1 INFORMATION TIL NYE ELEVER

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "1 INFORMATION TIL NYE ELEVER"

Transkript

1 1 INFORMATION TIL NYE ELEVER AALBORG KATEDRALSKOLE 2015

2 2 Udgiver Aalborg Katedralskole Sankt Jørgens Gade 5, 9000 Aalborg Tlf , kl Fax: Redaktion Ulla Thomasen Introduktionsudvalget Susanne Seehausen Henrik Rytter Mette Laursen Omslaget Omslag: Selviscenesættelse af Maria Cathrina Pascual, 1.a og Anders Rovsing Kristensen, 1.x Bagsiden Vignet (skolens segl) Fotos Elever og ansatte på Aalborg Katedralskole Fotojournalist Henrik Dons Christensen, Outsource Fotograf Thomas Bæhr Jensen, Aalborg Skolefoto Layout og tryk Reklamehuset, Hobro Oplag stk. Udgivet Juni 2015

3 3 Indhold Velkommen til Aalborg Katedralskole... 4 Kære nye elever... 5 Elevtutorer... 6 Program for den første tid... 6 Dagligdagen Eleverne Lærerne Uddannelsesstillinger Forsøg Kursus Skema Ringetider Fraværs- og ordensregler Bogdepotet It og undervisningsmaterialer Computere ved skriftlige prøver Bibliotek & studiecenter Morgensamling Fællestimer Studierejser Glemte sager Rengøring Kantinen Frivillige aktiviteter Talentarbejde Lektiecafé Skrivefængsel Idræt Billedkunst Diskoband Bigband Kammerkor Kammerorkester Skakklubben Fredagscafé Døgnbrænder Operation Dagsværk Råd, udvalg og administration Bestyrelsen Skolens ledelse Kontoret Skolens udvalgsstruktur Pædagogisk råd Elevråd Ydun Læsevejledning Studievejledning Din kontakt til studievejlederen Studievejlederens kontakt til dig Studievalgsvejledning Psykologisk rådgivning SundUng Værd at vide Valg af studieretning og valgfag Forlænget eksamenstid Fødselsdagsfest Juleafslutning Fritidsjob Feriekalender Ferieplan skoleåret

4 4 Velkommen til Aalborg Katedralskole Dette hæfte er især tænkt som en håndsrækning til dig og også dine forældre i de første dage på din nye skole. Skriftet indeholder blandt andet et program for den første uge og en række praktiske oplysninger om hverdagen på Aalborg Katedralskole, som både du og dine forældre kan være interesserede i. Hvis der er andre forhold end de her nævnte, du gerne vil vide noget om, kan du altid spørge din tutor og lærer, eller dine forældre kan spørge de medvirkende lærere til forældremødet i september. Desuden vil vi gerne pointere, at forældre altid er velkomne på skolen og velkomne til at ringe eller skrive efter oplysninger. I kan også få en aftale med rektor eller studievejlederen, hvis det drejer sig om jeres datters eller søns skolegang. Skolens hjemmeside: er også en god informationskilde. Vi håber, at du og dine forældre kan bruge skriftet både her i den første tid og senere som opslagsværk. Velkommen til Aalborg Katedralskole.

5 5 Kære nye elever I skal nu i gang med et nyt kapitel i jeres liv. Aalborg Katedralskole er de næste år rammen omkring jeres uddannelse, og det skal være et godt sted at lære. Derfor vil I opleve, at der vil blive stillet krav til jer om engagement i timerne, om forberedelse hjemme og om samarbejde i dagligdagen. I får mulighed for at fordybe jer i fagene på mange forskellige måder, såvel på skolen som på ekskursioner og studieture. Skolearbejdet består af arbejde med fagene, men også af elevrådsarbejde, udvalgsarbejde og frivillige aktiviteter som kor og idræt. Samlet giver det mulighed for, at I opøver en række personlige kompetencer. Blandt dem vil jeg nævne selvstændighed, ansvarlighed, samarbejdsevne og kreativitet. I vil møde mange nye mennesker, og de vil præge jeres hverdag i de kommende år. Nogle bliver venner for livet, andre må I lære at tolerere, skønt deres synspunkter kan ligge langt fra jeres. Prøv alligevel at tale med og at lytte til dem for at forstå dem. Det sidste er en vigtig del af samtalen. Jeg håber, I hurtigt finder jer til rette på Aalborg Katedralskole, så I kan komme i gang med et udbytterigt og inspirerende uddannelsesforløb, der vil danne et godt grundlag for jeres fremtid, og så I samtidig kan være med til at sætte jeres præg på skolen. Skolens nuværende elever og ansatte ser frem til at lære jer at kende og til, i et frugtbart samarbejde med jer, at sørge for, at skolen fortsat bliver en god ramme for læring og udvikling. Velkommen Christian Warming Rektor

6 6 Elevtutorer Hver klasse har to elevtutorer, som vil følge jeres klasse den første tid og i øvrigt hjælpe jer til rette. Du kan se billeder og navne på dine tutorer på skolens hjemmeside i løbet af sommerferien. Program for den første tid Onsdag den 12/ Alle nye elever mødes i gården, hvor I vil blive modtaget af elevtutorer og teamlærere. Tutorerne vil stå med et skilt med jeres klassenavn på. Efter en kort velkomst og lidt underholdning går I til jeres klasselokale sammen med elevtutorer og en teamlærer. Her vil teamlæreren indsamle dåbsattest, eksamensbevis, samtykkeerklæring og 200 kr. til introturen.

7 Rundvisning på skolen og introduktion til skolens elektroniske kommunikation, herunder konferencesystemet FirstClass og skemaprogrammet Lectio. Evt. installation af diverse studierelevante programmer. Medbring bærbar computer, hvis du har sådan en Kreative aktiviteter. Torsdag den 13/8 Almindelig undervisning. Se dit skema i Lectio. Fredag den 14/ Almindelig undervisning Elevtutorer og en teamlærer mødes med klassen for at aftale nærmere om introturen til Livø, idrætsdag (udklædning) og introfest (mad og tema) Fællestime i hallen med information om bl.a. elevråd, Operation Dagsværk, Ydun, mv. Fortsættes næste side...

8 8 Introtur til Livø Skolen afholder introtur til Livø for alle 1. års elever. Tidspunktet afhænger af, hvilken klasse du går i. Du skal enten af sted mandag den 17. august tirsdag 18. august eller tirsdag 18. august - onsdag den 19. august sammen med tutorerne og en af klassens teamlærere. Dette gælder dog ikke 1.w. I bliver hentet af busser på skolen og kørt til færgen i Rønbjerg. Dagen efter bliver I kørt tilbage til skolen. Der vil være forskellige aktiviteter på Livø, både klassevist og for alle elever samlet. Hvis I har lyst til at kigge nærmere på stedet og mulighederne, kan I gå ind på: Hver klasse kommer til at overnatte sammen. Mandag den 17/8 Livø runde 1 Overnatningstur til Livø for første halvdel af 1. års klasserne. Nærmere info følger. Almindelig undervisning for resten af 1. års klasserne. Tirsdag den 18/8 Livø runde 2 De første klasser kommer hjem fra Livø ved middagstid, og de resterende klasser tager af sted på overnatningstur til Livø. Nærmere info følger.

9 9 Onsdag den 19/8 Torsdag den 20/8 De sidste klasser kommer hjem fra Livø ved middagstid. Almindelig undervisning for de klasser, der var på Livø runde 1. Almindelig undervisning for alle. Fredag den 21/ :45 Idrætsdag for alle 1.g- og 1.hf-elever. Mere information følger Fællesspisning for alle klasser før introfest Introfest adgang kun for nye elever og tutorerne. Prisen for festen er 50 kr. Derudover vil der være udgifter til aftensmad. Dette aftales i de enkelte klasser.

10 10 Dagligdagen Eleverne I skoleåret 2014/2015 var der 1050 elever på Aalborg Katedralskole. Eleverne er fordelt på 35 gymnasieklasser og 7 hfklasser. Forsøg Der laves næsten hvert år forsøg med både form og indhold i undervisningen for at opdage nye og bedre måder at gøre tingene på. Lærerne De 110 lærere på skolen er universitetsuddannede og de fleste har undervisningskompetence i to gymnasierelevante fag. Uddannelsesstillinger Det kan være, at der i din klasse bliver tilknyttet en kandidat i uddannelsesstilling, som observerer og underviser i klassen under vejledning af en af skolens øvrige lærere. En kandidat har desuden også ansvar for egne klasser i begge sine fag. Kursus For at sikre undervisningens kvalitet er der hvert år et stort antal lærere, som deltager i efteruddannelser i såvel faglige som pædagogiske emner. Efteruddannelse prioriteres højt både af ledelse og medarbejdere. Det er en af grundene til, at der vil forekomme timeombytninger eller timeaflysninger på dit skema. Timerne skal afholdes på et andet tidspunkt.

