LM 2014 APRIL MAJ JUNI BORNHOLM

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "LM 2014 APRIL MAJ JUNI BORNHOLM"

Transkript

1 LM APRIL BORNHOLM 2014 MAJ JUNI

2 FRA AFDELINGEN Bibelglæde Interview med Jørn Bech, Svaneke Luthersk Mission ønsker at gøre 2014 til Bibelglædens år! Vi ønsker, at mange flere skal få eller genopdage en glæde ved at læse i Bibelen. Sådan kan man læse på hjemmesiden Også på Bornholm er der lokale initiativer for at fremme og sprede bibelglæde. Et af dem er en udgivelse af et hæfte skrevet af afdelingssekretær Hakon Christensen med titlen Bibelglæde - en livsstil som smitter. Hvordan er spørgsmålene i hæftet? De er tænkt som en hjælp til at komme tættere på Bibelens indhold, så vi kan reflektere over det. Der er også forslag om nogle minutters stilhed, så der bliver mulighed for at meditere over ordene og lade Jesus tale til os for derefter at dele tanker og spørgsmål med hinanden. Nogle spørgsmål går tæt på vores eget liv med Jesus, men jeg tror, det er vigtigt, at vi er åbne og ærlige over for hinanden, så vi får talt om vores forhold til Jesus. Hvordan kan man erfare bibelglæde, hvis man synes, det er svært at læse i Bibelen? Her kan hæftet være med til at få plan i sin bibellæsning. Det handler også om, at vi gennem bibellæsningen erfarer, at vi møder Jesus, som vi elsker. Hvordan får man fat i hæftet? Man kan henvende sig til bestyrelsen i den lokale LM-kreds eller til mig på tlf eller på adressen: Hæftet er gratis. Hvordan kan hæftet anvendes? Det kan bruges både i grupper, til samtalemøder, med en læsemakker eller enkeltvis. Vi ønsker, at hæftet skal være en hjælp til at erfare Bibelens store værdi. Vi håber, at det kan være en måde at vække nysgerrigheden for, hvad Bibelen indeholder. Men vi ønsker også, at det kan betyde opdagelse af noget nyt i gammelt kendt stof. Hvad er dit ønske for projektet? Jeg ønsker, at bibelglæden må vokse ved, at vi får sat fokus på bibellæsningen. Mit håb er også, at der bliver skabt ringe i vandet, så glæden må sprede sig videre til andre - fra vore hjerter til hænder og fødder. Det er også mit håb, at vi får åbnet øjnene for Bibelens skatte, så vi tør bruge tekster fra Bibelen, når vi holder andagt. Og endelig at fordybelse i Bibelen må sætte sig spor i vore samtaler. For hvad hjertet er fuldt af, løber munden over med. (Lukas 6,45).

3 FRA AFDELINGEN Bibelglæde tur/ retur V/ afdelingssekretær Hakon Christensen, Hillerød Den 23. juni til 2. juli arrangerer LM Bornholm sammen med Ordet og Israel et Senior-Discipel-Kursus i Israel. I skrivende stund er der stadig ledige pladser - velkommen! Temaet for kurset er Bibelglæde. Det meste af kurset vil foregå ud fra Ordet og Israels nybyggede hus ved bredden af Genesaret Sø. Huset hedder meget apropos Det Danske Hus - et center for bibelglæde. Stedet, hvor det skete Med kurset ønsker vi at skabe rammerne for at udforske Bibelens fantastiske verden midt i det Israel, som Gud har valgt til åbenbaringsscene for sine mægtige aktioner til frelse for hele verden. Folket, landet, naturen, kulturen - er nemlig en fantastisk platform til at skabe dybde i mødet med Guds ord og krydre dette møde med de 'aha'- oplevelser, der gør os til begejstrede bibelbrugere. Det behøver man selvfølgelig ikke at rejse til Israel for at blive, men jeg vover påstanden med et glimt i øjet: Det skader ikke! opleves det måske ligefrem som modsætninger. Det er svært at få overblik, og følelserne lader sig ikke engagere voldsomt. Glæden kan ofte være til at overse. Da har vi brug for at huske på, at bibelglædens fundament er, at Gud har talt, og han taler stadig. Han vil os noget, og det ord, han taler til os i Den hellige Skrift, har samme livskraft i sig i dag som på skabelsens morgen, og som dengang Lazarus blev kaldt ud af graven. Her er virkelig en kilde at øse af til dyb og varig glæde. Fokus i 2014 I LM sætter vi i 2014 på forskellig vis fokus på Bibelglæde. Discipelkurset i Israel et eksempel på dette. Tag en snak om det ved køkkenbordet eller i bibelkredsen. Det er for godt til at lade være. Bibelglæde Nu kan Bibelglæde være en vanskelig størrelse at få fat om. Det er ikke altid vi oplever, at de to ord "bibel" og "glæde" passer sammen. Nogen gange Læs mere på - eller

4 RUNDT PÅ ØEN Den nye sangbog Nu er det ganske vist: Du står snart med Sange og Salmer i hånden! Sådan skrev forlagsleder Vibeke Sode Hjorth til LM s bogsælgere i januar måned. Hun slutter brevet af sådan: Vi er rigtig glade for og stolte af resultatet, og vi glæder os sammen med jer til at tage alle udgaver i brug og øge lovprisningen til Guds ære. Det må vel siges, at udgivelsen er historisk. Erfaringerne fra udgivelserne af Fællessang 1, 2 og 3 viste, at man på trods af forskellige sangtraditioner i de kirkelige organisationer alligevel har så meget fælles gods, at man har kunnet enes om fælles udgivelser af sangbøger. Resultatet nu er sangbogen Sange og Salmer. Hvordan komme i gang? En rundspørge til kredsformændene på øen viser, at der er overvejelser om, hvordan man kommer godt i gang med at bruge den nye udgivelse. I Rønne har der i nogle år været afholdt fællesmøder med IM, LM og ELM. Niels Chresten Andersen nævner, at det vil være naturligt at bruge disse fællesmøder til at synge lidt mere sammen, så alle bliver mere fortrolige med den nye fælles sangbog. Jens Otto Kjøller-Hansen oplyser, at den kom i brug straks ved mødeweekenden d marts i Aakirkeby. Mødelederne opfordres til at vælge lidt flere fællessange end normalt, hvilket også skete ved disse møder. Mødet d.11. maj vil blive med en kortere prædiken og tid til mere fællessang. Der er også planlagt to fælles arrangementer med IM og ELM, hvor man sammen kan lære den nye sangbog at kende. Jørn Bech fra Svaneke understreger, at det altid giver et løft, når man er mange, der synger sammen. Her overvejer man at invitere andre kredse til et møde, hvor man tager hul på den nye sangbog - gerne ved et besøg af LM s musikkonsulent til efteråret. En spændende sangbog Personligt synes jeg, at der er mange spændende ting i den nye sangbog, siger musikkonsulent Lars Frederiksen. Især glæder han sig over, at Stuart Townend er repræsenteret med 15 sange, som mange er kommet til at holde af. Men der er stadig mange af de gamle kendte sange og salmer med - for manges vedkommende i en fornyet sprogdragt. Sange og Salmer er hovedsangbogen, mens Fællessang stadig vil være supplementet. Nye melodier og tekster Udfordringen bliver at lære de nye melodier. Lars Frederiksen opfordrer til at bruge de nye sange som månedens sang. Som en hjælp til det, vil der om nogle måneder blive udgivet en indspilning af de nye melodier. Endelig vil Lars gerne stille sig til rådighed med besøg ved særlige sangaftener. Hvis kredsene kan koordinere det lidt, vil det nok kunne lade sig gøre.

5 RUNDT PÅ ØEN Peterskolen drømmer - men det er ikke, fordi man er faldet i søvn. Det skyldes snarere, at Peterskolen er sprællevende, så der er overskud til at have store drømme. Større behov for lokaler Elevtallet på Peterskolen har aldrig været større, og i takt med at kravene til undervisningen stiger, er behovet for større og flere undervisningslokaler også steget. Indtil nu har skolen kunnet leje sig til idrætsfaciliteter, men ønsket om egen hal har skolen længe haft. Nu vil man gerne virkeliggøre drømmen - ikke bare i forhold til idrætsundervisningen, men man har også et ønske om en bygning, der kan bruges til mere. Derfor drømmer man om en hal på ca. 480 m 2 og andre undervisningslokaler på i alt 800 m 2. Status nu Lige nu er skolen i gang med at få tilbud ind - både fra kreditforeninger og håndværkere. Der er også sendt en del ansøgninger til forskellige fonde, og der samles stadig penge ind. Pt. er der indkommet gaver og lånetilsagn på ca. 1 mio. kr. Inden spaden kan sættes i jorden, skal finansieringen være på plads, fortæller forretningsfører Helene Andersen. Inddragelse af elever og forældre Der tales meget om byggeriet på Peterskolen. Til skolens morgensamlinger er det med i morgenbønnen, at Gud vil give flere syn for Peterskolens arbejde, så pengene kan komme ind. D. 3. maj inviteres til sponsorløb, og der er flere indsamlingsaktiviteter på tegnebrættet. Der skal fortsat bedes og arbejdes for dette spændende projekt.

