Vejledning til SD Personale Web og indberetning af merarbejde, kørsel m.m.

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Vejledning til SD Personale Web og indberetning af merarbejde, kørsel m.m."

Transkript

1 Vejledning til SD Personale Web og indberetning af merarbejde, kørsel m.m. Formål... 1 Forudsætninger... 1 Generel navigation... 1 Indberetningsoversigt... 3 Søgefelter i oversigt... 4 Merarbejde... 6 Felter merarbejde... 7 Felter på masseindberetning De tre felter til at vinge af i Indberetningslinier Hvis jeg ikke kan komme ind i systemet Formål Formålet med Web Indberetning er at give ledere og medarbejdere, adgang til at foretage forskellige indberetninger til lønsystemet, for personer, der ikke anvender Tjenestetid. I denne version af Web Indberetning har du adgang til at: indberette ting der kan vises på lønsedlen fx overarbejde og kørsel. Indberette via masseindberetning. Forudsætninger Det er pt. et krav at alle personer der skal indberettes for, skal være oprettet i lønsystemet som semikolon-personer (ikke anvender Tjenestetid). Det er vigtigt at de beskrevne tidsfrister for forskellige indberetninger overholdes. Der er oversigt på HR-portalen. Generel navigation Startbilledet er altid medarbejderoversigten.

2 Hvis du har adgang til flere afdelinger, vil der være en drop-down med de tilgængelige afdelinger. Har du kun adgang til 1 afdeling er der ingen drop-down. I medarbejderoversigten kan du sortere listen over dine medarbejdere ved at klikke på overskriften. Klikker du en gang mere på den samme overskrift sorteres listen i omvendt rækkefølge. Du vælger en person ved at klikke på detaillinien for personen. Navn og tjnr vises øverst på siden. Du skifter mellem personer på den pågældende afdeling ved at vælge i drop-down og klikke på knappen klikke på knappen. Hjælp. Hvis du kender tjnr kan du også taste det i feltet med tjnr og så Hvis du fører musepilen henover får du en forklaring til det aktuelle skærmbillede. Menu I venstre side har du, afhængig af dine rettigheder, nedenstående menu: Medarbejderoversigt Ferieoversigt Medarbejderdata Medarbejder Ferieoplysninger Fraværsoplysninger Lønsammensætning Indberetning Oversigt

3 Merarbejde Fravær Masseindberetning Hvis du klikker på Medarbejderoversigt får du en liste over dine medarbejdere. Hvis du klikker på Indberetning får du åbnet eller lukket undermenuen. Alt + T hopper til tjenestenummerfeltet på det billede du er på uanset hvor på billedet du står. Du kan se på pilene om menuen er åben eller lukket: Lukket menu Åben menu Indberetningsoversigt Oversigten viser alle de indberetninger, der endnu ikke er blevet behandlet i Silkeborg Løn. Du kan søge på disse indberetninger samt indberetninger, der har været behandlet i Silkeborg Løn indenfor de sidste tre måneder. Du åbner oversigtsbilledet ved at vælge punktet Oversigt under menupunktet Indberetning. Derefter får du vist de indberetninger, der er blevet foretaget på afdelingen i løbet af de sidste dage. Du kan også vælge at få vist indberetninger, der er op til 3 mdr gamle. Når du åbner oversigten, får du som standard vist øvrige indberetninger sorteret efter indberetningstidspunkt. På oversigten kan du søge øvrige indberetninger 3 måneder tilbage søge fraværsindberetninger sortere indberetningsoversigten ved at klikke på den overskriftslinie du vil sortere efter fx dato, navn mv. godkende enkelte indberetninger godkende alle indberetninger på en gang slette en indberetning åbne en indberetning ved at klikke på detaillinien.

4 Søgefelter i oversigt Navn I navnefeltet kan du vælge et navn på en af de ansatte på afdelingen eller du kan vælge punktet Alle hvorefter søgningen gælder enten en enkelt ansat eller alle ansatte. Det vil kun være muligt at se ansatte fra den valgte afdeling i drop-downen. Årsag I feltet Årsag kan du fra drop-downen vælge en årsag, som du ønsker at søge på eller du kan vælge alle lønarter. Indberetter I feltet "Indberetter" får du tilbudt en liste over alle de personer, der har indberetninger på afdelingen. Hvis du ikke har indberettet for nyligt, kan det godt være at dine initialer ikke er i feltet, fordi der ikke ligger nogen indberetninger, der er lavet af dig. Godkendt I feltet "Godkendt" kan du vælge imellem Ja Nej Alle Hvis du vælger Ja får du vist de indberetninger, der er blevet godkendt. Hvis du vælger Nej får du vist de indberetninger, der endnu ikke er blevet godkendt. Hvis du vælger Alle, får du vist begge typer af indberetninger.

5 Indberetningstype Her kan du vælge om du vil se fraværsperioder, øvrige indberetninger eller begge typer. Fraværsperioder defineres som fravær indberettet som dage. Seneste tre måneders lønbehandlinger I dette felt kan du vælge om du ønsker at se indberetninger, der har været behandlet i en lønkørsel. Søg Når du har udfyldt dine søgekriterier, skal du klikke på Søg, hvorefter søgningen vil blive udført i overenstemmelse med de indtastede kriterier. Søgningen vil blive vist i listeform. Listen Listen indeholder følgende oplysninger: Godkendt I dette felt kan du klikke, hvis du ønsker at godkende en indberetning og har adgang til det. Godkendelsen vil først finde sted, når du har klikket på Slet I dette felt kan du klikke, hvis du ønsker at slette en indberetning fuldstændigt. For at få adgang til at slette skal du dog først klikke i feltet nederst på siden Jeg ønsker at slette. Derefter vil slettefelterne blive låst op, og du har mulighed for at klikke i dem. Sletningen vil først finde sted, når du har klikket på knappen nederst på siden. Navn I feltet navn vil der stå navnet på den person indberetningen er foretaget for. Dato I feltet dato skrives den dato, som indberetningen er sket med. Lønart I feltet lønart skrives hvilken lønart der er indberettet. Indberettet I dette felt skrives indholdet af det, der er blevet indberettet. Det betyder at der kan stå et antal eller et beløb.

6 Alle Klikker du på feltet Alle neden under rækken af Godkendt knapper, bliver der sat godkendt-markeringer i felterne ud for alle indberetningerne. Husk at din godkendelse vil først finde sted, når du har klikket på. Jeg ønsker at slette Hvis du vil slette nogle af indberetningerne, er du nødt til først at markere i dette felt. Derefter vil alle slettefelterne blive låst op. Gem Når du klikker på gemmes de ændringer du har lavet. Du skal altid klikke på når du har indtastet nogle oplysninger, du ønsker at gemme. Hvis du er i tvivl om du har gemt dine ændringer, så klik en ekstra gang på knappen. Der sker ikke nogen dobbeltregistrering. Merarbejde Skærmbilledet bruges primært til indberetning af overarbejde, kørsel, personalemøder mm. Øverst på skærmbilledet står den afdeling, du kan lave indberetninger på. Når du har lavet en indberetning, skal du klikke på. Herefter kontrolleres indberetningen og gemmes til næste lønkørsel. Nederst på skærmbilledet kan du se de indberetninger, du har lavet lige nu. Hvis du forlader skærmbilledet og kommer tilbage til det igen, vil skærmbilledet være renset for tidligere indberetninger. Dem kan du nu kun se i indberetningsoversigten. Vigtigt: Du bør aldrig lave indberetninger frem i tiden. Ydelser vil blive udbetalt samtidig med du indberetter dem.

