Skandinavien rundt i kajak

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Skandinavien rundt i kajak"

Transkript

1 Storyteller Er foredrag med unikke historier, billeder og musik, der inspirere ved sin helhed. Jeg fortæller om emner, som de færreste har prøvet, en mulighed for at, blive oplyst, ført væk, opleve en anden verden. Alt sammen, med små henvisninger og paralleller, til dagligdagen, hvor samme hensyn, leveregler, osv. er gældende, som hvis man skal overleve / samarbejde i ekstreme situationer. En uforglemmelig oplevelse der lever videre i alle og inspirerer til at søge sin egne personlig drømme / mål. Her under er de faste foredrag skitseret. Andre foredrag og ønsker kan imødekommes, hvis der ønskes at lægge vægt på specielle emner Kom ud

2 Skandinavien rundt i kajak En fortælling om en kajak tur Skandinavien rundt i kajak eller retter sagt en kajak tur, fra Jacobs Elv i Nordøst Norge, ved grænsen mellem Rusland og Norge til grænsen mellem Finland og Rusland. Erik B. Jørgensen roede i sin kajak hele vejen langs den Norske kyst, forbi Nordkap, Stad, osv. Turen gik videre langs Sveriges kyst op i den Botniske bugt og herfra langs den Finske kyst. Som den første nogen siden lykkes det Erik at ro de 3 lande i træk. En tur over 175 dag, med 136 dage i kajakken og omkring 6200 km i sin kajak. En tur der startede 5. april 2011 en start i dyb sne i den sidste del af vinteren, det var det store Barents Hav og Norskehavet. Med store bølger og store vider. Et fantastik syn at ro under de store klipper ved Nordkap. Videre ned igennem Norge sammen med foråret og 1000 vis af søfugle, pukkel hval, marsvin, spækhugger helt tæt på og mange andre dyr. Videre om det store vand ved Stand, rundt det sydlig Norge, hvor sommeren for alvor fik fat. Sommer gik ned langs Sverige og op i den Botniske Bugt, hvor efteråret stille og roligt kom nærmere. I mens Erik roede igennem de mange øer i skærgården. Herfra sluttet turen ned igennem det flotte Finland, indtil den Russiske grænse kom igen og Erik kunne ro i mål 26. Sep Hør en beretning om årstider, mødet med naturen, dyrelivet og mange sjove mennesker. En hyldest til livet og eventyret. Et foredrag hvor den gode historie er i centrum, ifølgeskab med storslået billeder fra en storslået natur. Som de mange andre Ekspeditioner Erik har været på, kommer der en bog omkring efteråret 2012 Glæd dig til en stor oplevelse, du sent vil glemme.

3 Danmark rundt i kajak vinter En ekspedition i Danmark om vinteren; for at opleve Danmarks natur, og dyreliv på en anden årstid - prøve sig selv af, for at blive den første der klarer turen om vinteren. Ideen var at vise at eventyret ligger lige uden for døren, man behøver ikke altid tage langt væk, selv et ekstrem eventyr kan ligge lige uden for døren. En fantastik tur, som tager en anderledes drejning, da det bliver den hårdeste vinter i 23 år. Hør hele historien om kampen mod bl.a. Vesterhavet og isen, fortalt på en hudløs ærlig og fængende måde, med den gode historie i fokus krydret med billeder, video og musik. Glæd dig til at opleve Danmark på en helt ny måde. Foredraget fortæller om hvordan turen blev til og forberedelserne bag. Ellers følger vi turen rundt om Danmark, med start de 28. dec ved Vidåsluse nær Rømø. Herfra går turen op langs det storslået Vesterhav, hvor havet bestemmer alt, de første snestorme sætter ind. Da Skagen rundes efter 23 dage, troede Erik det værste var over, men en ny medspiller/modspiller meldte sin ankomst, isen. Opleve hvordan det er at kæmpe mod isen 4 til 5 km ud i havet, at slå telt op og overnatte 2,5 km ude på isen. Kampen forsætter ned til Grenå, hvor Erik krydser til Sj. Odde 34 km i åbent hav. Herfra går turen rundt om Sjælland, Møn, Falster, Lolland, Langeland, Ærø, til Flensborg Fjord, hvor turen afsluttes efter næsten 1300 km og 49 dage. Men undervejs, kommer flere uventet oplevelse, mod- og medgang. Det lykkes Erik at blive den første til at klare turen rundt om Danmark i kajak om vinteren, men det blev noget af en turen, da isvinteren tog fat, men sikke en oplevelse! En tur der viser hvor fantastik et land vi har, hvor stor gæstfrihed og åbenhed Erik mødte på sin tur. Oplev turen helt tæt på, med Eriks levende fortællinger, suppleret med billeder, video, musik, m.v. Et Danmark som få har oplevet.

4 Thule til Thule Et eventyr om to mænds tur, i det nordlig Grønland. En tur som byder på meget, op/ned tur, træsk til krop og sjæl, fantastik natur, historie, og en noget uventet afslutning, da min makker får blindtarmsbetændelse efter 83 dage og 2700 km, pludselig befinder vi os i en rednings aktion, der bliver mere spænende end forventet. Det er en ærlig historie, om kærligheden til Grønland, om tanker, sjove historie, uheld, samarbejde, naturen, alt sammen krydret med fortællinger om historien i de områder vi passer igennem og med flotte billeder, videoklip og musik. Gør klar til et uforglemmeligt eventyr! Foredraget fortæller op planlægning af Thule til Thule som, ændre sig til Kangerlussuaq til Thule. Turen går op på Indlandsisen fra Kangerlussuaq (Sønderstrøm Fjord), her går turen over mod Nordøst til Vildtland, en tur på 1900 km og 50 dage før vi se land igen. Over isen, bruges der kite (drager) til at trække os frem, en kold periode, med mange små sjove historier. Ved ankomsten til Vildtland, og Thule Varde fra Knud Rasmussens I Thule Ekspedition, er vi den første ekspedition i 80 år der ankommer der til. Herfra går turen ned igennem Vildtland, Independence Fjord, Nord om Grønland, til Lock Wood Ø, hvor alt tager en uventet drejning, da min makker får blindtarms betændelse. Her starter en rednings aktion, med bl.a. fly havarering, redningen bliver den længst helikopter rednings aktion i Norges historie. Undervejs fortælles om den fantastik historie der er i disse øde egne. Der bliver fortalt ærligt om disse fantastik oplever, men også om vores nedture / nedlad, om det at må afbryde ens drøm. Alt sammen bliver støttet op, med flotte billeder. Undervejes er der små pauser i fortælling, hvor vi kan nyde billeder med musik og små videoklip, der beretter om den fantastiske tur og storslået natur. Et foredrag, der henvender sig til alle, men håb om at folk vil følge deres egne drømme / mål, eller kan få et en god oplevelse og indblik i en del af verden, få mennesker har sat deres fod.

