Al den tabte tid. drama / thriller. Scener fra en igangværende spillefilm. Startet ud fra en opgave på isbjørnens forfattercamp

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Al den tabte tid. drama / thriller. Scener fra en igangværende spillefilm. Startet ud fra en opgave på isbjørnens forfattercamp"

Transkript

1 Al den tabte tid drama / thriller Scener fra en igangværende spillefilm Startet ud fra en opgave på isbjørnens forfattercamp Christian Gamst Miller-Harris 14 marts 2015

2 EXT. SØLVGADE - DAG David (29), en tynd fyr med halvlangt hår i et tætsiddende blåt jakkesæt træder ud af en taxa med sin telefon i hånden. Det eneste der bryder uniformens konservative konformitet er en grøn butterfly der hænger ubundet ned som to arme på en død blæksprutte. Han ser ud som man gør efter en fest og en bytur der har varet hele natten. De to øverste skjorteknapper er åbne. (i telefon) Hej Ingrid det er mig. Nåja, du sidder i morgenmøde, men vil du ikke ringe til mig så snart du hører det her. Jeg bliver nødt til at fortælle dig noget på min måde. Han lægger på og lader skuldrene falde. Kigger ud over Sølvgade: Det ligner en slagmark efter Waterloo. Blod, lig og flænset menneske kød ligger overalt. De sårede jamrer. TAXACHAUFFØR (O.S.) HEY! Hey. Du har glemt at betale. David stikker sit dankort ind af vinduet og venter. TAXACHAUFFØR (O.S.) (CONT'D) Vi er nogen der har en arbejdsdag der skal hænge sammen ikk'! Chaufføren giver ham det tilbage ud af vinduet igen. TAXACHAUFFØR (O.S.) (CONT'D) Jeg har ikke tid til amatører. Det kort er afvist. David finder et andet kort. Fører det ind af vinduet. Der går et stykke tid, så sætter taxachaufføren gang i bilen og vinduet ruller mekanisk op. David træder frem. Hey! Hey! Hvad fanden... Kortet lader chaufføren falde ned i en vandpyt. Så giver han David en fuck finger mens han kører væk. David ser ham køre. Så forsvinder han op af rampen til Fakta.

3 INT. JLE INVEST/KONTORLANDSKAB / INDHAK - TIDLIGERE DEN MORGEN David sidder koncentreret og hamrer på sit tastatur foran en skærm. Butterflyen er bundet og det elektroniske ur med de grønne numre blinker 08:14 foran ham. De 6 tomme kaffekopper vidner om at han har siddet der længe. En linie blinker rødt. 2. FUCK. Han taster så enter så taster igen. Den tænker. Den blinker sort. (CONT'D) Kom nu kom nu kom nu, bare gi' mig en lille bitte smule. Yes. (CONT'D) Han taster noget mere og trykker enter. Den blinker rødt igen. FUCK! (CONT'D) Et par røde busker i grå habit har stillet sig op bag David. En hånd lægges på hans skulder og klemmer til: David lukker øjnene. Manden bag David forsvinder ud af billedet. David sidder lidt. Så tager han sit tastatur og hamrer det ned i bordet et par gange. Et skilt kommer op over et freezeframe af Davids raseri: INT. FAKTA - DAG Al den tabte tid David leder efter noget i den forreste del af Fakta. Det sted inden man rigtigt kommer ind i butikken. Han er irriteret. Finder ikke det han leder efter. Går ind. Tager sin telefon frem. (O.S.) Det er Ingrid.

4 3. (i telefon) Hey, det er mig. Er redaktionsmødet færdigt? INT. DAGBLAD / GANG - DAG Ingrid, en hvid rose i tætsiddende brunt uld. Taler lavmælt mens journalister haster forbi i ophedede diskussioner. Vent lidt. INT. DAGBLAD / MATERIALE RUM - DAG Ingrid låser sig ind i et lille rum hvor kontorartikler står højt stablet. Hun låser døren efter sig. (hvisker) Det eneste mødet handlede om var en ung traders totalt sindssyge handler hos JLE Invest. Hvad helvede er det du har lavet? (i telefon) (O.S.) Du bliver nødt til at lade mig forklare dig det. Bare dig og mig... Hvis... Jeg kan ikke have noget med dig at gøre længere David forstår du det? (i telefon) (O.S.) Men vi bor sammen. Vi er... Det du har gjort. Det... (i telefon) (O.S.) Du skal ikke lytte til dem. Bare giv mig en chance til at forklare dig hvorfor det... Jeg har lyttet til dig så længe. (i telefon) (O.S.) Undskyld. Men giv mig en chance ikke? Bare en. Hvor er du henne. Fakta. (i telefon) (O.S.)

