ET GENSYN DEL 2: HÅB. af Marianne Hansen. 3. Udkast 6. januar Marianne Hansen

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "ET GENSYN DEL 2: HÅB. af Marianne Hansen. 3. Udkast 6. januar 2014. Marianne Hansen 2013 +45 21 95 21 66 mh@wbprods.com"

Transkript

1 ET GENSYN DEL 2: HÅB af Marianne Hansen 3. Udkast 6. januar 2014 Marianne Hansen

2 Lyden af service. KLIRR KLIRR. Dampen fra en espressomaskine. Baggrundsmusik. Sagte samtaler. FADE IND: 1 INT. CAFÉ - AFTEN 1 Et glas med isterninger fyldes med økologisk juice og pyntes med et stykke frugt. Ved siden af står der et stort glas rødvin. Glassene står på en bakke, der bæres væk. I hjørnet, ved et lille bord, sidder (27) og (28) og kigger på menuer. En servitrice, (23) bringer dem de to glas. En pinot noir. En fresh øko juice. Tak Charlotte. (kan ikke holde det inde mere) Jeg har en audition imorgen! Er det rigtigt?! Tillykke Charlotte. Til rollen som en nonne. Jeg skal lære en masse tekst udenad. Hun ser ikke begejstret ud. Hoveddøren åbner. En mand og kvinde kommer ind. De stiller sig og venter. (CONT D) Vi tales senere. Det gør vi. Held og lykke imorgen! Katja kigger over mod døren, og det er som om alt blodet pludselig dræner fra hendes ansigt. Hun gemmer sig bag Janus. Fuck.

3 2. Hvad? Janus vender sig for at kigge- Du må ikke kigge! Hvem er det? En person, jeg ikke vil se. Manden, Katja kigger på, er (28) og han er sammen med E (28). Simon får øje på Katja. Han kniber øjnene sammen. Er det virkelig hende? Katja prøver nonchalant at gøre sig usynlig. Men de får øjenkontakt. Det er som om, tiden står stille. Simon genkender Katja, og han ser helt lettet og glad ud. Han smiler forsigtigt. Katja gengælder ikke hans imødekommenhed. Ikke til at begynde med. Men et par blikke senere, bløder hun op. Hun nærstuderer ham, hans hår, hans smil, hans rynker, der ikke var der før. Hun smiler sagte. Så sagte, det dårligt ænses. Janus ænser det i hvert fald ikke. Men det gør Simon. Han siger et eller andet til Simone, der kigger over på Katja og Janus. De nærmer sig. Hej Katja. En kort pause. Hej Simon. Simon kigger på Janus. Hej, jeg hedder Simon. Janus. De giver formelt hinanden hånden med et smil om læberne. I to har mødt hinanden en gang før.

4 Nå ja, det er rigtigt. Ja, jeg mindes svagt. Det er Simone. 3. Katja og Janus kigger på hinanden. Simon og Simone? Hej Simone. Han giver hende hånden. E (smiler stort) Hej Janus. Simone vender sig mod Katja. E (CONT D) (smiler atter stort) Hej Katja. Hej Simone. Simone rækker hånden ud. Der går et par sekunder, inden Katja følger trop. Har I lyst til at sætte jer? Janus rejser sig og giver sin plads til Simon. Simon kigger på Simone. E Ja, hvorfor ikke! Simon og Simone sætter sig. Janus rykker over ved siden af Katja. Simon skruer op for sin kække charme. Kommer I her tit? Hele tiden. Det er vores første gang. Simon og Katja kigger konstant på hinanden. Som om, de ikke helt tror på, at de er tilstede i det samme rum på samme tid.

5 Simon lægger mærke til, at Katja har en ring på en halskæde om halsen, der hænger ligeså fint i kavalergangen. (CONT D) Jeg hørte fra nogle venner, at det skulle være fedt her. Så vi tænkte- (kigger på Simone) Lad os prøve det! E (smiler stort) Det er ikke så tit, vi tager nye steder hen. Charlotte kommer med menuer og nye drikkevarer: En luksus flaskeøl og en økologisk sodavand. Hun smiler og går igen. E (CONT D) Er det så sen frokost eller tidlig aftensmad? Tidlig aftensmad. 4. E (kigger på den dyre menu) Vi tænkte på... en eftermiddagste og måske kage. Eller rettere drink. Hun griner. Simon skifter emne. Skål! Ja, skål! E Katja kigger på Janus. De løfter deres glas. Skål. Skål. Alle fire drikker af deres drikkevarer. Stilhed. Simon kigger atter på Katjas halskæde. Eller er det hendes kavalergang? E (til Katja) Hvor kender du Simon fra?

6 Åh, ja- det er mange år siden nu... lige da jeg flyttede til Danmark- Vi gik i gymnasiet sammen. Og på CBS. Øh, ja, det gjorde vi. Han læste... noget med computere og tal. Jeg var mere sproglig. E Hvilke sprog? Spansk og engelsk. Vi tog til USA sammen. På udveksling. Ja, vi endte på samme uni. (nervøst smil) Det var meget spøjst. Hun dækker over et eller andet. Hun piller nervøst ved sin halskæde. Hun lukker sig sammen, men ved at samle armene bliver hendes kavalergang kun mere synlig. Det var skodstudier. Vi kedede os. Men vi kedede os mindre sammen. Han smiler. Katja kigger ned. Simon var der et semester. Jeg blev der et helt år. (kigger på Simon) Jeg synes ikke, at det var skod. Jo, lidt synes du. Men ikke nok til at rejse hjem. Han smiler ikke mere. Katja kigger stramt på ham. 5. E (til Katja og Janus) Og hvor kender I to hinanden fra?

7 Katja kigger væk. 6. Vi er barndomsvenner. (kigger på Katja, smiler) Og nu kærester. Hans mor og min mor: Bedste veninder. E Sejt! (til Janus) Men du har ikke været udvekslingsstuderende? Jeg tog hele min uddannelse i USA. Harvard. Det løgn! E Janus smiler, ryster på hovedet og drikker af sin vin. E (CONT D) Jeg må være den dummeste i dette selskab! (griner) Jeg har aldrig læst i udlandet, er pædagogmedhjælper og er aldrig kommet længere end Paris. Hun prikker til Simon, som om Paris betyder noget særligt for dem begge. Simon smiler akavet. Katja iagttager dem, men kigger væk, når han kigger over. Hun piller atter ved sin halskæde. Simon stirrer på hendes fingre. Simone lægger også mærke til det. E (CONT D) Sikke en flot ring. Den ser meget... sådan victoriansk ud. (nervøst smil) Det er et arvestykke. Hun krammer ringen i sin hånd. Simone rækker ud efter den. Katja lader hende modvilligt betragte den. E (smiler stort) Mormors? (smiler forsigtigt) Nej, farmor.

8 7. Hun kigger på Simon. (CONT D) Undskyld mig. Jeg skal på toilettet. Hun rejser sig hurtigt og forsvinder gennem rummet til en dør, der fører til WC et. De andre sidder tilbage i stilhed. Simon smugkigger efter Katja. Akavet pause. E Skat, skal vi bestille noget at spise alligevel? Forkæle os selv? (nikker billigende) Maden her er ret god. E Fedt! Så kan vi spise sammen. (til Simon) Ik skat? Simon kigger på dem. Han kan ikke sidde stille. Han smiler kækt. Ja. Det kan vi godt. (pause) Jeg skal lige ud og ryge først. Og på toilettet. Han rejser sig og går samme vej som Katja. Simone kigger efter ham med en stram mine. E (til Janus) Det er en virkelig dårlig vane. Jeg prøver at få ham til at holde op. 2 INT. TOILET - AFTEN 2 Katja kigger sig i spejlet på den der selvrangsagende måde. Der er nogen, der hiver i dørhåndtaget. Der er låst. Det banker på døren. Der er optaget.

9 8. (O.S.) (fra den anden side af døren) Katja, det Simon. Katja kigger på døren. Hun tænker. Kat? Kom nu. (O.S.) (CONT D) Katja låser døren op og lukker Simon ind. Hun låser døren igen. Hun stirrer på ham. Hans øjne flakker akavet rundt. Han smiler til hende, hun smiler ikke igen. (CONT D) (endelig) Kan vi tale samm- Hvorfor svarede du aldrig på mine mails? Stilhed. Simon leder efter ordene. Han bliver irriteret. Hvorfor kom du ikke hjem? Jeg kom hjem. Et halvt år efter dig. Du ved, hvad jeg mener. Nej, jeg ved ikke, hvad du mener. Jeg kom hjem et halvt år efter dig. Det er ikke så lang tid. Når man ikke er sammen, er det. Så du gjorde det forbi? Man kan ikke have et forhold, hvor man ikke ses i et halvt år. Ja, det siger du jo. Jeg har haft dårlig erfaringer. Gu har du ej. Jo, jeg har set hvor galt, det kan gå.

10 9. Jeg var ikke en af dine dårlige erfaringer. Jo, du var. (ler) Og hvis skyld er det? Okay, det hele er min skyld. Jeg fuckede op. Prøver du på at være dramatisk? Nej. Jeg mener det. Jeg begik mit livs fejltagelse med dig. Katja kigger mistænksomt på ham. Gør du grin? Jeg prøver på at sige undskyld. Katja kigger stadig mistænksomt på ham. Simon er stille. Du svarede ikke på mit spørgsmål. Hvorfor ingen respons? Jeg kom hjem og opsøgte dig med det samme. Hvorfor kom du ikke hjem? Han spørger med en inderlighed, der antyder, hvis bare hun var kommet hjem, var alting anderledes. Simon, hold nu op. Jeg har sagt- Du kom ikke hjem, fordi jeg betød ikke nok. Vi betød ikke nok. Er det, hvad du tror? Hvorfor kunne du ikke bare vente seks måneder?