5 SIRIUS foredrag: Oplev et år ved SIRIUS, den fantastiske natur og det utrolige dyreliv. Hør om de personlige udfordringer, der er forbundet med at være 26 måneder på Grønland uden at komme hjem. Alene to mand på patruljer i op til 4 måneder. For ikke at glemme de vigtigste makkere, hundene, dem man aldrig glemmer. Foredraget tager udgangs punkt i, hvad man oplever under et år ved Slædepatruljen Sirius. Først fortælles lidt om optagelse og hvad det kræver, hvem søger, hvordan man optrænes. Herefter flyver vi til Nordøst Grønland, hvor vi ser hvordan man arbejder om sommeren, hvad man skal læres op i, bygge slæde, køre hund, lave mad, passe stationen, osv. Vi tager på den første slæderejse fra nov. til dec. 2 måneder i den mørke tid, hvor svi skal lære at styre skiene, alt er nyt når man som ny mand læres op af en erfaren makker. Vi ser på de forskellige former hvorpå man kan køre hundeslæde, hvordan man slår lejer, hvordan hverdagen forgår i disse kolde omgivelser. Vi oplever jul, nytår og optælling. Før vi begiver os på en 4 måneders slæderejse, med alt hvad det indebære, af slid og slæb, natur, kulde, hunden osv. Foredraget supleres af små pauser fra fortællingen, hvor vi ser billeder med musik, af naturen sommer og vinter, dyrelivet, hunden og oplevelser. Et foredrag der fanger alle aldre og typer. Mange siger billederne og historier før dem væk og betager dem. Mange har sagt bag efter at de drømte og det bagefter, hvordan det fik dem til selv at ønske at gå efter deres drømme og mål. Afholdt helt ned til børn på 8-9 år, uden problemer.

6 Jæger foredrag: Få et sjældent indblik i den danske eliteenhed Jægerkorpset. Hvordan det er at kæmpe sig igennem optagelsen. Hvad det kræver bagefter, under såvel den daglige tjeneste, øvelser og skarpe missioner. Hvad kræves det, hvad gør det ved en og hvilken udvikling går man igennem. Hør personlige oplevelser fortalt på en levende og jordnær facon. Foredraget tager sin begyndelse i en serie billeder med lyd, der kort viser hvad Jægerkorpset er fra optagelse, træning til missioner. Her efter fortæller vi om hvad Jægerkorpset er, hvad optagelsen går ud på, hvad henbliket med optagelse er. Vi følger den første træning, hvad man træner, hvorfor, alt sammen vist med billeder, video og gode historie, der giver et sjældent indblik, i det at blive og være Jægersoldat. For til sidst at vise eksempler på missioner, og stemnings billeder fra de lande, som de forgår i. Igen ved hjælp af billeder, video og musik. Foredraget supleres af små pauser fra fortællingen, ved at man ser billeder med musik, af træning, steming fra missions områder, video af træning og krig. Et foredrag der henvender sig bredt, da det er en ukendt verden for de fleste. Selv mange piger har givet udtryk for det er spænende. Man bør nok være over 8 klasse for at forstå indholdet.

7 Indlandsis krydsning: Oplev den barske beretning om krydsningen af indlandsisen som guide for Dit eventyr. Se den fantastiske natur og hør fortællinger om det at krydse isen med kunder, fra 29 til 59 år, hvordan får man folk til at arbejde sammen, enes og motiver alle til at løfte i flok. Hvordan er den indre rejse man har, og hvordan bliver det en oplevelse for alle medrejsende. Et foredrag der fortæller om det at sætte sig mål og gennemføre dette, med folk man ikke kender på forhånd. Hvordan forbereder man sig til det, træning, mentalt, osv. Vi følger turen over isen, men flere forskellige hold, vi ser hvilke forhindringer naturen byder, hvad kræves der for at gå, lave lejer, mad, osv. For at kunne overleve, i 27 dage på is, i storm, kuld, sol, osv. Hvad kræver det mentalt at gå og gå, op og ned tur, man kommer hele det psykiske spekter igennem. Til slut ser kom vi til Østkysten, til den grønlandske bygd Isortoq, hvor vi ser et lille fanger samfund. Men flotte billeder af deres, liv og virke. Foredraget supleres af små pauser fra fortællingen, ved at vi ser billeder med musik, fra turen, naturen, osv. Foredraget henvender sig bredt, da alle kan følge det med at sætte sig et mål og gå efter det. Her taler vi om ganske normale mennemsker der sætter sig et stort mål, forbereder sig og gennemføre det. En kamp mod dem selv og naturens lune.

8 Personlig Indstilling: Fakta om det, der skal til, for at man kan virke og handle som person. Hvordan skal man se, mulighederne i stedet for begrænsningerne. Vi kommer omkring hvad der har påvirket en som person, igennem livet, hvad kan vi gøre ved det, hvilke værktøjer, huske ord, kan man bruge til at komme videre, samt hvad der ellers påvirker, ens overskud, til at være sig selv. Alt sammen fortalt ud fra erfaringer, fra eget liv, i mange ekstrem situationer, der belyser emner godt, men er der forskel på det ekstrem og dagligdagen? Team Ånd: Fakta om det at, arbejde sammen og skabe et unikt sammenhold. Hvad kræves der af værdier og historie, personlig indstillinger og samarbejde? Hvad skal der til for henholdsvis at ødelægger eller udbygger det. Alt sammen fortalt med historie og eksempler fra erhvervslivet, Sirius, Jægerkorpset og krydsning af indlandsisen som guide. Et foredrag der kan holdes samlet, eller hver for sig alt efter hvor fokus ønske, samt tid til rådighed. Samlet er det to timers foredrag, men kan tilpasses alt mellem 30 min og 2 timer. Kan suppleres med samarbejde øvelser osv. ud over de 2 timer. Foredragende fortæller hvad det kræver af personlige indstillinger, for at nå sine drømme og mål. Der er nogle små ting man kan rette sig efter og på den måde gør det nemmere for sig selv at være målbevidst og konstruktiv over for andre. Foredraget Teamånd / samarbejde, fortæller om det at få et godt og konstruktivt arbejdes miljø. Hvad skal man gøre personligt, hvad kræver samarbejde af den enkelte og gruppen, hvad udbygger og ødelægger samarbejde. Alt sammen fortalt ud fra eksempler i ekstreme miljøer som Sirius, Jægerkorpset, krydsning af indlandsis, osv. Sat op mod eksempler fra erhvervslivet, privat, fordi samarbejde og indstilling til tingene er måske ikke så forskellige fra situation hvor, det er liv og død der er på spil eller det er daglige samarbejde på kontoret, i skolen, osv. Foredraget suppleres med billeder, musik og historie, alt efter hvor langt foredrag der ønskes. Foredraget henvender sig både til enkelt personer, og grupper der skal samarbejde, alt efter hvad man ønsker lægges der vægt på den konkrete situation hvor foredraget holdes.

