Ny dansk designerlampe tænder for fantasien

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Ny dansk designerlampe tænder for fantasien"

Transkript

1 Ny dansk designerlampe tænder for fantasien Frank Kerdil har med PineApple skabt den første pendel, der også kan bruges som bord- eller gulvlampe Nu vender PineApple op og ned på den oplevelse en designerlampe kan give i et moderne hjem og på arbejdspladser. Den nye lampe kan som den første pendel vendes om og bruges som bord- eller gulvlampe. Det er den danske designer Frank Kerdil, der står bag PineApple, som med 40 forskudte skærme er inspireret af en ananas' smukke opbygning. Frank Kerdil er mest kendt uden for landets grænser, specielt i Kina, hvor han samarbejder med flere store virksomheder og har turneret med foredrag om idéudvikling og design. Skab din egen designerlampe PineApple-serien startede med versionen Magazine. En unik ting ved denne udgave er, at man kan skabe den selv ved at indsætte præcis de skærme, man ønsker - også sine helt egne. Idéen til det frie valg kom, da jeg bladrede i en række magasiner, fortæller Frank Kerdil. - Hvor ikke bruge fantasien og prøve, hvordan lampen tager sig ud med spændende billeder, grafiske motiver og flotte farver? Det fik mig til at vælge magasinudklip som skærme, og da de er nemme at sætte ind i lampens acrylstativ, kan enhver gøre det. Alle kan lave deres helt egen udgave af PineApple. Man mixer og flytter rundt på skærmene, indtil lampen ser ud, som man ønsker. Med fotos, børnetegninger, postkort, farvestykker, alt muligt. For eksempel også flader, der kan skrives på, så lampen kan bruges som en utraditionel gæstebog, siger Frank Kerdil.

2 Serien har også udgaver med fastmonterede skærme i farverne hvid, spejl og sort. Plus den farverige version GoCards, hvor de faste skærme består af postkortene, der er kendt fra bl.a. cafémiljøet. Passer ind i alle miljøer Lamper med forskudte skærme er ikke et nyt fænomen. Danske designere har banet vejen og i dag ser man denne lampetype overalt. Det er firmaet Dyberg-Larsen, der står for salg og markedsføring af den nye lampe, og her er forventningerne store: PineApple er udviklet til at passe ind i alle miljøer, og det har skabt en stærk forhåndsinteresse på de messer, hvor den er præsenteret, fortæller direktør Thomas Dyberg-Larsen. Lyset brydes på en spændende måde, og valget af acryl og polystyren som materialer gør på samme tid lampen let og overkommelig i pris. Det betyder, at vi kan lancere de forskellige udgaver af PineApple til vejledende udsalgspriser fra kr. FAKTA PineApple. Pendel, gulv- og bordlampe med 40 skærme. Poleret akryl med blade af polystyren. Design: Frank Kerdil. Diameter: 50 cm. Højde: 40 cm. Leveres færdigsamlet med fatning og 3 m stofledning. Fås i udgaverne Hvid, Sort, Spejl, Magazine og GoCards. Vejledende udsalgspriser fra kr BILLEDTEKST Den danske designerlampe PineApple fås i 5 udgaver: Hvid, Sort, Spejl, Magazine og GoCards. YDERLIGERE OPLYSNINGER Thomas Dyberg-Larsen, tel ,

3 Unik møbelsucces designet i trykstøbt aluminium Italiensk klasse på din terrasse Nu lancerer Fast to nye designs i deres eksklusive møbelserie i aluminium, som er helt vedligeholdelsesfrie, uanset om de bruges inde eller ude. Den italienske virksomhed fik sit gennembrud med Forest, der er inspireret af naturens egne former og strukturer. Den markante designstil videreføres nu med den stabelbare stol Rion og New Easy bordene i flere udgaver. Andrea Radice og Folco Orlandini har designet Rion, hvor den elegante formgivning og høje siddekomfort er skabt ved at trykstøbe sæde, armlæn og ryg i ét stykke aluminium. Stolens linier leder tankerne hen på en flod, og der er hele 12 farver at vælge imellem. New Easy bordene, der matcher alle Fasts stoleserier, fås i længder op til 300 cm. Marco Levrangi har samtidig designet ekstra høje udgaver af de stilrene borde, så de også passer til alle barstole i kollektionen. Fast møbler findes i udvalgte designbutikker over hele landet. Nærmere oplysninger hos importøren for Skandinavien, Fast Design, tlf eller mail på Se også Fakta Rion stole fås til vejledende udsalgspriser på ca kr, mens New Easy bordene fås fra ca. X.000 kr.

4 Kunde: Produktansvarlig: Tekst: Foto: Novatis Zenia Inselmann Lars Lorentsen Novartis Healthcare A/S Healthcare A/S Animal Health Lyngbyvej København Ø Har dit kæledyr allergi? Katte- og hundeejere er ikke er klar over, at deres kæledyr kan lide af allergi, når pollensæsonen starter om foråret Allergi blandt kæledyr er en lidelse med ubehagelige symptomer. En ny undersøgelse blandt katte- og hundeejere i 6 lande viser, at mange er ikke klar over dette problem, som kræver opmærksomhed og kan behandles. Allergisæsonen påvirker også vores kæledyr Mere end har deltaget i undersøgelsen af sæsonbetinget allergi hos katte og hunde, og 44% er ikke klar over, at deres kæledyr - præcis som mennesker - kan lide af allergi, især når pollensæsonen begynder i forårsmånederne. I forbindelse med undersøgelsen, Pet Allergi Worldwide Survey, har 80% af ejerne efterlyst mere information om dette emne, og derfor har Novartis Animal Health nu åbnet hjemmesiden Her giver en guide i løbet af få minutter svar på, om din kat eller hund har symptomer på allergi - og hvordan problemet kan afhjælpes i samarbejde med familiens dyrlæge. Tydelige tegn på allergi Når der er pollen og andre allergener i luften, kan katte og hunde ændre adfærd, fordi de får allergiske reaktioner. Der er ofte tale om hudirritationer i form af vedvarende kløe, som får kæledyret til at kradse sig så meget, at der kan opstå rifter, sår og betændelse.

