Kalundborg Museumsforening

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Kalundborg Museumsforening"

Transkript

1 Nyhedsblad Kalundborg Museumsforening Juni

2 Kommende aktiviteter 12. juni: Markedsdag på Røsnæs Naturskole 28. juni: Orgelkoncert i Vor Frue Kirke juni: Silkesommerfugle og silkemaling i museets havestue 15. juli: Havhingsten ankommer til Korsør 17. juli: Musik i museumshaven: Harmonikakoncert 22. juli: Havhingsten ankommer til Kalundborg. Udstilling af Knud den Store-mønter på museet juli: Mini Café i Kirkeladen og omvisning i tårnene 28. juli: Sommerkoncert i Vor Frue Kirke 31. juli: Musik i museumshaven: Skotsk sækkepibe-koncert 13. august: Udflugt til Nekselø vævernes ø 14. august: Musik i museumshaven: Harmonikakoncert 15. august: Krydstogtkoncert i Vor Frue Kirke august: Ringsted Middelalderfestival 7. september: Foredrag Skoene i skraldet 600 års skohistorie oktober: Tissø Vikingemarked For mere oplysning om aktiviteterne se inde i bladet og følg med på museets hjemmeside, og i pressen. Medlemmer på vores liste vil regelmæssigt få oplysninger om kommende aktiviteter, ændringer og tilføjelser Kalundborg Museums åbningstider Tirsdag til søndag kl til Oplysninger om Museumsforeningen Se bagsiden af nyhedsbladet og Museumsforeningens hjemmeside:

3 Formandens orientering Hermed sendes juninummeret af nyhedsbladet med oplysninger om kommende aktiviteter. Snart er der silkesommerfugleaktiviteter i havestuen. I juli er der aktiviteter i forbindelse med 1000-året for Knud den Stores erobring af England. Bl.a. ankommer vikingeskibet Havhingsten til Kalundborg i forbindelse med kulturarrangementet Kongens Togt, og der åbnes en mindre udstilling af Knud den Store-mønter på museet. I august er der udflugt til Nekselø for bl.a. at besøge væveværkstedet. Museum Vestsjælland arrangerer en stor middelalderfestival i Ringsted i august. Som noget nyt arrangerer vi nogle korte koncerter i museumshaven i løbet af sommeren med unge lokale musikere. Her søger vi nogle medlemmer der gerne vil bidrage med bagværk og sælge kaffe og kage i pausen til fordel for foreningen. Hvis du gerne vil hjælpe med dette, bedes du kontakte formanden. Flere medlemmer har efterspurgt muligheden for at købe kaffe og kage til foredragene. Hertil søger vi også nogle medlemmer der gerne vil bidrage med bagværk og sælge kaffe og kage i pausen til fordel for foreningen. Hvis du gerne vil hjælpe med dette, bedes du kontakte formanden. Det første af efterårets foredrag præsenteres her i bladet allerede nu da det afholdes kort efter at det næste nyhedsblad udkommer i begyndelsen af september. Bestyrelsen Vi har nu styr på foreningens økonomi, som endelig er fuldstændig adskilt fra Museum Vestsjællands økonomi. Ved slutningen af 2015 havde vi kr til brug for vores egentlige formål, nemlig at støtte Kalundborg Museum. I april godkendte generalforsamlingen at vi donerede kr til museet til nye glasmontrer til Mad Money II-udstillingen, og at vi bidrog med kr til etablering af en mindesten for folkemindesamler Karoline Graves i Mindelunden ved Løve Tingsted, et fælles projekt med en række andre lokale forenin-

4 ger. Karoline Graves havde en stærk tilknytning til Kalundborg Museum idet hun var kustode på museet i seks år fra 1917 til Mindestenen indvies senere på sommeren mere herom senere per . Ved generalforsamlingen trådte Henriette Jepsen tilbage, Erik Lund- Andersen blev valgt ind i bestyrelsen, og Kirsten Jessen blev valgt som suppleant. Den nye bestyrelse fremgår af nyhedsbladets bagside. Forårsaktiviteterne har været godt besøgt, og vi glæder os over den stigende deltagelse ved foredragene. Saltbæk Vig-foredraget og åbningen af Mad Money II-udstillingen var virkelige trækplastre. Medlemskartoteket I bedes huske at meddele ændringer i medlemskabet såsom ændring af adresse og adresse, ændring af kontingenttype, udmeldelse osv. til Museumsforeningens kasserer Henning Fougt på Husk venligst at man ikke længere skal kontakte museet med spørgsmål der vedrører Museumsforeningen, men skal kontakte foreningens bestyrelse direkte. Mistede medlemskort kan dog erstattes i museumsbutikken. Oplysninger per Medlemmer for hvem vi har en adresse, får regelmæssigt e- mails fra os med oplysninger om Museumsforeningens aktiviteter og andre aktiviteter inden for Museum Vestsjælland, specielt om tilføjelser og ændringer i forhold til nyhedsbladet. Hvis I ikke får e- mails fra os, har vi ikke jeres adresse. Hvis I ønsker at modtage oplysninger fra foreningen per , bedes I oplyse jeres adresse til formanden eller kassereren. Medlemmer uden en adresse kan holde sig orienteret om aktiviteterne via nyhedsbladet, via Museum Vestsjællands hjemmeside og via pressen. David Barry, formand

5 Silkesommerfugle under morbærtræet på Kalundborg Museum 28. og 29. juni fra klokken 11 til 15 Traditionerne bliver holdt ved lige på Kalundborg Museum. Igen i år byder vi velkommen til store og små med mulighed for at betragte silkesommerfuglenes larver når de tager for sig af retterne i form af blade fra det store morbærtræ i museets have. Ole Zethner står for fortælling om silkesommerfuglens udvikling fra larve til sommerfugl samt historien om silke. Og sammen med John Pedersen kan man afhaspe den bløde og smukke silketråd fra kokonerne og få en prøve af den stærke tråd med hjem. Ole og John har siden 2010 undervist børn og voksne i dette naturens vidunder i museets havestue. Efter besøget i havestuen kan man få et kursus i silkemaling i foredragssalen. Irene Pedersen og Rie Koustrup står til rådighed med silke og farver og man kommer med garanti hjem med et helt unikt kunstværk. Priserne på silke og maling ligger mellem 30 og 80 kr.

6 Man får også lejlighed til at se den nye silkebog (South Asian Ways of Silk) som Rie og Ole har lavet sammen med ti forfattere fra Sydasien, samt prøver af de forskellige silketyper fra regionen. Gennem årene har mange bedsteforældre og deres børnebørn deltaget i de hyggelige Silkedage i begyndelsen af sommerferien. Vi glæder os til at se de faste gæster samt forhåbentlig mange nye igen i år.

7 Knud den Store-møntudstilling Kalundborg Museum fra den 22. juli I anledning af fejringen af 1000-året for Knud den Stores erobring af England i 1016 arrangerer Kalundborg Arkæologiforening en mindre udstilling af Knud den Store-mønter på Kalundborg Museum. Udstillingen har udgangspunkt i den nedenfor afbillede halve mønt præget i London, men for nylig fundet ved Melby lige uden for Kalundborg. Da museet ikke har andre mønter fra Knud den Store, har vi til udstillingen lånt en del mønter fra Erik Dannenbergs private samling. I udstillingen vil man kunne se mønter præget i mange af Knud den Stores møntsteder i England og Skandinavien. Halvdel af en Knud den Store-mønt fra hans møntsted i London. Mønten er fundet ved Melby af Henrik Jensen.

