Silkeborg Gymnasium. Resultatlønskontrakt for rektor Erik Olesen

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Silkeborg Gymnasium. Resultatlønskontrakt 2016-17 for rektor Erik Olesen"

Transkript

1 1 Silkeborg Gymnasium Resultatlønskontrakt for rektor Erik Olesen Grundlag og rammer Ministeriet for Børn og Undervisning har ved skrivelse af 27.juni 2013 bemyndiget bestyrelserne ved selvejende institutioner til at indgå resultatlønskontrakt med institutionens øverste leder. Kontrakten bygger på de udsendte retningslinjer for anvendelse af resultatløn. Kontraktperioden løber fra 1.august 2016 til 31.juli Den maksimale udbetaling udgør kr., fordelt på en basisramme på kr. og en ekstraramme på kr., hvortil kommer muligheden for at honorere merarbejde/særlig indsats max kr. Med hensyn til opfyldelsen af resultatlønskontrakten er rektor generelt forpligtet på de mål og indsatsområder, der fremgår af Mål og strategi, planer , og Kvalitetssikringssystem for Silkeborg Gymnasium som er vedtaget i bestyrelsen. Disse udgør således det samlede grundlag for kontrakten, hvortil kommer enkelte mål, der ikke fremgår af ovennævnte. Dermed sikres at anvendelsen af resultatløn underbygger institutionens strategi og overordnede målsætninger.

2 2 2. Indsatsområder basisramme Basisrammen består af 7 indsatsområder, der hver især tæller en syvendedel af denne. 2.1 Organisation og personale SG har været igennem en fase med kraftig ekspansion og et nettoindtag på ca. 15 nye lærere om året de seneste 7-8 år. Derfor skal der arbejdes målrettet med styrkelse af organisationskulturen, lærernes samarbejdsrelationer og kendskab til hinanden. Dette sker bl.a. gennem afholdelse af et todages seminar for alle lærere i efteråret Det overordnede tema vil være synlig læring. Arbejdet med professionalisering af faggruppesamarbejdet bl.a. gennem ansættelse af faggruppeledere - der påbegyndtes i skoleåret , fortsættes, idet forsøgsperioden på tre år udløber ved udgangen af skoleåret Formålet er At styrke den fagligt-pædagogiske udvikling i de enkelte fag. At sikre systematisk udvikling af videndeling i faggrupperne. At styrke samarbejdet på tværs af faggrupperne med henblik på synlig læring og fortsat udvikling af studieretningssamarbejdet. I det kommende skoleår afholdes seminarer for skolens forskellige medarbejdergrupper med tekniske eller administrative arbejdsområder. Medarbejderne vil arbejde med relevante emner med udgangspunkt i overvejelser omkring, hvordan vi kan yde den bedst mulige service til de mange elever og ansatte, som har skolen som arbejdsplads. For det administrative personale planlægges der i det kommende skoleår et todages besøg til et andet netværksgymnasium. Her vil der være fokus på drøftelse og vidensdeling i forhold til de forskellige arbejdsopgaver og arbejdsgange, samt på udvikling af det sociale arbejdsmiljø i skolens administration. 2.2 Kompetenceudvikling Rektor skal sikre en systematisk og strategisk kompetenceudvikling i overensstemmelse med skolens overordnede mål og planer. De planlagte projekter og kurser, der fremgår af Mål og strategi planer side skal gennemføres, herunder Projektlederuddannelse for ca. 15 lærere. Forløbet giver en organisatorisk forståelse af blandt andet slut- og delmål for projekter samt implementering og evaluering af projekter. Intern kompetenceudvikling og vidensdeling gennem afholdelse af interne kurser. Faglig udvikling i Praksis (FIP): Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling afholder i skoleåret de eksterne kursusforløb Faglig udvikling i Praksis for alle gymnasiale uddannelsesinstitutioner i en række fag.

3 3 Faglig opdatering primært inden for områderne skriftlighed, studieretningssamarbejde og inden for skolens særlige indsatsområder i øvrigt. Projekter, hvor lærere arbejder sammen om et projekt. Enkelte projekter er tilknyttet en klasse, og her vil alle lærere i den givne klasse arbejde sammen om det projekt, der har forankring i projektklassen. Kollegial supervision. Potentialer i Web det kollaborative klasseværelse & det kollaborative lærerværelse. 2.3 Undervisningsmiljø Rektor skal arbejde på at sikre, at der er et godt undervisningsmiljø og høj elevtilfredshed. Der gennemføres ultimo 2016 en evaluering af undervisningsmiljøet i alle 2g- og 3g-klasser. Der følges op på både skoleniveau og klasseniveau, og rektor skal sikre, at der iværksættes tiltag til at forbedre områder, hvor undersøgelsen måtte vise, at der er behov. Resultatet af undersøgelsen forelægges bestyrelsen. 2.4 Det sociale liv på skolen Rektor skal i samarbejde med eleverne arbejde på at sikre, at der er et godt socialt miljø på skolen igennem et væsentligt udbud af elevaktiviteter uden for undervisningen og arrangementer, der supplerer undervisningen og medvirker til at styrke almendannelsen. De aktiviteter og arrangementer, der fremgår af Mål og strategi planer side 18-21, skal gennemføres, herunder: Fællesarrangementer, hvor bl.a. samarbejdet med Clement Kjersgaard og RÆSON fortsættes gennem en todages-konference om det amerikanske præsidentvalg. Studiemodulet, som er et frimodul uden obligatorisk undervisning. Formålet med studiemodulet er at skabe gode rammer og betingelser for studiemæssige aktiviteter såsom skriveværksted, lektiecafé og talenttilbud, ligesom der tilbydes foredrag og oplæg af forskellig art. Formiddagssamlinger: disse varetages fortsat af et formiddagssamlingsudvalg, der har ansvaret for planlægning og afvikling af samlingerne. Der afholdes 6-7 årlige formiddagssamlinger, hvoraf den første formiddagssamling efter sommerferien inkluderer en bred præsentation af skolens forskellige elevudvalg, fx elevrådet, festudvalget, OD-gruppen, Amnesty Youth og Røde Kors-gruppen. Musical / teaterkoncert: På baggrund af den massive elevinteresse for at deltage i musicalen A Kind of Magic i foråret 2016 (ca. 300 elever tilkendegav interesse i at deltage, men kun 179 blev udvalgt) indføres der ny praksis på området. Hvor der tidligere kun er afholdt en stor musical i hallen hvert tredje år, mens der de to andre år

4 4 opførtes en mindre teaterkoncert i auditoriet, vil der fremover være store forestillinger i hallen hvert år. I lyset af de gode erfaringer fra foråret 2016, hvor ca klasse-elever fra kommunens grundskoler besøgte SG til en særforestilling, vil der også i 2017 blive afholdt en tilsvarende forestilling. Julekoncerten er en årligt tilbagevendende begivenhed, hvor eleverne fra musikstudieretningerne og fra de frivillige musikaktiviteter afholder koncert. SGympiade: På baggrund af de seneste års erfaringer afholdes der igen i august 2016 en aktivitetsdag med overskriften SGympiade. Dagen har primært til formål at styrke det sociale fællesskab på tværs af årgangene og vil byde på en bred palet af sociale aktiviteter - fra musik, dans og Den store kagedyst med tidligere SG-elev og DR-vært Tobias Hamann-Pedersen over teambuilding og orienteringsløb til kor og poetry slam. SGønfest: Vi afholder vi igen i 2016 vores egen festival, kaldet SGønfest indeholdende en række sociale aktiviteter, fællesspisning i bogstavfællesskaberne og musik ved både elevbands og lærerbands. Café Skrymer: fortsættelse af temakoncept. Fakultetsfester for hhv. musikeleverne, samfundsfagseleverne og de sproglige/naturvidenskabelige elever. Fakultetsfesterne har dels til formål at styrke de sociale fællesskaber på tværs af årgangene, dels til formål at styrke studieretningsidentiteten i de respektive studieretninger. osgar - for gymnasiets mediefagselever, hvor en række kortfilm - produceret af SGelever - fremvises i dramalokalet, og der uddeles præmier for bedste filmproduktion mv. SGoop elevblad. RadioSG - den elevbaserede internetratio. 2.5 Sprog Rektor skal arbejde på at styrke interessen for sprog og sprogundervisning igennem en række initiativer på området, som dels er rettet mod den brede mængde af elever, dels særlige talenttilbud, jf. Mål og strategi planer , side Sprogrejser i 1.g: Elever på de blandede sproghold i fagene tysk, fransk og spansk tilbydes at deltage i en sprogrejse i foråret Elever i 2.g og 3.g, der har kinesisk som 2. fremmedsprog, tilbydes en sprogrejse i efterårsferien. 28 ud af 33 elever har tilmeldt sig til turen, som går Beijing og til vores partnerskole i Shijiazhuang. Sprogdage for alle elever i 2.g: To dage i januar har alle elever i 2.g fokus på sprog gennem afholdelse af de to årlige sprogdage. Med et fælles tema beskæftiger eleverne sig med sprog, kultur og historie for deres 2. fremmedsprog og deres fælles fremmedsprog, engelsk.