6 RUNDT PÅ ØEN Sommer i Rønne V/ Niels Chresten Andersen Sommerferietiden kan være en udfordring for de fleste kredse, når det gælder mødeplanlægning. Samtidig indbyder årstiden til anderledes og udendørs arrangementer med et program for både store og små. Sankt Hans I Rønne har vi en tradition med et større Skt. Hans arrangement den 23. juni, som de sidste mange år er afholdt hos Gerd og Jørgen Hansen på Brandsgård i Knudsker. Den store have og udenoms arealerne er dejligt store og rummer plads til både et stort bål og to store teltpavilloner. Fremmødet er på omkring 100 personer og ofte med familier, vi ikke ser så ofte til vores almindelige møder. Alle medbringer selv mad til at lægge på de klargjorte griller. Der er god tid til leg og hygge, inden vi samles i teltet til sang og en længere familievenlig andagt. Efter kaffen tændes det store bål, hvor der igen synges helt frem til mørkets sene frembrud. Møder i juli I juli måned har vi erstattet søndagsmøderne med et par grillaftener, der holdes tirsdag aften. Selv om fremmødet kan variere, så er der som oftest en ganske god tilslutning med helt op til omkring 40 deltagere, små som store. Grillerne fra Skt. Hans arrangementet er gjort klar til mødestart kl , og senere i programmet rykker vi indendørs til sang og andagt. Også i år er der planlagt Skt. Hans arrangement den 23. juni på Brandsgård og to grillaftener henholdsvis tirsdag 8. juli og tirsdag 22. juli Rejse sammen Sommeren i år byder endvidere på en helt ekstra aktivitet. For fjerde gang arrangeres der en fælles rejse, denne gang til Norge den 27. juli 3. august og med pt. ca. 50 tilmeldte i alderen fra 1½ -76 år. Den seneste rejse gik til Polen i 2011 med mere end 60 deltagere. Sommerferietiden er en udfordring, en dejlig mulighed for anderledes og fællesskabsstyrkende arrangementer for alle aldre.

7 RUNDT PÅ ØEN Sankt Hans i Nexø og Lobbæk Midsommerfest - Johannes Døberens fødselsdag. Sankt Hans markeres i flere LM-kredse her på øen. Peter Westh Jensen fortæller fra Nexø. Som Nexø-bo er det en fryd at tage cyklen en sådan midsommeraften og køre op til Bodilsker ud til Britta og Poul I Skoven mens korn - og majsmarker står i fuldt flor, og solen stadig står højt på himlen, selv om klokken er syv aften. Hvis man kan, så kommer man hvad enten man er syv måneder eller syvoghalvfjerds år. For her mødes man til festlig hygge. Først til snobrød med pølser ved en række små, sirligt opbyggede bål ude på det græsklædte spor bag havehækken ved maskinlængen. Folk har selv taget pølser med (brun eller rød afhængig af politisk observans), og Britta har sørget for dejen til snobrødet. Senere spiller børnene bold i haven, mens de voksne tager sig en pølse til. Før aftenens højdepunkt ved bålet samler Britta os i sine stuer og på terrassen til kaffe, kage og andagt. Klokken er tit hen ad ti, før vi samles ved markvejen for enden af haven. Poul har vanen tro sat en heks i toppen af det kæmpe bål. Mens vi står på behørig afstand af det varme bål, synger vi midsommervisen og andre gode sange mikset med heksehyl (Pouls gamle deo er) og nysgerrige køers brøl i indhegningen. Så Sankt Hans for en Nexø LM er er identisk med fest hos Schow I Skoven! Sådan har vi gjort - i hvert fald de sidste 49 år i træk. Vi taler ikke meget om Johannes Døbers fødsel, men vi taler meget med hinanden og hygger os unge og gamle og det er vel heller ikke så ring endda. Heller ikke i Lobbæk har man tænkt så meget over, at det er Johannes Døbers fødselsdag. Bendt Jensen fortæller, at det er en gammel tradition tilbage fra 70- erne, at LM-erne mødes Sankt Hans. I mange år var det sammen med forældre og børn fra børnearbejdet. Senere er det blevet et socialt arrangement, hvor vennerne fra Pusterummet og Seniortræf også er med. I de første år var det en samling omkring et stort bål i Lobbæk by med sang, andagt/båltale. Senere er det blevet til arrangementer i forskellige hjem med grillmad, leg og aktiviteter og derefter samling omkring et stort bål med sang og vidnesbyrd. Bendt Jensen fortsætter: I de senere år har vi også prøvet at køre til bål arrangeret af borgerforeninger i Lobbæk og Vestermarie. Vi fejrer Sankt Hans som en anledning til at være sammen under lidt mere frie former med hygge og aktiviteter og samtidig som en anledning til at dele det kristne evangelium gennem sang og vidnesbyrd.

8 Ø-KALENDEREN April 29/3-1/4 Hakon Christensen på Bornholm 01. Grundkursus for nadverforvaltere 09. Ø-koret øver i Aakirkeby Påskelejre (LM-Kids) 21. Musik-/påskegudstjeneste i Kirken på Klippen kl i Østermarie v. Bendt Jensen. Fællesspisning 23. Ø-koret øver i Aakirkeby Sanglejr for 4. til 6. klasse. Søndag koncert kl Gudstjeneste i Kirken på Klippen kl i Østermarie v. Birger Reuss Schmidt Maj Hakon Christensen på Bornholm 08. Repræsentantskabsmøde 11. Gudstjeneste i Kirken på Klippen i Nexø kl v. Leo Poulsen Hakon Christensen på Bornholm 14. Ø-koret øver i Aakirkeby Seniorlejr 25. Gudstjeneste i Kirken på Klippen kl i Østermarie v. Thorkild Holm 29. IMA-stævne kl i Rønne, Taler: Missionskonsulent Reidar Poulsen /6. LMU-Lejr Juni 07. Fællesmøde for ELSB (Evangelisk Luthersk Samråd på Bornholm) v. Carsten Hjorth Pedersen i Rønne Idrætshal kl Tema: Giv Gud ære! 08. Morgenandagt kl på Kildepladsen i Svaneke v. Carsten Hjorth Pedersen 09. LUMI-Radios pinse- og vennestævne i Aakirkeby. Carsten Hjorth Pedersen taler 11. Ø-koret øver i Aakirkeby 11. Afdelingsstyrelsesmøde Stand på Folkemødet Hakon Christensen på Bornholm 18. Alsang på Svaneke Havn kl. 20. By Grace medvirker 22. Gudstjeneste i Kirken på Klippen kl i Østermarie v. Filip Oehlenschläger /7 Senior-Dicipel-Kursus, Israel Rettelse Der er angivet forkert telefonnummer til Lars-Jep Elleby i Mostrups adressebog. Det rigtige nummer er: Rådgivning og terapisamtaler på Bornholm v/ Ellen Esmarch Pedersen Mobil: Hjemmeside:

9 ADRESSER Formand: Jørn Bech Årsdalevej 61, 3740 Svaneke T E Afdelingssekretær: Hakon Christensen Jespervej 64, 3400 Hillerød T E Trykning af lokale LM-programmer Jens Ove Holm, Rømeregårdsvej 44, 3700 Rønne T E Husk: Der trykkes kun én gang månedligt. Stof afleveres senest d. 10. i hver måned. Kasserer: Thorkil Sonne Lund Engløkken 1 B, 3730 Nexø T E Bank: Giro: Missionskonsulent: Helmer Olsen Østerled 18, 3700 Rønne T Udlån af projektor E Tilhørerrepræsentant: Niels C. Andersen Svanekevej 77, 3700 Rønne T E LMU: Lasse Westh Jensen Gl. Postvej 33 C, 3730 Nexø - T E LM Kids: Helene Andersen Svanekevej 77, 3700 Rønne - T E LM-lejren: Strandvejen 16, Pedersker, 3720 Aakirkeby, T Udlejning v/ Helmer Olsen, T E - H LUMI Radio: Henning Kiilerich Jernbanegade 23, 3720 Aakirkeby T E Sdr. Hammer 55, Nexø Tlf Daglige ledere Merete & Vilmer Riis Tlf / Åben: ma-fr og lø Modtager (og afhenter) gerne brugte effekter også dødsboer. Se Luthersk Mission Danmark Formand Henrik P. Jensen E Generalsekretær Jens Ole Christensen E Sekretariat: Industrivænget 40, 3400 Hillerød T E H Giro Bank LMU & LM-Kids H H

