Skandinavien rundt i kajak

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Skandinavien rundt i kajak"

Transkript

1 Storyteller Er foredrag med unikke historier, billeder og musik, der inspirere ved sin helhed. Jeg fortæller om emner, som de færreste har prøvet, en mulighed for at, blive oplyst, ført væk, opleve en anden verden. Alt sammen, med små henvisninger og paralleller, til dagligdagen, hvor samme hensyn, leveregler, osv. er gældende, som hvis man skal overleve / samarbejde i ekstreme situationer. En uforglemmelig oplevelse der lever videre i alle og inspirerer til at søge sin egne personlig drømme / mål. Her under er de faste foredrag skitseret. Andre foredrag og ønsker kan imødekommes, hvis der ønskes at lægge vægt på specielle emner Kom ud

2 Skandinavien rundt i kajak En fortælling om en kajak tur Skandinavien rundt i kajak eller retter sagt en kajak tur, fra Jacobs Elv i Nordøst Norge, ved grænsen mellem Rusland og Norge til grænsen mellem Finland og Rusland. Erik B. Jørgensen roede i sin kajak hele vejen langs den Norske kyst, forbi Nordkap, Stad, osv. Turen gik videre langs Sveriges kyst op i den Botniske bugt og herfra langs den Finske kyst. Som den første nogen siden lykkes det Erik at ro de 3 lande i træk. En tur over 175 dag, med 136 dage i kajakken og omkring 6200 km i sin kajak. En tur der startede 5. april 2011 en start i dyb sne i den sidste del af vinteren, det var det store Barents Hav og Norskehavet. Med store bølger og store vider. Et fantastik syn at ro under de store klipper ved Nordkap. Videre ned igennem Norge sammen med foråret og 1000 vis af søfugle, pukkel hval, marsvin, spækhugger helt tæt på og mange andre dyr. Videre om det store vand ved Stand, rundt det sydlig Norge, hvor sommeren for alvor fik fat. Sommer gik ned langs Sverige og op i den Botniske Bugt, hvor efteråret stille og roligt kom nærmere. I mens Erik roede igennem de mange øer i skærgården. Herfra sluttet turen ned igennem det flotte Finland, indtil den Russiske grænse kom igen og Erik kunne ro i mål 26. Sep Hør en beretning om årstider, mødet med naturen, dyrelivet og mange sjove mennesker. En hyldest til livet og eventyret. Et foredrag hvor den gode historie er i centrum, ifølgeskab med storslået billeder fra en storslået natur. Som de mange andre Ekspeditioner Erik har været på, kommer der en bog omkring efteråret 2012 Glæd dig til en stor oplevelse, du sent vil glemme.

3 Danmark rundt i kajak vinter En ekspedition i Danmark om vinteren; for at opleve Danmarks natur, og dyreliv på en anden årstid - prøve sig selv af, for at blive den første der klarer turen om vinteren. Ideen var at vise at eventyret ligger lige uden for døren, man behøver ikke altid tage langt væk, selv et ekstrem eventyr kan ligge lige uden for døren. En fantastik tur, som tager en anderledes drejning, da det bliver den hårdeste vinter i 23 år. Hør hele historien om kampen mod bl.a. Vesterhavet og isen, fortalt på en hudløs ærlig og fængende måde, med den gode historie i fokus krydret med billeder, video og musik. Glæd dig til at opleve Danmark på en helt ny måde. Foredraget fortæller om hvordan turen blev til og forberedelserne bag. Ellers følger vi turen rundt om Danmark, med start de 28. dec ved Vidåsluse nær Rømø. Herfra går turen op langs det storslået Vesterhav, hvor havet bestemmer alt, de første snestorme sætter ind. Da Skagen rundes efter 23 dage, troede Erik det værste var over, men en ny medspiller/modspiller meldte sin ankomst, isen. Opleve hvordan det er at kæmpe mod isen 4 til 5 km ud i havet, at slå telt op og overnatte 2,5 km ude på isen. Kampen forsætter ned til Grenå, hvor Erik krydser til Sj. Odde 34 km i åbent hav. Herfra går turen rundt om Sjælland, Møn, Falster, Lolland, Langeland, Ærø, til Flensborg Fjord, hvor turen afsluttes efter næsten 1300 km og 49 dage. Men undervejs, kommer flere uventet oplevelse, mod- og medgang. Det lykkes Erik at blive den første til at klare turen rundt om Danmark i kajak om vinteren, men det blev noget af en turen, da isvinteren tog fat, men sikke en oplevelse! En tur der viser hvor fantastik et land vi har, hvor stor gæstfrihed og åbenhed Erik mødte på sin tur. Oplev turen helt tæt på, med Eriks levende fortællinger, suppleret med billeder, video, musik, m.v. Et Danmark som få har oplevet.