5 Katten eller hunden vil derfor slikke det samme område meget - noget som ikke alle ejere lægger mærke til. Bl.a. er katte meget private, så de vil ofte trække sig tilbage og være alene, hvis de har et problem. Det er ikke kun i pollensæsonen, at katte og hunde kan få allergi. Kæledyr kan ligesom mennesker også lide af husstøvmideallergi - og dette problem eksisterer hele året, hvis ikke rengøringen af hjemmet holdes på et højt niveau. Allergiske hudlidelser, bl.a. atopisk dermatitis rammer 10-15% af alle hunde, mens tallet for katte skønnes at være lidt lavere. Opdager man symptomer på allergi hos sit kæledyr, er det vigtigt at søge råd og vejledning hos en dyrlæge. Se mere på

6 Kunde: Produktansvarlig: Tekst: Foto: Lacuna A/S Henrik Brunsø Lars Lorentsen Lacuna A/S Industrivej Langeskov Nu kommer haven helt ind i stuen Dansk facade-foldedør, nomineret til Energiprisen 2012, åbner dobbelt så meget op til terrassen og altanen Nu er der godt nyt til alle, der elsker at nyde livet på terrassen og i haven. Lacuna er en dansk facade-foldedør, der åbner dobbelt så meget op for de udendørs glæder. Den energirigtige foldedør har en åbning på 90% i modsætning til en hæve/skydedørs 45%. Ud over en skønnere oplevelse af have og terrasse kan man som boligejer se frem til at få en kvalitetsdør med ekstra høj isoleringsevne, fortæller den fynske virksomheds direktør Henrik Brunsø. Helt tætte og top-isolerende Lacuna facade-foldedøre er konstrueret af varmebehandlet lamineret bøg og poppel, eller af mahogni og eucalyptus. Hårde og formstabile træsorter, der forbliver uændrede sommer og vinter. Det gør dørene så tætte for vind og vand, at de kan bruges i alle dele af verden - og vedligeholdelsen er så minimal, at der kun skal males hvert 20. år. Foldedørene har 3 lag energiglas og er i kraft af en samlet U-værdi på blot 0,75 nomineret til Byggerets Energipris Energibesparelser er ikke det første man tænker på, når der kan åbnes mere op til haven, siger Henrik Brunsø. Men de er gjort mulige nu med høj kvalitet gennem hele processen. Dansk design og de bedste materialer, bl.a. FSC-certificeret træ, samt vores egen produktion i Langeskov.

7 Let at montere - og håndtere i hverdagen En Lacuna facade-foldedør er i øvrigt nem at montere for enhver tømrer, fordi overkarmen kan fås selvbærende med ilagt kulfiber for at skabe stivhed og styrke. Og når man bruger døren i det daglige, ruller den let op og i - modsat en tung hæve/skydedør, der kan veje omkring 200 kg. Yderligere oplysninger på - og facade-foldedørene kan ses hos Byggecentrum i Ballerup og Middelfart, samt på TUN BYG 2012 fra marts i Fredericia Messecenter, stand A-2043.

8 Kunde: Produktansvarlig: Tekst: Foto: Nilfisk Advance Jesper Brunholm Lars Lorentsen Presseprofilen Nordic A/S Sognevej Brøndby tlf Aktive børn og pelsdyr er en udfordring Med Bravo-serien giver Nilfisk nye muligheder for en hurtig og effektiv rengøring - også når der kræves noget specielt Når der er fart på hverdagen med børn, som er aktive med masser af leg og sport, skal der noget ekstra til at følge med rengøringen. Og kravene bliver endnu større, når familien har hund, kat eller andre pelsdyr i huset. Her er den nye Nilfisk Bravo-serie udviklet til at tage kampen op mod krummer, grus, græs, snavs, støv og genstridige dyrehår. Kompakte støvsugere med en høj sugestyrke på 2000 watt, som gør rengøringen hurtig og effektiv på alle underlag, bl.a. tæpper, trægulve og vinyl. Støv og partikler holdes fast i filter Under støvsugningen sørger HEPA (High Efficiency Particulate Air) filtret for, at udblæsningsluften renses for støv og partikler, der kan give symptomer på astma og allergi. En klar fordel for indeklimaet. Samtidig er det let at skifte mellem blæs og sug, mens man gør rent - og dermed løsne støv og nullermænd på svært tilgængelige steder, fx bag radiatorer og lignende. For den travle familie giver denne funktion også mulighed for at blæse luftmadrasser, badebassin, gummibåd m.m. op på en nem måde. Kraft og design i BMW-klassen Nilfisk Bravo er mere end kraft og sugestyrke, når der skal gøres rent. Serien er smukt formgivet af de prisbelønnede designere fra BMW Group Designworks USA og fås bl.a. i rød og sølv.

9 Tilbehøret er altid ved hånden, placeret i et praktisk rum i støvsugeren, og teleskoprøret justeres nemt efter brugerens ønske. Det skubbes helt sammen, når den kompakte støvsuger skal opbevares. Og så arbejder Bravo længe, fordi posen er i XL-størrelse. Fås hos førende hvidevarebutikker, specialbutikker for støvsugere, elinstallatører m.fl. og koster fra kr ,- vejl. Nærmere oplysninger på og tlf

10 Pressemeddelelse 14. september 2011 Første hårshop på nettet, hvor du taler med en frisør Frisører gi'r gode råd på Hairpower.dk, der har klippet af priserne på produkter fra over 60 mærker Nu er der for første gang personlig rådgivning ved køb af hårprodukter på nettet. I dagtimerne er 5 frisører klar til at svare på spørgsmål og vejlede kunderne på Hairpower.dk Den nye, professionelle kundeservice har været med til at sikre netbutikken autoriseret forhandling af mere end 60 kendte mærker. Seriøs kundebetjening Branchen glæder sig over den seriøse måde, vi bruger online mediet på i betjeningen af vores kunder, fortæller Simo Klok, indehaver af Hairpower.dk, der ligger i Silkeborg. For ud over at forbrugerne kan ringe og tale med en frisør, inden de vælger hårprodukter, giver siden også tips og gode råd i videoklip og artikler, hvor vores frisører deler ud af deres faglige viden. Vi arbejder tæt sammen med konsulenter og teknikere fra store huse som L'Oréal, Schwarzkopf, Goldwell, ID Hair, Wella, Joico, Tigi m.fl. og sælger kun 100% officielt importerede varer, der er godkendt af de danske myndigheder. Fokus på tryghed og kvalitet Hårprodukter skal vælges med omhu, og nettet er i dag fyldt med kopier og varer, der er farlige eller for gamle. Vi har fokus på tryghed og står inde for kvaliteten af de mere end produkter i webshoppen. Her er priserne så fordelagtige, at man kan spare op til 50% på flere af de kendte mærker.