8 Knud den Store 1000-års jubilæum Kongens Togt med bl.a. vikingeskibet Havhingsten anløber Kalundborg kl. 13 den 22. juli. I den forbindelse er der en vifte af vikingeog middelalderaktiviteter ved havnen fra kl. 11 til 18. Bemærk venligst at man skal betale entre. For programmet og flere oplysninger om Kongens Togt, se Mød Museum Vestsjælland på havnen med børneaktiviteter Madpakken med på togt Når man var af sted på vikingetogt eller korstog og var mange dage på havet hvad spiste man så? Besøg Kongens madsvend og hjælp ham med at lave mad til alle ombord på skibet. Lav din egen madpose, bag et fladbrød og smag på fortiden. Ved havnen fra kl. 11 til 18. NB: Billetter til havneområdet købes på

9 Kongens Langbord Mød kong Knud på havnen kl. 17, følg med optoget når han eskorteres til Bispegården i Højbyen og indtager dagens bedste måltid i stemningsfyldte rammer og med sprudlende underholdning. Ved hans langbord er der plads til 50 gæster. Aftenen slutter kl. 21. Kuvertpris: 400 kr. inklusive billet til eftermiddagens aktiviteter på havnen. Drikkevarer købes ved siden af. Billetter købes hos Bistro Bispegården på tlf eller Ringsted Middelalderfestival den august I år er der ingen korstogsfestival i Kalundborg. I stedet arrangerer Museum Vestsjælland en stor middelalderfestival i Ringsted. Her rejser vi tilbage til historien om kongesønnerne Erik og Abel, der ender meget dramatisk med et brodermord i året På festivalpladsen er der et kæmpe marked hvor handlende sælger middelalderkopier. Mød tiggere, munke, grædekoner, gøglere og musikanter. Oplev gadeteater, kamptræning, rettergang og det endelige opgør mellem kongesønnerne Erik og Abel! Gå heller ikke glip af ridderturneringen eller det afsluttende ildsjov. Se:

10 Aktiviteter i Vor Frue Kirke 28. juni kl : Orgelkoncert med organist Hartwig Barte- Hanssen fra Tyskland, der er organist og korleder i Sct. Bartholomäus i Wilster nær Hamburg og leder af Bach Vocal Ensemblet. Gratis entré. 26. til 31. juli: (uge 30) er der Mini Café i Kirkeladen med salg af kaffe, lagkage og sandwicher. Alle hverdage er der omvisning i kirke og tårne kl. 11. Pris kr. 25. Al overskud går ubeskåret til Danmissions projekt for forældreløse i Tanzania. 28. juli kl : Sommerkoncert med operasanger Andreas Bigum. Gratis entré. 15. august, kl er der krydstogtkoncert. Gratis entré.

11 Musik i museumshaven Som noget nyt arrangerer Museumsforeningen nogle eftermiddagskoncerter med unge musiske talenter i museumshaven i løbet af sommeren. Koncerterne er gratis for foreningens medlemmer samt for andre museumsgæster når entre er betalt. Formålet med disse koncerter er at skabe opmærksomhed omkring Kalundborg Museum og tiltrække publikum i weekenderne. Koncerterne forventes at vare minutter med indlagt kaffepause. Hvis vejret er dårligt, flytter vi indenfor. Søndag den 17. juli kl og søndag den 14. august kl Harmonikakoncert med Ditte Lykke Hansen Ditte Lykke Hansen fra St. Fuglede er 18 år og har spillet accordeon siden hun var 8 år. Ditte spiller både klassisk og underholdningsmusik, men vil gerne uddanne sig klassisk på konservatoriet i København. Hun har vundet danmarksmesterskaberne i harmonikaspil fire gange og vundet fem talentpriser i de seneste fire år. I koncerterne vil hun spille en vifte af numre fra sit repertoire af klassisk og underholdningsmusik.

12 Søndag den 31. juli kl Skotsk sækkepibe-koncert med Sara Oddershede Sara Oddershede fra Uggerløse er 23 år gammel og har spillet skotsk sækkepibe siden hun fyldte 11 år. Hun startede i et lokalt pipeband i Slagelse, men spiller nu i Danmarks bedste pipeband, Balagan, som hun deltog med ved VM 2015 i Skotland, hvor de kom i finalen. I år stiller bandet op i både europamesterskaberne og i verdensmesterskaberne. Sara har vundet mange solokonkurrencer og bandkonkurrencer og drømmer om en dag at komme til Skotland og spille med en af verdens bedste bands. Til koncerten vil hun spille forskellige skotske, irske og andre keltiske melodier, samt noget fra de danske gemmer. Andre havekoncerter Vi arbejder på at arrangere endnu en koncert i løbet af sommeren, men i skrivende stund er aftalen endnu ikke på plads. Vi vil informere jer om koncerten per , mens medlemmer uden selv må holde sig orienteret via pressen eller på museets hjemmeside.

13 Saltbæk Vig guidede ture Som følge af foredraget om Saltbæk Vig har flere medlemmer efterspurgt muligheder for at besøge området. I samarbejde med Saltbæk Vig A/S gennemfører Kalundborgguide.dk, tre guidede ture søndag den 21. august, søndag den 28. august og søndag den 4. september. Turen starter kl og slutter mellem og Prisen for deltagelse er kr pr. person. Der er tre guider med på turen, som er på ca.10 km. Der er plads til maks. 50 personer per tur og i skrivende stund (8/6) er turene allerede halvt booket. For mere oplysning og tilmelding se: Røsnæs Naturskole Markedsdag søndag den 12. juni kl Røsnæsgården fylder 200 år og Naturskolen 25 år. Dette fejres med en stor markedsdag med aktiviteter såsom spillemandsmusik, folkedans, hestevogne, gamle kanoner, historier, håndværksboder og masser af smagsprøver. Arkæologiforeningen laver keramikværksted hvor børn kan lave bålbrændt keramik.

14 Udflugt til Nekselø Vævernes Ø Lørdag den 13. august Tag med på en spændende kulturudflugt til Nekselø med en guidet tur rundt på væveværkstedet, et besøg i kirken og en gåtur i naturen. I den første halvdel af 1900-tallet arbejdede flere hundrede vævere på Nekselø. Omdrejningspunktet var den internationalt anerkendte vævemester og karismatiske vævemor Mette Westergaard som hver sommer indtil 1951 flyttede sit værksted, sine elever og ansatte til lystgården Strandbjerggård på Nekselø. Igen i år etablerer Vævere i Vestsjælland et væveværksted på Nekselø i hele august måned. Museumsforeningen kommer på besøg med væveren Gitte Karlshøj som guide. Gitte vil fortælle om Nekseløs fortid med den farverige Mette Westergaard og om den nutidige indsats som foreningen Vævere i Vestsjælland gør for at udbrede kendskabet til vævehåndværket. Vi tager en tur forbi Mette Westergaards gård, hører om livet dengang og besøger Vævere i Vestsjællands feltværksted, som i år er etableret i den gamle skolestue tæt ved kirken. Her vil medlemmerne demonstrere vævninger i nogle af de teknikker der gav Mette Westergaard international anerkendelse, bl.a. på verdensudstillinger.

15 Efter besøget på væveværkstedet spiser vi vores medbragte frokost. Derefter besøger vi kirken, hvor Jane Ørberg vil fortælle om dens historie. Det vil også være muligt at spørge hende om livet på øen.

16 Eftermiddagskaffen med kage indtager vi på væveværkstedet, hvorefter der vil være mulighed for en dejlig gåtur på egen hånd i Nekseløs skønne natur før hjemsejladsen. Det praktiske: Udflugten starter i Havnsø, hvor vi mødes kl Færgen sejler kl Der bliver arrangeret fælleskørsel fra Kalundborg Museum kl Ved tilmelding bedes I fortælle om I møder ved museet kl eller i Havnsø kl I første tilfælde bedes I angive hvor mange personer I har plads til i bilen, eller om I har brug for kørelejlighed til og fra Havnsø. Afgang fra Nekselø kl , og vi er tilbage på museet kl. 17. Da man skal kunne gå et par kilometer til kirken og væveværkstedet, er udflugten ikke særlig velegnet for gangbesværede. Husk fornuftig påklædning og sko. Vi medbringer egen madpakke og drikkevarer til frokosten. Prisen: Udflugten koster kr. 120 fra Havnsø. Dette inkluderer færgebillet og rundvisning samt eftermiddagskaffe og kage. Der er kun plads til 25 personer. Tilmelding til formanden senest søndag den 7. august, helst per og ellers per telefon ( ). [NB: Hvis man er forhindret i at deltage i vores udflugt, kan man besøge væveværkstedet på egen hånd de øvrige lørdage og søndage i august. Tag færgen kl Rundvisning kr. 50. Kaffe og kage kr. 30. Væveværkstedet er åbent kl Tilmelding direkte til:

