ET GENSYN DEL 2: HÅB. af Marianne Hansen. 3. Udkast 6. januar Marianne Hansen

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "ET GENSYN DEL 2: HÅB. af Marianne Hansen. 3. Udkast 6. januar 2014. Marianne Hansen 2013 +45 21 95 21 66 mh@wbprods.com"

Transkript

1 ET GENSYN DEL 2: HÅB af Marianne Hansen 3. Udkast 6. januar 2014 Marianne Hansen

2 Lyden af service. KLIRR KLIRR. Dampen fra en espressomaskine. Baggrundsmusik. Sagte samtaler. FADE IND: 1 INT. CAFÉ - AFTEN 1 Et glas med isterninger fyldes med økologisk juice og pyntes med et stykke frugt. Ved siden af står der et stort glas rødvin. Glassene står på en bakke, der bæres væk. I hjørnet, ved et lille bord, sidder (27) og (28) og kigger på menuer. En servitrice, (23) bringer dem de to glas. En pinot noir. En fresh øko juice. Tak Charlotte. (kan ikke holde det inde mere) Jeg har en audition imorgen! Er det rigtigt?! Tillykke Charlotte. Til rollen som en nonne. Jeg skal lære en masse tekst udenad. Hun ser ikke begejstret ud. Hoveddøren åbner. En mand og kvinde kommer ind. De stiller sig og venter. (CONT D) Vi tales senere. Det gør vi. Held og lykke imorgen! Katja kigger over mod døren, og det er som om alt blodet pludselig dræner fra hendes ansigt. Hun gemmer sig bag Janus. Fuck.

3 2. Hvad? Janus vender sig for at kigge- Du må ikke kigge! Hvem er det? En person, jeg ikke vil se. Manden, Katja kigger på, er (28) og han er sammen med E (28). Simon får øje på Katja. Han kniber øjnene sammen. Er det virkelig hende? Katja prøver nonchalant at gøre sig usynlig. Men de får øjenkontakt. Det er som om, tiden står stille. Simon genkender Katja, og han ser helt lettet og glad ud. Han smiler forsigtigt. Katja gengælder ikke hans imødekommenhed. Ikke til at begynde med. Men et par blikke senere, bløder hun op. Hun nærstuderer ham, hans hår, hans smil, hans rynker, der ikke var der før. Hun smiler sagte. Så sagte, det dårligt ænses. Janus ænser det i hvert fald ikke. Men det gør Simon. Han siger et eller andet til Simone, der kigger over på Katja og Janus. De nærmer sig. Hej Katja. En kort pause. Hej Simon. Simon kigger på Janus. Hej, jeg hedder Simon. Janus. De giver formelt hinanden hånden med et smil om læberne. I to har mødt hinanden en gang før.

4 Nå ja, det er rigtigt. Ja, jeg mindes svagt. Det er Simone. 3. Katja og Janus kigger på hinanden. Simon og Simone? Hej Simone. Han giver hende hånden. E (smiler stort) Hej Janus. Simone vender sig mod Katja. E (CONT D) (smiler atter stort) Hej Katja. Hej Simone. Simone rækker hånden ud. Der går et par sekunder, inden Katja følger trop. Har I lyst til at sætte jer? Janus rejser sig og giver sin plads til Simon. Simon kigger på Simone. E Ja, hvorfor ikke! Simon og Simone sætter sig. Janus rykker over ved siden af Katja. Simon skruer op for sin kække charme. Kommer I her tit? Hele tiden. Det er vores første gang. Simon og Katja kigger konstant på hinanden. Som om, de ikke helt tror på, at de er tilstede i det samme rum på samme tid.

5 Simon lægger mærke til, at Katja har en ring på en halskæde om halsen, der hænger ligeså fint i kavalergangen. (CONT D) Jeg hørte fra nogle venner, at det skulle være fedt her. Så vi tænkte- (kigger på Simone) Lad os prøve det! E (smiler stort) Det er ikke så tit, vi tager nye steder hen. Charlotte kommer med menuer og nye drikkevarer: En luksus flaskeøl og en økologisk sodavand. Hun smiler og går igen. E (CONT D) Er det så sen frokost eller tidlig aftensmad? Tidlig aftensmad. 4. E (kigger på den dyre menu) Vi tænkte på... en eftermiddagste og måske kage. Eller rettere drink. Hun griner. Simon skifter emne. Skål! Ja, skål! E Katja kigger på Janus. De løfter deres glas. Skål. Skål. Alle fire drikker af deres drikkevarer. Stilhed. Simon kigger atter på Katjas halskæde. Eller er det hendes kavalergang? E (til Katja) Hvor kender du Simon fra?

6 Åh, ja- det er mange år siden nu... lige da jeg flyttede til Danmark- Vi gik i gymnasiet sammen. Og på CBS. Øh, ja, det gjorde vi. Han læste... noget med computere og tal. Jeg var mere sproglig. E Hvilke sprog? Spansk og engelsk. Vi tog til USA sammen. På udveksling. Ja, vi endte på samme uni. (nervøst smil) Det var meget spøjst. Hun dækker over et eller andet. Hun piller nervøst ved sin halskæde. Hun lukker sig sammen, men ved at samle armene bliver hendes kavalergang kun mere synlig. Det var skodstudier. Vi kedede os. Men vi kedede os mindre sammen. Han smiler. Katja kigger ned. Simon var der et semester. Jeg blev der et helt år. (kigger på Simon) Jeg synes ikke, at det var skod. Jo, lidt synes du. Men ikke nok til at rejse hjem. Han smiler ikke mere. Katja kigger stramt på ham. 5. E (til Katja og Janus) Og hvor kender I to hinanden fra?

