødetidspunkt: 14:00 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: 215, Mødelokale Allan S. Andersen, Bjarne Thyregod, Camilla

Læs mere

Møde 7. november 2012 kl. 13:00 i Mødelokale 3

Møde 7. november 2012 kl. 13:00 i Mødelokale 3 Kultur- og Fritidsudvalg Referat Møde 7. november 2012 kl. 13:00 i Mødelokale 3 Afbud fra/fraværende: Mødet hævet kl.: 15.10 Indkaldte: kl. 13.00 repræsentanter fra Aftenskolesamrådet, pkt. 87 kl. 13.45

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Børne- og Skoleudvalget Mødedato: Torsdag den 22. august 2013 Mødetidspunkt: 14:00 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: 215, Mødelokale Elise Andersen, Allan S. Andersen, Camilla

Læs mere

Notat vedr. 0 2 års området dagpleje og vuggestuer - i Skanderborg Kommune

Notat vedr. 0 2 års området dagpleje og vuggestuer - i Skanderborg Kommune Børn og Unge December 2015 Notat vedr. 0 2 års området dagpleje og vuggestuer - i Skanderborg Kommune Notatets opbygning: 1. Formål og indledning 2. Beskrivelse af de nuværende forhold a. Den kommunale

Læs mere

Egebjerg Kommune. Børne- og Kulturudvalget. Dagsorden

Egebjerg Kommune. Børne- og Kulturudvalget. Dagsorden Egebjerg Kommune Børne- og Kulturudvalget Dagsorden Dato: 24. januar 2005 Starttidspunkt for møde: Kl. 16.00 Sluttidspunkt for møde: Kl. 20.00 Mødested: Mødelokale 2 Udsendelsesdato: Afbud fra: Fraværende:

Læs mere

Børne- og Undervisningsudvalget

Børne- og Undervisningsudvalget 11. december 2013 Børne- og Undervisningsudvalget Referat Møde: 11. december 2013 kl. 16:30 Sted: Mødelokale 2A / Bad Salzungen Side 1 af 15 Pkt. Side 121 Meddelelser fra formanden 3 122 Meddelelser fra

Læs mere

HG s repræsentantskabsmøde 24.02.2016 Foreningsåret 2015 REPRÆSENTANTSKABSMØDE 24.02.2016

HG s repræsentantskabsmøde 24.02.2016 Foreningsåret 2015 REPRÆSENTANTSKABSMØDE 24.02.2016 HG s repræsentantskabsmøde 24.02.2016 Foreningsåret 2015 REPRÆSENTANTSKABSMØDE 24.02.2016 Beretning I min beretning vil jeg komme ind på følgende emner 1. Medlemstal og afdelinger 2. HG s vision og værdier

Læs mere

Børneudvalget Der peges på at følgende overførsler kan lægges i kommunekassen.

Børneudvalget Der peges på at følgende overførsler kan lægges i kommunekassen. Til: Økonomiudvalget Mulige reduktioner af overførslerne på drift og løn Ved behandlingen af budgetoverførslerne fra 2007 til 2008 på Økonomiudvalgets møde i april udsatte udvalget sagen med henblik på

Læs mere

302 Børnepasning OPGAVEOMRÅDER ØKONOMI

302 Børnepasning OPGAVEOMRÅDER ØKONOMI OPGAVEOMRÅDER Serviceudgifter: Dagpleje for de 0 2 årige Vuggestuer for de 0 2 årige Børnehave eller Landsbyordning for de 3 5 årige Skolefritidsordninger for bh.kl. 3. klasse Udvidet skolefritidsordning

Læs mere

Børne- og Kulturudvalget

Børne- og Kulturudvalget Børne- og Kulturudvalget Referat Dato: Onsdag den 2. april 2014 Mødetidspunkt: 17:00 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: Fraværende: 405 mødelokale på Rådhuset Jytte Bendtsen, Kenneth Kristensen Berth, Erdal

Læs mere

Indholdsfortegnelse. 1. Sundhedspolitik for Norddjurs Kommune...1. 2. Kvalitetsstandard for praktisk bistand til rengøring...2

Indholdsfortegnelse. 1. Sundhedspolitik for Norddjurs Kommune...1. 2. Kvalitetsstandard for praktisk bistand til rengøring...2 Voksen- og Plejeudvalget DAGSORDEN Møde nr. : 07/2008 Sted : Rådhuset Grenaa. Mødelokale 3 Dato : 9. juni 2008 Start kl. : 14.00 Slut kl. : Medlemmer Valdemar Haumand (A) (Formand) Kai Hansen (V) (Næstformand)

Læs mere

der med virkning fra 1. august 1999 etableres et projekt på Produktionsskolen Stevnsbogaard for sent udviklede 16-24 årige.

der med virkning fra 1. august 1999 etableres et projekt på Produktionsskolen Stevnsbogaard for sent udviklede 16-24 årige. Pkt.nr: 10 Sent udviklede 16-24 årige - ny linie påproduktionsskolen. 226183 Indstilling: der med virkning fra 1. august 1999 etableres et projekt på Produktionsskolen Stevnsbogaard for sent udviklede