7 Felter merarbejde Navn I feltet Navn kan du vælge navnet på en ansat fra den afdeling du har åbnet. Tjnr I feltet Tjnr kan du skrive tjenestenummeret for den ansatte du vil lave indberetning for. Du kan vælge en fra din egen afdeling, eller du kan vælge en fra en anden afdeling. Du skal bare kende tjenestenummeret. Hvis du indtaster tjenestenummeret på en person fra en anden afdeling, vil der i navnet stå 'Person på anden afdeling, men på indberetningsoversigten kan du se navnet. Dato I feltet Dato indtaster du den dato tjenesten er blevet udført. Du kan indtaste datoer for de seneste 14 måneder, men bør aldrig indtaste en dato frem i tiden. Du kan også vælge en dato ved at klikke på ikonet ved siden af feltet. Indberetningsafdeling I feltet Afdeling kan du vælge en af de andre afdelinger, du har adgang til. Vælger du en anden afdeling, bogføres tjenesten på denne afdeling. Drop-downen viser udelukkende afdelinger, du har adgang til. Årsag Feltet Årsag er todelt. I den første del af feltet kan du indtaste et lønartsnummer, hvis du kender nummeret. Her er der ingen begrænsninger ud over at nummeret skal eksistere. Se oversigt over lønarter på HR-portalen.

8 I den anden del af feltet får du tilbudt en liste over de mest brugte årsager (lønarter), du kan bruge. Herfra kan du vælge den årsag du vil indberette. Du kan godt indtaste en årsag (lønart), som ikke er vist i oversigten og vil så få vist teksten Ukendt i tekstfeltet. På indberetningsoversigten vil du se navnet på årsagen (lønarten). De sidst anvendte årsager (lønarter) ligger øverst i listen. Fra-tid og til-tid Anvendes ikke. Antal I feltet Antal angiver du hvor mange af en bestemt årsag, du ønsker at indberette, f.eks. kilometer. Antal og beløb kan ikke indberettes samtidig. Du kan trække et antal enheder ved at indberette et minus (bindestreg) før eller efter antallet. Beløb I feltet Beløb kan du angive et beløb. Du kan trække et beløb ved at indberette et minus (bindestreg) før eller efter beløbet. Tjenestekode Anvendes ikke. Stillingskode Anvendes ikke. Kontonr Kontonummeret kan anføres i dette felt. Du kan kun anføre kontonummer i forbindelse med indberetning af enten antal eller beløb. Må kun anvendes efter aftale med løn- og personalekontoret. Hvis det ikke er oprettet i SD Bogholderi, vil beløbet blive bogført på fejlkontontoen. Godkendt Alle indberetninger af ydelser (hvor der er penge i) skal godkendes inden de vil blive behandlet med næste lønkørsel. Dette kan du enten gøre samtidig med den enkelte indberetning eller via indberetningsoversigten, vi anbefaler at gøre det via Indberetningsoversigten Du bør efter indberetning af ydelser klikke på indberetningsoversigten, for at se hvilke ydelser du har indberettet. Bemærk at listen også indeholder indberettet fravær. Det anbefales, at vente med at godkende indberetninger, indtil du på oversigten har konstateret, at de er korrekte. Du vil også her have mulighed for evt. at slette en forkert indberetning. BEMÆRK! at ydelser ikke er sendt til lønbehandling, før de er godkendte. Masseindberetning Du kan indberette de samme typer af indberetninger på Masseindberetning, som du kan på billedet Merarbejde, det vil fx sige: overarbejde kørsel

9 personalemøder mm. fravær. Hvis du indberetter fravær skal du indberette en dag ad gangen. Om billedet masseindberetning Masseindberetning er designet til store mængder af indberetninger. Det betyder fx at der er plads til mange indberetninger på samme side og at genvejstasterne er lagt, så du kan indberette ved brug af kun tastaturet. Der følger en beskrivelse af genvejstasterne længere nede. Billedet kan vises i to versioner. Den 'lille' version, der er vist ovenfor, med et begrænset antal felter, nemlig de felter de fleste har behov for, til de daglige indberetninger. Har du behov for at indberette fx kontonummer, åbner du indberetningsbilledet ved at vinge af i feltet 'Vis alle kolonner'. Så får du tilbudt følgende muligheder:

10 Dette billede er meget bredt, og vi anbefaler, at du klikker på knappen menuen. Så er der bedre plads til billedet på din skærm. for at minimere Felter på masseindberetning Billedet består øverst af tre felter til at vinge af i en overskriftslinie, hvor du kan indtaste oplysninger, der skal gælde for alle de indberetninger, der er på siden 10 indberetningslinier en gem og en ryd knap nederst i billedet vises de indberetninger, der er foretaget, mens billedet er åbent De tre felter til at vinge af i Vis alle kolonner Klikker du her, får du vist alle de muligheder, der er for indberetning på dette billede. Husk overskriftslinie Vinger du af i dette felt, bliver informationerne i overskriftslinien stående, når du har klikket "Gem". Vis navn Vinger du af i dette felt, får du vist navnet på den person, du indberetter for, i det øjeblik, du forlader den pågældene indberetningslinie. Overskriftslinie

11 I overskriftslinien skriver du de informationer, der gælder for hele billedet. Hvis alle indberetninger fx er for den samme person, kan du skrive personens tjenestenummer i overskriftslinien. Så behøver du ikke at skrive det i indberetningslinierne. Det bliver automatisk skrevet ned i indberetningslinierne, efterhånden som du bevæger dig ned gennem dem. Ønsker du at informationen i overskriftslinien ikke skal gælde for en specifik indberetning, skriver du bare noget andet i feltet i selve linien. Overskriftlinien kan aldrig være en indberetning i sig selv. Du har først lavet en indberetning i det øjeblik du har udfyldt en af de 10 indberetningslinier og trykket på. Overskriftslinien indeholder alle de samme felter som indberetningslinierne. Det vil sige: Tjnr I tjenestenummerfeltet skriver du tjenestenummeret på den person indberetningen gælder. Hvis du ikke kan huske tjenestenummeret, kan du se alle ansatte på den afdeling, du er på, ved at åbne den drop-down, der hører til feltet. Det sker enten ved at klikke på pilen med musen eller ved at trykke på '*' på det numeriske tastatur. Se evt. afsnittet om genvejstaster. Dato I dato-feltet skriver du datoen, hvor den tjeneste, du vil indberette, fandt sted. Du kan bruge en række forskellige formater til indberetning af dato. Det letteste er måske formatet 'ddmmåå'. (Et konkret eksempel kan se sådan ud: for 1. juni 2005). Du kan også skrive det med punktummer, bindestreger eller skråstreger. Årsag I dette felt angiver du årsagen (lønarten) til tjenesten. Hvis du kan huske nummeret på årsagen, kan du taste den direkte ind i feltet. Hvis du ikke kan huske nummeret på årsagen, kan du se det i den drop-down, der hører til feltet. Klik på pilen til højre for feltet med din mus eller brug dine genvejstaster til det samme, som beskrevet i afsnittet om gensvejstaster. De sidst anvendte årsager (lønarter) ligger øverst i listen. Du kan finde en oversigt over de mest brugte lønarter bagerst i vejledningen. Antal Her skriver du, hvor mange timer/kilometer/enheder af den valgte årsag, indberetningen drejer sig om. Beløb I beløbsfeltet kan du for visse årsager angive et beløb. For nogle årsager, men ikke for alle, er det muligt at angive både antal og beløb samtidig. Spørg dit lønkontor, hvis du er i tvivl om, hvilke årsager du skal indberette med. Fra-tid og til-tid I felterne fra- og tiltid kan du angive et tidsinterval for en indberetning. Det kan fx være overarbejde (200) fra Formatet du skal skrive er altså klokketidspunktet uden punktummer imellem. Afdeling

