Referat af Grønt Råds møde 5. september 2013

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat af Grønt Råds møde 5. september 2013"

Transkript

1 Referat af Grønt Råds møde 5. september Tilstede fra Rådet: Danmarks Naturfredningsforening, Sven Thorsen Danmarks Jægerforbund, Christian Clausen Dansk Landbrug Sydhavsøerne, John Nielsen Dansk Ornitologisk Forening, Rene Christensen Dansk Skovforening, Lars Wilhjelm Naturstyrelsen, Claus Jespersen Tilstede fra Guldborgsund Kommune Center for Miljø & Plan: Ebbe Møller Olesen Frederik Cordes Nina Raun Munk Anita Pedersen (ref.) GULDBORGSUND KOMMUNE NATUR, MILJØ & PLAN PARKVEJ 37, 4800 NYKØBING F TLF FAX NATUR-MILJOE-PLAN@ GULDBORGSUND.DK 1. Velkomst Alle blev budt velkommen. 2. Evaluering af Naturpolitik Der var blevet uddelt et bilag omkring status frem til 31. august Vision og resultater blev gennemgået og Grønt Råd kom med deres kommentarer og synspunkter. DOKNR. SAGSNR. 07/20827 SAGSBEHANDLER: Anita Pedersen DIR MOB CVR NR TELEFONTIDER: MAN-ONS KL TORS KL FRE KL Der var enighed om, at der var nået meget og processen skabelonen var ikke fulgt som beskrevet. Der var stor ros til medarbejderne i Natur og Miljø som har opnået så flotte resultater. Rådet fandt det var meget tankevækkende og bekymrende, at hovedparten af aktiviteterne kun var lykkedes, fordi der var opnået ekstern finansiering. Det er intentionen, at det tilrettede dokument vil blive forelagt på det kommende Teknik & Miljøudvalgsmøde. Det blev anbefalet, at der udarbejdes en revideret naturpolitik til næste valgperiode.

2 SIDE 2/7 3. Forslag til kommuneplan Der blev givet et kort oplæg om kommuneplanprocessen. Udkast til kommuneplan er i høring frem til 15. september Der er tre hovedindsatsområder i udkastet: a) Uddannelse b) Jobvækst c) Bosætning og branding. I processen omkring udvikling af kommuneplanen har der været yderligere to hovedindsatsområder i spil, men Byrådet har valgt at tage dem ud. Det drejer sig om Ildsjæle, foreninger og aktivitetssteder samt Natur & bæredygtighed. Teknik & Miljøudvalget ønskede at Natur og bæredygtighed skulle indgå. Referat fra Byrådet fra den 20. juni et/2013/20-juni.aspx#120 Af nye elementer, der indgår i udkast til kommuneplanen, er der udpegning af arealer til biogas og større husdyrbrug, og det er efter krav fra staten. Grønt Råd var meget forundrede og skuffede over kommunalbestyrelses håndtering af deres anbefalinger til det første udkast til kommuneplanen tilbage i februar De fandt, at de var blevet helt forbigået, da der var ingen af deres kommentarer, der var blevet imødekommet. På den baggrund blev følgende udtalelse udarbejdet som er blevet fremsendt som høringssvar til udkast til kommuneplanen samme med de tidligere kommentarer fra februar 2013: Fælles udtalelse fra Grønt Råd til udkast til kommuneplanforslag Grønt Råd holdt i februar 2013 temamøde omkring udkast til kommuneplanen, hvorunder der blev fremsendt forslag og bemærkninger til kommunalbestyrelsen. Det er med beklagelse at Rådet kan konstatere, at kommunen ikke har taget nogen af vores synspunkter til efterretning. Rådets medlemmer undrer sig over, at synspunkterne helt er blevet forbigået. Det bredt sammensatte råd repræsenterer de lokale grønne foreninger samt erhverv og er netop etableret som et rådgivende forum for kommunalbestyrelsen i Guldborgsund Kommune i spørgsmål vedrørende planlægning og administration af natur- og miljøområdet. Grønt Råd finder dette stærkt utilfredsstillende og dette er baggrunden for, at Rådet opfordrer Byrådet til at genoverveje vores forslag og bemærkninger. Vi undrer os især over, at natur ikke er kommet med som et særskilt indsatsområde, når det er anerkendt, at det er et afgørende element for at fremme bosætning, erhverv og turisme. Disse elementer er netop valgt som kommunens indsatsområder. Vi mener, at det svækker kommuneplanen, når naturen ikke er fremhævet og prioriteret.

3 SIDE 3/7 Hvis forslaget om natur som en selvstændig indsatsområde ikke kan komme med, finder vi, at det er væsentligt for, at det skal lykkedes med de tre indsatsområder, at natur bliver fremhævet under alle områder som en rød tråd i den tværgående indsats. Ved at gøre dette vil kommuneplanen sikre, at den lever op til den gældende naturpolitik samt er i tråd med de nye anbefalinger fra Natur- og Landbrugskommissionen. Tilsvarende understreger nye resultater fra Center for Kystturisme, at natur har en afgørende betydning for valg af turismedestination. 4. Vandløbsrestaurering og vandløbsretablering DN var meget utilfredse med, at de tidsfrister der var udmeldt fra Natur & Miljø, ikke blev overholdt for, hvornår vandløbsrestaureringer og retableringerne skulle foregå. Det blev hele tiden blev skubbet fremad. Dernæst mente de, at strækningerne i skoven ved Tingsted å ikke var blevet renoveret. Administrationen beklagede meget, at arbejdet har været forsinket. Men der er flere forhold, der har spillet ind. Det har været en prioritering, af få målt vandløbene op før renoveringsarbejdet er påbegyndt. Opmålinger er vanskelige i sommerperioden pga. løv, da GPS udstyret ikke kan måle igennem bladene. Dernæst har der også været forsinkelser pga. modstand hos lodsejere. Pga økonomien har man så nu prioriteret, at få arbejderne gennemført samtidig med ordinær vedligeholdelse, da der ellers skulle betales ekstra for transport af materiel, mv. [Til orientering udsendes der et notat i forbindelse med referatet omkring status af vandløbsretableringen af Tingsted Å. Der arbejdes på at afholde en fælles besigtigelse med DN, hvor hele Grønt Råd også vil blive inviteret.] Til orientering kan det oplyses, at de strækninger, der stadig ikke er afsluttet, er følgende: 1. Bjørup Bæk: St Der etableres 5 meter lange stryg pr. 50 meter vandløb, udlægges til 5 cm under bundkote. 2. Majbølleløbet: St st Der etableres 5 meter lange stryg pr. 50 meter vandløb, udlægges til 5 cm under bundkote. St st udlægning af 2 til 3 sten ø cm, pr meter skiftevis højre og venstre. 3. Tilløb til Sjørup å: St st Der etableres 5 meter lange stryg pr. 50 meter vandløb, udlægges til 5 cm under bundkote. Check bund st st for oprensning af sand/ slam. 4. Søborgkanalen: St st og st st. 2450, Der etableres 5 meter lange stryg pr. 50 meter vandløb, udlægges til 5 cm under bundkote. Oprenses fra st st Sakskøbing å: St st udlægning af 2 til 3 sten ø cm, pr meter skiftevis højre og venstre. 6. Lomose å: Mangler opmåling. For alle strækninger gælder det, at der arbejdes ud fra de opmålinger, som er blevet foretaget og der udlægges kun stenmaterialer således at de regulativmæssige dimensioner overholdes. Arbejdet påbegyndes medio september.