Læs mere

Supplementsskrivelse om dagtilbud til børn og unge 1 - Siden sidst. 2 - Nye initiativer 2.1 - Dagtilbudsloven

Supplementsskrivelse om dagtilbud til børn og unge 1 - Siden sidst. 2 - Nye initiativer 2.1 - Dagtilbudsloven Supplementsskrivelse om dagtilbud til børn og unge 1 - Siden sidst Som en del af økonomiaftalen for 2008 mellem KL og regeringen er det aftalt, at kommunernes udgifter i 2008 løftes med 1,3 mia. kr. til

Læs mere

NOTAT: Økonomiske konsekvenser af skolereformen for budget 2014-2017

NOTAT: Økonomiske konsekvenser af skolereformen for budget 2014-2017 Velfærd Velfærdssekretariatet Sagsnr. 239826 Brevid. 1721274 Ref. MESE Dir. tlf. 46 31 52 35 mettese@roskilde.dk NOTAT: Økonomiske konsekvenser af skolereformen for budget 2014-2017 14. august 2013 Med

Læs mere

REBILD KOMMUNE. REFERAT Økonomiudvalget. Mødedato: Torsdag den 25-06-2009. Mødetidspunkt: 16:00. Sted: Byrådssalen, Terndrup Rådhus.

REBILD KOMMUNE. REFERAT Økonomiudvalget. Mødedato: Torsdag den 25-06-2009. Mødetidspunkt: 16:00. Sted: Byrådssalen, Terndrup Rådhus. Mødedato:. Mødetidspunkt: 16:00. Sted: Byrådssalen, Terndrup Rådhus. Møde slut: 16:45 REFERAT Indholdsfortegnelse Side 1. Opfølgning på temadag for Byrådet den 11. juni 2009 2 2. Ændret anvendelse af Torvet

Læs mere

Der har været nedsat en arbejdsgruppe, samt afholdt en workshop med deltagelse af alle ledere.

Der har været nedsat en arbejdsgruppe, samt afholdt en workshop med deltagelse af alle ledere. Notat af 27. februar 2015 Ny ledelsesstruktur 1. Indledning: I forbindelse med Byrådets behandling af sagen styrket kvalitet og organisering på dagtilbudsområdet den 24-06-2014 blev det besluttet, at der

Læs mere

FREDERIKSHAVN KOMMUNE REFERAT FRA BØRNE- OG UNGDOMSUDVALGET 21-05-2003. Mødedato: 21-05-2003 Mødetidspunkt: kl. 14.30-16.

FREDERIKSHAVN KOMMUNE REFERAT FRA BØRNE- OG UNGDOMSUDVALGET 21-05-2003. Mødedato: 21-05-2003 Mødetidspunkt: kl. 14.30-16. FREDERIKSHAVN KOMMUNE REFERAT FRA BØRNE- OG UNGDOMSUDVALGET 21-05-2003 Mødedato: 21-05-2003 Mødetidspunkt: kl. 14.30-16.30 Mødested: B101 Ingen # 306770/22-05-2003 21-05-2003 Bilags- og indholdsfortegnelse

Læs mere

Mødet blev holdt torsdag den 07. maj 2009 på Rådhuset i mødelokale C. Mødet begyndte kl. 07:30 og sluttede kl. 12:00.

Mødet blev holdt torsdag den 07. maj 2009 på Rådhuset i mødelokale C. Mødet begyndte kl. 07:30 og sluttede kl. 12:00. ALLERØD KOMMUNE Idræt Møde nr. 39 Mødet blev holdt torsdag den 07. maj 2009 på Rådhuset i mødelokale C. Mødet begyndte kl. 07:30 og sluttede kl. 12:00. Medlemmer: Formand Nikolaj Bührmann (F), Henrik Haugaard

Læs mere

REGLER OG RETNINGSLINJER. for dagtilbudsområdet for børn i alderen 0-6 år

REGLER OG RETNINGSLINJER. for dagtilbudsområdet for børn i alderen 0-6 år REGLER OG RETNINGSLINJER for dagtilbudsområdet for børn i alderen 0-6 år Oktober 2014 Forord Du sidder nu med Tønder Kommunes Regler og Retningslinjer for dagtilbudsområdet for børn i alderen 0 6 år. Som

Læs mere

Sagsoversigt. 1. Godkendelse af dagsorden. Beslutning Økonomiudvalget den 20-04-2015. 2. Uddeling af midler fra lokalråds - og landdistriktspuljer

Sagsoversigt. 1. Godkendelse af dagsorden. Beslutning Økonomiudvalget den 20-04-2015. 2. Uddeling af midler fra lokalråds - og landdistriktspuljer Formålet med landdistriktspuljen er at tilskynde landdistriktsaktører til at igangsætte initiativer, der kan Økonomiudvalg 20.04.15 Johnny Søtrup (Borgmester)(V), Henrik Vallø(C), Henning Ravn(V), Jakob

Læs mere

Vedtægt for den selvejende private institution Mølleløkkens private Børnehave. 1 Institutionens navn

Vedtægt for den selvejende private institution Mølleløkkens private Børnehave. 1 Institutionens navn Vedtægt for den selvejende private institution Mølleløkkens private Børnehave 1 Institutionens navn Stk. 1. Den selvejende institutions navn er Mølleløkkens private Børnehave, Mølleløkken 50, 5300 Kerteminde.