4 Thule til Thule Et eventyr om to mænds tur, i det nordlig Grønland. En tur som byder på meget, op/ned tur, træsk til krop og sjæl, fantastik natur, historie, og en noget uventet afslutning, da min makker får blindtarmsbetændelse efter 83 dage og 2700 km, pludselig befinder vi os i en rednings aktion, der bliver mere spænende end forventet. Det er en ærlig historie, om kærligheden til Grønland, om tanker, sjove historie, uheld, samarbejde, naturen, alt sammen krydret med fortællinger om historien i de områder vi passer igennem og med flotte billeder, videoklip og musik. Gør klar til et uforglemmeligt eventyr! Foredraget fortæller op planlægning af Thule til Thule som, ændre sig til Kangerlussuaq til Thule. Turen går op på Indlandsisen fra Kangerlussuaq (Sønderstrøm Fjord), her går turen over mod Nordøst til Vildtland, en tur på 1900 km og 50 dage før vi se land igen. Over isen, bruges der kite (drager) til at trække os frem, en kold periode, med mange små sjove historier. Ved ankomsten til Vildtland, og Thule Varde fra Knud Rasmussens I Thule Ekspedition, er vi den første ekspedition i 80 år der ankommer der til. Herfra går turen ned igennem Vildtland, Independence Fjord, Nord om Grønland, til Lock Wood Ø, hvor alt tager en uventet drejning, da min makker får blindtarms betændelse. Her starter en rednings aktion, med bl.a. fly havarering, redningen bliver den længst helikopter rednings aktion i Norges historie. Undervejs fortælles om den fantastik historie der er i disse øde egne. Der bliver fortalt ærligt om disse fantastik oplever, men også om vores nedture / nedlad, om det at må afbryde ens drøm. Alt sammen bliver støttet op, med flotte billeder. Undervejes er der små pauser i fortælling, hvor vi kan nyde billeder med musik og små videoklip, der beretter om den fantastiske tur og storslået natur. Et foredrag, der henvender sig til alle, men håb om at folk vil følge deres egne drømme / mål, eller kan få et en god oplevelse og indblik i en del af verden, få mennesker har sat deres fod.

