SÆSONPROGRAM 2013 / 2014

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "SÆSONPROGRAM 2013 / 2014"

Transkript

1 SÆSONPROGRAM 2013 / 2014 For førtidspensionister og personer over 60 år

2 5. udgave maj 2013 Opsætning: Poul Handrup Indholdsfortegnelse: 1 Herning kommunes overordnede målsætning 2 Medlemskort 3 Praktiske oplysninger 5 Centerrådet 6 Brugerindflydelsesstruktur 7-17 Aktiviteter ugens 5 dage 17 Nyheder og Holtbjergnyt Holdoversigt Oversigt over træning og bassin

3 1 Grundlag: Herning Kommune iværksætter og giver tilskud til generelle tilbud med aktiverende og forebyggende sigte med det formål at bidrage til at forebygge forværring og sikre vedligeholdelse af målgruppens helbredstilstand og generelle trivsel i øvrigt. Målgruppen for kommunens aktivitetscentre og aktivitetshuse er borgere over 60 år samt førtidspensionister. Den overordnede målsætning: 1. Socialt samvær netværk: Aktivitetscentre og aktivitetshuse skal give mulighed for samvær med andre, hvor brugerne kan skabe, udbygge og bevare et værdifuldt netværk. 2. Aktiverende og forebyggende: Aktivitetscentre og aktivitetshuse skal sikre, at der er meningsfulde aktivitetstilbud, hvor brugerne kan vedligeholde fysiske, psykiske og sociale funktioner med positiv effekt for levealder og livskvalitet, samt forebygge ensomhed og skabe trivsel. 3. Rummelighed alsidighed: Aktivitetscentre og aktivitetshuse skal give plads til alle inden for målgruppen og samværet bygger på velvilje til at støtte og hjælpe hinanden. Forskellighed i brugergruppen skal afspejle sig i alsidighed i aktivitetstilbud. 4. Samspil med øvrige tilbud: Aktivitetscentrene skal medvirke til sammenhæng i tilbud/ aktiviteter hvor man kan starte som den friske der går ind af døren og deltager i aktiviteter og kan fortsætte med at komme til aktiviteter også selv om man får brug for støtte. Alle borgere over 60 år samt førtidspensionister bosiddende i Herning Kommune, der ønsker at deltage i fællesskabet på aktivitetscentre/ aktivitetshuse betaler medlemskort. Medlemskabet beror på, at man køber sig værdi i form af muligheder og livskvalitet uanset hvilken form for aktivitet, der er tale om. Afhængig af den enkeltes ressourcer og interesser vil medlemskabet kunne indebære såvel at yde som at nyde begge dele som væsentlige sider af menneskelig trivsel i bred forstand. TAK I aktivitet og træning er der fokus på at bevare dine færdigheder og styrke dine ressourcer. Fordi det har betydning for: Din trivsel, sundhed og tryghed. Trivsel, sundhed og tryghed er med til at give dig et godt liv, hvor du er herre i egen krop Vi kalder det det for: Ansvar for det gode liv

4 2 Medlemskort: Brugere af aktivitetscentre/ aktivitetshuse skal have et medlemskort. Af medlemskortet fremgår det, at der er betalt 300 kr. for et kommunalt medlemskab og 100 kr. for et lokalt medlemskab, altså i alt 400 kr. Ønsker man at deltage i aktiviteter i andre af Herning Kommunes aktivitetshuse, vil tilkøbet her være 100 kr. (lokalkort) Når over halvdelen af sæsonen er gået dvs. efter 15. februar er betalingen for medlemskab halv pris gældende både for den kommunale og den lokale betaling, dvs. 150 kr kr. = 200 kr. Centerråd: Centerrådet i Holtbjerg Aktivitetshus repræsenterer brugerne og sikrer at huset handler inden for kommunens love og regler samt vedtagne mål og rammer (vedtaget i Social, sundhed og beskæftigelsesudvalget december 2008). Centerrådet består af 7 valgte personer samt aktivitetskoordinator og teamleder. Rådet mødes en gang i måneden og alle udvalg og aktivitetsgrupper har en kontaktperson i centerrådet. Kontaktpersonen kan kontaktes, hvis der er ønske om nyanskaffelser/udskiftning af inventar, ideer, forslag eller andre ønsker som kan udvikle vores hus. Centerrådsmedlemmerne kan kontaktes, når de er i huset, eller man kan aflevere en besked i deres brevbakker. På centerrådets opslagstavle kan du se hvem der sidder i centerrådet Det er også her du kan se hvordan du som medlem får indflydelse på de ting som sker i huset, hvis du ser under brugerindflydelsesstruktur. Næste valg til centerrådet er den 6.marts 2014 Seniorråd: Herning Kommune har 4 seniorråd, et i hvert område. Formålet er at sikre, at borgere og brugere over 60 år får indflydelse på ældreområdets indhold og udvikling i deres lokalområde. På husets opslagstavle hænger en pjece, - i denne kan du læse mere om seniorrådet i område øst. Udover betaling for medlemskort, kan der være en yderligere brugerbetaling ved nogen af aktiviteterne. Beløbet vil være nævnt under den enkelte aktivitetsbeskrivelse her i programmet.