5 5 Den sproglige udfordring - en sprogkonkurrence, som afholdes for interesserede elever to gange om året. Gennem konkurrencen får eleverne mulighed for at udfordre sig selv, mens de oplever, at det er sjovt at kunne tale, lege med og forstå andre sprog og kulturer. Der overrækkes en lille præmie til de elever, der har skabt de bedste produkter. Juvenes Translatores: EU s internationale oversættelseskonkurrence Juvenes Translatores er et tilbud til de sprogligt meget dygtige elever. SG tilmeldes konkurrencen hvert år, men da der kun er plads til deltagelse af 13 danske skoler i konkurrencen, sker udvælgelsen af skoler ved lodtrækning blandt de tilmeldte. Vi håber, at vi er heldige at være blandt de 13 deltagende skoler i konkurrencen fra Danmark. Master Class Sprog: o Master Class Spansk: Er et tilbud til elever, der udviser særligt engagement samt talent for arbejdet med det spanske sprog. Formålet med programmet er at styrke talentelevernes motivation for sproget og dygtiggøre dem i de kommunikative kompetencer. Følgende eksterne partnere og programpunkter tænkes med i forløbet: Udveksling med studerende ved Aarhus Universitet og besøg på Aarhus Universitet Besøg og undervisning af Det Rullende Universitet Skype-samtaler med spanske undervisere fra sprogskolen Debla i Málaga Deltagelse i DM i Sprog Master Class-eleverne skal også forberede og forestå en undervisningslektion for et andet spanskhold på SG for derigennem at opbygge en sikkerhed i det faglige stof samt formidlingen af dette. o Master Class Engelsk Debating and Public Speaking: Et tilbud til elever med særligt talent for engelsk og lyst til at træne det at udtrykke sig, debattere og argumentere på engelsk. Formålet med programmet er: at styrke talentelevernes sproglige kompetencer at give dem praktisk erfaring i præsentationsteknik og debatstruktur at udfordre og dermed højne elevernes faglige niveau at træne eleverne i ordforråd, fluency, sproglige strategier, formel debat, argumentationsopbygning og argumentationsstrategi. o Master Class Latin/Græsk: Er et tilbud til elever med særligt talent for arbejdet med de klassiske sprogfag. Formålet med programmet er at styrke talentelevernes motivation for og bevidsthed om de klassiske sprog ved at: udfordre og dermed højne elevernes faglige niveau tydeliggøre at seriøst arbejde med de klassiske sprog giver kompetencer, der rækker ud over fagenes primære stofområder

6 6 styrke elevernes bevidsthed om sproglige læringsstrategier, både i de klassiske sprog og sprog som disciplin lade eleverne arbejde med sider af fagene, vis kompleksitet gør, at man ikke normalt beskæftiger sig med dem i gymnasiet (fx tekstkritik, palæografi, kodikologi, oversættelsesteori mm.). o Master Class Fransk: Er et tilbud til elever, der udviser særligt engagement samt talent for arbejdet med fransk. Formålet med programmet er at styrke talentelevernes motivation for sproget og træne deres kommunikative kompetencer ved at: træne eleverne i mundtlig kommunikation med fokus på at opnå et bredt ordforråd og sikkerhed i brug af idiomatiske udtryk til brug i samtale om almene emner udfordre og højne elevernes faglige niveau fokusere på samtaleopbygning og kommunikative kompetencer eventuelt at kunne tage en DELF/DALF-eksamen, som er adgangsgivende til videregående uddannelser i Frankrig og andre fransktalende lande. o Master Class Tysk: Er et tilbud til elever, der udviser særligt talent for arbejdet med det tyske sprog. Programmets primære formål er at styrke talentelevernes kommunikative kompetencer samt deres bevidsthed og motivation for sproget. I forlængelse heraf er programmets sigte også en form for brobygning, idet eleverne gennem forløbets kommunikative aktiviteter samtidig præsenteres for konkrete perspektiver i forhold til uddannelse og senere karrieremuligheder med en tyskfaglig profil. Talentplejen søger således at udfordre og højne elevernes faglige niveau ved at: Stimulere elevernes kommunikative behov som central drivkraft bag sprogindlæringen ved så vidt muligt at indgå i autentiske kommunikationssituationer Arbejde målrettet med mundtlige kommunikationsstrategier, idet eleverne både får kendskab til og viden om samtale- og kompensationsstrategier At tydeliggøre at seriøst arbejde med det tyske sprog giver kompetencer, der rækker ud over arbejdet med faget i en uddannelsesmæssig kontekst. Samarbejde med grundskolen o Bliv klog på sprog: Vi udbyder en hel dags undervisning til grundskoleklasser med titlen Bliv klog på sprog. Med sprog i fokus vil eleverne gennem en kreativ tilgang til sprogindlæring og sprogforståelse møde 1-2 fremmedsprog i en historisk, kulturel og samfundsvidenskabelig kontekst. Målet er, at

7 7 grundskoleeleverne gennem forskellige lege og spil vil opleve, hvordan sprog åbner døre til at forstå andre landes kulturer og samfund. o Valgfagstilbud til grundskoleelever: Sprog for sjov: I det kommende skoleår tilbyder vi på SG valgfaget Sprog for sjov for alle elever i klasse i Silkeborg Kommune. Med dette valgfag ønsker vi dels at give eleverne et overblik over de fremmedsprog, som kan vælges på gymnasiet, dels at bibringe eleverne et basalt ordforråd og kendskab til kulturer i de dele af verden, hvor de pågældende sprog tales. Brobygning til universitetet Brobygningsprojekt mellem elever og lærere på SG og studerende og undervisere på Afdeling for Tysk Sprog, Litteratur og Kultur ved Aarhus Universitet startede i skoleåret og fortsætter i det kommende skoleår. Formålet med projektet er at skabe dialog om forskelle og ligheder i tyskundervisningen på gymnasiet og på AU og at gøre det relevant og tydeligt for tyskeleverne på SG, hvad de kan bruge sproglige kompetencer i tysksproget og viden om tysk litteratur, historie og kultur til i deres videre uddannelse og karriereforløb. Vi samarbejder i forlængelse heraf med AU om følgende konkrete muligheder for vores elever: Studiepraktik i uge 43: Vores 3.g-elever kan komme i praktik på AU og afprøve, hvordan det er at studere tysk på universitetet Samarbejde med specialestuderende fra AU Netzwerktreffen: Et årligt netværksmøde mellem AU og gymnasier for interesserede fagansvarlige/lærere Elever på dagsbesøg på AU og får viden om det nye tyskstudium, fx erhvervslinjen Studerende fra universitetet besøger undervisningen på gymnasiet som gæsteforelæsere/undervisere med ekspertviden/inspiratorer inden for udvalgte emner. 2.6 Naturvidenskab og matematik Rektor skal arbejde på at fremme interessen for naturvidenskab, teknologi og matematik samt sikre udfordring og muligheder for elever med særlig interesse og/eller talent for det matematisk-naturvidenskabelige område gennem en række initiativer, herunder (der henvises til Mål og strategi planer , side 26-29): Besøg af elever fra 6. klasserne i Silkeborg Kommune Matematiknetværket: Samarbejdet mellem samtlige gymnasiale uddannelser, grundskoler og læreruddannelsen i Netværk for Matematiklærere i Silkeborgområdet videreføres og udbygges.

8 8 Gymnasiematematik som valgfag: Med henblik på at reducere overgangsproblemer i matematik udbydes i samarbejde med Silkeborg Ungdomsskole valgfagene Introducerende gymnasiematematik og Udfordrende gymnasiematematik til elever i grundskolens overbygning. Matematikbroen: et kompetenceudviklingsforløb for grundskolelærere med fokus på overgangsproblemer i matematik. Det udviklede kursus afholdes i det kommende skoleår for to hold af grundskolelærere fra henholdsvis Silkeborg og Viborg Kommune. To matematiklærere fra SG er instruktører på forløbet. For at undersøge effekten af kurset følger forskere fra Københavns Universitet i g-elever på Silkeborg Gymnasium og Gefion Gymnasium. Brobygningsforløb for den naturvidenskabelige 10. klasse fra Ungdomsskolen Master Class fysik-kemi Master Class Matematik Master Class Biologi Phimurerne: et talentprojekt i matematik for 4-5 udvalgte elever, der arbejder med et uløst matematisk problem, som Phimurerne får stillet af en førende matematikprofessor i forbindelse med et årligt besøg på University of Cambridge. CanSat-projektet: en studiekreds, hvor en gruppe elever arbejder med rumteknologi. Rumfart og raketter: I Silkeborg Kommune er det relativt få elever, der ved afslutningen af grundskolen er orienteret mod det teknisk-naturvidenskabelige område. For at styrke elevernes faglige kompetencer og for at styrke interessen for naturvidenskab udbyder Silkeborg Gymnasium i samarbejde med Silkeborg Ungdomsskole et valgfag til elever i grundskolens overbygning med fokus på rumfart, raketter, rumteknologi etc. Biologi-idræt-undervisning af grundskoleelever: Elever i klasse i Silkeborg Kommune tilbydes en undervisningsdag med overskriften Krop, sundhed og bevægelse på gymnasiet, hvor man gennem en kombination af idræt og biologi lærer om kroppen og dens virkemåde. 2.7 Silkeborg Gymnasiums omdømme Rektor skal have fokus på at fastholde Silkeborg Gymnasiums gode omdømme gennem en fastholdelse og videreudvikling af de nuværende tiltag, herunder

9 9 Forældremøder og forældrekonsultationer for 1g Samarbejde med Forældreforeningen Nyt fra gymnasiet til forældrekredsen og andre interessenter Hjemmeside og Facebook Studieretninger 17 informationshæfte om SGs tilbud. Åbent Hus Fest for tidligere elever 3. Indsatsområder ekstraramme Ekstrarammen omfatter tre indsatsområder, hvor pkt. 3.1 vægter en tredjedel, 3.2 vægter en sjettedel og 3.3 vægter halvdelen. 3.1 Fastholdelse og støtte Rektor skal arbejde på at fastholde en høj gennemførelsesprocent blandt eleverne. Det er målet, at mindst 88 % af en årgang gennemfører gymnasiet. Rektor skal bl.a. sikre, at nedenstående initiativer gennemføres. Læse- og skrivevejledning Læse- og skrivevejlederne gennemfører i starten af skoleåret og med assistance fra tre dansklærere en læse- og stavescreening i alle 1.g-klasser. I forlængelse af screeningen afvikler læse- og skrivevejlederne et frivilligt læsekursus for de svageste læsere. Læse- og skrivevejlederne og assistenterne afvikler desuden en lektion i faglig læsning i alle 1.gklasser i begyndelsen af studieretningsforløbet. I løbet af 1.g'ernes grundforløb afvikles hver dag i to uger et dagligt læsekvarter, som varetages af klassernes lærere i de enkelte lektioner. I forlængelse af perioden med læsekvarter inddrager dansklærerne de læste bøger i et forløb om mundtlighed eller skriftlighed. Læse- og skrivevejlederne vil også i tilbyde et brush up-kursus med gode råd til skrivning forud for de skriftlige eksamener. Desuden vil der blive skabt mere åbenhed om Læse- skrivevejledningen i forbindelse med Åbent Hus-arrangementet i januar. Læse- og skrivevejlederne samarbejder fortsat med UU-vejlederne i folkeskolen samt læsevejlederne på andre af ungdomsuddannelserne i Silkeborg. Matematikvejledningen Der gennemføres et særligt forløb for elever med særlige vanskeligheder i matematik (dyskalkuli). Der vil i være fokus på at orientere alle 1.g-klasser om matematikvejledningen, om hvilken støtte, matematikvejlederne kan tilbyde, og om vigtigheden af at få taget hånd om eventuelle matematikvanskeligheder tidligt i gymnasieforløbet både for at styrke fagligheden og for at mindske overgangsudfordringerne mellem grundskolen og gymnasiet.

