2014 FREJA SOMMERTOGT. LOG- m.v. BOG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "2014 FREJA SOMMERTOGT. LOG- m.v. BOG"

Transkript

1 2014 FREJA SOMMERTOGT. LOG- m.v. BOG LUNDEBORG-THURØ. 12 Sømil. Sol, letskyet blå himmel.vind Ø, 7-12 m/s. Besætning samles: Viggo, Victor, Pernille, Klaus, Karen, Aase, Mia, Lars, Allan, Daniel, Nicole, Peter, Doddy, Dean, Claus, Trine, ialt17 voksne, og Toke, Lærke, Elias, Maja - 4 børn. (se tabel til sidst i logbogen), skiv pakkes med medbragt proviant. Aase tager tørnen som mad-kasserer. Kl. 12 ror vi ud ad havnen, men kun næsten stiv sø right in the snot. Claus B (B for brøler ) og en åre holder godt igen imod nærkontakt med stenkastningen ved SØ-molen. Vi ror ind igen og lægger os ved havnekontoret. Hvor havnemester Dorthe meddeler, at vi skal væk på grund af snart ventet ankomst af Visens Skib. Hvorefter Dorthe (fiskejolle med skipper) slæber os ud af havnen, til kapsejladsbøje. Sejl sættes kl , øverste reb er taget! Bagbords halse, kurs Thurø rev. Hej, hvor det går. Fordæk: Klaus & Karen og Claus og Lars, Aase & Nicole på skøder og fald (sammen med Claus), Allan og Daniel på braserne. Trine og Pernille holder styr på unger og korrigerer skipper. Der serveres frokost og læses Jumbobøger. Thurø Rev passeres vind agten for tværs ind gennem sundet, forbi Blåby og det gule røgeri og andre kønne steder. Vi ankommer 16 til Fredensdal, på V-siden af Thurø, med udsigt til Ventepose Vandmølle på Tåsingesiden. Carl Aage Jensen og Anette tager hjerteligt imod. Hvor mange drikker fadøl? Forinden havde Anette spurgt: skal jeg lave mad til besætningen, hvortil skipper dog havde takket nej vi har selv mad med. Men bro til anløb, plæne til telte, og evt. et lidet toilet så er vi endog meget glade. Og det blev hygge og historier der blev kogt Thurø-gryde, og den jensenske grill kom i gang. Sang efter højskolesangbog, bål i jerngryden efter ildstål-øvelse.

2 Katrine kommer fra Gotland. Som der da er kønt ved Svendborgsund! THURØ SVENDBORG SKARØ. 7 sømil. Påmønstret: Katrine. Sol, blå himmel, vind Ø ca. 3-5 m/s. Vi vågnede ved 8-tiden; Anette og Carl Aage havde været så søde og betænksomme at købe rundstykker til hele besætningen, så morgenmaden blev nydt i deres have. Skønt! Kl. 10 affart af Thurø, højlydt hilsen til Carl Aage og Anette. 11 ankomst Svendborg ved Det Gule Pakhus. Bytur, proviantering, is og andet sold bl.a. indkøb af Jumbobog indtil kl. 13. Victor nægter at anerkende, at gasbrænderen er død slanger og fittings blæses rene med gas! Der sparede skibslauget lige et par tusind. Kl. 13 affart af Svendborg, vind agten for tværs igennem Svendborgsundbro ufornødent at lægge masten! Dase-sejlads. Incl. læsning af Jumbo-bog. Kl ankomst Skarø fortøjning inderst i havnen, ved lille bro ved slæbested. Katrine byder besætningen på Skarø-is: lokale råstoffer og sødet med birkesaft. Hvor mange birketræer der så ellers er på Skarø. Carl Aage berettede, at Skarø-is har kontrakt med Singapore airlines om isforsyning til de flyrejsende! Og jo, begejstringen er til at føle på efter smagning. Nogle telter i land, ved lejrpladsen, andre sover ombord under den blå. Siden koges Skarø-gryde (ingredienser???), der fanges krabber og caches geo, og lades mange forskellige elektroniske dimser. Ivrig iagttagelse, da helikopter lander ved siden af vejen det var en badegæst, som havde fået en bi i halsen og måtte evakueres. Mere ildstål-træning, og historier omkring bålet SKARØ LYØ Island of pancakes. 12 sømil. Højt solskin, 3-5 m/s af Ø. Nogen begynder at mærke liv ved 7.30 tiden. Affart Nogen tror på dase-sejlads, men vågner brat ved mand over bord. Toke udpeges til at pege på den overbordfaldne, som er den blå vanddunk med to sorte fendere. En hurtig bagbord-vending og bidevind op til den overbordfaldne. 4-5 minutter! Øvelsen forløb tilfredsstillende! Dog bemærker Victor, at redningskrans ikke blev kastet efter den overbordfaldne. Derefter dase-sejlads, incl. Jumbobog og frokost. Ankomst Lyø 14, havnen var overfyldt. Men en lokal anbefalede os at gå tæt langs vestmolen, hvor der skulle være vand nok til Freja så kan vi ligge ved inderste bro. Grundstødning, krængning, stagning, en Klaus Kay i vandet og ind kom vi til broen. Det bliver helt spændende at se, hvordan og om! - vi får hende ud igen.

3 Vi fik at vide, at vi er det fjerde vikingeskib ved Lyø i år det seneste er Sebbe Als, som lå for anker her, afventende Mjølner og Freja. Så er der is, teltslagning noget øst af anløbsbroen, badning, muslingeplukning, gåtur bl.a. til Klokkestenen, besøg hos lokal høker, som søger afløser, aftale om levering af Lyø-mælk. Lyø-gryden er paella model Lars, med selvplukkede muslinger og.. og.. og LYØ KAPPELN. 28 Sømil. Lars afmønstrer ved affart. Høj sol, vind af Ø 3-5 m/s, noget omløbende og aftagende og igen heldigvis tiltagende. Kl. 8 lægger vi ud fra broen, så'n da. Vandstanden er lavere end i går. Men med Victors alle mand minus Katrine og skipper overbord til at løfte manøvre bliver damen lettet over grunden. Andre oplever en grundstødning som et traume vi får en oplevelse! Mange problemer kan håndteres med den metode, som hedder folknok. Kl lægger vi os for anker lidt V af mole, og de sidste pakkenelliker og folk færges om bord med Dinghy, med Claus som mooning machine.

4 Sejl sættes kl. 10, og det går for BB halse mod Schleimünde. Undervejs oplader skipper røsten med Halfdan Rasmussens Forureningsvise - ingen flygter ved lyden! Katrine og assistent bespiser de sultende og dem, der ikke er det, med Lyøpandekager. Og det går stille og roligt mod Schleimünde. Men ved Brede Grund S bøjen holder vinden fagligt møde. Der bades enkelte bugserer Freja lidt. Det faglige møde trækker ud griber vi den der udvej med rugbrødsmotoren. Men se hvilken fryd: kl. 19 tager vinden lidt til, omkring ØSØ, bagbord halse så vi holder pænt Schleimünde op! Schleimünde-gryde: Gæt hvad vi fandt i frokostkasse - gryde. Herligt. Kl ind gennem Sli-mundingen og skipper bestemmer at fare videre, på grund af gunstig vind og medstrøm, ind til Kappeln. I nogen dunkelhed finder vi plads ved første marina i Kappeln, ved Stapelern Werft. Victor forbinder bro og Freja, med lidt lange arme. Der er overdækket læ-område lige inden for broen. Og der er plads til at sove i Freja KAPPELN - HADDEBY. 20 sømil. Sol, vind af ØSØ 3-5 m/s, tiltagende hen på formiddagen. Morgenvandrende Klaus & Karen har sørget for rundstykker. Vi opdager et svanepar med 2 svællinger lige ved broen de tør også godt tigge brød ved skivet.

