2014 FREJA SOMMERTOGT. LOG- m.v. BOG

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "2014 FREJA SOMMERTOGT. LOG- m.v. BOG"

Transkript

1 2014 FREJA SOMMERTOGT. LOG- m.v. BOG LUNDEBORG-THURØ. 12 Sømil. Sol, letskyet blå himmel.vind Ø, 7-12 m/s. Besætning samles: Viggo, Victor, Pernille, Klaus, Karen, Aase, Mia, Lars, Allan, Daniel, Nicole, Peter, Doddy, Dean, Claus, Trine, ialt17 voksne, og Toke, Lærke, Elias, Maja - 4 børn. (se tabel til sidst i logbogen), skiv pakkes med medbragt proviant. Aase tager tørnen som mad-kasserer. Kl. 12 ror vi ud ad havnen, men kun næsten stiv sø right in the snot. Claus B (B for brøler ) og en åre holder godt igen imod nærkontakt med stenkastningen ved SØ-molen. Vi ror ind igen og lægger os ved havnekontoret. Hvor havnemester Dorthe meddeler, at vi skal væk på grund af snart ventet ankomst af Visens Skib. Hvorefter Dorthe (fiskejolle med skipper) slæber os ud af havnen, til kapsejladsbøje. Sejl sættes kl , øverste reb er taget! Bagbords halse, kurs Thurø rev. Hej, hvor det går. Fordæk: Klaus & Karen og Claus og Lars, Aase & Nicole på skøder og fald (sammen med Claus), Allan og Daniel på braserne. Trine og Pernille holder styr på unger og korrigerer skipper. Der serveres frokost og læses Jumbobøger. Thurø Rev passeres vind agten for tværs ind gennem sundet, forbi Blåby og det gule røgeri og andre kønne steder. Vi ankommer 16 til Fredensdal, på V-siden af Thurø, med udsigt til Ventepose Vandmølle på Tåsingesiden. Carl Aage Jensen og Anette tager hjerteligt imod. Hvor mange drikker fadøl? Forinden havde Anette spurgt: skal jeg lave mad til besætningen, hvortil skipper dog havde takket nej vi har selv mad med. Men bro til anløb, plæne til telte, og evt. et lidet toilet så er vi endog meget glade. Og det blev hygge og historier der blev kogt Thurø-gryde, og den jensenske grill kom i gang. Sang efter højskolesangbog, bål i jerngryden efter ildstål-øvelse.

2 Katrine kommer fra Gotland. Som der da er kønt ved Svendborgsund! THURØ SVENDBORG SKARØ. 7 sømil. Påmønstret: Katrine. Sol, blå himmel, vind Ø ca. 3-5 m/s. Vi vågnede ved 8-tiden; Anette og Carl Aage havde været så søde og betænksomme at købe rundstykker til hele besætningen, så morgenmaden blev nydt i deres have. Skønt! Kl. 10 affart af Thurø, højlydt hilsen til Carl Aage og Anette. 11 ankomst Svendborg ved Det Gule Pakhus. Bytur, proviantering, is og andet sold bl.a. indkøb af Jumbobog indtil kl. 13. Victor nægter at anerkende, at gasbrænderen er død slanger og fittings blæses rene med gas! Der sparede skibslauget lige et par tusind. Kl. 13 affart af Svendborg, vind agten for tværs igennem Svendborgsundbro ufornødent at lægge masten! Dase-sejlads. Incl. læsning af Jumbo-bog. Kl ankomst Skarø fortøjning inderst i havnen, ved lille bro ved slæbested. Katrine byder besætningen på Skarø-is: lokale råstoffer og sødet med birkesaft. Hvor mange birketræer der så ellers er på Skarø. Carl Aage berettede, at Skarø-is har kontrakt med Singapore airlines om isforsyning til de flyrejsende! Og jo, begejstringen er til at føle på efter smagning. Nogle telter i land, ved lejrpladsen, andre sover ombord under den blå. Siden koges Skarø-gryde (ingredienser???), der fanges krabber og caches geo, og lades mange forskellige elektroniske dimser. Ivrig iagttagelse, da helikopter lander ved siden af vejen det var en badegæst, som havde fået en bi i halsen og måtte evakueres. Mere ildstål-træning, og historier omkring bålet SKARØ LYØ Island of pancakes. 12 sømil. Højt solskin, 3-5 m/s af Ø. Nogen begynder at mærke liv ved 7.30 tiden. Affart Nogen tror på dase-sejlads, men vågner brat ved mand over bord. Toke udpeges til at pege på den overbordfaldne, som er den blå vanddunk med to sorte fendere. En hurtig bagbord-vending og bidevind op til den overbordfaldne. 4-5 minutter! Øvelsen forløb tilfredsstillende! Dog bemærker Victor, at redningskrans ikke blev kastet efter den overbordfaldne. Derefter dase-sejlads, incl. Jumbobog og frokost. Ankomst Lyø 14, havnen var overfyldt. Men en lokal anbefalede os at gå tæt langs vestmolen, hvor der skulle være vand nok til Freja så kan vi ligge ved inderste bro. Grundstødning, krængning, stagning, en Klaus Kay i vandet og ind kom vi til broen. Det bliver helt spændende at se, hvordan og om! - vi får hende ud igen.

3 Vi fik at vide, at vi er det fjerde vikingeskib ved Lyø i år det seneste er Sebbe Als, som lå for anker her, afventende Mjølner og Freja. Så er der is, teltslagning noget øst af anløbsbroen, badning, muslingeplukning, gåtur bl.a. til Klokkestenen, besøg hos lokal høker, som søger afløser, aftale om levering af Lyø-mælk. Lyø-gryden er paella model Lars, med selvplukkede muslinger og.. og.. og LYØ KAPPELN. 28 Sømil. Lars afmønstrer ved affart. Høj sol, vind af Ø 3-5 m/s, noget omløbende og aftagende og igen heldigvis tiltagende. Kl. 8 lægger vi ud fra broen, så'n da. Vandstanden er lavere end i går. Men med Victors alle mand minus Katrine og skipper overbord til at løfte manøvre bliver damen lettet over grunden. Andre oplever en grundstødning som et traume vi får en oplevelse! Mange problemer kan håndteres med den metode, som hedder folknok. Kl lægger vi os for anker lidt V af mole, og de sidste pakkenelliker og folk færges om bord med Dinghy, med Claus som mooning machine.

4 Sejl sættes kl. 10, og det går for BB halse mod Schleimünde. Undervejs oplader skipper røsten med Halfdan Rasmussens Forureningsvise - ingen flygter ved lyden! Katrine og assistent bespiser de sultende og dem, der ikke er det, med Lyøpandekager. Og det går stille og roligt mod Schleimünde. Men ved Brede Grund S bøjen holder vinden fagligt møde. Der bades enkelte bugserer Freja lidt. Det faglige møde trækker ud griber vi den der udvej med rugbrødsmotoren. Men se hvilken fryd: kl. 19 tager vinden lidt til, omkring ØSØ, bagbord halse så vi holder pænt Schleimünde op! Schleimünde-gryde: Gæt hvad vi fandt i frokostkasse - gryde. Herligt. Kl ind gennem Sli-mundingen og skipper bestemmer at fare videre, på grund af gunstig vind og medstrøm, ind til Kappeln. I nogen dunkelhed finder vi plads ved første marina i Kappeln, ved Stapelern Werft. Victor forbinder bro og Freja, med lidt lange arme. Der er overdækket læ-område lige inden for broen. Og der er plads til at sove i Freja KAPPELN - HADDEBY. 20 sømil. Sol, vind af ØSØ 3-5 m/s, tiltagende hen på formiddagen. Morgenvandrende Klaus & Karen har sørget for rundstykker. Vi opdager et svanepar med 2 svællinger lige ved broen de tør også godt tigge brød ved skivet.