11 Da var det for sent. Ikke for mig. Nu er det Katjas tur til at være inderlig. Stilhed. 10. (CONT D) Jeg ventede på dig. Ventede og ventede. (defensivt) Jeg var 22 år gammel! Hun placerer en hånd på hver side af hans ansigt. (ryster på hovedet) Jeg var 21. Simon griber fat i hendes skuldre. Hvorfor kom du ikke hjem?! Katja er chokeret. Det banker på døren. Katja? (O.S.) Pause. Ja? Er du okay? (O.S.) Pause. Ja... Jeg har lidt kvalme. Jeg tror, jeg skal kaste op. Jeg kommer lige om lidt. Pause. Okay. (O.S.) Stilhed. Janus er gået. Simons mobil vibrerer. Displayet viser, det er Simone, der ringer.

12 Hallo?... Ja, jeg ryger... nej, jeg står i baggården... Nå, jamen det ved jeg ikke. Jeg står i baggården... nej, jeg kan ikke se dig... Jeg er straks færdig. Fik lige en opringning fra arbejdet... Problemer med en server... Ja, på en lørdag... Nej, det er løst... Elsker også dig... Vi ses. Han lægger på. Simon og Katja kigger på hinanden. De finder sammen i et hedt kys. Et hedt kys, der udvikler sig til mere og mere. Inden længe har Simon hevet ned i bukserne, og Katja op i kjolen. Seks års indestængt længsel finder endelig et afløb. SLAM. Op mod væggen. Kroppe, der gnuber mod hinanden. Hænder, der udforsker. Læber, der smelter sammen. Hår, der rodes til. Et støn. Hænder på hofter. Hår, der gribes fat i. Ben viklet om ben. Flere kys... På halsen. Kravebenet. Skulderen. En rank ryg, der læner sig tilbage. Flere støn. En finger, der tysser, for modpartens mund. Fingeren sluges af modpartens mund. Omfavnelse. Intensitet, der tiltager. 11.

13 12. Og tiltager. Indtil- 3 INT. CAFÉ - AFTEN 3 Simone og Janus sidder tavst og venter. De udveksler indimellem et akavet smil. Charlotte kommer hen til dem. Vil I bestille? E Ja, lad os bare det. Jeg ved godt, hvad han vil have. (til Janus) Hvad med dig? (usikker) Jeg tror ikke, Katja har lyst til mad. 4 INT. TOILET - AFTEN 4 Katja og Simon sidder sammenviklet i vindueskarmen, mens Simon ryger en cigaret gennem det åbne vindue. Katja har sit hoved på hans skulder. Jeg så dig engang. På en bytur. Du stod på dansegulvet med Simone. Jeg stod i hjørnet. Jeg følte mig ligesom pigen i den der Robyn-sang. Dancing On My Own. (henkastet, distræt) Jeg elsker den sang. Katja griner og langer ud efter ham. Hallo? Hun kigger på ham med et blik, der siger jorden kalder Simon, hvor er du?. Simon vågner op. Han kysser hende. Hans hånd finder vej til hendes kavalergang. Han stryger hendes hud, får fat i halskæden. Han holder ringen med to fingre, iagttager dens mange detaljer. (CONT D) Vil du have den tilbage? Det var trods alt din farmors ring.

14 Simon ryster på hovedet. Han sætter den på Katjas finger. Jeg vil ikke miste dig igen. Katja holder hans blik. 13. Jeg vil heller ikke miste dig igen. 5 INT. CAFÉ - AFTEN 5 Janus checker tiden på sin mobil. Janus smiler. E (til Charlotte) Jeg skal bede om en øl mere, samme variant. Og så en okse... (usikker på udtalen) bavette?.. Og en sodavand mere. Og en torsk. Og til forret, en blomkål og, øm, en kalvetatar. Og til dessert, to citron lakrids crumble marengs vanilje. (til Janus) Hvad med jer? Vi tager to kammuslinger. Og to lammehalse. Og ost. Du kender os for godt. Og to danskvand. Uden is. Netop. Coming up. Charlotte forsvinder med deres ordre. Både Janus og Simone checker klokken på deres mobil. 6 INT. TOILET - AFTEN 6 Katja og Simon retter hinandens tøj og udseende til. Der sættes lidt på håret, gnubes lidt i ansigtet, rettes lidt på kraver og ærmer, blusekanter og buksekanter og bælter.

15 14. Hvem siger det først? Det ved jeg ikke. Vi går bare ud og gør det. Okay. Ikke tænke for meget. Nej. Kat? Ja. Det tager mig måske lidt tid. Okay. Tingene er komplicerede. Jeg skal nok være tålmodig. Og i lige måde. Det får Katja til at grine. Hun holder om Simons ansigt med begge hænder. (med alvor) Stoler du på mig? Simon kigger på hende. Spørgsmålet rammer ham dybt. En lang pause. Ja. Er du sikker? Ja.

16 Mener du det? 15. Ja. Hun smiler. En pause. Han låser døren op. Jeg er ikke bange. Det er jeg heller ikke. (CONT D) Du går først. Katja kysser ham en sidste gang. De smiler til hinanden. Så forsvinder hun ud af døren. Simon lukker og låser igen. Han kigger sig selv i spejlet. Dyb vejrtrækning. Han ser pludselig meget usikker ud. Han låser døren op, holder et øjeblik, og går ud. 7 INT. CAFÉ - AFTEN 7 Janus ser Katja komme mod ham. Katja nikker. Hej smukke. Har du det bedre? (CONT D) Jeg har bestilt noget mad til os. Jeg er ikke sulten. Det er din favorit. Kammusling- Det er ikke min favorit. Det er din favorit. Jeg har bare aldrig sagt noget.

17 SLAM. Den havde Janus ikke forventet. Han ved ikke, hvad han skal sige. Jamen, den er bestilt. Også lam. Katja kigger på Simone. Nej, ikke foran hende. Vi tager den med hjem. Der er noget, jeg vil tale med dig om. Jeg synes, vi skal gå. (O.S.) Der er ingen, der går. Simon kommer til syne. Han smiler og virker meget glad, og gemmer sig bag sin kække charme, som han nu har skruet helt op for. (CONT D) Der er så meget at snakke om. Så meget at indhente. Han kysser Simone, der ikke virker ligeså glad. (CONT D) Undskyld skat, arbejdet ringede igen. Det tog lige sin tid at rede trådene ud. Men nu er det gjort. Tror jeg. E Jeg har også bestilt mad til os. Fantastisk. Lad os alle spise. Han smiler igen. Katja sætter sig ned. Alle kigger på ham. 16. (CONT D) Janus, skal du ikke have et glas vin mere? Jeg har fået rigeligt, tak. Du elsker da hvidvin, Kat...ja! Nej tak. Han kigger på Simone, men opgiver at sige noget.

18 Jeg skal i hvert fald have en øl mere. Han rækker hånden op for at fange Charlottes opmærksomhed. E (irriteret) Den er bestilt. Hvorfor er du helt oppe at køre? Jeg er ikke oppe at køre. Janus, hvor bor du henne i byen? Det var et spørgsmål, der kom ud af det blå. Men Janus svarer gerne. Vi bor lige rundt om hjørnet. Det var centralt. Det er gennem Janus arbejde. Vi flytter hele tiden. Vi har boet i Norge. Danmark. Og snart flytter vi til New York. Jeg har fået job der. Og fingrene i en lejlighed med en fantastisk udsigt over Central Park, som vi skal have indrettet. Det nød Janus at sige en tand for meget. Simon bliver helt bleg. Katja smiler tamt. Nå. Det er da imponerende. Hvad skal Katja lave? (smiler til Katja) Hvad hun end har lyst til. Skal I giftes? Det er planen. Ik skat? Katja smiler tamt igen. 17.

19 Janus griner. 18. Altså, vi har talt løst om muligheden, men så vidt jeg kan se, er der ikke nogen ring på min finger. Nå, det er der, skoen trykker. Det må jeg jo så rode bod på og få fundet en ring, der er ligeså fin som din farmors. Han krammer og kysser hende. Katja smiler atter tamt. Simon observerer dem. Der er noget, der har ændret sig i hans blik. Mistænksomheden har sneget sig ind. Katja er ikke blind. Hun mærker det. Hvad med dig, Simon. Hvor bor du...i? På Nørrebro. E (smiler stort) Vi har en hyggelig tre-værelses lejlighed. Er I gift? E (smiler stort til Simon) Ikke endnu. Men snart. Vi er ved at spare op. Dejligt. Hvad skete der med serveren på dit arbejde? Simon stirrer strengt på hende. Katja holder hans blik. (med afvæbende charme) Det er en længere historie. Og ikke særlig interessant, desværre. Vi har masser af tid. Jeg er sikker på, at Simone også gerne vil vide det. Har du ikke noget, du hellere vil fortælle?