10 10 Testen for dyskalkuli gøres obligatorisk med mødepligt for elever, der klarer sig dårligt i klassescreeningen, da vi har erfaret, at flere elever i denne gruppe med matematik på højere niveau end C opsøger hjælp sidst i 1.g uden at have taget imod tilbud om screening først på skoleåret. Der bliver før skolestart taget kontakt til de elever, der ved ansøgning til SG anmoder om matematikhjælp, så matematikhjælpen er klar fra første dag på SG. Brush Up-kursus i matematik For elever, der ved overgangen til gymnasiet oplever vanskeligheder mht. basale færdigheder i matematik, gennemføres et IT-baseret brush up-kursus på ca. 6 moduler, der afvikles i studiemodulet. Brush up-kurset bliver obligatorisk for udvalgte elever. Team og trivsel Der vil i fortsat være fokus på, at teamlærerne har en opsøgende rolle i forhold til elever, der udviser bekymrende adfærd, og de skal sikre et samarbejde mellem team, klassens øvrige lærere og studievejlederen om tidlig indgriben. Bl.a. vil 1.g-teamlærerne fra skoleårets begyndelse fra studievejlederne få en liste over elever, som formodes at ville kræve særlig opmærksomhed (fx pga. lave grundskolekarakterer, forudgående optagelsesprøve, læsevanskeligheder mv.). Fraværskonsekvenser I skoleåret fastholdes opstramningen fra de seneste skoleår, så højt fravær forårsaget af pjæk og forsømmelighed får tydelige negative konsekvenser for eleverne: Ingen deltagelse i studierejser, i festudvalg, i musical, i teater, i skolesport, i talentaktiviteter etc. Som noget nyt følges elevernes fravær særlig tæt i 1.g. Når der af team og/eller studievejleder konstateres højt fravær (almindeligt fravær eller skriftligt fravær) eller et pjækmønster hos en 1.g-elev, der endnu ikke er fyldt 18 år, sendes et brev til forældrene indeholdende en orientering om fraværets omfang og årsager. Der vil løbende blive afholdt korte møder mellem en repræsentant fra teamet, studievejleder og uddannelseschef med henblik på tidlig indgriben i forhold til fravær. Lørdagsskrivning Lørdagsskrivning afvikles ca. hver anden lørdag, og elever med et større skriftligt fravær har mødepligt. Der vil blive udarbejdet lister over 2.g-elever og 3.g-elever, som tidligere har udvist forsømmelighed mht. skriftlige afleveringer, og disse vil tidligt på skoleåret blive henvist til lørdagsskrivning. Der sanktioneres, såfremt eleverne ikke møder til lørdagsskrivning. Coaching Coaches vil fortsat gennemføre samtaler med enkeltelever med det formål at sikre elevtrivsel og hensigtsmæssig adfærd i forhold til lektielæsning, fravær mv. Gruppen af coaches består af 11 SG-lærere, der har en særlig coachinguddannelse.

11 11 Opmærksomhedsprojekt I skoleåret gennemføres et pilotprojekt omkring opmærksomhed og ikke mindst begrebet afspændt, fokuseret opmærksomhed. Projektet udspringer af en generel oplevelse i coaching-regi af, at mange elever har en udfordring med at holde fokus, med at arbejde koncentreret og afgrænset, og med at få holdt relevante og nødvendige pauser. Det drejer sig om en sammenhængende problemstilling om at ville meget på én gang - og om ikke helt at kunne mærke sig selv. Derfor er det relevant at træne sine opmærksomhedsfunktioner, herunder få sund opmærksomhed på egne reaktioner og tanker, og der gennemføres et forløb over otte gange, der har som formål at præsentere eleverne for den tænkning, at man ikke er sine reaktioner, men at man kan træne sine reaktioner og sin opmærksomhed. Det sker fx gennem klassiske afspændingsøvelser, der kan hjælpe med at få hvile og bevidst opmærksomhed på en selv og andre, så man kan håndtere sine egne tanker mere konstruktivt, og det sker gennem gruppesamtaler og egentlig undervisning, der sætter fokus på og forklarer fx neuroplasticitet, stress og negative tankemønstre. Endemålet er, at man kan blive bedre til at holde opmærksomheden på det faglige, og at man kan komme i en bedre balance med sig selv generelt og sætte sunde grænser. Tutorer for 1.g-klasser Til hver 1.g-klasse knyttes to ældre elever som tutorer. For at fremme forståelsen for gymnasielivet og kommunikationen på tværs af årgangene skal tutorerne fortsat have en tydelig rolle, fx på første skoledag og i forbindelse med introturen i begyndelsen af studieretningsforløbet. Psykologbistand Elever med særlige vanskeligheder kan efter henvisning fra en studievejleder få psykologbistand. Introudvalg Introudvalget planlægger og udvikler introduktionsarrangementer i form af første skoledag, tutorordning, intro-tur, SG After Dark mv. 3.2 Implementering af OK13 Der gennemføres et målrettet arbejde med prioritering og planlægning af lærernes arbejdstid, således at elevernes mulighed for øget samvær med lærerne og styrkelse af indlæringen, bl.a. gennem øget vejledning, forbedres. Studieretningsprojektet: Omlægningen af lærernes arbejdstid, således at der afsættes mere tid til vejledning i studieretningsprojektet, fortsættes. I skoleåret vil der i SRP-projektgruppen være fokus på implementering af de forskellige vejledningselementer, der blev udarbejdet af gruppen sidste skoleår. Projektgruppens lærere repræsenterer forskellige fag, og sammen vil de arbejde med en tydeliggørelse af de flerfaglige kompetencer og mål for studieretningsprojektet.

12 12 Derudover vil der være fokus på udbygning af midtvejsvejledning med input fra arbejdet i skolens projektgruppe GSSG, således at elevens egen skriveproces og processen omkring vejledning i skriveperioden drøftes. Endelig vil projektgruppen tage hul på drøftelser af, hvordan en skriftlig dimension i et flerfagligt element kan udmøntes i en eventuel mundtlig dimension, jvf. den kommende mundtlige eksamen i SRP. Udvidet vejledning i studiemodulerne: For at støtte processerne i faggrupperne i arbejdet med at styrke tilbagemeldingerne til den enkelte elev udvides studiemodulet i skoleåret med en særlig studietid, hvor lærerne jævnligt mødes med mindre grupper af elever med henblik på støtte og feedback. Der er tale om et udviklingsprojekt, der muligvis kan danne model for en ændret tilrettelæggelse af skolehverdagen fra Som led i et målrettet arbejde med prioritering og planlægning af lærernes arbejdstid gennemføres der løbende dialog om arbejdsopgaverne, således at der er to faste årlige samtaler foruden den løbende kontakt mellem leder og lærer. Omlægningen af lærernes arbejdstid fra rettetid til vejledning fortsættes. Grundtanken i udviklingen er, at den hidtidige skelnen mellem uddannelsestid og elevtid kan ophæves, og man opererer med studietid som en samlet betegnelse. Derfor får alle elever i 1.g og 2.g fortsat indlagt skrivelektioner i skemaet, hvor der afvikles elevtid på skolen med tilstedeværelse af læreren som vejleder i skriveprocessen. Det vil være muligt for lærere i et vist omfang at få skemalagt skrivelektioner i 3.g. 3.3 Synlig læring på SG Formålet med projektet Synlig læring på SG er at fremme elevernes læring gennem systematisk samarbejde mellem lærerne om at planlægge og udvikle undervisningen med fokus på elementer som tydeliggørelse af de faglige mål, feedback, bevidstgørelse af elever om læreprocessen mv., der ifølge læringsforskningen i særlig grad fremmer læring. Mål Der sigtes mod, at følgende mål er nået ved udgangen af projektperioden, som løber over tre skoleår og afsluttes med udgangen af skoleåret : Der er sket en forøgelse af samarbejdet mellem lærerne i og på tværs af faggrupper om pædagogiske og didaktiske forhold. Det er fx blevet (mere) almindeligt, at man i fællesskab planlægger undervisningsforløb eller enkeltlektioner. Alle faggrupper har en fælles og præcis forståelse for de faglige mål på de enkelte niveauer, og hvorledes disse konkret kommer til udtryk i form af elevytringer på skrift, i tale, som handling osv. Der er udviklet metoder og materialer til tydeliggørelse af de faglige mål. Eleverne får i højere grad individuel feedback vedrørende deres faglige udvikling og læring.

13 13 Der er udviklet en procedure, så der i alle klasser systematisk arbejdes med elevernes mindset, så de i højere grad er bevidste om, hvordan de bedst lærer og handler derefter. Evaluering Projektet følges løbende gennem evaluering af de enkelte indsatsområder (jf. nedenstående) samt årlige opsamlinger fra faggrupper mv. Desuden følges udviklingen i udvalgte dele af elevtrivselsundersøgelserne samt grundforløbs- og gymnasieforløbsevalueringen. Ved afslutningen af det 3. projektår gennemføres en kvantitativ og kvalitativ evaluering blandt lærerne med fokus på målene for projektet. Indsatsområder: I skoleåret er der bl.a. flg. indsatsområder under udviklingsprojektet Synlig læring på SG : Synlig læring i faggrupperne Faggrupperne har i skoleåret arbejdet med synlig læring, men faggruppernes fokus har været lidt forskellige, og det er ikke alle faggrupper eller lærere, der er kommet lige langt i arbejdet med eksempelvis følgende centrale spørgsmål i projektet: Har vi en fælles forståelse for de faglige mål på de enkelte niveauer? Har vi en fælles forståelse af, hvorledes de faglige mål på de enkelte niveauer konkret kommer til udtryk i form af elevytringer på skrift, i tale, som handling osv.? Hvordan udvikler, organiserer og evaluerer vi alene og i fællesskab undervisning, der giver mulighed for en hensigtsmæssig og præcis individuel feedback og feedforward til eleverne, så hver enkelt elev får en klar fornemmelse af progressionen frem mod de faglige mål? Faggrupperne viderefører i arbejdet med at nå de overordnede mål for projektet Synlig læring på SG - bl.a. ved at fortsætte arbejdet med ovennævnte spørgsmål. Faggruppelederne har ansvaret for etablering af et samarbejde med dette fokus, idet samarbejdet både vedrører almindelig undervisning og det skriftlige arbejde. Samarbejdet skal involvere samtlige medlemmer af faggruppen og skal i skoleåret have et omfang på mindst to dage pr. fag. Det forventes, at mange i det første projektår ( ) er kommet langt i forhold til arbejdet med tydeliggørelse af de faglige mål, så der i kan fokuseres særligt på udvikling af feedback til den enkelte elev. Der er desuden i fokus på at styrke samarbejdet i faggrupperne, som kan foregå efter forskellige modeller, som fx: Der dannes grupper bestående af 2-3 lærere, der udvikler en undervisningssekvens, en lektion eller noget undervisningsmateriale med fokus på tydeliggørelse af de faglige mål og feedback. Lærerne overværer hinandens undervisning i forbindelse med afprøvningen, og efterfølgende spredes erfaringerne til kollegerne i faggruppen.