5 4. Du er jo ikke rigtig klog. Farvel David. (i telefon) (O.S.) Vent. Lad være med at lægge på. Please. Beat. Svar mig på en ting. (i telefon) (O.S.) Hvadsomhelst. Min fars penge. Beat. (CONT'D) Du er det mindste menneske der findes. Vi hører ham protestere. Men hun lægger på. Kigger op på bjerget af hvide blokke stablet pænt og nydeligt, hun er presset. INT. FAKTA - DAG David ser på sin telefon. Ringer op. Men den går på svarer. (i telefon) Ingrid. Prøv at hør. Det her var ikke en del af en eller anden plan, det hele begyndte bare at skride og... Hvornår kommer du hjem og pakker? Jeg vil gerne se dig... Der er ikke mere plads på beskeden. FUCK. Fuck. Pis. Lort. Røvsuppe. Fissefuck. Lille forbandede Rottepiiiiik! En mor med to børn kigger fordømmende på ham. David prøver at smile charmerende af dem, men de vender sig og går i den modsatte retning. David ser en ekspedient med hvidt strithår der søvnigt stiller dåser med rødbeder ind på deres plads. David henvender sig:

6 5. (CONT'D) Hvor er jeres påskeliljer. Står de ikke derhenne... Nej, der har jeg kigget. Nåmen, så ved jeg ikke... Jeg skal bruge påskeliljer og jeg ved I har påskeliljer. Han går hen og finder tilbudsavisen og viser den side hvor påskeliljerne er til Ekspedienten. (CONT'D) Jeg skal bare bruge nogle fucking påskeliljer?! Hvor svært kan det være. Ja, ok. Men altså hvis de ikke er der så er der ikke noget jeg kan gøre vel? Hvor er jeres lager. Ekspedienten nikker i en retning. (CONT'D) Godt. Nu går vi to derned og finder de påskeliljer ok? Han ser på den søvnige unge ekspedient med så desperat et blik at ekspedienten ikke kan føre andet end at grine. Jeg bliver nødt til at fylde de her rødbeder op. Fuck dine rødbeder. Hvor er lageret? Dernede bag mælken ikke? Jo, men jeg SKAL fylde op og... Ja selvfølgelig skal du det. Gør det så.

7 6. INT. FAKTA / KØLESKABET - DAG En mand med muldvarpeøjne og hinkestensbriller åbner køleskabet og leder efter noget. Så ser vi det han ser og kameraet bevæger sig igennem hylden og ind på lageret: David roder rundt mellem nogle paller. Er der flere børnesmoothies? Nej. Øv. Hvornår får I dem igen? Det gør vi ikke. De er udgået. Satans. Ja, det er bare ærgeligt. Han finder en kasse med påskeliljer; løfter den op og bevæger sig ud af kølerummet. INT. FAKTA / V. KØLESKABET - DAG David sparker døren op og bevæger sig hurtigt forbi Mulvarpemanden. Er det en ny uniform? Ja. Det er det helt nye nu. Jeg kan lide det! To tommelfingre op i røven herfra. Han stikker to rosinerede tommelfingre op og smiler gult. INT. FAKTA - DAG David haster Forbi ekspedienten der er ved at være færdig med at sætte rødbedeglassene på plads. Jeg fandt dem. Tak for hjælpen.

8 7. Selv tak. Ekspedienten fortsætter sit arbejde, lidt paf, mens David drejer om et hjørne og direkte ind i: INT. FAKTA / KØEN - DAG Den uendeligt lange og frustrerende kø, der strækker sig fra kassen og ned til ingenmandsland ved bleerne og kattemaden. David sukker. Tager sin telefon og ringer. Han lægger på igen. INGRID (V.O.) Du har ringet til Ingrid Delbov... Der lugter. Det er manden foran ham der står og dingler lidt med en halv liter brutalis i hånden. En kvinde længere fremme forlader køen, som så bevæger sig lidt. Men så kommer kvinden tilbage og kræver sin plads oppe ved kassen. NEJJJJ for helvede! Hun kigger ned på David og kører zombie blikket på ham. Og for lige at gøre det en tand værre, så blev Davids protest en anledning til at Fuldebøtten kunne få hul igennem. FULDEBØTTE Hehe, ja, sådan noget irriterer også mig. Og det var det. Bøtten kan ikke finde på mere at sige. Han bliver stående og ser på David for at få en reaktion. David kigger ind i hans godmodige, rødsprængte hundeøjne og kommer til at tænke på: EXT. WIMBLEDON 2004 / COURT NO. 1 - FLASHBACK David stirrer ind i et par våde og søvnige øjne der ligner drukkenboltens i Fakta. Men dette er en gammel sort mand med rød kasket og tennistøj på, som er ved at rulle en kulsort cigaret. David er 18-år gammel med glatte kinder, strithår og en hvid sweater over skuldrene. Hans livsglæde skinner som en kontrast af projektørlygters dimensioner i forhold til hvordan vi lige har set ham i Fakta.