5 Ved broen ligger også Röde Orm - en meget stor og smuk spidsgatter, hvis ejer fortæller at han en tid var jobmæssigt forsat til det indenlandske og derfor havde solgt båden. Hvorefter børnene spurgte, efter ferieophold i Østrig og Kroatien: Wann sollen wir Ferien haben? Ferie var noget, som foregik under sejl. Så købte han båd igen. Der pakkes. Affart 9.35 for årer, mod Klappbrücke Kappeln, hvor venlig bromester og stor Pippilotta tilsammen lige giver os tid til at nå igennem kl. 10. Sejl op, og så går det indad! Kl Lindaunis Brücke passeres. Vi reber pga. tiltagende vind. Vi ser en råsejlsbåd ved Mågeøen men det er ikke Sigyn. Vender og vælger Haddeby Yachthafen det er nok bedre at telte ved den end ved stenbroen ved Slesvig havn. Kl ankomst Haddeby Yachthafen. Venlig modtagelse af ældre klubmedlem. Vi får forklaret, at havnen er anlagt og drives af medlemmerne vi kan se et billede i klublokalet af, hvordan broen så ud efter en storm, før de anlagde moler! Eftermiddagsis og kaffe og kage på den lokale kro, Odins - siden hen aftensmad samme sted. Man må ikke telte ved pladsen men opsynet er nok på weekend. Jakob og Atle, samt Maj, Gabriel og Valdemar ankommer. Nogle gør provianteringsudflugt den bliver mere heroisk (dvs. lang!) end forventet pga. afstandsbedømmelsen. Viggo får telefonisk aftale om i morgen på Hedeby-museet. Og der er aftenkaffe avec ved klubhuset. Flere ror Dinghy. Udsigt til risiko for regn afføder overnatning af børn og voksne i klubhus det anses siden som mindre end tilladt, men HADDEBY museumsdag m.v. Opvågnen ved sjælden lyd: regn på teltet. Siden spiste vi morgenmad på broen. En vis utilfredshed blev luftet over vor natlige okkupation af klublokalet men fred bredte sig! 9 afgang til Hedeby-museet, hvor Ute Drewes bød os hjertelig velkommen (Hun havde lovet os en god velkomst, da først Viggo, siden Katrine, havde bragt Sebbe Als ind på noret at sejle rundt). Det blev til cirka 2 1/2 timers rundvisning hvor vi hørte om Hedebys historie; dens dominerende status som handelsby i Nordeuropa fra år 800 og 300 år frem. Vi fik også set Kongeskibet, et 30+ meter langt og 2,8 meter bredt skib - Østersøens hurtigste vikingeskib nogen sinde. Det var tydeligt at mærke at Ute vidste hvad hun talte om og brændte for det - fantastisk rundvisning i Nordeuropas handelshistorie! Efterfølgende gik vi ud til Vikingelandsbyen der havde både guldsmed, beboelser, diverse boder og et lille værft hvor de byggede både. Da Victor fra vores mandskab begyndte at fortælle om hvordan Freja Byrding blev bygget og hvordan man generelt håndterede den slags stod bådebyggeren stumme og bare lyttede - man har vel som viking styr på sit kram?

6 Efterfølgende gik gruppen lidt hvert til sit; nogle tog ind til Slesvig for at se på Domkirken og siden handle ind, andre blev på museet og andre igen blev bare på havnen og slappede af. Aftensmaden blev en gang grillen, på brolaugets flotte grill, med efterfølgende kaffe og passende mængde spirituosa. En lille rotur rundt i havnen blev det da også til. Claus, Trine, Lærke, Elias og Maja samt Dean afmønstrede HADDEBY KAPPELN 20 sømil. Påmønstrede: Maj, Gabriel, Valdemar, Atle, Jakob Svag, siden tiltagende vind af S. Der kommer liv i flere ved 7 tiden. Fra Haddeby Yachthafen 9.30 i næsten ingen vind. Så kom der lidt fra S. Gabriel på fald og som støtte til skøder, Daniel en del på forskibet. Vi kom frem til Stexwig men kunne ikke holde renden - lidt hurtig roning, og vi var igennem. Bidevind SB til Missunder Enge, roning fra 2. røde rundt om hjørnet, og sejlet op igen. SB til Lindaunis broen, som gik op 13.55, næsten 10 minutter efter angiven tid. Det gav nogle vente-stagvendinger. Optrækkende skyer med lidt rumlen - faldende og omløbende vind kort før Arnis. Tordenbyge. Roning ind til Arnis, kaffe og kage alvorlig kage! - på Schlei-Perle roning til Kappeln. Lisbeth tager imod på bro. Gennem klapbro anløb kaj lige efter bro, Åse og Nicole tager på indkøb sammen med Lisbeth. Roning til Stapelern Werft. Teltning i vindstille. Svanerne kommer og hvæser. Lisbeth & Nicole & Aase kommer med pizzaer. Herligt. Lisbeth medbringer cupcakes alvorlige cupcakes. Endnu herligere. Enkelte føler sig godt be-roet: Daniel kan ikke få Allan med ud på en aftentur i Dinky. Peter, Doddy og Jakob afmønstrer og kører med Lisbeth

7 KAPPELN SCHLEIMÜNDE - ankerplads Sol, svag og omløbende vind mest fra N. Vejrudsigten sagde svag, om natten o. SØ. Vi sover længe (de fleste ) Klaus og Karen har hentet rundstykker og går siden på madindkøb (stor-indkøb). Skiv klargøres og pakkes i besindigt tempo. Kl. 12 roning ud fra Stapelfeldt Werft og svaner. Modvind. Kl. 13 sejl sat ved start på bredning ved Maasholm kryds mod NØ-Ø drejende vind, til sidst også ind over det flade vand mellem Maasholm og Schleimünde (den slags gør man ikke i hårdt vejr!). Undervejs mødte vi en del både, herunder en lokal hjuldamper. For dem der ikke har prøvet at sejle vikingeskib kan jeg lige fortælle, at det som regel skaber ret stor opmærksomhed, og folks kameraer blev da også luftet flittigt her. Sejl ned ved G9 bøje, lige ved start på den smalle yderste rende. Roning ud af Slien. Sejl op ca BB halse, krydser nordpå. Et par mil N af Schleimünde holder vinden fagligt møde. Det udnyttede vi til en god badetur rundt om skibet - børnenes redningsveste med indhold blev bundet i snor og så i vandet mens vi andre blot afførte os det vi ikke ville have skulle blive vådt og så ellers bare i baljen. Aase gik i Dinghy og fotograferede. Besøg af både fra See-Rettung og DLRG, for kig og snak. En god times tid senere var der ikke sket noget, og efter et-eller-andet-sted-nord-for Schleimünde-gryde måtte vi erkende, at der nok slet ikke kom noget som helst vind. Vi var nu ca 5-6 km nord for mundingen til Schlien, og ud for en campingplads. Der kastes anker på 3 m. vand. Katrine, Atle, Toke, Gabriel, Maj, Valdemar blev færget i land for at telte mens 8 andre blev om bord på skibet for anker. Der blev aftalt ankervagt hen over natten - 2 personer i 2 timer ad gangen. Først Klaus og Viggo 22-24, så skipper kan være udhvilet i morgen. Daniel og Allan nød den smukkeste stjernehimmel på vagten ankerplads s af Winston-Steine - LANGBALLIGAU 7-10 m/s af ØNØ 02-09, siden N aftagende. SOL. 02 vågner skipper ved at søen har rejst sig. Ankeralarm har ikke bimlet. Derefter er det vågen vagt, med skiftende Kl. 7 sætter vi sejl, 2 reb, og sejler BB halse udad. Kryds nordpå, i noget hård sø. Urolig søvn og buler i sejlretningen kan tage på folk, en enkelt ofring. Telefonisk orientering til Katrine om sikkerheds-afsejling. Så kan vi sove længe. I løbet af et par timer klarer vejret, vinden går i N og aftager. Vi stryger sejlet og ankrer 100 m fra land, på 5 meter vand, S af Winston-Steine. Allan og Daniel ror dinghy i land, at ligge roligt og afsone morgenens gynge- m.v. tur. Tlf. Katrine om at kommer nordpå langs stranden. Hun purrer folket og starter tur nordpå. Den onde mor tvinger børnene forbi både legeplads, iskiosk og hoppeborg slæbende på pikpak, uden morgenmad, og halvdelen af selskabet i bare fødder sandaler var om bord. Domænet Ravnemor er desværre optaget. Men - De kommer forbi redningsstationen, hvor redningsmand siger det er jo vikingerne men

8 jeres skib er sejlet. Katrine forklarer og han tilbyder dem at færge dem ud til os, mod betaling af brændstof. Så: Atle, Toke, Valdemar, Maj, Gabriel og Katrine kommer med rednings-speedbåd ud til Freja! Oplevelse! Daniel og Allan ror herud igen. Så sætter vi sejl og krydser op mod næsten ingen vind af N ud mod Kalkgrund-fyret. Der læses Jumbo-bog. Efter få krydsben spørger Toke Må jeg bade? Høj sol og ingen vind Ja! Nogle timer og en del forgæves krydsben er vi kommet lidt op mod Kalkgrunden fyr. Men: ikke flere overnatninger ved kyst, med risiko for pålandsvind. Så skipper opgiver et princip. Vi får slæb af Sabina af Nappedam, til Langballigau, ank Sabina giver kolde øl og vil (først) ikke tage imod en flaske Wikingermet, men giver op for argumentet "Når nu vi har lyst.." Badedyrene i vandet ved bro. Telt over skiv, aftensmad på selvbetjeningsfiskerestaurant i det røde hus - efter og før nogle is! LANGBALLIGAU SØNDERBORG - SOTTRUPSKOV Vind NV, 8-12, aftagende op ad formiddagen. Tiltagende eftermiddag og aften til 8-12 m/s. Morgenmad på broen, rolig formiddag. Børn går at bade fra broen, voksne dasker lidt rundt. Sejl sat 11.15, HURRA! BB halse, ganske lidt vind af NV og fart NØ. Beundrende blikke fra broen. Kl : TOKE: "Må jeg bade?" Det må vi". Vind VNV, tiltagende Reber ved Borreshoved, en 360 vending. "Det var den blide rebning". Katrine "Det var den korrekte!" BB halse, kurs Sønderborg, op til 6,5 knob. Ankomst Sønderborg 15, roning fra grønt mærke til trappe, fortøjning ved ring og kødpullert (først skipper, siden Gabriel). Der handles en del is og aftensmad! Kl bropassage, hård roning mod NV vind og modstrøm i næsten 1 time op til Sønderborg roklub, snak med Germania-roklubfolk om mulig overnatning, hvis vi opgiver Sottrupskov. Allan har snakket med Nydam-laugets formand Viktor om overnatning ved og evt. i naust.