4 SIDE 4/7 5. Evaluering af Grønt Råd Punktet udskudt til næste møde i november. 6. Henvendelse fra Growing Trees Network vedr. Folkeskove Grønt Råd fandt, at det var et positivt initiativ, som de fandt, at man skulle arbejde videre med. De gjorde dog opmærksom på, at man skulle sikre, at arealerne vedblev med at være i kommunalt eje, samt at der fremadrettet bliver ved med at være skov på arealerne. 7. Orientering fra Kommunen a. Vandplaner De statslige vandplaner er sendt i offentlig høring frem til 23. december De forventes vedtaget i første halvår af Kommunerne skal herefter udarbejde vandhandleplan senest seks måneder efter vandplanens offentliggørelse. De kommunale vandhandleplaner skal herefter i offentlig høring i mindst otte uger. Vandplanerne vedtages senest et år efter vandplanens offentliggørelse dvs. senest i første halvår af b. Naturplaner De grønne organisationer har påklaget Natura 2000-handleplan for Maribosøerne til Natur- og Miljøklagenævnet pga håndtering af vandstandsproblematikken i Hejrede Sø. DN har ligeledes klaget til Statsforvaltningen over Guldborgsund Kommunes håndtering af vandstandsproblematikken i Hejrede Sø. Der er opnået fuld finansiering til udførelse af Natura 2000-handleplanen for Horreby Lyng. Helt fantastisk at vi har fået tildelt ca. 20 mio kr fra EU LIFE (75%) og Staten (25%). Projektet er startet 1. august 2013 og i det første år, vil der ikke være nogle synlige aktiviteter, da der primært skal laves aftaler og kontrakter med lodsejerne. I forbindelse med projektet er der opnået fuld finansiering til opkøb af 92 ha af Horreby Lyng til kommunalt naturområde. c. Vådområdeprojekter Der er fire kommunale vådområdeprojekter, der i øjeblikket arbejdes videre med. Det drejer sig om:

5 SIDE 5/7 Tingsted Ådal: Den tekniske forundersøgelse af vådområdeprojektet er færdig. Der skal nu udarbejdes en ejendomsmæssig forundersøgelse. Vantore Stor- og lillesø: Den tekniske forundersøgelse af vådområdeprojektet er færdig. Der skal nu udarbejdes en ejendomsmæssig forundersøgelse.

6 SIDE 6/7 Dronninghave: Det drøftes med lodsejer, om projektet skal realiseres eller ej. Krogmosen: Projektet er opgivet grundet manglende tilslutning fra lodsejerne. Derudover er der et privat vådområde projekt ved Guldborg / Sundby Vig. Projektet er i øjeblikket under myndighedsbehandling.

7 SIDE 7/7 8. Orientering fra medlemmerne DN har klaget til Statsforvaltningen over Guldborgsunds Kommunes håndtering af udpumpning af kloakslam i Guldborgsund. Naturstyrelsen har udgivet en folder omkring tilskud til skove indenfor Natura De har ligeledes haft afholdt møder for lodsejerne omkring dette. Staten har udarbejdet deres første friluftspolitiske pejlemærker. Der kan læses nærmere om det på Der har været besøg af Miljøministeren på Lolland-Falster, hvor der bl.a. var reception i Virket Hus. Det var en stor succes. DLS afholder et politiker /valg møde den 14. november som optakt til kommunevalget. Kommunen er pr. 1. august 2013 overgået til centerstruktur. Der er nu Center for Miljø & Plan samt Center for Park & Vej, som ligger indenfor Grønt Råds rådgivningsområde. 9. Eventuelt I forhold til grøftekantslåning finder DOF, at der bør foretages en prioritering af hvornår, hvorhenne og hvor lavt. Det er viderebragt til Center for Park & Vej. Udkast til revideret spildevandsplan udsendes samme med referatet. Næste møde er fastsat til 14. november. Denne mødedato aflyses pga der er mange som ikke kan alligevel. FC sender snarest en indkaldelse ud om nyt møde. (Det blev 27. november kl ) Aped /

REFERAT AF MØDE I GRØNT RÅD 20. AUGUST 2015

REFERAT AF MØDE I GRØNT RÅD 20. AUGUST 2015 Att.: REFERAT AF MØDE I GRØNT RÅD 20. AUGUST 2015 08-10-2015 Tilstede: Danmarks Jægerforbund, Christian Clausen Danmarks Naturfredningsforening, Flemming Stenild Dansk Landbrug Sydhavsøerne, Jens Kahr

Læs mere

REFERAT AF GRØNT RÅDS MØDE DEN 17. JUNI 2014 AFHOLDT I VIRKETHUS

REFERAT AF GRØNT RÅDS MØDE DEN 17. JUNI 2014 AFHOLDT I VIRKETHUS Medlemmer af Grønt Råd og Flemming Jantzen REFERAT AF GRØNT RÅDS MØDE DEN 17. JUNI 2014 AFHOLDT I VIRKETHUS 13-08-2014 Til stede fra Rådet: Danmarks Naturfredningsforening, Sven Thorsen Danmarks Jægerforbund,

Læs mere

REFERAT AF MØDET DEN 11.9.2014 I BRUGERRÅDET, PÅ OG OMKRING FARVANDET GULDBORGSUND

REFERAT AF MØDET DEN 11.9.2014 I BRUGERRÅDET, PÅ OG OMKRING FARVANDET GULDBORGSUND Til medlemmerne i Brugerrådet, På og omkring farvandet Guldborgsund 09-10-2014 REFERAT AF MØDET DEN 11.9.2014 I BRUGERRÅDET, PÅ OG OMKRING FARVANDET GULDBORGSUND Til stede fra Brugerrådet: Henrik Søby,

Læs mere

REFERAT AF MØDE I GRØNT RÅD 5. NOVEMBER 2015

REFERAT AF MØDE I GRØNT RÅD 5. NOVEMBER 2015 Att.: REFERAT AF MØDE I GRØNT RÅD 5. NOVEMBER 2015 13-01-2016 Tilstede Danmarks Naturfredningsforening, Flemming Stenild Dansk Landbrug Sydhavsøerne, John Nielsen Dansk Ornitologisk Forening, Rene Christensen

Læs mere

Referat Grønt Råd - Jammerbugt Kommune 28 maj 2008 kl. 9.30 Mødelokale 1

Referat Grønt Råd - Jammerbugt Kommune 28 maj 2008 kl. 9.30 Mødelokale 1 Referat Grønt Råd - Jammerbugt Kommune 28 maj 2008 kl. 9.30 Mødelokale 1 Dagsorden: Siden sidst.... 1 Driftsplan for de statslige arealer i Vendsyssel... 2 Handleplan for bekæmpelse af Bjørneklo... 3 Status

Læs mere

www.ikast-brande.dk Sendt pr. mail - jf. mailliste 3. juni 2014 Referat af møde i Grønt Forum - landbrug den 22. maj 2014

www.ikast-brande.dk Sendt pr. mail - jf. mailliste 3. juni 2014 Referat af møde i Grønt Forum - landbrug den 22. maj 2014 Ikast-Brande Kommune, Centerparken 1, 7330 Brande Sendt pr. mail - jf. mailliste 3. juni 2014 Referat af møde i Grønt Forum - landbrug den 22. maj 2014 Deltagere: Fra landbruget: Helle Borum, Heden & Fjorden;

Læs mere

TILLADELSE TIL RESTAURERING AF STRÆKNING PÅ FRIBRØDRE Å - VANDPLANINDSATS NYK-43295

TILLADELSE TIL RESTAURERING AF STRÆKNING PÅ FRIBRØDRE Å - VANDPLANINDSATS NYK-43295 Guldborgsund Kommune Parkvej 37 4800 Nykøbing Falster 18-06-2015 TILLADELSE TIL RESTAURERING AF STRÆKNING PÅ FRIBRØDRE Å - VANDPLANINDSATS NYK-43295 Der er udarbejdet projekt for restaurering af Fribrødre

Læs mere

REFERAT AF BRUGERRÅDSMØDE DEN 22. NOVEMBER 2012

REFERAT AF BRUGERRÅDSMØDE DEN 22. NOVEMBER 2012 Til Brugerrådet for Naturpark Maribosøerne REFERAT AF BRUGERRÅDSMØDE DEN 22. NOVEMBER 2012 29-11-2012 Til stede liste over deltagere på mødet er vedlagt i bilag. Referat 1. Fejring af Europarc Certificering

Læs mere

Dato: 13.10.2011 Sagsnr.: 2011-20611 Dok. nr.: 2011-299466 Direkte telefon: Initialer: LBJ/me. Referat fra Grundvandsrådsmøde den 19.