11 Hairpower.dk henter sin professionelle ekspertise hos Salon Bøgvad i Silkeborg, hvor frisørmester Helle Bøgvad er med til at udvælge de mærker og produkter, man anbefaler til forbrugerne. Blandt andet et stort udvalg af "grønne" produkter til både børn og voksne. Yderligere oplysninger: Simo Klok, Administrator HairPower.dk, Sejling Hedevej 3, 8600 Silkeborg Tlf.:

12 Kunde: Produktansvarlig: Tekst: Foto: Lotus Heating Søren Jakobsen Lars Lorentsen Lotus Heating Systems A/S Systems A/S Agertoften Langeskov Nu er brændeovnens største fordele samlet i et nyt, let design Den Svanemærkede nyhed Lotus Mira dyrker de rene designlinier, den enkle betjening og kvaliteten ved kendte teknologier Nu præsenterer Lotus to markante nyheder til alle, der ønsker sig noget specielt af en brændeovn. Den kendte Liva-serie er videreudviklet med fokus på det enkle og lette - og høj kvalitet for pengene. Resultatet er Mira 1 samt Mira 2, hvor Mira 2 har store sideglas, som giver en endnu flottere oplevelse af ilden. De nye brændeovne bygger videre på de fordele, der kendetegner Lotus, fortæller Søren Jakobsen fra den fynske virksomhed. Arkitekt Kaare Sølvsten har formgivet de slanke ovne i skandinavisk stil med rene designlinier. Ud over at skabe atmosfære og være en oplevelse for øjet, lægger vi vægt på, at kvaliteten brænder igennem i alle detaljer. Ovnene har store panoramaglas, som er dobbelte i siderne på Mira 2. Håndtag og betjeningsgreb er drejet i rustfrit stål. Og lågen af 5 mm tykt stål er forstærket med en ramme af støbejern. Lågen lukker i øvrigt 2 steder, og det sikrer, at den er fuldstændig tæt. Alt betjenes med ét greb Den enkle betjening er en klar fordel, både når man skal tænde op og styre varmen bagefter. Det hele klares med ét greb, der kontrollerer

13 luftspjældene, mens andre brændeovne kan have 3-4 reguleringshåndtag, siger Søren Jakobsen. Og varmen fordeler sig behageligt i boligen, fordi Mira er konvektionsovne med en gennemprøvet forbrændingsteknik. De nye ovne fra Lotus er Svanemærkede. Det nordiske miljømærke Svanen er en garanti for, at produktet er blandt de mindst miljøbelastende inden for sin kategori. Glæde og værdi for pengene Glæden ved at få en smukt designet brændeovn, som passer til hjemmets møbler og øvrige interiør, er vigtig for dem, der vælger Lotus. Nu betyder de kendte teknologier og det meget enkle design, at vi kan tilbyde de nye ovne til virkelig attraktive priser, siger Søren Jakobsen. Mira 1 og 2 fås i grå og sort til vejledende priser fra kr. En top af varmelagrende fedtsten kan leveres som ekstraudstyr. Se mere på

14 Kunde: Produktansvarlig: Tekst: Foto: Max Weishaupt A/S Jørgen Junge-Andersen Lars Lorentsen Max Weishaupt A/S Erhvervsvej Glostrup Ny jordvarmeløsning går i dybden efter den grønne varme Nu kan parcelhuse og boligforeninger nemmere få jordvarme med ny teknologi fra Weishaupt, hvor jordsonder bores lodret ned Jordvarme er en af de grønne investeringer, der kan spare rigtig mange energikroner for både parcelhusejere og boligforeninger. Anlægget henter den gratis energi op, der findes i jorden og nu kan jordvarme etableres uden, at haven skal anlægges forfra. Løsningen er Max Weishaupts nye teknologi med jordsonder, der bores lodret ned i en dybde på mellem 100 og 180 meter. En jordsonde er så effektiv, at en enkelt boring ofte er nok til at forsyne en villa med varme. Grøn varme - uden at genetablere haven Blot 10 meter under overfladen er jorden altid 10 grader varm. En idéel temperatur, som en varmepumpe hæver og sender ud i boligens

15 centralvarmeanlæg. Jordvarme kan på den måde erstatte fx olie- eller naturgasfyring. En ekstra god nyhed ved jordsonder er, at det nu ikke længere er nødvendigt at pløje vandrette, væskefyldte slanger ned under f.eks. græsplænen. Her kræves der normalt slanger under et areal, der er minimum dobbelt så stort som det boligareal, man ønsker at varme op. Dette har betydet, at mange jordvarmekunder nærmest har været nødt til at anlægge deres haver forfra. Store besparelser Max Weishaupt, der er en internationalt førende virksomhed inden for brændere, varmesystemer, kondenserende kedler, solfangere og varmepumper, har til dato lavet jordvarmeanlæg med sonder til mange danske parcelhuse. Flere boligforeninger har også valgt denne løsning, bl.a. VAB i Svinninge, hvor beboerne har sparet 65-70% på varmeregningen. Her var det en ekstra udfordring, at man havde elvarme, så der skulle etableres en varmecentral, laves rørføring og opsættes radiatorer i alle hjem for at udnytte jordvarmens fordele. Yderligere oplysninger om Weishaupts jordvarmeløsninger fås på samt på - søg på "jordsonde"