9 Han vil sørge for åbning. Kl. 19 slæb med Nautila (FSC) til Sottrupskov - undervejs sætter han storsejlet. Kl Nautila slipper slæbet lidt før rød bøje, roning med vind. Ank. Sottrupskov 20. Katrine koger Alsiatisk Sottrupskov-gryde mums! Vi (især Allan) får besøg af Hanne og to børn. Jesper fra Nydamlauget kommer og åbner naust og foreviser naust og skiv: Nydambåden Nydam Tveir. En meget flot tjæreduftende naust, med en del efter-jernalderlige faciliteter. Vi nyder synet af to kønne skive ved samme bro. Vi får også at vide, at vi sidder på landets dyreste bænke tiloversblevet krumgroet egetræ, tænkt som mulige spanter til Nydam Tveir. Aftenen går med krabbefangst og -ræs. Atles mål er 100 krabber på turen og vi når 49. Seks heat krabbevæddeløb, med en del nedgravninger. Der var snak om bål og snobrød, men børnene var travlt optaget af alt muligt andet, så det har vi til gode. Der soves i telte og naust (Aase) og på skiv, med udsigt til stjernehimmel SOTTRUPSKOV - KALVØ Vejrmelding: SV realiseret VNV Halvskyet, en del sol. Ublid vågnen ved byge over skiv kl. 7 - presenninger op, sover videre indtil 9, hvor Karen råbende påstår at vore værter er arriveret. Morgenmad på landets dyreste bænke. Vi får Nydams Fernet Branca bragt fra "fjernlageret". Schåål. Nydamfolkene er i gang med tilpasning af grej og andet vedligehold. Vi pakker skiv. Affart 11.00, HURRA 11.05, til hyldest fra Nydam-folket. Èt reb. Tager andet reb N af Ø-bøjen ved Arnkilsøre. Kryds på kryds ud af Alsfjorden. Med 2 reb i, giver det en del ben. Tlf. til Åse: der har været indbrud i lejligheden. Jeg tilbyder at sætte hende af i Sottrupskov - men hun vil vente til i aften og arrangerer hjemtransport med Christian.

10 Vest Als spidsen passeret 14. Kurs mellem 345 og 360. Plan: nord om Barsø og kryds ind i Genner Fjord i bølgelæ i Gennerbugt. Håb: at DMI som lovet sætter vinden i SV undervejs. Det gør de først, da vi er kommet forbi Barsø - så SV i stedet for halvvind bliver modvind! Undervejs mellem Vest Als og Barsø får vi et alvorligt pust, der knækker kofilnagle ved SB halse og derefter bolines og skødet sejlstikker! Kofilnagler udskiftes, der sejles videre.19 ved indsejling til Gennerfjord. Reber ud. Nok en sejlstikke knækkes - vi reber igen. Tlf. til badehotellet: køkkenet lukker kl : tlf. badehotellet: vi er der ikke kl. 20. Så: aftensmad er Katrines lam. Ind gennem Gennerfjorden går krydsene aldeles fint. Snart kan vi rebe det ene reb ud, lidt før Kalvø også det andet. Ankomst Kalvø 20.50, lægger til ved sædvanlig bro (som er forstærket og fornyet). Der er æblekageforædt velkomstkomité med Christian i spidsen - og så afmønstrer Åse. Ingen er uundværlig - men nogen er MEGET svære at undvære! Og så der der en splendid dinér i sejlerstuen: lamme-grydekoteletter med løg og kartofler og meget andet godt. Til dessert er der varm kakao og rom KALVØ - ÅRØSUND. Vejrmelding: syd, drejende SØ. Let vind. Realiseret: SØ, drejende NØ, op til m/s. Op 8, udhvilet efter sejlads i går og afsluttende dessert. Morgenmad, oprydning, opvask. Herunder besøg af Bennye fra Sebbe-lauget. m. datter. Klaus: 9.15 melder: skipper serverer Nilfisk i sejlerstuen. Katrine og unger går på opdagelse, Valdemar (7 år) får vesten på ved badning fra bro og siden ser de marsving. Klaus og Karen og Allan strammer vanter. Jeg tager saven med på en tur til Sejr-laugets tjørnehæk, for stumper til kofilnagle. Kl. 13 er der som aftalt æblekage og kakao på Kalvø Badehotel. Herligt. Kl lægger vi ud få åretag fra bro, HURRA! Sejler V om Barsø. På højde med Barsø nordende reber vi for tiltagende vind af NØ. Ud for Brunsbjerg vender vi for ikke at hilse for hjerteligt på gulgrønne grunde ben mod S, reber 2. reb. Efter et halvlangt ben igen SB halse mod N, i op til 1½ meter sø, forbi Halk Hoved. Klaus mener at skipper sniger sig forbi, ikke for langt fra hovedet. Såmænd. Meen, når Årø dukker op og mærket trækker godt, er det stadig pænt uden for de kedelige kurver. Halk Hoved passeres 17.15, falder af op imod Årøsund - vind agten for tværs. Ankomst (ca. ) til Årøsund. Sejl ned i SB side, roning til den store gummi-kaj men der står for meget sø, så vi forhaler til værftets bro bag pieren. Der er også græsarealer lige ved skivet.

11 Aftensmad på Årøsund Badehotel: Menu: Kong Fiddes livret. Ja tak!! Det er oksestrimler i krydret flødesovs med pommes, kartofler, æg, rødbeder og løg til. Himmelsk spise! Andre bestilte bøf og fik den i stor burger, en enkelt dog det bestilte! Alle var glade for det, de fik at spise. Hvad er ferie? Skipper kvæder Ferieloven. Ingen udvandrede undervejs. Om skipper er tilfreds med mandskabet? Hvis han var lige så tilfreds med sig selv som med mandskabet, ville han nok være ret uudholdelig. Sidste krabbe, nummer 106, fanges Atles mål var nået. Men da er skipper tørnet ind! ÅRØSUND HEJLSMINDE. FREJA SOMMERTOGT slutter. Sol, let diset. SØ 4-8 m/s, efter middag kraftigt tiltagende men da er vi i havn! Karen vækker kl. 8 - så er det morgen og morgenmadtid Affart 9.30: roning ud af havn, sejl med 2 reb sat 1 snart efter rebet ud. SB halse, agten for tværs. Dase-tur. Sejl helt ind i havnen lidt obs., da fisker bliver liggende midt i indsejlingen lige ved knækket men han flytter sig lidt, og modgående motorsejler holder pænt til tiden. Sejl ned først i havnen, lidt arbejdsom fortøjning langs bro. Både Peter, Doddy, Mia, og Gert & Kirsten er kommet som modtagelseskomité Peter har traileren med! Aflæsning, opklaring af skiv, rengøring af kasser, fordeling af mad, check af div. grej og skiv ud på plads igen. Kørsel til naust. Atle, Toke, Valdemar og Daniel fanger endnu flere krabber. Og så er der farvel-og-tak kram i jene Mengen! Katrine spørger Toke, om han er klar til næste år? Jeg er født klar. Atle er lidt mere forbeholden. Daniel får knækket kofilnagle med hjem som souvenir. Ekaterina kommer at hente Nicole, Allan og Daniel. Og Carsten kommer at hente Maj, Gabriel og Valdemar. Bente henter Katrine, drengene og mig. Doddy og Daniel og Toke har meldt sig til næste års togt. TAK TIL JER ALLE SAMMEN FOR ET HERLIGT TOGT HYGGENDE OG VELFUNGERENDE MANDSKAB, STOR OMHU FOR BØRN OG HINANDEN.