Dato: 13.10.2011 Sagsnr.: 2011-20611 Dok. nr.: 2011-299466 Direkte telefon: Initialer: LBJ/me. Referat fra Grundvandsrådsmøde den 19. Referat Dato: 13.10.2011 Sagsnr.: 2011-20611 Dok. nr.: 2011-299466 Direkte telefon: Initialer: LBJ/me Aalborg Forsyning Forsyningsvirksomhederne Stigsborg Brygge 5 Postboks 222 9400 Nørresundby Referat

Læs mere

Næste generation af vand og naturplaner

Næste generation af vand og naturplaner Næste generation af vand og naturplaner H.C. Østerby Borgmester, Holstebro Kommune Medlem af KL udvalg for Teknik og Miljø 1 Hvor er vi lige nu? Vandplaner Ugyldige pga. manglende høring (8 dage). Vi venter

Læs mere

Referat Grønt Råd - Jammerbugt Kommune 10. december 2012 kl. 9.30 Mødelokale 1

Referat Grønt Råd - Jammerbugt Kommune 10. december 2012 kl. 9.30 Mødelokale 1 Referat Grønt Råd - Jammerbugt Kommune 10. december 2012 kl. 9.30 Mødelokale 1 Dagsorden: Siden sidst.... 1 Grøftekanter langs de kommunale veje.... 2 Indvinding af hvidt sand.... 3 Kommunens rolle i forhold

Læs mere

Første generation vandplaner

Første generation vandplaner Første generation vandplaner Endelig vedtaget og offentliggjort den 30. oktober 2014 Gælder for perioden 2010-2015 Kommunerne har 6 måneder til at lave nyt (revideret) forslag til handleplan. Der er 8

Læs mere

Tilladelse til krydsning af Tilløb til Råkildegrøften med spildevandsledning i forbindelse med byggemodning af boligområdet Kronhjorten

Tilladelse til krydsning af Tilløb til Råkildegrøften med spildevandsledning i forbindelse med byggemodning af boligområdet Kronhjorten Center Natur og Miljø MOE A/S Østre Havnegade 18, 1. th. 9000 Aalborg Sendt til Benny Jepsen via mail bje@moe.dk Hobrovej 110 9530 Støvring Telefon 99 88 99 88 raadhus@rebild.dk www.rebild.dk Journalnr:

Læs mere

Dansk Skovforening kan ikke finde en repræsentant til Det Grønne Råd og har derfor takket nej til deltagelse.

Dansk Skovforening kan ikke finde en repræsentant til Det Grønne Råd og har derfor takket nej til deltagelse. Til Det Grønne Råd Miljø og Teknik Natur og Vand Laksetorvet DK 8900 Randers Telefon +45 89 15 1850 Telefax +45 89151660 ove.noerregaard@randers.dk www.randers.dk 10. marts 2008 Referat fra mødet i Det

Læs mere

2 Godkendelse af referat fra møde den 19. september 2011 Referatet godkendtes uden bemærkninger.

2 Godkendelse af referat fra møde den 19. september 2011 Referatet godkendtes uden bemærkninger. Referat Dato: 19-07-2012 Sagsnr.: 2011-20611 Dok. nr.: 2012-201182 Direkte telefon: Initialer: LBJ/me Aalborg Forsyning Forsyningsvirksomhederne Stigsborg Brygge 5 Postboks 222 9400 Nørresundby Referat

Læs mere

Plan-, Miljø- og Klimaudvalget Beslutningsprotokol

Plan-, Miljø- og Klimaudvalget Beslutningsprotokol Plan-, Miljø- og Klimaudvalget sprotokol 15-12-2014 12:30 Mødelokale C226, Silkeborg Rådhus Kl. 14.00 15.00 dialogmøde med Bevillingsnævnet. Afbud fra:. Silkeborg Kommune Søvej 1, 8600 Silkeborg Tif.:

Læs mere

Grønt Råds møde den 12. december 2013 blev afholdt i mødelokale 1, hos Teknik og Miljømyndighed, Fruegade 7, 4970 Rødby

Grønt Råds møde den 12. december 2013 blev afholdt i mødelokale 1, hos Teknik og Miljømyndighed, Fruegade 7, 4970 Rødby GRØNT RÅD REFERAT Af Grønt Råds møde den 12. december 2013 Grønt Råds møde den 12. december 2013 blev afholdt i mødelokale 1, hos Teknik og Miljømyndighed, Fruegade 7, 4970 Rødby 19. december 2013 Brevid:

Læs mere

REFERAT FRA MØDE I GRØNT RÅD 27. NOVEMBER 2014

REFERAT FRA MØDE I GRØNT RÅD 27. NOVEMBER 2014 Att.: 17-12-2014 REFERAT FRA MØDE I GRØNT RÅD 27. NOVEMBER 2014 Tilstede: Danmarks Jægerforbund, Christian Clausen Danmarks Naturfredningsforening, Flemming Stenild Danmarks Sportsfiskerforening, Jens

Læs mere

Notat. Ivan Hrubenja. Skema over modtagne høringssvar til forslag til Greve Kommunes vandhandleplan 2010-2015

Notat. Ivan Hrubenja. Skema over modtagne høringssvar til forslag til Greve Kommunes vandhandleplan 2010-2015 Notat Emne Forslag til besvarelse af modtagne høringssvar til forslag til Greve Kommunes vandhandleplan 2010-2015 Sagsnr 2012-21791 Dokumentnr 2012-97949 Dato 01-11-2012 Administrativ enhed Center for

Læs mere

Med økonomiaftalen for 2013 har regeringen og KL indgået en samlet aftale for finansieringen af den kommunale indsats i medfør af vandplaner, Natura

Med økonomiaftalen for 2013 har regeringen og KL indgået en samlet aftale for finansieringen af den kommunale indsats i medfør af vandplaner, Natura N O TAT Økonomiaftale for 2013 vedr. vandplaner, Natura 2000-planer og Grøn Vækst samlelov Med økonomiaftalen for 2013 har regeringen og KL indgået en samlet aftale for finansieringen af den kommunale

Læs mere

REFERAT AF GRØNT RÅDS MØDE 10. april 2014

REFERAT AF GRØNT RÅDS MØDE 10. april 2014 Att.: REFERAT AF GRØNT RÅDS MØDE 10. april 2014 19-05-2014 Tilstede fra Rådet: Danmarks Naturfredningsforening, Sven Thorsen Danmarks Jægerforbund, Christian Clausen Danmarks Sportsfiskerforening, Jens

Læs mere

Tilladelse efter vandløbsloven til krydsning af vandløb (Gammelgrøft) med kreaturbro på matrikel 311, Gl. Ladegård, Hammelev ejerlav

Tilladelse efter vandløbsloven til krydsning af vandløb (Gammelgrøft) med kreaturbro på matrikel 311, Gl. Ladegård, Hammelev ejerlav Naturstyrelsen Sønderjylland Felstedvej 14 6300 Gråsten att. Martin Reimers mre@nst.dk Haderslev Kommune Teknik og Miljø Simmerstedvej 1A, 1. 6100 Haderslev Tlf. 74 34 34 34 E-mail: teknikmiljoe@haderslev.dk

Læs mere

Dispensation fra Naturbeskyttelseslovens 3 til oprensning af regnvandsbassin og to vandhuller i det kloaktekniske anlæg opstrøms

Dispensation fra Naturbeskyttelseslovens 3 til oprensning af regnvandsbassin og to vandhuller i det kloaktekniske anlæg opstrøms Forsyning Ballerup Ågerupvej 84-86 2750 Ballerup mail@forsyningballerup.dk MILJØ OG TEKNIK Rådhuset Hold-an Vej 7 2750 Ballerup Tlf: 4477 2000 www.ballerup.dk Dato: 21. juni 2012 Tlf. dir.: 4477 2325 Fax.