12 Afdelingsfeltet kan bruges til at angive, hvor tjenesten skal bogføres. Du får her vist de afdelinger, du har adgang til i øvrigt. Hvis du ikke kan huske afdelingenskoden, kan du se det i den drop-down, der hører til feltet. Klik på pilen til højre for feltet med din mus eller brug dine genvejstaster til det samme, som beskrevet i afsnittet om gensvejstaster. Tjenestekode Anvendes ikke. Stillingskode Anvendes ikke. Kontonr Kontonummeret kan anføres i dette felt. Du kan kun anføre kontonummer i forbindelse med indberetning af enten antal eller beløb. Må kun anvendes efter aftale med løn- og personalekontoret! (Hvis kontonummeret ikke er oprettet i SD Bogholderi, vil det blive bogført på fejlkontoen). Godkendt Hvis man har adgang til at godkende, kan man give indberetningen status Godkendt ved at klikke i dette felt. Godkendelsen gælder alle indberetninger på siden. Hvis man ikke har adgang til at godkende, vil feltet være gråt. Indberetningslinier Disse linier indeholder de samme felter som overskriftslinien. Hvis du skriver noget, fx en årsag, i både indberetningslinien og overskriftslinien, er det værdien i indberetningslinien, der gælder. Værdierne fra overskriftslinien bliver skrevet ned i de tomme felter på indberetningslinien, når du forlader den pågældende indberetningslinie. Gem De indberetninger, du har skrevet bliver først gemt, når du trykker på. Ryd

13 "Ryd"-knappen sletter alle informationer på billedet. Brug af billedet Billedet er lavet, så det skal være nemt at lave store mængder af indberetninger. Derfor er der lagt vægt på at gøre det nemt at bruge billedet ved hjælp af sit tastatur, fremfor med musen. Vi har desuden samlet alle genvejstaster på det numeriske tastatur, så du kan indberette med én hånd. Det numeriske tastatur er taltastaturet yderst til højre på dit tastatur: Genvejstaster På det numeriske tastatur ligger genvejstasterne sådan: * "Gange"-tasten åbner dropdownen til det felt din markør står i. / "Divisions"-tasten kan du bruge til at bladre ned i din dropdown. + "Plus"-tasten fungerer som din tabulator. Det vil sige at du med "Plus"-tasten kan springe til næste felt. Enter ½ Ctrl + Home Ctrl + End "Enter" er din udfør-tast. Det vil sige, at du kan bruge den til at vælge med, når du er inde i en drop-down. Når du ikke er i en drop-down kan du bruge den til at sende dine indberetninger afsted med. "½"-tasten i venstre side af tastaturet kan også bruges til at åbne drop-downs med. "Ctrl" + "Home" viser den øverste del af siden. "Ctrl" + "End" viser den nederste del af siden. Piletast Du kan bevæge dig rundt imellem linier og felter ved at bruge piletasterne. Her kan det være en fordel at bruge "Num Lock"-tasten til at skifte imellem at bruge det numeriske tastatur til som tal-værdier eller som pile. Hvis jeg ikke kan komme ind i systemet Hvis du glemmer din kode eller får problemer med at komme ind, skal du kontakte en af de sikkerhedsansvarlige i Løn og Personale. Det er: Gitte R. Sørensen, mailadr.: Jeppe Thidemann Pedersen, mailadr.:

14 Lønarter til Personale Web Timer Tekst Lønart Merarbejde 110 Overarbejde 50% 200 Særlige ydelser Tekst Lønart Delt tjeneste 190 Natpenge (17-06) 170 For sent varslet over-/merarb. 960 Kørsel Tekst Lønart Befordring 915 Fravær Tekst Lønart Sygdom 790 Delvis syg *) 526 Barn syg 910 Paragraf 56-sygdom 525 Omsorgsdage 520 Tilskadekomst 590 Graviditetskomplikationer 780 Ferie - indberettes i timer 6. ferieuge - indberettes i timer *) Denne lønart bruges kun, hvis der er en aftale med arbejdspladsen om, der raskmeldes delvist og det er et fast timetal, der arbejdes mindre. Se nærmere i vejledningen/ på hjemmesiden om delvis syg/delvis rask.

15 Særlige dage Lønart Timelønnede: mere end 6 dages arbejde i streg før s/h-dag mindre end 6 dages abejde i streg før s/h-dag Rejsegodtgørelse Tekst Lønart Befordring iflg. bilag 996 Timedagpenge 908 Godtgørelse for overnatning 912 u/dokumentation Modtaget forplejning: Morgenmad Frokost Aften Hele kostdage Ikke modtaget forplejning: Timepenge 25% godtgørelse pr. time 25% godtgørelse pr. døgn Af oversigten fremgår de lønarter du får mest brug for. Er der brug for andre lønarter, kan du rette henvendelse til din kontaktperson i Løn- og Personale.

Vejledning til indberetning af ferie og fravær i SD Personale Web

Vejledning til indberetning af ferie og fravær i SD Personale Web Vejledning til indberetning af ferie og fravær i SD Personale Web Indhold Indhold...1 Hvordan starter jeg...1 Hvordan afslutter jeg...1 Hvad er SD Personale Web...1 Indberetning af fravær...2 Felter i

Læs mere

Vejledning til Medarbejdernet

Vejledning til Medarbejdernet HR-Centret Vejledning til Medarbejdernet Silkeborg Datas selvbetjeningsløsninger sker via portalen www.medarbejdernet.dk. Det giver dig som medarbejder mulighed for selv at kunne indberette fravær, kørsel

Læs mere

Her kan du slette enkelte figurer i et diagram ved at klikke på figuren der skal slettes og herefter på Slet.

Her kan du slette enkelte figurer i et diagram ved at klikke på figuren der skal slettes og herefter på Slet. 9. FLOWDIAGRAMMER Der er i D4InfoNet indbygget et program til opbygning af flowdiagrammer. Diagrammerne kan placeres på forsiden af de enkelte håndbøger, og kan tilføjes kapitler eller de enkelte dokumenter.

Læs mere

Kvik-guide til ny Karbase

Kvik-guide til ny Karbase Kvik-guide til ny Karbase Log-in skærmen i Karbase Opret helt ny patient Hent patient - søg efter patient Oversigt over patientens forløb kontakter - skemaer Patient Cpr-nummer Forløb Kontakt Skemaer Indskriv/rediger

Læs mere

Bolig - Grundmodul Brugervejledning Funktionstaster

Bolig - Grundmodul Brugervejledning Funktionstaster NEMT OG EFFEKTIVT - Ejendomsadministration Bolig - Grundmodul Brugervejledning Funktionstaster BOULEVARDEN 19E 7100 VEJLE LERSØ PARKALLE 101 2100 KØBENHAVN Ø TLF. 76 42 11 00 WWW.UNIK.DK Indholdsfortegnelse

Læs mere

PSYKIATRIENS VIKARCENTER. MinTid. Quickguide. Version 6.0

PSYKIATRIENS VIKARCENTER. MinTid. Quickguide. Version 6.0 PSYKIATRIENS VIKARCENTER MinTid Quickguide Version 6.0 Psykiatriens Vikarcenter Vi glæder os til at du kommer på Min Tid. Systemet giver dig adgang til bedre planlægning, vagtbørsen og muligheden for at

Læs mere

Opret og godkend betalinger i mapper

Opret og godkend betalinger i mapper Kort beskrivelse Opret betaling i mappe Formålet med dette dokument er at beskrive, hvordan du opretter og godkender betalinger i mapper - inklusive: Opret mappe Gem én eller flere betalinger i mapper

Læs mere

Betjeningsvejledning. for. UniRace

Betjeningsvejledning. for. UniRace Betjeningsvejledning for UniRace 2007 Et konkurrence indtastningsprogram. Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 Figur fortegnelse... 3 Indledning... 4 Race info... 4 Indtastning af deltagere...