12 Sommertogt 2014 juli-aug. mandskab Skipper: Viggo ma ti on to fr lø sø ma ti on to fr Lø Sø 1 Viggo Jonasen Victor Lykke P Pernille Lykke P Klaus Kay Karen Engell Aase Sørensen Mia Gronau Katrine J & Toke Jakob B & Atle 10 Lars Pryds Allan Jensen Daniel Riedl Nicole Møller Peter & Doddy Maj Schacht Gabriel + Valdemar Dean Grossmann Claus Bragt L Trine Bragt, 3børn Ialt Mandskab voksne Toke B J Atle B J Lærke B Elias B Maja B Valdemar Ialt børn

9. maj Augustenborg-Sønderborg. Letskyet, af og til sol. 3-5, siden 6-9 m/s VSV, fra 13.30 V.

9. maj Augustenborg-Sønderborg. Letskyet, af og til sol. 3-5, siden 6-9 m/s VSV, fra 13.30 V. SEBBE ALS ROMREGATTA-TUR 2013 Log- plus noget bog. 9. maj Augustenborg-Sønderborg. Letskyet, af og til sol. 3-5, siden 6-9 m/s VSV, fra 13.30 V. 9 besætning mødes på broen (besætning: sidste side). Vi

Læs mere

Sommerferie 2007. Sarau

Sommerferie 2007. Sarau Sommerferie 2007 22.7.2007 kørte vi fra Harlev i regnvejr, ned over Rødby med færgen til Puttgarten, for senere at ende i Østrig som var vores mål. Vores første overnatning var Naturcampingplatz Sarau

Læs mere

Medlemsblad for Rudkøbing Roklub - Skudehavnen 2-5900 Rudkøbing. November 2011

Medlemsblad for Rudkøbing Roklub - Skudehavnen 2-5900 Rudkøbing. November 2011 RONYT Medlemsblad for Rudkøbing Roklub - Skudehavnen 2-5900 Rudkøbing November 2011 Kanindåb 1 I år var der rigtig mange kaniner, da vi ikke havde haft kanindåb siden 2006. Som der stod i avisen blev det

Læs mere

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere )

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere ) Vi havde lejet et sommerhus på Gammelby Møllevej 57, men vi skulle først hente nøglerne i en Dagli' Brugsen i Børkop. Det kunne vi desværre først gøre fra kl.16.00. Herefter kunne vi endelig sætte GPSen

Læs mere

- tid til natur og fællesskab

- tid til natur og fællesskab - tid til natur og fællesskab Indhold Danmarks smukkeste kanotur... 03 Stolte traditioner... 04 Det praktiske... 05 Planlæg din kanotur... 06 Lejrliv ved Gudenåen... 08 Udstyr til din kano... 09 Sådan

Læs mere

Tekst & foto: Bifrost

Tekst & foto: Bifrost Tekst & foto: Bifrost Vi ville prøve at gentage turen til Polen helt op til Stettin, der hvor man tager mast af for at sejle ad floden op mod Berlin. Da vi i 1998 skulle ind i Polsk farvand sejlede man

Læs mere

Med Ladbyskibet på tur

Med Ladbyskibet på tur Med Ladbyskibet på tur Engang sejlede Ladbyskibet på vandet omkring Kerteminde. Måske tog det også på togter rundt i vikingernes verden. Ladbyskibet var et langskib på 21 m. Det har været stort og flot.

Læs mere

Vi sender en fortegnelse over indkvarteringen til Gaudium, så fordeler de selv deltagerne.

Vi sender en fortegnelse over indkvarteringen til Gaudium, så fordeler de selv deltagerne. Sysselkoret Planlægning af besøg af Gaudium i dagene fra søndag, den 4. maj til tirsdag, den 6. maj. Planlægningsgruppen: Karin BH, Daniel, Jens samt fra bestyrelsen Flemming, Åse og Elisabeth. Referat

Læs mere

Helenenyt. Nr. 9 (september - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650

Helenenyt. Nr. 9 (september - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 nr 9 - september 2013 Helenenyt Nr. 9 (september - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 Ansvarshavende: Maj Greifenstein tlf: 29347195 eller 39105651 email:

Læs mere

Rejsenotater fra PROVENCE - 1995. Af Jens Rostgaard Gjerløv.

Rejsenotater fra PROVENCE - 1995. Af Jens Rostgaard Gjerløv. Rejsenotater fra PROVENCE - 1995. Af Jens Rostgaard Gjerløv. Rejsenotaterne er - i modsætning til rejsebrevene - skrevet i mere eller mindre "telegramstil" og skal kun læses og opfattes som notater. De

Læs mere

Kajaktur i Bohuslan skærgården på Sveriges vestkyst.

Kajaktur i Bohuslan skærgården på Sveriges vestkyst. Kajaktur i Bohuslan skærgården på Sveriges vestkyst. Under optimale vejrforhold gik vi efter Fjällbacka skærgården, Väderöarna uden for, og Kosterøerne i nord ud for Strømstad. Start og slut: Heestrand,

Læs mere

TURBESKRIVELSE. 6 DAGE. 5 HELE RIDEDAGE. 140 KM 15 september til 22 september 2013.

TURBESKRIVELSE. 6 DAGE. 5 HELE RIDEDAGE. 140 KM 15 september til 22 september 2013. TURBESKRIVELSE 6 DAGE. 5 HELE RIDEDAGE. 140 KM 15 september til 22 september 2013. Individuelle rejser til Island. Vi mødes i Akurery lufthavn søndag eftermiddag d. 15 september. Som regel passer det med

Læs mere

CLASSIC FYN RUNDT 2012 MED NATURGAS FYN FYN RUNDT D. 8.-9.-10. JUNI 2012. CLASSIC FYN RUNDT KERTEMINDE SEJLKLUB Med NATURGAS FYN

CLASSIC FYN RUNDT 2012 MED NATURGAS FYN FYN RUNDT D. 8.-9.-10. JUNI 2012. CLASSIC FYN RUNDT KERTEMINDE SEJLKLUB Med NATURGAS FYN CLASSIC FYN RUNDT 2012 MED NATURGAS FYN FYN RUNDT D. 8.-9.-10. JUNI 2012 CLASSIC FYN RUNDT KERTEMINDE SEJLKLUB CLASSIC FYN RUNDT KERTEMINDE SEJLKLUB Med NATURGAS FYN CLASSIC FYN RUNDT 2012 MED NATURGAS

Læs mere

Årgang 22 Nr: 2 oktober 2005

Årgang 22 Nr: 2 oktober 2005 Årgang 22 Nr: 2 oktober 2005 Redaktrisseord... side 2 Siden sidst... side 3 Optagning... side 6 Ikke en trævl til kroppen... side 7 DGI Landsstævne 2006 I Haderslev... side 7 Sommertoget 2005... side 7

Læs mere

De blev ikke glemt En historie om to Askø-familiers emigration til USA i 1923.

De blev ikke glemt En historie om to Askø-familiers emigration til USA i 1923. De blev ikke glemt En historie om to Askø-familiers emigration til USA i 1923. Den 10. Maj 1923 giver SS OSCAR II et gigantisk trut i skibsfløjten, da den stævner ud fra Københavns Havn. Ombord på emigrantskibet

Læs mere

Turen til Kroatien 2014.

Turen til Kroatien 2014. Torsdag 21/8: Turen til Kroatien 2014. Kl 16:45 holder vi ved Færgen i Rødby,i god tid.det viser sig at vi for første gang må vente, vi kan ikke komme med før kl 17:45. Vel ankommet til Femeren,går turen

Læs mere

Polen rundt med Grænseegnens Touring Club. 14 24. juni 2014

Polen rundt med Grænseegnens Touring Club. 14 24. juni 2014 Polen rundt med Grænseegnens Touring Club 14 24. juni 2014 1 Referat fra turen til Polen i tidsrummet 14. til 24. juni, 2014 Jeg har brugt lidt tid på at finde en form for hvordan jeg kan beskrive den

Læs mere

SENIORFISKERNE - Spørgsmål/tilmelding til SENIORFISKERNE kan rettes til Gorm Siiger på tlf. 57804771 eller begosiiger@os.dk.

