Referat fra lokalt dialogmøde i Nylars om turisme

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat fra lokalt dialogmøde i Nylars om turisme"

Transkript

1 Referat fra lokalt dialogmøde i Nylars om turisme Nyvestcentret, 23. august 2012 kl :30. Til stede ca. 38 personer, heraf 6 medlemmer af kommunalbestyrelsen Borgmester Winni Grosbøll bød velkommen, introducerede dialogmødernes formål generelt, samt aftenens tema: turisme, med fokus på hvordan hhv. kommune og borgere kan spille ind og styrke turismen på Bornholm. Hun opfordrede alle til at engagere sig i gruppearbejdet og at lade alle komme til orde. Lone Reppien Thomsen bød også velkommen til Nylars med en energifuld fortælling om et aktivt hus selv i vintersæsonen. Hun benyttede lejligheden til at beskrive visionerne for udviklingen af området, hvor flere aktive lokalsamfund mødes til fælles aktiviteter i deres fælles sportshal. Sport, stisystemer og gode rammer for et aktivt fællesskab er centrale elementer, som man ønsker at styrke. Søren Femmer Jensen, CoCreative gav et kort inspirations-oplæg til aftenens tema om turisme, men hele tiden koblet til ting, der også er interessante for bornholmerne selv. Arbejdsmetoder til gruppearbejdet og aftenens fire undertemaer blev introduceret: Outdoor Bornholm, Det gode værtskab og øboer indkvartering Kystturisme Vinterø. Der var en times gruppearbejde i de 4 grupper, hvorefter dialog-kaptajnerne kort præsenterede hovedlinjerne i gruppens forslag til handlinger. Se en detaljeret gennemgang af disse i vedhæftede bilag. Efter plenumpræsentationerne pointerede Niels Chresten Andersen (Regional Udvikling, BRK) at referaterne bl.a. gives til Demokratigruppen, og at sekretariatet for borgerinddragelse udarbejder en liste over de indkomne ideer og forslag til handlinger, opdelt i forhold til hvilke af kommunens forskellige udvalg, de (primært) falder ind under, som ligeledes fordeles til demokratigruppen og til de respektive udvalg. På denne måde går input fra dialogmøderne videre men uden garantier for, at man lige præcis kan se sine egne ideer blive til handlinger. Lokale spørgsmål og svar: Selv om der ikke på forhånd havde været indsendt nogle spørgsmål om lokale forhold, var der en god debat om bl.a. de kommende handleplaner, der skal konkretisere de overordnede linjer, som udstikkes i Bornholms Udviklingsplan. Handleplanerne skal være med til at brække de overordnede mål ned i delmål. Dialogmøderne er tænkt som en måde at få et input til, hvad det er borgerne ønsker at der skal komme ind i handleplanerne.

2 Et andet spørgsmål drejede sig om borgerens mulighed for fx at tilbyde at holde et fredet område (evt. under opsyn af en kommunal skovrider), så det ikke springer i skov. Borgmesteren udtrykte stor begejstring for forslaget, fordi naturpleje på Bornholm er ressourcekrævende, da vi har så mange naturperler og kulturhistorisk vigtige steder. Hun ville gerne videre med offentlig-privat samarbejde her. Samtidig nævnte hun at det kunne være interessant, hvis BRK kunne få lov til at få hjælp fra arbejdsløse til fx at lave bedre infrastruktur som trapper osv. i skove selv om der er meget lovgivning på området. Naturstyrelsen blev nævnt mht. at man kan adoptere et fortidsminde, og Hasle og Klemensker blev fremhævet som lokalsamfund der netop har indgået offentligprivate samarbejder om pleje af natur/stier. Aften sluttede med at borgmeteren takkede for deltagernes engagement og opfordrede dem til at hjælpe BRK med at finde den konstruktive samtale og forbedre møderne gennem at give feedback. Referat af gruppearbejde om turisme. Kystturisme: Dialogkaptajn: Pernille Lydolph, Destination Bornholm. 7 personer i alt (inkl. 1 politiker) Kommunikation: Virtuel ø, fælles info-portal; kommunikation omkring kystturisme, hvordan sikre bedre kommunikation? Konkret problem at man ikke har info nok om stier (og om deres sværhedsgrad); kunne man graduere stiernes sværhedsgrad? Understøtte gode oplevelse med app er? Virtuel Ø fælles infoportal (VB#18) o Erhverv; Turisterhverv bakke op kom, alle. OBS: Kræver fri Wifi. o BRK (eller Borgere): Kortlægge stierne o BRK: Øge tilgængelighed og kommunikation. Kommunalt ansvar. Lokale fødevarer som attraktion; Tænke videre ud i at udvide madskole-koncept, hvor BRK stiller skolekøkkener til rådighed, med inspiration fra 4H, men retter madskolerne mod turisterne (herunder lejrskolerne). Fødevareferie Bornholm (VB #7) o Borgerne: Åbne hjemmet for turister med fx mad. o Erhverv: Uddannede vejledere/undervisere til madskoler. Sejlsportsstævne; Baltic Cup, hvert andet år i september på Bornholm. Sejlere og meget afledt turisme. o BRK: Kommunegaranti (underskudsgaranti?) o Erhvervsliv: Sponsorater o Borgere: Foreninger yder frivillig tid. Gammelby (ide-kort): 6000 pensionister i lejligheder. Fondsfinansieret. o BRK: Give tilladelse til byggeri. o Borgere: Give frivillig tid.

3 Udfordringskort: Kyststiturisme. Hytter ved kysten ej muligt lovgivningsmæssigt. Det gode værtskab: Dialogkaptajn: Lena Schenk, BRK og Anja Bach-Jensen (CRT): I alt 6 personer (inkl. 1 politiker). Blik for ny turismekategori : Både-og-Bornholmere, med bolig ovre og på Bornholm. Stort potentiale i folk, der bor her noget af tiden og elsker Bornholm. Undersøge hvad vi kan med og for denne gruppe, og hvad potentialet er i det. o BRK: Kommunikation og information. Analyse af gruppe. Gå i dialog med dem, involver dem. Måske kan vi konvertere dem til Bornholmere? o Erhverv: Det eksklusive Bornholm. o Borgere: Foreninger kan være mere åbne overfor folk udefra. Værtskabs-fællesskaber (beslægtet med ø-bo indkvartering). 1) Lær at lave med og bliv fx pop-up vært (a la de pop-up restauranter, der blev lavet i forbindelse med Folkemødet 2012). 2) Turister kan også komme på kursus og lære at lave bornholmsk gourmet mad. 3) Turist mad-kurser. o BRK: Campus Bornholm kunne etablere kurset med branchen om vinteren. o Borgerne: Vi øver os hele vinteren. Værtskab: Sygehuset også en vært på øen i forhold til langtidssyge eller døgnplejen det er muligt t være syg og på ferie eller gammel og på ferie på Bornholm. Sygehus får godt feedback, turister føler sig velkomne. Event ø gave-kort, som er en event du kan købe på Bornholm (selv booke på en hjemmeside, ikke afhængigt af dato). Fælles portal? Folkemødet: Bornholm er det eneste sted i Danmark, sådan et møde kan lade sig gøre bl.a. fordi her er så trygt (Borgere). o Erhverv: Tag familien med! Vi tilbyder o BRK: Skal løse problemerne (rammevilkår for service på Folkemødet) o Erhverv: Indkvartering på Poul Anker til Folkemødet. o Borgere: Fortæl. Kom igen. Få mere! Poul Ancher bruges til indkvartering under Folkemødet. Kan BRK medfinansiere shuttlebåde, som så også kan bruges til krydstogtgæster? Åbne haller. Tidens trend er væk fra den organiserede idræt. Det praktiske er tæt på at kunne lade sig gøre det kan det i København! o BRK: Bare få det organiseret. Turister kan også booke sig ind hvis der er god information.