7 Katja kigger væk. 6. Vi er barndomsvenner. (kigger på Katja, smiler) Og nu kærester. Hans mor og min mor: Bedste veninder. E Sejt! (til Janus) Men du har ikke været udvekslingsstuderende? Jeg tog hele min uddannelse i USA. Harvard. Det løgn! E Janus smiler, ryster på hovedet og drikker af sin vin. E (CONT D) Jeg må være den dummeste i dette selskab! (griner) Jeg har aldrig læst i udlandet, er pædagogmedhjælper og er aldrig kommet længere end Paris. Hun prikker til Simon, som om Paris betyder noget særligt for dem begge. Simon smiler akavet. Katja iagttager dem, men kigger væk, når han kigger over. Hun piller atter ved sin halskæde. Simon stirrer på hendes fingre. Simone lægger også mærke til det. E (CONT D) Sikke en flot ring. Den ser meget... sådan victoriansk ud. (nervøst smil) Det er et arvestykke. Hun krammer ringen i sin hånd. Simone rækker ud efter den. Katja lader hende modvilligt betragte den. E (smiler stort) Mormors? (smiler forsigtigt) Nej, farmor.

8 7. Hun kigger på Simon. (CONT D) Undskyld mig. Jeg skal på toilettet. Hun rejser sig hurtigt og forsvinder gennem rummet til en dør, der fører til WC et. De andre sidder tilbage i stilhed. Simon smugkigger efter Katja. Akavet pause. E Skat, skal vi bestille noget at spise alligevel? Forkæle os selv? (nikker billigende) Maden her er ret god. E Fedt! Så kan vi spise sammen. (til Simon) Ik skat? Simon kigger på dem. Han kan ikke sidde stille. Han smiler kækt. Ja. Det kan vi godt. (pause) Jeg skal lige ud og ryge først. Og på toilettet. Han rejser sig og går samme vej som Katja. Simone kigger efter ham med en stram mine. E (til Janus) Det er en virkelig dårlig vane. Jeg prøver at få ham til at holde op. 2 INT. TOILET - AFTEN 2 Katja kigger sig i spejlet på den der selvrangsagende måde. Der er nogen, der hiver i dørhåndtaget. Der er låst. Det banker på døren. Der er optaget.

9 8. (O.S.) (fra den anden side af døren) Katja, det Simon. Katja kigger på døren. Hun tænker. Kat? Kom nu. (O.S.) (CONT D) Katja låser døren op og lukker Simon ind. Hun låser døren igen. Hun stirrer på ham. Hans øjne flakker akavet rundt. Han smiler til hende, hun smiler ikke igen. (CONT D) (endelig) Kan vi tale samm- Hvorfor svarede du aldrig på mine mails? Stilhed. Simon leder efter ordene. Han bliver irriteret. Hvorfor kom du ikke hjem? Jeg kom hjem. Et halvt år efter dig. Du ved, hvad jeg mener. Nej, jeg ved ikke, hvad du mener. Jeg kom hjem et halvt år efter dig. Det er ikke så lang tid. Når man ikke er sammen, er det. Så du gjorde det forbi? Man kan ikke have et forhold, hvor man ikke ses i et halvt år. Ja, det siger du jo. Jeg har haft dårlig erfaringer. Gu har du ej. Jo, jeg har set hvor galt, det kan gå.

10 9. Jeg var ikke en af dine dårlige erfaringer. Jo, du var. (ler) Og hvis skyld er det? Okay, det hele er min skyld. Jeg fuckede op. Prøver du på at være dramatisk? Nej. Jeg mener det. Jeg begik mit livs fejltagelse med dig. Katja kigger mistænksomt på ham. Gør du grin? Jeg prøver på at sige undskyld. Katja kigger stadig mistænksomt på ham. Simon er stille. Du svarede ikke på mit spørgsmål. Hvorfor ingen respons? Jeg kom hjem og opsøgte dig med det samme. Hvorfor kom du ikke hjem? Han spørger med en inderlighed, der antyder, hvis bare hun var kommet hjem, var alting anderledes. Simon, hold nu op. Jeg har sagt- Du kom ikke hjem, fordi jeg betød ikke nok. Vi betød ikke nok. Er det, hvad du tror? Hvorfor kunne du ikke bare vente seks måneder?

11 Da var det for sent. Ikke for mig. Nu er det Katjas tur til at være inderlig. Stilhed. 10. (CONT D) Jeg ventede på dig. Ventede og ventede. (defensivt) Jeg var 22 år gammel! Hun placerer en hånd på hver side af hans ansigt. (ryster på hovedet) Jeg var 21. Simon griber fat i hendes skuldre. Hvorfor kom du ikke hjem?! Katja er chokeret. Det banker på døren. Katja? (O.S.) Pause. Ja? Er du okay? (O.S.) Pause. Ja... Jeg har lidt kvalme. Jeg tror, jeg skal kaste op. Jeg kommer lige om lidt. Pause. Okay. (O.S.) Stilhed. Janus er gået. Simons mobil vibrerer. Displayet viser, det er Simone, der ringer.

12 Hallo?... Ja, jeg ryger... nej, jeg står i baggården... Nå, jamen det ved jeg ikke. Jeg står i baggården... nej, jeg kan ikke se dig... Jeg er straks færdig. Fik lige en opringning fra arbejdet... Problemer med en server... Ja, på en lørdag... Nej, det er løst... Elsker også dig... Vi ses. Han lægger på. Simon og Katja kigger på hinanden. De finder sammen i et hedt kys. Et hedt kys, der udvikler sig til mere og mere. Inden længe har Simon hevet ned i bukserne, og Katja op i kjolen. Seks års indestængt længsel finder endelig et afløb. SLAM. Op mod væggen. Kroppe, der gnuber mod hinanden. Hænder, der udforsker. Læber, der smelter sammen. Hår, der rodes til. Et støn. Hænder på hofter. Hår, der gribes fat i. Ben viklet om ben. Flere kys... På halsen. Kravebenet. Skulderen. En rank ryg, der læner sig tilbage. Flere støn. En finger, der tysser, for modpartens mund. Fingeren sluges af modpartens mund. Omfavnelse. Intensitet, der tiltager. 11.