17 Museumsforeningsforedrag Foredragene arrangeres i samarbejde med Kalundborg Museum og Folkeuniversitetet og holdes i foredragssalen. Porten åbnes kl Gratis entré for Museumsforeningens medlemmer ellers kr september 2016 kl : Vivi Lena Andersen Titel: Skoene i skraldet 600 års skohistorie fra arkæologiske udgravninger i København Københavns Museum har i de seneste ti år gennemført store, arkæologiske undersøgelser bl.a. i forbindelse med udgravningerne til den kommende Metro Cityring. Der er blevet gravet i områder i København som har særligt gode bevaringsforhold for organisk materiale såsom læder, træ og tekstil. Det er fugtige lokaliteter såsom 1700-talslossepladser anlagt langs kysten, 1600-tals-voldgraven der omkransede byen, samt den gamle havn ved Gammel Strand, der siden middelalderen blev udvidet med bolværker og affald. Disse udgravninger har resulteret i en anselig samling af kasseret fodtøj, bestående af over sko og skodele tilhørende fortidens københavnere fra middelalderen, renæssancen og enevælden. Samlingen giver indblik i hverdagsfodtøjet og giver mulighed for at undersøge de faktorer der har påvirket udviklingen af københavnernes fodtøj fra 1200 til 1800, som for eksempel forholdet mellem de lokalt

18 betingede og de identitetsskabende behov. Fodtøj blev opfundet for at beskytte fødderne mod natur- og klimatiske forhold, men det blev også genstand for menneskets identitet og for hvordan vi gerne vil blive set i andres øjne. Imedens lokale, klimatiske og fysiske forhold har påvirket fodtøjet, har ændringer i mode, internationale kontakter, hånd-værk og teknologi givet nye muligheder og præferencer. Med inddragelse af skriftlige kilder, billedkunsten, osteologien, det bevarede fodtøj, og skosamlinger fra andre lande vil fodtøjet og menneskene bag blive belyst. Skoenes udførsel, form, materiale, størrelse, slitage og reparationer er alle spor der kan fortælle os om håndværkeren der lavede skoen, og mennesket der bar den. Ved foredraget præsenteres nogle af de metoder som en skoforsker bruger til at tegne en skos sindrige livsbiografi og på den måde komme helt tæt på skoenes tidligere ejere og skomagerne i deres arbejde med at skabe, omskabe og vedligeholde sko. Der vil under foredraget også være mulighed for at se nærmere på en rekonstrueret middelaldersko og dens betydning for forståelsen af originalen, en moderne skomagers test af tallets randteknik samt selv at forsøge sig med artsbestemmelse af forskellige typer af læder ved hjælp af et digitalt mikroskop. Tag med på denne spændende gåtur tilbage i tiden og bliv klogere på fortidens såvel som nutidens fodtøj!

19 Tissø Vikingemarked 1. og 2. oktober Begge dage kl Igen i år vil Tissø Vikingemarked tiltrække vikinger fra nær og fjern med deres boder, bl.a. Frederikssundvikingerne. De har taget nogle munke til fange. Hvad der sker med munkene, afhænger af vikingernes humør på dagen. Musikgruppen Virelai sørger for musik, og Gerlev Legepark kommer begge dage så der bliver gang i lege og spil. For at støtte museet vil Museumsforeningen igen sælge museets kopier af vikingesmykker fundet ved Tissø. Vi deler bod med Tissø Vikingemarkedets folk. Hvis der er nogen medlemmer der ønsker at hjælpe med dette en eller begge dage, bedes I kontakte Museumsforeningens formand inden den 15. september. Man skal være villig til at iklæde sig vikingetøj, som vi låner fra Tissø Vikingemarked.

20 Kalundborg Museumsforening 700 medlemmer der støtter Kalundborg Museum Medlemskab af Kalundborg Museumsforening Museumsforeningens formål er at støtte Kalundborg Museum. Man kan melde sig ind i foreningen ved at betale kontingentet i museumsbutikken eller ved at overføre kontingentet til Museumsforeningens bankkonto: Arbejdernes Landsbank, Kalundborg, reg.nr kontonr Husk ved overførsel at skrive navn, adresse og adresse i feltet Besked til modtager. Årskontingentet 2016: kr. 175 for enkel, dog kr. 150 for pensionister/efterlønsmodtagere kr. 225 for par, dog kr. 175 for pensionister og efterlønsmodtagere. Medlemskabet giver gratis adgang til alle museer/besøgssteder inden for Museum Vestsjælland, 10% s rabat i museets butikker (minus bøger og fødevarer) og gratis adgang til alle foredrag arrangeret af Kalundborg Museumsforening (ca. otte per år). Kontakt til Kalundborg Museumsforening Foreningen kontaktes helst per , ellers per telefon eller post: Kalundborg Museumsforening, Adelgade 23, 4400 Kalundborg Formand: David Barry, tlf Kasserer: Henning Fougt, Bestyrelsen for Kalundborg Museumsforening David Barry, Raklev (formand) Henning Fougt, Jerslev (kasserer/næstformand) Søren Juul, Kalundborg (sekretær) Bøje Lammert Larsen, Høng Erik Lund-Andersen, Dalby Majken Lusty, Kalundborg Jørgen Arnam-Olsen, Svallerup Peter Breinholt, Kalundborg (suppleant) Kirsten Jessen, Kåstrup (suppleant)

Alle afgange er fra Cementen i Nyk. F..

Alle afgange er fra Cementen i Nyk. F.. Klub Solstrålen har sommerudflugter i uge 28-29-30. Ud fra medlemmernes forslag har brugerrådet, de Grønne Busser og personalet, planlagt de omtalte tilbud. Har du behov for støtte, så sørg for at få din

Læs mere

ARRANGEMENTER I NATURPARK ÅMOSEN EFTERÅR & VINTER 2012

ARRANGEMENTER I NATURPARK ÅMOSEN EFTERÅR & VINTER 2012 ARRANGEMENTER I NATURPARK ÅMOSEN EFTERÅR & VINTER 2012 MEGET I VENTE! Du modtager denne oversigt over de kommende arrangementer i Naturpark Åmosen, fordi du har skrevet dig på vores nyhedsliste under et

Læs mere

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab 1 Bliv frivillig Kulturelle oplevelser Hvis du går og tror, at kirkens arbejde kun består i det, som præster, ansatte

Læs mere

September 2010 11. Årgang Nr. 3

September 2010 11. Årgang Nr. 3 September 2010 11. Årgang Nr. 3 www.marna.dk Formanden har ordet Per Thomsen Hej allesammen i foreningen Marna.Sejlsæsonen er ved at gå på held og vi har sidste Mandagssejlads d. 25 okt. kl. 1830. Når

Læs mere

Klub Svanen. Kontakt. Åbningstider

Klub Svanen. Kontakt. Åbningstider Dag Dato Aktivitet Personale Tir 5. Jul Sang og musik i haven To Ja Jo Tor 7. Jul Bowling i Haslev Ca To Tir 12. Jul Musikquiz med Leif To Ki Ca Tor 14. Jul Eventyr ved bålet Ki Ca Ti Tir 19. Jul Udendørslege

Læs mere

Orkanen Singleklubben med pli.

Orkanen Singleklubben med pli. Orkanen Singleklubben med pli. Orkanens hjemmeside http://www.orkanen.dk Initiativtager og kontaktperson Edith Agerholm, Fårupled 10 7300 Jelling - Tlf. 75 8717 53 Mobil. 22 90 84 22 E-mail. edith.agerholm@jellingnet.dk

Læs mere

FAKTOR 29. Sommeravis 2013 HUSK HUSK HUSK. Du kan finde vores husavis på adressen: www.fredericiah.dk

FAKTOR 29. Sommeravis 2013 HUSK HUSK HUSK. Du kan finde vores husavis på adressen: www.fredericiah.dk FAKTOR 29 Side 1 FAKTOR 29 Sommeravis 2013 HUSK HUSK HUSK Du kan finde vores husavis på adressen: www.fredericiah.dk Side 2 FAKTOR 29 RART AT VIDE OM AKTIVITETSHUSET: Åbningstider i værestedet: Tirsdag

Læs mere

September 2014. Dette nummer indeholder: Redaktørens hjørne Kalender Formandens hjørne Kassererens hjørne Kulturtur til Fredensborg Slot

September 2014. Dette nummer indeholder: Redaktørens hjørne Kalender Formandens hjørne Kassererens hjørne Kulturtur til Fredensborg Slot September 2014 Dette nummer indeholder: Redaktørens hjørne Kalender Formandens hjørne Kassererens hjørne Kulturtur til Fredensborg Slot Årsprogram En glædelig nyhed Landsstævnet i Frederikshavn Dragtholdet

Læs mere

Lokalt nyt fra Roskildeafdelingen, redigeret af: John Ø. Jensen

Lokalt nyt fra Roskildeafdelingen, redigeret af: John Ø. Jensen Lokalt nyt fra Roskildeafdelingen, redigeret af: John Ø. Jensen Læs i dette lokalnyt bl.a. om: Cykelture 2013, 2. halvår Cykeltursberetninger Landsmøde i Roskilde Generalforsamlingen 2013, formandsberetning