Læs mere

Processen i Vandrådene

Processen i Vandrådene Processen i Vandrådene Hvordan foregik den og hvad kan vi lære? Anne-Kristine Lauridsen trla@kolding.dk Vandrådet for Lillebælt - Jylland Rammer Plan Proces Det videre perspektiv Vandrådsarbejdets faglige

Læs mere

Godkendelse til vandløbsrestaurering af Dunmose Bæk

Godkendelse til vandløbsrestaurering af Dunmose Bæk Skanderborg Kommune Nur & Miljø Skanderborg Kommune Adelgade 44 8660 Skanderborg Tlf.: 87 94 70 00 www.skanderborg.dk Nur og Miljø Knudsvej 34 8680 Ry Do: 23/11 2015 Sagsnr.: 14/68119 inspirion se 08/55280

Læs mere

Pia Ellegaard Jørgensen Danmarks Naturfredningsforening (DN) Merethe Simonsen Dansk Skovforening (DS) Hans Henriksen

Pia Ellegaard Jørgensen Danmarks Naturfredningsforening (DN) Merethe Simonsen Dansk Skovforening (DS) Hans Henriksen Notat Teknik- og Miljøafdelingen Natur og Miljø Rådhuset, Torvet 1 5800 Nyborg Betjen dig selv på www.nyborg.dk sikkerepost@nyborg.dk Sagsansvarlig: Søren Okkels Uhrskov Tlf. 6333 6878 E-mail: sou@nyborg.dk

Læs mere

LANDZONETILLADELSE - HUSSTANDSVINDMØLLE

LANDZONETILLADELSE - HUSSTANDSVINDMØLLE Urhøj Smedje ApS Krogvejen 40 4281 Gørlev Att: Heidi Daggaard Johansen Sendt til: heidi@urhoj.dk 3. JULI 2013 LANDZONETILLADELSE - HUSSTANDSVINDMØLLE Matr. Nr. 42m, Grænge By, Toreby, Majbøllevej 166,

Læs mere

REFERAT AF GRØNT RÅDS MØDE ONSDAG DEN 22. NOVEMBER 2017 KL

REFERAT AF GRØNT RÅDS MØDE ONSDAG DEN 22. NOVEMBER 2017 KL Att.: REFERAT AF GRØNT RÅDS MØDE ONSDAG DEN 22. NOVEMBER 2017 KL. 1600-2030 30. NOVEMBER 2017 Tilstede: Danmarks Jægerforbund, Christian Clausen Danmarks Naturfredningsforening, Flemming Stenild Dansk

Læs mere

FREMME AF REGULERING AF VANDLØB

FREMME AF REGULERING AF VANDLØB Guldborgsund Kommune Parkvej 37 4800 Nykøbing 24. JULI 2015 REMME A REGULERING A VANDLØB TINGSTED Å, VANDLØB 88, ST. 13315-14064 & ST. 14960-15226 ormål Reguleringsprojektet har til formål at bringe Tingsted

Læs mere

Møde 9. februar 2012 kl. 12:30 i Mødelokale 3

Møde 9. februar 2012 kl. 12:30 i Mødelokale 3 Teknik- og Miljøudvalg Referat Møde 9. februar 2012 kl. 12:30 i Mødelokale 3 Afbud fra/fraværende: Mødet hævet kl.:16.15 Pkt. Tekst Side 17 Aftalestyring 2012 - Park & Vej (mia) 1 18 Høring om indførelse

Læs mere

TILLADELSE EFTER 19 I MILJØBESKYTTELSESLOVEN.

TILLADELSE EFTER 19 I MILJØBESKYTTELSESLOVEN. Landinspektør Carsten Kragh Vestensborg Alle 34 4800 Nykøbing F. (kun sendt via e-mail til: ck@rk34.dk TILLADELSE EFTER 19 I MILJØBESKYTTELSESLOVEN. 26-08-2013 1. MIDLERTIDIGT OPLAG, AF OPGRAVET JORD FRA

Læs mere

REFERAT AF MØDE DEN 24. FEBRUAR 2011 I BRUGERRÅDET FOR NATURPARK MARIBOSØERNE

REFERAT AF MØDE DEN 24. FEBRUAR 2011 I BRUGERRÅDET FOR NATURPARK MARIBOSØERNE Brugerrådet for Naturpark Maribosøerne REFERAT AF MØDE DEN 24. FEBRUAR 2011 I BRUGERRÅDET FOR NATURPARK MARIBOSØERNE 07-03-2011 Deltagere: Se bilag nedenfor. Referat i henhold til dagsorden: 1. Velkomst.

Læs mere

Referat fra mødet i Miljøudvalget. (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Meldahls Rådhus Herredets Tingstue

Referat fra mødet i Miljøudvalget. (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Meldahls Rådhus Herredets Tingstue Referat fra mødet i Miljøudvalget (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Onsdag den 25. september 2013 Mødested: Meldahls Rådhus Herredets Tingstue Mødetidspunkt: Kl. 8:00-10:00 Medlemmer: Fraværende:

Læs mere

Udvidet vejledning i at undersøge vandplanernes kortmateriale.

Udvidet vejledning i at undersøge vandplanernes kortmateriale. Udvidet vejledning i at undersøge vandplanernes kortmateriale. Denne vejledning viser med kortksempler hvorledes man undersøger konkrete elementer i vandplanforslagene (f.eks. forslag til restaurering

Læs mere

Referat Naturgruppen. Medlemmer:

Referat Naturgruppen. Medlemmer: Referat : Torsdag den 28. maj 2015 Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:00 Mødested: Energivej 19 Bemærkninger: Vi mødes hos Forsyning Helsingør kl. 16 på adressen Energivej 19. Naturgruppemødet

Læs mere

Børne- og Kulturudvalget

Børne- og Kulturudvalget Page 1 of 8 Referat Børne- og Kulturudvalget Ordinært møde Dato Tid Sted 25. maj 2005 16:00 Mødelokale 2 NB. Fraværende Til stede Flemming Sten Indholdsfortegnelse 1. Økonomirapport pr. 30.04.2005. Åben

Læs mere

Beskæftigelses- og Erhvervsudvalget. Torsdag 24.01.2008 kl. 15:30 Mødelokale D1

Beskæftigelses- og Erhvervsudvalget. Torsdag 24.01.2008 kl. 15:30 Mødelokale D1 Beskæftigelses- og Erhvervsudvalget Referat fra ordinært møde Ordinært møde Torsdag 24.01.2008 kl. 15:30 Mødelokale D1 Følgende sager behandles på mødet Ny chance til alle 3. kvartal 2007 2 Status på vejlednings-

Læs mere

Natur- Miljøteamet er sekretariat for Grønt Råd og varetager formandskabet for Grønt Råd.