SENIORFISKERNE - Spørgsmål/tilmelding til SENIORFISKERNE kan rettes til Gorm Siiger på tlf. 57804771 eller begosiiger@os.dk. Program 2015. JUNIOR - hver onsdag (undtaget i ferierne) er der juniorklubaften fra 19.00-21.00 i klubhuset. Fra 6/5 tager vi på søerne fra 18.30, først Sorø Sø, og senere (fra 3/6) på Tuel Sø. Spørgsmål

Læs mere

Fyn Rundt i Coastal 4x+

Fyn Rundt i Coastal 4x+ Coastalroning danner baggrund for én af de helt store og spændende udfordringer Fyn Rundt i Coastal 4x+ Fre. 05 juni til Søn. 07. juni 2015 Kolding Roklub og Aarhus Roklub er gået sammen om et spændende

Læs mere

I Kajak fra Sverige til Finland via Märket og Ålandsøerne 2013

I Kajak fra Sverige til Finland via Märket og Ålandsøerne 2013 I Kajak fra Sverige til Finland via Märket og Ålandsøerne 2013 Bodil, Peter, Jørgen og Jan Märket Sidste overnatning Turku-Åbo Ryssö ön Inderskär Stora Furuholm slut Understen Märket Ängeskär r Singö start

Læs mere

KODE OG KOMPAS AKTIVITET

KODE OG KOMPAS AKTIVITET KODE OG KOMPAS AKTIVITET KODE OG KOMPAS AKTIVITET Nedenfor er beskrevet delaktiviteterne. I opbygningen af aktiviteterne er der lagt vægt på følgende forhold: 1. Opgaverne skal løses samlet. Det vil sige,

Læs mere

Her er lidt fra turen derover dagen før en anelse fra løbsdagen dagen derpå og hjemrejsen

Her er lidt fra turen derover dagen før en anelse fra løbsdagen dagen derpå og hjemrejsen Årets Bornholm Rundt blev afviklet i dagene 16. 18. august 2014. Vi var ca. 19 Rimo er, der tog af sted fredag nat altså natten mellem fredag og lørdag med båden fra Køge til Rønne. Ved ikke helt antallet

Læs mere

I aften og i nat øst omkring 3-8 m/s, i morgen drejende nordøst under 5 m/s. God sigt.

I aften og i nat øst omkring 3-8 m/s, i morgen drejende nordøst under 5 m/s. God sigt. OPGAVE 1 Hornbæk Havn Mölle Havn Planlæg en natsejlads fra Hornbæk Havn til Mölle Havn. Farvandsudsigt for Sundet, Bælthavet og Kattegat I aften og i nat øst omkring 3-8 m/s, i morgen drejende nordøst

Læs mere

MED VIKINGERNE TIL SØS. Skoletjenesten Vikingeskibsmuseet

MED VIKINGERNE TIL SØS. Skoletjenesten Vikingeskibsmuseet MED VIKINGERNE TIL SØS Skoletjenesten Vikingeskibsmuseet Med vikingerne til søs For at sejle et vikingeskib er det nødvendigt, at mandskabet består af dygtige søfolk. De skal have erfaring med vind og

Læs mere

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN.DK Dag Dato Aktivitet Personale Tir 5. Maj Loppemarked sælg selv

Læs mere

Lørdag d. 24 januar 2004. På skonnerten HÅBET i Helsingør.

Lørdag d. 24 januar 2004. På skonnerten HÅBET i Helsingør. INVITATION Kære sejler Vi vil gerne gentage succesen fra sidste år og invitere dig og din familie til det 2 Lotus møde, i rækken af de årlige møder der gerne skulle blive en hyggelig og udbytterig tradition

Læs mere

Efter endt opsamling af de sidste passagerer i Bovrup blev der serveret kaffe og rundstykke

Efter endt opsamling af de sidste passagerer i Bovrup blev der serveret kaffe og rundstykke Studietur med E Kleinbahn søndag den 27. juli, 2014 Turen startede ud fra Kvickly i Nordborg kl. 8:30. Der var tilmeldt 32 personer så der var plads nok i luksusbussen fra Alssund Busser der havde plads

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Dus Mellervang. Årets Karneval i Aalborg Øst

Dus Mellervang. Årets Karneval i Aalborg Øst Årets Karneval i Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev Juni Læs om Årets karneval 3.klasse på koloni Legefidusen i hesteskoen 2.klasses overnatning i dus BEMÆRK DUS-avisen kan kun ses på Mellervangskolens

Læs mere

Rantzausminde Bådelaug Stiftet 1973

Rantzausminde Bådelaug Stiftet 1973 Rantzausminde Bådelaug Stiftet 1973 Januar 2006 Rantzausminde Bådelaug s bestyrelse. Formand: Jens Ejner Petersen, Stenbukken 64B Tlf. 62 20 93 07 Mobil. 20 98 93 07 Næstformand & Bladudvalg: Leif Sølvason,

Læs mere

Det var et vildt år. Foto: Sanne Agatz. - En beretning om årets aktiviteter i Byggeforeningen af 1933

Det var et vildt år. Foto: Sanne Agatz. - En beretning om årets aktiviteter i Byggeforeningen af 1933 Det var et vildt år Foto: Sanne Agatz - En beretning om årets aktiviteter i Byggeforeningen af 1933 Ansvarlighed, demokrati og godt bomiljø Siden 2012 har vi i boligforeningen arbejdet målrettet med vores

Læs mere

H E L E E Nr. 6 juli 2015

H E L E E Nr. 6 juli 2015 HELE E Nr. 6 juli 2015 HELENENYT Nr. 6 (juli årgang 26) Bostedet Helenes Minde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Ansvarshavende: Maj Greifenstein Tlf: 29347195 Eller 39105651 mgr@ok-fonden.dk Layout &

Læs mere

Retreat for kvinder på Bjørnø

Retreat for kvinder på Bjørnø Retreat for kvinder på Bjørnø Drømmer du om: o at gøre noget godt for dig selv i en weekend o at se på dit liv med nye øjne o at komme lidt hjemmefra for at komme friskere hjem o at være på en bilfri,

Læs mere

Smuk sejlads i 1864-krigens farvande

Smuk sejlads i 1864-krigens farvande TURSEJLADS Smuk sejlads i 1864-krigens farvande 18 SEJLER 4.2013 DANSK SEJLUNION 2014 markerer 150-året for det forsmædelige krigsnederlag, hvor Danmark tabte Sønderjylland. Oplev historiske steder på

Læs mere

Substantiver. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved den rigtige sætning. Han har købt en ny bil. Han har købt en ny biler.

Substantiver. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved den rigtige sætning. Han har købt en ny bil. Han har købt en ny biler. Substantiver arbejde www.5emner.dk 01 Sæt kryds Sæt kryds ved den rigtige sætning. Eks. 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 7 Han har købt en ny bil. Han har købt en ny biler. Du skal købe to kilo kartoffel

Læs mere

Av! Mayonnaise/ Gør-det-selv. Hygge i haven/ Læsernes billeder. Forsikringer/ Tegn de rigtige

Av! Mayonnaise/ Gør-det-selv. Hygge i haven/ Læsernes billeder. Forsikringer/ Tegn de rigtige Læs før du handler { august 2011 pris: 39,- kr. gratis for fdb-medlemmer } skvalderkål utroskab løbetur motorcykler forsikringer rabarber tema: smerte Av! Vi dulmer vores hverdag med panodil, også selv

Læs mere

Aktiv Familie Ferie - Uge 31, 2012

Aktiv Familie Ferie - Uge 31, 2012 Aktiv Familie Ferie - Uge 31, 2012 Tlf.: 7649 6000 Tlf.: 7586 5533 Aktiv Familie Ferie... med sjove udfordringer & skønne natur- og friluftsoplevelser Drømmer I om at slippe hverdagens daglige gøremål,

Læs mere

Jule frokost bag tremmer????

Jule frokost bag tremmer???? FTK nyhedsbrev Februar 2014 ********************************************** Har klubben afholdt den årlige dyst for medlemmerne. Denne gang i en stemning af ølbar. Der var diverse konkurrence måder, så

Læs mere

Laugposten. www.lynaesbaadelaug.dk. 19. årgang nr. 01-2010

Laugposten. www.lynaesbaadelaug.dk. 19. årgang nr. 01-2010 Laugposten 19. årgang nr. 01-2010 Standerhejsning Den nye bestyrelse Laugposten følger tiden Afholdte ture Nye forslag til aktiviteter Standerhejsning og generalforsamling d. 10 april Vejret var kun en

Læs mere

KAPTAJN JACK OG HANS BESÆTNING SÆT SEJL!!

KAPTAJN JACK OG HANS BESÆTNING SÆT SEJL!! KAPTAJN JACK OG HANS BESÆTNING SÆT SEJL!! INDLEDNING KAPTAJN JACK OG HANS BESÆTNING Ud på det store hav sejler piratkaptajn Jack sammen med alle hans pirat venner. De bor på en øde ø med store palmer,

Læs mere

Med denne lille folder vil vi byde jer velkommen til Hammelev Børnehave.

Med denne lille folder vil vi byde jer velkommen til Hammelev Børnehave. Kære forældre Med denne lille folder vil vi byde jer velkommen til. Vi glæder os til at modtage jeres barn og til at samarbejde med jer. I prioriterer vi udelivet, legen og den motoriske udvikling højt.

