LEG, LATTER OG LIVSGLÆDE FOR BØRN OG VOKSNE

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "LEG, LATTER OG LIVSGLÆDE FOR BØRN OG VOKSNE"

Transkript

1 LEG, LATTER OG LIVSGLÆDE FOR BØRN OG VOKSNE Uge juli udviklet i samarbejde med Danmarks mest rummelige højskole

2 LEG, LATTER OG LIVSGLÆDE FOR BØRN OG VOKSNE Ugens fællesnævner og overskrift er leg, latter og livsglæde. Et kursus med plads til alle, der vil lege, glæde sig, nyde sommeren, dyrke fællesskabet og lade sig inspirere af mødet med andre mennesker i Egmont højskolens omgivelser, hvor der er få meter til strand og hav, sports- og svømmehal. Formiddagene byder på fag, hvor børn og voksne arbejder sammen i forskellige valgfag, som dette år er: Filmværksted, Familieidræt, Sang dans og teater, Kreativ værksted, På havet. Eftermiddagene er sammensat således, at man kan vælge mellem følgende fag: Kajak, Maleri, Gospel, Psykologens og præstens bord, Sejlads, Foto og redigering, Idræt, Seriomani, Yoga, Raku-ler og Vandhund. Fredagen giver mulighed for at fordybe sig i eftermiddagsfaget, da disse fylder hele dagens program. Der er morgensamling med fællessang for alle. Ugen rundes af med en fest lørdag aften, hvor et live band spiller op til dans efter middagen. Børnene er om eftermiddagen optaget af aktiviteter med børnepasserne.

3 FORMIDDAGS-FAG KREATIVT VÆRKSTED v/ Dorthe Mortensen Cykelslanger kan bruges til at lave små vaser, flettede kurve, måtter eller blyantholder. Gamle t-shirts kan vi strikke, hækle eller lave»mulepose«af. Man kan også bruge strikkede og hæklede ting sammen med beton. SANG, DANS OG TEATER v/ Ingeborg Mate Holm Sang, Dans og Teater er for alle, der har lyst til at synge, danse og prøve kræfter med»de skrå brædder«. I løbet af ugen skaber vi fed energi ved at synge, danse og fortælle inspireret af øst- og sydafrikansk mundtlig fortælletradition. Derudover vil ugen byde på sjove dramaøvelser, og vi vil sammen undersøge, hvad forumteater går ud på, og hvad det egentlig kan bruges til. Vi vil også finde på projekter til genanvendelse af aviser, såsom flettede kurve. Måske sågar strikke af aviser eller små ting, vi laver decoupage på. Hvis du synes, det lyder spændende eller bare vil lære at strikke eller hækle, så kom. Vi hjælper dig gerne i gang, også selvom du ikke har en helt færdig idé i hovedet. Musikken henter vi fra hele verden, og energien skaber vi sammen. Så er du klar til at bruge dansemuskler, som du ikke plejer at bruge, synge igennem, som du ellers kun gør i bruseren og til at grine lidt af dig selv og lidt med andre, når vi slipper kroppen og fantasien løs med hinanden som publikum, så er Sang, Dans og Teater noget for dig. TIL LANDS OG TIL VANDS v/ Kirstine Hockerup På dette fag skal vi lave en masse sjove ting på stranden og i vandet. Nogle gange skal vi dyste på hold mod hinanden, andre gange er konkurrenceelementet lagt på hylden. Vi skal prøve kræfter med dobbeltkajakker, hvor de store på holdet er motorer og de yngste er galionsfigurer, fiskere, vandballonkastere og andet godt. Jer der har lyst, får mulighed for at prøve at sejle med speedbåd! Kort sagt skal vi lege, være kreative og fantasifulde og have det rigtig sjovt, og ALLE er mere end velkomne! :o)

4 FAMILIEIDRÆT KROPPEN I BALANCE v/ Poul Johansson Gulløv Det vilde og det stille. En krop i balance er en krop, der kan være vild med høj puls og give den gas, mens adrenalinen kører rundt i kroppen. En krop i balance er en krop som kan være stille, så roen kan indfinde sig i kroppen. Det betyder, at vi skal sanse, danse, tonse og tumle. Vi skal være inde, vi skal være ude, og vi skal være i vandet. Vi skal lave gamle kendte lege, og vi skal afprøve nye udfordrende lege. Hver formiddag vil der være høj puls aktiviteter og mere rolige aktiviteter såsom afspænding, yoga og massage. Vi glæder os til en skøn pulserende uge sammen med jer. FILMVÆRKSTED v/benny Kjølhede Ved hjælp af iphones, smart phones, ipads og kamera laver vi små videoproduktioner, som vi derefter lægger op på nettet. Lær hvordan I får mest muligt ud af jeres enheder, og kom gerne med idéer til produktioner. I løbet af kurset sætter vi video og den nemme adgang til produktion af video i samtidsperspektiv, men det vigtigste er, at vi laver nogle skægge og spændende produktioner samt lærer mere om videomediet.

5 EFTERMIDDAGSFAG RAKU-LER v/ Thyge Thomasen Frokost i din egen stegeso rakubrænding. Kurset starter med en let indføring i enkle teknikker til håndfremstilling af mindre keramik til Raku-brænding i åben ild. Alle kan deltage, og alle idéer er gode idéer, det sørger vi for! Du vil komme på en spændende tur ud af huset. YOGA v/ Rune Funch I denne uge vil deltagerne blive introduceret til forskellige yogaøvelser med henblik på at få enkelte øvelser med sig hjem til egen træning. Det at lave enkelte yogaøvelser (i yogasprog kaldes øvelser for asana) dagligt, giver større kropsbevidsthed, større styrke i både muskler, knogler og organer. MALERI v/ Elsebeth Sommer Maleri er for alle, som har lyst til at bruge de lyse sommerdage til at prøve kræfter med fagets spændende muligheder i skolens inspirerende pavillon. I maleri arbejdes der i løbet af ugen med forskellige redskaber som pensler, svampe, malerruller og kunsten i at flette de forskellige udtryk sammen på lærred. Derudover undersøger I også emnet ved at se eksempler fra andre kunstnere. Vi vil sammen lave fine dekorerede Stegesøer, altså indpakninger af ler til at putte små retter mad i, som vi da vil varme op i gløderne i vores hjemmebyggede ovn og nyde til frokost. Slutteligt vil vi brænde vores Raku-keramik med glasurer og dekorationer i røg og damp i den gasfyrede rakuovn. At være udendørs giver god energi og glæde lyset har en helende effekt på hele vores system. Vi vil derfor lave enkelte energi- og yogaøvelser udendørs, hvis vejret er til det. I løbet af ugen vil deltagerne få et teoretisk input om kroppen, om kost, om hvordan man ændrer vaner o.a. Der er mulighed for at komme med ønsker undervejs. Når der ikke er fælles oplæg, kommer du til at fordybe dig i egne temaer i maleriet og afprøve forskellige teknikker. Det kan være naturmotiver, dyr, stemninger, mennesker, portrætter samt abstrakte udtryk. Vi kommer omkring følgende elementer i maleriet: Komposition, farvelære, form og stoflighed. Farver og lærreder kan købes billigt på kurset resten kan du låne! Materialer til de fælles øvelser er inkluderet i kurset.