20 19. Dig først. Simon svarer ikke. Holder bare Katjas blik. Både Simone og Janus undrer sig. Jeg gider ikke gå i detaljer. Serveren var nede, og nu er den oppe igen. Kujon. Jeg fortæller historien efter maden. En uvidende Simone skifter emne. E Hvornår flytter I? Først har vi lige en ferie, der skal overstås. Jeg har fået fat i en yacht, så vi skal sejle Middelhavet tynd. Simon ruller diskret med øjnene. Katja mærker hans frustration. (CONT D) Frankrig. Italien. Kroatien. Grækenland. Cypern. Tyrkiet. Libanon. Israel. Malta. Egypten. Libyen. Tunesien. Algeriet. Marokko. Spanien. Portugal. Og måske også De Kanariske Øer. Sådan i grove træk. Han smiler stolt til Katja, der føler sig pinlig. (til Simon) Hvor skal I på ferie? Bornholm. Der har jeg aldrig været. Og jeg har altid gerne ville derhen. Bornholm er ikke noget særligt i forhold til Middelhavet og New York. Min smag er unik. Jeg er en kvinde ulig alle andre.

21 Alle kvinder tror, de er ulig alle andre kvinder. Men det er de ikke. De er ens. Hvorfor siger du det? Undskyld, det lød helt forkert. Jeg ønsker jer en rigtig god Middelhavstur og flytning til New York. Sikke luksus, hva? Katja rynker diskret panden. Hvad taler han om?! Simon, du lyder helt opgivende? Hun stresser ordet opgivende. (CONT D) Du skal da nok også komme til New York og rejse Middelhavet tynd en dag. Hvor der er vilje, er der vej. Simon kigger på hende. Et smil spreder sig langsomt på hans læber. Du har ret. Hvor der er vilje, er der vej. Charlotte dukker op med to danskvand, en øl og en sodavand. Maden er lige en lille smule forsinket. Jeg beklager. Det er helt okay, Charlotte. Hastværk er lastværk. Charlotte smiler og går igen. Katja er glad. Hun får øjenkontakt med Simon. De smiler til hinanden, trygge i deres hemmelighed. E (smiler stort) Malthe glæder sig så meget til Bornholm. Simon prøver at stoppe hende. Hvem er Malthe? E Vores lille dreng. 20.

22 Simon kunne grave sig ned i et hul. Katja bliver ligbleg. I har en dreng? E Ja, han er næsten fem år gammel. Fem?!... år gammel. Hun smiler stift. Simon tør ikke se hende i øjnene. (CONT D) Han er søreme stor. Det var hurtigt I fik ham, hvis I kun har været sammen i knap seks år. E Ja, det var vist heller ikke helt planlagt. Men sådan er det jo med kærligheden. Den har sine egne planer. Hun kysser Simon på kinden. Han kan stadig ikke kigge Katja i øjnene. Nu er det Katjas blik, der ændrer sig. Mistænksomheden har fundet vej til hende. Jeg mødte Simone i byen. Hvad der startede som et one-night stand blev til barn, hus og vovse. E Undtagen hus og vovse. (kigger bekymret på Simon, griner akavet) Du lyder som om, du har fortrudt? Simon er trængt op i en krog. 21. Overhovedet ikke, skat! Du er det bedste, der nogensinde er hændt mig. Jeg elsker dig. Simone smiler hengivent. De kysser hinanden. Nej, nu går det helt galt med min kvalme. Jeg tror, jeg skal kaste op. I må have mig undskyldt. Katja skynder sig væk fra bordet. Simon kigger efter hende.

23 E Uha, det er da synd for hende, at hun har det sådan. Janus smiler selvsikkert. Hun bliver god igen. Simon roder med sin mobil. Han holder displayet tæt ind til sig, så de andre ikke kan kigge med. Simone kigger misbilligende på ham. Janus skifter emne. (CONT D) Har I forslag til et romantisk frieri? Simon går momentant i stå, men hans fingre fornyer deres mobil-pilleri med dobbelt hastighed. Telefonen begynder at ringe. Hovsa. Det er sgu arbejdet igen. Undskyld mig lige. Han flasher et stort smil og skynder sig væk fra bordet. Simone kigger mistænksomt efter ham. Hun smiler til Janus. De ler. 22. E Jeg synes, det er megaromantisk, når man frier foran en masse andre mennesker. Du ved, når man tør blotte sig foran hele verden. (griner) Så er det også det sværere for hende at sige nej. 8 INT. TOILET - AFTEN 8 Katja låser sig inde på toilettet. Hun begynder at græde helt panisk. Fuck, hvor dumt. Hun begraver sit ansigt i sine hænder. Det banker på døren. Katja bliver helt stille. Så hives der i håndtaget. Der er låst. (O.S.) Kat, åbn op. Lad mig forklare.

24 23. Katja forbliver tavs. (O.S.) (CONT D) Kat. Åbn så op. Han banker igen og hiver i håndtaget. Kat! (O.S.) (CONT D) Han lyder vred og desperat. Katja er tavs som graven. (O.S.) (CONT D) Kat, vil du ikke være sød og åbne op? Katja siger stadig ikke noget. (O.S.) (CONT D) Du må ikke lukke mig ude. Katja begynder at hulke. Tavst. Kat? (O.S.) (CONT D) Lang pause. Lyden af fodtrin, der fjerner sig. Simon er gået. Katja græder videre. 9 INT. CAFÉ - AFTEN 9 Simon går resolut tilbage til Simone og Janus. Der er noget, jeg gerne vil sige. Pause. Simon tager en dyb indånding. (CONT D) Jeg elsker Kat. Og hun elsker mig. Det har vi altid gjort. Og vi vil ikke være adskilt længere. Simone taber kæben. Janus holder masken. (CONT D) Det er hende, jeg vil have. Der er ikke en dag, jeg ikke har tænkt på hende de sidste seks år, og selvom jeg nok skal fortsætte med at være far for Malthe, så kan jeg ikke være sammen med dig længere, Simone. Og Janus, jeg er ked af det, jeg ved, du har tænkt dig at fri, men Kat ville aldrig sige ja, og nu sparer jeg dig i det mindste for et ydmygende afslag.

25 24. Stilhed. Der endeligt brydes af Simone, der samler sine ting og stormer ud af caféen. (CONT D) Simone, undskyld. Men han løber ikke efter hende. Janus rejser sig langsomt. Han stiller sig foran Simon, ansigt til ansigt. Han trækker ikke en mine. Jeg synes, vi skal tale om det her udenfor. Simon løfter brynene og griner. Ej, nu må du holde op. Hvad? Charlotte dukker op med to tallerkner. Janus smider en tusinde-krone seddel på bordet. (CONT D) Charlotte, vi vil gerne have det to go. S il vous plait. Jeg er straks tilbage. Han flasher hende et smil og retter på slipset. Han viser Simon døren. De går stille og roligt ud af caféen. Charlotte fatter minus. Hun tager tusindkronesedlen og går tilbage til køkkenet med tallerknerne. Få sekunder senere dukker Katja op og ser det tomme bord. Hun kigger forundret rundt. 10 EXT. CAFÉ - AFTEN 10 Simon og Janus står foran caféen, men afsides og ude af syne. Kære ven. Tag hjem til din søn og din kone- Hun er ikke min kone. Tag hjem til din søn og din kone og red trådene ud.

26 25. Simon stirrer trodsigt på ham. (CONT D) Forstår vi hinanden? Simon knytter hænderne sammen. Hver eneste fiber sitrer i hans krop. Hvorfor kontaktede du mig? En pause. Janus ser skyldig ud, men ignorerer spørgsmålet. Forstår vi hinanden? Simon kæmper for at bevare sit cool. Nej. Jo, vi gør. Han tager et skridt i retning mod caféen. Simon blokerer ham. (sarkastisk) Kom nu. Du er nødt til at forklare det for mig. Når nu du er så klog, og jeg er så dum. Hvorfor kontaktede du mig? Janus prøver at komme forbi ham, men Simon stopper ham. Han hvisker ham i øret, deres ansigter adskilt kun af få centrimetre: (CONT D) Prøver du nu at flygte igen? Kat fortalte, at det gjorde du hele tiden som lille. Fra alle de onde børn, der synes, du var en taber. Janus' fine facade krakelerer. Han frigør sig i én voldsom bevægelse. Han ler nervøst. Jeg aner ikke, hvad du taler om. Katja har ikke set dig i seks år - og hun nævner dig aldrig - men jeg tænkte bare, at det ville være en fin gestus at overraske hende med et gensyn. Så hun kan se... (kigger Simon op og ned)...hvem du er idag.

27 Simon er målløs. Janus smiler ondt. (CONT D) Jeg tror, vi er færdige her. Simons øjne bobler med vrede INT. CAFÉ - AFTEN 11 Katja sidder ved baren med fire poser take-away. Hun iagttager Charlotte, der pudser glas. Han sagde, han var straks tilbage. Katja smiler sagte. Hun virker egentlig ret ligeglad. Lad mig høre lidt mere om den der audition, Charlotte. Jeg skal spille en nonne, der bliver forelsket i en munk. Lad mig gætte. Det ender ikke godt. Det ved jeg ikke, men det lyder ikke sådan, vel? Vi kan se i baggrunden, gennem ruden, i kanten af vinduet, at Simon og Janus er oppe at slås. De falder ind og ud af syne. Hun samler sig. Hvad skal du lære udenad? Noget fra biblen. Ej, må jeg øve mig på dig?! Selvfølgelig. Bare kom an. Okay. Det er en scene, hvor jeg står og læser op foran de andre nonner, men jeg taler i virkeligheden om min udkårne og mine egne følelser. Janus stormer pludselig ind. Han skjuler sin højre hånd. Den har blod på sig.