14 14 Grupper af lærere udvikler eksemplariske undervisningsforløb på fx 6-8 lektioner i temaer, hvori alle i faggruppen typisk underviser. Målet kan være at skabe et undervisningsforløb, inklusiv materiale, som (næsten) alle i faggruppen, der underviser på det relevante niveau, vil afprøve 2-3 gange. Ledelsen sørger for, at der i løbet af skoleåret etableres møder mellem større og mindre grupper af faggruppeledere, som kan udveksle erfaringer om arbejdet med synlig læring. Faggruppelederen evaluerer i foråret 2017 arbejdet i faggruppen med synlig læring. I samme forbindelse udpeges indsatsområder for faggruppen i skoleåret SG-messe for lærerne Der gennemføres i begyndelsen af skoleåret en SG-messe, hvor lærere fra en bred vifte af fag og projekter præsenterer deres arbejde i skoleåret med synlig læring. Formålet er, at samtlige lærere kan blive inspireret af arbejdet i andre fag og faggrupper. GSSG Som afslutning på udviklingsprojektet Gymnasiefremmende Strategier på Silkeborg Gymnasium (GSSG) har en projektgruppe i udviklet et kursus for 1.g-teamlærere. Kurset igangsættes i grundforløbet i og har fokus på identifikation af de elever, der har behov for en særlig lærerindsats i mødet med gymnasiets faglige og studiemæssige krav samt på praktiske strategier og metoder til at hjælpe den nævnte elevgruppe. Formålet med kurset er at klæde teamlærerne endnu bedre på til arbejdet med elevsamtaler. Der vil blive fokuseret på elevernes mindset på en måde, så de selv bliver mere bevidste om deres tilgang til det faglige arbejde i gymnasiet og om betydningen af klasserumskulturen for det faglige arbejde. Kurset er i første omgang rettet mod teamlærerne i 1.g-klasserne, men er tænkt som et første (vigtigt) skridt i en progression i lærer-elev relationen hen over det 3-årige gymnasieforløb. Således vil eleverne blive guidet af teamlærerne i forbindelse med 1.g-screeningerne for i 3.g i højere grad at kunne arbejde mere selvstændigt med deres mindset. Der udbydes desuden et internt GSSG-kursus for lærere, der ikke er i 1.g-team. Karaktergivning For at dæmpe det pres, der kan frembringes af karakterfokus, og for at styrke etablering af et mindset hos eleverne, der medfører størst læringspotentiale, vil der blive reduceret i antallet af standpunktskarakterer, og der bliver åbnet for forsøg, hvor man i ikke-afsluttende fag erstatter standpunktskarakterer i løbet af skoleåret med andre former for tilbagemeldinger til eleverne om deres faglige standpunkt. Gruppearbejde og gruppeaflevering Der nedsættes en projektgruppe, der fordyber sig i temaet gruppearbejde, herunder gruppeafleveringer, med henblik på drøftelse af eksempelvis disse spørgsmål, der er fremført af både lærere og elever:

15 15 Hvordan sikrer vi, at alle elever bidrager til arbejdet i grupper? Hvordan laver man de bedst fungerende grupper? Hvordan sikrer vi, at eleverne har en oplevelse af at lære lige så meget af en gruppeaflevering som af individuelle afleveringer? Projektgruppen arbejder med inddragelse af Elev-PU (elevernes pædagogiske udvalg) med ovenstående spørgsmål mv. og spreder efterfølgende erfaringerne til det samlede lærerkollegium. Kompetenceplan Pædagogisk udvalg har udarbejdet en ny version af kompetenceplanen, hvor målene er søgt specificeret, og hvor der for hver kategori af mål er specificeret, hvad der kendetegner elever, der har erhvervet de ønskede kompetencer. Den nye kompetenceplan implementeres i Train Your Brain Projektet TYB (Train Your Brain) har fokus på socioøkonomisk løfteevne, idet fem lærere i et 2-årigt forløb undersøger, om de gennem en særlig faglig vejledning i ét fag kan løfte det faglige niveau i almindelighed for elever med faglige udfordringer som følge af deres socioøkonomiske baggrund og/eller fremme selvsamme elevers tilpasning til et gymnasialt undervisningsmiljø. Skoleåret er andet og sidste projektår, og i projektets første år har de involverede lærere dannet sig et overblik over den eksisterende viden om at løfte elever med faglige udfordringer samt udarbejdet det materiale, der skal bruges i arbejdet hermed. Derefter er selve arbejdet med de udvalgte elever påbegyndt. Dette består i en tættere kontakt i den daglige undervisning til disse elever samt møder i studiemodulet. Den tættere daglige kontakt og møderne i studiemodulerne søger at styrke elevernes generelle og personlige kompetencer samt i faglig vejledning. I andet projektår vil der være fokus på at skabe en endnu tættere lærer-elev-kontakt. StudieRetningsOpgaven I skoleåret deltog alle skolens 2.g-klasser i et ministerielt forsøg, hvor den enkelte elev kunne komme til en mundtlig eksamen i deres studieretningsopgave (SRO). I forsøget kobledes den skriftlige og mundtlige dimension i et flerfagligt element for at styrke studieretningssamarbejdet. Formålet med deltagelse i forsøget var overordnet set at fortsætte og udvide arbejdet med udvikling af studieretningsgymnasiet samt at øge fokus på tydeliggørelse og evaluering af flerfaglige kompetencer og mål, hvilket forventedes at fremme progressionen frem mod arbejdet med studieretningsprojektet i 3.g. Et stort antal elever var til SRO-eksamen i sommeren FUSG-gruppen forestår i begyndelsen af skoleåret en evaluering af SRO-forløbet, inkl. eksamen, der inddrager både involverede lærere og elever. På baggrund af evalueringen - og under hensyntagen til viden om eventuelle justeringer af SRO og SRP i en kommende gymnasiereform - kommer

16 16 FUSG-gruppen med forslag til den praktiske afvikling af SRO, herunder evt. mundtlig årsprøve i SRO. I forlængelse heraf tilpasses skolens progressionsplan for skriftlighed. FUSG FUSG-projektgruppen vil i skoleåret arbejde med: Videreudvikling og implementering af progressionsplanen vedr. skriftlighed - jf. fx SRO-studentereksamen for 2.g Vedligehold og videreudvikling af Skriveportalen på skolens hjemmeside (skriveskabeloner for fagenes genrer, håndtering af typiske skriveproblemer, skrivefaser m.m.) med fokus på synliggørelse af de faglige mål for eleverne i forbindelse med det skriftlige arbejde. Styrke samarbejdet i faggrupperne gennem videreudvikling og implementering af materialet på Skriveportalen Udbredelse af materiale til skriftlighed i historie på Skriveportalen i samarbejde med skriftlighedsprojektet i historie. Bl.a. metodeafsnit i AT, genrer, historisk metode på skrift og anvendelse af historie i SRP Udbredelse af elevernes kendskab til og forøgelse af brugen af Skriveportalen Videreudvikling af materialer til brug i skrivelektioner med Skriveportalen som platform Deltagelse i projektet Potentialer i web 2.0 med fokus på multimodal skrivning Almen studieforberedelse (AT) AT-teamets fokus vil fortsat være at etablere fælles forståelse for AT blandt elever og lærere, tilrettelægge og udvikle AT i det 3-årige forløb og arbejde kontinuerligt med fx yderligere implementering af innovationselementet. Desuden vil skolens indsatsområde med synlig læring også være på AT-teamets dagsorden som udviklingsområde både i forhold til de forskellige forløb og i forhold til de AT-klasseansvarlige lærere. Organiseringen af AT med ét samlet AT-team og AT-klasseansvarlige lærere i samtlige klasser fortsættes i det kommende skoleår, hvor alle klasserne vil have en egentlig klasseansvarlig på AT-området. Fokus vil ydermere være på elementer fra almen studieforberedelse, der med fordel kan anvendes efter en kommende gymnasiereform. Studieretningssamarbejde og profilering af studieretninger Der fokuseres fortsat på en styrkelse af studieretningssamarbejdet, og profilerne for de enkelte studieretninger gøres mere tydelig. Der opereres fortsat med mindstekrav til toning af studieretninger samt til omfanget og karakteren af studieretningssamarbejde. I forbindelse med studieretningssamarbejder (SR-forløb) arbejder lærerne sammen om en tydeliggørelse af de faglige og tværfaglige mål. Der udveksles ideer og erfaringer herom i forbindelse med de såkaldte PUP-møder (Pædagogiske Udviklings- og Planlægningsmøder).