10 LUMI RADIO APRIL Tirsdag d Lidt af hvert Over en åben bibel (se 28.3) Fredag d. 4. Indefra LUMI-magasinet Mandag d Små ord om store ord Fokus på Israel Ønskeprogram Tirsdag d Musik i april LUMI-magasinet (se 4.4) Fredag d Lidt af hvert (se 1.4) (Hebr 11,8-16) Mandag d Musik i april (se 8.4) Små ord om langfredag (fra 2013) Små ord om store ord (se 7.4) Fokus på Israel (se 7.4) Tirsdag d Musikmosaik Over en åben bibel (se 11.4) Fredag d. 18. Boghylden Gæstebogen Søndag d. 20. (Påskedag) Mødetransmission Genuds. fra Mandag d. 21. (2. påskedag) Påskens sange Ønskeprogram Tirsdag d Bibelens bjerge (1) Gæstebogen (se 18.4) Fredag d Kvinder i Bibelen (1) (Hebr 11,17-22) Mandag d Musikmosaik (se 15.4.) Bibelens bjerge (se 22.4.) Påskens sange (se 21.4.) Tirsdag d Kvinder i Bibelen (se 25.4.) Over en åben bibel (se 25.4.) MAJ Fredag d. 2. Udefra LUMI-magasinet Mandag d Små ord om store ord Fokus på Israel Ønskeprogram Ring med dit musikønske Tirsdag d Musik i maj LUMI-magasinet (se 2.5) Fredag d Musik i maj (se 6.5) (Hebr 11,23-27) Mandag d Fra bibelkursus (se 24.2.) Små ord om store ord (se 5.5) Fokus på Israel (se 5.5) Tirsdag d Bibelens bjerge (2) Over en åben bibel. (se 9.5) Fredag d. 16. (St. bededag) Boghylden Kvinder i Bibelen (2) Søndag d Mødetransmission Genuds. fra Mandag d Musikmosaik Bevidste fædre Ønskeprogram Tirsdag d Forårssange Kvinder i Bibelen (se 16.5) Fredag d Bibelens bjerge (se 13.5) (Hebr 11,28-31) Mandag d Aftensange Fra bibelkursus (se 10.3.) Tirsdag d Musikmosaik (se 19.5) Over en åben bibel (se 23.5) Fredag d. 30. Indefra LUMI-magasinet JUNI Mandag d Små ord om store ord Fokus på Israel Ønskeprogram

11 LUMI RADIO Tirsdag d Musik i juni LUMI-magasinet (se 31.5) Fredag d Lidt af hvert (Hebr 12,1-3) Mandag d. 9. (2. pinsedag) Pinsens sange Små ord om store ord (se 2.6) Fokus på Israel (se 2.6) Tirsdag d Lidt af hvert (se 6.6) Over en åben bibel (se 6.6) Fredag d. 13. Boghylden Gæstebogen Søndag d Mødetransmission Genuds. fra Mandag d Fra pinsestævnet Ønskeprogram Ring med dit musikønske Tirsdag d Kvinder i Bibelen (3) Gæstebogen (se 13.6) Fredag d Bibelens bjerge (Hebr 12,4-11) Mandag d Musikgæsten Tidspresset Musik i juni (se 3.6) Bibelens bjerge (se 20.6) Tirsdag d Musikmosaik Over en åben bibel (se 20.6) Fredag d. 27. Udefra LUMI-magasinet Mandag d Musikmosaik (se 24.6) Misundelse Fra pinsestævnet (se 16.6) JULI Tirsdag d Musikgæsten (se 23.6) LUMI-magasinet (se 27.6) Fredag d Musik i juli (Hebr 12,12-17) Pinsestævne. I år inviterer vi til LUMI-radios 24. pinseog vennestævne - Det er godt med gode traditioner! Vi glæder os til et gensyn med mange venner af LUMI-radio ved stævnet, som i år afholdes i LMs hus, Østergade 5, Aakirkeby, mandag d. 9. juni kl Her vil Carsten Hjorth Pedersen, Hillerød, prædike. Carsten, som er daglig leder på Kristent Pædagogisk Institut, har ofte prædiket og medvirket ved møder på Bornholm. På programmet står også Sang ved Lovsangsbrødrene, for som ved pinsestævnet i 2011 får vi besøg af et norsk kor fra området nord for Stavanger. Det var den gang Randaberg Mannskor, og her i 2014 har Lovsangsbrødrene valgt at lave en korrejse i pinsen med Bornholm som mål. Koret medvirker ved en gudstjeneste i Ny kirke, og vi får så også glæde af deres sang. Koret skriver: vi synger evangeliet om Jesus med glede og begeistring. Det er de sentrale, evangeliske sangene, der forkynningen av Jesus Kristus som Herre og frelser som står i sentrum. Turleder er som i 2011 Klaus Muff. Programmer. I LUMI-radios beretning til afdelingsmødet blev nævnt problemer med at få en ny vært til Ønskeprogrammet. Den gode nyhed er, at Mogens Keseler nu på skift med Helle Munk afløser Anne-Marie Frederiksen. Det er altså en af dem, der formidler din hilsen eller musikønske i Ønskeprogrammet 1. og 3. mandag i måneden! Vi glæder os også over, at Jørgen Trihøj efter en lang sygeperiode igen er i gang med Små ord om store ord. Bønnesvar. Vi ser disse gode nyheder som svar på bøn - og vi takker for, at vore lyttere også beder for denne del af LMs arbejde.

12 TIL EFTERTANKE Guds veje V/ Kirsten Poulsen, Østerlars For så højt som himlen er over jorden, er mine veje højt over jeres veje og mine planer over jeres planer. siger Herren (Esajas 55,9). Bibelen fortæller, at Gud kom til Abraham og gav ham et fantastisk løfte. Hvis han adlød ham, ville Gud velsigne alle jordens folk gennem ham og hans efterkommere. Men for at dette kunne ske, måtte Abraham bryde op. Forlad dit land og din slægt og din Fars hus, og drag til det land, jeg vil vise dig. Gud kaldte Abraham til at forlade alt det velkendte og fortrolige hans venner, størstedelen af sin familie og alt, hvad han mente betød sikkerhed, velstand og fred og drage ud i ødemarken uden at vide hvorhen. Han blev bedt om for Guds skyld at opgive næsten alle de jordiske ting, som mennesker sætter deres lid til. Og det gjorde han. Han drog af sted uden at vide, hvor han kom hen. Kaldet indeholdt et håb om at få efterkommere, og stik imod alle forventninger fik Abraham en søn. Han havde nu alt, hvad han kunne ønske sig. Men så bad Gud ham om at give afkald på det. Undervejs har han haft mange spørgsmål til Gud sin Far og måske gået i rette med ham. Svaret kunne have været: Mine veje og planer er højt over jeres. Jesus er kommet Da Johannes Døber hørte om Kristi gerninger, sendte han sine disciple til Jesus for at spørge: Er du den, som kommer, eller skal vi vente en anden? Ja, jeg er kommet, svarer Jesus, og velsignede er de, som ikke vender mig ryggen ikke forarges på mig. Men hvorfor blev Johs. ikke befriet fra fangehullet? Fordi Guds veje og planer er højt over vore. Luthersk Mission (LM) er en evanglisk-luthersk forening, hvis formål er at forkynde Bibelens budskab, så mennesker kommer til tro på Jesus som Guds søn og verdens frelser. LM på Bornholm arbejder ud fra ti missionshuse fordelt ud over øen. Redaktion: Peter Krak Tlf: / Forsidefoto: Birger Bendtsen Se i øvrigt B. Bendtsens netsite på: Oplag: 500 eks. Tryk: Print24

BORNHOLM NOVEMBER DECEMBER

BORNHOLM NOVEMBER DECEMBER LM OKTOBER BORNHOLM 2013 NOVEMBER DECEMBER FRA AFDELINGEN Nyt fra afdelingen V/ Afdelingsformand Jørn Bech, Svaneke Nu hvor efteråret banker på, kan vi se tilbage på sommerens aktiviteter med taknemmelighed.

Læs mere

LM 2014 JANUAR FEBRUAR MARTS BORNHOLM

LM 2014 JANUAR FEBRUAR MARTS BORNHOLM LM JANUAR BORNHOLM 2014 FEBRUAR MARTS FRA AFDELINGEN Nyt fra afdelingen V/ Afdelingsformand Jørn Bech, Svaneke Bibelglæde I 2014 bliver temaet Bibelglæde sat på dagsordenen i LM på landsplan. AS drøftede,

Læs mere

BORNHOLM AUGUST SEPTEMBER

BORNHOLM AUGUST SEPTEMBER LM JULI BORNHOLM 2012 AUGUST SEPTEMBER FRA AFDELINGEN Basiskursus for forkyndere v/ Hakon Christensen Sæt ord på, det er overskriften for et kursus som LM Bornholm afholder sammen med Bornholmerkirken

Læs mere

BORNHOLM NOVEMBER DECEMBER

BORNHOLM NOVEMBER DECEMBER LM OKTOBER BORNHOLM 2012 NOVEMBER DECEMBER FRA AFDELINGEN Mulig LMfrimenighed på Bornholm v/ Niels Chresten Andersen, Rønne Dialogmødet i Østermarie den 19. juni viste, at flere LM ere allerede har udmeldt

Læs mere

LM 2011 JULI AUGUST SEPTEMBER BORNHOLM

LM 2011 JULI AUGUST SEPTEMBER BORNHOLM LM BORNHOLM 2011 JULI AUGUST SEPTEMBER FRA AFDELINGEN Ny formand og sekretær Interview med Jørn Bech og Hakon Christensen Sommeren 2010 fratrådte Peter Westh Jensen som afdelingssekretær, og ved afdelingsmødet

Læs mere

BORNHOLM AUGUST SEPTEMBER

BORNHOLM AUGUST SEPTEMBER LM JULI BORNHOLM 2013 AUGUST SEPTEMBER FRA AFDELINGEN Forbøn og salvning V/ Afdelingssekretær Hakon Christensen, Hillerød Afdelingsstyrelsen er glade for at kunne fortælle, at Jakob Houler, Hasle og Leo