4 Gratis busser. Brug Ærø som inspiration. Udfordringskort: PRISEN for at komme til og fra øen. For dyrt? Snakker vi for meget om det? Fakta. Outdoor Bornholm: Dialogkaptajn: Flemming Torsten Sørensen, DGI. 11 personer i alt (heraf 2 politikere). Outdoor har rigtig mange muligheder på Bornholm Tænke begrebet meget meget bredt Der skal være plads til guidet tur for ældre medborgere Ligesom det skal kunne rumme hard core adventure racere Man skal ville OUTDOOR det gælder om at kunne sælge det 100 %; være enige alle skal være med private aktører Kommune og befolkningen. SYNLIGØRELSE er et nøgle ord Synligøre Bornholms outdoor muligheder og meget bedre markedsføring på området. Det brandes i stil med Green Bright Island mv. Det skal være på linje med Glas og Keramik skole At vil man noget på det område så er Bornholm ikke til at komme udenom. På samme vis vil man noget med outdoor aktiviteter / udannelse / kurser etc., så hedder det Bornholm. Nytilflyttede ved ikke altid at tingene er der.. Tingene er ofte ikke særlig synlige! Udfordring at kommune IKKE har penge til en stor satsning som at skabe en Nationalt Center. Forslag: (til Kommune / teknik og miljø / Vej og park): Det handler måske ikke om merinvestering, men om om- investering. Dvs. at bruge penge anderledes, fx bruge resssourcer på at klippe / afmærke løberuter, i stedet for at klippe grøftekanter eller andet. Konkrete ideer SEGEN som outdoor center Outdoor Bornholm App som synliggør alle outdoor muligheder fra kajak til vandreture (jf. Klatring på Bornholm app.) Erfaringsudveksling imellem lokale kreds netværk. Et event kontor som kan hjælpe med events og outdoor, med alt fra toiletter til projektansøgning og tilladelser. Meget stærkere synliggørelse advisering af muligheder på Bornholm for outdoor aktivitet Bornholm som cyketrænings ø for prohold m.fl. Forslag om mere videns- og erfaringsdeling imellem de lokale områder på Bornholm eks. hele Hasle aktivitetsområdet Frilufts/ outdoorguider Som man kan spørge bruge Alle områder på Bornholm et synligt og afmærket løbesti-netværk med app eller folder som markedsføring. Alle folk kommer for naturen på Bornholm: Markedsføre at man kan se opleve den Bornholmske natur via løb kajak- dykning klatring cykling mv. Nødvendigt med meget tættere samarbejde store outdoor events tiltrækker turister / overnatning. Ønskeligt at de private aktører her går ind og er med til at løfte.

5 o Eks. outdoor uge 35 med Team Bornholm Vinterø: Dialogkaptajn: Anders Hedetoft, CRT. 11 personer i alt (heraf 2 politikere) På nogle punkter er Bornholm kommet godt i gang med vinterturisme, fx trollingmaster, og kulturuge, og skibakke Og lykkes med at udvide sæsonen. Der er en del udfordringer med at udvide sæsonen. Restauranter og virksomheder lukker ned, når vi er ovre hovedsæsonen, fordi det ikke er rentabelt at drive virksomhed. Bornholmere går i hi om vinteren. Og transportprisen her til er også en udfordring. Ideer og aktører: Kommune: o Kulturinstitutionerne kan have åbent i længere tid. o Ældreby med aktiviteter også åben for turister. o Medvirke ved efteruddannelse af personale på Hoteller/restaurenter i ydersæson => udvide sæson. o Mange arbejdsløse kunne gode aktiveres i frivillige foreninger. o Kommunale regler: Ikke lov til bestemte aktiviteter. Borger: o Krydstogtsberedskab: Betjen dem! Både i Rønne og i Nexø. o Aktiver bornholmernes privatforbrug: De skal vide, hvor der er åbent om vinteren. o Borgere og foreninger: Vær lidt bedre til at åbne op overfor turister, invitere dem med, at de er velkomne til at deltage i jeres aktiviteter (fællesspisning eller sport). Erhverv: o Krydstogt-beredskab eller telefonkæde for at undgå at der er krydstogt-turister der møder helt døde, lukkede byer! o Kampagner målrettet kurser/grupper. Samarbejde omkring kurser. o Kampagne rettet mod ældre turister, sammen med ældre. o Information om hvor der er åbent (en hjemmeside). Information information information både for os selv og for turisterne: Hvad er åbent [Findes på destinationens liste]. Inkl. oplevelses-muligheder (museer osv) burde samles på én side for turister. Udfordringskort: o De små samfund lukker ned. o Der mangler overnatningsmuligheder og spisemuligheder. o Bornholmerne går i hi om vinteren. De dyre færgepriser o Idrætsforeningerne har ikke kræfter til nye initiativer. Ide-kort: o Jul på Bornholm: Inviter familie (folk der har boet på Bornholm tidligere) og dobbeltbolig-ejerne/både-og-bornholmerne. o Lad Christianshøj være åben hele året.

6 o Udnytte landbrugsmuseum omkring jul. o Kommunale gavekort til borgerne til at spise ude udenfor sæsonen. o Tivoli som tidligere lå død hen om vinteren har stor succes, Bornholm har også turist-faciliteter som bare ligger hen udnytte med jule-arrangementer (fx tidligere bornholmere). Fx at bruge Melstedgård omkring jul; Idekort (eksisterende): o Konverter noget af turismestøtte til et gavekort til alle borgere så de kan tage ud på restaurant i lavsæson. o Åbne lokale aktiviteter for turister. Inviter fx med til fællesspisning. o Vælg et sted/en by, der har åbent udenfor sæsonen. o Stævne for vinterbadning. Referent: Rikke Brandt Broegaard, landdistriktscoach

LOKALE DIALOGMØDER AUGUST 2012

LOKALE DIALOGMØDER AUGUST 2012 LOKALE DIALOGMØDER AUGUST 2012 Kære Bornholmer Du er inviteret til lokale dialogmøder, der afholdes fire gange i august måned. Her kan du møde politikere og medborgere til dialog om, hvordan vi gør Bornholm

Læs mere

Nedenstående forslag kommer fra de fem borgermøder, som blev holdt i 2012.