13 12. Og tiltager. Indtil- 3 INT. CAFÉ - AFTEN 3 Simone og Janus sidder tavst og venter. De udveksler indimellem et akavet smil. Charlotte kommer hen til dem. Vil I bestille? E Ja, lad os bare det. Jeg ved godt, hvad han vil have. (til Janus) Hvad med dig? (usikker) Jeg tror ikke, Katja har lyst til mad. 4 INT. TOILET - AFTEN 4 Katja og Simon sidder sammenviklet i vindueskarmen, mens Simon ryger en cigaret gennem det åbne vindue. Katja har sit hoved på hans skulder. Jeg så dig engang. På en bytur. Du stod på dansegulvet med Simone. Jeg stod i hjørnet. Jeg følte mig ligesom pigen i den der Robyn-sang. Dancing On My Own. (henkastet, distræt) Jeg elsker den sang. Katja griner og langer ud efter ham. Hallo? Hun kigger på ham med et blik, der siger jorden kalder Simon, hvor er du?. Simon vågner op. Han kysser hende. Hans hånd finder vej til hendes kavalergang. Han stryger hendes hud, får fat i halskæden. Han holder ringen med to fingre, iagttager dens mange detaljer. (CONT D) Vil du have den tilbage? Det var trods alt din farmors ring.

14 Simon ryster på hovedet. Han sætter den på Katjas finger. Jeg vil ikke miste dig igen. Katja holder hans blik. 13. Jeg vil heller ikke miste dig igen. 5 INT. CAFÉ - AFTEN 5 Janus checker tiden på sin mobil. Janus smiler. E (til Charlotte) Jeg skal bede om en øl mere, samme variant. Og så en okse... (usikker på udtalen) bavette?.. Og en sodavand mere. Og en torsk. Og til forret, en blomkål og, øm, en kalvetatar. Og til dessert, to citron lakrids crumble marengs vanilje. (til Janus) Hvad med jer? Vi tager to kammuslinger. Og to lammehalse. Og ost. Du kender os for godt. Og to danskvand. Uden is. Netop. Coming up. Charlotte forsvinder med deres ordre. Både Janus og Simone checker klokken på deres mobil. 6 INT. TOILET - AFTEN 6 Katja og Simon retter hinandens tøj og udseende til. Der sættes lidt på håret, gnubes lidt i ansigtet, rettes lidt på kraver og ærmer, blusekanter og buksekanter og bælter.

15 14. Hvem siger det først? Det ved jeg ikke. Vi går bare ud og gør det. Okay. Ikke tænke for meget. Nej. Kat? Ja. Det tager mig måske lidt tid. Okay. Tingene er komplicerede. Jeg skal nok være tålmodig. Og i lige måde. Det får Katja til at grine. Hun holder om Simons ansigt med begge hænder. (med alvor) Stoler du på mig? Simon kigger på hende. Spørgsmålet rammer ham dybt. En lang pause. Ja. Er du sikker? Ja.

16 Mener du det? 15. Ja. Hun smiler. En pause. Han låser døren op. Jeg er ikke bange. Det er jeg heller ikke. (CONT D) Du går først. Katja kysser ham en sidste gang. De smiler til hinanden. Så forsvinder hun ud af døren. Simon lukker og låser igen. Han kigger sig selv i spejlet. Dyb vejrtrækning. Han ser pludselig meget usikker ud. Han låser døren op, holder et øjeblik, og går ud. 7 INT. CAFÉ - AFTEN 7 Janus ser Katja komme mod ham. Katja nikker. Hej smukke. Har du det bedre? (CONT D) Jeg har bestilt noget mad til os. Jeg er ikke sulten. Det er din favorit. Kammusling- Det er ikke min favorit. Det er din favorit. Jeg har bare aldrig sagt noget.

17 SLAM. Den havde Janus ikke forventet. Han ved ikke, hvad han skal sige. Jamen, den er bestilt. Også lam. Katja kigger på Simone. Nej, ikke foran hende. Vi tager den med hjem. Der er noget, jeg vil tale med dig om. Jeg synes, vi skal gå. (O.S.) Der er ingen, der går. Simon kommer til syne. Han smiler og virker meget glad, og gemmer sig bag sin kække charme, som han nu har skruet helt op for. (CONT D) Der er så meget at snakke om. Så meget at indhente. Han kysser Simone, der ikke virker ligeså glad. (CONT D) Undskyld skat, arbejdet ringede igen. Det tog lige sin tid at rede trådene ud. Men nu er det gjort. Tror jeg. E Jeg har også bestilt mad til os. Fantastisk. Lad os alle spise. Han smiler igen. Katja sætter sig ned. Alle kigger på ham. 16. (CONT D) Janus, skal du ikke have et glas vin mere? Jeg har fået rigeligt, tak. Du elsker da hvidvin, Kat...ja! Nej tak. Han kigger på Simone, men opgiver at sige noget.