Læs mere

Å STRAND SOMMERHØJSKOLE 2013 OPLEVELSER SAMVÆR KREATIVITET HUMOR FÆLLESSKAB NORDFYNS HØJSKOLE

Å STRAND SOMMERHØJSKOLE 2013 OPLEVELSER SAMVÆR KREATIVITET HUMOR FÆLLESSKAB NORDFYNS HØJSKOLE Å STRAND SOMMERHØJSKOLE 2013 OPLEVELSER SAMVÆR KREATIVITET HUMOR FÆLLESSKAB NORDFYNS HØJSKOLE Nordfyns Højskole Fælledvej 11 5400 Bogense Telefon 648 132 80 KONTOR@NFHS.DK INDHOLDSFORTEGNELSE SOMMERHØJSKOLE

Læs mere

Program. Byfest for. Bjerregrav 2015. Den 11. - 14. juni. Byfest i Ø. Bjerregrav 19., 20., 21. og 22. juni

Program. Byfest for. Bjerregrav 2015. Den 11. - 14. juni. Byfest i Ø. Bjerregrav 19., 20., 21. og 22. juni Program Byfest for 2014 Byfest i Ø. Bjerregrav 19., 20., 21. og 22. juni Bjerregrav 2015 Den 11. - 14. juni Program Torsdag d. 11. juni Programmet er foreløbigt, og der kan komme ændringer/justeringer

Læs mere

Hver morgen og hver aften - salmer til ugen og livet. Søndag. Mel: Flemming H. Meng 2013. Mel: Flemming H. Meng 2004

Hver morgen og hver aften - salmer til ugen og livet. Søndag. Mel: Flemming H. Meng 2013. Mel: Flemming H. Meng 2004 Hver morgen og hver aften - salmer til ugen og livet Søndag 1 O skabelsens morgen, det helt nye liv nu vælder med kraft i os ind. Det styrker og nærer, beriger vor tro og virker helt ind i vort sind. 2

Læs mere

Bestyrelsens beretning om 2014 til BS Seniormotions generalforsamling tirsdag d. 17. marts 2015 i Strandens Forsamlingshus. Stavgang generelt:

Bestyrelsens beretning om 2014 til BS Seniormotions generalforsamling tirsdag d. 17. marts 2015 i Strandens Forsamlingshus. Stavgang generelt: Side 1 af 5 Bestyrelsens beretning om 2014 til BS Seniormotions generalforsamling tirsdag d. 17. marts 2015 i Strandens Forsamlingshus. Bestyrelsesmøder: Alle planlagte bestyrelsesmøder har været afholdt.

Læs mere

Maldiverne aire em L ili : F to Fo

Maldiverne aire em L ili : F to Fo Foto: Fili Lemaire Maldi verne på budget Hvis man er rygsækrejsende og gerne vil opleve Maldiverne for billige penge, er det muligt at indlogere sig i små guesthouses i landsbyerne rundt omkring på de

Læs mere

KLOKKEBJERGS TLF. NR. 9735 1688 www.klokkebjerg. E.mail: Info@klokkebjerg.dk

KLOKKEBJERGS TLF. NR. 9735 1688 www.klokkebjerg. E.mail: Info@klokkebjerg.dk ÅRG. 29 INFORMATION Klokkebjergs bestyrelse er: Henning Hansen, Esbjerg (formand) Svend Engrob, Tarm (næstformand) Birgit Storbjerg, Ølgod Frida Skade, Skjern Torben Hvergel, Ringkøbing Bestyrelsen for

Læs mere

Scandic The Reef. Et mødested fuld af eventyr og udfordrende aktiviteter

Scandic The Reef. Et mødested fuld af eventyr og udfordrende aktiviteter Scandic The Reef Et mødested fuld af eventyr og udfordrende aktiviteter Indhold Velkommen til Scandic The Reef... 4 Inspirerende møder...5 Adventure Challenge Caribic...6 Spændende og udfordrende events...

Læs mere

Sommerfest i Mellerup

Sommerfest i Mellerup Sommerfest i Mellerup på Fælleren 29. maj - 1. juni Randers Maskinfabrik A/S SLOTSGARTNEREN I/S Eriksvej 5B, 8960 Randers SØ Tlf: 86 43 56 15 Engros og firmaordninger Nyholmsvej 11-8930 Randers NØ Tlf.:

Læs mere

Indbydelse. Tursejlere. 5.-7. juni 2015 KERTEMINDE SEJLKLUB K E R T E M I N D E S E J L K L U B

Indbydelse. Tursejlere. 5.-7. juni 2015 KERTEMINDE SEJLKLUB K E R T E M I N D E S E J L K L U B Indbydelse Tursejlere 5.-7. juni 2015 K E R T E M I N D E S E J L K L U B Velkommen til Kerteminde Kerteminde Sejlklub har fornøjelsen af at indbyde til Classic Fyn Rundt 2015 Kerteminde Sejlklub indbyder

Læs mere

Jeg glemmer at drikke vand i løbet af dagen. Mine udfordringer er. Jeg elsker mad og spiser lige, hvad der passer mig. Jeg spiser foran fjernsynet

Jeg glemmer at drikke vand i løbet af dagen. Mine udfordringer er. Jeg elsker mad og spiser lige, hvad der passer mig. Jeg spiser foran fjernsynet MIne spisevaner opgavekort Mine udfordringer er Jeg glemmer at drikke vand i løbet af dagen 1 Jeg elsker mad og spiser lige, hvad der passer mig Jeg spiser foran fjernsynet 2 3 MIne spisevaner Jeg taber

Læs mere

Blå Flag program 2015. Ud i det blå med Sønderborg Kommune

Blå Flag program 2015. Ud i det blå med Sønderborg Kommune Blå Flag program 2015 Ud i det blå med Sønderborg Kommune Aktivitetskalender Juni Juli August On 1 Aktiv sommer Lø 1 Undervandsjagt + Spis din kyst To 2 Aktiv sommer Sø 2 Snorkelsafari Fr 3 Aktiv sommer

Læs mere

5 GODE RÅD. Denne bog tilhører:

5 GODE RÅD. Denne bog tilhører: SØMANDSBOG Denne bog tilhører: 5 GODE RÅD 1 Lær at sejle Ha styr på, hvordan du redder en mand ombord igen 2 Hold dit grej i orden Giv dit udstyr og motor et sikkerhedstjek 3 Planlæg din tur Tjek søkort,

Læs mere

Skjern Å 20 21. sep kl. 7:00 20:00 ( 90 km eller 50 km jf. aftale )

Skjern Å 20 21. sep kl. 7:00 20:00 ( 90 km eller 50 km jf. aftale ) Skjern Å 20 21. sep kl. 7:00 20:00 ( 90 km eller 50 km jf. aftale ) Kræver: Udholdenhed [4/5] : En del udholdenhed (Har du før roet 40 km, på en dag og kommet nogenlunde igennem, kan du også være med her)

Læs mere

Emilies sommerferieeventyr 2006

Emilies sommerferieeventyr 2006 Emilies sommerferieeventyr 2006 1. uge Min sommerferie startede faktisk en dag tidligere end forventet, da mormor kom om fredagen og passede Maria og mig. Det var rigtig hyggeligt og en god start på ferien.

Læs mere

Caribien i privatfly. Caribien i privatfly. Turen kort USA

Caribien i privatfly. Caribien i privatfly. Turen kort USA Caribien i privatfly Rundrejser med privatfly blev sidste år introduceret med stor succes i det østlige og vestlige. Nu er turen kommet til Caribien med en rute, der tager udgangspunkt i Floridas populære

Læs mere

Kære Dagbog søndag 01.07.12 Kære Dagbog mandag 02.07.12

Kære Dagbog søndag 01.07.12 Kære Dagbog mandag 02.07.12 Kære Dagbog søndag 01.07.12 I dag skulle vi mødes ved Zap-in kl. 00:00 for derefter at sku have pakket bussen, hvorefter turen gik mod Hannover i Tyskland, hvor vi skulle spille til en stor skyttefest.

