, I Afgørelser - Reg. nr.: Fredningen vedrører: Soderup Maglemose. Domme. Taksationskommissionen.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download ", I 07971.00. Afgørelser - Reg. nr.: 07971.00. Fredningen vedrører: Soderup Maglemose. Domme. Taksationskommissionen."

Transkript

1 , ( Afgørelser - Reg. nr.: Fredningen vedrører: Soderup Maglemose Domme Taksationskommissionen Naturklagenævnet Overfredningsnævnet Fredningsnævnet Kendelser Deklarationer ṭ. ~ ~, I t e

2 FREDNINGSNÆVNET>

3 K FREDNINGSNÆVNET FREMTIDSVEJ SØBORG TELEFON TELEFAX FOR KØBENHAVN Gladsaxe, den 12. maj 2003 FRS nr. 74/99 BH Det centrale Fredningsregister Haraldsgade København ø MOO'"oF>t' Skov- og Natii~tyrelsen ~ 3 MAJ 200: Fredning af Maglemosen, Høj e-taastrup kommune. Vedlagt fremsendes en den 7. maj 2003 afsagt kendelse om fredning af Maglemosen, Høje-Taastrup kommune, samt den samtidigt afsagte kendelse om erstatning. Klage over afgørelsen skal, i henhold til naturbeskyttelseslovens 78, stk.3, jf. 43, ske til Naturklagenævnet, Frederiksborggade 15, 1360 København K. Klageberettigede er for så vidt angår fredningskendelsen: 1. Ejere og brugere, 2. enhver, der under sagen har givet møde for nævnet eller fremsat ønske om underderretning om sagens afgørelse, 3. statslige og kommunale myndigheder, hvis interesser berøres af forslaget, samt 4. organisationer med videre, som antages at have en væsentlig interesse i forslaget. Klage skal indgives skriftligt. Klagefristen er efter 78, stk. 1, 4 uger efter modtagelsen af nærværende skrivelse, eller 4 uger efter den offentlige bekendtgørelse af afgørelsen. IkLl t~\ra~ Hans Chr. Poulsen formand. ~D1J \.. J.nr St\1?()()1., 12/(/ MAJ 2003 I-\.kt I-II' 4 l

4 Frs 74/1999 Den 7. maj 2003 afsagde Fredningsnævnet for København følgende KENDELSE vedrørende fredning afmaglemosen, Høj e-taastrup Kommune. Den 22. december 1999 har Københavns amt i henhold til naturbeskyttelseslovens 33 rejst sag om fredning af Maglemosen i Soderup, Høje Taastrup Kommune. Baggrund Den biologisk mest værdifulde del af Maglemosen ligger i et område, der samlet kaldes Vestegnens Moser. Vestegnens Moser er i Københavns Amt udpeget som indsatsområde i forbindelse med amtets naturgenopretning og forvaltning. Vestegnens moser er oprindeligt vandf)rldte lavninger, efterladt efter sidste istid. Disse søer er over tusinder af år langsomt groet til og har udviklet sig til de nuværende lavmoser. Hovedparten af Maglemosen fremtræder i dag som "rigkær", en mosetype, der er betinget af kalkholdig jordbund. Omkring halvdelen af området udgøres af rørsump med større eller mindre søer og spredt opvækst af især pil og birk. De lidt højereliggende dele af det område, der ønskes fredet, præges af en mosaik af nåletræsbevoksninger, krat, lunde og hegn i samspil med mere åbne arealer med afgræsning, græsudlæg, brak eller udyrkede områder under tilgroning med højere urter og vedplanter. Københavns amts løbende naturovervågning har bl.a. vist, at mosen er under hastig tilgroning, at der visse steder er problemer med overgræsning, og at græsningstrykket nogle steder er meget stort. Det er således vurderet, at der er behov for at kunne regulere plejen i området for at sikre den eksisterende værdifulde flora og fremme moseområdets potentielle og mere generelle natur- og landskabskvaliteter. De botaniske interesser knytter sig især til de højereliggende områder, især til to centralt beliggende parceller, hvor kreatur- og hestegræsning er bibeholdt, samt til randområder med nåletræsparceller og til engarealerne sydøst for den store sø. I det afgræssede område og ved nåleskovsbrynene er registreret arter som _ Rank Frøstjerne, Pile-Alant, Håret Viol, Trenervet Snerre, Bredbladet Timian og Hulkravet Kodriver.

5 I engområdet sydøst for den store sø er der bl.a. registreret Butblomstret Siv, Eng-Skjaller, Kødfarvet Gøgeurt, Trenervet Snerre og Krybende Baldrian. De øvrige eng- og overdrevsarealer har en mere ordinær flora p.g.a. den fremskredne tilgroning. Stedvis findes der dog bestande afbutblomstret Siv, Kødfarvet Gøgeurt m.fl. Vådområdeme med rørsump og søer domineres af almindelige arter som Tagrør, Gul Iris, Bredbladet Dunhammer med stedvis forekomst af bl.a. Brudelys, Vejbred-Skeblad, Fliget Brøndsel og Tigger-Ranunkel. Side 2/5 Der findes ingen systematisk registrering afmosens dyreliv. Fredningsområdet er vist på fredningskortet og udgør ca. 26 ha, hvoraf ca. 19 ha er omfattet afnaturbeskyttelseslovens 3. De fleste jordlodder er omfattet aflandbrugspligt. Forholdet til regionplanlægning og anden lovgivning. Maglemosen og de omgivende landbrugsarealer er i Regionplan 2001 for Københavns amt udpeget som landskabeligt interesseområde, hvor skovrejsning er uønsket. I de nærmeste omgivelser er Vasby ådal udpeget som biologisk interesseområde og spredningskorridor med forbindelse til det østligere kemeområde ved Vasby-Sengeløse Mose. er beliggende i "område med særlige vandindvindingsinteres- Moseområdet ser". I Kommuneplan 2000 for Høje-Taastrup Kommune er området udlagt som landområde med status af landzone. Området skal friholdes for bebyggelse. Offentlighedens adgang. Ved siden af den begrænsede landbrugsmæssige udnyttelse tjener mosen som rekreativt område for de lokale beboere og lodsejere i området. Området er svært tilgængeligt for andre p.g.a. mosens opdeling mellem mange lodsejere og de udbredte sumpområder. Det er ikke ønsket med fredningen at give offentligheden øget adgang til mosen. Fredningssagens behandling. Der har været afholdt offentligt møde den 22. marts 2000 på Fløng skole og været besigtigelse af området den 6. september 2000 og den 2. maj På mødet var der kraftig kritik af en foreslået vandrersti i områdets østlige del, og amtet frafaldt på mødet dette forslag.

6 FREDNINGSBESTEMMELSER Side 3/5 1 Fredningens formål Fonnålet med fredningen er -at bevare og forbedre levemulighederne for plante- og dyreliv, herunder især den værdifulde og områdetypiske rigskærs-/overdrevsvegetation, -at skabe en generel forbedring af områdets biologiske og landskabelige kvaliteter bl.a. gennem fremme af en mosaik af vådområder, varieret bevoksning og lysåbne græsningsområder -at bevare områdets kulturhistoriske værdier knyttet til udskiftningsskel og mosens udnyttelse til tørveskæring og -at sikre at traktatmæssige forpligtelser til beskyttelse af naturen kan overholdes 2 Bevaring De fredede arealer skal bevares i den nuværende tilstand, medmindre en tilstandsændring er tilladt i de følgende bestemmelser eller tillades ved dispensation efter 6. 3 Arealernes drift og anvendelse På de fredede arealer er ændringer i terrænet eller terrænformerne, herunder udnyttelse af forekomster i jorden, samt opfyldning og planering ikke tilladt. De fredede arealer må ikke benyttes til motorbane, skydebane, flyveplads, oplags- eller losseplads eller til henkastning af affald. Der må ikke foretages gødskning eller sprøjtning. De eksisterende græsarealer må ikke omlægges og må kun anvendes til ekstensiv græsning eller høslet. Yderligere opdyrkning må ikke finde sted. Nyplantning er ikke tilladt. Levende hegn, markante træer og trægrupper kan dog genplantes, såfremt dette er i overensstemmelse med en plejeplan, jf. 5. Når de på kortbilaget viste nåletræsbeplantninger afdrives, må en eventuel genbeplantning kun ske med træarter, der kan godkendes af plej e- myndigheden. Der må ikke foretages udstykning og matrikulære ændringer, hvorved der fastlægges synlige skel. Vandstandsændringer i mosen må kun foretages, såfremt det er i overensstemmelse med en plejeplan.