16 PRESSEMEDDELELSE: 1. februar 2011 Kom nuuu mor og far, hvad skal vi lave? Find de oplevelser, der er spændende for både dine børn og dig - på som nu udvider sin klub Nu får forældre i København og Århus endnu flere idéer til at finde netop de aktiviteter og oplevelser, der passer bedst til deres børn. Så man kan nyde at være sammen om noget nyt og spændende, fx i den kommende Vinterferie. Den hurtige vej til det rigtige Børns ønsker om oplevelser - og hvad de synes er interessant - varierer meget med alderen, og det hjælper vi deres forældre med, siger Caroline Meldgaard fra hjemmesiden Børn i Byen, hvor tusindvis af forældre hver uge henter inspiration til et spændende samvær med deres børn. Her er alle steder for børnefamilier samlet på én hjemmeside, og med en søgning ud fra barnets alder får man netop de arrangementer, der anbefales til denne aldersgruppe. Vi giver vores anbefalinger, men de allerbedste råd kommer fra de mange forældre, der hele tiden kommer med anmeldelser af byens tilbud og hvordan de har oplevet dem sammen med deres børn, understreger Caroline Meldgaard. Forældreklub udvider med nye fordele Det er nu 2 år siden, at Børn i Byen åbnede sin forældreklub, der giver rabatter og særlige tilbud på alt lige fra børneteater til børnetøj. Det støt stigende medlemstal har gjort det muligt at skaffe flere og endnu større fordele til medlemmerne:

17 Derfor relancerer vi nu klubben, som både henvender sig til forældre, der bruger byen og går op i kvalitet, design og fantastiske oplevelser sammen med deres børn. Og til forældre, der gerne vil spare penge på kvalitetsting til deres børn, som fx udstyr, tøj, sko og alt muligt andet, siger Caroline Meldgaard. Forældreklubben tilbyder en velkomstgave til en værdi af kr, bestående af bl.a. Molo sengetøj, Moltex bleer, gavekort til 3 webshops og adgang for hele familien til "Kids for Kids" familiekoncert. Samtidig får de nuværende medlemmer flere fordele og rabat på deres medlemsskab. Yderligere oplysninger: Caroline Meldgaard, tel , Børn i byen, Flæsketorvet 68, 1., 1711 København V og

18 Kunde: Produktansvarlig: Tekst: Foto: Trepol Norden A/S Jørgen Skriver Lars Lorentsen Trepol Norden A/S Ursusvej 5, Skovby DK-8464 Galten Danmark Tel Højeffektivt emfang med design i verdensklasse Danske CONUS 01 har den ekstra stærke punktudsugning og et prisbelønnet design Åbne køkkener indbyder til dejligt samvær under og efter madlavningen. Det stiller krav til emfanget, og CONUS 01 fra producenten Trepol Norden er et af markedets mest effektive. Det er baseret på punktudsugning, som koncentrerer suget direkte over kogezonen - i stedet for at trække luft fra hele det omkringliggende rum. Den danske virksomhed har udviklet det unikke udsugningssystem med inspiration fra naturen. Det skaber en roterende luftstrøm, som tiltrækker damp og mados, så alle generende bivirkninger ved madlavningen fjernes effektivt. Vedligeholdelsen af emfanget er nem. Metalfedtfilter og filterskål afmonteres hurtigt til rengøring i opvaskemaskinen. Betjeningen er enkel via fingertouchpanelet, og lydniveauet ekstremt lavt (42 db) selv ved høj ydeevne. Design og kvalitet i verdensklasse CONUS 01 skiller sig også markant ud med sit cylinderformede design. Denne utraditionel formgivning, skabt af tegnestuen V2, var medvirkende til kåringen som Best of the best 2012 ved den internationale Red Dot Design Award.

19 Produktionen i Danmark har fokus på højeste kvalitet, og derfor fremstilles CONUS udelukkende i små serier af Trepols egne håndværkere. De står for hele processen - fra metallerne udstanses, bukkes, svejses og slibes - til emfangene samles, monteres og pakkes. Den høje kvalitet betyder, at Trepol som markedets eneste yder 2+3 års garanti. Se mere på

20 Kunde: Produktansvarlig: Tekst: Foto: Nilfisk-Advance A/S Per Balling Lars Lorentsen Nilfisk-Advance A/S Sognevej Brøndby Nu er det nemt af finde plads til støvsugeren Opbevaring er let med en centralstøvsuger, der kun kræver plads til slangen Med en centralstøvsuger får du ikke alene en bolig med et sundere indeklima. Hverdagen bliver også nemmere, når det gælder opbevaring, hvor du kun skal finde plads til støvsugerens slange. Selve støvsugerenheden er diskret gemt væk på loftet, i kælderen eller i et udhus. Du skal derfor kun håndtere slangen, der trods sine 9 meter er let at placere på den medfølgende slangeholder. Holderen sættes nemt op i et skab eller i skulderhøjde på en væg. Praktisk og pladsbesparende. En støjsvag og friskere rengøring Når dagene bliver længere og foråret spirer frem, er det tid til at rydde ud og gøre rent. Og du skal ikke længere slæbe støvsugeren efter dig, men blot sætte slangen i en sugekontakt på væggen. Så giver den lange slange dig rækkevidde nok til at gøre grundigt rent på op til 90 m2 ud fra hver sugekontakt. De installeres i hjemmet efter behov. Rengøringen foregår dejligt støjsvagt, fordi centralstøvsugerens maskine er placeret et andet sted. Samtidig er resultatet mere hygiejnisk, fordi alt snavs og støv suges helt ud af boligen - og du slipper for udblæsnings-

21 luften fra en almindelig støvsuger. Filterposen på støvsugerenheden skal i øvrigt kun tømmes hvert halve år. Nemt og bekvemt - uden rod Har du en almindelig støvsuger, kan det være besværligt at opbevare den på en ordentlig måde. Den fylder en del - og mange vælger derfor at lade støvsugeren stå fremme, fx i husets bryggers, eller mokker den ind bunden af et skab med øvrige ting til rengøring. Det er du fri for med en centralstøvsuger, der gør opbevaringen nem og bekvem - uden rod. Nærmere oplysninger på og tlf