5 SIRIUS foredrag: Oplev et år ved SIRIUS, den fantastiske natur og det utrolige dyreliv. Hør om de personlige udfordringer, der er forbundet med at være 26 måneder på Grønland uden at komme hjem. Alene to mand på patruljer i op til 4 måneder. For ikke at glemme de vigtigste makkere, hundene, dem man aldrig glemmer. Foredraget tager udgangs punkt i, hvad man oplever under et år ved Slædepatruljen Sirius. Først fortælles lidt om optagelse og hvad det kræver, hvem søger, hvordan man optrænes. Herefter flyver vi til Nordøst Grønland, hvor vi ser hvordan man arbejder om sommeren, hvad man skal læres op i, bygge slæde, køre hund, lave mad, passe stationen, osv. Vi tager på den første slæderejse fra nov. til dec. 2 måneder i den mørke tid, hvor svi skal lære at styre skiene, alt er nyt når man som ny mand læres op af en erfaren makker. Vi ser på de forskellige former hvorpå man kan køre hundeslæde, hvordan man slår lejer, hvordan hverdagen forgår i disse kolde omgivelser. Vi oplever jul, nytår og optælling. Før vi begiver os på en 4 måneders slæderejse, med alt hvad det indebære, af slid og slæb, natur, kulde, hunden osv. Foredraget supleres af små pauser fra fortællingen, hvor vi ser billeder med musik, af naturen sommer og vinter, dyrelivet, hunden og oplevelser. Et foredrag der fanger alle aldre og typer. Mange siger billederne og historier før dem væk og betager dem. Mange har sagt bag efter at de drømte og det bagefter, hvordan det fik dem til selv at ønske at gå efter deres drømme og mål. Afholdt helt ned til børn på 8-9 år, uden problemer.

6 Jæger foredrag: Få et sjældent indblik i den danske eliteenhed Jægerkorpset. Hvordan det er at kæmpe sig igennem optagelsen. Hvad det kræver bagefter, under såvel den daglige tjeneste, øvelser og skarpe missioner. Hvad kræves det, hvad gør det ved en og hvilken udvikling går man igennem. Hør personlige oplevelser fortalt på en levende og jordnær facon. Foredraget tager sin begyndelse i en serie billeder med lyd, der kort viser hvad Jægerkorpset er fra optagelse, træning til missioner. Her efter fortæller vi om hvad Jægerkorpset er, hvad optagelsen går ud på, hvad henbliket med optagelse er. Vi følger den første træning, hvad man træner, hvorfor, alt sammen vist med billeder, video og gode historie, der giver et sjældent indblik, i det at blive og være Jægersoldat. For til sidst at vise eksempler på missioner, og stemnings billeder fra de lande, som de forgår i. Igen ved hjælp af billeder, video og musik. Foredraget supleres af små pauser fra fortællingen, ved at man ser billeder med musik, af træning, steming fra missions områder, video af træning og krig. Et foredrag der henvender sig bredt, da det er en ukendt verden for de fleste. Selv mange piger har givet udtryk for det er spænende. Man bør nok være over 8 klasse for at forstå indholdet.

7 Indlandsis krydsning: Oplev den barske beretning om krydsningen af indlandsisen som guide for Dit eventyr. Se den fantastiske natur og hør fortællinger om det at krydse isen med kunder, fra 29 til 59 år, hvordan får man folk til at arbejde sammen, enes og motiver alle til at løfte i flok. Hvordan er den indre rejse man har, og hvordan bliver det en oplevelse for alle medrejsende. Et foredrag der fortæller om det at sætte sig mål og gennemføre dette, med folk man ikke kender på forhånd. Hvordan forbereder man sig til det, træning, mentalt, osv. Vi følger turen over isen, men flere forskellige hold, vi ser hvilke forhindringer naturen byder, hvad kræves der for at gå, lave lejer, mad, osv. For at kunne overleve, i 27 dage på is, i storm, kuld, sol, osv. Hvad kræver det mentalt at gå og gå, op og ned tur, man kommer hele det psykiske spekter igennem. Til slut ser kom vi til Østkysten, til den grønlandske bygd Isortoq, hvor vi ser et lille fanger samfund. Men flotte billeder af deres, liv og virke. Foredraget supleres af små pauser fra fortællingen, ved at vi ser billeder med musik, fra turen, naturen, osv. Foredraget henvender sig bredt, da alle kan følge det med at sætte sig et mål og gå efter det. Her taler vi om ganske normale mennemsker der sætter sig et stort mål, forbereder sig og gennemføre det. En kamp mod dem selv og naturens lune.