5 3 Praktiske oplysninger: Åbningstider: huset er åbent hverdage ml. kl , undtagen fredag, hvor der lukkes kl Der henstilles til at man ikke befinder sig alene i huset! Cafeen: Er åben mandag, tirsdag, onsdag og torsdag kl Der er mulighed for at købe kaffe m. brød. Holtbjergmiddag kan købes hver dag undtagen fredag. Desuden salatbar om torsdagen. Tænk på, at det er frivillige som arbejder i cafeen, og det forventes derfor at man som bruger også giver en hånd. Du kan tilmelde dig på vores hjemmeside på Conventus. Tag lige en snak med aktivitetskoordinator Karin Aasberg inden du gør det. Husregler: Alle der bruger huset sørger for at lokaler efterlades som de forefindes, at lyset er slukket og at havedøre og vinduer er lukkede. Aktivitetskoordinering: Aktivitetskoordinator Karin Aasberg har træffetid på hverdage ml. kl ( tlf ). Desuden hænger der et 4 ugers skema på opslagtavlen, som fortæller, hvornår hun er at træffe i huset. Batterier til høreapparater: Spørg i cafeen. (Mangler der batterier så kontakt Poul Handrup!) Leje af lokaler og AV.udstyr: I det omfang der er ledige lokaler, kan de lejes til interessegrupper/organisationer- primært med relation til målgruppen. Prisen er som udgangspunkt 10 kr. per deltager, men kan variere afhængig af arrangementet. AV.udstyr: Det er muligt at benytte storskærm (pris:200 kr.), højtaleranlæg(pris:100 kr.), bankomaskine(pris: 100 kr.) og overhead(pris:50 kr.)

6 4 Afbud til aktiviteter: Afbud skal ske til den igangsætter som står for aktiviteten. Køb af medlemskort og tilmelding til aktiviteter og træning Der sælges medlemskort og tilmeldes aktiviteter via Conventus på vores hjemmeside fra fredag den 16.august kl Mandag den 19. august er der hjælp til tilmelding i computerrummet fra kl til Her vil det være muligt at få praktisk hjælp og det vil også være muligt at betale med kontanter, hvis man ikke er i besiddelse af et Dankort. Adressen på hjemmesiden er sidst i programmet. Det vil være muligt at få yderligere hjælp, og tidspunkterne vil være beskrevet i Holtbjergnyt. Køb af billetter til husets arrangementer: Daglig undt. fredag hvor det er Karen Nielsen Frivillige: Husets mange tilbud i form af aktiviteter, træning og cafedrift beror på frivillige igangsættere. Har du også lyst til at være med til at skabe liv i huset som frivillig?? Enten som igangsætter eller hjælp med praktiske opgaver, er du velkommen til at tage kontakt til aktivitetskoordinator Karin Aasberg tlf ml eller et af centerrådsmedlemmerne. Besøg i huset: Har du brug for at høre om vores hus og få en rundvisning, inden du vælger aktivitet; så kontakt aktivitetskoordinator Karin Aasberg( )eller en af centerrådsmedlemmerne Velkomstmøder: Et par gange i løbet af sæsonen afholdes velkomstmøde for alle nye medlemmer. Her får du en bred orientering om huset. Dato og tidspunkt annonceres på husets opslagstavler. ( gamle medlemmer er også velkommen) Omklædning M/K: Der er mulighed for at klæde om inden træningen Mænd klæder om på handicaptoilettet og kvinder i omklædningsrummet v. kontoret. Der må ikke bruges udesko i træningslokalet, da det ødelægger maskinerne!

7 5 Centerrådet 2013 Formand: Poul Handrup Golfparken 9, 5.th Herning Tlf.: Mobil: Mail: Næstformand: Karen Nielsen Gormsvej 18, st. th Herning Mobil: Mail: Kasserer: Jørgen Højgaard Gormsvej 21, 7400 Herning Mobil: Mail: Referent: Knud Vejlgaard Sandgaardsvej 21, 7400 Herning Tlf.: Mobil: Mail: Rådsmedlem: Birthe Bech Lupinens Kvarter 102, 7400 Herning Tlf.: Mail: Rådsmedlem: Elsebet Fogtmann Skolegade 11c, 7400 Herning Tlf.: Mail: Rådsmedlem: Lone Christiansen Waldemarsvej 155, 7400 Herning Mobil: Mail Aktivitetskoordinator: Karin Aasberg Karlsen Tlf.: Mobil: Mail: Teamleder: Allis Lunde Tlf.: Mail:

8 6

9 7 Mandag STRIK MED TEKNIK KL Her kan du lære forskellige teknikker: mønsterstrik med huller, norsk strik, domino strik og meget mere. Igangsætter: Lone Start: LOKALE 1 TEKSTBEHANDLING FOR SENIORER Kl Kr. 75,- pr halvår Vi starter fra bunden, så uanset om du er nybegynder eller øvet så kom og vær med fra starten. Der må påregnes et mindre beløb til papir og printerfarve. Igangsætter: Bjarne Magnussen og Svend Thomsen Start: slutter Nyt hold starter: slutter BILLARD Kl Der spilles på vores nye keglebord i dagligstuen Igangsætter: Jørgen Højgaard/Poul Handrup 7 Start: PETANQUE/Wii-spil Kl Når det er vejr til det spilles der Petanque på banen på Gormsvej ud for de ulige numre. Eller spilles der Wii i dagligstuen. Om vinteren spilles Wii i dagligstuen. Igangsætter: Karen Nielsen Start: STENSLIBNING Kom og lav dine egne smykker. KL Igangsætter: Niels Johannesen Start:

10 8 BOWLING Kl Hver mandag bowler vi i Herning Bowlinghal, Fyrrevej 6. Igangsættere: Poul Handrup 9 10 Start: 9.9. til og 6.1. til Der vil være en brugerbetaling på ca. kr. 275,- pr. halvår afhængig af deltagerantal. PORCELÆNSMALING Kl Kom og lav spændende ting med porcelænsmaling. Igangsætter: Ruth Johannesen Start: pr halvår 8 BADMINTON Kl Kr.75,- pr. halvår 12 Vi har Holtbjergskolens hal mandag eftermiddag, Husk ketcher og fjerbolde. Igangsætter: Grethe Due Start: til (Ret til ændringer forbeholdes)

11 9 GENOPTRÆNING VEDLIGEHOLDELSE FOREBYGGELSE Fysisk træning, psykisk velvære, socialt samvær og fællesskab er nøglen til et godt liv!! Fysisk træning, er med til at give dig din krop tilbage og den gode følelse af at være: herre i eget hus Træningsstart: Har du behov for genoptræning efter midlertidig sygdom uden sygehusindlæggelse? Vil du gerne vedligeholde din fysiske formåen efter afsluttet træning fra sygehus? Eller vil du gerne forebygge, men har brug for vejledning /støtte til at komme i gang? Hvis du ikke har program?? Tilmeld dig til TRÆNINGSSTART på vores hjemmeside, via Conventus, og du vil blive kontaktet af husets fysioterapeut. Tilbuddet på selvtræningshold og træningshold samt bassin er kun for medlemmer som har fået lavet et program af husets fysioterapeut, og som er instrueret i brug af træningsredskaber og øvelser i træningslokalet, og som ikke længere har brug for fysioterapeutisk vejledning VIDSTE DU AT. Motion kan hindre faldulykker?? Omkring 1/3 af alle over 65 år har mindst en faldepisode pr. år, - af de, som falder, er halvdelen udsat for gentagne fald. I ca. 5 % af tilfældene ender faldet med et brud, almindeligvis i håndled, hofte eller ryg! Brud forekommer hyppigere blandt ældre, som ofte falder! Er du én af dem, der har oplevet et fald indenfor det seneste år, og som ønsker at gøre en indsats for at nedsætte risikoen for at falde igen så meld dig til dette tilbud. Der opstartes løbende hold. Henvendelse: ergot. Lone Jakobsen, Toftebo Centret, tlf , ergot. Mona Lind, Koloritten tlf ergot. Karin Aasberg, Holtbjerg Aktivitetshus, tlf

12 10 Holtbjerg Aktivitetshus

13 11 Tirsdag STRIKKECAFE Kl Vi hygger os og strikker til Mother Teresa. Det er mest tæpper, men der er også mulighed for andet. Igangsætter: LONE Start LOKALE 2 MANDEKLUB Kl Kr. 0,- 16 Almindelig hygge og eventuelt en tur hvis der er tilslutning. Har du en historie eller en oplevelse du vil dele med andre er dette stedet. Igangsætter: Ib Jonesen Start: I CAFEEN PIGEKLUB Tid: se opslag 17 Klubben er baseret på socialt samvær og gode oplevelser. Vi er enten i huset eller på udflugt. Det kan være formiddagsture eller længere ture med madpakker. Gruppen er sammensat af alle de piger, der bruger vores hus. Igangsættere: Aase, Tinna og Lis Start: se opslag BILLARD Kl Der spilles på vores nye keglebord i dagligstuen Igangsætter: Jørgen Højgaard/Poul Handrup Start:

14 12 GLASKUNST Kl Kr. 100,- pr halvår Kreativt glas kom selv med ideer. Vi arbejder med vinduesglas og masser af sjove materialer. Vi betaler for færdige ting som købes. Ved mange tilmeldinger, kan der blive tale om at dele med et hold før jul og et hold efter jul. Igangsættere: Lis Evald og Ingrid Thomsen Hold 1-Start: Hold 2-Start: I KÆLDEREN FRA DIAS TIL DIGITALE BILLEDER Kl Lær hvordan du gemmer dine dias på computeren som digitale billeder. Har du gamle negativer kan de også skannes ind og gemmes. Igangsætter: Poul Handrup Start: til Kr. 75,- 20 I COMPUTERRUMMET Webbank og Nem ID Kl Kr. 75,- 21 Lær hvordan du bruger et bankprogram på computeren og lær om sikkerheden ved at bruge Nem ID. Igangsætter: Poul Handrup Start: til I COMPUTERRUMMET CANDY WRAP KL Vi laver tasker af slikpapir, kaffeposer m.m. kun fantasien sætter grænser. Igangsætter: Karen Nielsen Start: LOKALE 1

15 13 COMPUTER for BEGYNDERE KL Kr. 75,- Vi begynder helt fra startknappen, så hvis du vil prøve at komme i gang med den digitale verden er det her du skal starte. Igangsætter: Poul Handrup Hold 1 -Start: Hold 2 -Start: Computerrummet Start: tirsdag den 27. august 2013 Vi glæder os til at se Jer Alle er velkommen

16 14 Onsdag TRÆDREJNING Kl Du er lige velkommen om du er begynder eller om du har drejet før. Igangsætter: Gunnar Nielsen Start: I KÆLDEREN STAVGANG Kl Har du lyst til at være sammen med andre til snak og hygge, er du velkommen. Der er mulighed for at købe kaffe og rundstykker i Cafeteriet, hvor vi mødes ved 9-tiden. Alle kan være med, vi går skønne ture på områdets stier og parker. Stave kan lånes! Igangsætter: Grethe Jeppesen og Bertha Detlefsen Start BILLEDBEHANDLING Kl Kr. 75,- pr halvår Arbejde med digitale billeder scanning, billeder, dias og negativer. Vi arbejder med Picasa billedredigering. Forudsætning for deltagelse: Digitalkamera m/usb kabel, USB stik til lagring af billeder m.m. Der må påregnes et mindre beløb til papir farve. Igangsættere: Bjarne Magnussen/Svend H. Thomsen Start: slutter Nyt hold starter: slutter I Computerrummet 31

17 15 FRA GUMMI TIL GENBRUG KL Vi laver smarte tasker af cykelslanger og traktordæk. Igangsætter: Karen Nielsen start: Lokale 2 ONSDAGSHYGGE dagligstuen/salen Kl Ca Kaffe og fælles samvær. Foredrag, film, lysbilleder, sang eller hvad der nu kan findes på. Du finder månedsprogrammet på hylden i gangen overfor køkkenet. Alle er velkommen!! Pris: 35 kr. inkl. kaffe og kage - for medlemmer. BUTIKKEN! Hver anden onsdag. Kl (ulige uger) LOKALE 1 Vi mangler nogen som vil hjælpe med at lave ting til salg i butikken, så hold dig ikke tilbage. De ting vi sælger i butikken er med til at drive Holtbjerg Aktivitetshus, så samtidig med at du støtter vores fælles hus, kan du også være en del af vores fællesskab. Alt kan sælges, så det er bare med at komme i gang Start:

18 16 Torsdag ORKIS/KNIPLING KL Har du lyst til at lære at orkere eller kniple så er dette et hold for dig. Vi orkerer bordløbere, flakoner, tasker og meget mere. Igangsætter: Karen Nielsen Start : LOKALE 2 LINEDANCE Kl Holdet er også for dig som er nybegynder! OBS! Hvis du vil bevare dit gode hoved, så skal du bruge det! Seniorforskerne mener at vi kan læge mindst 10 år til vores hjernes levetid ved at stimulere den og en af de bedste måder er at danse. Samtidig får du motion og bliver i godt humør af den herlige musik. I Salen Igangsættere: Jonna, Anni og Kate Start BILLARD Kl Der spilles på vores nye keglebord i dagligstuen Igangsætter: Jørgen Højgaard/Poul Handrup Start: PATCHWORK Kl Patchwork er et gammelt håndværk med mange traditioner. Vi syr lapper sammen, enten som håndsyning over pap eller maskinsyning. Kun fantasien sætter grænser for hvad der kan fremstilles: Vægtæpper, puder, lyseduge, kræmmerhuse og servietter. Vi håber at se både begyndere og øvede. Lokale 2 Igangsætter: Else Pedersen Start: KANASTA Kl Kender du kortspillet Kanasta? Kan du spille det eller har du lyst til at lære det? Man må også gerne spille andre kortspil hvis man har lyst til det. Igangsætter: Start den 3. sept I CAFEEN