18 Jeg skal i hvert fald have en øl mere. Han rækker hånden op for at fange Charlottes opmærksomhed. E (irriteret) Den er bestilt. Hvorfor er du helt oppe at køre? Jeg er ikke oppe at køre. Janus, hvor bor du henne i byen? Det var et spørgsmål, der kom ud af det blå. Men Janus svarer gerne. Vi bor lige rundt om hjørnet. Det var centralt. Det er gennem Janus arbejde. Vi flytter hele tiden. Vi har boet i Norge. Danmark. Og snart flytter vi til New York. Jeg har fået job der. Og fingrene i en lejlighed med en fantastisk udsigt over Central Park, som vi skal have indrettet. Det nød Janus at sige en tand for meget. Simon bliver helt bleg. Katja smiler tamt. Nå. Det er da imponerende. Hvad skal Katja lave? (smiler til Katja) Hvad hun end har lyst til. Skal I giftes? Det er planen. Ik skat? Katja smiler tamt igen. 17.

19 Janus griner. 18. Altså, vi har talt løst om muligheden, men så vidt jeg kan se, er der ikke nogen ring på min finger. Nå, det er der, skoen trykker. Det må jeg jo så rode bod på og få fundet en ring, der er ligeså fin som din farmors. Han krammer og kysser hende. Katja smiler atter tamt. Simon observerer dem. Der er noget, der har ændret sig i hans blik. Mistænksomheden har sneget sig ind. Katja er ikke blind. Hun mærker det. Hvad med dig, Simon. Hvor bor du...i? På Nørrebro. E (smiler stort) Vi har en hyggelig tre-værelses lejlighed. Er I gift? E (smiler stort til Simon) Ikke endnu. Men snart. Vi er ved at spare op. Dejligt. Hvad skete der med serveren på dit arbejde? Simon stirrer strengt på hende. Katja holder hans blik. (med afvæbende charme) Det er en længere historie. Og ikke særlig interessant, desværre. Vi har masser af tid. Jeg er sikker på, at Simone også gerne vil vide det. Har du ikke noget, du hellere vil fortælle?

20 19. Dig først. Simon svarer ikke. Holder bare Katjas blik. Både Simone og Janus undrer sig. Jeg gider ikke gå i detaljer. Serveren var nede, og nu er den oppe igen. Kujon. Jeg fortæller historien efter maden. En uvidende Simone skifter emne. E Hvornår flytter I? Først har vi lige en ferie, der skal overstås. Jeg har fået fat i en yacht, så vi skal sejle Middelhavet tynd. Simon ruller diskret med øjnene. Katja mærker hans frustration. (CONT D) Frankrig. Italien. Kroatien. Grækenland. Cypern. Tyrkiet. Libanon. Israel. Malta. Egypten. Libyen. Tunesien. Algeriet. Marokko. Spanien. Portugal. Og måske også De Kanariske Øer. Sådan i grove træk. Han smiler stolt til Katja, der føler sig pinlig. (til Simon) Hvor skal I på ferie? Bornholm. Der har jeg aldrig været. Og jeg har altid gerne ville derhen. Bornholm er ikke noget særligt i forhold til Middelhavet og New York. Min smag er unik. Jeg er en kvinde ulig alle andre.

21 Alle kvinder tror, de er ulig alle andre kvinder. Men det er de ikke. De er ens. Hvorfor siger du det? Undskyld, det lød helt forkert. Jeg ønsker jer en rigtig god Middelhavstur og flytning til New York. Sikke luksus, hva? Katja rynker diskret panden. Hvad taler han om?! Simon, du lyder helt opgivende? Hun stresser ordet opgivende. (CONT D) Du skal da nok også komme til New York og rejse Middelhavet tynd en dag. Hvor der er vilje, er der vej. Simon kigger på hende. Et smil spreder sig langsomt på hans læber. Du har ret. Hvor der er vilje, er der vej. Charlotte dukker op med to danskvand, en øl og en sodavand. Maden er lige en lille smule forsinket. Jeg beklager. Det er helt okay, Charlotte. Hastværk er lastværk. Charlotte smiler og går igen. Katja er glad. Hun får øjenkontakt med Simon. De smiler til hinanden, trygge i deres hemmelighed. E (smiler stort) Malthe glæder sig så meget til Bornholm. Simon prøver at stoppe hende. Hvem er Malthe? E Vores lille dreng. 20.

22 Simon kunne grave sig ned i et hul. Katja bliver ligbleg. I har en dreng? E Ja, han er næsten fem år gammel. Fem?!... år gammel. Hun smiler stift. Simon tør ikke se hende i øjnene. (CONT D) Han er søreme stor. Det var hurtigt I fik ham, hvis I kun har været sammen i knap seks år. E Ja, det var vist heller ikke helt planlagt. Men sådan er det jo med kærligheden. Den har sine egne planer. Hun kysser Simon på kinden. Han kan stadig ikke kigge Katja i øjnene. Nu er det Katjas blik, der ændrer sig. Mistænksomheden har fundet vej til hende. Jeg mødte Simone i byen. Hvad der startede som et one-night stand blev til barn, hus og vovse. E Undtagen hus og vovse. (kigger bekymret på Simon, griner akavet) Du lyder som om, du har fortrudt? Simon er trængt op i en krog. 21. Overhovedet ikke, skat! Du er det bedste, der nogensinde er hændt mig. Jeg elsker dig. Simone smiler hengivent. De kysser hinanden. Nej, nu går det helt galt med min kvalme. Jeg tror, jeg skal kaste op. I må have mig undskyldt. Katja skynder sig væk fra bordet. Simon kigger efter hende.