28 27. (til Katja) Hej skat. Jeg kommer straks. Jeg skal lige på toilettet. Han kysser hende. Inderligt. Som om han med det ene kys skal bevise al sin kærlighed. Han skynder sig videre til toilettet. Hvor er han dejlig! Lad mig høre din tekst. Okay. Er du klar? Ja. Er du? (puster ud og ryster med armene) Født klar. Jeg skal bare lige, du ved, samle tankerne. Charlotte får øje på Simon, der kommer gennem døren. Hun vender sig mod Katja. POV : Han ser Charlotte kigge på ham, pege og sige noget til Katja. Men Katja kigger ikke over på ham. Simon stopper op, klistret til gulvet ved indgangen. Han nærmer sig ikke. (CONT D) Nå, nu er han gået i stå ved døren. Katja er helt stille. Som om hun er frossen. Hun kigger ikke over mod Simon. Lad mig nu høre din tekst, Charlotte. Charlotte sætter i gang, men er distraheret. Hun kigger hele tiden over på Simon, der står klisteret ved døren. Okay, så jeg står sammen med en masse nonner. Vi er udenfor, og munkene er der også, og jeg kan mærke min udkårnes øjne på mig. De brænder mig i nakken, og jeg kan ikke få vejret.

29 28. Simon stirrer på Katja, der ikke stirrer på ham, men på Charlotte, der til gengæld løbende stirrer på ham. (CONT D) Okay, here goes... (dyb udånding) Om jeg så taler med menneskers og engles tunger, men ikke har kærlighed, er jeg et rungende malm og en klingende bjælde. Katja vender endelig hovedet... og ser Simon, der vender sig væk. Han går sin vej. (CONT D) Nå, nu er han gået. Katja kigger ned, måske skuffet, måske lettet. Det er svært at sige. Hun løfter langsomt blikket. Det var superflot, Charlotte. Meget smukt. Tak! Vil du høre mere? Katja kigger på hende. Er der mere? Hun nikker høfligt. 12 EXT. GADE - AFTEN 12 Simon får øje på Simone, der kæmper med sin cykellås. Hun græder. De kigger tavst på hinanden. Han går hen til hende. De cykler væk sammen. 13 INT. CAFÉ - AFTEN 13 Og om jeg så har profetisk gave og kender alle hemmeligheder og ejer al kundskab og har al tro, så jeg kan flytte bjerge, men ikke har kærlighed, er jeg intet- Katja afbryder hende. Vil du høre noget vildt? Ja da!

30 Jeg er gravid. Charlottes øjne bliver store som tekopper. Hun omfavner Katja i en glædesrus. Ej, tillykke! Vi zoomer langsomt ind på Katjas ansigt. Hun ser ikke glad ud. (CONT D) Hvor vildt? Hvor lang henne er du? Ej, hvis det bliver en pige, så bliver hun bare så yndig. Og hvis det bliver en dreng, jamen han bliver bare så fuldendt. Ved I, hvad det bliver? Jeg gætter på en pige. Fuck, hvor er det spændende! Skal du føde i New York så? Og hvad med brylluppet? Udskyder I? Eller skal I nå det inden? Ej, jeg er bare så super overlykkelig på dine og Janus vegne. Tænk han ikke har sagt noget. Han er så dårlig til at holde på hemmeligheder! Eller måske ikke. Han må være SÅ glad! Han elsker dig overalt på jorden. I er så perfekte sammen. Hvis der er nogen, der kommer til at være sammen for evigt, så er det jer to. Jeg kan allerede se det for mig. Et glamourøst jet-setter liv med et helt kuld unger. Brangelina, move over. Vi ender helt inde på Katjas øjne. Hendes store, triste øjne. 29. KLIP TIL SORT.

Kasse Brand (arbejdstitel) Amalie M. Skovengaard & Julie Mørch Honoré D. 14/04/2010. 9. Gennemskrivning

Kasse Brand (arbejdstitel) Amalie M. Skovengaard & Julie Mørch Honoré D. 14/04/2010. 9. Gennemskrivning Kasse Brand (arbejdstitel) Af Amalie M. Skovengaard & Julie Mørch Honoré D. 14/04/2010 9. Gennemskrivning 1 EXT. HAVEN/HULLET. DAG 1 August 8 år står nede i et dybt hul og graver. Han gider tydeligvis

Læs mere

Blå pudder. Et manuskript af. 8.A, Lundebjergskolen

Blå pudder. Et manuskript af. 8.A, Lundebjergskolen Blå pudder Et manuskript af 8.A, Lundebjergskolen Endelig gennemskrivning, 16. Sept. 2010 SC 1. INT. I KØKKENET HOS DAG (14) sidder på en stol ved et to mands bord i køkkenet. Hun tager langsomt skeen

Læs mere

"Noma" Scene. Fra. "Hvidt i Hvidt" Udviklet og skrevet i Feb 2015 på Isbjørnens Forfatter Camp

Noma Scene. Fra. Hvidt i Hvidt Udviklet og skrevet i Feb 2015 på Isbjørnens Forfatter Camp "Noma" Scene Fra "Hvidt i Hvidt" Udviklet og skrevet i Feb 2015 på Isbjørnens Forfatter Camp INT. NOMA. AFTEN Karoline og Anne træder ind i den fine restaurant. Du ved jeg elsker nye eventyr, men er du

Læs mere

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne. Rosen Lilly ved ikke hvor hun er. Hun har lukkede øjne det er helt mørkt. Hun kan dufte noget, noget sødt hvad er det tænker hun. Hun åbner sine øjne hun er helt ude af den. Det er roser det var hendes

Læs mere

Forvandlingen. Af Herningsholmskolen 8.B. Louise, Katrine & Linea. 3. gennemskrivning

Forvandlingen. Af Herningsholmskolen 8.B. Louise, Katrine & Linea. 3. gennemskrivning Forvandlingen Af Herningsholmskolen 8.B Louise, Katrine & Linea 3. gennemskrivning "FORVANDLINGEN" MANUS 1. INT. S VÆRELSE MORGEN (15) vågner ved lyden af sit vækkeur. Hun har ikke lyst til at stå op,

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

HAN Du er så smuk. HUN Du er fuld. HAN Du er så pisselækker. Jeg har savnet dig. HUN Har du haft en god aften?

HAN Du er så smuk. HUN Du er fuld. HAN Du er så pisselækker. Jeg har savnet dig. HUN Har du haft en god aften? SOLAR PLEXUS af Sigrid Johannesen Lys blændet ned. er på toilettet, ude på Nørrebrogade. åbner døren til Grob, går ind tydeligt fuld, mumlende. Tænder standerlampe placeret på scenen. pakker mad ud, langsomt,

Læs mere

Odontofobi. En kortfilm af Robin Holtz og Adrian Ejsing. 7 minutter. 28. Oktober 2014

Odontofobi. En kortfilm af Robin Holtz og Adrian Ejsing. 7 minutter. 28. Oktober 2014 Odontofobi. En kortfilm af Robin Holtz og Adrian Ejsing 7 minutter 28. Oktober 2014 Idé: (C) 2014 Robin Holtz Robin Holtz robin@copenhagenpro.com 40 50 12 99 1 INT. - TANDLÆGEKLINIK, VENTEVÆRELSE - DAG

Læs mere

KAPITEL 1 Forfølgeren

KAPITEL 1 Forfølgeren KAPITEL 1 Forfølgeren Jeg er på vej hen til de røde fodboldbaner på Vesterbro for at spille fodbold med min bedste ven, Tommy, og nogle drenge fra hans klasse på Oehlenschlægersgades Skole. Første skoledag

Læs mere

Tværfaglig indsats med faglig styrke! Basisteamuddannelsen Børne og Unge Rådgivningen

Tværfaglig indsats med faglig styrke! Basisteamuddannelsen Børne og Unge Rådgivningen Tværfaglig indsats med faglig styrke! Basisteamuddannelsen Børne og Unge Rådgivningen Case til punktet kl. 13.45: Det tværfaglige arbejde øves på baggrund af en fælles case, som fremlægges af ledelsen

Læs mere

MORTEN BRASK EN PIGE OG EN DRENG

MORTEN BRASK EN PIGE OG EN DRENG MORTEN BRASK EN PIGE OG EN DRENG ØEN 2 E N AF DE FØRSTE DAGE SER jeg hende med en nøgen dreng i hotelhavens indgang. De går gennem skyggen fra de høje daddelpalmer og standser nogle meter fra trappen til

Læs mere

Ung kvinde Ung mand Ung kvinde Ung mand Ung kvinde Ung mand Han bryder sammen i gråd. Græder i kramper. Ung kvinde Ung mand Han går ud.