Natur- Miljøteamet er sekretariat for Grønt Råd og varetager formandskabet for Grønt Råd. Notat 27. januar 2011 Dok. nr. 5998875 Sags id. 863351 Teknik og Miljømyndighed Natur og Miljø Dan Raahauge BERETNING FOR GRØNT RÅD 2009-2010 T 54676426 Grønt Råd blev oprettet af Byrådet i 2007. Grønt

Læs mere

Referat af Grønt Råds Møde 5. marts 2015

Referat af Grønt Råds Møde 5. marts 2015 Att.: Referat af Grønt Råds Møde 5. marts 2015 29-04-2015 Tilstede: Danmarks Jægerforbund, Christian Clausen Danmarks Naturfredningsforening, Flemming Stenild Danmarks Sportsfiskerforening, Jens Tudvad

Læs mere

Referat Naturgruppen. Medlemmer:

Referat Naturgruppen. Medlemmer: Referat : Torsdag den 27. november 2014 Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:00 Mødested: Mødelokale 1, Mørdrupvej Bemærkninger: Julefrokost kl. 18. Medlemmer: Deltagere: Ebbe Kanneworff (Danmarks

Læs mere

Referat af Grønt Råds møde mandag den 27. januar 2014

Referat af Grønt Råds møde mandag den 27. januar 2014 Referat af Grønt Råds møde mandag den 27. januar 2014 Deltagere Peter Milan Petersen, Danmarks Naturfredningsforening Birgitte Garde, Dansk Ornitologisk Forening Frank Elm Jacobsen, Dansk Cyklist Forbund

Læs mere

Behandling af de væsentlige emner fra høringsperioden

Behandling af de væsentlige emner fra høringsperioden Plan og Udvikling Sagsnr. 270571 Brevid. 2142760 Ref. HABR Dir. tlf. hannebb@roskilde.dk NOTAT: Behandling af bemærkninger til indledende høring af VVM for anlæg til sikring mod oversvømmelser i Jyllinge

Læs mere

Indstilling. Skovrejsning 2014-2017. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg. Den 11. juni 2013.

Indstilling. Skovrejsning 2014-2017. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg. Den 11. juni 2013. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 11. juni 2013 Skovrejsning 2014-2017 Aarhus Kommune Teknik og Miljø Status for Skovrejsning 2009 2012 og forslag til ny skovhandlingsplan

Læs mere

Vandrådsmøde 30. april 2015

Vandrådsmøde 30. april 2015 Vandrådsmøde 30. april 2015 DAGSORDEN: Velkomst og gennemgang af dagsorden Orientering om Naturstyrelsens forslag til vandløbsindsatser i kommende vandområdeplan T&M orienterer om kommunes udkast til høringssvar

Læs mere

Referat fra møde i Grønt Råd den 8. januar 2015 kl. 16.00-18.00

Referat fra møde i Grønt Råd den 8. januar 2015 kl. 16.00-18.00 Til Grønt Råd/Hillerød Kommune By og Miljø 26. januar 2015 Hillerød Kommune Trollesmindealle 27 3400 Hillerød Tlf. 7232 2189 Fax 7232 3213 kthl@hillerod.dk www.hillerod.dk Sag 219-2009-58678 Referat fra

Læs mere

Det udsendte oplæg har været et godt arbejdsredskab for en konkret stillingtagen til de 36 udmeldte områder.

Det udsendte oplæg har været et godt arbejdsredskab for en konkret stillingtagen til de 36 udmeldte områder. DANMARKS NATURFREDNINGSFORENING i Guldborgsund Kommune Sven Aabolt Christensen Skovby Tværvej 32 4840 Nørre Alslev Tlf.: 5443 3352/4092 7065 Mail: sven@aabolt.dk og guldborgsund@dn.dk 24.05.12. Guldborgsund

Læs mere

Referat fra 13. naturparkrådsmøde i Naturpark Vesterhavet Mandag den 1. december 2014

Referat fra 13. naturparkrådsmøde i Naturpark Vesterhavet Mandag den 1. december 2014 Dok.nr. 152655-14 Sagsnr. 11/12126 Referat fra 13. naturparkrådsmøde i Naturpark Vesterhavet Mandag den 1. december 2014 Sted: Årre Kantinen Tid: 1. december 2014 kl. 14.00 16.00 Deltagere: Preben Friis-Hauge,

Læs mere

06-01-2016. Til ØU. Sagsnr. 2015-0219451. Dokumentnr. 2015-0219451-4. Svar fra Movia om handicaptilgængelighed i busserne

06-01-2016. Til ØU. Sagsnr. 2015-0219451. Dokumentnr. 2015-0219451-4. Svar fra Movia om handicaptilgængelighed i busserne KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Byudvikling NOTAT Til ØU Svar fra Movia om handicaptilgængelighed i busserne Økonomiudvalget havde den 25. august 2015 møde med kommunens Handicapråd.

Læs mere

Kommune / vandløbsrepræsentant møde forår 2012

Kommune / vandløbsrepræsentant møde forår 2012 Kommune / vandløbsrepræsentant møde forår 2012 17.00 Velkomst og præsentation af dagens program (Paul) 17.10 Vandløbsvedligeholdelse (Jimmi og Allan) Vandløbsvedligeholdelse 2011 Drænsager 2011 Vandløbsvedligeholdelse

Læs mere

Beliggenhed af vandløbene fremgår af vedlagte kortbilag.

Beliggenhed af vandløbene fremgår af vedlagte kortbilag. Afsender: Thisted Kommune Thisted Kommune Plan- og Miljøafdelingen 27. marts 2015 CPR / CVR: BrevID.: 1882597 Medarbejder: KKN Dispensation fra Naturbeskyttelseslovens 3 samt tilladelse efter Vandløbslovens

Læs mere

Kick off Natura 2000 handleplaner

Kick off Natura 2000 handleplaner Kick off Natura 2000 handleplaner Kick off - Natura 2000 handleplaner Samarbejde mellem kommuner, Naturstyrelsen og andre offentlige lodsejere - muligheder og udfordringer Samarbejde mellem kommuner, Naturstyrelse

Læs mere

Referat Det Grønne Råd - Odense Den 19. november 2015 fra 15-18

Referat Det Grønne Råd - Odense Den 19. november 2015 fra 15-18 By- og Kulturforvaltningen Erhverv og Bæredygtighed Landbrug og Natur Mødested: Rosen, Odense Slot Referat Det Grønne Råd - Odense Den 19. november 2015 fra 15-18 Odense Slot Nørregade 36-38 Postboks 740

Læs mere

REFERAT AF MØDE DEN 12. MAJ 2011 I BRUGERRÅDET FOR NATURPARK MARIBOSØERNE

REFERAT AF MØDE DEN 12. MAJ 2011 I BRUGERRÅDET FOR NATURPARK MARIBOSØERNE Brugerrådet for Naturpark Maribosøerne REFERAT AF MØDE DEN 12. MAJ 2011 I BRUGERRÅDET FOR NATURPARK MARIBOSØERNE 25-05-2011 Deltagere: Se bilag nedenfor. Referat i henhold til dagsorden: 1. Velkomst Frederik

Læs mere

Byplanmøde 2009. Motionsslangen Bynær skov og natur. Debat om politik og proces

Byplanmøde 2009. Motionsslangen Bynær skov og natur. Debat om politik og proces Byplanmøde 2009 Motionsslangen Bynær skov og natur Debat om politik og proces Frederik Cordes Teamleder, Landinspektør Natur & Miljø Guldborgsund Kommune Frederik Cordes Mange kasketter! Storstrøms Amt,

Læs mere

Godkendelse af vandløbsreguleringsprojekt for Maglemoserenden

Godkendelse af vandløbsreguleringsprojekt for Maglemoserenden 27-06-2013 J. nr. 11/3975 Ref: Annjen Teknik, Erhverv, Beskæftigelse og Kultur Infrastruktur Fredensvej 1 5900 Rudkøbing Tlf. 63 51 60 00 Tlf. 63 51 60 42 direkte Fax 63 51 60 01 E-mail: annjen@langelandkommune.dk