17 17 4. Evaluering af kontrakten Der udarbejdes ved afslutningen af skoleåret en status, der redegør for målopfyldelsen for de forskellige indsatsområder. Denne status forelægges bestyrelsen på det sidste møde inden sommerferien. Der anvendes forskellige evalueringsmetoder afhængig af det enkelte måls karakter. For så vidt angår basisrammens indsatsområder, er der i de fleste tilfælde tale om aktiviteter, hvor det ved skoleårets afslutning kan konstateres, om den enkelte aktivitet er gennemført. Der henvises i øvrigt til de evalueringsaktiviteter, der er fastlagt i Kvalitetssikringssystem for Silkeborg Gymnasium. For så vidt angår ekstrarammen gælder flg.: Pkt. 3.1 rummer en bred vifte af indsatser, der skal styrke arbejdet med fastholdelse og støtte. Ved afrapporteringen konstateres det, om de anførte aktiviteter er gennemført, og der måles på om gennemførelsesprocenten er mindst 88. Pkt. 3.2 afrapporteres ved en redegørelse for, hvordan der arbejdes med implementering af OK13. Pkt. 3.3 afrapporteres ved en redegørelse for de omtalte tiltag, og de forskellige evalueringer, der er omtalt under selve punktet. Merarbejde og særlig indsats Eventuelt merarbejde og særlig indsats honoreres efter bestyrelsens beslutning på baggrund af drøftelse mellem bestyrelsesformanden og rektor. Steffen Lange Bestyrelsesformand Erik Olesen Rektor

Silkeborg Gymnasium. Resultatlønskontrakt 2015-16. for. rektor Erik Olesen

Silkeborg Gymnasium. Resultatlønskontrakt 2015-16. for. rektor Erik Olesen 1 Silkeborg Gymnasium Resultatlønskontrakt 2015-16 for rektor Erik Olesen 09.06. 2015 1. Grundlag og rammer Ministeriet for Børn og Undervisning har ved skrivelse af 27.juni 2013 bemyndiget bestyrelserne

Læs mere

Implementeringstema 1: Målstyret undervisning og klasseledelse

Implementeringstema 1: Målstyret undervisning og klasseledelse Implementeringstema 1: Målstyret undervisning og klasseledelse Implementeringen af målstyret undervisning og god klasseledelse er prioriteret som A og er det første og største indsatsområde i den fælleskommunale

Læs mere

EVALUERINGSSTRATEGI FOR NÆSTVED GYMNASIUM OG HF

EVALUERINGSSTRATEGI FOR NÆSTVED GYMNASIUM OG HF EVALUERINGSSTRATEGI FOR NÆSTVED GYMNASIUM OG HF Skolen skal sikre kvalitet i undervisningen på et overordnet niveau, hvilket er beskrevet i Bekendtgørelse om kvalitetssikring og resultatudvikling med dennes

Læs mere

Skriftligt arbejde. hf2 hhx stx htx

Skriftligt arbejde. hf2 hhx stx htx 50. Kursets leder sikrer fordeling af de afsatte ressourcer til at stille skriftlige opgaver og til at evaluere kursisternes skriftlige arbejde. Lederen kan som led heri tilgodese oprettelse af vidensbanker

Læs mere

Evalueringsstrategi for Næstved Gymnasium og hf

Evalueringsstrategi for Næstved Gymnasium og hf Evalueringsstrategi for Næstved Gymnasium og hf Om evalueringsstrategien Evalueringsstrategien udmøntes i en evalueringsplan som omfatter en evaluering af studieplanen, herunder planlægning og gennemførelse

Læs mere

Rektors resultatlønskontrakt for 2010/11

Rektors resultatlønskontrakt for 2010/11 Rektors resultatlønskontrakt for 2010/11 Formål med kontrakten Resultatlønskontrakten skal medvirke til at styrke åbenhed og gennemskuelighed i Svendborg Gymnasium & HFs (SG) opgavevaretagelse samt understøtte

Læs mere

MÅL OG STRATEGI PLANER

MÅL OG STRATEGI PLANER MÅL OG STRATEGI PLANER 2016-2017 1 Indholdsfortegnelse 1. Profil, værdier, uddannelsestilbud... 3 1.1 Identitet og profil... 3 1.2 Værdigrundlag... 3 1.3 Gymnasiets opgave... 4 1.4 Uddannelsestilbud...

Læs mere

Fremmedsprog i gymnasiet: Innovation, didaktik og digitale medier. Projekttitel

Fremmedsprog i gymnasiet: Innovation, didaktik og digitale medier. Projekttitel Afrapportering for projekter, der deltager i netværks-, analyse- og formidlingsprojekt vedr. fremmedsprogenes profil, faglige identitet og anvendelsesorientering i de gymnasiale uddannelser. Runde 2 /

Læs mere

Spørgeskemaundersøgelse blandt stxlederne. Bilag til evaluering af gymnasiereformen på hhx, htx og stx samt fagområdeevalueringer 2008

Spørgeskemaundersøgelse blandt stxlederne. Bilag til evaluering af gymnasiereformen på hhx, htx og stx samt fagområdeevalueringer 2008 Spørgeskemaundersøgelse blandt stxlederne Bilag til evaluering af gymnasiereformen på hhx, htx og stx samt fagområdeevalueringer 2008 Spørgeskemaundersøgelse blandt stxlederne Bilag til evaluering af gymnasiereformen

Læs mere

Resultatlønskontrakt for Mercantecs direktør 2013

Resultatlønskontrakt for Mercantecs direktør 2013 Resultatlønskontrakt for Mercantecs direktør 2013 Resultatlønskontrakten har til formål at fungere som styringsredskab for bestyrelsen, og skal medvirke til at skabe synlighed og gennemskuelighed om opgavevaretagelsen

Læs mere

Undervisningstilbud på Silkeborg Gymnasium til grundskolernes 6.-10. klasse

Undervisningstilbud på Silkeborg Gymnasium til grundskolernes 6.-10. klasse Undervisningstilbud på Silkeborg Gymnasium til grundskolernes 6.-10. klasse følg gymnasiet på de sociale medier Invitation Silkeborg Gymnasium inviterer hermed grundskolerne til et samarbejde baseret på

Læs mere

Resultatmål 2015/ 16

Resultatmål 2015/ 16 Resultatmål 2015/ 16 Basisrammen Indikator 1: Studenternes resultater. Der foretages en sammenligning af eksamensgennemsnittet generelt, gennemsnittet for de skriftlige eksaminer, for studieretningsprojektet

Læs mere

Resultatlønskontrakt for Bo Larsen for perioden 1/8 2015 til 31/7 2016

Resultatlønskontrakt for Bo Larsen for perioden 1/8 2015 til 31/7 2016 Resultatlønskontrakt for Bo Larsen for perioden 1/8 2015 til 31/7 2016 Denne resultatlønskontrakt følger Undervisningsministeriets retningslinjer (bemyndigelsesskrivelse) for anvendelse af resultatløn

Læs mere

Kvalitetsudviklings-og evalueringsplan for Ordrup Gymnasium 2014-15

Kvalitetsudviklings-og evalueringsplan for Ordrup Gymnasium 2014-15 Kvalitetsudviklings-og evalueringsplan for Ordrup Gymnasium 2014-15 Ordrup Gymnasiums kvalitetsudviklings- og evalueringsplan indeholder udvalgte områder fra skolens evalueringsstrategi, en række områder

Læs mere

SKOLEPOLITIK 2014-2018

SKOLEPOLITIK 2014-2018 SKOLEPOLITIK 2014-2018 Vedtaget af Slagelse Byråd 24. februar 2014 Indledning Folkeskolen står overfor en række udfordringer både nationalt og lokalt i Slagelse Kommune. På baggrund af folkeskolereformen

Læs mere

Læreruddannelsen Aarhus med de mange muligheder. VIA University College

Læreruddannelsen Aarhus med de mange muligheder. VIA University College Læreruddannelsen Aarhus med de mange muligheder VIA University College Campus Aarhus C Ceresbyen 24 8000 Aarhus C Tlf.: 87 55 30 00 VIA.DK VIA University College Læreruddannelsen Aarhus Optagelse med andet

Læs mere

S o l r ø d G y m n a s i u m

S o l r ø d G y m n a s i u m S o l r ø d G y m n a s i u m HF Velkommen til HF på Solrød Gymnasium På HF-uddannelsen får du en almen, gymnasial uddannelse, som vi på Solrød Gymnasium har valgt at tone. Det gør vi igennem fagpakker,

Læs mere

Notat. Dato: 26. august 2013 Sagsnr.: 2013-007997-19. Intentioner og rammesætning af folkeskolereformen i Middelfart kommune

Notat. Dato: 26. august 2013 Sagsnr.: 2013-007997-19. Intentioner og rammesætning af folkeskolereformen i Middelfart kommune Skoleafdelingen Middelfart Kommune Anlægsvej 4 5592 Ejby www.middelfart.dk Telefon +45 8888 5500 Direkte 8888 5325 Fax +45 8888 5501 Dato: 26. august 2013 Sagsnr.: 2013-007997-19 Pia.Werborg@middelfart.dk

Læs mere

Rapport over målopfyldelsen af resultatlønskontrakt for skoleåret 2013-2014

Rapport over målopfyldelsen af resultatlønskontrakt for skoleåret 2013-2014 03-11-2014 Rapport over målopfyldelsen af resultatlønskontrakt for skoleåret 2013-2014 Basisrammen: Studieparathed. Indikatorer for dette resultatmål er gennemførselsprocenter og karakterer som indberettes

Læs mere

Overordnet Studieplan

Overordnet Studieplan Overordnet Studieplan 1. Introduktion til hf-studieplanen for VUC Vestsjælland Nord. Hf-studie-planen for VUC Vestsjælland Nord beskriver, hvorledes vi her på stedet løbende planlægger, gennemfører og

Læs mere

Tema: Lærersamarbejde

Tema: Lærersamarbejde Tema: Lærersamarbejde Når hele organisationen skal være med. Karl-Henrik Jørgensen Velfærdsledelse Spor 1: Debatten om velfærdssektoren og ledelsens opgave i forhold til udfordringen i den offentlige sektor.

Læs mere

Portfolio og formativ evaluering i matematikundervisningen

Portfolio og formativ evaluering i matematikundervisningen Projekttitel: Portfolio og formativ evaluering i matematikundervisningen Ansøgning om ressourcer til kompetenceudvikling inden for formativ evaluering i matematik undervisningen. Dette er en ansøgning

Læs mere

Bilag om naturvidenskab i stx og htx efter gymnasiereformen 1

Bilag om naturvidenskab i stx og htx efter gymnasiereformen 1 DANMARK I DEN GLOBALE ØKONOMI SEKRETARIATET FOR MINISTERUDVALGET Prins Jørgens Gård 11, 1218 København K Telefon 33 92 33 00 - Fax 33 11 16 65 Bilag om naturvidenskab i stx og htx efter gymnasiereformen

Læs mere

Mål og strategi Planer 2014-2015

Mål og strategi Planer 2014-2015 Mål og strategi Planer 2014-2015 1 Indholdsfortegnelse 1. Profil, værdier, uddannelsestilbud... 3 1.1 Identitet og profil... 3 1.2 Værdigrundlag... 3 1.3 Gymnasiets opgave... 4 1.4 Uddannelsestilbud...