7 Side 4/5 4 Bebyggelse, veje, tekniske anlæg, hegning m.v. Bebyggelse må ikke finde sted. Opstilling af telte, campingvogne, hytter, boder, skure, herunder kolonihavehuse og lignende, eller af skæmmende indretninger må ikke finde sted. Der må ikke opstilles master, vindmøller, transformatorstationer og lignende på arealet. Veje og andre linieanlæg må ikke føres over det fredede areal. Etablering af pelsdyr- og fjerkræfarme, fasanerier og drivhusgartnerier er ikke tilladt. 5 Naturgenopretning og pleje. Naturplejen skal sikre, at fredningens formål kan gennemføres. Københavns amt er plejemyndighed og ansvarlig for udarbejdelse af en plejeplan. Planen skal udarbejdes for hele fredningsområdet og redegøre for de anlægsarbejder og plejeforanstaltninger, som påtænkes udført de følgende 5 år. Plejemyndigheden kan i henhold til en plejeplan foretage tilstandsændringer og andre foranstaltninger, der skønnes egnet til at forbedre forholdene for dyre- og plantelivet eller findes hensigtsmæssige for at opretholde eller forbedre de landskabelige og kulturhistoriske værdier. Den kan regulere afgræsningen ved at bestemme dyrearter/dyreracer og antallet af dyr samt bestemme udbindingstidspunktet, og den kan indeholde forbud mod fodring af andefugle. Plejeplanen kan indeholde forslag til etablering aflæskure til dyr. Grundejerne og Danmarks Naturfredningsforening skal have lejlighed til at udtale sig om forslag til plejeplan. Uenighed forelægges fredningsnævnet til afgørelse. forestå ple- Om ønsket kan en ejer selv efter aftale med plejemyndigheden jen. Københavns amt fører tilsyn med området. 6 Dispensation En dispensation fra fredningsbestemmelserne kan meddeles efter reglerne i Naturbeskyttelseslovens 50, når det ansøgte ikke kommer i strid med fredningens formål.

8 Fredningen omfatter helt eller delvis følgende ejendomme: Side 5/5 Marbjerg by, Fløng 2c 3 l 4 b og 10 b 5 c, 5 f, 7 x, 7 y, 7 an, 9 c, 9 m og 9 n 6e og 6 f 8 m og 8 n 7 v og 9 h 10 a Soderup by, Fløng 1 a 2e Tilhørende Frede West Ole Knudsen Helge Larsen Tim Jensen og Lisbeth K. Jensen W. R. Damp Aps John Grønholt Steinbach Anne Merete og Claus Oldenburg Knud Mortensen Tilhørende W. R. Damp Aps Magnus Hansen Fredningsnævnet for København, den 7. maj 2003 ~tjr.rp~ Hans Chr. Poulsen Formand, Jørn Bendtz Hansen Valgt af Københavns amt ~~ Kåre Nygaard Valgt afhøje-taastrup kommune

9 ge 31 6e 7y 8n 5f 10b 9n 5e 9h 4b 7x Fredning af Maglemosen ved Soderup, Københavns Amt Mål: l : 5000 Granbevoksning ~ Nåletræsplantninger, nævnt i 3, stk. 6 Fredningsgrænse

10 Frs 74/99 Erstatningsafgørelse vedrørende kendelse af 7. maj 2003 om fredning af Soderup Maglemose Afsagt den 7. maj 2003 Grundejerne fik ved skrivelse af 11. juli 2002 tilsendt de vedtagne fredningsbestemmelser og blev anmodet om at fremsætte eventuelle erstatningskrav. Frede West, matr. nr. 2 c Marbjerg by, Fløng, har i skrivelse af 28. september 2002 nedlagt påstand om erstatning for ændrede udnyttelsesmuligheder for landbrugsjorden samt erstatning for gødskningsforbud og fodringsforbud. Næsten hele ejendommen er omfattet af naturbeskyttelseslovens 3. Fredningen medfører derfor ikke indskrænkning i ejendommens udnyttelse afbetydning. Ole Knudsen, matr. nr. 3 l Marbjerg by, Fløng, har i skrivelse af 11. september 2002 nedlagt påstand om erstatning på kr. Som begrundelse er anført, at fredningen indebærer begrænsede dispositionsmuligheder, herunder forbud mod fodring af andefugle. Ejendommen er i sin helhed omfattet af naturbeskyttelseslovens 3. Fredningen medfører derfor ikke indskrænkning i ejendommens udnyttelse. Helge Larsen, matr. nr. 4 b og 10 b Marbjerg by, Fløng, har i skrivelse af 29. september 2002 nedlagt påstand om erstatning på kr., idet kommunen har opvurderet området. Endvidere der være begrænsede udnyttelsesmuligheder. Fredningsforslaget har ingen betydning for opvurderingen. Ejendommen er, bortset fra den bebyggede del, som ikke indgår i fredningen, omfattet af naturbeskyttelseslovens 3. Fredningen medfører derfor ikke indskrænkning i ejendommens udnyttelse. Tim og Lisbeth KjærhoIt Jensen, matr. nr. 5 c, 5 f, 9c, 9m, 9n, 7 x, 7 Y og 7an, Marbjerg By, Fløng, har i skrivelse af 26. september 2002 nedlagt påstand om erstatning på kr. vedrørende tabt fortjeneste ved salg af Gule)grantræer kr., frihedsberøvelse kr., skovning afbrænde kr. og slåning afhø(græs) kr. I den del af ejendommen, der er omfattet af naturbeskyttelseslovens 3, må der ikke dyrkes juletræer. Den øvrige del af det fredede område skønnes ikke egnet hertil. Skovning afbrænde kan sker i hidtidigt omfang, indtil træerne er afdrevet. Høslæt kan fortsat finde sted.

11 Den tidligere ejer af matr. nr. 7x, 7 y og 7 an Maarbjerg by, Fløng, Tommie Lehmann har nedlagt påstand om erstatning på kr. vedrørende nedsat købesum på grund af fredningen i forbindelse med salg til Tim Jensen. Han anførte, at beløbet var blevet fastsat i samråd med landboforeningen i Roskilde. Fredningsnævnet anmodede ham om at skaffe en redegørelse fra landboforeningen, men fik, trods flere rykkerskrivelser, ikke nogen. Tim Jensen har telefonisk efterfølgende oplyst, at nedsættelsen afkøbstilbudets købesum ganske vist var begrundet med fredningen, men at beløbet var fastsat efter hans eget skøn. Han oplyste, at han er indforstået med, at en eventuel erstatning vedrørende den jord, han købte af Tommie Lehmann, kan udbetales til sælger. W. R Damp ApS, matr. nr. 6 e og 6 f Marbjerg by, Fløng, og matr. nr. t a Soderup By, Fløng, har i skrivelse af 12. september 2002 nedlagt påstand om erstatning på kr. pr. ha pr. år for en 20 årig MVJ ordning og kr. pr. ha vedrørende vådengeordning. En fredning giver mulighed for en mere nuanceret anvendelse af jorden end en MVJ ordning og medfører ikke pligt til at tåle en vandstandshævning på arealer, der ikke er omfattet af naturbeskyttelseslovens 3, hvorfor den ikke kan sidestilles med de nævnte ordninger. Fredningen medfører ikke i de områder, der ikke er omfattet af naturbeskyttelseslovens 3, begrænsning i muligheden for at dyrke jorden Fredningsnævnets bemærkninger i øvrigt: Som vist på vedhæftede kort er en del af det fredede område omfattet af naturbeskyttelseslovens 3, der er sålydende: ''Der må ikke foretages ændring i tilstanden af naturlige søer, hvis areal er på over 100 m2, eller af vandløb eller dele af vandløb, der af miljø- og energiministeren efter indstilling fra amtsrådet er udpeget som beskyttede. Side 2/4 Stk. 2. Der må ikke foretages ændringer i tilstanden i 1) heder 2) moser og lignende 3) strandenge og strandsumpe samt 4ferske enge eller overdrev, når sådanne naturtyper enkeltvis, tilsammen eller iforbindelse der er nævnt i stk. 1, er større en m2 i sammenhængende med de søer, areal. Stk. 3. Der må heller ikke foretages ændring i tilstanden af moser og lignende, der er mindre end m2, når de ligger i forbindelse med en sø eller et vandløb, der er omfattet af beskyttelsen i stk. 1. Stk. 4. Miljø- og energim inisteren kanfastsætte regler om gødskning på arealer, som er beskyttet efter stk. 2 og 3, herunder regler om mængden af gødskning, der må tilføres disse arealer, og forbud mod gødskning. /I Nedennævnte fredningserstatninger er udmålt, således at der ydes en erstatning på kr. pr ha. Herudover ydes der en erstatning på kr. pr. ha

12 i det omfang, ejendommen ikke er omfattet afnaturbekyttelseslovens 3. Side 3/4 De fredede arealers størrelse og størrelsen af det område, der er omfattet af naturbeskyttelseslovens 3 fremgår af vedlagte bilag. Erstatningemes størrelse fremkommer herefter således: Frede West, matr. nr. 2 c Marbjerg by, Fløng. Af det fredede areal på 1,1 ha er 0,9 ha omfattet af naturbeskyttelseslovens 3. Erstatningen for det samlede område udgør således kr. og for det område, der ikke er omfattet af 3, 300 kr. Den samlede erstatning udgør herefter kr. Ole Knudsen, matr. nr. 3 I Marbjerg by, Fløng. Det fredede areal på 1,0 ha er i det hele omfattet af naturbeskyttelseslovens 3. Erstatningen udgør herefter kr. Helge Larsen, matr. nr. 10 b og 4 b Marbjerg by, Fløng. Det fredede areal på 2,9 ha er i det hele omfattet af naturbeskyttelseslovens 3. Erstatningen udgør herefter kr. Tim og Lisbeth Kjærholt Jensen, matr. nr. 9 c,9 n, 5 c, 5 f og 9 m Marbjerg by, Fløng. Af det fredede areal på 3,9 ha er 2,4 ha omfattet af naturbeskyttelseslovens 3. Erstatningen udgør herefter kr. Tommie Lehmann, tidligere ejer af matr. nr. 7 y, 7 x og 7 an Marbjerg by, Fløng. Af det fredede areal på 2,4 ha er 1,5 ha omfattet af naturbeskyttelseslovens 3. Erstatningen udgør herefter kr. W. R. Damp ApS, matr. nr. 6 e og 6 f Marbjerg by, Fløng, og matr. nr. 1 a Soderup by, Fløng. Af det fredede areal på 9,8 ha er 6,1 ha omfattet af naturbeskyttelseslovens 3. Erstatningen udgør herefter kr. Anne Merete og Claus Oldenburg, matr. nr. 7 v og 9 h Marbjerg by, Fløng. Af det fredede areal på 1,4 ha er 0,6 ha omfattet af naturbeskyttelseslovens 3. Erstatningen udgør herefter kr. John Grønholt Steinbach, matr. nr. 8 m og 8 n Marbjerg by, Fløng. Det fredede areal på 1,1 ha er i det hele omfattet af naturbeskyttelseslovens 3. Erstatningen udgør herefter kr. Knud Mortensen, matr. nr. 10 a Marbjerg by, Fløng. Af det fredede areal på 1,1 ha er 0,7 ha omfattet af naturbeskyttelseslovens 3. Erstatningen udgør herefter kr. Magnus Hansen, matr. nr. 2 e Soderup by, Fløng. Af det fredede areal på 2,0 ha er 1,5 ha omfattet af naturbeskyttelseslovens 3. Erstatningen udgør herefter kr.

