Når historie og visioner mødes i det sydfynske øhav!

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Når historie og visioner mødes i det sydfynske øhav!"

Transkript

1 Når historie og visioner mødes i det sydfynske øhav!

2 Nostalgisk nytænkning med brede perspektiver for Faaborg og det sydfynske øhav! Faaborg får igen sin egen skonnert og åbner samtidig en fast maritim rutefart mellem småøer. Den headline kunne være overskriften i dagspressen i starten af Virker dette udfordrende og spændende for dig, så læs endelig videre. Det kan blive virkelighed, hvis gamle søulke, glade vandhunde, købstaden, erhvervslivet og kommunen står sammen. SKONNERTEN FREIA I 1896 søsatte Rønne Staalskibsværft sit andet sejldrevne kystfragtskib. Opkaldt efter kærlighedens gudinde i den nordiske mytologi, stævnede smukke Freia ud mod mere end hundrede års omtumlet tilværelse, mest i farvandene mellem Danmark, Tyskland og Sverige. Først som travlt handelsskib indtil 1972, og herefter med lastrummet ombygget til køjerum, kabys og messe, som lystfartøj i privateje. Freia har siden haft skiftende ejere og stolte skippere bag sit store ror. I 2013 var en norsk entreprenør tæt på at købe dette unikke stykke Danmarkshistorie, og skibet ville være endt med at besejle de norske fjorde, hvis ikke det havde været for Bo Mathiesen (maritim baggrund som kaptajn i A.P.Møller), der således reddede et stykke dansk kulturarv. Freia er den eneste tilbageværende af sin art og med sin nittekonstruktion og karakteristiske klipperskrog karakteriseret som umistelig af Skibsbevaringsfonden!! FREIA TIL FAABORG Første delmål i dette projekt er at Faaborg, og dermed Faaborg-Midtfyn kommune, får ejerskab over Freia. Ud over at man igen kan glæde sig over en smuk, historisk skonnert hjemmehørende i den Sydfynske købstad, så er paletten for aktiviteter med dette skib både stor og farverig: Lejrskoler (forår/efterår), øhavstogter, kulinariske togter, højskoletogter, historiske togter, Fyn Rundt, Rom Regatta, Kieler Woche m.m. Koncerter & Blues Cruise, Chartersejlads, Havnefester & festivaler, sponsorskib, et sejlende vartegn for en innovativ kommune, og så kommer projektets del 2: SKONNERTRUTEN Som noget nyt, og dermed enestående for et maritimt område i Danmark, får vi muligheden for at skabe en fast skonnertrute, hvor øer i det Sydfynske øhav dagligt forbindes med Faaborg i sommersæsonen! En mulig ø-hop-af-hop-på-rute med morgenafgang fra Faaborg kunne se således ud: FAABORG BJØRNØ KORSHAVN, AVERNAKØ SKARØ (forbindelse til Svendborgfærgen) BALLEN (cykel- & vandreturister) KORSHAVN BJØRNØ FAABORG. Ballen er tæt på Øhavsstien, og kan således betjene bla. vandrere og cykelturister. Skarø har fast forbindelse med Drejø og Svendborg, hvilket muliggør forbindelsen mellem Faaborg/Svendborg ad søvejen! Skonnertruten vil være en nostalgisk, maritim oplevelse ikke kun for kommunens borgere, men i den grad også for potentielle nytilflyttere og ikke mindst et scoop for turisterhvervet på Sydfyn!

3 SLEEP CHEAP SKONNERTHOTEL Sommersæsonen trækker mange vandrere og cykelturister til Sydfyn. En spændende, ny og attraktiv overnatningsmulighed for denne lidt primitivt orienterede turisme kunne være et hotelskib ved den kommende træskibshavn i Faaborg. Slip en hund, og sov en stund kunne være sloganet når turisten indbydes til at smide soveposen ind ved aftenstide på skonnerten Freia, i et af de små, men hyggelige køjearrangementer der er indrettet i det gamle lastrum. En enkelt arrangeret morgenmad i messen eller på dækket inden landgang, for Freia lægger fra kaj kl med nye ø-hoppere! Et vandrerhjem af den slags der vil blive husket, og ikke mindst, snakket om når ferien er slut.

4 SAMARBEJDSPARTNERE Der er en lang række af potentielle samarbejdspartnere som givet vil have interesse i dette projekt. Skoler, højskoler, børnehaver, produktionsskolen, Faaborg-Midtfyn kommune, Svendborg kommune, Øhavsmuseet, Faaborg Havn, sammenslutningen af danske småøer, Bjørnø, Avernakø, Skarø, Søfartsmuseet, Udvikling Fyn, Destination Fyn, Turistforeningen for Midt- og Sydfyn, Visit Faaborg, værfter i Svendborg og på Ærø der arbejder med det gamle ædle nittehåndværk i stål, hoteller og bed & breakfasts på Sydfyn og øerne, erhvervslivet generelt og sikkert mange andre. HVORDAN? Der er givet flere måder at skrue en konstruktion sammen som kan være bæredygtig for et projekt af denne slags. En realistisk mulighed er et samarbejde mellem kommune og forening, som det f.eks. ses i en driftaftale omkring kulturhuset Helios i Faaborg, om end i omvendt forstand.

5 Foreningen Freia & Skonnertruten rejser ,- kr til køb af Freia gennem fondsmidler, sponsorer, folkeaktier og gerne med et starttilskud fra kommunen. Foreningen står for drift og vedligehold af skibet, med hjælp af en kommunal driftaftale. Dette forudsætter at kommunen vil prioritere mulighederne her som en del af udviklingsstrategien, især på skole- og turismeområdet - og at en seriøs forening kan sammensætte en stærk bestyrelse bestående af de rigtige ildsjæle med relevant viden, erfaring mod og styrke. FAKTA OM FREIA BRT: 72 Længde: 32,30 m. Dybgang: 2,15 m. Sejlareal: 320 m2 Maskine: 90 HK Hundested Godkendt: 30 pers. 10 pers. Overnatning. ØKONOMI I GROVE TRÆK Følgende pantsætning er gældende for Freia: 1. Skibsbevaringsfonden med ,- kr (rente og afdragsfrit) 2. Sælgerpantebrev v. Tækker Fonden, Århus med ,- kr (Afdragsfrit og 5% i rente) 3. Privat indskud v. nuværende ejer ,- kr 1 & 2 er begge uopsigelige og skal ikke afdrages skibet kan således overtages for godt en halv million af en ny ejerkreds. Freia s drift og vedligeholdelse ligger erfaringsmæssigt på ,- kr/år (ikke medregnet lønninger da forudsætningen er bemanding ved frivillig arbejdskraft gennem en støtteforening se i øvrigt bilag med budget 2016). Ud over dette bør der laves en langsigtet restaureringsplan, så skibet sikres et århundred mere. Der er til dette formål en hel del fondsmuligheder.