6 IDRÆT - STYRKETRÆNING & GROOVE v/ Tanja Christensen Det vilde og det stille. Hvis du er klar på at få hele kroppen arbejdet igennem med crossfit-lignende øvelser og er vild med at danse til den fedeste musik, så er idræt noget for dig. Vi starter dagen med at arbejde kroppen godt igennem med styrketræning på forskellig vis. Lige fra cirkeltræning i naturen, makkerøvelser, træning i vand til crossfit-lignende øvelser alt sammen for at styrke musklerne. Derefter skal vi Groove. Groove er dans for alle, da du ikke skal følge en bestemt koreografi, men det er heller ikke total fri dans. Det er dans med enkelte trin/bevægelser, og så er det op til dig at lægge din autenticitet i bevægelserne. Groove er fantastisk, og du bliver så glad af at Groove, for du kan ikke gøre det forkert. Hver dag sluttes af med en form for afspænding. SERIOMANI v/ Sami Hajslund og Charles Hansen I Seriomani skal vi se eller gense nogle af de serier, der gennem tiden har tryllebundet nationen. Vi vil se på nogle af virkemidlerne, der benyttes og snakke, perspektivere og belyse, hvad det er, der fanger os, når vi sidder fanget foran skærmen. Hvorfor kører Matador, FOTO OG REDIGERING v/ Benny Kjølhede I faget Foto og billedredigering skal vi mere end bare tage selfies. Vi skal lære basisindstillinger på kameraet, så man kan tage bedre fotos end bare at sætte den på fuld Auto. Vi skal arbejde med forskellige typer af foto, portræt, landskab osv. Vi skal også efterbehandle vores billeder, hvor jeg vil komme ind på grundlæggende principper i Photoshop. Og hvordan vi nemt kan lægge dem på nettet eller dele dem med venner og familie. Jeg vil opfordre jer til at tage jeres eget kamera med, så I kan lære det bedre at kende, men der er også mulighed for at låne et af skolens spejlreflekskameraer, hvis man går og overvejer at købe sådan et eller vil lære den verden af kende. Jeg vil tage udgangspunkt i mit eget Canon spejlrefleks og iphone kamera. Vi skal lære meget mere end bare at kunne tage en selfie, så hvis du vil lære at tage bedre billeder, så skal du vælge dette kursus. Jeg garanterer flere likes på Facebook. En by i provinsen, Huset på Christianshavn igen og igen? Og hvorfor er serier som Borgen og Broen blevet europæiske hits? Vær med og giv dit bud på seriefænomenet efter et gensyn med nogle af de klassiske afsnit.

7 GOSPEL v/ Iben Lautrop Kom og syng med slip glæden løs! For dig som har lyst til at synge gospel. PSYKOLOGENS & PRÆSTENS BORD v/ Kenneth Krøgholt Bork Faget er for dig, som har lyst til at tænke over og snakke om»livets store spørgsmål«. Faget bliver en blanding mellem teologi, filosofi og psykologi og giver en almen indførelse i, hvorledes psykologien og teologien arbejder ens og forskelligt om»livets store spørgsmål«. I undervisningen vil I blive præsenteret for virkelige»cases«, som vil blive drøftet og diskuteret i plenum. Her har du chancen for at være en del af den store gospel lyd, som vi skaber i fællesskab. Vi vil øve i Gosmer kirke, en af de lokale kirker. Her kan vi nemlig udnytte og implementere den helt særlige akustik, som kirkerummet skaber. Gospelmusik har ikke noget at gøre med, hvem der synger bedst. Det handler om udtryk, indlevelse, energi, glæde, smerte med andre ord: SOUL musik. Så har du lyst til et fag, hvor vi tager ud af huset, pakker kaffen og kører, går, cykler eller ruller ud til Gosmer kirke, synger og laver lækker musik, så er det dette fag, du skal vælge! Du behøver ikke have sunget i kor før, og du behøver ikke kunne læse noder. I undervisningen får I mulighed for at påvirke undervisningsindholdet, ved at I skriver egne»cases«, som undervisningen så vil tage sit udgangspunkt i. Emnerne kunne være: Liv og Død, Skyld og Ansvar, Identitet og Selvbillede, Kærlighed og Tillid, Individ og Fællesskabstanke. Du tilbydes hermed et diskussionsforum, hvor disse emner kan komme på bordet til en åben snak.

8 KAJAK v/ Dan Ellegaard Tag med ud i kajakken, lær at ro i den og se naturen omkring Hou fra havet! På dette hold vil vi: Introducere dig til kajakken og dens mange muligheder Lære dig teknikker til at manøvrere samt ro sikkert og uden skader Lære dig at redde dig selv og dine medkursister op af vandet efter en 'våd udstigning' Lege og dyste i kajakkerne Ro små ture SEJLADS v/ Karin Steen Steffensen At sejle er at lære at styre og trimme sejl, at kende vejret og vandet og at blive våd, solbrændt og lykkelig. På sejladsholdet sejler vi i de mindre både som mini 12 er, Twin og Sonar. Bådene er alle velegnede til handicapsejlads. Efter et grundlæggende kursus om færdselsregler på vandet skal vi sejle med og mod hinanden. VANDHUND v/ Jason Pennington Er du en vandhund, eller vil du bare gerne være bedre til at færdes på og i vand? Her er faget, der udforsker det på én gang fremmede og hjemlige element. Vi skal lære alt om vandet: Hvad sker der med kroppen, og hvad sker der med sindet, når kroppen sænkes ned i Kurset er for begyndere såvel som øvede roere. Du skal have nogenlunde førlighed i arme og kunne vippe med hoften for at sidde i en havkajak, men vi har også såkaldte sit-on-top kajakker samt dobbeltkajakker, som kan bruges af stort set alle. Her kan man sidde med en hjælper og være med til undervisningen og turene. Skolen har alt udstyret men tag gerne dit eget grej med, hvis du har. Vel mødt! Grundelementerne bliver saltvand, solskin og fart over feltet. Vi skal primært sejle på bane og blive gode til at manøvrere bådene. Har du lyst til at konkurrere, føle glæden ved at være på vandet og lære at sejle, så er sejlads et fag for dig. vandet? Vi skal lege og have pulsen op både i svømmehallen og i havet. Vi skal prøve at dykke med flaske og opleve friheden ved at svømme vægtløs rundt under overfladen. Vi skal også arbejde med vejrtrækning og afslapning, så vi kan holde vejret længere og fridykke.

9 AFTENAKTIVITETER MANDAG AFTEN: INTRO Velkomst og information i spisesalen. TIRSDAG AFTEN:»DET FORTÆLLENDE TEATER«Jesper la Cour kommer forbi med»det fortællende teater«et forrygende show for både børn og voksne. ONSDAG AFTEN: FORSAMLINGSHUS Vi holder forsamlingshus, hvor alle kan byde ind med oplæsning, sang, musik, korte debatoplæg eller andet, der kan bidrage til det almene fællesskab. TORSDAG AFTEN: SANGAFTEN PÅ HIMMELBJERGET Vi spiser tidligt aftensmad, hvorefter vi drager af sted til Himmelbjerget. Under de grønne bøge deltager vi sammen med andre i fællessang akkompagneret af et live-band under ledelse af Max Hvarregaard. FREDAG AFTEN: BÅLAFTEN OG KLATRING En aften ved vandet omkring bålet med samvær, sange og snak. For dem, der har modet, er der også mulighed for at klatre på skolens høje, udfordrende klatrevæg i hallen. LØRDAG AFTEN: FEST Der spilles op til fest med livemusik og dans, samvær og historier fra ugen.

10 PRAKTISKE OPLYSNINGER ANKOMST Mandag den 18. juli mellem kl. 15:00 og 17:00. AFREJSE Søndag den 24. juli kl. 12:00. Værelser forlades senest kl. 10:00. HJÆLPERE/HJEMMEHJÆLP På Egmont Højskolen findes en lille hjemmehjælpsafdeling, som kan give en hånd med, når du f.eks. skal hente mad ved buffeten, have pakket ud, have gjort rent i begrænset omfang, knappet skjorte, bundet sko osv. Hvis du skal have mere omfattende personlig pleje eller støtte til f.eks. bad, toilet og påklædning i mere end 10 min. morgen og aften, skal du medbringe den hjælp, som du får hjemme. Det vil sige, at din hjemkommune skal overflytte din hjemmehjælp (som du har fået bevilget efter Servicelovens 83, 85 eller 95) til Egmont Højskolen, så vi har midlerne til at ansætte ekstra hjælpere. Hvis du har hjælperordning efter 96, skal du medbringe egne hjælpere. Hvis du ikke medbringer timer til hjemmehjælp, og hvis du ikke har oplyst skolen om dit behov for hjælp, vil der ikke blive stillet hjælp til rådighed. Det er således dit ansvar at sørge for, at bevilling en er på plads, og at skolen er vidende om dit behov for praktisk hjælp, inden kurset starter. Husk at afkrydse på tilmeldingsblanketten, at du ønsker et skema omkring hjælpebehov tilsendt. HJÆLPEMIDLER Skolen har 30 værelser med loftlift, som fordeles efter først-til-mølle-princippet. Sejl skal medbringes. Badesæde (væghængt) og badebåre kan lånes, hvis det er forudbestilt. Elseng kan lejes men skal bestilles senest en måned før kursusstart. Leje af loftlift: Leje af elseng: 200 kr. pr. uge 300 kr. pr. uge Alle andre hjælpemidler (f.eks. toiletstol, særlig madras, ekstra puder mv.) skal medbringes. KONTOR Skolens kontor er åbent alle hverdage mellem kl. 8:00 og 15:00. Her findes bl.a. dankortterminal, busplaner, togplaner, frimærker mv. BADEUDSTYR Husk badetøj og eget badehåndklæde. Egmont Højskolen har verdens bedste badebro ved stranden, samt Vandhalla, vores nye badeanlæg. SENGETØJ, LINNED, HÅNDKLÆDER Du skal ikke medbringe dyne, pude, sengelinned og håndklæder. VÆRELSER Skolens værelser er af meget forskellig standard. Det skyldes, at værelserne er bygget i løbet af en årrække, og at krav og behov har ændret sig. Vi håber, at I vil have forståelse for, at værelsesfordelingen sker efter kriterierne: behov og først-til-mølle.

