ET GENSYN DEL 2: HÅB. af Marianne Hansen. 3. Udkast 6. januar Marianne Hansen

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "ET GENSYN DEL 2: HÅB. af Marianne Hansen. 3. Udkast 6. januar 2014. Marianne Hansen 2013 +45 21 95 21 66 mh@wbprods.com"

Transkript

1 ET GENSYN DEL 2: HÅB af Marianne Hansen 3. Udkast 6. januar 2014 Marianne Hansen

2 Lyden af service. KLIRR KLIRR. Dampen fra en espressomaskine. Baggrundsmusik. Sagte samtaler. FADE IND: 1 INT. CAFÉ - AFTEN 1 Et glas med isterninger fyldes med økologisk juice og pyntes med et stykke frugt. Ved siden af står der et stort glas rødvin. Glassene står på en bakke, der bæres væk. I hjørnet, ved et lille bord, sidder (27) og (28) og kigger på menuer. En servitrice, (23) bringer dem de to glas. En pinot noir. En fresh øko juice. Tak Charlotte. (kan ikke holde det inde mere) Jeg har en audition imorgen! Er det rigtigt?! Tillykke Charlotte. Til rollen som en nonne. Jeg skal lære en masse tekst udenad. Hun ser ikke begejstret ud. Hoveddøren åbner. En mand og kvinde kommer ind. De stiller sig og venter. (CONT D) Vi tales senere. Det gør vi. Held og lykke imorgen! Katja kigger over mod døren, og det er som om alt blodet pludselig dræner fra hendes ansigt. Hun gemmer sig bag Janus. Fuck.

3 2. Hvad? Janus vender sig for at kigge- Du må ikke kigge! Hvem er det? En person, jeg ikke vil se. Manden, Katja kigger på, er (28) og han er sammen med E (28). Simon får øje på Katja. Han kniber øjnene sammen. Er det virkelig hende? Katja prøver nonchalant at gøre sig usynlig. Men de får øjenkontakt. Det er som om, tiden står stille. Simon genkender Katja, og han ser helt lettet og glad ud. Han smiler forsigtigt. Katja gengælder ikke hans imødekommenhed. Ikke til at begynde med. Men et par blikke senere, bløder hun op. Hun nærstuderer ham, hans hår, hans smil, hans rynker, der ikke var der før. Hun smiler sagte. Så sagte, det dårligt ænses. Janus ænser det i hvert fald ikke. Men det gør Simon. Han siger et eller andet til Simone, der kigger over på Katja og Janus. De nærmer sig. Hej Katja. En kort pause. Hej Simon. Simon kigger på Janus. Hej, jeg hedder Simon. Janus. De giver formelt hinanden hånden med et smil om læberne. I to har mødt hinanden en gang før.

4 Nå ja, det er rigtigt. Ja, jeg mindes svagt. Det er Simone. 3. Katja og Janus kigger på hinanden. Simon og Simone? Hej Simone. Han giver hende hånden. E (smiler stort) Hej Janus. Simone vender sig mod Katja. E (CONT D) (smiler atter stort) Hej Katja. Hej Simone. Simone rækker hånden ud. Der går et par sekunder, inden Katja følger trop. Har I lyst til at sætte jer? Janus rejser sig og giver sin plads til Simon. Simon kigger på Simone. E Ja, hvorfor ikke! Simon og Simone sætter sig. Janus rykker over ved siden af Katja. Simon skruer op for sin kække charme. Kommer I her tit? Hele tiden. Det er vores første gang. Simon og Katja kigger konstant på hinanden. Som om, de ikke helt tror på, at de er tilstede i det samme rum på samme tid.

5 Simon lægger mærke til, at Katja har en ring på en halskæde om halsen, der hænger ligeså fint i kavalergangen. (CONT D) Jeg hørte fra nogle venner, at det skulle være fedt her. Så vi tænkte- (kigger på Simone) Lad os prøve det! E (smiler stort) Det er ikke så tit, vi tager nye steder hen. Charlotte kommer med menuer og nye drikkevarer: En luksus flaskeøl og en økologisk sodavand. Hun smiler og går igen. E (CONT D) Er det så sen frokost eller tidlig aftensmad? Tidlig aftensmad. 4. E (kigger på den dyre menu) Vi tænkte på... en eftermiddagste og måske kage. Eller rettere drink. Hun griner. Simon skifter emne. Skål! Ja, skål! E Katja kigger på Janus. De løfter deres glas. Skål. Skål. Alle fire drikker af deres drikkevarer. Stilhed. Simon kigger atter på Katjas halskæde. Eller er det hendes kavalergang? E (til Katja) Hvor kender du Simon fra?

6 Åh, ja- det er mange år siden nu... lige da jeg flyttede til Danmark- Vi gik i gymnasiet sammen. Og på CBS. Øh, ja, det gjorde vi. Han læste... noget med computere og tal. Jeg var mere sproglig. E Hvilke sprog? Spansk og engelsk. Vi tog til USA sammen. På udveksling. Ja, vi endte på samme uni. (nervøst smil) Det var meget spøjst. Hun dækker over et eller andet. Hun piller nervøst ved sin halskæde. Hun lukker sig sammen, men ved at samle armene bliver hendes kavalergang kun mere synlig. Det var skodstudier. Vi kedede os. Men vi kedede os mindre sammen. Han smiler. Katja kigger ned. Simon var der et semester. Jeg blev der et helt år. (kigger på Simon) Jeg synes ikke, at det var skod. Jo, lidt synes du. Men ikke nok til at rejse hjem. Han smiler ikke mere. Katja kigger stramt på ham. 5. E (til Katja og Janus) Og hvor kender I to hinanden fra?

7 Katja kigger væk. 6. Vi er barndomsvenner. (kigger på Katja, smiler) Og nu kærester. Hans mor og min mor: Bedste veninder. E Sejt! (til Janus) Men du har ikke været udvekslingsstuderende? Jeg tog hele min uddannelse i USA. Harvard. Det løgn! E Janus smiler, ryster på hovedet og drikker af sin vin. E (CONT D) Jeg må være den dummeste i dette selskab! (griner) Jeg har aldrig læst i udlandet, er pædagogmedhjælper og er aldrig kommet længere end Paris. Hun prikker til Simon, som om Paris betyder noget særligt for dem begge. Simon smiler akavet. Katja iagttager dem, men kigger væk, når han kigger over. Hun piller atter ved sin halskæde. Simon stirrer på hendes fingre. Simone lægger også mærke til det. E (CONT D) Sikke en flot ring. Den ser meget... sådan victoriansk ud. (nervøst smil) Det er et arvestykke. Hun krammer ringen i sin hånd. Simone rækker ud efter den. Katja lader hende modvilligt betragte den. E (smiler stort) Mormors? (smiler forsigtigt) Nej, farmor.

8 7. Hun kigger på Simon. (CONT D) Undskyld mig. Jeg skal på toilettet. Hun rejser sig hurtigt og forsvinder gennem rummet til en dør, der fører til WC et. De andre sidder tilbage i stilhed. Simon smugkigger efter Katja. Akavet pause. E Skat, skal vi bestille noget at spise alligevel? Forkæle os selv? (nikker billigende) Maden her er ret god. E Fedt! Så kan vi spise sammen. (til Simon) Ik skat? Simon kigger på dem. Han kan ikke sidde stille. Han smiler kækt. Ja. Det kan vi godt. (pause) Jeg skal lige ud og ryge først. Og på toilettet. Han rejser sig og går samme vej som Katja. Simone kigger efter ham med en stram mine. E (til Janus) Det er en virkelig dårlig vane. Jeg prøver at få ham til at holde op. 2 INT. TOILET - AFTEN 2 Katja kigger sig i spejlet på den der selvrangsagende måde. Der er nogen, der hiver i dørhåndtaget. Der er låst. Det banker på døren. Der er optaget.

9 8. (O.S.) (fra den anden side af døren) Katja, det Simon. Katja kigger på døren. Hun tænker. Kat? Kom nu. (O.S.) (CONT D) Katja låser døren op og lukker Simon ind. Hun låser døren igen. Hun stirrer på ham. Hans øjne flakker akavet rundt. Han smiler til hende, hun smiler ikke igen. (CONT D) (endelig) Kan vi tale samm- Hvorfor svarede du aldrig på mine mails? Stilhed. Simon leder efter ordene. Han bliver irriteret. Hvorfor kom du ikke hjem? Jeg kom hjem. Et halvt år efter dig. Du ved, hvad jeg mener. Nej, jeg ved ikke, hvad du mener. Jeg kom hjem et halvt år efter dig. Det er ikke så lang tid. Når man ikke er sammen, er det. Så du gjorde det forbi? Man kan ikke have et forhold, hvor man ikke ses i et halvt år. Ja, det siger du jo. Jeg har haft dårlig erfaringer. Gu har du ej. Jo, jeg har set hvor galt, det kan gå.

10 9. Jeg var ikke en af dine dårlige erfaringer. Jo, du var. (ler) Og hvis skyld er det? Okay, det hele er min skyld. Jeg fuckede op. Prøver du på at være dramatisk? Nej. Jeg mener det. Jeg begik mit livs fejltagelse med dig. Katja kigger mistænksomt på ham. Gør du grin? Jeg prøver på at sige undskyld. Katja kigger stadig mistænksomt på ham. Simon er stille. Du svarede ikke på mit spørgsmål. Hvorfor ingen respons? Jeg kom hjem og opsøgte dig med det samme. Hvorfor kom du ikke hjem? Han spørger med en inderlighed, der antyder, hvis bare hun var kommet hjem, var alting anderledes. Simon, hold nu op. Jeg har sagt- Du kom ikke hjem, fordi jeg betød ikke nok. Vi betød ikke nok. Er det, hvad du tror? Hvorfor kunne du ikke bare vente seks måneder?

