Til. Hvidovre Kommune. Dokumenttype. Rapport. Dato. Oktober 2015 HVIDOVRE FRILUFTSBAD SOLVARME - FORUNDERSØGELSER

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Til. Hvidovre Kommune. Dokumenttype. Rapport. Dato. Oktober 2015 HVIDOVRE FRILUFTSBAD SOLVARME - FORUNDERSØGELSER"

Transkript

1 Til Hvidovre Kommune Dokumenttype Rapport Dato Oktober 2015 HVIDOVRE FRILUFTSBAD SOLVARME - FORUNDERSØGELSER

2 HVIDOVRE FRILUFTSBAD SOLVARME - FORUNDERSØGELSER Revision 0 Dato Udarbejdet af NHR Kontrolleret af BKL Godkendt af NKH Beskrivelse [Valgfri 1] [Valgfri 2] Ref Rambøll Hannemanns Allé 53 DK-2300 København S T F R:\2015\ \5 Projekteringsfaser\Rapport solvarme 20.okt docx

3 solvarme - forundersøgelser INDHOLD 1. INDLEDNING 1 2. KONKLUSION 2 3. BAGGRUND Hovedbygning Tagflade Statik Eksisterende installationer Præstemosehallen Tagflade Eksisterende installationer Statik Nuværende bassinopvarmning 5 4. MULIGHEDER FOR SOLVARME Energibehov Solfangertyper m.m Hældning Tagintegrerede solfangere anbefalet løsning Standardsolfangere Vakuumrørssolfangere Bassinsolfangere El- og varmeproducerende solpaneler PVT Solvarme på hovedbygningen 300 m Tilslutning af solfangere til bassiner og bygningens anlæg Solvarme på Præstemosehallen 340 m Tilslutning af solfangere til bassiner og bygningens anlæg Solvarme på både hovedbygning og hal medfører behov for varmelagring Lagringsbehov Solvarme tilbage til fjernvarmenettet Overdækning af bassiner Økonomi Alternativ finansiering af solvarme på hovedbygning Overdækning NÆSTE SKRIDT Diverse afklaringer Tidsplan BILAG 17

4 solvarme - forundersøgelser

5 Side 1 1. INDLEDNING Nærværende rapport beskriver mulighederne for at anvende solvarme sammen med fjernvarme til opvarmning af bassinerne i Hvidovre Friluftsbad. Der ses også på mulighederne for at eventuel overskydende solvarme kan leveres til fjernvarmenettet og/eller anvendes til brugsvandsopvarmning og centralvarme. I dag går der en anseelig mængde fjernvarme til at holde temperaturen i bassinerne på de ca. 27 C, som brugerne foretrækker. I 2013 kostede opvarmning af bassin og bygning ca kr., hvoraf bassinerne udgør den største post. Uden opvarmning kan der forventes temperaturer fra omkring C og op til C i juniaug. i bassinerne. Det har været forsøgt, at dække bassinerne til om natten for at holde på varmen, men dette er opgivet igen pga. hærværk. Undersøgelserne har omfattet: Solfangere på hovedbygning Solfangere på Præstemosehal Forskellige solfangertyper Overskudsvarme til fjernvarmenet Statik Overdækning Økonomi Rapporten er udført aug.-sep på baggrund af en gennemgang på stedet, oprindelige tegninger, målte forbrug samt oplysninger fra Hvidovre Kommune og producenter.

6 Side 2 2. SAMMENFATNING OG KONKLUSION Rapporten gennemgår de muligheder, der er for at etablere solvarme og afsluttes med at sætte priser på løsninger og besparelser. 2.1 Sammenfatning På baggrund af et ønske fra Hvidovre Kommune undersøges der for mulighederne for solvarme på friluftsbadet. Der er fra kommunen opstillet 3 scenerier, som ønskes undersøgt nærmere. 1. Solvarme anlæg på hovedbygningen, 300 m 2 solfangere 2. Solvarme anlæg på Præstemosehallen, 340 m 2 solfangere 3. Solvarme anlæg på hallen og hovedbygning, i alt 640 m 2 solfangere I undersøgelsen er bygninger og tekniske installationer gennemgået, hvorefter der afklares for energibehov, solfangertyper incl. solceller, mulige anlægsopbygninger, overdækning af bassiner samt økonomi. Scenarie m2 tagintegrerede solfangere på hovedbygningens østvendte tag Østvendte solfangere yder mindre end sydvendte, men forskellen reduceres ved lave hældninger i det aktuelle tilfælde ca. 9 grader. Placering af solfangere på hovedbygningen giver en enklere tilslutning til de eksisterende bassininstallationer end ved en placering på hallen. Investeringen er ca. 1,4 mio. kr. og simpel tilbagebetalingstid er 21 år. Scenarie m2 tagintegrerede solfangere på Præstemosehallens sydvendte tag Sydvendte solfangere yder mere end østvendte, men forskellen reduceres ved lave hældninger. Solfangere med lille hældning yder lidt mindre, men vælges andre hældninger skygger solfangerne for hinanden medmindre der placeres færre. Der er plads til ca. 10% flere m 2 solfangere end på hovedbygningen. Solvarme produceret udenfor badesæsonen kan i stort omfang udnyttes i hallen. Her giver de sydvendte solfangere et godt tilskud i foråret og i mindre grad i efteråret. Solvarmen vil erstatte opvarmning med naturgas, der er ca. 20% dyrere end fjernvarme. Investeringen er ca. 1,9 mio. kr. og har simpel tilbagebetalingstid er 19 år. Scenarie 3 begge anlæg, i alt 640 m 2 tagintegrerede solfangere De 2 anlæg vil tilsammen give en meget høj dækningsgrad set på månedsbasis, men det vil reelt give et problem med overproduktion i varme perioder. Dette scenarie kræver at installeres et større varmelager. Der er regnet med en 100 m3 tank. Det er dog ikke afklaret, hvor den kan placeres. Investeringen er ca. 3,8 mio. kr. og har simpel tilbagebetalingstid er 23 år. 2.2 Konklusion Undersøgelserne peger på 2 mulige placeringer af solvarmeanlægget. Som nævnt ovenfor vil de 2 løsninger tilsammen give en overproduktion af solvarme på nogle tidspunkter.

7 Side 3 Det anbefales derfor at arbejde videre med en placering på hallen scenario 2 -, hvor der opnås den bedste økonomi Alternative løsninger I løbet af undersøgelsen fremkom der andre løsninger end de tre scenarier, som kommunen fremlagde. Anden ejerskab af anlægget på hovedbygningen ved Hvidovre Fjernvarme, EBO Consult Hvidovre Fjernvarme har forslået, at de står for finansiering og drift af anlægget imod en mindre leje af tagarealet til anlægget. Dermed vil de levere solvarmen til friluftsbadet til uændret pris som før. Hvidovre Kommune opnår på den måde ikke en økonomisk besparelse, men en reduktion i CO 2 på 12,7 ton om året. Overdækning af bassinområdet Med en overdækning er der mulighed for at spare energi, da det vil begrænse varmetab og fordampning fra bassinet. I kombination med solvarme vil det medføre, at der er brug for færre m2 solfangere. Investeringen for ren overdækning er ca. 4 mio. kr. og har simpel tilbagebetalingstid på mere end 60 år. Andre fordele ved overdækning er reduceret fordampning (spædning af færre m3 vand), mindre snavs i vandet, bedre anvendelighed i dårligt vejr og mulighed for at forlænge badesæsonen. Hybrid løsning med PVT solpaneler (produktion af el og varme) Det interessante ved denne løsning er bl.a. at paneler kan levere ca. 20% af solenergien som el og ca % som varme. Hvis strømmen anvendes til opvarmning og dermed ikke tilsluttes elnettet, kan der være en mulighed for at undgå selskabsdannelse. Dog skal dette undersøges i forhold til elforsyningsloven. Derfor er der ikke angivet priser for denne løsning.

8 Side 4 3. BAGGRUND I dette afsnit beskrives bygningerne med fokus på installationer og tagflade. Beskrivelse af tagopbygning og hældning er baseret på tegninger af bygningerne. Installationer er beskrevet på baggrund af gennemgang juni Desuden er nuværende varmeforbrug i hovedbygning incl. bassiner beskrevet, 3.1 Hovedbygning Tagflade Tagfladen er 318 m2 med ca. 9 graders hældning mod øst. Taget er opbygget som et skråt loft med indvendig beklædning, dampspærre, 75 mm Rockwoll, hulrum (ventileret?), ru og pløjede 1*4 brædder, 3 lag built-up pap. Enkelte træer syd for bygningen skygger nogle timer om dagen på en mindre del af taget, men de kan måske beskæres? Statik Der er lidt forskellige oplysninger for taget over toiletbygningen og over omklædningsbygningen. Under forudsætning af at max. afstand mellem bjælker er ca. 0,8 m og spændet ca. 4,4 m (som der står i beregningerne), samt at bjælker er 5 " x 6 " så holder taget til solvarme. Det bør dog undersøges inden anlægget etableres, om bjælkestørrelser og afstande er som der står i de statiske beregninger, idet der som nævnt er forskellige oplysninger om toiletbygningen og omklædningsbygningen Eksisterende installationer Der er indført fjernvarme via skolen, der ligger syd for bygningen dvs. der sker ingen veksling af varmen på skolen til en sekundærkreds. Fremløbstemperaturen på fjernvarmen er om sommeren C. En varmtvandsbeholder opvarmes af fjernvarmen. Den leverer varmt vand til bruserne i bygningen. Kommunen har estimeret forbruget til ca m3/år a ca. 38 C. Via en varmeveksler opvarmer fjernvarmen centralvarmeanlægget. Udenfor badesæsonen holdes bygningen på min. 10 C. Via en anden varmeveksler opvarmer fjernvarmen bassinvandet. En Siemens Synco 700 undercentral styrer anlæggene. 3.2 Præstemosehallen Hallen indeholder en håndboldbane, der kan opdeles til f.eks. badminton samt klublokaler med cafe. I salen er der ikke vinduer og derved kan solvarme via vinduerne ikke bidrage til opvarmningen. Hallen er lukket ult. juni primo aug Tagflade På tagfladen er det muligt at anvende ca. 2*360 m2 med 10 graders hældning mod syd hhv. nord. Taget er opbygget som et skråt loft med indvendig beklædning, 50 mm isolering, dampspærre, 150 mm Rockwoll, 50 mm hulrum (ventileret), VF-krydsfiber, 2 lag tagpap. I salen er der en række åbninger (klapper?) for røgventilation ca. 1 m fra kip og på begge sider af taget. Her kan ikke etableres sollvarme Eksisterende installationer Hallen opvarmes af en kondenserende naturgaskedel Weishaupt Thermo Kondens (ikke mest effektive type pga. krav om min. cirkulation over kedlen).