Ung kvinde Ung mand Ung kvinde Ung mand Ung kvinde Ung mand Han bryder sammen i gråd. Græder i kramper. Ung kvinde Ung mand Han går ud. 1.scene I en lejlighed. Lyden af stemmer fra en tv-serie. Romantisk filmmusik. Det er de samme replikker fra scenen, der gentager sig i tv-serien på et fremmedsprog. er kun optaget af skærmbilledet. står

Læs mere

Min Fars Elsker. [2. draft]

Min Fars Elsker. [2. draft] 1. SCENE INT.-MORGEN-KØKKEN Min Fars Elsker [2. draft] (15) går rundt i køkkenet, og stiller morgenmad på køkkenbordet. Hun har lavet kaffe. (45) træder ind i køkkenet, fuldt påklædt i jakkesæt og med

Læs mere

"KØD" 4. Draft. Niels H. F. Jensby. Station Next Toppen. niels@falk.dk 27 64 46 43

KØD 4. Draft. Niels H. F. Jensby. Station Next Toppen. niels@falk.dk 27 64 46 43 "KØD" 4. Draft af Niels H. F. Jensby Station Next Toppen niels@falk.dk 27 64 46 43 2. EXT. S HUS - AFTEN En 70 er forstadsvilla. Gående ned af indkørselen kommer (30). Han er klædt i et par jeans og en

Læs mere

CUT. Julie Jegstrup & Tobias Dahl Nielsen

CUT. Julie Jegstrup & Tobias Dahl Nielsen CUT Af Julie Jegstrup & Tobias Dahl Nielsen INT. DAG, LOCATION: MØRK LAGERHAL Ind ad en dør kommer en spinkel kvinde løbende. Det er tydeligt at se at hun har det elendigt. Hendes øjne flakker og hun har

Læs mere

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.«

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.« FEST Maja skal til fest. Det er på skolen. Hun ser sig i spejlet. Er hun ikke lidt for tyk? Maja drejer sig. Skal hun tage en skjorte på? Den skjuler maven. Maja tager en skjorte på. Så ser hun i spejlet

Læs mere

I det samme løfter en pige hovedet og stirrer vildt ud i luften. Døren åbens og Julie går ind, døren lukker efter hende. JULIE

I det samme løfter en pige hovedet og stirrer vildt ud i luften. Døren åbens og Julie går ind, døren lukker efter hende. JULIE Ida og Anna 1 1 SCENE 1,1 - GÅRDEN Julie banker på døren. 2 SCENE 2 KLASSELOKALE I det samme løfter en pige hovedet og stirrer vildt ud i luften. 3 SCENE 3 - HALL Døren åbens og Julie går ind, døren lukker

Læs mere

Det som ingen ser. Af Maria Gudiksen Knudsen

Det som ingen ser. Af Maria Gudiksen Knudsen Det som ingen ser Af Maria Gudiksen Knudsen Da Jonas havde hørt nogen af de rygter der gik om mig, slog han mig med en knytnæve i hovedet. Jeg kunne ikke fatte at det skete, at han slog mig for første

Læs mere

Så er jeg alligevel en klog dreng! siger Lucas

Så er jeg alligevel en klog dreng! siger Lucas Så er jeg alligevel en klog dreng! siger Lucas Nu er mor sur igen. Hun er næsten altid vred på mig. I går var hun sur, og hun bliver sikkert sur igen i morgen. Det er ikke særlig sjovt. I dag er ikke nogen

Læs mere

om at have en mor med en psykisk sygdom Socialt Udviklingscenter SUS1

om at have en mor med en psykisk sygdom Socialt Udviklingscenter SUS1 om at have en mor med en psykisk sygdom Socialt Udviklingscenter SUS1 KARL OG EMMAS MOR ER BLEVET RUNDTOSSET Forfatter: Susanna Gerstorff Thidemann ISBN: 87-89814-89-6 Tekstbearbejdning og layout: Qivi

Læs mere

Nej! Men det er personligheder og det er vores. Tag testen og bliv klogere. The Erotic Hotspots personlighedstest: Find din scorepersonlighed SCOR

Nej! Men det er personligheder og det er vores. Tag testen og bliv klogere. The Erotic Hotspots personlighedstest: Find din scorepersonlighed SCOR The Erotic Hotspots personlighedstest: Find din scorepersonlighed SCOR kæreste sexpartner legekammerat www.erotichotspot.dk Nej! Jeg ser heller ikke så godt ud, og jeg kan heller ikke bare lade mit gode

Læs mere

8. klasse, Søborg Privatskole. FIANL gennemskrivning, januar 2008.

8. klasse, Søborg Privatskole. FIANL gennemskrivning, januar 2008. 8. klasse, Søborg Privatskole. FIANL gennemskrivning, januar 2008. 1. EXT. SKOLEGÅRDEN. DAG/FRIKVARTER Maria(14), Anna(14) går hånd i hånd hen ad skolegården, og snakker om lækre drenge. De ser den super

Læs mere

Man King - Færdigt manus. Hald Ege Efterskole

Man King - Færdigt manus. Hald Ege Efterskole Man King - Færdigt manus af Hald Ege Efterskole SCENE 1.EXT. GADE, FORAN BUTIK.DAG Jonas (16 år) sidder på en bænk og tegner nogle træer og buske på sin blok. En lettere flippet, men egentlig godt udseende

Læs mere

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men Kapitel 1 Min mor bor ikke hos min far. Julie tænkte det, allerede før hun slog øjnene op. Det var det første, hun huskede, det første hun kom i tanker om. Alt andet hang sammen med dette ene hendes mor

Læs mere

Trip, vi bliver nødt til at tale sammen. Vi befinder os på optagelserne til hans film. Du ved, den der har hans filmstjernehustru i hovedrollen og

Trip, vi bliver nødt til at tale sammen. Vi befinder os på optagelserne til hans film. Du ved, den der har hans filmstjernehustru i hovedrollen og 1 8 Trip, vi bliver nødt til at tale sammen. Vi befinder os på optagelserne til hans film. Du ved, den der har hans filmstjernehustru i hovedrollen og handler om en kvinde, der deltager i sin ekskærestes

Læs mere

www, eventyrligvis.dk Folkeeventyr Eventyrligvis Gamle eventyr til nye børn

www, eventyrligvis.dk Folkeeventyr Eventyrligvis Gamle eventyr til nye børn Folkeeventyr Eventyrligvis Gamle eventyr til nye børn 1 De tre prinsesser i bjerget det blå Der var engang en konge og en dronning, som ikke kunne få børn. De havde alt, hvad de ellers ønskede sig, men

Læs mere

Evaluering af SSP dagen elev 1

Evaluering af SSP dagen elev 1 Evaluering af SSP dagen elev 1 1. Hvorfor hedder SSP dagen Det er sejt at sige nej Det gør det fordi at det er godt at sige nej til noget dumt fx: at ryge, at stjæle og andre dumme ting. 2. Hvad lærte

Læs mere

gen i radioen til middag. De lover mere frost og sne de næste par dage, så jeg tror, vi skal hente det store juletræ i dag. Det store juletræ er det

gen i radioen til middag. De lover mere frost og sne de næste par dage, så jeg tror, vi skal hente det store juletræ i dag. Det store juletræ er det Det store juletræ Det er begyndt at blive koldt for fingrene, og selv om vi trækker huen godt ned om ørerne, er de godt røde. Vi beslutter os for at gå hjem til Per, han mener også, at det er ved at være

Læs mere

Bilag 2: Transskription af feltstudier

Bilag 2: Transskription af feltstudier 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 Feltstudie 1 Interviewer: Int Trine: T Jane: J Int: Hvor gamle er i? T: Vi er 21 J:

Læs mere

Side 3.. Kurven. historien om Moses i kurven.

Side 3.. Kurven. historien om Moses i kurven. Side 3 Kurven historien om Moses i kurven En lov 4 Gravid 6 En dreng 8 Farvel 10 Mirjam 12 En kurv 14 Jeg vil redde ham 16 En mor 18 Tag ham 20 Moses 22 Det fine palads 24 Side 4 En lov Engang var der

Læs mere

Hvad er det, du siger -3

Hvad er det, du siger -3 Hvad er det, du siger -3 Alt, hvad Djævelen siger, er falsk og forkert. Mål: Børn indser, at ting, som ser godt ud, ikke altid behøver at være godt. Hvis vi vil holde os til det, som er sandt og godt,

Læs mere

MENNESKER MØDES 10 21 MIN DATTERS FIRHJULEDE KÆRLIGHED

MENNESKER MØDES 10 21 MIN DATTERS FIRHJULEDE KÆRLIGHED 21 MIN DATTERS FIRHJULEDE KÆRLIGHED I sidste uge var jeg ti dage i London for at besøge min datter. Hun har et rigtig godt job i et internationalt firma og et godt sted at bo. Hun har også en kæreste,

Læs mere

i Ønskekoncerten om søndagen lige efter middagsmaden. Jeg har også lige fået Snehvide og de syv små dværge, men den er lidt kedelig, for der er så

i Ønskekoncerten om søndagen lige efter middagsmaden. Jeg har også lige fået Snehvide og de syv små dværge, men den er lidt kedelig, for der er så Vi skal ud og sejle Det har regnet meget de sidste par dage, og især i nat er der kommet meget vand, sagde far ved middagsbordet. Selv om det ikke regner nu, beslutter jeg mig for at blive inde og lege.

Læs mere

Bilag 4. Transkriberet interview med Liselott Blixt

Bilag 4. Transkriberet interview med Liselott Blixt Bilag 4 Transkriberet interview med Liselott Blixt Af: Gruppe 7 Interviewer: Jeg vil starte med at høre om hvad dig og dansk folkeparti mener om den alkohol politik vi har idag hvor man kan købe alkohol

Læs mere

DODO & THE DODOS UPGRADE

DODO & THE DODOS UPGRADE DODO & THE DODOS UPGRADE Dodo Gad: Vokal, kor Jens Rud: Vokal, kor, percussion Steen Christiansen; Keyboard, bas, kor Lars Thorup: Trommer, percussion Anders Valbro: Guitar DODO & THE DODOS UPGRADE Produceret

Læs mere

Mareridt er en gyserserie for dem, der ikke er bange for noget.