5 Ved broen ligger også Röde Orm - en meget stor og smuk spidsgatter, hvis ejer fortæller at han en tid var jobmæssigt forsat til det indenlandske og derfor havde solgt båden. Hvorefter børnene spurgte, efter ferieophold i Østrig og Kroatien: Wann sollen wir Ferien haben? Ferie var noget, som foregik under sejl. Så købte han båd igen. Der pakkes. Affart 9.35 for årer, mod Klappbrücke Kappeln, hvor venlig bromester og stor Pippilotta tilsammen lige giver os tid til at nå igennem kl. 10. Sejl op, og så går det indad! Kl Lindaunis Brücke passeres. Vi reber pga. tiltagende vind. Vi ser en råsejlsbåd ved Mågeøen men det er ikke Sigyn. Vender og vælger Haddeby Yachthafen det er nok bedre at telte ved den end ved stenbroen ved Slesvig havn. Kl ankomst Haddeby Yachthafen. Venlig modtagelse af ældre klubmedlem. Vi får forklaret, at havnen er anlagt og drives af medlemmerne vi kan se et billede i klublokalet af, hvordan broen så ud efter en storm, før de anlagde moler! Eftermiddagsis og kaffe og kage på den lokale kro, Odins - siden hen aftensmad samme sted. Man må ikke telte ved pladsen men opsynet er nok på weekend. Jakob og Atle, samt Maj, Gabriel og Valdemar ankommer. Nogle gør provianteringsudflugt den bliver mere heroisk (dvs. lang!) end forventet pga. afstandsbedømmelsen. Viggo får telefonisk aftale om i morgen på Hedeby-museet. Og der er aftenkaffe avec ved klubhuset. Flere ror Dinghy. Udsigt til risiko for regn afføder overnatning af børn og voksne i klubhus det anses siden som mindre end tilladt, men HADDEBY museumsdag m.v. Opvågnen ved sjælden lyd: regn på teltet. Siden spiste vi morgenmad på broen. En vis utilfredshed blev luftet over vor natlige okkupation af klublokalet men fred bredte sig! 9 afgang til Hedeby-museet, hvor Ute Drewes bød os hjertelig velkommen (Hun havde lovet os en god velkomst, da først Viggo, siden Katrine, havde bragt Sebbe Als ind på noret at sejle rundt). Det blev til cirka 2 1/2 timers rundvisning hvor vi hørte om Hedebys historie; dens dominerende status som handelsby i Nordeuropa fra år 800 og 300 år frem. Vi fik også set Kongeskibet, et 30+ meter langt og 2,8 meter bredt skib - Østersøens hurtigste vikingeskib nogen sinde. Det var tydeligt at mærke at Ute vidste hvad hun talte om og brændte for det - fantastisk rundvisning i Nordeuropas handelshistorie! Efterfølgende gik vi ud til Vikingelandsbyen der havde både guldsmed, beboelser, diverse boder og et lille værft hvor de byggede både. Da Victor fra vores mandskab begyndte at fortælle om hvordan Freja Byrding blev bygget og hvordan man generelt håndterede den slags stod bådebyggeren stumme og bare lyttede - man har vel som viking styr på sit kram?

6 Efterfølgende gik gruppen lidt hvert til sit; nogle tog ind til Slesvig for at se på Domkirken og siden handle ind, andre blev på museet og andre igen blev bare på havnen og slappede af. Aftensmaden blev en gang grillen, på brolaugets flotte grill, med efterfølgende kaffe og passende mængde spirituosa. En lille rotur rundt i havnen blev det da også til. Claus, Trine, Lærke, Elias og Maja samt Dean afmønstrede HADDEBY KAPPELN 20 sømil. Påmønstrede: Maj, Gabriel, Valdemar, Atle, Jakob Svag, siden tiltagende vind af S. Der kommer liv i flere ved 7 tiden. Fra Haddeby Yachthafen 9.30 i næsten ingen vind. Så kom der lidt fra S. Gabriel på fald og som støtte til skøder, Daniel en del på forskibet. Vi kom frem til Stexwig men kunne ikke holde renden - lidt hurtig roning, og vi var igennem. Bidevind SB til Missunder Enge, roning fra 2. røde rundt om hjørnet, og sejlet op igen. SB til Lindaunis broen, som gik op 13.55, næsten 10 minutter efter angiven tid. Det gav nogle vente-stagvendinger. Optrækkende skyer med lidt rumlen - faldende og omløbende vind kort før Arnis. Tordenbyge. Roning ind til Arnis, kaffe og kage alvorlig kage! - på Schlei-Perle roning til Kappeln. Lisbeth tager imod på bro. Gennem klapbro anløb kaj lige efter bro, Åse og Nicole tager på indkøb sammen med Lisbeth. Roning til Stapelern Werft. Teltning i vindstille. Svanerne kommer og hvæser. Lisbeth & Nicole & Aase kommer med pizzaer. Herligt. Lisbeth medbringer cupcakes alvorlige cupcakes. Endnu herligere. Enkelte føler sig godt be-roet: Daniel kan ikke få Allan med ud på en aftentur i Dinky. Peter, Doddy og Jakob afmønstrer og kører med Lisbeth

7 KAPPELN SCHLEIMÜNDE - ankerplads Sol, svag og omløbende vind mest fra N. Vejrudsigten sagde svag, om natten o. SØ. Vi sover længe (de fleste ) Klaus og Karen har hentet rundstykker og går siden på madindkøb (stor-indkøb). Skiv klargøres og pakkes i besindigt tempo. Kl. 12 roning ud fra Stapelfeldt Werft og svaner. Modvind. Kl. 13 sejl sat ved start på bredning ved Maasholm kryds mod NØ-Ø drejende vind, til sidst også ind over det flade vand mellem Maasholm og Schleimünde (den slags gør man ikke i hårdt vejr!). Undervejs mødte vi en del både, herunder en lokal hjuldamper. For dem der ikke har prøvet at sejle vikingeskib kan jeg lige fortælle, at det som regel skaber ret stor opmærksomhed, og folks kameraer blev da også luftet flittigt her. Sejl ned ved G9 bøje, lige ved start på den smalle yderste rende. Roning ud af Slien. Sejl op ca BB halse, krydser nordpå. Et par mil N af Schleimünde holder vinden fagligt møde. Det udnyttede vi til en god badetur rundt om skibet - børnenes redningsveste med indhold blev bundet i snor og så i vandet mens vi andre blot afførte os det vi ikke ville have skulle blive vådt og så ellers bare i baljen. Aase gik i Dinghy og fotograferede. Besøg af både fra See-Rettung og DLRG, for kig og snak. En god times tid senere var der ikke sket noget, og efter et-eller-andet-sted-nord-for Schleimünde-gryde måtte vi erkende, at der nok slet ikke kom noget som helst vind. Vi var nu ca 5-6 km nord for mundingen til Schlien, og ud for en campingplads. Der kastes anker på 3 m. vand. Katrine, Atle, Toke, Gabriel, Maj, Valdemar blev færget i land for at telte mens 8 andre blev om bord på skibet for anker. Der blev aftalt ankervagt hen over natten - 2 personer i 2 timer ad gangen. Først Klaus og Viggo 22-24, så skipper kan være udhvilet i morgen. Daniel og Allan nød den smukkeste stjernehimmel på vagten ankerplads s af Winston-Steine - LANGBALLIGAU 7-10 m/s af ØNØ 02-09, siden N aftagende. SOL. 02 vågner skipper ved at søen har rejst sig. Ankeralarm har ikke bimlet. Derefter er det vågen vagt, med skiftende Kl. 7 sætter vi sejl, 2 reb, og sejler BB halse udad. Kryds nordpå, i noget hård sø. Urolig søvn og buler i sejlretningen kan tage på folk, en enkelt ofring. Telefonisk orientering til Katrine om sikkerheds-afsejling. Så kan vi sove længe. I løbet af et par timer klarer vejret, vinden går i N og aftager. Vi stryger sejlet og ankrer 100 m fra land, på 5 meter vand, S af Winston-Steine. Allan og Daniel ror dinghy i land, at ligge roligt og afsone morgenens gynge- m.v. tur. Tlf. Katrine om at kommer nordpå langs stranden. Hun purrer folket og starter tur nordpå. Den onde mor tvinger børnene forbi både legeplads, iskiosk og hoppeborg slæbende på pikpak, uden morgenmad, og halvdelen af selskabet i bare fødder sandaler var om bord. Domænet Ravnemor er desværre optaget. Men - De kommer forbi redningsstationen, hvor redningsmand siger det er jo vikingerne men

8 jeres skib er sejlet. Katrine forklarer og han tilbyder dem at færge dem ud til os, mod betaling af brændstof. Så: Atle, Toke, Valdemar, Maj, Gabriel og Katrine kommer med rednings-speedbåd ud til Freja! Oplevelse! Daniel og Allan ror herud igen. Så sætter vi sejl og krydser op mod næsten ingen vind af N ud mod Kalkgrund-fyret. Der læses Jumbo-bog. Efter få krydsben spørger Toke Må jeg bade? Høj sol og ingen vind Ja! Nogle timer og en del forgæves krydsben er vi kommet lidt op mod Kalkgrunden fyr. Men: ikke flere overnatninger ved kyst, med risiko for pålandsvind. Så skipper opgiver et princip. Vi får slæb af Sabina af Nappedam, til Langballigau, ank Sabina giver kolde øl og vil (først) ikke tage imod en flaske Wikingermet, men giver op for argumentet "Når nu vi har lyst.." Badedyrene i vandet ved bro. Telt over skiv, aftensmad på selvbetjeningsfiskerestaurant i det røde hus - efter og før nogle is! LANGBALLIGAU SØNDERBORG - SOTTRUPSKOV Vind NV, 8-12, aftagende op ad formiddagen. Tiltagende eftermiddag og aften til 8-12 m/s. Morgenmad på broen, rolig formiddag. Børn går at bade fra broen, voksne dasker lidt rundt. Sejl sat 11.15, HURRA! BB halse, ganske lidt vind af NV og fart NØ. Beundrende blikke fra broen. Kl : TOKE: "Må jeg bade?" Det må vi". Vind VNV, tiltagende Reber ved Borreshoved, en 360 vending. "Det var den blide rebning". Katrine "Det var den korrekte!" BB halse, kurs Sønderborg, op til 6,5 knob. Ankomst Sønderborg 15, roning fra grønt mærke til trappe, fortøjning ved ring og kødpullert (først skipper, siden Gabriel). Der handles en del is og aftensmad! Kl bropassage, hård roning mod NV vind og modstrøm i næsten 1 time op til Sønderborg roklub, snak med Germania-roklubfolk om mulig overnatning, hvis vi opgiver Sottrupskov. Allan har snakket med Nydam-laugets formand Viktor om overnatning ved og evt. i naust.