19 17 BOBSPIL Kl Alle kan være med til bobspil også begyndere. Vi har det hyggeligt og sjovt sammen, så kom og vær med. Kontaktperson: Karin Aasberg Start: I dagligstuen Cafehold: Huset har cafehold hver dag, undtagen fredag. Cafeholdene om formiddagen laver i fællesskab en Holtbjergmiddag efter eget valg og spiser sammen med dem som kommer og spiser. Torsdag er der salatbar. i fællesskab med andre kan du tilmelde dig på Conventus på vores hjemmeside. Tag en snak med aktivitetskoordinator Karin Aasberg inden du melder dig til. Nyhed! Vores nye billard i dagligstuen Der spilles hver mandag, tirsdag og torsdag formiddag (se program) Er der behov og interesse kan der også laves hold om eftermiddagen. Holtbjergnyt Med den næste måneds aktiviteter vil blive trykt og fremlagt sidst i måneden. Så, vil du holde dig orienteret om hvad der sker i huset skal du huske at tage en ny hver måned. Vi vil bestræbe os på, at lave bladet lidt spændende, så man kan se forskel fra måned til måned. Har du et lille indlæg, vil vi bringe det i den udstrækning der er plads til det. Husk, det bliver kun en succes hvis I benytter den.

20 18 NYHED! Slå 2 fluer med et smæk kom ud i naturen og få trænet. Har du lyst til at komme ud i naturen og samtidig træne sammen med andre? - så er dette holdet for dig! I området er der både mulighed for at gå/løbe på en asfalt sti eller at gå en tur på motionsstien, hvor der er forskellige udfordringer som kan tilpasses til den enkelte. Derudover vil vi sammen finde andre muligheder, som kan afprøves. Det vil i høj grad blive præget af de som kommer. Der vil være mulighed for: At få frisk luft At være sammen med andre At træne balance, kondition og styrke Medbring en drikkedunk og sko der sidder godt på fødderne samt tøj efter vejret da vi jo skal være ude. Vi mødes hver tirsdag kl ved Naturskolen, Løvbakkevej 32, Kontaktpersoner: Jytte Hoffmann og Jørn Nielsen 63 TEMADAGE I løbet af sæsonen arrangeres temaer af forskellig art. Det kan være blomsterdekorationer, eller andre kreative ting som man kan melde sig til. Har du en god ide så lad os høre!

21 19

22 20

23 21

24 22

25 23 Kaffetur til Søby gamle brunkulslejer. Maj 2013 Vinsmagning 2012

26 Når vi starter sæson har vi fået udskiftet den gamle projektor med et 60 fladskærm. Det betyder, at vi kan se film og billeder i en meget flottere kvalitet, og ikke mindst kan vi undgå at skulle slukke lyset i salen når vi skal se billeder og høre foredrag. Vi tror og håber, at det vil blive til glæde for os alle sammen, men ind imellem vil der være nogen som kommer med deres egen projektor, og så må vi så bare trække lærredet ned og nyde det. Tilmelding! Det var meningen, at vi skulle have en ny hjemmeside inden vi skulle tilmelde ny sæson, men den er desværre forsinket, så derfor kan det være lidt vanskeligere at finde vores hjemmeside. Sådan gør du: I browseren skriver du: så kommer du på kommunens hjemmeside, her trykker du på fanen Borger, så kommer der en menu hvor du skal trykke på Ældre, og på næste menu vælger du Aktivitetshuse og så vælger du Holtbjerg Aktivitetshus! Velkommen til sæson

Årsprogram 2013-2014. Nørregade 7, Herning. Pris pr. program 20 kr.

Årsprogram 2013-2014. Nørregade 7, Herning. Pris pr. program 20 kr. Årsprogram 2013-2014 Nørregade 7, Herning Pris pr. program 20 kr. NYHEDER SIDE 11 Åbningstider og telefontider: Aktivitetscenter Koloritten Nørregade 7 7400 Herning Tlf.: 96 28 54 54 Mailadresse: Koloritten@live.dk

Læs mere

Program. Aktivitetscenter Ågården. Efterår 2014 - forår 2015. Ågårdsvej 2. 7480 Vildbjerg. www.aagaarden-vildbjerg.dk. Design: Birgit Friis

Program. Aktivitetscenter Ågården. Efterår 2014 - forår 2015. Ågårdsvej 2. 7480 Vildbjerg. www.aagaarden-vildbjerg.dk. Design: Birgit Friis Program Efterår 2014 - forår 2015 Design: Birgit Friis Aktivitetscenter Ågården Ågårdsvej 2 7480 Vildbjerg www.aagaarden-vildbjerg.dk 1 Velkommen til Aktivitetscenter Ågårdens 6. sæson 2014/2015 Sæsonen

Læs mere

Program. Aktivitetscenter Ågården. Efterår 2015 - forår 2016. Ågårdsvej 2. 7480 Vildbjerg. www.aagaarden-vildbjerg.dk. Design: Birgit Friis