13 Side 4/4 Den samlede erstatning udgør herefter kr. Fredningsnævnet for København den 7. maj 2003 ~ltr.(f~ Hans Chr. Poulsen Formand ~~~N~ ~j~københavns amt Valgt af Høje-Taastrupkommune

14 e Fredet areal på matr. 3 areal på matr. Vedr. fredning af Maglemosen - Soderup Marbjerg By, Fløng. 9c 1,7 ha 0,7 ha lob 2,4 ha 2,4 ha 31 1,0 ha 1,Oha 9n 0,6 ha 0,5 ha 6e 1,0 ha 1,0 ha Se 0,5 ha 0,2 ha 'e 7y 1,1 ha 0,2 ha Soderup By, Fløng. 9h 0,4 ha 0,4 ha 8n 0,5 ha 0,5 ha 4b 0,5 ha 0,5 ha 5f 0,5 ha 0,5 ha 7x 1,1 ha 1,1 ha 8m 0,6 ha 0,6 ha loa 1,1 ha 0,7 ha 7an 0,2 ha 0,2 ha 6f 0,2 ha 0,2 ha 9m 0,6 ha 0,5 ha 2e 1,1 ha 0,9 ha 7v 1,0 ha 0,2 ha la 8,6 ha 4,9 ha 2e 2,0 ha 1,5 ha i alt 26,7 ha 18,7 ha

15 --- Fredning af Maglemosel1 ved Soderup, Københavns Amt MAI l,sooo Fredningsgrænse Ejerlavsgrænse =--,J Eng omfattet af naturbeskyttclseslovens 3 i I Mose omfattet af nalurbcskynelscslovens 3 _ Sø omfallet af nalurbeskyttelseslovens 3

16

17

18

19

20

21

22

07506.00. Afgørelser - Reg. nr.: 07506.00. Fredningen vedrører: Dyndeby. Domme. Taksations kom miss ion en. Naturklagenævnet. Overfredningsnævnet

07506.00. Afgørelser - Reg. nr.: 07506.00. Fredningen vedrører: Dyndeby. Domme. Taksations kom miss ion en. Naturklagenævnet. Overfredningsnævnet 07506.00 Afgørelser - Reg. nr.: 07506.00 Fredningen vedrører: Dyndeby Domme Taksations kom miss ion en Naturklagenævnet Overfredningsnævnet Fredningsnævnet 20-11-1990 Kendelser Deklarationer FREDNINGSNÆVNET>

Læs mere

Afgørelser - Reg. nr.: Fredningen vedrører: Høje Gladsaxe Park. Domme. Taksatio ns kom miss ionen.

Afgørelser - Reg. nr.: Fredningen vedrører: Høje Gladsaxe Park. Domme. Taksatio ns kom miss ionen. 07935.00 Afgørelser - Reg. nr.: 07935.00 Fredningen vedrører: Høje Gladsaxe Park Domme Taksatio ns kom miss ionen Naturklagenævnet Overfredningsnævnet Fredningsnævnet 13-07-2000 Kendelser Deklarationer

Læs mere

Vedr. etablering af sommerfolde m. m., indtil arbejdet med udvidelse af Helsingørmotorvejen er afsluttet.

Vedr. etablering af sommerfolde m. m., indtil arbejdet med udvidelse af Helsingørmotorvejen er afsluttet. FREDNINGSNÆVNET FOR KØBENHAVN Retten i Lyngby Lyngby Hovedgade 96 2800 Kgs. Lyngby Telefon: 99 68 48 00 Telefax: 99 68 48 99 Den 1.D"SEP. 2013 FRS nr. 22/2013 Dok 22-2013A Rudersdal Kommune Byplan Plan

Læs mere

Afgørelser - Reg. nr.: Fredningen vedrører: Amstrup Søerne. Domme. Taksationskommissionen. Naturklagenævnet. Overfred nings nævnet

Afgørelser - Reg. nr.: Fredningen vedrører: Amstrup Søerne. Domme. Taksationskommissionen. Naturklagenævnet. Overfred nings nævnet 07693.00 Afgørelser - Reg. nr.: 07693.00 Fredningen vedrører: Amstrup Søerne Domme Taksationskommissionen Naturklagenævnet Overfred nings nævnet Fredningsnævnet 31-01-1986 Kendelser Deklarationer FREDNINGSNÆVNET>

Læs mere

08036.00. Afgørelser - Reg. nr.: 08036.00. Fredningen vedrører: Borrebakken, Troldehøj, Bredebakker. Domme. Taksati ons kom miss ionen

08036.00. Afgørelser - Reg. nr.: 08036.00. Fredningen vedrører: Borrebakken, Troldehøj, Bredebakker. Domme. Taksati ons kom miss ionen 08036.00 Afgørelser - Reg. nr.: 08036.00 Fredningen vedrører: Borrebakken, Troldehøj, Bredebakker Domme Taksati ons kom miss ionen Naturklagenævnet Overfredningsnævnet Fredningsnævnet 13-08-2003 Kendelser

Læs mere

Juelsberg Slotspark. Fredningsforslag i Nyborg kommune. Udarbejdet af Danmarks Naturfredningsforening, 26.11.2015

Juelsberg Slotspark. Fredningsforslag i Nyborg kommune. Udarbejdet af Danmarks Naturfredningsforening, 26.11.2015 Fredningsforslag i Nyborg kommune Juelsberg Slotspark Udarbejdet af Danmarks Naturfredningsforening, 26.11.2015 Danmarks Naturfredningsforening Masnedøgade 20 2100 København Ø Tlf. 39 17 40 00 dn@dn.dk

Læs mere

07780.00. Afgørelser - Reg. nr.: 07780.00. Fredningen vedrører: Torpe Mose. Domme. Taksations komm iss ionen. Naturklagenævnet. Overfredningsnævnet

07780.00. Afgørelser - Reg. nr.: 07780.00. Fredningen vedrører: Torpe Mose. Domme. Taksations komm iss ionen. Naturklagenævnet. Overfredningsnævnet 07780.00 Afgørelser - Reg. nr.: 07780.00 Fredningen vedrører: Torpe Mose Domme Taksations komm iss ionen Naturklagenævnet Overfredningsnævnet Fredningsnævnet 27-12-1989 Kendelser Deklarationer FREDNINGSNÆVNET>

Læs mere

Natur- og Miljøklagenævnet har truffet afgørelse efter naturbeskyttelseslovens 3.

Natur- og Miljøklagenævnet har truffet afgørelse efter naturbeskyttelseslovens 3. Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 27. februar 2013 J.nr.: NMK-510-00302 Ref.: meh AFGØRELSE i sag om omlægning af Vasevej m.v. i Rudersdal Kommune Natur-

Læs mere

Indledning Fredningssagen er rejst af Danmarks Naturfredningsforening den 1. december 2011.

Indledning Fredningssagen er rejst af Danmarks Naturfredningsforening den 1. december 2011. Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk Natur- og Miljøklagenævnets afgørelse af 26. september 2013 i sagen om fredning af alléen mellem Vester Tostrup og Møldrup

Læs mere

Plejeplan for Lille Norge syd

Plejeplan for Lille Norge syd Plejeplan for Lille Norge syd Plejeplanen er udarbejdet for en femårig periode (2008-2013) Plejeplanen skal sikre, at arealet plejes i henhold til fredningens formål Miljø- og naturafdelingen, Teknik-

Læs mere

Billund Kommune Jorden Rundt 1 7200 Grindsted Att. Natur og Miljø. Dato: 29. september 2014

Billund Kommune Jorden Rundt 1 7200 Grindsted Att. Natur og Miljø. Dato: 29. september 2014 Billund Kommune Jorden Rundt 1 7200 Grindsted Att. Natur og Miljø Dispensation efter naturbeskyttelsesloven til at afgræsse og rydde enge, moser og heder ved Ansager Å Billund Kommune har på vegne af lodsejere

Læs mere

Notat om skovning i Dammegaardsskoven

Notat om skovning i Dammegaardsskoven Notat om skovning i Dammegaardsskoven Skrevet af Rolf Molich, 20. februar 2016 på baggrund af materiale fra Torben Westh Jensen, Jens Fangel og Eva Hansen I januar og februar 2016 er der fældet en del

Læs mere

Afgørelser Reg. nr.: Fredningen vedrører: Domme. Taksationskommissionen. Naturklagenævnet. Overfredningsnævnet. Fredningsnævnet.