Læs mere

PSYKIATRIENS VIKARCENTER. MinTid. Quickguide. Version 7.0

PSYKIATRIENS VIKARCENTER. MinTid. Quickguide. Version 7.0 PSYKIATRIENS VIKARCENTER MinTid Quickguide Version 7.0 Psykiatriens Vikarcenter Vi glæder os til, at du kommer på MinTid. Systemet giver dig adgang til bedre planlægning, vagtbørsen og muligheden for at

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Indhold

Indholdsfortegnelse. Indhold Indholdsfortegnelse Indhold Login... 2 Registrér komme / gå tider... 4 Flere arbejdsperioder på samme dag?... 5 Frokostpause / ret Frokostpause... 7 Sletning... 8 Afslut måned... 9 Godkendte/afviste måneder...

Læs mere

Microsoft Word 2003 - fremgangsmåde til Firma skovtur

Microsoft Word 2003 - fremgangsmåde til Firma skovtur side 1 af 7 Åbn Word 2003 Skriv derefter teksten - ud i en køre - Kære kolleger Så er det atter tid for madpakker, drikkedunke og lommelærker. Den årlige Firma skovtur går i år til Lunden ved Vejle Lørdag

Læs mere

Brugervejledning til KasseRapportenPLUS

Brugervejledning til KasseRapportenPLUS Brugervejledning til KasseRapportenPLUS INSTALLATIONSVEJLEDNING...2 FØRSTE GANG DU TAGER KASSERAPPORTEN I BRUG...3 KOM GODT I GANG MED KASSERAPPORTEN...4 KASSERAPPORTEN - OPSÆTNING...9 KASSERAPPORTEN -

Læs mere

QUICKGUIDE TIL XMEDIA

QUICKGUIDE TIL XMEDIA QUICKGUIDE TIL XMEDIA 1 UPLOAD DINE EGNE BILLEDER TIL "MINE MAPPER" 2 ARBEJD MED EN SKABELON 3 OPRETTELSE AF PDF 4 ÅBN OG ARBEJD VIDERE MED EN SKABELON 1 OPLOAD DINE EGNE BILLEDER TIL MINE MAPPER Opret

Læs mere

Kom nemt i gang med ViTre pakken fra ScanDis A/S

Kom nemt i gang med ViTre pakken fra ScanDis A/S Kom nemt i gang med ViTre pakken fra ScanDis A/S ViTal ViseOrd ViTex Denne korte manual gør det muligt, hurtigt og nemt, at komme i gang med at bruge programmerne i ViTre pakken. ScanDis A/S Kom nemt i

Læs mere

HåndOffice Spillertrupper og Holdkort

HåndOffice Spillertrupper og Holdkort HåndOffice Spillertrupper og Holdkort Spillertrupper - opret... 3 Tilføj spillere til spillertrup... 6 Tilføj kontaktpersoner til spillertrup... 8 Tilføj hold til spillertrup... 9 Holdfællesskaber og spillertrup....

Læs mere

Brugermanual. Brugsanvisning til LS kliniksystemet. almindelige sekretæropgaver. Sekretær

Brugermanual. Brugsanvisning til LS kliniksystemet. almindelige sekretæropgaver. Sekretær Total-Data Tlf.: 48 48 39 07 Elverdalen 21 4700 Næstved www.total-data.dk Brugermanual Sekretær Brugsanvisning til LS kliniksystemet almindelige sekretæropgaver Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse...2

Læs mere

Vejledning i udfyldelse af arbejdstidsplaner med start-/slut tider.

Vejledning i udfyldelse af arbejdstidsplaner med start-/slut tider. Vejledning i udfyldelse af arbejdstidsplaner med start-/slut tider. 1. Normaltjeneste...3 2. Delt tjeneste...3 3. Omlagt normaltjeneste...4 4. Ekstratimer for deltidsansatte...5 Manglende varsel... 5 5.

Læs mere

Vejledning. Trio Tjenestetid Læreraftale 08

Vejledning. Trio Tjenestetid Læreraftale 08 Vejledning Trio Tjenestetid Læreraftale 08 Vejledning Indholdsfortegnelse Tjenestetid... Kap.4 Tjenestetid Grundtid... Beregning af arbejdstid i Trio... Ændringer i grundtiden... 4 Bruttotidsfradrag...

Læs mere

Offentligt. Release Note. KMD OPUS Vagtplan

Offentligt. Release Note. KMD OPUS Vagtplan Release Note KMD OPUS Vagtplan Release nummer Releasedato 0.85 29. oktober 2015 Senest reviewet dato: Senest reviewet af: Senest godkendt dato: Senest godkendt af: 25-10-2015 27-10-2015 Side

Læs mere

Vejledning. TEA Grønland. Prøveafvikling Trin for trin. skoleåret 2013/14

Vejledning. TEA Grønland. Prøveafvikling Trin for trin. skoleåret 2013/14 Vejledning TEA Grønland Prøveafvikling Trin for trin skoleåret 2013/14 1 Indhold Opret prøverne... 3 Afstemning af tilmeldinger til prøver... 3 Indberet detaljer på prøverne... 3 Indberetning af tekstopgivelser...

Læs mere

Indholdsfortegnelse. 1. Installation af LØN... 1. 2. Introduktion til LØN... 2. 3. Indtastning af lønseddel... 7. 4. Udskrifter...

Indholdsfortegnelse. 1. Installation af LØN... 1. 2. Introduktion til LØN... 2. 3. Indtastning af lønseddel... 7. 4. Udskrifter... Løn til Windows Indholdsfortegnelse 1. Installation af LØN... 1 2. Introduktion til LØN... 2 2.1. Første start af LØN...2 2.1.1. Ét eller flere distrikter...2 2.1.2. Lønperioder...3 2.1.3. Kartoteker...4

Læs mere

Guide til registrering på Medarbejdernet for månedslønnet

Guide til registrering på Medarbejdernet for månedslønnet Guide til registrering på Medarbejdernet for månedslønnet 1 Indhold 1. Login på privat computer... 3 1.1 Login på arbejdscomputer... 3 1.2 Login på Ipad... 5 2. Registrering af fravær... 6 2.1 Indberetning

Læs mere

STAMOPLYSNINGER FOR EKSTERNE

STAMOPLYSNINGER FOR EKSTERNE STAMOPLYSNINGER FOR EKSTERNE Denne side udfyldes af en økonomimedarbejder eller en sekretær og distribueres via en kontaktperson på KU. Kontaktperson på KU Sted Institut eller enhed på et fakultet Skriv

Læs mere

Katalog 2013. - sådan opdaterer du dine oplysninger til Danhostel-kataloget. Version 1.0 INDHOLDSFORTEGNELSE

Katalog 2013. - sådan opdaterer du dine oplysninger til Danhostel-kataloget. Version 1.0 INDHOLDSFORTEGNELSE Katalog 2013 - sådan opdaterer du dine oplysninger til Danhostel-kataloget Version 1.0 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. ADGANG OG LOGIN... 2 2. STAMDATA... 2 3. TEKSTER... 4 (OBS: DER ER IKKE TEKSTER I 2013 KATALOGET)...