11 KURSUSPRIS Voksne over 17½ år Barn 3-6 år Barn 7-17½ år Tillæg for enkeltværelse kr kr kr. 300 kr. Ved afbud pga. sygdom får du alle penge retur, hvis du fremsender lægeerklæring. TILSKUD Hvis du er medlem af DHF og har hjælper, ledsage- eller aflastningsordning, giver DHF tilskud til hjælperens pris, således at prisen bliver kr. Kontakt: Anni Kvisgård, HENVENDELSE Charles Hansen Dan Ellegaard Egmont Højskolen Villavej 25, Hou tlf Odder TILMELDING Send vedlagte tilmeldingsblanket eller brug skolens hjemmeside så vi har din tilmelding senest 15. maj. Herefter fremsender vi en faktura på deltagerbetaling + evt. tillæg for enkeltværelse, elseng og loftlift. Hele beløbet betales på én gang senest den 1. juni. SVØMMEHALLEN VANDHALLA Du skal selv sørge for hjælp/hjælper i forbindelse med besøg i svømmehallen. Billund Esbjerg Århus Ålborg Tirstrup Hou København Kastrup Ret til ændringer forbeholdes.

12 Ugeprogram LEG, LATTER OG LIVSGLÆDE for børn og voksne juli 2016 Tid Mandag 18/7 Tirsdag 19/7 Onsdag 20/7 Torsdag 21/7 Fredag 22/7 Lørdag 23/7 Søndag 24/7 8:00 Morgenmad Morgenmad Morgenmad Morgenmad Morgenmad 9:00-9:20 9:30-12:00 Formiddagsfag for børn og voksne Formiddagsfag for børn og voksne Formiddagsfag for børn og voksne Morgensamling Eftermidagsfag for voksne / Børnepasning Morgensamling Morgensamling Morgensamling Morgensamling Formiddagsfag for børn og voksne 8:00-12:00 Mokost & afrejse 12:30 Frokost Frokost Frokost Frokost Frokost 14:00-17:00 15:00-17:00 Ankomst & indkvartering Eftermidagsfag for voksne / Børnepasning Eftermidagsfag for voksne / Børnepasning Eftermidagsfag for voksne / Børnepasning Eftermidagsfag for voksne / Børnepasning Eftermidagsfag for voksne / Børnepasning 18:00 Aftensmad Aftensmad Aftensmad Aftensmad Grillaften Festmiddag Ca. 20:00 19:15 Introaften og velkomst»det fortællende teater«v/jesper la Cour Forsamlingshus/åben svømmehal Sangaften på Himmelbjerget Bålaften/ klatring Farvelfest med live-musik Med forbehold for ændringer. Nærmere program tilsendes før kursusstart.

13 Tilmelding til "Leg, latter og livsglæde" - for børn og voksne fra den 18. til den 24. juli 2016 (skriv tydeligt med BLOKBOGSTAVER) (NB: kun én voksen pr. tilmeldingsblanket. Rekvirer gerne flere blanketter) NAVN...: ADRESSE...: POSTNR/BY..: CPR.NR (tilmelding er kun gyldig med cpr.nr.): TLF.NR...: Angiv om dit telefonnummer må vises på deltagerlisten: Ja Nej HAR DU ET HANDICAP: Ja Nej HVIS JA, HVILKET: BRUGER DU: Elstol Manuel stol Rollator Andet: HVIS DU HAR EGEN HJÆLPER MED, ANGIV: Kommunal hjælperordning 96 Hjælperens navn: Ingen kommunal hjælperordning HVIS DU IKKE HAR EGEN HJÆLPER MED, ANGIV: Jeg har brug for hjælp fra Egmont Højskolen og ønsker spørgeskema tilsendt (se venligst i brochuren i afsnittet om hjælpere/hjemmehjælp) BARN: (Husk alder) EVT. HANDICAP: BARN: (Husk alder) EVT. HANDICAP: BARN: (Husk alder) EVT. HANDICAP: DATO UNDERSKRIFT

14 FAGVALG FORMIDDAG FOR BØRN OG VOKSNE (Angiv både 1. og 2. prioritet) 1. prioritet 2. prioritet Kreativt værksted Sang, dans og teater Til lands og til vands Familieidræt kroppen i balance Filmværksted FAGVALG EFTERMIDDAG FOR VOKSNE (Angiv både 1. og 2. prioritet) 1. prioritet 2. prioritet Raku-ler Yoga Maleri Idræt styrketræning og Groove Foto og redigering Seriomani Gospel Psykologens & præstens bord Kajak Sejlads Vandhund INDKVARTERING (se brochuren) Jeg ønsker enkeltværelse (tillæg kr. 300 pr. uge) Jeg ønsker dobbeltværelse sammen med: Særlige behov i forb. med værelsesindretning: HJÆLPEMIDLER (se brochuren) Jeg har brug for elseng (leje kr. 300 pr. uge) Jeg har brug for loftlift (leje kr. 200 pr. uge). Eget sejl medbringes. Jeg har brug for en forhøjet seng Jeg har brug for badebåre Jeg har brug for badesæde Alle andre hjælpemidler såsom toiletstol, særlig madras, ekstra puder skal du selv medbringe KOST Jeg er vegetar Jeg skal have særlig lægeordineret kost. Hvilken: Andet: Denne tilmeldingsblanket sendes til: Egmont Højskolen Villavej 25, Hou 8300 Odder

JUL PÅ DEN GAMLE HØJSKOLE

JUL PÅ DEN GAMLE HØJSKOLE JUL PÅ DEN GAMLE HØJSKOLE 22. 28. december 2013 UDKAST - udviklet i samarbejde med Danmarks mest rummelige højskole VELKOMMEN TIL JULEKURSUS PÅ EGMONT HØJSKOLEN For første gang i Egmont Højskolens nyere

Læs mere

LEG, LATTER OG LIVSGLÆDE

LEG, LATTER OG LIVSGLÆDE LEG, LATTER OG LIVSGLÆDE Uge 29 15. 21. juli 2013 - udviklet i samarbejde med Danmarks mest rummelige højskole LEG, LATTER OG LIVSGLÆDE Ugens fællesnævner og overskrift er leg, latter og livsglæde. Et

Læs mere

Sund og glad UGE 29 17/7-22/7 2016

Sund og glad UGE 29 17/7-22/7 2016 2016 Sund og glad UGE 29 17/7-22/7 2016 Side 2 Sund og glad Vi har her på Livsstilshøjskolen haft rigtig gode erfaringer med sommerkurset Sund og glad igennem de sidste 4 år. Hvert år er der både nye og

Læs mere

Meditative vandringer

Meditative vandringer 2016 Meditative vandringer En vandre-uge hvor du finder energi, indsigt, ro og ny balance. Uge 28 Dato: 10.7-17.7. 2016 Side 2 Meditative vandringer 2016 En vandre-uge hvor du finder energi, indsigt, ro

Læs mere

Kom på sporet med koret Uge 28. Dato 6/7 12/7 2014

Kom på sporet med koret Uge 28. Dato 6/7 12/7 2014 2014 Kom på sporet med koret Uge 28 Dato 6/7 12/7 2014 Side 2 Livsstilshøjskolen i Gudum opfordrer dig til at komme På sporet med koret en uge for dig, som holder af at synge i kor og har lyst til at udveksle