8 Personlig Indstilling: Fakta om det, der skal til, for at man kan virke og handle som person. Hvordan skal man se, mulighederne i stedet for begrænsningerne. Vi kommer omkring hvad der har påvirket en som person, igennem livet, hvad kan vi gøre ved det, hvilke værktøjer, huske ord, kan man bruge til at komme videre, samt hvad der ellers påvirker, ens overskud, til at være sig selv. Alt sammen fortalt ud fra erfaringer, fra eget liv, i mange ekstrem situationer, der belyser emner godt, men er der forskel på det ekstrem og dagligdagen? Team Ånd: Fakta om det at, arbejde sammen og skabe et unikt sammenhold. Hvad kræves der af værdier og historie, personlig indstillinger og samarbejde? Hvad skal der til for henholdsvis at ødelægger eller udbygger det. Alt sammen fortalt med historie og eksempler fra erhvervslivet, Sirius, Jægerkorpset og krydsning af indlandsisen som guide. Et foredrag der kan holdes samlet, eller hver for sig alt efter hvor fokus ønske, samt tid til rådighed. Samlet er det to timers foredrag, men kan tilpasses alt mellem 30 min og 2 timer. Kan suppleres med samarbejde øvelser osv. ud over de 2 timer. Foredragende fortæller hvad det kræver af personlige indstillinger, for at nå sine drømme og mål. Der er nogle små ting man kan rette sig efter og på den måde gør det nemmere for sig selv at være målbevidst og konstruktiv over for andre. Foredraget Teamånd / samarbejde, fortæller om det at få et godt og konstruktivt arbejdes miljø. Hvad skal man gøre personligt, hvad kræver samarbejde af den enkelte og gruppen, hvad udbygger og ødelægger samarbejde. Alt sammen fortalt ud fra eksempler i ekstreme miljøer som Sirius, Jægerkorpset, krydsning af indlandsis, osv. Sat op mod eksempler fra erhvervslivet, privat, fordi samarbejde og indstilling til tingene er måske ikke så forskellige fra situation hvor, det er liv og død der er på spil eller det er daglige samarbejde på kontoret, i skolen, osv. Foredraget suppleres med billeder, musik og historie, alt efter hvor langt foredrag der ønskes. Foredraget henvender sig både til enkelt personer, og grupper der skal samarbejde, alt efter hvad man ønsker lægges der vægt på den konkrete situation hvor foredraget holdes.

9 Foredrag kan til passes ønsker og behov: Andre foredrag og ønsker kan imødekommes, hvis der ønskes at lægge vægt på specielle emner. Eksempler på tidligere foredrag: Du har en chance - Svømmer der skal se, at man har en chance i livet til at præstere. Derfor er det nu der skal svømmes til, hvis de ønsker medaljer. Motivation, til motion - Medarbejder i en virksomhed, der startede deres egen motionsklub. Hvordan sætter man sig mål og holder disse for øje. Uanset hvad der sker hjælper man hinanden og andre fif. Praktiske ting: Alle foredrag vare som udgangs punkt mellem 1½ og 2 timer, alt efter antallet af spørgsmål og om der ønskes pause under vejs. Lægede kan selvfølgelig tilpasses specifikke ønsker og behov. Teknisk udstyr jeg skal bruge: - Lærred - Projektor - Lydanlæg - Evt. computer - Mikrofon, ved store forsamlinger. Hvad der mangler af ovenstående stiller jeg selv med efter nærmere aftale. Jeg møder altid op i god tid, ca. 40 min før foredrags start for at sikre at, alt teknisk udstyr virker og jeg er fortrolige med det. Erik B. Jørgensen Kom ud

Kom ud. Storyteller Kom ud hvor er dine grænser?

