Ny dansk designerlampe tænder for fantasien

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Ny dansk designerlampe tænder for fantasien"

Transkript

1 Ny dansk designerlampe tænder for fantasien Frank Kerdil har med PineApple skabt den første pendel, der også kan bruges som bord- eller gulvlampe Nu vender PineApple op og ned på den oplevelse en designerlampe kan give i et moderne hjem og på arbejdspladser. Den nye lampe kan som den første pendel vendes om og bruges som bord- eller gulvlampe. Det er den danske designer Frank Kerdil, der står bag PineApple, som med 40 forskudte skærme er inspireret af en ananas' smukke opbygning. Frank Kerdil er mest kendt uden for landets grænser, specielt i Kina, hvor han samarbejder med flere store virksomheder og har turneret med foredrag om idéudvikling og design. Skab din egen designerlampe PineApple-serien startede med versionen Magazine. En unik ting ved denne udgave er, at man kan skabe den selv ved at indsætte præcis de skærme, man ønsker - også sine helt egne. Idéen til det frie valg kom, da jeg bladrede i en række magasiner, fortæller Frank Kerdil. - Hvor ikke bruge fantasien og prøve, hvordan lampen tager sig ud med spændende billeder, grafiske motiver og flotte farver? Det fik mig til at vælge magasinudklip som skærme, og da de er nemme at sætte ind i lampens acrylstativ, kan enhver gøre det. Alle kan lave deres helt egen udgave af PineApple. Man mixer og flytter rundt på skærmene, indtil lampen ser ud, som man ønsker. Med fotos, børnetegninger, postkort, farvestykker, alt muligt. For eksempel også flader, der kan skrives på, så lampen kan bruges som en utraditionel gæstebog, siger Frank Kerdil.

2 Serien har også udgaver med fastmonterede skærme i farverne hvid, spejl og sort. Plus den farverige version GoCards, hvor de faste skærme består af postkortene, der er kendt fra bl.a. cafémiljøet. Passer ind i alle miljøer Lamper med forskudte skærme er ikke et nyt fænomen. Danske designere har banet vejen og i dag ser man denne lampetype overalt. Det er firmaet Dyberg-Larsen, der står for salg og markedsføring af den nye lampe, og her er forventningerne store: PineApple er udviklet til at passe ind i alle miljøer, og det har skabt en stærk forhåndsinteresse på de messer, hvor den er præsenteret, fortæller direktør Thomas Dyberg-Larsen. Lyset brydes på en spændende måde, og valget af acryl og polystyren som materialer gør på samme tid lampen let og overkommelig i pris. Det betyder, at vi kan lancere de forskellige udgaver af PineApple til vejledende udsalgspriser fra kr. FAKTA PineApple. Pendel, gulv- og bordlampe med 40 skærme. Poleret akryl med blade af polystyren. Design: Frank Kerdil. Diameter: 50 cm. Højde: 40 cm. Leveres færdigsamlet med fatning og 3 m stofledning. Fås i udgaverne Hvid, Sort, Spejl, Magazine og GoCards. Vejledende udsalgspriser fra kr BILLEDTEKST Den danske designerlampe PineApple fås i 5 udgaver: Hvid, Sort, Spejl, Magazine og GoCards. YDERLIGERE OPLYSNINGER Thomas Dyberg-Larsen, tel ,

3 Unik møbelsucces designet i trykstøbt aluminium Italiensk klasse på din terrasse Nu lancerer Fast to nye designs i deres eksklusive møbelserie i aluminium, som er helt vedligeholdelsesfrie, uanset om de bruges inde eller ude. Den italienske virksomhed fik sit gennembrud med Forest, der er inspireret af naturens egne former og strukturer. Den markante designstil videreføres nu med den stabelbare stol Rion og New Easy bordene i flere udgaver. Andrea Radice og Folco Orlandini har designet Rion, hvor den elegante formgivning og høje siddekomfort er skabt ved at trykstøbe sæde, armlæn og ryg i ét stykke aluminium. Stolens linier leder tankerne hen på en flod, og der er hele 12 farver at vælge imellem. New Easy bordene, der matcher alle Fasts stoleserier, fås i længder op til 300 cm. Marco Levrangi har samtidig designet ekstra høje udgaver af de stilrene borde, så de også passer til alle barstole i kollektionen. Fast møbler findes i udvalgte designbutikker over hele landet. Nærmere oplysninger hos importøren for Skandinavien, Fast Design, tlf eller mail på Se også Fakta Rion stole fås til vejledende udsalgspriser på ca kr, mens New Easy bordene fås fra ca. X.000 kr.

4 Kunde: Produktansvarlig: Tekst: Foto: Novatis Zenia Inselmann Lars Lorentsen Novartis Healthcare A/S Healthcare A/S Animal Health Lyngbyvej København Ø Har dit kæledyr allergi? Katte- og hundeejere er ikke er klar over, at deres kæledyr kan lide af allergi, når pollensæsonen starter om foråret Allergi blandt kæledyr er en lidelse med ubehagelige symptomer. En ny undersøgelse blandt katte- og hundeejere i 6 lande viser, at mange er ikke klar over dette problem, som kræver opmærksomhed og kan behandles. Allergisæsonen påvirker også vores kæledyr Mere end har deltaget i undersøgelsen af sæsonbetinget allergi hos katte og hunde, og 44% er ikke klar over, at deres kæledyr - præcis som mennesker - kan lide af allergi, især når pollensæsonen begynder i forårsmånederne. I forbindelse med undersøgelsen, Pet Allergi Worldwide Survey, har 80% af ejerne efterlyst mere information om dette emne, og derfor har Novartis Animal Health nu åbnet hjemmesiden Her giver en guide i løbet af få minutter svar på, om din kat eller hund har symptomer på allergi - og hvordan problemet kan afhjælpes i samarbejde med familiens dyrlæge. Tydelige tegn på allergi Når der er pollen og andre allergener i luften, kan katte og hunde ændre adfærd, fordi de får allergiske reaktioner. Der er ofte tale om hudirritationer i form af vedvarende kløe, som får kæledyret til at kradse sig så meget, at der kan opstå rifter, sår og betændelse.

5 Katten eller hunden vil derfor slikke det samme område meget - noget som ikke alle ejere lægger mærke til. Bl.a. er katte meget private, så de vil ofte trække sig tilbage og være alene, hvis de har et problem. Det er ikke kun i pollensæsonen, at katte og hunde kan få allergi. Kæledyr kan ligesom mennesker også lide af husstøvmideallergi - og dette problem eksisterer hele året, hvis ikke rengøringen af hjemmet holdes på et højt niveau. Allergiske hudlidelser, bl.a. atopisk dermatitis rammer 10-15% af alle hunde, mens tallet for katte skønnes at være lidt lavere. Opdager man symptomer på allergi hos sit kæledyr, er det vigtigt at søge råd og vejledning hos en dyrlæge. Se mere på

6 Kunde: Produktansvarlig: Tekst: Foto: Lacuna A/S Henrik Brunsø Lars Lorentsen Lacuna A/S Industrivej Langeskov Nu kommer haven helt ind i stuen Dansk facade-foldedør, nomineret til Energiprisen 2012, åbner dobbelt så meget op til terrassen og altanen Nu er der godt nyt til alle, der elsker at nyde livet på terrassen og i haven. Lacuna er en dansk facade-foldedør, der åbner dobbelt så meget op for de udendørs glæder. Den energirigtige foldedør har en åbning på 90% i modsætning til en hæve/skydedørs 45%. Ud over en skønnere oplevelse af have og terrasse kan man som boligejer se frem til at få en kvalitetsdør med ekstra høj isoleringsevne, fortæller den fynske virksomheds direktør Henrik Brunsø. Helt tætte og top-isolerende Lacuna facade-foldedøre er konstrueret af varmebehandlet lamineret bøg og poppel, eller af mahogni og eucalyptus. Hårde og formstabile træsorter, der forbliver uændrede sommer og vinter. Det gør dørene så tætte for vind og vand, at de kan bruges i alle dele af verden - og vedligeholdelsen er så minimal, at der kun skal males hvert 20. år. Foldedørene har 3 lag energiglas og er i kraft af en samlet U-værdi på blot 0,75 nomineret til Byggerets Energipris Energibesparelser er ikke det første man tænker på, når der kan åbnes mere op til haven, siger Henrik Brunsø. Men de er gjort mulige nu med høj kvalitet gennem hele processen. Dansk design og de bedste materialer, bl.a. FSC-certificeret træ, samt vores egen produktion i Langeskov.

7 Let at montere - og håndtere i hverdagen En Lacuna facade-foldedør er i øvrigt nem at montere for enhver tømrer, fordi overkarmen kan fås selvbærende med ilagt kulfiber for at skabe stivhed og styrke. Og når man bruger døren i det daglige, ruller den let op og i - modsat en tung hæve/skydedør, der kan veje omkring 200 kg. Yderligere oplysninger på - og facade-foldedørene kan ses hos Byggecentrum i Ballerup og Middelfart, samt på TUN BYG 2012 fra marts i Fredericia Messecenter, stand A-2043.