6 FREMTIDIGT EJERSKAB OG DRIFT Projekt Freia & Skonnertruten vil kræve et tæt samarbejde mellem f.eks. Faaborg- Midtfyn Kommune og en solid støtteforening. Kommunen kan bruge projektet i sin PR for kultur, turisme, tilflytning og generel trivsel. Endvidere kan kommunen gøre brug af skibet til egne formål efter nærmere aftale til f.eks. lejrskoler m.m. Freia kan desuden indgå som sejlende kulisse og mødelokale, når kystkommunen Faaborg Midtfyn modtager gæster. TIDSHORISONT Foråret 2016 undersøges om konceptet falder i god jord hos relevante personer og firmaer. Maj 2016 etableres en forening med en stærk bestyrelse, og ideoplæg samt anmodning om at få projektet på kommunens budget 2017 fremsendes til økonomiudvalget. Januar 2017 overtages Freia af foreningen Freia & Skonnertruten. Juni 2017 åbnes Skonnertruten ved stor festivitas på havnen i Faaborg. Dette vil give kommunens borgere (og ikke mindst faaborgensere) følelsen af et ejerskab, og dermed en naturlig interesse i at projektet lykkes. Der er heller ingen tvivl om, at fondsansøgninger lykkes bedst gennem en skonnertforening.

7 mailcitater fra tilbagesvar om Freia & Skonnertruten Som I sikkert ved, så er jeg en af dem, der vedholdende har prædiket, at Faaborg mangler en Helge der kan sejle rundt i fjorden om sommeren. Gerne samme idylliske rute som i sin tid det dampskib, der sejlede bedsteborgerne fra byen og ud til Dyreborg og Bjørnø og retur til byen om søndagen. Det vil selv sagt være hyggeligst i et ældre skib. Vi vil helt sikkert gerne gå i partnerskab om udvalgte ture med historisk guide og gerne kombineret med ture i land Peter Thor Andersen museumsdirektør Øhavsmuseet Selvfølgelig vil jeg gerne deltage i bestyrelsen. Jeg har også vendt det i netværket og der er stor interesse for at bakke op om projektet, bl.a. en ungdomsafdeling med baggrund i de maritime uddannelser. Bo Mathiesen nuværende ejer og skipper på Freia Det lyder som en meget,meget spændende ide. Jørn Rasmussen Træskibspladsen Faaborg havn Det er et fint projekt, og jeg kan kun bakke op om ideen og de mange gode formål, der ligger bag projektet. Tina Fogh Aagaard/Direktør Naturturisme i/s Kunne man få det viklet ind i Østersøprojektet omkring aktiv ferier osv. Charlotte Stiller Direktør Hotel Faaborg Fjord Ser vildt spændende ud. Det vil jeg gerne støtte og være en del af. Jeg har fortalt lidt om det til spiseklubben og delt din mail herovre. Alle virker meget positive på ideen! Henrik Kaag Eventmager, feriehusudlejer på Bjørnø Har kun roser til projektet, der virker gennemarbejdet og jeg er naturligvis interesseret i at byde ind med guidede ture, forplejning og/eller overnatning, hvor det kan være relevant. Gitte Ged Sørensen Ø-hotellet & økovarer på Avernakø Hold op hvor er det en virkelig kanon god ide. Tror virkelig at det kan blive en succes. Uden tvivl. vil gerne hjælpe, det jeg kan. Sig bare til. Og også med at lave nogle madkuve, spisning m.m. Når det engang kommer på benene. Det er nemlig lige sådan noget, som Faaborg bl.a. mangler. Line Klivager Indehaver af blandt andet Faaborg Røgeri Café på havnen.

8 YDERLIGERE OPLYSNINGER Mads Sletbjerg, Turistmanager Faaborg-Midtfyn Kommune Jan Valbak, Eventmager og medlem af kommunalbestyrelsen og kultur/fritid udvalg tlf Bo Mathiesen, nuværende ejer af Freia tlf

NY STÆRK FORENING GODT FRA LAND

NY STÆRK FORENING GODT FRA LAND NY STÆRK FORENING GODT FRA LAND NÅR HISTORIE OG VISIONER MØDES I DET SYDFYNSKE ØHAV! NOSTALGISK NYTÆNKNING MED BREDE PERSPEKTIVER FOR FAABORG OG DET SYDFYNSKE ØHAV! Faaborg får igen sin egen skonnert og

Læs mere

TRÆSKIBSFORENINGEN FAABORG PRÆSENTERER & GALEASERUTEN NÅR HISTORIE OG VISIONER MØDES I DET SYDFYNSKE ØHAV!

TRÆSKIBSFORENINGEN FAABORG PRÆSENTERER & GALEASERUTEN NÅR HISTORIE OG VISIONER MØDES I DET SYDFYNSKE ØHAV! TRÆSKIBSFORENINGEN FAABORG PRÆSENTERER & GALEASERUTEN NÅR HISTORIE OG VISIONER MØDES I DET SYDFYNSKE ØHAV! NOSTALGISK NYTÆNKNING MED BREDE PERSPEKTIVER FOR FAABORG OG DET SYDFYNSKE ØHAV! På Rasmus Møllers

Læs mere

TRÆSKIBSFORENINGEN FAABORG PRÆSENTERER & GALEASERUTEN NÅR HISTORIE OG VISIONER MØDES I DET SYDFYNSKE ØHAV!

TRÆSKIBSFORENINGEN FAABORG PRÆSENTERER & GALEASERUTEN NÅR HISTORIE OG VISIONER MØDES I DET SYDFYNSKE ØHAV! TRÆSKIBSFORENINGEN FAABORG PRÆSENTERER & GALEASERUTEN NÅR HISTORIE OG VISIONER MØDES I DET SYDFYNSKE ØHAV! NOSTALGISK NYTÆNKNING MED BREDE PERSPEKTIVER FOR FAABORG OG DET SYDFYNSKE ØHAV! På Rasmus Møllers

Læs mere

LILLA DAN Togtplan 2016

LILLA DAN Togtplan 2016 ! LILLA DAN Togtplan 2016 Hvad med en anderledes og aktiv ferie? Oplev det danske ørige eller den svenske skærgård ombord på skonnerten Lilla Dan. 65 års aktiv drift for J. Lauritzen A/S! Rederiet J. Lauritzen

Læs mere

TRÆSKIBS SAMMENSLUTNINGEN PINSESTÆVNE 2015. Kursen er sat!

TRÆSKIBS SAMMENSLUTNINGEN PINSESTÆVNE 2015. Kursen er sat! TRÆSKIBS SAMMENSLUTNINGEN PINSESTÆVNE 2015 Kursen er sat! LEMVIG 23.-25. MAJ 2015 TEMA: FISK & FISKERI - FØR OG NU Fisk og fiskeri har altid fyldt meget i Lemvig og derfor har vi valgt dette tema for Pinsestævne

Læs mere

Fakta om Tøndermarsk Initiativet

Fakta om Tøndermarsk Initiativet Fakta om Tøndermarsk Initiativet Budget: Samlet budget: 210,9 millioner kr. Heraf kommer 111,3 millioner kr. fra Tønder kommune. Realdania har bevilget 65 millioner kr., og A.P. Møller og Hustru Chastine

Læs mere

Sjællands Odde Aktivitetshus

Sjællands Odde Aktivitetshus Plejehjemmet Oddenvej 296, omkring 1950 Projektbeskrivelse: Udnyttelse af ejendommen Oddenvej 296 til Sjællands Odde Aktivitetshus Fremsendt af: Foreningen Kontaktperson: Telefon: Email: 1 Titel - er tænkt

Læs mere

Aktiv tematurisme i Region Syddanmark TEMAVÆRKSTED PÅ WORKSHOP D. 3. DECEMBER 2014 FACILTATOR: PETER KVISTGAARD, PH.D.