Nedenstående forslag kommer fra de fem borgermøder, som blev holdt i 2012. Forslag fra borgerdialogmøder i 2012 Forslag, hvor eksterne aktører har handlepligten Nedenstående forslag kommer fra de fem borgermøder, som blev holdt i 2012. Det gælder for forslagene i dette bilag,

Læs mere

Referat fra lokalt dialogmøde i Rø om kultur og fritid

Referat fra lokalt dialogmøde i Rø om kultur og fritid Referat fra lokalt dialogmøde i Rø om kultur og fritid Rø Medborgerhus, 29. august 2012, kl. 19 21.30 Ca. 41 deltagere 41, heraf 5 politikere. Udvalgsformand Bjarne Kristiansen bød velkommen til det lokale

Læs mere

Opsummering af klyngeworkshop Oplevelsesunivers Bornholm

Opsummering af klyngeworkshop Oplevelsesunivers Bornholm Opsummering af klyngeworkshop Oplevelsesunivers Bornholm Status - hvor er vi nu? Masser af gode initiativer i oplevelsesuniverset. Fx indenfor skov & natur, musik, wellness, kunsthåndværk, kunst, gourmet,

Læs mere

Handlingsplan Handlingsplan Turisme

Handlingsplan Handlingsplan Turisme Turisme 1 Rebild i øjenhøjde Vision Rebild 365 Rebild Kommune ligger i hjertet af Himmerland og er beriget med skove, søer og kilder. Med Rold Skov som nærmeste nabo er skoven og naturen en unik del af

Læs mere

BORNHOLMS REGIONSKOMMUNE, CENTER FOR NATUR, MILJØ OG FRITID FOR-PROJEKT TIL BORNHOLMS GRØNNE BØLGE

BORNHOLMS REGIONSKOMMUNE, CENTER FOR NATUR, MILJØ OG FRITID FOR-PROJEKT TIL BORNHOLMS GRØNNE BØLGE PROJEKTOMRÅDETS AFGRÆNSNING Visionen for Bornholms Grønne Bølge er at skabe et sammenhængende og let tilgængeligt natur- og friluftslandskab gennem det indre Bornholm og derved styrke naturen og båndet

Læs mere

SAMSØ KOMMUNE ERHVERVS- OG BOSÆTNINGSSTRATEGI

SAMSØ KOMMUNE ERHVERVS- OG BOSÆTNINGSSTRATEGI SAMSØ KOMMUNE ERHVERVS- OG BOSÆTNINGSSTRATEGI 2014 2020 FORORD 3 VISION FOR ERHVERVS- OG BOSÆTNINGSSTRATEGIEN 2014-2020 4 MÅL FOR ERHVERVS- OG BOSÆTNINGSSTRATEGIEN 2014 2020 4 PULS ÅRET RUNDT UDFORDRINGER

Læs mere

Friluftslivsstrategi - et friluftsliv, der byder op til dans

Friluftslivsstrategi - et friluftsliv, der byder op til dans Yderligere information: Teknik og Miljø Natur og Grønne Områder Rådhuset, Torvet 7400 Herning Telefon 96282828 teknik@herning.dk www.herning.dk Friluftslivsstrategi - et friluftsliv, der byder op til dans

Læs mere

Bornholm rigere på oplevelser og vækst. Bornholms Turismestrategi

Bornholm rigere på oplevelser og vækst. Bornholms Turismestrategi Bornholm rigere på oplevelser og vækst Bornholms Turismestrategi 2017-2019 Status Status Turismen på Bornholm går rigtig godt Erhvervet har fremgang, og vi har flere tilflyttere til øen end vi har fraflyttere

Læs mere

Kommunikationsstrategi for Bornholms Vækstforum

Kommunikationsstrategi for Bornholms Vækstforum BORNHOLMS VÆKSTFORUM Landemærket 26 3700 Rønne Tlf.: 5692 0000 Fax: 5692 0001 E-mail: vaekstforum@brk.dk Kommunikationsstrategi for Bornholms Vækstforum Erhvervslivets vilje og evne til vækst er en grundforudsætning

Læs mere

Kort intro til Vækstforums arbejde. 31. marts Borgmester Winni Grosbøll

Kort intro til Vækstforums arbejde. 31. marts Borgmester Winni Grosbøll Kort intro til Vækstforums arbejde 31. marts 2014 Borgmester Winni Grosbøll 1 Erhvervsfremmelov overordnet ramme Vækstforums opgaver: 1. Udarbejde de erhvervs- og vækstrettede dele af den regionale vækst-

Læs mere

Bliv PARTNER hos Visit Ikast-Brande

Bliv PARTNER hos Visit Ikast-Brande Bliv PARTNER hos Visit Ikast-Brande Lad os sammen skabe vækst! I Visit Ikast-Brande arbejder vi målrettet med udvikling af turismen både lokalt i Ikast-Brande området og bredt i den midtjyske region. Som

Læs mere

Danboat. 27. november 2015

Danboat. 27. november 2015 Danboat 27. november 2015 Hvorfor projekt Vild med Vand? Dansk Sejlunion Færre og ældre medlemmer 1/3-del af klubberne mister medlemmer 1/3-del har status quo Foreningen af Lystbådehavne i Danmark (FLID)

Læs mere

Afstemningstemaer til Bornholms Udviklingsplan 2012

Afstemningstemaer til Bornholms Udviklingsplan 2012 BILAG 6 Afstemningstemaer til Bornholms Udviklingsplan 2012 I forbindelse med kommunalbestyrelsens behandling af Bornholms udviklingsplan den 28. juni 2012 kom der afstemningstemaer fra SF, Venstre og

Læs mere

Politik for frivilligt socialt arbejde. Sammen om det frivillige sociale arbejde i Solrød Kommune

Politik for frivilligt socialt arbejde. Sammen om det frivillige sociale arbejde i Solrød Kommune Politik for frivilligt socialt arbejde Sammen om det frivillige sociale arbejde i Solrød Kommune Forord I Solrød Kommune er vi privilegerede. Vi har et alsidigt og stærkt frivilligt socialt engagement.

Læs mere

Referat fra lokalt dialogmøde i Hasle om erhverv

Referat fra lokalt dialogmøde i Hasle om erhverv Referat fra lokalt dialogmøde i Hasle om erhverv Svartingedalskolen, 15. august 2012, 19-21:30 Til stede ca. 42 personer, heraf 5 medlemmer af kommunalbestyrelsen Borgmester Winni Grosbøll bød velkommen.

Læs mere

Idrætsstrategi for Bornholms Regionskommune

Idrætsstrategi for Bornholms Regionskommune » Idrætsstrategi for Bornholms Regionskommune Baggrund Kommunalbestyrelsen i Bornholms Regionskommune godkendte den 19. december 2013 en revideret idrætspolitik. Idrætspolitikken præciserer hvilke fokusområder

Læs mere

Turismestrategi frem mod 2021

Turismestrategi frem mod 2021 Turismestrategi frem mod 2021 Indholdsfortegnelse Forord... 3 1. Overordnet om turistpolitiske overvejelser... 4 1.1 Regionale samarbejder... 5 1.1.1. Destination Fyn... 5 1.1.2 Naturturisme I/S... 6 2.