8 Kunde: Produktansvarlig: Tekst: Foto: Nilfisk Advance Jesper Brunholm Lars Lorentsen Presseprofilen Nordic A/S Sognevej Brøndby tlf Aktive børn og pelsdyr er en udfordring Med Bravo-serien giver Nilfisk nye muligheder for en hurtig og effektiv rengøring - også når der kræves noget specielt Når der er fart på hverdagen med børn, som er aktive med masser af leg og sport, skal der noget ekstra til at følge med rengøringen. Og kravene bliver endnu større, når familien har hund, kat eller andre pelsdyr i huset. Her er den nye Nilfisk Bravo-serie udviklet til at tage kampen op mod krummer, grus, græs, snavs, støv og genstridige dyrehår. Kompakte støvsugere med en høj sugestyrke på 2000 watt, som gør rengøringen hurtig og effektiv på alle underlag, bl.a. tæpper, trægulve og vinyl. Støv og partikler holdes fast i filter Under støvsugningen sørger HEPA (High Efficiency Particulate Air) filtret for, at udblæsningsluften renses for støv og partikler, der kan give symptomer på astma og allergi. En klar fordel for indeklimaet. Samtidig er det let at skifte mellem blæs og sug, mens man gør rent - og dermed løsne støv og nullermænd på svært tilgængelige steder, fx bag radiatorer og lignende. For den travle familie giver denne funktion også mulighed for at blæse luftmadrasser, badebassin, gummibåd m.m. op på en nem måde. Kraft og design i BMW-klassen Nilfisk Bravo er mere end kraft og sugestyrke, når der skal gøres rent. Serien er smukt formgivet af de prisbelønnede designere fra BMW Group Designworks USA og fås bl.a. i rød og sølv.

9 Tilbehøret er altid ved hånden, placeret i et praktisk rum i støvsugeren, og teleskoprøret justeres nemt efter brugerens ønske. Det skubbes helt sammen, når den kompakte støvsuger skal opbevares. Og så arbejder Bravo længe, fordi posen er i XL-størrelse. Fås hos førende hvidevarebutikker, specialbutikker for støvsugere, elinstallatører m.fl. og koster fra kr ,- vejl. Nærmere oplysninger på og tlf

10 Pressemeddelelse 14. september 2011 Første hårshop på nettet, hvor du taler med en frisør Frisører gi'r gode råd på Hairpower.dk, der har klippet af priserne på produkter fra over 60 mærker Nu er der for første gang personlig rådgivning ved køb af hårprodukter på nettet. I dagtimerne er 5 frisører klar til at svare på spørgsmål og vejlede kunderne på Hairpower.dk Den nye, professionelle kundeservice har været med til at sikre netbutikken autoriseret forhandling af mere end 60 kendte mærker. Seriøs kundebetjening Branchen glæder sig over den seriøse måde, vi bruger online mediet på i betjeningen af vores kunder, fortæller Simo Klok, indehaver af Hairpower.dk, der ligger i Silkeborg. For ud over at forbrugerne kan ringe og tale med en frisør, inden de vælger hårprodukter, giver siden også tips og gode råd i videoklip og artikler, hvor vores frisører deler ud af deres faglige viden. Vi arbejder tæt sammen med konsulenter og teknikere fra store huse som L'Oréal, Schwarzkopf, Goldwell, ID Hair, Wella, Joico, Tigi m.fl. og sælger kun 100% officielt importerede varer, der er godkendt af de danske myndigheder. Fokus på tryghed og kvalitet Hårprodukter skal vælges med omhu, og nettet er i dag fyldt med kopier og varer, der er farlige eller for gamle. Vi har fokus på tryghed og står inde for kvaliteten af de mere end produkter i webshoppen. Her er priserne så fordelagtige, at man kan spare op til 50% på flere af de kendte mærker.

11 Hairpower.dk henter sin professionelle ekspertise hos Salon Bøgvad i Silkeborg, hvor frisørmester Helle Bøgvad er med til at udvælge de mærker og produkter, man anbefaler til forbrugerne. Blandt andet et stort udvalg af "grønne" produkter til både børn og voksne. Yderligere oplysninger: Simo Klok, Administrator HairPower.dk, Sejling Hedevej 3, 8600 Silkeborg Tlf.:

12 Kunde: Produktansvarlig: Tekst: Foto: Lotus Heating Søren Jakobsen Lars Lorentsen Lotus Heating Systems A/S Systems A/S Agertoften Langeskov Nu er brændeovnens største fordele samlet i et nyt, let design Den Svanemærkede nyhed Lotus Mira dyrker de rene designlinier, den enkle betjening og kvaliteten ved kendte teknologier Nu præsenterer Lotus to markante nyheder til alle, der ønsker sig noget specielt af en brændeovn. Den kendte Liva-serie er videreudviklet med fokus på det enkle og lette - og høj kvalitet for pengene. Resultatet er Mira 1 samt Mira 2, hvor Mira 2 har store sideglas, som giver en endnu flottere oplevelse af ilden. De nye brændeovne bygger videre på de fordele, der kendetegner Lotus, fortæller Søren Jakobsen fra den fynske virksomhed. Arkitekt Kaare Sølvsten har formgivet de slanke ovne i skandinavisk stil med rene designlinier. Ud over at skabe atmosfære og være en oplevelse for øjet, lægger vi vægt på, at kvaliteten brænder igennem i alle detaljer. Ovnene har store panoramaglas, som er dobbelte i siderne på Mira 2. Håndtag og betjeningsgreb er drejet i rustfrit stål. Og lågen af 5 mm tykt stål er forstærket med en ramme af støbejern. Lågen lukker i øvrigt 2 steder, og det sikrer, at den er fuldstændig tæt. Alt betjenes med ét greb Den enkle betjening er en klar fordel, både når man skal tænde op og styre varmen bagefter. Det hele klares med ét greb, der kontrollerer

13 luftspjældene, mens andre brændeovne kan have 3-4 reguleringshåndtag, siger Søren Jakobsen. Og varmen fordeler sig behageligt i boligen, fordi Mira er konvektionsovne med en gennemprøvet forbrændingsteknik. De nye ovne fra Lotus er Svanemærkede. Det nordiske miljømærke Svanen er en garanti for, at produktet er blandt de mindst miljøbelastende inden for sin kategori. Glæde og værdi for pengene Glæden ved at få en smukt designet brændeovn, som passer til hjemmets møbler og øvrige interiør, er vigtig for dem, der vælger Lotus. Nu betyder de kendte teknologier og det meget enkle design, at vi kan tilbyde de nye ovne til virkelig attraktive priser, siger Søren Jakobsen. Mira 1 og 2 fås i grå og sort til vejledende priser fra kr. En top af varmelagrende fedtsten kan leveres som ekstraudstyr. Se mere på

14 Kunde: Produktansvarlig: Tekst: Foto: Max Weishaupt A/S Jørgen Junge-Andersen Lars Lorentsen Max Weishaupt A/S Erhvervsvej Glostrup Ny jordvarmeløsning går i dybden efter den grønne varme Nu kan parcelhuse og boligforeninger nemmere få jordvarme med ny teknologi fra Weishaupt, hvor jordsonder bores lodret ned Jordvarme er en af de grønne investeringer, der kan spare rigtig mange energikroner for både parcelhusejere og boligforeninger. Anlægget henter den gratis energi op, der findes i jorden og nu kan jordvarme etableres uden, at haven skal anlægges forfra. Løsningen er Max Weishaupts nye teknologi med jordsonder, der bores lodret ned i en dybde på mellem 100 og 180 meter. En jordsonde er så effektiv, at en enkelt boring ofte er nok til at forsyne en villa med varme. Grøn varme - uden at genetablere haven Blot 10 meter under overfladen er jorden altid 10 grader varm. En idéel temperatur, som en varmepumpe hæver og sender ud i boligens

15 centralvarmeanlæg. Jordvarme kan på den måde erstatte fx olie- eller naturgasfyring. En ekstra god nyhed ved jordsonder er, at det nu ikke længere er nødvendigt at pløje vandrette, væskefyldte slanger ned under f.eks. græsplænen. Her kræves der normalt slanger under et areal, der er minimum dobbelt så stort som det boligareal, man ønsker at varme op. Dette har betydet, at mange jordvarmekunder nærmest har været nødt til at anlægge deres haver forfra. Store besparelser Max Weishaupt, der er en internationalt førende virksomhed inden for brændere, varmesystemer, kondenserende kedler, solfangere og varmepumper, har til dato lavet jordvarmeanlæg med sonder til mange danske parcelhuse. Flere boligforeninger har også valgt denne løsning, bl.a. VAB i Svinninge, hvor beboerne har sparet 65-70% på varmeregningen. Her var det en ekstra udfordring, at man havde elvarme, så der skulle etableres en varmecentral, laves rørføring og opsættes radiatorer i alle hjem for at udnytte jordvarmens fordele. Yderligere oplysninger om Weishaupts jordvarmeløsninger fås på samt på - søg på "jordsonde"

16 PRESSEMEDDELELSE: 1. februar 2011 Kom nuuu mor og far, hvad skal vi lave? Find de oplevelser, der er spændende for både dine børn og dig - på som nu udvider sin klub Nu får forældre i København og Århus endnu flere idéer til at finde netop de aktiviteter og oplevelser, der passer bedst til deres børn. Så man kan nyde at være sammen om noget nyt og spændende, fx i den kommende Vinterferie. Den hurtige vej til det rigtige Børns ønsker om oplevelser - og hvad de synes er interessant - varierer meget med alderen, og det hjælper vi deres forældre med, siger Caroline Meldgaard fra hjemmesiden Børn i Byen, hvor tusindvis af forældre hver uge henter inspiration til et spændende samvær med deres børn. Her er alle steder for børnefamilier samlet på én hjemmeside, og med en søgning ud fra barnets alder får man netop de arrangementer, der anbefales til denne aldersgruppe. Vi giver vores anbefalinger, men de allerbedste råd kommer fra de mange forældre, der hele tiden kommer med anmeldelser af byens tilbud og hvordan de har oplevet dem sammen med deres børn, understreger Caroline Meldgaard. Forældreklub udvider med nye fordele Det er nu 2 år siden, at Børn i Byen åbnede sin forældreklub, der giver rabatter og særlige tilbud på alt lige fra børneteater til børnetøj. Det støt stigende medlemstal har gjort det muligt at skaffe flere og endnu større fordele til medlemmerne:

17 Derfor relancerer vi nu klubben, som både henvender sig til forældre, der bruger byen og går op i kvalitet, design og fantastiske oplevelser sammen med deres børn. Og til forældre, der gerne vil spare penge på kvalitetsting til deres børn, som fx udstyr, tøj, sko og alt muligt andet, siger Caroline Meldgaard. Forældreklubben tilbyder en velkomstgave til en værdi af kr, bestående af bl.a. Molo sengetøj, Moltex bleer, gavekort til 3 webshops og adgang for hele familien til "Kids for Kids" familiekoncert. Samtidig får de nuværende medlemmer flere fordele og rabat på deres medlemsskab. Yderligere oplysninger: Caroline Meldgaard, tel , Børn i byen, Flæsketorvet 68, 1., 1711 København V og

18 Kunde: Produktansvarlig: Tekst: Foto: Trepol Norden A/S Jørgen Skriver Lars Lorentsen Trepol Norden A/S Ursusvej 5, Skovby DK-8464 Galten Danmark Tel Højeffektivt emfang med design i verdensklasse Danske CONUS 01 har den ekstra stærke punktudsugning og et prisbelønnet design Åbne køkkener indbyder til dejligt samvær under og efter madlavningen. Det stiller krav til emfanget, og CONUS 01 fra producenten Trepol Norden er et af markedets mest effektive. Det er baseret på punktudsugning, som koncentrerer suget direkte over kogezonen - i stedet for at trække luft fra hele det omkringliggende rum. Den danske virksomhed har udviklet det unikke udsugningssystem med inspiration fra naturen. Det skaber en roterende luftstrøm, som tiltrækker damp og mados, så alle generende bivirkninger ved madlavningen fjernes effektivt. Vedligeholdelsen af emfanget er nem. Metalfedtfilter og filterskål afmonteres hurtigt til rengøring i opvaskemaskinen. Betjeningen er enkel via fingertouchpanelet, og lydniveauet ekstremt lavt (42 db) selv ved høj ydeevne. Design og kvalitet i verdensklasse CONUS 01 skiller sig også markant ud med sit cylinderformede design. Denne utraditionel formgivning, skabt af tegnestuen V2, var medvirkende til kåringen som Best of the best 2012 ved den internationale Red Dot Design Award.

19 Produktionen i Danmark har fokus på højeste kvalitet, og derfor fremstilles CONUS udelukkende i små serier af Trepols egne håndværkere. De står for hele processen - fra metallerne udstanses, bukkes, svejses og slibes - til emfangene samles, monteres og pakkes. Den høje kvalitet betyder, at Trepol som markedets eneste yder 2+3 års garanti. Se mere på

20 Kunde: Produktansvarlig: Tekst: Foto: Nilfisk-Advance A/S Per Balling Lars Lorentsen Nilfisk-Advance A/S Sognevej Brøndby Nu er det nemt af finde plads til støvsugeren Opbevaring er let med en centralstøvsuger, der kun kræver plads til slangen Med en centralstøvsuger får du ikke alene en bolig med et sundere indeklima. Hverdagen bliver også nemmere, når det gælder opbevaring, hvor du kun skal finde plads til støvsugerens slange. Selve støvsugerenheden er diskret gemt væk på loftet, i kælderen eller i et udhus. Du skal derfor kun håndtere slangen, der trods sine 9 meter er let at placere på den medfølgende slangeholder. Holderen sættes nemt op i et skab eller i skulderhøjde på en væg. Praktisk og pladsbesparende. En støjsvag og friskere rengøring Når dagene bliver længere og foråret spirer frem, er det tid til at rydde ud og gøre rent. Og du skal ikke længere slæbe støvsugeren efter dig, men blot sætte slangen i en sugekontakt på væggen. Så giver den lange slange dig rækkevidde nok til at gøre grundigt rent på op til 90 m2 ud fra hver sugekontakt. De installeres i hjemmet efter behov. Rengøringen foregår dejligt støjsvagt, fordi centralstøvsugerens maskine er placeret et andet sted. Samtidig er resultatet mere hygiejnisk, fordi alt snavs og støv suges helt ud af boligen - og du slipper for udblæsnings-

21 luften fra en almindelig støvsuger. Filterposen på støvsugerenheden skal i øvrigt kun tømmes hvert halve år. Nemt og bekvemt - uden rod Har du en almindelig støvsuger, kan det være besværligt at opbevare den på en ordentlig måde. Den fylder en del - og mange vælger derfor at lade støvsugeren stå fremme, fx i husets bryggers, eller mokker den ind bunden af et skab med øvrige ting til rengøring. Det er du fri for med en centralstøvsuger, der gør opbevaringen nem og bekvem - uden rod. Nærmere oplysninger på og tlf

22 Kunde: Produktansvarlig: Tekst: Foto: Vento Nordic A/S Norbert Skov Lars Lorentsen Thermorossi Over Hadstenvej Hadsten Så komfortabelt styres varmen i en brændeovn med træpiller Fjernstyring, termostater og varmeflytning i boligens rum er behagelige fordele - sammen med en god økonomi Stadig flere opdager de klare fordele ved at vælge en brændeovn til træpiller, når de vil have billigere opvarmning og den hyggelige, levende ild ind i stuen. Pilleovnene fra Thermorossi har en ny fjernstyring, der let kan monteres i rummet, hvor den måler og regulerer temperaturen, fortæller Norbert Skov fra Vento Nordic, der markedsfører denne ovnserie i Danmark. Styringen gør det også let at vælge, hvornår pilleovnen skal tænde eller slukke. Der skal ikke bruges tid på at fyre, for pillerne føres automatisk frem til ovnen af en sneglemotor. Og komforten bliver ekstra høj, når man vælger en model med varmeflytningssystem. Billig og CO2-neutral opvarmning Træpiller, der brænder renere end fx brænde og olie, er blandt de mest fordelagtige opvarmningsformer til boligen. Sammenlignet med oliefyr, naturgas og el, er varmeudgiften kun cirka det halve - og samtidig er håndteringen nem, fordi man kan få pillerne leveret i større portioner. Det er et ekstra plus for de miljøbevidste, at træpiller er biomasse og dermed CO2-neutrale, når de bruges til opvarmning. Det skyldes, at træet

23 i løbet af sin levetid i naturen har optaget lige så meget CO2, som det udleder ved afbrænding. Kvalitet og skandinavisk design Thermorossi er kvalitetsbrændeovne med mange støbejernskomponenter. Samtidig er de støjsvage og har en enkel formgivning. Designet på flere af ovnene er meget nytænkende, men de fleste er i typisk skandinaviske stil med helt rene linier, siger Norbert Skov. Det er med til at gøre dem populære, fordi de matcher godt til langt de fleste former for boligindretning. Yderligere oplysninger på

24 Kunde: Produktansvarlig: Tekst: Foto: Skovgaard & Dirch Madsen Lars Lorentsen Skovgaard & Frydensberg Frydensberg Gadestævnet Hvidovre Farvel til den dårlige lugt Ny miljøvenlig lugtfjerner både frisker og desinficerer i boliger, kontorer, institutioner, biler og toiletter Når dårlige lugte opstår, er det ikke længere nødvendigt at tage krasse kemikalier i brug for at fjerne dem. Skovgaard & Frydensberg har fået fremstillet en ny Lugtfjerner, der udmærker sig ved at være ACP-allergimærket og miljøvenlig, så man trygt kan bruge den overalt. Den er let at spraye på, pletter ikke, fjerner lugten og har selv en blid, behagelig duft af citrus. Fjerner lugtgener overalt Alle kender de lugtgener, der helt naturligt følger med, når man fx har hund eller kat. Kæledyr udskiller organiske reststoffer, og det kan give møbler, tæpper og andet i boligen en kedelig lugt. Det er bare ét af de mange dagligdags problemer, som den nye Lugtfjerner løser. Skovgaard og Frydensberg lugtfjerner er desuden effektiv mod røglugt indendørs og i biler, hvor man fx også kan opleve uheld som køresyge. I affaldsrum, kældre, loftsrum og skure, hvor der kan lugte muggent og

25 jordslået. På kontorer og i institutioner. Og på hårde overflader som fx toiletter og urinaler, da den samtidig desinficerer. Et allergimærket produkt Allergimærkningen ACP - Allergen Controlled Perfume - er en international standard, der garanterer, at Lugtfjerneren er fri for de 26 kendte SCCNFPallergener. Det giver ekstra tryghed, når man bruger den i sine nære omgivelser. Skovgaard og Frydensberg har fået udviklet Lugtfjerneren med mikroorganismer og DUO-formel. Det betyder, at den er effektiv og desinficerende - og på samme tid miljøvenlig, fordi den er nedbrydelig i naturen. Nærmeste forhandler anvises af Skovgaard & Frydensberg på tlf og

26 Kunde: Produktansvarlig: Tekst: Foto: Bøjsø døre & Bøje Sørensen Lars Lorentsen Bøjsø døre & vinduer A/S vinduer A/S Højagervej Vorbasse tlf år med unikke vinduer, der bevarer bygningens stil og sparer energi Bøjsø døre & vinduer i Vorbasse holder fokus på kompromisløs kvalitet, respekt for smuk arkitektur og fremtidens energikrav Det er en travl og fremtidsorienteret virksomhed, som her i foråret 2012 kan fejre 40 års jubilæum. Bøjsø døre & vinduer A/S i Vorbasse, der er en af landets førende producenter af koblede vinduer med tynde ægte sprosser, udvikler hele tiden på sine produkter: Gennem alle 40 år har vi stræbt efter at gøre vores døre og vinduer til de ypperste på markedet, bl.a. gennem forskning i trækvalitet, fortæller snedkermester Bøje Sørensen, der grundlagde firmaet i sine forældres nedlagte landbrugsejendom i Nebel. Efter en brand i 1998, rykkede virksomheden ind i et moderne industrikvarter i Vorbasse, hvor man i dag beskæftiger 40 medarbejdere. Kernetræ fra Sibirien Vi har studeret, hvordan de gamle snedkere fik vinduer til at holde i 100 år eller længere ved at bruge det hårde kernetræ. Kernetræ er det inderste, langsomtvoksende træ i en stamme. Vi har testet forskellige træsorter hos Teknologisk Institut, men også i Malaysia, hvor træ nedbrydes meget hurtigt.

