Referat fra ESBC Generalforsamling 2015

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat fra ESBC Generalforsamling 2015"

Transkript

1 Referat fra ESBC Generalforsamling 2015 Søndag den 4. oktober 2015, kl. 14:30 Bowlernes Hal Grøndal Dagsorden ifølge vedtægter: 1. Valg af dirigent 2. Bestyrelsens beretning, herunder stævnet i Bologna Kassererens beretning herunder aflæggelse af regnskab 4. Fastlæggelse af kontingent 5. Indkomne forslag 6. Valg af bestyrelse - Kasserer (Børge Keller) genopstiller - Bestyrelsesmedlem (Lise Mollerup Sørensen) genopstiller - Bestyrelsessuppleant (Jes Jakobsen) genopstiller 7. Valg af: - Bilagskontrollant (Liselotte Dahl) genopstiller - Bilagskontrollantsuppleant 1 år (Jette Olesen) genopstiller 8. EM Stævne 2016 i København, Danmark 9. Eventuelt Referat: Formand Lars Klokkedal byder velkommen til årets generalforsamling, og kommer med nogle praktiske bemærkninger om, at man af hensyn til referenten skal præsentere sig inden et indlæg, samt at mobiltelefoner skal slukkes. Ad. 1 Bestyrelsen foreslår herefter Preben Dahl som dirigent, og Preben bliver valgt. Preben Dahl takker for valget, og den tillid som der bliver vist ham. Konstaterer at generalforsamlingen er lovlig indvarslet, idet han har modtaget en mail den 11/9 med indkaldelsen. Efter en optælling af de fremmødte kan dirigenten konstatere at der er fremmødt 60 medlemmer samt indleveret 5 fuldmagter.

2 Ad 2 Lars Klokkedal aflægger bestyrelsens beretning: I bestyrelsens beretning sidste år nævnte jeg, at der heller ikke i 2014 var medaljer eller deltagelse i All Event, finalerne, men at bestyrelsen dog havde stor tiltro til, at det snart igen ville lykkes og hvorfor ikke allerede næste år i Bologna. Det er derfor en glad og stolt formand der her på generalforsamlingen kan oplyse, at det gjorde vi så. Ikke blot en medalje men mange medaljer og en af medaljerne var af det pureste guld. Lise Mollerup Sørensen fra bowlingklubben Ellipsen vandt guld i single i damerække C. Det var i øvrigt Lises 2 europamesterskab i single. Lise vandt også guld i 2011 i Israel. Ligeledes i single damerække C vandt Dorthe Bierregaard fra Team Millennium sølv. Danmark fik også medaljer i All Event grupperne, resultatet efter de første 18 serier, hvor der tidligere år ikke har været overrakt medaljer, men det havde værtsnationen besluttet, at der skulle i år. Dorthe Bierregaard vandt sølv og Lise Mollerup Sørensen bronze i aldersgruppe C hos damerne Gert Nielsen fra Sisu vandt sølv i aldersgruppe B hos herrerne. I Masters som jo kun finder sted i single, hvor de 6 bedste i hver aldersgruppe spiller yderligere 1 serie mod de andre 5 i gruppen vandt Dorthe Bierregaard og Gert Nielsen bronze. Lise Mollerup Sørensen blev nummer 5 i sin aldersgruppe. Stort tillykke til medaljetagerne. Ud over de opnåede medaljer blev der også opnået andre flotte placeringer. I Damedouble række C blev Dorthe Bierregaard og Sylvia Krasznai fra Team Millennium nummer 5. I Damedouble række B blev Hanne Tholstrup og Lise Mollerup Sørensen fra Ellipsen nummer 10. I herresingle række B blev Gert Nielsen fra Sisu nummer 6. I herredouble række B blev John Juha Løfgreen fra Old Stars og Henning Bjerregaard fra SAS nummer 7. I trio blev det til en 9 plads til John, Henning og Gert. En rigtig flot præstation af de danske deltagere i Bologna. Lad os følge op på de flotte resultater næste år i København. Så er det blevet tid til at overrække de 2 vandrepokaler til den dame og den herre som i Bologna væltede flest kegler i de indledende 18 serier.

3 Vinder hos damerne blev Dorthe Bierregaard Vinder hos herrerne blev Gert Nielsen Årets stævne i Bologna spændte efter bestyrelsens mening bredt. Fra succes til fiasko. Galla Dinner som afsluttede mesterskaberne i Italien blev holdt udendørs på hotel Savoia Regency. Flot arrangement i pæne omgivelser. Det eneste der kiksede en lille smule var overrækkelsen af ESBC flaget fra de Italienske arrangører til Danmark. Det fik alle deltagerne ikke det fulde udbytte af, da det kneb med at se, hvad der foregik for manges vedkommende. Og så havde italienerne også gjort det ekstra festligt med et imponerende fyrværkeri. Som sagt et flot og vel gennemført arrangement. Det samme kan man desværre ikke sige om åbningsceremonien, der ligeledes blev afholdt udendørs på sport centret Allende. Det kan godt være, at arrangørernes intentioner var gode nok, men arrangementet var en total fiasko, hvilket blandt andet skyldes, manglende information, dårlige lydforhold og stor forvirring hos arrangørerne. Efter selve åbningsceremonien så var der et glas mousserende vin til deltagerne, hvis man ellers kunne kæmpe sig vej frem til udskænkningen. Det forlyder, at der også var enkelte, der fik tilegnet sig et stykke pizza eller lignende. Det var en ommer Italien. Vi boede på hotel Calzavecchio. Hotellet var beliggende et godt stykke uden for selve Bologna by, men der var gode offentlige transportmuligheder direkte til Bolognas centrum. I nærheden af vort hotel var der nogle udmærkede restauranter og små listige steder, som blev flittigt benyttet af flere af deltagerne. Selve hotellet var et godt valg. Pæne værelser og gode fælles faciliteter, en omfattende og dejlig morgenbuffet og et venligt og service minded personale. Spillet i de to bowlinghaller Casalecchio de Reno og San Lazzaro di Savena forløb godt uden nævneværdige banestop. Der var enkelte ting, der burde have været undgået så som manglende sparringspartner og hunde omkring spilleområdet, men med hjælp fra dommerne og nogle alvorsord fra nogle spillere, så lykkedes det næsten at få disse firebenede til at opholde sig langt væk fra selve banerne. Bustransporten mellem hotellerne og bowlinghallerne forløb godt og efter tidsplanen med enkelte undtagelser. Det store diskussionsemne før og under stævnet har jo været de nye regler om spilledragt. Jeg kunne bruge lang tid og mange ord om disse regler, men jeg synes, at vi her i beretningen skal nøjes med at konstatere, at de danske deltagere

4 overholdt reglerne, så vi undgik bøder og diskvalifikation. Der var episoder for andre landes deltagere, som vist ikke helt blev taklet efter reglerne. Alt i alt synes vi i bestyrelsen, at stævnet i Italien var tilfredsstillende og vel gennemført lige bortset fra åbningen, og vi tror og håber, at de danske deltagere havde nogle dejlige dage i Bologna. På ESBC mødet om mandagen blev der vedtaget en væsentlig ændring med hensyn til afholdelse af Europamesterskaberne. Som nævnt på forrige generalforsamling blev der på ESBC mødet i 2014 i Helsingfors vedtaget ændringer vedrørende en udvidelse af spilletiden, det vil sige, hvornår den første start kunne begynde, og hvornår den sidste start skulle være færdig. På mødet i år i Bologna blev det besluttet, at stævnet kan udvides med en dag fra 7 til 8 dage. Det vil betyde en ekstra spilledag. Det vil i givet fald være således, at fredagen inddrages som almindelig spilledag, og så er det om lørdagen at Masters og afslutningsceremonien finder sted. Hvorvidt mesterskabsstævnet skal være på 7 eller 8 dage afgøres i forbindelse med den endelige godkendelse af næste års værtsnation på ESBC mødet året før stævnet finder sted. Formålet med denne ændring er blandt andet at give plads til, at så mange som muligt kan deltage i de årlige Europamesterskaber for Seniorer. På ESBC mødet blev Princhas Hershkovitz fra Israel genvalgt som ESBC Tournament Director for de næste 3 år. Der skete ligeledes en ændring med hensyn til de forskellige deadlines så som tilmelding, betaling med videre. Disse deadlines blev fremrykket. Under opholdet havde vi arrangeret en heldagsudflugt med bus, hvor vi blandt andet besøgte et sted, hvor man lavede store oste, og en virksomhed der lavede balsamico eddike med videre. Processen med at lave balsamico eddike er vist mere kompliceret, end mange af os havde forestillet sig. Vi fik en grundig gennemgang af processen fra en af vore 2 italienske guider. Og vi fik også prøvesmagt nogle af de forskellige produkter. Sammen med vore 2 italienske guider, havde vi en spændende og interessant udflugt. Inden vi tog tilbage til vort hotel, fik vi en frokost med drikkevarer, hvor under det sociale sammenhold på turen kom til rig udfoldelse. Tak for det. Det var en dejlig oplevelse.