11 Da var det for sent. Ikke for mig. Nu er det Katjas tur til at være inderlig. Stilhed. 10. (CONT D) Jeg ventede på dig. Ventede og ventede. (defensivt) Jeg var 22 år gammel! Hun placerer en hånd på hver side af hans ansigt. (ryster på hovedet) Jeg var 21. Simon griber fat i hendes skuldre. Hvorfor kom du ikke hjem?! Katja er chokeret. Det banker på døren. Katja? (O.S.) Pause. Ja? Er du okay? (O.S.) Pause. Ja... Jeg har lidt kvalme. Jeg tror, jeg skal kaste op. Jeg kommer lige om lidt. Pause. Okay. (O.S.) Stilhed. Janus er gået. Simons mobil vibrerer. Displayet viser, det er Simone, der ringer.

12 Hallo?... Ja, jeg ryger... nej, jeg står i baggården... Nå, jamen det ved jeg ikke. Jeg står i baggården... nej, jeg kan ikke se dig... Jeg er straks færdig. Fik lige en opringning fra arbejdet... Problemer med en server... Ja, på en lørdag... Nej, det er løst... Elsker også dig... Vi ses. Han lægger på. Simon og Katja kigger på hinanden. De finder sammen i et hedt kys. Et hedt kys, der udvikler sig til mere og mere. Inden længe har Simon hevet ned i bukserne, og Katja op i kjolen. Seks års indestængt længsel finder endelig et afløb. SLAM. Op mod væggen. Kroppe, der gnuber mod hinanden. Hænder, der udforsker. Læber, der smelter sammen. Hår, der rodes til. Et støn. Hænder på hofter. Hår, der gribes fat i. Ben viklet om ben. Flere kys... På halsen. Kravebenet. Skulderen. En rank ryg, der læner sig tilbage. Flere støn. En finger, der tysser, for modpartens mund. Fingeren sluges af modpartens mund. Omfavnelse. Intensitet, der tiltager. 11.

13 12. Og tiltager. Indtil- 3 INT. CAFÉ - AFTEN 3 Simone og Janus sidder tavst og venter. De udveksler indimellem et akavet smil. Charlotte kommer hen til dem. Vil I bestille? E Ja, lad os bare det. Jeg ved godt, hvad han vil have. (til Janus) Hvad med dig? (usikker) Jeg tror ikke, Katja har lyst til mad. 4 INT. TOILET - AFTEN 4 Katja og Simon sidder sammenviklet i vindueskarmen, mens Simon ryger en cigaret gennem det åbne vindue. Katja har sit hoved på hans skulder. Jeg så dig engang. På en bytur. Du stod på dansegulvet med Simone. Jeg stod i hjørnet. Jeg følte mig ligesom pigen i den der Robyn-sang. Dancing On My Own. (henkastet, distræt) Jeg elsker den sang. Katja griner og langer ud efter ham. Hallo? Hun kigger på ham med et blik, der siger jorden kalder Simon, hvor er du?. Simon vågner op. Han kysser hende. Hans hånd finder vej til hendes kavalergang. Han stryger hendes hud, får fat i halskæden. Han holder ringen med to fingre, iagttager dens mange detaljer. (CONT D) Vil du have den tilbage? Det var trods alt din farmors ring.

14 Simon ryster på hovedet. Han sætter den på Katjas finger. Jeg vil ikke miste dig igen. Katja holder hans blik. 13. Jeg vil heller ikke miste dig igen. 5 INT. CAFÉ - AFTEN 5 Janus checker tiden på sin mobil. Janus smiler. E (til Charlotte) Jeg skal bede om en øl mere, samme variant. Og så en okse... (usikker på udtalen) bavette?.. Og en sodavand mere. Og en torsk. Og til forret, en blomkål og, øm, en kalvetatar. Og til dessert, to citron lakrids crumble marengs vanilje. (til Janus) Hvad med jer? Vi tager to kammuslinger. Og to lammehalse. Og ost. Du kender os for godt. Og to danskvand. Uden is. Netop. Coming up. Charlotte forsvinder med deres ordre. Både Janus og Simone checker klokken på deres mobil. 6 INT. TOILET - AFTEN 6 Katja og Simon retter hinandens tøj og udseende til. Der sættes lidt på håret, gnubes lidt i ansigtet, rettes lidt på kraver og ærmer, blusekanter og buksekanter og bælter.

15 14. Hvem siger det først? Det ved jeg ikke. Vi går bare ud og gør det. Okay. Ikke tænke for meget. Nej. Kat? Ja. Det tager mig måske lidt tid. Okay. Tingene er komplicerede. Jeg skal nok være tålmodig. Og i lige måde. Det får Katja til at grine. Hun holder om Simons ansigt med begge hænder. (med alvor) Stoler du på mig? Simon kigger på hende. Spørgsmålet rammer ham dybt. En lang pause. Ja. Er du sikker? Ja.

16 Mener du det? 15. Ja. Hun smiler. En pause. Han låser døren op. Jeg er ikke bange. Det er jeg heller ikke. (CONT D) Du går først. Katja kysser ham en sidste gang. De smiler til hinanden. Så forsvinder hun ud af døren. Simon lukker og låser igen. Han kigger sig selv i spejlet. Dyb vejrtrækning. Han ser pludselig meget usikker ud. Han låser døren op, holder et øjeblik, og går ud. 7 INT. CAFÉ - AFTEN 7 Janus ser Katja komme mod ham. Katja nikker. Hej smukke. Har du det bedre? (CONT D) Jeg har bestilt noget mad til os. Jeg er ikke sulten. Det er din favorit. Kammusling- Det er ikke min favorit. Det er din favorit. Jeg har bare aldrig sagt noget.

17 SLAM. Den havde Janus ikke forventet. Han ved ikke, hvad han skal sige. Jamen, den er bestilt. Også lam. Katja kigger på Simone. Nej, ikke foran hende. Vi tager den med hjem. Der er noget, jeg vil tale med dig om. Jeg synes, vi skal gå. (O.S.) Der er ingen, der går. Simon kommer til syne. Han smiler og virker meget glad, og gemmer sig bag sin kække charme, som han nu har skruet helt op for. (CONT D) Der er så meget at snakke om. Så meget at indhente. Han kysser Simone, der ikke virker ligeså glad. (CONT D) Undskyld skat, arbejdet ringede igen. Det tog lige sin tid at rede trådene ud. Men nu er det gjort. Tror jeg. E Jeg har også bestilt mad til os. Fantastisk. Lad os alle spise. Han smiler igen. Katja sætter sig ned. Alle kigger på ham. 16. (CONT D) Janus, skal du ikke have et glas vin mere? Jeg har fået rigeligt, tak. Du elsker da hvidvin, Kat...ja! Nej tak. Han kigger på Simone, men opgiver at sige noget.

18 Jeg skal i hvert fald have en øl mere. Han rækker hånden op for at fange Charlottes opmærksomhed. E (irriteret) Den er bestilt. Hvorfor er du helt oppe at køre? Jeg er ikke oppe at køre. Janus, hvor bor du henne i byen? Det var et spørgsmål, der kom ud af det blå. Men Janus svarer gerne. Vi bor lige rundt om hjørnet. Det var centralt. Det er gennem Janus arbejde. Vi flytter hele tiden. Vi har boet i Norge. Danmark. Og snart flytter vi til New York. Jeg har fået job der. Og fingrene i en lejlighed med en fantastisk udsigt over Central Park, som vi skal have indrettet. Det nød Janus at sige en tand for meget. Simon bliver helt bleg. Katja smiler tamt. Nå. Det er da imponerende. Hvad skal Katja lave? (smiler til Katja) Hvad hun end har lyst til. Skal I giftes? Det er planen. Ik skat? Katja smiler tamt igen. 17.

19 Janus griner. 18. Altså, vi har talt løst om muligheden, men så vidt jeg kan se, er der ikke nogen ring på min finger. Nå, det er der, skoen trykker. Det må jeg jo så rode bod på og få fundet en ring, der er ligeså fin som din farmors. Han krammer og kysser hende. Katja smiler atter tamt. Simon observerer dem. Der er noget, der har ændret sig i hans blik. Mistænksomheden har sneget sig ind. Katja er ikke blind. Hun mærker det. Hvad med dig, Simon. Hvor bor du...i? På Nørrebro. E (smiler stort) Vi har en hyggelig tre-værelses lejlighed. Er I gift? E (smiler stort til Simon) Ikke endnu. Men snart. Vi er ved at spare op. Dejligt. Hvad skete der med serveren på dit arbejde? Simon stirrer strengt på hende. Katja holder hans blik. (med afvæbende charme) Det er en længere historie. Og ikke særlig interessant, desværre. Vi har masser af tid. Jeg er sikker på, at Simone også gerne vil vide det. Har du ikke noget, du hellere vil fortælle?

20 19. Dig først. Simon svarer ikke. Holder bare Katjas blik. Både Simone og Janus undrer sig. Jeg gider ikke gå i detaljer. Serveren var nede, og nu er den oppe igen. Kujon. Jeg fortæller historien efter maden. En uvidende Simone skifter emne. E Hvornår flytter I? Først har vi lige en ferie, der skal overstås. Jeg har fået fat i en yacht, så vi skal sejle Middelhavet tynd. Simon ruller diskret med øjnene. Katja mærker hans frustration. (CONT D) Frankrig. Italien. Kroatien. Grækenland. Cypern. Tyrkiet. Libanon. Israel. Malta. Egypten. Libyen. Tunesien. Algeriet. Marokko. Spanien. Portugal. Og måske også De Kanariske Øer. Sådan i grove træk. Han smiler stolt til Katja, der føler sig pinlig. (til Simon) Hvor skal I på ferie? Bornholm. Der har jeg aldrig været. Og jeg har altid gerne ville derhen. Bornholm er ikke noget særligt i forhold til Middelhavet og New York. Min smag er unik. Jeg er en kvinde ulig alle andre.