Læs mere

Greve Lærerforening 1

Greve Lærerforening 1 Greve Lærerforening 1 År 2016 Vilkår for aktivitetsgruppens arbejde Puljen fra Greve Lærerforening bruges således: Der afholdes minimum 2 fuldt betalte arrangementer for medlemmer af fraktion 4, evt. spisning

Læs mere

Holbæk Arkæologiklub. Mejerigården oktober 2015

Holbæk Arkæologiklub. Mejerigården oktober 2015 Holbæk Arkæologiklub Mejerigården oktober 2015 Nyhedsbrev vinter 2016 Generalforsamlingen Den 17. november 2015 var det tid at afholde den ordinære generalforsamling. Der var denne gang et fremmøde på

Læs mere

FOAs Seniorklub Odense

FOAs Seniorklub Odense FOAs Seniorklub Odense Forår 2016 Vesterbro 120 Odense Så er FOAs Seniorklub igen klar med et nyt program for foråret 2016. Velkommen i klubben til alle jer, der trofast slutter op om vores arrangementer

Læs mere

Nyt fra Kalundborg Turistforening Februar 2014

Nyt fra Kalundborg Turistforening Februar 2014 Nyt fra Kalundborg Turistforening Februar 2014 Indkaldelse til generalforsamling i Kalundborg Turistforening tirsdag den 25. marts 2014 kl. 17.30 på Kalundborg Vandrerhjem Stadion Allé 5 4400 Kalundborg

Læs mere

Årsberetning 2014. Generalforsamling 15 marts 2015. Sankthansdag i kirken den 23 juni 2014

Årsberetning 2014. Generalforsamling 15 marts 2015. Sankthansdag i kirken den 23 juni 2014 Årsberetning 2014 Generalforsamling 15 marts 2015 Sankthansdag i kirken den 23 juni 2014 DANSK KOLONI- OG SØMANDSKIRKE THORILD WULFFSGATAN 8 413 19 GÖTEBORG ÅRSBERETNING FOR DEN DANSKE KIRKE I GØTEBORG

Læs mere

Fra Rolfsted Flyveplads 2011/1

Fra Rolfsted Flyveplads 2011/1 Fra Rolfsted Flyveplads 2011/1 Julehygge i Fritidshuset Lørdag den 27. november blev der budt på julehygge i Fritidshuset fra kl. 13 til kl. 16, og små boder solgte forskelligt både for øjet og for ganen.

Læs mere

Vise-Vers-Nyt. Afs.: VV-Roskilde, Stenlandsvej 16, 4000 Roskilde

Vise-Vers-Nyt. Afs.: VV-Roskilde, Stenlandsvej 16, 4000 Roskilde Medl.nr. IDNr / Par Nr «Navn» «Kontat» «Gade og nr#» «Postnr#» «BY» Afs.: VV-Roskilde, Stenlandsvej 16, 4000 Roskilde Til kalenderen: 07.02.16 kl. 14-16:30 Besøg af Visens Venner i Køge i bibliotekssalen

Læs mere

Kalundborg Museumsforening

Kalundborg Museumsforening Nyhedsblad Kalundborg Museumsforening Januar 2016 www.vestmuseum.dk/museumsforening-1.aspx Kommende aktiviteter 3. februar: Foredrag Saltbæk Vigs historie, drift og pleje 7. februar: Fastelavn på Kalundborg

Læs mere

Æblebladet. Sæby. 01. 08. 2015 Nr.15

Æblebladet. Sæby. 01. 08. 2015 Nr.15 Kære Alle 90 års fødselsdag fejret d. 15. maj Æblebladet. Sæby. 01. 08. 2015 Nr.15 Blandt havens mange gæster denne dag var også efterkommere af Grethe og Nic. Nellemann. 40 personer fra nær og fjern var

Læs mere

Kend din by 2. Nyborg Fæstning

Kend din by 2. Nyborg Fæstning Kend din by 2 Nyborg Fæstning Nyborg og Omegns Museer Skoletjenesten Slot og Fæstning På denne tur i Nyborg skal I ud i naturen. I skal opleve hvor pænt og fredeligt der kan være så tæt på byen, og samtidig

Læs mere

HK HOVEDSTADEN SENIOR HELSINGØR MØDER OG SPÆNDENDE TURE JERES FÆLLESSKAB I KLUBBEN

HK HOVEDSTADEN SENIOR HELSINGØR MØDER OG SPÆNDENDE TURE JERES FÆLLESSKAB I KLUBBEN HK HOVEDSTADEN 1 SENIOR Program foråret 2016 MØDER OG SPÆNDENDE TURE JERES FÆLLESSKAB I KLUBBEN HELSINGØR / Hvad sker der i din afdeling / Medlemsmøder / Hvornår er den næste generalforsamling / Tilmeld

Læs mere

Maj 2014. Læs i dette nummer: Om Generalforsamlingen Om gamle og nye arrangementer. Læs i dette nummer: GIRO-kort til kontingent Formandens beretning

Maj 2014. Læs i dette nummer: Om Generalforsamlingen Om gamle og nye arrangementer. Læs i dette nummer: GIRO-kort til kontingent Formandens beretning Maj 2014 Læs i dette nummer: Om Generalforsamlingen Om gamle og nye arrangementer Læs i dette nummer: GIRO-kort til kontingent Formandens beretning Side 1 PRISER for kontingent 2014: Medlemskab for par:

Læs mere

MAJ 2011 ÅRGANG 7, NUMMER 5

MAJ 2011 ÅRGANG 7, NUMMER 5 Nyhedsbladet MAJ 2011 ÅRGANG 7, NUMMER 5 Det sker i Tegnsprogshuset Onsdag den 11.05.2011 kl.19.00 Netcafe Onsdag den 18.05.2011 kl.19.00 Mini Banko Onsdag den 25.05.2011 kl.19.00 Netcafe Søndag den 29.05.2011

Læs mere

Læs mere og tilmeld dig på Gavnø's hjemmeside (husk at skrive du kommer fra Mopar Club Denmark).

Læs mere og tilmeld dig på Gavnø's hjemmeside (husk at skrive du kommer fra Mopar Club Denmark). Classic Autojumble i Gavnø Slotspark Skrevet af superbee - 2015/04/28 14:52 Classic Autojumble - 7/6 2015 Danmarks største veteranbilshow afholdes søndag den 7. juni 2015 Gavnø Slotspark danner for 27.

Læs mere

Har du lyst til at komme med på en hyggelig udflugt?

Har du lyst til at komme med på en hyggelig udflugt? for borgere med demens Maj 2016 Har du lyst til at komme med på en hyggelig udflugt? Har du demens eller demenslignende symptomer? Bor du i eget hjem sammen med din ægtefælle/samlever? Har du lyst til

Læs mere

i Køge - Nyhedsbrev august 2012

i Køge - Nyhedsbrev august 2012 KANDIDATER OG FRIVILLIGE TIL KOMMUNAL- OG REGIONSVALGET af Bodil Sø, formand for Venstre i Køge Opstillingsmøde d. 11. sep. i Køge kredsen Køge-Kredsen (der dækker Køge og Lejre Kommuner) skal vælge ny

Læs mere

SILKEBORG IDRÆTSFORENING VETERANKLUBBEN STIFTET DEN 29. FEBRUAR 1984.

SILKEBORG IDRÆTSFORENING VETERANKLUBBEN STIFTET DEN 29. FEBRUAR 1984. SILKEBORG IDRÆTSFORENING VETERANKLUBBEN STIFTET DEN 29. FEBRUAR 1984. Silkeborg, den 11. marts 2016. Kære venner! Vi vil starte med, lidt nyt fra vores generalforsamling i veteranklubben, den 11. februar.