Læs mere

Vedtægter for forældrebestyrelser ved Ballerup Kommunes dagtilbud til børn i alderen indtil skolestart

Vedtægter for forældrebestyrelser ved Ballerup Kommunes dagtilbud til børn i alderen indtil skolestart Vedtægter for forældrebestyrelser ved Ballerup Kommunes dagtilbud til børn i alderen indtil skolestart Nærværende vedtægter for forældrebestyrelser ved Ballerup Kommunes daginstitutioner og dagplejen har

Læs mere

FREDERIKSHAVN KOMMUNE REFERAT FRA KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET 01-08-2002

FREDERIKSHAVN KOMMUNE REFERAT FRA KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET 01-08-2002 FREDERIKSHAVN KOMMUNE REFERAT FRA KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET 01-08-2002 Mødedato: 01-08-2002 Mødetidspunkt: kl. 15.00-16.50 Mødested: B246 Knud Wilson og Steen Jørgensen. Cai Møller mødte kl. 15.10 og

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalg's møde Torsdag den 28-04-2016 Kl. 17:00 Udvalgsværelse 5, Ramsherred 12, 3.sal, Indgang G

Referat Folkeoplysningsudvalg's møde Torsdag den 28-04-2016 Kl. 17:00 Udvalgsværelse 5, Ramsherred 12, 3.sal, Indgang G Referat Folkeoplysningsudvalg's møde Torsdag den 28-04-2016 Kl. 17:00 Udvalgsværelse 5, Ramsherred 12, 3.sal, Indgang G Deltagere: Jan Find Petersen, Preben Juhl Rasmussen, Birgit Sørensen, Herdis Linde

Læs mere

PRIORITERINGSKATALOG BUDGET 2014-2017

PRIORITERINGSKATALOG BUDGET 2014-2017 F = for (forslaget indgår i prioriteringsrummet) I = imod (forslaget indgår ikke i prioriteringsrummet) U = undlader at stemme Center 2014 2015 2016 2017 A C V Kultur- og Fritidsudvalgets indstilling Antal

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om dag-, fritids- og klubtilbud m.v. til børn og unge m.v. Lovforslag nr. L 35 Folketinget 2009-10

Forslag. Lov om ændring af lov om dag-, fritids- og klubtilbud m.v. til børn og unge m.v. Lovforslag nr. L 35 Folketinget 2009-10 Lovforslag nr. L 35 Folketinget 2009-10 Fremsat den 8. oktober 2009 af indenrigs- og socialministeren (Karen Ellemann) Forslag til Lov om ændring af lov om dag-, fritids- og klubtilbud m.v. til børn og

Læs mere

SOLRØD KOMMUNE ØKONOMIAFDELINGEN NOTAT. Budgetlægningen for 2015-2018. Emne: Procedure og tidsplan for budgetlægning 2015-2018. Til: Byrådet m.fl.

SOLRØD KOMMUNE ØKONOMIAFDELINGEN NOTAT. Budgetlægningen for 2015-2018. Emne: Procedure og tidsplan for budgetlægning 2015-2018. Til: Byrådet m.fl. SOLRØD KOMMUNE ØKONOMIAFDELINGEN NOTAT Emne: Procedure og tidsplan for budgetlægning 2015-2018 Til: Byrådet m.fl. Dato: 7. januar 2014 Sagsbeh.: AJ Journalnr.: 13/20800 Budget- og regnskabsarbejdet i kommunen

Læs mere

Sammenfatning af Høring vedr. fremtidig organisering af Pædagogisk Psykologisk Rådgivning

Sammenfatning af Høring vedr. fremtidig organisering af Pædagogisk Psykologisk Rådgivning Sammenfatning af Høring vedr. fremtidig organisering af Pædagogisk Psykologisk Rådgivning Høringen er udsendt til: KLF, BUPL, FOA, Socialrådgiverforeningen, Psykolog Foreningen, institutioner, skoler,

Læs mere

Referat Udvalget for Social, Sundhed & Ældre mandag den 1. november 2010. Kl. 19:00 i Mødelokale 1, Hvalsø

Referat Udvalget for Social, Sundhed & Ældre mandag den 1. november 2010. Kl. 19:00 i Mødelokale 1, Hvalsø Referat mandag den 1. november 2010 Kl. 19:00 i Mødelokale 1, Hvalsø Indholdsfortegnelse 1. SSÆ - Godkendelse af dagsorden...1 2. SSÆ - Orienteringssager...2 3. Lukket - SSÆ - Præsentation og valg af kunstprojekt