Læs mere

Referat af ordinær generalforsamling 2014. i A/B Blidahlund/Esperancegården. Afholdt den 30. april 2014 kl. 18.00

Referat af ordinær generalforsamling 2014. i A/B Blidahlund/Esperancegården. Afholdt den 30. april 2014 kl. 18.00 Referat af ordinær generalforsamling 2014 i A/B Blidahlund/Esperancegården Afholdt den 30. april 2014 kl. 18.00 Generalforsamlingen blev afholdt med følgende dagsorden: 1. Valg af dirigent og referent

Læs mere

Udviklings- og Planlægningsudvalget. Beslutningsprotokol

Udviklings- og Planlægningsudvalget. Beslutningsprotokol Udviklings- og Planlægningsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 14. april 2009 Lokale: 1, Dronninglund Rådhus Tidspunkt: Kl. 14:30-16:00 Bendt Danielsen, Formand (J) Johannes Trudslev Pedersen (A) Runa Christensen

Læs mere

DET LOKALE BESKÆFTIGELSESRÅD ÅBEN DAGSORDEN. Økonomisk status for LBR s bevilling til særlige initiativer (bilag vedlægges)

DET LOKALE BESKÆFTIGELSESRÅD ÅBEN DAGSORDEN. Økonomisk status for LBR s bevilling til særlige initiativer (bilag vedlægges) DET LOKALE afholder møde torsdag den kl. 14.00 i Jobcenter Vejens mødelokale Rådhuspassagen 8, 2. sal i Vejen Fraværende med anmeldt forfald: Marianne Pedersen Henry Johannsen deltog som suppleant Hans

Læs mere

Forslag til restaureringsprojekt Et forslag til et restaureringsprojekt skal jævnfør vandløbsloven indeholde følgende:

Forslag til restaureringsprojekt Et forslag til et restaureringsprojekt skal jævnfør vandløbsloven indeholde følgende: Alle lodsejere og interessenter 26-06-2015 Sags id.: 13/181 Sagsbehandler: Jørgen Grundvad Nielsen Høring af forslag til vandløbsrestaurering, Studsdal Bæk Fredericia Kommune ønsker at gennemføre restaureringstiltag

Læs mere

Referat af møde i Det Grønne Råd i Svendborg Kommune den 2. oktober 2012

Referat af møde i Det Grønne Råd i Svendborg Kommune den 2. oktober 2012 1 Referat af møde i Det Grønne Råd i Svendborg Kommune den 2. oktober 2012 Tilstede: Henrik Fog-Møller, By og Land, Sydfyn Carl Peter Greve, Danmarks Jægerforbund Erik Andersen, Danmarks Naturfredningsforening

Læs mere

Til Følgegruppen. Natursti: Referat fra 2. følgegruppemøde. Vedlagt følger referat fra mødet.

Til Følgegruppen. Natursti: Referat fra 2. følgegruppemøde. Vedlagt følger referat fra mødet. Til Følgegruppen SKOV- OG NATURSTYRELSEN Fyn J.nr. Ref. abo Den 9. oktober 2009 Natursti: Referat fra 2. følgegruppemøde Vedlagt følger referat fra mødet. Tidsplan og dermed detailplanlægning af borgerinddragelsesprocessen

Læs mere

Alle projektarealer ejes af Torben Fejer Nielsen og Simon Brøndgaard Madsen.

Alle projektarealer ejes af Torben Fejer Nielsen og Simon Brøndgaard Madsen. Teknik & Miljø Natur og Vand Prinsens Allé 5 8800 Viborg Tlf.: 87 87 87 87 Viborg Kommune Att.: Natur og Vand Prinsens Allé 5 8800 Viborg roc@viborg.dk viborg.dk Ansøgning om myndighedsgodkendelse af vandløbsrestaurering

Læs mere

Høringsnotat vedr. kystsikring ved Gl. Skagen

Høringsnotat vedr. kystsikring ved Gl. Skagen Høringsnotat vedr. kystsikring ved Gl. Skagen 1. Ejer af Søkongevej 1 Dok.nr. 4796/15 Indkomne bemærkninger Borgeren udtaler, at der ikke er sket væsentlige ændringer af kyststrækningen ved Trip Trap huset

Læs mere

REFERAT FRA MØDE OM VANDPLANLÆGNING PÅ MARIELYST

REFERAT FRA MØDE OM VANDPLANLÆGNING PÅ MARIELYST REFERAT FRA MØDE OM VANDPLANLÆGNING PÅ MARIELYST Møde afholdt d. 26. juni 2014 kl. 13-17 på Hotel Nørrevang, Marielyst Strandvej 32, 4873 Væggerløse. Velkomst v. Jakob Lysholdt (JLS) og præsentation af

Læs mere

GULDBORGSUND KOMMUNES SALG AF FÆLLESANTENNE TIL YOUSEE A/S SAG O8/

GULDBORGSUND KOMMUNES SALG AF FÆLLESANTENNE TIL YOUSEE A/S SAG O8/ Forbrugerombudsmanden Amagerfælledvej 56 2300 København S. GULDBORGSUND KOMMUNES SALG AF FÆLLESANTENNE TIL YOUSEE A/S SAG O8/08736-5 03-09-2009 Vi har modtaget jeres brev af 24. juli 2009, hvori der anmodes

Læs mere

Tillægsgodkendelse til miljøgodkendelsen af husdyrbruget Lyngskovvej 1, 6200 Aabenraa

Tillægsgodkendelse til miljøgodkendelsen af husdyrbruget Lyngskovvej 1, 6200 Aabenraa Kultur, Miljø & Erhverv Team Miljø Skelbækvej 2 DK-6200 Aabenraa Tlf.: 73 76 76 76 Digital annonce Aabenraa Kommunes hjemmeside Dato: 20-11-2013 Sagsnr.: 13/37837 Dok.nr.: 12 Kontakt: Tina Ketelsen Direkte

Læs mere

Referat Udvalget for Erhverv & Turisme mandag den 11. januar 2016. Kl. 16:30 i Mødelokale 2, Allerslev

Referat Udvalget for Erhverv & Turisme mandag den 11. januar 2016. Kl. 16:30 i Mødelokale 2, Allerslev Referat mandag den 11. januar 2016 Kl. 16:30 i Mødelokale 2, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. ET - Godkendelse af dagsorden...1 2. ET - Orienteringssager Januar...2 3. ET - Drøftelse vedr. Turistinformation

Læs mere

Referat Naturgruppen. Fraværende: Jørgen Hansen Jens Bjerregaard Christensen Jørgen Lysemose Erling Hansen Laura Albeck Ibsen

Referat Naturgruppen. Fraværende: Jørgen Hansen Jens Bjerregaard Christensen Jørgen Lysemose Erling Hansen Laura Albeck Ibsen Referat : Torsdag den 28. november 2013 Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:00 Mødested: Mødelokale 1, Mørdrupvej Bemærkninger: Julefrokost efter mødet Medlemmer: Søren Aarup (Center for Teknik

Læs mere

Afdelingsbestyrelsesmøde i FOA s lokaler

Afdelingsbestyrelsesmøde i FOA s lokaler Dags dato: 08.04. 2014 Skrevet af: Per Til: Afd. bestyrelsen Referat: Afdelingsbestyrelsesmøde i FOA s lokaler Onsdag den 2. april fra 18.30 21.00, spisning fra 18.00 18.30. Tilstede: Lone Smedegaard,

Læs mere

Indstilling. Ny høring af statens vandplaner. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Den 29. oktober Aarhus Kommune

Indstilling. Ny høring af statens vandplaner. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Den 29. oktober Aarhus Kommune Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Den 29. oktober 2013 Ny høring af statens vandplaner Aarhus Kommune Natur og Miljø Teknik og Miljø Forslag til Aarhus Kommunes høringssvar til statens vandplaner,

Læs mere

Landzonetilladelse til anlæg af sø på ejendommen Jerslevvej 289, 9700 Brønderslev, matr. nr. 2c Ålstrup By, Jerslev.