22 Kunde: Produktansvarlig: Tekst: Foto: Vento Nordic A/S Norbert Skov Lars Lorentsen Thermorossi Over Hadstenvej Hadsten Så komfortabelt styres varmen i en brændeovn med træpiller Fjernstyring, termostater og varmeflytning i boligens rum er behagelige fordele - sammen med en god økonomi Stadig flere opdager de klare fordele ved at vælge en brændeovn til træpiller, når de vil have billigere opvarmning og den hyggelige, levende ild ind i stuen. Pilleovnene fra Thermorossi har en ny fjernstyring, der let kan monteres i rummet, hvor den måler og regulerer temperaturen, fortæller Norbert Skov fra Vento Nordic, der markedsfører denne ovnserie i Danmark. Styringen gør det også let at vælge, hvornår pilleovnen skal tænde eller slukke. Der skal ikke bruges tid på at fyre, for pillerne føres automatisk frem til ovnen af en sneglemotor. Og komforten bliver ekstra høj, når man vælger en model med varmeflytningssystem. Billig og CO2-neutral opvarmning Træpiller, der brænder renere end fx brænde og olie, er blandt de mest fordelagtige opvarmningsformer til boligen. Sammenlignet med oliefyr, naturgas og el, er varmeudgiften kun cirka det halve - og samtidig er håndteringen nem, fordi man kan få pillerne leveret i større portioner. Det er et ekstra plus for de miljøbevidste, at træpiller er biomasse og dermed CO2-neutrale, når de bruges til opvarmning. Det skyldes, at træet

23 i løbet af sin levetid i naturen har optaget lige så meget CO2, som det udleder ved afbrænding. Kvalitet og skandinavisk design Thermorossi er kvalitetsbrændeovne med mange støbejernskomponenter. Samtidig er de støjsvage og har en enkel formgivning. Designet på flere af ovnene er meget nytænkende, men de fleste er i typisk skandinaviske stil med helt rene linier, siger Norbert Skov. Det er med til at gøre dem populære, fordi de matcher godt til langt de fleste former for boligindretning. Yderligere oplysninger på

24 Kunde: Produktansvarlig: Tekst: Foto: Skovgaard & Dirch Madsen Lars Lorentsen Skovgaard & Frydensberg Frydensberg Gadestævnet Hvidovre Farvel til den dårlige lugt Ny miljøvenlig lugtfjerner både frisker og desinficerer i boliger, kontorer, institutioner, biler og toiletter Når dårlige lugte opstår, er det ikke længere nødvendigt at tage krasse kemikalier i brug for at fjerne dem. Skovgaard & Frydensberg har fået fremstillet en ny Lugtfjerner, der udmærker sig ved at være ACP-allergimærket og miljøvenlig, så man trygt kan bruge den overalt. Den er let at spraye på, pletter ikke, fjerner lugten og har selv en blid, behagelig duft af citrus. Fjerner lugtgener overalt Alle kender de lugtgener, der helt naturligt følger med, når man fx har hund eller kat. Kæledyr udskiller organiske reststoffer, og det kan give møbler, tæpper og andet i boligen en kedelig lugt. Det er bare ét af de mange dagligdags problemer, som den nye Lugtfjerner løser. Skovgaard og Frydensberg lugtfjerner er desuden effektiv mod røglugt indendørs og i biler, hvor man fx også kan opleve uheld som køresyge. I affaldsrum, kældre, loftsrum og skure, hvor der kan lugte muggent og

25 jordslået. På kontorer og i institutioner. Og på hårde overflader som fx toiletter og urinaler, da den samtidig desinficerer. Et allergimærket produkt Allergimærkningen ACP - Allergen Controlled Perfume - er en international standard, der garanterer, at Lugtfjerneren er fri for de 26 kendte SCCNFPallergener. Det giver ekstra tryghed, når man bruger den i sine nære omgivelser. Skovgaard og Frydensberg har fået udviklet Lugtfjerneren med mikroorganismer og DUO-formel. Det betyder, at den er effektiv og desinficerende - og på samme tid miljøvenlig, fordi den er nedbrydelig i naturen. Nærmeste forhandler anvises af Skovgaard & Frydensberg på tlf og

26 Kunde: Produktansvarlig: Tekst: Foto: Bøjsø døre & Bøje Sørensen Lars Lorentsen Bøjsø døre & vinduer A/S vinduer A/S Højagervej Vorbasse tlf år med unikke vinduer, der bevarer bygningens stil og sparer energi Bøjsø døre & vinduer i Vorbasse holder fokus på kompromisløs kvalitet, respekt for smuk arkitektur og fremtidens energikrav Det er en travl og fremtidsorienteret virksomhed, som her i foråret 2012 kan fejre 40 års jubilæum. Bøjsø døre & vinduer A/S i Vorbasse, der er en af landets førende producenter af koblede vinduer med tynde ægte sprosser, udvikler hele tiden på sine produkter: Gennem alle 40 år har vi stræbt efter at gøre vores døre og vinduer til de ypperste på markedet, bl.a. gennem forskning i trækvalitet, fortæller snedkermester Bøje Sørensen, der grundlagde firmaet i sine forældres nedlagte landbrugsejendom i Nebel. Efter en brand i 1998, rykkede virksomheden ind i et moderne industrikvarter i Vorbasse, hvor man i dag beskæftiger 40 medarbejdere. Kernetræ fra Sibirien Vi har studeret, hvordan de gamle snedkere fik vinduer til at holde i 100 år eller længere ved at bruge det hårde kernetræ. Kernetræ er det inderste, langsomtvoksende træ i en stamme. Vi har testet forskellige træsorter hos Teknologisk Institut, men også i Malaysia, hvor træ nedbrydes meget hurtigt.