21 Alle kvinder tror, de er ulig alle andre kvinder. Men det er de ikke. De er ens. Hvorfor siger du det? Undskyld, det lød helt forkert. Jeg ønsker jer en rigtig god Middelhavstur og flytning til New York. Sikke luksus, hva? Katja rynker diskret panden. Hvad taler han om?! Simon, du lyder helt opgivende? Hun stresser ordet opgivende. (CONT D) Du skal da nok også komme til New York og rejse Middelhavet tynd en dag. Hvor der er vilje, er der vej. Simon kigger på hende. Et smil spreder sig langsomt på hans læber. Du har ret. Hvor der er vilje, er der vej. Charlotte dukker op med to danskvand, en øl og en sodavand. Maden er lige en lille smule forsinket. Jeg beklager. Det er helt okay, Charlotte. Hastværk er lastværk. Charlotte smiler og går igen. Katja er glad. Hun får øjenkontakt med Simon. De smiler til hinanden, trygge i deres hemmelighed. E (smiler stort) Malthe glæder sig så meget til Bornholm. Simon prøver at stoppe hende. Hvem er Malthe? E Vores lille dreng. 20.

22 Simon kunne grave sig ned i et hul. Katja bliver ligbleg. I har en dreng? E Ja, han er næsten fem år gammel. Fem?!... år gammel. Hun smiler stift. Simon tør ikke se hende i øjnene. (CONT D) Han er søreme stor. Det var hurtigt I fik ham, hvis I kun har været sammen i knap seks år. E Ja, det var vist heller ikke helt planlagt. Men sådan er det jo med kærligheden. Den har sine egne planer. Hun kysser Simon på kinden. Han kan stadig ikke kigge Katja i øjnene. Nu er det Katjas blik, der ændrer sig. Mistænksomheden har fundet vej til hende. Jeg mødte Simone i byen. Hvad der startede som et one-night stand blev til barn, hus og vovse. E Undtagen hus og vovse. (kigger bekymret på Simon, griner akavet) Du lyder som om, du har fortrudt? Simon er trængt op i en krog. 21. Overhovedet ikke, skat! Du er det bedste, der nogensinde er hændt mig. Jeg elsker dig. Simone smiler hengivent. De kysser hinanden. Nej, nu går det helt galt med min kvalme. Jeg tror, jeg skal kaste op. I må have mig undskyldt. Katja skynder sig væk fra bordet. Simon kigger efter hende.

23 E Uha, det er da synd for hende, at hun har det sådan. Janus smiler selvsikkert. Hun bliver god igen. Simon roder med sin mobil. Han holder displayet tæt ind til sig, så de andre ikke kan kigge med. Simone kigger misbilligende på ham. Janus skifter emne. (CONT D) Har I forslag til et romantisk frieri? Simon går momentant i stå, men hans fingre fornyer deres mobil-pilleri med dobbelt hastighed. Telefonen begynder at ringe. Hovsa. Det er sgu arbejdet igen. Undskyld mig lige. Han flasher et stort smil og skynder sig væk fra bordet. Simone kigger mistænksomt efter ham. Hun smiler til Janus. De ler. 22. E Jeg synes, det er megaromantisk, når man frier foran en masse andre mennesker. Du ved, når man tør blotte sig foran hele verden. (griner) Så er det også det sværere for hende at sige nej. 8 INT. TOILET - AFTEN 8 Katja låser sig inde på toilettet. Hun begynder at græde helt panisk. Fuck, hvor dumt. Hun begraver sit ansigt i sine hænder. Det banker på døren. Katja bliver helt stille. Så hives der i håndtaget. Der er låst. (O.S.) Kat, åbn op. Lad mig forklare.

24 23. Katja forbliver tavs. (O.S.) (CONT D) Kat. Åbn så op. Han banker igen og hiver i håndtaget. Kat! (O.S.) (CONT D) Han lyder vred og desperat. Katja er tavs som graven. (O.S.) (CONT D) Kat, vil du ikke være sød og åbne op? Katja siger stadig ikke noget. (O.S.) (CONT D) Du må ikke lukke mig ude. Katja begynder at hulke. Tavst. Kat? (O.S.) (CONT D) Lang pause. Lyden af fodtrin, der fjerner sig. Simon er gået. Katja græder videre. 9 INT. CAFÉ - AFTEN 9 Simon går resolut tilbage til Simone og Janus. Der er noget, jeg gerne vil sige. Pause. Simon tager en dyb indånding. (CONT D) Jeg elsker Kat. Og hun elsker mig. Det har vi altid gjort. Og vi vil ikke være adskilt længere. Simone taber kæben. Janus holder masken. (CONT D) Det er hende, jeg vil have. Der er ikke en dag, jeg ikke har tænkt på hende de sidste seks år, og selvom jeg nok skal fortsætte med at være far for Malthe, så kan jeg ikke være sammen med dig længere, Simone. Og Janus, jeg er ked af det, jeg ved, du har tænkt dig at fri, men Kat ville aldrig sige ja, og nu sparer jeg dig i det mindste for et ydmygende afslag.

25 24. Stilhed. Der endeligt brydes af Simone, der samler sine ting og stormer ud af caféen. (CONT D) Simone, undskyld. Men han løber ikke efter hende. Janus rejser sig langsomt. Han stiller sig foran Simon, ansigt til ansigt. Han trækker ikke en mine. Jeg synes, vi skal tale om det her udenfor. Simon løfter brynene og griner. Ej, nu må du holde op. Hvad? Charlotte dukker op med to tallerkner. Janus smider en tusinde-krone seddel på bordet. (CONT D) Charlotte, vi vil gerne have det to go. S il vous plait. Jeg er straks tilbage. Han flasher hende et smil og retter på slipset. Han viser Simon døren. De går stille og roligt ud af caféen. Charlotte fatter minus. Hun tager tusindkronesedlen og går tilbage til køkkenet med tallerknerne. Få sekunder senere dukker Katja op og ser det tomme bord. Hun kigger forundret rundt. 10 EXT. CAFÉ - AFTEN 10 Simon og Janus står foran caféen, men afsides og ude af syne. Kære ven. Tag hjem til din søn og din kone- Hun er ikke min kone. Tag hjem til din søn og din kone og red trådene ud.

26 25. Simon stirrer trodsigt på ham. (CONT D) Forstår vi hinanden? Simon knytter hænderne sammen. Hver eneste fiber sitrer i hans krop. Hvorfor kontaktede du mig? En pause. Janus ser skyldig ud, men ignorerer spørgsmålet. Forstår vi hinanden? Simon kæmper for at bevare sit cool. Nej. Jo, vi gør. Han tager et skridt i retning mod caféen. Simon blokerer ham. (sarkastisk) Kom nu. Du er nødt til at forklare det for mig. Når nu du er så klog, og jeg er så dum. Hvorfor kontaktede du mig? Janus prøver at komme forbi ham, men Simon stopper ham. Han hvisker ham i øret, deres ansigter adskilt kun af få centrimetre: (CONT D) Prøver du nu at flygte igen? Kat fortalte, at det gjorde du hele tiden som lille. Fra alle de onde børn, der synes, du var en taber. Janus' fine facade krakelerer. Han frigør sig i én voldsom bevægelse. Han ler nervøst. Jeg aner ikke, hvad du taler om. Katja har ikke set dig i seks år - og hun nævner dig aldrig - men jeg tænkte bare, at det ville være en fin gestus at overraske hende med et gensyn. Så hun kan se... (kigger Simon op og ned)...hvem du er idag.

27 Simon er målløs. Janus smiler ondt. (CONT D) Jeg tror, vi er færdige her. Simons øjne bobler med vrede INT. CAFÉ - AFTEN 11 Katja sidder ved baren med fire poser take-away. Hun iagttager Charlotte, der pudser glas. Han sagde, han var straks tilbage. Katja smiler sagte. Hun virker egentlig ret ligeglad. Lad mig høre lidt mere om den der audition, Charlotte. Jeg skal spille en nonne, der bliver forelsket i en munk. Lad mig gætte. Det ender ikke godt. Det ved jeg ikke, men det lyder ikke sådan, vel? Vi kan se i baggrunden, gennem ruden, i kanten af vinduet, at Simon og Janus er oppe at slås. De falder ind og ud af syne. Hun samler sig. Hvad skal du lære udenad? Noget fra biblen. Ej, må jeg øve mig på dig?! Selvfølgelig. Bare kom an. Okay. Det er en scene, hvor jeg står og læser op foran de andre nonner, men jeg taler i virkeligheden om min udkårne og mine egne følelser. Janus stormer pludselig ind. Han skjuler sin højre hånd. Den har blod på sig.

28 27. (til Katja) Hej skat. Jeg kommer straks. Jeg skal lige på toilettet. Han kysser hende. Inderligt. Som om han med det ene kys skal bevise al sin kærlighed. Han skynder sig videre til toilettet. Hvor er han dejlig! Lad mig høre din tekst. Okay. Er du klar? Ja. Er du? (puster ud og ryster med armene) Født klar. Jeg skal bare lige, du ved, samle tankerne. Charlotte får øje på Simon, der kommer gennem døren. Hun vender sig mod Katja. POV : Han ser Charlotte kigge på ham, pege og sige noget til Katja. Men Katja kigger ikke over på ham. Simon stopper op, klistret til gulvet ved indgangen. Han nærmer sig ikke. (CONT D) Nå, nu er han gået i stå ved døren. Katja er helt stille. Som om hun er frossen. Hun kigger ikke over mod Simon. Lad mig nu høre din tekst, Charlotte. Charlotte sætter i gang, men er distraheret. Hun kigger hele tiden over på Simon, der står klisteret ved døren. Okay, så jeg står sammen med en masse nonner. Vi er udenfor, og munkene er der også, og jeg kan mærke min udkårnes øjne på mig. De brænder mig i nakken, og jeg kan ikke få vejret.