Læs mere

Brugervejledning VFT-Reservedelsstyring

Brugervejledning VFT-Reservedelsstyring Brugervejledning VFT-Reservedelsstyring Forord Online-systemet Online-systemet er et integreret administrationsprogram til brug for blandt andet administration af køb og salg af biler køb og salg af reservedele

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING FIONA ONLINE

BRUGERVEJLEDNING FIONA ONLINE BRUGERVEJLEDNING FIONA ONLINE Indberetning til Nationalbankens betalingsbalance for erhvervsvirksomheder, forsikrings- og pensionsselskaber samt visse finansielle institutter Statistisk Afdeling Version

Læs mere

Brugervejledning NewRevision version 4.0.12

Brugervejledning NewRevision version 4.0.12 Brugervejledning NewRevision version 4.0.12 NewRevision Brugervejledning version 4.0.12.96 Alle rettigheder til programmet ejes af IT Gruppen, Tækkemandsvej 1, 4300 Holbæk, telefon 7015 3003. Der henvises

Læs mere

Ansættelse af ny medarbejder - Månedsløn

Ansættelse af ny medarbejder - Månedsløn Vejledning HR-centret 13.10.2014 Ansættelse af ny medarbejder - Månedsløn Ansættelse af fast medarbejder både indenfor og udenfor overenskomst og forhåndsaftale. Med indenfor overenskomst og forhåndsaftale

Læs mere

Digitale uddannelsesaftaler. Vejledning til virksomhed

Digitale uddannelsesaftaler. Vejledning til virksomhed Digitale uddannelsesaftaler Vejledning til virksomhed Side 1 af 10 Indholdsfortegnelse Indledning kort om digitale uddannelsesaftaler... 3 Hvordan logger jeg på?... 5 Hvordan fremsøges eksisterende aftaler?...

Læs mere

Masseindberetning i HR-Løn

Masseindberetning i HR-Løn Masseindberetning i HR-Løn Side 1 af 18 I denne vejledning kan du læse, hvordan du gør, når du skal indberette ensartede lønændringer til mange medarbejdere. Masseindberetning kunne fx være udbetaling

Læs mere

Faxe Kommune SD-Personaleweb

Faxe Kommune SD-Personaleweb Faxe Kommune SD-Personaleweb Indholdsfortegnelse Indhold Side Indledning... 5 1. Hvad er SD Personaleweb?... 7 2. Introduktion og adgang til SD Personaleweb... 9 3. Sådan afslutter du SD Personaleweb...

Læs mere

Skrivebordet Windows 10

Skrivebordet Windows 10 Få adgang til Stifinder, Indstillinger og andre apps, du bruger ofte, i venstre side af menuen Start. Hvis du vil se alle dine apps og programmer, skal du vælge Alle apps. Vises der en pil til højre for

Læs mere

Netprøver.dk. Brugervejledning til Eksamensansvarlige

Netprøver.dk. Brugervejledning til Eksamensansvarlige Netprøver.dk Brugervejledning til Eksamensansvarlige 11. marts 2016 Indhold 1 Introduktion... 3 2 Forberedelser før prøvedagen... 4 2.1 Sådan logger du på www.netprøver.dk... 4 2.2 Sådan godkender du indlæsninger

Læs mere

JAR nyhedsbrev fra Region Nordjylland

JAR nyhedsbrev fra Region Nordjylland JAR nyhedsbrev fra Region Nordjylland Juni 2015 I dette nyhedsbrev kan du læse lidt om regionernes undervisningsportal, hvor du bl.a. kan finde information om JAR kurser og øvelsesvejledninger. Du kan

Læs mere

Opsætning af kalender: Højre-klik på en kolonne i Aftalekalenderen og følgende muligheder vil så være synlige:

Opsætning af kalender: Højre-klik på en kolonne i Aftalekalenderen og følgende muligheder vil så være synlige: Kalender setup Du kan nu selv ændre ressourcer i kalenderen (tidsintervaller, faste tekster og om tidsperioden skal opfattes som værende optaget, når du søger efter ledige tider) Rettigheder: Som udgangspunkt

Læs mere

SDBF QUICKGUIDE SKOLERNES DIGITALE BLANKET FLOW - BRUGER-GUIDE -

SDBF QUICKGUIDE SKOLERNES DIGITALE BLANKET FLOW - BRUGER-GUIDE - SDBF QUICKGUIDE SKOLERNES DIGITALE BLANKET FLOW - BRUGER-GUIDE - INTRODUKTION TIL SKOLERNES DIGITALE BLANKET FLOW Vi er glade for at kunne byde velkommen til opdateret udgave af KEAs nye, automatiske blanket-system.

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE... 1 FORORD... 2 1. ORDBOGSVÆRKTØJET I VÆRKTØJSLINJEN... 3 2. ORDBOGEN... 3

INDHOLDSFORTEGNELSE... 1 FORORD... 2 1. ORDBOGSVÆRKTØJET I VÆRKTØJSLINJEN... 3 2. ORDBOGEN... 3 Ordbogsværktøjet 1.0 Indholdsfortegnelse INDHOLDSFORTEGNELSE... 1 FORORD... 2 1. ORDBOGSVÆRKTØJET I VÆRKTØJSLINJEN... 3 2. ORDBOGEN... 3 MINIMER OG LUK... 3 SØGEFELT... 4 SØGERESULTAT... 4 Resultater...

Læs mere

Nyhedsmodul brugermanual

Nyhedsmodul brugermanual Nyhedsmodul brugermanual version 6 Indholdsfortegnelse 1. Kategorier... 02 1.1. Hvordan opretter jeg en kategori?... 02 1.2. Hvordan viser jeg en nyhedskategori på websitet?... 02 2. Oprettelse/redigering

Læs mere

WebGT 3.0 - Graveansøgning. Brugervejledning. 25. september 2012. Udgave 1.0

WebGT 3.0 - Graveansøgning. Brugervejledning. 25. september 2012. Udgave 1.0 WebGT 3.0 - Graveansøgning Brugervejledning 25. september 2012 Udgave 1.0 Indholdsfortegnelse 1 INDLEDNING... 3 1.1 OPRETTELSE SOM BRUGER... 3 1.2 NOTIFICERINGSMAILS... 4 2 OPBYGNING OG SAGSGANG... 5 2.1

Læs mere

Kom godt i gang med DLBR Webdyr

Kom godt i gang med DLBR Webdyr Kom godt i gang med DLBR Webdyr Kom godt i gang med DLBR Webdyr Udgivet Februar 2011 Redaktør Tryk Videncentret for Landbrug Videncentret for Landbrug Udgiver Videncentret for Landbrug, KvægIT, 8740 5000

Læs mere

Genvejstaster eller museskade?

Genvejstaster eller museskade? Genvejstaster eller museskade? Hop fra ordrehoved til ordrelinjer eller fra finanskladdelinje til momsgruppe med genvejstaste! I forbindelse med skift af økonomisystem fra et DOS-baseret økonomisystem

Læs mere

MANUAL AGROSOFT POCKETPIGS. Ver. 02 03-10-2013 SKIOLD GØR EN FORSKEL!