9 Side 5 En varmtvandsbeholder opvarmes af kedlen med en fremløbstemperatur på C.. Den leverer varmt vand til bruserne i bygningen. Kommunen har estimeret forbruget til ca. 200 m3/år a ca. 38 C. Der er plads til opstilling af en buffertank ca. 1 m diameter og højde 2,5 m (1,5-2 m3). Kedlens integrerede styring regulerer kedel og centralvarme. Beholderen har sin egen styring Statik Statikken er vurderet udfra de eksisterende statiske beregninger af stålrammerne. Der er forudsat den samme procentvise forøgelse på udnyttelsesgraden som på forøgelsen af lasten. Det medfører, at der ikke er beregningsmæssige problemer med bæreevnen. Enkelte steder er der en overskridelse på ca. 4 %, men med de sikkerheder der arbejdes med og div. usikkerheder vurderes det, at rammerne godt kan holde til solfangere. Friluftsbadet med hovedbygningen, med østvendt tagflade, vest for bassinerne. Hallen ligger nord for bassinerne. 3.3 Nuværende bassinopvarmning Hvidovre Friluftsbad har 2 uoverdækkede bassiner på ca. 25*15 m (375 m2) hhv. ca. 10*3 m (30 m2). Det store bassin indeholder ca. 350 m3 og soppebassinet ca. 15 m3 i alt ca. 375 m3 incl. rør og beholdere. I perioden ca. 1.juni-1.september holdes bassinerne på ca. 27 C ved opvarmning med fjernvarme. Bassinerne har et fælles vandbehandlingsanlæg placeret i den nordlige del af kælderen under hovedbygningen. Her renses og opvarmes vandet. Fjernvarmen til bassinopvarmning kommer via Præstemoseskolen og dækker også centralvarme og opvarmning af varmtvandsbeholder.

10 Side 6 Periode 2013 Marts 10 April 7 Fjernvarme MWh Middeltemperatur C Soltimer Vind m/s Maj 68 13, ,6 Juni 72 15, ,7 Juli ,3 Aug , ,2 Sep Marts 10 April 8 Maj 29 12, ,2 Juni 85 15, ,1 Juli 47 20, ,2 Aug. 0 Sep. 19 Varmeforbrug samt udetemperaturer, soltimer og vind (DMI for København og Nordsjælland). Forbrug af fjernvarme ligger på MWh/måned. Det lave forbrug maj 14 skyldes sandsynligvis at friluftsbadet kun har været åbnet en del af måneden (den var kold).

11 Side 7 4. MULIGHEDER FOR SOLVARME Der er opstillet 3 scenarier i et notat marts 15 fra MULTIHUSET. Det er aftalt at Rambøll gennemgår og uddyber forslagene. I de beregninger, der er udført, er anvendt data for 12 m2 standardsolfangere. 4.1 Energibehov Det vurderes udfra ovenstående forbrug at der typisk skal bruges ca. 50 MWh pr. måned til at opvarme bassinet. Temperatur til-fra solfangere skal være min C. Herudover går en mindre del til opvarmning af brugsvand incl. cirkulation. Der forudsættes 15 MWh pr. måned a C juni-aug.. Forbrug til centralvarme forudsættes at være minimalt og indgår ikke i beregningerne. I det omfang der er overproduktion i f.t. ovenstående kan dette sandsynligvis afsættes til fjernvarmeinstallationen i bygningen. I givet fald forudsættes temperaturerne til-fra solfangerne at skulle være C. Udenfor badesæsonen er er der et mindre varmeforbrug og solvarmeanlæggets ydelse vil ind i mellem overstige dette. 4.2 Solfangertyper m.m Hældning Generelt er der arbejdet med en hældning på solfangere svarende til tagets hældning dvs grader. Herved kan solfangerne lægges op på tagene uden anvendelse af stativer. Vælges andre hældninger/orienteringer skygger solfangerne for hinanden medmindre der placeres færre. Den lave hældning er meget tæt på det optimale, da solfangerne får en ekstra stor produktion i sommermånederne og tilsvarende mindre om vinteren. NB Ulempen ved den lave hældning kan være at evt. kondens på glassets inderside vil dryppe ned på absorberen og give pletter på denne. I flg. Sonnenkraft (solfangerproducent) er dette kun et æstetisk problem holdbarhed og ydelse ændres ikke. Med solfangernes lave hældning vil det ikke kunne ses, når man kigger op på solfangerne fra terrænniveau. En anden ulempe kan være tilsmudsning, idet selvrensningen med regnvand vil være lidt dårligere med den lave hældning. Der imidlertid flere eksempler på at lave hældninger omkring 10 grader kan fungere tilfredsstillende Tagintegrerede solfangere anbefalet løsning. Solfangerne samles på stedet. Der er set på solfangere fra Sonnenkraft (tidligere Velux selskab), der bl.a. producerer solfangere til tagintegration. For at kunne fylde tagfladen ud kan solfangerne leveres i forskellige længder og bredder, med mindste mål 1*1,2 m (h*b). Ved at kombinere størrelserne kan de ydre mål på den færdige solfanger tilpasses taget. Når elementerne er lagt op og rørene forbundet, monteres der inddækninger, så solfangerelementerne fremtræder som en stor flade. Rørinstallationerne er skjult under inddækningerne. Ydelsen ved integrerede solfangere er typisk en smule højere end for almindelige solfangere, da kant- og rørtabene er mindre. Det er denne løsning, der er arbejdet videre med i rapporten Standardsolfangere Det billigste anlæg pr m2 fås med 12 m2 solfangerelementer, hvoraf Arcon-Sunmark er den største producent. Imidlertid vil det ikke være muligt at udnytte tagfladen i samme omfang, som man kan med tagintegrerede solfangere. Besparelsen pr. m2 vil være ca. 5% på den samlede anlægsudgift. Rørinstallationerne vil være synlige.

12 Side Vakuumrørssolfangere Solgangere med vakuumrør er meget effektive ved høje temperaturer og kan nå op mod 300 C, hvor almindelige solfangere kan nå op omkring 200 C. Til gengæld er de mindre effektive ved lave temperaturer. Ved bassinopvarmning kan det dreje sig om % mindre produktion. Prisen pr m2 er op mod det dobbelte af almindelige solfangere. Der er ikke arbejdet videre med denne type solfanger i undersøgelsen Bassinsolfangere Der Findes en specielt udviklet, simpel og billig type solfangere til opvarmning af udendørs bassiner. Der er typisk tale om uisolerede solfangere med en lavere effektivitet og sandsynligvis kortere holdbarhed, da de er udført af sort plast. De er ikke egnede til at levere varme med højere temperaturniveauer. Tommelfingerregel for bassinsolfangere er at de skal have et areal som bassinarealet, hvor almindelige solfangere kan nøjes med 0,5*bassinareal. Udfra denne tommelfingerregel passer de mulige 300/340 m2 solfanger at passe godt til bassinstørrelsen. Der er ikke arbejdet videre med denne type solfanger i undersøgelsen El- og varmeproducerende solpaneler PVT En del af udviklingsarbejdet med solceller omfatter solceller, der også kan levere varme - såkaldte PVT. Der er en vis modsætning heri, da el-ydelsen falder ved stigende temperaturer. Det der alligevel gør det interessant er bl.a. at hvor de bedste paneler leverer ca. 20% af solenergien som el, vil de tillige kunne yde 40-50% som varme. Princippet er specielt interessant, hvis der er tale om super-lavtemperaturvarme som f.eks.bassinopvarmning. Med den nuværende lovgivning er det ikke umiddelbart muligt for kommuner at producere el med solceller, men hvis strømmen anvendes til opvarmning enten direkte eller via varmepumpe - i beholdere m.m. er det en anden sag. Vælges det at gå videre med projektet kan der indhentes pris på PVT, for at se om det er et godt alternativ til traditionelle solfangere. Ændres lovgivningen vil det være forholdsvis enkelt at anvende strømmen, som den højkvalitets energikilde den er til pumper, belysning m.m. Muligheden er senest beskrevet i Danvaks månedsblad. Inden man går videre med denne løsning bør der indhentes en principgodkendelse fra rette myndighed. 4.3 Solvarme på hovedbygningen 300 m2 Solfangere med tagets hældning mod øst Taget er brutto ca. 318 m2. Hvis solfangere lægges direkte på tagfladen med samme hældning dvs. ca. 9 grader mod øst vil der kunne være ca. 300 m2 effektiv solfangerflade mod øst. En østvendt placering vil alt andet lige give en lavere ydelse end en sydvendt især forår og efterår.