Afgørelser Reg. nr.: Fredningen vedrører: Domme. Taksationskommissionen. Naturklagenævnet. Overfredningsnævnet. Fredningsnævnet. Afgørelser Reg. nr.: Fredningen vedrører: Domme Taksationskommissionen Naturklagenævnet Overfredningsnævnet Fredningsnævnet Kendelser Deklarationer FREDNINGSNÆVNET> . REG.Nl FRS 39/03 Råmosen Den 21. oktober

Læs mere

Afgørelse i sagen om opførelse af et nyt sommerhus på et hedeareal, Varde Kommune.

Afgørelse i sagen om opførelse af et nyt sommerhus på et hedeareal, Varde Kommune. NATURKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 X.400: S=nkn; P=sdn; A=dk400; C=dk E-mail: nkn@nkn.dk 16. april 2007 J.nr.: NKN-131-00055 mgi Afgørelse i sagen om

Læs mere

Afgørelser - Reg. nr.: Fredningen vedrører: Jyllinge Syd. Domme. Taksations komm iss ione n. Naturklagenævnet. Overfredningsnævnet

Afgørelser - Reg. nr.: Fredningen vedrører: Jyllinge Syd. Domme. Taksations komm iss ione n. Naturklagenævnet. Overfredningsnævnet 06322.00 Afgørelser - Reg. nr.: 06322.00 Fredningen vedrører: Jyllinge Syd Domme Taksations komm iss ione n Naturklagenævnet Overfredningsnævnet Fredningsnævnet 17-03-1977 Kendelser Deklarationer FREDNINGSNÆVNET>

Læs mere

Dispensation efter naturbeskyttelsesloven til rydning af vedopvækst i beskyttet mose

Dispensation efter naturbeskyttelsesloven til rydning af vedopvækst i beskyttet mose Jens Christian Simonsen Saturnvej 6800 Varde Dispensation efter naturbeskyttelsesloven til rydning af vedopvækst i beskyttet mose Du har søgt om dispensation til at rydde træer og buske på matr. nr. 3

Læs mere

Kulhuse Strandjagtforening v/ Formand John Hansen Gerlev Strandvej 3 3630 Jægerspris

Kulhuse Strandjagtforening v/ Formand John Hansen Gerlev Strandvej 3 3630 Jægerspris Kulhuse Strandjagtforening v/ Formand John Hansen Gerlev Strandvej 3 3630 Jægerspris Dato Sagsbehandler J.nr. Tkoee 002037-2013 Dispensation fra Naturbeskyttelseslovens 3 til etablering af 6 støjskærme

Læs mere

Afgørelse i sagen om opførelse af ældreboliger inden for kirkeomgivelsesfredningen ved Vejby Kirke i Gribskov Kommune

Afgørelse i sagen om opførelse af ældreboliger inden for kirkeomgivelsesfredningen ved Vejby Kirke i Gribskov Kommune NATURKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 E-mail: nkn@nkn.dk Web: www.nkn.dk CVR: 18210932 19. november 2008 NKN-121-00130 jav Afgørelse i sagen om opførelse

Læs mere

Dispensation efter naturbeskyttelsesloven til afgræsning af sammenhængende eng og mose

Dispensation efter naturbeskyttelsesloven til afgræsning af sammenhængende eng og mose Reinar Sandager Pedersen Egebjerg Landevej 25 7200 Grindsted Dispensation efter naturbeskyttelsesloven til afgræsning af sammenhængende eng og mose Du har søgt om tilladelse til, at afgræsse et naturareal

Læs mere

Dato Sagsbehandler J.nr. 30. september 2013 klars 010589-2013 BYGGERI OG NATUR

Dato Sagsbehandler J.nr. 30. september 2013 klars 010589-2013 BYGGERI OG NATUR Frederikssund Golf Klub Sendt pr. e-mail til Bestyrelsesmedlem Henrik Helt hhelt@mail.dk og greeenkeeper Karl Andersen greenkeeper@fgkgolf.dk Dato Sagsbehandler J.nr. 30. september 2013 klars 010589-2013

Læs mere

Afgørelser Reg. nr.: Fredningen vedrører: Domme. Taksationskommissionen. Naturklagenævnet. Overfredningsnævnet. Fredningsnævnet.

Afgørelser Reg. nr.: Fredningen vedrører: Domme. Taksationskommissionen. Naturklagenævnet. Overfredningsnævnet. Fredningsnævnet. Afgørelser Reg. nr.: Fredningen vedrører: Domme Taksationskommissionen Naturklagenævnet Overfredningsnævnet Fredningsnævnet Kendelser Deklarationer TAKSATIONSKOMMISSIONEN ADRESSE HARALDSGADE 53, 2100 KØBENHAVN

Læs mere

AFGØRELSE i sag om fredning af Allerød Lergrav. Natur- og Miljøklagenævnet har truffet afgørelse efter naturbeskyttelseslovens 1 44.

AFGØRELSE i sag om fredning af Allerød Lergrav. Natur- og Miljøklagenævnet har truffet afgørelse efter naturbeskyttelseslovens 1 44. Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 22. oktober 2015 J.nr.: NMK-520-00044 Ref.: AUP AFGØRELSE i sag om fredning af Allerød Lergrav Natur- og Miljøklagenævnet

Læs mere

Forsvarets bygnings- og etablissementstjeneste Arsenalvej 55 9800 Hjørring

Forsvarets bygnings- og etablissementstjeneste Arsenalvej 55 9800 Hjørring Forsvarets bygnings- og etablissementstjeneste Arsenalvej 55 9800 Hjørring fbe@mil.dk FBE-MMS23@mil.dk Dato Sagsbehandler J.nr. tkoee 002794-2013 Rådhuset Torvet 2 3600 Frederikssund Udkast til dispensation

Læs mere

INDLEDNING Lokalplanen omfatter et blandet landbrugs- og boligområde i kommunens sydøstlige del, beliggende umiddelbart op til Sønderskov.

INDLEDNING Lokalplanen omfatter et blandet landbrugs- og boligområde i kommunens sydøstlige del, beliggende umiddelbart op til Sønderskov. INDLEDNING Lokalplanen omfatter et blandet landbrugs- og boligområde i kommunens sydøstlige del, beliggende umiddelbart op til Sønderskov. Det naturskønne område som bl. a. indeholder flere mindre søer,

Læs mere

07446.00. Afgørelser - Reg. nr.: 07446.00. Fredningen vedrører: Kjul Strand. Domme. Taksatio ns komm iss io nen. Naturklagenævnet. Overfredningsnævnet

07446.00. Afgørelser - Reg. nr.: 07446.00. Fredningen vedrører: Kjul Strand. Domme. Taksatio ns komm iss io nen. Naturklagenævnet. Overfredningsnævnet 07446.00 Afgørelser - Reg. nr.: 07446.00 Fredningen vedrører: Kjul Strand Domme Taksatio ns komm iss io nen Naturklagenævnet Overfredningsnævnet Fredningsnævnet 18-12-1981 Kendelser Deklarationer I FREDNINGSNÆVNET>

Læs mere

Afgørelser - Reg. nr.: Fredningen vedrører: Birkemosen. Domme. Natu rklagenævnet. Overfred ningsnævnet

Afgørelser - Reg. nr.: Fredningen vedrører: Birkemosen. Domme. Natu rklagenævnet. Overfred ningsnævnet 07951.00 Afgørelser - Reg. nr.: 07951.00 Fredningen vedrører: Birkemosen Domme Taksationskom missionen Natu rklagenævnet Overfred ningsnævnet Fredningsnævnet 25-11-1999, 12-11-1999 Kendelser Deklarationer

Læs mere

07909.00. Afgørelser - Reg. nr.: 07909.00. Fredningen vedrører: Klippeløkke ved Kåsegård. Domme. Taksati ons kom miss io nen.

07909.00. Afgørelser - Reg. nr.: 07909.00. Fredningen vedrører: Klippeløkke ved Kåsegård. Domme. Taksati ons kom miss io nen. 07909.00 Afgørelser - Reg. nr.: 07909.00 Fredningen vedrører: Klippeløkke ved Kåsegård Domme Taksati ons kom miss io nen Naturklagenævnet Overfredningsnævnet Fredningsnævnet 01-09-1997 Kendelser Deklarationer

Læs mere

Afgørelser - Reg. nr.: Fredningen vedrører: Vibeholm. Domme. Taksations kom miss ione n. Naturklagenævnet. Overfredningsnævnet

Afgørelser - Reg. nr.: Fredningen vedrører: Vibeholm. Domme. Taksations kom miss ione n. Naturklagenævnet. Overfredningsnævnet 07734.00 Afgørelser - Reg. nr.: 07734.00 Fredningen vedrører: Vibeholm Domme Taksations kom miss ione n Naturklagenævnet Overfredningsnævnet Fredningsnævnet 26-10-1988 Kendelser Deklarationer FREDNINGSNÆVNET>

Læs mere

Dispensation til opfyldning af vandfyldt udgravning

Dispensation til opfyldning af vandfyldt udgravning Henrik Tange Flintehøjen 14 3600 Frederikssund Sendt til: tange.henrik@gmail.com Dato: 14. december 2017 Natur, Miljø og Sekretariat Frederik IX's Plads 1 9640 Farsø Sagsnr.: 820-2017-21336 Dokumentnr.:

Læs mere

Afgørelse i sagen om opfyldning med byggeaffald og jord i mose og indenfor åbeskyttelseslinje i Syddjurs Kommune