MANUAL AGROSOFT POCKETPIGS. Ver. 02 03-10-2013 SKIOLD GØR EN FORSKEL! MANUAL SKIOLD GØR EN FORSKEL! AGROSOFT POCKETPIGS 981 002 640 Ver. 02 03-10-2013 2 981 002 640 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Generelt om brugen af Pocket... 4 1.1 Svinedata... 4 1.2 Opbygning... 5 1.3 Brugen

Læs mere

1-1 Usability evaluering af den simple udgave

1-1 Usability evaluering af den simple udgave BILAG 1 s. 2 af 19 Bilag 1 1-1 Usability evaluering af den simple udgave...5 1-2 Heuristisk inspektion af den simple udgave...6 1-3 Usability evaluering af den avancerede udgave...8 1-4 Heuristisk inspektion

Læs mere

Søren Christiansen 22.12.09

Søren Christiansen 22.12.09 1 2 Dette kompendie omhandler simpel brug af Excel til brug for simpel beregning, såsom mængde og pris beregning sammentælling mellem flere ark. Excel tilhører gruppen af programmer som samlet kaldes Microsoft

Læs mere

Vejledning til fravær i Tabulex TEA

Vejledning til fravær i Tabulex TEA Vejledning til fravær i Tabulex TEA Indholdsfortegnelse Indhold Hvad er TEA Fravær... 3 Fraværsårsager... 3 Hvad er dagsfravær... 3 Indberetning af fravær... 3 Udskriv mødeliste til afkrydsning... 3 Registrer

Læs mere

Tastevejledning Windows XP

Tastevejledning Windows XP Tastevejledning Windows XP Tastevejledningen dækker den danske udgave af Windows XP. Der er taget udgangspunkt i en standard installation, hvor der ikke er foretaget tilpasninger i skærmopsætning, valg

Læs mere

BBR-Kommune. Generelt

BBR-Kommune. Generelt BBR-Kommune Generelt Brugervejledning Indholdsfortegnelse 1. Generelt om BBR-Kommune... 4 1.1. Forord... 4 1.2. Formål... 4 1.3. Anvendelse... 4 1.4. Adgang... 4 1.5. Synkronisering mellem BBR-Kommune

Læs mere

Indholdsfortegnelse resultat- & kritikprogrammet.

Indholdsfortegnelse resultat- & kritikprogrammet. Indholdsfortegnelse resultat- & kritikprogrammet. Ringsekretærers indtastning af resultater og kritikker... 2 Kom i gang Opstart af programmet... 2 En anden bruger er i gang med ringen... 3 Dommer ændringer

Læs mere

Medusa apparaturportal

Medusa apparaturportal Medusa apparaturportal Brugermanual Dette er en vejledning til den medicotekniske apparaturportal. Via portalen kan du bestille service på medicoteknisk apparatur og få et komplet overblik over afdelingens

Læs mere

Genvejstaster i COSMIC

Genvejstaster i COSMIC Genvejstaster i COSMIC Forklaring ALT-tasten Du kan bruge ALT-tasten i kombination med bogstavtasterne til at åbne menupunkter og visse knapper i funktionerne. Ved at bruge ALT understreges bestemte bogstaver

Læs mere

Vejledning til online blanketten Prisindekset i producent og importleddet

Vejledning til online blanketten Prisindekset i producent og importleddet Vejledning til online blanketten Prisindekset i producent og importleddet Din vej gennem blanketten Her er en kort vejledning om hvordan du udfylder online blanketten trin for trin. Har du spørgsmål, er

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Side 0

Indholdsfortegnelse. Side 0 Quickguide Indholdsfortegnelse 1. Navigering i MinTid - generel beskrivelse... 1 2. Fanen MinTid... 2 3. Fanen Ønsker... 3 3.1 Generelt om ønsker... 3 3.2 Se dine ønsker og afdelingens behov... 6 3.3

Læs mere

Webindberetning i Silkeborg Data

Webindberetning i Silkeborg Data Minivejledning Webindberetn Webindberetning i Silkeborg Data Ajourført 23.september 2010 Nyansættelse, ændringer og afgang HR, Løn og Personale, Juni 2010 Indholdsfortegnelse I gang med SD Personale Web...

Læs mere

FSFI s guide til DFR s elektronisk bevissystem

FSFI s guide til DFR s elektronisk bevissystem FSFI s guide til DFR s elektronisk bevissystem Dette er en kort guide i anvendelsen af Dansk Førstehjælpsråd elektroniske bevissystem. Guiden viser og forklarer, hvordan du som instruktør og medlem af

Læs mere

Vejledning i brug af Foreningsportalen

Vejledning i brug af Foreningsportalen Vejledning i brug af Foreningsportalen ved ansøgning om deltagertilskud 2009 rettelser i oplysninger ved ansøgning om andre tilskud Denne vejledning viser, hvordan foreninger kan søge deltagertilskud digitalt.

Læs mere

Kvikmanual til FacilityNet

Kvikmanual til FacilityNet Kvikmanual til FacilityNet Om FacilityNet?... 2 Trin 1 - Aktiver din brugerprofil... 3 Trin 2: Opret ny bestilling... 4 Trin 3: Vælg varer... 5 Trin 4: Indtast ordreinformationer... 6 Trin 5: Indtast mødedeltagere...

Læs mere

Vejledning til jobloggen

Vejledning til jobloggen Vejledning til jobloggen Aktiviteter, opgaver og andre fif Vejledning til frivillig registrering i jobloggen på FOAs A-kasses hjemmeside (www.foa.dk/a-kasse) Brug jobloggen som et aktivt redskab i din

Læs mere

Vejledning til Medarbejdernet

Vejledning til Medarbejdernet Vejledning til Medarbejdernet Silkeborg Datas selvbetjeningsløsninger sker blandt andet via portalen www.medarbejdernet.dk. Det giver dig som medarbejder mulighed for selv at kunne indberette fravær, kørsel,

Læs mere

Quickguide Vikarbooking Timelønnede vikarer

Quickguide Vikarbooking Timelønnede vikarer Quickguide Vikarbooking Timelønnede vikarer Indholdsfortegnelse: 1. Logge på vikarportalen (MinTid)... 1 2. Forklaring af vikarportalen... 2 3. Indberette til vikarservice at jeg kan arbejde i fanebladet

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Indholdsfortegnelse.. side 2. Adgang til webgraf 3. Opslag adresse... 4. Styring af layout.. 5. Zoom funktioner..

Indholdsfortegnelse. Indholdsfortegnelse.. side 2. Adgang til webgraf 3. Opslag adresse... 4. Styring af layout.. 5. Zoom funktioner.. Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse.. side 2 Adgang til webgraf 3 Opslag adresse... 4 Styring af layout.. 5 Zoom funktioner.. 6 Panorere på skærmen. 7 Information om grafikken.... 8-10 Print et udsnit.....

Læs mere

Del 3. Det daglige arbejde

Del 3. Det daglige arbejde Del 3 31 07 2009 DOF Data 2009 Side 3 1 3. 3.1 Opret undervisningssteder og lokaler Skole > Undervisningssteder og Lokaler Alt + S + U I forbindelse med oprettelse af hold kan der angives, hvor undervisningen

Læs mere

BBR-Kommune. Generelt

BBR-Kommune. Generelt BBR-Kommune Generelt Brugervejledning Indholdsfortegnelse 1. Generelt om BBR-Kommune... 4 1.1. Forord... 4 1.2. Formål... 4 1.3. Anvendelse... 4 1.4. Adgang... 4 1.5. Synkronisering mellem BBR-Kommune

Læs mere

Vejledning til TEA befordring

Vejledning til TEA befordring Vejledning til TEA befordring 1 Tabulex Hotline 4676 1892 eller support@tabulex.dk Indholdsfortegnelse Generelt... 3 Registrering af befordringskriterier... 3 Afstand... 3 Befordringskode... 4 Rute...

Læs mere

Udskriv kort. Før udskrivning af et kort kan du eventuelt vælge at indtegne et/flere udskriftsområder. (I PLUS versionen kun ét).

Udskriv kort. Før udskrivning af et kort kan du eventuelt vælge at indtegne et/flere udskriftsområder. (I PLUS versionen kun ét). . Generelt Ved udskrivning af kort kan du vælge at udskrive det der er vist på skærmen. Du kan også vælge at udskrive et eller flere kortudsnit. Før du udskriver, vil programmet altid åbne en dialog, som

Læs mere

INDLEDNING 2. Design og layout 3

INDLEDNING 2. Design og layout 3 INDLEDNING 2 Design og layout 3 Skyd genvej... 3 Omdøb skabelonsamling 4 Omdøb brevskabelon 5 Layout 6 Indsæt/Redigér logo 6 Indsæt/Redigér tekst 8 Redigér kolonner 11 Ved vejs ende... 14 Tips & Tricks...