Læs mere

FOLKESKOLEREFORM - SAMLET ØKONOMISK OVERSIGT

FOLKESKOLEREFORM - SAMLET ØKONOMISK OVERSIGT SIDE 1/5 FOLKESKOLEREFORM - SAMLET ØKONOMISK OVERSIGT SAGSFREMSTILLING: Regeringen og et flertal af folketingets partier har indgået forlig om reform af folkeskolen. Børne- og Undervisningsudvalget blev

Læs mere

REBILD KOMMUNE. REFERAT Børne- og Ungdomsudvalget. Mødedato: Onsdag den 07-10-2009. Mødetidspunkt: 15:00. Sted:

REBILD KOMMUNE. REFERAT Børne- og Ungdomsudvalget. Mødedato: Onsdag den 07-10-2009. Mødetidspunkt: 15:00. Sted: REFERAT Mødedato:. Mødetidspunkt: 15:00. Sted: Mødelokale 1, Administrationsbygningen i Terndrup Møde slut: 16:55 Afbud: Børge Olsen Fraværende: Onsdag den 0710 2009 Indholdsfortegnelse Side 1. Godkendelse

Læs mere

4... Styregruppen for ældreidræt søger om tilskud fra Vækstpuljen til afholdelse af konference 4

4... Styregruppen for ældreidræt søger om tilskud fra Vækstpuljen til afholdelse af konference 4 Møde i Folkeoplysningsudvalget tirsdag den 15. august 2006, Kl. 17.00 i udvalgsværelse 2 Dagsorden INDHOLDSFORTEGNELSE 1... Meddelelser2 2... Folkeoplysningsudvalgets møder i 2007. 2 3... Anvisning af

Læs mere

Børne- og Kultur- udvalget

Børne- og Kultur- udvalget Børne- og Kultur- udvalget Tirsdag den 05.02.02 kl. 16.00 i mødelokale 1 Medlemmer: Kai Nielsen (V) Finn Nicolaisen (V) Anne Marie Lyduch (V) Brian Hemmingsen (A) Jakob Thune (A) Side 14 Indholdsfortegnelse

Læs mere

ALLERØD KOMMUNE. Møde nr. 7. Beskæftigelses- og Erhvervsudvalget holdt møde torsdag den 24. august 2006.

ALLERØD KOMMUNE. Møde nr. 7. Beskæftigelses- og Erhvervsudvalget holdt møde torsdag den 24. august 2006. ALLERØD KOMMUNE Møde nr. 7 Beskæftigelses- og Erhvervsudvalget holdt møde torsdag den 24. august 2006. Mødet begyndte kl. 7.30 og sluttede kl. 10.20. 1. Bemærkninger til dagsordenen...2 2. Meddelelser...2

Læs mere

Brønderslev-Dronninglund Kommune. Børne- og Ungdomsudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev-Dronninglund Kommune. Børne- og Ungdomsudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev-Dronninglund Kommune Børne- og Ungdomsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 22. januar 2008 Lokale: Mødelokale 272, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: kl. 14.30-16.00 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side

Læs mere

Styrelsesvedtægt. for de kommunale 0-6 års dagtilbud i Glostrup Kommune

Styrelsesvedtægt. for de kommunale 0-6 års dagtilbud i Glostrup Kommune Styrelsesvedtægt for de kommunale 0-6 års dagtilbud i Glostrup Kommune 2016 Styrelsesvedtægten er udarbejdet på baggrund af Dagtilbudslovens 14,15 og16 samt Vejledning om dagtilbud m.v., kap.15 - Forældreindflydelse

Læs mere

Sagsbeh.: Aase Schmidt/Jan Heilmann Sagsnr.: 2013-21177

Sagsbeh.: Aase Schmidt/Jan Heilmann Sagsnr.: 2013-21177 Sagsbeh.: Aase Schmidt/Jan Heilmann Sagsnr.: 2013-21177 Sagsfremstilling Sag nr. 178 Finansiering af folkeskolereformen blev udsat på mødet i Børneudvalget den 28. oktober. Sagen fremlægges nu med et supplement

Læs mere

Åben. UNGDOMSSKOLEBESTYRELSEN Dagsorden med vedtagelser. Mødested. Nærum Ungdomsgård. Mødedato Torsdag den 6. maj 2010. Mødetidspunkt Kl. 17.