Læs mere

Onsdag den 10. februar Generalforsamling og foredrag med Thomas Uhre Husk tilmelding senest den 7. februar

Onsdag den 10. februar Generalforsamling og foredrag med Thomas Uhre Husk tilmelding senest den 7. februar Haveselskabet Ringkøbing og omegns kreds Kredsens aktivitetsblad for 2016 32. årgang Årets aktiviteter kort: Gratis arkitekttegnet haveplan læs hvordan sidst i bladet Onsdag den 10. februar Generalforsamling

Læs mere

Narsaq maj 2011. Narsaq i billeder. Tirsdag 3. maj Mellemlanding i Sønder Strømfjord

Narsaq maj 2011. Narsaq i billeder. Tirsdag 3. maj Mellemlanding i Sønder Strømfjord Narsaq i billeder Tirsdag 3. maj Mellemlanding i Sønder Strømfjord Vi tager fra Kastrup tirsdag 3. maj kl. 9.00 mod Narsaq med mellemlanding i Sønder Strømfjord og Narsarsuaq. Kl. 17 lokal tid er vi indkvarteret

Læs mere

Februar. Nr. 1 Sjællands Motor Veteraner 36. Årgang

Februar. Nr. 1 Sjællands Motor Veteraner 36. Årgang Februar Nr. 1 Sjællands Motor Veteraner 36. Årgang 2014 Formand Allan Larsen E-mail: smv1978@mail.dk Tlf.:3053 9635 Næstformand Lars Christiansen E-mail: info@larsvognmand.dk Tlf.:2166 6987 Kasserer Mette

Læs mere

Vise Nyt. Visens venner i Randers. www.visensvenneriranders.dk. Januar 2015. 26. årgang

Vise Nyt. Visens venner i Randers. www.visensvenneriranders.dk. Januar 2015. 26. årgang Vise Nyt Januar 2015 26. årgang Visens venner i Randers www.visensvenneriranders.dk Huskelisten Formand : Henne Buch, Saxofonvej 14, 8940-Randers SV 86410633 el.41586480 Program for 1. halvår 2015. Hulemøde:

Læs mere

Bibliotekarforbundets Seniorgruppes bestyrelse præsenterer hermed programmet for foråret 2014 samt Sommertur i august for Seniorgruppens medlemmer.

Bibliotekarforbundets Seniorgruppes bestyrelse præsenterer hermed programmet for foråret 2014 samt Sommertur i august for Seniorgruppens medlemmer. Bibliotekarforbundets Seniorgruppes bestyrelse præsenterer hermed programmet for foråret 2014 samt Sommertur i august for Seniorgruppens medlemmer. Torsdag d. 6. februar 2014 kl. 11:00. Besøg på Davids

Læs mere

August 2015. Webmaster, Anine Kirk Todsen, Tlf. 5099 2935, E-mail: anine@todsen.eu. Regionens Elektronisk nyhedsblad

August 2015. Webmaster, Anine Kirk Todsen, Tlf. 5099 2935, E-mail: anine@todsen.eu. Regionens Elektronisk nyhedsblad August 2015 Regionens Elektronisk nyhedsblad Sommerferien er slut, og rundt om i foreningerne gøres klar til opstart af ny dansesæson. Regionernes Webmastere har haft ekstra travlt i ferien. Landsforeningen

Læs mere

Praktiske oplysninger

Praktiske oplysninger 2012-2013 Praktiske oplysninger Du finder MLF i Holeby skoles gymnastiksal samt på Vestervej 126 (skolens kælder, indgang fra skolegården) Kontingent: Børn/junior Voksne over 21 år Støttemedlemmer Landsforeningen

Læs mere

Fokus på naturen i Norddjurs

Fokus på naturen i Norddjurs Fokus på naturen i Norddjurs Månedens tur i 2014 Alle de beskrevne ture er ganske gratis at deltage i. Februar Vi fletter med pil Mandag d. 10. Februar fredag d. 14 februar 10.00 15.00 Naturværkstedet

Læs mere

Fredagsbrev Special edition made by 8. klasse

Fredagsbrev Special edition made by 8. klasse Fredagsbrev Special edition made by 8. klasse Velkommen til denne særlige udgave af fredagsbrevet, som i denne uge er udformet af ÅF's forrygende og seje 8. klasse. I kan i dette brev læse om bl.a. Høstival,

Læs mere

RIBE KUNST MUSEUM April 2006

RIBE KUNST MUSEUM April 2006 RIBE KUNST MUSEUM April 2006 Brødremenighedens Bageri Det Gamle Honningkagebageri Christiansfeld RIBE KUNSTFORENING 1 KALENDER April 13. april kl. 14.00-15.00: Tag moster med på museet. Familieomvisning

Læs mere

Nyhedsbrev august 2012

Nyhedsbrev august 2012 Nyhedsbrev august 2012 Kære medlemmer Hermed endnu et lille nyhedsbrev fra kreds 38. Selv om der har været aktivitet på træningspladsen i hele sommerferien, er træningen nu for alvor i gang. Holdtræningen

Læs mere

HK Seniorer Helsingør PROGRAM 2. halvår 2016

HK Seniorer Helsingør PROGRAM 2. halvår 2016 HK Seniorer Helsingør PROGRAM 2. halvår 2016 Velkommen til HK seniorer Helsingørs program for 2. halvår 2016. Aktivitetsudvalget glæder os til at se dig til vores arrangementer. Tilmelding Til alle arrangementer

Læs mere

Medlemsblad for Rindby Strand Grundejerforening

Medlemsblad for Rindby Strand Grundejerforening 2009 Medlemsblad for Rindby Strand Grundejerforening Bestyrelsen Formand: Jørgen Elsted Hansen Havstien 27 Kongeåvej 7A 6771 Gredstedbro Tlf.: 75 43 13 72 Fanø: 75 16 61 65 Mail: jehan@esbjergkommune.dk

Læs mere

Juni-Juli 2008 Ry Skovmus

Juni-Juli 2008 Ry Skovmus Juni-Juli 2008 Ry Skovmus Hallo Skovmus, så er det forår, kan I mærke at det kribler og krabler. Snart kan man bade uden at få lungebetændelse. Komme ud i teltene, og tænde bål, og side og hygge medens

Læs mere

BØLGEBRYDEREN. 27. årgang Medlemsblad for Sørup Havns Bådelav 2/2016. Læs inde i bladet:

BØLGEBRYDEREN. 27. årgang Medlemsblad for Sørup Havns Bådelav 2/2016. Læs inde i bladet: BØLGEBRYDEREN 27. årgang Medlemsblad for Sørup Havns Bådelav 2/2016 Læs inde i bladet: REFERAT FRA ÅRETS GENERALFORSAMLING ÅRETS ARRANGEMENTER STUDIETUR 1 SØRUP HAVNS BÅDELAV Lindevej 2 3480 Fredensborg

Læs mere

Husk Juleafslutning den 15. december kl. 19.30

Husk Juleafslutning den 15. december kl. 19.30 www. blistrup-graested-folkedansere.dk December 2015 Nr. 3 28. årgang Indhold: Formandens indlæg side 2 Indkaldelse til generalforsamling side 2 Sæsonprogram 2015-2016 side 3 Juleafslutning side 4 Generalforsamling

Læs mere

Nr. 2 oktober 2014-28. årgang

Nr. 2 oktober 2014-28. årgang Hosebåndet Medlemsblad Sæsonstart Nr. 2 oktober 2014-28. årgang Vi har nu danset de to første måneder af sæsonen 14-15 og kan konstatere, at vi har haft en medlemstilgang, der bevirker at vi på en normal

Læs mere

Museet Ribes Vikinger Læringstilbud

Museet Ribes Vikinger Læringstilbud 2014-2015 Museet Ribes Vikinger Læringstilbud Museet Ribes Vikinger Oplev Ribes spændende historie fra år 700 til år 1700. Rundvisning Tilpasses den enkelte gruppe Museet Ribes Vikinger er placeret på

Læs mere

Telefon- og Turtjenestens program for. Dragør

Telefon- og Turtjenestens program for. Dragør Telefon- og Turtjenestens program for Dragør marts - december 2016 Hvad er Turtjenesten? Turtjenesten tilbyder ældre hjemmeboende borgere med et lille socialt netværk mulighed for at få dejlige oplevelser

Læs mere

Fløng Kirke KONCERTER 2013 / 2014

Fløng Kirke KONCERTER 2013 / 2014 Søndag den 25. august 2013 kl. 13.00 FDF Gladsaxe Brass Band Friluftskoncert foran Sognets Hus I tilfælde af dårligt vejr gennemføres koncerten i Sognets Hus FDF Gladsaxe Brass Band byder på en varieret

Læs mere

Middelfart Pensionistforening

Middelfart Pensionistforening Middelfart Pensionistforening Program udsendt februar 2016 næste program juni 2016. Bestyrelsen træffes i Østergades Forsamlingshus hver onsdag fra kl. 14.00 16.00. Dog ikke onsdag, den 23. marts (onsdag

Læs mere

Nyhedsbrev. Bredalsparkens Fritidscenter August 2014. Velkommen tilbage fra sommerferie

Nyhedsbrev. Bredalsparkens Fritidscenter August 2014. Velkommen tilbage fra sommerferie Nyhedsbrev Bredalsparkens Fritidscenter August 2014 Velkommen tilbage fra sommerferie Jeg håber at I alle har haft en dejlig sommerferie og atter har samlet energi til en ny klubsæson. Flere af jer deltog

Læs mere

BØLGEBRYDEREN. 24. årgang Medlemsblad for Sørup Havns Bådelav 3/2013. Læs inde i bladet:

BØLGEBRYDEREN. 24. årgang Medlemsblad for Sørup Havns Bådelav 3/2013. Læs inde i bladet: BØLGEBRYDEREN 24. årgang Medlemsblad for Sørup Havns Bådelav 3/2013 Læs inde i bladet: SØRUP HAVNS BÅDELAV I TV SE ÅRETS ARRANGEMENTSKALENDER RENOVERING AF YDERMOLEN SÆTTES IGANG 1 SØRUP HAVNS BÅDELAV

Læs mere

PROVENCE, Fréjus - 2001.