9 Foredrag kan til passes ønsker og behov: Andre foredrag og ønsker kan imødekommes, hvis der ønskes at lægge vægt på specielle emner. Eksempler på tidligere foredrag: Du har en chance - Svømmer der skal se, at man har en chance i livet til at præstere. Derfor er det nu der skal svømmes til, hvis de ønsker medaljer. Motivation, til motion - Medarbejder i en virksomhed, der startede deres egen motionsklub. Hvordan sætter man sig mål og holder disse for øje. Uanset hvad der sker hjælper man hinanden og andre fif. Praktiske ting: Alle foredrag vare som udgangs punkt mellem 1½ og 2 timer, alt efter antallet af spørgsmål og om der ønskes pause under vejs. Lægede kan selvfølgelig tilpasses specifikke ønsker og behov. Teknisk udstyr jeg skal bruge: - Lærred - Projektor - Lydanlæg - Evt. computer - Mikrofon, ved store forsamlinger. Hvad der mangler af ovenstående stiller jeg selv med efter nærmere aftale. Jeg møder altid op i god tid, ca. 40 min før foredrags start for at sikre at, alt teknisk udstyr virker og jeg er fortrolige med det. Erik B. Jørgensen Kom ud erik@komud.dk

Danmark rundt i kajak vinter. eventyr kan ligge lige uden for døren.

Danmark rundt i kajak vinter. eventyr kan ligge lige uden for døren. Storyteller Er foredrag med unikke historier, billeder og musik, der inspirere ved sin helhed. Jeg fortæller om emner, som de færreste har prøvet, en mulighed for at, blive oplyst, ført væk, opleve en

Læs mere

Kom ud. Storyteller Kom ud hvor er dine grænser?

Kom ud. Storyteller Kom ud hvor er dine grænser? Storyteller Kom ud hvor er dine grænser? Hør et foredrag med unikke historier, billeder og musik, der inspirerer i sin helhed. Jeg fortæller om udfordringer og opgaver, som få har prøvet. Du bliver ført

Læs mere

Det første, Erik Jørgensen

Det første, Erik Jørgensen Det første, der møder os i 38-årige Erik Jørgensens lejlighed i Lyngby nord for København, er en riffel. Sammen med resten af hans udstyr ligger den og flyder i et organiseret kaos. Otte store ammunitionskasser

Læs mere

2 uger med hiking på is og kajak i Sydgrønland

2 uger med hiking på is og kajak i Sydgrønland 2 uger med hiking på is og kajak i Sydgrønland Indhold i Sydgrønland... 3 Turens højdepunkter:... 3 Sværhedsgrad... 3 Rejsedatoer og priser... 4 Rejseplan... 5 Dag 1. Narsarsuaq og byen Narsaq... 5 Dag

Læs mere

Kickstart din nye livsstil med et fysisk og mentalt træningsophold i Provence

Kickstart din nye livsstil med et fysisk og mentalt træningsophold i Provence Kickstart din nye livsstil med et fysisk og mentalt træningsophold i Provence Næste træningsophold 2011 uge 19, 23, 33 og 37 (Kontakt os hvis du har ønsker om andre datoer) For at få det lykkelige liv

Læs mere

Kære læser Dette er en tekstboks dem vil du kunne finde mange af. Forfatter: Nicklas Kristian Holm Brødsgaard.

Kære læser Dette er en tekstboks dem vil du kunne finde mange af. Forfatter: Nicklas Kristian Holm Brødsgaard. Kolofon Kære læser Dette er en tekstboks dem vil du kunne finde mange af. Forfatter: Nicklas Kristian Holm Brødsgaard. Billeder: også Nicklas Kristian Holm Brødsgaard. Denne bog er skrevet i 2014. Forlag

Læs mere

VI SÆLGER SPRINGSTOF HELE ÅRET

VI SÆLGER SPRINGSTOF HELE ÅRET FREDAG DEN 28. MARTS 2014 Temamagasin Udeliv Eventyret er alle steder For en Erik B. Jørgensen begynder eventyret, når han åbner døren. Det har ført ham mange steder hen, men mest til Grønland. Side12

Læs mere

Missjø skærgården 2008 et eldorado for havkajakroeren.

Missjø skærgården 2008 et eldorado for havkajakroeren. Missjø skærgården 2008 et eldorado for havkajakroeren. I sommerferien 2008 tog Inger Marie og jeg færgen fra Frederikshavn til Gøteborg. Krydsede (med bil ) østover og ramte den sydsvenske skærgård med

Læs mere

Isen lå og ventede på os. Allerede dagen efter ankomsten tog vi afsted ud til bygden, Ikerasak.

Isen lå og ventede på os. Allerede dagen efter ankomsten tog vi afsted ud til bygden, Ikerasak. Torshavn 6 juni 2007-06-10 Til Nordplus Junior. Tak for jeres tilskud til vores studietur til Uummannaq. Vi er vel tilbage på Færøerne efter en uforglemmelig tur til Uummannaq. Vores kontaktpersoner i

Læs mere

Grønland. Solopgang. Det var til mit store held, at jeg kom til Grønland. Jeg vidste, at jeg ville ud og have en

Grønland. Solopgang. Det var til mit store held, at jeg kom til Grønland. Jeg vidste, at jeg ville ud og have en Grønland Solopgang Det var til mit store held, at jeg kom til Grønland. Jeg vidste, at jeg ville ud og have en praktik i udlandet. Jeg kunne ikke helt finde ud af om det skulle være USA eller Grønland,

Læs mere

Forår og midnatssol i Grønland

Forår og midnatssol i Grønland Forår og midnatssol i Grønland Behovet for søvn er mindre, energien højere og synet af solen, som aldring går ned, varmer langt ind i sjælen. Og når rejsen er slut, kan du blære dig med at have stået på