Læs mere

Vejledning til. DUI-LEG og VIRKEs

Vejledning til. DUI-LEG og VIRKEs Vejledning til DUI-LEG og VIRKEs Medlemssystem version 1.0 Opdateret 1. november 2009 Indholdsfortegnelse Sådan får du en kode til systemet...3 Sådan logger du ind på systemet...3 Forsiden og ændring af

Læs mere

Sådan opretter du en elektronisk aflevering

Sådan opretter du en elektronisk aflevering Sådan arbejder du med opgaver i Gradebook/karakterbog Denne vejledning indeholder en detaljeret beskrivelse af hvordan du bruger gradebook/karakterbogen når du vil arbejde med opgaver og give karakterer

Læs mere

Diagrammer visualiser dine tal

Diagrammer visualiser dine tal Diagrammer visualiser dine tal Indledning På de efterfølgende sider vil du blive præsenteret for effektive måder til at indtaste data på i Excel. Vejledningen herunder er vist i Excel 2007 versionen, og

Læs mere

Online-timeseddelregistrering

Online-timeseddelregistrering Online-timeseddelregistrering Denne vejledning giver dig et overblik over, hvordan du kommer i gang med at foretage registrering af dine timesedler i vores online-tidsregistreringssystem, som hedder AXP.

Læs mere

Sjællandske Sports- og Lystfiskerforeningers Samarbejdsudvalg. BookingPortal Brugervejledning

Sjællandske Sports- og Lystfiskerforeningers Samarbejdsudvalg. BookingPortal Brugervejledning Sjællandske Sports- og Lystfiskerforeningers Samarbejdsudvalg BookingPortal Brugervejledning 1 Sjællandske Sports- og Lystfiskerforeningers Samarbejdsudvalg Brugervejledning Til online BookingPortal http://su.bookingportal.com

Læs mere

Navision Stat 7.0. Kvikguide om tilpasning af rollecenteret. Overblik. Side 1 af 29. ØSY/STO 18. maj 2015

Navision Stat 7.0. Kvikguide om tilpasning af rollecenteret. Overblik. Side 1 af 29. ØSY/STO 18. maj 2015 Side 1 af 29 Navision Stat 7.0 ØSY/STO 18. maj 2015 Kvikguide om tilpasning af rollecenteret Overblik Formål Denne kvikguide omhandler de tilpasninger som du kan foretage i Handlingsbåndet, Navigationsmenuen

Læs mere

Anklagemyndighedens Vidensbase

Anklagemyndighedens Vidensbase Anklagemyndighedens Vidensbase Indhold 1 OM DENNE VEJLEDNING... 2 2 LOGIN... 3 3 SØGNINGER... 4 3.1 SØG EFTER DOKUMENTER... 4 3.2 NAVIGÉR DIG FREM... 5 3.3 KOMBINÉR SØGNING OG NAVIGATION... 6 3.4 VISNING

Læs mere

_2_mulighederAfgive vælgererklæring eller tilbagetrække støtte?

_2_mulighederAfgive vælgererklæring eller tilbagetrække støtte? Support Hvis du ikke kan finde svar på dine spørgsmål længere nede på siden, kan du kontakte partiet. Du kan stille spørgsmål til processen, eller til brugen af systemet ved at kontakte det parti du vil

Læs mere

Brugervejledning til udfyldelse og udstedelse af Europass Mobilitetsbevis i Europass Mobilitetsdatabasen

Brugervejledning til udfyldelse og udstedelse af Europass Mobilitetsbevis i Europass Mobilitetsdatabasen Brugervejledning til udfyldelse og udstedelse af Europass Mobilitetsbevis i Europass Mobilitetsdatabasen Europass Mobilitetsbevis skal udfyldes og udstedes i mobilitetsdatabasen: http://mobilitet.europass.dk/.

Læs mere

Vejledning for anvendelse af PensionsIndberetningssystem PI

Vejledning for anvendelse af PensionsIndberetningssystem PI Vejledning for anvendelse af PensionsIndberetningssystem PI PNN PENSION 190503/AMB Indholdsfortegnelse 1. INDBERETNINGER... 3 2. SØG INDBERETNING... 4 3. NY INDBERETNING... 5 4. INDLÆS FIL... 7 5. INDTAST

Læs mere

Genvejstaster til Windows

Genvejstaster til Windows Genvejstaster til Windows Selvom musen er et praktisk redskab, er den langt fra altid den hurtigste måde at styre computeren på. Ofte vil det være meget hurtigere at bruge genvejstaster. Hvis du sidder

Læs mere

Kvik guide. FIONA Online. marts 2017

Kvik guide. FIONA Online. marts 2017 Kvik guide FIONA Online marts 2017 Indholdsfortegnelse Sådan er FIONA Online opbygget... 3 Første side "Indberettere" viser de virksomheder du har adgang til... 4 Indberetningsoversigten... 4 Opret en

Læs mere

1. Navigering i MinTid - generel beskrivelse

1. Navigering i MinTid - generel beskrivelse Mi nt i d Qui c k g ui de Indholdsfortegnelse 1. Navigering i MinTid - generel beskrivelse... 1 2. Fanen MinTid... 2 3. Fanen Ønsker... 3 3.1 Generelt om ønsker... 3 3.2 Se dine ønsker og afdelingens

Læs mere

Oprettelse af Nyansat (ikke ansat hos HE Vest i forvejen) Ny medarbejder (ansat hos HE Vest i forvejen)

Oprettelse af Nyansat (ikke ansat hos HE Vest i forvejen) Ny medarbejder (ansat hos HE Vest i forvejen) Oprettelse af Nyansat (ikke ansat hos HE Vest i forvejen) Ny medarbejder (ansat hos HE Vest i forvejen) Når du skal oprette en ny medarbejder i lønsystemet, skal du åbne SD Personaleweb. 1. Tryk på menupunktet

Læs mere

Kom godt i gang med. Nem Konto. Vejledning til sagsbehandlere. NemKonto hører under Økonomistyrelsen

Kom godt i gang med. Nem Konto. Vejledning til sagsbehandlere. NemKonto hører under Økonomistyrelsen Kom godt i gang med Nem Konto Vejledning til sagsbehandlere NemKonto hører under Økonomistyrelsen Indholdsfortegnelse 1 Introduktion... 2 2 Sådan bruger du NemKonto... 3 2.1 Log på NemKonto... 3 2.2 Signering

Læs mere

Ansættelse af timelønnet medarbejder (minus daginst.+sfo)

Ansættelse af timelønnet medarbejder (minus daginst.+sfo) Vejledning HR-centret 14.10.2014 Ansættelse af timelønnet medarbejder (minus daginst.+sfo) Ansættelse på timeløn kan ske, når ansættelsen varer under 1 måned og skal ske når timetallet er under 8 timer

Læs mere

Brugervejledning for. Telenor Dialer

Brugervejledning for. Telenor Dialer Brugervejledning for Telenor Dialer 1 Indholdsfortegnelse Funktionsbeskrivelse af Telenor Dialer... 5 Telenor Dialer OneNumber Mobile... 6 Telenor Dialer OneNumber.... 6 Installation af Telenor Dialer...