Læs mere

LM 2014 JULI AUGUST SEPTEMBER BORNHOLM

LM 2014 JULI AUGUST SEPTEMBER BORNHOLM LM BORNHOLM 2014 JULI AUGUST SEPTEMBER FRA AFDELINGEN Almindingsmøder før i tiden V/ Birger Pedersen, Rønne Sådan begyndte det Det var nok præsten og vækkelsesprædikanten Peter Chr. Trandberg, der indledte

Læs mere

LM 2012 APRIL MAJ JUNI BORNHOLM

LM 2012 APRIL MAJ JUNI BORNHOLM LM APRIL BORNHOLM 2012 MAJ JUNI FRA AFDELINGEN Nye prædikanter v/ Hakon Christensen Afdelingsstyrelsen har kaldet Filip Oehlenschläger, Rønne og Peter Techow, Rønne som prædikanter i afdelingen. Bedeemne:

Læs mere

LM 2011 JANUAR FEBRUAR MARTS BORNHOLM

LM 2011 JANUAR FEBRUAR MARTS BORNHOLM LM JANUAR BORNHOLM 2011 FEBRUAR MARTS RUNDT PÅ ØEN Hvad er M60+? Interview med Birger Pedersen. Fortæl lidt om den lidt kryptiske forkortelse M60+ Det er ganske enkelt. M står for mænd. Og 60+ står for,

Læs mere

nyt OKTOBER NOVEMBER DECEMBER Nyt fra Peterskolen og Davidskolen på side 3-5. Kun for kvinder på side 2 må også læses af mænd.

nyt OKTOBER NOVEMBER DECEMBER Nyt fra Peterskolen og Davidskolen på side 3-5. Kun for kvinder på side 2 må også læses af mænd. 2015 nyt OKTOBER NOVEMBER DECEMBER Nyt fra Peterskolen og Davidskolen på side 3-5. Kun for kvinder på side 2 må også læses af mænd. 2 RUNDT PÅ ØEN Kun for kvinder V / Marianne Pedersen og Gerd Hansen,

Læs mere

LM 2012 JANUAR FEBRUAR MARTS BORNHOLM

LM 2012 JANUAR FEBRUAR MARTS BORNHOLM LM JANUAR BORNHOLM 2012 FEBRUAR MARTS FRA AFDELINGEN Økonomi Uge 2 er bedeuge Det tog 14 dage Ved årsmødet d. 12.-13. november iværksatte LM på Bornholm en ekstra indsamling. Målet var 500 kr. pr. medlem,

Læs mere

LM 2013 JANUAR FEBRUAR MARTS BORNHOLM

LM 2013 JANUAR FEBRUAR MARTS BORNHOLM LM JANUAR BORNHOLM 2013 FEBRUAR MARTS FRA AFDELINGEN Evangelisk Luthersk Samråd på Bornholm v/ afdelingsformand Jørn Bech, Svaneke Der er etableret et Evangelisk Luthersk Samråd på Bornholm (ELSB). Samrådet

Læs mere

BORNHOLM NOVEMBER DECEMBER

BORNHOLM NOVEMBER DECEMBER LM OKTOBER BORNHOLM 2011 NOVEMBER DECEMBER FRA AFDELINGEN Ny struktur Ny hjemmeside V/ afdelingsformand Jørn Bech Den 19. august vedtoges de nye vedtægter for LM-Bornholm ved et ekstraordinært afdelingsmøde

Læs mere

APRIL MAJ JUNI. nyt. Læs om LUMI Genbrug på side 3. På side 6-7 fortæller Elsa & Knud Henning Hansen om kirkens højtider. Nyt om LUMI-Radio på side 2.

APRIL MAJ JUNI. nyt. Læs om LUMI Genbrug på side 3. På side 6-7 fortæller Elsa & Knud Henning Hansen om kirkens højtider. Nyt om LUMI-Radio på side 2. 2015 nyt APRIL MAJ JUNI Læs om LUMI Genbrug på side 3. På side 6-7 fortæller Elsa & Knud Henning Hansen om kirkens højtider. Nyt om LUMI-Radio på side 2. 2 FRA AFDELINGEN Fra afdelingen V / afdelingsformand

Læs mere

BORNHOLM NOVEMBER DECEMBER

BORNHOLM NOVEMBER DECEMBER LM OKTOBER BORNHOLM 2014 NOVEMBER DECEMBER ÅRSMØDE Årsmøde før i tiden V/ Birger Pedersen, Rønne Årsmøder i 1940 erne og 50 erne I mange år var det tradition at holde årsmøde som et friluftsmøde i Aakirkeby.

Læs mere

LM 2011 APRIL MAJ JUNI BORNHOLM

LM 2011 APRIL MAJ JUNI BORNHOLM LM APRIL BORNHOLM 2011 MAJ JUNI LMU BORNHOLM Nyt fra LMU V/ Jeppe S. Rasmussen Fællesskab Vi er en god flok trofaste unge, som samles i Nexø, Åkirkeby og Årsballe. Der er en meget skæv spredning af medlemmer,

Læs mere

nyt JANUAR FEBRUAR MARTS Adventsfest i Pedersker. Læs om LM s arbejde i Pedersker før og nu på side 6-7

nyt JANUAR FEBRUAR MARTS Adventsfest i Pedersker. Læs om LM s arbejde i Pedersker før og nu på side 6-7 2015 nyt JANUAR FEBRUAR MARTS Adventsfest i Pedersker. Læs om LM s arbejde i Pedersker før og nu på side 6-7 2 FRA AFDELINGEN Forkyndelsen - et fælles ansvar V / afdelingssekretær Hakon Christensen I afdelingsstyrelsen

Læs mere

LM 2013 APRIL MAJ JUNI BORNHOLM

LM 2013 APRIL MAJ JUNI BORNHOLM LM APRIL BORNHOLM 2013 MAJ JUNI FRA AFDELINGEN Kirken på Klippen v/ afdelingsformand Jørn Bech, Svaneke Sidste nyt fra afdelingen må være opstarten af den nye frimenighed Kirken på Klippen. Ved et dialogmøde

Læs mere

nyt JULI AUGUST SEPTEMBER Interview med familien Aasebø Rønne, side 6-7. LM-Lejren skal renoveres, side 2. Forkyndelse, der forstyrrer, side 3.

nyt JULI AUGUST SEPTEMBER Interview med familien Aasebø Rønne, side 6-7. LM-Lejren skal renoveres, side 2. Forkyndelse, der forstyrrer, side 3. 2016 nyt JULI AUGUST SEPTEMBER Interview med familien Aasebø Rønne, side 6-7. LM-Lejren skal renoveres, side 2. Forkyndelse, der forstyrrer, side 3. 2 FRA AFDELINGEN Renovering af LM-Lejren V / afdelingssekretær

Læs mere

nyt OKTOBER NOVEMBER DECEMBER LUMI-Radio lukker ved udgangen af 2017, side 2-3. Kvinder med Håb, side 4. Til eftertanke om mediemission, side 12.

nyt OKTOBER NOVEMBER DECEMBER LUMI-Radio lukker ved udgangen af 2017, side 2-3. Kvinder med Håb, side 4. Til eftertanke om mediemission, side 12. 2017 nyt OKTOBER NOVEMBER DECEMBER LUMI-Radio lukker ved udgangen af 2017, side 2-3. Kvinder med Håb, side 4. Til eftertanke om mediemission, side 12. 2 LUMI-RADIO LUMI-Radio og BKN stopper Interview med

Læs mere

Prædiken til 4. søndag efter påske, Joh 16,5-15. 1. tekstrække. Grindsted Kirke Søndag d. 3. maj 2015 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal.

Prædiken til 4. søndag efter påske, Joh 16,5-15. 1. tekstrække. Grindsted Kirke Søndag d. 3. maj 2015 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal. 1 Grindsted Kirke Søndag d. 3. maj 2015 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 4. søndag efter påske, Joh 16,5-15. 1. tekstrække Salmer DDS 478: Vi kommer til din kirke, Gud Dåb: DDS 448: Fyldt af

Læs mere

HØJMESSE FREDERIKSHOLM KIRKE

HØJMESSE FREDERIKSHOLM KIRKE Søndag den 19/5-2013 kl. 11.00 Pinsedag Tema: Helligåndens komme HØJMESSE FREDERIKSHOLM KIRKE Præludium Evt. korsats (Carsten) Indgangsbøn (evt.) Velkomst 1. salme DDS 290 I al sin glans nu stråler solen

Læs mere

med håb Præsentationsfolder Velkommen; i Luthersk Mission

med håb Præsentationsfolder Velkommen; i Luthersk Mission med håb Præsentationsfolder Velkommen; i Luthersk Mission Kom og vær med Denne folder er en invitation til at være med i Luthersk Mission (LM). Både til mennesker, der selv kalder sig kristne, og til alle

Læs mere

nyt Side 4 Østerlars missionshus 90 år Side 5 Sange, vi gerne vi huske Side 6-7 Menighedsliv i Østermarie Side 10 Nyt om LUMI Radio

nyt Side 4 Østerlars missionshus 90 år Side 5 Sange, vi gerne vi huske Side 6-7 Menighedsliv i Østermarie Side 10 Nyt om LUMI Radio 2017 nyt JANUAR FEBRUAR MARTS Side 4 Østerlars missionshus 90 år Side 5 Sange, vi gerne vi huske Side 6-7 Menighedsliv i Østermarie Side 10 Nyt om LUMI Radio 2 JUBILÆUM Gratis glæde ELSB fællesstævne på