Læs mere

Principper for kommunikation i Odense Kommune

Principper for kommunikation i Odense Kommune Principper for kommunikation i Odense Kommune Odense Kommune skal have en god kommunikation og tæt dialog mellem borgere, brugere, kommunens ansatte, virksomheder og andre samarbejdspartnere. Det skal

Læs mere

Turisme og fødevarer i en bornholmsk kontekst muligheder og potentialer. Vi arbejder for turismen

Turisme og fødevarer i en bornholmsk kontekst muligheder og potentialer. Vi arbejder for turismen Turisme og fødevarer i en bornholmsk kontekst muligheder og potentialer Vi arbejder for turismen www.bornholm.info/erhverv Hvad gør vi/hvor er vi Vi har 75 fødevareproducerende virksomheder på Bornholm.

Læs mere

Præsentationsrunde. Hvem? Hvorfra? Overvejelser i forhold til Vild med Vand? Forventninger?

Præsentationsrunde. Hvem? Hvorfra? Overvejelser i forhold til Vild med Vand? Forventninger? Præsentationsrunde Hvem? Hvorfra? Overvejelser i forhold til Vild med Vand? Forventninger? Hvorfor projekt Vild med Vand? Dansk Sejlunion Færre og ældre medlemmer Foreningen af Lystbådehavne i Danmark

Læs mere

Business Center Bornholm er interesseret i at revitaliseringen indebærer:

Business Center Bornholm er interesseret i at revitaliseringen indebærer: Bornholms Vækstforum Landemærket 26 3700 Rønne 7. september 2016 Interessetilkendegivelse Business Center Bornholm Business Center Bornholm vil gerne tilkendegive sin interesse i en revitalisering af Bright

Læs mere

BORGERMØDE KULTUR OG FRITID 17. MAJ 2016

BORGERMØDE KULTUR OG FRITID 17. MAJ 2016 BORGERMØDE KULTUR OG FRITID 17. MAJ 2016 Program 19:00 Intro ved Emrah Tuncer og Svend Due Mikkelsen 19:15 Intro til fortællingerne ved Emrah Tuncer 19:30 Basar 2x20 minutter ved 2 selvvalgte stande +20

Læs mere

LOKALRÅD I VEJLE KOMMUNE UDVIKLING I FÆLLESSKAB

LOKALRÅD I VEJLE KOMMUNE UDVIKLING I FÆLLESSKAB LOKALRÅD I VEJLE KOMMUNE UDVIKLING I FÆLLESSKAB MORTEN SKOVLUND Bosiddende i Skibet 8 km. fra Vejle By 40 år gammel Gift og har 3 børn Var medstarter af Lokalrådet for Skibet og Omegn det 25. lokalråd

Læs mere

Nye veje til vækst i kystturismen. v/ Katia K. Østergaard adm. direktør, HORESTA

Nye veje til vækst i kystturismen. v/ Katia K. Østergaard adm. direktør, HORESTA Nye veje til vækst i kystturismen v/ Katia K. Østergaard adm. direktør, HORESTA DANSK KYSTTURISME tak for invitationen.. Dansk turisme i tal Turisterhvervet omsætter for 82,4 mia. kr. årligt Turisterhvervet

Læs mere

Friluftslivsstrategi. et friluftsliv, der byder op til dans

Friluftslivsstrategi. et friluftsliv, der byder op til dans Friluftslivsstrategi et friluftsliv, der byder op til dans Kolofon: Udarbejdet af: Herning Kommune, Teknik og Miljø, 2015 Illustrationer: Ole Jørgensen Indhold Forord 5 Vision for friluftslivet 7 Friluftslivet

Læs mere

Kystturisme. Hvilken værdi har smukke kyster for turismeerhvervet i Danmark? v/ Bruno Bedholm, VisitDenmark. Brød 1 Brød 2

Kystturisme. Hvilken værdi har smukke kyster for turismeerhvervet i Danmark? v/ Bruno Bedholm, VisitDenmark. Brød 1 Brød 2 Kystturisme Hvilken værdi har smukke kyster for turismeerhvervet i Danmark? v/ Bruno Bedholm, VisitDenmark Indhold: 1. Hvad betyder Turismeerhvervet for Danmark 2. Hvem er vores gæster 3. Motiver for ferien

Læs mere

Smag og Oplev Middelfart 19. marts 2012

Smag og Oplev Middelfart 19. marts 2012 Smag og Oplev Middelfart 19. marts 2012 LAG Middelfart og projektet Hvem er LAG Middelfart? Forening under Landdistriktsprogrammet 2007-2013 Landdistriktsprogrammets overordnede formål er at skabe attraktive

Læs mere

ERHVERVSPOLITIKS RAMME

ERHVERVSPOLITIKS RAMME ERHVERVSPOLITIKS RAMME Oplæg til erhvervspolitik for Inden finanskrisen oplevede erhvervslivet i en positiv udvikling med vækst, stigende produktivitet og meget lav ledighed. Det er et godt udgangspunkt

Læs mere

Adgang til Oplevelser

Adgang til Oplevelser Adgang til Oplevelser - en politik for styrkelsen af de særlige steder der findes i vores natur og landskaber og muligheden for oplevelsen af dem. Holbæk Kommune 2016 synliggøre fortællinger i landskabet

Læs mere

Erhvervsmæssig vækst i tilknytning til naturoplevelser med fokus på forretningsudvikling af maritime naturoplevelser, projektet

Erhvervsmæssig vækst i tilknytning til naturoplevelser med fokus på forretningsudvikling af maritime naturoplevelser, projektet 27. okt. Svendborg Erhvervsmæssig vækst i tilknytning til naturoplevelser med fokus på forretningsudvikling af maritime naturoplevelser, projektet Lidt om Naturturisme I/S Projektets dele Overnatning med

Læs mere

Dansk Sejlunion - Klubkonference. 21. november 2015

Dansk Sejlunion - Klubkonference. 21. november 2015 Dansk Sejlunion - Klubkonference 21. november 2015 Vi vil fortælle om Baggrunden for projekt Vild med Vand Status for projektet Hvad består projektet af Hvad leverer projektsekretariatet Hvordan kommer

Læs mere

Projektbeskrivelse Bornholmermodellen: Flere praktikpladser på Bornholm

Projektbeskrivelse Bornholmermodellen: Flere praktikpladser på Bornholm Projektbeskrivelse Bornholmermodellen: Flere praktikpladser på Bornholm Formål Projektet er et offentligt/privat samarbejde med det formål at samle Bornholms Regionskommune, erhvervslivet, uddannelsesinstitutioner

Læs mere

Idrætspolitik for Bornholms Regionskommune 2013

Idrætspolitik for Bornholms Regionskommune 2013 Forslag til revision af Idrætspolitik for Bornholms Regionskommune 2013 Forslaget er udarbejdet af Bornholms Idrætsråd 20-01-2013 1 Idrætspolitik for Bornholms Regionskommune Det er Bornholms Regionskommunes

Læs mere

Idrætsstrategi for Bornholms Regionskommune

Idrætsstrategi for Bornholms Regionskommune » Idrætsstrategi for Bornholms Regionskommune Baggrund Kommunalbestyrelsen i Bornholms Regionskommune godkendte den 19. december 2013 en revideret idrætspolitik. Idrætspolitikken præciserer hvilke fokusområder