9 8. Please give my best wishes to Serena and wish her good luck in the final. Manden slikker på den sorte cigaret og kigger op i et grin der udtrykker hvor velsignet hans liv er blevet. Dette er Richard Williams - Venus og Serenas far. RICHARD WILLIAMS I'll be sure to do that son. David og Richard highfiver og nu ser vi Davids venner bagved. De er helt oppe at køre. Flere af dem æder jordbær med fløde ud af meget små plastikskåle. De er opfører sig som de finansvidundere og hedonistiske erobrere som fremtiden har udset dem til at blive.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne. Rosen Lilly ved ikke hvor hun er. Hun har lukkede øjne det er helt mørkt. Hun kan dufte noget, noget sødt hvad er det tænker hun. Hun åbner sine øjne hun er helt ude af den. Det er roser det var hendes

Læs mere

Helle Helle: Afløb (2000)

Helle Helle: Afløb (2000) Helle Helle: Afløb (2000) 5. 10. 15. 20. 25. 30. Min bror er i dårligt humør. Han ligger på knæ på mit badeværelse og renser afløbet i brusekabinen med en lang metalgenstand. Det har været stoppet nogle

Læs mere

Min Fars Elsker. [2. draft]

Min Fars Elsker. [2. draft] 1. SCENE INT.-MORGEN-KØKKEN Min Fars Elsker [2. draft] (15) går rundt i køkkenet, og stiller morgenmad på køkkenbordet. Hun har lavet kaffe. (45) træder ind i køkkenet, fuldt påklædt i jakkesæt og med

Læs mere

Yngste søn: Øhh, far, jeg skal lige spørge dig om noget. Far: Ja, min søn, hvad vil du gerne spørge mig om?

Yngste søn: Øhh, far, jeg skal lige spørge dig om noget. Far: Ja, min søn, hvad vil du gerne spørge mig om? Den fortabte søn Dukketeater Af: Britta Søes Tekst: Luk 15,11-32 Tema: Gud, som den der er Far. Om tilgivelse at have gjort noget dumt og få tilgivelse. Om misundelse. Om at se alle de gaver, vi har fået

Læs mere

hjem fra fru Potersen, ser hun noget vride sig på terrassen. Det er en lille, sort fugl, der ligger og flakser med vingen. Forsigtigt bærer hun

hjem fra fru Potersen, ser hun noget vride sig på terrassen. Det er en lille, sort fugl, der ligger og flakser med vingen. Forsigtigt bærer hun EN FUGL I HÅNDEN Børste fylder meget i landskabet. Hun har pariserfrisure, æblekinder og store armbevægelser. Sådan har det faktisk været, fra før Børste kom til verden. Hun er nemlig et kejserbarn. Det

Læs mere

- Svin... Det lyse gådyr (tjener) river det mørke (Fullerton) i siden med sin klo (fod) og et afbrudt skrig fylder baggårdskløften.

- Svin... Det lyse gådyr (tjener) river det mørke (Fullerton) i siden med sin klo (fod) og et afbrudt skrig fylder baggårdskløften. Takt 2 Mågerne Der sidder en måge højt højt over baggården. De runde øjne skiftes til at se ned i dybet. To gådyr (mennesker) står over for hinanden og basker med deres korte tynde vinger (arme). - Pikslikker.

Læs mere

Blå pudder. Et manuskript af. 8.A, Lundebjergskolen

Blå pudder. Et manuskript af. 8.A, Lundebjergskolen Blå pudder Et manuskript af 8.A, Lundebjergskolen Endelig gennemskrivning, 16. Sept. 2010 SC 1. INT. I KØKKENET HOS DAG (14) sidder på en stol ved et to mands bord i køkkenet. Hun tager langsomt skeen

Læs mere

Mikkel og Line får stråler

Mikkel og Line får stråler Mikkel og Line får stråler En bog for børn om at få strålebehandling Aarhus Universitetshospital Onkologisk Afdeling D Stråleterapien Mikkel og Line får stråler Denne bog handler om Mikkel og Line. De

Læs mere

Fru Jensen og den nydelige mand

Fru Jensen og den nydelige mand Fru Jensen og den nydelige mand Af Der sad en mand i hendes køkken, da hun kom hjem. "Goddag, fru Jensen," sagde han. "Ved De, hvor jeg kan finde Deres søn?" Han var en nydelig mand. I begyndelsen af 50'erne

Læs mere

Snak om filmens begyndelse. Prøv at læse teksten herunder og se, om I forstår de ord, som er streget under.