27 Resultatet er, at vi i dag bruger kernetræ fra sibiriske lærketræer, hvor stammer er op mod 300 år gamle. Vi bruger kun ned nederste 1/3 af stammen, hvilket giver os planker, der er knastfrie, siger Bøje Sørensen. Model Triowood der er tænkt på energien Det er ikke kun trækvaliteten, der er særdeles høj hos Bøjsø. Der udvikles også intenst på at energioptimere efter de nye, skærpede energikrav. Virksomhedens koblede vindue, model Triowood, kan således leveres med energimærke A og B. Dermed overholder denne vinduesmodel allerede nu de nye energikrav for A- og B-mærkede vinduer, der kommer i Bygningsreglementet i 2015 og I praksis er Triowood A et energineutralt vindue. Koblede vinduer bevarer det arkitektoniske udtryk Bøjsø var blandt de første i landet til at producere døre og vinduer efter individuelle mål. Da konkurrenterne fulgte efter, besluttede Bøje Sørensen at fokusere på koblede vinduer med tynde sprosser, og det har været en stor succes siden. Selv om vi nu har energioptimeret efter 2020-kravene, er det stadigvæk muligt at skifte vinduerne i gamle, smukke bygninger og bevare deres udseende, understreger Bøje Sørensen. Netop respekten for arkitekturen har givet os mange interessante opgaver gennem årene, lige fra de gamle fredede byejendomme i Dragør til de mange patriciervillaer op ad Øresundskysten. Også mange store, markante ejendomme som bl.a. SEB-bygningen på Holmens Kanal, Danmarks Lærerforenings hovedbygning på Vandkunsten, Frimurerlogens hovedbygning på Blegdamsvej, Rosenlund på Vedbæk Strandvej og flere andre, har fået vinduer fra Bøjsø.. SEB-bygningen er fx lavet med profiler, der er fuldstændig som de oprindelige, ejendommen er født med. En vanskelig opgave, vi også kan løse, siger Bøje Sørensen. Fremtid og generationsskifte Bøje Sørensen er ikke i tvivl om, hvorfor virksomheden har klaret sig så godt gennem de 40 år: Firmaets succes skyldes først og fremmest, at vi har gode, dygtige medarbejdere, der bliver her i mange år - både i produktion og administration. Salgsafdelingen hører fx til branchens mest kompetente, fordi alle har en byggeteknisk baggrund. Fremtidens største udfordring vil være at udvikle produkter, der fortsat kan bevare landets mange smukke ejendomme og deres udtryk - med allerhøjeste energieffektivitet. Bøjsø døre & vinduer A/S har påbegyndt et generationsskifte. Lasse Sørensen, der har afløst sin far som direktør, og produkt- og indkøbsansvarlig Arne Bendesen, ejer nu hver 25% af virksomheden. Bøje Sørensen er seniorpartner og ejer 50%. Han arbejder stadig aktivt i firmaet med salgsarbejde og rådgivning. Se mere på

28 Kunde: Produktansvarlig: Tekst: Foto: Nilfisk-Advance A/S Per Balling Lars Lorentsen Nilfisk-Advance A/S Sognevej Brøndby Forårets bedste tips til et bedre indeklima Få et renere og friskere hjem, hvor snavs, støv og partikler fjernes helt Når vi lukker foråret ind i vores stuer, gør den friske luft indeklimaet bedre, og det er vigtigt for familiens trivsel og sundhed. Den bedste måde at bevare denne friskhed på er at holde boligen effektivt ren for støv og snavs - og blive ved med at lufte ud efter forårsrengøringen. Støv og mikropartikler ud af boligen Støv er støv før vi kan se det - og begynder at gøre rent. Det betyder, at vi hver dag indånder støv og mikropartikler, også selv om der lige er støvsuget. Årsagen er den udblæsningsluft, der kommer fra en almindelig støvsuger, og som får de små partikler til at cirkulere i lokalet i stedet for at fjerne dem. Her fungerer en Nilfisk-Frithiof centralstøvsuger anderledes - og kommer i bund, så støv og mikropartikler fjernes helt fra boligen, fordi alt støv og snavs opsuges og

MØD VORES MANGE EKSPERTER

MØD VORES MANGE EKSPERTER ÅBENT HUS lørdag den 15. oktober kl. 10.00-14.00 2. udgave okt-nov 2011 MØD VORES MANGE EKSPERTER Da varmeregningen blev halveret s. 8 Landets største solcelleanlæg s. 22 Gratis inspirationsmøder s. 28

Læs mere

energicenter danmarks nye 20. august kl. 10.00 åbner Solen er vores bedste ven Led-pærer stjæler rampelyset Gratis inspirationsmøder

energicenter danmarks nye 20. august kl. 10.00 åbner Solen er vores bedste ven Led-pærer stjæler rampelyset Gratis inspirationsmøder EnergiSpiren Løversysselvej 2 7100 Vejle Tel.: 7580 3012 info@energispiren.dk 20. august kl. 10.00 åbner danmarks nye energicenter Solen er vores bedste ven s. 14-15 Led-pærer stjæler rampelyset s. 8 Gratis

Læs mere

HELE DENNE TEMAAVIS ER EN ANNONCE FRA MEDIAPLANET. Operation Sikring - Danmarks nye sikringsselskab. Overvågningskameraer Alarm Fingeraftrykslåse

HELE DENNE TEMAAVIS ER EN ANNONCE FRA MEDIAPLANET. Operation Sikring - Danmarks nye sikringsselskab. Overvågningskameraer Alarm Fingeraftrykslåse ANNONCE HELE DENNE TEMAAVIS ER EN ANNONCE FRA MEDIAPLANET ANNONCE DET INNOVATIVE HJEM Oktober 2007 Dynamisk lys er et hit Læs mere på side 12 Komfort, sikkerhed og besparelser Moderne højteknologiske løsninger

Læs mere

SPAR ENERGI I HVERDAGEN

SPAR ENERGI I HVERDAGEN annonce hele denne temaavis er en annonce fra mediaplanet annonseinnstik annonce 1 E N E R G I G U I D E N VARMEPUMPE LAVENERGIVINDUE TRÆPILLER BRÆNDEOVNE ISOLERING N O V - 2 0 0 5 ER DIN BOLIG ELSIKKER?