11 11 Skema Hovedparten af undervisningen er tilrettelagt i et fast ugeskema. Undervisningen afvikles som 95 minutters moduler, hvor der indgår 5 minutters pause. Hvert fag er normeret med et bestemt antal timer. Principielt skal det fastlagte timetal for fagene nås, og det betyder, at der kan blive lagt ekstratimer ind uden for det normale ugeskema. Det kan også betyde, at undervisningen i et fag slutter, før skolen har sidste undervisningsdag. Indimellem er der projektforløb fx i forbindelse med Almen Studieforberedelse, hvor det faste skema erstattes af særligt tilrettelagte forløb omkring et projekt og de fag, der deltager i projektet. Skemalægningen tilpasses fleksibelt behovet i undervisningen. Det betyder, at skemaet kan ændre sig fra uge til uge. Du skal derfor være i stand til at møde inden for tidsrummet mandag til fredag fra kl til Det daglige skema finder du på Lectio via skolens hjemmeside Forældre kan se skemaoplysninger uden at være logget ind. Der er mødepligt til undervisningen, og hver enkelt fraværstime registreres. Fraværstallet opgøres løbende, og du kan i Lectio følge registreringen. Fraværstallet sammenholdes med oplysningerne om fraværets art, og for stort fravær kan medføre sanktioner i yderste konsekvens bortvisning. På linje med det fysiske fravær registreres manglende aflevering af skriftlige opgaver. Du kan finde studie- og ordensreglerne på skolens hjemmeside. Bogdepotet Bogdepotet finder du i kælderen i bygning D. Herfra leveres klassesæt og bøger til opgaver, eksamen mv. Her kan du også købe papir, ringbind, hæfter mv. til elevvenlige priser. Boginspektor er Jens Peder Pedersen (JPP). Depotets åbningstid er alle skoledage kl , og efter aftale. Ringetider 1. modul: kl Frikvarter: kl modul: kl Middagspause: kl modul: kl Frikvarter: kl modul: kl Fraværs- og ordensregler Du får en grundig orientering om fraværsog ordensreglerne i løbet af din første tid på skolen.

12 12 It og undervisningsmaterialer Principielt er undervisning og lærebøger gratis. Hvis du søger gymnasiet, skal du anskaffe en bærbar computer. Der er placeret et mindre antal computere rundt omkring på skolen, som frit kan benyttes. Alle skolens elever har gratis adgang til trådløst netværk. Når din computer bruges i undervisningen, skal du følge de retningslinjer, som din lærer og skolen bestemmer for brug af din computer. Regler for skolens netværk fremgår af skolens hjemmeside. Du får desuden gratis adgang til diverse fagrelaterede programmer, fx Gyldendals elektroniske ordbøger på dansk, engelsk, fransk, tysk eller spansk. Du får også en komplet Office 365 pakke samt gratis adgang til en række onlinetjenester. Det anbefales, at du udelukkende anvender PC er med Windows 7,8 eller 8,1 eller Mac med nyeste OS X-version. Vi har også et konference- og mailsystem: - FirstClass - kun for lærere og elever, hvor vores interne kommunikation foregår. - Lectio, som er et internetbaseret program, hvor du kan se dit skema, dit fravær og dine karakterer mv. Alle vigtige informationer om skole og eksamen sendes elektronisk. Vi forventer derfor, at du dagligt holder dig orienteret via FirstClass og Lectio. Ved skolestart får du udleveret koder og brugeroplysninger til: - Trådløse netværk - FirstClass - Portal.supportcenter.dk en portaltjeneste, hvor du har adgang til flere af de mest anvendte tjenester. - Lectio - UniLogin der anvendes til flere onlinetjenester, bl.a. Gyldendals Ordbøger og undervisningsforlaget Systime. Hvis du har it-relaterede problemer kan du få hjælp fra skolens it-supporter tirsdag, onsdag og fredag. It-supporteren har kontor på 1. sal i B-bygningen. Computere ved skriftlige prøver Du kan bruge computer ved de terminsprøver, vi afholder om foråret, ved de skriftlige årsprøver og ved de afsluttende skriftlige eksaminer. Du skal selv medbringe alt nødvendigt udstyr, dvs. både computer og printer, og du har selv ansvar for, at det virker. Når prøven er slut, skal besvarelsen normalt afleveres på ark, der forefindes i prøvelokalet, og som du selv har skrevet ud på din egen printer, med mindre der er krav om digital aflevering i Lectio. Du kan ikke få besvarelsen skrevet ud på kammeraternes eller skolens printere. Hvis du bruger computer, skal du være parat til at fortsætte prøven med papir og kuglepen, hvis der opstår problemer med din

13 13 computer eller printer under prøverne. Alle, der skal til terminsprøve eller skriftlig eksamen, tilbydes en plads, der er forsynet med strøm til computer og printer. Hvis du skal bruge computer flere dage i træk, kan du mellem prøverne anbringe dit udstyr i et depot på skolen. Du bør undersøge, om familiens forsikringer mod tyveri og beskadigelse gælder, når du har dit udstyr til at stå i depot på skolen. Aalborg Katedralskole kan ikke gøres erstatningsansvarlig i tilfælde af tyveri eller beskadigelse af elevernes eget computerudstyr. pinkode. Lånetiden er 30 dage med mulighed for fornyelse. Du kan låne bøger og tidsskrifter fra Biblio teket & Studiecentret med hjem. Bøgerne på læsesalen er kun til brug på stedet. Bibliotek & studiecenter Skolens Bibliotek & Studiecenter er et åbent studiemiljø, hvor du har mulighed for at låne bøger, der er relevante for opgaveskrivning, søge information på nettet eller logge ind på de e-ressourcer, biblioteket abonnerer på. Du kan scanne eller printe dine opgaver, bruge bibliotekets pc-arbejdspladser eller læse dagens avis på læsesalen. Du kan få hjælp til informationssøgning og til at finde bøger og tidsskrifter på biblioteket vejledning og hjælp til at låne materiale, vi ikke har på skolen. Udlån og aflevering sker elektronisk. Når du begynder på skolen bliver du registreret som låner med dit cpr-nummer og en Du kan træffe skolens bibliotekar Hanne Nedergaard Mandag kl Tirsdag kl Onsdag kl Fredag kl Morgensamling En gang om måneden er der morgensamling for alle skolens elever og lærere. Der er mødepligt til morgensamlingen, som afholdes i idrætshallen i tidsrummet fra kl Samlingen indeholder en blanding af underholdende og informative indslag og er en af de få muligheder, vi har for at bringe alle skolens elever sammen.

14 14 Fælletimer Nogle gange brydes skoleskemaet af foredrag, koncerter, teaterforestillinger og andre kulturelle indslag. Det kan både være henvendt til en snæver elevkreds og meget fagspecifikt, men det kan også være henvendt til alle elever på skolen og have mere almen karakter. Sidste år havde vi fx besøg af Ole Bornedal, Einar Mar Gudmundson og Isam B. Studierejser I løbet af studietiden vil du komme på en række faglige ekskursioner - fortrinsvis inden for landets grænser. Du vil også blive tilbudt en længere studierejse til udlandet. Ekskursioner og studieture er selvfinansierede. Der er fastsat et max.- beløb ved flerdagsekskursioner og studieture. For flerdagsekskursioner drejer det sig om 1200 kr. For studieturen er max.-beløbet ca kr. for hf ernes vedkommende og ca kr. for gymnasieelevernes vedkommende plus lommepenge. Studierejser finder sted i 2. g og 1. hf. I nogle klasser vælger eleverne at oprette en bankkonto, hvor de sparer op til studierejsen. Glemte sager Har du glemt din jakke, penalhus, nøgler eller lignende? spørg efter glemte sager på kontoret. Rengøring En ren skole er en god skole, for indeklimaet er bedst, når der bliver gjort ordentligt rent. Du kan hjælpe rengøringspersonalet med arbejdet, hvis du husker: - at hænge stolen på plads ved bordet. - at rydde op omkring dig i klasselokalet og i kantinen. - at ramme papirkurven - hver eneste gang. Hvis du glemmer at rydde op, er der mindre tid til rengøring, og så bliver der mindre rent i dit lokale eller slet ikke gjort rent. Hjælp rengøringen, så de kan nå at gøre deres arbejde hver dag. Husk det - hver dag på skolen. Kantinen Her kan du købe din mad og drikkevarer. Vi tilbyder i øvrigt gratis morgenmad til eleverne.

15 15 Frivillige aktiviteter Talentarbejde På Aalborg Katedralskole er der hvert skoleår en række talentaktiviteter for elever, der har lyst til at bruge ekstra tid på faglige emner - fx masterclass i samfundsfag, fysik og matematik, bigband, skriveklubben ordgeist, forskerspirer og CanSat-projekt. Nogle aktiviteter ligger inden for almindelig skoletid, andre vil strække sig til sent på eftermiddagen, og camps vil ofte forløbe over flere dage. Ved talentaktiviteterne vil fagligt indhold og socialt samvær være i fokus. Hvis du ønsker at vide mere om talentaktiviteterne, kan du kontakte skolens talentkoordinator, uddannelsesleder Tina Møller Sørensen, tlf Lektiecafé Der er lektiecafé i Studiecentret i 4. modul mandag til torsdag. Her opfordres du til at komme for at læse lektier og lave hjemmeopgaver. Hvis du ønsker det, kan du få hjælp af lærere og ældre stude- rende. Fag og tid bekendtgøres i Lectio, på FirstClass og på skolens hjemmeside. Skrivefængsel Skrivefængslet er for de elever, som er kommet bagud med skriftlige afleveringer. Her kan du på tre timer udarbejde den skriftlige aflevering, som du er bagud med. Skrivefængslet er åbent to ugentlige eftermiddage efter skoletid og foregår under hyggelige og uformelle former. Der serveres kaffe, te og frugt. En enkelt lærer vil være til stede. Eneste modydelse er den konkrete aflevering. Idræt Ud over de obligatoriske 2 ugentlige idrætstimer er der flere dage også mulighed for at dyrke idræt i hallen efter skoletid. I tidligere skoleår har der i forskellige perioder været organiseret styrketræning, fodbold, håndbold, basketball og volleyball for de særligt interesserede. Der bliver også afholdt en årlig klasseturnering i forskellige discipliner og på tværs af årgange - bl.a. volleyball, indefodbold, hockey og basket. I den udstrækning idrætshallen ikke er