9 Han vil sørge for åbning. Kl. 19 slæb med Nautila (FSC) til Sottrupskov - undervejs sætter han storsejlet. Kl Nautila slipper slæbet lidt før rød bøje, roning med vind. Ank. Sottrupskov 20. Katrine koger Alsiatisk Sottrupskov-gryde mums! Vi (især Allan) får besøg af Hanne og to børn. Jesper fra Nydamlauget kommer og åbner naust og foreviser naust og skiv: Nydambåden Nydam Tveir. En meget flot tjæreduftende naust, med en del efter-jernalderlige faciliteter. Vi nyder synet af to kønne skive ved samme bro. Vi får også at vide, at vi sidder på landets dyreste bænke tiloversblevet krumgroet egetræ, tænkt som mulige spanter til Nydam Tveir. Aftenen går med krabbefangst og -ræs. Atles mål er 100 krabber på turen og vi når 49. Seks heat krabbevæddeløb, med en del nedgravninger. Der var snak om bål og snobrød, men børnene var travlt optaget af alt muligt andet, så det har vi til gode. Der soves i telte og naust (Aase) og på skiv, med udsigt til stjernehimmel SOTTRUPSKOV - KALVØ Vejrmelding: SV realiseret VNV Halvskyet, en del sol. Ublid vågnen ved byge over skiv kl. 7 - presenninger op, sover videre indtil 9, hvor Karen råbende påstår at vore værter er arriveret. Morgenmad på landets dyreste bænke. Vi får Nydams Fernet Branca bragt fra "fjernlageret". Schåål. Nydamfolkene er i gang med tilpasning af grej og andet vedligehold. Vi pakker skiv. Affart 11.00, HURRA 11.05, til hyldest fra Nydam-folket. Èt reb. Tager andet reb N af Ø-bøjen ved Arnkilsøre. Kryds på kryds ud af Alsfjorden. Med 2 reb i, giver det en del ben. Tlf. til Åse: der har været indbrud i lejligheden. Jeg tilbyder at sætte hende af i Sottrupskov - men hun vil vente til i aften og arrangerer hjemtransport med Christian.

10 Vest Als spidsen passeret 14. Kurs mellem 345 og 360. Plan: nord om Barsø og kryds ind i Genner Fjord i bølgelæ i Gennerbugt. Håb: at DMI som lovet sætter vinden i SV undervejs. Det gør de først, da vi er kommet forbi Barsø - så SV i stedet for halvvind bliver modvind! Undervejs mellem Vest Als og Barsø får vi et alvorligt pust, der knækker kofilnagle ved SB halse og derefter bolines og skødet sejlstikker! Kofilnagler udskiftes, der sejles videre.19 ved indsejling til Gennerfjord. Reber ud. Nok en sejlstikke knækkes - vi reber igen. Tlf. til badehotellet: køkkenet lukker kl : tlf. badehotellet: vi er der ikke kl. 20. Så: aftensmad er Katrines lam. Ind gennem Gennerfjorden går krydsene aldeles fint. Snart kan vi rebe det ene reb ud, lidt før Kalvø også det andet. Ankomst Kalvø 20.50, lægger til ved sædvanlig bro (som er forstærket og fornyet). Der er æblekageforædt velkomstkomité med Christian i spidsen - og så afmønstrer Åse. Ingen er uundværlig - men nogen er MEGET svære at undvære! Og så der der en splendid dinér i sejlerstuen: lamme-grydekoteletter med løg og kartofler og meget andet godt. Til dessert er der varm kakao og rom KALVØ - ÅRØSUND. Vejrmelding: syd, drejende SØ. Let vind. Realiseret: SØ, drejende NØ, op til m/s. Op 8, udhvilet efter sejlads i går og afsluttende dessert. Morgenmad, oprydning, opvask. Herunder besøg af Bennye fra Sebbe-lauget. m. datter. Klaus: 9.15 melder: skipper serverer Nilfisk i sejlerstuen. Katrine og unger går på opdagelse, Valdemar (7 år) får vesten på ved badning fra bro og siden ser de marsving. Klaus og Karen og Allan strammer vanter. Jeg tager saven med på en tur til Sejr-laugets tjørnehæk, for stumper til kofilnagle. Kl. 13 er der som aftalt æblekage og kakao på Kalvø Badehotel. Herligt. Kl lægger vi ud få åretag fra bro, HURRA! Sejler V om Barsø. På højde med Barsø nordende reber vi for tiltagende vind af NØ. Ud for Brunsbjerg vender vi for ikke at hilse for hjerteligt på gulgrønne grunde ben mod S, reber 2. reb. Efter et halvlangt ben igen SB halse mod N, i op til 1½ meter sø, forbi Halk Hoved. Klaus mener at skipper sniger sig forbi, ikke for langt fra hovedet. Såmænd. Meen, når Årø dukker op og mærket trækker godt, er det stadig pænt uden for de kedelige kurver. Halk Hoved passeres 17.15, falder af op imod Årøsund - vind agten for tværs. Ankomst (ca. ) til Årøsund. Sejl ned i SB side, roning til den store gummi-kaj men der står for meget sø, så vi forhaler til værftets bro bag pieren. Der er også græsarealer lige ved skivet.

11 Aftensmad på Årøsund Badehotel: Menu: Kong Fiddes livret. Ja tak!! Det er oksestrimler i krydret flødesovs med pommes, kartofler, æg, rødbeder og løg til. Himmelsk spise! Andre bestilte bøf og fik den i stor burger, en enkelt dog det bestilte! Alle var glade for det, de fik at spise. Hvad er ferie? Skipper kvæder Ferieloven. Ingen udvandrede undervejs. Om skipper er tilfreds med mandskabet? Hvis han var lige så tilfreds med sig selv som med mandskabet, ville han nok være ret uudholdelig. Sidste krabbe, nummer 106, fanges Atles mål var nået. Men da er skipper tørnet ind! ÅRØSUND HEJLSMINDE. FREJA SOMMERTOGT slutter. Sol, let diset. SØ 4-8 m/s, efter middag kraftigt tiltagende men da er vi i havn! Karen vækker kl. 8 - så er det morgen og morgenmadtid Affart 9.30: roning ud af havn, sejl med 2 reb sat 1 snart efter rebet ud. SB halse, agten for tværs. Dase-tur. Sejl helt ind i havnen lidt obs., da fisker bliver liggende midt i indsejlingen lige ved knækket men han flytter sig lidt, og modgående motorsejler holder pænt til tiden. Sejl ned først i havnen, lidt arbejdsom fortøjning langs bro. Både Peter, Doddy, Mia, og Gert & Kirsten er kommet som modtagelseskomité Peter har traileren med! Aflæsning, opklaring af skiv, rengøring af kasser, fordeling af mad, check af div. grej og skiv ud på plads igen. Kørsel til naust. Atle, Toke, Valdemar og Daniel fanger endnu flere krabber. Og så er der farvel-og-tak kram i jene Mengen! Katrine spørger Toke, om han er klar til næste år? Jeg er født klar. Atle er lidt mere forbeholden. Daniel får knækket kofilnagle med hjem som souvenir. Ekaterina kommer at hente Nicole, Allan og Daniel. Og Carsten kommer at hente Maj, Gabriel og Valdemar. Bente henter Katrine, drengene og mig. Doddy og Daniel og Toke har meldt sig til næste års togt. TAK TIL JER ALLE SAMMEN FOR ET HERLIGT TOGT HYGGENDE OG VELFUNGERENDE MANDSKAB, STOR OMHU FOR BØRN OG HINANDEN.