Aktiv tematurisme i Region Syddanmark TEMAVÆRKSTED PÅ WORKSHOP D. 3. DECEMBER 2014 FACILTATOR: PETER KVISTGAARD, PH.D. Aktiv tematurisme i Region Syddanmark TEMAVÆRKSTED PÅ WORKSHOP D. 3. DECEMBER 2014 FACILTATOR: PETER KVISTGAARD, PH.D. Lidt baggrund 03/12/14 Peter Kvistgaard 2 Program Introduktion til værksted Præsentation

Læs mere

Elisabeth Dreier Stridsgyden 17, Allested-Vejle 5672 Broby allestedvejle@yahoo.com Aktionsgruppen Allested-Vejle

Elisabeth Dreier Stridsgyden 17, Allested-Vejle 5672 Broby allestedvejle@yahoo.com Aktionsgruppen Allested-Vejle Navn Adresse By E-mail Repræsenterer du et udvalg, forening, råd eller bestyrelse? Hvilket fagområde vil du indgive hørinssvar til? Høringssvar - skriv eller kopier dit/jeres høringssvar ind her Vi vil

Læs mere

Invitation. - kun for kvinder. En saltvandsindsprøjtning til dit arbejdsliv. Woman 2012. Tirsdag d. 30. august 2012

Invitation. - kun for kvinder. En saltvandsindsprøjtning til dit arbejdsliv. Woman 2012. Tirsdag d. 30. august 2012 Invitation Woman 2012 Tirsdag d. 30. august 2012 - kun for kvinder En saltvandsindsprøjtning til dit arbejdsliv Vil du styrke dine evner inden for kommunikation, ledelse og samarbejde? Ønsker du at tilføre

Læs mere

IDEER, kommentarer, forslag til nationalparkens størrelse og placering/friluftsgruppen

IDEER, kommentarer, forslag til nationalparkens størrelse og placering/friluftsgruppen IDEER, kommentarer, forslag til nationalparkens størrelse og placering/friluftsgruppen Nationalparkundersøgelsens sekretariat har modtaget mange reaktioner på spørgsmålet om nationalparkens afgrænsning,

Læs mere

Notat. Evaluering 2015 og forslag til indsatser 2016

Notat. Evaluering 2015 og forslag til indsatser 2016 Notat Sags id. 24.10.00-G01-1-15 Den 15. december 2015 oltyj Status for Faaborg-Midtfyns turismeservice - Evaluering 2015 og forslag til indsatser 2016 Notatet omhandler alene kommunens lokale turismeservice.

Læs mere

Modtagelsen af krydstogtsskibe i Hundested Havn fra 2016

Modtagelsen af krydstogtsskibe i Hundested Havn fra 2016 Modtagelsen af krydstogtsskibe i Hundested Havn fra 2016 Ansøgning om tilskud til modtagelse af krydstogtskibe Ansøgningen er udarbejdet i samarbejde mellem Hundested Erhverv, Hundested Havn og VisitNordsjælland.

Læs mere

Ansøgning om tilskud til Projekt Troldbjerg Hvide Sande fra RKSK Vækstpuljen

Ansøgning om tilskud til Projekt Troldbjerg Hvide Sande fra RKSK Vækstpuljen Ansøgning om tilskud til Projekt Troldbjerg Hvide Sande fra RKSK Vækstpuljen Kontaktinformation på ansøger Organisation: Ringkøbing Fjord Turisme Adresse: Nørregade 2B Postnr.: 6960 Hvide Sande Kontaktperson:

Læs mere

Vækst i Holbæk Kommune APRIL 2015

Vækst i Holbæk Kommune APRIL 2015 Vækst i Holbæk Kommune APRIL 2015 Indhold 1. Vækst i Holbæk Kommune 4 2. Hvor skal vi hen? 6 Hvem vil være med? 6 3. Indsatsområder for vækst 8 Samarbejde og rigtige udbud løfter erhvervsudviklingen 8

Læs mere

Færgerne, der gik på Lohals. Af Dorte Bennedbæk, august 2008

Færgerne, der gik på Lohals. Af Dorte Bennedbæk, august 2008 Færgerne, der gik på Lohals Af Dorte Bennedbæk, august 2008 Lohals har igennem mange århundreder været et langelandsk udskibningssted for varer og personer. I 1630 bliver den sammen med Ristinge erklæret

Læs mere

NYHEDSBREV HVILKET FANTASTISK ÅR 2011 PÅ TUR RUNDT I DANMARK VELKOMMEN TIL 12 NYE BYDELSMØDRE I SLAGELSE KOMMUNE

NYHEDSBREV HVILKET FANTASTISK ÅR 2011 PÅ TUR RUNDT I DANMARK VELKOMMEN TIL 12 NYE BYDELSMØDRE I SLAGELSE KOMMUNE HVILKET FANTASTISK ÅR 2011 Vi begyndte 2011 med at 20 Bydelsmødre-grupper fra hele landet stiftede Bydelsmødrenes Landsorganisation. Siden da er mange nye Bydelsmødre blevet uddannet, mange nye Bydelsmødre-grupper

Læs mere

1. Fynske Fristelser turisme og markedsføring af kvalitetsfødevarer i en kulturhistorisk ramme

1. Fynske Fristelser turisme og markedsføring af kvalitetsfødevarer i en kulturhistorisk ramme Projektbeskrivelse 1. Fynske Fristelser turisme og markedsføring af kvalitetsfødevarer i en kulturhistorisk ramme 2. Ansøger Faaborg-Midtfyn Kommune, Tinghøj Alle 2,. Kontaktperson: Mads Holdgaard,, tlf.