16 16 Alt efter interesse kan du arbejde med keramik, grafik og trykteknik, og vi kan arrangere croquistegning efter levende model i en kortere periode. Men værkstedet kan også bruges til at lave maleri, tegning og plakater til skolens brug og til egne formål. Der er ingen mødepligt. Du skal blot se efter starttidspunkt på Lectio. optaget, er det muligt at spille badminton indtil kl Medbring selv ketsjer og bolde! I starten af skoleåret vil der komme opslag om den frivillige idræt. Her kan du se, hvornår de enkelte aktiviteter begynder, og hvilke dage de foregår. Billedkunst En eller to eftermiddage om ugen står billedkunstlokalet og dets faciliteter til rådighed for alle interesserede elever - både dem, som allerede arbejder med billedkunst og andre interesserede. Her kan du komme og få instruktion i en teknik, eller du kan arbejde på egen hånd med det, du har lyst til. Diskoband Katedralskolen har et diskoband, som i løbet af de seneste år er blevet et godt og velspillende band med mange gode musikere og sangere. Bandet har spillet til diverse fester/arrangementer på skolen og har også haft jobs ude i byen og til private fester. Musikstilen er fortrinsvis diskomusik, og besætningen er tilpasset stilen med tre til fire sangere, bas, trommer, guitar, klaver, keyboard. Bandet er et sted, hvor skolens elever har mulighed for at afprøve sig selv som sangere eller musikere og ikke mindst et sted, hvor du kan spille og hygge dig med andre musikinteresserede elever fra skolen. Musiklærer Tom Mortensen er til stede for at bistå med arrangementerne. Du skal helst kunne spille/synge lidt i forvejen. Tom Mortensen indkalder til samling først i det nye skoleår. Bigband På skolen har vi et bigband, som består af saxofoner, trompeter, trækbasuner samt en rytmegruppe af trommer, bas, klaver, guitar og percussion. Vi spiller alt fra jazz over latin til funk, fusion, blues og rock. I år har vi spillet til en række arrangementer på gymnasiet, men også haft besøg af vores tyske venskabsorkester, som vi så skal besøge i

17 17 det kommende skoleår. I forbindelse med tyskernes besøg spillede vi koncerter på forskellige skoler i Aalborg, på Jazzklub Ishuset i Hobro, samt til musikkonkurrencen BigMuk, som blev afholdt i Musikkens Hus en konkurrence, som vi i øvrigt vandt. I skrivende stund er vores næste projekt, at få lavet en god optagelse af de fem vindernumre fra musikkonkurrencen BigMuk, som vil blive lagt på vores Facebookside, så snart resultatet er færdigt. Næste skoleår starter med fejring af skolens 475 års fødselsdag i august, hvor vi bliver nødt til at spille med det gamle band, men herefter vil vi få brug for en række nye medlemmer i bandet. Da en del 3.g ere forlader os, vil vi få brug for nye trompeter, tromboner, trækbasuner, en ny guitarist, bassist, percussionist og måske pianist. Hvis du har lyst til at høre mere om vores band, kan du besøge os på vores Facebookside AalkatBB, og hvis du spiller et af de ovennævnte instrumenter og kunne tænke dig at spille med os, er du meget velkommen til at kontakte Allan Juul. Der kan blive tale om, at Allan afholder en helt uformel optagelsesprøve, hvis der er flere interesserede. Kammerkor Skolen har de seneste år haft et velsyngende kammerkor, som øver i spisefrikvarteret én gang om ugen. Vi synger primært klassiske satser, krydret med mere avancerede satser af rytmisk karakter. Vi optræder ved forskellige arrangementer på skolen og kan også finde på at optræde uden for skolen. Der er optagelsesprøve til koret - kig efter opslag i begyndelsen af skoleåret. Kammerorkester Skolen har et relativt nyetableret kammerorkester, hvor vi spiller musik, der har et klassisk islæt. Orkesteret er et nyere musikprojekt på skolen, men som er vokset over de seneste par år til nu at indeholde 13 musikere. I orkesteret er der elever, der spiller på klassiske instrumenter eller andre lidt specielle instrumenter. Vi spiller let underholdningsmusik, lidt alternative genrer som eksempelvis tango, nordiske viser arrangeret til orkesteret og lignende. Vi har indtil videre spillet ved forskellige lejligheder på skolen. Vi håber at kunne udvikle orkesteret fremadrettet, få flere musikere med i orkesteret og også få aktiviteterne ud af huset. Har du spillet et klassisk instrument, så hører Simon Juul Hyldgaard gerne fra dig. Skakklubben Skakklubben mødes hver mandag. Initiativtager Ellen Kakulidis fra 3.x står for ca. 1/2 times undervisning hver gang skakklubben mødes kl Herefter spilles der skak på livets løs indtil kl Skakklubben er for alle - lige fra folk, der aldrig har prøvet at spille skak til de mere garvede skakspillere.

18 18 Fredagscafé Én fredag i hver måned har elever og lærere mulighed for efter skoletid at rekreere sig i Fredagscaféen i kantinen. Fredagscafeén er styret af elevrådet, som forsøger at byde på et nyt tiltag til hver Fredagscafé, f.eks. ølbowling, slå søm i træstub, spille twister eller noget helt andet. Døgnbrænder Døgnbrænder er et frivilligt socialt arrangement, som er lavet af elever for elever. Det er et stort og alsidigt arrangement, hvor du får lov til at opleve skolen, dine klassekammerater, lærerne og de andre elever på en helt ny måde. Du skal nemlig være på skolen en hel nat fra kl til kl Inden selve natten har du tilmeldt dig den workshop, du ønsker at deltage i. I løbet af natten vil de forskellige workshops vise deres arbejde frem, så alle kan følge med i, hvad der bliver lavet. Tidligere har der for eksempel været udbudt workshops med idræt, dans, lyrik, film, billedkunst, musik, fysik, journalistik, rekorder og foto. Døgnbrænder giver dig mulighed for at møde en masse nye mennesker, da Operation Dagsværk Operation Dagsværk er en landsdækkende organisation, som laver et årligt arrangement, hvor gymnasieelever bruger en dag på at samle penge ind til projekter, der arbejder for uddannelse til børn og unge i tredjeverdenslande. Indsamlingen foregår ved, at gymnasieeleverne er ude at arbejde i cirka 5 timer, hvorved de tjener minimum 300 kr. ind pr. elev til projektet. Hvert år vælges et spændende projekt, der føres ud i livet med gymnasieelevernes hjælp, hvilket er med til at give et bredere perspektiv på den verden, vi lever i. I 2014 blev der indsamlet til et projekt i Kenya, der beskæftiger sig med seksuelle minoriteters rettigheder. Der er både mulighed for at deltage i planlægningen af kampagnen og indsamlingen og for blot at deltage på selve Dagsværkdagen, som ligger den første onsdag i november. Den samlede indtægt for 2014 blev på kr., som efterfølgende blev doneret til Operation Dagsværks Kenya-projekt. du skal arbejde sammen med elever fra andre klasser i din workshop. Døgnbrænder har hidtil været en kæmpe succes med stor opbakning, idet helt op til halvdelen af skolen har deltaget. Det er en fantastisk mulighed for dig som ny elev, og hvis du deltager, er vi sikre på, at du ikke vil fortryde det! Døgnbrænder har eksisteret siden 2008, hvor ideen kom frem på et elevrådsmøde.

19 19 Råd og udvalg og administration Bestyrelsen Formand: Prodekan Søren Kristiansen Aalborg Universitet Næstformand: Ressourcedirektør Poul Højmose Kristensen UCN Tidl. skoleleder Per Lyngbjerg-Andersen Skipper Clement Skole Skoleleder Vibeke Verwohlt Stolpedalsskolen Sekretariatsleder Helle Lundgreen Aalborg Kommune Gymnasielærer Elisabeth Faber Aalborg Katedralskole Gymnasielærer Rasmus Lundby (ikke stemmeret) Aalborg Katedralskole Jakob Mølgaard Plaschke 2.j Emil Sondaj Hansen (ikke stemmeret) 1.e 2 repræsentanter udpeget ved selvsupplering: Direktør Jakob Axel Nielsen Museumsinspektør Stinna Toft Calum A/S Kunsten

20 20 Skolens ledelse Rektor Christian Warming er skolens administrative og pædagogiske leder. I den daglige ledelse assisteres han af vicerektor Henrik Qvist og af uddannelseslederne Maria Søndergaard Gjerløff, Lise Nørgaard, Jens Peder Pedersen, John Riedel og Tina Møller Sørensen. Rektor får endvidere praktisk bistand fra skolens fire sekretærer. Kontoret Kontoret findes i bygning B. (Den gamle rektorbolig over gården). Åbningstid: Rektor Christian Warming Vicerektor Henrik Qvist Uddannelsesleder Maria Søndergaard Gjerløff Jytte Echtermeyer: Hf-administration, Statens Uddannelsesstøtte (SU) Line Damgaard: Elevtransport, Regnskab Gitte Vagner Karlsen: Gymnasieadministration Uddannelsesleder Lise Nørgaard Uddannelsesleder Jens Peder Pedersen Uddannelsesleder John Riedel Kaj Ove Steffansen: Regnskab, Legater Uddannelsesleder Tina Møller Sørensen