Kom ud. Storyteller Kom ud hvor er dine grænser? Storyteller Kom ud hvor er dine grænser? Hør et foredrag med unikke historier, billeder og musik, der inspirerer i sin helhed. Jeg fortæller om udfordringer og opgaver, som få har prøvet. Du bliver ført

Læs mere

Ekstraordinære organisationer

Ekstraordinære organisationer Ekstraordinære organisationer Vi har brug for organisationer og ledere, der tager stilling til den verden og den tid, vi bevæger os i. Det mener Roxana Kia, som bl.a. er instruktør og kaospilot, og som

Læs mere

Bliv klædt på til træning. Tips fra kollegaer til nye trænere for Vestias yngste børn.

Bliv klædt på til træning. Tips fra kollegaer til nye trænere for Vestias yngste børn. Bliv klædt på til træning Tips fra kollegaer til nye trænere for Vestias yngste børn. Side 2 Bliv klædt på til træning Ny træner......det kan være en stor mundfuld Er du helt ny træner? Er du evt. presset

Læs mere

Spilleregler: Find vej til bedre trivsel. Introduktion til redskabet:

Spilleregler: Find vej til bedre trivsel. Introduktion til redskabet: Introduktion til redskabet: er et redskab til at undersøge trivslen i en virksomhed. Det kan bruges i mindre virksomheder med under 20 ansatte og man behøver ikke hjælp udefra. Det kræver dog, en mødeleder

Læs mere

og for at have den menneskelige relation i mit arbejde

og for at have den menneskelige relation i mit arbejde Hvorfor ville I gerne være lærer? Det startede med min egen, da jeg ville være lærer. Jeg kom nok fra en familie der ikke var så struktureret, så havde jeg en lærer, som var meget god til at holde den

Læs mere

Find værdierne og prioriteringer i dit liv

Find værdierne og prioriteringer i dit liv værdierne og prioriteringer familie karriere oplevelser tryghed frihed nærvær venskaber kærlighed fritid balance - og skab det liv du drømmer om Værktøjet er udarbejdet af Institut for krisehåndtering

Læs mere

forstå og derefter holde sig helt væk fra al alkohol i et stykke tid. Denne type pause holder bare aldrig og når han vender tilbage til at drikke, er

forstå og derefter holde sig helt væk fra al alkohol i et stykke tid. Denne type pause holder bare aldrig og når han vender tilbage til at drikke, er Lina: Mit navn er Lina og jeg er barn af en alkoholiker. Havde du mødt mig for et par år siden, ville den sætning have været næsten umulig for mig at skrive, men sådan er det heldigvis ikke i dag. For

Læs mere

Hvordan gør de professionelle?

Hvordan gør de professionelle? Hvordan gør de professionelle? ( Oversat af Ivan Larsen, Samsø Dart Club, Marts 2010 fra How the Pros do it af: Ken Berman 1999 ) Der er to aspekter i det at blive en god dartspiller, det er præcision

Læs mere

ADHD. øvelser. Viden om. Gennem

ADHD. øvelser. Viden om. Gennem ADHD Viden om øvelser Gennem &Leg Forord Med dette hæfte ønsker ADHD-foreningen at sætte fokus på ADHD på en ny og positiv måde. Vi ønsker, at eleverne i fællesskab prøver de udfordringer, som ADHD giver,

Læs mere

Jeg har bare lyst til at sove, til smerten er væk

Jeg har bare lyst til at sove, til smerten er væk 1 Jeg har bare lyst til at sove, til smerten er væk 21-årig mand, mor død af blodprop for tre uger siden Denne pjece er skrevet til dig, der er teenager eller i 20 erne, og som har mistet din far eller

Læs mere

?Ëc Uf dv_uvd fu :_dezefe W`c >Z]ZeÌcadj\`]`XZ #!!(

?Ëc Uf dv_uvd fu :_dezefe W`c >Z]ZeÌcadj\`]`XZ #!!( Indhold Forord.......................... 2 Udsendelsen betyder nye oplevelser......... 3 Hverdagen ændrer sig.................. 3 Den fremmede kultur.................. 3 Klima..........................