PROVENCE, Fréjus - 2001. Rejsenotater fra PROVENCE, Fréjus - 2001. Af Jens Rostgaard Gjerløv. Rejsenotaterne er - i modsætning til rejsebrevene - skrevet i mere eller mindre "telegramstil" og skal kun læses og opfattes som notater.

Læs mere

Formandens beretning på generalforsamlingen den 23. februar 2010

Formandens beretning på generalforsamlingen den 23. februar 2010 Formandens beretning på generalforsamlingen den 23. februar 2010 Velkomst: Velkommen til generalforsamling her i HGC- Hammerum Gjellerup Cykel Klub foreningens 10. ordinære generalforsamling. Indledning:

Læs mere

Velkommen i vores forening

Velkommen i vores forening 2 Tur - Folder 2015-16 Tur - Folder 2015-16: For Brøndby & Hvidovre Udgiver: Cyklistforbundet Rømersgade 5 33 32 31 21 www.cyklistforbundet.dk Redaktion: Finn Ivo Heller, Trykkeri: Rådhustrykkeriet, Hvidovre.

Læs mere

Referat af generalforsamling i kunstforeningen Skråningen mandag den 5. oktober 2015

Referat af generalforsamling i kunstforeningen Skråningen mandag den 5. oktober 2015 SKRÅNINGEN Referat af generalforsamling i kunstforeningen Skråningen mandag den 5. oktober 2015 Der deltog 72 medlemmer i generalforsamlingen og 67 i spisningen. Inden generalforsamlingen fortalte Berit

Læs mere

OBS: Der er ingen dans tirsdag den 8. marts.

OBS: Der er ingen dans tirsdag den 8. marts. www. blistrup-graested-folkedansere.dk Marts 2016 Nr. 1 29. årgang Indhold: Formandens indlæg side 2 Cykel- og ganghold side 2 Referat fra generalforsamling side 3 Bestyrelse og udvalg side 4 Sæsonprogram

Læs mere

Kalundborg Museumsforening

Kalundborg Museumsforening Nyhedsblad Kalundborg Museumsforening Juli 2015 Kommende aktiviteter. 21. juli: Minicafé Vor Frue Kirke 22. juli: Minicafé Vor Frue Kirke 23. juli: Optog fra Klostertorv til Øen 23. juli: Minicafé Vor

Læs mere

VELKOMMEN TIL BØRNEHUSET KILDEBÆKKEN.

VELKOMMEN TIL BØRNEHUSET KILDEBÆKKEN. VELKOMMEN TIL BØRNEHUSET KILDEBÆKKEN. Vi vil gerne byde dig og din familie velkommen til Kildebækkens Børnehave. Børnehaven er opdelt i 2 stuer, som hedder henholdsvis, Skovhulen og Havhulen. Børnehaven

Læs mere

Friskolen i Lemming Lemming Bygade 2a 8632 Lemming 8685 9333 friskolenilemming@fibermail.dk www.friskolenilemming.dk. Friskolen i Lemming

Friskolen i Lemming Lemming Bygade 2a 8632 Lemming 8685 9333 friskolenilemming@fibermail.dk www.friskolenilemming.dk. Friskolen i Lemming Friskolen i Lemming Lemming Bygade 2a 8632 Lemming 8685 9333 friskolenilemming@fibermail.dk www.friskolenilemming.dk Friskolen i Lemming Ugebrev 01/16 Lemming d. 8. januar 2016 Ugen der gik: Juleferie!

Læs mere

Dagene blev afsluttet med det store cykelringridning. Det var slet ikke så nemt at holde balancen på cyklen, med en lanse i hånden og så ramme den

Dagene blev afsluttet med det store cykelringridning. Det var slet ikke så nemt at holde balancen på cyklen, med en lanse i hånden og så ramme den SFO NYT Maj 2011 Påsken i SFO De børn der var tilmeldt SFO en dagene før påske, var med til at gøre det til nogle skønne dage. Det er altid dejligt, når vi er en lille gruppe og har rigtig god tid. Det

Læs mere

Minilederne Christine og Rune blev gift 1. august. Spejderne stod i espalier udenfor kirken. Stort tillykke til brudeparret.

Minilederne Christine og Rune blev gift 1. august. Spejderne stod i espalier udenfor kirken. Stort tillykke til brudeparret. Nyt fra gruppelederen Efter mange oplevelser på sommerens lejre, er vi klar til at starte på et nyt spejderår. Se billeder fra sommerlejrene her: www.trelleborg-spejderne.dk Vi siger farvel og mange tak

Læs mere

Åby Biblioteks Venner

Åby Biblioteks Venner s Venner Juni - September 2016 Læs i dette nummer: Vinsmagning \ Lokal forfatterdebut Cykeltur om Brabrandsøen \ Papa Mojo på scenen Århus Rådhus 75 år \ Torvedag 2016 Forfatterbesøg af Kirsten Thorup

Læs mere

Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag

Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Vi får løbende mange nye børn og mange nye forældre i Andedammen. Derfor har vi i BjørneBanden valgt at lave et lille introduktionsbrev, for at give et indblik i hvad der foregår i hverdagen. Når man starter

Læs mere

ÅREBLADET. Læs inde i bladet... Formandens hjørne Nye redningsveste Åbent Hus/aktiviteter Kanindåb Aktivitetskalender

ÅREBLADET. Læs inde i bladet... Formandens hjørne Nye redningsveste Åbent Hus/aktiviteter Kanindåb Aktivitetskalender ÅREBLADET Medlemsblad for Faaborg Roklub Nr. 5 Juli 2015 34. årgang Læs inde i bladet... Formandens hjørne Nye redningsveste Åbent Hus/aktiviteter Kanindåb Aktivitetskalender Faaborg Roklub, tlf. 62 61

Læs mere

12. ORDINÆRE IT-AKTIVITETER GENERALFORSAMLING I S TØTTEFORENINGEN FOR H OSPICE S ØNDERJYLLAND DEN 18. NOVEMBER 2008.

12. ORDINÆRE IT-AKTIVITETER GENERALFORSAMLING I S TØTTEFORENINGEN FOR H OSPICE S ØNDERJYLLAND DEN 18. NOVEMBER 2008. F ORMANDSBERETNING FRA DEN 12. ORDINÆRE GENERALFORSAMLING I S TØTTEFORENINGEN FOR H OSPICE S ØNDERJYLLAND DEN 18. NOVEMBER 2008. I det forløbne år har vi holdt 8 bestyrelsesmøder og 2 dage med at pakke

Læs mere

APRIL 2011 ÅRGANG 7, NUMMER

APRIL 2011 ÅRGANG 7, NUMMER Nyhedsbladet APRIL 2011 ÅRGANG 7, NUMMER 4 Det sker i Tegnsprogshuset Onsdag den 06.04.2011 kl.18:45 Udflugt til Orion Planetarium Onsdag den 13.04.2011 kl.19.00 Netcafe Søndag den 17.04.2011 kl.14.00

Læs mere

www.mellervangskolen.dk Dus Mellervang Børnerådsmøde i Pyramiden

www.mellervangskolen.dk Dus Mellervang Børnerådsmøde i Pyramiden Børnerådsmøde i Pyramiden www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev Marts BEMÆRK DUS-avisen kan kun ses på Mellervangskolens hjemmeside under DUS, hvor alle månedens billeder ligeledes kan ses Læs om Stamtræer