29 28. Simon stirrer på Katja, der ikke stirrer på ham, men på Charlotte, der til gengæld løbende stirrer på ham. (CONT D) Okay, here goes... (dyb udånding) Om jeg så taler med menneskers og engles tunger, men ikke har kærlighed, er jeg et rungende malm og en klingende bjælde. Katja vender endelig hovedet... og ser Simon, der vender sig væk. Han går sin vej. (CONT D) Nå, nu er han gået. Katja kigger ned, måske skuffet, måske lettet. Det er svært at sige. Hun løfter langsomt blikket. Det var superflot, Charlotte. Meget smukt. Tak! Vil du høre mere? Katja kigger på hende. Er der mere? Hun nikker høfligt. 12 EXT. GADE - AFTEN 12 Simon får øje på Simone, der kæmper med sin cykellås. Hun græder. De kigger tavst på hinanden. Han går hen til hende. De cykler væk sammen. 13 INT. CAFÉ - AFTEN 13 Og om jeg så har profetisk gave og kender alle hemmeligheder og ejer al kundskab og har al tro, så jeg kan flytte bjerge, men ikke har kærlighed, er jeg intet- Katja afbryder hende. Vil du høre noget vildt? Ja da!

30 Jeg er gravid. Charlottes øjne bliver store som tekopper. Hun omfavner Katja i en glædesrus. Ej, tillykke! Vi zoomer langsomt ind på Katjas ansigt. Hun ser ikke glad ud. (CONT D) Hvor vildt? Hvor lang henne er du? Ej, hvis det bliver en pige, så bliver hun bare så yndig. Og hvis det bliver en dreng, jamen han bliver bare så fuldendt. Ved I, hvad det bliver? Jeg gætter på en pige. Fuck, hvor er det spændende! Skal du føde i New York så? Og hvad med brylluppet? Udskyder I? Eller skal I nå det inden? Ej, jeg er bare så super overlykkelig på dine og Janus vegne. Tænk han ikke har sagt noget. Han er så dårlig til at holde på hemmeligheder! Eller måske ikke. Han må være SÅ glad! Han elsker dig overalt på jorden. I er så perfekte sammen. Hvis der er nogen, der kommer til at være sammen for evigt, så er det jer to. Jeg kan allerede se det for mig. Et glamourøst jet-setter liv med et helt kuld unger. Brangelina, move over. Vi ender helt inde på Katjas øjne. Hendes store, triste øjne. 29. KLIP TIL SORT.

Hør mig! Et manus af. 8.a, Henriette Hørlücks Skole. (7. Udkast)

Hør mig! Et manus af. 8.a, Henriette Hørlücks Skole. (7. Udkast) Hør mig! Et manus af 8.a, Henriette Hørlücks Skole (7. Udkast) SCENE 1. INT. I KØKKENET HOS DAG/MORGEN Louise (14) kommer svedende ind i køkkenet, tørrer sig om munden som om hun har kastet op. Hun sætter

Læs mere

Nanna og hendes mor er lige kommet hjem. Nannas mor lægger sin jakke og nøgler på bordet. Nanna stirre lidt ned i gulvet.

Nanna og hendes mor er lige kommet hjem. Nannas mor lægger sin jakke og nøgler på bordet. Nanna stirre lidt ned i gulvet. Screenplay SC. 1. INT. KØKKEN. DAG Nanna og hendes mor er lige kommet hjem. Nannas mor lægger sin jakke og nøgler på bordet. Nanna stirre lidt ned i gulvet. jeg kan bare ikke gå igennem det igen. Nannas

Læs mere

Wallflower. By station next. manus kortfilm. Vigga Nymann 2015

Wallflower. By station next. manus kortfilm. Vigga Nymann 2015 Wallflower 1. By station next. manus kortfilm Vigga Nymann 2015 SCENE 1.INT. PÅ S VÆRELSE. DAG. 2. Freja (16) sidder med sin mobil, og er inde på en fyr ved navn Mads (17) Facebook-profil. Freja sidder

Læs mere

MORDET. EMIL (22) Hva gutter, skal vi ikke lige snuppe en øl oppe hos mig? Asger kigger grinende på Emil og svarer ham med et blink i øjet.

MORDET. EMIL (22) Hva gutter, skal vi ikke lige snuppe en øl oppe hos mig? Asger kigger grinende på Emil og svarer ham med et blink i øjet. EXT. VED DØR PÅ GADE. NAT MORDET Tre unge mænd ude foran en trappeopgang til en lejlighed i et mørkt København efter en bytur. Berusede folk og andre skøre skæbner råber og griner på gaden. Den ene af

Læs mere

Søde Jacob. 6. udkast. Et manuskript af. 9. klasserne, Sortebakken

Søde Jacob. 6. udkast. Et manuskript af. 9. klasserne, Sortebakken Søde Jacob 6. udkast Et manuskript af 9. klasserne, Sortebakken 1 SC 1. INT Mathildes værelse - AFTEN (15) står og lægger makeup, og (15) kommer ind ad døren med 2 Somersby. Hun sætter dem ned på et bord

Læs mere

Kasse Brand (arbejdstitel) Amalie M. Skovengaard & Julie Mørch Honoré D. 14/04/2010. 9. Gennemskrivning

Kasse Brand (arbejdstitel) Amalie M. Skovengaard & Julie Mørch Honoré D. 14/04/2010. 9. Gennemskrivning Kasse Brand (arbejdstitel) Af Amalie M. Skovengaard & Julie Mørch Honoré D. 14/04/2010 9. Gennemskrivning 1 EXT. HAVEN/HULLET. DAG 1 August 8 år står nede i et dybt hul og graver. Han gider tydeligvis

Læs mere

Klovnen. Manuskript af 8.b, Lille Næstved skole

Klovnen. Manuskript af 8.b, Lille Næstved skole Klovnen Manuskript af 8.b, Lille Næstved skole 8. gennemskrivning, 20. september 2010 SC 1. INT. S VÆRELSE DAG (17) ligger på sin seng på ryggen og kigger op i loftet. Det banker på døren, men døren er

Læs mere

THE MAKEOVER 10.F, Engstrandskolen 3. gennemskrivning, november 2009

THE MAKEOVER 10.F, Engstrandskolen 3. gennemskrivning, november 2009 10.F, Engstrandskolen 3. gennemskrivning, november 2009 1. INT. KLASSEVÆRELSE. DAG Kameraet kører rundt i klassen. Ved vinduet sidder et par piger og hvisker. Længere inde i klassen sidder et par af de

Læs mere

A different kind of love (FINAL DRAFT2) Christianshavns Døttreskole 8. klasse

A different kind of love (FINAL DRAFT2) Christianshavns Døttreskole 8. klasse A different kind of love (FINAL DRAFT2) af Christianshavns Døttreskole 8. klasse A different kind of love SCENE 1: S VÆRELSE Alberte og Lea sidder på Albertes værelse. De hygger sig meget og snakker. (14)

Læs mere

Vi ser en masse billeder med familien og Plet, i rammer på væggen. Evt. ned af en trappe.

Vi ser en masse billeder med familien og Plet, i rammer på væggen. Evt. ned af en trappe. 1. 1. INT. TRAPPE/SPISESTUE Vi ser en masse billeder med familien og Plet, i rammer på væggen. Evt. ned af en trappe. (Kamera i bevægelse)vi følger disse billeder på væggen og ender i spisestuen og ser

Læs mere

Tricket 8X Christianshavns Døttreskole 4. Gennemskrivning

Tricket 8X Christianshavns Døttreskole 4. Gennemskrivning Tricket 8X Christianshavns Døttreskole 4. Gennemskrivning 1. Int. Jakobs værelse. Dag. Jakob (14 år, kedeligt tøj: matte farver, gør ikke noget ud af sit hår) sidder ved sit skrivebord. Der ligger en stak

Læs mere

Løgnen. Nyborg Friskole

Løgnen. Nyborg Friskole Løgnen af Nyborg Friskole SC. 1. EXT. PÅ BADEVÆRELSET - SOMMER - DAG Mie (17) er på badeværelset. Mie har taget en gravidtetstest. Vi ser Mie vente. Efter at have nølet i lang tid. Man ser nærbillede af

Læs mere

I SOMMERHUS Final draft

I SOMMERHUS Final draft I SOMMERHUS Final draft SCENE 1 - SKOLE (DAG, EXT.) står og læner sig op ad en bil foran en skole. Han har en smøg i den ene hånd og en iphone i den anden. Han er kunstertype, har pjusket hår og slidte

Læs mere

HERNINGSHOLMSKOLEN. Prale-Patrick. Gennemskrivning 9. Mette Møller Grout & Jon Nørgaard Poulsen 03-06-2009. Til Station-Next, Nisse. Manuskript.

HERNINGSHOLMSKOLEN. Prale-Patrick. Gennemskrivning 9. Mette Møller Grout & Jon Nørgaard Poulsen 03-06-2009. Til Station-Next, Nisse. Manuskript. HERNINGSHOLMSKOLEN Prale-Patrick Gennemskrivning 9 Mette Møller Grout & Jon Nørgaard Poulsen 03-06-2009 Til Station-Next, Nisse. Manuskript. 1. Ext. Bænk i skolegården. Dag. PATRICK og JOSEFINE sidder

Læs mere

Blå pudder. Et manuskript af. 8.A, Lundebjergskolen

Blå pudder. Et manuskript af. 8.A, Lundebjergskolen Blå pudder Et manuskript af 8.A, Lundebjergskolen Endelig gennemskrivning, 16. Sept. 2010 SC 1. INT. I KØKKENET HOS DAG (14) sidder på en stol ved et to mands bord i køkkenet. Hun tager langsomt skeen

Læs mere

Hjælp Mig (udkast 3) Bistrupskolen 8B

Hjælp Mig (udkast 3) Bistrupskolen 8B Hjælp Mig (udkast 3) Af Bistrupskolen 8B SCENE 1 INT. KØKKENET MORGEN (15) går ind af døren til køkkenet og sætter sig ned ved køkkenbordet. åbner sit hæfte hvor der står Line på alle siderne. (16) sidder

Læs mere

BOY. Olivia Karoline Fløe Lyng & Lucas Helth Postma. 9. marts

BOY. Olivia Karoline Fløe Lyng & Lucas Helth Postma. 9. marts BOY Af Olivia Karoline Fløe Lyng & Lucas Helth Postma 9. marts SCENE 1, INT. TØJBUTIK, DAG Emilie står og kigger på hættetrøjer i en herreafdeling i en tøjbutik. Hun udvælger tre specifikke, men pludselig

Læs mere

Frederikke, Sezer og Jasmin 29. april 2010. Knuser dit hjerte SIGNE. Jeg har tænkt på at spørge Magnus, om han kan være sammen efter skole.