Afgørelse i sagen om opfyldning med byggeaffald og jord i mose og indenfor åbeskyttelseslinje i Syddjurs Kommune Rentemestervej 8, 2400 København NV Tlf.: 7254 1000 Fax: 7254 1001 E-mail: nkn@nkn.dk Web: www.nkn.dk CVR: 18210932 12. november 2009 J.nr. NKN-131-00343 NKN-1322-00095 AUP Afgørelse i sagen om opfyldning

Læs mere

00133.00. Afgørelser - Reg. nr.: 00133.00. Fredningen vedrører: Troense Kyst. Domme. Taksationskomm issionen. Naturklagenævnet. Overfredningsnævnet

00133.00. Afgørelser - Reg. nr.: 00133.00. Fredningen vedrører: Troense Kyst. Domme. Taksationskomm issionen. Naturklagenævnet. Overfredningsnævnet 00133.00 Afgørelser - Reg. nr.: 00133.00 Fredningen vedrører: Troense Kyst Domme Taksationskomm issionen Naturklagenævnet Overfredningsnævnet Fredningsnævnet 29-08-1924 Kendelser Deklarationer FREDNNGSNÆVNET>

Læs mere

Lokalplan nr. 77. for et sommerhusområde ved Brøndalstien. Hundested Kommmune

Lokalplan nr. 77. for et sommerhusområde ved Brøndalstien. Hundested Kommmune Lokalplan nr. 77 for et sommerhusområde ved Brøndalstien Hundested Kommmune Redegørelse, side 4 Indledning Lokalplanlægning Området for lokalplanen Forhold til anden planlægning Regionplanlægning Servitutter

Læs mere

Naturbeskyttelseslovens 7 forskellige ordninger for biotopbeskyttelse med forskellige retsvirkninger virkning for ejeren:

Naturbeskyttelseslovens 7 forskellige ordninger for biotopbeskyttelse med forskellige retsvirkninger virkning for ejeren: Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri, Udvalget for Landdistrikter og Øer, Miljøudvalget 2014-15 FLF Alm.del Bilag 227, ULØ Alm.del Bilag 144, MIU Alm.del Bilag 283 Offentligt Naturbeskyttelseslovens

Læs mere

Opførelse af den nye bolig forudsætter landzonetilladelse efter planlovens 35 stk. 1. Middelfart Kommune er landzonemyndighed.

Opførelse af den nye bolig forudsætter landzonetilladelse efter planlovens 35 stk. 1. Middelfart Kommune er landzonemyndighed. Natur- og Miljøafdelingen Middelfart Kommune Østergade 21 5580 Nørre Aaby www.middelfart.dk Kit La Cour Bentzon og Jens Ole Andersen Tværgade 4 5500 Middelfart klc@estate.dk Jens.andersen@fredericia.dk

Læs mere

Allé mellem Vester Tostrup og Møldrup

Allé mellem Vester Tostrup og Møldrup Fredningsforslag i Viborg Kommune Allé mellem Vester Tostrup og Møldrup Udarbejdet af Danmarks Naturfredningsforening december 2011 Danmarks Naturfredningsforening Masnedøgade 20 2100 København Ø Tlf.

Læs mere

Dispensation fra naturbeskyttelsesloven 3 og 16 til udvidelse af en del af E20

Dispensation fra naturbeskyttelsesloven 3 og 16 til udvidelse af en del af E20 Vejdirektoratet Thomas Helsteds Vej 11 8660 Skanderborg Att. Agnete Jørgensen By- Kulturforvaltningen Natur, Miljø og Trafik Park og Natur Odense Slot Nørregade 36-38 Postboks 740 5000 Odense C www.odense.dk

Læs mere

Bekendtgørelse om jordressourcens anvendelse til dyrkning og natur

Bekendtgørelse om jordressourcens anvendelse til dyrkning og natur BEK nr 637 af 10/06/2010 (Gældende) Udskriftsdato: 1. juli 2016 Ministerium: Fødevareministeriet Journalnummer: Fødevaremin., Plantedirektoratet, j. nr. 09-0115-000006 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

Afgørelser Reg. nr.: Fredningen vedrører: Domme. Taksationskommissionen. Natur- og Miljøklagenævnet. Overfredningsnævnet. Fredningsnævnet.

Afgørelser Reg. nr.: Fredningen vedrører: Domme. Taksationskommissionen. Natur- og Miljøklagenævnet. Overfredningsnævnet. Fredningsnævnet. Afgørelser Reg. nr.: Fredningen vedrører: Domme Taksationskommissionen Natur- og Miljøklagenævnet Overfredningsnævnet Fredningsnævnet Forslag Dispensationer: sidst i filen med den nyeste til sidst FREDNINGSNÆVNET>

Læs mere

at stuehuset og udhuset opføres i overensstemmelse med situationsplan og facadetegninger dateret den 6. november 2015

at stuehuset og udhuset opføres i overensstemmelse med situationsplan og facadetegninger dateret den 6. november 2015 JUUL EJENDOMME ÅRHUS ApS v/ Michael Juul (mail: michael@juulejendomme.dk) Adelgade 87 8660 Skanderborg Tilladelse efter planlovens 35 til opførelse af nyt stuehus og udhus Der meddeles hermed tilladelse

Læs mere

05591.03. Afgørelser - Reg. nr.: 05591.03. Fredningen vedrører: Dyssegårdsparken. Domme. Taksatio ns kom miss ion en.

05591.03. Afgørelser - Reg. nr.: 05591.03. Fredningen vedrører: Dyssegårdsparken. Domme. Taksatio ns kom miss ion en. 05591.03 Afgørelser - Reg. nr.: 05591.03 Fredningen vedrører: Dyssegårdsparken Domme Taksatio ns kom miss ion en Naturklagenævnet Overfredningsnævnet Fredningsnævnet 04-12-1972 Kendelser Deklarationer

Læs mere

Afgørelser Reg. nr.: Fredningen vedrører: Domme. Taksationskommissionen. Naturklagenævnet. Overfredningsnævnet. Fredningsnævnet.

Afgørelser Reg. nr.: Fredningen vedrører: Domme. Taksationskommissionen. Naturklagenævnet. Overfredningsnævnet. Fredningsnævnet. Afgørelser Reg. nr.: Fredningen vedrører: Domme Taksationskommissionen Naturklagenævnet Overfredningsnævnet Fredningsnævnet Kendelser Deklarationer FREDNINGSNÆVNET> ! UDSKRIFTaf Forhandlingsprotokollen

Læs mere

Lovliggørende dispensation til opdyrkning af 3 eng

Lovliggørende dispensation til opdyrkning af 3 eng Kim Linnemann Christiansen Øster Ørbækvej 40 9670 Løgstør Dato: 15. november 2018 Teknik- og Økonomiforvaltning Frederik IX's Plads 1 9640 Farsø Sagsnr.: 01.05.08-K08-176-18 Per E. Rasmussen Telefon: 99

Læs mere

06421.00. Afgørelser - Reg. nr.: 06421.00. Fredningen vedrører: Kissebjerg "Øen" Domme. Taksations kom miss io nen.

06421.00. Afgørelser - Reg. nr.: 06421.00. Fredningen vedrører: Kissebjerg Øen Domme. Taksations kom miss io nen. 06421.00 Afgørelser - Reg. nr.: 06421.00 Fredningen vedrører: Kissebjerg "Øen" Domme Taksations kom miss io nen Naturklagenævnet Overfredningsnævnet 25-07-1979 Fredningsnævnet 19-07-1977 Kendelser Deklarationer

Læs mere

Plejeplan for Bagholt Mose 2014-2019

Plejeplan for Bagholt Mose 2014-2019 Plejeplan for Bagholt Mose 2014-2019 Plejeplan for Bagholt Mose 2014-2019. Plejeplan udarbejdet for Faxe kommune 2014 Feltarbejde, foto og afrapportering: Eigil Plöger Fotos AGLAJA AGLAJA v. Eigil Plöger

Læs mere

Ortofoto 2014. Hedensted Kommune. A eksisterende sø, B og C nye søer, D nyt jorddige.

Ortofoto 2014. Hedensted Kommune. A eksisterende sø, B og C nye søer, D nyt jorddige. LiebhaverSkovfogeden I/S Skibetvej 40 7100 Vejle Tjørnevej 6 7171 Uldum T: 79755000 Birgitte Mogensen Dir: +4579755675 Mob: 21130536 e-mail: Birgitte.Mogensen @Hedensted.dk Sagsnr. 01.03.03-P19-153-15

Læs mere

Dansk Ornitologisk Forening Lokalafdeling Nordjylland

Dansk Ornitologisk Forening Lokalafdeling Nordjylland Ploven fjerner 3 beskyttet natur Naturbeskyttelsesloven fra 1992 indeholder bestemmelser om beskyttelse af bestemte naturtyper. Disse bestemmelser er beskrevet i lovens 3. Mange naturområder er forsvundet

Læs mere

Naturbeskyttelseslovens 3

Naturbeskyttelseslovens 3 Naturbeskyttelseslovens 3 Heder Overdrev Enge Moser Søer Vandløb Naturbeskyttelseslovens 3 3. Stk. 2. Der må ikke foretages ændringer i tilstanden af 1) heder, 2) moser og lignende, 3) strandenge og strandsumpe

Læs mere

Dispensation til oprensning af 3 sø

Dispensation til oprensning af 3 sø Dato: 14. januar 2016 Niels Jørgen Møller Nielsen Præstevejen 157 Glerup 9631 Gedsted Natur, Miljø og Sekretariat Frederik IX's Plads 1 9640 Farsø Sagsnr.: 820-2016-52186 Dokumentnr.: 820-2016-12517 Sagsbehandler:

Læs mere

Tilladelsen bortfalder, hvis den ikke er udnyttet inden 3 år efter, at den er meddelt jf. Naturbeskyttelseslovens 66, stk. 2.