Læs mere

JANUAR FEBRUAR MARTS. nyt

JANUAR FEBRUAR MARTS. nyt 2016 nyt JANUAR FEBRUAR MARTS Café Klippen i Svaneke på side 5. LM i Pedersker stopper. Se side 2. Nyt fra den bornholmske volontør Louise Andersen side 6. 2 FRA AFDELINGEN Nyt fra afdelingen V / afdelingssekretær

Læs mere

Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække

Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække 1 Grindsted Kirke Lørdag d. 25. april 2015 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække Salmer DDS 478: Vi kommer til din kirke, Gud DDS 260: Du satte dig

Læs mere

Velkommen. i Tommerup P R O G R A M. Tommerup Missionshus. Bestyrelsen: Arbejdsgrupper: Hjemmeside: Skovstrupvej 8 5690 Tommerup

Velkommen. i Tommerup P R O G R A M. Tommerup Missionshus. Bestyrelsen: Arbejdsgrupper: Hjemmeside: Skovstrupvej 8 5690 Tommerup P R O G R A M Velkommen i Tommerup Tommerup Missionshus Skovstrupvej 8 5690 Tommerup Arbejdet i missionshuset ledes af bestyrelsen, samt et antal arbejdsgrupper. Bestyrelsen: Arbejdsgrupper: Carsten Christensen

Læs mere

nyt APRIL MAJ JUNI Studietur til Cambodja, side 4 Børn og unge, side 6-7 LM-Lejren har brug for hjælp, side 10

nyt APRIL MAJ JUNI Studietur til Cambodja, side 4 Børn og unge, side 6-7 LM-Lejren har brug for hjælp, side 10 2016 nyt APRIL MAJ JUNI Studietur til Cambodja, side 4 Børn og unge, side 6-7 LM-Lejren har brug for hjælp, side 10 2 FRA AFDELINGEN Fra beretningen ved afdelingsmødet V / afdelingsformand Jørn Bech, Svaneke

Læs mere

Prædiken til 1.s.e.påske 2015.docx Side 1 af 6 12-04-2015. Prædiken til 1. s. e. påske 2015 Tekst. Johs. 20,19-31.

Prædiken til 1.s.e.påske 2015.docx Side 1 af 6 12-04-2015. Prædiken til 1. s. e. påske 2015 Tekst. Johs. 20,19-31. Prædiken til 1.s.e.påske 2015.docx Side 1 af 6 Prædiken til 1. s. e. påske 2015 Tekst. Johs. 20,19-31. Påskens historie omfavner os, og bredes ud omkring os her efter påske. En vandring er begyndt gennem

Læs mere

Program for efteråret 2015

Program for efteråret 2015 Program for efteråret 2015 Indre Mission i Birkerød Velkommen til efterårets møder i Ansgar I løbet af efterårets program for tirsdagsmøderne berører vi forskellige aspekter ved livet med Gud. Formen er

Læs mere

Program for foråret 2016

Program for foråret 2016 Program for foråret 2016 Indre Mission i Birkerød Velkommen til forårets møder i Ansgar! I 2016 er det overordnede emne Paulus. I Apostlenes Gerninger i Det ny Testamente hører vi om manden Paulus, der

Læs mere

file:///c:/documents and Settings/Venø/Dokumenter/Ilskov.net/nyheder...

file:///c:/documents and Settings/Venø/Dokumenter/Ilskov.net/nyheder... 1 af 10 24-07-2011 16:55 For første gang i mange år blev der igen afholdt Sct. Hans fest i Ilskov. Borgerforeningen og Ilskov FDF havde indbudt store som små til at møde op ved FDF Hytten & den nye sø

Læs mere

Pinsedag 4. juni 2017

Pinsedag 4. juni 2017 Kl. 10.00 Burkal Kirke Tema: Gud i os Salmer: 290, 287, 286; 291, 474, 309 Evangelium: Joh. 14,22-31 "Herre, hvordan kan det være at du vil give dig til kende for os, men ikke for verden?" Ja, hvordan

Læs mere

Afdelingens hjemmeside www.lutherskmission-lf.dk Mail-adresse: info@lutherskmission-lf.dk

Afdelingens hjemmeside www.lutherskmission-lf.dk Mail-adresse: info@lutherskmission-lf.dk Redaktion: John Friis (jf) Tlf.: 5485 4476 jhfr@post.tele.dk Ingrid Larsen (il) Tlf.: 5475 9949 larsens@dadlnet.dk Lisbet Rønne- Rasmussen (lrr) Tlf.: 2094 6258 lisbetrr@gmail.com Forsidefoto: il Ekspedition:

Læs mere

4. søndag i advent II Sct. Pauls kirke 20. december 2015 kl. 10.00. Salmer: 123/90/76, v.1 og v.7/78//86/439/71/93

4. søndag i advent II Sct. Pauls kirke 20. december 2015 kl. 10.00. Salmer: 123/90/76, v.1 og v.7/78//86/439/71/93 1 4. søndag i advent II Sct. Pauls kirke 20. december 2015 kl. 10.00. Salmer: 123/90/76, v.1 og v.7/78//86/439/71/93 Åbningshilsen Den sidste søndag inden jul. Fire lys tændt, fylde, klar. Ja, og risengrød

Læs mere

Prædiken til nytårsdag, Luk 2,21. 1. tekstrække. Grindsted Kirke Torsdag d. 1. januar 2015 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal. Salmer

Prædiken til nytårsdag, Luk 2,21. 1. tekstrække. Grindsted Kirke Torsdag d. 1. januar 2015 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal. Salmer 1 Grindsted Kirke Torsdag d. 1. januar 2015 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til nytårsdag, Luk 2,21. 1. tekstrække Salmer DDS 712: Vær velkommen, Herrens år DDS 726: Guds godhed vil vi prise - -

Læs mere

Pinsedag 24. maj 2015

Pinsedag 24. maj 2015 Kl. 10.00 Burkal Kirke Tema: Åndsudgydelse og fred Salmer: 290, 287, 282; 291, 308 Evangelium: Joh. 14,22-31 Helligånden kan et menneske ikke lære at kende rent teoretisk, men kun på det personlige plan.

Læs mere

Velkommen. i Tommerup Indre Mission P R O G R A M. Tommerup Missionshus. Arbejdsgrupper: Bestyrelsen: Missionær: Hjemmeside:

Velkommen. i Tommerup Indre Mission P R O G R A M. Tommerup Missionshus. Arbejdsgrupper: Bestyrelsen: Missionær: Hjemmeside: P R O G R A M 0 1 FORÅR Velkommen i Tommerup Indre Mission Tommerup Missionshus Skovstrupvej 5690 Tommerup Arbejdet i missionshuset ledes af bestyrelsen, samt et antal arbejdsgrupper. Bestyrelsen: Carsten

Læs mere

Bruger Side 1 24-05-2015 Prædiken til Pinsedag 2015.docx. Prædiken til Pinsedag 2015. Tekst. Johs. 14, 22-31.

Bruger Side 1 24-05-2015 Prædiken til Pinsedag 2015.docx. Prædiken til Pinsedag 2015. Tekst. Johs. 14, 22-31. Bruger Side 1 24-05-2015 Prædiken til Pinsedag 2015. Tekst. Johs. 14, 22-31. Den bedste og den sværeste højtid. Pinse betyder 50. 50 dage efter påskedag. 50 dage efter Jesu opstandelse. Så længe tog det

Læs mere

Velkommen. i Tommerup. :: ~ Indre MlSSlon

Velkommen. i Tommerup. :: ~ Indre MlSSlon P R Velkommen i Tommerup :: ~ Indre MlSSlon R A M 2 o 1 2 Tommerup Missionshus Skovstrupvej 8 5690 Tommerup Arbejdet i missionshuset ledes af bestyrelsen samt et antal ar- \... bejdsgrupper. Bestyrelsen:

Læs mere

Kirkeblad forår 2008 Hvad vil vi som kirke/kirker her i Fjellerup og Glesborg? - Visioner for Fjellerup og Glesborg kirke

Kirkeblad forår 2008 Hvad vil vi som kirke/kirker her i Fjellerup og Glesborg? - Visioner for Fjellerup og Glesborg kirke Kirkeblad forår 2008 Hvad vil vi som kirke/kirker her i Fjellerup og Glesborg? - Visioner for Fjellerup og Glesborg kirke Hvad vil vi som kirke/kirker i fremtiden? Hvordan vil vi gerne være menighed? Hvad

Læs mere

Lindvig Osmundsen. Prædiken til 10.s.e.trinitatis 2015.docx. 09-08-2015 side 1. Prædiken til 10.s.e.trinitatis 2015 Luk. 19,41-48.

Lindvig Osmundsen. Prædiken til 10.s.e.trinitatis 2015.docx. 09-08-2015 side 1. Prædiken til 10.s.e.trinitatis 2015 Luk. 19,41-48. 09-08-2015 side 1 Prædiken til 10.s.e.trinitatis 2015 Luk. 19,41-48. Teksten giver et billede hvor Jesus er placeret midt i datidens religiøse centrum. Der talte Jesus et Ord. Et ord som nu er gentaget

Læs mere

Anden pinsedag II. Sct. Pauls kirke 28. maj 2012 kl. 10.00. Salmer: 290/434/283/291//294/298 Uddelingssalme: 723

Anden pinsedag II. Sct. Pauls kirke 28. maj 2012 kl. 10.00. Salmer: 290/434/283/291//294/298 Uddelingssalme: 723 1 Anden pinsedag II. Sct. Pauls kirke 28. maj 2012 kl. 10.00. Salmer: 290/434/283/291//294/298 Uddelingssalme: 723 Åbningshilsen + I Faderens og Sønnens og Helligåndens navn. Amen. Glædelig pinse. Den

Læs mere

En lille sten i skoen!