Læs mere

SOMMERSJOV I HOU. Danmarks mest rummelige højskole. Uge 28 9. 15. juli 2012

SOMMERSJOV I HOU. Danmarks mest rummelige højskole. Uge 28 9. 15. juli 2012 SOMMERSJOV I HOU Uge 28 9. 15. juli 2012 - udviklet i samarbejde med: Muskelsvindfondens Ungdomsgruppe Dansk Handicap Forbund Ungdomskredsen Egmont Højskolens Elevforening Danmarks mest rummelige højskole

Læs mere

HANDICAPIDRÆT FOR ALLE

HANDICAPIDRÆT FOR ALLE HANDICAPIDRÆT FOR ALLE Uge 27 5. 11. juli 2010 - udviklet i samarbejde med Danmarks mest rummelige højskole HANDICAPIDRÆT FOR ALLE også for dig Velkommen til en uge, hvor du bliver beriget fagligt, og

Læs mere

Meditative vandringer

Meditative vandringer 2016 Meditative vandringer En vandre-uge hvor du finder energi, indsigt, ro og ny balance. Uge 28 Dato: 10.7-17.7. 2016 Side 2 Meditative vandringer 2016 En vandre-uge hvor du finder energi, indsigt, ro

Læs mere

kunsten at fotografere

kunsten at fotografere kunsten at fotografere 07.08.16 13.08.16 Se verden i billeder! Vi gentager successen fra sidste år, med en uges fotografisk fordybelse på Askov Højskole! Kurset er for dig, der hverken er nybegynder eller

Læs mere

Sportscamp 5 Egmont. Højskolen i Hou 15.-17. april 2016. du er inviteret!

Sportscamp 5 Egmont. Højskolen i Hou 15.-17. april 2016. du er inviteret! Sportscamp 5 Egmont Højskolen i Hou 15.-17. april 2016 du er inviteret! Sportscamp Sportscamp er en weekend for dig, som er klar på at få sved på panden. Kom og bliv udfordret, få inspiration, energi,

Læs mere

k o r t e k u r s e r p å B r e n d e r u p H ø j s k o l e 2 0 0 9

k o r t e k u r s e r p å B r e n d e r u p H ø j s k o l e 2 0 0 9 16. - 22. august 2009 Le, leg og lev vel! Sommerhøjskole arrangeret i samarbejde med Fountainhouse k o r t e k u r s e r p å B r e n d e r u p H ø j s k o l e 2 0 0 9 Sommerhøjskolen arrangeres i samarbejde

Læs mere

Bridge på Askov 29.05.16 04.06.16 ASKOV HØJSKOLE. Har du lyst til at spille bridge, og vil du samtidig udbygge din viden, så er det lige et

Bridge på Askov 29.05.16 04.06.16 ASKOV HØJSKOLE. Har du lyst til at spille bridge, og vil du samtidig udbygge din viden, så er det lige et Bridge på Askov 29.05.16 04.06.16 ASKOV HØJSKOLE Har du lyst til at spille bridge, og vil du samtidig udbygge din viden, så er det lige et kursus for dig. Et kursus, hvor der veksles mellem teori og praksis,

Læs mere

Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag

Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Vi får løbende mange nye børn og mange nye forældre i Andedammen. Derfor har vi i BjørneBanden valgt at lave et lille introduktionsbrev, for at give et indblik i hvad der foregår i hverdagen. Når man starter

Læs mere

Mindfulness og meditation en uge med fokus på sindsro

Mindfulness og meditation en uge med fokus på sindsro 2016 Mindfulness og meditation en uge med fokus på sindsro Uge 27 3/7-9/7-2016 Side 2 Mindfulness og meditation en uge med fokus på sindsro og indre balance Kurset er for dig, der gerne vil nå lidt længere

Læs mere

Skriv din livshistorie. 13.-19. november 2016

Skriv din livshistorie. 13.-19. november 2016 Skriv din livshistorie 13.-19. november 2016 Skriv om dit liv. Når du sætter ord på dine erindringer, får du selv perspektiv og sammenhæng på dit levede liv indtil nu. Den fortælling om dit liv er samtidig

Læs mere

din kreative fremtid starter her SKO TILMELDING NU LEN Læs om skoler Horsens Kunstmuseum

din kreative fremtid starter her SKO TILMELDING NU LEN Læs om skoler Horsens Kunstmuseum Læs om top Sommer skoler BILLED fremtid starter her SKO din kreative LEN Horsens Kunstmuseum Sommer og efterår 2013 TILMELDING NU BILLED SKOLEN Sommer og efterår 2013 Det er her en kreativ fritid og fremtid

Læs mere

Vuggestuen Heimdalsvej

Vuggestuen Heimdalsvej Velkommen til Vuggestuen Heimdalsvej Heimdalsvej 5 8230 Åbyhøj Tlf: 87 13 81 51 Kære. og forældre. Vi glæder os til, at du skal starte her hos os i vuggestuen Du skal gå på.. stue. De voksne på din stue

Læs mere

HÆLD NYE TANKER PÅ TANKEN

HÆLD NYE TANKER PÅ TANKEN HÆLD NYE TANKER PÅ TANKEN Uge 26 Udviklet i samarbejde med 27. juni 3. juli 2016 Muskelsvindfonden Danmarks mest rummelige højskole HÆLD NYE TANKER PÅ TANKEN! Hæld nye tanker på tanken har været temaet

Læs mere

Sommercamp i Barretstown for søskende

Sommercamp i Barretstown for søskende Sommercamp i Barretstown for søskende Hvad er Barretstown? Barretstown er en specialdesignet camp i Irland, der tilbyder rekreationsophold til henholdsvis børn med alvorlige sygdomme og deres søskende.

Læs mere

www.toerring-if.dk www.toerring-if.dk www.toerring-if.dk KOM TIL GYMNASTIK, ZUMBA OG BOKSNING I TØRRING www.toerring-if.

www.toerring-if.dk www.toerring-if.dk www.toerring-if.dk KOM TIL GYMNASTIK, ZUMBA OG BOKSNING I TØRRING www.toerring-if. OVERSIGT OVER GYMNSTIKHOLDENE Mandag: Haffenlafferne Stjernerne Boksetræning (Motion) Tirsdag: Glad motion for damer Forældre/barn Junior Mix: -Teen Girls/junior mix Voksen motion Onsdag: Familiegymnastik

Læs mere

Lokal bevægelsespolitik for Børnehuset Arken

Lokal bevægelsespolitik for Børnehuset Arken Lokal bevægelsespolitik for Børnehuset Arken Med udgangspunkt i Roskilde Kommunes bevægelsespolitik har bestyrelsen i Børnehuset Arken vedtaget følgende lokale bevægelsespolitik: Det vil vi (vores mål

Læs mere

Trivsel og velvære - en mulighed?

Trivsel og velvære - en mulighed? 2016 Trivsel og velvære - en mulighed? Uge 32 7/8-14/8-2016 Side 2 En uge med fokus på livskvalitet i forhold til hormonelle og stofskiftebetingede sygdomme. Du kan i ugens løb lære om: - sundhed og balance

Læs mere

Efterår Fugle i naturen. 24.09.16 30.09.16 I samarbejde med ornitolog Klaus Malling og leder af Vadehavscentret Klaus Melbye

Efterår Fugle i naturen. 24.09.16 30.09.16 I samarbejde med ornitolog Klaus Malling og leder af Vadehavscentret Klaus Melbye Efterår Fugle i naturen 24.09.16 30.09.16 I samarbejde med ornitolog Klaus Malling og leder af Vadehavscentret Klaus Melbye Mærk vingesuset fra nogle af naturens mest fascinerende skabninger, få en flyvende

Læs mere

TRÆDREJERPORTEN 3A AVEDØRE STATIONSBY 2650 HVIDOVRE TLF.: 36 77 30 90 E-MAIL: lct@hvidovre.dk Hjemmeside: www.buqetten.hvidovre.dk

TRÆDREJERPORTEN 3A AVEDØRE STATIONSBY 2650 HVIDOVRE TLF.: 36 77 30 90 E-MAIL: lct@hvidovre.dk Hjemmeside: www.buqetten.hvidovre.dk Efterår 2015 TRÆDREJERPORTEN 3A AVEDØRE STATIONSBY 2650 HVIDOVRE TLF.: 36 77 30 90 E-MAIL: lct@hvidovre.dk Hjemmeside: www.buqetten.hvidovre.dk Sidenr. 1. Velkommen i BuQetten GRATIS TILBUD: 2. Håndarbejde:

Læs mere

NYT FOR VINTEREN 10/11.