Læs mere

Bilag 1: Udkast til Naturperlens danske hjemmesidetekst

Bilag 1: Udkast til Naturperlens danske hjemmesidetekst Bilag 1: Udkast til Naturperlens danske hjemmesidetekst -[forside]- -[overmenu]- Lejligheder og værelser Lejligheder og værelser Naturperlen er en hyggelig landejendom med en fantastisk udsigt over den

Læs mere

Helle Helle: Fra novellesamlingen Rester, 1996

Helle Helle: Fra novellesamlingen Rester, 1996 Helle Helle: Fra novellesamlingen Rester, 1996 Rester Min gamle klassekammerat Thomas ringer og fortæller mig, at hans kone er død. Det er sket pludseligt og uden sygdom; han vågnede en morgen for ni uger

Læs mere

NR.6 JUNI 2008 21. ÅRGANG. Jeg en arbejder

NR.6 JUNI 2008 21. ÅRGANG. Jeg en arbejder ODENSE SEJLKLUB KLUBNYT NR.6 JUNI 2008 21. ÅRGANG Jeg en arbejder Jeg en arbejder, er Lilian Nordana s betegnelse af sig selv. I en alder hvor de 80 år for længst er passeret, er Lilian og Ove Jørgensen

Læs mere

Medlemsaktiviteter. i Fraktion 4

Medlemsaktiviteter. i Fraktion 4 Medlemsaktiviteter i Fraktion 4 Mandag d. 13. april 2015 kl. 14.00 17.00 i Kulturhuset, Bluhmesgade 19, 9510 Arden. Det er lykkedes os at få en aftale i stand med tre personer, der med ord, billeder, litteratur,

Læs mere

Lejrarmbånd. Her er vist hvordan knobet laves. Alle materialer udleveres på lejren.

Lejrarmbånd. Her er vist hvordan knobet laves. Alle materialer udleveres på lejren. Lejrarmbånd Foruden lejrbadges kan alle også lave et lejrarmbånd. Armbåndet laves af enten sort eller brun lædersnor, der lukkes med en lille smykkelås. På midten af armbåndet skal der laves et Josefineknob.

Læs mere

VIGTIGE ADRESSER!!! PMF AARHUS Bank: Regnr. 9004 Kontonr. 0006818501 CVR-nr.: 29987343 www.postens-mf.dk. Nr. 4 Juni 2015. Formand: Næstformand:

VIGTIGE ADRESSER!!! PMF AARHUS Bank: Regnr. 9004 Kontonr. 0006818501 CVR-nr.: 29987343 www.postens-mf.dk. Nr. 4 Juni 2015. Formand: Næstformand: VIGTIGE ADRESSER!!! PMF AARHUS Bank: Regnr. 9004 Kontonr. 0006818501 CVR-nr.: 29987343 www.postens-mf.dk Nr. 4 Juni 2015 Formand: Ernst B. Larsen, Eskebækparken 62, 2.tv, 8660 Skanderborg Tlf. 86 51 00

Læs mere

MiniThai - En rejse tilbage

MiniThai - En rejse tilbage MiniThai - En rejse tilbage Juli August 2012 Rejseberetningen herunder er skrevet af Kevin, der er 10 år gammel. I 2004 blev Kevin adopteret af sine danske forældre Helle og Peter. De hentede ham på børnehjemmet

Læs mere

Dag 1 turen fra Campinginsel Winningen til Boots- und camping center Laguna. 19 km sejlads

Dag 1 turen fra Campinginsel Winningen til Boots- und camping center Laguna. 19 km sejlads Panik 2. Mosel tur Dag 1 turen fra Campinginsel Winningen til Boots- und camping center Laguna. 19 km sejlads Vi startede fra Skjern fredag aften kl. 19.30 så kunne Klaus ikke sove længere, af sted kørte

Læs mere

Kerteminde Kajakklub. Nyhedsbrev nr. 7. Kære medlem

Kerteminde Kajakklub. Nyhedsbrev nr. 7. Kære medlem Nyhedsbrev nr. 7 Den 24. juli 2012 Kære medlem Sea Challenge Fyn 2012 der er brug for din indsats Der er stort brug for din indsats, når vi skal afvikle vores del af Sea Challenge Fyn 2012 fra torsdag

Læs mere

Naturvejledning på Morslands Historiske Museum

Naturvejledning på Morslands Historiske Museum Naturvejledning på Morslands Historiske Museum ÅRSRAPPORT 2011 Naturvejleder Jørgen Frank Rasmussen. Jeg blev ansat 1. marts 2009. Friluftsrådet, Morsø Kommune og museet yder løntilskud til stillingen.

Læs mere

Club 25 på vulkaner. Kenny pitcher terner

Club 25 på vulkaner. Kenny pitcher terner Club 25 på vulkaner Golf på Island? Ikke alle ved at der er mange golfbaner på sagaøen. 9 herrer fra Club 25 tog chancen fra mandag til fredag i første uge af juli. Arni mødte os i Keflavik og vi entrede

Læs mere

OBS!! Nyt i Bakkenyt: fælles kalender nederst i nyhedsbrevet

OBS!! Nyt i Bakkenyt: fælles kalender nederst i nyhedsbrevet OBS!! Nyt i Bakkenyt: fælles kalender nederst i nyhedsbrevet Hørning d. 1.2.2012 Kære Forældre Vinterferie I uge 7 er der pasning på Højbo SFO. Der er ingen tilmelding, åbningstiderne er som vanligt fra

Læs mere

Pigen der fandt det vigtigste

Pigen der fandt det vigtigste Pigen der fandt det vigtigste Der var engang den dejligste lille pige. Hun blev kaldt MO. Hun boede i et hus i en lille landsby. Omkranset at skove, søer, enge og marker. Hun var glad og tilfreds, og legede

Læs mere

Julen 2014. Kære alle sammen.

Julen 2014. Kære alle sammen. Julen 2014 Kære alle sammen. I skrivende stund er det 1. søndag i advent. Her dufter af julens første omgang nybagte småkager, og nisserne er kommet ned fra loftet og giver en dejlig hygge i stearinlysenes

Læs mere

Turoversigt 2014. 13. 14. Juni - Skibelund tur. Start: Fredag d.13.6 kl 17:00. Hjemkomst: Lørdag til frokost. Turlængde: 2 x 11 km.

Turoversigt 2014. 13. 14. Juni - Skibelund tur. Start: Fredag d.13.6 kl 17:00. Hjemkomst: Lørdag til frokost. Turlængde: 2 x 11 km. Turoversigt 2014 13. 14. Juni - Skibelund tur Start: Fredag d.13.6 kl 17:00 Hjemkomst: Lørdag til frokost Turlængde: 2 x 11 km Medbring: Madpakke og drikkevarer til fredag aften Der er frisk vand på pladsen

Læs mere

Lejrskole tur. Derefter kørte vi til Gottrop slot som ligger i Tyskalnd.

Lejrskole tur. Derefter kørte vi til Gottrop slot som ligger i Tyskalnd. Lejrskole tur. D 10-5-10 skulle vi til Tyskland med skolen i 3 dage. Vi kørte fra Rindum kjærgaard ca. kl. 8:15. Vi kørte ned mod Tyskland, men før vi kørte ind i Tyskland, skulle vi lige ind i Møgeltønder

Læs mere

Megin Teorihæfte. Frederikssund Maritime Børne- og unge center, Sejlerskolen

Megin Teorihæfte. Frederikssund Maritime Børne- og unge center, Sejlerskolen Megin Teorihæfte Frederikssund Maritime Børne- og unge center, Sejlerskolen Indholdsfortegnelse Side 2 Indholdsfortegnelse... Megin, mål og vægt... Hvad hedder det... Sejl & udstyr... Sejlerudtryk... Terminologi...

Læs mere

Det har regnet det meste af dagen, men ved sluserne har vi haft tørvejr. Efter en lang dag med

Det har regnet det meste af dagen, men ved sluserne har vi haft tørvejr. Efter en lang dag med Rejsebrev nr. 08 fra Dorsten til Nijmengen Tirsdag den 21. Juli 2009 Dorstener MYC - Wesel (32,4 km) Afg. kl. 10:55. Ank. kl. 14:55 I dag skal vi fra Dortmund-Ems-kanalen (DEK) og ud på Rhinen. Vi har

Læs mere

Skatten. Kapitel 1 Jeg er Mads. Og ham der er Stuart. Vi er i et skib på vej til Mombasa. Wow hvor er hun lækker. Stuart det der er min kæreste, din forræder. Men Stuart hørte ikke noget han var bare så

Læs mere

TAL MED EN VOKSEN. hvis din mor eller far tit kommer til at drikke for meget

TAL MED EN VOKSEN. hvis din mor eller far tit kommer til at drikke for meget TAL MED EN VOKSEN hvis din mor eller far tit kommer til at drikke for meget Historien om en helt Sanne er 14 år. Hun må klare mange ting selv. Hun må ofte selv stå op om morgenen og få sine søskende op

Læs mere

Idræt og kulturtilbuddets Sommerprogram 2015

Idræt og kulturtilbuddets Sommerprogram 2015 Idræt og kulturtilbuddets Sommerprogram 2015 Velkommen til årets sommerprogram hos Idræt og kultur. Programmet er blevet til ved et fællesmøde i idræt og kulturtilbuddet, hvor der kom mange idéer på banen.