Læs mere

Studieplan 2013/14 HH3I. IBC Handelsgymnasiet

Studieplan 2013/14 HH3I. IBC Handelsgymnasiet Studieplan 2013/14 HH3I IBC Handelsgymnasiet Indholdsfortegnelse Indledning 3 Undervisningsforløb 4 5. og 6 semester. Studieretningsforløb 4 5. og 6. semester illustreret på en tidslinje 5 Studieturen

Læs mere

Følgegruppen har på sit 6. møde primært drøftet følgende temaer med særlig vægt på det almene gymnasium:

Følgegruppen har på sit 6. møde primært drøftet følgende temaer med særlig vægt på det almene gymnasium: Følgegruppen for Reformen af de Gymnasiale Uddannelser 8. juni 2007 Rapport nr. 4 til Undervisningsministeren fra Følgegruppen for Reformen af de Gymnasiale Uddannelser Følgegruppen har på sit 6. møde

Læs mere

Profilskoler i Ishøj Kommune - ansøgningsskema

Profilskoler i Ishøj Kommune - ansøgningsskema Profilskoler i Ishøj Kommune - ansøgningsskema Ansøgningen skrives ind i dette skema. Ansøgningsskemaet sendes til Center for Børn og Undervisning i papirudgave med de ønskede underskrifter og i elektronisk

Læs mere

Silkeborg Gymnasium. Resultatlønskontrakt

Silkeborg Gymnasium. Resultatlønskontrakt 1 Silkeborg Gymnasium Resultatlønskontrakt 2017-18 for rektor Erik Olesen 06.06. 2017 1. Grundlag og rammer Ministeriet for Børn og Undervisning har ved skrivelse af 27.juni 2013 bemyndiget bestyrelserne

Læs mere

SKOLEUDVIKLINGSPROJEKT OM KLASSERUMSLEDELSE PA A RHUS STATSGYMNASIUM

SKOLEUDVIKLINGSPROJEKT OM KLASSERUMSLEDELSE PA A RHUS STATSGYMNASIUM SKOLEUDVIKLINGSPROJEKT OM KLASSERUMSLEDELSE PA A RHUS STATSGYMNASIUM Slutrapport 1/11-2014 GYMNASIELÆRER Er det bare noget man er? 1 Skoleudviklingsprojekt om klasserumsledelse på Århus Statsgymnasium

Læs mere

Fleksibel tilrettelæggelse og studiefællesskaber

Fleksibel tilrettelæggelse og studiefællesskaber Til de gymnasiale institutioner Undervisningsministeriet indbyder til konference om Fleksibel tilrettelæggelse og studiefællesskaber Slutkonference for ministeriets rammeforsøg 2012-15 Som led i Udviklingsplanen

Læs mere

Resultatkontrakt for direktør Ann K. Østergaard

Resultatkontrakt for direktør Ann K. Østergaard Resultatkontrakt for direktør Ann K. Østergaard I henhold til bemyndigelse fra Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling ved brev af 27. juni 2013 sagsnr. 065.46N.961 indgås resultatkontrakt i

Læs mere

Bilagsnotat til udviklingsprojekt Brevid 2844544

Bilagsnotat til udviklingsprojekt Brevid 2844544 Bilagsnotat til udviklingsprojekt Brevid 2844544 Indstilling: Indstilles til tilskud Indstilles med forbehold Indstilles til afslag X Projektdata: Ansøgers navn Roskilde Tekniske Skole Projektets navn

Læs mere

Tysk fortsættersprog A stx, juni 2010

Tysk fortsættersprog A stx, juni 2010 Tysk fortsættersprog A stx, juni 2010 1. Identitet og formål 1.1. Identitet Tysk er et færdighedsfag, et vidensfag og et kulturfag. Disse sider af faget er ligeværdige og betinger gensidigt hinanden. Tyskfaget

Læs mere

AT på Aalborg Katedralskole 2013-14

AT på Aalborg Katedralskole 2013-14 AT på Aalborg Katedralskole 2013-14 Alle AT forløb har deltagelse af to til tre fag, som for nogle forløbs vedkommende kan være fra samme hovedområde (AT 3, 5 og 7). I så tilfælde skal det sikres, at eleverne

Læs mere

Bilag 2: Til orientering konkret tilrettelæggelse pa Glostrup Skole

Bilag 2: Til orientering konkret tilrettelæggelse pa Glostrup Skole Bilag 2: Til orientering konkret tilrettelæggelse pa Glostrup Skole Denne del af dokumentet beskriver, hvordan folkeskolereformen udmøntes på Glostrup Skole i skoleåret 2014/15. Folkeskolereformen er en

Læs mere

Christianshavns Gymnasium. Evaluering af grundforløbet i skoleåret 2014-2015

Christianshavns Gymnasium. Evaluering af grundforløbet i skoleåret 2014-2015 Christianshavns Gymnasium Evaluering af grundforløbet i skoleåret 2014-2015 Hensigt Hensigten med evalueringen er at få et helhedsbillede af 1.g-elevernes opfattelse af og tilfredshed med grundforløbet

Læs mere

DU giver OS DINE kompetencer. VI giver DIG EN fantastisk UDDANNELSE

DU giver OS DINE kompetencer. VI giver DIG EN fantastisk UDDANNELSE DU giver OS DINE kompetencer. VI giver DIG EN fantastisk UDDANNELSE ADVOKATFULDMÆGTIGUDDANNELSEN 1 Løft blikket TM ADVOKATFULDMÆGTIGUDDANNELSEN Om os Kammeradvokaten/Advokatfirmaet Poul Schmith er et

Læs mere

10. klassecentret Esbjerg Kommune. Ribe Bramming Esbjerg. En ny start på din videre uddannelse

10. klassecentret Esbjerg Kommune. Ribe Bramming Esbjerg. En ny start på din videre uddannelse 10. klassecentret Esbjerg Kommune Ribe Bramming Esbjerg En ny start på din videre uddannelse 10. klassetilbuddet i Esbjerg Kommune i skoleåret 2014/2015 Nyt miljø Nye fag Nye Lærere Nye kammerater Nye

Læs mere

Resultatlønskontrakt for Anne Birgitte Klange for skoleåret

Resultatlønskontrakt for Anne Birgitte Klange for skoleåret Resultatlønskontrakt for Anne Birgitte Klange for skoleåret 2018-2019 Formål med kontrakten Resultatlønskontrakten skal fokusere på de indsatsområder, som bestyrelsen har valgt skal prioriteres særligt

Læs mere

Talentudvikling på Virum Gymnasium

Talentudvikling på Virum Gymnasium Talentudvikling på Virum Gymnasium 2012-2013 Vil du være VG-talent? Talentbegrebet en definition Ministeriets definition: en person, som er god til noget og har mulighed for at blive en af de bedste, hvis

Læs mere

Dette brev er for at orientere jer om det kommende skoleår på Sorø Privatskole, og de ændringer, der vil blive i det nye skoleår.

Dette brev er for at orientere jer om det kommende skoleår på Sorø Privatskole, og de ændringer, der vil blive i det nye skoleår. SORØ PRIVATSKOLE Information om kommende skoleår 1 Kære elever og forældre, Dette brev er for at orientere jer om det kommende skoleår på Sorø Privatskole, og de ændringer, der vil blive i det nye skoleår.

Læs mere

1. Synlig læring og læringsledelse

1. Synlig læring og læringsledelse På Roskilde Katedralskole arbejder vi med fem overskrifter for vores strategiske indsatsområder: Synlig læring og læringsledelse Organisering af samarbejdet omkring læring og trivsel Overgange i uddannelsessystemet,

Læs mere

Respondenter I hver arbejdsgruppe deltog 4 6 lærere og 2 fra ledelsen. I den endelige diskussion deltog alle lærere og ledelsen.

Respondenter I hver arbejdsgruppe deltog 4 6 lærere og 2 fra ledelsen. I den endelige diskussion deltog alle lærere og ledelsen. Kvalitetssikring Rapporter og opfølgningsplaner Evalueringsområder 2012 2013 Nøgleområde 1 / 12 13: Uddannelsesprofiler på stx og hf Nøgleområde 2 / 12 13: Fastholdelse og forsømmelser Nøgleområde 3 /

Læs mere

Indstilling. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Børn og Unge. Aarhus Kommune. Den 3. oktober 2013

Indstilling. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Børn og Unge. Aarhus Kommune. Den 3. oktober 2013 Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Børn og Unge Den 3. oktober 2013 Aarhus Kommune Pædagogisk Afdeling Børn og Unge Det foreslås i indstillingen, at der iværksættes en række initiativer, der

Læs mere

Nordagerskolen Matematisk læring i det 21. århundrede

Nordagerskolen Matematisk læring i det 21. århundrede Nordagerskolen Matematisk læring i det 21. århundrede 1 Indholdsfortegnelse Overordnet målsætning 3 Elevernes lyst til at lære og bruge matematik 3 Matematikken i førskolealderen 3 Matematikken i indskolingen

Læs mere

SKOLEREFORM 2014. Grauballe Skole. Grauballe Skole

SKOLEREFORM 2014. Grauballe Skole. Grauballe Skole SKOLEREFORM 2014 FILM OM SKOLEREFORMEN https://publisher.qbrick.com/embed.aspx?mid=9991a52e SKOLEREFORMENS FORMÅL Folkeskolereformen skal gøre en god folkeskole bedre. Vi skal bygge videre på folkeskolens

Læs mere

De femårige gymnasieforløb

De femårige gymnasieforløb GENTOFTE KOMMUNE De femårige gymnasieforløb i Gentofte Kommune Forord I Gentofte Kommune er vi ambitiøse og det er derfor med stor glæde, at vi sender dette tilbud ud til alle 7. klasses elever. Vi kan

Læs mere

Bilag 4. Strategi STØVRING GYMNASIUM

Bilag 4. Strategi STØVRING GYMNASIUM Strategi 2017-2020 STØVRING GYMNASIUM Strategiseminar 14.oktober 100 personer deltog. Fokus på kerneydelsen undervisningen. Masser af gode forslag ikke alt kan/skal realiseres (i denne omgang). Stammere

Læs mere

Guide til v-team og klasselærer

Guide til v-team og klasselærer Guide til v-team og klasselærer 2014-15 - et moderne gymnasium med stolte traditioner 13 Vision for v-team V-team sikrer fortsat udvikling af studieretninger. V-team skaber tættere relation mellem medarbejdere

Læs mere

Velkommen til Nordfyns Gymnasium. www.nordfyns-gym.dk

Velkommen til Nordfyns Gymnasium. www.nordfyns-gym.dk Velkommen til Nordfyns Gymnasium Gymnasiet STX Aftenens program 19.00 20.00 20.30 20.30 21.00 Velkomst, generel orientering 1. orientering om studieretninger 2. orientering om studieretninger Fagbasar

Læs mere

Sammenhænge mellem produktionsskoler og erhvervsskoler. Byg bedre broer for eleverne