NYT FOR VINTEREN 10/11. NYT FOR VINTEREN 10/11. Hundelev Ungdoms- og Idrætsforening byder velkommen til en ny vintersæson, som foregår på Hundelev Skole. Tlf. liste over bestyrelsen i HUI: Mette Sørensen Vennebjergvej 12 98 99

Læs mere

Nyhedsbrev April. Sjov og fart. Dus Mellervang. Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk - 1 -

Nyhedsbrev April. Sjov og fart. Dus Mellervang. Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk - 1 - Sjov og fart Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev April BEMÆRK DUS-avisen kan også ses på Mellervangskolens hjemmeside under DUS, hvor alle månedens billeder

Læs mere

Landsbyordning ved Hou Skole Nørregade 9, Hou 9370 Hals Tlf: 99317898 Mobil: 25197898

Landsbyordning ved Hou Skole Nørregade 9, Hou 9370 Hals Tlf: 99317898 Mobil: 25197898 Landsbyordning ved Hou Skole Nørregade 9, Hou 9370 Hals Tlf: 99317898 Mobil: 25197898 Vi ønsker hermed at byde jer og jeres barn velkommen i Landsbyordningen på Hou skole. Vi håber, at denne folder kan

Læs mere

Familiekursus 03.07.16 09.07.16 ASKOV HØJSKOLE

Familiekursus 03.07.16 09.07.16 ASKOV HØJSKOLE Familiekursus 03.07.16 09.07.16 ASKOV HØJSKOLE Søndag d. 03. juli 15.00 17.00 Ankomst og indkvartering 18.15 19.00 Middag i spisesalen 19.00 19.30 Velkomst i Tårnsalen 19.00 20.30 Aftenløb for børn og

Læs mere

Syng for Livet 14.02.16 20.02.16 ASKOV HØJSKOLE

Syng for Livet 14.02.16 20.02.16 ASKOV HØJSKOLE Syng for Livet 14.02.16 20.02.16 ASKOV HØJSKOLE Søndag d. 14. februar 15.00 17.00 Ankomst og indkvartering. Kaffe og boller i spisesalen 17.00 Rundvisning ved højskolelærer Kristian la Cour du hører lidt

Læs mere

Kurser efterår 2014. - nu også for børnehavepædagoger

Kurser efterår 2014. - nu også for børnehavepædagoger Kurser efterår 2014 - nu også for børnehavepædagoger Kære børnehavepædagoger I har modtaget en folder fra Center for Undervisningsmidler, henvendt til pædagoger, der arbejder med kommende skolestartere.

Læs mere

Vuggeriet og Lysegrøn gruppe

Vuggeriet og Lysegrøn gruppe Vuggeriet og Lysegrøn gruppe Faktaoplysninger: Børnetal og stuer: Vuggestuen i Tusenfryd er delt op i stuer. Der er plads til ca. 12 børn på hver stue. Alt efter antal af børn i afdelingen er barnet tilknyttet

Læs mere

DANS DANS DANS Sund og sjov motion for voksne og seniorer i samarbejde med Husted Dans 01.10.16 07.10.16 ASKOV HØJSKOLE

DANS DANS DANS Sund og sjov motion for voksne og seniorer i samarbejde med Husted Dans 01.10.16 07.10.16 ASKOV HØJSKOLE DANS DANS DANS Sund og sjov motion for voksne og seniorer i samarbejde med Husted Dans 01.10.16 07.10.16 ASKOV HØJSKOLE Seniordans er den motionsform som aktiverer flest muskelgrupper - inkl. lattermusklerne.

Læs mere

TEGNE, MALE, MODELLERE

TEGNE, MALE, MODELLERE TEGNE, MALE, MODELLERE 03.11.19 09.11.19 På kurset får du mulighed for at fordybe dig i emnet, samtidig med, at du sammen med holdet får indblik i nye tendenser og brydninger inden for kunst og kultur.

Læs mere

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab 1 Bliv frivillig Kulturelle oplevelser Hvis du går og tror, at kirkens arbejde kun består i det, som præster, ansatte

Læs mere

BRIDGE PÅ ASKOV

BRIDGE PÅ ASKOV BRIDGE PÅ ASKOV 05.05.19 11.05.19 PROGRAM Et kursus, hvor der veksles mellem teori og praksis, og hvor det er en fordel at have spillet bridge et halvt års tid. Teorien? Den lærer du bedst med kort i hænderne,

Læs mere

Sammen skaber vi engagement. Højskole for genbrug

Sammen skaber vi engagement. Højskole for genbrug Sammen skaber vi engagement Højskole for genbrug Mandag d. 14. marts - fredag d. 18. marts 2016 1 Forsidefoto: Mikkel Østergaard Dato Kurset afholdes fra mandag den 14. til fredag den 18. marts 2016. Pris

Læs mere

Skriv din livshistorie 21.02.16 27.02.16 ASKOV HØJSKOLE

Skriv din livshistorie 21.02.16 27.02.16 ASKOV HØJSKOLE Skriv din livshistorie 21.02.16 27.02.16 ASKOV HØJSKOLE Skriv om dit liv. Når du sætter ord på dine erindringer, får du selv perspektiv og sammenhæng på dit levede liv indtil nu. Den fortælling om dit

Læs mere

PATCHWORK

PATCHWORK PATCHWORK 03.11.19 09.11.19 På kurset får du mulighed for at fordybe dig i emnet, samtidig med, at du sammen med holdet får indblik i nye tendenser og brydninger inden for kunst og kultur. Derudover er

Læs mere

Humor og Livsglæde 30.10.16 05.11.16 ASKOV HØJSKOLE

Humor og Livsglæde 30.10.16 05.11.16 ASKOV HØJSKOLE Humor og Livsglæde 30.10.16 05.11.16 ASKOV HØJSKOLE Velkommen til en uge, hvor man møder mange spændende mennesker. Smilet, humoren og livsglæden er gennemgående tema. Bjarne Nielsen Brovst, forfatter,

Læs mere

Vi glæder os til at være aktive sammen med dig! Med venlig hilsen Bestyrelsen for Fanø Gymnastik & Idræt.

Vi glæder os til at være aktive sammen med dig! Med venlig hilsen Bestyrelsen for Fanø Gymnastik & Idræt. Fanø Gymnastik & Idræt glæder sig til at byde hjertelig velkommen til sæsonen 2014 2015. Vi kan tilbyde en spændende sæson med både kendte og nye aktiviteter! Vores engagerede instruktører og hjælpetrænere

Læs mere

DANS DANS DANS Sund og sjov motion for voksne og seniorer

DANS DANS DANS Sund og sjov motion for voksne og seniorer DANS DANS DANS Sund og sjov motion for voksne og seniorer i samarbejde Husted Dans 17.01.16 23.01.16 ASKOV HØJSKOLE Seniordans er den motionsform som aktiverer flest muskelgrupper - inkl. lattermusklerne.

Læs mere

ÅRSTIDS-DAGPLEJER NINNA SCHMIDT

ÅRSTIDS-DAGPLEJER NINNA SCHMIDT ÅRSTIDS-DAGPLEJER NINNA SCHMIDT Som årstidsdagplejer skal man introducere dagplejebørnene for årstidens skiften højtider og traditioner, der er forbundet hermed ud fra børnenes præmisser. Gennem arbejdet

Læs mere

Læreplaner i Børnehaven Kornvænget.