Læs mere

Nyhedsbrev juli 2013

Nyhedsbrev juli 2013 Nyhedsbrev juli 2013 Nyhedsbrevene bliver udsendt ca. den 1. april, 1. juli, 1. oktober og 1. december. Der modtages meget gerne indlæg m.v. til vores nyhedsbreve. Redaktion for dette nyhedsbrev: Torben

Læs mere

Godt Nytår Farvel til 2011 og velkommen til 2012

Godt Nytår Farvel til 2011 og velkommen til 2012 Den korte udgave: Godt Nytår Farvel til 2011 og velkommen til 2012 Vi blev gift 24 nov. 2011 Vi holdt ferie i feb. 2011 (for første gang i rigtig mange år for Morten) hvor vi tog en uge til Tenerife -

Læs mere

Coach dig selv til topresultater

Coach dig selv til topresultater Trin 3 Coach dig selv til topresultater Hvilken dag vælger du? Ville det ikke være skønt hvis du hver morgen sprang ud af sengen og tænkte: Yes, i dag bliver den fedeste dag. Nu sidder du måske og tænker,

Læs mere

recepten på motivation

recepten på motivation BS& recepten på motivation Alle - også BS - har kun fået én krop udleveret til hele livet, og den skal der passes på. Det gøres bedst ved bl.a. at lade motivationen drive én. BS Christiansen giver sin

Læs mere

1. Ta mig tilbage. Du er gået din vej Jeg kan ik leve uden dig men du har sat mig fri igen

1. Ta mig tilbage. Du er gået din vej Jeg kan ik leve uden dig men du har sat mig fri igen Steffan Lykke 1. Ta mig tilbage Du er gået din vej Jeg kan ik leve uden dig men du har sat mig fri igen Her er masser af plads I mit lille ydmyg palads men Her er koldt og trist uden dig Men hvor er du

Læs mere

Vi vender. Tekst og fotos Mathias Kolringen LUKSUS 67. december 2009

Vi vender. Tekst og fotos Mathias Kolringen LUKSUS 67. december 2009 Vi vender om På ekspeditioner i det kolde nord er selv små fejl ofte fatale for udfaldet. Men hvornår vender man om og opgiver sin drøm? Det spørgsmål måtte to danske eventyrere besvare i Svalbards ødemark

Læs mere

Nyhedsbrev - Lotte Friis Februar - 2014

Nyhedsbrev - Lotte Friis Februar - 2014 Nyhedsbrev - Lotte Friis Februar - 2014 EM i Herning MIT 2013 Baltimore Jeg sidder på min seng her i Baltimore en solrig søndag formiddag, Det er min første rigtige fridag i 2014, ingen træning, ingen

Læs mere

Side 1 af 7. Vil du lære. at mestre dit (arbejds)liv? Sanne Holm Certificeret Coach

Side 1 af 7. Vil du lære. at mestre dit (arbejds)liv? Sanne Holm Certificeret Coach Side 1 af 7 Vil du lære at mestre dit (arbejds)liv? Sanne Holm Certificeret Coach Spiritualitet i dit liv et spørgsmål om opmærksomhed og væren Mentortimer, supervision og seks workshopdage på smukke Jegindø

Læs mere

Gentofte Svømmeklub Nyhedsbrev - Lotte Friis Juni 2015

Gentofte Svømmeklub Nyhedsbrev - Lotte Friis Juni 2015 Gentofte Svømmeklub Nyhedsbrev - Lotte Friis Juni 2015 Hej Allesammen, Sæsonen 2014/2015, min første i Gentofte Svømmeklub, er på vej ind i de sidste spændende og afgørende uger, Selvom mange kilometer

Læs mere

familieliv Coach dig selv til et

familieliv Coach dig selv til et Coach dig selv til et fantastisk familieliv At have børn fylder dit liv med mening og kærlighed men det kan være sin sag at bevare overskuddet og lykkefølelsen midt i en hektisk hverdag med job, alt for

Læs mere

Familieeventyr i Grønland

Familieeventyr i Grønland Familieeventyr i Grønland Tag 4 dage ud af kalenderen og saml din familie til en unik og uforglemmelig oplevelse i Grønland ved kanten af Indlandsisen. Kun 4,5 timers flyvning fra København kan I begynde

Læs mere

Program for Havkajak Symposium Bornholm 2015

Program for Havkajak Symposium Bornholm 2015 Program for Havkajak Symposium Bornholm 2015 Lørdag 23. maj: 9.00 Velkomst information 9.30-12.00 Workshops: 12.00 Middagspause 13.30-16.00 Workshops: 1. Turledelse og Incident Management Martin Ploug

Læs mere

Familieeventyr i Grønland

Familieeventyr i Grønland Tag 4 dage ud af kalenderen og saml din familie til en unik og uforglemmelig oplevelse i Grønland ved kanten af Indlandsisen. Kun 4,5 timers flyvning fra København kan I begynde oplevelserne med det samme,

Læs mere

Tidligere elever fortæller:

Tidligere elever fortæller: Tidligere elever fortæller: Hej! Så skriver Anna Andersen igen. Nu er 2. g ved at være forbi. Mange mener, at 2. g er det hårdeste år på gymnasiet, men jeg synes det har været til at overkomme. Der har

Læs mere

Roning Sund og. sjov motion. i årevis

Roning Sund og. sjov motion. i årevis Roning Sund og sjov motion i årevis Hvordan får man på samme tid mulighed for at komme i god form, tabe sig (hvis nødvendigt), opnå personlige resultater, hygge sig sammen med gode kammerater og nyde oplevelser

Læs mere

Kort mit liv og mine behandlingsmetoder

Kort mit liv og mine behandlingsmetoder Mit liv 1 Acceptprocessen Kort mit liv og mine behandlingsmetoder En bog af og om Lise Seidelin Mit liv 2 Mit liv Du er den eneste, der kan leve dit liv, jeg lever mit liv. Må lykken være med dig Acceptprocessen

Læs mere

Du har mistet en af dine kære!