21 21 Skolens udvalgsstruktur Centralt i varetagelsen af det daglige arbejde har skolen diverse hovedudvalg, som varetager administration, økonomi, pædagogik og aktiviteter mv. I disse udvalg er der repræsentanter for lærere og elever, TAP-repræsentanter samt en leder. Endvidere findes der et studieretningsudvalg for hver studieretning, hvor der også er elevdeltagelse. Pædagogisk råd Dette råd består af alle lærere på skolen. Rådet har rådgivende funktion over for rektor og hovedudvalgene. Her debatteres generelle forhold omkring skolens hverdag og fremtidige udvikling. Elevråd Elevrådet på Aalborg Katedralskole blev stiftet i februar 1945 og pulserer stadig. Elevrådet består af to repræsentanter samt to suppleanter fra hver klassen, og vi er over 100 medlemmer i alt. Som repræsentant er du kontaktperson for klassen. Du skal viderebringe forslag, konstruktiv kritik, informationer og beslutninger til klassen. Elevrådet er leddet mellem eleverne og ledelsen på skolen. Vi er upolitiske og beskæftiger os med det, der fatter elevernes interesse. Det er alt fra faglige strukturer og lyrikaftener til mikrobølgeovne og kunst på skolen. Som medlem får du et unikt indblik i skolens begivenheder, og du medvirker i planlægningen af disse. Blandt meget andet kan nævnes Døgnbrænder, Fredags-

22 22 café og Valgaften. Der er ét møde månedligt, hvor fraværet godskrives. Årligt er der to store møder, hvor vores vedtægter revideres, og medlemmer vælges ind i forskellige udvalg. Blandt disse udvalg kan nævnes Socialiseringsudvalget, Kunstudvalget og PR-udvalget. Elevrådet bliver ledet af Forretningsudvalget, der består af formand, næstformand, kasserer og to menige medlemmer. Du møder nye mennesker på tværs af årgange og klasser, og det er et hjertevarmt fællesskab. Det sociale vægtes højt, og der er flere fester for Elevrådet alene. Vi glæder os til at byde nye, kompetente elevrødder velkommen til et nyt år fyldt med elevdemokrati og sociale aktiviteter. Alt det bedste! Aalborg Katedralskoles Elevråd

23 23 Ydun Ydun er et 150 år gammelt festudvalg, som består af elever fra Aalborg Katedralskole. Vores eneste formål er at holde fester for skolens elever. Ydun består af en broget flok fra alle årgange af både hf ere og gymnasieelever. Ydun selv er gudinden i den nordiske mytologi, der ved hjælp af sine guldæbler holdt aserne evigt unge. Det samme mål har festudvalget, her dog ikke ved servering af æbler til skolefester, men ved stimulering af de studerendes festcenter i hjernen. Dette gøres med 4-5 fantastiske skolefester årligt: 1 introfest i august, 2-3 fester med forskellige temaer og endelig Prom som afslutning på Ydunåret. Ydun er ikke en virksomhed, så Ydun skal ikke tjene penge på festerne, og det gør Ydun heller ikke. Hvis en fest giver overskud, bruges overskuddet til næste fest. Ud over en årlig julefrokost er Ydunarbejdet ulønnet, men derfor behøver det ikke være et hårdt slid. Nye medlemmer af Ydun vælges en gang om året. Det forgår i starten af hvert skoleår, hvor der holdes optagelsessamtale med nye ansøgere.

24 24 Læsevejledning I læsevejledningen hjælper vi de elever, der af forskellige årsager ikke er gode til at læse og/eller skrive. Det betyder meget for din motivation, dit læringsudbytte og dine karakterer, at du kan læse de tekster, der benyttes på uddannelsen, og at du er i stand til at kunne formulere de skriftlige opgaver, der stilles, tilfredsstillende. I starten af skoleåret screenes alle elever på 1. år, og de, der ser ud til at have læse-/skriveproblemer, får tilbudt en samtale med læsevejlederen, hvor det vil blive afklaret, om de har brug for/vil have hjælp. Elever med ordblindhed kan, via Kvalitetsog Tilsynsstyrelsen ( dk/), få it-rygsæk med computer, scanner, scannerpen, oplæsningsprogrammer (også fremmedsprog) og skrivestøtte (se evt. mere her: index.php/produkter/laese-skrive/46-ordblinderygsaek). Læsevejlederen instruerer eleverne i at bruge udstyret, og skolen giver i de fleste tilfælde bevilling til nødvendige digitale bøger og tekster. Til elever, der læser langsomt eller har svært ved at forstå indholdet i tekster, tilbyder Aalborg Katedralskole støttetimer til den daglige læsning og skriftlige afleveringer, og vi tilbyder kurser, hvor du kan få hjælp til læsning og skriftlige opgaver. Aalborg Katedralskole har desuden en skolelicens til ViTre-pakken, som indeholder de programmer, som man også får med i it-rygsækken. Selvom du ikke er ordblind eller har svært ved at læse og forstå en tekst, vil du ofte kunne få stor gavn af disse programmer fx til hjælp med stavning og til korrekturlæsning både på dansk og på fremmedsprog.

1 INFORMATION TIL NYE ELEVER

1 INFORMATION TIL NYE ELEVER 1 INFORMATION TIL NYE ELEVER AALBORG KATEDRALSKOLE 2014 2 Udgiver Aalborg Katedralskole Sankt Jørgens Gade 5, 9000 Aalborg Tlf. 96 31 37 70, kl. 8.15-14.15 Fax: 98 13 08 77 e-mail: adm@aalkat-gym.dk www.aalkat-gym.dk

Læs mere

INFORMATION TIL NYE ELEVER

INFORMATION TIL NYE ELEVER 1 A A LB O R G K AT E D R A LS K O LE INFORMATION TIL NYE ELEVER 2013 2 Udgiver Aalborg Katedralskole Sankt Jørgens Gade 5, 9000 Aalborg Tlf. 96 31 37 70, kl. 8.15-14.15 Fax: 98 13 08 77 e-mail: adm@aalkat-gym.dk

Læs mere

INFORMATION TIL NYE ELEVER

INFORMATION TIL NYE ELEVER INFORMATION TIL NYE ELEVER 1 AALBORG KATEDRALSKOLE 2011 2 Udgiver Aalborg Katedralskole Sankt Jørgens Gade 5, 9000 Aalborg Tlf. 96 31 37 70, kl. 8.15-14.15 Fax: 98 13 08 77 e-mail: adm@aalkat-gym.dk www.aalkat-gym.dk

Læs mere

INFORMATION TIL NYE ELEVER

INFORMATION TIL NYE ELEVER INFORMATION TIL NYE ELEVER 1 AALBORG KATEDRALSKOLE 2012 2 Udgiver Aalborg Katedralskole Sankt Jørgens Gade 5, 9000 Aalborg Tlf. 96 31 37 70, kl. 8.15-14.15 Fax: 98 13 08 77 e-mail: adm@aalkat-gym.dk www.aalkat-gym.dk

Læs mere

INFORMATION TIL NYE ELEVER

INFORMATION TIL NYE ELEVER INFORMATION TIL NYE ELEVER AALBORG KATEDRALSKOLE 2017 Kolofon Udgiver Aalborg Katedralskole Sankt Jørgens Gade 5, 9000 Aalborg Tlf. 96 31 37 70, kl. 8.15-14.00 e-mail: adm@aalkat-gym.dk www.aalkat-gym.dk

Læs mere

aalborg katedralskole uddannelsestilbud

aalborg katedralskole uddannelsestilbud aalborg katedralskole uddannelsestilbud 2013 AALBORG KATEDRALSKOLE ER LAnDSDELEnS ÆLDSTE GYMnASiuM Det præcise årstal for skolens start kender vi ikke, men historiske dokumenter viser, at Frederik den

Læs mere

1 INFORMATION TIL NYE ELEVER

1 INFORMATION TIL NYE ELEVER 1 INFORMATION TIL NYE ELEVER AALBORG KATEDRALSKOLE 2016 2 Udgiver Aalborg Katedralskole Sankt Jørgens Gade 5, 9000 Aalborg Tlf. 96 31 37 70, kl. 8.15-14.00 e-mail: adm@aalkat-gym.dk www.aalkat-gym.dk Redaktion

Læs mere

Velkommen på Århus Akademi

Velkommen på Århus Akademi Velkommen på Århus Akademi 1. årgang 2018 Rektors velkomst Kære Akademister! Velkommen på Århus Akademi. Vi har glædet os rigtig meget til at møde jer alle sammen. Vi har glædet os til, at I i de næste

Læs mere

INFORMATION TIL NYE ELEVER

INFORMATION TIL NYE ELEVER INFORMATION TIL NYE ELEVER AALBORG KATEDRALSKOLE 2018 Kolofon Udgiver Aalborg Katedralskole Sankt Jørgens Gade 5, 9000 Aalborg Tlf. 96 31 37 70, kl. 8.15-14.00 e-mail: adm@katedralskolen.dk www.aalkat-gym.dk

Læs mere

FAABORG GYMNASIUMs Forældrehåndbog

FAABORG GYMNASIUMs Forældrehåndbog FAABORG GYMNASIUMs Forældrehåndbog 2015 Faaborg Gymnasium Sundagervej 42 5600 Faaborg tlf. 62 61 89 10 email: post@faaborg-gym.dk Indhold Lectio Elev- og lærerskemaer Log ind til Lectio Fravær Karakterer

Læs mere

Indhold. 1. Velkommen til Middelfart Gymnasium og HF. 2. Introduktionskurset. 3. Værkstedsundervisning. 4. NF og KS. 5. Musik og billedkunst

Indhold. 1. Velkommen til Middelfart Gymnasium og HF. 2. Introduktionskurset. 3. Værkstedsundervisning. 4. NF og KS. 5. Musik og billedkunst Information om hf Indhold 1. Velkommen til Middelfart Gymnasium og HF 2. Introduktionskurset 3. Værkstedsundervisning 4. NF og KS 5. Musik og billedkunst 6. Niveaudeling i matematik og engelsk 7. Idræt

Læs mere

Orientering til forældrene Velkommen til Gribskov Gymnasium!