Læs mere

Inspiration. Trends & Nyheder. rengøring. fra din lokale VVS-installatør og Danmarks førende fabrikanter. indenfor design, badmiljø og energi

Inspiration. Trends & Nyheder. rengøring. fra din lokale VVS-installatør og Danmarks førende fabrikanter. indenfor design, badmiljø og energi vvsstyrken.dk Danmarks førende fabrikanter, 2 inspirationsbutikker og 18 VVS-installatører står bag Inspiration fra din lokale VVS-installatør og Danmarks førende fabrikanter Trends & Nyheder indenfor

Læs mere

ENERGIGUIDEN. Bæredygtig energi er til fælles fordel. Ny cirkulationspumpe sparer strøm. Sænk energiforbruget med isolering. Tænd op i din brændeovn

ENERGIGUIDEN. Bæredygtig energi er til fælles fordel. Ny cirkulationspumpe sparer strøm. Sænk energiforbruget med isolering. Tænd op i din brændeovn ANNONCE HELE DENNE TEMAAVIS ER EN ANNONCE FRA MEDIAPLANET ANNONCE Maj 2008 ENERGIGUIDEN Tænd op i din brændeovn Ny cirkulationspumpe sparer strøm Sænk energiforbruget med isolering Bæredygtig energi er

Læs mere

EN REN FORNØJELSE. Blomst- og svanemærkede rengøringsmidler lever op til skrappe kemikaliekrav

EN REN FORNØJELSE. Blomst- og svanemærkede rengøringsmidler lever op til skrappe kemikaliekrav ANNONCE HELE DENNE TEMAAVIS ER EN ANNONCE FRA MEDIAPLANET ANNONCE EN REN FORNØJELSE December 2007 Et godt indeklima kommer ikke af sig selv Rengøring med god samvittighed Lad familien samarbejde om rengøringen

Læs mere

Varmen på rette sted. sådan gør du din varmeregning mindre

Varmen på rette sted. sådan gør du din varmeregning mindre Varmen på rette sted sådan gør du din varmeregning mindre Udgivet af SEAS-NVE Strømmen Hovedgaden 36 4520 Svinninge tlf. 70 29 29 29 www.seas-nve.dk Faktuelle oplysninger og inspiration til Varmen på rette

Læs mere

sigt Jesper Asholt I år gav vi bare 558 kr. om måneden i el og varme Jeg gør klar til solceller og jordvarme så hurtigt som muligt Jordvarme erstatter

sigt Jesper Asholt I år gav vi bare 558 kr. om måneden i el og varme Jeg gør klar til solceller og jordvarme så hurtigt som muligt Jordvarme erstatter ENERGIINDSIGT FEBRUAR/MARTS 2012 IND ENERGIINDSIGT sigt EnergiMagasinet med TEMA OM VARMEPUMPER Jesper Asholt Jeg gør klar til solceller og jordvarme så hurtigt som muligt Jordvarme erstatter Pensionsklart

Læs mere

BYGHERREN HÅNDVÆRKERE. Andelsboligforeninger vælger private valuarer. VICEVÆRT MEYER I NYE KLÆDER Den gamle Meyer-type bliver afløst

BYGHERREN HÅNDVÆRKERE. Andelsboligforeninger vælger private valuarer. VICEVÆRT MEYER I NYE KLÆDER Den gamle Meyer-type bliver afløst BYGHERREN - et magasin fra Gratisbyggetilbud.dk OKTOBER 2007 HÅNDVÆRKERE Nu er det slut med at ringe forgæves! VICEVÆRT MEYER I NYE KLÆDER Den gamle Meyer-type bliver afløst Andelsboligforeninger vælger

Læs mere

Guide til grøn energi i boligen og feriehuset. emnetekst skrives her

Guide til grøn energi i boligen og feriehuset. emnetekst skrives her Guide til grøn energi i boligen og feriehuset emnetekst skrives her indhold: Side 04 Det gør vi i kommunen TEMA: ENERGIOPTIMERING Side 06 Hvorfor energioptimere? Side 07 Op på energimærkerne Side 08 Find

Læs mere

Fokus på energien ØST. Energidag i Roskilde lørdag 27. september

Fokus på energien ØST. Energidag i Roskilde lørdag 27. september ØST UGE 38 2008 UDGIVET AF DANSK LANDBRUGS MEDIER Fokus på energien Energidag i Roskilde lørdag 27. september Sven Nybo Rasmussen på Ny Ryomgård er selvforsynende med energi. Han har blandt andet flisfyr.

Læs mere

gladsaxe.dk Energirenovering i Gladsaxe Kommune

gladsaxe.dk Energirenovering i Gladsaxe Kommune gladsaxe.dk Energirenovering i Gladsaxe Kommune 1 Indhold Udgiver: Gladsaxe Kommune August 2012 Oplag: 2.500 Tekst: Anne Neergaard Knudsen Layout: Birgitte Elise Ravn Foto: Rudy Hemmingsen Tryk: PE Offset

Læs mere

Drømmeboliger på Nordens største byggeudstilling

Drømmeboliger på Nordens største byggeudstilling noncetillæg til Politiken fredag d. 30. marts 2007 Drømmeboliger på Nordens største byggeudstilling Lavenergi Godt indeklima Svanemærkede Arkitekttegnede 18 af de unikke nye huse er klar til besøg 64 parcelhuse

Læs mere

træ OKTOBER 2009 02/0 Udgiver: træs ek tion

træ OKTOBER 2009 02/0 Udgiver: træs ek tion OKTOBER 2009 Energirigtige vinduer vinduer - der - der der giver giver huset huset stil! stil! stil! Når Når der der skal skal skiftes skiftes vinduer vinduer og døre og døre er det er det meget meget

Læs mere

HUSET FIK SIN SJÆL TILBAGE

HUSET FIK SIN SJÆL TILBAGE DANMARKS KOMPLETTE BOLIGMAGASIN TIL HUSEJERE NR. 02 APRIL 2009 KR. 59.00 B O L I U S B O L I G E J E R N E S V I D E N C E N T E R INSPIRATION 23 bolius.dk HUSET FIK SIN SJÆL TILBAGE sider tema BAD OG

Læs mere

Made in Denmark. Made in Denmark DESIGN KVALITET ISOLATION MÅSKE - VERDENS BEDSTE FOLDEDØR

Made in Denmark. Made in Denmark DESIGN KVALITET ISOLATION MÅSKE - VERDENS BEDSTE FOLDEDØR Made in Denmark Made in Denmark DESIGN KVALITET ISOLATION - HER KAN DU VÆRE UDE OG INDE PÅ SAMME TID Velkommen til en verden af muligheder for at åbne boligen helt op til naturen med Lacuna Foldedøre.