Program. Aktivitetscenter Ågården. Efterår 2015 - forår 2016. Ågårdsvej 2. 7480 Vildbjerg. www.aagaarden-vildbjerg.dk. Design: Birgit Friis Program Efterår 2015 - forår 2016 Design: Birgit Friis Aktivitetscenter Ågården Ågårdsvej 2 7480 Vildbjerg www.aagaarden-vildbjerg.dk Velkommen til Aktivitetscenter Ågårdens 7. sæson 2015/2016 Vi glæder

Læs mere

Kirsebærhavens. Aktivitetscenter

Kirsebærhavens. Aktivitetscenter Kirsebærhavens Aktivitetscenter Program Efterår 2014 1 Præsentation af Kirsebærhavens Aktivitetscenter Kirsebærhavens Aktivitetscenter er et mødested for alle Aabenraa Kommunens borgere, som er over 60

Læs mere

Tryk: Knudepunktet Udgivet: August 2014 1. oplag: 400 stk.

Tryk: Knudepunktet Udgivet: August 2014 1. oplag: 400 stk. 1 2 Tryk: Knudepunktet Udgivet: August 2014 1. oplag: 400 stk. 3 Indholdsfortegnelse: Forord...side 5 Praktiske oplysninger...side 6 Personale...side 9 Oversigt over aktiviteter... side 10 Oversigt over

Læs mere

AKTIVITETSCENTRET FREDENSHJEM, BRØRUP

AKTIVITETSCENTRET FREDENSHJEM, BRØRUP AKTIVITETSCENTRET FREDENSHJEM, BRØRUP PROGRAM FOR SOMMERSÆSON 2015 Fredenshjems medarbejdere Rigmor Bennetsen Leder rben@vejenkom.dk Eva Kristensen Fysioterapeut ekri@vejenkom.dk Vibeke Petersen Ergoterapeut

Læs mere

RUDERSDAL SENIORRÅD SENIOR NYT

RUDERSDAL SENIORRÅD SENIOR NYT RUDERSDAL SENIORRÅD SENIOR NYT MARTS - JUNI 2015 Indhold Aktivitetscentrene Bakkehuset... 30 Klub Fortuna... 39 Teglporten... 35 Rønnebærhus... 40 Digital hjemmevejledning... 29 Foreninger Aktive Birkerød

Læs mere

MIDTPUNKTET. Holsted Aktiv Center. - aktivitetstilbud i Holsted. PROGRAM september 2015 - marts 2016

MIDTPUNKTET. Holsted Aktiv Center. - aktivitetstilbud i Holsted. PROGRAM september 2015 - marts 2016 MIDTPUNKTET Holsted Aktiv Center - aktivitetstilbud i Holsted PROGRAM september 2015 - marts 2016 Højmarksvej 18-6670 Holsted telefon 24 80 15 96 www.vejen.dk/midtpunktet 1 Indhold Indeaktiviteter... 5

Læs mere

Pyh-ha! 20 damer 65+ har meldt sig til et forsøgsprojekt under ledelse af Lena Nielsen, som her er i gang med instruktionen - skarpt kontrolleret af

Pyh-ha! 20 damer 65+ har meldt sig til et forsøgsprojekt under ledelse af Lena Nielsen, som her er i gang med instruktionen - skarpt kontrolleret af Pyh-ha! 20 damer 65+ har meldt sig til et forsøgsprojekt under ledelse af Lena Nielsen, som her er i gang med instruktionen - skarpt kontrolleret af nogle herrer. Projektet går ud på at se, om brug af

Læs mere

Kursuskatalog. Impuls Kursuscenter & Mødested. Forår 2015 (opdateret 15.02.2015) www.impuls-svendborg.dk

Kursuskatalog. Impuls Kursuscenter & Mødested. Forår 2015 (opdateret 15.02.2015) www.impuls-svendborg.dk Kursuskatalog Impuls Kursuscenter & Mødested Forår 2015 (opdateret 15.02.2015) IMPULS Kursuscenter & Mødested Skovbrynet 1C 5700 Svendborg Tlf.: 6223 6623 www.impuls-svendborg.dk 1 2 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Artikler m.v. Side Artikler m.v. Side Gruppeaktiviteter Side Gruppeaktiviteter Side

Artikler m.v. Side Artikler m.v. Side Gruppeaktiviteter Side Gruppeaktiviteter Side Foto: Erik Hendrup Artikler m.v. Side Artikler m.v. Side Ansøgninger 27 IT Besøgsvenner 15 Besøgsvenner 36 IT Kursus I 24 Bestyrelsen 43 IT Kursus II 25 Billetsalg 38 Kontaktpersoner 29 Demens/besøgsvenner

Læs mere

Dragørs. Aktivitetshus - for din sundhed. Metalværkstedet på besøg i Raadvad... VÆVEREN nr. 85 Marts 2012. Foto: Kjeld Bjørn Andersen