Du har mistet en af dine kære! Du har mistet en af dine kære! Midt i den mest smertefulde og stærke oplevelse i dit liv, mangler du måske nogen at tale med om døden, om din sorg og dit savn. Familie og venner lader måske som ingenting,

Læs mere

Men ikke alene er der måske ikke tre mænd, der kommer ridende, vi har heller ingen god grund til at tro, at de stolt og roligt bevægede sig frem mod

Men ikke alene er der måske ikke tre mænd, der kommer ridende, vi har heller ingen god grund til at tro, at de stolt og roligt bevægede sig frem mod I dag er det helligtrekongers søndag. Nu skulle man jo tro, at det i dag handler om de hellige tre konger, men faktisk var de hverken konger, tre eller hellige. Egentlig får vi bare at vide, at der var

Læs mere

Belært af erfaringerne

Belært af erfaringerne Flemming Lund på vej op ad en gletcher med oppakningen bag sig i pulk. 2.400 kilometer uden en vabel Flemming Lund fra Rungsted er netop vendt hjem efter fem uger på den grønlandske indlandsis, som han

Læs mere

Ørredfiskeri på Grønland

Ørredfiskeri på Grønland HØJDEPUNKTER HØJDEPUNKTER & & BESKRIVELSE BESKRIVELSE Ørredfiskeri på Grønland Overblik HØJDEPUNKTER Elven Qoruqut ligger I det vestlige Grønland og er en perle. Et urørt paradis, hvor kun et fåtal af

Læs mere

Livet giver dig chancer hver dag

Livet giver dig chancer hver dag Gnisten som guide I de momenter, hvor du lykkes at være dig selv, kommer helheden. Hvis du på dit livs rejse får nogle af de glimt igen og igen, begynder det at blive mere meningsfyldt at leve. Når gnisten

Læs mere

Lindvig Osmundsen Side 1 27-08-2015 Prædiken til 12. s.e.trinitatis 2015.docx

Lindvig Osmundsen Side 1 27-08-2015 Prædiken til 12. s.e.trinitatis 2015.docx Lindvig Osmundsen Side 1 Prædiken til 12. søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Mark. 7,31-37. Kan du høre mig? Jeg kan ikke høre dig. Når man bliver over 60 så får lyden på fjernsynet en ekstra streg eller

Læs mere

Alle taler om det, men hvor finder du overskuddet, når hverdagen ofte selv står i vejen?

Alle taler om det, men hvor finder du overskuddet, når hverdagen ofte selv står i vejen? Din e-guide til mere OVERSKUD Alle taler om det, men hvor finder du overskuddet, når hverdagen ofte selv står i vejen? For at hjælpe dig på vej med at finde dit overskud har jeg formuleret 7 vigtige spørgsmål.

Læs mere

Rygestop muligheder - og alt det der holder os tilbage

Rygestop muligheder - og alt det der holder os tilbage Rygestop muligheder - og alt det der holder os tilbage Rygestop har været og er til stadighed en stor udfordring for rigtigt mange danskere. Mænd og kvinder kæmper med at få bugt med vanen. Alle prøver

Læs mere

Ankomst til Hjerternes Dal

Ankomst til Hjerternes Dal Ankomst til Hjerternes Dal 1 Ankomst til Hjerternes Dal Introduktion til kapitel 1: Ankomst til Hjerternes Dal Ankomsten til Hjerternes Dal er en af to indledende meditationer, som jeg har skrevet, for

Læs mere

Gentofte Svømmeklub Nyhedsbrev - Lotte Friis November 2015

Gentofte Svømmeklub Nyhedsbrev - Lotte Friis November 2015 Gentofte Svømmeklub Nyhedsbrev - Lotte Friis November 2015 OL i Rio de Janeiro KUN 9 måneder 40 uger 267 dage 6384 timer så er vi i gang I sidste uge blev jeg og 4 andre svømmere udtaget til OL. Gentofte

Læs mere

Skiekspedition på indlandsisen

Skiekspedition på indlandsisen Skiekspedition på indlandsisen Indhold... 3 Turens højdepunkter... 3 Sværhedsgrad... 3 Rejsedatoer og priser... 4 Rejseplan... 5 Dag 1. Narsarsuaq og bygden Qassiarsuk... 5 Dag 2. Qaleralik-fjorden...

Læs mere

Bliv mentalt klar til store skriftlige opgaver

Bliv mentalt klar til store skriftlige opgaver 1 2 Bliv mentalt klar til store skriftlige opgaver Den der er Klar Af stressrådgiver og mentaltræner Thomas Pape Den der er forberedt, ved hvad man får karakter for, oplever at processen er god. Tændt

Læs mere

Udfordringen og vejledning hertil

Udfordringen og vejledning hertil Årstid: Hele året, men det anbefales, at mærket tages i de mørkere måneder Lokation: I en skov Forløbets varighed: 4 trin + en overnatning Udfordringen og vejledning hertil Kære ledere. I skal nu i gang

Læs mere

Jan B. Steffensen vender tilbage til Grønland efter

Jan B. Steffensen vender tilbage til Grønland efter Jan B. Steffensen vender tilbage til Grønland efter Endnu større Efter fjeldørredturen til Grønland i 2009 en tur der havde været på ønskelisten i lang tid gik der ikke lang tid efter hjemkomsten, før

Læs mere

Guide. skilsmisse. Plej parforholdet på ferien. og undgå. sider. Sådan bygger I parforholdet op igen

Guide. skilsmisse. Plej parforholdet på ferien. og undgå. sider. Sådan bygger I parforholdet op igen Sådan bygger I parforholdet op igen Foto: Scanpix/Iris Guide Juni 2014 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus Plej parforholdet på ferien 12 sider og undgå skilsmisse Plej parforholdet på ferien

Læs mere

8-dags rundrejse i Sydgrønland

8-dags rundrejse i Sydgrønland 8-dags rundrejse i Sydgrønland Indhold... 3 Turens højdepunkter:... 3 Sværhedsgrad:... 3 Rejsedatoer og priser... 4 Rejseplan... 5 Dag 1. Narsarsuaq - Qassiarsuk.... 5 Dag 2. Byen Narsaq og Qaleralik-lejren...

Læs mere

LOLLAND KOMMUNE BODYTREATMENT

LOLLAND KOMMUNE BODYTREATMENT LOLLAND KOMMUNE BODYTREATMENT Individuelt tilpasset kost- og træningsforløb Skræddersyet kostog træningsforløb Til dig, som ønsker mere energi og overskud i hverdagen Personlig sundhed og udvikling af

Læs mere

MÅL. Guide. Drøm om fremtiden og kom i. 1sid0er. Styrk dit liv med Chris MacDonald. November 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.

MÅL. Guide. Drøm om fremtiden og kom i. 1sid0er. Styrk dit liv med Chris MacDonald. November 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b. Foto: Scanpix Guide November 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus Drøm om fremtiden og kom i 1sid0er MÅL Styrk dit liv med Chris MacDonald Drøm om fremtiden og kom i mål Vi er de eneste levende

Læs mere

Julebasar. Vi ønsker alle en rigtig dejlig julebasar! ------------------------

Julebasar. Vi ønsker alle en rigtig dejlig julebasar! ------------------------ [deadline mandag kl. 8.30] Julebasar Det summer af Julebasar-aktivitet alle steder, vi beder vejr-guderne om dejligt vintervejr på lørdag, håber at der er kager nok i Konditoriet, og så er der vist bare

Læs mere

Mountain biking, hiking og kajak i den vilde natur

Mountain biking, hiking og kajak i den vilde natur Mountain biking, hiking og kajak i den vilde natur Indhold i den vilde natur... 3 Turens højdepunkter... 3 Sværhedsgrad... 3 Rejsedatoer og priser... 4 Rejseplan... 5 Dag 1. Med fly til Narsarsuaq og bådtransfer

Læs mere

0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08. 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt.