12 Sommertogt 2014 juli-aug. mandskab Skipper: Viggo ma ti on to fr lø sø ma ti on to fr Lø Sø 1 Viggo Jonasen Victor Lykke P Pernille Lykke P Klaus Kay Karen Engell Aase Sørensen Mia Gronau Katrine J & Toke Jakob B & Atle 10 Lars Pryds Allan Jensen Daniel Riedl Nicole Møller Peter & Doddy Maj Schacht Gabriel + Valdemar Dean Grossmann Claus Bragt L Trine Bragt, 3børn Ialt Mandskab voksne Toke B J Atle B J Lærke B Elias B Maja B Valdemar Ialt børn

Årgang 31 Nr: 2 december 2014

Årgang 31 Nr: 2 december 2014 Årgang 31 Nr: 2 december 2014 Siden sidst... side 2 Kontingent... side 5 Generalforsamling... side 6 Kalender... side 7 Bestyrelsen... side 8 Redaktion: Gert Rasmussen Sætternisse: Thomas Lorenzen Pakkernisse:

Læs mere

9. maj Augustenborg-Sønderborg. Letskyet, af og til sol. 3-5, siden 6-9 m/s VSV, fra 13.30 V.

9. maj Augustenborg-Sønderborg. Letskyet, af og til sol. 3-5, siden 6-9 m/s VSV, fra 13.30 V. SEBBE ALS ROMREGATTA-TUR 2013 Log- plus noget bog. 9. maj Augustenborg-Sønderborg. Letskyet, af og til sol. 3-5, siden 6-9 m/s VSV, fra 13.30 V. 9 besætning mødes på broen (besætning: sidste side). Vi

Læs mere

FREJA BYRDING SOMMERTOGT 2011

FREJA BYRDING SOMMERTOGT 2011 FREJA BYRDING SOMMERTOGT 2011 Juli 31 Aug. 01 FREJA SOMMERTOGT Hejlsminde-Ærøskøbing. Sol, NØ 1-2 m/s, siden NV 5->14. Besætningen møder kl. 10-11 på broen i Hejlsminde: Lars Pryds, Aase Sørensen, Viggo

Læs mere

Skipperweekend. Gensynets glæde er stor!

Skipperweekend. Gensynets glæde er stor! Gensynets glæde er stor! Skipperweekend 12-13. september 2015 Vi havde arrangeret en skipperweekend hvor vi nyuddannede skippere kunne komme ud og blive luftet og lære at sejle med vore dejlige både. Det

Læs mere

SEBBE ALS - MOESGAARD-TOGT Augustenborg-Hejlsminde (forfatter: Allan Jensen)

SEBBE ALS - MOESGAARD-TOGT Augustenborg-Hejlsminde (forfatter: Allan Jensen) SEBBE ALS - MOESGAARD-TOGT 2017 2017.07.26 1 Augustenborg-Hejlsminde (forfatter: Allan Jensen) Vi mødtes på havnen ved 9-tiden, hvor vi fik pakket skibet, taget ladegreb på Fie og spændt hende foran Sebbe

Læs mere

Aug.02 FREJA SOMMERTOGT Assens-Lyø Vejrudsigt: SV, svag. Thor Clasen Jonasen påmønstrer, medbringende amerikansk blaffer Cody Jones fra Utah.

Aug.02 FREJA SOMMERTOGT Assens-Lyø Vejrudsigt: SV, svag. Thor Clasen Jonasen påmønstrer, medbringende amerikansk blaffer Cody Jones fra Utah. FREJA BYRDING SOMMERTOGT 2010 Aug. 01 FREJA SOMMERTOGT Hejlsminde-Assens Besætningen møder kl. 10-11 på broen i Hejlsminde: Asger Muller, Lars Pryds, Gert Jøhnk, Aase Sørensen, Viggo Jonasen, Katrine Jonasen

Læs mere

2016 Sidste tur. en halv time foran og ARGO var også på vej. 24 sømil blev logget.

2016 Sidste tur. en halv time foran og ARGO var også på vej. 24 sømil blev logget. 2016 Sidste tur Fredag Så er vi startet på årets sidste tur. Efter et laaangt kryds til Oddesundbroen, hvor vi ventede et kvarter, krydsede vi videre til Jegind Tap, hvor vinden nu var øget fra 7-9 til

Læs mere

Romregatta 2011 - rapport

Romregatta 2011 - rapport Romregatta 2011 - rapport Torsdag 2. juni: Vi mødes på dæmningen kl. 9. Vejrudsigten er lidt kontrær: Sol, V 3-8 m/s Vi er: Viggo Jonasen, skipper, Klaus Kay, Åse Sørensen, Asger Müller, Claus Lorentzen,

Læs mere

FREJA SOMMERTOGT 2013 LOG- plus noget BOG

FREJA SOMMERTOGT 2013 LOG- plus noget BOG FREJA SOMMERTOGT 2013 LOG- plus noget BOG 07.22 FREJA-SOMMERTOGT Lundeborg Rudkøbing. Sol, næsten ingen vind af SØ. Siden N. Fra morgenstunden tyder det på, at der er Lohals at vælge imellem. Indkøbstur

Læs mere

Deltagerere: Lisbeth Møllerhøj, Erling Allerup, Arne Petersen, Karin Nielsen og Bent Blomquist.

Deltagerere: Lisbeth Møllerhøj, Erling Allerup, Arne Petersen, Karin Nielsen og Bent Blomquist. Falster Rundt 4. 6. juli 2014 Deltagerere: Lisbeth Møllerhøj, Erling Allerup, Arne Petersen, Karin Nielsen og Bent Blomquist. Efter halvandet års tilløb lykkedes det endelig at få arrangeret en 3-dages

Læs mere

Maritimhistoriske dage i Sottrupskov

Maritimhistoriske dage i Sottrupskov Maritimhistoriske dage i Sottrupskov 2016-07-30+31 Så var det tid igen Nydam, Hjortspring og Sebbe Als havde sat hinanden stævne i Sottrupskov, for sammen at vise vores flotte både frem. Offentligheden

Læs mere

Turen gennem Bøgestrømmen var ganske livlig med god strøm og pæne bølger, men det er alligevel altid en hyggelig tur.

Turen gennem Bøgestrømmen var ganske livlig med god strøm og pæne bølger, men det er alligevel altid en hyggelig tur. Rejsebrev nr. 01 fra Vallensbæk til Nykøbing F Mandag den 15. Juni 2009 Så kom vi endelig af sted. Vores venner på havnen tog pænt afsked med os med kolde øl og chips. Kl.18.30 var det afgang mod Rødvig.

Læs mere

En dag på sommerlejr med Polyfemos!

En dag på sommerlejr med Polyfemos! En dag på sommerlejr med Polyfemos! Vi bliver vækket præcis kl. 7:00 - undtagen dagen efter natdyk, hvor vi får lov til at sove længe - til kl. 8:00. Så skal vi være friske og ned og morgenbade. Efter

Læs mere

Sensommertur med Folkebåden Private Lady på Limfjorden

Sensommertur med Folkebåden Private Lady på Limfjorden Sensommertur med Folkebåden Private Lady på Limfjorden Lørdag d. 1. september satte vi kurs mod nord Private Lady på traileren målet Hjarbæk Havn. Jens havde studeret vejrudsigten og fundet den gunstigste

Læs mere

Beretning fra Limfjords Challenge 2014 (Mors rundt)

Beretning fra Limfjords Challenge 2014 (Mors rundt) Beretning fra Limfjords Challenge 2014 (Mors rundt) Preben og jeg deltog i år i turen rundt om Mors, også kaldet Limfjords Challenge. Det er en tursejlads i tre etaper, ca. 110 km lang. Det var en rigtig

Læs mere

Film med Sebbe september 2006

Film med Sebbe september 2006 Film med Sebbe 1. - 3. september 2006 En skjalds rejse i Nordeuropa er temaet i en film hvor Sebbe fik en vigtig rolle - for rejse over havet i vikingetiden uden skib kunne jo ikke lade sig gøre. Planlægningen

Læs mere

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere )

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere ) Vi havde lejet et sommerhus på Gammelby Møllevej 57, men vi skulle først hente nøglerne i en Dagli' Brugsen i Børkop. Det kunne vi desværre først gøre fra kl.16.00. Herefter kunne vi endelig sætte GPSen

Læs mere

Sommerferie 2007. Sarau

Sommerferie 2007. Sarau Sommerferie 2007 22.7.2007 kørte vi fra Harlev i regnvejr, ned over Rødby med færgen til Puttgarten, for senere at ende i Østrig som var vores mål. Vores første overnatning var Naturcampingplatz Sarau