Læreplaner i Børnehaven Kornvænget. Læreplaner 2013 Læreplaner i Børnehaven Kornvænget. Baggrund: I år 2004 blev der fra ministeriets side, udstukket en bekendtgørelse om pædagogiske læreplaner i alle dagtilbud. Det var seks temaer, der

Læs mere

Fugle i naturen. 05.06.16 11.06.16 I samarbejde med ornitolog Klaus Malling og leder af Vadehavscentret Klaus Melbye

Fugle i naturen. 05.06.16 11.06.16 I samarbejde med ornitolog Klaus Malling og leder af Vadehavscentret Klaus Melbye Fugle i naturen 05.06.16 11.06.16 I samarbejde med ornitolog Klaus Malling og leder af Vadehavscentret Klaus Melbye Mærk vingesuset fra nogle af naturens mest fascinerende skabninger, få en flyvende start

Læs mere

SÅ HOLDER VI FEST IGEN SKAL JEG DYRKE SPORT? ALKOHOL

SÅ HOLDER VI FEST IGEN SKAL JEG DYRKE SPORT? ALKOHOL SÅ HOLDER VI FEST IGEN Så er det igen ved at være tid til årets fest med vennerne fra HMI, nemlig Gl. Elevfest 2010. Vi lejet Crazy Daisy i Skanderborg igen, så rammerne skulle være i orden til et BRAG

Læs mere

SÅ HOLDER VI FEST IGEN KAL JEG DYRKE SPORT? ALKOHOL

SÅ HOLDER VI FEST IGEN KAL JEG DYRKE SPORT? ALKOHOL SÅ HOLDER VI FEST IGEN Så er det igen ved at være tid til årets fest med vennerne fra HMI, nemlig Gl. Elevfest 2012. Vi har lejet Crazy Daisy i Skanderborg igen, så rammerne skulle være i orden til et

Læs mere

Petanque ved Middelhavet

Petanque ved Middelhavet Petanque ved Middelhavet Afslapning i La Ciotat Tag med DGI Pétanque til La Ciotat - den lille by, hvor pétanque opstod i 1910 Mød en tidligere verdensmester og andre dygtige franske petanquespillere Instruktion

Læs mere

Generelt: Her er alle velkommen!

Generelt: Her er alle velkommen! Generelt: Kom og vær med når vi starter en ny sæson af Rødding på KRYDS & TVÆRS. Der bliver mulighed for at prøve kræfter med en masse sjove og underholdende aktiviteter for både store og små, unge og

Læs mere

BRODERI ASKOV HØJSKOLE

BRODERI ASKOV HØJSKOLE BRODERI 04.11.18 10.11.18 ASKOV HØJSKOLE Formål På kurset får du mulighed for at fordybe dig i emnet, samtidig med, at du sammen med holdet får indblik i nye tendenser og brydninger inden for kunst og

Læs mere

Privat dagpleje 6 mdr. - 3 år. Jeg vil i privat dagpleje

Privat dagpleje 6 mdr. - 3 år. Jeg vil i privat dagpleje Privat dagpleje 6 mdr. - 3 år Jeg vil i privat dagpleje Privat dagpleje - en bedre løsning Shireen har valgt at blive privat dagplejer for sit eget barn og et barn til. Det gør hendes families hverdag

Læs mere

PATCHWORK ASKOV HØJSKOLE

PATCHWORK ASKOV HØJSKOLE PATCHWORK 04.11.18 10.11.18 ASKOV HØJSKOLE Formål På kurset får du mulighed for at fordybe dig i emnet, samtidig med, at du sammen med holdet får indblik i nye tendenser og brydninger inden for kunst og

Læs mere

JUDO SOMMERLEJR 2014

JUDO SOMMERLEJR 2014 JUDO SOMMERLEJR 2014 Træning Teknik Motion Sjov Samvær Judo Danmarks samlingspunkt - på tværs af generationer Søndag d. 27. juli - Lørdag d. 2. august GERLEV IDRÆTSHØJSKOLE Har du planlagt din sommerferie

Læs mere

LEG, LATTER OG LIVSGLÆDE

LEG, LATTER OG LIVSGLÆDE LEG, LATTER OG LIVSGLÆDE Uge 29 13. 19. juli 2015 - udviklet i samarbejde med Danmarks mest rummelige højskole LEG, LATTER OG LIVSGLÆDE Ugens fællesnævner og overskrift er leg, latter og livsglæde. Et

Læs mere

Ind- og udmeldte børn. Personalet: nye børn og forældre og ønsker jer en god tid på fritidshjemmet.

Ind- og udmeldte børn. Personalet: nye børn og forældre og ønsker jer en god tid på fritidshjemmet. Vi byder velkommen til nye børn og forældre og ønsker jer en god tid på fritidshjemmet. Formålet med Arilds Tidende er blandt andet at holde jer orienteret om fritidshjemmets og bestyrelsens arbejde. Alle

Læs mere

Familiekursus for forældre med børn og unge med arm/bendefekter og deres søskende.

Familiekursus for forældre med børn og unge med arm/bendefekter og deres søskende. Målgruppe Familiekursus for forældre med børn og unge med arm/bendefekter og deres søskende. Formål Forældre til et barn med arm/bendefekter har behov for inspiration til, hvordan man kan støtte og påvirke

Læs mere

PROGRAM Familiehøjskole på Ryslinge Høj- & Efterskole Lørdag den 4. juli til fredag den 10. juli 2015

PROGRAM Familiehøjskole på Ryslinge Høj- & Efterskole Lørdag den 4. juli til fredag den 10. juli 2015 PROGRAM Familiehøjskole på Ryslinge Høj- & Efterskole Lørdag den 4. juli til fredag den 10. juli 2015 Familiehøjskolen er et tilbud til beboere, som bor i KAB-fællesskabet. Formålet er at give børn og

Læs mere

SFO NYT MAJ og JUNI 2016

SFO NYT MAJ og JUNI 2016 SFO NYT MAJ og JUNI 2016 FÆLLES Sommerferien nærmer sig og som allerede meldt ud ser sommerferien således ud Uge 26 er vi i vores egen SFO i Lynge i det Gl. Hus Uge 27 har vi sampasning med Engholm og

Læs mere

Nyhedsbrev Alme Skoles SFO februar 2016.02.21

Nyhedsbrev Alme Skoles SFO februar 2016.02.21 Nyhedsbrev Alme Skoles SFO februar 2016.02.21 Kære forældre Håber I alle har nydt en uges vinterferie sammen med familie eller venner. Vi glæder os til at tage imod jeres børn på mandag, til nye aktiviteter

Læs mere

Pædagogiske læreplaner.

Pædagogiske læreplaner. Pædagogiske læreplaner. Pædagogiske læreplaner er planer, der skal være med til at understøtte børns læring. Personalet skal støtte, lede og udfordre børns læring. Læring sker både gennem oplevelser og

Læs mere

SKRIV DIN LIVSHISTORIE

SKRIV DIN LIVSHISTORIE SKRIV DIN LIVSHISTORIE 17.02.19 23.02.19 PROGRAM Skriv om dit liv - når du sætter ord på dine erindringer, får du selv perspektiv og sammenhæng på dit levede liv indtil nu. Den fortælling om dit liv er

Læs mere

Sommerskole. Superseje, spændende og sjove dage på Bakkelandets Friskole. Uge 27 d. 1. juli 5. juli 2013 Tilmeldingsfrist d. 20.

Sommerskole. Superseje, spændende og sjove dage på Bakkelandets Friskole. Uge 27 d. 1. juli 5. juli 2013 Tilmeldingsfrist d. 20. Sommerskole for alle fra kommende 0. klasse til 6. klasse Til børn og forældre Græstrup, Slagballe, Davding, Brædstrup, Bryrup, Horsens, Silkeborg, Sønderborg, Slagelse..:) Nimdrupvej 2a 8740 Brædstrup

Læs mere

»Alle har ret til et fedt højskoleophold«drammelstrupvej 15 Tirstrup 8400 Ebeltoft Tlf. 87 52 91 20 www.djfh.dk post@djfh.dk

»Alle har ret til et fedt højskoleophold«drammelstrupvej 15 Tirstrup 8400 Ebeltoft Tlf. 87 52 91 20 www.djfh.dk post@djfh.dk »Alle har ret til et fedt højskoleophold«drammelstrupvej 15 Tirstrup 8400 Ebeltoft Tlf. 87 52 91 20 www.djfh.dk post@djfh.dk Velkommen til Djurslands Folkehøjskole Jeg vil gerne byde dig velkommen på vores

Læs mere

Sproggrupperne Bastebjerg 60 2690 Karslunde Telefon 46 15 15 21. Velkommen til Sproggrupperne

Sproggrupperne Bastebjerg 60 2690 Karslunde Telefon 46 15 15 21. Velkommen til Sproggrupperne Sproggrupperne Bastebjerg 60 2690 Karslunde Telefon 46 15 15 21 Velkommen til Sproggrupperne Velkommen Egne notater Kære Vi glæder os til at hilse på dig. Der er plads til dig i sproggruppe: Fra den /

Læs mere

Aug Sep. Sandbechs Allé 1A, 4330 Hvalsø, Tlf: 29200153

Aug Sep. Sandbechs Allé 1A, 4330 Hvalsø, Tlf: 29200153 Aug Sep 2013 Okt Sandbechs Allé 1A, 4330 Hvalsø, Tlf: 29200153 Nye børn og forældre ( 6 klasserne ) Rigtig hjertelig velkommen til alle jer nye, såvel børn som voksne. Vi glæder os rigtig meget til at

Læs mere

Tilmeldingen skal være indsendt senest d. 17. feb. 2016 og er bindende.