Læs mere

Steder at stoppe op. 78 Herberger langs Hærvejen

Steder at stoppe op. 78 Herberger langs Hærvejen Herberger langs Hærvejen Steder at stoppe op Stilen er simpel på herberget Nørrelide i Jelling. Væggene står rå og nøgne, uden isolering eller pynt, og rummets 24 senge er simple køjesenge. Men man skal

Læs mere

Naturen & et nyt udsyn

Naturen & et nyt udsyn PROFILUDKAST Egnsprofil Naturen & et nyt udsyn FAABORGEGNEN i Værsgo at træde indenfor i en af de tre egnsprofiler, som tilsammen udgør hele Faaborg-Midtfyn Kommune Introduktion Ser man kommunen som et

Læs mere

Kompasset december 2015

Kompasset december 2015 Kompasset december 2015 Nytårskur: Der er i Sejlklubben tradition for, at vi mødes nytårsaftensdag kl. 11.00 til lidt lækkert vådt og tørt til ganen, hvor vi så har mulighed for at ønske hinanden godt

Læs mere

POLITIK FOR SAMARBEJDE MELLEM CIVILSAMFUND OG KOMMUNE. Sammen om FÆLLESSKABER

POLITIK FOR SAMARBEJDE MELLEM CIVILSAMFUND OG KOMMUNE. Sammen om FÆLLESSKABER POLITIK FOR SAMARBEJDE MELLEM CIVILSAMFUND OG KOMMUNE Sammen om FÆLLESSKABER 1 FORORD Faaborg-Midtfyn Kommune er karakteriseret ved sine mange stærke fællesskaber. Foreninger, lokalråd, borgergrupper mv.

Læs mere

BENNS Lægårdvej 86 7500 Holstebro Danmark Tlf. +45 65 65 65 65

BENNS Lægårdvej 86 7500 Holstebro Danmark Tlf. +45 65 65 65 65 På opdagelse i Dansk Vestindien 10 dage fra kr. 16.498,- pr. person Inkl. fly, hotel m.m. Der er mange øer man kan vælge at besøge i det Caribiske hav, så hvorfor skal det så lige være Dansk Vestindien?

Læs mere

På de følgende sider kan du læse om nogle af de overvejelser du bør gøre dig, hvis du påtænker at skifte din bolig ud.

På de følgende sider kan du læse om nogle af de overvejelser du bør gøre dig, hvis du påtænker at skifte din bolig ud. Wennemoes Bolig På de følgende sider kan du læse om nogle af de overvejelser du bør gøre dig, hvis du påtænker at skifte din bolig ud. Ingen bolig passer til vores liv, hele livet. Vi bor alene, vi flytter

Læs mere

Turismestrategi 2013-2017

Turismestrategi 2013-2017 Turismestrategi 2013-2017 1 Indhold Forord... 4 Vision... 5 Strategi... 6 Fokus Stærke værdikæder... 7 Fokus Nem tilgængelighed... 8 Fokus Smart markedsføring... 9 2 Vision: Køge vil overraske dig Strategi:

Læs mere

Knuds KINO. Café & Scenekant. Kino Strandvejen 87 3390 Hundested

Knuds KINO. Café & Scenekant. Kino Strandvejen 87 3390 Hundested Knuds KINO Café & Scenekant Knuds KINO set fra toppen af skaterrampen på Mellemrummet. Strandvejen grænser op til det nye indgangsparti. Illustreret af J. Forsmann Kino Strandvejen 87 3390 Hundested Indledning

Læs mere

ÅREBLADET. Læs inde i bladet... Formandens hjørne Nye redningsveste Åbent Hus/aktiviteter Kanindåb Aktivitetskalender

ÅREBLADET. Læs inde i bladet... Formandens hjørne Nye redningsveste Åbent Hus/aktiviteter Kanindåb Aktivitetskalender ÅREBLADET Medlemsblad for Faaborg Roklub Nr. 5 Juli 2015 34. årgang Læs inde i bladet... Formandens hjørne Nye redningsveste Åbent Hus/aktiviteter Kanindåb Aktivitetskalender Faaborg Roklub, tlf. 62 61

Læs mere

Strategiplan for Lemvig Thyborøn Turistforening

Strategiplan for Lemvig Thyborøn Turistforening Strategiplan for Lemvig Thyborøn Turistforening Strategiplan mellem Lemvig Kommune og Lemvig Thyborøn Turistforening Strategiplan for Lemvig Thyborøn Turistforening Denne strategiplan er blevet til i en

Læs mere

Fat cykelstyret. Panorama projektets spørgeundersøgelse blandt 400 turister på cykel, juli 2013

Fat cykelstyret. Panorama projektets spørgeundersøgelse blandt 400 turister på cykel, juli 2013 Fat cykelstyret Panorama projektets spørgeundersøgelse blandt 400 turister på cykel, juli 2013 Indledning Denne præsentation er en grafisk fremstilling af de regionale data fra Panorama projektets spørgeundersøgelse.

Læs mere

Faaborg-Midtfyn Turistforening. Aftale 2011

Faaborg-Midtfyn Turistforening. Aftale 2011 Faaborg-Midtfyn Turistforening Aftale 2011 Indholdsfortegnelse INDHOLDSFORTEGNELSE... 2 1.0 INDLEDNING... 2 2.0 FORUDSÆTNING FOR AFTALENS INDGÅELSE... 3 3.0 INDGÅELSE AF ÅRLIG AFTALE OG EVALUERING... 4

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. Maj-juni 2012. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. Maj-juni 2012. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Prøve i Dansk 1 Maj-juni 2012 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn CPR-nummer

Læs mere

Vision 2030 Oplev det rå og autentiske Halsnæs. - det er ikke for fint, og det føles ægte

Vision 2030 Oplev det rå og autentiske Halsnæs. - det er ikke for fint, og det føles ægte Vision 2030 Oplev det rå og autentiske Halsnæs - det er ikke for fint, og det føles ægte Marts 2016 Forord Halsnæs Kommune ligger i Nordsjælland i det nordvestlige hjørne af Region Hovedstaden. Her ligger

Læs mere

Referat Havnebestyrelsen

Referat Havnebestyrelsen Referat : Mandag den 19. maj 2014 Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:00 Mødested: Det Røde Værelse, Rådhuset Bemærkninger: Medlemmer: Benedikte Kjær (c) Henrik Møller (A) Christian Holm Donatzky

Læs mere

Fyns Amts Avis Svendborg. Et nyt år står foran os. Nytåret er jo også tiden, hvor man både ser tilbage og frem.

Fyns Amts Avis Svendborg. Et nyt år står foran os. Nytåret er jo også tiden, hvor man både ser tilbage og frem. Fyns Amts Avis Svendborg Et nyt år står foran os. Nytåret er jo også tiden, hvor man både ser tilbage og frem. Vi har en rigtig god og velfungerende kommune, der på alle serviceområder tåler sammenligning

Læs mere

Notat. De store træskibe 24. juli 2012

Notat. De store træskibe 24. juli 2012 Notat De store træskibe 24. juli 2012 Maritimt Center i Svendborg har meddelt at de store, gamle træskibe har planer om at lægge til i Assens, den 24.7.2012. 7.11.2011 Sags id: 11/39395 Kontaktperson:

Læs mere

K L U B N Y T MEDLEMSBLAD FOR ODENSE YACHTKLUB. NR. 1 - MARTS 2016

K L U B N Y T MEDLEMSBLAD FOR ODENSE YACHTKLUB. NR. 1 - MARTS 2016 K L U B N Y T MEDLEMSBLAD FOR ODENSE YACHTKLUB. NR. 1 - MARTS 2016 19. 2. 9. & 10. 23. & 24. 7. & 8. 15. & 16. KLUBKALENDER: MARTS 2016 Bestyrelsesmøde.* APRIL 2016 Generalforsamling.* Arbejdsweekend.*

Læs mere

Strategi for udvikling af turisme og oplevelser i Greve 2013-2015

Strategi for udvikling af turisme og oplevelser i Greve 2013-2015 Strategi for udvikling af turisme og oplevelser i Greve 2013-2015 November 2013 Indledning Med denne strategi for udvikling af turisme og oplevelser formulerer Greve Kommune nu for første gang en vision

Læs mere

Referat af fællesmødet fredag den 23. januar 2015 kl. 12.00 ca. 14.00, mødelokale 1, Rådhuset, Fredensvej 1, 5900 Rudkøbing.