5 ESBC Danmark kunne sidste år fejre sit 20 års jubilæum. I den anledning arrangerede vi et jubilæumsstævne lørdag den 1. november her i Rødovre med efterfølgende spisning. Bestyrelsen er glade for, at så mange af foreningens medlemmer deltog i arrangementet. God stemning og hallens kok diskede op med en lækker buffet. På den årlige generalforsamling der blev afholdt i forbindelse med arrangementet, blev Christian Thomsen tidligere formand for ESBC Danmark og med til at grundlægge foreningen - udnævnt til foreningens 1. æresmedlem. Medlemstallet er i øjeblikket omkring 150, stort set uforandret fra sidste generalforsamling, men det ville være dejlig med en stigning i medlemstallet, så gå nu hjem i jeres respektive klubber, og få nogle af jeres klubkammerater og andre til at indmelde sig i ESBC Danmark. Som de fleste sikkert ved, så skal Europamesterskaberne for Seniorer næste år afholdes i København. Det er en stor opgave vi har påtaget os, men jeg er sikker på, vi nok skal løfte opgaven, så stævnet bliver en succes. Planlægningen er i fuld gang, og der vil blive brug for mange frivillige hjælpere til de forskellige opgaver under stævnet. Men det vil Lise og Martin Guldager komme ind på under et senere punkt på dagsordenen. Bestyrelsen har i årets løb afholdt et antal møder for at kunne udføre den nødvendige planlægning og fordele de forskellige arbejdsopgaver, og jeg vil gerne takke den øvrige bestyrelse for det udførte arbejde. Det var bestyrelsens beretning, som hermed overgives til generalforsamlingen. Jes Jacobsen undrer sig over at høre i beretningen, at der har været afholdt en 20 års jubilæumsstævne, som de ikke har hørt om. Lars Klokkedal fortæller, at der er sendt indbydelse ud til alle, og der var mange både fra Sjælland og Jylland der deltog i både stævne og den efterfølgende fest. Willy Pedersen spørger ind til de møder der er blevet afholdt vil gerne vide hvornår de blev afholdt. Lise Mollerup Sørensen svarer, at mødet blev afholdt i forbindelse med, at europabestyrelsen var i København for at godkende haller og hoteller. Efter mødet med værtslandet for det efterfølgende år, udarbejder europabestyrelsen de lovforslag der bliver fremsat. Hans Jørgen Parling gør opmærksom på, at det er et stort lokale, og det er svært at høre

6 hvis man sidder bagerst. Opfordrer til, at man rejser sig op, hvis man vil sige noget. Finn Leif Christensen takker bestyrelsen for turen til Bologna. Alle havde det sjovt og rart. Susanne Steffensen har talt efter, og mener ikke at det kan være 25. år i 2016, hvis ESBC startede i Der var herefter en længere diskussion om, hvorvidt 1992 skal tælles med. Beretningen bliver herefter taget til efterretning uden yderligere kommentarer. Ad 3 Kasserer Børge Keller gennemgår det reviderede regnskab, og har kun få kommentarer til enkelte konti. Der bliver sparet på portoudgifter, ved at sende så meget som muligt ud på e- mail. Lageret af spillebluser er tomt Der har været afholdt 3 bestyrelsesmøder og en generalforsamling Der er omkostninger til tryk Der er graveret pokaler Der betales for tiden til to hjemmesider (ESBC Danmark og ESBC 2016) Deltagergebyr for bestyrelsen Bankgebyr Underskud kr på turen til Bologna som svarer til det forventede Aktiver: Der er et mindre lager af pins Forudbetalte udgifter i forbindelse med EM 2016 Steen Eriksen spørger ind til, hvad de forudbetalte udgifter i forbindelse med EM 2016 dækker. Børge Keller fortæller, at europabestyrelsen har været på besøg for at godkende hoteller og haller. Her er det værtslandet der skal betale for deres hotelophold og fortæring. Regnskabet bliver herefter godkendt uden yderligere kommentarer. Ad. 4 Børge Keller foreslår uændret kontingent hvilket der ikke er indvendinger imod.

7 Ad 5 Dirigenten konstaterer, at der foreligger 3 ændringsforslag til vedtægterne. Forslag nr. 1: Ændringsforslag til 5 Forpligtigelser (fremsendt af bestyrelsen). Nuværende ordlyd: Foreningen har forpligtelse til at tilmelde danske bowlere til ESBC stævner, samt at formidle betaling af startgebyr ved disse stævner og fremskaffe ens spillebluser. 2- og 3 mandshold skal spille i ensfarvede bukser/nederdele ifølge ESBC Europas vedtægter. Deltagelse i ESBC stævner Hvis det tilmeldte antal spillere overstiger den kvote, vi har fået tildelt fra det arrangerende land, sker deltagelse efter følgende regler: Medlemmer der har tilmeldt sig stævnet og betalt depositum rettidigt vil indgå efter anciennitet. Procentfordelingen indenfor hver gruppe A, B og C (herrer/damer) vil afhænge af det tilmeldte antal spillere. Bestyrelsen er altid spilleberettiget, og udgiften til deltagergebyr betales af ESBC Danmark. Forslås ændret til: 5 Forpligtelser 5.1 Foreningen har forpligtelse til at tilmelde danske bowlere til ESBC stævner, samt at formidle betaling af startgebyr ved disse stævner Bestyrelsen skal fremskaffe ens spillebluser. På 2- og 3-mandshold skal der spilles i ens bukser/nederdel ifølge ESBC Europas vedtægter. 5.2 Hvis det tilmeldte antal spillere overstiger den kvote Danmark har fået tildelt fra det arrangerende land, så vil medlemmerne blive udtaget på baggrund af aktivitet de seneste 3 år. Nye medlemmer vil altid indgå med 100 % aktivitet. Er yderlige begrænsning nødvendig, de sker dette ud fra medlemmets anciennitet Æresmedlemmer er altid spilleberettiget Bestyrelsen er altid spilleberettiget og udgiften til deres deltagergebyr betales af ESBC Danmark. Finn Leif Christensen konstaterer at der er en skrivefejl i nummereringen af de enkelte punkter (der er to punkter der hedder 5.2.1). Sidste punkt skal hedder Steen Eriksen spørger ind til, hvor stor en kvote Danmark får tildelt i Lars Klokkedal fortæller, at dette er uvist indtil tilmeldingerne er inde. Der er helt faste regler for, hvordan de enkelte landes kvoter bliver udregnet på baggrund af deltagerantallet de sidste 3 år.. Lise Mollerup Sørensen forklarer, hvorfor bestyrelsen har udarbejdet det fremsendte forslag. På generalforsamlingen sidste år blev bestyrelsen pålagt at arbejde videre på det forsalg der var stillet af Martin Guldager. Formålet med forslaget er, at man gerne vil tilgodeser nye medemmer. I forslaget taler man om aktivitet for at tilgodese de medlemmer som næste år fravælger at spille, for udelukkende at være behjælpelig med stævnet næste år.

8 Dirigent stopper LMS, da hun er foran. Dirigenten foreslår, at man tager hvert punkt som en selvstændig afstemning Ingen kommentarer til dette punkt, og det blev godkendt med overvejende flertal Ingen kommentarer til dette punkt, og det blev godkendt med overvejende flertal. 5.2 gav anledning til diskussion Finn Leif Christensen forstår det på den måde, at hvis Danmark får tildelt en kvote, så er det fordi stævnet afholdes i et andet land. Spørger ind til hvad der sker, når stævnet afholdes i Danmark. Lars Klokkedal svarer, at der ikke er forskel på en eventuel kvote uanset hvor stævnet afholdes. Vi kan også blive pålagt at skulle reducere antallet af deltagere næste år, hvor stævnet afholdes i Danmark. Det er ikke sådan, at værtslandet altid får alle sine deltagere med. Lars Klokkedal fortsætter med at fortælle den grundlæggende forskel der er i det nye forslag. Foreningen dør hvis der ikke er aktivitet og deltagelse i EM er foreningens aktivitet. Det er med fuldt overlæg, at det er formuleret som aktivitet, og ikke som hvem der har spillet flest gange. Har man deltaget, så er man aktiv også selv om man ikke har spillet. Til næste år skal vi bruge rigtig mange mennesker under stævnet, som er aktive også selv om de fravælger at spille. Nye medlemmer opfattes som 100 % aktive. Hvis kvoten betyder, at der ikke er plads til alle som er 100 % aktive så vil det være anciennitet der er gældende. Svend Erik Larsen spørger ind til det med 100 % aktivitet for nye medlemmer. Er i tvivl om, hvorvidt dette betyder at nye medlemmer altid har fortrinsret. Lars Klokkedal forklarer, at hvis gruppen med 100 % aktivitet er for stor, så vil det være dem med den korteste medlemsanciennitet der bliver valgt fra. Sylvia Krasznai kan genkende forslaget fra sidste år. Er rystet over, at man kan foreslå 100 % aktivitet. Vi betaler alle vores kontingent. Det virker som om nye medlemmer kan komme med, og gamle medlemmer bliver smidt ud. Lars Klokkedal fortæller, at bestyrelsen er af den opfattelse, at en person som har været medlem af foreningen i 10 år uden at have deltaget i et EM ikke skal have fortrinsret. Vi vil gerne have at det er en aktivitet, hvis ikke der er aktivitet, så dør foreningen. Sylvia Krasznai mener, at man så skal meddele medlemmer som er passive, at de ikke kan være med. Der skal ikke stå nye medlemmer kun medlemmer. Gert Nielsen tager ordet og fortæller, at det nok er ham der er årsag til denne debat. Jeg har været passiv medlem i mange år, men fik at vide, at jeg havde de samme rettigheder

9 som alle andre. Jeg har aldrig hørt om en forening der smider medlemmer ud, fordi de ikke er aktive. Hvis man har et medlem der ikke har deltaget i aktiviteterne i mange år, så er det ikke rimeligt at de har fortrinsret frem for det medlem som har spillet de sidste år. Gert giver udtryk for, at han synes det er et godt forslag. Husk på, at Danmark aldrig har været ude for, at blive ramt af en kvote. Men lovene skal tilpasses, så vi ikke pludselig kommer ud for problemer. Lise Mollerup Sørensen indskyder, at det sidste år blev vedtaget, at der skulle være mulighed for at udvide stævnet med én dag for at undgå kvoter. Det vil sige, at risikoen bliver mindre. Grethe Aggergaard bryder sig ikke om, at det hedder at man ikke gider at deltage. Der er nogle der er arbejdsramte og ikke kan få ferie hvert år. Desuden er der pensionister som ikke har økonomi til at deltage hvert år. Finn Leif Christensen mener at Gert Nielsen er inde på lidt af det rigtige omkring medlemmer som ikke har været aktive i mange år. Mener at bestyrelsen skulle sætte dem som passive. Finn fortsætter med 100 % aktiv i 3 stævner, spørger ind til, om han som nyt medlem er 100 % aktiv også selv om han kun har deltaget i 2 år. Lars Klokkedal svarer, at man af gode grunde ikke kan gå længere tilbage end da medlemmet meldte sig ind. Lars Klokkedal fortsætter med at fortælle, at et land kan søge om at blive værtsland, hvis de kan afholde et stævne med 500 deltagere. Hvis vi forestiller os, at stævnet bliver tildelt et land der kun har plads til 500 deltagere, så vil en begrænsning helt sikkert komme på tale. Vi er nødt til at have reglerne på plads forinden inden vi får brug for dem. Søren Olesen mener at vi diskuterede emnet sidste år og det bliver aldrig aktuelt. Undrer sig over, at vi skal bruge så meget til på denne diskussion i stedet for at komme videre til noget andet. Han er klar over, at situationen kan opstår, hvis der kommer et lille land. Mener dog at der er kamp om at få lov at afholde et stævne Lars Klokkedal fortæller, at der står i reglerne, at et land har fortrinsret hvis det er førstegangsanssøger. Willy Pedersen har set på de internationale love, og kunne godt tænke sig at få en beskrivelse af 23. Lars Klokkedal svarer, at det er den paragraf man bruger til at definere kvoter. Hans-Jørgen Parling gør opmærksom på, at man ikke må bryde ind i talerækken. De der sidder deroppe tager bare ordet. Gert Nielsen påpeger, at vi talte om 23 sidste år, hvor man fra Bologna havde meddelt, at der var plads til 900 spillere. Hvis man ikke havde opfundet de tidligere starter, så