Tilmeldingen skal være indsendt senest d. 17. feb. 2016 og er bindende. Ekstra kurser Skolen for Sen-Hjerneskadede - under Hjerneskadeforeningen Aarhus / Østjylland kan igen tilbyde undervisning, der er tilrettelagt specielt til personer med erhvervet hjerneskade. Undervisningen

Læs mere

Velkommen til Fredensgård Den 1. august 2015 skal du starte i vuggestuen, og vi glæder os rigtig meget til at møde dig og din familie.

Velkommen til Fredensgård Den 1. august 2015 skal du starte i vuggestuen, og vi glæder os rigtig meget til at møde dig og din familie. Kære Velkommen til Fredensgård Den 1. august 2015 skal du starte i vuggestuen, og vi glæder os rigtig meget til at møde dig og din familie. Vi vil gerne have besøg af jer, inden du starter. Så kan I se

Læs mere

Sæson 2016-2017. Præsentation af de enkelte fag. Begynderkursus i IPAD. Linedance. Maleri

Sæson 2016-2017. Præsentation af de enkelte fag. Begynderkursus i IPAD. Linedance. Maleri Sæson 2016-2017 Præsentation af de enkelte fag Begynderkursus i IPAD Har du en IPAD, som du gerne vil lære (bedre) at kende? Så har du chancen for at deltage på begynderkursus på lokalcentret. Her lærer

Læs mere

Lykke og lyse nætter. 12.06.16 18.06.16 i samarbejde med Ældre Sagen Ballerup ASKOV HØJSKOLE

Lykke og lyse nætter. 12.06.16 18.06.16 i samarbejde med Ældre Sagen Ballerup ASKOV HØJSKOLE Lykke og lyse nætter 12.06.16 18.06.16 i samarbejde med Ældre Sagen Ballerup ASKOV HØJSKOLE Søndag 12. juni 15.00 Indkvartering 17.00 Rundvisning ved højskolelærerne Ulla Henningsen og Kristian la Cour

Læs mere

Voksen specialundervisning. - for psykisk sårbare voksne. Efteråret 2014 Husk tilmelding senest d. 4. august

Voksen specialundervisning. - for psykisk sårbare voksne. Efteråret 2014 Husk tilmelding senest d. 4. august Voksen specialundervisning - for psykisk sårbare voksne Efteråret 2014 Husk tilmelding senest d. 4. august Vil du lære nyt og møde andre mennesker? - Så er Middelfart Kommunes specialundervisning en mulighed!

Læs mere

Bevægelsesdagplejer Dorthea Marie Rønnov Hansen kaldenavn: Dorthe Højvang Nord 63 6580 Vamdrup Tlf: 21600192 + 75583409

Bevægelsesdagplejer Dorthea Marie Rønnov Hansen kaldenavn: Dorthe Højvang Nord 63 6580 Vamdrup Tlf: 21600192 + 75583409 Bevægelsesdagplejer Dorthea Marie Rønnov Hansen kaldenavn: Dorthe Højvang Nord 63 6580 Vamdrup Tlf: 21600192 + 75583409 Kontakt mig gerne for uforpligtende besøg. Velkommen til min dagpleje. Mine åbningstider:

Læs mere

Ferielignende sommerferie aktiviteter JUNI - JULI - AUGUST 2016 ROADSHOW GENNEM VESTHIMMERLAND

Ferielignende sommerferie aktiviteter JUNI - JULI - AUGUST 2016 ROADSHOW GENNEM VESTHIMMERLAND LIV OG LEDSAGELSE Ferielignende sommerferie aktiviteter JUNI - JULI - AUGUST 2016 ROADSHOW GENNEM VESTHIMMERLAND Liv og ledsagelse er ferielignende sommeraktiviteter som udbydes af Psykiatri og Handicap,

Læs mere

BILLEDSKOLEN HORSENS SOMMER/EFTERÅR 2016

BILLEDSKOLEN HORSENS SOMMER/EFTERÅR 2016 BILLEDSKOLEN HORSENS SOMMER/EFTERÅR 2016 BILLED SKOLEN Billedskolen tilbyder i sommeren/efteråret 2016 en fritidsundervisning, hvor begreber som design, illustration, tegneserier og animation nu bliver

Læs mere

Adventskursus 04.12.16 10.12.16 ASKOV HØJSKOLE

Adventskursus 04.12.16 10.12.16 ASKOV HØJSKOLE Adventskursus 04.12.16 10.12.16 ASKOV HØJSKOLE Søndag 4. december 15.00 Indkvartering 17.00 Rundvisning ved højskolelærerne Ulla Henningsen og Kristian la Cour 19.00 Velkommen og introduktion til kurset

Læs mere

PROGRAM 2014/2015. Din. Fritidsundervisning for mennesker med fysisk og psykisk handicap

PROGRAM 2014/2015. Din. Fritidsundervisning for mennesker med fysisk og psykisk handicap PROGRAM 2014/2015 Din Fritidsundervisning for mennesker med fysisk og psykisk handicap VELKOMMEN Vi byder dig endnu engang velkommen, til en ny sæson med forskellige tilbud, som kan være med til at give

Læs mere

LÆREPLANER I Snedsted Børnehave.

LÆREPLANER I Snedsted Børnehave. LÆREPLANER I Snedsted Børnehave. 2009/2010 Læreplaner. Værdier: Udgangspunktet for vores pædagogik er, at vi er forskellige. Vi har forskellige forudsætninger og evner, som danner udgangspunkt for vores

Læs mere

SØLVSMYKKER ASKOV HØJSKOLE

SØLVSMYKKER ASKOV HØJSKOLE SØLVSMYKKER 04.11.18 10.11.18 ASKOV HØJSKOLE Formål På kurset får du mulighed for at fordybe dig i emnet, samtidig med, at du sammen med holdet får indblik i nye tendenser og brydninger inden for kunst

Læs mere

Mindfulness & singleture

Mindfulness & singleture 016 Event 2016 Event 2016 Event 2016 Event 2016 Event 2016 Event 2016 Event 2016 Event 2016 Event 2016 Event 2016 Eve Nyd en uge i balance sammen med andre der rejser alene Mindfulness & singleture Mindfulness

Læs mere

Alsidige personlige kompetencer

Alsidige personlige kompetencer Alsidige personlige kompetencer Barnets alsidige personlige udvikling forudsætter en lydhør og medleven omverden, som på én gang vil barnet noget og samtidig anerkender og involverer sig i barnets engagementer

Læs mere

Midsommer i Askov i samarbejde med BUPLS Pensionistsektion ASKOV HØJSKOLE

Midsommer i Askov i samarbejde med BUPLS Pensionistsektion ASKOV HØJSKOLE Midsommer i Askov i samarbejde med BUPLS Pensionistsektion 19.06.17 23.06.17 ASKOV HØJSKOLE Mandag 19. juni 10.00 Ankomst med kaffe i spisesalen og indkvartering 11.30 Rundvisning ved kursuslederne Ulla

Læs mere

Fælles info. Nyhedsbrev Fritterhøjen uge 12+13 2011

Fælles info. Nyhedsbrev Fritterhøjen uge 12+13 2011 Fælles info Bevægelsesbane. Vi har haft bevægelses bane igen nu for 2. gang. Og allerede når vi skal noget for 2. gang er der nogle der siger, at det er kedeligt og det gider de ikke. Men det skulle de

Læs mere

Kære forældre til kommende skovbørn

Kære forældre til kommende skovbørn Privat Skovbørnehaven Mariehønen Skovbrynet 44 2800 Lyngby Telefon 30965035 E-mail: Bestyrelsen: kontakt@mariehoenenprivat.dk Leder: mariehoenen@mariehoenenprivat.dk NORMERING: Vi er 5 voksne og 27 børn.