23 E Uha, det er da synd for hende, at hun har det sådan. Janus smiler selvsikkert. Hun bliver god igen. Simon roder med sin mobil. Han holder displayet tæt ind til sig, så de andre ikke kan kigge med. Simone kigger misbilligende på ham. Janus skifter emne. (CONT D) Har I forslag til et romantisk frieri? Simon går momentant i stå, men hans fingre fornyer deres mobil-pilleri med dobbelt hastighed. Telefonen begynder at ringe. Hovsa. Det er sgu arbejdet igen. Undskyld mig lige. Han flasher et stort smil og skynder sig væk fra bordet. Simone kigger mistænksomt efter ham. Hun smiler til Janus. De ler. 22. E Jeg synes, det er megaromantisk, når man frier foran en masse andre mennesker. Du ved, når man tør blotte sig foran hele verden. (griner) Så er det også det sværere for hende at sige nej. 8 INT. TOILET - AFTEN 8 Katja låser sig inde på toilettet. Hun begynder at græde helt panisk. Fuck, hvor dumt. Hun begraver sit ansigt i sine hænder. Det banker på døren. Katja bliver helt stille. Så hives der i håndtaget. Der er låst. (O.S.) Kat, åbn op. Lad mig forklare.

24 23. Katja forbliver tavs. (O.S.) (CONT D) Kat. Åbn så op. Han banker igen og hiver i håndtaget. Kat! (O.S.) (CONT D) Han lyder vred og desperat. Katja er tavs som graven. (O.S.) (CONT D) Kat, vil du ikke være sød og åbne op? Katja siger stadig ikke noget. (O.S.) (CONT D) Du må ikke lukke mig ude. Katja begynder at hulke. Tavst. Kat? (O.S.) (CONT D) Lang pause. Lyden af fodtrin, der fjerner sig. Simon er gået. Katja græder videre. 9 INT. CAFÉ - AFTEN 9 Simon går resolut tilbage til Simone og Janus. Der er noget, jeg gerne vil sige. Pause. Simon tager en dyb indånding. (CONT D) Jeg elsker Kat. Og hun elsker mig. Det har vi altid gjort. Og vi vil ikke være adskilt længere. Simone taber kæben. Janus holder masken. (CONT D) Det er hende, jeg vil have. Der er ikke en dag, jeg ikke har tænkt på hende de sidste seks år, og selvom jeg nok skal fortsætte med at være far for Malthe, så kan jeg ikke være sammen med dig længere, Simone. Og Janus, jeg er ked af det, jeg ved, du har tænkt dig at fri, men Kat ville aldrig sige ja, og nu sparer jeg dig i det mindste for et ydmygende afslag.

25 24. Stilhed. Der endeligt brydes af Simone, der samler sine ting og stormer ud af caféen. (CONT D) Simone, undskyld. Men han løber ikke efter hende. Janus rejser sig langsomt. Han stiller sig foran Simon, ansigt til ansigt. Han trækker ikke en mine. Jeg synes, vi skal tale om det her udenfor. Simon løfter brynene og griner. Ej, nu må du holde op. Hvad? Charlotte dukker op med to tallerkner. Janus smider en tusinde-krone seddel på bordet. (CONT D) Charlotte, vi vil gerne have det to go. S il vous plait. Jeg er straks tilbage. Han flasher hende et smil og retter på slipset. Han viser Simon døren. De går stille og roligt ud af caféen. Charlotte fatter minus. Hun tager tusindkronesedlen og går tilbage til køkkenet med tallerknerne. Få sekunder senere dukker Katja op og ser det tomme bord. Hun kigger forundret rundt. 10 EXT. CAFÉ - AFTEN 10 Simon og Janus står foran caféen, men afsides og ude af syne. Kære ven. Tag hjem til din søn og din kone- Hun er ikke min kone. Tag hjem til din søn og din kone og red trådene ud.

26 25. Simon stirrer trodsigt på ham. (CONT D) Forstår vi hinanden? Simon knytter hænderne sammen. Hver eneste fiber sitrer i hans krop. Hvorfor kontaktede du mig? En pause. Janus ser skyldig ud, men ignorerer spørgsmålet. Forstår vi hinanden? Simon kæmper for at bevare sit cool. Nej. Jo, vi gør. Han tager et skridt i retning mod caféen. Simon blokerer ham. (sarkastisk) Kom nu. Du er nødt til at forklare det for mig. Når nu du er så klog, og jeg er så dum. Hvorfor kontaktede du mig? Janus prøver at komme forbi ham, men Simon stopper ham. Han hvisker ham i øret, deres ansigter adskilt kun af få centrimetre: (CONT D) Prøver du nu at flygte igen? Kat fortalte, at det gjorde du hele tiden som lille. Fra alle de onde børn, der synes, du var en taber. Janus' fine facade krakelerer. Han frigør sig i én voldsom bevægelse. Han ler nervøst. Jeg aner ikke, hvad du taler om. Katja har ikke set dig i seks år - og hun nævner dig aldrig - men jeg tænkte bare, at det ville være en fin gestus at overraske hende med et gensyn. Så hun kan se... (kigger Simon op og ned)...hvem du er idag.

27 Simon er målløs. Janus smiler ondt. (CONT D) Jeg tror, vi er færdige her. Simons øjne bobler med vrede INT. CAFÉ - AFTEN 11 Katja sidder ved baren med fire poser take-away. Hun iagttager Charlotte, der pudser glas. Han sagde, han var straks tilbage. Katja smiler sagte. Hun virker egentlig ret ligeglad. Lad mig høre lidt mere om den der audition, Charlotte. Jeg skal spille en nonne, der bliver forelsket i en munk. Lad mig gætte. Det ender ikke godt. Det ved jeg ikke, men det lyder ikke sådan, vel? Vi kan se i baggrunden, gennem ruden, i kanten af vinduet, at Simon og Janus er oppe at slås. De falder ind og ud af syne. Hun samler sig. Hvad skal du lære udenad? Noget fra biblen. Ej, må jeg øve mig på dig?! Selvfølgelig. Bare kom an. Okay. Det er en scene, hvor jeg står og læser op foran de andre nonner, men jeg taler i virkeligheden om min udkårne og mine egne følelser. Janus stormer pludselig ind. Han skjuler sin højre hånd. Den har blod på sig.