Tilladelsen bortfalder, hvis den ikke er udnyttet inden 3 år efter, at den er meddelt jf. Naturbeskyttelseslovens 66, stk. 2. Assens Kommune Kim Walsted Knudsen kiwak@assens.dk Det åbne land J.nr. NST-4132-420-00089 Ref: mackj Den 19. september 2014 Dispensation til at foretage sandfodring af badestrand inden for strandbeskyttelseslinjen

Læs mere

Yt- V1. ~Jb REG. NR. 'i! U D S K R I F T af Forhandlingsprotokollen for Fredningsnævnet for Holbæk Amtsraadskreds.

Yt- V1. ~Jb REG. NR. 'i! U D S K R I F T af Forhandlingsprotokollen for Fredningsnævnet for Holbæk Amtsraadskreds. 00836.00 Afgørelser - Reg. nr.: 00836.00 Fredningen vedrører: Bognæs Skov Domme Taksations kom m iss ionen Naturklagenævnet Overfred nings nævnet Fredningsnævnet 03-06-1942 Kendelser Deklarationer FREDNINGSNÆVNET>

Læs mere

KFUM-Spejderne i Hadsten Kløvermarksvej 12 8370 Hadsten Att.: Leif Sønderskov Jørgensen. Landzonetilladelse, ændret anvendelse af areal.

KFUM-Spejderne i Hadsten Kløvermarksvej 12 8370 Hadsten Att.: Leif Sønderskov Jørgensen. Landzonetilladelse, ændret anvendelse af areal. KFUM-Spejderne i Hadsten Kløvermarksvej 12 8370 Hadsten Att.: Leif Sønderskov Jørgensen Postadresse: Favrskov Kommune Byggesagsafdelingen Skovvej 20 8382 Hinnerup Tlf. 89 64 10 10 favrskov@favrskov.dk

Læs mere

Ian Michael Sørensen Cate Vejby Sørensen Stilling Landevej 34 Stilling 8660 Skanderborg. Dato: 18. november 2015. Sagsnr.

Ian Michael Sørensen Cate Vejby Sørensen Stilling Landevej 34 Stilling 8660 Skanderborg. Dato: 18. november 2015. Sagsnr. Ian Michael Sørensen Cate Vejby Sørensen Stilling Landevej 34 Stilling 8660 Skanderborg Dato: 18. november 2015 Sagsnr.: 15/22359 Tilladelse efter planlovens 35 til lovliggørelse af udhus Der meddeles

Læs mere

Dispensation efter naturbeskyttelsesloven til delvis oprensning af sø

Dispensation efter naturbeskyttelsesloven til delvis oprensning af sø Jan Løhndorf Haderslevvej 80 6760 Ribe Torvegade 74, 6700 Esbjerg Dato 08-02-2016 Sagsbehandler Mette Sejerup Rasmussen Telefon direkte 76 16 51 25 E-mail mesej@esbjergkommune.dk Sagsid 16/264 Dispensation

Læs mere

Dir. tlf.: 72 36 41 50 Att. Søren Perby E-mail: landzone@holb.dk

Dir. tlf.: 72 36 41 50 Att. Søren Perby E-mail: landzone@holb.dk BALD EJENDOMME ApS Dato: 22. juli 2014 Baldersbuen 14 Sagsb.: Lov 2640 Hedehusene Sagsnr.: 14/31578 Dir. tlf.: 72 36 41 50 Att. Søren Perby E-mail: landzone@holb.dk AFSLAG og PÅBUD Fritidshytte opført

Læs mere

DELAFGØRELSE i sag om fredning af Grøndalen med tilstødende områder - Skolehaverne

DELAFGØRELSE i sag om fredning af Grøndalen med tilstødende områder - Skolehaverne Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 08. juli 2011 J.nr.: NMK-520-00011 (tidl. NKN-111-00064) og NMK-522-00033 Ref.: RTS DELAFGØRELSE i sag om fredning af Grøndalen

Læs mere

Peter Djørup EriksholmResearchCenter Oticon Rørtangvej 20 3070 Snekkersten. Mail: pd@eriksholm.com. Dispensation til oprensning af sø.

Peter Djørup EriksholmResearchCenter Oticon Rørtangvej 20 3070 Snekkersten. Mail: pd@eriksholm.com. Dispensation til oprensning af sø. Peter Djørup EriksholmResearchCenter Oticon Rørtangvej 20 3070 Snekkersten. Mail: pd@eriksholm.com Center for Teknik Miljø og Klima Natur og Miljø Mørdrupvej 15 3060 Espergærde Tlf. 49282541 ajb55@helsingor.dk

Læs mere

Landzonetilladelse og dispensation fra skovbyggelinje

Landzonetilladelse og dispensation fra skovbyggelinje Peter Bachmann Tøndervej 43 Vedsted 6500 Vojens Mail: pb@spartelpeder.dk 1. oktober 2013 Sagsident: 13/28205 Sagsbehandler: Søren-Peter Andersen Haderslev Kommune Erhverv og borgerservice Teknik og Miljø

Læs mere

Martin Jensen Lindevej 9 8700 Horsens. Tilladelse til oprensning og udvidelse af søer

Martin Jensen Lindevej 9 8700 Horsens. Tilladelse til oprensning og udvidelse af søer Frederikshavn Kommune Rådhus Allé 100 9900 Frederikshavn Martin Jensen Lindevej 9 8700 Horsens Tlf. +45 98 45 50 00 post@frederikshavn.dk www.frederikshavn.dk CVR-nr. 29189498 27. juni 2016 Tilladelse

Læs mere

Afgørelser - Reg. nr.: Fredningen vedrører: Påruphede. Domme. Taksatio nskom miss iane n. Naturklagenævnet. Overfredningsnævnet

Afgørelser - Reg. nr.: Fredningen vedrører: Påruphede. Domme. Taksatio nskom miss iane n. Naturklagenævnet. Overfredningsnævnet 05786.00 Afgørelser - Reg. nr.: 05786.00 Fredningen vedrører: Påruphede Domme Taksatio nskom miss iane n Naturklagenævnet Overfredningsnævnet Fredningsnævnet 24-07-1974 Kendelser Deklarationer FREDNINGSNÆVNET>

Læs mere

05830.00. Afgørelser - Reg. nr.: 05830.00. Fredningen vedrører: Lærkereden. Domme. Taksations kom miss ionen. Natu rklagenævnet

05830.00. Afgørelser - Reg. nr.: 05830.00. Fredningen vedrører: Lærkereden. Domme. Taksations kom miss ionen. Natu rklagenævnet 05830.00 Afgørelser - Reg. nr.: 05830.00 Fredningen vedrører: Lærkereden Domme Taksations kom miss ionen Natu rklagenævnet Overfredningsnævnet 15-09-1978 Fredningsnævnet 15-10-1974 Kendelser Deklarationer

Læs mere

Afgørelse om skovbrynsdeklaration og dispensation fra fortidsmindebeskyttelseslinjen til opførelse af tilbygning til beboelse.

Afgørelse om skovbrynsdeklaration og dispensation fra fortidsmindebeskyttelseslinjen til opførelse af tilbygning til beboelse. Christina og Lasse Wind Schanz Østerbakken 3 Høruphav 6470 Sydals Afgørelse om skovbrynsdeklaration og dispensation fra fortidsmindebeskyttelseslinjen til opførelse af tilbygning til beboelse. Afgørelse

Læs mere

04212.00. Afgørelser - Reg. nr.: 04212.00. Fredningen vedrører: Brændhalt Bjerg. Domme. Taksations komm iss ione n.

04212.00. Afgørelser - Reg. nr.: 04212.00. Fredningen vedrører: Brændhalt Bjerg. Domme. Taksations komm iss ione n. 04212.00 Afgørelser - Reg. nr.: 04212.00 Fredningen vedrører: Brændhalt Bjerg Domme Taksations komm iss ione n Naturklagenævnet Overfredningsnævnet 28-11-1967 Fredningsnævnet 01-12-1966 Kendelser Deklarationer

Læs mere

Landzonetilladelse til etablering af sø, matr. 15l, Stouby By, Stouby, Rosenvoldvej 16, 7140 Stouby

Landzonetilladelse til etablering af sø, matr. 15l, Stouby By, Stouby, Rosenvoldvej 16, 7140 Stouby Peter Bo Bohsen Rosenvoldvej 16 7140 Stouby Tjørnevej 6 7171 Uldum T: 79755000 Lene Kofoed Dir: +4579755628 Mob: +4551724602 e-mail: Lene.Kofoed @Hedensted.dk Sagsnr. 01.03.03-P19-156-15 20.4.2016 Landzonetilladelse

Læs mere

07911.00. Afgørelser - Reg. nr.: 07911.00. Fredningen vedrører: Robbedale geologiske profiler. Domme. Taksations komm iss ionen.