0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08. 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt. 0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt. 2 Tjene penge og leve godt. Det var 10:01:14:00 10:01:20:0 min drøm.

Læs mere

Pilates B Nyhedsbrev Juni 2014

Pilates B Nyhedsbrev Juni 2014 Pilates B Nyhedsbrev Juni 2014 Sommertræning SOMMER! Længe ventet for de fleste den er her nu! Så nyd det hver dag og vær god ved dig selv og din krop. Hvis du skal nyde den skønne danske sommer hjemme

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 15. Emne: Verden omkring mig HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 15 Emne: Verden omkring mig side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 15. Emne: Verden omkring mig HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 15 Emne: Verden omkring mig side 1 Uge 15 Emne: Verden omkring mig Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 15 Emne: Verden omkring mig side 1 HIPPY HippHopp Uge15_Verden omkring mig.indd 1 06/07/10 12.05 Uge 15 l Verden omkring

Læs mere

OPVARMNINGSØVELSER & DRAMALEGE I DRAMA

OPVARMNINGSØVELSER & DRAMALEGE I DRAMA OPVARMNINGSØVELSER & DRAMALEGE I DRAMA Titel på øvelse: Frastødte magneter Deltagere: alle 1. Alle går rundt imellem hinanden i rummet. Husk at fylde hele rummet ud. 2. Man udvælger en person i sine tanker,

Læs mere

TIL ELEVEN NAVN: KLASSE: INDHOLD

TIL ELEVEN NAVN: KLASSE: INDHOLD ? TL ELEVEN Dette hæfte er fyldt til randen med tekst og quizzer om Grønland. På venstre side er der tekst, fotos og en fup eller fakta-opgave, der knytter sig til teksten. Tjekordet er et grønlandsk ord.

Læs mere

Gudstjeneste for Dybdalsparken 12.06.14

Gudstjeneste for Dybdalsparken 12.06.14 1 Gudstjeneste for Dybdalsparken 12.06.14 290 I al sin glans nu stråler solen 291 Du som går ud 294 Talsmand 42 I underværkes land jeg bor En mand kommer gående hen ad vejen, han er på vej til Nidaros,

Læs mere

NYHEDSBREV FRA THULE. Nr. 3 2005

NYHEDSBREV FRA THULE. Nr. 3 2005 Det er blevet maj måned og i Danmark er de fleste vel ved at indstille sig på at sommeren snart begynder. På Thule blev det forår i går og i løbet af en enkelt dag blev hele basen forvandlet fra hvidt

Læs mere

Lad nu opstå fra de døde Ordets tugt og ordets trøst Og lad hjertet i os gløde Mens vi lytter til din røst. Amen

Lad nu opstå fra de døde Ordets tugt og ordets trøst Og lad hjertet i os gløde Mens vi lytter til din røst. Amen Lad nu opstå fra de døde Ordets tugt og ordets trøst Og lad hjertet i os gløde Mens vi lytter til din røst. Amen Prædiken til påskesøndag 2015 Af Lise Rind 1 tekstrække FRA EN VIRKELIGHED, hvor livet er

Læs mere

Pludselig kom dagen, hvor vi skulle af sted. Nu startede vores Chengdu-eventyr.

Pludselig kom dagen, hvor vi skulle af sted. Nu startede vores Chengdu-eventyr. 1 One a pouns a time, ja sådan starter alle eventyr. I 2009 startede et nyt kapitel i mit liv, jeg havde besluttet at udfordre mig selv (er en ung kvinde på 39) med at læse til lærer. Som mor til to små

Læs mere

Indhold. 10 Indledning 12 Indholdet i bogen kort fortalt. 50 Balancen i forskellige perioder af vores

Indhold. 10 Indledning 12 Indholdet i bogen kort fortalt. 50 Balancen i forskellige perioder af vores Indhold 10 Indledning 12 Indholdet i bogen kort fortalt 14 Balance balancegang 15 Din balance 19 Den gode balance i par -og familielivet 20 Der er forskellige slags stress i vores liv 21 Nogle af par-

Læs mere

Passion-for-life.dk Af Christina Christiansen

Passion-for-life.dk Af Christina Christiansen Passion-for-life.dk Af Christina Christiansen Passion-for-life.dk - handler om at få eller beholde den fulde appetit på livet. At udleve sit fulde potentiale. Her er værktøjer til at tage det første skridt

Læs mere

20.s.e.trin. I 2017 Bejsnap

20.s.e.trin. I 2017 Bejsnap Kim Larsen har skrevet en sang, der hedder festen. Den handler om at gå rundt en kold nat og få øje på et sted, hvor der er fest. Omkvædet til sangen lyder: Da jeg bankede på, var der en, der åbnede døren

Læs mere

Ingeniørpraktik B5IPR1- Grønland

Ingeniørpraktik B5IPR1- Grønland Ingeniørpraktik B5IPR1- Grønland Christian A. Nygaard Permagreen Grønland A/S - Sisimiut 30. juli 20. december 2012 Motivation Da jeg på 4. semester begyndte min søgning efter en praktikplads, var jeg

Læs mere

Men at få fingrene helt ned i maskinrummet. er dog et helt andet indblik (både positivt og udfordrende)

Men at få fingrene helt ned i maskinrummet. er dog et helt andet indblik (både positivt og udfordrende) Årsberetning 2014 Så er endnu et år gået for THK. Som nuværende THK-dreng og med blå/hvidt blod i årene, så var det, at blive formand og træde ind i løvens hule noget, som man måske troede men kendte lidt

Læs mere

Forord af Inger Thormann

Forord af Inger Thormann Forord af Inger Thormann Omsorgssvigt har mange ansigter, og i denne bog får vi hele paletten. Ti børn, der nu er voksne, fortæller om deres liv. De ser tilbage på det, der var, hvor smerteligt det end

Læs mere

Hjertetræning. Så dån holder du dit hjerte å bent. Birgitte Hånsen. Copyright 2013 Birgitte Hansen, all rights reserved