27 Resultatet er, at vi i dag bruger kernetræ fra sibiriske lærketræer, hvor stammer er op mod 300 år gamle. Vi bruger kun ned nederste 1/3 af stammen, hvilket giver os planker, der er knastfrie, siger Bøje Sørensen. Model Triowood der er tænkt på energien Det er ikke kun trækvaliteten, der er særdeles høj hos Bøjsø. Der udvikles også intenst på at energioptimere efter de nye, skærpede energikrav. Virksomhedens koblede vindue, model Triowood, kan således leveres med energimærke A og B. Dermed overholder denne vinduesmodel allerede nu de nye energikrav for A- og B-mærkede vinduer, der kommer i Bygningsreglementet i 2015 og I praksis er Triowood A et energineutralt vindue. Koblede vinduer bevarer det arkitektoniske udtryk Bøjsø var blandt de første i landet til at producere døre og vinduer efter individuelle mål. Da konkurrenterne fulgte efter, besluttede Bøje Sørensen at fokusere på koblede vinduer med tynde sprosser, og det har været en stor succes siden. Selv om vi nu har energioptimeret efter 2020-kravene, er det stadigvæk muligt at skifte vinduerne i gamle, smukke bygninger og bevare deres udseende, understreger Bøje Sørensen. Netop respekten for arkitekturen har givet os mange interessante opgaver gennem årene, lige fra de gamle fredede byejendomme i Dragør til de mange patriciervillaer op ad Øresundskysten. Også mange store, markante ejendomme som bl.a. SEB-bygningen på Holmens Kanal, Danmarks Lærerforenings hovedbygning på Vandkunsten, Frimurerlogens hovedbygning på Blegdamsvej, Rosenlund på Vedbæk Strandvej og flere andre, har fået vinduer fra Bøjsø.. SEB-bygningen er fx lavet med profiler, der er fuldstændig som de oprindelige, ejendommen er født med. En vanskelig opgave, vi også kan løse, siger Bøje Sørensen. Fremtid og generationsskifte Bøje Sørensen er ikke i tvivl om, hvorfor virksomheden har klaret sig så godt gennem de 40 år: Firmaets succes skyldes først og fremmest, at vi har gode, dygtige medarbejdere, der bliver her i mange år - både i produktion og administration. Salgsafdelingen hører fx til branchens mest kompetente, fordi alle har en byggeteknisk baggrund. Fremtidens største udfordring vil være at udvikle produkter, der fortsat kan bevare landets mange smukke ejendomme og deres udtryk - med allerhøjeste energieffektivitet. Bøjsø døre & vinduer A/S har påbegyndt et generationsskifte. Lasse Sørensen, der har afløst sin far som direktør, og produkt- og indkøbsansvarlig Arne Bendesen, ejer nu hver 25% af virksomheden. Bøje Sørensen er seniorpartner og ejer 50%. Han arbejder stadig aktivt i firmaet med salgsarbejde og rådgivning. Se mere på

28 Kunde: Produktansvarlig: Tekst: Foto: Nilfisk-Advance A/S Per Balling Lars Lorentsen Nilfisk-Advance A/S Sognevej Brøndby Forårets bedste tips til et bedre indeklima Få et renere og friskere hjem, hvor snavs, støv og partikler fjernes helt Når vi lukker foråret ind i vores stuer, gør den friske luft indeklimaet bedre, og det er vigtigt for familiens trivsel og sundhed. Den bedste måde at bevare denne friskhed på er at holde boligen effektivt ren for støv og snavs - og blive ved med at lufte ud efter forårsrengøringen. Støv og mikropartikler ud af boligen Støv er støv før vi kan se det - og begynder at gøre rent. Det betyder, at vi hver dag indånder støv og mikropartikler, også selv om der lige er støvsuget. Årsagen er den udblæsningsluft, der kommer fra en almindelig støvsuger, og som får de små partikler til at cirkulere i lokalet i stedet for at fjerne dem. Her fungerer en Nilfisk-Frithiof centralstøvsuger anderledes - og kommer i bund, så støv og mikropartikler fjernes helt fra boligen, fordi alt støv og snavs opsuges og

Her er din nye støvsuger. FRITHIOF centralstøvsugere

Her er din nye støvsuger. FRITHIOF centralstøvsugere Her er din nye støvsuger B e d r e i n d e k l i m a M i n d r e s t ø j H ø j s u g e e v n e N e m i n s t a l l a t i o n I n g e n l u g t g e n e r B e d r e e r g o n o m i FRITHIOF centralstøvsugere

Læs mere

Giv din familie et sundere indeklima

Giv din familie et sundere indeklima Centralstøvsugere.dk har eneforhandling af det Canadiske Cyclo- Vac. Vi har solgt og installeret centralstøvsugere i Danmark i 10 år til både private og til virksomheder. Vi laver tilbud, der passer til

Læs mere

ViLLA Ventilation. DUKA Ventilation Din tryghed for et godt indeklima

ViLLA Ventilation. DUKA Ventilation Din tryghed for et godt indeklima ViLLA Ventilation DUKA Ventilation Din tryghed for et godt indeklima Indhold Kvalitet Sundhed Trivsel 3 4 5 8 9 10 Hvorfor VillaVentilation? Bygningsreglementet Hvad er der at være bekymret over i et dårligt

Læs mere

Verdens mest populære brændeovn nu helt i Ny låge i støbejern se mere af ilden. Mange personlige valgmuligheder Håndtag, der ikke bliver varmt NYHED!

Verdens mest populære brændeovn nu helt i Ny låge i støbejern se mere af ilden. Mange personlige valgmuligheder Håndtag, der ikke bliver varmt NYHED! NYHED! Tak fordi du vælger svanemærket! Verdens mest populære brændeovn nu helt i Ny låge i støbejern se mere af ilden Mange personlige valgmuligheder Håndtag, der ikke bliver varmt Velkommen hjem til

Læs mere

Støvsugere Nilfisk DIY Alt-i-1 150/250

Støvsugere Nilfisk DIY Alt-i-1 150/250 Støvsugere / / er en praktisk løsning og passer til de fleste hjem. Maskinen har selvrensende filter og kan bruges med og uden støvsugerpose (20/25 liter), som kun skal tømmes et par gange om året. Støvet

Læs mere

Facade-foldedøre - en åbning til noget stort!

Facade-foldedøre - en åbning til noget stort! ...når kvalitet, muligheder og bæredygtighed går op i en større enhed. Facade-foldedøre - en åbning til noget stort! Facade-foldedøre Foldedøre til udestuer & vinterhaver Foldedøre til café, restaurant,

Læs mere

ViLLA Ventilation. DUKA Ventilation Din tryghed for et godt indeklima. 34682 Duka VillaVentilation v2.indd 1 12-07-2010 12:13:30

ViLLA Ventilation. DUKA Ventilation Din tryghed for et godt indeklima. 34682 Duka VillaVentilation v2.indd 1 12-07-2010 12:13:30 ViLLA Ventilation DUKA Ventilation Din tryghed for et godt indeklima 34682 Duka VillaVentilation v2.indd 1 12-07-2010 12:13:30 Indhold 3 4 5 8 9 10 Hvorfor VillaVentilation? Bygningsreglementet Hvad er

Læs mere

Nilfisk-Frithiof Centralstøvsugere

Nilfisk-Frithiof Centralstøvsugere Nilfisk-Frithiof Centralstøvsugere - Mere end bare en støvsuger Professionel Støvsugning er en naturlig del af rengøringen i alle danske hjem En evigt tilbagevendende arbejdsopgave, som de fleste mennesker

Læs mere

Ganske enkelt helt rent

Ganske enkelt helt rent SINCE 1993 Centralstøvsuger System Ganske enkelt helt rent Styrken i vores system ligger i dets enkelhed Det ultralette FLISY slangesæt gør støvsugning til en leg 6 8 7 3 2 1 5 4 1 Centralstøvsuger 3 12V

Læs mere

Brugervenlig betjening

Brugervenlig betjening Træpiller er nemt Påfyldning af piller skal kun foretages 2 3 gange om ugen for en familie på fire med et almindeligt forbrug af varmt vand. Ønsker du kun at fylde træpiller på en enkelt gang om ugen,

Læs mere

STØVSUGER Model Nr.: 1738 BRUGSANVISNING

STØVSUGER Model Nr.: 1738 BRUGSANVISNING STØVSUGER Model Nr.: 1738 BRUGSANVISNING - 1 - VIGTIGE SIKKERHEDSFORSKRIFTER Ved brug af et elektrisk apparat skal grundlæggende sikkerhedsforskrifter altid følges, herunder følgende: LÆS ALLE INSTRUKTIONER