Dragørs. Aktivitetshus - for din sundhed. Metalværkstedet på besøg i Raadvad... VÆVEREN nr. 85 Marts 2012. Foto: Kjeld Bjørn Andersen Dragørs Aktivitetshus - for din sundhed VÆVEREN nr. 85 Marts 2012 Metalværkstedet på besøg i Raadvad... Foto: Kjeld Bjørn Andersen Indhold: Side: Hvad sker der? 3 Bordtennis: sidste nyt 4 Billard 5 Du

Læs mere

GÅ I GANG IKAST - BRANDE

GÅ I GANG IKAST - BRANDE GÅ I GANG IKAST - BRANDE Efterår 2013 - forår 2014 GÅ I GANG i Ikast-Brande efterår 2013 / forår 2014 HVAD ER GÅ I GANG? Gå i gang er et samarbejde mellem aftenskoler, patientforeninger, DGI og Ikast-Brande

Læs mere

Orientering fra Seniorrådet i Egedal Kommune

Orientering fra Seniorrådet i Egedal Kommune Nr. 2 August 2014 November 2014 8. årgang Nyt Sundhedscenter & Døgnplejepladser. (Rådhuset skimtes til højre.) Foto: Troels V. Sørensen Læs mere inde i bladet Orientering fra Seniorrådet i Egedal Kommune

Læs mere

Helt færdig! Helt færdig! Infohæfte. sæson 2015-16

Helt færdig! Helt færdig! Infohæfte. sæson 2015-16 Helt færdig! Regler Annexhallen Se midtersiderne! Infohæfte sæson 2015-16 Helt færdig! Ja, projektet med at renovere vores dejlige hal er lykkedes. Det har vi kæmpet for i mere end 10 år! Så glæd dig til

Læs mere

0110110010ÆRLIG101000110010 01100100000DIGITALT11011101

0110110010ÆRLIG101000110010 01100100000DIGITALT11011101 Aktiv Nyt 1. halvår 2014-42. årgang 0110110010ÆRLIG101000110010 01100100000DIGITALT11011101 TEMA-NUMMER OM DIGITALISERINGEN Også i dette nummer: NYE VISIONER GENERALFORSAMLING SØNDAGSFROKOST TELEFONKÆDER

Læs mere

Dragørs. Aktivitetshus - for din sundhed. Én svale gør ingen sommer... VÆVEREN nr. 83 September 2011. Foto: Henning B. Christensen

Dragørs. Aktivitetshus - for din sundhed. Én svale gør ingen sommer... VÆVEREN nr. 83 September 2011. Foto: Henning B. Christensen Dragørs Aktivitetshus - for din sundhed VÆVEREN nr. 83 September 2011 Én svale gør ingen sommer... Foto: Henning B. Christensen 2 VÆVEREN September: John Klemens udstiller akvarel og akrylbilleder 7.9.

Læs mere

Udviklingsplan 2011 og 2012 PINTA. Samværs- og aktivitetstilbud.

Udviklingsplan 2011 og 2012 PINTA. Samværs- og aktivitetstilbud. Udviklingsplan 2011 og 2012 PINTA Samværs- og aktivitetstilbud. 1 PINTA Samværs- og Aktivitetstilbud, Skjulhøj Allé 2, 2720 Vanløse Samarbejdspartnere...5 Fysiske rammer...5 Målgruppe...5 Politikker...6

Læs mere

AT SKABE ET BEDRE LIV

AT SKABE ET BEDRE LIV AT SKABE ET BEDRE LIV - fortællinger fra Korskærparken www.korskaerparken.dk Denne bog er lavet i samarbejde mellem beboere i Korskærparken og Fredericia Kommune. TAK til Niels Dahl for den store hjælp

Læs mere

Formiddagshøjskole Nyt kreativt værksted

Formiddagshøjskole Nyt kreativt værksted Ny butik Ny Formand Medlemsforedrag Formiddagshøjskole Nyt kreativt værksted Nye foreninger I huset er også: KlostergadeCentret Klostergade 37 8000 Aarhus C Tlf.: 86 19 25 30 Koordinator Lise Legarth ll@klostergade.dk

Læs mere

Club 222 Buddingevej 222 2860 Søborg Tlf. 39696835 E-mail: klub222@gladsaxe.dk Club 222

Club 222 Buddingevej 222 2860 Søborg Tlf. 39696835 E-mail: klub222@gladsaxe.dk Club 222 Vi glæder os til at se jeres børn her i klubben til en sjov, tryg og inspirerende hverdag, som bygger på respekt, for både andre og sig selv. Club 222 Buddingevej 222 2860 Søborg Tlf. 39696835 E-mail:

Læs mere

2015-16. Aktivitetshuset KASTANIEGÅRDEN, AULUM

2015-16. Aktivitetshuset KASTANIEGÅRDEN, AULUM Aktivitetshuset KASTANIEGÅRDEN, AULUM ET SPÆNDENDE STED MED PLADS TIL GODE IDÉER, KREATIVE IDÉER, AKTIVE IDÉER OG ET GODT OG TRYGT FÆLLESSKAB. ET TILBUD TIL + 60 ER OG FØRTIDS- PENSIONISTER 2015-16 1 Et