Orientering til forældrene Velkommen til Gribskov Gymnasium! Orientering til forældrene Velkommen til Gribskov Gymnasium! Vi håber, at jeres børn vil få tre gode år her på skolen! Vi vil gøre alt hvad vi kan for at eleverne her hos os oplever spændende og engageret

Læs mere

STUDENTER- EKSAMEN FOR UNGE MED AUTISME

STUDENTER- EKSAMEN FOR UNGE MED AUTISME STUDENTER- EKSAMEN FOR UNGE MED AUTISME Indhold 3 Velkommen 4 Uddannelsen 5 Fag og opbygning 6 Undervisning i egen fløj 7 Lærere og netværk 7 Kursus 8 Hjælp til afleveringer 8 Lektiecafe 9 Et levende ungdomsmiljø

Læs mere

Velkommen og introduktion til nye elever og forældre 1Gt. Teamleder: Nina Tutorer: Aleksander og Emil

Velkommen og introduktion til nye elever og forældre 1Gt. Teamleder: Nina Tutorer: Aleksander og Emil Velkommen og introduktion til nye elever og forældre 1Gt Teamleder: Nina Tutorer: Aleksander og Emil Struktur omkring klassen teamleder, lærerteam og studievejleder Teamleder: Der er knyttet en teamleder

Læs mere

Ansvarsområder for ledelse og PAM

Ansvarsområder for ledelse og PAM A A L B O R G K A T E D R A L S K O L E Ansvarsområder for ledelse og PAM Lederteam på Aalborg Katedralskole Rektor Christian Warming Overordnet pædagogisk og administrativ ledelse Vision, målsætning og

Læs mere

INFORMATION TIL NYE ELEVER

INFORMATION TIL NYE ELEVER INFORMATION TIL NYE ELEVER Aalborg Katedralskole 2019 Kolofon Udgiver Aalborg Katedralskole Sankt Jørgens Gade 5, 9000 Aalborg Tlf. 96 31 37 70, kl. 8.15-14.00 e-mail: adm@katedralskolen.dk www.aalkat-gym.dk

Læs mere

Orientering til nye lærere 2013

Orientering til nye lærere 2013 Orientering til nye lærere 2013 1 Kære nye kollega. I dette hæfte har vi samlet en række oplysninger, som vi håber kan være til nytte i forbindelse med dit nye job på Aalborg Katedralskole. På skolens

Læs mere

Velkommen til skoleåret 2013/2014

Velkommen til skoleåret 2013/2014 Velkommen til skoleåret 2013/2014 Kære nye elev Velkommen til Horsens Gymnasium. Vi er glade for, at du har valgt os. På Horsens Gymnasium vil du møde et stærkt fællesskab og en høj faglighed og du vil

Læs mere

Faglighed, Fællesskab, Fremtid. Midtfyns. Sammen bliver vi klogere

Faglighed, Fællesskab, Fremtid. Midtfyns. Sammen bliver vi klogere Faglighed, Fællesskab, Fremtid Midtfyns Gymnasium Sammen bliver vi klogere liv en del af os En helt ny verden åbner sig, når du træder ind ad døren hos os. Med masser af venner, faglige udfordringer og

Læs mere

Orientering til nye lærer

Orientering til nye lærer Orientering til nye lærer 2017-2018 1 Kære nye kollega I dette hæfte har vi samlet en række oplysninger, som vi håber, kan være til nytte i forbindelse med dit nye job på Aalborg Katedralskole. På skolens

Læs mere

Velkommen til informationsmøde

Velkommen til informationsmøde Velkommen til informationsmøde Informationsmøde for kommende elever - 7. juni 2016 Årgang 2016-2019 Handelsgymnasiet Roskilde Handelsskole 2 Aftenens program Velkomst ved rektor Jan Mandrup Jacobsen Præsentation

Læs mere

Uddannelse i centrum. Aalborg Katedralskole

Uddannelse i centrum. Aalborg Katedralskole Uddannelse i centrum Aalborg Katedralskole Uddannelsestilbud 2014 Aalborg Katedralskole Aalborg Katedralskole er landsdelens ældste gymnasium. Det præcise årstal for skolens start kender vi ikke, men historiske

Læs mere

Velkommen til Handelsgymnasiet. Tættere på virkeligheden. eucnord.dk

Velkommen til Handelsgymnasiet. Tættere på virkeligheden. eucnord.dk Velkommen til Handelsgymnasiet Tættere på virkeligheden eucnord.dk Velkommen til Handelsgymnasiet Hjørring Alle gymnasiale uddannelser i Danmark har som formål at give dig en studieforberedende og almendannende

Læs mere

Velkommen til kommende elever og forældre i 1a

Velkommen til kommende elever og forældre i 1a Velkommen til kommende elever og forældre i 1a Hvem er vi? Karin Waaben (KW). Teamleder for 1a Frederikke & Benedikte (2a). Tutorer for 1a 1. Supersproglig studieretning 1a - Klassens fag 4. Sprog, samfund

Læs mere

VELKOMMEN TIL ELEVER OG FORÆLDRE I 1.B T E A M L E D E R O G E N G E L S K L Æ R E R : N I N A E L L E B Y E L A R S S O N

VELKOMMEN TIL ELEVER OG FORÆLDRE I 1.B T E A M L E D E R O G E N G E L S K L Æ R E R : N I N A E L L E B Y E L A R S S O N VELKOMMEN TIL ELEVER OG FORÆLDRE I 1.B T E A M L E D E R O G E N G E L S K L Æ R E R : N I N A E L L E B Y E L A R S S O N 1.BS STUDIERETNINGER Sprog, samfund og visuel kommunikation med Fransk Sprog,

Læs mere

Hvem er vi? Lene Hansen, studievejleder Pernille Dahl, uddannelsesleder

Hvem er vi? Lene Hansen, studievejleder Pernille Dahl, uddannelsesleder Velkommen til BG Hvem er vi? Lene Hansen, studievejleder Pernille Dahl, uddannelsesleder STX og HF Skræddersyede studieretninger og hf-toninger Målrettet forberedelse til videre uddannelse Læring på mange

Læs mere

AALBORG KATEDRALSKOLE SCT. JØRGENS GADE 5, 9000 AALBORG TELEFON

AALBORG KATEDRALSKOLE SCT. JØRGENS GADE 5, 9000 AALBORG TELEFON AALBORG KATEDRALSKOLE SCT. JØRGENS GADE 5, 9000 AALBORG TELEFON 9631 3770 Bestyrelsesmøde onsdag d. 15. juni 2016 kl. 16.30 19.00 Til stede: Søren Kristiansen,, Helle Lundgreen, Poul Erik Hovelsø, Elisabeth

Læs mere

Alt hvad der er værd at vide om UCS10!

Alt hvad der er værd at vide om UCS10! Alt hvad der er værd at vide om UCS10! Brobygning Den obligatoriske brobygning i uge 48 retter sig mod to forskellige ungdomsuddannelser, hvoraf den ene skal være en erhvervsuddannelse herunder HTX og

Læs mere

Ansvarsområder for ledelse og PAM

Ansvarsområder for ledelse og PAM A A L B O R G K A T E D R A L S K O L E Ansvarsområder for ledelse og PAM Lederteam på Aalborg Katedralskole Rektor Christian Warming Ansvarsområder: Overordnet pædagogisk og administrativ ledelse Vision,

Læs mere

Højere Forberedelseseksamen

Højere Forberedelseseksamen Forside Højere Forberedelseseksamen 2-årig HF-uddannelse for unge med autismespektrumforstyrrelser på Aalborg Katedralskole i samarbejde med Autismecenter Nord-Bo. Skolestart: August 2016 1 d Indhold Forside...

Læs mere

Velkommen til Vibenshus Gymnasium. Møde for nye elever 7. juni 2018

Velkommen til Vibenshus Gymnasium. Møde for nye elever 7. juni 2018 Velkommen til Vibenshus Gymnasium Møde for nye elever 7. juni 2018 Aftenens program Velkomst v. rektor Rikke Kirkeskov Sørup Grundforløbet og strukturen efter reformen Præsentation af valgfag i 1.g Årets

Læs mere

Horsens Gymnasium. ekskursion til udlandet må jeg indrømme, at jeg tog fejl. Du er velkommen til at kontakte skolen, hvis du har spørgsmål.

Horsens Gymnasium. ekskursion til udlandet må jeg indrømme, at jeg tog fejl. Du er velkommen til at kontakte skolen, hvis du har spørgsmål. Må vi præsentere... Horsens Gymnasium Horsens Gymnasium er et godt sted at lære og et godt sted at være. Vi ved, at hvis vores elever trives på skolen og oplever et godt fællesskab med deres klassekammerater

Læs mere

VELKOMMEN TIL VIBENSHUS GYMNASIUM MØDE FOR NYE ELEVER 6. JUNI 2019

VELKOMMEN TIL VIBENSHUS GYMNASIUM MØDE FOR NYE ELEVER 6. JUNI 2019 VELKOMMEN TIL VIBENSHUS GYMNASIUM MØDE FOR NYE ELEVER 6. JUNI 2019 1 PROGRAM Velkomst v. rektor Rikke Kirkeskov Sørup Struktur og grundforløb Årets gang ---------------- Eleverne fordeler sig I mindre

Læs mere

Velkommen til nye elever og forældre i kommende 1z

Velkommen til nye elever og forældre i kommende 1z Velkommen til nye elever og forældre i kommende 1z Hvem er jeg? Michael Ross Sinclair (MS) Teamleder for klassen Har klassen i Dansk A & Idræt C 1z Studieretning Biologi A Psykologi B Matematik B Alle