Læs mere

Bring Home the POWER

Bring Home the POWER Bring Home the POWER Cyclo Vac Centralt støvsugersystem bringer Dem Specielt designet til hverdags brug Cyclo Vac s centrale enhed er let at installere i et opbevarings areal i deres hjem så som garage,

Læs mere

Nilfisk Alt-i-1 150/250/LCD

Nilfisk Alt-i-1 150/250/LCD 150/250/LCD 150/250/LCD er en praktisk løsning og passer til de fleste hjem. Maskinen har selvrensende filter og kan bruges med og uden støvsugerpose (20/25 liter), som kun skal tømmes et par gange om

Læs mere

Støvsugere. Komplet pakke til nem installation af centralstøvsuger. Nilfisk Alt-i-1 150/250/LCD

Støvsugere. Komplet pakke til nem installation af centralstøvsuger. Nilfisk Alt-i-1 150/250/LCD 150/250/LCD 150/250/LCD er en praktisk løsning og passer til de fleste hjem. Maskinen har selvrensende filter og kan bruges med og uden støvsugerpose (20/25 liter), som kun skal tømmes et par gange om

Læs mere

Bestil et sundt indeklima én gang for alle

Bestil et sundt indeklima én gang for alle Bestil et sundt indeklima én gang for alle Lad os installere et sundt og behageligt indeklima i dit hus Og så skal du aldrig tænke mere over det Nu kan du komme alle indeklimaproblemer til livs én gang

Læs mere

KIRIGAMINE LUFTVARMEPUMPE. Med ny og unik Hyper Heating-teknik til optimal varmeøkonomi

KIRIGAMINE LUFTVARMEPUMPE. Med ny og unik Hyper Heating-teknik til optimal varmeøkonomi KIRIGAMINE LUFTVARMEPUMPE Med ny og unik Hyper Heating-teknik til optimal varmeøkonomi En varmepumpe helt tilpasset til dine behov Vores nye varmepumpe Kirigamine er udstyret med en række unikke funktioner

Læs mere

Ventilation giver et godt indeklima & den bedste livskvalitet i dit hjem

Ventilation giver et godt indeklima & den bedste livskvalitet i dit hjem Ventilation giver et godt indeklima & den bedste livskvalitet i dit hjem Ventilation giver et godt indeklima & den bedste livskvalitet i dit hjem Et ud af hver 10 ende hus har problemer med fugt og i de

Læs mere

Electrolux Varmepumper 2012/2013

Electrolux Varmepumper 2012/2013 Electrolux Varmepumper 2012/2013 investering electrolux varmepumper 3 En god investering En Electrolux varmepumpe er først og fremmest en god økonomisk investering. Den pålidelige luft-til-luft varmepumpe

Læs mere

95% Undgå skimmelsvamp og energispild og lad dit hjem ånde. varme.danfoss.dk. Ventilation med varmegenvinding. af varmen bliver genanvendt.

95% Undgå skimmelsvamp og energispild og lad dit hjem ånde. varme.danfoss.dk. Ventilation med varmegenvinding. af varmen bliver genanvendt. Ventilation med varmegenvinding Undgå skimmelsvamp og energispild og lad dit hjem ånde Op til 95% af varmen bliver genanvendt Danfoss ventilation med varmegenindvinding genanvender det meste af varmen,

Læs mere

AQUAREA LUFT/VAND-VARMEPUMPE EFFEKTIV OPVARMNING AF DIT HJEM

AQUAREA LUFT/VAND-VARMEPUMPE EFFEKTIV OPVARMNING AF DIT HJEM NYHED AQUAREA LUFT/VAND-VARMEPUMPE EFFEKTIV OPVARMNING AF DIT HJEM Panasonic s nye AQUAREA luft/vand-system er omkostningseffektivt og miljøvenligt og giver altid maksimal effektivitet selv ved lave temperaturer.

Læs mere

RENGØRING. hos dig der er overfølsom

RENGØRING. hos dig der er overfølsom RENGØRING hos dig der er overfølsom FORORD Det er ikke muligt at rengøre sig ud af allergiske problemer, men rengøringen er vigtig, fordi den nedsætter støvmængden og dermed mængden af allergener og irritanter

Læs mere

8191_DK_ALLERGY_BROCH.qxd p1-12 17/6/03 1:16 pm Page 1. Sådan hamler du op med allergi i dit hjem.

8191_DK_ALLERGY_BROCH.qxd p1-12 17/6/03 1:16 pm Page 1. Sådan hamler du op med allergi i dit hjem. 8191_DK_ALLERGY_BROCH.qxd p1-12 17/6/03 1:16 pm Page 1 Sådan hamler du op med allergi i dit hjem. 8191_DK_ALLERGY_BROCH.qxd p1-12 17/6/03 1:16 pm Page 2 Allergi - et voksende problem Allergi er en af de

Læs mere

LAVE VARMEUDGIFTER MED WELLMORE LUFT/VAND VARMEPUMPER

LAVE VARMEUDGIFTER MED WELLMORE LUFT/VAND VARMEPUMPER LAVE VARMEUDGIFTER MED WELLMORE LUFT/VAND VARMEPUMPER UDE LUFTEN INDE- HOLDER ALTID VARME OG VARMEN KAN UDNYTTES MED VARMEPUMPE Luften omkring os indeholder energi fra solen dette er også tilfældet selv

Læs mere

Aroma - en duft af velvære - til vands, til lands og i luften www.pro-ren.dk

Aroma - en duft af velvære - til vands, til lands og i luften www.pro-ren.dk Din sikkerhed: Allergen kontrolleret parfumer Aroma - en duft af velvære - til vands, til lands og i luften www.pro-ren.dk Aroma - en duft af velvære PRO-REN er den førende samarbejdspartner, når det gælder

Læs mere

Væk med skimmelsvamp. sådan gør du. Sådan gør du. Tegn på skimmelsvamp: Tag kampen op: HUSK! Du bør lufte grundigt ud 3 x 15 minutter dagligt.

Væk med skimmelsvamp. sådan gør du. Sådan gør du. Tegn på skimmelsvamp: Tag kampen op: HUSK! Du bør lufte grundigt ud 3 x 15 minutter dagligt. Sådan gør du Tegn på skimmelsvamp: Væk med skimmelsvamp - når skimmelsvamp er væk sådan gør du Når skimmelsvamp er fjernet, er det vigtigt at støvsuge og afvaske grundigt, så du fjerner alt støv og skidt,

Læs mere

25% DANSK DESIGN OG KVALITET I BADEVÆRELSET. NYHED! Eksklusive bruseafskærmninger til intropriser. SUPERGODE TILBUD på lækre badmøbler SPAR OP TIL

25% DANSK DESIGN OG KVALITET I BADEVÆRELSET. NYHED! Eksklusive bruseafskærmninger til intropriser. SUPERGODE TILBUD på lækre badmøbler SPAR OP TIL DANSK DESIGN OG KVALITET I BADEVÆRELSET BAD & BRUS INSPIRATION OG GODE KAMPAGNEPRISER NYHED! Eksklusive bruseafskærmninger til intropriser SPAR OP TIL 25% SUPERGODE TILBUD på lækre badmøbler Dansani /

Læs mere

Produktprogram. Vejledende prisliste 2014-15

Produktprogram. Vejledende prisliste 2014-15 Produktprogram Vejledende prisliste 01-1 INDHOLDSFORTEGNELSE MCZ FACE... MCZ KAIKA Air... EGO.0 Air... EGO.0 Air med topafgang... MCZ SAGAR Air... MCZ TOBA Air...11 STAR.0 Air...1 MUSA.0 Air...1 MCZ THEMA

Læs mere

oxy 3 heatpump Vi har tænkt på dig, der har fokus på miljø og sund livsstil

oxy 3 heatpump Vi har tænkt på dig, der har fokus på miljø og sund livsstil oxy 3 heatpump Vi har tænkt på dig, der har fokus på miljø og sund livsstil 2 electrolux varmepumper electrolux varmepumper 3 Nyhed! Oxy 3 heatpump med vedligeholdelsesvarme Den nye Oxy 3 heatpump har

Læs mere

Allergi i øjne og næse? hele året! Læs mere om allergi og behandling af symptomer i øjne og næse

Allergi i øjne og næse? hele året! Læs mere om allergi og behandling af symptomer i øjne og næse Allergi i øjne og næse? hele året! Læs mere om allergi og behandling af symptomer i øjne og næse Hvad er allergi i øjne og næse? Ved allergi i øjne og næse sker der en allergisk reaktion i øjets og næsens

Læs mere

mindre co 2 større livskvalitet

mindre co 2 større livskvalitet dig og din brændeovn mindre co 2 større livskvalitet Foreningen af leverandører af pejse og brændeovne i Danmark Investering i en brændeovn og korrekt fyring med træ er det mest effektive, du og din familie

Læs mere

C E N T R A L S T Ø V S U G E R E

C E N T R A L S T Ø V S U G E R E Centralvac A5 DK Sep 2007 11/09/07 9:52 Side 1 Lette at installere lette at bruge Diskret og upåfaldende installation Centralstøvsugere fra NILFISK er lige så lette at installere i eksisterende huse som

Læs mere

Sæt fokus på indeklimaet

Sæt fokus på indeklimaet Tryksag 541-643 Hvis I vil vide mere Kom godt i gang med standarder I er velkomne til at kontakte vores erfarne konsulenter inden for indeklima: Seniorkonsulent Erling Trudsø Ring 21 24 21 90 eller send