Læs mere

SVENDBORG 2007 28. JULI 4. AUGUST. Christiansminde

SVENDBORG 2007 28. JULI 4. AUGUST. Christiansminde SVENDBORG 2007 28. JULI 4. AUGUST Christiansminde Lørdag Regnvejr Luna kommer hjem fra 2 uger i Thailand og vi henter hende i lufthavnen ved halvottetiden. Hjemme hos Luna spiser vi morgenmad og snakker

Læs mere

December 2011, januar & februar 2012, 23. ÅRGANG

December 2011, januar & februar 2012, 23. ÅRGANG December 2011, januar & februar 2012, 23. ÅRGANG Kredsleder Søren W. Nielsen...26 83 50 01 Formand Jørgen Bæk...75 82 48 65 Puslinge Tove Pedersen...75 82 59 13 Tumlinge Ann R. Nielsen...40 54 05 61 Pilte

Læs mere

55. Årgang April 2016 Nr. 2

55. Årgang April 2016 Nr. 2 55. Årgang April 2016 Nr. 2 Nu kan det ikke skjules længere, at sommeren er på vej. Solen er begyndt at vise sig oftere, og lidt varmere vejr er begyndt at indfinde. Med sommerens komme er det også ved

Læs mere

KORSLØKKE AFDELING APRIL KVARTAL 2015 www.dui.dk/korsloekke

KORSLØKKE AFDELING APRIL KVARTAL 2015 www.dui.dk/korsloekke AFDELINGSADRESSER: Formand: Jonna Ivarsen, Højvang 5, 5270 Odense N. Tlf.: 66 18 49 59 Kasserer: Arne B. Hansen, Hybenvej 75, 5260 Odense S. Tlf.: 66 12 14 59 MØDETIDER: Mandag: 18.00-20.00 Boldspil og

Læs mere

BØLGEBRYDEREN. 27. årgang Medlemsblad for Sørup Havns Bådelav 1/2016. Læs inde i bladet:

BØLGEBRYDEREN. 27. årgang Medlemsblad for Sørup Havns Bådelav 1/2016. Læs inde i bladet: BØLGEBRYDEREN 27. årgang Medlemsblad for Sørup Havns Bådelav 1/2016 Læs inde i bladet: INVITATION TIL GENERALFORSAMLING SØREDNING I SVERIGE OG DANMARK ÅRETS ARRANGEMENTER 1 SØRUP HAVNS BÅDELAV Lindevej

Læs mere

Langeskov Kræmmermarked er så kendte for, er selvfølgelig stadig det samme. Vi håber og forventer at de nye tiltag, samt det flotte

Langeskov Kræmmermarked er så kendte for, er selvfølgelig stadig det samme. Vi håber og forventer at de nye tiltag, samt det flotte Beretning 2013 Hvis vi kigger på medlemstallet var det i 2012 på 459 mens det i 2013 var på 400, en lille nedgang, dette skyldes primært at vi har ryddet op i medlemskartoteket og slettet alle der ikke

Læs mere

Ø-LEJREN PÅ LYØ 1970 I 40 ÅR 2010

Ø-LEJREN PÅ LYØ 1970 I 40 ÅR 2010 Ø-LEJREN PÅ LYØ 1970 I 40 ÅR 2010 Udstilling på Lyø Kultur- og Besøgscenter 27. juni 8. august 2010 DET HELE STARTEDE MED MØLLEN PÅ LYØ Når man får Lyø ind i sjælen! 1970 gav Kulturministeriet tilskud

Læs mere

NYT FRA PLADS TIL FORSKEL

NYT FRA PLADS TIL FORSKEL NYT FRA PLADS TIL FORSKEL Juni 2016 BJERGPOSTEN o Præsentation af PLADS TIL FORSKEL o Invitation til Sct. Hans o Familieaften på Borgen o Sommerferieaktiviteter Hvad er PLADS TIL FORSKEL og hvem er vi?

Læs mere

Aftenstemning ved Faaborg Fjord d. 10. juni

Aftenstemning ved Faaborg Fjord d. 10. juni ÅREBLADET Medlemsblad for Faaborg Roklub Nr. 6 Juni 2015 34. årgang Aftenstemning ved Faaborg Fjord d. 10. juni Formandens hjørne Skt Hans Ronetværk Kommende arrangementer Aktivitetskalender Faaborg Roklub,

Læs mere

Januar 2012 3. årg. Nr. 1 P-POSTEN

Januar 2012 3. årg. Nr. 1 P-POSTEN Januar 2012 3. årg. Nr. 1 P-POSTEN ØSTSALLING PENSIONISTFORENING NYHEDSAVIS PENSIONISTFORENINGENS NYHEDSAVIS JANUAR 2012 3. ÅRGANG NR. 1 Formanden skriver: Ventetiden Den 1. december var vi til adventsfest

Læs mere

Hugin og Munin Klubben Midtjylland. Nr. 34 September-december 2015

Hugin og Munin Klubben Midtjylland. Nr. 34 September-december 2015 Hugin og Munin Klubben Midtjylland Nr. 34 September-december 2015 Program: Praktiske oplysninger I bladet finder du klubbens program for september, oktober, november, december 2015 Tilmelding: Find ud

Læs mere

Kirke & Sogn AUNSLEV BOVENSE

Kirke & Sogn AUNSLEV BOVENSE Kirke & Sogn AUNSLEV BOVENSE 47. ÅRGANG NR. 3 JUNI - SEPTEMBER 2016 Kære konfirmander, kære faddere, familie, kære konfirmationsgæster Forårssolen skinner og fla get er hejst. Her ved kirken og rundt omkring

Læs mere

Efterårsprogrammet For 2015 Fra d.11/8 til d.9/12

Efterårsprogrammet For 2015 Fra d.11/8 til d.9/12 Midt & Østsjælland. Efterårsprogrammet For 2015 Fra d.11/8 til d.9/12 . Husk lige at vores klub er medlem hos Danske Seniorer, og vores medlemsnummer er: 50 334 Dette medlemsnr. skal du/i bruge, når du/i

Læs mere

I LÆRE PÅ VÆRFTET. Et lærestyret undervisningsforløb på Helsingør Værftsmuseum for elever i 1. til 4. klasse

I LÆRE PÅ VÆRFTET. Et lærestyret undervisningsforløb på Helsingør Værftsmuseum for elever i 1. til 4. klasse I LÆRE PÅ VÆRFTET Et lærestyret undervisningsforløb på Helsingør Værftsmuseum for elever i 1. til 4. klasse Helsingør Kommunes Museer 2013 Introduktion Velkommen til Helsingør Værftsmuseum. Museet handler

Læs mere

Vise Nyt. Visens venner i Randers 2014. August 2014. 25. årgang

Vise Nyt. Visens venner i Randers 2014. August 2014. 25. årgang Vise Nyt August 2014 25. årgang Visens venner i Randers 2014 Huskelisten Program for 2. halvår 2014. Hulemøde: kl. 19.00: Tirsdag 2. september Tirsdag 7. oktober (Fritidscentret) Tirsdag 4. november (Fritidscentret)

Læs mere

2014 er nu så småt ved at rinde ud, julen er for alvor over os med travlhed, traditioner og frem for alt hygge med familie og venner.

2014 er nu så småt ved at rinde ud, julen er for alvor over os med travlhed, traditioner og frem for alt hygge med familie og venner. December 2014 Kære medlemmer og familie. 2014 er nu så småt ved at rinde ud, julen er for alvor over os med travlhed, traditioner og frem for alt hygge med familie og venner. Det har været et godt år for

Læs mere

Velkommen til Børnehaven

Velkommen til Børnehaven Mariehønen 1 Velkommen til Børnehaven Mariehønen har op til 39 børn fordelt på to basisgrupper, lyseblå og mørkeblå, med primær voksentilknytning. Vores ressourcegruppe indgår primært i Mariehønen med

Læs mere

Velkommen / Værd at vide...