Læs mere

Velkommen til Paderup Gymnasium

Velkommen til Paderup Gymnasium Velkommen! 2018-19 Velkommen til Paderup Gymnasium Kære nye elev! Vi har glædet os meget til at tage imod dig. Du kan i denne folder læse om dit nye gymnasium, og på vores hjemmeside kan du finde meget

Læs mere

Velkommen introduktion til nye elever og forældre

Velkommen introduktion til nye elever og forældre Velkommen introduktion til nye elever og forældre Struktur omkring klassen teamleder, lærerteam og studievejleder Teamleder: Der er knyttet en teamleder til hver klasse Teamlederen er klassens kontaktlærer

Læs mere

2015-2016. Velkommen. Laborant- og miljøteknologuddannelsen

2015-2016. Velkommen. Laborant- og miljøteknologuddannelsen 2015-2016 Velkommen Laborant- og miljøteknologuddannelsen Velkommen Velkommen til Cphbusiness Laboratorie og Miljø Velkomstfolderen er en praktisk guide i alfabetisk orden, hvor du kan finde generelle

Læs mere

Faglighed, fornyelse og fællesskab. www.gladgym.dk

Faglighed, fornyelse og fællesskab. www.gladgym.dk 2014 www.gladgym.dk Faglighed, fornyelse og fællesskab Velkommen til Gladsaxe gymnasium Kære kommende GG-1 g er Efter sommerferien starter et spændende nyt kapitel i dit liv og i dette hæfte kan du få

Læs mere

Velkommen til Paderup Gymnasium

Velkommen til Paderup Gymnasium Velkommen! Velkommen til Paderup Gymnasium Kære ansøger! Tak for din ansøgning til stx på Paderup Gymnasium! Vi har reserveret en plads til dig her hos os. Du kan i denne folder læse om Paderup Gymnasium,

Læs mere

Velkommen til informationsmøde for årgang

Velkommen til informationsmøde for årgang Velkommen til informationsmøde for årgang 2017-2020 Program Velkomst v. rektor Jan Mandrup Jacobsen Præsentation af skolen og uddannelsen v. rektor Jan Mandrup Jacobsen og uddannelsesleder Gitte Engelund

Læs mere

VELKOMMEN TIL NYE ELEVER OG FORÆLDRE

VELKOMMEN TIL NYE ELEVER OG FORÆLDRE VELKOMMEN TIL NYE ELEVER OG FORÆLDRE 1T HVEM ER JEG? Nina Westh (NW) Teamleder for 1t Klassens historielærer Underviser også i tysk 1T - STUDIERETNINGEN Klassens studieretningsfag: Biologi (A) Kristian

Læs mere

Introaften. Velkommen til nye elever og forældre i kommende 1t

Introaften. Velkommen til nye elever og forældre i kommende 1t Introaften Velkommen til nye elever og forældre i kommende 1t Hvem er jeg? Jørgen Dan (Da) Teamleder for klassen Samfundsfag, idræt og studievejleder 1t i Samfundsfag på A-niveau i alle 3 år 1t Studieretning

Læs mere

Højere Forberedelseseksamen

Højere Forberedelseseksamen Højere Forberedelseseksamen 2-årig HF-uddannelse for unge med autismespektrumforstyrrelser på Aalborg Katedralskole i samarbejde med Autismecenter Nord-Bo. 1 Skolestart: August 2017 Indhold Målgruppe...

Læs mere

HANDELSGYMNASIET HHXHJØRRING VELKOMMEN I HANDELSGYMNASIET. eucnord.dk

HANDELSGYMNASIET HHXHJØRRING VELKOMMEN I HANDELSGYMNASIET. eucnord.dk HANDELSGYMNASIET HHXHJØRRING VELKOMMEN I HANDELSGYMNASIET eucnord.dk matematik Velkommen fysik i Handelsgymnasiet programmering Alle gymnasiale uddannelser i Danmark har som formål at give dig en studieforberedende

Læs mere

Samtaleaften i november. Valg af studieretning. Internetadgang. Vigtige datoer

Samtaleaften i november. Valg af studieretning. Internetadgang. Vigtige datoer Velkommen Lectio p. 2 p. 3 Skema Login til Lectio Fravær Karakter Samtaleaften i november Valg af studieretning Vejledning p. 5 p. 6 p. 6 p. 7 Lærerteams Mentorer Studievejledning Læsekursus & læsevejledning

Læs mere

Ordensregler. Hjørring Gymnasium og Hf. M i c r o s o f t. S k o l e v a n g e n 2 3, 9 8 0 0 H j ø r r i n g. T l f : ( + 4 5 ) 9 8 9 2 2 4 3 3

Ordensregler. Hjørring Gymnasium og Hf. M i c r o s o f t. S k o l e v a n g e n 2 3, 9 8 0 0 H j ø r r i n g. T l f : ( + 4 5 ) 9 8 9 2 2 4 3 3 Ordensregler Hjørring Gymnasium og Hf M i c r o s o f t S k o l e v a n g e n 2 3, 9 8 0 0 H j ø r r i n g T l f : ( + 4 5 ) 9 8 9 2 2 4 3 3 F a x : ( + 4 5 ) 9 8 9 0 9 1 9 0 01-10- 2 0 1 2 I. SKOLENS

Læs mere

Hvem er vi, hvem er I?

Hvem er vi, hvem er I? Velkommen 1Gu!! Hvem er vi, hvem er I? Teamleder: Sarah Thorsøe Wind (Biologi, Biotek, Engelsk) Tutorer: Emil og Nynne (nuværende 1u-studieretning) Kommende 1Gu: 29 elever Struktur omkring klassen teamleder,

Læs mere

Velkommen til Nørre Gymnasium. Kommende 1Ge

Velkommen til Nørre Gymnasium. Kommende 1Ge Velkommen til Nørre Gymnasium Kommende 1Ge 1Ge Tutorer: Sarah og Sofie Teamleder: Dansklærer, Julie Broen Mejlbjerg (JBM) Grundforløb: Første skoledag til og med uge 44 Teamleder Bindeled mellem elever,

Læs mere

Velkommen til nye elever og forældre i kommende 1Gw

Velkommen til nye elever og forældre i kommende 1Gw Velkommen til nye elever og forældre i kommende 1Gw Hvem er vi Mette Rude (MR@norreg.dk) Teamleder for klassen i Grundforløbet Kemi (A, B og C niveau) Erhvervsøkonomi (c niveau) Tutorer: Mathilde og Katrine

Læs mere

På Hvidovre Gymnasium & HF har vi nogle meget enkle studieregler, som er til for alles bedste.

På Hvidovre Gymnasium & HF har vi nogle meget enkle studieregler, som er til for alles bedste. Den. 30. oktober 2012 Studie- og ordensregler på Studieregler På har vi nogle meget enkle studieregler, som er til for alles bedste. Du møder til tiden til alle dine timer Du har altid de nødvendige bøger

Læs mere

VELKOMMEN TIL HHX SVENDBORG HANDELSGYMNASIUM. Ryttervej Svendborg Tlf.:

VELKOMMEN TIL HHX SVENDBORG HANDELSGYMNASIUM. Ryttervej Svendborg Tlf.: VELKOMMEN TIL HHX SVENDBORG HANDELSGYMNASIUM Skovsbovej 43 5700 Svendborg Tlf.: +45 72 22 57 00 mail@sesg.dk Ryttervej 65 5700 Svendborg Tlf.: +45 72 22 57 00 mail@sesg.dk Porthusvej 71 5700 Svendborg

Læs mere

VELKOMMEN. Denne Powerpoint kommer på FB-gruppen

VELKOMMEN. Denne Powerpoint kommer på FB-gruppen VELKOMMEN HH1B Denne Powerpoint kommer på FB-gruppen Lidt om HH1B S T U D I E R E T N I N G : M A R K E T I N G 2. F R E M M E D S P R O G : T Y S K K L A S S E L Æ R E R : J E N S B O L L E R U P 3 0

Læs mere

vucstor.dk Tag en 2-årig hf på VUC Storstrøm Tilmelding på www.optagelse.dk

vucstor.dk Tag en 2-årig hf på VUC Storstrøm Tilmelding på www.optagelse.dk vucstor.dk Tag en 2-årig hf på VUC Storstrøm Tilmelding på www.optagelse.dk Velkommen til VUC Storstrøm Den 2-årige hf er en kompetencegivende ung doms - uddannelse, der giver adgang til de videregående

Læs mere

Velkommen og introduktion til 1k og 1k s forældre

Velkommen og introduktion til 1k og 1k s forældre Velkommen og introduktion til 1k og 1k s forældre Dagsorden Nørre Gs struktur omkring klasserne - teamleder, lærerteam og studievejleder Studieretning, lærere og studierejse Den første tid på skolen Mulighederne

Læs mere

Roskilde Gymnasium Vejen til din fremtid

Roskilde Gymnasium Vejen til din fremtid Roskilde Gymnasium Vejen til din fremtid Vælg Roskilde Gymnasium - vejen til din fremtid Det er vigtigt, at man bruger livet på noget, der giver mening for én selv - på Roskilde Gymnasium får du muligheden

Læs mere

VGHF fra A til Z 2016

VGHF fra A til Z 2016 VGHF fra A til Z 2016 Velkommen til Viborg Gymnasium & HF Vi har i denne lille folder samlet praktiske informationer om Viborg Gymnasium & HF, som er en stor skole: I skoleåret 2016/2017 går der ca. 1050

Læs mere

HANDELSGYMNASIET HHXHJØRRING VELKOMMEN I HANDELSGYMNASIET 2014-15. eucnord.dk

HANDELSGYMNASIET HHXHJØRRING VELKOMMEN I HANDELSGYMNASIET 2014-15. eucnord.dk HANDELSGYMNASIET HHXHJØRRING VELKOMMEN I HANDELSGYMNASIET 2014-15 eucnord.dk matematik Velkommen fysik i Handelsgymnasiet programmering Alle gymnasiale uddannelser i Danmark har som formål at give dig