Referat af fællesmødet fredag den 23. januar 2015 kl. 12.00 ca. 14.00, mødelokale 1, Rådhuset, Fredensvej 1, 5900 Rudkøbing. Direktionen Fredensvej 1 5900 Rudkøbing Tlf. 63 51 60 00 Fax 63 51 60 01 E-mail: alh@langelandkommune.dk www.langelandkommune.dk Februar 2015 J. nr. 11/12879 Ref: alh Referat af fællesmødet fredag den

Læs mere

UDVIK- LINGS- PLAN. Lydum 2020

UDVIK- LINGS- PLAN. Lydum 2020 UDVIK- LINGS- PLAN Lydum 2020 Naturen er vores styrke og kilde til store oplevelser. Gå selv på opdagelse i naturen, pas på den og del den med andre. Sammen fortæller vi verden om vores natur - #viinaturen

Læs mere

Undersøgelse vedrørende den fremtidige færgebetjening på Bøjden-Fynshav ruten Analyserapport

Undersøgelse vedrørende den fremtidige færgebetjening på Bøjden-Fynshav ruten Analyserapport Trafikstyrelsen Undersøgelse vedrørende den fremtidige færgebetjening på Bøjden-Fynshav ruten Analyserapport Baggrund Om undersøgelsen Brugsstruktur Evaluering Betydning af ny motorvejsstrækning Slide

Læs mere

Wayfarersejlads fra Doverodde. En lille ferieberetning af Jesper Nothlev, W10560

Wayfarersejlads fra Doverodde. En lille ferieberetning af Jesper Nothlev, W10560 Wayfarersejlads fra Doverodde En lille ferieberetning af Jesper Nothlev, W10560 Vores første ferieuge gik med et af årets Wayfarerhøjdepunkter, Rantzausmindetræffet i det Sydfynske Øhav. Kan man tænke

Læs mere

Andre rejser til Færøerne. Den klassiske rundrejse på Færøerne Det Færøske Køkken Klassiske Færøerne og Island

Andre rejser til Færøerne. Den klassiske rundrejse på Færøerne Det Færøske Køkken Klassiske Færøerne og Island Færøerne på kryds og tværs 8 dage - Fra kr. 11.698 pr. person Inkl. fly, overnatning & dansktalende guide Oplev de skønne færøske øer På denne rejse vil I med lokalguide, som snakker dansk, opleve de fantastiske

Læs mere

Se flere nyheder på www.hirtshals-fyr.dk

Se flere nyheder på www.hirtshals-fyr.dk NYHEDSBREV NR. 5 2. ÅRGANG SEP. 2013. Støtteforeningen Hirtshals Fyr udsender dette Nyhedsbrev, for at informere Støttemedlemmerne om de tiltag der sker i Støtteforeningsregi omkring Hirtshals Fyr. Sommersæsonen

Læs mere

Et nyt spejderår er startet, og vi ser tilbage på de mange oplevelser fra Spejdernes Lejr. Se billeder på hjemmesiden www.trelleborg-spejderne.

Et nyt spejderår er startet, og vi ser tilbage på de mange oplevelser fra Spejdernes Lejr. Se billeder på hjemmesiden www.trelleborg-spejderne. Nyt fra gruppelederen Et nyt spejderår er startet, og vi ser tilbage på de mange oplevelser fra Spejdernes Lejr. Se billeder på hjemmesiden www.trelleborg-spejderne.dk Ledere Amalie (junior) og Gitte (familie-spejd)

Læs mere

Tal omkring autocamperturismen.

Tal omkring autocamperturismen. Tal omkring autocamperturismen. 1 INTRODUKTION AF AUTOCAMPERRÅDET Autocamperrådet er stiftet 11. december 2010. Autocamperrådets medlemmer er DK-Autocam og Dansk Autocamper Forening. Andre foreninger,

Læs mere

Lemvig, november 2015. Huse på Havnen

Lemvig, november 2015. Huse på Havnen Lemvig, november 2015 Huse på Havnen På forårets møde i 2014 i samarbejdsudvalget for huset Havnen 70A blev det bestemt, at besætningen på de to fartøjer AASE og GEFION på deres sommertogt skulle se på

Læs mere

Første rejsebrev. anitta_s_t@hotmail.com. Praktik fra til: dd.mm.år: 1 August 2011-31 Januar 2012. Institutionens kontakt e- mail og evt.

Første rejsebrev. anitta_s_t@hotmail.com. Praktik fra til: dd.mm.år: 1 August 2011-31 Januar 2012. Institutionens kontakt e- mail og evt. Første rejsebrev Studerendes navn: Anitta Skovhus Thyrrestrup Studienummer: PV09425 E-mail.: anitta_s_t@hotmail.com Praktikperiode: 2. el. 3. 3 praktikperiode (6. semester) Praktik fra til: dd.mm.år: 1

Læs mere

The search for silence. The project is co-funded. by the European Union

The search for silence. The project is co-funded. by the European Union The search for silence. The project is co-funded by the European Union Where to find! Where to find! Lake Rørbæk Vejle Developing tourism: 3 important things! Developing tourism: 3 important things! Focus

Læs mere

Friluftspolitik. Inspiration fra 3 kommuner. Herning kommune. Friluftsstrategi et friluftsliv, der byder op til dans.

Friluftspolitik. Inspiration fra 3 kommuner. Herning kommune. Friluftsstrategi et friluftsliv, der byder op til dans. Friluftspolitik Inspiration fra 3 kommuner Herning kommune Friluftsstrategi et friluftsliv, der byder op til dans. Den nationale friluftspolitik har sat fokus på at styrke vores sundhed og livskvalitet.