Læs mere

SVENDBORG 2007 28. JULI 4. AUGUST. Christiansminde

SVENDBORG 2007 28. JULI 4. AUGUST. Christiansminde SVENDBORG 2007 28. JULI 4. AUGUST Christiansminde Lørdag Regnvejr Luna kommer hjem fra 2 uger i Thailand og vi henter hende i lufthavnen ved halvottetiden. Hjemme hos Luna spiser vi morgenmad og snakker

Læs mere

Aftenstemning ved Faaborg Fjord d. 10. juni

Aftenstemning ved Faaborg Fjord d. 10. juni ÅREBLADET Medlemsblad for Faaborg Roklub Nr. 6 Juni 2015 34. årgang Aftenstemning ved Faaborg Fjord d. 10. juni Formandens hjørne Skt Hans Ronetværk Kommende arrangementer Aktivitetskalender Faaborg Roklub,

Læs mere

Senior + til Immeln den 3. 5. august 2009-08-06

Senior + til Immeln den 3. 5. august 2009-08-06 Senior + til Immeln den 3. 5. august 2009-08-06 Søen Immeln ligger ca. 20 km nordøst for Kristianstad. Oversigtskort over søen til slut. 2009-08-03, mandag. Der kommer en byge, medens vi læsser kajakkerne

Læs mere

Helenenyt. Nr. 10 (oktober - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650

Helenenyt. Nr. 10 (oktober - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 nr 10 - oktober 2013 Helenenyt Nr. 10 (oktober - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 Ansvarshavende: Maj Greifenstein tlf: 29347195 eller 39105651 email:

Læs mere

Nick, Ninja og Mongoaberne!

Nick, Ninja og Mongoaberne! Nick, Ninja og Mongoaberne! KAP. 1 Opgaven! Nu er de i Mombasa i Kenya. de skal på en skatte jagt, efter den elgamle skat fra de gamle mongoaber, det er mere end 3000 år siden de boede på Kenya. Men Nick

Læs mere

Aktiviteter med beboerne

Aktiviteter med beboerne Aktiviteter med beboerne Vinteren har stået på mange sjove, hyggelige og traditionsbåndende aktiviteter sammen med de skønne beboere i klynge 1. I december blev der hver dag hygget med kalendergaver, et

Læs mere

Helenenyt. Nr. 9 (september - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650

Helenenyt. Nr. 9 (september - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 nr 9 - september 2013 Helenenyt Nr. 9 (september - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 Ansvarshavende: Maj Greifenstein tlf: 29347195 eller 39105651 email:

Læs mere

ÅREBLADET. Medlemsblad for Faaborg Roklub Nr. 8 August 2014 33. årgang. Faaborg Roklub, tlf. 62 61 07 71, www.faaborg-roklub.dk

ÅREBLADET. Medlemsblad for Faaborg Roklub Nr. 8 August 2014 33. årgang. Faaborg Roklub, tlf. 62 61 07 71, www.faaborg-roklub.dk ÅREBLADET Medlemsblad for Faaborg Roklub Nr. 8 August 2014 33. årgang Læs inde i bladet... Formandens hjørne Tur til Helnæs Statistik Madpakketur Efterårsturen til Silkeborg Aktivitetskalender Faaborg

Læs mere

Rosportssangen Tilegnet Fredericia Roklub af Laue

Rosportssangen Tilegnet Fredericia Roklub af Laue Sanghæfte Rosportssangen Tilegnet Fredericia Roklub af Laue Mel.: Fra Arild s Tid drog ud paa farten. Vi Rosportsfolk er raske Gutter, vor Krop har Solens gyldne Lød, og vi af Kraft og Sundhed strutter,

Læs mere

Ferietur Slettestrand uge 30 2010 --- ooo 0 ooo ---

Ferietur Slettestrand uge 30 2010 --- ooo 0 ooo --- Deltagere: Michelle, Marianne R, Pernille, Michael og Ove Personale: Rita, Karen og Kurt Mandag den 26. juli. Dagen begyndte tidligt med bad og morgenmad. Kurt pakkede bussen medens der blev spist morgenmad.

Læs mere

Sommerferie koloni 2010 på Fønixgården. Deltagere: Jonas, Mette, Flemming, Jette, Esther, Mai-Britt og Anette.

Sommerferie koloni 2010 på Fønixgården. Deltagere: Jonas, Mette, Flemming, Jette, Esther, Mai-Britt og Anette. Sommerferie koloni 2010 på Fønixgården Deltagere: Jonas, Mette, Flemming, Jette, Esther, Mai-Britt og Anette. Mandag den 26. juli. Endelig, da klokken var 10 fik vi huset for os selv og koloni ugen kunne

Læs mere

Vi når Skillinge Hamn i frisk så frisk vind, at vi blæser inde i to dage. Vi nyder solen og sprayhoodens læ og ser på det lille hyggelige samfund.

Vi når Skillinge Hamn i frisk så frisk vind, at vi blæser inde i to dage. Vi nyder solen og sprayhoodens læ og ser på det lille hyggelige samfund. Skillinge Vi når Skillinge Hamn i frisk så frisk vind, at vi blæser inde i to dage. Vi nyder solen og sprayhoodens læ og ser på det lille hyggelige samfund. Skillinge var tidligere en betydningsfuld

Læs mere

ÅREBLADET. Læs inde i bladet... Formandens hjørne Nye redningsveste Åbent Hus/aktiviteter Kanindåb Aktivitetskalender

ÅREBLADET. Læs inde i bladet... Formandens hjørne Nye redningsveste Åbent Hus/aktiviteter Kanindåb Aktivitetskalender ÅREBLADET Medlemsblad for Faaborg Roklub Nr. 5 Juli 2015 34. årgang Læs inde i bladet... Formandens hjørne Nye redningsveste Åbent Hus/aktiviteter Kanindåb Aktivitetskalender Faaborg Roklub, tlf. 62 61

Læs mere

Jespers mareridt. Af Ben Furman. Oversat til dansk af Monica Borré

Jespers mareridt. Af Ben Furman. Oversat til dansk af Monica Borré Jespers mareridt Af Ben Furman Oversat til dansk af Monica Borré Jespers mareridt er en historie om en lille dreng som finder en løsning på sine tilbagevendende mareridt. Jesper overnatter hos hans bedstemor

Læs mere

TUREN GÅR TIL RENAULT TRÆF I SVERIGE.

TUREN GÅR TIL RENAULT TRÆF I SVERIGE. TUREN GÅR TIL RENAULT TRÆF I SVERIGE. Vi startede fra Skive den 26/7 2007 KL.6.30 og kørte til Frederikshavn for vi skulle sejle KL10.00 til Gøteborg. Der efter kørte vi til Håverud hvor vi ville se når

Læs mere

Sommertur beretning for Freja i uge

Sommertur beretning for Freja i uge Skipper: Diego Børresen Lladó, Stig Bang (co-skipper) Besætning: Clara Matthiessen, Lars Løye Ernsted, Liv Skovholm Samlet konklusion: Frække Freja - "uld mod uld" :-) En uge i kapsejladsens ånd :-) Mange

Læs mere

Med Rimo på Bornholm 2013.

Med Rimo på Bornholm 2013. Med Rimo på Bornholm 2013. Hold 4 5 6 og 7 tog i weekenden d. 17. 19. august på tur til Bornholm, for at køre Bornholm Rundt søndag d. 18.08.13. Her er (endelig) en lille stemningsrapport.. Rimo s (næsten)

Læs mere

FORÅRS-OG EFTERÅRSSÆSONEN Løst og fast fra vores færden ombord på det gode skib Freja

FORÅRS-OG EFTERÅRSSÆSONEN Løst og fast fra vores færden ombord på det gode skib Freja 2012 FORÅRS-OG EFTERÅRSSÆSONEN Løst og fast fra vores færden ombord på det gode skib Freja 2012 9. april Så er sæsonen i gang! I det skønneste vejer fik vi Skærtorsdag sat sejlene på, og gjort klar til

Læs mere

Bredde (m) Op/ned slusning

Bredde (m) Op/ned slusning Rejsebrev nr. 05 fra Lauenburg til Wittingen (Elbe-Seite-kanal) Elbe-Seite-kanal er en gravet kanal, og derfor relativ lige. Kanalen åbnede i 1976 og skulle være forbindelse mellem Hamburg og Mittellandskanalen

Læs mere

historien om Jonas og hvalen.

historien om Jonas og hvalen. Side 3 HVALEN historien om Jonas og hvalen Jonas, vågn op! 4 Gud talte 6 Skibet 8 Stormen 10 Min skyld 12 I havet 14 Hvalen 16 Byen vil brænde 18 Kongen 20 Gud og byen 22 Jonas var vred 24 Planten 26 Side

Læs mere

Jagttur den 16. maj 2012

Jagttur den 16. maj 2012 Jagttur den 16. maj 2012 Som så mange andre jægere var jeg også ude den 16. om morgenen. Det var godt nok tidligt. Uret ringede kl. 04.00 men op kom jeg og ud på reviret og så også tre små bukke, som ikke

Læs mere

MCC-Nordsjælland Bikernyt...