Frederikke, Sezer og Jasmin 29. april 2010. Knuser dit hjerte SIGNE. Jeg har tænkt på at spørge Magnus, om han kan være sammen efter skole. Frederikke, Sezer og Jasmin 29. april 2010 Knuser dit hjerte SC 1. SKOLEGANG DAG Signe og Michelle er på vej til time. Jeg har tænkt på at spørge Magnus, om han kan være sammen efter skole. MICHELLE Ej,

Læs mere

BLØDE CHIPS AF FREJA R. MADSEN

BLØDE CHIPS AF FREJA R. MADSEN BLØDE CHIPS AF FREJA R. MADSEN 1 10 1. INT. S VÆRELSE. AFTEN. Vi er på et drengeværelse, der er fyldt med plakater, tegneserier og LEGO. (16 år) er ved at gøre sig klar til fest. Bertil skifter t-shirt

Læs mere

Danseskolen. Et manuskript af 9.b, Marie Jørgensens Skole. endelig gennemskrivning, august 2010

Danseskolen. Et manuskript af 9.b, Marie Jørgensens Skole. endelig gennemskrivning, august 2010 Danseskolen Et manuskript af 9.b, Marie Jørgensens Skole endelig gennemskrivning, august 2010 SC 1. INT. Foyer - Dag (25) og (24)står og venter i foyeren. Louise har langt lyst hår. Hun har stramme bukser,

Læs mere

Lars: Hva så Bøsseboy drømmer du om nogen søde mænd? Nikolai: Fuck nu af Lars. Lars: Er det det du gerne vil ha? Hva Nikolai?

Lars: Hva så Bøsseboy drømmer du om nogen søde mænd? Nikolai: Fuck nu af Lars. Lars: Er det det du gerne vil ha? Hva Nikolai? Nikolai 8. klasse, Byens Skole 9. Gennemskrivning, marts 2009 Scene 1: (Vi befinder os i Nikolais klasseværelse. Vi ser Nikolai sidder og falder i staver. Man hører klokken ringer til frikvarter, og de

Læs mere

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne. Rosen Lilly ved ikke hvor hun er. Hun har lukkede øjne det er helt mørkt. Hun kan dufte noget, noget sødt hvad er det tænker hun. Hun åbner sine øjne hun er helt ude af den. Det er roser det var hendes

Læs mere

To af samme køn. Theodor Rasmussen Luna Sleimann Nielsen Isabella Persson

To af samme køn. Theodor Rasmussen Luna Sleimann Nielsen Isabella Persson To af samme køn By Theodor Rasmussen Luna Sleimann Nielsen Isabella Persson SCENE 1 EXT UDENFOR SKOLEN DAG Anna er i gang med at parkere sin cykel. Hun hører musik. Laura kommer trækkende med sin cykel,

Læs mere

Manus navn... Et manuskript af. 8CDE Antvorskov Skole

Manus navn... Et manuskript af. 8CDE Antvorskov Skole Manus navn... Et manuskript af 8CDE Antvorskov Skole 3. Gennemskrivning, marts 2016 SCENE 1 INT DAG KLASSELOKALE: Klassen er i gang med gruppearbejde. De sidder spredt og man kan høre en summen af småsnak.

Læs mere

METAN. an original screenplay by. Nanna Westh

METAN. an original screenplay by. Nanna Westh METAN an original screenplay by Nanna Westh Nanna Westh Søren Norbys Allé 2A, 1.tv 2300 Kbh S +45 31364959 nannawesth@live.dk INT. KØKKEN-ALRUM - AFTEN Et kålhovedstort æble midt på et festdækket spisebord.

Læs mere

Forvandlingen. Af Herningsholmskolen 8.B. Louise, Katrine & Linea. 3. gennemskrivning

Forvandlingen. Af Herningsholmskolen 8.B. Louise, Katrine & Linea. 3. gennemskrivning Forvandlingen Af Herningsholmskolen 8.B Louise, Katrine & Linea 3. gennemskrivning "FORVANDLINGEN" MANUS 1. INT. S VÆRELSE MORGEN (15) vågner ved lyden af sit vækkeur. Hun har ikke lyst til at stå op,

Læs mere

"AFSKED" CLARA KOKSEBY

AFSKED CLARA KOKSEBY "AFSKED" Af CLARA KOKSEBY AFSKED (TIDL. ENGLEFJER) RODEN 1, STATION NEXT Endelige manuskript 1. EXT. KIRKEGÅRD - FORMIDDAG (6) og hendes far (34) står sammen med ca. 7-10 mennesker klædt i sort rundt om

Læs mere

EVA/IDA: cherrybombs. Tone Ottilie Frederiksen. tone

EVA/IDA: cherrybombs. Tone Ottilie Frederiksen. tone /: cherrybombs By Tone Ottilie Frederiksen tone SCENE 1. I EN HAVE. EXT. FORMIDDAG. Eva og ida sidder i en have i bare ben sammen i en havestol og hører musik i et fælles høretelefonssæt. Ida sidder halvt

Læs mere

Flygtningen (Final draft) 8.B - Henriette Hørlück Skole

Flygtningen (Final draft) 8.B - Henriette Hørlück Skole Flygtningen (Final draft) af 8.B - Henriette Hørlück Skole SC 1- GANGEN (DAG 1) Burhan går ned ad gangen mod klasseværelset. Han hører musik på sin mobil. Folk stopper deres snak. Elev 1 (Karls ven) ser

Læs mere

"Noma" Scene. Fra. "Hvidt i Hvidt" Udviklet og skrevet i Feb 2015 på Isbjørnens Forfatter Camp

Noma Scene. Fra. Hvidt i Hvidt Udviklet og skrevet i Feb 2015 på Isbjørnens Forfatter Camp "Noma" Scene Fra "Hvidt i Hvidt" Udviklet og skrevet i Feb 2015 på Isbjørnens Forfatter Camp INT. NOMA. AFTEN Karoline og Anne træder ind i den fine restaurant. Du ved jeg elsker nye eventyr, men er du

Læs mere

NUMMER 111. Et manuskript af. 8.c, Maribo Borgerskole

NUMMER 111. Et manuskript af. 8.c, Maribo Borgerskole NUMMER 111 Et manuskript af 8.c, Maribo Borgerskole 5. Gennemskrivning maj 2009 1 SC 1. EXT. VED HUS OG PARKERINGSPLADS (BOLGIBLOK OG P-PLADS) SOMMER DAG Man ser Victor (SUNE) sidde og sove op af en stor,

Læs mere

HAN Du er så smuk. HUN Du er fuld. HAN Du er så pisselækker. Jeg har savnet dig. HUN Har du haft en god aften?

HAN Du er så smuk. HUN Du er fuld. HAN Du er så pisselækker. Jeg har savnet dig. HUN Har du haft en god aften? SOLAR PLEXUS af Sigrid Johannesen Lys blændet ned. er på toilettet, ude på Nørrebrogade. åbner døren til Grob, går ind tydeligt fuld, mumlende. Tænder standerlampe placeret på scenen. pakker mad ud, langsomt,

Læs mere

En stol for lidt (FINAL DRAFT) Klostermarkskolen 8L

En stol for lidt (FINAL DRAFT) Klostermarkskolen 8L En stol for lidt (FINAL DRAFT) af Klostermarkskolen 8L SCENE 1 HOS AFTEN Maja og Matthias står inde på Majas værelse. De er ved at sige farvel. Det har været rigtig hyggeligt idag. Ja, det har det vel..

Læs mere

Lykkekagen. By Station Next Roden. Author: Rikke Jessen Gammelgaard

Lykkekagen. By Station Next Roden. Author: Rikke Jessen Gammelgaard Lykkekagen By Station Next Roden Author: Rikke Jessen Gammelgaard 1) EXT. - INT. VILLA - TIDLIG AFTEN En kasse med chinabokse kommer kørende hen ad en gade, på ladet af en knallert, og holder ud foran

Læs mere

Mathias sætter sig på bænken ved siden af Jonas. MATHIAS: Årh, der kommer Taber-Pernille. Hun er så fucking klam.

Mathias sætter sig på bænken ved siden af Jonas. MATHIAS: Årh, der kommer Taber-Pernille. Hun er så fucking klam. SCENE 1 - I SKOLEGANGEN - DAG Jonas sidder på en bænk på gangen foran klasselokalet og kigger forelsket på Marie, som står lidt derfra i samtale med Clara. Pigerne kigger skjult hen på ham. Det er frikvarter

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Fyringsscene. Sceneøvelse 2015. af Martin Strange-Hansen

Fyringsscene. Sceneøvelse 2015. af Martin Strange-Hansen Fyringsscene Sceneøvelse 2015 af Martin Strange-Hansen Martin Strange-Hansen mobil: 26832666 e-mail: martin.strange@me.com INT. BEBOERFORENINGENS FÆLLESRUM - AFTEN Fællesrummet. Japansk træ på væggene.

Læs mere

MANUSKRIPT ANNA. Hvad er det du laver, Simon? (forvirret) SIMON. øøh..

MANUSKRIPT ANNA. Hvad er det du laver, Simon? (forvirret) SIMON. øøh.. MANUSKRIPT Scene 1: Gang + farens soveværelse om aftenen. Anna står i Hallen og tørrer hår foran spejlet. Hun opdager en flimren ved døren til farens soveværelse og går hen og ser ind. Hun får øje på sin

Læs mere

BRUDSTYKKER AF OS. af Marianne Hansen. 7. Udkast 2. februar 2014. Marianne Hansen 2014 +45 21 95 21 66 mh@wbprods.com

BRUDSTYKKER AF OS. af Marianne Hansen. 7. Udkast 2. februar 2014. Marianne Hansen 2014 +45 21 95 21 66 mh@wbprods.com BRUDSTYKKER AF OS af Marianne Hansen 7. Udkast 2. februar 2014 Marianne Hansen 2014 +45 21 95 21 66 mh@wbprods.com OVER SORT. AMERIKANSK PRÆST (O.S.)...When I was a child, I talked like a child, I thought

Læs mere

YASMIN Jeg har noget jeg er nødt til at sige til dig. YASMIN Mine forældre har bestemt, at jeg skal giftes med min fætter.