10 havde der ikke været plads. Ved kvoter, så ser man på en analyse af deltagerantallet de sidste 3 år. Det er godt man har en regel om, hvordan man gør det. Søren Olesen mener, at værtslandet må have 25 % mere. Lise Mollerup Sørensen korrigerer og siger, at værtslandet kun må deltage med 25 % af max antal deltagere. Jes Jacobsen er enig i, at vi skal have regler hvis der opstår behov. Der er allerede klare og tydlige regler. Man smider ikke gamle medlemme ud til fordel for nye medlemmer. Lise Mollerup Sørensen er enig i, at vi har en regel, og vi diskuterede det sidste år. På generalforsamlingen blev bestyrelsen bedt om at komme med forslag til nye regler. Sylvia Krasznai funderer, for at løse problemet hvis vi bliver for mange medlemmer så kan stævnet øges med flere dage. Lars Klokkedal er delvist enig i at det er en mulighed, men ikke på nuværende tidspunkt. Man kan ikke ændre på 2016 og Hvis vi skal tage hensyn til de arbejdsramte, så vil det ikke være en fordel at stævnet strækker sig over to uger og det vil blive dyrere at bo på hotel. Mange mener at vi skal passe på, at det ikke bliver for dyrt at deltage. Flere dage betyder flere buskørsler. Man har vedtaget en udvidelse med en enkelt dag jeg er enig i, at vores diskussion endnu kun er rent teoretisk. Det er bestyrelsen holdning, at aktivitet er bedre end anciennitet. Svend Erik Larsen foreslår, at man formulerer noget med, at medlemmer der ikke har deltaget i 3-5 år falder ud. Lars Klokkedal spørger ind til om det betyder, hvis man ikke har været med i mange år så kan man kun komme med på betingelse af, at der er plads? Dirigent foreslår at forslaget bliver sat til afstemning hvis der ikke er flere nye kommentarer. Finn Leif Christensen vil gerne vide, om man bliver registeret som aktivt nyt medlem, hvis man ikke har deltaget i 3 turneringer i træk. Lars Klokkedal pointerer, at alle er medlemmer. Foreningen har ikke begrebet aktive eller passive medlemmer. Erik Svensson fortæller, at han har været medlem i 12 år, men at han aldrig har deltaget (uge 26 har aldrig passet). Medlemmer der er aktive er mere berettiget til at spille end sådan en som mig. Dem der har deltaget de må have første prioritet. Erik mener desuden, at nye medlemmer må komme foran sådan én som ham. Lars Klokkedal foreslår at vi går til afstemning. Jes Jacobsen mener det blev nævnt, at hvis der ikke er plads, så har man mulighed for at udvide antallet af dage eller tage tidligere/senere spilletidspunkter i brug. Mener ikke det bliver et problem, hvis man tager en hal med 40 baner.

11 Martin Guldager tror ikke på, at det bliver et problem næste år men at det kan blive et problem ud i fremtiden. Der skal gå 8 år inden Danmark kan søge igen, og det åbner plads for mindre nationer. Vi er nogle lande som har så stort antal deltagere, at man hurtigt kan fylde op. Vi er nødt til at have en aftale vi kan ikke vente. Det var oppe sidste år i en anden formulering. Sidste år pålagde man bestyrelsen at komme med en ny formulering. Martin er 100 % sikker på, at der ikke vil være begrænsning i gik til afstemning. 35 stemte for 10 stemte imod Resten undlod at stemme blev vedtaget uden diskussion blev vedtaget uden diskussion. Forslag nr. 2: Ændringsforslag til 6 Generalforsamling (fremsendt af bestyrelsen). Nuværende ordlyd: Punkt 2 Bestyrelsens beretning Forslås ændret til: Punkt 2 Bestyrelsens beretning, herunder årets EM stævne og overrækkelse af årets vandrepokaler. Forslaget blev vedtaget uden bemærkninger. Forslag nr. 3: Dansk supporter deltagerpris for ESBC 2016 CPH (fremsendt af Finn Christensen): Finn Christensen foreslår, at der bliver fastsat en dansk supporter pris til ESBC 2016 CPH, gældende får åbnings- og afslutningsceremonierne. Begrundelse: Det er ikke rimeligt, at en danske supporter, som ikke skal bruge buskørsler til og fra hoteller og/eller bowlinghaller, grundet egen privat transport benyttes. Note: Er bekendt med de stramme og ensartede økonomiske regler af pakkepris for hhv. spillere og supportere iht. bestyrelsens udsendte information: Foreløbige oplysninger vedr. EM 2016 i København, ref. udsendt af fredag d. 11. september 2015 kl. 07:23. Er af den opfattelse, at med dettes stævne i København, er sandsynligheden for en stor dansk deltagelse tilstede, således en differentieret dansk supporter pris vil kunne være muligt, uden at undergrave budgetterne i almindelighed og de afholdte udgifter i

12 særdeleshed. Den nuværende supporter pris lyder på kr (180 ), og bestyrelsen må kunne udregne en supporterpris for de to ceremonier alene. Finn Leif Christensen redegør for, at han har stillet forslaget under forudsætning af vedtægter for ESBC Danmark. Er nu klar over, at forslaget ikke kan vedtages ud fra vedtægter for ESBC Europa. Lars Klokkedal spørger ind til, om Finn tænker på et nyt forslag eller et ændringsforsalg. Finn Leif Christensen foreslår, at bestyrelsen får fuldmagt til at stille forslag til ESBC Europa, så det fremover bliver muligt med en differentieret tilmelding, hvor det er muligt at vælge ydelser fra. Lars Klokkedal fortæller, at forslaget har været oppe rigtig mange gange, men stemt ned hver eneste gang. Man holder fast i, at spillere og gæster melder sig til en pakke. Man får ingen reduktion, hvis der er enkelte ting man ikke deltager i. Det kan ikke lade sig gøre. Fra mange sider mener man, at der ikke kommer deltagere til afslutning og åbning hvis man økonomisk kan have en fordel af at fravælge disse. Lars giver dog udtryk for, at bestyrelsen selvfølgelig vil tage forslaget med, hvis medlemmerne ønsker det. Lise Mollerup Sørensen supplerer med, at hun har siddet som præsident i 8 år. Ved hvert stævne har værtslandet ønske om, at de får en specielt pris, og kun betaler for det som de deltager i. Det kan ikke lade sig gøre. Der er et klart ønske om, at alle er med til det hele. Finn Leif Christensen giver udtryk for, at han selvfølgelig ikke ønsker, at bestyrelsen skal komme i et dårligt lys, og trækker både sit forslag og sit ændringsforslag. Ad 6 Herefter var der valg til bestyrelsen: Børge Keller bliver genvalgt som kasserer Lise Mollerup Sørensen bliver genvalgt som bestyrelsesmedlem Jes Jakobsen er på valg som suppleant til bestyrelsen, og har sagt ja til genvalg. Finn Leif Christensen ønsker også at stiller op til denne post. Lars Klokkedal mener at de to kandidater skal have mulighed for at præsentere sig selv. Jes Jakobsen fortæller, at han som suppleant ikke er med i bestyrelsesarbejdet men at han modtager referater af bestyrelsesmøderne. Jes mener, at det er godt at have en fra Jylland med. Harly Bjerregaard spørger ind til, om Jes deler den viden har får fra bestyrelsesreferaterne med de andre fra Jylland hvilket ikke er tilfældet. Finn Leif Christensen erkender, at han ikke kan byde ind med noget om de geografiske

13 forhold. Han fortæller om sin interesse for bestyrelsesarbejde. Har været medlem af SAS siden 1997 og har været i medlem af ESBC i 3 år. Finn ønsker bare at stille op. Dirigenten foreslår herefter at vi går over til en skriftlig afstemning om de to kandidater. Jes Jakobsen fik 41 stemmer Finn Leif Christensen fik 19 stemmer Der var 5 blanke stemmesedler Jes Jakobsen takker for den tillid der er vist ham. Ad 7 Liselotte Dahl blev genvalgt som Bilagskontrollant Jette Olesen blev genvalgt som Bilagskontrollantsuppleant. Ad 8 Lise Mollerup Sørensen fortæller om næste års stævne, hvor der ikke er så meget nyt. Der er allerede sendt en skrivelse ud som vi plejer men det er for os et lidt atypisk stævne. Vi har tre superdygtige (Martin Guldager, Gert Nielsen og Leif Makholm), som deltager i arbejdet med at forberede stævnet Mange har de sidste år talt om nye trøjer, og bestyrelsen foreslår derfor nye trøjer i forbindelse med stævnet næste år. Vi har nogle prøver med men det tager vi efter eventuelle spørgsmål. Willy Pedersen spørger til vedtægterne for ESBC Europa, hvor der står Someone of 70 years gets five 5 points extra per game. Willy mener at det er er mærkelig paragraf, for hvem vælger ud hvem af de 70 årige der skal have 5 ekstra point. Lars Klokkedal har ikke helt styr på hvad der er som Willy hentyder til, men tror at det er et eksempel, men lover at undersøge det. Willy Pedersen fortsætter med et spørgsmål til afvikling af finalen i Bologna hvor man ved Round Robin matches favoriserer nr. 1, som spiller 3 gange ved samme kugleretur Martin Guldager fortæller at han har hørt om denne problemstilling tidligere. Reglerne for afvikling af finalen er nedfældet i vedtægterne. Hvis man ikke er enig i dette, så må man forsøge at lave reglerne om næste år. Martin fortæller videre, at KBU havde nøjagtig samme situation ved den nylig afviklede kredskamp, men vi er nødt til at spille som der står i reglerne. Martin Guldager fortæller videre om 2016, hvor stævnet får et officielt logo (Martin viser