MCC-Nordsjælland Bikernyt... Årgang 8, Nummer 47 Grå i toppen kør med MCC-Nordsjælland MCC-Nordsjælland Bikernyt... Juli 2008 I dette nummer: Redaktøren 1 Sølager - Kulhuse 1 Præstø Havn 2 Sofiero 2-3 Samsø 4 Fotodag 4 Højeruplund

Læs mere

Natsejllads Jyllinge sejlklub 2015

Natsejllads Jyllinge sejlklub 2015 Natsejllads Jyllinge sejlklub 2015 Fredag den 2. oktober kl 17:00 stævnede to både ud fra Jyllinge havn. Team Trojka og Team Donna. Vi var i alt 11 skippere og gaster med blandet erfaring, og vi skulle

Læs mere

Årgang 33 Nr: 2 novbember 2015

Årgang 33 Nr: 2 novbember 2015 Årgang 33 Nr: 2 novbember 2015 Siden sidst... side 2 Lundeborg... side 3 Optagning... side 4 Lundeborg og sommertogt 2015... side 5 Krønike familietur 2015... side 16 Kalender... side 21 Indkaldelse til

Læs mere

Pinsetræf 2012. Så ventede vi alle spændt - som vi plejer - på vejrudsigten til Pinse-Najad-stævnet.

Pinsetræf 2012. Så ventede vi alle spændt - som vi plejer - på vejrudsigten til Pinse-Najad-stævnet. Pinsetræf 2012 Så ventede vi alle spændt - som vi plejer - på vejrudsigten til Pinse-Najad-stævnet. 31 både var tilmeldt + 5 både fra Göteborg s Najad klub. Og sandelig om ikke vejrudsigten var så god

Læs mere

Men Mikkel sagde bare vi skal ud i den brand varme og tørre ørken Din idiot. efter vi havde spist morgen mad tog vi vores kameler Og red videre.

Men Mikkel sagde bare vi skal ud i den brand varme og tørre ørken Din idiot. efter vi havde spist morgen mad tog vi vores kameler Og red videre. Det var midt på formiddagen. vinden havde heldigvis lagt sig jeg Mikkel og min ven og hjælper Bjarke stod i stævnen og så ind mod Byen Mombasa hvor vi skulle ligge til vi skulle ligge til. vi skulle Møde

Læs mere

Grisejagt i Sverige. 19. 22. september 2012. Onsdag den 19. september

Grisejagt i Sverige. 19. 22. september 2012. Onsdag den 19. september Grisejagt i Sverige 19. 22. september 2012 Onsdag den 19. september For cirka en måned siden blev jeg af et par gode jagtkammerater, Anette og Kim, spurgt om jeg ville med dem til Sverige på jagt. Det

Læs mere

Medlemsblad for Rudkøbing Roklub - Skudehavnen 2-5900 Rudkøbing. November 2011

Medlemsblad for Rudkøbing Roklub - Skudehavnen 2-5900 Rudkøbing. November 2011 RONYT Medlemsblad for Rudkøbing Roklub - Skudehavnen 2-5900 Rudkøbing November 2011 Kanindåb 1 I år var der rigtig mange kaniner, da vi ikke havde haft kanindåb siden 2006. Som der stod i avisen blev det

Læs mere

Tormod Trampeskjælver den danske viking i Afghanistan

Tormod Trampeskjælver den danske viking i Afghanistan Beretningen om Tormod Trampeskjælver den danske viking i Afghanistan 25. februar 2009-1. udgave Af Feltpræst Oral Shaw, ISAF 7 Tormod Trampeskjælver får en ny ven Det var tidlig morgen, og den danske viking

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Vi mødtes tidligt i morges i Københavns lufthavn. Efter check-in og security havde vi lidt tid inden afrejse.

Vi mødtes tidligt i morges i Københavns lufthavn. Efter check-in og security havde vi lidt tid inden afrejse. Svømmeklubben MK 31, K1 Træningslejr uge 7, 2013 Palma, Mallorca Lørdag 9/2-13 Vi mødtes tidligt i morges i Københavns lufthavn. Efter check-in og security havde vi lidt tid inden afrejse. Pga. bagage

Læs mere

Skrevet af: Nicole 31oktober 2005. Surfer med far

Skrevet af: Nicole 31oktober 2005. Surfer med far Skrevet af: Nicole 31oktober 2005 Surfer med far Kan du huske, da du fortalte mig om din tur ved stranden? Jeg kunne godt lide at høre om din oplevelse og tænkte, at du måske gerne vil huske, hvad du fortalte

Læs mere

Tryllefrugterne. fortalt af Birgitte Østergård Sørensen

Tryllefrugterne. fortalt af Birgitte Østergård Sørensen Tryllefrugterne fortalt af Birgitte Østergård Sørensen Der var engang en mand og en kone; de havde en søn, der hed Hans. Manden passede en hel købstads kreaturer, og det hjalp Hans ham med. Så kom han

Læs mere

til Dalen hvor vi lige skulle forbi det berømte meget gamle (1894) historiske hotel midt i byen, hvor der står en del gamle biler og blive flittig

til Dalen hvor vi lige skulle forbi det berømte meget gamle (1894) historiske hotel midt i byen, hvor der står en del gamle biler og blive flittig Norge juni 2017 Så er vores tur til Norge klaret, og hvad der så ud til og skulle blive lidt af en våd omgang holdt næsten ikke stik, kun om natten var der meget hul igennem skyerne og der blev vasket

Læs mere

ÅREBLADET. Løvfaldstur på Gudenåen 9. okt. 2011. Læs inde i bladet... Formandens hjørne Standerstrygning Løvfaldstur Gåtur Lyø Rundt

ÅREBLADET. Løvfaldstur på Gudenåen 9. okt. 2011. Læs inde i bladet... Formandens hjørne Standerstrygning Løvfaldstur Gåtur Lyø Rundt ÅREBLADET Medlemsblad for Faaborg Roklub Nr. 10. okt. 2011 30. årgang Løvfaldstur på Gudenåen 9. okt. 2011 Læs inde i bladet... Formandens hjørne Standerstrygning Løvfaldstur Gåtur Lyø Rundt En aften med

Læs mere

Pinsetræf 2016 på Bornholm 13. 16. maj

Pinsetræf 2016 på Bornholm 13. 16. maj Pinsetræf 2016 på Bornholm 13. 16. maj Kom til Hullehavn Camping (5806) og nyd pinsen. Traditionen tro afholdes der Pinsetræf på Hullehavn Camping ved Svaneke. Turen går til Bornholm en ø, der har alt.

Læs mere

Vi ser en masse billeder med familien og Plet, i rammer på væggen. Evt. ned af en trappe.

Vi ser en masse billeder med familien og Plet, i rammer på væggen. Evt. ned af en trappe. 1. 1. INT. TRAPPE/SPISESTUE Vi ser en masse billeder med familien og Plet, i rammer på væggen. Evt. ned af en trappe. (Kamera i bevægelse)vi følger disse billeder på væggen og ender i spisestuen og ser

Læs mere

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til?

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? - Ja, en.