Læs mere

STUDIEPLAN FOR 2. Hf 2015-2016

STUDIEPLAN FOR 2. Hf 2015-2016 STUDIEPLAN FOR 2. Hf 2015-2016 Uge Hvad sker der overordnet? Værkstedstimerne 33+34 2. hf starter mandag d. 10/8. Tutorerne mødes inden værkstedstimen og afgør, hvem der er tutor for hvem. I skal hurtigt

Læs mere

Ta en 2-årig HF og kom videre

Ta en 2-årig HF og kom videre 2-årig HF Ta en 2-årig HF og kom videre Med en HF-eksamen kan du få adgang til din drømmeuddannelse Du kan få adgang til: Kortere videregående uddannelser som f.eks. laborant, farmakonom, logistikøkonom

Læs mere

Velkommen til Nørre G og 1Gb

Velkommen til Nørre G og 1Gb Velkommen til Nørre G og 1Gb Program Præsentation af teamleder og tutor Divs. informationer om at være elev på NG Kommende 1b elever laver aktivitet med tutorerne forældre og teamleder går ud Fælles afslutning

Læs mere

AALBORG KATEDRALSKOLE SCT. JØRGENS GADE 5, 9000 AALBORG TELEFON 9631 3770

AALBORG KATEDRALSKOLE SCT. JØRGENS GADE 5, 9000 AALBORG TELEFON 9631 3770 AALBORG KATEDRALSKOLE SCT. JØRGENS GADE 5, 9000 AALBORG TELEFON 9631 3770 Bestyrelsesmøde tirsdag d. 16. juni 2015 kl. 16.30 19.00 Til stede: Søren Kristiansen, Poul Højmose Kristensen, Per Lyngberg-Andersen,

Læs mere

RART AT VIDE... VELKOMMEN TIL GG

RART AT VIDE... VELKOMMEN TIL GG RART AT VIDE... VELKOMMEN TIL GG VELKOMMEN! Hjertelig velkommen til dig og dine forældre på Grenaa Gymnasium. Hele personalet glæder sig til at komme i gang med et nyt skoleår, og vi håber, at du vil finde

Læs mere

I dette hæfte kan du læse om introperioden og de første måneder på gymnasiet. På bagsiden kan du læse rektors velkomst.

I dette hæfte kan du læse om introperioden og de første måneder på gymnasiet. På bagsiden kan du læse rektors velkomst. Velkomsthæfte 2011 Første skoledag skal du blandt andet lære din klasse at kende på en gåtur til Mosede Fort - men inden fotograferer vi alle de nye klasser foran skolen. I dette hæfte kan du læse om introperioden

Læs mere

Orientering til nye lærere 2009

Orientering til nye lærere 2009 Orientering til nye lærere 2009 1 Kære nye kollega. I dette hæfte har vi samlet en række oplysninger, som vi håber kan være til nytte i forbindelse med dit nye job på Aalborg Katedralskole. På skolens

Læs mere

vucstor.dk Tag en 2-årig hf på VUC Storstrøm Tilmelding på www.optagelse.dk

vucstor.dk Tag en 2-årig hf på VUC Storstrøm Tilmelding på www.optagelse.dk vucstor.dk Tag en 2-årig hf på VUC Storstrøm Tilmelding på www.optagelse.dk Velkommen til VUC Storstrøm Den 2-årige hf er en kompetencegivende ung doms uddannelse, der giver adgang til de videregående

Læs mere

Velkommen til orienteringsaften for Teknisk Gymnasium HTX årgang ! U/Nord Teknisk Gymnasium Hillerød 1

Velkommen til orienteringsaften for Teknisk Gymnasium HTX årgang ! U/Nord Teknisk Gymnasium Hillerød 1 Velkommen til orienteringsaften for Teknisk Gymnasium HTX årgang 2019-22! U/Nord Teknisk Gymnasium Hillerød 1 Til stede i aften: Rektor Vibeke Johnsen og lærer Anne Larsen Lindblom Studievejledere Elev-Tutorer

Læs mere

AALBORG KATEDRALSKOLE SCT. JØRGENS GADE 5, 9000 AALBORG TELEFON 9631 3770

AALBORG KATEDRALSKOLE SCT. JØRGENS GADE 5, 9000 AALBORG TELEFON 9631 3770 AALBORG KATEDRALSKOLE SCT. JØRGENS GADE 5, 9000 AALBORG TELEFON 9631 3770 Bestyrelsesmøde onsdag d. 10. september 2014 kl. 16.30 19.00 Til stede: Søren Kristiansen, Poul Højmose Kristensen, Vibeke Verwohlt,

Læs mere

NIELS STEENSENS GYMNASIUM INTROFORLØB FOR 1.g 2016 VELKOMMEN INTROFORLØBETS AKTIVITETER

NIELS STEENSENS GYMNASIUM INTROFORLØB FOR 1.g 2016 VELKOMMEN INTROFORLØBETS AKTIVITETER NIELS STEENSENS GYMNASIUM INTROFORLØB FOR 1.g 2016 VELKOMMEN INTROFORLØBETS AKTIVITETER INTROFORLØB PROGRAM: 1.g Her følger programmet for introforløbets aktiviteter. Det normale skema vil du kunne se

Læs mere

Horsens Gymnasium. ekskursion til udlandet må jeg indrømme, at jeg tog fejl. Du er velkommen til at kontakte skolen, hvis du har spørgsmål.

Horsens Gymnasium. ekskursion til udlandet må jeg indrømme, at jeg tog fejl. Du er velkommen til at kontakte skolen, hvis du har spørgsmål. Gå på... Horsens Gymnasium Horsens Gymnasium er et godt sted at lære og et godt sted at være. Vi ved, at hvis vores elever trives på skolen og oplever et godt fællesskab med deres klassekammerater og på

Læs mere

VELKOMMEN TIL ELEVER OG FORÆLDRE I 1. C

VELKOMMEN TIL ELEVER OG FORÆLDRE I 1. C VELKOMMEN TIL ELEVER OG FORÆLDRE I 1. C STRUKTUR OMKRING KLASSEN TEAMLEDER, LÆRERTEAM OG STUDIEVEJLEDER TEAMLEDEREN Klassens kontaktlærer Sørger for det faglige og sociale samarbejde Informerer elever

Læs mere

Studieretningsprojektet

Studieretningsprojektet Håndbog til Studieretningsprojektet Aalborg Katedralskole 2016 Studieretningsprojektet (SRP) er en eksamensopgave, der optræder med en selvstændig A- niveau-karakter med vægten 2 på studentereksamensbeviset.

Læs mere

VELKOMMEN TIL INFOAFTEN PÅ HOLSTEBRO HHX

VELKOMMEN TIL INFOAFTEN PÅ HOLSTEBRO HHX VELKOMMEN TIL INFOAFTEN PÅ HOLSTEBRO HHX PROGRAM Præsentation om os, om HHX Grundforløb og studieretningsforløb Læsevejledning Studievejledning Sociale arrangementer Praktisk info Efter HHX PRÆSENTATION

Læs mere

Velkommen i Handelsgymnasiet. Tættere på virkeligheden. eucnord.dk

Velkommen i Handelsgymnasiet. Tættere på virkeligheden. eucnord.dk Velkommen i Handelsgymnasiet Tættere på virkeligheden eucnord.dk Velkommen i Handelsgymnasiet Alle gymnasiale uddannelser i Danmark har som formål at give dig en studieforberedende og almen uddannelse.

Læs mere

2 T 2 F AT1 (1.g): "Kroppen" 6 L 6 T AT1 (1.g): "Kroppen"

2 T 2 F AT1 (1.g): Kroppen 6 L 6 T AT1 (1.g): Kroppen UGE 2007 OKTOBER UGE 2007 NOVEMBER "Studie og erhvervstræf" 12.15-14.45 CPH West, Taastrup for alle elever i 2.g og 3.g. Omfotografering for elever og lærere 12.00-13.30 Gymnasieturnering, pigefodbold,

Læs mere

AALBORG KATEDRALSKOLE SCT. JØRGENS GADE 5, 9000 AALBORG TELEFON

AALBORG KATEDRALSKOLE SCT. JØRGENS GADE 5, 9000 AALBORG TELEFON AALBORG KATEDRALSKOLE SCT. JØRGENS GADE 5, 9000 AALBORG TELEFON 9631 3770 Bestyrelsesmøde torsdag d. 15. juni 2017 kl. 16.30 19.00 Til stede: Søren Kristiansen, Poul Højmose Kristensen, Stinna Toft, Helle

Læs mere

Studie- og ordensreglement for Høng Gymnasium og HF

Studie- og ordensreglement for Høng Gymnasium og HF Studie- og ordensreglement for Høng Gymnasium og HF Indhold Indledning... 2 Studieregler... 2 Eksamen og årsprøver... 3 Ordensregler... 3 Den digitale dannelse... 4 Særligt for kostelever... 4 Sanktioner...

Læs mere

Velkommen til skoleåret

Velkommen til skoleåret Velkommen til skoleåret 2019-2020 2 3 Kære nye elev og forældre Velkommen til Horsens Gymnasium. SAMMENHOLDET, WOW!! 1.G ER FRA TRIVSELSUNDERSØGELSE Horsens Gymnasium er et godt sted at lære og et godt

Læs mere

Velkommen til nye elever og forældre i kommende 1r og 1x

Velkommen til nye elever og forældre i kommende 1r og 1x + Velkommen til nye elever og forældre i kommende 1r og 1x + Hvem er vi? Lise Grønlund (LG) Teamleder for klassen 1r Matematik, kemi og biotek Kim Vedel Pedersen (KP) Teamleder for klassen 1x Matematik

Læs mere

Velkommen. Det er nemt at vælge Katedralskolen, når du først har oplevet den...