28 27. (til Katja) Hej skat. Jeg kommer straks. Jeg skal lige på toilettet. Han kysser hende. Inderligt. Som om han med det ene kys skal bevise al sin kærlighed. Han skynder sig videre til toilettet. Hvor er han dejlig! Lad mig høre din tekst. Okay. Er du klar? Ja. Er du? (puster ud og ryster med armene) Født klar. Jeg skal bare lige, du ved, samle tankerne. Charlotte får øje på Simon, der kommer gennem døren. Hun vender sig mod Katja. POV : Han ser Charlotte kigge på ham, pege og sige noget til Katja. Men Katja kigger ikke over på ham. Simon stopper op, klistret til gulvet ved indgangen. Han nærmer sig ikke. (CONT D) Nå, nu er han gået i stå ved døren. Katja er helt stille. Som om hun er frossen. Hun kigger ikke over mod Simon. Lad mig nu høre din tekst, Charlotte. Charlotte sætter i gang, men er distraheret. Hun kigger hele tiden over på Simon, der står klisteret ved døren. Okay, så jeg står sammen med en masse nonner. Vi er udenfor, og munkene er der også, og jeg kan mærke min udkårnes øjne på mig. De brænder mig i nakken, og jeg kan ikke få vejret.

29 28. Simon stirrer på Katja, der ikke stirrer på ham, men på Charlotte, der til gengæld løbende stirrer på ham. (CONT D) Okay, here goes... (dyb udånding) Om jeg så taler med menneskers og engles tunger, men ikke har kærlighed, er jeg et rungende malm og en klingende bjælde. Katja vender endelig hovedet... og ser Simon, der vender sig væk. Han går sin vej. (CONT D) Nå, nu er han gået. Katja kigger ned, måske skuffet, måske lettet. Det er svært at sige. Hun løfter langsomt blikket. Det var superflot, Charlotte. Meget smukt. Tak! Vil du høre mere? Katja kigger på hende. Er der mere? Hun nikker høfligt. 12 EXT. GADE - AFTEN 12 Simon får øje på Simone, der kæmper med sin cykellås. Hun græder. De kigger tavst på hinanden. Han går hen til hende. De cykler væk sammen. 13 INT. CAFÉ - AFTEN 13 Og om jeg så har profetisk gave og kender alle hemmeligheder og ejer al kundskab og har al tro, så jeg kan flytte bjerge, men ikke har kærlighed, er jeg intet- Katja afbryder hende. Vil du høre noget vildt? Ja da!

30 Jeg er gravid. Charlottes øjne bliver store som tekopper. Hun omfavner Katja i en glædesrus. Ej, tillykke! Vi zoomer langsomt ind på Katjas ansigt. Hun ser ikke glad ud. (CONT D) Hvor vildt? Hvor lang henne er du? Ej, hvis det bliver en pige, så bliver hun bare så yndig. Og hvis det bliver en dreng, jamen han bliver bare så fuldendt. Ved I, hvad det bliver? Jeg gætter på en pige. Fuck, hvor er det spændende! Skal du føde i New York så? Og hvad med brylluppet? Udskyder I? Eller skal I nå det inden? Ej, jeg er bare så super overlykkelig på dine og Janus vegne. Tænk han ikke har sagt noget. Han er så dårlig til at holde på hemmeligheder! Eller måske ikke. Han må være SÅ glad! Han elsker dig overalt på jorden. I er så perfekte sammen. Hvis der er nogen, der kommer til at være sammen for evigt, så er det jer to. Jeg kan allerede se det for mig. Et glamourøst jet-setter liv med et helt kuld unger. Brangelina, move over. Vi ender helt inde på Katjas øjne. Hendes store, triste øjne. 29. KLIP TIL SORT.

ung tredivetres ungdomsskolens forfatter hold 2011 layout og opsætning, rasmus finsen : duusfinsen.dk

ung tredivetres ungdomsskolens forfatter hold 2011 layout og opsætning, rasmus finsen : duusfinsen.dk ung tredive tres ung tredivetres ungdomsskolens forfatter hold 2011 layout og opsætning, rasmus finsen : duusfinsen.dk ung tredivetres Velkommen til Ungdomsskolens første digitale bog. Du har hentet den

Læs mere

Unge Alkohol. En novellesamling skrevet af elever fra 7. - 9. klasse

Unge Alkohol. En novellesamling skrevet af elever fra 7. - 9. klasse & Unge Alkohol En novellesamling skrevet af elever fra 7. - 9. klasse GODA Foreningen God Alkoholkultur udskrev i november 2013 en novellekonkurrence, hvor elever fra 7. - 10. klasse kunne skrive deres

Læs mere

Yngste søn: Øhh, far, jeg skal lige spørge dig om noget. Far: Ja, min søn, hvad vil du gerne spørge mig om?

Yngste søn: Øhh, far, jeg skal lige spørge dig om noget. Far: Ja, min søn, hvad vil du gerne spørge mig om? Den fortabte søn Dukketeater Af: Britta Søes Tekst: Luk 15,11-32 Tema: Gud, som den der er Far. Om tilgivelse at have gjort noget dumt og få tilgivelse. Om misundelse. Om at se alle de gaver, vi har fået

Læs mere

POLITISK MENUET SKUESPIL I TO AKTER. Kaj Himmelstrup. Har du kommentarer modtages de gerne på kaj.himmelstrup@mail.tele.dk PERSONERNE.