Læs mere

Tekst & foto: Bifrost

Tekst & foto: Bifrost Tekst & foto: Bifrost Vi ville prøve at gentage turen til Polen helt op til Stettin, der hvor man tager mast af for at sejle ad floden op mod Berlin. Da vi i 1998 skulle ind i Polsk farvand sejlede man

Læs mere

ÅREBLADET. Medlemsblad for Faaborg Roklub Nr. 4, maj 2010 29. årgang. Faaborg Roklub, tlf. 62 61 07 71, www.faaborg-roklub.dk

ÅREBLADET. Medlemsblad for Faaborg Roklub Nr. 4, maj 2010 29. årgang. Faaborg Roklub, tlf. 62 61 07 71, www.faaborg-roklub.dk ÅREBLADET Medlemsblad for Faaborg Roklub Nr. 4, maj 2010 29. årgang Rotur på fjorden 10. april 2010 Læs inde i bladet... Formandens hjørne Roklubbens 110 års fødselsdag Morgenroture Søndagslangture Sea

Læs mere

Mörrum 29/5-1/6 2014

Mörrum 29/5-1/6 2014 Mörrum 29/5-1/6 2014 Endelig kom turen til Mörrum. Vi var 5 seniorer og 2 juniorer tilmeldt. Vi kørte fra Hørsholm torsdag morgen kl. 04.00. Kenneth ville køre senere. Forventningerne til at fange den

Læs mere

hun sidder der og hører på sine forældre tale sammen, bliver hun søvnig igen. Og hun tænker: Det har været en dejlig dag! Af Johanne Burgwald

hun sidder der og hører på sine forældre tale sammen, bliver hun søvnig igen. Og hun tænker: Det har været en dejlig dag! Af Johanne Burgwald En dag med Skraldine Skraldine vågner og gaber. Hun rækker armene i vejret og strækker sig. Nu starter en ny dag. Men Skraldine er ikke særlig glad i dag. Hendes mor er på kursus med arbejdet, og det betyder,

Læs mere

Professoren. - flytter ind! Baseret på virkelige hændelser. FORKORTET LÆSEPRØVE! Særlig tak til:

Professoren. - flytter ind! Baseret på virkelige hændelser. FORKORTET LÆSEPRØVE! Særlig tak til: 1 Professoren - flytter ind! 2015 af Kim Christensen Baseret på virkelige hændelser. FORKORTET LÆSEPRØVE! Særlig tak til: Shelley - for at bringe ideen på bane Professor - opdrætter - D. Materzok-Köppen

Læs mere

September 2010 11. Årgang Nr. 3

September 2010 11. Årgang Nr. 3 September 2010 11. Årgang Nr. 3 www.marna.dk Formanden har ordet Per Thomsen Hej allesammen i foreningen Marna.Sejlsæsonen er ved at gå på held og vi har sidste Mandagssejlads d. 25 okt. kl. 1830. Når

Læs mere

sker der?, Er det brandalarmen? og Hvad skal vi gøre nu?

sker der?, Er det brandalarmen? og Hvad skal vi gøre nu? Tanker og følelser Kapitel 3: Øvelsesark 1 Side 1 af 2 Vi tænker hele tiden, og tankerne kommer i forskellige størrelser. Vi kan have store tanker, små tanker og dem midtimellem. Følelser findes også i

Læs mere

Så skal der arbejdes...

Så skal der arbejdes... Så skal der arbejdes... Som mange ved har vi nogle dage om året, hvor der virkelig skal knokles! Det er frivilligt at komme, men som medlemmer vi deles om læsset.. Gad hvide hvad det næste projekt bliver?

Læs mere

Med Ladbyskibet på tur

Med Ladbyskibet på tur Med Ladbyskibet på tur Engang sejlede Ladbyskibet på vandet omkring Kerteminde. Måske tog det også på togter rundt i vikingernes verden. Ladbyskibet var et langskib på 21 m. Det har været stort og flot.

Læs mere

Vi sender en fortegnelse over indkvarteringen til Gaudium, så fordeler de selv deltagerne.

Vi sender en fortegnelse over indkvarteringen til Gaudium, så fordeler de selv deltagerne. Sysselkoret Planlægning af besøg af Gaudium i dagene fra søndag, den 4. maj til tirsdag, den 6. maj. Planlægningsgruppen: Karin BH, Daniel, Jens samt fra bestyrelsen Flemming, Åse og Elisabeth. Referat

Læs mere

36 flotte sejlskibe sejler Fyn Rundt i næste uge

36 flotte sejlskibe sejler Fyn Rundt i næste uge 36 flotte sejlskibe sejler Fyn Rundt i næste uge Den traditionsrige sejlads, Fyn Rundt for bevaringsværdige Sejlskibe løber af stabelen i næste uge. Med de sidste tilmeldinger er Fyn Rundt nu oppe på 36

Læs mere

Dag 54 Motorhome d. 24/9-2016, Icefields Parksway - Jasper

Dag 54 Motorhome d. 24/9-2016, Icefields Parksway - Jasper Dag 54 Motorhome d. 24/9-2016, Icefields Parksway - Jasper Lige et par billeder fra gåturen i går rundt om Emerald Lake, af denne lille fætter. Der er en del egern af forskellige slags, røde, sorte, grå,

Læs mere

På Samsø var en pige.. Tekst og billeder N.M. Schaiffel-Nielsen

På Samsø var en pige.. Tekst og billeder N.M. Schaiffel-Nielsen På Samsø var en pige.. Tekst og billeder N.M. Schaiffel-Nielsen Så blev det kaffetid om bord på færgen til Samsø Ældre Sagen i Egtved lærte pigen på Samsø at kende på grund af hendes store indsigt i Samsøs

Læs mere

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne. Rosen Lilly ved ikke hvor hun er. Hun har lukkede øjne det er helt mørkt. Hun kan dufte noget, noget sødt hvad er det tænker hun. Hun åbner sine øjne hun er helt ude af den. Det er roser det var hendes

Læs mere

Årgang 24 Nr: 3 december 2007

Årgang 24 Nr: 3 december 2007 Årgang 24 Nr: 3 december 2007 Redaktionens ord... side 2 Midtvintersolhverv... side 2 Skum(sprŒjtende) debat oplõg... side 2 Julefrokost... side 2 Sden sidst... side 3 Sommertogt 2007... side 4 Generalforsamling...

Læs mere

PROVENCE, Fréjus - 2001.

PROVENCE, Fréjus - 2001. Rejsenotater fra PROVENCE, Fréjus - 2001. Af Jens Rostgaard Gjerløv. Rejsenotaterne er - i modsætning til rejsebrevene - skrevet i mere eller mindre "telegramstil" og skal kun læses og opfattes som notater.

Læs mere

Turen efter solnedgangen - på en kold, klam og tåget dag. Af Allan Kierulff en fotoakrobat.

Turen efter solnedgangen - på en kold, klam og tåget dag. Af Allan Kierulff en fotoakrobat. Turen efter solnedgangen - på en kold, klam og tåget dag. Af Allan Kierulff en fotoakrobat. Søndag den 24. januar havde 8 Fotoakrobater (fra den lokale fotoklub) sat hinanden stævne på Rødvig havn. Vi

Læs mere

Rantzausminde Bådelaug Stiftet 1973

Rantzausminde Bådelaug Stiftet 1973 Rantzausminde Bådelaug Stiftet 1973 September 2004 Rantzausminde Bådelaug s bestyrelse. Formand: Jens Ejner Petersen, Stenbukken 64B Tlf. 62 20 93 07 Mobil. 20 98 93 07 Næstformand & Bladudvalg: Leif Sølvason,

Læs mere

AFRIGGERGILDE. Lørdag den 1. november 2003 kl. 18.30 i klubhuset Levende musik Menu : 3 retters menu er hemmelig endnu Kaffe Kuvertpris 150 kr

AFRIGGERGILDE. Lørdag den 1. november 2003 kl. 18.30 i klubhuset Levende musik Menu : 3 retters menu er hemmelig endnu Kaffe Kuvertpris 150 kr Formanden har ordet Det kan være en lidt trist årstid, vi netop nu går i møde. Træernes blade bliver brune, luften koldere, og snart skal vi også tænke på at få bådene op, hvilket jo bliver ekstra spændende

Læs mere

Frederikshavn Sportsdykker Klub. Læsø, pinsen 2007

Frederikshavn Sportsdykker Klub. Læsø, pinsen 2007 Frederikshavn Sportsdykker Klub Læsø, pinsen 2007 Det er fredag d. 25. maj 2007. Vi skal på dykkertur til Læsø. 11 parate dykkere, mad i lange baner og skulle vi snart finde ud af en blind passager: Murphy!

Læs mere

Undervisningsmateriale 4.-6.

Undervisningsmateriale 4.-6. SORT GUL RØD Skagensmalernes rammer og fiskernes by Undervisningsmateriale 4.-6. KYSTMUSEET Skagen www.kystmuseet.dk 2016 Om undervisningsmaterialet: Undervisningsmaterialet er til brug under et besøg

Læs mere

Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma

Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma Øvelse 1-20: Øvelse 21-29: Øvelse 30-34: Øvelse 35-39: Øvelse 40-44: Øvelse 45-49: Øvelse 50-59: Øvelse 60-85: Der sættes komma efter ledsætninger, jf.