Læs mere

Vi var nogle stykker der benyttede sig af det gode sommer vejr til at deltage i Dronningens besøg på Årø Med Dannebrog for anker i Årøsund, og

Vi var nogle stykker der benyttede sig af det gode sommer vejr til at deltage i Dronningens besøg på Årø Med Dannebrog for anker i Årøsund, og foto: frost Ideen med at skrive lidt om Lillebælts Nordlige del er at fortælle om de oplevelser og muligheder der er her, og så er det også mit farvand her har jeg sejlet i 60 år men der er stadig noget

Læs mere

Sommer tur til Budapest 09.07. - 20.07. 2016

Sommer tur til Budapest 09.07. - 20.07. 2016 Sommer tur til Budapest 09.07. - 20.07. 2016 Sommer turen går til Budapest i Ungarn, nærmer i Szentendre hvor vi skal bo på campingpladsen Pap-Sziget. Den ligger på en lille ø i Donau floden. Informationer

Læs mere

Ny vin på gammelt træskib på historisk sejlads lægger til

Ny vin på gammelt træskib på historisk sejlads lægger til Ny vin på gammelt træskib på historisk sejlads lægger til SKIBET er en såkaldt galease, det vil sige det har to master, hvor den agterste er kortere end stormasten. Var det omvendt, ville SKIBET være en

Læs mere

August 2009. Indhold: Skolestart & sommerhistorier Orientering om regler for brug af mobiltelefoner Et spørgsmål til børnene

August 2009. Indhold: Skolestart & sommerhistorier Orientering om regler for brug af mobiltelefoner Et spørgsmål til børnene August 2009 Indhold: Sidste nyt: Info: Konkurrence: Kalender : Opslagstavlen: Redaktion: Poul Skolestart & sommerhistorier Orientering om regler for brug af mobiltelefoner Et spørgsmål til børnene August

Læs mere

Ud i naturen med misbrugere

Ud i naturen med misbrugere Ud i naturen med misbrugere Af Birgitte Juul Hansen, gadesygeplejerske Udsatte borgere er en gruppe, som kan være svære at motivere til at ændre livsstil. Om naturen kan bruges til at finde lyst og glæde

Læs mere

Naturvejlederløntilskud Årsrapport 2011

Naturvejlederløntilskud Årsrapport 2011 Naturvejlederløntilskud Årsrapport 2011 Referencenummer: 19180 Navn naturvejleder: (formidlingskoordinator) Søren Balle Christiansen Navn arbejdsgiver: Naturturisme I/S Arbejdssted: Det Sydfynske Øhav

Læs mere

BO - LEVE - ARBEJDE EN BOSÆTNINGSSTRATEGI FOR NÆSTVED KOMMUNE 2014-17

BO - LEVE - ARBEJDE EN BOSÆTNINGSSTRATEGI FOR NÆSTVED KOMMUNE 2014-17 BO - LEVE - ARBEJDE EN BOSÆTNINGSSTRATEGI FOR NÆSTVED KOMMUNE 2014-17 Sådan gør vi I Næstved Kommune har vi en vision med fokus på bosætning der hedder Mærk Næstved Godt liv for familien 2014-17. Visionen

Læs mere

Magistratens behandlede den 2.11.2015 indstillingen Forsøg på hvervning af The Tall Ships Races 2019.

Magistratens behandlede den 2.11.2015 indstillingen Forsøg på hvervning af The Tall Ships Races 2019. Til Magistraten Side 1 af 6 Magistratens behandlede den 2.11.2015 indstillingen Forsøg på hvervning af The Tall Ships Races 2019. Sagen blev udsat med henblik på at indhente Kulturudvalgsmedlemmernes holdning

Læs mere

Indbydelse. Tursejlere. 3.-5. juni 2016 KERTEMINDE SEJLKLUB K E R T E M I N D E S E J L K L U B

Indbydelse. Tursejlere. 3.-5. juni 2016 KERTEMINDE SEJLKLUB K E R T E M I N D E S E J L K L U B Indbydelse Tursejlere 3.-5. juni 2016 K E R T E M I N D E S E J L K L U B Velkommen til Kerteminde Kerteminde Sejlklub har fornøjelsen af at indbyde til Classic Fyn Rundt 2016 Kerteminde Sejlklub indbyder

Læs mere

Pressemeddelelse Vild med Vand. Bubber: Vandet er med til at trække vejret for mig!

Pressemeddelelse Vild med Vand. Bubber: Vandet er med til at trække vejret for mig! Pressemeddelelse Vild med Vand Bubber: Vandet er med til at trække vejret for mig! Søndag d. 29. maj vil de danske lystbådehavne summe af liv og aktiviteter både til vands og til lands i anledning af Havnens

Læs mere

Langeland - Sol, sundhed og 33 strande...

Langeland - Sol, sundhed og 33 strande... Langeland - Sol, sundhed og 33 strande... I brandinggruppen nåede vi... Leg med ord... forslag til ny(e) identitet(er) Sundhed et konkret markedsføringstema Smag, føl og mærk Langeland vores natur m.v.

Læs mere

OGF klubtur Odense Berlin Pinsen 2015

OGF klubtur Odense Berlin Pinsen 2015 OGF klubtur Odense Berlin Pinsen 2015 Odense Gymnastik Forening Oplevelse Glæde Fællesskab OGF-klubhus. Deltagerne mødes i klubhuset lørdag, den 23. maj 2015 kl. 7.30. Her pakkes følgebilerne med bagagen,

Læs mere

Formand Lene Ravn Magnolievangen 118 3450 Allerød

Formand Lene Ravn Magnolievangen 118 3450 Allerød Formand Lene Ravn Magnolievangen 118 3450 Allerød Indledning: Velkommen til årets generalforsamling, og det er mig en glæde at kunne fortælle om de ting, der er sket i 2013 Dagmar har i 2013 besluttet

Læs mere

Nu bliver det lettere at prøve sine maritime drømme af i praksis

Nu bliver det lettere at prøve sine maritime drømme af i praksis Nu bliver det lettere at prøve sine maritime drømme af i praksis For Frederiksværk Lystbådehavn og havnens klubber er gået med i et nyt, ambitiøst Vild med Vand - projekt. Baggrunden for projekt Vild med

Læs mere

Historie/Dansk. Side 1 af 7

Historie/Dansk. Side 1 af 7 Side 1 af 7 Historie/Dansk Trinmål (2009) for historiefaget efter 6. klasse Undervisningen skal lede frem mod, at eleverne har tilegnet sig kundskaber og færdigheder, der sætter dem i stand til at: - selv

Læs mere

Etableret med passion og ambition af en ung kok en aprilsdag i 1991

Etableret med passion og ambition af en ung kok en aprilsdag i 1991 Etableret med passion og ambition af en ung kok en aprilsdag i 1991 I dag står mange op hver morgen for sammen at hæve standarden for dialog, smag og sanselighed AXELBORG OSER AF STEMNING og inviterer

Læs mere

Side 1. De tre tønder. historien om Sankt Nicolaus.