POLITISK MENUET SKUESPIL I TO AKTER. Kaj Himmelstrup. Har du kommentarer modtages de gerne på kaj.himmelstrup@mail.tele.dk PERSONERNE. POLITISK MENUET SKUESPIL I TO AKTER Kaj Himmelstrup Har du kommentarer modtages de gerne på kaj.himmelstrup@mail.tele.dk PERSONERNE Herskeren Den håndgangne Kassemesteren Elle, en klog kone Kvinden Danne

Læs mere

HEJ SØSTER. og grædt det samme snot uden dig var det aldrig gået godt

HEJ SØSTER. og grædt det samme snot uden dig var det aldrig gået godt HEJ SØSTER 1. HEJ SØSTER Hej, søster, kan du ikke se komikken, så står vi her igen med fletningerne langt nede i postkassen hej, søster, det er ligesom bukseelastikken har fået et knæk og sikkerhedsnålen

Læs mere

Rejsen til den. Gyldne Pagode ELEVBOG

Rejsen til den. Gyldne Pagode ELEVBOG JosefinE Ottesen 1 Rejsen til den Gyldne Pagode ELEVBOG Alle børn har ret til et godt liv 2 Josefine Ottesen Josefine Ottesen er en af Danmarks mest populære forfattere af bøger til børn og unge. Hun har

Læs mere

Kristuskransen forklaring på perlerne

Kristuskransen forklaring på perlerne Kristuskransen forklaring på perlerne Gudsperlen Guds perlen, er Kristuskransens start. Guds perlen er den store guldfarvede perle. Guds perlen er Kristuskransens start og slutning. Du har måske allerede

Læs mere

Den fødte leder. Benzin, kolbekaffe, blaffer

Den fødte leder. Benzin, kolbekaffe, blaffer Den fødte leder Kurven for karrieren er stadigt stigende for den 34-årige underdirektør Peter Thøgersen, men alligevel har han planer om en brat omlægning af sit professionelle liv. Han tror på, at alting

Læs mere

1. AKT SCENE 1: (NORA, LINDE) 1880

1. AKT SCENE 1: (NORA, LINDE) 1880 1 1. AKT SCENE 1: (NORA, LINDE) 1880 Nora og hendes to børn, kommer hjem med Linde, overlæsset af pakker og poser. Nora hjælper børnene og sig selv af med tøjet. Børnene sætter sig hen ved bordet i hjørnet

Læs mere

KAPITEL 1 Forfølgeren

KAPITEL 1 Forfølgeren KAPITEL 1 Forfølgeren Jeg er på vej hen til de røde fodboldbaner på Vesterbro for at spille fodbold med min bedste ven, Tommy, og nogle drenge fra hans klasse på Oehlenschlægersgades Skole. Første skoledag

Læs mere

Fra Helvede til Mors

Fra Helvede til Mors Fra Helvede til Mors Forord P å vej hjem fra forældremødet ærgrer jeg mig over, at jeg ikke fik taget ordet og åbnet en debat om niveauet for gaver til fødselsdage i klassen. Jeg tog tilløb til det flere

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

1: Observationer. Obs: Alt hvad der står i parentes er vores fortolkninger og kommentarer. 1:1: Observation (Rebecca) 1:2: Observation (Louise)

1: Observationer. Obs: Alt hvad der står i parentes er vores fortolkninger og kommentarer. 1:1: Observation (Rebecca) 1:2: Observation (Louise) 1 1 1 1 1 1 0 1 Bilag 1: Observationer 1:1: Observation (Rebecca) 1:: Observation (Louise) 1:: Observation (Dogan) : Interviews :1: Aden :: Andreas :: Efe :: Izel :: Jakub :: Karl Emil :: Kim :: Ozan ::

Læs mere

MATADOR 1936-1937. DANMARKS RADIO TV Underholdningsafdelingen Tv Byen 2860 Søborg. Tlf. 01 67 12 33. efter idé af Lise Nørgaard. 12.

MATADOR 1936-1937. DANMARKS RADIO TV Underholdningsafdelingen Tv Byen 2860 Søborg. Tlf. 01 67 12 33. efter idé af Lise Nørgaard. 12. DANMARKS RADIO TV Underholdningsafdelingen Tv Byen 2860 Søborg Tlf. 01 67 12 33 MATADOR efter idé af Lise Nørgaard 12. episode I LYST OG NØD Manuskript: Lise Nørgaard Prod.nr. 52695 9 2 1936-1937 Instruktør:

Læs mere

Kære Morten Pedersen. Vi glæder mig til at se dig. Venlig hilsen. AF - Fyn

Kære Morten Pedersen. Vi glæder mig til at se dig. Venlig hilsen. AF - Fyn Kære Spiller Tak fordi du har valgt at spille mit scenarie. Kompasset er et scenarie baseret på forskellige oplevelser fra det virkelige liv. Selvfølgeligt opstillet, da det jo er til rollespil. Derfor

Læs mere

yngre engle, som godt kunne lide at komme ind i det lidt lumre men også dragende

yngre engle, som godt kunne lide at komme ind i det lidt lumre men også dragende For mange tusinde år siden var der en ærkeengel ved navn Mikael, som gjorde sig ret så bemærket blandt øvrige engle. Han var den sejeste af alle englene, kunne han slet ikke lade være med at styre dem

Læs mere

Interview med Signe. I = interviewer. S= Signe. M= Mads, hendes mand. I: Ja. Sådan, så er vi klar. S: Yes.