Sammenhænge mellem produktionsskoler og erhvervsskoler. Byg bedre broer for eleverne Sammenhænge mellem produktionsskoler og erhvervsskoler Byg bedre broer for eleverne Sammenhænge mellem produktionsskoler og erhvervsskoler Byg bedre broer for eleverne Hæftet bygger på EVA s evalueringsrapport

Læs mere

Strategiplan for undervisning af dygtige elever

Strategiplan for undervisning af dygtige elever Strategiplan for undervisning af dygtige elever Udviklingsprojekt over tre år 2007-2010 Formål: At udvikle retningslinjer for identifikation af elever med særlige forudsætninger At få større viden om og

Læs mere

Opfølgningsplan. [hhx/htx]

Opfølgningsplan. [hhx/htx] Opfølgningsplan [hhx/htx] Køge Handelsskole: HHX overgang til videregående uddannelser. Ministeriet har i brev af 6. november 2015 tilsluttet sig skolens igangværende aktiviteter, som har til hensigt at

Læs mere

SRO på MG, åpril-måj 2014

SRO på MG, åpril-måj 2014 SRO på MG, åpril-måj 2014 Kære 2.g er Du skal i maj 2014 påbegynde arbejdet med din studieretnings-opgave, den såkaldte SRO. Her kommer lidt information om opgaven og opgaveperioden. Dine studieforberedende

Læs mere

Revideret ansøgning til A.P. Møller Fonden ny revision juli 2015

Revideret ansøgning til A.P. Møller Fonden ny revision juli 2015 Revideret ansøgning til A.P. Møller Fonden ny revision juli 2015 Udvikling af det lærende teams samarbejde og professionalisme 2015-2018 På baggrund af dialog med A.P. Møller fonden og efterfølgende interne

Læs mere

Velkommen til nye elever og forældre på Svendborg Gymnasium & HF

Velkommen til nye elever og forældre på Svendborg Gymnasium & HF Velkommen til nye elever og forældre på Svendborg Gymnasium & HF Skolestart 2015/16 15 nye klasser : 13 gymnasieklasser 2 hf-klasser 435 nye elever/29 i gennemsnit pt Ca 1200 elever Ungdomsuddannelse =

Læs mere

Uddannelsesplan 2015-16 for lærerstuderende i praktik fra Professionshøjskolerne Metropol og UCC på Pilegårdsskolen

Uddannelsesplan 2015-16 for lærerstuderende i praktik fra Professionshøjskolerne Metropol og UCC på Pilegårdsskolen Uddannelsesplan 2015-16 for lærerstuderende i praktik fra Professionshøjskolerne Metropol og UCC på Pilegårdsskolen Kontaktoplysninger Pilegårdsskolen Ole Klokkersvej 17 2770 Kastrup Tlf: 32507525 Skoleleder

Læs mere

Studieplan 1. år Skoleåret 2015/16 for 1c Team 1

Studieplan 1. år Skoleåret 2015/16 for 1c Team 1 Studieplan 1. år Skoleåret 2015/16 for 1c Indholdsfortegnelse 1. Klassen... 3 2. Tilrettelæggelse og koordinering af undervisning i grundforløbet... 4 3. Pædagogiske fokuspunkter i grundforløbet... 5 4.

Læs mere

Skovsgård Tranum Skole

Skovsgård Tranum Skole Skoleudviklingsplan for Skovsgård Tranum Skole 2015 1 Indhold Følgende indhold i kvalitetsrapporten giver anledning til særlig opmærksomhed:... 3 Svarende skal findes i følgende SMTTE-modeller:... 4 Teamarbejdet...

Læs mere

Opfølgningsplan. Gymnasiet HTX Skjern. Overgang til videregående uddannelse

Opfølgningsplan. Gymnasiet HTX Skjern. Overgang til videregående uddannelse Opfølgningsplan Gymnasiet HTX Skjern Overgang til videregående uddannelse 2015 Baggrund for de iværksatte indsatser: Overgang til videregående uddannelse Gymnasiet HTX Skjern har, med udgangspunkt i opgørelsen

Læs mere

Pædagogisk differentiering flere veje til samme mål

Pædagogisk differentiering flere veje til samme mål Pædagogisk differentiering flere veje til samme mål Den Flerfaglige Professionshøjskole i Region Hovedstaden v/ DEL ansøger i samarbejde med Gråsten Landbrugsskole, Silkeborg Handelsskole, Horsens Handelsskole

Læs mere

Første spadestik Folkeskoleskolereformen Lind Skole -Version 2014

Første spadestik Folkeskoleskolereformen Lind Skole -Version 2014 Første spadestik Folkeskoleskolereformen Lind Skole -Version 2014 Aftenens program Velkomst v/ln Folkeskolereformen i overordnede træk v/ln Ny lov om lærernes arbejdstid og konsekvenser heraf v/ln Pause

Læs mere

Svendborg Kommune Ramsherred 5 5700 Svendborg. (følgende benævnt Kommunen )

Svendborg Kommune Ramsherred 5 5700 Svendborg. (følgende benævnt Kommunen ) PARTNERSKABSAFTALE Indgået mellem Danmarks Idrætsforbund Idrættens Hus Brøndby Stadion 20 2605 Brøndby (følgende benævnt DIF ) og Svendborg Kommune Ramsherred 5 5700 Svendborg (følgende benævnt Kommunen

Læs mere

Resultatlønskontrakt for skoleåret 2014-15

Resultatlønskontrakt for skoleåret 2014-15 Resultatlønskontrakt for skoleåret 2014-15 Formål med resultatlønskontrakten Resultatlønskontrakten med den øverste leder skal tjene følgende overordnede formål: Den skal fungere som et styringsredskab

Læs mere

Databrug i praksis. Brian Krog Christensen Uddannelseschef, Silkeborg Gymnasium 8. april 2019

Databrug i praksis. Brian Krog Christensen Uddannelseschef, Silkeborg Gymnasium 8. april 2019 Databrug i praksis Brian Krog Christensen Uddannelseschef, Silkeborg Gymnasium 8. april 2019 Datadrevet skoleudvikling Datainformeret skoleudvikling evidence-informed, not data-driven (Hargreaves and Fullan

Læs mere

DET behøver IKKE TAGE TRE ÅR AT få ET ansvar

DET behøver IKKE TAGE TRE ÅR AT få ET ansvar DET behøver IKKE TAGE TRE ÅR AT få ET ansvar ERHVERVSJURIDISK FULDMÆGTIG I ET ADVOKATFIRMA 1 Løft blikket TM ERHVERVSJURIDISK FULDMÆGTIG Om os Kammeradvokaten/Advokatfirmaet Poul Schmith er et af landets

Læs mere

Kvalitetsrapport 2011

Kvalitetsrapport 2011 Kolding Kommunale Skolevæsens Kvalitetsrapport 11 Skoleåret 1-11 Delrapport fra 11 ved skoleleder Kedda Jakobsen KONKLUSIONER KVALITETSSIKRING AF ELEVERNES UDBYTTE Gennemsnittet er højnet betydeligt i

Læs mere

Den lokale undervisnings- og bedømmelsesplan. EUD Merkantil. Lemvig Gymnasium

Den lokale undervisnings- og bedømmelsesplan. EUD Merkantil. Lemvig Gymnasium Den lokale undervisnings- og bedømmelsesplan EUD Merkantil Lemvig Gymnasium Fastsættelse af den lokale undervisnings- og bedømmelsesplan Den lokale undervisnings- og bedømmelsesplan/eud Merkantil er fastsat

Læs mere

Resultatlønskontrakt for forstander på VUC Lyngby

Resultatlønskontrakt for forstander på VUC Lyngby Resultatkontrakten bygger på gældende retningslinjer, rammer og vilkår for anvendelse af resultatløn, som de fremgår af Bemyndigelse til at indgå resultatlønskontrakt med institutionens øverste leder og

Læs mere

Skolereform. Skolegang 2014-2015 på Snekkersten Skole

Skolereform. Skolegang 2014-2015 på Snekkersten Skole Skolereform Skolegang 2014-2015 på Snekkersten Skole Kære forældre! Nu er det næsten sommerferie, og på den anden side af ferien er den der, skolereformen! I hele dette skoleår har vi på skolen og i kommunen,

Læs mere

Opfølgningsplan. Nakskov Gymnasium og HF s karaktergennemsnit på toårigt hf

Opfølgningsplan. Nakskov Gymnasium og HF s karaktergennemsnit på toårigt hf Opfølgningsplan Nakskov Gymnasium og HF s karaktergennemsnit på toårigt hf 2015 Baggrund: Opfølgningsplan Nakskov Gymnasium og HF har efter drøftelser med to af Undervisningsministeriets læringskonsulenter

Læs mere

Tilsynserklæring for Ådalens Privatskole 2015

Tilsynserklæring for Ådalens Privatskole 2015 1. Indledning Denne tilsynserklæring er udarbejdet af tilsynsførende Lisbet Lentz, der er certificeret til at føre tilsyn med frie grundskoler. Vurderingerne i erklæringen bygger på data, som jeg har indsamlet

Læs mere

Resultatlønskontrakt 2013 2014

Resultatlønskontrakt 2013 2014 Resultatlønskontrakt 2013 2014 Formålet med resultatlønskontrakten Resultatlønskontrakten med den øverste leder skal tjene følgende overordnede formål: Den skal fungere som et styringsredskab for bestyrelsen

Læs mere

Tårnby Gymnasium & HF Bestyrelsesmøde 17. september 2013.

Tårnby Gymnasium & HF Bestyrelsesmøde 17. september 2013. Resultatmål 2013-14 Tårnby Gymnasium & HF Målene afspejler en helhedsorienteret indsats i forhold til elever, personale og udviklingsaktiviteter. Der vil derfor kunne være overlappende temaer. Ekstraramme

Læs mere

MÅL OG STRATEGI PLANER 2015-2016

MÅL OG STRATEGI PLANER 2015-2016 MÅL OG STRATEGI PLANER 2015-2016 1 Indholdsfortegnelse 1. Profil, værdier, uddannelsestilbud... 3 1.1 Identitet og profil... 3 1.2 Værdigrundlag... 3 1.3 Gymnasiets opgave... 4 1.4 Uddannelsestilbud...