Læs mere

Kom godt fra start. - inklusion af børn med ADHD i folkeskolen. Dorthe Holm

Kom godt fra start. - inklusion af børn med ADHD i folkeskolen. Dorthe Holm Kom godt fra start - inklusion af børn med ADHD i folkeskolen Dorthe Holm Tekst: Dorthe Holm, pædagogisk vejleder, børnehaveklasseleder v/ Centerklasserne Højvangskolen, d.holm@pc.dk Udgivet af centerklasserne

Læs mere

Grundbogen til Sidste Søndag

Grundbogen til Sidste Søndag Hvad er rollespil I dette kapitel vil vi forklare lidt omkring hvad rollespil er. Først vil vi forsøge at definere rollespil (en svær opgave), og derefter har vi et afsnit skrevet specielt til forældrene

Læs mere

Tidligere udgivelser: Bog: Indtryk/Udtryk (2010) E-bog: Sig Nej Lær hvordan du får sagt fra i tide (2012)

Tidligere udgivelser: Bog: Indtryk/Udtryk (2010) E-bog: Sig Nej Lær hvordan du får sagt fra i tide (2012) Personlig POWER Anita Hummelshøj Mikkelsen. Professionel person- og relaionsudvikler Korrektur: Buttle Sprog & Formidling. Illustrationer: Michelle Erdmann ISBN: 978-87-994057-2-5 Udgivelsesår: 2012, 1.

Læs mere

Kristuskransen forklaring på perlerne

Kristuskransen forklaring på perlerne Kristuskransen forklaring på perlerne Gudsperlen Guds perlen, er Kristuskransens start. Guds perlen er den store guldfarvede perle. Guds perlen er Kristuskransens start og slutning. Du har måske allerede

Læs mere

DU ER IKKE ALENE. Tanker og følelsesmæssige reaktioner efter hjertekarsygdom

DU ER IKKE ALENE. Tanker og følelsesmæssige reaktioner efter hjertekarsygdom DU ER IKKE ALENE Tanker og følelsesmæssige reaktioner efter hjertekarsygdom Indhold DEL 1 Reaktioner 4 Nye tanker og følelser 4 Om oplevelser, tanker og følelser ved hjertekarsygdom At huske alt det praktiske

Læs mere

KRÆFTENS BEKÆMPELSE KAN GØRE MERE FOR DIG END DU TROR

KRÆFTENS BEKÆMPELSE KAN GØRE MERE FOR DIG END DU TROR KRÆFTENS BEKÆMPELSE KAN GØRE MERE FOR DIG END DU TROR Har du spørgsmål om kræft? Er der noget, du er i tvivl om i forbindelse med sygdommen eller livets videre forløb? Savner du nogen, der ved besked,

Læs mere

Tid til refleksion. - at opdage dét du tror, du ikke ved...

Tid til refleksion. - at opdage dét du tror, du ikke ved... Tid til refleksion - at opdage dét du tror, du ikke ved... Refleksion er en aktiv vedvarende og omhyggelig granskning af den eksisterende viden, og af forholdet mellem det vi tænker og det der sker i virkeligheden

Læs mere

Tag dig nu sammen, skat

Tag dig nu sammen, skat Lisbeth Fruensgaard Tag dig nu sammen, skat bevar glæden og overskuddet, når din partner rammes af stress eller angst Go Bog Tag dig nu sammen, skat bevar glæden og overskuddet, når din partner rammes

Læs mere

Sig Nej - Lær, hvordan du får sagt fra i tide. Anita Hummelshøj Mikkelsen Professionel person- og relationsudvikler

Sig Nej - Lær, hvordan du får sagt fra i tide. Anita Hummelshøj Mikkelsen Professionel person- og relationsudvikler Sig Nej - Lær, hvordan du får sagt fra i tide Anita Hummelshøj Mikkelsen Professionel person- og relationsudvikler Forside: Povl Anker Buhl Grafisk tegnestue Korrektur: Buttle Sprog & Formidling Illustration:

Læs mere

R E F L E K S I O N & A R B E J D S G L Æ D E

R E F L E K S I O N & A R B E J D S G L Æ D E & nyhedsbrev R E F L E K S I O N & A R B E J D S G L Æ D E Tak for et godt og spændende år vi glæder os til januar! nr. 5 Vi glæder os til at se jer på fyraftensmøderne i januar og høre, hvordan jeres

Læs mere

9-Lad os tale om penge.