Åben. UNGDOMSSKOLEBESTYRELSEN Dagsorden med vedtagelser. Mødested. Nærum Ungdomsgård. Mødedato Torsdag den 6. maj 2010. Mødetidspunkt Kl. 17. Dagsorden med vedtagelser Åben Mødested Nærum Ungdomsgård Mødedato Torsdag den 6. maj 2010 Mødetidspunkt Kl. 17.00 Medlemmer Fra forvaltningen Randi Mondorf (KMB), Marianne Bigum (KMB), Per Vangekjær (Arbejdsgiverne),

Læs mere

Nyhedsbrev Favrskov Idrætssamvirke

Nyhedsbrev Favrskov Idrætssamvirke Nyhedsbrev Favrskov Idrætssamvirke 2. januar 2012 Hermed nyhedsbrev fra Favrskov Idrætssamvirke. Nyhedsbrevet er forholdsvis kort og primært med indhold, kommentarer, holdninger samt INFO fra Favrskov

Læs mere

Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 03. november 2008 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:30 15:45 Peer Thisted, Formand (A) Birgitte Josefsen (V) Jette Ramskov (A) Johnny Sort Jensen

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget

Fritids- og Kulturudvalget Referat Dato: Onsdag den Mødetidspunkt: 18:00 Mødelokale: Medlemmer: Mødelokale B105 Daniel Donoso (F), Ekrem Günbulut (A), Frederik A. Hansen (V), Jesper Kirkegaard (C), Merete Scheelsbeck (C), Steffen

Læs mere

ALLERØD KOMMUNE. Møde nr. 14. Samordningsudvalget for børn, unge og idræt holdt møde torsdag den 1. februar 2007.

ALLERØD KOMMUNE. Møde nr. 14. Samordningsudvalget for børn, unge og idræt holdt møde torsdag den 1. februar 2007. ALLERØD KOMMUNE Møde nr. 14 Samordningsudvalget for børn, unge og idræt holdt møde torsdag den 1. februar 2007. Mødet startede kl. 9.05 og sluttede kl. 11.50 Lone Hansen deltog fra kl. 9.30 Der var afbud

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Økonomiudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Økonomiudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Økonomiudvalget Mødedato: Onsdag den 6. januar 2016 Mødetidspunkt: 13:00 Mødelokale: Medlemmer: 213, Mødelokale Henrik Zimino, Allan Andersen, Bjarne Thyregod, Camilla

Læs mere

Plan for Dagplejens fremtid - analyse

Plan for Dagplejens fremtid - analyse Børn og Kultur Daginstitutioner Sagsnr. 229411 Brevid. 1634337 Ref. HEMC Dir. tlf. 46 31 40 68 hellemc@roskilde.dk Plan for Dagplejens fremtid - analyse 14. marts 2013 1. Indledning Notatet indeholder

Læs mere

Mødet holdes torsdag den 08. april 2010 kl. 15:00 på Rådhuset i Mødelokale C.

Mødet holdes torsdag den 08. april 2010 kl. 15:00 på Rådhuset i Mødelokale C. ALLERØD KOMMUNE Kultur og Idrætsudvalget Møde nr. 4 Mødet holdes torsdag den 08. april 2010 kl. 15:00 på Rådhuset i Mødelokale C. Medlemmer: Formand Flemming Villadsen (A), Næstformand Jens Grønne (R),

Læs mere

Dagsorden. til Børn & Familieudvalg

Dagsorden. til Børn & Familieudvalg Dagsorden til Børn & Familieudvalg Mødedato: Torsdag den 7. april 2016 Mødetidspunkt: 8:00 Mødested: Signaturskolen, Kvaglund, Askekrattet 8 Deltagere: Diana Mose Olsen (F), Jesper Frost Rasmussen (V),

Læs mere

Samlet for alle udvalg -5.473-5.133-5.133-5.133

Samlet for alle udvalg -5.473-5.133-5.133-5.133 Forslagsnr. Tekst der beskriver forslaget 2011 2012 2013 2014 Økonomi- og Planudvalget 1.01 Administration 101.03.01.11 Driften af bilflåden -325-325 -325-325 Samlet for ØPU -325-325 -325-325 Børne- og

Læs mere

Fritidsudvalget. Referat fra møde Onsdag den 13. august 2014 kl. 16.00 i F6

Fritidsudvalget. Referat fra møde Onsdag den 13. august 2014 kl. 16.00 i F6 Fritidsudvalget Referat fra møde Onsdag den 13. august 2014 kl. 16.00 i F6 Mødet slut kl. 18.00 MØDEDELTAGERE Morten Skovgaard (V) Anne-Lise Kuhre (A) Kenneth Jensen (A) Kristian Moberg (V) Lars Jepsen-Sølvhøj

Læs mere

Dato: 16.02.2015 Kl: 10.00-12.00 Sted: 620 DAGSORDEN

Dato: 16.02.2015 Kl: 10.00-12.00 Sted: 620 DAGSORDEN Seniorrådet Beslutningsprotokol nr. Dato: 16.02.2015 Kl: 10.00-12.00 Sted: 620 Deltagere: Seniorrådet, Mona Larsen og Janni Sadolin Hougaard Fraværende: Wagn 1. Godkendelse af dagsorden 2. Godkendelse

Læs mere

Uddannelsesudvalget. Dagsorden til møde Mandag den 13. januar 2014 kl. 15.30 i F6