14 et billede af vores vikingmaskot) der hedder Harald. Dette logo vil præge alt hvad der skal bruges, og der vil blive sat plakater op med dette logo. Jes Jakobsen spørger ind til, om det er et nyt logo? Martin Guldager pointerer, at det nye logo kun er til stævnet i Martin Guldager fortæller videre, at der som udgangspunkt er valgt 4 haller der skal spilles i (Tårnby, Rødovre, Glostrup og Grøndal). I den tidlige fase er der planlagt med et antal på 930 deltagere. Det står allerede klart nu, at vi kommer langt over dette antal. Vi har derfor Herlev med som en ekstra bowlinghal det vil sige, at vi formodentlig kommer til at spille i 5 haller. Der skal bruges rigtig mange frivillige, og alle er velkommen til at melde sig til dette. Martin Guldager gør opmærksom på, at det koster mange penge at køre dette stævne igennem. Hvis I har kontakt med firmaer der vil give penge så fortæl om det. Der er tradition for en pose med gaver og information (den fra Bologna var ikke værd at slæbe med hjem). Ved vores stævne i Danmark skal det være en god pose. Hvis I har kontakt til firmaer der vil give gaver, så sig det. Martin Guldager gør opmærksom på, at der er en officiel hjemmeside for stævnet i På denne side ligger tilmeldingsblanketter. Disse tilmeldingsblanketter er ikke til Jer, men derimod til de lande der skal tilmelde deres spillere. Der er desuden oprettet en facebookside, hvor I kan følge med og se hvad der sker. Lars Klokkedal vender tilbage til spørgsmålet fra Willy. Lars fortæller, at man får 1 point pr. fulde år man er over 65 år. Someone er bare en forklaring på, hvornår man får 5 point. Bjarne Olsen spørger ind til de sponsorgaver som Martin talte om. Bjarne spørger om der skal være af hver slags, eller om man kan komme med et mindre antal, som så bliver fordelt. Martin Guldager ser gerne at der er stk., men er klar over, at det ikke er alle firmaer der kan dette. Vi tager hvad der kommer og fordeler det fornuftigt i poserne. Finn Leif Christensen kommer med en yderligere forklaring til Willy Petersens spørgsmål. Lise Mollerup Sørensen viser bestyrelsens to forslag til ny spillebluse. Man skal se på modellen og være opmærksom på, at det ikke er de rigtige farver. Begge bluser fås både i en dame- og en herremodel. Gert Nielsen foreslår, at det overlades til bestyrelsen at vælge farve, men fortæller samtidig, at Martin Guldager muligvis er i kontakt med et firma som gerne vil betale bluser (men så også bestemme farven). Dorthe Bierregaard mener, at vi er mange mennesker der har hvide trøjer, og mener at

15 man skal fortsætte med hvide trøjer også til nye medlemmer. Søren Olesen mener at det er vanvittigt at bruge tid på dette. Vi skal da blive enige om, hvad farve foreningen skal have. Hvilken model og kvalitet det skal være. Skal der tryk på, eller skal det været et broderi. Lise Mollerup Sørensen fortæller, at vi selvfølgelig skal have ESBC Danmarks logo. Det er korrekt at vi kun bruger dem én gang om året så det er ikke meget vi bruger dem. Finn Leif Christensen mener, at det er bestyrelsens opgave at finde ud af hvad vi skal have. Vil dog gerne vide, om herrerne får en brystlomme. Helle Hansen mener, at hvis Martin Guldager kan skaffe nye trøjer, så lad det være ved det. Liselotte Dahl mener ikke at der skal være forskellige trøjer til damer og herrer, men opfordrer til en kvalitet der er tynd. Søren Olesen er enig i, at det skal være en god kvalitet hvis vi skal have nye trøjer. Søren mener, at hvis bestyrelsen bestemmer, så er det også dem der skal betale. Martin Guldager fortæller, at der ikke er flere af de gamle trøjer tilbage. Der er regler om, hvordan trøjeren skal se ud trøjerne skal være ens. Bjarne Olsen mener at bestyrelsen skal finde 2 bluser vi kan bruge som bliver lagt på hjemmesiden, så kan medlemmerne stemme om det. Hvis Martin Guldager kan finde en som vil betale trøjeren, så er det også fint at det firma bestemmer. Lise Mollerup Sørensen fortæller om tøj/uniform, at reglerne blev skærpet sidste år. Vi skal fremover fremsende et fotografi som viser, hvordan landets uniform ser ud. Lars Klokkedal mener, at vi skal have en leveringsgaranti på de nye trøjer, så vi også kan få dem om 3-4 år. Rudi Larsen foreslår, at man skaffer det samme design som dem vi hele tiden har spillet i. Det er kun udseende som skal være det samme, og der er mange forskellige producenter. Dorthe Bierregaard spøger om der også skal indsendes en vareprøve sammen med billede af landets uniform. Jette Olesen mener sagtens at man kan finde en hvid polo som den vi har (med samme tryk på). Søren Olesen mener, at selv om Martin Guldager har en forbindelse, så skal man have 2-3

16 andre tilbud. Søren mener måske, at han kan få nogle bedre tilbud. Martin Guldager giver udtryk for, at der atter er en der har misforstået noget. Det er ikke et spørgsmål om, at han kan skaffe nogle trøjer. Det er et firma som vil betale trøjer til os alle sammen. Det er trøjer som vi får. Hvis man kan skaffe de hvide trøjer vi har i dag, så er det ikke noget problem. Normalt kan man kun få leveringsgaranti på 2 år. Dirigenten foreslår, at generalforsamlingen tager stilling til, om vi skal have nye trøjer. Lars Jacobsen mener at vi nu sidder og ævler og kævler. Opfordrer til at bestyrelsen træffer beslutningen for os. Gert Nielsen mener, at det er helt forkert, at vi skal sidde 60 mennesker og diskutere. Vi har netop vedtaget paragraf hvor der står, at det er bestyrelsen der skaffer ens spillebluser. Hans Jørgen Parling konkluderer, at vi kan fortsætte med at spille i den dragt vi har. Niels Christian Andersen gør opmærksom på, at det ikke er et punkt på dagsordenen. Generalforsamlingen kan give en vejledning, men det er op til bestyrelsen af finde nogle smukke trøjer til os. Lise Mollerup Sørensen vender tilbage til stævnet i Her er landene begyndt at forhåndsreservere. Endnu er det ikke besluttet, hvor danske deltagere (som ønsker det) skal indkvarteres. Lige nu er der kun 17 danskere der har ønsket at blive indkvarteret. Ad 9 Dirigenten gør nu opmærksom på, at vi er nået til punkt 9 - eventuelt. Under dette punkt kan der ikke besluttes noget og ordet er frit. Willy Pedersen fortæller, at vi var i Bologna, og det var en god tur. Der var nogle der fik medaljer. Der var desværre forkert navn på medaljerne, hvor der stod Tyskland i stedet for Ilalien. Medaljetagerne fik lovning på nye medaljer, men der er ikke kommet endnu. Lars Klokkedal tager det op med ESBC Europa. Finn Leif Christensen vil gerne opfordre til, at der på ESBC hjemmeside bliver linket til ESBC Europas fulde regler. Lise Lotte Parling efterlyser billeder fra sidste år på hjemmesiden. Svend Erik Larsen fortæller om muligheden for at skaffe nye medlemmer. Det første spørgsmål man får er, hvad det koster at tage med til udlandet. Det er svært at svare på,

17 og Svend Erik gør i den forbindelse opmærksom på, at dem der kommer fra Jylland har haft store ekstra transportudgifter i mange år. Lars Klokkedal fortæller, at transportudgiften kan variere. Jo tidligere man bestiller fly, jo billigere er det. Et hotelværelse koster typisk Euro pr. nat. Som udgangspunkt koster det som en uges ferie + kr som dækker deltagergebyret. Lars Klokkedal takker dirigenten med en lille gave. Lars Klokkedal afslutter på bestyrelsen vegne, og takker alle fordi de kom og var med til at skabe en livlig debat. Alle ønskes god tur hjem. Referent: Bente Makholm

Referat fra ESBC Generalforsamling 2014

Referat fra ESBC Generalforsamling 2014 Referat fra ESBC Generalforsamling 2014 Lørdag den 1. november 2014, kl. 11:00 World Cup Hallen, Rødovre Dagsorden ifølge vedtægter: 1. Valg af dirigent 2. Bestyrelsens beretning 3. Kassererens beretning

Læs mere

KØBENHAVNS BOWLING UNION

KØBENHAVNS BOWLING UNION Referat FU2 den 13/3 2013 Rødovre den 29. marts 2013 Til stede: Ikke til stede: Konstitueret formand: Lars Jacobsen (LJ) Konstitueret næstformand: Inge Sambleben (IS) Sekretær: Bente Makholm (BM) Kasserer:

Læs mere

Referat fra DMJU s generalforsamling 2. april 2016 i Bramdrupdam.

Referat fra DMJU s generalforsamling 2. april 2016 i Bramdrupdam. Referat fra DMJU s generalforsamling 2. april 2016 i Bramdrupdam. Dagsorden var: 1. Valg af dirigent. 2. Valg af: a. Referent. b. 2 stemmetællere. 3. Formandens beretning. 4. Kassereren fremlægger det

Læs mere

KØBENHAVNS BOWLING UNION

KØBENHAVNS BOWLING UNION Referat FU7 den 24/10 2013 Rødovre den 21. november 2013 Til stede: Ikke til stede: Formand: Lars Jacobsen (LJ) Næstformand: Michael Pedersen (MP) Sekretær: Bente Makholm (BM) Kasserer: Leif Makholm (LM)

Læs mere

KØBENHAVNS BOWLING UNION

KØBENHAVNS BOWLING UNION Referat FU1 den 21/1 2016 Til stede: Ikke til stede: Næstformand: Michael Pedersen Sekretær: Bente Makholm (BM) Kasserer: Leif Makholm (LM) TUR-formand: Lise Mollerup Sørensen (LMS) Seniorleder: Martin

Læs mere

Referat fra ESBC Generalforsamling 2013

Referat fra ESBC Generalforsamling 2013 Referat fra ESBC Generalforsamling 2013 Søndag den 6. oktober 2013, kl. 15:00 Bowl n Fun, Holstebro Dagsorden ifølge vedtægter: 1. Valg af dirigent 2. Bestyrelsens beretning 3. Kassererens beretning herunder

Læs mere

Referat Generalforsamling 25.maj 2016

Referat Generalforsamling 25.maj 2016 Referat Generalforsamling 25.maj 2016 Generalforsamlingen er rettidig indkaldt iflg. vedtægterne. Indkaldelse er udsendt pr. mail til alle klubbens medlemmer den 7.4. Der er 3 indkomne forslag. (se punkt