Læs mere

STRIK ASKOV HØJSKOLE

STRIK ASKOV HØJSKOLE STRIK 04.11.18 10.11.18 ASKOV HØJSKOLE Formål På kurset får du mulighed for at fordybe dig i emnet, samtidig med, at du sammen med holdet får indblik i nye tendenser og brydninger inden for kunst og kultur.

Læs mere

Alt det praktiske Mandag den 23. juni fredag den 27. juni Mandag-torsdag kl. 9-14.45, fredag 9-14 Hvor meget? Pris kr. 900,-

Alt det praktiske Mandag den 23. juni fredag den 27. juni Mandag-torsdag kl. 9-14.45, fredag 9-14 Hvor meget? Pris kr. 900,- Sommer Kurser 2014 SOMMERH Puls 14 Er du til sjov og latter, fordybelse og refleksion, god mad og godt selskab, så er det her du skal være. Kom og vær med til en højskoleuge i nysgerrighedens og oplevelsens

Læs mere

Studienummer: 12309. Ditterosenberghansen@gmail.com. Praktik fra til: dd.mm.år: 01.02.2013-31.07.2013. Institutionens kontakt e- mail og evt.

Studienummer: 12309. Ditterosenberghansen@gmail.com. Praktik fra til: dd.mm.år: 01.02.2013-31.07.2013. Institutionens kontakt e- mail og evt. Studerendes navn: Ditte Rosenberg Hansen Studienummer: 12309 E-mail.: Ditterosenberghansen@gmail.com Praktikperiode: 2. el. 3. 2 praktikperiode Praktik fra til: dd.mm.år: 01.02.2013-31.07.2013 Institutionens

Læs mere

Patchwork - Strik 02.11. 08.11.15 ASKOV HØJSKOLE

Patchwork - Strik 02.11. 08.11.15 ASKOV HØJSKOLE Patchwork - Strik 02.11. 08.11.15 ASKOV HØJSKOLE Fælles for begge kurser Motion for alle. Undgå stivhed i nakke og skuldre ved Charlotte Aagaard Nielsen. Morgensang og sangaften med Kristian la Cour. Ingrid

Læs mere

Se teater hør historier mal og tal. Lav jeres egen forestilling

Se teater hør historier mal og tal. Lav jeres egen forestilling Børnehavkl. Se teater hør historier mal og tal Mine monstre - interaktiv teaterfortælling. Jeg guider jer gennem historien og børnene tager aktivt del i hele forestillingen og spiller alle rollerne, samtidig

Læs mere

LEG, LATTER OG LIVSGLÆDE

LEG, LATTER OG LIVSGLÆDE LEG, LATTER OG LIVSGLÆDE Uge 29 16. 22. juli 2018 udviklet i samarbejde med Danmarks mest rummelige højskole LEG, LATTER OG LIVSGLÆDE Ugens fællesnævner og overskrift er leg, latter og livsglæde. Et kursus

Læs mere

Nyhedsbrev. September 2008. Juniorklubberne. Langeskov - Kerteminde - Munkebo Nymarken & Dalby

Nyhedsbrev. September 2008. Juniorklubberne. Langeskov - Kerteminde - Munkebo Nymarken & Dalby Nyhedsbrev September 2008 Juniorklubberne Langeskov - Kerteminde - Munkebo Nymarken & Dalby OBS.: Alle klubber lukker kl. 16.30 d. 11. september pga. kursus Strandgård Fest Torsdag den 4. sept. kl. 17-20.30

Læs mere

Velkommen til. Sct. Michaels Børnehave

Velkommen til. Sct. Michaels Børnehave Velkommen til Sct. Michaels Børnehave Sct. Michaels Børnehave Sct. Michaels Gade 10 6000 Kolding Tlf. 75529438 email: post@sct-michaels-bornehave.dk Hvem er vi Sct. Michaels Børnehave er en privat daginstitution,

Læs mere

Agerskov Kristne Friskole. Valgfagshæfte. Skoleåret 2016/17. Valgfag Side 1

Agerskov Kristne Friskole. Valgfagshæfte. Skoleåret 2016/17. Valgfag Side 1 Agerskov Kristne Friskole Valgfagshæfte Skoleåret 2016/17 Valgfag Side 1 Valgfag pa AKF Du sidder nu med papirer, der fortæller hvilke valgfag, der er mulighed for at vælge i efteråret 2016 og foråret

Læs mere

1 Bevægelsespolitik 2012 for Børnehuset Ved Søerne

1 Bevægelsespolitik 2012 for Børnehuset Ved Søerne 1 Bevægelsespolitik 2012 for Børnehuset Ved Søerne Denne bevægelsespolitik er udarbejdet på tværs af afdelingerne i institutionen. Alle medarbejdere har deltaget i udarbejdelsen på et fælles personalemøde.

Læs mere

Sund og glad UGE 29 12/7-18/7 2015

Sund og glad UGE 29 12/7-18/7 2015 2015 Sund og glad UGE 29 12/7-18/7 2015 Side 2 Sund og glad Vi har her på Livsstilshøjskolen haft rigtig gode erfaringer med sommerkurset Sund og glad igennem de sidste 3 år. Hvert år er der både nye og

Læs mere

Deltagerbrev - Gymnastikskole

Deltagerbrev - Gymnastikskole Deltagerbrev - Gymnastikskole Kære deltager på Gymnastikskole i Højby i uge 31 Så er der ikke længe til, at du skal af sted på Gymnastikskole! Vi glæder os rigtig meget til at have fem super gode dage

Læs mere

MINI-SØHULEN LÆRINGSMÅL

MINI-SØHULEN LÆRINGSMÅL MINI-SØHULEN LÆRINGSMÅL Velkommen i Mini-Søhulen! Vi håber, I finder jer til rette og føler jer vel modtaget - vi er spændte og forventningsfulde, og glæder os til at se jer. Anni Iversen 21-03-2012 Side

Læs mere

VALGFAG I UNGDOMSSKOLEN i skoleåret 2016 2017

VALGFAG I UNGDOMSSKOLEN i skoleåret 2016 2017 VALGFAG I UNGDOMSSKOLEN i skoleåret 2016 2017 Et tilbud til 7.-9. klasser på: Hendriksholm Skole, Rødovre Skole, Nyager Skole, Tinderhøj Skole og Islev Skole. Valgfag i Ungdomsskolen Alle, der går i 7.,

Læs mere

Skovbørnehaven Søborgen. Skal fællesskab, natur og udeliv præge dit barns liv?

Skovbørnehaven Søborgen. Skal fællesskab, natur og udeliv præge dit barns liv? Skovbørnehaven Søborgen Skal fællesskab, natur og udeliv præge dit barns liv? Velkommen til Skovbørnehaven Søborgen Denne informations- og velkomstfolder er til jer forældre, som har barn/børn i Skovbørnehaven

Læs mere

TUSSENEWS. Nr. 47 Marts 2016 Denne avis tilhører:

TUSSENEWS. Nr. 47 Marts 2016 Denne avis tilhører: TUSSENEWS Nr. 47 Marts 2016 Denne avis tilhører: Chefens Spalte Info fra klubben Kalenderen Billeder Månedens opskrift Resultater Flygtninge Støtte sang Fællesdag i Enghøj Konkurrence Indhold Februar måneds

Læs mere

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Prøve i Dansk 2 November-december 2015 Skriftlig del Læseforståelse 2 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Hjælpemidler: ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

VELKOMMEN TIL BØRNEHUSET KILDEBÆKKEN.

VELKOMMEN TIL BØRNEHUSET KILDEBÆKKEN. VELKOMMEN TIL BØRNEHUSET KILDEBÆKKEN. Vi vil gerne byde dig og din familie velkommen til Kildebækkens Børnehave. Børnehaven er opdelt i 2 stuer, som hedder henholdsvis, Skovhulen og Havhulen. Børnehaven

Læs mere

Harmonika og højskole

Harmonika og højskole 2016 Harmonika og højskole Uge 31 31/7 7/8 2016 Side 2 Send harmonikaen på højskole Livsstilshøjskolen i Gudum inviterer til et fuldstændig fantastisk harmonikakursus, hvor harmonikaen er i centrum. Vi

Læs mere