Uddannelsesudvalget. Dagsorden til møde Mandag den 13. januar 2014 kl. 15.30 i F6 Uddannelsesudvalget Dagsorden til møde Mandag den 13. januar 2014 kl. 15.30 i F6 MØDEDELTAGERE Anne-Mette Risgaard Schmidt (V) Emilie Tang (V) Jørgen Bech (V) Kasper Andersen (O) Kim Rockhill (A) Pelle

Læs mere

Ansøgningsvejledning: Pulje til etablering af særlige tilbud og indsatser til ældre, der normalt ikke benytter sig af de forebyggende hjemmebesøg

Ansøgningsvejledning: Pulje til etablering af særlige tilbud og indsatser til ældre, der normalt ikke benytter sig af de forebyggende hjemmebesøg Dato: 6. november 2015 Ansøgningsvejledning: Pulje til etablering af særlige tilbud og indsatser til ældre, der normalt ikke benytter sig af de forebyggende hjemmebesøg ( 15.75.30.62 Opfølgning på Hjemmehjælpskommissionen)

Læs mere

Pkt.nr. 6 Pasningsproblemer i forbindelse med indførelse af Leg og Læring. Pkt.nr. 8 kvartalsstatistikker for klubber og fritidshjem 2.kvartal 1999.

Pkt.nr. 6 Pasningsproblemer i forbindelse med indførelse af Leg og Læring. Pkt.nr. 8 kvartalsstatistikker for klubber og fritidshjem 2.kvartal 1999. Skole og Kulturforvaltningen grw Beretning fra Skoleudvalgets møde den 07.09.1999 INDHOLDSFORTEGNELSE Pkt.nr. 1 Møde med Pædagogisk Psykologisk Rådgivning. Pkt.nr. 2 Meddelelser. Pkt.nr. 3 Forslag til

Læs mere

Vedtægter for den integrerede privatinstitution Rønde Frie Skovbørnehave

Vedtægter for den integrerede privatinstitution Rønde Frie Skovbørnehave Vedtægter for den integrerede privatinstitution Rønde Frie Skovbørnehave 1 Forankring Rønde Frie Skovbørnehave er en privat integreret institution og drives i henhold til dagtilbudsloven. Bestyrelse for

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Børne- og Skoleudvalget Mødedato: Torsdag den 20. februar 2014 Mødetidspunkt: 14:00 Mødelokale: 215 Medlemmer: Afbud: Allan S. Andersen, Bjarne Thyregod, Camilla Schwalbe,

Læs mere

Katter, tilskud og udligning

Katter, tilskud og udligning S Katter, tilskud og udligning Kommunens samlede indtægter (skatteindtægter, tilskud og udligning) er i 2016 budgetteret til 2.463,2 mio. kr. netto. Hovedparten af disse indtægter kommer fra personskatterne.

Læs mere

Omkostningsægte pladspriser og servicepakker på kommunens plejehjem m.v. 398750

Omkostningsægte pladspriser og servicepakker på kommunens plejehjem m.v. 398750 Pkt.nr. 11 Omkostningsægte pladspriser og servicepakker på kommunens plejehjem m.v. 398750 Indstilling: Social og Sundhedsforvaltningen indstiller til Socialudvalget 1. at punkterne 12.112.11, pkt. 12,17,

Læs mere

Referat. skolebestyrelsesmøde. mandag d. 31. oktober 2011. Nørre Alslev skole

Referat. skolebestyrelsesmøde. mandag d. 31. oktober 2011. Nørre Alslev skole Referat skolebestyrelsesmøde mandag d. 31. oktober 2011 Nørre Alslev skole Skolebestyrelsen Nr. Alslev skole Referat for mødet Mandag d. 31. oktober 2011 kl. 18.30 21.00 Blad nr. 45 Formandens initialer:

Læs mere

Organisering af klubområdet for de 10-14-årige

Organisering af klubområdet for de 10-14-årige Organisering af klubområdet for de 10-14-årige 1. Baggrund Udvalget for sundhed, kultur og fritid samt Udvalget for skoler og børn har behandlet arbejdsgruppens oplæg til organiseringen af klubområdet,

Læs mere

Godkendelseskriterier for private leverandører af dagtilbud for børn i Herning Kommune.

Godkendelseskriterier for private leverandører af dagtilbud for børn i Herning Kommune. Godkendelseskriterier for private leverandører af dagtilbud for børn i Herning Kommune. Målgruppe Målgruppen er de børn, der ellers vil kunne tilbydes en plads i et dagtilbud i Herning Kommune, jfr. Dagtilbudsloven.