Landzonetilladelse til anlæg af sø på ejendommen Jerslevvej 289, 9700 Brønderslev, matr. nr. 2c Ålstrup By, Jerslev. Morten Als Jerslevvej 289 9700 Brønderslev Byggeri, Planer, Trafik & Veje. Dato: 12-04-2013 J. nr.: 13-63773 Sagsbeh.: Annemarie S Pedersen Lokaltlf.: 99 45 55 14 Ny Rådhusplads 1 9700 Brønderslev Telefon

Læs mere

Referat. Møde i Handicaprådet i Lejre Kommune. Dagsorden: Mandag den 16. november 2015

Referat. Møde i Handicaprådet i Lejre Kommune. Dagsorden: Mandag den 16. november 2015 Referat Møde i Handicaprådet i Lejre Kommune Mandag den 16. november 2015 kl. 17-19, Handicaprådsmøde Mødelokale 1, Hvalsø Rådhus, Møllebjergvej 4, 4330 Hvalsø. Lejre Kommune Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø

Læs mere

Referat af fællesmødet fredag den 23. januar 2015 kl. 12.00 ca. 14.00, mødelokale 1, Rådhuset, Fredensvej 1, 5900 Rudkøbing.

Referat af fællesmødet fredag den 23. januar 2015 kl. 12.00 ca. 14.00, mødelokale 1, Rådhuset, Fredensvej 1, 5900 Rudkøbing. Direktionen Fredensvej 1 5900 Rudkøbing Tlf. 63 51 60 00 Fax 63 51 60 01 E-mail: alh@langelandkommune.dk www.langelandkommune.dk Februar 2015 J. nr. 11/12879 Ref: alh Referat af fællesmødet fredag den

Læs mere

Referat fra møde i Hillerød Kommunes Grønne Råd den 4. dec. 2014 kl. 16.00-18.15 på Hillerød Rådhus

Referat fra møde i Hillerød Kommunes Grønne Råd den 4. dec. 2014 kl. 16.00-18.15 på Hillerød Rådhus Referat fra møde i Hillerød Kommunes Grønne Råd den 4. dec. 2014 kl. 16.00-18.15 på Hillerød Rådhus Deltagere: Ida Lykke Bang (ILB), Naturhistorisk Forening for Nordsjælland Søren Lohse (SL), Hillerød

Læs mere

REFERAT FRA SCHWEISSKOORDINATORMØDE 02-15

REFERAT FRA SCHWEISSKOORDINATORMØDE 02-15 REFERAT FRA SCHWEISSKOORDINATORMØDE 02-15 Tid: Lørdag den 22. august 2015 kl. 12.30 16.00 (internt møde kl. 10.00 12.00) Sted: Hotel Hedegaarden A/S, Vald. Poulsensvej 4, 7100 Vejle. Deltagere: Søren P.

Læs mere

Udvalget for Erhverv og Kultur

Udvalget for Erhverv og Kultur REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Mandag den 12-01-2009 Mødested: Gæstekantinen Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 16:58 Afbud: Ella Skjellerup og Holger Mikkelsen Fraværende:

Læs mere

Campus Bornholm. Referat fra bestyrelsesmøde den 31. januar 2011

Campus Bornholm. Referat fra bestyrelsesmøde den 31. januar 2011 Referat fra bestyrelsesmøde den 31. januar 2011 Deltagere: Fraværende med afbud: Fraværende uden afbud: Observatør.: Referent: Jeppe Kofod Lars Goldschmidt (Deltog fra kl. 17.40) Ingolf Lind-Holm Roar

Læs mere

Center for Plan & Miljø

Center for Plan & Miljø Center for Plan & Miljø Joachim Godske Norman Moltke Lystrupvej 9 4640 Faxe Postadresse: Natur & Miljø Frederiksgade 9-4690 Haslev Telefon: 56 20 30 00 Telefax: 56 20 30 01 www.faxekommune.dk Kontoradresse:

Læs mere

For møde nr. 4 SKOLEBESTYRELSEN. Torsdag den 18. december 2014. Kl. 17.00 ca. 21.00 Julefrokost fra kl. 19.00

For møde nr. 4 SKOLEBESTYRELSEN. Torsdag den 18. december 2014. Kl. 17.00 ca. 21.00 Julefrokost fra kl. 19.00 Dagsorden For møde nr. 4 SKOLEBESTYRELSEN Torsdag den 18. december 2014 Kl. 17.00 ca. 21.00 Julefrokost fra kl. 19.00 Mødelokale 2 i Grøn Fløj, Mølholm Skole ÅBEN DAGSORDEN:... 17 SAGER TIL EFTERRETNING:...

Læs mere

JKF, LANGELAND. Kreds 5, ved Kristian Spodsberg, har udsendt et udkast om reguleringsjagt, som blev omdelt og følger efter referatet.

JKF, LANGELAND. Kreds 5, ved Kristian Spodsberg, har udsendt et udkast om reguleringsjagt, som blev omdelt og følger efter referatet. JKF, LANGELAND Bestyrelsesmøde onsdag den 12. september 2012 kl. 19.00 Sted: Borgerhuset i Rudkøbing. Deltagere: Leif Hermann (LH) Michael Jensen (MJ) Flemming Sørensen (FS) Ole Kieler Nielsen (OKN) Gert

Læs mere

Vandløbsrestaurering i Holme Bæk. Nordfyns Kommune har udarbejdet et projekt til forbedring af de fysiske forhold i Holme Bæk.

Vandløbsrestaurering i Holme Bæk. Nordfyns Kommune har udarbejdet et projekt til forbedring af de fysiske forhold i Holme Bæk. Nordfyns Kommune Natur og Miljø Rådhuspladsen 2 5450 Otterup TEKNIK OG MILJØ Dato: 05. november 2012 Sagsnr. 480-2012-104456 Dok.nr. 480-2012-202911 Vandløbsrestaurering i Holme Bæk Nordfyns Kommune har

Læs mere

Natrurbeskyttelse.dk s høringssvar til udkast til Vejledning til Pleje af græs- og naturarealer 2016.

Natrurbeskyttelse.dk s høringssvar til udkast til Vejledning til Pleje af græs- og naturarealer 2016. Til NaturErhvervstyrelsen Fremsendt pr. email til: landbrug@naturerhverv.dk, 14. december 2015 Natrurbeskyttelse.dk s høringssvar til udkast til Vejledning til Pleje af græs- og naturarealer 2016. Med

Læs mere

Næste generation af vand- og naturplaner

Næste generation af vand- og naturplaner 02.05.2013 Politisk Forum 2013 Næste generation af vand- og naturplaner v/ Niels Clemmensen Natur- og Miljøudvalget, Vejle Byråd Formand for Odderbæk Vandløbslaug DISPOSITION: 1. Odderbæk Vandløbslaug

Læs mere

Referat Grønt Råd - Jammerbugt Kommune 27. januar 2011 kl. 09.00 Mødelokale 1

Referat Grønt Råd - Jammerbugt Kommune 27. januar 2011 kl. 09.00 Mødelokale 1 Referat Grønt Råd - Jammerbugt Kommune 27. januar 2011 kl. 09.00 Mødelokale 1 Dagsorden: Siden sidst.... 1 Evaluering af Grønt Råds arbejde.... 2 Vand og Naturplaner.... 4 Retablering af Bisbækken....