07911.00. Afgørelser - Reg. nr.: 07911.00. Fredningen vedrører: Robbedale geologiske profiler. Domme. Taksations komm iss ionen. 07911.00 Afgørelser - Reg. nr.: 07911.00 Fredningen vedrører: Robbedale geologiske profiler Domme Taksations komm iss ionen Naturklagenævnet Overfredningsnævnet Fredningsnævnet 19-11-1997 Kendelser Deklarationer

Læs mere

Sagsnr. 01.05.08-K08-19-15

Sagsnr. 01.05.08-K08-19-15 Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse Arsenalvej 55 9800 Hjørring Dato 15. januar 2016 Sagsnr. 01.05.08-K08-19-15 BY OG LANDSKAB Torvet 2 3600 Frederikssund Dispensation fra 3 i naturbeskyttelsesloven

Læs mere

05658.00. Afgørelser - Reg. nr.: 05658.00. Fredningen vedrører: Marienlyst Nord. Domme. Taksations kom miss io nen.

05658.00. Afgørelser - Reg. nr.: 05658.00. Fredningen vedrører: Marienlyst Nord. Domme. Taksations kom miss io nen. 05658.00 Afgørelser - Reg. nr.: 05658.00 Fredningen vedrører: Marienlyst Nord Domme Taksations kom miss io nen Naturklagenævnet Overfredningsnævnet Fredningsnævnet 09-07-1973 Kendelser Deklarationer FREDNNGSNÆVNET>

Læs mere

Bilag 1/26 Bilag 1 2 1 2/26 Bilag 2 3/26 Bilag 3 4/26 5/26 6/26 7/26 Bilag 4 8/26 Bilag 5 9/26 Bilag 6 10/26 Bilag 7 11/26 Bilag 8 12/26 Bilag 9 13/26 Bilag 10 14/26 Bilag 11 15/26 Bilag 12 Id. nr. Naturtype

Læs mere

Indlæg i fredningssagen Dalene ved Resenbro. Vedrørende ejendommen lb. Nr. 12, matr. Nr. 2 f Skellerup Nygårde, Linå,. v. Lise Balle og Erik Balle.

Indlæg i fredningssagen Dalene ved Resenbro. Vedrørende ejendommen lb. Nr. 12, matr. Nr. 2 f Skellerup Nygårde, Linå,. v. Lise Balle og Erik Balle. Indlæg i fredningssagen Dalene ved Resenbro. Vedrørende ejendommen lb. Nr. 12, matr. Nr. 2 f Skellerup Nygårde, Linå,. v. Lise Balle og Erik Balle. Indledningsvis bemærkes, at vi som mangeårige medlemmer

Læs mere

Med dispensationen gives samtidig landzonetilladelse efter planlovens 35.

Med dispensationen gives samtidig landzonetilladelse efter planlovens 35. TEKNIK OG MILJØ Søren Kastbjerg Langbovej 5 7490 Aulum Natur og Grønne områder Enghavevej 10 7400 Herning Tlf.: 9628 2828 Lokal 9628 8154 ngors@herning.dk www.herning.dk Sagsnummer.: 01.05.00-P00-100-14

Læs mere

07819.00. Afgørelser - Reg. nr.: 07819.00. Fredningen vedrører: Sølyst. Domme. Taksations kom miss io nen. Natu rklagenævnet. Overfredningsnævnet

07819.00. Afgørelser - Reg. nr.: 07819.00. Fredningen vedrører: Sølyst. Domme. Taksations kom miss io nen. Natu rklagenævnet. Overfredningsnævnet 07819.00 Afgørelser - Reg. nr.: 07819.00 Fredningen vedrører: Sølyst Domme Taksations kom miss io nen Natu rklagenævnet Overfredningsnævnet Fredningsnævnet Kendelser Deklarationer 29-07-1956 DEKLARATIONER>

Læs mere

Afgørelser - Reg. nr.: Fredningen vedrører: Kollund Østerskov - Afvist. Domme. Taksatio ns kom miss ione n

Afgørelser - Reg. nr.: Fredningen vedrører: Kollund Østerskov - Afvist. Domme. Taksatio ns kom miss ione n 07885.00 Afgørelser - Reg. nr.: 07885.00 Fredningen vedrører: Kollund Østerskov - Afvist Domme Taksatio ns kom miss ione n Naturklagenævnet 16-12-1996 Overfredningsnævnet Fredningsnævnet 17-04-1996 Kendelser

Læs mere

Notat om naturbeskyttelsesinteresser i Lokalplanområde Erhvervstrekanten

Notat om naturbeskyttelsesinteresser i Lokalplanområde Erhvervstrekanten By og Miljø Trollesmindealle 27 3400 Hillerød Tlf. 7232 2184 Fax 7232 3213 krso@hillerod.dk Notat om naturbeskyttelsesinteresser i Lokalplanområde Erhvervstrekanten Sag 219-2015-2430 22. januar 2015 Undertegnede

Læs mere

Afgørelser - Reg. nr.: Fredningen vedrører: Taarbæk Strandvej. Domme. Taksatio ns komm iss ion en.

Afgørelser - Reg. nr.: Fredningen vedrører: Taarbæk Strandvej. Domme. Taksatio ns komm iss ion en. 07902.00 Afgørelser - Reg. nr.: 07902.00 Fredningen vedrører: Taarbæk Strandvej Domme Taksatio ns komm iss ion en Naturklagenævnet Overfredningsnævnet Fredningsnævnet Kendelser Deklarationer 01-06-1954

Læs mere

01851.00. Afgørelser - Reg. nr.: 01851.00. Fredningen vedrører: Arslev Kirke. Domme. Taksatio nskomm iss io nen. Naturklagenævnet. Overfredningsnævnet

01851.00. Afgørelser - Reg. nr.: 01851.00. Fredningen vedrører: Arslev Kirke. Domme. Taksatio nskomm iss io nen. Naturklagenævnet. Overfredningsnævnet 01851.00 Afgørelser - Reg. nr.: 01851.00 Fredningen vedrører: Arslev Kirke Domme Taksatio nskomm iss io nen Naturklagenævnet Overfredningsnævnet Fredningsnævnet 12-02-1953 Kendelser Deklarationer e, FREDNINGSNÆVNET>

Læs mere

Landzonetilladelse til anlæg af sø på ejendommen Jerslevvej 289, 9700 Brønderslev, matr. nr. 2c Ålstrup By, Jerslev.

Landzonetilladelse til anlæg af sø på ejendommen Jerslevvej 289, 9700 Brønderslev, matr. nr. 2c Ålstrup By, Jerslev. Morten Als Jerslevvej 289 9700 Brønderslev Byggeri, Planer, Trafik & Veje. Dato: 12-04-2013 J. nr.: 13-63773 Sagsbeh.: Annemarie S Pedersen Lokaltlf.: 99 45 55 14 Ny Rådhusplads 1 9700 Brønderslev Telefon

Læs mere

Dispensation fra naturbeskyttelseslovens 3 til at anlægge en sti igennem en beskyttet mose på matr. nr. 1a Mosbæk By, Giver.

Dispensation fra naturbeskyttelseslovens 3 til at anlægge en sti igennem en beskyttet mose på matr. nr. 1a Mosbæk By, Giver. Hans Christian Andersen Mosbækvej 75 9600 Aars Dato: 27. marts 2019 Teknik- og Økonomiforvaltning Frederik IX's Plads 1 9640 Farsø Sagsnr.: 01.05.08-P25-1-19 Dispensation fra naturbeskyttelseslovens 3

Læs mere

Landzonetilladelse til etablering af en kunstig sø

Landzonetilladelse til etablering af en kunstig sø Plan Lundbakvej 5, Pandrup Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Dorte Ringgaard Direkte 7257 7893 dor@jammerbugt.dk 03-12-2007 Sagsnr.: 1849-23372 Landzonetilladelse til

Læs mere

Opsætning af solceller på ejendom inden for strandbeskyttelseslinjen

Opsætning af solceller på ejendom inden for strandbeskyttelseslinjen Minna og Ole Mortensøn Kærvej 2, Strynø 5900 Rudkøbing E-mail: om@strynet.dk Odense vand J.nr. NST-4132-482-00074 Ref. inhol Den 31. oktober 2012 Opsætning af solceller på ejendom inden for strandbeskyttelseslinjen

Læs mere

Afgørelser - Reg. nr.: Fredningen vedrører: Hove Langdysse. Domme. Taksationskom missionen. Naturklagenævnet

Afgørelser - Reg. nr.: Fredningen vedrører: Hove Langdysse. Domme. Taksationskom missionen. Naturklagenævnet 07973.00 Afgørelser - Reg. nr.: 07973.00 Fredningen vedrører: Hove Langdysse Domme Taksationskom missionen Naturklagenævnet 29-11-2000 Overfredningsnævnet Fredningsnævnet 04-02-2000 Kendelser Deklarationer

Læs mere

Tilladelse efter vandløbsloven til krydsning af vandløb (Gammelgrøft) med kreaturbro på matrikel 311, Gl. Ladegård, Hammelev ejerlav

Tilladelse efter vandløbsloven til krydsning af vandløb (Gammelgrøft) med kreaturbro på matrikel 311, Gl. Ladegård, Hammelev ejerlav Naturstyrelsen Sønderjylland Felstedvej 14 6300 Gråsten att. Martin Reimers mre@nst.dk Haderslev Kommune Teknik og Miljø Simmerstedvej 1A, 1. 6100 Haderslev Tlf. 74 34 34 34 E-mail: teknikmiljoe@haderslev.dk

Læs mere

VVM-screening af etablering af skov på matr. 3a, 6a V. Bregninge by, Bregninge m.fl. Afgørelse om at skovrejsningen ikke er VVM-pligtig

VVM-screening af etablering af skov på matr. 3a, 6a V. Bregninge by, Bregninge m.fl. Afgørelse om at skovrejsningen ikke er VVM-pligtig Peder Kromann Jørgensen Vester Bregningemark 3 5970 Ærøskøbing Sendt med email: pkjkoma@msn.com Kultur, Erhverv og Udvikling Natur og Klima Svendborgvej 135 5762 Vester Skerninge Fax. +4562228810 VVM-screening

Læs mere

Dato: 1. september 2014. Dispensation efter naturbeskyttelsesloven til at fortsætte opdyrkning af tidligere moseareal

Dato: 1. september 2014. Dispensation efter naturbeskyttelsesloven til at fortsætte opdyrkning af tidligere moseareal Dispensation efter naturbeskyttelsesloven til at fortsætte opdyrkning af tidligere moseareal Du har søgt om dispensation til at fortsætte opdyrkning af tidligere moseareal på din ejendom matr. nr. 1 t,

Læs mere

9.7 Biologisk mangfoldighed

9.7 Biologisk mangfoldighed 9.7 Biologisk mangfoldighed MÅL For biologisk mangfoldighed er det Byrådets mål, at: Tilbagegangen i den biologiske mangfoldighed skal standses senest 2010, og at den biologiske mangfoldighed i Sønderborg

Læs mere

Afgørelser Reg. nr.: Fredningen vedrører: Domme. Taksationskommissionen. Naturklagenævnet. Overfredningsnævnet. Fredningsnævnet.