Mareridt er en gyserserie for dem, der ikke er bange for noget. Mareridt er en gyserserie for dem, der ikke er bange for noget. Benni Bødker Gespenst Tekst 2011 Benni Bødker og Forlaget Carlsen Illustrationer 2011 Peter Snejbjerg og Forlaget Carlsen Grafisk tilrettelægning:

Læs mere

Ærlighed med K Helen Eriksen, 20O3, erhvervspsykolog, foredragsholder, forfatter forandrings- og trivselsekspert www.heleneriksen.

Ærlighed med K Helen Eriksen, 20O3, erhvervspsykolog, foredragsholder, forfatter forandrings- og trivselsekspert www.heleneriksen. Ærlighed med K Helen Eriksen, 20O3, erhvervspsykolog, foredragsholder, forfatter forandrings- og trivselsekspert www.heleneriksen.dk HELEN ERIKSEN KLUMMEN HELEN ERIKSEN KLUMMEN - Hvordan bærer du dig egentlig

Læs mere

Bilag 6: Fokusgruppeinterview om Primark

Bilag 6: Fokusgruppeinterview om Primark Bilag 6: Fokusgruppeinterview om Primark Introduktion: Hej og velkommen til mit fokusgruppeinterview. Fokusgruppeinterviewet handler om, hvilket kendskab respondenterne, altså jer har til tøjkæden Primark.

Læs mere

Ved-floden-Piedra-DATO.qxd 27/06/08 12:27 Side 26

Ved-floden-Piedra-DATO.qxd 27/06/08 12:27 Side 26 Ved-floden-Piedra-DATO.qxd 27/06/08 12:27 Side 26 Pigen, der havde blinket til mig, stod og ventede på mig ved døren. Jeg ved, at vi tilhører den samme tradition, sagde hun. Jeg hedder Brida. Jeg er ikke

Læs mere

Snak om filmens begyndelse. Prøv at læse teksten herunder og se, om I forstår de ord, som er streget under.

Snak om filmens begyndelse. Prøv at læse teksten herunder og se, om I forstår de ord, som er streget under. Filmens optakt (læs og forstå) Snak om filmens begyndelse. Prøv at læse teksten herunder og se, om I forstår de ord, som er streget under. Lars Hansen er en ung mand. Han har ikke nogen kæreste. Han er

Læs mere

Pigen der fandt det vigtigste

Pigen der fandt det vigtigste Pigen der fandt det vigtigste Der var engang den dejligste lille pige. Hun blev kaldt MO. Hun boede i et hus i en lille landsby. Omkranset at skove, søer, enge og marker. Hun var glad og tilfreds, og legede

Læs mere

og jeg tænker tit på det, moren svarer sin søn, for hun siger helt åbenhjertigt: Pinse ja det ved jeg virkelig ikke hvad handler om.

og jeg tænker tit på det, moren svarer sin søn, for hun siger helt åbenhjertigt: Pinse ja det ved jeg virkelig ikke hvad handler om. Prædiken Pinse på Herrens Mark 2. pinsedag. og jeg tænker tit på det, moren svarer sin søn, for hun siger helt åbenhjertigt: Pinse ja det ved jeg virkelig ikke hvad handler om. Rikke: Sådan tror jeg egentlig,

Læs mere

vil så gerne gå i skole, men de har ikke råd. Selvfølgelig vil hun også gerne arbejde på hospitalet for at være tættere på Katrine.

vil så gerne gå i skole, men de har ikke råd. Selvfølgelig vil hun også gerne arbejde på hospitalet for at være tættere på Katrine. Kapitel 1 Hun strækker sig på madrassen og gaber. Så sætter hun sig op på den tynde madras på gulvet, gnider øjnene og ser rundt i rummet. Madrasserne ligger tæt. Ved hendes side i det smalle rum er tæpperne

Læs mere

Produceret med støtte fra Direktoratet for Fødevareerhverv.

Produceret med støtte fra Direktoratet for Fødevareerhverv. Fødselsdag med økobanden er udgivet og produceret af Økologisk Landsforening. Læs mere om økologi og Økologisk Landsforening på www.okologi.dk Tekst & Idé: Agnete Friis & Morten Telling Illustrationer

Læs mere

BENF_DA.qxd 8/07/04 15:09 Page cov4 KH-57-03-297-DA-C

BENF_DA.qxd 8/07/04 15:09 Page cov4 KH-57-03-297-DA-C BENF_DA.qxd 8/07/04 15:09 Page cov4 14 16 KH-57-03-297-DA-C BENF_DA.qxd 8/07/04 15:09 Page cov1 Flyv, smukke svaler, flyv! Europa-Kommissionen BENF_DA.qxd 8/07/04 15:09 Page cov2 Denne publikation udgives

Læs mere

Side 1. Den rige søn. historien om frans af assisi.

Side 1. Den rige søn. historien om frans af assisi. Side 1 Den rige søn historien om frans af assisi Side 2 Personer: Frans Frans far Side 3 Den rige søn historien om frans af assisi 1 Æggene 4 2 Frans driller 6 3 Om natten 8 4 Penge 10 5 En tigger 12 6

Læs mere

Helle Helle: Afløb (2000)

Helle Helle: Afløb (2000) Helle Helle: Afløb (2000) 5. 10. 15. 20. 25. 30. Min bror er i dårligt humør. Han ligger på knæ på mit badeværelse og renser afløbet i brusekabinen med en lang metalgenstand. Det har været stoppet nogle

Læs mere

Den Talende Kamel. Den Talende Kamel. 2.a s storyline om Aladdin. Børnenes historier sammenskrevet til et teater-stykke: MB 2006

Den Talende Kamel. Den Talende Kamel. 2.a s storyline om Aladdin. Børnenes historier sammenskrevet til et teater-stykke: MB 2006 Den Talende Kamel MB 2006 2.a s storyline om Aladdin Børnenes historier sammenskrevet til et teater-stykke: Den Talende Kamel Den Talende Kamel Ørkenscene: Troldmand, 3 kameler: Ali og den bedrøvede og

Læs mere

2. søndag efter trinitatis. Lukas 14,16-24. Festen der aldrig vil slutte.

2. søndag efter trinitatis. Lukas 14,16-24. Festen der aldrig vil slutte. 2. søndag efter trinitatis. Lukas 14,16-24. Festen der aldrig vil slutte. En dreng skulle fejre sin 7 års fødselsdag. Han gik i 0 kl. og det var første gang han skulle ha sine klassekammerater med hjem.

Læs mere

Ungdom og skoleliv I Seoul

Ungdom og skoleliv I Seoul Uddannelsesfeber Ungdom og skoleliv I Seoul Testokrati Børns kundskaber Velfærdssamfundets overlevelse Vesten Jeg har hørt, at I Vesten der kan unge mennesker rejse. Rejse verden rundt, hvis de vil. Det

Læs mere

Kære Aisha. Et rollespilsdigt om håb og svar For en spiller og en spilleder

Kære Aisha. Et rollespilsdigt om håb og svar For en spiller og en spilleder Kære Aisha Et rollespilsdigt om håb og svar For en spiller og en spilleder Introduktion I den senere tid hører vi af og til I medierne om et ungt, kompetent og elskeligt menneske, som får afvist sin ansøgning

Læs mere

Skatten. Kapitel 1 Jeg er Mads. Og ham der er Stuart. Vi er i et skib på vej til Mombasa. Wow hvor er hun lækker. Stuart det der er min kæreste, din forræder. Men Stuart hørte ikke noget han var bare så

Læs mere

1. SCENE. hver dag, man ta'r på bryllupsrejseweekend. I umiddelbar forlængelse af 0. Scene.

1. SCENE. hver dag, man ta'r på bryllupsrejseweekend. I umiddelbar forlængelse af 0. Scene. 6 1. SCENE I umiddelbar forlængelse af 0. Scene. Der bakses højlydt med døren. Annette kommer ind med en kuffert. Efter hende kommer Rasmus med en rejsetaske og diverse lufthavnsposer. Stuepigen går. Annette

Læs mere

hjem fra fru Potersen, ser hun noget vride sig på terrassen. Det er en lille, sort fugl, der ligger og flakser med vingen. Forsigtigt bærer hun

hjem fra fru Potersen, ser hun noget vride sig på terrassen. Det er en lille, sort fugl, der ligger og flakser med vingen. Forsigtigt bærer hun EN FUGL I HÅNDEN Børste fylder meget i landskabet. Hun har pariserfrisure, æblekinder og store armbevægelser. Sådan har det faktisk været, fra før Børste kom til verden. Hun er nemlig et kejserbarn. Det

Læs mere

Klubben s Ungdoms- og Kærestehåndbog

Klubben s Ungdoms- og Kærestehåndbog Klubben s Ungdoms- og Kærestehåndbog Ungdom: Når du starter i Klubben Holme Søndergård (Klubben), er du på vej til at blive ung. At være ung betyder at: - Du ikke er barn længere, og at du er på vej til

Læs mere

Gid han var død af noget andet

Gid han var død af noget andet Gid han var død af noget andet Gid han var død af noget andet. Sådan havde jeg det. Som om jeg ikke havde ret til at sørge og græde, fordi min stedfar havde drukket sig selv ihjel, og ikke var død af en

Læs mere

Alma 82 år. Dement jeg kan ikke forstå hvorfor jeg ikke må komme hjem og passe mine høns. Diagnose. Almas liv. Almas forvirrende Verden

Alma 82 år. Dement jeg kan ikke forstå hvorfor jeg ikke må komme hjem og passe mine høns. Diagnose. Almas liv. Almas forvirrende Verden Alma 82 år Dement jeg kan ikke forstå hvorfor jeg ikke må komme hjem og passe mine høns Alma er ikke så god til at huske længere og hendes sygdom gør, at hun har svært ved at passe dagligdagens gøremål.