13 Side 9 Dækning af varmebehov med et 300 m2 østvendt solvarmeanlæg 40-45% af opvarmningsbehov dækkes Behov for varmelagring er ikke større end det kan klares ved at lade bassintemperaturen variere nogle få grader. Alternativ løsning med sydvendte solfangere Panelerne vil skygge for hinanden i denne stilling dvs. færre paneler og udgifter til stativer. Produktionen reduceres med 20-30% i f.t. ovennævnte løsning og en større del falder udenfor badesæsonen. Der vil være større effekt af de skyggende træer. Rent æstetisk er det ikke en god løsning. Der er ikke arbejdet videre med denne løsning Tilslutning af solfangere til bassiner og bygningens anlæg Solpanelerne oplægges i 1,25-10 m2 færdige elementer og forbindes over tagfladen. Herfra trækkes hovedrørene ned og tilsluttes på 2 varmevekslere en til bassinkreds og en til bygningens fjernvarmeinstallation. Fjernvarmeinstallationen bruges til at fordele solvarme til varmtvandsbeholder og centralvarmeanlæg. Dette kræver en accept fra fjernvarmeforsyningen. 4.4 Solvarme på Præstemosehallen 340 m2 Solfangere med tagets hældning mod syd Tagflade til rådighed er brutto ca. 360 m2 på den side, der vender mod syd. Hvis solfangere lægges direkte på tagfladen med samme hældning dvs. ca. 10 grader vil der kunne være ca. 340 m2 effektiv solfangerflade.

14 Side 10 Med 340 m2 solfangere kan ca. halvdelen af bassinopvarmning dækkes Alternativ løsning med optimal hældning på grader, men færre m2 Ydelsen vil være en smule mindre især forår og efterår med en lille hældning set i f.t. en optimal optimal hældning på grader. På årsbasis er ydelsen ved 35 graders hældning beregnet til netto 545 kwh/m2, hvor de 9 graders hældning giver netto 539 kwh/m2. Imidlertid vil panelerne skygge for hinanden i denne stilling dvs. færre paneler og udgifter til stativer. Årsproduktionen for anlægget vil reelt reduceres med 40-50% og en større del falder udenfor badesæsonen. Der er ikke arbejdet videre med denne løsning. Supplerende løsning med nordvendte solfangere Udbyttet fra solfangere på den nordvendte tagflade kan overvejes. Med den lille hældning vil årsudbyttet være 20-30% mindre end fra den sydvendte flade og der vil være noget mindre produktion udenfor badesæsonen. Merprisen for at lægge solfangere mod nord begrænses af at nogle af installationerne vil være fælles for de 2 tagflader dvs. prisen pr. kwh bliver af samme størrelse som. En ren sydvendt løsning. Imidlertid opstår der et større behov for varmelagring se efterfølgende Tilslutning af solfangere til bassiner og bygningens anlæg Solfangerne forbindes på taget og der føres 2 rør ned til teknikrummet. Her tilsluttes på en bassinvarmeveksler, der overfører varme til bassinvandet. Mellem varmeveksleren og de rør, der ligger mellem vandbehandlingssystemet og bassinerne lægges en m lang rørstrækning. Det forudsættes at de nye rør tilsluttes på de eksisterende rør med T-stykker tæt på det store bassin. Pga. de lave temperaturer kan der anvendes uisolerede PE-rør nedlagt i en længde i Lecasten eller tilsvarende frem til bassinernes cirkulationssystem. Med denne løsning kan solvarmen kun levere bassinopvarmning til hovedbygningen. Et plus for løsningen er at hallen kan udnytte solvarmeanlægget, når bassinet er lukket, ved at solvarmen også tilsluttes kedelanlægget. Der bør installeres en 1-2 m3 akkumuleringstank. Ønskes det at levere varme med højere temperaturer til hovedbygningen skal der tilsluttes i kælderens installationer (se ovenfor), hvilket giver m isolerede fjernvarmerør. Ved overgang til fjernvarme kan solfangerne fortsat anvendes som beskrevet ovenfor.

15 Side Solvarme på både hovedbygning og hal medfører behov for varmelagring Der vil kunne installeres i alt 640 m2 solfangere på hovedbygning og hal. Løsningen kan ikke anbefales pga. periodevis overproduktion. Beregning viser at der er næsten 100% dækningsgrad, men også et behov for varmelagring På månedsbasis ser det ud til at behov og produktion passer ret godt sammen, men da solindstrålingen varierer meget i løbet af sommeren vil der i perioder blive produceret mere varme end der er behov for der opstår et behov for varmelagring. Se nedenfor. 4.6 Lagringsbehov Som det fremgår af ovenstående vil en dækningsgrad på mere end 50% medføre et behov for decideret varmelagring udover hvad der kan lagres i bassinerne. Kurven viser behov for en lagertank på op mod 100 m3 ved 640 m2 solfangere Der kan lagres op mod 1 MWh i bassinet, hvis der arbejdes med mulighed for at lade temperaturen stige 2 grader f.eks C. I virkeligheden må man regne med en større stigning, da stor

16 Side 12 produktion på solfangerne også betyder stor direkte solopvarmning af bassinerne. Samtidig vil varmetabet fra bassinerne mindskes pga. de højere lufttemperaturer, der typisk vil være i en periode med megen sol. Med det 300 m2 østvendte anlæg kan akkumuleringsbehovet dækkes ved at variere bassintemperaturen Det vurderes ikke at være rentabelt at indbygge et varmelager. Der er endvidere en udfordring med placeringen af en tank på omkring 100 m3. Løsningen er at nøjes med et af de beskrevne anlæg, hvor der ikke skal etableres varmelager. Et alternativ kan være at bruge fjernvarmenettet som lager se nedenfor. 4.7 Solvarme tilbage til fjernvarmenettet EBO, der administrerer fjernvarmen i Hvidovre, har været kontaktet vedr. solvarmeanlægget. Dir. Erik Christiansen oplyste: Salg af varme til fjernvarmenettet er ikke muligt, da Hvidovre Fjernvarme i flg. aftale med VEKS ikke må købe varme fra andre end VEKS. Dermed kan fjernvarmenettet ikke bruges som lager. Det er ikke muligt pt. at sige om det er lovligt at sende fjernvarme ind på brugersiden (og primærsiden) af fjernvarmemåleren og derved levere solvarme til varmtvandsbeholder og centralvarme den vej. Der skal ske en forhåndsgodkendelse. Fjernvarme til Præstemosehallen er planlagt til Det kan ikke rykkes frem. Hvidovre Fjernvarme kan tilbyde at finansiere/etablere/drive/eje solvarmeanlægget i år og i den periode betale (en lille) leje af taget. Varmen betales som hidtil og til uændret pris. I denne situation kan varmen sandsynligvis leveres tilbage til nettet og man kan etablere det store anlæg på begge bygninger. 4.8 Overdækning af bassiner Der har i nogle år ikke været overdækning på bassinerne om natten. Tidligere forsøg med overdækning er opgivet efter hærværk. En ny overdækning skal være robust og ikke for dyr i f.t. at der stadig er tale om et friluftsbad. Med en overdækning er der mulighed for at udvide åbningsperioden og/eller spare energi. En overdækning vil begrænse varmetab og fordampning fra bassinet evt. begge, således at færre m2 solfangere er nødvendige. Der kan være tale om følgende muligheder:

17 Side 13 Boblehal er billig, men ikke så robust. Med kun et lag plast vil der i perioder komme kondens på indersiden af hallen. Fast overbygning udføres af lette materialer f.eks. træstolper, gitterspær, 2-3 lags isolerende plast, nogle faste glaspartier for at give udsyn, skydedøre så der kan åbnes op i godt vejr. En løsning kan være at tage udgangspunkt i en fabrikshal, der kan koste fra ca m2 og opefter. Teflonfolie i nogle tilfælde udføres tagkonstruktion i flerlagsteflon folie for at lukke solen ind (Lalandia, Sundby, Fredericia m.fl.), Der skal tænkes over, hvordan fugten styres. I almindelige svømmehaller anvendes meget effektive ventilationsanlæg. I en svømmehal, der kun skal anvendes 3-4 måneder om sommeren, er det sandsynligvis ikke rentabelt at investere i dyr ventilation. 4.9 Økonomi Økonomien i de 2 foreslåede løsninger er vist i bilag 1 (hovedbygning) og bilag 2 (hallen). Nøgletallene er vist her. SOLVARME PÅ HOVEDBYGNING beløb i 1000 kr. Anlægsudgift 1396 Driftsbesparelse 66 STB (simpel tilbagebetalingstid) 21 år Denne løsning er den enkleste, men har færre m2 solfanger end anlægget på hallen Der er anvendt en pris på 55 øre/kwh fjernvarme, en gaspris svarende til 67 øre/kwh og en elpris på 1,50 kr./kwh SOLVARME PÅ HAL beløb i 1000 kr. Anlægsudgift 1889 Driftsbesparelse 98 STB (simpel tilbagebetalingstid) 19 år Denne løsning er lidt mere kompliceret, men har flere m2 solfanger og de vender mod syd Levetid for solvarmeanlægget kan sættes til år, men der er mange eksempler på ældre anlæg. Det er forudsat at tagenes overflade (tagpap) er i så god stand, at det ikke er nødvendigt at renovere dem. Er dette ikke tilfældet må denne udgift anses at være en del af almindeligt vedligehold. Integrerede solfangere vil beskytte tagpappet mod især sol og forlænge levetiden adskillige gange Alternativ finansiering af solvarme på hovedbygning Som nævnt ovenfor kan Fjernvarmeværket optræde som betaler/ejer/driftsansvarlig for anlægget i første omgang på hovedbygningen Overdækning Som beskrevet ovenfor vil en overdækning af det store bassin dvs. min. 30*20 m (der er herved 2-3 m gangareal rundt om bassinet) koste fra kr. 4 mio. (5000 kr/m2 + div.).