Interview med Signe. I = interviewer. S= Signe. M= Mads, hendes mand. I: Ja. Sådan, så er vi klar. S: Yes. Interview med Signe I = interviewer S= Signe M= Mads, hendes mand I: Ja. Sådan, så er vi klar. S: Yes. I: Så tænkte vi, at du kunne starte med at fortælle lidt om dig selv. S: Ja, altså sådan hvor jeg

Læs mere

Rød EIGHTY DAYS. Vina Jackson VINA JACKSON EIGHTY DAYS. International bestseller DEN EROTISKE EIGHTY DAYSTRILOGI ÆS AFSLUTNINGEN PÅ

Rød EIGHTY DAYS. Vina Jackson VINA JACKSON EIGHTY DAYS. International bestseller DEN EROTISKE EIGHTY DAYSTRILOGI ÆS AFSLUTNINGEN PÅ 147 mm Bag pseudonymet Vina Jackson gemmer der sig to engelske forfattere en mand og en kvinde. 220 mm EIGHTY DAYS RØD er tredje og sidste bog efter EIGHTY DAYS GUL og EIGHTY DAYS BLÅ. Den erotiske trilogi

Læs mere

13 dage Patrick Bay Damsted

13 dage Patrick Bay Damsted 13 dage Patrick Bay Damsted 13 dage er fiktion. Navne, personer, steder og handling er frit opfundet af forfatteren. Enhver lighed med virkelige personer, nulevende som afdøde, eksisterende virksomheder,

Læs mere

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne. Rosen Lilly ved ikke hvor hun er. Hun har lukkede øjne det er helt mørkt. Hun kan dufte noget, noget sødt hvad er det tænker hun. Hun åbner sine øjne hun er helt ude af den. Det er roser det var hendes

Læs mere

77 afsnit. Molly og Viggo gennem hele Bibelen. Børn & Tro. Af Dorthe Lykke Jensen. www.børnogtro.dk

77 afsnit. Molly og Viggo gennem hele Bibelen. Børn & Tro. Af Dorthe Lykke Jensen. www.børnogtro.dk www.børnogtro.dk 77 afsnit og gennem hele Bibelen Af Dorthe Lykke Jensen Børn & Tro Kapitel: Fejl! Ingen tekst med den anførte typografi i dokumentet. 0 Indholdsfortegnelse Det Gamle Testamente m.m. Side

Læs mere

I2: Sådan så vi starter med du fortæller sådan lidt om startfasen og vi spørger indtil det, altså inden du valgte at blive insemineret.

I2: Sådan så vi starter med du fortæller sådan lidt om startfasen og vi spørger indtil det, altså inden du valgte at blive insemineret. 5 10 15 20 25 30 35 40 45 50 I: Ja okay. I2: Hvad kan du så huske altså første gang, da du finder ud af, at du er gravid, hvad du tænkte der? I: Bare så vi ikke kommer hjem og tænker, nåh nu glemte vi

Læs mere

SKAMMENS TID. Kammerspil i to akter. Kaj Himmelstrup. Personerne: CHRESTEN, 75 år, professor og tidligere kulturminister. VIVI, hans yngre søster

SKAMMENS TID. Kammerspil i to akter. Kaj Himmelstrup. Personerne: CHRESTEN, 75 år, professor og tidligere kulturminister. VIVI, hans yngre søster SKAMMENS TID Kammerspil i to akter Kaj Himmelstrup Personerne: CHRESTEN, 75 år, professor og tidligere kulturminister VIVI, hans yngre søster En kvindelig statist uden replikker 1. AKT Stue i en større

Læs mere

Livets gang. En roman af Jytte Muurmann (2014)

Livets gang. En roman af Jytte Muurmann (2014) Livets gang En roman af Jytte Muurmann (2014) 1 Den 13. marts. Kære dagbog. Jeg er helt klar over, nu, at min bevidsthed og tidsfornemmelse har været lammet et stykke tid. Jeg har vendt op og ned på nat

Læs mere

Lektion 1 DU ER SKABT I GUDS BILLEDE (Pottemageren)

Lektion 1 DU ER SKABT I GUDS BILLEDE (Pottemageren) Lektion 1 (Pottemageren) MÅL Børnene skal forstå, at alle mennesker er skabt af Gud og er vigtige og værdifulde for Ham. TIL LEDEREN Menneskene er helt specielle i forhold til alt det andet Gud har skabt.

Læs mere

Pegasusdøren. Kapitel 1

Pegasusdøren. Kapitel 1 Pegasusdøren Af Kenneth Bernholm (http://kennethbernholm.dk/) Udgivet under Creative Commons BY-NC-ND 3.0 (http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/) ISBN 978-87-91845-21-5 Kapitel 1 Udenfor regnede

Læs mere

v r Tænk engang... t j n LÆSERAKETTEN 04

v r Tænk engang... t j n LÆSERAKETTEN 04 a s o p i z e b q x v l g v r t j n u c Tænk engang... m f LÆSERAKETTEN 04 Tænk engang Tænk engang er udgivet af U-landsorganisationen Ibis som led i den globale uddannelseskampagne. Kampagnen fokuserer

Læs mere

Jeg har bare lyst til at sove, til smerten er væk

Jeg har bare lyst til at sove, til smerten er væk 1 Jeg har bare lyst til at sove, til smerten er væk 21-årig mand, mor død af blodprop for tre uger siden Denne pjece er skrevet til dig, der er teenager eller i 20 erne, og som har mistet din far eller

Læs mere

Fru Jensen og den nydelige mand

Fru Jensen og den nydelige mand Fru Jensen og den nydelige mand Af Der sad en mand i hendes køkken, da hun kom hjem. "Goddag, fru Jensen," sagde han. "Ved De, hvor jeg kan finde Deres søn?" Han var en nydelig mand. I begyndelsen af 50'erne

Læs mere

MANGLER. Et værk skabt af medlemmer hos Forfattervaerk.net

MANGLER. Et værk skabt af medlemmer hos Forfattervaerk.net MANGLER Et værk skabt af medlemmer hos Forfattervaerk.net MANGLER Af medlemmer hos Forfattervaerk.net Forsideillustration af Nanna Kolborg og den juridiske bid... Den enkelte forfatters copyright er beskyttet

Læs mere