En lille sten i skoen! En lille sten i skoen! En lille sten i skoen! Det er noget mærkeligt noget! Jeg har opdaget, at når jeg cykler eller løber en tur en morgenstund, så er der én ting, der er værre end mine ømme og trætte

Læs mere

nyt OKTOBER NOVEMBER DECEMBER Asylansøgere i Aakirkeby side 6 Projekt God Forkyndelse side 3 Radiomission side 4-5 Unge på konfirmandkursus side 7

nyt OKTOBER NOVEMBER DECEMBER Asylansøgere i Aakirkeby side 6 Projekt God Forkyndelse side 3 Radiomission side 4-5 Unge på konfirmandkursus side 7 2016 nyt OKTOBER NOVEMBER DECEMBER Asylansøgere i Aakirkeby side 6 Projekt God Forkyndelse side 3 Radiomission side 4-5 Unge på konfirmandkursus side 7 2 JUBILÆUM 500 års jubilæum for reformationen V /

Læs mere

Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække

Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække 1 Grindsted Kirke. Søndag d. 21. april 2013 kl. 19.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække Salmer DDS 787: Du, som har tændt millioner af stjerner DDS 654:

Læs mere

Dette hellige evangelium skriver evangelisten

Dette hellige evangelium skriver evangelisten Prædiken Pinsedag søndag den 19-05-13 i Skibet Dette hellige evangelium skriver evangelisten Johannes: Menighedssvar Judas, ikke Iskariot, sagde til Jesus:»Herre, hvordan kan det være, at du vil give dig

Læs mere

1. søndag efter trinitatis 7. juni 2015

1. søndag efter trinitatis 7. juni 2015 Kl. 9.00 Kl. 10.00 Ravsted Kirke Burkal Kirke (kirkekaffe) Tema: Barmhjertighed Salmer: 745, 696; 692, 372 722, 494, 685; 614, 671 Evangelium: Luk. 16,19-31 Gudsfrygt belønnes, og ugudelighed får sin straf.

Læs mere

Jeg vil se Jesus -2. Natanael ser Jesus

Jeg vil se Jesus -2. Natanael ser Jesus Jeg vil se Jesus -2 Natanael ser Jesus Mål: Skab forventning til Jesus i børnene. Gennem undervisningen vil vi se på, hvordan Natanael møder Jesus, og hvad det gør i ham, og vi vil se på, hvordan vi kan

Læs mere

Prædiken juleaften den 24. december 2007 i Toreby kirke:

Prædiken juleaften den 24. december 2007 i Toreby kirke: 1 Prædiken juleaften den 24. december 2007 i Toreby kirke: Af Svend Aage Nielsen. Forløb efter salmeblad: Præludium-indgangsbøn-94-kollektlæsning-104-- forløb på prædikestolen. Apostolsk velsignelse. Solo:

Læs mere

Evangeliet er læst fra kortrappen: Luk 16,19-31

Evangeliet er læst fra kortrappen: Luk 16,19-31 1 1.søndag efter trinitatis I. Sct. Pauls kirke 7. juni 2015 kl. 10.00. Koret Voices fra Sct. Pauli kyrka, Göteborg medvirker. Salmer: 745/434/685,v.4/614,v.1-5// 614,v.6-9/439/41/13. Åbningshilsen Hjertelig

Læs mere

19. s.e. trinitatis Joh. 1,35-51; 1. Mos. 28,10-18; 1. Kor. 12,12-20 Salmer: 754; 356; ; 67 (alterg.); 375

19. s.e. trinitatis Joh. 1,35-51; 1. Mos. 28,10-18; 1. Kor. 12,12-20 Salmer: 754; 356; ; 67 (alterg.); 375 19. s.e. trinitatis Joh. 1,35-51; 1. Mos. 28,10-18; 1. Kor. 12,12-20 Salmer: 754; 356; 318-164; 67 (alterg.); 375 Lad os alle bede! Kære Herre Jesus, vi beder dig: Giv du os øjne, der kan se Din herlighed,

Læs mere

16.s.e.trin. A. 2015. Luk 7,11-17 Salmer: Det kan synes som et dårligt valg, at der skal prædikes over enkens søn fra Nain, når vi lige har fejret

16.s.e.trin. A. 2015. Luk 7,11-17 Salmer: Det kan synes som et dårligt valg, at der skal prædikes over enkens søn fra Nain, når vi lige har fejret 16.s.e.trin. A. 2015. Luk 7,11-17 Salmer: Det kan synes som et dårligt valg, at der skal prædikes over enkens søn fra Nain, når vi lige har fejret barnedåb. Den festlige velkomst her i menigheden af lille

Læs mere

Herrestræde 26, 4200 Slagelse Efterår 2015

Herrestræde 26, 4200 Slagelse Efterår 2015 Herrestræde 26, 4200 Slagelse Efterår 2015 Glæd jer altid i Herren! Jeg siger atter: Glæd jer! Lad jeres mildhed blive kendt af alle mennesker. Herren er nær. Vær ikke bekymrede for noget, men bring i

Læs mere

Evangeliet er læst fra kortrappen: Luk 7,11-17

Evangeliet er læst fra kortrappen: Luk 7,11-17 1 16. søndag efter trinitatis I. Sct. Pauls kirke 20. september 2015 kl. 10.00. Høstgudstjeneste Salmer: Nu går vi glad vor kirkegang /434/25/728//730/439/729/476 Åbningshilsen Vi er til takkegudstjeneste

Læs mere

Evangeliet er læst fra kortrappen: Matt 10,32-39

Evangeliet er læst fra kortrappen: Matt 10,32-39 1 Anden juledag, Sankt Stefans dag I. Sct. Pauls kirke 26. december 2015 kl. 10.00. Salmer:123/434/102/122//124/439/112/ Hvad er det, der gør jul til noget særligt /129 Åbningshilsen Festen for Undernes

Læs mere

PROGRAM FOR 1. halvår 2013 VELKOMMEN PÅ

PROGRAM FOR 1. halvår 2013 VELKOMMEN PÅ PROGRAM FOR 1. halvår 2013 VELKOMMEN PÅ Klippen er fyldt med liv! Vi byder dig velkommen i et levende fællesskab. Lokalt i Lemvig er Indre Mission et stort kristent fællesskab af børn, unge og voksne,

Læs mere

GUD BLEV MENNESKE KRISTUS-VEJEN TRO I MØDET

GUD BLEV MENNESKE KRISTUS-VEJEN TRO I MØDET GUD BLEV MENNESKE KRISTUS-VEJEN TRO I MØDET TROENS PRAKSIS GUD ÅBENBARER SIG FOR OS Kristne tror, at den treenige Gud til alle tider giver sig til kende for mennesker, og at han helt og fuldt har vist

Læs mere

HVER DAG I NI DAGE OP MOD PINSE

HVER DAG I NI DAGE OP MOD PINSE 1 HVER DAG I NI DAGE OP MOD PINSE At stille sig ind på pinsen Sammenstillet maj 2016 af Flemming Baatz Kristensen frit efter inspiration fra kirkens tradition Kort før Jesus afsluttede sin tilværelse på

Læs mere

PROGRAM VELKOMMEN PÅ

PROGRAM VELKOMMEN PÅ PROGRAM VELKOMMEN PÅ Hvad kan vi gøre for dig? Du står med det nye program i hånden. Luk op og se de mange muligheder! Klippen Lemvig Indre Mission er et fællesskab af mennesker, der mødes for at dele

Læs mere

Kom til mig, alle I, som slider jer trætte og bærer tunge byrder, og jeg vil give jer hvile (Matt 11,28).

Kom til mig, alle I, som slider jer trætte og bærer tunge byrder, og jeg vil give jer hvile (Matt 11,28). Mandag d. 2. marts 2015 Salme DDS nr. 373: Herre, jeg vil gerne tjene Jesus siger: Kom til mig, alle I, som slider jer trætte og bærer tunge byrder, og jeg vil give jer hvile (Matt 11,28). Kære Jesus Kristus,

Læs mere

Kristi Fødsels Dag. 25.dec.2013. Hinge Kirke kl.9 (nadver). Vinderslev Kirke kl.10.30.

Kristi Fødsels Dag. 25.dec.2013. Hinge Kirke kl.9 (nadver). Vinderslev Kirke kl.10.30. Kristi Fødsels Dag. 25.dec.2013. Hinge Kirke kl.9 (nadver). Vinderslev Kirke kl.10.30. Salmer: Hinge kl.9: 100-111/ 98-101- 118 Vinderslev kl.10.30: 100-121- 107/ 98-101- 118 Tekst: Joh 1,1-14 I begyndelsen

Læs mere

Alle helgens dag I. Sct. Pauls kirke 3. november 2013 kl. 10.00. Salmer: 422/434/474/320//571/439/376/573 Uddelingssalme: se ovenfor: 571

Alle helgens dag I. Sct. Pauls kirke 3. november 2013 kl. 10.00. Salmer: 422/434/474/320//571/439/376/573 Uddelingssalme: se ovenfor: 571 1 Alle helgens dag I. Sct. Pauls kirke 3. november 2013 kl. 10.00. Salmer: 422/434/474/320//571/439/376/573 Uddelingssalme: se ovenfor: 571 Åbningshilsen + I Faderens og Sønnens og Helligåndens navn, amen.