Læs mere

Til privatforbruger / villaejer. Bosch varmepumper Miljørigtig varmeenergi til enfamilieshuse og dobbelthuse

Til privatforbruger / villaejer. Bosch varmepumper Miljørigtig varmeenergi til enfamilieshuse og dobbelthuse Til privatforbruger / villaejer Bosch varmepumper Miljørigtig varmeenergi til enfamilieshuse og dobbelthuse Varme fra luften og jorden 365 dage om året I mere end 100 år har Bosch navnet stået for førsteklasses

Læs mere

VIND EN SECURIDAN ALARM TIL DIT FRITIDSHUS. www.luft-til-luft.dk

VIND EN SECURIDAN ALARM TIL DIT FRITIDSHUS. www.luft-til-luft.dk VIND EN SECURIDAN ALARM TIL DIT FRITIDSHUS www.luft-til-luft.dk BILLIG VARME OG GODT INDEKLIMA En luft-til-luft varmepumpe er både en forbedring af dit fritidshus og en god investering. Pumpens enkle princip

Læs mere

UDSIGT INDSIGT OVERSIGT

UDSIGT INDSIGT OVERSIGT UDSIGT INDSIGT OVERSIGT VI LAVER IKKE VINDUER FOR AT FÅ ROS, VI FÅR ROS FOR AT LAVE VINDUER! Plast er nemmere og holder bedre Panoramas vinduer og døre åbner nye muligheder Det er en dejlig fornemmelse

Læs mere

Velkommen til informationsmøde om udskiftning af olie- og gasfyr

Velkommen til informationsmøde om udskiftning af olie- og gasfyr Velkommen til informationsmøde om udskiftning af olie- og gasfyr Energistyrelsens uvildige rådgivning om udskiftning af olie- og naturgasfyr udføres af Energitjenesten i samarbejde med Bolius og Teknologisk

Læs mere

RAADVAD-VINDUET SMUKKE, VELISOLERENDE OG HOLDBARE VINDUER TILPASSET HUSETS ARKITEKTUR. RAADVAD - Nordisk Center til Bevarelse af Håndværk

RAADVAD-VINDUET SMUKKE, VELISOLERENDE OG HOLDBARE VINDUER TILPASSET HUSETS ARKITEKTUR. RAADVAD - Nordisk Center til Bevarelse af Håndværk RAADVAD-VINDUET SMUKKE, VELISOLERENDE OG HOLDBARE VINDUER TILPASSET HUSETS ARKITEKTUR RAADVAD - Nordisk Center til Bevarelse af Håndværk pas på de gamle vinduer Pas på de gamle vinduer - eller vælg nye,

Læs mere

SPAR OP TIL 50% ved at efterisolere

SPAR OP TIL 50% ved at efterisolere 10 gode grunde til ISOLERING MED PAPIRULD SPAR Moderne og effektiv isolering OP TIL 50% ved at efterisolere Høj brandmodstand Test fortaget af Dansk Brandteknisk Institut og test vist i TV har vist, at

Læs mere

Emhætte Brugsvejledning INDBYGNINGSEMHÆTTE

Emhætte Brugsvejledning INDBYGNINGSEMHÆTTE Emhætte Brugsvejledning INDBYGNINGSEMHÆTTE 1210 INTRODUKTION TIL PRODUKTET 287,5 48 180 368 287,5 272 300 618 657 300 272 448 487 7 7 48 180 368 4 1 2 2 3 1)Kontrolpanel 2)Belysning 3)Aluminium filter

Læs mere

Effektive oliekedler til dit hjem

Effektive oliekedler til dit hjem OLIE Effektive oliekedler til dit hjem www.hstarm.dk Effektive og støjsvage oliekedler i stilrent design VARMEKILDER MED GOD ØKONOMI Med udviklingen af kondenserende oliekedler er fyringsøkonomien væsentlig

Læs mere

Idékatalog for vedvarende energi

Idékatalog for vedvarende energi Idékatalog for vedvarende energi Et samlet overblik Vi skal alle sammen være med til at opnå regeringens mål om at al rumopvarmning skal være fossilfri i 2035. For større etageboligområder findes der

Læs mere

29-03-2011 COAT HOUSE

29-03-2011 COAT HOUSE 29-03-2011 COAT HOUSE BAGGRUND I denne folder kan du læse om Coat House, der er et udviklingsprojekt for energirenovering under Grøn Erhvervsvækst. Huset er beliggende i Kolding, opført i 1949 og har efter

Læs mere

Rekvirent: XX. Udført af indeklimakonsulent: Ole Borup. Inspektion udført: København den XX oktober 2014. Sag nr.: 10XXX-14.

Rekvirent: XX. Udført af indeklimakonsulent: Ole Borup. Inspektion udført: København den XX oktober 2014. Sag nr.: 10XXX-14. Rekvirent: XX Udført af indeklimakonsulent: Ole Borup info@termo-service.dk Skibhusvej 428 5000 Odense C +45 29821362 Cvr: 32592368 Inspektion udført: København den XX oktober 2014 Sag nr.: 10XXX-14 Indledning

Læs mere

Produktinformation. Koblede vinduer, termovinduer, forsatsvinduer og facadedøre. Stilfulde elementer til renoveringsopgaver og nybyg

Produktinformation. Koblede vinduer, termovinduer, forsatsvinduer og facadedøre. Stilfulde elementer til renoveringsopgaver og nybyg Produktinformation Koblede vinduer, termovinduer, forsatsvinduer og facadedøre. Stilfulde elementer til renoveringsopgaver og nybyg Koblede Vinduer Triowood & Duowood Vi har gennem mange år opnået stor

Læs mere

Milton TopLine - kondenserende kedler. Milton TopLine. GASKEDLER 15/25/35, Combi og Combi Plus

Milton TopLine - kondenserende kedler. Milton TopLine. GASKEDLER 15/25/35, Combi og Combi Plus Milton TopLine - kondenserende kedler Milton TopLine GSKEDLER 15/25/35, Combi og Combi Plus Den absolutte sikkerhed fra Længste erfaring og højeste kvalitet Den hollandske producent Nefit bragte verdens

Læs mere

sørger et Dantherm HC ventilationsanlæg på loftet for sundt og behageligt indeklima i hele huset.

sørger et Dantherm HC ventilationsanlæg på loftet for sundt og behageligt indeklima i hele huset. Ingen grund til bekymring om skimmelsvamp Boligventilation CASE STORY En forbedring af det fugtige indeklima havde høj prioritet, da Jannie og Mads Nejsum Madsen i Fly ved Skive bestemte sig for at renovere

Læs mere

PlasmaMade og ren luft. Hvordan man kan sælge ren luft til alle, overalt V1.0 000-

PlasmaMade og ren luft. Hvordan man kan sælge ren luft til alle, overalt V1.0 000- PlasmaMade og ren luft Hvordan man kan sælge ren luft til alle, overalt V1.0 000- PlasmaMade luftfilteret garanterer: Sund luft I rum, hvor flere mennesker lever, såsom stuer, soveværelser, kontorer og

Læs mere

Vælg den rigtige yderdør til dit hus

Vælg den rigtige yderdør til dit hus Yderdøre clever -line Vælg den rigtige yderdør til dit hus Hoveddøren er indgangen til dit hjem. Den skal både vise, hvem du er og beskytte boligen mod vind og vejr i mange år. Vælg derfor dine nye yderdøre

Læs mere

Hansgrohe Fagbrochure til den professionelle håndværker. Planlægning og installation. Design og stor fornøjelse Den nye Hansgrohe Ecostat Select

Hansgrohe Fagbrochure til den professionelle håndværker. Planlægning og installation. Design og stor fornøjelse Den nye Hansgrohe Ecostat Select Hansgrohe Fagbrochure til den professionelle håndværker Planlægning og installation Design og stor fornøjelse Den nye Hansgrohe Ren brusefornøjelse i fineste form Raindance Select Showerpipe 360 Bruseglæde

Læs mere

Combihouse. Når valget falder på et Combihouse, er valget samtidigt faldet på friheden til, selv at designe drømmeboligen.

Combihouse. Når valget falder på et Combihouse, er valget samtidigt faldet på friheden til, selv at designe drømmeboligen. www.combihouse.dk Combihouse Når valget falder på et Combihouse, er valget samtidigt faldet på friheden til, selv at designe drømmeboligen. Konceptet hedder Combihouse, da det er meningen at boligkøberen

Læs mere

Danfoss A/S Salg Danmark, Jegstrupvej 3, 8361 Hasselager Tel.: +45 8948 9108 Fax: +45 8948 9307 www.varme.danfoss.dk E-mail: varmepumper@danfoss.

Danfoss A/S Salg Danmark, Jegstrupvej 3, 8361 Hasselager Tel.: +45 8948 9108 Fax: +45 8948 9307 www.varme.danfoss.dk E-mail: varmepumper@danfoss. Danfoss A/S Salg Danmark, Jegstrupvej 3, 8361 Hasselager Tel.: +45 8948 9108 Fax: +45 8948 9307 www.varme.danfoss.dk E-mail: varmepumper@danfoss.dk Danfoss påtager sig intet ansvar for mulige fejl i kataloger,

Læs mere

COATHOUSE // TII -et eksempel på energirenovering

COATHOUSE // TII -et eksempel på energirenovering COATHOUSE // TII -et eksempel på energirenovering BAGGRUND I denne folder kan du læse om Coat House TII, der er et udviklingsprojekt for energirenovering under Grøn Erhvervsvækst. Huset er beliggende i

Læs mere

God luftkvalitet giver God livskvalitet!