Læs mere

Studieplan 2. år Skoleåret 2015/16 for HH2c Team 1

Studieplan 2. år Skoleåret 2015/16 for HH2c Team 1 Studieplan 2. år Skoleåret 2015/16 for HH2c Team 1 Indholdsfortegnelse 1. Klassen... 3 2. Tilrettelæggelse og koordinering af undervisning på 2. år... 4 3. Pædagogiske fokuspunkter... 6 4. Klassens studiemiljø

Læs mere

RESULTATKONTRAKT, REKTOR, SKOLEÅRET

RESULTATKONTRAKT, REKTOR, SKOLEÅRET RESULTATKONTRAKT, REKTOR, SKOLEÅRET 2015-16 Formål med kontrakten Resultatkontrakten skal fokusere på de indsatsområder, som bestyrelsen har valgt skal prioriteres særligt i rektors arbejde i skoleåret

Læs mere

Bilag 1 Kravspecifikation Helhedsorienteret undervisning

Bilag 1 Kravspecifikation Helhedsorienteret undervisning Bilag 1 Kravspecifikation Helhedsorienteret undervisning Indholdsfortegnelse 1. INDLEDNING... 3 1.1 KORT BESKRIVELSE AF OPGAVEN... 3 1.2 FORMÅL MED OPGAVEN... 4 1.3 BAGGRUND... 4 1.4 MÅLGRUPPE FOR OPGAVEN...

Læs mere

Bilag 8b Status på rektors resultatkontrakt for skoleåret 2011-12

Bilag 8b Status på rektors resultatkontrakt for skoleåret 2011-12 Bilag 8b Status på rektors resultatkontrakt for skoleåret 2011-12 Hovedemner Kategori Emner Talent a. Måling a. Mindst 20 elever deltager i skoleåret i talentakademi eller i et andet talentudviklingsprojekt.

Læs mere

Vision Vi gør børn og unge livsduelige, - så de kan, vil og tør møde udfordringer

Vision Vi gør børn og unge livsduelige, - så de kan, vil og tør møde udfordringer Skolen ved Bülowsvej Vision Vi gør børn og unge livsduelige, - så de kan, vil og tør møde udfordringer Værdier Menneskesyn: Vi er anerkendende, troværdige og lyttende og skaber et forpligtende og inkluderende

Læs mere

Elevhæfte. Tårnby Gymnasium & HF. Skoleåret 2013-14

Elevhæfte. Tårnby Gymnasium & HF. Skoleåret 2013-14 Elevhæfte Tårnby Gymnasium & HF 1g Skoleåret 2013-14 Redaktionen afsluttet juni/2013 1 Elevhæfte for årgang 2013-2016 Dette hæfte er en oversigt over særlige forløb og opgaver i løbet af de tre år, du

Læs mere

Statusbeskrivelse fra Søndersøskolen april 2015

Statusbeskrivelse fra Søndersøskolen april 2015 Statusbeskrivelse fra Søndersøskolen april 2015 Skolebestyrelsen på Søndersøskolen har i foråret 2015 gennemført en spørgeskemaundersøgelse, hvor forældres, elevers og medarbejderes oplevelse af implementeringen

Læs mere

Resultataftale 2013-14 for Skolen på Fjorden

Resultataftale 2013-14 for Skolen på Fjorden Resultataftale 2013-14 for Skolen på Fjorden af resultataftalen og effektmålene for sidste år: Trivsel og inklusion: Arbejdet med LP-modellen er i god drift. Skolens lærerpersonale har gennemgået CL1 kursus

Læs mere

Den lokale undervisnings- og bedømmelsesplan. EUD Merkantil. Lemvig Gymnasium

Den lokale undervisnings- og bedømmelsesplan. EUD Merkantil. Lemvig Gymnasium Den lokale undervisnings- og bedømmelsesplan EUD Merkantil Lemvig Gymnasium Fastsættelse af den lokale undervisnings- og bedømmelsesplan Den lokale undervisnings- og bedømmelsesplan/eud Merkantil er fastsat

Læs mere

Resultatlønskontrakt for rektor Mette Kynemund, jan. 2013 dec. 2013

Resultatlønskontrakt for rektor Mette Kynemund, jan. 2013 dec. 2013 Resultatlønskontrakt for rektor Mette Kynemund, jan. 2013 dec. 2013 Evalueringen står i kursiv efter hvert indsatsområde. Baggrund for kontrakten. Bestyrelsen for Virum Gymnasium drøftede i løbet af foråret

Læs mere

Rektors resultatlønskontrakt for 2018/19

Rektors resultatlønskontrakt for 2018/19 Rektors resultatlønskontrakt for 2018/19 Resultatlønskontrakten skal medvirke til at styrke åbenhed og gennemskuelighed på (SG) samt understøtte rektors indsats for at opnå de opstillede mål for skoleåret

Læs mere

Ansøgning om tilskud til indsats til udvikling af statens arbejdspladser og personalegrupper gennem strategisk og systematisk kompetenceudvikling.

Ansøgning om tilskud til indsats til udvikling af statens arbejdspladser og personalegrupper gennem strategisk og systematisk kompetenceudvikling. ANSØGNING Ansøgning om tilskud til indsats til udvikling af statens arbejdspladser og personalegrupper gennem strategisk og systematisk kompetenceudvikling. Se vejledning til ansøgningsskema nedenfor.

Læs mere

Tema 5: Læringsledelse. Fase A: Nuværende praksis. 1.2.Hvordan arbejder vi som ledere af læringsprocesser i dag (læringsledelse) de vigtigste punkter?

Tema 5: Læringsledelse. Fase A: Nuværende praksis. 1.2.Hvordan arbejder vi som ledere af læringsprocesser i dag (læringsledelse) de vigtigste punkter? Tema 5: Læringsledelse Fase A: Nuværende praksis 1.2.Hvordan arbejder vi som ledere af læringsprocesser i dag (læringsledelse) de vigtigste punkter? Fase B: Analyse og vurdering Hvad kendetegner jeres

Læs mere

Indsatsområde matematik budget udvidelsesforslag 2016-2019

Indsatsområde matematik budget udvidelsesforslag 2016-2019 Indsatsområde matematik budget udvidelsesforslag 2016-2019 Halsnæs Kommune har med den brændende platform Faglighed og uddannelsesniveau formuleret en ambition om løfte det faglige niveau. Børn, Unge og

Læs mere

Din tid. Nutid. Fremtid. Studieretninger 2014-2017

Din tid. Nutid. Fremtid. Studieretninger 2014-2017 Din tid. Nutid. Fremtid. Studieretninger 2014-2017 Kunstnerisk MUSIK A ENGELSK A DRAMA C ELLER BILLEDKUNST C ELLER MEDIEFAG C Hvis du brænder for musik, både det praktiske, men også det teoretiske, så

Læs mere

Studieplan 1. år Skoleåret 2014/15 for hh1e Team 2

Studieplan 1. år Skoleåret 2014/15 for hh1e Team 2 Studieplan 1. år Skoleåret 2014/15 for hh1e Indholdsfortegnelse 1. Klassen... 3 2. Tilrettelæggelse og koordinering af undervisning i grundforløbet... 3 3. Pædagogiske fokuspunkter i grundforløbet... 4

Læs mere

Kvalitetskoncept. Kvalitetsarbejdet er beskrevet overordnet i dette kvalitetskoncept og illustrereret i et årshjul (se side 3).

Kvalitetskoncept. Kvalitetsarbejdet er beskrevet overordnet i dette kvalitetskoncept og illustrereret i et årshjul (se side 3). Kvalitetskoncept Juni 2015 På ZBC arbejder vi med kvalitet og udvikling for at lære og for at blive endnu bedre. Vi følger løbende op på skolens resultater og gennemfører systematisk evalueringer med henblik

Læs mere

Velkommen og introduktion til nye elever og forældre

Velkommen og introduktion til nye elever og forældre Velkommen og introduktion til nye elever og forældre Struktur omkring klassen Der er knyttet en teamleder til hver klasse 1C: Thomas (TH) Teamlederen er klassens kontaktlærer Teamlederen sørger for samarbejdet

Læs mere

Sagsfremstilling til møde i Viby Gymnasium og HF s bestyrelse den 21. september 2009

Sagsfremstilling til møde i Viby Gymnasium og HF s bestyrelse den 21. september 2009 Sagsfremstilling til møde i Viby Gymnasium og HF s bestyrelse den 21. september 2009 Punkt 10 Dagsordenspunkt: Rektors resultatkontrakt Sagsfremstilling: I september 2008 indgik rektor en resultatkontrakt

Læs mere

Nordbyskolens evalueringsplan

Nordbyskolens evalueringsplan Nordbyskolens evalueringsplan Evalueringsform Beskrivelse Ansvarlig Hvornår Årsplaner Årsplanen tager udgangspunkt i fagenes fælles mål Lærere (http://ffm.emu.dk/) En årsplan er et planlægningsredskab

Læs mere

Velkommen til nye elever og forældre i kommende1x

Velkommen til nye elever og forældre i kommende1x + Velkommen til nye elever og forældre i kommende1x + Hvem er vi? Susanne Simon (Su) Teamleder for klassen 1x Dansk og Historie Mette Rude (MR) Kemi Tutorer: Sabine & Rebecca 2x + 1r og 1x studieretning

Læs mere

Holbæk Danner Skole er navnet på den fælles retning som kommunens folkeskoler bevæger sig i.

Holbæk Danner Skole er navnet på den fælles retning som kommunens folkeskoler bevæger sig i. Holbæk Danner Skole Holbæk Danner Skole er navnet på den fælles retning som kommunens folkeskoler bevæger sig i. Holbæk Danner Skole integrerer de politiske ambitioner som er udtrykt i Byrådets Børne og

Læs mere

Sammenfattende udgave af DE FORELØBIGE ERFARINGER MED FOLKESKOLEREFORMEN i Thisted Kommune

Sammenfattende udgave af DE FORELØBIGE ERFARINGER MED FOLKESKOLEREFORMEN i Thisted Kommune Sammenfattende udgave af DE FORELØBIGE ERFARINGER MED FOLKESKOLEREFORMEN i Thisted Kommune Produceret af Thisted Kommune Juli 2015 EVALUERING AF FOLKESKOLEREFORMEN I THISTED KOMMUNE I juni måned 2013 indgik

Læs mere

Alt hvad der er værd at vide om UCS10!

Alt hvad der er værd at vide om UCS10! Alt hvad der er værd at vide om UCS10! Brobygning Den obligatoriske brobygning i uge 48 retter sig mod to forskellige ungdomsuddannelser, hvoraf den ene skal være en erhvervsuddannelse herunder HTX og

Læs mere