Læs mere

Referat af generalforsamling i VIDA

Referat af generalforsamling i VIDA Referat af generalforsamling i VIDA Dato: Mandag den 17. maj 2010 kl. 16.45 på Hotel Frederiksdal Dagsorden: Dagsorden for generalforsamlingen: 1. Valg af dirigent 2. Formandens beretning og årets arrangementer

Læs mere

Agility udvalget i kreds 6

Agility udvalget i kreds 6 Referat fra årsmødet i agility, kreds 6, tirsdag, den 07. nov. 2012 i Køge Ulla Vest bød velkommen til de godt 30 fremmødte. Deltagerne kom fra Maribo, Køge, Fakse, Guldborgsund, Vordingborg, Næstved og

Læs mere

KØBENHAVNS BOWLING UNION

KØBENHAVNS BOWLING UNION Referat FU6 26/10 2009 Lombok den 16. november 2009 Tilstede: Ikke tilstede: Konstitueret Formand: Michael Wittendorff (MW) Konstitueret Næstformand: Inge Sambleben (IS) Sekretær: Bente Makholm (BM) Kasserer:

Læs mere

Generalforsamling Mandag d. 5. maj 2014 kl. 19.00, i Vipperødhallen

Generalforsamling Mandag d. 5. maj 2014 kl. 19.00, i Vipperødhallen Generalforsamling Mandag d. kl. 19.00, i Vipperødhallen Til stede: Fra bestyrelsen: Malene, Pia, Charlotte, Mette, Malene, Anne Dorthe, samt 6 medlemmer. Fraværende: Marianne. 1. Valg af dirigent. Bestyrelsen

Læs mere

Referat fra Aalborg Tegnsprogsforenings Generalforsamling 19. marts 2016

Referat fra Aalborg Tegnsprogsforenings Generalforsamling 19. marts 2016 Referat fra Aalborg Tegnsprogsforenings Generalforsamling 19. marts 2016 Punkt 1: Valg af a) Dirigent b) Referent c) Bisidder d) 2 stemmetællere Inger Christensen, formand for Aalborg Tegnsprogsforening

Læs mere

Grundejerforeningen i Lodshaven

Grundejerforeningen i Lodshaven Dato 21. marts Side 1 af 7 Referat fra generalforsamling 18. marts 2010 Mødested Fælleshuset Referent: Per Dagsorden 1. Valg af dirigent 2. Valg af stemmetællere 3. Bestyrelsens beretning 4. Forelæggelse

Læs mere

Formanden Steen Seitner bød velkommen og herefter åbnede generalforsamlingen med:

Formanden Steen Seitner bød velkommen og herefter åbnede generalforsamlingen med: Ølstykke tennisklub - generalforsamling 2011 Sted: I hallen Dato: 31/03-11 Tidspunkt: 19.30 Deltagere fra bestyrelsen: Steen Seitner, Flemming Adriansen, Jørn Østergren, Flemming Scheuer- Larsen, Torben

Læs mere

Referat, Generalforsamling i Pirates Support 30/9 2013. indkaldt. Stemmetæller Tina Thingaard og Andreas Olsen

Referat, Generalforsamling i Pirates Support 30/9 2013. indkaldt. Stemmetæller Tina Thingaard og Andreas Olsen Referat, Generalforsamling i Pirates Support 30/9 2013 1. Thomas Milverts vælges som dirigent. Generalforsamlingen er rettidigt indkaldt 2. Referant Anne Larsen Stemmetæller Tina Thingaard og Andreas Olsen

Læs mere

REFERAT AF GENERALFORSAMLING

REFERAT AF GENERALFORSAMLING REFERAT AF GENERALFORSAMLING Dato : 18. Marts 2009. Sted : Kulturhuset Elværket, Frederikssund Referent: Bo Bertramsen Dagsordenen var følgende: 1 Valg af dirigent. 2 Valg af stemmetællere. 3 Formandens

Læs mere

Formandens beretning på generalforsamlingen den 23. februar 2010

Formandens beretning på generalforsamlingen den 23. februar 2010 Formandens beretning på generalforsamlingen den 23. februar 2010 Velkomst: Velkommen til generalforsamling her i HGC- Hammerum Gjellerup Cykel Klub foreningens 10. ordinære generalforsamling. Indledning:

Læs mere

Danmarks civile Hundeførerforening Kreds 6

Danmarks civile Hundeførerforening Kreds 6 Danmarks civile Hundeførerforening Kreds 6 REFERAT ORDINÆR GENERALFORSAMLING Charlotte Alkjær Sekretær Hillerødvej 100 3300 Frederiksværk Tlf. 25715585 DATO 26.februar 2007 STED Ålestokgården, Næstved

Læs mere

Generalforsamlingen 28-10-2010 Grundejerforeningen matrikel nr. 1DO. Baastrup

Generalforsamlingen 28-10-2010 Grundejerforeningen matrikel nr. 1DO. Baastrup Generalforsamlingen 28-10-2010 Grundejerforeningen matrikel nr. 1DO. Baastrup Grundejerforeningen, matrikel. nr. 1DO. Baastrup Referat af ordinær generalforsamling. Generalforsamling blev afholdt den 28.

Læs mere

Til Landsdelsforeningerne. Der indkaldes til Årsmøde i Ø-Udvalget. Dato: 7. november 2010 kl. 10:30 Sted: Tapeten Magleparken 5 2750 Ballerup

Til Landsdelsforeningerne. Der indkaldes til Årsmøde i Ø-Udvalget. Dato: 7. november 2010 kl. 10:30 Sted: Tapeten Magleparken 5 2750 Ballerup Til Landsdelsforeningerne Ø-Udvalget for skydning Frank Larsen Klintevej 217 4780 Stege Telefonnr.: 55 81 30 33 Mobilnr.: 20 22 58 33 e-mail: fhhl20@mail.tele.dk Der indkaldes til Årsmøde i Ø-Udvalget

Læs mere

Referat fra NT s ordinære generalforsamling, del 2, Fredag 12.4.2013, i Falken

Referat fra NT s ordinære generalforsamling, del 2, Fredag 12.4.2013, i Falken Referat fra NT s ordinære generalforsamling, del 2, Fredag 12.4.2013, i Falken Ivan L. Larsen bød velkommen på bestyrelsens vegne. Dagsorden 1. Valg af dirigent Ole Hansen valgt 2. Valg af referent Rainer

Læs mere

http://www.toemrerbakken.dk/toemrer_referat_2011.html

http://www.toemrerbakken.dk/toemrer_referat_2011.html Til grundejerforeningens medlemmer. Til forsiden FREDAG 6. APR 2012 Indbetaling af kontingent for 2011 kan ske ved indsættelse på konto 1551 3719216501 i Danske Bank, eller direkte til kasseren. Kontingentet

Læs mere

Referat fra ordinær generalforsamling mandag 25/01-2016

Referat fra ordinær generalforsamling mandag 25/01-2016 Referat fra ordinær generalforsamling mandag 25/01-2016 19 stemmeberettigede medlemmer. 1. Valg af dirigent; Bent Rask foreslået og valgt Generalforsamlingen lovligt indvarslet. 2. Beretning: Ved formanden

Læs mere

Formandens beretning Bjæverskov håndbold generalforsamling den 9. marts. 2015

Formandens beretning Bjæverskov håndbold generalforsamling den 9. marts. 2015 Formandens beretning Bjæverskov håndbold generalforsamling den 9. marts. 2015 Så står jeg her igen ved min 7. beretning som formand. Jeg tager nu hul på mit sidste år som formand da det må være på tide

Læs mere

Årsberetning for Juelsminde Badmintonklub for sæson 2014/15

Årsberetning for Juelsminde Badmintonklub for sæson 2014/15 Årsberetning for Juelsminde Badmintonklub for sæson 2014/15 Så går vi videre med den ordinære generalforsamling og også velkommen til den. Første punkt på dagsordenen er valg af dirigent, jeg vil gerne

Læs mere

Referat Generalforsamling Stribgårdens Grundejerforening 2007. Generalforsamling den 16. marts 2007

Referat Generalforsamling Stribgårdens Grundejerforening 2007. Generalforsamling den 16. marts 2007 Den ordinære generalforsamling blev indkaldt til afvikling fredag den 16. marts 2007 kl. 19.00 i Strib Sognegård. 1. Dagsordenen: 2. Valg af dirigent 3. Formandens beretning 4. Regnskab 2006 5. Indkomne

Læs mere

På det første bestyrelsesmøde efter generalforsamlingen konstituerede bestyrelsen sig således:

På det første bestyrelsesmøde efter generalforsamlingen konstituerede bestyrelsen sig således: Rønne, d. 20. august 2013 Kære klubledere Sikke en sommer. Varmen var jo næsten tropisk, så det har længe været forbundet med stort besvær bare at tænke på at skulle sætte sig til Pc en for at sende et

Læs mere

Mødereferat. Generalforsamling

Mødereferat. Generalforsamling Mødereferat Generalforsamling Tidspunkt: Sted: MAN 5 OKT 2009 kl.1900 Fredensborg Bibliotek Jernbanegade 3, 1 sal 3480 Fredensborg Dagsorden 1. Valg af dirigent 2. Formandens beretning 3. Fremlæggelse

Læs mere

Referat fra ordinært repræsentantskabsmøde.