Velkommen. Det er nemt at vælge Katedralskolen, når du først har oplevet den... Velkommen Det er nemt at vælge Katedralskolen, når du først har oplevet den... Hej Elevrådsformanden siger... Hjerteligt velkommen til Nykøbing Katedralskole! At gå fra folkeskolen til stx eller HF er

Læs mere

Uddannelse i centrum. Aalborg Katedralskole

Uddannelse i centrum. Aalborg Katedralskole Uddannelse i centrum Aalborg Katedralskole Uddannelsestilbud 2017 Aalborg Katedralskole Aalborg Katedralskole er landsdelens ældste gymnasium 2 Det præcise årstal for skolens start kender vi ikke, men

Læs mere

- en vifte af muligheder

- en vifte af muligheder - en vifte af muligheder Velkommen Til et spændende og anderledes skoleår på 10. klasseskolen Øresund. Vi giver dig mulighed for: At komme i brobygning på en ungdomsuddannelse. At aflægge 10. klasseprøven

Læs mere

Teknisk Gymnasium - din uddannelse til fremtiden

Teknisk Gymnasium - din uddannelse til fremtiden Teknisk Gymnasium - din uddannelse til fremtiden US r H T EN janua ÅB ag den 24.i Hillerød tirsd 00-19.00. kl. 16 Tænk langt tænk selv Brænder du for naturvidenskab, og tænder du på at prøve dine idéer

Læs mere

Hold%Øje%uge%35.% Jubilæum% %30%år % Det%skal%fejres!%%?%fredag%d.%6/9%kl.%14?16.30!% Kære!alle.!

Hold%Øje%uge%35.% Jubilæum% %30%år % Det%skal%fejres!%%?%fredag%d.%6/9%kl.%14?16.30!% Kære!alle.! Jubilæum% %30%år % Sæt % Det%skal%fejres%%?%fredag%d.%6/9%kl.%14?16.30% Viharplanlagt,atvibruge2dagetiljubilæumsGforberedelser.Alle klasserneforbereder2boder.derbliverbådeaktivitetsgog madboder,derkommerunderholdning,ogsåerderbestiltgodtvejr

Læs mere

Læs dansk på bibliotekerne

Læs dansk på bibliotekerne Læs dansk på bibliotekerne Undervisningsmateriale om biblioteket ved introduktion til kursister fra sprogskolen af Vibeke Nielsen og Tina Møller Kristensen Læs dansk på bibliotekerne Intro 5 råd til et

Læs mere

Velkommen til orienteringsaften 2013 på Svendborg Gymnasium & HF

Velkommen til orienteringsaften 2013 på Svendborg Gymnasium & HF Velkommen til orienteringsaften 2013 på Svendborg Gymnasium & HF Kravene til de unge er store 95 % af en årgang skal have en ungdomsuddannelse Ungdomsarbejdsløshed Den globale verden STX & HF Fester Kreative

Læs mere

Velkommen til Vibenshus Gymnasium. Møde for nye elever 6. juni 2017

Velkommen til Vibenshus Gymnasium. Møde for nye elever 6. juni 2017 Velkommen til Vibenshus Gymnasium Møde for nye elever 6. juni 2017 Aftenens program Velkomst v. rektor Rikke Kirkeskov Sørup Grundforløbet og strukturen efter reformen Præsentation af valgfag i 1.g Organisationen

Læs mere

Gymnasiet Sprog & Kultur Natur & Videnskab Musik & Kreativitet Krop & Sundhed Sprog & Samfund

Gymnasiet Sprog & Kultur Natur & Videnskab Musik & Kreativitet Krop & Sundhed Sprog & Samfund Gymnasiet Sprog & Kultur Natur & Videnskab Musik & Kreativitet Krop & Sundhed Sprog & Samfund... mange års erfaring gør en forskel! 1 Hvad vælger du? På VHG kan du vælge mellem 7 forskellige studieretninger.

Læs mere

Hvem er vi? Joan Gjerlev Eriksen Uddannelsesleder HF. Pernille Dahl Uddannelsesleder 1.g

Hvem er vi? Joan Gjerlev Eriksen Uddannelsesleder HF. Pernille Dahl Uddannelsesleder 1.g Velkommen til BG Hvem er vi? Joan Gjerlev Eriksen Uddannelsesleder HF Pernille Dahl Uddannelsesleder 1.g STX og HF Skræddersyede studieretninger og hf-toninger Målrettet forberedelse til videre uddannelse

Læs mere

Studie- og ordensregler på Hvidovre Gymnasium & HF

Studie- og ordensregler på Hvidovre Gymnasium & HF Den 21. august 2015 Studie- og ordensregler på Hvidovre Gymnasium & HF Studieregler På Hvidovre Gymnasium & HF har vi nogle meget enkle studieregler, som er til for alles bedste. - Du møder til tiden til

Læs mere

Højere Forberedelseseksamen

Højere Forberedelseseksamen Højere Forberedelseseksamen 2-årig HF-uddannelse for unge med autismespektrumforstyrrelser på Aalborg Katedralskole Skolestart: August 2019 Indhold Målgruppe... 3 Den 2-årige HF-uddannelse... 3 Uddannelses-

Læs mere

Elevtrivselsundersøgelsen 2014 For de gymnasiale uddannelser

Elevtrivselsundersøgelsen 2014 For de gymnasiale uddannelser Elevtrivselsundersøgelsen 214 For de gymnasiale uddannelser Svarprocent: 9% (588 besvarelser ud af 653 mulige) Baggrund for valg af skole Skolen havde den bedste beliggenhed i forhold til mit hjem 79%

Læs mere

Holstebro Gymnasium og HF. Højere forberedelseseksamen hf. Orientering om Uddannelsen

Holstebro Gymnasium og HF. Højere forberedelseseksamen hf. Orientering om Uddannelsen Holstebro Gymnasium og HF Højere forberedelseseksamen hf 2011 Orientering om Uddannelsen Højere forberedelseseksamen på Holstebro Gymnasium og HF Denne brochure giver dig et overblik over hf-uddannelsens

Læs mere

Velkommen til Handelsgymnasiet. Tættere på virkeligheden. eucnord.dk

Velkommen til Handelsgymnasiet. Tættere på virkeligheden. eucnord.dk Velkommen til Handelsgymnasiet Tættere på virkeligheden eucnord.dk Velkommen til Handelsgymnasiet Hjørring Alle gymnasiale uddannelser i Danmark har som formål at give dig en studieforberedende og almendannende

Læs mere

Velkommen og introduktion til nye elever og forældre

Velkommen og introduktion til nye elever og forældre Velkommen og introduktion til nye elever og forældre Teamleder: Struktur omkring klassen Klasselærer teamleder, lærerteam og studievejleder Teamlederen sørger for det faglige og sociale samarbejde omkring

Læs mere

Velkommen til nye elever og forældre i kommende 1.z

Velkommen til nye elever og forældre i kommende 1.z Velkommen til nye elever og forældre i kommende 1.z Hvem er vi? Line Thorsteinsson (LR) Teamleder for klassen Biologi og idræt 1z i biologi på A-niveau og nogle af jer til idræt på c-niveau Tutorerne

Læs mere

AALBORG KATEDRALSKOLE

AALBORG KATEDRALSKOLE AALBORG KATEDRALSKOLE SCT. JØRGENS GADE 5, 9000 AALBORG TELEFON 9631 3770 Bestyrelsesmøde torsdag d. 15. september 2016 kl. 16.30 19.00 Til stede: Søren Kristiansen, Poul Højmose Kristensen, Stinna Toft,

Læs mere

Velkommen. Det er nemt at vælge Katedralskolen, når du først har oplevet den...

Velkommen. Det er nemt at vælge Katedralskolen, når du først har oplevet den... Velkommen Det er nemt at vælge Katedralskolen, når du først har oplevet den... Hej Elevrådsformanden siger... Hjerteligt velkommen til Nykøbing Katedralskole! At gå fra folkeskolen til stx eller HF er

Læs mere

HHX. Esnord.dk. Handelsgymnasium Helsingør - din uddannelse til fremtiden EUD EUX HG HHX HTX 10 KURSUS

HHX. Esnord.dk. Handelsgymnasium Helsingør - din uddannelse til fremtiden EUD EUX HG HHX HTX 10 KURSUS Handelsgymnasium Helsingør - din uddannelse til fremtiden På HHX giver projektarbejde indsigt i, hvordan man driver virksomhed i det virkelige liv. Mathias Fredsby, HHX3 Esnord.dk EUD EUX HG HHX HTX 10

Læs mere

Velkommen til Handelsgymnasiet. Tættere på virkeligheden. eucnord.dk

Velkommen til Handelsgymnasiet. Tættere på virkeligheden. eucnord.dk Velkommen til Handelsgymnasiet Tættere på virkeligheden eucnord.dk Velkommen til Handelsgymnasiet Hjørring Alle gymnasiale uddannelser i Danmark har som formål at give dig en studieforberedende og almendannende

Læs mere

Håndbog til Studieretningsprojektet. Aalborg Katedralskole 2014. Arkiv 6151

Håndbog til Studieretningsprojektet. Aalborg Katedralskole 2014. Arkiv 6151 Håndbog til Studieretningsprojektet Aalborg Katedralskole 2014 Studieretningsprojektet (SRP) er en eksamensopgave, der optræder med en selvstændig A- niveau-karakter med vægten 2 på studentereksamensbeviset.

Læs mere