Læs mere

Referat af Bestyrelsesmøde. Sønderborg Forsyning i selskaberne:

Referat af Bestyrelsesmøde. Sønderborg Forsyning i selskaberne: Referat af Bestyrelsesmøde Sønderborg Forsyning i selskaberne: Sønderborg Forsyning Holding A/S Sønderborg Vandforsyning A/S Sønderborg Spildevandsforsyning A/S Sønderborg Affald A/S Nordborg Kraftvarme

Læs mere

Referat af det 35. møde i Vordingborg Kommunes Miljøråd d. 23. november 2015

Referat af det 35. møde i Vordingborg Kommunes Miljøråd d. 23. november 2015 Til medlemmer, Valdemarsgade 43 suppleanter m.fl. af 4760 Vordingborg Vordingborg Kommunes Tlf. 55 36 36 36 Miljøråd www.vordingborg.dk Sagsnr.: 13/555 Dokumentnr.: 164940/15 Afdeling: Land og Miljø Sagsbehandler:

Læs mere

Referat. Ældrerådet. Støvring Ældrecenter, Mastruplundvej 2L, 9530 Støvring, Salen

Referat. Ældrerådet. Støvring Ældrecenter, Mastruplundvej 2L, 9530 Støvring, Salen Referat Mødedato: Mødetidspunkt: 09:00 Sted: Støvring Ældrecenter, Mastruplundvej 2L, 9530 Støvring, Salen Møde slut: Kl. 13.30 Fraværende: Herluf Thomsen deltog ikke i punkt 119, 120, 121, 122, 123, 124,

Læs mere

Til stede: sagsbehandler

Til stede: sagsbehandler Katrine Foss-Pedersen Den 10.03.2011 Referat Grundvandsråd Jammerbugt Kommune Den 2. marts 2011 kl. 15.00 Lokale 2 Lundbakvej 5, Pandrup 1 Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden... 4 2. Godkendelse af

Læs mere

Udviklingsaftale i Center for Teknik og Miljø. Udviklingsaftale for området Center for Teknik og Miljø Afdeling Miljø og natur

Udviklingsaftale i Center for Teknik og Miljø. Udviklingsaftale for området Center for Teknik og Miljø Afdeling Miljø og natur Udviklingsaftale for området Center for Teknik og Miljø Afdeling Miljø og natur Indledning Aftalen indgås mellem Teknik og Miljøudvalget og Flemming Kortsen, Centerchef for Teknik og Miljø. Målet med aftalen

Læs mere

Maglemose projekt 2014

Maglemose projekt 2014 Teknik og Miljø Naturafdelingen Dahlvej 3 4220 Korsør Tlf. 58 57 36 00 teknik@slagelse.dk www.slagelse.dk Maglemose projekt 2014 Slagelse Kommune har sammen med en lang række lodsejere restaureret mere

Læs mere

Tilladelse til udskifting af rørunderføring ved matrikel nr. 15d, Stenbjerg By, Nørhå

Tilladelse til udskifting af rørunderføring ved matrikel nr. 15d, Stenbjerg By, Nørhå Thisted Kommune Plan- og Miljøafdelingen 27. januar 2016 BrevID.: 2185380 Medarbejder: KBD Tilladelse til udskifting af rørunderføring ved matrikel nr. 15d, Stenbjerg By, Nørhå Tilladelse efter Vandløbslovens

Læs mere

Social- og Handicapcentret 11-12-2013. Referat fra møde i Udsatterådet torsdag den 5. december 2013 kl. 10.00 13.00 på Rådhuset, lokale B103

Social- og Handicapcentret 11-12-2013. Referat fra møde i Udsatterådet torsdag den 5. december 2013 kl. 10.00 13.00 på Rådhuset, lokale B103 REFERAT Social- og Handicapcentret 11-12-2013 Referat fra møde i Udsatterådet torsdag den 5. december 2013 kl. 10.00 13.00 på Rådhuset, lokale B103 Til stede: Ole Hjuler, Hans Behrendt (mødeleder), Jørgen

Læs mere

Referat af møde i Handicaprådet for Solrød Kommune Mandag d. 8. september 2014 kl. 16-19 i lokale 1B. Åben dagsorden

Referat af møde i Handicaprådet for Solrød Kommune Mandag d. 8. september 2014 kl. 16-19 i lokale 1B. Åben dagsorden SOLRØD KOMMUNE Job- og SocialCenteret MØDEINDKALDELSE Emne: Dagsorden for møde i Handicaprådet Mødedato: 8.september 2014 Kl.: 16-19 Sted: Lokale 1B Til: Arne Pedersen, Jane Noer, Mette Cadovious, Brian

Læs mere

SKOVBYSKOVEN ET LOKALT GRØNT PARTNERSKAB

SKOVBYSKOVEN ET LOKALT GRØNT PARTNERSKAB Til Skanderborg Kommune Rådhuset Adelgade 44 8660 Skanderborg Skovby Vandværk Skovby 25. maj 2012 SKOVBYSKOVEN ET LOKALT GRØNT PARTNERSKAB Projektforum Galten-Skovby og Skovby Vandværk anmoder hermed Skanderborg

Læs mere

Tillægsregulativet indeholder en redegørelse, herunder en screening i henhold til 7 i Habitatbekendtgørelsen 3

Tillægsregulativet indeholder en redegørelse, herunder en screening i henhold til 7 i Habitatbekendtgørelsen 3 Tønder Kommune Rådhusstræde 2 6240 Løgumkloster Miljø og Natur Direkte tlf.: 74929199 Mail: kke@toender.dk Sags id.: 06.02.00-P24-1-12 KS: SB 1. juli 2013 Afgørelse - Vedtagelse af tillægsregulativer om

Læs mere

Dagsorden Grønt Råd - Jammerbugt Kommune 19. maj 2013 kl Mødelokale 1

Dagsorden Grønt Råd - Jammerbugt Kommune 19. maj 2013 kl Mødelokale 1 Dagsorden Grønt Råd - Jammerbugt Kommune 19. maj 2013 kl. 13.00 Mødelokale 1 Dagsorden: Siden sidst.... 1 Vandplaner.... 2 LIFE projekt Rigkilde.... 3 LIFE projekt St. Vildmose.... 4 Grønt Råds sammensætning....

Læs mere

2. Indsigelse mod Gymnastiksalsfordelingen fra Skovlunde Håndbold & Gymnastik *

2. Indsigelse mod Gymnastiksalsfordelingen fra Skovlunde Håndbold & Gymnastik * Møde i tirsdag den 17. august 2004, Kl. 17.00 i udvalgsværelse 2 REFERAT INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Meddelelser * 2. Indsigelse mod Gymnastiksalsfordelingen fra Skovlunde Håndbold & Gymnastik * 3. s konference

Læs mere

Vandrådet for vandopland 1.5 Randers Fjord

Vandrådet for vandopland 1.5 Randers Fjord Vandrådet for vandopland 1.5 Randers Fjord Mødereferat 4. vandrådsmøde Mødeleder: Jørgen Jørgensen Referent: Hanne Stadsgaard Jensen Deltagerliste: Se dokumentets sidste side Dato: 25.09.2014 Varighed:

Læs mere

Detailprojekt Vandplanprojekt Rømers Bæk og Uggerby Å.

Detailprojekt Vandplanprojekt Rømers Bæk og Uggerby Å. Bilag Detailprojekt Vandplanprojekt Rømers Bæk og Uggerby Å. AAL - 9350 Indsatsen har til formål at skabe kontinuitet i Rømers Bæk, ved genåbning af rørlægningen 29,2m. Indsatsen ligger i NBL 3 område

Læs mere

Tilladelse efter Planloven til etablering af sø og vold på Østermosevej

Tilladelse efter Planloven til etablering af sø og vold på Østermosevej Ejer af Østermosevej 2 6623 Vorbasse Tilladelse efter Planloven til etablering af sø og vold på Østermosevej 2, 6623 Vorbasse Billund Kommune ønsker at forbedre levevilkårene for den sjældne løgfrø, som

Læs mere