Referat fra ordinært repræsentantskabsmøde. JBU - Region 3 18.02.2010 Referat fra ordinært repræsentantskabsmøde. Dato: Torsdag d. 4. februar 2010 Kl.: 19.00 Sted: Stampesvej 19 8260 Viby J (Selskabslokalet) Vinnie bød velkommen til mødet 1. Mandaternes

Læs mere

Referat Ordinær Generalforsamling 2008 Grundejerforeningen Æblehaven 39 57 onsdag den 30.04.2008 kl.19.30 hos Janne og Tonny

Referat Ordinær Generalforsamling 2008 Grundejerforeningen Æblehaven 39 57 onsdag den 30.04.2008 kl.19.30 hos Janne og Tonny Referat Ordinær Generalforsamling 2008 Grundejerforeningen Æblehaven 39 57 onsdag den 30.04.2008 kl.19.30 hos Janne og Tonny Dagsorden 1 valg af dirigent 2 bestyrelsens beretning ved formanden 3 aflæggelse

Læs mere

REFERAT Årsmøde Lokalafdeling Bornholm Aakirkebyhallerne Den 10.10.2015

REFERAT Årsmøde Lokalafdeling Bornholm Aakirkebyhallerne Den 10.10.2015 REFERAT Årsmøde Lokalafdeling Bornholm Aakirkebyhallerne Den 10.10.2015 Efter spisningen indledte lokalformanden Hans Jeppsen årsmødet med henvise til dagsordenen for årsmødet, og gik straks til Dagsordenens

Læs mere

REFERAT FRA ORDINÆRT REPRÆSENTANTSKABSMØDE. 18. april 2015 i Rishøj Idrætscenter. Dirigent: Jens Peter Andersen Referent: Per Jensen

REFERAT FRA ORDINÆRT REPRÆSENTANTSKABSMØDE. 18. april 2015 i Rishøj Idrætscenter. Dirigent: Jens Peter Andersen Referent: Per Jensen REFERAT FRA ORDINÆRT REPRÆSENTANTSKABSMØDE 18. april 2015 i Rishøj Idrætscenter Dirigent: Jens Peter Andersen Referent: Per Jensen Referat fra ordinært repræsentantskabsmøde ved Håndbold Region Øst Formand

Læs mere

VEDTÆGTER FOR HOLBÆK CYKELSPORT 170713

VEDTÆGTER FOR HOLBÆK CYKELSPORT 170713 VEDTÆGTER FOR HOLBÆK CYKELSPORT 170713 1. Holbæk Cykelsport Klubbens navn er HOLBÆK CYKELSPORT og har hjemsted i Holbæk kommune og på klubhusets adresse. 2. Vision, mission og målsætning. Klubbens vision

Læs mere

Referat fra ESBC Generalforsamling 2016

Referat fra ESBC Generalforsamling 2016 Referat fra ESBC Generalforsamling 2016 Lørdag den 2. oktober 2016, kl. 15:00 Løvvang Bowling Center Dagsorden ifølge vedtægter: 1. Valg af dirigent 2. Bestyrelsens beretning, herunder EM 2016 i København

Læs mere

KØBENHAVNS BOWLING UNION

KØBENHAVNS BOWLING UNION Referat FU7 den 28/10 2015 Rødovre den 2. november 2015 Til stede: Ikke til stede: Formand: Lars Jacobsen (LJ) Næstformand: Michael Pedersen (MP) Sekretær: Bente Makholm (BM) Kasserer: Leif Makholm (LM)

Læs mere

Bestyrelsesmøde i Langgarverne torsdag den 12. september 2013 kl. 19.00 (Klublokalet på Byskolen)

Bestyrelsesmøde i Langgarverne torsdag den 12. september 2013 kl. 19.00 (Klublokalet på Byskolen) Referat af Bestyrelsesmøde i Langgarverne torsdag den 12. september 2013 kl. 19.00 (Klublokalet på Byskolen) Deltagere: Allan Nielsen, Poul Erik Tobiasen, Carina Møller, Pernille Olesen, Leif Jensen, Lars

Læs mere

Diakonhøjskolens Diakonforbund Årsmøde d. 18. juni 2011.

Diakonhøjskolens Diakonforbund Årsmøde d. 18. juni 2011. Diakonhøjskolens Diakonforbund Årsmøde d. 18. juni 2011. Dagsorden: 1. Valg af dirigent, referent og stemmetællere. Dirigent Leif Bønning, referent Lisbeth Skals Jensen, stemmetællere bliver valgt, når

Læs mere

Bestyrelsen foreslår følgende ændringer til vedtægterne:

Bestyrelsen foreslår følgende ændringer til vedtægterne: Forslag til vedtægtsændringer Bestyrelsen foreslår følgende ændringer til vedtægterne: Kontingent 6, stk 2. Der kan tegnes såvel aktivt som passivt medlemskab. Desuden kan der tegnes et familie medlemskab,

Læs mere

SKL s store stævne Søndag den 15. januar holder SKL det årlige store pistol stævne. Kom og deltag eller hjælp, læs side 5 og 7.

SKL s store stævne Søndag den 15. januar holder SKL det årlige store pistol stævne. Kom og deltag eller hjælp, læs side 5 og 7. Nr. 1 januar kvartal 2006 Medlemsblad for Skyttelauget Kongens Lyngby Masser af klasser Årets skoleskydning for 5. klasser blev en stor succes med 183 deltagende hold fra SKL læs side 6. SKL s store stævne

Læs mere

Der indkaldes hermed til generalforsamling i Dansk XL CC

Der indkaldes hermed til generalforsamling i Dansk XL CC FORTY INFO? --- generalforsamling Medlem af Dansk Cricket-Forbund siden 1963 Kære medlem af Dansk XL Cricket Club 17.september 2015 Der indkaldes hermed til generalforsamling i Dansk XL CC lørdag den 10.oktober

Læs mere

Så er vi klar med årets sidste nyhedsbrev denne gang med referatet fra generalforsamlingen,

Så er vi klar med årets sidste nyhedsbrev denne gang med referatet fra generalforsamlingen, Frederikssund, den 2. december 2015 Kære Alle Så er vi klar med årets sidste nyhedsbrev denne gang med referatet fra generalforsamlingen, som kan ses nedenfor. Vi minder om vores juleafslutning søndag

Læs mere

Referat fra generalforsamlingen i seniorklubben d. 3.11.14.

Referat fra generalforsamlingen i seniorklubben d. 3.11.14. Referat fra generalforsamlingen i seniorklubben d. 3.11.14. Punkterne følger dagsordenen. 1. Valg af dirigent. Finn Aagaard blev valgt med akklamation. Finn takkede for valget og meddelte, at generalforsamlingen

Læs mere

Referat fra Generalforsamlingen i Hundige Boldklub

Referat fra Generalforsamlingen i Hundige Boldklub Referat fra Generalforsamlingen i Hundige Boldklub Tirsdag d. 25/2 2014 kl. 19.30 Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Formandens beretning 3. Kassererens beretning - herunder fastsættelse af kontingent for

Læs mere

Referat af generalforsamling Onsdag den 17. november 2010 på Avedøre Skole.

Referat af generalforsamling Onsdag den 17. november 2010 på Avedøre Skole. Referat af generalforsamling Onsdag den 17. november 2010 på Avedøre Skole. Generalforsamlingen indledtes kl. 19.10 af formand Dorthe Mørch. 44 stemmeberettigede grundejere er fremmødt. 1. Valg af dirigent

Læs mere

Eurasier Klub Danmark

Eurasier Klub Danmark Eurasier Klub Danmark Stiftet den 09. september 2007 Samarbejdende specialklub med Dansk Kennel Klub Referat af: Generalforsamling i Eurasier Klub Danmark Tid: 31. maj 2014, kl. 17.00 Sted: Kennel Tværskov,

Læs mere

Referat af ekstraordinært repræsentantskabsmøde den 30. august 2014

Referat af ekstraordinært repræsentantskabsmøde den 30. august 2014 Referat af ekstraordinært repræsentantskabsmøde den 30. august 2014 Mødet afholdtes i Fredericia Idrætscenter og startede kl. 11.00. Forbundsformand Per Henriksen bød velkommen og takkede for, at så mange

Læs mere

Referat fra ESBC Danmark Generalforsamling 2018

Referat fra ESBC Danmark Generalforsamling 2018 Referat fra ESBC Danmark Generalforsamling 2018 Lørdag den 7. oktober 2018, kl. 15:00 City Bowling Odense Dagsorden ifølge vedtægter: 1. Valg af dirigent 2. Bestyrelsens beretning, herunder stævnet i Wien

Læs mere

Vise-Vers-Nyt. Afs.: VV-Roskilde, Stenlandsvej 16, 4000 Roskilde

Vise-Vers-Nyt. Afs.: VV-Roskilde, Stenlandsvej 16, 4000 Roskilde Medl.nr. IDNr / Par Nr «Navn» «Kontat» «Gade og nr#» «Postnr#» «BY» Afs.: VV-Roskilde, Stenlandsvej 16, 4000 Roskilde Til kalenderen: 07.02.16 kl. 14-16:30 Besøg af Visens Venner i Køge i bibliotekssalen

Læs mere

Vedtægter for fotorammenviborg.dk

Vedtægter for fotorammenviborg.dk Vedtægter for fotorammenviborg.dk Generelt: 1 Klubbens navn er fotorammenviborg.dk og er stiftet d. 16. januar 2012 2 Klubbens formål er at udvikle medlemmernes evner og interesse for fotografi. Klubben

Læs mere

Darum Kultur og Fritidscenter Nørrebyvej 16 a, St. Darum, 6740 Bramming Tid: Torsdag 18. februar 2015 kl. 19.00

Darum Kultur og Fritidscenter Nørrebyvej 16 a, St. Darum, 6740 Bramming Tid: Torsdag 18. februar 2015 kl. 19.00 Referat af Ros/ris møde, Krocketudvalget DGI Sydvest Darum den 18. februar 2016 Sted: Darum Kultur og Fritidscenter Nørrebyvej 16 a, St. Darum, 6740 Bramming Tid: Torsdag 18. februar 2015 kl. 19.00 Deltagere:

Læs mere

Referat af Generalforsamling februar 2013

Referat af Generalforsamling februar 2013 Referat af Generalforsamling februar 2013 Formanden Jesper Jensen bød velkommen til Trinords medlemmer der var fremmødt til årets generealforsamling. 1. Valg af dirigent og referent Formanden orienterede

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde i Dansk Skak Unions 9. hovedkreds, onsdag d. 10. februar 2016, Kaj Munks Vænget 21, 7400 Herning.