Læs mere

BilagKB_141216_pkt.19.01 ERHVERVSPOLITIK 2015-2018

BilagKB_141216_pkt.19.01 ERHVERVSPOLITIK 2015-2018 ERHVERVSPOLITIK 2015-2018 ERHVERVSKOMMUNEN HVIDOVRE I Hvidovre har vi mange virksomheder og arbejdspladser, både private og offentlige. Vi har et af Nordeuropas største erhvervsområder, Avedøre Holme,

Læs mere

FÆLLES OM ODENSE. Civilsamfundsstrategi

FÆLLES OM ODENSE. Civilsamfundsstrategi FÆLLES OM ODENSE Civilsamfundsstrategi 1 FORENINGSFRIVILLIG Corperate Volunteer ADD-ON MODEL MEDLEM SERIEL ENKELTSTÅENDE DEN STRATEGISK INTEGREREDE MODEL UORGANISEREDE ELLER VIRTUEL FRIVILLIG OFFENTLIG

Læs mere

Bornholm rigere på oplevelser. Bornholms turismestrategi 2013-2016

Bornholm rigere på oplevelser. Bornholms turismestrategi 2013-2016 Bornholm rigere på oplevelser Bornholms turismestrategi 2013-2016 STRATEGI Bornholms nye turismestrategi tager over, hvor strategien fra 2006 slipper. Ambitionen med Bornholm I/S var at skabe grundlag

Læs mere

Høringssvar fra Bornholmske Borgerforeningers Samvirke - efter forudgående høring i alle øens lokalsamfund/medlemsforeninger

Høringssvar fra Bornholmske Borgerforeningers Samvirke - efter forudgående høring i alle øens lokalsamfund/medlemsforeninger Skal kommuneplanens rammer for detailhandel på Bornholm ændres? Bornholms Regionskommune har modtaget flere henvendelser med ønsker om at placere dagligvarebutikker i en størrelse på 1000 m² på arealer,

Læs mere

SILKEBORG KOMMUNES KULTURPOLITIK. - for dummies...

SILKEBORG KOMMUNES KULTURPOLITIK. - for dummies... SILKEBORG KOMMUNES KULTURPOLITIK 2 0 1 3-2 0 1 6 - for dummies... Velkommen... Først og fremmest tak fordi du interesserer dig for din kommune! Med denne lille flyer har vi forsøgt at indkapsle essensen

Læs mere

Helle Øst Udviklingsråd

Helle Øst Udviklingsråd Referat smødet Dato: 30. januar 2012 kl. 19.00 Sted: Fåborg, Fåborghus Deltagere: Troels Sandager, Jesper Christiansen, Connie Ibsen, Birthe Skovbjerg Jens Peter Christensen, Lars Bo Niels Jørgen Nielsen,

Læs mere

Handleplan 2016 Implementering af Turismestrategi

Handleplan 2016 Implementering af Turismestrategi Handleplan 2016 Implementering af Turismestrategi 2015-17 1 Baggrund Kommunalbestyrelsen i Kommune vedtog den 19. marts 2015 Turismestrategi 2015-17, som fastlægger en overordnet målsætning og potentialer

Læs mere

Analyse af godsstrømme og turismeforhold på Bornholm

Analyse af godsstrømme og turismeforhold på Bornholm Analyse af godsstrømme og turismeforhold på Bornholm Seminar, CRT, Nexø 7. nov. 2013 Carl Henrik Marcussen Anders Hedetoft Anja Bach-Jensen Dagsorden 1. Talmæssig belysning v/chm (udviklingen i finanslovsbevillingen,

Læs mere

PROJEKTER DEN GRØNNE BØLGE

PROJEKTER DEN GRØNNE BØLGE PROJEKTER B o r n h o l m s R e g i o n s k o m m u n e DEN GRØNNE BØLGE DEN GRØNNE BØLGE Nærhed til naturen er en vigtig ressource for yderområderne. Mange steder er forbindelsen til naturen dog gået

Læs mere

AKTIV AKTØR VisitHolstebro. Sammen udvikler vi turismen!

AKTIV AKTØR VisitHolstebro. Sammen udvikler vi turismen! AKTIV AKTØR 2018 Bliv Aktiv Aktør og indgå i et samarbejde, hvor vi i fællesskab markedsfører Holstebro og omegn. Sammen udvikler vi turismen! VisitHolstebro AKTIV AKTØR 2018 Enheden for Erhverv og Turisme

Læs mere

på det danske marked Dialog med 5 segmenter: Personer med tilknytning Børnefamilier Under 30 år 30-55 år 55+ år

på det danske marked Dialog med 5 segmenter: Personer med tilknytning Børnefamilier Under 30 år 30-55 år 55+ år Segmentanalyse maj 2011 på det danske marked Dialog med 5 segmenter: Personer med tilknytning Børnefamilier Under 30 år 30-55 år 55+ år Beregningen baseres på følgende kilder: Overnatningsstatistik, Danmarks

Læs mere

Kommunikationspolitik

Kommunikationspolitik BORNHOLMS VÆKSTFORUM Ullasvej 23 3700 Rønne Tlf.: 5692 0000 Fax: 5692 0001 E-mail: regionaludvikling@brk.dk Kommunikationspolitik Bornholms Vækstforum Vedtaget den 4. april 2011 Indledning Vækstforum er

Læs mere

VISION OG STRATEGI SILKEBORG SØHØJLANDET DANMARKS OUTDOOR HOVEDSTAD

VISION OG STRATEGI SILKEBORG SØHØJLANDET DANMARKS OUTDOOR HOVEDSTAD VISION OG STRATEGI 2017-2022 SILKEBORG SØHØJLANDET DANMARKS OUTDOOR HOVEDSTAD 1 V s t Vision og strategi 2017-2022 kort version Silkeborg Søhøjlandet - Danmarks Outdoor Hovedstad VisitSilkeborgs vision

Læs mere

Kommunikation Klubkonference 2014 v/ Flemming Ø. Pedersen nov. 2014

Kommunikation Klubkonference 2014 v/ Flemming Ø. Pedersen nov. 2014 Kommunikation Klubkonference 2014 v/ Flemming Ø. Pedersen nov. 2014 Kommunikation i Dansk Sejlunion Strategisk og operativ kommunikation Kontakt og formidling til ekstern presse Produktion af SEJLER og

Læs mere

Sammen om et aktivt Danmark bevægdigforlivet.dk SÆT FART PÅ UDVIKLINGEN I DIN SVØMMEKLUB. Boost din forening med en målrettet indsats for voksne

Sammen om et aktivt Danmark bevægdigforlivet.dk SÆT FART PÅ UDVIKLINGEN I DIN SVØMMEKLUB. Boost din forening med en målrettet indsats for voksne Sammen om et aktivt Danmark bevægdigforlivet.dk SÆT FART PÅ UDVIKLINGEN I DIN SVØMMEKLUB Boost din forening med en målrettet indsats for voksne FÅ DE VOKSNE I VANDET og skab udvikling og vækst i din svømmeklub