18 Side Tilskud Der er mulighed for at opnå CO2-tilskud til energibesparende projekter. Tilskuddenes størrelse varierer, men kan i dag anslås til at have en værdi på ca kr.(178 MWh a 300 kr.).

19 Side NÆSTE SKRIDT 5.1 Diverse afklaringer Hvis det besluttes at gå videre med projektet bør næste skridt være at få afklaret diverse usikkerheder i projektet: 1. Måling af forbrug til varmt brugsvand, cirkulationstab og centralvarme over en længere periode. 2. Kan interne fjernvarmeledninger bruges til fordeling af solvarme? 3. Er bassin og installationer i god stand? er vandfordeling i bassin ok? 4. Skal bassiner overdækkes? det betyder meget for varmeforbruget. 5. Gennemgang af konstruktioner på stedet 5.2 Tidsplan Hvis solvarmeanlægget skal være klar til badesæsonen vil der kunne skitseres følgende tidsplan: Dec. - seneste tidspunkt for beslutning Jan. projektering Feb. prisindhentning og aftale Marts opstart installationer April udførelse og aflevering Maj bassinopvarmning starter medio maj

20 Side 16

21 Side BILAG 1. Økonomi hovedbygning 2. Økonomi Præstemosehallen

22 Side 18

23 Side 19 HVIDOVRE FRILUFTSBAD - SOLVARME Forundersøgelser okt Bilag 1 Anlægsudgifter og driftsbesparelser, overslag SOLVARME PÅ HOVEDBYGNING BYGNINGSDEL ANLÆGSUDGIFT BELØB I 1000 KR. Anlægsudgift Solfangere 300 m2 a 1, Inddækninger+beslag 300 m2 a 0, Arbejdsløn 100 Stillads m.m. 30 Rør teknikrum-tag 20 m a 1 20 Veksler m.m. bassin 60 Veksler m.m. fjernvarme 40 Bygningsarbejder 20 CTS 40 El 30 Div. 40 Uforudsigelige udg. 156 Rådgivning 200 Samlet anlægsudgift 1396 Driftsbesparelse Fjernvarme erstattet af solvarme 130 MWh 0,55 72 (der er regnet med at 10% af solvarmen ikke udnyttes) Elforbrug 2 MWh 1,5-3 Driftsudgifter -3 Samlet driftsbesparelse 66 STB (simpel tilbagebetalingstid) 21

24 Side 20

25 Side 21 HVIDOVRE FRILUFTSBAD - SOLVARME Forundersøgelser okt Bilag 2 Anlægsudgifter og driftsbesparelser, overslag SOLVARME PÅ PRÆSTEMOSEHALLEN BYGNINGSDEL ANLÆGSUDGIFT BELØB I 1000 KR. Anlægsudgift Solfangere 340 m2 a 1, Inddækninger+beslag 340 m2 a 0, Arbejdsløn 120 Stillads m.m. 50 Rør teknikrum-tag 30 m a 1 30 Veksler m.m. bassin 60 Akkumuleringsbeholder m.m. 100 Tilslutning til eksisterende anlæg 50 Rør til bassin 70 m 1,5 105 Bygningsarbejder 20 Belægninger m.m. 40 CTS 40 El 30 Div. 50 Uforudsigelige udg. 216 Rådgivning 230 Samlet anlægsudgift 1889 Driftsbesparelse Fjernvarme erstattet af solvarme 131 MWh 0,55 72 Naturgas erstattet af solvarme 50 MWh 0,67 34 Elforbrug 3 MWh 1,5-5 Driftsudgifter -3 Samlet driftsbesparelse 98 STB (simpel tilbagebetalingstid) 19

NOTAT. Hvidovre Friluftsbad solvarme

NOTAT. Hvidovre Friluftsbad solvarme NOTAT Hvidovre Friluftsbad solvarme MULTIHUSET Kultur-, Teknik-, Miljø- og Arbejdsmarkedsforvaltningen Ejendomsafdelingen Energikonsulent: Per Bæk Nielsen Dato: 23. marts 2015/pnv Da Hvidovre Friluftsbad

Læs mere

Det kan forekomme at et forslag sparer penge, men ikke energi fx hvis dyr el erstattes med billigere fjernvarme.

Det kan forekomme at et forslag sparer penge, men ikke energi fx hvis dyr el erstattes med billigere fjernvarme. SIDE 1 AF 7 Adresse: Kløverprisvej 87 Postnr./by: 2650 Hvidovre BBR-nr.: 167-043631-001 Energikonsulent: Tom Kjørnæs Energimærkning oplyser om ejendommens energiforbrug og om muligheder for at reducere

Læs mere

Årlig. Tilbage- Forslag til forbedring. energienheder

Årlig. Tilbage- Forslag til forbedring. energienheder SIDE 1 AF 8 Adresse: Multebærvænget 12 Postnr./by: 2650 Hvidovre BBR-nr.: 167-104347-001 Energikonsulent: Bjarne Jensen Energimærkning oplyser om ejendommens energiforbrug og om muligheder for at reducere

Læs mere

Årlig. Tilbage- Forslag til forbedring. energienheder

Årlig. Tilbage- Forslag til forbedring. energienheder SIDE 1 AF 7 Adresse: Bakkedraget 17 Postnr./by: 6040 Egtved BBR-nr.: 621-262482-001 Energikonsulent: Jesper Berens Energimærkning oplyser om ejendommens energiforbrug og om muligheder for at reducere forbruget.

Læs mere

BBR-nr.: 580-007044 Energimærkning nr.: 200012195 Gyldigt 5 år fra: 01-04-2009 Energikonsulent: Kai Verner Jessen Firma: OBH Ingeniørservice A/S

BBR-nr.: 580-007044 Energimærkning nr.: 200012195 Gyldigt 5 år fra: 01-04-2009 Energikonsulent: Kai Verner Jessen Firma: OBH Ingeniørservice A/S SIDE 1 AF 6 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Midtløkke 15 Postnr./by: 6200 Aabenraa BBR-nr.: 580-007044 Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug, mulighederne for at opnå besparelser,

Læs mere

HÅNDBOG FOR ENERGI KONSULENTER ENFAMILIEHUSE. Version 2012. Beregnet forbrug 2012. Gyldig fra den 1. juli 2012

HÅNDBOG FOR ENERGI KONSULENTER ENFAMILIEHUSE. Version 2012. Beregnet forbrug 2012. Gyldig fra den 1. juli 2012 HÅNDBOG FOR ENERGI KONSULENTER Version 2012 ENFAMILIEHUSE Beregnet forbrug 2012 Gyldig fra den 1. juli 2012 INDHOLDSFORTEGNELSE VARMEPRODUCERENDE ANLÆG 02 Solvarme 02 VARMT OG KOLDT VAND 06 Koldt vand

Læs mere

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug. Årlig besparelse i energienheder. 177 m³ Naturgas 1188 kwh Elvarme

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug. Årlig besparelse i energienheder. 177 m³ Naturgas 1188 kwh Elvarme SIDE 1 AF 7 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Honnørkajen 1 Postnr./by: 6100 Haderslev BBR-nr.: 510-011978 Energikonsulent: Anders Møller Programversion: EK-Pro, Be06 version 4 Firma: Botjek

Læs mere

BR15 høringsudkast. Tekniske installationer. Niels Hørby, EnergiTjenesten

BR15 høringsudkast. Tekniske installationer. Niels Hørby, EnergiTjenesten BR15 høringsudkast Tekniske installationer Niels Hørby, EnergiTjenesten Komponentkrav Kapitel 8 Ventilationsanlæg Olie-, gas- og biobrændselskedler Varmepumper (luft-luft varmepumper, luft-vand varmepumper

Læs mere

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug SIDE 1 AF 7 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Kildeagervej 14 Postnr./by: 2690 Karlslunde BBR-nr.: 253-051639 Energikonsulent: Finn Albrechtsen Programversion: EK-Pro, Be06 version 4 Firma:

Læs mere

De angivne tilbagebetalingstider er beregnet som simpel tilbagebetalingstid, uden hensyn til renteudgifter og andre låneomkostninger.

De angivne tilbagebetalingstider er beregnet som simpel tilbagebetalingstid, uden hensyn til renteudgifter og andre låneomkostninger. SIDE 1 AF 8 Adresse: Rubinvej 14 Postnr./by: 3650 Ølstykke BBR-nr.: 240-013830-001 Energikonsulent: Søren Pedersen Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug, mulighederne for at opnå besparelser,

Læs mere

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - status og forbedringer

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - status og forbedringer SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - status og forbedringer Energimærkningsrapport Fælleshus Søagerpark 81 2730 Herlev Bygningens energimærke: Gyldig fra 6. august 2012 Til den 6. august 2022. Energimærkningsnummer

Læs mere

Det kan forekomme at et forslag sparer penge, men ikke energi fx hvis dyr el erstattes med billigere fjernvarme.