Referat af bestyrelsesmøde i Dansk Skak Unions 9. hovedkreds, onsdag d. 10. februar 2016, Kaj Munks Vænget 21, 7400 Herning. Referat af bestyrelsesmøde i Dansk Skak Unions 9. hovedkreds, onsdag d. 10. februar 2016, Kaj Munks Vænget 21, 7400 Herning. Deltagere: Morten Fabrin, Aksel Hansen, Jesper Dürr Christiansen, Steen Juul

Læs mere

Referat Riffel-Sektions Møde

Referat Riffel-Sektions Møde Referat Riffel-Sektions Møde TID: Torsdag 25. feb. 2016-17.30 22.00 STED: Idrættens Hus - Brøndby Stadion 20, 2605 Brøndby DELTAGERE: (HA) Peter Hansen (PH) Ib Hansen (IH) Flemming Brandenborg (FB) Mikael

Læs mere

B E S L U T N I N G S R E F E R A T

B E S L U T N I N G S R E F E R A T B E S L U T N I N G S R E F E R A T AF ORDINÆR GENERALFORSAMLINGI NØRAGERSMINDE ANTENNEFORENING ONSDAG D. 22. MAJ 2007, NØRAGERSMINDECENTRET, LADEN. Formanden åbner generalforsamlingen, med en velkomst

Læs mere

Referat af 3. ordinære generalforsamling i Dansk T E X-brugergruppe

Referat af 3. ordinære generalforsamling i Dansk T E X-brugergruppe Referat af 3. ordinære generalforsamling i Dansk T E X-brugergruppe Palle Jørgensen 29. september 2001 Til stede Thomas M. Widmann, Thorsten Nielsen, Peter B. Frederiksen, Peter J. Christiansen, Thomas

Læs mere

Vedtægter for Taastrup Fægteklub

Vedtægter for Taastrup Fægteklub Vedtægter for Taastrup Fægteklub 1. Navn og hjemsted Klubbens navn er Taastrup Fægteklub. Klubben er stiftet 20. november 2015 og har hjemsted i Høje-Taastrup Kommune. 2. Foreningens formål Klubbens formål

Læs mere

Wactelhundegruppen DK Årsmøde 2016 (12/3-2016)

Wactelhundegruppen DK Årsmøde 2016 (12/3-2016) Wactelhundegruppen DK Årsmøde 2016 (12/3-2016) Årsmøde 2016 blev afholdt lørdag d. 12Marts 2016 kl. 10.00 i Gildesalen Tjørnevej 50, Mejdal 7500 Holstebro Som traditionen byder startede mødet 9.00 med

Læs mere

Adresser, mail adr. tlf. nr. samt andre oplysninger, i det her blad gælder nødvendigvis ikke i dag.

Adresser, mail adr. tlf. nr. samt andre oplysninger, i det her blad gælder nødvendigvis ikke i dag. MÅRSLET FRIMÆRKE- OG MØNTKLUB STIFTET DEN 20. MAJ 1974 www.maarfrim.dk E-mail: maarfrim@gmail.com MÅRSLET FRIMÆRKE- OG MØNTKLUB STIFTET DEN 20. MAJ 1974 www.maarfrim.dk e-mail: maarfrim@gmail.com OKTOBER

Læs mere

Sidst på sæsonen forestod vi den praktiske afvikling af hovedkredsens delegeretmøde.

Sidst på sæsonen forestod vi den praktiske afvikling af hovedkredsens delegeretmøde. Jyllinge, den 26. maj 2010 REFERAT af Ordinær generalforsamling i Egedal-Jyllinge Skakklub Sted: Klubbens lokaler, Græstedgård Tid: Tirsdag den 25. maj 2010, kl. 19:30. Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2.

Læs mere

- Generalforsamling 2011 - sektion 21 Den 9. januar kl. 10.15 i Ringsted klubhus

- Generalforsamling 2011 - sektion 21 Den 9. januar kl. 10.15 i Ringsted klubhus - Generalforsamling 2011 - sektion 21 Den 9. januar kl. 10.15 i Ringsted klubhus Præmie overrækkelse kl. 09.15 Dagsorden. Punkt 1. Punkt 2. Punkt 3. Punkt 4. Valg dirigent. Viggo Jakobsen 009 Slagelse.

Læs mere

KØBENHAVNS BOWLING UNION

KØBENHAVNS BOWLING UNION Referat FU3 den 23/4 2014 Rødovre den 26. maj 2014 Til stede: Ikke til stede: Formand: Lars Jacobsen (LJ) Næstformand: Michael Pedersen (MP) Sekretær: Bente Makholm (BM) Kasserer: Leif Makholm (LM) TUR-formand:

Læs mere

Referat Foreningen Hårbølle Havn Afholdt på Damme Kro d. 22.3.2015 kl. 10.15

Referat Foreningen Hårbølle Havn Afholdt på Damme Kro d. 22.3.2015 kl. 10.15 Referat Foreningen Hårbølle Havn Afholdt på Damme Kro d. 22.3.2015 kl. 10.15 Søren Arensberg (fungerende formand) bød velkommen, og gik til første punkt på dagsorden. Punkt 1. Valg af dirigent. Som dirigent

Læs mere

Referat af generalforsamling i kunstforeningen Skråningen mandag den 5. oktober 2015

Referat af generalforsamling i kunstforeningen Skråningen mandag den 5. oktober 2015 SKRÅNINGEN Referat af generalforsamling i kunstforeningen Skråningen mandag den 5. oktober 2015 Der deltog 72 medlemmer i generalforsamlingen og 67 i spisningen. Inden generalforsamlingen fortalte Berit

Læs mere

Sdr. Vedby Grundejerforening Sdr. Vedby den 9. september 2007.

Sdr. Vedby Grundejerforening Sdr. Vedby den 9. september 2007. Sdr. Vedby Grundejerforening Sdr. Vedby den 9. september 2007. Foreningen afholdt ordinær generalforsamling mandag den 3. september 2007 kl. 1830 i kantinen på Lindeskovskolen med følgende dagsorden: 1:

Læs mere

Aalborg Kommunale Kunstforening. Referat af ordinær generalforsamling. Tirsdag d. 17. april 2012 kl. 19:30

Aalborg Kommunale Kunstforening. Referat af ordinær generalforsamling. Tirsdag d. 17. april 2012 kl. 19:30 Aalborg Kommunale Kunstforening Referat af ordinær generalforsamling Tirsdag d. 17. april 2012 kl. 19:30 I Teknik- & Miljøforvaltningens & Forsyningsvirksomhedernes kantine på Stigsborg Brygge 5, Nørresundby

Læs mere

IDRÆTSFORENINGEN AF 1932 GYMNASTIKAFDELING

IDRÆTSFORENINGEN AF 1932 GYMNASTIKAFDELING IDRÆTSFORENINGEN AF 1932 GYMNASTIKAFDELING ORDINÆR GENERALFORSAMLING Søndag den 25. marts 2012 kl. 10.00 i Glostrup Hallen, mødelokalerne Referat Der var 16 fremmødte medlemmer. Dagsorden 1. Valg af dirigent

Læs mere

10. september 2009 TAK!

10. september 2009 TAK! TORSDAGS-NYT 10. september 2009 25.000,- kr Mange penge i en tom kasse!! Skolen har netop holdt 32 års fødselsdag! Mandag var vi alle samlet i hallen, hvor der blev sunget og talt. Dejlige sange, hvor

Læs mere

Generalforsamling den 28.1.82 side l UNGDOMSAFDELINGENS BERETNING '81

Generalforsamling den 28.1.82 side l UNGDOMSAFDELINGENS BERETNING '81 I I / Generalforsamling den 28.1.82 side l UNGDOMSAFDELINGENS BERETNING '81 En beretning kan opbygges på mange måder. Jeg har denne gang valgt at opbygge ungdomsafdelingens beretning for året 1981 kronologisk

Læs mere

Formand Poul Erik Jakobsen bød velkommen til de fremmødte og gik derefter direkte over til dagsordenen.

Formand Poul Erik Jakobsen bød velkommen til de fremmødte og gik derefter direkte over til dagsordenen. Beslutningsreferat fra generalforsamlingen i Danske Tursejlere den 2. april 2016 afholdt i Korsør Sejlklub, Restaurant Lagunaen, Sylowsvej 10, 4220 KORSØR Formand Poul Erik Jakobsen bød velkommen til de

Læs mere

Referat af Generalforsamling DcH-Galten 19.1.2011 kl.19. 30. 1. Valg af dirigent Peter Nielsen blev valgt

Referat af Generalforsamling DcH-Galten 19.1.2011 kl.19. 30. 1. Valg af dirigent Peter Nielsen blev valgt Referat af Generalforsamling DcH-Galten 19.1.2011 kl.19. 30 Dagsorden: 1. Valg af dirigent Peter Nielsen blev valgt 2. Beretning af foreningens Formand Anne-Marie Toftensberg berettede om klubbens aktiviteter

Læs mere

DANSK POLITIHUNDEFORENING

DANSK POLITIHUNDEFORENING DANSK POLITIHUNDEFORENING R E F E R A T Dansk Politihundeforenings ordinære repræsentantskabsmøde. Lørdag den 3. marts 2012 kl. 12.50 afholdtes ordinært repræsentantskabsmøde på Vissenbjerg Storkro, Søndersøvej

Læs mere

Vedtægter for DcH-Svendborg

Vedtægter for DcH-Svendborg Forslag til vedtægtsændring til behandling på generalforsamling d. 19.11.2015 Vedtægter for DcH-Svendborg 1 Foreningens navn er DcH-Svendborg. Dens hjemsted er Svendborg. Foreningen er medlem af landsforeningen

Læs mere

SILKEBORG IDRÆTSFORENING VETERANKLUBBEN STIFTET DEN 29. FEBRUAR 1984.

SILKEBORG IDRÆTSFORENING VETERANKLUBBEN STIFTET DEN 29. FEBRUAR 1984. SILKEBORG IDRÆTSFORENING VETERANKLUBBEN STIFTET DEN 29. FEBRUAR 1984. Silkeborg, den 11. marts 2016. Kære venner! Vi vil starte med, lidt nyt fra vores generalforsamling i veteranklubben, den 11. februar.

Læs mere

Generalforsamling i VBK

Generalforsamling i VBK Generalforsamling i VBK Referat af ordinær generalforsamling d. 24.11.2015 1. Valg af dirigent samt referent og 2 stemmetællere. 2. Bestyrelsens beretning formand Per Nørgaard Klaus Rasmussen blev valgt

Læs mere

Generalforsamling i Skibelund Grundejerforening, den 27. juni 2015 Side 1. Referat

Generalforsamling i Skibelund Grundejerforening, den 27. juni 2015 Side 1. Referat Generalforsamling i Skibelund Grundejerforening, den 27. juni 2015 Side 1 Referat 1. Dirigent Per (nr. 24). Generalforsamlingen er lovlig varslet erklæres lovlig og beslutningsdygtig 2. Valg af stemmetællere

Læs mere

MG bød velkommen til mødet med en speciel velkomst til Steffen og Alice som fremover inviteres til vores møder (som en del af turneringsteamet).

MG bød velkommen til mødet med en speciel velkomst til Steffen og Alice som fremover inviteres til vores møder (som en del af turneringsteamet). Tilstede fra DBwF-Øst: Formand: Martin Guldager (MG) Budgetansvarlig: Leif Makholm (LM) Sekretær: Bente Makholm (BM) Aktivitetskoordinator: Michael Pedersen (MP) Turneringsteam: Johnni Jespersen (JJ) Turneringsteam:

Læs mere

Referat af generalforsamling den 30. marts 2012 i Andelsboligforeningen Hestehaven.