Side 1. De tre tønder. historien om Sankt Nicolaus. Side 1 De tre tønder historien om Sankt Nicolaus Side 2 Personer: Nicolaus Side 3 De tre tønder historien om Sankt Nicolaus 1 Nicolaus 4 2 Naboen 6 3 Tre poser guld 8 4 Mere guld 10 5 Gaden er tom 12 6

Læs mere

Invitation. - kun for kvinder. En WOW-oplevelse. Woman 2013. Torsdag d. 29. august 2013. - og en saltvandsindsprøjtning til dit arbejdsliv

Invitation. - kun for kvinder. En WOW-oplevelse. Woman 2013. Torsdag d. 29. august 2013. - og en saltvandsindsprøjtning til dit arbejdsliv Invitation Woman 2013 Torsdag d. 29. august 2013 - kun for kvinder En WOW-oplevelse - og en saltvandsindsprøjtning til dit arbejdsliv Energi, glæde, inspiration, power! Det er følelser, du ret sikkert

Læs mere

DAGSORDEN. Boesgaard, Finn, Morfar, Jøren, Hedemann. Fraværende: Møde start: 10,45. Mødet slut: 13,51

DAGSORDEN. Boesgaard, Finn, Morfar, Jøren, Hedemann. Fraværende: Møde start: 10,45. Mødet slut: 13,51 DAGSORDEN. 1. Valg af ordstyre og referent. 2. Kassereren fremlægger årsregnskab. 3. Formændenes beretning. 4. Indkommende forslag til behandling og beslutning. 5. Planlægning af årets Træf. 6. Eventuelt.

Læs mere

Sommerskole. Sommerskole i Kirkeladen. En verden udenfor. Fællesskab på den fede måde

Sommerskole. Sommerskole i Kirkeladen. En verden udenfor. Fællesskab på den fede måde Sommerskole En verden udenfor Fællesskab på den fede måde 2013 Sommerskole i Kirkeladen Kære sommerskoledeltagere. Efter en skøn uge i dejligt selskab, synes vi, at I skal vide, at det var skønt at være

Læs mere

Bilag til ansøgningsskema til Sailing Sclerosis projektet Oceans of Hope

Bilag til ansøgningsskema til Sailing Sclerosis projektet Oceans of Hope Bilag til ansøgningsskema til Sailing Sclerosis projektet Oceans of Hope København d. 2. april 2014 For at ansøge om deltagelse i Sailing Sclerosis projektet Oceans of Hope er der nogle forhold, man skal

Læs mere

Turismestrategi frem mod 2021

Turismestrategi frem mod 2021 Turismestrategi frem mod 2021 Indholdsfortegnelse Forord... 3 1. Overordnet om turistpolitiske overvejelser... 4 1.1 Regionale samarbejder... 5 1.1.1. Destination Fyn... 5 1.1.2 Naturturisme I/S... 6 2.

Læs mere

TOVHOLDER GUIDE BEDRE TIL ORD, TAL OG IT

TOVHOLDER GUIDE BEDRE TIL ORD, TAL OG IT TOVHOLDER GUIDE BEDRE TIL ORD, TAL OG IT INTRODUKTION TIL GUIDEN Din kommune er blevet udvalgt til at være med i projektet Bedre til ord, tal og IT. Du får denne guide, fordi du har en bærende rolle i

Læs mere

Andre rejser til Færøerne. Den klassiske rundrejse på Færøerne. Færøerne på kryds og tværs Det Færøske Køkken Klassiske Færøerne og Island

Andre rejser til Færøerne. Den klassiske rundrejse på Færøerne. Færøerne på kryds og tværs Det Færøske Køkken Klassiske Færøerne og Island Den klassiske rundrejse på Færøerne 8 dage fra kr. 11.398 pr. person Inkl. fly, hotel & billeje En fantastisk kør- selv- ferie med skønne naturoplevelser På denne kør-selv-ferie får I friheden til at opleve

Læs mere

Christianshavns Lokalråd Beboerhuset Dronningensgade 34 1420 København K www.christianshavnslokalraad.dk

Christianshavns Lokalråd Beboerhuset Dronningensgade 34 1420 København K www.christianshavnslokalraad.dk Christianshavns Lokalråd Beboerhuset Dronningensgade 34 1420 København K www.christianshavnslokalraad.dk Christianshavn den 22. juli 2009 Frank Jensen Socialdemokraterne Artillerivej 34 2300 København

Læs mere

En tur til det græske øhav.

En tur til det græske øhav. Maj 2015 En tur til det græske øhav. Mange har sikkert prøvet at gå på en havnekaj sydpå, og set ind i den ene lækre båd efter den anden og tænkt, det må være dejligt at sidde i sådan en båd og sejle rundt

Læs mere

Der er fremtid i Fællesskabet

Der er fremtid i Fællesskabet Der er fremtid i Fællesskabet - Endelig aftale Sydfyn står overfor mange udfordringer, hvoraf den stigende arbejdsløshed, uddannelse af alle unge, vigende bosætning i yderområderne og en sammenhængende

Læs mere

Personale på de kommunale færgefarter

Personale på de kommunale færgefarter Juni 2012 F O A F A G O G A R B E J D E FOA Søfart Personale på de kommunale færgefarter kundeservice øboernes livsnerve miljø- og klimabevidste turisme tur-arrangører vitaminer til små samfund brand og

Læs mere

FORÆLDREBESTYRELSENS NYHEDSBREV

FORÆLDREBESTYRELSENS NYHEDSBREV Kære Forældre! FORÆLDREBESTYRELSENS NYHEDSBREV Vi håber I alle er kommet godt i gang med det nye år! Dette er nyhedsbrevet fra forældrebestyrelsen for dagplejen i Faaborg-Midtfyn Kommune. Som noget nyt

Læs mere

Rejsebrev 6. Douro. Proviantering. Douro. En tur på værtshus. Douro s nedre løb. Douro s nedre løb.

Rejsebrev 6. Douro. Proviantering. Douro. En tur på værtshus. Douro s nedre løb. Douro s nedre løb. Rejsebrev 6. Torsdag den 10 april kører vi fra Porto. Vi følger den lille gule vej på kortet, N 108, der snor sig langs bredden af Dourofloden. På kortet er vejen markeret med grønt stort set hele vejen

Læs mere

Cyklister i Kolding. Lapning i fin stil. Nr. 1 feb. 2007

Cyklister i Kolding. Lapning i fin stil. Nr. 1 feb. 2007 Lapning i fin stil Cyklister i Kolding Nr. 1 feb. 2007 Turudvalget Møder med Teknisk Forvaltning VCTA Indkaldelse til generalforsamling 29. 3 Göta kanal/göta Elv H.P. s fotos fra efterårets cykelture DANSK

Læs mere

FJORDENS DAG 2016 SPONSORSAMARBEJDE

FJORDENS DAG 2016 SPONSORSAMARBEJDE FJORDENS DAG 2016 SPONSORSAMARBEJDE DET ER HELT NATURLIGT Fjordens Dag er et af Danmarks største naturarrangementer, som hvert år i september besøges af ca. 40.000 gæster. I 25 år har Fjordens Dag tiltrukket

Læs mere

Skal man krydse Kattegat og måske en tur til Anholt så husk, at her er kommet en stor vindmølle park.