Hjertetræning. Så dån holder du dit hjerte å bent. Birgitte Hånsen. Copyright 2013 Birgitte Hansen, all rights reserved Hjertetræning Så dån holder du dit hjerte å bent Birgitte Hånsen Copyright 2013 Birgitte Hansen, all rights reserved 1 Indledning Når vi føler os sårede og forurettede, er det en instinktiv reaktion at

Læs mere

1 uge med hiking på is og kajak i Sydgrønland

1 uge med hiking på is og kajak i Sydgrønland 1 uge med hiking på is og kajak i Sydgrønland Indhold i Sydgrønland... 3 Turens højdepunkter:... 3 Sværhedsgrad... 3 Rejsedatoer og priser... 4 Rejseplan... 5 Dag 1. Narsarsuaq og byen Narsaq... 5 Dag

Læs mere

Tre måder at lyve på

Tre måder at lyve på Tre måder at lyve på Skrevet af Ghita Makowska Rasmussen Sted: Café Blomsten i Nyhavn Personer: Et forhold fra fortiden Tid: ns fødselsdag 1 Scene En mand ankommer på en café. Tjekker. Går igen. Kommer

Læs mere

ugepraksis et billede på dit liv

ugepraksis et billede på dit liv Daisy Løvendahl Personlig rådgiver ugepraksis et billede på dit liv www.daisylovendahl.dk #1. En guide til refleksion og handling Om ugepraksissen Denne ugepraksis er resultatet af megen refleksion og

Læs mere

KONGESØN drama manuskript

KONGESØN drama manuskript KONGESØN drama manuskript I starten Fortæller: For over 2000 (tallet 2000) år siden skete der noget ganske særligt i landet Israel (davidsstjerne). Et barn blev født, som skulle forandre verden for altid

Læs mere

Drømmerejsen i campervan udløste familiekrise

Drømmerejsen i campervan udløste familiekrise Rejser 25.09.2014 kl. 19:00 Drømmerejsen i campervan udløste familiekrise AF Oliver Batchelor Tre måneder i en trang campervan ødelagde familieidyllen. En ny rejseplan blev lagt. Tre måneder i Nordamerikas

Læs mere

Interviews og observationer fra MOT-sammen Da du startede i MOT-sammen, havde du så aftalt at tage af sted sammen med andre?

Interviews og observationer fra MOT-sammen Da du startede i MOT-sammen, havde du så aftalt at tage af sted sammen med andre? Interviews og observationer fra MOT-sammen 2018 Indhold Interview 1...1 Interview 2:...2 Interview 3:...4 Interview 4:...5 Interview 5...6 Interview 6:...8 Observationer:...9 Interview 1 Informant: Mand,

Læs mere

Nyhedsbrev Marts 2018

Nyhedsbrev Marts 2018 Nyhedsbrev Marts 2018 Siden sidst Antal roede kilometer i februar 2018 overgår februar måned sidste år. Totalt ligger vi på 10.411 km og er dermed nu allerede på linie med sidste års total opgjort efter

Læs mere

- målet er: at lære deltagerne at kunne være på i en ukendt og evt. pressset situation med kort varsel.

- målet er: at lære deltagerne at kunne være på i en ukendt og evt. pressset situation med kort varsel. Intro forløb forløbet er lavet til at kunne afvikles over 2 lektioner. 1 Lektion: Gennemgang af konceptet. Jeg snakker ud fra mine egne erfaringer og oplevelser med filosofien. I slutningen af timen får

Læs mere

SOMMERPROGRAM 2019 FOR DAGENE 15.juli til 26.juli.

SOMMERPROGRAM 2019 FOR DAGENE 15.juli til 26.juli. SOMMERPROGRAM 2019 FOR DAGENE 15.juli til 26.juli. DU 1 mandage, tirsdage & onsdage DU 2 onsdage, torsdage & fredage Program for Sommerugerne 29 & 30 2019. Kolding Kommune har igen i år besluttet at der

Læs mere

Før jeg valgte at gå på efterskole havde jeg tænkt, at det bare ville være spild af tid for mig

Før jeg valgte at gå på efterskole havde jeg tænkt, at det bare ville være spild af tid for mig Gode råd & observationer fra nuværende grønlandske efterskoleelever til kommende grønlandske elever Tanker før afgang: Før jeg valgte at gå på efterskole havde jeg tænkt, at det bare ville være spild af

Læs mere

ACT. Acceptance and Commitment Therapy. Rikke Mark Lyngsø MBCT mindfulness træner

ACT. Acceptance and Commitment Therapy. Rikke Mark Lyngsø MBCT mindfulness træner ACT Acceptance and Commitment Therapy Rikke Mark Lyngsø MBCT mindfulness træner Programmet Hvad er ACT Hvordan virker ACT Tanker Overbevisninger Pause Værdier Adfærd Hvordan gør jeg Litteratur Hvad er

Læs mere

Madpolitik i overbygningen.

Madpolitik i overbygningen. Hold Øje uge 41. Lyden af efterårsferie og et bolsje.. Sanne, Sanne, Sanne.. Kære Alle. Så er der efterårsferie. I ønskes alle en dejlig uge vi ses igen om en uge bl.a. til musicalperiode for OB. Hilsen

Læs mere

Kajaktur til Tolo. Anne og Jakob, uge

Kajaktur til Tolo. Anne og Jakob, uge Kajaktur til Tolo Anne og Jakob, uge 40 2018 Anne og jeg drog i uge 40 til Grækenland for at ro i havkajak i Tolo Roklub. Jeg lovede vores kære formand, Jette, at vi ville lave en kort rejsebeskrivelse

Læs mere

Få den jagtkammerat du fortjener

Få den jagtkammerat du fortjener Få den jagtkammerat du fortjener ROLF ANDERSEN 1 forlaget INDBLIK FÅ DEN JAGTKAMMERAT DU FORTJENER FÅ DEN JAGTKAMMERAT DU FORTJENER Copyright 2012 Rolf Andersen All rights reserved Udgivet 2012 af forlaget

Læs mere

Som indledning til undersøgelsen af undervisningsmiljøet på Gøglerproduktionsskolen beskrives vilkårene for undersøgelsen således:

Som indledning til undersøgelsen af undervisningsmiljøet på Gøglerproduktionsskolen beskrives vilkårene for undersøgelsen således: Undervisningsmiljøvurdering Som indledning til undersøgelsen af undervisningsmiljøet på Gøglerproduktionsskolen beskrives vilkårene for undersøgelsen således: Læs Først! Det er afgørende vigtigt, at det