Referat af generalforsamling den 30. marts 2012 i Andelsboligforeningen Hestehaven. Referat af generalforsamling den 30. marts 2012 i Andelsboligforeningen Hestehaven. Tilstede: Repræsentanter fra 23 huse. Ikke tilstede: Repræsentanter fra hus nr. 14 og hus nr. 18. Formand Knud Jensen

Læs mere

Forord: Vi glæder os til mange gode og hyggelige golfstunder i sæson 2014-15. Hilsen Bestyrelsen.

Forord: Vi glæder os til mange gode og hyggelige golfstunder i sæson 2014-15. Hilsen Bestyrelsen. Forord: Vi har i bestyrelsen indlagt forskellige nye spil i den kommende sæson. Vi håber, at medlemmerne tager godt imod initiativet. Hvis du har et forslag til et spil, hører vi gerne fra dig. Vi glæder

Læs mere

Referat af Hellested Borgerforenings generalforsamling den 18.1.2016

Referat af Hellested Borgerforenings generalforsamling den 18.1.2016 Referat af Hellested Borgerforenings generalforsamling den 18.1.2016 1. Valg af dirigent: Niels Juul Jensen 2. Valg af stemmetællere: Ib Berthelin og Lars Asserhøj 3. Formandens beretning Anne-Grethe Mathisen

Læs mere

Referat af ordinær generalforsamling i Ferieforeningen Vejret d. 22/3 2010.

Referat af ordinær generalforsamling i Ferieforeningen Vejret d. 22/3 2010. Referat af ordinær generalforsamling i Ferieforeningen Vejret d. 22/3 2010. Dagsorden ifølge vedtægterne: 1. Valg af dirigent og referent 2. Valg af stemmetællere 3. Bestyrelsen aflægger beretning 4. Kassereren

Læs mere

Referat af ordinær generalforsamling i Svanemøllebugtens Vinterbadelaug

Referat af ordinær generalforsamling i Svanemøllebugtens Vinterbadelaug Referat af ordinær generalforsamling i Svanemøllebugtens Vinterbadelaug 30. maj 2013 kl. 19.30 Sted: Roforeningen KVIK, Strandvænget 53, 2100 København Ø Dagsorden: 1. Valg af dirigent. 2. Valg af referent.

Læs mere

Referat fra Generalforsamling i GF 163 Luftfart

Referat fra Generalforsamling i GF 163 Luftfart Referat fra Generalforsamling i GF 163 Luftfart onsdag d. 2. april 2014 kl. 16:30 i SAS klubhus, diget 25, 2770 Kastrup Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Bestyrelsens beretning 3. Forelæggelse af klubbens

Læs mere

Referat af generalforsamlingen i Grundejerforeningen Københavnergården i Kløverhytten d. 10. april 2008 kl. 19.00

Referat af generalforsamlingen i Grundejerforeningen Københavnergården i Kløverhytten d. 10. april 2008 kl. 19.00 Referat af generalforsamlingen i Grundejerforeningen Københavnergården i Kløverhytten d. 10. april 2008 kl. 19.00 Bestyrelsen var repræsenteret af Inge Lindrup, Søren Gynther-Sørensen og Henrik Ottendal,

Læs mere

Generalforsamling Rolfsted Idrætsforening tirsdag d. 24.2.15 kl 19.00

Generalforsamling Rolfsted Idrætsforening tirsdag d. 24.2.15 kl 19.00 Generalforsamling Rolfsted Idrætsforening tirsdag d. 24.2.15 kl 19.00 Tilstede: Poul Erik og Lars fra støtten, Louise, Ernst, Peder og Rie fra hovedbestyrelsen, Bendt fra Senior, Peter, Jens fra håndbold,

Læs mere

Vedtægter for Vamdrup civile Hundeførerforening

Vedtægter for Vamdrup civile Hundeførerforening Vedtægter for Vamdrup civile Hundeførerforening 1 Foreningens navn er Vamdrup civile Hundeførerforening. Dens hjemsted er Vamdrup. Foreningen er medlem af landsforeningen Danmarks civile Hundeførerforening.

Læs mere

ORDINÆR GENERALFORSAMLING

ORDINÆR GENERALFORSAMLING ORDINÆR GENERALFORSAMLING Søndag den 01. november 2015, Kl. 11:00 på Wiedergården Dagsorden iht. vedtægterne: 1. Valg af dirigent. 2. Konstatering af mødets lovlighed 3. Formanden aflægger beretning 4.

Læs mere

Nye medlemmer betaler kontingent, der fastsættes på den årlige ordinære generalforsamling.

Nye medlemmer betaler kontingent, der fastsættes på den årlige ordinære generalforsamling. 1 Foreningens navn er DcH Vejle. Dens hjemsted er Vejle. Foreningen er medlem af landsforeningen Danmarks civile Hundeførerforening. 2 Foreningens formål er dels at virke for anvendelse af hundens evner

Læs mere

Referat. Afdelingsgeneralforsamling i Tikøb Golf 18.01.2016

Referat. Afdelingsgeneralforsamling i Tikøb Golf 18.01.2016 Referat Afdelingsgeneralforsamling i Tikøb Golf 18.01.2016 1. a. Valg af dirigent: Henrik Kam blev valgt som dirigent. Oplyste at generalforsamlingen var rettidig indkaldt, dels ved annoncering i Nordsjælland

Læs mere

Emne: Referat fra ordinær generalforsamling for Grundejerforeningen Elgårdsminde Syd.

Emne: Referat fra ordinær generalforsamling for Grundejerforeningen Elgårdsminde Syd. Søften den 20.12.2011 Til: Grundejerne i Efterfølgende til: Favrskov Kommune Emne: Referat fra ordinær generalforsamling for Grundejerforeningen. Bilag: 1. Referat fra ordinær generalforsamling. 2. Formandens

Læs mere

AVIATOR Aalborg Svæveflyveklub Forhandlingsprotokol dokument 0132

AVIATOR Aalborg Svæveflyveklub Forhandlingsprotokol dokument 0132 Referat fra ordinær generalforsamling, 12. marts 2011 på EKVH kl. 10:00. Side 1 af 5 Erik Nørskov byder velkommen til generalforsamling. 1. Valg af dirigent. Bestyrelsen foreslår Frank Sandeløv. Valgt

Læs mere

Grundejerforeningen Skærbo

Grundejerforeningen Skærbo Grundejerforeningen Skærbo Referat fra Generalforsamlingen onsdag d. 27. februar 2013 Den årlige generalforsamling blev afholdt i Skæring Kirke. Følgende husstande var mødt frem: 21, 25, 27, 29, 33, 37,

Læs mere

Grundejerforeningen Klintsø

Grundejerforeningen Klintsø Grundejerforeningen Klintsø Til medlemmerne af Grundejerforeningen Klintsø 26. april 2016 Referat af Grundejerforeningen Klintsø s ordinære generalforsamling 2016, søndag den 24. april 2016 kl. 10.00 afholdt

Læs mere

Formandens beretning 2010

Formandens beretning 2010 Formandens beretning 2010 2010 har været et rigtig godt år for D.K.T.F. Der er sket rigtig mange ting i vort forbund. Vores klubber har konkurreret lige som sidste år i udlandet og det at DKTF støtter

Læs mere

Referat af Generalforsamling i Sønderborg Cykle Klub den 5. marts 2012.

Referat af Generalforsamling i Sønderborg Cykle Klub den 5. marts 2012. 2012 Referat af Generalforsamling i Sønderborg Cykle Klub den 5. marts 2012. 1) Valg af dirigent. Som dirigent blev valgt Karsten Andersen, der kunne konstatere at generalforsamlingen var indkaldt med

Læs mere

Referat af Stiftende repræsentantskabsmøde Håndbold Region Øst. lørdag den 6. november 2010, kl. 10.00-12.00

Referat af Stiftende repræsentantskabsmøde Håndbold Region Øst. lørdag den 6. november 2010, kl. 10.00-12.00 Referat af Stiftende repræsentantskabsmøde Håndbold Region Øst lørdag den 6. november 2010, kl. 10.00-12.00 Hotel Hvide Hus, Strandvejen 111, 4600 Køge. Side 2 af 7 Stiftende Repræsentantskabsmøde 2010

Læs mere

Thyholm Idrætsforening www.thyholm-if.dk

Thyholm Idrætsforening www.thyholm-if.dk Hvidbjerg 20. marts 2016 MØDEREFERAT Dato: 9. marts 2016 Sted: klubhuset Referent Kirsten Hansesgaard Emne: Generalforsamling Thyholm Idrætsforening. I alt 15 personer var mødt op til TIF s generalforsamling.

Læs mere

Til stede fra bestyrelsen: Mikael Andersen (MA), Freddy Johansen (FJ) og Jesper Kristiansen (JK) Øvrige: 24 personer

Til stede fra bestyrelsen: Mikael Andersen (MA), Freddy Johansen (FJ) og Jesper Kristiansen (JK) Øvrige: 24 personer Referat af generalforsamlingen den 19. november 2015 Til stede fra bestyrelsen: Mikael Andersen (MA), Freddy Johansen (FJ) og Jesper Kristiansen (JK) Øvrige: 24 personer 1. Valg af dirigent Johnny Eriksen

Læs mere

Referat af DGI Fyns årsmøde d. 11. marts 2016

Referat af DGI Fyns årsmøde d. 11. marts 2016 Referat af DGI Fyns årsmøde d. 11. marts 2016 Indledning og mindeord Gert Clausen blev mindet Valg af dirigent og stemmetællere og referat Poul Weber blev valgt til dirigent Dirigenten erklærede årsmødet

Læs mere

Ejerlauget RENDSAGERPARKEN

Ejerlauget RENDSAGERPARKEN 14. marts 2005 Referat af ordinær generalforsamling Mandag den 14. marts 2005 kl. 19.30. Sted: Korsagergård, salen. Der var repræsenteret 33 grundejere (plus 13 fuldmagter). Formanden, Frank Keller bød

Læs mere

Velkommen. Herreklubben Nivå Golf Klub. Generalforsamling 2014

Velkommen. Herreklubben Nivå Golf Klub. Generalforsamling 2014 Velkommen Herreklubben Nivå Golf Klub Generalforsamling 2014 NCC 2014-03-26 1 Agenda Velkomst & Indskrivning Generalforsamling Spisning NCC 2014-03-26 2 Dirigent / Beretning 1. Valg af dirigent 2. Beretning

Læs mere