Læs mere

Debatoplæg om Aalborg Kommunes fritidspolitik

Debatoplæg om Aalborg Kommunes fritidspolitik Debatoplæg om Aalborg Kommunes fritidspolitik Visioner Folkeoplysningsudvalget har på udvalgsmøderne i december 2014 og januar 2015 beskæftiget sig med de overordnede visioner for arbejdet med Fritidspolitik

Læs mere

Kultur- og Fritidskonference 2018

Kultur- og Fritidskonference 2018 Kultur- og Fritidskonference 2018 Onsdag den 26. september 2018 kl. 17.00-20.30, Auning bibliotek, Torvegade 1, 8963 Auning Referat: Korte indlæg ved den mundtlige opslagstavle: - Dag, Rougsø Spejderne

Læs mere

Turistpolitik for Haderslev Kommune

Turistpolitik for Haderslev Kommune Turistpolitik for Haderslev Kommune K O M M U N E Januar 2004 - B Y G G E R B R O M E L L E M F O R T I D O G F R E M T I D... 1 Udvikling & Kultur: Claus Dall, organisationskonsulent Henrik Ørnstrup,

Læs mere

- I og udenfor højsæsonen. Analysemøde 7. april 2008

- I og udenfor højsæsonen. Analysemøde 7. april 2008 Danskeres ferie- Titelog fritidsrejser - I og udenfor højsæsonen Analysemøde 7. april 2008 1. Er rejser i lavsæsonen noget særligt? 2. Kan vi tjene penge på privatbesøg? 3. Har destinationerne en unik

Læs mere

Mere i gang flere i gang! Erhvervs- og vækststrategi for Jammerbugt Kommune

Mere i gang flere i gang! Erhvervs- og vækststrategi for Jammerbugt Kommune Mere i gang flere i gang! Erhvervs- og vækststrategi for Jammerbugt Kommune 2017-2020 1 Udgangspunktet Vækst og arbejdspladser i det lokale erhvervsliv er nøglen til at fastholde og udvikle Jammerbugt

Læs mere

Turisme og event. Politik for Herning Kommune

Turisme og event. Politik for Herning Kommune Turisme og event Politik for Herning Kommune Indhold Forord af Lars Krarup, Borgmester 5 Turisme- og eventpolitik - vision 7 1 - Erhvervsturisme 9 2 - Events 11 3 - Ferieturisme 13 4 - Attraktionsudvikling

Læs mere

1. møde: Interview af klienter. Mandag d.26/

1. møde: Interview af klienter. Mandag d.26/ 1. møde: Interview af klienter. Mandag d.26/032012 Oplæg Lene og Mari Kulturregionalt projekt Politisk projekt Ovenstående gør at organiseringen er lidt speciel! 8 kommuner har lavet en politisk aftale

Læs mere

Fritids- og friluftspolitisk handleplan Frem mod 2020

Fritids- og friluftspolitisk handleplan Frem mod 2020 Fritids- og friluftspolitisk handleplan 2019 Frem mod 2020 Godkendt i Udvalget for plan, udvikling og kultur 6. februar 2019 Fritids- og friluftspolitisk handleplan 2019 Syddjurs Kommune vedtog i 2016

Læs mere

LAG Midt-Nordvestsjælland

LAG Midt-Nordvestsjælland LAG Midt-Nordvestsjælland Tilskud til udvikling af liv og erhverv i landdistrikterne Lokale aktionsgrupper (LAG er) er lokalt forankrede foreninger, som skaber udvikling og innovation i lokalsamfundene

Læs mere

Referat. Lokalrådet. Den 27. maj 2013, kl. 16:15 holdt Lokalrådet ordinært møde i mødelokale D, Ullasvej 23, Rønne.

Referat. Lokalrådet. Den 27. maj 2013, kl. 16:15 holdt Lokalrådet ordinært møde i mødelokale D, Ullasvej 23, Rønne. Referat Den 27. maj 2013, holdt ordinært møde i mødelokale D, Ullasvej 23, Rønne. Side 2 af 14 ------------------ Mødet slut kl. 16.55 Medlemmer: Bjarne Kristiansen Brita Hansen Jeanette Werner Lykke Jensen

Læs mere

Høringsmøde på Rømø om Nationalpark Vadehavet

Høringsmøde på Rømø om Nationalpark Vadehavet Høringsmøde på Rømø om Et bud på udviklingsperspektiver ved v/ borgmester Laurids Rudebeck 10. august 2010 1. Udviklingsperspektivet er grundlaget for vores positive indstilling til 2. Nogle konkrete bud

Læs mere

Vi gør det - sammen. Politik for det aktive medborgerskab

Vi gør det - sammen. Politik for det aktive medborgerskab Vi gør det - sammen Politik for det aktive medborgerskab 2017-2021 Kære læser Du har netop åbnet den nordfynske politik for det aktive medborgerskab. Jeg vil gerne give denne politik et par ord med på

Læs mere

VELKOMMEN Inspirations- og netværksaften på Orø

VELKOMMEN Inspirations- og netværksaften på Orø VELKOMMEN Inspirations- og netværksaften på Orø Torsdag den 29. september Sune Abelgren Nielsen og Britta Leth Hvordan kommer man i gang? Hvad virker? Samarbejde er afgørende? Hvordan tiltrækkes turister

Læs mere

Turismestrategi Stevns Kommune

Turismestrategi Stevns Kommune Turismestrategi Stevns Kommune 2019-2022 1 Turismestrategi Stevns Kommune Stevns Kommune - 2019-2022 Vedtaget i Kommunalbestyrelsen d. Indledning Der er massiv konkurrence om turisterne, som i stigende

Læs mere

Kulturpolitisk Handleplan Frem mod 2020

Kulturpolitisk Handleplan Frem mod 2020 Kulturpolitisk Handleplan 2018 Frem mod 2020 Godkendt af Udvalget for plan, udvikling og kultur 7. februar 2018 Kulturpolitisk handleplan 2018 Syddjurs Kommune vedtog i foråret 2015 en ny kulturpolitik

Læs mere

Kulturstrategi Slagelse Kommune

Kulturstrategi Slagelse Kommune Kulturstrategi 2020 Slagelse Kommune 1 Indhold Børnekultur... 3 Ungekultur... 4 Kulturelle arrangementer med lokalt særpræg... 5 Kultur i det offentlige rum... 6 Frivilligt engagement... 7 Det professionelle

Læs mere

Fremtiden for idrætten på Bornholm Temaaften 3. oktober. Partnerskab Partnerskaber..? hvem hvad -hvor

Fremtiden for idrætten på Bornholm Temaaften 3. oktober. Partnerskab Partnerskaber..? hvem hvad -hvor Fremtiden for idrætten på Bornholm Temaaften 3. oktober. Partnerskab Partnerskaber..? hvem hvad -hvor Hvad er et partnerskab? Hvad er et partnerskab? Et partnerskab er et ligeværdigt, forpligtende og tillidsbaseret

Læs mere

Udkast til Frederikssund Kommunes Fritidspolitik 2015-2019

Udkast til Frederikssund Kommunes Fritidspolitik 2015-2019 Udkast til Frederikssund Kommunes Fritidspolitik 2015-2019 Forord Fritidspolitikken fastlægger retningen for fritids-, idræts- og kulturområdet. Fritidsudvalget ønsker at understøtte og udvikle byområder,

Læs mere

Referater Organisering

Referater Organisering Referater Organisering for dialogmødet om Idrætsstrategi, 2. februar 2015 Ordstyrer: Leo Rasmussen Referent: Louise Krogsriis Forslag/ide/input fremført af Jens, ASG Fodbold Carsten Hæstrup, BHIR Jens

Læs mere

Fyld dit balkort: Aktørerne ved bordene!