Det kan forekomme at et forslag sparer penge, men ikke energi fx hvis dyr el erstattes med billigere fjernvarme. SIDE 1 AF 7 Adresse: Mikkels Banke 17 Postnr./by: 4736 Karrebæksminde BBR-nr.: 370-028162-001 Energimærkning oplyser om ejendommens energiforbrug og om muligheder for at reducere forbruget. Mærkningen

Læs mere

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug SIDE 1 AF 6 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Postnr./by: Jernbanealle 4B 3050 Humlebæk BBR-nr.: 210-001691 Energikonsulent: Ole Søndergaard Programversion: EK-Pro, Be06 version 4 Firma: RIOS

Læs mere

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug SIDE 1 AF 7 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Kirkevænget 3 Postnr./by: 4000 Roskilde BBR-nr.: 265-195055 Programversion: EK-Pro, Be06 version 4 Energimærkning oplyser om bygningens energiforbrug

Læs mere

BBR-nr.: 740-003550 Energimærkning nr.: 200020254 Gyldigt 5 år fra: 11-09-2009 Energikonsulent: Mads Mikael Nielsen Firma: OBH Ingeniørservice A/S

BBR-nr.: 740-003550 Energimærkning nr.: 200020254 Gyldigt 5 år fra: 11-09-2009 Energikonsulent: Mads Mikael Nielsen Firma: OBH Ingeniørservice A/S SIDE 1 AF 6 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Høghgårdsvej 9A Postnr./by: 8641 Sorring BBR-nr.: 740-003550 Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug, mulighederne for at opnå besparelser,

Læs mere

Brabrand Boligforening Afd. VI, Holmstrup. Energitiltag i eksist. byggeri 2012-03-10

Brabrand Boligforening Afd. VI, Holmstrup. Energitiltag i eksist. byggeri 2012-03-10 Brabrand Boligforening Afd. VI, Holmstrup Energitiltag i eksist. byggeri 2012-03-10 Ingeniørfirmaet VIGGO MADSEN A/S Bjørn Schmelling Energitiltag Passive tiltag Aktive tiltag Passive tiltag omfatter

Læs mere

BR15 høringsudkast. Ombygning. Niels Hørby, EnergiTjenesten

BR15 høringsudkast. Ombygning. Niels Hørby, EnergiTjenesten BR15 høringsudkast Ombygning Niels Hørby, EnergiTjenesten Komponentkrav ved ombygning Bygningsdel Ydervægge Terrændæk Loft og tag Komponentkrav: U-værdi / isoleringstykkelse 0,15 W/m 2 K (ca. 250 mm isolering)

Læs mere

De angivne tilbagebetalingstider er beregnet som simpel tilbagebetalingstid, uden hensyn til renteudgifter og andre låneomkostninger.

De angivne tilbagebetalingstider er beregnet som simpel tilbagebetalingstid, uden hensyn til renteudgifter og andre låneomkostninger. SIDE 1 AF 8 Adresse: Østergade 96 Postnr./by: 4340 Tølløse BBR-nr.: 316-027477-001 Energikonsulent: Søren Pedersen Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug, mulighederne for at opnå besparelser,

Læs mere

LAVE VARMEUDGIFTER MED WELLMORE JORD VARMEPUMPER

LAVE VARMEUDGIFTER MED WELLMORE JORD VARMEPUMPER LAVE VARMEUDGIFTER MED WELLMORE JORD VARMEPUMPER JORDEN GEMMER SOLENS VARME OG VARMEN UDNYTTES MED JORDVARME Når solen skinner om sommeren optages der varme i jorden. Jorden optager ca. halvdelen af den

Læs mere

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - status og forbedringer

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - status og forbedringer SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - status og forbedringer Energimærkningsrapport Gelskovvænget 17 5230 Odense M Bygningens energimærke: Gyldig fra 31. oktober 2012 Til den 31. oktober 2019. Energimærkningsnummer

Læs mere

SPAR PÅ ENERGIEN I DINE BYGNINGER - status og forbedringer

SPAR PÅ ENERGIEN I DINE BYGNINGER - status og forbedringer SPAR PÅ ENERGIEN I DINE BYGNINGER - status og forbedringer Energimærkningsrapport Nye rækkehuse Kongshvilevej 1A 2800 Kongens Lyngby Bygningernes energimærke: Gyldig fra 14. juli 2014 Til den 14. juli

Læs mere

Årlig. Tilbage- Forslag til forbedring. energienheder. 293 kwh el 16.010 kwh fjernvarme

Årlig. Tilbage- Forslag til forbedring. energienheder. 293 kwh el 16.010 kwh fjernvarme SIDE 1 AF 9 Adresse: Bangsboparken 11 Postnr./by: 8541 Skødstrup BBR-nr.: 751-964013-002 Energikonsulent: André Enemærke Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug, mulighederne for at opnå

Læs mere

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug SIDE 1 AF 5 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Postnr./by: Kastaniealle 001B 3300 Frederiksværk BBR-nr.: 260-004835 Energikonsulent: Henrik Møgelgaard Programversion: EK-Pro, Be06 version 4

Læs mere

Energimærke. Lavt forbrug. Årlig besparelse i energienheder. 1.8 MWh Fjernvarme, 247 kwh el

Energimærke. Lavt forbrug. Årlig besparelse i energienheder. 1.8 MWh Fjernvarme, 247 kwh el SIDE 1 AF 7 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Hiort Lorenzens Vej 67 Postnr./by: 6100 Haderslev BBR-nr.: 510-014219 Energikonsulent: Anders Møller Programversion: EK-Pro, Be06 version 4 Firma:

Læs mere

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - status og forbedringer

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - status og forbedringer SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - status og forbedringer Energimærkningsrapport Nyportstræde 32 4600 Køge Bygningens energimærke: Gyldig fra 22. april 2014 Til den 22. april 2024. Energimærkningsnummer

Læs mere

Energimærke. Lavt forbrug. Årlig besparelse i energienheder

Energimærke. Lavt forbrug. Årlig besparelse i energienheder SIDE 1 AF 8 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Hornsherredvej 202 Postnr./by: 4070 Kirke Hyllinge BBR-nr.: 350-001766 Energikonsulent: Stine Jacobsen Programversion: EK-Pro, Be06 version 4 Firma:

Læs mere

Det kan forekomme at et forslag sparer penge, men ikke energi fx hvis dyr el erstattes med billigere fjernvarme.

Det kan forekomme at et forslag sparer penge, men ikke energi fx hvis dyr el erstattes med billigere fjernvarme. SIDE 1 AF 7 Adresse: Liljevej 1 Postnr./by: 4500 Nykøbing Sj BBR-nr.: 306-012220-001 Energikonsulent: Ejvind Endrup Energimærkning oplyser om ejendommens energiforbrug og om muligheder for at reducere

Læs mere

BBR-nr.: 461-116981 Energimærkning nr.: 200011317 Gyldigt 5 år fra: 10-03-2009 Energikonsulent: Lars Christensen Firma: OBH Ingeniørservice A/S

BBR-nr.: 461-116981 Energimærkning nr.: 200011317 Gyldigt 5 år fra: 10-03-2009 Energikonsulent: Lars Christensen Firma: OBH Ingeniørservice A/S SIDE 1 AF 6 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Fangel Bygade 73 Postnr./by: 5260 Odense S BBR-nr.: 461-116981 Energimærkning oplyser om bygningens energiforbrug og om muligheder for at reducere

Læs mere

Årlig. Tilbage- Forslag til forbedring. energienheder. 28 kwh el 0,71 Ton træpiller, i pose

Årlig. Tilbage- Forslag til forbedring. energienheder. 28 kwh el 0,71 Ton træpiller, i pose SIDE 1 AF 8 Adresse: Ballevej 8 Postnr./by: 8560 Kolind BBR-nr.: 706-017577-001 Energikonsulent: Aage Hjortshøj Energimærkning oplyser om ejendommens energiforbrug og om muligheder for at reducere forbruget.

Læs mere

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug. Ved det nuværende pris- og renteniveau kan det ikke betale sig at gennemføre energiforbedringer.

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug. Ved det nuværende pris- og renteniveau kan det ikke betale sig at gennemføre energiforbedringer. SIDE 1 AF 5 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Højvangen 28 Postnr./by: 2690 Karlslunde BBR-nr.: 253-007392 Energikonsulent: Jørgen Boe Larsen Programversion: EK-Pro, Be06 version 4 Firma: Botjek

Læs mere

Årlig. Tilbage- Forslag til forbedring. energienheder. 7.900 kwh fjernvarme

Årlig. Tilbage- Forslag til forbedring. energienheder. 7.900 kwh fjernvarme SIDE 1 AF 9 Adresse: Bangsboparken 5 Postnr./by: 8541 Skødstrup BBR-nr.: 751-966482-001 Energikonsulent: André Enemærke Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug, mulighederne for at opnå besparelser,

Læs mere

Energimærke. Adresse: Vanløse byvej 9 Postnr./by:

Energimærke. Adresse: Vanløse byvej 9 Postnr./by: SIDE 1 AF 56 Adresse: Vanløse byvej 9 Postnr./by: 2720 Vanløse BBR-nr.: 101-361047-001 Energikonsulent: Jacob Wibroe Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug, mulighederne for at opnå besparelser,

Læs mere

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug SIDE 1 AF 6 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Ingemannsvej 21 Postnr./by: 7000 Fredericia BBR-nr.: 607-052727 Energimærkning oplyser om ejendommens energiforbrug og om muligheder for at reducere

Læs mere

Energimærke. Lavt forbrug. Årlig besparelse i energienheder. 16 MWh Fjernvarme, 517 kwh el. -4.8 MWh Fjernvarme 5820 kwh Elvarme