Læs mere

Alex. Og den hemmelige skat. Navn: Klasse: Ordklasser 3. klassetrin

Alex. Og den hemmelige skat. Navn: Klasse: Ordklasser 3. klassetrin Alex Og den hemmelige skat Ordklasser 3. klassetrin Navn: Klasse: 1. Skattekortet Her er Alex. Han er en meget glad dreng, for han har lige fået en ny Nintendo. Eller han har ikke fået den, faktisk er

Læs mere

Du er klog som en bog, Sofie!

Du er klog som en bog, Sofie! Du er klog som en bog, Sofie! Denne bog handler om, hvordan det er at have problemer med opmærksomhed og med at koncentrere sig. Man kan godt have problemer med begge dele, men på forskellig måde. Bogen

Læs mere

Bilag nr. 4 Transskribering af interview 3. Van

Bilag nr. 4 Transskribering af interview 3. Van Bilag nr. 4 Transskribering af interview 3. Van Van virker fra starten ret nervøs. Hun sidder fremadlænet med foldede hænder, mens hun nervøst kigger på skiftevis interviewer og informant. Før optageren

Læs mere

3.2 Jesus-planen. Check-in. Introduktion til denne lovsangsaften. Formålet med aftenen. 10 minutter. Materialer. Aktivitet. Formål

3.2 Jesus-planen. Check-in. Introduktion til denne lovsangsaften. Formålet med aftenen. 10 minutter. Materialer. Aktivitet. Formål 32 JESUS-PLANEN - LOVSANGSAFTEN / TEEN EQUIP / SIDE 1 AF 6 32 Jesus-planen Introduktion til denne lovsangsaften I aften handler om, at hver enkelt teenager opdager eller erfarer Jesusplanens betydning

Læs mere

Bamse Polle. i 2. klasse

Bamse Polle. i 2. klasse Bamse Polle i 2. klasse Polle Noller Sigurd Søren Maren Snella Lise Hanne Projektet Bamse Polle bygger på læseplan for den kriminalpræventive undervisning for 0. - 3. klasse og blev støttet af Det kriminalpræventive

Læs mere

Vejledning. Forslag. Tør du tale om det?

Vejledning. Forslag. Tør du tale om det? Vejledning Til denne øvelse er det en forudsætning at have gennemgået de 5 voldsformer. De 24 breve er bygget på rigtige breve og historier fra børn og unge. Ved at læse andre børns oplevelser kan det

Læs mere

Synes, mener eller tror?

Synes, mener eller tror? Synes, mener eller tror? Tror, synes og mener dækkes på mange sprog af samme ord. Men på dansk er begrebet delt op efter den psykologiske baggrund: Synes udtrykker en følelse i situationen, tror udtrykker,

Læs mere

Du danske sommer. Du danske sommer jeg elsker dig Skønt du så ofte har sveget mig. Hold kæft. Snart kolde farver i sky og vand. Hold kæft deroppe!

Du danske sommer. Du danske sommer jeg elsker dig Skønt du så ofte har sveget mig. Hold kæft. Snart kolde farver i sky og vand. Hold kæft deroppe! Du danske sommer Du danske sommer jeg elsker dig Skønt du så ofte har sveget mig Snart kolde farver i sky og vand Snart nøgne piger ved hver en strand Hold kæft. Hold kæft deroppe! Mer, mer, I skal holde

Læs mere

Kommunikation for Livet. Uddannelse til Fredskultur 3 eksempler. Her gives nogle eksempler på anvendelse af IVK i praksis (alle navne er ændrede):

Kommunikation for Livet. Uddannelse til Fredskultur 3 eksempler. Her gives nogle eksempler på anvendelse af IVK i praksis (alle navne er ændrede): Uddannelse til Fredskultur 3 eksempler Her gives nogle eksempler på anvendelse af IVK i praksis (alle navne er ændrede): Uddannelse til fredskultur Første eksempel Anna på 5 år kommer stormende ind til

Læs mere

Hun forsøgte at se glad ud, men denne kunstige glæde kunne ikke skjule, at hun var nervøs. Hedda blev så gal. - Og det siger I først nu!

Hun forsøgte at se glad ud, men denne kunstige glæde kunne ikke skjule, at hun var nervøs. Hedda blev så gal. - Og det siger I først nu! Kapitel 1 Allerede ved havelågen kunne Hedda mærke, at der var noget galt. Hun og Elin sagde farvel, under megen fnis som altid, men ud ad øjenkrogen så hun, at mor og far sad ret op og ned i hængesofaen

Læs mere

Senere på aftenen nyder jeg at kunne se realityprogrammerne om almindelige mennesker med almindelige problemer, som han altid tog afstand fra, for

Senere på aftenen nyder jeg at kunne se realityprogrammerne om almindelige mennesker med almindelige problemer, som han altid tog afstand fra, for Kost og logi Hvis jeg skal være helt ærlig, så havde jeg faktisk troet, at han havde fornemmet, hvor det bar hen. Jeg synes jo næsten, det lyste ud af mig. Men at dømme efter hans reaktion, havde han slet

Læs mere

Hvad gør du? Hvad gør du efterfølgende? Hvad siger du under samtalen til forældrene?

Hvad gør du? Hvad gør du efterfølgende? Hvad siger du under samtalen til forældrene? Du har en samtale med forældrene til Sofie på tre år. Under samtalen fortæller familien, at det altid er faderen, som bader Sofie. Faderen forguder Sofie og tiltaler hende som sin lille kæreste. Når han

Læs mere

Analyse af Skyggen. Dette eventyr er skrevet af H. C. Andersen, så derfor er det et kunsteventyr. Det er blevet skrevet i 1847.

Analyse af Skyggen. Dette eventyr er skrevet af H. C. Andersen, så derfor er det et kunsteventyr. Det er blevet skrevet i 1847. Analyse af Skyggen Man kan vel godt sige, at jeg har snydt lidt, men jeg har søgt på det, og der står, at Skyggen er et eventyr. Jeg har tænkt meget over det, og jeg er blevet lidt enig, men jeg er stadig

Læs mere

2) En anden vigtig betydning er at sætte noget eller nogen i en bestemt tilstand, beskrevet med et adjektiv (se dog 4 nedenfor):

2) En anden vigtig betydning er at sætte noget eller nogen i en bestemt tilstand, beskrevet med et adjektiv (se dog 4 nedenfor): Gøre 1) Gøre kan være et tomt ekko af et andet verbum - eller et tomt spørgsmål: Jeg elsker hestekød ja, det gør jeg også! Hvad gør du dog? Jeg fik bare lyst til at smage på tulipanerne! 2) En anden vigtig

Læs mere

SCRAPBOG KARAKTEROVERSIGT

SCRAPBOG KARAKTEROVERSIGT SCRAPBOG KARAKTEROVERSIGT OVERSIGT INTRO KARAKTERER... 2 MONA... 3 THOMAS... 4 GITTE... 5 KIMMI... 6 LIVA OG KURT... 7 TOVE, PATRICK, HELLE OG JENS PEDER... 8 Mor glæder sig til sin søns besøg! profil

Læs mere

Yngste søn: Øhh, far, jeg skal lige spørge dig om noget. Far: Ja, min søn, hvad vil du gerne spørge mig om?

Yngste søn: Øhh, far, jeg skal lige spørge dig om noget. Far: Ja, min søn, hvad vil du gerne spørge mig om? Den fortabte søn Dukketeater Af: Britta Søes Tekst: Luk 15,11-32 Tema: Gud, som den der er Far. Om tilgivelse at have gjort noget dumt og få tilgivelse. Om misundelse. Om at se alle de gaver, vi har fået

Læs mere

Kristuskransen forklaring på perlerne

Kristuskransen forklaring på perlerne Kristuskransen forklaring på perlerne Gudsperlen Guds perlen, er Kristuskransens start. Guds perlen er den store guldfarvede perle. Guds perlen er Kristuskransens start og slutning. Du har måske allerede

Læs mere

dagen derpå 3 Han sover nok længe, siger moren og nikker mod den lukkede soveværelsesdør. Hun rejser sig og tænder radioen. Andreas hælder cornflakes i sin tallerken og drysser sukker på, inden han begynder

Læs mere

FÓLKASKÚLIN DANSKT 9. FLOKKUR NOVEMBER 2013. spurningar til tekstasavnið. Skúlin ásetir sjálvur dag og tíð fyri royndina

FÓLKASKÚLIN DANSKT 9. FLOKKUR NOVEMBER 2013. spurningar til tekstasavnið. Skúlin ásetir sjálvur dag og tíð fyri royndina Navn: Flokkur: M E N T A M Á L A R Á Ð I Ð FÓLKASKÚLIN DANSKT 9. FLOKKUR NOVEMBER 2013 lesifatan spurningar til tekstasavnið Skúlin ásetir sjálvur dag og tíð fyri royndina Samlað tíð til máluppgávuna,

Læs mere

Alle kan få brug for et råd

Alle kan få brug for et råd Alle kan få brug for et råd U-turns rådgivning er også åben for fædre, mødre, kærester, bonusforældre, søskende og andre mennesker, som er tæt på unge med rusmiddelproblemer, og som har behov for støtte.