Læs mere

DAGHØJSKOLEN PEDER LYKKE CENTRET. For førtids- og folkepensionister i Københavns Kommune Undervisnings- og aktivitetsprogram 2013 / 2014

DAGHØJSKOLEN PEDER LYKKE CENTRET. For førtids- og folkepensionister i Københavns Kommune Undervisnings- og aktivitetsprogram 2013 / 2014 Program 2013 tryk:layout 1 14/05/13 15.05 Page 1 DAGHØJSKOLEN PEDER LYKKE CENTRET For førtids- og folkepensionister i Københavns Kommune Undervisnings- og aktivitetsprogram 2013 / 2014 INDHOLD Indhold

Læs mere

Parkposten. Kultur og fritid Side 11. Beboerblad for Sønderparken og Korskærparken, Fredericia. Beskæftigelse og uddannelse Side 4 og 13

Parkposten. Kultur og fritid Side 11. Beboerblad for Sønderparken og Korskærparken, Fredericia. Beskæftigelse og uddannelse Side 4 og 13 Parkposten Beboerblad for Sønderparken og Korskærparken, Fredericia Årgang 5 Nr. 1 Marts 2015 Redaktionen Leder Beskæftigelse og uddannelse Side 4 og 13 Bygge bro og netværk Beskæftigelse og udd. Aktivitetshus

Læs mere

Årsprogram 2015/16. Bramsnæs: Østergaard Aktivitetscenter Karlebyvej 58 Lille Karleby. Nødager 30, Gevninge Bognæsvej 5 Herslev

Årsprogram 2015/16. Bramsnæs: Østergaard Aktivitetscenter Karlebyvej 58 Lille Karleby. Nødager 30, Gevninge Bognæsvej 5 Herslev Årsprogram 2015/16 Bramsnæs: Østergaard Aktivitetscenter Karlebyvej 58 Lille Karleby Nødager 30, Gevninge Bognæsvej 5 Herslev Lejre Øst: Huset Lejrevej 15 A Hvalsø: Hvalsø Østergadecenter Østergade 1 Kære

Læs mere

2. halvår 2014-42. årgang. Hold da op, hvor er vi mange! Læs lederen side 3

2. halvår 2014-42. årgang. Hold da op, hvor er vi mange! Læs lederen side 3 Aktiv Nyt 2. halvår 2014-42. årgang Hold da op, hvor er vi mange! Læs lederen side 3 I huset er også: KlostergadeCentret Klostergade 37 8000 Aarhus C Tlf.: 86 19 25 30 Koordinator Lise Legarth ll@klostergade.dk

Læs mere

Lukkedage i juni Dato Helligdag Lukket Evt. bemærkning

Lukkedage i juni Dato Helligdag Lukket Evt. bemærkning juni 2015 Bladet kan også læses på aktivitetscentrets hjemmeside: www.aktivitetscenter.info Ledelse Funktion Navn Telefon Mail Centerleder og Ansvarshavende redaktør. Susanne Christensen Telefonnr. oplyses

Læs mere

GYMNASTIK SÆSONPROGRAM

GYMNASTIK SÆSONPROGRAM GYMNASTIK SÆSONPROGRAM DER ER SKET EN DEL SIDEN 1934 2014/2015 1 Velkommen til sæson 2014/2015 i FGIF gymnastikafdeling Det er med stor glæde, jeg kan byde velkommen til den nye sæson, hvor det igen i

Læs mere

www.impuls-svendborg.dk Kursuskatalog August - December 2015 IMPULS Kursuscenter & Mødested Skovbrynet 1C 5700 Svendborg Tlf.

www.impuls-svendborg.dk Kursuskatalog August - December 2015 IMPULS Kursuscenter & Mødested Skovbrynet 1C 5700 Svendborg Tlf. www.impuls-svendborg.dk Kursuskatalog August - December 2015 IMPULS Kursuscenter & Mødested Skovbrynet 1C 5700 Svendborg Tlf.: 6223 6623 www.svendborgsocialpsykiatri.dk 1 2 Velkommen! Kursusbeskrivelser

Læs mere

KNABSTRUP eren s LÆSERKONKURRENCE Vinder af martsnummerets gavebevis udsat af SUPER BRUGSEN I NR. JERNLØSE blev: Carlo Poulsen, Gartnerlunden 1,

KNABSTRUP eren s LÆSERKONKURRENCE Vinder af martsnummerets gavebevis udsat af SUPER BRUGSEN I NR. JERNLØSE blev: Carlo Poulsen, Gartnerlunden 1, 1 Juni 2008 Nr. 29 KNABSTRUP eren s LÆSERKONKURRENCE Vinder af martsnummerets gavebevis udsat af SUPER BRUGSEN I NR. JERNLØSE blev: Carlo Poulsen, Gartnerlunden 1, Mørkøv KNABSTRUP eren ønsker den heldige

Læs mere