YASMIN Jeg har noget jeg er nødt til at sige til dig. YASMIN Mine forældre har bestemt, at jeg skal giftes med min fætter. Forbudt kærlighed Manuskript 2. gennemskrivning 1 EXT - BÆNKEN. Yasmin og Oliver griner og er lykkelige Forårsaften Kl. 17:49, i en park med buske og træer i baggrunden Yasmin og Oliver sidder og holder

Læs mere

Tværfaglig indsats med faglig styrke! Basisteamuddannelsen Børne og Unge Rådgivningen

Tværfaglig indsats med faglig styrke! Basisteamuddannelsen Børne og Unge Rådgivningen Tværfaglig indsats med faglig styrke! Basisteamuddannelsen Børne og Unge Rådgivningen Case til punktet kl. 13.45: Det tværfaglige arbejde øves på baggrund af en fælles case, som fremlægges af ledelsen

Læs mere

SKATERNE 8.x, Sankt Annæ Gymnasium 6. gennemskrivning, september 2009

SKATERNE 8.x, Sankt Annæ Gymnasium 6. gennemskrivning, september 2009 SKATERNE 8.x, Sankt Annæ Gymnasium 6. gennemskrivning, september 2009 Side 1 af 8 SCENE 1 EXT. DAG, I skateparken (Supertotal) En masse skatere skater i en park.(total) En dreng () skater hen til en anden

Læs mere

SOFIE 2. gennemskrivning (Julie, Pernille, Louise, Elisabeth, Benafsha, Christina, Anna)

SOFIE 2. gennemskrivning (Julie, Pernille, Louise, Elisabeth, Benafsha, Christina, Anna) 2. gennemskrivning (Julie, Pernille, Louise, Elisabeth, Benafsha, Christina, Anna) 1. INT. KLASSEVÆRELSET. DAG. Sofie (14) kommer ind i klassen, og piger og drenge griner lidt. LÆREREN Goddag og velkommen

Læs mere

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.«

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.« FEST Maja skal til fest. Det er på skolen. Hun ser sig i spejlet. Er hun ikke lidt for tyk? Maja drejer sig. Skal hun tage en skjorte på? Den skjuler maven. Maja tager en skjorte på. Så ser hun i spejlet

Læs mere

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til?

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? - Ja, en.

Læs mere

ARBEJDSTITEL: BARNEPIGE. 7. udkast. BIRGER (50) sidder i sofaen med benene oppe på sofabordet. Han ser fodbold.

ARBEJDSTITEL: BARNEPIGE. 7. udkast. BIRGER (50) sidder i sofaen med benene oppe på sofabordet. Han ser fodbold. ARBEJDSTITEL: BARNEPIGE 7. udkast 1. INT. STUE. DAG BIRGER (50) sidder i sofaen med benene oppe på sofabordet. Han ser fodbold. Han åbner en øl. Kapslen smider han i en skål, der tilsyneladende bliver

Læs mere

Kill Your Darling. Manuskript af Michael Valentin og Lin Alluna. Gennemskrivning: 7. Dato: 31/3-2008

Kill Your Darling. Manuskript af Michael Valentin og Lin Alluna. Gennemskrivning: 7. Dato: 31/3-2008 Kill Your Darling Manuskript af Michael Valentin og Lin Alluna Gennemskrivning: 7. Dato: 31/3-2008 1 Scene 1 INT. FORHAL På SGI (STATENS GENINSTITUT) - DAY Lægen (30) går gennem forhallen og hilser på

Læs mere

Kasper og Nikoline. an original screenplay by. Lille Næstved FINAL DRAFT

Kasper og Nikoline. an original screenplay by. Lille Næstved FINAL DRAFT Kasper og Nikoline an original screenplay by Lille Næstved FINAL DRAFT (555) 555-5555 MyEmail@emailaddress.com Kasper og Nikoline SCENE 1: (INT)(VENTEVÆRELSE/SKOLEGANGEN)

Læs mere

1 SCENE 1 SORT 1 AMALIE 2 SCENE 2 SKOLEGANGEN (LOCATION 12) 2

1 SCENE 1 SORT 1 AMALIE 2 SCENE 2 SKOLEGANGEN (LOCATION 12) 2 1 SCENE 1 SORT 1 Sort skærm. Jonas?!!! (Skriger) 2 SCENE 2 SKOLEGANGEN (LOCATION 12) 2 Amalie står ude på gangen og snakker med Caroline og Louise. Hun stopper med at følge med i samtalen da Jonas kommer

Læs mere

OPSKRIFT TIL TO. Skrevet af. Adrian Kirk Ejsing

OPSKRIFT TIL TO. Skrevet af. Adrian Kirk Ejsing OPSKRIFT TIL TO Skrevet af Adrian Kirk Ejsing INT. SCENE 1 S LEJLIGHED - MONTAGE - DAG -Der hænger et ur på en væg, idet klokken bliver præcis 18:00, går en alarm af. En ung mand, Zachariah (21) glider

Læs mere

Tyven. Annika Ta dig nu sammen, vi har jo snart fri. Bo kigger på armen for at se hvad klokken er, han glemmer igen at han ikke har noget ur.

Tyven. Annika Ta dig nu sammen, vi har jo snart fri. Bo kigger på armen for at se hvad klokken er, han glemmer igen at han ikke har noget ur. Tyven SC 1. INT. KLASSEN VINTER MORGEN. Klassen sidder og laver gruppearbejde i klasseværelset. De har religion. sidder og arbejder sammen med. De sidder og arbejder med lignelsen om det mistede får. Man

Læs mere

Hemmeligheden (Endelig gennemskrivning, januar 2012) 7.1, Helsinge Realskole (Jonathan T. Rasmussen & Caroline T. Pag) Opdiggtet historie.

Hemmeligheden (Endelig gennemskrivning, januar 2012) 7.1, Helsinge Realskole (Jonathan T. Rasmussen & Caroline T. Pag) Opdiggtet historie. Hemmeligheden (Endelig gennemskrivning, januar 2012) Af 7.1, Helsinge Realskole (Jonathan T. Rasmussen & Caroline T. Pag) Opdiggtet historie. SC. 1 INT. S VÆRELSE [PLEASEINSERT\PRERENDERUNICODE{ÂĂŞ}INTOPREAMBLE]

Læs mere

CUT. Julie Jegstrup & Tobias Dahl Nielsen

CUT. Julie Jegstrup & Tobias Dahl Nielsen CUT Af Julie Jegstrup & Tobias Dahl Nielsen INT. DAG, LOCATION: MØRK LAGERHAL Ind ad en dør kommer en spinkel kvinde løbende. Det er tydeligt at se at hun har det elendigt. Hendes øjne flakker og hun har

Læs mere

Solen skinner på det store flotte slot. Vinden blæser i bladende.

Solen skinner på det store flotte slot. Vinden blæser i bladende. INTRO.EXT. SLOTTET UDEFRA. Solen skinner på det store flotte slot. Vinden blæser i bladende. SCENE 1. INT. SLOTSGANG - EFTERMIDDAG En guide fortæller i en gang med mange billeder. En gruppe følger efter

Læs mere

Ung kvinde Ung mand Ung kvinde Ung mand Ung kvinde Ung mand Han bryder sammen i gråd. Græder i kramper. Ung kvinde Ung mand Han går ud.

Ung kvinde Ung mand Ung kvinde Ung mand Ung kvinde Ung mand Han bryder sammen i gråd. Græder i kramper. Ung kvinde Ung mand Han går ud. 1.scene I en lejlighed. Lyden af stemmer fra en tv-serie. Romantisk filmmusik. Det er de samme replikker fra scenen, der gentager sig i tv-serien på et fremmedsprog. er kun optaget af skærmbilledet. står

Læs mere

Scene 2 Int. Klasseværelse Total mørke(alexanders POV) ANNIKA(12) Nå. Endnu en gave? Hold da op. Se alle sammen. Alexander har givet mig en halskæde.

Scene 2 Int. Klasseværelse Total mørke(alexanders POV) ANNIKA(12) Nå. Endnu en gave? Hold da op. Se alle sammen. Alexander har givet mig en halskæde. Manus Luk Øjnene Op. 5th draft. Scene 1 Int. Drengeværelse - Morgen Alexander(12) sidder på sin seng med skoletaske på. Omkring i værelset står flere dinosaurfigurer, men væggene er tomme. Han må tydeligvis

Læs mere

En maskeret løgn (5. udkast) Veronika, Cecilie, Emma & Niels

En maskeret løgn (5. udkast) Veronika, Cecilie, Emma & Niels En maskeret løgn (5. udkast) af Veronika, Cecilie, Emma & Niels SCENE 1: INT. I KLASSEVÆRELSET Asger og Olivia sidder ved bord sammen i timen, læren (ELISA) skriver på tavlen. Olivia læner sig over til

Læs mere

ROBERT Må Sally godt lege? MOREN Ikke lige nu Robert. Gå ud og leg med dine venner. Moren kigger på Sally, som smiler til hende og sukker.

ROBERT Må Sally godt lege? MOREN Ikke lige nu Robert. Gå ud og leg med dine venner. Moren kigger på Sally, som smiler til hende og sukker. 1 SC. 1. EXT. KALKBRUDDET - FORÅR - DAG står ved kalkbruddet og flyver med sin drage. Dragen flager i vinden. I baggrunden spiller tre DRENGE på Roberts alder fodbold og råber til hinanden. Roberts drage

Læs mere

Rikke kommer ned af gangen. Rikke hører musik.