Læs mere

Referat Udvalget for Erhverv & Turisme mandag den 11. januar 2016. Kl. 16:30 i Mødelokale 2, Allerslev

Referat Udvalget for Erhverv & Turisme mandag den 11. januar 2016. Kl. 16:30 i Mødelokale 2, Allerslev Referat mandag den 11. januar 2016 Kl. 16:30 i Mødelokale 2, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. ET - Godkendelse af dagsorden...1 2. ET - Orienteringssager Januar...2 3. ET - Drøftelse vedr. Turistinformation

Læs mere

Egebjerg Kommune. Økonomiudvalget. Dagsorden

Egebjerg Kommune. Økonomiudvalget. Dagsorden Egebjerg Kommune Økonomiudvalget Dagsorden Dato: Torsdag den 01. februar 2001 Starttidspunkt for møde: Kl. 09.30 Sluttidspunkt for møde: Mødested: Udsendelsesdato: Afbud fra: Fraværende: Mødedeltagere:

Læs mere

Indkaldelse til bestyrelsesmøde d. 27.8.14. Tidspunkt: 18.30 21.30. Sted: Børnehaven. Forplejning: Nicklas (afbud) Afbud: Joan ( p.g.

Indkaldelse til bestyrelsesmøde d. 27.8.14. Tidspunkt: 18.30 21.30. Sted: Børnehaven. Forplejning: Nicklas (afbud) Afbud: Joan ( p.g. Hjerm dagtilbud d. 20.8.2014. Indkaldelse til bestyrelsesmøde d. 27.8.14 Tidspunkt: 18.30 21.30 Sted: Børnehaven. Forplejning: Nicklas (afbud) Afbud: Joan ( p.g.a ferie) Dagsorden. 1. Godkendelse af referat

Læs mere

Idrætsrådet. Referat. Medlemmer: Ikke til stede: Til stede fra administrationen og IFS:

Idrætsrådet. Referat. Medlemmer: Ikke til stede: Til stede fra administrationen og IFS: Idrætsrådet Referat 09.01.2017 i Karlslunde-Hallerne kl. 17.45 - ca. 20.30 (Forplejning kl. 17.45-18.15) Medlemmer: Knud Høyer, formand, og formand for elite/talentpuljeudvalget Ole Nielsen, næstformand

Læs mere

Børne- og Kulturudvalget

Børne- og Kulturudvalget Page 1 of 9 Referat Børne- og Kulturudvalget Ordinært møde Dato Tid Sted NB. 10. august 2005 16:00 Mødelokale 2 Fraværende Til stede Indholdsfortegnelse 1. Skolesag Lukket sag 2. Styrkelse af ledelseskvaliteten

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Børne- og Skoleudvalget Mødedato: Torsdag den 19. januar 2017 Mødetidspunkt: 15:00 Mødelokale: 215 Medlemmer: Allan S. Andersen, Bjarne Thyregod, Jan R. Jakobsen, Louis

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 29 ONSDAG DEN 29. OKTOBER 2008, KL. 15.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 29. oktober 2008 Side: 2 Fraværende: Tessa Gjødesen med

Læs mere

3. Wivi Jørgensen søger om tilskud til Gospel workshop med efterfølgende koncert *

3. Wivi Jørgensen søger om tilskud til Gospel workshop med efterfølgende koncert * Møde i Kultur- og Fritidsudvalget tirsdag den 4. oktober 2005, Kl. 08.00 i udvalgsværelse 1 REFERAT INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Meddelelser * 2. Processen i forhold til udformning af kulturpolitik * 3. Wivi

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget

Fritids- og Kulturudvalget Dagsorden Dato: Onsdag den Mødetidspunkt: 18:00 Mødelokale: Medlemmer: Mødelokale B105 Daniel Donoso (F), Ekrem Günbulut (A), Frederik A. Hansen (V), Jesper Kirkegaard (C), Merete Scheelsbeck (C), Steffen

Læs mere

Mit barn skal i dagtilbud! Hvordan foregår det i Randers Kommune

Mit barn skal i dagtilbud! Hvordan foregår det i Randers Kommune Mit barn skal i dagtilbud! Hvordan foregår det i Randers Kommune Hvor henvender jeg mig? I pladsanvisningen, Odinsgade 12, 8900 Randers C. Tlf.: 8915 1420 Mail: pladsanvisningen@randers.dk Pladsanvisningens

Læs mere

Skolelederens beretning forældrekredsmødet 2010

Skolelederens beretning forældrekredsmødet 2010 Skolelederens beretning forældrekredsmødet 2010 Den 1. juli 2009 oprettede skolen egen børnehave for 3 6 årige børn i henhold til 36a i Lov om Frie Grundskoler m.v. Baggrunden herfor var både et stort

Læs mere

1. Meddelelser. Møde i Folkeoplysningsudvalget. den 23.10.2007, kl. 17:00. i udv. 2 REFERAT INDHOLDSFORTEGNELSE. 1... Meddelelser2

1. Meddelelser. Møde i Folkeoplysningsudvalget. den 23.10.2007, kl. 17:00. i udv. 2 REFERAT INDHOLDSFORTEGNELSE. 1... Meddelelser2 Møde i Folkeoplysningsudvalget den 23.10.2007, kl. 17:00 i udv. 2 REFERAT INDHOLDSFORTEGNELSE 1... Meddelelser2 2... Mødedatoer i 2008. 2 3... Godkendelse af frivillig folkeoplysende forening - ansøgning