Snak om filmens begyndelse. Prøv at læse teksten herunder og se, om I forstår de ord, som er streget under. Filmens optakt (læs og forstå) Snak om filmens begyndelse. Prøv at læse teksten herunder og se, om I forstår de ord, som er streget under. Lars Hansen er en ung mand. Han har ikke nogen kæreste. Han er

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 2. Emne: Her bor jeg HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 2 Emne: Her bor jeg side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 2. Emne: Her bor jeg HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 2 Emne: Her bor jeg side 1 Kursusmappe Uge 2 Emne: Her bor jeg Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 2 Emne: Her bor jeg side 1 HIPPY HippHopp Uge2_herborjeg.indd 1 06/07/10 11.20 Uge 2 l Her bor jeg Første gang, Hipp og Hopp

Læs mere

om at have en mor med en psykisk sygdom Socialt Udviklingscenter SUS1

om at have en mor med en psykisk sygdom Socialt Udviklingscenter SUS1 om at have en mor med en psykisk sygdom Socialt Udviklingscenter SUS1 KARL OG EMMAS MOR ER BLEVET RUNDTOSSET Forfatter: Susanna Gerstorff Thidemann ISBN: 87-89814-89-6 Tekstbearbejdning og layout: Qivi

Læs mere

Sommeren begynder i dag. På Hovedbanegården, en fredag, mens hylene fra 100 overgearede børnefamilier på vej til eller fra Tivoli gjalder under

Sommeren begynder i dag. På Hovedbanegården, en fredag, mens hylene fra 100 overgearede børnefamilier på vej til eller fra Tivoli gjalder under 1 Sommeren begynder i dag. På Hovedbanegården, en fredag, mens hylene fra 100 overgearede børnefamilier på vej til eller fra Tivoli gjalder under taget. Jonathan står og taler i mobil ved kiosken. Jeg

Læs mere

ADHD. øvelser. Viden om. Gennem

ADHD. øvelser. Viden om. Gennem ADHD Viden om øvelser Gennem &Leg Forord Med dette hæfte ønsker ADHD-foreningen at sætte fokus på ADHD på en ny og positiv måde. Vi ønsker, at eleverne i fællesskab prøver de udfordringer, som ADHD giver,

Læs mere

GPS 37-43. Sådan kan det bruges. I hjemmet I klubben I kirken På ferien. Evangelisk Børnemission. Af Maj Højgaard m.fl. www.opdagnyt.

GPS 37-43. Sådan kan det bruges. I hjemmet I klubben I kirken På ferien. Evangelisk Børnemission. Af Maj Højgaard m.fl. www.opdagnyt. GPS 37-43 Sådan kan det bruges Af Maj Højgaard m.fl. Evangelisk Børnemission I hjemmet I klubben I kirken På ferien www.opdagnyt.dk GPS 37: Salomon Nøglesætning: Gud kan hjælpe dig Bibelvers 1 Petersbrev

Læs mere

ung tredivetres ungdomsskolens forfatter hold 2011 layout og opsætning, rasmus finsen : duusfinsen.dk

ung tredivetres ungdomsskolens forfatter hold 2011 layout og opsætning, rasmus finsen : duusfinsen.dk ung tredive tres ung tredivetres ungdomsskolens forfatter hold 2011 layout og opsætning, rasmus finsen : duusfinsen.dk ung tredivetres Velkommen til Ungdomsskolens første digitale bog. Du har hentet den

Læs mere

SKAMMENS TID. Kammerspil i to akter. Kaj Himmelstrup. Personerne: CHRESTEN, 75 år, professor og tidligere kulturminister. VIVI, hans yngre søster

SKAMMENS TID. Kammerspil i to akter. Kaj Himmelstrup. Personerne: CHRESTEN, 75 år, professor og tidligere kulturminister. VIVI, hans yngre søster SKAMMENS TID Kammerspil i to akter Kaj Himmelstrup Personerne: CHRESTEN, 75 år, professor og tidligere kulturminister VIVI, hans yngre søster En kvindelig statist uden replikker 1. AKT Stue i en større

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

KAPITEL 1 Forfølgeren

KAPITEL 1 Forfølgeren KAPITEL 1 Forfølgeren Jeg er på vej hen til de røde fodboldbaner på Vesterbro for at spille fodbold med min bedste ven, Tommy, og nogle drenge fra hans klasse på Oehlenschlægersgades Skole. Første skoledag

Læs mere

Kristuskransen forklaring på perlerne

Kristuskransen forklaring på perlerne Kristuskransen forklaring på perlerne Gudsperlen Guds perlen, er Kristuskransens start. Guds perlen er den store guldfarvede perle. Guds perlen er Kristuskransens start og slutning. Du har måske allerede

Læs mere

I2: Sådan så vi starter med du fortæller sådan lidt om startfasen og vi spørger indtil det, altså inden du valgte at blive insemineret.