God luftkvalitet giver God livskvalitet! Energi Effektiv Ventilation Nutidens byggerier er godt isoleret og er derfor meget varmeeffektive med en minimal luftlækage. Konsekvensen af dette er, at mekanisk ventilation er særdeles vigtig at få installeret,

Læs mere

Milton TopLine - kondenserende kedler. Milton TopLine. GASKEDLER 15/25/35/45, Combi og Combi Plus

Milton TopLine - kondenserende kedler. Milton TopLine. GASKEDLER 15/25/35/45, Combi og Combi Plus Milton TopLine - kondenserende kedler Milton TopLine GSKEDLER 15/25/35/45, Combi og Combi Plus Certificerede forhandlere Milton arbejder tæt sammen med de bedste varmespecialister i landet, der har den

Læs mere

SVANE SKYDEDØRE S K Y D E D Ø R E

SVANE SKYDEDØRE S K Y D E D Ø R E VANE SKYDEDØRE S K Y D E D Ø R E INDIVIDUELLE SKYDEDØRE Din stil. Dine skydedøre. Dit hjem, nyt eller gammelt, i byen eller på landet, stort eller småt Svane har et skydedørs sortiment, der kan tilpasses

Læs mere

PATRULL. Sikkerhedsprodukter

PATRULL. Sikkerhedsprodukter 38_014 PATRULL Sikkerhedsprodukter Gør hjemmet mere sikkert At skabe en bedre hverdag vil også sige at gøre den mere sikker. Derfor har IKEA udviklet PATRULL serien. Den er med til at minimere risikoen

Læs mere

Følgende information er til brug ved service, der kun må foretages af kvalificeret elektriker: Strømforhold: 230V, 50HZ, 1500W

Følgende information er til brug ved service, der kun må foretages af kvalificeret elektriker: Strømforhold: 230V, 50HZ, 1500W DANSK Kære Kunde, Tak for købet af Cubeton Dampmoppe. Vi håber du bliver tilfreds med produktet. Her følger brugsanvisning samt sikkerhedsforanstaltninger før og under brug. Disse skal læses grundigt og

Læs mere

Effektive oliekedler til dit hjem

Effektive oliekedler til dit hjem OLIE Effektive oliekedler til dit hjem www.hstarm.dk Effektive og støjsvage oliekedler i stilrent design VARMEKILDER MED GOD ØKONOMI Med udviklingen af kondenserende oliekedler er fyringsøkonomien væsentlig

Læs mere

lundhilds tegnestue ARKITEKTHJÆLP OG ENERGIOPTIMERING

lundhilds tegnestue ARKITEKTHJÆLP OG ENERGIOPTIMERING lundhilds tegnestue ARKITEKTHJÆLP OG ENERGIOPTIMERING Skab merværdi i din bolig Fra drøm til virkelighed... Arkitekthjælp for en dag, kombineret med et energitjek lundhilds tegnestue kombinerer nu det

Læs mere

Gjerulff åbner op til en verden af lys...

Gjerulff åbner op til en verden af lys... Gje Gjerulff åbner op til en verden af lys... Gjerulff 2 Luk lyset ind Store glasflader lukker lyset ind i din bolig. Med de unikke Schüco folde- og skydedøre, har du mulighed for at åbne op til altanen,

Læs mere

Installationer - besparelsesmuligheder

Installationer - besparelsesmuligheder Installationer - besparelsesmuligheder Nuværende energiløsninger Udskiftning af oliekedel Udskiftning af gaskedel Konvertering til fjernvarme Konvertering til jordvarmeanlæg Konvertering til luft-vandvarmepumpe

Læs mere

Nøglen til et BEDRE HJEM

Nøglen til et BEDRE HJEM Nøglen til et BEDRE HJEM Hvad kan vi tilbyde? BOLIUS Rådgivere boligens livscyklus BOLIUS EVENT inspirationsaften BOLIUS PDF hæfte til download BOLIUS Nyhedsbrev 88.700 modt. 2 x ugentligt BEDRE HJEM med

Læs mere

Danish Smart House Eco

Danish Smart House Eco Danish Smart House Eco Valbæk Brørup Arkitekter Ryesgade 19A, 3. Sal DK- 2200 København N +45 30 11 99 00 post@vb-arkitekter.dk www.vb-arkitekter.dk Velkommen til DANISH SMART HOUSE ECO Det er med stolthed

Læs mere

Parketmundstykke 300 mm Ø32 140 6700 540 1. Rundbørste Ø32 140 8244 500 1. Fugemundstykke 153 mm Ø32 147 0146 500 1

Parketmundstykke 300 mm Ø32 140 6700 540 1. Rundbørste Ø32 140 8244 500 1. Fugemundstykke 153 mm Ø32 147 0146 500 1 Som alle andre Nilfisk maskiner, er designet enestående med fokus på ergonomi og miljøvenlighed. Beholderkapaciteten er den største i klassen, hvilket betyder mindre spildtid på tømning af poser. vejer

Læs mere

Ventilation, varmegenvinding, varme, køl og varmt brugsvand i nul-energi huse

Ventilation, varmegenvinding, varme, køl og varmt brugsvand i nul-energi huse Ventilation, varmegenvinding, varme, køl og varmt brugsvand i nul-energi huse 2007 2009 Leverandør af»hjertet«til vinderprojektet i Solar Decathlon 2007. I 2007 leverede Nilan A/S teknologi til vinderprojektet

Læs mere

vinduet til din personlighed en revolution

vinduet til din personlighed en revolution vinduet til din personlighed en revolution svarre er vinduet til et hjem, hvor kun det ultimative er godt nok. Det er vinduet, der giver huset lys og liv men også arkitektonisk helhed udefra. Den særlige

Læs mere

Indstillet på sekunder. Besparelser i årevis.

Indstillet på sekunder. Besparelser i årevis. MAKING MODERN LIVING POSSIBLE Indstillet på sekunder. Besparelser i årevis. NYE living by Danfoss termostater. Komfort og besparelser døgnet rundt. Indstil og spar Vælg din egen ugeplan Så sænkes temperaturen

Læs mere

Opvarmning med naturlig varme

Opvarmning med naturlig varme VARMEPUMPER Opvarmning med naturlig varme www.hstarm.dk Kom i kredsløb med jorden Jorden omkring din bolig gemmer på masser af energi. Faktisk skal du ikke længere end 1 til 1,5 meter ned under overfladen

Læs mere

Infrarød byggesæt med karbonpaneler

Infrarød byggesæt med karbonpaneler Infrarød byggesæt med karbonpaneler DANSK Indhold: 2 stk. paneler 34 x 105 cm. 6 stk. paneler 44 x 105 cm. 1 Stk. kontrol / Displayboks 1 stk. systemboks 1 stk. temperaturføler 4 stk. ledninger med keramiske

Læs mere

Fremtidens opvarmning er baseret på sol og el!

Fremtidens opvarmning er baseret på sol og el! Fremtidens opvarmning er baseret på sol og el! Et energineutralt hus med solenergi og elvarme er en totalløsning for fremtiden bygget med innovative kvalitetskomponenter og den rette viden Intelligent

Læs mere

Spar mange penge på din varmeregning med en LUFT-TIL-VAND VARMEPUMPE EN KOMPLET VARMELØSNING

Spar mange penge på din varmeregning med en LUFT-TIL-VAND VARMEPUMPE EN KOMPLET VARMELØSNING Spar mange penge på din varmeregning med en -TIL-VAND VARMEPUMPE EN KOMPLET VARMELØSNING SPAR PÅ VARMEUDGIFTERNE Med en luft-til-vand varmepumpe fra Nordisk Energirenovering har du mulighed for at reducere

Læs mere

Hybrid varmepumpesystem. Hvorfor Vaillant? For at spare på energien med den intelligente hybrid varmepumpe. geotherm VWL 35/4 S geotherm VWS 36/4

Hybrid varmepumpesystem. Hvorfor Vaillant? For at spare på energien med den intelligente hybrid varmepumpe. geotherm VWL 35/4 S geotherm VWS 36/4 Hybrid varmepumpesystem Hvorfor Vaillant? For at spare på energien med den intelligente hybrid varmepumpe geotherm VWL 35/4 S geotherm VWS 36/4 Hybrid varmepumpesystem - den til din Vaillant gaskedel Bevidsthed

Læs mere

Everluxx Plus energirigtige vinduer med suveræn isoleringsevne

Everluxx Plus energirigtige vinduer med suveræn isoleringsevne Everluxx Plus energirigtige vinduer med suveræn isoleringsevne Vedligeholdelsesfrie vinduer og døre Everluxx Plus kan leveres med skrå og buede overkarme. De kan tilpasses næs ten alle be hov og produceres

Læs mere

VENTILATION = VELVÆRE

VENTILATION = VELVÆRE VENTILATION = VELVÆRE COMFORT by nilan Sundt indeklima året rundt Ventilation med varmegenvinding Lad frisk luft fylde din bolig fordele i overflod Tag med os ind i en verden af ventilation med varmegenvinding,

Læs mere

Udnyt solens naturlige varme. Det er sund fornuft!