Fyld dit balkort: Aktørerne ved bordene! Aftenens program: 16:30-16:45: Nina fra Naturturisme I/S: intro samt inspiration om pakker, koncepter og former for samarbejder 16:45-17:00: Introduktion af deltagerne 1 min. hver: sted/produkter/forventninger

Læs mere

Strategi for Fritid og Kultur. Lemvig Kommune

Strategi for Fritid og Kultur. Lemvig Kommune Strategi for Fritid og Kultur Lemvig Kommune 2019-2022 Om vision, politik og strategi i Lemvig Kommune Denne strategi tager udgangspunkt i Lemvig Kommunes vision: Vi er stolte af vore forpligtende fællesskaber.

Læs mere

Billede indsættes i størrelsen 14,86 x 25,41 cm

Billede indsættes i størrelsen 14,86 x 25,41 cm Billede indsættes i størrelsen 14,86 x 25,41 cm OMRÅDET I NUVÆRENDE STRUKTUR Anlægget Harboe Arena Slagelse Sports College Stadionområdet Tenniscenter UV hallen Frederikshøj Slagelse Svømmehal Spar Nord

Læs mere

Klyngekonference Rø d. 1.-2. Nov.

Klyngekonference Rø d. 1.-2. Nov. Kulturvækst Bornholm Klyngekonference Rø d. 1.-2. Nov. Kulturvækst Bornholm Kulturvækst Bornholm Skal knytte udviklingen af kulturlivet til Bornholms Vækststrategi Skal styrke den kvalitative og kvantitative

Læs mere

Gateway Blokhus Erhvervsliv samarbejder med Naturstyrelsen

Gateway Blokhus Erhvervsliv samarbejder med Naturstyrelsen Gateway Blokhus Erhvervsliv samarbejder med Naturstyrelsen Helle Larsen, Hune Bageri Merete Hansen, Hune Blokhus Cykeludlejning Baggrunden/opstarten på samarbejde med Naturstyrelsen Merete Startede samarbejde

Læs mere

Eventsekretariatet AFTALE NOVEMBER 2014

Eventsekretariatet AFTALE NOVEMBER 2014 Eventsekretariatet AFTALE 2015 2016 NOVEMBER 2014 1 1. Indledning Randers Byråd har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indgås aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede mål

Læs mere

Møde i projektgruppen for strategisk turistinformation Den 29. april 2015, kl. 9.00 10.00 Landemærket 26, Rønne Mødelokale 3

Møde i projektgruppen for strategisk turistinformation Den 29. april 2015, kl. 9.00 10.00 Landemærket 26, Rønne Mødelokale 3 Referat Møde i projektgruppen for strategisk turistinformation Den 29. april 2015, kl. 9.00 10.00 Landemærket 26, Rønne Mødelokale 3 Bornholms Regionskommune Center for Erhverv- Uddannelse og Beskæftigelse

Læs mere

Syddjurs Kommune vi gør det sammen

Syddjurs Kommune vi gør det sammen Syddjurs Kommune vi gør det sammen Vision for Syddjurs Kommune, vedtaget i byrådet den 26. november 2014 Vision og indsatsområder Vision og indsatsområder/temaer til Planstrategi Nedenstående vision blev

Læs mere

Værktøjer til kommunikation af mærkesager ved kommunalvalg 2017

Værktøjer til kommunikation af mærkesager ved kommunalvalg 2017 Værktøjer til kommunikation af mærkesager ved kommunalvalg 2017 Skarp og målrettet kommunikation af en sag Når I har overvejet, hvilke sager der kan være interessante for jer at skabe debat om i forbindelse

Læs mere

5.-9. AUGUST 2015 JERES FESTIVAL!

5.-9. AUGUST 2015 JERES FESTIVAL! 5.-9. AUGUST 2015 JERES FESTIVAL! VÆR MED! COPENHAGEN FASHION festival ER LIGE RUNDT OM HJØRNET OG VI inviterer JER TIL AT DELTAGE I festlighederne. KØBENHAVN ER ÉN AF DE eneste BYER I VERDEN, SOM PARALLELT

Læs mere

BOLIGPOLITIK FOR BORNHOLM - INKL. STRATEGISKE INDSATSOMRÅDER DET GÅR GODT PÅ BORNHOLM. Vedtaget 28. marts 2019

BOLIGPOLITIK FOR BORNHOLM - INKL. STRATEGISKE INDSATSOMRÅDER DET GÅR GODT PÅ BORNHOLM. Vedtaget 28. marts 2019 BOLIGPOLITIK FOR BORNHOLM - INKL. STRATEGISKE INDSATSOMRÅDER Bornholm er kendt for sin unikke natur og hyggelige historiske byer og fiskerlejer, der er velafgrænsede og harmonisk indpasset i landskabet.

Læs mere

Tilladelse til udlejning i 100 dage af egen helårsbolig

Tilladelse til udlejning i 100 dage af egen helårsbolig Borgmester Anette Mortensen Stevns Kommune borgmester@stevns.dk 28. august 2019 Tilladelse til udlejning i 100 dage af egen helårsbolig Kære Anette Mortensen Folketinget har før sommerferien vedtaget en

Læs mere

Mål og indsatser for øget bosætning i Odder Kommune. Mål for bosætningsstrategi. Indsatser: Erhverv og jobskabelse. Indsatser: Kultur- og fritidsliv

Mål og indsatser for øget bosætning i Odder Kommune. Mål for bosætningsstrategi. Indsatser: Erhverv og jobskabelse. Indsatser: Kultur- og fritidsliv Mål og indsatser for øget bosætning i Odder Kommune Mål for bosætningsstrategi Indsatser: Bolig Indsatser: Erhverv og jobskabelse Indsatser: Kultur- og fritidsliv Indsatser: Handel og bymiljø Indsatser:

Læs mere

FORENINGS- UDVIKLING. Få bestyrelsen og foreningslivet gearet til fremtiden

FORENINGS- UDVIKLING. Få bestyrelsen og foreningslivet gearet til fremtiden FORENINGS- UDVIKLING Få bestyrelsen og foreningslivet gearet til fremtiden TID TIL ET PIT-STOP ELLER EN TIME OUT? De fleste foreningsbestyrelser er i hverdagen optaget af foreningens daglige drift og løbende

Læs mere

Temamøde om frivillighed Dialogmøde Slagelse 4. december 2018

Temamøde om frivillighed Dialogmøde Slagelse 4. december 2018 Temamøde om frivillighed Dialogmøde Slagelse 4. december 2018 DGI Midt- og Vestsjælland Præsentation Steen U. Hansen Foreningskonsulent DGI Midt- og Vestsjælland 2 Indhold Har vi frivillige nok? Skal vi

Læs mere

ERHVERVS- & VÆKSTSTRATEGI FOR JAMMERBUGT KOMMUNE ERHVERVS- & VÆKSTSTRATEGI Mere i gang flere i gang!