Læs mere

Den lille dreng og den kloge minister.

Den lille dreng og den kloge minister. Den lille dreng og den kloge minister. Der var engang en minister som var så klog at han kunne undvære hovedet. Han beholdt det dog alligevel, men det havde gjort ingen forskel om han havde mistet det,

Læs mere

NR.11 DECEMBER 2011 24. ÅRGANG. Broarbejde

NR.11 DECEMBER 2011 24. ÅRGANG. Broarbejde ODENSE SEJLKLUB KLUBNYT NR.11 DECEMBER 2011 24. ÅRGANG Broarbejde Det store projekt skrider godt frem og de nye flydebroer ligger allerede og flyder i havnen. Ikke på den rigtige plads men vi kan da se

Læs mere

Lysets land Strandvandring Rubjerg Knude - Hirtshals - Skagen

Lysets land Strandvandring Rubjerg Knude - Hirtshals - Skagen Lysets land Strandvandring Rubjerg Knude - Hirtshals - Skagen Mandag den 17. til fredag den 21. august 2015 Bliv blæst igennem fra de høje skrænter ved Hirtshals fyr Tag dig en dukkert i det friske Vesterhav

Læs mere

Den daglige pædagogiske praksis i Børneinstitutionen Frøgården Vuggestueafdelingen.

Den daglige pædagogiske praksis i Børneinstitutionen Frøgården Vuggestueafdelingen. 1 Den daglige pædagogiske praksis i Børneinstitutionen Frøgården Vuggestueafdelingen. 2 Den daglige pædagogiske praksis i Vuggestueafdelingen. I denne folder har vi forsøgt at beskrive vores mål for den

Læs mere

Nyt fra 0. årgang. Nyhedsbrev Fritterhøjen uge 46+47 2010. Så kan det godt blive december 0. årgang er klar!

Nyt fra 0. årgang. Nyhedsbrev Fritterhøjen uge 46+47 2010. Så kan det godt blive december 0. årgang er klar! Nyt fra 0. årgang Så kan det godt blive december 0. årgang er klar! Aktiviteter: I denne uge har flere børn været forbi 0.B. hvor man kunne være med til at synge, danse og lege en masse dejlige julesange.

Læs mere

JUNI 2011 UDGAVEN SKREVET OG UDARBEJDET AF BØRN FRA: VEMMEDRUP SFO2 VEMMEDRUPVEJ 235, 4632 BJÆVERSKOV

JUNI 2011 UDGAVEN SKREVET OG UDARBEJDET AF BØRN FRA: VEMMEDRUP SFO2 VEMMEDRUPVEJ 235, 4632 BJÆVERSKOV JUNI 2011 UDGAVEN SKREVET OG UDARBEJDET AF BØRN FRA: VEMMEDRUP SFO2 VEMMEDRUPVEJ 235, 4632 BJÆVERSKOV 1 MAJ 2011 REDAKTIONEN: EMILIE 3.A. EMILIE 4.A. YASMIN 4A. (ORLOV) SOFIE N. 4.A. SIMON 5.A. (FREE LANCE)

Læs mere

NNF s Forbunds Seniorer:

NNF s Forbunds Seniorer: NNF s Forbunds Seniorer: Gode venner! Til orientering for deltagerne i den forestående tur til Rügen, bringes hermed lidt praktisk information. For god ordens skyld skal indledningsvis nævnes, at turen

Læs mere

Sommerens tur til Finland

Sommerens tur til Finland Sommerens tur til Finland Det blev ikke nogen tur sydpå denne sommer. Til gengæld blev det en tur nordpå til Jakobstad, Finland og tilbage igen. I alt blev det lidt mere en 3000 km. Planen var at min bror

Læs mere

Sognerejsen til Sverige 2015.

Sognerejsen til Sverige 2015. Sognerejsen til Sverige 2015. søudsigt fra mange værelser. Hotell Örensbaden, Örserum, 563 91 Gränna. Vores dejlige hotel med flot Tekst og foto: Jesper Lindved Lorentzen. Tune/Snoldelev Kirker. Tune og

Læs mere

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne. Rosen Lilly ved ikke hvor hun er. Hun har lukkede øjne det er helt mørkt. Hun kan dufte noget, noget sødt hvad er det tænker hun. Hun åbner sine øjne hun er helt ude af den. Det er roser det var hendes

Læs mere

Medlemsblad for Rudkøbing Roklub - Skudehavnen 2-5900 Rudkøbing. April 2013

Medlemsblad for Rudkøbing Roklub - Skudehavnen 2-5900 Rudkøbing. April 2013 RONYT Medlemsblad for Rudkøbing Roklub - Skudehavnen 2-5900 Rudkøbing April 2013 RR - april 2013 Årets gåtur Lørdag den 16 februar 2013 var vi 15 fra Rudkøbing og 3 fra Svendborg, der mødtes i Roklubben

Læs mere

Sejladsbestemmelser for Struer Sejlklubs distancesejlads Fjordfræseren

Sejladsbestemmelser for Struer Sejlklubs distancesejlads Fjordfræseren Sejladsbestemmelser for Struer Sejlklubs distancesejlads Fjordfræseren Hvor der i nedenstående intet andet er anført, gælder ISAF s kapsejladsregler og Dansk Sejlunions forskrifter. 1. Banen: Startlinjen

Læs mere

MC Rollator. 5 års jubilæumstour

MC Rollator. 5 års jubilæumstour MC Rollator 5 års jubilæumstour Tulstrup Herrens år 2013 Program Fredag den 14. juni 2013 Christinelunds B & B Christinelund er beliggende i det idylliske Sydsjælland omgivet af marker, fredskov og Præstø

Læs mere

S T U D I E R E J S E N. Den store rejse 2014. St. Vincent 2015

S T U D I E R E J S E N. Den store rejse 2014. St. Vincent 2015 S T U D I E R E J S E N Den store rejse 2014 St. Vincent 2015 Fra Bogense til Saint Vincent, en rejse på 20.000 km. Saint Vincent er en lille ø i Det caribiske Øhav, 150 sømil fra Venezuela. Vi er en gruppe

Læs mere

Inspiration Rejsemål: Teambuilding Snärjeskogen (september edition) Baseret på 24 deltagere

Inspiration Rejsemål: Teambuilding Snärjeskogen (september edition) Baseret på 24 deltagere Inspiration Rejsemål: Teambuilding Snärjeskogen (september edition) Baseret på 24 deltagere I Blekinge län, ca. 2½ times kørsel fra København er Snärjeskogen beliggende lige på grænsen til Sveriges sydligste

Læs mere

tal med en voksen hvis du synes, at din mor eller far drikker for meget

tal med en voksen hvis du synes, at din mor eller far drikker for meget tal med en voksen hvis du synes, at din mor eller far drikker for meget Historien om en helt Sanne er 14 år. Hun må klare mange ting selv. Hun må ofte selv stå op om morgenen og få sine søskende op og

Læs mere

Rejsenotater fra PROVENCE - 2002. Af Jens Rostgaard Gjerløv.

Rejsenotater fra PROVENCE - 2002. Af Jens Rostgaard Gjerløv. Rejsenotater fra PROVENCE - 2002. Af Jens Rostgaard Gjerløv. Rejsenotaterne er - i modsætning til rejsebrevene - skrevet i mere eller mindre "telegramstil" og skal kun læses og opfattes som notater. De

Læs mere

Aktiv-Bo & beskæftigelse samt STU. Brugerråds bladet. Første udgave 2012 Nr 1.

Aktiv-Bo & beskæftigelse samt STU. Brugerråds bladet. Første udgave 2012 Nr 1. Aktiv-Bo & beskæftigelse samt STU Brugerråds bladet Første udgave 2012 Nr 1. Brugerrådets medlemmer er repræsentanter for alle i Aktiv-Bo & Beskæftigelse samt STU. Brugerrådet I må gerne komme med forslag

Læs mere

INVITATION TIL NLD-LEJR 9. - 11. oktober 2015

INVITATION TIL NLD-LEJR 9. - 11. oktober 2015 INVITATION TIL NLD-LEJR 9. - 11. oktober 2015 Lejr for børn med diagnoser og deres familier NLD-lejren afholdes i naturskønne omgivelser i Fuglsø ved Mols Bjerge OPLEV Dejlige fællesrum Familieværelser

Læs mere

Referat at generalforsamling i Stae Borgerforening tirsdag den 14.01.2014 i Borgerhuset.

Referat at generalforsamling i Stae Borgerforening tirsdag den 14.01.2014 i Borgerhuset. Referat at generalforsamling i Stae Borgerforening tirsdag den 14.01.2014 i Borgerhuset. Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Bestyrelsens beretning - formand Mads Sørensen 3. Fremlæggelse af revideret regnskab

Læs mere