Afgørelser Reg. nr.: Fredningen vedrører: Domme. Taksationskommissionen. Naturklagenævnet. Overfredningsnævnet. Fredningsnævnet. Afgørelser Reg. nr.: Fredningen vedrører: Domme Taksationskommissionen Naturklagenævnet Overfredningsnævnet Fredningsnævnet Kendelser Deklarationer REG. NR. O 2. 2. 9 Li ø O l O INDHOLDSFORTEGNELSE OvEce~'~;k~~v~~t:-r

Læs mere

3 dispensation til rydning af pilekrat

3 dispensation til rydning af pilekrat Gunner Krogh Sørensen Bjørnstrupvej 50 Sondrup 9600 Aars Dato: 23. november 2018 Teknik- og Økonomiforvaltning Frederik IX's Plads 1 9640 Farsø Sagsnr.: 01.05.08-P25-491-18 Per E. Rasmussen Telefon: 99

Læs mere

00539.00. Afgørelser - Reg. nr.: 00539.00. Fredningen vedrører: Urania. Domme. Taksations kom missionen. Naturklagenævnet. Overfredningsnævnet

00539.00. Afgørelser - Reg. nr.: 00539.00. Fredningen vedrører: Urania. Domme. Taksations kom missionen. Naturklagenævnet. Overfredningsnævnet 00539.00 Afgørelser - Reg. nr.: 00539.00 Fredningen vedrører: Urania Domme Taksations kom missionen Naturklagenævnet Overfredningsnævnet Fredni ngsnævnet 03-03-1937 Kendelser Deklarationer o._- FREDNINGSNÆVNET>

Læs mere

05593.03. Afgørelser - Reg. nr.: 05593.03. Fredningen vedrører: v. Engklit. Domme. Taksatio ns komm iss io nen. Naturklagenævnet

05593.03. Afgørelser - Reg. nr.: 05593.03. Fredningen vedrører: v. Engklit. Domme. Taksatio ns komm iss io nen. Naturklagenævnet 'e 05593.03 Afgørelser - Reg. nr.: 05593.03 Fredningen vedrører: v. Engklit Domme Taksatio ns komm iss io nen Naturklagenævnet Overfredningsnævnet 08-07-1988 Fredningsnævnet 20-12-1985 Kendelser Deklarationer

Læs mere

Dispensation til træfældning og rykke pil op i 3 mose

Dispensation til træfældning og rykke pil op i 3 mose TAMU Vitskøl Jørn Bloch Viborgvej 460 9681 Ranum Sendt til joern.bloch@tamu.dk Dato: 13. november 2018 Teknik- og Økonomiforvaltning Frederik IX's Plads 1 9640 Farsø Sagsnr.: 01.05.08-P25-22-18 Per E.

Læs mere

Lokalplan nr. 91 for et stiforløb langs Ringkjøbing Fjord i Hvide Sande Nord

Lokalplan nr. 91 for et stiforløb langs Ringkjøbing Fjord i Hvide Sande Nord Lokalplan nr. 91 for et stiforløb langs Ringkjøbing Fjord i Hvide Sande Nord INDHOLD LOKALPLANENS... 1 Lokalplanens baggrund... 1 Offentlig fremlæggelse... 1 Lokalplanområdet... 2 Lokalplanens formål og

Læs mere

Natur, Vej og Trafik Dahlsvej 3 4220 Korsør

Natur, Vej og Trafik Dahlsvej 3 4220 Korsør Natur, Vej og Trafik Dahlsvej 3 4220 Korsør Side1/6 Teknik og Miljø Natur, Vej og Trafik Dahlsvej 3 4220 Korsør Tlf. 58 57 36 00 teknik@slagelse.dk www.slagelse.dk Dispensation fra naturbeskyttelseslovens

Læs mere

Syddjurs Kommunalbestyrelse Hovedgaden Rønde. Beskyttede naturområder i Girafmosen

Syddjurs Kommunalbestyrelse Hovedgaden Rønde. Beskyttede naturområder i Girafmosen Syddjurs Kommunalbestyrelse Hovedgaden 77 8410 Rønde 30-03- 2011 TILSYNET Beskyttede naturområder i Girafmosen Danmarks Naturfredningsforening i Syddjurs har den 2. december 2009 rettet henvendelse til

Læs mere

Den 7. december 2014 traf Fredningsnævnet for Nordsjælland afgørelse i sagen:

Den 7. december 2014 traf Fredningsnævnet for Nordsjælland afgørelse i sagen: Fredningsnævnet for Nordsjælland Sdr. Jernbanevej 18B 3400 Hillerød Tlf. 47 33 87 32 E-mail: nordsjaelland@fredningsnaevn.dk Den 7. december 2014 traf Fredningsnævnet for Nordsjælland afgørelse i sagen:

Læs mere

Dispensation efter naturbeskyttelsesloven til oprensning af sø

Dispensation efter naturbeskyttelsesloven til oprensning af sø Kim Rask Hansen Engmosevej 4A 7200 Grindsted Dispensation efter naturbeskyttelsesloven til oprensning af sø Du har ansøgt om dispensation til at oprense en ca. 1531 m² stor beskyttet sø beliggende på matrikel

Læs mere

Natur- og Miljøklagenævnet har truffet afgørelse efter naturbeskyttelseslovens 24, stk. 4.

Natur- og Miljøklagenævnet har truffet afgørelse efter naturbeskyttelseslovens 24, stk. 4. Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 26. marts 2015 J.nr.: NMK-512-00101 Ref.: LTP AFGØRELSE i sag om offentlighedens adgang i Faxe Kommune Natur- og Miljøklagenævnet

Læs mere

Forslag til. Indsatsplan til bekæmpelse af Kæmpe- Bjørneklo i Assens Kommune - 2011-2020

Forslag til. Indsatsplan til bekæmpelse af Kæmpe- Bjørneklo i Assens Kommune - 2011-2020 Forslag til Indsatsplan til bekæmpelse af Kæmpe- Bjørneklo i Assens Kommune - 2011-2020 Baggrund Kæmpe-Bjørneklo ses i dag ofte i store sammenhængende bestande langs vandløb og veje, ved søer og moser

Læs mere

03358.00. Afgørelser - Reg. nr.: 03358.00. Fredningen vedrører: Solbjerg Sø Sydvest. Domme. Taksatio nskomm iss ionen.

03358.00. Afgørelser - Reg. nr.: 03358.00. Fredningen vedrører: Solbjerg Sø Sydvest. Domme. Taksatio nskomm iss ionen. 03358.00 Afgørelser - Reg. nr.: 03358.00 Fredningen vedrører: Solbjerg Sø Sydvest Domme Taksatio nskomm iss ionen Naturklagenævnet Overfredningsnævnet 12-02-1965 Fredningsnævnet 26-05-1964 Kendelser Deklarationer

Læs mere

Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse skal herved nedlægge følgende påstande, som Natur- og Miljøklagenævnet bedes tage stilling til:

Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse skal herved nedlægge følgende påstande, som Natur- og Miljøklagenævnet bedes tage stilling til: Natur- og miljøklagenævnet Rentemestervej 8 2400 København NV nmkn@nmkn.dk Emne: Klage vedr. fredning af Hyby Fælled Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse påklager herved som lodsejer kendelsen om fredning

Læs mere

Afgørelse om naturpleje i fredet område

Afgørelse om naturpleje i fredet område Til ejerne Rævebjerg 2 4540 Fårevejle 6. juli 2018 _ Afgørelse om naturpleje i fredet område Odsherred Kommune vil, i samarbejde med lodsejerne, iværksætte naturpleje på en del af matr.nr. 9b Bjergene,

Læs mere

Landzonetilladelse til anvendelse af to byninger på Bigården til helholdsvis bolig og garage/udhus, Stavnsholt Gydevej 70, 3460 Birkerød

Landzonetilladelse til anvendelse af to byninger på Bigården til helholdsvis bolig og garage/udhus, Stavnsholt Gydevej 70, 3460 Birkerød Landzonetilladelse Landzonetilladelse til anvendelse af to byninger på Bigården til helholdsvis bolig og garage/udhus, Stavnsholt Gydevej 70, 3460 Birkerød AH Holding af 15. maj 2002 Aps. har den 25. marts

Læs mere