ERHVERVS- & VÆKSTSTRATEGI FOR JAMMERBUGT KOMMUNE ERHVERVS- & VÆKSTSTRATEGI Mere i gang flere i gang! ERHVERVS- & VÆKSTSTRATEGI FOR JAMMERBUGT KOMMUNE 2017-2020 ERHVERVS- & VÆKSTSTRATEGI 2017-2020 Mere i gang flere i gang! Udgangspunktet Vækst og arbejdspladser i det lokale erhvervsliv er nøglen til at

Læs mere

FREMTIDENS IDRÆT HVEM SKABER UDVIKLINGEN?

FREMTIDENS IDRÆT HVEM SKABER UDVIKLINGEN? Aktivitetsudvikling i grønlandsk idræt. Hvorfor og hvordan? GIF-konference Nuuk 18. august 2016 Henrik H. Brandt henrik.brandt@idan.dk FREMTIDENS IDRÆT HVEM SKABER UDVIKLINGEN? IDRÆTTEN HAR ET GODT UDGANGSPUNKT

Læs mere

Referat af Landdistriktsforum 2010 / Høringsmøde om politik for borgerinddragelse

Referat af Landdistriktsforum 2010 / Høringsmøde om politik for borgerinddragelse Referat af Landdistriktsforum 2010 / Høringsmøde om politik for borgerinddragelse Sognegården i Østermarie, mandag den 15. november 2010 kl. 16:30 til 21:00. I alt 80 tilmeldte. Årets landdistriktsforum

Læs mere

OMRÅDEFORNYELSE SKÆRBÆK

OMRÅDEFORNYELSE SKÆRBÆK OMRÅDEFORNYELSE SKÆRBÆK porten til Rømø 08-10-2014 www.toender.dk 1 Aftenens forløb VELKOMMEN til alle v/ Tønder Kommune Trafikplan 2014 v/ Fagchef Lars-Erik Skydsbjerg Forslag til PROGRAM v/ Christel

Læs mere

Restaurant Petit. Før du læser bogen

Restaurant Petit. Før du læser bogen OPGAVER TIL Restaurant Petit NAVN: Før du læser bogen OPGAVE 1 1. Læs teksten på bagsiden af bogen Hvor er Jacob og Lone henne? Hvad laver de? Hvorfor tænker Lone på at rejse hjem? Snak om, hvad I synes

Læs mere

Hvad ved vi om natur-turisme?

Hvad ved vi om natur-turisme? Hvad ved vi om natur-turisme? Carl Henrik Marcussen, Center for Regional- og Turismeforskning, www.crt.dk Naturmødet, Hirtshals, 19-5-2017 Introduktion: Oplægget Natur-turisme er et populært emne for turismeforskere,

Læs mere

Nyrernes Dag inspirationskatalog. Indhold

Nyrernes Dag inspirationskatalog. Indhold Nyrernes Dag inspirationskatalog Nyrernes Dag er en fast tradition i Nyreforeningen. Siden starten i 2006 har dagen udviklet sig og markeres i dag på forskellig vis rundt om i landet. Dette katalog er

Læs mere

BORNHOLMERMÅL? HVORFOR BRIGHT GREEN ISLAND OG

BORNHOLMERMÅL? HVORFOR BRIGHT GREEN ISLAND OG HVORFOR BRIGHT GREEN ISLAND OG BORNHOLMERMÅL? Vi står på en brændende platform; vi skal sikre øens og samfundets bæredygtighed i dag og i morgen. Det er afgørende at vi forholde ros til den lokale bæredygtighed,

Læs mere

Borgermøde i Bagenkop 28. oktober, kl. 18.30 20.30

Borgermøde i Bagenkop 28. oktober, kl. 18.30 20.30 Borgermøde i Bagenkop 28. oktober, kl. 18.30 20.30 Charlotte Hvid Program Tidspunkt Program 18.30 Velkomst og baggrund for borgermødet v/ Steffen Nielsen, Bagenkop Bylaug 18.40 Trends og tendenser på idræts-,

Læs mere

SAMMEN. skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen

SAMMEN. skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen SAMMEN skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen Kultur og Fritidspolitik 2015-2018 Indledning Vision Politikkens omdrejningspunkt tager afsæt i Egedal Kommunes vision om: Hverdag

Læs mere

DRAGØR KOMMUNES KULTUR OG FRITIDSPOLITIK

DRAGØR KOMMUNES KULTUR OG FRITIDSPOLITIK Input fra dialogmøde d. 17. januar 2017 om: DRAGØR KOMMUNES KULTUR OG FRITIDSPOLITIK Deltagere Børne-, Fritids- og Kulturudvalg (Afbud fra Birger Larsen og Helle Barth) Repræsentanter fra: Folkeoplysningsudvalget,

Læs mere

Destination Fyn Klyngeundersøgelse

Destination Fyn Klyngeundersøgelse Destination Fyn Klyngeundersøgelse 2018 Formål Spørgeskema Dataindsamling Analyse Undersøge hvilke reelle behov og udfordringer som Destination Fyn samarbejdets partnere står overfor. Derudover at få input

Læs mere

Indhold. Grundfortællingen 3. Bornholm nærhed i centrum 4. Målgrupper 6. Budskaber 8

Indhold. Grundfortællingen 3. Bornholm nærhed i centrum 4. Målgrupper 6. Budskaber 8 1 2 Indhold Grundfortællingen 3 Bornholm nærhed i centrum 4 Målgrupper 6 Budskaber 8 3 Grundfortællingen Hvad er en grundfortælling? Grundfortællingen er det koncentrerede produkt af hovedbudskaberne om

Læs mere

POLITISK IMPLEMENTERING AF VISIONEN: Forslag til fokusområder for Fritids- og Idrætsområdet

POLITISK IMPLEMENTERING AF VISIONEN: Forslag til fokusområder for Fritids- og Idrætsområdet POLITISK IMPLEMENTERING AF VISIONEN: Forslag til fokusområder for Fritids- og Idrætsområdet Fysiske rammer Hvordan udvikler vi bygninger og offentlige rum, så de understøtter og bidrager til fritids- og

Læs mere

6. Turisternes oplevelse af Bornholm

6. Turisternes oplevelse af Bornholm 6. Turisternes oplevelse af Bornholm Turismebarometer for Bornholm September 2010 1 2 6. Turisternes oplevelse af Bornholm Udarbejdet som led i projektet Turismebarometer for Bornholm af Mikkel Toudal

Læs mere

Referater Opgaver. for dialogmødet om Idrætsstrategi, 2. februar 2015

Referater Opgaver. for dialogmødet om Idrætsstrategi, 2. februar 2015 Referater Opgaver for dialogmødet om Idrætsstrategi, 2. februar 2015 Ordstyrer: Rebekka Kjempff Referent: Heidi Jørgensen Forslag/ide/input fremført af Morten DBU Jesper Nyvest Hans Jørgen, Gudhjem Sv.

Læs mere