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 4. Emne: Superhelte og prinsesser HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 4 Emne: Superhelte og prinsesser side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 4. Emne: Superhelte og prinsesser HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 4 Emne: Superhelte og prinsesser side 1 Uge 4 Emne: Superhelte og prinsesser Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 4 Emne: Superhelte og prinsesser side 1 HIPPY HippHopp Uge4_Superhelte og prinsesser.indd 1 06/07/10 11.22 Uge

Læs mere

Stylet orden. Hun indretter med indføling: Side X NYT FRITIDSHUS. energivinduer. www.lilje-huset.dk

Stylet orden. Hun indretter med indføling: Side X NYT FRITIDSHUS. energivinduer. www.lilje-huset.dk Fyens Stiftstidende og Fyns Amts Avis fredag 13. juli 2012 Hun indretter med indføling: Stylet orden Side X 70 23 15 23 jna.dk energivinduer Spar op til 35% nu kontakt os for mere info udstilling: Kratholmvej

Læs mere

Europe Direct er en service, der har til formål at hjælpe med at besvare Deres spørgsmål om Den Europæiske Union. Frikaldsnummer (*):

Europe Direct er en service, der har til formål at hjælpe med at besvare Deres spørgsmål om Den Europæiske Union. Frikaldsnummer (*): Lille Floragade Denne publikation udgives af Generaldirektoratet for Miljø. Den findes også på GD for Miljøs hjemmeside for unge og miljøet : http ://ec.europa.eu/environment/youth/index_da.html Manuskript

Læs mere

Dilemma: (Fra græsk) situation hvor man er nødt til at vælge mellem to (ubehagelige) muligheder.

Dilemma: (Fra græsk) situation hvor man er nødt til at vælge mellem to (ubehagelige) muligheder. Snik Snak Handicap side 24 Dilemma: (Fra græsk) situation hvor man er nødt til at vælge mellem to (ubehagelige) muligheder. Til læreren: Dilemmahistorierne har det til fælles, at en eller flere af personerne

Læs mere

Præstens hemmelighed

Præstens hemmelighed Den lå på bordet. Pia vidste, hun ikke måtte røre den, men det trak i hver en fiber i hendes krop for at kigge i den. Den var hendes fars og han havde udtrykkeligt fortalt, at ingen måtte åbne den, for

Læs mere

Guide: 10 tegn på at du er en dårlig kæreste

Guide: 10 tegn på at du er en dårlig kæreste Guide: 10 tegn på at du er en dårlig kæreste Listen er lang. Man kan træde forkert uendeligt mange gange i et parforhold. Men nogle af fejlene er værre end andre. Af Maria Christine Madsen, 04. februar

Læs mere

tal med en voksen hvis du synes, at din mor eller far drikker for meget

tal med en voksen hvis du synes, at din mor eller far drikker for meget tal med en voksen hvis du synes, at din mor eller far drikker for meget Historien om en helt Sanne er 14 år. Hun må klare mange ting selv. Hun må ofte selv stå op om morgenen og få sine søskende op og

Læs mere

Spritteren. Om eftermiddagen ligger mejeriet øde og stille hen. Far og mejeristerne er som regel færdig først på eftermiddagen

Spritteren. Om eftermiddagen ligger mejeriet øde og stille hen. Far og mejeristerne er som regel færdig først på eftermiddagen Spritteren Om eftermiddagen ligger mejeriet øde og stille hen. Far og mejeristerne er som regel færdig først på eftermiddagen med at gøre rent efter formiddagens arbejde. Det bliver gjort grundigt og der

Læs mere

Med kurs mod kærligheden

Med kurs mod kærligheden Med kurs mod kærligheden Dating-junglen: Henrik Gehrt opgav de krævende danske kvinder og søgte i stedet en østeuropæisk. Hans nye kæreste er fra Ukraine, og alt virker bedre og nemmere Af Rikke Struck

Læs mere

Kirke for Børn og UNGE Søndag 18. januar kl. 17.00. 787 du som har tændt millioner af stjerner

Kirke for Børn og UNGE Søndag 18. januar kl. 17.00. 787 du som har tændt millioner af stjerner 1 Kirke for Børn og UNGE Søndag 18. januar kl. 17.00 21 Du følger Herre, al min færd 420 Syng lovsang hele jorden 787 du som har tændt millioner af stjerner Da jeg kom i 6. klasse fik vi en ny dansklærer,

Læs mere

TAL MED EN VOKSEN. hvis din mor eller far tit kommer til at drikke for meget

TAL MED EN VOKSEN. hvis din mor eller far tit kommer til at drikke for meget TAL MED EN VOKSEN hvis din mor eller far tit kommer til at drikke for meget Historien om en helt Sanne er 14 år. Hun må klare mange ting selv. Hun må ofte selv stå op om morgenen og få sine søskende op

Læs mere

Et hjerte. Skal vi være kærester? Emma kiggede spørgende op på Kasper, som hurtigt kiggede ned i vandet.

Et hjerte. Skal vi være kærester? Emma kiggede spørgende op på Kasper, som hurtigt kiggede ned i vandet. Et hjerte. Dag 1 En gang i fremtiden fandt en klog mand på, at man kunne erstatte adoptivbørn med robotter. Robotterne lignede og opførte sig som almindelige børn, men forskellen var, at robotterne ikke

Læs mere

På dansk ved Ida Farver

På dansk ved Ida Farver På dansk ved Ida Farver LØRDAG DEN 31. AUGUST Nogle gange tror jeg, min mor er hjernedød. Nogle gange ved jeg, hun er det. Som i dag. Dramaet startede her i morges, da jeg henkastet spurgte hende, om ikke

Læs mere

Bilag 4 Transskription af interview med Anna

Bilag 4 Transskription af interview med Anna Bilag 4 Transskription af interview med Anna M: Først og fremmest kunne vi godt tænke os at få styr på nogle faktuelle ting såsom din alder bl.a.? A: Jamen, jeg er 25. M: Og din kæreste, hvor gammel er

Læs mere

indhold Børn i Laos 4 Martin kommer til Laos 6

indhold Børn i Laos 4 Martin kommer til Laos 6 Martin i Laos indhold Børn i Laos 4 Martin kommer til Laos 6 Indhold Børnene ved Mekong 10 Dyrene i landsbyen 14 Hvad spiser man i Laos 16 Martin i rismarken 18 Børnene vaccineres 20 Nee og Noo står op

Læs mere

21-årig efter blodprop: 'Arret er noget af det bedste, jeg har'

21-årig efter blodprop: 'Arret er noget af det bedste, jeg har' 21-årig efter blodprop: 'Arret er noget af det bedste, jeg har' Pernille Lærke Andersen fortæller om den dag, hun faldt om med en blodprop, og hele livet forandrede sig Af Karen Albertsen, 01. december

Læs mere

Guide: Er din kæreste den rigtige for dig?

Guide: Er din kæreste den rigtige for dig? Guide: Er din kæreste den rigtige for dig? Sådan finder du ud af om din nye kæreste er den rigtige for dig. Mon han synes jeg er dejlig? Ringer han ikke snart? Hvad vil familien synes om ham? 5. november

Læs mere

Åbningshistorie. kend kristus: Teenagere

Åbningshistorie. kend kristus: Teenagere Studie 1 Guds ord 9 Åbningshistorie Jeg stod bagerst i folkemængden i indkøbscentret og kiggede på trylleshowet. Men min opmærksomhed blev draget endnu mere mod den lille pige ved siden af mig end mod

Læs mere

gang om måneden ca. og indberetter til Told og Skat og sender noget til revisoren, når det er tid til det og sådan noget. Det er sådan set dagen.

gang om måneden ca. og indberetter til Told og Skat og sender noget til revisoren, når det er tid til det og sådan noget. Det er sådan set dagen. Bilag E - Lisbeth 0000 Benjamin: Yes, men det første jeg godt kunne tænke mig at høre dig fortælle mig lidt om, det er en almindelig hverdag hvor arbejde indgår. Så hvad laver du i løbet af en almindelig

Læs mere

Adjektiver. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved den rigtige sætning. John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus.

Adjektiver. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved den rigtige sætning. John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus. Adjektiver bolig www.5emner.dk 01 Sæt kryds Sæt kryds ved den rigtige sætning. Eks. 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 7 John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus. Freja har lige

Læs mere

Love Birds. Handling. 1. Blind date

Love Birds. Handling. 1. Blind date Titel: Love Birds Instruktør: Trylle Vilstrup Produktionsår: 2000 Filmens længde: 9 min. 38 sek. Målgruppe: Udskoling Alderscensur: Tilladt for alle Timetal for undervisningsforløb: 3 4 lektioner Love

Læs mere

Kapitel 6. Noget om tøj, budskaber og bæredygtighed

Kapitel 6. Noget om tøj, budskaber og bæredygtighed Kapitel 6 Noget om tøj, budskaber og bæredygtighed 1 5 Hvordan har du det med tøj? Voxpop Jamilla Altså, jeg bliver selvfølgelig glad, når jeg arver tøj, og når jeg får noget. Det er rigtig dejligt Og

Læs mere