Læs mere

Prædiken til 6. søndag efter påske, Joh 17,20-26. 2. tekstrække

Prædiken til 6. søndag efter påske, Joh 17,20-26. 2. tekstrække 1 Grindsted Kirke Søndag d. 1. juni 2014 kl. 9.30 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 6. søndag efter påske, Joh 17,20-26. 2. tekstrække Salmer DDS 722: Nu blomstertiden kommer DDS 299: Ånd over ånder DDS

Læs mere

Prædiken til midfaste søndag, Joh 6,24-37. 2. tekstrække. Grindsted Kirke Søndag d. 30. marts 2014 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal.

Prædiken til midfaste søndag, Joh 6,24-37. 2. tekstrække. Grindsted Kirke Søndag d. 30. marts 2014 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal. 1 Grindsted Kirke Søndag d. 30. marts 2014 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til midfaste søndag, Joh 6,24-37. 2. tekstrække Salmer DDS 496: Af dybsens nød, o Gud, til dig DDS 289: Nu bede vi den

Læs mere

Gudstjenesterne i Aroskirken ledes af liturgen og er bygget op over en fast skabelon, som indeholder følgende fem punkter:

Gudstjenesterne i Aroskirken ledes af liturgen og er bygget op over en fast skabelon, som indeholder følgende fem punkter: Gudstjenesterne i Aroskirken ledes af liturgen og er bygget op over en fast skabelon, som indeholder følgende fem punkter: Ia. Indledning: Velkomst! Indgangsbøn: Almægtige Gud, Himmelske Far, du, som har

Læs mere

7 samtaleoplæg til inspiration og udfordring. Hakon Christensen. Bibelglæde. - en livsstil som smitter

7 samtaleoplæg til inspiration og udfordring. Hakon Christensen. Bibelglæde. - en livsstil som smitter 7 samtaleoplæg til inspiration og udfordring Hakon Christensen Bibelglæde - en livsstil som smitter af Hakon Christensen afdelingssekretær LM Bornholm udgivet af Luthersk Mission Bornholm 2014 www.lm-bornholm.dk

Læs mere

19. søndag efter trinitatis II. Sct. Pauls kirke 14. oktober 2012 kl Salmer: 26/434/335/417//164/439/421/569 Uddelingssalme: se ovenfor: 421

19. søndag efter trinitatis II. Sct. Pauls kirke 14. oktober 2012 kl Salmer: 26/434/335/417//164/439/421/569 Uddelingssalme: se ovenfor: 421 1 19. søndag efter trinitatis II. Sct. Pauls kirke 14. oktober 2012 kl. 10.00. Salmer: 26/434/335/417//164/439/421/569 Uddelingssalme: se ovenfor: 421 Åbningshilsen + I Faderens og Sønnens og Helligåndens

Læs mere

Prædiken til bededag, Matt 7,7-14. 2. tekstrække. Nollund Kirke Fredag d. 16. maj 2014 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal. Salmer

Prædiken til bededag, Matt 7,7-14. 2. tekstrække. Nollund Kirke Fredag d. 16. maj 2014 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal. Salmer 1 Nollund Kirke Fredag d. 16. maj 2014 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til bededag, Matt 7,7-14. 2. tekstrække Salmer DDS 737: Jeg vil din pris udsjunge DDS 496: Af dybsens nød, o Gud, til dig DDS

Læs mere

Kristendom på 7 x 2 minutter

Kristendom på 7 x 2 minutter Kristendom på 7 x 2 minutter Der er skrevet tusindvis af tykke bøger om kristendommen. Men her har jeg skrevet kort og enkelt, hvad den kristne tro går ud på. Det har jeg samlet i syv punkter, som hver

Læs mere

Bruger Side 1 14-06-2015 Prædiken til 2.s.e.trinitatis 2015.docx. Prædiken til 2.søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Luk. 14,16-24.

Bruger Side 1 14-06-2015 Prædiken til 2.s.e.trinitatis 2015.docx. Prædiken til 2.søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Luk. 14,16-24. Bruger Side 1 14-06-2015 Prædiken til 2.søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Luk. 14,16-24. Gud holder fest, det handler Jesu lignelse om. Men er der nogen Gud til at holde fest for os? Det er vores tids

Læs mere

2. påskedag 6. april 2015

2. påskedag 6. april 2015 Kl. 9.00 Burkal Kirke Tema: På vej med Jesus Salmer: 234, 222; 245, 217 Evangelium: Luk. 24,13-35 Det Gamle Testamente er en lukket bog for mange kristne. Det er en del af Bibelen som de ikke kender og

Læs mere

Salmer: Vejby 3,264,277, 69, 438, 477,10. Rødding 785, 264, 277, 68, 787.

Salmer: Vejby 3,264,277, 69, 438, 477,10. Rødding 785, 264, 277, 68, 787. Tekster: Es 40,18-25, 1 Kor 1,4-8, Matt 22,34-46 Salmer: Vejby 3,264,277, 69, 438, 477,10. Rødding 785, 264, 277, 68, 787. Tiden er ikke en glidende forandring. Det virker mest som om tiden er som en gammel

Læs mere

Prædiken til 4. søndag i advent, Joh 3,25-36. 2. tekstrække. Grindsted Kirke Søndag d. 20. december 2015 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal

Prædiken til 4. søndag i advent, Joh 3,25-36. 2. tekstrække. Grindsted Kirke Søndag d. 20. december 2015 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal 1 Grindsted Kirke Søndag d. 20. december 2015 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 4. søndag i advent, Joh 3,25-36. 2. tekstrække Salmer DDS 84: Gør døren høj, gør porten vid DDS 85: Op, Zion, at

Læs mere

Kristi Himmelfarts-dag 2016 Ølgod kirke

Kristi Himmelfarts-dag 2016 Ølgod kirke Når man siger farvel til nogen, man holder af, som man ikke skal se i lang tid, er det sjældent nok bare at sige farvel eller hej. Der må noget mere til. En eller anden form for berøring, et kys, et håndtryk,

Læs mere

Luthersk Mission Aabenraa. Program forår 2011

Luthersk Mission Aabenraa. Program forår 2011 Luthersk Mission Aabenraa Program forår 2011 Kredsformand Hiddi Højgaard Lindevang 15 6200 Aabenraa Tlf.: 74 62 74 84 hiddi@email.dk Hvem er vi Ungdomsformand Bruno Kafton Jørgensen Callesensgade 21 A,

Læs mere

Evangeliet er læst fra kortrappen: Luk 19,1-10

Evangeliet er læst fra kortrappen: Luk 19,1-10 1 7. søndag efter trinitatis I. Sct. Pauls kirke 19. juli 2015 kl. 10.00. Salmer: 30/434/436/302//3/439/722/471 Åbningshilsen + I Faderens og Sønnens og Helligåndens navn, amen. Vel mødt i kirke denne

Læs mere

Velkommen. i Tommerup P R O G R A M. Tommerup Missionshus. Bestyrelsen: Programlægning: Hjemmeside og Layout: Skovstrupvej 8 5690 Tommerup

Velkommen. i Tommerup P R O G R A M. Tommerup Missionshus. Bestyrelsen: Programlægning: Hjemmeside og Layout: Skovstrupvej 8 5690 Tommerup P R O G R A M 2 0 1 5 Velkommen i Tommerup Tommerup Missionshus Skovstrupvej 8 5690 Tommerup Bestyrelsen: Carsten Christensen Formand 40 49 51 10 carstenvc@dsa-net.dk Tage Vig 64 6 0 10 tavi@post.tele.dk

Læs mere

Kom til mig, alle I, som slider jer trætte og bærer tunge byrder, og jeg vil give jer hvile (Matt 11,28).

Kom til mig, alle I, som slider jer trætte og bærer tunge byrder, og jeg vil give jer hvile (Matt 11,28). Tirsdag d. 1. marts 2016 Salme DDS nr. 373: Herre, jeg vil gerne tjene Jesus siger: Kom til mig, alle I, som slider jer trætte og bærer tunge byrder, og jeg vil give jer hvile (Matt 11,28). Kære Jesus

Læs mere

Godt Nyt. månedsblad fra Roskilde Frikirke

Godt Nyt. månedsblad fra Roskilde Frikirke Godt Nyt månedsblad fra Roskilde Frikirke Så er der nu mulighed for, at du kan udfolde din kreative sider. I cafémiljø mødes vi hver 2. mandag (ulige uger) fra kl. 19.00-21.30. Hanne Friberg og Sanne Nielsen

Læs mere

Prædiken til Juledag Bording 2014.docx Lindvig Enok Juul Osmundsen Side 1 27-12-2014. Prædiken til Juledag 2014 Tekst. Luk. 2,1-14.