Læs mere

Hvad er det lige, der er så særligt ved Anglesey? Rovandet

Hvad er det lige, der er så særligt ved Anglesey? Rovandet Wales sommeren 2017 Jeg har roet kajak i en del år og har efterhånden i nogle år tænkt, at jeg på ét eller andet tidspunkt i mit liv skulle til Wales for at ro. Den drøm fik jeg realiseret her i 2017,

Læs mere

Ny Nordisk Kvindecirkel VED METTE HYLDGAARD SKOVMOSE

Ny Nordisk Kvindecirkel VED METTE HYLDGAARD SKOVMOSE Microsoft Yi Baiti Ny Nordisk Kvindecirkel 2018 2019 VED METTE HYLDGAARD SKOVMOSE Der sker noget ganske særligt, når kvinder mødes i en cirkel. Cirklen kan rumme stor glæde, og den kan transformere stor

Læs mere

Jørgen Hartung Nielsen. Og det blev forår. Sabotør-slottet, 5

Jørgen Hartung Nielsen. Og det blev forår. Sabotør-slottet, 5 Jørgen Hartung Nielsen Og det blev forår Sabotør-slottet, 5 Og det blev forår Sabotør-slottet, 8 Jørgen Hartung Nielsen Illustreret af: Preben Winther Tryk: BB Offset, Bjerringbro ISBN: 978-87-92563-89-7

Læs mere

På rejse med musikken

På rejse med musikken Eksotiske fugle På besøg hos DR SymfoniOrkestret s. 2 På rejse med musikken Du skal snart på besøg hos DR SymfoniOrkestret. Her skal du høre symfoniorkestret spille flere forskellige musikværker. Men vi

Læs mere

Guide. Sådan træner og tænker du dig yngre. sider. Ud af comfortzonen med Krisztina Maria. November 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.

Guide. Sådan træner og tænker du dig yngre. sider. Ud af comfortzonen med Krisztina Maria. November 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b. Foto: Scanpix Guide November 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus Sådan træner og tænker du dig yngre 10 sider Ud af comfortzonen med Krisztina Maria INDHOLD I DETTE HÆFTE: Træn og tænk dig

Læs mere

Undervisningsmiljøvurdering (UMV) 40 elever (20 fra hver årgang) Tilfældigt udvalgt.

Undervisningsmiljøvurdering (UMV) 40 elever (20 fra hver årgang) Tilfældigt udvalgt. Undervisningsmiljøvurdering (UMV) 40 elever (20 fra hver årgang) Tilfældigt udvalgt. På Nøvlingskov vil vi gerne skabe trivsel og gode rammer for undervisning, fællesskab og efterskoleliv. Derfor har vi

Læs mere

2. Søn.e.h.3.k. d.16.1.11. Johs.2,1-11.

2. Søn.e.h.3.k. d.16.1.11. Johs.2,1-11. 2. Søn.e.h.3.k. d.16.1.11. Johs.2,1-11. 1 Juleaften hører vi om glæden for hele folket og så kan skeptikerne tilføje: - hvis man da ellers kan tro på nogle overtroiske hyrder. I fasten hører vi om Jesu

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 Det måtte ikke være for let. For så lignede det ikke virkeligheden.

Læs mere

NR. 23 OKTOBER 2011 ÅRGANG

NR. 23 OKTOBER 2011 ÅRGANG SUPERVETERANERNE NR. 23 OKTOBER 2011 ÅRGANG 6 Kære Siggi Nu nærmer tiden sig til at vi skal skifte formand, derfor vil jeg gerne på holdets vejne sige rigtig mange tak for de 20 år der er gået med dig

Læs mere

SFO nyt foråret Lederen

SFO nyt foråret Lederen SFO nyt foråret 2009 Lederen Velkommen 2009. I 2008 sagde vi i SFO en farvel til modulordningen, og det har vi oplevet som en stor fordel for både børn, forældre og os, som pædagoger. Vi bliver ikke afbrudt

Læs mere

Lev et værdibaseret liv

Lev et værdibaseret liv Lev et værdibaseret liv Med mindfulness og ACT Rikke Mark Lyngsø MBCT mindfulness træner Værdier Hvad er dine værdier? Hvordan kan du leve det liv du gerne vil? Værdier er: Ønskede globale kvaliteter ved

Læs mere

Læreplan - uddrag. Målsætning

Læreplan - uddrag. Målsætning Læreplan - uddrag Målsætning Vi vil skabe et kreativt miljø der udfordrer og inspirerer børnene til kreative udfoldelser, leg og læring. Vi prioriterer en åben og positiv stemning og er opmærksomme og

Læs mere

KRÆFTENS BEKÆMPELSE KAN GØRE MERE FOR DIG END DU TROR

KRÆFTENS BEKÆMPELSE KAN GØRE MERE FOR DIG END DU TROR KRÆFTENS BEKÆMPELSE KAN GØRE MERE FOR DIG END DU TROR Har du spørgsmål om kræft? Er der noget, du er i tvivl om i forbindelse med sygdommen eller livets videre forløb? Savner du nogen, der ved besked,

Læs mere

Malerejse Færøerne. 26. juni 2. juli. Kære kunstinteresserede - kære venner

Malerejse Færøerne. 26. juni 2. juli. Kære kunstinteresserede - kære venner Malerejse Færøerne 2011 26. juni 2. juli Kære kunstinteresserede - kære venner Så er det nu du skal tage en hurtig beslutning, hvis du vil med til Færøerne. Vi gentager nemlig sidste års succes og arrangerer

Læs mere

Bilag 7: Evalueringsspørgsmål og besvarelser

Bilag 7: Evalueringsspørgsmål og besvarelser Bilag 7: Evalueringsspørgsmål og besvarelser Hvem er du? Køn, alder, beskæftigelse: 1. kvinde, 63, sekretariatschef udsatte børn og unge 2. mand, 55, præst/revisor 3. pige, 20, sabbath år, arbejde 4. mand,

Læs mere

Kroppens begrænsninger - kunsten at flyve

Kroppens begrænsninger - kunsten at flyve Kroppens begrænsninger - kunsten at flyve Afgangsprojekt - Kroppen udtrykt i kunsten Mira & Andreas Art & performance Flakkebjerg Efterskole Problemstilling og indledning Eksperimentere med at flyve. Kunsten

Læs mere

Guide: Hvil dig... og kom i form

Guide: Hvil dig... og kom i form Guide: Hvil dig... og kom i form Vi fokuserer på sved, puls og præstation. Men det er i pauserne, hvor du ikke træner, at du bliver hurtigere og stærkere. Af Line Feltholt, januar 2012 03 Hvil dig... og

Læs mere