Udnyt solens naturlige varme. Det er sund fornuft! Udnyt solens naturlige varme. Det er sund fornuft! www.sonnenkraft.dk Derfor er solvarme genialt forever clever Der er masser af god energi i solen Solenergi og energireserver sat i forhold til jordens

Læs mere

Gode råd om INDEKLIMAET i din bolig Brøndbyparken Afdeling 3

Gode råd om INDEKLIMAET i din bolig Brøndbyparken Afdeling 3 April 2013 Gode råd om INDEKLIMAET i din bolig Brøndbyparken Afdeling 3 De fleste af os opholder os inden døre mere end 90 % af tiden. Derfor er indeklimaet meget vigtig for vores sundhed. Mange forskellige

Læs mere

BO SUNDT EN PJECE OM VEJEN TIL ET GODT INDEKLIMA

BO SUNDT EN PJECE OM VEJEN TIL ET GODT INDEKLIMA BO SUNDT EN PJECE OM VEJEN TIL ET GODT INDEKLIMA HVORFOR HAVE ET GODT INDEKLIMA? FORDI VI MENNESKER OPHOLDER OS INDENDØRE 90 % AF TIDEN, OG INDEKLIMAET HAR DERFOR STOR BETYD- NING FOR VORES SUNDHED, KOMFORT

Læs mere

Air breeze. Sæson 2010. by KC Danmark. Admiral - Nordic - varmepumpen med 8 graders vedligeholdelsesfunktion - inverter model

Air breeze. Sæson 2010. by KC Danmark. Admiral - Nordic - varmepumpen med 8 graders vedligeholdelsesfunktion - inverter model Admiral - Nordic - varmepumpen med 8 graders vedligeholdelsesfunktion - inverter model Atlantic - Nordic - varmepumpe i enkelt design - inverter model - on / off model Wave - Nordic - varmepumpen i tidløs

Læs mere

Indstillet på sekunder. Besparelser i årevis.

Indstillet på sekunder. Besparelser i årevis. MAKING MODERN LIVING POSSIBLE Indstillet på sekunder. Besparelser i årevis. NYE living by Danfoss termostater. Komfort og besparelser døgnet rundt. Indstil og spar Vælg din egen ugeplan Så sænkes temperaturen

Læs mere

Den ægte vare. Nye vinduer og døre fra Outrup for optimalt energiforbrug og bedre sikring. Fagmanden anbefaler -

Den ægte vare. Nye vinduer og døre fra Outrup for optimalt energiforbrug og bedre sikring. Fagmanden anbefaler - Fagmanden anbefaler - Den ægte vare Nye vinduer og døre fra Outrup for optimalt energiforbrug og bedre sikring! Outrups greb er designet af Monica Ritterband 1 Uanset hvordan du bor Outrup har de rigtige

Læs mere

Vejledning om ventilation og varmeforsyning

Vejledning om ventilation og varmeforsyning Vejledning om ventilation og varmeforsyning 1. Generel info om ventilationssystemet og varmeforsyning 2. Ventilations - brugervejledning 3. Andre indstillinger 4. Vedligeholdelse, udskiftning af filter

Læs mere

AKTIV RENGØRING MED BIOTEKNOLOGI

AKTIV RENGØRING MED BIOTEKNOLOGI AktivE Bakterier & Enzymer AKTIV RENGØRING MED BIOTEKNOLOGI Nilfisk Biobact er et miljørigtigt rengøringsmiddel, som består af mikroorganismer og enzymer. Biobact Clean ALT-I-ET-RENGØRING Nilfisk Biobact

Læs mere

Ecodan Next Generation Luft-vand varmepumpe. www.mitsubishi-varmepumper.dk

Ecodan Next Generation Luft-vand varmepumpe. www.mitsubishi-varmepumper.dk Ecodan Next Generation Luft-vand varmepumpe www.mitsubishi-varmepumper.dk Derfor er Ecodan Next Generation den perfekte opvarmningsform til dit hus Egenudviklet udedel, varmtvandsbeholder og styring. Indedelen

Læs mere

Central Støvsuger System

Central Støvsuger System En ny livsstil Central Støvsuger System Et bedre indeklima, effektiv og let at bruge, er bare nogle af fordelene ved at have en centralstøvsuger fra Cyclo Vac installeret i dit hjem. Luft-kvalitet er vigtigt

Læs mere

FRA DRØM TIL VIRKELIGHED

FRA DRØM TIL VIRKELIGHED DRØM TIL VIRKELIGHED Kontech Altaner - vi er med jer hele vejen En altan er på flere måder en god investering. I får en udendørs oase og et ekstra uderum til jeres bolig, og på sigt kan en altan skabe

Læs mere

Levendeild. ...giver ro i sjælen.

Levendeild. ...giver ro i sjælen. D R E Y K E Levendeild...giver ro i sjælen. I gamle dage var det åbne ildsted et nødvendigt centrum for madlavning, varme og lys i boligen. Siden overtog brændeovnen denne plads for hyggens skyld. Men

Læs mere

KRONE VINDUER A/S VINDUER & DØRE TIL BOLIGEN

KRONE VINDUER A/S VINDUER & DØRE TIL BOLIGEN INDHOLD Velkommen 3 Valg af vinduer 4-5 Produktprogram 6-7 Krone Fyr 8-9 Krone Mahogni 10-11 Krone COto 12-13 Miljøet 14 Krone Døre 15 Designfrihed 16 Historien bag 17 Egen produktion 18 Krone produkter

Læs mere

En sprøjtepistol til det hele: Vægmaling, lak, lasurer

En sprøjtepistol til det hele: Vægmaling, lak, lasurer Problemfri sprøjtemaling Et flottere hjem En sprøjtepistol til det hele: Vægmaling, lak, lasurer Make it your home. Skab dit eget hjem med sprøjtepistolerne PFS 2000, PFS 3000-2 og PFS 5000 E fra Bosch.

Læs mere

RIGTIG VARME PÅ DET RIGTIGE STED

RIGTIG VARME PÅ DET RIGTIGE STED PURMO Rettig Varme ApS, Rosengade 1, 6600 Vejen T +45 75 55 56 11, info@purmo.dk, www.purmo.dk Dette dokument er udarbejdet med størst mulig grundighed. Dokumentet må hverken helt eller delvist reproduceres

Læs mere

:: 8 gode grunde til at vælge

:: 8 gode grunde til at vælge :: 8 gode grunde til at vælge NeoTherm gulvvarme NeoTherm gulvvarme Fremtidens opvarmningssystem :1: Hygiejnisk og allergivenligt Gulvvarme giver et sundt indeklima for alle undtagen husstøvmider NeoTherm

Læs mere

Også mærkbare fordele med Energiforsatsvinduer

Også mærkbare fordele med Energiforsatsvinduer Også mærkbare fordele med Energiforsatsvinduer Økonomi Stor gevinst i varmebesparelse Komfort Ingen træk, ensartet temperatur i hele rummet og mindre støj Æstetik Gamle huse er designet til sprossede vinduer.

Læs mere

Gode råd der sælger din bolig

Gode råd der sælger din bolig Gode råd der sælger din bolig Giv dit hjem mere værdi Vi har lavet denne folder med boligtips til dig, så du nemt og overskueligt kan give dit hjem mere værdi inden fremvisning. På en fremvisning handler

Læs mere

indhold Kontormøbler til Danmarks skarpeste prise

indhold Kontormøbler til Danmarks skarpeste prise kontormøbler til landets skarpeste priser Kontormøbler til Danmarks skarpeste priser Kontormøbler til Danmarks skarpeste prise indhold om office2go 1-3 Skriveborde 4-15 Stole 16-23 mødeborde og stole 26-29

Læs mere

Hvordan vælger jeg vinduer? Vintech vi producerer vinduer og døre præcis til dine behov

Hvordan vælger jeg vinduer? Vintech vi producerer vinduer og døre præcis til dine behov Hvordan vælger jeg vinduer? Vintech vi producerer vinduer og døre præcis til dine behov Vintech er en mindre vinduesfabrik, grundlagt i 1979 i Ørbæk. Kvalitet har gennem alle årene været det faste omdrejningspunkt

Læs mere

HVAD ER SKIMMELSVAMPE

HVAD ER SKIMMELSVAMPE HVAD ER SKIMMELSVAMPE Information om skimmelsvampe Der findes tusindvis af forskellige arter af skimmelsvampe. Skimmelsvampe er en vigtig del af naturens kredsløb og findes overalt i naturen i jord, på

Læs mere

FASTLOCK. Flere muligheder end du drømmer om. Leverandør af den indre ro

FASTLOCK. Flere muligheder end du drømmer om. Leverandør af den indre ro FASTLOCK Flere muligheder end du drømmer om Leverandør af den indre ro 2 Terrasser og carporte behøver ikke være en flad fornemmelse Med Fastlock får du mulighed for en spændende og utraditionel terrasse,

Læs mere

KØB AF VARMEPUMPE Luft/luftvarmepumpe

KØB AF VARMEPUMPE Luft/luftvarmepumpe EN GUIDE TIL KØB AF VARMEPUMPE Luft/luftvarmepumpe Varmudgifter er kedelige, men nødvendige i et land som Danmark. For at reducere dem, kræves den rette opvarmning som fungerer præcis til dit hjem. En

Læs mere

2.0.0 Illustrationer. 1.0.0 Indhold

2.0.0 Illustrationer. 1.0.0 Indhold Turbovex TX 30 2.0.0 Illustrationer 1.0.0 Indhold 3.0.0 Generel information 3.1.0 Forord Denne monterings- og driftsvejledning indeholder teknisk information, og informationer om installation og vedligeholdelse

Læs mere

Kabinen. Sådan gør du: Værktøjet skal være i orden

Kabinen. Sådan gør du: Værktøjet skal være i orden Kabinen Sådan gør du: Kabinen er et godt sted at starte når du vil gøre din bil ren, så kan den nemlig tørre, mens du vasker og polerer resten af bilen. Tørre! ja for der skal noget fugt til, for at få

Læs mere