Læs mere

Ejendomsmægler: Lavt energiforbrug sælger

Ejendomsmægler: Lavt energiforbrug sælger Stikkontakten nr. 3 2008 Ejendomsmægler: Lavt energiforbrug sælger Ny station sikrer strøm til Lemvig Fisk på japansk Kom til spændende aften noe net a/s Nordvestjysk Elforsyning Skivevej 120. 7500 Holstebro

Læs mere

TIL- OG OMBYGNING 100.000 BOLIGEJERE I FAREZONEN. omantisk Rkærlighedsvilla VÆRSGO TEMA TAG ET MAGASIN

TIL- OG OMBYGNING 100.000 BOLIGEJERE I FAREZONEN. omantisk Rkærlighedsvilla VÆRSGO TEMA TAG ET MAGASIN Test nemt din isolering - Se side 5 ANNONCE MARTS 2013 NR. 2 D A N M A R K S K O M P L E T T E B O L I G M A G A S I N BOLIGREPORTAGE omantisk Rkærlighedsvilla AFDRAGSFRIE LÅN 100.000 BOLIGEJERE I FAREZONEN

Læs mere

huse i Herning 2015 44 sider Nyhed! Byggeudstilling 8 familievenlige i Herning fra de førende byggefirmaer med inspiration til nybyggere

huse i Herning 2015 44 sider Nyhed! Byggeudstilling 8 familievenlige i Herning fra de førende byggefirmaer med inspiration til nybyggere 44 sider med inspiration til nybyggere + Artikler fra Nordea Værd at vide før du køber grund Vi elsker vores bolig HusCompagniet eurodan-huse Gamborg Byg ide-huse Danhaus MesterByg K2Huset Klima Huse Nyhed!

Læs mere

DENNE TEMAAVIS ER EN ANNONCE FRA MEDIAPLANET ENERGIGUIDEN

DENNE TEMAAVIS ER EN ANNONCE FRA MEDIAPLANET ENERGIGUIDEN 4TIPS TIL Individuelle behov Tilpas opvarmningsformen efter jeres behov DENNE TEMAAVIS ER EN ANNONCE FRA MEDIAPLANET Regnvandsressourcer Udnyt regnvandet, og stop vandspildet Nr. 3 / Maj 089 ENERGIGUIDEN

Læs mere

Inkl. vejledende prisliste ekskl. moms. September 2012. Outline vinduer og døre

Inkl. vejledende prisliste ekskl. moms. September 2012. Outline vinduer og døre Inkl. vejledende prisliste ekskl. moms. September 0. Outline vinduer og døre Tryghed er at være sikker Vinduer og yderdøre i Træ/Alu ENERGY Træ/Alu TRÆ Vi ved godt, det er en stor beslutning at få nye

Læs mere

1 3b s beboerblad - til alle, der bor i Boligforeningen 3B - nr. 1 - juli 2008

1 3b s beboerblad - til alle, der bor i Boligforeningen 3B - nr. 1 - juli 2008 Der er fremtid i Brohuset: Charlotte Michaelsen er glad for at bo i Brohuset. Hun og hendes familie var blandt de første, der flyttede ind, da det stod færdigt. Læs hele historien på side 4-6 10 14 16

Læs mere

Vinduer og døre i træ og træ/alu

Vinduer og døre i træ og træ/alu Vinduer og døre i træ og træ/alu Tryghed er at være sikker Vinduer og yderdøre i Træ/Alu ENERGY Træ/Alu TRÆ Vi ved godt, det er en stor beslutning at få nye vinduer og døre. åde økonomisk og i forhold

Læs mere

Solvarme er grøn økonomi

Solvarme er grøn økonomi Forbrugermagasin 2012 - solvarme TEKST: Trine Møller Pedersen / FOTO: COLOURBOX X X Solvarme er grøn økonomi INDHOLD Kom godt i gang med energirenovering side 3 Få gode råd til at tage de første skridt,

Læs mere

nyt Hvidvare tema: Det intelligente salg billigt eller godt? side 4 støvsugere uden bling-bling side 8 aldrig om søndagen eller...?

nyt Hvidvare tema: Det intelligente salg billigt eller godt? side 4 støvsugere uden bling-bling side 8 aldrig om søndagen eller...? Hvidvare 46. årgang nr. 2 april 2013 nyt VarDe: billigt eller godt? side 4 støvsugere uden bling-bling side 8 aldrig om søndagen eller...? side 15 tema: Det intelligente salg Sunde vaner med Knus S. Med

Læs mere

LED FIND VEJ I JUNGLEN!

LED FIND VEJ I JUNGLEN! LÆS OM: ENERGIRENOVERING + LED-BELYSNING + BIOBRÆNDSEL + ENERGIMESSE + GODE RÅD LED FIND VEJ I JUNGLEN! LED er fremtidens lys, og fremtiden er her allerede. En af landets førende LED-eksperter bor i Frederikshavn

Læs mere

Hjem til dig og din familie

Hjem til dig og din familie Hjem til dig og din familie Quattro Nova Uno Nova 1 2 Indhold Moderne hjem til danske familier...5 Facts om husene...7 Vi bygger et hjem... 8 Købsprocessen... 12 5 lækre standard materialer... 16 Glade

Læs mere

Udlejnings magasinet. Sund ferie cykelruter, vandreture, cykeludlejning m.m. Danland Bogense. Teknologiske muligheder i sommerhuset. #3.

Udlejnings magasinet. Sund ferie cykelruter, vandreture, cykeludlejning m.m. Danland Bogense. Teknologiske muligheder i sommerhuset. #3. Udlejnings magasinet Nyt om udlejning af ferieboliger for DanCenter og Danlands boligejere #3. Oktober 2008 Danland Bogense Teknologiske muligheder i sommerhuset Sund ferie cykelruter, vandreture, cykeludlejning

Læs mere

Danmarks bedste håndværkergaranti

Danmarks bedste håndværkergaranti Danmarks bedste håndværkergaranti 1 Jydsk Tagteknik udfører tagog renoveringsopgaver over hele landet. Læs mere på side 5 Hos Jydsk Tagteknik monterer vi kun vinduer og døre af højeste kvalitet. Læs mere

Læs mere