Skal man krydse Kattegat og måske en tur til Anholt så husk, at her er kommet en stor vindmølle park. foto: frost I år er der 25 års jubilæum, og denne gang har tursejlerne også en chance, uden målerbrev Gå ind på : http://www.palbyfyncup.dk/ og læs om mulighederne, man kan også se hvem der er tilmeldt,

Læs mere

5.A ved Ceres stranden

5.A ved Ceres stranden 5.A ved Ceres stranden Den 25. august 2015 tog 5.A en tur til Korsør Ceres engens strand og arbejdede med livet under Storebælt. Vi var sammen med biolog- og naturvejleder Søren Larsen. Han fangede forskellige

Læs mere

Længere ture i ind- og udland

Længere ture i ind- og udland Planlægning En tur der varer flere dage i ukendt terræn kræver naturligvis større planlægning end en endagstur på 5 km i nærområdet. Der skal være to turledere på disse ture, da den ene kan blive forhindret

Læs mere

Velkommen til den 6. ordinære generalforsamling i Den Selvejende Institution Tobaksgaarden.

Velkommen til den 6. ordinære generalforsamling i Den Selvejende Institution Tobaksgaarden. BESTYRELSENS BERETNING 2009 Velkommen til den 6. ordinære generalforsamling i Den Selvejende Institution Tobaksgaarden. Lad mig sige det med det samme: I år vil vi ikke trætte forsamlingen med redegørelser

Læs mere

Rejsebrev fra Færøerne

Rejsebrev fra Færøerne Rejsebrev fra Færøerne Hygge under aftensmaden. Side 1 af 6 Studerendes navn: Studienummer: E-mail.: Cathrine Dohn Jensen PS12414 1022065@ucn.dk Praktikperiode: 2. el. 3. Praktikperiode nr. 2. Praktik

Læs mere

VELKOMMEN TIL HOTEL STRANDPARKEN

VELKOMMEN TIL HOTEL STRANDPARKEN VELKOMMEN TIL HOTEL STRANDPARKEN Smukke, historiske rammer med udsigt til park og fjord Hotel Strandparken er beliggende i Holbæks smukke, historiske park, der skråner lige ned til Holbæk Fjord. Det velrenommerede

Læs mere

Pas cu pas,- et skridt ad gangen.

Pas cu pas,- et skridt ad gangen. Pas cu pas,- et skridt ad gangen. Udlandspraktik er en fantastisk måde at opleve et andet land. Man møder landets kultur, normer og historie på en helt anden måde, og man oplever det hele på tæt hold Derudover

Læs mere

Udkast til Strategi for Ribe - Version 1.0: Ikke flere ændringer

Udkast til Strategi for Ribe - Version 1.0: Ikke flere ændringer Udkast til Strategi for Ribe - Version 1.0: Ikke flere ændringer 1. Indledning En rapport fra Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter slog i 2015 fast, at en af årsagerne til Ribes succes er, at nogle

Læs mere

Børnehave i Changzhou, Kina

Børnehave i Changzhou, Kina Nicolai Hjortnæs Madsen PS11315 Nicolaimadsen88@live.dk 3. Praktik 1. September 2014 23. Januar 2015 Institutionens navn: Soong Ching Ling International Kindergarten. Det er en børnehave med aldersgruppen

Læs mere

Dagsorden Bestyrelsesmøde nr. 2 i Naturturisme I/S

Dagsorden Bestyrelsesmøde nr. 2 i Naturturisme I/S Dagsorden Bestyrelsesmøde nr. 2 i Naturturisme I/S Dato: Onsdag den 21. marts 2007 Tidspunkt: kl. 10.30 13.00 Sted: Forskerparken, Kullinggade 31E, 5700 Svendborg Bestyrelsesmedlemmer: Jørgen Otto Jørgensen

Læs mere

Skumsprøjten. Juli 2014

Skumsprøjten. Juli 2014 Skumsprøjten Juli 2014 Siden sidst. En dejlig sommerdag i Peder Most garden er ved at være slut. Vi har spillet til Svendborg Skyttelavs årlige fest i Christiansminde. De første gardere mødte kl. 04.30

Læs mere

September 2010 11. Årgang Nr. 3

September 2010 11. Årgang Nr. 3 September 2010 11. Årgang Nr. 3 www.marna.dk Formanden har ordet Per Thomsen Hej allesammen i foreningen Marna.Sejlsæsonen er ved at gå på held og vi har sidste Mandagssejlads d. 25 okt. kl. 1830. Når

Læs mere

Att: Folketingets Forsvarsudvalg Vedr.: Forebyggelse af skibskatastrofer i den grønlandske EEZ anno 2012 og fremover

Att: Folketingets Forsvarsudvalg Vedr.: Forebyggelse af skibskatastrofer i den grønlandske EEZ anno 2012 og fremover Forsvarsudvalget 2011-12 FOU alm. del Bilag 158 Offentligt Att: Folketingets Forsvarsudvalg Vedr.: Forebyggelse af skibskatastrofer i den grønlandske EEZ anno 2012 og fremover Goddag, I relation til den

Læs mere

Småøernes Aktionsgruppe

Småøernes Aktionsgruppe Vejledning om støtte via Småøernes Aktionsgruppe Vi støtter projekter, som viser nye veje og skaber fremskridt på de 27 småøer synliggør muligheder og kvaliteter på småøerne styrker samarbejde og fællesskab

Læs mere

Indsatsområdets navn: SEJLERTURISME: Billigt og nemt tilgængeligt materiale

Indsatsområdets navn: SEJLERTURISME: Billigt og nemt tilgængeligt materiale Indsatsområdets navn: SEJLERTURISME: Billigt og nemt tilgængeligt materiale Kort/billede Beskrivelse af forslaget - hvad går det ud på? Hvad er formålet med indsatsen? Hvornår kan forslaget realiseres?

Læs mere

18. Kulturpulje 2015 Åbent

18. Kulturpulje 2015 Åbent 18. Kulturpulje 2015 Åbent Forretningsudvalget 2521842 Brevid: Resume Kulturpuljen 2015 har modtaget 27 ansøgninger, som tilsammen har søgt om ca. 9,4 mio. kr. Der indstilles 12 projekter til tilskud,

Læs mere

Det giver dig mere indsigt Nyhedsbrev

Det giver dig mere indsigt Nyhedsbrev Det giver dig mere indsigt Nyhedsbrev September 2011 Fredag den 30. fejres frivilligheden Politiker i praktik Røde Kors indsamlingen nærmer sig Cathrine Lindberg Bak Frivilligt PR-team klar til landsindsamlingen

Læs mere

Et Øhav i verdensklasse

Et Øhav i verdensklasse Et Øhav i verdensklasse Som en del af i projektet Udvikling af Destination Fyn, er der afsat midler til at udvikle Øhavet igennem indsatsområdet Et Øhav i Verdensklasse, som har fokus på at udvikle den

Læs mere

Serviceniveau. for. Ledsagelse. efter 85 i. Serviceloven. Tillæg til Aalborg Kommunes overordnede Serviceniveau for socialpædagogisk støtte efter 85

Serviceniveau. for. Ledsagelse. efter 85 i. Serviceloven. Tillæg til Aalborg Kommunes overordnede Serviceniveau for socialpædagogisk støtte efter 85 Serviceniveau for Ledsagelse efter 85 i Serviceloven Tillæg til Aalborg Kommunes overordnede Serviceniveau for socialpædagogisk støtte efter 85 Til borgere, pårørende og medarbejdere på handicapområdet

Læs mere