Læs mere

Referat. fra mødet den 17-02-2009 kl. 16.00 i MØDELOKALERNE D og E

Referat. fra mødet den 17-02-2009 kl. 16.00 i MØDELOKALERNE D og E Referat fra mødet den kl. 16.00 i MØDELOKALERNE D og E Medlemmer: Eigil Boye, Elisabeth Pedersen, Erik Bak Jensen, Jens Yde, Kristian J. Kristensen, Morten Bach Andersen, Poul Hvass Hansen, Steffen Kjær

Læs mere

Ældreråd. Åben Referat. Mødelokale 1 på rådhuset, 30. november 2015 Kl. 10:15-12:15

Ældreråd. Åben Referat. Mødelokale 1 på rådhuset, 30. november 2015 Kl. 10:15-12:15 Åben Referat Mødelokale 1 på rådhuset, 30. november 2015 Kl. 10:15-12:15 Medlemmer: Flemming Pihl, Marianne Jensen, Lilly Meisner Pedersen, Oda Petersen, Frank R. Taarup, Birthe Høfler, Bodil Nielsen,

Læs mere

Den lokale Aktionsgruppe i Middelfart Kommune

Den lokale Aktionsgruppe i Middelfart Kommune Vedtægter 1. Navn I. DEN LOKALE AKTIONSGRUPPE Aktionsgruppens navn er Den lokale Aktionsgruppe i Middelfart Kommune 2. Hjemsted Aktionsgruppens hjemsted er Middelfart Kommune. 3. Formål Foreningens formål

Læs mere

at Socialudvalget drøfter og prioriterer visioner for 0-6 års-daginstitutioner.

at Socialudvalget drøfter og prioriterer visioner for 0-6 års-daginstitutioner. Pkt.nr: 7 Målsætninger på 06 årsområdet visionsdelen 198747 Indstilling: at Socialudvalget drøfter og prioriterer visioner for 06 årsdaginstitutioner. Formål med indstilling: At Socialudvalget drøfter

Læs mere

REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET. den 27.01.2009 på Ib Dam Schultz kontor

REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET. den 27.01.2009 på Ib Dam Schultz kontor REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET den 27.01.2009 på Ib Dam Schultz kontor SAGSOVERSIGT 1 Godkendelse af dagsorden... 3 2 Jernved Idrætsforening søger fritagelse om indfrielse af pantebrev... 4 3 Prioritering

Læs mere

Center for Børn & Undervisning

Center for Børn & Undervisning Center for Børn & Undervisning Vejledning til Områdebestyrelser og Lokalråd i dagtilbud Denne vejledning henvender sig til forældre med børn i dagtilbud i Faxe Kommune. Vejledningen beskriver organiseringen

Læs mere

Ældrerådet. Referat. Greve Kommune. Mandag den 05.11.12 kl. 9-12 i mødelokale 1

Ældrerådet. Referat. Greve Kommune. Mandag den 05.11.12 kl. 9-12 i mødelokale 1 Ældrerådet Mandag den 05.11.12 kl. 9-12 i mødelokale 1 Freddy Aldenborg, formand Elo Knudsen (forlod mødet kl. 10) Finn Brozek Flemming Vahlgreen Niels Kjøller Peer Ravn Aage Tolberg Sigurd Arnfred Larsen,

Læs mere

Strukturudvikling på dagtilbudsområdet

Strukturudvikling på dagtilbudsområdet Allerød d. 30. juni 2015 Strukturudvikling på dagtilbudsområdet POLITISK BESLUTTEDE KAPACITETSPRINCIPPER 4 DEN FUSIONEREDE PROCES (FYSISK UDVIKLINGSPLAN, STRUKTURANALYSE OG BESPARELSER) 7 FORSLAG TIL OPDATERET

Læs mere

Administrationsgrundlag for dagtilbud for 0-6 årige

Administrationsgrundlag for dagtilbud for 0-6 årige Administrationsgrundlag for dagtilbud for 0-6 årige Administrationsgrundlaget beskriver tildelingsprincipperne for de kommunale dagtilbud for 0-6 årige i Allerød Kommune. Administrationsgrundlaget beskriver

Læs mere

Generalforsamlingen 2012 bestyrelsens beretning v/formanden

Generalforsamlingen 2012 bestyrelsens beretning v/formanden 1 Sdr. Feldings Efterskole Generalforsamlingen 2012 bestyrelsens beretning v/formanden Ligesom sidste år, vil jeg dele min beretning op i tre afsnit. Først vil jeg fortælle lidt om hvad der generelt har

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om ændring af lov om dag-, fritids- og klubtilbud m.v. til børn og unge (dagtilbudsloven)

Forslag. Lov om ændring af lov om ændring af lov om dag-, fritids- og klubtilbud m.v. til børn og unge (dagtilbudsloven) Socialudvalget 2009-10 SOU alm. del Bilag 174 Offentligt Fremsat den {FREMSAT} af socialminister Benedikte Kiær Forslag til Lov om ændring af lov om ændring af lov om dag-, fritids- og klubtilbud m.v.

Læs mere