Energimærke. Lavt forbrug. Årlig besparelse i energienheder. 16 MWh Fjernvarme, 517 kwh el. -4.8 MWh Fjernvarme 5820 kwh Elvarme SIDE 1 AF 8 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Stadion Alle 9 Postnr./by: 6500 Vojens BBR-nr.: 510-018472 Energikonsulent: Anders Møller Programversion: EK-Pro, Be06 version 4 Firma: Botjek

Læs mere

H E N R Y J E N S E N A/S - R Å D G I V E N D E I N G E N I Ø R E R F R I

H E N R Y J E N S E N A/S - R Å D G I V E N D E I N G E N I Ø R E R F R I NOTAT Sag: Danmarks Keramikmuseum - Grimmerhus - 12-265 Emne: Dispensation for overholdelse af energiklasse 2015 Dato: 04-12-2012 Vedr.: Dispensation for overholdelse af energiklasse 2015 Tilbygningen

Læs mere

Energimærke. Lavt forbrug

Energimærke. Lavt forbrug SIDE 1 AF 5 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Vollsmose Alle 12 Postnr./by: 5240 Odense NØ BBR-nr.: 461-544983 Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug og mulighederne for at opnå

Læs mere

BBR-nr.: 580-003419 Energimærkning nr.: 100120457 Gyldigt 5 år fra: 14-05-2009 Energikonsulent: Lars Petz Firma: OBH Ingeniørservice A/S

BBR-nr.: 580-003419 Energimærkning nr.: 100120457 Gyldigt 5 år fra: 14-05-2009 Energikonsulent: Lars Petz Firma: OBH Ingeniørservice A/S SIDE 1 AF 6 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Jaruplundvej 14 Postnr./by: 6330 Padborg BBR-nr.: 580-003419 Energimærkning oplyser om ejendommens energiforbrug og om muligheder for at reducere

Læs mere

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug SIDE 1 AF 7 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Ejsbølvænge 7 Postnr./by: 6100 Haderslev BBR-nr.: 510-004090 Energikonsulent: Fayha Fadhil Programversion: EK-Pro, Be06 version 4 Firma: Botjek

Læs mere

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug SIDE 1 AF 6 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Næstvedvej 315 Postnr./by: 4760 Vordingborg BBR-nr.: 390-020122 Energikonsulent: Kurt Mieritz Programversion: EK-Pro, Be06 version 4 Firma: Mieritz-Consulting

Læs mere

Energimærkning nr.: 100135720 Gyldigt 5 år fra: 28-09-2009 Energikonsulent: Frank Scholkman Firma: NRGi Energi- & Ingeniørgruppen

Energimærkning nr.: 100135720 Gyldigt 5 år fra: 28-09-2009 Energikonsulent: Frank Scholkman Firma: NRGi Energi- & Ingeniørgruppen SIDE 1 AF 6 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Allingvej 62 Postnr./by: 2650 Hvidovre BBR-nr.: 167-001742 Energimærkning oplyser om ejendommens energiforbrug og om muligheder for at reducere

Læs mere

SPAR PÅ ENERGIEN I DINE BYGNINGER - status og forbedringer

SPAR PÅ ENERGIEN I DINE BYGNINGER - status og forbedringer SPAR PÅ ENERGIEN I DINE BYGNINGER - status og forbedringer Energimærkningsrapport Afdeling 5 Stenagervej 6 8240 Risskov Bygningernes energimærke: Gyldig fra 8. april 2014 Til den 8. april 2021. Energimærkningsnummer

Læs mere

Energimærke. Lavt forbrug

Energimærke. Lavt forbrug SIDE 1 AF 6 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Postnr./by: Oplyst varmeforbrug Lavgade 32A 6200 Aabenraa BBR-nr.: 580-019219 Energikonsulent: Robert Knak Programversion: EK-Pro, Be06 version

Læs mere

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - status og forbedringer

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - status og forbedringer SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - status og forbedringer Energimærkningsrapport Egernets Kvarter 22 4623 Lille Skensved Bygningens energimærke: Gyldig fra 16. april 2013 Til den 16. april 2023. Energimærkningsnummer

Læs mere

Energimærke. Lavt forbrug. Årlig besparelse i energienheder. 1 Isolering af varmerør. 0.9 MWh Fjernvarme 260 kr. 1150 kr. 4.4 år

Energimærke. Lavt forbrug. Årlig besparelse i energienheder. 1 Isolering af varmerør. 0.9 MWh Fjernvarme 260 kr. 1150 kr. 4.4 år SIDE 1 AF 6 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Lærkevej 32 Postnr./by: 8882 Fårvang BBR-nr.: 740-003636 Energikonsulent: Mads Mikael Nielsen Programversion: EK-Pro, Be06 version 4 Firma: OBH

Læs mere

Solvarmeanlæg til store bygninger

Solvarmeanlæg til store bygninger Energiløsning UDGIVET april 2011 - REVIDERET JULI 2013 Solvarmeanlæg til store bygninger Videncenter for energibesparelser i bygninger anbefaler at etablere solvarmeanlæg i store bygninger. Det er især

Læs mere

De angivne tilbagebetalingstider er beregnet som simpel tilbagebetalingstid, uden hensyn til renteudgifter og andre låneomkostninger.

De angivne tilbagebetalingstider er beregnet som simpel tilbagebetalingstid, uden hensyn til renteudgifter og andre låneomkostninger. SIDE 1 AF 9 Adresse: Indiakaj 3 Postnr./by: Oplyst varmeforbrug 2100 København Ø BBR-nr.: 101-995976-001 Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug, mulighederne for at opnå besparelser, fordeling

Læs mere

Energimærkning SIDE 1 AF 23

Energimærkning SIDE 1 AF 23 SIDE 1 AF 23 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Postnr./by: BBR-nr.: Herluf Trolles Vej 158 5220 Odense SØ 461-689760-001 Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug, mulighederne

Læs mere

Lavt forbrug. Højt forbrug

Lavt forbrug. Højt forbrug SIDE 1 AF 7 Adresse: Vollsmose Alle 16 Postnr./by: 5240 Odense NØ BBR-nr.: 461-514359-003 Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug og mulighederne for at opnå besparelser. Mærkningen er lovpligtig

Læs mere

Det kan forekomme at et forslag sparer penge, men ikke energi fx hvis dyr el erstattes med billigere fjernvarme.

Det kan forekomme at et forslag sparer penge, men ikke energi fx hvis dyr el erstattes med billigere fjernvarme. SIDE 1 AF 7 Adresse: Postnr./by: Birkhøjen 10D 8382 Hinnerup BBR-nr.: 710-013477-001 Energikonsulent: Bjarne Bilskov Jespersen Energimærkning oplyser om ejendommens energiforbrug og om muligheder for at

Læs mere

BBR-nr.: 580-011852 Energimærkning nr.: 200016124 Gyldigt 5 år fra: 26-06-2009 Energikonsulent: Kai Verner Jessen Firma: OBH Ingeniørservice A/S

BBR-nr.: 580-011852 Energimærkning nr.: 200016124 Gyldigt 5 år fra: 26-06-2009 Energikonsulent: Kai Verner Jessen Firma: OBH Ingeniørservice A/S SIDE 1 AF 6 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Birkeparken 24 Postnr./by: 6230 Rødekro BBR-nr.: 580-011852 Energimærkning oplyser om bygningens energiforbrug og om muligheder for at reducere

Læs mere

Energimærke. Lavt forbrug. Årlig besparelse i energienheder. 240 m³ Naturgas, 380 kwh el

Energimærke. Lavt forbrug. Årlig besparelse i energienheder. 240 m³ Naturgas, 380 kwh el SIDE 1 AF 7 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Postnr./by: Resdal Bakke 11A 8600 Silkeborg BBR-nr.: 740-013007 Energikonsulent: Niels Hansen Programversion: EK-Pro, Be06 version 4 Firma: OBH

Læs mere

SPAR PÅ ENERGIEN I DINE BYGNINGER - status og forbedringer

SPAR PÅ ENERGIEN I DINE BYGNINGER - status og forbedringer SPAR PÅ ENERGIEN I DINE BYGNINGER - status og forbedringer Energimærkningsrapport Afd. 1, Mølleparken 1 (1/2) Lillemosevej 4 Bygningernes energimærke: Gyldig fra 27. juni 2014 Til den 27. juni 2024. ENERGIMÆRKNINGSRAPPORT

Læs mere

Solvarmeanlæg til store bygninger

Solvarmeanlæg til store bygninger Energiløsning store bygninger UDGIVET APRIL 2011 - REVIDERET DECEMBER 2015 Solvarmeanlæg til store bygninger Videncenter for energibesparelser i bygninger anbefaler at etablere solvarmeanlæg i store bygninger.

Læs mere

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - status og forbedringer

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - status og forbedringer SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - status og forbedringer Energimærkningsrapport Svinget 40 4684 Holmegaard Bygningens energimærke: Gyldig fra 5. november 2013 Til den 5. november 2023. Energimærkningsnummer

Læs mere

NOTAT. Dato: 28.02.2013. Vedr.: Solceller på Stilling Skole. Skanderborg Kommune Adelgade 44 8660 Skanderborg www.skanderborg.dk

NOTAT. Dato: 28.02.2013. Vedr.: Solceller på Stilling Skole. Skanderborg Kommune Adelgade 44 8660 Skanderborg www.skanderborg.dk NOTAT Dato: 28.02.2013 Vedr.: Solceller på Stilling Skole Skanderborg Kommune Adelgade 44 8660 Skanderborg www.skanderborg.dk Byg & Ejendom Dir. tlf.: 8794 7715 Fax: 8689 1596 Knudsvej 34 8680 Ry Skanderborg

Læs mere

Energimærke. Lavt forbrug

Energimærke. Lavt forbrug SIDE 1 AF 7 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Kragsbjergvej 121 Postnr./by: 5230 Odense M BBR-nr.: 461-214088 Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug og mulighederne for at opnå

Læs mere

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug SIDE 1 AF 6 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Postnr./by: Åvendingen 7 A 2700 Brønshøj BBR-nr.: 101-689603 Energikonsulent: Finn Albrechtsen Programversion: EK-Pro, Be06 version 4 Firma: Finn

Læs mere

Energimærke. Lavt forbrug. Årlig besparelse i energienheder. 1 Isolering af rør i udhuse. 9.2 MWh Fjernvarme 2480 kr. 3645 kr. 1.