Rikke kommer ned af gangen. Rikke hører musik. MANUS - FINAL 1. A SCENE INT. TOM GANG DAG Rikke kommer ned af gangen. Rikke hører musik. 1. B SCENE INT. KLASSEVÆRELSE DAG. Rikke kommer forvirret ind i klasselokalet. Alle sidder sammen i grupper. Rikke

Læs mere

Papirsklip. Written By. Malthe Elgaard

Papirsklip. Written By. Malthe Elgaard Papirsklip Written By Malthe Elgaard 1 START OF ACT #1 INT. SCENE 1 VENTEVÆRELSE - DAY En lille dreng (Kasper) sidder ved et bord på et venteværelse og klipper forskellige former ud i farvet karton. Hans

Læs mere

MORTEN BRASK EN PIGE OG EN DRENG

MORTEN BRASK EN PIGE OG EN DRENG MORTEN BRASK EN PIGE OG EN DRENG ØEN 2 E N AF DE FØRSTE DAGE SER jeg hende med en nøgen dreng i hotelhavens indgang. De går gennem skyggen fra de høje daddelpalmer og standser nogle meter fra trappen til

Læs mere

Manuskript Den Første Kærlighed 7. marts 2008. Filmmanuskript. Tegn. af Hannibal V. Glaser. s. 1

Manuskript Den Første Kærlighed 7. marts 2008. Filmmanuskript. Tegn. af Hannibal V. Glaser. s. 1 Filmmanuskript Tegn af Hannibal V. Glaser s. 1 Manuskript 1. Skolegård SEN MORGEN Det er frikvarter. William(15) sidder på en udendørs trappe og tegner. Han ser op en gang i mellem, på Marie. Hun griner

Læs mere

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men Kapitel 1 Min mor bor ikke hos min far. Julie tænkte det, allerede før hun slog øjnene op. Det var det første, hun huskede, det første hun kom i tanker om. Alt andet hang sammen med dette ene hendes mor

Læs mere

Amors tjener Første udkast. Benjamin Dahlerup ONLINE KOPI FRA BENJAMINDAHLERUP.COM. Efter en ide af Shahbaz Sarwar

Amors tjener Første udkast. Benjamin Dahlerup ONLINE KOPI FRA BENJAMINDAHLERUP.COM. Efter en ide af Shahbaz Sarwar Amors tjener Første udkast Af Benjamin Dahlerup ONLINE KOPI FRA BENJAMINDAHLERUP.COM Efter en ide af Shahbaz Sarwar Benjamin Dahlerup (2013) Dette manuskript må ikke produceres uden forudgående aftale

Læs mere

SKYLD. En lille sød historie om noget, der er nok så vigtigt

SKYLD. En lille sød historie om noget, der er nok så vigtigt SKYLD En lille sød historie om noget, der er nok så vigtigt H en ad vejen så man en lille fyr komme gående. Han var ikke særlig stor, nærmest lidt lille. Bare 45 cm høj. Han var bleg at se på. Hans øjne

Læs mere

Peter får hjælp til at styre sin ADHD

Peter får hjælp til at styre sin ADHD Peter får hjælp til at styre sin ADHD Skrevet og tegnet af: Jan og Rikke Have Odgaard Rikke og Jan Have Odgaard, har konsulentfirmaet JHO Consult De arbejder som konsulenter på hele det specalpædagogiske

Læs mere

Rita og Krokodille. Pindsvinet. Siri Melchior Anders Sparring Janne Vierth. (Oversat fra svensk og redigeret af Siri Melchior)

Rita og Krokodille. Pindsvinet. Siri Melchior Anders Sparring Janne Vierth. (Oversat fra svensk og redigeret af Siri Melchior) Rita og Krokodille Pindsvinet Siri Melchior Anders Sparring Janne Vierth (Oversat fra svensk og redigeret af Siri Melchior) 18.maj 2011 1 EXT. FARMORS HAVE -DAY En lille overgroet have. Et lille hus med

Læs mere

JONAS (10) sidder ved sit skrivebord og tegner monstre og uhyrer. Regitze (16) kommer ind på værelset og river tegningen væk.

JONAS (10) sidder ved sit skrivebord og tegner monstre og uhyrer. Regitze (16) kommer ind på værelset og river tegningen væk. 1. INT. VÆRELSE. DAG. (10) sidder ved sit skrivebord og tegner monstre og uhyrer. Regitze (16) kommer ind på værelset og river tegningen væk. Hey! Regitze kigger afventende på ham med korslagte arme. (Vred)

Læs mere

LÆRER (35) PATRICIA: Oh my god! Tascha, du bliver nødt til at se det her. TASCHA: Fuck den so! som om hun kan få en som Mads.

LÆRER (35) PATRICIA: Oh my god! Tascha, du bliver nødt til at se det her. TASCHA: Fuck den so! som om hun kan få en som Mads. Manuskript Engstrandskolen 10.com 3.gennemskrivning mobbet i døden SCENE 1. KLASSEVÆRELSE. DAG ELISA (16) sidder i et klasselokale og tegner hjerter rundt om mads navn. Elisa kigger op og får øjenkontakt

Læs mere

Frk. Karma (Final Draft) Jonathan Fjendsbo, Kasper Østergaard, Laura Hedegaard, Line Hebsgaard

Frk. Karma (Final Draft) Jonathan Fjendsbo, Kasper Østergaard, Laura Hedegaard, Line Hebsgaard Frk. Karma (Final Draft) Af Jonathan Fjendsbo, Kasper Østergaard, Laura Hedegaard, Line Hebsgaard SC 1. INT. PÅ GANGEN - SOMMER - DAG Emma står på gangen og kigger en på Rune, der står med hans venner.

Læs mere

Odontofobi. En kortfilm af Robin Holtz og Adrian Ejsing. 7 minutter. 28. Oktober 2014

Odontofobi. En kortfilm af Robin Holtz og Adrian Ejsing. 7 minutter. 28. Oktober 2014 Odontofobi. En kortfilm af Robin Holtz og Adrian Ejsing 7 minutter 28. Oktober 2014 Idé: (C) 2014 Robin Holtz Robin Holtz robin@copenhagenpro.com 40 50 12 99 1 INT. - TANDLÆGEKLINIK, VENTEVÆRELSE - DAG

Læs mere

Nej! Men det er personligheder og det er vores. Tag testen og bliv klogere. The Erotic Hotspots personlighedstest: Find din scorepersonlighed SCOR

Nej! Men det er personligheder og det er vores. Tag testen og bliv klogere. The Erotic Hotspots personlighedstest: Find din scorepersonlighed SCOR The Erotic Hotspots personlighedstest: Find din scorepersonlighed SCOR kæreste sexpartner legekammerat www.erotichotspot.dk Nej! Jeg ser heller ikke så godt ud, og jeg kan heller ikke bare lade mit gode

Læs mere

Min Fars Elsker. [2. draft]

Min Fars Elsker. [2. draft] 1. SCENE INT.-MORGEN-KØKKEN Min Fars Elsker [2. draft] (15) går rundt i køkkenet, og stiller morgenmad på køkkenbordet. Hun har lavet kaffe. (45) træder ind i køkkenet, fuldt påklædt i jakkesæt og med

Læs mere

PIGEN GRÆDER KL. 12 I NAT

PIGEN GRÆDER KL. 12 I NAT PIGEN GRÆDER KL. 12 I NAT Et manuskript af 7.3, Helsinge Realskole 5. gennemskrivning, februar 2010 1 SC 1.ext. kvarterspladsen forår dag. THOMAS(13)kommer gående med armen rundt om foran vandrehjemmet.

Læs mere

Flaskehalsen peger på? manus 6. By Klostermarksskolen. Clara og Julie

Flaskehalsen peger på? manus 6. By Klostermarksskolen. Clara og Julie Flaskehalsen peger på? manus 6 By Klostermarksskolen Clara og Julie SCENE 1, PIGEVÆRELSE, AFTEN: En flaske drejer rundt, og der bliver leget flaskehalsen peger på. 4 piger sidder på et værelse rundt om

Læs mere

Mia Ja det skal du ikke være ked af. Jakob har også snart smadret samtlige glas hjemme hos os.

Mia Ja det skal du ikke være ked af. Jakob har også snart smadret samtlige glas hjemme hos os. KATINKA KATINKA Nu er det slut med ulykkelig kærlighed NS: Skriver noter med sort 1 Int - s STUE - Night Rødvinen drypper på gulvtæppet fra bordet. (29) og (31) sidder ved spisebordet midt i derses cesar

Læs mere

1. AKT. Prolog. ISMENE - Hver eneste nat i tusind år har jeg haft den

1. AKT. Prolog. ISMENE - Hver eneste nat i tusind år har jeg haft den 1. AKT Prolog ISMENE - Hver eneste nat i tusind år har jeg haft den samme drøm. En drøm om en mand med gule krøller, stjerner i øjnene og en blå kappe. Han kommer gående over en grøn eng. Det vil sige,

Læs mere

Milton drømmer. Han ved, at han drømmer. Det er det værste, han ved. For det er, som om han aldrig kan slippe ud af drømmen. Han drømmer, at han står

Milton drømmer. Han ved, at han drømmer. Det er det værste, han ved. For det er, som om han aldrig kan slippe ud af drømmen. Han drømmer, at han står 1 Milton drømmer. Han ved, at han drømmer. Det er det værste, han ved. For det er, som om han aldrig kan slippe ud af drømmen. Han drømmer, at han står på en gade midt i bilosen. Han er meget lille slet

Læs mere

BESAT. ANNA Skal vi lave noget i weekenden? Se film? Vi kan gøre det hos mig, mine forældre er ikke hjemme. MIKKEL Det kunne være fedt

BESAT. ANNA Skal vi lave noget i weekenden? Se film? Vi kan gøre det hos mig, mine forældre er ikke hjemme. MIKKEL Det kunne være fedt BESAT Scene 1 INT. Skolegang. Dag. (15), (15), (15) og (15), kommer ud i skolegården efter time. De står med front mod hinanden og taler Skal vi lave noget i weekenden? Se film? Vi kan gøre det hos mig,

Læs mere

BARE EN VANDREHISTORIE 8.b, Skovlyskolen 3. gennemskrivning, maj 2010

BARE EN VANDREHISTORIE 8.b, Skovlyskolen 3. gennemskrivning, maj 2010 BARE EN VANDREHISTORIE 8.b, Skovlyskolen 3. gennemskrivning, maj 2010 Side1af10 BARE EN VANDREHISTORIE 1. EXT. SKOV. DAG KATHRINE(14) går hjem fra skole i skoven. Hun har cowboybukser, sorte Converse og

Læs mere

2. scene. og jeg kommer tilbage. Dig og mig. Et nyt fantastisk rige. Jeg lover det. ORESTES - Hvor fanden er de henne?! ELEKTRA - Hvad?