I2: Sådan så vi starter med du fortæller sådan lidt om startfasen og vi spørger indtil det, altså inden du valgte at blive insemineret. 5 10 15 20 25 30 35 40 45 50 I: Ja okay. I2: Hvad kan du så huske altså første gang, da du finder ud af, at du er gravid, hvad du tænkte der? I: Bare så vi ikke kommer hjem og tænker, nåh nu glemte vi

Læs mere

Du er klog som en bog, Sofie!

Du er klog som en bog, Sofie! Du er klog som en bog, Sofie! Denne bog handler om, hvordan det er at have problemer med opmærksomhed og med at koncentrere sig. Man kan godt have problemer med begge dele, men på forskellig måde. Bogen

Læs mere

2. søndag efter trinitatis. Lukas 14,16-24. Festen der aldrig vil slutte.

2. søndag efter trinitatis. Lukas 14,16-24. Festen der aldrig vil slutte. 2. søndag efter trinitatis. Lukas 14,16-24. Festen der aldrig vil slutte. En dreng skulle fejre sin 7 års fødselsdag. Han gik i 0 kl. og det var første gang han skulle ha sine klassekammerater med hjem.

Læs mere

Rejsen til den. Gyldne Pagode ELEVBOG

Rejsen til den. Gyldne Pagode ELEVBOG JosefinE Ottesen 1 Rejsen til den Gyldne Pagode ELEVBOG Alle børn har ret til et godt liv 2 Josefine Ottesen Josefine Ottesen er en af Danmarks mest populære forfattere af bøger til børn og unge. Hun har

Læs mere

Hjælp dit barn med at lære

Hjælp dit barn med at lære Lidt om dit barns sprog når det er 6 måneder Dit barn viser hvad det føler og gerne vil ved at bruge lyde, ansigtsudtryk og bevægelser. Nogle børn begynder at sige lyde, der ligner ord, som da og ma Dit

Læs mere

Den fødte leder. Benzin, kolbekaffe, blaffer

Den fødte leder. Benzin, kolbekaffe, blaffer Den fødte leder Kurven for karrieren er stadigt stigende for den 34-årige underdirektør Peter Thøgersen, men alligevel har han planer om en brat omlægning af sit professionelle liv. Han tror på, at alting

Læs mere

Jeg har bare lyst til at sove, til smerten er væk

Jeg har bare lyst til at sove, til smerten er væk 1 Jeg har bare lyst til at sove, til smerten er væk 21-årig mand, mor død af blodprop for tre uger siden Denne pjece er skrevet til dig, der er teenager eller i 20 erne, og som har mistet din far eller

Læs mere

jeg sgu bare, at det var sidste gang, sidste fest på gymnasiet, så den skulle bare have fuld spade og bare den skulle bare fyres af ik?

jeg sgu bare, at det var sidste gang, sidste fest på gymnasiet, så den skulle bare have fuld spade og bare den skulle bare fyres af ik? Interview nr. 3 Bilag 10: Transskription af interview ung mand, hjemmeboende Sted: Egedal Gymnasium & HF Tidspunkt: Fredag den 15. marts 2013 kl. 10-11 Interviewperson (IP): Ung mand, hjemmeboende Interviewer

Læs mere

yngre engle, som godt kunne lide at komme ind i det lidt lumre men også dragende

yngre engle, som godt kunne lide at komme ind i det lidt lumre men også dragende For mange tusinde år siden var der en ærkeengel ved navn Mikael, som gjorde sig ret så bemærket blandt øvrige engle. Han var den sejeste af alle englene, kunne han slet ikke lade være med at styre dem

Læs mere

Manden der blandt andet var en sko

Manden der blandt andet var en sko Manden der blandt andet var en sko Jens Blendstrup 1 Det er lørdag formiddag i et hus i Smørum Nedre. Der sidder en mand under køkkenbordet. Nu kommer der en kvinde ind og sætter sig i en stol og trækker

Læs mere