Energimærke. Lavt forbrug. Årlig besparelse i energienheder. 1 Isolering af rør i udhuse. 9.2 MWh Fjernvarme 2480 kr. 3645 kr. 1. SIDE 1 AF 6 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Postnr./by: Oplyst varmeforbrug Lærkevej 35A 8882 Fårvang BBR-nr.: 740-003998 Energikonsulent: Jørgen Christensen Programversion: EK-Pro, Be06

Læs mere

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug SIDE 1 AF 6 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Arnakkegårds Alle 46 Postnr./by: 4390 Vipperød BBR-nr.: 316-008220 Energikonsulent: Stig Tange Programversion: EK-Pro, Be06 version 4 Firma: factum2

Læs mere

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug SIDE 1 AF 7 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Østvej 1 Postnr./by: 4880 Nysted BBR-nr.: 376-012074 Energikonsulent: Frederik Kindt Toubro Programversion: EK-Pro, Be06 version 4 Firma: Preben

Læs mere

BBR-nr.: 580-024287 Energimærkning nr.: 200013170 Gyldigt 5 år fra: 01-05-2009 Energikonsulent: Kai Verner Jessen Firma: OBH Ingeniørservice A/S

BBR-nr.: 580-024287 Energimærkning nr.: 200013170 Gyldigt 5 år fra: 01-05-2009 Energikonsulent: Kai Verner Jessen Firma: OBH Ingeniørservice A/S SIDE 1 AF 6 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Rugkobbel 182 Postnr./by: 6200 Aabenraa BBR-nr.: 580-024287 Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug, mulighederne for at opnå besparelser,

Læs mere

Lavt forbrug. Højt forbrug

Lavt forbrug. Højt forbrug SIDE 1 AF 8 Adresse: Fædresmindevej 28 Postnr./by: 5250 Odense SV BBR-nr.: 461-129072-001 Energimærkning oplyser om ejendommens energiforbrug og om muligheder for at reducere forbruget. Mærkningen er lovpligtig

Læs mere

Lavt forbrug. Højt forbrug

Lavt forbrug. Højt forbrug SIDE 1 AF 6 Adresse: Stadionparken 50 Postnr./by: 8961 Allingåbro BBR-nr.: 707-111478-001 Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug og mulighederne for at opnå besparelser. Mærkningen er lovpligtig

Læs mere

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - status og forbedringer

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - status og forbedringer SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - status og forbedringer Energimærkningsrapport Hi 051 Esthersvej 34 2900 Hellerup Bygningens energimærke: Gyldig fra 19. oktober 2012 Til den 19. oktober 2019. Energimærkningsnummer

Læs mere

Lavt forbrug. Højt forbrug

Lavt forbrug. Højt forbrug SIDE 1 AF 9 Adresse: Solsikkevej 2 Postnr./by: 6100 Haderslev BBR-nr.: 510-009657-001 Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug og mulighederne for at opnå besparelser. Mærkningen er lovpligtig

Læs mere

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - status og forbedringer

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - status og forbedringer SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - status og forbedringer Energimærkningsrapport Brobæklunden 101-147 Brobæklunden 101 5260 Odense S Bygningens energimærke: Gyldig fra 12. oktober 2012 Til den 12. oktober

Læs mere

BBR-nr.: 580-000957 Energimærkning nr.: 100120907 Gyldigt 5 år fra: 18-05-2009 Energikonsulent: Kai Verner Jessen Firma: OBH Ingeniørservice A/S

BBR-nr.: 580-000957 Energimærkning nr.: 100120907 Gyldigt 5 år fra: 18-05-2009 Energikonsulent: Kai Verner Jessen Firma: OBH Ingeniørservice A/S SIDE 1 AF 6 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Valdemarsgade 9 A Postnr./by: 6330 Padborg BBR-nr.: 580-000957 Energimærkning oplyser om ejendommens energiforbrug og om muligheder for at reducere

Læs mere

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug SIDE 1 AF 5 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Stadionvej 6 Postnr./by: 4684 Holmegaard BBR-nr.: 370-007727 Energikonsulent: Jesper Elin Programversion: EK-Pro, Be06 version 4 Firma: Botjek

Læs mere

De angivne tilbagebetalingstider er beregnet som simpel tilbagebetalingstid, uden hensyn til renteudgifter og andre låneomkostninger.

De angivne tilbagebetalingstider er beregnet som simpel tilbagebetalingstid, uden hensyn til renteudgifter og andre låneomkostninger. SIDE 1 AF 7 Adresse: Postnr./by: Birkeparken 228B 5240 Odense NØ BBR-nr.: 461-439462-043 Energikonsulent: Torben Stange Nielsen Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug og mulighederne for

Læs mere

Koncepter til overvindelse af barrierer for køb og installation af VE-anlæg task 2. Skitsering af VE-løsninger og kombinationer

Koncepter til overvindelse af barrierer for køb og installation af VE-anlæg task 2. Skitsering af VE-løsninger og kombinationer Koncepter til overvindelse af barrierer for køb og installation af VE-anlæg task 2 Skitsering af VE-løsninger og kombinationer Titel: Skitsering af VE-løsninger og kombinationer Udarbejdet for: Energistyrelsen

Læs mere

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - status og forbedringer

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - status og forbedringer SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - status og forbedringer Energimærkningsrapport Greve Bygade 56 2670 Greve Bygningens energimærke: Gyldig fra 3. april 2015 Til den 3. april 2025. Energimærkningsnummer 311105096

Læs mere

SPAR PÅ ENERGIEN I DINE BYGNINGER - status og forbedringer

SPAR PÅ ENERGIEN I DINE BYGNINGER - status og forbedringer SPAR PÅ ENERGIEN I DINE BYGNINGER - status og forbedringer Energimærkningsrapport Etageboliger Sonjavej 4 9000 Aalborg Bygningernes energimærke: Gyldig fra 15. januar 2015 Til den 15. januar 2025. Energimærkningsnummer

Læs mere

Energimærke. Lavt forbrug. Årlig besparelse i energienheder. 1 Isolere varmerør i kælder. 2220 kwh Fjernvarme 1120 kr. 1210 kr. 1.

Energimærke. Lavt forbrug. Årlig besparelse i energienheder. 1 Isolere varmerør i kælder. 2220 kwh Fjernvarme 1120 kr. 1210 kr. 1. SIDE 1 AF 6 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Søndre Ringgade 63 Postnr./by: 8000 Århus C BBR-nr.: 751-484313 Energikonsulent: Carsten Stig Jensen Programversion: EK-Pro, Be06 version 4 Firma:

Læs mere

Energimærke. Lavt forbrug

Energimærke. Lavt forbrug SIDE 1 AF 7 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Drejøgade 1A Postnr./by: 5000 Odense C BBR-nr.: 461-357638 Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug og mulighederne for at opnå besparelser.

Læs mere

BBR-nr.: 580-002422 Energimærkning nr.: 100120522 Gyldigt 5 år fra: 14-05-2009 Energikonsulent: Lars Petz Firma: OBH Ingeniørservice A/S

BBR-nr.: 580-002422 Energimærkning nr.: 100120522 Gyldigt 5 år fra: 14-05-2009 Energikonsulent: Lars Petz Firma: OBH Ingeniørservice A/S SIDE 1 AF 6 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Trækobbel 8A Postnr./by: 6330 Padborg BBR-nr.: 580-002422 Energimærkning oplyser om ejendommens energiforbrug og om muligheder for at reducere

Læs mere

Vejledning Stop cirkulationspumpen

Vejledning Stop cirkulationspumpen Vejledning Stop cirkulationspumpen til varmt brugsvand uden for arbejdstid Konstant cirkulation af det varme brugsvand er unødvendigt i langt de fleste kontorbygninger, fordi bygning erne ikke bliver brugt

Læs mere

Klimakommune-regnskab for Ringsted Kommune. CO2-opgørelse 2010 og handlingsplan 2011. Indledning

Klimakommune-regnskab for Ringsted Kommune. CO2-opgørelse 2010 og handlingsplan 2011. Indledning Klimakommune-regnskab for Ringsted Kommune CO2-opgørelse og handlingsplan 2011 Indledning 1 Ringsted Kommune underskrev aftale med Danmarks Naturfredningsforening om at blive klimakommune den 16. marts.

Læs mere

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug. Årlig besparelse i energienheder. 1 Ydervægge hulmursisoleres 21 MWh Fjernvarme 8370 kr. 60865 kr. 7.