Læs mere

Vagtplan Version 4.0. Kom-godt-i-gang-vejledning. Aktiviteter og Kvalifikationer

Vagtplan Version 4.0. Kom-godt-i-gang-vejledning. Aktiviteter og Kvalifikationer Vagtplan Version 4.0 Kom-godt-i-gang-vejledning Aktiviteter og Kvalifikationer Kom-godt-i-gang-vejledning: Aktiviteter og kvalifikationer Indholdsfortegnelse Aktiviteter - generelt Aktiviteter aktivitets

Læs mere

Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering Brugervejledning Frivilligt Ulønnet Arbejde (FUA) Opretter: 30. juni 2015 Version: 1.0

Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering Brugervejledning Frivilligt Ulønnet Arbejde (FUA) Opretter: 30. juni 2015 Version: 1.0 Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering Brugervejledning Frivilligt Ulønnet Arbejde (FUA) Opretter: 30. juni 2015 Version: 1.0 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 OM BRUGERVEJLEDNINGEN 3 1.1 FORRETNINGSMÆSSIG UNDERSTØTTELSE

Læs mere

Manual og Hjælp Skoletasken 2

Manual og Hjælp Skoletasken 2 Manual og Hjælp Skoletasken 2 I Skoletasken 2 - Hjælp Indhold I Introduktion 1 Velkomst 2... 2 2 Systemkrav... 2 3 Installation... 3 4 Skoletasken... 8 II Opsætning 10 1 Systemopsætning... 10 2 Bogopsætning...

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING. Socialpædagogernes Landsforbund Brolæggerstræde 9 1211 København K Tlf.: +45 7248 6000. Email: sl@sl.dk

BRUGERVEJLEDNING. Socialpædagogernes Landsforbund Brolæggerstræde 9 1211 København K Tlf.: +45 7248 6000. Email: sl@sl.dk SOCIALPÆDAGOGERNES LOKALLØNSBEREGNER ET VÆRKTØJ TIL TILLIDSREPRÆSENTANTER OG LEDERE BRUGERVEJLEDNING Socialpædagogernes Landsforbund Brolæggerstræde 9 1211 København K Tlf.: +45 7248 6000 Email: sl@sl.dk

Læs mere

HOFTEALLOPLASTIK - DATAUDTRÆK OG IMPORT TIL EXCEL

HOFTEALLOPLASTIK - DATAUDTRÆK OG IMPORT TIL EXCEL HOFTEALLOPLASTIK - DATAUDTRÆK OG IMPORT TIL EXCEL Når man er logget på KMS systemet, vælges Dataudtræk under punktet Vælg modul, hvorefter der klikkes på Gå til: På næste side klikkes på knappen Opret:

Læs mere

Linket viser jer frem til billedet nedenfor, her skal du blot skrive jeres brugernavn og adgangskode. Indtast din adgangskode her:

Linket viser jer frem til billedet nedenfor, her skal du blot skrive jeres brugernavn og adgangskode. Indtast din adgangskode her: Brugervejledning til håndtering af respondenter til MUS i SurveyXact Indledning Denne manual beskriver, hvordan SurveyXact kan anvendes til forberedelse af MUS. Der tages udgangspunkt i handlinger, den

Læs mere

Sådan gør du Microsoft Word 2013

Sådan gør du Microsoft Word 2013 Microsoft Word 2013 Microsoft Word 2013 Indholdsfortegnelse Anvend skabelon... 3 Billede... 4 Dokumenthåndtering... 5 Flyt, kopier og sæt ind... 6 Flyt og kopier mellem dokumenter... 7 Gem... 8 Genbrug

Læs mere

Affaldsdatasystem Vejledning i manuel indberetning

Affaldsdatasystem Vejledning i manuel indberetning Affaldsdatasystem Vejledning i manuel indberetning Dokument version: 1.3 ADS version: 1.0 Henvendelse vedrørende affald: Miljøstyrelsen Roskilde, Affaldsekretariatet Ny Østergade 7-11 4000 Roskilde Tlf.

Læs mere

Manual til overføring af fotografier fra kamera til harddisk.

Manual til overføring af fotografier fra kamera til harddisk. Manual til overføring af fotografier fra kamera til harddisk. Det første man skal gøre sig klart er, hvor man som udgangspunkt vil lægge sine fotografier. Især når man er mange, der bruger den samme computer,

Læs mere

Vejledning. Navigation og tastaturgenveje. GolfBox A/S Sensommervej 34 F 8600 Silkeborg Tlf.: +45 21 73 40 00 Email.: info@golfbox.dk Web: golfbox.

Vejledning. Navigation og tastaturgenveje. GolfBox A/S Sensommervej 34 F 8600 Silkeborg Tlf.: +45 21 73 40 00 Email.: info@golfbox.dk Web: golfbox. Vejledning Navigation og tastaturgenveje Navigation og tastaturgenveje Når man arbejder med windows-programmer er der i reglen mulighed for at iværksætte funktioner enten ved brug af musen eller ved hjælp

Læs mere

Indberetning af VVM-redegørelse med tilhørende ramme

Indberetning af VVM-redegørelse med tilhørende ramme Indberetning af VVM-redegørelse med tilhørende ramme For at tilføje en ny VVM-redegørelse til en eksisterende kommuneplan, så start med at markere kladde, forslag og vedtaget som status, samt at markere

Læs mere

Velkommen som registreret energimærkningsfirma i Energistyrelsens system

Velkommen som registreret energimærkningsfirma i Energistyrelsens system Velkommen som registreret energimærkningsfirma i Energistyrelsens system Indholdsfortegnelse Side 1. Introduktion 2 2. Fra registrering til indberetning oversigt 2 3. Firmaets nummer 3 4. Min firmaside

Læs mere

Vejledning: Anvendelse af kuber på SLS-data fra LDV i Excel 2007. Målgruppe: Slutbruger

Vejledning: Anvendelse af kuber på SLS-data fra LDV i Excel 2007. Målgruppe: Slutbruger Vejledning: Anvendelse af kuber på SLS-data fra LDV i Excel 2007. Målgruppe: Slutbruger April 2015 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 1 Indledning... 3 1.1 Metode til anvendelse af kuber med

Læs mere

CD-ORD hjælp CD-ORD 7. Mikro Værkstedet A/S

CD-ORD hjælp CD-ORD 7. Mikro Værkstedet A/S CD-ORD hjælp CD-ORD 7 Mikro Værkstedet A/S CD-ORD hjælp: CD-ORD 7 Mikro Værkstedet A/S Indholdsfortegnelse Forord... vii 1. CD-ORD i Windowsprogrammer... 1 2. Værktøjslinjen... 3 3. Profiler... 11 3.1.

Læs mere

Ændringer i SLS efter teknologiomlægning Maj 2012

Ændringer i SLS efter teknologiomlægning Maj 2012 Ændringer i SLS efter teknologiomlægning Maj 2012 Baggrund Moderniseringsstyrelsen har gennemført en teknologiomlægning i SLS, for at sikre at vi også fremover kan vedligeholde systemet, og dermed udbetale

Læs mere

Kom godt i gang med Dyreregistrering

Kom godt i gang med Dyreregistrering Kom godt i gang med Dyreregistrering Denne vejledning er tænkt som en hjælp til, at landmandsbrugere hurtigt kan komme i gang med Dyreregistrering. Derfor er kun de mest nødvendige funktioner beskrevet.

Læs mere

Teknisk vejledning til system-til-system overførsel

Teknisk vejledning til system-til-system overførsel Teknisk vejledning til system-til-system overførsel Vedrørende: Skrevet af: Indberetning af elevfravær til Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling STIL Styrelsen for It og Læring Styrelsen for

Læs mere

MedWin vagtlægesystem Brugervejledning

MedWin vagtlægesystem Brugervejledning MedWin vagtlægesystem Brugervejledning Side 1 Brugervenlighed Der er nu udarbejdet et nyt vagtlægesystem, der kan betjene regionerne. Vi har så vidt muligt fastholdt præsentationen og brugervenligheden.

Læs mere