9-Lad os tale om penge. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 9-Lad os tale om penge. Kvinder og mænd har bekymret sig om penge

Læs mere

SÅDAN FINDER DU NYE FRIVILLIGE HÅNDBOG I REKRUTTERING

SÅDAN FINDER DU NYE FRIVILLIGE HÅNDBOG I REKRUTTERING SÅDAN FINDER DU NYE FRIVILLIGE HÅNDBOG I REKRUTTERING INDHOLDSFORTEGNELSE 4 Luk op for noget godt Sådan bruger du håndbogen 4 Værktøjer til rekruttering 6 Planlægning og forberedelse Trin 1-9: Kom godt

Læs mere

Hvordan høre Gud tale?

Hvordan høre Gud tale? Hvordan høre Gud tale? Forord til læreren For flere år siden sad jeg sammen med en gruppe børn i 10-11 års alderen. Vi havde lige hørt en bibeltime, der handlede om at have et personligt forhold til Jesus.

Læs mere

DFUNK Ung-til-Ung. Viden og inspiration til arbejdet med unge flygtninge

DFUNK Ung-til-Ung. Viden og inspiration til arbejdet med unge flygtninge DFUNK Ung-til-Ung Viden og inspiration til arbejdet med unge flygtninge INDHOLD Om Ung-til-ung arbejdet // side 2 Hvem er de unge flygtninge? // Side 4 Unge flygtninges muligheder, behov og udfordringer

Læs mere

14 STØTTE OVER TID. Da det tager lang tid at erkende tabet og indrette sig i det nye liv, ønsker mange efterladte støtte over tid.

14 STØTTE OVER TID. Da det tager lang tid at erkende tabet og indrette sig i det nye liv, ønsker mange efterladte støtte over tid. 95 14 STØTTE OVER TID Det tager tid at erkende, at ægtefællen er død og indrette sig i det nye liv. Derfor ønsker efterladte støtte over tid, en vedholdende opmærksomhed og interesse fra omgangskredsen.

Læs mere

De seks frygte mennesker hader forandring

De seks frygte mennesker hader forandring Af Soulaima Gourani #SoulaimaGourani www.soulaima.com De seks frygte mennesker hader forandring Du er lige blevet bedt af mig på dagens foredrag om at være mere nytænkende, kreativ og modig. Meget tyder

Læs mere

Personlige strategier mod stress

Personlige strategier mod stress TEMA Psykisk arbejdsmiljø Personlige strategier mod stress Værktøj nr. 2 i serien Vi finder os ikke i stress! Værktøj nr. 2 i serien Vi finder os ikke i stress! Personlige strategier mod stress er det

Læs mere

11 HVORDAN MESTRER VI TAB?

11 HVORDAN MESTRER VI TAB? 76 SORG - NÅR ÆGTEFÆLLEN DØR I DEL 1 I OM SORG 11 HVORDAN MESTRER VI TAB? Mestring handler om, hvordan vi håndterer de problemer og udfordringer, vi møder. I dette kapitel oversætter vi nogle gange mestring

Læs mere

Syv bud på den bedste ansøgning

Syv bud på den bedste ansøgning XXX Af xxx Syv bud på den bedste ansøgning Hvorfor skal tandplejen vælge dig som ansøger what s in it.. ikke kun for dig, men også for tandklinikken? Sidste spørgsmål er især vigtigt at få besvaret, og

Læs mere