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug. Årlig besparelse i energienheder. 1 Ydervægge hulmursisoleres 21 MWh Fjernvarme 8370 kr. 60865 kr. 7. SIDE 1 AF 6 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Søndergade 13A Postnr./by: 8500 Grenaa BBR-nr.: 707-056584 Energimærkning oplyser om bygningens energiforbrug og om muligheder for at reducere

Læs mere

Varmeanlæg. Naturgas. Naturgasanlægget. Ændring af varmesystemet

Varmeanlæg. Naturgas. Naturgasanlægget. Ændring af varmesystemet Varmeanlæg En af de helt basale ting at få styr på for at få en god varmeøkonomi er dit varmeanlæg. Hvad enten du varmer dit hus op med naturgas, fjernvarme, olie eller noget helt fjerde, er det for det

Læs mere

BBR-nr.: 550-006872 Energimærkning nr.: 100124213 Gyldigt 5 år fra: 17-06-2009 Energikonsulent: Lars Petz Firma: OBH Ingeniørservice A/S

BBR-nr.: 550-006872 Energimærkning nr.: 100124213 Gyldigt 5 år fra: 17-06-2009 Energikonsulent: Lars Petz Firma: OBH Ingeniørservice A/S SIDE 1 AF 7 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Bakkevej 5 Postnr./by: 6240 Løgumkloster BBR-nr.: 550-006872 Energimærkning oplyser om ejendommens energiforbrug og om muligheder for at reducere

Læs mere

BBR-nr.: 580-008331 Energimærkning nr.: 200014422 Gyldigt 5 år fra: 02-06-2009 Energikonsulent: Kai Verner Jessen Firma: OBH Ingeniørservice A/S

BBR-nr.: 580-008331 Energimærkning nr.: 200014422 Gyldigt 5 år fra: 02-06-2009 Energikonsulent: Kai Verner Jessen Firma: OBH Ingeniørservice A/S SIDE 1 AF 5 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Callesensvej 1A Postnr./by: 6230 Rødekro BBR-nr.: 580-008331 Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug, mulighederne for at opnå besparelser,

Læs mere

Energimærke. Lavt forbrug. Årlig besparelse i energienheder. -32 m³ Naturgas, 1178 kwh el

Energimærke. Lavt forbrug. Årlig besparelse i energienheder. -32 m³ Naturgas, 1178 kwh el SIDE 1 AF 8 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Storegade 29 Postnr./by: 6560 Sommersted BBR-nr.: 510-021324 Energikonsulent: Dorthe Friehling Programversion: EK-Pro, Be06 version 4 Firma: Botjek

Læs mere

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug. Årlig besparelse i energienheder. 1 Isolere gulv mod kælder 451 m³ Naturgas 3240 kr. 72730 kr. 22.

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug. Årlig besparelse i energienheder. 1 Isolere gulv mod kælder 451 m³ Naturgas 3240 kr. 72730 kr. 22. SIDE 1 AF 7 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Søndermarksvej 1A Postnr./by: 6560 Sommersted BBR-nr.: 510-018840 Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug, mulighederne for at opnå

Læs mere

RING SØPARK - BRÆDSTRUP. Fremtidens fjernvarme i et bæredygtigt energisystem

RING SØPARK - BRÆDSTRUP. Fremtidens fjernvarme i et bæredygtigt energisystem RING SØPARK - BRÆDSTRUP Fremtidens fjernvarme i et bæredygtigt energisystem Ring Søpark-projektet udføres i et samarbejde mellem: Rambøll PlanEnergi ArCon Solvarme Advansor varmepumpeanlæg Danfoss SKALA

Læs mere

Energimærke. Adresse: Frejaparken 41 Postnr./by:

Energimærke. Adresse: Frejaparken 41 Postnr./by: SIDE 1 AF 50 Adresse: Frejaparken 41 Postnr./by: 9000 Aalborg BBR-nr.: 851-568891-001 Energikonsulent: Steen Balslev-Olesen Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug, mulighederne for at opnå

Læs mere

Energimærke. Lavt forbrug. Ved det nuværende pris- og renteniveau kan det ikke betale sig at gennemføre energiforbedringer.

Energimærke. Lavt forbrug. Ved det nuværende pris- og renteniveau kan det ikke betale sig at gennemføre energiforbedringer. SIDE 1 AF 5 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Laksen 29 Postnr./by: Oplyst varmeforbrug 9480 Løkken BBR-nr.: 860-031901 Energikonsulent: Bertel Jespersen Programversion: EK-Pro, Be06 version

Læs mere

SPAR PÅ ENERGIEN I DINE BYGNINGER - status og forbedringer

SPAR PÅ ENERGIEN I DINE BYGNINGER - status og forbedringer SPAR PÅ ENERGIEN I DINE BYGNINGER - status og forbedringer Energimærkningsrapport Skovbrynet 1 6534 Agerskov Bygningernes energimærke: Gyldig fra 26. februar 2016 Til den 26. februar 2023. Energimærkningsnummer

Læs mere

Energimærke. Lavt forbrug. Årlig besparelse i energienheder. 1 Udskiftning til lavenergipærer. 2698 kwh el 5400 kr. 1540 kr. 0.

Energimærke. Lavt forbrug. Årlig besparelse i energienheder. 1 Udskiftning til lavenergipærer. 2698 kwh el 5400 kr. 1540 kr. 0. SIDE 1 AF 11 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Peter Bangs Vej 238 Postnr./by: 2500 Valby BBR-nr.: 101-433900 Energikonsulent: Ole Søndergaard Programversion: EK-Pro, Be06 version 4 Firma:

Læs mere

Energimærke. Lavt forbrug. Årlig besparelse i energienheder

Energimærke. Lavt forbrug. Årlig besparelse i energienheder SIDE 1 AF 7 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Postnr./by: Sdr Fælledvej 5B 8963 Auning BBR-nr.: 707-114289 Energikonsulent: Michael Ørsøe Barup Programversion: EK-Pro, Be06 version 4 Firma:

Læs mere

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug SIDE 1 AF 6 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Torshaven 1 Postnr./by: 4500 Nykøbing Sj. BBR-nr.: 306-020362 Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug, mulighederne for at opnå besparelser,

Læs mere

Det kan forekomme at et forslag sparer penge, men ikke energi fx hvis dyr el erstattes med billigere fjernvarme.

Det kan forekomme at et forslag sparer penge, men ikke energi fx hvis dyr el erstattes med billigere fjernvarme. SIDE 1 AF 7 Adresse: Azaleavej 12 Postnr./by: 4470 Svebølle BBR-nr.: 326-000385-001 Energikonsulent: Jørgen Herold Andersen Energimærkning oplyser om ejendommens energiforbrug og om muligheder for at reducere

Læs mere

Gør både dig og dit hus glad

Gør både dig og dit hus glad Vejledning i placering og montage af SolarMagic Juni 2011 www.solarmagic.dk Denne vejledning viser, hvordan SolarMagic kan placeres og monteres på huset, så der opnås størst mulig effekt af anlægget. Det

Læs mere

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug SIDE 1 AF 7 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Toften 9 Postnr./by: 9690 Fjerritslev BBR-nr.: 849-072470 Energikonsulent: Poul E. Bundgaard Programversion: EK-Pro, Be06 version 4 Firma: Botjek

Læs mere

Lavt forbrug. Højt forbrug

Lavt forbrug. Højt forbrug SIDE 1 AF 8 Adresse: Vestergade 17 Postnr./by: 8963 Auning BBR-nr.: 707-113416-001 Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug og mulighederne for at opnå besparelser. Mærkningen er lovpligtig

Læs mere

SPAR PÅ ENERGIEN I DINE BYGNINGER - status og forbedringer

SPAR PÅ ENERGIEN I DINE BYGNINGER - status og forbedringer SPAR PÅ ENERGIEN I DINE BYGNINGER - status og forbedringer Energimærkningsrapport Nørrebrogade 19 8722 Hedensted Bygningernes energimærke: Gyldig fra 2. november 2015 Til den 2. november 2025. Energimærkningsnummer

Læs mere

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - status og forbedringer

SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - status og forbedringer SPAR PÅ ENERGIEN I DIN BYGNING - status og forbedringer Energimærkningsrapport Bodil Støvring og Claes Dyrbye Tornevænget 6 3460 Birkerød Bygningens energimærke: Gyldig fra 4. december 2015 Til den 4.

Læs mere

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug. Årlig besparelse i energienheder. 4 Varmerør isoleres 2.4 MWh Fjernvarme 960 kr. 1650 kr. 1.

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug. Årlig besparelse i energienheder. 4 Varmerør isoleres 2.4 MWh Fjernvarme 960 kr. 1650 kr. 1. SIDE 1 AF 6 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Toftevænge 1 Postnr./by: 8950 Ørsted BBR-nr.: 707-109725 Energimærkning oplyser om bygningens energiforbrug og om muligheder for at reducere forbruget.

Læs mere

Energimærke. Adresse: Knasten 84 Postnr./by:

Energimærke. Adresse: Knasten 84 Postnr./by: SIDE 1 AF 51 Adresse: Knasten 84 Postnr./by: 9260 Gistrup BBR-nr.: 851-551581-001 Energikonsulent: Jørgen Stengaard-Pedersen Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug, mulighederne for at opnå

Læs mere

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug

Energimærke. Lavt forbrug. Højt forbrug SIDE 1 AF 6 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Postnr./by: Nørrevang 14A 4800 Nykøbing F BBR-nr.: 376-004728 Energikonsulent: Preben Funch Hallberg Programversion: EK-Pro, Be06 version 4 Firma:

Læs mere

Den gode energirådgivning Varme M3 Anlægget. Kristian Kærsgaard Hansen

Den gode energirådgivning Varme M3 Anlægget. Kristian Kærsgaard Hansen Den gode energirådgivning Varme M3 Anlægget Kristian Kærsgaard Hansen Generelt - Kapitlerne 24-32 og bilagene 20-26 om: - Varmt brugsvand - Varmefordeling - Varmerør - Kedler - Fjernvarme - Fremgangsmåde:

Læs mere