Velkommen / Værd at vide... Sæson 27 - nummer 1 Så er Cirkus Oølaiski starte på sin 27. sæson - og den er skudt rigtig godt igang. 19 'gamle' cirkusbørn holder stadig vil - og er meget aktive i cirkus, og dertil er der indtil nu

Læs mere

VIGTIGE ADRESSER!!! PMF AARHUS Bank: Regnr. 9004 Kontonr. 0006818501 CVR-nr.: 29987343 www.postens-mf.dk

VIGTIGE ADRESSER!!! PMF AARHUS Bank: Regnr. 9004 Kontonr. 0006818501 CVR-nr.: 29987343 www.postens-mf.dk VIGTIGE ADRESSER!!! PMF AARHUS Bank: Regnr. 9004 Kontonr. 0006818501 CVR-nr.: 29987343 www.postens-mf.dk Nr. 4 Juni 2014 Formand: Ernst B. Larsen, Eskebækparken 62, 2.tv, 8660 Skanderborg Tlf. 86 51 00

Læs mere

Aalborg Kommunale Kunstforening. Referat af ordinær generalforsamling. Tirsdag d. 17. april 2012 kl. 19:30

Aalborg Kommunale Kunstforening. Referat af ordinær generalforsamling. Tirsdag d. 17. april 2012 kl. 19:30 Aalborg Kommunale Kunstforening Referat af ordinær generalforsamling Tirsdag d. 17. april 2012 kl. 19:30 I Teknik- & Miljøforvaltningens & Forsyningsvirksomhedernes kantine på Stigsborg Brygge 5, Nørresundby

Læs mere

august 2011 FANDANGO-NYT Folkedanserforeningen FANDANGO Horsens

august 2011 FANDANGO-NYT Folkedanserforeningen FANDANGO Horsens august 2011 FANDANGO-NYT Folkedanserforeningen FANDANGO Horsens Bestyrelsen Formand: Næstformand: Hanne Skjødt Peter Rabjerg Brådhusvej 7 Gedhøjen 7, Hatting 86 55 15 70 75 65 36 16 skjoedt@pc.dk peter@rabjerg.eu

Læs mere

K I R K E B L A D E T S C T. M O R T E N S S O G N

K I R K E B L A D E T S C T. M O R T E N S S O G N K I R K E B L A D E T S C T. M O R T E N S S O G N 35. årgang Nr. 1 Februar 2015 Hyggeklubben mødes hver anden torsdag i ulige uger fra kl. 13.30 til 16.00. Vi spiller kort, spil og snakker og får kaffe

Læs mere

Fødselsdagsgildehal Lørdag 06/09/2015 med efterfølgende gildeudflugt

Fødselsdagsgildehal Lørdag 06/09/2015 med efterfølgende gildeudflugt Gildenyt Sct. Georgs Gildet i Hadsten September 2015 www.sctgeorg-hadsten.dk Fødselsdagsgildehal Lørdag 06/09/2015 med efterfølgende gildeudflugt Vi mødes til fødselsdagsgildehal Lørdag 06/09/2015 kl.

Læs mere

FREDAGSNYT. FJALTRING FRI - OG UDESKOLE FREDAG DEN 17. juni 2016

FREDAGSNYT. FJALTRING FRI - OG UDESKOLE FREDAG DEN 17. juni 2016 FREDAGSNYT FJALTRING FRI - OG UDESKOLE FREDAG DEN 17. juni 2016 Sidste skoledag Fredag den 24. juni fra kl. 8.05-11.15. Storegruppen møder allerede kl. 7.30 til morgenkaffe med lærerne. Efter morgensang

Læs mere

REFERAT. Arbejdsmøde for gårdlaug. Torsdag den 12/11 2015 Klokken 17.00 19.30 Mødested: Fælleshuset, Brorsonsvej 53 A, 7400 Herning

REFERAT. Arbejdsmøde for gårdlaug. Torsdag den 12/11 2015 Klokken 17.00 19.30 Mødested: Fælleshuset, Brorsonsvej 53 A, 7400 Herning REFERAT Arbejdsmøde for gårdlaug Klokken 17.00 19.30 Mødested: Fælleshuset, Brorsonsvej 53 A, 7400 Herning Deltagere: 1 - Brorsonsvej 13-35 Vidji Ingrid Lange Benthe Jørgensen Peter Madsen - afbud 2 -

Læs mere

EN SAMLING SURREALISME

EN SAMLING SURREALISME MEDLEMSBLADET MEDLEMSBLADET Generalforsamlingens 176 fremmødte afspejlede på fornemste vis tendensen fra året 2014, hvor foreningen med en stigning i medlemstallet på 355 kom op på 1315 medlemmer og dermed

Læs mere

Beboerråd Torsdag den 03.juli 2014, kl. 11.00 12.00. Spisestuen Borgmester Fischers Vej.

Beboerråd Torsdag den 03.juli 2014, kl. 11.00 12.00. Spisestuen Borgmester Fischers Vej. Beboerråd Torsdag den 03.juli 2014, kl. 11.00 12.00 Spisestuen Borgmester Fischers Vej. Deltagere: Samtlige beboere var inviteret. Fremmødte beboere kan nævnes: Kisser( Karen Stær)Birte Melohn. Poul Erik

Læs mere

Museet Ribes Vikinger

Museet Ribes Vikinger Museet Ribes Vikinger Læringstilbud 2014-2015 for lejrskoler Museet Ribes Vikinger Oplev Ribes spændende historie fra år 700 til år 1700. Rundvisning Museet Ribes Vikinger er placeret på netop det sted,

Læs mere

Senere på aftenen spiste vi lækker aftensmad på en vietnamesisk restaurant.

Senere på aftenen spiste vi lækker aftensmad på en vietnamesisk restaurant. Dublin, Irland Ikke mindre end fantastisk kan jeg beskrive 8. klasses tur til Dublin! Jeg tror ikke jeg tager helt fejl hvis jeg siger at denne begejstring gælder os alle - både lærere og elever. Vi har

Læs mere

MEDLEMSBLADET DISFONFINS.DK

MEDLEMSBLADET DISFONFINS.DK MEDLEMSBLADET DISFONFINS.DK to Efter en velbesøgt generalforsamling føler jeg bestyrelsen har fået fuldmagt til at fortsætte i det spor vi gennem tid har fulgt: At formidle kunst og nedbryde afstanden

Læs mere

BØLGEBRYDEREN. 25. årgang Medlemsblad for Sørup Havns Bådelav 4/2014. Læs inde i bladet:

BØLGEBRYDEREN. 25. årgang Medlemsblad for Sørup Havns Bådelav 4/2014. Læs inde i bladet: BØLGEBRYDEREN 25. årgang Medlemsblad for Sørup Havns Bådelav 4/2014 Læs inde i bladet: INVITATION TIL JULEBANKO FLERE FESTLIGHEDER AFHOLDT SEJLSÆSON AFSLUTTET 1 SØRUP HAVNS BÅDELAV Lindevej 2 3480 Fredensborg

Læs mere

Sommer tur til Budapest 09.07. - 20.07. 2016

Sommer tur til Budapest 09.07. - 20.07. 2016 Sommer tur til Budapest 09.07. - 20.07. 2016 Sommer turen går til Budapest i Ungarn, nærmer i Szentendre hvor vi skal bo på campingpladsen Pap-Sziget. Den ligger på en lille ø i Donau floden. Informationer

Læs mere

Nyhedsbrev nr. 06. 2011.

Nyhedsbrev nr. 06. 2011. Nyt fra sidste klubaften d. 7. september 2011. Nyhedsbrev nr. 06. 2011. Vi nåede op på at blive 28 medlemmer, som deltog på denne klubaften. Vi nød Randi og Carstens fine kager, jeg nåede selv at spise

Læs mere

Program 2014/15 Start 1.oktober Tilmeldingsfrist 19. september

Program 2014/15 Start 1.oktober Tilmeldingsfrist 19. september Undervisningsdage: Oktober November December Januar Februar Marts 1. - 8. - 21. - 29. 5. - 12. - 19. - 26. 3. - 10. - 17. 7. - 14. - 21. - 28. 4. - 18. - 25. 4. - 11. - 18 Uge 42 er efterårsferie og uge

Læs mere

Vi er kommet godt fra start med Ugens fortælling om tirsdagen. Vi øver mundtlighed, layout, informationssøgning, retoriske virkemidler osv.

Vi er kommet godt fra start med Ugens fortælling om tirsdagen. Vi øver mundtlighed, layout, informationssøgning, retoriske virkemidler osv. Ugens fortælling Kære forældre i Lysegrøn, Vi er kommet godt fra start med Ugens fortælling om tirsdagen. Vi øver mundtlighed, layout, informationssøgning, retoriske virkemidler osv. Ugens fortælling er

Læs mere