Prædiken til Juledag Bording 2014.docx Lindvig Enok Juul Osmundsen Side 1 27-12-2014. Prædiken til Juledag 2014 Tekst. Luk. 2,1-14. Lindvig Enok Juul Osmundsen Side 1 27-12-2014 Prædiken til Juledag 2014 Tekst. Luk. 2,1-14. Besøg fra Gud. Det er julens budskab, og det er evangeliets påstand, eller proklamation. Julen forkynder os om

Læs mere

2. påskedag 28. marts 2016

2. påskedag 28. marts 2016 Kl. 9.00 Burkal Kirke Tema: Møde med den opstandne Salmer: 229, 236; 241, 234 Evangelium: Joh. 20,1-18 "Sorg er til glæde vendt, klagen endt!" Disse linjer fra en julesalme kan passende stå som overskrift

Læs mere

Program for foråret 2017

Program for foråret 2017 Program for foråret 2017 Indre Mission i Birkerød Velkommen til forårets møder i Ansgar! Her i foråret 2017 vil tirsdagsmøderne tage udgangspunkt i emnet Forkyndelse der frigør, som er et af Indre Missions

Læs mere

Jeg bygger kirken -2

Jeg bygger kirken -2 Jeg kirken - Forkyndelse og mirakler Mål: Kirken forbindes tit med søndagsmøder, som består af sang, prædiken og bøn. Men kirken er meget mere end det.. Gennem denne undervisning prøver vi at forklare

Læs mere

Husk at vi de 4 søndage i juli har fælles gudstjenester med Baptistkirken på Vindingevej 32.

Husk at vi de 4 søndage i juli har fælles gudstjenester med Baptistkirken på Vindingevej 32. Fredag den 10. juli vil Vibeke Vang og Jan Kristoffersen sige ja til hinanden. Det sker i Roskilde Frikirke kl. 15.00. Kom og være med til denne vigtige begivenhed i Vibekes og Jans liv. Efter vielsen

Læs mere

3. søndag efter påske

3. søndag efter påske 3. søndag efter påske Salmevalg Se, nu stiger solen, 754 I døden Jesus blunded, 221 Stat op, min sjæl, i morgengry, 224 En liden stund, 540 Nu takker alle Gud, 11 Dette hellige evangelium skriver evangelisten

Læs mere

Vær velkommen, du min fred, Dig ske tak i evighed! Drag, o Jesus, ind itl mig, Vejen selv du bane dig!

Vær velkommen, du min fred, Dig ske tak i evighed! Drag, o Jesus, ind itl mig, Vejen selv du bane dig! PRÆDIKEN MARIÆ BEBUDELSESDAG 25.MARTS 2012 VESTER AABY KL. 9 AASTRUP KL.10.15 KRARUP KL. 14 Tekster: Es.7,10-14; 1.Kor.21-31; Luk.1,46-55 Salmer: 10,441,71,73,117 Vær velkommen, du min fred, Dig ske tak

Læs mere

Indre Mission i Grindsted Program foråret 2016

Indre Mission i Grindsted Program foråret 2016 Indre Mission i Grindsted Program foråret 2016 Indre Mission i Grindsted Adresse: Kronen, Solvej 1, 7200 Grindsted Mere info: www.grindsted.indremission.dk eller søg Kronens side på facebook JANUAR Evangelisk

Læs mere

Jeg vil se Jesus -1. Johannes Døberen ser Jesus.

Jeg vil se Jesus -1. Johannes Døberen ser Jesus. Jeg vil se Jesus -1 Johannes Døberen ser Jesus. Mål: Vi vil skabe forventning i børnene. Forventning til et personligt møde med Jesus og forventning til at kende Jesus (mere). Gennem undervisningen vil

Læs mere

Afdelingens hjemmeside www.lutherskmission-lf.dk Mail-adresse: info@lutherskmission-lf.dk

Afdelingens hjemmeside www.lutherskmission-lf.dk Mail-adresse: info@lutherskmission-lf.dk Redaktion: John Friis (jf) Tlf.: 2143 6499 jhfr@post.tele.dk Ingrid Larsen (il) Tlf.: 5056 7146 larsens@dadlnet.dk Lisbet Rønne- Rasmussen (lrr) Tlf.: 2094 6258 lisbetrr@gmail.com Forsidefoto: lrr Ekspedition:

Læs mere

Gudstjeneste i Skævinge Kirke den 25. maj 2015 Kirkedag: 2. pinsedag/a Tekst: Joh 3,16-21 Salmer: SK: 289 * 331 * 490 * 491 * 298,3 * 287

Gudstjeneste i Skævinge Kirke den 25. maj 2015 Kirkedag: 2. pinsedag/a Tekst: Joh 3,16-21 Salmer: SK: 289 * 331 * 490 * 491 * 298,3 * 287 Gudstjeneste i Skævinge Kirke den 25. maj 2015 Kirkedag: 2. pinsedag/a Tekst: Joh 3,16-21 Salmer: SK: 289 * 331 * 490 * 491 * 298,3 * 287 Begyndelsen af evangeliet: Således elskede Gud verden, at han gav

Læs mere

19.s.e.trin. II 2016, Ølgod 9.00, Bejsnap

19.s.e.trin. II 2016, Ølgod 9.00, Bejsnap Kom og se! Det bliver sagt flere gange i dagens evangelium. Kom og se! Der er gået vilde rygter om Jesus, og rygterne får folk til at ville se, om der er noget om snakken. Man kan sige, at vi i dag hører

Læs mere

6.s.e.påske. 17. maj 2015. Indsættelse i Skyum og Hørdum

6.s.e.påske. 17. maj 2015. Indsættelse i Skyum og Hørdum 6.s.e.påske. 17. maj 2015. Indsættelse i Skyum og Hørdum Joh. 15,26-16,4: At være vidne. Det er festdag i dag. Flaget er hejst. Det hvide kors på den røde baggrund. Opstandelsens hvide kors lyser på langfredagens

Læs mere

Forord. Thomas Kristensen

Forord. Thomas Kristensen Forord Der blev stor opstandelse i Jerusalem, da Jesus opstod. Han var virkelig Kristus, Guds Søn! Disciplene glædede sig. Men alligevel var de bange og holdt sig inden døre. Hvordan skulle de dog få dette

Læs mere

Prædiken til 1. søndag efter påske, Joh 21,15-19. 2. tekstrække

Prædiken til 1. søndag efter påske, Joh 21,15-19. 2. tekstrække 1 Grindsted Kirke Søndag d. 27. april 2014 kl. 10.00 Konfirmation Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 1. søndag efter påske, Joh 21,15-19. 2. tekstrække Salmer og sange DDS 478: Vi kommer til din kirke, Gud

Læs mere

Velkomst og tema: Prædiken:

Velkomst og tema: Prædiken: Gudstjeneste 180115 10.30 - Brændkjærkirken 2 s.e. H3K 2. Tekster: Mos 33,18-23; Joh 2,1-11 (afslutning af prædiken: Rom 12,9-12a) Prædiken af sognepræst Ole Pihl Salmer: DDS 4 Giv mig Gud en salmetunge

Læs mere

Når I konfirmander mødes i morgen til blå mandag, så forestiller jeg mig, at det er noget, mange af jer vil høre jer selv sige og spørge de andre om.

Når I konfirmander mødes i morgen til blå mandag, så forestiller jeg mig, at det er noget, mange af jer vil høre jer selv sige og spørge de andre om. 1 Prædiken til konfirmation 27. april kl. 11.00 749 I østen stiger solen op 17 Altmægtige og kære Gud (udvalgte vers) 70 Du kom til vor runde jord 439 O, du Guds lam 15 Op al den ting Hvor meget fik du?

Læs mere

cykler, når vi samme drager ud i den skønne natur omkring Roskilde. Vi tager af sted efter gudstjenesten og er hjemme igen sidst på eftermiddagen.

cykler, når vi samme drager ud i den skønne natur omkring Roskilde. Vi tager af sted efter gudstjenesten og er hjemme igen sidst på eftermiddagen. Jeg er så glad for min cykel Sådan sang Povl Kjøler og vi synger gerne med, når vi hører sangen i radioen. Søndag den 25. august får vi mulighed for at lufte vores elskede cykler, når vi samme drager ud

Læs mere

Lindvig Osmundsen. Prædiken til Juleaften 2015. 25-12-2015. side 1. Prædiken til Juleaften 2015. Tekster. Luk. 2,1-14

Lindvig Osmundsen. Prædiken til Juleaften 2015. 25-12-2015. side 1. Prædiken til Juleaften 2015. Tekster. Luk. 2,1-14 side 1 Prædiken til Juleaften 2015. Tekster. Luk. 2,1-14 For af den nåde er I frelst ved tro. Og det skyldes ikke jer selv, gaven er Guds. De ord kan sættes som overskrift over julen. Gaven er Guds. Julen

Læs mere

Prædiken til seksagesima søndag d. 31/1 2016. Lemvig Bykirke kl. 10.30, Herning Bykirke 15.30 v/ Brian Christensen

Prædiken til seksagesima søndag d. 31/1 2016. Lemvig Bykirke kl. 10.30, Herning Bykirke 15.30 v/ Brian Christensen Prædiken til seksagesima søndag d. 31/1 2016. Lemvig Bykirke kl. 10.30, Herning Bykirke 15.30 v/ Brian Christensen Tekst: Es 45,5-12;1. kor 1,18-25; Mark 4,26-32 Og Jesus sagde:»med Guds rige er det ligesom

Læs mere