2. scene. og jeg kommer tilbage. Dig og mig. Et nyt fantastisk rige. Jeg lover det. ORESTES - Hvor fanden er de henne?! ELEKTRA - Hvad? 2. scene Elektra og Orestes. Orestes pakker, leder efter noget. Rasende. Elektra stirrer på ham, mens han brøler og smider med tingene. Hun er fjern i blikket, ryster. ORESTES - Hvor fanden er de henne?!

Læs mere

Et løfte (10 - udkast) Simon Valentin. Simon valentin5@gmail.com 26249212

Et løfte (10 - udkast) Simon Valentin. Simon valentin5@gmail.com 26249212 Et løfte (10 - udkast) Af Simon Valentin Simon valentin5@gmail.com 26249212 SCENE 1 Int. Hospitalsstue. Dag. Det er sort et stykke tid. Derefter kommer et billede af en vase, med blomster i, kort til syne.

Læs mere

ELLIOT. Et manuskript af. 8.B, Henriette Hørlücks skole

ELLIOT. Et manuskript af. 8.B, Henriette Hørlücks skole ELLIOT Et manuskript af 8.B, Henriette Hørlücks skole 5. Gennemskrivning, april 2008 1 SC 1. EXT. SKOLEGÅRDEN DAG LEA(15) har kun sort tøj på, og mørk make-up. Hun sidder alene i skolegården og kigger

Læs mere

IPad (Endelige manus) Taastrup Realskole

IPad (Endelige manus) Taastrup Realskole IPad (Endelige manus) af Taastrup Realskole RIGTIG OG FORKERT SCENE 1 - SKOLE - MORGEN Ida kommer gående ned ad gangen på vej ind til time. Caroline og Anna kommer gående ned ad gangen og opdager Ida.

Læs mere

Dobbeltspil Final By Max Scarpa, Cecilie Wessberg & Amalie Holst

Dobbeltspil Final By Max Scarpa, Cecilie Wessberg & Amalie Holst Dobbeltspil Final By Max Scarpa, Cecilie Wessberg & Amalie Holst 1. INT. S VÆRELSE. EFTERMIDDAG (15) og (14) sidder på S værelse, ser fx. SAW I. S ansigtsudtryk viser afsky. Hun læner sig ind over og gemmer

Læs mere

Lille frøken himmelblå. 3. GENNEMSKRIVNING FREDENSBORG SKOLE.

Lille frøken himmelblå. 3. GENNEMSKRIVNING FREDENSBORG SKOLE. Lille frøken himmelblå. 3. GENNEMSKRIVNING FREDENSBORG SKOLE. SCENE 1. EXT. NATUR. SOLNEDGANG. Naturbilleder med uhyggelig musik/lyd. SC. 2. EXT. GÅRDRUM. SOMMER. SOLNEDGANG. De tre piger (16), ANJA (16)

Læs mere

"KØD" 4. Draft. Niels H. F. Jensby. Station Next Toppen. niels@falk.dk 27 64 46 43

KØD 4. Draft. Niels H. F. Jensby. Station Next Toppen. niels@falk.dk 27 64 46 43 "KØD" 4. Draft af Niels H. F. Jensby Station Next Toppen niels@falk.dk 27 64 46 43 2. EXT. S HUS - AFTEN En 70 er forstadsvilla. Gående ned af indkørselen kommer (30). Han er klædt i et par jeans og en

Læs mere

1 EXT. - LEJLIGHED TAG - DAG 1. Albert (11) leger på taget med sin ven Theodor (11) ALBERT

1 EXT. - LEJLIGHED TAG - DAG 1. Albert (11) leger på taget med sin ven Theodor (11) ALBERT 1 EXT. - LEJLIGHED TAG - DAG 1 Albert (11) leger på taget med sin ven Theodor (11) De laver fakler og leger at de er i krig. BOOM POW! Albert kaster sig ned til jorden og tager en dyb indånding. Han tager

Læs mere

Far, Bertil og Sara kommer op ad rulletrappen.

Far, Bertil og Sara kommer op ad rulletrappen. Screenplay SCENE 1 int. - butik - dag Far, Bertil og Sara kommer op ad rulletrappen. SCENE 2 Int. - butik - dag Far skubber en halvtom indkøbsvogn gennem, mens han ser på en liste. Sara går ved siden af

Læs mere

Død mand. Written By. Bruno Edelman

Død mand. Written By. Bruno Edelman Død mand Written By Bruno Edelman 51950968 1 INTRO En 8 mm film viser 2 farver i et glas vand blader sig og bliver til en. Mange hurtige og utydelige billeder. POV fra Erik som lille. Han leger med Mille.

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 13. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 13 Emne: Min krop side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 13. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 13 Emne: Min krop side 1 Kursusmappe Uge 13 Emne: Min krop Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 13 Emne: Min krop side 1 HIPPY HippHopp Uge13_minkrop.indd 1 06/07/10 12.03 Uge 13 l Min krop Hipp og Hopp mødes stadig hver

Læs mere

Om mol 15. udkast. Ida Åkerstrøm Knudsen

Om mol 15. udkast. Ida Åkerstrøm Knudsen Om mol 15. udkast Af Ida Åkerstrøm Knudsen 2013 1. EXT. UDENFOR S HUS - DAG Mathias (19) går ned af en vej med rækkehuse. Han tager et brev op af lommen ser på adressen. Så stopper han ved huset med det

Læs mere

Bilag nr. 9: Interview med Zara

Bilag nr. 9: Interview med Zara Bilag nr. 9: Interview med Zara Man kan høre raslen af papir. Randi og Katja fortæller Zara lidt om hvordan interviewet kommer til at foregå. I: Kan du huske, at vi lavede nogle tegninger i går? 5 Papirerne

Læs mere

2. INT KONTOR DAG Josefine kommer ind på kontoret, stopper op ved et bord og skal til at lægge biografbilletterne.

2. INT KONTOR DAG Josefine kommer ind på kontoret, stopper op ved et bord og skal til at lægge biografbilletterne. ET STED IMELLEM MANUS UDKAST 5 1. INT GANG DAG JOSEFINE (19) går usikkert ned gennem gangen med to biografbilletter i hånden. Hun retter akavet på sin kjole og kæmper for at holde balancen på sine høje

Læs mere

Rita og Krokodille. Sne. Siri Melchior Anders Sparring Janne Vierth. (Oversat fra svensk og redigeret af Siri Melchior)

Rita og Krokodille. Sne. Siri Melchior Anders Sparring Janne Vierth. (Oversat fra svensk og redigeret af Siri Melchior) Rita og Krokodille Sne Siri Melchior Anders Sparring Janne Vierth (Oversat fra svensk og redigeret af Siri Melchior) 18.maj 2011 1 FADE IN: INT. BADEVÆRELSET DAY Vi ser en tropisk strand. Vi zoomer ud

Læs mere

TRISTAN Okay. Så sagde vi, at du mødte min mand. RUNE Hvor er jeg?

TRISTAN Okay. Så sagde vi, at du mødte min mand. RUNE Hvor er jeg? Gamemaster Manuskript 1. INT. Stue Aften To drenge (13) og (13) sidder i en stue i et parcelhuskvarter. Stuen er dunkel, og er indrettet i halvfjerdserstil. Der er et spisebord med stole til, et skrivebord

Læs mere

Tre måder at lyve på

Tre måder at lyve på Tre måder at lyve på Skrevet af Ghita Makowska Rasmussen Sted: Café Blomsten i Nyhavn Personer: Et forhold fra fortiden Tid: ns fødselsdag 1 Scene En mand ankommer på en café. Tjekker. Går igen. Kommer

Læs mere

8. klasse, Søborg Privatskole. FIANL gennemskrivning, januar 2008.

8. klasse, Søborg Privatskole. FIANL gennemskrivning, januar 2008. 8. klasse, Søborg Privatskole. FIANL gennemskrivning, januar 2008. 1. EXT. SKOLEGÅRDEN. DAG/FRIKVARTER Maria(14), Anna(14) går hånd i hånd hen ad skolegården, og snakker om lækre drenge. De ser den super

Læs mere

Teksteksempler fra spillefilmen DOGGYSTYLE. af Anna Emma Haudal annaemmahaudal@gmail.com 28948421. Februar 2016

Teksteksempler fra spillefilmen DOGGYSTYLE. af Anna Emma Haudal annaemmahaudal@gmail.com 28948421. Februar 2016 Teksteksempler fra spillefilmen DOGGYSTYLE af Anna Emma Haudal annaemmahaudal@gmail.com 28948421 Februar 2016 INT. BADEVÆRELSE, BARNDOMSHJEMMET - AFTEN (25) med bløde former tager karbad og onanerer. Væggene

Læs mere

The Killing (FINAL) Nordre Skole 9C

The Killing (FINAL) Nordre Skole 9C The Killing (FINAL) Af Nordre Skole 9C SCENE 1: SKABET FRITZ sidder i skabet og ryster. Han kan høre fodtrin lige udenfor. FLASHBACK! (fodtrin og et lysglimt) SCENE 2: STUE Stuen er helt tom og mørk, det

Læs mere