Læs mere

H E L E E Nr. 5 juni ti 2015

H E L E E Nr. 5 juni ti 2015 HELE E Nr. 5 juni ti 2015 HELENENYT Nr. 5 (juni årgang 26) Bostedet Helenes Minde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Ansvarshavende: Maj Greifenstein Tlf: 29347195 Eller 39105651 mgr@ok-fonden.dk Layout

Læs mere

Beregning af navigationsopgaver til kort 102 kapitel B,C,D + PRØVER

Beregning af navigationsopgaver til kort 102 kapitel B,C,D + PRØVER Beregning af navigationsopgaver til kort 102 kapitel B,C,D + PRØVER 1 B 5 a 082 O strøm (S) 8 O 074 O afdrift (N) 5 O 069 O B 5 c 198 O strøm (V) 6 O 192 O afdrift (Ø) 4 O 188 O B 5 b 102 O strøm (N) 4

Læs mere

Dus Mellervang. Årets Karneval i Aalborg Øst

Dus Mellervang. Årets Karneval i Aalborg Øst Årets Karneval i Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev Juni Læs om Årets karneval 3.klasse på koloni Legefidusen i hesteskoen 2.klasses overnatning i dus BEMÆRK DUS-avisen kan kun ses på Mellervangskolens

Læs mere

A. Indtegn din valgte rute på kortet og opmål de nødvendige søkortskurser og distancer.

A. Indtegn din valgte rute på kortet og opmål de nødvendige søkortskurser og distancer. OPGAVE 1 Marselisborg Havn Knebelbro Havn Planlæg en dagsejlads fra Marselisborg Havn til Knebelbro Havn. En koldfront passerer ind over landet i løbet af eftermiddagen. I formiddag sydvest 3-8 m/s, fra

Læs mere

HJØRRING TURISTFART. Forslag til 1-dagsture. Oplev dejlige Danmark... med HJØRRING TURISTFART. For yderligere information: Ring på

HJØRRING TURISTFART. Forslag til 1-dagsture. Oplev dejlige Danmark... med HJØRRING TURISTFART. For yderligere information: Ring på Oplev dejlige Danmark... med Forslag til 1-dagsture 2017 For yderligere information: Ring på 98 92 86 46 Oplev dejlige Danmark... med Rømø/Sylt/Tyskland Torsdag 4. maj + Tirsdag 30. maj Tag med til skønne

Læs mere

Babys Søvn en guide. Sover min baby nok? Hvad er normalt? Hvordan får jeg min baby til at falde i søvn?

Babys Søvn en guide. Sover min baby nok? Hvad er normalt? Hvordan får jeg min baby til at falde i søvn? Babys Søvn en guide Sover min baby nok? Hvad er normalt? Hvordan får jeg min baby til at falde i søvn? Små børn har behov for meget søvn, men det er bestemt ikke alle, der har lige let ved at overgive

Læs mere

De var hjemme. De blev ved at sidde på stenene, hvad skulle de ellers gøre. De så den ene solnedgang efter den anden og var glade ved det.

De var hjemme. De blev ved at sidde på stenene, hvad skulle de ellers gøre. De så den ene solnedgang efter den anden og var glade ved det. De 2 sten. Engang for længe siden helt ude, hvor jorden ender, ved havet lå 2 store sten. De var så smukke, helt glatte af bølgerne, vindens og sandets slid. Runde og lækre. Når de var våde skinnede de,

Læs mere

Enøje, Toøje og Treøje

Enøje, Toøje og Treøje Enøje, Toøje og Treøje Fra Grimms Eventyr Der var engang en kone, som havde tre døtre. Den ældste hed Enøje, fordi hun kun havde et øje midt i panden, den anden havde to øjne som andre mennesker og hed

Læs mere

Troels Træben - Skattejagt

Troels Træben - Skattejagt Dette løb er afholdt på en familieweekend med børn i alderen 1-13 år, hvor forældre og bedsteforældre også deltog. Løbet kunne fange specielt børnene fra 3-10 år, de yngre hyggede sig med at være med,

Læs mere

Lykkekagen. By Station Next Roden. Author: Rikke Jessen Gammelgaard

Lykkekagen. By Station Next Roden. Author: Rikke Jessen Gammelgaard Lykkekagen By Station Next Roden Author: Rikke Jessen Gammelgaard 1) EXT. - INT. VILLA - TIDLIG AFTEN En kasse med chinabokse kommer kørende hen ad en gade, på ladet af en knallert, og holder ud foran

Læs mere

Sommerferie 2012. Jeg vil gerne fortælle om vores sommerferie. Det var spændende i år, fordi vi skulle på ferie i vores nye Cabby 620.

Sommerferie 2012. Jeg vil gerne fortælle om vores sommerferie. Det var spændende i år, fordi vi skulle på ferie i vores nye Cabby 620. Sommerferie 2012. Jeg vil gerne fortælle om vores sommerferie. Det var spændende i år, fordi vi skulle på ferie i vores nye Cabby 620. Vi fik den midt i maj måned, og kunne lige nå en enkelt week-end på

Læs mere

2. Kommunikation og information

2. Kommunikation og information 2. Kommunikation og information Historier om Kommunikation livet om bord og information Kommunikation og information er en vigtig ledelsesopgave. Og på et skib er der nogle særlige udfordringer: skiftende

Læs mere

Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine.

Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine. Swiss Alpine 2010. Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine. Brian er min kollega i IBM og Lise har jeg kendt gennem 20 år.

Læs mere

Side 3.. Håret. historien om Samson.

Side 3.. Håret. historien om Samson. Side 3 Håret historien om Samson 1 Englen 4 2 En stærk dreng 6 3 Løven 8 4 Hæren 12 5 Porten 14 6 Samsons styrke 16 7 Dalila 18 8 Et nyt reb 20 9 Flet håret 22 10 Skær håret af 24 11 Samson bliver slave

Læs mere

Skotland sommeren 2011 fra Hebriderne via Orkny til Skive

Skotland sommeren 2011 fra Hebriderne via Orkny til Skive Skotland sommeren 2011 fra Hebriderne via Orkny til Skive Fra Kyle of Lochalsh til Orkny 29/7 fredag Vi ville hurtigt til Orkny for at bruge tid på disse øer, så vi havde besluttet at tage tidligt af sted.

Læs mere

Æbelø den 13-15 Juni 2008

Æbelø den 13-15 Juni 2008 Æbelø den 13-15 Juni 2008 Dansk Ornitologisk Forening & Fugleværnsfonden Kursus Dette kursus henvender sig til alle drevene turguider i DOF og Fugleværnsfonden og til dig som gerne vil i gang med at guide

Læs mere

Dagbog fra Falster 2011

Dagbog fra Falster 2011 Dagbog fra Falster 2011 Klara Toft 394, Sigrid R. Poulsen 324, Kristine Dahl 396, Freja Restorff 285 Mandag d. 27. juni I dag ankom vi til campingpladsen, fyldt med glæde og spænding med alle vores tunge

Læs mere

En lille hurtig tur til Sverige/Norge.

En lille hurtig tur til Sverige/Norge. En lille hurtig tur til Sverige/Norge. Midt på sommeren var vi nogle stykke GTC er som havde et lille kaffemøde (har vi engang i måneden). Og samtalen er meget righoldig og et af emnerne landede pludselig

Læs mere

Program for første halvår 2017.

Program for første halvår 2017. Opdateret den 24-1-2017 Program for første halvår 2017. Bemærk. Vær opmærksom på de skiftende start tidspunkter. Alle tilmeldinger kan foregå på mail eller telefon til turlederen eller Else Gissel på Tlf.

Læs mere

Rejsebrev 6. Douro. Proviantering. Douro. En tur på værtshus. Douro s nedre løb. Douro s nedre løb.

Rejsebrev 6. Douro. Proviantering. Douro. En tur på værtshus. Douro s nedre løb. Douro s nedre løb. Rejsebrev 6. Torsdag den 10 april kører vi fra Porto. Vi følger den lille gule vej på kortet, N 108, der snor sig langs bredden af Dourofloden. På kortet er vejen markeret med grønt stort set hele vejen

Læs mere

Milton drømmer. Han ved, at han drømmer. Det er det værste, han ved. For det er, som om han aldrig kan slippe ud af drømmen. Han drømmer, at han står

Milton drømmer. Han ved, at han drømmer. Det er det værste, han ved. For det er, som om han aldrig kan slippe ud af drømmen. Han drømmer, at han står 1 Milton drømmer. Han ved, at han drømmer. Det er det værste, han ved. For det er, som om han aldrig kan slippe ud af drømmen. Han drømmer, at han står på en gade midt i bilosen. Han er meget lille slet

Læs mere

Uge 11. Emne: Dyr. HippHopp. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 11 Emne: Dyr side 1 HIPPY. Uge11_dyr.indd 1 06/07/

Uge 11. Emne: Dyr. HippHopp. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 11 Emne: Dyr side 1 HIPPY. Uge11_dyr.indd 1 06/07/ Uge 11 Emne: Dyr Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 11 Emne: Dyr side 1 HIPPY HippHopp Uge11_dyr.indd 1 06/07/10 12.02 Uge 11 l Dyr Hipp og Hopp står under træet. Det er koldt, og de fryser. De

Læs mere